View Full Version : GÜLSEN_ / balkon
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
Gülşen istesin yeter ki biz arkasındayız. Ali kardeş yanında. Nette sanal mağaza kurup satış yapabilir. Hatta madem eğitmen olarak çağrılıyor, şimdiden üçer beşer kurs vermeye, kursiyerlere de angaryalarını yaptırmaya başlayabilir. Gülşen'ciğim yıllardır elinde atıl bir sürü emek birikmiştir. Ali sana yardım etsin GG' de ve burada satışa koy hemen, bunu düşünmeye bile gerek yok. Çok kolay çoluk çocuk yapıyor..
AYŞEMMsenin bu dediklerini pasta börek hariç hepsini yıllarca yaptım ben evde.Çevremde çok temiz ve düzgün yaptığım için çalışmalarımı çok ısrarlarla gelirlerdi kadınlar.Evet örgüdede öyleyim bütün modellerie bakmam yeterli anında onu hemen yaparım.Geçtiğimiz kış içinde bir dolu bebek örgüleri yaptım sipariş olarak.Ama evde olmuyo her zaman iş çıkmıyor elime geçen para soğan, maydanoz parası oluyor.Burda bir çiçek dükkanı olan bayan arkadaşla 8 yıl çalıştım sonra bir baktım yıllardır en samimi arkadaşım benim sırtımdan dünyanın parasını kazanıyor. Cananım ve senin gibi bir çok arkadaşım eşime yalvardı bunun bu emeğinden başkaları ekmek yemesin yazık bir iş yeri aç diye ama olmadı olmadı olmadı be Ayşecimm.....
CANANIM yıllardır evde makinada nakış işledim,terzilik yaptım dikiş diktim,pikeler süsledim,pikolar yaptım bohçalar dolusu.çiçekler yaptım,nazar ağaçları yaptım,dantelden şapkalar örüp süsleyip duvar süsü yaptım,takılar yaptım sattım,ahşap seramikler boyadım sattım hatta çocuk bile baktım arkadaşlar yıllardır evdeydim ama hiç boş durmadım.Aldığım para hep ıvır zıvır şeylere yaradı ya da evimin eksiklerini giderdim artı doğru dürüst para kazanmak istiyorum. İnşallah sizler vesile olursunuz bende kendimi bulurum bu sayede.İyiki varsınız canlarım....
Ali_askn
27-09-2012, 12:29
Ayşe ablaya ve canan ablaya yüzde yüz katılıyorum ve elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım ablacım :)
Teşeşürler ablacım,eminim yaparsın bundan hiç şüphem yok:))
Tamam işte ilk adım buradan ve diğer sitelerden satışla başlamak, ilk bir yıl birşey bekleme, 2013 için beklentilerde güzel değil zaten, ilk yıl oturtur, müşterini piyasanı tanırsın. Konuyu bilhassa burada konuştum ki burada ülkenin heryerinden her meslekten insan olur, fikirleri ve katkıları olur. Enişte sanırım daha çok seni korumak istiyor, baksana arkadaşının yaptığına... Bak biz neticede uzaktan atıp tutuyoruz tabi. Biz sana fikirlerimizi söyleyeceğiz, sen olur olmaz diye eleyeceksin. Senin hayatın, senin kararın !....
Cansın sen...
yesilgiresun
27-09-2012, 17:15
ıste benım aradıgıım cıcek
Ayşe Derin
27-09-2012, 18:23
Gülsen;
Bu gün hoya çeliği geldi bana, mantıken suda köklendirmem gerektiğini düşünüyorum ama senin fikrini de almak istedim.
Gülşen hanım ne kadar zevkli bir insanmışınız , yaptıklarınız cok güzel ******* mutlaka degerlendirmelisiniz bu calışmaları .
Tebrikler ve bol kazanclar .biraz cesaret ne kaybedeceksiniz :confused:
Merhaba ablacım,
El emeklerine bayıldım, her biri bir harika. Güle güle kullanın. Çiçeklerinizin yanında artık çalışmalarınızı da merakla beklemeye başladım :)
Gülsen;
Bu gün hoya çeliği geldi bana, mantıken suda köklendirmem gerektiğini düşünüyorum ama senin fikrini de almak istedim.
Evet ayşecim bende hoya carnosamı budadım hepsini suya koydum bugün 6kişiye kargoladım,hatta suda bir kaç dalımız köklenmişti bile,öyle daha garantili oluyor.Hoyaların cinsleri ne acaba isimlerini biliyormusun Ayşecim?Güle güle büyüt hayatım inşallah çiçeklerinide görürüz:p
Gülşen hanım ne kadar zevkli bir insanmışınız , yaptıklarınız cok güzel ******* mutlaka degerlendirmelisiniz bu calışmaları .
Tebrikler ve bol kazanclar .biraz cesaret ne kaybedeceksiniz :confused:
Çok teşekkür ederin sn.iris41 inşallah olucak bişeyler, sizin desteklerinizle başaramamam mümkün değil:)
Merhaba ablacım,
El emeklerine bayıldım, her biri bir harika. Güle güle kullanın. Çiçeklerinizin yanında artık çalışmalarınızı da merakla beklemeye başladım :)
Çok teşekkürler ablacım,daha güzelleri senin olsun, arada ekliycem yaptıklarımdan bişeyler artık.Bekleniyorsam eğer geri çeviremem bu candan istekleri:p
Evet ayşecim bende hoya carnosamı budadım hepsini suya koydum bugün 6kişiye kargoladım,hatta suda bir kaç dalımız köklenmişti bile,öyle daha garantili oluyor.Hoyaların cinsleri ne acaba isimlerini biliyormusun Ayşecim?Güle güle büyüt hayatım inşallah çiçeklerinide görürüz:p
Gülsen hanım çiçekleriniz çok güzel ... Nazar değmesin inşallah ....
Bu 6 kişiden birisi benim galiba kargo mesajı geldi elinize sağlık zahmet verdim size ....
Kargo yarın ulaşacak işte olmadıgım için pazartesi alabilecegim inşallah sıkıntı yaşamam .
Evet beyz66 biride sizsiniz keşeke bana belirtseydiniz daha önceden **** ev adresinizi verseydiniz ona göre kargolardım neyse sağlık olsun umarım sağlıklı bir şekilde geçer elinize kaynamış soğumuş suda köklendirip öyle ekersiniz...
EVEETT BU GECE ŞENLİK VAARR ECHİNOPSİS LİLAM BU GECE SON 3 TOMURCUĞUNU AÇIYORR :D AMA SON RESMİ ÇEKMEKTE BİRAZ GECİKTİM YARIN SABAH SON AÇMIŞ HALİNİ RESİMLİYCEM:p
CAN ARKADAŞIM MİSSMENASIMIN BANA GÖNDERDİĞİ ÇİÇEKLERİ.ELLERİN DERT GÖRMESİN HAYATIM ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM HERŞEY İÇİN.İYİKİ VARSIN, İYİKİ BENİM ARKADAŞIMSIN YÜREĞİ, GÖNLÜ GÜZEL ARKADAŞIM BENİM:o
Bunlarda sürpriz di bana:dArap yasemini ful yasemin..bu iki sukulentlerin ismini bilmiyorum ama öğrendiğimde ekliycem..bir gecelik gelin ve yıllardır aradığım farklı yılan kaktüs(Aporacactus Flagelliformis)
bir gecelik gelin.2ci resimdeki sukulentin adını henüz öğrenemedim.3cü resim graptopetalum paraguayense,Aporacactus flageliformis,Bunlarda saksıya aldıktan sonra
adanadan bir arkadaşımın aynı kargoyla bana gönderdiği el işi göz nuru şalı.Çok teşekkürler arkadaşım çok mutlu ettiniz beni:o
bu sandığı kızımın çeyizine boyadım yan saplarını çıkarmıştım boyama bitti sonra takıcam inşallahh:D
Günaydınnn can arkadaşlarım işte sizlere sabah güzelliğii:D
secretgarden
29-09-2012, 08:26
Gülsen hanım çiçekleriniz çok güzel , Elinize sağlık.
Korktuğum başıma gelecek sen ve Ayşe yüzünden, ya bu kaktüs ya da bir echeveria beni yoldan çıkaracak. Sibelim'in avatarıydı bu galiba. Nerede görsem niyetim bozuluyor, kokusunu merak ediyorum. Neyseki evim güneşli değil. Çiçekleri ne kadar kalacak ? Yılda kaç kez açar?
Gülsen hanım çiçekleriniz çok güzel , Elinize sağlık.
Teşekküeler sn.secretgarden,hoş geldiniz, sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti..
Korktuğum başıma gelecek sen ve Ayşe yüzünden, ya bu kaktüs ya da bir echeveria beni yoldan çıkaracak. Sibelim'in avatarıydı bu galiba. Nerede görsem niyetim bozuluyor, kokusunu merak ediyorum. Neyseki evim güneşli değil. Çiçekleri ne kadar kalacak ? Yılda kaç kez açar?
Cananımm sen iste hemen echverian ve Echinopsis liladan hemen göndereyim geç bile kaldın dermişim:rolleyes:kendine has hoş hafif bir kokusu var çok baskın bir koku değil..Evet sibelimdede var bu kaktüsten,evine gittiğim de görmüştüm..Muhteşem bir evi harikulade bir balkonu var bayıldım ALLAHım ağız tadıyla otuttursun inşallah,mutluluğu daim olsun canım kardeşimin:pcananım çiçekleri her yaz başında başlıyor bak benim kaktüsüm son çiçeklerini açıyor bu zamana kadar çiçekleniyor,ama maalesef sadece dün gece açan çiçekler bugün öğleden sonra solmaya başlıyor bu kadar kısa ömrlü yanii....
Ali_askn
29-09-2012, 09:32
Gerçekten harika bir güzellik gözlerimi alamadım Maşallah :):)
Gülsen sen bilirisin ya da bilen arkadaşlar cevaplasın, kök çürüğü ve külleme olan ve ölen bitkilerimin toprak ve saksıları iki aydır boş duruyor, acaba yeni bitkiler eksem mantar onlara da bulaşır mı? Kullanabilir miyim onları ? Elimde fungusit de yok. Bir de boş bir zamanında Ayşe'nin başlığına yüklediğim tek kaktüsümün hastalığına sen de baksan. Yumuşama artıyor, Ayşe'nin dediklerini yaptım yapılacak başka birşey var mı acaba?
--------------
Gülsen'im zahmet oldu, çok teşekkür ederim.
Alicim,Canancım,vehibecim,YeniGinem hepinize çok teşekkür ederim güzel gören gözleriniz saolsun arkadaşlarım,beni şımartıyorsunuz tekrar çok teşekkür ediyorum hepinize:)))
Ayrıca canancım rica ederim ne demek her zaman her konuda burdayım arkadaşım:)))
Ali_askn
29-09-2012, 19:24
Ablacım canlı görmek , koklamak çok daha başkaydı :) Kokusu çok hoş gerçekten.
Bana bu fırsatı tanıdığın için çok teşekkürler..
rica ederim ablacım canlı görmek daha farklı kokusunu o muhteşem güzelliği gözlerinle görmek daha farklı ben mutlu oldum gelmene canlı olarak görmene:)))
Bunlarda sürpriz di bana:dArap yasemini ful yasemin..bu iki sukulentlerin ismini bilmiyorum ama öğrendiğimde ekliycem..bir gecelik gelin ve yıllardır aradığım farklı yılan kaktüs(Aporacactus Flagelliformis)
Gülsen hanım
Sukulentlerden biri,sulu yaprağı olan bizim ailenin bayanları arasında yaprak yaprak dolaşır durur..Benim ve birkaç kişiden duyduğum halk arasındaki adı "Su Güzeli":))..kırılan yaprak düştüğü yerde hemen filizlenir ve coşar..çok güzel
Sayın GÜLSEN;
Sayfanızı uzun süredir ziyaret edemedim,meğerse neler kaçırmışım,Hepsi çoook güzel, Maaşallah.. Çiçeklerde harika, el emeği eserlerinizde.Ama bence en güzel eseriniz kızınız.Rabbim ona ve size sağlıklı güzel günler görmek nasip etsin.
Sevgilerimle
[QUOTE=farpali;1025351]Gülsen hanım
Sukulentlerden biri,sulu yaprağı olan bizim ailenin bayanları arasında yaprak yaprak dolaşır durur..Benim ve birkaç kişiden duyduğum halk arasındaki adı "Su Güzeli":))..kırılan yaprak düştüğü yerde hemen filizlenir ve coşar..çok güzel[/QU
Hoş geldiniz sn.farpali Teşekkür ederim isim konusunda ama ben latince ismini istiyorum ve birini buldum diğerinide bulunca yazıcam inşallah :p
Sayın GÜLSEN;
Sayfanızı uzun süredir ziyaret edemedim,meğerse neler kaçırmışım,Hepsi çoook güzel, Maaşallah.. Çiçeklerde harika, el emeği eserlerinizde.Ama bence en güzel eseriniz kızınız.Rabbim ona ve size sağlıklı güzel günler görmek nasip etsin.
Sevgilerimle
AAAAA evet sn.dogef unuttunuz beni;)çok teşekkür ederim güzel görüşleriniz ve temennileriniz için RABBİM bütün gençelerimizin bahtını güzel etsin inşallah:p ziyaretiniz beni mutlu etti sağlıkla kalın:p
[QUOTE=farpali;1025351]Gülsen hanım
Sukulentlerden biri,sulu yaprağı olan bizim ailenin bayanları arasında yaprak yaprak dolaşır durur..Benim ve birkaç kişiden duyduğum halk arasındaki adı "Su Güzeli":))..kırılan yaprak düştüğü yerde hemen filizlenir ve coşar..çok güzel[/QU
Hoş geldiniz sn.farpali Teşekkür ederim isim konusunda ama ben latince ismini istiyorum ve birini buldum diğerinide bulunca yazıcam inşallah :p
Hoşbulduk Gülsen Hanım,
Su güzelinin orjinal adı; Crassulaceae
Graptopetalum paraguayense veya Hayalet Bitki,.bu arada sizden yılan kaktüsü ve echeveria göndermenizi zahmet olmazsa bekliyorum;);
Sevgiler
Ferzan
Düzeltiyorum......Graptopetalum paraguayense .
Düzeltiyorum......Graptopetalum paraguayense .
Buda benim balkonumdan:)
Denizardacan
30-09-2012, 20:56
Gülsen hanım merhaba,
Sayfanız hayırlı olsun, çok kısa zamanda çok ziyaret almışsınız.
Yeni üyeyim biliyorsunuz sayfanızı gezmek daha doğrusu siteyi yavaş yavaş kavrayabilmek ancak nasip oldu. Çiçekleriniz bir harika özellikle full, elleriniz dert görmesin. Bazı insanların ellerinde sihir vardır ya hani her yaptığı iş mükemmel olur. El işlerinizi de görünce kesinlikle elinizde bir bereket olduğuna karar verdim, değerlendirme imkanınız varsa bence de biraz cesaret.
Ben ki kaktüs sevmez bilirdim kendimi ama kaktüslerinize bayıldım ve hiç bu kadar sukulenti bir arada görmemiştim. Güle güle büyütün çiçeklerinizi. Sağlıcakla kalın.
[QUOTE=GÜLSEN_;1025372]
Hoşbulduk Gülsen Hanım,
Su güzelinin orjinal adı; Crassulaceae
Graptopetalum paraguayense veya Hayalet Bitki,.bu arada sizden yılan kaktüsü ve echeveria göndermenizi zahmet olmazsa bekliyorum;);
Sevgiler
Ferzan
teşekkürler ferzan hanım evet biliyorum bun sukulentin adını yazmıştım zaten görmediniz sanırım. Yinede zahmetiniz için teşekkür ederim..Yılan kaktüs göndericem ama echveria bende yavru kalmadı birinden bulabilirsem göndereyim adresiniz elimde en kısa zamanda gönderinizi yapıcam inşallah..sevgiyle kalın...
Gülsen hanım merhaba,
Sayfanız hayırlı olsun, çok kısa zamanda çok ziyaret almışsınız.
Yeni üyeyim biliyorsunuz sayfanızı gezmek daha doğrusu siteyi yavaş yavaş kavrayabilmek ancak nasip oldu. Çiçekleriniz bir harika özellikle full, elleriniz dert görmesin. Bazı insanların ellerinde sihir vardır ya hani her yaptığı iş mükemmel olur. El işlerinizi de görünce kesinlikle elinizde bir bereket olduğuna karar verdim, değerlendirme imkanınız varsa bence de biraz cesaret.
Ben ki kaktüs sevmez bilirdim kendimi ama kaktüslerinize bayıldım ve hiç bu kadar sukulenti bir arada görmemiştim. Güle güle büyütün çiçeklerinizi. Sağlıcakla kalın.
Hoş geldin.Çok teşekkürler arkadaşım güzel gören gözleriniz..ben ne kadarda güzellikleri paylaşsam siz onları güzel görmedikten sonra ne anlamı olurki..çok teşekkür ediyorum güzel görüşlerin ve duyguların için, daha güzelleri hepinizin olsun inşallah...sevgiyle kalın..
[QUOTE=farpali;1025407]
teşekkürler ferzan hanım evet biliyorum bun sukulentin adını yazmıştım zaten görmediniz sanırım. Yinede zahmetiniz için teşekkür ederim..Yılan kaktüs göndericem ama echveria bende yavru kalmadı birinden bulabilirsem göndereyim adresiniz elimde en kısa zamanda gönderinizi yapıcam inşallah..sevgiyle kalın...
Çok teşekkür ederim.:) Takipçinizim;)
Sevgiler
demircool
30-09-2012, 23:53
aman allahım ablacım bu sayfa da ne böyle resmen yıkılıyor gece gece içim açıldı resmen maşallahhhh
missmenas
01-10-2012, 15:01
adanadan bir arkadaşımın aynı kargoyla bana gönderdiği el işi göz nuru şalı.Çok teşekkürler arkadaşım çok mutlu ettiniz beni:o
Sevgili Gülsen'cim,
Şalı Adana'dan forum arkadaşımız hazan-z yerleştirdi paketin içerisine. Senin Antep'ten gönderdiğin güzelliğin yanında lafı bile olmaz inanki.
Hoyaları sayfana ve gönlüne açacağı çiçeklerle taht kurmasını dilerim. Hediyelerini sağlıcakla gözlemlemeni ve bizleride yorumlarınla görselleriyle unutmamanını dilerim...
El emekllerinede bu arada bayıldım doğrusu, herşey çok güzel... Ruhuyun güzelliği bitkilerinede sansımış besbelli;)
Aaayy.. can arkadaşım çok teşekkür ederim o senin güzel görüşün..Keşke hoya toplantısına gelebilseydim neler getiricektim ama ben gelemeyince çam sakızı çoban armağanı oldu..Bana gönderdiğiniz hediyeler için sana ve arkadaşım hazan-z ye çok teşekkür ederim arkadaşım..Sizleri seviyorum...
ipektuğçe
01-10-2012, 22:06
Harikasınız Gülşen hanımcığım,el emeklerinize bayıldım.Kaktüsünüzde sezonu çok güzel kapatmış.Sevgiler...
nazlı hilal
02-10-2012, 08:24
Buldum Gülsen :)
Gülsen hanım merhaba gönderdiğiniz yılbaşı çiçeği çeliklerini hiç birini tutturamadım ne yaptımsa olmadı bu konuda üzgünüm:( kızılay çiçeği ve mum çiçeği köklendi saksılara diktim yılbaşı çiçeklerinin suda köklendiğini Ali askn ın sayfasında okudum keşke öyle yapsa idim yapacak birşeyyok birdahaki sefere artık.
Gülsen hanımın mum çiçeği köklendi ve diktim :)
Gülsen hanımın kızılay çiçeği oda köklendi diktim sürgün bileverdi :eek:
nılgun_dogan
02-10-2012, 12:20
Sevgili Bayçalı mum çiçeğindeki taşları alsanız çok iyi olur sonuçta evde bakılan bir çiçek toprağı havasız kalır toprağının kurumasını geciktirir çürüme yapar.
Gülsen hanımın mum çiçeği köklendi ve diktim :)
Çok üzüldüm sn.BAYÇALI keşke söyleseydim size suda köklendirin diye.Ben suda köklendiricenizi düşünmüştüm ama sağlık olsun yine gönderirim baharda inşallah.. Hoyanız ve kızılay çiçeğiniz çok güzeller gözünüz aydın...
Fazladan kızılay çiçeği varsa? Benim içinde Bir dal köklendirebilirseniz Sevinirim:)
Sevgili Bayçalı mum çiçeğindeki taşları alsanız çok iyi olur sonuçta evde bakılan bir çiçek toprağı havasız kalır toprağının kurumasını geciktirir çürüme yapar.
nilgün hanım tavsiyenize uyacağım teşekkürler.
idris şenol
02-10-2012, 17:25
breh breh,hepici çok güzel ,trakyadan sevgiler:))
Fazladan kızılay çiçeği varsa? Benim içinde Bir dal köklendirebilirseniz Sevinirim:)
Tamam vehibecim senin için bir dal keserim hemen suya bırakırım:p
breh breh,hepici çok güzel ,trakyadan sevgiler:))
Çok teşekkürler sn.idris şenol bey hoş geldiniz..GAZİANTEPTEN de TRAKYAYA SELAMLAR...
Eveett arkadaşlar bir kaç günlük evdeki kazı çalışmalarımdan dolayı sayfama güzellikler ekleyemedim ama bu sabah bu muhteşem koku beni aydırdı :D sanırım fulum bu sezonun son çiçeğini sundu bu sabah bana:(
Evdeki kazılardan evin geride kalan hali:(:( ve balkonumdan görüntüler:p
evet balkonumdaki acı süs biberlerim,çileklerim ve incir kaktüslerim:pincir kaküsü resminde aşağıdaki ağacın altında bir sokak köpeğim var ona bakıyorum onunda resmini paylaşıcam bir gün sizlerle çok seviyorum benim yakışıklım oo:))))
Karanfilim coşmuş durumda misler gibi kokuyor ;)bir çiçeğin altında 4 tomurcuk birden beklemede açmak için:D
Artık bunu başardığıma eminim arkadaşlar gloxinia suda yumru oluşturuyor:o
kolay gelsin Gülsen hanım sanırım kalorifer tesisatı yenileniyor hayırlı olsun hep sorayım diyordum birde merak ettiğim neden çiçeklerinizin toprakları kırmızı bahçe toprağımı kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla kumlu toprak galiba :)
bunu bende denedim Gülsen hanım gloxinia suda çok rahat kökleniyor hatta yaprak sapı olmamasına rağmen :D
köklenmiş olan yaprağı diktim inşallah tutar bekleyip göreceğiz.
iyi günler sn.BAYÇALI evet doğalgaz hatları çekiliyor evde rezillik diz boyuydu 3 gün,Sonrasıda temizlik oldu ama çok yorucuydu.Evet bunu keşfettim valla arkadaşım gloxinia suda çok rahat kökleniyor, ellerinize sağlık sizde başarmışsınız.sezonun son çiçek resimlerini paylaştım umarım beğenirsiniz:))
balkondan güzel kokular geliyor ellerin dert görmesin :) mis mis ... bu gün aklımdan geçti hatta gülsen abla fulun resimlerinden çekse diye bu kadar olur :)
kolay gelsin Gülsen hanım sanırım kalorifer tesisatı yenileniyor hayırlı olsun hep sorayım diyordum birde merak ettiğim neden çiçeklerinizin toprakları kırmızı bahçe toprağımı kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla kumlu toprak galiba :)
bizim burda toprağımızın rengi kırmızı balkon resimlerinde görmüşsünüzdür evimin önü açık arazı ordan çok rahatlıkla toprak alabiliyorum onu kullanıyorum SN.BAYÇALI onun içinede kum tatıyorum kaktüsler için tabii..
balkondan güzel kokular geliyor ellerin dert görmesin :) mis mis ... bu gün aklımdan geçti hatta gülsen abla fulun resimlerinden çekse diye bu kadar olur :)
Sibeliiimmm... nasılsın hayatım çok özledim seniii..balkonumdaki koku taa oaralara kadar geldi demek teşekkür ederim ablacım seninde dillerin dert görmesin salihe selamlar:pKalp klbe karşıymış demekki:))sen içinden geçir ben yayınlarım resimleri))
kastamonuluyum
04-10-2012, 11:17
selamlar gülşen abla.kalorifer tesisatı yenileniyomuş sanırım kolay gelsin.çiçeklerinizin hepsi çok güzeller.fakat toprakları neden sarı renkli acaba öğrenmemde mahsur yoktur inşallah.hayırlı günler size tekrar kolay gelsin.
bizim burda toprağımızın rengi kırmızı balkon resimlerinde görmüşsünüzdür evimin önü açık arazı ordan çok rahatlıkla toprak alabiliyorum onu kullanıyorum SN.BAYÇALI onun içinede kum tatıyorum kaktüsler için tabii..
mmmmm tahmin etmiştim sezonuda fulun resimleri ile ful kapattınız maşallah inşallah önümüzdeki sezona sağlıklı mutlu birşekilde kavuşuruz hep beraber:D
mis kokular gelmez olur mu görüntü muhteşem 41 kere maşallah , sürekli içimden geçirmeye başlarmışım artık :)
selamlar gülşen abla.kalorifer tesisatı yenileniyomuş sanırım kolay gelsin.çiçeklerinizin hepsi çok güzeller.fakat toprakları neden sarı renkli acaba öğrenmemde mahsur yoktur inşallah.hayırlı günler size tekrar kolay gelsin.
ablacım bizim buraların toprağı kırmızıdır resimlerde sarımı görünüyor hiç dikkat etmedim.Ama çok güzel toprağımız verimlidir ona birazda kum,doğal gübre ve azıcıkda torf kaşıştırdımmı dahada güzel oluyor.Çiçeklerim oldukça memnunlar dolayısıyla bende:D sanada hayırlı günler ablacım bol çiçekli günler hepimizin olsun:o
mmmmm tahmin etmiştim sezonuda fulun resimleri ile ful kapattınız maşallah inşallah önümüzdeki sezona sağlıklı mutlu birşekilde kavuşuruz hep beraber:D
İnşallah sn.BAYÇALI seneye çiçeklerimizin tüm güzellikleriyle hepimize sağlıklı bir şekilde yeni sezona başlamayı nasip etsin..Çiçeklerimiz dinlenmeye geçse bile gönüller hep bir bunu biliyorum:o
Kış çiçeklerini unutmayalım Gülsen hanım, daha yılbaşı çiçeği var, paskalya çiçeği de var.
Bunlar hatırladıklarım:)
AAAA evet vehibecim paskalyalar ve yılbaşılar bekliyor bizi:)))ve kalonchelerde kışın açıyor onları unuttum beeenn:)))
evet ama benim gülüm yokki vehibecimm:))onun için onu hiç düşünemedim:))
[QUOTE=GÜLSEN_;1025429]
Çok teşekkür ederim.:) Takipçinizim;)
Sevgiler
Merhaba Gülsen hanım,
Yılan kaktüsümü gönderebildinizmi? Sabırsızlanıyorum galiba biraz;)
Ferzan
YeniGine
05-10-2012, 02:03
GÜLSEN immm merhaba; bu aralar hercai menekşeye merak sardım ve bana tohum gönderebileceğini söylemiş idin. Elindeki menekşe tohumları büyük menekşe mi, küçük menekşe tohumları mı? Kesinlikle acilen minik hercai menekşe tohumlarına ihtiyacım var bilineee!..
aaa kuzucum YeniGinemm ben sana söyledim göndereyim diye sen istemeyince kaldı.büyük hercai menekşelerin tohumu bendekiler hemen geönderiyorum bana özeelden adresini yaz hayatım.Menekşe tohumu sana feda olsun, istediğin başka birşey varsa söyle?
[QUOTE=farpali;1025474]
Merhaba Gülsen hanım,
Yılan kaktüsümü gönderebildinizmi? Sabırsızlanıyorum galiba biraz;)
Ferzan
Ferzancım, canım sayfamdada belirttim bir kaç gündür ev başını alıp gitmek isterken bende halt etme otur oturduğun yerde diye onu ikna etme çabalarına girdiğim den dolayı bütün gönderilerimi yapamadım ama inşallah pazartesi herkesin kargolarını göndericem bilginiz olsun canım benim:))
[QUOTE=farpali;1027354]
Ferzancım, canım sayfamdada belirttim bir kaç gündür ev başını alıp gitmek isterken bende halt etme otur oturduğun yerde diye onu ikna etme çabalarına girdiğim den dolayı bütün gönderilerimi yapamadım ama inşallah pazartesi herkesin kargolarını göndericem bilginiz olsun canım benim:))
Gülsen hanımcım , ben diğer gönderilernizi okumamışım , bencillik ettim..Ayyy Allah kolaylık versin evin içinde tadilat berbat bişeydirrr..Aman siz toparlanın önce .önemli değil beklerim. Sevgiler
engin bilgilerinizden yararlanmak adına bir şey sormak istiyorum. eşimin işyerindeki bürosu hiç güneş almıyor. bitki yetiştirmek de istiyor acaba güneş almayan ortamlara uyumlu bitkiler hakkında bir fikriniz var mı?
teşekkürler
YeniGine
05-10-2012, 17:55
GÜLSEN imm canımsın teşekkür ettiim... Ararım seni.
engin bilgilerinizden yararlanmak adına bir şey sormak istiyorum. eşimin işyerindeki bürosu hiç güneş almıyor. bitki yetiştirmek de istiyor acaba güneş almayan ortamlara uyumlu bitkiler hakkında bir fikriniz var mı?
teşekkürler
sevgili fdogru güneş almasa bile ışık alması yeterli bazı çiçekler için mesela afrika menekşesi aydınlık bir pencere kenarında olabilir diye düşünüyorum şuanda aklıma gelen bu umarım azıcıkda olsa yardımcı olabilmişimdir:p
Bütün arkadaşlarıma sesleniyorum lisianthus tohumu istiyorum her renkten lütfen olanlardan rica ediyorum :o
nılgun_dogan
05-10-2012, 23:10
Gülşencim tohumlar kurusun diye bekliyorum inşallah becerebilirsem toplamayı paylaşırım.
AAAYYY nilgüncüm sende varmıydı lisi?hadi inşallah alabilirsin arkadaşım.. valla çok mutlu oldum belkide görmüşümdür senin sayfanda ama ben gelecekteki alzeimer adayı olarak unutuyorum be nilgünüm kusuruuma bakma:)))
mmanager
06-10-2012, 08:27
Mesajlarınız için çok teşekkür ederim.Çiçekleriniz çok güzel doğrusu baktığım her resimde acaba ne ile karşılaşacağım diye düşünmekten edemedim .Çok güzeller hem de çok farklı çiçekler de var .Ben de bir balkon teras resmi açacağım heralde ne yazıkki apartmanda oturuyoruz.Olsun insan kendi cennetini kendi yaratırmış derler ya.Resimlerini koyunca görürsünüz gerçi güneşin yakıcı etkilerinden korumak için balkonun bazı yerlerine gölgeleme filesi gerdim.Bazı çiçekleri de apartmanın merdivenine basamak basamak koydum komşumuzun biri apartmanın havasınız değiştirdiniz dedi.Tek korkum birilerinin çalıp götürmesi ,küçük bir çelikten **** bir daldan bir şey olmaz zaten seven yetiştirebilen çalar diye düşünüyorum kocaman saksıları kucaklayıp götüremezler ya...Bazen ben de aynı şeyi yapmıyor değilim hani:):):):):) Böyle olunca biz evde yokken sağolsun bizi kırmayan komşularımız suladılar.Adana da balkonlar teras gibidir neredeyse oturma odası kadar olan balkonlar vardır.Bende bunu değerlendirerek sepet şeklinde kat kat stantlardan aldım .Bugün yurtdışından aldığım küçük kaktüsler gelsin ondan sonra fotoğraflarını ekleyeceğim .Neyse sağlıcakla kalın bol çiçekli günler hepimize....
Çok sevindim sn.mmanager sabırsızlıkla bekliycem sayfanızı..Ama Antepde yok işte büyük yapı marketi **** değişik kaktüs ve çiçek bulabileceğimiz bir yer..Bri praktiker var birde migros kaktüs alabileceğim yer olarak oralardada her zaman değişik şeyler olmuyor..Adananın teraslarını bilirim çok güzel olurlar eğer sizinde öyleyse terasınız çok şanslısınız demektir çiçekleriniz açısından.Balkondaki yakıcı güneşi engellemek adına ben balkon tavanında korniş taktırdım perde çektim valla :))gerektiğinde açıyodum perdeyi gerektiğinde kapatıyordum..Sonuçta kendi çaremizi kendimiz yaratıyoruz bir şekilde..Ayrıca sepet şeklindeki stantları çok merak ettim inşallah sayfanda görebilirim çünkü bende araştırıyorum raf şeklinde bişeyler..Bakalım ayarlıcam inşallah..
Denizardacan
06-10-2012, 12:20
Gülsen abla merhaba,
Rahatsızdım birkaç gündür haber de veremedim sana kusura bakma.Mum çiçeği çeliklerini bir kaç gün toprak gelene kadar suda beklettim. İki gün oluyor çok havadar bir orman toprağına diktim suladım bakalım köklenme olacak inşallah. Şu an gayet iyi görünüyorlar.Tekrar teşekkür ederim.
Ben de Lisiantuslara sarmaya başladım bu aralar, özellikle mavisine.Bahara çocukların odasına sarkaçlarda bir iki saksı yapmayı düşünüyorum. Bulursam buralarda size de alır gönderirim.
Bu arada balkona perde yapmayı düşünüyordum kaç gündür.Siz yapmışsınız sanırım, balkonum çok güzel güneş alıyor ama yakıcı. Dün kumkuat ve böğürtlen aldım içeri koydum ama yazın dışarı almam lazım, güneş çok yakıcı geliyor. Ben de jaluzi perde yaptırıp yarım açık bırakarak kullanmayı düşünüyordum, Olur herhalde değil mi:confused:
Bu arada tadilat:( zordur, hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun.
Ali_askn
06-10-2012, 12:57
AAAYYY nilgüncüm sende varmıydı lisi?hadi inşallah alabilirsin arkadaşım.. valla çok mutlu oldum belkide görmüşümdür senin sayfanda ama ben gelecekteki alzeimer adayı olarak unutuyorum be nilgünüm kusuruuma bakma:)))
Abla kızma ama :D :D sanırım hastalık teşhisin doğru :D :D çünkü nilgün ablanın sayfası yok :D :D
[QUOTE=Denizardacan;1027897]Gülsen abla merhaba,
Rahatsızdım birkaç gündür haber de veremedim sana kusura bakma.Mum çiçeği çeliklerini bir kaç gün toprak gelene kadar suda beklettim. İki gün oluyor çok havadar bir orman toprağına diktim suladım bakalım köklenme olacak inşallah. Şu an gayet iyi görünüyorlar.Tekrar teşekkür ederim.
Ben de Lisiantuslara sarmaya başladım bu aralar, özellikle mavisine.Bahara çocukların odasına sarkaçlarda bir iki saksı yapmayı düşünüyorum. Bulursam buralarda size de alır gönderirim.
Bu arada balkona perde yapmayı düşünüyordum kaç gündür.Siz yapmışsınız sanırım, balkonum çok güzel güneş alıyor ama yakıcı. Dün kumkuat ve böğürtlen aldım içeri koydum ama yazın dışarı almam lazım, güneş çok yakıcı geliyor. Ben de jaluzi perde yaptırıp yarım açık bırakarak kullanmayı düşünüyordum, Olur herhalde değil mi:confused:
Bu arada tadilat:( zordur, hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun.[/QUOTE
Ablacım güle güle büyüt inşallah ama keşke suda iyice köklendirip öyle akseydin hoyaları,daha güzenli olurdu..Ama inşallah köklenirler ..lisianthus için çok teşekkğr ederim ablacım eğer elime geçerse tohumundan istiyorum ...Ev için dileklerine teşekkür ederim,pazartesine kırılan fayansların yerine yenileri konup kapatılıcak inşallah ondan sonrada evde büyük temizlik gülseni bekler :Dbalkona perde çok iyi oldu hem rüzgarı tutmadı hem güneşi yakıcılığı azaldı hem havadar hem güneşi görmüş oldu sen bilirsin artık nasıl uygunsa öyle yaptır ablacım..
Abla kızma ama :D sanırım hastalık teşhisin doğru :D :D çünkü nilgün ablanın sayfası yok :D :D
Ne kızıcam be ablam ben kendimi bilmemmi?:pdoğru yaa sen söyleyince hatırladım:D
nılgun_dogan
06-10-2012, 18:20
Aliiiiii ne dalga geçer gibi diyorsun beee açacam bende sayfa.
bay tömürcek
06-10-2012, 18:22
Nilgün ablacım gaziantepliler dayanışma derneği oluşturmuşlar bak bizim boynumuz bükük diye böle diyolar bende boynumu dikeyim dedim sayfa açtım ama kafam yukarı vurdu :D:D ağlanacak halime gülüyorum galiba devrelerim yandı üzüntüden :D
Ali_askn
06-10-2012, 18:53
Aliiiiii ne dalga geçer gibi diyorsun beee açacam bende sayfa.
Yok ablacım yaa ne dalgası :D ama yine de faydalı olmuş bu sayede o güzelim çiçeklerini göreceğiz :)
Ali_askn
06-10-2012, 18:54
Nilgün ablacım gaziantepliler dayanışma derneği oluşturmuşlar bak bizim boynumuz bükük diye böle diyolar bende boynumu dikeyim dedim sayfa açtım ama kafam yukarı vurdu :D:D ağlanacak halime gülüyorum galiba devrelerim yandı üzüntüden :D
Tabi dayanışma kuracağız altı üstü iki kişiyiz şu koskoca antepte :D demi gülsen ablam :)
Valla ben geç kalmışım sohbetinize katılmak için..İlk önce yeni nickin hayırlı olsun enescim,BAY TÖMÜRCEĞİM:)))..Nilgüncüm evet arkadaşım lütfen sayfanı aç banada bildir ama bekleniyorsunuz:))..Alişim doğru söylüyor şurda koca GAZİANTEPTE topu topu 2 üyeyiz bunuda çok görmeyin bize yanii..artık görüşmemiz fikir alıp vermemiz gerekiyor..Ama ali bana verdiğin sözde durmadın ablacım...Hani biz cuma günü bir yere gidicektikk???Haa enescim sen ne zaman sayfa açtın haberim yok ablacım??noldu sayfana anlamadım neden kafan yukarı vurdu açıkla bakem bi????
Ali_askn
06-10-2012, 23:23
abooo ablam :D ben unuttum sende hiç haber vermedin ama :D
bay tömürcek
07-10-2012, 10:57
Valla ben geç kalmışım sohbetinize katılmak için..İlk önce yeni nickin hayırlı olsun enescim,BAY TÖMÜRCEĞİM:)))..Nilgüncüm evet arkadaşım lütfen sayfanı aç banada bildir ama bekleniyorsunuz:))..Alişim doğru söylüyor şurda koca GAZİANTEPTE topu topu 2 üyeyiz bunuda çok görmeyin bize yanii..artık görüşmemiz fikir alıp vermemiz gerekiyor..Ama ali bana verdiğin sözde durmadın ablacım...Hani biz cuma günü bir yere gidicektikk???Haa enescim sen ne zaman sayfa açtın haberim yok ablacım??noldu sayfana anlamadım neden kafan yukarı vurdu açıkla bakem bi????
Valla ablam gelen giden çok oldu saolsunlar sayfama emme sen gelmedin bende düşündüm ki gülsen ablamın tadilat işi vardı bitiremedi ondn gelemedi heralde diyodum :D ya ablacım ismimi değiştirip sayfa açarım dedim açtım bu sefer bay tömürcek adımla resim yükleyemedim malina da bayağı uğraştı olmadı başka isim al dedi bende yine karışıklık olmasın diye tömürcek2 yaptım geçici olarak şimdi bu adımla resim yükleniyor ;) sayfama beklerim ablacım :p
dün oğlum balkona çıktığında echverianın ortasındaki su damlasını görüntülemiş:rolleyes:
bu sabah bahçedeki gülleri ve çiçekleri görüntüledim sizler için:p
bu sarı çiçeğin adını bilmiyorum ama arılar çok sevmişti:p
bunlarda horoz ibikleri:D
babaannem bu çiçeğe kirli hanım derdi:D
Buda bahçedeki oturduğumuz bank ve yanındaki mavi çam ağacı, onun yanında bu baharda benim ektiğim iğde ağacı fidesi:rolleyes:
buda sokaktaki kuzucuklarımdan biri,8 köpek vardı çevrenin şikayetinden dolayı barınaktan gelip götürmüşler şimdi 2 köpekcik kaldılar ama arkadaşı yoktu bu sabah yanında..
bunlar missmenasımla tömürcek2 den gelen menekşe yaprakları yine tömütcek2, enesimin gönderdiği söğüt gübresi denen ağaç çürüntüsüne ekildiler yavruları beklenmekte şuanda:Dnormalde ben suda köklendirmeden ekmezdim ama enes gerek olmadığını bu toprakta rahatlıkla kökleniceni söyledi dur bakalım enescim :rolleyes:
buda üzücü haber:(ahtapot kaktüsüm kuruyor nedenini bilmiyorum ama gidip gelip bakıyorum ama bişey yok anlayamadım:(
orkidemin biri yen yaprak oluşturuyor,diğerindeki yavrumu yoksa çiçek dalımı anlayamadım tam olarak:rolleyes:
Eveeett Ayşecimm kalp kalbem atağa geçti bak bakalım ikisi arasındaki farka uzun olan yumrulu olan:p
bay tömürcek
07-10-2012, 11:53
Hiç merak etme gülsen abla rahat rahat gevşek toprakta köklenir onlar ;)
bay tömürcek
07-10-2012, 12:02
A gülsen abla kalp kalbe karşıların arkasında yaprakları gocumaan bi menekşe gördüm resimde mi öyle çıkmış o yoksam cins mi he :D Ablacım yeni resimler ekledim bu sefer davet ediyorum sayfama buyur gel ;)
o kocaman yapraklı menekşeyi istanbuldan praktikerden almıştım atmışlardı arkaya çiçekleri yoktu bende aldım2 liraya bak bakalım abisi beğenicekmisin :p o kadar çok yavrusu vardıki.hatta bir yavrunun bir alide:p
bay tömürcek
07-10-2012, 14:05
A ablacım madem biri ali de e yavruların biride benim olmazsa hak geçer valla :D yok hani günahı üstüne kalmasın diye söylüyorum gülsen abla :D
Ali_askn
07-10-2012, 18:15
amannn kıskanç :D :D :p Gülsen abla sen duyurma bana verdiklerini valla ortaklarım çoğalıyor ha :D :D
bay tömürcek
07-10-2012, 18:18
Aha buldum ali'yi :D valla bende istiyorum o menekşeden ben anlamam olmadı ali elindekini verir ki banaa :D
Ali_askn
07-10-2012, 18:21
Senin canın sağolsun arkadaşım menekşe dedğin nedir :D ben gelicem o sakaryaya :D :D ( aman yine beni sohbete teşvik ediyorsun gülsen ablanın sayfasında :)
bay tömürcek
07-10-2012, 18:29
İşte böyle paylaşımcı ruhlu arkadaşlar olduktan sonra insan bi cennetteki ysak meyvenin fidesini bulamaz heralde :D:D
bu sarı çiçeğin adını bilmiyorum ama arılar çok sevmişti:p
Sarı çiçeği ben yer elmasına benzettim. Olabilir mi acaba?
Ahtapotun kökleri çürümüş olabilir. Hemen birkaç çelik al.
Bu arada güle bayıldım. Çok hoş bir rengi var. Yeni bebişlerin de hayırlı olsun. Güle güle büyüt.
istekleriniz doğrultusunda el emeklerimden bir kaçı daha..yemeni ya da yazma ve oyalara bayılırım bu tığla yaptığım serum hortumlarını kesip,renkli iplerle iğneyle dolayarak doldurup böyle oval boncuklar yaparak örülen bir oyam..Çok ama çok emekliydi mahvolmuştum bunu yapana kadar:rolleyes: bu kadar eziyeti değermi sizlere bırakıyorum yorumunu???
bu tığ işi oyamda hala elimde diğer işlerimden ona zaman kalmadığı için bir türlü bitiremedim:pyaptığım iğne oyalarınıda paylaşıcam birgün inşallah..
bay tömürcek
07-10-2012, 19:14
Değmez olur mu ablacım eline gözüne sağlık ;) annemde çok güzel yapar bu işleri özellikle de iğne oyasıyla şiş örgüsünü :p
iğne oyası mekik oyası hepsinide bilirim..komşumun kızı mekik oyası öğrenmek istedi ona öğrettim işte benim öğrencimin el emeği tepsi örtüsü bana hediyesi :oçok mutlu olmuştu bunu öğrettim diye :o
Bu atkı gibi duran şeye aldanmayın bu şal olarak başlanmıştı, ama krem ipi bitince devamınıda bulamayınca geri dönüşüm uygulanıp renkli çiçeklerle atkı haline getirildi tarafımdan:pbunları paylaşıyorum belki model olarak kullanmak isteyenler **** fikir edinebilicek arkadaşlarım olabilir diye düşündüm:p
Ali_askn
07-10-2012, 19:47
Ellerin dert görmesin ablam süpersin valla hepside çok güzel emeklerine sağlık :) Artık bana da bir atkı örersin :D :D :p
Buda benim 13 yaşındaki hoyam, ben izmirdeyken her dalda 12 salkım çiçeği açmış ben görüntüleyemedim. Mum çiçeğimin boyu yaklaşık 5 mt. kadar var, dallarını geri aşağıya bırakmak zorunda kaldım. Siteden bir kaç arkadaşla paylaşmıştım mum çiçeğimden, umarım hepsininde mum çiçeği köklenmiştir:p
demek benim müstakbel mum çiçeğimin annesi be gülsen abla maşallah
inşallah benimki de böyle olur .bir hafta oldu geleli hala köklenmedi ne zaman köklenir acaba çok merak ediyorum
el emeklerinizi balkonunuzu her şeyi çok beğendim maşallah
demek benim müstakbel mum çiçeğimin annesi be gülsen abla maşallah
inşallah benimki de böyle olur .bir hafta oldu geleli hala köklenmedi ne zaman köklenir acaba çok merak ediyorum
havvacım fazla uzun sürmüyo köklenmesi ama soğuk olursa ortam biraz gecikir sıcak cam kenarı varsa güneş alabilen oraya bırak suyun içinde çabuk kökleniyo..Hatta ben size gönderirken bazıları suda köklenmişti bile..evet ablacım inşallah senin hoyanda böyle büyür bir zamanlar bir gülsen abla vardı onun hatırası dersin artık:p
tamam abla aldım cam kenarına sabırsızlıkla bekliyorum ***. büyüdüğü günleri de görürüz :rolleyes:
Karanfilim coşmuş durumda misler gibi kokuyor ;)bir çiçeğin altında 4 tomurcuk birden beklemede açmak için:D
Gülsen Hn., bu karanfilden bir fide istiyorum:D harikaaa...
istekleriniz doğrultusunda el emeklerimden bir kaçı daha..yemeni ya da yazma ve oyalara bayılırım bu tığla yaptığım serum hortumlarını kesip,renkli iplerle iğneyle dolayarak doldurup böyle oval boncuklar yaparak örülen bir oyam..Çok ama çok emekliydi mahvolmuştum bunu yapana kadar:rolleyes: bu kadar eziyeti değermi sizlere bırakıyorum yorumunu???
Bu arada müthiş yetenekliymişiz:eek
Merhaba Gülsen hanımcım..
Gönderiniz bugün elime ulaştı,hemde geçmiş olsun çiçekleri oldular bana:)).Ayağım kırıldı:(, sadece yılan kaktüsünü yanıma getirtip toprakla buluşturdum.. ve görüntüleyebildim,diğerleri evdekilere emanet...Çokkk teşekkür ederim ..yılana su koymadım..koymalımıyım.??...echveria yı hemen evdeki bir kaktüs aranjmanına ektirdim..Yapraklı olansa Hoyaydı sanırım..onuda suya koyup köklendirmeliyim herhalde????..
Tekrar teşekkürler.Sevgiler
çok geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm,nasıl olduda kırdınız ayağınızı??:( ellerine sağlık yeni yuvalarına ulaşmış kızlarım, evet hemen su vermeyin yarından sonra az az verin ama yine hergün değil malum artık havalar serinledi,toprağı iyice kuruyunca verin echvaria, ona su ver toprağı sürekli ıslak değil ,nemli olucak, o nemi seviyor,öbür çiçeği hatırlamıyorum sanırım hoyadır, evet onu kaynamış soğumuş suda bekletin köklensin ekin..Güle güle büyütün güzel çiçeklerini görelim inşallah hep beraber:p
toprak kız
11-10-2012, 15:48
merhaba bende de bu bitkiden vardı adını bilmiyordum doğrusu ilk aldığım çok güzel saksaıya sığmıyordu yaprakları şimdi ise yaprakları sürekli kuruyor 3-4 yaprağı kaldı canım çiçeğimin neden acaba adı echverian mış şimdi okudum:)
hoş geldin ablacım seni aramızda görmekten mutlu oldum:))alt yapraklar hep kurur ama üst yapraklarda varsa kuruma suyuna dikkat et sanırım az su veriyosun,echveria nemi seven bir bitkidir ablacım..İnşallah düzelir üzülme:)))
Gloxiniaları sudan kesme zamanı geldi, bende üstünde kuruyup gideceğine kesip hepsini suya koydum,hala dibinden sürgün bile veriyordu bitanesi, gloxiniaları kurutmaya içim el vermedi..Yumruların dinlenme döneinde bari bir kaç gloxinia daha üreteyim dedim:p
bunlarda suya koyduğum yaprak ve dalları:p
Bu gloxinia mor katmerli dış büyük yapraklarını sağa sola deyip kırılıyor diye kesip suya koymuştum meğer dış anaç yapraklar köklenmeyle kalmıyor yumru oluşturuyormuş onu anlamış oldum arkadaşlar,bakın yumrular nasıl net görünüyorlar:rolleyes:
Buda dağıttığım hoyadan bir çelik kendime ayırmıştım suda baya bir köklendi..Hoya gönderdiğim arkadaşlar bakın suda kısa sürede böyle güzel kökleniyor hoyalarımız:p
Kranfil oylum oylum oldu :D mis kokulum bu serin havalarda bile hala tomurcuklu, beşi bir yerde gibi oldu :p
bu minik kaktüsüm kendiliğinden çıkmıştı saksıda,gidip gelip büyüdümü diye gözünün içine bakarken dün sabah şok oldum :( kuşların azizliğine uğramış benim bebek kaktüsümün tepesini koparmışlar ne üzüldüm anlatamam :( çok güzel büyüyordu şeklini merak ediyordum yavrumun şimdiki hali:(
Graptopetalum paraguayense hem yeni yevrular verdi hemde kopmuş olan yaprağını yanına koymuştum, o yaprakta minik bebekler vermiş çok şirin:D
orkidemin yandaki çıkıntısı biraz büyüdü hala merak ediyorum acaba çiçek dalımı? yoksa yavru orkidemi geliyor:rolleyes: bilen arkadaşlar yardım edin lütfeenn:rolleyes:
7 saksı süs biberimden bir tanesi hala üstü biber dolu :p
EVEEETTT!!! Bu da uzun zamandır bitremediğim battaniyem:o BİTİİİ:o evdeki kalan ipler değerlendi ve çok kolay,3 zincir sıkiğne bu kadar, deryalı günlerde görmüştüm :p
nılgun_dogan
12-10-2012, 10:13
Çok fecisin vesselam.
Ayşeciiimmm.. canım bak kalp kalbemize nasıl büyüyor:p
Çok fecisin vesselam.
Teşekkür ederim nilgüncüm:D :D
bay tömürcek
12-10-2012, 14:51
Gülsen ablaaa o karanfilden bana düşer heralde dimi :D:D
İremsıla
12-10-2012, 19:17
Gülsen abla ellerine sağlık.10 parmağında 10 marifet hepsi çok değerli ve güzel.iğne oyalarınıda merakla bekliyorum.sevgilerimle..
EVEEETTT!!! Bu da uzun zamandır bitremediğim battaniyem:o BİTİİİ:o evdeki kalan ipler değerlendi ve çok kolay,3 zincir sıkiğne bu kadar, deryalı günlerde görmüştüm :p
Ellerinize sağlık Gülsen hanım:).
çok geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm,nasıl olduda kırdınız ayağınızı??:( ellerine sağlık yeni yuvalarına ulaşmış kızlarım, evet hemen su vermeyin yarından sonra az az verin ama yine hergün değil malum artık havalar serinledi,toprağı iyice kuruyunca verin echvaria, ona su ver toprağı sürekli ıslak değil ,nemli olucak, o nemi seviyor,öbür çiçeği hatırlamıyorum sanırım hoyadır, evet onu kaynamış soğumuş suda bekletin köklensin ekin..Güle güle büyütün güzel çiçeklerini görelim inşallah hep beraber:p
Echvaria ları bu mevsimden itibaren iç mekana almak gerekirmi Gülsen hanım?
evet al ferzancım dışarda ziyan olabilir çünkü daha çok küçük..Maalesef büyük yavrulardan kalmadığı için ancak onu gönderebildim ablacım.. Ayağın nasıl oldu iyimisin ablacım:???
Gülsen ablaaa o karanfilden bana düşer heralde dimi :D:D
Senin canın saolsun ablacım düşmez olurmu sen ne istersen başım üstüne.:pablacım sayfana bugün yazdım bu söğüt torfunu sen toprak karıştırıpmı kullanıyorsun yoksa sadece söğüt torfumu kullanıyorsun??bi öğreneyim:rolleyes:
Gülsen abla ellerine sağlık.10 parmağında 10 marifet hepsi çok değerli ve güzel.iğne oyalarınıda merakla bekliyorum.sevgilerimle..
Tşekkür ederim ablacım şu evin içindeki kazı çalışmalarından dolayı doğru dürüst bişeyler yükleyemiyorum bitsin söz yükliycem iğne oyalarımdan:p
bay tömürcek
12-10-2012, 21:05
Senin canın saolsun ablacım düşmez olurmu sen ne istersen başım üstüne.:pablacım sayfana bugün yazdım bu söğüt torfunu sen toprak karıştırıpmı kullanıyorsun yoksa sadece söğüt torfumu kullanıyorsun??bi öğreneyim:rolleyes:
Çok saol ablacım ya valla karanfilde gözüm kaldı kimbilir nası kokuyodur o şimdi ;) Bende cevapladım abla sorunu sayfamda ama görmedin heralde :p hiç bişey karıştırmıyacaksın gülsen abla tek kullancaksın ısla suyla şişsin sonra kullan bukadar ;)
Ali_askn
12-10-2012, 21:30
Maşallah ablacım herşey çok güzel yine :) umarım o suda ki karanfil benimkidir :D
Çok saol ablacım ya valla karanfilde gözüm kaldı kimbilir nası kokuyodur o şimdi ;) Bende cevapladım abla sorunu sayfamda ama görmedin heralde :p hiç bişey karıştırmıyacaksın gülsen abla tek kullancaksın ısla suyla şişsin sonra kullan bukadar ;)
tamam ablam teşekkür ederim..karanfilden bir çelikte sana köklendireyim ablacım evet çok güzel missler gibi kokuyor..Bugün akşama kadar evi temizlemekten sayfalara bakamadım ablacım yarın sabah bakarım yine saolasın enescim :p
Maşallah ablacım herşey çok güzel yine :) umarım o suda ki karanfil benimkidir :D
Teşekkür ederim alicim..Evet alicim o gördüğün dudaki karanfil senin ablacım inşallah köklenirse ekilicek :p
Ali_askn
12-10-2012, 21:48
Tahmin etmiştim teşekkürler ablacım bitanesin :)
nılgun_dogan
12-10-2012, 21:54
Aaaaaa sen herkeze onay veriyosan Gülşencim o saksıdaki ful benimmi:))))
Ali_askn
12-10-2012, 22:06
hiihhhhh çok kırıldım nilgün abla biz herkesmiyiz :D
bay tömürcek
12-10-2012, 22:10
tamam ablam teşekkür ederim..karanfilden bir çelikte sana köklendireyim ablacım evet çok güzel missler gibi kokuyor..Bugün akşama kadar evi temizlemekten sayfalara bakamadım ablacım yarın sabah bakarım yine saolasın enescim :p
Çook sevinirim ablacım :d tahmin edebiliyorum kokusunu ;) ablacım nilgün abla deyince aklma geldi benim fulum noldu ikicik çelik köklendircektin bana :D
nılgun_dogan
12-10-2012, 22:10
Yav dur ful çarpmaya uğraşıyorum aaaaaaaa Eneste çıktı tüh:)))
bay tömürcek
12-10-2012, 22:13
Ben zaten vardım nilgün abla ful sırasında sen deyince aklıma geldi hatırlatem dedim :D
evet al ferzancım dışarda ziyan olabilir çünkü daha çok küçük..Maalesef büyük yavrulardan kalmadığı için ancak onu gönderebildim ablacım.. Ayağın nasıl oldu iyimisin ablacım:???
Gülsen ablacım:) ancak bugün alçıya alındı,şişin inmesi beklendi..1 ay alçıda kalıcak...ama çok şükür ağrım sızım yok.Alakanıza çok teşekkür ederim..
Ay olsun küçük önemli değil ayrıca çokda sevimli ,yeterki bozmiyiimm:)
Sevgiler:)
toprak kız
12-10-2012, 22:50
gülşen hanım hayırlı geceler sayfanızı okurken echverian olduğunu öğrendiğim çiçeğimi gördüm ne yazık ki bennimki dipten çürüme yapmış sanırım fazla sulamışlar bendee topraktan çıkardım dün çürük kısmı kestim minicik bi şey kaldı zaten güzelim yaprakalarını da dökmüştü suya koydum köklenir mi acaba yanlışmı yapıyorum suya koymakla yoksa zaten çoktan ölmüşmü dersiniz vallahi çok üzülüyorum yaaa hediye gelmişti ilk kez tanıştım çok da güzel bişeydi canım benim ne yapim ? :((( hayırlı geceler
Gülsen'ciğim yine döktürmüşsün, çiçeklerinde el emeklerinde harika...
enescim nilgüncümm kıyamam ben size benim fulum dedemin hatırası bana ama zamanı geldiğinde,birer çelik gönderirim ****** sizlere lafı bile olmaz.Ama didişmelerinize bayılıyorum ALLAH muhabbetimizi bozmasın inşallah..Burda Aliyle ben varız,Orda enesle nilgüncüm:))
Gülsen ablacım:) ancak bugün alçıya alındı,şişin inmesi beklendi..1 ay alçıda kalıcak...ama çok şükür ağrım sızım yok.Alakanıza çok teşekkür ederim..
Ay olsun küçük önemli değil ayrıca çokda sevimli ,yeterki bozmiyiimm:)
Sevgiler:)
Rica ederim canım benim,Çok geçmiş olsun ferzancım, aman ağrın sızın olmasın o kötü olurdu, echverian tuttmazsa ben yine büyümüşlerden gönderirim ama arada resimlerini paylaş benimle görmek isterim gelişimini ablacım :p
gülşen hanım hayırlı geceler sayfanızı okurken echverian olduğunu öğrendiğim çiçeğimi gördüm ne yazık ki bennimki dipten çürüme yapmış sanırım fazla sulamışlar bendee topraktan çıkardım dün çürük kısmı kestim minicik bi şey kaldı zaten güzelim yaprakalarını da dökmüştü suya koydum köklenir mi acaba yanlışmı yapıyorum suya koymakla yoksa zaten çoktan ölmüşmü dersiniz vallahi çok üzülüyorum yaaa hediye gelmişti ilk kez tanıştım çok da güzel bişeydi canım benim ne yapim ? :((( hayırlı geceler
Abalcım üzülme canım benim çürüyen yerden kes iyice çürüyen yer temizlensin nemli toprağa ek hemen hiç bişey olmaz suda köklenirmi bilmiyorum ama echveria nemi sever hemen kök salar merak etme..Eğer olurda çürürse ben sana gönderirim ablacım üzülme tamammı :p
Rica ederim canım benim,Çok geçmiş olsun ferzancım, aman ağrın sızın olmasın o kötü olurdu, echverian tuttmazsa ben yine büyümüşlerden gönderirim ama arada resimlerini paylaş benimle görmek isterim gelişimini ablacım :p
Paylaşmaz olurmuyum,elbetde paylaşacağım..Bende sabırsızlıkla bekliyorum büyümelerini,en yakınıma koydum yavruları ki izleyebileyim.Malum şuan haraketsiz kımıldamadan yatıyorum:)
nılgun_dogan
13-10-2012, 12:34
Çok geçmişler olsun arkadaşım.
Çok geçmişler olsun arkadaşım.
Çook teşekkür ederim:).
arkadaşlar bu ağacı ilk defa gördüm yaban elmasıymış elmaların büyüklüğü kiradan biraz daha iri, tadı ekşi kekre bişey ama görselliği çok şekerdi:p
toprak kız
13-10-2012, 15:15
gülşen hanım hemen sudan çıkarıp ekmeye gidiyorum çiçeğimi teşekkür ederim inşallah geç kalmamışımdır .
İremsıla
13-10-2012, 16:37
Gülsen abla ben episkiya çiçeği arıyorum.çevrende varmı,seninkinin durumu iyiyse 1 dal benim için köklendirebilirmisin.selamlar.
nilgün ablacığım orkidenin dibindeki çıkıntı yeni yavru bu orkidelerde ne bol bereketli çıktı :) yapraklar biraz boy atınca hemen açılıyor zaten
aaaa sibelim sen bana nilgün ablamı dedin bakem:??? sendekilerdemi yavruladı yoksa??aman ne güzel işte bereketli ellerimiz var sanırım:)))açsınlar açsınlar bol bol çiçeklerini görelim sibelim:))))
Ali_askn
13-10-2012, 22:11
haha :D kızma abla o gün eneste nilgün ablanın sayfasına gülsen abla yazmıştı da uyanık nilgün ablaya çaktırmadan düzeltti :D Sanki ispiyonlamış gibi oldum ama :D
nılgun_dogan
14-10-2012, 00:13
Varya Ali çok fenasın vesselam.
Ali_askn
14-10-2012, 00:23
Aman nilgün ablam bi gülücük falan koysaydın korktum valla :) :D
canantugce
14-10-2012, 16:42
süper gorunuyorlar ellerınıze saglık ...
Gülsen ablacım,
Bana gönderdiğiniz kızınızın yavrusu "miniş" in keyfi yerinde!:)...
anneemm çok şirin olmuş yakışmış saksısına,yine dikkatimden kaçmadı saksının güzelliği ellerine sağlık ablacım :))
Gülsen hanım ellerinize sağlık eviniz çiçek bahçesine dönmüş ne mutlu size
teşekkürler sn.intibah sizlerinde olur inşallah:))
arkadaşlar taze Antep fıstığının nasıl yetiştiğini bilmeyenler var onlar için fıstık ağacının nasıl olduğunu paylaşmak istedim..fıstık ağacı ve yakından çekilmiş fıstık cumbaları(bizde fıstık salkımlarına cumba denir)
bay tömürcek
17-10-2012, 21:01
Ablacım cumbalara bak Allah daha çok versin de bizim burda kuyumcularda satılıyo antep fıstığı küçük altın 150 lira antep fıstığı 160 hahaha :D:D
Ali_askn
17-10-2012, 21:27
Bizde burda bırak yemeyi :D yediğimiz yetmiyor ipe dizip süs yapıyoruzz yaaa ne haberr :D :D
AAAA enes ablacım biz burdan gönderelim fıstığı, sende orda kuyumculuk yap ortaklık işte sana ne dersin:)))))
Ali_askn
17-10-2012, 22:01
Hahahahaha :D :D :D ewet senden sermayede almayız :D sadece sat sen orda 3 e bölelim :D
bay tömürcek
17-10-2012, 22:19
Yok yok ablacım saolun gerek yok :D Bu ali de beni kıskandırmaya çatlatmaya bayılıyo ya :D
İremsıla
18-10-2012, 06:52
Günaydın gülsen abla,fıstık ağacını sayenizde ilk defa görüyorum.cumbalar harika görünüyor,tam bayram önü baklavanın içinde süper olurdu.
Abla episkiya mesajıma olumlu veya olumsuz cevap verebilirsen sevinirim,yana döne arıyorum kimseden ses çıkmıyor.
ablacım pardon benim gözümden kaçmış episkiamı istedin sen hayatım tamam canım benim göndereyim hemen sen adresini bana tekrar yaz özelden..kusura bakma ablacım
YAAA ALİİİ sen hep ortalığı karıştırıyorsun haa ablacım:)))sana sermaye soran oldumu gıcıklık yapıyosun:)))
Ali_askn
18-10-2012, 12:22
hahaha :D huyum kurusun :D
İremsıla
18-10-2012, 13:07
Çok teşekkür ederim gülsen abla,tam bayram hediyesi oldu bana.bu çiçeğin yapraklarına aşığım.hemen adresimi özelden gönderiyorum.
bay tömürcek
18-10-2012, 14:10
YAAA ALİİİ sen hep ortalığı karıştırıyorsun haa ablacım:)))sana sermaye soran oldumu gıcıklık yapıyosun:)))
Gülsen abla bu beni istemiyo haa ben sana söyliyim :D Hep önüme geçi geçi veriyo bakalım nezamana kadar önüme geçicek kapıya dayancam ama az kaldı görür o postu serersem bi :D:D
merhaba arkadaşlar gırgır almış başını gidiyor allah muhabetinizi artırsın Gülsen hanım fıstıklar güzel görünüyor bahçe sizin sanırım bereketli olur inşallah ankara da sonbahar toplantısı var 20 ekim de buyurmazmısınız kısmet olursa o toplantıya katılacağım......:)
sn.BAYÇALI diğer Ankaradaki arkadaşlarda davette bulundular, hepinize gönülden teşekkür ederim, inanın o kadar çok istiyorumki gelmeyi çünkü toplantıdan önce babam ankarada onu çok özledim toplantı bahane olsaydıda gelebilseydim hem siz çiçek dostlarımı hemde babamı görme fırsatım olurdu ama maalesef gelebilecek durumda değilim hemen geri dönmem gerek otobüslerde yer yok,ne gidiş, ne dönüş..İnşallah başka toplantıda **** ben ne zaman kısmet olurda gelirsem o zaman hepinize haber verip bir gün buluşucam sizlerle..
Selehattin 67
18-10-2012, 17:42
gülsen hanım yaba elmasının sirkesi olur çok keskin ve aromalı tadı vardır
Arkadaşlar uzun zaman dışarı çıkamıyordum Ankaradan kızkardeşimin bana sürpriz yapıp gelmesi sayesinde beraber bir dolaşalım dedik bu aradada gördüğüm bütün güzellikleri resimledim sizler için:p
Selehattin 67
18-10-2012, 17:44
kasım patılar şahane inşallah sizin evdedirler
bunuda araya şıkıtırayım istedim :Dbir zamanlar pullardan payetlerden böyle çiçekler yapar satardım, kendim için yaptığım bir çiçeğim buda:p
kasım patılar şahane inşallah sizin evdedirler
Maalesef selahattin bey başkasının bahçesinden bu kasımpatılar çok güzel açmışlardı görüntüledim sizler için..Maalesef benim bahçamda sitedeki komşular saolsun çiçek koymuyorlar geçtiğimiz baharda 100 eyakın laleler ektim bahçeye boydan boya,laleler açınca ertesi gün bahçeye indiğimde şok olmuştum bütün laleri kopraıp bazılarınıda kökten çekip götürmüşlerdi:(onun için artık bahçeye birşey ekmeme kararı aldım..
güller gülleer gülleerr hepsi çok güzellerr:D
buda bir mağazanın önündeydi çok hoşuma gitti değişik bir saksılıktı:p
Selehattin 67
18-10-2012, 17:54
laleler ve diğerleri için üzüldüm çiçekleri sevmeyip koparan insanları anlayamıyorum
güllerin hemen yanında hanımlide açmıştı :pparkın kenarında boydan boya ateş çiçekleri artık tohuma dönüşüyorlardı:D
Selehattin 67
18-10-2012, 17:56
araba şeklindeki çiçeklik güzel denemeye değer [ belki yapabilirim ]
arkadaşlar iğne oyalarınımı sormuştunuz??bunlar benim yaptıklarım birde bana hadiye gelenler var:rolleyes:
araba şeklindeki çiçeklik güzel denemeye değer [ belki yapabilirim ]
Denemenizi tavsiye ederim, istemek başarmanın yarısıdır bana göre yaparsanız ilk müşteriniz ben olabilirim selahattin bey:p
bunlar, açık lila olan çok eski artık antika niyetine saklıyorum diğeride sevdiğim bir arkadaşımdan hediye:pdaha var onlarıda daha sonra sizlerle paylaşıcam arkadaşlar:p
Selehattin 67
18-10-2012, 18:02
hurdacıdan eski bisiklet gövdesi ile başlamak gerekir hazır müşterileri bumuşken derhal konuya egilmeliyim:p
gülsen hanım yaba elmasının sirkesi olur çok keskin ve aromalı tadı vardır
Aaaa bilmiyordum selehattin bey gerçektenmi denemek lazım hemen bir kaç tanecik yaban elmasıyla ..Ayrıca bisikleti yapıp bir resmini ekleyin bakalım, barakarsınız müşteri çoğalır:)))
heroflera
18-10-2012, 19:17
arkadaşlar küpe çiçeğini ne kadar çok seversem seveyim yinede kuruyor :(bu küpelim de kurudu maalesef:(
5 tane sipariş ettim hepsi kurudu çok nazikler.
Ablacım iğne oyalarına bayıldım, ellerine sağlık, herbiri birbirinden güzel. Pullardan yaptığın çiçek de çok şık duruyor :)
Güller de çok güzeller. Başkasının bahçesinden 3-5 gün güzel görünsün diye çiçekleri koparabilen insanları hiç anlamıyorum, hiç mi düşünmezler bunlar için emek harcayan, diken, uğraşan, zaman ayıran insanları. Her çiçek dalında güzel. :)
bunlarda sakaryadan niloşumun gönderdiğii bonibon şekeri menekşe saksılarım:D nalsıılar ama:D
5 tane sipariş ettim hepsi kurudu çok nazikler.
maalesef heroflero çok sevmeme rağmen yaşatamadım küpelimi:(Antebin iklimi çok sıcak sanırım sıcaktan dolayı oldu:rolleyes:
Ablacım iğne oyalarına bayıldım, ellerine sağlık, herbiri birbirinden güzel. Pullardan yaptığın çiçek de çok şık duruyor :)
Güller de çok güzeller. Başkasının bahçesinden 3-5 gün güzel görünsün diye çiçekleri koparabilen insanları hiç anlamıyorum, hiç mi düşünmezler bunlar için emek harcayan, diken, uğraşan, zaman ayıran insanları. Her çiçek dalında güzel. :)
Teşekkür ederim ablacım daha güzelleri senin olsun inşallah..
Aynen Tuğçecim herkes bahçelerden çiçekleri koparıp demet yaparken ben sizlere resimlerle bir buket hazırladım:pumarım beğenmişsinizdir..
Saksılar da çok güzelmiş ablacım, minik kek kalıpları gibi :) Canım çekmedi diyemem ( en çikolatalısından ) :D
İremsıla
18-10-2012, 20:38
Akşam akşam içim açıldı,tam reçeteye yazılacak kadınsın valla;)ellerine sağlık ablam iğne oyaların süper bende kendimce yapıyorum.
Bu gün anneciğimden bana orkide hediye geldi,yarın evlilik yıldönümümde türü hakkında bilgim yok,üzerinde çiçekte yok,iki yaprak yandan ufacık 2 tane sürgün var ilk defa evimde misafir ettiğim orkidenin bakımı hakkında bilgi verirmisin ablacığım.
bunlarda sakaryadan niloşumun gönderdiğii bonibon şekeri menekşe saksılarım:D nalsıılar ama:D
Bayıldımmm,çok şirinler.
Akşam akşam içim açıldı,tam reçeteye yazılacak kadınsın valla;)ellerine sağlık ablam iğne oyaların süper bende kendimce yapıyorum.
Bu gün bana orkide hediye geldi,yarın evlilik yıldönümümde türü hakkında bilgim yok,üzerinde çiçekte yok,iki yaprak yandandanda ufacık 2 tane sürgün var ilk defa evimde misafir ettiğim orkidenin bakımı hakkında bilgi verirmisin ablacığım.
İğne oyalarım için teşekkür ederim ablacım ama senin yaptıklarınıda görmek isterim yanii..
Ablacım keşke bir resmini paylaşsaydın ama tam adamına sordun ben daha yeni yeni bilgi ediniyorum orkideler hakkında ama dediklerine göre beni sevmişler orkideler:Dçünkü orkideler yavru vermez dediler bana bendeki veriyor deyince şaşırdılar..ablacım sen bir resim ekle ona göre çıkıntısı çiçek dalımı yavrusumu bakalım ok..Bu arada tebrik ediyorum evlilik yılıdönümün kutlu olsun ablacım ALLAHım sağlıklı huzurlu mutlu nice uzuuunn yıllar nasip etsin canım benim..:p
nılgun_dogan
18-10-2012, 20:50
Güle güle kullan arkadaşım en güzelleri senin olsun.
çok teşekkür ederim bitanem ellerin dert görmesin ALLAHda senin gönlünde ne varsa onu nasip etsin inşallah:))
Güllerle dolsun dünyana,bu da senin için Gülsen Abla:)
İremsıla
19-10-2012, 08:52
Canım ablam şu resim işini bir çözsem kendi sayfamı açıcam zaten.neyse iş başa kaldı bir an önce resmini çekeyim.
Güllerle dolsun dünyana,bu da senin için Gülsen Abla:)
AAAYYY ablacım çok mutlu ettin beni, çok teşekkür ederim canım benim:oama gönlümdeki bütün güllerde senin için gelsin hayatım:D
Sevgili sakgad arkadaşımın bana göndermiş olduğu kaktüs tohumları
Can arkadaşım missmenasımın bana gönderdiği hoyalar, yeni saksılarında,gözüm gibi bakıyorum arkadaşım inşallah çiçeklerinide görürüz:p
Orkidemin bebeği büyüyor arkadaşlar :pçok şirin bir bebek ama bakınn:rolleyes:
güller gülleer gülleerr hepsi çok güzellerr:D
Gülsen hanım inşallah o güller sizin bahçede değildir yoksa komşularınız onlarıda kökünden sökerlerdi mazallah bu arada güller muhteşem toplantıya gelemesenizde gönüller hep bir ;)
buda diğer orkidemin bebek yaprağı :p
Gülsen hanım inşallah o güller sizin bahçede değildir yoksa komşularınız onlarıda kökünden sökerlerdi mazallah bu arada güller muhteşem toplantıya gelemesenizde gönüller hep bir ;)
Hayır sn.BAYÇALI benim bahçemde değiller dün kızkardeşimle gezmeye çıktığımda gördüğüm güzellikleri paylaştım sizlerle..Evet kesinlikle gönüller bir, toplantıdan güzel çiçekler bekliyorum ama:o
Hoya carnosa bir yapraktan bile üretilebiliyor bakın kanıt ortada,tek yaprak bile suda köklenmişti:p
VEEE büyük sürprizle karşılaştım az önceee:Dyılbaşım tomurcuk vermiiişş:D
Ayşecim kalp kalbemin yumrusuz olanı yeni yavrular verip uzamaya devam ediyor,gelişmeleri seninle paylaşmak istedim annesi:p
buda hediye gelen çiçekliğim ve genel görüntüleri:rolleyes:
YeniGine
19-10-2012, 15:57
GÜLSEN im maşallah tüm güzellikleri ile çiçeklerin açıyor, çoğalıyor.
Sevgili sakgad arkadaşımın bana göndermiş olduğu kaktüs tohumları
Aşama aşama kaktüs tohumu ekimini anlatsan fotolarla ne iyi olur Gülsen ablacım:p
GÜLSEN im maşallah tüm güzellikleri ile çiçeklerin açıyor, çoğalıyor.
Sevgili arkadaşım yenigine seni ne kadar aradım telefondan ama cvp veren yok çok merak ettim arkadaşım umarım iyisindir.Çiçeklerim için teşekkür ederim canım benim:o
Aşama aşama kaktüs tohumu ekimini anlatsan fotolarla ne iyi olur Gülsen ablacım:p
Ferzancım kaktüs tohumu ekim zamanını deneyimli arkadaşlarım mart aynında dediler bende martta ekerken paylaşırım sizlerle ******:p
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.