View Full Version : loveforlife / Kaktüs ve Sukulentlerim
loveforlife
19-11-2012, 20:01
Küçücük bir çocuktum daha, doğaya aşık olduğumda. Her daim sahip olduğumuz hayvanlarımız vardı mesela. Rahmetli babaannemin yetiştirdiği nice bitkiye ben de hayrandım. Çoğunun uydurma isimleri olan bitkilere bakımlarında bulunursa biraz gübre (babaanneciğim sokaktan bir at arabası geçsin diye yolunu gözlerdi:p), o da yoksa sevgiden öte bir ayrıcalık sunulmuyor olsa da hepsi birbirinden harikaydı.
Koca beton yığınları arasında zamana direnmeye çalışan, 45 yıllık bir binada yaşıyoruz. Şehrin göbeğinde olsak da, şimdi betonla kaplanmış olan bahçemizdeki vişne, elma, erik, ayva ağacının meyvelerini yiyerek; dördüncü kata kadar tırmanan asma ve hanımelinin, mis gibi leylakların ve daha nice çiçeğin büyüsünde; toprağın ve yeşilin keyfini sürerek geçti çocukluğum.
Büyükannemin kocaman bir bahçesi vardı, bugün bile hayranlıkla bakarım o bahçede çekilmiş çocukluk fotoğraflarıma. Annem kendi çocukluğunun çiçeklerini anlatıyor hâlâ bana. Siteyle tanışmamız çok uzun zaman olmadı ama annemin ve benim çocukluk anılarımızla, buradakiler harmanlanınca; içimdeki aşk çıktı ayyuka!
Tam da çok zor bir zamanımda agaclar.net çıktı karşıma... İlaç oldu benim için adeta. Elimde olup da ne olduğunu dahi bilmediklerimin kıymetini daha da iyi öğretti bana...
Siteye ilk girdiğimde sadece bir kaktüsüm vardı. Kendimi bildim bileli bizdeydi. Rahmetli babaannemin deyimiyle, "kaynana kafası"! Koca bir yağ tenekesine dikilmiş saksı iyice çürüdüğü halde dikenlerinden korkuya kimse yeni saksıya almaya cesaret edememişti.
İlerleyen mesajlarda anlatacağım iki saksı da sukulent çeşidim vardı ama ben sukulentin anlamını bile bilmiyordum daha...
Bakalım bu kısa zamanda hangi güzellerle tanışmışım ve hangileriyle tanışacağım daha?
Yolun çok başındayım biliyorum ama çok memnun olacağım sizi sayfamda ağırladığıma!
loveforlife
19-11-2012, 20:20
Dedim ya o her koşulda yaşayan, çok güçlü bir yapıya sahipti benim için. Babaannem kaynana kafası derdi. Yıllar boyu bahçe duvarının üzerinde bir teneke içinde yaşadı. Yağmur, kar vız geldi ona. O kadar çok yavrulardı ki! Gelen giden söylene söylene birkaç yavru alırdı. Annem çiçek açtığını hiç görmemiş. Ben iki yıl önce çiçeklerini gördüğümde annem çok şaşırmıştı.
Geçen yıla kadar çok güçlü yaşasa da sonunda geçen yılki kar ve yağmurlar onu çok hırpaladı ve içi boşalan topuzlar oldu. Ben baharda siteden okuduklarıma uygun olarak onları çürük olan kısımlarını temizleyip bir hafta toprak dışında, ışık alan ama güneşli olmayan kuru bir ortamda beklettikten sonra bol çakıl, biraz zeolit ve biraz da meşe kömürü parçacıları karıştırılmış bahçe toprağı ile yeni saksılarına geçirdim. Kısa sürede köklendiler. Kendilerini kurtardıklarını düşünüyordum ama o sırada yine birkaç hafta hastanede yatmam gerekti ve maalesef benim yokluğumda fazla sulandıkları için biraz kaybımız oldu. Şimdi bu dikenli güzeller büyümeye, minicik yavrular vermeye başladı...
Seneye çiçeklerini görebilmeyi umuyorum...
Halil Balaban
19-11-2012, 20:40
Sevgili Loveforlife
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun. Ne güzel anlattınız çocukluğunuzu, babaannenizin çiçeklere bakışını, bahçenizi. Bizimde ben küçükken öyle bir bahçemiz vardı. Tabi benim çocukluğum sizinkinden çoook önceye gidiyor.
Çok keyifli bir sayfa takip ediceğimiz ifade etme gücünüzden belli oluyor.
Arada geçen sağlık sorununuz keyfimizi kaçırsada inşa Allah gelmiş geçmiştir. Hayatınızın bundan sonrasını sağlık ve esenlikle sürdürmenizi dilerim.
Tekrar hayırlı olsun. Sevgilerimle.
Halil Balaban
ipektuğçe
19-11-2012, 20:48
Hoşgeldiniz sevgili loveforlife,sefalar getirdiniz.Ne güzel anlatımı nıza bayıldım.Ayrıca çok çok geçmiş olsun,umarım kaktüs ve sukulentleriniz le birlikte sağlıklı ,mutlu bir hayatınız olur.
Sevgilerimle...
Sevgi Durul
19-11-2012, 20:58
Sevgili loveforlife, içimden bir ses, bu akşam çok hoş bir sayfa ile tanıştığımızı söylüyor.;)
Güzel anlatımınla, güzel bitkilerini gördüğüm ve göreceğim için mutlu oldum.:)
Sayfan hayırlı, uğurlu ve bol bitkili olsun.:) Sevgiler...
loveforlife
19-11-2012, 21:13
Bundan 3 yıl kadar önceydi. Bir yere düğüne gitmiştik. Düğün salonunun kapısında bakımsızlıktan perişan olmuş, etli yaprakları olan bitkiler vardı. Onlardan bir dal almak istediğimi söyleyince, yanımdakiler onların ot olduğunu söyleyip dalga geçmişlerdi.
Meğer ben o akşam farkına varmadan ilk sukulentlerime sahip olmuşum. O zamandan beri sürekli dışarıda. İşte bir toprak saksıya dikip, siteyi tanıyana kadar orada yaşamaya mahkum ettiğim güzel: Sedum palmeri... Yaz başında saksımızı süzek bir toprak hazırlayıp değiştirdikten sonra iyice serpildik.
347419
Yeni tomurcuklarımız görülmeye başladı bile.
347420
347421
Geçen yıl baharı böyle müjdelemiştik...
347422
Sn loveforlife,
Hayırlı uğurlu olsun.Gelmiş ve geleçek sayfalarınız .
loveforlife
19-11-2012, 21:27
Sevgili Loveforlife
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun. Ne güzel anlattınız çocukluğunuzu, babaannenizin çiçeklere bakışını, bahçenizi. Bizimde ben küçükken öyle bir bahçemiz vardı. Tabi benim çocukluğum sizinkinden çoook önceye gidiyor.
Çok keyifli bir sayfa takip ediceğimiz ifade etme gücünüzden belli oluyor.
Arada geçen sağlık sorununuz keyfimizi kaçırsada inşa Allah gelmiş geçmiştir. Hayatınızın bundan sonrasını sağlık ve esenlikle sürdürmenizi dilerim.
Tekrar hayırlı olsun. Sevgilerimle.
Halil Balaban
Hoşgeldiniz sevgili loveforlife,sefalar getirdiniz.Ne güzel anlatımı nıza bayıldım.Ayrıca çok çok geçmiş olsun,umarım kaktüs ve sukulentleriniz le birlikte sağlıklı ,mutlu bir hayatınız olur.
Sevgilerimle...
Sevgili loveforlife, içimden bir ses, bu akşam çok hoş bir sayfa ile tanıştığımızı söylüyor.;)
Güzel anlatımınla, güzel bitkilerini gördüğüm ve göreceğim için mutlu oldum.:)
Sayfan hayırlı, uğurlu ve bol bitkili olsun.:) Sevgiler...
Sn loveforlife,
Hayırlı uğurlu olsun.Gelmiş ve geleçek sayfalarınız .
Hoş geldiniz Değerli Dostlar, sefalar getirdiniz...
Sayfaları daha da güzel yapacak olan sizin iyi dilekleriniz ve ziyaretleriniz.
Tüm güzellikler sizinle olsun!
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
19-11-2012, 21:45
Düğün salonunun kapısından 2 minik dal almıştım. Birinin üzerinde hemen hiç yaprak kalmamıştı. Bunun nedenini ilerleyen zamanlarda, kumruların bu çiçeğe olan yakın ilgisinden anladım. Hele ki bu yıl beslediğim kumru popülasyonu artınca köşe bucak saklansa da benim sedum sieboldii, tabiri caizse canını zor kurtardı.
347436
Çok az tomurcuğu kalmış olsa da çiçeklerini bana gösterdi.
347437
Şimdi yeni yavrular gelecek köklerden. Bahara yeniden böyle canlı olacak. Bizim kumru ailesini ondan uzak tutmanın bir çaresini bulmalı!
347438
loveforlife
19-11-2012, 22:28
Siteyi okudukça, bu sevda beni de sardı. O sıralar vaktimin çoğu hastanede geçiyordu. Ama doktorların odalarında, hastane koridorlarında ve bahçelerinde dahi aklımda fikrimde bitkiler vardı. Elime geçirdiğim her yerden minicik çelikler almaya başlamıştım. Tıp fakültesinden dönüşte Bauhause, Koçtaş ya da yol üzerindeki peyzajcıya uğrayıp kaktüs sukulent bakmak için türlü bahane bulur olmuştum artık.
Tabii sitede gördüklerimin çoğunu oralarda bulma şansım olmuyordu. Örneğin bunlardan biri "atlas" idi. Bir gün Yeşil Yağmur Kahvehanesi'ndeki bir sohbette (http://www.agaclar.net/forum/996891-post2079.htm) konudan bahsedince, çok kısa sürede kavuştum Güler atlasıma.
O da beni çok sevmiş olacak ki, birkaç aylık süre içinde epeyce gelişti ve neşesi devam ediyor. Süzek bir toprakta. 10 günde bir kaktüs sıvı besininden verdim. Çiçeğini göreceğimden çok ümitliyim. Şimdilik balkonda ama korumaya almayı düşünüyorum, onu kaybetmeye tahammül edemem.
Sevgili Güler Hanım'a sonsuz teşekkürlerimle...
Sevgili loveforlife,
Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüs ve sukulent fotoğraflarınızın güzelliğinin yanısıra bitkilerinizin hikayelerini de öğrenmek çok keyifli. Bu başlığı sık sık takip edeceğim. Sevgiler.
Sn loveforlife,
Sayfanızı takip edeceğim. Eminim ki bu sayfada çok güzellikler göreceğiz, zira sahibinin çok güzel bir kalbi olduğunu biliyorum. Sevgiler.
Halil Önen
19-11-2012, 23:00
... ben sukulentin anlamını bile bilmiyordum daha...
...
Neymiş peki anlamı?.. Şu uzaktan sevilmek için yaratılmış dikenli güzellik _ bir gece iş yerinde kaza ile çarptığım ve keşke kamyona çarpsaydım dediğim _ve kaybolan yaprakları yerine dikenleri olan ile bir anıldığına göre; onun da dikenleri var mı?..:p
Bakalım güzel anlatımınız bu _ kaktüs denen_ dikenli çiçe(k)ği sevdirecek mi?...;)
İnsan biriktirir; sukkulent ne biriktirir(!) bilmem ama insanın dişi olanını onda bir şey buluyor ki_ bu kadar çok seviyor...;)
Güzel anlatımız ile süslediğiniz sayfanız hayırlı olsun ve bir gün gidip bir bu dikenli çiçeği alırsam sebebi siz olacaksınız, bilesiniz...;)
zafer1326
19-11-2012, 23:01
Sayfanız hayırlı olsun sevgili loveforlife, bu sayfayı açmanıza çok sevindim.
Diğer harikalarınızı sabırsızlıkla beklemekteyiz.
loveforlife
19-11-2012, 23:11
Sayfanız hayırlı olsun sevgili loveforlife, bu sayfayı açmanıza çok sevindim.
Diğer harikalarınızı sabırsızlıkla beklemekteyiz.
Çok teşekkür ederim zafer1326. Belki harika değillerdir sizinkiler kadar. Pek çoğu daha minicik ama bence her biri ayrı ayrı çok değerliler...
Hoşgeldiniz... Sayfanızı şimdiden çok sevdim. Yakında bir dolu çiçekli mesajları da görmek dileğiyle...
Sevgili loveforlife ne iyi ettiniz de tanıştırdınız bizi bitkilerinizle, hayırlı olsun sayfanız. :)) Keyifli anlatımınızı ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyor olacağım. Sağlık, sihhat ve bol bitkili günler dilerim. ;)
Loveforlife bu sayfaya bayılacağımı hissediyorum.. Bakalım daha neler çıkacak..
Güle güle büyüsünler ;)
Neymiş peki anlamı?..
İnsan biriktirir; sukkulent ne biriktirir(!) bilmem ama
insanın dişi olanını onda bir şey buluyor ki_ bu kadar çok seviyor...;)
Sukulentin anlamı; etli bitki demekmiş..
İnsanlar neyi biriktirir bilmem ama, sukulentler su biriktiriyor.. :p
İki parmağınızın arasında sıkıştırmaya görün hemen su koyveriyorlar..
Sanırım kadın cinsi de ilginç olanı seviyor.. ;)
loveforlife
20-11-2012, 07:17
Neymiş peki anlamı?.. Şu uzaktan sevilmek için yaratılmış dikenli güzellik _ bir gece iş yerinde kaza ile çarptığım ve keşke kamyona çarpsaydım dediğim _ve kaybolan yaprakları yerine dikenleri olan ile bir anıldığına göre; onun da dikenleri var mı?..:p
Bakalım güzel anlatımınız bu _ kaktüs denen_ dikenli çiçe(k)ği sevdirecek mi?...;)
İnsan biriktirir; sukkulent ne biriktirir(!) bilmem ama insanın dişi olanını onda bir şey buluyor ki_ bu kadar çok seviyor...;)
Güzel anlatımız ile süslediğiniz sayfanız hayırlı olsun ve bir gün gidip bir bu dikenli çiçeği alırsam sebebi siz olacaksınız, bilesiniz...;)
Her sukulent bir kaktüs olmasa da her kaktüs bir sukulenttir aslında. Özel bir yetenek vermiştir Yaratan onlara. Gövdelerinde biriktirdikleri sularla, ışık ya da su azalsa da tutunurlar hayata. Şartlar çok mu kötü, doğru yatar uykuya! Gece bile devam ederler fotosentez yapmaya.
Onlara bakmak da bir ayrıcalıktır aslında. Sabretmeyi öğretir bekleyişler bir minik yaprak ya da çiçek adına...
Suyu biriktirir biriktirmesine ama can da acıtır dikenleri varsa! İnsanlara da bir baksanıza! Tıpkı kaktüs ve sukulentler gibiyiz aslında... Öyle ya da böyle, yaşıyoruz her koşulda. Birbirimize benzesek de birebir aynı değiliz asla. Küçücük farklar var aramızda. Bazılarımız, dikenlerimiz varmışcasına sürekli savunma modunda... Zorluklara direndiğin ölçüde yaşıyorsun aslında. Mücadeleyi kazanır, çiçek açabilirsen ne âlâ...
Dişilere has bir sevgi olamaz bu asla... Her insan sever yaratılanı Yaratan hatırına! Yüreğinizde gizli kalmış bu sevginin ortaya çıkmasına vesile olabilirsem, ne mutlu bana!
Sayfanız hayırlı olsun.
Kaktüsü seven dikenine katlanıyor.
Hele bir de sahibesi sizseniz, değmeyin gitsin.
Bakalım daha neleriniz varmış...abone listesine aldım.
Kolay gelsin.
Sayın loveforlife sayfanız hayırlı olsun.Anlattıklarınız kadar suculent ve kaktüs sevdanız
çok belli olmakta.Bu sayfayı devamlı takip edenlerden olacağımı bilmenizi ister,devamını
beklerim.
Ayşe Derin
20-11-2012, 08:06
Ne kadar hoş ve şen geldiniz !!
İsminizle müsemma çok güzel paylaşımlarımız olacağını hissediyorum.
Sağlık ve sefa ile...
Ben fakir
20-11-2012, 08:23
Sevgili Loveforlife,
Otuz yıl önce bir kirpi ile arkadaş olmuştum. (Gülmeyin, gerçekten!) Bir sabah evden çıkarken duyulur duyulmaz bir ses geldi kulağıma. Aranmaya başladım, ve buldum onu!..
Eski kapının çürümüş saç levhasından geçmek isterken sıkışmıştı. Yanına gittim, çömeldim, durumunu incelerken nedense alçak bir ses tonuyla da konuşmaya başladım zavallıyla; sakin olmasını, kurtaracağımı filan söylemekteydim ki, inlemesini kesti.
Kurtardım onu!.. Dikkatimi çeken, dikenlerini kullanmayışıydı.
Uzunca bir zaman bahçe katı olan dairemizdeki balkonun önüne neredeyse her akşam geldi yaz mevsimlerinde...
Sizin emektar kaynana kafasını görünce aklıma geldi bu macera!..
Sayfanıza bayıldım da, esas uslûbunuza hayret ettim. O ne hoş anlatım tarzıdır öyle!.. İyi saklamışsınız kendinizi!..
Hani bir uşşak şarkıda dendiği gibi: "Kaydet beni de defter-i uşşaka a mahım."
Bundan böyle, her gün sizin yazınızı merakla bekleyeceğim, haberiniz olsun!..
Selamlar, sevgiler...
nikomedia
20-11-2012, 08:29
Sitemizdeki değerli paylaşımcı dostlar sayesinde kaktüs ve sukulent çeşitlerini çoğaltmaya ve bilgi edinmeye çalışan bir bitki ve hayvan bağımlısı olarak sayfanız hayırlı olsun. Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum, darısı bana diyorum.
loveforlife
20-11-2012, 08:56
Sevgili selenn, Asiye, elta, Sudenur, Selis, Tura, yener.T, Ayşe Derin, Nikomedia;
Hayatın her anında, nice güzellik saklı. Tıpkı kaktüslerin sakladığı güzellikler gibi. Anlatımlarımda harmanlayabiliyorsam 'an'lara saklanan güzellikleri ne mutlu bana. Sayfamın kapıları sonuna kadar açık. Tüm güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Her daim beklerim.
Tüm iyi dileklerimle...
Sahip olduğunuz güzellikleri (kaktüs,suculent) hikayenizi,özellikle şiirsel anlatımınızı çok beğendim. Daha nice güzelliklere sahip olmanızı ve bu güzelliklerle birlikte sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Denizardacan
20-11-2012, 17:56
Sn Loveforlife merhaba,
Ne kadar hoş gelmişsiniz, bu nasıl ince bir uslüptur böyle. Her na kadar Ankara Toplantısında tanışıp kaynaşamamış olsak da bu eksikliğimi bu sayfanız ile tamamlayacağımdan eminim.
Daha sayfanın girişinde bu sayfaya dair farklı bir heyecan sezdim söyleyeyim içimde kalmasın.
Ki, siz bir bitkisever olmanın ötesinde şiir ve kitap da sever gibi görnüyorsunuz, kimbilir neler yazmışsınızdır.Umarım zamanı ve yeri geldiğinde uygun da görürseniz bizlerle de paylaşırsınız nacizane.
Bu sayfayı ben de sürekli takip edeceğim, bitkilerinizin de maşallahı var çok güzeller. Bol bol da resim rica edeceğim, benim gibi yeni bitki oburlar için.
gencerker
20-11-2012, 20:39
Sonunda takip edebileceğimiz bir sayfa açtın abla hayırlı olsun .)
Halil Balaban
23-11-2012, 00:58
Kıymetli Loveforlife,
Sayfanızı okumaya başlayalı bir kaç gün gibi kısa zaman olmasına rağmen; ince ve nezih anlatımınızın etkisini açıkça hissediyorum. Lütfen uslubunuzu daha fazla özletmeyin. Merakla yeni mesaj ve resimlerinizi bekliyorum. "Damlalar"da işlediğiniz duygu ve hassasiyet dolu konuları da iki gün okumayınca eksiklik hissettim. Bizimle daha fazla bir arada olmanızı özellikle rica ediyorum. Sevgi ve mutlulukla kalın.
Halil Balaban
milaca2010
23-11-2012, 01:11
Harika bir sunum.
Sayfanız hayırlı olsun sn. loveforlife; dikenli veya dikensiz naif güzellikleri ilerleyen zamanlarda çiçekleriyle birlikte izlemek çok keyifli olacak.
sevgilerimle...
.
loveforlife
23-11-2012, 18:00
Sevgili Loveforlife,
Otuz yıl önce bir kirpi ile arkadaş olmuştum. (Gülmeyin, gerçekten!) Bir sabah evden çıkarken duyulur duyulmaz bir ses geldi kulağıma. Aranmaya başladım, ve buldum onu!..
Eski kapının çürümüş saç levhasından geçmek isterken sıkışmıştı. Yanına gittim, çömeldim, durumunu incelerken nedense alçak bir ses tonuyla da konuşmaya başladım zavallıyla; sakin olmasını, kurtaracağımı filan söylemekteydim ki, inlemesini kesti.
Kurtardım onu!.. Dikkatimi çeken, dikenlerini kullanmayışıydı.
Uzunca bir zaman bahçe katı olan dairemizdeki balkonun önüne neredeyse her akşam geldi yaz mevsimlerinde...
Sizin emektar kaynana kafasını görünce aklıma geldi bu macera!..
Sayfanıza bayıldım da, esas üslûbunuza hayret ettim. O ne hoş anlatım tarzıdır öyle!.. İyi saklamışsınız kendinizi!..
Hani bir uşşak şarkıda dendiği gibi: "Kaydet beni de defter-i uşşaka a mahım."
Bundan böyle, her gün sizin yazınızı merakla bekleyeceğim, haberiniz olsun!..
Selamlar, sevgiler...
Sevgili Ben fakir,
Ne kadar şanslıymış ki o minik kirpi; sıkışmak için bulmuş candan arkadaş olabilecek birinin bahçesini! Düşünsenize, ya sizin yerinize olsaydı başka biri? Maazallah; duymazdı o iniltileri, belki de o canı eceline terk ederdi... Dilerim herkesin arkadaşları sadık olur, tıpkı sizin minik kirpi gibi!
Değer veriyorsak eğer, paylaşacaksak güzellikleri; göstermeliyiz verdiğimiz değeri. Üslûp, değere değer katar; doğru yansıtıyorsa seni. Ne yazık ki, günümüzde iyi saklanmış olmayı garip karşılıyor çoğu kişi. Garip gelecek belki ama sırf prensiplerim olduğu ve yaptığım işin en iyisini yapma gayretinde olduğumdan o çoğunluktakiler pek sevmez beni. İşte o yüzden bu kadar çok seviyorum agaclar.net'i! Burada her daim buluyorum, beni anlayacak üslûp sahiplerini.
Sevgi ve umut daima sizinle olsun...
loveforlife
23-11-2012, 19:06
Çevrenizdekilere şöyle bir bakın. Kaç kişi sevdiği işi yapıyor? Ne acıdır ki, çoğu kişi yaptığı işi sevmiyor. Yapmış olmak için yapmayı ya da yapıyormuş görünmeyi tercih ediyor.
Benim de eski bir arkadaşım var. Arkadaşlığımız ta ortaokul yıllarına dayanıyor. Biz yıllarca dirsek çürütürken okuyup kariyer yapalım diye, o kolay olanı tercih ederek kariyer için babasının mesleğini seçti okumak yerine. Bir meslek ki işiniz gücünüz çiçekler, düşünsenize! Bize böyle bir iş sunulmuş olsa, değmeyin keyfimize. Biz işimiz değilken, her ayrıntıyı öğrenip onları yaşatma derdindeyken; "illallah" demiş işi "çiçekçilik" olan kişi! Sitede okuyup öğrendikçe, onların sahip olduğu onca yanlış bilgi ya da bilgisizlikle yıllardır bu işi hâlâ sürdürüyor olabilmeleri düşürüyor beni de hayrete.
Arkadaşım, Yalova'yı gidip seralardan birbirinden güzel çiçekler alıp; dükkanında satıyor, tıpkı babasının yaptığı gibi... Geçmişte ondan alıp yaşatamadığım öyle çok çiçeğim oldu ki! Şimdi düşününce anlıyorum ki, asıl hata bakımlarla ilgili bilgilerdeydi. Ne yazık ki, bu işi meslek olarak yapanların çoğu hiçe sayıyor bu işten yediği ekmeği. Sık sık yanına uğrarım. Müşterilere söylediklerini bir duysanız, çiçek bakımında hepsi devrim açacak gibi!:(
Çiçekler hakkında sahip olduğu şöyle böyle bilgisiyle yürütse de işi, değer verdiğim bir arkadaşımdır kendisi. Bilir misiniz, en çok ne üzer beni? Elinde kalıp satılmayan çiçeklerin hiç bilmez kıymetini, atıverir çöpe hepsini çuvallara tıktığı gibi. Siteyi tanıdıktan sonra bu arkadaşımın gözden çıkardıklarından o kadar çok kurtardığım çiçek oldu ki!
İşte onlardan biri. Yaz başı, yanına uğradığımda buz çiçeğinin kırılıp yere atılmış minicik bir dalı gözüme ilişti. Onu alıp eve geldiğimde bir hafta kadar suda köklenmeyi bekledi. İşte o minicik dalın şimdiki hali...
348343
348344
348345
...nokta
23-11-2012, 19:35
Sevgili loveforlife...
Sayfanız hayırlı, bitki çeşidiniz bol olsun...ağaçlar.net denildiğinde bitkilerden sonra aklıma gelen şeylerden biri de sizdiniz...bunun sebebini şimdi daha iyi anlıyorum...yazılarınızı okuyorum da bana o kadar samimi ve içten geliyorsunuz ki...forumdaki diğer arkadaşların yazdıklarına da şöyle bir baktığımda onlarında benden farklı şeyler hissettiklerini sanmıyorum,belki de daha fazlası vardır...sayfanızı takip etmeye devam edeceğim...
Sevgi ve saygılarımla... :)
loveforlife
23-11-2012, 20:02
Birkaç ay önceydi. Tedavi sonrası, hastane dönüşü... Yorulunca soluklanmak için uğradığım yolumun üzerindeki bir tanıdığın evi. Uzun süredir uğramamışım belli ki! Yoksa salonun köşesinde tavana değmek için çabalayan o kocaman süt ağacı kaçmazdı gözümden, mutlaka dikkatimi çekerdi. Tesadüf bu ya bu teyzenin benimle yaşıt olan kızı da annesini ziyarete gelmişti. Ben ileri atılıp minik bir çelik isteyince kızı:
-Tamam işte, sen bana da al bir çelik. Ben istiyorum, annem vermiyor. Benim için de bir tane dikmiyor. Yapsan yapsan sen yaparsın bu işi!
Görünen o ki, süt ağacımız çok değerliydi. Neyse ki çok nazlanılmadan kaptık iki tane çeliği... Mutlaka tutmalıydı bunlar şimdi, yoksa tekrar istemeye de yüzüm olmazdı ki!
İki gün kuruttuktan sonra bizim çelikler saksılara yerleşti. Keyifleri de pek yerindeydi.
.............
Maalesef benim o arada tekrar hastaneye yatmam onlar için hiç iyi bir haber değildi. Küçücük evimizdeki yer darlığından uzun süredir kimsenin yaşamadığı alt katın balkonuna yerleştirdiğim bazı çiçeklerim (özellikle kaktüs ve sukulentler), hastane dönüşü fazla sulanma sonucu içler acısı haldeydi. Sanırım birileri yüzmeyi öğretmeyi denemiş ama onlar sudan boğuluvermişti.
Süt ağaçları kökten devrildi. Hadi bakalım; kestim bir daha çürük yerleri, yine kurutup ektim, herkese de tembihledim bir daha su dökmemelerini.
Kardeşi evine gitti. Benim kızım ise hala keyifle büyüyor, seviyoruz birbirimizi...
348373
348374
348473
348474
Sayfanız hayırlı olsun, hiç anlamadığım bu türler hakkında bilgi edindim, teşekkür ederim.
Saygılarımla...
loveforlife
23-11-2012, 20:38
Süt ağaçlı evin bahçesinde kocaman bir yoğurt kovasının içindeki paskalyalar oldukça bakımsızdı ama yine de güzeldi bana. Ne renk açtığını merak edip sorduğumda, hiç çiçeğini görmediğini söyledi ev sahibesi. Yıllardır aynı kovada ve aynı yerde. Yağmur, kar, güneş hepsi üzerinde. Bir kova dolusu, hâlâ yaşıyor ya bence bu bile mucize!
Koparılıp verilen çelik 5 lob idi. Eve gelip onları ekmeye kalktığımda, biraz deneysel bir çalışmayla hepsini ayırdım loblara. Biraz da cahil cesareti mi demeli? Bakın bu beş kardeş, şimdi ne halde...
loveforlife
23-11-2012, 20:41
Sayfanız hayırlı olsun, hiç anlamadığım bu türler hakkında bilgi edindim, teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Sevgili Sarin,
Bu işi o kadar iyi bilenler var ki sitede, benim yapmaya çalıştığım, sadece okuyarak tüm bitkilerim ve doğa için daha iyisini yapmaya çalışmak.
Tüm iyi dilekleriniz ve ziyaretiniz için ben teşekkür ederim.
Tüm güzellikler sizinle olsun.
Saygı ve selamlarımla...
Nevin Marangoz
06-12-2012, 03:14
Sevgili Loveforlife;
Sayfanızı keyifle okudum.Ne güzel yazmışsınız.Bu arada bendeki kaktüs ve sukulentlerin adını öğrendim.Latince isimlerini not aldım.Eski bir çiçek-bitki sever olarak bu siteye girdikçe
dostlarla karşılaşmış gibi hissediyorum,mutlu oluyorum.Hoşçakalın.......
Ben fakir
06-12-2012, 06:34
Günaydın,
Ben iyice şaşkın haldeyim demek!.. Yeni bir muhit insanı şaşırtıyor.
Bu mesajınızı yeni gördüm demeye bile utanıyorum. (23.11. tarihli)
Umarım bağışlarsınız.
selam ve sevgilerimle...
sn.loveforlife sayfanız hayırlı olsun ankara toplantısında çok güzel insanlar tanıdım sizde onlardan bitanesisiniz elinize emeğinize sağlık güle güle büyütün çiçeklerinizi :)
Sayın loveforlife,
Öncelikle sayfanız hayırlı olsun.Harika anlatımlarınızla bitkileriniz daha anlamlı olmuş.
Sevgilerimle,
Sevgili dolu sevgili arkadaşım,
Sayfanı keyifle gezdim. Naif kişiliğin ve çiçeklerin için seni kutluyorum.
Herşey gönlünce olsun...
Sayın Loveforlife;
Özel mesaj atmayı bir türlü başaramadım.Size verdiğim söz için adresinizi özel mesaj olarak atarsanız sevinirim.Sevgilerimle.
Sn.loveforlife; giriş mesajınızdaki o güzel anlatımınızla benide çocukluk yıllarıma götürdünüz. Ne güzel anlatmışsınız. Umarım o yıllardaki keyifli, sağlıklı, coşkulu günlerinizi yaşarsınız.
Yol kenarındaki veya herhangi bir yerdeki kaderine terkedilmiş bitkilerin, kırılmış ufak bir dalın yeniden hayata tutunması banada çok büyük mutluluk verir.
Sizinde hayatınızda büyük mutlulukların olması dileğiyle.... herşey gönlünüzce olsun.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:)
loveforlife
03-03-2013, 20:42
Sedum palmeri sarı yazmasına bürünüp baharı muştulamaya geldi...
Sedum palmeri çok güzel açmış, benim 2 dal acaba ne zaman bu hale gelir ?
Kışın dışarıda mı bırakıyorsunuz, içeri mi alıyorsunuz ?
Selamlar, sevgiler
loveforlife
08-04-2013, 18:09
Sedum palmeri çok güzel açmış, benim 2 dal acaba ne zaman bu hale gelir ?
Kışın dışarıda mı bırakıyorsunuz, içeri mi alıyorsunuz ?
Selamlar, sevgiler
Sizin 2 dal çok kısa sürede gelişecek, emin olabilirsiniz. Zaten önümüzdaki kış sonuna çiçeğini siz de göreceksiniz mutlaka. Benim onu ekiğimde sadece tek daldı. Yaklaşık 3.5 yılda bu hale geldi. Bahçe toprağına kum, pomza taşı ve diatomit eklemiştim geçen sene saksısını büyütürken. Benimki yaz kış dışarıda. Üzerine kar bile yağdı kaç kez. Bu özelliğine bayılıyorum zaten. Bir de birkaç kez kaktüs gübresi verdim.Ayrıca saksıdan o kadar çok çelik alıp çoğaltarak çevremdeki bitkiseverlere dağıttım ki, bilemezsiniz. Hep söylediğim gibi; paylaşmak güzelliği arttırıyor.
Sevgi, sağlık ve umutla; hoş kalın...
loveforlife
08-04-2013, 19:33
Bugün teyzemi kaybedeli tam bir ay oluyor. Kurban bayramında ona gittiğimde, e. milliden bir çelik istemişim. O kendi elleriyle dikti benim için. Şimdi minicik boyuyla çiçekler açıyor bana... Umarım teyzemin bu güzel hatırasını yaşatmayı başarırım. Rahmetle anıyorum onu bir kez daha...
387246
387247
Bu da geçen yıl çiçekçiden minik bir çelik olarak aldığım.İkisinin cinslerinin farklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kışın bütün yapraklarını döktü. Her ikisini de içeride, cam önünde tutmuştum. Bunun nasıl olduysa bir kiracısı oldu bu arada... Kıyamadım söküp atmaya. Hazır bir domates fidem var yani, tohumlarım çimleninceye kadar....
387248
387249
387250
mandalinleerik
08-04-2013, 20:27
Allah rahmet eylesin. Teyzeniz ne güzel bir hatıra bırakmış size. Nur içinde yatsın.
loveforlife
10-04-2013, 20:53
Geçen yaz onu aldığımda minicik bir çelikti. Kaktüs gübresi verdim 15 günde bir. Soğuğa dayanıklılığı hakkında bir fikrim olmadığından; soğuk odada, cam önünde geçirdi kışı. Kışın çok nadir, azar azar suladım. Şimdi yavaş yavaş balkona, havalanmaya çıkıyoruz. Sonuç tek kelime: Harika! (yarpaklarımızın kenarlarını muhabbet kuşumuz Paşa Bey yemiş:rolleyes: Nedense çok seviyor sukulentleri)
388914
388915
Aldığım yerden eve gelene kadar kırılmış olan minik yaprağına kıyamadığımdan, iliştirivermiştim yanıbaşına. Yapraktan sukulent üretimine bir kanıt oldu o da...
388916
loveforlife
10-04-2013, 22:18
Sevgili SDurul'un benim için ayrı bir yeri ve önemi var. Geçen yıl ramazan ayında hastanede yatmış ve o süreçte bazı çiçeklerimi kaybetmiştim. SDurul o kocaman yüreğini içine koyduğu bir minik ama dev bir koliyle çok mutlu etti beni o günlerde. Tradescantia Navicularis tek bir daldı. Cam önünde geçirdi kışı. Keyfi epey yerinde...
388965
388966
388967
388968
388969
loveforlife
11-04-2013, 11:40
Alt türünün echeveria glauca olduğunu düşündüğüm bu güzeli bir markette görüp aldım. Minicik bir saksıdaydı. Saksı değişimi için biraz erken davranınca, yayıldı kaldı yaprakları başlarda. Şimdi balkona çıkardım. Yaprakları dirildiği gibi yapraklarının altında minicik yavrucuklar oluşmaya başladı...
389232
389230
loveforlife
12-04-2013, 11:08
İster inanın, ister inanmayın; bu kalanchoeyi geçen yaz başı bir tanıdıktan bir çelik olarak almıştım. Süzek bir toprak hazırlayıp, toprak bir saksıya diktim. Ağaç gölgesinde kalan canım üzerine koydum balkonda. Kısa sürede çok güzel gelişti. Sonra (eylül gibiydi galiba) Fincan Hanım minicik bir yavruyken bu saksıyla beraber 2. kattan aşağı uçunca, parçalanan saksı parçaları arasından kırılan çelik parçalarını yeni bir saksıya aldım. Sadece çok soğuklarda içeri aldım. Bir ya da iki kere kaktüs gübresi vermiştim. Sonuç...
389560
389561
389562
Bu da diğer saksım. Fincan Hanım etrafında çok dolaşıyor gerçi ama, henüz sağlam :p Kışın neredeyse hiç sulamadım onları...
389563
Bir de sarı kalanchoem oldu (İstanbul toplantısında sevgili Gizlibahçe'nin hediyesi), inşallah çiçeğini de görürüz.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/386488d1365288292-img_9502.jpg
Çok güzel. Keyifle baktım sukulentlerinize sevgili loveforkife. :) Bakımlılar, belli çok seviliyorlar. Emeklerinize sağlık :)
Geçen yaz onu aldığımda minicik bir çelikti. Kaktüs gübresi verdim 15 günde bir. Soğuğa Dayanıklılığı hakkında bir fikrim olmadığından; soğuk odada, cam önünde geçirdi kışı. Kışın çok nadir, azar azar suladım. Şimdi yavaş yavaş balkona, havalanmaya çıkıyoruz. Sonuç tek kelime: Harika! (yarpaklarımızın kenarlarını muhabbet kuşumuz Paşa Bey yemiş:rolleyes: Nedense çok seviyor sukulentleri)
388914
388915
Aldığım yerden eve gelene kadar kırılmış olan minik yaprağına kıyamadığımdan, iliştirivermiştim yanıbaşına. Yapraktan sukulent üretimine bir kanıt oldu o da...
388916
Bayidim cok guzelmis saglikli buyusun insallah:)
mandalinleerik
20-04-2013, 22:01
Sevgili Loveforlife Kalanchoe'lerin başında çay keyfi de yapılmış. Güzel bir kare. Echeveria da çok güzel. En kısa zamanda bende temin edeceğim.
loveforlife
21-04-2013, 05:56
Sevgili Loveforlife Kalanchoe'lerin başında çay keyfi de yapılmış. Güzel bir kare. Echeveria da çok güzel. En kısa zamanda bende temin edeceğim.
Sevgili Mandalinleerik,
Kalanchoe, İstanbul toplantısında Sevgili Gizlibahçe'nin paylaştığı çiçeklerden biriydi. Sağ olsun, saksıları da cicili bicili süslemiş. Toplantıda keyifli sohbetler olunca, elbette ki yanında çayla iyi gitmişti. Ben de bu güzel enstanteneyi yakalamışken basıvermişim deklanşöre.Bu saksılardan biri bende şimdi. İnşallah kocaman olduğunu da görürüm.
Echeveriayı ben de çok seviyorum. Gözünün içine bakıyorum tabiri caizse. Ben de çok istiyordum ve bulduğum anda hiç tereddütsüz aldım. Dibinde iki minicik yavrumuz var. Büyümesini beklersen, bulamadığın akdirde paylaşmaktan mutluluk duyarım...
nurcanaybay
21-04-2013, 13:45
Crassula Ovata 'yı araştırmıştım.Yazılanlara göre kış'ın sıcaklığının 7 derecenin altına
düşmemesi yazın ise 40 derecenin üzerine çıkmaması gerekiyormuş.Gerçi benim ki -7'yi gördü :)
Ev içinde hava sirkülasyonunun olduğu , bol güneş alan bir ortamda tutulması öneriliyor.Yaz aylarının en sıcak olduğu günlerde ise direkt güneşten korunmalıymış.
Aklınızda olsun :)
loveforlife
26-04-2013, 18:35
Sevgili SDurul'dan minicik bir dal olarak gelenlerden biri daha... Kışın ölüyor zannetmiştim ama şu sıralar oldukça keyifli...
Bugün duş aldık, balkonda bir güzel güneşlendik...
395686
395687
loveforlife
02-05-2013, 21:54
Önceki resmini çekeli henüz bir ay bile olmadı ama, balkon keyfi pek bir yaradı benim güzel kızıma... Bu kadar hızlı gelişirse yeni saksıya taşınmak gerekecek galiba...
398801
398802
loveforlife
02-05-2013, 22:24
Bir kez daha Sevgili SDurul'a teşekkür ederek, sizi "sedum rubrotinctum"um ile tanıştırmak isterim. Tıpkı Tradescantia Navicularis gibi o da SDurul'un sevgi dolu paylaşımlarından biri. O kutuya neler neler sığmıştı! İlk geldiğinde tek bir daldı aslında. Birkaç yaprağı da kopmuştu. Siteden öğrendiklerimden yola çıkarak, minik dalı ekip yaprakları da çevresine iliştiriverdim.
398811
Onlar da çok kısa sürede hayata tutundular.
398814
Dona dayanıklı olduğunu bilmediğimden kışın gözüm gibi baktım iç mekanda, cam önünde onlara. Meğer benim jel fasulyeciklerim dayanabilirmiş bizim buraların iklimine. Bu arada yabancı kaynaklara bakılınca domuz eti ve fasulye, muz kaktüsü, jel fasulye gibi isimlerle anıldığı görülüyor...
Benimkiler saksılarını doldurunca, daha büyük saksıya taşınma kararı alındı ama, taşınırken fasulyecikler dağıldı her bir yana... Onlar da yayılıverdi yeni saksılarına... Artık balkondalar onlar da. Balkona çıkınca bronzlaştılar adeta...
398813
398812
loveforlife
02-05-2013, 22:31
Buyrun hızla gelişenlerden biri daha... Bir haftada gözle görülür bir değişim! Keşke bütün bitkileri yetiştirmek bu kadar kolay olsa!
398819
loveforlife
02-05-2013, 22:45
Onun bakımı en kolay kaktüslerden biri olduğunu düşünüyorum. Benim gibi acemilere göre anlayacağınız;) Birkaç tanesini ayırıp, kolayca köklendirerek sevdiklerime hediye ettim. 2. resimdkenarından köşesinden aşırdığım için küçülmüş görünse de, oldukça sağlıklı yaşamaya devam ediyor. Soğuklattık da... Çiçeğini de görürsek şayet, değmeyin keyfimize!
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/348355d1353694801-img_8475.jpg
398830
398831
loveforlife
03-05-2013, 21:19
Çiçekçilerin çoğuna göre o bir aloe vera. Hatta sitede bile konu başlığında pek çok mesajda aloe vera adıyla ciliarisin resimlerinin yüklendiğine şahit oluyoruz.
Benimki çiçekçiden aldığımda (geçen yıl ekim ayında almıştım) ikibüklüm olmuş, taş gibi torfun içinde pek bir bakımsız kalmıştı. Evvela bir güzel kurtardık köklerimizi torftan. Yeni bir toprak hazırlayıp, şöyle bir nefes aldırdık köklerimize bu yeni ortamda. Yanına da baston niyetine bir çubuk sapladım ki, kamburu düzelsin bir nispet de olsa. Başını kaldırdı, biraz olsun düzeldi kamburu şimdilerde.
399160
399161
Hatta balkonun en güneşli köşesine geçince, öyle bir keyiflendi ki; iki tane yavru kendini gösteriverdi. Tabii havaların ısınmasıyla beraber kaktüs gübresi takviyesi verdiğimizi de gözardı etmemek lazım...
399162
loveforlife
10-05-2013, 22:08
Terasta baktığım kaktüs ve sukulentlerin gelişimi harika gidiyordu. Dün elimde bir büyüteç inceleme yaparken, kırmızı örümcek fark ettim. Eteklerim tutuştu elbette. Soluğu zirai ilaççıda aldım bugün. Bir akarisit alıp eve geldim. Beni büyük bir sürpriz bekliyordu. Terasın açık kısmında olan sukulentleri kıyıp kıyıp atmış kumrular... :( Köklerinden çıkmış bazıları. Hepsini kapalı kısma taşıdım. İlaçlama yaptım. Bu arada ne oldu bakın! İşte o an dedirtecek bir kare:
402736
Chamaecereus silvestri, Sevgili SDurul'dan iki minik çelik gelmişti. Onlar hiç gelişmediler aylarca. Sonra mahallemizin terzisinden bir saksı yılan kaktüsü olduğunu gördüm. Birden tadilat yaptırasım geldi.:o Kış ortasında kaktüs çeliği dikilir mi demeyin. Ben yaptım, oldu! Terzi amcanın, zor da olsa verdiği minik çelikler hayata sımsıkı tutundu. Boyları hızla uzuyor Minicik minicik yavruları geliyor... SDurul'dan gelenler ise hala renklerini bile yeşile çevirmedi. Fincan Hanım yiyip bitirmezse, uzun yılancıklarımın olmasını umut ediyorum... (Kumrular ve Fincan Hanım işbaşında!)
loveforlife
13-05-2013, 15:08
Sonunda bir beyaz millim oldu! Çok sevindim, çok...
403691
403692
Pembemiz de var...
403693
Kırmızımız açmaya çalışıyor...
403694
Şimdi ne kaldı geriye? Sarısını bulmam lazım... Başka rengi oluyor muydu bunun? Deli miyim ne?:o
Tohumu da var mı bu mililerin? :D
loveforlife
13-05-2013, 21:33
Tohumu da var mı bu mililerin? :D
Tohumu oluyormuş. Ancak şu ana kadar dikkat etmedim. Elime bir fırça alıp tozlaştırmayı deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak? Tohum alındığında da taze taze ekilmesi gerekiyormuş. Aksi durumda çimlenme yetilerini yitirirlermiş.
loveforlife
13-05-2013, 21:35
Maşallah maşallah ne diyeyim hepsi de birbirinden güzel. Fincan'da kendine iyi oyun bulmuş.
Sevgili Mandalinleerik,
Beğenin için teşekkür ederim. Daha güzelleri sana nasip olsun inşallah! Benim Fincan Hanım sukulentleri yiyordu da kaktüsleri de yemeğe başladı ya, pes diyorum artık. Dikenleri vız geliyor herhalde. Atlasın da tadına bakmış...:eek:
mandalinleerik
13-05-2013, 21:54
Sevgili Mandalinleerik,
Beğenin için teşekkür ederim. Daha güzelleri sana nasip olsun inşallah! Benim Fincan Hanım sukulentleri yiyordu da kaktüsleri de yemeğe başladı ya, pes diyorum artık. Dikenleri vız geliyor herhalde. Atlasın da tadına bakmış...:eek:
Çok ilginç. Bence çok izin verme çünkü dikenler yemek borusuna batarsa sorun yaratabilir.
Bu arada geçenlerde Fincan'ın kulaklarını çınlattım. Yolda giderken bir arabanın üzerinde Fincan'ın aynısını gördüm yanımda fotoğraf makinesi olsaydı çekecektim.
loveforlife
13-05-2013, 22:18
Yaz sonu yazlık evi olan bir tanıdığımız sitelerinden biçilen çiçeklerden birkaç çelik alıp getirmişti. Ne olduğunu bilmeden kumlu geçirgen bir toprağa diktiğim çelik kış boyu açık balkonda durdu ve hiç sulanmadı. İnanılmaz hızlı gelişti. Bahar yağmurlarıyla beraber yağmuru alabileceği bir alana aldım. O da bana, yıldız formundaki o güzelim sarı çiçekleriyle teşekkür ediyor şimdi...
403902
403900
403899
403903
loveforlife
13-05-2013, 22:53
Bir kaktüse çiçek açtırabilmek benim için imkansızı başarmak gibi bir şeydi aslında. Sitede okuduklarımı uygulayarak bunu başarabilmek en büyük arzumdu. Kışın hiç sulanmadan ve birazcık da üşüyerek geçiren (az sayıda da olsa) birkaç kaktüsüm çiçek açmaya karar verince ben mest oldum elbette. İlk çiçek stenocactusten geldi. Baksanıza şu güzelliğe...
403942
403943
403944
403945
Önceki resmini çekeli henüz bir ay bile olmadı ama, balkon keyfi pek bir yaradı benim güzel kızıma... Bu kadar hızlı gelişirse yeni saksıya taşınmak gerekecek galiba...
398801
398802
Eger saksısını büyütürken kırılan dal olursa rıca edebilirmiyim acaba... Cok begendımde....
loveforlife
14-05-2013, 10:52
O benim uzun kulaklı tavşanım... Sizce de öyle değil mi?
404114
404115
404116
loveforlife
14-05-2013, 20:46
Ankara sonbahar toplantısında paylaşılanlardan biri... Aslında gelişimi çok güzeldi. Ama bitlenip, ev ilaçlarına rağmen kurtulamayınca mecburen kimyasal ilaç kullandım. Biraz zarar gördü. Şimdi yeni yeni toparlanıyor...
404432
404433
404434
loveforlife
17-05-2013, 18:03
Çoğu henüz minicik... O miniklerin hepsi bir araya toplanınca öyle sevimli oluyorlar ki...
405615
405616
405617
405618
405619
loveforlife
21-05-2013, 22:35
Sahip olmayı çok istediklerimden biriydi o. Geçen yıl sonbaharda Ankara toplantısına Sevgili Zafer İnandıklı'nın gönderdiği bir çelikti. Büyük bir merakla dikmiştim onu. Fakat o zaman bu zamandır olduğu gibi durdu. Söküp atmaya ya da köklerini kurcalamaya da kıyamadım. İyi ki kıymamışım gelin kızıma. Bir anda canlandı ve minicik yaprakçıklarını gösteriverdi...
Değerli Ağabeyimiz Zafer İnandıklı'ya bir kez daha teşekkürü borç bilirim...
407995
407996
407997
loveforlife
23-05-2013, 20:00
Sedum sieboldii variegata hızla büyüyor. Düz renklisi ilk sahip olduğum sukulentlerden biri olunca, bu daha da kıymetli oldu. Bir dalının saksıdan dışarı sallandırdı bile...
Yalnız bu kumruların sukulent aşkını anlayamıyorum bir türlü. Buğdayı da var suyu da, yine de hep sukulent tırtıklama derdindeler. Onun güzelim yapraklarına geldi sanırım sıra. Ne kadar çabalasam nafile...
408863
408864
408865
loveforlife
23-05-2013, 20:33
Bu yıl çiçek açmaya niyeti yok gibi. Geçen yıl içiçe geçmiş olduğu tenekeden kurtardım o ve pek çok kardeşini. Kışın birkaç tanesini kaybettim ne yazık ki. Bir de kırmızı örümcek dadanınca pes dedirtmiş olsa da sonunda bir oh dedi ve kaldığı yerden tutunarak hayata yaşam belirtileri gösterdi...
Büyümeye başladı. Yeni dikencikleriyle serpildi iyiden iyiye...
408873
Büyüyünce yavrusuna kucak açmak istedi. Dikenleri hiç incitmiyor birbirini. Onlar koyun koyuna beraberce büyüyorlar şimdi...
408874
408875
loveforlife
30-05-2013, 21:57
Geçtiğimiz aylarda bir akrabamdan tek lobluk bir çelik olarak aldım onu. Kısa sürede tuttu. Onun da tavşan kulakları olacak sanki... Çok güneş alan bir yerde duruyor. Bunun onu memnun ettiğini düşünüyorum.
412298
412299
loveforlife
02-06-2013, 12:16
Bir kaktüse çiçek açtırabilmek benim için imkansızı başarmak gibi bir şeydi aslında. Sitede okuduklarımı uygulayarak bunu başarabilmek en büyük arzumdu. Kışın hiç sulanmadan ve birazcık da üşüyerek geçiren (az sayıda da olsa) birkaç kaktüsüm çiçek açmaya karar verince ben mest oldum elbette. İlk çiçek stenocactusten geldi. Baksanıza şu güzelliğe...
403942
403943
403944
403945
Dün ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz. Belki de bu sayfaya, hatta ve ve hatta kaktüslere küsmeme neden olacak bir olay yaşadım. Kaktüsleri çok iyi bildiğini, hatta ve hatta bu işin uzmanı olduğunu düşündüğüm üyelerimizden birinin ithamları gerçekten çok kırıcıydı...
Sayfaları okuyan, sadece resimlere bakıp geçmeyen herkes bilir ki benim sahip olduğum kaktüs ve sukulentler öyle çok seçkin türler değildir. Hemen hepsine de nasıl sahip olduğumu anlatmışımdır. Çoğu rica minnet ezile büzüle eş-dosttan isteyerek ya da siteden çok sevdiğim birkaç insanın paylaşımıyla sahip olduğum türler. Her gün yeni kaktüs alacak maddi lüksüm yok. Ekonomik olarak uygun olan bir kaktüs bulduğumda da başka ihtiyaçlarımdan feragat ederek alabiliyorum. Olsa da gidip çiçekli kaktüsü alıp da ben açtırdım diyecek kişilikte biri değilim.
Elimdeki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Onlarla mutlu olmaya çalışıyorum ben. Ben bir koleksiyoner değilim! Ben bitkiseverim!!! Ben doğaseverim... Benim çiçeklerimin toprağı güzel olmayabilir. İmkanım dahilinde bunu yapabilmişim. Çok büyük paralar verip özel bitki besinleriyle besliyor olmayabilirim onları. Ama ben onlara her gün saatlerce sevgimi veriyorum. Tek yapabildiğim bu! Bu sevgiye karşılık birkaç tanesi çiçek açmışsa, çok mu?
Böyle saçma yorumlarla üzüleceksem, bu sayfada paylaşımda bulunmayı düşünmüyorum artık...
Saygılarımla...
Sayın loveforlife ;
Böyle olaylar veya söylemlerin sizi üzmesi normaldir,fakat kaktüslerden veya bitki-tabiat dostu olmaktan sizi vaz geçiremez daha fazla kamçılar diye düşünmekteyim.Fazla eleştirilere aldırmadan siz bildiğiniz doğrulardan asla vazgeçmeyiniz.Selamlar.
Sevgi Durul
02-06-2013, 18:49
Elimdeki imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Onlarla mutlu olmaya çalışıyorum ben. Ben bir koleksiyoner değilim! Ben bitkiseverim!!! Ben doğaseverim... Benim çiçeklerimin toprağı güzel olmayabilir. İmkanım dahilinde bunu yapabilmişim. Çok büyük paralar verip özel bitki besinleriyle besliyor olmayabilirim onları. Ama ben onlara her gün saatlerce sevgimi veriyorum. Tek yapabildiğim bu! Bu sevgiye karşılık birkaç tanesi çiçek açmışsa, çok mu?
Böyle saçma yorumlarla üzüleceksem, bu sayfada paylaşımda bulunmayı düşünmüyorum artık...
Saygılarımla...
Yorum, yorumu yapan kişiyi ilgilendirir. Üzülmeye değmez ama bu yüzden paylaşımların yarıda kesilirse bizleri üzmüş olursun, sevgili loveforlife.
Çünkü bizler bitkilerini ve onları anlatan öykülerini seviyoruz, kısacası seni seviyoruz. Hiç kimsenin ve hiç bir şeyin seni üzmesine izin verme ve paylaşımlarına devam et lütfen.
Kesinlikle açmış kaktüsü alıp burada paylaştığını düşünmüyorum, çünkü ben de öyle yapmıyorum. Açmışsa açmıştır, paylaşırsın. Ayrıca kolleksiyoner olmaya da gerek yok paylaşımlar için.:) Sevgiyle...
Sevgili Loveforlife, sizi de, yazılarınızı da, bitkilerinizi de seviyoruz. ''Ben artık yokum''u kabul etmiyoruz.
Yazınız çok ilginç geldi bana, bunca zamandır kaktüsseverim; hiç böyle birşey duymadım. Kaktüsü siz açtırmışta olabilirsiniz, tomurcuklu olarakta almış olabilirsiniz. Bundan kime ne? Bunun için nasıl ve niye eleştirildiniz hiç anlamadım. Üzülmeyin lütfen, boşverin; bazen herşeyi çok ciddiye almamak gerekiyor.
Kaktüslerini sevmekten vazgeçmeyin lütfen, çiçekli de çiçeksiz de olsalar.
Sevgiler.
loveforlife
03-06-2013, 20:08
Sayın loveforlife ;
Böyle olaylar veya söylemlerin sizi üzmesi normaldir,fakat kaktüslerden veya bitki-tabiat dostu olmaktan sizi vaz geçiremez daha fazla kamçılar diye düşünmekteyim.Fazla eleştirilere aldırmadan siz bildiğiniz doğrulardan asla vazgeçmeyiniz.Selamlar.
Sayın yener.T,
Beni doğa dostu olmaktan hiçbir şey vazgeçiremez elbette. Kamçılar mı, orası tartışılır... Çünkü ben zaten elimdeki imkanları zorlayarak sahip olmaya çalıştığım bu güzellikleri mümkün olduğunca iyi bakarak tüm sevgimle güzelleştirmeye çalışıyorum. Bu söylem eleştiri değildi ki... Eleştiriye razıyım ben. Eleştiri geliştirir, kamçılar. Bu itham edilmek, zan altında kalmak sadece... Üzücü olan da bu... Benim koleksiyonerlik gibi bir iddiam yok zaten... Yani hırs değil, sadece sevgi bendeki...
Saygı ve selamlarımla...
loveforlife
03-06-2013, 20:31
Madem öyle, geçtiğimiz yaz gittiğim bir serada kenara atılmış ÇİÇEKSİZ olarak görüp 3 TL gibi uygun bir fiyatı olduğunu duyunca alıp eve getirdiğim, çok büyük paralar verip almadığım; bahçe toprağı, kum, akvaryumcu arkadaşımın verdiği zeolit ve pomza karışımına diktiğim, birkaç kere ucuzundan kaktüs besini verdiğim, bütün kışı ısıtılmayan odada cam önünde geçirdikten sonra şimdi çiçek açan bu güzelliği paylaşalım. Google görsellere (https://www.google.com.tr/search?q=Mammillaria+supraflumen&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pcZ-UfWpI-fo4QS8ioDAAw&ved=0CCoQsAQ&biw=1519&bih=846#imgrc=_) bakınca daha çok açması gerekiyor gibi görünüyor ama ben razıyım bu kadarına da...:p
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/412085d1369893031-img_0740.jpg
413467
413468
413466
loveforlife
06-06-2013, 20:58
Belki yine tekrar etmiş olacağım ama öylesine güzel gelişti ki her ikisi de... Oysa, Sevgili SDurul'un onları bana sadece birer minik dal olarak göndermesinin üzerinden bir yıl bile geçmedi henüz...
SDurul'a sonsuz sevgilerimizi gönderiyoruz...
414452
414453
414454
414455
Sevgili loveforlife,buradaki sayfanı yeni fark ettim ve harika anlatımınla keyifle gezdim.Ağaçlar ailesiyle tanışmadan önce kaktüs ve sukulentler hakkında en ufak bilgim yoktu.Sahip olduğum ecveria benim için görüntüsü güzel olan bir süs bitkisiydi.Şimdi öğreniyorum okuyorum birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Lütfen kırıcı sözlere itibar edip önemseme,bana da başlarda bir iki heves kırıcı mesajlar geldi evet gerçekten çok üzüyor insanı ama dediğin gibi bizler bitki severleriz,profesyonel değil.Çok mu konuştum ne...Kısacası bitkilerin ve hikayeleri çok güzel sayfanı takip etmeye devam edeceğim sevgiler...
loveforlife
10-06-2013, 20:20
Sevgili loveforlife,buradaki sayfanı yeni fark ettim ve harika anlatımınla keyifle gezdim.Ağaçlar ailesiyle tanışmadan önce kaktüs ve sukulentler hakkında en ufak bilgim yoktu.Sahip olduğum ecveria benim için görüntüsü güzel olan bir süs bitkisiydi.Şimdi öğreniyorum okuyorum birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Lütfen kırıcı sözlere itibar edip önemseme,bana da başlarda bir iki heves kırıcı mesajlar geldi evet gerçekten çok üzüyor insanı ama dediğin gibi bizler bitki severleriz,profesyonel değil.Çok mu konuştum ne...Kısacası bitkilerin ve hikayeleri çok güzel sayfanı takip etmeye devam edeceğim sevgiler...
Sevgili Berçin,
Bu sayfam, balkon sayfam kadar çok ziyaretçi çekmiyor nedense... Benim de tüm bitkilerde olduğu gibi kaktüste de hiçbir iddiam yok. Hele ki sukulentin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Kaktüslerin çoğu çiçek açmaz zannederdim, meğer tam tersiymiş... Site gerçekten güzel bir kaynak. Ben de her geçen gün biraz daha çok bilgi ediniyorum. Bir de hızımı alamayıp yabancı kayaklara dadandım ki, sorma!
İddialı olmayı hiç sevmem, iddialı olanları da. Elimden gelenin en iyisini, en güzelini yapmaya çalışırız sadece. Tabii ki, beğenilmek her insan gibi benim de çok hoşuma gider. Eleştirilmek de isterim fakat yapıcı olması şartıyla...
Hiç çok konuşmadın bence Canım. Elbette konuşacağız, paylaşacağız. Güzellikler paylaştıkça çoğalır, sıkıntılar da azalır...
Her zaman beklerim...
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
10-06-2013, 21:23
Geçen yıl gittiğim serada, bakımsız halde bir kenarda duran kaktüslerden biri de oydu. Evirip çevirip adam olur kararını verince, birkaç arkadaşıyla beraber gelmişti eve. Kışı ısıtılmayan odada, cam önünde geçirdi. Buruştu, kırıştı susuzluktan. Annemle ne kavgalar ettik onun yüzünden, bir bilseniz! Tüm kaktüslerime işkence ettiğimi ve öldüreceğimi düşünüyordu. Hatta birkaçına ben görmeden su vermiş, onlar yaşamıyor şimdi. :(
Neyse, baharda kalan sağlar bizimdir deyip yavaş yavaş başladık suya. 10 günde bir de bitki besini ekledik suyuna. Başta bir tomurcuk göründü, sonra ikinci... İkinciyi de görünce, mutluluktan kanatlandım adeta!
416177
Büyümeye başladı ilk çıkan tomurcuk. Diğeri de arkadan geliyordu. Çiçeklerin yolunu gözlüyordum ben de...
416178
416179
Sonra ne oldu biliyor musunuz? Evirip çevirip bakarken tomurcuklara, nasıl becerdimse küçük tomurcuk kırılıverdi...:( Üzüldüm elbette ama şükür ki büyük tomurcuk devam ediyordu açma hazırlığına...
416180
Büyüdü, büyüdü...
416181
loveforlife
10-06-2013, 21:42
Bu arada cildiniz botox yaptırmışçasına dirileştiği de gözden kaçmıyordu... Bu sabah erken saatlerde onca beklediğim güzelliği gördüğümde, değmeyin keyfime...
416198
416199
416200
416201
416202
Keşke daha uzun sürebilseydi bu keyifli seyir... Olsun ben bu kadarına da razıyım!;)
mandalinleerik
10-06-2013, 23:55
Sevgili Loveforlife kaktüslerinin açtığına dua et :) bende onca kaktüsten sadece 2 tanesinin çiçeğini görebiliyorum, Allahtan Kaynana Topuzum var :) yine ondan hayır var yani :)
loveforlife
11-06-2013, 22:03
Sevgili Loveforlife kaktüslerinin açtığına dua et :) bende onca kaktüsten sadece 2 tanesinin çiçeğini görebiliyorum, Allahtan Kaynana Topuzum var :) yine ondan hayır var yani :)
Benim gibi işkence et Sevgili Mandalinleerik... Su yok, soğuğa talim... sonunda mükafatını alıyorsun görüldüğü gibi... Hoş birazcık da acemi şansı herhalde.;)
Bak bir de kaynanaları beğenmezler... Oysa ne varsa onlarda varmış...:p
loveforlife
15-06-2013, 21:35
Sedum palmerim coşkulu bir şekilde büyümeye devam ediyor. Birkaç keredir gübre şerbeti veriyorum. Halinden çok memnun. Eskişehir toplantısına giderken biraz seyreltmek şart oldu...
417963
417964
417965
loveforlife
25-06-2013, 21:49
Buz çiçeği her gün yeni çiçeklerini gösteriyor... Kristal ışıltısındaki yaprakları çiçeği olmasa bile çok güzel.
420724
420725
420726
420727
difenbahya
25-06-2013, 22:10
benim buz çiçeğim bu kadar canlı değil :( sizinki çok güzel ve sağlıklı görünüyor. bakımını nasıl yapıyorsunuz paylaşır mısınız?
loveforlife
26-06-2013, 14:12
benim buz çiçeğim bu kadar canlı değil :( sizinki çok güzel ve sağlıklı görünüyor. bakımını nasıl yapıyorsunuz paylaşır mısınız?
Sevgili Difenbahya,
Buz çiçeğimle beraber 2. yılımızı doldurduk. Kışı hiç sulamadan ısıtılmayan iç mekanda geçirdi. Bu mesajımda (http://www.agaclar.net/forum/1053239-post32.htm) da bahsetmiştim, minicik bir çelikten yetiştirdim onu. Kumu bol, süzek bir toprakta dikili. Diğer çiçeklerime yanmış gübre ile yaptığım şerbetten verirken ona da tattırıyorum biraz. Onun dışında hiçbir özel bakım uygulamadım. Sadece güneşi çok sevdiğini belirtmek isterim...
Umarım faydalı olabilmişimdir...
difenbahya
26-06-2013, 14:52
Sevgili Difenbahya,
Buz çiçeğimle beraber 2. yılımızı doldurduk. Kışı hiç sulamadan ısıtılmayan iç mekanda geçirdi. Bu mesajımda (http://www.agaclar.net/forum/1053239-post32.htm) da bahsetmiştim, minicik bir çelikten yetiştirdim onu. Kumu bol, süzek bir toprakta dikili. Diğer çiçeklerime yanmış gübre ile yaptığım şerbetten verirken ona da tattırıyorum biraz. Onun dışında hiçbir özel bakım uygulamadım. Sadece güneşi çok sevdiğini belirtmek isterim...
Umarım faydalı olabilmişimdir...
benimde ikinci yılında ama benim kışı da dışarıda geçirdi ve hafta da bir yaprakları yumuşadıkça su vermiştim sanırım yanlışı dışarıda bırakmakla yaptım :( geçen yaz küçücük bir çelikti simdi ise neredeyse 2 metreye ulaştı boyu ama yaprakları geçen yıldan sağlıksız :( çok teşekkür ederim bilgileriniz için
loveforlife
26-06-2013, 23:07
Echeveria sahip olmayı çok istediğim çeşitlerden biriydi. Başta saksısını değiştirince epey bir korkutmuştu beni. Yapraklarındaki yumuşama kısa sürede düzeldi şükür ki. Sonra yavrularını koruyan anne tavuk misali dibinde minicik yavrucukları göründü.
421127
Çiçek sapını gördüğümde keyfim katlandı haliyle...
421128
Yavaş yavaş gelişen çiçek sapının üzerinde renkler ahenkle yerlerini almaya başladı önce... Arada fısfısla duş alınca pek bir güzel poz veriyoruz bu şekilde...
421129
Hem de çiçek sapımız tam iki tane...
421130
421131
loveforlife
26-06-2013, 23:10
Her geçen gün daha da güzelleşiyor çiçeğimiz...
421133
421134
421135
421136
loveforlife
02-07-2013, 08:30
Sevgili SDurul, Dogef, Zafer İnandıklı ve Güler... Bu aşkla yanıp kavrulmaya başladığımdan beri, o güzelim paylaşımlarıyla beni çok mutlu eden güzel yürekli insanlar... Sizi çok ama çok seviyorum... (Paylaşımınız olmasa da sizin güzel yüreklerinizi seviyorum, yanlış anlaşılmasın;)) Siz olmasanız asla bu kadar çeşidim olamazdı. Hele ki böylesine kısa süre zarfında...
Binamızın teras katında uzun yıllardır kimse yaşamıyor. Sayımız artınca oraya taşınmaya karar verdik benim kızlarla. Şimdi günün en az birkaç saatini yukarıda geçiriyorum. Biraz düzenleme yaptım. Bir kısmı dışarıya taşındı, bir kısmı içeriye... Kumrulardan pek rahatımız yok. Ne yapsak nafile...
Kirli camlarımıza takılmazsanız, bakın bize!
422494
422495
422497
422498
422496
mandalinleerik
02-07-2013, 11:39
Sevgili loveforlife çok beğendim. Saksıların sayısı almış başını gidiyor. Yalnız senden ricam biraz daha yakından ve ayrıntılı fotoğraf çekersen çok daha güzel olacak. Çünkü daha yakından görmek isterim tüm kaktüs ve sukulentlerini.
loveforlife
03-07-2013, 08:12
Bu sedumu aldıktan sonra minik dallarından birkaç tanesini Sevgili SDurul ile paylaşmıştım. Onunki benden önce açınca (http://www.agaclar.net/forum/1166120-post256.htm) yabancı kaynaklardan ismini (http://www.agaclar.net/forum/1166524-post258.htm)arayıp buldum.
Şimdi benimki de açıyor. Öyle kibar bir çiçeği var ki... Masum bir gelin misali...
423040
423041
423042
423043
loveforlife
03-07-2013, 21:44
Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunlarından biri bu prenses. Pek bir nazlanıp uzun süre hiç gelişmemişti. Bu (http://www.agaclar.net/forum/1158546-post81.htm) mesajımda anlatmıştım. O minicik sürgünler çok sevindirmişti beni. Yaklaşık bir ay geçti üzerinde. Bizim prenses bir coştu ki bu arada, sormayın. Sürgünleri büyütmesi yetmedi, üstüne yanından da bir yavrucuk verdi...
423257
423258
423259
423260
loveforlife
03-07-2013, 22:01
Bir de yine Zafer Ağabey'den gelen bizim kraliçe adayı var ki; terasın nispeten gölge olan kısmında, bol ışık altında oldukça keyifle gelişiyor... Ah, bir de çiçeğini görmek nasip olsa!
423263
423264
423265
loveforlife
04-07-2013, 22:03
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1168158-post96.htm) mesajımda anlatmıştım. İlk çiçeğini açarken 2 tomurcuğu vardı. Ancak ben bir tomurcuğunu dikkatsizliğimle kırınca çok üzülmüştüm. O da bunu fark etmiş olacak ki, bana ikinci çiçeğini gösterdi... Bu arada cildinin iyice gerginleştiği ve kendisinin de büyüdüğü gözden kaçmıyor...
423482
423483
423484
423485
loveforlife
04-07-2013, 23:12
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1163487-post85.htm) mesajımda bir tavşanım daha olacak demiştim ama üzerinden henüz bir ay geçmişken benim koca kulaklı bir farem oldu bile...
423496
Akrabam onu verirken yanlışlıkla minicik bir lob da kırılmıştı. Ona da kıyamayıp yanına dikmiştim. İyi ki de dikmişim, baksanıza büyüyor minik şekerim de!
loveforlife
06-07-2013, 06:34
Benim kaynananın yumruğu epey bir okkalandı. Kaynanaya iyi davranmalı!:o
Yanlarından çıkan yavrular da cabası...
423758
423759
423760
423761
loveforlife
07-07-2013, 09:22
Sevgili Dogef bundan aylar önce özene bezene bir kargo hazırlamıştı benim için. Annem kargoyu ben evde yokken teslim almış. Ama kargı poşetinin içinde yassılmış bir kutuydu gelen. Paketi açtığımda resmen şoke oldum. Kutunun üzerine belli ki ağır bir şey konmuş, kutuluktan çıkıp yassı bir mukavva haline gelmişti. İçindeki kaktüslerin halini varın siz düşünün...:(
Bir umut içinden çıkanları hemen toprakla buluşturdum. Çoğu bu hırpalanmaya dayanamayıp birkaç gün içinde veda etti ne yazık ki. Fakat bu güzel direndi. Şimdi yeni yavrusuyla ben de varım diyor dünyaya... Sevgili Dogef'e bir kez daha teşekkürü borç bilirim...
424069
424070
424071
Sevgili kızım; adı Tephrocactus articulatus yanılmıyorsam.Benimkide aynı boyda, ama söylemiştim sana, senin yüreğindeki sevgi okadar çokki, sıcaklığı ile yavrusunu görmüşsün,güle güle büyüt.
loveforlife
07-07-2013, 14:42
Sevgili kızım; adı Tephrocactus articulatus yanılmıyorsam.Benimkide aynı boyda, ama söylemiştim sana, senin yüreğindeki sevgi okadar çokki, sıcaklığı ile yavrusunu görmüşsün,güle güle büyüt.
Değerli Ablacığım,
Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalarda Tephrocactus articulatus var. papyracanthus uzantılı kaktüslerle karşılaştırınca aynı olduğunu gördüm. Bu link (http://www.desert-tropicals.com/Plants/Cactaceae/Opuntia_papyracantha.html)te de ayrıntılı bilgi var. Elbette sen işin uzmanısın. Sitemizde de resimli kaktüs rehberi (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/21899.htm)nde 198 numaralı kaktüs bizimkiyle aynı yanılmıyorsa.
Sen inceleyip bana son fikrini söylersen ben de düzeltmem gerekirse düzelteyim...
Tekrar teşekkür ederim. Sevgi ve selam ile...
Yaşlılık deyince değilsin diyorsun.. Ben başlığını görmedimki senin...)))
Uzmanlık konusunda ise hiçbir iddiam yok, ben bir garip diken aşığıyım okadar yavrum.Sen ne diyorsan doğrudur.
Sevgiler.
loveforlife
07-07-2013, 14:59
Yaşlılık deyince değilsin diyorsun.. Ben başlığını görmedimki senin...)))
Uzmanlık konusunda ise hiçbir iddiam yok, ben bir garip diken aşığıyım okadar yavrum.Sen ne diyorsan doğrudur.
Sevgiler.
Sen öyle gönlü büyük ve mütevazı bir insansın ki, iddian olmayacağına eminim zaten Canım ablacığım. Dikene aşık olmak her yiğidin harcı mı ki? Seni çok seviyorum, agaclar.net'in bana kazandırdığı en özel değerlerdensin... Yaşlı falan da değilsin işte:mad:
loveforlife
09-07-2013, 22:12
Geçen yıl edindiğim kaktüslerden biri o. Fincan Hanım'ın da çok dikkatini çekmişti. Hatta dikenlerinin tadına bakıverdi...
424726
İsmini yeni buldum. İlginç diken yapısıyla çok hoşuma giden bu güzel, meğer euphorbia ailesindenmiş. Üzerinde yapışık sahte çiçekleri çıkarırken epey hırpalanmıştı dikenleri. Dikenleri can acıtmıyor. Sanki testeremsi bir yapısı var dikenlerinin. Üstte gözüken o güzel renkli dikenlerin hepsi yeni gelişmeyi gösteriyor...
424730
Şimdi tam gün terasta, güneşin altında. İnanılmaz keyifle yeni dikenler çıkarıp gelişiyor...
424728
424729
loveforlife
24-07-2013, 12:29
Okyanuslarda yaşayan canlıları anımsatıyor bana. Öylesine sevimli ki... Sizce de öyle değil mi?
429206
429207
milaca2010
24-07-2013, 17:48
Sevgili loveforlife; Titanopsis Calcarea ve diğer kaktüs ve sukullentlerinizin hepsi çok güzeller.
Bu sarkıcı sukullentlerin ikiside favorim, hepsini sağlıkla büyütün.
Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/414453d1370544781-img_1034.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/414454d1370544781-img_1043.jpg
Selehattin 67
24-07-2013, 17:57
deniz anemonlarına daha çok benziyor
loveforlife
30-07-2013, 21:32
Sevgili loveforlife; Titanopsis Calcarea ve diğer kaktüs ve sukullentlerinizin hepsi çok güzeller.
Bu sarkıcı sukullentlerin ikiside favorim, hepsini sağlıkla büyütün.
Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/414453d1370544781-img_1034.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/414454d1370544781-img_1043.jpg
Sevgili Milaca2010,
Ben de bu iki çılgını çok seviyorum. minicik bir dal çelikten bir yılda bu hale geldiklerine inanmak gerçekten çok zor ama inanılmaz hızla gelişiyorlar...
Sedum sarmentosum daha ne kadar uzayacak bakalım...
430710
Bonus kafalı Tradescantia Navicularis ise yeni saksısını da doldurdu bile...
430711
430712
430713
Okyanuslarda yaşayan canlıları anımsatıyor bana. Öylesine sevimli ki... Sizce de öyle değil mi?
429206
429207
Resif belgesellerinden den bir görüntü sanki :) Daha ne bitkiler görececeğiz kim bilir? sürprizlerle dolusun arkadaşım...:)
eceyıldız
07-08-2013, 08:30
Sevgili loveforlife,
kaktüs ve sukulentlerin gerçekten çok güzel bende birkaç çeşit edindim ama seninkiler yanında çok sönük kalırlar...
ellerine emeğine sağlık sağlıkla büyüt inşallah...
loveforlife
09-08-2013, 23:00
Sevgili loveforlife,
kaktüs ve sukulentlerin gerçekten çok güzel bende birkaç çeşit edindim ama seninkiler yanında çok sönük kalırlar...
ellerine emeğine sağlık sağlıkla büyüt inşallah...
Sevgili Eceyıldız,
Seninkilerin de çok kısa sürede gelişip güzelleşeceğine eminim. Benim de çok eskilere dayanmıyor kaktüs-sukulent sevdam. Ben bir yıl gibi bir sürede bunu başardıysam; seven, isteyen herkesin başarması mümkündür...
loveforlife
09-08-2013, 23:25
Bundan aylar önce Sevgili Dogef bana Aras Kargo ile bir kutu yollamış ama kutu adeta yassılaşmış olarak elime ulaşmıştı. Ben evde yokken yassı kutuyu annem teslim aldığı için pek fazla hak da iddia edemedim. O canım kaktüs ve sukulentlerin resmen suyu çıkmıştı ama ben, "ya tutarsa" ümidiyle diktim hepsini. Çoğu direnemedi elbette. Lâkin içlerinden biri vardı ki, yaşamakla ölmek arasında epey gidip gelerek sararıp solsa da yasasın diye her türlü telkini verince kendisine; sımsıkı sarıldı hayata. Kendi canlanması yetmedi, minicik yavrusunu da gösterdi ya, değmeyin keyfime!
Sevgili Dogef'e teşekkürlerimle...
432553
432554
432555
432556
432557
loveforlife
10-08-2013, 00:02
Bu mesajım (http://www.agaclar.net/forum/1053259-post34.htm)da onun hikayesini anlatmıştım.
Onu bir çelikten dikeli yaklaşık bir yıl oluyor. Şimdilerde keyfi pek yerinde. Hem boylandı hem de dallandı. Hatta dibinden bile minicik yavrular göstermeye başlamış kendini...
432561
432562
432563
432564
loveforlife
12-08-2013, 00:01
Sevgili arkadaşım, ağaçlar net ailesi işte tam burada giriyor devreye, olan olmayana verecek zenginlik artacak:D:D:D değil mi ama:) Sevgiler...
Ben bu güzel aileden her konuda öylesine çok destek gördüm ki! Küçük şeyler paylaşıldıkça mutluluk artıyor... Benimkiler çok minicik olsa da elimden geldiğince paylaşmak büyük bir mutluluk... Bazen gönderilen kargoları almayan arkadaşların olduğunu görüyor ve bir türlü akıl erdiremiyorum bu mantığa... Ben her birini kim gönderdi, ne evrelerden geçti, hafızama kazıyorum. Çünkü hediye olmaları daha da değerli kılıyor onları.
eceyıldız
14-08-2013, 09:37
Merhaba,
tohumla üretim bölümüne yazdım ama cevap gelmedi. Acaba sen bu konuda birşey biliyor musun. elimde tohumlar var nasıl ekeyim tohumla üretim bölümünü okudum ama kafam karıştı...
loveforlife
15-08-2013, 21:05
Merhaba,
tohumla üretim bölümüne yazdım ama cevap gelmedi. Acaba sen bu konuda birşey biliyor musun? elimde tohumlar var nasıl ekeyim tohumla üretim bölümünü okudum ama kafam karıştı...
Sevgili Eceyıdız,
Hiç tohumla kaktüs üretme tecrübem olmadı. Bildiğim kadarıyla şeffaf peynir kaplarına, kuvars kumu kullanarak ekilebilir. Sulama konusunda çok hassas olunması gerekiyor. Fısfıslamayla sulanacak. Ayrıca mantar riskine karşı ilaçlama da yapılması gerekli... Zor bir süreç aslına bakacak olursan... Sen denersen, bizimle de paylaş deneyimlerini...
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
15-08-2013, 21:18
Küçücük boyuyla çiçek açmaya doymayan güzelimi seyreylemek öylesine keyifli ki... Kökünden yeni bir sürgün de veriyor şu günlerde. Kesinlikle güneşi çok seviyor. Gün boyu terasta, yakıcı güneş altında...
433899
433900
Bu çiçeğin rengi biraz mutasyona mı uğramış ne?
433901
433902
mandalinleerik
15-08-2013, 22:10
Küçücük boyuyla çiçek açmaya doymayan güzelimi seyreylemek öylesine keyifli ki... Kökünden yeni bir sürgün de veriyor şu günlerde. Kesinlikle güneşi çok seviyor. Gün boyu terasta, yakıcı güneş altında...
433899
433900
Bu çiçeğin rengi biraz mutasyona mı uğramış ne?
433901
433902
Sevgili arkadaşım benden 1. Fotoğrafa tam not. Hatta profil fotoğrafınla değiştirirsen çok daha iyi olur ;)
loveforlife
16-08-2013, 09:41
Bahar aylarıydı. Eski öğrencilerimden birine gitmiştim. Annesi de çiçekleri çok seviyor. Balkon camının üzerinde 3 saksı vardı bu güzelden. Fakat toprağı çok sertti, taşlanmıştı adeta. Ortasında da pamuklu bitler... :( Buna rağmen bir sürü yavrucuk vermişti. Bir saksısını bana hediye ettiler. Eve geldiğimde unlu bitleri tek tek temizleyip, kulak çubuğu ile oksijenli suyla sildim o bölgeyi. Bir de arapsabunlu su yaptım üzerine. Dostlar için yavrular ayırarak yeni bir saksıya aktardım. Hatta bu işi iyi bildiğini düşündüğüm biri onu atmamı, çok kötü olduğunu söylemişti bana. Ben kızımı atmadım. Kolay kolay hiçbirini atmam. O da bana mükafatımı veriyor. Yine yavrular doldu. Üstüne üstlük bir de çiçek açacak...
433967
433968
433969
433970
cörekotu
19-08-2013, 10:22
Emek verince hersey ne kadar güzel oluyor, tebrikler...
loveforlife
23-08-2013, 14:16
Bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/1152869-post68.htm) Fincan Hanım'ın yediği silvestrime ısırıklar yaramış olacak ki, kısa sürede çok güzel gelişti. Bu arada bu dikenlerin arasında minicik bir güzellik daha yeşerdi. İpek çiçeği olduğunu anlayınca ben de dokunmak istemedim. Kardeş kardeş yaşıyorlar şimdi. Herhalde uğraşsam bunu başaramazdım. Bu sabah ilk çiçeğimizi görünce bu doğal aranjmanı sizinle paylaşmadan edemedim.
435432
435433
435434
435435
Beyaz çiçeklerde çok yakışmış silvestriiye... ;)
Sevgili Loveforlife, ne güzel bir görüntü bu. Ben de bu yıl bütün çiçek saksılarıma ipek tohumları serpiştirdim.Bazıları çıktı, bazıları çıkmadı, çıkanlar şimdiler de çiçek açıyor. Gelen misafirlerim kaktüslerin ne güzel açmış diyor, aslında yılda bir kere açan kaktüs saksılarını şenlendirmek için güzel bir yöntem...:p;)
loveforlife
24-08-2013, 18:09
Beyaz çiçeklerde çok yakışmış silvestriiye... ;)
Sevgili Loveforlife, ne güzel bir görüntü bu. Ben de bu yıl bütün çiçek saksılarıma ipek tohumları serpiştirdim.Bazıları çıktı, bazıları çıkmadı, çıkanlar şimdiler de çiçek açıyor. Gelen misafirlerim kaktüslerin ne güzel açmış diyor, aslında yılda bir kere açan kaktüs saksılarını şenlendirmek için güzel bir yöntem...:p;)
Sevgili Sakdağ,
Gerçekten de çok yakışıyor kaktüsün yanına ipek çiçekleri. İşin ilginci ben tohum falan atmamıştım. Nereden geldi, nasıl karıştıysa artık! Geçen yıl belediyenin diktiği ipek çiçeklerinden tohum almış çimlendirmek istemiştim ama bir tane bile çıkmadı. Demek nasip bu saksıyaymış. Ben de değişik renklerini kullanabilirim, senin fikrini (ç)alıp! Böylece çiçek açmayan kaktüsümüz kalmaz. Hem ipek çiçeği de sukulent sayılmaz mı?:o:dilli:
loveforlife
24-08-2013, 21:23
Adını çok merak ettiğim ancak bir türlü netleştiremediğim bir güzel. Ama gerçekten de çok güzel! Mammillaria ailesinden olduğunu düşünüyorum sadece. Bu kaktüsün adı nedir başlığında da sorduğum halde, kimse net bir şey söyleyemedi. İsmi olmasa da, endamı yeter... (Fikri olan varsa, memnun olurum;))
Bu bir yıl önceki hali...
435806
Bu da şimdiki... Fazla söze gerek yok sanırım...
435807
435808
turkankaragoz
24-08-2013, 21:33
Sn loveforlife çiçeğiniz tek kök mü. Bana gazibarış bey tohum göndermişti. Tohumdan yetiştirmeye uğraşıyorum. 7 kök oldu yeni dikenlerini çıkarmaya uğraşıyorlar. Eğer tek kökse ayırmam gerekecek.
loveforlife
24-08-2013, 21:39
Sn loveforlife çiçeğiniz tek kök mü. Bana gazibarış bey tohum göndermişti. Tohumdan yetiştirmeye uğraşıyorum. 7 kök oldu yeni dikenlerini çıkarmaya uğraşıyorlar. Eğer tek kökse ayırmam gerekecek.
Benimki tek kök. Yanlardakiler ana bitkiden çıkan yavrucuklar. İlk halinin fotoğrafını bulamadım. Aslında sadece ortadaki ana gövde vardı. Sonra bu yavrucuklar oluştu ve hızla gelişti. Ben tohumdan yetiştirmeyi henüz tecrübe edemedim. Her şey yavaş yavaş. Daha acemiyim ben. :o
Umarım sizinkiler sağlıkla büyürler.
turkankaragoz
24-08-2013, 21:47
Bende usta sayılmam sn loveforlife. Kendimce okuduklarımı uyguladım. 11 adet tohumdan 7 tane iyi bir başarı gibi.Kendimi kutluyorum. Birde ilk defa bu sene kaktüs edindim. Küçük oldukları ve pek uğraştırmadıkları için hiç çiçek yerine koymadım gibi. Ama aldığım kaktüslerden biri çiçek açınca bana nispet yapar gibi ilgilenmeye başladım. Çiçeği gördükten sonra nisanda gelen tohumları anca temmuzda diktim. Anlayın artık ne kadar ilgiliyim.
eceyıldız
24-08-2013, 21:47
Benim ektiğim tohumlarda hala bir hareket yok. Bugün 5 gün oldu bakalım çimlendirmeyi başaracakmıyım...
turkankaragoz
24-08-2013, 21:50
Çıkarlar merak etmeyin. Ben bile yetiştirdiysem bu gönülsüzlükle siz haydi haydi yetiştirirsiniz. Yetişmezse de benden isteyin.
eceyıldız
24-08-2013, 21:52
Bende usta sayılmam sn loveforlife. Kendimce okuduklarımı uyguladım. 11 adet tohumdan 7 tane iyi bir başarı gibi.Kendimi kutluyorum. Birde ilk defa bu sene kaktüs edindim. Küçük oldukları ve pek uğraştırmadıkları için hiç çiçek yerine koymadım gibi. Ama aldığım kaktüslerden biri çiçek açınca bana nispet yapar gibi ilgilenmeye başladım. Çiçeği gördükten sonra nisanda gelen tohumları anca temmuzda diktim. Anlayın artık ne kadar ilgiliyim.
Sevgili loveforlife'nin affına sığınarak burda size sormak istiyorum, çünkü kaktüsten tohumla üretim bölümüne kimse uğramıyor galiba.Ektiğiniz tohumlar ne tür acaba ve kaç günde çimlendiler. Bende mammillaria mix ektim 5 gün önce hala hareket yok.
turkankaragoz
24-08-2013, 21:56
Bende mammillaria tohumu ektim ama inanın cevap veremeyeceğim. Çünkü çok çıkacaklarına inanarak dikmedim. 10 gün civarı olabilir. Ama üzerini streç ile kapatmıştım. Fideleri farkedince çıkardım. Birde gölgede tuttum. Yardımcı olabildiysem ne güzel.
eceyıldız
24-08-2013, 22:01
Tabi ki oldunuz teşekkür ederim ben şeffaf saklama kabına ektim hergün açıp 15-20 dk havandırıyorum. su püskürtüyorum ama acaba püskürtmelimiyim diye kafama takılıyor.
eceyıldız
24-08-2013, 22:08
İnanın bir hafta boyunca hem toprak karışımı hem yetiştirme ile ilgili araştırma yaptım sitede ama sulama ile ilgili gözümden kaçmış demek ki. Bir daha su püskürtmem artık.Tekrar çok teşekkür ederim hem size hemde balkonunda bizi ağırlayan sevgili loveforlife'ye sevgiler selamlar ikinize...
loveforlife
24-08-2013, 22:26
İnanın bir hafta boyunca hem toprak karışımı hem yetiştirme ile ilgili araştırma yaptım sitede ama sulama ile ilgili gözümden kaçmış demek ki. Bir daha su püskürtmem artık.Tekrar çok teşekkür ederim hem size hemde balkonunda bizi ağırlayan sevgili loveforlife'ye sevgiler selamlar ikinize...
Sevgili Eceyıldız,
Sulamayı fısfıslama ile yapmalısınız. Sadece çok ıslatırsanız tohumların çürüme ya da küflenmesi riski ortaya çıkabilir. Buna dikkat ederek fısfıslayın. Bu arada tohumların tazeliği de önemli. Umarım sorunsuz çimlendirebilirsiniz.
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
24-08-2013, 23:13
Güzellerimin toplu pozlarından biriyle iyi geceler dileyelim mi?
435890
loveforlife
25-08-2013, 09:42
İsmini Sevgili Sakdağ'ın paylaşımlarından öğrendiğim bu güzel de hızlı gelişenlerden. Sadece iki daldal ibaretken hızla yavrucuklar vermeye başladı. (Yavrucuklar büyürken tırmanıcı minik kökler çıkarıyor.) Ah, o güzel çiçeğini (https://www.google.com.tr/search?q=Hedera+helix&rlz=1C1TEUA_enTR483TR483&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SLoZUr7CPJHYsgb-yYCIDA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1241&bih=606#fp=c742a2c476f72ec&q=Selenicereus+grandiflorus+flower&tbm=isch&imgdii=_) de aynı hızda görme şansım olsa!
435931
435932
435933
435934
Selenicereusu nasıl bir ortamda konumlandırıyorsunuz Sevgili Loveforlife, çekiminiz flaşlı olduğu için mi acaba? Bir tuhaflık var gibi geldi bana? Fazla mı güneş alıyor acaba?
loveforlife
25-08-2013, 14:27
Selenicereusu nasıl bir ortamda konumlandırıyorsunuz Sevgili Loveforlife, çekiminiz flaşlı olduğu için mi acaba? Bir tuhaflık var gibi geldi bana? Fazla mı güneş alıyor acaba?
Çekim kalitesinden sanırım. İlk başta boş olan teras katın kapalı balkonunda, cam önü, bol aydınlık bir konumdaydı. Ama oradayken hiç gelişme göstermedi. Ben de ona yeni bir yer buldum. Öğleden sonra güneş alan aydınlık bir ortamda. Terasta, çatı altında kalan bölgede olduğu için zarar görmediğini düşünüyorum. Üstelik buraya geçirdikten sonra o yavruları verdi. Önceki yerini çok sevmediği için hissetmiş olabilir misin o tuhaflığı?
loveforlife
29-08-2013, 23:03
Kıvır kıvır dikencikleriyle kıvırcık saçlı bir çocuğu andırıyor bana. O da gelişmeye başladı. Minicik bir yavru gösterdi kendini. Orta göbeğinden de rahatlıkla gözlemlenebiliyor geliştiği...
437008
437009
437010
loveforlife
30-08-2013, 18:52
Yaz başı bir akrabamız, istersem elindeki birkaç kaktüsü bana verebileceğini söylemişti. Çok sevinerek akrabamı ziyarete gittim. Gerçekten de birkaç çeşidi vardı ama oldukça bakımsız haldeydiler. Bu zavallıcık ise balkonun bir kenarına atılmış, iyice bakımsız kalmış, buruşmuştu. Üzerinde yara izleri vardı. Hatta sadece bu yaralı loblardan ibaretti. Niçin attığını sorunca, "o tükürüyor" yanıtını aldım.
437225
Tükürmesine aldırmadan eve getirdim onu. Nasıl tükürdüğünüyse saksı değiştirirken bizzat yaşama şansına eriştim. :dilli: Eldiven falan kâr etmiyor. Öylesine can acıtan minicik sarı dikenleri var ki, günlerce parmak uçlarım şiş dolaştım.
Sonuçta verdiğim emeğe, çektiğim acıya değdi. Bir sürü yeni lob çıkardı, hem de oldukça sağlıklı bir görüntüye ulaştı. Suyu diğer türlere göre biraz daha fazla seviyor gibi geliyor bana. Zira biraz susayınca buruşuveriyor teni...
437224
437226
437227
loveforlife
30-08-2013, 19:10
Onu tavşanım (http://www.agaclar.net/forum/1154690-post78.htm) diye seviyordum. Benim tavşan yaz boyu epey bir değişim gösterdi. Baksanıza...
437228
437229
437230
Sevgili Loveforlife, opuntia microdays'ın resimlerini görünce bile tüylerim diken diken oluyor, bakışlarımı kaçırıyorum. Şu kaktüs aleminde en çok korktuğum, en acı çektiren kaktüs budur herhalde. O minik sarı dikenler insanın eline koluna doldu mu, mümkünatı yok bulunmuyorlar. Aylarca batan, rahatsızlık veren dikenleri aradım durdum kolumda.
Benimde bir saksım var, şöyle uzaktan -tabiri caizse- sulamak yerine üzerine su atıp kaçıyorum resmen yanından. ;)
Cristata formunda kaktüslerde, cristatadan çıkan normal formların cristatanın büyümesini yavaşlattığı ile ilgili birşeyler okuduğumu hatırlıyorum ama emin değilim. Bu cristatadan ben de aldım. Benimkinde de normal formlar var, saksı değiştirirken koparsam mı acaba diye düşünüyorum... (bu kısım da çok içsel bir yazı oldu galiba )
;)
loveforlife
30-08-2013, 19:48
Sevgili Sakdag,
Gerçekten de bu dikenlerin acısı bambaşka! Yaşamayan bilmez, yaşayanların pekçoğu da tükürüklü diye onu istemez. Ancak bizim gibi deliler katlanabilir bu acıya.:o Çocuk olan bir evde asla bulundurulmamalı bence. (Ben dikenlerden kurtulmaya çalışırken elimi yüzüme sürmüşüm, yüzüm ve dudaklarım bile kabardı)
Cristatanın böyle boylanması da hoş duruyor bence. İşin aslı kesip atmaya da gönlüm razı olmuyor. Benimki görmemişin kaktüsü olmuş hesabı... Hiçbirine kıyamıyorum...
loveforlife
02-09-2013, 07:12
Geçen yıl Güler Abla'nın ilk gönderdiği paketten çıkan güzellerden biriydi aloe vera. Malum, onun aloe veralarının güzelliği hepimizce bilinir. (hoş, hangi çiçeği çirkin ki!) Kışın içerideydi. Rengi pek bir sararıp solmuştu. Neyse ki baharla birlikte hayata tutunup güzel gelişti. Bir ara daha iyi olacağını düşünerek, terasta güneşli bir yere koydum. Rengi yine kötü oldu. Meğer sevmezmiş çok güneşi ya da ben onu böyle canlı yeşil renkte görmeyi daha çok seviyorum. :D Şimdi bolca aydınlık ama güneşin tepesinde olmadığı merdiven başında duruyor. Memnun gibi, sizce?
437962
437963
437964
loveforlife
02-09-2013, 12:01
Adını Sevgili Sakdag sayesinde öğrendiğim bu güzeli KİPA'dan almıştım. Kaktüs türlerinde kampanya yapmışlardı. Ama ben gittiğimde çoğu seçilmiş, kötü durumda olanları kalmıştı. Yaprakları sanki kuşlar didiklemişçesine harab olmuştu onun da. Çok hoşuma gittiği için aldım. Kötü durumda olan yapraklarını temizledim ve yeni bir saksıya aktardım. Kendini toparladı. Yeni yapraklar çıkardı, hatta minicik bir dal oluşumu da meydana geldi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/435988d1377436608-img_3202.jpg
438014
loveforlife
05-09-2013, 20:45
Crassula ovata ailemizin ilk üyelerinden biri. Burada (http://www.agaclar.net/forum/1136661-post51.htm) ilk gelişmelerinden bahsetmiştim. Bu arada bir de arborescens katıldı aramıza.
438854
İkisi de epey gelişme kaydetti yaz boyu. Yaprak yapıları çok benziyor birbirine. Sadece arborescens daha oval ve iri yapraklara sahip.
438855
Yalnız bir derdimiz var. Ovata büyüdü büyümesine ama gövde taşıyamıyor bu dalları. 3 tane çöp şiş şimdilik imdadımıza yetişse de budama yapmam gerekiyor sanırım. Ama nasıl kıyacağım ve neresini keseceğim, bilemiyorum... Yardımlarınızı bekliyorum.
438856
438857
solucan17
05-09-2013, 21:06
Sayın loveforlife yeşil ince fide telleri ile veya evde hepimizde bulunan makara rulosundaki yeşil renk ip ile orta gövdeye bağlasanız tutmaz mı o zaman? Tabi çöp şilerde kalmak şartı ile.
loveforlife
08-09-2013, 08:45
Sahibine benzemeyen mal haramdır derler ya, bunlar da bana benzemeye başladı. Genç yaşta değnek kullanmak zorunda kalıyor garibanlarım. Desteklemesem devrilip gidecek. Acaba çeliği çıktığı yerden ayırıp yeniden mi köklendirsem? Üstatlarımız nerelerde, yardımlarınızı bekliyorum...
439669
439671
439672
Bence de çeliği kesip tekrardan köklendir Sevgili Loveforlife. ;) Ama çelik çok körpeyse biraz daha olgunlaşsın dalında.
Arkadaşım, senin sayfana atlarken çok uykum var uğrar çıkarım diye düşünüyordum, sevgili sakdağ'la sohbetinizi görünce hem uykum kaçtı, hemde bu saatte evde uyumayan tek kişi gülme krizine girdi. En çok sakdağ'ın, bahsettiğiniz kaktüs için ''geriden suyunu atıp kaçıyorum'' dediği cümle kopardı beni muhabbette, birde gözümde canlanınca...:)))
eceyıldız
12-09-2013, 11:49
Sevgili Loveforlife, ben seni ve Sayın Sakdağ'ı usta kabul ederek arkanızdan geliyorum. Ama çok acemiyim yeni ektiğim ve isimlerini dahi bilmediğim kaktüslerimi sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu gün fotolarını çektim sayfa açmanın ilk aşaması bu, devam için fotoğraf makinamın şarjının dolmasını bekliyorum. İsim ve yetiştirme konusunda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...
loveforlife
12-09-2013, 17:14
Arkadaşım, senin sayfana atlarken çok uykum var uğrar çıkarım diye düşünüyordum, sevgili sakdağ'la sohbetinizi görünce hem uykum kaçtı, hemde bu saatte evde uyumayan tek kişi gülme krizine girdi. En çok sakdağ'ın, bahsettiğiniz kaktüs için ''geriden suyunu atıp kaçıyorum'' dediği cümle kopardı beni muhabbette, birde gözümde canlanınca...:)))
Sende var mıydı bu tükürüklü güzelden Canım arkadaşım? Şayat yoksa hemen bir lob göndereyim. Göndereyim ki, anla ona neden bulaşıcı hastalık taşıyormuşçasına muamele ettiğimizi...;)
Yüzün daima gülsün...
loveforlife
12-09-2013, 17:18
Sevgili Loveforlife, ben seni ve Sayın Sakdağ'ı usta kabul ederek arkanızdan geliyorum. Ama çok acemiyim yeni ektiğim ve isimlerini dahi bilmediğim kaktüslerimi sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu gün fotolarını çektim sayfa açmanın ilk aşaması bu, devam için fotoğraf makinamın şarjının dolmasını bekliyorum. İsim ve yetiştirme konusunda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...
Sevgili Eceyıldız,
Ben kim, ustalık kim? Çok teşekkür ederim ama bu unvana layık olduğumu zannetmiyorum.Ben de acemiyim. Okuyor, öğreniyor. Öldüre öldüre yaşatmaya çalışıyoruz. Sanıyor musun ki, bitkilerimin hepsi çok sağlıklı. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Can çekişenleri, ölenleri pek paylaşasım gelmiyor haliyle... (Sevgili Sakdag'ı usta olarak görüyorum ben de, en azından sitede şu an için tek yardımcı olan kaktüsçü o!)
Sen sayfanı aç bakalım. Elimizden geldiğince yardımcı olmaktan mutluluk duyarız elbette...
loveforlife
18-09-2013, 13:38
Yavaş yavaş sonbahar kendini hissettirmeye başlamışken, güneşten son faydaları sağlamak adına güneşlenirken güzellerim. Bu arada ayılan bayılan, kök çürüğü yaşayanlar, kabuklu bite teslim olanlar da yok değil...:mad:
442453
442454
442455
442456
442457
loveforlife
18-09-2013, 17:34
Ben bu güzeli öyle çok seviyorum ki... Rahmetli teyzemin eli olduğu için galiba... Baksanıza dibindeki minicik filizinde bile çiçeği eksik olmuyor...
442483
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sukulent/442480d1379517844-img_3603.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sukulent/442481d1379517844-img_3601.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sukulent/442482d1379517844-img_3604.jpg
Sevgili loveforlife,
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve ayrı özelliklere sahip ne var ki, ben,Euphorbia millii ye bayıldım. Saksılarımdan birisi bu güzellikle buluşmalı mutlaka..peşine düşeceğim galiba.
Elinize sağlık sevgilerimle
Minimini boyuyla zarafete bakar mısınız?
loveforlife
19-09-2013, 08:43
Minimini boyuyla zarafete bakar mısınız?
Sayın Alaoğlu,
Beğeniniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten de Yaratan öylesine güzel bir zarafet yüklemiş ki bu güzele, hayran olmamak elde değil. Allah nazarlardan korusun onu...
loveforlife
19-09-2013, 12:52
Ona "binlerin anası"deniyor ama benimki "onların anası" bile olamadı. Geçen yıl o minicik yavrularından yollamıştı Sevgili SDurul. Ama bir türlü istediğim forma gelmedi. Bir yılda o mini mini can epey büyüdü fakat bir türlü binlerce yavru vermedi bana...
Dün yağmurun altında bıraktım bir süre. Aşırıya kaçmamak şartıyla yağmur suyunu sevdiğini düşünüyorum.
442657
442654
442655
442656
loveforlife
20-09-2013, 11:59
Hızla gelişen türleri çok seviyorum. Bu da onlardan biri.
İlk zamanlarda böyleydi...
442914
Şimdi böyle oldu...
442915
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/438080d1378141087-img_3449.jpg
Ama ben hala onun adını belirleyemedim. Meleklere emanet bu güzelliğin ismi konusunda yardımcı olabilecek olan var mı?
Çok güzel görünüyor,çiçeği de vardır herhalde, ben bu konuya iyiden iyiye merak sardım zaten.
sumeyra47
20-09-2013, 19:35
Merhabalar;
Son kaktüsünüz çok güzelmiş maşallah eee tabii bakmasını biliyorsunuz.Böyle minik kaktüsler nasıl böyle oluyor anlamadım.Benim ceviz kadar bile olamayan kaktüslerim neden büyümüyor ki. :(
loveforlife
20-09-2013, 19:37
Çok güzel görünüyor,çiçeği de vardır herhalde, ben bu konuya iyiden iyiye merak sardım zaten.
Sevgili Hozat,
Ben bu dikenlerin büyülü olduğuna inanıyorum artık. İnan öyle bir sevda ki, rüyalarını süslüyor insanın. Ben bir yıl gibi bir süre önce tutuldum bu aşka. Her gün biraz daha çoğalmaları, sağlıklı olmaları için tüm çabalarım...
Eğer kapılırsan, ayrılamıyorsun bu sevdadan. Dünyanın onca çirkinliğinden uzaklaşıp onların güzellikleriyle avunabilmek en güzeli. Çoğunun henüz çiçeğini görmedim. Görmesem da razıyım. İnsanların çirkinlikleri gibi yakmıyor canı o dikenler... Seviyorum onları!
loveforlife
20-09-2013, 19:49
Merhabalar;
Son kaktüsünüz çok güzelmiş maşallah eee tabii bakmasını biliyorsunuz.Böyle minik kaktüsler nasıl böyle oluyor anlamadım.Benim ceviz kadar bile olamayan kaktüslerim neden büyümüyor ki. :(
Sevgili Sümeyra,
Ben en önemli faktörlerden birinin toprak olduğunu düşünüyorum. İstedikleri gibi toprak yapacağım diye neler neler karıştırıyorum bir bilsen! Ama hepsinde farklı. Hangisi daha iyi olursa deneyleri... Bir de 15 günde bir sulama suyuna kaktüs gübresi ekliyorum. Sevdikleri yeri bulayın diye kucağımda oradan oraya taşımam da cabası... Bunlara rağmen, benim de gelişmeyen, ölen kaktüslerim yok değil... Yani deneye yanıla yaşatmayı öğretiyoruz canlara...
loveforlife
20-09-2013, 20:42
Hızla büyümek demişken opuntialardan bahsetmemek olmaz elbette. Bu geçen yıl ilk sahip olduklarımdan biriydi. Minik bir dil kadardı ilk aldığımda. Bu renk geçişlerine hayranım. Tabii hızla büyümesine de...
443063
443064
443065
Sitedeki dostlardan bu yaz gelen iki küçük lobu da bir başka saksıda, birbirlerine arkadaşlık etsinler diye bir araya diktim. İlk göz ağrıma yetişme gayretindeler şimdilerde...
443066
443067
loveforlife
20-09-2013, 21:35
Bu da çok gelişenlerden... Gelişti gelişmesine ama değnekleri olmadan duramıyor ayakta...:p
443087
443088
443089
443090
Sende var mıydı bu tükürüklü güzelden Canım arkadaşım? Şayat yoksa hemen bir lob göndereyim. Göndereyim ki, anla ona neden bulaşıcı hastalık taşıyormuşçasına muamele ettiğimizi...;)
Yüzün daima gülsün...
Tam olarak benzemiyor olsa da yazın aldığım kaktüslerden birine benziyor. Eve gelince ( unlu veya kabuklu bit artık karıştırıyorum, bu sene hepsiyle uğraştım için) haşereyi görüp diğer bitkilerden uzak bir köşeye koydum (Abdala malum olurmuş misali )arada bir suyunu verdim, doğru yapmışım bilmeden, sizden öğrendiklerim den sonra bir sevdiğime hediye ederim artık:D ...
Hızla gelişen türleri çok seviyorum. Bu da onlardan biri.
İlk zamanlarda böyleydi...
442914
Şimdi böyle oldu...
442915
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/438080d1378141087-img_3449.jpg
Ama ben hala onun adını belirleyemedim. Meleklere emanet bu güzelliğin ismi konusunda yardımcı olabilecek olan var mı?
Kendi adıma, kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi. Adını bilmiyorum ama, çabuk gelişiyor demiş olman benim bir loba talip olmamı engellemiyor. Söylediğin gibi çiçek açması da gerekmiyor, görüntüsüne bakacak olursak bayağı koruyucu meleği olacaktır.:D
loveforlife
27-09-2013, 21:44
Bahar başında minicik bir çelikti sitedeki güzel bir dosttan bana geldiğinde... Dedim ya, opuntiaların gelişimini çok seviyorum!
444786
altintasna
27-09-2013, 21:48
=(
Daha yeni aldım hemen ertesi gün güneş yanığı oldu: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/442914-img_2116.jpg
Aynısını alır almaz yaktım.
Nasıl aklıma gelmez? Bunlar serada duruyor. Ticari bir eşya olarak sürekli karanlık depolar ve kutularda saklanıyor diye nasıl aklıma gelmez de güneşin altına koyarım hemen. Üç tane kaktüs al ertesi gün ikisini yak. Olacak şey mi?
loveforlife
27-09-2013, 21:53
=(
Daha yeni aldım hemen ertesi gün güneş yanığı oldu: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/442914-img_2116.jpg
Aynısını alır almaz yaktım.
Nasıl aklıma gelmez? Bunlar serada duruyor. Ticari bir eşya olarak sürekli karanlık depolar ve kutularda saklanıyor diye nasıl aklıma gelmez de güneşin altına koyarım hemen. Üç tane kaktüs al ertesi gün ikisini yak. Olacak şey mi?
Benimki gün boyu güneş altında. Terasta duruyor. Ama köklerdeki torfu temizleyip yeni toprak ile yeni saksısına geçirdiğimde bir süre aydınlık ama gölge bir yerde beklettim. Çok da güzel gelişiyor şimdi. Herhangi bir yanık sorunu yaşamadım şükür ki...
altintasna
27-09-2013, 21:56
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?
loveforlife
27-09-2013, 22:08
Alıştıra alıştıra demek ki...
Bir kere yanan genç bir kaktüs bir daha sağlıklı bir büyüme ve görünüme sahip olamaz diye düşünüyorum. Doğru mudur?
Durumu çok kötü değilse toparlanabilir bence... Hele ki böyle yavrulu olanların biri biri kurtulur bence... Ama çok hırpalanmışsa ne olur bilemem...
solucan17
28-09-2013, 15:53
Bahar başında minicik bir çelikti sitedeki güzel bir dosttan bana geldiğinde... Dedim ya, opuntiaların gelişimini çok seviyorum!
444786
Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba :)
loveforlife
28-09-2013, 20:29
Sayın loveforlive bu türde diğerleri gibi küçük dikenler yok galiba :)
Minik dikenler bunda da var ama işin iyi yanı opuntia microdasys v rufida gibi tükürüklü olmaması...:p
loveforlife
02-10-2013, 22:28
Büyük olan Sevgili Dogef'in hediyesi. Dolayısıyla gözüm gibi bakıyorum ona. Küçük ise kurtarılan canlardan. Nasıl mı? Hani şu çiçekçi olan ortaokul arkadaşım var ya, geçen yaz sonu onu çöpe atmıştı. O zaman bu halinin neredeyse yarısı kadardı. Satılmamış, saksısı kaybolmuş. Zavallı kökleri torfun içinde kuruyakalmış. Tepesinde şimdi saksının dibinde duran koca bir çiçek silikonla yapıştırılmış. Tüyleri pembemsi bir renge boyanmış... (bir de bu hale getirip en az 5TL istiyorlar ya bu kaktüslere, hayret ediyorum!) Eve getirdiğimde öyle kötü durumdaydı ki, annem bile "bununla ne uğraşıyorsun?" demişti. Uykuda geçirdiği kışın ardından hızla gelişim gösterdi yazın. Sonra o değerli hediyemi de alınca abla kardeş aynı saksıya yerleştiler.
445744
445745
445746
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
445747
445748
altintasna
02-10-2013, 23:26
Küflü kaktüs =)
İnşallah açar da hep beraber görürüz=)
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.
loveforlife
03-10-2013, 09:16
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.
Canım Ablam benim! Seninkiler için de ben aynı şeyi düşünüyorum ne yapacağız şimdi?
A(nkara) kentinden B(ursa) kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki aracın saatteki hızları kaç kilometre olacak? Kaçıncı kilometrede karşılaşacaklar hesabını yapmaya başlayalım mı?:p
Şaka bir yana. Sen olmasan bu kadar çeşide sahip olmama imkan yoktu. Çok ama çok teşekkür ederim...
loveforlife
05-10-2013, 18:40
Hava bir anda buz keski. Biraz hazırlıksız yakalandık. Kaktüslerimin çoğu dışarıdaydı. Şimdi büyük bir kısmını içeri aldım. İçeri derken kimsenin oturmadığı teras kata yerleştiler. Isıtılmıyor ama kapalı ve aydınlık bir alan. Çatı da yok. O yüzden endişelerim var. Sizce çok mu üşürler burada, yoksa ısı yeterli olur mu?
Bir kısmımız ise terasta kalacağız. Umarım olumsuz bir durum oluşmaz...Mesela bu güzeller terasta kalacak olanlardan. Rapunzellerim onlar benim...
446339
446340
446341
446342
eceyıldız
05-10-2013, 22:09
Rapunzellerine maşallah sevgili Loveforlife allah nazarlardan saklasın...
Hızla büyümek demişken opuntialardan bahsetmemek olmaz elbette. Bu geçen yıl ilk sahip olduklarımdan biriydi. Minik bir dil kadardı ilk aldığımda. Bu renk geçişlerine hayranım. Tabii hızla büyümesine de..
Ben de bundan yollıyacaktım sana:)) Ben bu kadar hızlı büyüyen kaktüs görmedim. Bence bu, yarı sukulent yarı kaktüs.
Paşa koca dalı kırmış bugün..sana ayırmıştım ben onu. Sende görünce ve gelişimi izleyince sevindim. Ne güzel takiplemişsin.
Sayın Loveforlife; Dün gece bizim burası - 2 hissedilen ise -5 olarak internette görünce çoğu balkonlardaki çiçeklerin tamamına yakınını içeriye almak zorunda kaldım. Kalanlar ise soğuktan etkilenmediğini düşündüklerim. Maviş, kekik, bektaşi üzümü, bir tane clemantis gibi. Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.
eceyıldız
06-10-2013, 08:13
Bence işi şansa bırakmamak lazım sizin orda don oluyorsa hepsini korumaya almak lazım. Annemin don onu etkilemez değipte sabah dondon haşlanan bir çok çiçeği oldu.
loveforlife
06-10-2013, 20:40
Selluka türlerinden sizde olan Sakdağ arkadaşımızdan gelen yukarıdaki resimdeki soldaki olan türü, ben doğal ortamında kayalar arasında gördüğüm için birşey olacağını zannetmiyorum. Sağ tarafta olan ve uzayan tür ise buradaki bir çiçekçiden kışı dışarıda geçirdiğini bildiğim için almıştım. Sakdağ arkadaşımızdan aynı olup olmadığını bilmiyorum geleni ise içeriye aldım. Görebildiğim karanfil ve yanındaki sukulent o da kışın ölmeyenlerden. Ankara'dan aldığım sukulentleri satan kişiler dışarıda yaşadıklarını söyledikleri için onlar da dışarıdalar.
Sayın Muda,
Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
446524
Sayın Muda,
Selluka derken sedum ile karıştırdınız yanılmıyorsam. Sedum türleri genel olarak kışa dayanıklı türler öğrendiğim kadarıyla. O yüzden de daha çok sedum türüne sahip olmak istiyorum ama bulmak zor oluyor ne yazık ki. Sizin karanfil olduğunu düşündüğünüz biktim ise delosperma cooperi. Yapraklarından benzettiniz sanırım. Bu birkaç ay önceki hali bu fotoğraf. En kısa sürede yeni fotoğrafını yakından çekip eklerim. Havalar serinleyince daha da coştu. Sağ olsun Sevgili SDurul göndermişti bana çeliğini...
446524
Sayın loverlife, İhtiyarlık kötü.Gözler önce uzağı görmemeğe daha sonra da yakını görmemeye başladı. Delosperma cooperiyi ise fotoğraftaki haliyle ben karanfile benzetmişim. Şimdi de sedum yazdığımı düşünürken selluka yazmaya başlamışım.:o Sayın sakdağ'dan gelen çiçekler arasında sanırım Lemaireocereus chende veya acem halısı da var. Kışa dayanıklı yer örtücüleri özellikle güzel çiçekli olanlardan yetiştirmek istiyorum. Kışa dayanıklı sedum türlerini çoğaltmaya başladım. Kıştan sağ olarak çıkıp çoğaltabilirsem bende olanlardan sizde olmayanlardan veririm.
sumeyra47
07-10-2013, 14:05
Rapunzellerin çok güzel gelişmiş sevgili Loveforlife eee ne de olsa bakmasını biliyorsun Maşallah..
loveforlife
14-10-2013, 21:06
Yukarıdaki mesajlarda Sevgili Muda onu karanfil zannetmişti. Gerçekten de uzaktan bakılınca andırıyor karanfili. Oysa ki onun yaprakları etli... Değerli Ablam SDurul'dan gelmişti çeliği. Onunkinin çiçeklerinin fotoğraflarını bolca görsem de benimki çiçek açmaya hiç niyetlenmedi. Kısmetse önümüzdeki yıla görürüz inşallah! Ben şimdi bu güzelliği dışarıda bıraksam donar mı ki?447740
altintasna
16-10-2013, 23:16
Araştırdım şu isme ulaştım: Echinopsis oxygona
Linkteki kaktüs: http://www.agaclar.net/forum/1201139-post200.htm
Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.
Bakınmaya devam ediyorum bu arada.
loveforlife
17-10-2013, 12:28
Dün gece bir fırtına çıktı ki, sormayın! Ne bulduysa alıp götüren cinsten. Soğuğa dayanıklı olanları terasta, kuytuda kalan camın üzerinde bırakmıştım. Ne yazık ki fırtına ne bulduysa alıp götürmüş.:( Kuytu falan dememiş yani. Opuntia microdasys v rufida (http://www.agaclar.net/forum/1194630-post171.htm)saksısıyla komşunun damına uçmuş. Tükürüklü de olsa çok sevmişim ben onu... Çok üzüldüm, çok! Yeniden çelik aradığımı tüm arkadaşlarıma duyururum...
loveforlife
17-10-2013, 12:32
Hızlı geliştiğine göre google görsellerinde bu isimle çıkan kaktüsler olabilir diye düşünüyorum. Bir kaç yerde sorarak "Echinopsis oxygona" ismini buldum. Görsellerde hep büyük kaktüsler çıkıyor.
Echinopsis oxygona olmadığına eminim Sayın Altintasna. Echinopsis oxygona var bende ve aralarında çok büyük farklar var...
448053
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
445747
445748
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... :) Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...
gürcan_keskin
03-11-2013, 19:34
Sayın loveforlife;
YeniGine üyemizin önerisi ile bitki isimlerini araştırmak için sayfanıza bir bakayım dedim ve bu arada nasıl gözden kaçırdığımın farkına vardım :p
Zaten kaktüs ve sukulentlere karşı albenisi nedeniyle biraz ilgim var ve sayfanın öyle bir seyrine dalmışım ki sayenizde deymeyin keyfime :p
Gerçekten hepsi birbirinden güzel olduğu gibi verdiğiniz emek ayrıca bir güzellik katmış.Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...
loveforlife
08-11-2013, 08:17
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... :) Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...
Sayın Gözlük,
Tıpkı sizin dediğiniz gibi saçları uzamadaymış bizim güzelin... Sanırım jöleyi epey fazla kullanıyor!:p Çiçeğini görmek başka bir bahara kaldı...
452661
452662
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin ufaklıkları takipteyim...
loveforlife
08-11-2013, 08:23
Nedense diğer arkadaşlarınkilere göre biraz geçe kaldı benim sieboldii... hiçbir şeyden çekmiyor kuşlardan çektiği kadar. Ne kadar koruma önlemi alsam da balkonda en çok tırtıklanan bitki o. Olsun, sağ kalanlar bizim... Kökü kaldı ya:dilli: Demek ki kuşlarıma koyduğum ekmek ve buğday yetmiyor. Katık yapıyorlar sieboldiiyi:o
452663
452664
452665
452666
452667
loveforlife
12-11-2013, 19:04
Euphorbia enopla havaların serinlemesiyle beraber daha hızlı gelişmeye başladı. Yeni dikencikler ve minik yavrucuklar geliyor...
Bir ay önce böyleydi:
453642
Şimdi böyle:
453639
453640
453641
Selehattin 67
12-11-2013, 19:09
görünümü çok güzel ve korkutucu dikenlerin bir insana batmamasını dilerim
Maşallah çok güzel...ve Allah rahmet eylesin teyzenize.
Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?
loveforlife
15-11-2013, 20:47
Aynı şekilde Allah Rahmet Eylesin. Bu güzel çiçeğin çoğaltılması nasıl oluyor acaba? Tohumdan mı üretiyoruz, yoksa dalından mı kopartıyoruz?
Sayın Koski,
Öncelikle teşekkür ederim...
Çiçeğin çoğaltılmasına gelince... Çelikle de tohumla da üretilmesi mümkünmüş ama ben onca çiçekten hiç tohum görmedim.
Çelikle üretmeyi de hiç denemedim. Ama bunu rahmeli teyzem dikmişti. Demek ki o kadar da zor değil köklenmesi. Yine de ilgili başlıkta ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5285.htm
loveforlife
16-11-2013, 21:32
Sanki minyatür bir mavi ladin ormanı! Yine nazsız güzellerimden... Saksımız dolup taştı...
454624
454625
Havai köklerle dolu. Tutunduğu yerden çoğalmaya devam edecek. Sedumları işte bu yüzden çok seviyorum...
454626
kopshtar
18-11-2013, 09:44
Sarı güzel çiçekler açıyor galiba Loveforlife. Ben de bu yıl taşın üzerine diktim.
loveforlife
20-11-2013, 18:53
Sarı güzel çiçekler açıyor galiba Loveforlife. Ben de bu yıl taşın üzerine diktim.
Ben henüz çiçeğini görmedim ama görmeyi çok istiyorum doğrusu. Umarım ikimizin sayfalarını da süsler en kısa sürede güzel sarı çiçekleri... Böylesine güzel çiçeklere kim hayır diyebilir ki?
455545
loveforlife
20-12-2013, 18:07
Soğuktan kızaran yapraklarıyla ayrı bir güzellik sergiliyor sieboldii. Bir yandan da minik yavrucuklarını gösteriyor...
461295
461296
461297
loveforlife
20-12-2013, 20:09
Kalanchoe calandiva, merdiven boşluğunda, parlak mustafa misali ışıldayan yapraklarıyla oldukça sağlıklı görüntüler sergiliyor. Çiçek açmaya da niyeti var ama ne zamana kısmet olur bilinmez...
461310
461311
461312
461313
loveforlife
04-01-2014, 21:31
Isıtılmayan iç mekanda olanlardan biri de senecio rowleyanus. Baharda Güler Abla'nın çiçeğine kıyamadığım için 10 cm kadar bir dal koparıp almıştım. Toprağa yatırdım. Köklendi ama yaz boyu neredeyse hiç gelişim göstermedi. Sonbaharda atağa geçti. Ben de yeni çıkan boncukları hep toprağa yatırdım ki, dizi dizi incilerim olsun. Şimdilerde pek bir memnun. 2 haftada bir topladığım yağmur sularıyla suluyorum. Umarım dizi dizi olur bu yeşil inciler...
463248
463249
konyada yasarken bir komşumuz vermişti bize sieboldii den bir dal bakımı çok kolay diye..ismini bilmediğimiz bu çiçek bizi kendine hayran bırakmıştı evimiz mustakildi o zamanlar bir köşede coştukça cosmustu..annem hala arar bu çiçekten ismini de bilmiyoruz kendince anlatmaya calisir :) sayenizde ismini öğrenmiş oldum anneme soylemeliyim ..
loveforlife
05-01-2014, 19:55
Fincan Hanım dışarıda duranları kontrol etti...
463418
463419
463420
463421
Şu sıralar bir kaybımız yokmuş, öyle dedi!
Soğuktan kızaran yapraklarıyla ayrı bir güzellik sergiliyor sieboldii. Bir yandan da minik yavrucuklarını gösteriyor...
461295
461296
461297
Sedum sieboldiyi bir arkadaşımdan tek kök olarak almıştım. Tek olduğundan mıdır nedir çok güzel ve büyük çiçek açtı. Ankara'ya gittiğim zaman da oradan bir saksı almıştım. Yaşayacağını düşünerek benim dağbağa dikmiştim. Ancak soğuk olduğu bir zaman oldu. Çiçek açamadan bütün yaprakları ölmüş. Büromda olan ise çok uzun zaman sonra çok soğuklar başlayınca dondu. Tabi saksıda bir sürü tomurcuk var. En güzel tarafları kışın ölmemeleri baharda yeniden canlanmaları. Dışarıda da olsa Bursa'da ölmeden yaşayabiliyorlar. Bizde sadece tomurcukları yaşayabiliyor. İlkbaharda toprağını değiştirebilirseniz tabi kuşlar da izin verirse çok daha güzel ve büyük çiçek açacaklar.
Sevgili loveforlife, 245. mesajdaki kaktüs harika görünüyor, Meksika çöllerindeki dev kaktüslerin minyatürü sanki... Diğerlerine haksızlık etmemeliyim, rapunzellere bayıldım...:)
loveforlife
17-01-2014, 21:40
Sedum sieboldiyi bir arkadaşımdan tek kök olarak almıştım. Tek olduğundan mıdır nedir çok güzel ve büyük çiçek açtı. Ankara'ya gittiğim zaman da oradan bir saksı almıştım. Yaşayacağını düşünerek benim dağbağa dikmiştim. Ancak soğuk olduğu bir zaman oldu. Çiçek açamadan bütün yaprakları ölmüş. Büromda olan ise çok uzun zaman sonra çok soğuklar başlayınca dondu. Tabi saksıda bir sürü tomurcuk var. En güzel tarafları kışın ölmemeleri baharda yeniden canlanmaları. Dışarıda da olsa Bursa'da ölmeden yaşayabiliyorlar. Bizde sadece tomurcukları yaşayabiliyor. İlkbaharda toprağını değiştirebilirseniz tabi kuşlar da izin verirse çok daha güzel ve büyük çiçek açacaklar.
Sedum sieboldii soğuklara meydan okuyan güçlü bir yapıya sahip. -45 derecelere kadar yaşayabildiğini okumuştum yabancı kaynaklarda. Yaşam döngüsü bu şekilde onun. Her kışa girişte bütün dallar kuruyor, bir yandan minicik yavrucuklar oluşuyor kökte ve kurumakta olan dalların ucunda. Sonra yeniden tutunuyor o minikler yaşama... Şu sıralar neredeyse tüm dalları kurudu ama mink yavrucuklar yolda.
465251
loveforlife
17-01-2014, 21:43
Sevgili loveforlife, 245. mesajdaki kaktüs harika görünüyor, Meksika çöllerindeki dev kaktüslerin minyatürü sanki... Diğerlerine haksızlık etmemeliyim, rapunzellere bayıldım...:)
Can arkadaşım,
Teras katın ısısı ona yetmedi ne yazık ki ve dondu :( Ama kurtarmaya çalışıyorum birkaç dalını. Birinin yolu Samsun'a düşer, belli mi olur?
loveforlife
17-01-2014, 21:47
Bütün kışı terasta,açık havada geçirdi. Soğuk ona vız geldi. Hoş daha kışı bitirmedik ama...
Araya birkaç dal sedum reflexum da sıkışmış... Sedumların en güzel yanı soğuğa karşı böylesine dik duruşları bence...
465268
465269
465270
Can arkadaşım,
Teras katın ısısı ona yetmedi ne yazık ki ve dondu :( Ama kurtarmaya çalışıyorum birkaç dalını. Birinin yolu Samsun'a düşer, belli mi olur?
Üzüldüm arkadaşım çok güzel gelişmiş oysa, ama şundan eminim sen küllerinden yeniden doğurursun o dikenli güzeli:)...
Nevin Marangoz
19-01-2014, 00:09
Sevgili Loveforlife;
Birkaç gecedir kaktüs ve sukulentlerinizi gezdim.İyiydiler,güzeller.Hala iyidirler umarım.Ellerinize sağlık.
Ankara'da kuşların saksılara konmasını engellemek için mika gibi bir plastikten kuş tuzağı dedikleri bir şey yapmışlar.Tuzak demişler ama sadece kuşların saksı kenarına konmasına engel oluyor,kuşlara zarar vermeden.Ben balkonumdaki uzun saksılarda olan sedum sieboldiileri öyle kurtardım.Öyle bir şey gördünüz mü?(Resim yüklemesini halâ öğrenemedim)
Bir çok ortak kaktüsümüz varmış.Latince isimlerini sizden yazdım.Ezberlemek oldukça zor.Zamanla olur gibime geliyor.
9.uncu doğum gününde bana sedum palmeri fidecikleri vermiştiniz.Onları Çamlıdere'de taşların arasına ektim,soğuklara dayanabiliyor diye.Yazın sondaj yaptırdık.Bahçeyi fıskiye ile sulamışlar.Onu görünce fideciklerimi sulanmayan kuru bir yere taşıdım ama nafile.
10 doğum gününe geleceğinizi biliyorum.(Ankaralı'lara o6 için çağrı yaparken ben varım diyecektim ama onca insanın sırasını bozmayayım dedim.) Gelirken budayacağınız kaktüsleriniz olursa ben talibim.Sevgiyle kalın
loveforlife
20-01-2014, 19:02
Sevgili Loveforlife;
Birkaç gecedir kaktüs ve sukulentlerinizi gezdim. İyiydiler,güzeller. Hala iyidirler umarım. Ellerinize sağlık.
Ankara'da kuşların saksılara konmasını engellemek için mika gibi bir plastikten kuş tuzağı dedikleri bir şey yapmışlar. Tuzak demişler ama sadece kuşların saksı kenarına konmasına engel oluyor,kuşlara zarar vermeden. Ben balkonumdaki uzun saksılarda olan sedum sieboldiileri öyle kurtardım.Öyle bir şey gördünüz mü?(Resim yüklemesini halâ öğrenemedim)
Bir çok ortak kaktüsümüz varmış.Latince isimlerini sizden yazdım. Ezberlemek oldukça zor. Zamanla olur gibime geliyor.
9.uncu doğum gününde bana sedum palmeri fidecikleri vermiştiniz.Onları Çamlıdere'de taşların arasına ektim,soğuklara dayanabiliyor diye. Yazın sondaj yaptırdık.Bahçeyi fıskiye ile sulamışlar. Onu görünce fideciklerimi sulanmayan kuru bir yere taşıdım ama nafile.
10 doğum gününe geleceğinizi biliyorum. (Ankaralı'lara 06 için çağrı yaparken ben varım diyecektim ama onca insanın sırasını bozmayayım dedim.) Gelirken budayacağınız kaktüsleriniz olursa ben talibim.Sevgiyle kalın
Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Hala iyi olanı da var, olmayanı da. İlla ki kayıplarımız da olacak. Kaybede kaybede öğreniyoruz yaşatmayı. Bir de benim ısıtılan yere alma şansım olmadığından kayıplar kaçınılmaz oluyor.
Ben hayvanlar ve çiçekleri bir arada bakmayı sürdürmeliyim sanırım. Bu yüzden rüzgar gülünden fazla bir şey yapmayacağım gibi görünüyor. Tarif ettiğiniz gibi bir şey görmedim. Görsem de o kadar çok saksı var ki, hangisine koyacaksın?
Sedum palmeri, en kolay ve çabuk ürettiğim sukulentim. Şimdiye kadar o kadar çok paylaştım ve paylaştıkça öyle çoğaldı ki! Seve seve tekrar paylaşırım. Elbette doğum günü toplantısına da getireceğim. Daha önce vermediğim arkadaşlar isteyecektir sanırım. Şimdilerde çiçek hazırlığına girişi bile. Yakında sarı sarı göz kırpacak...
465878
06 konusundaki teklifim halen geçerli, yeter ki siz kesin gelmeye niyetli olun ve kocaman bir aile toplantısı gerçekleştirelim...
Sevgi ve selamlarımla...
loveforlife
20-01-2014, 19:10
Bugün uzaklardan gelen bir kargo beni çok sevindirdi. Gönderen arkadaşım sağ olsun, özene bezene sarıp sarmalamış ama MNG kargo tepetaklak etmiş kutuları. Evi de bulmayı beceremediler, sonunda gidip ben aldım şubeden. Klasik kargocu hikayeleri işte...
Kutuları açtım, özenli paketler...
465884
Bir bir paketleri açmaya başlayınca, her biri ayrı heyacan ve mutluluk kaynağı...
465885
Toprakları epey dökülmüş ama olsun varsın, hepsi de birbirinden güzeller!
465886
Bu güzelleri benim için sevgiyle köklendiren ve gönderen değerli arkadaşıma çok teşekkür ederim...
Oooo!! Ne kadar güzel, dolu dolu bir kargoymuş Sevgili Loveforlife. Kıskandım vallahi... ;)
Detaylı tanıtımlarını merakla bekliyoruz... ;)
sumeyra47
20-01-2014, 20:25
Güle güle büyütün,
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun ablacım. Senin adına çok sevindim. ;) ;)
helin-123
20-01-2014, 23:46
yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır.
loveforlife
21-01-2014, 19:07
Oooo!! Ne kadar güzel, dolu dolu bir kargoymuş Sevgili Loveforlife. Kıskandım vallahi... ;)
Detaylı tanıtımlarını merakla bekliyoruz... ;)
Kıskanma Sevgili Sakdağ. Paylaşılabilecek kadar geliştiklerinde, paylaşmaktan memnuniyet duyacağımı biliyorsundur mutlaka. Biraz kaynaşalım, yol yorgunluklarını atsınlar detaylı tanışılacak mutlaka. Seninkilerin yanında pek bir çelimsiz kalacaklar ama kendi çapında aranjman oluşturma gayretindeyim ben de. Eskiler yeniler bir araya gelince böyle bir şeyler çıkıyor ortaya...
466108
466109
Güle güle büyütün,
Yeni bitkileriniz hayırlı olsun ablacım. Senin adına çok sevindim. ;) ;)
yeni çiçekleriniz hayırlı olsun loveforlife, insanın ne kadar çiçeği olursa olsun kargo geldiği zaman insan büyük bir heyecanla açıyor. bu sevinç ne kadar güzel bir sevinç. güle güle sağlıkla büyütün. zaten çiçeklerin hiç şansı mecburen sizin elinizde kısa sürede coşacaktır.
Çok teşekkür ederim. Umarım kısa sürede gelişir, güzelleşirler... Daha da güzelleri sizin olsun...
Benol Hazaroğlu
21-01-2014, 19:36
Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum.
Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri.
Güzel gülüşün hiç solmasın.
Narinkhn
21-01-2014, 21:41
Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım:))Bende yanlış uygulamalarımı görmüş olurum diye düşündüm:(Su verdiniz mi saksı değiştirince?
Seabert74
22-01-2014, 07:25
Ne heyecan.. Harikalar, güle güle büyütün
Yeşil seven bi insana verilebilecek en muhteşem hediye..
Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim:)
Sukulentlerden aranjman oluşturmak en iyisi Sevgili Loveforlife. Hem yerden tasarruf sağlıyorsun, hem de güzel görüntüler oluşuyor. İçiçe geçmiş, dolu dolu görüntüler ortaya çıkıyor. Kimisi soğukta, sıcakta, karda renk değiştirerek aranjmanda sürekli bir farklılık yaratıp, aranjmanı daha zevkli hale getiriyor.
Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ;)
loveforlife
25-01-2014, 20:22
Güle güle büyüt canım. Kargon geldiğindeki sevincini tahmin edebiliyorum.Kocaman bir gülümsemeyle açtın paketleri.
Güzel gülüşün hiç solmasın.
Hem de ne kocaman bir gülümseme! Hala gidip gelip gözlerinin içine bakıyorum cancağızlarımın;)
Ne heyecan. Harikalar, güle güle büyütün
Gerçekten de harikalar! Çiçek açma hazırlığı yapanı bile var...
Yeşil seven bir insana verilebilecek en muhteşem hediye.
Bol çiçekli ve yavrulu olsunlar dilerim:)
Zaten sitedeki dostlardan gelen hediyeler hayatım boyu beni en mutlu eden hediyeler oluyor:rolleyes:
loveforlife
25-01-2014, 20:37
Sevgili Loveforlife gelişim sürecinde neler yaptığınızı da paylaşırsanız çok sevinirim zira elinizde güzelleşmeyip büyümeyecek bitki yok sanırım:))Ben de yanlış uygulamalarımı görmüş olurum diye düşündüm:(Su verdiniz mi saksı değiştirince?
Sevgili Narinkhn,
Hepimiz deneye yanıla (ne yazık ki zaman zaman cancağızlarımızı kaybetme pahasına öğreniyoruz onları yaşatmayı. Bu kış epey bir kaybım oldu aslında benim de. Sağlık sorunlarım olunca yeterince koruyamadım onları.
Gönderen arkadaşımız sağ olsun çok güzel ve özenle hazırlamış saksıları. Toprakları da epeyce nemliydi. Ben henüz saksıların çoğuna dokunmadım. Birkaçını evde mevcut olan minişlerle beraber aranjmanlarda topladım. Bu günlerde doktora git gel işlerim fazla olunca onlara bile tam vaki ayıramadım.En kısa sürede ayrıntılı resimler yayınlayacağım kısmetse... Sukulentlerin toprağına biraz da yanmış ahır gübresi ekliyorum. Bunu Sevgili Cemo Abla ve Sakdağ'ın tecrübelerine dayanarak uygulamaya başladım. Sonuçlar gayet iyi. Ama elbette süzek olması için kum ve lav taşı eklemeyi, biraz da mangal kömürü kırığı katmayı da ihmal etmiyorum. Kendi çapımda yapmaya gayret ettiğim komposttan da bir ölçü ekledim son zamanlarda hazırladığım saksı harçlarında. Onun dışında zaten bahçe toprağı kullanıyorum. Hediye gelen bitkilerin toprakları oldukça nemliydi ama benimkilerde yer değiştirdiklerime çok az su fısfısladım...
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
loveforlife
25-01-2014, 20:39
Hatta ben aranjman işini biraz fazla abarttım herhalde, üyelerin bitkilerini incelerken ''şunla şunu biraya getirip şöyle bir aranjman yapılsa ne güzel olur'' derken yakalıyorum kendimi bazen... ;)
Sevgili Sakdağ,
O kendi kendine konuştuğun anlarda şayet benim bitkilerime bakıyorsan, bunu bana da söylemen beni çok mutlu eder. Zira senin aranjmanlarını çok beğeniyorum;)
loveforlife
26-01-2014, 22:38
Aranjman demişken... Safları sıklaştıralım dedik. Saksı alınca düzenlemeler devam edecek. Malum ne saksı yetişiyor, ne toprak, ne de yer bulunuyor saksıları sığdıracak. Bakın neler çıktı ortaya... Bu arada çiçek müjdelerimiz de var.:p
466963
466964
466965
466966
466967
yeni çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle salıcakla kalın :)
Aranjmanlar çok güzel olmuş Sevgili Loveforlife, farklı renkler çok güzel görseller verecek. Baharda dolar taşar bu saksılar inşallah.
loveforlife
29-01-2014, 11:37
Sevgili Sakdağ'ın dediği gibi farklı renkleri bir araya toplama çalıştım bu saksıda da. Bakalım baharda neler olacak?
467331
467332
467333
loveforlife
29-01-2014, 11:47
Siz değerli dostlardan gelen sukulent yaprakları da hayata tutunma gayretinde...
467334
467335
467336
Bir çiçeğimiz daha geliyor...
467337
şenol dalkıran
29-01-2014, 19:21
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun,bu arada başkasına çiçek gönderen arkadaşlara tavsiyem çiçekleri saksılardan çıkarıp fazla topraklarını silkeleyip(birkaç gün öncesinden sulamayı bırakıp) ayrı ayrı kağııtları sarıp gönderirilerse kargo tepe takla olsa bile pek sorun çıkmıyor.
loveforlife
29-01-2014, 19:37
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun,bu arada başkasına çiçek gönderen arkadaşlara tavsiyem çiçekleri saksılardan çıkarıp fazla topraklarını silkeleyip(birkaç gün öncesinden sulamayı bırakıp) ayrı ayrı kağıtları sarıp gönderirilerse kargo tepe takla olsa bile pek sorun çıkmıyor.
Öncelikle teşekkür ederim. Ben çiçeklerin bu şekilde gelmiş olmasından gayet memnunum. Tek tek özenle paketlenmişti. Arkadaşımızın bu şekilde göndermesinin sebebi de benim zaten. Kendisi sağlık sorunlarım olduğunu bildiğinden çok yorulmamam için saksılarda yolladı. Toprağın dökülmüş olması dışında hiçbir zararımız yok şükür ki... Tabii ki toprakları temizleyerek göndermek de iyi bir fikir...;)
loveforlife
29-01-2014, 20:27
Kanatlılarla aramın iyi olduğu malumunuz... Yine bir kanatlıyla geldim size. Ama bir baksanıza şunun şirinliğine!
467419
467420
467421
Bu güzellik de çiçeklerini muştuluyor bize, o güzel tomurcukları ile...
467422
Seabert74
30-01-2014, 07:57
günaydın,
saksıya bayıldım !!! :p
evdeçiçek
30-01-2014, 08:01
Saksı harika
eceyıldız
30-01-2014, 09:28
Yeni bitkilerin ve arajmanların harika Sevgili Loveforlife güle güle büyüt bol çiçek ve yavrularını görürsün inşallah.
loveforlife
31-01-2014, 12:39
Bir leğen dolusu güzellik!
467540
467541
467542
467543
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.