View Full Version : agaclar.net E-Dergi / Yorumlar
dergi çok güzel olmuş
emeği geçenlere teşekkürler
emecmua.com'da yer alan dergide bu özellik var...
Yıllardan sonra yazı yazmıştım (hani o uzunca olan). Şimdi de aylardan sonra Sn. Malina´ya teşekkür ederek başlıyorum.
Evet geçen zamana rağmen dergileri okumadığım sanılmasın. Hatta geçen gün Mayıs sayısındaki "ağaçlandırma" ile ilgili yazıdan ilham alarak başka bir yazıyı hazırlayıp Sn. Çağlar´a gönderdim.
Giriş Tarihi: 10-10-2004
İlk mesaj: 07.06.2007
Merhaba :)
Bana da yazı gönderseniz... :)
E-Derginin haziran sayısında emeği geçen herkese teşekkürler
Penelophe
01-07-2007, 02:09
Dergiyi yeni bitirdim. Bir solukta bitti..
Pazartesi çıktı alacağım, yeniden okumak için.:)
Geçen ayki sayıyı 1-2 günde okumuştum ama bu ayki 2 saatte bitti.:)
Pitys'nin ağaca dönüşmesi, Mitoloji ve ağaç başlıgına da taşınırsa çok güzel olur diye düşünüyorum.
Oh, Andlar'ın muhteşem kondoru
Beni evime götür, Andlar'a
Oh kondor.
Ülkemi geri istiyorum, ve
İnkalı kardeşlerimle yaşamak istiyorum,
Bunun hasretini çekiyorum
Oh kondor.
Cusco'da ana meydanda
Bekle beni,
Machu Picchu ve Huayna Piccu'ya
Gidebilmemiz için.
Müzik harikaydı, yazı harikaydı.
Diyecek söz yok.
Yazarın ellerine, bakış açısına ve yüreğine sağlık.
İlgimi çeken bir diğer başlıkta, Kumaş Kaplı Saksılardı.
Esra hanım gerçekten çok güzel şeyler yapıyor ve bunu çok sade bir şekilde anlatmış. Teşekkür ederim.
Sarıkoz Köyü Ağaçlandırmasına zaten diyecek söz yok, orada emeği geçen bütün ekibi ve başta Derya hanımı tebrik ediyorum.
Mine hanım, bitkilerin ışık ihtiyaçlarıyla ilgili yazınız ve fotoğraflar çok güzeldi.
Bu ayki dergi bombaydı kısaca.:)
Çok büyük tad aldım.
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Buket Aknar
01-07-2007, 10:06
Dergi süper olmuş. hiç bir konuyu ayırmadan bir nefeste okudum. Aaaaa bitti bile dedim. Ellerinize sağlık. Kumaş kaplı saksıları deneyeceğim.
Mahmut Leventoğlu
01-07-2007, 10:43
Dergiyi okudum her konu mükemmel olmuş. Bence en güzel konular kimse alınmasın ama Sarıkoz ve Pan flüt. Georgi Zamphir den Pan flüt dinlemek ise çok keyifli. Emeği geçen herkesin ellerine beyinlerine sağlık.
Derya Özen
02-07-2007, 14:23
Evet nihayetinde dergiyi okudum. Bir fosilin çığlığı başlıklı yazıda ki, fotoğrafları içim acıyarak izledim. Dergide Bambudan da bahsedilmiş hasbelkadar, Biliyorsunuz bizim bir Bambu grubumuz var.! Ve biraz corafya Machu Picchu şehrinin hikayesi çok güzel, tabii fotoğrafda öyle, corafyadan çok bana tarihi çağrıştırdı ve tarih benim ilgi alanıma giren konular arsında ilk sıralardadır. ;)
Vildan Sönmez'in Sülüklü göl yazısını da çok beğendim. Bu yazıyı okurken ben de Karagöl ile ilgili bir yazı yazsammı acaba diye düşündüm. Ve kendi başlığım, Sarıkoz köyü ağaçlandırma çalışmaları... Beğenen tüm dostlara teşekkür ederim, umarım hissettiklerimi iyi anlatabilmişimdir. Dergiyi yine daha bir resimlenmiş buldum, emeği geçen herkese teşekkür ederim ellerinize sağlık.
Yücel Özlem
02-07-2007, 14:44
Dergiye Sarıkoz'a gitmeden bir bakmıştım. Gerçekten güzel. Ben öyle bir solukta okuyamıyorum. Sanırım hafta sonuna kadar ancak bitirebileceğim. Tadına varmaya çalşarak.
Sigara, kahve, çay tiryakiliklerime son vermiştim. Basında tiryakisi olabileceğim bir şey yoktu. Bir kaç başucu ktabıyla yetiniyordum. Derken Ağaçlar.net'i keşfettim. önce Galeri, bir kaç ay sonra Forum, son olarak DERGİ.
E-Dergiyi hazırlayan, içine yazı yazan, emek veren herkesi kutluyorum. Okurken müzik dinlemek, oldum bittim yaptığım keyiftir. E bir de hazırda Zamphir olursa, değmen keyfime.
Hangi çiçek gölge sever, hangisini nereye koyayım hep yaşadığım ikilemlerdi, Mine Hanımın yazısı harika bir bilgi kaynağı olmuş.
Machu Picchu fotoğrafı daha önce de karşıma çıkmıştı, bilgileriyle daha anlamlı olmuş. Fotoğraflar çok güzel.
Sevgili Esra'nın saksı boyama ve kaplaması, hiç el işi bilmeyenleri bile baştan çıkartacak kolaylıkta anlatılmış. Sanırım artık evlerimizde, Esra saksıları yapacağız.
Derya'nın içtenlikli yazısı, röportajları çok hoş olmuş.
Pembe domates yetiştirme çabasında biri olarak Sn. Selahattin Yılmaz'ın yazısı da çok ilgimi çekti.
Yok olan ağaçlar içimi sızlattı.
Sözü uzatmaya gerek yok. Arşivlik bir dergi. Çok güzel.
Emeği geçen tüm dostların ellerine sağlık.
Burada olduğum sizlerle tanıştığım için gerçekten çok mutluyum.
İyi ki varsınız.
Dergi her zaman ki gibi çok güzel.Herkesin emeğine sağlık.
Zararlılar için renk tuzağını merak ettim nasıl birşey.?
Sercanoral
02-07-2007, 20:42
Dergiyi şimdi okudum, gerçekten çok harika olmuş. Herkesin emeğine sağlık arkadaşlar.
Derginin haziran sayısı da öncekiler gibi mükemmel.Emeği geçen herkese teşekkürler.
Penelophe
01-08-2007, 02:32
Dergi şimdi bitti.:)
192 sayfa bir solukta..
Orman yangınlarıyla ilgili meğer bilmediğim ne çok şey varmış.
Yılmaz bey teşekkürler..
Uğruna köşk kaydırılan ağaç, Atatürk'ün doğa sevgisinin ne kadar büyük olduğunun bir göstergesi.
Yalova'ya yolum düşerse bir gün mutlaka görmek istediğim bir yer oldu.:)
Rüveyda hanım emeğinize sağlık..
Kamelyanın adının nereden geldiğini, bonsaisini;), hastalıklarını da sizden öğrendim Ali bey, teşekkürler..
Bahçede ki yaşlanan gülleri sizin anlattığınız tekniklerle budayacağım Murat bey, teşekkürler..
Nurettin bey Ankara'da yaban mersini yetiştirme çabanız ve azminiz takdire şayan.. Önüzümdeki iki yıl içerisinde sonuçları bekliyor olacağız..
Mine hanım toksik saksı bitkileri hakkında ki bilgilendirmezni için teşekkürler, syngonium ve patosa sahibim ve artık onların toksik bitkiler olduğunu biliyorum..
Ferdi bey, kaktüs ve sukulentler hakkındaki akıcı yazınız için size de teşekkürler..
Ud yapımı meğer ne zormuş. Hemen her parçası için farklı bir ağaç gerekiyor..
Müzikte çok hoştu. Emeğinize sağlık..
Sebo, beslenme ve sağlıkla ilgili özenli ve ayrıntılı yazın için teşekkürler.
Müjgan hanım, o kadar güzel örnekler vermişsiniz ki büyük bir zevkle okudum yazınızı, teşekkürler..
Selahattin bey, sebzelerden tohum alma yazınız tam zamanında hızır gibi yetişti, bir kaç gündür nasıl tohum alsam diye düşünüyordum, teşekkürler..
Doğa fotoğrafçılığı hakkındaki bilgiler için, Avi Behar'a teşekkürler..
Fidancı, Atabey Meslek Yüksekokulu'nu sayende görmüş kadar oldum. Hikaye gibi anlatmışsın.;) Teşekkürler..
Mehmet bey, şirin böcek yapımı için teşekkürler.:D
Metin bey, artık her ne kadar bu başlığa yorum yazmsanızda okuduğunuzu biliyorum.:D Bütün güzel paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkürler..
Ve Vildan hanım, Tunç bey ve Vural beye, derginin bize ulaşmasında emeği geçen ve adını bilmediğim kim varsa, hepsine çok teşekkürler..
Dergiyi birgün bayiide görme dileklerimle..
Bunaltıcı bir yaz gününün, sabah serinliği tadında bir dergi olmuş.
Hiç es geçmeden, hepsi birbirinden güzel yazıları okumaktan aldığım keyfi, ancak böyle anlatabildim.
Bunca bilgiyi okuru sıkmadan okutabilmek, gerçekten büyük bir başarı. Çok önemli bir şey düşündürttünüz bana; demek ki eğitim, her yaştaki öğrenciyi bunaltmadan da yaptırılabilinirmiş.
Hele fotoğrafların içimde uyandırdığı güzellik, bir de üstüne Nazım'dan dizeler. Güne mutlulukla başlamam için, daha ne isteyebilirim ki?
Derleyen, yazan, fotoğraflayan, böyle albenili bir dergiye dönüştüren ,kısacası üzerinde çalışan herkesin ellerine sağlık.
Dergi de emeği geçen herkese ben de teşekkür ederim. emeğinez sağlık arkadaşlar :)
Derya Özen
01-08-2007, 09:00
Dergi yine beklediğim gibi olmuş. Yanlız beklemediğim şeylerde vardı. Titan'ın (Rüveyda Baş) yazısına eklenen animasyon harika olmuş. Köşkün kaydırılması, yazıyla bire bir örtüşmüş. Tunç Kutlu'ya teşekkürler, harika işler yaptığı kesin... Avi'den fotoğraf çekmenin altın saatlerini öğrenmiş oldum. Otlardan ve bitkilerden, şapka, küpe, kolye ve toka yapmayı biliyordum, şimdi bunlara birde böcek yapmak eklendi ;) Metin Bey'in yazdıklarından ve karikatürlerinden keyif alarak okudum. Ayağı ile tavuk kızartan korsan görüntülü adam gerçekten de çok harika. Ellerinize sağlık.
Dergi harika. İyi ki varsınız arkadaşlar. Sizleri okumak bir ayrıcalıktı. Emeğinize, yüreğinize sağlık.
Sebahattin Sargın
01-08-2007, 11:31
Dergi çok güzel olmuş, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim ;)
Ben ayrıca genç arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Siz kendinizi biliyorsunuz =)
Vildan Sönmez
01-08-2007, 14:45
Emekler boşa gitmemiş. En yenisi en güzeli olmuş. Bana öyle geliyor ki her sayıda bu daha güzel diyeceğiz. Emek verenlerin ellerine sağlık.
lerdemir
01-08-2007, 14:54
Çok ama çok özel bir ekibin; sanki bir dantel, bir oya işçiliği özeninde, son derece özel bir sonuç ortaya çıkmış.
Gönüllerinize ve emeklerinize sağlık...
Faruk Naycı
01-08-2007, 16:12
Gerek seçilen konular itibarı ile , gerekse çok güzel tasarımı ile dergi çok rahat okunuyor. Bu sahasındaki örnek dergiyi hazırlayan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve devamını diliyorum.
Bütün sayılarda olduğu gibi Ağustos sayısıda gerçekten güzel ve zengin. Emeği geçen herkese teşekkürler. İyiki varsınız.
Mine Pakkaner
01-08-2007, 23:47
Yine çok güzel bir sayı olmuş değil mi? Bütün arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum, ama Malina ve Chewbacca'yı da kutluyorum. :)
Çocuk gibi sabah, sabah yürüyen köşkü üç beş kere yürüttüm, yeni bir böcek türü bulundu haberi yüzümü güldürdü ve ud sayfasından hala ayrılamadım... Daha müsait bir zamanda tadını çıkararak okuyacağım için şimdilik sayfalarda gezindim. İçerik ve konu çeşitliliği bakımından çok ilgi çekici bir sayı olmuş. Ellerinize sağlık.
Yürüyen köşkün hareketini izlemek güzel ama arka planda yaşadıklarımız çok komik :)
İlk yanlışı ben yaptım; köşk duruyor, ağaç kayıyordu. Hangi akla hizmet böyle yaptım bilmiyorum :)
Chew, ben düzeltirim dedi ama bu kez ev, iskele, öndeki çam ağacı dahil; grup olarak kayıyordu :)
Aslında daha önce, fotoğrafı katmanlara ayırmaya üşenmiştim. Derginin diğer sayfaları henüz yapılmamışken böyle ayrıntıyla uğraşmak lüks gibi gelmiş olmalı... Sözün kısası sonunda olması gerektiği gibi çalışmaya karar verdiğimde, otobüsün kalkmasına birkaç saat kalmıştı (Küçük bir tatil yaptım)
Çamı kaldırılıp, arkada oluşan boşluğa inşaat yapıldı. İskele uzatıldı. Böylece siz mantıklı hareket eden bir resme kavuşmuş oldunuz :)
Merhabalar Aybala !
Yürüyen köşk yazısı gerçekten harika arkadaşımızın ellerine sağlık. Tabii diğerleride birbirinden üstün. Daha önce bir mesajımda sanırım belirtmiştim. Şimdi tekrar yazma gereği duydum. Yalovada yaşayan birisi olarak benim liderimin bir ağacın dalına kıyamayıp her türlü yokluk ve tarihin olumsuzluğuna rağmen yürütme emrini vererek doğaya ve çevreye verdiği önemi gösteren mekanda Ağaçlar net üyelerini ağırlamak bana onur verir bilesiniz.
Saygıyla.
Hakan KINACI
02-08-2007, 09:46
Emeği geçen tüm arkadaşlara can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
Harika bir dergi olmuş (gerçi tüm sayıları muhteşem)
Saygılar,
Harika bir dergi. Özellikle sebzelerden tohum alma konusu çok hoşuma gitti. İşime yarayacak.
Emeği geçen herkesi kutluyorum, elinize, aklınıza sağlık :)
Derginin ağustos sayısında emeği geçen herkese teşekkürler
Sebahattin Sargın
31-08-2007, 10:30
Dergimizin eylül sayısı her zaman ki gibi çok güzel olmuş. Çok güzel yazılar var emeği geçen herkezi tebrik ederim. Sevgili malina röpörtajımda hazırladığınız kapak için teşekkür ederim( Çok çirkin çıkmışım, aslında siz beni görmek istiyosanız galerideki Bursa Toplantıları başlığına bakın ;) ).
papatyam
31-08-2007, 10:34
Dergi çok güzel olmuş ellerinize sağlık,
Sebocuğum ne çirkini canım ya seni bilen biliyor boşversene :) ama sebo yazısını çok beğendim :)))
Sebahattin Sargın
31-08-2007, 10:48
Papatyam teşekkür ederim, iyi moral oldu bana bu ;). Kapak benimde çok hoşuma gitti, teşekkür ederim Sevgili Malinaya....
Derginin Eylül sayısında emeği geçen herkese teşekkürler..Çok güzel olmuş..:)
Fatma E.
31-08-2007, 12:42
Eylül sayısı süper. Herkese teşekkürler.
nartsawa
31-08-2007, 13:05
Eylül sayısında özellikle çok güzel bir yazı var. Tüm emek sabiplerinin eline sağlık.
Isparta Eğirdir de özellikle ardıç ağaçlarının fidanlık ortamında üretimi konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalarla son zamanlara kadar imkansız sanılan **** ilgisizlikten öyleymiş gibi sandırılan bir durumu ortadan kaldıran ekibe ve sayın Hazin Cemal Gültekin beye sonsuz teşekkürler.
Metin Y.
31-08-2007, 15:05
Kapak muhteşem, içerik zengin ve akıcı...Emeği geçen herkesi kutlar; önemli bir boşluğu dolduran agaclar.net dergisini günün birinde basılmış haliyle de okumayı dilerim.
Jasmin Levy seçimi tam isabet...
Okuması için gönderdiğim arkadaşlarımdan birisi, yorumunu iletmemi istedi.
"Her bakımdan süper bir dergi. Okumaları için dostlarıma gönderdim. Bilgilendirmelerde; herkesin, konusunda uzman olduğu öylesine belli ki. Fotoğraflar , düzenleme gerçekten çok güzel. Kapaktaki fotoğraf, benim çekmeyi her zaman hayal ettiğim ama bir türlü yakalayamadığım bir enstantane. Ali Hassan Ali'nin yaptığı çalışma, tek kelimeyle muhteşem. Lütfen benim adıma herkesi ve özellikle Vildan Özfenerci'yi kutla"
Yine dolu dolu bir dergi olmuş. Dergi çalışanlarına teşekkürler.
Ve kesinlikle bu dergiyi basılı olarak görmek istiyorum. Gidip köşedeki büfeden almak istiyorum. :) Ya da abone olurum eve gelir. :)))
Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Çok ama çok teşekkürler.
Sercanoral
02-09-2007, 10:37
Gerçekten dergimiz harika olmuş. Sevgili Cemal abiminde dediği gibi emeği geçen herkesin yüreğine sağlık...
kumruacaroglu
04-09-2007, 17:10
Hemen cevap vereyim, derginin her sayisi ayrica okumaya doyamadigim haberlerle dolu. Bilgisayarima indirip arsivlemek isterdim ama neyse ki sitede arsivleniyor ( nolur nolur ve sakin o arsivi iptal etmeyin e mi?) icim iyimserlik doluyor. Bir de ben su anda doga ile ilgili bir oyku uzerinde calisiyorum. O kadar ilham aliyorum ki anlatamam. BU SİTEYE DE DERGİSİNE DE BA-YI-LI-YO-RUM! Bir de kendi siteme linkiniz koydum ama henuz domain alamadigim icin su adreste:
http://www.geocities.com/kumruacaroglu/
Hepinize sevgiler ;)
Derginin içeriği çok zengin olmuş*. Yazısı olan ve emeği geçen herkese teşekkürler.
İlgim olmadığı halde Zeytincilik yazısını, çok hukukidir atlarım diye düşündüğüm Anayasal ve yasal baltalar yazısını zevkle okudum.
Hitit'lere ilişkin yazı, sanatta ayçiçekleri de sürpriz tatlılar oldu.
Yazıların adlarını tek tek yazmazsam olmaz gibi geliyor ama uzatmamak için kısaca tüm yazıları ilgiyle okuduğumu, gelecek sayıyı merakla beklediğimi söyleyeyim.
*Derginin önceki sayılarını da ilgi çekici bulmuş, ancak fırsat bulup yazamamıştım.
** Ben de basılı kopyayı elime almayı tercih ederdim.
Dergi de emeği geçen her arkadaşımızın gönlüne eline sağlık.
Bu dergilerin her biri altın değerinde.
Derya Özen
13-09-2007, 14:28
Ağaçlar net dergiyi, ancak okuyabildim. Yine ilgimi çeken konular beni yazılanları tekrar tekrar okumaya itti!
Hitiler her zaman ilgimi çekmiştir ve yazılanlar gibi onlarla armızda bir bağ olduğuna inanıyorum.
Çiğdem pilavı köyümüzde en çok Emine Teyze tarafından yapılırdı!..
Birde köyümüze çok yakın bir yerde bulunan Hititlerden kalma kale harabesi beni onlara çeker.
Rüzgarın sesi "Ney" çok güzel anlatılmış, fondaki müzik ise çok dingin... Ali Cem Ersin'e bize ney'i anlattığı, Kudsi Ergüner'e ise eşsiz müzik için teşekkürler.
Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Mine Pakkaner
01-10-2007, 12:47
Bu gidişin sonu basılı dergi olacak, ekim sayısı öyle güzel olmuş ki, sayfaların tasarımı da müthiş. Tasarımı yapan Malina başta tüm emeği geçenlere teşekkürler.
Sahi siz daha okumadınız mı?
http://www.agaclar.net/dergi/ekim07.html
papatyam
01-10-2007, 12:55
Mine Hanım,
evet dergi her zamanki gibi harika, Selluka yı öyle güzel anlatmışsınız ki o günlerdeki heyecanı yaşadım :)
ellerinize sağlık.
Faruk Naycı
01-10-2007, 15:23
Yine çok güzel bir dergi olmuş. Yazılarıyla, fotoğraflarıyla ve teknik katkılariyla dergiye emek verenleri tebrik ederim.
Vildan Sönmez
01-10-2007, 15:33
Emeği geçen herkesin eline sağlık.Keşke basılsa da,dokunabilsek.
Emeği geçen herkese teşekkürler. Ben de dergiyi basılı olarak okumak istiyorum.:))
Mahmut Leventoğlu
02-10-2007, 00:38
Herkese yürek dolusu sevgiler ,emeği geçen herkesin büyük küçük ellerinden hasret ve sevgi ile öperim iyiki varsınız dostlar.
Sizler emek vererek değerli mesailerinizi harcayıp hazırladığınız bu güzelim dergileri, bizler de bir solukta hevesle okuyor tüketiyoruz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır elbette. Emeğinizin ve değerinizin her öğrenilen ve öğretilen bilginin içerisinde sizlere haz olarak geri dönmesi tek güzel ve anlamlı yanı bu olsa gerek.
Üretmenin , öğretmenin kutsallığı tartışılamaz.
Sevgi ve Saygılarımla.
Derya Özen
02-10-2007, 11:56
Emeği geçen herkese teşekkürler. Güzel bir dergi olmuş. En merak ettiğim, Yücel Bey'in yazısı idi, tam düşündüğüm gibi olmuş. Birde kendi yazım... Bizim vişnelerde ünlü artık :)
Hepiniz yine döktürmüşsünüz.Yüreğinize sağlık.:)
E-Derginin ekim sayısı da mükemmel olmuş.Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Mine hanım, bir çiçeğin öyküsü bu kadar akıcı bir dille anlatılır, yazıları okurken güzelim fotoğraflar da o anlatıma eşlik ederse ortaya -doğal olarak- SELLUKA çiçeğine aşık olan binlerce insan çıkar. Selluka bitkisini hiç görmedim. Bu site sayesinde tanıdım ama dergide yazdıklarınızı okuyunca -okuyan herkesin benimle hemfikir olduğuna eminim- büyük bir tutku ile benim balkonumda da bir selluka olmalı derken yakaladım kendimi.
Dergiye emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sizleri çok seviyorum.
Penelophe
08-10-2007, 13:14
Bu ayki dergi çok güzeldi.:)
Bütün konular çok akıcıydı.
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Özellikle Mine hanımın, 'Selluka Macerası' başlıklı yazısını çok beğendim. Fotoğraflarımın yayınlanması da beni ayrıca mutlu etti.:)
Mehmet Eskizara
11-10-2007, 12:23
Dergiyi her ay dikkatle ve beğenerek takip ettiğimibelirtmeliyim.Katkıda
bulunan tüm arkadaşlara içten teşekkürlerimi sunuyorum.Ellerinize ve yüreği_
nize sağlık.Yeni sayılarda buluşmak dileğiyle , saygı ve sevgilerimle.
Derya Özen
17-10-2007, 14:35
Dergimizin son sayısında bir sorun var sanırım ya da benim benim bilgisayarımda! Daha önce okumadığım sayfaları okumak için tıkladığımda sayfa 117-132 arasında takılı kalıyor.
Birde Nisan sayısında ismim Derya Yılmaz diye görünüyor :)
Chewbacca
17-10-2007, 17:18
Tamam, ilgileniyorum :)
Ve hatta ilgilendim bile...
Lüften bir kez daha kontrol edermisiniz...
Meydana gelen aksaklık yüzünden özür dilerim...
Derya Özen
18-10-2007, 08:18
Teşekkürler :)
şükran ünal
24-10-2007, 13:37
Derginin Kasım sayısı çok ama çok anlamlı olmuş. Kırık gülün bulunduğu sayfayı bende servisimizdeki panoya astım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim...
papatyam
24-10-2007, 14:19
En anlamlı sayı (KASIM SAYISI) emeği geçenlere sonusuz teşekkürler.
SÖZ KONUSU VATAN'SA GERİSİ TEFERRUATTIR
Emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. hepimizin dili, kalemi olmuşsunuz. Vatanımız uğruna şehit düşen tüm askerlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Bu vatan hepimizin , sonuna kadar sahip çıkıyoruz.
Hakan KINACI
24-10-2007, 14:43
Tek kelime ile muhteşem olmuş. Sn.Selenn'in de dediği gibi Ağaçlar net hepimizin dili ve kalemi olmuş.
Saygılar,
Dergimizin bu sayısı içerik itibariyle çok çok farklı ve anlamlı olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.
maycan bahçe
24-10-2007, 15:10
Sevgili Malina ve emeği geçen herkesin eilne yüreğine sağlık.İçimiz kan ağlarken başka şekilde bir dergi çıkamazdı herhalde.Çiçeği böceği incitmemeye çalışan böyle duyarlı insanlar birlik olduğunda neler yapamaz ki!
Teşekkürler.
Vildan Sönmez
24-10-2007, 15:26
Elinize sağlık.Kısa ve öz.
Evet vatan sağ olsun, ama evlatlarımız da sağ olsun.İçimiz kan ağlayor.
Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Birlik ve beraberlik gerektiren bu günlerde yaptığınız bu çalışmayla sanal dünyada da hassasiyetlerin seviyeli bir şekilde ifade edilebileceğini gösterdiniz.
Sevgiyle ve barışla kalın.
Saygılarımla
Metin Y.
24-10-2007, 15:31
Ekmeğini paylaşmak gibidir, acıyı paylaşmak..Bir lokma alırsın boğazında düğümlenir, yutkunamazsın...Yutkunduğunda ise; yırtılır göğsün ve içine ılık ılık akan kanı hissedersin.
İnşallah bu son acımız olur, malina'nın şahsında Kasım E-Dergide ortak acımızı paylaşan agaclar.net'e sonsuz teşekkürler.
Sevgili Malina ve dergide emeği geçen herkese en derin saygılarımla..
Sözün bittiği yerde ancak böyle bir dergi çıkarılırdı.
Mucip Gürbüz
24-10-2007, 15:44
Sayın Metin Y.;
Mesajınızın altını imzalıyorum. Başka ne söylenebilir ki?
Sebahattin Sargın
24-10-2007, 15:49
Ekmeğini paylaşmak gibidir, acıyı paylaşmak..Bir lokma alırsın boğazında düğümlenir, yutkunamazsın...Yutkunduğunda ise; yırtılır göğsün ve içine ılık ılık akan kanı hissedersin.
İnşallah bu son acımız olur, malina'nın şahsında Kasım E-Dergide ortak acımızı paylaşan agaclar.net'e sonsuz teşekkürler.
Gayet açık ve net bir şekilde içimizdeki sesi yazmışsınız Metin bey tebrik ederim.
Acımızı paylaşan ve bu kadar iyi yansıtan agaclar.net ekibine sonsuz teşekkürler ederim...
Dün dergiye müzik ekledik...
Gustavo Santaolalla
Deportation/Iguazu
Müzik eşliğinde sayfaları tekrar izlerken dikkatimi çekti... Sayfa 35-36
Gözleriniz ekrana dalarsa, ormanı üç boyutlu olarak görüyorsunuz... Bir yanılsama olduğunu bildiğim halde beni her zaman ürpertmiştir...
Çok anlamlı. Çok ince bir düşünce. Tebrik ederim.
'' Allah yolunda öldürülenlere, siz ölüler demeyin. Onlar diridir lakin siz farkında değilsiniz.'' Ayet meali. Kur'an-ı Kerim.
Vatan için canını veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.
Ve... Onların aziz hatırası önünde, tüylerim diken diken, bütün varlığımla eğiliyorum.
şükran ünal
26-10-2007, 10:13
Dergiye ilk baktığımda 35-36 sayfalarda inanın aynı şeyi düşünmüştüm ama üç boyutlu bakmaya da üşenmiştim. Şimdi siz yazınca hemen baktım...Çok güzel bir manzara oluşuyor. Bir zamanlar Milliyet gazetesinin verdiği derginin arkasında böyle resimler vardı ve biz ailece o dergide resmi üç boyutlu görmeye çalışırdık.. Emeği geçenlerin ellerine sağlık...
O kadar duygu yüklüyüm ki şu anda,hatta klavyede ki harfleri bile seçemiyor gözlerim.Ama söylemeden de çıkmak istemedim siteden, dergiye emeği geçen herkese çok çok teşekkür eder, ne onların ne de tüm Türkiye'nin bu ve benzeri acıları bir daha çekmemesini dilerim.
Derya Özen
26-10-2007, 12:24
Gözleriniz ekrana dalarsa, ormanı üç boyutlu olarak görüyorsunuz.
Evet 3 boyutlu harika bir görüntü çıkıyor ortalığa! Sayfaları çeviriken hiç bitmesin istedim. Emeği geçen herkese teşekkürler.
lerdemir
26-10-2007, 12:47
"Sessizce bağırmak" bu olsa gerek...
Bu sayı, bambaşka tellere vurmuş gönül sazında...
çekirdek
29-10-2007, 14:48
Çok güzel ve doğru bir sayı olmuş.
Birileri daha, daha daha refah yaşasın diye daha ne kadar şehit vereceğiz??
Böyle sayılar hazırlamak zorunda kalmamak dileğiyle..
Kasım sayısı anlamlı bir dergi olmuş.Emeği geçenlere teşekkürler.
Sergüzen
30-10-2007, 20:46
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Birilerinin artık çiçeklerin hoyratça kırılmasına dur demesi gerekiyor...
derginizin bütün sayıları birbirinden güzel bilgilerle dolu. özellikle kasım sayınız çok anlamlı olmuş. emeğe geçen herkese teşekkür ederim.
sizden ricam sürekli internete bağlı kalma imkanım olmadığından derginin indirilebilir versiyonun da yayınlanması (pdf veya flah versiyonu). çünkü internete bağlandığımda deginizi, indirip boş vakitlerimde okumayı ve tüm sayılarınızı bilgisayarımda arşivleyip ilerde tekrar bakabilme imkanına sahip olmak istiyorum. Bu önerimi dikkate alırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
metinkeskin05
02-11-2007, 18:42
Daha ilk sayfalarından çok etkilendim.hazırlayanlara, emeği geçen herkese bir kuru teşekkürden başka ne yapabilirim bilmiyorum ama;tüm içtenliğimle sonsuz teşekkürler...
Not;Daha kırkikinci sayfadayım.:eek:
"Sessizce bağırmak" bu olsa gerek...
Bu sayı, bambaşka tellere vurmuş gönül sazında...
Aynı fikirdeyim , evet , sessizce bağırmak bu olmalı .
Dün dergiye müzik ekledik...
Gustavo Santaolalla
Deportation/Iguazu
Gözleriniz ekrana dalarsa, ormanı üç boyutlu olarak görüyorsunuz... Bir yanılsama olduğunu bildiğim halde beni her zaman ürpertmiştir...
ard arda farklı açılardan yaptığınızda üç boyutlu iki farklı görüntü oluyor.
kimbilir bu işin sanatını öğrenip çiçeklerimizle kendimize bu konuda da bir köşe açarız belki? sevgiler...
E-Derginin Aralık sayısı yayında...
Ödüllü ankete katılmanız bizi mutlu eder. 2007 yılını kontrol etmiş olur, nasıl davranacağımız konusunda ipuçları elde ederiz...
Oy vermek için buraya gidiniz. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=180347#post180347)
Agaclar.net E-Dergi 2007 Ocak ayından bu yana yayında. Tüm yazarlara ve okurlara teşekkür ediyoruz.
Aralık ayı sonuna kadar sürecek bir anket hazırladık.
Böylece bir yazarımıza (sizin seçimlerinizle) ve bir okurumuza (kur'a ile belirlenecek) ödül verme şansı bulacağız.
Okurlar için:
Anket, en çok sevdiğiniz sayıyı bulmaya yönelik. Bu sayfada bulunan anketi cevaplayın. Herkesin sadece bir ay seçme ve tek oy kullanma hakkı bulunuyor.
En çok oy olan ay belirlendikten sonra, bu ay için oy veren okurlar arasından bir kişi kur'a ile TÜRKİYE'NİN AĞAÇLARI VE ÇALILARI kitabını kazanacak.
Yazılar için:
Derginin 12 sayısı içinde farklı yazılar hoşunuza gitmiştir. En sevdiğiniz yazı ve yazarını (En çok 5 yazı seçebilirsiniz) bu bölüme yazarak, ödül kazanacak yazarı belirleyebilirsiniz. (Derginin ayını da eklerseniz bulmamız kolay olur)
O da TÜRKİYE'NİN AĞAÇLARI VE ÇALILARI adlı kitabı kazanacak...
Not: Seçtiğiniz için sadece anketi doldurmanız yeter, yazılı olarak belirtmenize gerek yok.
Ödül:
TÜRKİYE'NİN AĞAÇLARI VE ÇALILARI
25815
Necati Güvenç Mamıkoğlu,
NTV Yayınları, 2007,
728 sayfa.
Necati Güvenç Mamıkoğlu'nun hazırladığı kitapta 350 ağaç ve çalı türü, 2000'in üzerinde fotoğrafla tanıtılıyor. Necati Güvenç Mamıkoğlu yıllar boyunca yollarını aşındırdığı Trakya ve Anadolu'nun tüm ağaç varlığını ayrıntılı açıklama ve fotoğraflarla 728 sayfa boyunca meraklısına anlatıyor.
Türkiye'deki ağaç türlerinin tamamına yakınının ve belli başlı çalıların tanıtıldığı kitapta, her ağacın ya da çalının tanıtıcı bilgileri, Türkçe ve Latince adı, ağacın çeşitli yörelerde ve ortamlarda kullanılan diğer adları, ağacın içinde bulunduğu sınıf, aile ve cins yer alıyor. Bu bilgilere ek olarak her bir ağacın anavatanı, dünyada ve Türkiye'de yetiştiği bölgeler, yetişme ortamları, ağaçların büyüklüğü ve yaşıyla ilgili bilgiler de bulunuyor. Kitapta Türkiye'de doğal olarak yetişmeyen ama çevremizde sıkça gördüğümüz ağaçlar da tanıtılıyor.
Mine Pakkaner
01-12-2007, 00:13
Ne diyeyim, kendi yazdığımız yazılar bile bu şekilde tasarlanınca başka türlü oluyor. Eline ve emeğine sağlık Malina. Tek tek teşekkürler sevgili yazar arkadaşlarım :)
Penelophe
01-12-2007, 04:27
Yine bir solukta okunan ve zengin içeriğiyle göz dolduran bir dergi olmuş. Bütün emeği geçenlerin ellerine sağlık.:)
Özellikle 'Vita Tenekesi Aranıyor' ve 'Semizotsal Düşler' yazılarını çok beğendim. Sevgili Mine Hanım'ın da birbirinden içerikli 3 yazısı harikaydı.
Ali beyin, Hedera Helixlerden yaptığı orman tarzı bonsaisine de hayran kaldım.
Ama en çokta, gitmeyi çok istediğim Küba'ya Ümit beyin bakış açısıyla çok farklı bakabildim.;)
Kısacası bütün yazılar birbirinden güzeldi.. Herkese teşekkürler..
Aralık sayısı çok güzel:)Ev yapımı ilaçlar,ekmek yapımı,semizotu,küba gezisi,bonzai bölümü
ve o müthiş at çok güzel.:)
Herkesin emeğine sağlık :)
Derya Hanım yani bilemiyorum.Artık bizede yaparsınız :)
Buket Aknar
01-12-2007, 10:12
Aralık ayı dergisini yine bir nefeste okudum. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
E-Derginin aralık ayı sayısında emeği geçen herkesi kutluyorum.
mehtap051
02-12-2007, 20:48
Dergi çok güzel olmuş.Büyük bir emekle hazırlanmış belli ki.Çok zevk alarak okudum.Herkese teşekkürler
Harun Parlak
02-12-2007, 22:20
ARALIK ayı sayısını çok beğnerek okudum özellikle Mine pakkaner'in ev yapımı ilaç tarifleri,
Ayrıca çok duygulandığım ümit beyin küba gezisini anlatırken karşımıza atamız'ın büstü'nün çıkması, Bonsai için kırık saksı anlatım ve paylaşımı İZMİR ve ANKARA Bonsai çalışmalarının ayrıntıları kısacası çok başarılı bir çalışma olmuş.Ayrıca semiz otu tariflerine biber sosu hazırlanmasıda bilgilerim arasına girmesine de sevindim EMEĞİ geçen tüm arkadaşların ellerine bilgilerine sağlık elleriniz dert görmesin zihinleriniz hep açık kalsın dileklerimle teşekkürler.
Dergi güzel hazırlanmış zevkle okudum. Paul Shirley ropörtajını bekliyordum ama yetişmedi sanırım.
Derginin aralık sayısı çok güzel olmuş.Herkesin eline sağlık.
çekirdek
04-12-2007, 00:16
Henüz tam okuyamadım.
Ama,
kapak resmimiz niçin Ekim sayısıyla aynı?
Unutmuşum, haber verdiğin için sagol... Değiştirdim...
:rolleyes:
Derya Özen
13-12-2007, 15:59
Derya Hanım yani bilemiyorum.Artık bizede yaparsınız :)
Somundan behsediyorsanız? zevkle yaparım. Hatta sizlerde gelir bana yardım edersiniz :) Emeği geçen herkese teşekkürler. Henüz okuyamadım ama eminim yine harika bir sayı olmuştur. Benimde çorbada azda olsa tuzum olduğu için ayrıca mutluyum.
lerdemir
14-12-2007, 09:08
Bu yorumların dışında, bu mesajı okuyana kadar kimsenin bilemeyeceği masalsı faydaları da oldu bizim e-dergimizin.
Şöyle ki:
Dergimizin Eylül sayısında (http://www.agaclar.net/dergi/eylul07.html) Ali Cem Ersin imzalı "Ney" başlıklı yazıda kullanılan fon müziği bir okuyucuyu sarsar, çarpar. Derinden etkiler...
Sonra o okuyucu, yazının yazarının verdiği destekten yola çıkarak bu müziği ve sahiplerini, söyleyenini uzun uzadıya araştırır; içine çeker, sindirir.
Ardından, bu yazının sayesinde tanıdığı bu değeri, kendisi gibi müziği yaşayan bir dostuna tanıtmak için ona da bu lezzeti tattırmak adına bu müzikten, müzisyenden bahseder, onu aktarır...
Ve derler ki:
"Jasmin Levy"yi Türkiye dinlemeli. Ah keşke Türkiye'de canlı dinleme imkanı olsa; burada konser verse..."
Tıpkı, bundan 2 yıl önce, bir arabada giderken, hem de kasetten dinledikleri bir müziğin sahibini; araçta dinledikleri ve hayalini kurduklarından 1 yıl sonra Türkye'ye getirdikleri gibi.
İşte o müzisyen, Yasmin Levy, 2008'de Türkiye'de konser verecek.
İşte böyle...
Dergideki bir yazıdan başladı herşey... O yazıya o müziği ekleyen ruhtan...
Dergimiz bu derece özel bir dergi.
Konusunda böyle rafine bilgiye sahip yazarlara sahip bir dergimiz olduğu için çok çok şanslıyız.
Dergide emeği geçenlere sonsuz teşekkürler...
Yasmin Levy'nin resmi web sitesinde (http://www.yasminlevy.net/) yer alan bilgiye göre 2008'de konser programına Türkiye'de ilave edilmiş.
Bu güzel haber için teşekkürler Lerdemir.:)
Demek ki konserde agaclar.net toplantısı olacak. :rolleyes:
lerdemir
14-12-2007, 15:30
Harika olur...
Bu konuyu, konu başlığını saptırma uyarısı almamak adına, "zamanı geldiğinde uygun bölümde başlık açmak suretiyle konunun duyurusunu bilahire yapacağım" diyerek bağlamış olmak isterim. Son olarak bir dip not ile tabi: Yer belli; Cemal Reşit Rey; ancak tarih net değil; bahar civarında inşaallah...
Bu vesile ile; dergi fikrini ortaya atanlara, dergiye katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunarım...
Umarım hepimizin yüzünü bir "nereden nereye" tebessümü kaplamıştır.
İyi ki varsın agaclar.net...
İyi ki varsın e-dergimiz...
aralık ayı sayısısı da çok güzel olmuş, hazırlayan ve emeği geçenlerin ellerine sağlık...
çekirdek
02-01-2008, 18:06
Şey diyecektim..
Ama Malina bana kızar..
Der ki:
"Oturduğunuz yerden taş atıp kolunuzu mu yoruyorsunuz? Armut piş ..yapıyorsunuz, sonra da...."
Der, der.
Eğer ben "hani yani, dergimizin yeni sayısı, ayın biri, bile, olmadan, çıkıyordu. Bu ayki, şey yani, çıkamadı mı acaba?"
dersem.
Belki de acaba dört çeyrek biletin biri Malina'da olabilir mi???
"Artık dergi mergi yok, ben gidip sorunu köklerden halledeceğim, Kaz Dağındaki bütün ocakları alıyorum, toptan çözüm, altını-ALTINI da üstünü de alıyor ve kurtarıyorum" mu diyor acaba?
Penelophe
02-01-2008, 18:40
:eek: :D
E-Derginin aralık ayı sayısını açamıyorum.:(Yardımcı olursanız sevinirim....
Ben açabiliyorum.
Yüklenmesi biraz zaman alıyor, bitmesini beklemeniz gerek. Daha sonra tekrar denediniz mi?
TURKPRINC3SS
03-01-2008, 20:48
Baktım,yine hharika,yine çok sıcak,yine çok içten :rolleyes:.Vita tenekesi hikayesini okurken,gözlerim dolmadı değil,her ne kadar Vita zamanında benim yerimde yeller esiyor olsa bile.:o Ellerinize sağlık
Süha Şendoğan
08-01-2008, 15:01
Aralık sayısını hazırlayanları tebrik ederim dergi çok güzel olmuş bilhassa Mine hanımın ev yapımı ilaçlar bölümü çok yararlı kendisine ayrıca teşekkürler..
Buket Aknar
08-01-2008, 17:02
Bu ayın (ocak 2008) dergisini ben bir türlü bulamadım. Ben mi bulamadım yoksa bu ay dergimiz yok mu?
2008'de yapılacak önemli başka bir şey daha var. Bitki veritabanını girmek...
Bitki veritabanı oluşturma ekibine katılacak arkadaşlar aranıyor (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7398)
Bu konuyu toparlayıncaya kadar dergiye ara verdik....
Dergiye ara verdik ama gerektikçe özel sayılar çıkarmaya devam edeceğiz.
http://www.agaclar.net/forum/../dergi/images/01mum08.jpg (http://www.agaclar.net/forum/../dergi/mum.html)
Mumçiçeği Özel Sayısı yayında...
Derginin mumçiçeği özel sayısını bir solukta okudum.
cezzar,
Bravo. Söyleşi uzunluğu ve bol fotoğraflı olması ile okurken çok keyif verdi. Çok zor bir işi başarmışsınız.
sevilay,
Derlemeniz için teşekkürler, sizin işinizin de samanlıkta iğne aramak gibi yorucu olduğunun farkındayız.
Tunç Kutlu ve hoyadağ,
Katkılarınızla kusursuz bir sayı olmuş, teşekkürler
malina,
Bu yoğunlukta zaman ayırıp, dergiyi hazırladınız, merakımızı giderdiniz. Çok teşekkürler.:rolleyes:
denizakvaryumu
25-02-2008, 15:58
Bu vesile ile hoyadag, cezzar ve hfz arkadaşlara tekrar teşekkürler.
Sayelerinde 5 tür hoyam oldu her ne kadar 2 ye böldüğüm lacunosa nın birini yaşatamasam da diğeri yaprak verdi .
Nerede hata yaptığımız bu dergi ile iyice gün ışığına çıktı :)
Suda köklendirmenin bir işe yaramadığını da öğrenmiş olduk.
Hoyaların yetiştiği torfun orkide torfu gibi çok gevşek olması beni şaşırttı.
Bu arada röportajda lacunosanın kokusunun hoyaların içinde 1 numara olduğunun belirtilmesi de beni mutlu etti.
Çok teşekkürler sayın malina, büyük bir mutlulukla okudum yapılan röportajı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Keşke hoyadag tekrar geri gelse diye bir kera daha düşündüm. Röportajın yapılmasından derginin hazırlanmasına kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Hoya cennetini görmek çok güzeldi.
Bilmem fark ettiniz mi ben röportajı okurken sevgili mucip abi ve mehtap abla konuşuyormuş gibi hissettim bazı yerlerde. ;)
Buket Aknar
25-02-2008, 19:32
Her zamanki gibi yine dergiyi bir nefeste okudum. Herkesin ellerine sağlık.
Mine Pakkaner
25-02-2008, 22:15
Dergiyi ne çok özlemişiz değil mi?
Bu vesileyle hem mum çiçeği için emek veren. hem de bu macerayı dillendiren dostlarımıza içtenlikle teşekkürler.
Buket Hanım haklı, bir solukta okunuveriyor. :)
Derginin 88. sayfasında yer alan yazıyı eksik kopyaladığımı Sevilay'ın uyarısı üzerine farkettim. Eksik bölümü kırmızı renkle belirttim. O kısmı da buradan okumanız ricasıyla... :)
Hem sizler, hem Sevilay kusura bakmasın...
Merhaba arkadaşlar,
Ben THY Teknik personeli uçak teknisyeniyim, yurtdışından bir teknisyen arkadaş ricam üzerine bazı özel hoya türlerini bulup bana gönderdi ancak bunlar köksüz. Bu bitkiyi nasıl köklendirmem gerektiğini daha önce okumuştum ama yine de yanlış bir şey yapmamak adına tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Suda mı yoksa toprakta mı köklendirmeliyim?
Suya başka bir madde karıştırmam gerekir mi?
Bitki kökleninceye kadar güneşte mi gölgede mi durmalı?
Suyun koyu renkli bir kapta bulunması gerekli mi?
10 gündür postada olduğundan göndereceğim fotoğrafta da görüleceği üzere uç kısımları doğal olarak biraz kurumuş, bu kurumuş kısmı kesmeli miyim?
Evet, hemen hepimiz şaşırmış bir şekilde bu satırları okumuş, ve anlamıştık ki farklı mum çiçeği veya hoya türleri de bulunabiliyor, hatta Türkiye'ye getirtilebiliyordu.
Tecrübeli üyeler hemen Sevgili Hoyadag' a hem çeliklerini köklendirebilmesi için yardımcı oldu, tavsiyelerde bulundu hem de bu yeni türlerle onun sayesinde tanışıldı.
Evet, bu dört tür Türkiye'ye belki de ilk defa sevgili Hoyadag sayesinde giriş yapmış ve agaçlar.net üyelerinin görüşlerine sunulmuştu.
Bu arada benim gibi, Mum Çiçeği Kardeşliğine sonradan katılan sevgili Mucip Gürbüz, kendi serasında yetiştirdiği mum çiçeklerini Türkiye'nin dört bir tarafına yollayarak, ben de dahil herkesin bu çiçeğe sahip olması yolunda gerçekten büyük katkı sağlamış, kardeşlik bu katkılarla sürekli büyümüştü.
Evet, Mucip bey sayesinde benim de bir mum çiçeğim vardı. Çok mutluydum, çok.
Artık, mum çiçeği olan tüm üyeler, büyük bir keyifle olmayan arkadaşlarına mum çiçeği çeliği yolluyorlar, aynı zamanda açan çiçeklerinin fotoğrafları ile forumdaki diğer üyeleri gayrete getiriyor, bakım ve yetiştirme önerileriyle onlara destek veriyorlardı.
Mucip bey, tüm Mum Çiçeği Kardeşliğine, bakım, çoğaltma, yetiştirme gibi konularda verdiği bilgilerle kardeşliğin vazgeçilmez abisi olmuştu.
Artık ona sormadan, onun onayı alınmadan mum çiçeği çeliklerine bir uygulama yapılmıyordu.
Ben bu arada yazılanları hala okuyor, okuyor, diğer arkadaşlara yetişmeye çalışıyordum.
Okurken, bir yandan da bilgisayarıma not aldığım bakım bilgilerini bir gün foruma ekledim.
Arkadaşlardan gelen ‘'elinize sağlık'' cümlesini okuduğumda inanılmaz gurur duymuş, paylaşmanın ne güzel bir duygu olduğunu bir kez daha hissetmiştim.
Tabii, buraya kadar tüm bu anlattıklarım sadece tek bir tür için geçerliydi.
Hoya Carnosa, ya da bilinen adıyla mum çiçeği.
Sevgili Hoyadağ'ın, uzaklardan getirttiği bu yeni tür hoya çelikleri de bir şekilde forumda yeni bir maceranın da temelini atıyordu sanki.
Herkes büyük bir heyecanla başka türlerin ne şekilde getirtilebileceğinin sorularını sormaya başlamıştı.
Acaba nasıl ve ne şekilde diğer türlere sahip olabilirdik?
Artık elinde mum çiçeği olan olmayan herkes bir şekilde bunu düşünmeye, bir yol araştırmaya başlamıştı.
Memet bey, bu araştırmanın Türkiye ayağını, Hoyadag ve Cezzar ise Avrupa ayağını temsil ediyordu.
Önce, Memet bey tarafından İzmir'de bulunan Avrupa çiçekçiliğin değişik tür hoya çeliklerini getirtip getirtemeyeceği beklenildi.
Zamanlamadan doğan bir takım pürüzler nedeni ile Avrupa Çiçekçilik türleri getirtemeyince Cezzar, araştırmayı Hollanda'dan bizzat yapabileceğini, gerekirse siparişleri bizzat giderek firmadan alabileceğini söyledi.
Sonuç olarak Hollanda'daki Paul Shirley firması tür sayısı ve fiyat olarak üyeler tarafından kabul görünce sipariş listesi aşamasına geçildi.
Sevgili Hoyadag, sevgili Cezzar ve sevgili Hafize hanım tarafından uzun, yorucu ve sancılı geçen bir süreç sonunda sipariş listesi tamamlandı.
Sipariş aşamasında sevgili Cezzar, Paul Shirley ile konuşup, onunla röportaj yapma isteğini dile getirmiş ve istek kabul görmüştü.
Üyelerden röportaj soruları arka arkaya geliyor, sevgili Cezzar bu soruları topluyor ve düzenliyordu.
Sonunda röportaj Cezzar'ın Paul Shirley ziyareti ile gerçekleşti, Hoyadağ tarafından düzenlenmesi yapıldı ve agaçlar.net'in dergisi için hazır hale getirildi.
İşte tam da bu arada ben de inanılmaz bir hevesle internetteki tüm hoya sitelerini geziyor, Paul Shirley'de olmayan, ama çok beğendiğim diğer türlere aç gözlerle bakıyordum.
Bundan hemen önce ben, oğlumun nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde Paul Shirley' e vermiş olduğu hoya siparişinde, o telaşla Sevgili Hoyadağ'dan yardım istemiştim.
Sabah sabah evime gelen paketle neye uğradığımı şaşırdığım, inanılmaz bir panikle ‘'ben şimdi ne yapacağım,bunların ödemesini nasıl yapacağım,arkadaşlara bunu nasıl açıklayacağım,takım kenarda beklerken ben gidip gol atmış gibi oldum''hezeyanlarımda bana elinden gelen yardımı yapmış, duruma el koyup,benim adıma forumda bir açıklama bile yapmıştı.
Hatırlıyorum da, bütün arkadaşlarım bu utancıma gülmüş, gelen türler sanki kendilerine gelmiş gibi sevinip heyecanlanmışlardı.
Evet bende, aç gözlerle baktığım bu sitelerdeki hoyaları bir bir listeleyip yine sevgili Hoyadağ'dan yardım istedim.
Eh sağolsun o da benim aklıma uydu ve ‘'Sevilay hanım ben de sipariş vereceğim, eğer bu siparişte başarılı olursak, Paul Shirley siparişinden sonra diğer arkadaşlarımızın da önünü açmış oluruz ‘' diyerek destek verdi.
Aslında bu yeni sipariş deneyimi biraz riskli idi.
Zira bu sipariş çok uzaklara, Florida'ya verilmişti.
Gelecek çeliklerin başına yolda ne geleceğini bilmiyorduk.
Bu türler bize, forum üyelerinin Paul Shirley siparişlerinden önce geldi ve Hoyadag fazladan getirttiği türleri yine forum geleneğine uyarak arkadaşlarla paylaştı.
Çelikler çok uzun yoldan ve oldukça soğukta geldikleri için bayağı hırpalanmış olsalar da kayıplar yine de az oldu.
Artık Hoyadag'ın forumdaki imzası tam olarak aşağıdaki gibiydi;
Hoya ve Plumeria sipariş asistanınız.
Hemen herkesin yurt dışı siparişi için başvurduğu adres olmuştu.
İklimsiz
26-02-2008, 01:31
Çok çok teşekkürler yönetime bizi tekrar dergi ile buluşturduğu için. Özel sayı mükemmel olmuş emeği geçen herkese teşekkürler.
Sevgili hoyadag, senin hakkın ödenmez. Umarım iyisindir ve herşey yolundadır.
Bir solukta okunan harika bir dergi olmuş. Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Dergiyi ne kadar da özlemişiz...
Vildan Sönmez
26-02-2008, 09:04
Belli bir konuyu içeren bir sayı da güzel bir düşünce.Özellikle konuyla ilgilenenler aradığı her şeyi bulabiliyor.
Emeği geçenleri kutlarım.Teşekkürler.
Çok güzel bir söyleşi olmuş. Mumçiçeği başlığının özeti de bilgileri ve tecrübeleri çok güzel aktarmış. Çok emek verilmiş. Kutluyorum.
Tek bir ağaç veya bitkiyi anlatan bu tür sayılar keşke devam etse.
Bir solukta okudum ama tekrar tekrar okuyacağım daha, süper olmuş.
denizakvaryumu
26-02-2008, 10:56
...Tek bir ağaç veya bitkiyi anlatan bu tür sayılar keşke devam etse.
Size katılıyorum.Konu tüm ayrıntıları ile var.Artık mum çiçeği ile ilgilenmek isteyen acemi bir kişi bu sayıyı okusa yeter.
Gerçekten özlemişiz.:)Çok güzel .Emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık.
Beklemeye değdi.Çok yararlı bilgiler var.Kaybettiğim çok çelik oldu.Umarım son iki türüde kaybetmem.
Hoya cenneti gibi.:)
En çok üzüldüğüm en güzel kokanları kaybetmem.:(
Hoyadag 'dan ses seda yok inşallah iyisindir.En kısa zamanda aramıza dönmen dileğiyle...
Dergiyi çok özlemişim gerçekten. Mum çiçeği sayısı harika olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
E-dergi Şubat (http://www.agaclar.net/dergi/cekirdek.html)ayı özel sayısını okumuştum zaten.Çok güzeldi..Bugün bir de baktım ki bizim "Çekirdek Kampanyası " özel sayısı yapılmış :))
Çok teşekkür ederim.Başta Malina'ya..ve emeği geçen herkese..Çok teşekkürler..
Ocak özel sayısı çok güzel.Emeği geçen herkese teşekkürler.Umarım her çekirdek yeşerip ağaç olur.
İşin için de sevgi olunca herşey yeşerir.:)
çekirdek
08-03-2008, 23:03
Mum çiçeği özel sayısında emeği geçen tüm arkadaşların ellerine sağlık.
çekirdek
09-03-2008, 23:42
Dergilerdeki fotoğraf altı yazılarının karakterleri ana yazıdan farklı olursa daha iyi olacak sanırım.
Fotoğraf altı yazısını tam anlamadım sanırım... Dergi ayı, sayfa numarasını yazar mısın, bakayım...
Ocak özel sayısını daha yeni farkettim.:eek::eek: Yeni mi eklendi?
Emeği geçenlere teşekkürler.
Mesajım dergi ile ilgili değil, burada geçen bir konuyla ilgili ... :rolleyes:
.. "zamanı geldiğinde uygun bölümde başlık açmak suretiyle konunun-Yasmin Levy- duyurusunu bilahire yapacağım"...
Hatırlatıldıysa kaçırmışım :(
Yasmin Levy
Yer: Esma Sultan Yalısı
Tarihler: 14.07.2008, 22:00
15. ULUSLARARASI İSTANBUL CAZ FESTİVALİ (2-16 TEMMUZ 2008)
Yasmin Levy vokal
Yechiel Hasson gitar
Ishay Amir vurmalı çalgılar
Vardan Hovanissian zurna, duduk, klarnet
Miles Danso elektrik bas
Joelle Barker vurmalı çalgılar
"Nací en Alamo”, “La Alegria” gibi kalbe işleyen şarkılarla dünyanın ilgisini toplayan Küdus doğumlu Yasmin Levy, genç yaşına rağmen Judeo-Espanyol (Ladino) şarkılarının önde gelen icracıları arasında yer alıyor. Sefarad müziğini, Endülüs flamenkosu, Ortadoğu ve Anadolu müzik geleneğiyle harmanlayan Levy, İzmir’de doğan ve sefarad kültürü araştırmalarının yanı sıra şarkı derleyiciliği yapan babası sayesinde bu müzik kültürüyle küçük yaşında tanışmış. Geçtiğimiz her üç yılda da BBC Dünya Müziği Ödülleri’ne aday gösterilen Levy, 2000’de çıkan ilk albümü “Romance & Yasmin” ve ikinci albümü “La Juderia” için Paraguay’dan İran’a kadar yayılan coğrafyadan müzisyenlerle çalıştı. Bu yıl yayınlanan ve flamenko tarafı ağır basan albümü “Mano Suave”de yer alan sanatçılar arasında, kanunu ve uduyla Mümin Sesler de bulunuyor.
Konseri kaçırdık yani. Yazık oldu. İzmirli olduğunu bilmiyordum.
Cumhur Tonba
11-09-2008, 13:17
Her Çekirdek Bir Ağaçtır.
Bu herkezin uygulayabileceği, çok güzel bir çalışma. Bulunduğum yerde tatbik ediyorum. İmkanı ,vakti, sevgisi olanların yapamıyacağı bir iş değil. Dergi de çok harika. O pırlanta yürekli insanlara, onları bize tanıtanlara sevgiler,saygılar.
alimsaydan
11-03-2012, 11:27
çok teşekkür ederim
Dergileri ne yazık ki 'Adobe Flash Player'ın artık kullanılamamasından dolayı görüntüleyemiyorum. Ulaşabileceğimiz bir kanal var ise yardımcı olmanızı rica ederim.
Sahi artık öyle bir sorun oluştu değil mi? :)
Yapacak bir şey yok sanırım...
Dadaloğlu
14-10-2021, 22:38
Bu dergiler PDF olarak sunulamaz mı?
bakidilek
08-04-2022, 10:37
dergileri pdf olarak sunsanız da okusak çok makbule geçer.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.