View Full Version : gilan / Balkon
Dün çok güzel bir hava vardı. Çok güzel dediğim de 21 derece. :p
Ama burası için öyle sıcak ki parklar mayolarını giymiş, güneşlenen insanlarla doluydu. :)
301411
301412
301413
Gezerken gördüklerimden:
Kızılcık ağacının çiçeklerinin geçmiş hali bile ne kadar güzel değil mi?
301414
Mavi seramik saksıyla mavi lobelyalar harika uymuş.
Maalesef fotoğrafın çok net çıkmadığını fark etmemişim. :(
301415
Bir evin bahçesinin yanından geçerken burnuma bal gibi çok güzel bir koku geldi. Sağa sola bakınıyorum ne kokuyor diye... Bitkilerin dibindeki şeyleri küçük beyaz çakıl gibi görmüştüm ilk bakışta. Derken bir baktım geçenlerde bir serada sizlere de tanıttığım Blue Star Creeper (Pratia pedunculata). Tamamen çiçekle kaplandığı için fark etmemişim bile. :) Bir de alisyum gibi kokulu...
301426
Yakından:
301427
Armeria maritima ve Pratia pedunculata yanyana muhteşemdiler. ;)
301428
Gelelim benim balkona. :)
Sarı gözlü çim (Sisyrinchium californicum) bir süredir çiçekli. :)
Soğanlılara benzer bir yapısı olduğu için ben bir çiçek sapından bir kere açar sanıyordum. Ama o açan çiçeği tohuma dönüştürüp aynı sapta hemen yanından bir tane daha çıkarıyor. Her çiçeği sadece bir gün kalıyor. Başta 5 çiçek sapı vardı, dikerken birisi kırılmıştı çok üzülmüştüm. Ama şimdi baktım, bir sürü çiçek sapı daha geliyor. ;)
301434
301435
Sardunyalar ilk diktiğimde sarsılıp keyifsizleşip, tomurcuklarını kurutmuşlardı. Şimdi yavaş yavaş toparlanıyorlar. :)
Geranium 'Wilhelm Langguth' açtı bile. Tonu çok tatlı, yapraklarıyla da çok uyumlu oldu. :)
301446
Diğerleri de toparlanıp yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkarmaya başladılar. Yakında çiçeklerini görürüz. :)
301447
301448
Lysimachia sundew springs'e bir yer bulamadım. En sonunda şu aranjmana sokuşturmaya karar verdim. Saksıyı biraz fazla doldurdum belki de ama işte yer sorunu...
Jineop, umarım bu halini de beğenirsin. :)
Böyleydi:
301449
Böyle oldu:
Ama bu fotoğrafı biraz daha aşağıdan çekmişim. Lysmachia bu kadar domine bir durumda değil.
301450
[QUOTE=gilan;964575]Bu değişik yaprak şekilli ağacın etiketi yoktu. Ne olduğunu bilen varsa eklerim.
294448
294449
Bu bitkiyi bende merak ediyorum. Bilen çıkmadı mı?
Ficus natalensis sanırım.
Yanyana duran saksıların görünürlüğünü arttırmak için bir tane saksı standı aldım.
301451
Ortadaki saksıyı standa koyunca hem daha iyi görünür oldu, hem de cam güzelleri ve calibrachoa daha iyi ışık alacak. Calibrachoa balkonun en gölge köşesinde ve de hostanın altında olduğu halde gayet iyi görünüyor ve çiçeklerine devam ediyor. ;)
301452
Lysimachia sundew springs'e bir yer bulamadım. En sonunda şu aranjmana sokuşturmaya karar verdim. Saksıyı biraz fazla doldurdum belki de ama işte yer sorunu...
Jineop, umarım bu halini de beğenirsin. :)
Böyleydi:
301449
Böyle oldu:
Ama bu fotoğrafı biraz daha aşağıdan çekmişim. Lysmachia bu kadar domine bir durumda değil.
301450
Gilancım nefis, senin elinden çirkin olma şansı yok:p
Bu sepha çok zarif, saksılarla kapatmak offff:o
Mavi hostadan da bir sürü tomurcuk geliyor. :)
301453
Heucheralar da tomurcuklu ama çiçeksiz hallerini daha mı çok seviyorum ne? :rolleyes:
301454
301455
Heuchera 'caramel' normalde sarı-pembe ebruli bir tür olduğu halde benimki sapsarı kesilmişti. Fazla gölgeden mi diye düşünüyordum ama belki de strestendi. :p Yeni yaprakları daha pembemsi geliyor. :)
301456
Heuchera 'Peach Flambe'nin yapraklarına bayılıyorum. :)
301457
Heuchera 'Obsidian' ve Heuchera 'Peach Flambe' de Caramel ve Pinot Gris'e katıldılar. Acer'in altında 4 heuchera oldu. Aslında Acer de köklerini yaymaya başlamış. Belki de çok yüklendim saksısına. Dibine bir şey dikmeyip ağaç kabuklarıyla kaplasam da ço güzel görünürdü ama bu heucheraları alamazdım. :rolleyes:
Bu saksının suyuna ve besinine çok dikkat etmek gerekecek...
Daha sonra daha geniş açılı bir fotoğraf da çekerim. :)
301458
Kaya saksıya sempervivumlar yerleşti. :)
Üçü sığabildi, biri dışarıda kaldı. Balkonu bugün de işim olduğu için dün akşam yıkamadım, affınıza sığınıyorum. :o
301459
301460
Dün %60 indirime girdiğini görünce bir tane daha kaya saksı aldım. Çok şans oldu. Bu diğerinden küçük, zaten tek kalmıştı. :)
Hazır indirim olunca bir tane de minik turkuaz seramik saksı. :)
301461
301462
Şimdilik bu kadar, bugün biraz daha toparlamaya çalışacağım. :)
Ficus natalensis sanırım.
Natalensis'e pek benzemiyor diye düşündüm. Madem jineop ficus diyor, üçgenimsi yapraklarına ithafen "ficus triangle leaves" diye aratayım dedim. Daha ben yazamadan google tamamladı: Ficus triangularis :p
Natalensis'e pek benzemiyor diye düşündüm. Madem jineop ficus diyor, üçgenimsi yapraklarına ithafen "ficus triangle leaves" diye aratayım dedim. Daha ben yazamadan google tamamladı: Ficus triangularis :p
İşte bu kadar:p
Bu sepha çok zarif, saksılarla kapatmak offff:o
Aynısını ben de düşündüm jineop. Ama o saksıyı yükseltmek de şart, çok daha güzel görünür oldu. Başka bir fikrin var mı? :confused:
Aynısını ben de düşündüm jineop. Ama o saksıyı yükseltmek de şart, çok daha güzel görünür oldu. Başka bir fikrin var mı? :confused:
Sehpaya küçük bir saksı koyalım, yanına çay bardaklarımızı, keyifle çay içelim...
Saksıları yükselticek eminim başka bir şeyler bulunur:D
ciceksever70
28-05-2012, 07:24
Gilancim fazla cesit alma yerlesirsin dönemezsin sonra. Saka bir yana cok güzel olmus hersey cok zarif hazirlanmis. Kaya saksilara ve de sehpaya bayildim.
Adalet Yağcı
28-05-2012, 08:49
Ulaşmaya çalışıp da ele geçiremediğimiz ne kadar bitki varsa toparladınız yani.
Bizlere hiç mi acımıyorsunuz sevgili Gilan.
Sehpaya bayıldım, Jineop'un dediği gibi, ben üzerini çiçekle kapatmaya kıyamazdım, ama düzenleme çok güzel olmuş, sanırım hosta ve calibrachoa sehpanın üzerine yerleşmiş, yoksa diğer ikisi de mi sehpanın üzerinde?
Ne zaman gelelim kahve içmeye :)
serkan_istanbul
28-05-2012, 10:12
Maşallah ne kadar güzel arajmanlar uyumlu renkler yakalamış bir araya getirmişsiniz. Hayran kaldım doğrusu ellerinize sağlık.
günebakan
28-05-2012, 15:46
Sehpaya herkes gibi ben de bayıldım. Gilan'cığım arajmanlar harika görünüyor. Bence daha fazla bitki al dönüşünde bizlerle paylaşırsın belkiiii:D:dilli:
Buradaki bitkileri paylaşmayı ne çok isterim bilsen sevgili günebakan. Ne yapılabilir diye düşünüyorum hala bir yandan... :rolleyes:
Gilancim fazla cesit alma yerlesirsin dönemezsin sonra. Saka bir yana cok güzel olmus hersey cok zarif hazirlanmis. Kaya saksilara ve de sehpaya bayildim.
Sorma sevgili çiçeksever, herkes "Dönmezsin, kimse dönmüyor" dedikçe ben de ne yapsam da dönmeyi garantiye alsam diye uğraşıp duruyorum. :rolleyes:
Şimdilik en etkili yöntem döndüğümde yapacaklarıma dair planlar yapmak gibi geliyor. Birileri bana Ankara dolaylarında 2-3 dönüm ucuzundan arsa bulsun, 3 seneyi bile tamamlamadan uçar giderim. :) Tabii şu anın hesabıyla bayağı bir ucuza bulmaları lazım. :D
Sevgil jineop ve Adalet Hanım, benim saksı standı fotoğrafta çok büyük görünmüş. Aslında ufacık bir şey, eni 15cm falan, boyu da işte 20cm falandır. Öyle üzerinde çay içilmez yani. :)
O fotoğrafta sadece ortadaki hosta+calibrachoa saksısı standın üzerinde duruyor. Diğer ikisi yerde.
Hem bakın ben balkon sehpamı buldum bile. :) Bu dallı kuşlu sehpayı aslen eve almıştım ama durduğu yere biraz daha büyük bir şey gerekti, bu ufaklık da balkona transfer olacak. :)
Bu arada çayı demledim. Hemen peşinden de Türk kahvesi. Bir tek siz eksiksiniz yani, hemen bekliyorum. :)
301918
Balkonda artık dikilebilecek her şey dikildi. Ama bazı fazlalıklarımız kaldı. Şimdilik başka saksı koyabileceğim bir yer olmadığı için bir süre böyle kalacaklar, sonrasında bakacağız. :)
Kalanlar: Heuchera 'Spellbound', Oxalis 'Plum crazy', siyah ve bronz tatlı patates sarmaşıkları ve pembe-sarı calibrachoa.
301919
Daha fazla saksı maaliyetine girmemek için bu haftasonu biraz yaratıcılık kullanayım dedim. Acer'in ve limon servinin çıktığı büyük saksıları değerlendirmek istedim. Dış mekana uygun sprey boya, dış mekana uygun metalik akrilik boya ve biraz da simle bir şeyler denedim. Aslında çok beğenmedim ama balkonu artık toparlamak istediğim için böylece kullandım, belki sonra değiştiririm.
301920
Ortanca adı üstünde, biraz ortada kaldı. :D
301926
Clematisi de bu saksılardan birine diktim. Yanına mor yapraklı heucherayı düşünerek almıştım ama yanyana koyduğumda tonları hiç uymadı. Ben de mor tonlarında petunya, calibrachoa ve bacopayı ekledim. Fideler biraz büyüyüp serpildiklerinde burada 5-6 ton moru bir arada göreceğiz. Bacopa ile clematis aynı renk. :)
301921
Clematisin saksısına da vakti zamanında TRT2'de yayınlanan Resim Sevinci adlı programdan gördüğüm çam ağaçlarından yaptım. Sizler de hatırlarsınız, rahmetli Bob Ross 30dk'da harika manzara tabloları yapardı...
Ağaç figürleri çok hoşuma gitti ama bir bütün olarak saksıyı çok beğenmedim. Bu da şimdilik böyle kalsın bakalım.
301922
Domatesler de dikildi. İkisinde de tomurcuklar ortaya çıkmış. :)
301923
Balkonda duvara çivi çakamasam da sol tarafın üst kısmındaki ahşap kısma vida takabileceğimi fark ettim. :) Hemen bir askılı saksı yerleşti tabii oraya. :)
Maalesef asıl geniş duvar olan sağ tarafta böyle bir ahşap kısım yok...
301924
Easy wave serisinden sarkıcı petunyalar ve fon olarak da açık yeşil tatlı patates sarmaşığı.
Yıllardır Ankara'da petunyalarım kısa sürede bozulurlar. Acaba buranın serin ve nemli ikliminde hep o internette gördüğümüz güzel güzel sarkan petunya resimlerini elde edebilecek miyiz bakalım... :rolleyes:
301925
Şu an için en toplu halimiz bu şekilde. ;)
301927
ciceksever70
29-05-2012, 07:06
Kendine yer biraktin mi gilancim?:D
canannuman
29-05-2012, 09:57
Son hali çok güzel herkez gibi sephalara bayıldım, 10 numaralarmış. Taş ve diğer saksı seçimleride çok hoş özellikle ağaçlı mavili saksı. Ancak beni benden alan dizayn clematis oldu bayılırım mor ve eflatuna harika bir görüntü olmuş dahada geliştikçe olur bitkiler. Maaşallah.
Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D
Bu demirlere asılan balkon saksıları vardır ya da içine saksı koyabileceğin balkon demirine asılan ferforje görünümlü sepetler.. Belki daha ışık almasını istediğin domates gibi bitkileri buralara koyabilirsin..
Amerika daki balkonu Türk balkonuna çevirme gayreti gibi oldu ama ihtiyaç var gibi gördüm..:)
Adalet Yağcı
29-05-2012, 12:54
Birileri bana Ankara dolaylarında 2-3 dönüm ucuzundan arsa bulsun, 3 seneyi bile tamamlamadan uçar giderim. :) Tabii şu anın hesabıyla bayağı bir ucuza bulmaları lazım. :D
Benim oğlum Ankara Çamlıdere hayranıdır, ormanın içinde çok hoş bir yermiş, merkeze tam uzaklığını bilmiyorum ama her gün gidiş geliş yapılabilirmiş.
Ne dersiniz, Çamlıdere olur mu?
Bu arada çayı demledim. Hemen peşinden de Türk kahvesi. Bir tek siz eksiksiniz yani, hemen bekliyorum. :301918
Bu kadar yürekten çağırırsanız bir gece ansızın gelebiliriz :D
mest oldum büyülendim. bu kadar güzel bir balkon olabilir mi.kısıtlı bir mekanda muhteşem şeyler yapmışsınız tebrik ederim. çiçek aranjmanına bayıldım. ufkumu açtı , fikir verdi. balkonunuzun takipçisiyim bundan sonra.. en kısa sürede bende benim güzelleri ekleyeceğim.. saksılar yerleştirme ve renklendirmelerle takdire şayan.. bitkilerinizin sizinle çok mutlu olduğu ortada. umarım bu güzellikler artarak çoğalır da bizde görme zevkini yaşarız.
Teşekkürler sevgili sibelim.
İnsanı bahçesinden alıp böyle ufacık balkonla bırakınca, balkonda bahçe yapmaya kalkıyor işte. :)
Zaten arada dilim sürçüyor, benim bahçe diye bahsediyorum! :D
Benim oğlum Ankara Çamlıdere hayranıdır, ormanın içinde çok hoş bir yermiş, merkeze tam uzaklığını bilmiyorum ama her gün gidiş geliş yapılabilirmiş.
Ne dersiniz, Çamlıdere olur mu?
Bu kadar yürekten çağırırsanız bir gece ansızın gelebiliriz :D
Vallahi olabilecek en yürekten çağırıyorum, haberiniz olsun. :) Normalde Amerika deyince akla New York, Los Angeles falan gelir ama bir bahçe delisi olarak buralar bambaşkaymış. Bir şekilde yolunuız düşerse (ya da zorlayarak yolunuzu düşürmek isterseniz :) ) hem memnuniyetle misafir ederim hem de çevredeki tüm seraları gezmek paket dahilindedir. :D
Çamlıdere Ankara'ya yanılmıyorsam 100km kadar var. Gerçekten doğası çok güzel, üniversitedeyken izcilik kampı için gitmiştim. Ama her gün geliş gidiş için uygun olmaz.
Bu arsa bulma işi çok zor bir iş. Şehire yaklaştıkça fiyatlar uçuyor, uzaklaştıkça da gelip gitmek dert. Benim de maalesef mesleğim gereği büyük şehirde çalışmam şart. Sonbaharda tatile geldiğimde bir araştırmaya başlayayım diyorum. En azından bir fikrim olsun hangi mesafede fiyatlar ne durumda. Hem hedef net olunca, hedefe giden yol da belki biraz netleşir. :rolleyes:
Kendine yer biraktin mi gilancim?:D
Aslında düşününce hala ortada biraz boşluk var gibi mi ne? :D
Son hali çok güzel herkez gibi sephalara bayıldım, 10 numaralarmış. Taş ve diğer saksı seçimleride çok hoş özellikle ağaçlı mavili saksı. Ancak beni benden alan dizayn clematis oldu bayılırım mor ve eflatuna harika bir görüntü olmuş dahada geliştikçe olur bitkiler. Maaşallah.
Sevgili canannuman, mor benim en sevdiğim renk. :)
Teşekkür ederim, bakalım hepsi birden gelişince nasıl bir kombinasyon ortaya çıkacak. :) Bu aralar her şeyi gelişmiş halde diktiğim için sabrı ve beklemeyi unutmuşum biraz. :D
Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D
Bu demirlere asılan balkon saksıları vardır ya da içine saksı koyabileceğin balkon demirine asılan ferforje görünümlü sepetler.. Belki daha ışık almasını istediğin domates gibi bitkileri buralara koyabilirsin..
Amerika daki balkonu Türk balkonuna çevirme gayreti gibi oldu ama ihtiyaç var gibi gördüm..:)
Çok hainsin sevgili feriha. :D Şaka bir yana ben de düşündüm de, oraya da bir şeyler asarsam önüm çok kapanacak gibi geliyor. Balkonun önünde kocaman bir ağaç var. O kadarcık da olsa manzaram olsun, yoksa biraz kutu gibi hissederim gibi geldi. :)
Ama bakalım, şimdiden yersiz kalan bitkiler varken yakın gelecekte neler olur? :)
nuray topcu
29-05-2012, 22:35
sizin bu arajmanlarınıza bayılıyorum..
Adalet Yağcı
29-05-2012, 22:41
Vallahi olabilecek en yürekten çağırıyorum, haberiniz olsun. :) Normalde Amerika deyince akla New York, Los Angeles falan gelir ama bir bahçe delisi olarak buralar bambaşkaymış. Bir şekilde yolunuız düşerse (ya da zorlayarak yolunuzu düşürmek isterseniz :) ) hem memnuniyetle misafir ederim hem de çevredeki tüm seraları gezmek paket dahilindedir. :D
Böyle bir teklife hayır denebilir mi, hem sizin balkonunuzda çay içmek, hem de rüya gibi seraları gezmek.
Gelin görün ki, Adana İstanbul arası 1 saat 15 dk. yolculuğu bitiremiyorum, yanımda oturan tanımadığım adamlara, "lütfen benimle biraz konuşurmusunuz" diye adeta yalvarıyorum.
Yani biraz fobik bir durum var :)
10 saat yolculuğa katlanabilmem için zom olmam gerekir, bir de okyanusu geçerken, düşünürken bile çarpıntı başladı.
Üstüne üstlük THY de pilot bir damadım var :o
Adalet Hanım, şimdi siz bana inanmazsınız ama vallahi okyanus aşırı olan uçuş daha rahat geçiyor. :)
Buraya gelirken genelde Avrupa aktarmalı geliniyor. O Avrupa'ya olan 3 saatlik uçuş yerine bir tane daha 10 saatlik uçuş deseler tercih ederim. Bir kere uçak çok büyük, çift koridorlu oluyor. Sık sık kalkıp dolaşabiliyorsunuz, herkes bir oraya bir buraya geziyor zaten. :) Her koltuğun arkasında ekran oluyor, ister uçağın pozisyonunu ister film/dizi izleyebiliyorsunuz. Hatta kablosuz internet bile var.
Bir de sanırım çok daha yüksekten uçtuğu için sarsılma ve titreme kısa uçuşlara göre çok çok daha az oluyor. Yolun ortasında uyanıp kendinizi yerde bile sanabiliyorsunuz. :)
Hem THY'deki damadınız size uygun bilet de bulabilir. :D
https://www.amerikadaniste.com/Default.aspx?
AmerikadanHemenAl - AMERİKA'DAN BİR ARZUNUZ VAR MI? - Amerikadan Alışveriş (http://www.amerikadanhemenal.com/)
AmerikadanGonder.com - Amerikadan alışverişin kolay yolu, Amerikadan alışveriş hiç bu kadar kolay olmamıştı! (http://www.amerikadangonder.com/?gclid=CN-q-tapkbACFcRF3wodFWXSrA)
Amerikadan siparis et (http://www.amerikadansipariset.com/)
Yok yok gemiye vs ye gerek yok yukardakiler gibi bir site kurmaniz yeter...gerçi göz kuruluğu daha da artar ama...
Sadece bitki üzerine olacağından gözler dinlenir:D
Bu arada denizakvaryumu, sonradan aklıma geldi de, eğer tek isteğiniz yukarıdakiler gibi bir siteyse ben bu imkanı şu anda zaten verebilirim. :)
Eğer bu yolla almak istediğiniz bir şey varsa ve gümrükte de takılmayacağını düşünüyorsanız söyleyin direk yollayayım. :)
Ortanca adı üstünde, biraz ortada kaldı. :D
Sevgili gilan, o ortanca bende olsun ortada değil başımın üstünde yeri var. Rengine bayıldım.
nurcanaybay
30-05-2012, 12:22
[QUOTE=feriha;975357]Balkon demirlerinin boş kaldığını farkettim..:D
QUOTE]
Feriha hanım,
bank'ın altıda çok boş görünüyor :)
Sevgili Gilan,
O balkonda çok çok güzel günler geçirmeni diliyorum.
denizakvaryumu
30-05-2012, 16:44
Bu arada denizakvaryumu, sonradan aklıma geldi de, eğer tek isteğiniz yukarıdakiler gibi bir siteyse ben bu imkanı şu anda zaten verebilirim. :)
Eğer bu yolla almak istediğiniz bir şey varsa ve gümrükte de takılmayacağını düşünüyorsanız söyleyin direk yollayayım. :)
Teşekkürler,
siz sağlıkla gelin yeter ;)
Teşekkürler sevgili sibelim.
İnsanı bahçesinden alıp böyle ufacık balkonla bırakınca, balkonda bahçe yapmaya kalkıyor işte. :)
Zaten arada dilim sürçüyor, benim bahçe diye bahsediyorum! :D
bu güzel balkon 'benim bahçem ' denmeyi hak ediyor kesinlikle. bahçeniz olsa ortaya neler çıkar hayal bile edilemez.. istanbul a beklerim .bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak benim gibi bir çaylak için muhteşem olur. istanbulun bakir kalan yerlerinden bahçeli bir ev baksak olmaz mı size.. şöyle orman manzaralı , hayallerinizdeki gibi donatacağınız bahçeli şirin bir ev. :)
Sevgili sibelim,
Bahçeli ev şu an hayatta en büyük hayalim. :) Evin kendisine dair de çok planlarım var, o yüzden boş bir arsa bakalım bana. :) Tek isteğim içinde bir tane yetişmiş kocaman ağaç olsa. :rolleyes:
İstanbul'a gelmek büyük bir karar. Ankara'nın rahatlığına alışmışım galiba. :) Aslında iklim açısından çok daha elverişli olurdu. Teyzemlerin İstanbul'da Çavuşbaşı'nda arsaları var, onlar da devamlı diyorlar gel sana buralarda bir yer bakalım diye. Neyse bakalım daha bu işlere birkaç sene var zaten.
Ben şimdilik bir bilgisayar programı yardımıyla aklımdaki bahçeyi çiziyorum. ;)
Teşekkürler,
siz sağlıkla gelin yeter ;)
Benden söylemesi. :)
Teklifin zaman aşımı da yok. :)
acemifüsun
30-05-2012, 20:21
Gilancığım balkonun harika oldu:) Keyifle günün yorgunluğunu , bu neşeli balkonunda, güzel çiçeklerini seyrederek, kahveni içerek atacaksın :)
Sevgili sibelim,
Bahçeli ev şu an hayatta en büyük hayalim. :) Evin kendisine dair de çok planlarım var, o yüzden boş bir arsa bakalım bana. :) Tek isteğim içinde bir tane yetişmiş kocaman ağaç olsa. :rolleyes:
İstanbul'a gelmek büyük bir karar. Ankara'nın rahatlığına alışmışım galiba. :) Aslında iklim açısından çok daha elverişli olurdu. Teyzemlerin İstanbul'da Çavuşbaşı'nda arsaları var, onlar da devamlı diyorlar gel sana buralarda bir yer bakalım diye. Neyse bakalım daha bu işlere birkaç sene var zaten.
Ben şimdilik bir bilgisayar programı yardımıyla aklımdaki bahçeyi çiziyorum. ;)
Sayın gilan Ankara'yı pek bilmem ama Çavuşbaşı doğru seçim, doğası ve havası iyidir oranın, üstelik toprak zenginliği de cabası. Dilerim hayallerinize kavuşursunuz. Saygılar efendim...
Çok sağ ol acemifüsun. :)
Benim de çok hoşuma gidiyor. Görmemişin balkonu olmuş, gelip gidip fotoğrafını çekmiş. :D Gerçi görmemişlikten de değil, bin tane bitkim olsa, bin birincisinin yeri başka olur. :)
Havalar biraz ısınsa da keyfini çıkarsam diye zaman kolluyorum. Hala 16-17 gidiyoruz bakalım...
İnşallah hepimiz hayallerimize kavuşuruz sevgili Yaylacı.
Bu uğurda elimden geleni ardıma koymamaya niyetliyim bakalım. :)
YeniGine
31-05-2012, 00:19
Gilan merhaba; öncelikle emeğinize sağlık, teşekkürler.
Bir balkon hikayesi bu kadar güzel anlatılır ve dinlenir; 1 saati geçti sizi dinliyorum. Öncelikle hayalinizi görüntülemişsiniz ve sonunda başarmışsınız. Çok güzel olmuş; ellerinize sağlık, ferah çaylarınız, kahveleriniz olsun. Tebrikler, teşekkürler.
Teşekkürler YeniGine.
Benimki biraz hızlı bir ilerleme oldu ama böyle "nereden nereye" yazılarını çok sevdiğim için o şekilde paylaşmak istedim. :) İnşallah ileride bahçemi de böyle önce tasarım sonra gerçek olarak paylaşma fırsatım olur. :)
Çaya beklerim. ;)
YeniGine
31-05-2012, 02:11
Tamam inşallah, önce tasarım sonra gerçek. Çoook güzel paylaştın bizlerle. Emeğineee sağlık. Dediğim gibi bir tasarııım böyle, bu kadar güzel anlatılır ve dinlenir. Herşey gönlünce.
O balkonda eminimmm, biliyorum çay içmek çok güzel olur. Teşekkür ederim.
mandalinci
31-05-2012, 06:38
Sevgili gilan,
İzmir'i de tavsiye ederim, hem İstanbul gibi karlı-kışlı değil, hem mevsim uzun.
Buralarda çiçek, bitki temin etmek çok kolay. Ankara'nın kışı bezdiriyor insanı,
Burası da son yağmurlarla tropik bölge özelliklerine sahip oldu desem doğru olacak. İstemediğin kadar yeşillik fışkırıyor her yerden.
Karar verecek vaktin var nasıl olsa, yardımcı oluruz zevkle:)
sevgili gilan çavuşbaşı evime 5 dakika.ilk teyze ziyareti ile konuk etmek benide memnun eder.. istanbulun karı kışı var ancak hayatı sonlandır bir durum kesinlikle yok. bulunduğumuz mevki şehrin hem karmaşısından uzak hem doğa ile iç içe bir o kadarda yakın şehir hayatına.bu aralar burdaki tek sıkıntı 2b arazilerinin vergi fiyatlarının uçukluğu hayırlısı artık..bu aralar bol yağış nedeni ile bahçeye diktiğim sebze fidelerinin sulanması beni fazlası ile memnun ediyor. alabildiğine orman manzarası çamlar, kestaneler, mis kokulu ıhlamurlar. toprak, çok da ilgi alaka olmadan tüm cömertliği ile her yeri yeşile boyuyor.bu günlerde bahçedeki güllerin bitleri ile savaşıyorum. şimşirdeki zararlılarda ayrı bir dert. yeni diktiğim acem borusununda tutup tutmayacağı aklımdaki başka bir soru. sonra manolya ağacının dibinde 2 tane manolyacık filizlendi onlara zarar vermeden nasıl ayırırım onuda bilemiyorum. nisan başında 5 tane leylak diktim tuttu gibiler. foruma girdikçe sizin gibi ağaç , bitki severlerin güzel paylaşımları ile kendimce uğraşıyorum bahçe ve evimdeki güzellerle...
Sevgili mandalinci,
Söylediğim gibi begonvil yetişebilen bir yerde yaşama fikri çok güzel aslında. :) Bakalım zaman ne gösterecek... Dediğiniz gibi vakit var daha. :) Sonbaharda en azından bir fikrim olsun da hedefimi koyayım diye bakmaya başlayacağım. Yardım teklifiniz için çok sağ olun, yanımda olduğunuzu bilmek güzel. ;)
Sevgili sibelim,
Tamam o zaman, İstanbul'a ziyaret şansım olursa umarım görüşebiliriz. :) Türkiye'ye gelmek için izin kullanırken 2 hafta izin + 2 hafta uzaktan çalışma şeklinde istemeyi düşünüyorum, eğer öyle olursa belki fırsatım olur. Ama sadece 2 haftalık gelebilirsem zor olacak.
Bitkilerinizi ne kadar sevdiğiniz sözlerinizden belli oluyor. :) Her daim bitiyle, böceğiyle, tutanıyla, tutmayanıyla uğraşıyoruz, öyle de olacak... Ama bu işi asla sıkıcı hale getirmeyen de bu devamlı değişim hali. Eşeğimizi arada kaybediyoruz ki, bulunca sevinelim. :)
Sevgiler ;)
Bayıldım her aşamaya tek kelime ile muhteşem kıskandım mı hayır çok sevindim çok hoş
sevgili gilan inşallah diyorum ve ziyaretini bekliyorum. bahçeydi ağaçdı çiçekti seviyorum , çoçukluktan kalma birşey sanırım. hem sevilmeyecek gibide değiller ki. kiminin gölgesinde dinlenirken kiminin meyvesi ile doyuyoruz kimi mis gibi kokusu ile mutlu ederken kiminin güzelliği hafızamızda yer ediyor. anılarımızda birşeylerle özdeleşip her dem taze kalmayı başarıyor çiçekler.. falancanın bahçesinde ki ağaç filancanın cam önündeki çiçeği oluyor. olmadık yerde hatırlatıp dururlar kendilerini.. canım annemin menekşeleri , sardunyası çilli begonyası , mum çiçeği. dimağımda hep taze kalansa elma ve armut ağacının çiçeklerinin kokuları .. baharın en güzel müjdecileri.. hepsi tek tek geçiyor aklımdan. kokuları renkleri dokusu ; ağaç çiçek sevgisi başka...
daldaki kirazlara nispet çiçeklenip girmek var hazirana !!!
füsunANK
01-06-2012, 19:50
Şişşşş, noluyo burada :mad: Bu ne güzellik :mad: Bu ne muhteşem balkon :mad: Aaaaa, olmaz yaaa olmaz. Minnacık balkon bu kadar güzel olamaz :mad:
Bu yaz geçti, gelecek yaz balkonumun ölçülerini veriyorum, güneş durumunun fotosunu çekiyorum sana yolluyorum ve sen benim için dizayn ediyorsun. Hangi bitkiyi alıcam , nereye koyacağım sen söylüyorsun. Yeni işin hayırlı olsun :p
dağ çiği
02-06-2012, 21:49
Sevgili gilan,seni merak eder dururdum acaba ne yaptı yerleşebildimi diye.Sen neler yapmışın tüm güzelliklerinle gelmişin bize.Balkon harika olmuş, düzenlemelerin görüpte imrendiklerimizden.Bizi seralarda gezdirdin çok iyi bir ev sahibisin.Güle güle otur yeni evinde sağlıkla huzurla inşallah.Dilerim Allahtan hayalindeki bahçeli eve kavuşursun bizlerde seni zevkle izleriz.(eminim Allah sen ve senin gibilere yardım eder)
Cymbelina
03-06-2012, 19:24
Ne kadar tatlı bir balkon olmuş:) itinanız, ilginiz, emeğiniz takdire şayan. Güle güle ağız tadıyla keyfini çıkarın, fazlasıyla hak ediyorsunuz:)
Sevgili Gilan,
Geçen haftadan buyana balkonunuzu geziyorum. Hem sera gezi fotograflarınızdan hem de balkon düzenleme çalışmanızdan çok keyif aldım.
Ben de yeni balkon düzenlemesi yaptım. Lojmanda oturduğum için ben de duvarları delmek istemedim. Uzun süre araştırıp şu çözümü buldum :
raf ünitesi < HYLLIS | IKEA Türkiye (http://www.ikea.com.tr/urundetay/40103727/hyllis_raf_unitesi.aspx)
IKEA'dan HYLLIS raf ünitesi aldım. Galvanizli olduğu için balkon, bodrum vs. nemli ortamlara müsait. Ölçüleri 60x140x27 cm. Türkiye fiyatı 29.90 gibi çok uygun bir fiyat.
Hatta biz arkadaşlarla 2-3 tane aldık. Son derece tavsiye ederim.
En kısa zamanda fotografları da yüklerim.
Sevgiler
Sevgili syuksek,
Beğenileriniz için çok teşekkürler. ;)
Bulduğunuz raf çok güzelmiş. Özellikle de dış ortama dayanıklı bir ürün olduğu düşünülürse fiyatı çok uygun. Çok güzel bir şekilde değerlendireceğinize eminim. :)
Benim için raf sistemi pek mümkün olmadı. Bu sefer tercihimi aranjmanlar üzerine yaptığım için genelde büyük saksılar kullanmak zorunda kaldım. 4-5 bitkiyi bir araya dikebilmek için en az 30-40 cm çapında saksılar gerekiyor. Bitkilerle birlikte saksıların toplam boyu da 60-70cm'ye çıkıyor. Böyle olunca da raf imkanı ortadan kalkıyor. :rolleyes:
Bir tek sarkan petunya dikmeyi çok istiyordum, neyse ki o kadarcık da olsa bir saksı asabildim. :)
Sizin balkon düzenlemenizi de görmeyi çok isteriz. Bol çiçekli günler dilerim. :)
Sevgili gilan,seni merak eder dururdum acaba ne yaptı yerleşebildimi diye.Sen neler yapmışın tüm güzelliklerinle gelmişin bize.Balkon harika olmuş, düzenlemelerin görüpte imrendiklerimizden.Bizi seralarda gezdirdin çok iyi bir ev sahibisin.Güle güle otur yeni evinde sağlıkla huzurla inşallah.Dilerim Allahtan hayalindeki bahçeli eve kavuşursun bizlerde seni zevkle izleriz.(eminim Allah sen ve senin gibilere yardım eder)
Çok teşekkürler dağ çiği. Umarım dediğiniz gibi bahçeli ev görüntülerini de paylaşacağımız zamanlar gelir. :)
Beni merak etmenize çok sevindim. :) Çok şükür şimdilik işlerim yolunda. Özlem çok olsa da "yeni yerler görüyorum, yeni bahçeler bitkiler tanıyorum, yeni tecrübeler ediniyorum" diye avutuyorum kendimi. :)
Şişşşş, noluyo burada :mad: Bu ne güzellik :mad: Bu ne muhteşem balkon Aaaaa, olmaz yaaa olmaz. Minnacık balkon bu kadar güzel olamaz :mad:
Bu yaz geçti, gelecek yaz balkonumun ölçülerini veriyorum, güneş durumunun fotosunu çekiyorum sana yolluyorum ve sen benim için dizayn ediyorsun. Hangi bitkiyi alıcam , nereye koyacağım sen söylüyorsun. Yeni işin hayırlı olsun
Ben de diyorum sevgili füsunAnk benim balkonumu ne zaman keşfedecek, ne zaman ziyarete gelecek. :p
Ama o kadar çok kızgın suratla geldi ki, korktum valla. :D
Şaka bir yana, hoş geldin sefalar getirdin, çok sağ ol. :)
Bu yaz neden geçti diyorsun ki, daha sezonun başındayız. Sen bence fotoğrafları çek, ölçüleri ver, biz bir yandan başlayalım. İstersen yavaş yavaş gideriz, bu sene başlarız, seneye tamamlarız.
Bakarsın beğenilirse meslek değiştiririm. :D
Adalet Yağcı
04-06-2012, 22:13
Bakarsın beğenilirse meslek değiştiririm. :D
Valla güzel olur :D
Bizim gibi delilerle uğraşmayı göze alıyorsanız mesele yok.
Ne olsa deli delinin halinden anlar ;)
Biz sevgili Füsun'u delirtemedik bir türlü, o şimdi paleti fırçalarıyla delirmeyi yeğliyor.
Ara sıra ce ee deyip uzun süre kayboluyor.
Gilancım kim tutar bizi:p
Alpine flowers (http://www.fotosearch.com/photos-images/alpine-plants.html)
Sizin balkon düzenlemenizi de görmeyi çok isteriz. Bol çiçekli günler dilerim. :)
Sevgili Gilan,
Öğlen arasında eve gidip balkonun bir kaç fotografını çektim. Senin sayfanı meşgul etmiş gibi olacağım ama fikir vermesi açısından buraya koyuyorum. Fotografa bakınca çok tıklım tıkış yaptığımın da farkına vardım hani
Sevgiler,
Diğer resimler :
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/18019-126.htm#post979548
Bence tıklım tıkış değil, aksine dolu dolu yemyeşil. :) Hem siz de bitkileriniz de mutlu olduktan sonra daha ne? :)
Ben yeşil fon oluşturmak için hostaları ve limon serviyi kullanmıştım, siz de benjaminleri kullanmışsınız, çok da güzel olmuş. O sedum rubrotinctum ne kadar gelişmiş öyle. Balkonunuzu ziyarete gelsem izninizle bir çelik aşırırdım. "İzninizle aşırmak" da nasıl olacaksa? :p
Yalnız bu balkona biraz sardunya mı lazım acaba? Yavruağzı renkli çiçek ne tam olarak anlayamadım ama begonyaya benzettim.
Bir de gözümde ne canlandı biliyor musunuz? Şunun gibi ahşap paneller (http://www.sektorbilgibankasi.com/userfiles/image/firma/5201/ahsap-seperator-1-.jpg) alıp, balkonun ön duvarlarının iç yüzeylerine yerleştirmek... Aklımda canlanınca yazmadan duramadım.
Bu arada meslektaşmışız. :)
füsunANK
05-06-2012, 19:50
O hooo, ben balkonu keşfedeli çok oldu. Gizli gizli geldim baktım gittim. Çünkü o zamanlar henüz kızgın surat yapabilecek bir şey yoktu. :D Gelişmeleri bekledim ki rahat rahat kafa tutayım . :mad: Ayrıca bekliyor ve biliyordum ki şahane bir balkon olacak. Bu yaz geçti demekle kast ettiğim şey şu ki, bugün son olarak hercaileri söküp :( yerine petunyaları dikerek balkonu bu yaza hazır hale getirdim. Daha önce aklıma gelseydi olurdu o iş. Seneye inşallah. Bir ara balkonumun şu anki halini fotoğraflar paylaşırım.
Adalet ablacığım, delireceğim delireceğim deee, annem frenliyor. Geçen gün minnacık saksıya 15 tane petunya almaya kalktım, her çıktığımda da elimde sardunya ile dönmeye başlayınca, annem " 2 taneden fazla alırsan darılırım " diye beni durdurdu. :) Yer yok çünkü balkonda .
Hain jineop,
Senin yüzünden çalışmam gerekirken ben daldım Alpine çiçeklerine. :p
Konuyu da ben başlattım gerçi ama olsun, yine de hain sensin. :D
http://botu07.bio.uu.nl/spgm-1.4.4/gal/AlpenPix/
Bence tıklım tıkış değil, aksine dolu dolu yemyeşil. :) Hem siz de bitkileriniz de mutlu olduktan sonra daha ne? :)
Ben yeşil fon oluşturmak için hostaları ve limon serviyi kullanmıştım, siz de benjaminleri kullanmışsınız, çok da güzel olmuş. O sedum rubrotinctum ne kadar gelişmiş öyle. Balkonunuzu ziyarete gelsem izninizle bir çelik aşırırdım. "İzninizle aşırmak" da nasıl olacaksa? :p
Yalnız bu balkona biraz sardunya mı lazım acaba? Yavruağzı renkli çiçek ne tam olarak anlayamadım ama begonyaya benzettim.
Bir de gözümde ne canlandı biliyor musunuz? Şunun gibi ahşap paneller (http://www.sektorbilgibankasi.com/userfiles/image/firma/5201/ahsap-seperator-1-.jpg) alıp, balkonun ön duvarlarının iç yüzeylerine yerleştirmek... Aklımda canlanınca yazmadan duramadım.
Bu arada meslektaşmışız. :)
Sevgili Gilan,
Benjaminler neredeyse 17 yıldır benimle...Kışın apartman içindeler, yazın balkonda. Eve sığamayacak kadar büyüdüler, yazlığa (Dikili) götürebilirsen toprakla buluşturacağım onları..
Azman sedumum cemonun bahçesinden bir hamlede söküp elime tutuşturması ile bana geldi. Daha önce pek sukulent merakım yoktu hatta kaktüs dikeninin başıma aştığı enfeksiyon ve operasyondan ötürü kaktüsgillere mesafeliydim. Cemo beni de bu hastalığa bulaştırdı. Ben de sedumun yarısını da onlarca arkadaşıma dağıtıp onları hasta ettim :) Sen de iste yeter :) İşin bir güzel yanı da bu çiçek,tohum paylaşımı...(Bu arada ben "sedum cemo" adını vermiştim, "sedum rubrotinctum" ismini tam bilmiyordum, teşekkürler)
Yavruağzı renkli çiçek katmerli ebruli begonya. Yan duvarın üzerinde pembe sakız sardunyam var, ama yeşili renkle dengeleme önerini dikkate alıp bir iki kırmızı sardunya ve sarkan petunya alacağım.
Ahşap paneller çok iyi fikir, duvarlarımız da dökülüyor yağmur ve rutubetten. Ama evimiz şirketin lojmanı olduğu için dış duvarlara tadilat yapamıyoruz :(
Elektronik mühendisliği yapmamış bir yazılımcıyım, son 5-6 yıldır yöneticilik yapıyorum, artık emeklilik hayalleri kuruyorum. Seattle'da çalıştığını öğrenince yazılımcı olduğunu tahmin etmiştim. Bir arkadaşımda Seattle Disney'de çalışacaktı, sonra başka bir yere gitti. Onun için bir Seattle yazısı hazırlamıştım. Bulabilirsem paylaşmak isterim.
Ayrıca son 20 yıldır Ereğli'de yaşamama rağmen ben de Ankara'lı sayılırım. Lise ve üniversiteyi Ankara'da okudum, ailem halen Ankara GOP'dalar.
Konu konuyu açıyor, umarım sayfanı gereksiz doldurmuyorumdur.
Sevgilerimle,
Çok sevdiğim bir arkadaşıma Seattle'a giderken yazdıklarım :
....
Seattle tam yerine gidiyorsun. Orası microsoft ve boing kampüsleri, üniversiteleri, seattle rock denen grunge akımı, deli gibi müzik festivalleri, nba yıldızı basketball takımı, yağmuru ve dünya ticaret örgütüne geçit vermeyen militan gençleri ile meşhur benim de bildiğim kadarı ile.
Ayrıca adını bir kızılderili şefinden almış..
Tüm Amerikalılar ve Washington için yazılmış meşhur bir konuşması da var.
http://www.bolukizilderili.com/Mektup.htm
2 büyük gölü, ormanları, çok güzel bir downtown ve ekolojik yapısı varmış. Sonra sleepless in seattle filmi vardı, suç oranı en düşük buna rağmen intihar oranı en yüksek şehriymiş. Yağmurdan herhalde.
En az Amerikanvari şehirlerden deniliyor, daha Kuzey Avrupa havası varmış. Ve "İstanbul özleminin en az yaşandığı şehir" deniliyor.
bkz : ekşi sözlük - kutsal bilgi kaynağı (http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?) adresinden "seattle" sorgula bakalım.
........
Gilan için not:6 yıl önce yazılmış bu nota şimdi park, bahçe ve seraları da eklemek isterdim.
Sevgiler
Adalet Yağcı
06-06-2012, 16:07
Hain jineop,
Senin yüzünden çalışmam gerekirken ben daldım Alpine çiçeklerine. :p
Konuyu da ben başlattım gerçi ama olsun, yine de hain sensin. :D
http://botu07.bio.uu.nl/spgm-1.4.4/gal/AlpenPix/
Ah sizi bir elime geçirsem, uykusuz gecelerimin failisiniz :eek:
Adalet Hanım,
Siz durun daha. Hele bi Alpine'lar için ayrı başlık açalım, işte o zaman uykularımız komple kaçacak. :D
Sevgili syuksek,
Hiç sayfamı dolduruyor olur musunuz? Ne güzel sohbet ediyoruz; bilgi, öneri paylaşıyoruz.
Ben henüz Amerika'nın doğu taraflarını gezmediğim için çok bilmiyorum ama insanlar gerçekten de burası daha Avrupai diyorlar. Gerçi ülke çok büyük olduğundan her yeri bir başka. Orta Amerika Teksas tarafları başka, California başka, New York başka. Pek bir genelleme yapma şansı yok.
Geçenlerde şöyle bir şey duydum. Mesela New York'da birisiyle konuşurken konudan saparsanız size kısa kes mesajı veren şekilde konuşurmuş ve bu kaba da karşılanmazmış. Sanırım hayatın hızlı akışından dolayı öyle alışmışlar. :) Burada ise markette kasada 10 kişi sıra bekliyor olsa bile kasiyer sizinle sohbet eder, gününüz nasıl geçti diye sorar, hatta kimi zaman politika bile tartışır. Bir kişi de arkadan bir şey söylemez. Sıra ona gelince o da sohbete başlar. Burada da adet böyle. :)
Seattle hakkında söylediklerinizin hepsi doğru. Yalnız Seattle'ın artık NBA takımı yok. 2008'de Oklahoma'ya satmışlar. Takım da nasıl satılıyorsa? :)
Her yer göl, dere, deniz, her yer su. Böyle olunca da her yer ağaç, her yer orman. Zaten Washington eyaletinin sloganı da "Herdem yeşil eyalet". (Başkent olan Washington D.C'nin burasıyla ilgisi yok)
Ama intihar oranlarının yüksek olmasını da anlayabiliyorum. :) Aralık, Ocak, Şubat ayları boyunca ciddi olarak söylüyorum güneş ışığını görmedik. Her gün yağmur yağmıyordu ama her gün en ufak bir açıklık olmayacak şekilde kapalıydı. Pek çok arkadaşımda D vitamini eksikliği çıktı, bu da biliyorsunuz depresyon yapıyor. Bu dönemden sonra ilk kez güneşi görünce "Şu gözyüzündeki parlak şey de ne?" diye şaka yapıyorduk. :) Son 3 aydır da işte 2 gün açsa, 2 hafta yağmurlu şeklinde gidiyor. Ama Temmuzdan itibaren çok güzel oluyor diyorlar bakalım. Gerçi etraftaki muazzam yeşilliği de bu havaya borçluyuz. :)
Velhasıl, Türkiye'yi, Ankara'yı, ailemi çok özlüyorum ama en büyük ilgi alanım olan bahçecilikle bu kadar iç içe olan bir yerde bir süreliğine yaşadığım için de mutluyum. Ha bir de mesleki tecrübe vardı değil mi? Onu da sayalım da ayıp olmasın. :D
Bu arada kırmızı sardunya ile beyaz bacopa çok güzel yakışıyor. Çok kolay ve çok şık bir aranjman örneği. Bu ikisini birlikte kullanabilirsiniz. :)
305376
Adalet Yağcı
06-06-2012, 22:37
Bu arada kırmızı sardunya ile beyaz bacopa çok güzel yakışıyor. Çok kolay ve çok şık bir aranjman örneği. Bu ikisini birlikte kullanabilirsiniz.
Allahıma çok şükür, ikisi de mevcut, hemen denemeye başlamalı :cool:
Balkonunuz çok güzel. Çok beğeniyorum. Tüm düzen ve zevkiniz oraya yansımış.
Mesaj 441 deki saksı standına kafayı taktım. 3 - 4 gündür gözümün önüne gelip gidiyor.
Yapsam mı ne yapsam.
ka-uy-52
07-06-2012, 19:23
yucca öneririm bence her yere uyum saglar
Sayın ka-uy-52,
Yucca evin içinde var. Gerçekten de minimum ışık almasına rağmen çok keyifli yaşıyor. :)
Sayın Tura,
Ben kesin yapın. :) Elinizden geldiğini zaten biliyoruz, siz daha güzelini bile yaparsınız. :)
kartal124
08-06-2012, 00:01
Sayın Gilan,
Gezdğiniz seralarda ya da bitki marketlerinde hosta soğanları dikkatinizi çekti mi?Türkiyede bulunmayan değişik ve istisnai cins hosta soğanlarını o seralardan internet üzerinden temin etme imkanı var mı?
Selamlarımla.
Sayın kartal124, hostalara soğan halinde çok dikkat etmedim, genelde saksılı satılanları gördüm.
İnternet üzerinden almak için bence Amerika uygun olmaz. Satıcıların çoğu yurt dışına göndermiyor ama o kısmını ben size yollayarak halledebilirim. Daha büyük sorun kargo parasının çokluğu ve uzun yolda bitkilerin harap olması olur. Bence en uygunu Avrupa'dan sipariş vermek. Son zamanlarda fark ediyorum ki, İngiltere'de bulamayacağımız bitki türü neredeyse yok. Şimdi sizin için kısaca araştırdım, mesela şu site hosta türlerini satıyor ve yurt dışına da gönderiyor. Başka İngiliz siteler de kesin vardır, bir araştırın isterseniz.
https://www.bowdenhostas.com/categories/Hostas-by-Colour/
kartal124
08-06-2012, 12:19
Sayın kartal124, hostalara soğan halinde çok dikkat etmedim, genelde saksılı satılanları gördüm.
İnternet üzerinden almak için bence Amerika uygun olmaz. Satıcıların çoğu yurt dışına göndermiyor ama o kısmını ben size yollayarak halledebilirim. Daha büyük sorun kargo parasının çokluğu ve uzun yolda bitkilerin harap olması olur. Bence en uygunu Avrupa'dan sipariş vermek. Son zamanlarda fark ediyorum ki, İngiltere'de bulamayacağımız bitki türü neredeyse yok. Şimdi sizin için kısaca araştırdım, mesela şu site hosta türlerini satıyor ve yurt dışına da gönderiyor. Başka İngiliz siteler de kesin vardır, bir araştırın isterseniz.
https://www.bowdenhostas.com/categories/Hostas-by-Colour/
Teşekkür ederim sayın gilan,
Hosta meraklılarını bir araya toplayıp toplu sipariş versek daha iyi olacak galiba, kargo ücretleri çok yüksekmiş.Nasıl olsa soğan olarak gelecekler, kolay kolay bozulmazlar, ama havaların serinlemesini beklesek daha iyi olacak .
307623
İstanbulda hercaileri sökerken,devamlı aklımdaydınız..Üzülerek söktüm ..
307624
Bu son hercailerin resimleri size yollamakla içimin sızısı biraz hafifledi...:))
307625
307626
Sevgili gilan, balkonunuzu çok değişik ve güzel renkli çiçeklerle donatmışsınız..Saksılar ayrı bir harika...Domateslere kadar edinmişsiniz...Anlaşılan sizin Türkiyeye dönmeye hiç niyetiniz yok...:))
Balkon demirinin olduğu yere de minik saksılar konabilir ...O kısım bomboş kalmış....:))))
Ellerinize sağlık..İşte bitki aşkı heryerde her zaman diyorum ben....Kendinize iyi bakınız...Sevgi ve kucak dolusu selamlar canım..:)
Cymbelina
12-06-2012, 21:43
Sayın Gilan,
Şimdi 1 saniye, tamam, çiçekleriniz ve diğer herşey iyi hoş da, bazı eksikler var. Şimdi siz oraya bizi temsilen gitmediniz mi? Gittiniz. Her klasik Türk çiçekseverin balkonu gibi değil ama bu balkon, oldu mu şimdi? Nerede meşhur yoğurt kovalarımız?:dilli: Nerede 5 lt'lik veya 10 lt'lik pet su şişelerinden devşirme saksılar? Nerede Türk çiçekseverinin balkonundaki klasik unsurlar?:dilli:
Ha, tamam, siz orada gurbettesiniz. Orada 2250gr'lık yoğurt kovası bulamayabilirsiniz (en ideali bu ve 1500gr'lıktır), ben size gönderirim, bende çok var, paylaşırım ne olacak ki? (yanlız kargo size ait, o kadar da değil yani).
Bir başka eksik de çamaşır ipi. Niye göremiyoruz? Yoksa orada ecnebilere mi uydunuz? Şimdi hiç bana çamaşır kurutma makinasından bahis açmayınız!:dilli: o neymiş canım? Dışarıda kuruyanla makinada kuruyan bir ol-mu-yooor, bana anlatmayın efendim. Yoksa, yoksa bir de o topluca, herkesin kullandığı çamaşırhaneleri mi tercih ediyorsunuz?:eek: Derhal bundan vazgeçin. Onlar bizim gibi şart-şurt bilmez, pis onlar. O makinalarda, ıyy, yıkamayın, kurutmayın, şart şurt yok onlarda! Garibim, nerelere düştünüz siz? O gudubetlerin içinde bir başına...:dilli:
(Gurbet zor, şekerim zor. Şimdi bu çocuk da haklı, ama büyüklerini dinlesin)
Efendim, son bir tespit: olmazsa olmazımız beyaz plastik sandalye. Bundan da edininiz en kısa zamanda ama bizde fazladan var, onu da eklerim kargoya (alıcı ödemeli, unutmayın:p)
Eh, bu dediklerimi yapın, nefis bir balkonunuz olacak, hem de özünüze dönmüş olursunuz.
Sevgiler.
:)
Adalet Yağcı
12-06-2012, 22:22
Çok alemsin Cymbelina, kısa sürede neşe kaynağım oldun :)
Bence sen oyun yazarı filan olmalısın, şöyle Gülse Birsel gibi.
Balkonunuz çok güzel. Çok beğeniyorum. Tüm düzen ve zevkiniz oraya yansımış.
Mesaj 441 deki saksı standına kafayı taktım. 3 - 4 gündür gözümün önüne gelip gidiyor.
Yapsam mı ne yapsam.
Haydi kim tutar sizi.
Bu arada kırmızı sardunya ile beyaz bacopa çok güzel yakışıyor. Çok kolay ve çok şık bir aranjman örneği. Bu ikisini birlikte kullanabilirsiniz. :)
305376
Bu bacopanın yakışmadığı yok gilancım. Bak (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/304138d1338746334-img_6644.jpg) lobelia ile nasıl güzel bacopa:D
Cidden her şeyle yakışıyor jineop. :)
Saksıları daha bir dolu dolu, çıtı pıtı gösteriyor. :)
Bendekilerden eflatun olanın çiçekleri de iri, ona ayrıca bayılıyorum.
Cymbelina, inanmazsın yoğurt kabım var. :)
Tabii öyle kiloluk yoğurtlar nerde... Bulabildiğim en büyüğü 900 gramlık. Daha balkona çiçekleri almadan çok önce bir parktan sukulent çelikleri almıştım, haftalarca bardakta bekledikten sonra dedim bari şu kaba dikeyim, sonra aktarırım. Şimdi tabii balkondaki çiçeklerin çıkan saksılarından bir ton boş saksı var ama oturup da değiştirmeye fırsat olmadı. :)
Çamaşır konusuna gelince, balkona ip germek tabii ki yasak. :) Burada ev tutarken yirmi sayfa kağıt imzalıyorsun. Bu kağıtlardan biri balkona neler koyabileceğinle ilgili. :) Çamaşır için aynen dediğin gibi kurutma makinesi var. Burada beyaz eşyalar evin bir parçası sayılıyor. Evi kiralarken içinde buzdolabı, fırın, mikrodalga, bulaşık-çamaşır-kurutma makineleri oluyor. İlginçtir mesela California'da evlere çamaşır makinesi koymuyorlar, apartmanın ya da katın ortak makinesi oluyor. Ama buralarda neyse ki evde var. Eyaletten eyalete alışkanlıklar değişiyor demek ki...
Sen şu başlığı görmüş müydün? :p
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8029.htm
Sevgili gilan, balkonunuzu çok değişik ve güzel renkli çiçeklerle donatmışsınız..Saksılar ayrı bir harika...Domateslere kadar edinmişsiniz...Anlaşılan sizin Türkiyeye dönmeye hiç niyetiniz yok...:))
Balkon demirinin olduğu yere de minik saksılar konabilir ...O kısım bomboş kalmış....
Ellerinize sağlık..İşte bitki aşkı heryerde her zaman diyorum ben....Kendinize iyi bakınız...Sevgi ve kucak dolusu selamlar canım..
Berrin Hanım, hercailer için çok teşekkürler. ;)
Ne kadar da güzel bir buket oluşturmuşlar. Ben bu sene hercailerimden verim alamadım. Güneş yetmedi, hepsi cılız cılız uzadılar, kimisi de ışıksızlıktan öldü. O yüzden bu fotoğraflar çok iyi oldu. :)
Balkon demirinin solunda kocaman Acer, sağında da hosta var. Ortası da boş kalsın da önümü göreyim istiyorum ama bakalım, belki ileride çaresiz oraya da yayılırız. :)
Yerleşme kısmına gelince, merak etmeyin. :) Bugün de her başlıkta akrabalardan bahsettim ama bir tane daha anlatayım. Teyzemler vaktinde bir eve taşınmışlardı, sözde 3 ay sonra başka bir yere geçeceklerdi. Taşınırken tekrar yıpranmasın diye doğru düzgün eşya almadılar, idareten yaşadılar. Bugün taşınacağız, yarın taşınacağız derken 6 sene o evde o şekilde yaşadılar. :) Ben de buraya gelirken dedim ki, ben normal düzgün bir ev kuracağım. Dönerken de getirebilirsem getiririm, getiremezsem satarım, satamazsam da hiç olmadı dağıtırım. Sonuçta hayatımın 3 senesini idareten geçirmeye gerek yok. Zarar edersem de artık geçirdiğim zamanın kirası olsun. O yüzden siz endişelenmeyin, dönerim ben. :)
Cymbelina
13-06-2012, 15:31
Heheyt, yiyelim biz öyle medeniyeti. Neymiş, herşey ince ayrıntısına kadar her şey düşünülmüş, çamaşır bile asamazmışım. Balkona ne koyacağıma onlar karar verecek, öyle mi? Sen onu diyeni getir bakayım bana da, onun ağzına ağzına bahçe küreğimle vurayım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım! Onlara ne efendim, ne istersem onu koyarım balkonuma, ister dansöz oynatırım, ister mangal yaparım, ister koyun beslerim, ister yoğurt kovası koyarım! Yahu şimdi beni açık açık konuşturmayın: daha tuvalet temizliğini, şartı şurtu bilmeyen, afedersiniz poposunu bile yıkamayan adamdan mı öğreneceğim ben medeni olmayı??? Hadi, geçiniz bunları geçiniz, biz o devasa nüfusun çoğunluğunu oluşturan ortalama Amerikalıyı da biliriz, elifi görse mertek sanır onlar, yasak getirene kadar kendi ülkesini temizlesin önce. Daha söyleyecek çok sözüm var da, neyse. Sevgili Gilan, beni affedin, coştum.
Neyse, siz evin içine 2 duvara çivinizi çakın anacım, gerin bir güzel çamaşır ipi, asın ona çamaşırlarınızı, oooh, mis mis. Hem daha az elektrik harcamış olursunuz, karbon ayak izi:p
O bulaşık makinasını da eve ilk girdiğinde kullanmadan önce ilk birkaç tur çamaşır suyuyla çalıştıraydın bari:dilli: Çocuğum, bunları sor büyüklerine:D
Beni seven yoğurt kovalarımla sevsin, sevmeyen de... beni sevmeyeni de Amerika’da en azılı mahkumların, iri yarı ırkçıların olduğu bir cezaevine 2 günlük kültür turuna gönderelim, onlar yakinen ilgilenir:dilli:
Güzin Çakar
13-06-2012, 16:28
Sevgili Gilan izninizle sayın Tura'ya bir istek iletmek istiyorum.
' Sayın Tura; 441 değil, 459'u kafaya taksanız da bir tane de benim için yapsanız ne kadar sevinirdim biliyormusunuz?'
tek kelime MUHTEŞEM burası nerede?
mandalinci
13-06-2012, 19:29
Sevgili gilan,
Bodrum'daki begonvillerimin bir kısmı.
Seviyorum demiştin ya :)
Aman aman, sevmez miyim? :)
En sevdiğim çiçektir begonvil! Çok teşekkürler sevgili mandalinci! ;)
Bazen düşünüyorum da, en sevdiğim çiçek begonvil, en sevdiğim ağaç Kauçuk, ne işim var benim Ankara'da? :p
Neyse ki bizim de Acer'lerimiz var. :)
tek kelime MUHTEŞEM burası nerede?
Burası benim Seattle'daki geçici evimin balkonu sevgili aydam. :)
Beğenileriniz için çok teşekkürler, ayrıca da ağaçlar.net'e hoş geldiniz. ;)
acemifüsun
13-06-2012, 20:06
Neyse ki bizim de Acer'lerimiz var. :)
gilancığım bir de o güzel hercailerin var :)
Gilancım metrekareye 1000 beğeni düşen başka bir sayfa yok. Maşallah...;)
Güzin Çakar
13-06-2012, 20:31
Aslında daha çok olabilirdi ama keyifle seyrederken, beğene basmayı unuttuğum mesajlar da var. Mutlaka benim gibi unutanlar oluyordur.
Sizin bahçenizde de aynı şey oluyor. Aklıma geldiğinde nereye kadar döneceğimi de bulamıyorum.
Şımartıyorsunuz beni. :p
Ben balkon sayfasını beğeni sistemi başladıktan sonra açtığım için böyle oldu. :)
Yoksa ne bahçeler, ne balkonlar var... :)
Bugün çok güzel bir bitkiyle tanıştım. Küçük parlak çok hoş yaprakları var.
-12 lere dayanıklı...
Coprosma (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&pq=coprosma+daves&cp=8&gs_id=3&xhr=t&q=coprosma&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=595&bs=1&wrapid=tljp133961398440400&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=J-PYT9bZIce_0QWas6GEBA)
Bugün çok güzel bir bitkiyle tanıştım. Küçük parlak çok hoş yaprakları var.
-12 lere dayanıklı...
Coprosma (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&pq=coprosma+daves&cp=8&gs_id=3&xhr=t&q=coprosma&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=595&bs=1&wrapid=tljp133961398440400&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=J-PYT9bZIce_0QWas6GEBA)
Aynı bitki olabilir mi? Ben de yeni gördüm. Çok hoş çiçekleri var güzel bir yayılıcı.
(Sevgili gilan sayfana yazdım affedersin, jineop burda yazmış bitkiyi görünce ben de buraya yazmak durumunda kaldım.)
Aynı bitki olabilir mi? Ben de yeni gördüm. Çok hoş çiçekleri var güzel bir yayılıcı.
Bu hebenin alacalı formu:)
Coprosma bahçeye renkli yaprak örtüsü eklemek açısından da güzelmiş. :) Ama -12 maalesef çok az. :(
Sevgili gultar, sayenizde yeni bir hebe türü öğrendim, hiç sorun değil. ;)
Coprosma bahçeye renkli yaprak örtüsü eklemek açısından da güzelmiş. :) Ama -12 maalesef çok az. :(
Sevgili gultar, sayenizde yeni bir hebe türü öğrendim, hiç sorun değil. ;)
Budanabiliyor. Fotojenik bir bitki değil. Öyle canlı yaprakları var ki anlatamam. Ben senin saksı arajmanlarına düşünmüştüm:cool:
Sayın gilan siyahciminizde gelişme nasıl bir gelişme varmı .
Benim siyahcim yeni yavrular veriyor fakat bu yavrular yeşil :(
Sayın gilan,
Harikalar yaratmissiniz dar alanda. Aranjmanlariniza bayıldım hatta kopya çekmeye bile karar verdim. Sayenizde isimlerini hic bilmedigim bir suru bitkiyi ogreniyorum. Bu arada Emin olun bu saksı asma meselesi sadece oralarda sorun değil, özgürlükler mekanı ülkemde dün komşum şikayete geldi. Balkon kenarına astığım saksilardaki sardunyalarin Cicek yaprakları balkonunu kirletiyormus. Bu arada mahallemizde inşaat var ve balkonlarımız hergün
bir santim kum oluyor. Mecburen bütün saksıları indirmek zorunda kaldım.
çok özür dileyerek bir soru sormak istiyorum ilgili bölümde cevap alamadım lütfen yardım edin 3 ay önce kumkuat aldım 1 ay sonra açık havaya aldım ama nerdeyse tüm yapraklarını döktü çiçeklenmedi yeni yaprak vermedi geçen hafta sulamayı unuttum hafta sonu ne göreyim tüm yaprakları kurumuş sizce ne yapmalıyım bilen varmı :( (dallar yeşil gibi)
Ya inanamıyorum..delirmek üzereyim ben bu güzellerin hepsinden istiyorum, ne yapacağız şimdi
Sn. Gilan o kadar güzel fotoğraflar eklemişsiniz ki, hepsine imrenerek baktım, ne kadar güzel çiçekler ve aksesuarlar var insanın ufku açılıyor, çok teşekkürler size.
Sevgili Asiye, Tenar11,
Beğenileriniz için çok teşekkürler. :)
Sevgili asya04,
İlgili başlıkta daha sonra cevap almışsınız sanırım. Ben de bir şeyler ekledim. Umarım kurtarırsınız... :(
Sevgili Züleyha,
Kopya ne demek, fikir alımı o. :) Mahallenizdeki inşaat biter gider de alt komşu olayı kötüymüş. Neyse ama ona da yol bulunur. Saksıları içeri doğru asarsınız, sakız yerine de normal sardunya dikersiniz. İsterseniz balkonun iç duvarlarına da asma yoluna gidebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
Sayın gilan siyahciminizde gelişme nasıl bir gelişme varmı .
Benim siyahcim yeni yavrular veriyor fakat bu yavrular yeşil :(
Sevgili iris41,
Buyrun benim siyah çim. Bendeki yavrular da yeşil ama sanırım bu doğal bir durum. Büyüdükçe siyahlahlaşıyor gibiler. Burada parklarda bahçelerde gördüklerimin de hep orta kısımları ve yavruları yeşildi, o yüzden endişelenmeyin bence.
Bu arada siyah çim aslen bir gölge bitkisi ama güneşte de iyi sonuç aldıklarını söyleyenler var. Güneş/gölge durumunun rengi üzerinde etkisi var mı bilmiyorum. Ama bence her durumda kararacak o yavrular. :)
3. kattaki balkonuma ziyarete gelmiş yaramaz salyangoza ne demeli? :)
310264
Yaklaşık 3 haftadır genel olarak hava hep yağmurlu. O yüzden balkonda çiçek açısından pek bir gelişme yok, bol bol yeşil aksam büyütüyoruz.
İlginç bir şekilde havalarla ilgili kimle konuşsam 4 Temmuz'u bekle diyor. 4 Temmuz günü de belki yağmur yağabilirmiş ama 5 Temmuz'dan itibaren hava çok güzel olurmuş. :) Birbirinden alakasız bir çok kişi böyle dedi, ne hikmetse. :rolleyes:
Siyah çimli saksının genel hali:
310265
Kırmızı sardunya ve beyaz bacopa çok güzel gidiyor demiştim ya, bu da bendeki örneği gibi oldu. :)
310266
Eflatun bacopanın çiçekleri çok daha iri, çok güzel. ;)
310267
Mor saksıdaki calibrachoa da kendini bulmaya başladı. :)
310268
Oxalis plum crazy bol çiçekte: ;)
310269
Balkonum küçücük diye bisikletimiz olamaz mı sanki? :p
310271
Mavi hostanın çieçekleri geldi, gelecek. :)
310272 310273 310274
Cherry domatesler azmanlaşıp balkonu ele geçirmeye çalıştılar, ben de http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16087.htm başlığından faydalanarak kuşa çevirdim. :D
Öncesi:
310275
Sonrası:
310276
Çiçekler var ama büyük ihtimalle sıcaklıklar yetmediği içi meyve tutamıyor. Bakalım hiç domatesim olacak mı... :(
310277
Bu aranjmanda tüm bitkiler büyüyüp serpildi. Fena olmadı gibi. ;) Başarılı bir aranjman örneği olarak kayıtlara geçirebilirim. :)
310278
Sempervivumlar bir hafta kadar yaşmurda kalınca bayağı buruşmuşlardı. Yağmur almayan tarafa çektiğimden beri keyifleri yerinde. Bol bol yavru veriyorlar. :)
310279
Bu arada internet üzerinden bir satıcıdan bir kaç değişik sukulent aldım. Çok yerim var ya. :)
Pachyveria exotica (Powder blur succulent):
Tomurcuğu sürpriz oldu. Bakalım açabilecek mi...
310280
Pachyveria oviferum (Sugar almond succulent):
310281
Pachyveria oviferum Roseum (Pink Moonstone succulent):
310282
Turkuaz saksıya yerleştiler.
(Kırılan yaprakları da yapraktan üretim saksısına yerleşti. :rolleyes:)
310286
Sarkıcı petunyalar da serin havadan faydalanıp kök yapılarını geliştirdiler.
Bu haftadan itibaren çieçekli bitkiler için olan sıvı besinden vermeye başlayacağım.
310289
Son olarak da genel bir fotoğraf:
Havalar biraz ısınıp da sardunyalar çiçeklenince daha cıvıl cıvıl bir görüntü olacak. :)
310290
Bu arada gelecek haftadan itibaren 6 haftalık bir Peyzaj Tasarım (Landscape Design) kursuna kaydoldum.
Umarım hepimiz için faydalı olur. ;)
Siyahcim sizdede güzel gelişmiş yeşil cıkan dalları gösterdigin icin teşekkürler icime su serptin :p
Boyalı bir cok bitki gördükce bu bitkininde aslı yeşilmi diye düşünüyordum .
Salyangozuda bir bahceye bıraksanız daha mutlu olur sanırım sizin bitkileride yemez .
Oxalis plum crazy bundan daha güzel bir şey bana göre yok en güzel sarı sizin sarı :)
Bu arada gelecek haftadan itibaren 6 haftalık bir Peyzaj Tasarım (Landscape Design) kursuna kaydoldum.
Sevgili Gilan,
Kursa kaydolduğunu okuyunca sanki ben olmuşum gibi heyecanlandım...Gerçi sen peyzaj tasarımı ile oldukça donanımlı ve araştırmacısın ama heyecanla bu kurstan bizimle paylaşacağın bilgileri bekliyoruz...
Biz de Ereğli'de belediyeye başvurarak bahçıvanlık kursu talep ettik, belediye meclisi programına almış, kışın bizim de kursumuz olacak umarım.
Kurs öğretmenleri kim mi dedin, belediye alcen ve cemo'ya teklif götüreceklermiş diyorlar ;)
Bu arada balkonunun son hali çok hoş olmuş, bu fotografı görünce şunu düşündüm :
İnsanın kendi toprağından uzakta dayanmasını sağlayan sadece mesleki kariyer yapmak değil. Böyle keyifli bir hobi/uğraşı ve agaclar.net gibi bir site olması insanın yurtdışında da kendine yetebilmesi ve mutlu olmasını sağlıyor. Senin aksine yurtdışında çalışmak durumunda olan birçok arkadaşım "homesick" olup mutsuz ve yalnız hissediyorlar. Bu durumu değiştirmek için de pek bir şey yapmayıp şikayet ediyorlar.
Senin pozitif gayretlerin ve balkon fotografın bana bunları hissettirdi işte...
Sevgiler ve tebrikler
3. kattaki balkonuma ziyarete gelmiş yaramaz salyangoza ne demeli? :)
Tez paraşüt takıp inişe geçirilmeli... :)
Ne keyifli olmuş balkonun... Balkonuna gelen bitkilerin hepsi seni çok sevmiş, ne güzel serpilmişler. Bir araya getirdiğin bitkilerin uyumu şahane...
Bahçe de olsa balkon da karşıdan seyretmeyi sevmiyorum, şöyle bacaklarımı uzatarak yaptıklarımı keyifle seyreyleyeceğim keyif köşeleri olmalı. Keyfini sürmedikten sonra neyleyim bahçeyi, balkonu, bitkiyi, ağacı... Biliyorum sen de bendensin, hem zevkli hem marifetlisin. 5 Temmuzdan sonra keyfini bol bol çıkar... :)
Kurstan sonra kimbilir daha ne cevherler çıkacak senden, merakla bekleyeceğim.
Salyangoz, poz verdikten hemen sonra bahçeye transfer oldu. :)
Ben de seninle bahçe tarzlarımızı benzetiyorum limon. :) Dolu dolu ama bir yandan da düzenli ve çizgileri belli. Keyifli oturma alanları, hatta sadece yeşil değil rengarenk bir bahçe. Sen şimdi önden gidip tecrübeleri edineceksin, ben de bir kaç sene onlardan faydalanacağım. :D
Siyahcim sizdede güzel gelişmiş yeşil cıkan dalları gösterdigin icin teşekkürler icime su serptin :p
Boyalı bir cok bitki gördükce bu bitkininde aslı yeşilmi diye düşünüyordum .
Salyangozuda bir bahceye bıraksanız daha mutlu olur sanırım sizin bitkileride yemez .
Oxalis plum crazy bundan daha güzel bir şey bana göre yok en güzel sarı sizin sarı :)
Rica ederim. :)
Oxalisi ilk aldığım zaman da çok beğendiğinizi hatırlıyorum. Keşke yollayabilseydim...
Siyah çimin bir güzel yanı da çabuk üremesi. Sizinki de benimki de bunu ispatladı. :) Yabancı forumlarda da birim fiyatı pahalı ama neyse ki çabuk yavruluyor diye bahsedilmiş hep. Peyzajda kullanım örneklerinden de ekleyeyim. (Biraz korkunç mu ne? :))
Fotoğrafları evime çok yakın olan Bellevue Botanik Bahçesi'nde çektim:
310444
310445
Sevgili Gilan,
Kursa kaydolduğunu okuyunca sanki ben olmuşum gibi heyecanlandım...Gerçi sen peyzaj tasarımı ile oldukça donanımlı ve araştırmacısın ama heyecanla bu kurstan bizimle paylaşacağın bilgileri bekliyoruz...
Biz de Ereğli'de belediyeye başvurarak bahçıvanlık kursu talep ettik, belediye meclisi programına almış, kışın bizim de kursumuz olacak umarım.
Kurs öğretmenleri kim mi dedin, belediye alcen ve cemo'ya teklif götüreceklermiş diyorlar ;)
Bu arada balkonunun son hali çok hoş olmuş, bu fotografı görünce şunu düşündüm :
İnsanın kendi toprağından uzakta dayanmasını sağlayan sadece mesleki kariyer yapmak değil. Böyle keyifli bir hobi/uğraşı ve agaclar.net gibi bir site olması insanın yurtdışında da kendine yetebilmesi ve mutlu olmasını sağlıyor. Senin aksine yurtdışında çalışmak durumunda olan birçok arkadaşım "homesick" olup mutsuz ve yalnız hissediyorlar. Bu durumu değiştirmek için de pek bir şey yapmayıp şikayet ediyorlar.
Senin pozitif gayretlerin ve balkon fotografın bana bunları hissettirdi işte...
Sevgiler ve tebrikler
Ben de kurs konusunda çok heyecanlıyım. Aslında kursun seviyesi hakkında çok bilgim yok ama ne görsem, ne öğrensem kar. :) Bir de dersi verecek kişi bu çevrede profesyonel olarak bahçe tasarımı yapan birisiymiş, dolayısıyla sorularıma cevap alabileceğimi umuyorum. Bu bölgenin bahçecilik yöntemlerini öğrenelim bakalım, içinden beğendiklerimizi alırız. :)
Arkadaşlarınızın yalnızlık çekmesini anlayabiliyorum. Ben de ailemi çok özledim. Benim şansım bahçe delisi birisi olarak bahçecilikle çok ilgili bir yerde çalışmam oldu. Ama düşününce herkes kendi hobisiyle ilgili yeni fırsatlar bulabilir sanırım. En iyisi siz onlara da bu izleniminizi aktarın, belki faydalanırlar. :) ağaçlar.net'in katkısı ise inanılmaz. Burada beni merak eden insanların olması beni o kadar mutlu ediyor ki. :) Hepsini geçtim, sırf sabahları işe gelirken bile ağaçlar.net'te bugün neler oldu acaba diye geliyorum. :)
Eğer belediye kursu açmazsa bile cemo'ya bahçevanlığa gidilebilir bence. Zaten o da bu aralar yoğun, onun da işine gelir. :D
Sayın gilan sizde olması güzel bir bitkinin agaclar net üyesinde olması beni cok mutlu ediyor .
Bakamıyacagımı bildigim bir cok bitkiyi almak yerine sadece uzaktan sevmekte yeterli geliyor bana .
kursa gitmenizede cok sevindim bende hep şu ismegin kuslarına kayıt olim diyorum işim engelliyor sizin icin hayırlı olur işallah.
Siyah cim bence muhteşem olmuş görüntüler harika
Bu kurstan sonra Four Seasons Garden 'ı da beğenmezse şaşırmam. :D
Mesajdaki sihirli kelime de hepimiz kelimesi.Bu demektir ki hazırlanın kursa hepimiz gidiyoruz.:D:D
Öğrendiklerini öğretmen için sabırsızlıkla bekleyeceğiz sevgili Gilan
Mehmet
Güzin Çakar
20-06-2012, 09:04
İsmek'in Bahçe Kursuna bu yıl devam ettim. Yeni ve çok farklı bilgiler yoktu ama yararlı oldu. Neyi, neden yaptığımızı öğrendim. Asıl önemlisi de kopuk kopuk olan bilgilerim düzenlendi, bir sistematiğe oturdu.
Bir ara kurs notlarını burada da yazmayı düşündüm. Sonra aynı bilgilerin çok dağınık olsa da bulunduğunu düşünerek vazgeçtim. Tereciye tere satıyor denmesinden çekindim.
Sevgili Gilan, sizin Balkon sayfanız bizim ufkumuzu açtı. Siz yoruldunuz ama biz sayenizde bir yığın şey gördük, öğrendik. Şimdi devam edeceğimiz kursu da aynı heves ve merakla bekliyoruz. Sevgilerimle
İsmek'in Bahçe Kursuna bu yıl devam ettim. Yeni ve çok farklı bilgiler yoktu ama yararlı oldu. Neyi, neden yaptığımızı öğrendim. Asıl önemlisi de kopuk kopuk olan bilgilerim düzenlendi, bir sistematiğe oturdu.
Bir ara kurs notlarını burada da yazmayı düşündüm. Sonra aynı bilgilerin çok dağınık olsa da bulunduğunu düşünerek vazgeçtim. Tereciye tere satıyor denmesinden çekindim.
Sevgili Gilan'ın balkonunu fazla kirletmeden kısaca yazayım dedim.Güzin hanım bence bilgilerinizi ve kursta öğrendiklerinizi bi başlıkta yazın.Parça parça dağınık olan bilgileri bi yerde toplamış, kolay ulaşılabilir duruma etirmiş olursunuz.Bizde belki yanlış bildiklerimizi düzeltiriz.Başka kurslara gidenlerde eklemeler yapar, detay ve derinlik olur.
Tereciye tere satmakta, yapabilene bravo dedirtir, orasıda gerçek hani.
Mehmet
Son olarak da genel bir fotoğraf:
Havalar biraz ısınıp da sardunyalar çiçeklenince daha cıvıl cıvıl bir görüntü olacak. :)
310290
Sevgili Gilan, koltuk iki kişilik değil mi? Bir sandalye daha koy, ben Limon ile geliyorum. Limon'un balkon-bahçe keyfi anlayışına katılıyorum :)
Kurs işi çok güzel olmuş, bakalım balkonu daha ne güzellikler bekliyor?
Neyi, neden yaptığımızı öğrendim. Asıl önemlisi de kopuk kopuk olan bilgilerim düzenlendi, bir sistematiğe oturdu.
Ben de bazen benzer tecrübeler yaşıyorum. Bence bu da çok önemli bir şey, insanın bildiklerine güvenebilmesini ve kullanabilmesini sağlıyor. :)
Bence kesinlikle notlarınızı paylaşmalısınız. Aramızda tereci o kadar az ki zaten. :) Keşke herkes tere satsa, ortalık tereden geçilmese. :D
Sevgili Gilan, koltuk iki kişilik değil mi? Bir sandalye daha koy, ben Limon ile geliyorum. Limon'un balkon-bahçe keyfi anlayışına katılıyorum :)
Kurs işi çok güzel olmuş, bakalım balkonu daha ne güzellikler bekliyor?
Evet koltuk 2 kişilik, evden de hemen bir sandalye çıkarırız. :)
İster çay, ister kahve, ister Türk kahvesi. ;)
Bu kursun sanırım balkona çok faydası olmaz da (malum yer bitti :D) sizlerin bahçelerine ve benim de gelecek planlarıma inşallah katkı sağlar. :)
Bu kurstan sonra Four Seasons Garden 'ı da beğenmezse şaşırmam. :D
Mesajdaki sihirli kelime de hepimiz kelimesi.Bu demektir ki hazırlanın kursa hepimiz gidiyoruz.:D:D
Öğrendiklerini öğretmen için sabırsızlıkla bekleyeceğiz sevgili Gilan
Mehmet
Evet kesinlikle hepberaber gidiyoruz! :)
Ama şöyle de ilginç bir şey var. Şimdi biliyorsunuz burada seralarda yok yok. Hatta internetten alım seçeneklerini de eklersek neredeyse edinilemeyecek bitki yok. Buna rağmen bahçeler aşağı yukarı hep birbirine benziyor. Çok güzel ve çok bakımlılar orası ayrı. Hatta bizim ülkemizde alıştıklarımızdan da belli başlı çok farklılıkları var ama kendi aralarında çok benzerler. Yenilikçi bahçe çok az. (Bu arada, bu çevredeki ev bahçelerinden edindiğim izlenimleri ve öğrendiklerimi de bir ara toparlayacağım. Belki kurstan sonra toplamak daha faydalı olur çünkü kurs da büyük ihtimalle aynı doğrultuda olacaktır.)
O yüzden aslında bizim bahçelerimizi yapana kadar dünyada her bölgeden bir şeyler öğrenip, en sonda öğrendiklerimizle kendi zevkimizi birleştirmemiz lazım. :D
YeniGine
05-07-2012, 02:28
gilan kaldığım yerden balkonunu izlemeye devam ettim... Gerçekten çook güzel olmuş çok. Balkonu izledikçe; bana da bir heves geldi. Ben sadece sitenin bahçesinde ne yapabilir isem işte... Balkonum güneş almıyor; onun için de hiç balkona heveslenmemiş idim. Fakat sizin balkonu böyle gördükçe. Ben de acabaaa mı demeye başladım. İzledikçe; artık nasip ise inşallah seneye diyeyim. Ellerinize sağlık.
Balkonunuzu epeydir göremiyoruz sevgili gilan, bu kurs işi fena oyaladı sizi. Aktifliğinizi özledim. ;)
Adalet Yağcı
24-07-2012, 15:48
Ben de özledim ben de :))
Uzun zamandır aklımdaydı, balkonda neler oluyor, acerimiz, heucheralarımız, hadi hepsini tek tek yazmayayım, bitkilerimiz ne alemdeler?
Oradaki kurs bittikten sonra burada bir kurs başlığı açarsınız her halde, tamam sertifika vs. istemeyiz, öğrenelim yeter.
Ben de aktifliğimi özledim. :D
Kurs sadece pazartesi akşamları aslında. Ama İspanyolcası, pilatesi, vs derken pek çok dalda birden takla atıyorum bu aralar. ;) Yaz mevsimi de çok sınırlı olunca haftasonlarında da çevreyi gezmeye çalışıyoruz. (Yaz dediğime bakmayın, dün 18, bugün 22 derece. :p)
Neyse ki iş yerim biraz rahatlayacak gibi yakında.
Balkon çok güzel, çiçek çiçek! :) Sıcaklıklar da çok yüksek olmayınca çok keyifliler. Her bitkiyi attan üstten bir sürü fotoğraflıyorum, çok yakında paylaşırım.
Bir sürü de domatesim olacak, çok ümitsizdim, çok sevindim. :)
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:09
Tamam, gelişmiş hallerini merakla bekliyoruz.
Hava sıcaklığının fazla olmaması çok iyi tabi, bir ara Urfa'da 45 °C oldu gölgede.
Biz de yaylada(Rakım 950)35 dereceleri gördük, her gün bolca suladığım halde ortancaların çiçekleri yandı.
Her şey tadında güzel, bence yaz kış 25 derece olmalı :))
Serin havayı özler olduk ben ve bitkilerim cogu neredeyse tüm günü baygın geciriyor cok şanslısınız :p
Tabi sizinle gezmeyide seralarda
mimarsertac
24-07-2012, 23:55
Balkonunuzu çok beğendim, çok başarılı :)
sevgili gilan balkonunu özledim, resimler ne iyi geldi anlatamam. balkonun tadına doyulmaz, havalarda söylediğin üzere güzelmiş bu durumda koltukta kahve içmenin keyfi anlatılmaz...
Charlaux
31-07-2012, 13:04
Merhaba gilan hanim,
Sizin bana picea abies pendulayi yollamaniz beni nasil mutlu etmisti anlatamam.Dusunmeniz,kafa patlatmaniz bile cok onemliydi benim icin ama siz mutluluguma mutluluk kattiniz,katkida bulundunuz.Bunu niye buradan da yaziyorum diye soracak olursaniz herkes sizin ne kadar iyi kalpli bir insan oldugunuzu bir kere daha anlasin diye yaziyorum.Inanin bana biraz buyusun picea abiesim butun pembe kozalaklari agaclar.net e dagitacagim.
Sevgiler
Ne zamandır balkonuma uğramamışım. :rolleyes:
Çok teşekkür ederim sevgili Charlaux. :) Güle güle büyütürsün umarım Picea abies'i. :)
Biraz balkondan haber verelim. :)
Her yer çiçek içinde. ;)
Burada yaz mevsimi çok sıcak olmadığı için bitkiler çok keyifli. Nemli hava ve 20-25 derece aralığındaki sıcaklık bitkiler için ideal ortamı oluşturuyor, onlar da coştukça coğuyorlar.
Yaz başından itibaren ilk defa geçen hafta 3 gün 30 dereceyi gördük. Bugün yine 18 derece. :p
326854
326855
Lysimachia procumbens:
326856
Bu aranjman da aldı başını gitti, bitkiler birbirlerine karıştı. :p
Saksının ilk hali: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/297152d1337318418-img_3434.jpg
326865
Lysimachia nummularia 'Aurea'
Altın yapraklı sarıkız. Yetiştirmesi bu kadar sorunsuz az bitki vardır. :)
326866
Heucheralar hayattalar ama çok az güneş alabildikleri için renkleri çok soldu.
Bunlar hep tecrübe olarak bir kenara yazılıyor. :)
İlk halleri şurada var: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301458d1338152279-dsc_2143.jpg
326868
Adalet Hanım'ın yeni çimlenen heucheralarını görünce ben de bu ufaklığın geçen çiçekleri almaya karar verdim. :)
Heuchera 'Spellbound'
326869
Başta çok ümitsiz olduğum domateslerim beni utandırdı. :)
Koltuk almanın da çok faydası olduğunu sanıyorum.
326870
326871
Keşke saksının tamamını da çekseymişim. Yüzden fazla domatesi var, daha da veriyor. Önce balkonun demirine kadar büyüdü, sonra da kendini tartamadığı için oradan aşağı doğru uzandı. Yakında alt kattan toplarlar. :p
Ve ilk hasatlar: ;)
326872
326873
Ortancalar ilk başta cıvıl cıvıl renkli çiçeklere sahip oluyor. Daha sonra zamanla çiçekleri renklerini kaybediyor. Şu an benimki rengini kaybetmiş soluk yeşil halinde. Bir süre sonra aynı çiçekler tekrar renklenecek ama bu seferki renkleri kuru çiçek rengi gibi olacak.
Gelecekteki hali şu şekilde olacak: http://www.agaclar.net/forum/595753-post7.htm
326874
Mor saksı çok keyifli değil. Calibrachoa bitlendi ve bozuldu. PEtunyalar açıyorlar ama sanırım bir çeşit bözek yapraklarına da çiçeklerine de zarar veriyor. Aslında ilaçlamam lazım ama son zamanlarda hiç fırsat bulamadım. Bacopanın da çiçek zamanı yavaş yavaş geçiyor.
326875
Balkonun yeni misafiri: ;)
326876
Limon serviyi bu köşeye koyarken hava ve ışık alamaz da arka dalları kurursa diye çok endişelenmiştim ama son derece sağlıklı. :)
326877
Acer palmatum 'Bloodgood' gayet iyi durumda, saksısından ve balkondan son derece memnun. :)
İlk baharda ve sonbaharda kıpkırmızı oluyor, yazın ise bordoya yakın.
Sanırım 'Emperor I' cinsinin yaz rengi daha canlı oluyormuş, bir dergide buna dair bir yazı okudum, not ettim.
326878
Balkon kapısından bakış:
Sarkıcı petunyalar bozulmadan açmaya devam ediyorlar. ama sanırım istediğim görüntüyü elde edebilmek için saksının yan duvarlarına da delik açıp bir kaç kök daha dikmem gerekiyormuş. Seneye o şekilde yapacağım.
Açık yeşil tatlı patates sarmaşığı petunyayla birlikte çok yakıştı.
326880
Balkonda akşam üstü:
326881
Ve son olarak da genel görüntü: ;)
İlk başta bitkiler ne kadar da ufaklarmış: http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/301927d1338264305-img_3694.jpg
Şu an balkona girerken ormana girer gibi hissediyorum. :D
326882
Herkesi çaya beklerim! ;)
326883
Sevgili gilan, küçücük balkona ne kadarda çok çeşit sığdırmışsınız, domatesleriniz bile var. Ellerinize sağlık hepsi çok güzel. Sevgiler.
günebakan
23-08-2012, 22:57
İkişer kişi olarak sıraya girmek gerek balkonda çaya galiba Gilan'cığım harika görünüyor balkonun:)
Adalet Yağcı
23-08-2012, 23:09
Şükür kavuşturana, özlemiştik.
Hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, soloya çıkmamışlar ama mavi hosta çiçeklenmiş, alacalı sardunya kocaman olmuş.
Domateslere imrendim, acere nispet yapar gibi uzatmış dallarını.
Adalet Hanım'ın yeni çimlenen heucheralarını görünce ben de bu ufaklığın geçen çiçekleri almaya karar verdim.
Heuchera 'Spellbound'
Çok iyi yapmışsınız, 20 günde çimlendi, hiç bekletmeden hemen toprağa ekin.
Bu güzelliklerin arasında günün yorgunluğunu çıkarırken "işte bu" dediğinizi duyar gibiyim :)
Sevgilerimle.
YeniGine
23-08-2012, 23:20
Çok şüküür, hoşgelmişsin sevgili gilan... Evet eski hallerinden bir eser kalmamış. Maşallah bütün çiçeklerin gayet güzel gelişmişler. Ellerine sağlık.
İkişer kişi olarak sıraya girmek gerek balkonda çaya galiba Gilan'cığım harika görünüyor balkonun:)
Evet maalesef öyle bir durum var. :D
Ya da siz hepberaber gelin de, balkona ikişer ikişer çıkarız. :p
Çok teşekkürler. :)
Şükür kavuşturana, özlemiştik.
Hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, soloya çıkmamışlar ama mavi hosta çiçeklenmiş, alacalı sardunya kocaman olmuş.
Domateslere imrendim, acere nispet yapar gibi uzatmış dallarını.
Çok iyi yapmışsınız, 20 günde çimlendi, hiç bekletmeden hemen toprağa ekin.
Bu güzelliklerin arasında günün yorgunluğunu çıkarırken "işte bu" dediğinizi duyar gibiyim :)
Sevgilerimle.
Çok sağ olun Adalet Hanım.
Heucheranın kurumuş çiçeklerini topladım ama burada ekecek yerim yok. Türkiye'ye gelecekler muhtemelen. :)
Sizin için bir kaç solo görüntü daha. :)
Mavi hosta çiçeklerini açtı, geçti. Kokulu değildi ama mavi-eflatun uyumu çok hoştu.
327599
Şu anda çiçek saplarına ışık vurunca çok hoşuma gidiyor, çiçek gibi duruyor. O yüzden geçmiş saplarını kesmiyorum. :)
327600
Bir ara ebrui katmerli cam güzeli de coşmuştu, göz alıyordu. Şimdilerde tek tük açarak dinleniyor. :)
327601
Bu da bu haftasonu domates hasadı: ;)
327603
Adalet Yağcı
27-08-2012, 22:41
Çok sağ olun Adalet Hanım.
Heucheranın kurumuş çiçeklerini topladım ama burada ekecek yerim yok. Türkiye'ye gelecekler muhtemelen. :)
Mavi hosta çiçeklerini açtı, geçti. Kokulu değildi ama mavi-eflatun uyumu çok hoştu.
Şu anda çiçek saplarına ışık vurunca çok hoşuma gidiyor, çiçek gibi duruyor. O yüzden geçmiş saplarını kesmiyorum. :)
Ben heucheraları küpe saksılarının toprağına serpiştirivermiiştim, bir yer bulursunuz siz onlara, yeter ki azıcık toprak görsünler, hemen çimleniyorlar taze tohum olduklarından sanırım.
Hostalar da tohum oluştururlar mı acep :)
Bu sene çiçek saplarını bekleteceğim, bir umut işe :)
füsunANK
31-08-2012, 22:41
Tık tık tıkkkkk. Ben geldim. Yakında, balkona paraşütle inip su vereceksin. Biri seni durdursun :p Acer istiyorum ben.
Ayşe Derin
31-08-2012, 22:49
Gılan çok teşekkür ederim sarıkızı bana öğrettiğin için, aslında birkaç gün önce gözatmıştım ama siteyi altüst ettim bulamadım.Sonuç sinir harbi ve foto yükle - sor oldu ki...Cevap yarına ancak derken sen yetiştin.
Bir de kırmızı yazabilseydim :)
Sevgili Ayşe Derin,
Kırmızı yapmak istediğiniz kelimeleri mouse ile tıklayarak seçin. Daha sonra mesaj yazdığınız kutunun hemen üstündeki sırada altında siyah bir bant olan bir A harfi göreceksiniz, onun yanındaki minik ters üçgene tıklayın, renk seçenekleri çıkacak.
Bir rengi seçtiğinizde kelimelerinizin çevresine şu gibi bir şey gelecek.
(Ben komut olarak algılanmasın diye harflerin aralarına boşluk koydum):
[ C O L O R = "red"] [ / C O L O R]
Mesajınızı gönderdiğinizde bu bölgenin arasında kalan kelimeler renkli olacak.
Bir deneyin bakalım. :)
Biri seni durdursun :p
Sorma sevgili füsunAnk, biri beni fena halde durduracak sanırım yakında. :D
Yine bambaşka diyarlara taşınıyor gibiyiz, dur bakalım... Bir iki haftaya belli olunca söylerim. :)
Bu arada buradaki bütün çiçekçiler indirime girdi, çok yıllıklar hep yarı fiyatına indi. Aslında belki de Acer almanın tam zamanı. :cool:
Ben heucheraları küpe saksılarının toprağına serpiştirivermiiştim, bir yer bulursunuz siz onlara, yeter ki azıcık toprak görsünler, hemen çimleniyorlar taze tohum olduklarından sanırım.
Hostalar da tohum oluştururlar mı acep :)
Bu sene çiçek saplarını bekleteceğim, bir umut işe :)
Tohum bol oluşturuyorlar. Bu sene kendiliğinden çimlenmiş hostalar gördüm ...:p
Gilancım haklısın, heucheralarda tohumdan kendiliğinden çimleniyor. Asıl heucheraları yan sürgünlerinden çoğaltmak lazım. Köksüz bile olsa direk toprağa ekince kısa sürede kökleniyor.
Akçaağaçlar çok güzeller. Alındıklarında inanılmaz güzel renk tonuna sahip oluyorlar. Sonrasında sanırım toprak ve otomatik sulama nedeniyle renklerini koruyamıyorlar. Ben acer konusunda hiç başarılı olamadım.
Acer palmatum dissectumun sitede çok güzel kullanıldığı bahçeler var. Ağaçın her mevsimi özel ve güzel. İyi gelişenlerin hepsi gölgeye yakın yarı gölgede ve rüzgar almayan yerlerde olanlar.
Acer palmatum dissectum atropurpureum lütfen al;) Eminim sen çok güzel bakarsın.
Yine bambaşka diyarlara taşınıyor gibiyiz, dur bakalım... Bir iki haftaya belli olunca söylerim. :)
Bu arada buradaki bütün çiçekçiler indirime girdi, çok yıllıklar hep yarı fiyatına indi. Aslında belki de Acer almanın tam zamanı.
Bence bir şey alma, 1-2 hafta bekle. Sonra taşımak zor oluyor. Belki başka diyarlarda daha başka güzellikler olur. :) Çok severim değişikliği. :)
iyi akşamlar gilancığım balkon yine nefis. ama gözümü ebruli kat kat katmerli güzeller güzeli cam güzelinden alamadım. ne güzel bir şeydi o. hani yol kenarından geçiyor olsam seslenip bir dal kırarmısınız lütfen diyecek kadar işi çaresizce bir utanmazlığa vururdum. yüz bulduktan sonra düzenli aralıklarlada balkon önünden geçmeyide ihmal etmezdim.
:)
Sayın Gilan, balkonunuzu bugün keşfettim. İlk oluşumundan itibaren büyük bir zevkle, tüm aşamaları inceledim. Bayıldım!!
Ben de balkonumu düzenleme aşamasındayım. İlk olarak büyük bir açgözlülükle beğendiğim tüm çiçekleri alıp balkonumu doldurdum. Şimdi ise bazı kayıplardan sonra düzenleme kısmındayım. Sizin sayfanızdan sonra ilk işim 'acer' almak olacak:))
Sevgiler...
Sevgili sibelim,
İmkan olsa memnuniyetle verirdim tabii ki cam güzelinden. Bir süredir annem yanımda, beni ziyarete geldi. O da ona bayıldı, dal kırıp götürmek istiyor bakalım. Eğer tutarsa belki oradan yayabiliriz. :)
Sevgili beka,
Şimdi zevkli bir süreç var önünüzde. Acer sevgisinin size de bulaşmasına sevindim. :D
Bence de acer ya da çalı türleri gibi birkaç büyük ölçekli bitki edinmenizde fayda var. Bu gibi bitkiler genel görüntüyü toparlıyor, karışık görünümü engelliyor. Küçük bitkileri de birbirlerine uydurarak aranjmanlarda değerlendirebilirsiniz. Yanyana 5 tane ufak saksıdansa bir tane büyük saksı hem daha şık oluyor, hem de baş etmesi daha kolay. Düzenlemenizi bizlerle de paylaşın lütfen. :)
Tohum bol oluşturuyorlar. Bu sene kendiliğinden çimlenmiş hostalar gördüm ...:p
Gilancım haklısın, heucheralarda tohumdan kendiliğinden çimleniyor. Asıl heucheraları yan sürgünlerinden çoğaltmak lazım. Köksüz bile olsa direk toprağa ekince kısa sürede kökleniyor.
Akçaağaçlar çok güzeller. Alındıklarında inanılmaz güzel renk tonuna sahip oluyorlar. Sonrasında sanırım toprak ve otomatik sulama nedeniyle renklerini koruyamıyorlar. Ben acer konusunda hiç başarılı olamadım.
Acer palmatum dissectumun sitede çok güzel kullanıldığı bahçeler var. Ağaçın her mevsimi özel ve güzel. İyi gelişenlerin hepsi gölgeye yakın yarı gölgede ve rüzgar almayan yerlerde olanlar.
Acer palmatum dissectum atropurpureum lütfen al;) Eminim sen çok güzel bakarsın.
Lale sümbül gibi çiçekler tohumdan çok verimli olmaz ya, ben nedense hostaları da öyle düşünüyordum ama öyle değil demek ki. Öğrendiğim iyi oldu. :)
Acerlerin renk tonu bir daha düzelmemek üzere mi bozuluyor? Mesela benim acerin bahardaki rengiyle şu anki renginin alakası yok. Baharda cıvıl cıvıl bir kırmızıydı, şu an hafif soluk bir bordo. Sonbaharda yine kızarmasını bekliyorum. Senin acerlerin rengi ilkbahar ve sonbaharda da mı memnun etmiyor?
Acer'in genel olarak rüzgara dayanıksızlığını okudum. Ama aslında öyle çok türü var ki... Değişik türlerine ve bilgilerine ulaşabilsek de ortamımıza ve beklentimize en uygununu seçebilsek keşke.
Bence bir şey alma, 1-2 hafta bekle. Sonra taşımak zor oluyor. Belki başka diyarlarda daha başka güzellikler olur. :) Çok severim değişikliği. :)
Yok yok, ben onu sevgili füsunAnk için söylemiştim. :) Ben şu an değil yeni almak, halihazırdakileri götürebilecek miyim o bile belli değil maalesef. :rolleyes:
Benim için değişikliği sevmek göreceli. :)
Şu an seviyorum çünkü her yerden yeni bir şeyler, yeni deneyimler öğreniyorum. Ama bir noktada da kalıcı bir bahçe almak istiyorum. Diktiğim bitkilerin 5-10-20 sene sonraki hallerini görmek istiyorum. Fidanların ağaç olmasına, sarmaşıkların her yeri kaplamasına şahit olmak zevkli olur gibi geliyor. :)
sevgili gilan annenin ziyaretine çok sevindim.benim ailemde memlekette olduğu için ziyaretime geldiklerinde keyfim apayrı oluyor. değişiklik yeni yerler dediğin gibi hem zorlu bir süreç hemde adı üstende yenilik olduğu için keyiflidirde. adaptasyonu kısa sürede geçip umarım işlerini rayına oturtursun. ev iş hayatına yeni giren ne varsa umarım senin için çok daha iyi olur. sevgili balkonuna gelince umarım taşınma sürecinde seni yalnız bırakmaz ve emeklerin seninle taşınır. geride bırakacak olman üzücü olur. ki benim için yeni fikir anlamına gelen aranjmanların umarım yeni balkonunda eski keyfini sürer. sevgili annenin ellerinden öperim umarım cam güzelini çoğaltmayı başarır. :) sonbaharda türkiye ye gelirim demiştin sanırım bir yerde yanılmıyorsam teyzeni ilk ziyarette kahve içmeye beklerim.
Benim için değişikliği sevmek göreceli. :)
Şu an seviyorum çünkü her yerden yeni bir şeyler, yeni deneyimler öğreniyorum. Ama bir noktada da kalıcı bir bahçe almak istiyorum. Diktiğim bitkilerin 5-10-20 sene sonraki hallerini görmek istiyorum. Fidanların ağaç olmasına, sarmaşıkların her yeri kaplamasına şahit olmak zevkli olur gibi geliyor. :)
Daha çok gençsin, yeni deneyimler ilerisi için çok şey katacağına göre, diktiğin bitkilerin 20 yıl sonraki hallerini görünce, " Keşke bunu buraya dikmeseydim..." veya "şurayı keşke şöyle yapsaydım..." demek yerine "20 yıl önce bu ağacı iyi ki buraya dikmişim..." veya "Bu döşediğim taşlar yıllar geçtikçe daha bir güzelleşiyor... " diyerek keyifle seyreylersin. :)
Bu balkonu düzenlerken ben çok şey öğrendim. :)
Neler yetiştirebilirim diye araştırma yaparken, bitkileri almak için seraları gezerken, çeşitli çiçeklerin isteklerini aratırken hep kapı kapıyı açtı, yepyeni şeyler öğrendim. Elimden geldiğince sizlerle de paylaştım. :)
Sanırım tecrübe ettiğimiz en önemli şey ise, balkonları küçümsememek oldu! :)
Sadece 4,5 m2'lik alanı olan ve sadece öğlen 12'ye kadar güneş alan (ama gün boyu aydınlık) bir balkonda neler yaptık?
Domates yetiştirdik. Hatta her haftasonu kahvaltılık domatesi çıkaracak kadar da hasat elde ettik.
332282
Biri kırmızı, biri sarı 2 kök domatesten haftalık hasat:
332283
Limon servi ve oldukça gelişmiş hosta gibi küçük bir balkon için normalde düşünülmeyecek bitkiler yetiştirdik.
Düz yeşil tonların kalabalık içinde gözü dinlendirdiğini, düzenli bir görünüm sağlamaya yardımcı olduğunu fark ettik.
332284
332285
Canım mavi hostam:
332286
Bu da yetmedi, yerimiz küçük demedik, balkona köşeye bir tane de ağaç sığdırdık. :p
Hepbirlikte Acer türlerine bayıldık. :)
332287
332288
332289
Rengarenk aranjmanlar hazırladık.
Uyumlu bitkiler ve saksı düzeni konusunda ufkumuzu genişlettik. Çok sayıda küçük saksı yerine az sayıda büyük saksı kullanarak hem daha kolay idare edilebilen hem de daha düzenli görünen bir balkon oluşturduk.
332290 332291
Askılı saksılarımız da eksikolmadı. :)
Duvara çivi çakma yasağı bizi çok zorlasa da tek şansımız olan ahşap banttan faydalanarak tek bir saksı da olsa asabildik. :)
332294
Klasik dostlara da yer ayırmayı başardık.
Ortancamız ve petunyalarımız da balkonda yer buldurlar.
332295
Değişik sukulentler de alttan selam vermiş. :)
332296
Sarmaşıkları da unutmadık.
Bir adet fazla boylanmayan türünden bir clematise de yer ayırdık.
332297
332298
Balkonun ve bitkilerin tadını da çıkarmak lazım değil mi? Oturma köşemizi de unutmadık.
332299
Genel olarak vaktimiz az olsa da çiçeklerle iç içe Türk kahvemizi yudumlamak için fırsat yarattık. :)
332300
YeniGine
18-09-2012, 01:31
Tamam inşallaah; kahvemizi bahçende içeriz GİLAAN.
Son olarak da genel olarak bakarsak...
...gecesi böyle...
(Clematis ne güzel kenardan dahil olmuş. ;))
332301
...gündüzü orman gibi :D ...
332302
bir balkon çıktı ortaya! :)
Şimdi bu balkona veda zamanı geldi. :)
Kaliforniya'da (Silikon vadisinde) farklı bir şirkete geçmeye karar verdim. Bu aslında bir sene kadar sonra düşündüğüm bir şeydi ama böyle bir fırsat çıkmışken kaçırmayayım dedim. Aynı ülke içinde olsa da mesafeye bakınca Ankara'dan İtalya'ya taşınmak kadar var. :p
Bitkilere gelince... Maalesef Kaliforniya'nın sınırdan bitki girişiyle ilgili çok katı kuralları varmış. Çok sınırlı durumlar dışında eyalete dışarıdan canlı bitki girişi yasakmış. Ciddi ölçekli tarım yapılan bir bölge olduğu için hastalık ve zararlı girişini önlemeye çalışıyorlar ama bu kadar katı kurallar koymaları şart mı bilmiyorum. Netice itibariyle canlı bitki taşımacılığı yapan hiçbir taşıma şirketi de yok. Arabanın arkasına sığabilen kadarını koyup götürme fikrini de düşündüm ama söylediklerine göre arada aynen iki ülke arasında olduğu gibi sınır varmış ve konrol ediyorlarmış. Böylece bitkilerimle yollarımın ayrılacağını kabul etmek zorunda kaldım.
Acer, altındaki 4 çeşit heuchera ile birlikte iş yerinden hintli bir arkadaşın bahçesine transfer oldu. Geri kalan balkon bitkilerinin çoğu 10 senedir burada yaşayan ve bahçeli bir evi olan bir Türk arkadaşın bahçesine yollandı. Evdeki içinde yucca ve dracena marginata olan 2 büyük saksı, bahçesi olmayan başka bir arkadaşa, orkidelerim ve anthurium da başka bir arkadaşa hediye oldu. Bir tek benim evden 4 ayrı eve çiçek dağıldı. :)
Umarım iyi bakabilirler. Hiçbiri bitkiler konusunda çok bilgili değil ama hepsi de istekli ve hevesli...
Balkondaki saksılarımı ise boşaltıp eşyalarla bir yolladım. Umarım yeni evimde de güzel bir balkon, veranda, artık ne olursa düzenlemek istediğim için saksılar bana lazım, yenisini almak bu memleketin uçuk saksı fiyatlarıyla çok masraflı olurdu. Hem de bu saksıları aynı desende ama farklı şekillerde bir seri oluşturacak şekilde bulmak için vaktinde çok aramıştım.
İşte hikaye böyle :)
Hepberaber yeni bir dünyanın bahçecilik hayatını tanımaya gidiyoruz. ;)
nılgun_dogan
18-09-2012, 01:59
Sevgili gilan çiçeklerden ayrılmak çok zor olmuştur benim annem bazen evim çok sıcak olduğundan dolayı bu burda olmaz yaşamaz diyor kendi evine götürüyor yok diyemem anneme canım feda ama kızmıyorumda değil.
Öyle tabii sevgili nilgun doğan.
En çok mavi hostamı bırakmak istemezdim. Nasıl da kök yapmış saksıda. Yarım saatte çıkarabildim.
Sardunyalardan birkaç dal aldım. Oxalisten, cam güzelinden, sempervivumlardan ayırdım. Heucheralardan da bölme planım vardı ama onca koşuşturma arasında unutmuşum. Hedefim valize tıkıştırıp Türkiye'ye getirmek ama yolda bir şey derler mi, demeseler bile bitkiler dayanır mı göreceğiz...
Ama işin iyi tarafından bakıp, yeni göreceklerimize sevinelim diyorum. :)
gokcegokce
18-09-2012, 02:53
Yeni deneyimlerinizi ve maceralarınızı heyecanla bekliyorum sevgili gilan, eminim yeni yerinizde de güzelliklerile karşılayacaksınız bizi.
Yeni işin ve yeni hayatın kaybettiğin bitkileri unutturacak kadar iyi olsun.
....mı acaba sorularını bir kere bile sormadan yeni bahçelere yelken açasın.
Hayallerine küçük balkonlardan büyük bahçelere daldırman dileğiyle bu değişim sana hayırlı olsun.
Nasılsa hâlâ bu dünyadasın :dilli::dilli::dilli: marsa taşınmıyon ya :D:D:D
Mehmet
Sevgili Gilan,
Umarım iş ve yer değişikliği senin için çok daha iyi olur...
Bu kadar yağmur ve soğuktan sonra biraz(!) güneş hiç fena olmaz sanırım...
"Tebdili mekanda ferahlık vardır" lafına her zaman inanırım, bu değişikliğin de senin için çok güzel olmasını diliyorum.
Hem kültür hem de bitki örtüsü olarak Seattle ve California iki farklı dünya.... Ne güzel, başka bir dünya daha tanıyacaksın...Bizler de senin ve agaclar.net sayesinde farklı deneyimlerini takip etmeye devam edeceğiz...
Herhalde bol bol tropik bitki ve ağaçlar vardır diye düşünüyorum. Nedense aklıma kaktüsler ve palmiyelerden önce agapantuslar geldi :confused:
Kariyer olarak Silikon Vadisi de harika bir fırsat olacağına eminim...
Bol şanşlar...
Sevgilerimle
Zaten bu balkonda yapılacak bir şey kalmamıştı!:rolleyes:
Oradaki seraları da bize tanıtarak görevini de yerine getirmiştin.
Şimdi seni yeni görevin yani gezilecek seralar, tanıtılacak bitkiler ve fotoğraflanacak bahçeler bekliyor.:rolleyes:
Artık arada bir de balkon mu yaparsın bahçe mi onu da göreceğiz.
Sevgiler
Hem iş olarak hem de iklim olarak bence Amerika'nın en güzel yerine gidiyorsun. Deniz, güneş, kum veeee alışveriş.... :)
SF ve LA'a gittiğimizde bitkilere ilgim sıfır olduğundan, şimdiki ilgi alanımla bir kez daha gezmek isterdim sokaklarında.... Ama yine de bonsai formuna gelmiş Sardunyalar ve meyvelerinin bolluğundan ve iriliğinden dalları yerlere kadar sarkmış Portakal Agaçları dikkatimi çekmişti. Sen kimbilir ne güzellikler fark edip ve bizlerle paylaşacaksındır.
Yeni işin hayırlı olsun...
Merkeze 20-30 dk'lık mesafelerde genelde müstakil evler, bu sefer de bahçe düzenlemesi mi yapsan aceba... ;)
nurcanaybay
18-09-2012, 13:03
Buralarda bulamadığımız bir kaç bitkinin kalacak olması içimi cızlattı ama biryandan da
bencilce bir heyecan sardı :)... sebebi 636.mesaja saklı :)
Önce size sonra hepimize hayırlı olsun ...
En çok dağıtım esnasında, orada yaşamadığım için hayıflandım.
Sayın gilan yolunuz acık olsun tetrar başlamak zor olsa gerek yeni ufuklar ve yeni güzellikler sizinle olsun .
bıraktıgınızı okudugumda bitkilerinizi ilk aklıma gelen Oxalisis oldu neyseki onu bırakmamışsınız kendim almış gibi mutlu oldum nurcanaybay güle güle büyütsün ;).
Balkonunuzdan resimlediginiz son hali gercekten cok güzel yazık oldu bu güzellige
nurcanaybay
18-09-2012, 18:56
Sevgili İris ,
bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım , oxalis'le bir ilgim yok :)
Sevgili Gilan sayesinde ve onunla birlikte yeni seralar ,bahçeler keşfedeceğiz...heyecanım bu yüzdendi :)
ciceksever70
18-09-2012, 19:36
Sevgili gilan uzun zamandir bahcelere balkonlara kacamak bakip kapatmak zorunda kaliyorum yazmaya pek vaktim olmuyor. Ancak güzel balkonuna hayranligimi yazmadan edemedim. Bahcen de begendigim bahceler arasindaydi. Demek ki bahce olsun, balkon olsun farketmiyor. Yerin büyüklügü ve kücüklügü de... Marifet o yere sekil verende. Yeni gidecegin yerde basarilar dilerim. Yeni bitki düzenlemelerini merakla bekliyorum. Sevgiler.
loveforlife
18-09-2012, 20:23
Merhaba Sevgili Gilan,
Bu güzelliklerden ayrılmak elbette epey zorlamıştır seni. Hele ki bu kadar koşturma ve emekten sonra. Bilirim, insan emek verdiğini gözünden kıskanırken, bir de ayrılık zor gelir.
Biz biliyoruz ki, sen çok daha güzellerini paylaşacaksın bizimle. Hayırlı olsun yeni işin. Dilerim kariyerin adına atacağın en güzel adım olur ve seni istediğin yere ulaştırır bu değişim...
Umut ve sevginin daima seninle olması dileğiyle...
Anladım ve cok utandım ;) sevgili nurcanaybay, olsun yinede yurd icinde bir güzele gelecegine sevindim .
Bir dahaki sera gezilerine yürek dayanırmı bilmem .
Yeni işin ve yeni hayatın kaybettiğin bitkileri unutturacak kadar iyi olsun.
....mı acaba sorularını bir kere bile sormadan yeni bahçelere yelken açasın.
Hayallerine küçük balkonlardan büyük bahçelere daldırman dileğiyle bu değişim sana hayırlı olsun.
Nasılsa hâlâ bu dünyadasın :dilli::dilli: marsa taşınmıyon ya :D:D:D
Mehmet
Öyle tabii. Bana değil sadece bu balkona veda ediyoruz. :D
Umarım siz de ben de bahçe hedeflerimizi gerçekleştiririz sevgili merlict. Şimdilik sırada yine bir balkon, belki de bir ihtimal ufak bir bahçe; bir süre sonra da inşallah asıl büyük bahçe. ;)
Sevgili Gilan,
Umarım iş ve yer değişikliği senin için çok daha iyi olur...
Bu kadar yağmur ve soğuktan sonra biraz(!) güneş hiç fena olmaz sanırım...
"Tebdili mekanda ferahlık vardır" lafına her zaman inanırım, bu değişikliğin de senin için çok güzel olmasını diliyorum.
Hem kültür hem de bitki örtüsü olarak Seattle ve California iki farklı dünya.... Ne güzel, başka bir dünya daha tanıyacaksın...Bizler de senin ve agaclar.net sayesinde farklı deneyimlerini takip etmeye devam edeceğiz...
Herhalde bol bol tropik bitki ve ağaçlar vardır diye düşünüyorum. Nedense aklıma kaktüsler ve palmiyelerden önce agapantuslar geldi :confused:
Kariyer olarak Silikon Vadisi de harika bir fırsat olacağına eminim...
Bol şanşlar...
Sevgilerimle
Çok teşekkürler sevgili syuksek. Tam olarak benim düşüncelerimi yazmışsınız. :)
Kariyer olarak umarım çok faydalı olacak. Hem teknik tecrübe olarak çok farklı olacak, hem de gelecekte yapmayı düşüneceğim işler için de cv'mde bu iki şirketin bulunması işime yarar diye düşünüyorum.
Ben de aynen bitki örtüsü olarak California'yı tanımayı çok istiyorum. Benim gideceğim bölge Los Angeles kadar sıcak olmasa da Akdeniz iklimi hakim, don yok. Dediğiniz gibi tropik bitki çok, begonvil yetişiyor. :D
Tabii Seattle'ın sonsuz yeşilliğinden sonra ilk başlarda bana biraz çöl gibi gelebilir. :p
Agaphantus düşüncesi çok yerinde! Mülakat için gittiğimde devasa agaphantuslara vurulmuştum ama günün stresinden çok az fotoğraf çekmişim.
Bu fotoğraf sizin için. :) Sağda, solda gölgede ve ileride sarı şemsiyenin altında agaphantuslar az biraz görülüyor. :)
Bu arada bu seneki Ankara Sonbahar toplantımızı Türkiye toplantısına çevirdik, dört bir yandan gelen var. Siz de düşünmez misiniz? ;)
332594
Zaten bu balkonda yapılacak bir şey kalmamıştı!:rolleyes:
Oradaki seraları da bize tanıtarak görevini de yerine getirmiştin.
Şimdi seni yeni görevin yani gezilecek seralar, tanıtılacak bitkiler ve fotoğraflanacak bahçeler bekliyor.:rolleyes:
Artık arada bir de balkon mu yaparsın bahçe mi onu da göreceğiz.
Sevgiler
:D
Ağaçlar.net temsilcisi gilan California'da iş başında! :D
Süper.. Ne güzel her şey gönlünce gelişiyor. Maşallah diyeyim..
Kutluyorum. Yakında yeni haberler, yeni konu başlığında..
Merakla bekleyeceğim..
Hem iş olarak hem de iklim olarak bence Amerika'nın en güzel yerine gidiyorsun. Deniz, güneş, kum veeee alışveriş.... :)
SF ve LA'a gittiğimizde bitkilere ilgim sıfır olduğundan, şimdiki ilgi alanımla bir kez daha gezmek isterdim sokaklarında.... Ama yine de bonsai formuna gelmiş Sardunyalar ve meyvelerinin bolluğundan ve iriliğinden dalları yerlere kadar sarkmış Portakal Agaçları dikkatimi çekmişti. Sen kimbilir ne güzellikler fark edip ve bizlerle paylaşacaksındır.
Yeni işin hayırlı olsun...
Merkeze 20-30 dk'lık mesafelerde genelde müstakil evler, bu sefer de bahçe düzenlemesi mi yapsan aceba... ;)
Bakarsın yine gelirsiniz sevgili limon. :)
Merkezde oturmayı hiç düşünmüyorum ben de. Hem ekstra pahalı, hem işe çok uzak, hem de şehir kalabalığı... Hiçbir açıdan bana uymuyor. Ama maalesef San Francisco çevresi genel olarak emlak fiyatları açısından aşırı pahalı. Kime taşınıyorum desem ilk söylediği "Orada kiralar çok yüksek" oluyor. :) Bakalım ne gibi ilanlar göreceğim. Ben de ufak minik bir bahçe olsun çok isterim. Geçici olur tabii ama yap boz tahtası gibi işte, ne güzel. :)
kartal124
18-09-2012, 22:14
Sayın gilan,
Yeni mekanınız ve işiniz hayırlı olsun, başarılar diliyorum.
Silikon vadisinin bulunduğu San Jose şehrinin neyi meşhurdur diye araştırdığımda, teknoloji şirketleri ile birlikte kabuklu bitinin meşhur olduğunu tespit ettim.:rolleyes:Bitki meraklısı biri olarak kabuklu bite aman dikkat diyorum(Tabi bu zararlının adı gerçekten o şehirden geliyorsa).
Selamlarımla.
Buralarda bulamadığımız bir kaç bitkinin kalacak olması içimi cızlattı ama biryandan da
bencilce bir heyecan sardı :)... sebebi 636.mesaja saklı :)
Önce size sonra hepimize hayırlı olsun ...
Çok teşekklürler sevgili nurcanaybay. :)
Benim de bitkilerle ilgili bayağı planlarım vardı. Hepsinden parça parça ayırıp getirecektim ama sormayın. Araya taşınma, eşyaları yollama, saksıları boşaltma ve 2 haftalık oradan oraya valizlerle koşturma durumları girince her şey bozuldu. Neyse ama biz yine de buluruz o bitkileri merak etmeyin. :)
Bencil heyacanınıza ben de aynen katılıyorum. :D
En çok dağıtım esnasında, orada yaşamadığım için hayıflandım.
Sormayın sevgili Tura. :)
Burada olsanız hangi bitkiyi kime verirdim diye aklımdan az geçmedi. :)
Sayın gilan yolunuz acık olsun tetrar başlamak zor olsa gerek yeni ufuklar ve yeni güzellikler sizinle olsun .
bıraktıgınızı okudugumda bitkilerinizi ilk aklıma gelen Oxalisis oldu neyseki onu bırakmamışsınız kendim almış gibi mutlu oldum nurcanaybay güle güle büyütsün ;).
Balkonunuzdan resimlediginiz son hali gercekten cok güzel yazık oldu bu güzellige
Teşekkür ederim. :) Zor ama heyecanlı da tabii. Zaten buraya ilk andan itibaren geri dönerken her şeyi bırakmak üzerine geldiğim için bir zaman böyle olacaktı ama biraz beklenmedik oldu. :)
Oxalis'e olan sevginizi ilk günden beri biliyorum ama şu an kaderi çok belirsiz. Valizlerim ne durumda olacak, boş yer kalacak mı, koyduklarımı sınırdan geçirecekler mi, oradan oraya 1 hafta dayanabilecekler mi, hiç bilmiyorum...
Sevgili gilan uzun zamandir bahcelere balkonlara kacamak bakip kapatmak zorunda kaliyorum yazmaya pek vaktim olmuyor. Ancak güzel balkonuna hayranligimi yazmadan edemedim. Bahcen de begendigim bahceler arasindaydi. Demek ki bahce olsun, balkon olsun farketmiyor. Yerin büyüklügü ve kücüklügü de... Marifet o yere sekil verende. Yeni gidecegin yerde basarilar dilerim. Yeni bitki düzenlemelerini merakla bekliyorum. Sevgiler.
Teşekkürler sevgil çiçeksever70. :) Evet yoğunluğunu fark ediyordum. Yine de fırsat bulup mesaj yazmana çok sevindim. :)
Şimdi bambaşka bir iklime gidiyoruz bakalım. Umarım bir sürü yeni fikir, bitki, düzenleme tanıma şansımız olur. :)
Merhaba Sevgili Gilan,
Bu güzelliklerden ayrılmak elbette epey zorlamıştır seni. Hele ki bu kadar koşturma ve emekten sonra. Bilirim, insan emek verdiğini gözünden kıskanırken, bir de ayrılık zor gelir.
Biz biliyoruz ki, sen çok daha güzellerini paylaşacaksın bizimle. Hayırlı olsun yeni işin. Dilerim kariyerin adına atacağın en güzel adım olur ve seni istediğin yere ulaştırır bu değişim...
Umut ve sevginin daima seninle olması dileğiyle...
Teşekkürler sevgili loveforlife. :)
Bu ayrılıklara tecrübe diye bakmak lazım. Her bölgenin bambaşka bahçe kültürü var. Tanıdıkça kendimize uygun bulduğumuz uygulamaları alma şansımız oluyor. Ben bu tecrübelerim sayesinde kalıcı olmasını düşündüğüm bahçemi düzenlerken çok daha bilinçli ve yaratıcı olacağımı umuyorum. Hatta şartlar uygun olursa bir sene de dünyanın bahçecilik merkezi İngiltere'de kalmak isterim, bakalım olur mu? :p
Bizim yazılım sektörünün bir özlü sözü var. Değişime direnmemek, onu en güzel şekilde kucaklamak lazım. Çünkü değişim her zaman, illa ki oluyor. :)
Umut ve sevgi sizi de hiç bırakmasın. ;)
Süper.. Ne güzel her şey gönlünce gelişiyor. Maşallah diyeyim..
Kutluyorum. Yakında yeni haberler, yeni konu başlığında..
Merakla bekleyeceğim..
Çok teşekkürler Feriha Abla. :) Artık yeni konu başlığı mı olur, yoksa buradan devam mı onu birkaç aya görürüz bakalım. ;)
Sayın gilan,
Yeni mekanınız ve işiniz hayırlı olsun, başarılar diliyorum.
Silikon vadisinin bulunduğu San Jose şehrinin neyi meşhurdur diye araştırdığımda, teknoloji şirketleri ile birlikte kabuklu bitinin meşhur olduğunu tespit ettim.:rolleyes:Bitki meraklısı biri olarak kabuklu bite aman dikkat diyorum(Tabi bu zararlının adı gerçekten o şehirden geliyorsa).
Selamlarımla.
:D:D:D
Hiç bilmiyordum kartal124. :) Ben teknoloji kısmını alayım, kabuklu bitler mümkünse kalsın. :D
YeniGine
18-09-2012, 23:08
Sevgili gilan herşey gönlünce inşallah... Bence bu fırsatı kaçırmayıp bahçeli bir ev bakın oralarda. En kısa sürede görüşmek üzere inşallah.
Teşekkürler YeniGine. :)
Maaliyeti uygun olursa ben de isterim tabii. Ama eğer pahalıya gelecekse geçici olacak bir eve çok para harcamaktansa para biriktirmek daha mantıklı geliyor. Bir gidip görelim bakalım neler var, ona göre bakarız. :)
YeniGine
19-09-2012, 01:15
Evet haklısın tabi ki. Ama işte benim gönlüm ister ki bahçelii bir eve gidesin. Yine de dediğim gibi herşey gönlünce inşallah. (Gönlümüzce de diyelim)
Sevgili gilan çok güzel sıcacık bir balkonunuz var.Emeklerinize ve ellerinize sağlık.Emek verdiğiniz güzelim çiçeklerinizi götüremiyor olmanıza hiç üzülmeyin.Eminim sevginiz ve isteğiniz sizi oralarda da yalnız bırakmayacak
Yeni işiniz hayırlı olsun.İnşallah her anlamda çok mutlu olursunuz.
Çok teşekkürler sayın TuRaÇ. :)
Saksılarımı götürdüm, umarım gelecek bahara yepyeni bir düzenlemeyle devam ederiz. :)
alperfect
23-09-2012, 10:26
Sevgili gilan sıcak bir iklime gidiyorsun hepimize bu değişiklik iyi gelecek. yenilikleri merakla bekliyoruz
Merhaba sevgili gilan, uzun süredir vakitsizlikten balkonunuzu gezemiyordum. :o Bütün bitkilerinizi yeni sahiplerine dağıtmışsınız meğerse, komşunuz olmadığım için epeyce hayıflandım.. :( Şaka bir yana gönlünüze göre versin Allah, ağız tadınız eksilmesin, tebdili mekanınızda ferahlık olsun. Sevgilerimle.. ;)
Teşekkürler alperfect ve Sudenur. :)
Bu hafta yeni işime başladım. Bütün hafta eğitimle geçiyor. Şimdilik gayet memnunum. :)
Tabii buralar Seattle çevresi kadar yeşil değil ama buranın da başka bir güzelliği var.
Bahar gelse de yeni balkon çalışmalarına başlasak. ;)
YeniGine
27-09-2012, 00:42
Sevgili gilaan gittin mi yeni yerine? Hmm 'Bahar gelse de yeni balkon çalışmalarına başlasak' demişsin. Yani bahçeli bir evde değilsin? Ne yapalım; olsun... Herşey gönlünce diyeyim.
Henüz ev tutmadım. Önce Türkiye'ye geleceğim, ardından da şirketin geçici süreyle verdiği evde kalacağım. Ev tutmam Aralık ayını bulacak.
Balkon dedim çünkü bahçeli ev işi burada gerçekten zor. :) Kiralık evler genel olarak hep şirketlere ait apartman komplekslerinde oluyor. Kişilerin kiraya verdikleri ev sayısı çok çok az. Yine de bakacağım tabii bakalım... Aralık ayında haber veririm. :D
Sanırım yalnız kalıyorsunuz gilan bahceli ev yerine kücük bir kat daha uygun olur sonucda mülkiyetini almak gibi bir niyet yok .
tutacagınız evin güneş alışını konturol edip tutun derim balkon genişmi kac saksı doldurabilirim ;)
Yeni ev yeni bir iş ,yeni bir balkon sayfası lazım :D bu hayatı hep yeniden yaşamak lazım .
Sevgili Gilan,
Yeni işiniz hayırlı olsun. Size üstün başarılar temenni ediyorum. Yeni işinizde sağlık içinde mutlu, huzurlu, bol kazançlı günler geçirmenizi temenni ederim.
Yeni bir eve sahip olduğunuzda, bahçe veya balkonunuzda yaratacağınız güzellikleri, paylaşımları şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz.
nurcanaybay
27-09-2012, 11:07
Teşekkürler alperfect ve Sudenur. :)
Bu hafta yeni işime başladım. Bütün hafta eğitimle geçiyor. Şimdilik gayet memnunum. :)
Tabii buralar Seattle çevresi kadar yeşil değil ama buranın da başka bir güzelliği var.
Bahar gelse de yeni balkon çalışmalarına başlasak. ;)
Hayırlı olsun :)
O çevreyi ne zaman görebileceğiz :)
Merhaba arkadaşlar :)
Yeni işime başladım ve ilk haftamı tamamladım. :) İlk hafta tamamen eğitimle geçti. Çok da faydalı oldu. İş değiştirirken bu değişimin iyi bir fırsat olduğunu düşünüyordum ama eski işimi de sevdiğim için biraz tereddütlüydüm. Şu an ilk izlenimim olarak çok memnunum, iyi ki böyle bir karar almışım diyorum. Tabii henüz bir şey söylemek için çok erken ama mesleki açıdan çok faydalı olacak gibi görünüyor, inşallah hep böyle devam eder. :)
Şu an Türkiye'de izindeyim. Bir senedir tatil yapmadığım için iki iş arasında tatil yapmak istiyordum ama çalışma vizemin koşulları gereği iki işim arasında boşluk kalamıyordu. Onlar da "Gel işe başla, bir hafta çalış, sonra ücretsiz izin verelim" dediler. Böylece sorun çözülmüş oldu. :)
Ne zamandır foruma eklemek isteyip de zaman bulamadığım konular ve fotoğraflar birikmişti. Bu tatil o açıdan da faydalı olacak. ;)
Yeni ev yeni bir iş ,yeni bir balkon sayfası lazım :D bu hayatı hep yeniden yaşamak lazım .
Belli olmaz, önümüzdeki birkaç sene pek çok ev, şehir, ülke değiştirebilirim. :) Sonra sıkılırsınız yine mi yeni başlık diye. :D
Hayırlı olsun
O çevreyi ne zaman görebileceğiz :)
Şimdilik sadece bir iki fotoğraf çekebildim sevgili nurcanaybay. :) İlk bir hafta o kadar yoğundu ki. Tatil dönüşü yavaş yavaş çevreyi tanımaya başlarız. Henüz ben de pek bir şey bilmiyorum. :)
Aslında daha hala Seattle çevresinden paylaşmak istediğim fotoğraflar da var. En iyisi ben şu fotoğraflarımı bir düzenleyeyim... :rolleyes:
Sevgili Gilan,
Yeni işiniz hayırlı olsun. Size üstün başarılar temenni ediyorum. Yeni işinizde sağlık içinde mutlu, huzurlu, bol kazançlı günler geçirmenizi temenni ederim.
Yeni bir eve sahip olduğunuzda, bahçe veya balkonunuzda yaratacağınız güzellikleri, paylaşımları şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz.
Çok teşekkürler sevgili tturt. :)
...................................
Ne zamandır foruma eklemek isteyip de zaman bulamadığım konular ve fotoğraflar birikmişti........
Yeni işiniz hayırlı olsun. Başarılarınızı görmek isteriz.
Şu konu ve fotoğraf işleri de aklımızı başımızdan almadan, alıştıra alıştıra yükleyin lütfen.
yenibahçe
02-10-2012, 11:28
Hayırlı olsun. Bekliyoruz:)
Yeni işiniz hayırlı olsun allahım utandırmasın.
Ben hayata hep yeniden başladıgım icin sıkılacagımı zannetmiyorum
bir cicegin ömrü 6 ayı gecmez :D
Hoş geldiniz tatilin tadını cıkarın .
YeniGine
04-10-2012, 00:29
Sevgili GİLAN merhaba; bugün karışık renkli hercai menekşe tohumu aldım; zira lalelere yetiştirmek istiyorum... Başarabilmem için yardım lütfen!..
Bu arada yeni farkettim bir de gilan bahçe var imiş!..
YeniGine
04-10-2012, 00:35
Artık geç oldu, yarın gece inşallah daha sağlam bir kafa ile gezmekte fayda var diyorum...
Kafa iyi sağlam olmalı hem de. İnsan orada zaten bozuyor.
Sevgili Gilan yeni işin hayırlı olsun. Çok güzel yere gidiyorsun. Sevgiler.:)
Charlaux
06-10-2012, 16:37
Teşekkürler sevgil çiçeksever70. :) Evet yoğunluğunu fark ediyordum. Yine de fırsat bulup mesaj yazmana çok sevindim. :)
Şimdi bambaşka bir iklime gidiyoruz bakalım. Umarım bir sürü yeni fikir, bitki, düzenleme tanıma şansımız olur. :)
Merhaba sevgili gilan, Burayi unutmusum ama picae abies'imi gordugum her zaman aklimdasiniz.Kendisiyle 2.ayimizi yasiyoruz su anda Istanbul'da.Daha gelisme gostermedi ama genis bir saksida koklerinin yayildigini dusunuyorum.New York jfk de yok aman seni gumruge alirlar oyle olur boyle olur diye basimin etini yediler ama guvenlik gorevlileri gordu ama sorun cikmadi daha dogrusu soru sormadilar ki sorun ciksin :)) Hani bitkileri geri birakmayin toplayin hepsini getirin,guvenlik seridinden geciyor eldeyse ama ben olsam kucuk bir valiz yapar icini de kutucuklarla doldurur celikleri tohumlari ona koyarim.
Çok sağ ol Zenfree. :)
Sevgili Charlaux, hepsini topla gel derken sen benim balkonu unuttun galiba. :p 2.5 metrelik Acer'den tut, 30 litrelik saksılarda bir sürü kocaman bitki. Benimki öyle valizle olacak gibi değildi. :) El valizime sığdırabildiğim kadar üç beş şey getirdim, ancak o kadar. Kalanlar da yeni sahiplerinde mutlu olurlar umarım. Biz de değişiklik yapmış oluruz. Yeni iklimimizde begonvil bile yetişebiliyor, yeni bir sürü ılıman iklim seçeneği olacaktır. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.