View Full Version : dalya35 / bahçe
Bu konuyu dikkatlice (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/) okumalısınız. Çok değerli bilgiler var...korkulacak bir şey yok.
Teşekkür ederim sevgili Tura, hemen baktım:)
Merhaba ,hayırlı olsun fidanlarınız :) inşallah sağlıklı birşekilde büyürler.
Teşekkür ederim Devsekoya, tohum işinde başarısız olduğumdan fidanları tercih ediyorum:)
Devsekoya
29-11-2012, 13:04
Merhaba hayırlı olsun fidanlarınız ,inşallah istediğiniz gibi büyüyüp serpilirler :)
Yeni fikirlerinizi her zaman bekliyorum sevgili Devsekoya:)
Devsekoya
29-11-2012, 13:08
bende aldım yazın tohumları bahçemiz yok balkonda ve içeride yetiştiriyoruz.bizimkilerde fidan almayı tercih ediyor ailenin genetiğinde var sabırsızlık :D baharı nasıl bekleyeceğim hiç bilmiyorum,bi kanal var meltem mi mesaj mı hatırlamıyorum,bu mevsimde yapılacak şeyler arasında tohum ekimlerinide saydı ne yapsam ki :) ? Katsura denilen bir ağaç var çooook güzel onu yetiştiremedim bende okonuda çok üzgünüm keşke bir fidanım olsaydı....
Tohumdan yetiştirmeyi başarabilseydim ilk sahip olmak isteyeceğim pipo sarmaşığı olurdu. Sezonda baktım fide olarak satılıyor mu diye ama maalesef satılmıyordu:(
Devsekoya
29-11-2012, 13:10
Hoşunuza gidiyorsa neden paylaşmayayım ki fikirlerimi :) evin içi tamamlandımı?
Kasturayı hiç duymadım nasıl birşey bakayım hemen!
Devsekoya
29-11-2012, 13:11
Çok büyük maşallah çiçekleri adamın elini görünce şok oldum :O ben de takip ederim fidan şeklinde rastlarsam o sitede hemencik söylerim :)
Devsekoya
29-11-2012, 13:12
japon katsura,bide japon akçaağacı var pembe yapraklıııı :(
Baktım şimdi çok güzelmiş, fakat onun tohumdan yetişip büyümesi milyon sene sürer sevgili Devsekoya:)
Hoşunuza gidiyorsa neden paylaşmayayım ki fikirlerimi :) evin içi tamamlandımı?
Evin içi tamamdır bir yıl oldu yaşıyoruz içinde. Fakat hala yapılacak iş çok... hiç bitmiyor:)
Çok büyük maşallah çiçekleri adamın elini görünce şok oldum :O ben de takip ederim fidan şeklinde rastlarsam o sitede hemencik söylerim :)
Çok sevinirim:)
Devsekoya
29-11-2012, 13:18
ben kocaman bir ağaç olsun bizi sarıpsarmalasın istemiyorum bonsai yapacağım :)
Devsekoya
29-11-2012, 13:20
Ay ne güzel ya benimde olur inşallah bir evim yapmak istediğim çok şey var,bana dua edermisiniz peyzaj mimarlığınıda okuma istiyorum benim bölümümle beraber,ozaman size daha profesyönelce yardımcı olurum ;)
ben kocaman bir ağaç olsun bizi sarıpsarmalasın istemiyorum bonsai yapacağım :)
Mutlaka kastura danmı bonsai yapmak istiyorsun? Başka bitkilerden de yapabilirsin. Mesela bir sitede açelya dan bonsai görmüştüm çok güzeldi.
Ay ne güzel ya benimde olur inşallah bir evim yapmak istediğim çok şey var,bana dua edermisiniz peyzaj mimarlığınıda okuma istiyorum benim bölümümle beraber,ozaman size daha profesyönelce yardımcı olurum ;)
Umarım çok daha güzelleri senin olur sevgili Devsekoya:) Hangi bölümde okuyorsun? tasarımların o kadar güzelki ben senin peyzaj mimarlığında okuduğunu düşünmüştüm:)
Devsekoya
29-11-2012, 14:04
ormanendustri muhendisliğinde okuyorum 4. sınıftayım.ama bir yılım daha var bitmesi için benim işler biraz karışık
Devsekoya
29-11-2012, 14:06
hobi olarak çizim yapıyorum iç mimarlık istemişimdir hep ama bazen kısmet sanırım böyle şeyler
Devsekoya
29-11-2012, 14:07
:) tamam,teşekkur ederim.
merhaba dalya 35 bahçeniz çok güzel bundan sonra sık sık konuğunuz olacağım hayırlı günler diliyorum
Hoşgeldiniz şeref verdiniz sevgili Tuya, herzaman beklerim sevgilerimle:)
hobi olarak çizim yapıyorum iç mimarlık istemişimdir hep ama bazen kısmet sanırım böyle şeyler
Peyzaj konusunda yetenekli olduğunu gördük bence bu konuyu es geçme:)
Devsekoya
29-11-2012, 15:18
Teşekkur ederim ,inşallah olur ,dun karar verdim,beğenmeniz çok etkili oldu
Devsekoya
29-11-2012, 15:47
İyi akşamlar bunlar buz çiçeğimi,ve bura neresi bahçe desem pimamen mi goruyorum gaz lambalarının orada anlamadım sevgili dalya
İyi akşamlar bunlar buz çiçeğimi,ve bura neresi bahçe desem pimamen mi goruyorum gaz lambalarının orada anlamadım sevgili dalya
Svgili Devsekoya, bu çiçeğin ismini bilmiyorum ama buz çiçeği olmadığını biliyorum. Burası Çanakkale'nin Geyikli beldesi.
Devsekoya
29-11-2012, 17:13
Sebze meyve yetiştirmeyi düşünürsen eğer birkaç birşey buldum
bu meyvenin adı porselen berry miş.berrin teyzenin bahçesine baktıysan beyazı var,çalı formlu bir bitki
350068
350069
Devsekoya
29-11-2012, 17:20
altın renkli çalı fasulyesi
350070
mor renkli fasulye
350071
beyaz hebanero acı biberi
350072
gökkuşağı isviçre pazısı
350073
zenpep
350074
Devsekoya
29-11-2012, 17:22
Özürdilerim şehir izmir yazına resmin altında bende ordasınız sandım
Devsekoya
29-11-2012, 17:24
önceki hali
350075
sonraki hali
350076
senin gibi yaptım ;)
Devsekoya
29-11-2012, 17:31
italyan beyaz patlıcan,geleneksel ve çok lezzetliymiş
350077
sarı cherry domates
350078
bu marul değil adını unuttum özürdilerim
350079
salon muzu olarak geçiyor,içeride ve dışaıya uygunmuş,meyveleri çok sert çekirdekli olduğu için pek yenmiyormuş ben yendiğini sanıyordum
350080
Özürdilerim şehir izmir yazına resmin altında bende ordasınız sandım
İzmirde yaşıyorum sevgili Devsekoya, Geyikliye tatile gitmiştim:))
Sebze meyve yetiştirmeyi düşünürsen eğer birkaç birşey buldum
bu meyvenin adı porselen berry miş.berrin teyzenin bahçesine baktıysan beyazı var,çalı formlu bir bitki
350068
350069
Berrin hanımın bahçesi çok beğendiğim bahçeler arasında bakmam mı, baktım tabiiki ayrıca ne kadar güzelmiş bu bitki böyle,bonibon şekeri gibi:)
italyan beyaz patlıcan,geleneksel ve çok lezzetliymiş
350077
sarı cherry domates
350078
bu marul değil adını unuttum özürdilerim
350079
salon muzu olarak geçiyor,içeride ve dışaıya uygunmuş,meyveleri çok sert çekirdekli olduğu için pek yenmiyormuş ben yendiğini sanıyordum
350080
Hepsi birbirinden ilginç değişik bitkiler, tohum başarısızlığımı biliyorsunuz fakat bunları gördükten sonra bu yıl tekrar denemek istiyorum. Umarım başarılı olurum
nurcanaybay
30-11-2012, 12:35
Sn.Dalya ,
herzaman eski evler ilgimi çekmiştir , gördüğüm yerde restore edilmiş hallerini hayal ederim.
Siz hayalimi gerçekleştirmişsiniz , güle güle oturun :)
Benim de bahçe için birkaç önerim olacak .Pek çok güzel bitki var ama seçerken bölgeye uygun olanları seçmenizi tavsiye edeceğim.Sürekli oturmayacağınızıda göz önüne
alırsak susuzluğa dayanıklı olmalı.
Bina ve bahçe duvarların da ( özellikle bu tip binalarda ) begonvil çok güzel duruyor.
Yürüyüş yolu için lavanta , duvardan sarkacak bitki içinde mavi yasemin düşünebilirsiniz.
Bu üç bitki de yöremizde rahatlıkla yetiştiği gibi susuzluğa dayanıklı ,ayrıca özellikle ikisi
yılın 9 ayı çiçekli.Böceklenme sorunu da yok .
Zevkli bir uğraş içine girdiniz ,kolay gelsin :)
Hoşgeldiniz sn. nurcanaybay, bahçeme yaptığınız ziyaret beni çok mutlu etti:) Önerilerinizi dikkate alıcam sevgilerimle:)
Yarın 1 Aralık, kış geldi. Sevmiyorum kışı .....rüzgar, soğuk, yağmur derken evin içine kapanacağız yine. Sabah karanlıkla uyanıp, akşam geçmek bilmeyen uzun gecelere doyacağız yine .Güneşi birazcık görebilmek için hayaller kuracağız. Bahçede köpeklerle oynarken ellerimiz moraracak soğuktan. Kalın giysilerin içinde ağır, ağır hareket edecek bedenlerimiz.Tüm bitkiler uyuyacak yeşile hasret kalacağız.Güller açmayacak, hanımeli kokmayacak, sardunyalar boynunu bükecek,ağaçlar çırılçıplak soyunacak. Yok! ben sevmiyorum kışı.......
Dün natural çiftlik'ten sipariş verdiğim sarmaşık beyaz gül bugün elime ulaştı:)) çok hızlılar...
Bu şekilde mi geldi?
Eğer bu şekilde geldiyse çok güzel.
Ben bir bitkiyi kargo ile gönderiyorum...almadığım tedbir kalmıyor.
Evet sevgili Tura, aynı bu şekilde geldi paketi açmadan resimledim neyseki hiç zarar görmemiş.
Cymbelina
30-11-2012, 18:00
Merhaba Sayın Dalya35, bugun ilk kez baktım sayfanıza, ne şanslısınız, gönlünüzce istediğiniz şeyleri ekip dikebileceğiniz bir bahçeniz var:) Minik bir balkonla idare ediyoruz ama elbette buna da şükür. Neyse, öneri istediğinizi okudum. Büyük ihtimalle siz de biliyorsunuzdur ama Martha Stewart'ın programındaki ve web sitesindeki fikirlerden faydalanabilirsiniz belki, gerçi onun devasa bir bahçesi/arazisi var sanırım ve bazen o görüntüler fazla ...ne denir...fazla yapay - aşırı ince ölçülüp biçilmiş - tam ifade edemedim, işte öyle bir duygu uyandırabilyor bazen ama gene de bir iki fikir alınabilir. Bir programında mesela karışık soğan ekti farklı türlerin, baharda açılmış hallerini gösterdi çok hoştu. Web sitesinin linki şöyle:
Gardening | Martha Stewart (http://www.marthastewart.com/gardening)
Programın görüntülerini de googleda aratabilirsiniz, gardening diye çıkar sanırım.
Cymbelina
30-11-2012, 18:05
Valla size dedim ama şimdi de ben çıkamıyorum yukarıdaki siteden:rolleyes:
Soğanları nasıl toprağa gömdüğünü fotoğraflamış:
Planting Spring-Flowering Bulbs - Martha Stewart Gardening (http://www.marthastewart.com/925822/step-step-lawn-plantingplanting-spring-flowering-bulbs#end)
Bahçe kışa nasıl hazırlanır, alet edevatlar filan nedir hepsi var. Ben de reklamını yaptım resmen kadının, maaşa bağlasaydı bu kadar olurdu:dilli:
Selamlar.
Bak hala bakıyorum siteye, çiçek aranjmanlarına geçtim, renklerine göre, mevsimine göre filan bile ayırmışlar:
http://www.marthastewart.com/874876/pink-flower-arrangements/@center/867185/flower-arranging
Mesajımı bitirmiştim ama ekleme yapıyorum, linkteki bahçe türlerine göz atabilirsiniz:
http://www.marthastewart.com/359994/garden-types
http://www.marthastewart.com/271432/garden-edging
bari bir mail atayım da bana acık prim filan versinler:P
Neyse, hadi tutmayın beni:)
Cymbelina
30-11-2012, 18:25
Ya çok afedersiniz, bunu da söylemezsem olmaz, aklıma geldi de unutmuştum. Kuş evi ve/veya kuş çeşmesi (doğru adı nedir tam bilemiyorum) de yapmak istersiniz belki.
Hanging Bird Basin - Martha Stewart Crafts (http://www.marthastewart.com/264545/hanging-bird-basin)
http://www.youtube.com/watch?v=4j9TT4QZVmc
Tamam, hadi ben kaçtım - ciddiyim:)
Sevgili Cymbelina, hoşgeldiniz:))... Yapmak istediğim o kadar çok şey varki.... Bazen ve çoğu zaman o kadar düşüncesizce işler yapıyorum .....Sizlere çok garip gelebilir ama kendimi yabani aç bir hayvan gibi hissediyorum.:)) Gördüğüm her bitkiye sahip olmaya çalışıyor, sürekli birşeyler ekiyorum. Sonra olmuyor yerlerini değiştiriyorum. Değişik tür çiçeklere sahip olmak, kendime minik bir cennet yaratmak istiyorum. Tüm bunları yapmaya çalışırken o kadar plansız programsız davranıyorumki sonuç bazen hüsran olabiliyor. Sanırım bu bir hastalık ve ben çook hastayım....
Merhaba Sayın Dalya35, bugun ilk kez baktım sayfanıza, ne şanslısınız, gönlünüzce istediğiniz şeyleri ekip dikebileceğiniz bir bahçeniz var:) Minik bir balkonla idare ediyoruz ama elbette buna da şükür. Neyse, öneri istediğinizi okudum. Büyük ihtimalle siz de biliyorsunuzdur ama Martha Stewart'ın programındaki ve web sitesindeki fikirlerden faydalanabilirsiniz belki, gerçi onun devasa bir bahçesi/arazisi var sanırım ve bazen o görüntüler fazla ...ne denir...fazla yapay - aşırı ince ölçülüp biçilmiş - tam ifade edemedim, işte öyle bir duygu uyandırabilyor bazen ama gene de bir iki fikir alınabilir. Bir programında mesela karışık soğan ekti farklı türlerin, baharda açılmış hallerini gösterdi çok hoştu. Web sitesinin linki şöyle:
Gardening | Martha Stewart (http://www.marthastewart.com/gardening)
Programın görüntülerini de googleda aratabilirsiniz, gardening diye çıkar sanırım.
Verdiğiniz link için teşekkürler hemen bakıcam:)
Cuma günü gittigidiyor üzerinden Botanik marketten sipariş ettiğim passiflora quadrangularis bugün geldi pazar günü toprakla buluşacak:))
Don'a karşı dayanıklığı nasıl acaba? Şİmdi bahçeye ekersem donarmı?
Cymbelina
01-12-2012, 16:21
Sevgili Cymbelina, hoşgeldiniz:))... Yapmak istediğim o kadar çok şey varki.... Bazen ve çoğu zaman o kadar düşüncesizce işler yapıyorumki .....Sizlere çok garip gelebilir ama kendimi yabani aç bir hayvan gibi hissediyorum.:)) Gördüğüm her bitkiye sahip olmaya çalışıyor, sürekli birşeyler ekiyorum. Sonra olmuyor yerlerini değiştiriyorum. Değişik tür çiçeklere sahip olmak, kendime minik bir cennet yaratmak istiyorum. Tüm bunları yapmaya çalışırken o kadar plansız programsız davranıyorumki sonuç bazen hüsran olabiliyor. Sanırım bu bir hastalık ve ben çook hastayım....
Aynı ben, sevgili dalya35, beni anlatmışsınız, benim de bahçem olsaydı emin olun bu sözleri ben de sarfediyor olurdum, inanın:) Hasta filan değilsiniz merak etmeyin, ayrıca bu daha başlangıç:dilli:
Bunun aşamaları var.;) Konuyla ilgili 4472 nolu mesajı okuyabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-150.htm
İlgili başlığa sizi de bekleriz, selamlar:)
Sevgili Cymbelina, ilgili başlığa sayenizde dahil oldum. oldum da ne göreyim tencere dibin kara, seninki benden kara:))
Bu arada sevgili passiflora quadrangularis'imi toprağa ekmekten vazgeçtim. Şimdilik saksıda içeride tutup baharda bahçeye ekmeye karar verdim. Araştırmalarıma göre dona karşı dayanıksızmış:(
Ben fakir
03-12-2012, 10:07
Sevgili Dalya 35 günaydın.
İçinde bulunduğunuz ruh hali sizi şaşırtmasın.
Hepimizde var o dediğinizden...
İnanır mısınız, geçtiğimiz ilkbaharda epeydir aradığım gerçek bir filbahri fidanı buldum.
O gece, hani çocukken arife gecesi yeni ayakkabılarımızla yatardık ya... Aynı şekilde fidanı yatarken görebileceğim bir noktaya koyacağım diye Hanım Sultanı bile küstürdüm!..
Hele şimdi bir de bu siteyi buldum; evde başka konu kalmadı desem yeridir.
Sevgi ve selamlar...
Cymbelina
03-12-2012, 10:14
Vaktiniz olduğunda hele siz bir de eski mesajları da okuyun:) Tencere filan değil bayağı dipsiz bir kuyu bizim ilgimiz:)
Sevgili Ben Fakir, inanın yazdıklarınızı okurken kahkahayla güldüm:)) Size şaka gelebilir ama gerçekten aklımı yitirdiğimi falan düşünmeye başlamıştım. Çok mutluyum çok:)) Rüyalarımda bile çiçek görüyorum. Her boş vakitte nette araştırma içindeyim. Özellikle de nadide kimsede olmayan türler ilgi alanım..Tabii nadide türleri ararken ne bulursam ekme modunu hiç kaçırmıyorum birde hemen büyüsünler açsınlar istiyorum:))
pazar günü mutfak penceresinin altına eski kiremitlerden set yapıldı içine toprak doldurulacak boyanacak çiçeklik olacak.
Bazı çiçeklerden çoğaltma yapıldı... Donarlarsa yedek olsun diye:)
bu arada, iki hafta önce ektiğim çiçek soğanları filizlenmiş:))
pazar günü mutfak penceresinin altına eski kiremitlerden set yapıldı içine toprak doldurulacak boyanacak çiçeklik olacak.
çiçekliğiniz çok doğal,umarım evin iç kısmına rutubet yapmaz
Umarım yapmaz sn. edip45,:))
Merhaba sevgili dalya, bahçenizi büyük bir keyifle gezip dolaştım, ne çok şey başarmışsınız kısa zaman içinde. :eek:
Elinize, emeğinize sağlık, yorulmuşsunuz lakin tüm zorluklara değecek, çok güzel görünüyor her şey. Özellikle merdiven çiçekliğinize bayıldım. .. ;)
Takipte olacağım, sevgiler.. ;)
Hoş geldiniz sevgili Sudenur, güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim her zaman beklerim sevgilerimle:)
Ben fakir
04-12-2012, 11:13
Günaydın sevgili Dalya 35,
O tohumların, o soğanların üstündeki taşı toprağı atarak gün yüzüne ilk çıkışlarındaki o heyecan, o azamet, o kudret!...
Bende inanılmaz bir huşû ortamı yaratıyor. O narin, elinizi sürseniz örselenen varlığın sahip olduğu o yaşama gücü!..
Neyse, coştum yine...
Ne mutlu size, ne mutlu bize!...
Günaydın sevgili Ben Fakir, toprağı delip minicik başını dünyaya uzatan o narin filizler soğuğa, rüzgara direnebilirse eğer en güzel çiçeklerini açmak, bizi mutlu etmek için birbirleriyle yarışacaklar :))
Girit lalesi, ortanca,bodrum papatyası
Sevgili Dalya35
Evinizin ve bahçenizin geldiği durumu görünce çok şaşırdım. Harikalar yaratmışsınız... Ne güzel.
Bodrum papatyasını nereden bulabilirim. Tohumdan mı büyütülüyor yoksa çelik le mi?
Cymbelina
05-12-2012, 02:04
Sevgili dalya35, incelediniz mi bilemiyorum ama siteden bazı başlıklara da bakmak istersiniz belki. Selamlar:)
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/28429.htm
Biraz uzun gelebilir ama vaktiniz olduğunda:
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/11364.htm
Peyzaj, Bahçe Düzenleme - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
Clematis aşkı bulaştı mı size peki? Bulaşmadıysa bulaşır inşallah;)
Jineop ve Adalet Hanım'ın kulakları çınlasın, benim için Clematis= Jineop ve Adalet Hocam:)
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm
Sevgili Dalya35
Evinizin ve bahçenizin geldiği durumu görünce çok şaşırdım. Harikalar yaratmışsınız... Ne güzel.
Bodrum papatyasını nereden bulabilirim. Tohumdan mı büyütülüyor yoksa çelik le mi?
Hoşgeldiniz sevgili FKY100, güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Bodrum papatyasını ben fide olarak almıştım tohumdan yetişiyormu bilmiyorum sevgilerimle:)
Sevgili dalya35, incelediniz mi bilemiyorum ama siteden bazı başlıklara da bakmak istersiniz belki. Selamlar:)
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/28429.htm
Biraz uzun gelebilir ama vaktiniz olduğunda:
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/11364.htm
Peyzaj, Bahçe Düzenleme - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
Clematis aşkı bulaştı mı size peki? Bulaşmadıysa bulaşır inşallah;)
Jineop ve Adalet Hanım'ın kulakları çınlasın, benim için Clematis= Jineop ve Adalet Hocam:)
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm
Sevgili Cymbelina, yol gösteren arkadaşlığınızı çok sevdim :)) hemen bakıcam bu adreslere. Bu arada clematis aşkı bende de mevcut:) Hatta iki küçük klematis'im bile var:)
Tebrik ederim güzel bir ev ve bahçe olmuş taş ev hep hayalimdi ama nasip değilmiş.
Hoşgeldiniz sevgili çilekçi, umarım çok daha güzeli sizin olur sevgilerimle:))
Bahçeden son güz görüntüleri
Sümbül soğanları doğaya meydan okurcasına başkaldırmış....
hâlâ, ısrarla büyüyorlar:)
dut agacındaki yabancı....
mis zambakları yüzlerini göstermeye başladı
yaz sonu dökülen aslanağzı tohumları kendiliğinden çıkmaya başladı...
çuhalar yine ve yeniden:))
bu sabah.....çiçeklerime çiğ düşmüş
kış ortasında bu ne güzelliktir:)
ağaç kütüğündeki ballıca'm soğuk havayı sevdi sanırım...
Çok güzeller tebrikler kolay gelsin
Orhan Özbilgiç
12-12-2012, 23:09
Sayın dalya35;
Bahçenizi, fotoğraflarınızdan baştan sona gezdim.
Tam anlamıyla 'Sıfırdan yaratma' buna denir. Mekanın otantikliğine sürekli birşeyler katmışsınız. Doğal olarak ortaya, çok sevimli ve sıcak bir eser çıkmış.
Sizi kutluyorum.
Yaratıcı kişiliğinizle, daha daha güzellere ulaşıp bizlere sunacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin. Ellerinize sağlık.
Sayın Orhan Özbilgiç, bu sabah bahçe sayfama baktığımda bahçemin her köşesini ziyaret ettiğinizi gördüm. Hoş geldiniz çok mutlu oldum. Ayrıca takdirleriniz ve güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçemde beni yalnız bırakmayacağını umduğum sevgili dostlarla birlikte eminim ki güzel çalışmalar paylaşacağız. Sevgilerimle
Çok güzeller tebrikler kolay gelsin
Sayın ahmeter, sizin güzelleriniz in yanında benimkilerin sözü bile edilmez. Yinede nezaketiniz için çok teşekkür ederim sevgilerimle:))
Bu sabah birde baktım ki ne göreyim! Daha önceden bahçede var olduğu söylenen( evin önceki sahipleri ekmiş sanırım) Geçen yıl açtığını görmediğim nergisler başak tutmuş yaşasıınnnn:))
evin içinden :)354028diğer resim
sahip olduğum ilk orkidem... maalesef hasta galiba:((
Devsekoya
13-12-2012, 15:24
Merhabalar dalya35,orkidelerin saksısını görebilirmiyiz bu bitkilerin saksılarını şeffaf olması gerekiyormuş köklerinin ışığa ihtiyacı varmış ondan olabilirmi acaba?
Hoş geldiniz Devsekoya, uzun zamandır yoktunuz:).... Saksılar şeffaf fakat bu beyaz olan aldığımda da öyleydi. İlk orkidem olduğu için bilinçsizce aldım onu. Acaba bu lekeler bir hastalık mı?
Maşallah herşey çok güzel ama orkide daha güzel ,bakımı için özel bir uygulamanız varmı?
Hoşgeldiniz sevgili hanndan, orkidelerle bende yeni tanıştım ışık alan ortamı seviyorlar ve çok fazla su istemiyorlar. Umarım daha fazla bilgi edinip çeşitleri çoğaltırım:)
Devsekoya
16-12-2012, 08:25
Ewet sayın dalya sayfaya uğrama şansım olmadı,meltem **** msj tvde bu bitkilerle ilgili program yapan bir adam var orada duymuştum şeffaf saksıyı,uzman tvden bakabilirsiniz orada hastalıklardanda bahsediyordu
Eski bir rum eviymiş... Orijinal taş ev. Sonrasında Türkler yaşamış içinde fakat büyük şehirlere göç merakı bu güzel evleri kaderine terketmiş..Oysa büyük şehirde yaşayanların hayali böyle bir evde, sakin bir hayat sürmek değilmidir.
Sayın dalya35; resimlere ilk bakmaya başladığımda bende arkadaşınız gibi düşündüm:D
Ama eski yeni hiç farketmez yeterki doğal bir yaşam yakalayabilelim. Sayfanın devamını takip edincede muhteşem görüntülerle karşılaştım. Çok güzel olmuş maşallah. Allah ağız tadıyla sağlıklı günlerde yaşamanızı nasip etsin. Herşey gönlünüzce olsun.
Gezim daha bitmedi daha sonra tekrar geleceğim.:p
Sağlıcakla....
Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz beni çok mutlu etti sayın Sevgi, her zaman beklerim sevgilerimle:)
selluka'yı içeri alma şansım olmadığı için bu şekilde sardım kök kısmına büyükbaş hayvan gübresi doldurdum. Umuyorum ki donmayacak...357069ve begonvil de aynı uygulamaya tabii tutuldu
limon'un gövdesini'de sardık sarmaladık...357070 bakalım yaza çıkacaklarmı.
açmak için hala direnenler357099 ve diğeri357100 ve bir başkası357101
KAPTANzst
25-12-2012, 16:49
Bengovil boğuluyor:dilli: Kurtarayım derken gidecek:p
Hava alması için delikler olması lazım buhar yapmış, haşlanacak zavallı:D
Kolay gelsin
Eyvahhh yanlış mı yaptım ki??
Cymbelina
25-12-2012, 17:05
Sevgili dalya35, bahçedekileri koruma konusunda Sayın Orhan Özbilgiç'in de bu uygulamasını görmüştüm ama onun ki farklıydı, belki Samsun'da olduğundandır. Danışırsanız belki fikir verebilir diye düşündüm.
Teşekkür ederim sevgili Cymbelina, bende sitede biryerlerde gördüm bu uygulamayı fakat kimde olduğunu hatırlayamadım mutlaka sormalıyım:))
nurcanaybay
25-12-2012, 17:36
Bengovil boğuluyor:dilli: Kurtarayım derken gidecek:p
Hava alması için delikler olması lazım buhar yapmış, haşlanacak zavallı:D
Kolay gelsin
Aynışekilde düşünmüşüz :)
Bu konuda bilgilerimden emin olmadığım için yazmamıştım.
Sn.Dalya ,
o naylonlar yakar , hava almasını engeller.Çuval kullanmanız daha doğru olurdu.
İzmir'in neresinde eviniz merak ettim .Bu bölgede korumaya almak çok gerekli değil diye düşünüyorum.Eğer'' fidanlar yeni ,donmasından korkuyoruz ''
diye düşünüyorsanız çuvallarla , daha çok kök bölgesini sarmanız yeterli olur.
Ya da plastik saksıların altını çıkarın , bitkilerin üstünden geçirip kök bölgesine
yerleştirin.Biraz toprağa yerleştirip içini malç malzemeleri ile doldurun ...derim
ben :)
Cymbelina
25-12-2012, 17:43
Nurcan hanıma katılıyorum, o şimdi söyleyince hatırladım Sayın hk50 de kendi bahçesinde benzer uygulamalar yapmış, Orhan hoca da çuvalla yapmıştı sanırım.
Orhan Özbilgiç
25-12-2012, 18:18
Sevgili dalya35;
KAPTANzst ve nurcanaybay çok doğru bir tesbitte bulunup sizi uyarmışlar.
Bitkilerde yaşayabilmek için,havayı soluyorlar. Bu nedenle, acil olarak yapmanız gereken, sardığınız naylonlara, en az 10' ar cm. aralıklarla, serçe parmağınızın girebileceği delikler açmanız.
Büyük olasılıkla yeterli olacaktır. Ama, eski veya yeni olması önemli değil, çuval bulabilirseniz değiştirin. Daha bir güvende olurlar.
Cymbelina' nın belirttiği gibi, ben naylon ile sarmadım. İki tür malzeme kullandım. Biri çuval. Diğeri sadece bu iş için (özellikle toprak üstü örtüsü olarak kullanılıyor.) üretilen AGRİL.
Her ikiside hava alabilen örtü türü.
Selam ve sevgiler.
Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Kurtarma operasyonunu için gerekenleri hemen yapacağım....Bu arada siz, hepiniz ne kadar güzelsiniz böyle! Canla başla bitkiler'imin kurtulması için seferber oldunuz:) TEŞEKKÜRLER
Bahçede, bu kışta kıyamette kendi kendine çıkmış yaramazlar. Saksıya dikip, içeri aldım bakalım ne olacak.
Orhan Bey in bahsettiği örtüyü: Agril, Baumax da buldum. Hemen begonvili ,portakal ve mandalina fidelerimi ve sakız sardunyalarımı sardım. Geçen sene naylon torbaya sardığım minik mandalina fidemi maalesef kaybettik :(
KAPTANzst
29-12-2012, 08:13
Orhan Bey in bahsettiği örtüyü: Agril, Baumax da buldum. Hemen begonvili ,portakal ve mandalina fidelerimi ve sakız sardunyalarımı sardım. Geçen sene naylon torbaya sardığım minik mandalina fidemi maalesef kaybettik :(
:(:dilli:
Sevgili KAPTANzst, siz uyarmasaydınız benim bitkilerim de ölecekti :( Çok teşekkür ederim :)
Sevgili perimar, mandalina fideniz için üzüldüm.... Fakat bu sitede böylesine duyarlı ve güzel insanlar olması beni çok mutlu etti. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.
Acemi çiftçinin yapacağı iş bu kadar olur işte!...Sitede sarıp sarmalanmış ağaçları çiçekleri görünce, hımmmm demek soğuktan böyle korunuyormuş diyerek hemen bende harekete geçtim. Bir bilene danışmadan, sadece resimlere bakarak yaparsam böyle olur tabii. Allah'tan, doğru yerdeymişim de, çok sevgili dostlar benim bitkilerim'in kurumasına, ölmesine göz yummadılar kurtardık sayenizde:))
seyfi0505
01-01-2013, 17:21
sayın dalya güle güle oturun çok güzel yapmışşınız allah huzur verinsin mutlu olun
KAPTANzst
01-01-2013, 19:34
Bizler teşekkür ederiz sayın dalya35
sayın dalya güle güle oturun çok güzel yapmışşınız allah huzur verinsin mutlu olun
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz sayın seyfi505, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim yine beklerim sevgilerimle:)
hala açıyoruz
358793
şili biberlerim
358795
lavanta
358796
ıtır
358797
asmalarda sonbahar
358798
sümbüller hızla çoğalıyor
358799
nergis misss kokulu nergis nihayet açtı
358800
kadifeler yorulmadı açmaktan
358801
marullar nihayet canlandı
358802
kat kat kıvırcık
358803
seni gidi küçük yaramaz seniii
358804
demek ki yaprakları yiyen sendin!! Tüm güzelliğine rağmen seni imha etmek zorundayım:(
358805
köyün girişinde dev aleovera
358803
seni gidi küçük yaramaz seniii
358804
demek ki yaprakları yiyen sendin!! Tüm güzelliğine rağmen seni imha etmek zorundayım:(
Pis tıytıy yaprağı yedi kıtıy kıtıy:D
358806
açmak için efor sarfeden zakkum
358807
Bodur karanfiller. Boyları küçük ama kokuları büyük:)
Pis tıytıy yaprağı yedi kıtıy kıtıy:D
Vala Sevgi'ciğim, kıtır, kıtır mı? çıtır, çıtır mı yedi? bilmiyorum ama yedi de yedi:))
358810
kırmızı lım sana yandı canım
358812
minik boylu dev :)
358813
benjamin yerini pek sevdi.
358814
orkidem yeni çiçek açıyor sanırım:)
358815
diğer de yeni yaprak çıkarıyor:)
358819
şunların güzeliğine bakın
Sevgili Dalya35; bu kücücük yaratıklar yazında benim kokulu isparta güllerime dadanmışlardı. Hergün tırtıl avına çıkıyordum. Arapsabunu solusyonu hazırlamıştım ama fayda etmemişti. Baktım güller elden gidiyor çiçekçiden ilaç karışımı aldım uyguladım ve rahat nefes aldım. Inşallah bu sene gelişir güllerim..
Bu arada maşallah güzel görüntüler devam ediyor. Elinize emeğinize sağlık....
Sevgili sevgi, tırtıl,kırmızı örümcek olduğunu zannettiğim bir böcek ve salyangoz. Bunlar beni deli eden MUHTEŞEM üçlü
358822
porto şarabım
358823
güzelim
358824
şahanem
358825
yorumsuz.
:eek: Ama haksızlık bu!
Biz Ankara ayazında dışarı çıkarmaya korkarken burnumuzu, siz baharı yaşıyor gibisiniz oralarda. :dilli:
Çok güzel efendim, çok çok güzel.. uzun süre çakılı bıraktınız beni ekrana. ;)
Sevgili Sudenur, evet burada gerçekten baharı yaşıyoruz.Resimlerin hepsi yeni çekildi yani hala açmaya devam ediyorlar:) Benim yaşadığım bölge rakım olarak biraz yüksek. İzmir'le aramızda ciddi derece farkı oluyor (yani daha soğuk)fakat diğer bölgelerle kıyaslanınca yinede şükür diyorum çünkü ben soğuk havayı hiç sevmem:)
Ben fakir
03-01-2013, 09:44
Günaydın,
Yeni yılın ilk ziyaretini size yapmayı nicedir planlamıştım.
Benim ilk konuğum olduğunuzu unutamam zira!..
İyi ki de yapmışım bunu; güllerinize nazar değmez inşallah...
Sevgilerimle...
Günaydın sevgili Ben fakir, nazik ziyaretiniz beni mutlu etti hoş geldiniz:) yeni yılda sağlık ve rengarenk bir bahçe diliyorum size:)
359049
sevgilerimle...
Şşşşşttt sessiz olun bahçeme sayın ciceksever70, girmiş sessizce etrafı kolaçan ediyor:))))
ciceksever70
03-01-2013, 11:39
Sevgili dalya35 ancak bitirebildim. Öncelikle eviniz de bahceniz de hayirli olsun. Ben bu aralar yogunluktan ancak bir bahce gezebiliyorum zar zor. Cok keyifliydi olusum asamalarini izlemek. Ben yorum yazana kadar zaten sizin ev iyice kalici halini almis bile. Bu karamsar gri kis günlerinde rengarenk cicekleriniz icimi acti. Naylon uyarisini ben de yapacaktim ama cok sükür baska arkadaslar benden önce davranmis. Icim gitti buharlasmis bitkileri görünce. Bu hatalari ilk zamanlar biz de yaptik. Naylonla sardigim bitkiler icten buharlasip distan dona maruz kalinca cam gibi citir citir kiriliverdi. Olsun hatalar yapa yapa ögreniyoruz. Sevgiyle kalin.
Sevgili ciceksever70, güzel ziyaretiniz ve izlenimleriniz için teşekkür ederim.Yorulmadan, bıkmadan bir bahçeyi baştan sona gezmek gerçekten sabır işi.
Gerçi bahçem küçük eminim fazla zorlanmamışsınızdır:) Güzel ziyaretinizin tekrarını umuyorum sevgilerimle.....
Her şey çok güzel .güle güle oturun
Sayın ahmeter, nadide çiçekleriniz'den birini bana hediye etmeniz büyük incelik.Teşekkür ederim sevgilerimle:)
Ayhan Yüksel
08-01-2013, 10:52
COK güzel olmuş eviniz bahceniz güle güle saglıcakla oturunuz
12.1.2013 cumartesi günü tohum takas etkinliğinden bana da kısmet olan tohumlarım çok tatlı bir hanımefendi, sevgili betül önen ve minik beyefendi midas :)tarafından teslim edildi
361580
nazik davranışından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm tohum takas ekibini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum
361581
361582
Tohumlarımı heba etmeden çimlendirebilirim inşallah. Aksi halde çok üzülürüm:(
üç hafta önce yaptığım bir denemenin son hali
361622
karanlıkta tutuyordum sizce güneş alan bir yere almalımıyım?
Laleler canlandı..361630
361631
361629
Sayın dalya 35
Tohumlarınız sanırım.
Onları ışık ve ısısı olan bir yere almalısnız.
Bakınız çıkan tohumlar nasıl cılız ve ışık alabilmek için nasılda boyunlarını uzatmışlar.
Burada (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm) tohum ekimi ile ilgili Sayın Zeki Yağlı beyin çok güzel anlatım ve uygulamalar var.
Brokoli'ler yakında yemeye hazır hale gelecek
ÖNCELİKLE BAHÇEME HOŞGELDİNİZ SAYIN september82, EVET TOHUMLAR KARANLIK BİR ORTAMDA ÜSTÜ KAPALI BİR DURUMDAYDI.. ÇİMLENMEYİ GÖRÜNCE ÜSTÜNÜ AÇTIM VE IŞIK ALAN BİR YERE KOYDUM. TOHUMDAN YETİŞTİRME KONUSUNDA ÇOK BAŞARISIZIM MAALESEF.....DAHA ÖNCEKİ DENEMELERİM BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDIĞI İÇİN ŞİMDİ HERKESE SORUYORUM. BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLERİMLE.
Cymbelina
14-01-2013, 16:25
Sevgili dalya35, çimlendirdiğiniz ne tohumu acaba?
Üzülmeyin ama demekle olmuyor biliyorum, ben de dedğiniz şekilde bir çok kayıp yaşadım, özellikle çimlenip filizlendiği halde devamını getiremediğim çok oldu.
SEVGİLİ Cymbelina, ÇİMLENEN HERCAİ MENEKŞESİ TOHUMU...
Cymbelina
14-01-2013, 16:36
Ufff:) Hmmm o zaman kolay gelsin, hiç denemediğim için bakınız zorlandım;)
Ben pazardan filan aldığımız hercailerin kuruyan tohum keselerinden tohumlarını almıştım yıllar önce, onları ektim ama hiç çıkmadı diye hatırlıyorum. Belki kısırdılar bilmiyorum ya da ben beceremedim. Ama pakette satılan tohumlar sanırım daha kolay çıkıyor. Şimdi ben de merakla takip edeceğim menekşenizi, inşallah çok güzel olurlar:)
Hiç denemedim deyip ardından ne yaptığımı anlatarak kafa karıştıran bir mesaja imza atmış oldum sanırım:) Şimdi farkettim.
KAPTANzst
14-01-2013, 16:42
üç hafta önce yaptığım bir denemenin son hali
361622
karanlıkta tutuyordum sizce güneş alan bir yere almalımıyım?
Daha önce bir mesaj yazmıştım. Sanırım göndermeden çıktım ki görülmüyor.
Bu çimlenme ortamında çok aşırı su ve nem var..
Ayrıca tam güneş alan rüzgarsız bir alana almalısınız. Kış güneşi zarar vermez, veremez.
Ama bu vıcık vıcık ortam yakın zamanda ölüm getirecek. yazık olur. Kuru kalsın daha iyi olur.
Saksıda kullandığınız da torf olduğunu görüyorum. Bu dahada tehlikeli:(
Tor toprağını sulamak çok tecrube ister. kolay ıslanmaz çok zor kurur.
İnşallah bir şey olmaz.
Kolay gelsin.
Ben fakir
14-01-2013, 17:02
Sevgili Dalya 35,
Bahçenize hayran olduğumu biliyorsunuz, Bilmmediğiniz, arada sizden habersiz yaptığım gezintiler!.. Umarım kızmazsınız. Amacım ikide birde rahatsızlık vermemek.
Bu çimlenme olayı beni de üzdü ama bildiğim kadarıyla bu ilk kez oluyor.
Bunca başarılı işin yanında varsın bir de keyifsiz iş olsun.
Nasıl yapılmaması gereğini öğrenmiş oldunuz.
Sevgi ve selamlarımla...
ufff:) hmmm o zaman kolay gelsin, hiç denemediğim için bakınız zorlandım;)
ben pazardan filan aldığımız hercailerin kuruyan tohum keselerinden tohumlarını almıştım yıllar önce, onları ektim ama hiç çıkmadı diye hatırlıyorum. Belki kısırdılar bilmiyorum ya da ben beceremedim. Ama pakette satılan tohumlar sanırım daha kolay çıkıyor. şimdi ben de merakla takip edeceğim menekşenizi, inşallah çok güzel olurlar:)
hiç denemedim deyip ardından ne yaptığımı anlatarak kafa karıştıran bir mesaja imza atmış oldum sanırım:) şimdi farkettim.
Sevgili Cymbelina, uyarı ve tecrübelerinize her zaman açığım biliyorsunuz:) ektiklerim geçen yıl bahçemdeki hercailerin tohumları.geçen yıl baharda farklı birçok çeşit tohum satın alıp denemelerim olmuştu ama sonuç hüsrandi:(
daha önce bir mesaj yazmıştım. Sanırım göndermeden çıktım ki görülmüyor.
Bu çimlenme ortamında çok aşırı su ve nem var..
Ayrıca tam güneş alan rüzgarsız bir alana almalısınız. Kış güneşi zarar vermez, veremez.
Ama bu vıcık vıcık ortam yakın zamanda ölüm getirecek. Yazık olur. Kuru kalsın daha iyi olur.
Saksıda kullandığınız da torf olduğunu görüyorum. Bu dahada tehlikeli:(
tor toprağını sulamak çok tecrube ister. Kolay ıslanmaz çok zor kurur.
Inşallah bir şey olmaz.
Kolay gelsin.
Sevgili Kaptanzst, haftada bir kez suluyorum bu gördüğünüz yeni sulanmış hali. Tohumları yetiştirmek için torf gerektiğini sanıyordum yanlışmı yapıyorum acaba?
Ayrıca uyarılarınız için çok teşekkür ederim .
Sevgili Dalya 35,
Bahçenize hayran olduğumu biliyorsunuz, Bilmmediğiniz, arada sizden habersiz yaptığım gezintiler!.. Umarım kızmazsınız. Amacım ikide birde rahatsızlık vermemek.
Bu çimlenme olayı beni de üzdü ama bildiğim kadarıyla bu ilk kez oluyor.
Bunca başarılı işin yanında varsın bir de keyifsiz iş olsun.
Nasıl yapılmaması gereğini öğrenmiş oldunuz.
Sevgi ve selamlarımla...
Sevgili Ben fakir,
Bahçe sayfalarımızı burada paylaştıysak eğer..... Herkese açık demektir. Bahçemdeki ziyaretçi KİM olursa olsun beni rahatsız etmez aksine mutlu eder:)
Hele ki bu ziyaretçi sizin gibi, saygıdeğer nazik bir beyefendiyse, hem mutlu eder hem şeref verir.:) Maalesefki tohum olayı çok tecrübe istiyor. Denemelerim sürüyor umarım bir gün başarılı olacağım. Sevgilerimle
Bahçe topragımız çok kötü ne kadar temizlediysek bir türlü taşlardan arındıramadık.
Dün yani pazar günü havanında güzel olması bizi hareketlendirdi ormana torf toplamaya gittik... Baltalar elimizde uzun ip belimizde biz gideriz ormana hey! ormana:)
363199
çuvallar dolduruldu.
363200
hazine bulmuş gibi mutluyuz:)
363201
şu toprağın güzelliğine bakın.
Bahçeye boylu boyunca serildi
363202
363203
iki toprak arasındaki muhteşem fark
363204
Haftaya hava şartları elverirse toprak getirmeye devam :)
Mis gibi çam ormanında ciğerlerimize dolan temiz hava ve çok eğlenceli geçen toprak çuvallama çalışmalarından sonra eve gelip tohum ekeceğim kapları dezenfekte etmeye geldi sıra:) Evet bu çok önemliymiş kaplar mutlaka dezenfekte olmalıymış.
363207
domestos ilaveli sıcak suda bekletilen minik saksılar
363208
tertemiz oldular:)
Bu arada, ormanda ağaçlara sarılmış olan bu bitkiyi tanıyan var mı acaba?
363209
363212
Sarmaşık cinsi, acaba clematismi?
363213
Cymbelina
21-01-2013, 18:06
Siz sarılıcı tür demenize rağmen, meyve ağacına benzettim ben, gene son derece kafadan atarak ayrıca bilmem ne bamyası - birşey bamyası vardı ona da benzettim:dilli::D Ancak elbette cevap bunlar değil.
Soruyu bilse bilse Jineop, Orhan hoca, Adalet hoca veyahut Kelebekçalısı bilir derim ben:) Bahse varım.;)
Bir de Bu bitkinin adı nedir gibi bir başlık var, orada da resmini koyup öğrenebilirsiniz sanırım. Resimdeki dal çelik gibi birşey sanırım, dikerseniz inşallah köklenir.
Şimdi bir köstebek olup gece vakti gelip o orman toprağınızı çalmak vardı:D Kıskandırdınız beni:)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/363201d1358755826-sany9790.jpg :eek: Özendirdiniz bizi sevgili dalya. ;) Torf toplayasım geldi inanın, sık boğaz etmem gerek eşimi, beni de götürsün mutlaka tertemiz funda toprağı bulmaya.. :p :D
Çok güzel görünüyor toprağınız.. Nereden getirdiniz bilmiyrum ama dikkatli olun ;)
Geçen yaz ben de çam ormanından, çürüntü getirmiştim.. Çam kabuklarının arasındaki minik salyangozları da taşımıştım.. Her yer salyangozdu ;)
:)
Kolay gelsin.
Ne kadar getirdiniz.
O kadar getirdiğiniz toprakla bahçenizi ıslah edemezsiniz.
O toprağın oradan alınmasının bir sakıncası var mı bilemiyorum.
Siz gelin bahçenizi kendiniz ıslah edin.
Bahçe toprağınız nasıl...sert mi...suyu öylece tutuyor mu? Bitkilerinizin kökleri bu toprağı delip derinlere ulaşmada zorluk mu çekiyor?
Toprağınızı hiç tahlil ettirdiniz mi?
Sert, killi, kazmanın , belin işlemediği toprakların yumuşatılması gerekmektedir. Bunun için kullanacağınız bir takım, alçıtaşı gibi malzemeler ve kendi yapacağınız, çim, yonca ağaç yaprakları, tavuk, çiftlik gübresi dere kumu gibi malzemeleri de kullanarak, hatta enzim, enzim posası, gibi malzemeleri de katarak toprağın organik yapısını zenginleştirebilirsiniz.
Konu hakkında burada (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/) daha güzel bilgiler bulabilirsiniz.
Cymbelina
22-01-2013, 04:13
419 nolu mesajda söz ettiğim bitkinin linkini veriyorum Sevgili Dalya:
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm
Ancak bu değil sanırım. Resimlere tekrar bakıyorum, kesinlikle değil...
Siz sarılıcı tür demenize rağmen, meyve ağacına benzettim ben, gene son derece kafadan atarak ayrıca bilmem ne bamyası - birşey bamyası vardı ona da benzettim:dilli::D Ancak elbette cevap bunlar değil.
Soruyu bilse bilse Jineop, Orhan hoca, Adalet hoca veyahut Kelebekçalısı bilir derim ben:) Bahse varım.;)
Bir de Bu bitkinin adı nedir gibi bir başlık var, orada da resmini koyup öğrenebilirsiniz sanırım. Resimdeki dal çelik gibi birşey sanırım, dikerseniz inşallah köklenir.
Şimdi bir köstebek olup gece vakti gelip o orman toprağınızı çalmak vardı:D Kıskandırdınız beni:)
Burası ormanlık bölge her yer torf. Siz çaldıkça ben toplarım **** ben topladıkça siz çalın sevgili Cymbelina:))
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/363201d1358755826-sany9790.jpg :eek: Özendirdiniz bizi sevgili dalya. ;) Torf toplayasım geldi inanın, sık boğaz etmem gerek eşimi, beni de götürsün mutlaka tertemiz funda toprağı bulmaya.. :p :D
Aslında ormana gitmeye karar verdiğimizde aklımızda torf hiç yoktu sevgili Sudenur,sadece birkaç çuval toprak almak için yola çıktık fakat ormanın bazı bölgelerindeki bu harika torf'u görünce dayanamadık doldurduk çuvalları:))
Çok güzel görünüyor toprağınız.. Nereden getirdiniz bilmiyrum ama dikkatli olun ;)
Geçen yaz ben de çam ormanından, çürüntü getirmiştim.. Çam kabuklarının arasındaki minik salyangozları da taşımıştım.. Her yer salyangozdu ;)
Sevgili selis, salyangozları temizlemeye çalıştık ama yinede şans artık bekleyip görmek lazım:)
:)
Kolay gelsin.
Ne kadar getirdiniz.
O kadar getirdiğiniz toprakla bahçenizi ıslah edemezsiniz.
O toprağın oradan alınmasının bir sakıncası var mı bilemiyorum.
Siz gelin bahçenizi kendiniz ıslah edin.
Bahçe toprağınız nasıl...sert mi...suyu öylece tutuyor mu? Bitkilerinizin kökleri bu toprağı delip derinlere ulaşmada zorluk mu çekiyor?
Toprağınızı hiç tahlil ettirdiniz mi?
Sert, killi, kazmanın , belin işlemediği toprakların yumuşatılması gerekmektedir. Bunun için kullanacağınız bir takım, alçıtaşı gibi malzemeler ve kendi yapacağınız, çim, yonca ağaç yaprakları, tavuk, çiftlik gübresi dere kumu gibi malzemeleri de kullanarak, hatta enzim, enzim posası, gibi malzemeleri de katarak toprağın organik yapısını zenginleştirebilirsiniz.
Konu hakkında burada (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/) daha güzel bilgiler bulabilirsiniz.
Sevgili Tura, yaşadığımız bölge dağlık bir bölge. Toprağı o kadar temizlettiğimiz halde sanki her gün taş üretiyor kısır bir toprak. Bizim gibi acemi olunca, bahçeyi düzenlemeden önce bahçe toprağı getirtip toprağı harmanlamayı hiç düşünemedik tabiiki (buna rağmen çiçeklerim nasıl açıyor, büyüyor hayret ediyorum) En azından bahara kadar torf, kum, gübre gibi bir karışım hazırlayıp toprağı zenginleştirmeyi **** havalandırmayı düşünüyoruz gerçi torf'u görünce dayanamadım hemen toprağa serdim ama asıl amaç karışım hazırlamak. Verdiğiniz link ve duyarlılığınız için çok teşekkürler sevgilerimle:)
419 nolu mesajda söz ettiğim bitkinin linkini veriyorum Sevgili Dalya:
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm
Ancak bu değil sanırım. Resimlere tekrar bakıyorum, kesinlikle değil...
Hayır bu değil sevgili Cymbelina
...buna rağmen çiçeklerim nasıl açıyor, büyüyor hayret ediyorum:)
Çünkü, sizin killi taş üretiyor dediğiniz topragınız eksi kutupludur. Potasyum, mağnezyum, kalsiyum gibi artı kutuplu ve bitkiler için oldukça önemli elementleri üzerine çekerler. Dolaysı ile sizin toprağınız taşıdığı bitkiye yarar besinler sebebiyle oldukça zengindir. Esas mesele o toprağı yumuşatıp,bitkinin köklerinin daha derinlere ulaşmasını sağlamaktır.
İşiniz kolay değil, zamanla halledeceksiniz eminim.
Kolay gelsin.
Çünkü, sizin killi taş üretiyor dediğiniz topragınız eksi kutupludur. Potasyum, mağnezyum, kalsiyum gibi artı kutuplu ve bitkiler için oldukça önemli elementleri üzerine çekerler. Dolaysı ile sizin toprağınız taşıdığı bitkiye yarar besinler sebebiyle oldukça zengindir. Esas mesele o toprağı yumuşatıp,bitkinin köklerinin daha derinlere ulaşmasını sağlamaktır.
İşiniz kolay değil, zamanla halledeceksiniz eminim.
Kolay gelsin.
Ne güzel bilgilere sahipsiniz sevgili Tura, toprağımdaki çorak görüntüyü gördükçe tüm toprağı söküp atasım geliyordu fakat çiçeklerim büyüyor diye kıyamıyordum. Bu çorak topragın böyle özellikler taşıdığını asla tahmin edemezdim. O zaman yaşasın yola devam diyoruz yılmak yorulmak yok:) sizi seviyorum ağaç, bitki dostlarım.
Ormandan toplanan torf bahçeye yığılacak üzerine, yanmış koyun gübresi, kum,odun kül'ü, bulabilirsem perlit, harmanlanıp bahçe toprağına karıştırılacak. İşimiz çok :)
Ağaclar.net ve bilgi kıskanc'ı olmayan, sevgili doğa sever dostlarım sayesinde ne güzel şeyler öğreniyorum.
Hayır bu değil sevgili Cymbelina
Merhaba.. Bu yabani bir clematis. Çiçekli Köy'e ya da Nif dağına çıktığımda hep karşılaşırım.. Defalarca kökleyip bahçeme diktim, tutmadı mı tutmuyor.. ;)
Clematis cirrhosa (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Clematis+cirrhosa&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.d2k&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8VX-UNfWMISQhQeA7oCQAw)
Merhaba.. Bu yabani bir clematis. Çiçekli Köy'e ya da Nif dağına çıktığımda hep karşılaşırım.. Defalarca kökleyip bahçeme diktim, tutmadı mı tutmuyor.. ;)
Clematis cirrhosa (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Clematis+cirrhosa&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.d2k&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8VX-UNfWMISQhQeA7oCQAw)
Sevgili selis, evet bence de bu bir clematis. Bende denemek istiyorum aynı bölgede olacağı için belki tutar;)
Cymbelina
23-01-2013, 01:01
Sevgili Dalya35, sizin için birkaç link veriyorum forumdan, belki ihtiyacınız olan ya da işinize yarayacak bilgiler vardır içinde.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4179.htm
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/6617.htm
Cymbelina
23-01-2013, 01:04
:))) Ben de yani postu bir serdim sizin bahçeye;), çıkmak bilmiyorum:D
YeniGine
23-01-2013, 01:41
Aslında ormana gitmeye karar verdiğimizde aklımızda torf hiç yoktu sevgili Sudenur,sadece birkaç çuval toprak almak için yola çıktık fakat ormanın bazı bölgelerindeki bu harika torf'u görünce dayanamadık doldurduk çuvalları:))
Sevgili dalya35; elbette ormana gidilir de, toprak alınmadan gelinir mi? Gelinmez!.. Çok iyi yapmışsınız, beni de özendirdiniz.
Geçen sene de ben de ormana gittiğimde elimde kürek bitki sök, poşetlere toprak doldur, solucan ara, topla. Yürüyüş yapanlar dönüyor bakıyor, duruyor bakıyor, bazıları da iyice merak edip sordu: Ne yapıyorsunuz? Dedim toprak alıyorum ve solucan topluyorum. Herkes de bana bir garip garip baktılardı. Baksınlar!.. Oh ne mutlu oldum yaşasın çok güzel şeyler elde ettim. Neyse gezdim, bakındım eve gelip de o toprağı ve solucanları bahçeye dökeceğim heyecanı!.. Bir baktım ki hiç solucan yok kaybolmuş gitmişler. Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?
Cymbelina
23-01-2013, 01:45
"Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?"
:)) Sıla hasreti:)) Evlerini özlemişlerdir:dilli:;)
YeniGine
23-01-2013, 01:48
:( Bir sürü de toplamış sevinmiş idim iri olanlarından. Ama bahçeye poşetteki toprağı boşaltıp da içinde hiç solucan göremeyince. Şok oldum, üzüldüm. O an bir komşum yanımda idi demek ki bayağı bir acımış halime ki, 1 hafta sonra Sema ben senin için solucan biriktirdim deyip bir sürü solucan getirdi bana. Sağolsun.
:))) Ben de yani postu bir serdim sizin bahçeye;), çıkmak bilmiyorum:D
Şikayetçi olan varmı? Ben duyamadım:))
Sevgili dalya35; elbette ormana gidilir de, toprak alınmadan gelinir mi? Gelinmez!.. Çok iyi yapmışsınız, beni de özendirdiniz.
Geçen sene de ben de ormana gittiğimde elimde kürek bitki sök, poşetlere toprak doldur, solucan ara, topla. Yürüyüş yapanlar dönüyor bakıyor, duruyor bakıyor, bazıları da iyice merak edip sordu: Ne yapıyorsunuz? Dedim toprak alıyorum ve solucan topluyorum. Herkes de bana bir garip garip baktılardı. Baksınlar!.. Oh ne mutlu oldum yaşasın çok güzel şeyler elde ettim. Neyse gezdim, bakındım eve gelip de o toprağı ve solucanları bahçeye dökeceğim heyecanı!.. Bir baktım ki hiç solucan yok kaybolmuş gitmişler. Hâlâ merak ederim o solucanlar ne oldu?
Sevgili YeniGine, bizim burası çam ormanı ve zeytinlik. Bu günlerde seyrek de olsa hala zeytin toplayan köylüler var civarda. Biz çuval çuval toprak dolu arabayla eve doğru gelirken bizi zeytin hırsızı sanacaklar diye ödüm koptu:) Düşünsenize köyde adımız, zeytin hırsızına çıkıyormuş anneciiimmmm:( Sürünen her şeyden çok korktuğum için sizin o kaybolan vatandaşlara ne olduğunu bilemeyeceğim ama iyi olmuş boş verin kaybolsunlar:)
:( Bir sürü de toplamış sevinmiş idim iri olanlarından. Ama bahçeye poşetteki toprağı boşaltıp da içinde hiç solucan göremeyince. Şok oldum, üzüldüm. O an bir komşum yanımda idi demek ki bayağı bir acımış halime ki, 1 hafta sonra Sema ben senin için solucan biriktirdim deyip bir sürü solucan getirdi bana. Sağolsun.
Ayyyyy içim bir tuhaf oldu.:( Solucanmı ikram etti size?
Hemde iri olanlardan!!!!
Yalvarıyorum hiç kimse benim için solucan biriktirmesin!
Sevgili intibah, bahçeme sessizce girmiş geziniyor.Hoş geldiniz..... Hemen bir kahve ikram etmeliyim:)
gülenyüz
29-01-2013, 16:46
Sn Dalya35 sizde benim bahçeme sessizce girmiş geziniyorsunuz.Kara Lahanaları beğendiniz mi.Çıkarken fikirlerinizi belirtmiyorsunuz.Sevgi ve Saygılar
Sn Dalya35 sizde benim bahçeme sessizce girmiş geziniyorsunuz.Kara Lahanaları beğendiniz mi.Çıkarken fikirlerinizi belirtmiyorsunuz.Sevgi ve Saygılar
Heheheee bak şimdi oldu mu ama? Bende kimseler görmedi sanmıştım. Beğenmem mi beğendim çok beğendim:p
Hoşbulduk sayın dalya35.. Çiçekleriniz arasında kayboldum. Ellerinize sağlık. Yeni evinizde güle güle oturun...
Hoş geldiniz efendim. Şeref verdiniz:p
gülenyüz
01-02-2013, 10:02
Günaydın Sn dalya35,yine yakaladım sizi bahçeme girip merhabalar demeden çıktınız.Küsüm mü şimdi.Şaka bir yana gününüzün güzel olması dilegiyle.
Kimseler görmeden bir bakıp çıkayım diyorum fakat hep yakalanıyorum:) sizin de gününüz aydın geçsin.
gülenyüz
01-02-2013, 19:52
Sn dalya35,hepiniz iyi ki varsınız.Ağaçlar Net in en güzel yanı ne biliyor musunuz. Aile gibi ortam olması ve hepimizin aynı şeyden hoşlanması (çiçeklerden bitkilerden) çok güzel....
Siz de iyi ki varsınız. Gülen yüzünüz hiç solmasın efendim:)
Sevgili dalya, bugün gelmiştim ama kahve teklifini asla geri çeviremeyeceğim için tekrar geldim. Madem hava sıcak bahçede oturur kahvemizi yudumlarken çiçeklerimizden bahsederiz. Hatta bazen fincanları elimize alıp bak burası da böyle, şurayada. ...çiçekleri diktim, aaa bak nergisler filizlerini gösterdi, sümbüllerde tomurcuklarını göstermeye başlamış vs. gibi sohbet devam eder gider.
Kahvemi içtim gidiyorum. Elinize sağlık. Bende beklerim.:p
Hoşçakalın
368422
368423
Sümbüller acele ediyor, bir an önce açmak istiyorlar.
368426
laleler
368427
ithal iri açan nergis
368431
368432
368433
güllerimizi budadık
368434
368435
baktım çok güzel uzamış, baston gül denemesi yapayım dedim bakalım nasıl olacak?
368436
[ATTACH]368437[/ATTACH
atıklar çuvallandı
368438
368439
açmaya başladılar:p
368443
368444
clematislerimin nasıl yeşerdiğini görebiliyormusunuz?
Bahar kokuları geliyor burnuma sevgili dalya.. :eek:
Toprak uyanıyor, ağaç, çalı, çiçek uyanıyor.. bizi de uyandırıyor.. ne güzel ne güzel.. ;)
gülenyüz
09-02-2013, 15:51
Oğğ harika ,ellerinize sağlık. Sn.Sudenur un dediği gibi bahar kokuları geliyor.Kolay gelsin.
lyra0766
09-02-2013, 15:56
sayın dalya35 ellerinze sağlık çok harika olmuş ben aranıza yeni katıldım çok güzel
Cymbelina
11-02-2013, 03:37
Dalyacığım, bahçenizi baştan tekrar gezdim:) Birşey sormak istiyorum: Bahçedeki bitkilerinizin - çiçeklerinizin hangilerini tohumdan yetiştirdiniz? Örneğin arada bir ipomea - sabah sefası var, tohumdan mı o da?
Limon fideniz de mi çekirdekten? O gözümden kaçmış sanırım, onun kış korumasını ne yaptınız? Okuduğum kadarıyla Sayın Merlict ve Sayın MSaygın arkadaşlarımız turunçgiller konusunda tecrübeli. Önümüzdeki yıllarda kış koruması için fikir verirler belki.
Size linkini vereceğim bir mesaj var, o mesajda yazdığım diğer linklere - konu başlıklarına bakabilirsiniz vaktiniz olduğunda, zaten belki de çoktan bakmışsınızdır.
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/3007-22.htm#post1096336
Bu bağlantıdaki 633 nolu mesajda başka sayfaların bağlantıları var, fikir edinmek için göz atmak istersiniz belki.
Bir de şeyi soracağım: Bahçe duvarlarınıza saksı asmayı düşünüyor musunuz?
Bu gün bahçeme baktım ki ne göreyim! Sevgili dostlarım ben yokken ziyaretime gelmişler hemde çok kalmışlar bahçemde haber verseydiniz keşke size çay demlerdim:( Sevgili Sudenur, sevgili gülenyüz, kokularıyla, renkleriyle bahar geldi gerçekten. Badem agaçları, papatyalar çiçek açtı. Benim bahçemde yavaş yavaş uyanmaya başladı:)
sayın dalya35 ellerinze sağlık çok harika olmuş ben aranıza yeni katıldım çok güzel
Sevgili lyra0766, hoşgeldiniz sefalar getirdiniz:) Her zaman beklerim
Dalyacığım, bahçenizi baştan tekrar gezdim:) Birşey sormak istiyorum: Bahçedeki bitkilerinizin - çiçeklerinizin hangilerini tohumdan yetiştirdiniz? Örneğin arada bir ipomea - sabah sefası var, tohumdan mı o da?
Limon fideniz de mi çekirdekten? O gözümden kaçmış sanırım, onun kış korumasını ne yaptınız? Okuduğum kadarıyla Sayın Merlict ve Sayın MSaygın arkadaşlarımız turunçgiller konusunda tecrübeli. Önümüzdeki yıllarda kış koruması için fikir verirler belki.
Size linkini vereceğim bir mesaj var, o mesajda yazdığım diğer linklere - konu başlıklarına bakabilirsiniz vaktiniz olduğunda, zaten belki de çoktan bakmışsınızdır.
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/3007-22.htm#post1096336
Bu bağlantıdaki 633 nolu mesajda başka sayfaların bağlantıları var, fikir edinmek için göz atmak istersiniz belki.
Bir de şeyi soracağım: Bahçe duvarlarınıza saksı asmayı düşünüyor musunuz?
Sevgili Cymbelinacığım, iyiki geldin :) bahçemi gezdin:) Maalesef tohumdan yetişen hiç birşey yok bahçemde:( Sabah sefası hangisi bilemiyorumkii!.. Limon fidesi ve diğerleri fidan olarak alınıp geçen kış ekildi. Burası denizden 800 mt yüksekte olduğundan dolayı iklim daha soğuk turunçgiller hiç meyve vermezmiş burada... Bakalım ısrarlıyız deniyeceğiz.:)Kış koruması hakkında bilgi edinmek isterim tabiiki link'e bakacağım hemen teşekkür ederim. Duvarlara saksı asmayı bende düşünüyorum:)
Cymbelina
11-02-2013, 13:39
Şimdi hangi mesajınızda gördüğümü hatırlamıyorum ama resimlerden birinde vardı sabah sefası, hani mor- lacivert gibi çan şeklinde çiçekleri olan sarmaşık, direk gibi birşeye sardırmışsınız. O ve ona benzer sarmaşıklar arsız olur derler ya - kolay yetişir filan dedikleri için tohumdandır diye düşündüm. Bana da bir arkadaşım göndermişti. Hem saksıya hem de apartmanın önüne ekmiştim, saksıdaki hastalandı. Apartman önündeki de geç ektiğim için pek büyümedi ama ne olur ne olmaz diye geçen çiçeklerinden sonra tohumlarından aldım:) Siz de alsaydınız:) Onun da çiçekleri akşama kapanıyor, akşam sefasının tam tersi:)
Limonu da yaparsınız, deneyin ne olacak. Kendiniz evde de çimlendirin, sonra bahçeye dikersiniz, ben de çekirdekten ekmiştim. Veya evde saksıda yetiştirirsiniz. Denemek bile güzel oluyor bence değişik şeyleri.
Tohumdan hercaileriniz büyüdüler mi?
Sardunyalarınızı nasıl çoğaltıyorsunuz? Çelik haricinde tohum topladınız mı onlardan? Ben de onu denemedim hiç, belki denerim.
Duvar için http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/28095.htm bu bağlantıya arada bakabilirsiniz, çok güzel örnekler ekleyebilirim oraya.
Bir de yanılmıyorsam Sayın Zafer İnandıklı'nın sayfasında gene duvarda saksılar vardı, hatta seramik karolardan bile saksı yapmış kendisi - inşallah doğru hatırlıyorumdur. Orada da güzel örnekler var:)
Dur bak geri geldim ben gene, çok güzel birşey var, ondan da olsun bahçenizde. Başka yerlerde de resmini gördüm ama vereceğim bağlantıdaki mesajda da resmi var, Sayın ayazkentli'nin bahçesinden - 351 nolu mesaj.
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20881-12.htm#post998934
Sevgili Sudenur da görür buradan sanırım, o da diksin bahçesine, ikiniz de alıverin işte, ne güzel renkleri:))) Alın alın:)
berduray
15-02-2013, 17:32
Emeklerinize sağlık, yorgunluğa değmiş.
Merhaba Sevgili dalya35,
Hayalimi gerçekleştirmişsiniz, eviniz ve bahçeniz muhteşem olmuş. Darısı başıma :)
Bahar çalışmalarınız için kolaylıklar dilerim...
milaca2010
16-02-2013, 08:19
Günaydın sevgili dalya35; budamalarınızı yaparak bahçenizde bahar çalışmalarına başlamışsınız, çuhalar, sümbüller, süsenler ve diğer bitkiler güzellikleriyle size merhaba demişler bile, baharda her zamanki gibi güzel bir bahçe izleyeceğiz.
Emeklerinize sağlık, sevgili dalya35 herşey gönlünüzce olsun.
Sevgilerimle...
Bodrum dan sevgili berduray, Tokat, şırnak, cizreden jeozuu, hoş geldiniz efendim. güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum her zaman beklerim:p
KAPTANzst
16-02-2013, 12:18
Fotoğrafları cep telefonuylamı çekiyorsunuz.:confused:
Netlik ve renk bazılarında çok kötü..:(
El titremesimi oluyor:D
Hayır sevgili KAPTANzst, fotoğraf makinesi ama maalesef yaşlandım artık elim titriyor;)
KAPTANzst
16-02-2013, 13:10
:DBanamı dediniz yaşlandın diye:D
Allah uzun ömürler versin siz çok daha gençsiniz.
Makine ayaları kötü o zaman. Varsa fabrika ayarlarına git menüsünü uygula.
Bazen bende fazla kurcalayınca karıştırıyorum. Makineyi fabrika ayarına sıfırlıyorum. Ohhhhh diyorum:p
Kolay gelsin
gülenyüz
16-02-2013, 18:30
Hayır sevgili KAPTANzst, fotoğraf makinesi ama maalesef yaşlandım artık elim titriyor;)
Lütfen yaşlılığı nereden çıkarttınız.Ben sizi birebir tanımıyorum ama ruhunuzun güzelliği ve gençliği yazdığınız yorumlardan belli oluyor.Önemli olan ruh şenliği ve gençliği oda sizde var diye düşünüyorum.Sevgi ve Saygılar...:p
Cymbelina
16-02-2013, 21:04
Ben fotoğraflarda bir sorun göremedim, hatta 2-3 tanesinde özel efekt uygulandığını düşünmüştüm.
Dalyacığım, hercai ve sardunyalarınızı sormuştum bir önceki mesajımda.:confused:
Ayrıca sardunyalarınızı coşturmak için püf noktalarınız var mı?;)
Bir başka sorum da şu: bu bahar hangi tohumları ekmeyi düşünüyorsunuz? Buradan paylaşacak mısınız??
gülenyüz
21-02-2013, 10:00
Sn dalya35,iyimisiniz.Nerelerdesiniz.
Sevgili gülenyüz, birazcık rahatsızdım net'e giremedim.
Sevgili Cymbelina, çok dikkatlisiniz. Efekt yapmak istemiştim ama anlaşılmamış:p
Ben fotoğraflarda bir sorun göremedim, hatta 2-3 tanesinde özel efekt uygulandığını düşünmüştüm.
Dalyacığım, hercai ve sardunyalarınızı sormuştum bir önceki mesajımda.:confused:
Ayrıca sardunyalarınızı coşturmak için püf noktalarınız var mı?;)
Bir başka sorum da şu: bu bahar hangi tohumları ekmeyi düşünüyorsunuz? Buradan paylaşacak mısınız??
Çok özür dilerim yanıtladığımı sanıyordum:(Tohumdan hercailerin ekilme zamanı ağustos ta imiş geç kalmışım o yüzden olmadılar:( Sardunyaları tohumdan yetiştirmeyi hiç denemedim çelikten üretiyorum. Onları coşturmak için arada toprağını kabartmak ve çay posası ilave etmek yetiyor. Tohum takas tan gelen bazı tohumları ektim birkaçı çimlendi:p aralarında benim çok sevdiğim sarı şebboy tohumu da var sabırsızlıkla bekliyorum bakalım başarılı olabilecekmiyim sevgili Cymbelina;)
Cymbelina
28-02-2013, 18:45
Geçmiş olsun. İnşallah iyisinizdir.
Estağfurullah, ne özürü. Hercainin Ağustos'ta ekilmesi gerektiğini bilmiyordum, ben de sayenizde öğrendim:)
Şebboy demişsiniz, yaramı deştiniz, ben onları da yaşatamadım. Hatta beni kızdırmışlardı biraz:mad::dilli::p Tohum dediğimiz nedir, çimlenir filizlenir çıkar, sonra bitkiye dönüşür değil mi? Böyle abuk subuk asiliklerle sahibini üzmek de neymiş canım?:dilli:;) Aah ah, nerde o eski tohumlar, zamane tohumları hep böyle:)
gülenyüz
28-02-2013, 19:29
Çok geçmiş olsun.Allah iyilikler versin.Saygılar.
gülenyüz
08-03-2013, 10:55
Ne yapıyorsunuz ,nerelerdesiniz,forumdasınız ama sessiz sedasız dolaşıyorsunuz,bahçeme uğramıyorsunuz,kendi bahçenize uğramıyorsunuz.Meraktayım.Saygılar...
Buralardayım sevgili gülenyüz, bu günlerde iş biraz yoğun o sebeple fazla kalamıyorum nette.:)
ahmetondul
08-03-2013, 16:00
Yeni üye oldum ve konunuzu Baştan sona kadar sıkılmadan bıkmadan okudum tek kelimeyle HELAL olsun size resmen harabe bir yeri insanın hayel edebileceği bir yere çevirmişsiniz. ALLAH kalbinize göre versin.Saygılar.
SİTEYE VE BAHÇEME HOŞGELDİNİZ:p GÜZEL DİLEKLERİNİZ VE TAKDİRLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA
gülenyüz
09-03-2013, 18:45
Hadi bakalım.İlk bahar yaklaşıyor.Hepimizde heyecan koşturmaca.Arkadaşım Sn dalya35 bahçe de yorulmuş içeriye girmiş dinlenmeye...;)
Bahar geldi her yer yeşillendi, beyaza pembeye büründü... Benim bahçemde de kıpırdanmalar başladı:p
381669
381670
381671
381672
381673
Bakalım hangi renklerle karşılaşacağız;)
381678
381679
381680
Kasımda ektiğim sümbül soğanları mis gibi kokusuyla bahçemi şenlendirdi;)
381682
381683
381684
Tabii bahçeye çektikleri arıları unutmamak gerekir;)
381686
381687
381688
Dev çiçekli nergis güzel yüzünü nihayet gösterdi... Muhteşem:p
381689
Çiğdemmiydi, safranmı:confused:
Sevgili dalya35, MAŞALLAH.
Çok güzel görünüyorlar. Emeklerin karşılığı, güzel ve sağlıklı günlerde keyfini çıkarın.
Son fotoğraftaki çiğdeme benziyor.
Sevgiler....:)
Cymbelina
25-03-2013, 19:05
Kaçak dalya35;) nerelerdesiniz siz onu söyleyin bakalım?:)
Böyle 2-3 resimle kandıramazsınız bizi:) Yeni başka türler alındı mı? Bahçede neler yapıldı? Koruma örtüsüne sardıklarınız açıldı mı? Tohumlar filizlendi mi? Ne var ne yok sizin mıntıkada bakalım?;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.