Bağlan

View Full Version : gokcegokce / Balkon

Sayfalar : [1] 2 3

gokcegokce
10-07-2012, 16:53
Merhaba değerli dostlar. Bu başlığa bir konu açma konusunda çok düşündüm çünkü benim gibi bir çaylak burada ne paylaşabilir ki diye düşünüyordum. Ancak yanlış düşündüğümü biraz geç de olsa fark ettim. Çünkü sizlerin tecrübelerinden faydalanarak çok yol katedip bu çaylaklıktan kalfalığa terfi etmem gerektiğini ve bunun da bu sayfayla olacağını anladım. Keyif almanız dileğiyle...

gokcegokce
10-07-2012, 17:04
Bu maceraya başlamama sebep cam güzellerimi mart gibi çelikten su içerisinde köklendirerek ektim. Ancak hala çiçeklenmemesini anlayamıyorum. Karsın iklim şartları Denizliye benzemiyor. Yazları çok yağışlı neredeyse her gün yağıyor. Ben de biraz fazla su veriyorum sanırım

gokcegokce
10-07-2012, 17:09
İtiraf edeyim önceleri pek sevmemiştim bu bitkiyi. Birinden çeliğini edinmiştim sırf yeşillik olsun diye. Ancak agaclar.net sağolsun bilmeden sırt çevirip gelişimine katkı sağlamadığım Parlak Mustafa'm iyi bakılırsa çiçek bile veriyormuş.

gokcegokce
10-07-2012, 17:17
Nisan gibi Kars'taki Migros'tan begonya soğanı aldım ve filizlenerek bu şirin şeyi edinmemi sağladı. Dibinden gelen kırmızı şey çiçeği sanırım çok sevindim görünce çiçeklendirebildiğim ender bitkilerimden oldu.

gokcegokce
10-07-2012, 17:21
Bu minik kurdela filizlerini mart gibi komşum hediye etti. O günden bu güne göbekten çıkardığı yeni yapraklarıyla halinden memnun gibi...

gokcegokce
10-07-2012, 17:25
Kaktüsüm evime aldığım ilk bitki. Üzerinde silikonla yapıştırılmış yapma çiçek vardı. Zamanla atmasını sağladım ancak yine de hasar kaldı. Daha önce baktığım kaktüse benzediği için gönlümü çalmıştı eğer gerçekten ona benzerse bana çiçek de verir inşallah...

loveforlife
10-07-2012, 17:30
;)Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Gökçe,
Dilerim balkonunuz güzelliklerle dolup taşar da "çırak ustayı geçer" sözünü sitenin de katkılarıyla gerçeğe dönüştürür(sün)üz. Ben de sizin gibi bir acemiyim sonuçta...

gokcegokce
10-07-2012, 17:35
Soğanlı bitkilere ilgim diğer bitkilere göre daha fazladır. Baharda Migrosta Asya Lalenin standını neredeyse talan edip, Frezya, Glayöl, Begonya, Yaz Orkidesi aldım. Arka balkonuma ektim ancak fazla yağmurdan soğanlar bozulmuş, ben Denizli'ye ailemin yanına gittiğimde eşim soğanları ayıklayıp düzgün olanları yeniden ekmiş ancak kurtulan fazla olmamış. Sadece begonya ve bu dört bitki filizlendi. Bunların da yaz orkidesi mi glayöl mü olduğu belirsiz. Çiçek açmadan anlaşılması güçmüş

gokcegokce
10-07-2012, 17:38
;)Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Gökçe,
Dilerim balkonunuz güzelliklerle dolup taşar da "çırak ustayı geçer" sözünü sitenin de katkılarıyla gerçeğe dönüştürür(sün)üz. Ben de sizin gibi bir acemiyim sonuçta...

Teşekkürler loveforlife. Umarım beğenilerinize layık bir sayfa olur. Sizin de benim ilk ziyaretçim olarak ayağınızın uğurlu geleceğine eminim.

gokcegokce
10-07-2012, 17:43
Yine bir komşumdan edindiğim Paşa Kılıcım. O günden bu güne çok yol katetti. İlk defa çiçek açmış halini de agaclar.net'te gördüm benimki de o günleri bana gösterir mi acaba ne dersiniz ?

gokcegokce
10-07-2012, 17:52
Dahliaları annemin aşırı ilgisi sonucu tanıdım. Annemin çocukluğunun çiçekleriymiş. Denizli'ye gittiğimde ille de alalım diye ısrar etti. İyi ki de etmiş. Filizlenmiş şekilde aldığımız Dahlialar sanki toprakla kavuşmayı bekliyorlarmış gibi fışkırdılar saksılardan. İlk fotoğraf anneme ektiklerimizden ebruli pembe ve krem rengi Dahlia. Denizliden kendim için de iki yumru almıştım yine ebruli pembe ve kırmızı. Benimkilerin de son halleri ikinci ve üçüncü resimde coşmuş durumdalar. Umarım çiçek konusunda da acelecidirler...

gokcegokce
10-07-2012, 18:01
2010 yılında Koçtaş'tan aldığım bu bodur gül aldığımda çok kötü durumdaydı. Ziraat mühendisi arkadaşımın önerisiyle dışarıya koyduğum gülüm annemin balkonunda iki senedir ve yazları çok güzel çiçek veriyor. Bazen yeşil bit ve unlu bit musallat oluyor gülümüze. Zirai bir ilaç kullanıyoruz, ismini tam olarak bilmiyorum yanlış yönlendirmeyeyim. Birlikte aldığım açık pembeyi malesef yaşatamadık. Sonrasında aldığım bordoda bir sıkıntı yok o da çok mutlu ancak fotoğrafını bulamadım malesef.

gokcegokce
10-07-2012, 18:08
Buradaki öğretmen evinden aldığım çeliği suda bekletmiş ve köklendirmiştim. Komşumuzun minik kızıyla dikimini yaptık. Aklıma miniğin annesine anneler günü hediyesi olarak bu bitkiyle sürpriz yapması geldi. Sürprizimiz harika oldu. Şimdi izindeler ve minik kalanchoe eski annesinde emanet.

gokcegokce
10-07-2012, 18:17
Orkidemi Nisan ayında Migrostan aldım. Beyaz ve Mor çiçeklilerdi. Beyaz çiçekli ben Denizlideyken çiçeğini dökmüş. Geldiğimde çiçekli dalı kurumaya başlamıştı ben de sağlam kısmından kestim. Geçenlerle de diplerinde kırmızı kırmızı noktacıklar ve minik bir böcek görmüştüm. Forumda biraz araştırma yapınca korktum ve çıkarıp çürümüş köklerini budadım. Tarçının dezenfektanlığından bahsedildiği için kestiğim köklere tarçın döktüm ve yerlerine yerleştirdim. Şimdi çiçeğini döken orkidem yeni bir yaprak veriyor. Diğer orkidem de hala çiçekli. Son halleri...

Asya Ceylan
11-07-2012, 08:44
Sayfanız hayırlı olsun.Çiçeklerinize çeşme suyumu veriyorsunuz.Çeşme suyu ise kovada su biriktirip (2-3 gün) dinlenmiş suda verebilirsiniz ben böyle yapıyorum.Minyatür gülünüz çok güzel maşallah bende beyazı vardı -dı diyorum çünkü şuanda sadece kuru bi dal ama yinede umudumu kesmedim.(bitler sağolsun ya da yok yok olsun; ) Bol çiçekli günler.

alacakaranlik
11-07-2012, 13:41
Sayın gokcegokce, sayfanız hayırlı olsun. Cam güzelini serin bir yerde muhafa edin belli bir süre sonra siz istemesinizde çiçek verecektir. Biraz yaşlanmasına müsade edin.
Diğer sorduğunuz bitkiler frezyaya benzettim diyebilirim mukayese edebilirsinir.
Kaktüsünüz kışın soğukta kaldıysa full güneş gören bir yere koyarsanız hala çiçek açma imkanı var diyebilirim

gokcegokce
11-07-2012, 14:09
Sayfanız hayırlı olsun.Çiçeklerinize çeşme suyumu veriyorsunuz.Çeşme suyu ise kovada su biriktirip (2-3 gün) dinlenmiş suda verebilirsiniz ben böyle yapıyorum.Minyatür gülünüz çok güzel maşallah bende beyazı vardı -dı diyorum çünkü şuanda sadece kuru bi dal ama yinede umudumu kesmedim.(bitler sağolsun ya da yok yok olsun; ) Bol çiçekli günler.

Evet çeşme suyu kullanıyorum. Hatta ben de sizin önerdiğiniz gibi dinlendiriyorum. Ancak yine de yapraklarında ya da toprağında beyaz beyaz kireç oluşumu yapıyor. Su çok kireçli. Minyatür gülüm Denizlide emin ellerde, anneme emanet. Bitler için forumda güzel organik çözümler var, denemeye değer. Çiçeklerimiz hiç solmasın dileğiyle...

gokcegokce
11-07-2012, 14:13
Sayın gokcegokce, sayfanız hayırlı olsun. Cam güzelini serin bir yerde muhafa edin belli bir süre sonra siz istemesinizde çiçek verecektir. Biraz yaşlanmasına müsade edin.
Diğer sorduğunuz bitkiler frezyaya benzettim diyebilirim mukayese edebilirsinir.
Kaktüsünüz kışın soğukta kaldıysa full güneş gören bir yere koyarsanız hala çiçek açma imkanı var diyebilirim

Teşekkürler sayın Alacakaranlık. Burada hava oldukça serin geçiyor. Dediğiniz gibi sanırım daha çok genç, kök oluşturmaya çalışmaktan çiçeklenemiyor. Çiçek işi sabır işi.
Diğer bitkim frezya ise çok sevinirim keşke olsa sanırım çiçeklenmeden öğrenemeyeceğiz.
Kaktüs sabah güneş alan balkonumda. erken vakitte direkt güneş alıyor. Umarım açar.
Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

gokcegokce
11-07-2012, 14:24
Yarın İzmire gidiyoruz evi bir komşuma emanet edicem. Tatile gitmeden bitkilerim için yapmam gerekenler nelerdir? Önerilerinizi ve tecrübelerinizi beklerim.

serkan_istanbul
11-07-2012, 15:41
;) Hayırlı yolculuklar dilerim önerim cidden sizin kadar bitkileri seven bir komşu yoksa ne yapsanız nafile. inşallah sizin kadar iyi bakar komşunuz. sevgi ve saygılarımla

berçin
11-07-2012, 17:00
Sayfanız hayırlı olsun,aramıza hoşgeldiniz.Çırak mı usta mı olursunuz bilmiyorum ama bizler gibi bitki delisi olacağınıza eminim:))Serkan arkadaşıma katılıyorum,geçen sene ağustosta bende emanet edip üç gün şehir dışına çıktım,dönüş hüsrandı.Umarım komşunuz bitkileri seviyordur.

TaşevliBahçe
11-07-2012, 17:52
Yarın İzmire gidiyoruz evi bir komşuma emanet edicem. Tatile gitmeden bitkilerim için yapmam gerekenler nelerdir? Önerilerinizi ve tecrübelerinizi beklerim.

Sn. gokcegokce ,

sayfanız hayırlı olsun , dönünce umduğunuz gibi bulmanız dileğiyle...

Bu arada izmir çok sıcak , daha da ısınacakmış , denizden hiç çıkmamak lazım...

iyi tatiller ....

gokcegokce
12-07-2012, 05:55
;) Hayırlı yolculuklar dilerim önerim cidden sizin kadar bitkileri seven bir komşu yoksa ne yapsanız nafile. inşallah sizin kadar iyi bakar komşunuz. sevgi ve saygılarımla

Benim kadar olmasa da iyi bakacağından emin olduğum bir komşum. Umarım hayalkırıklığıyla karşılaşmam:(

gokcegokce
12-07-2012, 05:58
Sayfanız hayırlı olsun,aramıza hoşgeldiniz.Çırak mı usta mı olursunuz bilmiyorum ama bizler gibi bitki delisi olacağınıza eminim:))Serkan arkadaşıma katılıyorum,geçen sene ağustosta bende emanet edip üç gün şehir dışına çıktım,dönüş hüsrandı.Umarım komşunuz bitkileri seviyordur.

Teşekkürler Berçin, şimdiden bitki delisi olduğum kesin:D

Komşuma güveniyorum, bakacağına eminim bir de burası serin memleket, daima yağışlı. Sıcak olsaydı ben de hüsranla karşılaşabilirdim. Ancak bitkiler balkonda olmasına rağmen sabah belli saatlerde güneş görüyorlar ve o bile az geliyor.

gokcegokce
12-07-2012, 06:00
Sn. gokcegokce ,

sayfanız hayırlı olsun , dönünce umduğunuz gibi bulmanız dileğiyle...

Bu arada izmir çok sıcak , daha da ısınacakmış , denizden hiç çıkmamak lazım...

iyi tatiller ....

Teşekkürler sayın TaşevliBahçe. Evet, İzmir çok sıcaktır bu mevsimde. Karsın serinliğinden sonra iyi gelecek ;)

İpek Kozası
12-07-2012, 11:37
Sayfanız hayırlı olsun gökçe,iyi yolculuklar.

gokcegokce
01-08-2012, 13:16
Sayfanız hayırlı olsun gökçe,iyi yolculuklar.

Teşekkürler sayın İpek Kozası.

eoe1234
01-08-2012, 15:13
Sayfanız hayırlı olsun sevgiler.

gokcegokce
02-08-2012, 23:15
Sayfanız hayırlı olsun sevgiler.

Teşekkürler :)

gokcegokce
03-08-2012, 17:10
Herkese tekrar merhaba, uzun bir tatilin sonrasında evime ve tabi ki balkonuma geri döndüm. Çiçeklerim bir kaç şey dışında gayet sağlıklı görünüyorlar. Buradan sevgili komşuma tekrar teşekkür ediyorum. Çiçeklerimin son hallerini ve balkonuma yeni katılan üyeleri sizlerle paylaşmaktan pek mutluyum :)

gokcegokce
03-08-2012, 17:13
Parlak Mustafa resmen coşmuş, şunun yapraklarına bir bakın maşallah:)

gokcegokce
03-08-2012, 17:17
Cam güzellerim tomurcuk dolmuş, inşallah çiçekli fotoğraflarını da paylaşmak nasip olur.

gokcegokce
03-08-2012, 17:24
Kurdela Çiçeğimin rengi iyice belirginleşmiş.

gokcegokce
03-08-2012, 17:26
Kalanchoe bayağı yapraklanmış...

gokcegokce
03-08-2012, 17:29
Kaktüsümün silikon yaraları iyileşmişe benziyor, tepe dikenleri düzelmiş.

gokcegokce
03-08-2012, 17:30
Paşa Kılıcım biraz kötüleşmiş gibi, umarım ölmez.

gokcegokce
03-08-2012, 17:34
Adını bilmediğim bu soğanlı bitkim pırasa gibi yaprak çıkarmaya devam ediyor...

gokcegokce
03-08-2012, 17:38
Dahliaların gelişimleri biraz yavaşlamış gibi, pek bir değişiklik yok. Ancak soldakinin göbeğinde siyahlık var bir haşarat belirtisi midir?

gokcegokce
03-08-2012, 17:40
Begonyamın yaprakları kötü durumdaydı ben de onları kestim. Yeni yaprak çıkarmasını bekliyeceğim.

gokcegokce
03-08-2012, 17:42
Orkidelerimin köklerinin bir kısmı kurumuş ancak hala yaşam belirtisi olarak bitki yeni yaprak çıkarıyor. Sizce kaybetme olasılığım var mı?

Eriklibahçe
03-08-2012, 17:47
Sn. gokcegokce ,

Sayfanız hayırlı olsun.

Resimlerinize bayıldım doğrusu , paylaşımlarınızı ilgiyle izliyor olucam.

Esenlikler dilerim.

gokcegokce
03-08-2012, 17:50
İzmir'den Kars'a uçakla sağ salim getirdiğim güzeller... Sırayla: Arap yasemini, diğer yasemin, duranta erecta, japon gülü, mum çiçeği...

gokcegokce
03-08-2012, 17:54
Ful ve Sardunya. Sardunyam biraz kötü durumda gibi, kendine gelir mi acaba?

gokcegokce
03-08-2012, 17:58
Sn. gokcegokce ,

Sayfanız hayırlı olsun.

Resimlerinize bayıldım doğrusu , paylaşımlarınızı ilgiyle izliyor olucam.

Esenlikler dilerim.

Teşekkürler sn. Eriklibahçe.

gokcegokce
05-08-2012, 13:08
Görmemişin cam güzeli çiçek açarsa... :p

Hatice Tarhan
05-08-2012, 14:02
Adını bilmediğim bu soğanlı bitkim pırasa gibi yaprak çıkarmaya devam ediyor...

bu soğanlı bitki frezya dır, çok güzel kokar , mor ,beyaz, sarı renkleri, vardır...

gokcegokce
05-08-2012, 14:06
bu soğanlı bitki frezya dır, çok güzel kokar , mor ,beyaz, sarı renkleri, vardır...

Ayy, inşallah söylediğiniz gibi frezyadır. Baharda bir çok soğan almıştım ama işaretlemediğim için karıştı. Kimi çürüdü atmak zorunda kaldım. :( Glayör ya da yaz orkidesi gibi geliyor bana.

selis
05-08-2012, 14:16
Glayör
Glayör olma ihtimali çok yüksek..

gokcegokce
07-08-2012, 08:12
Yaseminim uçak yolculuğunda tüm çiçeklerini dökmüştü ancak yine çiçeklendi. Bunu yeni evini sevdiğine dair bir işaret olarak kabul ediyoum. :)

gokcegokce
07-08-2012, 08:25
Evimin lojman olması dolayısıyla fazla estetik müdahalelerde bulunamıyorum malesef. Ben dayanamaz yine bir şeyler bulurdum ancak kışın don nedeniyle zaten balkonumu kullanamıyorum. Kışın bitkilerimin hepsini kullanmadığım odama taşımayı planlıyorum. Genel görünümler halinde balkonum.

melih500
08-08-2012, 18:43
sayfanız hayırlı olsun orkideleriniz iyi gözüküyor ama kök budaması yapın derim :)

gokcegokce
08-08-2012, 19:02
sayfanız hayırlı olsun orkideleriniz iyi gözüküyor ama kök budaması yapın derim :)

Teşekkür ederim. Orkideler konusunda haklısınız ancak korkuyorum daha önce budama yapmıştım ama sanki kökleri daha çok kurudu gibi geldi bana.

Tika
08-08-2012, 21:28
Sayfaniz hayirli olsun Sayin gokcegokce.
Cicekleriniz guzel guzel buyur,sizi mutlu ederler umarim.Bircogu da buyumeye baslamis gordugum kadariyla.:)

gokcegokce
09-08-2012, 08:02
Sayfaniz hayirli olsun Sayin gokcegokce.
Cicekleriniz guzel guzel buyur,sizi mutlu ederler umarim.Bircogu da buyumeye baslamis gordugum kadariyla.:)

Teşekkürler sevgili Tika. Ben de sizin sayfanızın sıkı bir takipçisiyim, küçük alanlarda bitki yetiştirme sevginiz takdir edilmeyi hak ediyor. Bitkilerim beni mutlu ediyorlar, büyüyorlar çok şükür. Ancak yumrulu begonyam ben tatildeyken biraz susuz kalmış ve hali çok kötü umarım onu kaybetmem. Miniğimi yumrudan yetiştirmiştim, kaybedersem çok üzülürüm. :(

Tika
09-08-2012, 08:59
Ev kucuk de olsa,insan sevince bir dolu yer yaratiyor kendine. :) Balkonda seranin yaninda duran bir bosluk var.Tam raf cakilmaya uygun bir alan.Orayi da degerlendirmek istiyorum.:)
Yumrulu Begonyalarla benim de basim dertte.Ustelik ben de 4 farkli renk var; ama durumlari hic iyi degil.Tavsiye edilen bir ilac var,onu alip kullanacagim son care olarak...Ev yapimi ilaclari denedim ama fayda etmedi.Sizinki de umarim kurtulur.Aralarda ne yazik ki kayiplar oluyor:( Benim de 3 cicegim olmus tatildeyken:arapsaci ve iki farkli renginden olan incir sarmasigim...

gokcegokce
09-08-2012, 09:11
Ev kucuk de olsa,insan sevince bir dolu yer yaratiyor kendine. :) Balkonda seranin yaninda duran bir bosluk var.Tam raf cakilmaya uygun bir alan.Orayi da degerlendirmek istiyorum.:)
Yumrulu Begonyalarla benim de basim dertte.Ustelik ben de 4 farkli renk var; ama durumlari hic iyi degil.Tavsiye edilen bir ilac var,onu alip kullanacagim son care olarak...Ev yapimi ilaclari denedim ama fayda etmedi.Sizinki de umarim kurtulur.Aralarda ne yazik ki kayiplar oluyor:( Benim de 3 cicegim olmus tatildeyken:arapsaci ve iki farkli renginden olan incir sarmasigim...

Ben balkonu içeriye taşıyacağım yavaş yavaş. Çünkü Kars'ın malum hava şartları balkonda çiçek yetiştirmeye elverişli değil. Evin içerisine nasıl serpiştireceğim bitkileri onun planını yapıyorum şu ara :confused: Arada kayıplar oluyor evet ama olmasa keşke :( Bu ara tohumdan yetiştirme yapmaya uğraşıyorum bakalım nasıl sonuç alıcam. Bitki maceramızda hepimize kolaylıklar gelsin ;)

melih500
09-08-2012, 10:12
dibinden 1 cm bırakarak keski n bişi ile kesin kesilen yerleide tarçin dökün 1 saat dursun sonra ekin tekrar benimkide aynı durumdaydı yaptım çiçekleri döküldü 1 ay oldu yapalı yaprakları çok hızlı uzamaya başladı **** bir çiçekçiye götürüp yardım isteye bilirsiniz kolay gelsin .

gokcegokce
10-08-2012, 07:28
dibinden 1 cm bırakarak keski n bişi ile kesin kesilen yerleide tarçin dökün 1 saat dursun sonra ekin tekrar benimkide aynı durumdaydı yaptım çiçekleri döküldü 1 ay oldu yapalı yaprakları çok hızlı uzamaya başladı **** bir çiçekçiye götürüp yardım isteye bilirsiniz kolay gelsin .

Teşekkürler sn. melih500 tavsiyenize uyup orkidelerimin köklerini budadım. Umarım güzel olurlar.

gokcegokce
20-08-2012, 22:03
Herkese iyi bayramlar diliyorum...

Kırmızı cam güzelim açtı :)
326344
Ysemin de coştu :)
326345

Canan
21-08-2012, 09:13
Bir aşkın daha doğuşunu gördüm. Kolay gelsin, hepsi daha bebek, bahara rengarenk kızlar olacaklar. Bir şey önereceğim. Sitede Manyas'ta bahçesi olan bir Güler Hanım var biliyorsunuzdur. Bitkileri de kendileri de harika, tanışmadık ama uzaktan seviyorum. Budama mevsimi de yaklaşıyor, bence onun çelikleri için ricacı olup, sıraya girin :) Benim yerim kalmadı yoksa yakasındaydım.

gokcegokce
21-08-2012, 11:03
Bir aşkın daha doğuşunu gördüm. Kolay gelsin, hepsi daha bebek, bahara rengarenk kızlar olacaklar. Bir şey önereceğim. Sitede Manyas'ta bahçesi olan bir Güler Hanım var biliyorsunuzdur. Bitkileri de kendileri de harika, tanışmadık ama uzaktan seviyorum. Budama mevsimi de yaklaşıyor, bence onun çelikleri için ricacı olup, sıraya girin :) Benim yerim kalmadı yoksa yakasındaydım.

Güzel sözleriniz için çok teşekkürler sn. Canan. Evet hepsi benim bebeklerim :) Güler Hanımı hemen takibe alıyorum önerinizle... Bu aşk bizi ne hallere sokuyor değil mi? Utanmasam bahçelerden çelik çalıcam :P

Canan
21-08-2012, 13:24
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler sn. Canan. Evet hepsi benim bebeklerim :) Güler Hanımı hemen takibe alıyorum önerinizle... Bu aşk bizi ne hallere sokuyor değil mi? Utanmasam bahçelerden çelik çalıcam :P
Bizi en iyi biz anlarız. Güler Hanım'da anlar :)

gokcegokce
22-08-2012, 12:15
Balkonumda küçük değişiklikler yaptım. Böyle daha şirin görünüyor...326625 326626 326629 326628 326627

gokcegokce
22-08-2012, 12:32
Kaktüsüm henüz çiçeklenmedi ama büyüyor...
326630

Dahlia'da tomurcuk mu var bana mı öyle geliyor?
326631

Kurdelamın son hali...
326632

Kalanşo çok uzadı tepesinden kırsam mı acaba?
326633

Parlak Mustafa halinden epey memnun
326634

gokcegokce
22-08-2012, 12:36
Orkidelerimin kökleri konusunda endişeliyim. Ancak yen yapraklar gelmeye devam ediyor bu da beni biraz mutlu ediyor.
326635326636

Buradaki filiz mi acaba?
326637

gokcegokce
22-08-2012, 12:38
Cam güzellerim beni mutlu etmeye devam ediyorlar :)

Canan
23-08-2012, 20:59
Senden büyük olduğum için rahat konuşuyorum :) Balkonun son şekli çok daha güzel ama bence al eline fırçayı, balkonun ve demirlerin rengini beyaza çevir, kireç zararlıları da uzak tutar, rengarenk çiçeklerle kontrast olur. Yakın olsam ben sana 1 saatte hepsini boyardım :)

gokcegokce
23-08-2012, 21:17
Senden büyük olduğum için rahat konuşuyorum :) Balkonun son şekli çok daha güzel ama bence al eline fırçayı, balkonun ve demirlerin rengini beyaza çevir, kireç zararlıları da uzak tutar, rengarenk çiçeklerle kontrast olur. Yakın olsam ben sana 1 saatte hepsini boyardım :)

Lojman olmasa ben neler yapardım bu balkona Canan Hanım ama malesef değişiklik yapamıyoruz dış cephede. Allah kısmet eder de kendi evim olunca, inşallah da bahçeli olur, bir sürü bir sürü çiçek yetiştireceğim.

Canan
24-08-2012, 09:50
Bu arada benim kırmızı mor minik bir küpelim var, şu anda üzeri çiçekli ama çiçekler geçince hacimlensin diye budayacağım, senin için çelik yapayım mı?

gokcegokce
24-08-2012, 10:57
Bu arada benim kırmızı mor minik bir küpelim var, şu anda üzeri çiçekli ama çiçekler geçince hacimlensin diye budayacağım, senin için çelik yapayım mı?

Beni ne kadar sevindirirsiniz anlatamam Canan Hanım, çok teşekkür ederim reddedemeyeceğim bir teklif sunuyorsunuz bana :)

Canan
24-08-2012, 12:41
İstenen bir çiçeğe ulaşıldığında yaşanan sevinci biliyorum, keşke buradaki her üyenin çiçeğine kavuştuğu an yanında olup yüzünü görebilsem :) Şimdi balkona gidip çiçeksiz dallardan senin için bir deneme yapacağım, birkaç ay sabredersek İngiltere'de ki kuzenimden değişik türlerini isteyeceğim. Sana da ayırırım :)
Demiştim : Aklıma başka birşey geldi. İsim, adres, telefon verirsen Pazartesi Yurtiçi kargo ile sana bir sürpriz yapabilirim...

gokcegokce
24-08-2012, 23:18
İstenen bir çiçeğe ulaşıldığında yaşanan sevinci biliyorum, keşke buradaki her üyenin çiçeğine kavuştuğu an yanında olup yüzünü görebilsem :) Şimdi balkona gidip çiçeksiz dallardan senin için bir deneme yapacağım, birkaç ay sabredersek İngiltere'de ki kuzenimden değişik türlerini isteyeceğim. Sana da ayırırım :)
Demiştim : Aklıma başka birşey geldi. İsim, adres, telefon verirsen Pazartesi Yurtiçi kargo ile sana bir sürpriz yapabilirim...

Tekrar teşekkür ederim, hemen özel mesajla bilgilerimi iletiyorum Canan Hanım. Siz benim balkonumun meleğisiniz :)

Canan
25-08-2012, 10:41
Şimdi düşündüm de bazı bitkiler içeride mümkün değil yaşamıyor. Küpe çiçeği bunlardan biri. Apartman boşluğunu kullanmak gibi bir şans olabilir mi?
-20-30 derecede değil balkon, apartman içi bile don yapar herhalde, öyle mi?

gokcegokce
25-08-2012, 13:12
Şimdi düşündüm de bazı bitkiler içeride mümkün değil yaşamıyor. Küpe çiçeği bunlardan biri. Apartman boşluğunu kullanmak gibi bir şans olabilir mi?
-20-30 derecede değil balkon, apartman içi bile don yapar herhalde, öyle mi?

Dediğiniz gibi -39'u gördük geceleri geçen kış. Ancak ben yine de balkondaki tüm bitkilerimi evin içerisine serpiştiriyorum kışın. Pencere kenarları soğuk oluyor soğuğu sevenleri oralara koyuyorum. Apartmanın merdiven boşluğunda da kalorifer sistemi var ve benim evden daha sıcak oluyor. 5. ve son katta oturduğum için apartmanın genelinden daha serin evim.

Buna rağmen beni şaşırtan bostanımdaki çilekler oldu. O kadar zorlu kışı atlatıp baharda yeşillendiler. Çileği narin bilirdim ben.

gokcegokce
29-08-2012, 11:17
Komşumun güllerinden aldığım çeliklerle gül üretimi yapmaya çalışıcam. Forumdan okuduklarımı uygulamaya çalıştım. Umarım başarılı olurum.

Güler
07-09-2012, 20:53
Yerinizde olsam bu zamanda çelik yapmazdım, bırakın gül dinlenmeye geçsin-yaprakları dökülsün. Eylül, ekim veya şubat ortaları daha uygun olurdu.

Yukarıdaki saksıya çok fazla çelik sokmuşsunuz. Bu çelikler köklendiğinde en az birbuçuk iki sene oynatılmamalı ki iyice köklensin. Köklendiklerini düşünün, hepsi birbirinin içine girecek ve güller sağlıklı bir ortamda olamayacaklar.

Yapacağınız çelikleri seçerken de dikkat etmelisiniz, dalları eğri büğrü olmamalı, sağlıklı olmalı. Kurşun kalem kalınlığı veya biraz daha kalın olanı daha makbul olur.

Seçilen çeliklerin 1/3 ü toprağa sokulmalı, sokulurken de çelikler doğrudan toprağa itilmemeli, yerleri başka bir sopa ile açılmalı ve çelik, rahatça zedelenmeden yerine yerleştirilerek sıkıştırılmalı ve toprak nemli tutulmalıdır.

Yani arkadaşım ben böyle yapıyorum, siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın.

gokcegokce
08-09-2012, 07:47
Yerinizde olsam bu zamanda çelik yapmazdım, bırakın gül dinlenmeye geçsin-yaprakları dökülsün. Eylül, ekim veya şubat ortaları daha uygun olurdu.

Yukarıdaki saksıya çok fazla çelik sokmuşsunuz. Bu çelikler köklendiğinde en az birbuçuk iki sene oynatılmamalı ki iyice köklensin. Köklendiklerini düşünün, hepsi birbirinin içine girecek ve güller sağlıklı bir ortamda olamayacaklar.

Yapacağınız çelikleri seçerken de dikkat etmelisiniz, dalları eğri büğrü olmamalı, sağlıklı olmalı. Kurşun kalem kalınlığı veya biraz daha kalın olanı daha makbul olur.

Seçilen çeliklerin 1/3 ü toprağa sokulmalı, sokulurken de çelikler doğrudan toprağa itilmemeli, yerleri başka bir sopa ile açılmalı ve çelik, rahatça zedelenmeden yerine yerleştirilerek sıkıştırılmalı ve toprak nemli tutulmalıdır.

Yani arkadaşım ben böyle yapıyorum, siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın.

Merhaba Güler Hanım, öncelikle sayfama hoşgeldiniz:) Güller hakkında da haklısınız aslında. Forumdaki gül yetiştiriciliği sayfamızı baştan sona okudum. Elimde olan bu boş saksıyı değerlendirmek istemiştim sadece. Denemeye değer olduğunu düşündüm, hazır gül dalları da varken atılmasın boşuna diye hepsini saksıya yerleştirdim. Sanırım doğal seleksiyon oluşmuş bazı dalların toprakla buluştukları yerde karartılar oluşmuş. Bazılarında da gözlerinde kıpırtılar var. Forumda genelde yerlerini oynatmayın dedikleri için ben de bahara kadar oynatmamaya karar vermiştim.

Güler
08-09-2012, 16:23
Bu göz patlamaları çeliklerin hemen köklendiği belirtisi değildir, aldanmayın. Yakında yaprak da çıkarırlar, onlar gövde suyunun bir oluşumudur. Bitkim tuttu diye oynatmayın, 3-4 ay yetmez, en az bir sene bekleyin.

gokcegokce
08-09-2012, 23:08
Bu göz patlamaları çeliklerin hemen köklendiği belirtisi değildir, aldanmayın. Yakında yaprak da çıkarırlar, onlar gövde suyunun bir oluşumudur. Bitkim tuttu diye oynatmayın, 3-4 ay yetmez, en az bir sene bekleyin.

Tavsiyenize uyacağım Güler Hanım, zaten sizin gibi diğer üyeler de forumda gül çeliklerinin geç köklendiğini yazmışlar. Bitki işi sabır işi anlıyorum, sabırsızlığımı bu hobimle törpülemeye çalışıyorum. Sevgiler...

gokcegokce
08-09-2012, 23:17
Balkon sezonumu kapattım. Kars'ta gece sıcaklıkları hızla düşmeye başladı. Bitkilerimi evdeki yerlerine yerleştirdim.

gokcegokce
08-09-2012, 23:22
Canım eşimin hediyesi ikinci çiçeğini de açtı :)

GÜLSEN_
16-09-2012, 19:04
sayfan hayırlı olsun arkadaşım daha nice güzellikleri görmen dileği ile ellerine emeğine yüreğine sağlık:p Bahçelerden çelik çalma arkadaşım sen iste ben gönderirim:))) ama ne güldüm okuyunca ALLAH gül emi:))

gokcegokce
16-09-2012, 22:32
sayfan hayırlı olsun arkadaşım daha nice güzellikleri görmen dileği ile ellerine emeğine yüreğine sağlık:p Bahçelerden çelik çalma arkadaşım sen iste ben gönderirim:))) ama ne güldüm okuyunca ALLAH gül emi:))
Sizi güldürdüysem ne mutlu bana Gülsen Hanım. Çok teşekkür ederim çelikler için, göndermiş kadar oldunuz. Sevgili Canan'ın gönderdiği bitkilerden sadece vinca ve ceylan sardunyayı yaşatabildim :( Diğerlerini kurtaramayınca moralim bozuldu ve kalan sağlar bizimdir deyip yola devam ediyorum... Balkonu kapattım evin içi bitki doldu. Eşim sağolsun hertaraf bitki doldu diye isyanlarda olsa da bir sıklamenle gönlümü aldı :)
331922

gokcegokce
16-09-2012, 23:10
Paşa kılıcım yeni sürgün veriyor sonunda! :)
331929

gokcegokce
16-09-2012, 23:13
Bunlar da evimin diğer sakinleri...
331930
331931

Canan
17-09-2012, 07:03
Hiç moralini bozma, bir daha ki sefere daha hızlı ulaştırmanın bir yolunu buluruz, hem hava şimdi o zamanki kadar sıcak değil, şansın yüksek yani. Benim küpeden kök sökmüştüm, yine sökerim istersen.

GÜLSEN_
17-09-2012, 07:54
bizim yüreğimiz gönlümüz böyle geniş işte sevgiye açık herkese yer var, balıklar, kuşlar, kediler, köpekler, çiçekler bunları hayatın en güzelleri bizde bunları seviyoruz ne mutlu bize.Evet artık havalar serinledi, çiçeklerin çoğu içeri alınmalı yerde olmayınca olucak biraz sıkıntılar. Ama hiç önemli değil gokçegokçe, bak kıyamam kocacığın gönlünü almış.Arkadaşım Canan, sökersin bilirim birini mutlu edeceksek saksısıyla bile göndeririz yeterki gönüller bir olsun değilmi arkadaşım?

gokcegokce
17-09-2012, 09:50
Çok teşekkür ederim sevgili Canan ve Gülsen, ne kadar güzel dostlarım oldu agaclar.net sayesinde çok mutluyum sizleri tanımaktan. Şimdilik bu bitkiler bana yetsinler diyorum. Bu sene Kars'taki son senemiz, yani taşınma var. Bitkiler ne kadar çok olursa taşınırken zarar görürler diye korkuyorum. Bu arada Gülsen Hanım Gaziantep eşimin Kars'tan önceki görev yeriydi. Benim de 2 defa görme şansı bulduğum ve çok sevdiğim bir şehir oldu. Bol bol baklava ve beyran yiyin benim yerime de :P

GÜLSEN_
17-09-2012, 17:18
keşke Antepteyken tanışma fırsatımız olsaydı demekten kendimi alamadım gokçegokçe arkadaşım,baklavayla ve beyranla hiç aram yok:)) şimdi sen ne biçim Anteplisin diycen ama maalesef ne et, nede tatlıyla aram yok :)) buyrun misafirim olun seve seve yedireyim size:))

gokcegokce
18-09-2012, 02:37
keşke Antepteyken tanışma fırsatımız olsaydı demekten kendimi alamadım gokçegokçe arkadaşım,baklavayla ve beyranla hiç aram yok:)) şimdi sen ne biçim Anteplisin diycen ama maalesef ne et, nede tatlıyla aram yok :)) buyrun misafirim olun seve seve yedireyim size:))

Çok teşekkürler davetiniz için eğer tekrar yolum düşerse seve seve o güzel balkonunuza konuk olurum. Bu arada bana sadece Gökçe diyebilirsiniz :)

GÜLSEN_
20-09-2012, 08:03
Hiç moralini bozma, bir daha ki sefere daha hızlı ulaştırmanın bir yolunu buluruz, hem hava şimdi o zamanki kadar sıcak değil, şansın yüksek yani. Benim küpeden kök sökmüştüm, yine sökerim istersen.

Gökçecim canım kapım herzaman açık başımın üstünde yerin var ablacım..
Canancım küpelilerin taze dallarından çelik alıp suda çok kolay köklendirebilirsin, ama kaynamış soğumuş su daha iyi oluyor bu konuda.küpeden kök sökmene gerek yok arkadaşım yazık:p

Canan
20-09-2012, 09:11
Gökçecim canım kapım herzaman açık başımın üstünde yerin var ablacım..
Canancım küpelilerin taze dallarından çelik alıp suda çok kolay köklendirebilirsin, ama kaynamış soğumuş su daha iyi oluyor bu konuda.küpeden kök sökmene gerek yok arkadaşım yazık:p
Gülşen ben niyeyse küpede çelik tutturamadım, bir de senin dediğini deneyeyim bakalım. Gökçe'ye köklü gönderdim ki- benim anaç çiçeklenmek üzereydi- kızcağız hiç değilse bir iki çiçeği hemen görebilsin ama olmadı.

gokcegokce
22-09-2012, 14:34
Çok teşekkür ederim sevgili Gülsen benim de kapım sonuna kadar açık. İnşallah bir yerde karşılaşmak nasip olur. Sevgili Canan sakın üzülme küpeliler için ceylan sardunya ve vinca emin ol kayıplarımı unutturacak. Maşallah ikisi de güzel büyüyorlar.

Canan
22-09-2012, 14:49
Çok teşekkür ederim sevgili Gülsen benim de kapım sonuna kadar açık. İnşallah bir yerde karşılaşmak nasip olur. Sevgili Canan sakın üzülme küpeliler için ceylan sardunya ve vinca emin ol kayıplarımı unutturacak. Maşallah ikisi de güzel büyüyorlar.
Canım ya çiçeğe değil, senin için üzüldüm, sormaya korkuyorum ama bardak menekşe yaprakları da gitti mi ? Halbuki seni ne güzel bir belaya bulaştırmaya çalışmıştım :) İnşallah güzel bir yere ve kocaman bir balkona çıkar tayininiz.

gokcegokce
23-09-2012, 01:39
Malesef onlar da deyim yerindeyse eriyip gittiler. Suya koydum çürüdü, toprağa bıraktım kurudu :( Araştırdım forumda çok güzel katmerli çiçekleri varmış ama nasip değilmiş. İnşallah Canan Abla (böyle hitap etmek içimden geldi umarım mahzuru yoktur) güzel bir yere çıkar tayinimiz hayırlısıyla... Bu arada tohumdan karanfil çimlendirmeyi başardım umarım yaşatabilirim. Biraz ele avuca gelsin fotoğraflarını paylaşıcam. Sevgiler...

Canan
23-09-2012, 08:41
Canımız sağolsun ablam, aslında önümüzdeki bahara karanfil bebeklerin de dahil olacak ve balkonun rengarenk olacak, bayağı bir çalıştın :) Ama benim düştüğüm hataya düşme sakın, baharda bitkiler hareketlenmeye başlayınca sende korumak için ilaçlamaya başla, zararlıların gelmesini bekleme, geldilermi başedilmiyor. Bir de tatile gittiğinde çok iyi organize ol ablam.
İnsan hem bitkilerine hem emeklerine üzülüyor sonra.

gokcegokce
23-09-2012, 11:10
Tavsiyelerine harfi harfine uyacağım abla aslında tatile gittim ve bıraktım bitkilerimi. Komşum arada gelip suladı. Ancak benim şansım Kars yazının serin geçmesi oldu ve sadece begonyam öldü. Onun da yumrusunu kurtardım bahara yine çimlendirmeyi deneyeceğim. Karanfillerle sabah sefaları ekmiştim onlar da çimlenmişler, baharda maviş maviş açacaklar :)

GÜLSEN_
23-09-2012, 19:12
canancım küpelinin taze uç filizinden 6 yaprak sayarak kopar ve alttaki 2 yaprağıda koparıp çıkar sonrada ek hemen tutuyor ya da suda köklendir. taze uç dalları hiç şaşmıyor tavsiye ederim arkadaşım bir dene,hemde tam zamanı hemen ekmeye başla bir kaç saksı:)))

secretgarden
29-09-2012, 08:35
Parlak musatafa çok hoştu , bilinen diğer ismi aşkın gözyaşı olabilirmi.?

gokcegokce
29-09-2012, 09:26
Parlak musatafa çok hoştu , bilinen diğer ismi aşkın gözyaşı olabilirmi.?

Merhaba, sayfama hoşgeldiniz. Aşkın gözyaşı başka bir bitki diye biliyorum. Forumda ismini aratın siz de göreceksiniz.

gokcegokce
01-10-2012, 20:54
Evimin yeni güzeli Spatifilyum. Çok kötü bakılıyordu lojmanın kuaför kısmında. Bir kaç kök cam güzeliyle saksısını değiştirip bu güzeli evime aldım. Umarım çiçek açtırmayı başarabilirim. Karsın ikliminden midir bilmiyorum ben çok çiçek istedikçe bitkilerim hep az ya da hiç çiçek açmıyor :( Çok mu sabırsızım acaba?

gokcegokce
07-10-2012, 19:04
Aşkımın hediyesi antoryum.
336958

Çeliğini komşumdan aldığım sardunyam fuşya renk açtı...
336959

Canan
07-10-2012, 20:35
Aşkımın hediyesi antoryum.
336958

Çeliğini komşumdan aldığım sardunyam fuşya renk açtı...
336959

Aslında bak ne kolay kadınlarız :) Çiçeğe sevindiğimiz kadar pırlantaya elmasa sevinmeyiz...
Gökçeciğim önümüzdeki baharda balkonunun nasıl olacağını çok merak ediyorum. Fotoğraflarda yapraklar o kadar çıtır çıtır ki baharda harika olacakları kesin.
Bir sürü emekle toparladın herşeyi, çok güzel olacak...

gokcegokce
07-10-2012, 20:55
Benim hastalığım bitkiler ve kuşlar eşimin ise balıklar... Evlenince birbirimizin hobilerini sahiplendik. Çocuğumuz olduğunda da doğayı seven bir birey yetiştirmeyi hedefliyoruz, umarım başarılı oluruz. Baharı bekleyen kumrular gibi olduk gerçekten de, ben de bitkilerimin bahara nasıl gelişeceklerini görmek için sabırsızlanıyorum... Bu arada karanfil filizlerim güzel gelişmiyor acaba çok mu suluyorum? Soğanlılarımdan filizler çıkmaya başladı bakalım bahara çiçeklenecekler mi? Şimdilik gelişmeler bunlar...

gokcegokce
12-11-2012, 21:19
Merhaba dostlar, bayram seyran derken kışı da getirdik. Eşimin ailesinin ziyareti dolayısıyla da burayı biraz ihmal ettim sanrım. Neyse telafi edicem inşallah... Önce kayıplardan başlayayım: Orkidelerim sizlere ömür malesef :( Dahlialarımdan biri de çürüdü. Rizomunu da kurtaramadım. Jasminum officinale, duranta erecta ve fulüm de yapraklarını döktüler ve kuruyorlar:( Kalan sağlar da bizimdir.
345734

Bu arada Meleklerim yumurtladı ancak yumurtalar beyazlamaya başladı ve dişi melek hepsini attı. Sanırım erkek yumurtalar dölleyemeyince böyle birşey oluyormuş. Darısı diğer yumurtalara inşallah...

345736
345737

gokcegokce
12-11-2012, 21:26
Bunlarda kalanlarım...

gokcegokce
12-11-2012, 21:30
Parlak mustafa, kurdelayı ve kalanşoyu unutmamak lazım dimi.

Yaylacı
12-11-2012, 22:05
Sayın gokcegokce öncelikle sayfanız hayırlı olsun, hoşgeldiniz. Bitkileriniz bakımlı ve alımlı, balkonunuz minik fakat çok şirin. Doğayı bitki, kuş ve balıklarla evinize taşıdınız, sanırım tam bir doğa aşığısınız. Ellerinize sağlık herşey çok güzel, sanırım bitki çeşitliliği ilerleyen zaman içerisinde artacaktır :) Saygılarımla efendim

demircool
12-11-2012, 22:06
balıkların o şekilde yumurtalarını ilk kez görüyorum ne kadar hoşmuş...maşallah..çiçeklerinizede maşallah.bende pek fazla çiçek açtıramadım ama büyüdükçe açıyorlar.

gokcegokce
12-11-2012, 22:11
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti sn. Yaylacı. Evimde hayvanlarım ve bitkilerimle çok mutluyum gerçekten. İnsana huzur veren her şey doğada mevcut. Bitki çeşitliliğim çok istememe rağmen artamıyor çünkü bu yaz bir taşınma söz konusu. İnşallah yeni şehrimde ve yeni evimde bitkilerime bitkiler katar ve burada mutlulukla paylaşırım.

gokcegokce
12-11-2012, 22:16
balıkların o şekilde yumurtalarını ilk kez görüyorum ne kadar hoşmuş...maşallah..çiçeklerinizede maşallah.bende pek fazla çiçek açtıramadım ama büyüdükçe açıyorlar.

Melek balıkları yumurta ile çoğalıyorlar. Siz hep canlı doğuran cinsleri görmüşsünüz sanırım sn. demircool. Ankaranın iklimi de Kars kadar olmasa da sert ve çiçekler ılıman iklim seviyorlar. Yapacak bir şey yok malesef :( Çiçek açmasalar da seviyorum onları yeşillik olsun da ne olursa olsun ;)

dağçiçeği
23-11-2012, 06:38
Sayın gokcegokce, çiçekleriniz,kuşlarınız ve balıklarınızla çok güzel bir dünya kurmuşsunuz. Tüm olumsuzluklara rağmen , sevginizi hissederek size karşılık veren bu canlıları gördükçe insanın içi umut ve huzur doluyor. Benimde kuş ve balık beslemişliğim oldu. Artık kuş almıyorum çünkü kaybı çok acı verdi. En son balıklarımı da kaybedince akvaryumum boş kaldı. Belki ilerleyen zamanlarda dolar. Bu arada forumda bir yerde akvaryum suyunun çiçeklere iyi geldiğini okumuştum. Ben kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Umarım herşey gönlünüzce olur. Güzel çiçekleriniz hiç solmasın.

mltmzfr
23-11-2012, 10:42
Yanılmıyorsam melek balıkları mıydı o güzellikler. çok tatlılar. Muhabbet kuşu aşığı olarak kuşlarınıza hayran kaldım. Parlak mustafa nedendir bilmem ama benim için çok özeldir ve sizdede görmek beni çok mutlu etti. Gününüz aydın çiçekleriniz bol olsun.

Halil Balaban
23-11-2012, 11:41
Sayfanızda ilk kez gezindim.
Herşeyi çok beğendim. Kuşlarınız ve balıklarınız için üzüldüm. Yenileri sizi üzmez inşaAllah.
Hayırlı günler ve kolaylıklar dilerim, hoşça kalın.
Halil Balaban

gokcegokce
24-11-2012, 13:37
Sayın gokcegokce, çiçekleriniz,kuşlarınız ve balıklarınızla çok güzel bir dünya kurmuşsunuz. Tüm olumsuzluklara rağmen , sevginizi hissederek size karşılık veren bu canlıları gördükçe insanın içi umut ve huzur doluyor. Benimde kuş ve balık beslemişliğim oldu. Artık kuş almıyorum çünkü kaybı çok acı verdi. En son balıklarımı da kaybedince akvaryumum boş kaldı. Belki ilerleyen zamanlarda dolar. Bu arada forumda bir yerde akvaryum suyunun çiçeklere iyi geldiğini okumuştum. Ben kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Umarım herşey gönlünüzce olur. Güzel çiçekleriniz hiç solmasın.

Çok teşekkürler sn. dağçiçeği güzel yazınız beni çok mutlu etti. Dediğiniz gibi karşılıksız bir sevgi var hayvanlarla aramızda. Yüce Allah kimini beslenmemiz için kimini de bize arkadaşlık etsin diye yaratmış sanki. Kayıpları da çok yıkıcı oluyor gerçekten. Bitkilerim için ben de akvaryum suyu kullanıyorum. Akvaryumum da bitkili zaten onların gübresinden ve balıkların gübresinden faydalanıyorlar diye düşünüyorum. Sevgiler...

gokcegokce
24-11-2012, 13:39
Yanılmıyorsam melek balıkları mıydı o güzellikler. çok tatlılar. Muhabbet kuşu aşığı olarak kuşlarınıza hayran kaldım. Parlak mustafa nedendir bilmem ama benim için çok özeldir ve sizdede görmek beni çok mutlu etti. Gününüz aydın çiçekleriniz bol olsun.

Merhaba sn. mltmzfr, ziyaretiniz için teşekkürler. Evet meleklerim benim onlar. Kuşlarımda selamlarını söylüyorlar size :) Parlak mustafayı itiraf edeyim pek bir şeye benzetememiştim ilk edindiğimde ama forum sağolsun ne güzelliklere sahip olduğunu öğretti bana. İyi ki edinmişim. Sevgiler...

gokcegokce
24-11-2012, 13:41
Sayfanızda ilk kez gezindim.
Herşeyi çok beğendim. Kuşlarınız ve balıklarınız için üzüldüm. Yenileri sizi üzmez inşaAllah.
Hayırlı günler ve kolaylıklar dilerim, hoşça kalın.
Halil Balaban

Merhaba sn. Halil Balaban ziyaretiniz için teşekkürler. Yalnız bir yanlış anlaşılma var sanırım balıklarım ve kuşlarım hala benimle yalnızca balıklarım yumurtalarını yediği için yavru çıkmadı o kadar. Sevgiler...

Halil Balaban
24-11-2012, 14:57
Sayın Gokcegokce,
Çok sevindim. Konunun tamamını bir seferde okuyunca Sayın Dağçiçeği'nin mesajı ile karıştırmışım. Sizin adınıza sevinirken, bu kere Sayın Dağçiçeğinin adına üzüldüm. Sevgiyle kalın.
Halil Balaban

dağçiçeği
24-11-2012, 18:04
Teşekkür ederim Halil Bey insan arkadaşını yitirmiş gibi oluyor. Tabii vicdan azabı da cabası.

Halil Balaban
24-11-2012, 19:15
Sayın Dağçiçeği,
Gerçekten çok üzüldüm.
Hayvanlarımızda can. Ayrıca bizim havanlarımız olunca birde arada bağ oluşuyor. Kayıpları da güç oluyor tabi. Bizde bahçemizde kedi besliyoruz. Doğum yapıp yavrular iki, üç aylık olunca anne evi terk ediyor. Mahallede sürekli görmemize rağmen gidişlerine üzülüyoruz. Ve bu her yıl oluyor. Her yıl anneler evi terk ediyor. Enteresandır. Zaman zaman gelip sizin yüzünüzden gittim ben der gibi yavrularını dövüyorlar. Ama yinede üzülüyor, özlüyoruz.
Bu konuda ben de çok dertli olduğum için uzun yazdım.
Sevgiyle kalın.
Halil Balaban

gokcegokce
24-11-2012, 23:34
Estafirullah Halil Bey ve dağçiçeği sizin gibi bitki ve hayvan dostlarını sayfamda ağırlamaktan çok memnunum her zaman ziyaretinizi beklerim. Bitki ve hayvanlar ve biz insanlar doğanın ayrılmaz parçalarıyız. Tıpkı 3 ayaklı bir tabure gibi. Bir bacak giderse tabure devrilir. O nedenle bu üç parça olmadan tam bir doğadan bahsedemeyiz öyle değil mi? Sevgiler, selamlar...

gokcegokce
11-01-2013, 13:15
Merhaba dostlar, bu aralar hem havanın soğuk olmasından dolayı bitkilerim uykudalar hem de ben yüksek lisans tezimi yazmaya yoğunlaştığımdan buraya uğrayamıyorum. Ancak bitkilerimde bir kaç kıpırdanma görünce dayanamadım fotoğraflarını eklemeye karar verdim. İşte benim kalan sağlarım...

Yelken çiçeğimin yaprakları kahverengileşip yumuşadı nedeni nedir bilemiyorum :(
360964

Kaktüsüm biçimsizce de olsa büyümeye devam ediyor
360965

Kurdela çiçeğim dal çıkarttı, heyecanla bekliyorum çiçek açar mı acaba diye...
360966

Tepe budamasına bu kadar güzel cevap veren bir bitki daha yoktur heralde, maşallah bir dal çıkartı ki sormayın :)
360967

Öleceğini düşündüğüm sıklamenim yeni yapraklar verdi, çok mutluyum..
360968

gokcegokce
11-01-2013, 13:22
Süsen ve Lalelerim büyüyorlar inşallah çiçek de verirler...
360969
360973

Canan Ablamın ceylanı ve komşumdan aldığım sakız sardunyalarım da büyüyor, yaza bol bol açarlar inşallah...
360970

Kılıç, yasemin, mum ve sabah sefası...
360971

Flamingom ne gelişti ne de öldü, stabil yaşıyor...
360972

gokcegokce
11-01-2013, 13:33
Biraz da Kars manzarası...

gokcegokce
27-01-2013, 15:21
Lalelerim açıyor... Sanırım biraz erken, değil mi?
364754

Sabah sefası erken açmaya çalıştı ama açamadan soldu :(
364755
364756

Canan
27-01-2013, 15:32
Bende de lale var ama dışarıdalar, daha hiç hareket yok. Seninkiler sıcakta olduğu için açmaya çalışıyordur, zamanı değil bence.
Aman dikkat çatıdaki sarkıtlar kılıç gibi olmuş :)

gokcegokce
27-01-2013, 15:38
Bende de lale var ama dışarıdalar, daha hiç hareket yok. Seninkiler sıcakta olduğu için açmaya çalışıyordur, zamanı değil bence.
Aman dikkat çatıdaki sarkıtlar kılıç gibi olmuş :)

Evet zamansız açacaklar, kısa süre çiçekleniyorlar ama dışarı da koymaya kıyamam donarlar. Yapıcak bir şey yok erken seyredicem güzelliklerini inşallah. O sarkıtlar düştü çoktan Canan ablacım, çok şükür kimseye bir şey olmadı. Sevgiler...

gokcegokce
27-01-2013, 22:16
Bugün laleler beni acayip gaza getirdi ve Zengarden'dan alışveriş yaptım. Umarım sorunsuz bir şekilde gelir tohumlarım. Şimdi tam tohum ekme zamanı. Neler mi aldım:
katmerli cam güzeli (Kamelya impatiens) tohumu,
püsküllü pembe kanayan kalpler (Dicentra exima) tohumu,
Kelebek orkidesi (schizanthus) tohumu,
Renkli Petunya tohumu (petunia X hybrida nana compacta),
Kırmızı sarı turuncu latin çiçeği (Tropaeolum) tohumu
Kokulu hercai menekşe (johnny jump up) tohumu
Kokulu şebboy (matthiola longipetala) tohumu
Sarı ezan çiçeği (oenothera evening primrose) tohumu

Ben forumda kısa bir araştırma yaptım ve ona göre kendime uygun fazla uğraş gerektirmeyecek tohumlar bulmaya çalıştım. Yine de bu tohumları ekerken nelere dikkat etmek gerekir? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum...

Canan
04-02-2013, 09:38
Bugün laleler beni acayip gaza getirdi ve Zengarden'dan alışveriş yaptım. Umarım sorunsuz bir şekilde gelir tohumlarım. Şimdi tam tohum ekme zamanı. Neler mi aldım:
katmerli cam güzeli (Kamelya impatiens) tohumu,
püsküllü pembe kanayan kalpler (Dicentra exima) tohumu,
Kelebek orkidesi (schizanthus) tohumu,
Renkli Petunya tohumu (petunia X hybrida nana compacta),
Kırmızı sarı turuncu latin çiçeği (Tropaeolum) tohumu
Kokulu hercai menekşe (johnny jump up) tohumu
Kokulu şebboy (matthiola longipetala) tohumu
Sarı ezan çiçeği (oenothera evening primrose) tohumu

Ben forumda kısa bir araştırma yaptım ve ona göre kendime uygun fazla uğraş gerektirmeyecek tohumlar bulmaya çalıştım. Yine de bu tohumları ekerken nelere dikkat etmek gerekir? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum...

Gökçeciğim bu konuda Zengarden çok özenli, tohumların yanında nasıl ekileceklerine dair bilgiler de gelecek. Gelişimlerini fotoğraflarsan bizde görelim. Güle güle büyüt...

gokcegokce
04-02-2013, 19:59
Bugün Karsa gittik eşimle. Eşimin ufak bir rahatsızlığı için önce hastaneye gittik. Tahlil sonuçları perşembe günü alınacak umarım aşkımın önemli bir şeyi yoktur. Daha sonra kargodan tohumlarımı aldım. Yaşasın! Ama torf siparişi vermemiştim ne yazık ki :( Karsta bulurum sandım. Ama burası hala o kadar soğuk ve karlı ki, hiç bir çiçekçide torf yok, ekim zamanı değil diye getirmemişler :( Ekim işi biraz gecikecek sanırım. Neyse bu sayede bir çiçekçi keşfettim. Açelya buldum ve aldım. Çiçekçiyle biraz sohbet edince cesaretimi toplayıp, yani bitki deliliği yapıp, karanfillerinin kullanmadıkları saplarını filizleri için istedim. Seve seve bana 3 demet karanfil sapı verdi. Ayrıca yapraklarını dökmek üzere olan bir gardenya hediye etti. Bugün bitkiler açısından çok şanslıydım umarım bu şans eşimin rahatsızlığı konusunda da devam eder ve önemli bir şeyi olmaz. Şimdi biraz da geçen hafta çok boşladığım tez çalışmama dönmem gerek. Sevgiler herkese...

367178
367175
367176
367177

alacakaranlik
04-02-2013, 20:34
Sayın gokcegokce, bitkileriniz gayet güzel, begendim :) laleleriniz aceleci davranıyor. Su halleri ile sizi hüsrana uğratabilirler. Yapraklardan çiçekler çıkmadan soğuk bir yere alın. Sap uzadıktan sonra açarsa daha güzel olur

Canan
04-02-2013, 21:00
Gökçeciğim çok geçmiş olsun, gençsiniz daha, ciddi birşey yoktur, aklına kötü şeyler getirme.. Çiçeklerin, tohumların çok güzel, açelya içeride bozulur mu acaba? Benim gardenyam çok daha kötü durumda sen onu çok güzel toparlarsın.

gokcegokce
04-02-2013, 22:06
Sayın gokcegokce, bitkileriniz gayet güzel, begendim :) laleleriniz aceleci davranıyor. Su halleri ile sizi hüsrana uğratabilirler. Yapraklardan çiçekler çıkmadan soğuk bir yere alın. Sap uzadıktan sonra açarsa daha güzel olur

Teşekkürler sn. alacakaranlık. Açıkçası ben de laleler konusunda ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım ve öneriniz hızır gibi yetişti. Hemen dediğinizi yapıp saksıyı soğuğa alıyorum, teşekkür ederim.

gokcegokce
04-02-2013, 22:13
Gökçeciğim çok geçmiş olsun, gençsiniz daha, ciddi birşey yoktur, aklına kötü şeyler getirme.. Çiçeklerin, tohumların çok güzel, açelya içeride bozulur mu acaba? Benim gardenyam çok daha kötü durumda sen onu çok güzel toparlarsın.

Teşekkür ederim Canan ablacım. Ben de içimi ferah tutuyorum daha sonuçları almadık. İnşallah önemli bir şey çıkmaz ama mesanedeki kumdan şüpheleniliyor. Tedavisi olan bir hastalık sonuçta. Allah herkesin sevdiklerini daha beterinden korusun. Tohumlarım için heyecanlıyım. Torf konusunu çözer çözmez tohumlarımı ekicem inşallah. Açelya ve Gardenya için konu başlıklarına bakıyorum çalışmamın molalarında. Bu ara çok yoğun çalışmam gerekiyor ve forum kafamı dağıtmak için çok iyi geliyor. Karanfil tohumlarım hala çimlenmediği için ben de çeliklere başvurdum. İnşallah tutarlar da ben de bol bol karanfil koklarım bu yaz. Sevgiler...

gokcegokce
05-02-2013, 21:50
Dayanamadım ve tüm tohumlarımı ektim. Bakalım hangileri yüzümü güldürecek ve hangileri yüzlerini göstermeyecek :P Tohumdan yetiştirmek çok zor biliyorum ama heyecanı yeter. O ilk filiz, çıkan 3-4 yaprak, şaşırtmak, hele hele açan ilk çiçek... Şimdilik sadece sabah sefası yetiştirmiştim tohumdan, umarım hepsi de onun gibi beni sevindirir... Tohumlarımı ekmeden önce buraya (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363.htm#post754942) ve buraya (http://www.youtube.com/watch?list=PLQ8WwtbxJwXJt8zN2zJhd8FCYrn1kVTCf&feature=player_detailpage&v=Eow1ViIN5BY) göz attım. Torf bulamayınca geçen seneden kalan ve dışarıya bırakıp dinlendirdiğim toprağımı değerlendirmeye karar verdim. Önce toprağı eledim ve fırın poşetine koyup mikrodalgada 450W'da 2 dk dezenfekte ettim. Sonra tohumları paketteki açıklamalara göre ektim. Çimlenmeyi kolaylaştırmak için şeffaf naylonla seraladım, tabi hava deliklerini unutmadım. Şimdi tek lazım olan sabır, 2-3 hafta içinde tohumlarımın büyüyeceği vaat ediliyor...

Sudenur
05-02-2013, 23:20
Sevgili gokcegokce, ara sıra uğrayıp ne var ne yok diye bakınıyorum fakat hiç mesaj bırakmadım sanırım sayfanıza. :o

Bitki çeşitlerinizi, içtenliğinizi ve tüm bilgi ve yorumunuzu katarak anlattığınız tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum, elinize emeğinize sağlık. :)

Eşinize acil şifalar diliyorum, umarım ektiğiniz tüm tohumlar sağlıkla tutunurlar toprağa ve gönlünüzden ne geçmişse gerçek olur. Sevgilerimle.. ;)

gokcegokce
05-02-2013, 23:51
Sevgili gokcegokce, ara sıra uğrayıp ne var ne yok diye bakınıyorum fakat hiç mesaj bırakmadım sanırım sayfanıza. :o

Bitki çeşitlerinizi, içtenliğinizi ve tüm bilgi ve yorumunuzu katarak anlattığınız tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum, elinize emeğinize sağlık. :)

Eşinize acil şifalar diliyorum, umarım ektiğiniz tüm tohumlar sağlıkla tutunurlar toprağa ve gönlünüzden ne geçmişse gerçek olur. Sevgilerimle.. ;)

Teşekkür ederim sn. Sudenur, ben de sizin bahçenize ara sıra konuk oluyorum ve çabanızı takdir ediyorum. Bilgi konusunda pek aktarabileceğim bir şey yok aslında. Ben de henüz öğreniyorum. Daha önce hiç bulunmadığım bir coğrafyada ve yabancı bir iklimde. Aktardığım sadece biraz deneysel tecrübe o kadar. Ama size keyif verebiliyorsam ne mutlu bana o zaman :) Sağlık dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler...

h_dogan
06-02-2013, 14:26
Yumurta kepini viyol olarak kullanmanız çok hoş. Peki sularken sızıntısı fazla olmuyor mu? Bir de fideler büyüğene kadar çürüme oluyor mu merak ettim doğrusu.
Elinize sağlık, bitkileriniz ve sizin için iyi bir yıl olur umarım.

gokcegokce
06-02-2013, 14:40
Yumurta kepini viyol olarak kullanmanız çok hoş. Peki sularken sızıntısı fazla olmuyor mu? Bir de fideler büyüğene kadar çürüme oluyor mu merak ettim doğrusu.
Elinize sağlık, bitkileriniz ve sizin için iyi bir yıl olur umarım.

Sayın h_dogan, ben de tohumlarımı ekmeden önce çok düşündüm neye ekmem gerektiğini. Plastik viyoller belki pratik ama ben tercih etmedim. İnternette gezinirken bu blogda (http://mobyknit.wordpress.com/tag/carnation/) ingiliz bir hanımın tohumlarını yetiştirmek için yumurta kartonlarını kullandığını gördüm. Çimlenmeleri de sorunsuz olmuştu. Ayrıca yukarıdaki mesajımda da belirttiğim videoda (Amerikan bir yapı marketin sponsorluğunda çekilmiş sanırım) bu kartonlara benzer viyoller kullanılıyordu. Kartonlar bayağı dayanıklı malzeme hem de organik, iyice suyun altına tutmadığınız sürece erimiyor. Ben bir spreyle ekimden önce nemlendirdim kartonu toprağı da spreyle nemlendirdim. Üzerine de sera naylonu geçirdim. Videoda kartonu yırtıp kartonla ekim yapılabileceğinden de bahsediliyor hatta, ek bilgi olsun. İyi günler dilerim...

berçin
06-02-2013, 23:31
Mücadele,azim,sevgi ve sabır görüyorum sayfalarında gönülden kutlarım sevgili gokcegokce.Eşine acil şifa diliyorum, böbrek taşı düşürenlerden birisi olarak.İklim şartları zor olan bir bölgedesin işin çok zor,ama senin sahip olduğun özellikler herşeyi başarabilir.Sevgiler.

gokcegokce
07-02-2013, 00:28
Teşekkürler sevgili Berçin. Sayfama hoşgeldiniz. Mesajınız beni çok mutlu etti. Sizlerden gördüğüm takdiri umarım bitkilerimden de görürüm. Ben de sizin terasınızı çok beğeniyorum, özellikle de lilyumlarınız bir harika. Eşime sağlık dileklerinizi ileteceğim. Sevgiyle kalın...

gokcegokce
07-02-2013, 14:17
Sanırım minik bir misafirim var :) Daha önce ektiğim karanfil tohumum filizlenmiş :)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154807_10151294633318876_477933305_n.jpg

gokcegokce
08-02-2013, 22:40
Bu aslında eşimin hobisi ama ben de paylaşıyorum. Melek balıkları seyretmesi çok keyifli canlılar, ruhumu dinlendiriyorlar. Siz de izleyin istedim...

Melek Tankımız - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=TPLr8Umxeyc)

gokcegokce
09-02-2013, 15:56
Çakır yaramazlık peşinde...

iris41
10-02-2013, 07:52
Sayın gokcegokce Balkonunuzu bu gün keyifle gezdim .Teşekkürler.
Melek balıklarınız cok cok güzel bir okadar da muabbet kuşlarınızı sevdim .
Melek akvaryumuna bir kac kök koyarsanız suyu yumşatır sert suda yumurtalar cıkmıyor malesef .
Eşiyizle aynı ruha sahip olmak her insana nasip olmaz Ne mutlu ailenize .
Eşinizin umarım saglıgı yerindedir .
SAYGI VE SEVGİLERİMLE .

ahmeter
10-02-2013, 12:10
Biraz geç olduğunun farkındayım . Her şey çok güzel Tekrar Egeye dönmenizi temenni ediyorum
Kars soğuk . kolay gelsin iyi günler

gokcegokce
10-02-2013, 12:37
Sn. İris41 ve sn. Ahmeter, sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Akvaryuma kök koyduk daha önce ancak bir kaç hafta sonra balıklar iç parazitten ölmeye başladılar. 13 balıktan 7'sini kaybetmiştik. Balıklarım her gün teker teker ölüyordu. Bu kötü tecrübeden dolayı bir daha kök koymaya cesaret edemedik. Şimdi bitkilerle çok iyi gidiyor. Melekler green ozelot'un yapraklarına yumurta bırakıyorlar. Ancak yumurta çıkmıyor. Ayrı bir üretim kabı yaptık ona bitki koymadık, seramik de bu işe yarıyormuş. Bekleyip göreceğiz. Sevgiler...

gokcegokce
16-02-2013, 22:23
Açelyam çiçeğe doymuyor maşallah...
370488
Aşkımın sevgililer günü hediyesi. Zavallım verirken saksı gülü kalmamış aşkım ondan kesme gül aldım diyor, nasıl işlemişsem zihnine artık :P
370489
370490

gokcegokce
27-02-2013, 20:55
Bugün antoryumumun toprağını değiştirdim. Nasıl kötü bir topraktı ya. Resmen sırf strafor kırıntısıydı. Orkide toprağı ve saksı toprağı karışımı harca koydum biraz da kök budaması yaptım. Umarım toparlar.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/373667d1361993263-2013-02-27-20.28.51.jpg

Canan
27-02-2013, 21:30
Benim gardenyama da aynı şey oldu, biliyorsun yerini yadırgar, küser.. Perişan oldu tam toparlayacak, taze yapraklar verdi, şimdide toprağı boğuyor onu, sera toprağı hala. Değiştirsem mi bilmiyorum, yeniden düzenini bozmaya cesaret edemedim..

gokcegokce
27-02-2013, 22:23
Benim de gardenya ile başım dertte. Ne kadar kendi haline bıraktım desem de her gün başına gidip yeni yaprak geliyor mu diye bakıyorum. En son minik böcekler gördüğüm toprağına biraz kahve telvesi koydum. Hem toprağın asitliliğini arttırıyormuş, ki gardenya severmiş, hem de kokusundan ötürü doğal böceksavarmış. Bakalım güzel sonuç alırsam tavsiye ederim Canan Ablacım.

Canan
28-02-2013, 13:44
Dün bunu dedim ama rahat durur muyum? Geceyarısı toprak saksı değiştirdim, kuş kadar kalmış zavallı, geceden hazırladığım azıcık limon tuzu eklediğim suyu sabah verdim, bir daha ki sulamasını daha önce küpede deneyip çok memnun kaldığım suladırılmış pekmezle yapacağım.
Eğer benimki toparlarsa sen de denersin Gökçeciğim, bir aksilik olmazsa sayfama gelişim fotolarını koyarım.

dağçiçeği
01-03-2013, 22:04
Oooo ben bakmayalı neler olmuş neler. :) hanımlar kimyasal deneylere bile başlamışlar. :). Gardenya ile ilgili bir deneyimim yok ama çiçeklerimle kahvemi bölüşmüşlüğüm vardır benimde.
Ektiğiniz tohumların son durumları nasıl Gökçe hanım? Laleleri soğuk yere alacağınızı söylemiştiniz şu anda durumları nasıl? Benimkiler daha yeni yaprak çıkartıyorlar. Umarım laleler sizi üzmez. Herşey gönlünüzce olsun. Eşinize de çok geçmiş olsun.

gokcegokce
02-03-2013, 00:51
Sevgili Dağçiçeği, tohumlarım henüz uyanmadı. Lalelerim beni ziyadesiyle üzdü, soğuğa koyunca yapraklarını döktü. Gardenyamın yaprakları bir bir sararıyor. :( Neye el atsam kuruyor. Bir süre bu bitki işine ara vericem ben. Kendimi iyi hissedeyim derken daha kötü oluyorum. En azından havalar bir iyileşseydi. Dün gece başlayan kar öğlene kadar sürdü :(

Sudenur
02-03-2013, 01:13
Bu günler de geçecek Gökçe hanım, üzülmeyiniz.. ;)
Yüksek tutun moralinizi, eşiniz iyileşecek, mecburi hizmetiniz bitecek, mevsim bahara, tohumlarınız fideye, fideleriniz çiçeğe dönüşecek. Çok çok eminim.. :))

Canan
04-03-2013, 21:24
Sevgili Dağçiçeği, tohumlarım henüz uyanmadı. Lalelerim beni ziyadesiyle üzdü, soğuğa koyunca yapraklarını döktü. Gardenyamın yaprakları bir bir sararıyor. :( Neye el atsam kuruyor. Bir süre bu bitki işine ara vericem ben. Kendimi iyi hissedeyim derken daha kötü oluyorum. En azından havalar bir iyileşseydi. Dün gece başlayan kar öğlene kadar sürdü :(
Gökçeciğim böyle hisseden sadece sen değilsin, güneş açınca senin de çiçeklerinin de keyfi yerine gelecek. Kızlarından elini çekme seni sevindirecekler..

Asya Ceylan
05-03-2013, 14:34
Gökçe hanım merhabalar ;) sıklamen ne kadar çok yavrulamış öyle çok güzel,benimde vardı ama tamamen kurudu öldü.Laleler çok güzel duruyor biraz bodurlar galiba ;) sıcaktan soğuğa çıktıkları için kötü olmuşlardır.bende çiçek açmaya yakın olanı içeri aldım diğer soğanlı olan bitkilerim dışarda(sümbül,lale,nergiz).parlak mustafada dikkatimi çekti maşallah çok güzel. Bol çiçekli sıcak günler ;)

Asya Ceylan
05-03-2013, 14:38
Bu arada benimde yelken çiçeğimin çoğu yaprakları sizin yelken çiçeğin yaprağındaki gibi kararma ve solma olmuştu baya üzülmüştüm.soğuktan olmuştu, havalar 1-2 haftadır iyi birde içerinin derecesini 22 dereceden aşağa düşürmemeye çalışıyorum.tabi havalar soğuk diye uzun süreli su vermeyi ihmal etmiştim şimdi ortam ısısı iyi ,haftada 1 bol suyu ile suluyorum yeni yaprakları bile çıkmaya başladı ;) darısı sizinkinin başına ;)

gokcegokce
05-03-2013, 14:58
Sevgili Asya Ceylan, sayfamı ziyaretine çok sevindim hoşgeldin :) Sıklamenim şimdi uykuda ben de dışarıya koydum hiç sulamıyorum. Laleler de bozulunca onları attım sıklamenin yanına :P Malesef yelkeni kaybettim. Ben bakamıyorum galiba böyle tropikal bitkileri, burada hava kuru nem arıyor o türler. Antoryumum da bozulmaya başladı inşallah onu kurtarırım. Parlak Mustafa aldı başını gidiyor maşallah. Zaten bir o bir de kurdele çiçeğim iyi durumda. İsterseniz size bir çelik yapabilirim. Sevgiler...

dağçiçeği
05-03-2013, 22:37
Sevgili Gökçe gökçe , lalelerinize üzüldüm. Sağlık olsun. İnşallah seneye istediğiniz gibi yetiştirmek nasip olur. Sıklemen , parlak Mustafa , kurdele çiçeğiniz sizi üzmemiş en azından. Ben de Atatürk çiçeğimi kaybedeceğim (bu ikinci denemem di ) galiba. İnsan çok kötü hissediyor. Ama deneye yanıla öğreniyoruz herşeyi. Moralinizi bozmayın. İklimine tamamen yabancı olduğunuz bir şehirde bitki yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Tabii ki bazı kayıplar olacak. Çoğumuzun seneleri hatta tüm hayatının geçtiği şehirdeyken saksılarca çiçek kayıpları oluyor. Üzülmeyin. Tecrübe olarak kaydedin :) bence.
Kolaylıklar diliyorum.

gokcegokce
05-03-2013, 22:44
Çok teşekkürler sevgili Dağçiçeği, sizler bana moral verdiniz gerçekten. Yalınkat ful yasemin, sardunya ve garip bir şekilde mum çiçeğim de sağlıklı çok şükür. Onlara da haksızlık etmeyeyim. Bu ara havalar batıda da soğumuş. Kendinize ve çiçeklerinize iyi bakın. Sevgiler.

dağçiçeği
05-03-2013, 22:53
Evet hava güneşli zaman zaman ama genel de epey bir soğuk. Bende küstüm tohumlarımı sıcak suda bekletip ekmiştim. İkisi bir saksıda bir tanede başka bir saksıda çıkmıştı. Tek olan ilk çıktı ve güneş görmediği için boynunu büker gibi oldu. Bende havayı güzel bulup balkona koydum. Bir iki saat sonra alırım dedim ama unutmuşum. Şu anda görüntüsü pek iyi değil .gelişimi yavaşladı. Sonradan çıkan iki filiz ikinci yapraklarını çıkardı onu geçtiler. Neyse kalanlarla avunuyorum. İnşallah diğeri de toparlar. Böyle aksilikler oluyor işte. Hava ısındıkça inşallah yüzümüzü güldürürler.

Asya Ceylan
06-03-2013, 10:26
;) Batıya kar yağar ayazı Ankara'ya gelir.Doğuya kar yağar ayazı Ankara'ya gelir ;) bizim suçumuz ne olan çiçeklerimize oluyor. bir kaç haftadır havalar iyiydi şimdi dondurucu soğuk var pöööf :o

Antoryum ve yelken çiçeğiniz için çok üzüldüm.inşallah eşinizin hediyesi olan Antoryumu kurtarabilirsiniz çok harika duruyor fotoğrafta.parlak mustafa bende de var bir müşterim çelik olarak getirmişti sağolsun.ama çok uzun zamandır ne öldü ne gelişti yerini pek sevmedi galiba.camın, peteklerin olduğu yere taşımayı düşünüyorum.genelde fotoğraflarda çoğu arkadaş o yerlere koymuşlar çünkü ;)

gokcegokce
06-03-2013, 11:52
Evet güneşe bayılıyor benimki de yazın hep balkondaydı. Kışın da sıcak ve ışık alan bir yer seviyor. Bizim evimiz son katta olduğu için kaloriferler tam yanmıyor. Ben yanmayan kısımlara koyuyorum. Yanıltmasın sizi kalorifer peteğinin üstünde olması.

Antoryumum iyi gibi bir yaprağı sarardı malesef ama diğer yaprakları hala yeşil. Şimdilik kendi haline bıraktım hepsini. İlgilenip üstüne düşünce bozuluyorlar. sevgiler.

fatitoo
06-03-2013, 12:16
Sevgili Gokcegokce.

Ful biraz daha büyüdüğünde bir çelik almam mümkün mü acaba?

gokcegokce
06-03-2013, 12:28
Ful yaseminden mi yoksa katmerli fulden mi sn. fatitoo ? Katmerli olan ölüm kalım savaşında tüm yapraklarını döktü akıbetini bilemiyorum. Ful yasemin yani katmersiz olan henüz küçük ve nasıl köklendirilir bilmiyorum. Eğer siz nasıl çelik alınır biliyorsanız biraz daha büyüyünce neden olmasın. Saygılar.

gokcegokce
06-03-2013, 12:51
Şimdilik evdeki bitkilerimin halleri:
Parlak Mustafa parlak parlak yapraklı inşallah çiçeklerini de açar.
375395

Kılıç yavrulayıp sevindirmeye devam ediyor.
375396

Antoryumun bir yaprağı sapsarı.
375397

Sabah sefası tomurcuk dolu inşallah bu defa çiçekleri açar.
375398

Sardunyalarımdan normal olanlar ceylanı geçti. Bakalım çiçekleri nasıl olacak.
375399

gokcegokce
06-03-2013, 12:56
Tohumdan yetiştirdiğim domateslerim. Geçen seneki domateslerim de vardı, pazardan aldıklarım da. Bakalım domates vericek mi? Hibrit tohum olabilir.
375402

Açelyamın çiçekleri geçiyor, dallardan yeni sürgünler geliyor.
375403

Kurdele çiçeğim
375404

Gardenyanın da bir yaprağı sarı :( Keyfini bir yerine getiremedim.
375405

Yediğim çekirdenten çıkan bir bitki. Armut olmasından şüpheleniyorum.
375406

gokcegokce
06-03-2013, 13:01
Karanfil çeliklerim bozulmaya başladı. İnşallah biri bari tutar da mis gibi kokan çiçeklerinden mahrum kalmam.
375407

Mum çiçeğini memnun ettiğime ben de memnunum bakarsınız çiçek de açar :)
375408

Yaseminim sürgün veriyor, büyümeye çalışıyor, bakalım açacak mı.
375409

Kaktüsümün büyüklüğü 2 katına çıktı, çiçek açması için onu pencere arasında soğuklatıyorum.
375410

gokcegokce
08-03-2013, 15:42
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

İşte bu acı veren olayın bir daha yaşanmaması adına her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. Tüm hemcinslerimin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun...

Sevgi
08-03-2013, 17:51
Şimdilik evdeki bitkilerimin halleri:
Parlak Mustafa parlak parlak yapraklı inşallah çiçeklerini de açar.
375395

Kılıç yavrulayıp sevindirmeye devam ediyor.
375396

Antoryumun bir yaprağı sapsarı.
375397

Sabah sefası tomurcuk dolu inşallah bu defa çiçekleri açar.
375398

Sardunyalarımdan normal olanlar ceylanı geçti. Bakalım çiçekleri nasıl olacak.
375399

Sn.gokcegokce; bahçenizide daha önce gezmiştim. Bitkilerle uğraşmak, kendi elinizle birşeyler yetiştirip tadına varmak harika bir duygu. Bahsettiğiniz sabah sefasıda yukarıdaki fotoğraftaki olsa gerek. Durumu iyi gözüküyor. Halen tomurcukları döküyor mu? Umarım bu defa dökmeden açarlar.

Sevgilerimle.:)

gokcegokce
08-03-2013, 18:30
Teşekkürler Sevgi Hanım, balkon ve evime de hoşgeldiniz o zaman :) Sabah sefam o zamandan sonra ilk defa yeniden hem de baya bir tomurcuk verdi. Ben de bekliyorum açacak mı bakalım bu defa. Akşam güneşi alan pencere kenarına aldım. Yerini sevmiş ki tomurcuk çoğalttı. Çiçek açarsa kesin paylaşırım :) Sevgiler.

gokcegokce
10-03-2013, 12:29
Evreka! Açtı sonunda, yarı açık da olsa... Rengine bayıldım :)

berçin
15-03-2013, 00:00
Sevgili Gökçe her bitki sever gibi sende kış buhranı yaşamışsın,bana inan bunu yaşamayan bitki sever yoktur,hele heves kırıcılar da bu duruma eklenince daha kötü geçiyor.Hepimizin yaşadığı sorunları yaşıyorsun,pes edecek veya ara verecek bir durumun yok.Herşeyi zamana ve bahara bırakmalısın(bu arada baharda kapıda)bu dönemi gayet iyi idare etmişsin ayrıca:)) Sevgiler

gokcegokce
15-03-2013, 21:51
Desteğiniz için teşekkürler Berçin Hanım:)

Şu an İstanbuldayım, yüksek lisans çalışmalarım için. Bitkiler eşime emanet. O nedenle gelişmeleri tam ben de bilmiyorum :(

Bir yandan da boş durmuyorum yanlarında kaldığım kayınvalidemin balkonuna el atıyorum :) Sayemde herkes bitki yetiştirme konusunda heveslendi :P Buradan da resimler yayınlayacağım vakit buldukça inşallah. Beni takip eden ve destek olan herkese sevgiler...

Canan
17-03-2013, 15:48
Geldin demek :) Kesin market, sera gezersin, oralardan da fotolar bekleriz..

gokcegokce
17-03-2013, 23:31
Evet buradayım sonunda:) Eşim sürekli tembihliyor asıl amacından sapma diye :P Bir gün sizinle de kahve içeriz değil mi Canan Ablacım. Belki yakınlardaki başka üyeler de katılırlar hatta.

YeniGine
18-03-2013, 00:40
Sevgili gokcegokce merhaba;
Sevgili dağçiçeği de demiş zaten; "Oooo ben bakmayalı neler olmuş neler. hanımlar kimyasal deneylere bile başlamışlar."
Balkon sayfanızı az önce gezdim ve gezerken de Sevgili dağçiçeği gibi düşünüp; 'Maşallah ilk sayfadan son sayfaya çok şey değişmiş' dedim.
Herşey çok güzel gelişmiş, inşallah daha da güzel değişimlerle gelişmelerine olsun...

gokcegokce
18-03-2013, 00:50
İlginiz için çok teşekkürler sevgili Yeni Gine. Beğenilerinizden tüm sayfalarımı baştan sona okuduğunuzu gördüm. Fazla bir iddiam yok. Ancak bitkileri küçükten yetiştirmek bana mutluluk veriyor. Arada ilk sayfalarıma bakıp katettiğim yolu görmek gerçekten kendi adıma şaşırtıcı oluyor. Bazen de kaybettiğim bitkilerime bakıp hatalarımdan ders çıkarıyorum. İnşallah zamanla ben de bitki bakımı konusunda kendi çapımda ustalaşırım. Sayfama her zaman beklerim, Sevgiler...

YeniGine
18-03-2013, 00:58
Teşekkürler Sevgili gokcegokce gelirim elbet; izlemek, gelişmeleri görmek beni mutlu etti.
Elbette benim de bir iddiam yok; nacizane, zaten ben biliyorsun sitenin bahçesinde toprak, bitki sevgimi gidermeye çalışıyorum; mesela bahçemde bir kamelya çiçeğim olsun istemez miyim... İsterim fakat olmaz.
Sevgin, gayretin, çaban çok açık belli oluyor sevgili gokcegokce, dilerim inşallah herşey gönlünce.

gizsu
18-03-2013, 08:13
Desteğiniz için teşekkürler Berçin Hanım:)

Şu an İstanbuldayım, yüksek lisans çalışmalarım için. Bitkiler eşime emanet. O nedenle gelişmeleri tam ben de bilmiyorum :(

Bir yandan da boş durmuyorum yanlarında kaldığım kayınvalidemin balkonuna el atıyorum :) Sayemde herkes bitki yetiştirme konusunda heveslendi :P Buradan da resimler yayınlayacağım vakit buldukça inşallah. Beni takip eden ve destek olan herkese sevgiler...

Gokcecim basarilar dilerim insallah hersey yolunda gider, iyide gez istanbulda:)

Canan
18-03-2013, 09:14
Evet buradayım sonunda:) Eşim sürekli tembihliyor asıl amacından sapma diye :P Bir gün sizinle de kahve içeriz değil mi Canan Ablacım. Belki yakınlardaki başka üyeler de katılırlar hatta.
Tabi canım benim çok sevinirim, inşallah yakınızdır hatta evimde de ağırlamak isterim, çayım kahvem 7/24 ... Sen kendini ayarla, haber ver ablam.

gokcegokce
18-03-2013, 10:25
Teşekkür ederim misafirperverliğin için Canan Ablacım. Bayağı dağınık şekilde incelediğim kurumların mekanlarına gidip yüz yüze görüşmeler yapıyorum. Beni çok zorlayan bir süreç olucak. Ben İstanbul'dan gitmeden bir ara bulup yüz yüze tanışmamızı da gerçekleştirelim tabi ki. Bu dostluk sadece sanal olarak kalmasın. Sevgiler...

gokcegokce
04-04-2013, 09:41
Merhaba sevgili dostlar. İstanbul'da tezim için yaptığım çalışmayı bu hafta sonlandırıp, Denizli'ye memlekete geçeceğim. Peki bitkiler için neler yaptığıma gelirsek, kayınvalidemin balkonuna biraz yeşillik kattık. Kozyatağı Bauhaus'u talan ettim, Kartal Koçtaş'ı ziyaret ettim ve tabi ki Eminönü Çiçek Pazarına uğradım...

Ektiğim karışık tohumlar filizlendi ve ben de ektiklerim çıkmıyor kompleksimden kurtuldum. İklim gerçekten çok fark ediyormuş...
385376
385377
Geçen yaz İzmir Kemeraltından aldığım 2 japon gülünün birini kayınvalideme vermiştim ve bendeki ölmüştü. Yine iklim, yine iklim...
385378
Yine kayınvalidemin çok sevdiği minyatür gülü, karanfili ve kalanşosu...
385379385380

gokcegokce
04-04-2013, 10:07
Allah gözümü doyursun, bir sürü bitki aldım ama bunlar nasıl taşınacak sorun da bu :S

ayhat
04-04-2013, 10:09
Bu çiçek hastalığı doyulacak gibi değil, insanın bütün çiçekleri evine bahçesine doldurası geliyor.

h_dogan
04-04-2013, 10:59
Bu çiçek hastalığı doyulacak gibi değil, insanın bütün çiçekleri evine bahçesine doldurası geliyor.

Kesinlikle öyle o yüzden ben yeni bir şey almamaya çalışıyorum. Bu kadar az çeşidim var diyorum ama belki 100 tür bitki var saymadım. Bazı türlerden 4-5 çeşit olduğunu düşünürsek çok da az bitkimiz yok aslında ama yine de yenilerini istiyoruz. :D

Canan
05-04-2013, 20:29
Gökçecim hepsi çok güzel, hayırlı olsun. Beyaz ve kırmızı alacalı sakızlardan ben de aldım. Dün Bauhaus'tayken park yerinde çiçek dolu kamyonlar görmüştüm, bugün yerleştirmişler, dahlialar çok güzeldi, 6 tane aldım... Sakız ve top sardunya çoktu ama enteresan bir çeşit yoktu...

gokcegokce
05-04-2013, 21:32
Dahlialarda gözüm kalmadı desem yalan olur, ama benim için taşımak problem olduğu için onları elemek zorunda kaldım. Soğanları Denizli'deki marketlerde de satılıyor. Sardunya da kolay bulunuyor neden aldın derseniz, küçük yerlerde genelde klasik top sardunya bulunuyor. Sarkıcı sakız cinsi pek yok, o nedenle ben de taşımayı göze aldım. En çok amarilislerime seviniyorum, çok sevdim onları ve bulursam başka renklerini de edinmek isterim. Bir de clematis aldım sonunda, bakalım nasıl çiçekleri olacak meraktan ölüyorum. Hedera, erica ve lavantayı saksı aranjmanlarımda kullanmak için aldım. Küpelileri tek bir saksıda birleştirdim. Minyatür güller aldım. Ortanca aldım, rengini açınca göreceğim. En önemlisi tez araştırmamın İstanbul ayağını bugün bitirdim çok şükür. Pazar günü de yabancı dil sınavına gireceğim. Dualarınızı esirgemeyin dostlar zira bu ara çok ihtiyacım var. Sevgiler...

gokcegokce
06-04-2013, 18:37
Benim de Nergizim var, rengi pek neşeli ilk turuncu çiçeğim.

gokcegokce
10-04-2013, 19:30
Merhaba, İstanbul'dan sonra Denizli'den de karşınızdayım. İstanbuldan aldığım güzelleri Denizli'ye getirirken halimi görseniz tam bitki delilerinin delilik öykülerine göre bir manzaraydı. Neyse ki sağ salim vardık.

Amaryllis hippeastrum'in yeni gelen sapı besleyebilsin diye açan çiçek sapını kestim. İki hippeastrum soğanının arasına picasso galla soğanı ve arkalarına da 3 tane sarı ve kırmızı glayör soğanı ektim. Anneme geçen yaz ektiğimiz dahlia soğanları yeniden yeşermeye başlamıştı. Ben de kalan glayör soğanlarının bir kısmını onların yanına ektim. Kalanları da önlerindeki teneke ve siyah saksıya ektim.
388238

Güz soğanlılarımı da bu saksıda birleştirdim. Üzüm sümbülü, turuncu göbekli nergiz, sarı nergiz ile mavi frezya soğanları ektim. Clematisimi ne yapacağımı bilemedim,acaba bu yazı o saksıda geçirebilir mi yoksa daha geniş bir saksıya almalı mıyım? Bu konudaki önerileri bekliyorum. Annem Mickey Mouse kaktüsümün üzerinde çiçek tomurcuğu olduğunu düşünüyor. Henüz çok küçük bir oluşum zamanla anlarız ne olduğunu. Paskalya kaktüsümün çiçekleri geçti. Echeveria yolculuk sırasında epey hırpalandı umarım düzelir. Clematisin önünde de sn.Tura'nın yolladığı tohumlardan çıkan şebboylar büyümekte, birkaç hafta sonra şaşırtılacaklar.
388237

Ben de bir kaç saksı aranjmanı denedim. Önce lavanta, erica ve hedera aranjmanım hemen yanında da petunya ve sakız sardunyalarım var.
388239

Bunlar da minyatür gül aranjmanlarım.
388240

Bugün pazardan aldığım ceylanlar ve bodrum papatyam
388241

gokcegokce
10-04-2013, 19:38
Sevgili Berçin'in hediyeleri lilyumlar da yeni evlerini sevmiş olmalılar, keyifle büyüyorlar. Tekrar teşekkürler Berçin Hanım'a.
388250388251

Benim nikahım için eski işyerimdeki müdürümden gelen yukkalar bayağı büyüyünce biz de geçen sene saksılarını ayırmıştık. Ayrılmak yaramazlara yaramış, bayağı gelişmişler. Bu sene açmazlar ama ben yine de birinin dibine indirimden aldığım lale soğanlarını diktim. Diğeri de ortanca ve küpelilere gölge edicek.
388252

Annemin minyatür gülleri.
388253

Annemin annesinden yadigar bordo renkli, mis kokulu karanfilleri.
388254

Canan
10-04-2013, 19:47
Gökçeciğim sen nasıl taşıdın bunları :) Hepsi çok güzeller, aranjmanlar da harika olmuş.
İnşallah sınavında iyi geçmiştir..

gokcegokce
10-04-2013, 20:04
Sorma Canan Abla, bir kolide üst üste alt alta taşıdım :P Tabi diğer eşyalarımı kargoya vermeseydim çiçeklerimi getiremezdim. Terminale gitmek için bindiğim servisin şöförü çiçek dükkanınız mı var diye sordu. Keşke! :P Neyse ki sağ salim vardık memlekete. :)

Bugün de Denizli'nin pazarını gezdim. Ege bir başka gerçekten. Renk renk fideler çok uygun fiyatlarla satılıyordu. Keşke doğu illerinde de böyle olsa. Kars'ta bir çuha çiçeğini nakliye ücreti maliyeti diye 5 tl'ye satıyorlar. Bu arada Kars demişken, eşim şimdiden çiçeklerimi ilgili insanlara vermeyi teklif ediyor. Neymiş o da izin alıp gelince bakacak kimsemiz yokmuş. Eşyalarla gelseler bile susuzluktan ölürlermiş. :( Ne yapmalıyım bilemiyorum. Emek emek baktığım çiçeklerimi vermeye gönlüm razı değil açıkçası, ancak ölmelerini de istemiyorum. Eşim kargolamayı deneyecek ancak kurdele, parlak mustafa ve antoryumum çok büyük. Bu konuda da önerilerinizi beklerim.

Denizli'de de hava henüz istenilen sıcaklıkta değil. Mayısla beraber balkon çok daha güzel olacaktır. Daha ekmediğimiz tohumlar var, annemle onları da ekip balkonumuzda çay keyfi yapıcaz, herkesi bekleriz...

gokcegokce
10-04-2013, 20:19
Bu arada sınav konusunda Canan Ablacım, bir yorum yapamıyorum. Çünkü ingilizce dil sınavını türkçe okuduğunu anlama soruları gibi düzenlemişlerdi. Elimden geleni yaptım, hepsini yetiştirdim soruların, ancak kesin doğru budur diye cevaplayamadım soruları. Eşim de girdi sınava, ikimizin de ingilizcesi iyidir. Sınavdan sonra konuşunca ve o da aynı duygular içerisinde olunca bu sınavın farklı olduğunu anladık. Bu yeni sistemde çok çelişkili ve birbirine fazlaca yakın şıklar bulunuyor. Sonuç sürpriz olacak sanırım. İlgin için teşekkürler Ablacım, kendine çok çok iyi bak...

Canan
10-04-2013, 20:27
Gökçeciğim zor durum gerçekten, çiçeklere emeğine yazık olur. Valla ben olsam pahalıya gelir ama araba kiralar gelirdim. Arabayı da gittiğim yerde teslim ederdim herhalde..

gokcegokce
10-04-2013, 20:32
Araba kiralamak güzel fikirmiş gerçekten ama keşke araba kullanmayı bilebilseydik :P Eşim de ben de ehliyetini kimlik niyetine kullananlardanız henüz. Bakalım bulacağız bir yol. Hele şu tayin yerleri bir belli olsun, belki yolu düşen birileri olur ve biz de rica eder getirtiriz bebeklerimi. Şimdiden kendimi üzmek istemiyorum bu nedenle. Sevgiler...

Hakkı Şen
10-04-2013, 20:51
Sayın gokcegokce ben olsam antoryumu getirir diğerlerinden de uygun çelikler alırım. Kurdela ve parlak mustafa çelikten çok kolay üreyen bitkilerdir.

Canan
10-04-2013, 21:06
Eee bir dakka kuşlarla balıklar ne olacak, akvaryumu 3-5 km taşırken bile gerildim, şehirlerarası nasıl olacak? Taşıyanlar çiçek ve hayvana ayrıca kötü davranıyor, angarya görüyorlar, kimseye emanet etme onları Gökçeciğim.

Hakkı Şen
10-04-2013, 21:27
Balıkları taşımak çok kolay sayın Canan. Akvaryumcularda büyük poşetler var. Yaklaşık bir metre uzunluğunda. Bu poşetlere 20 cm gibi akvaryumun suyundan konulup içine balıklar alınır ve kalan kısmı da hava doldurulacak şekilde en üstten sıkıca düğümlenir. (Balon gibi şişkin olmalı) Suyun çalkalanmasıyla poşetin içindeki hava suya karışarak balıkların yaklaşık 48 saat gibi oksijen ihtiyacını karşılar.

Canan
10-04-2013, 22:07
Hakkı Bey akvayumun suyunu damacanalara alıp balığımı (lüx yaşıyordu tek başına) bir kavanozda getirmiştim ama sarsılıyor diye gerildim. Uzun yolu düşünemiyorum gerçekten.
Poşet patlarsa diye aklım çıkar :)

gokcegokce
10-04-2013, 22:12
Kuşlarımızı ve balıklarımızı bırakıyoruz malesef. Bizim balıklarımız bayağı büyük ve melek cinsi sn. Hakkı Bey ve 8 tane kadarlar. Dediğiniz gibi paketlesek bile yaşatamayız yolda. Aldığımız petshop yavrularımızı yuvalandırmamız konusunda bize yardımcı olacak. Biraz sıkıntılı bir dönem bu tayin arası dönemler :( Eşim hala Kars'ta ve ben Denizli'deyim, bu bile çok zor bir durum. Umarım her şey yoluna girecek. İlginiz için teşekkürler, saygılar.

Hakkı Şen
10-04-2013, 22:22
Bir dönem akvaryumculuk yapmıştım. Elbette üzerinden baya bir zaman geçti. Ama yazdıklarımın arkasındayım. Çalıştığım yerde yurt dışından ithal balıklar geliyordu aynı yöntemle. Biz de İzmir'den taa Antakya gibi uzak yerlere balık gönderiyorduk otobüs bagajında.
Sizin şartlarınızı bilemiyorum sayın gokcegokce, ikişer adet olmak üzere 4 poşetle bu iş hallolur ama yazdığınız gibi siz Denizli eşiniz de Kars'ta ne diyelim Allah kolaylık versin. İnşallah temelli yerleşebileceğiniz bir yerde yeniden bitkiler ve hayvanlara güzel ortamlar yaratma şansınız olur. Kolaylıklar diliyorum.

gokcegokce
13-04-2013, 12:09
Çiçeklerimle merhabalaştık...

gokcegokce
13-04-2013, 12:11
Ceylanlarım da size merhaba diyor...

gokcegokce
14-04-2013, 21:13
Bugün ceylanlarıma bir arkadaş buldum, hep istediğim alaca yapraklı sardunyayı. Bulabilirsem 3 renkli yapraklılarından da istiyorum inşallah...

Canan
14-04-2013, 22:24
Bravo diyorum sana ablacım, bu kadar gezdim hiç görmedim bundan...
Aldıklarımdan birinin çiçeği aynı ama. Biz bütün sardunyaları seninle aynı aldık galiba bu sene :) Hep pişti olduk.

gokcegokce
14-04-2013, 22:35
Ama fazla çeşit yoktu Bauhaus'ta biz napalım, en güzellerini aldık. Aklın yolu bir diyelim ;) Bu çeşide Denizli'de annemlerin evinin yakınında bir çiçekçide rastladım. Daha önce sevgili Almanyalı'nın paylaştığı resimlerde görmüş direkt arayışa girmiştim. Bir de böyle bişi var aradığım. Bulursam affetmeyeceğim :P http://media-cache-ec3.pinterest.com/736x/fc/c2/b9/fcc2b93e1d56bd8c45047488ef16dc01.jpg

Sardunya konusunda senin tecrübelerin daha fazla, ne zaman tutar dersen hemen sana güzel bir çelik alıyorum bu çeşitten. Kucak dolusu sevgiler...

Canan
15-04-2013, 06:26
Ama fazla çeşit yoktu Bauhaus'ta biz napalım, en güzellerini aldık. Aklın yolu bir diyelim ;) Bu çeşide Denizli'de annemlerin evinin yakınında bir çiçekçide rastladım. Daha önce sevgili Almanyalı'nın paylaştığı resimlerde görmüş direkt arayışa girmiştim. Bir de böyle bişi var aradığım. Bulursam affetmeyeceğim :P http://media-cache-ec3.pinterest.com/736x/fc/c2/b9/fcc2b93e1d56bd8c45047488ef16dc01.jpg

Sardunya konusunda senin tecrübelerin daha fazla, ne zaman tutar dersen hemen sana güzel bir çelik alıyorum bu çeşitten. Kucak dolusu sevgiler...
Pişti olalım olmasına takas malzemesi azaldı :)
Evet o iki renkliden de üç renkliden de isterim ama şimdi değil, güzelce gelişsinler dallansınlar, uygun zamanda (yazbaşı toparlamış olursa) benim için bir dal köklendirirsen sevinirim. Görüşebilseydik Marshmallow'u kendim getirecektim, hala saksılarına geçirmedim, bir kökü sana ayırayım mı?

gokcegokce
15-04-2013, 09:50
Sen üzülme Canan Ablacım, ben Denizlide de gözümü çiçekçilerden ve pazarlardan ayırmıyorum:P Değişik bir şey bulduğumda da affetmiyorum görüldüğü üzere :P

Ablacım bu durumda bir ay sonra mı almalıyım çelikleri. Nasıl köklendirmeliyim? Üç renkli yapraklı olan Avrupa Çiçekçilik'te varmış Urla/İzmir'deki bir serada, nasıl edinilir biraz araştırmam lazım.

Marshmallow'undan istiyorum, eğer mümkünse. Aldığım küpelilerin rengini de deli gibi merak ediyorum. İstanbul'dan pazardan beyaz diye aldığım küpelilerin bitki rengi de kırmızıya çaldı :( Bu durumda benimkiler klasik renkler çıkacağa benziyor. Neyse en azından artık küpelilerim var rengi önemli değil. :)

Canan
15-04-2013, 09:59
Cansın, sağol..Hah işte zurnanın zırt dediği yer :) Avrupa Çiçekçilik Gönül hanımdı sanırım. Bir dönem mail yoluyla sipariş verilebiliyordu, hala böyle bir imkan varsa seninkini hırpalamayalım Gönül hanım'dan iki türü de sipariş edelim, sen araştıracaksan bana da haber verirsin..
Bence ilk aldığın grupla son aldıkların yine de aynı değil, üzülme.. Senin Marshmallow'unu ayrıca dikiyorum, yerine alışsın, sen de yerine dön, havalar ısınmadan halledelim bu sefer.
Küpe çok enteresan Gökçe sıkıntısının arasında boyuna bakmadan çiçek verebilir üzülme..

gokcegokce
17-04-2013, 19:04
Yabancı dil sınavı sonuçları açıklandı 73 almışım :( Sonbahardakine daha çok hazırlanmalıyım. Destek ve dualarını esirgemeyen dostlarıma teşekkürler...

berçin
19-04-2013, 19:57
Sevgili gökçe,baharın gelmesiyle azmin ve neşen yerine gelmiş,sınav için fazla üzülme eminim gelecek sınavda başaracaksın Allah'ın izniyle.Yeni bitkilerin hayırlı olsun hepside çok güzel,özellikle yaprağı iki renkli olan sardunya çok ilgimi çekti daha önce görmemiştim.

İşallah eşine de en kısa zamanda kavuşup mutluluğunu tamamlarsın,sevgiler...

dağçiçeği
19-04-2013, 20:30
Sevgili Gökçe inşallah her şey bir an önce yoluna girer. Yeni bitkilerin harika görünüyorlar. Sen bu bitki sevgisiyle kimbilir daha neler neler bulur ve yetiştirirsin. Herşey gönlünce olsun.

gokcegokce
19-04-2013, 20:32
Sevgili Berçin Hanım, çok teşekkürler bir kez daha güzel dilekleriniz ve destekleriniz için. Sardunyadan isterseniz sizin için de bir çeliğim her zaman var. Sevgiler diliyorum, annemin de çok çok selamını yolluyorum.

gokcegokce
19-04-2013, 20:36
Sevgili Dağçiçeği hoşgelmişsin sayfama, yeni güzellerimi beğendiğine çok sevindim. Yarın sabah kendilerine de selamları iletirim. Bu ara Denizli de yağışlı, her gittiğim yere soğuk ve yağmur taşıyorum galiba.

dağçiçeği
19-04-2013, 21:59
Ereğli de aynı kaç gündür saki kış geri geldi :) az kaldı sabredeceğiz biraz daha. Yaz sıcağından bunaldığımızda bu günleri çok ararız :)

gokcegokce
20-04-2013, 08:31
Sabah ilk iş yanlarına koştum yeni yeni açan var mı, filizlenenler ne durumda diye. Bir de sizlerin selamlarını ilettim daha bir mutlu oldular :)

Beyaz petunyam açmış :)
392492

Bu küçük hanımları da anneannem çok severdi, ben de öyle...
392493

Beyaz gül soldu, şimdi şov zamanı pembeye kaldı...
392494

Bu sarı güzel de mavilerin arasında pek hoş oldu.
392495

Üç maymunlarım :)
392496

gokcegokce
27-04-2013, 17:33
Annemin balkonunu düzene sokmak adına biraz saksı düzenlemesi yaptım. Bir çok yeni bitki edindim. Son gelişmelere bir göz atalım...

İlk iki saksımı diğer geniş balkonun pencere önüne yerleştirdim. Böylece küçük balkonda alan açtım daha ferah oldu.

Sakız sardunya ve petunya arkadaşlığı...
396239

Gülleri bu senelik uzun saksıya aldım ancak seneye derin bir saksıya geçireceğim.
396240

Sevgili Berçin Hanımın hediyesi Lilyumları tek bir saksıda topladım ve hepsi tomurcukta. Renklerini merakla bekliyorum...
396242

Alacalı ve Ceylan sardunya kardeşliği...
396241

Küçük balkonun şimdiki hali, artık daha derli toplu görünüyor.
396243

gokcegokce
27-04-2013, 17:53
Nisan ayında Denizli bir cennet bahçesi oluyormuş da haberim yokmuş. Geçen sene mayıs sonunda gelmiştim, sıcaklar iyice bastırmıştı ve hiç bir bitki bulamamıştım. Bu sene oldukça bereketli...

Adının Grevillea rosmarinifolia 'Scarlet Sprite' olduğunu öğrendiğim biberiyegillerden bir çalı olan pazardan aldığım yeni bitkim ve dibinde de haseki küpelilerim.
396252

Annemin emektar gülleri, bit böcek saldırılarıyla boğuşsalar da güzelliklerini eksik etmiyorlar...
396253

Rahmetli anneanneciğimin çok sevdiklerini bir askıda birleştirdim: Küçük Hanım denen şeker begonyalar, çilli begonyayla bir saksıda hemen yanında da kokulu ve sarkıcı karanfiller...
396254

Gazanya, Vinca, Hibiskus ve yer minesi bir saksıda...
396255
396256

gokcegokce
27-04-2013, 18:06
Kaktüs ve sukkulent çeşitlerim az ama öz olsun diyorum...
396259

Anneciğimin çok sevdiği yelken... Migros'ta zaten kapalı olan mağazaya kurulan çardağın altında ışıksız ve susuz kalmıştı zavallıcık, buncağızı kurtardım ancak diğer kalanlar için sadece şikayet edebildim.
396260

bay tömürcek
27-04-2013, 20:11
Gökçegökçe ablacım ellerine sağlık çiçekler çok güzel hele o alacalı sardunyayla bordo sakız sardunya çok güzel maşallah ;) Benim yelkencik te bigün böyle olur mu acaba daha yeni diktim komşu fidelerini verdi bayılıyorum şu yelkenlere :p

gokcegokce
27-04-2013, 22:29
Hoşgeldin Bay Tömürcekcim, teşekkür ederim bitkilerimi beğendiğin için. Senin sıra sıra sardunyalarınla boy ölçüşemezler ama bizim de kendimize göre bir süksemiz var tabi :) Yelken konusunda ben sabıkalıyım aslında, bir tane leşim var :P Bunu yeni aldım annem için inşallah yaşatabiliriz, çok harap olmuştu mağazada. Sevgiler ablacım...

bay tömürcek
27-04-2013, 23:36
Hoşgeldin Bay Tömürcekcim, teşekkür ederim bitkilerimi beğendiğin için. Senin sıra sıra sardunyalarınla boy ölçüşemezler ama bizim de kendimize göre bir süksemiz var tabi :) Yelken konusunda ben sabıkalıyım aslında, bir tane leşim var :P Bunu yeni aldım annem için inşallah yaşatabiliriz, çok harap olmuştu mağazada. Sevgiler ablacım...

Hoşbulduk ablacım, çiçeklerin beğenilmicek gibi değiller ki maşallah ;) Estağfurullah abla boy ölçüşemez olurlar mı hiç :) Yelken çiçeğin de çok güzel gerçekten inşallah bu yaşar :) Güzel resimlerini bekliyor olucam ablacım iyi akşamlar :)

dağçiçeği
27-04-2013, 23:38
Sevgili Gökçe sayfan şenlik havası yaşıyor. Sardunyalarına bayıldım. Hele ki o dibinde hasekilerin olduğu ismi gayet uzun :P :D çiçeğin çok çok güzel. Hasekiler zaten yetiştiremediğim türlerden. Onlara zaten hayranım.

Yelken çiçeklerimiz kardeş. Çünkü bende daha yeni Migros'tan aldım . Umarım yaşatabiliriz. Bol rutubet sevdiğini okudum. Orkide ve aşk merdiveninin sevdiği ortamlarda mutlu olurmuş. Ben kaç yıldır aşk merdiveni yetiştiriyorum. Hayırlısı bakalım.

gokcegokce
27-04-2013, 23:57
Hoşgeldin sevgili Dağçiçeği. Bu ara edinmek istediğim bitkiler hep önüme çıkıyor, çok mutluyum.
Grevillea bitkisini bir eczanenin önündeki peyzaj düzenlemesinde görmüş çok beğenmiştim. Pazarda görünce hiç düşünmeden aldım. Yaz kış yapraklı kalan bitki ilkbaharda şirin kırmızı çiçekler açıyor.
Hasekiler Denizli'de herkesin bahçesinde var, çok sevilen bir bitki. Onları da pazardan aldım ama bulamasaydım tohum alabileceğim yerler vardı.
Yelkenler nem seviyor, doğru. Öldürdüğüm yelken Kars'ın kısa günlerine ve evimin kuru havasına alışamamıştı. Denizli'de problem yaşanmaz diye düşünüyorum.
Migros konusunda da bitki satışı yapıyorlar ama bakımını yapamıyorlar diyorum. Bitkilerin tümü ışıksız ortamda, yelkenler susuz ve kalanşolar da su içinde bırakılmışlardı :(

dağçiçeği
28-04-2013, 23:06
Bitkilerin büyük marketlerde satılıyor olması bir yerde avantaj oluyor. Daha ucuza ve çeşit olarak değişik bitkilere sahip olabiliyoruz. Ama bir yandan da üzücü . Genelde Migros a yolum pek düşmüyor. Özellikle çiçek için gidiyorum. Senin de belirttiğin gibi mahfolmuş bir halde gördüğüm bitkiler içimi acıtıyor. Geçen sefer gittiğimde derdimi anlatabileceğim birini bulamamıştım. Bitkiler perişandı. Öğrendiğime göre ellerinde kalanları geri iade ediyorlarmış.
Aklıma geldi de şimdi.Belediyelerin ektiği bitkiler sezonu bitince topluca sökülüyor. Merak ediyorum acaba ne yapıyorlar? Çünkü geçenlerde sökülen lale soğanlarını bayanlar almak istediğinde vermemişler.

gokcegokce
29-04-2013, 12:13
Belediyelerin ne yaptıklarını bilmiyorum ama marketler imha ediyorlar. Ben genelde sera ve pazarlardan almayı seviyorum bitkileri. Gerçekten uygun fiyatlı bulursam ve ithal olursa yani bulunması zor olanları marketlerden alıyorum. Yerli bitkiler her zaman daha dayanıklı oluyor, tecrübe ettiğime göre. Zaten artık öyle bir zamandayız ki ithaller her yerde, yerli üretim az bulunuyor.

gokcegokce
29-04-2013, 12:23
Amaryllislerin çiçeklerinin gösterisi bütün balkonu doldurdu. Bayılıyorum onlara başka renklerinden de edinmek istiyorum en kısa zamanda...
Bu soğan ilk defa açtı, boyu kısa olmasına rağmen üzerinde 5 tane çiçek taşıyor. Diğer uzun olanın soğanının ikinci açışı, 4 tomurcuğun biri kazayla kırıldı. :(

berçin
02-05-2013, 10:38
Sevgli Gökçegökçe,bitkilerin maşallah çok sağlıklı görünüyorlar.:))Haseki küpesini çok sevmeme rağmen bir türlü rastlamadım.Amerilislerin çok güzeller,benimkilerde çiçek saplarını henüz çıkardılar.Liliumların rengini bende merak ediyorum,tek olan sarıydı galiba ama yavruların renklerini tahmin edemiyorum çünkü her sene yavru soğanları karışık tek bir saksıda topluyorum...

Yukarıda değindiğin konuya katılıyorum büyük marketlerde yerli üretim bulmak gerçekten zor **** hiç yok,ayrıca oralardan alınan bitkiler uzun ömürlü olmuyor ve mutasyon geçiriyorlar...

Angels Sour
04-05-2013, 16:37
Sn gokcegokce, alacalı ve ceylan sardunya kardeşliği o boncuğu haketmişler gerçekten. Yeni bitkiniz scarlet sprıte'ı Samsun'da bir serada görmüştüm. Çam fidanı kadar büyük ve oldukça pahalıydı. Sizinkini görüne birazcık kıskandım. Güle güle büyütün, bir nazarlıkta ona takın. Sevgiler..

gokcegokce
05-05-2013, 16:05
Sevgili Berçin çiçeklerime iyi baktığımı sizden duymak gerçekten çok mutlu etti beni. Sizlerden öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum ve bu geri dönüşler başardığımı hissettiriyor. Teşekkürler bir kez daha... Hasekiler çelikten çoğalır mı bilmiyorum ama tohumdan her yıl yeniden çıktıklarını biliyorum. Alacalı sardunya çeliği ile beraber haseki tohumu da göndereceğim size. Lilyumların rengi size de sürpriz olacak öyleyse, bekleyip göreceğiz bakalım.

Sayın Angels Sour, beğeniniz için çok teşekkürler. Sardunyaları ve farklı yapraklı bitkileri çok seviyorum. Grevillea da avustralya kökenli çiçek açan bir çalıymış. Kışın yapraklarını dökmemesi hoşuma gitti, balkon sadece yazın değil kışın da şenlikli olsun istedim.

Herkese sevgiler...

gokcegokce
08-05-2013, 21:06
5 günlük bir Ankara arasından sonra tekrar Denizli'deyim. Döndüğümde bitkilerimi gelişmiş, hatta bazılarını değişmiş buldum.

Sardunyalarımın rengi bordodan mora, nar kırmızısından kan kırmızısına dönmüş. Nasıl olmuş anlam veremedim.
401296
401297
401298

Ceylanlar ve alacalı coşmuş dakikalarca bakıyorum yine doyamıyorum.
401299

Şeker ve benekli begonya arajmanıma da bakmaya doyamıyorum. Umarım siz de seversiniz...
401300

gokcegokce
08-05-2013, 21:23
Gül mevsimi...
401303

Güllerin dibinde clematis, ama hala açmadı :(
401304

Haseki küpelilerimin diğer rengi sarı çıktı. Bayıldım...
401305
401311

Cam güzellerim, açan fide diğerleri katmerli tohumdan yetiştirme...401306

gokcegokce
08-05-2013, 21:39
Çileğim kızarmış tadı yerine gelmemişti ama dayanamadım işte :P
401314

Menekşeler annemin, önce suda köklendirdi sonra saksılara diktik.
401319

Lilyumların tomurcukları iyice belirginleşmiş, sabırsızlık had safhada :)
401315

Japon gülüm kendine gelemiyor, yapraklarını döktü sadece dalı kaldı. Saksısına Bodrum papatyalarını da ekledim.
401316

Hippeastrum 2 çiçek dalı daha çıkarmaya hazırlıyor...
401317

gokcegokce
08-05-2013, 21:47
Paskalyamda yavru var!
401321

Echeveria da yavrulamış...
401323

Adını bilmediğim bu kaktüsüm de yavrusunu büyütmüş, artık Mickey Mouse değil...
401322

gokcegokce
08-05-2013, 21:55
Balkonun genel görünümü...

mandalinleerik
08-05-2013, 22:02
Sayfanızı büyük bir zevkle gezdim. Çiçekleriniz hem bol çeşit hem de çok güzeller. Melek balıklarında son durum nedir? Bir kısmını iç parazitten kaybettiğinizi söylemişsiniz. Umarım o güzel akvaryum halâ duruyordur.

gokcegokce
08-05-2013, 23:34
Öncelikle hoşgeldiniz sayın Mandalinleerik ve beğeniniz için teşekkür ederim. Balıklarım hala hayatta Allaha şükür ancak akvaryumumuzda bir sorun olmuş. Ben ailemi ziyarete Denizli'ye geldim ve eşim işi gereği evimize haftada 2 gün gidebiliyor. Akvaryumumuz patlamış. :( Komşumuza su aktığı için eşime haber vermişler. Bereket taşınma durumumuz olduğu için eşyalarımızı eşim toplamaya başlamıştı ve sorun olmamış. Balıklarımızı da kurtardık. Onları Kars'ta bir petshopa vereceğiz ve onlar da sahiplendirecekler. Şimdilik plan bu, ilgilenen varsa bana ulaşabilir. Sevgiler...

YeniGine
08-05-2013, 23:48
Sevgili gökçe ellerine gönlüne sağlık sayfanı zevkle takip ediyorum, hep benim sevdiğim bitkiler. Ve hepsi maşallah çok güzeller.

gokcegokce
09-05-2013, 01:11
Teşekkürler sevgili Yenigine, ben de sizin bahçenizi takip ediyorum. Tecrübelerimizi paylaşarak birbirimizi geliştiriyoruz. Bu da agaclar.net'in en sevdiğim özelliği. Sevgiler...

berçin
10-05-2013, 08:10
5 günlük bir Ankara arasından sonra tekrar Denizli'deyim. Döndüğümde bitkilerimi gelişmiş, hatta bazılarını değişmiş buldum.

Sardunyalarımın rengi bordodan mora, nar kırmızısından kan kırmızısına dönmüş. Nasıl olmuş anlam veremedim.

Dört sene önce aldığım rengarenk güllerin çoğu geçen sene beyaz açmaya başladı,koyu mor olan mineler pembeye döndü.Bende anlam veremiyorum...
Ege ikliminden olsa gerek senin lililerin (ben liliumları lili diye seviyorum)tomurcukları erken gelişmiş...Haseki tohumuna hayır demem mümkün değil sevgili Gökçe:))
Balkonun genel görüntüsüne bakılırsa senin kızların keyfi gayet yerinde...:)

gokcegokce
10-05-2013, 09:36
Evet kızlarımın keyfi yerinde dolayısıyla benim de :) Ben renk değişiminin geçen haftaki aşırı sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum. Bu hafta yağışlı ve serin. Sakızların tomurcukları hep kavrulmuş, yenilerini bekleyeceğim artık. Tek sıkıntım küpelilerimde hala tomurcuk yok :( Hem küpelilerin hem de Lililerin renklerini deli gibi merak ediyorum. Berçin Hanım, sayenizde benim de lilyumlarım oldu haseki tohumlarının lafı mı olur hiç! Sevgiler Ege'den...

Canan
11-05-2013, 10:38
Gökçe kardeşim, saksıların, düzenin ve tabi çiçeklerin harika olmuş. Kendime güldüm, 219. mesajın son fotosuna bakarken, hani şöyle işlerini yapar oturursun, mis gibi hava, çayını yudumlarsın, işte o fotoda burnuma taze çay kokusu geldi sanki :) Çok sıcak, huzurlu, pırıl pırıl bir balkon olmuş, ellerine sağlık

gokcegokce
11-05-2013, 20:57
Evet ben de aynen dediğini yapıyorum Canan Ablacım. Senin düzeninden esinlendim zaten. Sade ve uyumlu bir balkon hedefliyorum. Haftaya cuma tayin yerimiz açıklanacak. Taşınacağım yerde de kendime yine aynı şekilde bir düzen oluşturmayı düşünüyorum. Şimdilik annemin balkonuyla oyalanıyorum işte. Sevgiler...

Canan
11-05-2013, 21:27
Evet ben de aynen dediğini yapıyorum Canan Ablacım. Senin düzeninden esinlendim zaten. Sade ve uyumlu bir balkon hedefliyorum. Haftaya cuma tayin yerimiz açıklanacak. Taşınacağım yerde de kendime yine aynı şekilde bir düzen oluşturmayı düşünüyorum. Şimdilik annemin balkonuyla oyalanıyorum işte. Sevgiler...
Hadi hayırlısı Gökçe, inşallah dilediğin bir yer olur. Bu arada anneler gününde annenin yanındasın ne güzel, onu da kutluyorum..

gokcegokce
12-05-2013, 10:56
Teşekkür ederim çok mutluyum gerçekten annelerin yeri bir başka her zaman için. Senin nezdinde tüm annelerin anneler gününü kutlarım Canan Ablacım. Ben henüz anne değilim ama inşallah ben de o duyguyu bir gün tatmak istiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin... Sevgiler...

gokcegokce
20-05-2013, 07:08
Günaydın herkese... Tayinimiz Kırklareli'ne çıktı. Şaşkınız, çünkü tercih etmediğimiz bir yerdi. Hayırlı olmasını diliyorum. Sevgiler...

dağçiçeği
20-05-2013, 09:43
Sevgili Gökçe hayırlı uğurlu olur inşallah. Hayalindeki düzeni kurmanı dilerim.

Canan
20-05-2013, 20:25
Hayırlı olsun Gökçeciğim, bir de bahçeli lojman düşse çok güzel olur :) İstanbul'a da yakın, ben pek beğendim :)