View Full Version : attar / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: İstanbul, Çatalca
Bahçenin büyüklüğü : 1500 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: güney cepheye hafif meyilli, güneş alıyor , rüzgar alıyor,
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Hobi, haftada 2 gün ilgileneceğim
Bahçenin geçmişi : henüz yeni bahçe yapacağım
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır yardım almadan kendim ilgeleneceğim
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kendim ilgileniyorum.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? yeni başlıyorum
Bahçede bulunan ek alanlar :ileride inşaallah
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? yeşil bir canlı mekan oluşturmak
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :şu an boş arsa, ham tarla
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? sebze yetiştirmeyi düşünüyorum, bir de üzüm asma çeşitleri düşünüyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Trinidad Moruga Akrebi biberi, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birim (dünyanın en acı biberi 2012)
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? sebze fidesi,biber, domates,salatalık
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? sondaj düşünüyorum
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? damla sulama sistemi düşünüyorum
Toprak özellikleri :test yaptırmadım
Kompost yapıyor musunuz? henüz değil
Bahçeniz organik mi? tamamen organik olacak
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? bilmiyorum,göreceğiz
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? damla sulama düşünüyorum
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? güneye doğru meyilli olduğu için çok soğuk almaz diye düşünüyorum
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? iyi ki bir toprakla uğraşmaya niyet etmişiz
Tetanoz aşısı oldunuz mu? aşım var
Su sondajı için araştırma yapıyoruz bugünlerde.
140 mm boru ile mt/65 tl fiyat istiyorlar, yaklaşık 120 mt civarı kuyu derinliği olması gerektiğini söylediler, su arama ruhsatına başvuru yaptık onu bekliyoruz, inşaallah sabırsızlıkla suyumuzu bekliyoruz.
Evde sebze fideleri çimlendi, biran evvel yerlerini hazırlamak istiyorum.
sebze fidelerim, arnavut biberi acı ,meksika biberi acı,siyah domates,sırık salatalık,yerli marmendo domates...
su sondajı için keşif yaptık, biz de son sistem dijital aletlerle yapılacağını zannediyorduk, meğer 2 adet L biçiminde bakır çubuk ile geldi başladı bahçe alanının üzerinde yürümeye, belirli yerlere geldiğinde bakır çubuklar pusula gibi yön değiştiriyor, güya su damarının olduğu yerlerde bu hareket oluyormuş, bakalım göreceğiz,fakat derinlik konusunda bilgi veremiyorlar bu iyi değil,hadi hayırlısı
bahçe alanın bazı yerleri tesfiye edilmesi gerekiyordu bugün onları yaptırdım ve sondaj için sondaj atıkları için bir çukur kazdırdım
bal kabağı
09-05-2012, 19:43
Hoşgeldiniz, kolay gelsin.
nihayet sondajcıların arasından en rasyonel olanına karar verdik ve işe bismillah dedik koyulduk, fakat heyecanımız yarıda kesildi arazi çok yumuşak olduğu için sondaj makinası bir türlü sabitledikleri yerde terazide devamlı kalamadığı için toplandılar ve makinanın oturduğu yere beton atılması gerektiğini söylediler, biz de öyle yaptık mecburen, birkaçgün daha beklemek zorundayız, iyi ki ara verdik bu arada yağmur da başladı ve durmadan devam ediyor, molaya devam
Sayın attar,
Suya kavuşma hasretiniz inşallah ümit ettiğinizden daha fazlasını verir.
Çalışamalarınız hayırlara vesile olsun der size kolaylıklar diliyorum.
teşekkür ederim sayın smnunal, kolay olmuyor inşallah uğraştığımıza değer diye ümid ediyoruz
mandalinci
18-05-2012, 07:21
Hoşgeldiniz.
Suyunuz da çıkmış, artık güzel çiçekler, ağaçlar daha kolay büyüyecek, kolay gelsin:)
elhamdülillah suyumuz çıktı,epeyce uğraştık 90,100,110,120,....170 mt sevindirici haber geldi, insanın morali bir gidip geliyor su çıkıncaya kadar.
Bahçeniz hayırlı olsun.En önemli şeyi yapmışsınız zaten .O da ''karar vermek '' gerisi hikaye :=))
Hayırlı olsun. Bol su ne güzel, inşallah bol ürünler alırsınız.
bu sene havalar okadar yağışlı gitti ki bir türlü yerin tavını bulup sürdüremedik, bugün ancak yer tavını buldu derken sürdürme işi bitmek üzereyken tekrar yağmur geldi, haydi hayırlısı
dün kuyuda su ölçümü yaptık pompa indirmeden önce gerekliymiş, 194 metrelik kuyunun suyu 3 mt aşağıya kadar yükselmiş,çok hayret ettik,tabi ki sevindik.
redsonia
25-05-2012, 10:03
sayın attar suyunuz da sayfanız da hayırlı olsun... inşallah istediğiniz gibi bir bahçeye en kısa zamanda kavuşursunuz.. kolay gelsin...:))
teşekkür ederim redsonia, insanlara bahçeyle uğraşmak kadar da olumlu motivasyon da gerekiyor
Sevgi Durul
25-05-2012, 10:59
Sayın attar, bahçeniz, sayfanız hayırlı, uğurlu gelsin. Suyunuz artsın eksilmesin, bol bereketli olsun.
Sayın attar, bahçeniz, sayfanız hayırlı, uğurlu gelsin. Suyunuz artsın eksilmesin, bol bereketli olsun.
Amin diyelim, teşekkürler, sizin de bahçenizi sıkı takip ediyorum
s.serdar
27-05-2012, 15:11
dün kuyuda su ölçümü yaptık pompa indirmeden önce gerekliymiş, 194 metrelik kuyunun suyu 3 mt aşağıya kadar yükselmiş,çok hayret ettik,tabi ki sevindik.
Sayın attar.
Bahçenizin de, suyunuzun da hayırlı olmasını diliyorum.
Pompayı kaç metreye koymaya karar verdiniz?
Saygılarımla.
Bahçenizin de, suyunuzun da hayırlı olmasını diliyorum.
Pompayı kaç metreye koymaya karar verdiniz?
Saygılarımla.
Sayın s.serdar, sondajı yapan arkadaşımız 164 metreye pompayı indireceğini söyledi
s.serdar
28-05-2012, 04:38
dün kuyuda su ölçümü yaptık pompa indirmeden önce gerekliymiş, 194 metrelik kuyunun suyu 3 mt aşağıya kadar yükselmiş,
sondajı yapan arkadaşımız 164 metreye pompayı indireceğini söyledi .
Sayın attar.
Yüzeyden gereksiz yere her metre aşağıya indirilicek pompanın elektrik maliyetinin artacağı düşüncesi ile bu soruyu yöneltmiştim. Dinamik seviyesi 3 metre olan 194 m. kuyuda, pompanın 164 metreye konulması, su beslemesinin yüzeyden olduğunu gösterir gibi. Eğer durum böyle ise 194 metreye inilmesi bana dikkat çekici geldi.
Kafanızı fazla karıştımak istemiyorum ama, sırf kendi merakımdan dolayı üç küçük sorum daha olacak. Eğer izin verirseniz...
Saniyelik, saatlik ya da günlük su ihtiyacınız belirlenmiş durumda mı?
Kuyudan alacağınız su için depo düşünüyormusunuz?
Kaç beygirlik pompa önerildi?
Saygılarımla.
Ömer Bey
28-05-2012, 08:00
Sayın Attar.
Bahçeniz,suyunuz ve sayfanız hayırlı olsun.En güzel günlerinizi sağlıkla burada geçirmenizi dilerim.Saygılarımla
Yüzeyden gereksiz yere her metre aşağıya indirilicek pompanın elektrik maliyetinin artacağı düşüncesi ile bu soruyu yöneltmiştim. Dinamik seviyesi 3 metre olan 194 m. kuyuda, pompanın 164 metreye konulması, su beslemesinin yüzeyden olduğunu gösterir gibi. Eğer durum böyle ise 194 metreye inilmesi bana dikkat çekici geldi.
Kafanızı fazla karıştımak istemiyorum ama, sırf kendi merakımdan dolayı üç küçük sorum daha olacak. Eğer izin verirseniz...
Saniyelik, saatlik ya da günlük su ihtiyacınız belirlenmiş durumda mı?
Kuyudan alacağınız su için depo düşünüyormusunuz?
Kaç beygirlik pompa önerildi?
s.serdar;biz de bu işlerden çok anlamıyoruz işin açıkçası,araştırıyoruz,doğruyu bulmaya çalışıyoruz, suyun 3 m'ye kadar yükselmesi hem beni hem sondajcıyı hayrete düşürdü, çünkü suyu 170 mt bulduk daha öncesi çok az bir su bulunmuştu 25 mt'de, tecrübemiz de yok işin açıkcası, esas kaynak 170 mt de diye pompayı aşağıya koymayı düşündük, depo düşünüyoruz daha rahat olur diye, pompa 3 hp, saatte 1,8 ton su basıyormuş pompa seviyesindeki su için, su seviyesi yüksek olursa daha fazla su basarmış diye söylüyor yetkili
günlük su ihtiyacımız çok olmaz yerimiz küçük 1500 m2 her gün gidemem zaten, esnafım haftada 2 gün ancak fırsat bulabilirim, selamlar
Sayın Attar.
Bahçeniz,suyunuz ve sayfanız hayırlı olsun.En güzel günlerinizi sağlıkla burada geçirmenizi dilerim.Saygılarımla
teşekkür ederim sayın activist, size hayırlı olmasını dilerim.
bahçemi şu şekilde planlamayı düşünüyorum
kuyu için jenaratör düşünmüştüm ama hırsızlık konusunda gözüm korktu, elektrik çekmeye karar verdik, elektrik 300 mt uzakta yaklaşık iyi bir jenaratör fiyatına maloluyor
Tolga Özmeral
28-05-2012, 11:19
Bahçeniz ne kadar güzel olmuş.
Yaptığınız çizim çok kullanışlı görünüyor.
Kolaylıklar dilerim.
Bahçeniz ne kadar güzel olmuş.
Yaptığınız çizim çok kullanışlı görünüyor.
Kolaylıklar dilerim.
çok teşekkürler,ileride o ağacı sök, yanlış olmuş,eyvah buraya şu yapılacaktı dememek için planlamaya çalışıyorum belki hatalarımız da vardır,işin başındayken düzeltelim istiyorum, konteyner ölçülerini de senden ilham alarak çizdim bu arada :))
40 civarında meyva ağacı düşünüyorum, varmı tavsiyeleriniz
1-beyaz dut
2-kara dut
3-papazeriği
4-papazeriği
5-kayısı
6-kayısı
7-elma
8-elma
9-ayva
10-muşmula
11-yenidünya
12-kiraz
13-kiraz
14-vişne
15-nar
16-nar
17-beyaz incir
18-siyah incir
19-mürdümeriği
20-
yağmurdan başımızı kaldırıp ekim yapamıyoruz ki bu sene yaz geldi yağmurlu günlere devam...
yağmurdan ekim yapamasak da bu arada elektrik işimiz halloldu en azından
Tolga Özmeral
05-06-2012, 18:21
Elektriğiniz gelmiş işte ne güzel
elektrik işimiz halloldu en azından
En azından diyerek hor görmeyin bence.
Ben o elektrik için 3 parende, 8 ters takla attım şimdiye kadar :).
Elektriğiniz gelmiş işte ne güzel
En azından diyerek hor görmeyin bence.
Ben o elektrik için 3 parende, 8 ters takla attım şimdiye kadar :).
tabi kolay olmuyor bu resmi işlemler, biz de sabırsızlanıyoruz bir an önce olsun istiyoruz, sabredip sonunda keyfine ulaşırız inşallah
havalar ancak kuru gitti 2 gündür cumartesi gününe kadar yağmazsa son bir tırmık attırıp yeri fideye hazır hale getireceğiz inşaallah, pazar günü de hem fidelerimizi dikmeyi hem de bir yandan sondajcılar kuyuya pğompa indirme işlemini gerçekleştirecekler, 1 ton'luk su deposu aldım hurdacıdan, meyvesuyu depoları boşlarını satıyorlar hesaplı oluyor piyasaya göre
derken, traktörcüm aradı bahçeyi hazır hale getirmiş,arkasından sondajcım aradı pompayı bugün saat 16:00 da pompayı indireceğini söyledi, anlaşsak böyle denk gelmez, bahçe 40 km iki sefer git gel olmayacak en azından, takvimi öne almış olduk
bahçemiz dikimden önceki son hali, fideler toprağa kavuşacaklar
kuyuya pompa indirme işlemleri tamamlandı, çocuklarda merakla başında takip ettiler
nihayet suyumuz toprak üzerine kavuştu
kendimizin yetiştirdiği ilk fidelerimizi toprağa kavuşturduk
Maşallah hayırlı olsun diyelim.Uzun bir çalışma olmuş sanırım.
Maşallah hayırlı olsun diyelim.Uzun bir çalışma olmuş sanırım.
teşekkürler, uzun bir çalışma oldu ama esas olan yıllarca özlemini çektiğimiz bir bahçeye kavuştuğumuz için, uzun bir bekleyiş oldu
Selamlar attar abi;
öncelikle kolay gelsin. Nihayet işler fide dkimine gelmiş. (Kendiniz yetiştirmişsiniz galiba, elinize sağlık)
Bu sene hakikaten fidelerin tutumunda zorluklar yaşandı. İnşallah sizde görülmez. Toprağa baktığınızda çiyan gibi zararlılar var mıydı?
Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bol hasatlar. Deponun siyah olması yosuna karşı etkili olacak. Bizimkisi beyaz ve her ay bi dünya yosun çıkartıyoruz. :D
Alemunyum folyo kullanmayı düşünüyoruz.
Selamlar attar abi;
öncelikle kolay gelsin. Nihayet işler fide dkimine gelmiş. (Kendiniz yetiştirmişsiniz galiba, elinize sağlık)
Bu sene hakikaten fidelerin tutumunda zorluklar yaşandı. İnşallah sizde görülmez. Toprağa baktığınızda çiyan gibi zararlılar var mıydı?
Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bol hasatlar. Deponun siyah olması yosuna karşı etkili olacak. Bizimkisi beyaz ve her ay bi dünya yosun çıkartıyoruz. :D
Alemunyum folyo kullanmayı düşünüyoruz.
sayın aydın teşekkürler, çiyana sürdürme esnasında rastladım, nasıl baş edeceğiz bununla? depoda aliminyum folya yerine boyamayı düşün istersen
çiyana sürdürme esnasında rastladım, nasıl baş edeceğiz bununla?
geçenlerde forumun bir sayfasında Halil Önen abimiz, çiyan ve haşereler için yaprak ve dalların altlarına kükürt kullanın demişti.
depoda aliminyum folya yerine boyamayı düşün istersen
Evet boyama olabilir. Ben aynı zamanda yüksek ısıya karşı ayna vazifesi görür diye aleminyum folyoyu düşünmüştüm. saygılar
geçenlerde forumun bir sayfasında Halil Önen abimiz, çiyan ve haşereler için yaprak ve dalların altlarına kükürt kullanın demişti.
tavsiyen için teşekkürler,
Evet boyama olabilir. Ben aynı zamanda yüksek ısıya karşı ayna vazifesi görür diye aleminyum folyoyu düşünmüştüm. saygılar
aliminyum folyo yapıştırması zor olmazsa iyi olur
bahçede acilen güneşlik ve sundurmaya ihtiyaç vardı dün onları halletmeye çalıştık
Tolga Özmeral
20-06-2012, 11:22
Gölgelik çok güzel olmuş sayın Attar.
Hem pratik, hem de oldukça işlevsel görünüyor.
Mesela üzümün sarabilmesi için gölgeliğin tavanına sizin yaptığınız gibi belli aralıklarla tahta çakmak mı gerekiyor?
Gölgelik çok güzel olmuş sayın Attar.
Hem pratik, hem de oldukça işlevsel görünüyor.
Mesela üzümün sarabilmesi için gölgeliğin tavanına sizin yaptığınız gibi belli aralıklarla tahta çakmak mı gerekiyor?
sayın Tolga Özmeral, üzüm için bu şekil uygun olur veya tahta yerine tel ile de aralarını gerdirebilirsiniz, bu yaptığım henüz yarım kaldı, üzerini ondulin ile kapatacağım, çünkü arazide henüz doğal gölgelik yapabilecek ağacımız yok, hem güneşten hem yağıştan bir korunak için yaptım, geçici olarak yani şimdilik
yenibahçe
20-06-2012, 14:37
Bahçenize mürver ağacı da düşünün isterseniz (Sambucus nigra). Meyveleri gribe bire bir:)
her taraf yeşil bizim yerimiz yeşil değil
bahçemiz biraz geç kaldı ama napalım olduğu kadar dedik şu an domateslerimiz büyüme formuna girmeye başladı, salatıklarda 1,5 - 2 cm civarında salatalık olmuş heyacanla takip ediyoruz, sundurmamızın çevresine altuni mazı dikdik, biraz biraz hayat emareleri görülmeye başladı bahçede
bahçemiz biraz geç kaldı ama napalım olduğu kadar dedik şu an domateslerimiz büyüme formuna girmeye başladı, salatıklarda 1,5 - 2 cm civarında salatalık olmuş heyacanla takip ediyoruz, sundurmamızın çevresine altuni mazı dikdik, biraz biraz hayat emareleri görülmeye başladı bahçede
Geç kalmadınız Sn attar.Diktiğiniz fideler erken dikenleri geçer.Yeterki Hastalık ve zararlılar dan korumak için önlemini alın.
Geç kalmadınız Sn attar.Diktiğiniz fideler erken dikenleri geçer.Yeterki Hastalık ve zararlılar dan korumak için önlemini alın.
teşekkürler sayın hk50; ben bu sene ilk yapıyorum bahçe işlerinde uzman değilim sadece merakım var, Hastalık ve zararlılar için ilaç mı öneriyorsunuz ve de ilaç organik tarıma zarar verir mi?
Sevgi Durul
27-06-2012, 12:53
Sayın attar, mahsulünüz bereketli olsun, dilerim. Kısa zamanda epey yol aldınız, devamını diliyoruz.
Başka bir bölümde fırın yapımı ile ilgili sorunuz olmuş. İlgilenirseniz fırın yapım aşamaları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-26.htm) sayfadan başlayarak devam ediyor. Ailenize Demirci'den selamlar...
Sayın Attar,
Bahçeniz hayırlı olsun.
Seçtiğiniz meyve ağaçlarının çeşitlerini hasat mevsimine göre seçerseniz bahçenize her gittiğinizde en az bir ağacın meyvesini yersiniz ve bahçeden sıkılmazsınız diye düşünüyorum.
Sayın Attar,
Bahçeniz hayırlı olsun.
Seçtiğiniz meyve ağaçlarının çeşitlerini hasat mevsimine göre seçerseniz bahçenize her gittiğinizde en az bir ağacın meyvesini yersiniz ve bahçeden sıkılmazsınız diye düşünüyorum.
teşekkürler sayın ilyas, tavsiyelerinize dikkat edeceğim inşallah
Sayın attar, mahsulünüz bereketli olsun, dilerim. Kısa zamanda epey yol aldınız, devamını diliyoruz.
Başka bir bölümde fırın yapımı ile ilgili sorunuz olmuş. İlgilenirseniz fırın yapım aşamaları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576-26.htm) sayfadan başlayarak devam ediyor. Ailenize Demirci'den selamlar...
çok teşekkürler sayın sdurul,bu bilgiler işime yarıyacak, hataları nekadar azaltsak iyidir sonradan düzeltmesi çok zor oluyor, inşallah demirciye geldiğimde de bahçenizi canlı olarak gezmek istiyorum
çit bitkilerini dikmeye başladık, bir miktar aşılı limoni servi,bir miktar mavi servi,bir miktar leylandi olarak bir çeşit yaptık
10 gün yıllık tatil hakkını bolu aladağlarda geçirmek üzere akşam hareket edeceğiz inşaallah, bahçe işlerinden 10 gün uzaklaşacağız, merak etmeyin bahçe 10 gün bakımsız susuz kalmayacak tabi ki, yoksa tatil de olmaz, herkesin keyfi yerinde mahsülü bol olsun, hoşcakalın...
kısa tatilimiz bitti, bugün bahçe ziyaretiyle işe koyulduk, bir haftadır görmeyeli herşeyin boyu postu değişmiş
ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor
317577
ağaçlardan görünüm
317582
kapı girişi için su geçiş kanalı döşüyoruz
Aynı heyeçanı yaşadım Tebrik eder başarılar dilerim
tamamen kendimizin fidelediği mahsüllerimizi toplamaya başladık
318624
bahçenin şu anki hali domatesler çiçek ve dölde
318625
karpuzlar uzamaya başladı
318626
bahçe kapımızı takdırdık
318627
Tolga Özmeral
16-07-2012, 15:53
Her şey çok güzel ve sistemli ilerliyor görünüyor sayın Attar.
Umarım tüm planlarınızı sorunsuz hayata geçirir ve bahçenizde keyifli seneler devirirsiniz.
Size kolaylıklar dilerim.
s.serdar
16-07-2012, 22:54
Sayın attar.
Tel örgü tamam, su tamam, elektrik tamam, bahçe kapısı tamam. Tebrik ediyorum.
Tek eksik kalmış, o da ev.
Yakında da evi kondurdunuz mu, sanırım yapacak başka şey kalmayacak. :D
Saygılarımla...
bahçede geçikmiş bir ihtiyaca ancak sıra gelebildi
319145
çoçuklar için oyun bizim için çalışma
319146
eserimizin kabası bitmiş durumda
319147
Sayın attar.
Tel örgü tamam, su tamam, elektrik tamam, bahçe kapısı tamam. Tebrik ediyorum.
Tek eksik kalmış, o da ev.
Yakında da evi kondurdunuz mu, sanırım yapacak başka şey kalmayacak. :D
Saygılarımla...
çok teşekkürler s.serdar, ev artık yeni sezonlara kalacak, herşeyi de bitirmeyelim işsiz kalırız sonra:p
Her şey çok güzel ve sistemli ilerliyor görünüyor sayın Attar.
Umarım tüm planlarınızı sorunsuz hayata geçirir ve bahçenizde keyifli seneler devirirsiniz.
Size kolaylıklar dilerim.
sayın Tolga Özmeral,öncelikle çok teşekkürler, sizin konteyner yapımından sonra bahçe ne oldu? sesiniz soluğunuz konteynerdan sonra kesildi, yoruldunuz heralde
bahçenin şu anki durumu
322485
322486
karpuzlar büyümeye başladı
322487
domateslerin suyu biraz fazla gelmiş dölverimi geçikti suyu kestik biraz
322488
bu da siyah domates, ilk defa deniyoruz bakalım nasıl olacak
322489
Sizi kutluyorum.Bol ürünlü hasatlar diliyorum.
Sizi kutluyorum.Bol ürünlü hasatlar diliyorum.
Sayın TuRaÇ çok teşekkürler ve sizin de üyeliğiniz hayırlı olsun, hoşgeldin aramıza
bahtiyar02
11-08-2012, 01:32
Sevgili attar; Bahçenizi kısa sürede düzenleyip ürün almanız gerçekten hoşuma gitti.Tüm ailenizle keyfini çıkarmanız dileğiyle,Hayırlı olsun.
Saygılar
Sevgili attar; Bahçenizi kısa sürede düzenleyip ürün almanız gerçekten hoşuma gitti.Tüm ailenizle keyfini çıkarmanız dileğiyle,Hayırlı olsun.
Saygılar
çok teşekkürler, inşaallah, yıllardan beri bahçe merakıyla yanıp tutuşuyoruz, bir sezon daha bekleyemedik, geç de olsa yapalım dedik
domateslerin genellikle alt yaprakları kıvrılıyor
325093
belirtiler kırmızı örümcek gibi
325094
görüntülere bakılırsa birşey gözükmüyor ama
325096
bazıları da leke şeklinde yapraklar kuruyor
325095
salatalıklara gelen hastalık kavunlara da geldi bu hafta
325097
biberler ürün vermeye başladılar
325101
kendi fidelerim marmande
325102
siyah domates çeri galiba
325103
bostan patlıcanı
325104
genel durum böyle
325105
tekomusti
13-08-2012, 18:40
Sn attar maşallah bahce guzel
biran önce sıkıntılardan kurtulmanız dileğiyle
Saygilar
Sn attar maşallah bahce guzel
biran önce sıkıntılardan kurtulmanız dileğiyle
Saygilar
teşekkür ederim sayın tekomusti,inşaallah
ilk hevesimizi domatesler fena bozdu
327491
domateslerin büyük bölümü çürüdü
327492
daha olmadan önce içlerine tırtıl girmiş
327493
dün temizlik yaptım,nekadar hasta domates varsa temizledim
327497
belki sonrakiler düzelir
327495
bostan patlıcanların verimi iyi
327499
biberleri toplamaya yatişemiyoruz
327500
mor biber
327501
altın çilek denememiz
327502
börülceler olmaya başladı
327498
esenboğa
31-08-2012, 23:14
bahçenizi çok beğendim bu sene başlattığım bahçemi gelecek sene bu şekilde şekillendirmeyi düşünüyorm kısmet olursa.
sondajın maliyeti hakkında bişey göremedim kaçırdım mı acaba bilgi almam da mahsur var mı ?
Bu işin arkası gelir.Bahçe tozunu yuktuysanız.Aileçe bahçeçisiniz artık.Her yıl yeni bir teçrübe.
Kolay gelsin.
bahçenizi çok beğendim bu sene başlattığım bahçemi gelecek sene bu şekilde şekillendirmeyi düşünüyorm kısmet olursa.
sondajın maliyeti hakkında bişey göremedim kaçırdım mı acaba bilgi almam da mahsur var mı ?
teşekkürler sayın esenboğa; sizin de bahçeniz hayırlı olmasını dilerim, sondaj maliyeti 120 mm çaplık sondaj kullanılıyor, mt başına 65 TL ödüyorsunuz ilaveten pompa ve boru maliyeti 3.500 TL civarında tuttu yani toplam 16,500 TL 200 mt kuyu maliyeti oluştu
Bu işin arkası gelir.Bahçe tozunu yuktuysanız.Aileçe bahçeçisiniz artık.Her yıl yeni bir teçrübe.
Kolay gelsin.
kesinlikle size katılıyorum sayın hk50, inşaallah sağlık sıhhat içinde devam ederiz hep beraber
bahçe artık sonbahara hazırlanıyor
330043
karpuzlar hasat yapılıyor
330044
turşuluk biberleri topladık
330045
mısırlar geç dikildi ama hemen hemen oldu
330046
genel görünüm
330047
geç dikilen ilk karpuz hasadımız
330053
kesdik renk harika
330054
bal kavun lafını duyduk ama bu gerçek bal karpuz tad muazzam tatlı
330055
turşuluk biber hazırlığı
330056
kışlık lahanalar büyüyor
330057
macuroğlu
06-09-2012, 16:50
sayın attar lahanalarn üstlerine taş koyarsanız daha sıkı sararlar
Bahçenız hayırlı olsun....Bır mevsimde harikalar yaratmışsınız......Tanrı nazarlardan korusun....Ellerinize sağlık.....:)
Bahçenizin geleceği çok parlak görünüyor...Bereketli ,sıhhatli ürünler olsun...Selam ve sevgiler...:)
loveforlife
06-09-2012, 22:41
Bu kadar kısa sürede bu noktaya gelmişse bu bahçe, kısmetse ileride bizi ne güzellikler bekleyeceğini düşünmek bile muazzam bir duygu! Bahçenizde suyun, bereketin, huzurun bol olduğu nice zamanlar dilerim...
Sevgi, saygı ve selam ile...
sayın attar lahanalarn üstlerine taş koyarsanız daha sıkı sararlar
sayın macuroğlu bu taş koyma işlemi nasıl oluyor bilmiyorum varsa bilginiz veya uygulama resmi bilgilendirirseniz sevinirim
Bahçenız hayırlı olsun....Bır mevsimde harikalar yaratmışsınız......Tanrı nazarlardan korusun....Ellerinize sağlık.....:)
Bahçenizin geleceği çok parlak görünüyor...Bereketli ,sıhhatli ürünler olsun...Selam ve sevgiler...:)
sayın berrinb bahçemi ziyaretinizden son derece memnun oldum sonsuz teşekkürler...
....Bahçenizde suyun, bereketin, huzurun bol olduğu nice zamanlar dilerim...
Sevgi, saygı ve selam ile...
sayın loveforlife temennileriniz için çok teşekkür ederim
Sayın attar;
Bahçenizi, baştan sona kadar okuyup inceledim. Bu kadar kısa zamanda, çok büyük işler başarmış olmanız, bütün çabanız ve gayretiniz takdire şayan.
Bahçenizin bereketli olmasını temenni ederim.
Sağlıcakla kalın.
Merhaba efendim,
Hayırlısı ile ev hariç her şeyi halletmişsiniz, ürünleri yetiştirip tatmışsınız bile, maşallah. Neş' e ile çalışmalarınız daim olsun, seneye ev işi de hallolur inşallah. Ki o azmi gözlemledik. Başlandımı bitirmeli moduna giriyorsunuz:))).
Dikilecek ağaçlar konusunda bende öneride bulunacağım izniniz ile.
Sayın Hk50 'nin bahçesinde resmi olan sarı erik (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25802-40.htm), eğer çocukluğumdaki erik ise nefis bir şey. Marmelat ve reçel yapılırdı, çok tatlı, sarardımı da çabucak olgunlaşıp geçerdi. Daldan bal yerdik adetâ. Marmeladını ekmek üstüne sürüp yerdik.
Sağlıkla kalın cümleten, kolay gelsin, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Geç ziyaretim için özürler efendim.
Merhaba efendim,
Hayırlısı ile ev hariç her şeyi halletmişsiniz, .... seneye ev işi de hallolur
Sağlıkla kalın cümleten, kolay gelsin, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Geç ziyaretim için özürler efendim.
saygıdeğer mrduran; bahçemi ziyaretinizden ve tavsiyelerinizden son
derece memnun oldum,
ev işini aceleye getirmek istemiyorum, güzel şık birşey olmasını
arzuluyorum,
ağacları da bir çırpıda dikip bütün yerimi bitirmek istemiyorum,
gördükçe beğendikçe ağacı bulup dikmek istiyorum çünkü ağaç için çok büyük
alanım yok malesef sınırlı yerimi dikkatli kullanmak istiyorum,
ayrıca hepimiz aynı pozisyonlardayız bütün bahçeleri gezmeye vaktimiz
kalmayabiliyor özür dilemenize gerek yok, .... tavsiyeleriz için teşekkürler.
Sayın attar;
Bahçenizi, baştan sona kadar okuyup inceledim. Bu kadar kısa zamanda, çok büyük işler başarmış olmanız, bütün çabanız ve gayretiniz takdire şayan.
Bahçenizin bereketli olmasını temenni ederim.
Sağlıcakla kalın.
bahçeme hoş geldiniz, ilgi alakanıza çok teşekkürler, sağolun
kışlık sebzeleri dikmeye başladık
330670
330671
son karpuz hasadı
330668
misafirlerimizi gezdirdik
330669
birazda keyf çayı
330672
lahanalar dürülmeye doğru gidiyor
333112
turşuluklar bu sene çok bereketli
333108
bu sene diktiğim asmalar büyüyorlar
333109
arnavut biberleri hasata hazırlanıyor
333110
kışlık tohumlar çimleniyor
333111
bu çiçeğin adı konusunda kafamda kargaşa var
333115
formdan bu cevabı almıştım
333116
http://www.agaclar.net/forum/976828-post1005.htm
Name: Mint, Chocolate
Botanical Name: Mentha x piperita 'Chocolate Mint'
bu resme daha çok benzettim
333131
domates hasadı
335984
börülce ve biberleri misafirlerimize bölüştürdük
335985
biber ve domates hasadımız
337302
bu sene çekirdeğinden yere düşüp de tekrar meyve veren kavunu test ediyoruz
337303
sebzeler yeşillenmeye başladı
337304
domatesler sonbaharda tekrar neşesi yerine geldi
337305
bu da bahçemizin güllerinden
337306
limon_sever
08-10-2012, 11:51
bu çiçeğin adı konusunda kafamda kargaşa var
333115
formdan bu cevabı almıştım
333116
http://www.agaclar.net/forum/976828-post1005.htm
Name: Mint, Chocolate
Botanical Name: Mentha x piperita 'Chocolate Mint'
bu resme daha çok benzettim
333131
Çok yıllık yayılıcı fesleğen. Bu bitkiyi geçen sene komşumuz vermişti. Budandığı zaman çok hızlı çoğalıyorlar. Hem de sürünerek kol atıp çoğalıyorlar. Ben çilekle uzaktan akraba olduklarını düşünüyorum :)
01-05-2012
http://www.agaclar.net/forum/attachments/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/289549d1335869707-feslegen_2.jpg
01-09-2012
http://www.agaclar.net/forum/attachments/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/328815d1346484582-yayilici_cok_yillik_feslegen.jpg
Sizinkilerde tohum oluşumu gördüm. Her sene diğer fesleğenleri tohumdan yetiştiriyorduk. Bu fesleğen sayesinde o zahmetlere katlanmayacak gibiyiz. Eğer tohumlarını alabilirseniz tohum takas etkinliğinde paylaşın. Diğer arkadaşlarda faydalansın. Ben daha tohum oluşumu göremediğim için paylaşamıyorum.
Çok yıllık yayılıcı fesleğen. Bu bitkiyi geçen sene komşumuz vermişti. Budandığı zaman çok hızlı çoğalıyorlar. Hem de sürünerek kol atıp çoğalıyorlar. Ben çilekle uzaktan akraba olduklarını düşünüyorum :)
Sizinkilerde tohum oluşumu gördüm. Her sene diğer fesleğenleri tohumdan yetiştiriyorduk. Bu fesleğen sayesinde o zahmetlere katlanmayacak gibiyiz. Eğer tohumlarını alabilirseniz tohum takas etkinliğinde paylaşın. Diğer arkadaşlarda faydalansın. Ben daha tohum oluşumu göremediğim için paylaşamıyorum.
sayın limon_sever daha önce bu bitkiyi yetiştirmedim tohumu nasıl alınır tam bilmiyorum ama tabi ki denerim çiçekleri şu an var heralde tohum oluşur, bakalım görelim
ibrahimcetin
13-10-2012, 10:22
guzel bı bahçe olmus kolay gelsın
biberler tarladaki hasada hazır vaziyeti
338997
dallarıyla beraber kırıp eve getirdik
338998
evde herkesin yardım ederek yapraklarının temizlenmesi
338999
sonra kurumaları için ipe dizilmiş halleri
339000
son görünüm böyle
339001
yer fıstığı denemem
339090
çekirdekten incir çıkmış
339091
limon servilerimiz
339092
mavi serviler
339093
bu da leylandi
339094
Sevgili Attar, bahçe sohbaharda iyice coşmuş...Biberlerin görüntüsü çok güzel..Fesleğen bitkiniz benimyazlık bahçemde de vardı.. ve çok fazla yayılıp diğer bitkilere yer bırakmadığı için hep söküp attım..Ama kokusu çok çok güzel ve mor yapraklıydı...
Ben sadece süs bitki olarak biliyorum..Fesleğen gibi salatalarda kullanılmıyor ...Azaltmazsanız her yeri kaplar... Fıstık denemenize bayıldım....İnşallah daha fazla üretirsiniz...Bereketiniz daim olsun ..Ellerinize sağlık..afiyetle tüketiniz..
Selam ve sevgiler....:))
yenibahçe
16-10-2012, 13:24
Sayın Attar,
Özendim doğrusu. Biz bahçemize sadece pazar günleri, kısıtlı saatlerde gidebildik. Yapmayı istediğim çoğu iş yapılamadı, bekliyor. Çalışılabilecek son bahçe zamanları deyip kalan son pazarlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz.
Biberler harika görünüyor:)
Hürmetler...
Sevgili Attar, bahçe sohbaharda iyice coşmuş...Biberlerin görüntüsü çok güzel..Fesleğen bitkiniz benimyazlık bahçemde de vardı.. ve çok fazla yayılıp diğer bitkilere yer bırakmadığı için hep söküp attım..Ama kokusu çok çok güzel ve mor yapraklıydı...
Ben sadece süs bitki olarak biliyorum..Fesleğen gibi salatalarda kullanılmıyor ...Azaltmazsanız her yeri kaplar... Fıstık denemenize bayıldım....İnşallah daha fazla üretirsiniz...Bereketiniz daim olsun ..Ellerinize sağlık..afiyetle tüketiniz..
Selam ve sevgiler....:))
sayın berrinb, selam ve sevgileriniz başım gözüm üstüne, çok teşekkürler, fesleğen uyarınız iyi oldu yoksa söküp atmaya gönlümüz razı olmuyor en azından sınırlı alanda tutmaya çalışırız
Sayın Attar,
Özendim doğrusu. Biz bahçemize sadece pazar günleri, kısıtlı saatlerde gidebildik. Yapmayı istediğim çoğu iş yapılamadı, bekliyor. Çalışılabilecek son bahçe zamanları deyip kalan son pazarlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz.
Biberler harika görünüyor:)
Hürmetler...
sayın yenibahçe, bahçe işleri çok vakit alıyor ama değiyor doğrusu, merak olduktan sonra gerisi olup gidiyor, bahçenizde hoş vakit geçirmeniz dileğiyle...
ilginç biber
339265
bu da başka bir şekil
339266
sonbahar hasadı devam ediyor
339269
Selehattin 67
17-10-2012, 17:11
üstad gerçekten güzel bir bahçe olmaya aday [ şakası bir yana olmuş zaten ] biberler harika gözüküyor omları yeşilken domatesli bir turşusunu yapacaksın yemede yanında yat [ gerçi yemeyeceksem neden yapayım diye düşünüyor insan ] çok güzel olacak çok
üstad gerçekten güzel bir bahçe olmaya aday [ şakası bir yana olmuş zaten ] biberler harika gözüküyor omları yeşilken domatesli bir turşusunu yapacaksın yemede yanında yat [ gerçi yemeyeceksem neden yapayım diye düşünüyor insan ] çok güzel olacak çok
teşekkürler Selehattin 67,çevremizdeki ulaşabildiğimize dağıtıyoruz, (işin en güzel yanı burası) kalanınını da kendimiz değerlendirmeye çalışıyoruz
Ürünün adı : Yediveren Çilek Fideleri
Özellikleri : Doğal koşullarda kar yağana kadar sıcak ve sera ortamlarında yıl boyu ürün alabileceğiniz çilek çeşididir. Aroması güzel yağmura karşı dayanıklıdır. Yüksek ve alçak rakımlarda yetiştirlebilir.
Çilek yetiştiriciliği denyim ve gözlemlerimiz (http://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/15113-post1026893.htm#post1026893)
cilekci'den almış olduğumuz çilek fideleri dün itibariyle toprağa kavuştu
339617
339620
339618
bahçeye gelen misafirlerimiz dalından sebze toplamanın keyfini yaşıyor
339619
KAPTANzst
19-10-2012, 09:01
Selam.
Baştan sona bahçenizi ve yaptıklarınızı inceledim.
Planlı bir çalışmayla çok güzel bir düzen oluşturdunuz. Kalıcı olduğu buradan bellli. Geçici bir heves değil.
O biberler ne rezil bir cins:D O kadar sebze verirmi bir bitki:confused:
Tek kafama takılan bir durum var. Şu su deposu olarak kullandığınız bidon.
O bidonlarda genelde büyük inşaatlarda(Bizim burada hes inşaatında) kullanılan içinde katkı maddesı var.O madde kansorejen bir madde ve bidon üretim fabrikasından başka yerde dezenfekte edilemiyor.
100 liradan bende aldım ama sonra pişman oldum. İçini defalarca yıkadım:( sonrada yalıtım malzemesiyle kapladım. Kendimce önlem aldığımı sanıyorum ama olmadı galiba. Sizin imkanlarınızın benden fazla olduğunu fark ettim. O nedenle o bidonu değiştirebilirsiniz diye düşünüp bildirdim.
Kolay gelsin
Selam.
Baştan sona bahçenizi ve yaptıklarınızı inceledim.Şu su deposu olarak kullandığınız bidon.
içinde katkı maddesı var.O madde kansorejen bir madde ve bidon üretim fabrikasından başka yerde dezenfekte edilemiyor.
Kendimce önlem aldığımı sanıyorum ama olmadı galiba. Sizin imkanlarınızın benden fazla olduğunu fark ettim. O nedenle o bidonu değiştirebilirsiniz diye düşünüp bildirdim.
Kolay gelsin
sayın KAPTANzst öncelikle bahçeme hoş geldiniz, ve tavsiyeleriniz benim için önem arzeder, uyarınızı ben de araştırdım,
şöyle ki; bu bidonlar çok değişik amaçlar için taşıyıcılık yapıyorlar, bir kısmı kimyasal madde bir kısmı deterjanlar bir kısmı da meyve suyu fabrikalarında meyve suyu için kullanıyor, bu kullandığım meyve suyu için olanı aldım, tabi geçici aldım, ama bunda da kansorejen madde var mı? işin açıkcası bilmiyorum,
şu an itibariyle biraz güvenlik sorunları var kıymet arzeden araç gereçleri koymak istemiyorum, güvenlik açıklarımız giderildikçe bu geçici malzemeler yerini kalıcı malzemelere bırakacaktır
asmaların dikim planı
339647
dikilen asma çeşitleri
339648
yazlık bahçenin son hasadı
341945
turşulukları topladık
341946
kışlık bahçe
341947
kışa hazırlanıyor
341948
341949
bu gece hava değişiminin habercisi bir yağış geldi, artık bahçe kışa hazırlanıyor
böyle başladık
342182
sonra böyle
342188
sonra böyle
342183
sonra bu hale geldi
342184
şimdi sezon sonu
:(
kış bahçemizin şimdiki durumu
347289
fındık turplar yemeye hazır
347290
bahçeyi kışa hazırladık
347291
Merhabalar sayın attar,bahçenizi gezdim.Küçük zamanlarda büyük işler başarmışsınız tebrik ederim herşey gönlünüze göre olsun sevgilerimle...
Merhabalar sayın attar,bahçenizi gezdim.Küçük zamanlarda büyük işler başarmışsınız tebrik ederim herşey gönlünüze göre olsun sevgilerimle...
teşekkürler sayın dalya35, sizin dekorasyonlarınızdan faydalanmayı ümid ediyorum, saygılarımla.
Devsekoya
28-11-2012, 18:52
istediğiniz sonuçları elde etmenizi diliyorum,büyük ve emek isteyen bir yer kolay gelsin
teşekkürler sayın dalya35, sizin dekorasyonlarınızdan faydalanmayı ümid ediyorum, saygılarımla.
Fikir verebildiysek ne mutlu bize efendim:)
Sayın attar,
Bahçenizle ilgili sayfanızı baştan sona okudum. Bizde sizin gibi bir hevesle aldık. Bizimde sizin gibi fazla vaktimiz yok.ancak hafta sonları 2 gün ilgilenebileceğiz. İçimde hep başarabilir miyiz ki korkusu vardı ama sizin bahçenizin nereden nereye geldiğini görünce bende ümitlendim şimdi.
İnşallah bizde bu hafta sürdürebilirsek başlayacağız. Sizin araziniz de ekim yapıldıktan sonra çok fazla otlanma görmedim. Bunun için birşey mi uyguladınız yoksa toprağın özelliğimiydi? Ama çevrenizdeki diğer arazilere bakınca bayağı ot var.
Planınızda konteyner koymak vardı çizimlerinizde ? Bizde onu düşünüyoruz ilk aşamada ama siz neden vaz geçtiniz? Maliyet mi yoksa yaptığınız sundurma ilk aşamada yeterli oluyor mu?
istediğiniz sonuçları elde etmenizi diliyorum,büyük ve emek isteyen bir yer kolay gelsin
teşekkürler sayın Devsekoya, temennileriniz dua olur inşaallah
Fikir verebildiysek ne mutlu bize efendim:)
sayın dalya35,koyduğunuz eski hali - yeni hali şeklindeki resimler çok hoşuma gitti, teşekkürler
Sayın attar,
Sizin araziniz de ekim yapıldıktan sonra çok fazla otlanma görmedim. Bunun için birşey mi uyguladınız yoksa toprağın özelliğimiydi? Ama çevrenizdeki diğer arazilere bakınca bayağı ot var.
Planınızda konteyner koymak vardı çizimlerinizde ? Bizde onu düşünüyoruz ilk aşamada ama siz neden vaz geçtiniz? Maliyet mi yoksa yaptığınız sundurma ilk aşamada yeterli oluyor mu?
sayın FKY100;ot ilacı falan kullanmadım, birkaç kez sürdürmüştüm yeri, sıcakların tesiriyle çok otlanma olmadı, ama yağış olduktan sonra otun önüne geçemedim, çevredekiler bakım yapmıyor harap yerler ondan dolayı bir farkımız var,
konteyner meselesi şöyle benim orası imarı olan bir yer konteyner koymak için de bir takım izinleri almak gerekiyor, iskanlı ve bir planı olması gerekiyor, bu kadar resmi işle uğraştıktan sonra kalıcı bir yer yapmak daha anlamlı diye düşündüm, sundurma minumum ölçüde yeterli oluyor. saygılar...
yaz başında dikmiş olduğum aşılı asmaları budama zamanı geldi
370023
ilk sene olduğu için yere doğru uzamışlar şekil vermek biraz zor oldu
370024
370025
370026
bahçe kış uykusuna devam
370027
2013 sezonu hazırlık çalışmaları başladı
372884
planladığımız fidanlarımızı seçiyoruz
372879
yalova'dan çatalca'ya yolculuk başlayacak
372880
Fidanlar bahçeye ulaştı
372885
havanın güneşli olmasını fırsat bililp fidanlarımızı diktik
372887
uğur böcekleri baharı getirmiş
372888
bahçenin bu mevsimde görünümü böyle
372889
gülenyüz
25-02-2013, 18:02
Hayırlı uğurlu olsun.Bol bereketli olsun.Saygılar...
Hayırlı uğurlu olsun.Bol bereketli olsun.Saygılar...
teşekkür ederim sayın gülenyüz,hepimize inşaallah
El emeği , göz nuru dedikleri bu olsa gerek
bakıldımı bağ oluyor.Daha da güzelleştirmeniz dileğiyle
bakarsan bağ bakmazsan dağ olur deyimi gerçekten hoş bir deyim sayın seay, siz de hoş geldiniz sitemize
bakarsan bağ bakmazsan dağ olur deyimi gerçekten hoş bir deyim sayın seay, siz de hoş geldiniz sitemize
Hoşbulduk sayın Attar ,
Yıllardır doğayla iç içe olmaktan ve amatör balık avcılığı yaptığımdan dolayı doğanın yeşiline , suyun ve gökyüzünün mavisine sevdalı birisi olarak böyle bir siteyi geçte olsa keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorum.
paylaşımlardaki samimiyeti ve sevginin toprağa kalem kalem işlenişini gördükten sonra bundan sonra bende buradayım demek istiyorum.
ilkbaharın ilk günü itibariyle tohumlarımızı ektik
374105
374106
374107
374108
374109
ahmetondul
04-03-2013, 14:58
Sayfanın başından sonuna kadar sıkılmadan sürükleyici bir şekilde okudum MAŞALLAH çok kısa sürede büyük bir başarı ALLAH kalbinize göre versin.
Hayırlı olsun Sn. attar tohumlarınız. Filizlendikten sonra havalandırmayı unutmayın. Fazla terleme mantara yol açıyor. ;)
hadi hayırlı olsun
inşallah sayın seay
Sayfanın başından sonuna kadar sıkılmadan sürükleyici bir şekilde okudum MAŞALLAH çok kısa sürede büyük bir başarı ALLAH kalbinize göre versin.
sayın ahmetondul; bahçeme hoşgeldin,ilk senemiz hem öğreniyoruz hem zevk alıyoruz,ağaçlar.net bizi bir okul öğrencisi gibi eğitip öğretiyor, ikinci senemize başlıyoruz, bir adım ilerledik sayılır, ilginize teşekkürler
Hayırlı olsun Sn. attar tohumlarınız. Filizlendikten sonra havalandırmayı unutmayın. Fazla terleme mantara yol açıyor. ;)
sayın h_dogan; 2-3 günde bir havalandırıyorum ama mantar aklıma gelmemişti açıkcası, çimlendikten sonra tamamen açmayı düşünüyorum, teşekkürler sağolun
zencefil cicegi
05-03-2013, 09:36
Hersey okadar güzelki masallah emeginize saglik.
Ama biberler ha-ri-ka nekadar güzel bakmissiniz.
Bereketli olsun efendim
saygilar
Hersey okadar güzelki masallah emeginize saglik.
Ama biberler ha-ri-ka nekadar güzel bakmissiniz.
Bereketli olsun efendim
saygilar
sayın zencefil cicegi; teşekkürler,biz sadece gönlümüzü veriyoruz o kadar
bahçeye damla sulama düşünüyorum bu sene, şu şekilde bir plan hazırladım
375175
damla sulamada lazım olan parçaları araştırdım bunları aşağıda biraraya getirdim
375176
1 mart tarihinde ektiğimiz tohumlar baş kaldırmaya başladı
domatesler çimlendi biberlerde daha hareket yok
377954
377955
Orhan Özbilgiç
14-03-2013, 11:51
Sayın attar;
Daha önceleri bahçenizi gezmişim. Galiba bilgisayar başından kalkmam gerekti ki, sonrasındada başka şeylere dalmış ve mesaj yazmayı unutmuşum.
Bugün, baştan sona yine dolaştım. Gördüklerimi anımsadım.
Bahçenizin oldukça geniş olması, bol güneş alması, sıfırdan oluşturulacak olması birer avantajdı. Ve siz bu avantajınızı kullanarak gayet planlı bir çalışma yapıyorsunuz.
Geçen yılki bol ürünlü sezonu, bu yıldan itibaren, meyvelerlede çeşitlendireceğinizi ümidediyorum. Zaman içerisinde, çiçekli dış mekan süs bitkileriylede renklendirdiniz mi, tamamdır.;)
Bahçenizi ayırabildiğim zaman ölçüsünde izlemeye çalışacağım. Çünkü ortaya güzel bir mekan çıkmasını bekliyorum.
Kolay gelsin. Selam ve sevgilerimle.
Sayın attar;
Daha önceleri bahçenizi gezmişim. Galiba bilgisayar başından kalkmam gerekti ki, sonrasındada başka şeylere dalmış ve mesaj yazmayı unutmuşum.
Bugün, baştan sona yine dolaştım. Gördüklerimi anımsadım.
Bahçenizin oldukça geniş olması, bol güneş alması, sıfırdan oluşturulacak olması birer avantajdı. Ve siz bu avantajınızı kullanarak gayet planlı bir çalışma yapıyorsunuz.
Geçen yılki bol ürünlü sezonu, bu yıldan itibaren, meyvelerlede çeşitlendireceğinizi ümidediyorum. Zaman içerisinde, çiçekli dış mekan süs bitkileriylede renklendirdiniz mi, tamamdır.;)
Bahçenizi ayırabildiğim zaman ölçüsünde izlemeye çalışacağım. Çünkü ortaya güzel bir mekan çıkmasını bekliyorum.
Kolay gelsin. Selam ve sevgilerimle.
Teşekkürler Orhan Özbilgiç; ilginize teşekkürler,bahçemi beğenmenizden son derece mesrur oldum,bahçeyle ilgili olabilecek en iyi Check-up neticelerini bildirmişsiniz, tavsiyeleriniz hemen hemen düşüncelerimle örtüşüyor, biraz vakit sorunumuz var, imkanlarımız nisbetinde düzenlemeye çalışıyoruz...
sizlerin tecrübesiyle yol almaya devam edeceğiz inşallah
saygılarımla ...
gülincarmen
17-03-2013, 15:00
kolay gelsin
1 mart tarihinde ekilen biber tohumları birkaç gündür gözlerini hayata açmaya başladılar
379709
379710
379711
domates fideleri 10 günlük oldu
379712
yalova'dan geçerken dayanamadım seralara uğrayıp eksik asma çeşitlerini tamamladım
380423
hanımeli - lonicera toprağa kavuşacak
380424
dikilen eriklerin durumu iyi
380425
dikilen deveci armutu henüz uyanmamış
380426
1 mart tarihinde ekilen biber tohumları birkaç gündür gözlerini hayata açmaya başladılar
379709
379710
379711
domates fideleri 10 günlük oldu
379712
Sevgili attar, maşallah tohumlarınız çimlenmiş fide olmaya başlamış. Benim ektiğim tohumlarda çimlendi fakat fideler daha büyüyemeden kurudu gitti. Nerede hata yapıyorum acaba?
domates fidelerinin genel görünümü
380784
380785
380786
top kadife çiçeği
380787
biber fideleri
380788
ibrahimcetin
22-03-2013, 16:22
Sayın attar öncelikle kolay gelsin.
Sebze tohumları ne kadar zamanda ekilecek boyuta ulaşıyor acaba ?
Sevgili attar, maşallah tohumlarınız çimlenmiş fide olmaya başlamış. Benim ektiğim tohumlarda çimlendi fakat fideler daha büyüyemeden kurudu gitti. Nerede hata yapıyorum acaba?
.
fideleri neye ektiniz
nerede duruyor
su haricinde birşey verdiniz mi
nekadar aralıkla su verdiniz
suyu fısfıs ile mi verdiniz
güneş ışığı alıyor mu
.
bu soruların cevabına göre sonuca ulaşılabiliriz, resim varsa görebilirmiyiz?
Sayın attar öncelikle kolay gelsin.
Sebze tohumları ne kadar zamanda ekilecek boyuta ulaşıyor acaba ?
.
sayın ibrahimcetin;sebzeler cinsine göre değişebilir, ortalama olarak
ekildikten sonra ilkbahardaki hava sıcaklıkları göz önüne alınarak,iç mekanda
7-15.günde çimlenir,
30-40.günde ilk şaşırtma yapılır
60.günde torağa kavuşur
domates fideleri yakın görünümleri 22.günündeler
380791
380792
380793
380794
biber fidelerinin yakın görünümleri
380795
Safranlı
23-03-2013, 14:20
Benimde domatesler filizlendiler
ancak biberler biraz nazlı....
fikreteren
23-03-2013, 19:09
Ne kadar erkencisiniz. Bizim buralarda mayıs ta diken de haziran da diken hasatı aynı topluyor.O yüzden daha sebze tohumlarını dikmedim.
.
fideleri neye ektiniz
nerede duruyor
su haricinde birşey verdiniz mi
nekadar aralıkla su verdiniz
suyu fısfıs ile mi verdiniz
güneş ışığı alıyor mu
.
bu soruların cevabına göre sonuca ulaşılabiliriz, resim varsa görebilirmiyiz?
Sevgili attar, tohumlar bu şekilde güneş gören bir yerde.
381662
381663
381664
bu şekle geldikten sonra daha fazla büyüyemeden kuruyup gidiyorlar.
Sevgili attar, tohumlar bu şekilde güneş gören bir yerde.
381662
381663
381664
bu şekle geldikten sonra daha fazla büyüyemeden kuruyup gidiyorlar.
sayın dalya35;fidelerin kurumasına üzüldüm,ama henüz vakit geçmiş değil tekrar şartları değiştirip tekrar deneyelim
.
fideler kalorifer petek önünde mi? aşırı sıcak kurutabilir, kullandığımız toprakta bir madde fideyi yakıyor büyük olasılıkla , onu değiştirelim bir daha deneyelim,saygılar...
Ne kadar erkencisiniz. Bizim buralarda mayıs ta diken de haziran da diken hasatı aynı topluyor.O yüzden daha sebze tohumlarını dikmedim.
sayın fikreteren; samsun biraz daha kuzeyde kalıyor mevsim olarak 15 gün farkeder kanaatindeyim, biz biraz da meraktan erkenciyiz, bu da 15 gün eder, toplamda 30 gün fark normal gözüküyor;) saygılar...
Benimde domatesler filizlendiler
ancak biberler biraz nazlı....
.
sayın Safranlı; domatesler biberlere göre hem daha önce çimleniyor hem de daha çabuk büyüyor, saygılarımla...
cananbulak
26-03-2013, 10:56
Baştan sona okuyup hayran kalanlardanım. Öyle güzel aktarmışsınız ki elinizin değdiği yer yeşilleniyor gibi :) Paylaşımlarınızın devamını dilerim, motive ediyorsunuz, güç veriyorsunuz.. Maşallah, bahçenize, size ailenize...
Acizane bir iki sorum olacak, vaktinizi almazsam eğer..
Domateslerdeki tırtıllar ile nasıl baş ettiniz? Bir yerde otlar ile mücadeleyi sanırım bakım ile hallettiğinizi söylemiştiniz. Başka hastalık ve zararlı oluştu mu, oluştuysa ne tür bir yöntem kullandınız merak içindeyim..
Baştan sona okuyup hayran kalanlardanım. Öyle güzel aktarmışsınız ki elinizin değdiği yer yeşilleniyor gibi :) Paylaşımlarınızın devamını dilerim, motive ediyorsunuz, güç veriyorsunuz.. Maşallah, bahçenize, size ailenize...
Acizane bir iki sorum olacak, vaktinizi almazsam eğer..
Domateslerdeki tırtıllar ile nasıl baş ettiniz? Bir yerde otlar ile mücadeleyi sanırım bakım ile hallettiğinizi söylemiştiniz. Başka hastalık ve zararlı oluştu mu, oluştuysa ne tür bir yöntem kullandınız merak içindeyim..
.
sayın cananbulak;hoşgeldin bahçeme,
.
geçen sene domateslerde tırtıl yılydı adeta,nereye gittiysem bu olayla karşılaştım, ilaçlama önerildi ama ben taraftar değilim, sitede okuduğum bir yazı hoşuma gitmişti, bir kısmı kuş kurda kalanı bize yeter diye, az olsun ilaçsız olsun diye düşündük ama nerdeyse geçen sene ürünün %70'i tırtıla teslim oldu, sadece toz kükürt atmıştım bir miktar, yine de bu konuda çok başarılı olamadım, kalanlar bize yetti de arttı, saygılarımla...
biber fideleri 27 günlük oldu
kadife çiçeği
382451
382452
şebboy
382453
hatmi
382454
genel görünüm
382455
domates fideleri şaşırtmadan önceki son durumları 31.gün
384209
384210
biber fidelerinin durumu
384211
384212
kadife çiçeği 1 aylık
384213
1 martta ektiğimiz domates tohumları 1 nisan itibariyle viyole şaşırttık
384214
384215
384216
384217
384218
Sayın attar,
Emeğinize sağlık. Bitkileriniz harika görünüyor. Çalıişmalarınız ilham verici, cesaretlendiriyor.
Sayın attar,
Emeğinize sağlık. Btikileriniz harika görünüyor. Çalıişmalarınız ilham verici, cesaretlendiriyor.
.
teşekkürler sayın wisdom; merak var napalım, uğraşıyoruz, eğleniyoruz, öğreniyoruz, ve en önemlisi kendi geleneksel tohumlarımızın neslini devam ettiriyoruz, saygılarımla...
Emeklerinize sağlık, ürünleriniz bol olsun.
Kadifeleriniz bodor mu diğeri mi acaba açtıklarını düşünüyorum harika olurlar.
Emeklerinize sağlık, ürünleriniz bol olsun.
Kadifeleriniz bodor mu diğeri mi acaba açtıklarını düşünüyorum harika olurlar.
teşekkürler nardane; kadifeler zannedersem bodur değil portakal kadife diye yazıyordu üzerinde, saygılarımla...
Sevgi Durul
01-04-2013, 12:00
Sayın attar, Demirci'li domatesler hangileri acaba?
Havalar bir türlü ısınmayınca, biz daha tohumlarımızı ekemedik. Maşallah sizin sebze fideleri güzel çimlenmiş ve gelişmiş. Meyvelerini de görebilmeniz, görebilmemiz dileklerimle...
Eşinize selâmlar...
''Demirci domatesi'' adını eşim vermiş olabilir. Ben bilmiyorum, fidelerini dünürler vermişti.
Sayın attar, Demirci'li domatesler hangileri acaba?
Havalar bir türlü ısınmayınca, biz daha tohumlarımızı ekemedik. Maşallah sizin sebze fideleri güzel çimlenmiş ve gelişmiş. Meyvelerini de görebilmeniz, görebilmemiz dileklerimle...
Eşinize selâmlar...
''Demirci domatesi'' adını eşim vermiş olabilir. Ben bilmiyorum, fidelerini dünürler vermişti.
sayın SDurul; 172 nolu mesajdaki ilk viyol 19.jpeg resimdeki sizin tohumlarınızdan, demirci yüksek biraz ancak ısınır hava normaldir,teşekkürler saygılarımla...
2 ay önce diktiğimiz paraşüt dut uyanmaya başlamış
384595
diktiğimiz ağaçlar genel olarak yeni uyanıyor
384596
384597
burası sanki hiç sürülmemiş gibi olmuş
384598
384599
biber fideleri 34 günlük şaşırtma zamanı geldi
384836
384837
384838
KAPTANzst
03-04-2013, 09:35
Fidelerin gelşimi çok güzel. İnşallah verimide aynı olur.
Kolay gelsin
Fidelerin gelşimi çok güzel. İnşallah verimide aynı olur.
Kolay gelsin
.
inşaallah sayın KAPTANzst, geçen sene sozona geç başlayabilmiştik, bu sene sezonu iyi değerlendirmeye çalışıyoruz,saygılar iyi çalışmalar
domates fideleri viyollere alışıyor - 34 günlük
384845
384850
384841
384843
384844
KAPTANzst
03-04-2013, 09:54
Bu sene de ben geç kaldım sorunlar nedeniyle.
Her şeyin hayırlısı..
Bu sene de ben geç kaldım sorunlar nedeniyle.
Her şeyin hayırlısı..
.
daha geç kalmış sayılmazsınız sayın KAPTANzst, kolay değil ateş düştüğü yeri yakar tekrar hayata alışmak için bahçe insana iyi gelir,dertleri unutturur,:(
inşaallah en yakın zamanda atlatırsınız bu süreci...
kolay gelsin
Sn attar,
Çalışmalarınızı baştan sona keyifle okudum. Benim de B.Çekmece-Çatalca arasında yazlığım var. Trafik ve boğaz köprüleri eziyetine rağmen bahçe keyfini yaşamak için hafta sonlarını iple çekiyorum. Bahçenin küçük bir yerinde sebze adaları oluşturdum. Damlama sulamada kullanılmak üzere sizin 37 nolu mesajınızda görünen su deposuna benzer birşey gerekli. Bunu Çatalca'dan mı temin ettiniz?
Sn attar,
Çalışmalarınızı baştan sona keyifle okudum. Benim de B.Çekmece-Çatalca arasında yazlığım var. Trafik ve boğaz köprüleri eziyetine rağmen bahçe keyfini yaşamak için hafta sonlarını iple çekiyorum. Bahçenin küçük bir yerinde sebze adaları oluşturdum. Damlama sulamada kullanılmak üzere sizin 37 nolu mesajınızda görünen su deposuna benzer birşey gerekli. Bunu Çatalca'dan mı temin ettiniz?
.
sayın fixture; bu depo çıkma depo satan hurdacılarda var, fiyatı 150 TL, altınşehirde hurdacılarda var başka yerde bulamadım ekonomik olsun diye böyle düşündük, fakat alırken içinde daha önce ne olduğunu sor, kimyasal madde deposu da olabiliyor zararlı olabilir, meyve suyu deposuydu benim aldığım, bulamazsanız yardımcı olurum, saygılar
domates ve biber fideleri açık havaya alışmaya başladılar 36 günlük
385747
385741
385742
385743
sn attar sizin fideler olmus daha benimkiler toprak tan cikmadilar
iklim farki heralde elinize saglik bol hasatlar.)))
sn attar sizin fideler olmus daha benimkiler toprak tan cikmadilar
iklim farki heralde elinize saglik bol hasatlar.)))
evet iklim farkı etki eder, birazda ilgi alaka farkediyor, çevremde çoğu kişi daha yeni ekim yaptı,saygılarımla
yere diktiğimiz çilekler otun arasında kaybolmuş, onları saksıya aldım
387086
üzüm asmaları gözleri uyanmaya başladı
387087
erik yapraklarını giyindi
387088
yer hala yaş işlem yapamıyoruz
387089
askerler hazırlanıyor
387090
Ahmet Çetinkaya
08-04-2013, 20:47
Güzel bir bahçe planlaması olmuş. Çalışmalarınızı zevkle izledik.
Güzel bir bahçe planlaması olmuş. Çalışmalarınızı zevkle izledik.
teşekkür ederim sayın Ahmet Çetinkaya;hoşgeldin
macuroğlu
13-04-2013, 02:25
emeğinize sağlık fidelerin sulamasını 3 günde bir yapn o zamana gelmişler daha iyi olur
ilgimi çeken salatalık için yer serası uygulaması
389927
389928
üzüm asma terbiye şekilleri konusunda bilgi aldık
389929
389930
389931
domates fideleri bu hafta soğuktan pek gelişemedi
390556
390557
390558
biberler de soğukta büyümeyi yavaşlattı
390559
390560
yer hala tavını bulmamış traktör sokamadık
390586
ot aldı başını gidiyor, ot ilacı kullanmak istemiyorum
390589
390588
asmaların gözleri patlıyor
390587
390590
havaların soğuk gitmesi dış şartlarda büyümeyi yavaşlattı
393809
393810
393811
393812
393813
dev bal kabağı denemem ilk olacak
393814
393815
biraz acele ettik ama ottan kurtulduk
393913
393914
bu alana yürüyüş yolu yapmayı planladık
393915
393917
asmamızın durumu
393916
dev bal kabağı denemem ilk olacak
393814
393815
Sn attar bal kabaklarini nasil ekmeyi dusunuyorsunuz.?
annem koyde ayri yere ekince olmadi ama sebzelerin
Icine ekince oldu demisti benimde sizin kabak fideleri kadar
Buyuduler Karar veremedim daha . size de sormak istedim.)))
Sn attar bal kabaklarini nasil ekmeyi dusunuyorsunuz.?
annem koyde ayri yere ekince olmadi ama sebzelerin
Icine ekince oldu demisti benimde sizin kabak fideleri kadar
Buyuduler Karar veremedim daha . size de sormak istedim.)))
sayın yagmur; bildiğim kadarıyla bal kabağı arsız bir bitki her türlü olur ancak dikilen yerin iyi hazırlanmış bir yer olması şart tabi ki, sebzelerin arasında da olursa sebzeleri yutar bu dev kabak,ben ayrı bir yere dikmeyi planlıyorum,saygılar
geçen hafta eminönü çiçekçileri dolaştım, heryer sebze fidesi dolmuş taşmış,
fidelerin boyuna posuna baktım bizim o kadar ilgi alaka ile gözümüz gibi
baktığımız fideler ticari satılan fidelere yetişmesi mümkün değil,
satıcılara sordum bunları nasıl bu hale getiriyorlar diye;
dedi ki sıvı gübre ve hümik asit vs.veriyorlar otomatik fıskiyeleri var,
viyoller küçük olduğu için toprak besini yetersiz gelir sıvı gübre şart dedi,
bana da mantıklı gibi geldi sıvı gübre aldım, üzerindeki tarife göre sulandırdım,
hem yapraktan hem kökten verilebilir diye yazıyordu ve
gaflete geldik bütün fidelere birden yapraktan verdim,ertesi sabah baktım
yapraklar buruşmuş eyvah dedim, bastım suyu ama artık nekadar kurtulacak
bilmiyorum, 50 gündür çocuk gibi baktığımız fideler perişan vaziyette, bir daha
kullanmam ama bu bir ders olsun, varsın az yavaş büyüsün
Sayın attar,
çok geçmiş olsun. Vallahi bende alsammı diye düşünüyordum ama şimdi vazgeçtim.
Çok üzüldüm sayın attar...
Bol sulayın eminim düzelirler.
Ben de geçen sene nergis soğanına doğal gübreyi sulandırarak verdim, aradan on, onbeş dakika geçmeden baktığımda bütün yaprakları yarıya kadar sararmıştı.( Fazla vermişim demek. ) Hemen musluğun altında dakikalarca su verdim. Sararma dibe kadar ulaşmadı. Soğanlarada bir şey olmadı. Bu kadar kısa sürede bu etki beni çok şaşırtmıştı. Şimdi iki kere düşünüyorum gübreli su verirken.
Gecmis olsun sn attar cok uzuldum ne kadar guzel fideler diyordum.
2.3 séné oncede bende gubre atmistim biber fidelerim yanmisti ders aldim bidaha atmadim
hic kurtulan olmadi maalesef ama siz sulayîn kurtanilirsiniz .
Çok üzüldüm sayın attar...
Bol sulayın eminim düzelirler.
Ben de geçen sene nergis soğanına doğal gübreyi sulandırarak verdim, aradan on, onbeş dakika geçmeden baktığımda bütün yaprakları yarıya kadar sararmıştı.( Fazla vermişim demek. ) Hemen musluğun altında dakikalarca su verdim. Sararma dibe kadar ulaşmadı. Soğanlarada bir şey olmadı. Bu kadar kısa sürede bu etki beni çok şaşırtmıştı. Şimdi iki kere düşünüyorum gübreli su verirken.
kimyasal etkileri yaşayarak öğreniyoruz, doğal gübreden şaşmamak lazım, saygılar
Gecmis olsun sn attar cok uzuldum ne kadar guzel fideler diyordum.
2.3 séné oncede bende gubre atmistim biber fidelerim yanmisti ders aldim bidaha atmadim
hic kurtulan olmadi maalesef ama siz sulayîn kurtanilirsiniz .
umarım kurtarabiliriz sayın yagmur, bol su tedavisine devam ediyoruz, şu anda %10 ağır hasarlı gözüküyor tesellimiz bu, teşekkürler
Sn. Attar moralinizi bozmayın, kurtulanlar hayata zorluklara rağmen devam edebilen güçlü fidelerdir, kuruyan fideleriniz eğer hepsine aynı ölçüde gübre verdiyseniz en zayıf fidelerinizdir diye tahmin ediyorum. Diğerlerini öldürmeyen şey güçlendirmiştir diye umalım.
MeyveliTepe
26-04-2013, 13:02
geçen hafta eminönü çiçekçileri dolaştım, heryer sebze fidesi dolmuş taşmış,
fidelerin boyuna posuna baktım bizim o kadar ilgi alaka ile gözümüz gibi
baktığımız fideler ticari satılan fidelere yetişmesi mümkün değil,
satıcılara sordum bunları nasıl bu hale getiriyorlar diye;
dedi ki sıvı gübre ve hümik asit vs.veriyorlar otomatik fıskiyeleri var,
viyoller küçük olduğu için toprak besini yetersiz gelir sıvı gübre şart dedi,
bana da mantıklı gibi geldi sıvı gübre aldım, üzerindeki tarife göre sulandırdım,
hem yapraktan hem kökten verilebilir diye yazıyordu ve
gaflete geldik bütün fidelere birden yapraktan verdim,ertesi sabah baktım
yapraklar buruşmuş eyvah dedim, bastım suyu ama artık nekadar kurtulacak
bilmiyorum, 50 gündür çocuk gibi baktığımız fideler perişan vaziyette, bir daha
kullanmam ama bu bir ders olsun, varsın az yavaş büyüsün
Siz organik yetiştirecektiniz diye kalmış aklımda, ya da ben öyle var saymışım nedense :)
Üstünde ne kadar kullanılacak yazıyordu siz ne kadar kullandınız?
ibrahimcetin
27-04-2013, 09:22
sayın attar geçmiş olsun inşallah kurtarırsınız çok üzüldüm
Siz organik yetiştirecektiniz diye kalmış aklımda, ya da ben öyle var saymışım nedense :)
evet organik düşünüyorum ama fideler viyoldeyken bir defa vereyim zararı olmaz diye düşünmüştüm, cezası peşin oldu
Üstünde ne kadar kullanılacak yazıyordu siz ne kadar kullandınız?
üzerinde dekara 350 ml yapraktan veya damla sulamayla diye yazıyordu ben 1 çorba kaşığı kullandım yaklaşık 15-20 cc 2 litre suya sulandırdım
domatesler 1 hafta sonrasına sanki toparlıyacakmış gibi
396155
396156
biberler pek iç açıcı değil
396157
Dekara 350g ise sizin kullandığınız alan taş çatlasa 10m^2 dir. Siz en fazla 3-4 g kullanmalıydınız.
Dekara 350g ise sizin kullandığınız alan taş çatlasa 10m^2 dir. Siz en fazla 3-4 g kullanmalıydınız.
haklısınız,ben fide sayısıyla kıyasladım, viyollerde daha sıkışık olduğu için açılımı daha geniş alan tutar diye hesaplamıştım, ama fazla geldi,
macuroğlu
27-04-2013, 10:18
sayın attar sizin domates fidelerininzde kükürt eksikliği var saygılar
kum ile toprağı karıştırıyoruz
396754
396755
396756
bunları da ada olarak kullanacağım
396757
396758
sayın attar,
toprağınızın analizini mi yaptırıp karar verdiniz kum katma işine.... Kararı nasıl verdiniz?
Bizim bahçenin toprağı da sarımtrak. Sizinki nasıldı genel görünüş itibari ile...
sayın attar,
toprağınızın analizini mi yaptırıp karar verdiniz kum katma işine.... Kararı nasıl verdiniz?
Bizim bahçenin toprağı da sarımtrak. Sizinki nasıldı genel görünüş itibari ile...
sayın FKY100;analiz yaptırtmadım çevremdeki çiftçilikle uğraşanlara sordum toprak cinsini, geçen sene kullandım aynı toprağı çok zorlandım tava getirinceye kadar göbeğim çatladı,gözlemlerime dayanarak böyle bir uygulama yaptım, saygılar
bahçe yürüyüş yolu yapına başladık
asma fidanı çaktırmadan büyüyor
397636
sayın FKY100;analiz yaptırtmadım çevremdeki çiftçilikle uğraşanlara sordum toprak cinsini, geçen sene kullandım aynı toprağı çok zorlandım tava getirinceye kadar göbeğim çatladı,gözlemlerime dayanarak böyle bir uygulama yaptım, saygılar
sn attar bizim toprakta biraz sertti esim
ara ara ince kum getirip serdi toprak yumusak oldu
Ise yaradi sizinde oyle olacak kumsal toprakta
Daha iyi yetisiyor bitkiler.
domateslerin yanıklığı büyük oranda geçti
398075
398076
398077
biberler aldıkları fazla kaloriyi malesef henüz yakamadılar
398078
398079
Su dışında bir şey vermeyin, nasılsa kendine gelmeye başlamış. Tecrübe her şeyden önemli ne kadar bilsek de yine de yanlış yapabiliyoruz üzülmeyin.
Fideler için vereceğiniz gübreyi bana sorarsanız tohumları ekeceğiniz toprağı hazırlarken ona karıştırın. Toprak daha iyi tolere eder sonuçta. Küçük dozlarda bizim ayarlama yapmamız zor.
Kolay gelsin.
Su dışında bir şey vermeyin, nasılsa kendine gelmeye başlamış. Tecrübe her şeyden önemli ne kadar bilsek de yine de yanlış yapabiliyoruz üzülmeyin.
Fideler için vereceğiniz gübreyi bana sorarsanız tohumları ekeceğiniz toprağı hazırlarken ona karıştırın. Toprak daha iyi tolere eder sonuçta. Küçük dozlarda bizim ayarlama yapmamız zor.
Kolay gelsin.
evet sayın h_dogan; az miktarlarda dozaj ayarlama çok zor,teşekkürler
sn attar bizim toprakta biraz sertti esim
ara ara ince kum getirip serdi toprak yumusak oldu
Ise yaradi sizinde oyle olacak kumsal toprakta
Daha iyi yetisiyor bitkiler.
Sayın attar, sayın yağmur
Bizde toprak tahlili yaptırmadık ama sanırım bizim toprakta sert. Rengi sarımtrak ve bellediğimiz toprak taş gibi oluyor. Sanırım killi toprak dediklerinden. Biz de kum karıştırsak etkili olur mu acaba....
Sayın attar, sayın yağmur
Bizde toprak tahlili yaptırmadık ama sanırım bizim toprakta sert. Rengi sarımtrak ve bellediğimiz toprak taş gibi oluyor. Sanırım killi toprak dediklerinden. Biz de kum karıştırsak etkili olur mu acaba....
Sn fky100 bizde toprak tahlili yaptirmadik 2 komsumunda topragi
Kumsaldi ayni anda eksek bayagi fark oluyordu arada komsularda bizim
Toprak kumsal ve yumusak ondandir diyorlardi ama topraklari suyu fazla
Tutmuyor cok su istiyordu verim guzeldi bizde kum oldukca 3.4 yildir seriyoruz
camurda olmuyor Bence guzel oldu toprak sizin topragada neden olmasin
**** az bi yere dener bakarsiniz bence zarari yok .
taş döşeme işimiz bitti sayılır
artık viyole sığmıyorlar, yeni yerleri ancak hazırlanıyor
kum bahçeye iyi gelmiş yumuşacık olmuş, bir tırmıklık iş kaldı
400256
400261
dev bal kabağı toprakla buluştu
400257
400258
uyanmıyacak zannettiğim avustralya dutu filiz vermeye başladı
400259
sebzeleri dikimden önceki hali böyle
402137
sebze karıklarını açıp suyla ıslattık
402138
domatesler toprakla buluşmak üzere
402139
domatesler bu yıl için yerlerine yerleşiyorlar
402140
domatesler artık toprakta
402141
viyollerdeki fidenin 70.günündeki görünümü böyle
402142
avusturalya karadutu biraz geç uyandı
402143
şeftalide bir hastalık var henüz nedir bilemiyorum
402144
geçen sene diktiğim asma fidelerinde bu sene üzüm beklemezken süpriz oldu
402145
402146
bol hasatlar sn attar artik fideler buyumeye burdan devam edecekler.
bizde artik yavas yavas dikecegiz domates biber fidelerini.))
Domateslerin sıra araları biraz geniş olmuş.
Şeftalinizdeki hastalık Taphrina deformans- klok ya da yaprak kıvrıklığı da denir. Gözler uyanmadan bordo bulamacıyla ilaçlamanız lazımdı. Bu saatten sonra ziram ya da dodine içerikli bir ilaçla ilaçlarsanız hastalığı durdurursunuz.
Kolay gelsin.
bol hasatlar sn attar artik fideler buyumeye burdan devam edecekler.
bizde artik yavas yavas dikecegiz domates biber fidelerini.))
teşekkürler sayın yagmur; sizler de bu dikim zevkini tadarsınız yakında inşaallah, mevsim farkı normaldir, fransa daha kuzeyde kalıyor bize göre, iyi günler dilerim.
Domateslerin sıra araları biraz geniş olmuş.
Şeftalinizdeki hastalık Taphrina deformans- klok ya da yaprak kıvrıklığı da denir. Gözler uyanmadan bordo bulamacıyla ilaçlamanız lazımdı. Bu saatten sonra ziram ya da dodine içerikli bir ilaçla ilaçlarsanız hastalığı durdurursunuz.
Kolay gelsin.
sayın h_dogan; şeftalideki hastalık ve tedavisi için teşekkürler, domateslerin sıra aralarını rahat girelim diye biraz geniş tuttum 150 cm, yer sıkıntımız yok diye, teşekkürler
biber fideleri domateslere göre daha yavaş gelişim gösterdi
403643
403644
403645
Bereketli olsun Sn. attar. Bol hasatlar.
Bereketli olsun Sn. attar. Bol hasatlar.
inşaallah sayın h_dogan, siz sebzeleri hasada başladınız, biz daha yeni dikiyoruz, ülkemizin güzelliği, kolay gelsin, teşekkürler.
inşaallah sayın h_dogan, siz sebzeleri hasada başladınız, biz daha yeni dikiyoruz, ülkemizin güzelliği, kolay gelsin, teşekkürler.
Ülkemiz iklim yönünden gerçekten çok güzel 4 mevsimi aynı anda yaşıyoruz. Bunun için de nerdeyse tüm sebzeleri herzaman bulabiliyoruz. ;)
Ben yavaş yavaş hasat yapıyorum. Fotoğraf da çektim hasat ettiklerimi ama daha yükleyemedim. ;)
bizim bahçeninde kotu yan yol çalışmaları sebebiyle bir hayli düşük kalmıştı. yaklaşık 2 sene önce 50 cm kadar açık sarı toprakla yükseltmiş idik. ama malesef aynı sizin gibi ne tava geliyor nede tam verim alabiliyorduk. bende fidelerimi dikerken iyice çapalıyor ve diplerine birer avuç koyun gübresi serpiyordum , iyi kötü verimli oluyordu. yalnız bayadır benimde aklımda bir yerlerden kum bulup serpmek ve iyice karıştırma yöntemini uygulamak var. çekincem şu ki kumlu toprak eskisi gibi suyu yedikçe kaymak tabakası oluşturmaz ve aldığı suyu hemen alt tabakaya ileteceğinden sulama isteği artar gibi geliyor. ne dersiniz acaba yanılıyormuyum. birde kalın dere kumu ya da kaba sıva kumu olurmu acaba.
bizim bahçeninde kotu yan yol çalışmaları sebebiyle bir hayli düşük kalmıştı. yaklaşık 2 sene önce 50 cm kadar açık sarı toprakla yükseltmiş idik. ama malesef aynı sizin gibi ne tava geliyor nede tam verim alabiliyorduk. bende fidelerimi dikerken iyice çapalıyor ve diplerine birer avuç koyun gübresi serpiyordum , iyi kötü verimli oluyordu. yalnız bayadır benimde aklımda bir yerlerden kum bulup serpmek ve iyice karıştırma yöntemini uygulamak var. çekincem şu ki kumlu toprak eskisi gibi suyu yedikçe kaymak tabakası oluşturmaz ve aldığı suyu hemen alt tabakaya ileteceğinden sulama isteği artar gibi geliyor. ne dersiniz acaba yanılıyormuyum. birde kalın dere kumu ya da kaba sıva kumu olurmu acaba.
sayın justice;şu ana kadarki izlenimim gayet iyi,kazayağıçektirmiştim üzerine kumu 10 cm olarak serdirdim, sonra bir sefer tırmık,bir sefer kazayağı,tekrar tırmık çektirdim toprakla güzelce karıştığı için sadece kum yok, fakat toprak yumuşadı işlenmesi çok kolaylaştı, şu anda suladığım yerlere baktığımda 1 hafta nemini koruduğunu gördüm, bence yeterli, dedidiğiniz kumdan kullandım, kolay gelsin
damla sulama sistemini kurduk
bahçeye köstebek dadandı,her gittiğimde birkaç fideyi hallediyor, formda da çok kesin bir çözüm bulamadım, can sıkıcı bir durum:(
köstebek tümseklerinin yoğun olduğu bölgeye bu sefer bir hayvan gelmiş bölgesi yaklaşık 50 cm derinliğinde kazmış, pençe izleri var,köpek mi tilki mi anlayamadım, esas anlayamadığım tel çiti nasıl aştığı?
damla sulama sistemi devreye girdi
domates fideleri 83 günlük oldular, çiçek tomurcukları gözüktü
408554
408555
408556
üzüm asması 100 cm civarına ulaştı ,terbiye sistemine geçtik
408552
dev bal kabağı yeni yerine alıştı
408553
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.