Bağlan

View Full Version : gokcegokce / Balkon

Sayfalar : 1 [2] 3

gokcegokce
20-05-2013, 20:53
Teşekkür ederim sevgili Dağçiçeği ve Canan Ablam. Şaşkınlıktan sevinemedik doğrusu, tercih dışı tayin yeri olunca. Tek tesellimiz İstanbul'a yakınlığı zaten. Onun dışında, lojman sayısı azmış, o nedenle dışarıdan bir ev tutmayı düşünüyoruz. İnternetten araştırdığımız kadarıyla merkezde henüz fazla kiralık ev yok. Eşim bölgede bulunan devre arkadaşlarından soruşturuyor. Bakalım kısmetse güzel bir ev bakıyoruz. İlginiz için teşekkür ederim dostlarım, herkese sevgiler...

gokcegokce
21-05-2013, 13:03
Lilyumlardan 2 tanesi açtı, yavru oldukları için çiçekleri biraz küçük geldi bana ama seneye daha büyük açarlar inşallah. Diğer tomurcukların da açması yakındır...
407796
407797

Anneannemin hatırası bordo, mis kokulu karanfil...
407798

Güllerim küllemeye yakalanmasına rağmen çiçeklendiler maşallah. Topas adlı fungisitle ilaçlayıp tedavi edicem.
407799
407800

dağçiçeği
21-05-2013, 14:28
Lilyumlara bayıldım. Çok değişik bir renkmiş. Alacalı sardunyan da harika. Çiçek açmasa da çok dekoratif. Bu türler az mı çiçekleniyor yoksa çok mu ?

gokcegokce
21-05-2013, 22:51
Teşekkür ederim sevgili Dağçiçeği, ben de çok beğendim lilyumu. Alacalının çiçeği çoktu hepsi açtı ve tohuma dönmeye başladı çiçekleri. Ben de biraz daha çiçek açabilsin diye çiçeklerini kestim. Daha yeni tomurcuk verecektir. Sakız sardunyalarım biraz keyifsiz, geçen soğuk günlerden bayağı etkilendiler. Top sardunyamda yaprak büyütmekle meşgul henüz. Sardunyaları çok seviyorum, onlarsız balkon düşünülemez :)

Çiçeği geçen hippeastrumların çiçek saplarını ve yapraklarını kestim. Diplerine ektiğim glayör soğanları ve gala soğanı maşallah yapraklandılar. Sayın Tura'nın hediyesi sümbülteber soğanları tam da ümidi kesmişken yeşillendi, çok sevindim.
407999

Ortancalarımda tomurcuk var. Açabilecekler mi meraktayım.
408000

Küpelilerim neden böyle çiçeksiz kaldı. Çok çaresizim çiçeklendirmek için ne yapmalı? :(
408001

gokcegokce
22-05-2013, 13:56
Diğer lilyumlar da açtı ve renklerine bayıldım!!!
408269
408270
408271

Mavişimde tomurcuk var...
408272

Nazilli basmasıymış komşumuzdan aldım...
408273

Aysel Yavuz
22-05-2013, 14:19
Sevgili Gökçe..Kırklareline tayininiz çıkmış..Bizim buralar güzeldir. :)) Trakya da güzel çiçek yetişir.. :)))

gokcegokce
22-05-2013, 16:04
Hoşgeldiniz sayfama sevgili Aysel Yavuz. Trakyaya ilk defa gideceğim ama insanlarına pek de yabancı sayılmam çünkü bizim aile de Selanik göçmeni. Trakyanın ayazı çok oluyormuş, kışın bitkileri dışarı bırakamıcaz heralde ama yazın bir problem olmaz zaten. Trakyanın da toprağı bereketlidir Türkiyenin her yeri gibi. Sevgiler...

gokcegokce
22-05-2013, 17:28
Apartmanımızın maskotu Akkızla tanıştırayım sizi. Bütün gün yatar uyur, dertsiz tasasız özeniyorum vallahi :P İkinci resimde de görülen saksılar babaannemin bitkileri ve asma...

Tika
22-05-2013, 19:43
Sevgili gokcegokce,
Lilyumlarınız ne kadar hoş bir görüntü veriyor.Renk renk açmışlar.Soğanlı bitkiler konusunda fazla başarılı değilim,dillerinden anlamıyorum.Geçen yıl bir heves marketten lilyum soğanı almıştım,fazla sulamaktan hepsi çürümüş ve kurtlanmıştı. :( Bu tecrübeden sonra yeniden almadım.Neyi ne zaman ekmem ve topraktan sökmem gerektiğini bilmiyorum.

Akkız ne kadar tatlıymış,maşallah.Özlersiniz gidince. :) Kameraya bakıp poz bile vermiş,benim yerime sevin.Mahalleli de besliyordur sanırım,yerini sevdiğine göre.

Tayininiz çıkmış,hayırlı olsun.

gokcegokce
22-05-2013, 20:05
Sevgili Tika hoşgeldiniz, teşekkür ederim güzel yorumunuz için ben de sizin balkonunuza çok özeniyorum biliyorsunuz. Soğanlı bitkilerde ben de çok zorlandım Kars'tayken açıkçası. Ama Denizli'nin ikliminden dolayı herhalde fazla bir şey yapmama gerek kalmadı aslında. Lilyumlar sevgili Berçin Hanımın yavru soğanlarından mart gibi göndermişti sağolsun ve geldiğinde zaten filizlenmeye başlamışlar. Gala soğanını Bauhaus'dan almıştım, daha önce tatilde Baumax'tan aynı markanın soğanını almıştım Kars'ta filizlenmemişti mesela. Glayörler ve dahlialar Asya Lale'den bakalım çiçek açacaklar mı? Geçen sene dahlia çiçeklenmemişti hem Kars'ta hem de Denizli'de. Sayın Tura'nın tanıştırdığı sümbülteberi ise ilk defa yetiştiriyorum, diğer soğanlılara göre daha geç filizlendi. Her şeyde olduğu gibi bitki yetiştirme konusunda da deneme yanılma çok iyi bir yöntem bence. Akkız amcamın kent ormanı yürüyüşlerinde ona eşlik eder, burada beslendiği için evimizin yakınında kalıyor bazen de kentormanına geri dönüyor. Çok keyfine düşkün ve şirin bir kız o evimizin güzeli, özlenmez mi hiç. :) Bu arada Tika'nın başına gelenlere çok üzüldüm, nazar değmiş miniğe bununla geçmiş olsun. Sevgiler...

Asya Ceylan
23-05-2013, 15:11
çok fazla vakit bulamadığımdan bu aralar pek uğrayamıyorum ama geldiğimde mutlaka gezinyorum çok güzeller hepsi maşallah ;)

gokcegokce
23-05-2013, 20:37
Teşekkürler sevgili Asya Ceylan, her zaman beklerim.

berçin
24-05-2013, 00:13
Sevgili Gökçe,trakya tayinine çok sevindim,:)birkaç sefer ziyaret etmişliğim olmuştu sıcak kanlı ve misafirperverler,eşimde Selanik Kavala mübadiller torunu,sokak adına kadar biliyor ama ben şu an hatırlayamıyorum.Rahat edeceğinize inanıyorum.;)Ve balkonun muhteşem olmuş,Nazilli basması bana acem halısı gibi geldi ama yaprak farklı sanki ?...

loveforlife
24-05-2013, 09:04
Küpelilerim neden böyle çiçeksiz kaldı. Çok çaresizim çiçeklendirmek için ne yapmalı? :(
408001

Merhaba Gökçeciğim,

Öncelikle yeni görev yerinizin hayırlı olmasını ve yeni evinin bol bol çiçekle dolmasını dilerim.

Küpelilerinde uç alımı yapmanı tavsiye edeceğim. Uçlarından çimdikleyerek al. Bu hem yanlara doğru dallanmalarını, hem de çiçeklenmesini teşvik ediyor. Ayrıca bol bol su fısfısla yapraklarına. Bundan da çok hoşlanıyor. Ayrıca asitli toprak sevdiğinden arada bir diş limon tuzu kaılmış şu ile sulamandan da hoşnu kalacaktır.

Sevgi ve selamlarımla...

Canan
24-05-2013, 11:25
Gökçeciğim benim küpelerde açmadı, güneşten fazla sakındım sanırım, güneşe çıkardım ben..Bir de küpe pekmezli su seviyor, hatırlıyorsun değil mi? Bir bardak suya bir kahve fincanı ver istersen, ben kendi yaptığım komposta koyduğum için yapmıyorum..

gokcegokce
24-05-2013, 11:30
Sevgili Gökçe,trakya tayinine çok sevindim,:)birkaç sefer ziyaret etmişliğim olmuştu sıcak kanlı ve misafirperverler,eşimde Selanik Kavala mübadiller torunu,sokak adına kadar biliyor ama ben şu an hatırlayamıyorum.Rahat edeceğinize inanıyorum.;)Ve balkonun muhteşem olmuş,Nazilli basması bana acem halısı gibi geldi ama yaprak farklı sanki ?...

Merhaba sevgili Berçin Hanım, enişteyle aynı topraklardan gelmişiz ne güzel. Benim dedemler de Kavala'nın Samakol köyünden göçmüşler. Trakya'da bulunduğum zaman içerisinde mutlaka ziyaret etmek istiyorum dedelerimin memleketini. Acem halısı demişken göndermiş olduğunuz saksıda minik yapraklı örtücüye benzeyen bir bitki var, onun tam adı nedir? Ben acem halısı sanıyorum ama değil gibi de bilemedim. Sevgiler Samsun'a...

gokcegokce
24-05-2013, 11:35
Merhaba Gökçeciğim,

Öncelikle yeni görev yerinizin hayırlı olmasını ve yeni evinin bol bol çiçekle dolmasını dilerim.

Küpelilerinde uç alımı yapmanı tavsiye edeceğim. Uçlarından çimdikleyerek al. Bu hem yanlara doğru dallanmalarını, hem de çiçeklenmesini teşvik ediyor. Ayrıca bol bol su fısfısla yapraklarına. Bundan da çok hoşlanıyor. Ayrıca asitli toprak sevdiğinden arada bir diş limon tuzu kaılmış şu ile sulamandan da hoşnu kalacaktır.

Sevgi ve selamlarımla...

Sevgili Loveforlife hoşgeldiniz sayfama ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Küpeleri 5 kök ekmiştim hacimli görünsün diye ayrıca bazılarından da uç alımı yaptım deneme amaçlı ama hiç biri açmadı. Şimdi bir tarım marketten çiçek açtırıcı gübre aldım onu uyguluyorum. Ayrıca tehdit ettim daha da açmazsan kendini yerde bulursun diye daha ne diyeyim :P Sadece o değil ki ne klematisim açtı ne de dahlialarım. Gübreye cevap verirler umarım. Önerilerinizi her zaman beklerim. Sevgiler...

gokcegokce
24-05-2013, 11:38
Gökçeciğim benim küpelerde açmadı, güneşten fazla sakındım sanırım, güneşe çıkardım ben..Bir de küpe pekmezli su seviyor, hatırlıyorsun değil mi? Bir bardak suya bir kahve fincanı ver istersen, ben kendi yaptığım komposta koyduğum için yapmıyorum..

Napalım biz bu küpelileri Canan Ablacım! Pekmezi bilmiyordum. Gübre veriyorum şimdilik acaba dönüşümlü versem mi pekmez de, denemeye değer... Teşekkür ederim. Sevgiler...

Canan
24-05-2013, 12:02
Pekmezde demir var, doğal glikoz mu demek lazım, toprakta yararlı bakterilerin üremesine yardımcı.. Ben gübre kullanırken de veriyordum geçen sene, bit pire sorunumuz olmasa çok iyiydik. Pekmezden bir iki gün sonra bile yaprak ve dalların daha renkli daha gevrek durduğunu farkettim. Bizimkiler aynı anda alındı sayılır, yerlerine alışmalarını da bekleyelim, zaten sanırım küpe kökü diğerleri gibi değil çok hassas, galiba o sebeple de hırpalanıyorlar, benimkiler ölümden döndü desem yeridir..

gokcegokce
24-05-2013, 12:12
Bir buçuk ay oldu neredeyse İstanbul'dan getireli hala yerine alışamamış mıdır ki? Verdiğim gübrenin içeriğinde de sanırım demir mevcut suya karıştırıldığında pekmez gibi bir renk alıyor. Daha bir defa kullandım 15 gün arayla vermem gerekliymiş. Fazla besinle de yakmak istemem bitkiyi. Bir de minik beyaz kanatlı böcekler var yapraklarının arasında. Onun için de ilaçlama yaptım. İnşallah açarlar ben gitmeden. Burada çiçekçiler ve pazarlar küpe kaynıyor ama yer kalmadı. Annemler balkonları doldurdun diye isyanlarda :P Tabi seyri güzel olduğundan katlanıyorlar :)

Canan
24-05-2013, 12:40
Ha bilmediğim birşey kullanıyorsun tamam o zaman , ben marketlerdeki sıvı gübrelerdendir diye düşündüm. Bilmiyorum ki Gökçe yetişkin bitki alışır da bunlar daha fideydi ya belki ondan nazlanıyorlar ama senin elinde kısa zamanda açacaklarına eminim.. Birde forumda okumuştum naftalin toplarını minik kaplarla bitkilerin arasına koyunca zararlı gelmiyor diye, bende de minik beyaz sinekler oldu, topları koydum ortalıkta kimse yok :) Tesadüfmüdür bilmem ama tırtılı kaçıramadı, gerçi rüzgar içeri doğru esince benim de kaçasım geliyor :) Fakat o ne çiçekler Gökçe, hepsi harika gelişmiş, senin gibi güleryüzlü, cıvıl cıvıl olmuşlar :) Eline sağlık..

gokcegokce
24-05-2013, 12:47
Teşekkür ederim Canan Ablacım uğraşıyorum işte biraz, doğa da cevap veriyor emeğe fazlasıyla. Ama iklim çok önemli bitki gelişiminde, ısı ve ışık yeterliyse zaten gelişiyor bitkiler. Küpeleri inat ettim açtıracağım inşallah. Gübreyi tarım malzemeleri satan bir yerden aldım, içeriğini tam olarak bilemiyorum yalnız çiçek açtırıcı özellikte olduğu yazıyor. Biraz daha kullanınca sonuçlarını paylaşırım tekrar, sevgiler...

gokcegokce
25-05-2013, 19:47
Eşimin sürpriz doğum günü hediyesi barış çiçeğim...
409780

Kadınlar çiçekse ben de balkonumun bir çiçeğiyim :)
409781
409782

Denizli'den sevgiler...

Sudenur
25-05-2013, 21:45
Ooo, uğramayalı neler olmuş burada.. :eek: Tayininiz çıkmış, eşiniz iyileşmiş, coşmuş ta coşmuş çiçekleriniz, güzel yüzünüzü de gördük işlem tamam. Hayırlı uğurlu olsun, yeni yaşınız mutlulukla geçsin iyi seneler.. :)

dağçiçeği
25-05-2013, 22:05
Yeni yaşın hayırlı olsun sevgili Gökçe , gülen yüzün hiç solmasın. Sağlıklı ve mutlu yaşa.

gokcegokce
25-05-2013, 22:06
Teşekkür ederim sevgili Sudenurcum, seni sayfamda tekrar görmek çok mutlu etti beni. Arayı fazla açma canım, sevgiler...

gokcegokce
25-05-2013, 22:08
Teşekkürler sevgili Dağçiçeği, aslında yarın doğum günüm ama eşim aceleci davranmış :) Sevgiler...

berçin
27-05-2013, 22:16
Sevgili gökçe,öncelikle eniştenin sana ve ailene selamı var.Kavala,Sarı şaban,Nedirli köyü,İmirli mah.kapı no:3.Tam adres:))

Evet o küçük yayılıcı Damkoruğu cinsinden çok güzel minik beyaz çiçek açıyor.Gönderdiğim notta belirtmiştim ama anneniz anlamamış olabilir,benim terası istila ettiler.:))Ama ben bu istiladan oldukça mutluyum,tam bir kaya bahçesi bitkisi...Sevgiler selamlar...

berçin
27-05-2013, 22:21
Nice yıllara sevgili Gökçe,beğeniden mesajı gönderince 10.sayfanı görmemişim.Yüzünden tebessüm eksilmesin,herşey gönlünce olsun inşallah...

Canan
27-05-2013, 22:26
işte çiçeklerin en güzeli göründü :) Tam düşündüğüm gibi ışıl ışıl, güzel mi güzel ..
Nice senelere, uzun, mutlu bir ömrün olsun...

gokcegokce
29-05-2013, 02:05
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sevgili dostlar. Hep beraber nice nice seneler sürsün yeşil dostluklarımız inşallah... Ve aleyküm selam sevgili Berçin Hanım :)

2 gün İzmir kaçamağı yaptım. Biri forumumuzun da üyesi olan sevgili İzmirli ve diğer üniversiteden dostlarımı gördüm, çok mutluyum :) Yokluğumda balkonumda yine çok gelişmeler olmuş ama şuan çok geç oldu daha sonra paylaşımda bulunacağım. İyi geceler...

kılıç
29-05-2013, 06:54
Eşimin sürpriz doğum günü hediyesi barış çiçeğim...
409780

Kadınlar çiçekse ben de balkonumun bir çiçeğiyim :)
409781
409782

Denizli'den sevgiler...
Ben bu balkonun çiçeğini beyendim ALLAH sağlıklı huzurlu uzuuuuuuun ömürlü kılsın..

antebi
29-05-2013, 08:59
Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin.Doğum gününüz kutlu olsun

Aysel Yavuz
29-05-2013, 09:42
Merhaba Gökçe,
Geç gördüm biraz ama..Doğum günün kutlu olsun..İnşallah eşinle sevdiklerinle ve çiçeklerinle sağlıklı mutlu bir ömür geçirirsin..Mutluluğun daim olsun arkadaşım..

sonkez
29-05-2013, 10:13
Doğum gününüz hayırlı ve kutlu olsun....Sevdiklerinizle ve çiceklerinizle beraber sıhhatli,huzurlu ve bol çicekli günler...

gokcegokce
29-05-2013, 10:48
Herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ve sayfama hoşgeldiniz :)

gokcegokce
05-06-2013, 20:45
%50 diye ayırmadan tüm Türkiyeyi ve müslümanları kucaklayarak Miraç Kandilimizi mübareklemek isterim.

gokcegokce
08-06-2013, 22:59
Ülkemizin içinde bulunduğu sancılı durum umarım daha demokratik ve hoşgörülü bir toplumu doğurur. Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

berçin
09-06-2013, 00:37
Sevgili gökçe,dediğin gibi aynı saksıda faklı çiçekleriz bu ülkede, dileklerine katılıyor bende hayırlısını diliyorum.Ağlayarak izlediklerimiz biran önce son bulur inşallah...

gokcegokce
13-06-2013, 22:44
Sakız sardunyalar serinleyen havalarla yeniden çiçeklerini gösterdi. Petunyalarla kardeş kardeş geçiniyorlar...
417344

Güllerin geçişi...
417318

Sonunda kupelilerde tomurcuk var, açacağı zamanı bekliyorum... Karanfilim açmaya devam ediyor...
417317

Kirli hanım ve Lavantalar...
417316

Bu köşe mavi ve pembe tonlarında...
417315

Sudenur
13-06-2013, 23:35
Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

Yürekten dökülen bu sözler ne güzel.. Tıpkı çiçeklerin gibi Gökçecim.. ;)
Diliyorum anlı şanlı bayrağımız altında tek vücut olan Vatanım, huzurlu, barış dolu günlerle aydınlansın..

gokcegokce
19-06-2013, 13:50
Küpelimin biri çiçeğini açtı, katmerli klasik fuşya...
418964

Telgraf çiçeğim de mor minik çiçeklerini açtı...
418960

Picasso galamın çiçekleri epey uzun ömürlüymüş ve açmaya da devam ediyor.
418961

Baharda ektiğim frezyalar bu zamanda da açtılar :)
418962

E.Ü. bahçesinden İzmirli ile "konuşa konuşa" aldığımız buz çiçeği çelikleri tuttular :) Konuşmak işe yaradı gibi görünüyor...
418963

gokcegokce
15-08-2013, 17:52
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Sevgi
15-08-2013, 18:04
Sevgili gökçe, yeni eviniz ve bitkileriniz yeni mekanı hayırlı olsun. :)

gokcegokce
15-08-2013, 18:07
Teşekkürler Sevgi Hanım siz de yeni balkonuma hoş gelmişsiniz :)

YeniGine
15-08-2013, 23:55
Sevgili Gökçe yeni eviniz hayrlı olsun, güle güle oturun inşallah... Hoşgelmişsin!.. Şömine!.. Bence yanmasa da olur çünkü sağı, solu, altı, üstü, içi, yanı gayet güzel çiçeklik olur. Güneş alış durumuna göre çok güzel bir köşe orası. Rastgelsin.

gokcegokce
16-08-2013, 06:44
Ben de aynı şekilde düşünüyorum sevgili Yeni Gine :) Yemyeşil bir şömine... Nedense burdaki evlerin balkonları için bir gelenek olmuş bu. Ama gördüğüm kadarıyla hepsi de saksılık olarak işlev görüyor. :) Renk renk sardunyalar, begonyalar süslüyor onları, çok yeşil bir kent Kırklareli. Kars'ın soğuk ikliminden sonra yeşil bir kent bana iyi gelecek.

433954
Salon bitkilerim bile sevdi burayı ılıman ve nemli iklimine çabuk uyum sağladılar, yolculuğun yorgunluğunu çabuk atlattılar.

433956
Mum çiçeğim burda birçok sürgün verdi maşallah.

433955
Tabi yeni arkadaşlar da geldi bu arada yanlarına. Yine orkide denemesi yapacağım inşallah bu defa üstesinden gelebilirim. Hemen de çiçeklerini döktüler moralim bozuldu ama :( Afrika menekşesi hastalığına annem sayesinde ben de bir tane ile bulaştım hadi hayırlısı...

Sudenur
16-08-2013, 14:07
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Öneriye ihtiyaç kalmamış Gökçe'cim, dekor, dizayn çok güzel.. :)
Balkon demirlerinden sarkan bir dolu çiçek hayal ettim bir an..:rolleyes:
Sevgili Güler hanımın uyguladığı gibi ön bölge sakızlarla renklendirilmiş, arka taraf bodur sardunya ve petunya.. bir iki aksesuar, mevsim çiçekleri, şömine önü kaktüs ve sukulentlere ayrılmış vs vs.. "Sedum türlerimden arzu ettiğin olursa gönderebilirim? ;) "

Şimdi orada olmak vardı, güzel ellerinle bir Türk kahvesi yapardın içerdik şömine kaşısında konuşa konuşa, valla hi canım çekti.. :p

gokcegokce
16-08-2013, 14:20
Canım Sudenur'cum hoşgelmişsin sayfama,senin fikirlerine çok önem veriyorum ve yaratıcılığına güveniyorum. Ancak balkon kapalı olmasa demirleri kullanabilirdim. Malesef balkon pvc doğramalarla kaplanmış. :( İyi tarafından bakıyorum olaya kışın bitkileri içeriye taşıma derdim olmayacak. Duvarları kullanmayı düşünüyorum ben de aplik saksılar ve sarkıtlarla. Tabi fazla delmemek lazım sonuçta kiracıyım evde. Aklıma da başka bir şey gelmiyor şimdilik.
Sedum türlerini hiç yetiştirmedim becerebilir miyim bilmiyorum. Kahveye gelince her zaman beklerim. :) Sevgiler...

Sudenur
16-08-2013, 14:47
Sedum çok kolay Gökçe'cim, ekiyorsun unutuyorsun, o kendi kendine büyüyor, teklifimde ciddiyim.. ;) Kışın kapatma olayı daha avantajlıymış sevindim, ben de düşünüyorum bu kış tek balkonumu kapatmayı, bitkilerimi sağlama almam lazım.. :) Duvardan duvara çivi çakıp tek bir çelik tel üzerine asabilirsin saksılarını, fazla delmemiş olursun, ağız tadıyla otur inşallah, şu ana kadar gördüklerim çok güzel, bir iki aksesuar ve tealıghlarla da renklendirirsen muhteşem olacak.. :)

Canan
16-08-2013, 19:34
Gökçe hayırlı olsun... Galiba hiçbir bitkinden vazgeçmek zorunda kalmamışsın taşınırken.. Balkon da bitkilerin de çok güzel...

gokcegokce
16-08-2013, 23:58
Teklifin için teşekkürler Sudenur'cum, balkondaki düzenlemeleri tamamlayabilirsem seni rahatsız ederim canım. Güzeller güzeli kızını öp benim için. :)

Canan Ablam hoş gelmişsin sayfama. Balkonu beğendin mi? Senin zevkine de hayranım. Eminim bana bir kaç önerin vardır. Ferforje raflardan yapalım diyoruz eşimle ama henüz düşünme aşamasındayız.

Bitkilerimin neredeyse hepsi geldi çok şükür. Sebze-meyve kasalarına saksıların aralarına strafor koyarak gönderdi eşim. Hiç bir bozulma yoktu yalnız 2 günlük yolculuk ve sıcaktan biraz haşlanmışlardı bir haftada toparlandılar. Hayvanlarımı getiremedim malesef. Balıklar akvaryumsuzluktan fazla yaşamamış zaten, muhabbetleri de petshopa bıraktık. Ama dayanamadık burda da bir Sultan Papağanı edindik. :)

Miniğimle size sevgilerimizi iletiyoruz, iyi geceler...

Canan
17-08-2013, 15:40
annesi bu çok güzel yahu, çok tatlııı.... hoşgelmiş.... Çiçeklerine geçen seneden beri ne çok emek verdiğini düşününce hepsinin gelemeyecek olmasına üzülmüştüm.. Tekrar hayırlı olsun..
Bingo diyorum ferforje konusunda.. benim de söyleyebileceğim şey ancak buydu, saksı işlerini de halletmişsin, barbekün de çok şık.. bence duvarları delmeye çekinme, bir lokma alçıyla kapatır sonra eşin , portatif ferforje raflar gittiğin heryerde işini görür zaten... Çelik tel gerip **** çubuk, sadece iki delikle pekçok saksı asabilirsin, bu süper fikir. Bir de bir hatırlatma yapayım, kaktüs işlerine girdin ya, biliyorsun onları güneşlensinler diye en önde tutman lazım, nasılsa sen onları çoğaltacaksın :) kesin. Camın önüne eni dar, dresuar gibi birşeyler koyman gerekebilir.. düzgün bir görsel bulursam paylaşırım...hayırlı olsun...

gokcegokce
29-08-2013, 11:20
Kikiriği bugün kaybettim Sorun ne oldu bilmiyorum. İshal olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda salonumdaki bitkilere dadanmıştı guzmanyayı yiyordu. Engellemeye çalıştıysam da bi kaç ısırık alıyordu. Bir daha eve evcil hayvan almak istemiyorum ya ölünce insan sarsılıyor. Bir ay bile olmamıştı kikirik geleli nasıl da alışmışım ona. Şimdi öyle öldüğünü görünce dayanamıyorum. Nasıl gömücem nasıl, boş kafesini temizleyeceğim. Çok üzgünüm... :(

sumeyra47
29-08-2013, 12:26
Çok üzüldüm ya çok tatlıydı yerini doldurmak çok zor olacak.Yazık oldu bu güzel papağana başınız sağ olsun.

Canan
29-08-2013, 20:23
Gökçe üzülme kardeşim , diyorum ama bir hayvan dostu kaybetmek gerçekten insanı çok üzüyor...Geçen sene japon balığım Memo öldüğünde ben de öyle olmuştum...Üzüntüyle kendini suçlamışsın ama sen kuş bakmamış acemi biri değilsin. Zehirli bitkileri hayvanlar nasıl oluyorsa anlıyorlar... Belki de aldığında bir sorunu vardı. Sen bir kuşun bakım hatasından ölüp ölmediğini anlarsın. Anlamadığına göre öyle birşey değil... Üzülme....

gokcegokce
29-08-2013, 22:56
Desteğiniz için teşekkürler dostlar üzüntüden nasıl düşüneceğimi bilemedim. Hasta gibi olmadığı için ölümü ani oldu ve sarsıcı. Dün akşam eşim ve ben nasıl da oynamıştık Kikirikle. Nasıl da akıllıydı çiçeklere doğru gözümün içine baka baka gidince kovalanıyor diye kafamı başka yere çevirmemi bekliyordu. Eşim arka çıktığı için kaçarken hep onun kafasına konuyordu adeta sen bana kızsan da benim destekçim babam der gibi. Böyle oyuncu bir kuş sabaha kafeste ölü yatınca insanın inanası gelmiyor. :( İyi geceler...

turkankaragoz
29-08-2013, 23:17
Evinde 2 kedisi olan biri olarak içime dokundu mesajlarınız. Benim kedilerimde 8 yaşında inanın her sabah uyandığımda yarın kaybedersem korkusu ile daha bir sarılıyorum onlara. Dünya hali bu işte doğum ve ölüm arasına biriktirdiklerimiz. Üzülmeyin demeye dilim varmıyor acınızı yüreğimde hissettim.

gokcegokce
01-09-2013, 20:21
Merhaba dostlar sevimli dostumun kaybı beni fazlasıyla üzdüğü için paylaşım yapmamıştım bir süre. Üzüntüme dayanamayan eşim beni yeni bir dost almaya ikna etti. Haftasonu Kırklareli'ndeki bütün petshopları dolaştık. Aslında niyetimiz bir muhabbet kuşu almaktı ama Paşa'yı görünce dayanamadım. Yaklaşık bir yıldır bulunduğu petshopta bakılmaktaymış, kardeşleri hep gitmiş. Paşanın bir ayağının arka parmağı sakat ama hareketlerini kısıtlayacak bir durumu yok. Sanırım o nedenle sahiplenilmemiş. Görür görmez çok sevdik eşimle. Umarım hep birlikte güzel zamanlar geçiririz. Maşallah demeyi unutmayın dostlar :)

437794
437795
437796

Kırklareli Migros'a düzenli olarak orkide geliyor bu aralar. Ben de denk gelince hoşuma giden renklerden edindim. Beyaz ve beyaz-mor benekli çiçeklerini döktü. Orkideler özellikle geceleri serin hava akımını ve köklerinin suda kalmamasını seviyorlarmış. Geceleri 1-2 saat bulundukları odayı havalandırıyorum ve köklerinin kurumasına izin veriyorum. Önceki aldıklarım kısa zamanda çiçeklerini döktüler ama son aldıklarım hala çiçekliler.

437797

Bu resimdeki orkidenin rengi favorim şu ara...

437798

gokcegokce
01-09-2013, 21:06
Difenbahya'yı eşim iş için gittiği İstanbuldan getirdi. 2. yaprağını çıkarmak üzere...
437810

Rex begonyayı buradaki bir seradan aldım. Toprak ve saksısını değiştirdim. İlk defa bakıyorum ama yapraklarının rengine bayıldım.
437811

Sayın Tura'nın geçen bahar gönderdiği adenium tohumlarını daha yeni toprakla buluşturabildim. 1 haftada 1 tanesi çimlendi. Umarım diğerleri de yüzümü güldürür. Adenium tohumlarını "cocopeat"e ektim ve çimlenene kadar suladım. Çimlendikten sonra suyunu azalttım.
437812

Denizli'den getirdiğim sardunya çeliklerimin gelişimleri yavaş gibi. Sizce sağlıklı gelişiyor mu?
437813
437814

gokcegokce
01-09-2013, 21:12
İstanbul'a kayınvaldeme bıraktığım telgraflar köklenmişti ben de bir kökünü evime getirdim.
437821

Kırklareli'deki seradan aldığım karanfil, begonya ve petunya. Petunya saksısında Bauhaus'tan aldığım lisiler de var. Lisilerin geçen çiçeklerini budadım. Üzerlerinde küçük tomurcuklar var. Yeniden açarlar mı acaba?
437822
437823
437824

Beyaz gülüm açtı. Ama bazı dallarında kuruma var. Umarım kurumaz...
437825

gokcegokce
01-09-2013, 21:27
Parlak Mustafanın kolları çok uzamıştı ve saksı düşmüştü. Ben de budadım. Budamaya bu kadar kısa sürede ve bu kadar güzel cevap veren başka bir bitki yok bence.
Hemen yanında da pazardan aldığım gardenya var. Saksını ve toprağını değiştirdim. Funda toprağına ektim ve şimdilik gelişimi iyi gibi.437828

Minyatür sardunyalarım çiçeklerini döktü ve tek tük çiçekleniyorlar. Çiçeksiz olanı kazayla düşürdüm ve zorunlu budandı, umarım toparlanır.
437829
437830

Bu saksıdakiler hep tohumdan yetişti ama ne olduklarından emin değilim. Büyük bitki ya armut ya da elma. Diğerleri de ya şebboy ya da karanfil.
437831

loveforlife
01-09-2013, 21:36
Maşallah Paşa'ya! Uzun yıllar sürecek bir dostluğunuz olur inşallah. Cereyanda bırakmamaya dikkat et. Mutluluğunuz daim olsun...

muhammed3450
01-09-2013, 22:58
çiçeklerin çok güzel ve sonlara gittikce kurdele çiçeğin büyüyomu ne :)

YeniGine
01-09-2013, 23:34
Sevgili gökçe; beyaz gülünde kuruma olduğunu belirtmişsin. Bu aralar benim de korkum sanki kuruyorlar gibi, onun için dostlardan yardım istedim ve sağolsun hdoğan bana http://www.agaclar.net/forum/1169100-post392.htm yardım hattını önerdi. Belki senin için de bir faydası olur inşallah diyorum.

gokcegokce
02-09-2013, 06:50
Teşekkür ederim sevgili Loveforlife, hava akımına dikkat ediyorum bir de maydonoz kesinlikle verilmemeliymiş kanatlılara zehir etkisi yapıyormuş. Şimdilik Paşa ile herşey yolunda Allah yokluğunu göstermesin yavrumun.

Muhammed kardeşim, kurdela çiçeğim kocaman oldu. Geçen baharda kol attı ancak taşınma falan derken üretemedim. Eğer bir daha yavru verirse, istersen sana da bir tane gönderebilirim.

Sevgili Yeni Gine, hemen başlığa bir göz atıyorum. :)

Herkese sevgiler...

Sudenur
02-09-2013, 12:58
Merhaba Gökçe'cim, Kikiriği kaybettiğini paylaştığın mesajına yorum yazamamıştım o vakitler, Boncuk kedimizin kaybolup gittiği günler gelmişti aklıma, düğüm düğüm olmuştu boğazım, bir şeyler yazmaya elim varmamıştı.. :(

Paşa gelmiş hoş gelmiş, orkidelerin ve sevgiyle yetiştirdiğin tüm çiçeklerinle beraber mutlu bir hayat dilerim, hepsi çok güzel.. :)

gokcegokce
02-09-2013, 13:37
Teşekkürler Sudenur'cum. Evimize gelen her can gönlümüze o kadar yer ediyor ki, insan bazen iyi ki konuşmuyorlar diyor. Bakışlar, davranışlar nasıl güzel sağlıyor iletişimi konuşsan o kadar şey ifade edemezsin. Bilemiyorum ben bazen öyle insanlar görüyorum ki konuşabiliyorlar ama hayvan dostlarımı yeğliyorum böyle durumlarda. Neyse ki agaclar.net dostluğu var da insan ırkına inancım hala devam ediyor. Çoğalmamız umuduyla sevgiler...

turkankaragoz
02-09-2013, 14:00
Adeniumlarınızı fısfıslamaya devam edin sayın gökçe kendi yapraklarını çıkarana kadar nemlendirmeye devam. Öğlen güneşi hariç güzel güneş alabileceği cam içine koyun. Direk güneş istiyor. Nisanda dikip yetiştirdiğim adeniumlarıma ben hala arada fısfıs yapıyorum.

gokcegokce
02-09-2013, 18:48
Teşekkürler sevgili Türkan Hanım, adenium acemisi olduğumdan sayfasını baştan sona okudum. Cocopeate diktiğim için arada sanırım sıvı gübre de vermem lazım. Umarım başarılı olurum. İyi akşamlar...

turkankaragoz
02-09-2013, 19:03
Sıvı gübre için çok erken. Hele bir ilk açtıkları yapraklardan sonra çıkan esas yapraklarını çıkarsınlar ondan sonra siz öncelikle nemli tutup güzel güneş görmelerini sağlayın.

gokcegokce
05-09-2013, 12:20
Sevgili Sudenur, kargomu aldım çok çok teşekkür ederim. Şirin el emeği hediyenize de bayıldım. En kısa zamanda balkona asılacak. Sevgiler...

Sudenur
05-09-2013, 12:42
Beğenmene çok sevindim Gökçe'cim, baktıkça beni hatırlarsın.. ;)

serkan_istanbul
05-09-2013, 22:37
paşaya maşallah diyelim bendede var sultan papağanı yanaklarındaki turuncu renk koyu ıse erkek deılse kız. bırde kuyruk altındakı yatay çizgıler varsada kızmış 3 yasına gırdı çarli. haftada bir gün haslanmış yumurta patases verin, salatalık verın, kıvırcık, ıspanak pazı sever, lahana asla vermeyın maydanoz vermeyın, beyaz tuzsuz peynır mutlaka verın, kuş kumu sürekli bir kapta olsun, ceyranda bırakmayın, vitamin verın arada, gaga taşı oılsun mutlaka kafeste. havuş verın sever, meyvelerede bakın seveceklerınden elma armut falan verebılırsınız. beyazlı sardunyadan bıle var maşallah.

gokcegokce
06-09-2013, 11:41
Çok teşekkür ederim Serkan Bey, sizin gibi şahsen bitki ve hayvanseverliğini örnek aldığım değerli bir forum üyesinden böyle iltifatlar almak beni cidden gururlandırdı. Eskisi gibi fotoğraf yüklemediğinizi düşünsem de terasınızı severek takip ediyorum. Hele hasta olarak alıp çiçeklerini gördüğünüz çeşit çeşit orkidelerinize de hastayım :) Sultan sahibi olduğunuzu bilmiyordum. Sizin tecrübelerinizden yararlanmayı çok isterim. Paşa çok obur değil ama feci meraklı bir sultan. Erkek olduğunu düşünüyorum yanaklarının koyu ve geniş turunculuğundan. Ama en büyük kanıtım bana olan düşkünlüğü. Kuşların cinsiyetine göre sahiplerine düşkünlüğünün değiştiğini pek çok defa gözlemledim. Dişi kuşlar eşime erkekler de bana düşkün oluyorlar. :P Beslenmeyle ilgili tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Ne yemesi gerektiği konusunda önceki kötü tecrübemden dolayı evhamlı davranıyorum. Evciller bölümüne de başlık açmıştım dilerseniz bunları orada da paylaşın diğer Sultan sahiplerinin de ulaşması kolay olabilir. Sevgiler...

berçin
08-09-2013, 21:27
Sevgili gökçe, sıkıntıları geride bırakıp tekrar mutlu olmana çok sevindim. Yeni evinde, eşin ve paşa ile mutluluklar diliyorum.:)

Bitkilerin de yeni evlerinde gayet mutlu görünüyorlar, maşallah hepside çok sağlıklılar. Balkonun da bitkiler için harika bir ortam olmuş, kapalı olması da başka bir avantaj. Kesinlikle Kars'tan sonra Tekirdağ, sana çoktan iyi gelmiş bile sevgili Gökçe.:) Allah ağzının tadını kaçırmasın, güzel yüzünden gülücük eksilmesin, sevgiler...:)

gokcegokce
16-09-2013, 09:37
Adeniumların ikisi gelişmeye başladı ama diğer ikisi hava sıcaklıklarının düşmesiyle gelişimleri azaldı. En son çimlenen kabuğundan bile kurtulamadı. Diğerinin kabuğunu ben çıkardım ama bunu çıkarmadım. Bakalım kendisi patlatabilecek mi?

gokcegokce
16-09-2013, 09:43
Sevgili Sudenur'umun gönderdiği sedumlar gayet güzel yerlerine adapte oldulr hatta çiçeklerini bile gösteriyorlar. :)
441985

Karanfiller keşke hep çiçeğe dursalar. En sevdiğim çiçekler arasında ve bu sevgiye karşılık da verip tomurcuk bile veriyor...
441986
441987

Geçen hafta pazardan 2 tane yeni gine aldım. Biri lila ve çiçekli, biri de kırmızı ama çiçeği yok.
441988

Komşumun balkonunu da paylaşmak istedim. Begonyası o kadar güzel ki kıs-ka-nı-yo-rum dostlar! :P
441989

gokcegokce
16-09-2013, 09:50
Sardunyalarımı çoğaltıyorum. Yine pazardan bir kırmızı sakız aldım.
441990

İstanbuldan getirdiğim sardunya yeniden açıyor. Kırmızı ve fuşyanın iç içe geçtiği bu renge bayılmıştım. Yeniden görmek süper bir duygu...
441991

Beyaz gülüm kurudu. Bir umut baharda yeniden filizlenir diye dibinden budadım. Ama kırmızı pon pon gülüm maşallah budamaya güzel cevap verdi ve yeniden tomurcuklandı.
441992

Balkondan genel görünümler...
441993
441994

gokcegokce
03-10-2013, 12:03
Balkonumdan sonbahar gelişmeleri...
Kaktüsüm büyümeye, sütağacım sürgün vermeye, kurt çiçeğim yavrulamaya devam ediyor..
445855

Sedumlar güzel oldular bayağı. Sevgili Sudenur'a tekrar teşekkür ederim. Adeniumlarınım da 2'si güzel gelişiyor. 4. kurudu ve 3. hali pek iç açıcı değil. Tohumlar için sayın Tura'ya teşekkürler...
445856

Çeliklediğim canan ve alacalı sardunyaya Kipa 1tl günlerinden 2 güzel kap buldum. Maviş maviş mavişiyorlar :)
445857

Hercai fidelerimi de mevsimlik saksı aranjmanıma ektim.
445858

Balkonum genel görünüm...
445859

gokcegokce
03-10-2013, 12:24
Orkidelerin kış bakımı nasıl olur? Bu konuda biraz araştırma yapıcam. Havalar sıcakken güneşi perdeden süzülen ışık alıyorlardı. Şimdi ise gece serin ama fazla ışık almayan bir yerdeler.
445861

Annem sayesinde ben de menekşeci oldum. Birden 3 saksım oldu 2 tane de yaprak köklendirmeye çalışıyorum.
445862

Kuşlarımdan sakındığım salon bitkilerim...
445863

gokcegokce
07-10-2013, 22:01
Üşengeçlikten profesyonel kameramı kullanmıyordum. Ama bu menekşeleri makro çekim yapmamak haksızlık olurdu...

gokcegokce
07-10-2013, 22:14
Bu güzel şarkı balkonuma gitsin :)

Haftasonu pazardan aldığım krizantem/kasımpatı 2 renk biri beyaz biri sarı.
446687
446691

KİPA'da berbat halde son fiyat diye satılan açelyalardan ikisini kurtardım. Bozulan çiçeklerini topladım. Geniş bir saksıya funda toprağı koyarak geçirdim. Bol bol da suladım. Biraz daha iyi görünüyor.
446686

Somon renkli sardunyam...
446688

Yeni ginemde minik böcekler vardı. Önce ılık suyla yaprakları yıkadım ve sıvı sabun, acı biber ve zeytinyağlı ev yapımı ilaçla ilaçladım. Sık sık kontrol ediyorum böcekler yok olmuş gibi.
446689

gokcegokce
07-10-2013, 22:35
Kaktüs ve sukkulentler...
446699
446700

Sol üst köşedeki bitki nedir bilmiyorum sevgili Sudenur'un gönderisnin içinden çıktı. Ama çok hoşuma gitti, çiçekleniyor mu merak ediyorum.
446707

Kurdela...
446701
446708

gokcegokce
07-10-2013, 22:42
Her açıdan minicik ama bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur forumumuzda?

helin-123
07-10-2013, 22:52
sevgili gökçe kırklareli li değilim ama senin küçük ve sevimli balkonu çok beğendim. ellerine sağlık. iyi geceler

YeniGine
07-10-2013, 23:37
Çok güzel bir balkon olmuş sevgili gökçe, çiçekler belle ki yerlerini de sevmişler... Ellerine sağlık.

gokcegokce
08-10-2013, 10:23
sevgili gökçe kırklareli li değilim ama senin küçük ve sevimli balkonu çok beğendim. ellerine sağlık. iyi geceler

Sevgili Helin, teşekkür ederim. Yeni taşındığım için arkadaş sıkıntısı çekiyorum Kırklarelinde. Keşke şu ışınlanmayı artık bulsalar da tüm agaclar.net dostlarımı kanlıcanlı ağırlasam balkonumda. :)

Çok güzel bir balkon olmuş sevgili gökçe, çiçekler belle ki yerlerini de sevmişler... Ellerine sağlık.

Yeni Gine ablam, hoşgelmişsin :) Bitkiler sevdi yeni evlerini gerçekten ama ben de onları seviyorum hergün. Ayrıca yeni arkadaşlar ekliyorum hep.

helin-123
08-10-2013, 10:33
yeni taşınma sendromu sende de var demek. bende taşınalı üç ay oldu. başka memleket ve başka insanlar. ama yinede yurdum toprağı diyerek kendimi avutuyorum, kendimi motive etmeye çalışıyorum, bunda çiçeklerimin payı büyük ******...

gokcegokce
08-10-2013, 12:04
Evet hala bir komşu, arkadaş edinemedim açıkçası böyle gönlüme göre. Komşularımın hepsi benden yaşça büyük, çoluklu çocuklu. Ama açıkçası ben de biraz içime kapandım. İnsanlardan korkar oldum, yabani oldum. 3 kuş, 2 balık ve bir sürü saksımla evimde de mutluyum. Bazı insanlar da nefes aldırmıyor. Her gün her dakika beraber olmak istiyorlar. Bu türlü samimiyet de beni sıkıyor ve arkadaşlığın sonunu getiriyor. Bilmiyorum ben mi çok pimpirikliyim :S

akçabardak
08-10-2013, 22:15
Sevgili gökçegökçe, zevkle izledim bitkilerinizi, balıklarınız ve kuşunuz da çok şirinler, bitkileriniz çok sağlıklı, canlı bakımlılar, harika bitkileriniz var.
Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul
09-10-2013, 17:38
Balkonunuz çok güzel. Orkidelere gelince bakımı yine aynı yerlerinden memnunlarsa değiştirmeyin yerlerini. Benimkiler aynı yerde duruyor. Susadıkça su verin. Yaz aylarında fısfıs yapmıssınızdır kış aylarındada yapın ev kaloriferliyse sıcak olur o yusden yaz aylarındakı gibi. Yok deilse güzel havalarda ve sabah saatlerinde yapın.

gokcegokce
09-10-2013, 18:47
Çok teşekkürler sayın serkan_istanbul. Sizin orkide bakımı ve onları hayata döndürme konusunda oldukça deneyimli ve başarılı olduğunuzu sayfanızdan çok iyi biliyorum. Acaba gübre konusunda ne yapıyorsunuz. Orkidelere göre olan sıvı gübreyi ben arada yapraklarına fısfıslıyorum. Birinin yeni çıkan yaprağı büzüşük bir halde. Umarım hastalık belirtisi değildir.

Sevgi
09-10-2013, 18:52
Gökçe Hanım, balkonunuz ne güzel olmuş maşallah. Hele menekşelerin makro çekimleri süper görünüyor. Ellerinize sağlık. Balkonunda kapalı olması bir avantaj olmuş. Soğuk kış günlerinde sıcacık kahve ve çayınızı keyifle yudumlayınız.

Sağlıcakla ve hoşçakalınız.

gokcegokce
09-10-2013, 19:31
Balkonuma hoşgelmişsiniz Sevgi Hanım, ben de sizin bahçeyi ziyaret ettim bugün. Maşallah diyelim, 2 seneye yaklaşıcak bu martta bitki maceram. Ben de yavaş yavaş hayalimdeki bitki köşelerimi oluşturuyorum evimde. Artık her gördüğüm bitkiye saldırmayacağıma söz verdim kendi kendime :) Belli cinslere eğilip onların bakımına odaklanmak istiyorum. Mesela orkideler, sardunyalar, afrika menekşelerini çeşitlendirmek istiyorum. Zaten balkona bakarsanız sardunya çeşitliliğini görürsünüz. Bunun yanında küçük bir grup kaktüs ve sukkulentim var. Asitik toprak seven grup: Açelya, gardenya, yasemin ve gül. Mum çiçeği ve lavanta bir evin olmazsa olmazları. Bir de mevsimlikler için uzun bir saksı bulunduruyorum, şimdilerde hercaileri misafir eden... Yazın da petunya dikmeyi düşünüyorum oraya, hayırlısı...

hira
11-10-2013, 09:24
Balkonun bir harika olmuş gokce, ellerine sağlık. mutlu huzrlu günler geçiresin inşallah yeni evinde.

sonkez
11-10-2013, 11:09
Harika çok güzel bir balkonunuz var....Emeğinize sağlık..Çiceklerinizde çok güzel...

gokcegokce
15-10-2013, 12:27
Kurbanları ağız tadıyla paylaşmak ve yemek nasip etsin Allah. Bu arada ufak kazalardan, kesikler ve sıyrıklardan da korusun :) Herkese keyifli bayramlar dilerim...

mügem
17-10-2013, 08:30
Sevgili gökçe ben de sizin ve ailenizin kurban bayramınızı kutluyorum. Sevgiler.

cemo
17-10-2013, 08:40
Her açıdan minicik ama bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur forumumuzda?

Balkon minik ama, bitki sevdası büyük olunca, ne güzellikler sığıyor mekana.

Dilerim, gönlünüz kadar büyük bahçeniz olsun. Doya doya yetiştirin bitkilerinizi.

gokcegokce
17-10-2013, 09:54
Çok teşekkür ederim sevgili Cemo ve Mügem, sizin bahçelerizi zevkle takip ediyorum ve şimdi balkonuma bayram ziyaretine gelmişsiniz, hoşgelmişsiniz. İyi bayramlar ve sevgiler...

cemo
17-10-2013, 10:23
Benim için en güzel bayram, işte bu sardunyalar.

Ayrıca, barbeküye sıraladığın o güzellikler hep seninle olsun.

Balkonun bir köşeciğine ilişip, kahve içerim ellerinden.;)

gokcegokce
17-10-2013, 17:43
Mavi menekşemin çiçeği
448066

Bauhaus'tan aldığım yılbaşılarımdan sarı olanı güzel açıyor ama diğer beyaz tomurcuklarını döküyor :(
448067

Kipa'ya bayram önü gelen çiçeklerden bu gülü çok beğendim.
448068

Yine Kipa'dan aldığım bu sıklamenin yaprakları değişikti.
448069

Açelyamın durumu oldukça iyi, Kipa'da ölüme terk edilmişti ve satılması için fiyatı 2,90'a düşmüştü.
448070

gokcegokce
17-10-2013, 17:50
Kırmızı sakızı sardunyam
448071

Mor katmerli petumyam
448072

Kırmızı şeker begonyam
448073

Krizantemler/kasımpatılar coştu
448074

Yeni Ginem hiç çiçeksiz kalmıyor maşallah
448075

gokcegokce
17-10-2013, 17:57
Assolistler en son çıkar. Bauhaus'ta beyaz amarilys etiketini görünce biraz şüpheli yaklaştım ama iyi ki almışım. Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz: hem beyaz hem de katmerli çıktı :)

bay tömürcek
17-10-2013, 20:07
Ablacım yeni çiçeklerin hayırlı olsun maşallah hepsi birbirinden güzel ;) Yılbaşının rengi çok hoşmuş çok seviyorum zaten yılbaşıları :) Açelyan için de bikaç tavsiye de bulunmak istiyorum ablacım, Limon tuzlu suyla sula geçen sene öyle yaptım açelyam coştu şimdi de tomurcuk yapmış ;) Limon tuzunu suyu ekşitecek kadar koyuyodum çok fazla değil, 15- 20 gün arayla kullanıyodum, elma sirkeli su ve maden sulu su da kullanabilirsin abla ara ara asiti seviyor kolay gelsin :)

hira
17-10-2013, 20:17
Her açıdan minicik ama
bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım
bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur
forumumuzda?

Seni ne kadar iyi anlıyorum bilemezsln gokce'cim.. Bende yalnız kaldım yeni Semtimde.. Forumda birbirlerine yakın olan oturup birlikte bir kahve içme şansına erişen üyelere ne kadar özeniyorum anlatamam.

bu arada çiçeklerinin güzelliğinede diyecek birşey yok.. yenilerinde var maşallah.. sen öyle güzel güzel bakımını yaparsında onlar açmaz mı hiç?:) bol bol çiçeklerini görürsün inşallah.

gürcan_keskin
17-10-2013, 23:02
Merhaba sayın gökçe.
Rengarek çiçeklerinizle şirin mi şirin balkonunuz çok güzel.Yanıma bir bardak çay almıştım,sayfaları incelemeye başladım ama öyle bir dalmışım ki yanımdaki masanın üzerinde bulunan bardağımdaki çayı içmeyi unuttuğumun farkına vardım birden ve tazeledim :))
bu seferde sayfaları incelerken resimleri beğenmeyi unutmuşum :)) tekrar inceleyip beğendim.
Paşa da çok tatlı ve aynı zamanda fotojenik,güzel poz vermiş.
Parlak mustafa çiçeğinide ilk defa duydum ve gördüm :)
Bu arada komşunuzun çiçekleri güzelmiş onuda es geçmemek lazım :))
sevgiler...

gokcegokce
17-10-2013, 23:25
Açelya aldığımda perişandı resmen şimdi biraz kendine geldi. Zaten funda toprağına diktiğim için henüz limon tuzlu suyla sulamıyorum. Toprak biraz asitik özelliğini kaybettiğinde başlarım diye düşündüm. Bu ara gardenyam fazla gelişmiyor bayramdan sonra demir gübresi bakıcam onun için sararan yapraklar için gübre verdim demir içerikli ama faydasını görmedim açıkçası. Yılbaşılardan çelik ister misin Tömürcek'cim Denizli'ye gelirken getireyim sana. Zamanı mıdır bilmiyorum ama araştırırız gerekirse uygun zamanda kargolarım. Bir de petunyam zamansız açıyor ama fazla çiçeklenmiyor zaten yaz sonu almıştım 4fide kadar sadece bu katmerli mor kaldı elimde.

Sevgili Hira zamana ihtiyacımız var biraz. Arkadaşlıklar bu yaşlardan sonra kolay kurulmuyor malesef. En azından ben artık fazlasıyla seçiciyim. Samimiyetsiz olmasındansa hiç olmamasını yeğliyorum açıkçası. Forumdan birileri olsa tabi ki seve seve açardım dostluğumu sonuçta yeşil bizi birleştiriyor burda ama yok şimdilik.

Sayın Gürcan Keskin balkon sayfama hoşgelmişsiniz ve bayramınız kutlu olsun. Sizi bir bardan çaydan etmişim ama parlak mustafayı tanıtmışım ve ödeşmiş sayılırız :) Sultanlar garip kuşlar, muhabbetler gibi değiller. Paşa heryeri kemiriyor fare gibi. İnternet kablosunu halletmiş yaramaz. Allahtan kendine bişi olmamış, elektrik falan Allah korusun. Yalnız bırakmaya gelmiyor keratayı :)

Herkese sevgiler...

YeniGine
17-10-2013, 23:42
Sevgili gökçe yeni çiçekler almışız, hayrlı olsunlar...Yılbaşı çiçeğinin rengi çok güzelmiş. Ve amarallis gerçekten harika, beyaz ve katmerli oluşu süper... Güle güle büyüsün inşallah çiçeklerin...

gokcegokce
17-10-2013, 23:55
Teşekkür ederim Yeni Gine Ablacım :) Bayram öncesinde günübirlik İstanbul kaçamağı yaptık eşimle. Eminönü, Taksim falan gezdik. Otogarda otobüs saatini beklerken bide Bauhausa uğrayalım dedik. Tesadüf oldu amarilisler asıl hedef eminönünde fahiş 15tlye satılan yılbaşı çiçeğinden bulmaktı. Amarilis, nergis ve lale soğanları bonus oldu. Amarilis beyaz ve katmerli açınca da çılgınlar gibi çığlık çığlığa sevindim cidden. Etiketler yanıltabiliyor bazen çünkü. Yanında bir de kırmızı var tomurcukta bakalım o nasıl açacak, meraktayım :) Halimden en iyi siz anlarsınız. Şimdilerde de gül sardunyaya taktım. Burda birinin balkonunda gördüm canlı canlı harikaydı. Ama sahibi yoktu isteyemedim bir çelikçik :(

YeniGine
18-10-2013, 00:02
:) Çok güzel olmuş senin için, senin adına ben de sevindim. Kârlı bir gezi olmuş desene, çığlık atmanda da haklısın gerçekten çok güzel açmış amarallisin inşallah kırmızısı da katmerli çıkar, ben de meraktayım. Evet bence iste inşallah verir bir çelik, vermezse de can sağlığı dersin ama bu azimle gül sardunya bulacağından da eminim.

bay tömürcek
18-10-2013, 11:05
Açelya aldığımda perişandı resmen şimdi biraz kendine geldi. Zaten funda toprağına diktiğim için henüz limon tuzlu suyla sulamıyorum. Toprak biraz asitik özelliğini kaybettiğinde başlarım diye düşündüm. Bu ara gardenyam fazla gelişmiyor bayramdan sonra demir gübresi bakıcam onun için sararan yapraklar için gübre verdim demir içerikli ama faydasını görmedim açıkçası. Yılbaşılardan çelik ister misin Tömürcek'cim Denizli'ye gelirken getireyim sana. Zamanı mıdır bilmiyorum ama araştırırız gerekirse uygun zamanda kargolarım. Bir de petunyam zamansız açıyor ama fazla çiçeklenmiyor zaten yaz sonu almıştım 4fide kadar sadece bu katmerli mor kaldı elimde.

Ablacım gardenya için de limon tuzlu su dene belki faydasını görürsün o da asit seviyor çünkü :) Kış şimdi hiç bozma gökçe abla yılbaşıları elbet uygun bi zaman yakalarız ben 5 yıl Denizli'deyim artık ;) Ama parlak mustafadan çok istiyorum ablacım benimki geçen sene yandı çok seviyorum ben onu :p

Petunyalar güneşi çok seviyor. Güneşi gördükçe deli gibi çiçekleniyorlar. Üzerlerine yağmur yağmamasına özen göster ablacım yapış yapış olup bozuluyor. Kışın da içeri alırsın bahara tekrar açarlar istersen budayıpta al içeri farketmez. Benimkileri ben Denizli'deyken yağmurda bırakmışlar bozuldular :(

gokcegokce
18-10-2013, 14:23
Tömürcekcim bir parlak mustafa edindin bile :) Zaten budandıkça güzelleşiyor, isteyen herkese de verebilirim. Hem zahmetsiz hem yeşil ve parlak yapraklarıyla çok dekoratif herkes edinmeli bence. Ama fazla güneş görmemeli. Fazla güneş sarı yapraklı yapıyor bitkiyi. Benimki akşamüstü çok az güneş görüyor ama hep aydınlık yerde güzel koyu parlak yapraklı oldu. Ayrıca barbekünün alt kısmının çirkinliğini kamufle ediyor uzattığı güzel dallarıyla. Çok dekoratif :)

Yılbaşımın beyaz çiçeklisi tüm tomurcuklarını döktü çok üzüldüm halbuki daha sağlıklı görünüyordu. Sarı olanın yapraklarının suyu çekilmiş gibiydi. Toprakları çok kuruydu çeşmenin altına tutup kalan suyu süzdürmüştüm. :(

Gardenyayı yazın almıştım pazardan baya yaprak açtı aslında ama yeni çıkan yapraklar açık yeşil sarı gibi, demir eksikliği var gibime geliyor. Limon tuzlu su veriyorum ona ama bilemedim.

Petunyayı ağustosta budamıştım. Taze dallarından tomurcuk verdi ama bir tane o da aheste aheste açıyor. Göbeğinde hala açmayan yaprağı var dikkatli bakılırsa görülür.

bay tömürcek
18-10-2013, 18:17
Parlak mustafam için çok teşekkür ederim ablacım bende çok seviyorum parlak mustafayı ve evim gayet aydınlık ;) Buzdolabının ve gardrobun üstüne koymak istiyorum çok dekoratif duracaklar oralarda eminim :p

Yılbaşılar yer değiştirince bazen öyle yapabiliyorlar. Gardenyayı da çok severim ama hep korkmuşumdur almaya çünkü herkeste aynı dert çiçek açmaması yaprak sarartması vs. limon tuzu fayda etmediyse bide maden sulu suyla sula gökçe abla belki o işe yarar :) Petunyalar yaz boyunca açtılar. Toprağını hiç kurutmuyodum kuruyunca hemen çiçekleri sönüyodu. Hiç budamaya gerek kalmamıştı benimkileri sadece solan çiçekleri koparıyodum. İçeriye al ablacım belki baharla birlikte kendine gelip serpilmeye başlar ;)

Sudenur
24-10-2013, 00:26
Sol üst köşedeki bitki nedir bilmiyorum sevgili Sudenur'un gönderisnin içinden çıktı. Ama çok hoşuma gitti, çiçekleniyor mu merak ediyorum.
446707

[/ATTACH]

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/446707d1381177969-dsc_0642.jpg

Bu çiçeği mi sormuştun Gökçe'cim? :)
449333

Öyleyse eğer bana da hediye gelmişti, ben de bilmiyorum adını.. :o
Yalnız çok çabuk ürüyor, tek bir daldan dikmiştim saksıya sığmıyor şimdi.. :)

Bu arada balkonun harika olmuş, emeklerine sağlık tatlım, keyifle otur inşallah.. :)

gokcegokce
24-10-2013, 06:53
Sudenur hoşgelmişsin balkona ve balkonumu beğendiğine çok sevindim. :) Evet aynen bu bitki!!! Benimki de çok çabuk üredi. İsmini soruşturayım öğrenince bildiririm. Çok güzel yayılıyor boşlukları dolduruyor. Değişik bir şeymiş. Teşekkürler beni tanıştırdığın için. Sevgiler canım...

Sevgi Durul
24-10-2013, 07:33
446707

Sevgili gokcegokce, bu bitki tradescantia navicularis.

gokcegokce
24-10-2013, 11:15
Merhaba sevgili SDurul, sayfama/balkonuma hoşgelmişsiniz. Çok memnun oldum bitkinin ismini öğrendiğime. Buna göre isteklerini karşılayabilirim artık. Teşekkürler :)

Düzeltme: Az önce google'a baktım da ismi Callisia repens (bolivian jew, turtle vine) olan bitkiye daha çok benziyor sanki...

sonkez
24-10-2013, 11:21
Teşekkür ederim Yeni Gine Ablacım :) Bayram öncesinde günübirlik İstanbul kaçamağı yaptık eşimle. Eminönü, Taksim falan gezdik. Otogarda otobüs saatini beklerken bide Bauhausa uğrayalım dedik. Tesadüf oldu amarilisler asıl hedef eminönünde fahiş 15tlye satılan yılbaşı çiçeğinden bulmaktı. Amarilis, nergis ve lale soğanları bonus oldu. Amarilis beyaz ve katmerli açınca da çılgınlar gibi çığlık çığlığa sevindim cidden. Etiketler yanıltabiliyor bazen çünkü. Yanında bir de kırmızı var tomurcukta bakalım o nasıl açacak, meraktayım :) Halimden en iyi siz anlarsınız. Şimdilerde de gül sardunyaya taktım. Burda birinin balkonunda gördüm canlı canlı harikaydı. Ama sahibi yoktu isteyemedim bir çelikçik :(

Gül sardunya,bende var istersen sana gönderebilirim...

gokcegokce
24-10-2013, 12:40
Çok teşekkürler sayfama konuk olduğunuz ve nazik teklifiniz için. Agaclar.net ailesi paylaşımlarıyla bitki delilerinin hiç bir hevesini yarı yolda bırakmıyor. :) Sizden önce sevgili Tömürcek kardeşim de paylaşımda bulunabileceği söyledi. Eğer sizinkinin rengi ondakinden farklıysa neden olmasın :) (Doymuyorum yalnız :P ) Aynıysa da eminim benim gibi yana yakıla gül sardunya arayan başka birini sevindirirsiniz. Sevgiler...

sonkez
24-10-2013, 12:50
Tömürcek kardeşim ne renk gönderecek,benimki kırmızı...Ben burdayım bende olan ne varsa hepsi arkadaşlarımında...İstediğiniz birşey olursa çekinmeyin:)

gokcegokce
24-10-2013, 12:55
Teşekkürler tekrar aslında bilmiyorum Tömürcek'tekinin rengini herhalde kırmızıdır onunki de. Gül sardunya denince hep kırmızı anlaşılıyor zaten başka rengini görmedim. Görürsek ya da bulursak haberdar olalım. :) Aynen, bendeki bitkilerden de isteğiniz olursa paylaşmak isterim. Sevgiler...

bay tömürcek
24-10-2013, 14:09
Ablalarım gül sardunyam kırmızı değil vişne çürüğü rengi klasik olanından yani ben kırmızı gül sardunya görmedim daha önce :) Kendi sayfama eklediğimden aynı resimleri bida yükleyemiyorum ablacım link veriyim bakın gül sardunyam orda var ;)

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624-39.htm inşallah olmuştur link vermem olmadıysa da 39. sayfam da var ortalarda :p

Verdiğim linkte 1161. mesajımdaki 3. ve 4. resim gül sardunya ilk iki resim klasik kırmızı sardunya :)

sonkez
24-10-2013, 14:15
EVet bendekide aynı renk...

loveforlife
24-10-2013, 14:18
Merhaba sevgili SDurul, sayfama/balkonuma hoşgelmişsiniz. Çok memnun oldum bitkinin ismini öğrendiğime. Buna göre isteklerini karşılayabilirim artık. Teşekkürler :)

Düzeltme: Az önce google'a baktım da ismi Callisia repens (bolivian jew, turtle vine) olan bitkiye daha çok benziyor sanki...

Callisia repens (bolivian jew, turtle vine) gibi duruyor gerçekten de. Ben de senin mesajını okuyana kadar bu bitkinin tradescantia navicularis olduğunu zannediyordum... Buradaki paylaşımlar bize o kadar çok şey öğretiyor ki! Teşekkür ederim Sevgili Gökçe...

Sevgi Durul
24-10-2013, 21:33

En çok korktuğum şeylerden birisi yanlış bilgi paylaşmaktır.

Adı her ne ise bu bitki bana ulaştığında bu (http://www.agaclar.net/forum/943079-post967.htm)şekildeydi. Adını Tradescantia Navicularis (http://www.agaclar.net/forum/943079-post967.htm) olarak öğrendim.

Yanlış bilgi içerdiğini düşündüğünüz mesajıma yazdığınız cevabı siliniz. Ben de bu dahil, kendi mesajlarımı silerim.

gokcegokce
25-10-2013, 09:25
Sevgili SDurul, sizin paylaştığınız adı google görsellerde arattığımda bizim bitkinin aynısı bir fotoğraf buldum. Görselin bulunduğu siteye girdiğimde, yabancı bir siteydi, fotoğrafın altında sonradan belirttiğim isim yazılıydı yani "Callisia repens". Bu ismi arattım bu defa da gerçekten bizim bitkinin aynıydı. Bunda sizin bir kabahatiniz yok ki. Sizi gücendirdiysem lütfen affedin beni. Sadece öğrendiğim bu yeni bilgiyi siz dahil diğer bu bitkinin sahibi arkadaşlarla paylaşmaktı niyetim. Çünkü türün adı, özellikleri ve bakımı hakkında gerçekten çok aydınlatıcı oluyor. Sevgiler.

ahmeter
26-10-2013, 05:21
Gezdim ,gördüm okudum ,Tebrik ederim iyi günler

gokcegokce
26-10-2013, 08:09
Teşekkürler Hocam hoşgelmişsiniz balkonuma daha sık beklerim. Sevgili eşinize ve size bol yeşiller içinde mutlu bir gün dilerim. :)

gokcegokce
27-10-2013, 12:04
Sevgili dostlar merhaba. Eşim yıllık iznini aldı Denizliye geldik diye sevinemiyorum. Otobüs firmasının mola verdiği Ayvalıkta dinlenme tesisinde laptopum çalındı. Bütün tez çalışmalarım da içindeydi. Hala rüya olmasını diliyorum :(

sonkez
27-10-2013, 12:19
Sevgili dostlar merhaba. Eşim yıllık iznini aldı Denizliye geldik diye sevinemiyorum. Otobüs firmasının mola verdiği Ayvalıkta dinlenme tesisinde laptopum çalındı. Bütün tez çalışmalarım da içindeydi. Hala rüya olmasını diliyorum :(

Geçmiş olsun canım...Ama bu türlü hırsızlıkların önüne bir türlü geçilemiyor...Bunlara haylaz insanlarmı desem,kanı bozukmu desem ne diyeceğimi bilemiyorum..Çalışıp insan gibi edinmek varken,senin benim canımı yakıyorlar.:(

bitkiseli
27-10-2013, 13:14
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/446707d1381177969-dsc_0642.jpg

Bu çiçeği mi sormuştun Gökçe'cim? :)
449333

Öyleyse eğer bana da hediye gelmişti, ben de bilmiyorum adını.. :o
Yalnız çok çabuk ürüyor, tek bir daldan dikmiştim saksıya sığmıyor şimdi.. :)

Bu arada balkonun harika olmuş, emeklerine sağlık tatlım, keyifle otur inşallah.. :)

çiçeğiniz çok güzel, böyle sarkan çiçeklere bayılıyorum.

bay tömürcek
27-10-2013, 16:10

Ablacım gülücüklerle dolu bi hoş geldin demek isterdim geçmiş olsun çok üzüldüm :( Görüşürüz inşallah ablacım hoşçakal :(

Fatih
27-10-2013, 22:24

Gökçe Abla öncelikle Denizli'ye hoş geldin ve çok geçmiş olsun. Herhangi bir güvenlik kameraı vsya takılmış olmalı alan kişi. Peşini bırakmayın abla bu işin bence ve Tezlerin de gitmesi ayrı bir üzüntü. Ne emekler harcanıp hazırlıyoruz onları. Ablacım tekrardan çok geçmiş olsun.

gokcegokce
27-10-2013, 22:48
Teşekkürler sevgili dostlar bugün olayın şoku yol yorgunluğu bir türlü kendime gelemedim. Tömürcekcim parlak mustafan köklendi ama dikemedim. Bir ara görüşelim ama haftaya olabilir ancak dana da uygunsa ablacım.

bay tömürcek
27-10-2013, 23:11
Teşekkürler sevgili dostlar bugün olayın şoku yol yorgunluğu bir türlü kendime gelemedim. Tömürcekcim parlak mustafan köklendi ama dikemedim. Bir ara görüşelim ama haftaya olabilir ancak dana da uygunsa ablacım.

Bende sana diktiklerimi veririm ablacım hepsini bardağa diktim 1 hafta önce. Parlak mustafa için teşekkür ederim :) Olur olur ablacım haftaya buluşalım müsaitim ben :)

berçin
03-11-2013, 18:12
Sevgili gökçe, sayfanı ziyaret etmeyeli ne kadar güzel çeşitler edinmişsin. Hepside çok güzel ama aklım katmerli amarliste kaldı diyebilirim.:) Balkonun düzenlemesi de ayrıca çok güzel olmuş, umarım kısa sürede gönlüne göre bir arkadaş edinip güzel sohbetlerle tadını çıkartırsın...:)

Sudenur
04-11-2013, 14:03

Geçmiş olsun Gökçe'cim, kendi başıma gelmişcesine üzüldüm. :mad: Aile fotoğraflarımız, tuttuğumuz notlar, yazılar, tezler, bütün bilgilerimizi laptobımızda tutuyoruz, kötü olmuş çalınması, kanı bozuklarla karşılaştırmasın bir daha Rabbim. :)

hira
04-11-2013, 17:53
Geçmiş olsun gokce'cim. Bunada şükür size birşey olmamış. Ayrıca gül sardunya bulmana sevindim.

bay tömürcek
04-11-2013, 21:11
Gökçe ablacım nerelerdesin sayfan bomboş kaldı ve sardunyaların köklenmiş şaşırdım çok çabuk oldu bukadar beklemiyodum ;)

gokcegokce
04-11-2013, 21:13
Teşekkür ederim sevgili dostlar. Siz siz olun cidden bırakmayın böyle değerli eşyalarınızı. Hiç güvenlik yok şehirlerarası yollarda. Madur olmak yanında bir de suçlu olduk eşyamız çalındığı için. Adalet ters işliyor malesef memlekette :( Herşeye rağmen moralimi bozmuyorum, can sağlığı herşeyden önemli. Sevgier...

gokcegokce
07-11-2013, 01:42
Dün sevgili Tömürcek ve Fatih kardeşimle Denizli'de çok keyifli bir buluşma gerçekleştirdik. Pırıl pırıl bu iki yeşilsever genç arkadaşımın ailelerini çok tebrik ediyorum. Ülkemize ve insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirmişler. Dostluğumuzun daha çok uzun zaman sürmesi dileğiyle sevgiler...

bay tömürcek
07-11-2013, 15:43
Dün sevgili Tömürcek ve Fatih kardeşimle Denizli'de çok keyifli bir buluşma gerçekleştirdik. Pırıl pırıl bu iki yeşilsever genç arkadaşımın ailelerini çok tebrik ediyorum. Ülkemize ve insanlığa hayırlı evlatlar yetiştirmişler. Dostluğumuzun daha çok uzun zaman sürmesi dileğiyle sevgiler...

Ablacım buluşma bizim içinde çok keyifliydi :) Eşinle tanışmak da ayrıca bir mutluluktu bizim için :) İkinizin de hobilerinin olması ne güzel gökçe ablacım takdire şayan insanlarsınız gerçekten :)

evdeçiçek
07-11-2013, 18:14
Mesai bitimine az bir süre kala sayfanızı en başından beri incelemeye başladım. Geç çıkmayı göze alarak sonuna kadar baktım. Çiçeklerinize imrendim gerçekten. Bütün günleriniz çiçek güzelliğinde geçsin emi.... :) saygılar, iyi akşamlar ...

Fatih
08-11-2013, 00:10

Daha da uzun sürecek ablacım dostluğumuz eminim buna :)
Sanalda konuşmak yorumlaşmak bir nebzede olsa birbirimizi tanımamıza yardımcı oluyor. Reelde bu tanışmayı da gerçekleştirmek daha bir güzel oldu :)
Hayat dolu güzel bir çiftti benim gördüğüm :) Mutluluğunuz daim olsun ablacım. Tanıştığıma tekrardan çok memnun oldum :)

:) Her zaman bekleriz :)

gokcegokce
29-11-2013, 15:08
Uzun bir aradan sonra merhaba. Laptobum çalındığı için yeni bir laptop alana kadar siteden ve paylaşımdan uzak kaldım. Ayrıca tez çalışmamı yeniden toparlamak zorunda olduğum için vaktimin büyük bir kısmını da ona ayırıyordum. Eve dönüşümde bitkilerimin bir kısmının kurumuş ya da bozulmuş olduğunu görünce de biraz moralim bozulmadı değil. Allah'tan marketlere gelen soğanlar beni havaya sokmaya yetti :) Ve balkonum...
457787

Sukkulentler...
457788
457789

Kendini toparlamaya çalışan küpelim, mavişim, lisilerim kurumuşlar ama kıyamadım atmaya belki yeşerir diye tutuyorum hala.
457790

Açelya ve Gardenyanın durumu içler acısı. Bunlar da ölürse yemin ettim bidaha edinmek yok.
457791

gokcegokce
29-11-2013, 15:13
Klasikler köşemizde saksıları değişen Difenbahya, spatifilyum ve antoryum...
457792

Orkideler çiçekleri dökülünce yolunmuş tavuk gibi oluyorlar ya :(
457793

Birileri menekşe üretme işine girdiler galiba :P
457794

Telgrafımın tellerine çiçekler konuyor :)
457795
457796

Aysel Yavuz
29-11-2013, 15:37
Sizi ve çiçeklerinizi özlemiştik :)

gokcegokce
29-11-2013, 15:52
Çok teşekkürler Aysel Hanım, çok incesiniz. Sevgiler...

birtanecik
29-11-2013, 21:21
Bolkonunuzla hoşgeldiniz.

gokcegokce
29-11-2013, 22:18
Teşekkürler sevgili Birtanecik siz de balkonuma hoşgelmişsiniz.

fikreteren
30-11-2013, 09:43
sayın gökçegökçe laptopunuzun çalınmasına üzüldüm. Geçmiş olsun.

gokcegokce
30-11-2013, 14:11
Canımız sağolsun napalım Fikret Bey. Sayfama da hoşgelmişsiniz. İyi haftasonları dilerim.

gokcegokce
19-02-2014, 20:28
Bahara az kaldı.
https://lh6.googleusercontent.com/-bHq-oG0AcZI/UwMlvnzenNI/AAAAAAAACRM/rI3506aFsV8/w759-h569-no/2014-02-18+11.19.19.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-z_ERDI51HfY/UwMmEa_EmsI/AAAAAAAACRw/MmloHTt1qYA/w427-h569-no/2014-02-18+11.20.20.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-qJbR4ij3Psg/UwMmKdPssoI/AAAAAAAACR8/0dxl3zCAXzg/w427-h569-no/2014-02-18+11.20.32.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-TwSEygO1rTI/UvENoi828hI/AAAAAAAABiY/hfcSMosncs0/w427-h569-no/2014-02-04+17.31.41.jpg

gürcan_keskin
19-02-2014, 20:52
Balkondan nefis kareler :)
Rengarek çiçekler ve saksılar.Süper.
Baharda coşunca neler göreceğiz kimbilir?
sevgilerle...

YeniGine
19-02-2014, 23:27
Sevgili gökçe maşallah balkon renklenmiş ve de güzelleşmiş. Ellerine sağlık.

bay tömürcek
19-02-2014, 23:49
Ablacım balkonun negüzel renklenmiş öyle ;) Yukardaki yeşil yapraklı begonya şeker begonya mı? çok güzel görünüyor :)

gokcegokce
22-02-2014, 19:50
Balkondan nefis kareler :)
Rengarek çiçekler ve saksılar.Süper.
Baharda coşunca neler göreceğiz kimbilir?
sevgilerle...

Teşekkür ederim sn. Gürcan Keskin. İnşallah bahar gelince balkonum da şenlenir.Çok bitki kaybettim kışın malesef. Kırklareli'nin ilkimine yeni yeni alışıyorum. Sevgiler...

gokcegokce
22-02-2014, 19:54
Sevgili gökçe maşallah balkon renklenmiş ve de güzelleşmiş. Ellerine sağlık.

Yeni Gine Ablam hoşgelmişsin balkonuma :) Senin site bahçenin yanında benim balkonuma ancak hercailer ve çuhalar renk getirdi işte ;) Bir sürü soğanım telef oldu fazla sulamaktan. Beyaz lalelerimin ömrü kısaymış hemen soldular. Çiğdemlerime böcekler musallat oldu, sümbüllerim mantar hastalığına yakalandı. Eşim de bana acıdı seradan bu hercai ve çuhaları aldı. :) Sağlık olsun napalım önümüzdeki bahara bakıcaz artık. :) Sevgiler...

gokcegokce
22-02-2014, 19:56
Ablacım balkonun negüzel renklenmiş öyle ;) Yukardaki yeşil yapraklı begonya şeker begonya mı? çok güzel görünüyor :)

Evet canım şeker begonya o. Geçen sonbahardan kalma. Kışın böcek musallat oldu ama sabun-zeytinyağı-acıbiber karışımıyla yaşatabildim şükür. İnşallah yaza daha güzel serpilir. Bir de beyaz olanı var o da açsın fotoğraflarım. Sevgiler...

YeniGine
22-02-2014, 23:24
Sevgili gökçegökçe benim de şu ara çuha, hercai menekşe ve inşallah büyüyüp de çiçek açacak soğanlılarım var. :( Senin soğanlılarına üzüldüm saksıda olunca ben de geçen sene çürüttüğüm için bu sene fazla sulamaktan korkuyorum toprakta daha rahat oluyor. Ne yapalım canın sağolsun seneye bahara fazla sulamazsın hepsi güzel olur inşallah...

gokcegokce
24-02-2014, 17:28
Kırmızı laleler şerefine balkonumdaki gelişmeleri aktarayım istedim...

https://lh3.googleusercontent.com/-e-_9CZmlI48/UwslixvyybI/AAAAAAAACdg/hfbPJCyoiak/w433-h577-no/2014-02-24+12.56.46.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-9cQ4nbzzTPw/Uwtiox7Wq7I/AAAAAAAACgs/8e_GlhV80Hk/w433-h577-no/2014-02-24+17.16.02.jpg

Balkonu bahara hazırlamak için kuruyan gülümün yerine uzayan yaseminimi yeni toprak karışımıyla diktim. Umarım bu sene güzel kokulu çiçeklerini görmek nasip olur. Pazardaki renk renk çuhaları görünce dayanamadım uzun saksıya diziverdim :)

https://lh3.googleusercontent.com/-iVclE2cdcZE/UwtiTZC-o7I/AAAAAAAACf8/gT4h_7qC3i8/w433-h577-no/2014-02-24+17.14.59.jpg

Beyaz şeker begonya da kırmızıyı kıskanıp açtı :)

https://lh4.googleusercontent.com/--Uuvr62qrUY/UwtiGgigu2I/AAAAAAAACfk/wBiTTOVcWGY/w433-h577-no/2014-02-24+17.14.34.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-d8NTj4gRyjE/Uwth6gn0tLI/AAAAAAAACfM/7Dshv11UWFY/w433-h577-no/2014-02-24+17.13.50.jpg

cemo
24-02-2014, 18:12
Balkon farkı bu işte, laleler açıvermiş:)

Sefasını sürün cok güzel. Kıskanç beyaz begonyanızı da öpün benim için.
Sevgilerimle.

pria
24-02-2014, 19:54
Laptopunuzu çalanın kafasına laptopunuzdan da büyük taş, kiremit, kalas düşer inşallah..

:((

gokcegokce
24-02-2014, 20:43
Balkon farkı bu işte, laleler açıvermiş:)

Sefasını sürün cok güzel. Kıskanç beyaz begonyanızı da öpün benim için.
Sevgilerimle.

Hoşgelmişsiniz balkonuma sevgili Cemo, biraz erken açtılar ama olsun ben memnunum :) Begonyam da sizi öpüyor ;)

Laptopunuzu çalanın kafasına laptopunuzdan da büyük taş, kiremit, kalas düşer inşallah..

Ah en çok içindeki tez çalışmalarıma yanarım Sayın Pria beni zaman olarak çok çok geriye attı bu olay :( Malesef bu ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yok. Bu arada nergizlerinize bayılıyorum, keşke bahçem olsa diyorum sizin paylaşımlarınıza bakarak. Bakonda nergizlerim uzamadı hiç bakalım belki acele ediyorum. Sevgiler...

pria
24-02-2014, 21:07
Bu arada nergizlerinize bayılıyorum, keşke bahçem olsa diyorum sizin paylaşımlarınıza bakarak. Bakonda nergizlerim uzamadı hiç bakalım belki acele ediyorum. Sevgiler...

İlk olasılığı yazayım hemen..
Saksı sulamalarındaki hatalar nergislerin gelişimini etkiler..Nergisler 25-30 santim derine kök saldıkları için, saksı sulamalarında hafifçe saksı altlığında su görünene kadar su verilnmelidir..Eğer üstten azar azar su veriyorsanız, alttaki toprak kuru kalabileceği için kökler kuru ortamda kaldıklarından, gelişimleri duraksayabilir..

İkinci olarak, her nergis türünün farklı iklim istekleri olabiliyor..Bazı türler çok soğuk, bazıları ılıman iklimlerde daha iyi gelişim gösterebiliyor..Genellikle her tür nergisin gelişimi, kışın hava sıcaklıkları 14-15-16 derecelerde seyrederse, o denli hızlanır..Havalar serin geçtikçe gelişimlerini yavaşlatırlar..

Örneğin, benim balkonumda 13 çeşit nergis var..Hepsini aynı gün ekmeme rağmen, bazıları çiçek açtı, bazıları tomurcuklarını patlatmak üzere, bazıları tomurcuk gösterdi, bazıları ise ekimden neredeyse 90 gün geçmesine rağmen henüz daha yeni yeni toprak üstüne attı kendini..

http://www.agaclar.net/forum/1251335-post1984.htm

Balkonlarda soğanlı yetiştirmenin en önemli şartı, derin-geniş saksıları seçmek ve onları günlük en az 5-6 saat güneş gören bir yerde büyütebilmektir..

ayhat
24-02-2014, 22:38
sevgili gökçegökçe kısada olsa bir iadaeyi ziyaret gerçekleştirdim balkonunuz çok güzel maşallah, ama bahar yazın ne durumda olduğunuda merak etmedim değil. Resimlerinizi bekliyoruz, sevgiyle

gokcegokce
24-02-2014, 22:38
Desenize ben başından saksı seçiminde hata yapmışım :( 1 nolu dikdörtgen saksılara oturttum soğanlarımı. Balkonum kapalı balkon. Şömine gibi bir yeri var oranın bacasından soğuk hava geliyor biraz ama genelde ılık tabi. Kuzey cepheli bir balkonum var akşamüstleri güneş alıyor tabi güneşli günlerde. Genelde yarı ve koyu gölge diyebiliriz yani. Nergizleri de mi bir daha bakılmayacak bitkiler listesine eklemek gerek bu durumda. Ben mayısa kadar bekleyeyim bakalım en iyisi açmazlarsa yapıcak bir şey yok. Bir acemi olarak benim bitki maceram işte böyle sayın Pria deneye yanıla. Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler nergiz hatta tüm soğanlılar sayfalarını da takip ediyorum zaten. Sevgiler...

Tömürcek tavsiye etti, ben de ha gayret dedim akşam akşam menekşeleri elden geçirdim nasıl?

Öncesi:
https://lh4.googleusercontent.com/-ndrB7OueVZ4/Uwul2GJAhCI/AAAAAAAAChg/DYfTs0eOfJs/w433-h577-no/2014-02-24+22.04.10.jpg

Sonrası:
https://lh6.googleusercontent.com/-G3EOs30q4X4/Uwu520xNqII/AAAAAAAACh0/Yz4e4kJqAyw/w433-h577-no/2014-02-24+23.29.35.jpg

gokcegokce
24-02-2014, 22:40
sevgili gökçegökçe kısada olsa bir iadaeyi ziyaret gerçekleştirdim balkonunuz çok güzel maşallah, ama bahar yazın ne durumda olduğunuda merak etmedim değil. Resimlerinizi bekliyoruz, sevgiyle

Sevgili Ayhat, hoşgelmişsiniz balkonuma. Açıkçası ben de sizin gibi balkonumun baharı ve yazı nasıl geçireceğini çok merak ediyorum. Yeni taşındık Kırklareli'ne ve evimize. İnşallah güzel kareler yakalar sizinle de seve seve paylaşırım. Sevgiler...

gokcegokce
27-02-2014, 10:56
Birçok sardunyamı kışın kaybettim o nedenle arıyorum bölümüne bir sayfa ekledim. Yardımlarınızı beklerim...

http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/33897.htm#post1254395

gokcegokce
08-03-2014, 18:19
Soğanlarım açmayınca ben de hazır açmışlardan alıp kendime bir züğürt tesellisi yaptım.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1958082_10152183320248876_264652403_n.jpg

YeniGine
08-03-2014, 23:28
Sevgili gökçe çok iyi yapmışsın, artık senin onlar, seneye inşallah sen açtırırsın. Çok da güzeller.

bay tömürcek
09-03-2014, 13:51
Bende züğürt tesellisi istiyorum ;) Böyle teselliye can kurban ablacım :p Çok güzel gözüküyor kokulu mu? ;)

gokcegokce
09-03-2014, 22:24
Mis gibi kokuyor. A101'den 8 Mart vesilesiyle almıştım. Keşke daha çok alsaymışım hemen tükenmiş.

gokcegokce
13-03-2014, 16:00
Öff ne kötü günler geçiriyoruz böyle hem kişisel hem de ülkecek. 2014 de uğurlu gelmedi. Ne hayallerim vardı oysa ki... Yüksek lisansımı bitirecek, güzel bir işe girecektim ama olmuyor. Yine de şükrediyorum sevdiğim adamla mutlu bir yuvam var. İnşallah bu zor günler de geçecek...

berçin
14-03-2014, 16:30
Maalesef sevgili gökçe, durum hepimizde aynı büyük bir sınav veriyoruz. Hakkımızda hayırlısı... Hayellerin den asla vazgeçme inşallah bir daha ki sefere...
Züğürtlükte yalnız değilsin, bende sümbüllerde öyle yaptım ne yapalım açmayınca açanı aldık:)...

gokcegokce
17-03-2014, 20:37
Hoşgelmişsiniz sevgili Berçin Hanım. Garip zamanlar cidden havalar garip, insanlar garip... Hep bir daha ki sefere diyorum zaten hayaller var ama gerçekleşmiyor, umut bitmedi ama azalıyor her geçen zaman :( Sevgiler...

YeniGine
18-03-2014, 00:01
Sevgili gökçe yorumuna beğen diyemedim, ne diyeyim onu da bilemedim.
Fakat bugün minibüste oldukça yaşlı bir bayan dedi ki 'Doğayı da, mevsimleri de kendimize benzettik.'
İnşallah herşey gönlümüzce olsun!..

gokcegokce
18-03-2014, 21:53
Yeni Gine Ablam sözler yetmiyor cidden bu aralar yaşanılanları açıklamaya. Bu sene mevsimler de yaşanamadığı için doğa da şaşırdı. Güzel dileğin hepimiz için olsun inşallah...

gokcegokce
31-03-2014, 16:44
Kara kışta ölüm misali kararan dallar gibi yeniden yeşillenecek yarınlar. Baharın gelişi umutlandırıyor insanı...

https://lh4.googleusercontent.com/114KmO0aBHYWsi8LfP6q0Pjc9EwK-MIjLt8JEEjR2iQ=w433-h577-no

https://lh3.googleusercontent.com/S4ssLknCz_qFVmTEYlV-wYVBeBizZsqIltxe1LkFPZU=w769-h577-no

https://lh4.googleusercontent.com/-0w0YCXkjmoY/UzQlYVW89LI/AAAAAAAACtc/RLPcGiwiQnE/w433-h577-no/2014-03-27+14.55.05.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/G6CGnuG8R2aQ21AQKMou4qaipc33slwlf51rj4qPts0=s577-no

https://lh3.googleusercontent.com/yKIaUny6iBYHfhEeRhbMIT4tUtSgSMGOBXd3XoB_qLw=w769-h577-no

gokcegokce
13-04-2014, 11:38
Balkona sonunda bahar geldi derken bu defa da yağmurlar başladı yine güneş yok. Neyse azıcık daha sabır. Dip köşe balkonumu resimledim...

https://lh3.googleusercontent.com/-WWa4H-f06rU/U0pXxkkm8hI/AAAAAAAAC7w/EQmkgBn_I2A/w427-h569-no/2014-04-12+16.07.48.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-dbX7fJPr42E/U0pYgK1pTtI/AAAAAAAAC80/xwo-MvfkfXk/w759-h569-no/2014-04-13+10.33.53.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-W3DWBNIQgug/U0pYqP8o2LI/AAAAAAAAC9E/ruseXlqe7z8/w427-h569-no/2014-04-13+10.34.01.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-m7bopn7yGxM/U0pYzPAabJI/AAAAAAAAC9Q/v-7Rsabwgg4/w759-h569-no/2014-04-13+10.34.11.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-Kr9_MzoVsBY/U0pa1BYBlQI/AAAAAAAAC_M/MZJVreSTbVM/w427-h569-no/2014-04-13+10.37.16.jpg

Yazın balkonu beyaza boyamayı düşünüyorum kiracı olmasam şömineyi de beyaza boyardım sanırım.

gokcegokce
13-04-2014, 11:50
Pazardan aldığım sakızlar açmaya ve renklerini belli etmeye başladı. Bir tanesi var ki bana sürpriz oldu hiç böylesini görmemiştim...
https://lh5.googleusercontent.com/-mAhzirc_vQw/U0pW97gl19I/AAAAAAAAC6U/61bAAsS6Umw/w427-h569-no/2014-04-08+08.06.51.jpg

Mineler pek zahmetsiz. Yalnız fıs fıs yapmayın yaprakları çok çabuk küllenme hastalığına yakalanabiliyor yaprakların altından sulayın suyu çok seviyor...
https://lh3.googleusercontent.com/-WWOCHrF55bo/U0pXGa-fgNI/AAAAAAAAC6g/UHTZ6jk8Zm4/w427-h569-no/2014-04-08+08.06.59.jpg

Cam güzeli, latin, ceylanlar, ıtır ve fesleğen. Koku, rayiha ve gösterişli çiçeklerle dolu bir köşe olmasını diliyorum...
https://lh4.googleusercontent.com/-Qr2XrCieDNA/U0papxl418I/AAAAAAAAC_A/YaOAD7TR-Co/w427-h569-no/2014-04-13+10.37.04.jpg

Burada da yasemin uzadı da uzadı fakat çiçek açmıyor. Çiçek özlemini katmerli şebboylarla gideriyorum yanında da rahmetli anneanneciğimin bordo mis kokulu karanfili var ve naneleri iliştirmiştim herhalde tutacaklar ben de taze taze koparıp afiyetle yiyeceğim...
https://lh6.googleusercontent.com/-trnZBQMSZrA/U0pZ1P5v1_I/AAAAAAAAC-c/dyanMzDpJ00/w759-h569-no/2014-04-13+10.35.33.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-JYBraxyBoMg/U0pagdiuP1I/AAAAAAAAC-0/Ec4wHzQy9R4/w427-h569-no/2014-04-13+10.36.58.jpg

Bu sepetlerle ferforjeleri de boyamak lazım beyaza...

gokcegokce
13-04-2014, 11:57
Pencere önleri de boş değil tabi sıkıştırabildiğimiz her yere çiçek ekmeli :p

https://lh4.googleusercontent.com/-6kZDcecPOOs/U0pZEpX9INI/AAAAAAAAC9c/eBdJ2-FHVxU/w759-h569-no/2014-04-13+10.34.22.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-9D57iwdXCas/U0pZOLjnf6I/AAAAAAAAC9o/4iG7LKpN4ks/w427-h569-no/2014-04-13+10.34.36.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-iE-ffjqwDf4/U0pZXHScdNI/AAAAAAAAC94/tiptqprAzJk/w427-h569-no/2014-04-13+10.34.58.jpg

Minik campanulalar...
https://lh6.googleusercontent.com/-4FL1RM2ZJIw/U0pZh-BE_CI/AAAAAAAAC-E/5AAV8hb9BO0/w427-h569-no/2014-04-13+10.35.07.jpg

Soğanlı bitkisiz balkon olmaz tabi... Nergizlerim verimsiz çıktı fazla açmadı onları hiç güneş görmeyen serin kapalı arka balkona aldım. Bunlar da lilyum ve amarilisler.
https://lh3.googleusercontent.com/-m7bopn7yGxM/U0pYzPAabJI/AAAAAAAAC9Q/v-7Rsabwgg4/w759-h569-no/2014-04-13+10.34.11.jpg

sardunaki
13-04-2014, 18:01
Bir mola verip bakayım dedim vallahi çok iyi geldi balkon sefam oldu sayende sevgili gokcegokce . :) çok düzenli çok uyumlu herşey balkonunda.çok beğendim,tebrik ederim seni.Çiçeklerin güzelliği kadar bende dekorasyon ve uyumada çok önem veriyorum.Bu bütünlük olduğunda çok güzel seyfi sefası oluyor.Sende bu uyumu yakalamış ve gözlerimize şenlik yapmışsın balkonunu arkadaşım.Yeni ceylanlar aldım ,görme .Söz paylaşıcaz .Sevgiler

gokcegokce
15-04-2014, 12:04
Bir mola verip bakayım dedim vallahi çok iyi geldi balkon sefam oldu sayende sevgili gokcegokce . :) çok düzenli çok uyumlu herşey balkonunda.çok beğendim,tebrik ederim seni.Çiçeklerin güzelliği kadar bende dekorasyon ve uyumada çok önem veriyorum.Bu bütünlük olduğunda çok güzel seyfi sefası oluyor.Sende bu uyumu yakalamış ve gözlerimize şenlik yapmışsın balkonunu arkadaşım.Yeni ceylanlar aldım ,görme .Söz paylaşıcaz .Sevgiler

Hoşgelmişsiniz balkonuma sevgili Sardunaki. Keşke ben de İzmir'de olabilseydim de karşılıklı birer kahve de içseydik. :) Balkonu düzenli bulduğunuza sevindim. Zira benim gözüme çok da düzenli görünmüyor maalesef. Renk uyumu tutturamadım henüz. Saksılarım taa Kars'tayken aldıklarım. Fazla çeşit bulamamıştım orada ama Kırklareli bu konuda baya iyi. Yavaş yavaş daha uyumlu güzel bir balkona çevireceğim inşallah. Balkon çok küçük beyaza boyarsam azıcık ferah olur diye düşünmekteyim. Şu tez çalışmam bir bitse ilk işim balkonumu boyamak. Belki ev sahibim şömineye de el atmama izin verir. İsteyenin bir yüzü demişler :p Sevgiler...

Aysel Yavuz
15-04-2014, 12:22
Sevgili Gökçe sizin balkonunuzu kendi balkonuma çok benzetiyorum :) Şöminesi falan..Ama sizin daha çok çeşitleriniz var ne güzel :))) bende yavaş yavaş toparlarım inşallah..

gokcegokce
15-04-2014, 17:05
Sevgili Gökçe sizin balkonunuzu kendi balkonuma çok benzetiyorum :) Şöminesi falan..Ama sizin daha çok çeşitleriniz var ne güzel :))) bende yavaş yavaş toparlarım inşallah..

Evet çok benziyor ben de benzetmiştim. :) Trakya'da modaymış sanırım bir zaman balkonda şömine olayı. Olsun biz onu çiçek rafı yaptık. Çeşit konusunda yardımcı olabileceğim varsa çekinmeyin sevgili Aysel. İnşallah ev sahibim izin verir de boyarım beyaza çok yakışır bence. Böyle bir şey olur.

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/ad/82/42ad8237d9f4cfd6cb5bf8ee38d2e360.jpg

YeniGine
15-04-2014, 23:56
Sevgili gökçe maşallah!.. Balkonun yeşillenmiş diye düşünürken renklenmiş bile... Maşallah belli ki çiçeklerin de, sen de balkona uyum sağlamışsınız... Gönlünce, rastgelsin inşallaah!..

Aysel Yavuz
16-04-2014, 07:41
Evet çok benziyor ben de benzetmiştim. :) Trakya'da modaymış sanırım bir zaman balkonda şömine olayı. Olsun biz onu çiçek rafı yaptık. Çeşit konusunda yardımcı olabileceğim varsa çekinmeyin sevgili Aysel. İnşallah ev sahibim izin verir de boyarım beyaza çok yakışır bence. Böyle bir şey olur.

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/ad/82/42ad8237d9f4cfd6cb5bf8ee38d2e360.jpg

Hakikaten beyaz çok hoş durmuş..Bu arada Hobi bloğunuzuda inceledim..Sizde ne marifetler varmış maaşallah :D

Sudenur
19-04-2014, 18:40
Gökçe'ciğim parlak mustafan pek neşeli maşallah, fışkım fışkım fışkırmış.. :) Düzen ve tertibine bayılıyorum, her şey çok güzel.. :)

gokcegokce
21-04-2014, 16:50
Hoşgelmişsiniz sevgili dostlar anlatımlarınızla beni mahcup ettiniz hepinize teşekkür ederim. 4 günlüğüne İstanbul'a gittik eşimin ailesini ziyarete o nedenle biraz geç cevap yazıyorum. Balkonum iyi ancak minelerim ve bodrum papatyalarım bozulmuş biraz. Adeniumlarımda da gövdede yumuşama var. İnşallah kaybetmem. Sevgiler...

gürcan_keskin
29-04-2014, 23:04
Merhaba sayın gokcegokce.
Dekoratifler çok çok güzel. Aslında bu balkona çiçeklerin arasına bir tanede mini şelale eklemek lazım. :p
sevgilerle...

gokcegokce
30-04-2014, 01:10
Merhaba sayın gokcegokce.
Dekoratifler çok çok güzel. Aslında bu balkona çiçeklerin arasına bir tanede mini şelale eklemek lazım. :p
sevgilerle...

Hoşgelmişsiniz balkonuma sayın Gürcan Keskin. Aslında şelale fikrini düşünmedim değil ama fiyatları biraz yüksek geldi benim mütevazi balkonum için. Şu ara hedefim uygun bir masa sandalye takımı bulmak. Ah bir iş bulaydım iyiydi. Hayal çok, para yok! Neyse hayırlısı diyelim. Sevgiler...

YeniGine
30-04-2014, 01:16
Sevgili Gökçe balkonlar, bahçeler hepimizin bir sürü hayalleri var. Zira çok seviyoruz. İnşallah gönlüne, gönlümüze göre olsun diyeyim...

gokcegokce
30-04-2014, 12:23
Teşekkürler Yeni Gine Ablam güzel dileğin için. Hepimizin gönlündekiler bir bir gerçekleşir inşallah. Buradaki insanların hepsi de güzel gönüllü ve paylaşımcı bu nedenle inanıyorum bir gün olucak. Sevgiler...

ngr33
30-04-2014, 18:34
Sevgili gokcegokce thy reklamındaki çocukların dedigi gibi : çok istersek olur belki ;) ( inşallah kalbimizden gecen tüm dileklerimiz birgün gercek olur )

gokcegokce
01-05-2014, 18:04
Sevgili gokcegokce thy reklamındaki çocukların dedigi gibi : çok istersek olur belki ;) ( inşallah kalbimizden gecen tüm dileklerimiz birgün gercek olur )

Çok şekersiniz sevgili ngr33 inşallah olur çok istersek. Bugün kandil günü temiz kalbimizle dileyelim Allah'tan. :) Herkese sevgiler ve hayırlı kandiller.

gokcegokce
02-05-2014, 22:18
Mayıs gelmiş balkona güneş hala gelememiş burası pek yağışlı hala ve balkonum. Şu yasemin uzuyor da uzuyor ben de sardıkça sarıyorum onu. Çiçek açar mı acaba hala?

https://lh3.googleusercontent.com/-L5sC5TCK1ig/U2PNcslXp5I/AAAAAAAADJU/7yHGPHOjq-E/w427-h569-no/2014-05-02+19.52.18.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-PwPADut6TCY/U2PNvB_HDPI/AAAAAAAADJs/L3tzu6E99yQ/w427-h569-no/2014-05-02+19.53.09.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-TndoCG8D590/U2PNn0XeQ9I/AAAAAAAADJg/qqTqTSkiHQw/w427-h569-no/2014-05-02+19.52.49.jpg

İstanbuldayken Forumun da üyesi Alacakaranlık'a bir ziyarette bulundum eşimle. Boş da dönmedim. İstediğim gibi değişik yapraklı sardunyalardan 2 tanecik aldım. Henüz pek küçükler büyüyünce sevdiklerimle bol bol paylaşılacaklar...
https://lh6.googleusercontent.com/-IAsU9laHMmI/U2CimUsQy1I/AAAAAAAADCQ/f-DPutv9_mc/w427-h569-no/2014-04-28+10.36.07.jpg

İlk defa tohumdan yetiştiridiğim bir bitki açtı çok mutluyum.
https://lh4.googleusercontent.com/-Lif8Tb8lnhw/U2Ng7FrO9jI/AAAAAAAADIk/bFPWxOVQfuc/w427-h569-no/2014-05-02+12.08.35.jpg

Sudenur
03-05-2014, 00:45
Gökçe'cim balkonunu gezmek içimi açıyor, renkler, düzenin tertibin, aksesuarların ve çiçeklerin öyle güzel ki.. Ankara'ya yolun düşerse muhakkak beklerim.. :)

gokcegokce
03-05-2014, 00:56
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki :( Keşke aynı şehirlerde olsaydık. Seninle gözümüz aynı resmen, düzenli ama yaşanmışlıkları olan mekanları seviyoruz. Hem de yaratıcılığımızı kullanarak uygun detaylar yaratıyoruz. Nazarlığını tanımışsındır zaten. Balkonumun en güzel süsü senden gelmişti :) Sevgiler canım...

YeniGine
03-05-2014, 01:06
İki gönlü güzelin birbirlerine iltifatları gerçekten çok güzel. Sevgili gökçe kahve arkadaşın olmasa da boşver hiç üzme kendini. Sen gönlünce geç o güzelim balkonuna kahveni yap iç ve bizleri de yanında bil. Ben o nazarlığı göremedim.

gokcegokce
03-05-2014, 01:11
Yeni Gine Ablam benim kahvemi içiyorum içmesine de insan arada bir de şöyle göz göze sohbet etmek istiyor. Gurbet yeni yeni hasret çektirmeye başladı bana sanırım. Aslında 19 yaşımdan beri baba ocağından ayrı sayılırım. Ama hiç bir zaman bu kadar yalnız değildim. Azıcık da yaşlanıyorum sanırım olgunlaşıyorum. Eskisi gibi çekemiyorum her sohbeti. Ama sana hürmetim sonsuz sen böyle takıl diyorsan bir bildiğin vardır diyorum. Nazarlığa gelince şöminenin tam göbeğinde püsküllü mavişli sarılı pek cici bir süs :) İyi geceler...

YeniGine
03-05-2014, 01:18
Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel.
Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim.

Sudenur
03-05-2014, 01:28
Canım benim ben de bu tarafa beklerim. Balkon güzel ama bir kahve arkadaşım yok ne yazık ki :( Keşke aynı şehirlerde olsaydık. Seninle gözümüz aynı resmen, düzenli ama yaşanmışlıkları olan mekanları seviyoruz. Hem de yaratıcılığımızı kullanarak uygun detaylar yaratıyoruz. Nazarlığını tanımışsındır zaten. Balkonumun en güzel süsü senden gelmişti :) Sevgiler canım...

Güzel balkonunda minik bir hediyemin olması beni çok mutlu ediyor, bu güzel ailesi nazarlardan korusun Rabbim. Zevklerimiz çok benziyor haklısın, blogunu da göz attım, pek marifetlisin maşallah. İnsan aynı zevkleri paylaştığı birileriyle uzun uzun sohbetler etmeyi çok arzu ediyor değil mi? ;) Komşularımın bıktı zaten benden, hiç bahçenden çıkmıyorsun diyorlar, bitki çiçek muhabbetlerimden sıkıldılar, bazen öyle kaptırıyorum ki bahçelerine, saksılarına da müdahale ediyor, ona çok su vermişsin, bu güneşi sevmez gölgeye al, toprağı çok ıslak çürür veya bit basmış ilaçlamak lazım diye bır bır konuşup duruyorum. Sıkılanlarda oluyor doğal olarak. :D

Sudenur
03-05-2014, 01:31
Nazarlığı gördüm evet balkonuna da yakışmış. Benim de çevrem çok geniş bütün komşularla sohbet ama bazen bakıyorum hiç bana göre sohbetler değil. Ben diyorum ki lale soğanı, komşum diyor ki işte torunu da, işte kızı da, işte oğlanı da, işte evin boyası da, işte eşim de hemen anında ufaktan ayrılıyorum oradan, geliyorum çiçeklerimin yanına valla onlarla sohbet daha güzel.
Ama tabi iyice yalnızlık da bir yere kadar, kötü. Ne diyeyim inşallah bir şekilde gönlüne göre bir sohbet arkadaşı bulursun diyeyim.

Hah işte ablam aynı benim durum. :D Dedikodudan kaçıyor bahçe de alıyorum soluğu. :)

gokcegokce
03-05-2014, 01:55
O zaman her şeyin azı karar çoğu zarar diyelim. :) İyi ki internet çağındayız. İyi ki arada mesafeler de olsa sizin gibi güzel insanları tanıdım. Hayat kısa az önce sevgili Jineop'un kaybını öğrendim. :( Ardımızda kalan dünyaya ve insanlığa bıraktıklarımız oluyor işte. Sevgiyle kalın dostlar...

gokcegokce
05-05-2014, 20:04
Bu gece Hıdırellez gül dibine dileklerinizi yazmayı, suyun yakınındaysanız suya atmayı unutmayın derim. Belki şurada güzel bahçeli bir ev varmış diye çizelim mi rahmetli TRT2'deki ressam gibi olmasa da :)

gokcegokce
16-05-2014, 14:25
Çok acı günler yaşadık, yaşıyoruz. Diliyoruz son olsun ama olmuyor. Ne zaman önlem almayı öğreneceğiz biz millet olarak, ne zaman diye isyan ediyorum. Ailelerin acısını anlayamam belki ama paylaşmaya çalışıyorum. Allah Soma Madeninde vefat eden emekçi kardeşlerimize rahmet eylesin. Kalan ailelerine sabır versin...

bay tömürcek
24-05-2014, 20:29
Maşallah ablacım balkonun çok güzel :) petunyalar çok hoş durmuşlar yuvarlak saksıda hepsi bir arada :) yumurta da yakışmış nazar için takarlar bizim orda iyi yapmışsın :) Kurdele de gözüme çarptı çok güzel olmuş :)

gokcegokce
24-05-2014, 21:35
Maşallah ablacım balkonun çok güzel :) petunyalar çok hoş durmuşlar yuvarlak saksıda hepsi bir arada :) yumurta da yakışmış nazar için takarlar bizim orda iyi yapmışsın :) Kurdele de gözüme çarptı çok güzel olmuş :)

Teşekkür ederim Tömürcekcim. :) Kurdele 3. yaşında artık. Bu sene kol atmadı nedense. Ama yapraklarını toparladı. Kars'tan gelirken pişmişti resmen nakliye aracının içinde. Parlak arkasında kayboldu ama onun da keyfi yerinde gibi gölgeyi çok seviyor güneşte sararıyor. Petunya konusunda ilk defa mutluyum. Mor yalınkat çok güzel kokuyor. Sardunyalarımı çiçeklendirmek için ne yapmalı bilen varsa paylaşsın ne olur.

YeniGine
25-05-2014, 00:10
Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah.
Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış.
Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane...

gokcegokce
25-05-2014, 09:40
Sevgili gökçe maşallah balkonun yine renklenmiş. Küpelinin rengi güzelmiş balkonuna yakışmış, bol çiçeklerini gör inşallah.
Petunyaların ve tabi ki yumurtan çok güzeller. Hibiscus'una maşallah güzel balkonuna güzellik katmış.
Sardunyaların ne kadar güneş görüyor bildiğim sardunya güneşi seviyor. Bir de az biraz bildiğim fosfor; hani şu NPK derler hep ben de yeni yeni anlamaya başladım. Azot+Fosfor+Potasyum ağırlıklı gübre. Ben saksılara artık çoğunluk yanmış gübre kullanıyorum fakat daha geçen senelerde Çiçek Coşturan kullanıyordum, faydası oluyordu. Nacizane...

Beğenilerin için teşekkürler Yeni Gine ablacım. Sardunyalarım fazla güneş almıyor. Yalnızca fosforu denemedim ama NPKlı gübrelerden sardunya için olanından veriyorum. Arada da demir sülfat veriyorum. Havalar ısındıkça çiçeklenirler umarım. Sevgiler...

Sudenur
25-05-2014, 16:04
Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. :) Dinlendiriyor, huzur veriyor balkonun. Sardunyalarını toprağı kuruyuncaya dek sulama, sonra bol su ver teşekkür etmek için çiçeklenirler. Sevgilerimle.. ;)

gokcegokce
25-05-2014, 18:26
Gönlü güzel, balkonu güzel arkadaşım, herşey yerli yerinde maşallah. :) Dinlendiriyor, huzur veriyor balkonun. Sardunyalarını toprağı kuruyuncaya dek sulama, sonra bol su ver teşekkür etmek için çiçeklenirler. Sevgilerimle.. ;)

Teşekkürler canım, beğeniler beni motive ediyor. Daha çok şeyler yapmak istiyorum. Bu arada kandiliniz mübarek olsun. Dualarımızın kabul olması dileğiyle...

bay tömürcek
25-05-2014, 18:42
Teşekkür ederim Tömürcekcim. :) Kurdele 3. yaşında artık. Bu sene kol atmadı nedense. Ama yapraklarını toparladı. Kars'tan gelirken pişmişti resmen nakliye aracının içinde. Parlak arkasında kayboldu ama onun da keyfi yerinde gibi gölgeyi çok seviyor güneşte sararıyor. Petunya konusunda ilk defa mutluyum. Mor yalınkat çok güzel kokuyor. Sardunyalarımı çiçeklendirmek için ne yapmalı bilen varsa paylaşsın ne olur.

Benim de vardı kurdelecağızım ama çürüdü deli gibi kol atardı rahmetli :) Parlak mustafa arkada olsa da ben burdayım diyor gökçe abla :) Benimkide pek neşeli maşallah buzdolabının üstünden sarkıyor ;) Abla sardunyalar hakkında bi bilgim yok malesef benim köydekiler her sene şaşmadan çiçekleniyorlar gübre falan mı alsan acaba güneş görüyorlar mı?

gokcegokce
25-05-2014, 21:37
Benim de vardı kurdelecağızım ama çürüdü deli gibi kol atardı rahmetli :) Parlak mustafa arkada olsa da ben burdayım diyor gökçe abla :) Benimkide pek neşeli maşallah buzdolabının üstünden sarkıyor ;) Abla sardunyalar hakkında bi bilgim yok malesef benim köydekiler her sene şaşmadan çiçekleniyorlar gübre falan mı alsan acaba güneş görüyorlar mı?

Kol atarsa ben denizliye gelene kadar getiririm Tömürcekcim. Yazın Denizli'de misin bilmiyorum ama... Temmuz 22'de tez jürisine giricem Allah kısmet ederse. İzlemeye de beklerim. :) Parlak harika bir bitki ya. Çok seviyorum dertsiz ve her daim yeşil. Ne böceklenir ne kurtlanır. Sardunyalar gerekli güneşi göremiyor maalesef. Öğleden sonra güneş alıyor balkon ve bu ara öğleden sonraları hep yağışlı. Bakalım tek tük tomurcuk var gibi ama tam coşma yaşanmıyor henüz.

bay tömürcek
25-05-2014, 22:41
Kol atarsa ben denizliye gelene kadar getiririm Tömürcekcim. Yazın Denizli'de misin bilmiyorum ama... Temmuz 22'de tez jürisine giricem Allah kısmet ederse. İzlemeye de beklerim. :) Parlak harika bir bitki ya. Çok seviyorum dertsiz ve her daim yeşil. Ne böceklenir ne kurtlanır. Sardunyalar gerekli güneşi göremiyor maalesef. Öğleden sonra güneş alıyor balkon ve bu ara öğleden sonraları hep yağışlı. Bakalım tek tük tomurcuk var gibi ama tam coşma yaşanmıyor henüz.

Ablacım yazın büyük ihtimal denizli de değilim babam biraz rahatsızmış gelmemi istiyolar. İnşallah o tarihte burda olursam izlemeye gelmek isterim :) Sardunyaların sıkıntısının güneş kaynaklı olduğunu düşünüyorum ablacım güneşi görünce açarlar :)

gokcegokce
25-05-2014, 23:26
Ablacım yazın büyük ihtimal denizli de değilim babam biraz rahatsızmış gelmemi istiyolar. İnşallah o tarihte burda olursam izlemeye gelmek isterim :) Sardunyaların sıkıntısının güneş kaynaklı olduğunu düşünüyorum ablacım güneşi görünce açarlar :)

Allah şifa versin canım. Umarım sağlığına kavuşur bir an önce babacığın. Ben kurdele bulurum ve bir şekilde ulaştırırım sana sen yeter ki sıkma canını. Sardunyalar konusunda ben de öyle düşünüyorum. Hazirana girince belki açar hepsi.

-Esin-
25-05-2014, 23:42
Merhaba gokcegokce,

Balkonunuz bizim balkona çok benziyor :) Şömine üzerine güneş seven bitki koyamıyoruz biz de, yoksa açmıyorlar. Balkona bakan cam kenarında sardunyalar açabiliyor ama hiç bir zaman çok coşkulu olamıyor, daha fazla güneş istiyorlar. Balkonunuz kapalı değilse dış cephe kenarlarına koyarsanız orda çok güzel olur.

Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır.

Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler :)

TRAKLI
26-05-2014, 00:05
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur..

gokcegokce
26-05-2014, 08:02
Merhaba gokcegokce,

Balkonunuz bizim balkona çok benziyor :) Şömine üzerine güneş seven bitki koyamıyoruz biz de, yoksa açmıyorlar. Balkona bakan cam kenarında sardunyalar açabiliyor ama hiç bir zaman çok coşkulu olamıyor, daha fazla güneş istiyorlar. Balkonunuz kapalı değilse dış cephe kenarlarına koyarsanız orda çok güzel olur.

Gübrelerdeki NPK'ya da açıklık getireyim. NPK harfleri sırasıyla azot, fosfor ve potasyum elementlerinin simgelerini ifade eder. Gübreyi gübre yapan, bitki için gerekli elementler bunlar zaten. Gübre poşetlerinin üstünde bu elementlerin oranları belirtilir. Mesela 5:8:6 gibi bir oran yazar. Bu, azottan 5, fosfordan 8, potasyumdan da 6 birim içerir demektir. Bitkinin çiçek açmasını tetikleyici olan gübrelerde fosfor oranı fazladır. Yeşil aksamları geliştirmek için de azot oranı yüksek gübreler kullanılır.

Küpelinizin çiçeği çok zarif, çok güzelmiş. Fesleğenin dibinde ekili sarkan güzellik de sarıkız dedikleri bitki mi? Ne zamandır ben de edinmek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı.

Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler :)

Merhaba hoşgelmişsiniz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. :) Evet Trakya'da böyle şömineli balkonlardan çok var. Benim balkonum malesef kapalı. Pencere kenarlarına küçük kaktüs ve sukkulentlerimi koyabiliyorum ancak. Komşumun balkonu açık ve bütün sardunyaları kenarda duruyor. Nasıl çiçekteler anlatamam. Çok kıskanıyorum. :) Geçen sene sakızlarım güzel açmıştı ama temmuz ağustos aylarından bahsediyorum. Sıcaklıklar artmaya bağladığında açıcaklardır diye umutlanıyorum. Küpeliyi geçen sene sarıkızı da bu sene semt pazarlarından aldım. Burası çiçek konusunda bir cennet. :) Eğer edinemezseniz seve seve paylaşmak isterim. Ancak ne zaman ve nasıl çoğaltılıyor bilmiyorum. Ama öğreniriz... Sevgiler...

gokcegokce
26-05-2014, 08:03
Bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum, sardunyaların toprağına paslı çivi batırılıyor bir de şeker veriyorlardı. Umarım faydası olur..

Merhaba, sayfama hoşgelmişsiniz. Paslı çivi demir ihtiyacı için sanırım. Ama şekeri neden verirler bilmiyorum. Yararlı olmadığını okumuştum ama tam emin değilim. Sevgiler...

bay tömürcek
30-05-2014, 13:51
Gülen yüzün hiç solmasın abla :)

Tubay
31-05-2014, 21:46
İçim açıldı tertip düzen maşallah. Çinçin'i (kedimiz) böyle bir balkonu görse tahminim yarım saat içinde tüm düzenini değiştirirdi :))

gokcegokce
05-06-2014, 22:36
İçim açıldı tertip düzen maşallah. Çinçin'i (kedimiz) böyle bir balkonu görse tahminim yarım saat içinde tüm düzenini değiştirirdi :))

Ziyaretiniz için teşekkürler sevgili Tubay. Benim kuşlarım da arada kaçamak yapıp dalıyorlar ama Allah'tan pek zarar verdiklerini söyleyemem. :) Sevgiler...

gokcegokce
05-06-2014, 22:41
Daha önce bir sorun olmuyordu ama geçen lilyum fotoğrafımın görüntülenmesinde bir sorun olmuş sanırım silinmesi gerekmiş mesajların. Lily'm üç tomurcuğunu birden açınca yeniden yükleyeyim dedim. Seviyorum soğanlıların görkemli çiçeklerini. Keşke daha uzun süre sergileseler güzelliklerini...

-Esin-
05-06-2014, 23:13
Pembe zambaklarınızla çok şekersiniz sevgili gökçe :) Ben de buradayım demek için yatan zambak tomurcukları da yakında merhaba diyecek gibi gözüküyor, ne kadar güzel. Zambak çiçekleri tek başına açtığı zaman bile gösterişli ama çok sayıda açınca tadından yenmiyor :)

YeniGine
05-06-2014, 23:53
:) Pembe bir Lilium, bir Gökçe; maşallah çok güzelsiniz...
Pembe renklisini ilk kez sende gördüm sevgili Gökçe, çok da güzelmiş.

gokcegokce
06-06-2014, 03:16
Teşekkürler sevgili Esin, evet topluca açınca harika görüntüleri var. :) Daha önceki sayfalarıma göz gezdirirseniz geçen sene annemin balkonundaki görsel şöleni de görebilirsiniz. Bu sene lilyumlarım az. Aslında beyaz mis kokulularım da vardı ama böcek istilası geçirdi ve tomurcuk vermeyince ben de söküp yerine Hibiskus diktim.
Sevgili YeniGine Ablacım pembeleri Asya Lalenin paketlerinden bulmuştum mart gibi. Bu cins dayanıklı da çıktı böcek möcek de ilişmedi. Ama paketine göre rengi daha bir pastel pembe açtı. Bir de koksaydı pek güzel olurdu ama napalım o kadar kusur olsun artık. Sevgiler, iyi geceler...

gürcan_keskin
06-06-2014, 10:38
Bir Lilyum gördüm galiba.
Pembe Lilyumdan ziyade en güzel Lilyum sizsiniz bence desem :p ayıp olmaz sanırım.
Valla ben şu şömineyi çoooookkk sevdim. İçinde, dışında, üstünde heryerde çiçek var ne güzel öyle.
Ordan meşe odununda iyi pişmiş ''acılı bir kaktüs'' alayım. Yanında da sardunya salata :p diyesim var.
Yeni masa sandalyende yerim. Henüz almadıysan eğer yer sofrasıda olur sorun değil. :)
Sevgilerle...

gokcegokce
06-06-2014, 10:53
Teşekkür ederim Gürcan Bey. Lilyumlarla geçen sene de bir fotoğrafım vardı, bu sene de gelenek bozulmasın dedim. Balkona masa almamaya karar verdim. Zaten çok küçük balkonumu daha da daraltmayayım diyorum. Hem temizliği de epey zor olacak öyle. Balkonda yemek yenemiyor maalesef sadece bir kahve içilebilecek kadar alan mevcut. Olsun buna da şükür diyorum. Eşim ve ben her zaman bekleriz. İyi günler.

gokcegokce
06-06-2014, 11:15
Yeni sayfam resimsiz kalmasın :)

Balkonun genel görünüşü.
500020

Balkonun kraliçesi lilyumum.
500021
500022

Yüzümü güldüren sakız sardunyam.
500023

Mercan küpelisi denen ama benim çiçeklerini narçiçeğine benzettiğim bitki.
500024

sardunaki
09-07-2014, 23:13
Sevgili gökçe merhaba,yeniler katılmış güzel balkonuna çok sevindim.Dahada güzel olacak

Demet
22-09-2014, 23:28
Lilyumun rengi çok şeker. Balkonunuz çok değerli türlere sahip. Başarılar.

berçin
25-09-2014, 23:10
Sende benim gibi yaz mevsiminde kaybolmuş sun Gökçe kız :), inşallah herşey bıraktığın gibi güzeldir... Sevgiler :)...

gokcegokce
18-10-2014, 19:05
Lilyumun rengi çok şeker. Balkonunuz çok değerli türlere sahip. Başarılar.

Değerli ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim...

gokcegokce
18-10-2014, 19:16
Sende benim gibi yaz mevsiminde kaybolmuş sun Gökçe kız :), inşallah herşey bıraktığın gibi güzeldir... Sevgiler :)...

Sevgili Berçin Hanım, beni unutmadığınız ve balkon sayfama yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim. Bu benim için çok değerli. O halde nereye kaybolduğumu kısaca anlatayım sizin gibi merak eden dostlara...

Öncelikle yüksek lisans tezimi bitirdim ve doktoraya başladım. Y.lisans tezimin düzeltmelerini yazdığım ağustos ayında üniversiteden eve yürüyeyim derken ayağım kaydı ve düştüm. Sol ayak tarak kemiğimde ve bileğimde parçalı kırıklar oluşmuş ve yaklaşık 45 gün ayağım alçıda kaldı. Şimdi tabii daha iyiyim ama hala fazla ayakta kalıp yürüyemiyorum. Bu arada Pamukkale Üniversitesi'nde doktoraya kabulüm dolayısıyla eş durumundan kocamın tayini Denizli'ye çıktı. Kırık ayakla Kırklareli'nden Denizli'ye ev taşıdım. Dolayısıyla artık Denizli'de yeni bir balkonum var. Küçük ve açık bir balkon. Çiçeklerimin önemli bir kısmı Kırklareli'nde kaldı maalesef neyse ki ev sahibi amca onları sahiplendi. :) Henüz evimde internetim yok, bu gönderiyi ailemin evinden yazıyorum. İnternetim bağlanınca yeni balkonumu da fotoğraflayacağım. Merakta bıraktığım herkese kocaman sevgiler...

efeege
18-10-2014, 20:40
sevgili gokçegokçe.
geçmiş olsun parçalı kırık iyileşme süresi i zor ve uzun zaman alır.
yeni evin ve balkonunda mutlu bol çiçekli günler dilerim.
ayrıca okul ve mesleki başarılarınızıda kutlarım.

YeniGine
18-10-2014, 23:05
Geçmiş olsun sevgili gökçegökçe, iyi olduğuna sevindim. Yeni evin ve yeni balkonun hayrlı olsun, güle güle oturasın inşallah.

gokcegokce
19-10-2014, 11:06
Hepinize çok teşekkür ederim sevgili Berçin, Efeege ve Yeni Gine nezdinde tüm beğenileriyle de destek olan dostlarım, sevgiler...

Fatih
19-10-2014, 23:01
Gökçe Abla memleketine, ailenin yanına hoş geldin öncelikle. Daha sonrada çok geçmiş olsun ablacım umarım çok çabuk toparlarsın. Çiçek konusuna gelince de hiç mi hiç duşunme abla çiçek dediğin nedir ki her zaman bulursun. Bu konuda yardımcı olurum ne istersen bende varsa seve seve veririm. :) tekrardan geçmiş olsun ve hoş geldin ablacım. :)

Gül Batur
19-10-2014, 23:45
Geçmiş olsun sevgili gokcegokce yeni işin yeni evin hayırlı olsun.

Aysel Yavuz
20-10-2014, 09:40
Geçmiş olsun sevgili Gökçe..Yeni Evinde hayırlı olsun..İnşallah kısa sürede internetin olurda aramıza dönersin..Senin balkonunu gözlerimiz arıyor doğrusu :)

sonkez
20-10-2014, 10:38
Geçmiş olsun sevgili gökçegökçe, Tez zamanda açil şifalar dilerim..

fatitoo
20-10-2014, 10:47
Çok geçmiş olsun sevgili gökçe...Yeni evin ve yeni balkonun da hayırlı olsun inşallah:)

münevver48
20-10-2014, 19:38
sevgili gökçegökçe, çok geçmiş olsun.yeni evinde ve balkonunda çiçeklerin en güzelini yetiştireceğini inanıyorum.önce sağlıklı bir yaşam sonra bol çiçekli balkon diliyorum.sevgiler...

sumeyra47
20-10-2014, 19:51
Sevgili Gökçe ayağın için çok üzüldüm, geçmiş olsun. Neyse ki iyi haberlerinde varmış yüksek lisans tezini bitirip doktoraya başlamışsın. Hatırlıyorum da bilgisayarın çalınmıştı içindeki tez çalışmaların emeklerin gitmişti diye ne üzülüyordun. Neyse ki bütün aksiliklere rağmen tezini bitirip doktoraya başlamışsın senin adına çok sevindim çok tebrik ederim.

Sevgiler.

berçin
25-10-2014, 21:44
Çok Çok geçmiş olsun Gökçe kız çok üzüldüm, ama aksiliklerin de artık geri de kaldığını görüyorum. Doktoran için tebrik ediyorum ve yeni hayatında Allah ayağının altına çakıl taşını bile çok görsün. Sevgiler...:)

gokcegokce
05-11-2014, 16:47
Yorumlarıyla, iyi dilekleriyle sayfamı dolduran sevgili dostlar hepinize çok çok teşekkürler. Hala internetten yoksunum ve bulduğumda da genellikle doktora derslerim için araştırmalar için kullanıyorum. Sık sık uğrayamasam da foruma dönünce bıraktığınız mesajları okumak çok güzel hepinize kucak dolusu sevgiler... İlk baharda da balkonumla döneceğimden kuşkunuz olmasın. :)