View Full Version : attar / bahçe
biber fideleri daha yavaş gelişdiği için ancak diktik
409586
yürüme yolu kenarlarını düzenlemeye çalışıyoruz
409587
409588
dev bal kabağı
412220
dev bal kabağındaki bu çiçek acaba kabak mı olacak?
412221
412222
limon_sever
30-05-2013, 22:10
dev bal kabağı
412220
dev bal kabağındaki bu çiçek acaba kabak mı olacak?
412221
412222
Tam net değil ama sanırım fotoğraftaki çiçek erkek çiçek. Kökün hemen dibinden çıkan dişi çiçek ise koparın. Yaklaşık 1 metre uzağında çıkan dişi kabak varsa onun büyümesine müsade edin.
Tam net değil ama sanırım fotoğraftaki çiçek erkek çiçek. Kökün hemen dibinden çıkan dişi çiçek ise koparın. Yaklaşık 1 metre uzağında çıkan dişi kabak varsa onun büyümesine müsade edin.
teşekkürler limon_sever; ben bal kabağında elle tozlaştırma düşünmüyordum ama biraz araştırtım şunu öğrendim, eğer arıların tozlaştırmasına müsade edersek başka bir kabaktan toz alma ihtimali yüksek, işi garantiye almak için dişi olanın üzerini tül benzeri bir bezle dölleyinceye kadar kapalı tutarak kendi erkek çiçeğini elle döllendirmek olduğunu öğrendim,verdiğiniz bilgi de iyi oldu ben ilk çıkan kabağı bırakmayı planlıyordum, kolay gelsin.
geçen sene bu tarihlerde dikilen aşılı üzüm asmalarımız
sebzelerin dikim planı bu şekilde gerçekleşti
Bereketli olsun inşallah. Yarışacağız dev kabakta sizinle. :D Gerçi benim kabağı çok erken yerine dikmiştim sıcaklardan az etkilensin diye. O yüzden çok öndeyim sizden şu anda ama önemli olan sonuç. Sıcaklar bastırınca bakalım benim kabağın hali ne olacak. ;)
Bereketli olsun inşallah. Yarışacağız dev kabakta sizinle. :D Gerçi benim kabağı çok erken yerine dikmiştim sıcaklardan az etkilensin diye. O yüzden çok öndeyim sizden şu anda ama önemli olan sonuç. Sıcaklar bastırınca bakalım benim kabağın hali ne olacak. ;)
yarışma insana heyacan katar, fakat biz daha çok yeniyiz bu yolda acemiliklerimiz ancak sizlerin tecrübelriyle giderilebilir, biz yarışma demeyelim de deneme diyelim, kolay gelsin.
Ben de 2. kez Atlantic Dill's Giant yetiştiriciliği yapıyorum. 1. denemede başarısız olmuştum geç ekimden dolayı. Bu sefer çok erken ekip örtü altına aldım bakalım sonuç ne olacak. Çok sıcak zamanda Adana'da meyve tutumu olmamıştı. Bu sene 4 meyve var kıyamadım diğerlerini koparmaya. ;) Bakalım ne olacak. :D
domateslerde koltuk alma işlemine başladık
413270
413271
dometeslerin genel görünümü
413272
413273
yağmurdan sonra hava açtı
413274
Bazıları bana oturak çeşitmiş gibi geldi oturaklarda koltuk alma yapılmaz Sn. attar.
Bazıları bana oturak çeşitmiş gibi geldi oturaklarda koltuk alma yapılmaz Sn. attar.
gerçekten öyle mi? eyvahh geçen sene koltuk almamıştım çok sıkışık olmuşlardı ben zannettim ki koltuk alma işlemi yapmadım ondan oldu, neyse daha 1/3 koltuk alma işlemi bitti gerisini oturak olanları almıyayım, uyarınız için teşekkürler
resimde gözüken çeşit oturakmış " Domates Süper Yerli Marmande - Oturak, standart, orjinal köy tipinde olan bir çeşittir"
Desenize şanslısınız sabah sabah öylesine bir bakayım dedim işyerine kimse gelmeden. ;)
ayşe kadın fasulyelerimiz
416433
karpuz fideleri
416434
sakız kabak
416435
nohut taze taze yemesine bayılırım
416436
bamya ilk defa deniyoruz
416437
üzüm asmalarının boyu 2 metreyi geçti çardak terbiye sistemini uygulayacağız
dev balkabağında dişi çiçek tomurcuğu oluştu
hanımeli çiçek açtı
416558
kiraz domatesi meyveleri gözüktü
416559
marul fidelerini şaşırttık
416560
armut yapraklarında bir hastalık var ama henüz nedir bilmiyorum
arı kovanı peteklerini hazırlayıp kurduk, bakalım oğul yakalayabilecek miyiz?
Gelişimleri güzel ellerinize sağlık.
Dev kabakta şimdiden meyve tutturmayın bence. Biraz daha gelişsin bitki ondan sonra bırakırsınız bitki ne kadar güçlü bitki olursa o kadar iyi besler kabağı. Erken tutarsa koparın derim.
Armut içinse mantara benziyor, bordo bulamacı kullanmadınız mı? Şimdi Fosetyl-Al içerikli bir ilacı kullanın acilen. Bir hafta arayla iki kez kullanın. Duruma göre karar veririz sonra kolay gelsin.
Gelişimleri güzel ellerinize sağlık.
Dev kabakta şimdiden meyve tutturmayın bence. Biraz daha gelişsin bitki ondan sonra bırakırsınız bitki ne kadar güçlü bitki olursa o kadar iyi besler kabağı. Erken tutarsa koparın derim.
Armut içinse mantara benziyor, bordo bulamacı kullanmadınız mı? Şimdi Fosetyl-Al içerikli bir ilacı kullanın acilen. Bir hafta arayla iki kez kullanın. Duruma göre karar veririz sonra kolay gelsin.
balkabağında meyve yaklaşık 120 cm de fakat daha ileride birsürü yeni doğan meyveler de var daha sonrakileri mi kullanayım?
bordo bulamacı kullanmadım çünkü yeni ilk defa dikiyorum bu sene acemilik var,
teşekkürler.
akçabardak
13-06-2013, 11:42
Sayın Attar, bahçenizin bereketi bol olsun.
Bir önceki sayfanızda dikkatimi çekti, köstebek dadandı diye, bir ara benim bahçeme de dadanmıştı, ne yaptıysam bir türlü kaçıramadım, bir gün balkonda otururken bahçedeki iki karış boyunda dolmalık biberimin aşağı doğru çekildiğini fark ettim üzerinde de 8-10 adet biberi vardı gövdesi topağa çekildikçe biberler kopmaya başladı, meğer sem köstebek çekiyormuş, sonra birisi bana bir fikir verdi, cam şişenin dibini dikkatlice kırın ve köstebeğin geçtiği yerlere bir kaç tane şişenin ağzı toprak seviyesinden 2 sm. yukarıda olacak şekilde yerleştirin bakalım diye, şişenin ağzından yer altına sesler iletirmiş, yani düdük gibi ötermiş,köstebek huzursuz olup uzaklaşırmış diye söylemilti, bende denemesi bedava deyip 5-6 tane şişenin dibini kırıp yerleştirdim, ve bu şekilde kurtulmuştum, aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin bol hasatlar.
Şişeler mümkün olduğu kadar uzun olursa daha iyi olur.
Sayın Attar, bahçenizin bereketi bol olsun.
Bir önceki sayfanızda dikkatimi çekti, köstebek dadandı diye, bir ara benim bahçeme de dadanmıştı, ne yaptıysam bir türlü kaçıramadım, bir gün balkonda otururken bahçedeki iki karış boyunda dolmalık biberimin aşağı doğru çekildiğini fark ettim üzerinde de 8-10 adet biberi vardı gövdesi topağa çekildikçe biberler kopmaya başladı, meğer sem köstebek çekiyormuş, sonra birisi bana bir fikir verdi, cam şişenin dibini dikkatlice kırın ve köstebeğin geçtiği yerlere bir kaç tane şişenin ağzı toprak seviyesinden 2 sm. yukarıda olacak şekilde yerleştirin bakalım diye, şişenin ağzından yer altına sesler iletirmiş, yani düdük gibi ötermiş,köstebek huzursuz olup uzaklaşırmış diye söylemilti, bende denemesi bedava deyip 5-6 tane şişenin dibini kırıp yerleştirdim, ve bu şekilde kurtulmuştum, aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin bol hasatlar.
Şişeler mümkün olduğu kadar uzun olursa daha iyi olur.
sayın akçabardak; şişe olayını uyguladık, şişeyi koyduğum yere gelmiyor ama 1 metre ötesinde tekrar çalışıyor, benzin dök dediler, dün itibariyle benzin döktüm deliklerine bakalım netice ne olacak, her taraf delik teşik oldu her gittiğimde birkaç zayiatla karşılaşıyorum, teşekkürler tavsiyeniz için,saygılar
balkabağında meyve yaklaşık 120 cm de fakat daha ileride birsürü yeni doğan meyveler de var daha sonrakileri mi kullanayım?
bordo bulamacı kullanmadım çünkü yeni ilk defa dikiyorum bu sene acemilik var,
teşekkürler.
Bitkiyi biraz daha geliştirin ki meyveyi daha iyi besleyecek yaprak olsun. Şimdikten meyve bırakırsanız bitki büyüme yerine meyveyi büyütme derdine düşer.
Armut için dediğim ilacı acilen uygulayın derim.
Kolay gelsin.
Bahçeniz harika çok emeğiniz var bence sera ve ev yapın bide mangalık bir yer oh keyfe bak
Bitkiyi biraz daha geliştirin ki meyveyi daha iyi besleyecek yaprak olsun. Şimdikten meyve bırakırsanız bitki büyüme yerine meyveyi büyütme derdine düşer.
Armut için dediğim ilacı acilen uygulayın derim.
Kolay gelsin.
inşaallah uygulayacağım, tavsiyeniz için teşekkürler sayın h_dogan
dev bal kabağı tozlama vakti
418091
418092
üzüm asmalarına artık çardak yapma zamanı geldi
418093
418094
418095
domateslerin boğazlarını doldurunca keyifleri yerine geldi
418096
418097
418099
418100
bu domates zannedersem kırmızı örümcek istilasına maruz kalmış
418098
Bence kırmızı örümcek değil, toprağı biraz eşeleyin danaburnu kemirmiş olabilir aşağıdan. Bitki büyüyünce de yeterince besleyemiyor kendini yapraklar soluyor ya da kıvrılıyor.
Bence kırmızı örümcek değil, toprağı biraz eşeleyin danaburnu kemirmiş olabilir aşağıdan. Bitki büyüyünce de yeterince besleyemiyor kendini yapraklar soluyor ya da kıvrılıyor.
o hiç aklıma gelmemişti sayın h_dogan, çarşamba günü ancak gidebilirim bahçeye bir kontrolden geçireyim ozaman,malum esnaflık böyle hemen gidemiyoruz, teşekkürler
döllenen dev bal kabağını kuşlar delmiş:(
419381
yeniden başkasını dölledik
419382
kabağımda galiba demir eksikliği oluştu
419383
domateslere geçen sene suyu fazla kaçırmışız boylandıkları halde döle yatmamışlardı, bu sene akıllandık suyu kararınca verince hepsinde dometes dökümü gözüküyor
419384
biberlerime bakamadım bu sene bir türlü boylanmadılar
419385
asmalar için çardak yapımında kullanılacak malzemeler temin edildi,ilk fırsatta çardağımız yapılacak
419386
domateslere geçen sene suyu fazla kaçırmışız boylandıkları halde döle yatmamışlardı, bu sene akıllandık suyu kararınca verince hepsinde dometes dökümü gözüküyor
419384
biberlerime bakamadım bu sene bir türlü boylanmadılar
419385
Sayın attar,
Biberlerin boylanması için ne yapmak gerekirdi. Benimkiler de henüz çok boylu değil.
Sayın attar,
Biberlerin boylanması için ne yapmak gerekirdi. Benimkiler de henüz çok boylu değil.
sayın FKY100;fideleme esnasında hazır fidelerle benim fidelerin gelişimlerinde ciddi fark vadı, benimkiler daha yavaş ve doğal büyüyorlardı fakat hazır olanlar adeta çıldırmış gibi büyümüşlerdi, bu büyüme çok sıhhatli olmasa gerek diye düşünüyorum, biraz geç büyüsün hormonsuz olsun derim, saygılar
Kabağı bana sorarsanız şimdiden meyveye yatırmayın biraz daha büyüsün. Bir de bana demir eksikliği gibi gelmedi, sanırım ilk yaprakları sararmış bu da doğal yaşlandığı içindir. Daha yakın çekerseniz net cevap veririz.
Domatesler meyve tutmaya başladıysa suyu daha fazla verebilirsiniz. Tutmaya başladı mı verir artık merak etmeyin.
Geçen yorum yaptığım domatese baktınız mı sorun ne diye?
Biberleriniz yavaş gelişiyorsa azot takviyesi yapın bitkiniz gelişsin diye. Köklerini de geliştirmek için hümik asit kullanın damla sulamanız var zaten. Alanınızı bilmiyorum ama dönüme 1 kg kullanılıyor damla sulamada. Sizin fideler aralıklı siz yarım lt kullanın.
Kolay gelsin.
sarmansarman
22-06-2013, 20:07
Bahçe çalışmalarınızı zevkle izledim tebrikler gerçekten bu işe gönül vermişsiniz
Kabağı bana sorarsanız şimdiden meyveye yatırmayın biraz daha büyüsün. Bir de bana demir eksikliği gibi gelmedi, sanırım ilk yaprakları sararmış bu da doğal yaşlandığı içindir. Daha yakın çekerseniz net cevap veririz.
Domatesler meyve tutmaya başladıysa suyu daha fazla verebilirsiniz. Tutmaya başladı mı verir artık merak etmeyin.
Geçen yorum yaptığım domatese baktınız mı sorun ne diye?
Biberleriniz yavaş gelişiyorsa azot takviyesi yapın bitkiniz gelişsin diye. Köklerini de geliştirmek için hümik asit kullanın damla sulamanız var zaten. Alanınızı bilmiyorum ama dönüme 1 kg kullanılıyor damla sulamada. Sizin fideler aralıklı siz yarım lt kullanın.
Kolay gelsin.
kabak yaklaşık olarak 3 metre boylandı, her uçta da bir sürü meyveye gidiyor,
ilklerini kopardım, çok yakın çekemedim ama bi daha gidişimde yakın çekim yaparım
sayın h_dogan, o hasta domatesin dibini açtım bir sorun yok, sinek ilacı attım ama sinek de gözükmüyor kırmızı örümcek de gözükmüyor, şimdilik bir değişiklik olmadı
azot sıvı olarak mı oluyor?
damla sulama alanım 400 m2
sulamayı artırayım öyleyse artık
tavsiyeleriniz için teşekkürler
Bahçe çalışmalarınızı zevkle izledim tebrikler gerçekten bu işe gönül vermişsiniz
teşekkürler sarmansarman, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz
dev balkabağının şu an son resmi bu var maalesef
420154
biberler boysuz hali
420155
domateslerin meyve dökümü iyi ama
420156
420157
bazılarında alt yapraklarda kıvrılmalar başladı
420158
marullar büyümeye başladı
420159
fasulyelerimiz
420164
üzümlerin busene tadına bakacağız
420165
asmalar için çardak yapımına başlandı
420162
çardağı sabırsızlıkla bekleyen asma
420163
O zaman domatesteki fizyolojik yaprak kıvrılması da olabilir. Havanın dengesizliğinden kaynaklanıyor. Domatesinizin meyveleri iyi görünüyor.
Azotu damla sulama ile verilebilen gübrelerle karşılayabilirsiniz tabi organik düşünüyorsanız ayrı. Eğer damla sulama gübresi alacaksanız 18.18.18+TE olan gübreyi alın derim. NPK+ mikroelementler var içinde. Damla sulama ile verebilirseniz çok iyi sonuç alırsınız.
akçabardak
27-06-2013, 20:22
Böyle büyük bahçeleri olanlara imreniyorum, ne güzel her istediğini ekebiliyorsunuz.
Maşallah, ellerinize sağlık, son fotoğraftaki düzenleme ferah ferah, marullar yem yeşil
çok hoşuma gitti, bol hasatlar dilerim.
Böyle büyük bahçeleri olanlara imreniyorum, ne güzel her istediğini ekebiliyorsunuz.
Maşallah, ellerinize sağlık, son fotoğraftaki düzenleme ferah ferah, marullar yem yeşil
çok hoşuma gitti, bol hasatlar dilerim.
büyük bahçenin de işi bitmiyor sayın akçabardak, düzen diye bir şey kalmıyor
biberlerimiz tohumdan itibaren 120 günde hasada başlandı
bu iki sıra yaprak yapısı değişik, bunların tohumu s.durul bahçesinden
422355
domatesler ramazan ayına olgunlaşacak gibi duruyor
dev bal kabağının neşesi pek iyi değil
422499
422500
Sayın attar sayfanızı imrenerek izliyorum benim bal kabağıda yer dar olduğu için yönünü değiştirmeye kalkıyom döken kabakda sararıyor
dev bal kabağının neşesi pek iyi değil
422499
422500
Demiştim ama şimdikten kabak tutmasın bitki daha küçük diye. :o
Kaç günde bir suluyorsunuz dibi kuru görünüyor. Bir de azotlu bir gübre kullanın. Benim kabağın yaprakları kocamandı sizinkiler küçük kalmış. Yaprak altlarına bakın bir de külleme var mı diye. Külleme de sarartıyor yaprakları sonra da kurutuyor ilaçlama yapın bence var ya da yok en azından girmesini önlersiniz. ;)
Demiştim ama şimdikten kabak tutmasın bitki daha küçük diye. :o
Kaç günde bir suluyorsunuz dibi kuru görünüyor. Bir de azotlu bir gübre kullanın. Benim kabağın yaprakları kocamandı sizinkiler küçük kalmış. Yaprak altlarına bakın bir de külleme var mı diye. Külleme de sarartıyor yaprakları sonra da kurutuyor ilaçlama yapın bence var ya da yok en azından girmesini önlersiniz. ;)
sayın h_doğan, sulama sorunu yok, bir adet daha var dev bal kabağından onu da kenara biraz gölgeye ekmiştim, onun gelişimi daha iyi gözüküyor, bunda sanki bir vitamin eksik gibi duruyor, külleme yaprak altlarından mı belli oluyor? bahçeye gittiğimde daha yakın çekim yapayım bakayım
KAPTANzst
02-07-2013, 14:19
Sebzeler güzel gelişiyor, kabak konusu hariç. Kabakta bir sorun var yaprak sararması gübre eksikliği ama hangisi ?
Üzümler için yapılan çardak altında oturma amaçlı ise güzel. Eğer altında oturulmaya niyetiniz yoksa, yani başka bir alan varsa. Çardak şeklinde değilde çift T sistemi daha güzel olurdu. 1 M ve ' metreden sürgünleri paralel uzatarak hem hava hem güneş alımını artırabilirdiniz.
Ramazanda domates biber sıkıntısı yok demek .. :)
Bol bereketli ramazanlar diliyorum .
Kolay gelsin
Amonyum sülfat ya da Amonyum nitrat kullanın.
Sebzeler güzel gelişiyor, kabak konusu hariç. Kabakta bir sorun var yaprak sararması gübre eksikliği ama hangisi ?
Üzümler için yapılan çardak altında oturma amaçlı ise güzel. Eğer altında oturulmaya niyetiniz yoksa, yani başka bir alan varsa. Çardak şeklinde değilde çift T sistemi daha güzel olurdu. 1 M ve ' metreden sürgünleri paralel uzatarak hem hava hem güneş alımını artırabilirdiniz.
Ramazanda domates biber sıkıntısı yok demek .. :)
Bol bereketli ramazanlar diliyorum .
Kolay gelsin
gölgelik alana ihtiyacımız var, altında otururken üstten üzümleri seyretmek gibi bir fantezi kuruyorum olursa inşaallah, size de bahçede keyifli ramazanlar diliyorum
Amonyum sülfat ya da Amonyum nitrat kullanın.
yarın bahçeye gideceğim sayın h_dogan, inşaallah birini uygulayayım, ilginize teşekkürler
dev bal kabağının yaprakları böyle
423343
423344
423345
423346
423347
Son yapraktaki küllemeye benziyor. O sararmış olanlar köke yakın olanlar mı? Köke yakınsa sorun değil yaşlanan yapraklar sararıp kuruyacaktır. Siz külleme ilacını atın daha fazla geç kalmadan yoksa sizin kabaklar da beni kabaklar gibi bir sap bir kabak kalabilir. :dilli:
mantar ilacı küllemeye iyi gelir heralde
Topas kullanın, her mantar ilacı küllemeye olmuyor. Kükürt de kabakgillerde sorun olabiliyor o yüzden diğerlerini kullanmak durumundayız.
bamya çiçek açtı
423781
nohutlar olgunlaşıyor
423782
423783
fasulyeler
423784
karpuzlar
423785
salatalıklar hasada başlandı
biberler meyveye devam
423791
domatesler ramazana hazır inşallah
423792
karpuzlar boş yerleri dolduruyor
423793
üzümlerin olgunlaşmasını beklerken üstten tekrar çiçek açmaya başlamış
423794
geçen sene dikilen tüplü incir hala kendine gelemedi
423795
Tüplü de olsa bitkiler uyanmadan toprağa şaşırtılınca daha iyi gelişiyorlar. Ne zaman dikmiştiniz inciri, bir de suladınız mı?
Hiçbir işlem yapmadıysanız biraz A.sülfat verip sulayın derim.
Tüplü de olsa bitkiler uyanmadan toprağa şaşırtılınca daha iyi gelişiyorlar. Ne zaman dikmiştiniz inciri, bir de suladınız mı?
Hiçbir işlem yapmadıysanız biraz A.sülfat verip sulayın derim.
sayın h_dogan, geçen sene eylül ayında dikmiştim, geçen sene suladık, ama bu
sene pek sulamadım, demek vitaminsiz kalmış, teşekkürler
maşallah ne güzel olmuşlar ya insanın topragı olsun yeterki tabi birde calısma istegi yapamıycagı şey yok..ALLAH agız tadıyla yemeyi nasip etsin ürünlerinizi..
maşallah ne güzel olmuşlar ya insanın topragı olsun yeterki tabi birde calısma istegi yapamıycagı şey yok..ALLAH agız tadıyla yemeyi nasip etsin ürünlerinizi..
temennileriniz için çok teşekkürler sayın nesli60, şevk hepimize lazım, kolay gelsin
domatesler ramazan ayında olgunlaştı
dev bal kabağı böyle
425381
425382
425386
yemeklik kabaklar pek meyveye yatmadı
425383
425384
Bereketli olsun. Çok güzel görünüyorlar.
bahçenin tadı gelmeye başladı
karpuzlar bazısı büyüyor bazısı meyveyi büyütüyor
Bereketli olsun. Çok güzel görünüyorlar.
teşekkürler sayın h_dogan, geliştiklerini gördükçe yorgunlukları unutuyoruz
TaşevliBahçe
12-07-2013, 10:20
Bereketli olsun . afiyetle yiyin inşallah .. taş patika yol ve kenarına yapılmış küçük küçük saksı şeklindeki taşlar çok hoşuma gitti. Bahçeniz çok çabuk düzene girip şekillendi . Kısa sürede yakaladığınız başarıyı tebrik ediyorum...
Bereketli olsun . afiyetle yiyin inşallah .. taş patika yol ve kenarına yapılmış küçük küçük saksı şeklindeki taşlar çok hoşuma gitti. Bahçeniz çok çabuk düzene girip şekillendi . Kısa sürede yakaladığınız başarıyı tebrik ediyorum...
sağolun sayın TaşevliBahçe, okadar uğraşıyoruz yine de istediğimiz gibi olmuyor, uzaktan biraz daha iyi gözüküyor heralde, teşekkürler, bu taşlar şev taşı olarak taş döşeme işi yapanlarda bulunuyor, tanesi 2,5 TL burada
kocasinan
12-07-2013, 11:11
Sayın attar, maşaallah bahçeniz, sebzeleriniz çok güzel, çok emek verdiniz, Allah bol bereket versin, en kısa zamanda da güzel bir ev kondurmayı nasip etsin, kolaylıklar dilerim.
Sayın attar, maşaallah bahçeniz, sebzeleriniz çok güzel, çok emek verdiniz, Allah bol bereket versin, en kısa zamanda da güzel bir ev kondurmayı nasip etsin, kolaylıklar dilerim.
temennileriniz için çok teşekkürler sayın kocasinan
Adalet Yağcı
12-07-2013, 15:33
Bahçeniz çok büyük ve çok güzel görünüyor sayın attar.
Bu kadar geniş bir alanla baş etmek zor, ama siz güzel bakmışsınız.
Bereketli bir yaz diliyorum, ellerinize sağlık.
Bahçeniz çok büyük ve çok güzel görünüyor sayın attar.
Bu kadar geniş bir alanla baş etmek zor, ama siz güzel bakmışsınız.
Bereketli bir yaz diliyorum, ellerinize sağlık.
teşekkürler sayın Adalet Yağcı, bizler henüz yolun başındayız, heyacanımız çok ama tecrübe fakiriyiz, sizlerden hergün birşeyler öğreniyoruz
SeniorHun
15-07-2013, 23:58
Sayın Attar,
Saat 23.00 gibi oturup bakınayım dedim. Bende forumda yeniyim. Hevesliyiz. Birşeyler öğrenip uygulamaya tecrübelenmeye çalışıyoruz. Sayfanıza takıldım. Zevkle takip ettim. Şuan saat 01.00 olmuş anca bitirebildim.
Sizin adınıza sevindim. Çok güzel olmuş. Hasadınız bol olsun.
SeniorHun
16-07-2013, 00:00
Merak ettiğim birkaç konu var.
Domates, biber, salatalık tohumlarınızı nereden alıyorsunuz?
Konu arasında eminönü vb. geçmişti. Ben ancak praktiker, bauhaus gibi yerlerde bulabiliyorum. Bunlarda hybrit ve F1 tohumları.
Önerilerinizi ve paylaşabileceğiniz yerleri merak ediyorum.
Sayın Attar,
Saat 23.00 gibi oturup bakınayım dedim. Bende forumda yeniyim. Hevesliyiz. Birşeyler öğrenip uygulamaya tecrübelenmeye çalışıyoruz. Sayfanıza takıldım. Zevkle takip ettim. Şuan saat 01.00 olmuş anca bitirebildim.
Sizin adınıza sevindim. Çok güzel olmuş. Hasadınız bol olsun.
sayın SeniorHun öncelikle bahçeme hoş geldin, diğer mesajda tohumları nerden
buluyorsunuz demişsiniz, genelde kendi tohumlarımızı devam ettiriyoruz, ayrıca
sitede tohum paylaşım etkinlikleri mevcuttur inceleyebilirsiniz, teşekkürler
akçabardak
16-07-2013, 11:15
Sayın attar hsada başlamışsınız ne güzel bereketi bol olsun,
Allah ağız tadıyla yedirsin.
Sayın attar hsada başlamışsınız ne güzel bereketi bol olsun,
Allah ağız tadıyla yedirsin.
teşekkürler akçabardak ilk hasada başladık allah herkese nasip etsin
domatesler olgunlaşmaya devam ediyor
426835
426836
426837
426838
426839
biberler de dökmeye devam ediyor
426842
426843
426844
426845
426846
biberlerimizin bazısında hastalık var
428343
428344
428345
428346
428347
patlıcanların ilk meyveleri
428352
domatesler bu sene yine yeşil tırtıl istilasına maruz kaldı
428353
dev bal kabağı artık büyümüyor
428354
karpuzlar meyveye devam ediyor
428355
428356
üzüm asmaları için planladığım çardağı nihayet bitirdim
428360
428364
bahçenin genel durumu
428361
428362
428363
domateste yeşil tırtıl mücadelesi için doğal ilac temin ettik
429939
karpuzlar olgunlaşmaya başladı ama kemirgenler bizden önce tadına bakmışlar, napacağız bunlara, fare mi acaba?
432048
432049
432050
432051
432053
ters dut büyümeye başladı
432054
dutun dibinde fesleğen coştu
432055
domateslerin çoğunu tutaya kaptırdık
432056
dev bal kabağı bu kadar büyüyebildi
432057
lif kabağı meyve verdi
432058
Karpuzlarınızı fareler kemirmiş görünen. Çekirdekleri çitlemişlerse kesin faredir.
Tuta için Delfin çözüm olabilir. Biraz geç kalınmış olsa da yeni gelenler kurtulur belki.
Karpuzlarınızı fareler kemirmiş görünen. Çekirdekleri çitlemişlerse kesin faredir.
Tuta için Delfin çözüm olabilir. Biraz geç kalınmış olsa da yeni gelenler kurtulur belki.
sayın h_dogan, karpuzların içi yenmiş çekirdekler ortada yok, fare mücadelesi yapayım o zaman, Tuta için Delfin attım bundan sonrasına inşaallah netice bekliyoruz, saygılar
dev bal kabağının altından fare kemirmeye başlamış biraz erken hasad yapmak zorunda kaldık
433260
yaklaşık 20 Kg
433261
hasad bollaştı
433262
dev bal kabağının altından fare kemirmeye başlamış biraz erken hasad yapmak zorunda kaldık
433260
yaklaşık 20 Kg
433261
hasad bollaştı
433262
Sayın attar,
Mahsülünüz bol olsun..... Bahçenizde çok güzelleşti, ürünlerinizde güzel... Afiyetle yiyin inşallah...
akçabardak
13-08-2013, 16:54
Sayın attar,
Hasadınız bol, ürünleriniz daim olsun.
Emeklerinize sağlık.
Sayın akçabardak,Sayın FKY100 çok teşekkürler
Sayın attar,
Uzun süredir paylaşımda bulunmamışsınız. Bahçenizin sessiz takipçisi olarak her şeyin yolunda olmasını umuyorum. Yeni gelişmeleri merak ediyorum.
Sayın attar,
Uzun süredir paylaşımda bulunmamışsınız. Bahçenizin sessiz takipçisi olarak her şeyin yolunda olmasını umuyorum. Yeni gelişmeleri merak ediyorum.
sayın yağmur, çok haklısınız; bu sene bahçemde beklenen verimi alamadım nedense biraz moralim bozuldu, biraz onun etkisi oldu biraz da aynı anda birkaç terslikler yaşadım,
işimle ilgili bazı aksaklıklarım oldu, bir de almış olduğum gayrımenkul vardı mütaahhit tarafından imar planında kanunsuz bir değişiklik yapılarak satmış araştırmıştık ama kimse aldığı yerin imar planlarını isteyip plana uygun mu diye bakmıyor belediyede bir tutanak var mı diye bakıyor biz de öyle yaptık, hem belediye hem kamu davası bayağı uğraştırdılar nihayet beraat ettik ama akla karayı seçtik,
aynı zamanlara denk gelen bir teslik de,park halindeki aracıma hanzonun teki geri manevra yaparken aracının arkasıyla benim aracın yanına bindirmiş adam dedi ki esnafım yerim şurda kartını verdi esnaflar tanıyoruz sorun çıkmaz dediler adam tam bir dolandırıcı çıktı biz kefiliz diyenler biz onu öyle bilmiyorduk dediler neticede başım bayağı ağrıdı can sıkıntısı vs. beni etkiledi aracımı bir süre kullanamadım bahçe sezonu böylelikle bitti gitti şu an kış paylaşacak çok şeyimiz yok ama yine de birşeyler çıkıyor aslında biraz hayata küstük galiba,
inşaallah yeni sezonla birlikte tekrar yeni bir şevkle başlarız ümidiyle ilginize teşekkürler
464649
464650
464651
464652
464653
Çok geçmiş olsun, epey sıkıntı atlatmışsınız. Umarım baharla beraber bahçeniz yüzünüzü güldürür.
inşallah sayın yağmur her insan bir dönem sıkıntı yaşıyabiliyor, keşke herşey bahçe kadar zevkli ve güzel olabilse
Sayın attar. Geçmiş olsun.
Çekilen sıkıntılar bir süre sonra unutulur. Zamanı gelince tohumu ekin, fideyi hazırlayın,
büyüyüp meyvasını kopardığınızda size mutluluk verecektir.
Bahçenizi çok beğendim.
Benim bahçemde ham toprakken ilk sene hiç gübre vermedim sıkıntı olmadı.
İkinci seneden itibaren her sene yanmış hayvan gübresi vermeye başladım bununla birlikte hastalık ve zararlılar da geldi bu konuya dikkat etmelisiniz.
yeni yılda bol ürün ve keyif dilerim
Bahçenizi çok beğendim.
Benim bahçemde ham toprakken ilk sene hiç gübre vermedim sıkıntı olmadı.
İkinci seneden itibaren her sene yanmış hayvan gübresi vermeye başladım bununla birlikte hastalık ve zararlılar da geldi bu konuya dikkat etmelisiniz.
yeni yılda bol ürün ve keyif dilerim
sayın Orhank; zararlılar organik bahçeyi fazla seviyorlar, olacak o kadar, teşekkürler
Sayın attar. Geçmiş olsun.
Çekilen sıkıntılar bir süre sonra unutulur. Zamanı gelince tohumu ekin, fideyi hazırlayın,
büyüyüp meyvasını kopardığınızda size mutluluk verecektir.
sayın kursun; iyi dilek temennilerinize teşekkür ederim, baharı sabırsızlıkla bekliyoruz, selamlar
464742
464743
464744
464745
464746
Sayın attar,
Bazen insanın bahsettiğiniz gibi sürekli işlerinin ters gittiği zamanlar olabiliyor... Öncelikle hepsi için geçmiş olsun. Sabır deyip geçmek gerek. Bence bahçelerimizle ilgilenirken bir çok şeyi unutuyoruz, sizde bu bahar herşeyi unutarak yeni bir başlangıç yapın bahçenizde.... Çok emek verdiniz siz bu bahçeye ve dahada güzelleştireceğinizi umuyoruz hepimiz...
Ben sizlerin yaptıklarından kendime birşeyler çıkarıp bahçeme uygulamaya çalışıyorum. O yüzden sizlerin güzel uygulamalarınızı bekliyoruz...
Sayın attar,
Bazen insanın bahsettiğiniz gibi sürekli işlerinin ters gittiği zamanlar olabiliyor... Öncelikle hepsi için geçmiş olsun. Sabır deyip geçmek gerek. Bence bahçelerimizle ilgilenirken bir çok şeyi unutuyoruz, sizde bu bahar herşeyi unutarak yeni bir başlangıç yapın bahçenizde.... Çok emek verdiniz siz bu bahçeye ve dahada güzelleştireceğinizi umuyoruz hepimiz...
Ben sizlerin yaptıklarından kendime birşeyler çıkarıp bahçeme uygulamaya çalışıyorum. O yüzden sizlerin güzel uygulamalarınızı bekliyoruz...
hepimizin şevke ihtiyacı var, bazen morel takviyesine ihtiyaç duyuyoruz, inşaallah tekrar bahar ayı ile birlikte tekrar sezonu açacağız, şu an içimiz kıpır kıpır kaynamaya başladı, şimdiden dikeceğim ağaç listesini oluşturdum, yerlerini belirledim, havaların durumununa göre 1 ay içinde onları halledeceğim inşşallah sonra fideleme işlemlerine başlayacağım derken sezon başlıyor
469526
avustralya karadutu kargodan sağ selamet aldık inşaallah bu sene başarılı oluruz
havalar ısınmaya başlıyor ağaçlar uykudan uyanmadan biraz fidan dikelim
470029
470030
470031
470032
470033
fidanlarımızı dikeden önce köklerin uçlarını kesmemizi söyledi fidancı
470034
avustralya karadutu antalyadan geldiği için oradaki hava şartları biraz daha sıcak olduğunu belli ediyor
470038
geçen sene dikilen diğer fidanlar bahara hazırlanıyorlar
470036
470037
470035
akçabardak
17-02-2014, 10:33
Sayın attar faaliyetler başlamış bakıyorum da kolay gelsin, inşallah bu sezon dilediğiniz gibi olur, bol bol ürünler alırsınız dilerim.
asmaların kış budaması yapılmamış halleri
470039
470040
470041
470042
470043
fidancı gördüğümüzde uğramadan geçemiyoruz
470044
470045
470046
470047
470048
Sayın attar faaliyetler başlamış bakıyorum da kolay gelsin, inşallah bu sezon dilediğiniz gibi olur, bol bol ürünler alırsınız dilerim.
teşekkürler sayın akçabardak; bu sene kış sert geçmedi bahar biraz erken başlayacak gibi gözüküyor, ağaçlar uyanmadan fidan dikim işlerini tamamlayalım dedik
meyve fidanları dikim planı
470486
sayın gilaburu'dan almış olduğumuz tam bodur elma fidanlarımız da geldi
470991
gürcan_keskin
21-02-2014, 19:39
Sayın attar bahçeniz bereketli ve hayırlı,hasatlarınız bol olsun...
Bugüne kadar güzel ürünler almışsınız,inşallah bu yılda bereketini görürsünüz.
Meyve fidanlarını neden karışık diktiniz?
Sayın attar bahçeniz bereketli ve hayırlı,hasatlarınız bol olsun...
Bugüne kadar güzel ürünler almışsınız,inşallah bu yılda bereketini görürsünüz.
sayın gürcan_keskin; vaktimiz oldukça kendimizi bahçeye atıyoruz, hasad olmasa da vakit geçiriyoruz bu bize yetiyor, bahçeme gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim, iyi günler.
Meyve fidanlarını neden karışık diktiniz?
sayın h_dogan; haklısınız ben de aynı durumdan şikayetçiyim, meyve ağaçlarını ilk başta sadece kenar kısma dikmeyi planlamıştım, sonraki yıl biraz daha ilave ettik sınırı biraz daha genişlettik bu sefer dikim planı bozuldu, bu sene tekrar ilave edince arap saçına döndü, artık meyvelik olarak ayırdığımız kısım böyle oldu
geçen sene diktiğim ağaçlar çiçek açmaya başladı
474014
474015
474016
474017
474018
asmalara çardak tipi terbiye sistemi uygulayacağım
474019
474020
474021
geçen sene dikilen meyvelere yaptığımız şekil budaması
474022
474023
474024
çelik köklendirme denemem
474027
474028
bodur elmalar ancak bugün dikilebildi
474031
474029
474030
akçabardak
05-03-2014, 17:56
Sayın attar yavaş yavaş bahçeler hareketlenmeye başlamış bakıyorum da, bol bereketli bir sezon geçirmenizi diler her şey gönlünüzce olsun kolay gelsin.
Sayın attar yavaş yavaş bahçeler hareketlenmeye başlamış bakıyorum da, bol bereketli bir sezon geçirmenizi diler her şey gönlünüzce olsun kolay gelsin.
teşekkürler sayın akçabardak; bu sene kış az oldu bahar da erken geldi, inşallah aldanmazlar, teşekkürler
2014 sezonu tohumlarımız çimlenmeye başladı
476480
476481
Işık gören bir yere alın fazla boylanmış gibiler.
akçabardak
17-03-2014, 10:23
2014 sezonunda bol ürünler dilerim.
Işık gören bir yere alın fazla boylanmış gibiler.
bana da öyle geldi sayın h_dogan, sırık cinsi olduğu için olabilir diye düşünüyorum, çimleninceye kadar karanlıkta idi şimdi ışıktalar
2014 sezonunda bol ürünler dilerim.
teşekkürler sayın akçabardak, inşallah hepimiz için bol ve sağlıklı ürün olur
Işık az olduğu içindir. Sırık olmasıyla alakalı değil. :)
Işık az olduğu içindir. Sırık olmasıyla alakalı değil. :)
ilk çimlenme safhasında biraz geç ışığa kavuşturduk demekki, bundan sonra ışıkları bol olacak inşallah
mini seramızı hazırlayıp ekimini gerçekleştirdik
478113
478114
478115
2014 sezonu tohumlarımız çimlenmeye başladı
476480
476481
Ellerinize sağlık, güzel bir bahçe olacak ilerde.
Bir şey sormak istiyorum. Tohumları böyle sık ve toplu halde ektikten sonra viyollere seyreltme mi yapıyorsunuz?. Seyreltme yaparken zaiyat çok oluyor mu?
Ben viyollere direk ekim yapıyorum. her göze sadece bir adet tohum koyuyorum.
ilk dikilen domatesler gerçek yaprak çıkarmaya başladılar
478138
Ellerinize sağlık, güzel bir bahçe olacak ilerde.
Bir şey sormak istiyorum. Tohumları böyle sık ve toplu halde ektikten sonra viyollere seyreltme mi yapıyorsunuz?. Seyreltme yaparken zaiyat çok oluyor mu?
Ben viyollere direk ekim yapıyorum. her göze sadece bir adet tohum koyuyorum.
teşekkürler sayın avtonoz; yeriniz müsaitse direk viyole dikebilirsin, bu mevsimde dışarısı serin olduğu için içeride viyolleri tutacak yer olmuyor, zayiat pek olmuyor iş çıkıyor sadece
ağaç diktiğimiz bölgeyi çapa makinesi ile hallettik
481512
481513
481514
nisan ayında yaşadığımız geç soğuklar bazı ağaç filizlerini halletmiş
481515
481516
481517
481518
481519
sayın attar bahçenizi zevkle takip ediyorum, daha yeniyim forumda umarım ilerleyen zamanlarda benimde sizinki gibi bahçem olur.
Bol mahsul almanız dileğiyle başarılar..
sayın attar bahçenizi zevkle takip ediyorum, daha yeniyim forumda umarım ilerleyen zamanlarda benimde sizinki gibi bahçem olur.
Bol mahsul almanız dileğiyle başarılar..
inşaallah sayın altan01 en yakın zamanda emelinize kavuşursunuz
Bodur elmalarımızı don etkilememiş
481805
Selam Sayın attar benimde kasım ayında diktiğim fidanlar filiz vermeye başlamışlardı ama geçen hafta olan soğuklar bütün filizleri kurutmuş:( umarım yeniden taze sürgün verirler, ayrıca sizin sayfanızı büyük bir zevkle takip ediyorum umarım bende siz ve diğer arkdaşlar kadar başarılı bir bahçe sahibi olurum size işlerinizde kolaylıklar dilerim.
Selam Sayın attar benimde kasım ayında diktiğim fidanlar filiz vermeye başlamışlardı ama geçen hafta olan soğuklar bütün filizleri kurutmuş:( umarım yeniden taze sürgün verirler, ayrıca sizin sayfanızı büyük bir zevkle takip ediyorum umarım bende siz ve diğer arkdaşlar kadar başarılı bir bahçe sahibi olurum size işlerinizde kolaylıklar dilerim.
sayın 06dilek bu sene baharın erken gelmesiyle hep bu korku vardı zaten nihayet başımıza geldi :( insanın morali bozuluyor napalım takdiri ilahi nasibimiz neyse o olur diyerek teselli buluyoruz, inşaallah zevkli bir sene geçirmeniz dileğimle, teşekkürler
asmaların ilk çıkan tomurcuklarını soğuk vurmuştu ama tekrar yeşillenmeye başladı
483761
483762
483763
483764
soğuk vurgunundan sonra toparlanmaya çalışıyor
483765
483766
483767
erikler hastalanmış
484019
484020
484021
sebze bahçemizin domates biber için dikim yerlerini hazırlamaya başladık
485780
485781
kayısıların bu sene ilk tadlarına bakacağız inşallah
485782
485783
vişnemiz de meyve bağlamaya başladı
485784
bu sene diktiğimiz kiviler filiz sürmeye başladı
485785
485786
485787
485788
asmalarımızın bir kısmı 3.senesine bir kısmı 2.senesine girerken
485794
485795
485796
485797
485798
Bordo bulamacı atmadınız mı?
Taphrina pruni gibi geldi bana. Dodine veya ziram içerikli bir ilaçla ilaçlayın. Şeftalide sadece yaprakta oluyor erikte ise meyveleri de deformasyona uğratıyor.
erikler hastalanmış
484019
484020
484021
bordo bulamacı atmadım daha doğrusu atamadım mevsim biraz erken başlayınca geç kaldım Dodine veya ziram içerikli ilacı deneyeceğim, ağaç konusunda epeyce acemiyim, böyle hastalıklarla karşılaştıkca öğreniyoruz, ilginize çok teşekkürler sayın h_dogan, kolay gelsin
yılın ilk fidelerini toprakla buluşturduk
489890
489891
asmalıtepe
09-05-2014, 07:32
sayın attar çalışmalarınız çok güzel.bu sene bitkileri vuran kasırga hepimizin bahçelerinde vurdu aynı darbeyi bademler cevizler öyle bir kavruldu ki Allahım beterinden saklasın.neyse ki yavaş yavaş dirilmeye başladılar.sulama iyi geliyor keşke biraz daha çok yağış olsa onarılacaktırlar.
asmalıtepe
09-05-2014, 07:36
birşey daha demeliyim son foto da görüyorum sebze tarhlarını hazırlamışş fide dikiyorsunuz.ben de aynı faaliyetteyim şu sıra.yalnız bir konuda fikrinizi alayım fideleri karıkların içine mi yamacına mı dikiyoruz?
sayın attar çalışmalarınız çok güzel.bu sene bitkileri vuran kasırga hepimizin bahçelerinde vurdu aynı darbeyi bademler cevizler öyle bir kavruldu ki Allahım beterinden saklasın.neyse ki yavaş yavaş dirilmeye başladılar.sulama iyi geliyor keşke biraz daha çok yağış olsa onarılacaktırlar.
evet sayın asmalıtepe; bu sene umumi bir musibetten çoğu yer etkilendi, nasipten gayrısı olmaz diyerek teselli buluyoruz,
birşey daha demeliyim son foto da görüyorum sebze tarhlarını hazırlamışş fide dikiyorsunuz.ben de aynı faaliyetteyim şu sıra.yalnız bir konuda fikrinizi alayım fideleri karıkların içine mi yamacına mı dikiyoruz?
fideleri karıkların içine dikiyoruz, domateste boğaz doldurma yapıyoruz kökler daha derinde kalmış oluyor, biberde de sulama sırasında daha iyi oluyor, kolay gelsin, ziyaretiniz için teşekkürler
491073
bahçeden karışık resimler
491074
491075
491076
491077
491078
asmalarım
491338
491339
491340
491341
491342
bahçenizi gezdim çok güzel yanlız şu anki durumunu merak ettim
bu sene 1 nisan itibariyle bahçeye örtü altı diktiğim fideler içeride mart başı diktiğim fideleri geçti
492927
492928
492929
492930
492931
viyoldeki fideler mart başında dikilmişti
492936
492937
2 senedir çileklerin yerlerini değiştirip durmaktan çileklerini yiyememiştik bu sene ilk çileklerimizi tatmaya başladık, bugüne kadar çilek diye yediklerimiz meğer çilek değilmiş
492939
492940
492941
492942
bu sene dikmiş olduğum avustralya karadutunu da soğuk vurmuştu kurudu diye üzülmüştüm ama tekrar sürgün verdi
492948
492949
asmalıtepe
15-05-2014, 17:45
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.kolay gelsin.
karadut yabani sürgün vermiş gibi duruyor aşısız yerden resimler yeniymiş ben giriş tarihinize bakıyormuşum ben kısmet olrsa seneye örtü altı ekecem fideleri ve orda yetiştireceğim çok erken ürün alınyor
asmaları yaz ayında çok sulayın bence yavaş büyümüşler
karadut yabani sürgün vermiş gibi duruyor aşısız yerden resimler yeniymiş ben giriş tarihinize bakıyormuşum ben kısmet olrsa seneye örtü altı ekecem fideleri ve orda yetiştireceğim çok erken ürün alınyor
avusturya karadututunu alırken sormuştum çelik mi aşı mı diye çelikten üretim olduğunu söyledikleri için dipten de çıksa yabani sürgün sayılmazlar, ben de geçen sene yabani sürgün zannedip sökmüştüm kışın sonra pişman oldum bu bilgiyi duyunca, nasip, asmalar henüz çok genç ancak köklendiler yazın sulama yapıyoruz, bilgileriniz için teşekkürler, size de iyi çalışmalar dilerim
bu süs kabağı tam 30 sene öncesine ait 1984 yılında memleketteyken hobi amaçlı yetiştirdiğim bir süs kabağı çekirdekleri, sağlam gibi duruyor, çimlenecek mi bilmiyorum bu sene ekip deneme yapacağım, ne de olsa tarihi sayılır iyi muhafaza edilmiş annem tarafından bir hatıra
493162
493163
493164
akçabardak
16-05-2014, 18:48
Sakla samanı gelir zamanı diye bu olsa gerek, inşallah çimlenir merakla takipte olacağım nasip olursa.
bahçede fare gibi zararlılarından yiyecek ve malzemelerimizi korumak amaçlı küçük bir malzeme odası yapımı için çalışmalar başladı
495935
495933
495934
495936
yavaş yavaş yaptığımız küçük malzeme depomuz devam ediyor
499248
499249
499250
bahçenin bir hafta önceki hali 1 haftadır yağmur devam ediyor gidemedik bahçeye
499251
499252
499253
499254
499255
bahçeye barbekü yapımına başladık
505029
505030
505031
505032
505033
bahçe ramazan öncesi görünümü
505037
505038
505039
505040
505041
Bu sene damla sulama hortumlarını döşemediniz mi sayın Attar? Resimlerde göremedim.
Bu sene damla sulama hortumlarını döşemediniz mi sayın Attar? Resimlerde göremedim.
hava yağmurlu gitti ana hattı döşedim araları bu hafta takacağım, acil diğer işleri halletmeye çalışırken biraz geç kaldık, yağış da devam edince erteledik durduk
barbekü yapımı devam ediyor
505771
505772
505773
505774
505775
bahçeden resimler
505779
505780
505781
505782
505783
barbeküye her gittiğimizde birkaç tuğla koyup geliyoruz
506587
506588
506589
506590
506591
Merhaba sayın attar maşallah bahçe çok güzel gözüküyor ama benim en çok ilgimi yapmakta olduğunuz barbekü çekti, çünki benimde böyle birşeye ihtiyacım var onun için sizi çok yakından takip edicem bilgi ve fikirlerinizden yaralanmak için.
Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte huzur içinde günler geçirmeniz dileğiyle, sağlıcakla kalın.
Merhaba sayın attar maşallah bahçe çok güzel gözüküyor ama benim en çok ilgimi yapmakta olduğunuz barbekü çekti, çünki benimde böyle birşeye ihtiyacım var onun için sizi çok yakından takip edicem bilgi ve fikirlerinizden yaralanmak için.
Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte huzur içinde günler geçirmeniz dileğiyle, sağlıcakla kalın.
sayın 06dilek; bu tarz uğraşların en güzeli zor da olsa kendinin yapması daha farklı bir zevk veriyor, 10 gün mola verdik kısa bir şehir dışı işim çıktı, döndük en yakın zamanda kaldığımız yerden devam edeceğiz inşallah, teşekkürler
Sayın attar,
İnanın paylaşımlarınızı izlerken imrenmemek elde değil. Çok güzel çalışmalar, yaratıcılığınız ve el işçiliğiniz için sizi kutlarım. Paylaşımlarınızı zevkle takip etmeye devam edeceğim. Kolaylıklar dilerim.
Sayın attar,
İnanın paylaşımlarınızı izlerken imrenmemek elde değil. Çok güzel çalışmalar, yaratıcılığınız ve el işçiliğiniz için sizi kutlarım. Paylaşımlarınızı zevkle takip etmeye devam edeceğim. Kolaylıklar dilerim.
teşekkürler sayın tWoFuNN; boş zamanlarda hobi olarak uğraş bizimkisi ama kendimizin birşeyler yapabilmesi hoşumuza gidiyor, selamlar
temmuzda bahçenin durumu
509337
509338
509339
509340
509341
barbekünün durumu böyle
509342
509343
509344
509345
509346
Sayin attar,
Bence firin yapsaydiniz hem barbeku hem firin olarak kullanabilirsiniz. Ornekler icin Meyvelitepe`nin blogunda firin kardesligi kisminda bulabilirsiniz.
Sayin attar,
Bence firin yapsaydiniz hem barbeku hem firin olarak kullanabilirsiniz. Ornekler icin Meyvelitepe`nin blogunda firin kardesligi kisminda bulabilirsiniz.
evet fagu03; inceledim Meyvelitepe`nin blogunu fakat şu an fırın ihtiyacım yok ve fırın çok yer kaplıyor şimdilik bana yeterli diye düşünüyorum, teşekkürler
Sn. attar 30 yıllık kabağın akıbeti ne oldu? Çimlendi mi tohumlar? :)
Sn. attar 30 yıllık kabağın akıbeti ne oldu? Çimlendi mi tohumlar? :)
evet sayın h_dogan; 6 ocak halinde diktim sadece 1 ocakta 1 adet çimlenme olmuş biraz yavaş gelişiyor henüz meyve vermedi
bahçeye bayram sonuna kadar gidemeyeceğim kısa bir memleket ziyareti yapmaya niyet ettik, bahçede an itibariyle durum böyle
510866
510867
510868
510869
510870
bahçede bu kenelerden rastlıyorum, acaba zararlı mıdır? bilmiyorum
510872
510873
510874
30 yıllık tohum çimlendi
510875
bahçe bayram öncesi görünüm
510876
510877
bahçede hazan mevsimi
518723
518724
518725
518726
518727
sonbahar güzellikleri
518728
518729
mustafakavci
06-10-2014, 22:57
15 sayfa ne çabuk bitti... Elinize, emeğinize sağlık, her şey çok güzel görünüyor.
bahçe kış uykusuna geçti
526418
526419
526420
526421
526422
@attar, uğraşlarınız pek güzel elinize sağlık. Çilekleri yer değiştirip durduğumuz için meyvesini yiyemedik demişsiniz. Ben de kimilerinin yerini değiştireceğim, özellikle yavrularının bağlantılarını kesip daha düzgün yerlerine almak istiyorum. Bu işlemi şu sıralar yapsam daha mantıklı olmaz mı, sezona da yetişmiş olur, siz nasıl yapmıştınız?
@attar, uğraşlarınız pek güzel elinize sağlık. Çilekleri yer değiştirip durduğumuz için meyvesini yiyemedik demişsiniz. Ben de kimilerinin yerini değiştireceğim, özellikle yavrularının bağlantılarını kesip daha düzgün yerlerine almak istiyorum. Bu işlemi şu sıralar yapsam daha mantıklı olmaz mı, sezona da yetişmiş olur, siz nasıl yapmıştınız?
sayın TCM; kesinlikle daha mantıklı olur,çilekleri yer değiştirmek için en uygun zaman şimdi olduğunu öğrendik, baharda otunu rahat temizliyebilecek şekilde dikmenizi öneririm, saygılarımla
bahçe kış ayına girişte böyle
527833
527834
527835
527836
527837
serdar1984
24-03-2015, 09:49
valla bugünümü sizin bahçenizi gezmekle geçirdim sayılır :) emeklerinize sağlık toprak insanoğlu için çok önemli topraktan gelip topraga gideceğimizde bir aşikar :) bahçenizde fidelerinizi şaşırtma yaptıktan sonra dönem dönem hangi gübreleri verdiniz uygulamsını nasıl yaptınız biz amatörler için biraz bilgi verirmisiniz...
valla bugünümü sizin bahçenizi gezmekle geçirdim sayılır :) emeklerinize sağlık toprak insanoğlu için çok önemli topraktan gelip topraga gideceğimizde bir aşikar :) bahçenizde fidelerinizi şaşırtma yaptıktan sonra dönem dönem hangi gübreleri verdiniz uygulamsını nasıl yaptınız biz amatörler için biraz bilgi verirmisiniz...
sayın serdar1984 bahçeme hoş gelmişsiniz, toprakla uğraşmak gerçekten çok hoş, koyun gübresi dışında başka gübre kullanmıyorum, biraz ot fazla oluyor ama kimyasaldan uzak durmak için bahçeyle uğraşıyoruz, bahçe işleri organik ve inorganik olarak yapılabilir biz organikten yanayız, saygılar
geçen sene istanbul kış görmedi bu sene de kış öyle bir uzun sürdü ki nisan ayında bile kış devam etti gözümüzü açıp da bahçeye gidemedik soğuktan yağmurdan, bu pazar ilk defa baharı hissettik fakat toprak yaş bir işlem yapamadık kışın fırtınadan hasar görmüş servileri budayıp düzettik
546545
546546
546547
bahar bu sene geç geldi işler de geç kaldı, ortalık şenlenmeye başladı
551178
551179
551180
551181
551182
arılarım ilkbaharda yeni yuvalarına kavuştu
551356
Dutlubahçe
08-05-2015, 21:01
arı kovanı peteklerini hazırlayıp kurduk, bakalım oğul yakalayabilecek miyiz?
Sayın attar, arıları yakladınız mı, yoksa satın mı aldınız?
Sayın attar, arıları yakladınız mı, yoksa satın mı aldınız?
sayın Dutlubahçe, satın aldım sonbaharda fakat ilkbaharda anladık ki arılar çok sert, şimdi yeni ana siparişi verdik karniyol cinsi, yaklaşık 60 gün sonra sakin arı ırkına kavuşacağımızı ümid ediyorum
Dutlubahçe
11-05-2015, 08:44
Sayın attar, sizdeki heyecan ve gayreti hayranlıkla takip ediyorum. Maşallah elinizden her iş geliyor. Bahçe, inşaat, arıcılık.... Baklalarınız da çok güzel görünüyor.
Sayın attar, sizdeki heyecan ve gayreti hayranlıkla takip ediyorum. Maşallah elinizden her iş geliyor. Bahçe, inşaat, arıcılık.... Baklalarınız da çok güzel görünüyor.
sadece merak ve şevk ile birşeyler yapmaya çalışıyoruz sayın Dutlubahçe, çok marifetli sayılmayız, kendi yaptığım şeyler daha çok hoşuma gidiyor, teşekkürler
bahçenin yarısını ancak sürdüreceğim ağaçların olduğu yeri ancak ekime hazır hale getiriyoruz
553036
553037
553038
553039
553040
arılarımın analarını ıslah için karniyol cinsi arılarla değişim yapmak için kovanları böldük
553144
bahçenin kalan bölümünü traktörle sürdürdük
553516
553517
Dutlubahçe
20-05-2015, 21:24
bahçenin kalan bölümünü traktörle sürdürdük
553516
553517
Benim bahçeme ne zaman bir traktör girse, bir zarar yapmadan bir -iki ağaç fidanı telef etmeden kesinlikle çıkmamıştır.
Tabi kusur traktörde mi yoksa onu kullananda mı onu siz daha iyi bilirsiniz.
traktörü soktuğumuz yere ağaç dikmiyoruz sebze alanı olarak kullanıyoruz, ağaçlık alanı çapa makinesi ile hallediyoruz başka çare yok
Dutlubahçe
04-06-2015, 10:41
Sayın attar nerelerdesiniz? İnşallah iş yoğunluğundan başka bir problem yoktur. Bahçenizdeki gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Sayın attar nerelerdesiniz? İnşallah iş yoğunluğundan başka bir problem yoktur. Bahçenizdeki gelişmeleri merakla bekliyoruz.
teşekkürler Dutlubahçe, bir problem yok biraz işlerim sıkışık bu aralar fazla fırsatım olmadı inşaallah paylaşımlara devam edeceğim
bahçenin sürülmezden önceki hali
557820
sürüldükten sonraki hali
557821
kışın hasar görüp yatan tel örgü yenilendi
557822
arı bakımları devam ediyor
557823
kenarda biten papatyalar
557824
traktör sürünce yerin hazırlaması biraz zaman alıyor
557829
çapa makinesi aldık ilk denememizi yapıyoruz
557830
yer biraz sert zorlanıyoruz
557831
ama bitireceğiz başka çare yok zaman kalmadı
557832
iş bitti güzel oldu ama makina mı yaptı ben mi yaptım anlamadım turşum çıktı
557833
Dutlubahçe
08-06-2015, 08:44
Maşallah iyi iş çıkarmışsınız. Ramazan başlamadan bahçeyi ekeceksiniz galiba.
evet Dutlubahçe, bu sefer de yağmura yakalandık dikim yapamadık, geç kaldıkça daha da geç kaldık bu sene de böyle oldu
sarmaşık gül coşmuş
560967
isabelle kokulu laz üzümü bu sene ilk meyveye yattı
560968
erken dikilen sebze fideleri yol almaya başladı
560969
geç kalınan sebze bahçesi ancak dikim faaliyeti başladı
560970
560971
Tolga Özmeral
22-06-2015, 16:56
Her şey çok güzel görünüyor sayın Attar.
Dediğiniz gibi insan kendi emeği ile yaptığı şeyden daha çok haz alıyor. Onca uğraş sonucunda bazen biraz eğri büğrü bile olsa, yapılan işin karşısına geçip seyretmek bile farklı keyif veriyor.
Ürününüz bol olsun.
Emeklerinize sağlık.
teşekkürler sayın Tolga Özmeral, umarım siz de bahçeniz de mutlusunuzdur
dikilen ağaçlar yeni yeni kendini belli etmeye başiladı
560989
sayın Dutlubahçe, satın aldım sonbaharda fakat ilkbaharda anladık ki arılar çok sert, şimdi yeni ana siparişi verdik karniyol cinsi, yaklaşık 60 gün sonra sakin arı ırkına kavuşacağımızı ümid ediyorum
Sayın Attar;
Karniyol cinsi arıdan randıman alabildiniz mi? İstediğiniz gibi çıktılar mı ? Arılarınız yeni ana arıları kabul ettiler mi?
Sayın Attar;
Karniyol cinsi arıdan randıman alabildiniz mi? İstediğiniz gibi çıktılar mı ? Arılarınız yeni ana arıları kabul ettiler mi?
sayın Muda, karniyol cinsi arı güzel fakat satıcılar pek iyi değil sezonda arı bulmak için mecburen ses çıkartamıyorsun ne gönderirlerse eyvallah diyorsun gönderilenler saf karniyol değil sonuçda f1 melezi onun için gönderilen ana arıların hepsi aynı olmuyor fakat yine de cinsi belli olmayan arıya göre çok iyi
randıman aldık mı dersek bu sene arıların ırk ıslahını yapacağız derken bal verimimiz olmadı malesef
toplamda 25 ana arı aldım peylerpey 13 tanesini kabul ettirdim
kışa girerken bahçe uykuya geçti
588131
588132
588133
588134
588135
şubat sonu itibariyle ağaçları budayıp bahara hazır hale getirdik
600246
600247
600248
600249
600250
Dutlubahçe
17-03-2016, 09:02
Sayın Attar, yeni bahçe mevsimi hepimize hayırlı ve bereketli olsun.
geçen sezon işlerimin fırsat vermemesi sonucu sonbaharda yeri çapalayamadan kışa girdik, kış girişi zaten büyümüş otlar baharda almış yürümüş başını, çapa motorunu soktuk ama o kadar uğraştık ilk seferde bukadar olabildi
605570
605571
605572
son zaman don vurdu yine bu sene bazı ağaçlar etkilenmiş
605573
bahçeyi ikinci sefer çapa makinesini soktuktan sonra bu hale geldi ilk sefer kadar yorulmadık bu sefer
605574
605575
605576
605577
605578
bahçeye domates biber tohumlarının ekimini yeni yaptım
607234
607235
607236
ters dut ağacı yeşillenmeye başladı
607237
607238
15 mayısta senenin ilk fidelerini toprakla buluşturma çalışmaları başladı
612376
612377
612378
612379
yaklaşık 60 gün önce kendi tohumlarımdan yetiştirdiğim fideler dikime hazır
612380
bu heyecanı paylaşan arkadaşlarla beraber dikim işlerini gerçekleştiriyoruz
612381
fidelerin dikiminden sonra can suları da verildi
612382
çok iş yaptık biraz da keyflenelim:p
612383
bahçeye çardak ve konteyner yeri için çalışma başladı
615588
615589
615590
615591
615592
çardak yapımına başlandı, kendi imkanlarımla yaptığım için biraz yavaş ilerliyor
616148
616154
616155
616156
616157
avustralya karadutu meyve vermeye başladı
616158
616159
616160
çardak çalışmaları havaların yağışa dönmesiyle yavaşladı haziran ilk hafta yağan yağış bahçeyi iyice ıslatmış, otlar iyice yeşillenir, işler arttı demektir
616735
616736
616737
teknik işler biraz yavaş ilerliyor
616738
616739
616740
616741
616742
bu sene haziranda yağmur çok olduğu için ot mücadelesi için fazladan çapa gerekti
620491
620492
620493
620494
620495
biber domates ilk meyvelerini bu hafta vermeye başladılar
620496
620497
620498
620499
çardak yapımı ramazan ayı girdiği için biraz yavaşladı bayram sonrası hızlanır diye ümid ediyorum
620500
620501
sezonun ilk ürünlerinin tadına baktık
620718
620719
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.