View Full Version : Asya Ceylan / Balkon
Asya Ceylan
22-05-2012, 14:57
Merhabalar ;) Çok ufakta olsa işyerime ait balkondaki çiçeklerimi ben de sizlerle tanıştırmak istedim.Bitkilerle sadece son 2 haftadır ilgileniyorum.Hemen hemen hiç bir bilgim yok.Sağolsun ağaçlar.net :rolleyes: yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum sizlerin fikir,yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum...
redsonia
22-05-2012, 15:04
sayfanız hayırlı olsun sayın asya... yeni yeni ilgileniyorum demişsiniz eminim seneye balkonlar dolusu bitkileriniz olacaktır buraya takılmaya devam ederseniz...:)) fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz...:))
Asya Ceylan
22-05-2012, 15:23
:o son 1 saattir yüklemeye çalışıyorum göründüğü kadar kolay değilmiş
Asya Ceylan
22-05-2012, 15:25
ilk kendime ait çiçeklerim; müşterimin hediye ettiği papatyalar (aldığımda çok miniklerdi bu kadar boy vereceğini düşünmemiştim) .semt pazarından aldığım kedi tırnağı..
Asya Ceylan
22-05-2012, 15:27
teşekkür ediyorum sayın redsonia inşallah.şimdiden herşeyi saksı olarak düşünmeye başladım bile, yer planları yapıyorum ;)
redsonia
22-05-2012, 15:28
maşallah çok güzeller...
Asya Ceylan
22-05-2012, 15:33
hangisi güneş hangisi gölge istiyor ayırmalıyım. Günde 2-3 kez yerlerini değiştiriyorum yoksa böylesi pek zevkli olmuyor :rolleyes:
Asya Ceylan
22-05-2012, 15:35
Kedi tırnaklarının bu kadar kısa sürede çiçek açtıklarını bilmiyordum güneş gördükten 15 dk sonra çiçeklerini açıyor. Bir de kokulu olsalarmış ...
melih500
22-05-2012, 17:57
Sayfanız Hayırlı olsun ne kadar güzel bitkileriniz var. bol çiçekli günler diliyorum :)
Sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerin bu kadar ile kalmayacağından emin olun. Benim son diyerek aldığım kaç çiçek oldu; halen de devam ediyor...
Bu arada o kadar çiçek arasında benim favorim de kedi tırnağı. Altı farklı rengi bir saksıya diktim. Sanki sihirli bir çiçek, her açan farklı tonda olabiliyor. Dediğiniz gibi yeter ki güneşi görebilsin...
serkan_istanbul
22-05-2012, 20:39
Sayfanız hayırlı olsun. Tam yerindesiniz bu siteden çok şey öğreneceksiniz. Zman içinde bizde sizden. sevgi ve saygılarımla
Sayfanız hayırlı olsun, ilk mesajınızdaki sonra resimdeki yeşil saksıda bulunan bitki nedir?
Sayfanız hayırlı olsun. Eminim yakın zamanda saksılarınızı koymaya yer bulamıyacaksınız. Zira ben her seferinde yeter artık çok oldu diyorum fakat bende olmayan bir tür gördüğümde bir de bakıyorum balkonumda yerini almış. Neyse belli ki bu hastalığa yakalanmışsınız. Geçmiş olmasın hep devam etsin inşallah:)
Asya Ceylan
23-05-2012, 08:42
Sayfanız hayırlı olsun, ilk mesajınızdaki sonra resimdeki yeşil saksıda bulunan bitki nedir?
teşekkürler inşallah hayırlı olur, yeşil saksıdaki yanlış anlamadıysam tabi difenbahya (fil kulağıda diyorlar) suda bekletilerek köklendirildi.gölgeyi seviyor ama biraz yavaş büyüyor galiba
Asya Ceylan
23-05-2012, 08:45
Sayfanız hayırlı olsun. Eminim yakın zamanda saksılarınızı koymaya yer bulamıyacaksınız. Zira ben her seferinde yeter artık çok oldu diyorum fakat bende olmayan bir tür gördüğümde bir de bakıyorum balkonumda yerini almış. Neyse belli ki bu hastalığa yakalanmışsınız. Geçmiş olmasın hep devam etsin inşallah:)
Teşekkürler inşallah;) galiba biraz hırs yapıyoruz daha çok olsun o da olsun bu da olsun diye ama kontrolümü kaybetmeden devam etmeyi düşünüyorum (umarım) çünkü işyerim burası ;)
Asya Ceylan
23-05-2012, 08:50
Sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerin bu kadar ile kalmayacağından emin olun. Benim son diyerek aldığım kaç çiçek oldu; halen de devam ediyor...
Bu arada o kadar çiçek arasında benim favorim de kedi tırnağı. Altı farklı rengi bir saksıya diktim. Sanki sihirli bir çiçek, her açan farklı tonda olabiliyor. Dediğiniz gibi yeter ki güneşi görebilsin...
Teşekkürler :) bende bir saksıya mümkün olduğunca her renginden dikmeye çalıştım.ama bulunduğum yerde satın alabileceğim çok yer yok.Haftada bir gün semt pazarı oluyor işten fırsat bulup almaya gidiyorum.O ağır saksıları taşıyorum koşturuyorum hiç gözüme gelmiyor.Sonra o yeni bitkileri yeni yerlerine yerleştirmek gerçekten başka bir haz(-mış)
Asya Ceylan
23-05-2012, 09:00
Yeni eklediğim bitkilerim var galiba sayısı artmaya başlıyor :S
Sayfanız hayırlı olsun, bence de siz bu kadarla kalmazsınız.Çiçek sayısı gittikçe artar forumdaki çoğu kişi gibi (bende dahil) bu son diye diye daha nice çiçek sahibi olursunuz emin olun.
Bol çiçekli günler...
Asya Ceylan
23-05-2012, 12:24
Kalanşo,Sıklamen,semt pazarından aldığım Karanfilim ve Minyatür Gülüm.(çelikle yapamadığım gülü 2 dakikada semt pazarından alarak çözdüm) ama yine çelik yöntemiyle ilerleyen zamanlarda tekrar deneyeceğim daha detaylı araştırarak.
Asya Ceylan
25-05-2012, 11:47
Çiçeklerimin eski ve yeni fotoğraflarına bakarak aradaki gelişmeyi görmek çok güzel özellikle kedi tırnağının boy atması...300260
çok uzun zamandır vitrinde süs amaçlı duran kupalarımı Gilan hanımın önerisi sonrası değerlendirilmiş hali.Semt pazarından aldım bitkileri sedum olarak satılmıyordu arap saçı gibi bi isim söylenildi ama burdaki arkadaşların sayfalarından gördüğüm kadarıyla sedum olduğuna karar verip aldım.Umarım köklerine zarar vermemişimdir, kupaya sığmaları biraz zor oldu.Yayılıcı özelliğinden dolayı geniş saksılara alıp almama konusunda hala kararsızım?300261
Petunyam pek iyi durumda değil acaba bu mevsimlik bu kadarmıydı çiçekleri tekrar canlı halini seneye mi göreceğim şimdi.çok kısa sürdü :( 300262
Bunlarda lale soğanlarım.iyice kurumasını bekliyorum daha sonra serin bir yerde önümüzdeki seneyi bekleyecek.Bu sene ki dikdiğim lalelerim açmadı ya can suyu vermeyi unuttuğumdan :o ya da güneş yetersiz geldiğinden ilk denemem başarısızdı ama olsun umutluyum önümüzde koca bi yaz daha var :p 300263
Asya Ceylan
26-05-2012, 15:55
vee şimdilik balkonumun son hali;)
300774
300775
300776
Sayın asya ceylan,sayfanız hayırlı olsun.
Kedi tırnağı bitkileriniz çok sevimli görünüyor.Ben de aldım fidanlıktan bir fide,beyaz açıyor benimkisi.Sizinkiler renk renk,çok güzel olmuşlar.
Barış çiçeğiniz de çok sağlıklı görünüyor.Minik bir fil kulağı da gördüm sanki. :) Yerini severse hızla büyüyor.
Bol çiçekli günler. :)
Asya Ceylan
28-05-2012, 08:01
Sayın asya ceylan,sayfanız hayırlı olsun.
Kedi tırnağı bitkileriniz çok sevimli görünüyor.Ben de aldım fidanlıktan bir fide,beyaz açıyor benimkisi.Sizinkiler renk renk,çok güzel olmuşlar.
Barış çiçeğiniz de çok sağlıklı görünüyor.Minik bir fil kulağı da gördüm sanki. :) Yerini severse hızla büyüyor.
Bol çiçekli günler. :)
Sayın Tika beğenileriniz ve mesajınız için teşekkür ederim.Umarım hayırlı olur.Evet kedi tırnakları farklı renklerde almaya çalıştım aslında daha çok küçükler büyüdükçe daha gösterişli olurlar inşallah.Barış çiçeğim bana o haliyle hediye geldi böyle sağlıklı kalabilmesini sağlayabilirim inşallah.O minik fil kulağını annemden zor aldım evdeki daha büyük tabi biraz arsız bi çiçek galiba yerini sevince tabi ;) Yeni aldığım bitkilerim var onlarıda uygun zamanda paylaşacağım. Sizlerede bol güneşli,çiçekli günler...
serkan_istanbul
28-05-2012, 10:16
Maşallah şık bir balkon olmuş. Şimdilik bu kadar ama daha sonra yer bulamaya bilirsiniz dikkat :)
Asya Ceylan
30-05-2012, 16:38
Maşallah şık bir balkon olmuş. Şimdilik bu kadar ama daha sonra yer bulamaya bilirsiniz dikkat :)
Teşekkürler.Evet bu gidişle öyle olacak galiba ama olsun önemli değil balkonda oturarak zaman geçirmiyorum iş yerime ait balkon.sadece onları sulamak ve kontrol etmek için bir de sağ sola dönebiliyim yeter ;)
Deliliğimiz yavaş yavaş size de bulaşmış, hayırlı olsun. :D
Çok şirin, renkli çiçekler seçmişsiniz. Saksı düzenlemeleriniz, çakıl taşları ve ortamdaki aksesuarlar da ayrıca hoşuma gitti. Ben her zaman bitkileri sadece yetiştirmek yerine güzel bir şekilde de sergilemeyi sevmişimdir. :)
Kupalar bence çok güzel olmuş. Yayılıcı sedum yerine daha dallı uzayan sedumlardan olsa belki daha uzun süre ufak saksıda kalabilirdi. Bence şimdilik böyle dursun, görüntü bozulmaya başlarsa düşünürsünüz.
Maalesef petunya için pek umut yok gibi. Petunya konusunda hala hepimizin yaşadığı bir sorun bu. Keyifli keyifli giderken birden yapış yapış olmaya başlıyor ve aniden ölüyor. Bu nedenle petunya almaktan vazgeçenler bile var. :( Petunya zaten tek yıllık bir çiçek, o yüzden sezonu tamamlasa bile büyük ihtimalle gelecek seneye kalmazdı.
Laleri ne zaman dikmiştiniz? Lalenin açmak için bir süre soğuklamaya ihtiyacı oluyor.
Bu yeni hobinizde başarılar dilerim. :)
Bir bakarsınız, şu köşeye bir çalı türü bitki mi koysam, bu tarafa sarmaşık mı sardırsam derken kendinizi kaybetmişsiniz. :p
Sayın Asya Ceylan sayfanız hayırlı olsun, çok şirin balkonunuz var her ne kadar iş yerinin balkonu olsa da sizin balkon sayılır.Yakın zamanda bizim tutulduğumuz o tatlı hastalığa siz ve işyerinizdeki diğer çalışanlarda yakalanır merak etmeyin :) Benim terasımda keyifle oturup çay içiyorduk artık bitkilerin arasında yürümek bile zorlaştı, kedi tırnağı veya diğer adıyla ipek çiçekleri tohumla kolay üretilebiliyor. Çiçek sonrası oluşan tohumları saklayın uygun zamanda uygun şartlarda ekerseniz bir sürü yeni çiçeğiniz olur.
Yakın bir zamanda bitkilerinizi yavaş yavaş eve taşımaya başlarsınız çünkü zamanla artık onları özlemeye başlayacaksınız, her an yanlarında olmak isteyeceksiniz. Saygılar efendim...
Asya Ceylan
31-05-2012, 12:19
[QUOTE=gilan;976125]Deliliğimiz yavaş yavaş size de bulaşmış, hayırlı olsun. :D
Çok şirin, renkli çiçekler seçmişsiniz. Saksı düzenlemeleriniz, çakıl taşları ve ortamdaki aksesuarlar da ayrıca hoşuma gitti. Ben her zaman bitkileri sadece yetiştirmek yerine güzel bir şekilde de sergilemeyi sevmişimdir. :)
Kupalar bence çok güzel olmuş. Yayılıcı sedum yerine daha dallı uzayan sedumlardan olsa belki daha uzun süre ufak saksıda kalabilirdi. Bence şimdilik böyle dursun, görüntü bozulmaya başlarsa düşünürsünüz.
Çok sevindim beğendiğiniz için teşekkürler.Deneme yanılma yoluyla baya birşey öğreneceğim gibi gözüküyor.İlk başta toprak gözükmesin diye çakıl taşlarını çokca koydum.Ama ağırlık yapıyor,hava almasını engelliyor gibi geldi bir de toprağın kuruduğunu pek göremiyorum karıştırmak havalandırmak istediğimde toprağı biraz uğraştırıyor.Bende çakıl taşlarının sayısını azalttım.ilerleyen zamanda belki hepsini kaldırabilirim.
Yemeğin tadından önce görüntüsü bizi etkilemelidir diye düşünenlerdenim bende ;)
Sedumları aslında bulduğuma şaşırdım burda haftada bir açılan semt pazarından aldım.Önceki haftalarda hiç yoktu.Sadece 1 haftalığına getirmişler (benim için;) ) talep olmadığı için artık getirmiyorlar.Ve satan kişi onların sedum olduğunuda bilmiyordu.Köklerini çok sıkıştırdım yerlerinden memnun değiller diye düşünüyorum biraz daha onların seyrine doyuyum sonra hepsini geniş saksıya almayı düşünüyorum.Tavsiyeniz için çok teşekkürler.
Asya Ceylan
31-05-2012, 12:21
Maalesef petunya için pek umut yok gibi. Petunya konusunda hala hepimizin yaşadığı bir sorun bu. Keyifli keyifli giderken birden yapış yapış olmaya başlıyor ve aniden ölüyor. Bu nedenle petunya almaktan vazgeçenler bile var. :( Petunya zaten tek yıllık bir çiçek, o yüzden sezonu tamamlasa bile büyük ihtimalle gelecek seneye kalmazdı.
Laleri ne zaman dikmiştiniz? Lalenin açmak için bir süre soğuklamaya ihtiyacı oluyor.
Bu yeni hobinizde başarılar dilerim. :)
Bir bakarsınız, şu köşeye bir çalı türü bitki mi koysam, bu tarafa sarmaşık mı sardırsam derken kendinizi kaybetmişsiniz. :p[/QUOTE]
Petunyalarım geçen hafta tamamen gitmişti.Ama pazardaki yaşça olgun ve fazlasıyla tecrübeli olduğunu düşündüğüm kişi kovanın içinde yarım saat bir saat beklet susuz kalmıştır dedi.Ki hergün suluyordum saksının altından su akana kadar.Ama suyu emmiyormuş.Sadece üsten alıp saniyesinde alttan çıkıyordu suyu.Şimdi kova içinde bekletiyorum yarım saat kadar,toprağı çok güzel nemleniyor.Kendini çok hızlı toparladı şimdilik herşey yolunda ;)
Laleri ocak sonu gibi galiba ekmiştim.Burdaki belediye çalışanlarıyla birlikte.Belediyemizin laleri açtı benimkiler açmadı malesef.Kıyaslama yapmamın sebebi belediye çalışanlarından almıştım kaliteli soğanlar olduğunuda biliyorum ama.Şimdi karanlık ve serin bir yerde bekletiyorum.Bakalım inşallah ikinci denememde olacak.
Kesinlikle bitkiler ve hayvanlarla uğraşmak insana huzur veriyor.Ama bir insanoğlu o huzuru bir çırpıda bozabiliyormuş...
Ben bitkilerimi sevdim inşallah onlarda beni sevmiştir :o
Asya Ceylan
31-05-2012, 12:30
Sayın Asya Ceylan sayfanız hayırlı olsun, çok şirin balkonunuz var her ne kadar iş yerinin balkonu olsa da sizin balkon sayılır.Yakın zamanda bizim tutulduğumuz o tatlı hastalığa siz ve işyerinizdeki diğer çalışanlarda yakalanır merak etmeyin :) Benim terasımda keyifle oturup çay içiyorduk artık bitkilerin arasında yürümek bile zorlaştı, kedi tırnağı veya diğer adıyla ipek çiçekleri tohumla kolay üretilebiliyor. Çiçek sonrası oluşan tohumları saklayın uygun zamanda uygun şartlarda ekerseniz bir sürü yeni çiçeğiniz olur.
Yakın bir zamanda bitkilerinizi yavaş yavaş eve taşımaya başlarsınız çünkü zamanla artık onları özlemeye başlayacaksınız, her an yanlarında olmak isteyeceksiniz. Saygılar efendim...
Çok teşekkür ederim.Aslında iş yerimin balkonunu kullanmam burda daha çok zaman geçirdiğim için hemen hemen 12 saate yakın iş yerindeyim hafta sonuda dahil.Hatta evdeki bitkileri iş yerime taşıyorum.Tek olduğum için bu hastalık sadece beni etki altına alacak ki aldı da galiba ;)
Kedi tırnağının tohumlarını farkettim ama toplamadım bulunduğu saksıya dökülmeleri için gürleşmesini istiyorum.Ama mantığım doğrumu emin değilim.
İlginize teşekkürler saygılar...
Ama suyu emmiyormuş.Sadece üsten alıp saniyesinde alttan çıkıyordu suyu.
O zaman sizin fırsat buldukça forumun şu başlıklarına da uğramanız iyi olur:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
Özellikle şu:
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/2146.htm
Petunyanızın kurtulduğuna çok sevindim. :) O zaman sizinki yapış yapış olmamıştı demek ki. İnşallah uzun süre keyfini yaşatır size. :)
Bu arada madem Ankara'dasınız, fırsat bulunca Bauhaus'a bir uğramanızı tavsiye ederim. ;)
Asya Ceylan
01-06-2012, 09:17
Teşekkürler her bulduğum fırsatta sayfaların tamamını okuyacağım inşallah.Bauhaus son bir aydır planımda var. Adı çok zikrediliyor burda.Gitmişliğim var ama bu hastalığım yoktu birde bu gözle gezmek lazım orayı ;)
Asya Ceylan
01-06-2012, 09:22
Bu arada minyatür gülüm son bir haftadır çok hızla solmaya dökülmeye başladı.Sonra taze olan dallarıda özellikle domurcuklu olan dallarıda dökülmeye başladı.Makasla kesilmiş gibi.Yalnız olduğumdan emin olmasam birinin kesdiğini düşünecektim.Sağlıklı olanlar bile dökülmeye başladı.Yakından incelediğimde malesef bir sürü minik yeşil ve kahverengi böceklerin olduğunu farkettim.Sayıları çok fazlaydı.Yanlış yaptığımın farkındayım ama onları öyle görünce dayanamadım; sinek ilaçıyla öldürdüm hepsini (spreyle) sonra çiçeğe zarar gelmemesi için iyice yıkadım tabi.Başka ne yapabilirim acaba? Yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.
Asya Ceylan
01-06-2012, 09:29
303083
Böceklenen minyatür gülüm.Bu arada hemen yanında yabancı bir bitki daha çıkmış ne olduğu hakkında bir bilgim yok...
Ben bitkilerimde hastalık görürsem (yaprak biti gibi) Mine Hanım'ın ev yapımı ilaç tarifini uyguluyorum.2 tepeleme dolusu tatlı kaşığı arap sabununu iyi suda eritiyorum (yarım litre ), üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup iyice çalkalıyorum.2-3 günde bir böcekli yerlere fısfıslıyorum.Zaten sıkar sıkmaz,ölüyorlar.
Bitkilerinizi sık sık havalandırın.Pencere açık olsun. :)
Benim de begonyamın ikisi mantar olmuş. :( Bu türün sık mantara yakalandığını okumuştum.Diğerlerinden ayırdım,sitede verilen ev yapımı ilaç tarifini uygulayacağım.
Bence bitkiniz kurtulur.Benim evdeki hederam unlu bit gibi bir hastalığa yakalanmıştı,hemen dediğim ilaçlamayı yaptım,balkona aldım.Şimdi düzeldi.
Asya Ceylan
02-06-2012, 13:02
Çok teşekkür ederim inşallah bir daha olmaz olursa dediğinizi uygulayacağım.Şimdilik iyi görünüyor sık sık kontrol ediyorum.Bu arada begonyanızın mantar olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Bendeki begonyamı son suladığımda çok fazla sulamışım galiba toprağı tamamen çamur olmuştu kuru toprak ilave edip karıştırdım 1-2 gün sulamayacağım.Çok iyi görünmüyor mantar gibi birşeyi yoktur inşallah.İlginize çok teşekkür ederim tekrar.Umarım begonyanızda iyi olur.Ne kadar tuaf onlara zarar geldiği zaman kendimi çok kötü hissediyorum suçluyorum az mı ilgileniyorum diye.Ama kararım kesin çok farklı bir durum olmadığı süre 30 çeşit çiçeğin dışına çıkmayacağım.Bol sağlıklı ve çiçekli günler ;)
Yapraklarında ve çiçeklerinde kahverengi öbek öbek beneklenmeler başladı.Babaannemden aldığım çelikte ise beyaz pudra gibi öbekler var.:( Babaannemin begonyası ölmüş ne yazık ki...Ben benimkileri iyileştirmeye çalışıyorum.Benim sağlıklılara da küçük çelikten geçmiş olabilir.Ev yapımı ilaç tarifinden uygulayacağım önce,düzelme görmezsem tarım ilacı almam gerekecek. :mad:
Asya Ceylan
03-06-2012, 14:48
Sayenizde bunuda öğrenmiş oldum...Babaannenizin bengonyası için üzüldüm inşallah sizinkilerdeki sorunu çözebilirsiniz
Asya Ceylan
03-06-2012, 15:26
304006 Çelik olan bitkimin köklenme aşaması (malesef adını bilmiyorum)
304007 Cam Güzeli öyle hızlı büyüyor ki yakında saksısına sığmayacak ;)
304008 Ablamın umudu kesiği Sıklamenin bende yeniden canlanması çok güzel ;)
304009 Demir saksılığın boyanma zamanı gelmiş bence
304010 Böyle daha güzel olduu ;)
Asya Ceylan
03-06-2012, 15:56
Hediye gelen sargunya (hep isteyip bir türlü alamadığım çiçek listemde birinci sıradaydı) Yaprağından çoğalabildiğini duydum.Deneme aşamasındayım
304034
304035
304036
Asya Ceylan
03-06-2012, 15:58
Pazardan 5 liraya aldığım yeni Yıldızım
304037
304038
304039
304040
304041
Asya Ceylan
03-06-2012, 16:01
Yine pazardan aldığım minik nar ağacım çiçeklerini açmak üzere.Öğrendiğime göre çiçek açması için 2 yaşında olması gerekiyormuş
304042
304043
Asya Ceylan
03-06-2012, 16:06
Bu aralar çiçekleri bitmişti Kedi Tırnağının tekrar çiçeklenmeye başladı
304044
Asya Ceylan
03-06-2012, 16:09
Saksılık olarak değerlendirmeyi düşünüyorum zincir ya da iple yuvarlak saksılarımı asabilirim ama dengeli bir şekilde taşır mı ?
304045
Asya Ceylan
03-06-2012, 16:12
Vee son olarak saksılardaki yerlerini almayı bekleyen çeliklerim.
Benjamin,Atatürk çiçeği,sardunya,adını bilemediğim sarmaşık ve diğerleri...
304046
Şu fotoğrafı büyükçe bastırıp bir yerlere asabilirsiniz bence, çok güzel çıkmış. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/304039d1338731867-dsc_7989-.jpg
Asya Ceylan
04-06-2012, 10:34
Şu fotoğrafı büyükçe bastırıp bir yerlere asabilirsiniz bence, çok güzel çıkmış. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/304039d1338731867-dsc_7989-.jpg
Evet benimde çok hoşuma gitti.Bilgisayarımda masaüstünde çok şık duruyor ;)
Asya Ceylan
04-06-2012, 11:57
Acaba bu benekler daha geçen konuştuğumuz mantar olabilir mi? Oysa ki çok sağlıklı ve hızlı büyüyordu şimdi hiç eski formunda değil :(
304413
Asya Ceylan
04-06-2012, 11:59
Bu şekilde olan bir yaprağı daha vardı onu kopardım.Ama şimdi bunda da olmuş ve bir gecede yayılmaya başladı ?
304415
Asya Ceylan
05-06-2012, 09:35
İnternetten bulduğum bir fotoğraf.Acaba sonunda böyle olur mu balkonlarımız :o :p
304777
Asya Ceylan
05-06-2012, 16:44
Biraz ara vermişti Kedi tırnağı tekrar çiçeklenmeye başladı.Güneşi çook seviyor
304893
Nasıl oldu hepsi pembeyken bir tane beyaz ;)
304894
304895
304896
304897
Asya Ceylan
07-06-2012, 08:24
Nar ağacı çiçeğini açtı
305492
305493
305494
Fesleğen gürleşmeye başladı...
305495
Asya Ceylan
08-06-2012, 08:36
Çok güzeller.
Teşekkür ederim ;)
Asya Ceylan
08-06-2012, 09:18
306149
serkan_istanbul
08-06-2012, 21:10
çok güzeller sardunyayı yapraktan çoğaltmak yerine bence daldan deneyin daha çabuk gelişir. Sevgiler.
Asya Ceylan
09-06-2012, 12:42
çok güzeller sardunyayı yapraktan çoğaltmak yerine bence daldan deneyin daha çabuk gelişir. Sevgiler.
:o Aslında benim cahilliğim o yaprağını kopardığımı sonradan farkettim yapraklar sararınca.Geçen gün dalından aldım bekliyor şimdi suda.Çok dikkatlisiniz teşekkürler.Saygılar.
serkan_istanbul
09-06-2012, 13:49
Birde işinize karışmak istemem ama sardunyaları ben suda bekletmeden dikerim. Dalından taze olanlarından deil biraz daha yaşlı gövdeden birleştiği yerden elimle kırar birkaç saat bekler dikimden önce solsada önemli deil. Sonra diker çok sulamam çünkü çürüme oluyo kurudukça azar azar. Sevgiler. Birde arada şeker veriyorum. 1 litre suya 2 kesme. Sevgiler.
Asya Ceylan
09-06-2012, 14:20
Birde işinize karışmak istemem ama sardunyaları ben suda bekletmeden dikerim. Dalından taze olanlarından deil biraz daha yaşlı gövdeden birleştiği yerden elimle kırar birkaç saat bekler dikimden önce solsada önemli deil. Sonra diker çok sulamam çünkü çürüme oluyo kurudukça azar azar. Sevgiler. Birde arada şeker veriyorum. 1 litre suya 2 kesme. Sevgiler.
Öyle şey olur mu tabi ki karışın.Benim bunları paylaşmam fikir alışverişinde bulunmam önerilerinizi,tavsiyelerinizi almak için.Benimde katkım olursa ne mutlu bana.Yoksa sadece bunları beğenin diye değil ya da bakın benimde ne bitkilerim var demek için değil.
Evet bende biraz yaşlı gövdeden birleştiği yerden elimle kırdım(bilinçli yaptığım bişey değildi tabi).Hemen şimdi saksıya dikiyorum o halde.Fotoğrafınıda çekiyorum çook teşekkür ederim.Bir de şekerin tam olarak katkısı nedir bitkiye,her bitkimize uygulamamız uygun olur mu? Saygılar.
Asya Ceylan
09-06-2012, 16:30
Eveet sardunyayı toprağıyla buluşturduk...
306720
Asya Ceylan
09-06-2012, 16:50
Çelik olarak aldığım Atatürk çiçeği suda kötü olmaya başlayınca saksıya diktim ama geç kaldım galiba.Yine umudum var 1 hafta kadar daha bekleyeceğim.
306722
Karanfilim çok sağlıklıydı bir kere fazla suladıktan sonra böyle oldu.(sebebinden emin değilim) bunu da bekliycem :(
306723
sanki kökünden ayrılmış gibi
306724
bu karanfilimde kötü oldu tomurcuklarının içi boş gibi ooffff
306725
Asya Ceylan
09-06-2012, 16:56
Saksılarına kavuşan yeni çeliklerim: Parlak Mustafa,Cam Güzeli,Begonya,Yaprak güzeli olarak bildiğim bitkim,Pothos sarmaşığı,Sardunya,Atatürk çiçeği.
306727
Asya Ceylan
09-06-2012, 17:00
Petunyada siyah minik bişeyler var? Tohummudur ki ???
306728
Asya Ceylan
09-06-2012, 17:02
Yeni gelen üyeleride ekledik... Ama güneş akşam üzeri çok geliyor çözüm bulmam lazım.Şemsiye tam karşıdan gelen güneş ışığını pek engelleyemiyor
306729
45 nolu mesajdaki arkadan ikinci siradaki ciceginizin adi Şeflera,sardunyanin saginda duran sarmasik ise,Pothos sarmasigi...Ben de cicek almayacagim diyordum,ama pothos'u gecen hafta Bauhaus'ta uygun fiyata gorunce aldim hemen.:)
Sizdeki kedi tirnaklarinin goruntusunu de cok sevmistim,ben de kendime birkac renk aldim.Cok guzel gorunuyorlar.
Son mesajdaki sararmayi anlamadim,ama bazen koklendirme asamasinda olabiliyor.Ben bozulma algilarsam suya bir adet aspirin atiyorum,suyunu her gun tazeliyorum.Ustalar daha iyi bilir tabii...
Ekleme:Balkonunuz ne guzel olmus,cesitleri arttirmissiniz,rengarenk guzel olmus.62 nolu mesajinizda da gorulen Pothos(salon) sarmasigi...Ankara'ya geldigimde babaannemden alabilirsem size mum cicegi celigi yollamak isterim.Balkonunuza guzel yakisir.
Asya Ceylan
09-06-2012, 17:08
Bu daha iyi ;)
306730
Asya Ceylan
09-06-2012, 17:46
45 nolu mesajdaki arkadan ikinci siradaki ciceginizin adi Şeflera,sardunyanin saginda duran sarmasik ise,Pothos sarmasigi...Ben de cicek almayacagim diyordum,ama pothos'u gecen hafta Bauhaus'ta uygun fiyata gorunce aldim hemen.:)
Sizdeki kedi tirnaklarinin goruntusunu de cok sevmistim,ben de kendime birkac renk aldim.Cok guzel gorunuyorlar.
Son mesajdaki sararmayi anlamadim,ama bazen koklendirme asamasinda olabiliyor.Ben bozulma algilarsam suya bir adet aspirin atiyorum,suyunu her gun tazeliyorum.Ustalar daha iyi bilir tabii...
Ekleme:Balkonunuz ne guzel olmus,cesitleri arttirmissiniz,rengarenk guzel olmus.62 nolu mesajinizda da gorulen Pothos(salon) sarmasigi...Ankara'ya geldigimde babaannemden alabilirsem size mum cicegi celigi yollamak isterim.Balkonunuza guzel yakisir.
Evet şefleraymış beşparmakta deniliyormuş.Bende tam o sarmaşığı BU BİTKİNİN ADI NE bölümünde paylaştım ;) çok teşekkür ederim.Arsız olduğunu hızlı büyüdüğünü duydum.Bauhaus'tan aldığınız sarmaşığınızı merak ettim ama şimdi :)
Kedi tırnaklarınız hayırlı olsun.Anlamıştım zaten dayanamayıp farklı renklerde alacağınızı :)
Suda köklendirme işleminde bende 2-3 günde bir dinlenmiş suyla suyunu değiştiriyorum ama anladığım kadarıyla bazı bitkiler direk dikilmek istiyor.Ustalardan biri sizsiniz bence, hiç bu konuda mütevazi olmayın :)
Balkon için dediklerinize çok teşekkür ederim sizin balkonunuz gibi olması için çok yıllara ve ilgiye ihtiyacı var.Mum çiçeği 'kesin almalıyım' listemde vardı aslında siz böyle bişey deyince şaşırmadım değil.Size sıkıntı ve zahmet olmazsa babaannenizde izin verirse sevinirim tabi ki.Ama bende size bir çelik yollamak isterim...Ama sizin balkonunuzda olmayan bitkiyi bulmak biraz zor olacak galiba :) Sevgi ve Saygılarımla
Asya Ceylan
11-06-2012, 17:29
Kupada kötü olmaya başlamışlardı,sulamasıda sıkıntılı oluyordu.Hepsini bir araya aldım...
307501
Asya Ceylan
12-06-2012, 09:34
Yine yeni üyeler Ortanca,Gazanya,Aşk merdiveni...
307711
307712
307713
307714
307715
Asya Ceylan
12-06-2012, 09:35
Aşk merdiveni yerini aldı.
307716
307717
Asya Ceylan
12-06-2012, 09:38
Bu arada Sardunya biraz daha çiçeklendi bir kaç yaprağın sararması dışında maşallah bir sorunu yok.Arada bozulan çiçeklerini kesiyorum.
307718
Asya Ceylan
14-06-2012, 11:59
Güneşi ne çok seviyorlar akşam 7den sonra kapanıyor çiçekleri sabahları tekrar açıyor...
308599
308600
umutyolcusu
14-06-2012, 16:47
Sayfanız hayırlı olsun,baştan itibaren sayfaları ve yorumları inceledim.Aynen benim ilk sayfa açtığımdaki gibi, az olan bitki sayısı hızla artmıştı.Balkonunuz şimdi cıvıl cıvıl olmuş,ellerinize sağlık.Her renke mevcut sanki,gülünüz iyileşti mi?
Orkun Kırcı
14-06-2012, 18:11
Saksılık olarak değerlendirmeyi düşünüyorum zincir ya da iple yuvarlak saksılarımı asabilirim ama dengeli bir şekilde taşır mı ?
304045
Yapı marketlerde o delikli kısımlara takılan raf uzantıları var, istediğiniz aralıklarla çok katlı bir çiçeklik yapabilirsiniz. Tabii duvara sabitlemeyi unutmayın...
Asya Ceylan
16-06-2012, 09:28
Sayfanız hayırlı olsun,baştan itibaren sayfaları ve yorumları inceledim.Aynen benim ilk sayfa açtığımdaki gibi, az olan bitki sayısı hızla artmıştı.Balkonunuz şimdi cıvıl cıvıl olmuş,ellerinize sağlık.Her renke mevcut sanki,gülünüz iyileşti mi?
Çok teşekkür ederim ;) Bitkilerin sayısı ve çeşidi arttıkça güzellikler arttığı gibi sıkıntılarda artıyormuş malesef.Gülüm; sinek ilaçından sonra böcekleri bitmişti tekrar kendini toplamaya çiçeklenmeye başlamıştı ama yeniden yaprak bitleri sardı her yanını başım belada yani.Şimdi de yıldız çiçeğim kötü durumda minik beyaz böceklenmeler başladı,un görünümündeler...Fırsat bulduğum ilk anda ilaçma yapacağım.Bu böcekler ne sinir bozucu bişeymiş :mad:
Asya Ceylan
16-06-2012, 09:34
Yapı marketlerde o delikli kısımlara takılan raf uzantıları var, istediğiniz aralıklarla çok katlı bir çiçeklik yapabilirsiniz. Tabii duvara sabitlemeyi unutmayın...
Çok teşekkür ederim uzun zamandır aklımda ama bir türlü kısmet olmuyor.Duvara sabitlemeden sağlıklı durmaz mı diyorsunuz yani.Tüh bunu değerlendirmek istememdeki en büyük sebep duvarı delmeyecek olmamdı...
Hakkı Şen
16-06-2012, 09:45
Sayın Asya Ceylan 72 no'lu mesajdaki gazanya fotoğraflarına hayran oldum. Nasıl da insanın gözünü ruhunu dinlendiriyor!.. Ellerinize sağlık..
Asya Ceylan
16-06-2012, 10:18
Sayın Asya Ceylan 72 no'lu mesajdaki gazanya fotoğraflarına hayran oldum. Nasıl da insanın gözünü ruhunu dinlendiriyor!.. Ellerinize sağlık..
Çok teşekkür ederim.İnsan bakmaya doyamıyor gerçekten...
Sayfanızı gezdim.
Gördüğüm güzelliklerden keyf aldım, ellerinize sağlık.
Asya Ceylan
18-06-2012, 14:56
Sayfanızı gezdim.
Gördüğüm güzelliklerden keyf aldım, ellerinize sağlık.
Çok teşşekkür ederim.Keyif aldığınıza sevindim.Sizin sayfanızda hem göz hem gönül hemde karın doyuracak cinsinden maşallah.Sizlerinde ellerinize sağlık.
Asya Ceylan
19-06-2012, 08:57
maşallah sana ;)
310294
Asya Ceylan
19-06-2012, 09:00
çelik olarak aldığım yaprak güzelim hızlı gelişti şuanda ağırdan geliyor sana da maşallah
310310
Asya Ceylan
19-06-2012, 09:02
Güneşten yaprakları yumuşamaya başlayınca yerini değiştirdim
310315
Asya Ceylan
19-06-2012, 09:04
Bu yıldızın son en iyi hali şuanda çok daha kötü,minik böcekler onu da yıldırdı canından
310316
Asya Ceylan
26-06-2012, 16:16
Geçen hafta aldığım yaprak güzelleri yeni saksılarındalar
312380
çelik olarak almıştım tuttu gibi gözüküyor
312381
312382
Herşey çok güzel,gazanyalar konusunda Sn.Hakkı Şen'e katılıyorum,çok güzel görünüyorlar.
Karanfilleriniz aynı durumda ise,kuruyan çiçek tomurcuklarını budarsanız tekrar çiçekleniyor.Bu yöntemi sevgili Vildan hanımdan öğrenmiştim.Sevgiler.
Asya Ceylan
30-06-2012, 17:43
Herşey çok güzel,gazanyalar konusunda Sn.Hakkı Şen'e katılıyorum,çok güzel görünüyorlar.
Karanfilleriniz aynı durumda ise,kuruyan çiçek tomurcuklarını budarsanız tekrar çiçekleniyor.Bu yöntemi sevgili Vildan hanımdan öğrenmiştim.Sevgiler.
Çok teşekkür ederim Sayın Berçin.
budama işini bazı tomurcuklarına yapmıştım hepsine uygulacağım sağolun Sevgi ve Saygılar
nuray topcu
30-06-2012, 18:17
çiçekleriniz,balkonnuz çok güzel.
Sayın Asya Ceylan, herşey çok güzel.82 no'lu mesajdaki Yaprak güzeli ve yeni aldığınız yaprak güzelleri zamanla iyi gelişecekler merak etmeyin saksılarına sığmayacak hale gelecekler. Yıldız çiçekleri çok güzel ve sağlıklılar fakat böcek saldırısına uğradıklarını yazmıştınız. Hergün kontrol edin, arap sabunu katılmış su ile mücadele edin kurtarırsınız yıldızları. Kolay gelsin saygılar efendim...
Asya Ceylan
01-07-2012, 17:38
çiçekleriniz,balkonnuz çok güzel.
Çok teşekkür ederim ;)
Asya Ceylan
01-07-2012, 17:46
Sayın Asya Ceylan, herşey çok güzel.82 no'lu mesajdaki Yaprak güzeli ve yeni aldığınız yaprak güzelleri zamanla iyi gelişecekler merak etmeyin saksılarına sığmayacak hale gelecekler. Yıldız çiçekleri çok güzel ve sağlıklılar fakat böcek saldırısına uğradıklarını yazmıştınız. Hergün kontrol edin, arap sabunu katılmış su ile mücadele edin kurtarırsınız yıldızları. Kolay gelsin saygılar efendim...
Çok teşekkür ederim Sayın Yaylacı.Yaprak güzellerinin hızlı geliştiğini gördüm bu sitede o yüzden tercihlerimde yaprak güzellerine ağırlık verdim ,çok da zahmetleri yok.İnşallah dediğiniz gibi olurlar :)
Yıldız çiçeklerim un biti gibi böcekler saldırdı dediğiniz gibi arap sabunlu su ile müdahele ettim 1 haftadır iyi gözüküyor(yanan yapraklarının dışında) hatta yeni çiçeklerde vermeye başladı.Çok üzülmüştüm ama şimdi iyiyiz hergün tek tek yapraklarını kontrol ediyorum.
Aslında tamamen salon bitkilerine bile dönmeyi düşünmedim değil onlarda bitlenme,böceklenme olmuyormuş yaprakları zehirli oldukları için.Bakalım zamanla neye yöneleceğim...İlginize teşekkürler sizlerede kolay gelsin saygılar...
nazperver
04-07-2012, 18:29
çiçeklerle balkonunuz çok renkli olmuş ve renkler çok güzel uymuş, çok güzel masaüstü resimleri :) google ın picasada veya benzerii sitelerde resim albümüzün varsa linkini öğrenmek isterim.
Asya Ceylan
05-07-2012, 07:36
çiçeklerle balkonunuz çok renkli olmuş ve renkler çok güzel uymuş, çok güzel masaüstü resimleri :) google ın picasada veya benzerii sitelerde resim albümüzün varsa linkini öğrenmek isterim.
Çok teşekkür ederim, son zamanlarda evet benim masaüstü resimlerim kendi bitkilerim oldu ;) bu site haricinde başka sitelerde fotoğraf paylaşmıyorum.Ama beğendiğiniz istediğiniz varsa orijinal boyutu ile msnden yollayabilirim size.Sevgiler ;)
Asya Ceylan
05-07-2012, 07:39
geçenlerde aldığım kauçuk
315730
Hepsi çok güzel.Hayırlı olsun.
Saygılar.
Balkonunuzu çok beğendim sevgili Asya Ceylan, çiçekleriniz kadar dizaynı ve düzenlemeleriniz de güzel elinize emeğinize sağlık. Böylesine güzel balkonların Ankara'da da çoğalması mutluluk verici. Semt pazarınıza çok imrendim, keşke her pazar böyle olsa, sağlıkla kalın.. ;)
Kaucugunuzu gule gule buyutun,cok saglikli gorunuyor.
Semt pazarini ben de cok merak ediyorum,İstanbul'da neden yok! Ya da var da ben mi bilmiyorum.Her hafta ugrardim.
Balkonunuzu zevkle izlemeye devam ediyorum sevgili Asya Ceylan.
Bol cicekli,mutlu gunler. :)
Füsun Çağırgan
07-07-2012, 01:44
Balkonunuz çok güzel, çok beğendim, keyfini birlikte sürelim :D
geçenlerde aldığım kauçuk
315730
Kauçuğun yapraklarının zaman zaman amonyaklı su ile silinmesi gerekiyor. Özellikle arka taraflarının. Bazı zararlılara karşı korunuyor ve yaprak rengi ile eti daha iyi oluyor.
Bir litre suya bir çay kaşığından biraz eksik yeterli oluyordu.
Çiçekleriniz çok güzeller. Kavçuğunuzun yapraklarına bayıldım. Bu güzelleri bizlere paylaştınız. teşekürler.:):):D
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:08
Hepsi çok güzel.Hayırlı olsun.
Saygılar.
Çok teşekkür ederim ama keşke hep böyle kalabilseler...
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:18
Balkonunuzu çok beğendim sevgili Asya Ceylan, çiçekleriniz kadar dizaynı ve düzenlemeleriniz de güzel elinize emeğinize sağlık. Böylesine güzel balkonların Ankara'da da çoğalması mutluluk verici. Semt pazarınıza çok imrendim, keşke her pazar böyle olsa, sağlıkla kalın.. ;)
Teşekkür ederim Sevgili Sudenur.Ben de takıntı oldu galiba yolda yürürken,arabada giderken sürekli cam kenarlarında duran ve balkonda gözüken çiçeklere bakıyorum çok gördükçe mutlu oluyorum hatta isimlerini tahmin etmeye bulmaya çalışıyorum.Hem yolculuğumda zevkli geçiyor :) Bazı balkonlarda her gün çiçek sayısı artıyor hatta.Bazende çok gösterişli çok güzel olanları kıskanmıyorum da değilim hani.Hatta ve hatta acaba içlerinde ağaclar.net'e üye olanlarda varmıdır diye düşünüyorum ;)
Pazar günlerini evet iple çekiyordum semt pazarı kurulacak diye ama çiçek sezonu bitmiş artık sadece karpuz ve kavun getireceklermiş.Ben böyle kışa kadar devam edecek diye düşünmüştüm çok üzüldüm.Yeni bi çiçekçi bulmam gerekiyor hemde acilen ;) ilginiz ve mesajınız için tekrar teşekkürler iyi günler ;)
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:23
Kaucugunuzu gule gule buyutun,cok saglikli gorunuyor.
Semt pazarini ben de cok merak ediyorum,İstanbul'da neden yok! Ya da var da ben mi bilmiyorum.Her hafta ugrardim.
Balkonunuzu zevkle izlemeye devam ediyorum sevgili Asya Ceylan.
Bol cicekli,mutlu gunler. :)
Çok teşekkür ederim Sevgili Tika.İstanbul'un bazı yerlerinde semt pazarlarını görmüştüm ben ama tabi her yerde olmayabilir.Aslında kendi balkonunuz o kadar harika ki benim balkonum çok boş gelmesi lazım size.Hem bir de şu açıdan bakalım olaya iyi ki de size yakın semt pazarı yok ya bi de olsaydı ;)
Bol çiçekli,mutlu,huzurlu,sağlıklı günler ;)
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:27
Balkonunuz çok güzel, çok beğendim, keyfini birlikte sürelim :D
Kauçuğun yapraklarının zaman zaman amonyaklı su ile silinmesi gerekiyor. Özellikle arka taraflarının. Bazı zararlılara karşı korunuyor ve yaprak rengi ile eti daha iyi oluyor.
Bir litre suya bir çay kaşığından biraz eksik yeterli oluyordu.
Sayın Füsun Çağırgan çok teşekkürler ,inşallah balkonumun keyfi hep yerinde olur da sizede bu keyfi yaşatabilir ;)
Aslında salon bitkilerine dönmeyi tamamen düşünüyorum sırf şu böcek ve bitler yüzünden ama kauçuk içinde mi böyle bişeye ihtiyaç varmış.Bilmiyordum çok teşekkür ederim bilginizi paylaştığınız için.Saygılar ;)
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:30
Çiçekleriniz çok güzeller. Kavçuğunuzun yapraklarına bayıldım. Bu güzelleri bizlere paylaştınız. teşekürler.:):):D
Sayın Maviş ben teşekkür ederim, yaptığım hobide bilinçlendiysem burdaki üyelerin,sizlerin payınız çok. Saygılar ;)
sayfan hayirli ugurlu olsun.hersey cok guzel ama ozellikle beyaz gul sardunya ve petunyana bayildim.guzel balkonunda guzel gunler gecirmen dilegiyle.
Asya Ceylan
14-07-2012, 10:04
maşallah:p
çok teşekkürler ;)
Asya Ceylan
14-07-2012, 10:07
sayfan hayirli ugurlu olsun.hersey cok guzel ama ozellikle beyaz gul sardunya ve petunyana bayildim.guzel balkonunda guzel gunler gecirmen dilegiyle.
Teşekkür ederim sağolun.beyaz gülüm malesef şimdi sadece kuru bir dal.sardunyam çiçeksiz.petunyam beni hiç üzmüyor sadece dalları çabuk kırılıyor sulama esnasında;) amin inşallah.
Sayın Asya Ceylan nihayet fırsat bulup balkonunuzu gezebildim. Herşey çok güzel ellerinize sağlık.
Sadece salon bitkilerine dönme fikrinize katılmıyorum. Çünkü kendi yetiştirdiğimiz bitkilerin çiçeklerini görmek ayrı bir keyf (tabi bence).
Balkon takip hastalığı bendede var. Ayrıca her gittiğim mekanda(restoranlar, çay bahçeleri, evler vs.) gözüm çiçek arar oldu.
Çalışmalarınızı takip ediyor olacağım. Saygılar
Asya Ceylan
14-07-2012, 14:14
Sayın Asya Ceylan nihayet fırsat bulup balkonunuzu gezebildim. Herşey çok güzel ellerinize sağlık.
Sadece salon bitkilerine dönme fikrinize katılmıyorum. Çünkü kendi yetiştirdiğimiz bitkilerin çiçeklerini görmek ayrı bir keyf (tabi bence).
Balkon takip hastalığı bendede var. Ayrıca her gittiğim mekanda(restoranlar, çay bahçeleri, evler vs.) gözüm çiçek arar oldu.
Çalışmalarınızı takip ediyor olacağım. Saygılar
Hoşgeldiniz ;) Evet çok haklısınız ama bu böcek ve bitler beni çok sinir ediyor emek verdiğim bitkilerim gözümün önünde yok oluyorlar.Önlem aldım tabi burdaki bilgiler sayesinde ama geç kaldıklarımda oldu.Salon bitkilerinin yaprakları zehirli olduğu için böceklenme problemleri olmuyormuş.Bu da bana kurtuluş gibi geldi.Mevsimlik,süs bitkilerini almadan durabilecekmiyim bilmiyorum. Bakalım... Saygı ve sevgilerimle
Ben yeniden bahar geldiğinden yeniden hevesleneceğinizi düşünüyorum. Çünkü banada hep aynısı oluyor. Seneye ''bunları bunları almayacağım'' diyorum. Sonra bi bakmışım ya balkonumdalar ya bahçemde:)
Asya Ceylan
17-07-2012, 13:48
Ben yeniden bahar geldiğinden yeniden hevesleneceğinizi düşünüyorum. Çünkü banada hep aynısı oluyor. Seneye ''bunları bunları almayacağım'' diyorum. Sonra bi bakmışım ya balkonumdalar ya bahçemde:)
:D galiba öyle olacak
Asya Ceylan
18-07-2012, 15:51
Atlas çiçeğine benzettiğim ama hiç emin olmadığım arkadaşımın verdiği bir çelik.Nasıl köklendirilir bilmiyorum ama 2 haftadır suda ???
319224
bu bitkinin adı nedir sayfasında da paylaştım
serkan_istanbul
19-07-2012, 10:37
Atlas çiçeğine benzettiğim ama hiç emin olmadığım arkadaşımın verdiği bir çelik.Nasıl köklendirilir bilmiyorum ama 2 haftadır suda ???
319224
Bu bitki atlas. Suda durmamalı bence direk toprakla buluşturun bir müddet aydınlık ama güneş direk üstüne gelmesin. Ben bahçe toprağı kum ve hazır çiçek toprağını karıştırıp diktim. Saksıya ektiğinizde birde destek çubuğuna bağlayın. Güle güle büyütün çok sulamayın. sevgiler.
Sevgi Durul
19-07-2012, 10:49
319224
Atlas çeliğinizi 3 ya da 4 parçaya bölerseniz, aynı saksıda daha dolgun bir bitkiniz olur. Güle güle büyütün.:)
Asya Ceylan
19-07-2012, 13:04
Bu bitki atlas. Suda durmamalı bence direk toprakla buluşturun bir müddet aydınlık ama güneş direk üstüne gelmesin. Ben bahçe toprağı kum ve hazır çiçek toprağını karıştırıp diktim. Saksıya ektiğinizde birde destek çubuğuna bağlayın. Güle güle büyütün çok sulamayın. sevgiler.
Çok teşekkür ederim Sn.serkan_istanbul. Yılbaşı çiçeğiyle karıştırmıştım ama bunun boğumları yok ve daha uzun.Kaktüs türünden olduğu için galiba suda durmamalıymış sabah sudan ayırmıştım ve saksıya diktim.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için iyi günler.
Asya hanım bu bitki kaktüs türünden bir bitki.Hemen ıslak bir toprağa dikin ve yarı gölge bir alanda muhafaza edin.Çok rahat köklenebilen bir bitki.
doğal ortamında yetiştirildiğinde boyları 5 metreye kadar ulasabiliyor.Saksı ortamında yetişen türlerinde ise uzunlukları 55-90 cm. arasında değişir. Gövdesinden uzanarak çıkan sapların ucunda yaz başlarında ucu açık pembe renkli boru ya benzer şehvetli çiçekler açar.Atlas çiçeği açdıkdan 4-5 gün sonra solar.Tohumlar ekilerek **** gövdeden kesilen parçalar aracılığı ilede çoğaltılabilir. Pamuklu bitlere karşı korunmaları daha uzun yaşamalarına yardımcı olacakdır.Yetiştirilmesi için toprağına dere kumu, az miktarda kil ve yanmış çiflik gübresinden oluşan bir toprak hazırlanmalıdır.Yazın çiçeğimize bolca su verilir kışın ise bu miktar iyice azaltılır.Doğrudan güneş ışığından sakınmalı, aydınlık ve yarı gölgeli yerlerde yetiştirilmelidir. Sıcağı seven bitkimize yazın balkonda bakabiliriz. Sıcaklıgın 10 derecenin altına düşmesi bitkimizin gelişimini negatif yönde etkiler.Bitkimize çiçek açdığı dönemlerde ayda iki kere kaktüs gübresi verilir.
Umarım bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. Kolay gelsin.
Asya Ceylan
19-07-2012, 14:41
Atlas çeliğinizi 3 ya da 4 parçaya bölerseniz, aynı saksıda daha dolgun bir bitkiniz olur. Güle güle büyütün.:)
Teşekkür ederim çok mantıklı aslında.Bende bu kadar uzun bir bitkiyi sağlıklı ve hoş görüntüde nasıl tutabilirim diye kara kara düşünüyordum.Çünkü birinin boyu 52 cm diğerininki 55 cm. Çok teşekkürler tekrar ;)
Asya Ceylan
19-07-2012, 14:45
Asya hanım bu bitki kaktüs türünden bir bitki.Hemen ıslak bir toprağa dikin ve yarı gölge bir alanda muhafaza edin.Çok rahat köklenebilen bir bitki.
doğal ortamında yetiştirildiğinde boyları 5 metreye kadar ulasabiliyor.Saksı ortamında yetişen türlerinde ise uzunlukları 55-90 cm. arasında değişir. Gövdesinden uzanarak çıkan sapların ucunda yaz başlarında ucu açık pembe renkli boru ya benzer şehvetli çiçekler açar.Atlas çiçeği açdıkdan 4-5 gün sonra solar.Tohumlar ekilerek **** gövdeden kesilen parçalar aracılığı ilede çoğaltılabilir. Pamuklu bitlere karşı korunmaları daha uzun yaşamalarına yardımcı olacakdır.Yetiştirilmesi için toprağına dere kumu, az miktarda kil ve yanmış çiflik gübresinden oluşan bir toprak hazırlanmalıdır.Yazın çiçeğimize bolca su verilir kışın ise bu miktar iyice azaltılır.Doğrudan güneş ışığından sakınmalı, aydınlık ve yarı gölgeli yerlerde yetiştirilmelidir. Sıcağı seven bitkimize yazın balkonda bakabiliriz. Sıcaklıgın 10 derecenin altına düşmesi bitkimizin gelişimini negatif yönde etkiler.Bitkimize çiçek açdığı dönemlerde ayda iki kere kaktüs gübresi verilir.
Umarım bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. Kolay gelsin.
Adil Bey çok teşekkür ederim detaylı bilgileriniz için.Aslında pek kolay bulunmuyormuş galiba ama bana kendiliğinden geldi bitki sevdiğimi bilen bir arkadaşım tarafından. Sağolun sizede kolay gelsin ;)
Asya Ceylan
19-07-2012, 15:09
Kesilmeden önceki hali...
319389
Asya Ceylan
19-07-2012, 15:10
Keskin ve temiz bir bıcakla kesmeye dikkat ettim.İnşallah tutarlar.
319391
319392
güle güle büyütün sevgili asya ceylan
Asya Ceylan
20-07-2012, 10:09
güle güle büyütün sevgili asya ceylan
Sevgili aydilem çok teşekkür ederim ;)
Asya Ceylan
21-07-2012, 18:30
1 bucuk aya yakındır köklenmelerini bekliyorum daha fazla beklemek istemiyorum bakalım...(benjamin,şeflera)
320211
320212
loveforlife
21-07-2012, 21:46
Sevgili Asya Ceylan,
Bu iş yerinden ayrılası gelmez insanın. İşte bizim gibi bitki delilerini en verimli çalışmaya teşvik edecek ortam budur bence. Bu kadar kısa sürede, güzellikler katlanmış. Yeni bir bitki gördüğünde, durduramıyor insan kendini gerçekten de! Her çiçekten sahip olmak istiyorsunuz, öyle değil mi? İlerleyen zamanlarda kim bilir ne hale getireceksiniz balkonunuzu bu hevesle...
Bu arada 85 no'lu mesajınızda kullandığınız fincanlarınızda drenaj olmadığını düşündüm. Yanılıyor muyum? Bu durumda bir süre sonra bitkileriniz için sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum. Elbette işin üstadları daha iyi bilecektir ama eğer saksı olarak kullanacaksak mutlaka drenajın iyileşmesi için bir şeyler yapın derim ben.
Güzelliklerle kalın...
Sayın Asya Ceylan, bitki köklendirme konusunda bir arkadaşım bana bildiğimiz kuru üzüm tanesini suya koyup bu suyun içine de köklendirmek istediğimiz çeliği daldırırsak bitkinin daha çabuk kök saldığını söylemişti. Ben adı geçen yöntemi henüz denemedim, siz bir de öyle deneyin bakalım sonuç alabilecekmisiniz. Saygılar,selamlar efendim...
Sevgili Asya Ceylan, sizden heveslenerek yakın çevremde ki semt pazarlarını gezdim dolaştım ama sebze meyve dışında yeşillik bulamadım. :mad: Karşıyaka seraları daha yakın olsaydı keşke diye iç geçirmeden edemedim doğrusu. Genel görünüm fotoğraflarınızdan ekleyebilirmisiniz bir kaç poz? ;) Sevgiler.. ;)
Asya Ceylan
22-07-2012, 11:57
Sevgili Asya Ceylan,
Bu iş yerinden ayrılası gelmez insanın. İşte bizim gibi bitki delilerini en verimli çalışmaya teşvik edecek ortam budur bence. Bu kadar kısa sürede, güzellikler katlanmış. Yeni bir bitki gördüğünde, durduramıyor insan kendini gerçekten de! Her çiçekten sahip olmak istiyorsunuz, öyle değil mi? İlerleyen zamanlarda kim bilir ne hale getireceksiniz balkonunuzu bu hevesle...
Bu arada 85 no'lu mesajınızda kullandığınız fincanlarınızda drenaj olmadığını düşündüm. Yanılıyor muyum? Bu durumda bir süre sonra bitkileriniz için sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum. Elbette işin üstadları daha iyi bilecektir ama eğer saksı olarak kullanacaksak mutlaka drenajın iyileşmesi için bir şeyler yapın derim ben.
Güzelliklerle kalın...
Kesinlikle çok haklısınız iki günden fazla izne ayrılmak istemiyorum ;) Allah'tan havalar çok sıcak olduğu için fazla bir yere gidemiyorum bu sayede de yeni bitkiler alamıyorum.Biliyorum çünkü görsem alacağım:) Galiba bu durumundan daha farklı bir hale gelmez balkon,yer sıkıntım olduğu için en fazla hali bu olur diye düşünüyorum (ama eminde değilim).
Evet kupalar için her hangi bir havalandırma fazla su atığın gideceği delik yok.O kupalarımıda çok seviyorum bitkilerde onlara çok yakışıyor.Onları kullanacağım zaman mevsimlik minik yapılı bitkiler kullanmaya dikkat ediyorum.Şimdiden sağlam kalan bitki sayısı ikiye düştü.Ama aklımın bir köşesinde alt kısımlarını delmek var tabi.
Alakanız için teşekkürler sağlıcakla kalın ;)
Asya Ceylan
22-07-2012, 11:59
Sayın Asya Ceylan, bitki köklendirme konusunda bir arkadaşım bana bildiğimiz kuru üzüm tanesini suya koyup bu suyun içine de köklendirmek istediğimiz çeliği daldırırsak bitkinin daha çabuk kök saldığını söylemişti. Ben adı geçen yöntemi henüz denemedim, siz bir de öyle deneyin bakalım sonuç alabilecekmisiniz. Saygılar,selamlar efendim...
Bilgi için çok teşekkür ederim Sayın Yaylacı.Şuan için elimde hiç çelik bitkim yok.Olduğu zaman deneyeceğim bende merak ettim çünkü sonuç içinde haberdar ederim.Saygılar...
Asya Ceylan
22-07-2012, 12:07
Sevgili Asya Ceylan, sizden heveslenerek yakın çevremde ki semt pazarlarını gezdim dolaştım ama sebze meyve dışında yeşillik bulamadım. :mad: Karşıyaka seraları daha yakın olsaydı keşke diye iç geçirmeden edemedim doğrusu. Genel görünüm fotoğraflarınızdan ekleyebilirmisiniz bir kaç poz? ;) Sevgiler.. ;)
:D Hepsini ben aldım tabi ki bulamazsınız.
Havalar çok ısındığı için sezonu bitmiş.Yaklaşık 3 haftaya yakın bende bulamıyorum karpuz kavun dışında :) Ama belediyelerin seraları açık ilk fırsatta ben bir uğrayacağım.
Genel görüntü bu aralar pek çiçeklenme olmadı için eklememiştim.Birazdan yeni fotoğraflar çekip paylaşırım tabi ki.Dün genel temizlik yaptım yaprak temizliği,saksı temizliği,solucan temizliği :( fotoğraflanmayı hakettiler
Sevgiler ;)
demircool
22-07-2012, 13:29
Sn Asya Ceylan,11.ayda şeflera diktim aynı senin gibi ve 1 ay önce filiz verdi :))
Asya Ceylan
22-07-2012, 15:31
Sn Asya Ceylan,11.ayda şeflera diktim aynı senin gibi ve 1 ay önce filiz verdi :))
Ooo yaklaşık 7 ay sonra...Çok uzun bir süre değil mi?O kadar yavaş gelişen bir bitki mi? Bakalım bendeki paşa ne zaman filiz verir tabi tutarsa :)
Şefleranin odunsu kisminin topragin ustunde olmasi gerekiyor.Fotografta odunsu kismini goremedim.
Ben de babaannemden aldigim seflera celigini Kasim ayinda suda koklendirme yapmadan direkt topraga ektim.Tika (kedim) tam yeni yaprak olusumlari baslamisken bitkiyi yere dusurdu.Bu iki kez bitkinin basina geldi.Simdi yeniden yapraklanmaya baslamis.Ben bu bitkinin cok dayanikli oldugunu dusunuyorum.:)Ustelik benimki 20 cm lik bir celik...Bir ogretmen arkadas da buyuk bir saksi seflera hediye etmisti,evde cok cicegi varmis ve benim gibi cicek seven birini bulunca sagolsun bana verdi.O yarim metreye yakindir.Sayfamda var fotografi.:)
Asya Ceylan
23-07-2012, 08:08
Şefleranin odunsu kisminin topragin ustunde olmasi gerekiyor.Fotografta odunsu kismini goremedim.
Ben de babaannemden aldigim seflera celigini Kasim ayinda suda koklendirme yapmadan direkt topraga ektim.Tika (kedim) tam yeni yaprak olusumlari baslamisken bitkiyi yere dusurdu.Bu iki kez bitkinin basina geldi.Simdi yeniden yapraklanmaya baslamis.Ben bu bitkinin cok dayanikli oldugunu dusunuyorum.:)Ustelik benimki 20 cm lik bir celik...Bir ogretmen arkadas da buyuk bir saksi seflera hediye etmisti,evde cok cicegi varmis ve benim gibi cicek seven birini bulunca sagolsun bana verdi.O yarim metreye yakindir.Sayfamda var fotografi.:)
Evet şefleranın odunsu kısmını göremezsiniz çünkü yok :) annem o şekilde çelik olarak almış.Bu şekilde de tutacağını söylediler, ben pek ihtimal vermiyorum.Gördüğü her bitkiden çelik getirmeye çalışıyor...
Sizin şefleranızın maşallahı var gerçekten çook güzel.Peki sizce bu şekilde tutmaz mı ?
Asya Ceylan
23-07-2012, 09:23
son halleri...
320543
320544
320542
320545
Benim celiklerimde hep govde vardi,ama bunda da govdenin olmasi gerek,yoksa o dallar nereden cikacak?
Bu arada Mum Cicegi Celikleriniz hazir,babaannemden dun aldim,koklu demistim,ama koksuz yollayacagim. :((
Gerci celigi topraga saplayin,kisa surede kokleniyor.Ben de kendiminkini suda hic koklendirme yapmadan hemen topraga dikmistim. :)
Asya Ceylan
23-07-2012, 09:30
Aşk merdiveni yerini sevdi yeni yaprakları açık yeşil renkteler.Petunya biraz şekilsiz kafasına göre takılıyor.O beni pek üzmediği için ben de onu rahat bırakıyorum ;) bazı kırılan dalları hariç
320546
320547
Sardunyayı yanlış budadıktan sonra bu sene başka çiçeklenme olmaz diye düşünüyordum ki...:) Yapraklarında solmalar bozulmalar vardı şimdiki hali daha iyi.
320548
Asya ceylan balkon çok güzel gözüküyor. Ellerine emeğine sağlık :)
Asya Ceylan
23-07-2012, 09:35
Benim celiklerim de hep govde de vardi,ama bunda govdenin olmasi gerek,yoksa o dallar nereden cikacak?
Bu arada Mum Cicegi Celikleriniz hazir,babaannemden dun aldim,koklu demistim,ama koksuz yollayacagim. :((
Gerci celigi topraga saplayin,kisa surede kokleniyor.Ben de kendiminkini suda hic koklendirme yapmadan hemen topraga dikmistim. :)
Söylediğiniz çok mantıklı gerçekten.Ne diyim şimdi ben anneme beni böyle umutlandırdığına mı kızıyım yoksa 1 bucuk aydır sabırla boşa beklediğime mi yanıyım :)
Mum çiçeği için teşekkür ederiyorum hiiç sorun değil inşallah tutarlar.Babaannenizin ellerinden öpüyorum.
Tutmazsa gelir sizin mum çiçeğinizi alırım ona göre :D
Asya Ceylan
23-07-2012, 09:40
Asya ceylan balkon çok güzel gözüküyor. Ellerine emeğine sağlık :)
Çok teşekkür ederim Aydilem :rolleyes:
Tamam. :)
Cok,cok buyuk olasilikla tutacaktir.İki adet buyuk yaprakli celik yollayacagim.Carsamba yollayacagim,persembe gelir,su an mutfakta suda merakla bekliyorlar.:)
Bu arada balkonunuzu kisa surede cok guzel yesillik dolu bir mekana cevirdiniz.Sizin sayfanizi takip etmek bu yuzden cok hosuma gidiyor.Tebrikler demekten baska bir sey diyemiyorum. :)
Asya Ceylan
23-07-2012, 10:28
Tamam. :)
Cok,cok buyuk olasilikla tutacaktir.İki adet buyuk yaprakli celik yollayacagim.Carsamba yollayacagim,persembe gelir,su an mutfakta suda merakla bekliyorlar.:)
Bu arada balkonunuzu kisa surede cok guzel yesillik dolu bir mekana cevirdiniz.Sizin sayfanizi takip etmek bu yuzden cok hosuma gidiyor.Tebrikler demekten baska bir sey diyemiyorum. :)
Bende çok teşekkür ediyorum ;)
:)Atlasınızı güle güle büyütün. Atlasınız su fazla istemez. Kaptüs ve sukulent cinsi çiçek. Akş merdiveniniz çok güzel olmuş.:)
Asya Ceylan
23-07-2012, 18:06
:)Atlasınızı güle güle büyütün. Atlasınız fazla istemez. Kaptüs ve sukulent cinsi çiçek. Akş merdiveniniz çok güzel olmuş.:)
Teşekkür ederim su istemez demek istediniz değil mi. Benimde kaktüslerle aram pek iyi olmadı yıllarca ya çürüttüm ya kuruyup yok oldular.İnşallah atlasla sorun yaşamam ;)
serkan_istanbul
23-07-2012, 18:57
Aşk merdiveni yerini sevdi yeni yaprakları açık yeşil renkteler.Petunya biraz şekilsiz kafasına göre takılıyor.O beni pek üzmediği için ben de onu rahat bırakıyorum ;) bazı kırılan dalları hariç
320546
320547
Sardunyayı yanlış budadıktan sonra bu sene başka çiçeklenme olmaz diye düşünüyordum ki...:) Yapraklarında solmalar bozulmalar vardı şimdiki hali daha iyi.
320548
Sardunyayı çok sulamayın bol ışık alan yerleri seviyolar akşamları sulayın ama iyice susadıklarında birde arada bir 1 litre suya 1 yemek kaşıgı kadar şeker eritin onunlada sulayın çiçeklenme çok oluyo ve sardunya genelde bütün bir yaz hatta her mevsim çiçek açar. sevgilerimle.
Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. :eek: Bayıldım. Benim sardunyalarımda çok az çiçekleniyorlar, şekerli su önerisini bende deneyeceğim Serkan beyin. Çiçekli günler dilerim, kolay gelsin, sevgiler..
Asya Ceylan
24-07-2012, 08:12
Sardunyayı çok sulamayın bol ışık alan yerleri seviyolar akşamları sulayın ama iyice susadıklarında birde arada bir 1 litre suya 1 yemek kaşıgı kadar şeker eritin onunlada sulayın çiçeklenme çok oluyo ve sardunya genelde bütün bir yaz hatta her mevsim çiçek açar. sevgilerimle.
Serkan Bey çiçekleri geçtiğinde tam olarak nereden budamamız gerekiyor? O çiçekleri taşıdığı uzun sap kısmınımı kesmemiz mi gerekir, sadece çiçekleri mi koparmamız gerekir? Ben sap kısımlarını kestim ama sonra o dalları tamamen kurudu?Solan çiçekler temizlenirse aynı yerden yeniden çiçek oluşumu olur diye okumuştum...
Asya Ceylan
24-07-2012, 08:19
Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. :eek: Bayıldım. Benim sardunyalarımda çok az çiçekleniyorlar, şekerli su önerisini bende deneyeceğim Serkan beyin. Çiçekli günler dilerim, kolay gelsin, sevgiler..
Çok teşekkür ediyorum bir dönem çook fazla çiçeklendi fotoğrafıda var.307718 Sonra küsmüş gibiydi ama yeni çiçek tomurcukları var şuanda.Budamada yanlış yaptım galiba.Bazı dalları tamamen kurudu çünkü.Sizede bol çiçekli sağlıklı günler ;)
serkan_istanbul
24-07-2012, 10:00
Günaydın. Sardunyaların çiçekleri geçtiğinde çiçek sapıyla birlikte alınması gerekli aynı yerden çiçeklenmez uç kısmından yaprak çıkan yerden gelir yeni çiçek oluşumu. Budarken sakın gövdesini deil çiçek sapını alın. derin budama ben kışa girerken yapıyorum **** erken ilk bahar aylarında. sevgiler.
Asya Ceylan
24-07-2012, 11:44
Günaydın. Sardunyaların çiçekleri geçtiğinde çiçek sapıyla birlikte alınması gerekli aynı yerden çiçeklenmez uç kısmından yaprak çıkan yerden gelir yeni çiçek oluşumu. Budarken sakın gövdesini deil çiçek sapını alın. derin budama ben kışa girerken yapıyorum **** erken ilk bahar aylarında. sevgiler.
Tamam peki anladım bu sefer çok sağolun ;)
Asya Ceylan
24-07-2012, 11:45
;)
320877
320878
Asya Ceylan
24-07-2012, 11:48
banyo keyfi...
320879
Asya Ceylan
24-07-2012, 16:12
Nar ağacının üzerindeki sürgün son iki günde çıktı ve baya hızlı boy aldı.Amacı ne acaba?
320947
Asya Ceylan
24-07-2012, 16:18
Bütün bahçe sahiplerine ve süs kabağı olan site sakinlerine sesleniyorummm artık benimde bir süs kabağımmm vaaaaaarrrrr:D
Ama ne yapcam bununla bilmiyorum:dilli:
320951
Atlasınız çabuk tutar ışık alan yerde koyun tam güneş almasın tutunca güneşe koyun Ama kış olunca dikkat edin don vurmasın soğuğa dayamazlar. Ben de aloe vera ektim o da sukulent cinsinden. Onlar benim bebişlerim.:):):D:D
sayın asya ceylan sayfanız hayırlı olsun arkadaşım çiçekleriniz çok güzeller emeğinize yüreğinize sağlık olsun ama sizden küçük bir ricam olucak o şöminenin yanındaki kaktüsünüzün üstünde yapay çiçek gördüm lütfen onu bir bıçak **** çatal yardımıyla çıkarın biraz dikenleri gidicektir yapay çiçekle baraber ama hiç olmazsa güzelim kaktüsünüzün gelişimini engellememiş olursunuz nacizane rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum çiçeklerinizin gelişimini izlemek zevkli olucak sevgiyle kalın:p
Asya Ceylan
25-07-2012, 08:53
sayın asya ceylan sayfanız hayırlı olsun arkadaşım çiçekleriniz çok güzeller emeğinize yüreğinize sağlık olsun ama sizden küçük bir ricam olucak o şöminenin yanındaki kaktüsünüzün üstünde yapay çiçek gördüm lütfen onu bir bıçak **** çatal yardımıyla çıkarın biraz dikenleri gidicektir yapay çiçekle baraber ama hiç olmazsa güzelim kaktüsünüzün gelişimini engellememiş olursunuz nacizane rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum çiçeklerinizin gelişimini izlemek zevkli olucak sevgiyle kalın:p
Sayın Gülsen çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Kaktüslerdeki çiçekleri çıkarmaya çok çalıştım slikonla yapılmış zarar vereceğim için bırakmıştım öyle.Bıcakla kesiyorum o zaman eğer gelişimlerine engel oluyorlarsa ;)
alacakaranlik
25-07-2012, 11:48
Sayın ceylan, Süs kabaklarınız hayırlı olsun. Onların sap kısımlarından ip geçirip bir yere asıp kurutun.
Sayın Gülsen çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Kaktüslerdeki çiçekleri çıkarmaya çok çalıştım slikonla yapılmış zarar vereceğim için bırakmıştım öyle.Bıcakla kesiyorum o zaman eğer gelişimlerine engel oluyorlarsa ;)
evet biliyorum silikonla yapıştırıyolar ama kesinlikle bir şekilde çıkarın çok az bi zararla gelişimini devam ettirir ben bir kaktüs ve sukulentci olduğumdan buna karşıyım, daha uçları topluiğne gibi minik kuru çiçekleri bu güzelim bitkilere sonuna kadar batırıyorlar ben marketlerden alıp eve getirir getirmez ilk işim bunları bir cımbız **** kargaburnuyla kaktüslerden temizlemek oluyor dediğim gibi gelişmesini engelliyor.Nihayetinde onlarında bir canı var :(
Asya Ceylan
25-07-2012, 13:26
Sayın ceylan, Süs kabaklarınız hayırlı olsun. Onların sap kısımlarından ip geçirip bir yere asıp kurutun.
Aslında yeni öğrendim bunlar pek süs kabağı değilmiş dolması güzel oluyormuş :p ama bende dayanamadım.
Çok teşekkür ederim ;)
Asya Ceylan
25-07-2012, 13:32
evet biliyorum silikonla yapıştırıyolar ama kesinlikle bir şekilde çıkarın çok az bi zararla gelişimini devam ettirir ben bir kaktüs ve sukulentci olduğumdan buna karşıyım, daha uçları topluiğne gibi minik kuru çiçekleri bu güzelim bitkilere sonuna kadar batırıyorlar ben marketlerden alıp eve getirir getirmez ilk işim bunları bir cımbız **** kargaburnuyla kaktüslerden temizlemek oluyor dediğim gibi gelişmesini engelliyor.Nihayetinde onlarında bir canı var :(
:rolleyes:
321108
demircool
25-07-2012, 14:17
sevgili Tika ben yapraktan köklendirmeyi ve hatta filizlendirmeyi başardım... :))http://img33.imageshack.us/img33/2382/1007114n.jpg
Asya Ceylan
25-07-2012, 15:04
;) elimdeki malzemelerle bu kadar yapabildim
321142
kucukken dedem bana hep getirirdi isyerinden bunlardan.kokusuna bayilirdim.evde sprey kokularin yerine daha dogal ve daha guzel kokan bu sus kabaklarindan kullanirdik.tum ev cok guzel kokardi.ama ne zamandir goremiyorum bunlardan.
Bütün bahçe sahiplerine ve süs kabağı olan site sakinlerine sesleniyorummm artık benimde bir süs kabağımmm vaaaaaarrrrr:D
320951
sn.asya ceylan sana nacizane bir fikir kabakların tepesinden küçük bir kapak açıp içini temizleyip kurutun güzel bir çiçek **** kaktüs saksısı olabilir bence ne dersiniz?;) **** böylece kurutup sonra kapak açın :p dekoratif ve değişik bir çiçek saksısı olur bence:o
sevgili Tika ben yapraktan köklendirmeyi ve hatta filizlendirmeyi başardım... :))http://img33.imageshack.us/img33/2382/1007114n.jpg
canım benim neyi yapraktan köklendirmeyi başardın anlayamadım açıklarsan sevinirim sevgili demircool:p
Asya Ceylan
26-07-2012, 08:43
kucukken dedem bana hep getirirdi isyerinden bunlardan.kokusuna bayilirdim.evde sprey kokularin yerine daha dogal ve daha guzel kokan bu sus kabaklarindan kullanirdik.tum ev cok guzel kokardi.ama ne zamandir goremiyorum bunlardan.
Size eskiyi hatırlatıp biraz da mutlu ettiyse sevindim ;)
Asya Ceylan
26-07-2012, 09:13
sn.asya ceylan sana nacizane bir fikir kabakların tepesinden küçük bir kapak açıp içini temizleyip kurutun güzel bir çiçek **** kaktüs saksısı olabilir bence ne dersiniz?;) **** böylece kurutup sonra kapak açın :p dekoratif ve değişik bir çiçek saksısı olur bence:o
Çok teşekkürler ;) boyutları aslında baya küçük elma ya da domates boyutu kadar diyebilirim.Yaşken içinin temizlenmesi daha kolay olur aslında ama kurutukça incelip yapısı bozulacağını düşünüyorum.Kurutuktan sonra içini boşaltabilirim kırılma olmazsa tabi ama çüremeden sağlıklı kuruyacak mı onuda bilmiyorum bakalım tecrübe olacak.Daha büyük kabak çalışması için... ;)
;) elimdeki malzemelerle bu kadar yapabildim
321142
Nasip olursa zamanı gelince süs kabak çeşitleri tohumlarını gönderirim inşallah.
Onların içinde içi oyuklaçak çeşitleri olduğu gibi olduğu gibi kurutulup süs eşyası olarakda kullanılabilenleri var.
saygılar.
Asya Ceylan
26-07-2012, 10:05
Nasip olursa zamanı gelince süs kabak çeşitleri tohumlarını gönderirim inşallah.
Onların içinde içi oyuklaçak çeşitleri olduğu gibi olduğu gibi kurutulup süs eşyası olarakda kullanılabilenleri var.
saygılar.
Yanlış anlamadıysam kabak tohumu gönderebileceğiniz yazdınız değil mi? çok teşekkür ederim ama saksıda olmazlar galiba
:o bahçe istiyoruummm Allah'ım
:D
Çok teşekkürler ;) boyutları aslında baya küçük elma ya da domates boyutu kadar diyebilirim.Yaşken içinin temizlenmesi daha kolay olur aslında ama kurutukça incelip yapısı bozulacağını düşünüyorum.Kurutuktan sonra içini boşaltabilirim kırılma olmazsa tabi ama çüremeden sağlıklı kuruyacak mı onuda bilmiyorum bakalım tecrübe olacak.Daha büyük kabak çalışması için... ;)
asya ceylan arkadaşım, küçük olması önemli değil bizde kaktüslere saksı yaparız malum kaktüslerin fazla köklenme olayı olmadığı için küçük olmasında bir sakınca yok ayrıca kuruduktan sonra dış kısmına sprey cila sıkarsanır hem dayanıklı olur hemde parlak durur;) yani anlıycan biz illa o kabakları saksı yapıcaz:D
Asya Ceylan
26-07-2012, 12:35
tamamdır inşallah :D
Asya Ceylan
26-07-2012, 12:37
İşte mum çiçeğim geldi kargodan çook teşekkür ederim TİKA :p ellerine sağlık
321269
demircool
26-07-2012, 12:50
canım benim neyi yapraktan köklendirmeyi başardın anlayamadım açıklarsan sevinirim sevgili demircool:p
Ablacım şefflera yı yapraktan filiz oluşumunu bahsettim :rolleyes:
İşte mum çiçeğim geldi kargodan çook teşekkür ederim TİKA :p ellerine sağlık
321269
Gule gule buyutun. :)
Asya Ceylan
26-07-2012, 13:17
Ablacım şefflera yı yapraktan filiz oluşumunu bahsettim :rolleyes:
Aa çok sevindim demek ki umut var.Benimkilerde dursun o zaman böyle bakalım...
321270
demircool
27-07-2012, 10:07
Evet Asya Ceylan umut var bekleyin :))
Asya hanım bu şefflera çiçeğini saksıdan toprağa indirdim daha güzel gelişmeye başladı.Çiçek açıyormu bilmiyorum.Hanım bir komşudan filiz alıp yetiştirmiş.Sadece yaprak açıp duruyor.1 m ye yakın boy attı.Ben güzel çiçek açan bitkilerle ilgileniyorum.Malumunuz burası karadeniz Yaprak yeşillik etrafımızda çok.
Saygılar selamlar.
hakan_iznik
27-07-2012, 19:43
Valla bahçe mütevazidir diye açtım olmuş amazon ormanı..Ellerinize sağlık harika..bende bahçemi paylaşayım dedim ama üstadları görünce dedim herkes haddini bilmeli :))
Bir sorum olacak:
Sevgili arkadaşlarım terasta küçük çapta bir saksı bahçesi yaptım..Her şey çok güze ama kudret narım sarmaşık olarak çok büyüdü ama bir meyve dışında bir şey çıkmadı..bol çiçekli ama meyve yok..yardım lütfen....
Valla bahçe mütevazidir diye açtım olmuş amazon ormanı..Ellerinize sağlık harika..bende bahçemi paylaşayım dedim ama üstadları görünce dedim herkes haddini bilmeli :))
Bir sorum olacak:
Sevgili arkadaşlarım terasta küçük çapta bir saksı bahçesi yaptım..Her şey çok güze ama kudret narım sarmaşık olarak çok büyüdü ama bir meyve dışında bir şey çıkmadı..bol çiçekli ama meyve yok..yardım lütfen....
sn.hakan_iznik merak etmeyin yakında o bir kaç saksının sayısını bile hatırlayamacak kadar çok çiçekleriniz olucak bu işe giriştinmi gerisi kendiliğinden geliyor nasıl olmuşsa bi bakıyorsunuz bir çok çiçek ve bitkileriniz olmuş. Sayfanızı görmek isteriz mutlaka:p
Asya Ceylan
29-07-2012, 15:08
Asya hanım bu şefflera çiçeğini saksıdan toprağa indirdim daha güzel gelişmeye başladı.Çiçek açıyormu bilmiyorum.Hanım bir komşudan filiz alıp yetiştirmiş.Sadece yaprak açıp duruyor.1 m ye yakın boy attı.Ben güzel çiçek açan bitkilerle ilgileniyorum.Malumunuz burası karadeniz Yaprak yeşillik etrafımızda çok.
Saygılar selamlar.
Benim de bildiğim kadarıyla çiçek açmıyor.Sık yani gür olduğu zaman görüntüsü çok güzel oluyor gerçekten.Ben Ankara da olduğum için sadece yeşillede hasretim ;) Bir de ne kadar olursa olsun çiçek ömürleri kısa, insan doyamıyor yani yeşilide olsun çiçeğide olsun bitki olsun canlı olsunda... 1 metreye yakın olması ne güzel yerini sevmiş demek ki tabi sahibini de.
Bu arada Karadenizi çook severim çok sanslısınız.Ailenizle birlikte bol çiçekli sağlıklı günler selamlar.
Asya Ceylan
29-07-2012, 15:22
Bir sorum olacak:
Teşekkür ederim ;) Ben bitkilerle ilgili bilgileri hatta çiçek isimlerini bile bu siteden öğrendim ve daha öğrenecek o kadar çook şeyim var ki.O zaman ben hiç sayfa açmamalıydım 4-5 bitkiyle başlamıştım şimdi kendi hızıma kendim yetişemiyorum yetişmekte istemiyorum.Eskiden bitkilerle pek alakam yoktu bir de.
Gülşen Hanımın dediği gibi yani pek sonu gelmiyor :)
Benim anladığım kadarıyla bu sitede sadece balkon bahçe göstermek değil bilgi alışverişinde bulunuyoruz saygı ve sevgi içerisinde arkadaşlıklar dostluklarda var...
Bende terasınızı görmek isterim gerçekten.Paylaşırsanız seviniriz.
Kudret narıyla ilgili hiç bir bilgim yok.Ama bilen arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır.Sayfanızı açıp detaylı bilgi verip fotoğraflarını yükleyebilirseniz yardımcı olmaları daha kolay olur diye düşünüyorum.
Bol çiçekli meyveli günler ;)
YeniGine
30-07-2012, 01:03
İnternetten bulduğum bir fotoğraf.Acaba sonunda böyle olur mu balkonlarımız :o :p
304777
Merhaba; üyelerin bahçeleri, balkonları zevkle geziyorum... Bu gece de sizin bitkilerinizi geziyorum... Henüz ilk sayfalardayım. Herşey çok hoş, zevkle ilgileniliyor belli.
Fotoğraf ve sorunuzu okuyunca; ister istemez içimden "Evet gidişat onu gösteriyor" deyiverdim...
Gezintiye devam.
YeniGine
30-07-2012, 01:10
Yeni gelen üyeleride ekledik... Ama güneş akşam üzeri çok geliyor çözüm bulmam lazım.Şemsiye tam karşıdan gelen güneş ışığını pek engelleyemiyor
306729
Evet işte gidişat belli; ÇOĞALIYORLAR... ;)
Maşallah!...
YeniGine
30-07-2012, 01:38
İlk kez duydum; sardunyalara şeker... Evet; ben de deneyeceğim...
YeniGine
30-07-2012, 01:53
320951
Süs kabağını nereden bulduk??
YeniGine
30-07-2012, 02:10
Asya Ceylan minicik minicik, zevkli zevkli, rengarenk çok güzel bir cennet yaratmışsınız kendinize. Çiçekler, renkler, saksılar, o sevimli objeler çook zevkli çok. Ellerinize sağlık.
Peki o saksılarda hep poşetlerde satılan topraklardan mı kullandınız? Ve o zevkli, güzel cennetten inşallaah yeni fotoğraflar bekliyoruz.
Asya Ceylan
30-07-2012, 08:53
Merhaba; üyelerin bahçeleri, balkonları zevkle geziyorum... Bu gece de sizin bitkilerinizi geziyorum... Henüz ilk sayfalardayım. Herşey çok hoş, zevkle ilgileniliyor belli.
Fotoğraf ve sorunuzu okuyunca; ister istemez içimden "Evet gidişat onu gösteriyor" deyiverdim...
Gezintiye devam.
Hoşgeldiniz ;) gezintiniz baya kısa sürmüştür o zaman :)
Güzel cümleleriniz için çok teşekkürler.Kolay gelsin
Asya Ceylan
30-07-2012, 08:54
Evet işte gidişat belli; ÇOĞALIYORLAR... ;)
Maşallah!...
Havaların fazlaca ısınması ve semt pazarının çiçek bölümünün sezonu bittikten sonra yavaşladım :D
Asya Ceylan
30-07-2012, 08:56
İlk kez duydum; sardunyalara şeker... Evet; ben de deneyeceğim...
Onunla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama ben şekerli su verdikten sonra çiçeklerin ömürleri daha kısa oldu.Açıyorlar sonra hemen pörsüyorlar.Her zamanki yerinde aslında anlayamadım :(
Asya Ceylan
30-07-2012, 08:57
Süs kabağını nereden bulduk??
Banada hediye geldi ama bildiğim kadarıyla manavdan alındı diğer meyvelerle birlikte geldi ;)
Asya Ceylan
30-07-2012, 09:03
Asya Ceylan minicik minicik, zevkli zevkli, rengarenk çok güzel bir cennet yaratmışsınız kendinize. Çiçekler, renkler, saksılar, o sevimli objeler çook zevkli çok. Ellerinize sağlık.
Peki o saksılarda hep poşetlerde satılan topraklardan mı kullandınız? Ve o zevkli, güzel cennetten inşallaah yeni fotoğraflar bekliyoruz.
Sayın YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkürler.İnanın daha hayalimdeki aklımdaki balkonu tam gerçekleştiremedim seneye inşallah daha iyi olacak (bunun sonu gelmez :) )
Evet poşetlerde satılan topraklar torf,çok az da bahçe toprağı.Ama bahçe toprağı olanları tamamen değiştiriyorum kökleri çabuk çürütüyor suyu çok tuttuğu için galiba.Tamamen deneme yanılma yoluyla öğreniyorum şuana kadar 6-7 bitkimi kaybettim malesef:(
Tekrar beklerim hoşcakalın ;)
Asya Ceylan
07-08-2012, 15:31
Çoğu çiçeğim iyi değil sıcak ve bu bitler yüzünden tam yılmıştım kiii atlasss canım beniim ;)
323850
YeniGine
07-08-2012, 16:24
Maşallah; hayrlı olsun inşallahh...
Asya Ceylan
08-08-2012, 09:32
çok sağolun :) ben bu kadar kısa süre olacağını düşünmemiştim.
Benden yaklaşık bir ay sonra başlamışsınız ama çiçek sayınız beni geçmiş :) Ben de kendimi durdurmaya çalışıyordum ki çok fena iştahım açıldı :) Tatile gittim ve çiçeklerimin üçte birini kaybettim. Aman siz azami güvenebileceğiniz birine emanet edin. Mor sarkan petunyadan bende de var. Ağustos'un ilk haftası arkadaşların dediği gibi yapış yapış oldu, ölmek üzereydi. Hemen 15 cm kalacak şekilde budadım, musluğun altına sokup yıkadım tüm dalları, saksıyı ve askıyı. Şimdi çok sağlıklı, derlitoplu ve haftasına çiçeklendi. Bir sürü de çelik çıktı ama beyazı kaybettim. Siz şüphelendiğiniz anda harekete geçin. Aklınızda bulunsun, bunun kaçarı yok yaşanacak. Bir de böcekten bahsetmişsiniz, yine burada öğrendiğim birşey var. Ev yapımı ilaç veya zirai mücadele ilaçlarını temin etmek bana uzun iş geldi açıkçası. Bildiğiniz muhabbet kuşu bit ilacını kullanarak güllerimi ve küpelimi kurtardım, uzun bir sürede koruyor diye düşünüyorum, çiçeklerim hiç etkilenmedi, goncaları, taze yaprakları aynı hızla devam etti. Bence hemen bir petshoptan alın, çiçeklerinizden ayrılmayın.Yine de tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak lazım. Bir de kapalı balkon hastalık ve böceğe yatkınlık yaratıyor galiba. Arada bir vantilatör mü çalıştırsanız. Balkon harika, ellerinize sağlık..
Asya Ceylan
31-08-2012, 20:16
Canan Hanım mesajınız için çok teşekkürler.yeni okuyabildim bu aralar çiçeklerimlede siteylede pek ilgilenemedim yoğunluktan.Tamamen kaybettiğim ve bana süpriz yapan bitkilerim var kısa zamanda fotoğraflarsam paylaşacağım.Şuanda boş alanımda saksılarımda çok var.Mesela avatarımda olan bitkim tamamen yok oldu :( Galiba iki dezavantajım var biri kapalı balkon olması bütün gündüz açık ama akşamdan sonra bütün gece kapalı sabah tekrar açıyorum iş yeri olduğu için.İkincisi ikindi güneşi direk alıyor perde uyguladım ama yinede yakıyor bitkileri.Yavaş yavaş bekleme odasına, girişe doğru bitkileri almaya başladım :) bitlerle çiçekçiden aldığım ilaçları kullanıyorum bazende arap sabunu, bir dönem iyi oluyorlar sonra tekrar.Yaklaşık 10-15 bitkimi kaybettim :(
Olsuun nisan ayında tekrar alırım hemde daha çok :) tekrar teşekkürler hoşcakalın.
Asya Ceylan
31-08-2012, 20:25
Bir de geçenlerde çoğu bitkim makasla kesilmiş gibi dalları,yaprakları yerdeydi hemde en sağlıklı olanlar,yeni sürgünleri görünce deli oldum tek olmasam kesin birini suçlardım çünkü resmen bilerek yapılmış gibiydi.Sonra bir ip uçu ele verdi suçluyu... 'kuş'. sen o kapalı balkona açık olan dar pencerenden gir yıldız çiçeğini,yeni sürgün veren boy atan yaprak güzelini koca koca dallarını kesip kesip atmış.iyi ki de o kuşu görmedim affetmezdim gibi geliyor.Kopan yaprak güzelini hemen toprağa diktim 4-5 gün sonra tuttu çok şükür :) Ama yinede affetmedim o kuşu :mad:
Bir de geçenlerde çoğu bitkim makasla kesilmiş gibi dalları,yaprakları yerdeydi hemde en sağlıklı olanlar,yeni sürgünleri görünce deli oldum tek olmasam kesin birini suçlardım çünkü resmen bilerek yapılmış gibiydi.Sonra bir ip uçu ele verdi suçluyu... 'kuş'. sen o kapalı balkona açık olan dar pencerenden gir yıldız çiçeğini,yeni sürgün veren boy atan yaprak güzelini koca koca dallarını kesip kesip atmış.iyi ki de o kuşu görmedim affetmezdim gibi geliyor.Kopan yaprak güzelini hemen toprağa diktim 4-5 gün sonra tuttu çok şükür :) Ama yinede affetmedim o kuşu :mad:
Çiçeklere çok üzüldüm gerçekten, hele avatardaki ayrı güzel. Kuşcuğu affedin ne olur, belki yuva yapmaya çalışan bir çift kumrudur, ne güzel olur bebekleri de olsa. Uğur getirir derler :) Kızmayın :( Tekrar geçmiş olsun, üzülmeyin herkesin büyük kayıpları oluyor şu veya bu şekilde.
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:32
Çiçeklere çok üzüldüm gerçekten, hele avatardaki ayrı güzel. Kuşcuğu affedin ne olur, belki yuva yapmaya çalışan bir çift kumrudur, ne güzel olur bebekleri de olsa. Uğur getirir derler :) Kızmayın :( Tekrar geçmiş olsun, üzülmeyin herkesin büyük kayıpları oluyor şu veya bu şekilde.
;) haklısınız teşekkürler ;)
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:34
328831
328832
yeni yaprağımız bile var artık ;)
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:36
328833
328834
Narın yeni çıkan sürgünü hala uzuyor, ne yapmalıyım kesmelimiyim bilemedim ??? Sizce ??
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:37
328836
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:40
328838
Baya boy vermişti aslında, olsun böyle de iyi gözüküyor.
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:42
328843
Kötü durumdaydı ama şu anda daha sağlıklı yeni yapraklarıda var.
Asya Ceylan
01-09-2012, 13:43
328844
Biraz iç kısımları kurumaya başladı öğlen güneş aldığından galiba :(
Adalet Yağcı
01-09-2012, 14:15
Sevgili Asya Ceylan;
Topu topu 3 ay olmuş başlayalı ama gelişme çok güzel.
Özellikle net fotoğraflarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.
Bitki çeşitiniz çoğalıyor, gelecek yıl şimdi elinizdekilerin en az dört katı bitkiniz olacağına bahse girerim :)
Burada her gördüğümüz bitkide aklımız kalıyor çünkü.
Başarılarınızın devamını diliyorum, gelecekte çok daha çeşitli bitkilerle tanışacağız bu balkonda.
Sevgiler.
Olen bitkilerinize uzuldum Sevgili Asya Ceylan,
Neyseki mum cicegi ve atlas sizi sevindirmis.:) Sizdeki atlasi gorunce,Sayin alacakaranlik'a ben de iki tur atlas celigi siparisi verdim.:D Bugun Migros'tan bir tane de kaktus aldim,en az dikenli olanindan.
Benim de ask merdivenimin bazi yerlerinde kuruma var;ama toparliyor sonra kendini.Uzerine su spreyi yapin balkonun acik oldugu zamanlarda.Tatile gidip dondugum zamandan beri kuruma benimkinde de hafif var;ama bitkiyi bozacak boyutta degil.Gordugum kadariyla sizinkinde de buyuk problem yok.Ben 2-3 haftada bir hep sivi besin de veriyorum ciceklerime.:)
Asya Ceylan
02-09-2012, 13:38
Sevgili Asya Ceylan;
Topu topu 3 ay olmuş başlayalı ama gelişme çok güzel.
Özellikle net fotoğraflarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.
Bitki çeşitiniz çoğalıyor, gelecek yıl şimdi elinizdekilerin en az dört katı bitkiniz olacağına bahse girerim :)
Burada her gördüğümüz bitkide aklımız kalıyor çünkü.
Başarılarınızın devamını diliyorum, gelecekte çok daha çeşitli bitkilerle tanışacağız bu balkonda.
Sevgiler.
Sn. Adalet Yağcı çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve beğenileriniz için.
Bahsi muhtemelen siz kazanırsınız ;) çünkü benim düşüncemde öyle inşallah tabi bakalım ;) burdaki gördüklerimiz evet çok teşfik ediyor gerçekten elimizdekilerin az yetersiz olduğunu düşünüyoruz..
saygılar :)
Asya Ceylan
02-09-2012, 13:50
Olen bitkilerinize uzuldum Sevgili Asya Ceylan,
Neyseki mum cicegi ve atlas sizi sevindirmis.:) Sizdeki atlasi gorunce,Sayin alacakaranlik'a ben de iki tur atlas celigi siparisi verdim.:D Bugun Migros'tan bir tane de kaktus aldim,en az dikenli olanindan.
Benim de ask merdivenimin bazi yerlerinde kuruma var;ama toparliyor sonra kendini.Uzerine su spreyi yapin balkonun acik oldugu zamanlarda.Tatile gidip dondugum zamandan beri kuruma benimkinde de hafif var;ama bitkiyi bozacak boyutta degil.Gordugum kadariyla sizinkinde de buyuk problem yok.Ben 2-3 haftada bir hep sivi besin de veriyorum ciceklerime.:)
Mum çiçeği için size tekrar tekrar teşekkür ederim, evet onlarla biraz da olsa moral buluyorum.Ben aslında atlastan pek umutlu değildim.sipariş vermeden komşum getirdi sağolsun kestiğimi görünce ne yaptın öyle olmaz tutmaz demişti büyük bir havayla gösterdim son halini şok oldu :D
Ben ne zaman bitki alışverişine gitsem yanımdakinin gerek yok demesi sonucu almıyorum vee her seferinde çok pişman oluyorum en güzeli aslında tek gitmekmiş :)
Aşk merdiveni için günde 3-4 kere su spreyi yapıyorum ama yeşil rengi sanki solmaya başladı gibi koyu renkte değil.takip ediyorum...
Sıvı besin var ama nedense her seferinde unutup ihmal ediyorum :S
yeni atlas,yeni kaktüs oh maşallah sizi bişey durdurmuyor ;)
Asya Ceylan
03-09-2012, 12:37
yıldız çiçeği böceklendik iyileşti sonra tekrar böceklendi tekrar iyileşti ama en son artık pes etti artık galiba sizce düzelebilme ihtimali var mı???
329277
Asya Ceylan
03-09-2012, 12:39
ve ortanca :( :(
329281
Beğen butonuna basamam çünkü üzüçü olmuş.Üzüntüleride beğenmem.Geçmiş olsun.Çaresi yenisini yetişdirmek ten başka alternatifde göremiyorum.
Saygılar.
Gecmis olsun.:(
Ben,kendi adima,olen bitkim olursa ve eger bulundugu ortama uyum saglayamamis bunun sonucunda olmusse yeniden almiyorum.Ornegin,yumrulu begonya...Cok ugrastim,ama kurtaramadim.Hem de 4 tane!Ne yazik ki hepsini ayni anda almistim ve hepsi ayni anda bitlendi ve kuf hastaligina yakalandi.:(((Bir daha da edinmeyi dusunmuyorum.
Ama cok istedigim bir turse,alabilirim,ornek ask merdiveni.
Gecen kis aldigim ne yazik ki ilkbahari goremeden oldu. :( Kisin almistim,kisin boyle tropikal bir turu aliskin olmadigi ev ortamina getirince,ne yaptiysam da yasatamadim. ; (((((
gokcegokce
03-09-2012, 20:30
yıldız çiçeği böceklendik iyileşti sonra tekrar böceklendi tekrar iyileşti ama en son artık pes etti artık galiba sizce düzelebilme ihtimali var mı???
329277
Bu konuda otorite değilim ama denemeye değer bir önerim olacak. Bence kurumuş dallarını kes ve sadece yumrusu kalsın. Kışı kuru bir yerde sakla ve baharda da tekrar ek. Denemeye değer. Ben dahlialarımı yumrudan yetiştirdim. Bence yumruyu iyi korursan baharda yeni bir filizi esirgemez senden.
Asya Ceylan
04-09-2012, 07:27
Beğen butonuna basamam çünkü üzüçü olmuş.Üzüntüleride beğenmem.Geçmiş olsun.Çaresi yenisini yetişdirmek ten başka alternatifde göremiyorum.
Saygılar.
Ama ben sizin yorumunuzu beğenebilirim çok teşekkürler.
Yenilerini almayı bahara düşünüyorum bakalım onlarda aynı olacak mı? Belki acemiliğime gelmiştir.Ama genel sorunum bitlerdi.Çiçekleri çok yoruyor öldürüyor.Saygılar.
Asya Ceylan
04-09-2012, 07:33
Gecmis olsun.:(
Ben,kendi adima,olen bitkim olursa ve eger bulundugu ortama uyum saglayamamis bunun sonucunda olmusse yeniden almiyorum.Ornegin,yumrulu begonya...Cok ugrastim,ama kurtaramadim.Hem de 4 tane!Ne yazik ki hepsini ayni anda almistim ve hepsi ayni anda bitlendi ve kuf hastaligina yakalandi.:(((Bir daha da edinmeyi dusunmuyorum.
Ama cok istedigim bir turse,alabilirim,ornek ask merdiveni.
Gecen kis aldigim ne yazik ki ilkbahari goremeden oldu. :( Kisin almistim,kisin boyle tropikal bir turu aliskin olmadigi ev ortamina getirince,ne yaptiysam da yasatamadim. ; (((((
Çok teşekkür ederim bende çok üzüldüm.
İlk denemem olduğu için 2.3. bir şansları daha var diye düşünüyorum.Aynı bitkiden aldığım zaman biraz farklı açılara yerlere koymaya çalışıyorum.Bu durum iki begonyamda çok farketti biri çok sağlıklı çok büyüdü diğeri aldığımdan daha küçük ve yaprakları hiç iyi değil.Ama tam nedenini bulamadım,galiba yapraklarına su gelmesinden hoşlanmıyor çünkü yaprağına su gelen kısımlarda iki gün sonra çürüme oluyor. ;(
Asya Ceylan
04-09-2012, 07:34
Bu konuda otorite değilim ama denemeye değer bir önerim olacak. Bence kurumuş dallarını kes ve sadece yumrusu kalsın. Kışı kuru bir yerde sakla ve baharda da tekrar ek. Denemeye değer. Ben dahlialarımı yumrudan yetiştirdim. Bence yumruyu iyi korursan baharda yeni bir filizi esirgemez senden.
Çok teşekkür ederim.evet bende merak ettim bence de denemeye değer ;)
canın saolsun arkadaşım, üzülüyoruz ama yapacak bişey yok. Asyacım evet yıldızlar yumrudan tekrar çıkıyorlar sen onu saklama koşullarına göre sakla seneye yeni filizlerle sana sürpriz yapıcaktır arkadaşım
Asya Ceylan
04-09-2012, 08:48
canın saolsun arkadaşım, üzülüyoruz ama yapacak bişey yok. Asyacım evet yıldızlar yumrudan tekrar çıkıyorlar sen onu saklama koşullarına göre sakla seneye yeni filizlerle sana sürpriz yapıcaktır arkadaşım
Teşekkür ederim çok sağol:) serin bir yerde bekletiyorum o zaman.
alacakaranlik
06-09-2012, 09:49
Soğanlı bitkilerin toleransı fazladır aslında. Yeterki soğana zarar gelmesin. Yıldızlarda ilk filizlenme olduktan sonra yaklaşık 10 cm boylandıktan sonra tepe kırılır ve büyümesine devam eder. Budamadan oldukça hoşlanırlar. Çiçek açmıyorsa bile kırın tepesini kısa sürede çiçeğe yatıyor. Bendeki yıldızlarda çiçek açmıyordu tepelerini kırdım 1 ay önce, şimdiki halli...
330033
Unutulmaması gereken bu aylarda bu tarz bir uygulama bitkiyi zayıf düşürebilir. Su andan itibaren beslenme ağırlıklı bir uygulama gerekir.
Asya Ceylan
16-09-2012, 12:13
Sn. Alacakaranlık çok teşekkürler :)
Asya Ceylan
24-09-2012, 14:21
334015
334016
ilk çiçeği :)
Asya Ceylan
24-09-2012, 14:23
334018
yeni üye daha doğrusu terkedilmişti :) bakalım bende çiçek açacakmı bakıma almam lazım.
Asya Ceylan
24-09-2012, 14:24
Sn.Tika nın dediği gibi hızlı büyümeye başladı bu aralar maşallah :)
334019
Asya Ceylan
24-09-2012, 14:25
pek çiçeklerimle ilgilenemiyordum bu aralar demek ki arada ihmal etmek lazımmış.bu da ilk çiçeğimiz çok sevinmiştim kiiii
334020
Asya Ceylan
24-09-2012, 14:29
diğerini unutturdu bana :) çok yer kaplıyor diye atılacakken bana verildi, saksını istemişler, tabi çiçeğe zarar vermeden nasıl yapacağım bilemedim.bol bol çelik alıp çoğaltmak mantıklı geldi bana.
334021
334022
:eek::eek::eek: Aaa "Kolyoz!" :eek: Öyle aradım ki bu çiçeğin fidesini, bulamadım. Tohumunu buldum aldım, büyütmeyi beceremedim. :( Toplantıya katılabilirseniz çeliğine talibim. Güle güle büyütün. Yeni bir saksı alıp verebilirsiniz, gerçi bu saksı küçük geliyor gibi bu güzele.. ;)
Asya Ceylan
27-09-2012, 15:57
çeliğini vermeyi isterim tabi ki ama toplantılara hiç katılmadım.işlerimden dolayı.olmadı kargoyla gönderirim :)
sn.Asya Ceylan sayfanızı dolaştım çiçekleriniz güzel ilkbaşlarda fazla çeşidiniz yokken son sayfalarda çiçek çeşidi artmaya başlamış bu gösteriyorki netin havasına girmişsiniz insan kapıldımı kendini çiçek almaktan alamıyor aman dikkat........:) bu arada sayfanız hayırlı olması dileğiyle bol çiçekli günler.
Asya Ceylan
30-09-2012, 17:56
sn.Asya Ceylan sayfanızı dolaştım çiçekleriniz güzel ilkbaşlarda fazla çeşidiniz yokken son sayfalarda çiçek çeşidi artmaya başlamış bu gösteriyorki netin havasına girmişsiniz insan kapıldımı kendini çiçek almaktan alamıyor aman dikkat........:) bu arada sayfanız hayırlı olması dileğiyle bol çiçekli günler.
Sn.BAYÇALI çok teşekkür ederim.Annemde eski çiçek severlerdendi -di diyorum çünkü son yıllarda pek ilgilenmiyordu bırakmıştı şimdi o da benden etkilendi galiba artık evede çiçek alınıyor :)
Asya Ceylan
24-02-2013, 14:42
372698
372699
372700
372701
372702
Selamlar :p
Asya Ceylan
24-02-2013, 14:43
372703
372704
mum çiçeği
Asya Ceylan
24-02-2013, 14:45
372705
372706
372707
Asya Ceylan
24-02-2013, 14:46
372708
372709
Asya Ceylan
26-02-2013, 11:50
373324
çook uzun zaman sonra ilk çiçeğini gördüm şükür :D
gokcegokce
26-02-2013, 14:48
Sevgili Asya Ceylan, uzun zamandır yoktunuz özlettiniz kendinizi. Şimdi ise görüyorum ki dönüşünüz muhteşem olmuş. Soğanlılarınıza bayıldım. Özellikle kırmızı çizmeli lale çok şeker :) Sevgiler...
YeniGine
27-02-2013, 00:01
Sevgili Asya Ceylan; hoşgelmişsiniz, gelişiniz güzel bir sürprizle olmuş. Lale fotoğraf karelerini son fotoğrafla daha da güzelleştirmişsiniz.
Asya Ceylan
27-02-2013, 10:03
Sevgili Asya Ceylan, uzun zamandır yoktunuz özlettiniz kendinizi. Şimdi ise görüyorum ki dönüşünüz muhteşem olmuş. Soğanlılarınıza bayıldım. Özellikle kırmızı çizmeli lale çok şeker ;) Sevgiler...
Çok teşekkür ederim Sevgili gokcegokce.Ben unutulduğumu düşünüyordum açıkcası,böyle düşündüğünüze sevindim :D
Lalenin basamak basamak fotoğraflamaya çalıştım.Biraz tehlikeli bir işe kalkıştım çünkü lale açınca saksını değiştirmek pek uygun değil ama o çizmenin öyle boş kalmasına gönlüm razı olmadı ;) İnternette 35 tl'ye görüp çok beğenmiştim çizmeyi, almayı düşünüyordum kiii evimin orda 10 tl'ye buldum :D Saygılar.
Asya Ceylan
27-02-2013, 10:06
Sevgili Asya Ceylan; hoşgelmişsiniz, gelişiniz güzel bir sürprizle olmuş. Lale fotoğraf karelerini son fotoğrafla daha da güzelleştirmişsiniz.
Sevgili YeniGine çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.Masamın tam karşısında duruyor baktıkça içim açılıyor ;) Sizinde içiniz açılsın istedim ;) Saygılar.
Asya Ceylan
28-03-2013, 08:40
382718
382719
382720
382721
382722
gokcegokce
31-03-2013, 22:32
Ahşap saksılarınıza bayıldım sevgili Asya Ceylan, çok otantik bir görüntüsü var.
Asya Ceylan
01-04-2013, 12:02
çok teşekkür ederim ;) 2 gün önce vernikledim,şuan daha iyi oldu gibi :)
Asya Ceylan
03-04-2013, 16:04
çok güzel kokuyorlar gerçekten ;)
385012
385013
385014
385015
385016
Sayın Asya Ceylan
Yoktan var olan küçük bahçe yaratmışınız emeklerinize sağlık, Kalanchoe'nin fonuda çok ğüzel olduğunu söylemeden geçemiyeceğim.
Saygıl ve selamlar
Ahşap saksılarınız bence de çok güzel olmuş.
Yavaş yavaş bahçe türlerine geçiş yapmaya başlamışız gibi geldi bana. :)
Asya Ceylan
04-04-2013, 13:24
Sayın Asya Ceylan
Yoktan var olan küçük bahçe yaratmışınız emeklerinize sağlık, Kalanchoe'nin fonuda çok ğüzel olduğunu söylemeden geçemiyeceğim.
Saygıl ve selamlar
Sn.adneser çok teşekkür ederim ;)
Asya Ceylan
04-04-2013, 13:29
Ahşap saksılarınız bence de çok güzel olmuş.
Yavaş yavaş bahçe türlerine geçiş yapmaya başlamışız gibi geldi bana. :)
Sn. Tika çok teşekkürler.ahşap saksıları bende çok seviyorum içeri alabilme durumum olsa alacağım o kadar :D çevredekiler alışık değil, okul çıkışı veliler, çocuklar çok sarkıyor,yüreğim ağzımda ;)
Aslında bahçe türlerine geçme gibi bir düşüncem yok ama kendiliğinden yörüngemin dışına çıkıyorum galiba ;) salon bitkilerine ağırlık vermeyi düşünüyorum geçen yazdan böceklenen,ölen bitkilerimden dolayı.ben bitkilere değil onlar bana hükmediyor bakalım :o
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.