View Full Version : Türkan / bahçe
TaşevliBahçe
24-07-2012, 13:42
dün ananemlerdeydim.şansima elektrikler kesikti.ne yazik ki mecburiyyetten ama olsun.annanem sacda ekmek yapiyordu.cook eskilerden kalan bir adet enenemizdir sacda ekmek yapmak.tadida normal ekmekten başka oluyor.daha guzel:D
iftarlık maşallah....:D:D
Sanki kokusu buraya kadar geldi. Çok güzel görünüyorlar , annaneye hürmetler saygılar..
Burada yaşayan azeri dostlarımız da anenelerini gerçekten çok iyi takip ediyorlar.
saçta ekmek hala yapılıyor. Konuşma şiveleri de çok hoşuma gidiyor..:D
keske yakin olsaydinizda sizi iftarda evimde ailenizle beraber agirlaya bilseydim
dun gittigim yerde bunu gordum.aslinda daha once de gormustum ama adini bilmiyorum.ne bu acaba?
TaşevliBahçe
24-07-2012, 14:20
keske yakin olsaydinizda sizi iftarda evimde ailenizle beraber agirlaya bilseydim
Mesafeler ne kadar da kısalıyor aslında , Belki akşam iftar yemeğine gelemiyoruz ama koskocaman gönlünde ve bahçende o kadar sıcak ağırlanıyoruz ki , misafirperverliğinizi ailem ve ben takdir ve teşekkür ediyoruz.
sevgiyle , neşeyle kal hep..;)
şu kisa sürede kalbimde kos kocaman bir yer edindiniz.keske herkes sizin gibi icden ve candan olabilseydi.ailenizede selamlarimi iletirsiniz.opuyorum ellerinizden saygilar
tamamen organik besleniyoruz:D
karpuzumda ciceklendi.ama yeri iyi degil.kac kere atmaya kalktim kiyamadim.bir suru ciceyi var nasil kiyayim?
kadife ciceyim bir govdede 2 ayri renk acdi.cok garip degilmi?
aaaaaaaaaaaa yorum yokmu yorum
Halil Önen
26-07-2012, 09:26
kadife ciceyim bir govdede 2 ayri renk acdi.cok garip degilmi?
Türkan'cım bi elini çekseydin de görseydik...;)
Asya Ceylan
26-07-2012, 09:30
ananemlerin mahallesinden,komşudan erik toplamaya gittik ve şu manzara beni çok sinirlendirdi.böyle guzel büyük bir bahcen olucak(daha bu yarisi) ve oylece burakicaksin. bir çop bile ekmemişler.böyleleride var iste.onca yer boşta kalmiş.bence çok kötü bir göruntu bu:mad:
Ben 26 yaşındayım ve son aylarda büyük bir hevesle güzel,bakımlı bahçe hayalini kurup plan yapıyorum.Emekli olmaya çocuk ve torun sahibi olmaya gerekte yok.Bazılarıda bunun kıymetini bilemiyorlar ya çok üzücü bir durum gerçekten :mad:
türkan'cım bi elini çekseydin de görseydik...;)
elim cicekten daha guzel bence dimi:D
Ben 26 yaşındayım ve son aylarda büyük bir hevesle güzel,bakımlı bahçe hayalini kurup plan yapıyorum.Emekli olmaya çocuk ve torun sahibi olmaya gerekte yok.Bazılarıda bunun kıymetini bilemiyorlar ya çok üzücü bir durum gerçekten :mad:
her turlu insan var iste naparsin.bazi nisanlar gece gunduz hayalini kurarken,bazi insanlar elindekinin ve yanindakinin kiymetini bilemiyor.
TaşevliBahçe
26-07-2012, 20:35
her turlu insan var iste naparsin.bazi nisanlar gece gunduz hayalini kurarken,bazi insanlar elindekinin ve yanindakinin kiymetini bilemiyor.
Aradığını bilmeyen bulduğunu beğenmez...;)
belkide elde etmek icin eziyyet cekmemistir de ondan?eziyyetlle kazanilan alinteri akitilan her şey insan icin en kiymetlisi olur:confused:
TaşevliBahçe
27-07-2012, 16:25
Bunlar benim bahçeden , maydonoz mu ? kişniş mi ?
onlar maydanoz abicim.turşu takimindan)))))))
Bunlar benim bahçeden , maydonoz mu ? kişniş mi ?
maydanozun tam yedi yil ayni yerden ciktigini biliyormuydun abicim.sadece basini bicmen gerekiyor,koku olgunlassin diye.her bahar yeniden yeserir.kisa kadarda yaprak verir.benimki yillardir ayni yerde.:rolleyes:
bahtiyar02
28-07-2012, 11:59
maydanozun tam yedi yil ayni yerden ciktigini biliyormuydun abicim.sadece basini bicmen gerekiyor,koku olgunlassin diye.her bahar yeniden yeserir.kisa kadarda yaprak verir.benimki yillardir ayni yerde.:rolleyes:
Sevgili Türkan hanım;
Bahçenizi ve içindeki güzelliği bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Hepside çok güzel.Emeğinize yüreğinize sağlık.
Saygılar
ne demek seref duydum.tesekkurler.yine beklerim.yeni eklemler yapicam.saygilarimla
TaşevliBahçe
28-07-2012, 13:48
Sevgili Türkan ,
İtiraf etmem gerekir ki profesyonel anlamda bir bahçeye ve bilgiye sahip değilim. Bahçemin daha 3.yılındayım ve işim gereği de çok vakit ayıramıyorum.Yoğun iş temposu içinde Şimdiye kadar ki bölümü başarmış olmak bile benim için mükemmele yakın sayılır çünkü bu kadar bile hayal edemiyordum.
3 yıl öncesine kadar bahçe ile ilgili ne bir deneyimim nede koşuşturma içersinde zamanım oldu. Bu 3 yıl da zaten alt yapı çalışmlarının yoğunluğu ile geçti. Bahçeye Taşev , Elektrik , su kuyusu, çitler , vs.vs. derken zaman geçti.Nasip olursa artık önümüzdeki yıl daha düzenli bir bahçe yapmayı hayal ediyorum.
Bahsettiğin maydonozları da resimde görüldüğü gibi kasaların içine diktim ki yeri kaybolmasın diye.Önceleri rastgele bir yerlere dikiyorduk yerleri kayboluyordu.
En büyük problemim düzensiz başlamış olmak , Ama sizin gibi örnek alacağım bahçelerle bu işi başacağımı ümit ediyorum.
Siz betondan adacıklar yapmışsınız , beton ayrımlarının arasındaki mesafe ne kadar?
abicim kendine haksizlik etme.bahcen cook guzel.
betonlarin ara mesafesi 1 metra.
zaten bahcemin duzenli olmasinda en buyuk etken budur.
eveet gelismeler cok.ama ben en sevindiklerimle basliycam
hostamda bir haraketlilik var.galiba cicek sapi.merakla cicegini bekliyorum.
insallah cicek beyaz buyuk olanindandir.
cicek bittikden sonra saksiyla hostami odullendiricem.
yapragindan kirarak köksüz diktigim yilbasi cicegim yeni yapraklar olusturdu
cok sevincliyim:D
sabirsizlikla bekledigim kirmizi sardunyam sonunda acdi.
cok bekledim ama degdi
rengi goz alici.cicegi buyuk olucak
cooook guzel.uçuyorum resmen:rolleyes:
merakla bekledigim asterimde tomurcukladi
birde hepsini ayni gun farkettim.
sevincimi anlatamam.cicegi merakla bekliyorum
petunyama birseyler oldu.yapragi bozuluyor.ama birde guzel gelisme var.galiba oda tomurcukladi:D
peygamber cicegim sonunda acdi ama kucucuk.ota benziyor.cicek sekli guzel ama,yapraklarini hic begenmdim.gelicek yil icin listemden cikti
kina cicegim gunden gune guzellesmekte:D
hele sardunyam.cok guzel cooook.cok seviyorum sizi benim canim ciceklerim:cool:
petunyamin yapraklari öldü.bende biraz saklayip basini kestim.simdi gevdeden yeni yapraklar cikmaya basladi.saksidaki yesillik petunyanin kendi tohumundan dokulenler.ama fazla buyumuyor.gelisimi zayif yani.ana govdeden umutluyum bakalim.direnicem cunki cok seviyorum:rolleyes:
gala ciceyimin dibinden yeni surgun cikti.yaprak cikarmaya devam diyor:mad:
aslanagizlarimin degmeyin keyfine.bu aralar costu;)
süs ayciceyinin keyfi yerinde.birde bana poz vermezmi bugun.buyrun bakin:cool:
papatyalar hala acmaya devam ediyor.sadik ciceyim benim
Sevgili Türkan,
Ara ara zaman buldukca sayfaniza bakiyorum, gercekten cok güzel bahceniz var sebze bölümüne dicek birsey bulamiyorum agzim acik izledigim sadece:) hersey yerli yerinde düzenli bir sekilde gercekten hayran kaldim, emeginize saglik. Ürününüz her daim bol olsun insallah.
TaşevliBahçe
28-07-2012, 17:30
hele sardunyam.cok guzel cooook.cok seviyorum sizi benim canim ciceklerim:cool:
Sevgili Türkan ,
Bahçende aldığın keyfi o kadar yansıtıyorsun ki ; yüklediğin çalışmalarını izlerken beğen butonuna basmaya yetişemiyoruz.:)
Sevgili Türkan,
Ara ara zaman buldukca sayfaniza bakiyorum, gercekten cok güzel bahceniz var sebze bölümüne dicek birsey bulamiyorum agzim acik izledigim sadece:) hersey yerli yerinde düzenli bir sekilde gercekten hayran kaldim, emeginize saglik. Ürününüz her daim bol olsun insallah.
tesekkurler sevgili incii.yine beklerim;)
Sevgili Türkan ,
Bahçende aldığın keyfi o kadar yansıtıyorsun ki ; yüklediğin çalışmalarını izlerken beğen butonuna basmaya yetişemiyoruz.:)
nasil keyif almayayim abi.her sabah kalktigimda yuzumu yikadiktan sonra yaptigim ilk say ciceklerin yanina gelip onlara şevkat göstermek oluyo.onlar actigi ciceklerle beni ödüllendiriyor işte.o cicekleri acmis gorunce tum emeklerimin karsiligini gormus oluyorum.cok seviyorum onlari coook.hastalaninca cok üzülüyorum ama:(
gunes sapkalari gunese meydan okuyor resmen.cok guzeller dimi:rolleyes:
buda kadifenin 2 ayri turu.:)
beyaz aslanagzim yeniden cicekli.ben yeniden mutluyum:rolleyes:
bu gunu en cok sevdigim ciceklerden biriyle bitiriyim.askim canna ve arkadasi tesbih:D
TaşevliBahçe
28-07-2012, 18:23
bu gunu en cok sevdigim ciceklerden biriyle bitiriyim.askim canna ve arkadasi tesbih:D
En çok sevdiğin kadar da varmış gerçekten , çok güzeller , çok yakışıyor yanyana duruşları ...
bir galatasarayli olarak bende yakistirdim.
melih500
28-07-2012, 18:29
Sevgili Türkan çiçeklerin çok canlı gözüküyor renkleri çok güzel, sayfanı takip ediyor olacağım :)
TaşevliBahçe
28-07-2012, 18:31
bir galatasarayli olarak bende yakistirdim.
Bir Fenerli olarak Ezeli rakibimizin renkleri olmasına rağmen ben yinede çok beğendim..:) (bildiğiniz fenerliler gibi fanatik değilim.):D
Sevgili Türkan çiçeklerin çok canlı gözüküyor renkleri çok güzel, sayfanı takip ediyor olacağım :)
cok tesekkur edrim melih.memnuniyyetle beklerim:rolleyes:
Bir Fenerli olarak Ezeli rakibimizin renkleri olmasına rağmen ben yinede çok beğendim..:) (bildiğiniz fenerliler gibi fanatik değilim.):D
oooooooooooo kirmizi sari lacivert. en buyuk yesil
bende o kadar fanatik degilim.
dostluk kazansin diyelim
sayın Türkan hanım harika bir bahçe,muhteşem meyve agaçları,seyrine doyum olmayan çiçekleriniz var.Paylaşımlarınız için teşekkürler,ilk sayfadan itibaren bahçenizi gezdim dolaştım ,uzun lafın kısası bayıldımmmm.Annenizin ve sizin elleri dert görmesin. sevgiyle kalın :)
YeniGine
29-07-2012, 00:57
tamamen organik besleniyoruz:D
Maşallaah, gerçekten harika, çook güzeller.
YeniGine
29-07-2012, 01:05
Sevgili Türkan; herşey mükemmel, içinize sinsin inşallah, gönlünüzce.
Düzen, nizam, intizam gerçekten harika. Emeğinize, yüreğinize, ellerinize sağlık, teşekkürler.
sayın Türkan hanım harika bir bahçe,muhteşem meyve agaçları,seyrine doyum olmayan çiçekleriniz var.Paylaşımlarınız için teşekkürler,ilk sayfadan itibaren bahçenizi gezdim dolaştım ,uzun lafın kısası bayıldımmmm.Annenizin ve sizin elleri dert görmesin. sevgiyle kalın :)
tesekkurler.beyendiyseniz ne mutlu bana.hep beklerim.
Sevgili Türkan; herşey mükemmel, içinize sinsin inşallah, gönlünüzce.
Düzen, nizam, intizam gerçekten harika. Emeğinize, yüreğinize, ellerinize sağlık, teşekkürler.
coooook tesekkur ederim.yine beklerim.
işte en buyuk hazinem.
üzüm.adi bizdede ayni-üzüm
bu yil cok verimli olacak.
üzümü cok seviyorum:rolleyes:
fasulyelerimin eskisi bitti.ama bu gidisle yenisini 1 haftaya yeriz:D
salataligim kendini asti:(
şaka şaka bahcedeki sete dolanmis.:rolleyes:
1 eski misirlarimin ilk hasati
2 yeni misirlarimin son hali
reyhanim iyice kendini brakti.yarin annemle başlarini kescez.ama böylede güzel dimi:D
kendi bahcemden meyvalar. bitmek uzere buyrun.:cool:
benim yeni baliklarim.rengini pek sevmedim.akvaryumum bos kalmasin dige attim iste.eskileri daha guzeldi ama bir kacini kaybettik.hasstalik vardi galiba.digerlerinide baskasina verdik.
322703
bakarmisiniz.annem bilmeden kirdi.tomurcuk var diye kiyamadim koparmaya.yinede ciceyini acti.iyiki koparmamisim.onlarin boyle cicek acmak icin direndigini gorunce daha cok seviyorum.
322704
;)
TaşevliBahçe
01-08-2012, 11:30
kendi bahcemden meyvalar. bitmek uzere buyrun.:cool:
oooffff elmalar çok güzel göründü ... İçi beyaz ince kabuk sulu tatlı elmalardan mı?. Bizim burada amasya misket elması diye geçiyor , bunlar da amasya misket elmasımıdır? Tek sevdiğim elma çeşidi budur....
Amasya Trks - Kilo Kilo Elmalar | Facebook Video indir | Video izle | Video Payla (http://facebookvideoindir.gen.tr/amasya-turkusu-kilo-kilo-elmalar.html)
oooffff elmalar çok güzel göründü ... İçi beyaz ince kabuk sulu tatlı elmalardan mı?. Bizim burada amasya misket elması diye geçiyor , bunlar da amasya misket elmasımıdır? Tek sevdiğim elma çeşidi budur....
Amasya Trks - Kilo Kilo Elmalar | Facebook Video indir | Video izle | Video Payla (http://facebookvideoindir.gen.tr/amasya-turkusu-kilo-kilo-elmalar.html)
tipkisinin aynisi abicim.ama biz okadar kirmizilasmamis toplamak zorunda kaliyoruz.videodaki kurtarin sayesinde((bu arada amasya cok guzelmis.
keske yakin olsakta agacindan verebilsem.dibinden yavrulari cikiyor.3 agac mevcut bende bu elmadan.benimd en sevdigim.:D))))saygilarimla
TaşevliBahçe
01-08-2012, 11:48
tipkisinin aynisi abicim.ama biz okadar kirmizilasmamis toplamak zorunda kaliyoruz.videodaki kurtarin sayesinde((bu arada amasya cok guzelmis.
keske yakin olsakta agacindan verebilsem.dibinden yavrulari cikiyor.3 agac mevcut bende bu elmadan.benimd en sevdigim.:D))))saygilarimla
Valla bugün de iyiki oruç yok .. yutkunup duruyorum , avucumu yalıyorum.:D
Birde türkü sözü ile elma konusuna virgül koyalım yoksa oruçlu olanlar bizi topa tutacak..:D
AMASYA'NIN ELMASI
Amasya'nın elması
Elmaların en hası
Sen dururken neyleyim
Pırlantayı elması
Elmalıkta buluşak
Ak elleri yumuşak
Görünme gel annene
Gizli gizli konuşak
Elmaları soyarım
Ben gönlüne kayarım
Beni kabul etmezsen
Gençliğime kıyarım
Elma dalında kızarır
Bekar oğlanlar kız alır
Seni nasıl alayım
Baban başlığı yüz alır
:Dcok guzelmis vallahi.cok tesekkur ederim.oruclu olanlardanda ozur dilerim
abi madem bugun oruc yok bir tarif vereyimde sofranda benimde bir katkim olsun.
ama hepsini kendi bahcenden topla mumkunse.
ayni miktarda (siz karar verin) patlican (cekirdeksiz).
dolmalik biber
domates
aci zevkine gore aci biber.tavaya dizip firinda haslayalim
icinin pistiyini anlayinca cikarip sicakken kabuklarini soyalim.
ince ince hepsini kiyalim
ayni tencerede bulusturalim
biraz reyhan
kisnis
dereotu ince ince kiyalim.
azicikta tuz
1 tanede taze acibiber(eger aci degilse zevke gore)
karistirip yiyelim.
sicakta yenilebilir buzdolabinda sogutup soguk meze olarakta.
afiyyet olsun.ben yapip fotigrafini yuklerim.yapinca tabii.:rolleyes:
Mete Tiren
01-08-2012, 13:35
Ablacım şeftaliler şunlar bunlar olmuş ve sen beni çağırmıyorsun aa ne ayıp acı biber var mı acı biber :)
Ablacım şeftaliler şunlar bunlar olmuş ve sen beni çağırmıyorsun aa ne ayıp acı biber var mı acı biber :)
hosgeldin.var abicim olmazmi hic.ama sen begenmezsin benim acilari:rolleyes:
TaşevliBahçe
01-08-2012, 17:12
hosgeldin.var abicim olmazmi hic.ama sen begenmezsin benim acilari:rolleyes:
Yaa bırak allahaşkına yaa .. sanki versen yiyebilecekmiş gibi sormuyomu ..:D
YeniGine
02-08-2012, 00:10
Ne demek hocam gönüllerimiz hoş olsun tatlılar acı acılar tatlı olur elbet :) Maksat bir tutam sevgi gölgesinde iki dirhem sohbet o da bize yeter evelallah :)
Rafet abi artık acı biber konusunda da polemiğe girmeyeceğim icraatın yok atıp tutuyorsun :) Bhut yerken ki fotoğraflarımı ekleyeyim de biraz gözün biber görsün gerçi sen hayatında gördün mü onuda bilmiyorum ya :D Bilenlere baktır bakalım ne diyecekler hehe
Bu arada o bardak ne ya rakı gibi duruyor tövbe tövbe oruç açarken bilen bilmeyen ne diyecek :)
322860
Bir de üstelik üstünee; susuz, sek içiyor diyecekler.
bu bitkiyi sizler daha cok kullaniyorsunuz galiba.bizde ot diye bahcede bitiyor.burada bir tek yemegi yapiliyor.ismini hatirlayamadim simdi.sonra eklerim.ama turkcesini merak ediyorum
322898
bu üzümdü kendiliginden erik agacinin dibinden cikmis.tohumdan galiba.agaca dolanmis.goruntu garip,sanki erik agacinda uzum yetişmiş gibi oldu))
322899
çileklerim gölge düsüyor diye yeşilleşdiler.iyiki mısırı çileğin kenarina dikmişim diyorum şimdi = 0 ))
322900
benim çilegim sonbaharda meyva vermiyor sebebini bilemedim.
TaşevliBahçe
02-08-2012, 12:13
İlk resimdeki semiz otu..
[QUOTE=Türkan;1005213]bu bitkiyi sizler daha cok kullaniyorsunuz galiba.bizde ot diye bahcede bitiyor.burada bir tek yemegi yapiliyor.ismini hatirlayamadim simdi.sonra eklerim.ama turkcesini merak ediyorum
322898
Sayın Türkan,
sorduğunuz bitkinin bizdeki ismi semiz otu salatası güzel olur. İnce ince doğrayıp yoğurtla karıştırıp üzerine nane serperek servis edebilirsiniz. Haşlayıp yemeğini yapalirsin veya haşlamadan da sebze yemeği şeklinde olabilir. Yemeğin içine biraz kıyma katarsan daha güzel olur.
Afiyet olsun sağlıkla tüketiniz.
cok tesekkur ederim ikinizede
bizde semizotunu hasladiktan sonra,suzerek bekletiriz.soganı tere yaginda kavurup,yarim su bardagi su,yarim su bardagi pirinç dokuyoruz.kaynadiktan hemen sonra hasladigimiz semiz otunuda dokup,kavrulana kadar bisiriyoruz.bence derseniz cok seversiniz.birde ikram ederken sarmisakli yogurt cok guzel olur. afiyet bal seker olsun:D
Yoğurda sarımsağı unutmayın. Semizotu o şekilde güzel olur. Sarımsak işini benden önce yazmışsınız.
Mersin'de semiz otundan saç böreği,salata ve cacık ta yapılır.:D
Kardeş (Dost demiyeçeğim,kardeşden düşman olmaz) ülkemizde pek gözel bahçesi olan,
Sn Türkan.Ellerin dert görmesin.Meyvelerinde afiyeti şeker olsun.
Kardeş (Dost demiyeçeğim,kardeşden düşman olmaz) ülkemizde pek gözel bahçesi olan,
Sn Türkan.Ellerin dert görmesin.Meyvelerinde afiyeti şeker olsun.
tesekkurler hk50.begendiginize sevindim.herzaman beklerim.
bende sizin sayfaniza bakiyorum ama daha bitiremedim.masallah sayfaniz cok.simdilik bir kac sayfaya baktim ama o bile ne kadar guzel oldugunu anlamama yetti.insallah bitiricem.
s.serdar
04-08-2012, 03:40
Sayın Türkan.
Semkir şehrinin iklimini ve coğrafyasını gerçekten çok merak ediyorum Anne tarafımdan dedem kuzey kafkasyalı. İkliminin hep sert ve soğuk olduğunu düşünüyordum. Ancak bahçenizde gezindiğimde, yazdıkarınızdan ve eklediğiniz resimlerden oldukça uygun iklim koşullarınıza sahipmiş gibi görünüyorsunuz.
Gürcistan uyruklu bir tanıdığım, bir süre önce Gürceani şehrinde dolu felaketi yaşadıklarını, tüm sebze ve özellikle üzüm bağlarının çok zarar gördüğünü bu sene votka ve şarap üretemeyeceklerini söylemişti.
Sanki, Semkir Türkiye'nin İzmir, Manisa, Muğlası gibi mi?
İkliminiz ılıman mı? Sizde de benzer dolu tehlikesi sık sık oluyor mu?
Saygılarımla.
Sayın Türkan.
Semkir şehrinin iklimini ve coğrafyasını gerçekten çok merak ediyorum Anne tarafımdan dedem kuzey kafkasyalı. İkliminin hep sert ve soğuk olduğunu düşünüyordum. Ancak bahçenizde gezindiğimde, yazdıkarınızdan ve eklediğiniz resimlerden oldukça uygun iklim koşullarınıza sahipmiş gibi görünüyorsunuz.
Gürcistan uyruklu bir tanıdığım, bir süre önce Gürceani şehrinde dolu felaketi yaşadıklarını, tüm sebze ve özellikle üzüm bağlarının çok zarar gördüğünü bu sene votka ve şarap üretemeyeceklerini söylemişti.
Sanki, Semkir Türkiye'nin İzmir, Manisa, Muğlası gibi mi?
İkliminiz ılıman mı? Sizde de benzer dolu tehlikesi sık sık oluyor mu?
Saygılarımla.
turkiyenin izmiri manisasi nasil bilmiyorum .o yuzden bir fikir yurutemem.ama burayada dolu dustugu dogrudur.gecen yillarda ektigimiz herseyi dolu yuzunden kaybettigimiz olmustur.bu yil sansliyiz ki sadece iki defa dolu dustu.ama cok kusuk oldugundan cok az zararla gecti.her yil bir kac kere dolu duser bazilari cok buyuk hatta yumruk kadar.bazilari pirinc kadardir.
kisin cok sert olduguda olmustur.cok yumusak olduguda.
ama simdi tam 40 derece sicaklikla nefes almaya calisiyoruz.hatta bazen sicaklik 40 i bile geciyor.sicak yuzunden domatesimizi kaybettik.atmak zorunda kaldik.bazi ciceklerim cok zorlaniyor.yapraklarini islak tutarak ölmelerini engellemege calisiyorum.size serin ve iyi gunler dilerim.:)
rosenrot
06-08-2012, 00:26
benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika.
Orhan Özbilgiç
06-08-2012, 01:29
Sayın Türkan;
Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar.
Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun.:(
Sağlık içinde sefasını sürün.
Selam ve sevgiler.
benim saksılarda büyütmeye çalıştığım, boyları bir karışı geçince sevinçten hopladığım, dokunmalara kıyamadığım reyhanlara bak. çok imrendim çok=) ellerinize sağlık hepsi bir harika.
reyhanlarimin baslarini tam yaridan kesdim.boylece agac seklini alarak daha uzun sureli kullanilicak.tesekkurler.yine beklerim.
Sayın Türkan;
Sebze ve meyve ağırlıklı bahçenizin düzenine hayran kaldım. Kutluyorum. Balangıçta fazla çiçek göremeyeceğimi sanmıştım ama çiçeklerinizinde çesidi oldukça fazla. Çok ta sağlıklı görünüyorlar.
Domateslerinize üzüldüm. Yapacak birşey yok! Elden ne gelir ki? Sağlık olsun.:(
Sağlık içinde sefasını sürün.
Selam ve sevgiler.
cok tesekkurler.daha yeni suprizlerde oldu ama.fotograf makinem tamirde oldugu icin cekemiyorum.insallah gelince sizlerlede paylasicam.iyi gunler
mavi eylul
10-08-2012, 15:11
çok güzel bir bahçeniz var masallah nazar değmesin herşey çok güzeldi ama o atşte yaptığınız ekmek hepsindende güzeldi canım çekti
bahçıvan55
11-08-2012, 22:51
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/313940d1341057726-07012008284.jpgsu meyvanin turkcesini bilmiyorum buyuyunce kip kirmizi olur ve agiz buzusturan ama guzel bir tadi var.burdaki ismi zoğal
Bu meyveye kızılcık deriz. Maşaallah bahçeniz çok güzel, düzenli.
Sevgili Türkan bançeniz çok güzel Maşallah diyorum. Nazar deymesin.:):)
326253
326254
Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
326255
coook tesekkur ederim.bende butun muselmanlarin ramazan bayramini kutluyorum.nazar boncugu icinde cook tesekkur ederim.bu aralar.yeni seyler yukleyemedim.ama bir mazeretim var.annanem bobreginden ameliyyat oldu.bu yuzden foruma giremedim.yepyeni bir suru gelismeler var.insallah hepsini fotograflayip yukliycem.o zamanda beklerim.iyi gunler iyi bayramlar
:-)
SN bahcivan ve mavi eylul sizede begenileriniz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.hep beklerim
Sayın Türkan;
Anneannenize geçmiş olsun. Allah şifa versin. Umarın kısa sürede sağlığına kavuşur.
Sizin ve tüm sevdiklerinizin RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ.
cok tesekkur ederim.hizla iyilesiyor. hayir dualarinizla ******.bende sizin ve tum sevdiklerinizin bayramini kutlarim.
Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun.
Meyveleriniz bol verimli,Bayramınız kutlu olsun.
cok tesekkur ederim.hepimizin insallah)))
eveeet bu kadar ara yeter dimi.bu gun butun gun tursuyla salcayla ilgilendik annemle beraber
once domatesler secildi yikandi
331485
sonra kurutulmus dereotuda yikandi hazirlandi
331486
maydanoz eksik olurmu hic.oda temizlendi yikandi
331487
birde taze biberlerimiz var n acisindan.oda yikandi uclari kesildi hazirlandi331488
son olarak cam kavanozlara ozenle toplandi
331489:D
tam 30 tane 3 er litrelik kavanoz tursumuz var nasil?kim yer demeyin tum aile tursu hastasiyiz;)
sonra kazanda suyyun icine koyup kaynatiyoruz.agzini demir kapakla kapatip ozel aparatla kapatiyoruz.yani baya zor bir islemden geciyor
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.bir taneden 15 tohumum oldu.ama bana geldiginde nar daha olgunlasmamisdi bir kenarinda bir catlak vardi sadece.ertesi gun bu hale geldi
Sevgi Durul
14-09-2012, 20:18
sonra kazanda suyyun icine koyup kaynatiyoruz.agzini demir kapakla kapatip ozel aparatla kapatiyoruz.yani baya zor bir islemden geciyor
Ellerinize sağlık, afiyetle tüketin.:)
Yanlış mı anladım? Turşuyu neden kaynatıyorsunuz ki?
evet SN sdurul.daha uzun sure saklamak icin sicak suyla doldurup kaynatip sonra agzini aparatla kapatiyoruz.sizde tamamen baska yontem oldugunu biliyorum.ama bizde boyle.mesela salcayi bizde sizin gibi yapiyoruz.insallah yarin fotografini yuklerim.saygilar.
Sevgi Durul
14-09-2012, 20:53
Peki turşunuza sarımsak, sirke, tuz ilâve ediyor musunuz?
Eminim güzel oluyordur ama kaynatmadan yapılan turşular da uzun süre dayanabiliyor. Geçen seneden kalan bir kaç kavanoz turşum var, bozulmadan aynen duruyor.:)
Sevgili Türkân, turşuyu bir de kaynatmadan deneyin, pişman olmazsınız. Sevgiler...
ablacim ****** kaynatmadan once tuzla sarimsak.sonrada sirke koyuyoruz.
salatalik falan yani diger tursulari kaynatmiyoruz bir tek domatesi.oda bir gelenek iste ninelerimizden kalma yani.
nasil yapildigini fotograflayamadim ama buda salcalarim.bizde domatesle kirmizi biberi ayni anda cekip kaynatiyoruz.tabi ayri ayrida oluyor ama bu da guzel tavsiye ederim.denemeye deger.:rolleyes:
Merhaba Sayın Türkan,
Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş.
İki ay kadar önce:(((......
Sizi sayfalardan tanıyordum ve benim gibi bahçe fukarası bir meraklı demiştim. Aynen ben gibi amatör diye düşünmüştüm. Güzel bahçeleri ziyaret eden biri...
Şimdi ben yalnız amatör...
Bahçenizin varlığını, çiçeklerinizin ve hasatlarınızın güzelliğini, sevgi dolu emeklerinizi ve emeklerinizin ürünlerini ve hatta bahçe(belkide eviniz- bizim anne dedemin evi de öyle idi) duvarlarınızın kale gibi oluşunu ilk keşif icadım sonucu; sizin işin içine tam gark olduğunuzu, ''amatör üstü'' bir bahçekolik olduğunuzu farkettim.
.....Bu gece:))). Özür lütfen.
ALLAH daha ziyade etsin, hep çalıştırsın siz ve değerli büyüklerinizi, elden ayaktan düşürmeden inşallah.
O turşular yetti bana, 90 adet, tek tür hemde. Hamaratlığın bu kadarına bizim hanımlar pes derler, kapı dışarı ederler bizleri. Sopa yemezsek de kâr sayar, şükrederiz:))).
Elleriniz dert görmesin inşallah.
Taze kişnişi Erzurumlular çok kullanır, her şeyde.
Biz tohumunu nohut ile birlikte turşu diplerine katarız az olarak. Aroma versin diye. Hele suyu içilen lahana turşusunda...mükemmel olur.
Teşekkürler gayretlerinize, sunduğunuz bereketli güzelliklere ve dilimiz ile dilinizi birlikte sunmanıza, üstelik hoş anlatımınıza.
Cümleten sağlıcakla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
EK-Soru; Domatesler kırmızı/olgun olduğu için mi kaynatılır sizde? Biz yeşilinden yaparız, çiğden, teşekkürler.
estagfurullah.cok tesekkur ederim begendiginiz icin.kisnisin tohumunu bizdede oyle kullanilir.
domateslere gelince.bizde yesilini bizde kaynatmiyoruz.ayni sizin gibi yapiyoruz yani.bir tek kirmizisini kaynatiyoruz.
tekrar tesekkur ederim.sevgiler<saygilar
Halil Önen
15-09-2012, 14:14
Merhaba Sayın Türkan,
...
Halil Önen bey 'in bahçesini ziyaretimizde adınız geçmiş idi. Ben eksik anlamışım demekki, yoksa kendileri her şeyi tam ve mükemmel anlatırlar, sağ olsunlar. Sağır anıma den gelmiş.
İki ay kadar önce:(((...
evet bunu konuşmuştuk hatırlıyorum...
acemiliği sadece resim yükleme üzerineydi...
''blok halinde atılan resimler değil
yarı ayrı atılıp altına yazılar yazarak adeta konuşmalı ona can verilmeli (http://www.agaclar.net/forum/1018679-post346.htm)
asiklopedik bilgiler her yerde var ama biz farklı olmalıyız'' demiştim sevgili Türkan'a, yardım için...
o da bunu başardı...
Değişik damak tadı ve güzel uygulamaları ile her zaman takip ettiğimiz genç ve güzel bir kızımızdır Türkan;
başarılarını takip ediyoruz...
cok tesekkur ederim halil abi.daha sizden oyrenicegim cok sey var.saygilar.
s.serdar
17-09-2012, 11:41
Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/331492d1347640710-g-g-n-g-0620.jpg
Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim.
s.serdar
17-09-2012, 12:05
bu arada bir suru gelismeler oldu burda yokken.mesela artik benimde kudret narim var.bir akrabamiz getirdi bana.merakli oldugumu biliyor sagolsun.ama ne ise yaradigini bilmiyorlar.ben onceden arasdirdigim icin bir suru faydasini biliyordum.onlara da anlattim.nasil tuketilir falan hepsini.
Bahçe komşularım Kudret narını biliyor ve yetiştiriyorlarmış. Bende yeni öğrendim. Yemek öğünlerinin arasını açtığımda mide rahatsızlığı ve gaz sorunu, buna dayalı olarakda ritim bozukluğu yaşadığım ve çözüm olarak yürüyüşe çıktığım bir kaç gün önce, bu bitkiyi bahçesinde yetiştiren komşum, ilaç olarak hazırlanmış küçük bir kavanoz kudret narını bana verdi. Zeytin yağı ya da balla karıştırılarak yemeklerden önce bir kaşık almamı önerdi. Kavanozun içindeki sıvının yağ olduğu düşüncesi ile henüz açıp kullanmadım. Ancak sayfanızı ziyaret edince ve kavanoza yeniden ve dikkatli bakınca sıvının su olduğuna kanaat getirdim. Akşam yemeğinde deneyeceğim.
332015
günebakan
17-09-2012, 12:13
Sevgili Türkan hanım domatesle biberi bende robottan geçirip kaynatarak yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor hatta bikaç kavanoz bitirdik tekrar yaptım.sizinde ellerinize sağlık:)
Bahçe komşularım Kudret narını biliyor ve yetiştiriyorlarmış. Bende yeni öğrendim. Yemek öğünlerinin arasını açtığımda mide rahatsızlığı ve gaz sorunu, buna dayalı olarakda ritim bozukluğu yaşadığım ve çözüm olarak yürüyüşe çıktığım bir kaç gün önce, bu bitkiyi bahçesinde yetiştiren komşum, ilaç olarak hazırlanmış küçük bir kavanoz kudret narını bana verdi. Zeytin yağı ya da balla karıştırılarak yemeklerden önce bir kaşık almamı önerdi. Kavanozun içindeki sıvının yağ olduğu düşüncesi ile henüz açıp kullanmadım. Ancak sayfanızı ziyaret edince ve kavanoza yeniden ve dikkatli bakınca sıvının su olduğuna kanaat getirdim. Akşam yemeğinde deneyeceğim.
332015
Merhaba efendim,
O bal olmalı. Yoksa bozulur. Bir müddet sonra bal sulanıyor o renk ve akıcılığa kavuşuyor.
Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen.
işte en buyuk hazinem.
üzüm.adi bizdede ayni-üzüm
bu yil cok verimli olacak.
üzümü cok seviyorum:rolleyes:
üzümlere bayıldım Türkan hanım. Sert ve sulu görünüyorlar tam sevdiğim gibi. elinize emeğinize sağlık..
Kırmızı domates turşusu ya Türkiye'de pek bilinmiyor, ya da yaygın değil veya rağbet edilmiyor. En azından benim çevremde durum bu
Biz kırmızıları salça, sos vs. olarak kaynatarak veya güneş altında yapıyoruz. Yeşilleri ise turşuluğa ayırıyoruz. Küçük bir kavanoz kırmızı domatesi sizin gibi turşuya ayırıp deneyeceğim. Nasıl olacağını çok merak ettim.
evet sayin serdar.kirmizilari bizdede salca yapiyoruz,bizde yesilleri sizin gibi kaynatmadan tursu yapiyoruz.bu tursu tamamen bizim yoremize yonelik birsey sanirim.ama cok lezzetli oluyor.ama onu kaynatip agzini normal kapakla cevirip baglarsaniz durmaz o.ozel kapagi ve kapagi baglama aparati var(bir onceki sayfalarda salatalik tursusu yaparkenki resimde var).kudret narina gelince,bir cok mide bagirsak sorununda cok etkili bir meyva.evet zeytinyagiylada yapilir,ballada.cekirdekleri ayiklanip,kabugu ezilir sonrada ya sizma zeytinyagi,**** balla karistirilip macun haline getirilir ve her sabah ac karnina tuketilir.tabi bu benim bildigim.
saygilar sevgiler
Sevgili Türkan hanım domatesle biberi bende robottan geçirip kaynatarak yaptım gerçekten çok lezzetli oluyor hatta bikaç kavanoz bitirdik tekrar yaptım.sizinde ellerinize sağlık:)
afiyet bal seker olsun.cok tesekkur ederim
üzümlere bayıldım Türkan hanım. Sert ve sulu görünüyorlar tam sevdiğim gibi. elinize emeğinize sağlık..
cok tesekkur ederim.o cesitten kalmadi ama buyrun ben size bundan ikram ediyim. iyi gunler
iste bunlarda benim kinali kuzularim
kina ciceyi_xina ciceyi
cok tesekkur ederim.o cesitten kalmadi ama buyrun ben size bundan ikram ediyim. iyi gunler
ooo bunlar da çok güzel :) çok tatlıdır eminim :) teşekkürler
bu da yeni ciceyim.halam dogumgunumde aldi.ortanca
bizdeki adi yeddigozel.insallah cicekli halinide gorurum
bunlarda diger kinalar))))))
bu da yeni ciceyim.halam dogumgunumde aldi.ortanca
bizdeki adi yeddigozel.insallah cicekli halinide gorurum
inşallah baharda bol bol çiçeklenir :) rengini biliyor musunuz türkan hanım. gerçi ortancaların çiçekleri o kadar güzel ve gösterişli ki her rengi güzel ;)
inşallah baharda bol bol çiçeklenir :) rengini biliyor musunuz türkan hanım. gerçi ortancaların çiçekleri o kadar güzel ve gösterişli ki her rengi güzel ;)
SN ilkenan dilegin icin cok tesekkur ederim.ama benim bildigim ortanca tek reng olur.sadece cicegi zaman gectikce solarak rengini degisir.zaten bu yuzden, cicegi solanadek tam yedi renge caldigi icin yeddi gozel diyoruz.bende cok ama cok severim ortancayi.cok guzeller
sabah sefalarini en coskulu zamani.
332693
rengareng
332693
capcanli
332694
zahmetsiz
332695
ve cok guzeller
332696
dimi?
SN ilkenan dilegin icin cok tesekkur ederim.ama benim bildigim ortanca tek reng olur.sadece cicegi zaman gectikce solarak rengini degisir.zaten bu yuzden, cicegi solanadek tam yedi renge caldigi icin yeddi gozel diyoruz.bende cok ama cok severim ortancayi.cok guzeller
sevgili Türkan benim de çok bilgim yok ancak bizim sitenin bahçesinde mavi renk var. iş yerimin bahçesinde ise pembe ve beyaz. bunlardan yola çıkarak söylemiştim. Mavi rengin aşılama ile elde edildiğini duymuştum ama pembe ve beyazın doğal olduğunu düşünüyorum. bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim :D
beyaz olani bu mu?eyer bu biliyorsan bunun ismi kartopu,ortancaya benzer ama o degil
332720
bunlarda tek kokten olan ortancalar.reng gecisi cicegin yasina bagli
332721
yinede yanlis bile bilirim.sonucta hepimiz hata yapabiliriz.
sevgiler....
buda ismini bilmedigim bir cicek.ama minnacik cok ciliz.gelecek yil icin listemden cikarildi
narlar cok buyumus nerdeyse olgunlasacak.cok severim nari bol bol yerim.offfffffffff canim cekti yauv.uf gecegece
eveet i kok 4 kabak.ilk kabagim komsu tarafa gitmisti.e cazibesine dayanamamis koparmislar.e napalim benden onlara hediye olsun.diger 3 kabak benim
bir numarali kabak
332903
iki numarali kabak
332904
ve uc numarali minik
332905
eveet guzel bir kabak tatlisi tarifine hayir demem dogrusu:D
evett cevizlerin kabugu catladi.tam vakti toplanicak
kina cicegimin katmerlisi.bunu fidan olarak diktim.digerleri tohumdan.ama hepsini cok seviyorum
Herşey çok güzel ellerinize sağlık Türkan hanım.
KAPTANzst
08-10-2012, 15:45
Türkan hanım selam.
Avize çiçeğinin şekilli halinin fotoğrafını bekliyorum. Emin olmak için göreyim. Bende yapayım.
abicim fotoraf yuklemekle ilgili bilgisayarim sorunlarim var ama en kisa zamada yukliycem.isterseniz deneye bilirsiniz yapraklari hicbir zarar gormez ama ******* fotografi gorup emin olun.bu gece yuklemeye calisicam.saygilar
KAPTANzst
09-10-2012, 10:44
Teşekkür ederim.
SN KAPTANZT abicim gecikme icin coook ozur dilerim.ama inanin anca simdi yukleyebildim.umarim begenirsiniz.saygilar339238
yeni avize cicegim yani yukkam.bunun yapraklari daha yesil.yapraklar asla kivrilmiyor cok sert.ve bence daha estetik duruyor.
hala cicekli olan kinam.en iyi bu oldu bu sene .galiba duvar dibini sevmedi.gelicek yil daha acik biyere dikmeli
339240
buda tohumlari.gelicek yil icin kendimi garantiye aldim.
bu asterimin yeni acan hali tam acilmis halini fotograflayamadim ne yazik ki.ama rengareng bir demet gibilerdi cok guzeldi.ama bodurmus.gelicek yil ayni asterin uzun olanindan ekmeyi planliyorum insallah olur
eveet simdide ellerimle can verdigim kilicimda sira.kesip diktigim 4 yapraktan tam 14 tane kilic elde ettim.benim biricik yavrularim
tek gulum.cok ozel ve guzel
bu cicegin adini bilmek isterim.boyu nerdeyse 4 metre kadar.
339250
ama cok guzel ve sik gorunuyo
sulamadan once
339252
suladiktan sonra
339253
digeceyim o ki, su hayattir
gallamin 4 yeni yavrusu oldu.ama saksi biraz kucuk buyutmek gerek((
pasacadirim ve 4 yeni yavrusu.saksiya alip grup seklinde uzatmak istiyorum.
339250
Bu çiçeğin ismini ben de merak ediyorum.Bu aralar bahçelerin gözdesi,boyu duvarı aşacak kadar uzun...
insallah bir bilen soylerde merakimizi gideririz)))))
Sayın Türkan,
bu çiçeğe bizim yörelerde Vali'yi at'tan indiren çiçeği derler. Herhalde ustalar adını yazacaklardır.
hala guzel
339257
hala ozel
339258
hala cicekli
339259
hala benim
339260
hala cok farkli
339261
solmaya yuz tutmus asterlerim.cok guzel zamanini fotograflayamadigim icin cok uzgunum
Sayın Türkan,
bu çiçeğe bizim yörelerde Vali'yi at'tan indiren çiçeği derler. Herhalde ustalar adını yazacaklardır.
cok merak ettim.insallah adini yazan olur.bu arada sayfama hos geldiniz;)
birazda bahceye bakalim.cevizi topladik.agac buyuk oldugu icin hepsini toplayamadik.ama olsun bu bile bizi tum kis idare eder.
fasulyemizin ilk hasatini yaptik.salatalik cikartilip yerini baska birsey ekmek icin temizleyip ektik.
tohum icin brakilan tursuluk salatalik
baktikca beni rahatlatan baliklar......
simdilik bu kadar.bahcemdeki bitkilerin son durumunu daha sonra cekip yuklerim.herkese saygilar
Sayın Türkan çok düzenli bir bahçeniz var. Maşallah bol da verim alıyorsunuz anlaşılan. Allah daha bol hasatlar nasip eder inşallah. Düzeninize hayran kaldım doğrusu.
Sayın Türkan çok düzenli bir bahçeniz var. Maşallah bol da verim alıyorsunuz anlaşılan. Allah daha bol hasatlar nasip eder inşallah. Düzeninize hayran kaldım doğrusu.
cok tesekkur edrim.
Adalet Yağcı
17-10-2012, 18:11
Sevgili Türkan, son fotoğraflara "b"eğen" yapamadım, hata veriyor.
Cannalar çok güzel açmışlar.
Yavaş yavaş mevsimi kapatıyoruz, yaklaşık 5 ay sonra yine telaş başlar kısmetse.
Ben Yer elması na benzettim, Z.yağlısı çok güzel yemek olan bir toprakaltı sebzesine.
Kapadokya gezisinde fotoğraflarını çekmiştim, birazdan bulur link eklerim, siz de benzeyip benzemediğine karar verirsiniz.
Kök kısmını biraz eşeleyin bakalım, yumruları var mı?
sevgili türkan, son fotoğraflara "b"eğen" yapamadım, hata veriyor.
Cannalar çok güzel açmışlar.
Yavaş yavaş mevsimi kapatıyoruz, yaklaşık 5 ay sonra yine telaş başlar kısmetse.
Ben yer elması na benzettim, z.yağlısı çok güzel yemek olan bir toprakaltı sebzesine.
Kapadokya gezisinde fotoğraflarını çekmiştim, birazdan bulur link eklerim, siz de benzeyip benzemediğine karar verirsiniz.
Kök kısmını biraz eşeleyin bakalım, yumruları var mı?
adalet ablacım benim kanna ve tesbihler daha çiçekliycek ta ki üzerine kar düşene kadar.
çiçeğin kök kısmı yamuk yumuk patatese benziyor. birde inanılmaz çoğalıyorlar.saygılar
Adalet Yağcı
17-10-2012, 18:27
Anlaşıldı Türkan'cığım, o yamuk yumuk patatese benzeyen yumrular yer elması :)
Yukarıda da yazdığım gibi, Zeytin yağlısı harika olur, aynen patates pişirir gibi pişirebilirsiniz.
Çiçekleri iyice geçtikten sonra diplerindeki yumruları toplayın, seneye de olsun istiyorsanız bir kaç kökü toprak altında bırakabilirsiniz, donmazsa seneye de yer elmanız olur.
Ya da, hepsini toplayıp, baharda bir kaç yumruyu toprakla buluşturabilirsiniz.
Benim Kapadokya gezisinde gördüğüm yer elması bitkileri bunlar. (http://www.agaclar.net/forum/1024029-post25.htm)
bilgi için teşekkürler.saygilar))
Selehattin 67
17-10-2012, 18:38
türkan hanım uzun süredir foruma uğrayamıyordum bir baktım sizin gibi pek çok yeni doğa dostları üye olmuş hoş geldiniz 391 nolu mesajdaki çiçek yer elmasıdır çiçeklerin altında yumrular olur çiğ yendiği gibi adalet ablamın dediği gibi zeytin yağlısı yapılır
çoook teşekkür ederim.aranızda olmak beni çok mutlu etti.bilginiz için ayrica teşekkür ederim.
baktikca beni rahatlatan baliklar......
Türkan hanım bahçeniz ve bitkileriniz içn yorum yapamayacağım daha incelemedim ama balıklarınızı görünce acıdım, hemen yazmak istedim. Sizin baktıkça rahatlamanızı sağlayan o balıkların o fanus içinde ne kadar rahatsız olduklarınız biliyormusunuz ? Ne olursunuz bu mesajı okuyunca ilk işiniz onlara yeteri büyüklükte hacimli akvaryum alıp fanustan kurtarmak olsun.Sizin gibi onlarda rahatlasınlar.Lütfen üşenmeden linki açıp okuyun, bana hak vereceksiniz.Çevrenizde aynı durumda olanlar varsa lütfen onları da uyarın.
Akvaryum.com Forum: Fanusta Neden Balk Beslenmez! (http://www.akvaryum.com/Forum/fanusta_neden_balik_beslenmez!_k268356.asp)
Mehmet
339250
Çiçeğinizin ismini öğrendim,Yer elması (Helianthus tuberosus) çiçeği
Türkan hanım bahçeniz ve bitkileriniz içn yorum yapamayacağım daha incelemedim ama balıklarınızı görünce acıdım, hemen yazmak istedim. Sizin baktıkça rahatlamanızı sağlayan o balıkların o fanus içinde ne kadar rahatsız olduklarınız biliyormusunuz ? Ne olursunuz bu mesajı okuyunca ilk işiniz onlara yeteri büyüklükte hacimli akvaryum alıp fanustan kurtarmak olsun.Sizin gibi onlarda rahatlasınlar.Lütfen üşenmeden linki açıp okuyun, bana hak vereceksiniz.Çevrenizde aynı durumda olanlar varsa lütfen onları da uyarın.
Akvaryum.com Forum: Fanusta Neden Balk Beslenmez! (http://www.akvaryum.com/Forum/fanusta_neden_balik_beslenmez!_k268356.asp)
Mehmet
oncelikle merhaba hosgeldiniz bahceme.mesajinizida linkide dikkatle izledim.o fanus benim degil kuzenimin.sayfama dikkatle bakarsaniz benim akvaryumumun ne kadar buyuk oldugunu gorursunuz.her temizledikce suyunun yarisini geri dokuyorum.boylece alistiklari su ortamini bozmuyorum.ayrica su temizleyen bir cihazla buna destek veriyorum.
fanus almak gibi bir niyyetim vardi.ama gozumu acip beni bu yalnistan dondurdugunuz icin size cok minnettarim.kuzenimi de bu konuda uyaricam.tekrar tesekkurler
KAPTANzst
18-10-2012, 18:00
SN KAPTANZT abicim gecikme icin coook ozur dilerim.ama inanin anca simdi yukleyebildim.umarim begenirsiniz.saygilar339238
Görüntü güzel.
Bende biraz denedim ama diken anlıma batınca bıraktım:D
Yaklaşmak tehlikeli:p
Fotoğrafı geç farkettim, asıl ben özür dilerim.
estagfurullah.abicim gecmis olsun.katlamaya en alt yapraktanmi basladin?alttan bir sira kesip sonra baslarsaniz daha guzel olur.biraz dikkatli olmak gerekiyor.ama herseye deger.kapidan giren herkes ona bakip aaaaaaa bunu hazirmi aldin dedi.yani herkes cok begendi.umarim yapabilirsiniz.basarilar ve saygilar.
[QUOTE=Türkan;1033471]bu cicegin adini bilmek isterim.boyu nerdeyse 4 metre kadar.
339250
Sn Türkan,
Bu gördüğümüz bitki çiçek değil bir sebze meyve karışımı adı olan Yer elmasıdır.
Patetes gibi kök bölümünde yumru meydana gelir.Çiğ olarak veya yemek yapılarak tüketilir.İçerisindeki şeker oranı düşük olduğu için şeker hastalarına iyi geldiği söylenir.
Açan çiçekleri soldumu bilki yumru vermiye başlamışdır.
Meyvemi sebzemi olduğu tartışılıyor.Adına bakarsan meyve.Yetiştirilmesine bakarsan sebze.
Bu çiçeğin ismini ben de merak ediyorum.Bu aralar bahçelerin gözdesi,boyu duvarı aşacak kadar uzun...
Bir kere dikdinizmi bahçeden uzaklaştıramazsınız.Sebze veya meyveleri Kışı toprakda geçirirse daha lezzetli olur.Meyve veya sebzesi Şubat ayından sonra pazarçı tezgahların görülür.
Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun..341405
-Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun! Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.
benim aşkim sensin kannam.
341461
bütün yaz yüzümü güldüren kadife çiçeklerim
341459
hala çiçekli
341460
bunlarda annanemin.
341462
tohumundan topladim gelicek yil bu güzellikler bendede olucak insallah341463
eveet bunlarda lale soganlari nerdeyse 200 adet rengareng cesit cesit.babam sagolsun moskovadan alip dogumgunumde hediye etti.aralik ayinin 15 ine kadar toprakla buluşucak.yazi sabirsizlikla bekliyorum:)
bunlarda dedemin yukkalari. yaprak katlama sanatini bana o ogretti.yilboyu bozulmayan bir guzellik
lahanalarim oldu.birkacindan turşu yaptik.birkacindan dolma
343060
343061
e tavuklarda hani bana hani bana dediler işte sonuç
343062
343063
patlicanim hala cicek veriyor.
343069
cok guzel cicek gibi
343071
minikleride var
343070
buyukleride
343072
birkacinida tohumluk diye sakladik
343073
biberlerimde hala cicekli.
343087
bir suru turşu yaptik,yemek yaptik, yedik ama hala var.
343086
bu arada fotograflarimdaki görüntü bozuklugu icin ozur dilerim.ters isik yüzünden böyle oldu((((
minigimin minigi))))küçük kaktüsüm yavruladi.
e buda büyük kaktüsüm.çok fazla yavruladi bu sene.dur durak bilmiyor.
onceden cektigim agaclarin cicekli halini buldum sizlerle paylasmak istedim
Bayıldımmm ne kadar güzeller maşallah
Satı Uğurtan
18-11-2012, 01:09
339250
Sevgili Türkan, Yerelması bende çiçekleri güzel olunce süs çiçeği sanmıştım, oysa yer elmasının çiçekleriymiş sonra anlamıştım:)
Adalet Yağcı
18-11-2012, 07:28
Sevgili Türkan;
Bahçeniz bu mevsimde bile çok canlı maşallah.
Yukka Mersin'de de var ama dona dayanıklı mıdır bilmiyorum, yapraklarını katlayınca daha hoş olmuş.
Kate-Kete çok güzel, kıymalısı, patateslisi de güzel olur.
Bizler de yaparız zaman zaman.
Güzel de fotoğraflamışsınız, tam ölçü vererek Şu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/) bilgileri ve fotoğrafları paylaşırsanız daha kolay ulaşılır, yani daha fazla üye görür, faydalanır.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
eveet bunlarda lale soganlari nerdeyse 200 adet rengareng cesit cesit.babam sagolsun moskovadan alip dogumgunumde hediye etti.aralik ayinin 15 ine kadar toprakla buluşucak.yazi sabirsizlikla bekliyorum:)
Bizde o güzellikleri görmek için sabırsızlıkla bekliyoruz sayın Türkan hanım. ;)
fikreteren
18-11-2012, 17:34
Türkan hanım gerçekten hepsi güzel.Ellerinize sağlık.
TaşevliBahçe
07-07-2013, 12:14
Sevgili Türkan ,
Geçen yıl bizlere tam manası ile görsel şölen yaşattın , biliyorum bu yıl yoğunsun ama bir an önce bahçe paylaşımlarını bekliyoruz .
sevgiler......
men turkan hanimin annesiyim ilk baharda turkan gizima duyun yapdig gelin getdi .
Ömür boyu mutlu olsun inşallah, tebrik ederim.
Kızınıza ömür boyu huzur ve mutluluk diliyorum...
ALLAH mesut ve bahtiyar eylesin
cox sag olun tesekur ederim memmun oldum
TaşevliBahçe
14-10-2013, 09:35
ömür boyu mutluluklar dileriz..... Ama bahçe paylaşımlarını ısrarla yine bekleriz :)
Eriklibahçe
15-10-2013, 16:24
Mutluluklar dileriz..
senaselin
26-03-2014, 14:42
çok güzel(yahşi) bir bahçeniz var :)
turkan hanim artik anne kiz cocu gu var ismi nigar cok tatli
turkan hanim artik anne kiz cocu gu var ismi nigar cok tatli
Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Keşke yine paylaşımlar yapsanız o güzel bahçenizden.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.