View Full Version : smnunal / Bahçe
KAPTANzst
28-06-2012, 21:39
Kudret narı suyu seven bir bitki.
Biraz sulana bilse daha iyi olacak kanaatindeyim
Bahçe yolu kenarında kendi biten sarı çiçekli bitki.
su kabağı bitkisi kol atmaya başladı.
Sevgili smnunal,bahçenizin sebze ve çiçeklerine bayıldım...Gece gece, içim açıldı... helede o balkonunuz bir harika ...sardunyalarınız sanki çıldırmışlar...Aman Tanrıımmm..:)) Böylede hepsi birden ...Maşallah ..ellerinize sağlık...Mavişlerinizin beyazı da çok çok güzeldi...
Komşunuzun hatmilerine bilhassa pembesine hiç diyecek yok....Tohumunu alınız derim...Çok değişik hareli bir cinsmiş..... Bu kadar çeşitle nasıl baş ediyorsunuz..Tanrı kuvvet versin... Hepsi çok çok güzeldiler...:)
Bol ürünlü ve renkli bir mevsim geçirmeniz dileği ile sevgi ve selamlarr...:))
Sevgili smnunal,bahçenizin sebze ve çiçeklerine bayıldım...Gece gece, içim açıldı... helede o balkonunuz bir harika ...sardunyalarınız sanki çıldırmışlar...Aman Tanrıımmm..:)) Böylede hepsi birden ...Maşallah ..ellerinize sağlık...Mavişlerinizin beyazı da çok çok güzeldi...
Komşunuzun hatmilerine bilhassa pembesine hiç diyecek yok....Tohumunu alınız derim...Çok değişik hareli bir cinsmiş..... Bu kadar çeşitle nasıl baş ediyorsunuz..Tanrı kuvvet versin... Hepsi çok çok güzeldiler...:)
Bol ürünlü ve renkli bir mevsim geçirmeniz dileği ile sevgi ve selamlarr...:))
Sayın berrinb,
ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bitki çeşidi fazla olunca daha fazla ilgilenmek gerekiyor. Bölgemiz yaz döneminde aşırı sıcak kışında hatırı sayılır derecede soğuk olduğundan bitkilerin bakımı epey zor oluyor.
Bizlerde sizlerin bahçelerine imrenerek bakıyoruz sizin bitkilerinizde çok güzeller sizlerde sefasını sürünüz.
Hatmilerin tohumlarından alıp eğer sitede paylaşım etkinliği olursa oraya göndermeye niyetim var.
İyi dilek ve temennileriniz için teşekkür eder muğladan selamlarımı yolluyorum.
Sabah sefaları iki farklı çiçek rengi.
Gün güzeli ilk çiçeğini açtı.
Liliumlardan yeni çiçek açanlardan.
İlk glayöl çiçeğini açtı.
Sebze bahçesine bu sene dikilen haziran güzeli cinsi armut vermiş olduğu 1 adet meyve hasat edildi ve kaliteli olduğu test edillerek onaylandı.
Baçede ateş çiçeği ve rozet çiçekleri.
Sayın smnunal,
bizim ufaklığın arkadaşları dün yola çıktı bugün yarın birbirlerine kavuşurlar. Haberiniz olsun.
Selamlar...
Vinkaların yaprak altlarında (arkalartında) da lekeler var mı?
Sayın smnunal,
bizim ufaklığın arkadaşları dün yola çıktı bugün yarın birbirlerine kavuşurlar. Haberiniz olsun.
Selamlar...
Sayın smiy,
kargoyu bugün teslim aldım çok teşekkür ederim. Sizin ufaklığın kardeşleri geldiği için bundan sonra yalnızlıktan canı sıkılmayacaktır umarım.
Muğladan selamlarımızla.
Vinkaların yaprak altlarında (arkalartında) da lekeler var mı?
Sayın Güler hanım,
bazı köklerde var bazılarında yok. Bundan yaklaşık 10-15 gün önce olan aşırı sıcaklardan bitkiler epey zarar gördüler umarım sizin bitkilerinizde bir şey yoktur.
Muğladan selamlarımla.
Binlerin annesi çiçeğim camdan dışarı seyrederken ve yavruları.
Bodur yıldız çiçekleri açmaya başladılar.
Sıcaklarda mantar hastalıkları hızla yayılıyor, o yüzden sordum.
Bodur yıldızlarınız güzel açmış, benim bahçemdekiler de yavaş yavaş başlarını kaldırmaya başladılar.
Benol Hazaroğlu
10-07-2012, 15:43
Sayın smnunal,
Bu gün Eşiniz ve cici kızınız ziyaretime geldiler. Çok memnun oldum.
2 senedir burada okuyan kızınızla keşke daha önce tanışsaydık Trabzon'dan geldikçe size istediğiniz bitkileri gönderirdim.
Clematis dedi eşiniz ve hepsini ona gösterdim 3 tanesi hariç diğerleri bu sene dikildi.
Tek kökten yerlerine alışmaya çalışıyorlar. Toprağa henüz çeliklerimi gösterdim tutup tutmadıkları belli değil. Yine de size yeni çeliklenmiş bir kafkas gülü ve Clematis gönderiyorum. Artık yaşatmak sizin hünerinize bağlı.
Gönderdiklerinize çok teşekkür ederim.
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dileğiyle Trabzon'dan selamlar.
Sayın smnunal,
Bu gün Eşiniz ve cici kızınız ziyaretime geldiler. Çok memnun oldum.
2 senedir burada okuyan kızınızla keşke daha önce tanışsaydık Trabzon'dan geldikçe size istediğiniz bitkileri gönderirdim.
Clematis dedi eşiniz ve hepsini ona gösterdim 3 tanesi hariç diğerleri bu sene dikildi.
Tek kökten yerlerine alışmaya çalışıyorlar. Toprağa henüz çeliklerimi gösterdim tutup tutmadıkları belli değil. Yine de size yeni çeliklenmiş bir kafkas gülü ve Clematis gönderiyorum. Artık yaşatmak sizin hünerinize bağlı.
Gönderdiklerinize çok teşekkür ederim.
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dileğiyle Trabzon'dan selamlar.
Sayın Benol Hanım,
Eşim ve kızımı sizi ziyaret etmelerini siteden ailemizden biri olduğunuz için ben istemiştim. Dediğiniz gibi kızımda da benim gibi bitki sevdası olsa sizlerle çok önceden tanışmasını isterdim ne yazıkki gençlerde bu tutku fazla yok.
Size ulaşabilmek ve önceden haberdar etmede yardımları için, Sayın jineopada
çok teşekkür ediyorum. Umarım bu tanışma faslı ve ziyaretten sizlerde memnun kalmışsınızdır. Hediye bitkiler içinde çok teşekkür ederim.
Muğladan selamlarımla.
Sayın Osman bey.Çan çiçeği tohumlarını bugün Benol Ablaya uğradım ve aldım.Çok Çok teşekkür ederim,çok memnun kaldım.Kaptan Abimle bu çiçeklerin tohumlarını bölüşürüz.
Muğlaya Trabzondan Saygılar selamlar kardeşim.
Sayın Adil Bey,
Çan çiçeği tohumlarının bir kısmını şimdiki ekip fide yetiştirebilirseniz seneye baharda bol çiçeklerini görürsünüz. Eğerki bahar döneminde ekerseniz ertesi sene çiçeğini görürsünüz. Keşke bahçemde bulunan çiçekler tohumlanmış olsaydı da daha fazlasını gönderebilseydim.
Size ve Kaptana Muğladan selamlarımı yolluyorum.
Sebze bahçesinden salatalıklar.
İpek çiçekleri açmaya başladı.
Liliumlardan en son açanlar.
Uslu cinsi üzüm olgunlaştı.
Yalova incisi cinsi üzümden ramazan sofrası için toplananlar.
Cardinal climber sıcaklarda azda olsa çiçek açmaya devam ediyor.
Trabzondan yeni memleketi Muğlaya gelen yavru bitki bakalım uyum sağlayıp yaşayacakmı. (Teşekkürler Benol Hanım)
Lisianthuslar açmaya başladı.(Teşekkürler Kamil bey)
Üçüz çiçekleri büyümeye devam ediyor.
Tohumları toplanmak üzere bekleyen çan çiçeği.
Aşırı sıcaklarda tek tükde olsa açan güllerden.
Mor datura çiçek açmaya hazırlanıyor.
Mini meksika salatalığı dal yapısı ve meyveleri.
Mini meksika salatalığı dal yapısı ve meyveleri.
Çok güzel turşuşu oluyor.Her sene küçük sirke şişelerine Küçük domates büber.nohut,sarımsak
sirke ile kuruyor hanım.Diğer turşuları geçti.
Biliyorsanız dikkate almayınız.Bilmiyorsanız. Uygulama geçerseniz.neticenin güzel olaçağına inanıyorum.
Çok güzel turşuşu oluyor.Her sene küçük sirke şişelerine Küçük domates büber.nohut,sarımsak
sirke ile kuruyor hanım.Diğer turşuları geçti.
Biliyorsanız dikkate almayınız.Bilmiyorsanız. Uygulama geçerseniz.neticenin güzel olaçağına inanıyorum.
Sayın hk50,
geçen yıl sade olarak yapmıştık bu sene birde sizin tarifi deneyelim. Tarif için teşekkürler.
Datura çiçek açmaya başladı.
Nar ağacını sarmaya başlayan sabah sefası.
Geçen sene dikilen armut fidanını tamamen saran sabah sefası.
Bunlarda sarılacak yer arayan sabah sefaları.
Asya Ceylan
23-07-2012, 08:35
maşallah her birine ;)
maşallah her birine ;)
Sayın Asya Ceylan çok teşekkürler.
Torba balon sarmaşığı torbalarını yapmaya başladı.
Biz buna Japon Feneri diyoruz.:)
Biz buna Japon Feneri diyoruz.:)
Sayın Güler hanım,
bu bitkide her iki isimde kullanılıyor ilk duyulan neyse hafızada o yer ediyor herhalde.
Doğru.
Panda gibi olan tohumlarından bol bol toplamayı ihmal etmezsiniz sanırım, gerekebilir. ;)
Doğru.
Panda gibi olan tohumlarından bol bol toplamayı ihmal etmezsiniz sanırım, gerekebilir. ;)
Sayın Güler hanım,
Size çan çiçeği tohumlarından ayırmıştım bunlarda olunca hepsi beraber gönderirim. Muğladan selamlarımla.
Torba balon sarmaşığı (Japon feneri) tohum torbaları.
Feijoa (Kaymak ağacı) meyvelerini ilk kez bu sene göreceğiz.
KAPTANzst
23-07-2012, 13:34
Selam sayın smnunal.
10 gündür yoğun tempodan kurtulup ilk mesajı size yazıyorum.
Gönderdiğiniz tohumları aldım. Teşekkür etmekte biraz geç kaldım kusura bakmayın.
Gelince buluşacaktık ama haberleşemedik. İnanın çok üzüldüm.
Bahçede kısa bir tur attım . Feikolar bizimkinden önce irileşmiş. Birde mor daturaya hayran kaldım. Güle güle büyütün.
Selam sayın smnunal.
10 gündür yoğun tempodan kurtulup ilk mesajı size yazıyorum.
Gönderdiğiniz tohumları aldım. Teşekkür etmekte biraz geç kaldım kusura bakmayın.
Gelince buluşacaktık ama haberleşemedik. İnanın çok üzüldüm.
Bahçede kısa bir tur attım . Feikolar bizimkinden önce irileşmiş. Birde mor daturaya hayran kaldım. Güle güle büyütün.
Sayın Kaptanzst,
Tohumların elinize geçmesine sevindim keşke diğer tohumlar olgunlaşsaydıda daha fazlasını gönderebilseydim.
Mesaj için kusura bakılacak yeri yok hepimizin yoğun dönemleri olabiliyor önemli olan sağlıklı olmak.
Trabzona ben gelmedim KTÜ'de okuyan kızım okulu bitirdiği için onu almaya ve bölgenizi gezip görmek için eşimi göndedim. Benim yolum düşerse birşekilde size uğrarım ondan şüpheniz olmasın.
Feikonun meyvesini ilk kez elde edeceğiz bakalım nasıl olacak 2 adet fidan vardı ikisini ayrı ayrı bahçeye dikmiştim evin yanında olan çiçeklendi diğerinde çiçek yoktu. Datura da tohum olursa size ulaşır merak etmeyin.
Muğladan size Adil beye,Benol Hanıma ve tüm Trabzona selamlarımla.
Sebze bahçesindeki sarı renkli süs ayçiçekleri.
bunlarda değişik renkli süs ayçiçekleri.
Sebze bahçesinden görüntüler.
Sebze bahçesinde kavun, karpuz, kabak ve süpürgelik ekili olan kısım.
Yıldız istiridye cinsi kabak.
yöresel yeşil renkli acur.
Bahçede yetiştirilen biberlerden görüntüler.
Asya Ceylan
24-07-2012, 16:23
maşallah maşallah maşallah ;)
Sebze bahçesinde ekili börülceler ve hasat.
Tamamen yöresel tohum siyah uzun patlıcan het türlü yemeği ve dolması çok lezzetli olur herkesin yetiştirmesini tavsiye ederim.
Sebze bahçesinde ekili olan patlıcanlardan mor renkli alman patlıcanı. Lezzeti ve verimi güzel bir cins.
Sebze bahçesindeki patlıcan çeşitlerinden ilk kez yetiştirdiğimiz beyaz patlıcan.
gülenmelek
25-07-2012, 13:53
Sayın smnunal şimdi ne alaka diyeceksiniz ama, beyaz patlıcanın tadına bakabildiğiniz zaman siyahta ki acılık onda da var mı acaba, dikkat edebilir misiniz lütfen ;) ve bizimle sonucu paylaşabilir misiniz rica etsem.
Kaç gündür sayfalarınızı takip ediyorum, ama öyle güzel ki ne yazsam diye düşünüyorum sürekli. Artık şunu anladım bahçe ş-a-r-t ! Kısıtlı mekanda, kısıtlı toprakta bahçedeki verim alınmıyor. Bunu başaran üyeler yok mu? Var. Onları tebrik ediyorum ama ben istediğim ölçüde başaramadım. Örneğin kiraz domates: Annem "portakal ağacının boyuna geldi neredeyse, dalları yıkılıyor domatesten" derken, benim ki 3 karış boyunda kaldı ve haftada bir, 1 tanecik domates alabiliyorum. E bu durumda moral de bozuluyor tabi. Taş yerinde ağırdır demişler ya, her ürün de yerinde, toprakta olmalı bana göre. Neyse, uzattım :( Allah ağız tadı ile, afiyetle yemeyi nasip etsin ;) Her şey çok güzel gerçekten.
Sayın smnunal şimdi ne alaka diyeceksiniz ama, beyaz patlıcanın tadına bakabildiğiniz zaman siyahta ki acılık onda da var mı acaba, dikkat edebilir misiniz lütfen ;) ve bizimle sonucu paylaşabilir misiniz rica etsem.
Kaç gündür sayfalarınızı takip ediyorum, ama öyle güzel ki ne yazsam diye düşünüyorum sürekli. Artık şunu anladım bahçe ş-a-r-t ! Kısıtlı mekanda, kısıtlı toprakta bahçedeki verim alınmıyor. Bunu başaran üyeler yok mu? Var. Onları tebrik ediyorum ama ben istediğim ölçüde başaramadım. Örneğin kiraz domates: Annem "portakal ağacının boyuna geldi neredeyse, dalları yıkılıyor domatesten" derken, benim ki 3 karış boyunda kaldı ve haftada bir, 1 tanecik domates alabiliyorum. E bu durumda moral de bozuluyor tabi. Taş yerinde ağırdır demişler ya, her ürün de yerinde, toprakta olmalı bana göre. Neyse, uzattım :( Allah ağız tadı ile, afiyetle yemeyi nasip etsin ;) Her şey çok güzel gerçekten.
Sayın gülenmelek,
bizim siyah patlıcanlarda düzenli sulama yaparsanız acıma olmaz. Bizim buralarda güz döneminde havalar serinledikten sonra körpe olarak yetişen patlıcanların yeni ve küçük meyvelerini koparıp çiğ olarak bile yerler.
Beyaz patlıcan tohumu takas etkinliğinden gelmişti daha yemeğini yapmadan ev halkı tarafından renginden dolayı pek beğenilmedi. Birde patlıcanların yemek yapılmadan önce acılığı giderilsin ve daha lezzetli olsun diye kabuğunu soyup doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz acılığın kaybolduğunu göreceksiniz.
İnşallah gönlünüzdeki bahçeye en kısa zamanda kavuşursunuz. Bitki yetiştirme saksıda veya balkonda bir yere kadar şartları çok fazla zorlayamazsınız.
Muğladan selamlarımla.
Taze haşlanmış mısır buyurmazmısınız. Bahçede kendi yetiştirdiklerimizden.
merhabalar.nereden basliyacagimi bilmiyorum.ilk once her sey cok guzeldi cicekleriniz goz alici.meyvalariniz cok guzel.sebzeleriniz cok saglikli ve cok guzel.bir kac sorum var.
petunyanizi nasil koruyorsunuz,nasil bakim yaptinizda o guzelligini korudu,
cuhaniza nasil bakim yapiyorsunuzda bu kadar cicekleniyor?
3 cu mesajin ilk resmindeki cicegin ismi ne?
birde şu uzun patlican turu .ilk kez sizde görüyorum.cok guzelmiş.gule gule yiyin.
saygilar
merhabalar.nereden basliyacagimi bilmiyorum.ilk once her sey cok guzeldi cicekleriniz goz alici.meyvalariniz cok guzel.sebzeleriniz cok saglikli ve cok guzel.bir kac sorum var.
petunyanizi nasil koruyorsunuz,nasil bakim yaptinizda o guzelligini korudu,
cuhaniza nasil bakim yapiyorsunuzda bu kadar cicekleniyor?
3 cu mesajin ilk resmindeki cicegin ismi ne?
birde şu uzun patlican turu .ilk kez sizde görüyorum.cok guzelmiş.gule gule yiyin.
saygilar
Sayın Türkan,
Petunyanın bakımı öncelikli olarak toprak karışımı süzek ve humuslu toprakta daha güzel gelişim gösteriyorlar.
Çuhalar devamlı yaz kış aynı yerde kaldıkları için gittikçe köklendiğinden açtığı çiçeklerde çoğalıyor.
3. mesajdaki çiçek şebboy çiçeği. Uzun siyah patlıcan daha ilk meyveleri bundan sonraki meyveleri daha uzun olacaktır. Başka yerde göremezsiniz bu tür bizim atalarımızdan kalma yöresel bir bitki olduğu için.
Sizin bahçeniz ve bitkileriniz de çok güzeller.Sizlerde sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Selamlarımla.
bilgileriniz ve begeniniz icin cok tesekkur ederim.
Asya Ceylan
26-07-2012, 10:00
Beyaz patlıcanı ilk defa duyuyorum ve görüyorum kii siz bunu yetiştirebilen şanslı kişilerdensiniz ne mutlu ;)
NOT: Beyaz patlıcanlar bende sanki çamaşırsuyunda bekledilmiş duygusu verdi;) alışılmışın dışında bence aileniz de bu yüzden beğenmemiş olabilir ;)
Beyaz patlıcanı ilk defa duyuyorum ve görüyorum kii siz bunu yetiştirebilen şanslı kişilerdensiniz ne mutlu ;)
NOT: Beyaz patlıcanlar bende sanki çamaşırsuyunda bekledilmiş duygusu verdi;) alışılmışın dışında bence aileniz de bu yüzden beğenmemiş olabilir ;)
Sayın Asya Ceylan,
Bizim içinde bulunduğumuz bölge birçok bitkinin yetiştirilmesi için çok uygun bizde değişik bitkileri yetiştirelim bölgemize uyum sağlar ve memnun kalırsak üretimine devam ederiz düşüncesiyle ekiyoruz.
Geçen yılda ilk kez yetişdirdiğimiz turuncu patlıcanlar için çevremizdeki insanlar öyle patlıcanmı olur demişlerdi fakat yemeğini tadanlardan tad ve kalite yönünden beğenildi, hoby amaçlıda olsa üretim için bu sene yine ekildi.
İnsanları alışkanlıklarından ve önyargılarından vazgeçirmek çok zor fakat zamanla herşeye alışılıyor.
Muğladan selamlarımla.
Sebze bahçesinde bulunan 2 yaşındaki meyve fidanlarından Hicaz narı, Japon eriği ve Bursa siyah incir fidanı.
Torba balon sarmaşığı (Japon feneri) tohum torbaları.
Bu yıl ilk defa yetiştirdim.Dün sapsarı görünce eyvah güneş yakmış bunları dedim,hatta koparıp atmayı düşündüm,misafirden fırsat bulamadım.Olgunlaşmış tohum keseleri olduğunu düşünürsek toplamalı mı?
ayhan219
26-07-2012, 21:16
Sebze bahçesinde bulunan 2 yaşındaki meyve fidanlarından Hicaz narı, Japon eriği ve Bursa siyah incir fidanı.
merhabalar
2 yaşına göre meyveler çok güzel
ağaçlar bodur mu
biz bodur tercih etmedik acaba seneye bizde de meyveler olacak mı
Bu yıl ilk defa yetiştirdim.Dün sapsarı görünce eyvah güneş yakmış bunları dedim,hatta koparıp atmayı düşündüm,misafirden fırsat bulamadım.Olgunlaşmış tohum keseleri olduğunu düşünürsek toplamalı mı?
Sayın hherbul,
iyiki misafirden fırsat bulamamışsınız yoksa tohumlarınız yabana gidecekti. Tohum alınacak meyve sebzenin bitki üzerinde ne kadar fazla kalırsa alınan tohumların çimlenme oranı o kadar fazla olacaktır bunu dikkate alarak toplamalısınız.
merhabalar
2 yaşına göre meyveler çok güzel
ağaçlar bodur mu
biz bodur tercih etmedik acaba seneye bizde de meyveler olacak mı
Sayın ayhan219,
Ağaçlar bodur değil klasik anaç. Bodur olanları sebze bahçesine değil evin bahçesine diktik onlarda çok güzel meyve veriyorlar. Meyve ağaçlarında dik gelişen dallar devamlı sürgün gözü oluşumu yaparken yatık açılı gelişen dallarda meyve gözü oluşumu yapar bunu dikkate alarak fidanlarınıza ona göre şekil verirseniz ileride bol ürün ve kolay işçilik elde etmiş olursunuz.
İnşallah sizlerde enkısa zamanda ekip diktiklerinizin karşılğını fazlasıyla alırsınız.
Kışın hatırlatırsanız bahçemde bulunan değişik ve kaliteli üzüm çeşitlerinden çubuk olarak gönderebilirim sizin topraklardada güzel yetişeceğine inanıyorum.
Muğladan selamlarımla.
bahtiyar02
27-07-2012, 10:30
Tamamen yöresel tohum siyah uzun patlıcan het türlü yemeği ve dolması çok lezzetli olur herkesin yetiştirmesini tavsiye ederim.
Bu patlıcanların tohumlarından alıyormusunuz? Gerçektende çok güzel. Emeğinize sağlık.
Saygılar
Bu patlıcanların tohumlarından alıyormusunuz? Gerçektende çok güzel. Emeğinize sağlık.
Saygılar
Sayın bahtiyar02,
Bizim yöresel olarak yetişen siyah uzun patlıcan tohumunu burada herkes kendisi bahçesinden tohumluk ayırarak üretir. Eğerki bölgenizde üretmek isterseniz size tohum gönderebilirim. Denemenizi tavsiye ederim.
Muğladan selamlarımla.
bahtiyar02
27-07-2012, 23:20
Sayın bahtiyar02,
Bizim yöresel olarak yetişen siyah uzun patlıcan tohumunu burada herkes kendisi bahçesinden tohumluk ayırarak üretir. Eğerki bölgenizde üretmek isterseniz size tohum gönderebilirim. Denemenizi tavsiye ederim.
Muğladan selamlarımla.
Bölgemizde bir çok tohum yok oldu. Elimden geldiğince bulduğum tohumları tekrar üretmeye çalışıyorum. Ücreti karşılığında tohum gönderirseniz inanın çok memnun olurum.Özelinize adresimi gönderiyorum.
Saygılar
Bölgemizde bir çok tohum yok oldu. Elimden geldiğince bulduğum tohumları tekrar üretmeye çalışıyorum. Ücreti karşılığında tohum gönderirseniz inanın çok memnun olurum.Özelinize adresimi gönderiyorum.
Saygılar
Sayın bahtiyar02,
Ücreti karşılığını siz teklif etmemiş bende okumamış kabul ediyorum. Benim bu sitenin en beğendiğim tarafı insanları paylaşma mutluluğunu öğretmesidir. Umarım herkes elindekini ve gönlündekini karşılıksız olarak paylaşma zevkini tadarlar.
Tohumlar olgunlaştığında sadece siyah uzun patlıcan tohumu değil elimde olan diğer tohumlardanda tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.
Muğladan selamlarımla.
Akşam sefası çiçeklerini sergilerken.
Lisianthuslar çiçek açmaya başladı.
lisiler cok guzel gorunuyor.gelicek yil bende eke bilirim.tam govdesini ve boyunu oyrenebilirmiyim?bu goz ziyafeti icin tesekkurler
Bahçe kenarı çit üzerinde bulunan asmalarda bu seneki verimden görüntüler.
çok guzel.galiba bana meydan okuyorsun
lisiler cok guzel gorunuyor.gelicek yil bende eke bilirim.tam govdesini ve boyunu oyrenebilirmiyim?bu goz ziyafeti icin tesekkurler
Sayın Türkan,
Bahçenize lisianthus ekmenizi tavsiye ederim. Bizlerde ilk kez yetiştirmemize rağmen çok memnun kaldık. Gövde çapı ve kapladığı alan yıl geçtikçe biraz daha genişleyecektir, boy olarakta ortalama 50-60 cm olarak düşünebilirsin. Sık ekilirse görselliği daha güzel olacağı kanatindeyim.
çok guzel.galiba bana meydan okuyorsun
Sayın Türkan,
size meydan okumak bizim ne haddimize biz sadece elimizde olanı sergiliyoruz inşallah sizler daha güzellerini yetiştirirsiniz.
Bu resimdeki kurutmalık ve taze olarak tüketimi çok güzel olan siyah parmak üzümüde sana gönderiyorum.;) Daha tam olgunlaşmadı fakat şimdilik böyle idare ediver dermişim.:(
Siyah üzümler gelişmeye başlarda çekirdeksizler dururmu bahçede bulunan 6 kök 3 ayrı türden erkenci olan çekirdeksiz asmadan görüntüler.
Koruk suyu çıkarılmak üzere toplanan olgunlaşmamış yerli ırklarımızdan kızıl üzüm asması salkımları.
Minarislim
31-07-2012, 10:52
merhaba sayın smnunal harika bir bahçeniz var. patlıcanlarınıza bayıldım.Yerel patlıcan tohumunu saklamanız ve korumanız gerekiyor.yerel türler artık zor bulunuyor.
Asya Ceylan
31-07-2012, 10:59
ooof ooff üzümlerin maşallahı var, afiyet olsun ;)
merhaba sayın smnunal harika bir bahçeniz var. patlıcanlarınıza bayıldım.Yerel patlıcan tohumunu saklamanız ve korumanız gerekiyor.yerel türler artık zor bulunuyor.
Sayın Mimarislim,
bahçe temennisi için teşekkür ederim. Allah (cc.) sizlerede daha iyilerini kavuşmanızı sağlasın.
Bizim bulunduğumuz bölgede vatandaşlar tarafından ençok üretilen ve tüketilen bu uzun siyah patlıcan olduğu için herkes kışlık ihtiyacınıda yine bu patlıcanları değerlendirerek yapar ve beğenerek tüketirler. Bizlerde bu tohumu mümkün olduğunca korumaya çalışıyoruz ben geçen yıl tohum takas etkinliğine göndermiştim fakat yanılmıyorsam kimse oradan talep etmemişti.
Muğladan selamlarımla.
ooof ooff üzümlerin maşallahı var, afiyet olsun ;)
Sayın Asya Ceylan,
buyrun hep beraber tüketelim. Mevlam sizlerede ümit ve hayal ettiklerinize kavuşmayı sağlasın.
Kışlık tüketim için (Dolmalık) oyulup takırak yapılacak olan yerel siyah patlıcanlar toplanmaya başlandı.
Domatesler bahçeden iriliğini altındaki yemek tabağıyla kıyaslayabilirsiniz.
Asya Ceylan
31-07-2012, 14:11
Kavun ,karpuz kadar olmuşlar nerdeyse maşallah.Allah ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin :)
Asya Ceylan
31-07-2012, 14:31
Nazar boncuksuz olmaz ama ;)
322551
Minarislim
31-07-2012, 14:41
Bu yılda dağıtımınız olursa yetiştirmek isterim.Bu yıl yerel tohum olarak maraş dan gelen domates tohumu ve Ankara ayaş domates tohumundan yetiştiriyorum. Kendi bahçemde yanlışlıkla Adıyaman yazmışım fakat K.Maraş domatesler.
Minarislim
31-07-2012, 14:43
Domateslerinizin maaşallahı var. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.
Bu yılda dağıtımınız olursa yetiştirmek isterim.Bu yıl yerel tohum olarak maraş dan gelen domates tohumu ve Ankara ayaş domates tohumundan yetiştiriyorum. Kendi bahçemde yanlışlıkla Adıyaman yazmışım fakat K.Maraş domatesler.
Sayın Mimarislim,
dağıtım olmasada siz bana adres bilgilerinizi yollayın ben direkt olarak tarafınıza yollarım. Eğer isterseniz resimlerini paylaştığım ve bahçede bulunan diğer cins asmalardanda kışın budama zamanında çubuk olarak gönderebilirim.
macuroğlu
31-07-2012, 15:03
gerçekten bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık
gerçekten bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık
Sayın macuroğlu çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha fazlasına sahip olursunuz.
Japon armudu (Naşhi) meyveleri gelişme döneminde.
Bahçedeki margarita cinsi armut meyveleri bu sene verim çok fazla.
valla cok guzel.nazar boncuguda iyi fikirmiş.patlicanlara bayildim....üzümlerin cok hoş.ama benim üzümlerimde o kadarla bitmiyor yalniz)))))))))))meyvalarinda cok guzel bizde soylenilen bir söz var-şirin ağızla-yani agziniz hep tatli olsun manasinda.ikram icin tesekkurler ama dermisim sozcugunu anlayamadim.iyi gunler))))
valla cok guzel.nazar boncuguda iyi fikirmiş.patlicanlara bayildim....üzümlerin cok hoş.ama benim üzümlerimde o kadarla bitmiyor yalniz)))))))))))meyvalarinda cok guzel bizde soylenilen bir söz var-şirin ağızla-yani agziniz hep tatli olsun manasinda.ikram icin tesekkurler ama dermisim sozcugunu anlayamadim.iyi gunler))))
Sayın Türkan kardeşim,
Ürünlerimizi beğenmene sevindim. Üzümlere gelince sırada çavuş,barış,beylerce,narince,red globe gibi asma çeşitlerimizde var sırası geldikçe resimlerini sayfaya koymaya çalışacağım. Bizim bahçede üzüm hasadı temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak aralık ayının sonunu bulur.
Bizim bahçe işi hobby olarak esas uğraşımız zeytincilik.
'Dermişim' kelimesi daha olgunlaşmadılar bu şekilde kabul buyur, idare et anlamında kullanılmıştır.
Tüm doğa dostlarının ağız tadı bozulmasın dileğimle. Sevgi ve selamlarımla.
Sayın Türkan kardeşim,
Ürünlerimizi beğenmene sevindim. Üzümlere gelince sırada çavuş,barış,beylerce,narince,red globe gibi asma çeşitlerimizde var sırası geldikçe resimlerini sayfaya koymaya çalışacağım. Bizim bahçede üzüm hasadı temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak aralık ayının sonunu bulur.
Bizim bahçe işi hobby olarak esas uğraşımız zeytincilik.
'Dermişim' kelimesi daha olgunlaşmadılar bu şekilde kabul buyur, idare et anlamında kullanılmıştır.
Tüm doğa dostlarının ağız tadı bozulmasın dileğimle. Sevgi ve selamlarımla.
inan ben orda olsam olgunlasmismi diye bakmaz yerdim.cok tesekkur ederim
ooooo bende okadar tur yok yahuu.5 turu var sadece onlarinda turkcesini bilmiyorum.azericede takma adini biliyorum.sevgilerimle iyi gunler dilerim:)
sn.smnunal sayfanızı biraz geç farkettim ama iyiki gördüm, tarlanız, bahçeniz, balkonunuz, yanıbaşınızdaki konak, tarihi çeşmeniz ve küpünüz ve bütün çiçekleriniz ve sebzeleriniz hepsi ama hepsi tek kelimeyle MUHTEŞEM elinize emeğinize sağlık, sevdiklerinizle tadını almayı nasip etsin inşallah. Nerdeyse kalkıp muğlaya gidesim geldi ama inşallah gelicem ALLAH nasip ederse ölüdenizde arkadaşım var ama sizin bahçenizi, tarlanızı, tarihi konağınızı burda gördüğüm her şeyi görmeden geçmiycem.Ama gelemesem bile tohumlarınıza talibim benide unutmazsanız sevinirim tohum dağıtımında. Bir konuda sorum olucak daturanının çiçekleri kokulumu acaba? merak ettim.Bol çiçekli hasatlı günler olsun inşallah GAZİANTEPTEN SELAMLAR
sn.smnunal sayfanızı biraz geç farkettim ama iyiki gördüm, tarlanız, bahçeniz, balkonunuz, yanıbaşınızdaki konak, tarihi çeşmeniz ve küpünüz ve bütün çiçekleriniz ve sebzeleriniz hepsi ama hepsi tek kelimeyle MUHTEŞEM elinize emeğinize sağlık, sevdiklerinizle tadını almayı nasip etsin inşallah. Nerdeyse kalkıp muğlaya gidesim geldi ama inşallah gelicem ALLAH nasip ederse ölüdenizde arkadaşım var ama sizin bahçenizi, tarlanızı, tarihi konağınızı burda gördüğüm her şeyi görmeden geçmiycem.Ama gelemesem bile tohumlarınıza talibim benide unutmazsanız sevinirim tohum dağıtımında. Bir konuda sorum olucak daturanının çiçekleri kokulumu acaba? merak ettim.Bol çiçekli hasatlı günler olsun inşallah GAZİANTEPTEN SELAMLAR
Sayın GÜLSEN,
beğeniniz için öncelikle teşekkür ederim. Muğlaya herzaman bekleriz misafirlerimizin başımızın üstünde yeri vardır. (Not konakla ilgil daha aktarmadığımız bilgiler var internetten bakabilirsiniz Lagina antik kenti)
Tohumlar için elimde olanlar her zaman için dostlarla paylaşıma açıktır. Hiç unutmuyorum bu siteye üye olduktan sonra daha bahçe sayfamı açmamışken bir vatandaştan istekte bulunmuştum aldığım cevap sen bahçeni aç bakalım eksik varsa o zaman veririz olmuştu bu sözde beni incitti benim elimde olsa niye isteyeyim kargo parası vermeye çokmu meraklıyım onun için elimde olanları herzaman isteyenle paylaşabilirim.
Datura kokulu bende ilk kez yetiştirdim ve hoşuma gitti. Eğer tohum olursa onuda isteyenlere veya etkinliğe göndereceğim bilginize.
Muğladan selamlarımla.
Cardinal climber ve zinna çiçeği kardeşliği.
Bahçede bulunan zeytin ağacı ve meyveleri.
İlkez yetiştirdiğimiz gün güzeli ilk çiçeğini açtı.
Saksıda yetişen mini domatesler tohum alınmak için bekliyor.
Bahçedeki santa maria armut meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Güzin Çakar
03-08-2012, 11:22
Bahçenizi bütün mesajları okuyarak, bütün fotoğrafları seyrederek yavaş, yavaş dolaştım. Sebebini tam çözemedim ama dolaşırken çok zevk aldım. Ellerinize, emeğinize sağlık...
Bahçenizi bütün mesajları okuyarak, bütün fotoğrafları seyrederek yavaş, yavaş dolaştım. Sebebini tam çözemedim ama dolaşırken çok zevk aldım. Ellerinize, emeğinize sağlık...
Sayın gçakar,
Bahçemi ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Görsel olarakta olsa sizleri ve bahçemizi takip eden değerli üyelerimizi memnun edebildiysek bizlerde bundan gurur duyarız.
Muğladan selamlarımla.
Bu sene 3. kez çiçek açan gül ve tomurcuğu.
Lisianthuslardan yeni açanlar ve açmaya devam edenlerden.
KAPTANzst
06-08-2012, 12:01
Selam.
Bir çok arkadaşımız bu mesajı beğenmiş !
Ben beğenmedim:(
Çünkü o domatesler tohum alınması gereken durumda değil gibi. Hastalık bulaşmış olmalı. Yapraklar tamamen gitmiş ve kendi bedenlerinde bazi çökmeler ve kurumalar olmuş. Tohum almak için sakıncalı gibi geldi bana.
İnşallah ben yanılmışım. Yinede siz bilirsiniz.
Daha sağlıklı olsun az olsun:p
Kolay gelsin.
KAPTANzst
06-08-2012, 12:02
Lisiler ve armutu tek geçerim bu sayfada:D
Emeğine yüreğine sağlık. İyi bakılmış iki ürün kıskandırıyor adeta.:p
Selam.
Bir çok arkadaşımız bu mesajı beğenmiş !
Ben beğenmedim:(
Çünkü o domatesler tohum alınması gereken durumda değil gibi. Hastalık bulaşmış olmalı. Yapraklar tamamen gitmiş ve kendi bedenlerinde bazi çökmeler ve kurumalar olmuş. Tohum almak için sakıncalı gibi geldi bana.
İnşallah ben yanılmışım. Yinede siz bilirsiniz.
Daha sağlıklı olsun az olsun:p
Kolay gelsin.
Sayın KAPTANzst,
Saksıda yetişen mini red robin domatesler çok önceden olgunlaşmıştı. Bilerek suyunu kestim tohumların daha iyi olgunlaşması için. Suyu kesince bitkinin yaprakları tamamen kurudu ve bazı meyvelerde pörsümeye başladı buda demek oluyorki tohumları alınabilir. Bunların tohumlarınıda geçen yıl kendi ürettiklerimden almştım.
Lisi ve armut için beğenmenize teşekkür ederim, önceki sayfaya bakmış olsaydınız neler kaçırdığınızı görürdünüz.
Sizede kolay gelsin dileklerimle, Muğladan selamlarımı yolluyorum.
Sn smnunal.Bu domateslerde yaprak kuruması olmuş.Bu domateste en büyük tehlike.Hastalık başladımı tedaviside mümkün olmuyor.Mücadele ile yeni filiz verirse onları kurtarıyorsun.Bulaşıçı bir hastalık.
Sn smnunal.Bu domateslerde yaprak kuruması olmuş.Bu domateste en büyük tehlike.Hastalık başladımı tedaviside mümkün olmuyor.Mücadele ile yeni filiz verirse onları kurtarıyorsun.Bulaşıçı bir hastalık.
Sayın hk50,
bu domatesin tohum alınması için sulaması kesildiğnden yani üzerindeki mevcut meyvelerin tohumlarını olgunlaştırması için bilinçli olarak sulanmadığından yaprakları kurumuştur.
sayın smnunal , bahçenizde yok yok . kirazlar , üzümler , armutlar , erikler ve daha nicesi.. meyveler , sebzeler , çiçekler halinden ne kadar memnunsa bire on vermiş bahçenin güzelliği gittikçe artmış. bahçenizi gezmek inanılmaz zevkli idi maşallah inşallah huzur ve sağlıkla sevdiklerinizle bahçenizin keyfini sürersiniz. sardunyalar, çan çiçekleri , lilyumlar, lisianthuslar , komşunuzun hatmisi ve diğerleri çok çok güzeldi. sonra ormanda bulduğunuz ve çarpıldığım yabani orkide cinsi, ilk kez gördüğüm beyaz patlıcan ve dahi adını hatırlamadığım diğer güzellikler. resimler emeğinizi , sevginizi ne güzel anlatmış. oruçlu oruçlu üzümlere bakarken en ağırından nefis terbiyesi çektik. asmalar bahçenin assolitti desek yersiz olmaz.hayırlı ramazanlar ( bolca resim lütfen :) )
Sayın GÜLSEN,
beğeniniz için öncelikle teşekkür ederim. Muğlaya herzaman bekleriz misafirlerimizin başımızın üstünde yeri vardır. (Not konakla ilgil daha aktarmadığımız bilgiler var internetten bakabilirsiniz Lagina antik kenti)
Tohumlar için elimde olanlar her zaman için dostlarla paylaşıma açıktır. Hiç unutmuyorum bu siteye üye olduktan sonra daha bahçe sayfamı açmamışken bir vatandaştan istekte bulunmuştum aldığım cevap sen bahçeni aç bakalım eksik varsa o zaman veririz olmuştu bu sözde beni incitti benim elimde olsa niye isteyeyim kargo parası vermeye çokmu meraklıyım onun için elimde olanları herzaman isteyenle paylaşabilirim.
Datura kokulu bende ilk kez yetiştirdim ve hoşuma gitti. Eğer tohum olursa onuda isteyenlere veya etkinliğe göndereceğim bilginize.
Muğladan selamlarımla.
günaydın sn.smnunal mesajınızda söylediklerinizi bende yaşadım ve sonuna kadar sizi destekliyorum, elimde olanı olmayanla paylaşmayı çok seviyorum bu beni mutlu ediyor. Bende olan herkeste olsun istiyorum ama malesef herkes böyle değil işte, bir tek bende olsun diyenlerde var herkese saygım var ama karşıya cevap verirken saygı çerçevesinde, karşıyı kırmadan cevap verilse daha güzel olur tabi.Tohumlarınızdan zamanı geldiğinde (Tohum zamanını siz daha iyi bilirsiniz) rica edicem. lisianthus, çan çiçeği ve daturanın tohumlarından mümkünse?sayfanızı zevkle ve hayranlıkla takipteyim ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık.GAZİANTEPTEN SELAMLAR
sayın smnunal , bahçenizde yok yok . kirazlar , üzümler , armutlar , erikler ve daha nicesi.. meyveler , sebzeler , çiçekler halinden ne kadar memnunsa bire on vermiş bahçenin güzelliği gittikçe artmış. bahçenizi gezmek inanılmaz zevkli idi maşallah inşallah huzur ve sağlıkla sevdiklerinizle bahçenizin keyfini sürersiniz. sardunyalar, çan çiçekleri , lilyumlar, lisianthuslar , komşunuzun hatmisi ve diğerleri çok çok güzeldi. sonra ormanda bulduğunuz ve çarpıldığım yabani orkide cinsi, ilk kez gördüğüm beyaz patlıcan ve dahi adını hatırlamadığım diğer güzellikler. resimler emeğinizi , sevginizi ne güzel anlatmış. oruçlu oruçlu üzümlere bakarken en ağırından nefis terbiyesi çektik. asmalar bahçenin assolitti desek yersiz olmaz.hayırlı ramazanlar ( bolca resim lütfen :) )
Sayın sibelim,
Bahçemi ziyaretiniz ve iyi dilek temennileriniz için çok teşekkür ederim. Eğerki bahçemizi ziyaret eden değerli dostlarımızı memnun edebiliyorsak bundan mutluluk duyarız.
Mevlam herkesin gönlündeki ve hayalindeki ümitlerini kavuşmayı nasip etsin diyelim, İnşallah sizlerde daha iyilerini yaparsınız. Bahçe kapımızda kilit yoktur istediğiniz zaman gelip dolaşıp beğendiklerinizden alıp götürebilirsiniz.
Muğladan selamlarımla.
günaydın sn.smnunal mesajınızda söylediklerinizi bende yaşadım ve sonuna kadar sizi destekliyorum, elimde olanı olmayanla paylaşmayı çok seviyorum bu beni mutlu ediyor. Bende olan herkeste olsun istiyorum ama malesef herkes böyle değil işte, bir tek bende olsun diyenlerde var herkese saygım var ama karşıya cevap verirken saygı çerçevesinde, karşıyı kırmadan cevap verilse daha güzel olur tabi.Tohumlarınızdan zamanı geldiğinde (Tohum zamanını siz daha iyi bilirsiniz) rica edicem. lisianthus, çan çiçeği ve daturanın tohumlarından mümkünse?sayfanızı zevkle ve hayranlıkla takipteyim ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık.GAZİANTEPTEN SELAMLAR
Sayın GÜLSEN,
Bu sene elde edeceğim tohumlardan takas etkinliğine göndereceğimki herkes faydalanabilsin ayrıca sizler gibi bahçemi ziyaret eden arkadaşlarada kendim göndereceğim. Adres bilgilerinizi özelime yazarsanız tohumlar olgunlaştığında tarafınıza göderirim. Eğer sebze bahçesi yapıyorsanız sebze tohumuda gönderebilirim bilginize.
Muğladan selamlarımla.
kamelyavadisi
08-08-2012, 09:16
Sayfanıza büyük bir beğeni ile bakındım. Her şey çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Sayfanıza büyük bir beğeni ile bakındım. Her şey çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Sayın kamelyavadisi,
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Sizleri mutlu edebildiysek bundan memnunluk duyarız bizlerde sizlerin kamelya ile ilgili çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve çok beğeniyoruz.
Muğladan selamlarımla.
Sayın sibelim,
Bahçemi ziyaretiniz ve iyi dilek temennileriniz için çok teşekkür ederim. Eğerki bahçemizi ziyaret eden değerli dostlarımızı memnun edebiliyorsak bundan mutluluk duyarız.
Mevlam herkesin gönlündeki ve hayalindeki ümitlerini kavuşmayı nasip etsin diyelim, İnşallah sizlerde daha iyilerini yaparsınız. Bahçe kapımızda kilit yoktur istediğiniz zaman gelip dolaşıp beğendiklerinizden alıp götürebilirsiniz.
Muğladan selamlarımla.
sayın smnunal, bahçeniz emeğinizle nasıl çömertse sizde bir o kadar cömertsiniz. muğla ya yolum düşse elbette ziyaret ederim. ancak bu kadar mesafeden bahçenizin güzelliğini izlemek bile hayli zevkli ve gelmiş kadar oluyoruz.
Bahçede bulunan böğürtlen meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Selluka yanında bulunan kiraz ağacının dallarına sarılmaya başladı.
Hünnap fidanı meyveleri büyürken.
Bahçede bulunan böğürtlen meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Sn.smnunal böğürtleni çok severim bakarken ağzım sulandı, sanki resim değilde gerçek, bir an elimi uzatsam koparıp ağzıma atıcakmışım gibi:o keyifle izliyorum sayfanızı ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık,ALLAH hepsininde tadını aldırsın inşallah:p
Gaziantepten selamlar size ve ailenize
Yarı gölgede bulunan lablab çiçek açmaya başladı, tam güneşte olan sıcaklardan çiçek açamıyor.
Şeker oranı çok yüksek kaliteli yöresel incirlerimiz bir haftadır olgunlaşmaya başladılar.
Tohum takas etkinliğinden gelen tohumlardan bu sene ilk kez yetiştirdiğimiz pembe domatesler.
Kendi yetiştirdiklerimizden ince kabuklu bol etli yaklaşık 6 kg ağırlığında ilk hasat kavunumuz.
Kurutmalık ve salçalık olarak kalitesi çok iyi bol verimli san marzino domatesler.
Bahçedeki bodur meyve ağaçlarından santa maria armut meyvelerinden tam olgunlaşanlardan ilk toplananlar.
Bahçedeki bodur meyve ağaçlarından yeme kalitesi çok iyi mitc gala cinsi elmadan ilk hasat yaklaşık 6-7 kg toplandı.
Yöresel çok verimli tatlı salçası ve toz biber için çok kaliteli sarı renki tatlı çine biberi. Not tam verime yatmadığı halde bir kök üzerinde 30 adet biber olduğu görüldü.
Sayın Smnunal,
Bahçenizdeki çeşitlilik çok güzel. 150 m2 bahçede bu kadar çeşitlilik maşallah. Allah sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmeyi nasip etsin.
Sayın Smnunal,
Bahçenizdeki çeşitlilik çok güzel. 150 m2 bahçede bu kadar çeşitlilik maşallah. Allah sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmeyi nasip etsin.
Sayın tturt,
Bizim bahçe yanaşık düzenden yer darlığından dolayı sıkışık düzene geçmek zorunda kaldı ama biz ve bitkilerimiz bu düzenden keyf almaya bakıyoruz.
İyi dilek temennileriniz için teşekkürler.
Muğladan selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
14-08-2012, 20:50
Sevgili dostum smnunal;
Bahçeni baştan sona dolaştım. Ağzım açık kaldı valla.
Hani 'Binlerin annesi' diye bir çiçeğiniz var ya! İşte ondan esinlenerek, haddim olmayarak size ''Binlerin Babası demek geldi içimden.
Bu ne zengin çeşit, bu ne renk cümbüşü? Gerçekten şaşırtıcı. Bu kadar bitkiyi kontrol edebilmek, onların gereksinmelerini karşılamak marifet ister. Gerçi belliki sizde o marifet fazlasıyla var.
Ben tek bir aşıyı bile yapamazken, yok 'dilcikli', yok 'dipcikli'...Hepside tutmuş maşallah.
Sonra, herşey, son derece düzenli ve bakımlı. Hayran olmamak elde değil.
O meyvelerin güzelliği ne öyle? Gerçi iklimin ve arazi yapısınında etken olduğu bir gerçek ama yinede profesyonel birinin ellerinde olduğu gerçeği yadsınamaz.
Zeytinlikteki o beyaz çiçekli sarmaşığa hiç yüz verme derim ben! Tarla sarmaşığı denen o mendebur, zeytin filan dinlemez boğar kurutur valla ağacı. Zira hiç bir zararlı ot ilacı, onu kökünden kurutamıyor. Fındıklıklarda bizim başımızın belası.:mad:
Şu San Marzano denilen domatese buralarda 'anarşişt' diyorlar. Her nedense?:p Biz onu salçalık olarak üretiyoruz. Galiba diğerlerine göre daha bereketli oluyor.
Sevgili dostum; Vesileyle kandilinizi kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde sefa sürmenizi diliyorum.
Sevgili dostum smnunal;
Bahçeni baştan sona dolaştım. Ağzım açık kaldı valla.
Hani 'Binlerin annesi' diye bir çiçeğiniz var ya! İşte ondan esinlenerek, haddim olmayarak size ''Binlerin Babası demek geldi içimden.
Bu ne zengin çeşit, bu ne renk cümbüşü? Gerçekten şaşırtıcı. Bu kadar bitkiyi kontrol edebilmek, onların gereksinmelerini karşılamak marifet ister. Gerçi belliki sizde o marifet fazlasıyla var.
Ben tek bir aşıyı bile yapamazken, yok 'dilcikli', yok 'dipcikli'...Hepside tutmuş maşallah.
Sonra, herşey, son derece düzenli ve bakımlı. Hayran olmamak elde değil.
O meyvelerin güzelliği ne öyle? Gerçi iklimin ve arazi yapısınında etken olduğu bir gerçek ama yinede profesyonel birinin ellerinde olduğu gerçeği yadsınamaz.
Zeytinlikteki o beyaz çiçekli sarmaşığa hiç yüz verme derim ben! Tarla sarmaşığı denen o mendebur, zeytin filan dinlemez boğar kurutur valla ağacı. Zira hiç bir zararlı ot ilacı, onu kökünden kurutamıyor. Fındıklıklarda bizim başımızın belası.:mad:
Şu San Marzino denilen domatese buralarda 'anarşişt' diyorlar. Her nedense?:p Biz onu salçalık olarak üretiyoruz. Galiba diğerlerine göre daha bereketli oluyor.
Sevgili dostum; Vesileyle kandilinizi kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde sefa sürmenizi diliyorum.
Saygıdeğer büyüğüm değerli Orhan ağabeyim,
Bahçemi gezmenizden ve keyf almanızdan mutluluk duydum. Eğerki siz bizlerin yaptıklarını beğenip birşeyler söylüyorsanız bu bizleri fazlasıyla onore eder.
Bahçemdeki bitki çeşitliliğinde sizlerinde katkıları olduğunu belirterek nezdinizde katkısı olan tüm doğa dostlarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bizdeki bu çiçek ve bitki sevdası atalardan kalma sanırım, Rahmetli dedem kendisini hiç görmemiş olsamda karakol komutanlığını bırakıp çobanlık ve çiftçilik yapmış. Büyükler hep anlatırlar onun tarlasındaki meyve çeşidi hiçbir yerde yoktu (sadece 35 çeşit armut olduğu söylenir.) hangi çeşidi ararsan Osman çavuşun tarlasında bulursun başka yerde arama derlermiş. Kendisini rahmetle anıyorum.
Sayın hocam sizlerin bahçesindeki düzenin yanında bizimkiler yer darlığından ve hepsinden olsun isteğinden dolayı nizami değil karışık düzen içinde olmak zorundalar.
Meyveler iklimin özelliğinden dolayı birazda itina gösterdinizmi gerisi kendiliğinden geliyor. Benim bahçe tanzimim başta tamamen meyve ve üzüm çeşitleri olsun amaçlıydı sonradan araya müsait olmamasına rağmen çiçekli bitkileri ilave etmeye başladık bakalım nereye kadar götürebiliriz.
Zeytinliklerdeki yabancı otlarla mücade etmeyi bıraktım sayılır nedenine gelice başedemiyorsunuz birde bulunduğumuz bölge yazın aşırı sıcak oluyor bu seferde toprak yüzeyi çıplaksa çoraklaşarak verimden düşüyor.
San marzano domates salçalık ve kurutmalık olarak çok kaliteli yalnız sırık veya ipe alınması lazım yerde nem ve rutubetten ürün kaybı oluyor, biz domateste enaz 2 veya 3 çeşitten veya bahçede yetişenlerin içerisinden beğendiklerimizin tohumunu alarak üretim yapıyoruz. Oralardaki ismide fena değilmiş.:D
Siz değerli dostlarımızında geçmişde olsa Kadir gecelerini kutlar hayırlara vesile olasını dilerim.
Sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız sağlıklı ve huzurlu günler temennisiyle, Muğladan selamlarımla.
Sayın Smnunal Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz, meyveleriniz ve sebzeleriniz çok güzel. Maşallah nazar deymesin. Sizden bir istekde bulunabilirmiyim? Ben sebze ve çiçek dikmeyi ve bakmayı çok severim. Ve her sene dikerim, Siyah ince uzun patlıcan ve yöresel tatlı biberlerinizin tohumlarından rica edebilirmiyim? :):)
325622
KAPTANzst
15-08-2012, 19:42
Nazar değmez inşallah.
Elma ve armutlar bir başka güzel görünüyor.
Adalet Yağcı
15-08-2012, 20:56
Güzel bir bahçe daha keşfettim :)
Epeyce gecikmişim ama işte buradayım.
Baştan sona gezdim, çok beğendim.
Sayın smnunal, tüm bahçeden bereket fışkırıyor maşallah.
Yöresel biberlere, patlıcanlara, üzümlere bayıldım.
Tüm güllerinize, liliumlarınıza ve diğerlerine hayran kaldım, çok iyi bakmışsınız.
Sanırım toprağınızın hafif kireçli ve humuslu olması avantaj olmuş biraz, ama toprak ne denli verimli olursa olsun, onu işleyen hünerli eller yoksa kendini ifade edemez.
Ha...Bir de, çikolata, çilek ve çiçek canavarı sevgili Eylül'e bayıldım, benim için öpün onu yanaklarından.
Güzel bahçenizde sağlıklı, mutlu ve bereketli yıllar geçirmenizi diliyorum.
günebakan
15-08-2012, 22:40
Maşallah bahçeniz de yok yok Sn. Smnunal hepsi de harika bende bahçenizi geç keşfettim ama tamam keşfettim ellerinize sağlık hepsi çok güzeller ama balkonun görüntüsüne bayıldım:)
Sayın Smnunal Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz, meyveleriniz ve sebzeleriniz çok güzel. Maşallah nazar deymesin. Sizden bir istekde bulunabilirmiyim? Ben sebze ve çiçek dikmeyi ve bakmayı çok severim. Ve her sene dikerim, Siyah ince uzun patlıcan ve yöresel tatlı biberlerinizin tohumlarından rica edebilirmiyim? :):)
Sayın maviş2,
İyi dilek temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerde bizlerin takip ve takdir ettiği kişilerdensiniz. Elimizde bulunan tohumlardan yetiştirmek isteyenlerle seve seve paylaşacağımızı bilmenizi isterim. Benim dileğim sadece bizde olmasın herkes yetiştirsinki yabancı firmaların tohumlarına muhtaç olmayalım.
Muğladan selamlarımla.
Nazar değmez inşallah.
Elma ve armutlar bir başka güzel görünüyor.
Sayın KAPTANzst,
Arkdaşların nazar boncukları ve iyi dilek temennileri bahçemizin ve ürünlerimizin koruyucuları onun için birşey olmaz inşallah. Elma ve armutlar bodur olan cins fazla yer kaplamasın diye budama, sulama ve ilaçlamasını düzenli yaparsanız her bölgede aynı yetişeceğine eminim.
Bizlerde sizlerin bahçelerini zevkle izlediğimizi bilmenizi isterim. Özellikle bizim bu bölgede olmayan taflan ve frenk üzümü öncelikli hedef inşallah bu sene frenk üzümünüde bahçemize katarız.
Muğladan selamlarımla.
Güzel bir bahçe daha keşfettim :)
Epeyce gecikmişim ama işte buradayım.
Baştan sona gezdim, çok beğendim.
Sayın smnunal, tüm bahçeden bereket fışkırıyor maşallah.
Yöresel biberlere, patlıcanlara, üzümlere bayıldım.
Tüm güllerinize, liliumlarınıza ve diğerlerine hayran kaldım, çok iyi bakmışsınız.
Sanırım toprağınızın hafif kireçli ve humuslu olması avantaj olmuş biraz, ama toprak ne denli verimli olursa olsun, onu işleyen hünerli eller yoksa kendini ifade edemez.
Ha...Bir de, çikolata, çilek ve çiçek canavarı sevgili Eylül'e bayıldım, benim için öpün onu yanaklarından.
Güzel bahçenizde sağlıklı, mutlu ve bereketli yıllar geçirmenizi diliyorum.
Sayın Adalet hanım,
Bahçemize hoş geldiniz bir söz vardır sahneye enson assolistler çıkar diye sizide sitemizin birbirinden değerli assolistlerinden birisi olarak kabul ettiğimizi bilmenizi isterim. Sizin gibi değerli ve bilgili doğa severlerin bahçemizi ziyaretinden her zaman memnunluk duyarız. Beğenmeniz bizleri fazlasıyla onore ettiği gibi daha iyisini yapmaya teşvik edecektir.
Daha önceki bir mesajımda belirttiğim gibi bahçeyi tanzim ederken amacım bölgede olmayan meyve ve üzüm çeşitleri yetiştirerek herkesin görerek tadarak bahçe ve tarlalarında üretmesini sağlamaktı. Diğer çiçekli bitkiler daha sonra yer az olmasına rağmen insanın içinde bitki sevdası olunca üstüstede olsalar deneme yanılma yöntemiyle yaşatabildiklerimizi yetişterelim diye uğraşmaya başladık. Ama ne yazıkki yine sıcaklardan çoğu saksı bitkisini kaybettik.
Toprak yapısı yazdığınız gibi kireçli humuslu ve süzek her gün sulama istiyor sulama suyumuz şebeke suyu ve kireçli oda bazı bitkilere olumsuz etki ediyor.
Torunum Eylül'ün (19 ağustos yaş 2 olacak) on son halinden bir resmi sizin için ekliyorum. Nemi yapıyor fotoğraf makinasındaki fotoğrafları inceliyor.
Bizlerde sizlerin bahçelerinin sıkı takipçisi olduğumuzu ve zevkle izlediğimizi belirtmek isterim.
İyi dilek temennileriniz için teşekkür eder sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız huzurlu günler temennisiyle şimdiden sizin nezdinizde sitemiz üyesi olsun olmasın tüm islam aleminin, Ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Muğladan selamlarımla.
Maşallah bahçeniz de yok yok Sn. Smnunal hepsi de harika bende bahçenizi geç keşfettim ama tamam keşfettim ellerinize sağlık hepsi çok güzeller ama balkonun görüntüsüne bayıldım:)
Sayın günebakan,
ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef sıcaklardan enfazla balkondaki bitkilerimiz etkilendi ama sağlık olsun inşallah sizlerde daha güzellerine sahip olursunuz.
Muğladan selamlarımla.
Üçüz çiçeği çiçek açmaya başladı.
Bahçeden iftarlık üzümler 1 tabakta 5 çeşit üzüm. Tadımlık olarak toplanan çeşitler;
1-Salman
2-Yalova incisi
3-Çavuş
4-Sultaniye
5-Mevlana
Yöresel bir erik çeşidimiz halk dilinde domuz eriği diye geçiyor. Bahçeye 1 kök diktinizmi kökünün uzandığı heryerden çıkmaya başlar.
Sebze bahçesindeki kabak çeşitleri içinden bir kök çıkan çift boğumlu su kabağı ceviz ağacı üzerinde meyvelerini büyütmeye başladı.
Tohumluk olarak ayrılan yöresel siyah patlıcan.
Herhafta enaz 15-20 kg toplarsanız ne yaparsınız önce kendi ihtiyacınızı daha sonra yakınların artanıda enaz resimdeki kadar komşulara dağıtmak mecburiyetinde kalırsınız. Aç gözlülük yapıp fazla dikmeye gerek yok cins olarak zaten çok verimli.
Sebze bahçesinden turuncu patlıcan.
limon_sever
16-08-2012, 14:09
Herhafta enaz 15-20 kg toplarsanız ne yaparsınız önce kendi ihtiyacınızı daha sonra yakınların artanıda enaz resimdeki kadar komşulara dağıtmak mecburiyetinde kalırsınız. Aç gözlülük yapıp fazla dikmeye gerek yok cins olarak zaten çok verimli.
Maşallah çok verimlilermiş. Kaç kök dikmiştiniz?
Maşallah çok verimlilermiş. Kaç kök dikmiştiniz?
Sayın limon sever kök olarak saymadık bizde adettendir fazla olsun eksik olmasın mantığı ile ihtiyaçtan fazla ekilir.
limon_sever
16-08-2012, 16:49
Sayın limon sever kök olarak saymadık bizde adettendir fazla olsun eksik olmasın mantığı ile ihtiyaçtan fazla ekilir.
:) Ben sadece seneye kaç kök dikersem sizinkiler kadar çok verim alırım diye hesap edecektim :) 10 kök diksem sizinkilere ulaşamam sanırım.
ALLAH size sağlık bahçenize bereket ihsan etsin sn.smnunal arkadaşım bol berektli yıllar olsun inşallah. Bahçenizdeki herşey mükemmel elleriniz dert görmesin hepsi ayrı emek istiyor bunların:pselamlar saygılar
ALLAH size sağlık bahçenize bereket ihsan etsin sn.smnunal arkadaşım bol berektli yıllar olsun inşallah. Bahçenizdeki herşey mükemmel elleriniz dert görmesin hepsi ayrı emek istiyor bunların:pselamlar saygılar
Sayın GÜLSEN,
İyi dilek temennileriniz için çok teşekkürler. İnşallahda sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz.
Muğladan selamlarımla,
Havalar biraz serinleyince lablab çiçek açmaya başladı.
Bulunduğu yere sığmayıp yanındaki nar ağacına sarılmaya başlayan sabah sefaları çiçeklerini sergilerken.
Sebze bahçesinde yetişen kavunlardan resimler.
Sebze bahçesiden mini çok tatlı asya kavunlarından.
Sebze bahçesinde yeni ekilen yazlık ıspanaklar sıcaklara rağmen düzenli bitti ve büyümeye başladılar.
Güz dönemi için körpe olarak ekilen fasulyeler büyümeye başladılar.
Çok verimli bir çeşit sanmarzino domates her açtığı çiçek meyveye dönüşüyor.
Sebze bahçesindeki kabaklardan bal kabağı büyümeye devam ediyor.
Bunlarda desenli ve desensiz yıldız istiridye kabaklar.
Sebze bahçesi dönüşü çuval dolusu biber ve patlıcan kasalar dolusu domates yanında kavun karpuz pırasa ve diğer sebzeler bu görüntü tüm yorgunluğu alıp götürüyor.
Sebze bahçesinden acı sivri biberler.
Sebze bahçesinden taze börülce, pembe domates, siyah domates ve tatlı yeşil yemesi ve közlemesi çok güzel olan biber çeşitlerinden örnekler.
Bu sene ilk kez yetiştirdiklerimizden kivano meyvelerinden ilk hasat.
Bahçede bulunan bodur meyve ağaçlarından mitch gala cinsi elmadan reçel yapmak ve kurutmak için toplananlar.
İlk kez yetiştirdiklerimizden kağıt çiçeği açmaya başladı. (Teşekkürler sayın smiy)
Asterler çiçek açmaya başladılar.
Bahçede saksı içinde yetiştirdiğimiz iki kök selluka fidanları tomurcuklanmaya başladılar.
Zeytinlikte bulunan incirlerden toplananlar.
Bunlarda sarılop incirlerden toplananlar.
Zeytin tarlasında bulunan çok yaşlı yöresel adıyla kara armut ağacı ve meyveleri en kaliteli kurutularak hoşafı yapılan armut cinsi.
Zeytin tarlasında bulunan yaklaşık 8 yaşındaki zeytin ağaçlarındaki meyve verimi ve genel görünümden.
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan 5 yaşındaki ceviz ağaçlarından görüntüler ve ceviz meyvelerinde ağaçkakan kuşu zararı.
İlk kez tohumdan yetiştirmeye çalıştığımız adeniumlar.
Sayın drhegeli'den gelen tohumlardan yetiştirmeye çalıştığımız plumera.
İncirin kalitelisi nereden belli olur derseniz, Bizim bir deyimimiz vardır Ağzından bal damlamak diye işte ağzından bal damlayan yemesi çok güzel yöresel tamamen doğal yetişen incirlerimizden görüntüler.
Sebze bahçesinde bulunan gök lop incir meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Gök lop incir meyve irirliğini kıyaslamak için golden elma ve incir yanyana görüntüleri.
Sebze bahçesinde bulunan bursa siyah incir fidanı 2.yılı meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Tüketilmeye hazır taze gök lop ve Bursa siyah incir meyveleri.
Sebze bahçesinde bulunan ceviz ağacı üzerinde kol atıp gelişen çift boğumlu su kabağı meyveleri.
Bahçemizin yeni üyelerinden abutulion. Tohumdan çimlendirememiştik bir dost sayesinde bu güzelliğe sonunda bizlerde sahip olduk.
Hava sıcaklığının bitkilerin gelişimi üzerindeki etkisi. İki resim arasında yaklaşık 20 günlük süre olmasına rağmen havaların serinlemesi ile birlikte lahanada gözle görülür gelişme artışı oldu.
bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller :) ... şimdiden afiyet olsun
bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller :) ... şimdiden afiyet olsun
Sayın sibelim güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Sabah sefaları havaların serinlemisiyle coşmaya başladılar.
Çiçek yoğunluğuna bakarmısınız sadece 1 kök.
Bunlarda ayrı köşede ekili olanlar cardinal climber ile karışık vaziyetteler.
Sabah sefaları coşarda akşam sefası dururmu.
Kurutulmak üzere çekirdeksiz üzümler ve siyah üzümler toplanıp temizlenip yıkandıktan sonra bandırma suyuna batırılarak güneşe serildi.
Bunlarda kurutulmak üzere bandırılıp daha çabuk kuruması için tel'e asılan siyah üzümler.
Kışlık tüketim için incirler sele üzerinde kurumaya bırakıldı.
Tarhana yapıldı doğal kuruması için güneşte olgunlaşması bekleniyor.
Maşallah kışlık hazırlıklar çoktan başlamış. Üzümü bandırma suyuna bandırdığınızı yazmışsınız. Bu su nasıl bir su? İçine ne konuyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Maşallah kışlık hazırlıklar çoktan başlamış. Üzümü bandırma suyuna bandırdığınızı yazmışsınız. Bu su nasıl bir su? İçine ne konuyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Sayın almira,
Kışlık hazırlıkları başlayalı epey oldu. Kendi ürettiklerimizden kışlık ihtiyaçlar için değerlendirmeye çalışıyoruz.
Üzüm bandırma suyu temiz odun külü ve zeytinyağı ile veya Potasyum karbonat ve zeytinyağı karışımı ile soğuk olarak hazırlanıyor. Üzümler temizlenip yıkandıktan sonra bu karışıma batırılarak daha sonra kurumaya bırakılıyor.
Muğladan selamlarımla.
Bilgi için teşekkür ederim. Bu yıl iki kök çekirdeksiz sultani üzümüm ilk kez meyve verdi. İki kök te horoz karası üzümüm var. Yöremizde üzüm kurutma pek bilinmiyor. Üzümlerim henüz kurutacak kadar yok ama belki önümüzdeki yıllarda kurutmaya ihtiyaç duyaniliriz belli mi olur. :D
Bizim bölgemizde de incir kurutuluyor. İncirlerin içleri açılıp güneşte kurutuyorlar. Ayrıca incir pestili de yapıyorlar.
Tarhana yarma dediğimiz döğmelik buğdaydan sütle pişirilerek yapılıyor. Her yörenin kendine göre ayrı güzellikleri var. Paylaşmak ve birşeyler öğrenmek her zaman güzeldir. Mersin'den saygılar.
pamuk eller dert görmesin.bu sayfaya ne vakit girsem acıkıyorum ( iyiki yakınınızda değilim sürekli eve damlar bahçeye kaçar obez olup çıkardım) üzümler incirler oy oy dedirtiyor... akşam sefasına bayılırım , sabah sefasınıda görünce rahmetli babaannem aklıma geldi onun yaprakları ile bir çeşit bulgurdan sarma tarzı yöreye has bir yemek yapardı... dediğim gibi sizin sayfanız beni elma kurduna çeviriyor, geçiyorum çiçeği böceği şu kış hazırlığını izlemek ne keyifli geliyor yaşasın hünerli eller :)
Bahçeden kendi yetiştirdiklerimizden şeker oranı çok yüksek topladıktan sonra bekleme süresi fazla yemesi çok hoş 'Hırsız almaz' kavunu.
Halil Önen
14-09-2012, 10:08
Bahçeden kendi yetiştirdiklerimizden şeker oranı çok yüksek topladıktan sonra bekleme süresi fazla yemesi çok hoş 'Hırsız almaz' kavunu.
İşte görüntüye inanmamak gerekiyor, bu özellikleri bilseydi hırsız almaz mıydı?;) Hele yanında beyaz peynir ve üzümden beyaz enzim de hayal etseydi; nerde öyle
eski entellektüel hırsızlar... ;)
afiyet olsun, kolay gelsin...
Sayın smnünal,
hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık.
İşte görüntüye inanmamak gerekiyor, bu özellikleri bilseydi hırsız almaz mıydı?;) Hele yanında beyaz peynir ve üzümden beyaz enzim de hayal etseydi; nerde öyle
Sayın Halil bey,
Tohum takas etkinliğine bu sene gelecek tohumların içinde bunlarda olacak sizin vasıtanızla inşallah diğer doğaseverlerin bahçelerinde daha güzelleri yetişir. Havaların serinlediği bu günlerde beyaz peynir, üzüm ve enzimle tadı dahada güzelleşecektir.
Muğladan selamlarımla.
Sayın smnünal,
hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık.
Sayın wisdom,
iyi dilek temennileriniz için teşekkürler.
Tamamı bitmişmidir ? Elbette .Eskiler ya dünyayı değiştirdi.Ya vazgeçip köşe taşı oldu.Hayal meyal beyaz enzim rengini ve kokusunu hatırlamıya çalışıyorlar.
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride.
Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa.
Saygılar.
Tamamı bitmişmidir ? Elbette .Eskiler ya dünyayı değiştirdi.Ya vazgeçip köşe taşı oldu.Hayal meyal beyaz enzim rengini ve kokusunu hatırlamıya çalışıyorlar.
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride.
Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa.
Saygılar.
Sayın hk50,
Ekmek isteyenlere her zaman kapımız açık. Yeterki ekmek isteyenlerden haberimiz olsun.
Muğladan selamlarımla.
Minarislim
15-09-2012, 07:45
Çok verimli bir çeşit sanmarzino domates her açtığı çiçek meyveye dönüşüyor.
Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor.
Halil Önen
15-09-2012, 12:09
Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor.
daha da güzel (http://www.agaclar.net/forum/1018498-post471.htm) olma ihtimali var (mı)...;)
Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii:))incire bayılırım, helede dalından koparıp yemesine.Hırsız gerçektende ağzının tadını bilmiyormuş:))o kavun çalınmazmı hiç:))üzümler,incirler,kavunlar,domatesler,patlıca nlar çiçekler ama yanii olan var olmayan var sn.smnunal. Elleriniz dert görmesin, hepsini güle güle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin RABBİM size ve ailenize selamlar
Sayın Mimarislim,
San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim.
Muğladan selamlarımla.
Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii:))incire bayılırım, helede dalından koparıp yemesine.Hırsız gerçektende ağzının tadını bilmiyormuş:))o kavun çalınmazmı hiç:))üzümler,incirler,kavunlar,domatesler,patlıca nlar çiçekler ama yanii olan var olmayan var sn.smnunal. Elleriniz dert görmesin, hepsini güle güle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin RABBİM size ve ailenize selamlar
Sayın GÜLSEN hanım,
Selamınız başım üstüne. Yakın çevremizdeki dostlarımızla elimizde olanın fazlasını paylaşmaya çalışıyoruz. Olan olmayan var diye son zamanlarda pek fazla sebze bahçesinde yetişen ürünlerden resim koymayaya çalışıyorum ama yinede insanın ürettiklerini görselde olsa paylaşması ve bilgi açısından belki lazım olanlara faydamız olur diye kısıtlıda olsa resim ekliyorum. Biliyorsunuz size sözümü unutmuş değilim olgunlaştıklarında tarafınıza ulaşacaklardır bilginize.
Muğladan selamlarımızla.
Estağfirullah smnunal bey, çok teşekkür ediyorum,Selamınız başım üstüne...
Minarislim
17-09-2012, 09:55
Sayın Mimarislim,
San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim.
Muğladan selamlarımla.
Sayın smnunal:Çorum 10 dilim olgunlaşsın gönderirim tabiiiki.
Bu sene ilk kez yetiştirdiklerimizden yıldızçadırı çiçeği.
Nisan ayında tohumunu ekip yetiştirdiğimiz iki kök selluka çiçek açmaya başladı.
İlk kez yetiştirdiklerimizden Hotlips (salvia).Zeki YAĞLI beye çok teşekkürler.
kamelyavadisi
19-09-2012, 07:26
Yetiştirdiğiniz çiçekleri hayranlıkla inceledim. Emeklerine sağlık.
Yetiştirdiğiniz çiçekleri hayranlıkla inceledim. Emeklerine sağlık.
Sayın kamelyavadisi,
Bahçemi ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizinde belki dikkatinizi çekmiştir bahçemizde kamelya yok nasip olursa sizdende kamelya almayı düşünüyoruz sipariş için havaların serinlemesini bekliyorum.
Muğladan selamlarımla.
Sn.smnunal o yıldız çadırının arkasında top top kırmızı bir çiçek var onun adı nedir acaba? gözümüz hep detaylarda:))onunda yakından bir resmini görsek diyorum:))
Sn.smnunal o yıldız çadırının arkasında top top kırmızı bir çiçek var onun adı nedir acaba? gözümüz hep detaylarda:))onunda yakından bir resmini görsek diyorum:))
Sayın GÜLSEN,
Sanırım bahsettiğiniz çiçek bu resimdeki bitki olması lazım.
Beşiz çiçeği (Pentas lanceolata), dikkatli bakılırsa çiçeklerinin yıldız şeklinde beşgen olduğu görülecektir. Yaz boyu devamlı üzerinden çiçekleri hiç eksik olmadı bakalım tohum yapacakmı yaparsa yetiştirmek isteyenlere gidecektir.
Evet buydu sn.smnunal ama çok güzel bu güzelliğin geride kalmasına gönlüm razı olmadı çok teşekkür ederim.İlk defa gördüm bu çiçeğide ve çok güzelmiş ellerinize sağlık:)))ayrıca tohumu olursa bende talibim....
Ben o kadar gelir geçerim Yatağandan niye görmedim bu bahçeyi alla alla... diye hayıflandım şimdi.
Bi daha Yatağan'a gelişimde mutlaka rahatsız ederim sizi sayın smnunal:rolleyes:
Mehmet
Ben o kadar gelir geçerim Yatağandan niye görmedim bu bahçeyi alla alla... diye hayıflandım şimdi.
Bi daha Yatağan'a gelişimde mutlaka rahatsız ederim sizi sayın smnunal:rolleyes:
Mehmet
Sayın merlict,
Bizim bahçe Yatağan'a bağlı Turgut beldesinde onun için görmemişsinizdir. Bahçelerin şimdiki halleri berbat halde, maalesef aşırı sıcak geçen yaz mevsiminden dolayı birçok bitkimizi kaybettik. Bizim bölge itibariyle bahçelerin engüzel olduğu dönemler Mart ile Haziran ayı arasında olan dönemler olduğunu düşünüyorum.
Yolunuz düştüğünde bekleriz.
Cardinal Climber sarmaşığı
Sarılıcı bitkiler içinde herhalde bu bitkiden daha istilacı olanı yok gibi. Nisan ayında tohumunu ekip yetiştirdiğimiz Cardinal climber sarmaşığı yakınında bulunan tüm bitkilere sarılıp boğuyor. Bu bitki sanki çok yıllık kalıcı gibi gövdesi hızlı şekilde odunlaşmaya başladı.
Sebze bahçesinde geç dönem olgunlaşan güzlük şeftalimiz olgunlaşmaya başladı.
Çift boğumlu su kabaklarından olgunlaşanlar toplandı.
Taze tüketim ve tohumluk için toplanan kivanolar.
Karagözlü suzan sarmaşığı çiçeklerini açmaya başladı.
Elimizde kalan turuncu patlıcan fideleri ziyan olmasın diye geç dönemde (Temmuz ayı içerisinde) dikilenler fazlasıyla meyva tutmaya başladılar.
Sebze bahçesinde yetişen çiçeklerimizden bazıları vazoya koyup evde de bu güzelliği yaşamak için toplananlar. (Fesleğen,Horoz ibiği, sarı ve koyu renki kadife çiçekleri)
tekomusti
04-10-2012, 21:09
sn smnunal kardeşim hepsi süper maşallah ellerinize sağlık
Sayın tekomusti,
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Muğladan selamlarımla.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.