PDA

View Full Version : akçabardak / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

akçabardak
01-04-2014, 20:52
Sevgili akçabardak geçmiş olsun; bence gayet normal yorgunlukla temizliğe, bahçe işlerine giriştin artık yaşlandık hastalanmamız gayet normal. Kendimi yormadan çapaladım demişsin :) kesinlikle yorulmuşsundur.
Benim karanfil tohumlarım saksıda ve komşumun camekânında. İlk günler itina ile fısfıslandı. Baktım gelen hiçbirşey yok, artık ne gele gele deyip bardakla sulamaya başladım. Doğal olarak ilk ilgi kalmadı. Nasip, kısmet diyorum.
Sevgili akçabardak latinleri ben de çok seviyorum, maşallah latinlerin güzel çiçeklenmişler. Ve bir komşumda saksıda göz koyduğum ayrı minik bir kök var gidiyorum geliyorum bakıyorum alsam mı, alsam nereye dikeceğim, almasam aklım hep onda. Bakalım o da nasip kısmet...

Sevgili YeniGineciğim çok teşekkür ederim. Gerçekten de sağlık çok önemliymiş bu sefer daha iyi anladım her zaman hasta olduğumda ayakta atlatırdım ama bu sefer öyle olmadı sizin de dediğiniz gibi yaşlar ilerledikçe geçtiğimiz seneyi arar oluyoruz... hasta olunca inanırmısın gözüm ne çiçek gördü ne de böcek ama şimdi biraz iyi olunca hemen aklıma çiçekler böcekler geldi ve yine dayanamadım daha tam iyileşmeme rağmen bu gün ikinci kattaki balkonda olan saksılarımla ilgilendim, kurumuş yaprakları temizledim diplerini kabarttım gübreli su verip suladım iki saatimi aldılar neredeyse şimdi onlar da rahatladı bende.

Sizin karanfiliniz de artık şansınıza ne diyelim dediğiniz gibi nasipte varsa olur
sağlık olsun.
Latinlerim inşallah tohum yaparlar, onları ben de çok seviyorum tohum fazla olursa paylaşırım inşallah... Sevgiler selamlar

aheste
01-04-2014, 22:31
Sevgili akçabardak çok geçmiş olsun, biraz iyileşmiş olmanıza sevindim, bu aralar grip yine çok salgın, bu kadar yormayın kendinizi. Biz çiçek sevdalıları hep aynıyız demekki azıcık iyileştikmi soluğu çiçeklerin başında alıyoruz:)
Sevgiler...

akçabardak
01-04-2014, 22:56
Sevgili akçabardak çok geçmiş olsun, biraz iyileşmiş olmanıza sevindim, bu aralar grip yine çok salgın, bu kadar yormayın kendinizi. Biz çiçek sevdalıları hep aynıyız demekki azıcık iyileştikmi soluğu çiçeklerin başında alıyoruz:)
Sevgiler...

Sevgili ahesteciğim, hakikaten canımızın kıymetini bilmiyoruz dediğiniz gibi biraz iyileşir iyileşmez soluğu bir şeylerin başında alıyoruz, kendimi yormamaya çalışıyorum ama ne yapabilirim gariplerim helak olmuşlardı susuzluktan bakımsızlıktan onlar da bir canlı neticede başlarına gitmeden olmuyor.

akçabardak
06-04-2014, 20:42
Haseki küpesi

Haseki küpelerim açmaya başladılar
481161

Bu saksıda iki bitki biribirinden üstün gelmeye çalışıyorlar,
baksanıza nasıl yarış içindeler, hele liliuma ne demeli
geçen sen bir taneydi bu sene hasekiyi sıkıştıracağım diye
her taraftan yavru vermiş :D :D
481162

akçabardak
06-04-2014, 20:46
Geçen sene Alacakaranlıktan aldığım lilium
bu sene iki tane oldu, ikisi de çok güçlü yükseliyorlar.

akçabardak
06-04-2014, 20:55
Kış ortancası ve mavişim

Herkesin kış ortancası çoktan açtı, benim ortancam daha
yeni yeni açmaya başladı, e tabi bütün kışı bensiz yapa yalnız geçirise
benim dönmemi beklemek zorunda kalmış :D
481182

Mavişlerim iki saksıydı garibin onlarda ben olmayınca birisi dayanamamış,
iyi ki iki saksı yapmışım en azından birisi yaşıyor olması da beni mutlu etti.
481183

akçabardak
06-04-2014, 21:05
Clematis

Yeni aldığım clematisimin bir tanesi açtı ama
rengi etiketinde ki gibi çıkmadı :(
481192

Oy sa etiketinde bu rengi gösteriyor
şimdi bu clematisin adı ve türü değişmiş olabilir mi acaba?
ne dersiniz arkadaşlar.
481193

Bu Clematisim katmerli ve iri cins hem uzuyor hem de tomurcuk veriyor.
481195

akçabardak
06-04-2014, 21:13
Bu akşamlık bu kadar yeter çok yorgunum arkası devam edecek, bahçede çok uğraştığım için
kendimi bu güllerle ödüllendirdim ;)

481208

Gül dalında güzel olur derler ama vazoda da çok güzeller, koparmaya kıyamadım
ama kendimi alamadım :(

akçabardak
08-04-2014, 20:14
Dutlar yavaş yavaş meyveye dönüşmeye başladı.

akçabardak
08-04-2014, 20:23
Erik ağacım

Bu sene meyvelerin maşallahı var
Tepelerde hala daha çiçeklenmeler var.
481877

Dallar fıkır fıkır
481878

Buyurun sizler için de topladım
hem erikler hem de altın çilekler taze taze
dalından topladım.
Bu mevsimde altın çilek olur mu bilmiyorum ama
bunlar dalından yeni toplandı ;)
481879

akçabardak
08-04-2014, 20:33
Devam

2 yaşında ki bu minik ağacım bu sene çiçek açtı
çok mutlu oldum.
481880

Meyve tutarsa şayet...
481881

Bu meyvelerden olacak hayırlısıyla (güvem)
Ağızda buruk bir tat bırakıyor ve ekşidir, şekeri düşürüyor.
Yaban mersine benziyor ama tam adını bilmiyorum.
481882

akçabardak
08-04-2014, 20:39
Petunye

Rengi mor beyaz, kendi kendine çimlenip büyüdü
ve tomurcuklanmaya başladı.
481884

Bunlar da benim ekip çimlendirdiklerim.
481885

aheste
09-04-2014, 08:08
Sevgili akçabardak, erik yemeye size gelelim bari maşşallah ne çok yapmış, bizimkilerde yok bu sene, çiçekteyken olan soğuklar mahvetti, kavurdu bütün çiçekleri, sizin oralar ılıman olduğu için birşey olmamış, güle güle afiyetle tüketin...

hatice p.
09-04-2014, 08:35
Bu meyvelerden olacak hayırlısıyla (güvem)
Ağızda buruk bir tat bırakıyor ve ekşidir, şekeri düşürüyor.
Yaban mersine benziyor ama tam adını bilmiyorum.
481882[/QUOTE]
yabanmersini:)

akçabardak
09-04-2014, 22:17
Sayın akçabardak doğayı bizimle paylaşan herşeye saygı duyuyorum.Onlar varsa bizlerde varız.Onlar yoksa bizlerde yokuz.Eko dengenin bir parçası onlar.Bazan zarar verselerde hepsinin olumlu yönleride vardır.
Lahana yapraklarındaki Tırtılları inceleyip anlatman çok hoş.Bunlar kelebek tırtılları olabilir.
Bu güzel doğa sevginiz kalbinizden hiç eksik olmasın.
Hepimize kolay gelsin.

Sayın Adil çok teşekkür ederim iyi sözleriniz için.

Doğadaki canlılar için ise söyleyecek bir söz bulamıyorum, siz çok güzel özetlemişsiniz, her canlı bir şekilde yaşamını sürdürecektir ne yazık ki.

akçabardak
09-04-2014, 22:25
Sevgili akçabardak, erik yemeye size gelelim bari maşşallah ne çok yapmış, bizimkilerde yok bu sene, çiçekteyken olan soğuklar mahvetti, kavurdu bütün çiçekleri, sizin oralar ılıman olduğu için birşey olmamış, güle güle afiyetle tüketin...

Sevgili aheste her zaman gelebilirsiniz buyurun, erikler bu sene gerçekten de
çok güzel meyve verdiler. Bu sene buralarda kış pek olmamış, bir çok bitkim kıştan rahatlıkla çıktılar çok şükür. Selamlar

akçabardak
09-04-2014, 22:34
Pieris brassicae - Lahana kelebeği

Genelde lahanalarda görülmesine karşın bahçenizdeki bütün lahangiller ailesi ile beslenebilir.

Bahçemde sadece 4 kök bu bitkiden var, çok güzel çiçeklendiler tohum için bırakmıştım malum tohum takasa katılırsam diye, bakalım tohum almayı başarabilecekmiyim. Ben bu bitkiyi (kohlbari-alabaş) çok sevdim ilk defa geçen sene fide yetiştirip bahçeme diktim ama yumru oluşturmadılar sebebini de anlayamadım ama söküp atmadım da kışın çok güçlenmişler ve şu anda tohuma kalktılar.

h_dogan
10-04-2014, 07:43
Yeteri kadar soğuk görmediklerinden olabilir. Bu sene havalar genel olarak sıcak gitti.

malina
11-04-2014, 12:20
http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/34290.htm

akçabardak
11-04-2014, 21:37
Sardunya

Saksıdaki sardunyalarım

akçabardak
11-04-2014, 21:39
Lobelyam

akçabardak
11-04-2014, 21:45
Sardunyalara devam

akçabardak
11-04-2014, 21:53
Kalançhoe

akçabardak
11-04-2014, 22:02
Haseki küpelerimin renkleri belli oldu artık
renkleri çok tatlı

akçabardak
11-04-2014, 22:04
Kalalarım

akçabardak
11-04-2014, 22:07
Çuhalarım ve karanfil

ngr33
11-04-2014, 22:07
ayyy herşey çok guzeeel..hepsini kucaklayasım geldi..renkler yeşillik çok özledim..
burada en çok da bunu özlüyorum..
sevgili akçabardak hani hamileler aşerir ya bende hamile gibi çiçeğe aşeriyorum ;)
bu sıralar leylak istiyor canım bir görsem koklasam rahatayıvercem sanki..
çok iyi geldi bu güzellikler..
kalonche disarda olduğu için mi kirmizi olmuş öyle harika görünüyor

bende birsürü tohum aldım ektim..petunya Aslanağzı papatya karanfil kirli hanım..cimlendiler dört gözle bekliyorum çiçekli hallerini acsalarda bende balkon resimlerini koysam..

akçabardak
11-04-2014, 22:09
Zeytinin bu sene maşallahı var bereketi bol olacak inşallah.

akçabardak
11-04-2014, 22:12
Portakal çiçekte, mis gibi kokular yayılıyor etrafa
arılar vızır vızır çiçeklerin üzerlerinde.

akçabardak
11-04-2014, 22:14
Limon tomurcuklandı, açtı açacak.

akçabardak
11-04-2014, 22:57
ayyy herşey çok guzeeel..hepsini kucaklayasım geldi..renkler yeşillik çok özledim..
burada en çok da bunu özlüyorum..
sevgili akçabardak hani hamileler aşerir ya bende hamile gibi çiçeğe aşeriyorum ;)
bu sıralar leylak istiyor canım bir görsem koklasam rahatayıvercem sanki..
çok iyi geldi bu güzellikler..
kalonche disarda olduğu için mi kirmizi olmuş öyle harika görünüyor

bende birsürü tohum aldım ektim..petunya Aslanağzı papatya karanfil kirli hanım..cimlendiler dört gözle bekliyorum çiçekli hallerini acsalarda bende balkon resimlerini koysam..

Sevgili ngr33 teşekkür ederim ama ilk defa çiçeğe aşeren sizden duydum, bu ne sevgi ne özlem nasıl bir aşerme ne yapsak bilemedim ki şimdi leylak çiçeğini nasıl ulaştırsak ... şaka yapıyorum tabi ki de ama gerçekten de çiçeklere doğaya yeşile karşı aşırı sevginizin olduğunu görüyorum, bir taraftan da sizin oralarda iklim el vermiyor sizin adınıza ben de üzülüyorum.

Ekmiş olduğunuz tohumlarınız çimlendiğini yazmışsınız, havalar ısındıkça çabuk büyüp çiçeklenmeye başlarlar inşallah, bizler de en kısa zamanda çiçeklerini görmek nasip olur, sabırsızlıkla bende bekleyeceğim.

Sahi az daha unutuyordum siz ne yaptınız Karamana gidecektiniz oradan da çuha çiçeği bakacaktınız hani yazacaktınız, gidebildiniz mi? çuha çiçeği bulup bulamadığınızı bana yazarsanız ben de size söz vermiştim, sözüm hala geçerlidir.

Kalançhoem evet bir tanesi geçen sene baharda çıkarmıştım dışarıya kışı da daşarıda geçirdi yaprakları da o yüzden kırmızı, hala daha açamadı bir türlü.
Aynısından bir tane daha var yavrusu o içerideydi annesinden önce çiçeklendi onu da yeni dışarıya çıkardım.

ngr33
12-04-2014, 11:14
Sevgili akcabardak ne olacak bu çiçek sevgim bilmiyorum mustakil bir evde büyüdüm, babam tam bir bahce delisi butun mahallenin budama aşı vesaire isleri ondan sorulur böyle olmam çok normal galiba..siirte gelmeden once boludaydik pazara ger hafta giderdim sırf çiçek alabilmek için. .sonra tayinimiz çıktı buraya geldik bütün çiçeklerim öldü. .burda pazar da çiçek satılmıyor sitede gördükçe kurtlaniyorum tabiri caizse ;)

Karamana gittim geldim sadece bir küpeli bir de milli edinebildim..yol cok uzun oldugu icin antepte konakladik orda bakamadim ustelik botanik bahçesi vardı ama fırsatımız olmadı gidemedim sırf oraya gidebilmek icin o kadar yolu tekrar gidebilirim çıldırdım galiba..

Size zahmet olmasın diye hatirlatmamıştım ;)

akçabardak
12-04-2014, 23:45
Sevgili akcabardak ne olacak bu çiçek sevgim bilmiyorum mustakil bir evde büyüdüm, babam tam bir bahce delisi butun mahallenin budama aşı vesaire isleri ondan sorulur böyle olmam çok normal galiba..siirte gelmeden once boludaydik pazara ger hafta giderdim sırf çiçek alabilmek için. .sonra tayinimiz çıktı buraya geldik bütün çiçeklerim öldü. .burda pazar da çiçek satılmıyor sitede gördükçe kurtlaniyorum tabiri caizse ;)

Karamana gittim geldim sadece bir küpeli bir de milli edinebildim..yol cok uzun oldugu icin antepte konakladik orda bakamadim ustelik botanik bahçesi vardı ama fırsatımız olmadı gidemedim sırf oraya gidebilmek icin o kadar yolu tekrar gidebilirim çıldırdım galiba..

Size zahmet olmasın diye hatirlatmamıştım ;)

Sevgili ngr33 çok haklısınız sizin bitki sevginiz aileden gelen bir sevgiymiş, yapacak bir şey yok sizin bu çiçek sevdanız gayet normal doğal hakkınız tabi kide...
Karamandan edindikleriniz de çok güzel çiçekler güle güle iyi günlerde büyütün, sizin aşkınızla eminim çok güzel olacaklar inşallah ama keşke bana da hatırlatsaydınız ya hiç zahmet olur mu canım benim yaa...

Çarşamba günü çarşıya çıkacağım bakalım neler bulabilirim inşallah çuhalar için geç kalmamışımdır yoksa üzülürüm.

Ben size tekrar yazarım çarşambadan sonra o günü köyümüzün pazarı var, her hafta pazara alış verişe gidiyorum hem çarşıda hem de pazarda bakarım olmazsa olur mu. Selamlar

ngr33
13-04-2014, 05:44
Iyi kalpli ablacım teşekkür ederim..Cuha ve sıklamen edinmeyi inanılmaz istedim ama olmadı pes ettim zaten..birde kış çiçekleri ya onlar burda dayanamazlar diye korkuyorum tam bir çöl sıcağı var burda..Allah izin verirse sonbaharda zengarden alayım diyordum o zaman da çiçek ucreti + kargo azcık fiyatlı oluyor..sizler pazarlardan 50 kuruşa alırken o sitede 2 **** 3 lira oluyor ee böyle olunca pes etmiyimde napıyım sabır sabır sabır.. ;)
Ama yok dayanır diyorsan zahmet olmazsa isterim ****** sen al parasını göndereyim sana haberleşelim inşallah. .;)

yaz kurağına dayanıklı çiçekleri araştırdım sardunyalar buraya uygun gibi sağolsun aheste abla dayanamadı benim halime de gönderdi geçenlerde ; )

Allahım beni buraya sabır edeyim diye gönderdi zaar diyorum kendime ;) bu site olmasa işim çok zor bir yandan gurbet bir yandan kpss aay bayılajaaam ; ) ama burda sizlerin arasinda ve çiçeklerimle çok keyifli oluyor terapi gibi..
Bu sefer izine giittigimde annecimle çok komiktik..anne yuregi malum hani herseyi düşünüyor ya un var mı bulgur koyayim mı salçan bitti mi diye kendine dert edinir benim annem yazıķ kıyamam komsunun bahcede bir cicek var bir gormelisin çok güzel isteyeyim mi sana, baak surpriz sana su su çiçekleri köklettim bekletiyorum diyor..hatta bu gittigimde kocaman bir poşet yanmış gübre getirdik..ailecek delirdigimizi düşünüyor eşim simdi komsular ne getirdiniz derse biz ... mu getirdik diyeceğiz diyor..
O yuzden bayiliyorum sizlere beni cok iyi anliyorsunuz ; )

akçabardak
14-04-2014, 21:16
Iyi kalpli ablacım teşekkür ederim..Cuha ve sıklamen edinmeyi inanılmaz istedim ama olmadı pes ettim zaten..birde kış çiçekleri ya onlar burda dayanamazlar diye korkuyorum tam bir çöl sıcağı var burda..Allah izin verirse sonbaharda zengarden alayım diyordum o zaman da çiçek ucreti + kargo azcık fiyatlı oluyor..sizler pazarlardan 50 kuruşa alırken o sitede 2 **** 3 lira oluyor ee böyle olunca pes etmiyimde napıyım sabır sabır sabır.. ;)
Ama yok dayanır diyorsan zahmet olmazsa isterim ****** sen al parasını göndereyim sana haberleşelim inşallah. .;)

yaz kurağına dayanıklı çiçekleri araştırdım sardunyalar buraya uygun gibi sağolsun aheste abla dayanamadı benim halime de gönderdi geçenlerde ; )

Allahım beni buraya sabır edeyim diye gönderdi zaar diyorum kendime ;) bu site olmasa işim çok zor bir yandan gurbet bir yandan kpss aay bayılajaaam ; ) ama burda sizlerin arasinda ve çiçeklerimle çok keyifli oluyor terapi gibi..
Bu sefer izine giittigimde annecimle çok komiktik..anne yuregi malum hani herseyi düşünüyor ya un var mı bulgur koyayim mı salçan bitti mi diye kendine dert edinir benim annem yazıķ kıyamam komsunun bahcede bir cicek var bir gormelisin çok güzel isteyeyim mi sana, baak surpriz sana su su çiçekleri köklettim bekletiyorum diyor..hatta bu gittigimde kocaman bir poşet yanmış gübre getirdik..ailecek delirdigimizi düşünüyor eşim simdi komsular ne getirdiniz derse biz ... mu getirdik diyeceğiz diyor..
O yuzden bayiliyorum sizlere beni cok iyi anliyorsunuz ; )

Canım benim çok teşekkür ederim iltifatın için o senin de iyi kalpli olmandan kaynaklanıyor.
Çuha çiçekleri yazın uykuya geçtiği için yazın sorun olacağını sanmıyorum o yüzden endişelenmeyin bence ama sıklemen için bir şey diyemiyeceğim çünkü onu ben de yaşatamıyorum, yabanisi çok güzel yaşamını sürdürüyor ama diğerleri ne hikmetse kuruyup ölüyor yazın mümkün olduğu kadar serin yer istiyor sanırım.

Kendine bukadar çok yüklenme bence oralarda yalnızsın da ondan bukadar sıkıntı çekiyorsun ben seni çok iyi anlıyorum o hasretlik yok mu... ben de yaşadım bu durumları, daha 24 yaşımdaydım senin gibi böyle hasretlikten kendimi çiçeklerle böceklerle avuttum ama sonra o çiçek hastalığından kurtulamadım.

Anneler hep böyledirler senin de dediğin gibi anne yüreği, bir annenin çocuğu kaç yaşında olursa olsun anneye o çocuk hep cocuktur, o yüzden annen çok haklıdır kendini o şekilde rahat hissediyor, bir de hasretlik var tabi o yüzden annelerinizin kıymetini bilin.
Şimdilik kalın salıcakla, ben sana haber veririm 2 gün sonra olur mu.

ngr33
14-04-2014, 21:22
Ayy iyiki varsınız burda kendimi cok iyi hissediyorum..
tamam ablacım haberleşiriz.; )

akçabardak
14-04-2014, 22:03
Salvia microphlla

Bu bitkiyi 26 Mart günü bir kaç tane çelik olarak dikmiştim ;)
483278

Onlardan sadece bir tanesi köklenmiş çok mutlu oldum.
483277
Umarım yaşatabilirim...

sonkez
15-04-2014, 10:49
Her zamanki gibi çok güzel....

akçabardak
15-04-2014, 13:13
Teşekkürler sevgili sonkez

akçabardak
15-04-2014, 20:45
Bir gecelik gelinim

ngr33
15-04-2014, 21:54
Bir gecelik gelin miiii değişik bir isimmiş neden öyle demiş ki ?

akçabardak
15-04-2014, 22:02
Bir gecelik gelin miiii değişik bir isimmiş neden öyle demiş ki ?

Ben de bir anlam veremiyorum ama sanırım çiçeğinden dolayı, çiçeği üzerinde yalnız bir gece kalıyormuş, benim gelinim daha çiçek açmadığı için tam olarak bilemiyorum...

483447
Bunun gibi mesela...

akçabardak
16-04-2014, 13:44
Clematis-Multi Blue

Bu sene ben de Clematis'lendim ;)
Çok güzel açtı bayıldım, çiçeğinin rengi de çok tatlı.

akçabardak
16-04-2014, 13:57
Sevgili ngr33 şimdi çarşıdan geldim bak senini için aldıklarım bunlar, biraz daha geç gitseydim çuhalardan bir tane
bile bulamazdım sen çok şanslı birisisin, tek bir stantta bunları bulabildim bakalım beğenecek misin.

483537

İnşallah kazasıs bir şekilde sana ulaşırlar, şimdiden hayırlı (yolculuklar onlar için) olsun.

ngr33
16-04-2014, 14:53
Abla ne diyeceğimi şaşırdım ne kadar iyi kalplisin beni nasıl sevindirdin anlatamam..Evet şükürler olsun ki şanslı bir insanim bu site vesilesiyle bunca guzel insanla birlikteyim..Yuzlerce kez teşekkür etsem hakkini odeyemem (bana hakkini helal et emi ;) )

Çok çok çok tesekkur ederim..Simdi heyecanla onları bekliyorum umarım sağ salim gelirler..Sevgiler..

gülenmelek
16-04-2014, 21:01
Annem, erikler harikaydı, kütür kütür hem de. Bu hafta yine bekleriz aynısından :p
Şu Limonla Portakalın kokusunu da bir gönderebilsen... Misler gibidir şimdi bahçe ;)
Clematis-Multi Blue'da ne kadar çok tomurcuk var :eek: Hepsi açınca çok güzel görünecek eminim ;)

akçabardak
16-04-2014, 23:56
Annem, erikler harikaydı, kütür kütür hem de. Bu hafta yine bekleriz aynısından :p
Şu Limonla Portakalın kokusunu da bir gönderebilsen... Misler gibidir şimdi bahçe ;)
Clematis-Multi Blue'da ne kadar çok tomurcuk var :eek: Hepsi açınca çok güzel görünecek eminim ;)

Canım Yavrum benim gecenin bu saatinde gördüm yazdığını, afiyet şeker olsun hemen yarın toplayıp öğlene doğru gönderiyorum.

Limonun çiçeğine kıyamam ama portakalın çiçeğinden bir dal göndereyim, kokuları zaten hemen hemen aynı. Şu anda sitenin sokakları misler gibi kokuyor ama polenleri de beni mahfediyor apşıra apşıra dolanıyorum ortalıkta.

Klematis gerçekten coşmaya başladı yerini de sevdi sana çok teşekkür ediyorum türünü de yazmışsın senin sayende ben de edinmiş oldum :cool:
Hepinizi kucaklayıp öpüyorum.

Ha kardeşini de unutma ona da veriver eriklerden biraz, küçük kızım da yesin
hepinizi çok özledim.

akçabardak
18-04-2014, 12:29
Güller tek tük açmaya başladı :mad:

Bakımsız otlar içinde kalmış güller...
bakımlı güllere nazaran daha verimli, sağlıklı ve bitleri de yok.

Benim anlayamadığım şey neden bakımlı güllerin her şeyi karşılandığı takdirde
tek tük açarlar, ilaçları da yapıldığı halde bitlerden arındıramıyorum, eksik olan nedir acaba,
adam boyu otların içinde gayet sağlıklı ve iri iri açmışlar adeta nispet yaparcasına,
üstelik tek tük de değil buketler halinde, imreniyorum doğrusu :mad:

akçabardak
18-04-2014, 12:33
Hazeranlar tomurcuklandılar

akçabardak
18-04-2014, 12:34
Latin çiçeklerim coştukça coştular

sakdag
18-04-2014, 12:40
Sayın Akçabardak, epeydir bahçenizde gezmemiştim. Her şey ne kadar renkli ve güzel gelişmiş. Clematis multi-blue en sevdiğim, bence çiçeği en gösterişli tür.(bir de clematis sieboldii türünün çiçekleri çooook güzel) Sizi çok sevmiş olmalı ki, bol bol çiçek vermiş. Maşallah diyorum.

Bir de anne-kız yazışmalarınıza bayılıyorum, çok tatlısınız. ;)

akçabardak
18-04-2014, 13:00
Sayın Akçabardak, epeydir bahçenizde gezmemiştim. Her şey ne kadar renkli ve güzel gelişmiş. Clematis multi-blue en sevdiğim, bence çiçeği en gösterişli tür.(bir de clematis sieboldii türünün çiçekleri çooook güzel) Sizi çok sevmiş olmalı ki, bol bol çiçek vermiş. Maşallah diyorum.

Bir de anne-kız yazışmalarınıza bayılıyorum, çok tatlısınız. ;)

Sevgili sakdag hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, evet bahçem yavaş yavaş renklenmeye başladı çok şükür. Bu clematisimi kızımın sayesinde edindim, bir tane daha var o da iri çiçekli ama türünü daha bilemiyorum onu da yurt dışından getirdim daha yeni uyandı bakalım bu sene çiçek açacak mı onun rengi de çok güzel.
Anne-kız yazışmalarımız da biraz biribirimizden uzak kaldığımızdan kaynaklanıyor, onları çok özlüyorum, çok sağolun teşekkür ediyorum yorumunuz için.

ngr33
18-04-2014, 14:28
Annesinden uzak biri olarak bende bayiliyorum yazismalariniza ;)

akçabardak
18-04-2014, 17:11
Annesinden uzak biri olarak bende bayiliyorum yazismalariniza ;)

Teşekkür ederim sevgili ngr33 evet sizde de hasretlik var çok normal, sizin için de hiç kolay değil.

akçabardak
20-04-2014, 21:36
Minik karanfilim açmaya başladı

akçabardak
20-04-2014, 21:40
Sakız sardunyası
rengini çok sevdim ;)

akçabardak
20-04-2014, 21:48
Petunye

Sümbüllerin olduğu saksıda kendi kendine
çıkan bu güzel çiçeğini gösterdi, gayet te güçlü görünüyor ama
sümbüllerin yaprakları kurumaya başladı su vermemem gerekiyor
sonra ne olacak hiç bir fikrim yok.

484711

akçabardak
20-04-2014, 21:57
Sokağa atılan bu güzel, DELOSPERMA cooperi

Dün site içinde dolaşırken rastladım bu bitkiye, bahçe temizliği yapılırken
çöplerle birlikte sokağa atılmış, kıyamadım hemen alıp eve getirip diktim
pek te güzelmiş biraz hırpalanmış ama inşallah kendine gelir.

akçabardak
20-04-2014, 22:11
Haseki küpesi

Saksıda olanlar,

bir tanesi de liliumla boğuşuyor,
geçen sene pazardan turuncu bir lilium almıştım,
nereden bilebilirdim ki 8 tane yavrusu olacağını nasılsa
ortada tek kök olur düşüncesiyle yanına 2 kök haseki fidesi
dikmiştim, bir tanesi pembe diğeri mor çıktı
bir de lilium 8 tane yavru verince olan oldu, hadi bakalım
ayıkla pirincin taşını :D
484743

Bunlar da bahçede olanlar

akçabardak
20-04-2014, 22:13
Ekinezya hızla gelişiyor

akçabardak
20-04-2014, 22:20
Lilium

Geçen sene tek ti
Bu sene çift oldu, kokulu ve iri çiçekli
boyu bir metreyi geçti :dilli: saksıda bukadar boyu uzarsa
bahçede ne kadar uzar acaba ;)
484750

akçabardak
20-04-2014, 22:27
Bahçe külü

Tomurcukları fıkır fıkır
Benimle aynı boyda
484754

akçabardak
20-04-2014, 22:32
Minik ağacım yaban mersini (biz ona güvem) diyoruz
minik minik meyvaları var

484759

Bu gün 06 Haziran 2014
Sinir otunu araştırırken tesadüfen
Bu bitkimin adını öğrenmiş oldum
Güvem eriği - Çakal eriği -(PRUNUS SPİNOSA)

akçabardak
20-04-2014, 22:37
Güllerim ilk çiçeklerini açtılar açmasına da birde yapraklarını
salyangozlar yemese çok daha iyi olacak.

akçabardak
20-04-2014, 22:42
Bunlar da eşimin üçgen bahçesindeki gülleri

akçabardak
20-04-2014, 22:50
Bu güller de sitede sahibi henüz gelmemiş ve otların içinde
olan güller,
ben çapasını yaparım, ilaçlamasını yaparım gübresini
veriyorum ama güllerim istediğim gibi gelişmiyorlar, bir de bakımsız otlar
içinde olan güllerin durumlarına bakarmısınız.

YeniGine
20-04-2014, 23:22
Sevgili akçabardak sardunyaların ne kadar güzel olmuş maşallah; sadece gübre kullanıyorsun sanırım...
Kendi kendine çimlenen, büyüyen ve çok da güzel bir renkte çiçek açan petunyana, bulduğun delosperma'na çok sevindim, hazine bulmuş gibi sevinmişsindir sende eminim.
:) Güller için ben de orada burada gayet sağlıklı güller gördükçe hep derim ben gözlerinin içine bakıyorum böyle güzel olmuyorlar. Sevgili hira'nın da geçen sene 'Bundan sonra ben de güllerime belediyelerin diktiği güller muamelesi yapacağım' gibi birşeydi...

yağmur
21-04-2014, 07:16
Demek ki güller ilgiyi görünce naz yapıyor :)

sonkez
21-04-2014, 08:52
Hangini beğeneyim şaşırdım....Emeklerine sağlık..Hepsi çok güzel...

akçabardak
22-04-2014, 09:33
Sevgili akçabardak sardunyaların ne kadar güzel olmuş maşallah; sadece gübre kullanıyorsun sanırım...
Kendi kendine çimlenen, büyüyen ve çok da güzel bir renkte çiçek açan petunyana, bulduğun delosperma'na çok sevindim, hazine bulmuş gibi sevinmişsindir sende eminim.
:) Güller için ben de orada burada gayet sağlıklı güller gördükçe hep derim ben gözlerinin içine bakıyorum böyle güzel olmuyorlar. Sevgili hira'nın da geçen sene 'Bundan sonra ben de güllerime belediyelerin diktiği güller muamelesi yapacağım' gibi birşeydi...

Sevgili YeniGine evet bahçedeki sardunyalarım maşallah coştular da coştular yerlerini sevmiş olacaklar ki boy, pos, yapraklar iri iri, çiçekler hele şimdi daha da bir coştular, aynı sardunyadan 3 tane var üçü de biraz gölgede, sanıyorum sardunyalar yarı gölgeyi daha çok sevdiler, yaprakları yem yeşil, güneşte olunca kızarıyorlar.

Gübre olarak özel bir gübreleme yapmıyorum, keçi gübresi yayıyorum her sene bahçeye onlar da nasibini alıyorlar okadar.

Delosperma çiçeğim hayata tutundu bile, öyle güzel ışıldıyor ki çiçeklerini bile açmaya başladı.

Güllere gelince gerçekten çok canım sıkılmaya başladı, bazen onlara kızıyorum bak sizi söküp atacağım artık diye söyleniyorum, bir yerde bir eksiğimiz var ama nerede çözemiyorum biraz da gölgede kalıyorlar aslında onlarda haklı birde bahçe de küçük çok sıkışık, belkide yerleri dar geliyor, ee sahibi ondan da bundan da olsun diye tutturursa olacağı budur.

İşte böyle YeniGineciğim uğraşıp duruyoruz ama nereye kadar, böyle iyi olmayan haberleri de alınca elim kolum kalkmıyor, bu gün varız yarını kimse bilmiyor. Kal sağlıcakla.

akçabardak
22-04-2014, 09:39
Demek ki güller ilgiyi görünce naz yapıyor :)

Sevgili yağmurcuğum aslında fazla ilgi göstermemek gerekiyor, biz onları gözümüzden sakınırız ama olmuyor, elimden geldiği kadar ne yapalım onlar nazlana dursunlar :D :D

akçabardak
22-04-2014, 09:41
Hangini beğeneyim şaşırdım....Emeklerine sağlık..Hepsi çok güzel...

Teşekkür ederim sevgili sonkez, sizin de emeklerinize sağlık...

akçabardak
23-04-2014, 15:57
Sokağa atılan DELOSPERMA cooperi canlandı ve çiçek açmaya kaldığı yerden devam ediyor.
Kardeşleriyle çok güzel uyum sağladı.

akçabardak
23-04-2014, 16:02
Sukulent kardeşler

akçabardak
23-04-2014, 16:04
Cezair menekşesi

akçabardak
23-04-2014, 16:08
Pholos ve hosta
Salyangozlar rahat bırakmıyorlar ki hostayı :mad:

akçabardak
23-04-2014, 16:11
1 Nisanda ekmiştim tohumlarını asterlerin
23 Nisanda bukadarcık oldular ;)

akçabardak
23-04-2014, 16:16
En sevdiğim güllerden bir tanesi de bu renk olanı
mis gibi kokulu, 3 taneydi birisi kurudu, kalan 2 tanesi de
çok nazlılar.

YeniGine
24-04-2014, 00:57
Sevgili akçabardak, öncelikle bulduğun delospermaya çok sevinmiş idim ve görüyorum ki sevindiğime de değmiş maşallah güzel güzel çiçekleniyor... Yayılsın daha çok çiçeklerini gör inşallah... Sukulent kardeşler maşallah çok güzel olmuşlar; hemen yanlarında da alisyumlar, latinler maşallah muhteşemler... Bir latin ben de çok istiyorum ama işte nereye dikerim, nasıl korurum derdinden yazık etmeyeyim o güzel çiçeğe der dururum...
Cezayir menekşesi site bahçesinin bir kenarında hep görürüm, çok da hoşuma gider bina görevlileri bahçe otlarını biçerken garibim hep onu da biçerler bir türlü gelişemez. Ben bir kök alsam nereye dikerim... :(
Aster fidelerine maşallah, sonrası kendiliğinden çok da güzel yayılacaklar inşallah...
Gülünün rengine bayıldım, maşallah harika... Yaprakları ona keza sağlıklı...
Gönlüne, ellerine sağlık...

akçabardak
24-04-2014, 10:20
Sevgili akçabardak, öncelikle bulduğun delospermaya çok sevinmiş idim ve görüyorum ki sevindiğime de değmiş maşallah güzel güzel çiçekleniyor... Yayılsın daha çok çiçeklerini gör inşallah... Sukulent kardeşler maşallah çok güzel olmuşlar; hemen yanlarında da alisyumlar, latinler maşallah muhteşemler... Bir latin ben de çok istiyorum ama işte nereye dikerim, nasıl korurum derdinden yazık etmeyeyim o güzel çiçeğe der dururum...
Cezayir menekşesi site bahçesinin bir kenarında hep görürüm, çok da hoşuma gider bina görevlileri bahçe otlarını biçerken garibim hep onu da biçerler bir türlü gelişemez. Ben bir kök alsam nereye dikerim... :(
Aster fidelerine maşallah, sonrası kendiliğinden çok da güzel yayılacaklar inşallah...
Gülünün rengine bayıldım, maşallah harika... Yaprakları ona keza sağlıklı...
Gönlüne, ellerine sağlık...

Delospermaya ben de çok sevindim çiçeğinin rengi de çok tatlı, gösterişli çiçeği de iriymiş, biri atar diğeri tutar misali oldu zavallıcık kısmet benim miş şimdi emin ellerde o da mutlu ben de mutluyum.

Latinlerim sadece bir kökten ibaret her yerinden dallar verip uzayıp duruyor bıraksam bahçenin içinde uzayıp gidecek, müsade etmiyorum kendi kökünün etrafında yuvarlak olarak döndürüyorum, o yüzden sana da tavsiye ederim bordür kenarına sana daha yakın bahçene bir iki tane dikersen istediğin gibi büyütürsün ister uzasın ister daire şeklinde, öyle fazla su ihtiyacı da yok.

Bende ki latin tohum yapmaya başladı artık tohumun yoksa eğer istersen ben gönderirim ama ne zaman olgunlaşırlar bilemiyorum, hiç değilse hevesin içinde kalmaz.
Sukulentlerimi daha yeni yeni edinmeye başladım daha çok minikler.

Bu sene kısmet olursa bu gülümden çelik yapmayı düşünüyorum onun cinsini kaybedeceğim diye çok korkuyorum, onu çok seviyorum.

h_dogan
24-04-2014, 10:30
Maşallah harika rengi var.

En sevdiğim güllerden bir tanesi de bu renk olanı
mis gibi kokulu, 3 taneydi birisi kurudu, kalan 2 tanesi de
çok nazlılar.

akçabardak
24-04-2014, 13:45
Delospermanın çiçekleri gün günden artıyor,
baksanıza nasıl da neşeli bu gün ;)

münevver48
24-04-2014, 21:06
sevgili akçabardak,bende lila rengindeki gülünüze bayıldım. gerçekten nazlı bende de var henüz açmadı.diğer çiçeklerinizde güzel emeklerinize sağlık.

akçabardak
24-04-2014, 21:17
sevgili akçabardak,bende lila rengindeki gülünüze bayıldım. gerçekten nazlı bende de var henüz açmadı.diğer çiçeklerinizde güzel emeklerinize sağlık.

Teşekkür ederim sevgili münevver48 hem de nasıl nazlı sormayın, güzelliği var ya sözüm ona, ondan bence bu kadar naza çekiyor kendini ;)
En kısa zamanda sizin gülünüz de çiçeklerini gösterip sizi sevindirir dileklerimle. Selamlar

-Esin-
24-04-2014, 22:18
Delospermanın çiçekleri gün günden artıyor,
baksanıza nasıl da neşeli bu gün ;)

Gerçekten çok güzelleşmiş sevgili akçabardak. İyi ki bulmuşsunuz da kurtarmışsınız onu. Çok hızlı büyüyen ve yayılıcı bir tür, bir zaman sonra saksınızdan aşağı sarkan bir "çiçek seli" gibi duracak sanırım ;)

akçabardak
26-04-2014, 18:13
CLEMATİS Multi blue

Clematisimin son durumu, her sabah ona bakmadan aşağıya inmiyorum bana moral veriyor.

akçabardak
26-04-2014, 18:29
Devam

Soldaki çiçekli olan sanırım montana
Sağdakinin türünü bilemiyorum, minik minik
tomurcuklanmaya başlamış çiçekleri sürpriz olacak.
486493

yavru olduğu için sadece 4 çiçek açtı
486494

En başta ki de aldı başını gidiyor
çiçeği pembe montana dierine nazaran çiçeğini
daha çok sevdim, 1 tanecik açtı sadece
boyuna sürgün veriyor, daha açar mı bilemiyorum.
486495

Üçü bir arada arka planda komşunun sarmaşığından
pek fazla görülmüyor ama idare ediyor.
486496

akçabardak
26-04-2014, 18:31
Aslanağzı da başladı açmaya

akçabardak
26-04-2014, 18:32
Menekşelerim

akçabardak
26-04-2014, 18:42
Babaannesinin bir tanesi DOMATES GÜZELİ

Geçen sene tatile geldiğinde babaannesinin bahçesindeki domatesi pek sevmişti.
Domates güzelinden terfii ederek,
486499

Çiçek güzeline yükseldi kızım,
baksanıza nasıl ilgilenmeye başlamış çiçeklerle
Babaannesi gibi o da sevecek çiçekleri herhalde
486500

edelvays58
26-04-2014, 19:26
Sevgili akçabardak, bahçenizi yine gezdim. Çok güzel çiçekleriniz var. Clematis multiblueya bayıldım. Haseki küpeleriniz, latinleriniz, lobelyanız hepsi çok güzel. Merak ettiğim lobelya geçen yıldan mı? Çok sevdiğim bir çiçek.

akçabardak
26-04-2014, 19:47
Sevgili akçabardak, bahçenizi yine gezdim. Çok güzel çiçekleriniz var. Clematis multiblueya bayıldım. Haseki küpeleriniz, latinleriniz, lobelyanız hepsi çok güzel. Merak ettiğim lobelya geçen yıldan mı? Çok sevdiğim bir çiçek.

Sevgili edelvays58 bahçemi beğenmenize sevindim, çok teşekkür ediyorum.

Lobelyayı geçen sene bir tek kök almıştım yaz boyunca sürekli açtı ama tohum alamamıştım, Eylül sonu Ekim başı gibi kurumaya başladı tohum alamadım diye üzülmüştüm, kuruyan yaprakları sararan dalları temizleyip nedense atmadım tekrar aynı saksının içindeki toprağa gömdüm gübre olsun diye ve saksıyı bir kenara kaldırdım ve unuttum.Aradan 2 ya da 3 hafta sonra saksıda yeşillikler gördüm, toprağa gömdüğüm saplarda tohum varmış onlar çimlenmiş, yani geçen sene Kasım Aralık ayından bu yana büyüdüler.

Aysis
26-04-2014, 19:58
Sayın akçabardak cematisleriniz ne güzel olmuşlar haklısınız onlar moral kaynaklarımız. bu güzellikleri görüp de güne kötü başlamak hiç mümkün mü?.

Bir gerçeği de yadsımamak lazım sizin elinizde maharet. Ne dikseniz harika oluyor. Allah içinize sindirsin.

sakdag
26-04-2014, 20:03
Waoooww demek istiyorum. ;)
Multiblue'den tablo gibi fotoğraflar çıkmış Sayın Akçabardak. Beğeni tuşu, beğenimi anlatmaya yetmedi. Harikaaaa, şahanee. Bayıldım.;)

akçabardak
26-04-2014, 22:52
Sayın akçabardak cematisleriniz ne güzel olmuşlar haklısınız onlar moral kaynaklarımız. bu güzellikleri görüp de güne kötü başlamak hiç mümkün mü?.

Bir gerçeği de yadsımamak lazım sizin elinizde maharet. Ne dikseniz harika oluyor. Allah içinize sindirsin.

Sevgili Aysis Beğenmenize memnun oldum, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, sizin de dediğiniz gibi belli bir yaştan sonra böyle moral kaynaklarına çok ihtiyacımız var, günün her saatini güzel değerlendirmemiz gerekir. Sağlıkla huzurla kalın, her şey gönlünüzce olsun.

akçabardak
26-04-2014, 22:55
Waoooww demek istiyorum. ;)
Multiblue'den tablo gibi fotoğraflar çıkmış Sayın Akçabardak. Beğeni tuşu, beğenimi anlatmaya yetmedi. Harikaaaa, şahanee. Bayıldım.;)

Teşekkürler sevgili sakdag, çok naziksiniz ;)

YeniGine
27-04-2014, 00:05
Sevgili akçabardak valla maşallah maşallah hem çiçeklerine hem de artık büyümüş domates güzelliğinden çiçek güzeline yükselen en güzel çiçeğe...

aheste
27-04-2014, 18:31
Her şey çok güzel ellerinize sağlık, ayrıca multiblue'ye bayıldım, amaaa en güzel çiçeğiniz torununuz, Allah bağışlasın, tıpkı size benziyor :), çok tatlı maşallah, benim için öpün yanaklarından...

akçabardak
27-04-2014, 19:55
Sevgili akçabardak valla maşallah maşallah hem çiçeklerine hem de artık büyümüş domates güzelliğinden çiçek güzeline yükselen en güzel çiçeğe...

Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, çiçek güzelim çok tatlı oldu maşallah tam sevilecek gibi ama kızım Ankara'da ben Ayvalıkta böyle resimlerle idare ediyoruz.

akçabardak
27-04-2014, 20:06
Her şey çok güzel ellerinize sağlık, ayrıca multiblue'ye bayıldım, amaaa en güzel çiçeğiniz torununuz, Allah bağışlasın, tıpkı size benziyor :), çok tatlı maşallah, benim için öpün yanaklarından...

Sevgili aheste beğenmene memnun oldum, multi bluem beni de çok mutlu etti bu sene.
Kızımı herkes bana benzetiyor zaten e ailede de tek kız torun olunca çok seviliyor haliyle, allah herkese böyle torunlar nasip etsin, torun sevgisi başka oluyor.
Yaz tatilinde gelirlerse sizin için de öperim.

safako
28-04-2014, 08:48
bahçeniz ayırı güzel çiçekleriniz ayrı güzel hele o çiçek güzeli hepsinden güzel. sağlık sıhhat afiyet ve bolluk bereket diliyorum.

06dilek
28-04-2014, 09:08
CLEMATİS Multi blue

Clematisimin son durumu, her sabah ona bakmadan aşağıya inmiyorum bana moral veriyor.

Selam akçabardak bahçen gerçekten çok güzel sabah, sabah içimi açtı eline sağlık böylesi güzellikleribizimla paylaştığın için.

Ayrıca bende Clematis dikmek istiyorum bayıldım bu ne güzellik, bu ne asalet acaba çeliktenmi dikilir yoksa köklü fidanmı lazım?

sonkez
28-04-2014, 09:58
Babaannesinin bir tanesi DOMATES GÜZELİ

Geçen sene tatile geldiğinde babaannesinin bahçesindeki domatesi pek sevmişti.
Domates güzelinden terfii ederek,
486499

Çiçek güzeline yükseldi kızım,
baksanıza nasıl ilgilenmeye başlamış çiçeklerle
Babaannesi gibi o da sevecek çiçekleri herhalde
486500

En güzel çicek bu güzel kız bence ..Haklı değilmiyim..Rabbim hayırlı uzun ömür versin...

akçabardak
28-04-2014, 22:20
bahçeniz ayırı güzel çiçekleriniz ayrı güzel hele o çiçek güzeli hepsinden güzel. sağlık sıhhat afiyet ve bolluk bereket diliyorum.

Sayın safako hoş geldiniz, güzel dilekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum, çok sağolun varolun. Selamlar

akçabardak
28-04-2014, 22:50
Selam akçabardak bahçen gerçekten çok güzel sabah, sabah içimi açtı eline sağlık böylesi güzellikleribizimla paylaştığın için.

Ayrıca bende Clematis dikmek istiyorum bayıldım bu ne güzellik, bu ne asalet acaba çeliktenmi dikilir yoksa köklü fidanmı lazım?

Sevgili 06dilek öncelikle hoş geldiniz diyeyim.

Sizlere paylaştığım bitkilerimle bir nebzecik te olsa beyendirebildiysem ne mutlu bana çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince vaktimi bitkilerimle geçirmeye çalışıyorum, onlar benim mutluluk kaynağım oldu artık.

Clematisimi beyenmene sevindim onu ben de çok sevdim, gerçekten de çok güzel çiçeklendi. Bu Clematisi kışın Ankara'ya gittiğimde bana kızım hediye etti daha sonra yazlığa dönmeden 2 gün önce eşim beni kızım ve torunumla birlikte Ankara içinde gezmeye çıkardı büyük marketlere girdik (Bauhaus) oradan 2 tane daha Montana Clematisi aldım, yani sizin anlayacağınız köklu aldım hepsini, çelikten üretmeye bir kere denedim başarılı olamadım, şimdi tekrar denemeye çalışıyorum bakalım ikincisinde başarılı olabilecek miyim.
Büyük marketlerde bulabilirsiniz oralarda bulunuyor.

akçabardak
28-04-2014, 22:57
En güzel çicek bu güzel kız bence ..Haklı değilmiyim..Rabbim hayırlı uzun ömür versin...

Sevgili sonkez güzel dileklerin için çok teşekkür ederim çok haklısın, çiçeklerin en güzeli, Kurban olduğum Allahım kerkese nasip etsin böyle torunlar. Çok sağolasın

cörekotu
29-04-2014, 09:20
Sevgili akcabardak;
Hangisinden baslasam bilmiyorum ki, hepsi birbirinden güzeller...
Dolesparma iyice canlanmis cok kolay cogalan harika bir cicek.
Bende bir hafta önce izindeydim ve ayni familyadan oldugunu düsündügüm acem halisini bir parkta görür görmez tanidim, garsona bir dal almak istedigimi söyledim, garson "aman abla alabirsin tabii zaten söküp attik basedemiyoruz" dedi hazine bulmus gibi sevindim...
Fakat yildiz sardunyayi tüm aramalarima ragmen bulamiyorum, sizinkisinin masallahi var birkac pozda ona cekebilirmisiniz cok hos duruyor...

akçabardak
29-04-2014, 10:07
Sevgili akcabardak;
Hangisinden baslasam bilmiyorum ki, hepsi birbirinden güzeller...
Dolesparma iyice canlanmis cok kolay cogalan harika bir cicek.
Bende bir hafta önce izindeydim ve ayni familyadan oldugunu düsündügüm acem halisini bir parkta görür görmez tanidim, garsona bir dal almak istedigimi söyledim, garson "aman abla alabirsin tabii zaten söküp attik basedemiyoruz" dedi hazine bulmus gibi sevindim...
Fakat yildiz sardunyayi tüm aramalarima ragmen bulamiyorum, sizinkisinin masallahi var birkac pozda ona cekebilirmisiniz cok hos duruyor...

Sevgili çörekotu beyenmenize memnun oldum, çok teşekkürler.

Evet delosperma için ben de sevindim sizin de dediğiniz gibi bir hazine bulmuş gibi oluyor insan, acem halısı için sizin adınıza ben de sevindim o da çok güzel bir bitki güle güle büyütün.
Yıldız sardunyasını Ankara'dan almıştım aldığım yerde beyazı da vardı neden beyazını da almadığıma şimdi okadar pişmanım ki sormayın, insanın eline şans bir kere gelir her halde onu da ben değerlendiremedim.
Sizin için hemen fotoğrafladım ve görüntülüyorum.

Uzaktan çekim
487491

Aynı saksıda iki kökten birisi
487492

Bu da yakından çekim çok ilginç daha önce açmış çiçeğinin sapında
uç kısımda tomurcuklu filiz veriyor hemen çiçeğinin sağ üstte görünen
5. çiçek sapında, ben de yeni fark ettim eski çiçekleri kurumuş dökülmüş
ama hayata devam ediyor ;)
487493

cörekotu
29-04-2014, 10:23
Ohh Masallah!
Ne kadar albenili bir cicek Allah nazarlardan saklasin, evet bazen sonradan farkina variyoruz birseylerin :) Beyazinin da olabilecegini hic düsünmemistim, üzülmeyin ayni yere belki gene gelir, ahh ben sadece kirmizisini bulabilsem ona raziyim, dedigim gibi üzülmeyin yerinizde olsam karsisina oturur cayimi yudumlayarak bu güzelligin tadini cikarirdim, güle güle büyütün :)

hira
29-04-2014, 10:34
Torununa maşallah, Allah nazarlardan saklasın ablacım.

Çiçeklerde muhteşem..

akçabardak
29-04-2014, 10:38
Teşekkür ederim sevgili çörekotu ara sıra ben de dediğiniz gibi karşısına geçip çayımı yudumluyorum, çok zevkli oluyor.
Bu sardunyadan çoğaltmaya çalışacağım, çoağltınca paylaşabilirim sanırım, çörekotu olarak aklımın ucunda tutacağım. Sevgiler

akçabardak
29-04-2014, 10:45
Torununa maşallah, Allah nazarlardan saklasın ablacım.

Çiçeklerde muhteşem..

Sevgili hira hoş geldiniz ne iyi ettiniz de geldiniz, beni mutlu ettiniz. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın

münevver48
29-04-2014, 20:33
sevgili akçabardak,clemantislerin bir harika katlı olan mavi renlisine bayıldım.ellerine sağlık.çok güzel açmışlar.inşallah benimde birgün olacak. sevgiler....

akçabardak
29-04-2014, 21:00
sevgili akçabardak,clemantislerin bir harika katlı olan mavi renlisine bayıldım.ellerine sağlık.çok güzel açmışlar.inşallah benimde birgün olacak. sevgiler....

Teşekkür ederim sevgili münevver48 beyenmenize memnun oldum, bu sene ilk defa bende klematis edinmiş oldum, katlı olanını ben de çok sevdim umarım o da beni sever ve iyi geçiniriz beni hiç üzmez inşallah, bir de çoğaltmayı başarabilirsem çok sevinirim, inşallah sizlere de nasip olur dilerim.

İsmail Kuzucu
29-04-2014, 21:19
Siz çiçeklere sevgi, onlarda size moral veriyor gibi :) Maşallah diyorum, bunca çeşit sadece sevgi ve ilgiyle büyür :)

akçabardak
29-04-2014, 21:45
Siz çiçeklere sevgi, onlarda size moral veriyor gibi :) Maşallah diyorum, bunca çeşit sadece sevgi ve ilgiyle büyür :)

Teşekkür ederim sayın İsmail Kuzucu, sevgi olmasa zaten çiçek te olmaz biribirimizi tamamlıyoruz, onlar bizim her şeyimiz, siz de dahil hepimizin neşe kaynağımız, sevgi kaynağımız, moral kaynağımızdır tıpkı sizde de olduğu gibi...
Sizin de maşallahınız var... o sevginin karşılığı size kat kat geri dönmektedir.
Kolay gelsin.

efeege
29-04-2014, 22:30
sevgili akçabardak.
ah ne güzel... en güzel anlarında bahçenizdesiniz.
tüm güzelliklere doya doya yaşayınız sizinde bahçeniz maşşallah hakkını vermiş ellerinize sağlık.
hele clematisleriniz harika.
benimde bir türlü bahçeme katamadığım çiçek. bu hafta sonu bayındırdan yana yakıla arayacağım.
amaaa en güzel çiçek varya allah nazardan korusun işte onun kokusu tadı başka.
domates gülü. o tadı bilirim benimde beş yaşında birtane oğlan torunum var.

gürcan_keskin
29-04-2014, 23:18
Sayın akçabardak yine renk renk çiçekleriniz bahçenize güzellik katmış.
Dünyalar tatlısı torununuz çok çok şirin. Allah nazarlardan saklasın.
Sevgilerle...

hatice p.
30-04-2014, 07:55
Bahçede çıkan bir yabani ot bile, ilkbaharı müjdelediğinde güzel bir anlam kazanabiliyor!
Ben ençok torun çiçeğini sevdim, maşaallah çok tatlı, onuda çoğaltma yollarını arayın:D

akçabardak
30-04-2014, 11:04
sevgili akçabardak.
ah ne güzel... en güzel anlarında bahçenizdesiniz.
tüm güzelliklere doya doya yaşayınız sizinde bahçeniz maşşallah hakkını vermiş ellerinize sağlık.
hele clematisleriniz harika.
benimde bir türlü bahçeme katamadığım çiçek. bu hafta sonu bayındırdan yana yakıla arayacağım.
amaaa en güzel çiçek varya allah nazardan korusun işte onun kokusu tadı başka.
domates gülü. o tadı bilirim benimde beş yaşında birtane oğlan torunum var.

Sevgili efeege evet elimden gildiğince bu aralarda bahçeyle daha çok ilgilenmeye çalışıyorum ama havaların serin ve yağmurlu geçmesinden dolayı ağrılarım çoğalıyor, sıcaklarda da sıcak deyip fazla ilgilenemiyorum insanoğluyuz işte yaşlar ilerleyince şikayetler de artıyor.

Küçük kızım çok tatlı çoook allah hepimizin çocuklarını torunlarını bağışlasın nazarlardan korusun.

akçabardak
30-04-2014, 11:08
Sayın akçabardak yine renk renk çiçekleriniz bahçenize güzellik katmış.
Dünyalar tatlısı torununuz çok çok şirin. Allah nazarlardan saklasın.
Sevgilerle...

Çok teşekkür ederim sayın gücan_keskin. Torunum için iyi dileklerinize de çok teşekkür ediyorum, Allah hepimizin çocuklarını korusun.

akçabardak
30-04-2014, 11:15
Bahçede çıkan bir yabani ot bile, ilkbaharı müjdelediğinde güzel bir anlam kazanabiliyor!
Ben ençok torun çiçeğini sevdim, maşaallah çok tatlı, onuda çoğaltma yollarını arayın:D

Çok sağ olasın sevgili hatice p. sevdiğiniz o en çok torun çiçeği var ya hani, keşke çelikten çoğatılsa da çoğatsam ne iyi olurdu... ben topu siler gençlere atıyorum ;) :dilli:

lusoari
30-04-2014, 18:18
Sayın akçabardak; bu güzelliklerin, kokuların içinde insan kendisini masıl kaybedemez?
Hepsi biri birinden güzel, ufacık bir tohum filizleniyor, büyüyor ve çiçekleniyor. Bugünde sizin sayfanızda büyük bir zevkle, huzur alarak dolaştım teşekkür ederim ellerinize sağlık.

akçabardak
30-04-2014, 22:46
Sayın akçabardak; bu güzelliklerin, kokuların içinde insan kendisini masıl kaybedemez?
Hepsi biri birinden güzel, ufacık bir tohum filizleniyor, büyüyor ve çiçekleniyor. Bugünde sizin sayfanızda büyük bir zevkle, huzur alarak dolaştım teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Sayın lusoari hoş geldiniz, bahçemi beğenip zevkle dolaşmanız beni mutlu etti, bitkilerle uğraşmak bana da huzur veriyor onlar benim her şeyim onlarla yatıp onlarla kalkıyorum, geceleri bile bazen rüyalarıma giriyorlar.

Genelde ertesi günkü yapacağım işleri gece yatağımda yatarken düşünürüm, yarın ilk işim şu tohumu ekerim, ertesi günü şunu yaparım diye, maksat vaktimizi boşa harcamamak, bu şekilde emekliliğimizin tadını çıkarmaya çalışıyoruz eşimle birlikte.

Balkonda oturup o güzellikleri seyrederken bir bardak çay içmenin tadı da bir başka oluyor, her taraf misler gibi çiçek kokularını içimize çeke çeke pek hoş oluyor.
Allah herkese her isteyene nasip etsin diye de halimize şükrederek duğalar ediyorum. Ziyaretiniz için sizlere tekrar teşekkür ederim, bahçemde her zaman zevkle, huzurla dolaşabilirsiniz. Sağlıkla huzurla kalın her şey gönlünüzce olsun.

akçabardak
03-05-2014, 23:25
Hazeran

Hazeranların boyu aldı başını gitti

Geçen sene boyları 30-40 cm. iken bu sene maşallah
Dökülen tohumlardan kendi kendilerine çimlenmişler ve
soğuklardan hiç etkilenmemişler.
489223

Arka planda görünen saksıdaki sedum automn joy
doğru yazmışımdır umarım. Kışı da bulunduğu yerde geçirdi.
489224

Hazeranların içinde bir tane de pembe çiçekli çıktı
Oysa geçen sene hiç pembem yoktu ben de şaşırdım
nasıl oldu da renk değişti :confused:
489225

akçabardak
03-05-2014, 23:40
Tesbih bitkisi

!0 senedir bu köşede yaşamını sürdürüyor,
çok güzel boncuklar veriyor, her sene sonbaharda derin budama yapıyorum
baharda tekrar uyanıp boncuklar vermeye hazırlanıyor, boyu bir metreyi geçiyor,
yere düşen boncuklar ertesi sene her yerden mısır gibi fideler çıkıyor.
489231

Bunlar da boncukları, tesbih dizilmeyi bekliyorlar.
489232

akçabardak
03-05-2014, 23:44
Yeni çimlenenler

Zinnialar

489243

Kozmos

489244

gülenmelek
05-05-2014, 09:42
489232

Bir kenara ayırıver anne, temizlemesi zor olsa da yazın gelince el koyayım :p

akçabardak
05-05-2014, 16:54
Bir kenara ayırıver anne, temizlemesi zor olsa da yazın gelince el koyayım :p

Olur bir kenara koyuvereyim caaanım, yazın gelince bir el atayım değil de, el koyacakmış, o da iyiymiş ne güzel :p eh ne yapalım caaanımın içisin ne de olsa boynumuz kıldan incedir, seni kıracağıma şu yaptığım pastanın üstüne oturur ceviz kırarım :D :D nasılsa bu sene de toplarız bir tane de bana dizersin artık ;)

birgaripyolcu
05-05-2014, 17:55
Ve son kareler;

Bu bitkinin tohumunu seneler evvel Ankarada bir komşum
İstanbul ıspanağı diye vermişti, 15 senedir neredeyse
soyu tükenmeden devam edip gidiyor, tohumunu almayı unutsam
bile dökülen tohumlardan kendi kendine her sene çıkar.
Asma yaprağı büyülüğünde yaprakları olduğundan, sarması çok güzel
olur, yemeyi, kayganası, yumurtalısı ve börekte çok lezzetli olur.
Gerçek adı nedir bilmiyorum, bilen varsa yazarsa öğrenmiş olurum.
400830

Bu karedekiler,
Lavantam, mercan köşkü ve İstanbul ıspanağı, bu ıspanak yerini sever ise
bir buçuk metre kadar yükseliyor ve bolca tohum yapar.
400831

Bu bitkiyi yeni diktim sarı sarı açtığını biliyorum,
ama adını bilmiyorum.
400832

Ve alisyumum
400833

Sayın akçadardak bu erik tohumdan çıktı,cinsi nedir dediğiniz "can eriği" dir.Başka sayfada ise bunun adını bilen var mı sarı sarı çiçek açtı ddiğiniz ise cineraryadır.Mat rengi ile güzel bitkidir.

akçabardak
05-05-2014, 21:39
Sayın akçadardak bu erik tohumdan çıktı,cinsi nedir dediğiniz "can eriği" dir.Başka sayfada ise bunun adını bilen var mı sarı sarı çiçek açtı ddiğiniz ise cineraryadır.Mat rengi ile güzel bitkidir.

Sayın birgaripyolcu bahçe sayfama hoş geldiniz. Belli ki bahçemde epey bir gezinti yapmışsınız çok memnun oldum, istediğiniz zaman bahçemde dolaşabilirsiniz, verdiğiniz bilgi için de teşekkür ederim, yalnız sarı sarı açan bitki cinerarya değil de bahçe külüymüş ben de yeni öğrendim. Selamlar

akçabardak
08-05-2014, 20:21
Dün biberlerimi çapaladım, Bu gün de domateslerimi

Yağmurlardan sonra bahçe bayağı otlanmıştı
Dün biberlerimi çapaladım ama biberlerimde epey kayıplar olmuş
sanırım yağmurdan çürümüşler :(
490856

Bu gün de domateslerimi çapaladım,
domateslerim gayet iyi durumdalar çok şükür
490857

Bahçede yer bulamayanlar saksıda
yaşamaya devam edenlerden :dilli:
490858

akçabardak
08-05-2014, 20:39
Sabah sefası
Tohum Takastan

Sevgili SDuruldan gelen tohumlardan
Sarılmaya başladık ve ilk çiçek tomurcuklarını bile gösterdi.

akçabardak
08-05-2014, 20:45
Sardunyalarım

akçabardak
08-05-2014, 20:49
Sardunyalara devam

akçabardak
08-05-2014, 20:50
...

akçabardak
08-05-2014, 20:58
Hazeranlar

Çok güzel açtılar mor mor
490894

İçlerinde bir tanecik te pembiş çıktı
490895

akçabardak
08-05-2014, 21:08
Bahçe külü nihayet çiçeklerini gösterdi

Çiçeklenmesi bitince dipten budama yapacağım
bahçenin yarısını kaplamış durumda :dilli:
490904

Çok şükür çiçeklerini de gördük 2. senesinde
490902

akçabardak
08-05-2014, 21:13
Kasımpatı

Garibim mevsimleri mi karıştırdı ne...
490905

Emine Akman
08-05-2014, 21:46
Hazeranın bu denli güzel bir çiçek olduğunu bilmiyordum, ne kadar zarif. Peki yaz boyunca çiçekli mi yoksa çiçeklerin ömrü ne kadar. Hoş çiçeği olmasa da yaprakları biçimi yeter. Bir de benim bahçe külü tembel çıktı, hala üzerinde çiçek yok,gerçi burda 1 aydır güneş yüzü görmedi garip,....

cörekotu
08-05-2014, 22:48
Sevgili akcabardak sardunyalariniz göz kamastiriyor masallah!!
Nihayet bende yildiz sardunyama kavustum hem kirmizisi hemde pembesi cok mutluyum :)

akçabardak
08-05-2014, 23:10
Hazeranın bu denli güzel bir çiçek olduğunu bilmiyordum, ne kadar zarif. Peki yaz boyunca çiçekli mi yoksa çiçeklerin ömrü ne kadar. Hoş çiçeği olmasa da yaprakları biçimi yeter. Bir de benim bahçe külü tembel çıktı, hala üzerinde çiçek yok,gerçi burda 1 aydır güneş yüzü görmedi garip,....

Sevgili Emine Akman öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz diyeyim.

Hazeran çiçeği ile geçen sene tanıştım fakat bu sene kiler kadar gelişip güzel olmamışlardı.
Bu sene beni de şaşırttılar çok güzel çiçeklendiler ve tomurcuklanmaya devam ediyorlar yani bu gidişle çiçekleri kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor.

Yaprakları sizin de dediğiniz gibi çok hoş duruyor, geçen sene tam randıman alamadığım için çiçeklenme dönemi ne kadar sürdüğünü anlayamamıştım, bu sene hep birlikte göreceğiz inşallah.

Bahçe külü ise bu kadar boylandığını ben de bilmiyordum, aşağı yukarı yarım metre falan olur diye düşünüyordum ama maşallah aldı başını gidiyor ağırlığından dallarını da zor toparlıyorum, mubarek sanki sulak yerde yetişmiş gibi gelişti.
Çiçeklenmeleri daha yeni yeni başlıyor merak etmeyin en kısa zamanda sizin kisi de çiçeklenmeye başlar.

akçabardak
08-05-2014, 23:19
Sevgili akcabardak sardunyalariniz göz kamastiriyor masallah!!
Nihayet bende yildiz sardunyama kavustum hem kirmizisi hemde pembesi cok mutluyum :)

Sevgili çörekotu çok teşekkür ederim sağ olun, ayrıca yıldız sardunyalardan bulduğunuza sizin adınıza ben de sevindim, beyazını görmüştüm ama pembesini görmemiştim, hayırlı olsun güle güle büyütün sevgiler.

-Esin-
09-05-2014, 10:51
Hazeranlar gerçekten çok güzel olmuş sevgili akçabardak. Sizinkiler çok hızlı davranmışlar, bu çiçeğin adı bile haziranda açmasından gelir halbuki :) Ben de geçen sene ilk defa yetiştirmiştim, benimkiler saksıdaydı yalnız. Çiçekleri çok dayanıklı, bütün yaz boyunca sürekli çiçekle kaplı halde kaldılar. Ağustos sonuna doğruydu sanırım, aşırı sıcaklara dayanamayıp ölüyorlar.

Bu seneyse saksılarda hazeran patlaması yaşadım resmen, geçen seneden kendi döktüğü tohumlardan (ki 5 adet kökten bir avuçtan fazla tohum toplamıştım) yüzlerce fidecik birbiriyle içiçe bir halde çıktılar. Nerelere dağıtacağımı şaşırdım, çevre siteler hazeranla doldu :D Çok istilacı bir tür, haberiniz olsun :) Ben çimlenmiş fidecikleri de kıyıp atamadığım için hep dağıttım. Ona rağmen balkonda 4 büyük saksı hazeran kaldı, şu an tomurcuktalar;)

akçabardak
09-05-2014, 17:11
Sevgili -Esin- yeni evlendiğimde kayıvalidemin bahçesinde 3 renginden vardı, mor, beyaz ve pembesinden ama onlar daha katmerli gibiydiler dolu dolu ben onlara bayılırdım ozamanlarda.
Kayınvalidem hiç tohum almazdı, her sene yere düşen tohumlardan kendileri çıkarlardı, dediğiniz gibi gerçekten de istilacı ve arsızlardı, kendileri çıktıkları için çok erken çimlenirlerdi ve erken baharda tomurcuklamaya başlardı, kayınvalidem onların hangisi ne renk açacağını biliyordu ve 3 renkten de bahçede kalması gerektiği kadarını bırakırdı fazlalıkları söker atardı, o dönemden aklımda kalmış ve sürekli kafama takılırdı ama isimlerini bilmiyordum ta ki Ağaçlar nette bir üye arkadaşımızın bahçesinde görene kadar.

Ağaçlar net sayesinde hazeran çiçeği ile ben tekrar buluştum, seneler sonra ilk defa geçen sene tohumlarını bulup ektim ama pek iştahlı olmadılar bana biraz yavan gibi geldi o yüzden de hiç tohum almadım, Aralık ayının başında Ankara'ya dönüş yapmak üzere ben hazırlanmaya başladım, çiçeklerimin hangisi gidecek hangisi kalacak derken bir de baktım ki bahçede hazeranlar düşen tohumlardan çimlenmeye başlamışlar, pek te umursamadım açıkçası.

Ankara dönüşümüzde ne göreyim hazeranlar yarım metre boylanmışlar öylece bakakaldım, şimdi daha çok sevdim onları nasıl olduysa bir tanesi de pembeye dönüşmüş ki geçen sene yoktu daha da mutlu oldum, sanırım erken çimlendiklerinden dolayı erkenden çiçeklendiler sevgili Esin.

Bu sene tohumlarından kesin alırım ama yere dökülmelerine de müsade ederim daha güzel oluyorlar, doğa işini biliyor.

Aslında bazen düşünüyorum da bitkiler hakkında, hangi tohum ne zaman ekilir, nasıl ekilir diye bocalayıp duruyoruz bazen, oysa doğada bitkiler çiçeklenirler ve tohumları yere dökülür ertesi yıl tekrar çıkarlar ama o kışı düştüğü yerde geçirirler katlamasını tamamlar.

Acaba diyorum ki ben de mi tohumlar dökülürken toplayıp hemen eksem de dışarıda toprakta geçirseler, bu bir çok bitki için geçerlidir, hangi bitki hangi zamanda tohumunu dökmeye başlarsa hemen toplayıp ekmek doğru olur mu diye düşünmüyor da değilim açıkçası. Bu gidişle bitkilerle kafayı bozacağım herhalde... üüf aman yeter kafam şişti.

akçabardak
09-05-2014, 19:51
Elim kolum hiç rahat durmuyor dayanamadım, hafta başında Zengardena tohum siparişi verdim.
Bu gün kargom geldi tohumları alır almaz hepsini ektim ;) sabırsızlıkla çimlenmelerini bekleyeceğim :)

münevver48
09-05-2014, 23:23
sevgili akçabardak, inşallah tohumlarınız çıkar.bol bol çiçeçeklerini görürüz.size kolay gelsin.şimdi sabırsızlıkla bekleme zamanı allah sabır versin.

YeniGine
09-05-2014, 23:59
Sevgili akçabardak maşallah bir sürü tohumlar almışsın. Çok iyi yapmışsın zira hiç tohumun yoktu. :p
Şaka bir yana gerçekten harikalar, inşallah çimlensinler, büyüsünler hepsinin çiçeklerini hep birlikte görelim. Şimdiden rastgelsin inşallah.
Sevgili akçabardak yıldız çiçeğinin fidelerinin uç alma olayını bana anlatabilir misin? Ya da yorumu nerede yazılı idi. Geçen seneden bina görevlimiz çoğunu sökmüş idi fakat yine de 3-5 tane kalmış filizlendiler. Geçen sene tohumdan yetiştirmiş idim hepsi boya gitti idiler.
Yardımcı olabilirsen sevinirim, şimdiden teşekkürleer...

akçabardak
10-05-2014, 00:04
sevgili akçabardak, inşallah tohumlarınız çıkar.bol bol çiçeçeklerini görürüz.size kolay gelsin.şimdi sabırsızlıkla bekleme zamanı allah sabır versin.

Teşekkür ederim sevgili münevver48 hep beraber beklemedeyiz bakalım sonuç ne olacak, biraz geç kaldım ama esti kafama bir kere, işler biraz hafifleyince başka işler arayış içerisine giriyorum zanlımca.

akçabardak
10-05-2014, 16:33
Sevgili akçabardak maşallah bir sürü tohumlar almışsın. Çok iyi yapmışsın zira hiç tohumun yoktu. :p
Şaka bir yana gerçekten harikalar, inşallah çimlensinler, büyüsünler hepsinin çiçeklerini hep birlikte görelim. Şimdiden rastgelsin inşallah.
Sevgili akçabardak yıldız çiçeğinin fidelerinin uç alma olayını bana anlatabilir misin? Ya da yorumu nerede yazılı idi. Geçen seneden bina görevlimiz çoğunu sökmüş idi fakat yine de 3-5 tane kalmış filizlendiler. Geçen sene tohumdan yetiştirmiş idim hepsi boya gitti idiler.
Yardımcı olabilirsen sevinirim, şimdiden teşekkürleer...

Sevgili YeniGine aslında çok zamansız almış oldum bu tohumları biraz geç kaldılar ama şansıma ne çıkarsa karşıma bekleyip göreceğiz bakalım.

Geçen sene 4 adet bodur yıldızı almıştım çok güzel açmışlardı ama gel gelelim sonbaharda yumrularını topraktan çıkartmayı unutmuşum ve 3 tanesi çürümüş
sadece 1 tanesi dayanıklı çıkmış kıştan, şu anda gelişimi gayet iyi durumda, 2 kuvvetli filiz vermiş bir tane filizin ucunu denemek için aldım birisini bıraktım ve farkı gördum, ben şimdiye kadar hiç uç almıyordum, daha önce duymuştum uç alındığını ve bir yerde okumuştum ama dün gece aradım bulamadım okuduğum yeri, bir de Sayın İsmail Kuzucunun sayfasında rastlamıştım uç alma diye.

Örnek olarak benim yıldız çiçeğimin fotoğrafını koyuyorum senin için, yalnız benim yıldızım bodur olandan.

Bakın ucunu almadığım filiz tomurcuklanmya başlamış ve sadece iki tane filiz vermiş,
hemen ön kısımda olan filizin ucunu almıştım ve durum ortada tam 6 tane filiz vermiş.
491414

Birazcık daha yakından çekim, filizler çok net görğlğyor.
491415

Sayın İşmail Kuzucudan da fikir almakta fayda var, o bu işlerden daha iyi anlıyor.

Bir de bu linkte ki sayfadan bakıp incelemek lazım
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/7828.htm

akçabardak
10-05-2014, 16:41
Bu gün hava yağmurlu, zaman zaman yağdı zaman zaman kesildi
hal böyle olunca ben de biraz güllerimin fotoğraflarını çekeyim dedim.

akçabardak
10-05-2014, 16:47
Güllere devam

akçabardak
10-05-2014, 16:51
Bunlar da eşimin üçgen mini bahçesinde ki gülleri.

akçabardak
10-05-2014, 16:54
3 yıldır büyümrye çalışan Pasiflora

akçabardak
10-05-2014, 16:57
Ortancaların bir kısmı tomurcuklarını gösterdi.
491445

akçabardak
10-05-2014, 16:59
Zeytin bereketi.

akçabardak
10-05-2014, 17:12
Bahçemin 6-7 yıllık aksesurlarından yaşlanmış, yıpranmış kuzum
Kulaklarında küpeleri olmadığı için sağ olsunlar salyangozlar kuzumu
bakımsız bulmuşlar... kulaklarına küpe oluvermişler :D

akçabardak
10-05-2014, 17:22
Bu gün günlerden Cumartesi sitemizin içinde dolaşıyorum sokağımızın sonunda baktım hareketenmeler var meğer sen toplantı varmış 10 kişi olmasını bekliyorlarmış ama gelmezlerse çoğunluk sağlandığı için 5-10 dakika sonra kararlar alınmaya başlayacak mış... :D

YeniGine
10-05-2014, 23:42
Sevgili akçabardak'ım yıldızlar konusunda verdiğin bilgi ve emek için çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafla çok güzel açıklamışsın. Benim yıldızlar geçen sene hem bodur vardı, hem de uzun olanlardan. Çok teşekkür ediyorum sağolasın.
Güllerin maşallah çok güzel açmışlar, özellikle sarı güllerine bayıldım.
Kuzucuğun da çok güzelmiş küpeler de yakışmış, ama o küpelerin çok zararları da varmış.
Ara ara sitenizin fotoğraflarını da paylaş bizlerle, güzel bir site gibi görünüyor. :) Toplantı sakinlerine de maşallah!..

akçabardak
12-05-2014, 22:33
Sevgili akçabardak'ım yıldızlar konusunda verdiğin bilgi ve emek için çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafla çok güzel açıklamışsın. Benim yıldızlar geçen sene hem bodur vardı, hem de uzun olanlardan. Çok teşekkür ediyorum sağolasın.
Güllerin maşallah çok güzel açmışlar, özellikle sarı güllerine bayıldım.
Kuzucuğun da çok güzelmiş küpeler de yakışmış, ama o küpelerin çok zararları da varmış.
Ara ara sitenizin fotoğraflarını da paylaş bizlerle, güzel bir site gibi görünüyor. :) Toplantı sakinlerine de maşallah!..

Sevgili YeniGine Yıldız çiçekleri konusunda yardımcı olduysam sevindim, biribirimize yardımcı olmak beni memnun eder.

Güllerim bu sene geç kaldılar tabi dipten budanırsa olacağı budur yeni yeni kendilerine geldiler, biraz gençleşmiş oldular hiç değilse.

Kuzucumun küpeleri ah hiç sorma onlardan çok bıktım artık bu ara çok çoğaldılar, bahçeye zarar vermeye başladılar, bir ara elime bir poşet alıp teker teker toplayıp gidip denize balıklara yem olarak bırakmak lazım, başka çaresi yok bu işin.

YeniGine
13-05-2014, 00:00
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim için de öyledir yardım etmek kadar güzel birşey var mıdır derim hep.
Bana göre güllerin çok güzel dipten budandı, bu sene herşeyi 1 ay öncesinden yaşadığımız için güllerin yeni yeni kendine gelmeye başladılar. Ama bence de çok iyi oldular.
Sevgili akçabardak küpeleri ben de toplayıp toplayıp çöpe atıyorum. Bu seneye kadar hiç bu kadar yoğun görmemiştim. Her yer kaynıyor. Ama mutlaka sevmedikleri birşey vardır ve bu da sitede mevcuttur diye düşünüyorum.

gülenmelek
13-05-2014, 13:00
Şu Pasiflora'nın çiçek açtığını bir görsem....;)

akçabardak
13-05-2014, 19:17
Şu Pasiflora'nın çiçek açtığını bir görsem....;)

Evet yaaa ben de çok merak ediyorum ama...

cörekotu
13-05-2014, 21:23
Sevgili akcabardak Pasiflora'nin yerini degistirmeyi düsündünüzmü?
Bu zamana kadar epey büyümesi lazimdi...

akçabardak
13-05-2014, 22:04
Sevgili akcabardak Pasiflora'nin yerini degistirmeyi düsündünüzmü?
Bu zamana kadar epey büyümesi lazimdi...

Sevgili çörekotu evet değiştirmeyi düşündüm çünkü bulunduğu yerde hiç güneş almıyor ve 2012 de donma tehlikesi atlattı, allahtan dibinden tekrar sürgün verdi ve biraz toparlandı, geçtiğimiz kış fazla soğuk olmadığı için etkilenmemiş.

Bulunduğu yer biraz kuytu olduğu için tercih ettim, biraz güçlenmesini bekliyorum daha sonra oradan alıp yerini değiştireceğim ama bir yandan da kökünü oynatmaya korkuyorum, gövdesi biraz kalınlaşsa... bu sene biraz daha iştahlı gelişiyor.

gürcan_keskin
14-05-2014, 00:42
Sayın akçabardak;
sistemi kurmuşsunuz ne güzel, domates, biber fideleri. Maşallah.
Şu tesbih bitkisi ilgimi çekti. Şimdi ciddi ciddi tesbih mi yapılıyor onlardan? Süpermiş.
Marulların olduğu yerde fayans saksılar da güzelmiş.
Kuzu arajmanı da keza öyle. ''kulağına küpe olsun'' misali salyangozlar da yer edinmiş :)
Rengarenk güller süper turuncuya benzeyen gül var ki rengi çok tatlı.
Kediler birliği de iş başında. Siteyi boş bulmuşlar :)
Sevgilerle...

akçabardak
14-05-2014, 00:57
Sayın akçabardak;
sistemi kurmuşsunuz ne güzel, domates, biber fideleri. Maşallah.
Şu tesbih bitkisi ilgimi çekti. Şimdi ciddi ciddi tesbih mi yapılıyor onlardan? Süpermiş.
Marulların olduğu yerde fayans saksılar da güzelmiş.
Kuzu arajmanı da keza öyle. ''kulağına küpe olsun'' misali salyangozlar da yer edinmiş :)
Rengarenk güller süper turuncuya benzeyen gül var ki rengi çok tatlı.
Kediler birliği de iş başında. Siteyi boş bulmuşlar :)
Sevgilerle...

Sayın gürcan_keskin sistemi kurduk ama biberlerimde epey çürüyenler oldu, sağlık olsun, domateslerimin durumları çok iyi dün kazıklarını da çaktık bağlanmayı bekliyorlar.

Tesbih bitkisi gerçekten tesbih diziliyor 2-3 sene önce bir kaç tesbih dizmiştim. boncuklarının ortasında delikleri var ama deliklerinin içinden geçen bir takım saplar var onları temizleyip delikler açılıyor.

Fotoğraftaki boncuklar eskidir bu sene yeni mahsulden eğer isterseniz size de gönderebilirim. Sevgiler saygılar

akçabardak
16-05-2014, 19:09
Ceylanlarım

Bahçede olan ceylanım
yağmudan ne hale geldi.
493200

Saksıda ki ceylanlarımı biraz budamıştım
daha yeni yeni toparlandılar, yavaş yavaş çiçekleniyorlar.
493203

akçabardak
16-05-2014, 19:19
Itır çiçeği

akçabardak
16-05-2014, 19:23
Gazanyalarım

YeniGine
16-05-2014, 23:54
Sevgili akçabardak bahçende güneş gören yerin kaldı ise (ki muhtemelen kalmamıştır) aralıklı aralıklı gazanyalarını öbek dik. Çok güzel gelişiyorlar zira. Ben üçgen tarlamda az aralıklı ve dümdüz diktiğim için şimdi pişmanım. Bilseydim böyle güzel gelişecekler arka bahçede bir öbek halinde dikerdim onları. Ama bakalım inşallah nasip, kısmet olur ise düşünüyorum.

akçabardak
17-05-2014, 11:03
Sevgili akçabardak bahçende güneş gören yerin kaldı ise (ki muhtemelen kalmamıştır) aralıklı aralıklı gazanyalarını öbek dik. Çok güzel gelişiyorlar zira. Ben üçgen tarlamda az aralıklı ve dümdüz diktiğim için şimdi pişmanım. Bilseydim böyle güzel gelişecekler arka bahçede bir öbek halinde dikerdim onları. Ama bakalım inşallah nasip, kısmet olur ise düşünüyorum.

Sevgili YeiGineciğim ah keşke bahçede yerim olsa da gazanyaları dediğin gibi diksem ama ne mümkün, Zengardenden aldığım tohumları ekmiştim ya bir kısmı çimlendiler bile, şimdi kara kara düşünüyorum hangisini nereye dikeceğim diye...
saksılara diksem koyacak yer yok, bu yüzden kendime söz verdiğim halde sözümü tutmayıp hem kızıyorum hem de şu da olsun bu da olsun demekten geri kalmıyorum...ne olacak bunun sonu bilmiyorum vesselam.

Gerçekten bahçede öbek öbek olursa çok güzel gelişip görüntü çok harika oluyor, sitemizin girişine bir tane kocaman öbek yapılmış güneş te alıyorlar öyle güzel bir görüntü olmuş ki anlatamam, bir gün fotoğrafını çeker yüklerim inşallah.

akçabardak
18-05-2014, 20:00
Turna Gagası

akçabardak
18-05-2014, 20:04
Ercai menekşelerim

akçabardak
18-05-2014, 20:07
Bodur yaz kasımpatılarım açmaya başladılar.

akçabardak
18-05-2014, 20:10
Bu karanfilin türünü bilmiyorum ama harika kokuları var.

akçabardak
18-05-2014, 20:18
Bahçe külümün çiçekleri açtı, yakından görünce çok daha güzel olduklarını anladım,
geçen sene çiçek açmamıştı, boyu çok uzadı diye az daha söküp atacaktım iyi ki atmamışım.

akçabardak
18-05-2014, 20:23
Lilium

Geçen sene sadece bir çiçek açtı,
Bu sene epey tomurcuklandı

akçabardak
18-05-2014, 20:28
Zakkum da çiçeklenmeye başladı.

lusoari
19-05-2014, 07:58
Çok değerli sevgili Akçabardak;
Öyle güzel, bakımlı bir bahçeniz var ki, beğenmemek mümkün değil. Clematisler, haseki küpeleri, hercailer derken birde ne göreyim biribirinden güzel, rengarenk sardunlar.
Size bol çiçekli, yemyeşil uzun, sağlıklı bir ömür ve başarılarınızın devamını diliyorum. :-)

akçabardak
19-05-2014, 11:37
Çok değerli sevgili Akçabardak;
Öyle güzel, bakımlı bir bahçeniz var ki, beğenmemek mümkün değil. Clematisler, haseki küpeleri, hercailer derken birde ne göreyim biribirinden güzel, rengarenk sardunlar.
Size bol çiçekli, yemyeşil uzun, sağlıklı bir ömür ve başarılarınızın devamını diliyorum. :-)

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim cevgili lusoari, sizin bahçeniz de çok bakımlı güzel değişik bitkileriniz var, ben de karınca kaderince elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, beyenmenize çok mutlu oldum çok sağ olun.

Sardunyalarımın bu sene bütün renklerinden edinmeye çalıştım daha eksik renklerim var, nedense beni bu sene aşka getirdiler bu sardunyalar.

Klematislerimi bu sene edindim, 4 ayrı çeşit olarak 3 tanesinin çiçeğini gördüm şimdi bir tanesi de tomurcukta bakalım o nasıl açacak merakla beklyorum açmasını. Sevgilerimle size de başarılar dilerim.

gürcan_keskin
19-05-2014, 23:04
Tesbih bitkisi gerçekten tesbih diziliyor 2-3 sene önce bir kaç tesbih dizmiştim. boncuklarının ortasında delikleri var ama deliklerinin içinden geçen bir takım saplar var onları temizleyip delikler açılıyor.

Fotoğraftaki boncuklar eskidir bu sene yeni mahsulden eğer isterseniz size de gönderebilirim. Sevgiler saygılar

Düşünmeniz yeterli sayın akçabardak. Teşekkür ederim.

hira
20-05-2014, 01:17
akçabardak ablacığımm;) bugün 40 sayfanın yirmisini gezdim çokk güzelmiş bahçen... senide gördüm haberin olsun;) ha bu arada da gülenmelek'in kızın olduğunuda öğrenip kısa süreli bi şoka girdim:p kalan 20 sayfayıda kısa zamanda gezeceğim inşallah..

sonkez
20-05-2014, 06:51
Harka..Başka ne söylenebilirki...Bu güzellikler içinden Mevlam sıhhatli ve huzurlu bir ömür nasip etsin...

akçabardak
20-05-2014, 14:03
akçabardak ablacığımm;) bugün 40 sayfanın yirmisini gezdim çokk güzelmiş bahçen... senide gördüm haberin olsun;) ha bu arada da gülenmelek'in kızın olduğunuda öğrenip kısa süreli bi şoka girdim:p kalan 20 sayfayıda kısa zamanda gezeceğim inşallah..

Canım benim bahçeme hoşgelmişsin çok mutlu oldum, az evvel bilgisayarımı açtım ve ne göreyim :confused: beyeni bildirimi patlamasına üğradığımı görünce şaşkın şaşkın öylece bakakaldım bir müddet, çoğunluk olarak seni görünce bahçemi gezdiğini anladım ve daha da mutlu oldum çok teşekkür ederim canım.

Görmüş olduğun resimlerim ilki 30 lu yaşlarda iken, ikincisi ise 40 lı yaşlardaydı... ah ah o yılları nasıl arıyorum şimdi keşke bir tuşa basıp o yıllara geri dönebilsek ne iyi olurdu değil mi...

Evet Gülenmelek benim kızım onun sayesinde ben şu anda buradayım, bazen kendisine kızıyorum bazen de iyi ki benim burada olmama sebep oldun diyorum.

Kızmamın sebebi Ağaçlar nette gördüğüm bütün güzelliklerden bende de olmasını istiyorum, yani her gördüğüm bitkiyi hemen almak istiyorum dur durak bilmiyorum :D (aç gözlülük yapıyorum)

Diğer tarafta da burada olmak insana çok şeyler öğretiyor, ikisi arasında gidip geliyorum işte...

Tekrar teşekkür ediyorum beyendiğin için istediğin zaman gezinebilirsin bahçemde, beğendiğin bir bitki olursa seve seve gönderirim. Sevgiler selamlar

akçabardak
20-05-2014, 14:07
Harka..Başka ne söylenebilirki...Bu güzellikler içinden Mevlam sıhhatli ve huzurlu bir ömür nasip etsin...

Sevgili sonkez güzel dilekleriniz ve beğeniniz için yürekten teşekkür ederim. Allah hepimize sağlık, sıhhat huzurlu ömürler nasip etsin.

akçabardak
20-05-2014, 14:13
Trigidalarım geçen sene 4 soğan dan
bu sene 11 tane oldular
Bakalım bu sene çiçek açacaklar mı...

akçabardak
20-05-2014, 14:20
Glayöller

Soğanları okadar çok çabuk çoğlıyorlar ki
bahçede fazla yer olmayınca saksıya dikmek zorunda kaldım
saksıda olanlar daha güzel geliştiklerini gözlemledim,
daha sağlam daha dim dik,
bahçedekiler ise sırık olmadan ayakta durmakta zorlanıyorlar,
devrili devriliveriyorlar ne hikmetse.

akçabardak
20-05-2014, 14:31
Sedef çiçeği

Geçen sene sedef çiçeğim tohum yapmıştı
tohumları olgunlaşınca hemen 3-5 tane tohum üzerinden
aldım ve annesinin yanına ekmiştim, sonbaharda 3 kök çimlenmiş
Bakalım bu sene çiçeklenecek mi.

akçabardak
20-05-2014, 14:44
Bunlar da Mayıs başında ektiğim sedef çiçeği tohumları
çok güzel çimlendiler ama çiçeklerini önümüzde ki sene açacaklar inşallah.
Anneleriyle yan yana ;)

akçabardak
20-05-2014, 14:47
Mavişim
Çok güzel gelişti ama hala çiçek yok :(

akçabardak
20-05-2014, 14:53
Sakız sardunyam

Şeftali ağacına astığım sakızım, meydanı boş buldu yayıldı da yayıldı.

akçabardak
20-05-2014, 14:56
Ara öğün saatimiz geldi, biraz da meyve yiyelim
buyurun taze taze dut topladım.

lusoari
20-05-2014, 20:17
Ablacığım senin dutlarında benimkileri aratmayan cinsinden. O cinsin tadını çok iyi hatırlıyorum. Nişanlımın dedesinin bahçesinde vardı, şimdi ne durumdadır bilmiyorum ama daha olgunlaşmamıştır.
Bu arada sana danışmak istediğim bir iki soru var. Bahçe külünü nasıl çoğaltıyorsun? Ben onu sadece resimlerde gördüğüm için bilemiyorum ama bahçemde onu denemek istiyorum.
Sakız sardunyan beyaz mı? Beyaz renkli çiçekler hep beni cezbetmiştir, bayıldım.
Yıldız sardunyandan zaten başlı başına bir olay, çelik alarak köklendirmeyi denedin mi, kolay tutuyor mu? İçim gidiyor ona. Keşke bir gün ben de bulabilsem. Olsun eğer bulamazsam senden benim için bir dal dikmeni rica ederim. :D

aheste
20-05-2014, 20:35
Sevgili akçabardak, çiçekleriniz coşmuş maşallah, yeni tohumlarda almışsınız hepsi çimlenirler inşallah, beraber görürüz çieklerini. Güllerinize bayıldım, bizim bahçede gül yetişmiyor pek neşeli olmuyorlar ne yazıkki. Dutlarınızı da ağız tadıyla tüketin. Mavişin çiçeklenmesi için biraz erken, haziran ortalarında, temmuz başlarında çiçekleniyor. Sevgiler...

Emine Akman
20-05-2014, 21:19
Sevgili akçabardak, hem keyifle gezilen bir bahçeniz hem de yazılarınızdan anladığım kadarıyla çok da hoş bir sohbetiniz var...Ne mutlu bize. Ne güzel bir aile ağaçlar net, sizin gibi ve daha doğrusu sizler gibi güzel yaprakları olan koca bir ağaç gibi...

Ayrıca ağaçlar net'e olan kızgınlığınıza aynen katılıyorum. Kendimi darı ambarındaki tavuk gibi hissediyorum..Onu da isterim...bunu da isterim...Böyle yazınca sanki işin içinde bir açgözlülük varmış gibi oluyor ama bu işin ruhunu bilen için bu bir aşk. Çünkü aldıklarımız, sahip olmayı istediklerimiz, bir iki kullanıp hevesimiz geçince kenara atacağımız şeyler değil. Biz emek verdikçe, değer verdikçe güzelleşen, bizimle bütünleşen şeyler.

Emine Akman
20-05-2014, 21:22
Bu arada yaz kasımpatıları olduğunu bilmiyordum. Ben onları hep kısa gün çiçeği diye bilirdim. Hiç görmemiştim, denk mi geldiniz yoksa tesadüfen aldığınızda mı fark ettiniz....Hadi bunu da kıskandım:)

akçabardak
20-05-2014, 21:35
Ablacığım senin dutlarında benimkileri aratmayan cinsinden. O cinsin tadını çok iyi hatırlıyorum. Nişanlımın dedesinin bahçesinde vardı, şimdi ne durumdadır bilmiyorum ama daha olgunlaşmamıştır.
Bu arada sana danışmak istediğim bir iki soru var. Bahçe külünü nasıl çoğaltıyorsun? Ben onu sadece resimlerde gördüğüm için bilemiyorum ama bahçemde onu denemek istiyorum.
Sakız sardunyan beyaz mı? Beyaz renkli çiçekler hep beni cezbetmiştir, bayıldım.
Yıldız sardunyandan zaten başlı başına bir olay, çelik alarak köklendirmeyi denedin mi, kolay tutuyor mu? İçim gidiyor ona. Keşke bir gün ben de bulabilsem. Olsun eğer bulamazsam senden benim için bir dal dikmeni rica ederim. :D

Sevgili lusoari dut ağacını ben meyvesinin tohumundan yetiştirdim, bir gün sahile denize giderken komşu bahçelerde kocaman bir dut ağacı gördüm, sim siyah ta meyveleri vardı, dalından 8-10 tane kopardım cinsi çok iri, siyah ve hafif ekşimsi bir tadı vardı, kopardığım bir kaç taneden 2sini eve gelince bir saksıya diktim ve bir sürü fidancıklar çıktı, biraz büyümelerini bekledim bir karış boyunda olduklarında en güçlü olan fidanı saksıda bıraktım diğerlerini söktüm. Saksıda olan hızla büyüyüp kocaman olmuştu ve artık bahçeye alma zamanı geldiğini düşünerek saksıdan toprağı ile birlikte kökünü hiç oynatmadan bahçeye indirdim çok çabuk gelişti ve meyve vermeye başladı lakin meyveleri annesinin gibi iri,siyah ve ekşi olmadı tamamen değişti, rengi pembe siyah arası, orta irilikte ve tadı da ekşi değil de tatlı oldu.

Bahçe külünü de bir gün bahçede bir şeyler yapıyordum yoldan komşumuz geçiyordu beni görünce durdu biraz sohbet ederken elinde bir kaç dal vardı bana istermisin diye sorunca ben de ilk defa görmüştüm ne ki o dedim adını bilmiyorum ama arkadaşım verdi bir kaç dal dedi ve 2 dal da bana uzattı, alıp diktim ikinci senesinde çiçeklendi, yani çeliklerden rahatlıkla tutturulabilir.

Sakız sardunyam evet rengi beyaz, ilk açtığında bembeyez sonra rengi yavaş yavaş pembeye dönüşüyor.

Yıldız sardunyamdan henüz çelik alıp köklendirmeyi hiç denemedim, sebebi de her filizinde tomurcuk olduğuğundan bir türlü kıyamıyorum, çiçeklenmesi azalmaya başladığında yani sonbahar ve ilk bahar gibi belki denerim.
Bir kaç tane tutturabilirsem ozaman paylaşırım.

hira
20-05-2014, 21:50
Teşekkür ederim ablacığım, şuan için istediğim birşey yok, olduğunda söylerim:) Videolarını izleyince yazdığın mesajlarıda konuşuyormuşsun gibi kendi sesinden okuyor gibiyim şuan:) filmlerdeki mektuplar gibi:D

akçabardak
20-05-2014, 21:57
Sevgili akçabardak, çiçekleriniz coşmuş maşallah, yeni tohumlarda almışsınız hepsi çimlenirler inşallah, beraber görürüz çieklerini. Güllerinize bayıldım, bizim bahçede gül yetişmiyor pek neşeli olmuyorlar ne yazıkki. Dutlarınızı da ağız tadıyla tüketin. Mavişin çiçeklenmesi için biraz erken, haziran ortalarında, temmuz başlarında çiçekleniyor. Sevgiler...

Sevgili aheste evet yeni tohumlar aldım çoğu çimlendi bile, hem yerim yok diyorum hem de kendimi frenliyemiyorum çimlenenleri nerelere dikeceğim bakalım, saksılara diksem onları koyacak yerim de yok.
Bahçem fazla güneş almadığı için güllerde ben de çok zorlanıyorum, sarı gülüm hariç diğerleri mızmızlanıyorlar, sarı gül eşimin üçgen bahçesinde daha fazla güneş aldığı için coşuyor, eşimin gülleri benim kilerden daha iyi, ben gübresini. ilacını çapasını hiç eksik etmiyorum, eşim hep diyor bukadar ilgi gösterme bunlara bak ben hiç ilgilenmiyorum benim güllerim daha güzel deyip beni kızdırıyor.
Maviş için de erken olduğunu söylemen beni rahatlattı, teşekkür ederim Sevgiler selamlar.

akçabardak
20-05-2014, 22:20
Sevgili akçabardak, hem keyifle gezilen bir bahçeniz hem de yazılarınızdan anladığım kadarıyla çok da hoş bir sohbetiniz var...Ne mutlu bize. Ne güzel bir aile ağaçlar net, sizin gibi ve daha doğrusu sizler gibi güzel yaprakları olan koca bir ağaç gibi...

Ayrıca ağaçlar net'e olan kızgınlığınıza aynen katılıyorum. Kendimi darı ambarındaki tavuk gibi hissediyorum..Onu da isterim...bunu da isterim...Böyle yazınca sanki işin içinde bir açgözlülük varmış gibi oluyor ama bu işin ruhunu bilen için bu bir aşk. Çünkü aldıklarımız, sahip olmayı istediklerimiz, bir iki kullanıp hevesimiz geçince kenara atacağımız şeyler değil. Biz emek verdikçe, değer verdikçe güzelleşen, bizimle bütünleşen şeyler.

Sevgili Emine Akman bahçe sayfama hoş geldiniz, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.

Aslında kızgınlığım Ağaçlar net.e değil, kızgınlığım kızıma o da tatlı bir kızgınlık Ağaçlar net.e onun sayesinde üye oldum, kızıma kızmamın sebebi de elim kolum dur durak bilmediği için, kızıma hep derim ki sen bana Ağaçlar net.i tavsiye etmeseydin ben bukadar çeşit çeşit bitkiler edinmezdim, yani bitkilere bir kere bulaştık mı bir daha kaçış yok hep şu da olsun bu da olsun hastalık gibi bir şey bu tarifi yok anlayacağınız.

Yaz kasımpatım da neredeyse benimle yaşıt, kayınvalidemin zamanından bu yana devam edip gidiyor. Mayıs ayında açmaya başlar artık soğuklar başlayana kadar hep çiçekli kalır.

akçabardak
20-05-2014, 22:37
Teşekkür ederim ablacığım, şuan için istediğim birşey yok, olduğunda söylerim:) Videolarını izleyince yazdığın mesajlarıda konuşuyormuşsun gibi kendi sesinden okuyor gibiyim şuan:) filmlerdeki mektuplar gibi:D

Sevgili hiracığım, o videoları çekerken artık cahillik mi desem, heyecan mı desem, şimdiki aklım olsa o videoları hiç çektirmezdim kendim bile kendime gülüyorum, sanki kamera karşısında sahneye çıkacakmışım gibi heyecandan sesim titremiş, hep oğlumun marifeti aslında, çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi, ben yüklemesini de bilmem oğlum kendisi yükledi, silecektim ama sildirmiyor gene yüklerim diyor, ben de üzerinde durmuyorum artık.
İşte böyle...

hira
20-05-2014, 22:41
Yok zaten silme, güzel olmuş ablacım... Sesinin titrediğini fark etmedim desem yalan olur ama olsun çok güzel olmuş:) Sanki kendimi bahçende misafir gibi hissettim ve sanki sen beni o bahçede canlı canlı gezdiriyormuşsun gibi oldu:)

akçabardak
20-05-2014, 22:54
Yok zaten silme, güzel olmuş ablacım... Sesinin titrediğini fark etmedim desem yalan olur ama olsun çok güzel olmuş:) Sanki kendimi bahçende misafir gibi hissettim ve sanki sen beni o bahçede canlı canlı gezdiriyormuşsun gibi oldu:)

Çok sağ ol canım sizler beyendiyseniz mesele yok öyleyse.

YeniGine
20-05-2014, 23:37
Sevgili akçabardak biz o video ile tanıdık seni. Sonra bahçen, gönül güzelliğin ile sevdik seni. Ben ara ara izlerim o videoyu.
Ama "Çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi" ana-oğul bu muhabbetinize de hem güldüm, hem de çok hoşuma gitti.

akçabardak
21-05-2014, 11:17
Sevgili akçabardak biz o video ile tanıdık seni. Sonra bahçen, gönül güzelliğin ile sevdik seni. Ben ara ara izlerim o videoyu.
Ama "Çekerken arada bir gülüyordu sonra sorduğumda bana şöyle dedi, anneciğim kendini okadar çok kaptırdın ki ciddi ciddi de konuşturdum seni demez mi" ana-oğul bu muhabbetinize de hem güldüm, hem de çok hoşuma gitti.

Çok sağ ol sevgili YeniGinem ben de sizleri çok sevdim, çocuklar böyle işte anneleriyle istedikleri gibi oyun oynarlar, belgesellerde de hep izleriz ya yavrular anneleriyle nasıl oynarlar sevimli sevimli, benim oğlum da böyle beni hem sever hem oynatır, gelir yanaklarımı mıncıklar allem eder kallem eder eğer bir çıkarı varsa almayı başarır, onlara hiç kıyamam canları sağ olsun. Ana-oğul aramızdaki dayanışmamız bu şekildedir.

akçabardak
21-05-2014, 20:36
Ortancalarım

Bu sene ortancalarımın pek neşeleri yok...
Yaprakları sarardı, fazla tomurcuk vermediler
onlarla pek ilgilenemedim, bana küstüler :D

akçabardak
21-05-2014, 20:46
Amaryllis

Bunlar da sahipleri henüz gelmemiş bakımsız bahçenin güzellikleri
Benim kilerde daha tık yok, bunları görünce gel de kıskanma...
Otlar içinde, susuz bakım yok ama sonuç ortada.
495013

akçabardak
21-05-2014, 20:53
Yeni açmaya başlayan Clematisim
Çiçeği sürpriz oldu rengi hoşuma gitti
ama türünü bilmiyorum.
495022

Bu clematisim pembe çiçekli montana
iki gündür yaprakları pörsüdü
nedenini bir türlü anlayamadım,
inşallah onu kaybetmem.
495023

akçabardak
21-05-2014, 21:05
Birazcık ta güllerden gidelim

akçabardak
21-05-2014, 21:08
Devam

akçabardak
21-05-2014, 21:11
...

akçabardak
21-05-2014, 21:14
.../.

YeniGine
21-05-2014, 23:55
Amaryllis

Bunlar da sahipleri henüz gelmemiş bakımsız bahçenin güzellikleri
Benim kilerde daha tık yok, bunları görünce gel de kıskanma...
Otlar içinde, susuz bakım yok ama sonuç ortada.
495013

Allah Allaah :) ilgilenmesek, gözlerinin içine bakmasak daha mı hayrlı olacak acaba?
:) Zaten sevgili hira'nın bir sözü var, tam hatırlayamasam da 'Ben de artık güllerime belediyelerin diktiği güllerine davrandığı gibi davranacağım' gibi birşeydi. En iyisi tekrar sorayım kendisine.

akçabardak
22-05-2014, 00:34
Allah Allaah :) ilgilenmesek, gözlerinin içine bakmasak daha mı hayrlı olacak acaba?
:) Zaten sevgili hira'nın bir sözü var, tam hatırlayamasam da 'Ben de artık güllerime belediyelerin diktiği güllerine davrandığı gibi davranacağım' gibi birşeydi. En iyisi tekrar sorayım kendisine.

Görüyorsun değil mi arkadaşım buradaki bu güzelliklerin durumunu, bu ev benim evime yaklaşık 30-40 metre yakınımda ve 13 sene boyunca bu amaryllislerin soğanları yerinden hiç oynamadan yaz kış hep aynı yerde kalıyorlar, her sene de bu şekilde çiçekleniyorlar, ne su istiyorlar ne ekmek otların içinde mutlu mesut kendi hallaerinde yaşayıp gidiyorlar, hiç te şikayetleri yok :D

Sahibi yazın gelip 2-3 ay kalıyorlar çiçeklerini bile göremeden kışlıklarına dönüyorlar. Hira çok doğru söylemiş ne söylediyse :) aslında belediye işi yapmak bitkilere iyi geliyor her halde ama gönlümüz razı gelir mi... gelmez tabi ki :(

hira
22-05-2014, 00:45
Park gülü muamelesi yapacağım demiştim sanırım:)

Burada görüyorum millet sardunyalara su vermiyor ama ortanca gibi açmışlar, ben üzerinde sarı yaprak bile bırakmam, zar zor açıyorlar.. Sardunya orada su diye kıvranırken, ben ıslık çalarak gökyüzüne kaldıracağım bakışlarımı:D

YeniGine
22-05-2014, 01:30
:) Hah işte sevgili hira yine yetişmiş. Park gülü muamelesi. :) Bizde mi öyle yapsak ne, daha mı iyi olur acaba?

aheste
22-05-2014, 09:53
Güllerin çok güzel olmuşlar sevgili Akçabardak coştukça coşmuşlar, ellerine, emeklerine sağlık...

günebakan
22-05-2014, 10:44
Ben hep diyorum bu çiçeklerin üstüne düşünce nazlanıyorlar diye bazen kendi haline bırakmak bazen de eğer çiçek açmazsan sökerim seni tehditleri işe yarıyor bence:))) örnek yukarıdaki bakımsız bahçe:)

akçabardak
22-05-2014, 23:15
Ben hep diyorum bu çiçeklerin üstüne düşünce nazlanıyorlar diye bazen kendi haline bırakmak bazen de eğer çiçek açmazsan sökerim seni tehditleri işe yarıyor bence:))) örnek yukarıdaki bakımsız bahçe:)

Sevgili günebakan hoş geldiniz,

Evet aslında çok doğru söylüyorsunuz bazen kendi hallerine bırakmak gerekiyor.

YeniGine
22-05-2014, 23:25
:D Doğrudur belki ara ara huzur, sükunet, sessizlik, dinlenmek, rahat etmek istiyorlardır, ama tabi bizlerden fırsat mı var Allahaşkına? Hergün başlarında, yok o yaprağını çek kopart, yok yanındaki otu çek kopart, yok dibini kaz, yok bu geçmiş kopart, vs. vs. Hiçbirşey yapmasak bile başında durup seyrediyoruz, kokluyoruz.
Doğru olabilir mi acaba? :D

ngr33
23-05-2014, 11:35
ablaaaa maşallah güllerin konuşuyor. ;)

pek sesim cikmasada gözüm hep güzel bahcende ; )

akçabardak
23-05-2014, 16:15
:D Doğrudur belki ara ara huzur, sükunet, sessizlik, dinlenmek, rahat etmek istiyorlardır, ama tabi bizlerden fırsat mı var Allahaşkına? Hergün başlarında, yok o yaprağını çek kopart, yok yanındaki otu çek kopart, yok dibini kaz, yok bu geçmiş kopart, vs. vs. Hiçbirşey yapmasak bile başında durup seyrediyoruz, kokluyoruz.
Doğru olabilir mi acaba? :D

Sevgili YeniGine gariplerin dili yok ki bizi biraz rahat bırakın, gidin başımdan, yalnız kalmak, sessizlik, huzur istiyorum desinler, hakikaten belki rahat bıraksak daha iyi olur, şöyle uzaktan bakıp açmısınızi susuzmusunuz ne haldesiniz acaba diye belki yeterli olur mu ki...:D

Benim şimdiye kadar gördüklerim sahipsiz, bakımsız bahçelerde otların içinde ne çiçekler var, öyle de güzel açmışlar ki imreniyorum onları öyle gördükçe.

Şu anda ben 3 gündür hiç ilgilenmiyorum sadece sularını verip içeri kaçıyorum, 3 gündür fırtına esiyor ve polen tozları uçuşuyor dolayısıyla da bana çok zarar veriyor, bir de polen allerjisi çıktı başıma, bitkilerim ne halde çıkıp doğru dürüs bakamıyorum polenler yüzünden, havanın durulmasını beklemek zorundayım :(

akçabardak
23-05-2014, 16:33
ablaaaa maşallah güllerin konuşuyor. ;)

pek sesim cikmasada gözüm hep güzel bahcende ; )

Sağ ol canımmm, güllerim tek tük te olsa açmaya başladılar çok şükür ;)

Senin kiler ne alemde kim bilir ne güzellikler yetiştirdin, menekşelerini gördüm çok güzeller, renkleri de çok tatlı bol bol çiçeklenmelerini dilerim.

YeniGine
24-05-2014, 00:51
Sevgili akçabardak ben öyle bir hayal ettim düşündüm tabi ki biz onlara dokunmadan, bakmadan, izlemeden, göremeden edemeyiz ki. Ben 4 merdiven günde kaç kez iniyorum çıkıyorum, yok olmadı arka tarlalara dolan, yok sağa git, yok sola yürü gerçekten bir kamera olsa da kendimi görüntüleyebilsem gün içersinde. Olsun ne yapalım seviyoruz, zevkle yapıyoruz sonunda. Ve senin bu polen allerjine de üzüldüm, dikkat et kendine.

akçabardak
24-05-2014, 21:58
Lilium

Boyu aldı başını gitti, daha ne kadar uzayacak acaba
496112

2 dal yarış içerisindeler sanki
dalın birisinde 8 adet tomurcuk
diğerinde 9 adet tomurcuk var
496113

Turuncu lilium, geçen sene almıştım onu
bu sene tam 8 tane yavru verdi ve yavrunun
bir tanesinde tomurcuk var, annede de 5 tane, şimdilik
496114

akçabardak
24-05-2014, 22:02
Balkondaki sardunyalarım

akçabardak
24-05-2014, 22:04
Ceylanlarım

akçabardak
24-05-2014, 22:12
Gazanyalar

Çarşamba günü pazara gittiğimde
2 tane katmerli gazanya aldım
496130

Bakarmısınız sanki kasımpatı gibi,
ve sadece bu iki renginden bulabildim
496131

akçabardak
24-05-2014, 22:15
Balon çiçeği

YeniGine
24-05-2014, 23:54
Sevgili akçabardak, sanki sardunyalarını pek paylaşmazsın gibi. Maşallah çok da güzel çiçeklenmişler.
Gazanyaların inşallah seneye daha çoğalacaklar ve o saksıya sığmayacaklar. Geçmiş çiçeklerini koparıver.
Balon çiçeğini ilk kez görüyorum. Çok da güzelmiş, açmadan önce mi öyle balon şeklinde oluyor?

akçabardak
25-05-2014, 09:23
Sevgili akçabardak, sanki sardunyalarını pek paylaşmazsın gibi. Maşallah çok da güzel çiçeklenmişler.
Gazanyaların inşallah seneye daha çoğalacaklar ve o saksıya sığmayacaklar. Geçmiş çiçeklerini koparıver.
Balon çiçeğini ilk kez görüyorum. Çok da güzelmiş, açmadan önce mi öyle balon şeklinde oluyor?

Sevgili YeniGine sardunyalarımı bir araya toplayabilsem hepsini bir arada görüntülemek istiyorum ama hepsi de dağınık ayrı ayrı yerlerde, bahçede var arka balkonda, ön balkonda birde dün koyduklarım ikinci katın balkonunda saksıdakiler var, bahçedekiler çok büyüdüler ve her tarafı çiçek, saksıda olanların bazılarını yeni edindim daha henüz çiçekleri bile yok açsınlar onları da paylaşırım :)

İkinci kattakiler çok yaşlandılar hep kel kel olmuşlardı tam onları söküp atmayı düşünürken, hatta onlara kızıp bu ne ya kel kel çiçek açmıyorsunuz ama burayı işgal ediyorsunuz en iyisi sizi söküp atayım diye söylendim, üstelik bütün renklerden dikmiştim ki renga renk açsınlar diye bir kısmı kurumuş, dolayısıyla işlerin yoğunluğundan onlara sıra bir türlü gelememişti, daha sonra baktım hepsinde tomurcuklar var, yani utandıklarından açmaya karar vermişler şimdi iki arada bir derede kaldım, artık sararan yapraklarını yaşlı dallarını temizleyip bıraktım :D

Balon çiçeğim de yeni, çarşamba pazarından gazanyalarla birlikte almıştım, görünce dayanamadım, tomurcukları evet açmadan önce balon gibi YeniGineciğim bana da çok değişik geldi o yüzden aldım ben de.

Zengarden den aldığım tohumlarının arasında hem mavisi hem de beyazı vardı ama çıkmadılar, çıksaydı çok sevinecektim kalıcı bir çiçekmiş üstelik ama kısmet değilmiş bizde hazır alırız.

birtanecik
25-05-2014, 22:19
Sevgili Akçabardak,
Benim de 2 tane clamatis çiçeğim birden yaprakları pörsüsdü. Neden oldu anlamadım. Budadım bekliyorum. Bahausdan akçaya götürmek için almıştım.

YeniGine
25-05-2014, 23:40
O halde merakla bekliyorum sardunyalarını inşallah sevgili akçabardak. :) Öyle duyuyorum korkutmak gerek diye. Ben de mi denesem ne. :D Şimdi kendi kendime söylendim ımm bak açmazsan keserim seni. :D
Sevgili akçabardak yaşlandılar demişsin, peki budama yapmıyor musun? Balon çiçeği benim de çok hoşuma gitti ve ilk kez görüyorum. Güle güle büyüt bol bol çiçeklerini gör inşallah.
En son aldığın tohumların son durumları nedir, nasıllar?
Rastgelsin inşallah!..

akçabardak
25-05-2014, 23:52
Sevgili Akçabardak,
Benim de 2 tane clamatis çiçeğim birden yaprakları pörsüsdü. Neden oldu anlamadım. Budadım bekliyorum. Bahausdan akçaya götürmek için almıştım.

Sevgili birtanecik evet ben de Bauhaustan almıştım, hafta içinde 3-4 gün boyunca şiddetli rüzgar vardı ben rüzgara bağladım hani derler ya ''yel çaldı'' diye, ben budamadım ama yapraklar siyahlaşmaya başladı sanırım kuruyacaklar, inşallah köklerde bir şey olmaz, çiçekleri pek fazla gösterişli olmasa da çiçek çiçektir.
Ama kururlarsa da yapacak bir şey yok.

birtanecik
25-05-2014, 23:53
Bekleyip görelim....

akçabardak
26-05-2014, 13:20
Bahçemden kareler

Pembe ortancalarım yeni yeni açmaya başladılar
496460

akçabardak
26-05-2014, 13:22
./..

akçabardak
26-05-2014, 13:28
Tohum takas etkinliğinden,
Kına çiçeği

katmerli diye istemiştim ama
katmerli çıkmadılar :(

akçabardak
26-05-2014, 13:37
Bodur dahliam açmaya hazırlanıyor
Bakalım ne renk açacak

496464

Sevgili YeniGine bu dahlia daha önce sana örnek olarak
verdiğim dahlia, ilk filizleri göründüğünde filizin bir tanesinin
ucundan almıştım ve 6 adet filiz vermişti o filizlerde daha tomurcuk
yok ama 6 sı da sağlıklı ve güçlü büyüyorlar,
tomurcuk olanlar diğer filizin ucunu almadığım filizden :)

akçabardak
26-05-2014, 13:40
Yayla kekiği,

mis gibi kokuyor, en sevdiğim kekik.

akçabardak
26-05-2014, 13:49
Çuha çiçeği tohumu

Tek bir kökten oluşan tohumlar
sürekli gözüm üzerlerindeydi,
nihayet tohumlar olgunlaştılar ve keselerinin ağzı açıldı
hemen topladım ve annesinin yanına ektim, doğası gereği
ben tohumları görmemiş olsaydım onlar kendiliğinden çatlayıp
etrafa saçılacaklardı :D

akçabardak
26-05-2014, 14:16
Bir çeşit papatya ama
biz ona gönül düğmesi diyoruz

akçabardak
26-05-2014, 14:26
Ve son olarak ta çok hoşuma giden akşamları mis gibi kokan
komşumun manolyası, çiçekleri çok yüksekte olduğu için
yapraklarının arasından bukadar görüntüleyebildim.

496481

Tomurcuğu
496482

Bu da açmış hali ama yapraklarının arasında olduğundan
tam net görünmüyor, çiçeği çok iri 25-30 cm. çapında
496483

akçabardak
27-05-2014, 00:31
Ezan çiçeği

İki sene evvel yetiştirdiğim ezan çiçeği
tam ezan saatinde çiçeğini açıyor
496745

Bu iki çiçek arasında kafam karışıyor
496746

Bu çiçek te Sevgili YeniGinenin

ikisi arasındaki fark ise üstteki ezan saatinde açıyor...

bu ise tam tersine ezan saatinde kapandığını yazmış
Sayın Pria arkadaşımız

Sevgili -Esin- arkadaşımız adının Oenothera fruticosa- Güneş damlası
olduğunu yazmış
496747

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088-10.htm#post1288466

YeniGine
27-05-2014, 00:35
Bakıyorum bakıyorum herşey aynı... Bir tek Ezan saati açmaz benimki.
Sevgili Esin güneş damlası demiş ise, Sayın pria'da Ezan saatinde kapanıyor demişler ise demek ki bendeki çiçeğin ismi güneş damlası.

akçabardak
27-05-2014, 00:47
Evet YeniGineciğim senin çiçeğin Güneş damlasıymış, ben de bakıyorum hiç bir fark göremiyorum tek farkları boyları, biri uzun diğeri daha kısa... olsun ikisi de çok güzeller.

emel262
27-05-2014, 08:27
Sn akçabardak, Ortancalarınız ne kadar güzel olmuşlar şimdiden....benimkilerde de tomurcuk var ama fazla gelişmediler sanki... ağırdan almayı tercih ediyorlar demeki :)

nurio
27-05-2014, 09:08
afiyetle yemeniz dileğiyle elinize sağlık

akçabardak
27-05-2014, 11:43
afiyetle yemeniz dileğiyle elinize sağlık

Sayın nurio, öncelikle sayfama hoş geldiniz,

Afiyetle yemeniz dileğiyle derken neyi kastettiğinizi anlayamadım, açıklarsanız sevinirim 1.

2. Önce kendinizi bu başlıkta tanıtmanız gerekiyor

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm