PDA

View Full Version : agaclar.net E-Dergi / Yorumlar

Sayfalar : [1] 2

malina
19-08-2004, 09:34
Agaclar.net E-Dergi sayılarını takip için, bu adrese bakabilirsiniz :
http://www.agaclar.net/dergi

Ocak sayısının linkini verip fikirlerinizi alalım. Umarım fahiş hatalarımız yoktur :)

http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html (http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html)

İlk izlenimlerinizi aldıktan sonra söyleyeceklerimiz var...

malina
04-01-2007, 22:20
Dergiyi doğru dürüst okumak istiyorsanız, yüklenmesi için zaman tanımanız gerek. Sayfayı açın ve onu 2-3 dakika unutun. Başka şeylerle ilgilenmeyi sürdürün :)

Chewbacca
04-01-2007, 22:34
Sayfayı açın ve onu 2-3 dakika unutun. Başka şeylerle ilgilenmeyi sürdürün :)

2-3 dakika gözünüzü korkutmasın...

Yaptığım denemelerde 25-35 saniye arasında ilk 5 sayfa yüklendi (dergiyi ben derlediğim için bu kadar net yazabiliyorum) tüm derginin yüklenme hızı 3 dakikayı geçmeyecektir. (not: dial-up bağlantı ile bu süreler 3 katı kadar uzayacaktır)

Aceleci davranmadığınız sürece bir sorun olmayacaktır.

İyi okumalar.

Mine Pakkaner
04-01-2007, 22:34
Bu arada derginin sayfalarını alt köşelerine tıklayarak açacaksınız. :)

Chewbacca
04-01-2007, 22:50
Bu arada derginin sayfalarını alt köşelerine tıklayarak açacaksınız. :)

Hehee şimdi sayfa yüklenmeden sağa sola tıklamaya başlayacaklar...

Biz o yüzden yazmamıştık bunu biraz arasınlar bu arada da sayfalar yüklesin dediydik...

Neyse olmadı... :D

malina
04-01-2007, 23:09
Açıklık getirsem iyi olacak. 30 saniyede yükleniyor, ilk sayfayı açtıktan sonra okumaya başlayan, sonuna kadar devam eden tiplerdenseniz asla sorun yok.

Ama benim gibi yüklendikten sonra son sayfaya bakayım ya da tüm dergiyi şöyle bir dolaşıp sonra okumaya başlarım diyenlerdenseniz, biraz beklemeniz iyi olur. :)

Yücel Özlem
04-01-2007, 23:21
Yücel Bey merhaba efendim. Dergiyi okudunuz mu?

-Merhabalar efendim. Dergiye bayıldım! Şöyle bir karıştırdım. Harika bir şey olmuş. Sanırım, okudukca da daha bir seveceğim. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

-Ben ekranla, özellikle de bilgisayarla, ileri yaşta tanışanlardanım. Belirli bir okuma alışkanlığım olmasına rağmen, ekrandan okumakta halen zorlanıyorum. Bu yetmezmiş gibi, bir de bilgisayarım bozuldu. Bütün bunlara rağmen, Dergimizi büyük bir keyfle okuyorum.

-Şimdi bir ödünç makina ile siteye girdim. Bunda da sıkıntılar yaşıyorum.

-Dertlenip başınızı ağrıttım. İyi geceler. Hoşca kalın.

gisela
04-01-2007, 23:43
Kahvemi bitirdim, fal kapattım, bakmaya başlarken sayfa yüklendi:)
Şaka tabii, ben dial-up bağlandığım için biraz beklemek zorunda kaldım. Ayrıca ben de malina gibi yapanlardanım.
Yani sabırsız davranıp sonuna kadar hemen gitmek istedim, e biraz zor oldu tabii:)
Her şey bir yana, gerçekten ciddi emek harcanmış.
Başta malina olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.
Ellerinize sağlık.

Todor
05-01-2007, 05:07
Belirli bir okuma alışkanlığım olmasına rağmen, ekrandan okumakta halen zorlanıyorum.

Ekrandan okumak hepimizin problemi. Uzun metinlerde anlaşılma güçlüğü yaşanıyor, gözler çok yoruluyor. Büyük elektronik firmaları kitapların elektronik ortamda rahatça okunmasını sağlamak için araştırmalar yapıyor. Sadece kitap okumak için üretilmiş özel cihazlar bile var. Hatta kimisinde, aynı normal kitaplardaki gibi sayfaları elinizle çeviriyorsunuz. Fakat olmuyor. Kağıdın yerini tutmuyor. Ayrıca o e-kitapları alıp yatakta okuyamıyorsunuz. :rolleyes:

Herkese günaydın bu arada. :)
Dışarda hava bulutlu ama soğuk değil, kazakla dolaşılabilir. Herkese iyi bir gün dilerim.

Ela
05-01-2007, 07:28
Dergiyi çok beğendim , hepinizin ellerine ve bilgilerine sağlık , devamını isteriz. Hele o kuşun ;kucakta tedavi edilme resmi ,beni resmen bitirdi.

aybala
05-01-2007, 09:01
Günaydın, derginin linkini, sabah iş arkadaşlarıma mail attım... bence beğendiler :)

Çıkan iş sitemiz adına çok gurur verici.
Bilgi ve tecrübe paylaşımımızın dergi olarak ortaya çıkması gerçekten çok güzel.

Devamını dilerim.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

denizakvaryumu
05-01-2007, 10:47
Emeği geçenleri ve böyle bir dergi çıkmasına vesile olanları tebrik ederim..

Gelecek sayıda ,roridula dentata hakkında bir yazı olursa, EB severler olarak mutluluk duyarız...

.

malina
05-01-2007, 10:52
E-Dergi, tüm üyelerin katılımına açıktır.

Bilgi ve deneyimleriniz doğrultusunda yazabileceğiniz konuları belirtirseniz, uygun olanları gelecek sayılarda yayınlanır.

since_1071
05-01-2007, 12:50
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gerçekten harika olmuş. Dergi tasarımı ve içeriğindeki fotoğraflar çok mükemmel. Henüz içeriklerini tam olarak okuyamadım fakat eminimki görsel zenginliği gibi içerdiği yazı ve makalelerde aynı zenginliktedir.

Tekrar bu güzel çalışma için tüm ağaç dostlarına teşekkürler.

Saygı ve selamlarımla.

praecox
05-01-2007, 12:55
Roridula'ya varana kadar önce bir Dionaea'yi ele alaım sonra Phal'lerin bir kaba tozunu alalım derim....

Bu arada roridula ne tohumunu bulabildim nede bitkinin kendisini ... ;)
o resimlerini eklediklerinizin ise şaşkın bakışları sinekden çok sanırım bosai fiyatının üzerindeki değerlerinden olsa gerek. fiyatı... 100 -150 € cıvarı olanlar ise DC kadar :cool:

cengin
05-01-2007, 13:23
Dergiyi tam anlamıyla okumadan bir göz gezdireyim istedim.Çok gururlandım ve heyecanlandım. Dergi çok güzel olmuş emeği geçen herkesin ellerine sağlık...

Onur G. HİTİT
05-01-2007, 18:15
Çok güzel olmuş. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Bu derginin bağlantısını (linkini) kişisel sitemde ve üyesi olduğum forumlarda verebilir miyim?

Saygılarımla...

asc1485
05-01-2007, 18:52
21.yüzyıl insanına özgü bir çalışma olmuş.Çevreci kimlik yaşama geçmiş.kağıt üzerindeki yapıtlardan daha güzel olmuş.Bu dergide emek had safhada.Ellerinize sağlık.Gelecekte tüm dergiler ,gazeteler,kitaplar bu şekilde olacak.Başarılar

Polen
05-01-2007, 20:20
"küresel Isinmaya dur" çiğliği yaşamin Her Alaninda Duyurulmali.
E-dergi Düzenleyicileri Bu Yolda Yönlendirme Yapmaya Başlamalidir.
Tüm Süper Lig Kulüplerine Müracaatla Stadlarda Döviz Asilmali
Anonslar Yapilmali,tezahuratlar Yapilmali.
Tv Proğramlari Düzenleyici Yapimcilari Konu Ile Gündem Oluşturmalilar.
Tüm Oda Başlanliklari,sendikalar Ve Diğer Toplumsal örgütler Bilgilendirilmelidir.

Chewbacca
05-01-2007, 21:00
Çok güzel olmuş. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Bu derginin bağlantısını (linkini) kişisel sitemde ve üyesi olduğum forumlarda verebilir miyim?

Saygılarımla...

İstediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Onur G. HİTİT
05-01-2007, 22:44
Teşekkür ederim.

Saygılarımla...

daphne
05-01-2007, 22:59
Kapak harika... Kim çekti o resmi? Kim seçti? (elinize saylık)
En alakamı çeken "piller" konusu oldu. Fakat bizim mahallede (mahalimizde) "atık pil toplama kutusu" yok. Aldığım bütün pilleri markete geri mi götüreyim? (Aslında genelde şarjlı pil kullanıyorum, fakat zor durumda kaldığım bir keresinde dijital fotoğraf makinesi için alkaline pil almıştım. "elli tane çekmezse geri getireceğim" demiştim amcaya. Demek ki makul ve bilimsel bir yöntemmiş satılan yere pil götürmek. Ama ben bitti diye değil, çok erken bitti diye götürmeyi planlıyordum. O piller şimdi işyerinde dolabımın üstünde duruyor. O dükkanın yerini bulmam mümkün değil... Gece gece çok düşünmek zorunda kaldım şimdi... Olmaz ki!)

Erguvan Muhibbi
05-01-2007, 23:12
Dergi güzel olmuş kutlarım.
Bası yazılar okunmuyor. Farkındasınızdır.
Zemin Problemini çözmeniz lazım.
Nasıl çözersiniz bilemem.
Katkısı olan tüm dostlara tebrikler.

anilozer112
05-01-2007, 23:17
Bazı küçük sorunlar var.Ama güzel olmuş.Katkıda bulunalara teşekkür.
Arkadaşlar bu proje için baya emek verilmiş.Lütfen değerli yorumlarınızı yazınız.

Vildan Sönmez
05-01-2007, 23:25
Dergimizin ilk sayısı olmasına rağmen çok başarılı.Verilen emeğe değmiş.Arkadaşlarımızı kutluyorum.Benim de Daphne arkadaşımız gibi diğer hayati konuların yanında atık piller dikkatimi çekti.Hayata geçirilmesi en kolay gibi görünüyor.Ama Küçükçekmece'de atık pil kutusunu bırakın,şişeleri ayrıca toplayıp atabileceğimiz cam atıklar için bile çöp kutusu göremiyorum.

hattori hanzo
06-01-2007, 00:35
Görünce şaşırdım...
Birdenbire, karşımda, henüz birinci sayısı olmasına rağmen hiç de ham olmayan bir eser görünce sevindim ve takdir ettim. (Belki forumda daha evvel bahsi geçti de ben denk gelmedim!)
Zengin içerikli, etraflıca düşünülmüş bu güzel projenin devamını dilerim!
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum!
(Bu arada, şayet yapılabiliyorsa, bilgisayara indirebileceğimiz pdf versiyonu da olsa hoş olurdu.)

Chewbacca
06-01-2007, 01:27
Zor beğenen bir arkadaşıma derginin linkini göndermiştim, aslına bakarsanız birazda korka korka...

Mail geldi biraz önce, paylaşayım dedim...

"Abi dergiyi cok begendim. Linux ve Firefox uzerinde okunabilen bir dergi yaptiginiz icin de ayrica tesekkur ederim; IE bagimlisi siteler cok
canimi sikiyor. Bilhassa Omer Madra cok saygi duydugum bir insan, yazisi
cok isabetli olmus.

Derginin sakin ve huzurlu yapisi cok guzel. Bakmaya doyamiyor insan.

Guzel calismalarinizin devami dilegiyle..."

GÖKHAN BOZKURT
06-01-2007, 01:41
Dergiyi inceledim, yıllar önce (1997) baktığım National Geographıc cd'sinin aynısını, bir gün üye olacağım Ağaçlar Net isimli Türk yapımı sitede göreceğim hiç akılma gelmemişti. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.
Bilhassa, Mine PAKKANER hanımın mantarlar konusunda verdiği bilgiler de ayrıca hoşuma gitti. Kalın sağlıcakla.

turunç
06-01-2007, 02:58
Dergiyi detaylı bir şekilde inceleme fırsatım oldu sonunda. Gerçekten bizim dergi diye söylemiyorum, çok beğendim. Böyle bir çalışma güzel bir süpriz oldu bizler için. Katkısı olan herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Ali Hocam; dergide resminizi gördüm, çok mutlu oldum. Tüm iletilerinizde resimlerden sadece elinizi görüyorduk. Tarzınız ve insanlara karşı sabırlı ve şefkatli yaklaşımınız dolayısıyla tam da aklımdaki gibisiniz.:) Babacan, nazik ve saygıdeğer görünüyorsunuz. Bu eşleşme beni bu sebeple mutlu etti. Teşekkür ederim çalışmalarınız ve bilginizi bıkmadan bizimle paylaştığınız için.

Küresel ısınma ve atık pillerin toplanması konusunu işlediğiniz için Oğlum ve ailem adına saygılarımı sunar, çalışmalarınızın devamını ve yaptığınız çağrının tüm vatandaşlarımıza ulaşmasını dilerim...

Derginin çıkış masalını ne zaman dinleyeceğiz acaba? Merakla bekliyor olacağım:) Sevgiler...

malina
06-01-2007, 12:07
Merhaba,

05 / Ocak / 2007 tarihli "dergi" konulu mail´inizi okudum. Ve şunları yazma ihtiyacı hissettim. Bu satırlar sizi hedef alıyor değil. Fakat ortada olan bazı şeylerin dinamiğindeki çarpıklıkları ele almayı hedefledim:

Anadolu coğrafyasındaki son otuz yıl içinde çok şey söylendi. Söylenenlerin bir kısmı da, tabi ki, tabiatın tüketilişi üstüneydi.
Fakat söylenenler, gerçeğin saf hallerini ortaya koyabilmekten uzak kaldı. Çünkü söylenenlerin zaten büyük bir kısmı gerçeği ortaya sermeye değil, gerçeği maskeleyebilmeye dönüktü.
Bu temel özellik, gezegen tabiatının yokoluşuna dönük olarak söylenmiş olan şeylerde de tabi ki baştan aşağı hakim oldu.

Böyle olunca, "DİYAR"da hayatın insan kavrayışına sırıtan "merkez tema"sı, bu konuyu idealist bakışın elinden alabilmiş ve konuda da ön planda / bayraktar olabilmiş görünmek amacıyla, ("gezegen tabiatının yokoluşu" konusuna) ister istemez el atmak zorunda kaldı. Bu ise, kâh, hayatın kendiliğinden vasıfları, kâh, bunların ideoloji sınıfına aktarılma gayretleri neticesinde türetilmiş bir "çevre" temasının, hem de çoğu zaman olduğu gibi, "hazırdan" / ithal edilmek suretiyle benimsenmesini ortaya çıkardı.

Halbuki ithal tema da zaten 1945´te kurulmuş global statukonun insan varlığı ve düşüncesi karşısında esasen ezelden beri varolan "negatif irade"den güya kavram düzeyine çıkarttığı bir şeydir. Ki, bunun USA veya bugün varolmayan SSCB yorumları arasında pek de fark yoktur. Her ikisinde de esas olan, gezegen tabiatının bu tabiatı tüketerek varlıklarını kanserleştirmiş "sosyal mücavirler" içinden yorumlanmasıdır. Yani, dünya tabiatının bir hammadde deposu olarak kullanılması ve bunun normal gösterilmesi...

Gezegen tabiatı içinde arsız urlar durumuna gelmiş sosyal mücavirler ve bunların jeostratejik bir topoloji içindeki sınırlanmalarıyla adlarına "ülke "denen halleri, elbette, varolan dökümün karakterinin belirlenmesinde etkili olmaktadır.

Yani, bilim, insan´ın değil, rejimin / rejimlerin elindedir.

Bu ise, rejimlerin ana dizgisinde yeralan akademik yapıların "ana amaç (gerçeğin ortaya konmasını onu maskelemek suretiyle engellemek)" doğrultusunda çabalayan cübbeli "memur" güruhlarından ibaret olmalarını açıklar. Yani, dünya yüzeyinde hayatın, "sosyal mücavir / devlet ve rejim" şeklinde yapılanan temel yapılanışları bütününden aşılamadığı müddetçe "bilim" kavramının sürekli olarak hayatın güdümünde kalacağı çok açıktır.

Bu tesbit ardından temenni edilmesi kaçınılmaz olarak ortaya çıkan ve insanın gezegen yüzeyindeki ezeli ümidi "büyük devrim"e, peşin bir şekilde "ütopya" denilmesi de yine aynı güdümün sonucudur. Halbuki insanın tüketilmesi mümkün olmayan bu ümidini tıpkı "çevre" lafında olduğu gibi sahte bir şekilde "maske" olarak onca zaman kullanmış olanlar da onlardan başkası değildi. İnsanın yükselişinin durdurulması ardından, hayat, gezegen yüzeyinde engizisyonunu antik dönem öncesi çağlarında olduğundan farksız şekilde güçlendirmeyi başardı -ki, buna modernite denir-. Son yüzelli yıldır bayraktarlık salatası olarak kullanılmış devrim maskesi de elbette pandomim tiyatrosunun senaryosundan çıkarıldı. Şimdi hayatın çatısı böylesine güçlendirilince onun yerini -ideolojiler öldü- cümlesi aldı. Seri imalat bu yönde sürdürüldü. Halbuki konunun içyüzü çok açık: İnsan yaşantılarını çöl çekirgelerinin yaşantılarından farklı kılmayı sağlayacak o "büyük devrim" hayali gerçekleştirilemediği ve mücavir çekirgelerin "hayatı arkalarına almak suretiyle" insanı "eşek" yerine koymayı başarma iradeleri kırılıp parçalanamadığı müddetçe gezegen tabiatı yokolmaya devam edecektir...

Burada insan´ın dişil / sosyal koza altında, gezegen tabiatının ise kozanın ötesinde tüketilen bir hammadde deposu olarak tükenişlerinin parallellik arzetmeleri tesadüf olmayıp, insan kavrayışına çivi gibi çakılan gerçeğin ta kendisidir.

Gezegen tabiatı üzerine kafa yoran insanın asıl meselesi, "bilimin hayatın dişil / sosyal / oligarşik engizisyonundan kurtarılamaması" şeklindeki kök meseleden beslenmektedir.

Dünya tabiatının kurtuluşu, esasen, tahmin edilebileceğinin çok ötesinde ve böylesine derinlemesine "temel mesele"ye yaslanmaktadır.

Yani, aslında, tabiatla birlikte insan varoluş ve kavrayışına da açık vermez hale gelmiş olup, felsefi bakış altında baştan itibaren "hayat" kavramı ile ifade edilen bu şey böyle devam ettiği müddetçe, sosyal mücavir urları içinde tabiata yabancılaşıp dişileşmiş ve bir predator´u da olmaması sayesinde böylesine gemi azıya alabilmiş bu azılı nüfus üretme çiftliklerinin bizzat "tabiat" eliyle" yokolmaları kaçınılmaz görünüyor.

Bu tesbit karşısında, modernitenin, "sürdürülebilir yaşam" saçmalığına daha fazla sığınabilme şansı hiç kalmamıştır. Çünkü bu güne kadar kendi içindeki insan´ın haykırışını bastırabilmek için bütün imkanlarını seferber eden bu şeyin artık tabiatın katledilmiş olmasına dair gerçeği bastırabilme imkanı bulunmamaktadır. Yani, insan ölüyor ve kahrolmuş halde mezara gönderiliyordu. Sorun yoktu. Çünkü geride ondan bir sürü vardı.

Halbuki "tabiat" bir tane. Ve öldüğünde başkası olmayacak...

Gezegen tabiatı, sorumsuzluk karşısında aslında fazlasıyla sabretmiştir. Fakat artık düğmeye basma zamanı gelmiş bulunuyor.

Şu bakımdan içim rahat: Dünya, muhtemelen galakside (hatta belki de koca evrende) başka hiçbir yerde olmayan bir miktarda su varlığına sahip. Yani, predator´u olmayan bu nüfus üretme çiftliklerinin hunhar talanı dahi bu gezegeni bir Venüs ya da Ay´a çevirmeye yetmeyecektir. Yani, dünya, bütün canlı tabiatını kaybetse dahi, bu okyanusları varken, temel "jeolojik tükeniş" dalgalanmalarına asla girmeyecektir. Bence dünya (veya evrendeki diğer bir gezegen) için önemli olan da budur.

Acizane, eskiden dünya okyanuslarının "atmosferin gördüğü büyük tahribat yüzünden" birkaç bin yıl içinde uzaya uçabileceğini ve dünyanın jeolojik bir tükenmişlik haline düşeceğini tahmin etmekte idim. Fakat son yıllarda bu kanaatim zayıfladı. Hayır, bu okyanusları varken bu gezegen, dişil / sosyal bir hayat halindeki varlığını idameyi "kendini reddetmek"te gören bu soyun elinden tükenmeyecektir.

Şu aşamada önemli olan, 1945 miladı ardından gezegen yüzeyinde zaferini ilan etmiş "dişil / sosyal nüfus üretme çiftliği" merkeziyetinin dünya tabiatının talanında baş sorumlu olduğunu görüp görmediğidir. Ki, hiç de görmüşe benzemiyor. Çünkü hayat ağacının en temel kuralı, binilen dalın kesilmeyeceğidir. Mesele, 1. dünya - 3. dünya meselesi de değildir. Çünkü 3. dünya zaten 1. dünyanın periferi durumundadır (yani, 1. dünyanın, GSM aletleri ve petrole her yıl düzinelerce milyar $ ödeyen bir 3. dünya hapishane sistemini haritadan silmesi hiç mantıklı değildir. Ta ki, çöplük dağ olup hafriyat makinalarınca ezilip preslenemez oluncaya kadar. O zaman ise bir termonükleer bomba ile çöplüğü havaya uçurmayı deneyebilirler. O zaman, "misket bombaları"nın kitle imha silahı olmakla uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığı emekli general takımınca dahi, net bir şekilde anlaşılır).

İtiraf etmeliyim ki, düşüncem ve ona esas teşkil eden antropoid düğümleri, kimi zaman, üretimi çoktan durmuş fakat kuş uçmaz kervan geçmez kimi yerlerdeki eczanelerde tek tük kalmış ilaçlara benzetirim. Aksi takdirde 1945 sonrasında düşünceyi ayakta tutabilmek elbette mümkün olamazdı. Yani, bu 3. dünya diyarındaki yerel izolasyonun / mahkumiyetin bu acizane Anadolu filozofuna tek faydası bu olmuş olmalı: İnsan sözkonusu olduğunda insan gibi, tabiat sözkonusu olduğunda ise "tabiatın cephesinden" düşünebilmek... Fakat bu 1945 sonrası köy veya metropolitan, fakat herhalikarda "kanser" sosyal mücavirinin yezidi çemberi içinden (böyle) düşünebilmek tabi ki imkansız.

"Olup biten" herzaman ortadadır ve bu yüzden daima farkında olunur. Önemli olan, olup bitenin altında neler olduğunu ortaya serip gerçeğin maskelerini düşürebilmektir. Felsefi bakışı, üniversite kampüsleri içinden baronluk maaşlarına talim ederek dillerinden özellikle 3. dünya çöplüklerinde hiç düşürmedikleri ve "bilim -sel" denen şeyden farklı kılan da budur: Filozof / Felsefi bakış, hayata yalakalanma ahlaksızlığına düşmez...
(1945 sonrasında felsefe´nin matbaada sahtesinin basılması gayretleri ve bu becerilemeyince veya buna toptan gerek kalmadığı dürtüsü ağır bastığında peydah olan, onu "yok" saymak tutumlarının ardında da elbette filozofun ahlakına duyulan sinsi tepki vardır).

Fakat, gezegen tabiatı böylesine mahvedilmiş durumdayken hâlâ mücavirin "hümanizm" tekrarlarını sahnelemeye çalışmaları ne kadar da anlamsız kalıyor. Bunları zapping´lemekten ruhum yoruldu. Fakat fikir müşterisi olmayan aynı tiyatro (hayatın yerel dişil / sosyal cep tiyatrosu), sırf kaba kuvvet ve akşam olmasını iple çeken "nüfus artırma özlemi" sayesinde ülke paketlerinde oynanmaya devam ediliyor.

"Sürdürülebilir yaşam"...

Nasıl ve nereye kadar sürdürülebileceğini gerçekten merak ediyorum...

Not:
1- 2005´te size "tavsiye üzerine" üye olmuş ve göndermiş olduğunuz hatırlatma mail´ine kadar da sizi unutmuş "Ormancı" adlı bu üyeniz, kırk yıllık ömrünün yirmi yılını dünya tabiatını hem reel, hem de kavram düzeyinde anlayabilmek ve fakat daha önemlisi, bu anlayışını yazıya dökebilmek için "savaşmış" biridir. Şundan emin olmalısınız ki, bu savaş, adam gibi bir coğrafya duygusu ve buradan destek alacak bir coğrafya veri tabanı (tematik olarak, mesela ciddi ve detaylı bir hassasiyet / tükeniş verisi) dahi olmayan bir 3. dünya diyarında birilerince yamaçlara sürülen gönüllü fakat aynı zamanda biraz da şapşal, modernite taklitçisi "mücavir alan ameleleri"nin ağaç dikme / tohum ekme faaliyetinden çok daha sağlam ve köklü bir zemine sahiptir.

2- Arzu ederseniz bu yazıyı yayınlayabilirsiniz.

Gelen maili buraya ekliyorum...

ortanca
06-01-2007, 12:46
yani yukarıdaki yazının son paragrafında ki yazılana göre
:mad: ben şimdi coğrafya duygusu olmayan,
gönüllü fakat aynı zamanda biraz da şapşal, modernite taklitçisi "mücavir alan ameleleri"nin ağaç dikme / tohum ekme faaliyetinde bulunan kişilerinden birimi oluyorum?

doğrumu anlamışım? umarım yanlış anlamışımdır..

praecox
06-01-2007, 14:02
Bense hiç bir şey anlamadım. esasen anlamak istemedim uzun uzadıya ciddiye alıp aklımı yatırıp okuma isteği de göremeden bu satırları yazdım.
Pseudo-aklileştirmiş muhalif olmaya çalışan ancak hiç de açık yüreklilikle söylemek istediğini yazamamış maskeler ardında "tema"sı kaybolmuş bir zat sanırım.
Bence öenmsiz. kesin açık ve net olsa idi okumayı anlamayı denerdim.
Aklımda kaldığı bir satırda tabiatın tamamı ile yok olacaktır gibilerden bir şeyler yazmış ki o da bana "dinozor"ların da böyle düşüne bileceği fikrini uyandırdı.
vallahi de yazılanlardan bir şey anlamadım bazı imalar var ancak bana fazla dolaylı gibi geldi. Adeta kafe falında telveye bakıp da istediğini görmek yorumlamak gibi bir şey...
Birileri bana açıklasın bu yazıyı lütfen.

turunç
06-01-2007, 14:24
Ben de kendimi tek anlamayan sanıyordum. Türkçe mi değişmiş ben mi türkçe bilmiyorum dedim kendi kendime. Sanırım anlatımda düşüklük var o yüzden anlaşılmıyor.

oktars
06-01-2007, 14:57
Yalnız olmadığıma sevindim :)

malina
06-01-2007, 16:27
Arada bilmiyor olabileceğiniz bazı kelimeler olsa bile, (ki benim var) yazının bütünü bir şeyler söylüyor...

Hiç anlamamış olmanızı da ben anlamadım :)

Çok kısa özetliyeyim:

Doğanın içine edenler, şimdi doğa korumacı kesildi.
"İnsan" insan yerine koymayan, doğayı da sadece hammadde deposu olarak görenler, doğanın katledilişinin gizlenebilecek tarafı kalmayınca birşeyler deme zorunda kaldılar.

Bunu yaparken genel olarak yapıldığı gibi "ithal fikirler" kullanılıyor.
Ama edilen lafların içi boş ve içten değiller; tavırlarında hiç bir değişiklik yok. Doğanın mahvedilmesinin önüne geçecek bilimsel bilgi üretecek olanlar, rejimin bir parçası konumunda.

Dünya belki insanlar için yaşanır yer olmaktan çıkacak ama dünyanın kendi mahvolmayacak. Çünkü "hayat" için gerekli olan su, yeryüzünde var olmaya devam edecek. Başka bir hayat kurulacak...

Yani yazının bir bölümünde, bizim sitenin, agaclar.net'in sloganı olan cümlemizi açıklayarak yazmış :)

Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz :)

Hal böyleyken, derda deva olmaz bir film sahnelenip duruyor...

Allah sonumuzu hayreyleye :)

Selahattin Yılmaz
06-01-2007, 18:28
Not:
...hatırlatma mail´ine kadar da sizi unutmuş "Ormancı" adlı bu üyeniz, kırk yıllık ömrünün yirmi yılını dünya tabiatını hem reel, hem de kavram düzeyinde anlayabilmek ve fakat daha önemlisi, bu anlayışını yazıya dökebilmek için "savaşmış" biridir. Şundan emin olmalısınız ki, bu savaş, adam gibi bir coğrafya duygusu ve buradan destek alacak bir coğrafya veri tabanı (tematik olarak, mesela ciddi ve detaylı bir hassasiyet / tükeniş verisi) dahi olmayan bir 3. dünya diyarında birilerince yamaçlara sürülen gönüllü fakat aynı zamanda biraz da şapşal, modernite taklitçisi "mücavir alan ameleleri"nin ağaç dikme / tohum ekme faaliyetinden çok daha sağlam ve köklü bir zemine sahiptir
;) :p ;)

Ormancımız 20 yıldır iyi savaşmış ama "dünya tabiatını hem reel, hem de kavram düzeyinde anlayabilmek" bir yana söylediği halde "modernite taklitçisi "mücavir alan ameleleri"nin ağaç dikme / tohum ekme faaliyetinden çok daha sağlam ve köklü bir zemine sahip" olmaktan kurtulamamış, anladığı şeyle olduğu şeyi eleştirmekte bulabilmiş bir kişi. Bu şahıs bırakın anlamayı ağacı yaşayamamış, yeşili anlayamamış ve bitkiyi kendi ruhsuzluğuyla görememiş bile. Anlatmak istediğiyse sadece demagoji, felsefe ve sosyoloji ha birde beton edebiyatı kokuyor...

Ama yine de bu yazıyı saklayın söylediklerindeki doğruluklar ideolojilerin ve anlaşılmaz ve hem çok şeyle az ifade edilebilen ifade edebilen güçlü edebi dönemler geniş kabul gördüğü zamanlarda belki anlaşılabilir.

Şule
06-01-2007, 21:34
Çok güzel bir dergi olmuş. Emek verenlerin ellerine, dillerine, gönüllerine sağlık. Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle de bonsai bölümünü.. Sanırım, bir dahaki sayıda bonsai nedir konusuna değinilecektir. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Belli bir plan var mı konu ya da bölümlerde sitede olduğu gibi?

turunç
07-01-2007, 00:32
Arada bilmiyor olabileceğiniz bazı kelimeler olsa bile, (ki benim var) yazının bütünü bir şeyler söylüyor...

Hiç anlamamış olmanızı da ben anlamadım :)

Çok kısa özetliyeyim:

Doğanın içine edenler, şimdi doğa korumacı kesildi.
"İnsan" insan yerine koymayan, doğayı da sadece hammadde deposu olarak görenler, doğanın katledilişinin gizlenebilecek tarafı kalmayınca birşeyler deme zorunda kaldılar.

Bunu yaparken genel olarak yapıldığı gibi "ithal fikirler" kullanılıyor.
Ama edilen lafların içi boş ve içten değiller; tavırlarında hiç bir değişiklik yok. Doğanın mahvedilmesinin önüne geçecek bilimsel bilgi üretecek olanlar, rejimin bir parçası konumunda.

Dünya belki insanlar için yaşanır yer olmaktan çıkacak ama dünyanın kendi mahvolmayacak. Çünkü "hayat" için gerekli olan su, yeryüzünde var olmaya devam edecek. Başka bir hayat kurulacak...

Yani yazının bir bölümünde, bizim sitenin, agaclar.net'in sloganı olan cümlemizi açıklayarak yazmış :)

Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz :)

Hal böyleyken, derda deva olmaz bir film sahnelenip duruyor...

Allah sonumuzu hayreyleye :)

Sayın Malina çok iyimser birisiniz. Bence bu yazılanlardan yazdığınız özet çıkmıyor. Evirip çevirip okudum ve beni sıkan şeyin aslında; yazıda okuyana bir mesaj vermediğini, eleştiri yapıldığını, fakat bu eleştiri de de genel geçer, dolambaçlı davranıldığını, kayda değer bir içeriği olmadığnıı, doğayı korumak adına yapılan çalışmaları aşağıladığını ve hatta doğayı korumak için çalışan insanları ve bilim insanlarını da şapşal diyerek aşağıladığını tespit ettim. Bu durumda, bu yazıyla vakit harcamanın anlamsızlığını ve yazının laf salatası şeklinde sunuluşunu protesto ediyorum. Saygılarımla... Ümit sezer...

TaFLaN
07-01-2007, 05:56
eeeE-Dergi dediğin, böyle olur.:)
Vallahi dediğiniz gibi yükleme de hemen, hemen hiç beklemedim. Bendemi bir gariplik var anlamadım. Bu arada e-dergi gerçekten güzel olmuş. Hazırlık aşamasında, emeği geçen herkeze tek, tek teşekkür ederim. Dergimi olsun, katologmu, takvim mi, kitap mı derken, yine süprizi e-dergiyle yaptınız. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. İnanıyorumki, her şey çok güzel olacak.
Bilmem farkındamısınız, e-dergi bu zamana kadar yapılması planlanan hayallerimizin. Çok güzel bir tohumu. Bu tohumun hızlı ve dallı budaklı olarak büyüyeceğini düşünüyorum. Ve bu beni gerçekten heyecanlandırıyor. Tekrar ellerinize sağlık.

titan
07-01-2007, 18:16
Bence harika bir dergi olmuş. Katkıda bulunan bütün herkesin ellerine sağlık.

arb73
07-01-2007, 23:14
Emeği geçen herkesi kutluyorum gerçekten iyi olmuş.

anilozer112
08-01-2007, 01:22
Örnek alınması gereken bir dergi.Diğer sayıları sabırsızlıkla bekliyorum.
Sloganımız;Eeeee-Dergi dediğin böyle olur.

ŞÜKRAN
08-01-2007, 07:30
Uzun zamandır siteye uğrayamıyordum.
e-dergi çok güzel olmuş.
Benim için süpriz oldu.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
inşallah detaylı inceleme fırsatıda bulacağım.

gubse
08-01-2007, 09:13
Çok güzel bir dergi olmuş ellerinize sağlık. Bizlerinde katkısı olabilecekmiş, bu da sevindirici :) Resimler süper, Photoshop denemesi çok anlamlı olmuş. Emiğinize, yüreğinize sağlık. Bütün arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum bu güzelliği izninizle. Sevgilerimle....

Mine Pakkaner
08-01-2007, 09:16
Sağolun, herkesle paylaşmanız bizi çok memnun eder. :)

merih
08-01-2007, 16:34
Sizi canı gönülden kutluyorum. Bu sanal bir dergi mi olacak yoksa elimize alabilecekmiyiz? Başarılarınızın devamını diliyorum. Saygılar

Mine Pakkaner
08-01-2007, 16:51
Merih sağolun. Bizi şevklendirdiniz. Şimdilik dergimiz sanal , ileride ne olur bilemeyiz elbette :)

Chewbacca
08-01-2007, 18:47
Bu akşam üstü, Ankara Vatan Computer e yolum düştü. Amacım, laptop için bir Wi-Fi kart almaktı... Sağda solda gezinirkeni bir sürü pc ve laptop gördüm, teşhir için açık duran..

Biraz merak yüzünden, biraz da muzurluk yüzünden bir kaç tanesini kurcaladım... Hemen hepsinin internet bağlantısı olduğunu fark edince başladı bir kaşıntı...

Bütün arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Acaba ben de paylaşsam mı? arkadaşlarla E-dergiyi dedim...

Ve başladım adresi yazıp sayfayı büyütmeye...

Tahmin ederim, Vatan Computer bir proxy sunucusu üstünden çalışıyor, ilk ili pc den sonra diğerlerinde dergi çok hızlı açılmaya başladı çünki...

Reklamın iyisi kötüsü olmaz... Biz toplu reklam verdik..

Bu arada eylemlerim devam edecek... :D :D :D

eskimo
10-01-2007, 13:47
çok güzel olmuş, parmaklarınıza ve aklınıza sağlık.
Gerçek dergi gibi olmuş,tek farkı yatarak okunmuyor :)))

cnagos
11-01-2007, 18:29
dergi gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık. tüm ekibe ve katkıda bulunan herkese kendi adıma teşekkürü bir borç bildim. ben kitabı kokusunu duyarak okumayı sever bu yüzden ekran yazılarından mümkün olduğunca uzak dururum zira tat vermez. ancak bu sefer gözlerim oldukça acımasına rağmen sayfaları çevirmekten alı koyamadım kendimi. sadece bonzai yazınızı esefle es geçtim diyebilirim. bir çok insanın aksine bonzai bana huzur vermez. bir canlının doğasıyla oynanıp zorla küçük kalmaya itilmesi, önüne büyüme setleri çekilmesi hem de bunun sırf bizim zevkimizden kaynaklanması beni çok rahatsız eder.
ancak derginizin konu seçimleri, sunumları, dizaynı hakkında hele hele duygusallığı hakkında tek acı söz edemem; herşeyiyle mükemmel olmuş. tekrar ellerinize, yüreklerinize sağlık.

nihal_es
11-01-2007, 20:34
Dergi çok güzel olmuş! Resimler ve yazılar harika! Hazırlayanlara teşekkür ediyorum, elinize sağlık.

malina
11-01-2007, 20:41
cnagos, beğenmene sevindim ama burada yeni bir bonsai tartışmasına neden olmazsan sevinirim.

Beğenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Derginin duyurulmasına katkıda bulunucağınızı düşünüyorum :)

copur 09
12-01-2007, 07:06
Ellerinize sağlık dergi çok güzel olmuş. Neredeyse parmaklarımın ucunu ıslatarak sayfaları çevirecektim. Bir arı üreticisi olarak arıcılıkla ilgili her mevsim için nektarlı bitkiler konusunun işlenmesini istiyorum. Saygılarımla

aysemelike
12-01-2007, 09:31
E-derginizi bu sabah gördüm ve okudum. Çok güzel olduğunu düşünüyorum. Konu çeşitliliği doğaya çeşitli yönden bakan insanların bu dergide bulabilecekleri bir şeyler olabileceğini gösteriyor. Basılı dergi ve kitaplar insana bazen okuma anlamında daha bir keyif verse de en azından ormanları, ağaçları koruma anlamında elektronik ortamda olması bir avantaj.
Çalışmalarınızın devamında başarılar dilerim.

Yanlız dergi ile ilgili ilk yazıyı yazan kişinin kim olduğunu merak ettim. Biraz karmaşık gelse de çok ilginç ve okunası bir yazı idi....
Selamlarımla...
Melike

Müjgan
12-01-2007, 10:48
Aysemelike hoşgeldiniz. Profilinize baktım, tıp doktoru olduğunuzu görünce aşağıdaki linki vermeyi düşündüm :)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2483 (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2483)

lerdemir
13-01-2007, 02:45
1-1,5 aydır kişisel bazı sıkıntılar nedeniyle aktif olarak katılamadığım çok sevgili foruma merhaba. Çalışmalara fiilen iştirak edemedi isem de, ruh halimin elverdiği ölçüde katkıda bulunmak adına ilgilenenlere görüşlerimi aşağıda sunarım:

Dergi az önce açıldı ve hemen adım adım giderek gördüğümü ve aklıma geleni anında yazacağım:

- Kapak beni etkiledi; fotoğrafa bayıldım, fotoğrafı çok beğendim. Kesin malina photoshop ile üstünde oynamıştır bir sürü efekt katmıştır zaten harikulade olan bu kareye.

- Sağ üst köşedeki LOGOdaki e işaretinin dokusunu çok anlamlı ve başarılı buldum. Toprak hissi verdi bana. Çok başarılı olmuş. Logo tasarımındaki bu fikir çok hoşuma gitti; ancak logonun bütününde "dergi" ibaresinin fontu ve rengi ve de konumlanması "e"deki doygunluğu vermedi. Üzerinde çalışılabilir olduğunu düşünüyorum.
"
- Bir de sanki kapağın en üst kısmındaki yeşil bantta, sol köşedeki agaclar.net figürü ile sağ köşedeki dergi logosu arasındaki "boşluk" "çok fazla" olmuş gibi geldi bir an.

- Sol üst köşedeki kırmızı soru işareti de ne ola ki dedim ve tıkladım. Tabii hemen anladım :p

- Allahım!! Fareyi sağ sayfanın sağ alt köşesine ilerlettiimdeki sayfa açma hareketine bayıldım... Ne hoş bir animasyon. Aklınıza sağlık.

İlk sayfayı çevirdim, bakalım neler olacak...

- "Başlarken" yazısının bulunduğu sayfanın dokusunu çok sevdim. Düşünenlere teşekkürler. Doğal, sade bir etki veriyor. Forumun ruhunu yansıtıyor sanki.

- Aman ne güzel bir ısınma efekti o öyle!? Cayır cayır yakmışsınız ortalığı. Sudaki zavallı balıkları da öyle bir yerleştirmişsiniz ki, yüreğimize otursun tehlike hissi diye. Amacına ulaşan bir grafik olmuş bence. Elinize sağlık.

- Şu "aktivist" ifadesi yerine daha bizden bir kelime yerleştirseydik keşke (Küresel ısınma yazısı).

- Bence yazıları baskıya vermeden önce daha bir denetlemek ya da editöre ve/veya redaktöre emanet etmek lazım. Ben olsam, "Küresel Isınma olgusu konusunda dikkat çekmek" ifadesini kullandırmazdım. -Lütfen yanlış anlamayın, katkıda bulunmak adına gördüklerimi, görür görmez yazıyorum. NOT: "Eleştirmek kolay, öyle oturduğun yerden" demeyin; bahsettiğim kontrolü baskı öncesinde ben yaparım isterseniz. Yazıları edit ve redakte edebilirim.

- Vurucu mesajın ayrıca vurgulanması çok başarılı olmuş, tam "dergice"... "Türkiye, acil olarak sera gazı emisyon hacmi envanterini çıkarmalı ve Kyoto Protokolü'nü imzalamalıdır" Bu arada sadece meraktan, ülke adına bu protokolü hangi kurum yetkilileri imzalar, yani bu mesajın çağrı yaptığı merciiye ulaşması için dergiyi ya da bu yazıyı nereye ulaştırmalıyız?

- yazının devamındaki "Çözüm Var" bölümünü çok sevdim, hep eleştirip çıkış yolu göstermekten uzak nice yazılara nispet yapmış Mine Hn. Eline sağlık.

- Allaahımm!! Hep böyle VURUCU mu olacak fotoğraf ve grafikler?! Çarkların dişleri arasına nasıl da muntazam yerleştirilmiş o zavallı masum çiçek! Bu kadar mı sert verilir mesaj? Helal. Süper fotoğraf. Çekene de (Şafak Tortu) seçene de teşekkürler.
NOT: Bu fotoğrafın altında imza görünce, bir an, kapaktaki fotoya ilişkin niye imza koymadık acaba dedim... Ama sonra geri dönüp baktım ki hemen ilk sayfada künyede yazıyor zaten. Özür :(

- Hocam, haddime değil ama ne kadar aykırı bir ifade olmuş o öyle, "...baldırı çıplak bir çevreci..." Ama yazının devamını okudukça bir okuyucu olarak Ömer Bey'in üslubu, konuya hakimiyeti ve konuya verdiği önem hemen hissediliyor ve tüm bunlar beraber değerlendirince yazıda bütünlük ve uyum olduğunu düşünüyorum. Ömer Bey'e de teşekkürler, emeklerine sağlık.

- Bu arada Kyoto Protokolü muhatabı sorum ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'nın cevap olabileceğine dair bir izlenim edindim Ömer Hoca'nın yazısından.

- Başlık ile bu kadar mı bütünleşir bir fotoğraf?!
Trakya'nın yalnız ağaçları... Yine çok güzel bir poz/kare, ama sanki bu fotoğrafta bir netlik sorunu mu var, ya da diğerlerinin aksine temiz değil bu kare sanki, anlamıyorum fotoğraftan ama sade bir okuyucu olarak öyle geldi bana... Ya da benim ekran bozuluyor yavaştan... :p

- Dokunaklı bir romantizm var sanki "Ahlat" yazısında. Çok etkileyici bir hava var yazıda. Ağzına sağlık Hasan Oktar'ın.
"Ahlat Ağacı" şiirinin fonunu çok beğendim.

- Fatih Mehmet Tok'un yazısını okuyunca, "Biz forumda ne kadar da çok şey öğreniyormuşuz meğer" dedim yazıdaki pek çok bilgi tanıdık gelince... Teşekkürler forum. Yazı da kısa net ve bilgilendirici olmuş.

Buradan sonrasını nispeten daha hızlı geçeceim zira çok geç oldu...

- "Ağacın canı acır mı" Harika.

- Tedavi nihayetinde yabanı doğaya iade etme karesine bayıldım... Hele o yüzdeki ifade... Coşku verici.

- "Salıncak" gibi çocuksu, masum, zararsız bir eğlencede bile "Doğaya özen" ne güzel sindirilmiş yazıda. Yazı bu hissi başarı ile vermiş. Hülya Bayrak'ın eline sağlık. Hulusi Dede ne ulvi bir insanmış.

- Ateş Bey'e de çok tehlikeli olup da neredeyse hiç özen göstermediğimiz bir hususa dikkatimizi çektiği için teşekkürler. Onca yoğun işinin arasında evlere kadar kompost, fide vs servisi yaptıran birisinden beklenecek bir hassasiyet tabii ki...

Çok uykum geldi, bundan sonrasına bilahire devam etsek? ;)

Özetle: Bir "ilk sayı" gözü ile bakılamayacak kadar değerli bir çalışma olmuş bence. İşin içine "gönül" katıldığı her halinden belli her sayfada, yazıda. Amatörlükten çok uzak, başarılı bir görüntü var bence sayfalarda... Çok beğendim, çok beğendim... Emeği geçenlerin gönüllerine sağlık.

1 ile 5 arasında puanlama yap deseler, ilk sayımıza "6" verirdim can-ı gönülden.

Gıpta ve "ben de bir parçası olmak isitorum" hissinden ise hiç bahsetmeyeceğim ;)

Bu arada sürçülisan etti isem affola...

malina
13-01-2007, 10:00
Hazırlık ekibindeki arkadaşlar, müjde :)

Yazıları edit ve redakte edebilirim

Ne diyeyim, sağol :)

İşin içinde olmayanlar için anlaşılır gelmese de, grafikle ilgilenirken insan okuyamıyor. (Zamanında yasaklı kitaplar için yargılananlar arasında, matbaanın dizgicisi de varmış. Suç olduğunu bilmiyor musun demiş hakim... Valla demiş ben yazıyorum, okumuyorum. Aynen böyle yani :)

Birkaç yazının düzeltmesini yaptıysam da bu konuda Mine, Backyard ve Aybala daha çok emek harcıyor. Umarız gelecek sayılar daha iyi olacaktır.

Not: Şafak Tortu harika bir adamdır. Çalışmalarını hemen farketmene sevindim. Kapakta, sayfaya yerleştirmek için "crop" dışında Photoshop yoktur. Yazayım dedim :)

Mine Pakkaner
13-01-2007, 23:04
...
- Şu "aktivist" ifadesi yerine daha bizden bir kelime yerleştirseydik keşke (Küresel ısınma yazısı).

Levent Bey bu vesile ile tüm dergi okurlarını bilgilendirelim, bu yazı Küresel Isınma İzmir Çalışma Grubu tarafından yazıldı, tarafımdan dergi için hazırlandı.

Aktivist kelimesi de kendilerine verdikleri isimdir.

Selamlar :)

c.özdemir
13-01-2007, 23:30
Tebrik ederim.Dergi fikri harika.Emeği geçen herkese teşekkür.
Bir gün, hamur kokulu olanı almak dileği ile..

turunç
13-01-2007, 23:39
dergi gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık. tüm ekibe ve katkıda bulunan herkese kendi adıma teşekkürü bir borç bildim. ben kitabı kokusunu duyarak okumayı sever bu yüzden ekran yazılarından mümkün olduğunca uzak dururum zira tat vermez. ancak bu sefer gözlerim oldukça acımasına rağmen sayfaları çevirmekten alı koyamadım kendimi. sadece bonzai yazınızı esefle es geçtim diyebilirim. bir çok insanın aksine bonzai bana huzur vermez. bir canlının doğasıyla oynanıp zorla küçük kalmaya itilmesi, önüne büyüme setleri çekilmesi hem de bunun sırf bizim zevkimizden kaynaklanması beni çok rahatsız eder.
ancak derginizin konu seçimleri, sunumları, dizaynı hakkında hele hele duygusallığı hakkında tek acı söz edemem; herşeyiyle mükemmel olmuş. tekrar ellerinize, yüreklerinize sağlık.

Bu arkadaşımızın şahsi fikridir ve ne beni ne de bonsaiye meraklı kimseyi bağlamaz. Bu sebeple tartışılacak birşey yoktur. Kafeste kuş. akvaryumda balık, hatta saksıda çiçek veya ağaç nasıl yetiştirilirse... Teşekkür ederim. Saygılar hepinize...

Karga
14-01-2007, 02:55
Bu arkadaşımızın şahsi fikridir ve ne beni ne de bonsaiye meraklı kimseyi bağlamaz. Bu sebeple tartışılacak birşey yoktur. Kafeste kuş. akvaryumda balık, hatta saksıda çiçek veya ağaç nasıl yetiştirilirse... Teşekkür ederim. Saygılar hepinize...

Sayın Turunç,

Alıntıladığım yazınızdaki koyu renkli kısma katılmadığımı belirtmek isterim.

Akvaristlikte ( akvaryum sevdalısı ) F0 denilen bir kavram vardır. F0, bir balığın vahşi, yani doğandan yakalanmışı demektir. Bizim beslediğim bir çok balık, balık çiftliği kökenlidir. Hatta, uzak doğudaki bir çok çiftlik, toprağa açılmış çukurlar içerisinde balık yetiştirip, satarlar.

Akvaristler arasında da, F0 ve çiftlik / akvaryum kökenli balık beslenmesi tartışması zaman zaman yapılmaktadır.

Girizgahı biraz uzun tuttuğumun farkındayım. Sadede gelirsek;

Balıkları fanusta beslersek, bu dediğinize katılırım. Lakin, gerekli şartları sağladıktan sonra, yazdıklarınız muallakta kalır. Bilinçli akvaristlikler balıklar için en uygun ortamı hazırlamak için, büyük bir emek sarf ederler.

Fanusta balık beslemeyi tam olarak karşılamasa da; vahşi ( F0 ) bir balığı alıp, akvaryumda beslemeye çalışırsak, yine dediğinize kısmen katılırım.

Bonsai ile akvaryumda balık beslemeyi karşılaştırmak çok iyi olmaz. Aslında karşılaştırabiliriz; lakin, gereksiz tartışmalara yol açabiliriz. Bundan mütevellit, bu konuya girmek istemiyorum.

İSAK forumunda yakın zamanda açılmış bir başlıkta bu konu az - çok tartışılmıştı:

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=50827

İSAK forumlarında daha bu başlık gibi bir çok başlık var.

Maksadım tartışmak değil. Yanlış anlamamanızı rica ederim.

Saygılarımla...

------------------------------------------

Dergi hakkında fikirlerim ise:

Dergiyi - kısmen - okudum. Lakin, bütün yazıları okuduğumu söyleyemem. İlk izlenimim, güzel.

Sürekli yayınları takip ettiğim söylenemez. Lakin, bu dergiyi takip edecekmişim gibi bir his var içimde.

Nice sayılara...

Saygılarımla...

yale
14-01-2007, 03:33
Merhaba Arkadaşlar
Ne güzel olmuş bu dergi işi,Şok geçirdim.Uzun süre sitede yoktum,Çok beğendim.Emeğinize sağlık.Ama bir problem var , Dergiyi okuduk okumasına da parasını ödemedik !.. :p
Bence www.Ağaçlar.net Engüzel meyvesini vermiş,Hemde Kış Ayında,

malina
14-01-2007, 11:29
Dergiyi okuduk okumasına da parasını ödemedik !.. :p

Faturaları adresi gönderiyoruz, senin fatura gelmedi mi? :)

DEVRlM
14-01-2007, 13:01
Harika olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Keşke bende birşeyler yapabilseydim. :(

kürekçi
14-01-2007, 14:34
Harikulade olmuş bir dergi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Görsellik en üst seviyede olmuş. Hele de klarnet ile ilgili sayfada alttan dinleyebildiğimiz müzik çok ayrı bir hava katmış:)

Yalnız bu dergiler aylık değil de haftalık ya da iki haftada bir çıkan türden yapılsa daha iyi olmaz mı? Şimdi diyeceksiniz ki "Sen bir dergi ne kadar zamanda hazırlanıyor, kaç gece uykusuz kalınıyor, ne emekler harcanıyor biliyor musun da konuşuyorsun a be çocuk:mad: !". Benim de cevabım "Dergiye doyum olmadı ki ben ne yapabilirim :(" olacak.

Elleriniz beyniniz dert görmesin, iyi çalışmalar dilerim.

malina
14-01-2007, 15:12
Yalnız bu dergiler aylık değil de haftalık ya da iki haftada bir çıkan türden yapılsa daha iyi olmaz mı?

Aslında olur. Sayfa sayısı biraz azaltılır ve üyeler, bilgi sahibi oldukları konularda yazılar göndererek, dergi yazarları arasına katılır.

Gördüğünüz gibi top sizde :)

kürekçi
14-01-2007, 15:32
Özelinize bir yazı atacağım. Umarım hoşunuza gider ;)

gubse
14-01-2007, 16:42
Merhaba bende e-derginin linkini blog sayfamda yayınlıyorum. Yorumları size iletirim. :) Sevgiler...

MSaygin
14-01-2007, 18:34
Çok güzel bir dergi olmuş, hepinizin eline sağlık :)

Malina'nın isteği üzerine ben de her sayıda bir çizimle katkıda bulunmaya çalışacağım.
Benim önerim, yükleme süresinin az daha uzamasını göze alıp görsellerin kalitesini bir miktar arttırmak.Malina'nın yukarıda da değindiği gibi bu özelleşmiş bir grup ve meraklıların takip ettiği bir dergi.Sürenin az daha artmasını daha kaliteli görsellerle, keyifle okumak için kabul edebiliriz diye düşünüyorum.

Ayrıca derginin exe olarak bilgisayara indirilebilip, internet bağlantısı olmadan da okunabilmesi ve sayfaların altına, köşelere, sayfa çevirmek için köşeye tıklanması gerektiğinin metin olarak da eklenmesinin iyi olacağı düşüncesindeyim, e-dergi kavramı ve çevrilebilir sayfalar herkesin aşina olduğu ortamlar değil.

Çok güzel bir iş başarmışsınız, herkese tebrikler, elinize sağlık.

Chewbacca
14-01-2007, 19:30
süresinin az daha uzamasını göze alıp görsellerin kalitesini bir miktar arttırmak.Malina'nın yukarıda da değindiği gibi bu özelleşmiş bir grup ve meraklıların takip ettiği bir dergi.Sürenin az daha artmasını daha kaliteli görsellerle, keyifle okumak için kabul edebiliriz diye düşünüyorum.

Ayrıca derginin exe olarak bilgisayara indirilebilip, internet bağlantısı olmadan da okunabilmesi ve sayfaların altına, köşelere, sayfa çevirmek için köşeye tıklanması gerektiğinin metin olarak da eklenmesinin iyi olacağı düşüncesindeyim

Görsel kalitesinin çok az arttırılması, dergi sayfa sayısı kadar bir çarpan getirecektir. Bu ise bize kabul edilebilir bir artışın üstünde külfet getirebilir.

Süre olarak birşey vermem mümkün değil ama süre artacaktır.

Ayrıca derginin exe olması, bize her sayı için iki kat yer sorunu demektir. Ortalama 6.5 mb üstünden konuşursak, 12x6.5=78 mb yer demek oluyor... Bir de exe için 78 mb düşünürsek altından kalkılabilecek bir yük gibi gözükmüyor.

Sol üst kısıma bakıldığında küçük bir soru işareti var... Demek oluyor ki, yeterli olmamış... Sanırım Malina bunu çözecektir.

malina
14-01-2007, 21:18
Mehmet sayfa boyutu 880x570 piksel.

Her sayı bu alan sana ait... :)
İster kendin düşünürsün, ister e-dergi bölümünde bir konu açıp, arkadaşlardan önerilerini yazmalarını istersin. Bunlar arasında, aklına yatanlar olursa yararlanırsın...

Chew, yaşayabileceğimiz sorunları yazmış. Elini hiç flasha değdirmemiş biri olarak, bu yaştan sonra bulaşmaya karar verdim. En azından yazıları daha okunaklı hale getirecek denemeler yapacağım (Freehand .swf export işe yarasın bari:) Belki daha kaliteli ve küçük dosyalar elde edebilirim.

Bu aralar ortalarda görünmezsem, kalın bir kitap ve yakın gözlüklerim eşliğinde, ders çalışıyorumdur :)

Chewbacca
14-01-2007, 21:28
Chew, yaşayabileceğimiz sorunları yazmış. Elini hiç flasha değdirmemiş biri olarak, bu yaştan sonra bulaşmaya karar verdim.

Bu aralar ortalarda görünmezsem, kalın bir kitap ve yakın gözlüklerim eşliğinde, ders çalışıyorumdur :)

Heheee yaşasın birisini daha zehirledim...

Kısa bir not flash ile ilgili:

Adamlar basit html desteği vermişler flash içinde. Bu yüzden bir metni olduğu gibi flash içine gömebiliyorsunuz. Fakat font ve punto seçimleri hepsi için oluyor. Bu yüzden görselleri farklı yapıp üstüne text gömmek daha kolay olacak gibi geliyor bana. Bir iki örnek ben de yapacam. Bakalım ne olacak.

malina
14-01-2007, 21:32
Size bir müjde de vereyim :)

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, dergimizde yer almayı kabul etti...

c.özdemir
14-01-2007, 22:00
9 yani ,2 acizane,1 arzu ederseniz ile tamamlanmış,Yazanın haberinin bile olup olmadığı bilinmez yorumların altına sıralandığı bir yazı.Küçümsemek için söylemedim.ya,
dünya oluşduğundan(yaratıldığından) beri çevre değişmekte.Bir dönem çıplak ,bir dönem su,bir dönem ateş.bir dönem de yeşillik olmuş.E nevar ki; şimdi de değişimler oluyor. küresel ısınma, orman azalması vs..diye diye:Yırtınmanın sonucu değiştirmeyeceği gelişmeler olmaktadır.Dışarda kime sorsan; en az ,senin şikayetlerini ve temennilerini dile getirip,birilerini suçlamakta.Yazıyı yazan da bunu yapmış.Yorumlayan da.Sevgili arkadaşımız unutmuşluğundan -hatırlatma ile - uyanıp ,ilhamın da kuvvetli esmesi ile döktürmüş.(bana da esiyor ama tıs).Hani iyi de döktürmüş.

lerdemir
14-01-2007, 22:39
Helallllll !!!!

Hem malina'ya;

Hem de Turan Hoca'ya...

Dergimize ve camiamıza hayırlı uğurlu olması ve ve bunun daha güçlü yarınlar için sadece bir başlangıç olması dileklerimle...

Mine Pakkaner
15-01-2007, 12:00
Güzel haber buna denir :)

turunç
15-01-2007, 13:11
Çok memnun oldum kendi namıma.:))

gubse
15-01-2007, 14:22
Ben de bir yazı hazırlamak istiyorum kabul ederseniz. Bitkilerden boyar madde elde edilmesiyle alakalı.:) Cevabınızı bekliyorum...

malina
15-01-2007, 14:36
Ben de bir yazı hazırlamak istiyorum kabul ederseniz. Bitkilerden boyar madde elde edilmesiyle alakalı.:) Cevabınızı bekliyorum...

Ben de yazınızı bekliyorum :)

gubse
15-01-2007, 15:13
Hazırladığım gibi yollayacağım. :)

turunç
15-01-2007, 16:40
Akvaristlikte ( akvaryum sevdalısı ) F0 denilen bir kavram vardır. F0, bir balığın vahşi, yani doğandan yakalanmışı demektir. Bizim beslediğim bir çok balık, balık çiftliği kökenlidir. Hatta, uzak doğudaki bir çok çiftlik, toprağa açılmış çukurlar içerisinde balık yetiştirip, satarlar.

Balıkları fanusta beslersek, bu dediğinize katılırım. Lakin, gerekli şartları sağladıktan sonra, yazdıklarınız muallakta kalır. Bilinçli akvaristlikler balıklar için en uygun ortamı hazırlamak için, büyük bir emek sarf ederler.

Fanusta balık beslemeyi tam olarak karşılamasa da; vahşi ( F0 ) bir balığı alıp, akvaryumda beslemeye çalışırsak, yine dediğinize kısmen katılırım.

Tüm söylediklerinize aynen katılıyorum Sayın Karga.
Fidanlıktan alınmış fidanın saksıda yetiştirilmesi = Yetiştirme çiftliklerinden alınmış balıkların akvaryumda yetiştirilmesi.

Koyu renkli yazınıza da can-ı gönülden katılıyorum. Bilinçli bonsaiciler bonsailerini yetiştirebilmek için yıllarca büyük çaba ve emek harcarlar. Normal bir bitkiden çok daha fazla bakım ve ilgi gerektirir. Beni en iyi siz anlarsınız..

Çok teşekkür ederim. Bakış açımızı geliştirmede katkılarınızdan dolayı. Tekrar samimiyetle saygılarımı sunarım.. Ve tüm doğa sever dostlara..

MSaygin
17-01-2007, 10:15
Görsel kalitesinin çok az arttırılması, dergi sayfa sayısı kadar bir çarpan getirecektir. Bu ise bize kabul edilebilir bir artışın üstünde külfet getirebilir.

Süre olarak birşey vermem mümkün değil ama süre artacaktır.

Ayrıca derginin exe olması, bize her sayı için iki kat yer sorunu demektir. Ortalama 6.5 mb üstünden konuşursak, 12x6.5=78 mb yer demek oluyor... Bir de exe için 78 mb düşünürsek altından kalkılabilecek bir yük gibi gözükmüyor.

Sol üst kısıma bakıldığında küçük bir soru işareti var... Demek oluyor ki, yeterli olmamış... Sanırım Malina bunu çözecektir.

merhaba,

Bandwith konusunda sıkıntımız olabileceği aklıma gelmemişti.Peki okumak için koyulan bu versiyon dışında bir yüksek kalite versiyon hazırlanıp, saklamak isteyenler için exe olarak Rapidshare gibi dosya paylaşım sitelerine yüklense, nasıl olur? Bu agaclar.net'e yük getirmeyeceği gibi okuyanlara da kolaylık olur, internet bağlantısı olmadan da istedikleri gibi açıp okuyabilirler.

Bu arada yapılacak çizimler konusunda arkadaşların önerilerini bekliyorum, nasıl bir şeyler yapabiliriz?

Chewbacca
17-01-2007, 10:43
merhaba,

Bandwith konusunda sıkıntımız olabileceği aklıma gelmemişti.Peki okumak için koyulan bu versiyon dışında bir yüksek kalite versiyon hazırlanıp, saklamak isteyenler için exe olarak Rapidshare gibi dosya paylaşım sitelerine yüklense, nasıl olur? Bu agaclar.net'e yük getirmeyeceği gibi okuyanlara da kolaylık olur, internet bağlantısı olmadan da istedikleri gibi açıp okuyabilirler.

Bu yayınladığımızın da kalitesinin pek düşük olmadığını düşünüyorum aslına bakarsanız. İki versiyon hazırlamak malina için külfet olurşurur gibi geliyor bana... Exe yapmak ise hiç sorun değil.

Rapidshare gibi paylaşım sitelerinden nefret ettiğim için hiç aklıma gelmemişti.
Bu yol, site için külfet oluşturmayacaktır. Fakat, yüksek kaliteli versiyonun boyutu hakkında bir fikrim olmadığı için insanların indirmeye ne kadar yanaşacağını da düşünmek lazım diye düşünüyorum.

Bu arada, normal dergi (yani şu anda izlediğiniz dergi) de hard diskinize yazılmakta. Biraz araştırma ile nereye indirildiğini bulmak ve arşivlemek zor olmayacaktır.

Not: Bu dosyayı hard diskiniz de aramak için, "ocak07" (tırnaksız) kelimesini aratabilirsiniz. 07 den sonra köşeli parantez için de bir sayı yazabilir, ki bu önemli değildir. Dosyanın soyadı ise "swf" olmalıdır. Yani kısaca bulmanız gereken dosya, ocak07.swf dir. Aramayı ocak07*.* diye yaparsanız bulabileceğinizi düşünüyorum

gurani
17-01-2007, 12:39
Ellerinize sağlık arkadaşlar. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürler....
Botanikçilerimizin de , Ziraat Müh. lerimiz de, Orman Müh. lerimizin de, Çevre Müh. lerimizin de , Çiftçilerimizin de, kısacası her kesimden her arkadaşımızın faydalanacağı bir dergi olmuş. Teşekürlerrrr...

FNB
29-01-2007, 10:43
TEBRİKLER!

Sadece ben değil.. Ailece bayıldık :D
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum...
Bana düşen birşey olursa, seve seve ;)

malina
29-01-2007, 14:08
Zorunlu harcamalarımız nedeniyle dergiye biraz reklam alsak iyi olacak. Bir bakının bakalım, çevrenizde reklam verecek birileri var mı? :)

malina
31-01-2007, 21:49
Derginin şubat sayısı yayında...

http://www.agaclar.net/dergi/subat07.html (http://www.agaclar.net/dergi/subat07.html)

Yücel Özlem
31-01-2007, 23:38
Ellerinize sağlık. :) :)

gisela
01-02-2007, 09:16
Dergiyi karıştırırken Goran Bregovic'le karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum doğrusu:)
Şubat sayısı da çok başarılı.
Sanki daha sevimli:)
Sevgililer günü de unutulmamış.
Eski çaydanlıkların, bardakların içinde çiçek büyüttüm ama ayakkabıyı hiç denememiştim. İyi fikir.
Valla ne desem ki, öyle güzel şeyler yapmışsınız ki ben niye bu kadar yeteneksizim diye hayıflandım:)
Ellerinize sağlık.

Aaa söylemeyi unuttum.
Minicik bir yazım hatası buldum:)
Muhtemelen benden başka kimse dikkat etmemiştir.
Ağaç Araba yazısında fotoğrafı bulunan Kemal Eminoğlu'nun adı küçük harfle yazılmış.
Tamam kabul ediyorum, takıntım var:)

denizakvaryumu
01-02-2007, 09:27
Tebrikler
1.sayıdan çok daha mükemmel olmuş...Emeği geçen herkese teşekkür ederim

Japon bahçesindeki uçan kuş muhteşem olmuş ,e-dergiye 3 boyutlu bircanlılık getirmiş,beni heyacanlandırdı ,kendimi birden doğada hissettim..
Bu tür uygulamalar daha çok yapılmalı derim..Aynı uygulama venüs sinek kapanında da yapılabilirdi örneğin..

Erkan Hocam,
yazınızla venüs sinek kapan severler artacak...sanırım gelecek ay herkesin beklediği orkideler var..Nisan ayında yani roridulaların geleceği ay ise bir roridula yazısı bekliyoruz sizden..
Venüs sinek kapanında maddeler halinde yaptığınız ayrıntılı açıklamaları çok beğendim..Aynı şekilde roridula için maddeler halinde, ayrıntılı bakım şartlarını Nisan e-dergide yazarsanız roridula severler olarak çok memnun olacağız..

Saygılar-sevgiler

.

Mahmut Leventoğlu
01-02-2007, 10:32
Sevgili dostlar dergimizin Şubat 2007 sayısının hazırlanması,yayına sunulması aşamalarında emeği geçen bütün güzel insanlara
TEŞEKKÜRLER.İYİKİ VARSINIZ

anilozer112
01-02-2007, 11:31
Bonsaileri okudum(bonsailere meraklı olduğum için).Benim için bu ay(Şubat 2007) dergisi güzel.Hatta çok güzel diyelim.Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.Galiba mart sayısını nisan sayısını bütün sayıları merakla bekliyorum.

Mine Pakkaner
02-02-2007, 16:52
Bu çalışmanın içinde olmaktan gurur duydum, yeni sayı ne güzel olmuş...

Sergüzen
02-02-2007, 21:29
Bundan iyisi şamda kayısı.
Elinize sağlık.

sukranayalp
03-02-2007, 08:40
Tüm emeği geçenleri can-ı gönülden kutlarım. Hem estetik , hem işlevsel. MİMARİDE BUNA DÖRT DÖRTLÜK DİYORUZ.

Hasan Lalezar
03-02-2007, 09:26
Gerek teknik, estetik gerekse içerik açısından çok kaliteli bir dergi olmuş.

arb73
03-02-2007, 10:34
Her türlü övgüyü hak eden bir çalışma. Öncelikle tebrik ederim, dergi gibi dergi olmuş bravo...Emeği geçenlere ve böyle bir çalışmaya aracı olan herkese teşekkürler,gördüğüm kadarıyla bu dergi, içerik zenginliği ve bilgi olarak çok daha kapsamlı bir hale geliyor,böyle devam etmesini diliyor diğer sayılarını sabırsızlıkla bekliyoruz :)

lerdemir
03-02-2007, 11:47
Bu çalışmanın içinde olmaktan gurur duydum, yeni sayı ne güzel olmuş...

Ben ise, "-benden kaynaklanan sebeplerden ötürü- bu çalışmanın içinde olamamaktan dolayı büyük üzüntü ve sıkıntı içindeyim".

Ya da son cümleyi şöyle düzeltsem daha doğru olacak sanırım: "...bu çalışmanın içinde olup da gereğini yapmamış olmaktan dolayı..."

1,5 aydan uzunca bir süredir keyiften yoksun bir süreç içinde olmamdan dolayı sözlerimi tutamadım.

Ama sürecin sonlarına gelmekteyim.

Özür ve af kabilinden bildirmek istedim.

Saygılarımla...

malina
03-02-2007, 12:00
Ya da son cümleyi şöyle düzeltsem daha doğru olacak sanırım: "...bu çalışmanın içinde olup da gereğini yapmamış olmaktan dolayı..."

Bence şöyle düzeltsen iyi olacak: Gereğini yapamayacağımı haber vermeliydim. Dergiyi hazırlayanların, benden ses çıkmadığı için bu sonuca kendilerinin varmalarını beklememeliydim.

nuriyesu
04-02-2007, 21:16
Merhaba
Çok büyük keyif alarak okuduğum ve bir o kadar da yararlı olduğuna inandığım konulardan derlenmiş harika bir yapıt olmuş,bu dergide emeği geçen herkese bir kez de ben teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.Bir sonraki sayıyı sabırsızlık ve merakla bekleyeceğim...

nuriyesu
04-02-2007, 22:19
Merhaba
Çok büyük keyif alarak okuduğum ve bir o kadar da yararlı olduğuna inandığım konulardan derlenmiş harika bir yapıt olmuş,bu dergide emeği geçen herkese bir kez de ben teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.Bir sonraki sayıyı sabırsızlık ve merakla bekleyeceğim...

salihzekip
04-02-2007, 23:34
dergi bence çok başarılı.ben çok mutlu oldum dergiye ulaştığımda.çünkü ağaçlar konusunda bilgilerimi geliştirmek istiyorum.hem bu site hem de dergi benim ve benim gibiler için biçilmiş kaftan.ve benim gibi bir çok insan olduğunu düşünüyorum.

emeği geçen herkese teşekkürler. emeğinize sağlık.

acaba benim de dergi için yapabileceğim birşeyler olabilir mi?

malina
05-02-2007, 10:08
Salih, hangi konularda yardım edebileceğini yazar mısın?

Vildan Sönmez
05-02-2007, 11:46
Ocak ve Şubat sayılarımız ilk iki sayı değil de yıllardır çıkıyormuş gibi. Acaba basılı dergi olsa nasıl olurdu diye geçti aklımdan. Emeği geçenleri kutlarım.

Ayrıca 2006 yılını ağaçlar net sayesinde çok mutlu kapattım! Ayın üyesi seçilmek, ardından hediye gelen speakerlar ve Şubat dergisinde bana ayrılan yer. Kısacası teşekkürler arkadaşlar...

Oğuzhan
05-02-2007, 17:50
Dergi çok güzel bu dergide emeği geçen herkese bir kez de ben teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.Bir sonraki sayıyı sabırsızlık ve merakla bekleyeceğim...

memet
05-02-2007, 21:13
Vildan Sönmez, az önce arkadaşımla konuştuğum konu mesajınızla örtüşüyor..
Bir arada olma ruhunun, birlikte olma duygusunun "arkadaşlar" sözünün çok değerli olduğunu anladım sonunda...

malina
08-02-2007, 11:12
acaba benim de dergi için yapabileceğim birşeyler olabilir mi?

Sadece sormak olmuyor, devamı nerede? :)

wonderlands
08-02-2007, 12:23
degi çok güzel olmuş bayıldım:) ellerinize sağlık.. emeği geçen herkese teşekkür ederim.. açılmasında da hiç bir sorun yaşamıyorum.. hemen yükleniyor...

ibni-avvam
08-02-2007, 12:29
dergide emeği geçen şahısları canı gönülden kutlarım

titan
08-02-2007, 14:20
Şimdi benim aklıma takılan bir konu var e-dergi hakkında...
Ben dergiyi incelediğimde konular ya ziraatla, ağaçlarla veya bu konuda çalışma yapmış kişilerin yaşamlarıyla bağlantılı oluyor. Biz göndermek istediğimiz yazıların konularını bu sınırlamaya göre mi belirleyeceğiz yoksa ileriki sayılarda başka konulara da yer verilebilir mi?

memet
08-02-2007, 14:26
Hangi konuda yazı göndermek istediğini belirtirsen üzerinde anlaşması daha kolay olur bence.
Dergi içeriği, site içeriğine uyumlu gidiyor...

titan
08-02-2007, 14:37
Hangi konuda yazı göndermek istediğini belirtirsen üzerinde anlaşması daha kolay olur bence.
Dergi içeriği, site içeriğine uyumlu gidiyor...

Tamam anladım. :)
Mesela "Yürüyen Köşk" ile ilgili bir yazı güzel olur mu? Çünkü orada uğruna köşk yürütülen bir ağaç var.

malina
08-02-2007, 15:36
Titan, fotoğraf çekimlerini sen yapacaksın değil mi?

titan
08-02-2007, 18:06
Evet , dergide yayınlanacağı için başkasının fotoğraflarını kullanmam.

malina
08-02-2007, 18:20
Şubatın ortasına kadar adresime gönderirsen mart ayında yer alabilir...

Bu arada yeni konuları da düşünüp, önerebilirsin. Türkçe yazım kurallarına dikkat etmeyi unutma olur mu? :)

titan
08-02-2007, 19:16
Tamamdır... İnşallah güzel bir şeyler yapabilirim. :)

uzer_zr
16-02-2007, 08:49
Ellerinize sağlık çok güzel ve yararlı bir çalışma olmuş

praecox
16-02-2007, 09:47
En evvel kendinden de önce şunu sormak istedim sayın uzer_zr ye....

KİM BU ŞİRİN KIZ...?
TANRIM NAZARDAN KÖTÜ GÖZDEN KÖTÜ DÜŞÜNCELERDEN KORUSUN...

Todor
16-02-2007, 11:03
Sevgili Uzer_zr, kendini Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) arkadaşlar başlığında tanıtmayı ihmal etmezsen seviniriz. Hoş geldin.:)

Hunter07
16-02-2007, 14:37
SEVGİLİ SİTE YÖNETİCİLERİ DAHA DERGİYİ TAM OKUMADAN BENİ ÇOK ETKİLEYEN BİŞEYİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.HEPİNİZİN ELLERİNE SAĞLIK VE ASILKONU AHLATLAR.BENİ ÇOK UZUN YILLAR ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ OKADAR ÇOK ANI VARMIŞKİ HEPSİ HÜZÜNLE GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELDİ.BİR KONU ANCAK BU KADAR ANLATILABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE HASAN OKTAR' beye teşekkür ediyorum.sağolun var olun

Yücel Özlem
17-02-2007, 20:18
Tamamdır... İnşallah güzel bir şeyler yapabilirim. :)

-Ben, çok güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum.

Yalnız Çınar
19-02-2007, 21:50
Tebrikler... Tebrikler... Tebrikler... Söylenecek hiç birşey yok. Biraz ara verdim yazmaya neler neler olmuş buralarda. Tüm site yönetimini candan kutluyorum. Her geçen gün daha iyisini üretmeye alışmış olan Ağaçlar net üyeleri inanıyorum ki; bundan da iyisini başaracaklardır.

Sağlık ve esenliklerle...

salvia
20-02-2007, 09:02
Ama ama ama bende açılmadı dergi ve merak içindeyim...

ktaştan
20-02-2007, 15:21
degiyi okumaya başladım ama hala tamamen bitiremedim. şimdiye kadar olan kısmı gerçekten beğendim. başarılarınızın devamını dilerim. sebahattin abi seni bi kez daha takdir ettim...

bakus
24-02-2007, 10:48
Sitenizdeki yazıları ve dergiyi okuduktan sonra ne kadar doğru bir yerde olduğumu anladım. Tesadüfen bulduğum içinde şanslı olduğumu düşündüm. Benim gibi amatör üreticiler için çölde deniz gibisiniz tekrar teşekkürler.

mustafakazar
01-03-2007, 13:53
Canan Hanım,

e-dergi mart sayısındaki Bitkilerle Hayatımıza Giren Renkler yazınız çok harika olmuş, insanın kendine ait saydığı bir şeyleri burada bulması ve anımsaması çok güzel. Ben de uzun zaman okulda ve iş hayatımın önemli bir bölümünde doğal malzemelerle iplik, yün, kağıt, kumaş, ağaç kabuğu vs boyadım ama maalesef bunların çoğu artık ben de değiller. (Bir an içim burkuldu)

Doğal malzemelerle (bitki, taş, toprak,hayvansal ürünler v.s) boyanan ipliklerle dokunan bir halı veya kilim ile sanayii boyası ile boyanmış ipliklerle dokunan bir halı veya kilimi yanyana getirip bakarsanız, doğallığın insan ruhu ile yakınlığının benzeşmesini fark edebiliriz.

Yazınız için tekrar teşekkürler...

gubse
01-03-2007, 14:26
Merhaba Mustafa Bey; yazımı beğenmeniz beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim bu hoş yorumunuz için :) Ben Canan bu arada ;)

papatyam
01-03-2007, 14:40
Emeği geçen herkesin ellerine, yüreğine sağlık bu sayı'da harika olmuş.

habibe
01-03-2007, 14:41
Tebrikler... Harika olmuş. Zevkle okunan haz veren yazılar. Emeği geçen herkes... NE GÜZELSİNİZ.
Emeğiniz küsmesin.

Mine Pakkaner
01-03-2007, 17:37
Bu e-dergi (http://www.agaclar.net/dergi/), her ay bir öncekinden daha mı güzel ve dolu dolu oluyor ne ? http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon11.gifhttp://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif:cool:

DarkYES
01-03-2007, 18:21
Ehem ehem iyi ya en azından bir fotoğrafım kullanılmış bu da bir katkıdır. Hem de açılışta :D

kürekçi
01-03-2007, 19:19
İnsanın kendi yazısını (Sayfa 133-142 :p) böyle güzel yazıların arasında okuması ne kadar da keyif vericiymiş :) Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Mine Pakkaner
01-03-2007, 19:45
Çok güzel bir yazı olmuş :)

kürekçi
01-03-2007, 20:29
Teşekkür ederim Hocam. Karaladık işte :).

Mine Pakkaner
01-03-2007, 20:49
Karalamadıklarını da bekleriz o zaman :)

kürekçi
01-03-2007, 21:22
Ah hocam rica ederim, mübala ediyorsunuz:)

denizakvaryumu
01-03-2007, 22:14
Hımmm

e-derginin sayfalarının artırılmasını talep ediyorum...Bir dergi soluksuz,bir çırpıda okunabilir mi ? Evet okunuyormuş...

Emeği geçen herkesi tebrik ederim...

2. sayıdaki uçan kuş animasyonu gibi bu sayıda da bir sürpriz bekliyordum ama yoktu (eh biraz da eleştirelim dimi ) :D

.

Mine Pakkaner
01-03-2007, 22:27
Güzeldi değil mi? ;)

Sebahattin
01-03-2007, 23:02
Ben de bu ayın dergisine bayıldım. Bu böyle giderse bu dergi fazla sürmez kağıda da basılır;)

Sevelim
02-03-2007, 00:14
İnsanın kendi yazısını (Sayfa 133-142 :p) böyle güzel yazıların arasında okuması ne kadar da keyif vericiymiş :) Emeği geçen herkesin eline sağlık.
"Emeği geçen herkesin eline sağlık" bence de...

Eskiden başımdan geçen olaylar dilden dile dolaşırdı. Arkadaş toplantılarında hadi şu maceranı anlatsana diye istekler bile olurdu. Ben anlatırken insanlar gülmekten perişan olurlardı.

Sen yaptığın bir geziyi ölümsüzleştirmişsin. Çok hoş bir dille anlatmışsın. Sanki seninle birlikteymişim gibi hissettim okurken.

mustafakazar
02-03-2007, 08:25
e-dergide ilgili konu başlığında o konunun tamamını yazıcıdan çıkış alabilmek için ayarlama yapılabilir mi?

RUHSAR YANMAZ
02-03-2007, 09:36
Derginizi inceledim. Çok güzel olmuş. Giderek iyileşeceğine inanıyorum. Ancak bu dergi Türkçe olduğuna göre, video gösterimleri de Türkçeleştirilirse daha fazla kişi bu siteden yararlanabilir.

Sevgilerimle
Prof.Dr. Ruhsar Yanmaz
Ankara Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü
06110-Ankara

MSaygin
02-03-2007, 09:57
merhaba,

Çok güzel olmuş yeni sayı, elinize sağlık.Bu sayıda özellikle "nasıl yapılır" tarzı, yol gösterici yazıların çokluğu hoşuma gitti.

Selamlar,

gubse
02-03-2007, 10:11
:rolleyes: Ben de tüm yazıları soluksuz okudum. Böyle bir dergide ve sizlerle olmak çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkürler.;)

Mine Pakkaner
02-03-2007, 10:43
Derginizi inceledim. Çok güzel olmuş. Giderek iyileşeceğine inanıyorum. Ancak bu dergi Türkçe olduğuna göre, video gösterimleri de Türkçeleştirilirse daha fazla kişi bu siteden yararlanabilir.

Sevgilerimle
Prof.Dr. Ruhsar Yanmaz
Ankara Üniversitesi
Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü
06110-Ankara

Sayın Hocam hoşgeldiniz, bizi şereflendirdiniz.

Şu anda konusunda en geniş Türkçe kaynağız. Üstelik dilimizin doğru kullanılması yönünde de bir misyon yüklendik. Madem doğru bilgilerle donanmış bir kaynak olacağız, dilimiz de doğru olmalı diye yola çıktık.

İleride dileriz kendi üyelerimizin çalışmalarını videoya çekip sitemizde yayınlama şansımız olur. O zaman dediğiniz gibi çok daha faydalı olacağız. Forumda da gördüğünüz gibi pek çok farklı disiplinlerden üyelerimizle elbirliğiyle bir çalışma içindeyiz.

Hocam, sizi aramızda görmek kıvanç verici. Desteğiniz, katkılarınız ve önerilerinizle daha da iyiye, ileriye gitmek isteriz.

Saygılarımla

heDera
02-03-2007, 16:25
Emeği geçen tüm arkadaşların ellerine,emeklerine,bilgilerine sağlık çok güzel bir sayı olmuş.dergiyi okudum birde şu son sayfada ağla "KAYISIM" ADI ALTINDA BİR MELODİ VAR.Tamamlamış sanki tuhaf bir hisse kapıldım doğayı sevelim,dünya'mızı sevelim geç olmadan çok geç artık demeden..sevgiler

Chewbacca
02-03-2007, 20:51
e-dergide ilgili konu başlığında o konunun tamamını yazıcıdan çıkış alabilmek için ayarlama yapılabilir mi?

Derginin herhangi bir yerine ters tıkladığınızda çıkan menüde PRINT butonu var...

Yazıdırma işlemi için bunu kullanabilirsiniz.

Chewbacca
02-03-2007, 21:38
Emeği geçen tüm arkadaşların ellerine,emeklerine,bilgilerine sağlık çok güzel bir sayı olmuş.dergiyi okudum birde şu son sayfada ağla "KAYISIM" ADI ALTINDA BİR MELODİ VAR.Tamamlamış sanki tuhaf bir hisse kapıldım doğayı sevelim,dünya'mızı sevelim geç olmadan çok geç artık demeden..sevgiler

Emeği geçen arkadaşlardan biri olarak bir iki kelime yazayım dedim.

heDera, sanırım "ağla "KAYISIM" ADI ALTINDA " yazısını okumadın... Okusan yazı ve müzik bağlantısını yakalardın.

Biliyorsun sanırım bu 3. sayı...

Diğer iki sayıyı aşağıdaki linklerden okuyabilirsin. Her iki sayıda da siz okuyucular için ufak sürprizlerimiz var... İyi eğlenceler dilerim.

http://www.agaclar.net/dergi/ocak07.html
http://www.agaclar.net/dergi/subat07.html

sempe
07-03-2007, 23:17
Emeği geçen herkese teşekkürler. Çok güzel olmuş, umarım devam eder.

Mine Pakkaner
10-03-2007, 14:43
Bizler de devam etmesini istiyoruz, ama sizlerin de katkılarınızı bekliyoruz. :)

Neden kimse elini taşın altına koyup ta "Ben de sevgili dergimiz için bir yazı yazayım" demiyor acaba? Hatta demekten öte, yazıp ta bize göndermiyor? http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon11.gif

Sürprizlerinizi bekliyoruz http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif

Mehmet Eskizara
12-03-2007, 20:32
Derginizi (pardon dergimizi) büyük bir beğeni ile okudum,emeği geçenleri kut_
luyor ve tebrik ediyorum.Teşekkürler.Mehmet Eskizara

çekirdek
14-03-2007, 02:18
Biraz geç oldu ama,
derginin üç sayısı da birbirinden güzel. Daha önce e-dergi okuma deneyimim olmadığı için ben mi abartıyorum diye düşünmüştüm. Bilgisayar dünyasına yatkın birkaç arkadaşa okuttum, ı-ıı. Yanılmamışım,bayıl..çok beğendiler.Ellerinize sağlık.

Şubat sayısında Ahlatlar yazısı sanırım başkalarını da çok etkilemiş,hoş duygularla. Bizim çocukluğumuzda Ahlata, Taşlıca Armudu derdik. Aynen yazıdaki gibi orada-burada, taşlı toprakların arasından çıkıverirdi.Önceleri bozulmuştum kırk yıllık taşlıca armudumun ahlat olmasına,tıpkı
kırk yıllık yemiş'imizin incir olduğunu
çiğdem'imizin ay çekirdeği olduğunu öğrendiğim zamanki gibi bozulmuştum.
Ama olsun,Ahlat sözcüğünü de çok sevdim,benimsedim.Dergideki yazıyı da..
Ellerine sağlık.

Dergiyi ve siteyi hep okudukça,kendimi hep alıcı gibi hissediyorum,rahatsız oluyorum.
İki ay içinde (umarım,dilerim,bir aksilik olmazsa) Suriye'ye gitmeyi düşünüyoruz,arabayla.(Daha önce de Irak-Bağdat düşünmüştk,bizden önce amerikalılar gitti biz gidemedik,dilerim yine bizden önce gitmezler)Hem gider iken,hem oralarda sizlere çekimler yapar ,yazılar yazarım _tabi arkadaşlar beni,onları geciktiriyorum diye arabadan atıvermezlerse_ .
Hakkınızı azıcık yad etmiş olabilirmiyim ki?

çekirdek
14-03-2007, 02:31
İlgili sayfada başlayan müzik, dergi bitene kadar devam edebilir bence.Olasıysa

malina
01-04-2007, 12:02
Dergimiz yeni yerinde yayına başladı. Derginin nisan sayısı hakkında yorumlarınızı ve yeni formattaki okuma deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

denizakvaryumu
01-04-2007, 13:49
Mine Pakkaner in
yelken çiçeği hakkındaki hastalıklar ve önlemleri yazısı şimdiye kadar okuduğum en iyi yazı olmuş...

çiçekleri almak kolay ancak ya sonrası...kimse bundan söz etmiyor ya da üstün körü geçiliyor...ama hastalıklar ve çaresiz olmak, insanı aldığı çiçekten soğutuyor.

Bu nedenle 2 sayfa çiçek tanıtılıyorsa 2 sayfa da hastalıkları ve giderme yolları hakkında bilgi verilmeli...derim

Mine Pakkaner e ayrıntılı ve anlaşılır yazısı için teşekkürler.

Yelken çiçeği olanlar, çiçeğiniz hastalansa dahi korkmayın ...Mine Pakkaner in yazısını okuyun derim...

habibe
01-04-2007, 17:49
Yine harika bir dergi olmuş. Teşekkürler. Herbirinizin Emeklerine sağlık.

ÇeteÇakal
01-04-2007, 17:57
Fevkalade.... Sayı arttıkça tecrübenin arttığı bariz şekilde belli oluyor...

Erguvan Muhibbi
02-04-2007, 09:12
E-Mecmua da derginin tamamını okuyamadım.
Ağaçlar.net üyesi olarak dergimi burada neden
okuyamıyorum acaba?

malina
02-04-2007, 09:17
www.agaclar.net/dergi (http://www.agaclar.net/dergi)

İki seçenek de var...

aysemelike
02-04-2007, 09:40
Dergimiz yeni yerinde yayına başladı. Derginin nisan sayısı hakkında yorumlarınızı ve yeni formattaki okuma deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Yine dolu bir dergi olmuş, ellerinize sağlık. Kendi adımı görünce de çok hoşuma gitti doğrusu....Teşekkürler....
Yeni formatıda güzel olmuş... Ben zaten e-mecmuaya üyeydim ve beğeniyordum. Hızlı ve rahat okunuyor....
Selamlar.....

gubse
02-04-2007, 12:27
Çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Derginin tüm mecmualarla bir arada olması çok hoş olmuş. Okuma kolaylıklarıda var. Sayfa büyütülebiliyor. Hatta arşivleyebiliyormuşuz. Ellerinize sağlık. İçerik yine çok güzel :) Sevgili malina, bizlere dergiyi en iyi şekilde sunduğunuz için size ve tüm ekibe teşekkürler. Emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık. Sevgilerimle...;)

nartsawa
02-04-2007, 14:26
elinize sağlık..
bence derginin en güzel tarafı sadeliği ve konuların kolay okunurluğu bu şekliyle çok ilgi çekici, dergideki konularla ilgisi olmayan kişileri bile dergiyi gördüklerinde okumaya teşvik eden özünü sadelikten alan bir çekiciliği var.

Derya Özen
02-04-2007, 14:36
Daha önceki sayılarıda çok beğendim. Dergideki konuların çeşitliliğide güzel. Bizlere pek çok bilgi veriyor. Ellerinize sağlık.

malina
02-04-2007, 16:38
Derya'cım, bir de soyadını yanlış yazmasaymışım :)

Sanırım bizim Yılmaz'ın adını değiştirip senin adını yazarken (bazan daha önce yazılmış olan alanları değiştiriyorum) bilgisayarın başından acil kalkmam gerekmiş, sonra kaldığım yeri unutmuşum. Yoksa başka türlü Derya Özen yerine Derya Yılmaz yazmak mümkün değil. Kusura bakma :)

Derya Özen
02-04-2007, 16:46
:) Herkes yanlışlık yapabilir. Önemli olan değiştirilmiş olması.

Sebahattin Sargın
02-04-2007, 16:47
Kendi adımı görünce de çok hoşuma gitti doğrusu....Teşekkürler....

Derginin yeni formatı gayet güzel, okuması daha bir güzel olmuş. Sn aysemelike size katılıyorum insanın kendi ismini görmesi bir heycan yaratıyor.... Dergiye katkıda bulunan herkesin ellerine, emeğine sağlık....

malina
02-04-2007, 17:12
Tek sorun, yastığının altına koyup yatamamak değil mi sebo? :)

Sebahattin Sargın
02-04-2007, 17:22
Bravo sevgili malina aynen öle. Keşke olsaydı elimde hiç ayırmazdım. Tabi bunda insanın kendi yazısı olunca daha bir etkili oluyor. :p :p :p

Oğuzhan
02-04-2007, 17:25
Dergi Süper.Herkesin emeğine sağlık.Sardunya Cennetine bayıldım.:)

hfz
02-04-2007, 17:35
Dergiyi okumayı ancak bitirebildim..:p Çok güzel yazılar var.. Bundan sonra da eski sayılara döneceğim fırsat buldukça. Bu arada e-mecmua'nın farkında değildim..:o Birkaç dergi de oradan gözüme kestirdim okumak için..;)

Emeğinize sağlık; çok güzel bir sunum ve bu sunum ile çok daha fazla kişiye ulaşacağına inanıyorum..

Sebahattin Sargın
02-04-2007, 17:56
Dergi Süper.Herkesin emeğine sağlık.Sardunya Cennetine bayıldım.:)

Sevgili elfogi sana katılıyorum gerçekten mükemmel bir yer. Sardunyalara ilgim vardı o sardunya cennetini görünce hayran kaldım. Mine hanıma teşekkür ederim böyle mükemmel bir yeri bize tanıttığı için. Şeytan diyor atla otobüse doğru izmire git. :p :p

nat22
02-04-2007, 18:15
E-derginin nisan sayısıda önceki ocak, şubat ve mart sayıları gibi mükemmel
tüm sayılarda emeği geçen herkese teşekkürler

titan
02-04-2007, 18:16
Bana kalırsa eski sistem daha güzel gibi... Çünkü e-mecmuadakiler karışık ve yüklenmesi de biraz uzun sürüyor.

Dergi her zamanki gibi harika olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ederim. :D :D :D

Mine Pakkaner
02-04-2007, 20:29
Bana sanki her sayı bir öncekinden daha iyi oluyor gibi geliyor. Çıtayı yükseltiyoruz. :cool:

serengeti
03-04-2007, 01:04
Bu başlığa olumsuz söz söyleneceğini zannetmiyorum. Bizde 20 kişi birden girip okuduk herkes "Helal olsun ne güzel" dedi. Hepimiz adına tüm emek veren ince düşünen insanların önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bir gün bizlerde katkıda bulunacak duruma geleceğimizi umarım. Dergi, e mecmuada duyulunca site çok yavaş açıldı, Daha sonra tekrar deneyin diye yazılar çıktı. Bundan memnuniyet deyil sadece büyük sevinç de yaşıyorum.

Vildan Sönmez
03-04-2007, 08:24
Şirketteki bilgisayarımda dergi açılmadı. Eve gidince ilk işim dergiye bakmak oldu. Bu sayfada her sayıdan sonra övgüler yazacağız anlaşıldı. Elinize emeğinize sağlık arkadaşlar.

ceran
23-04-2007, 23:38
çok başarılı çok güzel bir dergi... emeklerinize sağlık...

DarkYES
30-04-2007, 22:20
Yeni sayı çok güzel olmuş yine.
İlk sefer için 4 yazıyı okumadan geçemem dedim ve bir iki yazı için de bunları bir ara okumum lazım diyerek not düştüm :)

emeği geçenlerin eline sağlık.

hfz
30-04-2007, 23:59
Dergimizin Mayıs sayısı da çok güzel olmuş.. Gerçekten kaliteli, eğlenceli, bilgi dolu, hiç sıkılmadan ilgiyle okunacak bir dergi olmuş..

Hele o 'solucanları' inanamayarak okudum..:eek: Bilirdik faydalı olduklarını ama...

Tüm emeği geçenleri gönülden kutlarım..

malina
01-05-2007, 00:11
Solucanlı bölümü hazırlamak biraz zor oldu :) Yani bakıp geçmek kolay da gözünü dikip üzerinde çalışmak biraz sevimsiz :)
Neyse önce yazıyı okuduğum için, idare ettim.

Bir dedikodu ileteyim: (adı lazım değil) birisi kontrol için yazıyı bile okuyamadı :)

papatyam
01-05-2007, 07:41
Dergi her zamanki gibi süper ellerinize sağlık:)
Sabah sabah Solucanları okumadım çabuk çabuk geçtim birazdan yine bakarım :))
(heyecandan sabaha kadar uyuyamadım)

Mine Pakkaner
01-05-2007, 07:50
İnanılmaz güzel bir sayı olmuş. Her yazıyı zevkle okudum. Emeği geçenleri tek tek kutlarım.

( Malina sana yollamadan önce yazıyı okumuştum :) :) )

sezinci
01-05-2007, 08:14
Ne zaman yayınlandı da ne zaman okudunuz arkadaşlar. Akşam eve gittiğimde eşim de okuduğunu söyledi.
Ben hala okuyamadım:(

denizakvaryumu
01-05-2007, 08:49
Bu sayıda eski formatı göremedim ve açıkçası eski formatı aradım...

Demek ki alışkanlıklar insanı çok etkiliyor ama bu alışkanlıktan öte... eski format sanki el emeği göz nuru gibi idi...

Yeni format nette olduğumuzu sanki gözümüze sokuyor...

Neyse hayırlısı olsun,emeği geçenlere teşekkürler.

malina
01-05-2007, 08:54
Herhangi özel bir değişiklik yapmadım. Birden bire "farklı bir format" gibi algılamanızın nedenlerini daha ayrıntılı dinlemek isterim.

souLshah
01-05-2007, 09:00
Benimde gelir gelmez ilk işlerimden birisi dergiye göz atmak oldu. Göz atmak diyorum çünkü o kadar dolu bir dergi ki tümünü bir seferde okuyabilmek mümkün değil. Emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum bu yararlı dergiyi bizlere kazandırdıkları için. (Dilerim birgün gazete bayilerinde de bulabiliriz.)

denizakvaryumu
01-05-2007, 09:11
Herhangi özel bir değişiklik yapmadım. Birden bire "farklı bir format" gibi algılamanızın nedenlerini daha ayrıntılı dinlemek isterim.

demek istediğim şuydu;

ağaçlar.net dergi formatı, klasik-güzel olan,

e-mecmua formatı ,neti gözümüze sokan bir format...

Sanki zamanla ağaçlar.net dergi formatı ortadan kalkacak sadece e-mecmua kalacak gibi bir izlenim doğdu.

Eskiden tıkladığımızda önce ağaçlar.net dergi gelirdi..şimdi e-mecmua geliyor ,dergiyi bulana kadar canım çıktı :)

habibe
01-05-2007, 09:12
Dergi de emeği geçen her arkadaşımızın ellerine sağlık.
Bizlere sunduğunuz "her harfi 40 yıllık kölelik misali" anlatı ve öğreti olan bu bilgileriniz için teşekkürler. Solucanlar o kadar canlıydı ki masama düşecekler sandım. Resimlerine bakmamaya çalıştım ama yinede gördüm onları ıslak ıslakkk ıyy :)

Papatyam, görüntünle burada ki papatyamız aynıydı. Bıcır bıcır.. şeker.. sempatik :) Sevgiler.

(Dergiyi okuyabilmek, için başka siteye üyelik şartı olmasından hoşlandığımı söyleyemiyeceğim)

papatyam
01-05-2007, 09:18
Habibe, teşekkürler :))

Dergi de emeği geçen her arkadaşımızın ellerine sağlık.
Bizlere sunduğunuz "her harfi 40 yıllık kölelik misali" anlatı ve öğreti olan bu bilgileriniz için teşekkürler. Solucanlar o kadar canlıydı ki masama düşecekler sandım. Resimlerine bakmamaya çalıştım ama yinede gördüm onları ıslak ıslakkk ıyy :)

Papatyam, görüntünle burada ki papatyamız aynıydı. Bıcır bıcır.. şeker.. sempatik :) Sevgiler.

(Dergiyi okuyabilmek, için başka siteye üyelik şartı olmasından hoşlandığımı söyleyemiyeceğim)

malina
01-05-2007, 09:36
e-mecmua formatı ,neti gözümüze sokan bir format...

Sanki zamanla ağaçlar.net dergi formatı ortadan kalkacak sadece e-mecmua kalacak gibi bir izlenim doğdu.

Sayfa üstündeki E-Dergi (http://www.agaclar.net/dergi/)yazısına tıklayınca gelen sayfa, size seçenekler sunuyor. agaclar.net ya da emecmua.com'daki formatı, yani istediğinizi seçip okuyabilirsiniz.

Bu anlaşılır gibi görünmüyorsa, sorunun nerede olduğunu konuşup birlikte çözelim. Bu sayfayı (http://www.agaclar.net/dergi/)ona göre yeniden düzenliyeyim...

denizakvaryumu
01-05-2007, 10:30
açılan sayfada

o ayki derginin resminin altına iki seçenek butonu konabilir.

yeşil buton, ağaçlar.net-dergi

turuncu buton, e-mecmua

malina
01-05-2007, 10:35
Doğrudan dergi resminin üstüne basma duygusu oluşmuyor mu? Çünkü dergi görüntüsü agaclar.nettekini açıyor...

denizakvaryumu
01-05-2007, 10:45
malasef hayır ,turuncu baskınlığı öne çıkıyor...

habibe
01-05-2007, 10:50
Dün akşam evden Dergiyi okumak istediğim de, Sitemize üyelik bilgilerim doğrultusunda girdim ve dergiyi okumak üzere anasayfamızdaki dergi ikonuna tıkladım. Otomatik olarak e-mecmua sitesine geçti. Ve oradan dergiyi 4-5 yaprak okudum ki... üyelik koşulu ile okuyabilineceği uyarısı çıktı. Tekrar çıkıp sitemize döndüm ama bir türlü okuyamadım dergiyi. Hep orası açıldı. Fakat bu sabah nasıl oldu anlamıyorum (!) iş yerinde yeniden denediğimde, sitemizden gayet sorunsuz okuyabildim. Kısacası durumun nereden kaynaklandığını çözemedim. Okuyabilmek için de o siteye üye olmak zorunda kaldım.
İşte böyle Malina arkadaşım :)

malina
01-05-2007, 10:56
Dün resme tıkladığında agaclar.netteki dergi açılmazdı, çünkü henüz bağlantı eklenmemişti :) Malum ayın biri bugün...

Gece geç saatte bağlantıyı yaptım ve bu sabah girebildiniz :)

Gece yarısı emecmua.com'da dergiyi yayına sokacak biri olamayacağı için orasını gündüzden yayına sokmuştuk.

habibe
01-05-2007, 11:05
00:00 geçmişti :)
Ayın biri oldu artık demiştim :)
Siz daha geç bir saatte bağlantı yapmışsınız anlaşıldı şimdi. Teşekkürler :)

malina
01-05-2007, 11:06
Bak o konuda ısrar edemem :) Gece geç saatte yaptım dedim ama saat 04 civarında yatan biri için, hangi saat geç sayılır belli değil :)

Ophrys
01-05-2007, 11:26
Dergide emeği geçen tüm arkadaşlarımın ellerine yüreklerine sağlık.
Çok teşekkürler.

edi
01-05-2007, 14:20
Kesinlikle çok güzel va faydalı bir dergi.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Derya Özen
01-05-2007, 16:05
Dergiyi okumadan önce uzun uzun kapağına baktım. Hoş derginin tamamını henüz okumadım ama okuyacağım. Derginin kapağı tek kelimeyle harika. Sonra içini çevirdim yavaş yavaş, önce resimleri inceledim, solucanlı sayfayı hızla geçtim, çünkü tam o sırada yemek yiyordum.! Ama okuduğumda solucanların da, toprak için faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Daha sonra tekrar atladığım sayfalara da döneceğim. Erguvanla ilgili bölüme bayıldım. Ellerinize sağlık yine güzel olmuş.

DarkYES
01-05-2007, 17:40
Derginin altına iki link eklenmesi konusana ben de katılıyorum. Her ne kadar iyi kötü tasarım işiyle uğraşan biri olarak bu benim aklıma gelse de siteyi gösterdiğim iki arkadaşında fare imleçleri E-Mecmua simgesine gitti :)

Bu küçük bir sayı ama insanlar bazen -eğer ki sağda solda onları cezbedecek başka tıklanabilirliği mümkün alanlar varsa- oklarını resimlerin üzerine sürüklemiyor gibi.

memet
01-05-2007, 17:49
Kahvenin dumanını anca farkettim ben.

Onur G. HİTİT
01-05-2007, 17:56
Epeydir girmemiştim foruma. Paludaryumla ilgili yazımı e-dergide görünce çok sevindim. Bu yazı sayesinde ağaçsever arkadaşları da akvaryum hobisine bulaştırabilmeyi umuyorum. :D

Saygılarımla...

malina
01-05-2007, 18:14
Yaptım :)

malina
01-05-2007, 18:15
Onur öyle bir iki yazıyla kazandıramazsın, önümüzdeki ay çalışmalarına devam etmelisin :)

Sebahattin Sargın
01-05-2007, 18:30
Çok güzel bir dergi daha okuduk arkadaşlar sayenizde, emeği geçen herkese teşekkür ederim....

ffa1947
01-05-2007, 18:40
Dergiyi hazırlayanları kutlarım. Benim bir fotoğrafıma yer vermenizden dolayı da teşekkür ederim. Bu derginin kendisini nerede satın alabilirim.? Bildirirseniz memnun olurum.

malina
01-05-2007, 18:42
Ne yazık ki dergimiz "satılık" değil, sadece "bakılık" :)

Sebahattin Sargın
01-05-2007, 18:42
Sn. ffa1947 keşke öyle bir imkanımız olsaydı, dergi ne yazıkki e-dergi. Yani sadece internet okunabiliyor......

ffa1947
01-05-2007, 18:44
Bilmiyordum. Teşekkür ederim açıklamalarınız için.

Onur G. HİTİT
01-05-2007, 19:06
Onur öyle bir iki yazıyla kazandıramazsın, önümüzdeki ay çalışmalarına devam etmelisin :)

Yapabileceğim bir tür çalışma olursa neden olmasın? ;)

Saygılarımla...

hfz
01-05-2007, 19:47
Dergimizde GDO'ları okuduktan sonra yine buraya dönmek zorunda hissettim kendimi.. Sadece 'solucanlar'a değinerek haksızlık ettiğimi düşündüğümden..:o

Erguvanlar ve yazıları inanılmaz bir şölen olmuş, hem bilgi hem de şiirsel bir yaklaşımla... Dergideki tüm konular gerçekten bambaşka.. Her biri ayrı başlıklarda çok önemli; çoğunlukla bilinmeyen, farklı bakış açılarını getiren, eğlenceli, öğretici.. Sıradanlıktan çok uzak.. Dergi, başlangıcından itibaren her şeyiyle çok kaliteli...

Bu arada 112. sayfada başlayan müzik parçasının ne olduğunu çok merak ettim. Şu an ayrı bir pencerede o müziği dinliyorum.. Çok güzel.. Bu parçayı bulabilmeyi çok isterim..;)

Ben derginin Mayıs sayısını gerçekten çok beğendim..;)

malina
01-05-2007, 20:33
Bu arada 112. sayfada başlayan müzik parçasının ne olduğunu çok merak ettim

Bir an, yazıyı eksik mi ekledim diye korktum! Todor'un dilinden kurtulamazdım :)
Keman yazısının son sayfasında müzikle ilgili bilgi var.

Todor
01-05-2007, 22:53
Todor'un dilinden kurtulamazdım :)

Ağzım var, dilim yok.:dilli:

zenfree
01-05-2007, 23:09
Dergide emeği geçen herkesi kutluyorum.

Gazetecilik eğitimi alan biri olarak küçük bir eleştirim olacak.;) Bu ne israf 3 dergilik konuyu 1 dergide kullanmışsınız. ;)

Şaka bir yana keyifle okudum. İçerik dolu. Görsel olarak çok akıcı. Teşekürrler...

Ciddi ciddi saksılarım için solucan edinmeyi bile düşünmeye başladım.:D

mustafakazar
02-05-2007, 08:05
Dergiyi okumak için niye tekrar üye girişi istiyor?Şunu tek tıklamada okuyabileceğimiz bir alan yok mu?

papatyam
02-05-2007, 08:12
Burası var :)

http://www.agaclar.net/dergi/

Bekir S.
02-05-2007, 08:21
Dergiyi okumak için niye tekrar üye girişi istiyor?Şunu tek tıklamada okuyabileceğimiz bir alan yok mu?

Arkadaşım.
www.agaclar.net/dergi
Linki tıkladıktan sonra, agaclar.net oku (yeşil renkle yazılı) tıklarsanız üyelik istemiyor. :))

mustafakazar
02-05-2007, 08:50
teşekkürler ben e-mecmuadan okumaya çalışıyormuşum:p :p

malina
02-05-2007, 08:57
Dergiyi daha çok kişinin okuyabilmesi için emecmua.com'da da yayınlıyoruz.

Bu uygulamaya 1 nisan tarihinde başladık.
Emecmua.com'da okunma durumu hakkında sizlere bilgi vereyim:

Toplam 5.341 kişi okumuş, 416.339 adet sayfa görüntülenmiş.
Görüntülenen sayfalar 1.345 saat boyunca okunmuş ve 142 kişi dergiyi daha sonra kolay ulaşmak için arşivine kayıtlamış.
5 kişi dergi üzerinde ilgisini çok çeken bölüme not almış, 96 kişi okuduğu yeri tekrar bulmak için ayraç eklemiş...

Agaclar.net'te bu konuyla ilgili bilgim yok. Sadece buraya yazan arkadaşların sayısına bakarsam, boşuna uğraşıyoruz demektir :)

Buraya yorum yazan arkadaşlara; yazarlar, düzeltmenler, dergiyi teknik olarak (sayfaların çevrilerek okunması) hazırlayan Tunç Kutlu ve tasarımı yapan kendim adına teşekkür ederim.

Mahmut Leventoğlu
02-05-2007, 08:59
Dergiyi okudum muhteşem . Katkıda bulunanlara ,hazırlayıp bizlere sunanlara Aağaçlar.net sitesi üyelerine yürek dolusu teşekkürler.

Todor
02-05-2007, 09:07
e-mecmua üyelik istemesinin yanında bir çok avantaj getiriyor. Hızlı yüklenmesi ile benim tercih sebebim.

denizakvaryumu
02-05-2007, 09:33
e-mecmua üyelik istemesinin yanında bir çok avantaj getiriyor. Hızlı yüklenmesi ile benim tercih sebebim.

kahve dumanı ve uçan kuşlar e-mecmuada yok :)

bu sayıdaki harika müzik e-mecmuada var mı bilmiyorum... üye olmadığım için o sayfaya kadar gelemedim :)

papatyam
02-05-2007, 09:55
Ben gördüm kahve dumanı da var ilk sayfada uçan kuşlar da :))
üstelik e-mecmua ya üye değilim Ağaçlar.net E-dergi den takip ediyorum :))

asc1485
02-05-2007, 10:11
Dergi çok güzel olmuş.E mecmua'da yayınlanması daha geniş kitlere ulaşmasını sağlayacak.Bu emek bedava olmamalı.Çok kaliteli bir dergi.Az da olsa parayla okunmalı.Emecmada yayınlanması reklam verenler için yeni bir medya oluşturacak.Bizler bu derginin daha çok kişi tarafından okunmasına çalışmalıyız.

malina
02-05-2007, 10:21
kahve dumanı ve uçan kuşlar e-mecmuada yok :)

bu sayıdaki harika müzik e-mecmuada var mı bilmiyorum... üye olmadığım için o sayfaya kadar gelemedim :)

Haklısın :) İki derginin yapısı birbirinden farklı. Bizdeki flash, emecmuadaki pdf özellikli. bu da her iki dergiyi biraz farklı kılıyor. Tunç, bizdeki dergiye, sayılardan bir ya da ikisinde yapboz falan koymuştu ama yeterli geribildirim gelmediği için devam etmedik. Bu konuda önerileriniz var mı?

Chewbacca
02-05-2007, 11:29
uçan kuşlar da

3 gün önce pencereden içeri kaçtı o kuşlar...

Aradım taradım bulamadım... Demek ki dergiye kaçmışlar... :))

denizakvaryumu
02-05-2007, 12:57

Bu tür çalışmalar dergiye müthiş bir görsellik katıyor ...her sayıda böyle sürprizler olursa çok güzel olur... elinize sağlık

papatyam
02-05-2007, 13:18
İyi ki kaçmışlar :))

Bekir S.
02-05-2007, 15:21
e-mecmuada okumak gerçektende daha iyi çünkü bir çok özelliği var. Denerseniz farkedersiniz ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben bir ara moderatörlük yaptım.Ne kadar zor olduğunu az çok bilirim.Hele birde dergi hazırlamak aman Allahım.Bana sabırla cevap yazan Selahattin YILMAZ'a ayrıca teşekkür ederim.

Buket Aknar
02-05-2007, 15:45
Dergiyi bir nefeste okudum , sonra geçen ayınkini de okudum , doyamadım . İsmini unuttuğum (kral ve kraliçe ) çiçekleri orada buldum, çok sevindim. Katkıda bulunup ,hazırlayanlara teşekkürler.

Ela
02-05-2007, 20:08
Dergi çok güzel olmuş, keman bölümünü okurken fondaki keman sesi çok etkileyici olmuş.Kuşların uçması çok güzeldi.:)

hfz
03-05-2007, 00:11
Arkadaşlar, çok özür dileyerek yazıyorum ama;:o

Ben müziği de inanılmaz seviyorum. Ağaçlar'dan önce sadece müzik sitelerinde gezer, yakaladığım ve hoşlandığım tüm müzik parçalarını indirmeye çalışırdım..

İki gündür dergimizdeki müzik parçasını arıyorum internette..:o Aynı gruba ait iki parça buldum, onlar da çok güzel ama.. Çalan parçayı hala bulamadım..:( Ve yine iki gündür iki pencere açarak bu müzik eşliğinde yapıyorum tüm işlemlerimi bilgisayarda..

Sanırım köyden döndükten sonra ( bir hafta kadar sonra) bütün İzmir'i arayarak bu parçayı ya da CD'yi bulacağım..

Çok kötüsünüz!:mad: Nereeeden nereye? Her şey bu kadar kaliteli olmak zorunda mı?;)

Todor
03-05-2007, 00:31
Loyko grubunun 2001 tarihli Gypsy Blues albümünde 05 nolu cherry tree veya
2000 tarihli Gypsy Times For Nunja albümündeki 07 nolu Vishnya adlı çalışma.

Bulamazsan haberim olsun.:)

hfz
03-05-2007, 00:41
Loyko grubunun 2001 tarihli Gypsy Blues albümünde 05 nolu cherry tree veya
2000 tarihli Gypsy Times For Nunja albümündeki 07 nolu Vishnya adlı çalışma.

Bulamazsan haberim olsun.:)

Parçanın adı Vishnya.. Dergide atlamışım bu kısmı önce. Takıldım mı bulurum..;) Yeter ki olsun.. Ama Cd'sini piyasadan, ama agaclar.net'den Todor'dan..:p :p

Çok teşekkür ederim.. Bulamazsam mutlaka haber vereceğim.. Şu an o parça çalıyor hala.. Öylesine güzel ki...

merdiye
03-05-2007, 08:48
Merhaba arkadaşlar,
Ben de bu sayıyı çok beğendim ve ben de derginin etkisiyle iki gündür keman sololarından başka bir şey dinlemiyorum;) ;) ;)

Özellikle "Ağaçlandırsak mı? Ağaçlandırmasak mı?" başlıklı yazıyı çok anlamlı buldum. Yazarı Yücel Çağlar'ın ellerine sağlık. Bence bu konu ülkemiz için, yapılan işlerin ne kadar plansız, programsız olduğu gerçeğine çok çarpıcı bir örnek...

hfz
28-05-2007, 19:25
Sevgili Arkadaşlar,

Dergimizin Haziran sayısı emecmua'da yerini almış. Sanırım onlar da öylesine memnunlar ki, dayanamıyorlar 1 Haziran'ı beklemeye.:dilli:

Yine çok güzel bir dergi olmuş.. Tek tek başlık vermek istemiyorum çünki hepsi birbirinde güzel yazılar ve konular. Öyle ince ayrıntılar var ki; mesela 'sırık domates' yazısının başlığında sırık'taki -ı- ların anlamına uygun olarak uzun olması:p, sevgili Yücel Çağlar'ın yazısında paragraf önüne konan işaretler, (işaretlerin adını bilemedim:o ) renginin seçimi, sanki bir kuş görüntüsüne benzemesi gibi.. Ama yine de 'Sürrealist Ağaçlar' müthiş bir görsellik ve ayrıcalık katmış demeden de geçemeyeceğim.

Bu arada; geçtiğimiz ay yazmayı unutmuşum, Mayıs sayımızı emecmua'dan messenger'da listemde olan tüm kişilere gönderdim.. Bu ay yine göndereceğim. Uygun gören arkadaşlara da tavsiye etmek istiyorum.

Dergimizi her ay messenger listenizdeki kişilere gönderip, onların da dikkatini çekebilirsiniz..

Chewbacca
28-05-2007, 20:31
Sevgili Arkadaşlar,

Dergimizin Haziran sayısı emecmua'da yerini almış. Sanırım onlar da öylesine memnunlar ki, dayanamıyorlar 1 Haziran'ı beklemeye.:dilli:

Hayda... Ben daha göndermedim yahu...

Malina gol yedik...

Mine Pakkaner
28-05-2007, 20:35
Ben de bugün okudum, yine çok güzel. :)

hfz
28-05-2007, 20:47
Hayda... Ben daha göndermedim yahu...

Malina gol yedik...

:p :p :p
Yok yok, gol filan yemediniz. Ayın üyesiyim ya.:dilli: O yüzden bu kadar acelem.:o

Hay Allah, şimdi herkes ne kadar şımarık diyecek.:o Aslında, çabuk bulayım diye dergilere ayraç koymak için girmiştim emecmua'ya..

Chewbacca
29-05-2007, 00:21
:p :p :p
Yok yok, gol filan yemediniz...

Bence yedik... En azından ben yedim...

Kısaca anlatayım;

İki ayrı dergi olduğu için okuyucular da ikiye ayrılmış durumda...

Bu yüzden dergilerden birinin diğerinden önce yayınlanması benim adıma hoş olmadı.

Ve bu gecikmenin tek sebebi de benim.

Bir an, aklım yıllar öncesine gitti. Pazar günlerini iple çekerdim gırgır dergisi gelsin diye... Ve sabah erkenden kalkar, mahalledeki ana dağıtım yerine gider, balyalar açılmadan alır okumaya başlardım...

aysemelike
29-05-2007, 12:47
Dergi yine çok güzel olmuş, emek verenlerin ellerine sağlık, erken yayınlanması hoş bir sürpriz oldu. Benim yazıyı ben bile tanıyamadım. Vildan hanım ve diğer düzenleyicilere yürekten tebrikler....
Umarım gün gelir böyle güzel bir dergiyi basılı, geliri doğayı korumaya adanmış olarak da görürüz...
Selamlarımla....

malina
29-05-2007, 13:05
Sizden gelen yazılar, boş olma durumlarına göre, Aybala, Backyard, Mine Pakkaner ve Morgen tarafından düzeltiliyor. Onlar uygun değilse, oturup ben okuyorum :)

Bunun aşamadan sonra dergi tasarımını ben yapıyorum. Bunları chewbacca'ya iletiyorum. o da sizin okuduğunuz, sayfa çevirmeli biçime yerleştiriyor.

Bu bilgiyi neden yazdım? "Diğer düzenleyiciler" diye belirsiz bir ifade arkadaşlara haksızlık oluyor :)

Dergiyi beğenmeye devam etmeniz bizi mutlu ediyor :)

papatyam
29-05-2007, 14:01
Dergimizin Haziran sayısı da harika olmuş emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık :)

aysemelike
30-05-2007, 08:17
Sizden gelen yazılar, boş olma durumlarına göre, Aybala, Backyard, Mine Pakkaner ve Morgen tarafından düzeltiliyor. Onlar uygun değilse, oturup ben okuyorum :)

Bunun aşamadan sonra dergi tasarımını ben yapıyorum. Bunları chewbacca'ya iletiyorum. o da sizin okuduğunuz, sayfa çevirmeli biçime yerleştiriyor.

Bu bilgiyi neden yazdım? "Diğer düzenleyiciler" diye belirsiz bir ifade arkadaşlara haksızlık oluyor :)

Dergiyi beğenmeye devam etmeniz bizi mutlu ediyor :)

Hemen belirsizliği düzeltelim ve Aybala, Backyard, Mine Hanım, Morgen ve chewbacca 'ya da özel olarak tebrik ve teşekkürlerimizi yollayalım...
Ellerinize sağlık...:p

zenfree
01-06-2007, 21:25
Dergide emeği olanları kutluyorum.Yine çok şey öğrendik.

Temmuz sayısını merak etmeye başladım bile.;)

selenn
01-06-2007, 22:40
Derginin bu ayki sayısı da çok bilgilendirici olmuş. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Sevgiler

Derya Özen
04-06-2007, 12:42
Dergiyi ancak okuyabildim. Domateslerin budandığını ilk defa burada duydum. Ve bonsai hakkında da bazı bilgiler öğrenmiş oldum. Dergi daha bir resimlenmiş ve güzelleşmiş gibi geldi bana. Cd olayı da çok iyi fikir. Şimdi Temmuz sayısını bekliyoruz, her halde benim yazım da Temmuz sayısın da çıkacak. Dergi'ye Vişne ile ilgili de bir yazı yazmak istiyorum ne de olsa Vişne cennetin de yaşıyorum. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

Metin Y.
04-06-2007, 13:08
Dergi harika olmuş, emeği geçen herkesi tebrik ederim.

çiçeksever
06-06-2007, 15:41
dergideki beğendiğimiz yazıları yazdırabiliyormuyuz
yazıcı çıktısını alabiliyor muyuz?