View Full Version : dalya35 / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir =İzmir
Bahçenin büyüklüğü = Ev hariç 200 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları =Güneşli ve aşırı rüzgarlı
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)=Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?=Önceki hali, içinde yıkılmış viran bir taş ev olan tamamı 380m2 olan bir bahçe
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? =İki yıl'dır ugraşıyorum
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?= Tasarım yapmadık. Toprağın elverdiği ölçüde ve hiç yardım almadan birşeyleri yapa boza deneyerek yaptık.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz = Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)=Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?= Çardak, sebzelik.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? =Kimin yokki?..Benim hayalim en nadide bitkileri yetiştirmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) =
Ağaçlardan başlıyalım.Nar,Dut,Malta eriği,Bodur elma, Ayva, Erik, Limon, Mandalina, Portakal, Badem, Kayısı, Fıstık çamı.
Gül çeşitleri,Gazanya,Bodrum papatyası,Sardunya,Lale,Nergis,Sümbül,Çiğdem,Kır menekşesi,Lilyum,Itır,Hercai,Yer açelyası,Girit lalesi,Mor salkım,Pasiflora,İris,Yıldız çiçeği,Kadife çiçeği,Ful,Sarı yasemin, Mavi yasemin,Zakkum,Çuha,Hanımeli,Melisa, Limon melisa,Adaçayı, Lavanta,Kasımpatı, Yaz patı,Acem borusu,Aslanağzı,Leylak,Petunya,Ortanca,Karanfil,Y ukka,Maviş,Kül çiçeği,Selluka,Clematis ,Domates,Biber, Patlıcan,Salatalık,Roka,Maydanoz,Soğan,Marul, Asma ve adını bilmediğim bazı çiçekler...
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? = Hepsi özel ama iki tane özel bitkim var.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?= Selluka, Clematis
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?= Yapmaya çalışıyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?= Şebeke suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? = Hiçbirşey maalesef
Toprak özellikleri = Taşlı bir yapıya sahip temizledikçe taş çıkıyor.
Kompost yapıyor musunuz?= Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?= Olmaz mı?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? =
Bahçeniz organik mi?= Evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?= Koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?= Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?= Evet dağlık bir bolge ve ciddi soğuk alıyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?= İyiki bu bahçeye sahip olmuşum.
Tetanoz aşısı oldunuz mu?= Evet
Hoşgeldiniz Sn. dalya35,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizde sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum. Anladığım kadarıyla bol çiçekli bir bahçe olacak. Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.
Kolaylıklar diliyor, sevgi ve selamlar sunuyorum.
Çok teşekkür ederim sevgili sarin... Çiçeklerin çok olduğu amatörce yönetilen minik bir bahçe:)
Evi ilk aldığımızdaki hali.... En alt resimde sevgili arkadaşım bu yıkıntıyı nasıl adam edeceksiniz demişti:))
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Metre karesi hiç önemli değil, böyle bir bahçeniz olması size sağlık ve mutluluk kazandıracaktır.
Saygılar.
Evi ilk aldığımızdaki hali.... En alt resimde sevgili arkadaşım bu yıkıntıyı nasıl adam edeceksiniz demişti:))
Şimdi bu resimleri görünce, sonradan bir mucize gibi bir şeye şahid olacağımızı hissettim. :)
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Metre karesi hiç önemli değil, böyle bir bahçeniz olması size sağlık ve mutluluk kazandıracaktır.
Saygılar.
Ziyaretiniz ve güzel düşünceniz için teşekkürler sayın Tura... Eşim ve ben doğma büyüme İstanbulluyuz hayatımızda hiç bahçe tecrübemiz olmadı bu hayal ettiğimiz bir serüvendi ve şu anda biz bunu yaşıyoruz...Sizinde söylediğiniz gibi en başından beri bize farklı mutluluklar yaşatan her sabah sunduklarıyla bizi şaşırtan doğaya birkez daha hayran kalıyoruz:)
Maalesefki toprak yani bahçe kısmının çok belirgin resimleri yok:(
Sayın dalya35;
Yeni eviniz (gerçi 2 yıl olmuş ama, olsun) ve bahçe sayfanız hayırlı, uğurlu olsun.
Bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızdan, ayrıca memnun olduk.
Sağlıcakla kalın.
Sayın dalya35,
Bahçe sayfanız ve yeni mekanınız hayırlı olsun.
Sayın dalya35;
Yeni eviniz (gerçi 2 yıl olmuş ama, olsun) ve bahçe sayfanız hayırlı, uğurlu olsun.
Bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanızdan, ayrıca memnun olduk.
Sağlıcakla kalın.
Ziyaretiniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim sayın Dünyalı.... Bilgi **** tecrübe maalesef yok. Herşey doğaçlama yap, boz tekniği. İnşallah ben sizlerin tecrübelerinden faydalanıcam:)
Sayın dalya35,
Bahçe sayfanız ve yeni mekanınız hayırlı olsun.
Hoşgeldiniz sayın smnunal teşekkürler:)
Ev, mümkün olduğu kadar orijinal hali korunmaya çalışılarak, tadilat yapılmaya başladı. Tabiiki bazı ilavelerde yok değil...
Eski bir rum eviymiş... Orijinal taş ev. Sonrasında Türkler yaşamış içinde fakat büyük şehirlere göç merakı bu güzel evleri kaderine terketmiş..Oysa büyük şehirde yaşayanların hayali böyle bir evde, sakin bir hayat sürmek değilmidir.
Yavaş yavaş şekillenmeye başladı...
Bu arada inşaat devam ederken, ben kasalarca çiçek alıp ekiyorum, ektiğim çiçeklere ya harç düşüyor veya ustalar basıp eziyor. Yılmadan bıkmadan ekiyorum:)
Haaa unutmadan soyliyeyim ilk çiçeklerimi dış kapı takılmadığı için keçiler yemişti:(
çatı katından manzara ile ev resimlerine son veriyorum
Sayin dalya35, eviniz bahceniz hayirli ugurlu olsun. Allah agiz tadin ile oturmak nasip etsin insallah. Virane evi cennete cevireceginiz eminim. Suan manzaraniz cennet gibi zaten, bayildim gercekten.... Kolayliklar dilerim
Sayin dalya35, eviniz bahceniz hayirli ugurlu olsun. Allah agiz tadin ile oturmak nasip etsin insallah. Virane evi cennete cevireceginiz eminim. Suan manzaraniz cennet gibi zaten, bayildim gercekten.... Kolayliklar dilerim
Sevgili incii, evime bahçeme hoşgeldiniz:) Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Manzara, evin her odasından (bahçeden bile) çok güzell...
Bahçe sayfanız, Yeni eviniz vede bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.
Oluşum devam ediyor...biz de ise merak.
Güzel ailenizle beraber, güle güle oturun...mutlu...sağlıklı...ve uzun yıllar.
mandalinci
07-11-2012, 17:48
Sayın dalya35,
Neşe içinde, sağlıkla yaşayın evinizde.
Artık, gelişmeleri takip edeceğimiz yeni bir mekanımız daha oldu.
Sayfanız ve eviniz hayırlı olsun.
Sayın dalya35 yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun.
Bahçenizde inşaat olduğu halde çiçeklerinizi ekmeye devam ettiğinizi söylemişsiniz. Bu sene bizde inşaat işiyle uğraştık. Malesef bahçeme ektiğim bir sürü sebze fidesi telef oldu.En son bahçeye giren kepçe 4 adet fidanımı ezince vazgeçtim. Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum ve azminizden dolayı tebrik ederim.
serkan_istanbul
07-11-2012, 17:55
Bahçe sayfanız hayırlı olsun güle güle oturmayı nasip etsin allah. Ellerinize sağlık insan güzel bakmayı bilince demekki virane durumdaki herşey yeniden güzel olabiliyormuş. Sevgiyle kalın.
Sevgili Dalya35 bahçeniz ve hayırlı olsun. Eviniz çok güzel olmuş.:D:D:)
TaşevliBahçe
07-11-2012, 18:08
Sn. dalya35 ,
Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Yıkık halde olan evi saraya çevirmeyi başarmışsınız .
Sizi canı gönülden tebrik ediyorum..
saygılar...
Eski bir rum eviymiş... Orijinal taş ev. Sonrasında Türkler yaşamış içinde fakat büyük şehirlere göç merakı bu güzel evleri kaderine terketmiş..Oysa büyük şehirde yaşayanların hayali böyle bir evde, sakin bir hayat sürmek değilmidir.
Sayın dalya35;
Yıllardır gezdiğimiz yerlerde böyle yıkık dökük, taş evleri görünce içimiz gidiyor (sızlıyor), "aahh orası şimdi bizde olacaktı ki..." diye iç çekiyoruz. "Sahipleri hiç değerini bilmiyor, şimdi imkanımız olacaktı da, orayı bir alacaktık ki..." diyerek, şu anda sizin yaptığınızı, hayal ediyoruz.
Gerçekten çok şanslısınız.
Allah iyi günlerde, huzurla oturmayı nasip etsin.
ayseldeniz
08-11-2012, 09:48
Hayırlı olsun.Epey emek vermişsiniz.Çok güzel olmuş.Devamını bekliyoruz.Kolay gelsin.
Sayfanız hayırlı olsun. Sıfırdan başlamalar oldum olası ilgimi çekmiştir. bahçenizdeki gelişmeleri merakla izleyeceğim. Sanırım baharda görsel bir şölen bekliyor bizi.Eviniz de güle güle oturun. Bahçenizin de sağlıkla ve huzurla keyfini sürün inşallah. Her şey gönlünüzce olsun,kolay gelsin.
Hayırlı olsun.Epey emek vermişsiniz.Çok güzel olmuş.Devamını bekliyoruz.Kolay gelsin.
Hoşgeldiniz, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim sevgili ayseldeniz. Devamı gelecek fakat bugün sitede bir sorun var sanırım resim yükleyemiyorum:(
Sayfanız hayırlı olsun. Sıfırdan başlamalar oldum olası ilgimi çekmiştir. bahçenizdeki gelişmeleri merakla izleyeceğim. Sanırım baharda görsel bir şölen bekliyor bizi.Eviniz de güle güle oturun. Bahçenizin de sağlıkla ve huzurla keyfini sürün inşallah. Her şey gönlünüzce olsun,kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim sevgili _Esin_, güzel dilekleriniz bendende size gelsin:)
Nihayet yükleyebildim.. Bahçenin ilk hali.Üçüncü yani son resimde duvarın üzeri kasalarca ekilmeyi bekleyen çiçekle dolu:)
Ne bulduysam ektiğim dönemler:)
Ne bulduysam ektiğim dönemler:)
Buna kıvılcım derler.
Sonra aleve dönüşüverir, hiç haberiniz olmaz.
İlk resimlerdeki, eve eski giriş kapısı...
Buna kıvılcım derler.
Sonra aleve dönüşüverir, hiç haberiniz olmaz.
Bende yangına dönmüş halde sayın Tura:)
Geçen baharda ektiğim girit laleleri...
Hercailer geçen bahardan.....
Heryerde arayıp sorduğum, çiçekçilerin bile unuttuğu selluka'mı, yalovada bir fidanlıkta bulup kargoyla getirttim.
Ayvam çiçek açmıştı ama hepsi döküldü:(
Sevgili clematis'im... Onu da yalovadan bir fidanlıktan getirttim.
milaca2010
08-11-2012, 11:42
sn.dalya35, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Restorasyon sonrası eviniz çok güzelolmuş, ağıztadıyla huzur içinde keyfini sürün.
Sevgiler selamlar...
hercailer ve çuhaların ilerleyen günlerdeki coşkusu.
sn.dalya35, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Restorasyon sonrası eviniz çok güzelolmuş, ağıztadıyla huzur içinde keyfini sürün.
Sevgiler selamlar...
Çok teşekkür ederim sevgili milaca2010, amatörce çalışıyoruz işte. Bahçeme hoş geldiniz.
leylak ağacının ilk çiçeği..
milaca2010
08-11-2012, 11:54
iyi günler sevgili dalya35, sizin azimli çabalarınız sonucunda eviniz ve bahçeniz dergi kapaklarına yakışacak güzellikte olacağına inanıyorum, size kolay gelsin.
Sevgiler selamlar...
Sevgili köpeğim, yeni filizlenen güllerime zarar vermesin diye etrafını korumaya aldım.. Evet köpeğim kıskandığı için, ektiğim herşeyi kökünden sökme gibi bir huy edinmişti:(
Sayın dalya35 bir yıkıntıyı adam etmişsiniz. Başarınızı tebrik etmek istiyorum. Hercai menekşe ve çuha çiçekleriniz çok güzel görüntüler sergilemiş. Sizi takip etmeye devam ediyorum. ;)
iyi günler sevgili dalya35, sizin azimli çabalarınız sonucunda eviniz ve bahçeniz dergi kapaklarına yakışacak güzellikte olacağına inanıyorum, size kolay gelsin.
Sevgiler selamlar...
Sevgili milaca2010, çok teşekkür ederim, asla öyle bir niyetim yok. Eşimde bende çalışan insanlarız bahçeyle sadece akşamları ve pazar günleri ilgilenebiliyoruz buna acemilikte eklenince ortaya çok amatörce işler çıkıyor. Beklentinizi yüksek tutmayın sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem:)
Ayvam çiçek açmıştı.......
Yaz gelmiş.:p
milaca2010
08-11-2012, 12:26
Sevgili milaca2010, çok teşekkür ederim, asla öyle bir niyetim yok. Eşimde bende çalışan insanlarız bahçeyle sadece akşamları ve pazar günleri ilgilenebiliyoruz buna acemilikte eklenince ortaya çok amatörce işler çıkıyor. Beklentinizi yüksek tutmayın sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem:)
sevgili dalya35, farklı bir açıdan anlamışsınız sözlerimi :)
İlk fotolara bakınca sonrasında böyle bir ev ve bahçe ile karşılaşacağımı düşünmemiştim.
Ellerinize sağlık ev çok güzel olmuş kısa bir süre sonra bahçenizde harika olacağa benziyor.
sevgili dalya35, farklı bir açıdan anlamışsınız sözlerimi :)
Sizin yolunuzu (http://www.agaclar.net/forum/1030161-post11.htm) görünce... alçak gönüllü davranıyor.
Halbuki biz, harika bir iş ortaya çıkartıldığını biliyoruz.
Sizin yolunuzu (http://www.agaclar.net/forum/1030161-post11.htm) görünce... alçak gönüllü davranıyor.
Halbuki biz, harika bir iş ortaya çıkartıldığını biliyoruz.
Çok haklısınız sayın Tura, ben o girişteki resmi görüp birde bu yorumla karşılaşınca vallahi telaştan titremeye başladım:)) Şaka bir yana gerçek bir sanat eseri çıkmış ortaya..
Sevgili köpeğim Lokum... Beni çiçeklerimle paylaşmayı nihayet öğrendi:)
Araya sebze ilave edelim karalahana... çıtır çıtır gevrek yapraklı
Girit lalesi, ortanca,bodrum papatyası
Çook uzun yollardan yetirttiğim, gözünün içine baktığım clematislerim.
Güllerimin hemen hepsi kışın bile açıyor.
YeniGine
08-11-2012, 15:20
Sevgili dalya35 evinize, bahçenize hayran kaldım; maşallah. Çiçekleriniz çok güzel. Hercai ve çuhalar geçen seneden kalanlar mı?
en sevdiğim çiçek gül'mü yoksa?
YeniGine
08-11-2012, 15:24
Valla bravvo, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Çok güzel bir bahçe olmuş.
Sevgili dalya35 evinize, bahçenize hayran kaldım; maşallah. Çiçekleriniz çok güzel. Hercai ve çuhalar geçen seneden kalanlar mı?
Hoşgeldiniz sayın YeniGine, hercai ve çuhalar geçen yazdan kalma...Şu an bu görünümde değiller tabiiki, fakat bu günlerde çuhalarda bir hareket gözlemliyorum acaba yenidenmi açacaklar diye düşünmüyor değilim:)
YeniGine
08-11-2012, 15:27
Evet yeniden açacaklar dalya35. Ellerinize sağlık.
Bunu en sona saklamak istedim... Bu güzel, siyaha yakın bir bordo kadife gibi yaprakları olan cinsini bilmediğim bir gül. Açtıktan sonra asla çiçek yapraklarını dökmüyor uzerinde kuruyup kalıyor hiç dökülmüyor.
melissa77
08-11-2012, 15:36
bahce sayfaniz hayirli olsun yikik evi ne kadar guzel yapmissiniz
hersey cok guzel gule gule oturun.
Bayıldım... Ellerinize sağlık.
YeniGine
08-11-2012, 15:41
Sevgili dalya35 bu güller neden böyle hepsi aynı boyda nasıl başardınız o intizam, nizamı öyle?..
Kıskanmadım desem yalan olur çiçeklerinizi...
bahce sayfaniz hayirli olsun yikik evi ne kadar guzel yapmissiniz
hersey cok guzel gule gule oturun.
Hoşgeldiniz sevgili melissa77, çok teşekkür ederim...
Bayıldım... Ellerinize sağlık.
Hoşgeldiniz sevgili perimar, teşekkür ederim:)
Sevgili dalya35 bu güller neden böyle hepsi aynı boyda nasıl başardınız o intizam, nizamı öyle?..
Kıskanmadım desem yalan olur çiçeklerinizi...
Sevgili YeniGine, diktiğim her fidanla, ertesi gün işten geldiğimde, kemirilmiş ve kokünden çıkartılmış olarak karşılaştım, abartmıyorum hepsiyle... Hatta diktiğim meyva ağaçlarının önce dalları kemiriliyor sonra kökünden sökülüyordu. Bunları yapanda sevgili köpeğimdi:( O kadar hırpalanmaya göre yinede canlanıp büyüdüler benim sevgime karşılık verdiler. Şimdi bu güllerin boyu benim boyumu geçiyor :))
YeniGine
08-11-2012, 15:54
Anladım sevgili dalya35; o halde fotoğraflara devam, son hallerini de görmeyi isteriz.
Kolay gelsin, emeklerinize sağlık.
Ne kadar güzel gülleriniz var. Maşallah nazar değmesin. ;)
Sardunya ve sakız sardunya
Adını bilmediğim yayılıcı, sarkan bir çiçek
Selluka'm ahhh selluka'm, cennet kokulu narin çiçeğim:)
Mis zambağı, dalya filizi ve çilek....
Dalya, bodrum papatyası...
Adını bilemediğim bir başka güzel
Davetsiz misafirler Lokum'a rağmen keyif yapmaya devam ediyorlar:)
Bu da terastaki, adını bilmediğim güzellik
TaşevliBahçe
09-11-2012, 09:07
Sn dalya35 ,
Bahçenize tekrar hayırlı olsun diyorum , Herşey çok güzel olmuş elinize sağlık .
Ben 63. mesajınızdaki üç basamaktan oluşan merdiveni çok merak ettim. Bu merdiven önceden varmıydı , yoksa tamamen dekor olsun diye siz mi tasarladınız?
Bahçeye mükemmel bir görünüm kazandırmış bence..
Kolay gelsin , saygılar...
Sn dalya35 ,
Bahçenize tekrar hayırlı olsun diyorum , Herşey çok güzel olmuş elinize sağlık .
Ben 63. mesajınızdaki üç basamaktan oluşan merdiveni çok merak ettim. Bu merdiven önceden varmıydı , yoksa tamamen dekor olsun diye siz mi tasarladınız?
Bahçeye mükemmel bir görünüm kazandırmış bence..
Kolay gelsin , saygılar...
Teşekkür ederim sayın TaşevliBahçe, görmüş olduğunuz merdiven, önceki yıllarda evin bahçeye açılan mutfak kapısının merdiveniymiş. Biz o kapıyı kapattık fakat merdiveni yıkmadık çiçeklik haline dönüştürdük:)
KAPTANzst
09-11-2012, 09:19
Selam.
O harabeden bir saray yaratmışsınız. Tebrik ederim.
Kullanılan malzeme ve işçilikle doğal eski üsule yakın bir mekan yaratılmış. Bu ayrıca maharet gerektiren bir durum.
Bende o merdivene takıldım ilk önce.
Daha sonra zaman yetersizliğinden biraz hızlıca dolaştım.
Güle güle sağlık ve neşe içinde oturunuz.
Allah uzun ömürler versin
Kolay gelsin..
Selam.
O harabeden bir saray yaratmışsınız. Tebrik ederim.
Kullanılan malzeme ve işçilikle doğal eski üsule yakın bir mekan yaratılmış. Bu ayrıca maharet gerektiren bir durum.
Bende o merdivene takıldım ilk önce.
Daha sonra zaman yetersizliğinden biraz hızlıca dolaştım.
Güle güle sağlık ve neşe içinde oturunuz.
Allah uzun ömürler versin
Kolay gelsin..
Hoşgeldiniz, teşekkür ederim sayın KAPTANzst, ev müze gibi oldu zaten her gelen, en üst kattan en alta kadar heryeri büyük bir merak ve beğeni ile inceliyor. Evin tasarımı eşime ait .Daha öncede söylediğim gibi orijinal ne varsa korunabilecek, hepsini olduğu gibi bıraktık, hatta evde ilk yaşayanlardan kalma olduğunu öğrendiğimiz, ahşap tavandaki bebek beşiği için yapılmış demir halkalar dahi duruyor....
Adını bilmediğim sarı güzeller yaz boyu açtı.
Mis kokulu karanfilim ve minyatür gülüm
Narları unutmayalım ...Biri tatlı biri ekşi
Mor begonvil'im geçen kış donmuştu şimdi yeniden yeşerdi:)
Hiç bahar görmeyecek :)
Hayır sayın sarin, kesinlikle görecek:)
Mavi yasemin, adını bilmediğim ve kadife çiçeğim.
Kendi kendine çıkmış yaramaz:)
ayseldeniz
09-11-2012, 10:58
Resimler süper.Ellerinize sağlık.
Kenan TUNÇER
09-11-2012, 12:01
kimileri düşüncelerini hayallerinde yaşatır., oysa siz hayallerimizi gerçekte yaşatmışsınız. elinize ve paylaşımınıza sağlık. sevgilerimle
Resimler süper.Ellerinize sağlık.
Hoşgeldiniz sevgili ayseldeniz, teşekkür ederim :)
kimileri düşüncelerini hayallerinde yaşatır., oysa siz hayallerimizi gerçekte yaşatmışsınız. elinize ve paylaşımınıza sağlık. sevgilerimle
Hoşgeldiniz sayın Kenan TUNÇER, teşekkür ederim :)
Petunyalar sarkan cins'ti fakat yazı çıkartamadılar kurudular maalesef:(
Sevgi Durul
09-11-2012, 17:56
Sayın dalya35, sayfanızı ilgi ile takipteyim. Kadife gülünüzü, merdiven çiçekliğinizi çok beğendim, tabii ki diğer bitkilerinizi de.:)
Eviniz, bahçeniz, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, güzel günlerde, sevdiklerinizle birlikte oturun inşallah.
Gelişmeleri bekliyoruz. Sevgiyle...
Sayın dalya35, sayfanızı ilgi ile takipteyim. Kadife gülünüzü, merdiven çiçekliğinizi çok beğendim, tabii ki diğer bitkilerinizi de.:)
Eviniz, bahçeniz, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, güzel günlerde, sevdiklerinizle birlikte oturun inşallah.
Gelişmeleri bekliyoruz. Sevgiyle...
Hoşgeldiniz sayın SDurul, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim:))
Ağaç kütüğünde ballıca...:))
Arkadaşlar resimde gördüğünüz bitki hakkında bilgisi olan varmı? Kerevize benzeyen soğanı var maalesef daha açmadı. Merakla bekliyorum.
KAPTANzst
10-11-2012, 10:49
Kenarlardakiler süsen e benziyor , ama ortadaki çok çeşide benziyor. Lale çeşidi :dilli:bile olabilir
En iyisi bu sayfada öğrenmek. Uzmanlar gözüyle bir görülmesi lazım:D
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088-5.htm
Kenarlardakiler süsen e benziyor , ama ortadaki çok çeşide benziyor. Lale çeşidi :dilli:bile olabilir
En iyisi bu sayfada öğrenmek. Uzmanlar gözüyle bir görülmesi lazım:D
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088-5.htm
Evet ortadakini soruyorum sayın KAPTANzst, laleye benzettim bende inşallah açarsa ne olduğunu anlıyacağız.
bu sabah dalların arasından bana gülümseyen güz güllerim
Gül!.. Şarkın ateş renkli çiçeği! Mazlume; bir güle taktığım ad. Sen her çağda yeniden doğar, her bahçede yeniden açarsın mazlume, yanmak ve yakmak için. Yanışta mısın mazlume ve seni yandırmak için yarışta mı sefiller? Yanmaktan yakmaya an bulunmuyor mu gülüm?... Sen bana mı benziyorsun mazlume?!.. Gel ağlaşalım... Mazlume!.. De bana, kim çizdi yüreğini derin acılarla?!.. Kim savurdu yapraklarını?!.. Kim düşürdü başından destarını?!.. Bir bülbül yanmasın mı? Dalına konmasın mı? Aşkına kanmasın mı mazlume, adını anmasın mı? Eleminle kuruyunca can evi, gazele dönmesin mi?!..
kat, kat katmerli sakızım:))
Küçücük boyuyla hala açıyor mis yasemin(ful)
Güle güle oturun
Bahçeniz bol çiçekli olsun iyi günler
Değerli hediyeniz için çok teşekkür ederim sayın ahmeter. Sevgilerimle
Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane....Dün narlar hasat edildi.
KAPTANzst
12-11-2012, 17:44
Bu narları görünce izmirde geçem sene içtiğim narsuyu aklıma geldi:(
Kocaman bardak 1 liraydı , şimdi bilmiyorum kaç liradır.
Birde atom dedikleri kivi nar muz çilek narenciye elma v.s karışımı olan içecek.
Bir gün birinden bir gün diğerinden içerdim:D:D
Seneye inşallah.....
Buralarda taze sıkılmış nar suyu çok meşhur, sizinde belirttiğiniz gibi bazen içine başka meyvaların suları ilave edilip farklı lezzetler yaratılıyor :)
Narlarımın suyunu sıkıp satsammı acaba?
KAPTANzst
13-11-2012, 09:53
Her halde ilk müşteri ben olurum:p
İçine ananas kivi falan katıyormusunuz:D
Her halde ilk müşteri ben olurum:p
İçine ananas kivi falan katıyormusunuz:D
Nar kokteyl'i istiyorsunuz yani!!... İstediğiniz meyvaları ilave ederiz sorun yok. Fakat, fiyatı 1 tl olmaz sayın KAPTANzst:)) ..........
Altında, ücret talep etmeden vereceksiniz gibi bir his sezinliyorum...
Fakat.... yanılıyorsunuz sayın Tura:)
KAPTANzst
13-11-2012, 13:08
Ne oldu paylaşıma... Dimi tura;)
Siz talip oldunuz sayın KAPTANzst:))
Şaka tabii ki şaka:) Keşke imkan olsa da yetiştirdiğimiz ürünleri herkese tadımlık ta olsa gönderebilsek. Paylaştıkça güzelleşir, paylaştıkça çoğalır derler ya:p
Yaşasınnn sellukam tohum yapmış:)
İlk fotoğraf ve son fotoğraf inanılmaz bir değişim. Azmin zaferi bu olsa gerek. Evin görünümü fevkâlade.
Bu benim evim değil, yan tarfımızda, Karşıyakalı bir çift'in alıp restore ettiği bir taş ev.
KAPTANzst
16-11-2012, 08:14
Günaydın.
Resul ne yapsın benzerlıkler var:p
Bende ilk gördüğümde taş merdiveni aradım:D
Pardon sayın dalya35. Sanırım orada evler bir birine benziyor. Sizin evinizi de geniş açıdan görmek isteriz.
Günaydın.
Resul ne yapsın benzerlıkler var:p
Bende ilk gördüğümde taş merdiveni aradım:D
Aynen sayın KAPTANzst. Teras falan aynı olunca. :D
Genel olarak taş evlerin mimarisi biribirine benziyor resimdeki bu ev benim çok beğendiğim evlerden biri ve benim teras balkonumdan görünen açısı:)
herşey çok güzel,narlar harika.tebrikler
işte bu benim evim .. bahçe tarafından görünüşü
Bahçedeki alan dar olduğu için evin tamamı tek kareye sığmıyor maalesef....
Günaydınlarrrr..... Tabaktaki herşey organik:)
Ben fakir
23-11-2012, 10:18
Sevgili Dalya 35,
Eviniz gerçekten çok güzel olmuş. Başlangıcından bu güne gelince, tebrikleri cidden hak ediyorsunuz.
Haddimi aşmak olarak değerlendirmezseniz, iç mekan hakkında da fikir verebilir misiniz?..
Allah aileniz ve sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu bir şekilde oturmayı nasip etsin.
Çok teşekkür ederim sevgili Ben fakir, evin iç bölümünden resimler yüklemiştim sanırım. Yenilerini de yüklerim sevgilerimle:)
İlk resim evin mutfak ve banyo olarak kullanılan kapısı bahçeye açılan, sonrasında bizim zemini yükseltip kapıyı kapattığımız(merdivenli çiçeklik) bölüm. Sonrasında, mutfakta bulunan ocak salonda bir şömineye, pencereler ise odun bölmesine dönüştü ...
Bahçeye açılan kapı kapatıldı, merdivenler yükseltilerek çiçeklik oldu.
marjinalmenekse
23-11-2012, 12:12
ne söylenebilirki ... herşey muazzam ... imrendim doğrusu .. güle güle ağız tadıyla oturun, yaşayın
Bahçeme evime hoşgeldiniz sevgili marjinalmenekşe, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, çok daha güzelleri sizin olsun sevgilerimle:))
İlk resim evin ilk katının çatısıydı, çatıyı kaldırdık beton döktürdük. İkinci kat'a ait bir teras oldu yaz aylarında en çok kullandığımız bölüm burasıydı tabii bahçeden sonra:)
İkinci kat'ın ilk ve son hali....
araya bir çiçek ekleyelim:)
Halil Balaban
23-11-2012, 18:08
Sayın Dalya35,
Sayfanızın tamamını hiç bırakmadan okudum. 185 mesaj. İnanın bir okadar daha olsa okurdum. Emeğinize ve azminize hayran kaldım. Önce hayırlı olsun. Allah sonuna kadar sinerinle kullanmak nasip etsin. Harika bir eser ortaya çıkmış. Ev de, bahçe de çok güzel. Canlı ve çok çeşitli çiçek ve bitkilere sahipsiniz. Elinize, emeğinize sağlık. Gönülden kutlarım. Sevgiyle, mutlu kalın.
Halil Balaban
Ben fakir
23-11-2012, 18:26
Tek kelime: MÜKEMMEL!
Sayın Dalya35,
Sayfanızın tamamını hiç bırakmadan okudum. 185 mesaj. İnanın bir okadar daha olsa okurdum. Emeğinize ve azminize hayran kaldım. Önce hayırlı olsun. Allah sonuna kadar sinerinle kullanmak nasip etsin. Harika bir eser ortaya çıkmış. Ev de, bahçe de çok güzel. Canlı ve çok çeşitli çiçek ve bitkilere sahipsiniz. Elinize, emeğinize sağlık. Gönülden kutlarım. Sevgiyle, mutlu kalın.
Halil Balaban
Sevgili Halil Balaban, bahçeme hoşgeldiniz. Bahçemin tamamını ziyaret etmenizden büyük mutluluk duydum güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Yine beklerim:)
Tek kelime: MÜKEMMEL!
Çok teşekkür ederim sevgili Ben fakir, yine beklerim efendim:)
Resimlerle devam edelim...
Evin giriş kapısı öncesi ve sonrası ve daha çoook yapılacak iş var:)
Bu arada biberler son demlerini yaşıyor...
eviniz harika huzurla saglıkla oturun işallah..merakımı maruz görün benimde böyle tadilat gerektiren bir evim varda acaba duavarları falan yıkıp tekrarmı örüyorsunuz ya güçlendiriyormusunuz çünkü evin şekli aynı gibi duruyor ben nasıl tadilat yapacagımı bilemedim de:)
Sevgili GLCN, öncelikle hoşgeldiniz demek isterim:)).... Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Biz evi aldığımızda çatısı uzerinde olan bir harabeydi, resimlerden görmüşsünüzdür. Evin mimarisi, kurtarabildiğimiz bölümleri restore edip, bazı bölümlere ilaveler yapmak kaydıyla eşime ait'tir...Sizin yapmanız gereken öncelikle aklınızda bir proje varsa onu belirleyin ev kullanılacak durumdaysa restore edin, fakat çok harabeyse yıkıp yeniden yapın.( emin olun daha az masraf edersiniz)... Sadece restore edeceksiniz tadilat ruhsatı almanız yeterli. Yeniden yapacaksanız proje çizdirmeniz gerekir. Hayalinizdeki eve en kısa zamanda kavuşmanızı diliyorum sevgilerimle:)
dekorasyon gerçekten çok güzel olmuş, kolay gelsin
Tabiiki güçlendirme yapılması gerekiyor duvarlar sağlamsa sorun yok ama yıkılmak üzereyse yeniden yapılması gerekiyor. En iyisi bu konuda bilgisi olan bir inşaat ustası veya taş ev yapacaksanız taş ustasına danışmanız olacaktır.
dekorasyon gerçekten çok güzel olmuş, kolay gelsin
Hoşgeldiniz sayın attar, teşekkür ederim yine beklerim:)
marjinalmenekse
24-11-2012, 12:54
evin ilk ve son hallerine bakıyorum ... ilk hallerini görünce üzülüyorum ...kimbilir neler yaşandı o evde ... neler yendi içildi kimler geldi kimler gitti ...ne sevinçler ne hüzünler ... düğünler cenazeler... eski evleri gördüğümde bunları düşünmeden edememem
İşte bizde sizin gibi düşündüğümüz için kurtarılabilecek yerleri restore ettik, yaşanmışlıkları bende seviyorum :) bu arada evin ilk sahiplerinin kim olduğunu araştırıyorum...
Muhteşem, ellerinize emeklerinize sağlık. Hızlı hızlı fotoğraflara bakabildim, daha sonra ilk fırsatta yazıları da okuyacağım.Böyle bir tecrübeden ders çıkarmak lazım, neleri nasıl yaptınızı öğrenmeyi çok isterim.
Kolaylık dilerim.
milaca2010
24-11-2012, 15:35
İlk resim evin ilk katının çatısıydı, çatıyı kaldırdık beton döktürdük. İkinci kat'a ait bir teras oldu yaz aylarında en çok kullandığımız bölüm burasıydı tabii bahçeden sonra:)
Manzaranız çok güzel sn. dalya35; terasınızda ağzınızın tadıyla oturun...
Muhteşem, ellerinize emeklerinize sağlık. Hızlı hızlı fotoğraflara bakabildim, daha sonra ilk fırsatta yazıları da okuyacağım.Böyle bir tecrübeden ders çıkarmak lazım, neleri nasıl yaptınızı öğrenmeyi çok isterim.
Kolaylık dilerim.
Hoşgeldiniz sevgili Lunlun, çok teşekkür ederim herzaman beklerim efendim:))
Çok güzel...Çok doğal... mutlulukla oturun inşallah...
Sayın dalya 35,
Bahçenizde dolaştım.Hayran kaldım.
İnşaat işi çok zordur.Yakında ben de yaşadım.
Eskiyi tamir etmek çok güzel.
Eski evler yazın serin,kışında sıcak olur.
Bahçeniz daima yeşil,eviniz daima sıcak olsun.
Sıhhetli,mutlu günler dilerim.
Hayalinizdeki eve en kısa zamanda kavuşmanızı diliyorum sevgilerimle:)
cevabınız için teşekkürler sevgili dalya35 aklımdaki soruları cevapladınız cok teşekkürler...
Çok güzel...Çok doğal... mutlulukla oturun inşallah...
Hoşgeldiniz sevgili perimar, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim yine beklerim:))
Sayın dalya 35,
Bahçenizde dolaştım.Hayran kaldım.
İnşaat işi çok zordur.Yakında ben de yaşadım.
Eskiyi tamir etmek çok güzel.
Eski evler yazın serin,kışında sıcak olur.
Bahçeniz daima yeşil,eviniz daima sıcak olsun.
Sıhhetli,mutlu günler dilerim.
Hoşgeldiniz sevgili Muallim, eskiyi tamir etmek gerçekten daha zormuş:) evet ev, yazın serin, kışın sıcak oluyor. güzel dilekleriniz için teşekkürler yine beklerim efendim:)
Günaydın doğa sever dostlarım...
Ev'in eskilerden kalma merdiveninin ilk hali ve tadilattan sonraki hali.
Malta eriğimiz çiçek açtı miss gibi kokuyor:)
Agaç tavanı hiç bozmadık sadece temizleyip vernikledik...
Yazın bile bu kadar biber yapmadılar :))
Sarıyı gördük papatyada ,
Ya da çiğdemde..
Beyaz ile iç içe !
Ayçiçeğinde ya da ,
Kocaman Güneş'te iyice...
Sarıyı gördük yapraklarda ,
Demet demet çiçeklerde..
Ya da kumsalda , kıyıda topraklarda
Daha nice yerlerde !
Yeşillerse kırlarda çimenlerde ,
Sere serpe her yerde...
Ya da yürekten gizlice bakan,
Yemyeşil o gözlerde !
Yeşille her yer yeşillenir..
Yapraklarda gizli onun her tonu...
Duydukça ruhumuz alevlenir ,
Daha çok göreceğiz Cennet'te onu !
Maviyle gökyüzü dopdolu ,
Alabildiğine uzanır gider !
Her tonuyla süslüdür uzayın yolu ,
Maviden maviyi kıskanır gider ...
Mavi masmavi çiniler vardır !
Mavi bazen derya kadardır...
Bazen de , güzel gözlerde vardır ,
Manası derindir derya kadardır.
Kırmızı gelincikte güzeldir.
Al bayrağımda bir başka güzeldir !
Şehidimin akan kanıdır o ,
Al bayrağımda bir başka güzeldir !
Kırmızı tane tane narda da vardır...
Sevgide , sevgilide , yarda da vardır !
Şafak sökerken engin ufukda vardır..
Al bayrağım olmayan gökyüzü dardır !
Akasyalar açarken beyazı gördük ,
Erikler açarken baharla yazı gördük !
Beyazlar içinde, o yari gördük...
Kar gibi yağdı , ayazı gördük.
Yaşarken rengarenk giyindik ,
O renkten bu renge büründük !
Gün geldi , beyaza sarılarak
Geçtik gittik orada göründük !...
Bütün renkler beyazda gizlidir ,
İçine yerleşmiştir sanki bir bir...
Beyaz , giden bir ömrün ifadesidir ,
Belki de renklerin en yücesidir !
Bunlar benim değiller ama keşke olsalardı:(
Ben fakir
26-11-2012, 11:02
Agaç tavanı hiç bozmadık sadece temizleyip vernikledik...
Çok da iyi etmişsiniz. Merdiven de eskiyi yadırgatmamış.
Umarım gönlünüze uygun bir yuva olmuştur.
Ağız tadıyla oturmak nasip olsun.
Sevgi ve selamlar...
Ben fakir
26-11-2012, 11:05
Bunlar benim değiller ama keşke olsalardı:(
Biz bir zamanlar iki tane keçi almıştık.
Her yıl ikişerden dört yavru satardık. yıllık yem masrafı çıkardı.
Ayrıca her gün bir topak peynir dışında evde süt, sütlaç vs. eksik olmazdı.
Ama, kışın verecek yer bulmak bezdirdi bizi.
Biz bir zamanlar iki tane keçi almıştık.
Her yıl ikişerden dört yavru satardık. yıllık yem masrafı çıkardı.
Ayrıca her gün bir topak peynir dışında evde süt, sütlaç vs. eksik olmazdı.
Ama, kışın verecek yer bulmak bezdirdi bizi.
Onlara bakmak için sürekli evde olmak gerekiyor sn. Ben fakir, maalesef bize göre değil ama inanın çok isterdim:)
Bıkmadan ,usanmadan, hiç yorulmadan açan japon gülüm
serkan_istanbul
27-11-2012, 09:23
Sayfaları tek tek gezdim tekrar ellerinize sağlık bayıldım. Imrendim inşallah bir gün diyerek iç geçirdim. Allah güle güle oturmak nasip etsin. Ağzınızın tadı bozulmasın sevgiler.
Soğanları ektim baharı bekliyoruz.
Merhaba serkan_istanbul, hoşgeldiniz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah bir gün daha güzeli sizin olur:)... Allah herkeze hayallerini gerçekleştirmeyi nasıp etsin bahçeme yine beklerim efendim sevgilerimle.
Devsekoya
27-11-2012, 12:12
Merhaba yapım aşamalarını hep takip ettim ama söylemek kısmet olmamıştı ve çok begendim taş ve ahşap evler hep hayalim olmuştur.İnşallah büyüyünce olur :)) bahçeniz için fikirlerim var toparladığımda paylaşmak isterim eğer izin verirseniz
Hoşgeldiniz sevgili Devsekoya, takdirleriniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Fikirlerinizi merakla bekliycem...
Devsekoya
27-11-2012, 12:26
Sevindim beğenip beğenmeyeceğinizi bilmiyorum ama olsun
Herkezden gelecek fikirleri değerlendirmeye çalışıcam sevgilerimle:)
yürüyüş yolunun kenarlarına eksem nasıl olur acaba?
yürüyüş yolunun kenarlarına eksem nasıl olur acaba?
**** başka ne ekebilirim fikri olan varmı ??
Devsekoya
28-11-2012, 16:08
şimdilik bahçenizin boş olan bir köşesi için ufak bir çizim yaptım bakalım beğenecekmisiniz ;)
yarım daire şeklinde bir kamelya düşündüm ,pencereside var çıkartabilirim.
349765
Üzeri çiçek dolu bir sarmaşık kaplamış tektarafını
349766
Duvar ustlerine çiçek diktiğinizi gördüm ama duvarlarınız yüksek ve onlar görünmüyor bende sarkıcı ve yayılıcı çiçeklerden düşündü,internettende araştırdım bu uygulama için tüm bitkileri isterseniz resimlerini yükleyebilirim
349767
349768
bu üçlü teneke saksıyı daha önce düşünmüştüm rengarenk olması bahçeye dahada cıvıltı katabilir,zevkinize göre boyayabilirsiniz
349769
Çizimleri çok beğendim sevgili Devsekoya, bayıldım :)... Projenizi hayata geçirmeye çalışıcam,renkli saksılar konusunda kesinlikle size katılıyorum ilginiz için çok teşekkür ederim sarkan çiçekleri bekliyorum sevgilerimle:)
Devsekoya
28-11-2012, 16:18
celosia plume denen bu bitkinin birçok rengi var ve yürüyüş yolunuz için değişik bir bordür olabilir
Bu çiçeği ilk defa görüyorum. Mevsimlikmi çok yıllıkmı acaba? Doğruyu söylemek gerekirse benden daha zevkli olduğunuz kesin sevgili Devsekoya:))
Rengarenk cıvıl, cıvıl...
Devsekoya
28-11-2012, 16:28
kamelya için önereceğim sarmaşıklardan biri.italyan bayrağı ve gökkuşağı adıyla biliniyormuş
Devsekoya
28-11-2012, 16:32
Beğeniniz beni çok mutlu etti,ilk defa kendimden başkası için çizim yaptım gerçekten teşekkur ederim.tamam sarkıcılarıda gönderiyprum
bu arada gittgidiyor.coma bakmanızı ısrarla tavsiye ederim bilmedğimiz ve bayılacamız okadar çok bitki varki,ve fidanlar indirimde dün gördüm
Devsekoya
28-11-2012, 16:36
Bu ise sizin için seçtiğim diğer bir sarmaık ''çikolata kokulu samaşık''
Devsekoya
28-11-2012, 18:06
anagallis
349815
somon renkli dioscia
349816
latinçiçeği
349817
campanula
349818
lobelya
349819
Devsekoya
28-11-2012, 18:18
bahceye ve eve hayran olduğum için buradayım sayın dalya35 ,zevkinize güvenin ve hayallerinizi hiçbirzaman kısıtlamayın
Devsekoya
28-11-2012, 18:38
kırmızı sarkan aubrieta
349824
aubrietacascadeblue
349825
mor aubrieta
349826
Devsekoya
28-11-2012, 19:07
Pipo sarmaşığı
349839
349840
Bu ise sizin için seçtiğim diğer bir sarmaık ''çikolata kokulu samaşık''
349785
349786
349787
349788
Çok güzeller:) ayrıca rengi de evin rengine uygun dikkat ettiyseniZ bazı duvarlar bordo rengi taş kaplama güzel bir düzenleme olacak:)
kırmızı sarkan aubrieta
349824
aubrietacascadeblue
349825
mor aubrieta
349826
Bu sarkanlar bahçe duvarları için mükemmel bir seçim teşekkürler sevgili Devsekoya:)))
Pipo sarmaşığı
349839
349840
Evet pipo sarmaşığı, ilk gördüğümde hayran kaldım ve hemen zengardenden sipariş ettim gelen tohumları büyük bir heves ve sabırla ektim bekledim fakat birtanesi bile filizlenmedi tam bir hayalkırıklığı oldu. Bunun dışında birçok tohum almıştım hiç birinde başarılı olamadım tohumdan yetiştirme konusunda maalesef başarılı değilim:(
Beğeniniz beni çok mutlu etti,ilk defa kendimden başkası için çizim yaptım gerçekten teşekkur ederim.tamam sarkıcılarıda gönderiyprum
bu arada gittgidiyor.coma bakmanızı ısrarla tavsiye ederim bilmedğimiz ve bayılacamız okadar çok bitki varki,ve fidanlar indirimde dün gördüm
Bu sabah gitti gidiyor'a ugradım çok sevdiğim yediveren beyaz sarmaşık gül ve kırmızı açan pasiflora fidesi aldım:)
kırmızı sarkan aubrieta
349824
aubrietacascadeblue
349825
mor aubrieta
349826
Bu görüntüde olabilmesi için kaç yıl gerekir acaba:)
Yine söylüyorum maalesef tohumdan bitki yetiştiremiyorum ne kadar deneme yaptıysam başarısızlıkla sonuçlandı:( ve sanıyorumki tüm bu çiçekler tohumdan üretiliyor:(
Yine söylüyorum maalesef tohumdan bitki yetiştiremiyorum ne kadar deneme yaptıysam başarısızlıkla sonuçlandı:( ve sanıyorumki tüm bu çiçekler tohumdan üretiliyor:(
Bu konuyu dikkatlice (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/) okumalısınız. Çok değerli bilgiler var...korkulacak bir şey yok.
Devsekoya
29-11-2012, 12:53
Merhaba ,hayırlı olsun fidanlarınız :) inşallah sağlıklı birşekilde büyürler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.