Bağlan

View Full Version : smnunal / Bahçe

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

selis
05-10-2012, 08:08
Bu bitki sanki çok yıllık kalıcı gibi gövdesi hızlı şekilde odunlaşmaya başladı.
Bendeki yıldız çadırı da çok kalınlaştı.. Tamamen kuruyana kadar sökmeyin bari..
İkisini takip edelim.. Çok yıllık olacaklar mı merak ediyorum :rolleyes:
Ayrıca bol bol tohum alın lütfen..

smnunal
05-10-2012, 08:17
Bendeki yıldız çadırı da çok kalınlaştı.. Tamamen kuruyana kadar sökmeyin bari..
İkisini takip edelim.. Çok yıllık olacaklar mı merak ediyorum :rolleyes:
Ayrıca bol bol tohum alın lütfen..

Sayın selis,

Bizdeki yıldız çadırı normal gelişti. Cardinal climber sarmaşığı tamamen odunsu dokuya döndü. Bence bu bitkiler ılıman iklimlerde çok yıllık olarak yaşamlarını sürdürecek gibi görünüyor. Üzerinde fazlasıyla tohum oluşacak gibi sabah baktığımda bitki üzerinde o kadar çok çiçek varki saymakla bitmez.

Elimde olan tohumlar herkesin faydalanması için tohum takas etkinliğine göndereceğim.

Muğladan selamlarımla.

resul22
05-10-2012, 09:05
Sayın smnunal bahçeniz çok güzel. Bahçenizi çim ile çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Eski çeşmenizide bir sirkülasyon pompası ile sürekli akan bir çeşme haline getirebilirsiniz. Hatta çeşmenin etrafına sucul bitkiler ekerek eski tarihi yapısını tekrar kazandırabilirsiniz. Elimde öyle bir bahçe olsa asla durmazdım herhalde. Gerçekten çok güzel bir bahçe özellikle eski çeşmenin oluşu daha bir mitolojik hava katmış. :) Yer minesi ve aslan ağızlarına bayıldım.

smnunal
05-10-2012, 09:19
Sayın smnunal bahçeniz çok güzel. Bahçenizi çim ile çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Eski çeşmenizide bir sirkülasyon pompası ile sürekli akan bir çeşme haline getirebilirsiniz. Hatta çeşmenin etrafına sucul bitkiler ekerek eski tarihi yapısını tekrar kazandırabilirsiniz. Elimde öyle bir bahçe olsa asla durmazdım herhalde. Gerçekten çok güzel bir bahçe özellikle eski çeşmenin oluşu daha bir mitolojik hava katmış. :) Yer minesi ve aslan ağızlarına bayıldım.

Sayın resul22,

Bahçemiz çok güzel olmasada idare etmeye çalışıyoruz. Çimi bende düşündüm fakat yaz döneminde su ile ilgili sıkıntı yaşadığımızdan ertelemek zorunda kaldık birde bulunduğumuz bölge yazları çok aşırı 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar yaşıyoruz bu sıcaklarda çimin yaşatılması ve bakımı çok zor.

Tarihi çeşme tapuda bizim bahçe duvarında olmasına rağmen önündeki alan Kültür Bakanlığına ait onun için çeşme etrafında fazla birşeyler yapma imkanı yok.

Size göndereceklerimi biraz ertelemek istiyorum nedenine gelince aslanağzı ve diğer bazı bitki tohumlarındanda yanında göndereyim diye eğer isterseniz.

Muğladan selamlarımla.

resul22
05-10-2012, 09:30
Sayın resul22,

Bahçemiz çok güzel olmasada idare etmeye çalışıyoruz. Çimi bende düşündüm fakat yaz döneminde su ile ilgili sıkıntı yaşadığımızdan ertelemek zorunda kaldık birde bulunduğumuz bölge yazları çok aşırı 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar yaşıyoruz bu sıcaklarda çimin yaşatılması ve bakımı çok zor.

Tarihi çeşme tapuda bizim bahçe duvarında olmasına rağmen önündeki alan Kültür Bakanlığına ait onun için çeşme etrafında fazla birşeyler yapma imkanı yok.

Size göndereceklerimi biraz ertelemek istiyorum nedenine gelince aslanağzı ve diğer bazı bitki tohumlarındanda yanında göndereyim diye eğer isterseniz.

Muğladan selamlarımla.

Buna çok sevinirim sayın smnunal. Hatta su kabağı tohumu da olabilir bir kaç tane mümkünse tabi. ;) Edirne'de yazları 45 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık ve çimlere bir zararı olmuyor fakat su sorunu yaşamanız çim yetiştirmenize engel olabilir. Yinede denemeye değer diye düşünüyorum. Çünkü çok güzel bir bahçeniz var. Tamamen yeşile bürünmesi dahada güzel gösterecektir bahçenizi.

smnunal
08-10-2012, 08:20
Havalar serinledikçe daturalar daha fazla çiçeklenmeye başladı.

smnunal
08-10-2012, 08:22
Datura ve Selluka kardeşliği.

smnunal
08-10-2012, 08:24
Daturalarda tohum kapsulleri olgunlaşmaya başladı.

KAPTANzst
08-10-2012, 08:31
Bu daturaların benzeri bizde yabani olarak bahçelerde oluyor. Ama sadece beyaz rengini gördüm. Böyle katmerli ve ebrulide değil. Ayrıca bunların çiçekleri daha iri.
Katmerli olmaları beni cezbetti..

smnunal
08-10-2012, 08:41
Bu daturaların benzeri bizde yabani olarak bahçelerde oluyor. Ama sadece beyaz rengini gördüm. Böyle katmerli ve ebrulide değil. Ayrıca bunların çiçekleri daha iri.
Katmerli olmaları beni cezbetti..

Sayın KAPTANzst,

Sizin bahsettiğiniz beyaz renkli olanlardan bizim buralarda da fazlasıyla var yol kenarlarında bazen moloz yığınlarında ham toprak dökülen yerlerde kendiliğiden yetişir hiç sulanmadan yaz döneminde çiçek açar.

Benim bahçemde bulunanlar mor renkli katmerli uzun boylu çiçeği hoş kokulu (Yapraklarının kokusu güzel değil dokunmayacaksınız) ve bol çiçekli bir cins denemek isterseniz adres lütfen. Unutmadan çan çiçeği tohumları şimdi ekerseniz büyük ihtimal baharda çok güzel çiçekleneceklerdir eğer ekmekte geç kalırsanız baharda değil öbür sene çiçek açacaklardır.

Muğladan selamlarımla.

KAPTANzst
08-10-2012, 09:15
Çan çiçekleri uyarısı için teşekkürler . Bugün öğleden sonra ilk işim Ağlayan gelin soğanlarını toprakla buluşturmak, sonrada çan çiçeği tohumlarını.
Datura tohumu isterim. Adresi özele attım

Teşekkürler tekrar.

KAPTANzst
08-10-2012, 16:59
:DDikimi gerçekleştirdim:D

İşlem tamam. Ayrıca EMA uygulamasıyla..

smnunal
09-10-2012, 08:09
Sebze bahçesinde yetiştirdiklerimizden lahana büyüklüğünü arabanın arka camıyla kıyas edebilirsiniz hasat edilmese dahada büyüyecekti.

smnunal
09-10-2012, 16:19
Cardinal climber sarmaşığı 1 kök bu kadar yere kol uzattığına göre üzerindeki oluşacak tohumlardan dökülecek ve seneye kendiliğinden çıkacak bitkileri ile uğraşmak epey zor olacağa benziyor.

smnunal
10-10-2012, 16:01
Erkenden uyanan mis zambakları büyümeye başladı bakalım soğuklara dayanacakmı.

smnunal
10-10-2012, 16:03
Havalar serinleyince lablab tekrar çiçek açmaya başladı.

smnunal
10-10-2012, 16:06
Havaların serinlemesiyle beraber mini meksika salatalıkları devamlı ürün vermeye başladılar

Akhisarlı
10-10-2012, 21:28
Açıkça söylemek gerekirse ,kırmızı patlıcanın, patlıcan olduğuna inanmakta güçlük çektim.

Kivano ilk defa gördüm .

Lahana çok gördüm.ama böylesini değil. ya da araba çok küçük.

Nazar değmesin .Diyorum

GÜLSEN_
11-10-2012, 10:35
SN.smnunal mor daturanın kokusu varmı acaba?*Cardinel climber çok istilacı bir bitki,benim fulun dibinde nasıl olduysa çıktı kendiliğinden halbuki 3 yıldır ben cardinel climber ekmemiştim,sonra baktım fulun bütün dallarını yanındaki ağaç minesini istila ediyor çektim kökünden..Ama sizin cardinel climberi eğer kökten keserseniz seneye baharda terar filizleniyor böyle arsız istilacı bir bitkidir...

smnunal
15-10-2012, 08:01
Açıkça söylemek gerekirse ,kırmızı patlıcanın, patlıcan olduğuna inanmakta güçlük çektim.

Kivano ilk defa gördüm .

Lahana çok gördüm.ama böylesini değil. ya da araba çok küçük.

Nazar değmesin .Diyorum

Sayın Akhisarlı,

İstiyorsanız size kivano ve kırmızı patlıcan tohumu gönderebilirim.

Lahana cinsi çok güzel çıktı bende ilkkez bu kadar büyük lahana yetiştirmiş oldum.

smnunal
15-10-2012, 08:39
SN.smnunal mor daturanın kokusu varmı acaba?*Cardinel climber çok istilacı bir bitki,benim fulun dibinde nasıl olduysa çıktı kendiliğinden halbuki 3 yıldır ben cardinel climber ekmemiştim,sonra baktım fulun bütün dallarını yanındaki ağaç minesini istila ediyor çektim kökünden..Ama sizin cardinel climberi eğer kökten keserseniz seneye baharda terar filizleniyor böyle arsız istilacı bir bitkidir...

Sayın GÜLSEN,

Cardinal climber bitkisini bu sene ilk kez yetiştirmiştim sizinde belirttiğiniz gibi istilacı bir bitki yakınında ne varsa sarıp sarmalamaya başladı. Üzerinde o kadar çok tohum kapsulu varki dökülen tohumlar hepsi çıkacak olursa çekeceğimiz var demektir.

Tohum konusuna gelince siz benden hızlı davrandınız posta geçte olsa elime ulaştı. Müsait zamanda bende size ve diğer arkadaşlara gönderim yapacağım belkide bayramdan sonraya kalabilir.

smnunal
15-10-2012, 12:51
Sarı renkli güz çiğdemlerimiz açmaya başladı.

smnunal
15-10-2012, 12:55
Bahçede bulunan memecik cinsi zeytin ağacı meyveleri büyümeye devam ediyor.

smnunal
15-10-2012, 12:58
Bahçede bulunan sıklamenler açmaya başladılar.

seyfi0505
15-10-2012, 20:45
çok güzel bahçeniz var ellerinize saglık

smnunal
16-10-2012, 11:03
çok güzel bahçeniz var ellerinize saglık

Sayın seyfi0505, çok teşekkür ederim. Umarım her isteyende gönlündeki bahçeye kavuşssun.

smnunal
22-10-2012, 13:43
Bodur kasımpatılarımız.

smnunal
22-10-2012, 13:45
Buda toplu resimleri.

tekomusti
26-10-2012, 13:52
sn smnunal hocam kasımpatları çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar

tturt
30-10-2012, 17:14
Sayın Smnunal,

Buraya yazmak zorunda kaldım özür dilerim. Size özelden yazmıştım haber bekliyorum. Sizin için aldığım çelikleri göndermek istiyorum.

smnunal
01-11-2012, 08:47
İlkkez yetiştirdiklerimizden Meleklerin borazanı. Teşekkürler athena-asena.

dalya35
01-11-2012, 08:51
Elimizde kalan turuncu patlıcan fideleri ziyan olmasın diye geç dönemde (Temmuz ayı içerisinde) dikilenler fazlasıyla meyva tutmaya başladılar.

domatese benziyorlar çok ilginç

smnunal
01-11-2012, 08:56
domatese benziyorlar çok ilginç

Sayın dalya35,

Bitkiyi tanımayan herkes ilk başta dometes zannediyor. Yeriniz müsait ise yetiştirmek istermisiniz.

smnunal
01-11-2012, 09:58
Açmaya devam eden Katmerli mor datura çiçekleri ve tohum kapsulleri.

smnunal
01-11-2012, 13:56
Aralık ayı sonuna kadar çardakta kalabilen yeme kalitesi çok iyi, Red Globe üzümleri olgunlaşmaya başladı.

hberbul
01-11-2012, 14:18
Ama bu üzümler ne böyle.Gel beni çıtır çıtır ye diyor.
İlk defa mor katmerli datura gördüm.Çok güzelmiş beyezlara göre...
Tohum takasa katılırsınız umarım farklı bitkileriniz var.Emeklerinize sağlık..

smnunal
01-11-2012, 16:22
Ama bu üzümler ne böyle.Gel beni çıtır çıtır ye diyor.
İlk defa mor katmerli datura gördüm.Çok güzelmiş beyezlara göre...
Tohum takasa katılırsınız umarım farklı bitkileriniz var.Emeklerinize sağlık..

Sayın hherbul,

Budama zamanı isteyenlere bu resimdeki ve önceki sayfalarda tanıttığım diğer asmaların çeliklerinden gönderebilirim bilginize.

Katmerli mor datura bahçede 4 kök üzerlerinde çok aşırı miktarda tohum kapsulü var olgunlaştıklarında elimdeki diğer tohumlarla beraber tohum takas etkinliğine gönderilecekler.

tekomusti
01-11-2012, 19:00
Sn smnunal hocam hepsi çok güzel ellerinize saglık maşallah
Saygılar

smnunal
01-11-2012, 20:40
Sn smnunal hocam hepsi çok güzel ellerinize saglık maşallah
Saygılar

Sayın tekomusti,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. İnşallah sizlerde daha güzellerine sahip olursunuz.

sarin
02-11-2012, 20:02
Red globeleri çok beğendim, Antalya iklimine uygun olurmu bilmiyorum. Birkaç çelik alma imkanı varmı acaba? Birde meksika salatalıklarından tohum alabiliyor musunuz? Alıyorsanız paylaşma imkanınız varmı?

Selamlar

smnunal
02-11-2012, 21:41
Red globeleri çok beğendim, Antalya iklimine uygun olurmu bilmiyorum. Birkaç çelik alma imkanı varmı acaba? Birde meksika salatalıklarından tohum alabiliyor musunuz? Alıyorsanız paylaşma imkanınız varmı?

Selamlar

Sayın sarin,

Red Globe ve elimde bulunan diğer asma çeşitlerinden budama zamanında hatırlatırsanız size çelik gönderebilirim. Antalya iklimine bizim bulunduğumuz yöreden daha iyi uyum sağlayacağına eminim.

Mini meksika salatalıklarından kendi aldığımız tohumları ekiyoruz, hatta yere düşen meyvelerinden kendiliğinden bitenler oluyor. Eğer adres bildirirseniz elimde bulunan başka tohumlarla beraber size gönderebilirim.

sarin
02-11-2012, 22:00
Teşekkür ederim adres bildireceğim, selamlar.

özgül20
02-11-2012, 22:01
Sn smnunal,
Bahçenize bayıldım. Herşey çok güzel. Ellerinize sağlık. Daturalara bayıldım. Eğer tohum dağıtımı yaparsanız tüm renklerden ben de isterim ... Selamlar...

smnunal
02-11-2012, 22:07
Sn smnunal,
Bahçenize bayıldım. Herşey çok güzel. Ellerinize sağlık. Daturalara bayıldım. Eğer tohum dağıtımı yaparsanız tüm renklerden ben de isterim ... Selamlar...

Sayın özgül20,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemdeki datura sadece 1 çeşit katmerli mor cins tohumlar olgunlaştığında sanırım binlerce tohum oluşacak isteyen herkese ve en önemlisi, Tohum takas etkinliğine göndereceğim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
05-11-2012, 08:42
Sebze bahçesinde zamansız açan gelincik çiçekleri.

smnunal
05-11-2012, 10:12
Bahçede bulunan Feijoa-Kaymak ağacı ilk kez meyve verdi, bakalım tadı damak zevkimize uygunmu.

smnunal
05-11-2012, 10:15
Bahçede bulunan mini meksika salatalığından taze tüketim için toplananlar.

dalya35
05-11-2012, 10:28
Sayın dalya35,

Bitkiyi tanımayan herkes ilk başta dometes zannediyor. Yeriniz müsait ise yetiştirmek istermisiniz.

tabiiki isterim... ben acemi bir çiftçi olduğum için yetiştirme zamanı ve bilgilerinde yardımcı olursanız çok sevinirim:)

smnunal
05-11-2012, 10:33
tabiiki isterim... ben acemi bir çiftçi olduğum için yetiştirme zamanı ve bilgilerinde yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Sayın dalya35,
Adres bilgileriniz özelime gönderirseniz tarafınza elimdeki tohumlardan gönderebilirim. Yetiştirmesi diğer patlıcan çeşitleri ile aynı hiçbir fark yok yalnız saksıda fazla verimli olmuyor.

gülenmelek
05-11-2012, 11:17
Meksika salatalığına o kadar özenmiştim ki ... çimlendirdim de. Ama yaşatamadım. Şu gıcık kırmızı örümcekler bir rahat bırakmıyor ki bitkilerimi. Sizde görünce sevindim, afiyetler olsun ;)
Bahçede bulunan Feijoa-Kaymak ağacı ilk kez meyve verdi, bakalım tadı damak zevkimize uygunmu.
Sonucu merakla bekliyorum ;)

smnunal
05-11-2012, 12:49
Meksika salatalığına o kadar özenmiştim ki ... çimlendirdim de. Ama yaşatamadım. Şu gıcık kırmızı örümcekler bir rahat bırakmıyor ki bitkilerimi. Sizde görünce sevindim, afiyetler olsun ;)

Sonucu merakla bekliyorum ;)

Sayın gülenmelek,

Maalesef kırmızı örümcek siz farkına varıncaya kadar bitkiye çok zarar veriyor. Meksika salatalığını tekrar denemek isterseniz tohumlarınız hazır unutmayınız.

Kaymak ağacı meyvesini sitede yetiştiren bazı üyelerimizin beğenmediğini bazı üyelerimizinde farklı şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını okumuştum. Bizde sonucunu burdan paylaşmak istiyoruz belki yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir olur.

gülenmelek
05-11-2012, 14:06
Çok teşekkür ederim, her zamanki gibi yine yardımseversiniz. 1-2 tohumum var, normalde onlar yeter. Bahar geldiğinde tekrar deneyeceğim. Bu sefer de olmazsa, ancak çok ileride bahçem olursa... ;)

smnunal
06-11-2012, 08:23
Renkli süs mısırı patlatmalık. Tohum takas etkinliği için ayrılanlar.

smnunal
06-11-2012, 08:27
Sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz domates çeşitlerinden, San marzino, Sarı ve Beyaz domatesler.

smnunal
06-11-2012, 09:02
Bahçede yetiştirdiğimiz çiçeklerden vazoya konulmak üzere eve gelenlerden.

elifkaradag
06-11-2012, 13:12
abi üzümlere bayıldım süper

smnunal
06-11-2012, 16:17
abi üzümlere bayıldım süper

Kardeşim bahçeyi biliyorsun istediğin zaman buyur gel.

KAPTANzst
06-11-2012, 17:23
Mısırlar ilginç..

smnunal
06-11-2012, 21:37
Mısırlar ilginç..

Sayın KAPTANzst,
Mısırlar tohum takas etkinliği için hazırlanmaya başladı. Eğerki etkinlikten size düşmezse çaresine bakarız.

selis
06-11-2012, 22:29
Smnunal sizdeki mısırlar tohum bankasına yollanan mısırlardan farklı mı?
Sizdekinin taneleri daha mı iri acaba?
Kültigin'in Mısırları (http://www.agaclar.net/forum/1027166-post20.htm)

smnunal
06-11-2012, 22:38
Smnunal sizdeki mısırlar tohum bankasına yollanan mısırlardan farklı mı?
Sizdekinin taneleri daha mı iri acaba?
Kültigin'in Mısırları (http://www.agaclar.net/forum/1027166-post20.htm)

Sayın selis,
Tane büyüklüğünü resimden tam bilemiyorum fakat benim göndereceğim mısırların koçan uzunlukları diğer arkadaşın gönderdiklerinden bir hayli uzun sanırım farklı cinsler.

tekomusti
07-11-2012, 05:47
sn osman hocam günaydın
saygılar

tuya
07-11-2012, 07:37
Sayın gülenmelek,

Maalesef kırmızı örümcek siz farkına varıncaya kadar bitkiye çok zarar veriyor. Meksika salatalığını tekrar denemek isterseniz tohumlarınız hazır unutmayınız.

Kaymak ağacı meyvesini sitede yetiştiren bazı üyelerimizin beğenmediğini bazı üyelerimizinde farklı şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını okumuştum. Bizde sonucunu burdan paylaşmak istiyoruz belki yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir olur.

sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

smnunal
07-11-2012, 07:50
sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

Sayın tuya,

Elimdeki mini meksika salatalığı tohumlarını, Tohum takas etkinliği için hazırlamıştım. Takas etkinliğine katılıyorsanız oradan talep edeceğiniz diğer tohumlarla beraber istekde bulunabilirsiniz.

Tohum takas etkinliğine katılmıyor veya size tohum alma imkanı olmazsa ben sizi tohumsuz bırakmam bilginize.

Muğladan selamlarımla.

tuya
07-11-2012, 07:56
teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

smnunal
07-11-2012, 07:59
teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

Sayın tuya,

Özellikle benim göndereceğim bazı tohumlardan istekte bulunmanızı öneririm. Mümkün olduğunca üyelerimizce gönderilmeyen veya temini zor tohumları göndermeye çalışıyorum.

tuya
07-11-2012, 08:07
tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

smnunal
07-11-2012, 08:21
tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

Sayın tuya,
Göndereceğim tohumların tamamını tavsiye ediyorum.

nılgun_dogan
07-11-2012, 11:21
Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

smnunal
07-11-2012, 11:26
Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

Sayın nilgün doğan,

Göndermiş olduğum tohumların elinize ulaşmasına sevindim. Umarım bu tohumlardan güzel bitkiler elde edersiniz.

Muğladan selamlarımla.

kılıç
07-11-2012, 12:49
Sayın smnunal benim gibi birçok kişiyi ürünlerinizin tohumları ile mutlu etmişsiniz tarlanızın bereketi bol olsun çok teşekkür ederim.

smnunal
07-11-2012, 13:05
Sayın smnunal benim gibi birçok kişiyi ürünlerinizin tohumları ile mutlu etmişsiniz tarlanızın bereketi bol olsun çok teşekkür ederim.

Sayın kılıç,
İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirir ve isteyenlerle paylaşırsınız.
Muğladan selamlarımla.

smnunal
07-11-2012, 14:38
Sebze bahçesinde yetiştirdiklerimizden pepino.

smnunal
07-11-2012, 14:40
Sebze bahçesinde 1 kök kendiliğinden biten pamuk bitkisi ve verdiği ürünler.

smnunal
07-11-2012, 14:44
Tüketeceğinizden fazla üretirseniz olacağı budur. Toplanmayıp başında kalan acı arnavut biberler.

Dünyalı
07-11-2012, 19:36
Tüketeceğinizden fazla üretirseniz olacağı budur. Toplanmayıp başında kalan acı arnavut biberler.

Sayın smnunal;

Onlar tüketeceğinizden fazla değiller.

Toplanıp bir güzel kurutulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, rondodan geçirilirse, çok güzel pul biber olacağı kanaatindeyim.

Zira çok güzel biberler.

Afiyetle tüketin.

selis
07-11-2012, 19:41
Sebze bahçesinde 1 kök kendiliğinden biten pamuk bitkisi ve verdiği ürünler.
Bizim bahçede çıkmaz ki :p
Tohum oluşturduysa etkinlik için saklarsanız çok memnun olurum.. ;)
(Ben istiyorum da)

smnunal
07-11-2012, 22:08
Sayın smnunal;

Onlar tüketeceğinizden fazla değiller.

Toplanıp bir güzel kurutulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, rondodan geçirilirse, çok güzel pul biber olacağı kanaatindeyim.

Zira çok güzel biberler.

Afiyetle tüketin.

Sayın Dünyalı,

Bunlar toplanıp rondodan geçmeden sadece evde ben tüketiyorum. Evde benden başka acı tüketen olmayınca böyle dalında kalabiliyor.

smnunal
07-11-2012, 22:11
Bizim bahçede çıkmaz ki :p
Tohum oluşturduysa etkinlik için saklarsanız çok memnun olurum.. ;)
(Ben istiyorum da)

Sayın selis,
Tohum oluşturmasına gerek yok elimde hazır tohum var etkinliğe göndereyim dedim Halil bey gerek yok buralarda zaten var dedi.

Göndersek demekki isteyen çıkacak.

selis
07-11-2012, 22:16
Sn. Smnunal kusura bakmayın, dediğiniz gibi Halil Bey' de mevcutmuş.. Ben de başlığınıza yazdıktan sonra öğrendim..

smnunal
12-11-2012, 11:28
Hafta sonu ormana gezmek ve mantar toplamak için gittiğimde olgunlaşan ürünlerinden topladığım bizdeki adıyla dağ çilekleri meyve ve çiçekli resimleri.

fikreteren
12-11-2012, 11:35
Bende bu dağ çileğinden getirdim.Hala vermedi.Çiçekleri var ama meyveye dönmüyor.Bekliyorum.Güzelliği yeter.

smnunal
12-11-2012, 11:43
Bende bu dağ çileğinden getirdim.Hala vermedi.Çiçekleri var ama meyveye dönmüyor.Bekliyorum.Güzelliği yeter.

Sayın fikreteren,

Bizim yöremizde bu çilek yılın yaklaşık 6 ayı hiç su görmeden ormanda kayalık ve yamaç yerlerde yetişiyor. Belkide sizin bölgede fazla nemden dolayı çiçek açıp yeterli tozlaşma olmayınca meyve vermiyordur.

Bahçelerde peyzaj için değerlendirilebilecek bir bitki olduğunu düşünüyorum. Her daim yeşil oluşu fazla boylanmaması üzerinde meyve ve çiçeklerinin aynı anda bulunması meyve rengi ve çiçeklerinin güzelliği bu bitkiyi yetiştirmek isteyenler için yeterli olacağını zannediyorum.

ayseldeniz
12-11-2012, 12:07
smnual bahçeniz çok hoş.Beğenerek ve zevkle vakit geçirdim .Teşekkürler.Dağ çileği resimleri muhteşem.

smnunal
12-11-2012, 12:40
smnual bahçeniz çok hoş.Beğenerek ve zevkle vakit geçirdim .Teşekkürler.Dağ çileği resimleri muhteşem.

Sayın ayseldeniz,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

Ben fakir
12-11-2012, 13:17
Merhabalar,

Dağ çileği olarak adlandırdığınız meyvenin İstanbul'da kullanılan adı; "kocayemiş" tir.

Selamlarımla,

smnunal
12-11-2012, 13:58
Merhabalar,

Dağ çileği olarak adlandırdığınız meyvenin İstanbul'da kullanılan adı; "kocayemiş" tir.

Selamlarımla,

Sayın Ben fakir,

Belirttiğiniz gibi bu bitkinin litaratür ismi kocayemiş olmasına rağmen genellikle ege bölgesinde dağ çileği olarak bilinir.

Bende sizin bir nazcizane sözünüzden alıntıyla cevap vereyip, Bizim bahçeyede uğradıysa bir fakir nasibiyle ve bereketiyle gelmiştir. Hoş sefa gelmiştir bizede gelen misafiri boş cevirmemek görevi düşer.

Muğladan selamlarımla.

KAPTANzst
12-11-2012, 17:50
Hafta sonu ormana gezmek ve mantar toplamak için gittiğimde olgunlaşan ürünlerinden topladığım bizdeki adıyla dağ çilekleri meyve ve çiçekli resimleri.

Yöreye göre adı değişiyor
Ayı yemişi de deniyor
Ama bizde özel bir adı var Anderhane :D

smnunal
13-11-2012, 08:41
Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen yaban mersini meyveleri olgunlaşmaya başlamış.

Maviş
14-11-2012, 17:48
Sayın Smnunal Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz, meyveleriniz ve sebzeleriniz çok güzel. Maşallah nazar deymesin. Sizden bir istekde bulunabilirmiyim? Ben sebze ve çiçek dikmeyi ve bakmayı çok severim. Ve her sene dikerim, Siyah ince uzun patlıcan ve yöresel tatlı biberlerinizin tohumlarından rica edebilirmiyim? :):)

325622

Çok teşekür ederim. Tohumlarınız geldi. Bende tohumları dikip, sizin verdiğiniz isimle henkese dağıtacağım. :):D:D

smnunal
14-11-2012, 21:46
Çok teşekür ederim. Tohumlarınız geldi. Bende tohumları dikip, sizin verdiğiniz isimle henkese dağıtacağım. :):D:D

Sayın Maviş,

İnşallah sizlerde bu gönderdiğim tohumlardan güzel bitkiler yetiştirip tohumlarını aldıktan sonra paylaşma mutluluğunu yaşarsınız.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
15-11-2012, 16:25
Kasım ayı ortalarına gelmemize rağmen hala çiçek açıp ürün veren yöresel siyah uzun patlıcan.

smnunal
15-11-2012, 16:28
Giresun dağlarından gelip ailemize yeni katılan bitkilerden. Orman gülü.

vehibe
15-11-2012, 18:39
Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli,
ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim.
Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor.

tekomusti
15-11-2012, 19:13
Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık

Saygılar

smnunal
15-11-2012, 22:05
Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli,
ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim.
Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor.

Sayın vehibe,

Bahçemize hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Yukarıda resmini eklemiş olduğum siyah uzun patlıcan çok verimli bir çeşit olup çok lezzetli tamamen yöresel bir çeşittir. Her türlü yemeği çok lezzetli olur.

Bu seneki tohum takas etkinliğine yeterli miktarda tohum göndereceğim yetiştirmek isteyen herkesin ekmesini tavsiye ederim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
15-11-2012, 22:07
Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık

Saygılar

Sayın tekomusti,

Çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz.

Muğladan selamlarımla.

Adalet Yağcı
15-11-2012, 22:15
Kocayemişe bayıldım, ne kadar hoş görünüyor.
Dona dayanıklı olup olmadığını araştırmam lazım, bahçemde olmasını çok isterdim.
Teşekkürler paylaşım için.

smnunal
15-11-2012, 22:24
Kocayemişe bayıldım, ne kadar hoş görünüyor.
Dona dayanıklı olup olmadığını araştırmam lazım, bahçemde olmasını çok isterdim.
Teşekkürler paylaşım için.

Sayın Adalet hanım,

Kocayemiş bizim buralarda hava sıcaklığı -10 derecelere düştüğünde bile birşey olmuyor.
Meyve ile aynı anda çiçekli olması ve çiçeklerinin güzelliği için yetiştirilebilir.
Bir de çiçekli olduğu dönem bahçelerde çiçeklerin çok az olduğu döneme denk gelmeside güzel tarafı.

Muğladan selamlarımla.

Muallim
17-11-2012, 11:24
Sevgili Hemşerim smnunal,

Bahçeni devamlı geziyorum,çok beğendim.
Hele doğal olanlara hayran kaldım.
Benim bahçenin,senin bahçe gibi olması için benim kırk fırın ekmek yemem lazım.
Sağlıklı,mutlu,başarılı çalışmalar dilerim.

smnunal
17-11-2012, 22:02
Sevgili Hemşerim smnunal,

Bahçeni devamlı geziyorum,çok beğendim.
Hele doğal olanlara hayran kaldım.
Benim bahçenin,senin bahçe gibi olması için benim kırk fırın ekmek yemem lazım.
Sağlıklı,mutlu,başarılı çalışmalar dilerim.

Sayın Hemşerim Muallim,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz.

GÜLSEN_
19-11-2012, 22:27
sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size..

Ben fakir
19-11-2012, 22:46
Sevgili smnunal,

Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen.

1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi.

Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı.

Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı.

Selamlar ve sevgilerimle...

smnunal
20-11-2012, 20:10
sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size..

Sayın GÜLSEN,
Dağ çileği meyvesi yenilen çalı formunda bir bitki. Güzel sözleriniz için teşekkürler. Gönderdiğim tohumlardan inşallah güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

smnunal
20-11-2012, 20:16
Sevgili smnunal,

Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen.

1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi.

Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı.

Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı.

Selamlar ve sevgilerimle...

Sayın Ben fakir,

Bağışlanacak bir şey yok bizlerde ilk zamanlar forumda yazdığımız yazıları bir daha aradığımızda bulamaıyorduk acemilikte olur böyle şeyler.

Bizim bölgede dağ çileği adı üzerinde ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen bir çalı formunda bitki olduğundan kimse onun odunuyla uğraşmaz. Onun için lokalde olsa bazı yerlerde bulunuyor.

Muğladan selamlarımla.

bahtiyar02
20-11-2012, 21:43
Sayın bahtiyar02,

Benim bu sitenin en beğendiğim tarafı insanları paylaşma mutluluğunu öğretmesidir. Umarım herkes elindekini ve gönlündekini karşılıksız olarak paylaşma zevkini tadarlar.

Tohumlar olgunlaştığında sadece siyah uzun patlıcan tohumu değil elimde olan diğer tohumlardanda tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.

Muğladan selamlarımla.

Sevgili smnunal;
Göndermiş olduğunuz tohumlar elime geçti.İnanın çok sevindim. Yukarda belirtiğiniz gibi paylaşım mutluluğunu herkesin devam etmesi dileğiyle.
Adıyamandan sevgiler,Saygılar

smnunal
26-11-2012, 14:31
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

smnunal
26-11-2012, 14:40
Yapraklarından temizlenmiş olan zeytinler yıkama makinasında yıkanıp durulandıktan sonra kırıcıda ezilip hamur haline getirildi.

dalya35
26-11-2012, 14:43
Zeytin taralsının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.

smnunal
26-11-2012, 14:43
Nihayet mutlu son, Ölmez ağacın ürünü altın sarısı zeytinyağı.

_Esin_
26-11-2012, 15:11
Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

Lale
26-11-2012, 15:29
Sayın Asya Ceylan,

Bizim içinde bulunduğumuz bölge birçok bitkinin yetiştirilmesi için çok uygun bizde değişik bitkileri yetiştirelim bölgemize uyum sağlar ve memnun kalırsak üretimine devam ederiz düşüncesiyle ekiyoruz.

Geçen yılda ilk kez yetişdirdiğimiz turuncu patlıcanlar için çevremizdeki insanlar öyle patlıcanmı olur demişlerdi fakat yemeğini tadanlardan tad ve kalite yönünden beğenildi, hoby amaçlıda olsa üretim için bu sene yine ekildi.

İnsanları alışkanlıklarından ve önyargılarından vazgeçirmek çok zor fakat zamanla herşeye alışılıyor.

Muğladan selamlarımla.
Bahçeniz çok güzel, emeğinize sağlık. Beyaz patlıcanlara gelince; bu yıl ilk defa bende ektim ve tadı çok güze,l komşularım da çok beğendi. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Saygılarımla.

smnunal
26-11-2012, 15:40
Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.

Sayın dalya35,

Maalesef emek olmayınca yemek olmuyor. Zeytin toplama kış dönemine geldiği için birazda zorluğu oradan geliyor. Birde üstüne ürettiğiniz ürünün değerini alamadınızmı yorgunluğunuzda gitmiyor.

Tüm üreticilerin emeklerinin karşlığını alması dileğimle. Güzel temennileriniz için teşekkürler.

smnunal
26-11-2012, 15:41
Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

Sayın Esin teşekkür ederim. Allah herkese kendi ürünlerini yetiştirme ve yeme fırsatı versin.

smnunal
26-11-2012, 15:43
Bahçeniz çok güzel, emeğinize sağlık. Beyaz patlıcanlara gelince; bu yıl ilk defa bende ektim ve tadı çok güze,l komşularım da çok beğendi. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Saygılarımla.

Sayın Lale,

Bahçe geziniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

Dünyalı
26-11-2012, 21:45
Sayın smnunal;

Zeytin yağlarınız (altın sarısı) çok güzel görünüyor.
Allah bereket versin.
Ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Darısı başımıza.

milaca2010
27-11-2012, 00:08
Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize.
Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın...

smnunal
27-11-2012, 08:27
Sayın smnunal;

Zeytin yağlarınız (altın sarısı) çok güzel görünüyor.
Allah bereket versin.
Ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Darısı başımıza.

Sayın Dünyalı,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Zeytin yağının renginin sarı olması zeytinlerin kaliteli olması ve sıkım esnasında içerisindeki vitamin, minarel ve enzimlerin etkisinin kaybolmaması için su sıcaklığı çok önemlidir. Zeytinyağının kaliteli olması için mümkün olduğunca ısıl işlemden enaz etkilenecek şekilde işlem yapılmalıdır.

Sıkım esnasında makinaları kendim kullandığım için mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışırım.

Bahçesi olan ve zeytin yetiştirme imkanı olan herkesin zeytin dikmesini öneririrm.

İnşallah sizlerde kısa sürede kendi zeytin ve zeytinyağınızı üretme ve tüketme mutluluğuna kavuşursunuz.

smnunal
27-11-2012, 08:31
Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize.
Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın...

Sayın milaca2010,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

gülenmelek
27-11-2012, 08:40
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ;) Sarı sarı pek güzel görünüyor ;)
Merak ettiğim 2 konu var.
1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü.
2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ;) Yağ çıktığı zaman, sonrasında da bir işlem uygulanıyor mu?

smnunal
27-11-2012, 08:57
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ;) Sarı sarı pek güzel görünüyor ;)
Merak ettiğim 2 konu var.
1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü.
2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ;) Yağ çıktığı zaman, sonrasında da bir işlem uygulanıyor mu?

Sayın gülenmelek,

Zeytinyağı elde etmek için ağaçtaki tüm zeytinlerin kararmış olması en verimli olduğu dönemdir.

Birde en kaliteli yağ elde etmek için verim biraz düşük olmasına rağmen erken hasat edilip soğuk sıkım yapılmasıdır. Resimlerde gördüğünüzde erken hasat soğuk sıkım elde edilen zeytinyağıdır.

Zeytinden yağ elde edildiğinde bünyesinde bulunan acı su atıldığı için acılık kaybolur. Elde edilen zeytinyağı naturel 1. kalite sızma olarak raflarda amblajlanmış olarak tüketiciye sunulur. Berraklaşsın diye sadece dinlendirirlir veya filtre edilir başkaca hiçbir işlem yapılmaz.

mandalinci
27-11-2012, 09:02
Ellerinize sağlık, bereketli hasatlar dilerim.

syuksek
27-11-2012, 10:19
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

Sevgili smnunal,

Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık.
Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir...

Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda :eek:
349431

Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz?

Sevgilerimle...

smnunal
27-11-2012, 10:31
Ellerinize sağlık, bereketli hasatlar dilerim.

Sayın mandalinci,

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Herkesin ürünün bol olmasını diliyorum.

smnunal
27-11-2012, 10:37
Sevgili smnunal,

Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık.
Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir...

Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda :eek:
349431

Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz?

Sevgilerimle...

Sayın syuksek,

Güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Zeytinyağının rengiyle ilgili önceki mesajlarımda açıklama yapmıştım kokusunu yazmayı unutmuşum hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür.

Yaklaşık olarak 620 kg zeytinden 140 kg yağ elde edildi.

Maşallah kızınızda pek şirinmiş, Allah uzun ömür versin. Babaların yanında kızların sevgisi bir başka oluyor, Hele torun olursa.

Muğladan selamlarımla.

tekomusti
27-11-2012, 11:10
Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun
Sağlıcakla kalın
Konya'dan selamlar

smnunal
27-11-2012, 11:43
Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun
Sağlıcakla kalın
Konya'dan selamlar

Sayın tekomusti kardeşim güzel sözlerin için teşekkürler.

Akhisarlı
27-11-2012, 21:22
Sayın smnunal bereketli olsun.

Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg.

Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor.

Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit.

smnunal
28-11-2012, 08:34
Sayın smnunal bereketli olsun.

Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg.

Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor.

Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit.

Sayın Akhisarlı,

Sizlerin ürünleride bereketli olsun.

Bu hafta içinde bir arkadaşın 166 kg gemlik cinsi zeytininden 52 kg yağ çıktı. Başkası söylese zor inanırdım fakat makinayı kendim kullandığım ve zeytin hamurunu gördüğüm için bunları yazıyorum. Bizim yörede bu yıl gemlik cinsi zeytinlerde randıman iyi.

Bizde'de geçen yıl yağların asitleri çok düşük çıkmıştı bu sene hava şartlarına bağlı olarak epey yüksek çıkıyor havalar soğudukça yerli çeşitlerde asit seviyeleri normal düzeye düşeceği kanaatindeyim.

Eskiden zeytinyağının içerisine başka yağlar karıştırırlarmış fiyatı yüksek olduğu için, Şimdide diğer yağların ve yakıtların içine zeytinyağı karıştırmaya başladılar. Allah sonumuzu hayır eylesin. (Tüm üreticilerin)

Muğladan selamlarımla.

hberbul
28-11-2012, 15:09
Sayın fikreteren,

Bizim yöremizde bu çilek yılın yaklaşık 6 ayı hiç su görmeden ormanda kayalık ve yamaç yerlerde yetişiyor. Belkide sizin bölgede fazla nemden dolayı çiçek açıp yeterli tozlaşma olmayınca meyve vermiyordur.

Bahçelerde peyzaj için değerlendirilebilecek bir bitki olduğunu düşünüyorum. Her daim yeşil oluşu fazla boylanmaması üzerinde meyve ve çiçeklerinin aynı anda bulunması meyve rengi ve çiçeklerinin güzelliği bu bitkiyi yetiştirmek isteyenler için yeterli olacağını zannediyorum.

Sayın smnunal,Bu bitki iç anadoluda yetişir mı?Soğuğa dayanıklı mıdır?

smnunal
29-11-2012, 10:08
Sayın smnunal,Bu bitki iç anadoluda yetişir mı?Soğuğa dayanıklı mıdır?

Sayın hherbul,

Koca yemiş (Dağ çileği) iç anadolu bölgesinde kışları korunaklı bir yerde veya saksı içerisinde yazın dışarıda kışın içeride yetiştirebilirsiniz.

Bu bitkiye bulunduğunuz yörede -10 derecenin üzerinde uzun süreli soğuk olması durumunda zarar verecektir. Onun için saksıda deneyebilirsiniz.

tekomusti
09-12-2012, 07:35
sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

smnunal
10-12-2012, 12:49
sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

Sayın tekomusti,

Sağlık sıhhatimiz iyiler bir yaramazlık yok.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
10-12-2012, 12:52
Aralık ayında çiçek açmaya devam eden bordo gülümüz.

smnunal
10-12-2012, 12:58
Son çiçeklerini sergileyen kasımpatılar.

smnunal
11-12-2012, 10:34
Sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz beyaz sarmalık lahanalar fazla göbek yapmaktan göbekleri çatlamaya başladılar.

smnunal
11-12-2012, 10:37
Bazı lahana kökleride saplarından filiz verip yavru göbekli lahana yaptılar. Resimdeki lahana gövdesinde ana baş hariç yedi adet yavru baş daha oluşmuş.

Sevgi
11-12-2012, 16:46
Nihayet mutlu son, Ölmez ağacın ürünü altın sarısı zeytinyağı.

Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

smnunal
12-12-2012, 10:18
Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

Sayın Sevgi,

Mevlam toprak özlemi çekenlere fazlasıyla versin.

Orhan Özbilgiç
12-12-2012, 20:15
Sevgili Kardeşim;
Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim.
Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim.
Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım.
Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz.:p

Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol.

Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın.
Selam ve sevgilerimle.

smnunal
13-12-2012, 11:45
Sevgili Kardeşim;
Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim.
Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim.
Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım.
Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz.:p

Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol.

Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın.
Selam ve sevgilerimle.

Saygıdeğer Orhan Özbilgiç ağabeyim,

Bahçemi ziyaretin ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi dağ çileği fazla nem ve rutubeti seven bir bitki değil bizdekiler tamamen kayalık ve yamaç arazilerde kendiliğinden yetişen bitkiler. Yaz döneminde bazı yıllarda 6-7 ay yağmur yağmadığı zamanlarda bile birşey olmuyorlar. İnşallah sizin bitkinizde güzel çiçekler açar ve bol meyve tutar.

Muğla'dan selamlarımla.

GÜLSEN_
25-12-2012, 22:44
Zeytin yağınız altın gibi MAAŞALLAH sn.smnunal,gülünüzün rengi tam gül kurusu dedikleri renk, çok güzel,kasımpatılar cıvıl cıvıl bana hep 10 kasımı hatırlatır,çünkü ben ilkokula giderken öğretmenimiz ATATÜRKümüzün ölüm yıldönümünde bizden çiçek isterdi ee kasımdada bol bol kasımpatılar olur demet demet kasımpatılar götürürdüm onun için bana 10 kasımı hatırlatır kasımpatılar.Yine ürettiğiniz yeşerttiğiniz her şeyçok güzeller ellerinize emeğinize sağlık olsun..Selamlar,Saygılar Gaziantepten..

KAPTANzst
26-12-2012, 08:46
Selam sayın smnunal.
Lahanalar acaba fazla sulamadan mı çatlıyor. Bizde karpuzda olduğu gibi:p
Yine de turşu sarma yemek salata olurlar.

Bu arada kargonuzu pazartesı ptt kargoya verdim. Bugün yarın elinizde olur. Biri kırmızı beyaz katmerli diğeri pembedir. Toprağı azdır bir saksıya veya toprağa dikerek gelişmelerine yardımcı olmalısınız. Soğuk olayından etkilenmiyorlar. -3 leri gördüler .
Kolay gelsin

ilksenozturk
26-12-2012, 13:04
Kapıdan eğilerek geçmekmi zor yoksa gülden vazgeçmekmi zor.

Gül sevdası bu olsa gerek.
Sokağımızda bir evin bahçe giriş kapısı.

osmanlıda büyük camilerin girişine insan boyunun altında kalacak şekilde zincir çekerlermiş; 'hak yolunda eğilmek' olarak yorumlayanı da var, 'yolunda yürümek için bir zincir önünde baş eğiyorken, büyüklenmek ne ola?' anlamında yorumlayanı da.
gülden vazgeçmek olmaz derim ben olsam, ki sahibi de öyle düşünüyor sanırım.

kendimden çok utandım, çünkü bu zamana kadar bahçenizi dolaşmamıştım.
hakikaten ne güzellikler varmış öyle.
iyiki de dolaşmamışım, çünkü sizden birsürü şeyi 'bana da bana da' diye isteyebilirdim, kendimi tutmam lazım. (malabar da torununuzdan biraz küçük olan kızım için zaten)

biz de bahçemiz var, evde saksı bitkilerimiz var diye boşuna konuşuyoruz, sizinkilerin yanında esamesi okunmuyor, ben başlığımı kapatsam mı ne.

elleriniz dert görmesin.

smnunal
26-12-2012, 16:00
Zeytin yağınız altın gibi MAAŞALLAH sn.smnunal,gülünüzün rengi tam gül kurusu dedikleri renk, çok güzel,kasımpatılar cıvıl cıvıl bana hep 10 kasımı hatırlatır,çünkü ben ilkokula giderken öğretmenimiz ATATÜRKümüzün ölüm yıldönümünde bizden çiçek isterdi ee kasımdada bol bol kasımpatılar olur demet demet kasımpatılar götürürdüm onun için bana 10 kasımı hatırlatır kasımpatılar.Yine ürettiğiniz yeşerttiğiniz her şeyçok güzeller ellerinize emeğinize sağlık olsun..Selamlar,Saygılar Gaziantepten..

Sayın GÜLSEN,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Zeytinyağının altın renginde olanı daha makbuldur. Çünkü meyveler tam olgunlaşmış yağ verimi yüksek aroması güzel insan sağlığı için bir ilaç olarak tüketilmeye hazırdır.

Gül'den eğer yetiştirmek isterseniz budama zamanında çelik gönderebilirim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
26-12-2012, 16:05
Selam sayın smnunal.
Lahanalar acaba fazla sulamadan mı çatlıyor. Bizde karpuzda olduğu gibi:p
Yine de turşu sarma yemek salata olurlar.

Bu arada kargonuzu pazartesı ptt kargoya verdim. Bugün yarın elinizde olur. Biri kırmızı beyaz katmerli diğeri pembedir. Toprağı azdır bir saksıya veya toprağa dikerek gelişmelerine yardımcı olmalısınız. Soğuk olayından etkilenmiyorlar. -3 leri gördüler .
Kolay gelsin

Sayın KAPTANzst,

Lahanalar sudan değil fazla göbek yapmaktan yarıldıkları kanaatindeyim.

Göndermiş olduğunuz fideler içinde size şimdiden çok teşekkür ederim.
İnşallah sağ salim gelirler. Elime ulaştıklarında sizinde belirttiğiniz gibi sağlıklı gelişmeleri için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
26-12-2012, 16:16
osmanlıda büyük camilerin girişine insan boyunun altında kalacak şekilde zincir çekerlermiş; 'hak yolunda eğilmek' olarak yorumlayanı da var, 'yolunda yürümek için bir zincir önünde baş eğiyorken, büyüklenmek ne ola?' anlamında yorumlayanı da.
gülden vazgeçmek olmaz derim ben olsam, ki sahibi de öyle düşünüyor sanırım.

kendimden çok utandım, çünkü bu zamana kadar bahçenizi dolaşmamıştım.
hakikaten ne güzellikler varmış öyle.
iyiki de dolaşmamışım, çünkü sizden birsürü şeyi 'bana da bana da' diye isteyebilirdim, kendimi tutmam lazım. (malabar da torununuzdan biraz küçük olan kızım için zaten)

biz de bahçemiz var, evde saksı bitkilerimiz var diye boşuna konuşuyoruz, sizinkilerin yanında esamesi okunmuyor, ben başlığımı kapatsam mı ne.

elleriniz dert görmesin.

Sayın ilksenozturk,

Bitki sevdası insana herşeyi yaptırabiliyor. Bitki sevdası olan insandan zarar gelmeyeceği kanaatindeyim. Bizler böyle öğrendik.

Utanılacak birşey yok bizlerde bazen çoğu arkadaşlarımızın paylaştıklarını gözden kaçırabiliyoruz. Bizde bir söz vardır isteyenin bir yüzü kara vermeyen ....... diye siz istediklerinizi yazın elimde olanlardan fazlasıyla karşılamaya çalışırım. (Malabar ıspanağınız zaten ayrıldı bekliyor)

İnşallah sizlerde hayal ettiğiniz bahçeye en kısa zamanda kavuşur ve bizlerden daha çok ve güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
26-12-2012, 16:21
Sayın ilksenozturk,

Sizden gelen yavrunun son hali tavana yaklaşık 30 cm kaldı bakalım ondan sonra nereye uzayacak.

ilksenozturk
27-12-2012, 07:41
çok güzel bakmışsınız sn smnunal, elinize sağlık

sizinkisi rekortmenimizdir sanırım.
kalanşo sayfasında sn selis ucunu koparttığında çiçeğe durduğunu söylemişti, belki birisi için denersiniz, bilemiyorum.
benimki açtığında çiçeği olduğunu bile bilmediğim için uç kırma tecrübem yok.
bir de küçük bir tavsiye, nacizane; yazın dışarıda tutup, sonbaharda biraz soğuk yedirdikten sonra içeri aldığınızda daha hızlı çiçeğe dönüyorlar.

smnunal
27-12-2012, 11:33
çok güzel bakmışsınız sn smnunal, elinize sağlık

sizinkisi rekortmenimizdir sanırım.
kalanşo sayfasında sn selis ucunu koparttığında çiçeğe durduğunu söylemişti, belki birisi için denersiniz, bilemiyorum.
benimki açtığında çiçeği olduğunu bile bilmediğim için uç kırma tecrübem yok.
bir de küçük bir tavsiye, nacizane; yazın dışarıda tutup, sonbaharda biraz soğuk yedirdikten sonra içeri aldığınızda daha hızlı çiçeğe dönüyorlar.

Sayın ilksenozturk,

Bir saksıda 3 adet dikili olmasına ve saksı boyutları küçük gelmesine rağmen şu anki boyu yaklaşık olarak 2,20 cm. bulmuş durumda.

Yazın dışarı alma veya saksının yerini değiştirme imkanı kalmadı. Bu haliyle bile pencereye yaslanmış vaziyette ayrıca tavana bağlı vaziyette kendi ağırlığını anca taşıyabiliyor.

Bu bitkinin böyle hızlı büyümesinin nedeni yeri hiç değiştirilmediğinden ve devamlı ışık almasından sanırım. İnşallah çiçeklerinide görme şansına kavuşuruz.

smnunal
14-01-2013, 11:54
Ocak ayında Red Globe cinsi asmanın yarı örtü altında olan kısmındaki üzüm salkımları.

ilkazra
14-01-2013, 13:27
Sayın Smnunal maşşallah size ve bahçenize.Her boşluğu değerlendirmişsiniz. Çöp dikse büyür cümlesi sizi anlatıyor gibi geldi bana.Ellerinize sağlık

KAPTANzst
14-01-2013, 16:34
Üzümlere imrendim ....
Nazar değmesin.

tekomusti
14-01-2013, 18:54
Maşallah abi ellerine saglık afiyet olsun

smnunal
21-01-2013, 09:29
Sayın Smnunal maşşallah size ve bahçenize.Her boşluğu değerlendirmişsiniz. Çöp dikse büyür cümlesi sizi anlatıyor gibi geldi bana.Ellerinize sağlık

Sayın ilkazra,

Güzel sözleriniz ve bahçe ziyaretiniz için teşekkürler.

smnunal
21-01-2013, 09:41
Üzümlere imrendim ....
Nazar değmesin.

Sayın KAPTANzst,

İmrenmenize gerek yok sizin bahçede de daha iyisinin yetişeceğine eminim.

Siz dikilecek yerleri hazırlamaya başlayın çok yakında diğer cinslerle beraber tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
21-01-2013, 09:42
Maşallah abi ellerine saglık afiyet olsun

Sayın tekomusti,

Güzel sözlerin için teşekkürler.

smnunal
13-02-2013, 16:26
Bahçede bulunan yöresel kırmızı renkli anemon çiçek açmaya hazırlanıyor.

tekomusti
14-02-2013, 22:40
Hocam güzel görünüyor çiçek acmış şekildede resimlerini bekliyorum inşallah
Ellerinize sağlık şimdiden
Saygılar

smnunal
19-02-2013, 12:13
Zeytin tarlasında bulunan badem ağaçları çiçek açmaya başladılar.

smnunal
19-02-2013, 12:16
Havalar sıcak gidince erik ağaçları tomurcukları çiçek açmaya hazırlanıyorlar.

smnunal
19-02-2013, 12:21
Zeytin tarlasında bulunan yöresel kırmızı renkli laleler çiçek açmaya başladılar.

KAPTANzst
19-02-2013, 14:27
Bunlar gelinciğe de benziyor.
Yaprak yapısı da benziyor gibi :=))

gülenmelek
19-02-2013, 16:15
Ben de soracaktım bunlar gelincik değil mi diye ;)
Ankarada gördüklerim artık, boz bir renk olmuşlar. Kırmızı ile hiç alakası yok. Turuncu desen o da değil. Bu yüzden buradaki kırmızıları çok sevdim ;)

hira
19-02-2013, 17:05
çok güzeller

hira
19-02-2013, 17:09
erik ağacının açmış olmasına çok sevindim baharı müjdeliyor, bu demektirki soguntan korumak için bir bir çatıya çıkardığım çiçeklerime kavuşmama az kaldı :D hepsini çok özledim, burdan hepsine selamlar :D

smnunal
20-02-2013, 13:40
Bunlar gelinciğe de benziyor.
Yaprak yapısı da benziyor gibi :=))

Sayın KAPTANzst,

Bunlar yöresel adıyla kırmızı lale. Gelincik ile benzerliği sadece rengi gelincik tohumlu bitki bu ise yumru köklü bir bitki.

smnunal
20-02-2013, 13:47
Ben de soracaktım bunlar gelincik değil mi diye ;)
Ankarada gördüklerim artık, boz bir renk olmuşlar. Kırmızı ile hiç alakası yok. Turuncu desen o da değil. Bu yüzden buradaki kırmızıları çok sevdim ;)

Sayın gülenmelek,

Bunlar gelincik değil. Susuzluğa soğuğa tamamen dayanıklı kırmızı lale.

Saksıdada yetiştirilebilir. Kışın yapraklanıp bahar başlangıcında çiçek açmaya başlar. Bahçemde mor renkliside mevcut. Her sene kendiliğinden çıkıp hiç bakım yapmadan güzel çiçeklerini sergilerler. Arzu ederseniz saksıda sizlerde yetiştirebilirsiniz. Siz yeterki saksıları hazırlayın.

smnunal
20-02-2013, 13:51
erik ağacının açmış olmasına çok sevindim baharı müjdeliyor, bu demektirki soguntan korumak için bir bir çatıya çıkardığım çiçeklerime kavuşmama az kaldı :D hepsini çok özledim, burdan hepsine selamlar :D

Sayın hi-ra,

Bölgemizde bu sene kış mevsimi bol yağışlı ve ılıman geçti. Erik ağacının çiçek açmaya hazırlanması her ne kadar baharın müjdesi olsada şubat ayı içerisinde olmamız ilerde olabilecek don olaylarından bitkilerin zarar görmesi demektir.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
20-02-2013, 16:28
Yaklaşık 1 yıllık sürede 2,30 mt. boya ulaşarak çiçeklerini açmaya başlayan binlerin annesi bitkisi ve yavruları.

KAPTANzst
20-02-2013, 17:31
Selam sayın Osman bey
Gönderdiğin malzemeler geldi, çok teşekkür ederim
Zaguda lar ve hakiki zeytin yağı süpriz oldu. 2 adrese ulaştı 3. adrese de yarın gider.
Üzüm çeliklerinken kimseye vermiyorum:p

Adil
20-02-2013, 17:56
Osman bey süpriziniz için çok teşekkür ederim.Zahmet etmişsiniz.Çok makbule geçti.
Keşke ödemeli gönderseydiniz.
Üzüm çeliklerinden çalmak lazım.:D
Saygılar selamlar.

fikreteren
20-02-2013, 18:52
Çiçeği gelinciğe benziyor ama gelincik değil,lale hiç değil 662 deki anemon sayın smnunal. Binlerin anneside çok güzel.

gülenmelek
20-02-2013, 19:30
Ben de gerçekten gelinciğe benzetmiştim. Olsun, bir tür daha öğrenmiş olduk bu arada ;)
Göndereceğinizden hiç şüphem yok, olmadı da, çok teşekkür ediyorum ama bu sene öncelik çan çiçeğimde ;) Hayırlısıyla onu bir yetiştireyim ;)

hira
20-02-2013, 20:51
hevesimi kursağımda bıraktınız, ama ben yinede öyle düşünmek istiyorum çünkü çok bunalttı kış.

Sudenur
21-02-2013, 01:01
Sayın smnunal, bahçenizi bir çok defa gezmiştim lakin mesaj bırakmamışım, ne ayıp.. :o Bu akşam üzeri baştan sona tekrardan gezdim. Notlar aldım, açıklamalarınızı okudum, çok keyifli saatler geçirdim, kelebekler gibi o çiçekten bu çiçeğe kondum, en çok ta çan çiçeklerinizde takıldım. :eek: Ne hoş, ne güzel, hepsi birbirinden güzel, elinizi emeğinize sağlık. :))

En güzel çiçeğiniz torununuz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, uzun ömürler dilerim. Saygılar, sevgiler.. ;)

smnunal
21-02-2013, 07:54
Selam sayın Osman bey
Gönderdiğin malzemeler geldi, çok teşekkür ederim
Zaguda lar ve hakiki zeytin yağı süpriz oldu. 2 adrese ulaştı 3. adrese de yarın gider.
Üzüm çeliklerinken kimseye vermiyorum:p

Sayın KAPTANzst,

Elinize sağ salim ulaşmasına sevindim. Göndermiş olduğum arkadaşla telefonla devamlı irtibat halindeydik. Güle güle tüketiniz.

Keşke asma çeliklerinden fazla yollasaymışım. Aynı gün 5 ayrı adrese gönderildiği için ve aceleye geldiklerinden size fazla nasip olmadı. İnşallah seneye köklenmiş olarakta gönderirim.

Muğladan selamlarımla.

ilksenozturk
21-02-2013, 07:59
binlerinannesine çok sevindim sn smnunal :)

çiçekleri ilk başta seyrek olsa da sonra pembe topaçlar haline gelip çok sevimli oluyor.
ve inanır mısınız neredeyse 1 yıl çiçekleri bitirip bitirip yeniden açıyor.
son dönemlerinde ise alt yapraklarını bozup çirkinleşiyor birazcık, sonra aynı serüvene yavruları ile başlıyorsunuz.
o çirkinleşip yaprak döken dalı da ölmüş sanmayın, ondan da yavrular dallar uzanmaya başlıyor,
yine yeniden...
çok güzel bir varoluş mücadelesi gibi.

sevmişsiniz belli ki, o da cevap vermiş...

smnunal
21-02-2013, 08:00
Osman bey süpriziniz için çok teşekkür ederim.Zahmet etmişsiniz.Çok makbule geçti.
Keşke ödemeli gönderseydiniz.
Üzüm çeliklerinden çalmak lazım.:D
Saygılar selamlar.

Sayın Adil,

Sevdiklerinizle beraber güle güle tüketiniz. Hepsini tek bir koli yaparak otobüsle gönderdim diğer türlü kargo ücreti fazla oluyor bu şekilde daha hesaplı oldu.

Asma çeliklerinden çalmanıza gerek yok istiyorsanız size köklenmiş olarak yollayabilirim.(Hemde yanında zeytin fidanı ile birlikte)

Muğladan selamlarımla.

KAPTANzst
21-02-2013, 08:01
Sayın KAPTANzst,

Elinize sağ salim ulaşmasına sevindim. Göndermiş olduğum arkadaşla telefonla devamlı irtibat halindeydik. Güle güle tüketiniz.

Keşke asma çeliklerinden fazla yollasaymışım. Aynı gün 5 ayrı adrese gönderildiği için ve aceleye geldiklerinden size fazla nasip olmadı. İnşallah seneye köklenmiş olarakta gönderirim.

Muğladan selamlarımla.

Aleykümselam
Bunları köklendirirsem sorun olmaz. Birde yöreye uyumu var, bakalım sonuç ne olur. Tekrar teşekkür ederim.

smnunal
21-02-2013, 08:05
Çiçeği gelinciğe benziyor ama gelincik değil,lale hiç değil 662 deki anemon sayın smnunal. Binlerin anneside çok güzel.

Sayın fikreteren,

Bu bitki bizdeki yöresel adıyla kırmızı lale birde bunların mor renkli olanları var onlarada mor lale diyoruz. Bilimsel adı sizinde belirttiğiniz gibi anemondur. Yeiştirmek isteyen arkadaşlara binlerin annesi yavrusu gönderebilirim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
21-02-2013, 08:10
Ben de gerçekten gelinciğe benzetmiştim. Olsun, bir tür daha öğrenmiş olduk bu arada ;)
Göndereceğinizden hiç şüphem yok, olmadı da, çok teşekkür ediyorum ama bu sene öncelik çan çiçeğimde ;) Hayırlısıyla onu bir yetiştireyim ;)

Sayın gülenmelek,

Ben yinede size gönderilmek üzere bir saksı toprağıyla beraber hazırlayacağım bilginiz olsun. Eğerki çan çiçeği tohumlarını daha ekmediyseniz onunda fideleri dostlara gitmek için hazırlanıyorlar bilginize.

smnunal
21-02-2013, 08:13
binlerinannesine çok sevindim sn smnunal :)

çiçekleri ilk başta seyrek olsa da sonra pembe topaçlar haline gelip çok sevimli oluyor.
ve inanır mısınız neredeyse 1 yıl çiçekleri bitirip bitirip yeniden açıyor.
son dönemlerinde ise alt yapraklarını bozup çirkinleşiyor birazcık, sonra aynı serüvene yavruları ile başlıyorsunuz.
o çirkinleşip yaprak döken dalı da ölmüş sanmayın, ondan da yavrular dallar uzanmaya başlıyor,
yine yeniden...
çok güzel bir varoluş mücadelesi gibi.

sevmişsiniz belli ki, o da cevap vermiş...

Sayın ilksenozturk,

Bu bitkiyi sizin sayenizde sahip oldum öncelikle çok teşekkür edrim. Ayrıca vermiş olduğunuz bilgilerde benim için değerlidir.

Muğladan selamlarımla.

Adil
21-02-2013, 08:43
Sayın Adil,

Sevdiklerinizle beraber güle güle tüketiniz. Hepsini tek bir koli yaparak otobüsle gönderdim diğer türlü kargo ücreti fazla oluyor bu şekilde daha hesaplı oldu.

Asma çeliklerinden çalmanıza gerek yok istiyorsanız size köklenmiş olarak yollayabilirim.(Hemde yanında zeytin fidanı ile birlikte)

Muğladan selamlarımla.

Osman bey çok iyisiniz.
teşekkür ederim.
Çalma konusunda ağbeyimin söylediği söze espri olsun diye yazdım.Zaten beğenisinide yapmış.:D
Eğer kargo gönderirseniz ödemesini biz yapalım,size zahmet,yük olmasın.Mahçup oluyoruz.
Saygılar selamlar.

smnunal
21-02-2013, 08:47
Sayın smnunal, bahçenizi bir çok defa gezmiştim lakin mesaj bırakmamışım, ne ayıp.. :o Bu akşam üzeri baştan sona tekrardan gezdim. Notlar aldım, açıklamalarınızı okudum, çok keyifli saatler geçirdim, kelebekler gibi o çiçekten bu çiçeğe kondum, en çok ta çan çiçeklerinizde takıldım. :eek: Ne hoş, ne güzel, hepsi birbirinden güzel, elinizi emeğinize sağlık. :))

En güzel çiçeğiniz torununuz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, uzun ömürler dilerim. Saygılar, sevgiler.. ;)

Sayın Sudenur,

Siz değerli dostların bahçemizi ziyaret etmeleri bizleri onurlandırır. En güzel çiçekten ne yazıkki sadece 1 adet var kimseyle paylaşma imkanı yok maalesef.(Allah herkese torunlarını görmeyi nasip eylesin)

Çan çiçeği yetiştirmek isterseniz adres lütfen.

Muğladan selamlarımla.

Sudenur
21-02-2013, 14:26
Çok incesiniz, çok teşekkür ederim. ;)
Tohum takas etkinliğinden epeyce tohum ulaşacak inşallah elime, çimlendirmeyi başarabilir ve çiçeklerini görebilirsem, bir sonra ki etkinlikte muhakkak çalacağım kapınızı.. ;)

Benol Hazaroğlu
22-02-2013, 17:14
Sayın Osman bey,

Bu gün Adil benim için çok kıymetli olan gönderdiklerinizi getirdi. Çok çok teşekkür ederim.
Eşiniz ve kızınıza sevgilerimi iletin lütfen.

ayazkentli
25-02-2013, 11:33
Konak girişi Osman Hamdi Bey tanıtım bilgileri.

İyi ki Osman Hamdi bey gibi biri çıkmış ülkemizde.

Yoksa Bizde dağ-bayır taş. Nasılsa çok var, alın götürün diyen :mad: bir zihniyetin iktidar olduğu o dönemlerde, başta Bergama Zeus sunağı olmak üzere, bir çok tarihi eser yurtdışına kaçırılmıştı.

Hiç değilse, Osman Hamdi bey sayesinde geri kalanlar korunmuş oldu.

(Gerçi halâ kaçırılan eserler var mutlaka ama kurtulanları kâr sayabiliriz).

Hiç kalmayabilirdi de.

berrinb
25-02-2013, 11:48
372941

Sevgili smnunal göndermiş olduğunuz tohumlar için çok çok teşekkürler...Labab tohumları kadar ,su kabağı tohumlarına çok sevindim... Ellerinize sağlık ..zahmet verdim....Selam ve sevgiler..

Bu arada kırmızı kır Anemonları resimleri harika...Böyle bir bölgede yaşadıınız için çok şanslısınız.Onları köküyle alıp bahçenizde üretebilirsiniz....:)

smnunal
25-02-2013, 12:00
Sayın Osman bey,

Bu gün Adil benim için çok kıymetli olan gönderdiklerinizi getirdi. Çok çok teşekkür ederim.
Eşiniz ve kızınıza sevgilerimi iletin lütfen.

Sayın Benol hanım,

Trabzondaki değerli dostlarımıza küçükte olsa mutlu edebildiysek bundan mutluluk duyarız.

Bizden de sizlere selamlar.

smnunal
25-02-2013, 12:03
İyi ki Osman Hamdi bey gibi biri çıkmış ülkemizde.

Yoksa Bizde dağ-bayır taş. Nasılsa çok var, alın götürün diyen :mad: bir zihniyetin iktidar olduğu o dönemlerde, başta Bergama Zeus sunağı olmak üzere, bir çok tarihi eser yurtdışına kaçırılmıştı.

Hiç değilse, Osman Hamdi bey sayesinde geri kalanlar korunmuş oldu.

(Gerçi halâ kaçırılan eserler var mutlaka ama kurtulanları kâr sayabiliriz).

Hiç kalmayabilirdi de.

Sayın ayazkentli,

Güzel düşüncelerinize sonuna kadar katıldığımı belirtmek isterim.

Keşke herkes bu güzel vatanımıza sahip çıkabilse.

smnunal
25-02-2013, 12:14
http://www.agaclar.net/forum/963903-post3.htm372941

Sevgili smnunal göndermiş olduğunuz tohumlar için çok çok teşekkürler...Labab tohumları kadar ,su kabağı tohumlarına çok sevindim... Ellerinize sağlık ..zahmet verdim....Selam ve sevgiler..

Bu arada kırmızı kır Anemonları resimleri harika...Böyle bir bölgede yaşadıınız için çok şanslısınız.Onları köküyle alıp bahçenizde üretebilirsiniz....:)

Sayın berrinb hanım,

Tohumların elinize sağ salim ulaşmasına sevindim. Umarım sizlerde göndermiş olduğum tohumlardan güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

Bahsettiğiniz kırmızı ve mor laleler (http://www.agaclar.net/forum/963903-post3.htm)yıllardır bahçemde var zaten. Sizde bahçenizde bu laleler için yer hazırlamaya başlayabilirsiniz.

gülenyüz
25-02-2013, 17:59
Bahçenizi beğenerek gezdim ellerinize sağlık.Her daim güzellikler ve başarılar SAYGILAR....

tekomusti
25-02-2013, 21:38
Abi kırmızı ve mor laleler super ellerine saglık ;)
Saygılar

gizsu
28-02-2013, 08:16
merhaba kivano tohumlarınızdan bende faydalandım:)sahibinden ne zaman dikmem gerektiğini öğrenmek istedim tadı nasıl onuda çok merak ediyorum tohumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler.Bu arada bahçeniz muhteşem hele çeşmenize bayıldım..

smnunal
04-03-2013, 09:30
Bahçenizi beğenerek gezdim ellerinize sağlık.Her daim güzellikler ve başarılar SAYGILAR....

Sayın gülenyüz,

Her daim bekleriz. Siz değerli doğaseverleri mutlu etmekten mutluluk duyarız.

Muğladan selamlarımla.

smnunal
04-03-2013, 09:33
Abi kırmızı ve mor laleler super ellerine saglık ;)
Saygılar

Sayın tekomusti kardeşim size gönderdiğim kırmızılar nasıl yeni yerlerini sevdilermi. İnşallah sizdekilerde güzel çiçeklerini sergilerler.

smnunal
04-03-2013, 09:39
merhaba kivano tohumlarınızdan bende faydalandım:)sahibinden ne zaman dikmem gerektiğini öğrenmek istedim tadı nasıl onuda çok merak ediyorum tohumlarınızı paylaştığınız için teşekkürler.Bu arada bahçeniz muhteşem hele çeşmenize bayıldım..

Sayın gizsu,

Umarım tohumlardan sağlıklı bitkiler elde edersiniz. Bulunduğunuz yöredeki hava şartlarına bağlı olarak son don olayları geçtikten sonra direkt olarak toprağa ekebilirsiniz. Tadı limonlu salatalık şeklinde bizim evde pek tutulmadı.

Muğladan selamlarımla.

tekomusti
04-03-2013, 09:59
eyvallah abi ektim durumları iyi teşekkür ederim
esen kalın

smnunal
04-03-2013, 16:39
Sezona hazırlık çelik olarak dikilen meleklerin boruları hızlı gelişmeye başladı.

smnunal
04-03-2013, 16:42
Bahçede bulunan yöresel laleler açmaya başladı.

smnunal
04-03-2013, 16:44
Mis zambaklar gelişmeye başladılar.

YeniGine
04-03-2013, 16:56
Sayın smnunal çok şükür tabiat ana uyanıyor; maşallah bitkilerinizin gelişimleri de çok güzel. Rastgelsin.

h_dogan
04-03-2013, 20:08
Sn smnunal meleklerin boruları acaba hangi renk ;)

tekomusti
05-03-2013, 09:42
Abi merhaba herşey çok güzel ellerine sağlık
saygılar

smnunal
06-03-2013, 08:42
Sayın smnunal çok şükür tabiat ana uyanıyor; maşallah bitkilerinizin gelişimleri de çok güzel. Rastgelsin.

Sayın YeniGine,

Ziyaretiniz için teşekkürler. Her mevsimin kendine göre güzelliği olsada bir başkadır bahar mevsimi.

smnunal
06-03-2013, 08:44
Sn smnunal meleklerin boruları acaba hangi renk ;)

Sayın h_dogan,

Bekleyip göreceğiz ne çıkarsa bahtımıza.

smnunal
06-03-2013, 08:46
Abi merhaba herşey çok güzel ellerine sağlık
saygılar

Sayın tekomusti,

Baharın gelişiyle birlikte bahçelerde görsel şölen başlamak üzere. Umarım sizlerde daha güzellerini görürüz.

Muğladan selamlar.

smnunal
06-03-2013, 09:11
Mevsim çiçeklerinden vazoya konulmak üzere toplananlar.

tekomusti
06-03-2013, 11:43
abi maşallah çok güzel bir görsel olmuş ellerine sağlık
esen kalın
konyadan selamlar

smnunal
07-03-2013, 11:20
Bahçedeki mor laleler çiçeklerini sergilemeye başladılar.

smnunal
07-03-2013, 12:44
Açelyam çiçeklerini sergilemeye başladı.

zencefil cicegi
07-03-2013, 12:54
Acelyalariniz ne güzel acmis sizi sevindiriyorlar
ben nekadar gözüne baksam el üstünde tutsam ben bu acelyayi bir türlü yetistirmeyi beceremiyorum.
Cok sevmeme ragmen artik almayada korkuyorum :(

smnunal
08-03-2013, 08:06
Acelyalariniz ne güzel acmis sizi sevindiriyorlar
ben nekadar gözüne baksam el üstünde tutsam ben bu acelyayi bir türlü yetistirmeyi beceremiyorum.
Cok sevmeme ragmen artik almayada korkuyorum :(

Sayın zencefil cicegi,

Açelya bitkisi yerini sevdimi güzel gelişiyor. Yaz döneminde mümkün olduğunca serin ve gölge yerde tutarsanız sorun olmuyor. Toprağıda gayet süzek olacak.

smnunal
08-03-2013, 16:51
Ailemizin yeni üyelerinden pembe kanayan kalpler çiçeği.

smnunal
08-03-2013, 16:52
Saksıdaki mor laleler.

KAPTANzst
08-03-2013, 18:18
Süper bir resital oldu ellerine sağlık

Adil
08-03-2013, 18:19
Osman bey göndermiş olduğunuz kargoyu aldım.Çok çok teşekkür ederim.
Zeytin fidanları, üzüm fideleri elime sağ salim ulaştı.Bu güzel lalelerden de göndermişsiniz.Çok memnun oldum makbule geçti.Renkleri çok güzelmiş.
Saygılar selamlar.

tturt
08-03-2013, 19:22
Her şey çok güzel. Allah ağız tadıyla keyfini sürmeyi nasip etsin.

Bu vesile ile göndermiş olduğunuz her şey için tekrar teşekkür ediyorum. Eşim zeytinyağına ve zeytine hayran kaldı her yemesinde bir Ege'li olarak size çok ama çok teşekkür ediyor. Gönderdiğiniz bitkiler şu an arabada kısmetse yarın Spanca'da olacaklar.

Tekrar teşekkür eder, keyifli bir sezon temenni ederim.

KAPTANzst
10-03-2013, 09:27
Osman bey bu güzellikleri benim bahçeme da taşıdığın için teşekkür ederim.
Hediyeleri aldım sağolasın.

KAPTANzst
10-03-2013, 09:30
Bunları unuttum:p

Ayrıca üzümler için de teşekkür ederim.

smnunal
11-03-2013, 08:49
Osman bey göndermiş olduğunuz kargoyu aldım.Çok çok teşekkür ederim.
Zeytin fidanları, üzüm fideleri elime sağ salim ulaştı.Bu güzel lalelerden de göndermişsiniz.Çok memnun oldum makbule geçti.Renkleri çok güzelmiş.
Saygılar selamlar.

Sayın Adil bey,

Göndermiş olduğum fidelerin sağ salim elinize ulaşmasına sevindim. Sizlerde inşallah güzel çiçek ve meyvelerini görürsünüz.

smnunal
11-03-2013, 08:57
Her şey çok güzel. Allah ağız tadıyla keyfini sürmeyi nasip etsin.

Bu vesile ile göndermiş olduğunuz her şey için tekrar teşekkür ediyorum. Eşim zeytinyağına ve zeytine hayran kaldı her yemesinde bir Ege'li olarak size çok ama çok teşekkür ediyor. Gönderdiğiniz bitkiler şu an arabada kısmetse yarın Spanca'da olacaklar.

Tekrar teşekkür eder, keyifli bir sezon temenni ederim.

Sayın tturt,

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Eşinizin ürünleri beğenmesine memnun oldum bizimkisi nacizane kendi yetiştirdiklerimizden gönül dostlarımıza küçükte olsa bir ikramımızdır afiyetle tüketiniz.

Bitkilerin sizin elinizde daha güzel hayat bulacağını ve yeni yurtlarına hızlı şekilde uyum sağlayarak bol bol çoğalmalarını temenni ediyorum.

Sizlerede sevdiklerinizle beraber bol çiçekli sağlıklı günler temenni ediyorum.

smnunal
11-03-2013, 09:02
Osman bey bu güzellikleri benim bahçeme da taşıdığın için teşekkür ederim.
Hediyeleri aldım sağolasın.

Sayın KAPTANzst,

Bizde olan sizde neden olmasın elimizde olanları paylaştıkça daha fazla çoğalacağına inanıyorum. Göndermiş olduğum laleler köklerinden ve tohumlarından çoğalırlar.

Güzel çiçekleriniz daim olması dileklerimle selamlar.

smnunal
11-03-2013, 13:14
Nadir bulunan renklerden bahçedeki açık şeker pembesi renkli lale.

smnunal
11-03-2013, 13:16
Gölge sever dağ lalesi.

smnunal
11-03-2013, 13:19
Güz çiğdemi tohum kapsulü oluşturmuş.

smnunal
11-03-2013, 16:50
Bahçede bulunan soğanlı bitkilerden pembe renkli sümbül açmaya başladı.

smnunal
11-03-2013, 16:52
Yoğun kokulu renkli sümbüllerde açmaya başladılar.

smnunal
11-03-2013, 16:53
Değişik renkler diye aldığımız fakat hepside sarı renk açan çiğdemler.

tekomusti
11-03-2013, 17:44
Abi hepsi birbirinden güzel maşallah ellerinize sağlık
Esen kalın

YeniGine
11-03-2013, 18:25
Sayın smnunal çok güzel görünüyorlar; ben de hep isterim bu şekilde öbek öbek olsunlar onun için de kendimce sık sık dikmeye çalışırım ama maalesef olmuyorlar. Darısı başıma inşallah diyeyim.

akçabardak
11-03-2013, 18:40
Sayın Smnunal hepsi de çok şirin çiçekler, ama 725. mesajınızdaki şeker pembesine bayıdım,
nedir o gelincik çiçeğine benzettim sanki. Sanırım dağda kendiliğinden yetişen bir bitki.
Soğanlımıdır acaba? Alttaki maviye de dağ lalesi demişsiniz onu da ilk defa görüyorum.
Saygılar

smnunal
12-03-2013, 09:40
Abi hepsi birbirinden güzel maşallah ellerinize sağlık
Esen kalın

Sayın tekomusti güzel sözlerin için teşekkürler. Yakında sizlerin bahçeleride şenlenmeye başlayınca esas güzelliklerin ortaya çıkacağına inanıyorum.

smnunal
12-03-2013, 09:57
Sayın smnunal çok güzel görünüyorlar; ben de hep isterim bu şekilde öbek öbek olsunlar onun için de kendimce sık sık dikmeye çalışırım ama maalesef olmuyorlar. Darısı başıma inşallah diyeyim.

Sayın YeniGine,

Güzel sözleriniz ve bahçe ziyaretiniz için teşekkürler. Zamanla sizlerin bitkileride görsellik sunacağına inanıyorum. Önemli olan azda olsa mutlu olabilmek.

smnunal
12-03-2013, 10:03
Sayın Smnunal hepsi de çok şirin çiçekler, ama 725. mesajınızdaki şeker pembesine bayıdım,
nedir o gelincik çiçeğine benzettim sanki. Sanırım dağda kendiliğinden yetişen bir bitki.
Soğanlımıdır acaba? Alttaki maviye de dağ lalesi demişsiniz onu da ilk defa görüyorum.
Saygılar

Sayın akçabardak,

Şeker pembesi renkli olan yöresel ismiyle lale (Botanik adı anemon).
Bunların gelincikle ilgileri yoktur çok yıllık bitkilerdir. Gelincik tek yıllık bir bitkidir. Dağ lalesi ve diğer laleler rizom yumru köklü bitkilerdir tohumundan ve yumrularından çoğalırlar. Sulama istemezler yağmur suları yeterlidir.

Muğladan selamlarımla.

akçabardak
12-03-2013, 10:14
Evet sayın smnunal, reklamlarda mavi anemon diye bir çok kez duymuştum, demek ki bu o çiçekmiş, ama kırmızısı ve şeker pembesi de çok güzeller. Teşekkür ederim sizin sayenizde
öğrenmiş oldum. Sağ olun kolay gelsin.

smnunal
13-03-2013, 09:18
Fideler büyümeye başladılar.(Şebboy,Hazeran,Lale)

smnunal
13-03-2013, 09:22
Rezene yöresel adıyla arap saçı fidesi.

alacakaranlik
13-03-2013, 21:48
hayırlı aksamlar Osman bey, çigdemleri benden aldınız sanırım. bendeki bir çeşit komple sarı çıktı. Abim bana soylemese boyle bir maduriyet yasadıgınızı öğrenemiyecektim. Herhangi bir sorun yasadıgınızda dile getirinki mevcut ürünlerin tedariğini yenileri ile sağlayalım.Şikayetlerinizi siz bana ben Üretici firmaya ileteceğim.

Saygılar

Orhan Özbilgiç
14-03-2013, 07:51
Sevgili smnunal;
Yazdan beri ziyaret edemediğim birçok dostumun bahçesine, şu günlerde biraz vakit ayırmaya çalışıyorum. Bu arada yeni bahçe sayfası açmış üyelerimizin bahçelerinede uğramaya çalışıyorum. Malum, yaz gelince internetle bağım adeta kopuyor.

Son günlerde uğradığım birçok bahçede senin ismini görmek beni mutlu etti. Ege'nin sıcak renklerini ve tatlarını yurdumuzun her köşesine göndermişsin. Çok güzel bir davranış. Hatta bu güzelliklerle benide tanıştırma isteğini, haklı gerekçelerle benim kabul edemediğimi de belirttim oralarda. Görüyorsun işte. O renk renk laleler bir bir boy gösterirken, ben burada-İstanbul'da- yım.:(

Sevgili kardeşim;
Bahçene sık sık uğrayamıyorum. Oysa çok renkli bir bahçen var. Ama inan internete çok az zaman ayırabildiğimden. Kırılmayacağın ümidiyle...
İstanbul'dan selamlar (şimdilik.):)

smnunal
14-03-2013, 07:55
hayırlı aksamlar Osman bey, çigdemleri benden aldınız sanırım. bendeki bir çeşit komple sarı çıktı. Abim bana soylemese boyle bir maduriyet yasadıgınızı öğrenemiyecektim. Herhangi bir sorun yasadıgınızda dile getirinki mevcut ürünlerin tedariğini yenileri ile sağlayalım.Şikayetlerinizi siz bana ben Üretici firmaya ileteceğim.

Saygılar

Sayın alacakaranlık,

Ben özellikle kimden aldığımı yazmadım. Sizin alışverişlerinizde daha dikkatli olmanızı öneriyorum. Bu ve bundan önceki yaşadığım sorunlar bende güven bunalımı oluşturmaya başladı. İnşallah devamı gelmez.

Ticari hayatınızın sorunsuz ve güvenli olmasını diliyorum.

smnunal
14-03-2013, 09:06
Sevgili smnunal;
Yazdan beri ziyaret edemediğim birçok dostumun bahçesine, şu günlerde biraz vakit ayırmaya çalışıyorum. Bu arada yeni bahçe sayfası açmış üyelerimizin bahçelerinede uğramaya çalışıyorum. Malum, yaz gelince internetle bağım adeta kopuyor.

Son günlerde uğradığım birçok bahçede senin ismini görmek beni mutlu etti. Ege'nin sıcak renklerini ve tatlarını yurdumuzun her köşesine göndermişsin. Çok güzel bir davranış. Hatta bu güzelliklerle benide tanıştırma isteğini, haklı gerekçelerle benim kabul edemediğimi de belirttim oralarda. Görüyorsun işte. O renk renk laleler bir bir boy gösterirken, ben burada-İstanbul'da- yım.:(

Sevgili kardeşim;
Bahçene sık sık uğrayamıyorum. Oysa çok renkli bir bahçen var. Ama inan internete çok az zaman ayırabildiğimden. Kırılmayacağın ümidiyle...
İstanbul'dan selamlar (şimdilik.):)

Sayın Orhan Özbilgiç ağabeyim,

Evde çiçek veya bahçe konusu açıldığında her zaman isminizi şükranla anmışımdır anmayada devam edeceğimi bilmenizi isterim. Bizlere mesafeler uzakta olsa yüzünüzü hiç görmesekte, doğaseverler olarak gönül bağıyla birbirimize bağlı olduğumuzu bilmenizi isterim.

Bizlerin anlayışı bizde olan başkasında neden olmasın anlayışı olduğundan mümkün olduğunca tarafıma gelen talepleri veya gönderdiğim bitkileri iyi bakabilecek çoğaltıp başka kişilerlede paylaşabilecek bitki sevdalılarına elimden geldiğince birşeyler göndemeye çalışıyorum. Umarım herkes paylaşma mutluluğuna kavuşur.

Sizleri sanal da olsa bahçede değil birgün gerçek hayatta ağırlamak isterim.

Muğladan size sevdiklerinize sağlıklı bol çiçekli günler dileğimle selamlarımı yolluyorum.

smnunal
14-03-2013, 11:01
Çan çiçeği fideleri daha iyi gelişmeleri için ayrı saksılara dikilmeye başlandı.

smnunal
14-03-2013, 11:09
Bahçede bulunan soğanlı bitkilerden akyıldız çiçek tomurcukları belli olmaya başladılar.

smnunal
14-03-2013, 12:38
Bahçedeki soğanlı bitkilerden pembe renkli sümbüller açmaya başladılar.

smnunal
14-03-2013, 12:40
Bahçede bulunan iki kök ters lale büyümeye devam ediyor. (Bakalım çiçeklerini görecekmiyiz)

smnunal
14-03-2013, 12:46
Bahçedeki bu mevsimde çiçek açan lalelerden epey sonra çiçeklenen laleler ilk tomurcuklarını göstermeye başladılar.

smnunal
14-03-2013, 13:04
Bahçede ayrı ayrı parsellere dikili olan soğanlı bitkilerden ön parselde açmaya başlayanlar.

akçabardak
24-03-2013, 19:46
Sayın smnunal... baharla beraber işleriniz çoğaldı sanırım, değişikliklerinizi bekliyoruz.
748. mesajınızda ki henüz açmamış olan anemonların renklerini merak ettim,
açmışlar ise tekrar görebilirmiyiz. Benim kafam onlara takıldı çok beğendim ben onları.
Kolay gelsin.