PDA

View Full Version : loveforlife / Kaktüs ve Sukulentlerim

Sayfalar : 1 2 [3] 4

vetman996
21-01-2015, 15:35
Sayın Loveforlife merhaba.

Geçmiş olsun dileklerimi sunayım ilk önce.

Bu kış kayıplarımız çok oldu agaclar.net ailesi olarak. Bir kaç gün boyunca yaşadığım şoku atlatamadım ben de. Ama olan olmuş artık, ben geriye dönüp bakmıyorum ve önümüzdeki kış için ne tedbirler alabilirim bunu düşünüyorum.

Bir musibet bin nasihatten evladır demiş atalarımız. Bu da bize ders olsun.

Nasıl olsa tekrar çoğaltır, tekrar paylaşırız. Sağlık olsun diyelim yani.

Her şey gönlünüzce olsun... Sevgiler...

loveforlife
22-01-2015, 10:39
Sayın vetman996,

Tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Siz benim için değeri ayrı olan ve bir gün mutlaka yüzyüze görüşmeyi arzu ettiğim özel birisiniz. Benim ufaklıklar annesiz kaldığında verdiğiniz desteği asla unutamam. Onlar hayata tutunduysa siz ve Lusoari kardeşimin destekleriyle olmuştur.

Umarım hepimiz için her şey gönlümüzce olur. Güzel ve bereketli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

Sevgiler, selamlar...

litoriachloris
23-01-2015, 09:55
Sedum kamtschaticum 'Golden Carpet' ı ben de çok sevdim arkadaşlar... Yapraklarının şekli, dizilişi adeta bir sanat eseri. Onu kaybetmemiş olmam çok güzel. Bir de garip bir durumun sözkonusu olduğu başka bir saksıyı paylaşayım sizinle... Sedum autumn joy (http://www.agaclar.net/forum/1319934-post424.htm)... Bildiğimiz, hani dona karşı dimdik durur dediğimiz güzel.

Bu saksıda üç farklı arkadaştan gelenler bir araya toplanmıştı hatırlarsınız. İki farklı tür gibi demiştim. Farklı olduklarını bir kez daha gösterdiler ne yazık ki... Bu saksı da kardan nasibini almıştı. Ona bir şey olmaz rahatlığını yaşıyordum açıkçası. Ancak yanıldım.:( Saksının bir tarafındaki tür gayet sağlıklıyken diğer taraf kardan sonra eridi, çürüdü. Bütün sürgünlerin ortası çürük. Tekrar yeşereceğinden şüpheliyim. Demek ki biri diğeri gibi dayanıklı değilmiş...
534000

534001

534002

Sayın loveforlife,

Sedum spectabile 'Autumn Joy' için hiç üzülmeyin. Benimki de aynı durumda. Kışın üst gövde tamamen ölse de kökleri -30 derecenin altındaki donlara dayanır merak etmeyin :D

Selamlar...

vetman996
23-01-2015, 10:30
Sayın vetman996,

Tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Siz benim için değeri ayrı olan ve bir gün mutlaka yüzyüze görüşmeyi arzu ettiğim özel birisiniz. Benim ufaklıklar annesiz kaldığında verdiğiniz desteği asla unutamam. Onlar hayata tutunduysa siz ve Lusoari kardeşimin destekleriyle olmuştur.

Umarım hepimiz için her şey gönlümüzce olur. Güzel ve bereketli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

Sevgiler, selamlar...
Sevgili Loveforlife, kalp öyle bir şey ki bir kişiyi kalbinizde değerli hissediyorsanız bilin ki karşınızdaki de sizin için aynı hisler içindedir. Bunun için hani derler ya kalp kalbe karşıdır. Siz de benim için çok özel birisiniz. Ayrıca sizi herkes özel biri olarak görüyordur buna eminim. Bunu mesajlardan da anlayabiliyorum.

Sizin ufaklıklar için daha fazlasını yapmalıydım ama bunu yapamamanın ezikliğini yaşadım aslında. Bursa'da veteriner kliniği olan arkadaşlarım vardı ve bunlardan sizin için yardımcı olmalarını istemeliydim. Ama bu dünya öyle bir hale gelmiş ki kapitalist düşüncelerle yardımcı olamayabileceklerini düşündüm. Önemli olan yavrucakların hayata tutunabilmesiydi. Siz bu emekleriniz karşılığında cenneti hak ediyorsunuz kanımca.

Gelecek her gününüzün bir önceki günden daha mutlu, daha huzurlu olması dileğiyle... Selamlar... Sevgiler...

ngr33
24-01-2015, 19:19
merhaba sevgili loveforlife

sizi çok özlemişim uzuun zamandır siteye giremiyordum ama sanmayın kı sizi unuttum gördüğüm her yeşilde sizler ve bu site aklımda benimkisi biraz kırıklık siirtte tüm bitkilerimi kaybettim bir tane bile kalmadı bu üzüntüyle burdan gidene kadar sitemizden birazcık uzak durmaya çalışıyorum yoksa sizlerdeki güzellikleri gördükçe krizim tutuyor..biraz hasretlik çekicem vee burdan döndüğümde Allahın iznyle kocamaaann yemyeşil bir balkonum **** bahçem olacak inanıyorum..
sizi seviyorum güzellerinizide :)

bağ bahçe
24-01-2015, 19:47
Sayın loverlife sitedeki üyeliğim yeni sayılır ama keşfedebildiğim ve izlemeye çalıştığım kişilerdensiniz. Kayıplarınız için geçmiş olsun demek istedim ama bu satırları yazarken farkettim ki aslında kendime de aynı dilekte bulunmaya çalışıyorum.
Gerçekten tüm bitkiseverler için üzüntülü ve bol kayıplı bir kış yaşıyoruz.
Selam ve iyi dileklerimle.

lusoari
25-01-2015, 07:59
Sevgili Loveforlife, öyle bir mesaj yazmışsın ki cevap veremeden duramadım. :) Benim için senin o koskocaman yüreğin altınlardan, elmaslardan, zümrütlerden bile daha değerli. Sana karşı ufacıkta olsa bir iyiliğim dokunduysa, bu dünyada benden daha mutlusu olamaz. Canların resimlerine her baktığımda yüzümde oluşan tebessümün farkına varabiliyorsam seninle ve kendimle gurur duyduğumdandır. Biliyorsun benim öz ablam ne yazık ki yok, ama sen bana öz ablalık yaptın ve hep yanımda oldun.
Uzak olsak bile abla kardeşin bir şeyleri birlikte başarmış olduğunu bilmek en güzel duygulardan biri. İyi ki seni tanımışım, iyi ki senin gibi bir ablam var bu duyguyu bana yaşattığın için sana sonsuuuuuuuuuuuz teşekkür ederim. :D

loveforlife
27-01-2015, 08:25
Geçmiş olsun sayın loveforlife. Bu sene kış gerçekten çetin geçiyor. İlginçtir benim sedumlarım da aynı durumda. Ancak baharda yeni sürgünler verecektir üzülmeyin.

Sizin kadar soğukkanlı olamıyorum ya, kızıyorum kendime! Sedum rupestre "angelina" sizin haklı olduğunuzu ispatlıyor. Buzları çözüldü. Tazecik sürgünler vermeye başladı. Ben de dondan çok zarar görmüş kısımlarını budadım.
534711
534712

Buz çiçeği de çok kötü durumdaydı. Onu da budadım. Minicik sürgünlerini gösterdi.
534715
534713
534714

loveforlife
28-01-2015, 06:35
merhaba sevgili loveforlife

Sizi çok özlemişim. Uzun zamandır siteye giremiyordum ama sanmayın ki sizi unuttum. Gördüğüm her yeşilde sizler ve bu site aklımda. Benimkisi biraz kırıklık. Siirt'de tüm bitkilerimi kaybettim, bir tane bile kalmadı. Bu üzüntüyle buradan gidene kadar sitemizden birazcık uzak durmaya çalışıyorum. Yoksa sizlerdeki güzellikleri gördükçe krizim tutuyor. Biraz hasretlik çekeceğim ve buradan döndüğümde Allah'ın izniyle kocaman yemyeşil bir balkonum ya da bahçem olacak inanıyorum.
sizi seviyorum, güzellerinizi de :)

Sevgili nrg33...
Öncelikle hoş gelmişsin canım. Hepimizin kayıpları oldu. Biz de siteye girmemeyi tercih etseydik olur muydu hiç? Öyle krizlere falan girmeyeceksin. Bu süreci en azından bitkiler hakkındaki bilgilerini çoğaltmak için kullanmış olursun böylece. Bence Siirt iklimine uygun bitkiler de muhakkak ki vardır. Mesela kaktüs çok zor olmamalı... Vazgeçmek yok. Hayatta hep kazanamıyor insan. Bazen hep kaybeden olabiliyor. En azından buradaki değer verdiğin insanlar için burada olmak bile çok güzel. Bir daha öyle kaybolup gitme...

Bak hem siteye girmezsen bir sürü güzeli görmekten mahrum kalırsın Sevgili Kardeşim... Kuş saksımın son haline baksana!
534919

534920

534921

loveforlife
09-02-2015, 07:40
Sevgili Loveforlife, öyle bir mesaj yazmışsın ki cevap veremeden duramadım. :) Benim için senin o koskocaman yüreğin altınlardan, elmaslardan, zümrütlerden bile daha değerli. Sana karşı ufacıkta olsa bir iyiliğim dokunduysa, bu dünyada benden daha mutlusu olamaz. Canların resimlerine her baktığımda yüzümde oluşan tebessümün farkına varabiliyorsam seninle ve kendimle gurur duyduğumdandır. Biliyorsun benim öz ablam ne yazık ki yok, ama sen bana öz ablalık yaptın ve hep yanımda oldun.
Uzak olsak bile abla kardeşin bir şeyleri birlikte başarmış olduğunu bilmek en güzel duygulardan biri. İyi ki seni tanımışım, iyi ki senin gibi bir ablam var bu duyguyu bana yaşattığın için sana sonsuuuuuuuuuuuz teşekkür ederim. :D

Sevgili Kardeşim,

Bazen çok yakınındakinden bile daha dost, daha kardeş hissettiğin insanlar olur ya, ben burada o insanları buldum. Bu hislerimin karşılıksız olmadığını bilmek öyle güzel ki! Ablan olma mutluluğunu bana yaşattığın için çok teşekkür ederim...

loveforlife
09-02-2015, 07:48
Sarı şekerim... Vazgeçemeyeceğim nazsız güzelim!

Bir leğen, bir saksı, bir de fırtınadan kırılan dallardan oluşturduğum minik saksım var.
536383

Saksıdakiler tamamiyle çiçeklendi. Leğen ağırdan alıyor. İlk fırtınada tepetaklak olmuştu garibim.
536384
536385

O ilk fırtınada kırılan dallar da minik saksıda.
536386

Ama böyle de güzel olunmaz ki!
536387

h_dogan
09-02-2015, 08:17
Sizin sedumun maşallahı var. Benim sedum daha bebek sayılır. :)

Yagmur143
09-02-2015, 11:20
Sevgili loveforlife sedum palmeri harika görünüyor. Sarı sarı çiçekler çok güzel. Kuş saksınız ve diğer aranjmanlarınız mükemmel . Elinize sağlık. Sizin sukulentleri seyretmekten büyük keyif alıyorum. Sanırım ben de bir sukulentsever oldum.

günebakan
09-02-2015, 13:03
Sevgili Loveforlife sedum palmeri en zahmetsiz sukulentlerden biri sarı çiçeklerinin bütün güzelliğini sunmaktan bıkmıyor maşallah:)

sumeyra47
09-02-2015, 14:51
Maşallah Sevgili Loveforlife,

Sedum palmeri yine muhteşem gözüküyor bana verdiğin de çiçeklendi çiçekli hali çok daha güzel.

loveforlife
11-02-2015, 14:41
Sayın loveforlife,

Sedum spectabile 'Autumn Joy' için hiç üzülmeyin. Benimki de aynı durumda. Kışın üst gövde tamamen ölse de kökleri -30 derecenin altındaki donlara dayanır merak etmeyin :D

Selamlar...

Yine yanılmadınız! Öyle güzel gelişiyor ki... Bu karda da zarar görmeyeceği bir kuytuya çektim. İki farklı tür olduğu nasıl da anlaşılıyor.

536603

536604

536605

536606

Milla
11-02-2015, 14:44
Maşallah çok güzeller. Salata malzemesi gibi iştah açıyor :))

Muda
11-02-2015, 19:32
Yine yanılmadınız! Öyle güzel gelişiyor ki... Bu karda da zarar görmeyeceği bir kuytuya çektim. İki farklı tür olduğu nasıl da anlaşılıyor.

536603

536604

536605

536606

Soğuklardan etkilenmeyen görüntüsü ve çiçeği güzel olanları üstelik çok yıllık ise ben daha çok seviyorum. Fazla bir bakım istemiyorlar. Kolay çoğalıyorlar. Bizim buralarda ölmüyorlarsa sizin orada ölme ihtimali çok daha az.

Burada iki gündür yağan kar oldukça fazla oldu. Uzun yıllardır ilk defa bu şekilde bir kar yağışı oluyor. Normal olması gereken bu. Kayıplarımız biraz fazla olsa da. Umarım baharla birlikte çok güzel bir sezon geçiririz.

samur
11-02-2015, 20:00

536603

536604

536605

536606

Nasıl şekerler birden onları ısırasım geldi, bu arada sedum tohumlarım var gecen seneden eksem mi bu zamanda nasıl olur.

loveforlife
12-02-2015, 06:43
Nasıl şekerler birden onları ısırasım geldi, bu arada sedum tohumlarım var gecen seneden eksem mi bu zamanda nasıl olur.

Otsever biri olarak sedumlarla tanıştığımdan beri iştahımı kabartır bu güzeller. Ama iştah kabarmayacak gibi değil ki!

Sevgili Samur, ben tohum ekim işini şubat sonuna bıraktım. bizim ev sobalı olduğu için çok sağlıklı olmaz bu zamanda. Şubat sonu idealdir bence. Hangi sedumların tuhumları var? Ne kadar da keyifli olur onları tohumdan yetiştirmek...

Soğuklardan etkilenmeyen görüntüsü ve çiçeği güzel olanları üstelik çok yıllık ise ben daha çok seviyorum. Fazla bir bakım istemiyorlar. Kolay çoğalıyorlar. Bizim buralarda ölmüyorlarsa sizin orada ölme ihtimali çok daha az.

Burada iki gündür yağan kar oldukça fazla oldu. Uzun yıllardır ilk defa bu şekilde bir kar yağışı oluyor. Normal olması gereken bu. Kayıplarımız biraz fazla olsa da. Umarım baharla birlikte çok güzel bir sezon geçiririz.

Ben de bu yıl bu kadar çok üzüldükten sonra artık akıllandım. Soğuğa dayanıklı türlere yöneleceğim. Bu da demek oluyor ki, yaşasın sedumlar! Farklı tür sedumları nereden bulacaksak artık...

Hadi bakalım, afiyet olsun!
536683

536684

536685

536686

536687

Milla
12-02-2015, 07:45
Bunları görünce canım kış ortasında koruk istedi. Nasıl da diri diri duruyorlar ama :))

samur
12-02-2015, 10:11
Masallah cok guzeller, ben deki tohumlar zengardenden aldigim karisik sedum tohumu seklindeydi. Bakalim hangileri cikacak

berçin
16-02-2015, 22:32
Ne güzel toparlanmışlar maşallah arkadaşım, sevgili Milla'nın dediği gibi özellikle aranjman saksın Akdeniz salata tabağı gibi ama kesinlikle yemelik değil seyretmelik:))).

Sedum palmeri ve Autumn joy harika görünüyor maşallah. Benim saksılar toparlanamadığı gibi birde siyah böcek istilasına uğradı ne yapacağımı bilmiyorum, malum havalar da soğuk müdahale de edemiyorum bekliyorum bakalım :(...

Bal Kaktüs
16-02-2015, 23:50
Her şey çok güzel. Çeşitler, bitkilerin kendileri, resimler bakım (Çok mutlu görünüyorlar) ve diğer herşey çok güzel. Ellerinize sağlık. Tebrik ederim.

ferihaatahan
17-02-2015, 08:24
Çok güzel çalışmalar,tebrik ederim..

samur
17-02-2015, 18:22
Nerelerdesin? Merak ettim

loveforlife
25-03-2015, 12:28
Epey zaman oldu... Bakalım ben buralarda yokken neler olmuş neler?

Sedum palmeri yaklaşık iki aydır çiçekli...
542797
542801
542798

Arılar çok seviyor çiçeklerini...
542799

Burada kaç arı var, anlamak güç ama!
542800

loveforlife
25-03-2015, 13:26
Kaktüs ve sukulentgiller olarak terasa taşındık. Keyfimiz yerinde...
542807

542808

542809

542810

542811

TCM
25-03-2015, 15:45
Sedum palmeri niz pek güzel, geçen yolda denk geldim; bir evin bahçe duvarına koymuşlar, Allahım iki kucak doldurmuş saksıyı, birini görsem evden birkaç dal isteyecem, hiç kimseyi görmeyeceğime emin olsam kucaklayıp arabaya atacam :) Her geçişimde kafamı çevirip bakıyorum. nazar değdirmezsem iyi.

loveforlife
30-03-2015, 08:03
Bazen sessiz sedasız izleyen gizli kahramanlar olur hayatımızda. O hep oradadır da siz hiç bilmezsiniz. Şubat ayında bir gizli kahramandan aldığım bir mesaj beni hem şaşırttı, hem de çok sevindirdi. Evini değiştirmek zorunda kaldığı ve yeni evi uygun olmadığından kaybetmeye başladığı kaktüslerini bana göndermek istediğini belirtmişti. Gönderdi de... Onlar benim için çok değerli şimdi. Çok teşekkür ederim Sevgili smrvdl...
Leş kaktüsü türlerim oldu sayesinde...
543957

Ve güzel kaktüslerim... İnşallah çiçeklerini de görebilirim.
543958
543959

loveforlife
31-03-2015, 04:49
Sedumların şu dönemlerdeki hallerine bayılıyorum. Tekrar gibi oluyor belki ama bu güzellikleri paylaşmadan duramıyorum...

Sedum sarmentosum...
544123
544124

Sedum rupestre 'angelina' saksısında çıkan ballıbabalara dokunmadım. onlar çiçeklenince de doğanın aranjmanı pek bir güzel hal aldı.
544125
544126

Sedum reflexum 'blue spruce' da hızla gelişenlerden...
544127

loveforlife
31-03-2015, 08:41
Bir ay kadar önce bir araya topladığım sedum leğenim henüz toparlanma aşamasında. Sonrasında çok güzelleşeceğini umuyorum.
544128
544129

Bu güzelliği paylaşmazsak küser bize!
544130
544131

TCM
31-03-2015, 09:17
@loveforlife, bakın terbiyesizin yaptığına, siz saksılarda yetiştirebilmek için uğraşın, o düz duvara tırmansın...

544132

Bir tayfada burada var, millet çabalasın yapraktan yetiştireyim, tohumdan ekeyim, kökünü ayırayım diye menekşeler kendi ise kendi aleminde. Bir de onlara mı sormalı "nasıl oldu bu iş" ...

544133

Haftasonu yaylaya gitmiştik. Kayınpederimin kayınpederinin bahçesinde kendiliğinden çıkan menekşeler ile adını sizden az önce öğrendiğim duvarda yetişen 'ballıbaba' ları gördüm. Eşim söyleyince dikkat ettim de menekşelerin bu kadar güzel kokacağını bilmezdim. Kendi sayfama ekleyecektim ama mesajınızı görünce buraya daha yakıştırdım.

loveforlife
02-04-2015, 07:08
Sevgili TCM,

Ben de ballıbabaları saksıda yetiştirebilmek için uğraşmadım. Sadece orada çimlendiklerini görünce yaşamalarına ve güzelliklerini sergilemelerine izin verdim. Doğa ana aranjmanı oldu böylece. Kır çiçeklerini oldum olası severim. O yüzden çiçekli olduğunu bildiğim türlere pek dokunmuyorum genelde.

Kır menekşeleri harika kokar, bilirim. Benim de bir saksı vardı (http://www.agaclar.net/forum/1126646-post52.htm). Bu kış ne olduysa, canlanmadı. Dün boşalttım saksısını...

berçin
05-04-2015, 17:40
Bu yıl keyifleri yok diyordun ama gayet güzel toparlanmaya başlamışlar arkadaşım :). Hele bir dur bahar yeni geldi, senin ellerinde güzelleşmeyecek hiçbir şey olamaz. Sevgiler:)...

smrvdl
07-04-2015, 20:03
Bazen sessiz sedasız izleyen gizli kahramanlar olur hayatımızda. O hep oradadır da siz hiç bilmezsiniz. Şubat ayında bir gizli kahramandan aldığım bir mesaj beni hem şaşırttı, hem de çok sevindirdi. Evini değiştirmek zorunda kaldığı ve yeni evi uygun olmadığından kaybetmeye başladığı kaktüslerini bana göndermek istediğini belirtmişti. Gönderdi de... Onlar benim için çok değerli şimdi. Çok teşekkür ederim Sevgili smrvdl...
Leş kaktüsü türlerim oldu sayesinde...
543957

Ve güzel kaktüslerim... İnşallah çiçeklerini de görebilirim.
543958
543959
Yazdığınız anlamlı mesaj için teşekkür ederim.

İnsanın inanmak ihtiyacı vardır;Allaha,insanlara,iyiliğe,masumiyete...Sizi birebir tanımasamda iyiliğe inandırıyorsunuz.Telefonda da olsa tanışmak güzeldi.Başkalarını bilmiyorum ama ben kaktüsleri,sukulentleri çok fazla anlam yükleyerek yetiştirdim.Sağ kalanları size gönderirken de içim çok ferahtı.

Umarım bir gün karşılaşırız.

Sûz-i Dilârâ
08-04-2015, 12:42
Sevgili TCM,

Ben de ballıbabaları saksıda yetiştirebilmek için uğraşmadım. Sadece orada çimlendiklerini görünce yaşamalarına ve güzelliklerini sergilemelerine izin verdim. Doğa ana aranjmanı oldu böylece. Kır çiçeklerini oldum olası severim. O yüzden çiçekli olduğunu bildiğim türlere pek dokunmuyorum genelde.

Kır menekşeleri harika kokar, bilirim. Benim de bir saksı vardı (http://www.agaclar.net/forum/1126646-post52.htm). Bu kış ne olduysa, canlanmadı. Dün boşalttım saksısını...

Kır menekşesinin yavrusu dediğin bitki ile anaç bitkinin yaprakları aynı değil mi:confused: Ya da yavrunun bulunduğu saksıda kasımpatı gibi bir bitki mi vardı?

Aynı bahçe menekşesinden bende de var şu anda. Yaprak bitleri sarmış durumda savaşıyoruz bakalım ne olacak?

loveforlife
09-04-2015, 14:15
Kır menekşesinin yavrusu dediğin bitki ile anaç bitkinin yaprakları aynı değil mi:confused: Ya da yavrunun bulunduğu saksıda kasımpatı gibi bir bitki mi vardı?

Aynı bahçe menekşesinden bende de var şu anda. Yaprak bitleri sarmış durumda savaşıyoruz bakalım ne olacak?

Yan saksıdan kasımpatı ile arkadaş olmuşlar Sevgili Sûz-i Dilârâ;) Ama şimdi arkadaşsız kaldı kasımpatı...

Sûz-i Dilârâ
14-04-2015, 15:07
Sedumları görünce içimde onları yeme isteği uyanıyor:o:(

Neden neden:rolleyes: Başkalarında da oluyor mu acaba:confused::cool:

özlemsoylu
14-04-2015, 15:42

kara lahana gibi çok şekerler :)

loveforlife
16-04-2015, 07:26
Yaşatmakta en zorlandığım türler sempervivumlar. Bir kere daha deneyelim dedim!

Yaşama tutunan tek bu saksım vardı.
546897

Yanına yeni arkadaşlar katıldı...
546898

Güveçte mutlu olurlar umarım...
546899
546900
546901

loveforlife
01-05-2015, 06:12
Havaların bir türlü düzelememesi, benim güzellerimi de epey olumsuz etkiledi. Bir de neredeyse bütün sukulentlere bitler musallat oldu... Epey sıkıntılı bir durum anlayacağınız. :( Neler çekti güzellerim bu yıl hava muhalefetleri yüzünden!

Hayata tutunup yeni yeni toparlanmakta olanlara bir bakalım mı?

Kalanchoe blossfeldianalar öyle bir bitlendi ki, tomurcuklarının etrafında çok yoğun bit olduğu için çoğunun tomurcuğunu bile kopartıp attım. Bunlar geriye kalanlar, ancak çiçek açacaklar...
549807
549808
549809

Kalanchoe manginii de bitlerden nasibini alanlardan...
549810
549811

loveforlife
02-05-2015, 06:47
Genel olarak binlerin annesi olarak adlandırdıklarımızdan kalanchoe daigremontiana, kalanchoe crenato daigremontiana ve kalanchoe delagoensis aynı saksıdaydı. Geçen yıldan kalanlardan...
550022

Kışı ısıtılmayan teras odasında zor atlattılar. Boyları bir metreyi geçti, ayakta desteksiz duramaz oldular... Ama yine de çiçeklerinden mahrum bırakmadılar. Kalanchoe daigremontiana ve kalanchoe delagoensis çiçeklerinin boyutları ve rengiyle de farklılıklarını gösterdi.
550023
550024

Soğuk onu fazlasıyla etkilediğinden tomurcuklarının çoğunu açamadan kuruttu ne yazık ki!
550025

Olsun her saksıdan, hatta saksıları koyduğum tahtaların arasından bile adeta fışkırmış olan binlerce yavrumuz var...
550026

Sûz-i Dilârâ
02-05-2015, 07:00
Bu kadar çok yavruyu ne yapacağımı bilemediğimden ve kesinlikle atmaya da kıyamadığımdan bu binlerin annesine yaklaşmamayı tercih ediyorum sevgili loveforlife:)

loveforlife
02-05-2015, 07:17
Bu kadar çok yavruyu ne yapacağımı bilemediğimden ve kesinlikle atmaya da kıyamadığımdan bu binlerin annesine yaklaşmamayı tercih ediyorum sevgili loveforlife:)

Sevgili Sûz-i Dilârâ,

İnan bu konuda da hiç farklı değiliz. Ben ki, otlara bile ya çiçekse diye özenle bakan biriyim, sukulentler ve binlerin annesinin nasıl olup da en uç noktadaki saksıda bile yer alabildiğini anlayamıyor olmakla beraber, onları söküp atmaya da kıyamıyorum. İstifçi gibi oldum. Karşımızdaki iş hanının kapı önünde yabani otlar bitmiş koca saksılar var. İş hanı çalışanlarına dün otları temizleyip toprağı kabartmalarını söyledim... Artık ev dar geliyor anlayacağın sokaklara el attım. Sokaktaki otoparkın boş saksılarına da dona dayanıklı bir şeyler dikme planlarım var. Yahu yoksa ben deli miyim?:o

evdeçiçek
02-05-2015, 07:53
Sevgili Loveforlife ;

Sabah sabah iyi güldürdün beni. Bende iş yeri deposunda saksıya benzer veya içine bitki dikebileceğim ne varsa hepsine bir şeyler diktim. Dün caminin bahçesinde bir yabani bitki gördüm, çiçekleri çok hoşuma gitti kökünden bir kısmını söktüm aldım depoya getirdim. Umarım yaşar. Sanırım o sende olan delilikten bende de biraz var :D

loveforlife
08-05-2015, 15:23
Çiçekleniyoruz...;)

Tacımızı taktık...
551404
551405

O ilk kez çiçek açtığında bir kaktüssever beni yalancılıkla suçlamıştı. (http://www.agaclar.net/forum/1154470-post74.htm) O bu kez üç tane tomurcukla karşınızda... Stenocactus crispatus!
551406
551407

Echinopsis oxygoa onlarca tomurcukla ben buradayım diyor...
551408

loveforlife
08-05-2015, 17:05
Böyle güzel halıya basmaya kıyılmaz, seyrine doyum olmaz... Kışı atlatanlardan oldu acem halısı...
551436

551437

551438

loveforlife
11-05-2015, 09:57
Sedumları görünce içimde onları yeme isteği uyanıyor:o:(

Neden neden:rolleyes: Başkalarında da oluyor mu acaba:confused::cool:

Sevgili Sûz-i Dilârâ,

Gel de bu güzelleri yeme!
552003

552004

552005

552006

552007

loveforlife
11-05-2015, 10:04
Sedum rupestre 'angelina' nasıl arsız bir bitkidir! Her saksıda var nasıl oluyorsa... Kıyıp atamıyorum da. Kim bilir bu gidişin sonu ne olacak...:o
552008

552009

552010

552011

552012

Sokaktaki boş saksılara da Sedum rupestre 'angelina' ve sedum palmeri dikildi. En azından yemyeşil dururlar...

günebakan
11-05-2015, 13:09
Güzeller yemelik değil sevgili Loveforlife seyirlik maşallahları var benim acem halısı lışı atlatamadı ne yazıkki ama ne yapalım ölenlerin yerine yenisi gelir:)

loveforlife
13-05-2015, 07:02
Kara kışı atlatabilenlerden yeniden aranjmanlar hazırladım. Ne yazık ki, bir türlü geçen yılki güzel formlarına dönmüyorlar. Bir de bitlendikleri için sanırım toparlanmaları daha da güçleşiyor.

552403

552404

552405

552406

552407

loveforlife
14-05-2015, 04:15
Bu da tavşan evi saksımın son hali... Sukulentler toprağı resmen yiyor. Yeni aranjmanı hazırlarken dikkatimi çeken geçen yılkilerin kökleriyle tamamen saksıyı doldurduğu ve toprağı bitirdiği oldu. Her yıl yeni toprak istiyor bu güzeller anlayacağınız.
552664

552665

552666

552667

loveforlife
15-05-2015, 09:01
Minik güveçteki minnaklarım...
552990
552991
552992

Tavşan saksıdakiler de toparlanamayanlardan...
552993
552994

loveforlife
16-05-2015, 20:55
İki can dostun kargolarından çıkan güzelleri bu aranjmanda bir araya topladım. Bir süre sonra çok güzelleşecektir.
553197
553198
553199

Bu da kuş saksı... Çiçek hazırlığı var.
553200
553201

loveforlife
18-05-2015, 09:36
Her yer tomurcuk...

Echinopsis oxygonada sayabildiğim kadarıyla 22 tomurcuk var...
553495

Echinopsis subdenudata da tomurcuklulardan...
553496

Rebutia muscula yine bolca çiçek açacak...
553497

Taç takmak için sıraya girenler var...
553498

Atlasım... (Canım Berçin'im,teşekkür ederim!)
553500

loveforlife
19-05-2015, 06:16
Gymnocalycium türlerinden daha önce iki tanecik vardı. Sonra sevgili Muda'nınkileri gördükçe hayran oldum ve gördüklerimi almaya başladım. Ne renk çiçek açacağını bilmeden, şansımıza ne denk gelirse...

Şimdilerde hepsi tomurcuklarını göstermeye başladı. Fotoğraf makinem bozulduğu için pek net fotoğraflar çekemiyor olsam da bu güzelleri de paylaşalım...
553734
553735

İlk çiçeğini açan resmen Beşiktaşlı. İlk kez görüyorum bu renk çiçeklisini. Google görsellerde bile bulamadım. Üzeri tomurcuk dolu... Alt türünü de buldum: Gymnocalycium anisitsii
553736
553738
553740

loveforlife
19-05-2015, 19:30
Sevgili SDurul bu güzelliği bana gönderdiğinde minicik bir çelikti. İyi ki de göndermiş. Öylesine güzel ki...
553854

553855

553856

553857

loveforlife
20-05-2015, 12:14
Toplu pozlardan birkaç kare...
553949

553950

553951

553952

553953

loveforlife
11-06-2015, 21:52
Son günlerde çok yoğun geçen zamanı yakalamakta güçlük çekiyorum. Kaktüslerim güzel güzel çiçekler açıyor ama ben çoğunu fotoğraflayamıyorum. Tomurcuk hali ya da solmuş haline yetiştiğimden çok güzel manzaraları paylaşamayacağım sizinle ama buna rağmen bir sürü güzel fotoğraf birikti...

Rebutia muscula, bol çiçekli bir kaktüsüm olsun diyen herkese önerebileceğim bir tür. Yine onlarca tomurcuk yaptı...
558710

558711

558712

558713

558714

loveforlife
13-06-2015, 04:15
Echinopsis oxygona bu yıl bana en keyif verenlerden biri oldu. İki saksıya ayırmıştım onu. Tabii dostlarla paylaşılan onlarca yavru da cabası. 22 tomurcuğuyla epey bekletti ama beklediğime değdi. Hepsi birden açamadıysa da gruplar halinde açıp harika pozlar verdi. Demek ki neymiş, çok üşüyecekmişiz, tabii hiç sulanmamak şartıyla...:o
558951

558952

558953

558954

558955

loveforlife
13-06-2015, 04:20
Konu mankeni çok başarılı olunca, insan kendini frenleyemiyor. Bolca fotoğraflandı bu güzel de haliyle. Eeee, paylaşmazsak olmaz!
558956

558957

558958

558959

558960

evdeçiçek
13-06-2015, 08:24
Sevgili Loveforlife;

Sulanmamak şartıyla derken; bitkiye hiç su vermiyor musunuz? Biraz açıklayabilir misiniz bu kadar güzel ve bol çiçeğin sırrını.

loveforlife
13-06-2015, 09:08
Mammillaria Matudae, taç takma kutlamaları günlerdir devam ediyor...
558982

558983

558984

558985

558986

loveforlife
14-06-2015, 09:18
Sevgili Loveforlife;

Sulanmamak şartıyla derken; bitkiye hiç su vermiyor musunuz? Biraz açıklayabilir misiniz bu kadar güzel ve bol çiçeğin sırrını.

Sevgili Evdeçiçek,

Kışın kaktüslerime hiç su vermiyorum. Eylül ayı gibi sulamayı kesiyorum. Buruşuk, kırışık bir hale geliyorlar susuzluktan. Dona dayanıklı olanları terasta yağmur almayacak yerde tutuyorum, daha hassas olanları ısıtılmayan teras odasına koyuyorum. Havaların durumunu takip ederek mart ayında yavaş yavaş sulamaya başlıyorum. Sonuç ortada...

Mesela bunlara bir örnek dona dayanıklılığı -7° C olan Echinopsis subdenudata. Ne yazık ki çiçeğinin açmış halini fotoğraflayamadıklarımdan...:( Umarım diğer tomurcuklarını kaçırmam.

559071

559072

559073

2012'deki fotoğraflarından birini paylaşayım yine de... Miniminnacıkmış, nasıl da büyüdü! Şimdi iki boy büyük bir saksıda.
559074

Sûz-i Dilârâ
14-06-2015, 10:50
Sevgili Sûz-i Dilârâ,

Gel de bu güzelleri yeme!
552003

552004

552005

552006

552007

:D:D

Benim sedumlarımdan aniden haber alamaz olursan bil ki malûm şey başlarına gelmiştir:D

hira
14-06-2015, 15:07
Sedum rupestre 'angelina' nasıl arsız bir bitkidir! Her saksıda var nasıl oluyorsa... Kıyıp atamıyorum da. Kim bilir bu gidişin sonu ne olacak...:o
552008

552009

552010

552011

552012

Sokaktaki boş saksılara da Sedum rupestre 'angelina' ve sedum palmeri dikildi. En azından yemyeşil dururlar...
Sevgili loveforlife, angelinayı sadece çiçek sapından üretmek mümkünmüdür? biryerlerden bulup diktim ama dediğim gibi sadece çiçek sapıydı diktiğim. Çok güzel bir çiçekmiş. adını burada sende. öğrendim

loveforlife
15-06-2015, 05:21
:D:D

Benim sedumlarımdan aniden haber alamaz olursan bil ki malûm şey başlarına gelmiştir:D

Gözünün gördüğü her yerden sedum fışkırıyor bende tatlım. Buyur misafirim ol;) İster zeytinyağlı yaparız, ister salata:o
559284

559285

559286

559287

559288

loveforlife
15-06-2015, 05:24
Sevgili loveforlife, angelinayı sadece çiçek sapından üretmek mümkün müdür? biryerlerden bulup diktim ama dediğim gibi sadece çiçek sapıydı diktiğim. Çok güzel bir çiçekmiş. Adını burada senden öğrendim

Açıkçası hiç denemedim Sevgili Hira. Hiç lüzum görmedim daha doğrusu. O kendi kendine her saksıya atlamayı öyle bir beceriyor ki, gerek kalmıyor. Ben geçen çiçek saplarını geçen gül kesip çöpe attım.:o Çiçek sapı işe yaramazsa özelden bir mesaj yazman yeterli...

loveforlife
16-06-2015, 23:40
Aranjmanlarım sonunda istediğim forma gelmeye başladı. Bunlardan biri kuş saksım...
559743

559744

559745

559746

loveforlife
16-06-2015, 23:45
Küçük güveç ve tavşan saksılarım da ondan geri kalmıyor... Güveçte çıkan hercailer de ayrı bir renk katmış olaya:o
559747

559748

559749

559750

559751

gulin
17-06-2015, 08:51
sukulentleriniz ne kadar sağlıklı görünüyor. aranjmanlarınıza da bayıldım. tekrar tekrar baktım resimlerinize. iyi günlerde çoğaltın, büyütün...

Mücevher Çalısı
17-06-2015, 11:06
Küçük güveç ve tavşan saksılarım da ondan geri kalmıyor... Güveçte çıkan hercailer de ayrı bir renk katmış olaya:o
559747

559748

559749

559750

559751

Sukulentleriniz saksılarıyla bütünleşmiş, görüntü bir ressamın elinden çıkmış gibi çok hoş ve zarifler. Ellerinize sağlık...

bağ bahçe
19-06-2015, 00:32
sukulent güveçlerinize bayıldım

loveforlife
20-06-2015, 08:21
Anbean çiçeklenişimiz... Çok naif, çok güzel!
560506

560507

560508

560509

560510

samur
20-06-2015, 08:22
Harika ne huzel yakalamissin ben de seni yakaladim hemen😷

loveforlife
20-06-2015, 08:25
Ve güneşi görünce mutlu son!
560512

560513

560514

loveforlife
30-06-2015, 21:13
Dönüp dolaşıp sedumlara takılıyorum. Ne yapayım, bu kadar da güzel olunmaz ki!
563127

563128

563129

563130

563131

loveforlife
30-06-2015, 21:31
Sedumların çiçekleri de pek kibar... İşte onlardan biri; karşınızda kibar çiçekleriyle sedum album...
563133
563138

Sedum reflexum çiçekleri google görsellerde (https://www.google.com.tr/search?q=sedum+reflexum&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&espv=2&biw=1093&bih=514&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=yeySVbS4M-evygPLm5SoBg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=sedum+reflexum+flower) hep sarı. Benimkinin çiçekleri neden krem rengi, anlamadım...
563134
563135
563136

loveforlife
30-06-2015, 23:53
Sizi çok özel bir bitkimle tanıştırmak istiyorum şimdi de. Onun hikayesi de oldukça ilginç. Geçiğimiz sonbahar facebook'tan paylaşım yapan bir kaktüs-sukulentseverin paylaşımına talip olmuştum. Uzun süre bekledikten sonra bir kargo geldi ama tek kelimeyle hayal kırıklığı. Bir kargo poşetinin içine bir ilaç kutusu konmuş ve 2-3 bitki içine sokuşturulmuş. Kargocu da sağ olsun diğer kargo poşetleriyle birlikte çantasında bir güzel preslemiş kaktüscükleri. Verdiğin kargo parasına mı yanarsın, ölüp giden bitkilere mi? İçlerinde o zaman için ne olduğunu anlayamadığım minicik bir çelik varoluşu yassı olduğundan ölmemiş görünüyor! Ya tutarsa deyip toprakla buluşturdum. O karlar, kışlar geçti. Bizimki baharla birlikte bir atak yaptı ki sormayın. Meğer nasıl da güzelmiş!
İki ay önce böyleydi.
563211
563212

Şimdi böyle. Aynı hızla büyümeye daha ne kadar devam edecek bakalım.
563213
563214
563215

loveforlife
02-07-2015, 20:32
Gymnocalycium türlerini Sevgili Muda'da gördüğümden beri çoğaltmaya çalıştığımı söylemiştim. İşte onlardan biri daha; Gymnocalycium Pflanzii. Ne yazık ki çiçeklenmeye niyetlenemeyenlerden. Anca kafa büyütsün. Bakalım daha ne kadar büyüyecek. Aldığımda ceviz kadar bir şeydi.

İlk fotoğraf cep telefonuyla çekildi, diğer ikisi fotoğraf makinesiyle. Çözünülürlüğü yüksek bir makineyle ne güzel kareler yakalanırdı...:(
563527

563528

563529

loveforlife
02-07-2015, 20:56
Kıvırcık saçlı çocuğum da çok gelişti. Minicik çiçekleriyle ben de varım diyor Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei. Oysa bir zamanlar minicik bir çocuktu. (http://www.agaclar.net/forum/1194372-post152.htm)
563530
563531

Rebutia Muscula tek tük olsa da açmaya devam ediyor.
563532

Açmaya devam edenlerin bir diğeri; Echinopsis Oxygona.
563533

Bol tomurcuklu Gymnocalycium türlerinden biri daha çiçeğini gösterdi.
563534

loveforlife
04-07-2015, 21:09
Euphorbia Horrida (http://www.agaclar.net/forum/1178295-post117.htm), plastik bir bardak içinde dikiliydi aldığımdan beri. Çok güzel gelişip bardağı doldurmuştu. Dün sularken yanlardaki minicik yavrucuklar dikkatimi çekti. Sanırım bir de çiçek açma niyeti var. Hoş öyle gösterişli çiçekleri yok ama...
563970
563972
563971
Hemen yeni bir saksıya transfer oldu. Meğer beş minik yavrusu varmış. Bakalım minnakların büyüdüğü günleri görebilecek miyiz?
563973
563974

loveforlife
12-07-2015, 11:28
Bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1192896-post149.htm)onun fotoğrafını ilk kez paylaştığımda, Sevgili Sakdağ'dan öğrendiğim kadarıyla onun Selenicereus Grandiflorus olduğunu zannediyordum. Hala emin olmamakla beraber, şimdilerde fikrim değişti. Sanırım Disocactus Flagelliformis bir diğer deyişiyle sıçan kuyruğu kaktüsü kendileri. Epey gelişti.
565601
565602
565603

Galiba bu Selenicereus grandiflorus ya da ben bunların türlerini araştırmaktan kafayı yedim...:o
565604
565605

loveforlife
18-07-2015, 22:19
Aşı kaktüsleri yaşatma konusunda pek bir başarısızım aslında ama bu sefer çiçek de açtırdım! Bugünü de gördüm, şükür...
566805

Kıvırcık güzel Mammillaria camptotricha marnier-lapostollei mütevazı çiçeklerini sergilemeye devam ediyor.
566806

Sedumların sarı çiçeklerini çok seviyorum. Bunun alt türü neydi hatırlamıyorum.
566807

Echeveriaların çiçekleri hep çok güzel...
566808
566809

loveforlife
08-08-2015, 08:13
Terasta her şey kavruluyor. Sıcağa dayanan az bitki var. Kaktüsler, sukulentler bile hep güneş yanığı....

Direnenlere bakalım biz de...
Buz çiçeği dirençlilerden...
570235
570236

Delosperma cooperi tek tük çiçek açmaya devam ediyor.
570237

Echeveriaların çiçekleri birbirini takip ediyor...
570238
570239

loveforlife
16-08-2015, 09:11
merhabalar, sedumlarınız çok harika olmuş. Ben bitlenme sebebiyle temizleyemediğim için hepsini ayıklayıp atmak zorunda kaldım. Zararlılara karşı önleyici ilaçlama yapmanızı öneririm yoksa temizlemesi çok zor oluyor.

Sayfama hoş geldiniz. Bence her türlü olumsuzluğa en dayanıklı türler sedumlar. Hep söylüyorum ya, keşke daha çok sedum türüm olsa! Benim sedum palmerimde kıştan çıkarken bitlenme olmuştu. Neredeyse hiç ilaçlama yapmadan sadece arapsabunuyla temizledim. Diğerlerinde hiç olmadı şükür ki. Bir de geçenlerde verem otu oldu sedum leğenimde. O kısımdaki bitkileri toprağıyla beraber söküp atım. Şimdi sorun yok. Tam gaz gelişmeye devam.

Sevgili Muda'dan bir dal olarak aldığım Sedum 'Kamchatka' (http://www.agaclar.net/forum/1349465-post500.htm) iyiden iyiye güzelleşti.
571493
571494

Sedum telephium ‘Autumn Joy’ kovayı doldurdu. Yakında o muhteşem çiçekleriyle harika bir görsel şölen sunacak.
571495
571496

İki ay önce böyleydi bu kova...
571498

loveforlife
23-08-2015, 07:58
Sedumlardan söz açılmışken bu güzelleri de görmeden geçmeyelim...

Sedum sarmentosun, nam-ı diğer Rapunzel...
572225
572226

Sedum sieboldii leğenini doldurdu. Yakında çiçeklenmeye başları. Bu yıl kumrular ilk kez didiklemedi yapraklarını...
572227
572228

Onu Sedum reflexum olarak isimlendirdim şimdiye kadar ama beyaz açan çiçekleri kafamı karıştırıyor. Yoksa Sedum sediforme mi? Çok fazla şekilsiz gelişmeye balamıştı. Bir güzel traş ettim ben de....:o
572229

Güler
23-08-2015, 08:29
Benim Rapunzel biraz bozulmaya başladı, çiçekleri harika kokuyordu bana ondan bir kök daldırabilir misin?

günebakan
23-08-2015, 10:48
Harika görünüyorlar bu rapunzeli ben bir türlü yetiştiremdim kaç kere edindim ama bir türlü anlaşamadık seninki harika görünüyor Loveforlife:)

loveforlife
24-08-2015, 06:27
Benim Rapunzel biraz bozulmaya başladı, çiçekleri harika kokuyordu bana ondan bir kök daldırabilir misin?

Tabii ki Güler Ablacığım, seve seve. Yalnız bu senecio değil, senin çiçeği kokulu dediğin senecio yanılmıyorsam. Bu kışın da dışarıda duruyor, donlara dayanıklı bir tür. Senin için bakımı sorun olmayacaktır.

Harika görünüyorlar bu rapunzeli ben bir türlü yetiştiremdim kaç kere edindim ama bir türlü anlaşamadık seninki harika görünüyor Loveforlife:)

Sevgili Günebakan, hep söylediğim gibi; benim en iyi anlaştıklarım sedumlar. Bu yaz kış dışarıda. Sonbaharda uzun dallar köke yakın yerden cılızlaşıyor. Ben de hepsini buduyorum. Baharda daha coşulu olarak kendini yeniliyor. Senin için de ilk görüşmemizde verilmek üzere minik bir saksı hazırlayabilirim.

Sevgiler, selamlar...

loveforlife
26-08-2015, 08:12
Bu yıl öyle çok çiçek açtı ve hala açacak tomurcukları var ki! 3 yıl önce aldığımda yanındaki minik yavrucuğu kadardı oysa...
572671

572672

572673

572674

572675

loveforlife
27-08-2015, 19:47
3 ay önce Sevgili Berçin ve SDurul'dan gelenleri bu sepet saksıda birleştirmiştim.
572848

Sepetin son durumu böyle...
572844
572845
572846
572847

YeniGine
27-08-2015, 23:29
Sevgili loveforlife maşallah maşallah valla sedumlar, kaktüsler hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

Sepetteki echeveria maşallah büyümüş, kesin yavruları da vardır. Benimki de büyüdü ve saksısı küçük geliyor artık; saksı değişimi yapacak mısın?

loveforlife
28-08-2015, 06:37
Sevgili loveforlife maşallah maşallah valla sedumlar, kaktüsler hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık...

Sepetteki echeveria maşallah büyümüş, kesin yavruları da vardır. Benimki de büyüdü ve saksısı küçük geliyor artık; saksı değişimi yapacak mısın?

Teşekkürler Sevgili YeniGine... Ben saksıları sıkışık seviyorum. Şuan henüz yavrusu yok bu güzelliğin, olsa da kolay kolay saksı değişimi yapmam. Saksı değişimi yeniden toparlanmaları için bir süreç demek. Duruma göre belki ilkbaharda... Ama bu kışı bu saksıda geçirecekler. Zaten toprak kapta oldukları için çok mutlular.

Echeveria lilacina saksıma bakacak olursak nasıl sıkışık olduğu görülüyor. Ama ben onu yeni saksıya geçirmeyi düşünmüyorum örneğin... ;)
572895

572896

günebakan
28-08-2015, 10:16
Bence de sukulentler sıkışık olunca çok güzel görünüyorlar ben bu hallerini çok beğeniyorum. Zira benim de kaktüs ve sukulentlerim bir saksıda birkaç çeşit yetiştiriyorum:)

loveforlife
28-08-2015, 10:28
Geçen yıl Sevgili Berçin'den gelenlerden biri daha... Geçen yıl, hızlı gelişiyor diye paylaşmıştım (http://www.agaclar.net/forum/1300560-post398.htm) ya, bugünkü durumumuz ortada...
572910

Bol bol da çiçek açtık... Sevgili Berçin, iyi ki paylaşmış bu güzelliği benimle... Bu arada benim de dostlarla paylaştığım loblar cabası...
572911
572912
572913
572914

YeniGine
28-08-2015, 23:10
:) Teşekkür ediyorum sevgili loveforlife; tamam ben de değişmeyeyim o halde.

loveforlife
20-09-2015, 15:13
Çiçek açmaya doymadı bu yıl... Çiçeğini gece açınca, hele çiçekler de mis gibi kokunca evde baş köşelere kuruldu. Hala tomurcukları var. Bu saatten sonra büyütebilir mi bilmem ama ben bu güzeli çok seviyorum.;)
578326

578327

578328

578329

578330

loveforlife
26-09-2015, 20:31
Muhteşem endamıyla baş köşelere kurulanlardan bir diğeri de Stapelia grandiflora. Varsın leş koksun, çiçeğini güzelliği yeter diyeceğim ama çiçeğinin ortasındaki minik sinek larvalarını görünce yine dışarı transfer olmaması işten bile değil! Her daim çiçekli. Onlarca tomurcuk, onlarca çiçek... Yine Sevgili Berçin'den minik bir çelik olarak gelenlerdendi. Çılgın bir gelişme kaydetti.
578985

578986

578987

578988

578989

loveforlife
26-09-2015, 20:40
Havaların çok sıcak olduğu dönemde tomurcukları büyüyemiyordu. Şimdi keyfi yerine geldi.
578990

578991

578992

loveforlife
27-09-2015, 05:37
Sonbahar sevincimiz Sedum spectabile autumn joy coştu yine.
579026

579027

579028

579029

samur
27-09-2015, 12:20
Hepsi de şahane , masaallah, senin enerjin tüm ciceklerine yansiyor😍
Benim kaktusler kisin neredeyse donmaya yakin duzeyde usuduler ama 3 u haric cicek yok😟.

berçin
04-10-2015, 21:42
Tek kelime ile hepside ''MUHTEŞEM''. Eline emeğine sağlık canım arkadaşım:).

loveforlife
02-11-2015, 10:39
Annemin, arkasından benim hastalıklarımız, bilgisayarın bozulması falan derken uzun süre oldu bir şeyler paylaşmayalı. Bu arada fotoğraf makinemin çok iyi çekim yapmaması ve telefonumun da bozulup bir süre serviste kalması, çok güzelleri kaçırmama neden oldu. Bir hafta terasa çıkamadığım günler oldu.

Onlar her şeye rağmen mutlu etmeye devam ediyor...
583573

583574

583575

583576

583577

sumeyra47
02-11-2015, 11:55
Çıldırmış bunlar ne veriyorsun bunlara böyle Loveforlife abla maşallah bende mi hırsızlığa pardon misafirliğe gelsem bilemedim. Renklere bayıldım ellerine sağlık.

ibocandan
02-11-2015, 12:26
MAŞAALLAH hepsi birbirinden güzeller kışın nasıl saklıyorsunuz.

loveforlife
02-11-2015, 12:52
Çıldırmış bunlar ne veriyorsun bunlara böyle Loveforlife abla maşallah bende mi hırsızlığa pardon misafirliğe gelsem bilemedim. Renklere bayıldım ellerine sağlık.

Gel tatlım.;) Ama çok iş var terasta, dağınıklığı görsen kaçarsın. Ben de sana gelirken seninkilerin arasına biraz renk katmayı da amaçlıyorum zaten... Hiçbir şey vermiyorum. O çılgın yağmurlarda yağmurun altındaydılar üstelik.

Sonbahar renkleri çok güzel bunların...
583606

583607

583608

583609

583610

günebakan
02-11-2015, 16:21
Çıldırmış sukulentler diye bir sayfamı açsak ne yapsak loveforlifecığım bunlar alıp başlarını gitmişler harika görünüyorlar:)

loveforlife
02-11-2015, 19:59
MAŞAALLAH hepsi birbirinden güzeller kışın nasıl saklıyorsunuz.

Soğuğa dayanıklı olanlar dışarıda kalıyor Sevgili İbocandan. Diğerleri de terastaki camekanlı odaya sıkış tepiş sığışıyorlar. Kalan sağlar bizimdir diyoruz.

Mesela sedum palmeri yaz kış dışarıda olup hayatından memnun olanlardan.
583646

Aslında genel olarak sedumlar dışarıda mutlu diyebiliriz, tıpkı sedum autumn joy gibi... İlk başta çiçeklerinin rengi pembe iken şimdilerde bakıra döndü.
583647
583648

Sedum rubrotinctum güveç kapta hayatından pek memnun...
583649

Gerçi güveçte olup da halinden memnun olmayanını görmedim ben bunların.
583650

loveforlife
04-11-2015, 06:35
Günlerdir terası mesken tutan, kenar köşesinden sukulentleri tırtıklayan bir misafirim var. Hiç bu kadar büyüğünü yakından görmemiştim. Ama çok ağır hareket ediyor, ölüyor galiba. Onu yaşatabilmek için yapabileceğim bir şey var mıdır sizce? Benim Zeytin terasta bir fark ederse onun varlığını, yaşam süresi daha da kısalır gibi görünüyor.
583816

583817

583818

583819

583820

loveforlife
05-11-2015, 08:20
Echeveria lilacina yaz boyu açıp, açmaya doyamayanlardan...
583962
583963

Sevgili Berçin'den minik bir yavru olarak gelip lahana kıvamına erişen echeveria glauca da estetik çiçekleriyle sonbahara sevinç olanlardan.
583964
583965
583966

aerosol
05-11-2015, 08:46
sn. loveforlife ışığıda o kadar güzel yakalamışsınız ki masaüstü resimlerini anımsatıyor... uzun ömürlü bol çiçekli olsunlar

melekv.
05-11-2015, 09:49
Zaten ilk bu echeveria çiçeklerinin güzelligine kanıp başladım ama benimkilerde inşallah seneye açar sizinkiler çok güzel gerçekten

loveforlife
05-11-2015, 21:49
sn. loveforlife ışığıda o kadar güzel yakalamışsınız ki masaüstü resimlerini anımsatıyor... uzun ömürlü bol çiçekli olsunlar

Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum aslında. Bu yüzden ışığı ve bitkileri en güzel haliyle yakalamaya dikkat ediyorum. Makinem çok eski, artık görüntü kalitesi çok düştü. Cep telefonum da pek istediğim görüntüleri veremiyor. İyi bir makine hep hayalim ama sıra gelemiyor ona.

İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Bu güzeller de sizin için gelsin...
584063

584064

584065

584066

584067

aerosol
06-11-2015, 06:13
sizin ve birkaç arkadaşın sayfalarını dolaşırken kafamdan geçenler tamda şu :
hımmm güzel, güzel, bu da çok güzel, güzelmiş ... çiçekler güzel ama bunları fotoğraflamak da ayrı bir yetenek ... Ben bu kısmında son derece başarısızım ... Bana gelsinlere de bayıldım bu arada ...

loveforlife
17-11-2015, 07:45
Çiçek açmaya ve o çiçeklere misafir olmaya doyamayanlar var aramızda...:eek:
585753

585754

585755

585756

585757

aerosol
17-11-2015, 08:00
inanılmaz ....

loveforlife
07-12-2015, 09:19
Bit pazarından aldığım eski toprak saksıları boyadım. Fena da olmadılar hani. Böyle olunca içlerine hangi güzelin yerleşeceğine karar vermek de zor oldu haliyle...
Nasıl olmuş sizce?
587937
587938

Konunun meraklısı da hemen devreye girdi...:p
587939

Bu ufaklık minik saksıyı kapan oldu...
587940

Ağaç formuna gelen Crassula ovata 'Gollum' da güzel saksıyı kapanlardan.
587941

Jakin
07-12-2015, 09:24
Çok güzel olmuşlar sevgili loveforlife.. Ellerinize sağlık.. :)

pınar59
07-12-2015, 12:45
Hepsi çok güzel de arada kaynak var Beşiktaşlı bir pisi hepsi can bitkisiyle dostuyla sevgiyle kalın, sağlıklı günler.

loveforlife
07-12-2015, 22:02
Çok güzel olmuşlar sevgili loveforlife.. Ellerinize sağlık.. :)

Çok teşekkür ederim Sevgili Jakin. Daha güzelleri sizin olsun. Hazırı herkes, her yerde bulur da; eskiyi yeni yapmak, sadece tüketen olmamak en güzeli. Sanırım bu yüzden, tohumdan ve çelikten çoğaltmayı da çok seviyorum.

Hepsi çok güzel de arada kaynak var Beşiktaşlı bir pisi hepsi can bitkisiyle dostuyla sevgiyle kalın, sağlıklı günler.

Siz o Beşiktaşlı pisiyi ilk kez mi görüyorsunuz Sevgili Pınar59? O benim konu mankenlerimden biri, Zeytin bey. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. İşte benim can evlatlarım... Zeytin, Cumhur ve Cingöz...
588063

588064

588065

pınar59
07-12-2015, 22:28
Evinizin sessiz misafiriyim sayın Loveforlive hanım canlarınızı gördüm hepsi çok sağlıklı maşallah bitkileriniz süper sevgiyle bakıldıkları belli emek ve sevgi olunca güzelliklerin seyrine doyulmuyor. Selamlar.

loveforlife
08-12-2015, 08:58
Sizi çok özel bir güzel ile tanıştırayım. Güzel saksıya yerleşenlerden biri de o. Graptoveria fred ives cristat! Graptopetalum paraguayense ve Echeveria gibbiflora hibriti. Miniminnacık bir parçaydı bana geldiğinde. Şu an öylesine güzel ki, onu kaybetmeyi asla göze alamayacağımdan, hep kontrolümde olsun diye eve indirdim.
Bu, bana geleli birkaç ay olmuş hali... Tam bir yıl önce çekilmiş bir fotoğraf.
588078

Ve şimdiki durum da bu...
588079
588080
588081

Bu da diğer yönden görünüşü. Havai kökler dikkat çekici.
588082

loveforlife
09-12-2015, 06:36
Kış renklerine bürünenler...
Sedum rubrotinctum
588225
588226

Sedeveria letizia
588227

Echeveria set oliver
588228

Adından tam emin olamadığım bir başka güzel...
588229

günebakan
09-12-2015, 07:37
Günaydın loveforlife adından emin olmadığın sukulent graptoveria bronze olabilir:)

loveforlife
09-12-2015, 08:24
Günaydın loveforlife adından emin olmadığın sukulent graptoveria bronze olabilir:)

Ben de öyle biliyordum ama yabancıların yoğun olduğu bir grupta farklı isimlerle adlandıranlar oldu. O yüzden artık emin değilim.

günebakan
09-12-2015, 10:37
O yabancıların olduğu gruplarda bizim bildiğimiz sukulent isimleri değişebiliyor biz gene bildiğimizi söyleyelim bence yoksa hepsi karışıyor:)

Seabert74
09-12-2015, 14:18
Kış renklerine bürünenler...
Sedum rubrotinctum
588225
588226

Sedeveria letizia
588227

Echeveria set oliver
588228

Adından tam emin olamadığım bir başka güzel...
588229

Size kış daha bir ayrı güzellik getirmiş, sevgili Loveforlife..
Ben Echeveria set oliver fotografının arkasından görünen çizgili güzeli merak ettim.. Daha evvel farketmemiş olabilirim çok sık giremiyorum foruma..
Onu ayrı bir görüntüleyebilir misiniz?? teşekkürler, sevgiler

loveforlife
11-12-2015, 06:41
Size kış daha bir ayrı güzellik getirmiş, sevgili Loveforlife..
Ben Echeveria set oliver fotografının arkasından görünen çizgili güzeli merak ettim.. Daha evvel farketmemiş olabilirim çok sık giremiyorum foruma..
Onu ayrı bir görüntüleyebilir misiniz?? teşekkürler, sevgiler

O güzel, Echeveria nodulosa 'Painted Beauty'. En kısa sürede yakından da çekerim ama aranjmana genel olarak bakınca da görülüyor. Biraz formunu kaybetti. Yanındaki minik yavrusunu ayrı yere köklendirmeye aldım.
588433
588434

Echeveria 'Perle Von Nürnberg' de aranjmanın bir diğer dikkat çeken ismi.
588435
588436

Soğuğa aldırmayıp çiçek açmaya niyetlenen de var...
588438

loveforlife
16-12-2015, 07:31
Sevgili SDurul'a sözüm vardı. Ağabeyimin eşi için hazırladığım aranjmanların son hallerini paylaşacaktım. Buyrun, benden hevesle kaktüs sukulente merak saran yengem için hazırladığım aranjmanlar ve diğerleri...

Bazı saksıları delmeme konusunda ısrarcı olunca saksı diplerine bolca lav taşı koyduk. Fena değil gelişimleri yine de. Sularken çok hassas davranmak gerekiyor. Hepsi kapalı balkonda...
589056
589057
589058

Bu eski bir kaptı. Boyandı, yenilendi. Altı delik. Gölge seven türler balkon duvar dibinde, yerde çok keyifli.
589059
589060

günebakan
16-12-2015, 07:38
Hepside harika olmuş sevgili loveforlife eline sağlık yengen güle güle büyütsün ayrıca o çiçek açmaya heveslenenlerde çiçeklerini görmek taaaa yazı bulurlar sabrımızı çok zorluyor bu sukulentler:)

loveforlife
16-12-2015, 07:47
Diğer aranjmanlar...
589061

589062

589063

589064

589065

pinartopuk
16-12-2015, 18:54
Bayıldım tüm bıtkılerınıze bende yenı bır heveslısı olarak zevkle takıp edıp okudum yazılarınızı biri 3 yasında bırı 3 aylık iki kızım var dolayısı ile çok yoğun günler gecırıyorum ama bu sukkulentler tüm yorgunluğumu unutturuyor desem doğru olur kolaylıklar dılerım sevgılerımle

aerosol
16-12-2015, 19:53
ellerine aklına emeğine deklanşörüne sağlık sayın loveforlife yine estetik tavan yapmış :D

loveforlife
16-12-2015, 22:03
Yine beğeniler yağmış sayfama, çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ağabeyimin balkonunu süsleyen diğer güzellere de bakalım mı?
589141

Bu yeğenim Eylül'ün. Sera liliput'a gittiğimizde buna sımsıkı yapışmıştı. Bu benim saçaklım olacak dedi de başka bir şey demedi. Sera Liliput'un sahibi Kubilay Bey de Eylül'deki bu sevgi ve ilgiyi görünce ona hediye etti bu güzeli. İsmi saçaklı, Eylül'ün kızı. Geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla üstündeki parça elinde kaldı yengemin. Yanına dikiverdik biz de. Bu arada o boyadığımız saksıdaki sukulentler de Eylül'ün. Küçük bir kaktüs-sukulent hayranı daha yetişmekte anlayacağınız. En son harçlıklarıyla kendine lithops aldı, biliyor musunuz!
589142

Benim bitpazarı saksılarımdan biri daha beyaza boyanıp balkondaki güzelleri ağırlamaya başladı. Bu saksıdaki dört yavrulu minik Eylül'ün ilk sevda ile yapı marketten aldığı, üstü silikonlu çiçekli bir kaktüstü. O kadar kötüydü ki epey hırpalayarak çıkardım silikonu. O da hırpalandığı yerden dört yavru birden verdi. Diğeri de bol bol yavru veren bir tür.
589143

Bırakın çiçeğini tohum keseleri bile güzel. Yengem tohumlarını ekmeyi denedi ama sonuç hüsran. Taze tohum olmasına rağmen hiçbirini çimlendiremedi.
589144

Echeveria agavoides büyüleyici bir güzel...
589145

Jakin
16-12-2015, 23:10
Sevgili loveforlife yengeniz için hazırladığınız aranjmanlar çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık..
Genelde saksılarının beyaz seçilmesi yeşil renkli güzeller için etkili bir fon oluşturmuş..
Saksılar için ne tür boya kullanıyorsunuz? Emeklerinize sağlık, hepsi çok güzel.. :)

YeniGine
16-12-2015, 23:40
Maşallah maşallah sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel görünüyorlar... Emeklerine sağlık.
Benim güneş görmeyen, havadar olmayan balkonumda sukulent, kaktüs de olmaz değil mi? :(

lusoari
17-12-2015, 15:11
Acaba opuntia humifusa da tükürüklümü ablacığım ;)

duygu_35
20-12-2015, 13:03
Sevgili Milaca2010,

Ben de bu iki çılgını çok seviyorum. minicik bir dal çelikten bir yılda bu hale geldiklerine inanmak gerçekten çok zor ama inanılmaz hızla gelişiyorlar...

Sedum sarmentosum daha ne kadar uzayacak bakalım...

430710

Bonus kafalı Tradescantia Navicularis ise yeni saksısını da doldurdu bile...

430711
430712
430713

merhaba bakımı hakkında bılgı verırmısınız acaba

duy-gu
22-12-2015, 09:46
Sevgili loveforlife,
Aranjmanlarınızın hepsi çok güzel... Bol çeşit toplamışsınız, hepsi çok sağlıklı görünüyor maşallah :) Darısı başıma :)

loveforlife
23-12-2015, 10:55
Sevgili loveforlife yengeniz için hazırladığınız aranjmanlar çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık..
Genelde saksılarının beyaz seçilmesi yeşil renkli güzeller için etkili bir fon oluşturmuş..

Sevgili Jakin,

Yengem dekorasyon konusunda çok seçicicir. Çiçeklerde bile buna dikkat ediyor haliyle.

Minicik bir daldan üretip iki saksı yaptığım Sedum burrito'nun bir saksısını ona vermiştim. Benim saksı plastikti, saksısını değiştirmiş yengem. Şimdi balkon şöminesini süslüyor.
589941

Bunlar da iyi gidenlerden...
589942
589944

Lithops yaşıyor şükür...
589943

loveforlife
23-12-2015, 11:01
Saksılar için ne tür boya kullanıyorsunuz? Emeklerinize sağlık, hepsi çok güzel.. :)

Eğer saksı vernikli ise, daha önceden üzerinde bir boya varsa, porselen, metal gibi bir malzemeyse Cadence Enamel cam ve porselen boyası kullanıyorum. Bu boyanın özelliği 21 gün içinde kendi kendine fırınlanmış gibi olması. Şayet toprak saksıyı doğrudan boyuyorsam da ahşap boyalarını kullanmak yeterli oluyor.

Saksıları boyamak yetmiyor bana, yanında çeşitli biblolar, aksesuarlar da boyuyorum. Ama çok yakışıyor ki onlara!
589947

589948

589949

589950

589951

sumeyra47
23-12-2015, 12:39
Saksılar muhteşem olmuş sevgili Loveforlife ellerine sağlık. Kaktüs ve sukukent arajmanlarına bayıldım maşallah hepsi çok güzel.

Bit pazarı derken bizim mahalledeki eskici pazarına mı demiştin. Umarım uğradığın zaman güzel saksılar denk gelmiştir. Eğer bildiğin başka bir yer var ise bende keşfetmek isterim. Şu boyama işinde pek beceriksizim.

Eylül'de bulaşmış bu kaktüs sevgisine benim kızım Nisanur'da kaktüs hastası. Kendine ait kaktüsleri var. Umarım bu sevgi hiç bitmez çocuklarımızla devam eder inşallah.

Jakin
23-12-2015, 13:40
Eğer saksı vernikli ise, daha önceden üzerinde bir boya varsa, porselen, metal gibi bir malzemeyse Cadence Enamel cam ve porselen boyası kullanıyorum. Bu boyanın özelliği 21 gün içinde kendi kendine fırınlanmış gibi olması. Şayet toprak saksıyı doğrudan boyuyorsam da ahşap boyalarını kullanmak yeterli oluyor.

Saksıları boyamak yetmiyor bana, yanında çeşitli biblolar, aksesuarlar da boyuyorum. Ama çok yakışıyor ki onlara!

Çook güzeller çok.. Siz bu işte uzmanlaşmışsınız sevgili loveforlife.. :)
Cevap için teşekkürler.. :)

loveforlife
23-12-2015, 19:19
Maşallah maşallah sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel görünüyorlar... Emeklerine sağlık.
Benim güneş görmeyen, havadar olmayan balkonumda sukulent, kaktüs de olmaz değil mi? :(

Sevgili YeniGine,
Güneş görmeden, havadar da olmayan bir balkonun kaktüs ve sukulentler için de uygun olmayacağını düşünüyorum. Camlarının önünde hiç yer yok mu? Bak, benim bütün cam önlerimi işgal etti benimkiler...

Cam güzellerine yakından bakalım mı?
590024
590025

Minik bir ağaç formuna ulaşan Crassula ovata... Güneş yanığı olmuş yapraklarını koparıp dibine bırakmıştım. Hepsi kök atmış. Bunun çiçeğini görebilmeyi çok istiyorum.
590026
590027

Oreocereus olduğunu düşündüğüm güzel epey boylandı. Minicik bir bebecikti onu aldığımda.
590029

loveforlife
23-12-2015, 19:52
Acaba opuntia humifusa da tükürüklümü ablacığım ;)

Sevgili Lusoari,

Ah nedir benim onlardan çektiklerim bir bilsen! Ne zaman terasa çıksam her bir yerim tükürüklerine bulanmış olarak iniyorum. Nasıl başardım bilmiyorum ama geçenlerde dilimin altına yapışan dikenleri yüzünden günlerce acı çektim. Elime tükürmüştü,ben de elimi kurtarmak için ağzıma götürdüm galiba... Yani o da tükürüklü!

loveforlife
23-12-2015, 19:59
merhaba bakımı hakkında bılgı verırmısınız acaba

Sayın Duygu_35,

Neyi sorduğunuzu anlayamadım ama sukulentlerin hepsinin ortak istekleri var. Geçirgen toprak, aydınlık, havadar ortam, yakıcı olmayan güneş, toprağı kurudukça su, arada besin takviyesi. Sitedeki konu başlıklarında ayrıntılı bilgiler mevcut. Yüzlerce sayfa okudum ve tecrübe ettim bu güne kadar. Size de sitedeki bilgileri okumanızı tavsiye edebilirim sadece.

loveforlife
24-12-2015, 21:40
Saksılar muhteşem olmuş sevgili Loveforlife ellerine sağlık. Kaktüs ve sukukent arajmanlarına bayıldım maşallah hepsi çok güzel.

Bit pazarı derken bizim mahalledeki eskici pazarına mı demiştin. Umarım uğradığın zaman güzel saksılar denk gelmiştir. Eğer bildiğin başka bir yer var ise bende keşfetmek isterim. Şu boyama işinde pek beceriksizim.

Eylül'de bulaşmış bu kaktüs sevgisine benim kızım Nisanur'da kaktüs hastası. Kendine ait kaktüsleri var. Umarım bu sevgi hiç bitmez çocuklarımızla devam eder inşallah.

Sevgili Sümeyra,

Senin sukulentlerinin de benimkilerden geri kalır yanı yok gördüğüm kadarıyla. Sevgi ve emek karşılığını veriyor.

Bit pazarı derken sizin mahalledeki pazarı kastediyorum, haklısın. Hatta sen söylemesen hiç bilmediğim bu yeri bana öğrettiğin için de minnettarım sana. Birkaç kez gittim. Her seferinde de güzel saksılarla döndüm oradan. Aranjman yaptığım güveç kaplarımın hemen hemen tamamını oradan aldım 1-2 lira gibi komik rakamlara. Ayrıca farklı saksılar da denk geldikçe alıyorum. Yine oradan alıp boyadığım birkaç kap kacak da var ki hepsi harika denk geldi. Aynı ayar saksılar yapı marketlerde 20-30 liralara satılırken benim aldığım 1-2 liralar çok karlı bir alışveriş olmasına neden oldu. Çok teşekkür ederim canım.

Çocuklarımızın doğayı sevmesi gerçekten çok güzel. Onlar geleceğimiz...

Eylül bebekliğinden beri doğaya aşık. Bu saatten sonra değişeceğini de sanmıyorum açıkçası. Misal Sevgili Muda'nın ona hediye ettiği kanaryası Minik; siz hiç böyle kanarya gördünüz mü? Eylül ile birlikte yatıp kalkıyorlar. Okuldan gelince ilk önce köpeği Köpük'ü dışarı çıkartıyor, sonra da bütün gece Minik ile beraber.
590167
590168

Bizde bir minik doğa dostu daha yetişiyor bu arada; Leo. Kardeşimin evi de Polonya'nın buz gibi havasına rağmen adeta bir botanik bahçesi gibi. Bir video çekmişler, henüz bir yaşında olan yeğenim Leo, o minicik ellerinde suluğu çiçek suluyor. Elleriyle kökleri açtırıyor, bir de mama veriyormuş diye dilinde "mammammama" efekti. Adam olacak çocuk...
590169

sevgihoca
24-12-2015, 22:47
Maşallah,Leo sanki size benziyor Loveforlife.Sevgiler.

u-m-u-t
24-12-2015, 23:37
Maşallah sedumlar, kaktüsler hepsi birbirinden güzeller,hayranlıkla seyrediyorum.

eceyıldız
29-12-2015, 15:05
Maşallah hemde 41 kere 41 maşallah Sevgili Loveforlife, sukkulentlerin muhteşem. Arajmanlarına bayıldım yengeni kızkanmadım desem yalan söylemiş olurum. Arajman konusundan sana gelip ihtisas yapmam gerek sanırım...

Nurtenese
08-01-2016, 20:18
Yeni yılda size ve bitkilerinize sağlık ve neşe diliyorum. Umarım güzellerinizi bize bol bol seyrettirirsiniz

loveforlife
20-01-2016, 18:50
Hastane git gelleri arasında hasta olmayı başardım bir kez daha. Fırsattan istifade, evde yatarken uzun süredir paylaşım yapmadığımı düşünerek biraz sayfalarımla ilgileneyim, değil mi?

Sedum sieboldii sonbaharda görsel bir şov sundu.
592851
592852
592853

Bol bol arı ağırladı.
592854
592855

loveforlife
20-01-2016, 19:05
Yavaş yavaş kızarmaya başladık sonra.
592856
592857

Hem kökten, hem de yaşam döngüsünü tamamlamak üzere olan dallardan miniminnacık yavrular görülmeye başlamıştı bir yandan.
592858

Dallardaki minik yavrucukları alıp toprağa bıraktım, yaşama daha sıkı tutunabilmeleri için. Geç de olsa geçtiğimiz pazar gün kuru dalları budayabildim.
592859

Kar kış vız geliyor ona. Şimdi baharı bekliyor yeniden coşkuyla gelişmek için...

Bu arada mesajın asıl güzel fotoğrafları bir öndeki sayfada kalmış, kaçırmayın derim!
592860

Jakin
20-01-2016, 19:24
Sedum Sieboldii'nin her hali pek güzelmiş. Kızarınca daha güzel olmuş sanki.. ;)

Sukulentler terasta çok yağış olduğunda, fazla sudan etkilenmiyorlar mı? Çok sağlıklı görünüyorlar.

loveforlife
20-01-2016, 19:41
Sukulentler terasta çok yağış olduğunda, fazla sudan etkilenmiyorlar mı? Çok sağlıklı görünüyorlar.
Benim sukulentler şakır şakır yağmur altında bahar aylarında. Yağmurdan kaybettiğim sukulent hiç olmadı. Saksılarım ve hazırladığım toprağın süzekliğine bağlıyorum ben bunu. Bırak kaybetmeyi yağmur suyuyla çok daha güzel oluyorlar. Dona dayanıklı olanlar dışarıda hala, diğerlerini camekanlı teras odaya aldım. Ama dışarıdaki gibi sağlıklı olmuyorlar içeride. Bir de daha önceki senelerde dışarıda ve dona dayanıklı sandığım (ki daha önce sorun yaşamamıştım) birkaç türüm neredeyse kaybetme noktasına geldi, geçen soğuklarda bir gecede olan oldu. Keşke hepsi dona dayanabilse bitkilerin... Sedum palmeri gibi örneğin. Daha çiçeklenemedik ama baksana şu güzelliğe!
592862

592863

592864

592865

Jakin
20-01-2016, 19:51
Her biri ayrı güzel, mutlu oldukları belli.. :)

Toprak karışımı nasıl? Bir de içeridekilerle dışarıda olanların toprak karışımı farklı mı?

Uçlardakiler çiçek tomurcuğu mu?

loveforlife
20-01-2016, 20:43
Her biri ayrı güzel, mutlu oldukları belli.. :)

Toprak karışımı nasıl? Bir de içeridekilerle dışarıda olanların toprak karışımı farklı mı?

Uçlardakiler çiçek tomurcuğu mu?

Toprakta yok yok aslında.;) İyi bahçe toprağı, hindistan cevizi torfu, kum, odun kömürü kırığı, küçük boy lav taşı... Saksılar genelde toprak güveç. Hepsi delik ve diplerinde bolca iri boy lav taşı var. Sedumların toprağına ek olarak yanmış ahır gübresi de ekliyorum çok az. Sonra enzim ve NPK 20-20-20 ile suluyorum dönüşümlü olarak.

Uçlardakiler tomurcuk. İki haftaya kadar sarı gelin olur çıkar...

akçabardak
20-01-2016, 21:03
Hastane git gelleri arasında hasta olmayı başardım bir kez daha. Fırsattan istifade, evde yatarken uzun süredir paylaşım yapmadığımı düşünerek biraz sayfalarımla ilgileneyim, değil mi?

Çok geçmiş olsun sevgili loveforlife. Bu arada sedum sieboldii çok güzel çiçeklenmiş.

loveforlife
20-01-2016, 21:56
Çok geçmiş olsun sevgili loveforlife. Bu arada sedum sieboldii çok güzel çiçeklenmiş.

Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak. Bağışıklığım çok düşük. maalesef yaşıyorum bu sorunları sık sık. Doktorlar benden, ben hastanelerden bıktım;)

Dışarıdakilere biraz daha bakacak olursak yaz kış hiç nazı olmayan bu güzel ilk dikkatimizi çekenlerden oluyor.
592909

Sevgili SDurul bu sefer sempervivumları yaşatmayı başarıyor muyum ne?
592910
592911

Sedum lineare çok sevdiğim ama çok gelişmeyen güzellerimden. Yine SDurul'dan gelenlerden.
592912

Sedum rubrotinctum geçen yıl kış boyu dışarıdaydı ve hiç etkilenmemişti. Buna güvendim. Dayanıklılığı -6 derecelerde diye biliyorum ama geçen soğuklarda az daha kaybediyordum onu. Bir sürü yaprağı jöle kıvamında. Neyse ki dalların durumu çok kötü değil. İş işten geçtikten sonra içeri aldım ama... Sedum burrito bir gece -2'leri gördü, neredeyse tamamen gitmiş gibi....Ona çok üzüldüm.
592913

mandalinleerik
20-01-2016, 22:31
Sevgili Loveforlife maşallah çok güzel. Ben de geri döndüm artık :)

Sevgi Durul
21-01-2016, 09:59
Bu sefer olmuş, sevgili loveforlife. Baharda gör sen onları, hepsi yavrulayacak, saksıya sığmayacaklar. Çiçeklenmelerini dilerim.

Sedum rubrotinctum her sene bende de aynısı oluyor ama hepten ölmüyor. Baharda yine yeşererek devam ediyorlar. -6 ya dayandığına hiç dikkat etmemişim, daha düşük derecelere dayandığını sanıyordum. Biraz koruyalım o zaman.

Sevgiyle...

loveforlife
21-01-2016, 18:29
Sizi "selvi boylum, al yazmalım" ile tanıştırayım...
Ona kavuşmam da benim evlere şenlik hikayelerimden biriyle gerçekleşti aslında. Birkaç ay önceydi. Barınaklar için eski battaniye, yorgan gibi şeyler topluyorum. Facebook ta bir ilan hazırlayıp paylaşmıştım. Bir akrabamız evinde eski battaniyesi olduğunu söyleyince kalkıp ona gittim. Niyet ne? Battaniyeyi almak! Bizim gözler mevzu bahis çiçekler oldu mu radar gibi açılıyor, malumunuz. Akraba nereden bulduysa sahip olmuş bu güzele. Ama bir perişan halde ki sorma. Küçücük bir saksıda ve o saksının da anca yarısı toprak dolu. Ben ilgi gösterince akrabamız "al götür" demesin mi! Tabii ben mutluluktan havalarda. Havalara çıktım çıkmasına ama bize epey uzak akrabanın evi. Otobüse kadar da epey mesafe. Ben ne serden geçerim ne yardan. Yüklendim ikisini de. Bir yandan ya kırarsam korkusu da yaşıyorum. Neyse ki zor da olsa eve ulaştım. Yaprakları neredeyse hiç kalmamıştı. Hava soğuk demedik, saksımızı değiştirdik. Sonuç ortada. Ama bu çocuk hiç dal budak vermeyecek mi ki?
593016

593017

593018

duy-gu
21-01-2016, 20:36
Bizim gözler mevzu bahis çiçekler oldu mu radar gibi açılıyor, malumunuz.

Bir an kendimi gördüm sanki :D
Geçen hafta ananemi ve dedemi güya ziyarete gittim, çiçeklerini yoldum eve getirdim :D

loveforlife
23-01-2016, 18:39
Sizi çok sevdiğim ve gözünün içine baktığım bir güzelle daha tanıştırayım. Karşınızda Plectranthus montanus! Mis gibi nane kokulu yapraklar ve çok hızlı bir gelişme. E daha ne olsun? Sevgili Muda, çok teşekkür ederim bu güzelle beni tanıştırdığın için.

593225

593226

593227

593228

zehra evin
24-01-2016, 00:40
Ne güzel bir sukulent o öyle ilk defa gördüm. Yaprakları Afrika menekşesine ne kadar benziyor.yöresel bir adı varmı acaba?

loveforlife
24-01-2016, 06:53
Ne güzel bir sukulent o öyle ilk defa gördüm. Yaprakları Afrika menekşesine ne kadar benziyor.yöresel bir adı var mı acaba?

Sevgili Zehra evin,

Ben de kendisiniyle ilk kez tanıştım ve ismini bulmak için de epey uğraştım. Benim için önemli olan da bilimsel adını öğrenmek. Yöresel adı olduğunu hiç sanmam, varsa da bilen söylerse sevinirim.:p, söyleyen olamazsa da üzülmem.

Sevgiler, selamlar.

loveforlife
26-01-2016, 07:41
Dışarısı buz! Terastaki ve camekanlı odadakiler Allah'a emanet. Bronşit olmuşum yine, yukarı çıkacak halde değilim zaten. İş böyle olunca evdekilerle avunuyorum. Bu aranjmanı sizinle ilk kez paylaşıyorum. Saksı galvaniz olunca altını delmedim. Bolca lav taşı koydum dibine. Sulamaya da dikkat ediyorum.
593373

Bir ısırgan çıktı saksıda, kıyıp sökemedim. Biraz daha büyüsün enzimlerden birine eklerim diye duruyor.
593374

Bunun kadife yapraklarına hayranım. Zeytin de hayran olmalı ki, bir yaprağını dişlemiş!
593375

Bu tombul yapraklılara ne demeli?
593376
593377

TCM
26-01-2016, 07:58
Bir ısırgan bende de var, birleşip pide mi yapsak?

593378

loveforlife
01-02-2016, 11:21
Sedeveria letizia çiçeklenme hazırlığında...
594174
594175

Cristata formundaki bu güzelin cinsinden emin değilim. Ama çok güzel gelişti.
594176

Mammillaria elongatadan bu yıl mutlaka çiçek bekliyorum. Bu kadar geliş, güzelleş de bir tanecik bile çiçek açma. Olacak iş değil!
594177

Adını sanını bilmediklerimden biri daha. Ama öyle güzel ki!
594178

Gül Batur
01-02-2016, 16:26
Of Of Of ellerine emeğine sağlık isterse hiç açmasın şu güellikleri yeter.maşallah.

Muda
01-02-2016, 19:00
Sizi çok sevdiğim ve gözünün içine baktığım bir güzelle daha tanıştırayım. Karşınızda Plectranthus montanus! Mis gibi nane kokulu yapraklar ve çok hızlı bir gelişme. E daha ne olsun? Sevgili Muda, çok teşekkür ederim bu güzelle beni tanıştırdığın için.

593225

593226

593227

593228

Nihayet adının ne olduğunu yeniden öğrenebildim. Biraz daha büyük saksıya alabilirseniz çok daha iyi büyüyor. Ben satın alırken tıbbi ve aromatik bitki olarak satmışlardı bana. Yabancı kaynaklarda mentol, okaliptus, nane gibi her yerde farklı koku çıkardığı yazılmakta. Sivrisinek, pervane gibi böcekleri de uzaklaştırıyormuş. Kışın fazla su istemiyor. En güzel özelliği biraz narin olan bitkinin kopan kısmını direk toprağa dikildiğinde bir süre sonra köklenmesi.

flaneuse
01-02-2016, 21:09
Geçmiş olsun sevgili Loveforlife, ballı ve taze çekilmiş karabiberli ıhlamuru eksik etmeyin bu aralar...

Sedeveria letizialarınız pek güzel. Bende yanlardan bebek verse de tek bir tane var henüz; içerde bile olsa mevsim iyi gelmedi sanırım, özellikle alt yaprakları sündükçe sündü, yumuşadı garibimin :(

Bayçalı
04-02-2016, 10:11

593225

593226

593227

593228

Merhaba loveforlife çiçeklerin ve sayfan çok güzel yanlış hatırlamıyorsam bu bitkinin diğer adıda Meksika kekiği olacaktı benzetiyorda olabilirim.

loveforlife
24-02-2016, 21:22
En sevdiklerimden Sedum palmeri yine tüm güzelliğiyle salınıyor.
597193
597194

Keyfi yerinde olanlardan bir diğeri Kalonchoe Manginii...
597195

Echeveria lilacinam, endamını sevdiğim...
597196

Sevgili Muda, baksana biz ne güzeliz! Teşekkür ederim bu güzel için sana değerli arkadaşım...
597198

akçabardak
24-02-2016, 23:11
Şu sedum palmeriler kışın ortasında ne güzel çiçekleniyor değil mi? çok sevimliler.

Sevgili loveforlife Kalanchoe Manginiyi dışarıda mı tutuyorsunuz, ben üşütürüm diye eve aldım, serin bir odada duruyorlar.

loveforlife
25-02-2016, 04:38
Şu sedum palmeriler kışın ortasında ne güzel çiçekleniyor değil mi? çok sevimliler.

Sevgili loveforlife Kalanchoe Manginiyi dışarıda mı tutuyorsunuz, ben üşütürüm diye eve aldım, serin bir odada duruyorlar.

Sevgili Akçabardak,
Ben Sedum palmeriyi baharın müjdecisi olarak görüyorum. O çiçek açtı mı yavaş yavaş tatlı telaşlar başlıyor bizde. Dışarı taşınmaya koyuluyoruz. Manginii de yaklaşık bir haftadır dışarıda. Oldukça da memnun görünüyor. İçeride durmaktan canları sıkıldı çocukların. Temiz hava, bol gıda zamanı... Yavaş yavaş hepsi atacak kendini dışarı.

Keşke hepsi sedumlar kadar kolay olsa. Baksanızsa Sedum angelina rupestre öylesine toprak üzerine koyduğum dallarından ne hale geldi.
597249

Dam koruğu da canlanıyor.
597250

Hiç içeri girmeyenlerden biri daha; Graptopetalum paraguayense.
597251
597253

Bu da "yine mi çiçeklerinle ilgileniyorsun? Kıskandım anne!" bakışı...
597252

günebakan
25-02-2016, 07:42
Günaydın sukulentlerin harika görünüyor sevgili loveforlife şu kalanşo mangini çok isteyip bir türlü yetiştiremediklerimden ama vazgeçmiş değilim illaki tekrar yetiştirmeyi deneyeceğim:)

loveforlife
28-02-2016, 19:37
Günlerdir her fırsat bulduğumda kendimi terasa atıyorum. Ortalık harp meydanı gibi. Bir işi bitirmeden diğerine başlarsan olacağı budur. :o

Ama genelin dağınıklığını görmez, yakın çekim ayrıntılara bakarsak, çok mutluyuz çok!

Şu manzara her türlü yorgunluğa ilaç gelmez mi?
597650
597651

Çiçeklenen çiçeklenene...
597652
597653
597654

loveforlife
28-02-2016, 20:56
Bir yandan da aranjmanlar yapıyorum sukulentlerden. Bu kış doğru dürüst ilgilenemeyince, hepsi perişan halde. Bir ay sonra başlarlar güzelliklerini sergilemeye ama şu anki durumlarına bir bakalım isterseniz...

Bit pazarından ne güveç bulduysam hepsi aranjman saksısı oldu.
597679
597680
597681
597682

Bu güzellik de bir aranjmanın parçası elbette... Az sonra...;)
597683

loveforlife
29-02-2016, 07:11
Ve devamı...
597734

597735

597736

597737

597738

loveforlife
29-02-2016, 09:30
Sıcak sıcak, fırından yeni çıkmış güveçler...;)
597746

597747

597748

597749

Şükran45
29-02-2016, 09:33
Ellerinize sağlık. Epey uğraşmış olmalısınız. Ama emin olun yorulduğunuza değmiş. Çok güzel görüntüler...

Jakin
29-02-2016, 09:46
Sevgili loveforlife hepsi çok çok güzeller.. :) Son resimdeki pembişin adı nedir acaba?

Lav taşının böyle küçük parçalısını bir türlü bulamadım burada. Nereden alıyorsunuz?

samur
29-02-2016, 23:00
Hepsi de şahane (sen gibi😉)

loveforlife
01-03-2016, 18:34
Sevgili loveforlife hepsi çok çok güzeller.. :) Son resimdeki pembişin adı nedir acaba?

Lav taşının böyle küçük parçalısını bir türlü bulamadım burada. Nereden alıyorsunuz?

Sevgili Jakin,

Son resimdeki güzel Echeveria agavoides. Ben de çok severim kendisini. Geçen yıl güneş yanığı olmuştu ama şükür toparladı kendini.

Lav taşını 50 kiloluk çuval olarak Bursa'daki bir seradan almıştım. Gerçi yarısından çoğunu bitirdim ama...:o

Birkaç güzele daha yakından bakalım mı?
597990

597991

597992

597993

597994

sumeyra47
01-03-2016, 22:19
Sevgili loveforlife lav taşını çuvalla alıyorsan çok iyi oluyordur çünkü kilo ile alınca yetmiyor ben toprağı bile kilo ile alıyorum çuval ile alabileceğim bir yer bulamadım siz nereden alıyorsunuz bana da adres verirsen bende çuvalla almayı düşünüyorum.

loveforlife
04-03-2016, 09:40
Sevgili loveforlife lav taşını çuvalla alıyorsan çok iyi oluyordur çünkü kilo ile alınca yetmiyor ben toprağı bile kilo ile alıyorum çuval ile alabileceğim bir yer bulamadım siz nereden alıyorsunuz bana da adres verirsen bende çuvalla almayı düşünüyorum.

Sevgili Sümeyra47,

İzmir yolu üzerinde Acıbadem'in karşısında bir sera var, Bursa Botanik adında. Oradan aldım lav taşını. Ama toprak konusunda iyi değiller. Bize güzel bir toprak gösterdiler, ona istinaden bir çuval aldık. Eve geldiğimizde hayretler içinde kaldık. Sanki yol kenarından tozları süpürmüşler. Öyle kötü ki! Tekrar götürme şansım da olmadığı için öylece duruyor.

loveforlife
06-03-2016, 19:38
Güzelliğiyle göz dolduran Kalonchoe manginii, Sevgili Zafer İnandıklı'ya şükranlarımla. Bir daldan, bir saksıya...
598935
598936
598937

Bir teşekkür de Sevgili SDurul'a gelsin...
598938
598939

loveforlife
06-03-2016, 21:31
Bugünün aranjmanları da bunlar oldu...
598959
598960
598961

Tüylü telgraf uyanıyor.
598962
598963

BerfuÇ
06-03-2016, 22:05

Sevgili Jakin, ben yeni gitti gidiyordan 30 LT aldım. 40 TL idi. Sipariş verdiğimin ertesi günü geldi.

loveforlife
07-03-2016, 08:36
Sevgili Jakin, ben yeni gitti gidiyordan 30 LT aldım. 40 TL idi. Sipariş verdiğimin ertesi günü geldi.
Ben sonbaharda büyük çuvalla 20 liraya almıştım. Litresini bilmiyorum ama 50 kiloluk çuval.

loveforlife
08-03-2016, 08:51
Sedum palmeri coştu da coştu!
599215
599216

Sedum Autumn Joy ondan geri kalmıyor...
599217
599218

Dam koruğu iştah açıcı!
599219

A_NOMAD
09-03-2016, 20:37
Echinopsislerinin son hallerini rica etsem, fotoğraflayıp paylaşabilir misin?

loveforlife
10-03-2016, 00:02
Echinopsislerinin son hallerini rica etsem, fotoğraflayıp paylaşabilir misin?

Yakın çekimleri yok ama bu fotoğraflar da epey fikir veriyor sanırım kendileri hakkında. Geçtiğimiz günlerde bir saksısı bir salyangoza epey haşin davranmış, üzerinde salyangozdan geri kalanlar hiç hoş bir manzara oluşturmamıştı ama temizledim şükür.

En kısa sürede yakından da bakarız kızlarımıza, şimdilik bunlarla idare edelim.
599464

599465

599466

A_NOMAD
10-03-2016, 00:33
Teşekkür ederim.
Evet, fikir verdi. Kafam çok karıştı, benim echinopsis oxygona da aynen sendekiler gibi yani düğmeleri henüz şişkinleşmedi ama yanında ikamet eden beyaz çiçekli, alt türünden emin olmadığım echinopsisin düğme üstlerinde sanki tomurcuk gelecekmiş gibi tüylenmeler başladı.

Ne var bunda diyebilirsin ancak henüz çok küçük, alt türünü bilmesem de seyrek yavruladığını biliyorum (yavruya da benzemiyorlar zaten) ve çiçek açmaya yeltenmiş olsa da sayısı biraz fazla göründü gözüme. Bu işte bir iş olsa gerek :)

Bahsettiğim görüntü acaba bana mı öyle geldi diye senin kızlarla bir karşılaştırmak istemiştim, biraz daha belirginleştiklerinde fotoğraflayıp benim sayfaya eklerim, sen de bir görürsün ve ne oldukları konusunda belki fikir belirtirsin...

Bu arada harika görünüyorlar (bütün bitkilerin gibi), ellerine sağlık ;)

günebakan
10-03-2016, 07:35
Günaydın Loveforlife kaktüslerin harika ama şu kıvrıla kıvrıla uzamş olan bir bitki var üstünde çiçeği de var galiba bir yakın çekim alabilirmiyiz merak ettim onu:)

loveforlife
16-03-2016, 20:18
Teşekkür ederim.
Evet, fikir verdi. Kafam çok karıştı, benim echinopsis oxygona da aynen sendekiler gibi yani düğmeleri henüz şişkinleşmedi ama yanında ikamet eden beyaz çiçekli, alt türünden emin olmadığım echinopsisin düğme üstlerinde sanki tomurcuk gelecekmiş gibi tüylenmeler başladı.

Ne var bunda diyebilirsin ancak henüz çok küçük, alt türünü bilmesem de seyrek yavruladığını biliyorum (yavruya da benzemiyorlar zaten) ve çiçek açmaya yeltenmiş olsa da sayısı biraz fazla göründü gözüme. Bu işte bir iş olsa gerek :)

Bahsettiğim görüntü acaba bana mı öyle geldi diye senin kızlarla bir karşılaştırmak istemiştim, biraz daha belirginleştiklerinde fotoğraflayıp benim sayfaya eklerim, sen de bir görürsün ve ne oldukları konusunda belki fikir belirtirsin...

Bu arada harika görünüyorlar (bütün bitkilerin gibi), ellerine sağlık ;)

Sevgili A_NOMAD,

Öncelikle benimkilere biraz daha yakından bakalım.
600502
600503
600504

Bu da Sevgili Muda'dan. İki yıl önceki Eskişehir toplantısında paylaşmıştı. Cevizden biraz büyükçeydi bana geldiğinde. Bunun dikenleri bendekinden farklı, daha kısa.
600505

O tüylere gelince...
Buna benzer bir oluşum mu?
600506

Ben bir saksıda o tüylerden 14 tane saydım. Çiçekler yolda anlayacağın...:p Paniğe gerek yok...

A_NOMAD
16-03-2016, 20:25
...O tüylere gelince...
Buna benzer bir oluşum mu?
600506

Ben bir saksıda o tüylerden 14 tane saydım. Çiçekler yolda anlayacağın...:p Paniğe gerek yok...

Hey maşallah! :D

Aynen bu oluşumlardan, bize de çiçekler geliyor desene ;) Seninkilerin hepsi hareketlenmiş, benim ufaklık da tomurcuklanıyormuş meğer ama oxygonada henüz tık yok, ben asıl hareketi ondan bekliyordum :rolleyes:

loveforlife
16-03-2016, 20:32
Günaydın Loveforlife kaktüslerin harika ama şu kıvrıla kıvrıla uzamş olan bir bitki var üstünde çiçeği de var galiba bir yakın çekim alabilirmiyiz merak ettim onu:)

O bir E. Millii, daha önce paylaşmıştım. Selvi boylum, al yazmalım. (http://www.agaclar.net/forum/1434730-post670.htm) Sorduğun fotoğrafın bir üzerindeki fotoğrafta da net olarak gözüküyor.

Çiçeğinin yakından görünüşü...
600507
600508

Bu da çok sevdiğim diğer E. millii min çiçeği.
600509
600510

loveforlife
17-03-2016, 05:31
Bu çocukları dışarı çıkarıp uyandırmıştım birkaç gün önce. Şimdi hava buz kesti. Geceleri eksi dereceleri görüyoruz. Uludağ'a kar yağdı, soğuğu bizde. İnşallah kaybım olmaz.
600560

600561

600562

600563

600564

günebakan
17-03-2016, 07:43
Günaydın sevgili Loveforlife eupforbia milli gerçekten çok güzelmiş daha önceki fotolar gözümden kaçmış demek ki:)

loveforlife
24-03-2016, 08:19
Nazsız güzeller, sedumlar!
601603
601604
601605
601606

Bunun bir dalından Eskişehir toplantısına giderken çelik almıştım, son durum bu...
601607

loveforlife
25-03-2016, 19:54
Güzeller güzeli Graptopetalum paraguayense...
601895

601896

601897

601898

Sabihas
25-03-2016, 20:17
sevgili loveforlife nasıl bakıyorsun bu saksılara.. sevginide katıyorsun, o güzel gülen gözlerle bakıyorsun biliyorum da, özel bir gübre kullanıyormusun. 710 nolu mesajındaki ilk fotoğraf o saksı ne kadar güzel olmuş. O sukulentin adı nedir.

loveforlife
26-03-2016, 05:48
sevgili loveforlife nasıl bakıyorsun bu saksılara.. sevgini de katıyorsun, o güzel gülen gözlerle bakıyorsun biliyorum da, özel bir gübre kullanıyor musun? 710 nolu mesajındaki ilk fotoğraf o saksı ne kadar güzel olmuş. O sukulentin adı nedir.

Sevgili Sabihas,

Ah keşke vaktim olsa da ilgilenebilsem güzellerimle. Ama öylesine bir zaman darlığı yaşıyorum ki, çoğu kendi halinde yaşıyor. Sedum kamtschaticum 'Golden Carpet' (Phedimus kamtschaticus 'Golden Carpet') Sevgili Muda'dan Afyonkarahisar'a gittiğimde bir dal olarak aldığım bir güzel. Bir buçuk yılda bir daldan bu hale geldi. Sedumların toprağına bir miktar yanmış ahır gübresi ekliyorum ilk dikimde. Bunun dışında arada sulama suyu ile NPK 20-20-20 veriyorum. ekstra bir şey yok.

Bir başka örnek de Kalanchoe blossfeldiana. Genelde çevremdekilerden bu çiçeği aldıktan sonra yapraklarının küçüldüğü şikayetini duyuyorum. Benimkilere bakacak olursak bir gıdım yanmış gübrenin etkisi açık seçik ortada.
601952

601953

601954

601955

sardunya18
26-03-2016, 13:19
Sevgili loveforlife çiçeklerin çok güzeller benim kalanşoların da yaprakları çok küçüldü direk güneş Işığı alıyor senin kiler gölgedemi yoksa gübre etkisimi? Bu arada paylaşım yapmayı hiç bırakma. Bizi güzelliklerden mahrum etme sevgiyle kal

loveforlife
31-03-2016, 06:20
Sevgili loveforlife çiçeklerin çok güzeller benim kalanşoların da yaprakları çok küçüldü direk güneş Işığı alıyor senin kiler gölgede mi yoksa gübre etkisi mi? Bu arada paylaşım yapmayı hiç bırakma. Bizi güzelliklerden mahrum etme sevgiyle kal

Sevgili Sardunya18,
Benim bitkilerim terasta ve üstünde herhangi bir korunak yok ne yazık ki, yani tam gün güneş alıyorlar. Yağmur suyu onlara iyi geliyor. Gübre kış boyu hiç vermiyorum. Bahar başından beri bir kez gübreli sulama yaptım. Bence sen de budama yapıp yeni çelik al. Daha canlı olacaktır. Ben budama konusunda epey haşin davranıyorum kendilerine.

Güzellerimden birkaç kare...
602555

602556

602557

602558

602559

loveforlife
05-04-2016, 07:14
Güzeller geçidi...
603669

603670

603671

603672

603673

loveforlife
16-04-2016, 17:36
Her yer tomurcuk!
605846

605847

605848

605849

605850

loveforlife
17-04-2016, 06:13
Bu sayfayı ilk açtığımda, daha çok acemi olduğum günlerde fotoğraflarını paylaştığım ilk bitkim o olmuştu (http://www.agaclar.net/forum/1050834-post2.htm). Geçen yıllarda öyle bir yol katettik ki! Kaynananın heybetli topuzları otuza yakın çiçek açma hazırlığında...

605985

605986

605987

loveforlife
17-04-2016, 16:20
Güveç güzellerini sevmelere doyamıyorum...
606069

606071

606072

606073

606074

loveforlife
24-04-2016, 08:37
Bir aranjman da böyle olsun...
607633
607634

Stenocactus crispatus her yıl çiçeklenenlerden. Hiç unutmam kendini kaktüs duayeni olarak gören bir arkadaşın onu açmış olarak aldığımı, açtıramayacağım iddia edişini...
607635
607636

Bu saksıda nasıl bir şov olacağını merakla bekliyorum.
607637

loveforlife
05-05-2016, 21:20
Size anlatacak o kadar çok güzel şey birikmişti ki... Evvelki gece yağan dolu moralimi altüst etti. Zor kapanacak derin yaralar var bitkilerimde... O güzelim sukulent yapraklarını paramparça etti kısacık sürede. Şemsiyeyle dışarı çıkmayı denedim ama öyle yağıyordu ki nasıl kaçacağımı şaşırdım...

Benim bitkilerime bunu yapan dolu çiftçiye ne zarar verdi kimbilir? Allah beterinden korusun. Bunlar eve indirdiğim bir avuçluk kısmı, ki burada biraz erimişti. Bundan daha büyük dolu taneleri bitkilerimin üzerinde zıplayıp durdu.:(

610026

sumeyra47
05-05-2016, 21:50
Çok geçmiş olsun sevgili Loveforlife, yakın olmamıza rağmen bizim buralara dolu yağmadı. Sukulentler çabuk toparlanır inşallah.

loveforlife
08-05-2016, 08:32
Doludan önce böyleydiler. Şimdi bir sürü yaprak paramparça halde... Parçalanan yaprakları dibinden kopardım. Bir echeveria türü oldukça kötü etkilenmiş, onu aranjmandan çıkarttım. Yaprakları toparlanacak mı bakalım...
610557
610558
610559

Yakışıklım her daim sukulentlerle...
610560
610561

Sûz-i Dilârâ
08-05-2016, 08:50
Geçmiş olsun arkadaşım.

Şu yakışıklını en sonunda gelip bir güzel yiyeceğim, maaşallah ona :))

loveforlife
09-05-2016, 06:37
Dün terasta tam anlamıyla şov vardı.

Taç takma törenimiz başladı.
610738
610739
610740
610741

Rebutia da güzellik yarışmasına katıldı.
610742

murattyildizz
10-05-2016, 20:25
Bunun adı aşk ..süper ötesi

loveforlife
13-05-2016, 07:12
Bunun adı aşk ..süper ötesi

Gerçekten tek kelimeyle AŞK bu. Bunları sevmek ayrı bir şey, herkesin anlayamayacağı türden.

Sizi gülen surat uzaylı Zekiye ile tanıştırayım:p Onunla yollarımızın kesişme hikayesi apayrı. Bir gün mezarlık ziyaretine gitmiştik. Belediye mezarlık girişine çiçek satış yeri açmış. Yanımda bir çok bitki ile gittiğim halde mevsimlik fidelerden de bir şeyler alalım dedim. Mevsimliklere bakarken, bir kenarda güneş yanığı olmuş bir kasa dolusu kaktüs gördüm. Zekiye onların içinde tek kurtulabilir olanıydı. Bu kurtuluşun ardından böyle bir gülümseme normaldir herhalde...
611584

611586

611587

Uzaylı Zekiye saz arkadaşlarıyla...
611588

Şükran45
16-05-2016, 10:11
Böyle bir güzellik yok. Tüm sevimliliğini ortaya koymuş. Beni gülümsetti.

Jakin
16-05-2016, 10:40
Rebutia'ya bayılmıştım geçen gün sevgili Loveforlife, sizden alan bir arkadaşın sayfasında, ama bu Zekiye onu da geçmiş.. :) Ne olur latince adını rica edeyim.. Kaktüsler ürkütse de buna değecek bir tür.. :)
Yakışıklınız ise çok karizmatik!...

loveforlife
16-05-2016, 17:38
Rebutia'ya bayılmıştım geçen gün sevgili Loveforlife, sizden alan bir arkadaşın sayfasında, ama bu Zekiye onu da geçmiş.. :) Ne olur latince adını rica edeyim.. Kaktüsler ürkütse de buna değecek bir tür.. :)
Yakışıklınız ise çok karizmatik!...

Beğeniniz için çok teşekkür ederim Sevgili Jakin. Zekiye'nin adından tam emin değilim. Bir Notocactus werdermannianus (https://www.google.com.tr/search?q=notocactus+werdermannianus&sa=X&espv=2&biw=1093&bih=514&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwju1q27897MAhXDDZoKHblxAlIQsAQIGg) ya da Notocactus vanvliet (https://www.google.com.tr/search?q=notocactus+vanvliet&espv=2&biw=1093&bih=514&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb5qim9N7MAhVK3SwKHU6DA98QsAQIJg) gibi duruyor. Notocactus olduğu kesin.:o

Başka bir Notocactusümüz daha var... Notocactus submammulosus harika gülümsemesiyle karşınızda...
612514
612515

Ya bunlara ne demeli?
612516
612517
612518

sevgihoca
16-05-2016, 21:02
Maşallah Loveforlife,kaktüsler coşmuşlar.

YeniGine
16-05-2016, 23:43
Maşallah sevgili Loveforlife çok güzel çiçeklenmiş kaktüslerin ve tüm çiçekler birbirinden güzeller... Emeklerine, gönlüne sağlık...

Jakin
18-05-2016, 05:15
Beğeniniz için çok teşekkür ederim Sevgili Jakin. Zekiye'nin adından tam emin değilim. Bir Notocactus werdermannianus (https://www.google.com.tr/search?q=notocactus+werdermannianus&sa=X&espv=2&biw=1093&bih=514&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwju1q27897MAhXDDZoKHblxAlIQsAQIGg) ya da Notocactus vanvliet (https://www.google.com.tr/search?q=notocactus+vanvliet&espv=2&biw=1093&bih=514&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb5qim9N7MAhVK3SwKHU6DA98QsAQIJg) gibi duruyor. Notocactus olduğu kesin.:o

Cevap için teşekkürler sevgili Loveforlife.. :)
Çiçek taç yapraklarının incelerek gelmesine bakılırsa Notocactus werdermannianus'a daha çok benzettim..

Diğeri de harikaymış, teşekkürler.. Bir Notocactus edinmek güzel bir fikir demek ki!.. :)

loveforlife
18-05-2016, 07:49
Sizinle ilk paylaştığım kaktüsümdü (http://www.agaclar.net/forum/1050834-post2.htm)o. Nereden nereye geldiğimin en önemli kanıtlarımdan. Babaanne yadigarı, Echinopsis oxygona. Hani şu kaynana topuzu, yumruğu, kafası gibi adlandırılan güzel. Annemin şu günlerde dile dolandırdığı bir laf var. Ne mi? "Kaynanaları beğenmezsiniz bir de, bakın ilgi ve sevgiyle ne kadar güzel oluyor kaynanalar!" dese de dikenleri gerçekten çok can acıtıyor bu güzelin.

Buyrun size görsel şölen... Bu yıl otuzun üzerinde tomurcuk yaptık.
612909
612910
Bu kadar güzel olunca gece yarıları evde baş köşeye oturduk ki o temiz kokuyu biraz daha fazla koklayabilelim.
612911
612912
612913

loveforlife
18-05-2016, 21:30
Bu kadar güzel bir anda kendini göstermek isteyince sürekli "bütün kızlar toplandık" modundayız...
613071

613072

613073

613074

613075

yaleyna
18-05-2016, 21:33
Elinize emeğinize sağlık inşallah benim kızlarımda sizinkiler gibi açar.Bakmaya doyamıyor insan..

loveforlife
19-05-2016, 05:29
Elinize emeğinize sağlık inşallah benim kızlarımda sizinkiler gibi açar.Bakmaya doyamıyor insan..
Açar tabii ki! Ben de bu sevdaya ilk tutulduğum zamanlarda bir tanecik çiçeğe bile razıydım. Arkadaşlarımızın paylaştığı fotoğraflar ulaşılmaz geliyordu. Ya şimdi öyle mi?

Pembe şekerler...
613102

613103

613104

613106

613107

YeniGine
20-05-2016, 00:05
Sevgili loveforlife valla toplanan bütün kızlara ne desem ki? Gerçekten harikalar yaratmışsın, yok böyle güzellik... Hepsi birbirinden güzel, maşallah maşallah!..
Emeklerine sağlık...

tarla kuşu
20-05-2016, 13:57
Dikenlerin arasından gelen güzellikler :))

loveforlife
27-05-2016, 07:39
Son günlerde hava kapalı olduğu için açma konusunda sıkıntılarımız olsa da hiç çiçeksiz kalmıyoruz.
614737

614738

614739

614740

614741

loveforlife
11-06-2016, 07:21
Lise bire giderken bir arkadaşım bana bir kaktüs hediye almıştı. Yıllarca sarı sarı çiçek açtı. O zamanki bilgisizliğimizle nasıl da becermişiz o kadar süre çiçek açtırmayı. Sonra çürümüştü de çok üzülmüştüm. Çılgınca da tohum yapardı. Benim ne olacağım o zamandan belliymiş. Anneme hep o tohumları ekelim derdim. annemin verdiği cevabın ne kadar da saçma ve komik olduğunu şimdi anlıyorum. O tohumların kısır olduğunui kaktüslerin tohumdan yetişmeyeceğini söylerdi bana. Amma da safmışım:dilli:

Bütün sarı çiçekli kaktüsler beni ilk gençlik yıllarıma götürür şimdi...
617381

617382

617383

617384

617385

selenn
15-06-2016, 00:27
Neslihan sayfanda dolaşırken kendimi sanki bir kaktüs ansiklopedisi ya da kataloğu inceler gibi hissettim. Çiçekleri, renkleri, iri gövdeleri ile tam bir görsel şölen. Ellerine sağlık. Terasın tam bir terapi merkezi :)

esemeral
18-06-2016, 09:54
merhabalar kaktüs ve sukulentlerinizin şovlarına bayıldım hele fincandaki çiçek sevgisi beni mest etti. Dostunuz da sizden almış doğa sevgisini sanırım. Bol çiçekli günler dilerim.

A_NOMAD
18-06-2016, 18:21
Belki bize katılma imkanın olur dedim ;)

Balıkesir Toplantısı 07 Temmuz 2016 Perşembe (Ramazan Bayramı 3. gün) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/39759-new.htm)

loveforlife
01-07-2016, 18:48
merhabalar kaktüs ve sukulentlerinizin şovlarına bayıldım hele fincandaki çiçek sevgisi beni mest etti. Dostunuz da sizden almış doğa sevgisini sanırım. Bol çiçekli günler dilerim.

Merhaba,

Sayfama hoş geldiniz. Fincan hanım çok özel bir candı. Maalesef iki yıldır kayıp. Sizin dikkatinizden kaçtı sanırım. Yüreğimdeki en büyük sızılardandır...

Şimdi üç çocuğum var evde. Zeytin, Cumhur ve Cingöz. Bir de terasta takılan Üzüm kız var şimdi. Onun hikayesi de apayrı...

Uzun süredir paylaşım yapamamıştım. Maden Cumhur Bey ile giriş yapalım...
620747
620748

Yakışıklım Zeytin, zor günler geçiriyor. Dualarınıza ihtiyacımız var.
620749

Cingöz hanım, afacanlıkta!
620750

Bu da Üzüm. İlk defa tanıştırıyorum sizinle onu...
620751

loveforlife
01-07-2016, 19:00
Neslihan sayfanda dolaşırken kendimi sanki bir kaktüs ansiklopedisi ya da kataloğu inceler gibi hissettim. Çiçekleri, renkleri, iri gövdeleri ile tam bir görsel şölen. Ellerine sağlık. Terasın tam bir terapi merkezi :)

Sevgili Selen,

Hep bir gün tanışmayı çok arzu ettiğim, tanıştığımda da ne kadar haklı olduğuma emin olduğum yüreği zengin, güzel insan!

Ben bu sevdaya ilk tutulduğum zamanlarda feyz aldığım insanların başındaydın. Aslında çok benziyoruz seninle. Araştır, öğren, uygula... Senin bitkilerine hayrandım o ilk zamanlarda. Sayfalarında tekrar tekrar dolaşıp ne çok şey öğrendim. Senin bitkilerin hala abla, abi, hatta ana baba gibi benimkilere. Senin gibi bir dostun izinde güzel dokunuşlarda bulunabiliyorsam canlara ne mutlu bana...

Bu kadar sözden sonra, bana ısrarla "hadi onları paylaşsana!" dediğin güzellerden birkaç kare nasıl olur? Aranjmanlarım...
620753

620754

620755

620756

620757

selenn
01-07-2016, 19:10
Sevgili Selen,

Hep bir gün tanışmayı çok arzu ettiğim, tanıştığımda da ne kadar haklı olduğuma emin olduğum yüreği zengin, güzel insan!

Ben bu sevdaya ilk tutulduğum zamanlarda feyz aldığım insanların başındaydın. Aslında çok benziyoruz seninle. Araştır, öğren, uygula... Senin bitkilerine hayrandım o ilk zamanlarda. Sayfalarında tekrar tekrar dolaşıp ne çok şey öğrendim. Senin bitkilerin hala abla, abi, hatta ana baba gibi benimkilere. Senin gibi bir dostun izinde güzel dokunuşlarda bulunabiliyorsam canlara ne mutlu bana...

Bu kadar sözden sonra, bana ısrarla "hadi onları paylaşsana!" dediğin güzellerden birkaç kare nasıl olur? Aranjmanlarım...
620753

620754

620755

620756

620757

Sevgili loveforlife, güzel sözlerin için çoook teşekkür ederim. Bu paylaşılmaya layık güzellikleri yetiştirmende ufak bir etkim olduysa bile çok mutlu olurum. Seninkiler benim bitkilerimi solladı geçti, onlara haksızlık etme.

Ne zaman güzel bir aranjman görsem sen geliyorsun aklıma elimde olsa sana bak ne güzel olmuş demek geliyor.

Bu güzellikleri bolca paylaş lütfen. Bakım tiyolarını not etmeyi unutma. En büyük tiyon "sevgi dolu bir yürekle bakmak" bunu biliyorum. Bol çiçekli, mutlu günlerin olsun...

duy-gu
02-07-2016, 08:39
Sevgili loveforlife,
Kedi dostlarınız çok güzeller, Zeytin'e acil şifalar. Güçlü bir pisiye benziyor, atlatacaktır umarım. Onların dostluğu,sevgisi çok ayrı gerçekten... Aranjmanlarınıza diyecek söz bulamıyorum, maşallah...

loveforlife
05-11-2016, 15:05
Duydum ki çok özleyenim varmış...

Beni özleyenler, siz biliyorsunuz kendinizi... Seviyorum sizi...

Birkaç aranjmanla yeniden merhaba diyelim...
632131

632132

632133

632134

632135

Sevgi Durul
05-11-2016, 15:15
Duydum ki çok özleyenim varmış...

Beni özleyenler, siz biliyorsunuz kendinizi... Seviyorum sizi...

Birkaç aranjmanla yeniden merhaba diyelim...

Budur. :) :) :)

Sevgili loveforlife, çok sevindim. Lütfen bir daha bu kadar ara verme.;)

Aramızda olmandan mutluluk duydum. Aslında karamsarım, canım sıkkın, ilaç gibi geldin. Yazmadan duramadım. Bizler de seni seviyoruz.:)

zehra evin
05-11-2016, 19:52
İnanın bende bugün sizi düşündüm sizi konuştum.İyi insan olayı yani.Soğanlılarımı dikeyim artık dedim ve Balıkesir toplantısından geçirdiğim lale soğanlarınızı diktim.Harikalar yaratmışsınız yine aranjmanlarınız çok güzel olmuş.

murattyildizz
11-12-2016, 08:04
Sanki sihirli bir el değmiş gibi :)
Ellerinize sağlık sevgili loveforlife,emeğinize sağlık.

loveforlife
19-12-2016, 16:04
Sanki sihirli bir el değmiş gibi :)
Ellerinize sağlık sevgili loveforlife,emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Sevgili Murattyildizz. Emek ve sevgide işin sırrı. Çok üzelsem de.............

Sokak canları için verdiğim çabaları bile bilir. Onlar için verdiğim emeği kaktüs ve sukulent sevgimle birleştirip geliri onlar için kullanılmak üzere Facebook'ta Pati Kaktüs grubunu kurdum. Burada da destek olan dostlarım oldu sağ olsunlar... Herkese bir kez daha teşekkür etmek geldi içimden...

Veterinerimiz için hazırlanan bir güzel...
635760

Ve kontroller Cumhur Bey'den...
635761

Yeni bir aranjman...
635762

Biz bu renkli yuvarlak saksıları çok sevdik...
635763

Ve işte tüm olumsuzluklara rağmen umut! Kış ortasında tomurcuk!
635764

şeymaonder
12-01-2017, 14:13
Merhabalar. Bitki ve pati sevginize hayran kaldım lütfen sayfanızı fotoğrafsız bırakmayın. Sevgiler...

loveforlife
15-01-2017, 17:49
Merhabalar. Bitki ve pati sevginize hayran kaldım lütfen sayfanızı fotoğrafsız bırakmayın. Sevgiler...

Teşekkür ederim... Beni Facebook Pati Kaktüs'den tanıyorsunuz aslında...

şeymaonder
15-01-2017, 19:07
eve sizi facaboktan da tanıyorum. izlemedeyim :)