Bağlan

View Full Version : Sudenur / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3

tuya
02-02-2013, 21:29
çok geçmiş olsun efendim anneler asla kuzularına kıyamazlar Rabbim size bebeğinizin ufacık uf dediğini göstermesin dünyanız onun gülücükleriyle dolsun her şey gönlünüzce olsun

Cymbelina
03-02-2013, 04:12
Sevgili Sudenur,

Öncelikle tatlı kızınızı Allah bağışlasın, Allah tüm çocukları korusun. Geçmiş olsun, şifalar dilerim. Keyfi yoksa, açın güzel bir çizgi film, birlikte izleyin, örneğin izlemediyseniz Rio veya Rango.

Bahçeniz benim çok hoşuma gitti;), hevesinizi ve emeklerinizi de takdir ettim. Tecrübeli arkadaşlarımızın zaten gayet güzel önerileri olmuş, benim ne yazık ki bu yönde bir önerim olamıyor, zaten tecrübem ve bilgim de sınırlı. Şu an için tek söyleyebileceğim belki ileride sizin ufaklık ve arkadaşları için bir köşecikte kum havuzu yapabilirsiniz - temiz kum temin edilebilirse. Forumda da birkaç örneği olan kuş evi de yapılabilir. Bunlar haricinde, denemelere ilgi duyan biriyseniz, mutfakta kullandığınız çörekotunu minik bir kabın içinde yeşertebilirsiniz. Ben denemiştim. Mutfak camınıza, balkonunuza belki de bahçeniz minik bir köşesine minik beyaz çiçekleriyle eşlik edebilir. Mevsimlik gibi düşünülebilir, kuruyunca sökebilirsiniz.

Forumda okuduğum kadarıyla, yer elmasını toprağa gömersek o da çıkıyormuş, bitkisinin boyu epey yüksekmiş, güzel sarı çiçekleri varmış çok büyük olmayan. Ben denemediğim için güzel bir görüntü olur mu bilemiyorum. Bu arada, kasımpatılarınızdan vazgeçmeyin bence, bildiğim sardunya gibi dayanıklı ve vefakar olabiliyorlar, üstelik mevsimliklerin çiçekleri bitmeye başlasa da onların çağı başlamış oluyor, böylece çiçeksiz kalmamış oluyoruz.

Sevdiklerinizle bahçenizde sağlıklı, huzurlu güzel günler temenni ediyorum:)

Sudenur
03-02-2013, 15:02
Sevgili Tura bey, sibelim ve tuya hanım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. :)) Kızım daha iyi çok şükür. Güneşli havayı görünce neşesi de yerine geldi, ağrısını sızını da unuttu. Uğradığınız için teşekkürler.. ;)

Sevgili Cymbelina:eek: Ne iyi ettiniz de uğradınız, çok memnun oldum, hoşgeldiniz. ;) Kum havuzu önerinize eşim ne der bilemiyorum lakin, kuş evi, çörekotu ve yer elması önerinizi değerlendirmeyi planlıyorum kısmetse. Aklınıza sağlık Cymbelina'cığım, her vakit beklerim bundan böyle.. ;) :)

gülenyüz
07-02-2013, 13:39
Sn Sudenur,Merhabalar.Kızınız nasıl oldu.İnşallah ikinizde toparlanmışsınızdır.Sevgi ve Saygılar.

gülenyüz
07-02-2013, 13:40
Uğrayıp soramadım.Kusura bakmayın.

Sudenur
07-02-2013, 14:05
Kusur ne demek efendim, çok naziksiniz, teşekkür ediyorum sayın gülenyüz.
İkimiz de iyiyiz Allah'a şükür, gündüz hava ılıman oluyor ya dışarı da oynuyor şimdi kuzum. :)
Bense az evvel Ptt kargonun getirdiği hediye paketimi açıyordum.
Çok mutlu etti beni sevgili Esin hanım.
Bir sürü hediye göndermiş sağolsun, var olsun.. ;)

367892
367893
367894
367895

27 Eylül'de bu halde olan Kazayağı'mı http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/334920d1348788062-p9270137-600-x-450-.jpg kışın donar diye düşünerek eve almıştım. Acem halısını iliştiriverdim bir kenarına..
367891

Hediyelerim bununla bitmedi, devamı da var.. :))

Sudenur
07-02-2013, 14:38
Soğanlar "Zıpçıktı.." soğanı mı sevgili Esin hanım? :o ;)
367907
367908

Ortada ki Buz çiçeği bildim lakin diğerlerinden emin olamadım? :o
367912

Ve bu minikleri de tanıtmanızı rica ediyorum? :o
367914

Kök gelişimlerini tamamlamaları için minik saksılara geçirdim hepsini, iyi yapmışmıyım? ;)

Ve bu saksıda ki hemen hemen tüm çeliklerimi de de geçtiğimiz Pazartesi bizi evinde konuk eden kıymetli arkadaşım sevgili Denizardacan hediye etti. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine, çok güzel ağırladı sağolsun. Kocaman yürekli, tam bir bitki delisi, çılgın arkadaşım. ;)
367913

_Esin_
07-02-2013, 15:03
Elinize sağ salim ulaşmalarına sevindim Sudenur hanım. Evet onlar pembe zıpçıktı soğanı diğer iki miniğe gelince resimde soldaki maviş diğeri ise mercanköşk aromatik bitkiler ilginizi çekiyor diye kalmış aklımda. Gülegüle büyütün hepsini.Sevgiyle kalın.

Sudenur
07-02-2013, 15:27
Evet doğru anımsamışsınız, aromatik bitkilere bir hayli meraklıyım.. ;)

Maviş'i tahmin etmiştim ama emin olamamıştım, gayet sağlıklı ve iyi durumda geldiler, çok güzel hazırlamışsınız, elinize sağlık, çok çok teşekkür ederim tekrardan. :))

Önde ki uzun yapraklıdan da emin olamadım? :o http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/367895d1360242193-p2071042-450-x-600-d.jpg
Ne olur kusuruma bakmayın, hem onca zahmete giriyorsunuz hem de sorularımla uğraşıyorsunuz böyle. :))

Bu kurdela çiçeğini de Denizardacan hedye etti sağ olsun. Öylesine güçlüydü ki kök yapısı, saksıdan ayırırken epey zorlandı.. :))

367923

_Esin_
07-02-2013, 15:36
Önde ki uzun yapraklıdan da emin olamadım? :o http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/367895d1360242193-p2071042-450-x-600-d.jpg
Ne olur kusuruma bakmayın, hem onca zahmete giriyorsunuz hem de sorularımla uğraşıyorsunuz böyle. :))

Öndeki uzun yapraklıda yakında açmaya hazırlanan mis kokulu frezya.

Sudenur
07-02-2013, 15:39
Öndeki uzun yapraklıda yakında açmaya hazırlanan mis kokulu frezya.

:eek: :eek: Ooo, süpermiş! ;)

Bahçeye mi ekseydim acaba.. :rolleyes: :))

_Esin_
07-02-2013, 15:48
:eek: :eek: Ooo, süpermiş! ;)

Bahçeye mi ekseydim acaba.. :rolleyes: :))

Gönderdiklerim henüz küçük olanlar benim malum bahçem olmadığı için saksıda alışıklar. Bu yıl saksıda kalsınlar önümüzdeki yıl soğanlar büyüyünce bahçeye geçirirsiniz. Ayrıca sorularınız sıkmıyor inanın bitkilerden açılan sohbeti severim. Hepsinin de çiçeklerini görmek nasip olur inşallah sevgiyle kalın.

Sudenur
07-02-2013, 16:19
İnşallah Esin hanım. ;)
Çok teşekkür ediyorum, helal edin hakkınızı.. :))
Gitmeden bir kaç fotoğraf daha ekleyim, kaçayım.. :p

Tomurcuk büyüten orkidem.
367944

Bir ay evvel aldığım Kalanchoe'lerimden kırmızı olan çiçek açtı. ;)
367945

ipektuğçe
07-02-2013, 19:36
Merhaba sevgili Sudenur, tekrarmı hasta oldunuz, sana da kızına da geçmiş olsun canım.:( Yeni bitkilerin hayırlı olsun, Esin hanımında emeklerine gönlüne sağlık.
Orkiden de, arkasındaki güzelliklerde çok hoş, orkide açınca eklemeyi unutma. ;) Senin kırmızı kalanchoe nin yaprakları değişik geldi bana, cinsimi farklı acaba çok hoş duruyor. Hepsine de maşallah, güzel çiçeklerini de bol bol görmen dileğiyle. Sevgilerimle, kendinize iyi bakın. ;)

Sudenur
07-02-2013, 20:53
Teşekkür ederim sevgili ipektuğçe,hoşgeldiniz. ;)

İlk kalanchoe'm olduğundan yaprak farkını fark etmeden almıştım, çeşit edinmeye çalışacağım zamanla, çok sevdim kalanchoe'lerı... ;)

Ben de kızım da şimdi daha iyiyiz, sağol. :) Orkidem iki aydır tomurcuk büyütmekte ablası, bir açacak pir açacak inşallah. Açar açmaz paylaşırım, uğradığın için teşekkürler.. ;)

gülenyüz
08-02-2013, 19:46
İyi Akşamlar Sn Ankaralı komşum,Arkadaşım bahçenize geldim,gezdim gidiyorum.Saygılar.

maki01
09-02-2013, 00:57
Ne desem, nasıl ifade etsem bilemedim yine :)

Duygu, sevgi dolu bir saksı ya da bahçe görünce böyle oluyorum ben, yazıp yazıp siliyorum yüzümdeki kocaman tebessümle...

Heyecanınızı, çoşkunuzu, bahçenizi bu kadar içten duygularla bizlere de paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Sudenur
09-02-2013, 13:03
Hoşgeldiniz sevgili maki01.
Mutluluk verdiniz, yine beklerim.. :) ;)

Siz de hoşgeldiniz sayın gülenyüz. ;)
Çok çabuk geziliyor değil mi bahçem, kutu gibi.. ;)
Sağa bak, sola bak hemencik bitiyor.
Kapım her daim açık, her vakit beklerim.. ;)

gülenyüz
09-02-2013, 15:54
Ankara lı olarak en geç biz mi kalacağız Ne dersin.Hani bahçeyle ilgili birşeyler yapmıyor musunuz.?

Sudenur
09-02-2013, 17:11
Malzeme tedarik etmeye çalışıyorum sayın hemşerim. :))
Torf, toprak, gübre temini, saksı hijneni vs vs..
Başka ne yapabiliriz mi Mart kapıdan çıkmadan? :)
Önerileriniz olursa lütfen anımsatınız yerine getireyim..
Ustamsınız ne de olsa bitki, bahçe konusunda.. ;)

gülenyüz
09-02-2013, 20:28
Malzeme tedarik etmeye çalışıyorum sayın hemşerim. :))
Torf, toprak, gübre temini, saksı hijneni vs vs..
Başka ne yapabiliriz mi Mart kapıdan çıkmadan? :)
Önerileriniz olursa lütfen anımsatınız yerine getireyim..
Ustamsınız ne de olsa bitki, bahçe konusunda.. ;)

Teşekkür ederim.Hepimiz birbirimizin ustasıyız. Benim bilmediğini sen senin bilmediğini başkası.Mart 15 bekliyorum.Tohum ekme için.Siz ne yapacaksınız.Bir ay da toparlanır. Viyollere geçirip havanın durumuna göre dışarı çıkartmayı düşünüyorum.Ne dersiniz?

Sudenur
09-02-2013, 20:49
Viyollere ekmek gözümü korkutuyor sayın gülenyüz.
Geçen sene ektiğim tüm tohumları şaşırtırken telef etmiştim. :(
Bu sebeple Mart sonu gibi direkt yerlerine atayım diyorum tohumları ya da hazır fide alacağım sanırım. :o
Bunun yanın da deneme amaçlı viyollere ekmeyi düşündüklerim de var, başarılı olabilirsem tohumdan yetiştirmeye devam ederim ya da çok yıllıklara yönelirim, ilk sınavımı bu bahar vereceğim Allah kısmet ederse.. ;)

gülenyüz
09-02-2013, 20:59
Mart sonu çok erken Dışarıda donarlar.Mayıs başı en iyisi bence Ankara geceleri soğuk.Daha havalar soğuyacak belki kar bile yağabilir diye düşünüyorum.

Sudenur
09-02-2013, 21:13
Donar mı diyorsunuz? :confused:
Hımm.. acele etmeyeyim diye planlıyorum ama hava öyle yumuşak ki dayanamayacağım sanırım.. :o
Don vuracak Ankara'yı diye ben de endişeliyim..
Korktuğum başıma gelmez inşallah..
Geçen sene dökülen tohumlarından kendi kendine çimlenenler nasıl donmuyor aklım almıyor.. :confused:

Denizardacan
09-02-2013, 21:43
Ankara'da herkes hasta, havalar bahar havası gibi, ben de martta ciddi bir tokatla sarsılacağız diye korkanlardanım.
Az biraz anlarım bahçe işlerinden:D:D:D arkadaşlar havaların böyle gitmesine aldanmayın mart 15 ten önce tohumlar atılmaz nisan son hafta mayıs başından önce de bahçeye şaşırtılmaz.
Tüm bitkilerini inşaAllah sağlıkla mutlulukla büyütürsün çok keyif aldım ben de misafirliğinden her zaman beklerim, küçük kızını da öpüyorum canım arkadaşım.
Yeni bitkilerinin tamamı çok güzel yalnız o kalaonçenin yaprakları gerçekten farklı, ona iyi bak:).
Kendine ve kızına da, görüşmek üzere.

Sudenur
09-02-2013, 21:59
:eek: Aaa, hoş gelmişsin Denizardacan ;)
Tavsiyelerini küpe yaptım kulağıma taktım,
Yakışıklı oğluşlarını benim yerime de öp, kucakla, sarıl lütfen,
Teşekkür ediyorum uğradığın için.. ;) :D

maki01
10-02-2013, 00:03
Sevgili Sudenur,

Önceki sayfalarda Güler Hanım'ın gül için yazdığı bilgiler, viyollerde yetiştirilen fideleri toprağa ya da asıl saksılarına şaşırtırken de geçerli. Transfer sırasında kök boğazını , yani fidenin toprak üzerinde kalan bölümünün tamamını yine toprak üstünde bırakmak gerekiyor. Daha derine dikildiğinde fide genellikle yaşamıyor.

Sevgili gülenyüzün'ün söylediği gibi, birbirimizden öğrenerek, deneyimlerimizi paylaşarak aşıyoruz yaşadığımız sorunları :)

kgursan kök boğazına dikkat etmem gerektiğini söyleyene kadar şaşırtma sırasında ben de çok fide kaybetmiştim.

Sudenur
10-02-2013, 00:44
:eek: Öneriniz çok işime yarayacak sevgili maki01.
Duacınız olacağım, teşekkür ederim, sevgiler.. ;)

gülenyüz
13-02-2013, 08:43
Günaydınlar ,kahve içmeye gelmiştim bahçenizde ama uyuyorsunuz galiba hiç rahatsız etmeyeyim arkadaşım.Sevgi ve Saygılar...

Canan
18-02-2013, 07:48
Günaydın, bu bahçeye sevgi dolu ellerin dokunduğu hemen belli olmuş. Çayımı bahçenizde içmek zevkliydi, elinize sağlık :)

gülsu
18-02-2013, 09:16
Sn Sudenur bahçenizin her köşesi bir başka güzel emeğinize ve ellerinize sağlık. Güzel günlerde oturun İnşallah.

Cymbelina
18-02-2013, 12:14
Sevgili Sudenur,

Önceki sayfalarda Güler Hanım'ın gül için yazdığı bilgiler, viyollerde yetiştirilen fideleri toprağa ya da asıl saksılarına şaşırtırken de geçerli. Transfer sırasında kök boğazını , yani fidenin toprak üzerinde kalan bölümünün tamamını yine toprak üstünde bırakmak gerekiyor. Daha derine dikildiğinde fide genellikle yaşamıyor.

kgursan kök boğazına dikkat etmem gerektiğini söyleyene kadar şaşırtma sırasında ben de çok fide kaybetmiştim.

Sayın Maki01, bu sözleriniz çok dikkatimi çekti. Neden derseniz, geçen yıl bir sürü tohum çimlendirdim. Forumda bir yerlerde birşeyler okudum diye hatırlıyorum ya da okuduğum şey aklımda yanlış kalmış da olabilir, emin değilim.

Hani çimlenme sonrası, ışık filan alamazsa fidelerin boyu öyle upuzun incecik uzayıp gidiyor ya. İşte benimkilerin çoğu da öyle devekuşu boynu, flamingo boynu/ bacağı misali :D uzayıp gittiler. E tabi öyle kalmıyorlar, yatıveriyorlar. Öyle bir sürü filiz öldü. Ben de bahsettiğim şekilde, belki de yanlış hatırlayarak, birkaç tanesinde şöyle yaptım: Şaşırtma sırasında öyle normal aktarırsam toprak üstünde kalan kısım gene çok uzun kalacağı için yatıp ölecekler diye, o uzun boyun kısmının da büyük kısmını toprağa gömdüm. Yani toprak üstünde kalan kısmı şaşırtma öncesi kalan kısmına göre daha kısa oldu, bir de öyle deneyeyim dedim.

Nedir doğrusu bu işin? Bu konuyla ilgili doğru bilgiye hangi bölümde ulaşabilirim ve bu konuda tavsiyeniz varsa aktarabilir misiniz acaba?

Cymbelina
18-02-2013, 12:33
Donar mı diyorsunuz?

Geçen sene dökülen tohumlarından kendi kendine çimlenenler nasıl donmuyor aklım almıyor.. :confused:

Bence donmaz:dilli::D Donmaz ama şimdi bahçeye tohum atsak çok geç filizlenir, bir kısmı da çimlenmeyebilir. Tamam, şaka azıcık ben de biliyormuşum gibi konuşayım dedim:dilli:

Bir önceki yılın sonbaharında çiçeklerden toprağa dökülen tohumlar için ise konu başka. Onların donacağını sanmıyorum gerçekten. Çünkü 1.si normalde hani doğanın kendi döngüsü zaten böyle - aşağı yukarı. 2.si de Kozmos ile ilgili bir başlıkta Adalet Hocacığım'ın bu yönde tavsiyesi olmuştu. Sonbaharda tohumlar gelişigüzel toprağa düşünce baharda kendiliğinden yeşerirler diye.

Sonbaharda ve ardından kış ile toprakta uykuya dalıyorlar, ki o zamana kadar zaten o ortamdaki ısıya alışıyorlardır:) Bu sene pek kar olmadı ama karın altındaki toprakta kalmaları da faydalı diye düşünüyorum. Karın altında aslında üşümüyorlar toprakta, aksine kar onları bir yorgan gibi sıcak tutuyor.

Beni de en strese sokan şey o çimlendikten sonra uzayıp yatıp devrilemeleri ve şaşırtma hadisesi sevgili Sudenur. Bir de tabi böcek, haşarat:) Bunlar olmadıktan sonra, insanın kendi tohumdan emekle yetiştirdiği bitkinin çiçek açması bir başka, o çiçeklerin verdiği mutluluk hazır alınanlardan daha başka oluyor:)

Sudenur
19-02-2013, 00:13
Sayın gülenyüz, ne zaman isterseniz buyurun ama önceden haber verin ki hazırlık yapayım. :))

Hoşgeldiniz Canan hanım, ziyaretinizle mutluluk verdiniz, çok zarifsiniz teşekkür ederim.. ;)

Siz de hoşgeldiniz gülsu hanım. ;) Temennilerinize "Aminn" diyor, sevgilerimi gönderiyorum Ordu'ya.. :))

Sevgili Cymbelina, ne iyi ettiniz de uğradınız. ;) Tohumdan başarı sağlayan üyelere, özellikle Adalet hanım ve işinin erbabı üstadlarımıza öyle özenmekte ve imrenmekteyim ki, tohumdan üretim sayfasını kaç kez hatim ettim bilmiyorum.. :rolleyes: "Laf aramızda kalsın, biz bu iş bilmezliğimizle nasıl faydalı olacaksak sevgili Adalet hanıma?" :p

maki01
19-02-2013, 00:23
Sevgili Cymbelina,

Boyun uzaması bildiğim kadarıyla ışık eksikliğinden kaynaklanıyor. Ben de arada özenip, erken tarihte tohum ekiyorum ve yeterince ışık almadıkları için fasulyeye benziyorlar. Minik çöplerle destek filan versem de sonuç genellikle hüsran oluyor.

Üstüste yaşadığım başarız çimlendirmelerden sonra çimlendirme tarihi olarak önerilen tarihlere dikkat etmeye ve toprak karışımı olarak havadar, hafif bol perlit içeren karışımlar kullanmaya başladım. Kullandığım çimlendirme harcım, gübre katkılı değilse, ilk iki yapraktan sonra yeliş bitkiler için hazırlanmış sıvı gübreleri seyreltik olarak kullanıyorum. Sorunsuz büyüyorlar.

gülenyüz
19-02-2013, 08:19
Günaydın çiçek sever arkadaşım.Biz kalktık bahçemize indik çiçeklerimizle konuştuk siz uyuyorsunuz halen.;)

Cymbelina
19-02-2013, 09:08
Tohumdan başarı sağlayan üyelere, özellikle Adalet hanım ve işinin erbabı üstadlarımıza öyle özenmekte ve imrenmekteyim ki, tohumdan üretim sayfasını kaç kez hatim ettim bilmiyorum.. :rolleyes: "Laf aramızda kalsın, biz bu iş bilmezliğimizle nasıl faydalı olacaksak sevgili Adalet hanıma?"

Hocalarıma ben de imreniyorum:))

Ama Allah'ın izniyle hiç değilse arada gene de yaşattığımız şeyler de oluyor acemiliğimize rağmen. Zaten deneye yanıla, zamanla oluyor bunlar. Ama işte sabretmekte zorlanıyorum bazen de;) Bakın eğer tohumdan en az sorunla birşey yetiştireyim, hatta denemelerimde kullanayım kobay niyetine;) derseniz kadife ve kozmosu öneririm, oncağızlar yazık ne kadar ihmal etsek de hiç nazlanmıyorlar - genel olarak. Az kayıpla mutlaka yüzümüzü güldürüyorlar.

O kadar da iş bilmez filan değiliz canım yapmayın;) Adaletciğim zaten bize ona göre görev taksimi yapar sanıyorum;)

gokcegokce
19-02-2013, 14:04
Alın benden de o kadar sevgili dostlar. Ektiğim tohumlar hala çimlenmedi ve umudumu kestim :( Geçen sene sebze yetiştirmiştim bulunduğumuz yerin hobi bahçesinde ama çiçek yetiştiremiyorum tohumdan.

Sudenur
19-02-2013, 14:27
Hoşgeldiniz sevgili ziyaretçilerim ve ilk mesajını bırakan Gökçe hanım.. ;) :)

Beklemeye dayanamadım ve Bauhause'dan aldığım sardunya tohumlarımı buluşturdum az evvel torf-viyol ikilisiyle. Bismillah dedim başladım. :D

Denemeye devam, yılmak yok. ;)

Fena halde takığım bu aralar sardunyalara. Sayın Seyfi beyin ve Esin hanımın gönderdikleri çeliklerim de tutarsa inşallah, hayallerim gerçek olacak.. :rolleyes:

Sudenur
19-02-2013, 14:32
Bakın eğer tohumdan en az sorunla birşey yetiştireyim, hatta denemelerimde kullanayım kobay niyetine;) derseniz kadife ve kozmosu öneririm, oncağızlar yazık ne kadar ihmal etsek de hiç nazlanmıyorlar - genel olarak. Az kayıpla mutlaka yüzümüzü güldürüyorlar.

Tam gün güneş istiyorlar ma değil mi bu ikili? :( Yarı gölge alanda da olur diyorsanız deneyeceğim mutlaka. ;)

Cymbelina
19-02-2013, 14:45
Hadi hayırlısı bakalım:)

Ben de sardunya tohumu eksem mi ekmesem mi kararsızım. Çelikle daha kolay, hani büyümesi çiçeklenmesi için daha az bekliyoruz o zaman ama tohumdan da hiç denemedim, merak ediyorum. Fi tarihinde eski sardunyamdan topladığım tohumlar duruyor sanırım, tabi aradan epey zaman geçti, çıkmayabilirler de. Bu arada o tohumunu aldığım emektar sardunyamız da sanırım gidici:((( Birşeyler oldu birkaç aydır, toparlamıştı ama şu an bir sorun var. Neyse, uzatmayayım.

Şu bağlantıda sardunya çeliğine kişisel bakış açım nedir paylaşmıştım:dilli:;) 87. mesaj:

http://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/29309-3.htm

Bu olaydan çok daha öncesinde ise, emektar başka 2 sardunyamızı budamıştık, o dalları atarız diye bir kenara koyduk, unuttuk gitti sonra. Bir iki gün sonra ben onları suya koydum. İş güç derken epey suda kaldılar, sonra diktik tuttu. Bazen de dediğim gibi suya koymadan direkt diktiklerimiz de tutuyor. İleride çelik yapmak isterseniz bence en garantisi birden fazla deneyin biri suda olsun, diğeri direkt saksıda. Ben budarsam, budama sonrası çelikleri kıyamayıp atmazsam, çelikleri suda bile bekletmeyeceğim sanırım.

gokcegokce
19-02-2013, 14:54
İlk mesajım mıymış bu sevgili Sudenur, oysa ben sizin bahçenizin sıkı takipçilerindenim. Bana hep fide almak çok hazırcılık gibi geliyor. Ama tabi fide alanlara da sözüm yok ben de bazı bitkilerimi fide olarak aldım. Herkes sabırlı olmak zorunda değil. Ama eğer bu işle uğraşacaksam tohumdan da çelikten de bitki yetiştirebilmeliyim diye düşünüyorum. Ben sardunyalarımı çelikten yetiştirdim. Sonbaharda 4 çelik buluşturmuştum toprakla, ama ikisi tuttu. Bu bahar inşallah çiçeklerini de görürüm. Çiçek tohumu konusunda da sanırım zaman uygun bir zaman değil bulunduğum yer için, çıkmadı filizler daha. Oysa yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılara attığımda onlar filizleniyor. Anlamıyorum nerede yanlış yapıyorum. Sevgiler.

Cymbelina
19-02-2013, 15:08
Tam gün güneş istiyorlar ma değil mi bu ikili?Yarı gölge alanda da olur diyorsanız deneyeceğim mutlaka.

Sudenurcuğum, tam gün güneş isteğini hangi aşama için sordunuz? Çimlenme aşaması mı yoksa şaşırtma sonrası normal halini mi soruyorsunuz?

Çimlenme aşaması diyorsanız 1e basın. For English p lease press nine:dilli::D

Ben de bilmiyorum, birden yazıvereyim dedim:D

Neyse, çimlenme aşaması diyorsanız EVET yazıp 2360a kısa mesaj gönderin o zaman:dilli::D

Tamam tamam, çimlenme aşaması diyorsanız, kadife ve kozmos için çimlendirirken ben güneş alan pencereye koyuyorum, bir sorun olmuyor. Ama bu iki tür için - gölgede mi güneşte pencere kenarında mı çimlenmesi daha kısa süreli sonuç verir onu bilemiyorum. Ben o ikisini yıllardır yetiştirdiğim için açıkçası o kadar üstlerine düşmüyorum, hatta hoyrat davranıyorum.

Bu noktada şunu da ileteyim: Ben herhangi bir tohumu çimlendirirken normal pencere kenarında çimlendirsek olur sanıyordum. Ve bu bahsettiğim kadife ve kozmos için geçerli bana göre. Ancak bunlar bir şekilde yıllar önce edindiğimiz çiçekler, kuruduklarında tohumlarını toplamıştım, halen de onları kullanıyorum:) Ama marketten hazır aldığım tohumlar oldu, onların talimatında direkt güneş almayan hatta gölge bir yerde çimlendirin yazıyor genelde. Ben de o talimatlara göre davranıyorum satın alınan tohumlarda. Dolayısıyla satın alınan tohumun çimlenmesi ile bir şekilde evde ya da bahçede olan (emektar) çiçeklerden alınan tohumların çimlenme istekleri farklı olabilir - yani benim kadifem ile marketten alınmış kadifenin çimlenme istekleri veya süresi farklılaşabilir. Ez cümle, benim söylediklerim ev kadifesi ve ev kozmosu;) ile ilgilidir.

Ama sorunuz şaşırtma sonrası normal zamandaki güneş istekleri ile ilgili ise o konuda şunu yapın diyemem, en güzeli onların konu başlıklarına göz atın isterseniz. Ancak benim tecrübem, balkonda güneşte de kalsalar belli süre güneş alıp belli süre gölgede kalsalar da sorun yaşatmadılar bana.

Sudenur
19-02-2013, 15:18
Sevgili Cymbelina, namı diğer Tambelina'cığım..
"Sizi her gördüğüm vakit o sevimli çiçek perisi canlanıveriyor gözlerim önünde.. her seferinde böyle oluyor.. :)) " :p

Geçen sene yapı marketlerden aldığım beyaz, kırmızı ve ceylan göz sardunlarımdan hiç biri kışı çıkaramadılar. :( Sulamayı azalttım, havalar serinlemeye başladığı anda içeri aldım, aydınlık ve ısıltılmayan pencere önümde konumlandırdım ama yine de olmadı, köklerinden başladı kararmalar, sonra da öldüler. :o

Yakın bir komşum tohumdan üretmeyi denememi, o vakit soğuklara karşı daha dayanıklı olduğunu ve dallanıp budaklandığını söyleyince bir de öyle deneyim dedim, ektim bakalım, inşallah başarabilirim.. ;)

İlgili başlıkların hepsini okudum, ezberledim. Yeşil elli olmak gerekiyor sanırım biraz da, kimi kupkuru bir dal sokuyor toprağa yemyeşil oluyor, kimi de benim gibi gözünün içine bakıyor olmuyor.. :o

Sudenur
19-02-2013, 15:36
Sevgili gökçe, evet ilk mesajınız. :))
Ziyaret ettiğinizi görüyordum ama mesajınızı okumak bu güne kısmetmiş.. ;)
Fide almak kolayımıza geliyor haklısınız fakat çok çeşit, çok çiçek istiyorsak eğer mutlaka öğrenmemiz gerekiyor çimlendirebilme becerisini.
Sabredip tekrar tekrar deneyeceğiz başka yolu yok.
Kıracağız mutlaka şeytanın bacağını.. :p

Çiçek pericim,çimlendikten sonra ki konumu açısından sordum. :) :p Cosmos tam güneş görmezse fasulye sırığı gibi uzarmış ama çiçeklenme olmazmış, yarı gölge alan pek bir fazlaya bahçem de.. :mad:

ipektuğçe
19-02-2013, 15:38
Sudenur'cuğum bende sardunyaları çok severim, en çokta sakız sardunyaları. Bende sakızları bir türlü yaşatamıyorum, ne kadar çok istediysem olmayınca olmuyormuş. :) Sardunyayı tohumdan ekip büyütmek kolay, merak etme 1 hafta ile 10 gün arasında tohumların hepsi çıkarlar. Ben geçen sene kendi sardunyam dan aldığım tohumu ektim ve çok güzel büyüdü. Güzel haberlerini bekliyorum, sevgilerimle...

Cymbelina
19-02-2013, 15:46
Çok teşekkür ederim:)) Siz de çok sevimlisiniz:)

Ben marketlerden saksıyla alınan çiçekler konusunda öyle aman aman deneyimli değilim, birkaç sefer farklı türler biz de aldık. Ancak kişisel fikrim, bu satılan çiçekler sizin de dediğiniz gibi çok uzun ömürlü olmuyorlar. Bana göre zaten satıcının da amacı uzun ömürlü - normal çiçek satmak değil. O an şahane renkleri, çiçekleri olan bitkiyi satıp para kazanmak. Satmak için de o bitkiye her tür hormonu, ilacı filan basıyorlar. Biraz abartı olacak belki ama bu tıpkı tavuk çiftliklerinde üretilen, güvendiğimiz marka olsa da, tavuk niyetine aldığımız ilaçlarla normal doğal sürecinden çok daha önce gelişen ve ilaçlı yemlerle beslenmiş piliçlerin durumuna benziyor. Hatta aynısı balık çiftiliklerinde yetişen balıklar için de geçerli bence. Yediğimiz şey normal piliç bile değil, tatsız tutsuz saman gibi birşey ve sırf ilaç, o ilaç kalıntıları vücudumuzda kalıyor.

İşte hazır alınanların çoğu da böyle bence. Hatta artık hazır alınan çiçek tohumları bile işlemlerden geçiyor. Belki bazı işlemler gereklidir ama paket tohumdan yetişen çiçeklerin tohumu kısır olabiliyor, benim mesela hazır aldığım gece sefası tohumlarından çıkan çiçeklerinin tohumlarını aldım, ektim çıkmadılar. Oysa paketteki tohumu ekersem pıt diye hemen çıkıyor. O zaman amaç ne? Sürdürebilir bir tohum döngüsü yerine, sürekli yeni tohum almaya mecbur etmek/ daha çok satmak. Aynı şey aslında bu GDOlu tohum (sebze- tahıl) olayında da geçerli malesef:(

Biz de hazır çiçek alıyoruz bazen ama bir süre sonra ölüyorlar. Marketten begonyalar almıştık, başka şeyler de almıştık ama artık yoklar.

En güzeli bir şekilde, işlem görmemiş emektar ve doğal yollarla tabiat koşullarında yetişmiş (ve böylece direnç kazanmış) bitkilerin tohumlarına veya çeliklerine ulaşmak.

Dediğiniz sardunyadaki çürüme olayı büyük ihtimalle benim şu an yaşadığım sorun, öyle tahmin ediyorum en azından. Ben de bir köküne bakacağım, çünkü bu yazdan beri diğer dalında benzer bir sorun oldu, üstten kessem de alta ilerledi filan. Allah'tan işte eskiden onun tohumlarından almıştım. Belki çıkarlar ekersem:) Ama o ilk göz ağrımız, gene de üzülüyorum:(

O yeşil el olayına da hem biraz inanıyorum hem de inanmıyorum gibi:)

h_dogan
19-02-2013, 15:59
Ben dikeyim tutar. :D İyidir benim elim. Bu sene begonyamın beğenmediğim dallarını kırıp diktim bakalım sonuç ne olacak. ;)

Sudenur
19-02-2013, 16:01
İşte yeşil elli bir hanımefendi.. :eek: Hoşgeldin ipektuğçe'cim. ;)
Sakızlar soğuklara karşı daha dayanıksızmış. Hiç sakız tecrübem olmadı, çeliklerim tutarsa bu yıl yetiştireceğim inşallah.
O rengarenk sarkık görüntülerini hayranlıkla izliyorum.

Bir püf noktası daha varmış Cymbelina'cığım sardunya yetiştirme hususunda. Derin ve paslı saksı severlermiş, yağ tenekesi biriktirmekteyim.. :D

İpektuğçe'ciğim bak senden heveslendim bir kalanchoe daha aldım. ;) Çiçekleri geçmiş diye 1,5 liraya satıyorlardı Bauhause'da. Solmuş çiçeklerini çimdikleyip, toprağını değiştirdim, bir haftaya kalmadan toparladı. ;)

371151

Sudenur
19-02-2013, 16:03
Ben dikeyim tutar. :D İyidir benim elim. Bu sene begonyamın beğenmediğim dallarını kırıp diktim bakalım sonuç ne olacak. ;)

Sayın h_dogan, çelikleyip çelikleyip bu tarafa kargolayın o vakit.. :D Hoşgeldiniz bu ara da.. :))

Cymbelina
19-02-2013, 16:04
Çiçek pericim,çimlendikten sonra ki konumu açısından sordum.Cosmos tam güneş görmezse fasulye sırığı gibi uzarmış ama çiçeklenme olmazmış, yarı gölge alan pek bir fazlaya bahçem de.

Ben de ne dertliymişim, yazdıkça yazıyorum, gasp ettim sayfanızı:dilli::D

Çimlendikten sonra ben dediğim gibi pek aldırış etmiyorum, sal gitsin zihniyetinde:dilli::D yarı gölgede kalsa da çiçeklenmemezlik yapmadı benimkiler. Benim burada da gördüğüm şey şu hem kendi gözlemim hem de forumdan: Kozmos zaten uzun boylu oluyor, hatta burada bir yerlerde resimlerde gördüm, bahçede çok iyi bakımla 1.50cm civarına bile ulaşan vardı.

Yani uzun oluyorlar evet. Mesela o resimden çıkarım yaparsam, güneşte bile o kadar çok boy atabiliyorlar. Benim balkonda gölgede kalıyorlardı ama gene de uzun oluyorlar nispeten. Yani sardunyadan örnek vereyim, onun kadar kısa kalmazlar:) Bence bahçeniz yarı gölge ise bir sorun olmaz, gayet de hoş durur.

Kozmosun bodur cinsi bile varmış, Kozmos başlığında okumuştum.

Bir de şunu aktarayım: Ben buraya ilk üye olduğumda uç almadan bahsediyordu herkes, ben de hatta kozmosta da yapılır mı diye sormuştum. Ben denemedim ama sanırım bu işlem kozmosta yapılırsa tek dal üzerinde upuzun boylanmasındansa, yanlardan da dallanmayı teşvik edebilirsiniz. Yanlardan başka dallar da çıkar sanırım ve daha yuvarlak bir hal alır bitkinin görüntüsü. Hatta denemek için birazını uzun bırakın, birazında da uç alma yapın - hangisi daha hoş durur kendiniz karar verin. Sonraki seneye de Allah'ın izniyle öyle devam edersiniz.

Kendimi durdurayım artık, biraz yazmayayım da yüzüm eskisin:dilli:;)

h_dogan
19-02-2013, 16:05
Sardunyaların kolay tutması lazım. Ben mi yanılıyorum ?

ipektuğçe
19-02-2013, 16:12
Hoşbuldum Sudenur'cuğum, kalanchoen hayırlı olsun. 1,5 liraya süpermiş ya :eek:
Toprağını değiştirmekle çok çok iyi yapmışsın, torfa ektikleri için, çok çabuk çüreme oluyor. Yazın bol bol güneş görsün, güneşi çok seviyor.
Ben yeşil elli değilim canım ya, keşke öyle olsa. :( ;) Sevgiler...

Sn.h_dogan, normal ve ceylan sardunyalar çok çabuk tutuyor ama ben sakızları sevdiğimden onlar olmuyor. :rolleyes:

h_dogan
19-02-2013, 16:14
Hoşbuldum Sudenur'cuğum, kalanchoen hayırlı olsun. 1,5 liraya süpermiş ya :eek:
Toprağını değiştirmekle çok çok iyi yapmışsın, torfa ektikleri için, çok çabuk çüreme oluyor. Yazın bol bol güneş görsün, güneşi çok seviyor.
Ben yeşil elli değilim canım ya, keşke öyle olsa. :( ;) Sevgiler...

Sn.h_dogan, normal ve ceylan sardunyalar çok çabuk tutuyor ama ben ceylanları sevdiğimden onlar olmuyor. :rolleyes:

Çok üstüne düşmeyin tutacak tutmayacak diye ben özenmediğimden midir nedir tutturuyorum genelde.

ipektuğçe
19-02-2013, 16:16
Sevgili Cymbelina, cosmoslar da uç alma işlemini benimle görüşmüştünüz. Bendeki bodur cosmos du, çok güzel gelişim göstermişti. ;)

Sudenur
19-02-2013, 16:21
:D :D Valla hi çok güldüm. :D Eskitmeyin yahu yüzünüzü, bilgi paylaşımı yapıyoruz, ben gayet memnunum. ;)

Bodur Kosmos'u ben de görmüştüm üye bahçelerinin birinde. Zengarden'de vardı alacaktım lakin güneşli ortam seviyor açıklamasını okuyunca vazgeçmiştim, keşke alsaymışım, varsın olsun da bir metre olsun, pencereye çıkar öyle seyrederdim. :D

Sayın h_dogan, çeliklediklerim ya çürüyor ya kuruyor, hormona batırdıklarım dahi tutmadı.. :(

Teşekkür ederim ipektuğçe'cim, daha güzelleri senin olsun, önerini özenle uygulayacağım teşekkür ederim. Torf öyle ıslaktı ki, satılmayanlar çürümüştür büyük olasılık, hortum tutulup yıkanmış gibiydi garibanlar.. :(

Cymbelina
19-02-2013, 16:25
Doğru Sayın İpektuğçe, size sormuştum değil mi? Ben dediğim gibi hiç onlarda (ve hatta diğer çiçeklerimde) uç alma yapmamıştım sorduğum vakit. Size sorduktan sonra da yapmadım çünkü bu kadar anlata anlata, öve öve bitiremediğim, nazlanmaz dediğim kozmosumu öldürmeyi başardım:o Heh, foyam ortaya çıktı şimdi:dilli::D

Ama illa benim gibi öldürecek kadar da ihmal etmeyin canım siz de, herşeyi de açık açık söyletmeyin yani:dilli::(;):D

Şaka bir yana geçen bahar istediğim gibi gitmedi bazı şeyler, toprağım yoktu balkonda problem vardı vb, taaa Temmuz'a sarktı benim kozmos olayım. Bu bahar tekrar buluşurum inşallah onunla.

gülenyüz
21-02-2013, 08:44
Günaydınlar.Sn Sudenur ,Arkadaşım neredesiniz.Hani bahçende hiç soğanlıların yok mu çıkmadımı ?Resimleri çek sayfana yükle bakalım.Akşam aklıma geldi Arkadaşımın bahçesinde soğanlı yokmu diye:(

gülenyüz
22-02-2013, 18:55
En son ben mesaj yazmışım öyle kalmış.Arkadaşım elim dolu geldim elimde kaldı.

Sudenur
22-02-2013, 23:50
Pozitif enerji kaynağımız sevgili gülenyüz.
Çok incesiniz, çok teşekkür ederim. :)
Bahçemden görüntüleri sizin için ekledim.. ;)

Evimizin giriş cephesi yönünde taş aralıklarına diktiğim sedumlarımı çok seviyorum, sarkık bir görüntü alacaklar inşallah baharda..
372139

Mis zambaklarım çiçek sapı oluşturmaya başlamış, hemen yanına diktiğim lale soğanlarım sürgün vermekte.. .
372140

Çuha köşemi geçen hafta düzenledim, Bauhause'dan aldığım çuhaları diktim. En dipte iki kök Sarcococca büyüyor. http://www.agaclar.net/forum/calilar/28433.htm
372141

Korumaya aldığım ortancalarım iyi durumda çok şükür. Havalandırmak için açıp tekrar bağladım, sürgün vermeye başlamış bir dolu.. :eek:
372142

İki saksıya gömdüğüm sümbüllerimin gelişimleri çok yavaş, her gün kontrol ediyorum, sabırsızlanmaya başladım koklamak için.. :dilli:
372143

Sudenur
23-02-2013, 00:19
Bir kısmını saksıya, bir kısmını bahçeme ektiğim sedum ve sempervivum arajmanım.
372149

Kışı korumasız alanda, yağmurun karın altında geçirenler daha keyifli. Soğuk severmiş meğer hınzırlar.. :dilli:
372150
372151
372152

Adı ben de saklı site üyelerimizden biri ve kıymetli üyemiz Esin hanımın gönderdiği Acem halım yayılmaya devam ediyor. Her ihtimale karşı bir kökünü saksıya dikip içeri aldım, don vurur diye endişelendim..
372153

YeniGine
23-02-2013, 01:07
Sevgili Sudenur; maşallah bahçen aldı başını gidiyor... Yavaş yavaş nizam, intizam, düzen, bakım, emek inşallah karşılığını hep birlikte tüm güzellikleri ile baharda göreceğiz. Sabırsızlanıyorum; az kaldı inşallah...
Ellerine, çabana sağlık.

Sudenur
23-02-2013, 01:51
Teşekkür ederim YeniGine ablacığım. "Seni resmi karşılamayı beceremiyorum bir türlü. Uyarı alacağımdan çekiniyor olsam da başka türlüsü gelmiyor elimden.:o"

Ziyaret ve beğenileriniz için teşekkür ederim. ;) Bir kaç fotoğraf daha ekliyorum. Toprak uyanıyor, bitkiler uyanıyor, bahçem şenleniyor nihayet. Adım sudenur elimden gelen budur. :dilli: Görüntülemeye devam edelim..

Hercailer, döktükleri tohumlarıyla yeni fideler oluşturmuş, sarı renklisinden ekmediğime çok pişmanım, yer olsa dikeceğim lakin çıkmak üzere olan lalelerim boşlukları kapatmış. :eek:
372169
372170

Altuni Taflan'larımı kış başında üstlerinden budamıştım azıcık. Yan dallar veriyor, genişliyor. Renk ve formlarıyla renk kattılar bahçeme, minyatür güllerime yarenlik yapacaklar kısmetse.. ;)
372171

Safran soğanlarım çiçek vermeye hazırlanıyor.
372172

Muskarilerim ve Nergisler yanyana..
372173

Gördüğünüz gibi sevgili gülenyüz, kayda değer bir şey yok gibi henüz.. ;) :)

YeniGine
23-02-2013, 02:18
Evet ben seni biliyor ve tanıyorum; sen yine beni resmi karşılamaya çalış ya da ne bileyim içinden geldiği gibi.
Evet bence de artık toprak, bitkiler uyanmaya başlasınlar, zira sıkıldık. Biran önce tohumları ekmeyi istiyoruz hep birlikte.
Evet bence de keşke aralara sarıları atabilse imişsin. Ama olsun hazirana kadar ömürleri var gelen laleler ile güzelleşecektir diye düşünüyorum. Çok da güzel olacaklar gibi, ellerine sağlık.
Gelen laleler, muskariler, nergisler de süper görünüyor. Çok güzeller. Ben zaten soğandan ekip de geldiklerini gördükçe mutlu oluyorum. Çiçek açmış açmamış çok da umursamıyorum. Benim için önemli olan o güzelim gelişleri, gelişmeleri oluyor.
Çok belirgin ki bahçen geçen seneye göre (Hele ikimizin de yaptığı o muhteşem yuvarlak tarha göre) muhteşem görüntüler sergileyecekler. Ellerine, çabana sağlık.

Sudenur
23-02-2013, 02:20
Sarkıcı ve dik formu Biberiyelerim, minik minik çiçeklendi.. :eek:
372174

Tek kökten yayılan fare kulağı bitkimin çiçesiz hali de güzel, renk tonu ve kışın bile yemyeşil kalması hoşuma gidiyor.. Diğer bitkim Dağ Kekiği, aromatik bitki merakım var. ;)
372175

Dört çeşit Adaçayı bitkim kar sonrası yanmış gibi olunca dipten budadım gübre verdim, coşarlar inşallah bahar sonunda.. :(
372176

Vıburnum Tinus "kartopu" ve adını unuttuğum diğer bitkim.. :o
372177

Üç renk güzellik çalım. Abelia'larım.. ;)
372178

Sudenur
23-02-2013, 02:28
Evet ben seni biliyor ve tanıyorum; sen yine beni resmi karşılamaya çalış ya da ne bileyim içinden geldiği gibi.
Evet bence de artık toprak, bitkiler uyanmaya başlasınlar, zira sıkıldık. Biran önce tohumları ekmeyi istiyoruz hep birlikte.
Evet bence de keşke aralara sarıları atabilse imişsin. Ama olsun hazirana kadar ömürleri var gelen laleler ile güzelleşecektir diye düşünüyorum. Çok da güzel olacaklar gibi, ellerine sağlık.
Gelen laleler, muskariler, nergisler de süper görünüyor. Çok güzeller. Ben zaten soğandan ekip de geldiklerini gördükçe mutlu oluyorum. Çiçek açmış açmamış çok da umursamıyorum. Benim için önemli olan o güzelim gelişleri, gelişmeleri oluyor.
Çok belirgin ki bahçen geçen seneye göre (Hele ikimizin de yaptığı o muhteşem yuvarlak tarha göre) muhteşem görüntüler sergileyecekler. Ellerine, çabana sağlık.

Haklısın ablacım, bir sezon da ancak bu kadar düzeltebildim, üye önerileri ve cesaret verici destekleri sayesinde epeyce yol kat etmişim.. ;)

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/314911d1341270937-bakimsiz-bahcem1.jpg Şu fotoğraf, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ.. sözünün en etkin göstergesi.. :dilli: :o :D :D

YeniGine
23-02-2013, 02:34
Eveet baktım yine o linge... Ve güldüüm kıs kıs. Benim o tarlam hâlâ öyle duruyor. Bekliyorum inşallah Allah ım ömür sağlık verir ise 1-2 ay sonrasını. İlgileneceğim inşallah.
Ve görüyorum ki sen çok yollar katettin azmin, emeğin, sevgin ile. İnşallah darısı başıma.
Sudenur o tarh kalmadı öyle bahçende değil mi?

Sudenur
23-02-2013, 02:38
Kalmadı. :D Çim ekimi esnasında o bölümü de çimlendirdik, kenarlarda topladım gül ve diğer soğanlılarımı. ;)

YeniGine
23-02-2013, 03:06
:) Tahmin etmiş idim kalmadığını; zira görüyorum ki çok yol katettin Sudenur. Gelişmeler inan ki takdire şayan, emek, ilgi büyük. Takipdeyim. Devam inşallah...

Cymbelina
23-02-2013, 04:02
Peki, bu bahar için hangi tohumları çimlendirmeyi düşünüyorsunuz? Netleştirdiniz mi? Karar vermek zor:)

Sudenur
23-02-2013, 11:29
Sevgili Cymbelina, Zengarden'den aldıklarım ve diğer tohumlarla birlikte epeyce çeşidim oldu. ;) Bir kısmını çıkmasını istediğim yere, bir kısmını da çimlendirme kaplarına ekmeyi düşünüyorum. Çıktıkça mı paylaşsam diyorum.. :rolleyes: rezil olmak var ya işin ucunda.. :dilli: :D

s.serdar
23-02-2013, 14:30
Sayın Sudenur.

Ooooo maşallahhhhh.

Sezonu herkesten önce açmışsınız. Kıskandım vallahi. :D

Sudenur
23-02-2013, 14:35
Hoşgeldiniz Serdar bey. ;) Kıskanılacak bir görüntü yok henüz efendim, teveccüh ediyorsunuz.. uğradığınız için teşekkür ederim.. :D :D

ipektuğçe
23-02-2013, 18:15
Sevgili Sudenur, yine çok güzel görüntüler paylaşmışsın, teşekkür ederiz. :) Bahçenin eski ve yeni haline baktım, harika bakmışsın ki bu güzellikler ortaya çıkmış. ;) Hercai menekşelerinin kendileri gibi saksısı da çok şirin. ;) Ayrıca sedum ve sempervivum larına da bayıldım, bahçede çok güzel gelişeceklerine eminim. ;) Ellerine emeklerine sağlık, bu yaz daha ne güzellikler göreceğiz kimbilir.:p Sevgiler...

gülenyüz
23-02-2013, 18:21
İyi akşamlar Sn Sudenur,bak ne güzel olmuş.Beni kırmadın sağol. Neler varmış neler hepsi çok güzel.Sevgi ve Saygılar....

adneser
23-02-2013, 18:31
Sayın Sudenur

312. mesajdaki taflan ve negizlerin bulunduğu resimlerin zeminde görünen meteryal ağaç kabuğumu veya ağaç yongası mı?

gokcegokce
23-02-2013, 21:31
Sevgili Sudenur, bahçen azminin zaferiyle epey düzene girmiş. Baharla birlikte açan çiçeklerle bahçenin neşesi daha da yerine gelecek ve biz de seyrine doyamayacağız. Sevgiler.

Sudenur
24-02-2013, 01:48
Merhaba arkadaşlar, ziyaretleriniz ve cesaret verici mesajlarınız mutlu olmamı sağladı, çok çok teşekkür.. :))

Sevgili ipektuğçe, sedum ve sempervivum türleri ile sitemiz sayesinde tanıştım, iyi ki de tanışmışım, öyle sevdim ki her tarafı sarsalar hiç şikayetim olmaz.. ;)

Sayın gülenyüz, kullanıcı adınız gibi gülümsetiveriyorsunuz insanı. Geziyor, araştırıyor, yoruluyor, paylaşıyor, ufuklar açıyorsunuz önümüzde, sağ olun, var olun ve hep buralarda olun rica ederim, hürmetler bizden.. :)

adneser bey, sorduğunuz malzemeyi Ürünler - Bahcelife.com (http://www.bahcelife.com/urunler.html) bu siteden getirtmiştim. Fırınlanarak sterilize edilmiş çam kabuğu olduğunu söylediler, çok memnun kaldım, yabani ot çıkışını en aza indirdi ve kuru toprak görüntüsünü güzel kamufle etti. Nemli tutuyor toprağı. ;)

Sevgili gökçegökçe, inşallah o günleri de görebilir ve gösterebilirim, bahar geliyor, heyecanım giderek artıyor, teşekkür ederim uğradığınız için her vakit beklerim. :)

Cymbelina
24-02-2013, 02:07
Sevgili Cymbelina, Zengarden'den aldıklarım ve diğer tohumlarla birlikte epeyce çeşidim oldu. ;) Bir kısmını çıkmasını istediğim yere, bir kısmını da çimlendirme kaplarına ekmeyi düşünüyorum.

Yok canım ne rezil olması, hiç öyle düşünmeyin, hem biz sizi seviyoruz, öyle kötü düşüneceğini sanmam arkadaşlarımızın:) Tabi ben böyle diyorum ama yukarıdaki mesajlarda kozmosum öldü diye zar zor itiraf ettim:D o ayrı:)

Dün mü ne aklıma geldi bu arada, sizin bahçeye yer müsaitse minik bir salıncak düşünür müsünüz mesela?? Bakın kum havuzu istedim o kadar yapmadınız:dilli: Bari salıncağa evet deyin, deyin ki ben yazın gelip bineyim, sizin ufaklığı bahane ediyorum aslında, kum havuzu ve salıncak hep kendim için düşündüğüm yatırımlar:dilli::D

Sudenur
24-02-2013, 02:19
Sevgili Cymbelina, bahçe salıncağımıza buyur etsem? :dilli:
Kum havuzu için büyüdü kızım ablası. ;) Bu seneye dek bizim bahçeden çıkmıyordu veletler, oyuncağını alan geliyor, oyuncağını alan geliyor, her yer tabak, çanak, bebek vs dolunca da toplaya toplaya bir hâl oluyordum, o yüzden istemedim kum havuzunu. :o ;)

Cymbelina
24-02-2013, 02:46
Ya tamam işte ben de oyuncağımı alıp gelecektim:(:dilli: Niçin mani oluyorsunuz bizlere ey büyük insanlar!:dilli: Ne isterseniz bizlerden! Öyle olsun, biz de kendimize başka yer buluruz oynayacak, hıh sizin bahçenize kalmadık!:dilli: Sizi de anneme söyleyeceğim, ağlattınız beni sümüklerim aktı::(:dilli::D

Tamam, tamam, ben normal bahçe salıncağınız varsa görmedim demek ki, yoksa ondan da koyabilirsiniz diye söyledim.

Sudenur
24-02-2013, 03:01
:D :D Bakınız burada ucu görünüyor.. çelikleri kapıp gelin bahar da.. :dilli: :D

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/315043d1341307615-p7020087.jpg

Sudenur
04-03-2013, 22:16
Buram buram misk-i amber kokulu mor sümbülüm nihayet açtı. :eek:
375080

Biri solacak diğeri açacak diye düşünmekteyim, sahibesini muhteşem kokusundan mahrum bırakmayacak. :rolleyes:
Dört'lü bir saksı da dışarı da sırasını bekliyor.. :p http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/372143d1361573394-sumbuller.jpg

Ve nihayet Orkidem'de gösterdi gül yüzünü.. :eek:
Üç aydır tomurcuk büyüten güzeliğim bu öğlen itibariyle çığlık attırdı, maşallah bir taneme.. :))
375103

Arajmanım nasıl olmuş? :rolleyes:
375115

adneser
04-03-2013, 23:10
Sayın Sudenur

Ankaranın bu soğunda heralde pencereyi açık bıraktınız;) mor sümbülün kokusu ile bir çığılık buralara kadar geldi.

Sudenur
04-03-2013, 23:47
;) Geldi değil mi? :) ;) Siz de koklayın istedim adneser bey. :))
Çığlık sesimle korkutmamışımdır inşallah.. :rolleyes:
Teşekkür ederim efendim, uğradığınza çok memnun oldum.. 375142

milaca2010
05-03-2013, 01:54
Sevgili sudenur; Çığlığın buralardan duyuldu arkadaşım, bu güzelliğe kim olsa tepkisiz kalamazdı.
Sümbüllerinde mest edici kokularıyla sana merhaba demişler, yani birde her sukullentin ayrı güzelliği olan arajmanın.
Hepsi ayrı bir güzel, emeklerinize sağlık bol bol keyfini çıkartın:)
Sevgiler selamlar...

YeniGine
05-03-2013, 02:04
Sevgili milaca; benim de daha tomurcukta olan sümbüllerim var, inşallah açarlar ise fotoğraflayacağım ben de böyle güzel övgülü yorum isterim...

milaca2010
05-03-2013, 02:25
Sevgili Yeni Gine; Hele bir görelim senin güzellerini, dut yemiş bülbüle mi döneriz, yoksa bülbül gibi şakırmıyız bilemeyiz:)

YeniGine
05-03-2013, 02:33
:) Sağol sevgili milaca; üçgen tarlamdaki herşey birbirine karıştı bu sene fakat işte çok şükür ki çiçek saksıları dediğim yerlerde de kalan sümbüllerim var tomurcuktalar. Açsınlar fotoğraflayayım ben de övülü yorumlar beklerim. :))

Sudenur
05-03-2013, 15:13
Teşekkür ederim sevgili milaca. ;)
Fotoğraf kalitesi de bitkilerim kadar güzel olabilseydi, daha iyi olurdu ama makinanın potansiyeli ancak bu kadar.Uğradığınız için teşekkür ederim. :))

Sevgili YeniGine, 377261

gülenyüz
09-03-2013, 19:06
Arkadaşım Sudenur,Nasılsın ne var ne yok .Bahçene bir uğrayıp bakayım kontrol edeyim dedim.Kızın Nasıl.Bahçe de uğraşıyor musunuz? Sevgi ve Saygılar..:p

Sudenur
09-03-2013, 22:11
Hoşgeldiniz sayın gülenyüz. ;)
Şu sıra bahçe ile ilgili hiç bir şey yapamıyorum.. :o
376696 Ev işleriydi, kızımın performans ödevleriydi derken yuvarlanıp gidiyor günler.. ;)

gülenyüz
09-03-2013, 22:15
Kolay gelsin.Ütüyü güzel yap lütfen ben buradan görüyorum,kırışık yerler kalıyor.:D Ayrıca kızını kocaman öptüm.:p Sevgi ve Saygılar...

Sudenur
18-03-2013, 13:13
Sümbüllerimin biri soluyor, biri açıyor, kokusuna müptela oldum... ;)
379518
379519

Soğanlarını beslesin diye besin verip dışarı çıkardığım sümbüllerini vazoya koyup diğer saksımı aldım içeri..
379520

Çiğdemlerim dün kar yağmadan evvel çok neşeliydi..
379521

Orkidem tomurcuk büyütmeye, açmaya, açılmaya devam ediyor.. :p
379529

ipektuğçe
18-03-2013, 16:21
Sevgili Sudenur, sümbüllerinin sırayla açması ne güzel, benimkiler toplu açılış yapıp topluca göç ettiler.:p Kokuları gerçekten harika oluyor, miss. Orkiden ve çiğdemler de çok şeker olmuşlar, emeklerine sağlık canım. Keyfini sürmen dileğiyle...

Sevgi
18-03-2013, 17:10
Sevgili sudenur, sümbüllerin kokusunu bende çok seviyorum. Şimdi kokusu evi sarmıştır.

Benimkiler bahçede daha açmadılar ama bir tane saksıda içeride kokusu tüm evi sarıyor.

Orkidenizin rengine bayıldım. Bu renk çok güzelmiş. Çiçekleri uzun ömürlü olsun .

Sevgiler...:)

Sudenur
19-03-2013, 10:42
Sevgili ipektuğçe ve Sevgi hanım, her daim Sümbül kokusuna öyle alıştım ki evim de, vakti geçtiğinde özleyeceğim. ;) Orkide'min renk ve dokusunu çok beğeniyorum, fotoğraflarda belli olmamış, sim dökülmüş gibi pırıl pırıl yaprakları. Ziyaretinize memnun oldum, teşekkür ederim.. :)

berçin
19-03-2013, 15:38
Sevgili Sudenur,adeta ''bakarsan bağ bakmazsan dağ olur''un canlı örneği olmuşsun bahçeni cennete çevirme yolunda emin adımlarla ilerliyorsun.Herşey çok güzel ve özenli eline emeğine sağlık,azmin ve sevgin hiç eksilmesin..

Sudenur
19-03-2013, 15:44
Amin berçin hanım, tecrübe edip öğrenmeye çalışıyorum elimden geldiğince.. beğenmenize sevindim, uğradığınız için teşekkür ederim. ;)

fatihs
22-03-2013, 23:00
Bahçenizin ilk halinden sonraki değişimi takdire değer . Eşinizin ve sizin elllerinize sağlık .

sakdag
25-03-2013, 11:36
Merhaba Sudenur Hanım, bahçenizi baştan sona gezdim. Gerçekten de ilk halinden itibaren gözle görünür değişimler yaşanmış, eminim yaşanmaya da devam ediyordur. ;)
Ters aşılı dut ağacı en sevdiğim ağaclardandır, bir bahçem olursa hemen edineceğim bir tür.
Kediniz çok tatlıymış. ;)
Taşların içindeki sedumlarınızı pek beğendim.
Kaktüs ve sukulentler deseniz favorilerim zaten, aranjmanlar oluşmaya başlamış. ;)
Malçlama ya da dekoratif olarak kullandığınız ağaç kabukları da güzel fikir. Güzel bir görüntü sergiliyorlar.
Ve orkideniz ne tatlı bir rengi varmış öyle... Şöyle boydan bir fotoğrafına hayır demem yani...

Bahar gelmedi mi bahçeye daha? Hostalar ve haseki küpelerinizi de merak ettim. Saksıdan toprağa alacak mısınız? Hasekiler bugün yarın açmaya başlayacaklar, benimkiler de bugün tomurcuk saplarını gördüm bile...

Sudenur
26-03-2013, 20:41
Sayın fatihs ve ziyaretçi arkadaşlara beğenilerinden dolayı teşekkür ederim. ;)

Sevgili sakdag, ziyaretinize çok memnun oldum hoşgeldiniz.. ;) Ters dut benim de favori ağaççığım. :p Haseki küpelerde maalesef başarılı olamadım, gelişim gösteremeyip kurudular. Tüm hevesim kaçtı, bu yıl bir kez daha denemeyeceğim sanırım, çok moralim bozuldu..

Hosta'larımı bu ayın başında geçirmiştim toprağa. Zengarden'den üç kök daha aldım ilave yaptım, bu köşe Hosta'larıma ait olacak.. sürgün vermişler bakın..
382135

Şakayık'larım da büyümeye devam ediyor..
382136

Mis Zambak'larım ve Lale'lerim yeşil yeşil..
382137

Ortanca'larım kışı sorunsuz atlattı gibi görünüyor, Mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmazsa.. :rolleyes:
382138

Neşeli Çuha'lar..
382139

Sudenur
26-03-2013, 21:14
Hercai'lerim iki ay için de bu halden bu hale geldiler.. Dökülen tohumlardan oluşan fidecikler yayılıvermişler taş saksıma.. Bir kaç değişik renk ilavesini de ben yaptım.. :)
382140
382141

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/330007d1346885683-p9050096-600-x-450-.jpg Geçen yıl diktiğim Acer Dissectum, uyanmaya başlamış..
382142

Abelia güzellik çalım bu sağlıklı haliyle çiçeğini de gösterir umarım.. :rolleyes:
382143

Kuruttum diye korktuğum clematisim, güçlü sürgünleriyle merhaba dedi, mutluluktan havalara uçtum. Tel bükmeye uğraşıyorum sarılması için.. :p
382144

adneser
26-03-2013, 21:22
Sayın Sudenur

Bahçenizin her bir karesi mükemmel olmuş, çiçeklerin gelişmeleri dersen çok güzel, harikalar yaratmışınız elinize emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlar

Sudenur
26-03-2013, 21:33
Muskari'lerim ne şirinler değil mi? ;)
"Sizin de fark ettiğiniz gibi tam bir Mor-Mavi aşığıyım ben.. ;)
382153

Sayın Pria'dan aldığım Nergis'lerim açmaya başladı..
382154

Meyve vermeyen Malta eriğimin yaz kış yeşil hali yetiyor..
382156

Kışı bahçe de geçiren Sempervivum'larımın renklerine renk geldi..
382158

"Çok mu dipten budadım ki?!" diye korkuyla beklediğim sarı gülüm sürgün verdi nihayet.. :eek:
382159

Sudenur
26-03-2013, 21:36
:eek: Hoşgeldiniz Adneser bey. ;)

Ziyaretiniz çok mutlu etti, sağ olun.. var olun..

Saygı bizden efendim, sevgiler, selamlar, hürmetler.. ;)

adneser
26-03-2013, 21:50
:eek: Hoşgeldiniz Adneser bey. ;)

Ziyaretiniz çok mutlu etti, sağ olun.. var olun..

Saygı bizden efendim, sevgiler, selamlar, hürmetler.. ;)

Sayın Sudenur

Düşünceleriniz için çok teşekkürler, sağolun dost'ların bahçelerini özlemişim tek tek geziyorum hepsinde büyük değişiklikler ve güzellikler var baharın gelişiyle çok daha güzel olacak;).

Saygı ve selamlar

Sudenur
26-03-2013, 21:53
Orkidem boydan ve profilden.. "Sizin için sevgili sakdag" :)
382162
382163

Son Sümbül'lerim de açtı ve solmakta.. :(
382164
382165
382169

"Elveda misk kokulu yarenlerim, gelecek yıl buluşmak üzere.."

Sudenur
26-03-2013, 21:57
Dost'ların bahçelerini özlemişim tek tek geziyorum....

Biz de sizin terasınızı ve kaktüs-sukulentlerinizi özledik.. ;)
Çok özledik hem de çok.. :rolleyes:

Güzel gönüllü başka dostlarımızı da özledik ama gelmiyor, aramıyor, sormuyorlar.. :(

YeniGine
26-03-2013, 23:40
Sevgili Sudenur; maşallah ne kadar güzel olmuş bahçen, bitkilerin... Katettiğin yol inanki uzun bir yol tebrikler. Bahçen gün geçtikçe güzelleşiyor. Ellerine sağlık...

perimar
27-03-2013, 04:22
Sevgili Sudenur: Taş saksılarına bayıldım.Bahçen de bahar gelmiş artık,çiçeklerin çok güzel.Ellerine sağlık arkadaşım.Bir ara taş saksıları nasıl yaptırdığını anlatabilirsen sevinirim :)

Sudenur
30-03-2013, 23:20
Sevgili perimar kusura bakmayın yanıt vermekte biraz geciktim. :o Taş saksılığım, saksıya dönüşmeden evvel boş bir arsaya atılmış logar çemberiydi. ;) El arabasıyla bahçeme taşıdım ve kalekimi koyu kıvamda kararak denizden topladığım taş ve deniz kabuklarını üzerine sapladım. İki üç gün sonra da daha uzun süre dayansın diye yat verniği ile vernikledim. İnanın çok basit, kolaylıkla yapabilirsiniz, saygılar, sevgiler..

Sevgili YeniGine ablacığım ve kıymetli ziyaretçilerim beğenileriniz için teşekkür ederim.. ;)

gokcegokce
31-03-2013, 22:29
Sevgili Sudenur, bahçen baharla beraber daha da renklenmiş ve tabi ki güzelleşmiş. Çabalarının ödülünü bolca alıyorsun, tadını çıkar bol bol. Keyifli yeşilli güzel günler dilerim.

Sudenur
31-03-2013, 23:15
Gönlünden ne geçiyorsa senin de olsun Gökçe'cim. ;) Ziyaretine çok memnun oldum, uğradığın için teşekkür ederim.. :)

YeniGine
01-04-2013, 00:20
Sevgili Sudenur'um az önce Sayın adneser'in bahçe sayfasında okudum, çok üzüldüm. :( Kıyamam; geçmiş olsun... Şimdi nasılsın?

gokcegokce
01-04-2013, 00:26
Teşekkürler Sudenur, geçirdiğin ev kazası için de çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Sudenur
01-04-2013, 00:29
Teşekkür ederim ablam, dün sana söylemedim üzülme diye. :o
Daha kötüydüm, yumruk yemiş gibi şişmişti sol gözüm ve yanağım ama bugün daha iyiyim, şeklim kaydı biraz ama buna da şükür.. :)

Teşekkür ederim Gökçe'cim.. :)

YeniGine
01-04-2013, 00:51
:( Canım Sudenur'um çok üzüldüm gerçekten; Allah'ım esirgesin. :( Hani nazar derler ya; ben nazara inanırım... Dikkat et kendine; canın da nasıl acımıştır. Neyse bununla kal; Allah'ım bunu unutturmasın.

milaca2010
01-04-2013, 01:47
Büyük geçmiş olsun sevgili Sudenur; kimbilir nasıl canın acıdı, çok kötüdür yanık acısı, umarım ki hiç bir iz kalmaz yüzünde, tedavini ihmal etme sakın, sevgili Yeni Gine arkadaşıma katılıyorum.
Kendine dikkat et, sağlıklı günler dileğiyle.
Sevgilerimle...

Tika
01-04-2013, 06:35
Sevgili Sudenur,
Büyük geçmiş olsun,kısa sürede iyileşirsiniz umarım.Sayfanızda yazmamışsınız,ben de iletilerden okudum.

Bahçeniz renklenmeye başlamış.Ev içindeki bitkileriniz de çok güzel görünüyor.Emeklerinize sağlık.

Sevgi
01-04-2013, 06:58
Sevgili Sudenur, çok geçmiş olsun. Rabbim korumuş, iyi ki gözüne birşey olmamış. Bazen ev kazaları daha kötü olabiliyor. Çok dikkat et kendine.

Sağlıcakla ve hoşçakal.

Sudenur
03-04-2013, 21:47
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. ;) Günden güne iyiye gidiyor yanıklarım. Verilmiş sadakam varmış gerçekten, görebilmek, koklamak, dokunmak büyük nimet, hiç bir uzvumuza zeval vermesin Rabbim.. Amin..

Bahçeye çıkıp bir kaç çekim yaptım.. Coştukça coşan Çuha'larımın seyrine doyum olmuyor..
385127
385128

Hercailerime eşlik edecek Lale'lerim birkaç güne kalmaz açarlar gibime geliyor..
385129

Sayın pria'dan aldığım Nergis'lerimi yakın çekimle fotoğraflasaymışım daha iyi olacakmış.. :rolleyes:
385130

Muscari Nergis kardeşliği.. :eek:
385131

loveforlife
03-04-2013, 21:55
Sevgili Sudenur,

Geçmiş olsun dileklerimi sunmak isterim öncelikle. Onunla geçmiş olsun inşallah. O güzel yüze nazar değmiş belli ki... Umarım en kısa sürede sadece kötü bir anı olarak kalır ve o güzel yüz çiçeklerine baktıkça daima gülümser...

Sevgi ve sağlıcakla kal...

Sevgi Durul
03-04-2013, 22:00
Geçmiş olsun, sevgili Sudenur. Yanık çok kötü bir olay, iki üç sene önce ben de yağ dolu tavayı başımdan aşağıya giymiştim. Kızgın tava elimde diğer elimde gazete, altına sermek için, balkon yağmurdan ıslanmış, ayağım kaydı. Yağ yerlere dökülmesin kurtarayım derken tavayla beraber düşüp boynum kollarım yanmıştı.

Sayın pria'dan aldığınız nergislerin mümkünse yakın çekimlerini yükleseniz. Çok güzel açmışlar, sanki kokuları buraya kadar geldi. Ben saksıya dikmiştim, korktuğum başıma geldi, başaramadım. İki soğanı çürüttükten sonra kalanları bahçeye aldım, seneye açar artık.:)

Her şey çok güzel, elinize emeğinize sağlık.

Sudenur
03-04-2013, 22:02
Çok zarifsiniz loveforlife, teşekkür ederim, uğradığınıza çok sevindim, sevgiler.. ;)

adneser
03-04-2013, 22:13
Sayın Sudenur

Hoş geldiniz sizi böyle morali düzelmiş olarak görmek ne güzel en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileği ile.
Her şey gönlünüzce olsun

Saygı ve selamlar

Sudenur
03-04-2013, 22:24
Hoşgeldiniz SDurul hanım. ;) Size de geçmiş olsun, beterinden korusun Allah, büyük sıkıntılar atlatmışsınız. :( İki sene evvel bir yanık vakası daha geçirmiş ve boydan boya sağ kolumu yakmıştım. :o Tatil için gittiğimizin otelin kızgın mangalına yapışmıştı kolum, öyle iyi anladım ki acınızı, Rabbim bir daha yaşatmasın..

Nergis fotoğrafı benim de hoşuma gitmedi. Kokususunu tarif edemiyorum görüntüsünü yansıtabilseydim keşke, ilk fırsatta yeniden çekeceğim ve ilgili başlıkta paylaşacağım sayın Pria'da görebilsin.. ;)

adneser bey, SDurul hanım ve ziyaretçi arkadaşlar uğradığınız için teşekkür ederim.. :)

YeniGine
03-04-2013, 23:47
Sevgili Sudenur; iyi olduğuna sevindim, çok şükür... Allah'ım bunu unutturmasın.
Çuhalar, hercailer, laleler, nergisler, muskariler; hepsinin maşallahı var çok güzeller. Ellerine sağlık.
:( Benim cuhalarım yine bozulmaya başladı; sulama hatası...

Sudenur
03-04-2013, 23:53
Teşekkür ederim ablacığım. Çok mu suladın da bozuldu? :confused: Ben pek sulamıyorum, yağmur yetiyor, bir kez de çiçekli bitkiler için kullanılan sıvı besinden katmıştım biriktirdiğim yağmur suyuna coştukça coştular.. ;)

YeniGine
04-04-2013, 00:21
:( Sevgili Sudenur'um; bina görevlisi haftada 2 kez hortum çıkarır. Hortum da kalın olunca o hortumdan akan su ile de çiçekleri sular ise :( Garibim çiçeklerim bu şekilde heba oluyorlar. :(
Bazı çiçeklere 'Aman sen sulama ben sularım' diyorum da sulamıyor çiçekler de hâlâ hayatta. (Mesela hercai saksım.)

ipektuğçe
04-04-2013, 15:04
Sevgili Sudenur, kaç gündür siteye uğrayamamıştım, şimdi okudum mesajları. Canım benim çok çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. :( Allah'ım daha beterinden korusun, o güzel yüzün ve kalbin hiç solmasın. ;)
Bu arada çiçeklerinin maşallahı var, hepside birbirinden güzeller. Hercai menekşe saksına bayıldım, bütün güzelliklerin hayatından eksik olmaması dileğiyle. Kendine ve güzel kızına çok iyi bak. Sevgilerimle...

pria
04-04-2013, 22:11
Geçmiş olsun sayın Sudenur..

alcen
04-04-2013, 23:12
Sudenurcum ne güzel düzenlemeler yapmışsın tebrik ederim, bu bahçe bizim bahçeleri dövecek anlaşıldı.........
Çok çok öpüyorum canım.......

Sudenur
05-04-2013, 00:29
Sevgili ipektuğçe'cim, ne güzel dileklerde bulunmuşsun güzel arkadaşım. Sağol, varol, hep buralar da ol.. ;)

sayın pria, ziyaretinize çok memnun oldum, teşekkür ediyorum.. :)

sevgili alcen, sizlerden imrendim özendim, birşeyler yapmaya çalıştım. İçten yorumunuzla moralimi yükselttiniz güzel ablacığım, çok zarifsiniz, ben de öpüyorum sevgiler, selamlar.. ;)

Bugün Nergis'lerimi yakın çekmeye çalıştım, hava çok pusluydu, pek olmadı gibi.. :o

385662
385663

Altı kök Hostadan arkada ki üçlüyü bu sezon diktim ama eskileri geçtiler maşallah.. :)
385664
385665

Lale'lerim açtı açacak.. :eek:
385670

Sudenur
08-04-2013, 23:45
Renk renk çiçekler açarsın, ne güzelsin bahar sen...

Sayın pria'dan aldığım Lale'lerimizi en çok eşim seviyor.. ;)
387398
387399

Tüylü sempervivumlarımdan bir kaç tanesini niçin bilmiyorum kaybettim.. :(
387400

Tüysüzlerin keyfi yerinde..
387406

Kışın kupkuru olan güzeller güzelim muhteşem rengiyle küllerinden doğdu.. "Kusuruma bakmayınız, adını unuttum." :rolleyes:
387407

perimar
09-04-2013, 05:16
Geçmiş olsun Sudenur...Başımıza gelen ufak kazalar büyük belaları def edermiş. Bu arada güzel çiçek resimlerinde içimizi açıyor. Ellerine sağlık.

gilan
13-04-2013, 21:59
Merhaba sevgili Sudenur,

İlk olarak çok geçmiş olsun. :( Umarım hemencecik tamamen iyileşirsin. :(

Bahçen ne kadar da yol almış. 1 sene pek çok şey için uzun bir zaman olabilir ama aslında bahçecilik açısından o kadar kısa bir zaman ki... Bu kadar kısa bir zamanda ne kadar güzelleştirdin bahçeyi. Her köşeden bir yeşillik, bir sürpriz fırlıyor. Zambaklar gümbür gümbür geliyor, hostalar uyanmış, hatta geçen seneden kalanlar yavrulamışlar bile sanırım. Ortancaların kışı atlatmasına çok sevindim. Gerçi o kadar özenle sarmalamışsın ki atlatmasalar çok ayıp ederlerdi. ;) Ben nergislerin uzaktan çektiğin fotoğrafını çok sevdim. Ne kadar gelişmiş oldukları, orayı doldurdukları belli olmuş. Yakın çekim fotoğrafları da ayrı güzel. Bir kaç tane de hem ön hem arka bahçeden geniş açılı fotoğraf çekmeni öneririm. Böylece her geçen yıl bahçede nelerin değiştiğinin belgesi olmuş olur.

Bütün boşlukları ağaç kabuklarıyla kaplaman da çok çok yakıştı. Bahçeyi derledi toparladı, dolu dolu gösterdi. Eminim pek çok üyemiz senden örnek alacaktır. :)

Taş çiçekliğe bayıldım. Hercaileri bu kadar sevmekte haklıymışım değil mi? ;) Bu kadar ucuza bu kadar uzun bir süre bahçeyi renklendiren başka bir çiçek yok. Laleler de açtığında muhteşem görünecek, belki açmışlardır bile şimdilerde...

Bahar geldi ben de geldim, artık bahçenden ayrılmam. :p

TuRaÇ
13-04-2013, 22:45
Sevgili Sudenur bahçene misafirliğe gelmiştim, şimdi öğrendim :eek:çok üzüldüm.:(
Çok geçmiş olsun.Allahım bir daha böyle sıkıntı vermesin.
Bahçen çok güzel olmuş, ellerine yüreğine sağlık.

berçin
19-04-2013, 20:11
Sevgili Sudenur,geç olacak ama büyük geçmiş olsun Allah ailene bağışlasın,gerçekten çok üzüldüm.Allah başka acı ve üzüntü yaşatmasın...

Baharın gelmesiyle bahçende uyanmış bir başka güzelleşmiş...Kendine iyi bak,sevgiler.

adneser
21-04-2013, 23:59
Sayın Sudenur

Uzun ara verdiniz bahçenizden haber alamıyoruz, bir sorun yoktur inşallah.

Saygı ve selamlar.

alcen
22-04-2013, 00:16
Sudenurcum, geçmiş olsun neoldu canım anlıyamadım ama inşallah büyük bişey yoktur....
Merak ettim, sevgiler canım........

Sudenur
22-04-2013, 00:54
Merhaba adneser bey.. Sağlığımı merak ettiniz sanırım, çok teşekkür ederim. ;) Haklısınız bu ara pek sık uğrayamadım, ara sıra bakınsam da kısa süreli kaldım.. Kızımın 23 Nisan provaları, okuma bayramına hazırlık programları beni de epeyce yordu. Okula gitmeler gelmeler, performans ödevleri, geçmiş olsun ziyaretçilerim falan filan derken epeyce yoğundum ama iyiyim Allah'a şükür.. uğradığınız için teşekkür ederim.. ;)

Hoşgeldiniz sevgili gilan, özlemiştik sizi, ne iyi ettiniz de geldiniz. ;) Beğeni, yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum, önerilerinize uydum epeyce değişiklikler yaptım, yapıyorum ve bir çoğunu da size borçluyum.. hep buralarda olun, sağ olun..

Sevgili perimar, TuRaÇ ve berçin hanımefendiler, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler.. ;) Yanık lekelerim epeyce geçti, bir parça göz kapağımda kaldı ama olsun buna da şükür diyeyim geçsin gitsin, Allah kimseyi beden sağlığı ile imtihan etmesin, ziyaretleriniz için teşekkürler.. ;)

alcen ablacığım, küçük bir ev kazası geçirmiştim ama geçti gitti çok şükür, iyiyim şimdi.. öpüyorum çokça.. :)

s.serdar
22-04-2013, 01:20
Sayın Sudenur.

Ev kazanız için büyük geçmiş olsun. Kesin nazar değmiş olmalı.

Sezonu erken açmışsınız demiş olmakla, nazar konusunda bir an için kendimden kuşku duyar oldum. :(

Sağlık, mutluluk ve bahçe paylaşımlarınızı hasretle bekliyoruz.

YeniGine
22-04-2013, 01:21
Sevgili Sudenur'um merakta bıraktın yine bizleri, ama çok şükür geldin hoşgeldin.

attar
22-04-2013, 06:09
Sayın Sudenur;

Geçmiş olsun, cenabı hak kolaylıklar versin inşaallah

dağçiçeği
22-04-2013, 06:20
Sayın Sudenur , başınıza gelen talihsiz kazaya çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.
Bahçeniz harika güzelliklerini sergilemeye başlamış. Ellerinize , emeklerinize sağlık.

maki01
22-04-2013, 12:57
Geçmiş olsun sevgili Sudenur, şimdi okuyabildim mesajları. Acılı ve zor bir süreci geride bırakmışsın. Bahçen şenlenmiştir bugünlerde :)

yalınkat
22-04-2013, 19:57
Geçmiş olsun Sudenur, ucuz atlatmışsın.

Sudenur
07-05-2013, 00:19
Merhaba arkadaşlar, ziyaret ve mesajlarınız için teşekkür ederim.. :)
Sağlık sorunlarıydı, kızımın okul programlarıydı derken pek ilgilenemediğim bahçem de bir takım değişikler yaptım. "Hani bu kadarcık mı?!" diye düşünmez iseniz buyurun gezelim.. :rolleyes:

Mis kokulu Leylağım, müthiş kokusuyla mest eyledi, keşke daha uzun süre çiçekli kalabilseydi..
400485
400487
400489

Ortancam kışı atlattı atlatmasına ama tek bir tomurcuğu yok, çiçek açtırmayı beceremiyorum.. :(
400494

Geçen yıl diktiğim Acer Dissectumun yaprakları bu yıl daha sağlıklı ve parlak, yanında ki yer örtücüyü pazardan 50 kuruşa aldım, bir tane kalmıştı bir daha da bulamadım..
400498

YeniGine
07-05-2013, 00:29
Leylak gerçekten hem çiçeği hem kokusu ile çok güzel bir bitki; ah keşke az biraz daha çiçekli kalabilse... Sevgili Sudenur artık çiçekleri geçtikten sonra ne yapacağız, budayacak mıyız yoksa belli bir zamana kadar bırakacak mıyız? Bilgilendirirsin artık beni.

Sudenur
07-05-2013, 00:32
Sarı kırmızı lalelerimden sonra alacalı güzeller açtı geçti..
400514

Hercai-Lale uyumu..
400515
400516

İki kök Gaura'ma bir kök daha ekleyim istiyorum, pek bir cılızlar şu halleriyle.. :rolleyes:
400517

Tohumdan yetiştiremedim haseki sevdam körelsin diye iki saksı yetişmiş fide aldım.. :o
400523

Sudenur
07-05-2013, 00:35
Leylak gerçekten hem çiçeği hem kokusu ile çok güzel bir bitki; ah keşke az biraz daha çiçekli kalabilse... Sevgili Sudenur artık çiçekleri geçtikten sonra ne yapacağız, budayacak mıyız yoksa belli bir zamana kadar bırakacak mıyız? Bilgilendirirsin artık beni.

Sevgili ablam, ben hemen çiçek bitiminden budadım, genç sürgünleri daha hızlı gelişsin diye kalınlaşmış dalları kökten budamayı düşünüyorum yaz sonunda.. ;)

Sudenur
07-05-2013, 00:44
Kışı hasarsız atlatan acemlerime bakmaya doyamıyorum.. ;)
400524

Çim karanfillerim..
400525

Yaz kar'ım kabardı da kabardı..
400526

Seneye bir kaç kök daha Hosta edinmem farz oldu.. en dikkat çeken köşesi onlara ait diyebilirim bahçemin..
400527
400528

milaca2010
07-05-2013, 00:45
Çok severim Leylakları sevgili sudenur: Çiçeklerininde maşallahı var doğrusu, aman nazar değmesin.
Diğer bitkilerinizle birlikte alacalı Lalelerinizle bahçenizde şölen var, bitkilerin böceklenmesi biraz sıkıntı verse de çaresi var en azından.
Bu yaz ve uzun yıllar boyunca bahçenizde huzurlu ve keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiler selamlar...

Sudenur
07-05-2013, 00:53
Yan bahçem güllerim açmadığı için gözüme çok renksiz göründü, iki kök papatya aldım diktim..
400539

Bir kök'te karanfil..
400540

Bir sürü tohum attım ama yarısı çimlendi yarısından ses seda yok, :o Hazır fidelerle avunuyorum. Gazanya'larım..
400541

Gölge köşeme Yeni Gine, Telgraf çiçeği ve küpelilerimi koydum..
400542
400543

Sudenur
07-05-2013, 01:00
Çok severim Leylakları sevgili sudenur: Çiçeklerininde maşallahı var doğrusu, aman nazar değmesin.
Diğer bitkilerinizle birlikte alacalı Lalelerinizle bahçenizde şölen var, bitkilerin böceklenmesi biraz sıkıntı verse de çaresi var en azından.
Bu yaz ve uzun yıllar boyunca bahçenizde huzurlu ve keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiler selamlar...

Çok teşekkür ederim sevgili milaca..
Leylak kokularını içime çeke çeke bir hal oldum, hele de akşam üzeri tabancayla sulama yaparken ıslanan toprak kokusuyla bütünleşince kokusu.. eve girmeyi canım istemedi.. ;) Zarif mesajınız ve içtenliğiniz için tekrar teşekkür ederim.. Saygılar, sevgiler.. :)

mandalinleerik
07-05-2013, 01:04
Hepsi çok güzel ama en çok "Gölge köşe"sini beğendim.

Sudenur
07-05-2013, 01:12
Söküp tekrar diktiğim Süsen'lerimden sadece Sarı olan açtı çünkü sadece onu sökmemiştim. :( Aralıklı dikmiştim sıklaştırdım..
400548

Hemen yanına gömdüğüm iki kök ekinezyam yaprak büyütmeye devam ediyor fakat bu yıl çiçek vermeyecek sanırım.. :(
400549

Arka bahçemden genel görünüm..
400550
400551

Yan bahçemden genel görünüm.. :o Çok boş farkındayım.. :rolleyes:
400552

Sudenur
07-05-2013, 01:15
Hepsi çok güzel ama en çok "Gölge köşe"sini beğendim.

:eek: Aaa, gerçekten mi? :) Çok teşekkür ederim, öylesine bir düzenlemeydi, beğendiğiniz için mutlu oldum.. ;)

Sudenur
07-05-2013, 01:21
Bu küçük düzenleme nasıl olmuş? :p
400553
400554
400555
400556

Yer örtücü bitkime yakın çekim.. ;)
400557

Cymbelina
07-05-2013, 01:28
Yan bahçemden genel görünüm.. :o Çok boş farkındayım..

Eh şekerim bilmem şunlar size birşeyler ifade eder mi: kum havuzu...sonra kum havuzu. Bir de söylemiş miydim kum havuzu? :dilli::D

Şimdi ben demiştim demek istemiyorum aslında ama bakınız aynı fikirde birleştik. Aklın yolu bir!:D

Tamam, tamam:) Nerelerdesiniz sevgili Sudenur? İnşallah iyileşmişsinizdir, iyisinizdir. Sardunyalarınız ne renk açtı? Çok merak ediyorum:) Gerçi daha açmamış da olabilirler.

Bir de bu Hosta mevzuu var. Forumda bir hosta almış başını gidiyor, hosta aşağı hosta yukarı:D, kesin görmüşümdür de şu an hatırlayamadım. Çiçek açıyor değil mi o?

Sudenur
07-05-2013, 01:32
Komşumuzun kedisi Şeker doğum yaptı, bebişlerden birini kızım kaptı.. :p
400558
400559
400560

Boncuk koyduk adını. Uyuklarken üstünü örtüyorum pek memnun oluyor..
400561

Uydu alıcısının üzerini mesken tuttu, kaçıp kaçıp oraya saklanıyor şeker şey.. :D
400562

mandalinleerik
07-05-2013, 01:43
Çok güzel yavrular. Hayvanları zaten çok seviyorum ama kızım olduktan sonra özellikle yavru hayvanlara kıyamıyorum. Umarım birlikte uzun seneler paylaşırsınız.
Sanırım uydu alıcısının üzeri sıcak olduğu için orada yatıyor.

YeniGine
07-05-2013, 01:45
Sevgili Sudenur'um o küçük düzenleme güzel olmuş ellerine sağlık...
Yer örtücü bitkin testisi ile çok daha güzel...
Şeker e maşallah... Boncuk a gelince süper; elindeki görüntüsü ve hele o battaniye altındaki hali çok güzel çok. Uydu alıcısı sıcak ise sevmiştir orayı büyük ihtimal. O pozu da çok güzel. Yani artık Boncuk diye bir kediniz var. Çok sevdim.

Sudenur
07-05-2013, 01:46
Sevgili Cymbelina, Boncuğu sahiplendikten sonra daha olumsuz bakmaya başladım kum havuzuna, umumi alanları bahçemde olsun istemiyorum kedilerin.. :p :D

Yanıklarım geçti sayılır, sağol canım teşekkür ederim, çok az bir iz kaldı ama önemli değil, fondotenle kapatabiliyorum.. ;)

Sardunlar beklentimi pek karşıladı sayılmaz, öyle ahım şahım bir farklılığı yok piyasadakilerden, henüz ikisi çiçeklendi, biri istediğim renkten farklı çıktı, diğerleri ne çıkacak henüz bilmiyorum.. saat epeyce geç olmuş, yarın güncel çekimlerini yaparak eklerim sayfaya, unutmaman ne hoş.. ;)

Hosta'm henüz çiçeklenmedi ama biri tomurcuk yaptı, bakalım nasıl açacak? :confused: Zaten çiçeğinden çok yaprak şekilleri ve dolu dolu görüntüsü göz dolduruyor ve en favori bitkim diyebilirim, seneye bir kaç gölgeyi daha güzelleştireceğim.. ;)

Sudenur
07-05-2013, 01:51
Sevgili mandalinleerik ve Yeni Gine ablacığım, biz de sıcak olduğu için tercih ettiğini düşünüyorduk uydu alıcısının üstünü ama televizyon kapalıyken de orada uyuyor yaramaz.. ;)

YeniGine
07-05-2013, 01:53
:D O halde alışmış oraya. Olsun çok da güzel durmuş orada, üzerine biblo olmuş. Çok sevdim Boncuk u.

Sudenur
07-05-2013, 02:07
Sağol ablacığım biz de çok sevdik.. ;)

Hele o pembiş ıslak burnu yok mu, bayılıyorum..

Burnumu burnuna sürtünce yanağımı okşuyor patisiyle.. ;)

Çimlerle oynaşıyor..
400563

Çuhaların üstünde geziyor, kızıyorum.. :p
400564

Atık boncuklarla yaptığım rüzgar çanımıza ulaşmak için omzuma çıkıyor şımarık.. :p
400565

Tika
07-05-2013, 04:49
Sevgili Sudenur,
Kızınızın nihayet istediği kedisine kavuşmasına sevindim. :) Hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar çok sağlıklı kişilikler geliştiriyorlar.Sağlıcakla büyüsün Boncuk'unuz. :) Şanslı da,bahçede oynayabilir.Büyüdüğünde tasma takabilirsiniz,üzerlerine kedinin isminin ve sahibinin telefon-adresinin yazıldığı künyeler var ve 6.-7. aylarda da kısırlaştırırsanız,çok sakin mutlu bir kedi olarak yaşamına devam eder. Dişi mi,erkek mi? :)

Bahçe bitkileriniz güzel görünüyorlar.Sukulent aranjmanınız da güzel olmuş.Ortancalarınız umarım açarlar,geçen yıl benimkileri açtıramamıştım;ama hata bendeydi.Benim bahçem olmadığı için,zavallıcaklar zaten saksıda duruyorlar.Bu yıl kış boyu açıkta durdu,üşüdü,sonbaharda budamıştım.Çiçek tomurcukları yapmış,ne renk açacakları hakkında fikrim yok,umarım açarlar.Geçen yıl aldığımda tomurcuğu vardı;ama yerini yadırgadı açmadı.Benim de uygun yerim olmadığından güneşte duruyordu.Bu yıl en gölge olan kısma yerleştirdim.

Sardunyalarınız nerede? :) Fotoğraflarını göremedim,kışın mutlaka ev içine almalısınız Ankara'da,kapalı bir balkon varsa oraya,arada da havalandırırsanız mutlu olurlar.Annem hep bu şekilde yapıyor.İlkbaharda bahçeye,sonbahar sonunda kapalı balkona alıyor.

Sevgiler

Sudenur
07-05-2013, 11:10
Hoşgeldiniz sevgili Tika ve beğeni de bulunan kıymetli dostlar.. ;)
Boncuk'umuz dişi. Şu an için sadece aşısı yapıldı ve bir de pire tasması taktık boynuna.. Gündüzleri arka veranda da duruyor gece antre de uyuyor. Kızım öyle seviyor ki neredeyse hep koynunda taşıyacak lakin tüy yutar, sağlığı açıdan problem yaratır endişesiyle antreye bırakıyoruz geceleri. O da alıştı zaten, "Evine git!" deyince minik koltuğuna koşuyor, orada uyuyor.

Sardunya'larımı geçen kış eve aldım, ısıtılan ortamda bir tuhaf oldular, üçü kurudu, biri hala kendine gelmedi, bu sezon bazı kıymetli dostların gönderdiği çelik ve zengarden den aldığım fidelerle avunmaktayım. Balokonumu kapattırıp ısıtılmayan ortama taşımayı düşünüyorum kış geldiği vakit.

Konserve kutularından dönüştürdüğüm teneke saksılarıma Zengarden'den aldığım mini fideleri ve hediye aldığım çeliklerden diktim.. :rolleyes: Satın aldıklarımın renkleri istediğim ton da açmasa da çiçeklerini seyretmeye doyamıyorum..
400648
400649
400650

Birkaç sardunya daha edindim, öğleden sonra ekleyeceğim resimlerini.. ;) Ama gitmeden tohumdan yetiştirmeye çalıştığım sardunyalarımı da paylaşayım ve kaçayım, okula götürmem lazım kızımı.. :)
400655
400656

berçin
07-05-2013, 15:34
Dönüşün muhteşem olmuş sevgili Sudenur,sukulen düzenlemelerin çok hoş görünüyor.Boncuk'a bayıldım,güzel kızın sağlıcakla büyütsün...

Cymbelina
07-05-2013, 21:21
Konserve kutusu saksıları beğendim, salça mı konserve kutusu mu onlar? Ben salça kutularını atmıyorum, şu an salça kutusu istilası yaşıyoruz evde:) (yoğurt- peynir kaplarından hariç). Sizinkiler de salça kutusu büyüklüğünde olanlardan mı daha mı büyük? Dışlarını süsleyince de güzel olmuş, ben öylece bıraktım hem biraz üşendiğimden;) hem de nasılsa balkonda toz toprak olacak diye.

Zenfide'den şikayet etmiş bir başka arkadaşımız daha Sardunya sayfasında, sanırım onunki de başka renk açmış. Tohumdan sardunya yetiştirmeyi ben de ister oldum göre göre:) 1 tane denemek için ektim, çok yüzeye yakın kaldı belki de olmadı, dün bir tane daha attım, bakalım. Üstünü kapatmadım acaba ondan mı oldu bilmiyorum.

adneser
07-05-2013, 21:32
Sayın Sudenur

Uzun aradan sonra göremediğimiz çiçekler epeyce gelişmiş bahçedekiler nasıl olmuştur kimbilir ;) yakında bahçe görsellerinide paylaşırsanız gözlerimiz bayram edecektir merakla bekliyoruz.

Herşey gönlünüzce olsun.

Saygılar

gilan
08-05-2013, 07:40
Özlemişiz bu bahçeyi :)

Leylağın kokusuna doyum olmuyor değil mi? ;) Leylağın yediveren bir cinsi var aslında. Normal leylak gibi ilkbaharda tam çiçekleniyor, sonra da sezon boyunca arada azar azar çiçekleniyor.

Taş çiçeklikte laleler ve hercailer çok güzel olmuş. Ne zamandır onu merak ediyordum. :) Şöyle yan taraftan bir fotoğrafını da çektin mi?

Acem kışı atlattı demişsin. Nerede atlattı? Dışarıda mı?

O pembe çiçek çin karanfili değil, armeria. ;) Çiçeksizken çim gibi görünmesini seviyorum. Aslında genişçe ama basılmayan bir alanı çim gibi kaplatsak, o da arada çiçek açıp sürpriz yapsa ne güzel olur... Ama maalesef az sayıda alsan yayılma hızı çok düşük, çok sayıda alsan da fide fiyatı çok pahalı...

Hosta köşesi muhteşem. Değişik türlerin bir arada olması da çok yakışmış. Seneye çok daha serpilecekler.

Boncuk'u benim yerime de mıncıkla lütfen. ;) Kedileri de köpekleri de çok seviyorum ama kediler ufak bir adım önde. O yumuşacık karınları, patileri, hırıl hırıl çalışan motorları. :p Olsa da sevsem. :rolleyes:

_Esin_
20-05-2013, 00:03
Sevgili Sudenur bahçen çok güzel olmuş. Nazar boncuklu hercai menekşelerin olduğu saksı menekşelerle birlikte harika görünüyor. Konserve saksılarını geri dönüşüm olarak harika bir görüntüye büründürmüşsün. Hepsi ve her şey harika canım, ailenle ve tatlımı tatlı kızınla birlikte huzur içinde keyfini sürmeni dilerim canım.

Sudenur
23-05-2013, 23:59
Sevgili Berçin hanım.. hoşgeldiniz, mutluluk verdiniz, uğradığınız için teşekkür ederim.. ;)

Sevgili Cymbelina, teneke saksılarımın bir kısmı salça, bir kısmı da garnitürdü bir vakitler.. küçük boy olanlardan. Sardunyayı çok özel türlerden yetiştirmeyecekseniz eğer tohumdan üretmenizi pek tavsiye etmem, çok yavaş gelişiyor, bir türlü büyümüyor.. Boş konserve kaplarını giydirme yöntemini tavsiye ederim ama gerçekten çok zevkli.. :p

Gecikmeden dolayı kusuruma bakmayınız adneser bey, beğenirsiniz umarım bahçemin güncel halini.. saygılar, hürmetler.. :)

Sevgili gilan, bir sürü fotoğraf çekmiştim ama görüntü kalitesi pek iyi olmadığından bir çoğunu eklemedim. Duacınızım biliyor musunuz? Verdiğiniz fikirler ve desteğinizle açtınız ufkumu, sağ olun var olun.. Acem halısını çelik olarak göndermişti kıymetli bir üyemiz, sürünücü olduğunu bildiğimden bahçeye ekmiştim, geçtiğimiz kış fazla sert geçmediği için güzel büyüdü, serpildi, gelişti ve çiçeğini de gördüm çok şükür, yaz sonunda her ihtimale karşı saksıya da yedekleyip içeri alacağım, fosforlu çiçeklerini pek bir sevdim.. Armeria' yı ben de çok tuttum ve Zengarden'den dört kök daha aldım ama pişman oldum sonra Karşıyaka seralarında iki katı büyüklüğünde ki saksılarda daha uygun fiyata satılıyordu.. :mad: Hosta'ları öyle sevdim ki bir Hosta köşesi daha yapmaya karar verdim.. onunla da sizin sayenizde tanışmıştım, tekrar teşekkürler.. ;)

Ve sevgili Esin, beğeni ve içten yorumun için teşekkür ederim arkadaşım, güzel gönlünden geçen tüm dileklerin senin için de gerçek olması temennisiyle.. :)

Yan bahçemden genel görünüm..
409013

Daha yakından bakalım mı?
409014
409016
409019
409024

kadir_26
24-05-2013, 00:08
Sn. Sudenur,
Bahçeniz çok hoş ve belli ki çok emek harcanmış, ellerinize sağlık. Aynı iklim kuşağında olduğumuz için sıkı takip edeceğim bir bahçe daha oldu :)

YeniGine
24-05-2013, 00:09
Sevgili Sudenur valla biran bakınca bahçene gayri ihtiyari 'aboo ne olmuş bu bahçeye' deyiverdim... Maşallah, harikasın, ellerine sağlık...

asliferiha
24-05-2013, 00:10
Ne kadar güzel bir bahçe,kutlarım sizi..

Sudenur
24-05-2013, 00:18
Galvaniz saksıya diktiğim iki kök sardunyam hallerinden pek memnun.. ;)
409037

Zengardenden aldıklarım da..
409039
409048

Yan bahçemin bu köşesini renklendirmem biraz zaman alacak..
409044

Verandadan bakalım..
409046

YeniGine
24-05-2013, 00:38
Sevgili Sudenur'um maşallah bahçe almış başını gidiyor, değişiklik büyük; uğraştığın, çabaladığın, büyük emekler verdiğin çok belirgin. Sonuçta başarmışsın, ellerine sağlık. Çok güzel olmuş çok.

Sudenur
24-05-2013, 00:48
Eklenti yönetirken gönderdiğiniz mesajları görünce nasıl sevindim anlatamam.. :eek:

Sayın kadir26 ve sayın aslıferiha, formumuza ve bahçeme hoşgeldiniz.. ;)
Dilerim gönlünüzden geçen tüm güzellikler sizin için de gerçek olur.. saygılar, hürmetler.. :)

Ne tatlısın YeniGine ablam.. ;) Beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim, iyi ki varsın.. :)

Arka girişten bir kaç kare..
409049

Su oluğunun diğer yanı ikiz komşumun..
409050

Bodur dahlia'larımın bir kısmı tomurcukta. :eek:
409051

Mazı önüne süsen, ekinezya ve hanımeli diktim ama seneye dolgunlaşacak sanırım o bölüm..
409052

Tek kökten yayılan Adaçaylarım şımardıkça şımardılar.. ;) 409053

Sudenur
24-05-2013, 00:57
Yine Adaçayı..
409054

Mazı önüne yakın çekim..
409055

Uzaktan bakalım..
409056

Biberiye önünde tohumlarını serptiğim Alisyumlar..
409057

Pergule önünde ki Galla'm, zarif çiçeğiyle çok büyüleyici.. :eek:
409058

YeniGine
24-05-2013, 01:01
:D Anlaşıldı şimdii neden ne zamandır yoksun görünmüyorsun... Sebebi ortada. Yoksa bu bahçe bu kadar değişmez, bu kadar güzelleşmezdi.
Güzelleşmesine güzelleşmiş de böyle bir değişim beklemiyordum açıkçası sevgili Sudenur'um.
Maşallah diyeyim.

Sudenur
24-05-2013, 01:18
Aynısefa'lar marul gibi büyüdüler, tek bir çiçek yok.. :mad:
409059

Geçen yıl Ankara toplantımızda Taner beyden aldığım Latin çiçeği tohumlarımın üçü de çimlendi.. yakında çiçeklerini de görürüm tahminim.. ;)
409060

Geçen yıl diktiğim clematis..
409061

Yoğurt kabına kot kumaşıyla sepet örgü uyguladım, iki kök yumrulu begonya diktim, nasıl olmuş? :rolleyes:
409062

Ve son olarak Bauhause'dan "Yvyyan pennel" diye aldığım clematisim Montana açtı.. :(
409063

Sudenur
24-05-2013, 01:28
:D Anlaşıldı şimdii neden ne zamandır yoksun görünmüyorsun... Sebebi ortada. Yoksa bu bahçe bu kadar değişmez, bu kadar güzelleşmezdi.
Güzelleşmesine güzelleşmiş de böyle bir değişim beklemiyordum açıkçası sevgili Sudenur'um.
Maşallah diyeyim.

Ablam benim, çok teşekkür ederim.. :)
Her gün en az iki üç saatim bahçe de geçiyor. Bir gün çıkmayacak olsam merak edip kapımı çalıyor komşularım. :p Öyle bir koşturmaca içerisinde geçip gitti ki günlerim, ancak fırsat bulup geldim.. beğenmene çok sevindim.. ;)

feriha
24-05-2013, 06:12
Sevgili Sudenur ellerine sağlık.

Tam bir Ağaçlar.net bahçesi olmuş.;)

Duruma bir de ince zevkini katmışsın, bahçeni kısa zamanda nasıl da değiştirmişsin.

Daha sık paylaş da gelişmeleri anında izleyelim, şaşırtma bizi..

Kazayağın vardı yanlış hatırlamıyorsam, Ankarada gelişmesini merak ediyorum.

gilan
24-05-2013, 07:48
Bu bahçeye neler olmuş böyle. :eek:
Bahçe işi uzun zaman ister genelde ama sadece bir senede neler neler değiştirdin sevgili Sudenur. Görüntülere bayıldım... ;)
Çok emek sarf ettiğin belli ama karşılığını da bol bol almışsın. :)

Yan bahçenin kavisleri çok güzel olmuş. Hatta bence zamanla daha bile genişletebilirsin kavisleri. Altları budanmış sarımtrak çamı da kavisin içine alabilirsin. Ama dur şimdi önce biraz bu halinin tadını çıkar. :p

Arka girişte kenarda en ön sırada altuni taflanlar gördüm sanki. Onlar büyüyünce orayı kapatır gibi geldi, belki de henüz küçükken yerlerini değiştirsen iyi olabilir.

Bu kadar arayı açma lütfen. :)

dağçiçeği
24-05-2013, 10:00
Sevgili Sudenur bahçen harika olmuş. Değişik fikirlerle de zenginleştirmişsin çok daha güzel olmuş. Kot tan yaptığın saksı kılıfına bayıldım. Ellerine sağlık. Bu kadar kısa zamanda onca sıkıntı içinde böyle güzel bir bahçe oluşturmak bence hiç kolay değil. Tebrik ediyorum.

Sevgi Durul
24-05-2013, 10:07
Sevgili sudenur, bahçeniz harika olmuş,her şey çok güzel ellerinize sağlık, sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim.

Benim merak ettiğim bir şey var. Galalarınız açmış, bunlar Benol hanım'dan gelen galalar mı? Kışı bahçede mi geçirdiler? Benol hanım'ın bana gönderdikleri maalesef kışı sağ geçiremediler. Saksıya diktiklerimi korumaya almadığıma çok pişman oldum çok.

kamelyavadisi
24-05-2013, 10:34
Bahçeniz, düzenli ve her şey ne kadar güzel. Özenerek ve sevgiyle yapıldığı her halinden belli, ellerinize sağlık.

alcen
24-05-2013, 10:35
Sudenurcum bu neeee sen cennet yapmışsın kendine, maşşallah çok güzel olmuş ellerine sağlık canım güzel günlerde otur inşallah sevdiklerinle.........

Aysel Yavuz
24-05-2013, 10:37
Sevgili Sudenur,
Kottan yaptığınız saksıya bayıldım..İnşallah Begonyalarınız çiçeklendiğinde dahada güzel olur..

s-bilge
24-05-2013, 10:45
[

ben bu yıl tohumdan ürettim sardunyaları . henüz çiçeklenmediler ama çok güzel geliştiler.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sardunya-pelargonium/407161d1369051159-20130520_144523.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sardunya-pelargonium/407162d1369051159-20130520_144519.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/sardunya-pelargonium/407163d1369051159-20130520_144531.jpg

gokcegokce
24-05-2013, 12:37
Sevgili Sudenur, bahçe harika görünüyor. Emeklerinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun. Doğa ilgimizi hiç karşılıksız bırakmıyor değil mi? Kottan yaptığın saksına bayıldım, çok yaratıcı olmuş, en kısa zamanda ben de deneyeceğim. Bizi bahçenin fotoğraflarıyla daha sık buluşturman dileğiyle, sevgiler...

Sudenur
25-05-2013, 01:15
Hoşgeldiniz feriha hanım.. Kazayağı saksımı kışı içerde geçirsin diye eve almıştım ama pek memnun olmadı galiba, şekilsizce uzadı, sağlıksız görünüyor, çiçeklenme olmadı. Motive ettiniz yorumunuzla, uğradığınız için teşekkür ediyorum, en kısa zamanda görüşebilmek dileğiyle, sevgiler, selamlar..

Ahh sevgili gilan, yine aynı şeyi düşünmüşüz, altuni taflanlar konusunda ben de tereddütteydim.. belki anımsarsınız daha evvel elektrik direği dibindeydiler, arka girişe almıştım. Şimdi de diyorum ki budanmış çamın etrafına mı çevrelesem? Kavisi genişletme aşamasında aklımda olacak..

Çok zarifsiniz sevgili dağçiçeği, sıcacık mesajınız ve motive edici sözleriniz için teşekkür ederim, sevgiler, selamlar..

Sevgili SDurul, gallarımı Benol hanım göndermişti evet doğru anımsıyorsunuz. Üzerlerini ağaç kabuğu ve hayvan gübresiyle örtmüştüm kışı bahçede geçirdiler, yaprakları erimiş gibi olmuştu ama baharın gelmesiyle toparlandılar ve iri soğanlarımdan biri süpriz yapıp çiçek verdi çok şükür.. Siz de bahçenize ekin dilerseniz, benimkiler büyüdüğü vakit seve seve paylaşabilirim, güzel temennileriniz için teşekkürler, sevgiler..

Hoşgeldiniz sayın kamelyavadisi, beğenmeniz mutlu etti, onere oldum. Ne iyi ettinizde uğradınız teşekkür ederim, saygılar, hürmetler..

Sevgili alcen ablacığım, sizleri örnek aldım, bir şeyler yapmaya çalıştım ve oldu sanırım.. Beğenmen mutlu etti, sağ ol, var ol..

Hoşgeldiniz sevgili Aysel Yavuz, begonyalarım çiçeklendiği vakit tekrar görüşebilmek dileğiyle, uğradığınız için teşekkür ederim, sevgiler.. :)

Yetiştirdikleriniz ne güzel büyümüş sevgili s-bilge, ben bir şeyleri eksik yaptım ama ne? Şaşırttıktan sonra pek bir yavaşladı gelişmeleri, elimde bir kaç tohum daha var tekrar deneyeceğim, cesaret verdiniz teşekkür ederim..

Çok haklısınız sevgili gokcegokce, bire bin veriyor emeklerimiz, yanarım yanarım da bunca yılımı niye boş geçirmişim ona yanarım, bir haber yaşayıp gidiyormuşum hayatın güzelliklerinden. Kot saksının içinde bir saksı daha var. İki yoğurt kovasını ortak kullandım. Kotla kapladığım dekoratif kısım suya temas ettikçe bozulmasın diye içini bir parça çakılla doldurup bir kova daha oturttum üzerine ve drenaj deliklerini içindekine açtım aklınızda bulunsun..

Not: Fazla sayıda smile kullandınız uyarısı nedeniyle hepsini sildim, bir önceki mesajım kaynadı gitti arada, yeniden yazdım hepsini.. :D

YeniGine
25-05-2013, 01:52
CAN Sudenur'um maşallah Alisyumların gayet güzel gelişmişler benimkiler de yalılıyorlar gibi gibi fakat seninkiler gibi değiller. Fazlası ile cansız görünüyorlar.

Sudenur
25-05-2013, 01:57
Ablacığım, http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/409057d1369349684-biberiye-600-x-450-.jpg bu bölümdekiler tohumdan yetişme. Hazır fide olarak aldıklarım top top duruyor, daha güzel, yarın bir kaç fotoğraf çekerim hava rüzgarlı olmazsa.. :)

YeniGine
25-05-2013, 02:11
Evet ben de hazır fide almış idim. Doğru dürüst yaprak yok üzerlerinde ve üstelik çiçekler de oldukça cansız duruyorlar. Tamam bekleyeyim fotoğrafları o halde. Teşekkürler.

YeniGine
25-05-2013, 02:13
:( Özür diliyorum sadece yorumuna yorum yaptım. Verdiğin linke sonradan baktım. Evet zaten ben de o alisyumun üzerine neden acaba demiş idim Sevgili Sudenur'um...

TuRaÇ
25-05-2013, 21:35
Sevgili Sudenur ne çok şeye imza atmışsın öyle.Hepsi, hepsi çok güzel olmuş.Sıcacık, iştah açan motive eden bir bahçe olmuş, ellerine sağlık.O bahçede mutluluk ve sağlıkla ailenle yaşa inşallah.

Sudenur
25-05-2013, 22:04
Bilmukabele sevgili TuRaÇ, güzel temennilerinizin sizin için de gerçek olmasını dilerim. Sevgilerimle.. ;)

ipektuğçe
25-05-2013, 22:17
Sevgili Sudenur, bahçene kocaman maşallah canım. Herşey o kadar güzel ve düzenli görünüyorki, zevkle gezdim. Adaçaylarına bayıldım, 3 çeşitin yanyana olması çok güzel olmuş, latinler güzel eşlik etmişler. Emeklerinin karşılığını alman bu olsa gerek, sevdiklerinle güzel bahçenin keyfini sürmen dileğiyle. Sevgilerimle...

Sudenur
25-05-2013, 22:29
Teşekkür ederim ipektuğçe'ciğim.. ;) Adaçaylarımı ben de çok seviyorum ama istila ediyorlar kapladıkları alanı. :rolleyes: Sağında solunda çimlenen zinnia fidelerimi başka yere taşımak zorunda kaldım, büyümelerine izin vermedi yaramazlar. Güzel temennilerin ve övgün için teşekkür ediyorum, öpüyorum sevgiyle.. :)

Tika
27-05-2013, 19:40
Sevgili Sudenur,
Bahçen çok güzelleşmiş,eskiden de güzeldi ama sanki şimdi her şey daha yerine yakışmış gibi.Dergilerde basılan fotoğraflara benzemiş;yani çok beğendim.Ben bahçede sebze,meyveden çok görselliğe önem veriyorum.Benim tercihim o yönde,belki de sebze,meyve yetiştirmekten anlamadığım için olabilir. :) Çiçek bahçeleri daha çok ilgimi çekiyor.
Bakmaya doyamadım fotoğraflara.
Yeni sardunyaların harika,o kadar sardunyam var;ama gözüm doymuyor hala sardunyalar ilgimi çekiyor.Farklı renkte çiçek açmışını görsem almak istiyorum.Mesela sende farklı tonda bir pembeli gördüm,bende mi baksam Zengarden'a acaba? :)

Fotoğrafların devamını bekliyorum merakla.

adneser
28-05-2013, 23:08
Maşallah diyeyim.

Haklısınız Sn YeniGine gerçekten bahçe muhteşem olmuş elinize ve emeklerinize sağlık Sn Sudenur.

Saygılar.

berçin
29-05-2013, 16:06
Sevgili Sudenur,bakmaya doyamadım,neler yapmışsın neler rüyalarıma girecek bu gece...

Cennet olmuş yahu,muhteşem görünüyor dönüp tekrar tekrar baktım.Eline emeğine sağlık maşallah...Vaz geçtim sen gelme ben gelicem:D çayıda kahveyide senin bahçede içelim:D Gözüm gönlüm açıldı vallahi...:eek: Sevgiler.

Sudenur
31-05-2013, 22:30
Hoşgeldiniz sevgili Tika. ;) Cesaret verici övgünüz ve güzel sözleriniz motive olmamı sağladı, ne iyi ettiniz de uğradınız. ;) Sardunyalarım geldiğinde pek miniktiler, böylesi güzel çiçekler açacaklarını ben de düşünmemiştim açıkçası, uzun süre çiçekli kalıyorlar, test ettim onayladım.. ;)

Merhaba adneser bey, beğenmenize çok sevindim, hoşgeldiniz mutluluk getirdiniz.. :)

Çok zarifsiniz berçin hanım, misafirim olun gelin bize börekler açarım ben size.. :) Sevgiler, selamlar.. :)

Geçen yıl tek tük çiçek veren clematisim bu sene pek şımarık..
412659
412660

Minyatür güllerim de öyle..
412661

Coşkuyla açan hercailerim halen çok güzeller..
412662

Lavantalarım bol tomurcuklu fakat niçin bu denli uzayıp kaybettiler formlarını anlamış değilim? :confused:
412663

Sudenur
31-05-2013, 22:38
Gaura tek tük çiçekte..
412665

Komşumun verdiği ebegümeci fidesi bir ayda kocaman olup çiçeklerle doldu..
412667
412669

Karanfillerimi pazardan aldım.. tek fide bir liraydı..
412670
412671

Sudenur
31-05-2013, 22:48
Bodur aslanağzı..
412672

Katmerli petunyalarım Karşıyaka seralarından, tanesi 75 kuruş, misler gibi kokusu..
412673

Hebe veronica'mı da Karşıyaka'dan aldım. 5 liraydı saksısı, iki tane kalmıştı ikisini de aldım, bahçeme diktim, dondan korumam gerekiyor.. :confused:
412674

Sevgili Esin'in iki üç dal gönderdiği Delosperma'm koca saksıyı kapladı, çiçek verdi.. :eek:
412675

Aynısefalarım'dan bir kök katmerli açtı, diğerleri tomurcuk.. :)
412676

Sudenur
31-05-2013, 23:01
Bodur Dahlia'mın sabırsızlandıran tomurcuğu.. :p
412677

Filbahrim çok güzel açtı ama kokusuz.. :( Geçen yıl gittigidiyordan aldığım da öyle kötüydü ki beğenmeyip ortak bahçeye dikmiştim, anladım ki hata etmişim.. :mad:
412678

Hercai-gazanya-alisyum uyumu..
412679

Ortanca'larımın yaprak renkleri çok açıktı, suyuna demir tozu ve besin karıştırdım..
412680

Bugün bir baktım üç tomurcuk yapmış.. Yuppi! :eek:
412683

adneser
31-05-2013, 23:02
Güzel olmuş, beğendik dedik, peki şimdi ne diyeceğiz Sn Sudenur;)

emeklerinize sağlık.

Saygı ve selamlar

Sudenur
31-05-2013, 23:07
Arka bahçemden ısparta gülü..
412684

Yan bahçemden sarı gül..
412685
412686

Yavruağzı gülüm gece bir başka güzel..
412687
412688

Sudenur
31-05-2013, 23:14
Sukulent arajmanım sizin için gelsin adneser hocam.. ;)
412689
412697

Sevgili SDurul hanımın gönderdiği çeliklerim çok güzel büyüyüp serpildiler.. tekrar teşekkür ediyorum.. :)
412698

Arka bahçem için de bir arajman hazırladım..
412695
412696

adneser
31-05-2013, 23:22
Teşekkür ederim Sn Sudenur

milaca2010
01-06-2013, 00:35
Sevgili sudenur; her taraf şenlenmiş, ne tarafa bakacağımı şaşırdım arkadaşım, öncelikle belirteyim fotoğraflar çekimlerin, netlik ve açıları harika!
Clematisler süper, güller, ortancalar, hercailer, aynısafalar, hangisini baksam hepsi kendi çapında çok güzeller, emeklerine sağlık, bol bol çiçeklendiklerini görmen dileğiyle.
Lavantalar dediğiniz gibi bir dağılma yaşıyorlar sanki tamda çiçeklendiği bir dönem, pek anlamam arkadaşların bir fikri olabilir, benim lavantalarda şu an çiçeklenmekte her hangi bir problem yok, geceleri hava derecesi çok mu düşük acaba? Belki bir süre sonra kendiliğinden düzelir.
Sevgilerimle...

YeniGine
01-06-2013, 00:43
Sevgili Sudenur'um maşallah bahçene; sonraa hercai, gazanya, alisyum uyumunda neden seninkiler çok uyumlu da benim alisyumlarım gelişme göstermiyorlar. :( Neleri eksik acaba?

Sudenur
05-06-2013, 13:07
Sevgili YeniGine ablacığım, tohumlarını serptiğim alisyumlarım benim de dağınık büyüdüler, seradan aldıklarımsa top top, çok şirin. İşin ilmi ne anlamış değilim? :);)

Çok teşekkür ederim sevgili milaca.. :) Makinamın ayarlarıyla oynayıp bir kaç deneme yapmıştım, sizin kadar başarılı olamasam da daha net çıktı görüntülerim, beğenmenize memnun oldum, tekrar teşekkür ederim.. :)

Lavantalarımı ayrı ayrı yerlerden alıp iki kök halinde dikmiştim geçen yıl, biri soğukta bozulur gibi olunca dip budaması yapmıştım o bu yıl daha derli toplu görünüyor ama diğeri yerlere serildi bağlamak zorunda kaldım. Kış sonun da budarsam daha güzel görünecek anlaşıldı.. :)
413921

Neşeli gazanyalarım Ankara kışını rahat atlatabilselerdi keşke, her sene fidesi alınıp ekilecek listemin ilk sırasındalar.. ;)
413922
413923

İlk çiçeklenen dahlia'm Zengarden'den aldığım..
413924

Horoz ibiklerimi 50 kuruştan almıştım..
413925

Sudenur
05-06-2013, 13:13
Hostalarım çiçekte..
413926

Latinlerim de renklendi..
413927

Misk zambaklarım adına yakışır kokuyor..
413928

Gauralar bol çiçekte..
413929

Alacalı kekik..
413930

Sudenur
05-06-2013, 13:20
Kışı evde geçiren Kazayağım tatsız tuzsuz.. :(
413931

Kurdela esintili havayı seviyor..
413932

Paskalyam çiçek açıyor.. :eek:
413938

Kıymetli bir üyemizin hediyesi kaktüsüm de boyuna posuna bakmadan çiçek açıp mutlu etti kızımı ve beni.. :eek:
413939
413940

sakdag
05-06-2013, 13:21
Hostaların harika Sevgili Sudenur, hem alacalı yapraklı, hem de lila çiçekli sanırım. Ben beyaz açtıklarını sanıyordum.Çok güzeller.:eek::cool:

Sudenur
05-06-2013, 13:27
Zengarden sardunyam kan kırmızı.. :)
413946

Şeker begonyamı 50 kuruşa aldım pazardan..
413947

Sempervivuvumlarım kocaman oldular..
413948

Boncuk'umuz büyüyor.. :p
413949
413950

Sudenur
05-06-2013, 13:31
Hostaların harika Sevgili Sudenur, hem alacalı yapraklı, hem de lila çiçekli sanırım. Ben beyaz açtıklarını sanıyordum.Çok güzeller.:eek::cool:

Evet açık lila açtılar sevgili sakdag.. Vazgeçilmezim oldu Hosta'lar, seneye bir kaç kök daha dikeceğim, ziyaretinize memnun oldum, çok teşekkür ederim.. :) ;)

berçin
05-06-2013, 13:59
Sevgili Sudenur,gençlerin deyimiyle bahçe yıkılıyo yine.Hostanın çiçeğini ilk defa görüyorum dersem beni yadırgamassın inşallah,:oçok güzelmiş araştırıp bende önümüz sene mutlaka edineceğim...:eek: Sevgiler...

berçin
05-06-2013, 14:02
Minnoşu atlamışım,kafayı hostaya taktım ya:D Bahçenin keyfini en çok o çıkarıyor galiba...;)

Sudenur
05-06-2013, 14:46
Hosta şiddetle tavsiye ettiğim bir bitki berçin hanım.. ;) Çiçeksiz haliyle de çok güzeldi allandı pullandı daha güzel oldu. :) Boncuğumuzun en sevdiği aktivite ağaç kabuklarıyla oynamak, kumuna değil oraya pislemiş kapatmaya çalışmış becerememiş, kızdığımı anlayınca bacaklarıma sürtünüp sevimli olmaya çalıştı yüz vermedim, garaja kapatıp ceza verdim miyavlayıp duruyor.. :rolleyes:

413996

berçin
06-06-2013, 00:32
Hosta bitkisini gördüm görmesine de hep alacalı yapraklarıyla tıpkı difenbahya gibi (araştırınca kel alaka olduğunu gördüm )bordür bitkisi diye düşünmüştüm.Yaprağı çiçeğiyle bütünleşince hayranlık sonsuz.:)Minnoş(boncuk) zamanla öğrenecektir kediler çok akıllı yaratılmış canlılardır:)) Köpeklere nazaran daha terbiyeliler:D

YeniGine
06-06-2013, 02:07
:D Köpeklere nazaran daha terbiyelilerden öte, daha küçükler... Benim saz ekibinden biri yattı mı üçgen tarlamın dörtte birini mahvediyor. :D Bana kalıyor 3.

birtanecik
06-06-2013, 07:15
Merhaba Sudenur,
Kot saksınızı nasıl yaptınız çok güzel . Biraz ayrıntlı alsam olmaz mı? Yazmışsınız ama ben cahile yeterli olmadı. Bahçe ve çiçekleriniz fevkaledenin fevkinde:)))

gülsu
06-06-2013, 08:24
Sudenur hanım bahçeniz harika. Hepsi çok güzel Clematisler de başka bir güzel. Bu clematislere artık kıskanarak bakıyorum. Ellerinize sağlık. Güle güle oturun.

Sudenur
08-06-2013, 11:44
Sevgili birtanecik, eski kot pantolonumu ince şeritler halinde keserek silikon yardımıyla yoğurt kovasının altına yapıştırdım.. Bir yapıştır bir boşluk, bir yapıştır bir boşluk, sonra da o boşlukları yanlamasına alttan üstten geçirerek dolduruyorsunuz, sepet örer gibi tıpkı.. ihtiyacınız olan en gerekli malzeme sıcak silikon.. Yanıt vermekte biraz geciktim kusuruma bakmayın, görüntüleyerek açıklamayı planlamıştım ama kesilecek bir kot pantolon bulamadım.. :rolleyes: Açıklayıcı olabilmiştir umarım, ziyaret ve övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.. :)

Hoşgeldiniz sevgili gülsu, arzu ettiğiniz tüm güzellikler, en fazla da clematisiniz olur umarım bolca, uğradığınız için teşekkür ederim, selamlar, sevgiler.. :)

adneser
09-06-2013, 23:00
Sayın Sudenur

Yeni avatar resminiz hayırlı olsun.

Selamlarımla

Sudenur
09-06-2013, 23:58
Ziyaretçi dostlarıma ve nazik mesajı için sevgili adneser beye, teşekkür ediyorum, hürmetler, selamlar.. :)

Bakmaya doyamadığım orkidem.. ;)
415772

Sudenur
11-06-2013, 14:52
Dahlia'larım çiçeklenme yarışında.. :)
416566
416567
416568

Zengarden hediyesi iberis tohumdan yetişti..
416569

Hercailerim Ekim'den beri çiçekte, çok sevimli bu şımarıklar.. ;)
416570

Sudenur
11-06-2013, 15:01
Yalın katlılar da güzel ama katmerli aynısefalar bir başka güzel..
416572

Acem tek tük çiçek çiçekte..
416571

Alacalı kekik, tadıyla görselliğiyle göz bebeğim.. :)
416573

416574
416580

Sudenur
14-06-2013, 00:46
Esintili bir hava vardı bugün Ankara'da. Hercailer mutluydu..
417392
417393

Petunyam da mutlu..
417394

Berçin hanımın hediyesi küpelim açtı açacak, heyecanla bekletiyor.. :eek:
417395

Yaprağına vurulduğum sardunyam Gönül hanımın serasından.. :)
417396

Sudenur
14-06-2013, 00:59
Kına fidem bir karış olunca ucunu koparmıştım minnacık kaldı.. :rolleyes:
417397

Mine'me bekçi diktim.. :))
417398

Çılgın kızlarım Gaura'lar üç kökten yayıldı... :p
417399

Hebe çiçeklenme hazırlığında.. :eek:
417400

Adını bilmediğim bu bitkiyi Karşıyaka seralarından aldım.. :confused:
417401

YeniGine
14-06-2013, 01:00
Sevgili Sudenur'um yıldızlara ve hercai menekşelere maşallah... Çok güzel çiçeklenmişler, harikalar...
Benim de saksıdaki hercailer daha iyi gibiler şimdilik ama yavaş yavaş azalıyorlar. Yerdekilere gelince sağolsun saz ekibimden Kestane hepsini bir güzel mahvetti. ( Yatmış üzerlerine. Gitti topraktaki hercailerim tabi.

YeniGine
14-06-2013, 01:02
Sevgili Sudenur'um kınalardanda mı uç alınması gerekiyor ki?

Sudenur
14-06-2013, 01:12
Komşumun bahçesinden hediye pembelim sanırım bir sedum türü.. :confused:
417402

Sedumlara devam..
417403

Minyatür gül gibiler değil mi? :eek:
417408

Sempervivum-sedum aşkı..
417409

Çoğalmaya başlamış bıcırıklar.. :eek:
417410

Sudenur
14-06-2013, 01:18
Sevgili Sudenur'um yıldızlara ve hercai menekşelere maşallah... Çok güzel çiçeklenmişler, harikalar...
Benim de saksıdaki hercailer daha iyi gibiler şimdilik ama yavaş yavaş azalıyorlar. Yerdekilere gelince sağolsun saz ekibimden Kestane hepsini bir güzel mahvetti. ( Yatmış üzerlerine. Gitti topraktaki hercailerim tabi.

Kestane'ye aşk olsun.. :mad: Üzülme ablacığım, mevsimleri geçmek üzereydi diye düşün avut kendini.. :)) Kınalara uç alınması yapılırmıydı bilmiyorum, ben yaptım oldu.. ;) Boyları uzamadan çiçeklenmeye başladılar, uç alması yapmadıklarım olduğu gibi duruyordu bugün şaşırtma yapıp başka yere taşıdım, bakalım neler olacak.. :)

Sudenur
14-06-2013, 01:31
417418
417419
417420
417421

Bu bitkinin fidesini annem Kırıkkale'den getirmişti.. Papatya gibi sarı çiçekler açtığını söylüyor ama nedir ne değildir hiç bir fikrim yok.. :confused: :rolleyes:
417422

YeniGine
14-06-2013, 01:41
:) Tamam Sevgili Sudenur'um izleyelim bakalım, ne olacaklar derken uç aldığın fide de gayet güzel görünüyor maşallah!.. Çiçeğinin rengi de çok güzelmiş. Ellerine sağlık.

Sudenur
14-06-2013, 01:42
Minyatür güllerim..
417423
417424
417425
417426

Bu güzellik sarmaşık gülden çeliklenmiş olmalı, zaptetmekte epeyce zorlandım.. :rolleyes:
417427

YeniGine
14-06-2013, 01:47
Sudenur'um maşallaah minyatür güllerine ne kadar güzel çiçeklenmiş ve olmuşlar... Bence o sarmaşık gülden çeliklenmiş zaptetmekte zorlandım dediğin gülü de bırak zaptetme gelişsin gelişebildiği kadar zira çok güzel...
Maşallah gül dolu üzeri...

Sudenur
14-06-2013, 02:01
Sal gitsin yapamadım ablacık çünkü o güller burada ekili... :) http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/412661d1370031941-minyatur-600-x-450-.jpg

Bir bırakırsam diğerlerini de yutacaklar şeker şeyler.. :p :D

YeniGine
14-06-2013, 02:09
Sevgili Sudenur güller harika ve bence gerçekten salman gerekiyor. En azından demire doğru sarılmaya başlamışlar, bırak oraya sarılsınlar bari.

gokcegokce
14-06-2013, 10:52
Sevgili Sudenurcum bahçen son hızla güzelleşmeye devam ediyor. Maşallah tam güllerin mevsimi olmuş bahçende. Güzelliklerini seyretmeye doyamıyorum. Sevgiler canım...

mmtklc63
26-06-2013, 01:35
sus nari bahcede yetisir ama oranın soguklarından ve don olayı oldugundan dolayı pek gelisecegini sanmıyorum .
elleinize saglık gayet iyi ve guzel olmus bahceniz

Sevalem
26-06-2013, 03:15
Maaşallah bahçenize :)) Gezmeye doyamadım o güllere bakmaya doyamadım doğrusu :) Sanki kokusu burnuma geldi ne kadar da güzeller öyle. Sevgiyle yetiştirildikleri besbelli.