View Full Version : Turşu Yapımları
MeyveliTepe
17-11-2017, 16:15
Sirkelisi de probiyotik :)
Normal fermantasyon sürecinden geçen ve ısıl işlem görmemiş sirkeli veya sirkesiz hepsi probiyotik.
http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm
:)
MeyveliTepe
18-11-2017, 22:54
O başlık, probiyotik şase satıcılarının ortaya yaydığı "turşuda sirke kullanılırsa probiyotik olmaz" hoax'ı üzerine başlamış. #39 (http://www.agaclar.net/forum/1489030-post39.htm) ve #44 (http://www.agaclar.net/forum/1489114-post44.htm) ile izah etmeye çalışmıştım :)
Muhtelif turşu yöntemleri var tabii, bunlar ayrı ayrı başlıklarda da tartışılabilir. Fakat konunun geçmişinde sirkeli ve sirkesiz ayrımı probiyotik olan olmayan şeklinde sunulmuş olduğu için yanlış bir temel üzerinde ayrışmış oluyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.