View Full Version : Türkan / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: Azerbaycan Semkir sehri
Bahçenin büyüklüğü:meyva agaclari icin olan alan 6 sot sebze icin olan 5 sot
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları:bahcemizin 4 tarafida acik oldugu icin alabildigi kadar gunes yagis ve ruzgar
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb on bahce sebze onun arkasi meyve
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:ben kendimi bildim bileli arka bahce meyvalik yasi ciddi yuksek meyvalarimiz var on tarafki vaktile gul domates falan simdi karisik sebze bahcemiz cok yasli
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?:ben bahcedekileri yemekle meskulum emeyi annem veriyo ben yardim ediyorum annemin ellerine saglik.yaklasik 20 yil kadar annem ugrasiyo oncesi nineme mahsus
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: hayir
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz:yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):kisisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?: meyvalik ve sebzelik ek yok.kiraz agacinin altinda bir oturma grubu sadece
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: bundan daha guzel olamaz yani yok
Bahçedeki bitkiler: Önde salatalik,domates,patlican,biber,aci biber,gul biberi,lahana,reyhan,misir,beyaz fasulye,cil fasulye,dereotu ve .sbogurtlen calilari ,cilek,
arkada kiraz,visne,elma ahududu,erik,sevtali,badem,armut,nar,limon hurma,birde turkce ismini bilmediyim birkac meyva
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? hepsiyle teker-teker severek ilgileniyoruz
Varsa çok özel bir bitkinizin adı: cilek
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:her sene sebzelerin tamamini yeniden tohum veye celikle uretiyoruz
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?;cok buyuk bir cenle sulama yapiyoruz
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: malesef tasarruf yapilamiyor
Kompost yapıyor musunuz?: hayir
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?:neden bilmiyorum ama bu sene limon agacim kurudu
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?bizde sire denilen bir hasarat icimn farkli ilaclar mesela burda goy das denilen bir ilac ve s
Bahçeniz organik mi?: 100 de yuz garanti
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?beya kucuk dairevi olanindan ama sadece bir defa
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?:yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:hic birinin anlamini bilmiyorum
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?acik ve aydinlik bir alan kisin ekin yapmadigimiz icin zarar gormuyor
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?Çilek yedikce iyiki ekmisim diyorum
Tetanoz aşısı oldunuz mu?: asiyla ilgili bilgim yok
oncelikle hos geldiniz seref verdiniz
ilk olarak biberlerim azerice şirin bibar
cok aci olan aci biberlerim
lahanalarim
henuz bukmediler azerice kələm
salatalikla devam edelim
her yil burdan ciddi salataliklar yiyorruz
misirla devam edelim
daha meyvasini vermedi azerice qargidali
evet ortalara geldik sanirim simdi sirada fasulye var azerice lobya
ve gosterisli patlican azerice badimcan
simdi sirada reyhan var azericede reyhan
sertaç başar
28-06-2012, 13:06
Çok güzel bir bahçe maaşallah, elinize sağlık.
ve ciceyiyle dereotu bizde şuyud diyolar
Çok güzel bir bahçe maaşallah, elinize sağlık.
tesekkur ederim daha devami var oburlerinin azerice ismini yazmayi unuttum ama duzelticem
simdi bal kabagi meyvasinida gosteririm insallah
ayrica bu balkabagi biraz dev gibi ve o sete kendisi darandi
burdada balkabagi diyorlar
Sevgili turkan, hoşgeldiniz...Bahçe sahifeniz de hayırlı olsun...Sebze bahçenizi çok beğendim...harika bir düzen içinde ve görüntülere bayıldım...Bitkiler çok sıhhatli görünüyorlar....Ürününüz bol olsun...Güzel ve verimli bir mevsim dileği ile ...Selam ve sevgilerimi gönderiyorum Semkir e.......:))
simdi sirada cilek var meyvasini yedim bitirdim ama neyse gelicek yaza kadar bununla yetinin artik adi burda çiyelek
Sevgili turkan, hoşgeldiniz...Bahçe sahifeniz de hayırlı olsun...Sebze bahçenizi çok beğendim...harika bir düzen içinde ve görüntülere bayıldım...Bitkiler çok sıhhatli görünüyorlar....Ürününüz bol olsun...Güzel ve verimli bir mevsim dileği ile ...Selam ve sevgilerimi gönderiyorum Semkir e.......:))
cok tesekkur ederim berrincim iyi dileklerin icinde ayrica tesekkurler
az kalsim domatesimi unutuyordum vallahi burda ismi pamidor
simdi bogurtlen zamani adini yalnis yaza bilirim duzelte bilirsiniz azerice ismi moruq veya malina dir
simdilerde toplayip kis icin recel azerice murebbe veye cem yapiyoruz sonbahardada komposto yani kompot yapicam
Sayın turkan,
bahçe sayfanız hayırlı olsun. Ürününüz bol toprağınız her daim verimli olsun.
ha bu arada bahce setlerinde kendi basina her yil cikan yabani papatya gordum sizinlede paylasmak istedim
buralarda onun isni ramaşka oluyor
bugunluk bu kadar yarin meyvalarla devam edicem
Sayın turkan,
bahçe sayfanız hayırlı olsun. Ürününüz bol toprağınız her daim verimli olsun.
cok tesekkur ederim buralarda hayirli dileklere cok inanir saygi duyariz.insallah sizin dileklerinizle dahada guzel ve verimli olur
ha bu arada bu taze ve organik sebzelerle yemeklerin kokusuda tadida bir baska oluyor.hepinize tavsiyye ederim
marjinalmenekse
28-06-2012, 13:42
harika ,,mükemmel ,, dilim tutuldu ,,dumura uğradım ,,, ne kadar emek vermişsiniz ,afiyetle yiyin ,,çok tebrik ederim
ha bu arada bu yakinlarda fark ettim aslan agzimin dibinden farkli bir fidan cikti ,sonra hizli bir sekilde buyudu herkese sordum bu nedir diye meyersem karpuzmus. kendi kendine cekirdekten cikmis. fotografini yukluyorum sonu nasil olacak bende bilmiyorum.simdilik ellemiyorum
harika ,,mükemmel ,, dilim tutuldu ,,dumura uğradım ,,, ne kadar emek vermişsiniz ,afiyetle yiyin ,,çok tebrik ederim
cok tesekkur ederim bu sozleri duymak beni gururlandirdi cok sagol
aslinda cokta kolay is degil bunun icin anneme minnettarim.ben tirnak uzatmayi cok severim ama ilkbaharda tirnaklarim asla uzamaz,cunki bitki fidelerini topraga biz ellerimizle dikiyoruz ve bi sekilde tirnaklarim kiriliyor.ama yazin o muthis sebzelerle bisirilen o muthis yemekleri yiyince deydiyini goruyorum.gercektende yemeyin tadi kokusu bile farkli daha guzel ve leziz oluyor gercekten tavsiyye ederim
Böğürtlenler için ayrıca tebrikler..
tesekkurler.bu fotografi cektiyimde daha yeni toplamistim o yuzden cok kirmizisi yok insallah yarin daha guzelini eklerim
Güzel çalışmalarınız için tebrikler
Bahçenize benim bahçemden bir gül gönderiyorum başarılar
ilksenozturk
28-06-2012, 15:21
çok güzel görüntüler bunlar.
sizin tavsiye ettiğiniz organik kısmını ben burda istesem de pek yapamıyorum :(
bahçeniz çok düzenli zaten, ona diyecek bişey yok...
maşallah
Güzel çalışmalarınız için tebrikler
Bahçenize benim bahçemden bir gül gönderiyorum başarılar
tesekkur ederim .gulunuzde cok guzel cok sagolun
çok güzel görüntüler bunlar.
sizin tavsiye ettiğiniz organik kısmını ben burda istesem de pek yapamıyorum :(
bahçeniz çok düzenli zaten, ona diyecek bişey yok...
maşallah
sizin adiniza uzuldum.tesekkur ederim
Sayın turkan bitkileriniz ne kadar sağlıklı ve düzenli annenizi tebrik ederim maşallah maşallah.
Sayın Turkan,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenizin sağlık içinde keyfini sürmenizi temenni ederim.
Sayın turkan bitkileriniz ne kadar sağlıklı ve düzenli annenizi tebrik ederim maşallah maşallah.
tesekkur ederim anneminde bizzat tesekkuru var,
Sayın Turkan,
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Bahçenizin sağlık içinde keyfini sürmenizi temenni ederim.
cok tesekkur ederim.yine beklerim.bu sefer meyva bahceme
eveet simdi bahcede unuttuklarimin gonlunu alma zamani
nanesiz bahce olurmu hic.
evet soz verdigim gibi bogurtlenlerin kizarmis hali.topladim ama uzgunum kendim yedim:)
eveet simdi asil mesele bahcemin yukardan gorunumu.bunu cekmek icin 20 metrelik bir yuksekliye tirmandim size ozel:)
ha bu arada onde gorduyunuz kuru dallar kiwi kac yildir meyvasini tutturamiyoruz
az kalsin fasulyemi unutuyordum
alt taraf oldugu icin yapraklari sari
eveet buda defne agacimiz
simdi tatli bir yolculuk zamani meyva bahcesine gidiyoruuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ilk once elmalarimiz
kucuk olduguna bakmayin cok tatli ve leziz
bu arada fotograftaki kuzenim ve kendisi birazcik cadi olur
bu da badem burda ismi badam
simdilik bu kadar ama daha bitmedi yarin gorusuruz
eveeeeet simdi sirada ceviz var.azerice adi qoz
cevizden sonra findik yakisir.azericede findik deniyor
simdi erik var sirada .ama sari erik/minnacik olduguna bakmayin cok leziz
simdide narrrrrrrrr.e burdada ismi nar
daha minnaciklar cok sekerler dimi?
evet simdi sizin tabirinizle cakal erigi.yani göyəm
evet sevtalimiz de var.sanirim biraz buyuyunce budak kirilacak.cok agirlasmis
incirler cok kucukler.burdaki ismi incil
su meyvanin turkcesini bilmiyorum buyuyunce kip kirmizi olur ve agiz buzusturan ama guzel bir tadi var.burdaki ismi zoğal
simdi sirada kepek elma var
bu da tas elma yani yesil buyuk olanindan
kizaranlarini anlayamadim aslinda buyuk ve yemyesil olur
siradaki hurma .burdaki ismi de hurma ama bazende xirnik denilebiliyor
şimdilik bu kadar yorumlarinizi merakla bekliyorum
onceden cektigim agaclarin cicekli halini buldum sizlerle paylasmak istedim
Sevgi Durul
30-06-2012, 15:08
Kardeş ülke sebze bahçesini, meyvelerini, anlatımını çok beğendim.
Ürünleriniz bol ve bereketli, sayfanız hayırlı olsun, sayın Türkan. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...
paylaşımlar için teşekkürler.
Kardeş ülke sebze bahçesini, meyvelerini, anlatımını çok beğendim.
Ürünleriniz bol ve bereketli, sayfanız hayırlı olsun, sayın Türkan. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...
cok tesekkur ederim.insallah paylasimlarim devam edicek.kardes ulkeye sevgilerimle
paylaşımlar için teşekkürler.
ne demek yorumlariniz icin ben tesekkur ederim iyi gunler
eveet simdi asil mesele bahcemin yukardan gorunumu.bunu cekmek icin 20 metrelik bir yuksekliye tirmandim size ozel:)
Bu kadar düzenli bir bahçe hiç görmedim tek kelime muhteşem.
Bu kadar düzenli bir bahçe hiç görmedim tek kelime muhteşem.
tesekkurler.beyendinizse ne mutlu bana.
Çok güzel bir bahçeniz, çok hoş bir anlatımınız var. Bahçenize hayran olmamak mümkün değil. Umarım sevgiyle, huzurla bol bol ürün alırsınız bahçenizden :)
Çok güzel bir bahçeniz, çok hoş bir anlatımınız var. Bahçenize hayran olmamak mümkün değil. Umarım sevgiyle, huzurla bol bol ürün alırsınız bahçenizden :)
cok tesekkur ederim
:)
bu arada kendi bahcemden olan sebzelerle yaptigim dolmam.
coook lezizdi))))))))))))))))
belkis35
02-07-2012, 14:27
su meyvanin turkcesini bilmiyorum buyuyunce kip kirmizi olur ve agiz buzusturan ama guzel bir tadi var.burdaki ismi zoğal
Türkan arkadaşım bahçende güzel günler geçirmeni dilerim. Çok güzel bir bahçe.
Bu meyve kızılcık. Bazı bölgelerde değişik isimlerlede biliniyor.
Türkan arkadaşım bahçende güzel günler geçirmeni dilerim. Çok güzel bir bahçe.
Bu meyve kızılcık. Bazı bölgelerde değişik isimlerlede biliniyor.
tesekkur ederim.bilgi verdiginiz icinde ayrica tesekkurler
:)
ne dersiniz sebzelerimin gelismis halinide gorelimmi?
eveeet yeniden biberlerime bi bakalim galiba cok buyumusler:)
ve suprizzzz ilk domateslerim ama bir tanesini yaramaz tavugum yemis ama neyse rengine bakinca insan kendini tutamiyor.tavuk neyapsin
ilk misrlarim/bana hayirli olsun
kabagim da bayagi buyudu cicek te acmis gorunce cok sevindim
bu arada biberlerin cicekli halide bir ayri guzel
salataliklarim yerlerde surunuyor .buda surungen turu qaliba
bu da dikenli salatalik.tursuluk
yeni fasulyelerim.digerleri bitince bunlari yiyicez
defne agacim meyasini verdi.ne ise yariyorsa artik?
bu arada burda ismi lavlovrist ve ya dəfnə
eveet simdide biraz meyva bahcesine donelim
visnelerimin en yemeli zamani cok tatli olmus.mmmmmmm nefis
burdaki ismi gilas
su meyvaninda turkcesini bilmiyorum ama yetisdiyinde cok guzel tadiyor.birde kurutup kisda oyle tuketiyoruz sifa niyetine.kurusuda bir baska guzel oluyor
azerice ismi göyəli
cakal erigim cok nefis olmus.guzellesmis sanki
kizilcigimda kizarmaya basliyor
nar agacim bir defada nerdeyse 10 tane cicek acti buyuyunce nasil olacak bilemedim
yorumlarinizi eksik etmeyin hepinize iyi gunler
Tüm bitkiler çok sağlıklı maşallah ellerinize sağlık.
Doğayla Barış
02-07-2012, 22:48
Çok zengin, düzenli ve güzel bir bahçe. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
Bahçenizi ve sunumunuzu çok sevdim sevgili Türkan. Tam bir sevgi bahçesi.
Siz onları, onlar sizi çok sevmiş. Dallar meyveleri taşıyamayacak neredeyse.
Emeğinize, yüreğinize sağlık...
Çok beğendim, anneannenizin, annenizin ve sizin ellerinize sağlık. Keyifle takip edeceğim bahçenizi, sevgiler.
Hamarat eller, bereketli ve güzel bir bahçe, işte sonuç ortada. Ellerinize sağlık.
Bazı kelimelerin Azerice karşılıklarını yazıyorsunuz, okumak ve bazı benzerlikleri-zıtlıkları görmek hoşuma gidiyor. Ama aşağıdaki en çok sevdiğim :)
.............
Kompost yapıyor musunuz?: her sene her meyvadan yaklasik 8-10 litre kadar
hepsi yaklasik 60- 70 litre
................
Sorudaki kompost bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181.htm) anlatılan konu :) Bizde bahsettiğinize "komposto" deniyor.
Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
hepinize ayri ayri tesekkurler
Hamarat eller, bereketli ve güzel bir bahçe, işte sonuç ortada. Ellerinize sağlık.
Bazı kelimelerin Azerice karşılıklarını yazıyorsunuz, okumak ve bazı benzerlikleri-zıtlıkları görmek hoşuma gidiyor. Ama aşağıdaki en çok sevdiğim :)
Sorudaki kompost bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181.htm) anlatılan konu :) Bizde bahsettiğinize "komposto" deniyor.
Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
ya inanamiyorum.kendime cok guldum duzelttiginiz icin tesekkurler.turkcem cokta iyi gelismemis demekki kompostu komposto yaptim.neyse tesekkur ederim
Çok beğendim, anneannenizin, annenizin ve sizin ellerinize sağlık. Keyifle takip edeceğim bahçenizi, sevgiler.
tesekkurler limon ama o annanem degil babaannem,3 yil once kaybettik.takibinizi bekliyorum.iyi gunler
TaşevliBahçe
07-07-2012, 20:23
Sn.Türkan ,
Bahçenize yaptığınız nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim..
davetiniz üzerine iyiki gelmişim , ağzım açık kaldı , her kare resmi her kelimeyi pür dikkat okudum ve izledim.
Bahçe düzenini örnek alacağım bir bahçe yapmışsınız ..
Bahçe süper olduğu gibi sunum da süper olmuş ..
Elinize yüreğinize sağlık , bol ve bereketli ürünler dileğiyle , paylaşımlarınızın devamını bekliyor olucam..
saygı ve sevgilerle....
tesekkur ederim.bende aynen sizin bahcenize iade ediyorum/bende sizi izliyor olucam/davetimi kabul edip geldiginiz icin tesekkurler
Mete Tiren
07-07-2012, 22:19
Sn Türkan hanım şöyle yakınlarda bir bahçe olsa ders almaya gelirim arada sırada da pek uzak ama :) Maşallah harika bir bahçeniz var elleriniz dert görmesin efendim Saygılar
Adalet Yağcı
07-07-2012, 22:45
Sevgili Türkan;
Bahçe başlığınız hayırlı olsun.
Bahçenizdeki sebzeleri görünce çok kalabalık bir aile olduğunuzu düşündüm, öyle çok biber, fasulye, salatalık(hıyar)vb. ekmişsiniz ki, 3-4 kişilik bir aile için çok fazla :)
Arkadaşlarımın da yazdığı gibi, çok düzenli bir bahçeniz var.
Sebze bölümleri çok iyi olmuş, her yıl aynı yere aynı şeyleri ekip dikmiyorsunuzdur her halde.
Yani, bizim münavebeli dikim dediğimiz, örneğin; bu sene ektiğiniz fasulyenin yerine seneye domates dikmek gibi.
Sulama için damlama yöntemi sizi çok büyük masraftan, eziyetten ve vakit kaybından kurtarırdı.
Gerçi, "çok büyük bir cenle sulama yapiyoruz" demişsiniz, bunu anlayamadım :(
Sebzelerin Azarbeycan'daki isimlerini de eklemeniz çok hoş, bunun için teşekkürler, çok hoşuma gitti.
Son olarak, bahçenizde hiç süs bitkisi göremedim, yoksa onlara sıra gelmedimi :)
Herhalde gülleriniz vardır, belki de hiç tanışmadığımız bitkileriniz, varsa, onları da görmek isterdim.
İşlerinizde kolaylıklar ve bereketli bir yaz diliyorum size ve ailenize.
TaşevliBahçe
07-07-2012, 23:53
Sevgili Türkan;
Bahçenizdeki sebzeleri görünce çok kalabalık bir aile olduğunuzu düşündüm, öyle çok biber, fasulye, salatalık(hıyar)vb. ekmişsiniz ki, 3-4 kişilik bir aile için çok fazla :)
Sebze bölümleri çok iyi olmuş, her yıl aynı yere aynı şeyleri ekip dikmiyorsunuzdur her halde.
Yani, bizim münavebeli dikim dediğimiz, örneğin; bu sene ektiğiniz fasulyenin yerine seneye domates dikmek gibi.
Sulama için damlama yöntemi sizi çok büyük masraftan, eziyetten ve vakit kaybından kurtarırdı.
Sebzelerin Azarbeycan'daki isimlerini de eklemeniz çok hoş, bunun için teşekkürler, çok hoşuma gitti.
Son olarak, bahçenizde hiç süs bitkisi göremedim, yoksa onlara sıra gelmedimi :)
Herhalde gülleriniz vardır, belki de hiç tanışmadığımız bitkileriniz, varsa, onları da görmek isterdim.
Benimde merak ettiğim soruları sormuşsunuz , cevabını merakla bekliyorum...
TaşevliBahçe
07-07-2012, 23:57
Sn Türkan hanım şöyle yakınlarda bir bahçe olsa ders almaya gelirim arada sırada da pek uzak ama :) Maşallah harika bir bahçeniz var elleriniz dert görmesin efendim Saygılar
Yakın olsa ders almaya birlikte giderdik , biz gidemediğimize göre Türkan hanım Uzak Bahçelrin Yakın İşbirliğine gelsin bence...;)
bende sizleri agirlamak isterdim ama mesafeler iste napalim .tesekkurler
Sevgili Türkan;
oncelikle tesekkur ederim ziyaretiniz icin.evet dogru tahmin etmissiniz 6 kisilik bir aileyiz.
sus bitgilerim var ****** ama sebze bahcesi oldugu icin eklemek istemedim ama sizler isterseniz eklerim ******.munavebeli dikimi de her sene uyguluyoruz.
bitgiler solduktan sonra da
mesela fasulye bitmek uzere bitince yerine turp havuc gibi son bahardada kullana bilecegimiz seyler ekiyoruz.mesela simdi cileyin meyvasi bitti cilek tahtasini degerlendirmek icin orayada fasulye hiyar ve misir ektik,cenin turkce ne oldugunuda bulamadim insallah bulunca yazarim.
ne isterseniz sora bilirsiniz .memnuniyyetle cevaplarim
Adalet Yağcı
08-07-2012, 16:09
Sevgili Türkan, bizler bahçe başlıklarımızda hem sebzelerimizi hem de süs bitkilerimizi görücüye çıkarırız :)
Ayrıca, o bitki hakkında açılmış başlıklarda da paylaşırız.
Sizin bitkilerinizi merak ettim, bakalım neler çıkacak bu güzel bahçeden.
tesekkurler o zaman yarin bahceden yeni goruntuleri eklerim daha sonra ciceklerimi eklerim.karisiklik olmasin.duzen hastasiyim da biraz.
Adalet Yağcı
08-07-2012, 18:04
...karisiklik olmasin.duzen hastasiyim da biraz.
Bahçenizin durumundan belli oluyor :)
hadi sebzelerin gelismis hallerini gorelim
biber
aci biber
patlican
salatalik:D
kabakla devam edelim
ve ilk kabagim
lahanalarimda bukmege baslamis haydi vatana millete hayirli olsun:rolleyes:
aciktiysaniz bir mola verelim buda benim size ikramim olsun olmus hali.cok leziz
sebzelerim konuk gidiyorlar
TaşevliBahçe
09-07-2012, 00:58
aciktiysaniz bir mola verelim buda benim size ikramim olsun olmus hali.cok leziz
İsimleri merak ettim ne cins olduğunu yazmamışsınız , ne güzel görünüyorlar ..
İsimleri merak ettim ne cins olduğunu yazmamışsınız , ne güzel görünüyorlar ..
cakal erigi ve sari erik.tesekkurler.saygilar
ha azericeside siyah olan göyəm sari olan alça
meyvalarimin son durumlarina bir bakalim
elma-alma
kizilcik-zoğal
nar-nar
bu da baska bir elma maalesef o kadar cok elma getirmiski agirliktan budak kirildi.yinede ellemiyorum.bakalim nolucak
buda meyvasi bitmis cileklerin etraf topraklari bos kalmasin diye ektigimiz
misir
hiyar
ve fasulyeler
sonuncu yesilligin turkce ismini cok merak ediyorum burada petruşqa.tursularda kullanilir
turşu demisken annemin tursulari cok meshurdur.bir oturuma bir kavanozu boşaltiriz.daha yeni yapti oyüzden henüz sararmadi.bu arada fasulyeleri böyle dograyip kişda ondan nefis yemek yapiyorum.:D
Sevgili türkan bahçe sayfanız hayıyırlı olsun,son derece muntazam ve tertipli bir bahçe
sizi kutlarım.....
Sorduğunuz sebzenin türkçe ismi kereviz.....
eveeeeet dilerseniz simdi birazda ciceklerime goz atalim
ilk olarak gul hatmi evimin prensesi.en guzel zamani şimdi
kisa olanida bodur qaliba
buda papatyalarim.burdaki ismi ramaşka:rolleyes:
galiba bir hata var resmi koyamiyorum neyse duzelince koyarim
çetinpak
09-07-2012, 13:42
Bahçeniz çok düzenli ve tertipli bayıldım, ellerinize sağlık ,en çok katmerli hatmiyi beğendim...
Sevgili türkan bahçe sayfanız hayıyırlı olsun,son derece muntazam ve tertipli bir bahçe
sizi kutlarım.....
Sorduğunuz sebzenin türkçe ismi kereviz.....
tesekkur ederim.
Bahçeniz çok düzenli ve tertipli bayıldım, ellerinize sağlık ,en çok katmerli hatmiyi beğendim...
tesekkurler.benimde en cok sevdigim ciceyim
nergisimin onceden cektigim bir fotografi.
susenlerim.bunuda onceden cekmisdim
arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var daha onceden baska sayfaya yukledigim fotografi simdi kendi sayfama yukleyemiyorum.lutfen yardim edin
sus ayciceyim tomurcuklandi.cicek bekliyorlar tabi bende.
yalançı semişka
şimdi tesbih ciceyi.cok artan bir cicek.bir suru yavru verdi.
təsbeh cicəyi
yildiz ciceyişkirmizisi golgede diye daha acmadi tomurcukluşpembesi cok gunes aliyor.korkunc buyuyor ciceyide kucucuk
hostalarim/her hafta bir yaprak artiyor/ciceyi icin sabirsizlaniyorum
bunlarda atlas ciceyim/yapraklarindan kirip dikmistim simdi boyle yapraklari dikine kalkiyor kok atmis o zaman degilmi?
burdada ismi atlas
tiki kuyrugu galiba .tohumdan urettim.bu yil boyu kisa oldu gelicek yil uzun olur insallah
tülkü quyruğu:o
krizantem kasimpati
bizdeyse oktyabir cicegi
bunlar da tohumdan urettiklerim
1 beyaz kisa petunya-ağ petunya
2 aster-astra
3 peyganber ciceyi-peyğəmbər cicəyi
34 uncunun ismini bilmiyorum-
Adalet Yağcı
09-07-2012, 20:09
arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var daha onceden baska sayfaya yukledigim fotografi simdi kendi sayfama yukleyemiyorum.lutfen yardim edin
Sevgili Türkan, çiçekleriniz de sebzeleriniz kadar güzelmiş.
Keşke fotoğraflar biraz daha net olsaydı.
Herhangi bir başlığa yüklediğiniz fotoğrafı tekrar yüklemek için, fotoğrafın boyutlarını ve ismini değiştirin ve ya yüklediğiniz başlıktaki mesaj numarasına tıklayarak, adresi kopyalayıp link verin.
Güzelliklerin devamını diliyorum.
kanna ciceyi-qana çiçəyi
sari rengiyle her kapidan girenin ilgi odagi oluyor büyülüyor resmen
palmielerim.gecen sene annanem vermisti yavas buyuyor biraz .galiba tohumdan uretmis.
bu ciceyin ismini bilmiyorum ne turkcee nede azerice.ama acinca cok seviniyorum.buda ilkbaharda cekildi
kina ciceyim bunuda tohumdan urettim 15
den 14 ü tuttu.simdi buyumekteler
burdaki ismi xına
bu benim kilicim.keserek urettim simdi kok attilar.acaba dibinden kessem yavrularmi?
buradaki ismi qılınc
bu ciceyin ismini bilmiyorum ne turkcee nede azerice.ama acinca cok seviniyorum.buda ilkbaharda cekildi
Sümbül e benziyor, eğer öyleyse çok güzel kokulu olması gerek. Çok güzelmiş gerçekten.
evet guzel kokulu/bende oyle biliyordum ama sumbulun cicegi toplu olmali degilmi bu mesela
Sayın Türkan,
çiçeğiniz sümbül çiçek açtığı zaman çok güzel kokusu vardır. Bizim bahçede o kadar çoğaldılarki neredeyse diğer bitkilere yer kalmayacak.
marjinalmenekse
10-07-2012, 08:49
maşallah sizin elinizde yetişmeyen bir şey kalmamış gibi ,,, çok emek verdiğiniz ortada fakat sağlıklı besleniyorsunuz ,,,ben de çok uğraşırım turşu işleriyle felan ,,, kendime görede iyi oluyor işte büyüklerim kadar yapamazsam da yinede yeniyor
Sevgili Türkan, çiçekleriniz de sebzeleriniz kadar güzelmiş.
Keşke fotoğraflar biraz daha net olsaydı.
Herhangi bir başlığa yüklediğiniz fotoğrafı tekrar yüklemek için, fotoğrafın boyutlarını ve ismini değiştirin ve ya yüklediğiniz başlıktaki mesaj numarasına tıklayarak, adresi kopyalayıp link verin.
Güzelliklerin devamını diliyorum.
sevgili adalet ablacim,hersey icin tesekkurler.ciceklerim daha bitmedi cok var. fotograflari 5 megapiksel bir telefonla cekiyorum,onun icin boyle olabilir.yardim icin tesekkurler.yine beklerim saygi ve sevgilerimle:)
maşallah sizin elinizde yetişmeyen bir şey kalmamış gibi ,,, çok emek verdiğiniz ortada fakat sağlıklı besleniyorsunuz ,,,ben de çok uğraşırım turşu işleriyle felan ,,, kendime görede iyi oluyor işte büyüklerim kadar yapamazsam da yinede yeniyor
tesekkurler.birde annemin ve nacizane benim tursularimi yemeni isterdim ama naparsin mesafeler iste.
sus ayciceyi.tabaklandilar.cicek bekliyorlar tabi bende.
yalançı semişka
Sevgili Türkan, bahçeniz çok güzel ve verimli. Tabaklanma nedir? Tomurcuk olabilir mi?
Sevgili Türkan, bahçeniz çok güzel ve verimli. Tabaklanma nedir? Tomurcuk olabilir mi?
SN tiya oncelikle tesekkurler sus ayciceyi sayfasini gorunutulerken tomurcuga oyle hitab edildigini gordum.turkce herkes oyle diyordur diye boyle yazmisdim.ama bizlerdede tomurcuk daha dogrusu tumurcuk
defne agacim meyasini verdi.ne ise yariyorsa artik?
bu arada burda ismi lavlovrist ve ya dəfnə
Antakyalılar yanıt verin Türkân'a, Defneyi anlatın, nasıl yağ çıkarıldığını, sabun yapıldığını anlatın lütfen. ^_^
Antakyalılar yanıt verin Türkân'a, Defneyi anlatın, nasıl yağ çıkarıldığını, sabun yapıldığını anlatın lütfen. ^_^
aaaaaaaaa cok özür dilerim tabi ya ben bunu nasil atlamişim.ama burda öyle birşey yapilmadigi için unutmuşum ne yapayim;)
evet guzel kokulu/bende oyle biliyordum ama sumbulun cicegi toplu olmali degilmi bu mesela
Sizin sümbülünüz gerçek sümbül tabii bana göre. Çocukluğumun sümbülü. Toplu halde görünenler ıslah edilmiş olanlar. Sümbülünüze iyi bakın. Belki bir gün soğanlarını bizimle paylaşırsınız. Biz de nostalji yaşarız. ^_^
teşekkür ederim.paylaşmayi severim .bugüne kadar sümbülümü de diger ciceklerimide cok paylaştim.sizede vermek isterdim ama nasil?malum mesafe
buda baska bir guzellikşkendisini cok severiztürkçesini bilmiyorum ama burdaki isim
sarı ramaşka
Sevgi Durul
12-07-2012, 13:05
Ben bu çiçekleri rudbeckia- güneş şapkasına benzettim. Yanlışsa doğrusunu bilenler yazacaktır.:)
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
Ben bu çiçekleri rudbeckia- güneş şapkasına benzettim. Yanlışsa doğrusunu bilenler yazacaktır.:)
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
teşekkürler
da benim guzeller guzeli sardunyam.gecen yil köksüz bir fidandi şimdi gövdesi nerdeyse agaca benziyor ve durmadan çiçek açiyor
ikinci fotografta ciceklerin dibinden yeni yaprak ve tomurcuklar cikiyor bu normalmi?
buradaki ismi ətirşah
Çok güzel.
cok teşekkur ederim
bunlarda gösterişli aslanagzilarim.şu an 4 reng mevcut ama kirmizi ve turuncu rengini gelicek yil tohumdan ureticem insallah.
buradaki ismi itağzı
eveet bahcemin şahi yukka tabi cicek actigi zaman.
burdaki ismi yuqa
ayciceklarim dun sabah itibarile actilar cok hosuma gitti
burdaki ismi yalançi günəbaxan
sevgiçiftliği
13-07-2012, 13:01
Bahçeniz çok düzenli ve zengin çeşide sahip , sizi tebrik ediyorum.
çalışmalarınızı keyifle takip edicem..
saygılar..
Bahçeniz çok düzenli ve zengin çeşide sahip , sizi tebrik ediyorum.
çalışmalarınızı keyifle takip edicem..
saygılar..
tesekkurler:)
Sûz-i Dilârâ
13-07-2012, 16:34
127 numaralı mesajın son fotoğrafında, Anadolu Türkçesindeki karşılığını sorduğunuz ve maydonoza benzeyen ve turşularda da kullanılan otun adı: Kişniş. :)
Bazen manavdan aldığım maydonoz demetlerinin arasından bir iki sap çıkar, yaprakları tüylü olur, maydonozun ki tüysüzdür. Turşularda kullanılan bu otun tohumlarıdır. Ben de kullanırım.
127 numaralı mesajın son fotoğrafında, Anadolu Türkçesindeki karşılığını sorduğunuz ve maydonoza benzeyen ve turşularda da kullanılan otun adı: Kişniş. :)
Bazen manavdan aldığım maydonoz demetlerinin arasından bir iki sap çıkar, yaprakları tüylü olur, maydonozun ki tüysüzdür. Turşularda kullanılan bu otun tohumlarıdır. Ben de kullanırım.
onlar maydanoz.kişnişin fotografini yarin yukliycem.tesekkurler
bahcemdeki tek gulum .aslinda rengareng cesitli gullerim vardi ama hepsini kestik.şimdiki aklim olsaydi dokunmazdim.neyse bu sarmasan bir gul ve tum duvari kaplamasini istiyorum onun icin her sene duzenli buduyorum bu 3 cu senesi
buradaki adi qızılgül
bunlarda kadifelerim.ciceklerini biraz kucuk buldum.bu sene tohumdan urettim
kaktussuz ev olurmu hic.benimkiler şimdi tomurcuktalar ciceyini merakla bekliyorum.sizler ismine kaynana topuzu diyormussunuz
buradaki ismi qarpız kaktusu
bunlarda adi gibi guzel gun guzellerim
burda zanbaq deniyor
bunuda bu sene tohumdan ürettim örumcek ciceyi qaliba
burdada hörümçək çiçəyi
petunyam.fazla söze gerek yok bence:)
aloe ciceyim burdada ismi ayni
buda zengarden galiba.bunuda tohumdan urettim ama bu yil cicek acmaz diyolar
burdaki ismi cır qərənfil
gallam.cok severim daha bu yaz komsumdan kucuk fidanlar olarak aldim.insallah gelicek yil cok buyur ve cicek acarlar
buradaki ismi kala
bu ciceyinde ismini bilmiyorum ne turkce nede azerice
buda zambagim gecen seneden almistim ama ne artti nede cicek acti ne yapayim bilmiyorum 2 rengi mevcut bende kirmizi ve toz pembe
buradaki ismide zanbaq
japon kupesi.daha yeni diktim bakalim ne olacak
buradaki ismi japon sırqası
bunlarda bizim ailemizin bir uyesi.arkadaki deli cocukta komsumuzun oglu baliklari cok seviyor bizim gibi.yazin disarda kisin evde bakiyoruz
:cool:kartpostal gibi maşallah
loveforlife
13-07-2012, 21:55
bu ciceyinde ismini bilmiyorum ne turkce nede azerice
Sevgili Türkan,
Üç neslin sevgi ve emeğiyle ortaya konulan güzellikler ortada. Öylesine güzeller ki kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hepinizin yüreğine sağlık... Oralarda oluveresi geliyor insanın.
Bu arada bildiğim kadarıyla bu güzellik "paşa çadırı". Burada (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/19090.htm)çiçek hakkında bilgi de var.
Güzel paylaşımlarını büyük bir keyifle izlemeye devam edeceğim...
Teşekkür ederim!
Sevgili Türkan,
Üç neslin sevgi ve emeğiyle ortaya konulan güzellikler ortada. Öylesine güzeller ki kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hepinizin yüreğine sağlık... Oralarda oluveresi geliyor insanın.
Bu arada bildiğim kadarıyla bu güzellik "paşa çadırı". Burada (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/19090.htm)çiçek hakkında bilgi de var.
Güzel paylaşımlarını büyük bir keyifle izlemeye devam edeceğim...
Teşekkür ederim!
ne mutlu bana.tesekkurler:rolleyes:
eveet tekraren hosgeldiniz. ne zamandir acmasini bekledigim kina ciceyim bu sabah beni sevindirdi hemde cifte sevinc. acti ama birde narciceyi rengi. renginide ciceyinide cok sevdim.tomurcuklarin hepsi acinca cok guzel olucak:)
ayciceklerimde cok hos gorunuyor
degilmi?
sabah sefalari(sarmaşiq).butun bahce setlerini sarmis durumda binlerce fidan olusturdu.bir türlü kökünü kesemedik gitti, neyse acinca guzel oluyor ama:rolleyes:
kirmizi yildizimda sonunda acti cok guzel gorunuyor:rolleyes:
bu arada pembe yildizimizi atmak zorunda kaldik cunku cok buyumustu ve diger cicekleri yok ediyordu:(
aslanagizlarim costu bu aralar:)
tesbih ciceyim ikiz gibiler degilmi
sen her zaman guzelsin benim bir tanecik ciceyim
kirmizi sardunyam bu cok buyuk acanindan ortancaya benziyor acmasi icin sabirsizlaniyorum:rolleyes:
bu arada sardunyamda boyle birsey olustu ne olduguyla ulgili bir fikrim yok
kaktusumun cicegi hala acmadi galiba ben meraktan catliycam
buda uzun kaktusum
kadifelerim acmaya devam ediyor ama ciceyi cok minicik buyuk olsaydi daha cok sevinirdim:o
yukkam bir acaip oldu nasil budayacagimi dusunuyorum.son baharda budanilmasi gerekiyormus qaliba.
asterim cok guzel buyuyor ne zaman cicek acar?
peygamber ciceyim tomurcuk acdi.yapraklarini pek beyenmesemde ciceyini merak ediyorum
petunyalarim ne zaman acicaksin artik yaaa:mad:
buda sakayik galiba o kadar tohumdan 3 tane cikti 2 sini sasirtinca kaybettim bunu ellemedim.ciceyi cok guzel oluyor:)
minicik, kisa kilicim cok gec buyuyor
benim ciceklerim tomurcukta bile baska bir guzeller:cool:
gunes sapkasi cook guzel yeni acti ve dahada cogaltmayi dusunuyorum;)
bu ciceyim şimdi 3 metre ama hala buyuyor:rolleyes:
bir sayfada bu sarmasigi saksiya diktiklerini gordum.bahcemde kendi basina cikmis bendemi saksiya alsam:rolleyes:
TaşevliBahçe
19-07-2012, 20:59
Sn. Türkan ,
Foruma giriş tarihinize bakıyorum , birde mesaj sayınıza ve yüklediğiniz fotoğraflara maşallahınız var . O kadar hızlısınız ki ben izlemeye yetişemiyorum.
İlk günler sizin için elindeki bütün malzemeyi bir kerede ortaya döküp bir kenara çekilir diyordum ama beni utandırdınız ...
saygılar..
ciftcibası
20-07-2012, 10:49
Türkan Hanım,
Sizi tebrik ediyorum.Bahçe büyüklüğünüzü verirken SOT ölçüsünü vermişsiniz.SOT'un dilimizdeki anlamını bulamadım.Ama yaptıklarınızdan ve ürünlerinizden sanki 5-10 dönüm(5000-10000m2) bahçeniz var gibi...Tekrar kutluyorum.
Sn. Türkan ,
Foruma giriş tarihinize bakıyorum , birde mesaj sayınıza ve yüklediğiniz fotoğraflara maşallahınız var . O kadar hızlısınız ki ben izlemeye yetişemiyorum.
İlk günler sizin için elindeki bütün malzemeyi bir kerede ortaya döküp bir kenara çekilir diyordum ama beni utandırdınız ...
saygılar..
estagfurullah rafet abi utanmak ne demek siz beni utandirdiniz.
beyendiginize cok sevindim
daha gormedikleriniz bi suru hazinem var benim
gormediginiz agaclarim ciceklerim ve.s
sadece ustunde meyva yok diye yuklemek istemedim
saygi ve sevgilerimle
Türkan Hanım,
Sizi tebrik ediyorum.Bahçe büyüklüğünüzü verirken SOT ölçüsünü vermişsiniz.SOT'un dilimizdeki anlamını bulamadım.Ama yaptıklarınızdan ve ürünlerinizden sanki 5-10 dönüm(5000-10000m2) bahçeniz var gibi...Tekrar kutluyorum.
tesekkurler.zaten sotun karsiligi donum qaliba.ama emin degilim.
TaşevliBahçe
20-07-2012, 19:16
estagfurullah rafet abi utanmak ne demek siz beni utandirdiniz.
beyendiginize cok sevindim
daha gormedikleriniz bi suru hazinem var benim
gormediginiz agaclarim ciceklerim ve.s
sadece ustunde meyva yok diye yuklemek istemedim
saygi ve sevgilerimle
Sn. Türkan ,
İlgiyle ve beğeniyle izliyoruz sizi , göremediğimiz güzelliklerden mahrum bırakmayacağınızı biliyorum..
Hazineyi sabırsızlıkla bekliyoruz ...
saygılar , işlerinize kolaylıklar diliyorum..
eveet kabagim bayagi buyudu bu arada bal kabagi imiş.ustunde hala cicek ve kucuk tomurcuklar var
bu arada kabak komsu tarafta buyuyor.birde daldan asili. dali kirilmaz insallah:(
bu arada.oruclu olanlardan ozur dileyerek
kendi elimle yaptigim coban salatam
tamamen organik. bir tek tuz disardan
lezzeti anlatilmaz.:rolleyes:
yeni misirlar cok cabuk buyuduler;)
eskisi bitiyor bunlar yeni fasulyeler.bu da cok cabuk buyudu:rolleyes:
serkan_istanbul
21-07-2012, 17:00
maşallah ellerinize sağlık afiyetle yeyin çoban salatasınıda kokusu geldi vallahi. sevgiyle kalınız.
TaşevliBahçe
22-07-2012, 00:45
bu arada.oruclu olanlardan ozur dileyerek
kendi elimle yaptigim coban salatam
tamamen organik. bir tek tuz disardan
lezzeti anlatilmaz.:rolleyes:
offf yaaaaa.. canımız çekti burda ...:D
Bir saat sonra sahur yapacaz , bende bahçenin doğal mahsülünden güzel bir salata yapıp yiyeyim. Yoksa yarın iftarı zor yaparız..:D
Oruç zamanı oruç tutanlara bakmalarını tavsiye etmiyorum...
selamlar..
maşallah ellerinize sağlık afiyetle yeyin çoban salatasınıda kokusu geldi vallahi. sevgiyle kalınız.
tesekkurler yine beklerim:)
offf yaaaaa.. canımız çekti burda ...:D
Bir saat sonra sahur yapacaz , bende bahçenin doğal mahsülünden güzel bir salata yapıp yiyeyim. Yoksa yarın iftarı zor yaparız..:D
Oruç zamanı oruç tutanlara bakmalarını tavsiye etmiyorum...
selamlar..
allah orucunuzu kabul etsin tum tutanlarla birlikte.
bende kesinlikle size katiliyorum.
hadi benim sayfam neysede seninkine bakmalarini hic tavsiye etmem:)
TaşevliBahçe
22-07-2012, 16:30
allah orucunuzu kabul etsin tum tutanlarla birlikte.
bende kesinlikle size katiliyorum.
hadi benim sayfam neysede seninkine bakmalarini hic tavsiye etmem:)
Aminnnn cümlemizin inşallah..
Oruçlular Benim sayfayı bayramdan sonra baksınlar bence de , Hele beyaz emzinli olan kareler tam oruç bozan cinsten..:D:D
Adalet Yağcı
22-07-2012, 21:24
bu arada sardunyamda boyle birsey olustu ne olduguyla ulgili bir fikrim yok
Sevgili Türkan;
Sardunyanızda oluşan şey tohum, üzerinde kurumaya bırakırsanız içindeki tohumlar olgunlaştığında ekebilirsiniz.
Sardunyalar ekildikleri yıl(5-6 aylık olunca)çiçekleniyorlar.
Sevgili Türkan;
Sardunyanızda oluşan şey tohum, üzerinde kurumaya bırakırsanız içindeki tohumlar olgunlaştığında ekebilirsiniz.
Sardunyalar ekildikleri yıl(5-6 aylık olunca)çiçekleniyorlar.
tesekkurler adalet abla
sardunyayla ilgili sorunum bir tek bu degil
ben her gordugum renkli sardunyadan bir dal koparip ektim.ama hepsi beyaza calan pembe reng aciyor.
simdiye kadar getirip ektigim-
kirmizi
pembe
turuncu
beyaz
hepsi ayni reng(sayfamda fotografi var) aciyor.nedenini bilemedim.bileniniz varsa yardima ihiyacim var.kendi renglerine donerlermi?
tursu yaptim.bahcedeki meyvalardan bir cokundan tursu yaparim.cok severim.benim tursularimda bir başka sevilir yani:D
şu yeşilliğin de turkçesini bilmiyorum
buradaki ismi kişniş
şu meyvaninda türkçesini söyleyen olmadi.merak ediyorum.
burada göyəli:confused:
rafet abi bahsettiğim domates bu uzun olani.diğeri çöl domatesi.tadi cok guzel.içide kipkirmizi.seninkiler kadar değil ama idare ediyoruz işte.saygilarimla:rolleyes:
bu mürdüm eriği değil mi?
bu mürdüm eriği değil mi?
bilmemki.herhalde o.vallahi birazda soyleyen olmasa catliycaktim meraktan:rolleyes:
TaşevliBahçe
24-07-2012, 11:43
şu yeşilliğin de turkçesini bilmiyorum
buradaki ismi kişniş
yeşilliğin adı maydanoz..
TaşevliBahçe
24-07-2012, 11:45
bu meyvada mürdün (mürdüm) eriği....
hosgeldin abi.maydanoz 126 ci fotografin son karesindeki degilmiydi? bu baska sey olmali
kişniş ve maydanoz aynı bitki değildir
Kişniş maydanoza benzemesine rağmen kişnişin kokusu ve tadı farklıdır, ayrıca ülkemizde kişniş ve aşotu diyede adlandırılır.
eveet iste bu.zaten ismi burdada kişniş.cook guzel kokusu ve tadi vardir.salatalarda ve çorbalarda kullanilir.cok sevenler öylece de yiyolar.ama ben daha cok salatalarda seviyorum :-)
TaşevliBahçe
24-07-2012, 12:26
rafet abi bahsettiğim domates bu uzun olani.diğeri çöl domatesi.tadi cok guzel.içide kipkirmizi.seninkiler kadar değil ama idare ediyoruz işte.saygilarimla:rolleyes:
Sevgili Türkan domateslerin oldukça güzel görünüyorlar. Kendine haksızlık etme bence..;)
Çöl domatesi ilk kez duydum ve araştırma yaptım ama bunlarla (http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/20581.htm) ilgisi yok galiba senin çöl domateslerinin.
özür dilerim yorum birden fazla gitmiş, kusura bakmayın
onemli degil.ama silmek isterseniz duzelt tusuna basip sonra sile basipsile bilirsiniz tabi hepsini degil))).
TaşevliBahçe
24-07-2012, 12:38
hosgeldin abi.maydanoz 126 ci fotografin son karesindeki degilmiydi? bu baska sey olmali
İyi salladım dimi..:D:D
Sevgili Türkan domateslerin oldukça güzel görünüyorlar. Kendine haksızlık etme bence..;)
Çöl domatesi ilk kez duydum ve araştırma yaptım ama bunlarla (http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/20581.htm) ilgisi yok galiba senin çöl domateslerinin.
yok abicim ya onlarla bir alakasi yok.nedenini bilmiyorum ama burada ismini öyle söylüyorlar.benimki yerde cali seklinde oluyor.dikine degil sürünerek büyüyor.ama tadi digerlerinden daha güzel.
İyi salladım dimi..:D:D
estagfurullah abicim.gercektende maydanoza benziyor.ama kişnişin yapraklari daha küçük ince ve daha guzel kokulu oluyor.senin bir suçun yok yani
dün ananemlerdeydim.şansima elektrikler kesikti.ne yazik ki mecburiyyetten ama olsun.annanem sacda ekmek yapiyordu.cook eskilerden kalan bir adet enenemizdir sacda ekmek yapmak.tadida normal ekmekten başka oluyor.daha guzel:D
ananemlerin mahallesinden,komşudan erik toplamaya gittik ve şu manzara beni çok sinirlendirdi.böyle guzel büyük bir bahcen olucak(daha bu yarisi) ve oylece burakicaksin. bir çop bile ekmemişler.böyleleride var iste.onca yer boşta kalmiş.bence çok kötü bir göruntu bu:mad:
buda topladiklarimiz.:rolleyes:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.