PDA

View Full Version : gokcegokce / Balkon

Sayfalar : 1 2 [3]

günebakan
06-11-2014, 07:41
Çok geçmiş olsun sevgili Gökçegökçe yeni işiniz de hayırlı olsun:)

gokcegokce
20-01-2015, 20:55
Ben de soğuk geçen kışın mağduruyum. Ta Kars'tan beri büyüttüğüm kurdelemi içeriye almayı unutmuşum. Kaktüslerim, sukkulentler, en önemlisi de tomurcukta olan yılbaşım dondan etkilenmiş. Baharda filizlenmezse yasemin de donmuştur. Zaten çok az bitkim kalmıştı taşınmadan dolayı :(

berçin
20-01-2015, 21:07
Ben de soğuk geçen kışın mağduruyum. Ta Kars'tan beri büyüttüğüm kurdelemi içeriye almayı unutmuşum. Kaktüslerim, sukkulentler, en önemlisi de tomurcukta olan yılbaşım dondan etkilenmiş. Baharda filizlenmezse yasemin de donmuştur. Zaten çok az bitkim kalmıştı taşınmadan dolayı :(

Sana da geçmiş olsun Gökçe kız, bir çoğumuz mağdur olduk bu kış sağlık olsun diyelim. Yasemine bir şey olmamış olabilir, beni şaşırtan onlar oldu.Tamamen açıkta olmalarına rağmen etkilenmadiler.

gokcegokce
21-01-2015, 10:16
Sana da geçmiş olsun Gökçe kız, bir çoğumuz mağdur olduk bu kış sağlık olsun diyelim. Yasemine bir şey olmamış olabilir, beni şaşırtan onlar oldu.Tamamen açıkta olmalarına rağmen etkilenmadiler.

Merhaba Berçin Hanım evet terasınıza uğradım, çok üzüldüm ama dediğiniz gibi sağlık olsun doğanın soğuğa kara da ihtiyacı var. Baharda daha güzel bitkilerle hem seralara destek olur hem de balkonları çiçek bahçesi yaparız inşallah. ;)

Aysel Yavuz
21-01-2015, 10:25
Geçmiş olsun Sevgili Gökçegökçe. Hepimiz aynı durumdayız. Sağlık olsun hepsi düzelir baharda. Sevgilerimle..

gokcegokce
21-01-2015, 11:37
Balkonum minik bitkilerim az ve özdü...
534010

534011

534012

534013

534014

gokcegokce
21-01-2015, 11:38
En çok da kurdela, yılbaşı ve atlasa üzüldüm :(
534015

534016

gokcegokce
21-01-2015, 11:42
Bunlar da içeride olanlar. Elimde bir tek buncağızlar kaldı :(

534017

534018

534019

534020

534021

nothing
21-01-2015, 13:31
Sevgili Gökçegökçe, genel görünüm fotonuz harika. Güzellerinizi güle güle büyütün

sumeyra47
21-01-2015, 14:44
Bitkilerîniz için çok üzüldüm.. Geçmiş olsun umarım tez zamanda toparlanırlar. Kurdele çiçeğîni atmayın belki kökleri sağlamdır. Eski komşum onu balkonda bırakırdı. Baharda tekrar filizleniyordu.

sonkez
21-01-2015, 14:49
Sevgili Gökçegökçe,çok geçmiş olsun..İnşallah yenileri tez vakitte gelir..

Limonik
21-01-2015, 16:10
Geçmiş olsun... Arzu ederseniz kaybettiğinizin yerini tutmaz ama kurdelemin yavrularından gönderebilirim. Sevgiler

berçin
21-01-2015, 20:03
Üzüntüden beğen butonuna basılmıyor ya, canımız sağ olsun diyoruz ama görünce tekrar sızlıyor içimiz
:(...

gokcegokce
21-01-2015, 20:50
Bitkilerîniz için çok üzüldüm.. Geçmiş olsun umarım tez zamanda toparlanırlar. Kurdele çiçeğîni atmayın belki kökleri sağlamdır. Eski komşum onu balkonda bırakırdı. Baharda tekrar filizleniyordu.

Bu bilgi çok iyi oldu sevgili Sümeyra. Kalsın bakalım filiz verirse ne güzel olur. Çünkü benim için manevi öneme sahip bir bitki.

gokcegokce
21-01-2015, 20:51
Geçmiş olsun... Arzu ederseniz kaybettiğinizin yerini tutmaz ama kurdelemin yavrularından gönderebilirim. Sevgiler

Eğer yeni filiz vermezse çok isterim teşekkür ederim.

gokcegokce
21-01-2015, 20:52
Üzüntüden beğen butonuna basılmıyor ya, canımız sağ olsun diyoruz ama görünce tekrar sızlıyor içimiz
:(...

Evet sevgili Berçin ve Sonkez balkona çıkasım gelmiyor doğrusu. Neyse baharda pazardam bir sürü yeni bitki alıcam inşallah telafi edicem.

gokcegokce
21-01-2015, 20:55
Sevgili Gökçegökçe, genel görünüm fotonuz harika. Güzellerinizi güle güle büyütün

Bu görüntü Kırklareli'nde kalan balkonumdu mazide kaldı malesef.

YeniGine
21-01-2015, 23:39
Sevgili Gökçe bu kış çoğumuz mağduruz, geçmiş olsun. Ama sanki yılbaşı çiçeğin iyi gibi göründü bana. Yanılıyor muyum? :(

gokcegokce
22-01-2015, 21:12
Sevgili Gökçe bu kış çoğumuz mağduruz, geçmiş olsun. Ama sanki yılbaşı çiçeğin iyi gibi göründü bana. Yanılıyor muyum? :(

Yok Yeni Gine Abla, maalesef yumuşamış gövdesi. belki yeni filiz verirler diye bahara kadar saklayacağım, bakalım.

gokcegokce
03-02-2015, 20:32
Beyaz orkidem açtı sonunda. Çiçeği biraz küçük gibi ama buna da şükür.

535696

sonkez
04-02-2015, 09:19
Kocaman bir maşallah..

gokcegokce
13-02-2015, 14:19
http://www.agaclar.net/forum/1355948-post395.htm

gokcegokce
09-03-2015, 15:52
Yeni gelenlerle yeni başlangıçlar...

gokcegokce
09-03-2015, 15:59
Yasemini budadım, inşallah filizlenir...
540018

Annemin hediyesi karanfil.
540019

Güzeller.
540020
540021

Misafir
540022

bay tömürcek
16-03-2015, 12:35
Ablacım çok geçmiş olsun bu sene donanlar dondu malesef :( Bize bişey olmasın napalım yeniden yetiştiririz :) Profilin gözüme çarptı ablacım sadece Denizli yazıyor artık Denizliye mi taşındınız yoksa? :)

gokcegokce
16-03-2015, 12:40
Evet geçen Ekimden beri Denizli'deyim Tömürcekcim. Doktoraya başladım PAÜ'de. Eşimi de yanıma atadılar böylelikle. 2-3 sene burdayız. :) Taşınma, dersler derken bayağı yoğunum arada sayfamı güncelleyebiliyorum. Sen de yoktun uzun zamandır. Her şey yolundadır umarım canım.

bay tömürcek
16-03-2015, 12:57
Evet geçen Ekimden beri Denizli'deyim Tömürcekcim. Doktoraya başladım PAÜ'de. Eşimi de yanıma atadılar böylelikle. 2-3 sene burdayız. :) Taşınma, dersler derken bayağı yoğunum arada sayfamı güncelleyebiliyorum. Sen de yoktun uzun zamandır. Her şey yolundadır umarım canım.

Hayırlı uğurlu olsun ablacım hadi :) Ben de taşınmaydı okuldu evdi uğrayamadım sayfalara bi de çiçeklerimi kaybedince hevesim kaçmıştı ama güneş yüzünü gösterince duramadım attım kendimi pazarlara seralara :) Bi aksilik olmazsa buralardayım artık inşallah :)

gokcegokce
16-03-2015, 13:19
Ben de aldım bir kaç bir şey dayanamadım :) Fatih abin de sağolsun alıp getiriyor marketlerden pazardan. Ancak hamile olduğum için ekim dikime çekinsem de geçiriyorum eldivenleri elime öyle alıyorum yeni saksılarına. Bu toprak aşkı küçücük balkonlarda dahi bitmiyor... ;)

bay tömürcek
16-03-2015, 13:28
Ben de aldım bir kaç bir şey dayanamadım :) Fatih abin de sağolsun alıp getiriyor marketlerden pazardan. Ancak hamile olduğum için ekim dikime çekinsem de geçiriyorum eldivenleri elime öyle alıyorum yeni saksılarına. Bu toprak aşkı küçücük balkonlarda dahi bitmiyor... ;)

Hamileliğin de hayırlı olsun ablacım Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin :) Bilmiyorum ben de ama bence bitmez bu toprak sevdası :)

gokcegokce
28-03-2015, 13:46
Güller ve karanfiller açıyor, çilekler kızarıyor. Yeni sardunyalar dikildi. Sakızlar köksüzmüş sanırım. :(

gokcegokce
28-03-2015, 13:49
Görmemişin orkideleri açmaya başlamışsa bir sürü fotoğraf çeker :D

bay tömürcek
28-03-2015, 14:30
Ellerine sağlık ablacım :) Orkideler çok güzel açmışlar güller de öyle :) Sakızlar köklüdür de yeni köklenmeye başlamışlardır köksüz gelmiyo genelde pazara, ben de hep şüpheleniyorum kurcalayınca evde bakıyorum kökleri var ama bazısı işte yeni köklenmeye başlamış olabiliyor inşallah bi sorun çıkarmazlar :)

gokcegokce
28-03-2015, 14:37
Orkideleri çözdüm artık şükür. Bir tanesi hariç diğerleri uyandılar. Uyanmayanın fazla kökü yok garibim beslenemiyor sanırım.
Sardunyaları da bilmiyorum ki Tömürcekcim. Yeni köklenmeye başlayan sardunyanın tomurcuğu olmaz diye düşündüğüm için köksüz herhalde dedim. Umarım tutarlar renklerini de deli gibi merak ediyorum. 2 tane de ceylan sardunya fidesi aldım bakalım nasıl gelişecekler. 2 renkli yapraklı da benim kaç sene önce aldığım ve fide eke eke yaşatmaya çalıştığım türden. Diğer ithal sardunya türlerim yaşamadılar maalesef. Gül sardunya elinde var mı Tömürcek bir ara paylaşmıştın benimle ancak yaşatamamıştım. :(

Sudenur
28-03-2015, 15:33
Gökçemin bebişi mi olacakmış? :eek: Oyy yesin onu teyzesi.. Canım benim çok çok sevindim, sağlıkla alırsın inşallah kucağına.. dikkat et kendine, Rabbime emanet olun.. çok sevindim çok.. :)

gokcegokce
28-03-2015, 16:59
Gökçemin bebişi mi olacakmış? :eek: Oyy yesin onu teyzesi.. Canım benim çok çok sevindim, sağlıkla alırsın inşallah kucağına.. dikkat et kendine, Rabbime emanet olun.. çok sevindim çok.. :)

Teşekkür ederiz Sudenur Teyzesi, maşallah şu an her şey yolunda inşallah da böyle devam eder de kucağıma alırım sağlıkla. Öpüyorum seni ve tatlı kızını.

samur
28-03-2015, 17:16
Sevgili Gökçegökçe balkonlarınızda gezintiler yaptım, çiçeklerin ve çiçek aşkının zamanla nasıl arttığına şahit oldum , Denizli deki yeni eviniz, yeni işiniz hayıtlı olsun, artık hayatınıza yeni bir aşk doğuyor, sağlıkla kavuşmanızı diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. Bu arada isterseniz bende kurdele çiçeği var gönderebilirm:))

gokcegokce
28-03-2015, 17:29
Sevgili Gökçegökçe balkonlarınızda gezintiler yaptım, çiçeklerin ve çiçek aşkının zamanla nasıl arttığına şahit oldum , Denizli deki yeni eviniz, yeni işiniz hayıtlı olsun, artık hayatınıza yeni bir aşk doğuyor, sağlıkla kavuşmanızı diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. Bu arada isterseniz bende kurdele çiçeği var gönderebilirm:))

Ziyaretinizle çok mutlu oldum sevgili Samur her zaman beklerim. Kurdele ve parlak mustafa edinmeyi isterim yeniden aslında ama balkonum fazla büyük değil ve eşim artık balkonda oturmak istediğini söylüyor :D Minik de aramıza katılınca Bitkilere fazla vakit ayıramayacağım sanırım. Bu sebeplerden elimdekilere iyi bakmayıhedefliyorum bu sene. Hatta kuşlarıma dahi veda etmem gerekdbilir artık çünkü oldukça çok tüy döküyorlar, bebeğe zararlı olabilir. :(

münevver48
28-03-2015, 19:56
sevgili gökçegökçe,yeni çiçeklerini güle güle büyüt.duydum ki çiçeklerin en güzeli el bebek gül bebek açacakmış evinizde çok mutlu oldum.sevgiler...

gokcegokce
29-03-2015, 00:54
sevgili gökçegökçe,yeni çiçeklerini güle güle büyüt.duydum ki çiçeklerin en güzeli el bebek gül bebek açacakmış evinizde çok mutlu oldum.sevgiler...

Sayfama hoşgelmişsiniz sevgili Münevver48, güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Bu bahar ve yaz hepimize güzellikler getirsin inşallah. Sevgiler...

gokcegokce
05-04-2015, 21:42
Bu haftasonu balkonda bir bahar temizliği yaptım. Saksısı değişecek ve ekilecek olanların büyük bir kısmını yerine yerleştirdim. Küpelilere toprak kalmadı artık onları da başka bir zaman sonra yerlerine alacağım artık.

Minik balkonumun görünümleri...
545135

Pazara yasemin gelmişti ben de hemen aldım donan yaseminimin yerine ektim.
545136

Marketlerden aldığım çiçeklerin toprağı genelde cocpeat olduğundan fazla su tutmuyordu. Ben de torfla yeni saksılarına aldım. Gardenya bayağı sevindi yeni haline yaprakları eski haline döndü yine. Güllerin de tam mevsimi maşallah çok güzel açıyorlar. Yalnız krem rengi gül yavruağzı rengine döndü.
545137

Soğuk zamanların güzelleri yavaş yavaş yerlerini sıcaklarla coşanlara bırakıcaklar. Lalelerimi don vurmuştu ama bu güzel beyaz yine de açtı.
545138

Çilekler kızardıkça yiyorum. Sardunyalarda hala bir kıpırdama yok köksüz olduklarını düşünmüştüm sanırım haklıyım.
545139

gokcegokce
05-04-2015, 21:46
Bu minik misafiri Allah gönderdi. Küpelimin üzerinde yeşil bitler vardı. Güllere de musallat olacaklar diye çok korkuyordum ki bu uğur böceğini gördüm balkonda hemen küpeliye yönlendirdim bitleri afiyetle yesin diye. :)

gokcegokce
05-04-2015, 21:58
Orkidelerimin son rengi mor da açtı. :cool:

akçabardak
05-04-2015, 23:57
Sevgili gokçegokçe, orkidelerinize bayıldım çok güzeller maşallah, diğer bitkileriniz de çok sağlıklı ve güzeller. Merak ettiğim uğur böceği küpelinizi bitlerden kurtardı mı... bu arada hem yeni taşınmış olduğunuz eviniz hem de evinizi neşelendirecek olan bebeğiniz hayırlı olsun, güle güle sağlıkla mutlulukla kucağınıza almak nasip olsun dileklerimle. Sağlıcakla kalın, her şey gönlünüzce olsun.

YeniGine
06-04-2015, 00:02
Bu minik misafiri Allah gönderdi. Küpelimin üzerinde yeşil bitler vardı. Güllere de musallat olacaklar diye çok korkuyordum ki bu uğur böceğini gördüm balkonda hemen küpeliye yönlendirdim bitleri afiyetle yesin diye. :)

Hani bir söz vardır; 'İyi olacak hastanın ayağına doktor gelir' sevgili gökçe küpeline çok güzel bir doktor bulmuşsun.

Sudenur
06-04-2015, 00:07
Canım, kısmetse doğum ne vakit? Sağlıkla gelsin inşallah, kısmetiyle, bereketiyle neşesiyle gelsin, mutluluğunuza mutluluk katsın, ne güzel ciciler hazırlıyordur eminim anneciği bebeciğine. ;) Orkidelerinin maşallahı var, güle güle oturun balkonunuzda.. :)

gokcegokce
06-04-2015, 07:11
Sevgili dostlar sayfama hoşgelmişsiniz.

Sevgili Akçabardak, orkidelerle olan savaşımı kazandım sonunda ve onları tekrar açtırdım. Meğer bakımı kolay bitkilermiş orkideler ancak sabır istiyorlar ve düzenli bakım. Yeşil bitle mücadele için uğurböceği kullanıldığını okumuştum. Balkonda deneyimleyeyim dedim. Şimdilik uğur böceğim pek avcı gibi görünmedi bana ama ona zaman veriyorum tabi. :D

Sevgili Yeni Gine, dediğiniz gibi oldu gerçekten. Umarım işini iyi yapar uğurböcekciği. ;)

Sevgili Sudenur, kısmetse Ekimde bekliyoruz yavrumuzu. Şimdilik bir şeyler yapamıyorum ama daha çok var zaten önce okulu halletmem gerek. Yaz tatilini değerlendireceğim hazırlıklar için.

Herkese sonsuz sevgiler...

gokcegokce
18-04-2015, 08:17
Sardunyalar: yeni katılanlar, açanlar, açmaya devan edenler ve açmamakta ısrar edenler...

gokcegokce
18-04-2015, 08:23
Gerbera açmaya devam ediyor. Çok güzel bir bitki bulursam başka renklerinden de edinmek isterim.
547197

Annemin tohumdan yetiştirdiği beyaz karanfil de çiçeğini esirgemiyor ama anneannemin hatırası bordolar kadar yoğun kokulu değil. Annemden bir de bordo olanından isteyeceğim.
547198

Eşimin hediyesi cimbomlu renklerdeki minyatür güller de hallerinden memnun. Krem renkli diye aldığım yavruağzı rengine dönen gülümü budadım ve güzel yapraklar çıkarıyor.
547199

Kırklarelinde kalan amarilyslerime yanıyordum ki keşke başka bir şey dileseymişim. Pazarda karşıma bu güzel çıktı ve sıkı bir pazarlıkla benimle eve kadar geldi :)
547200

gokcegokce
18-04-2015, 08:26
Bu sene salata için yeşillikler de balkondan inşallah. Nane, kekik, maydonoz, taze sarımsak ve soğan diktim. :)

2 uzun beyaz saksıda ise marketlerden aldığım liliyum soğanları var. Bu sene de inşallah balkonumun kraliçesi olurlar.

Sudenur
18-04-2015, 10:30
:eek: Balkonunun düzeni, tertipi, her zaman ki gibi Gökçe'ciğim.. Bahar geldi, çiçekler açtı, iç huzurumuz tavan yaptı çok şükür.. Naneni, kekiğini, maydanozunu vb.. keyifle tüketirsiniz inşallah, öpüyorum sevgiyle.. ;)

gokcegokce
18-04-2015, 11:23
Çok teşekkürler Sudenurcuğum havalar ısınmaya başladı burada mayısta tam şölen olur diyorum inşallah. Tertip düzen bende hep çelişki aslında. Bir ikizler burcu olarak ev işinden nefret ediyor olsam da yükselenim başak zor da olsa beni tertipli olmaya itiyor. Sonuç, ev işini erteleyip erteleyip başına geçince de bırakamamak oluyor. :) Bebekli halimi oldukça merak ediyorum doğrusu. Sevgiler.

gokcegokce
19-04-2015, 19:23
Bugün hava güzel olunca ve ders çalışmak için eve kapanmak gerekliyse balkona sandalyeler atılır. Balkon sezonu açılır...

YeniGine
19-04-2015, 23:26
Balkona maşallah bahar gelmiş, renklenmiş hepsi de harika görünüyor sevgili Gökçe. Amarallisini ben de çok beğendim, güle güle büyüsün inşallah.

gokcegokce
20-04-2015, 08:25
Balkona maşallah bahar gelmiş, renklenmiş hepsi de harika görünüyor sevgili Gökçe. Amarallisini ben de çok beğendim, güle güle büyüsün inşallah.

Teşekkür ederim YeniGine Ablacım. Kırklareli'nde kalan diğer amaryllislerime çok üzülmüştüm. Nakliyeci yer kalmadı diyip bırakmış bütün bitkilerimi. Bir tek orkideleri ve salon bitkilerimi getirmişti. Burada tekrar aynı türleri bulunca hazine bulmuş kadar seviniyorum. Yavaş yavaş ediniyorum türlerimi ama önceki kadar fazla olmaz heralde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum. Sevgiler.

gokcegokce
27-05-2015, 23:14
Merhaba herkese. Uzun zaman boyunca paylaşımda bulunmamıştım. Dün doğum günümde sürpriz yapıp çiçeğini açan küpelim ve alacalı sardunyamın şerefine ben de balkondan bir kaç kare paylaşayım dedim.

Küpeli klasik fuşya renginde. Diğerlerinde tomurcuk yok maalesef.
555639

Alacalı sardunyamın ilk tomurcuğu açtı sırada diğer tomurcuklar var.
555640

Çilli begonya da çiçeklenenlerden.
555641

Çileğimin meyveleri kızarıyor.
555642

Bordo sardunyam da coştu.
555643

bay tömürcek
27-05-2015, 23:24
Çiçekler mükemmel olmuşlar maşallah sakızla küpeli harika ;) Ayrıca doğum günün kutlu olsun gökçe abla nice sağlıklı mutlu senelere ;)

gokcegokce
27-05-2015, 23:31
Yasemin, melisa, begonya, maydonoz, lavanta ve gerberalarım.
555573

Güllerim kırmızı örümcek istilasından sonra arapsabunlu su ile yıkandı. Ancak şimdi de küllenme oldular. :(
555574

Aromatiklerim: nane, fesleğen ve kekik
555575

Adeniumlarım.
555576

Karanfiller ve mavişler güllere eşlik ediyor...
555577

gokcegokce
27-05-2015, 23:42
Genel görünüm

hira
27-05-2015, 23:52
Böceklenen küpen için komik ve tuhaf bir tavsiyem olabilir Gökçe'cim.. Ben geçen gün autumn joyda (umarım doğru yazmışımdır :o ) denedim ve bir sorun yaşamadım.. Çınar'ın bit ilacını alıp bitkinin en böcekli kısımlarına sıkarak 15-20 saniye sonunda hemen yıkadım ve böceklerden kurtuldum :o önce yapraklar biraz yumuşamış olsada hemen ertesi güne topladı. Komik ama gerçek :) Bu arada, kırmızı sakızına bayıldım maşallah.

YeniGine
28-05-2015, 00:34
Teşekkür ederim YeniGine Ablacım. Kırklareli'nde kalan diğer amaryllislerime çok üzülmüştüm. Nakliyeci yer kalmadı diyip bırakmış bütün bitkilerimi. Bir tek orkideleri ve salon bitkilerimi getirmişti. Burada tekrar aynı türleri bulunca hazine bulmuş kadar seviniyorum. Yavaş yavaş ediniyorum türlerimi ama önceki kadar fazla olmaz heralde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum. Sevgiler.

Sevgili Gökçe'cik evet son görüntüler aynen dediğin gibi olmuş; :p 'Önceki gibi fazla olmaz herhalde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum.'

Maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne, gayretine sağlık.

gokcegokce
28-05-2015, 09:46
Çiçekler mükemmel olmuşlar maşallah sakızla küpeli harika ;) Ayrıca doğum günün kutlu olsun gökçe abla nice sağlıklı mutlu senelere ;)

Teşekkür ederim Tömürcekcim. Senin küpelilerden ne haber halen açmadı mı? Benim diğer küpelerde tık yok. Sardunyalarım beni en mutlu edenler. Bence balkona sakızlar pek yakışıyor. Bahçem olsa klasik sardunyalardan edinirdim ama balkonda bence mutsuz oluyorlar. Bodur cinsleri bile sakızlar kadar çok çiçeklenmiyor gibi geliyor. Gül olduğundan şüphelendiğin sardunyan açtı mı? :D

Böceklenen küpen için komik ve tuhaf bir tavsiyem olabilir Gökçe'cim.. Ben geçen gün autumn joyda (umarım doğru yazmışımdır ) denedim ve bir sorun yaşamadım.. Çınar'ın bit ilacını alıp bitkinin en böcekli kısımlarına sıkarak 15-20 saniye sonunda hemen yıkadım ve böceklerden kurtuldum önce yapraklar biraz yumuşamış olsada hemen ertesi güne topladı. Komik ama gerçek Bu arada, kırmızı sakızına bayıldım maşallah.

Hiracım o yöntemi ben de denemiştim. :p Ancak şimdilik arap sabunlu su ile yıkadım küpelerde çok işe yaradı. Ancak güllerimi külleme yaptı. Yaprakları bozulduğu için kırmızı örümcekleri yok etti mi fark edemiyorum bile. Bakalım inşallah güllerime bir şey olmaz. Yeni tomurcuğa döndüler hatta ama yaprakları berbat durumda. :(

Sevgili Gökçe'cik evet son görüntüler aynen dediğin gibi olmuş; 'Önceki gibi fazla olmaz herhalde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum.'
Maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne, gayretine sağlık.

YeniGine ablacım kocam ve karnımdaki bebişim olmazsa bu kadarla kalmazdım eminim. :cool: Ancak eşim balkonda keyif yapmak istiyor. Bebişim nedeniyle de saksılara eğilemiyorum ve toprağa fazla dokunmak istemiyorum zararlılar olabilir diye. Şimdilik elimdekilerin bakımını güzel yapıp onlardan bol bol çiçek almak hedefim. Sıcaklar daha tam bastırmadı. Yaz iyice kendini hissettirince kaybım olmasın bana yeterli.

Herkese sevgiler...

bay tömürcek
28-05-2015, 10:15
Teşekkür ederim Tömürcekcim. Senin küpelilerden ne haber halen açmadı mı? Benim diğer küpelerde tık yok. Sardunyalarım beni en mutlu edenler. Bence balkona sakızlar pek yakışıyor. Bahçem olsa klasik sardunyalardan edinirdim ama balkonda bence mutsuz oluyorlar. Bodur cinsleri bile sakızlar kadar çok çiçeklenmiyor gibi geliyor. Gül olduğundan şüphelendiğin sardunyan açtı mı? :D

Benim küpelilerim salon bitkisi olcaz biz diye grev yapıyolar hala tek tomurcuk yok. Dün akşam saksılarını büyüttüm dar geliyordu saksıları. Sabah güneşine aldım 1 haftadır ordalar bakalım işe yarıcak mı daha da olmazsa Kıymet'e yedircem onları :D Bende tanesi 1,5 liradan iki sakız aldım ikisi de gitti aynı çıktı ama renkleri güzel tatlı bir pembe ;) Sardunyalarımın ceylanlarımın hemen hepsi aynı çıktı sinirden çıldırmak üzereyim. O gül sardunya diye şüphelendiğim de normal kırmızı çıktı. Zaten yerim yok bide bi çiçekten 4 5 renk oldu adam pat pat seçti poşetli torbaları abim biz bu işi yıllardır yapıyoruz hepsi farklı renk dedi :mad: Çok anlıyomuş gerçekten çiçekten.

gokcegokce
28-05-2015, 10:55
Benim küpelilerim salon bitkisi olcaz biz diye grev yapıyolar hala tek tomurcuk yok. Dün akşam saksılarını büyüttüm dar geliyordu saksıları. Sabah güneşine aldım 1 haftadır ordalar bakalım işe yarıcak mı daha da olmazsa Kıymet'e yedircem onları :D Bende tanesi 1,5 liradan iki sakız aldım ikisi de gitti aynı çıktı ama renkleri güzel tatlı bir pembe ;) Sardunyalarımın ceylanlarımın hemen hepsi aynı çıktı sinirden çıldırmak üzereyim. O gül sardunya diye şüphelendiğim de normal kırmızı çıktı. Zaten yerim yok bide bi çiçekten 4 5 renk oldu adam pat pat seçti poşetli torbaları abim biz bu işi yıllardır yapıyoruz hepsi farklı renk dedi :mad: Çok anlıyomuş gerçekten çiçekten.

Sıkma canını ablacım. Bende de bir tane rengini bilmediğim sardunya var. İki tane fideden almıştım ben de pazardan. Hatta köksüz diye de şüphelenmiştim hatırlarsan. Biri açtı bendeki beyazın aynısı. Anneme verdim onu bordodan da bir dal vermiştim tutmuş. Diğeri de aynı çıkarsa değişiriz senin pembelerle. Bende pembe yok. Hala tutarsa diğer renklerden de çelik vereyim istersen. İstediğin farklı renkler olsun ablacım, tek derdimiz bu olsun hayatta inşallah. :) Benim de ceylan fidelerim salon bitkisi modunla hala tek tomurcuk görmedim.

Küpeleri korkutmak işe yarıyor. Geçmiş yıllarda denemiştim patır patır açmışlardı. :p Bir de Bayramyeri'nde Tarilmak diye bir tarım market var. Oradan çiçek açtırıcı gübre alıyorum toz halinde. Bir paket 3tl gibi komik bir fiyata hem de. 15 günde bir çay kaşını 1lt suya sulandırıp veriyorum. Sardunyaları ve küpeleri çok güzel açtırıyor. Diğer bitkilere de iyi geliyor. Renkleri canlı canlı oluyor. Tavsiye ederim.

gokcegokce
28-05-2015, 11:02
Madem sakız severler çokmuş diğer güzelleri de paylaşayım o halde. :cool:

bay tömürcek
28-05-2015, 13:46
Sıkma canını ablacım. Bende de bir tane rengini bilmediğim sardunya var. İki tane fideden almıştım ben de pazardan. Hatta köksüz diye de şüphelenmiştim hatırlarsan. Biri açtı bendeki beyazın aynısı. Anneme verdim onu bordodan da bir dal vermiştim tutmuş. Diğeri de aynı çıkarsa değişiriz senin pembelerle. Bende pembe yok. Hala tutarsa diğer renklerden de çelik vereyim istersen. İstediğin farklı renkler olsun ablacım, tek derdimiz bu olsun hayatta inşallah. :) Benim de ceylan fidelerim salon bitkisi modunla hala tek tomurcuk görmedim.

Küpeleri korkutmak işe yarıyor. Geçmiş yıllarda denemiştim patır patır açmışlardı. :p Bir de Bayramyeri'nde Tarilmak diye bir tarım market var. Oradan çiçek açtırıcı gübre alıyorum toz halinde. Bir paket 3tl gibi komik bir fiyata hem de. 15 günde bir çay kaşını 1lt suya sulandırıp veriyorum. Sardunyaları ve küpeleri çok güzel açtırıyor. Diğer bitkilere de iyi geliyor. Renkleri canlı canlı oluyor. Tavsiye ederim.

Olur abla değişiriz sakızları aynı çıkarsa eğer ;) Valla abla ceylanlarım da aynı çıktı benim geberesicikler diye diye seviyorum onları :D maşallah ağaç gibiler çok sağlıklılar tek sorunları aynı renk olmaları çok coşkulu açmadılar ama daha anca tomurcuk yaptılar.

Şu küpelilerin ben bi ödünü patlatıyım milletinkiler dallarını taşıyamıyor. Abla bu tarilmak dediğin dükkan babadağlılardan aşağı inince ziraat bankasını geçince sağdaki dükkan mı? Ben orda bi ziraatçi biliyorum ama. Yerini tarif edersen ben de alıyım o gübreden.

gokcegokce
28-05-2015, 13:49
Olur abla değişiriz sakızları aynı çıkarsa eğer ;) Valla abla ceylanlarım da aynı çıktı benim geberesicikler diye diye seviyorum onları :D maşallah ağaç gibiler çok sağlıklılar tek sorunları aynı renk olmaları çok coşkulu açmadılar ama daha anca tomurcuk yaptılar.

Şu küpelilerin ben bi ödünü patlatıyım milletinkiler dallarını taşıyamıyor. Abla bu tarilmak dediğin dükkan babadağlılardan aşağı inince ziraat bankasını geçince sağdaki dükkan mı? Ben orda bi ziraatçi biliyorum ama. Yerini tarif edersen ben de alıyım o gübreden.

Ablacım sakızın rengi aynı çıkmasa da çelik teklifim geçerli ne zaman istersen. Tarilmak biraz daha içeride. Belediye İşhanı var hani onun sağ tarafında bir sokak var kuyumcular falan var hatta. O sokağın içlerine doğru yürüyünce sağda karşına çıkar. Olmazsa bir gün beraber gideriz. Anlatması karmaşık oldu ama aslında kolay bulunuyor.

gokcegokce
01-06-2015, 15:49
Hazirana bir merhaba diyelim...

bay tömürcek
01-06-2015, 16:37
Hazirana bir merhaba diyelim...

Ben hazirana iki finalle merhaba dedim malesef ;) Ablacım küpeline bayıldım maşallah ne kadar çok tomurcuk yapmış öyle o. Benimkilerin bi bitlenmesi eksikti 3 küpelim de bitlenmiş. Geçen gün bayramyerine gitmiştim tarilmak dediğin yere gittim abla 3 liraya o toz çiçek gübresinden aldım ve şu bitler için tarım ilacı aldım inşallah işe yararlar :)

gokcegokce
01-06-2015, 21:05
:) Ben kolayladım inşallah dersleri. Geçen hafta 2 dersin finalini yaptım. Bu hafta da diğerlerini yaptım mı bitti inşallah. Küpeliye ben de şaştım ya. Aslında ben geçen sene Kırklareli'nde edindiğim nar çiçeği rengi açan değişik küpeli sanmıştım alırken ama klasik çıktı. Bir farkla çiçeklenmesi aynı onun gibi öbek öbek oldu. Hmm bensiz Tarilmak yaptın ha! İyi yapmışsın bulduğuna sevindim yerini kolay zaten. O gübreden yap 15 günde 1 faydasını göreceksin ablacım. Eee sakız sardunya çelikleri nolcak almıcak mısın onları? Benim de güllerim fena kırmızı örümcek saldırısında. Küpelere de bitler geliyor. Arap sabunu küpelerimde işe yaradı ama güllerde tık yok. :( Böyle işte... Herkese hayırlı kandiller...

bay tömürcek
02-06-2015, 12:48
:) Ben kolayladım inşallah dersleri. Geçen hafta 2 dersin finalini yaptım. Bu hafta da diğerlerini yaptım mı bitti inşallah. Küpeliye ben de şaştım ya. Aslında ben geçen sene Kırklareli'nde edindiğim nar çiçeği rengi açan değişik küpeli sanmıştım alırken ama klasik çıktı. Bir farkla çiçeklenmesi aynı onun gibi öbek öbek oldu. Hmm bensiz Tarilmak yaptın ha! İyi yapmışsın bulduğuna sevindim yerini kolay zaten. O gübreden yap 15 günde 1 faydasını göreceksin ablacım. Eee sakız sardunya çelikleri nolcak almıcak mısın onları? Benim de güllerim fena kırmızı örümcek saldırısında. Küpelere de bitler geliyor. Arap sabunu küpelerimde işe yaradı ama güllerde tık yok. :( Böyle işte... Herkese hayırlı kandiller...

Abla bayramyerine tavuğuma yem almaya gitmiştim oraya kadar gitmişken oraya da uğrayayım dedim. Sakız sardunya çeliklerini alırım abla, ben de sana yumurtalarını veririm. Hem de güllerin için şu aldığım ilaçtan getireyim içinde çok fazla var bitmez asla o, sana getireyim ondan biran önce ilaçla çiçeklerini gökçe abla ben bugün bitli olan herşeyi ilaçladım.

gokcegokce
03-06-2015, 13:37
Tamam ablacım görüşelim finalleri kolayla da sen. Sen memlekete gitmiyor musun seçim için? Ben gülleri Fatih abinin iş yerine gönderdim ilaçlanması için. Ben ilaçlayamazdım canım. Tarım ilacı kimyasal ve bebeğimi korumalıyım o tür şeylerden. Yalnızca arap sabunu karışımı püskürtüyorum. Küpelerdeki bitlerle mücadeleye yetti. Diğer küpelimde de tomurcuk göründü. Darısı seninkilere. Finallerde başarılar...

bay tömürcek
04-06-2015, 00:10
Tamam ablacım görüşelim finalleri kolayla da sen. Sen memlekete gitmiyor musun seçim için? Ben gülleri Fatih abinin iş yerine gönderdim ilaçlanması için. Ben ilaçlayamazdım canım. Tarım ilacı kimyasal ve bebeğimi korumalıyım o tür şeylerden. Yalnızca arap sabunu karışımı püskürtüyorum. Küpelerdeki bitlerle mücadeleye yetti. Diğer küpelimde de tomurcuk göründü. Darısı seninkilere. Finallerde başarılar...

Yok ablacım gitmicem memlekete finallerim de ertelendi gidip gelirsem çalışamam. Bi ara görüşelim emanetleri verelim ;) Abla ben bebişi unutmuşum kusura bakma :p İnşallah güller kurtulur benim küpelerden biri tomurcuk yapmış nasıl açıcak çok merak ediyorum ;)

YeniGine
04-06-2015, 00:29
:) Tömürceek bebişi nasıl unutursuun?..

bay tömürcek
04-06-2015, 00:43
:) Tömürceek bebişi nasıl unutursuun?..

Abla çiçekleri bit böcek sardı deyince gökçe abla diğer küçük böceği unutmuşum işte ben ;) Hele bi hayırlısıyla sevelim bebişi de ozaman unutmayız yenigine ablacım ;) Daha biz o küçük böcekle sinek ilacı arabasının arkasına tutunup pisiklet sürcez :p

gokcegokce
04-06-2015, 09:15
Ooooo hayaller sinek aracı arabası hayatlar anne azarı Tömürcekcim. :) Ha sen yapmadın mı abla zamanında dersen yaptım tabii ki ama azarı da yedim afiyetle. Siz yakındaki parkta sürün en iyisi bisikletleri hem ağaçları, bitkileri öğretirsin abisi. Görüşme işini o zaman konuşalım bugün işim var ama yarın olabilir. Detaylarını konuşuruz mesengerdan.

Yeni Gine Ablacım final stresinden unutmuştur Tömürcek Abisi yoksa unutmaz biliyorum.

Sevgiler herkese...

Sudenur
04-06-2015, 09:32
Gökçem beklenen gün yaklaşıyor, bebişimizi sağlıkla alacaksın inşallah kucağına.:) Yaz bir tülü gelmiyor, Ankara durmaksızın yağmurlu, elimde bir bardak çayımla kaçamak yaptım balkonunu gezdim gizli gizli.. yakalanmadan işime döneyim. :p Öpüyorum güzel anne, eline emeğine sağlık.. içimi açtı yine balkonun.. :)

hira
12-06-2015, 14:31
Gökce'cim, şimdi eski sayfalara göz atarken 397. Sayfanda gardenya ve açelyadan bahsetmişsin. Rahatsız görünüyorlarmış o zamanlar, şimdi hayattalar mı? Meraklandım :o

gokcegokce
14-06-2015, 16:35
Gökce'cim, şimdi eski sayfalara göz atarken 397. Sayfanda gardenya ve açelyadan bahsetmişsin. Rahatsız görünüyorlarmış o zamanlar, şimdi hayattalar mı? Meraklandım :o

Bu balkonumda açelya yok almadım. Gardenyaya tövbemi bozmuştum ama keşke yapmasaymışım. Koçtaştan kışın aldığım gardenya da can çekişiyor. Bakımını çözemediğim bitkiler arasına girdiler afrika menekşeleri ile maalesef. :(

gokcegokce
19-06-2015, 10:34
Merhaba, yağmurlu bir Denizli gününde balkondaki son gelişmeler...

Mavişim çiçeklendi sonunda.
560285

Diğer küpelim de açtı. Tomurcuğu katmerli gibiydi ama yalınkat açtı. Olsun yine de çok güzel bir renkmiş.
560286

Söğüt begonya da şeker pembesi çiçekleriyle çok güzel görünüyor...
560287

Gerberamın bu rengi biraz dinlendikten sonra yeniden açmaya başladı. Diğer şeker pembe yeniden çiçeklenmiyor.
560288

Alaca yapraklı sardunyam ve somon çiçekleri yine sahnede. Çok seviyorum bu sardunyayı.
560289

gokcegokce
19-06-2015, 10:47
Geniş açıdan balkon...

hira
19-06-2015, 10:59
Evet görebiliyorum :) hepsi çok güzel maşallah, tabii bu kadar sevgi ve ilgiyle doguyor bu güzellikler. Bu arada; Ben o mesajı silmiştim sorun çözülünce :)

gokcegokce
10-07-2015, 13:48
Sıcaklardan bitkiler de bunaldı artık. Sakızlar ve karanfilim bir ay dinlenmeden sonra yeniden çiçeklendiler. Maviş ve söğüt begonyam çiçeksiz bırakmıyorlar maşallah. Tekrar olmasın diye onların fotoğraflarını eklemiyorum. Esas prenses lilyumum çünkü, pembem açtı.

gokcegokce
04-05-2016, 11:59
Merhaba uzun bir aradan sonra... Bu sene malum en güzel çiçeklerden bile güzel ve nadide bir çiçeğim olduğu için fazla ilgilenemiyorum ama yine de dayanamadım baharın coşkusuna ve bir kaç bitki edindim.

Ceyaln sardunya, kırmızı beyaz sakız sardunya ve petunyalar yeni. Gerbera geçen seneden.
609735

Orkidelerimden ikisi bu sene açtı. Mor orkidemin çiçek sapını yanlışlıkla kırmasaydım o da çiçeklenecekti.
609736

Bu da en nadide çiçeğim. Maşallahınızı esirgemeyiniz. ;)
609737

Sevgi Durul
04-05-2016, 12:52
Sevgili gokçegokçe,

Çiçekler orkideler bir yana, en nadide çiçek bir yana. Maşallah, ömürlü olsun. Sevgiler...

münevver48
04-05-2016, 13:05
:) sevgili gökçe gökçe, 41 kere maşallah çiçeklerin en güzeli çok tatlı, hoş gelmişsin sen ve meleğin hayırlı ömürlü olur inşallah.....

uyap
04-05-2016, 15:53
Allah yaşını uzun etsin, dallanıp budaklansın, mis kokulu nadide çiçeğiniz.

Sudenur
04-05-2016, 17:16
Gökçecim bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah tatlımm. :eek:

Maşallah, subanallah.. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. Hayırlı bir evlat olsun temennim. Benim yerime de öp, kokla, gıdısına göm burnunu. Ne güzel kokuyordur şimdi küçük meleğin, öyle çabuk büyüyorlar ki gün gelecek kucağına sığmayacak. ;) Ben de uzun süredir yoktum, baktım sen de uğrayamamışsın, çay molamda gizli kaçamak bakınayım dedim sayfanı aktif görünce mutlu oldum. :)

akçabardak
04-05-2016, 21:56
Sevgili gökçe gökçe maşallah pek tatlı, gerçekten en nadide çiçeklerden bir çiçek. Güle güle büyütün bebişinizi, Allah uzun uzun ömürler versin dileğimle.

YeniGine
04-05-2016, 23:50
Sevgili gökçe en güzel çiçeğinle hoşgelmişsiniz. Rabbim analı babalı büyütsün, şansını bol etsin inşallah... Maşallah o güzele...

gokcegokce
08-05-2016, 17:11
Yorumlarıyla ve beğenileriyle sayfama uğrayan tüm dostlarıma teşekkür ederim. Sizin için öpüp kokladım çiçeklerin en güzelini en nadidesini. Zira bugün anneler günü. Biyolojik olarak anne olmak çok güzel ancak anneliği yüreğinde hisseden onu bir çocuğa, bir hayvana ya da bir bitkiye açan herkesin anneler gününü kutlarım. Anne demek sevgi demek. Herkese sevgiler..

gokcegokce
09-05-2016, 16:22
Mis kokulum da açtı.

gokcegokce
10-06-2016, 14:06
Mavişim ve frezyalar da çiçeklerini açtılar.

YeniGine
10-06-2016, 23:48
Sevgili Gökçe, hoşgelmişsin. Freyzalarının renkleri çok güzelmiş, çiçeklerinin devamını bekliyoruz artık...

gokcegokce
11-10-2018, 16:27
Merhaba herkese bu 2 yıl arada hayatımın altı üstüne geldi. Ama yine de Mevlana'nın değişiyle altının üstünden iyi olmadığını bilemiyor insan elindekilere sarılıp devam etmeyi öğreniyorsun zamanla. Zaman herşeyin ilacı ve tabii ki doğa. Balkonumla fazla ilgilenemedimbu sürede ama bir bitki var ki bana bu siteden bir büyüğümün armağanıydı. Küçücük tohumdu koydum toprağa büyüdü. Sonra da çiçek açtı. 2 senedir de açıyor. Bana güzel haberler müjdeliyor. Sizinle de bu güzelliği paylaşmak istedim. Sevgiler...

nevgül
11-10-2018, 18:20
Çoook güzel. Sayın gokcegokce ellerinize sağlık. Tohumdan bu hale gelmesine şahit olmak çok güzel olmalı. Ne kadar sürede çiçek açtı?

Aysel Yavuz
16-10-2018, 22:17
Sevgili gökçe.. insallah herşey yolundadır. Bebisler 3 yasinda oldu. Onlarla çiçek büyütmek hayli zor. Saglicakla kal.. Minigin gözlerinden öperim..

gokcegokce
21-10-2018, 00:31
Çoook güzel. Sayın gokcegokce ellerinize sağlık. Tohumdan bu hale gelmesine şahit olmak çok güzel olmalı. Ne kadar sürede çiçek açtı?

Merhaba,
4 yılda çiçek açtı. Adı üzerinde çöl gülü deniyor adeniyuma tam güneş istiyor bu bitki yeteri olgunluğa ulaşınca da açtı bendeki. Sitedeki ustalar tohum da oluşturuyor ama ben beceremedim tozlaştırmayı.

gokcegokce
21-10-2018, 00:35
Sevgili gökçe.. insallah herşey yolundadır. Bebisler 3 yasinda oldu. Onlarla çiçek büyütmek hayli zor. Saglicakla kal.. Minigin gözlerinden öperim..

Canım Ayselciğim! Sağlıklı olduktan sonra aşılmayacak bir şey yokmuş hayatta öğrendim doğrusu... Çok şükür yavaş yavaş yoluna koyuyoruz hayatımızı. Evet 3 yaşında oldu artık Altay Tamer'im çok şükür. Ben de senin kızının gözlerinden öperim. Trakyayı çok özledim. Sevgiler...

gokcegokce
23-10-2018, 13:13
Merhaba,
Geçen senenin yüz güldürenlerinden ikisiyle devam etmek istiyorum. Benekli orkidem 5 yıllık küskünkükten sonra tomurcuklanarak benimle barıştı. Bu muhteşem güzellik için sabretmeye değer bence.

682558

Diğer bir yüz güldürenim de sitenin sevgili üyesi Güler Hanım'ın beni kırmayarak gönderdiği atlas oldu. 4 sene sonunda ilk defa atlasım çiçeklendi. Ben de çiçeği geçince onu güzel bir budama ile ödüllendirdim. Umarım gelecek yaz bana daha çok çiçekle teşekkür eder.

682557

birgecelikgelin
23-10-2018, 19:10
Sayın gökçegökçe orkidenize ve atlas çiçeğinize bayıldım ellerinize ve emeğinize sağlık

gokcegokce
10-05-2019, 16:37
Öncelikle kış bitkilerimle başlamak istiyorum. Uzun zamandır balkon bahçeciliğiyle uğraşınca mevsimine göre bitki bakmayı öğreniyorsun ama yine de uzun bir yol mevcut önümüzde.

Kasımpatılar markette satılıyordu ve her tarafları basra kaplıydı belki kurtarırım diye almıştım ama malesef yaşatamadım uzun süre...
692961

Yılbaşı da yaşatamadıklarımdan malesef, çok sevmeme rağmen olmuyor...
692962

Sıklamen yüz güldürenlerden...
692963

Bir kalonşo türü olan bu bitki de unlu bit saldırısına rağmen güzel boylanıp çiçeklendi. Kendime çelik alıp kayınvaldeme hediye ettim.
692964