PDA

View Full Version : yesavas / Balkon

yesavas
18-02-2012, 19:03
Merhaba arkadaşlar...

Artık başlıyoruz...

Yardımlarınızla Allah güzel bir bahçe yaptırmayı nasip etsin...

yesavas
18-02-2012, 19:10
Öncelikli olarak sizlerden hangi saksımıza hangi bitkilerimizi ekeceğimiz konusunda yardımcı olmanızı isteyeceğiz...

Toprak yerine Sn. Doğalbahçeden almış olduğum pomza torf ve organik tarım düzenleyicisi karışımını kullanacağız ve de ayrıca 10 lt torf var onu da karıştırıp veya ayrıca bir bitkimiz için kullanacağız.

Çimlendirme aşamasında sadece torf kullanacağız...

Evvela elimizde bulunan Sn. Amatör Hobiciden temin etmiş olduğumuz tohumları listeliyorum ve birazdan da saksı resimleri boyutlarıyla birlikte eklenecektir.

İşte yetiştirmek istediğimiz bitkiler;

Kokulu Köy Domatesi

Bodur Çeri Domatesi

Turuncu Çeri Sırık Salkım Domates

Tatlı Kıl Biber

Balık Biberi

Sarı Kestel Sivri Tatlı Biber

Sırık Salatalık

Köy Maydanozu Küçük Yapraklı

Taze Nane Fidesi

Reyhan

Kekik

Osmanlı Çileği

Yeşil Fasulye...

yesavas
18-02-2012, 19:35
Bunlarda saksılarımız....

yesavas
18-02-2012, 19:37
Ve devam..

serkan_istanbul
19-02-2012, 10:23
Sayfanız hayırlı olsun. Sırık domateslerini ben terasımda büyük bir saksıya hatta boya kovasına 20 litrelik 2 kök dikim yapı yorum, yine aynı büyüklükteki kovaya 4 **** 5 kök biber dikiyorum. Çeri domatesleri ufaksa zaten büyük saksıya gerek kalmıyo ufak saksıda tek kök, uzun saksılarınıza maydanoz ve kekik, naneleri ekebilirsiniz. Salatalık için 20 litrelik bir boya kovasına iki kök dikiyorum. fasulyede yine 20 litrelik kovalara 4 kök **** 5 kök. benden daha bilgili arkadaşlarda vardır sitemizde size yardımcı olacaktır men bu şekilde yetiştirip yazın eve dışardan yeşil biber asla almıyorum benim biberlerim yetiyo artıyo. domateste çok güzel teşiyor sırık çerilerden ekiyorum. sevgiyle kalın kolay gelsin. Ha birde ben çiçek toprağı alıp doldurmadım saksılarımı büyük tarla topraklarıyla karıştırdım. evde çay meyve kabukları bunlarıda dıplerine resmen kışın gömüyorum. faydası oluyo.

yesavas
19-02-2012, 11:03
Sayfanız hayırlı olsun. Sırık domateslerini ben terasımda büyük bir saksıya hatta boya kovasına 20 litrelik 2 kök dikim yapı yorum, yine aynı büyüklükteki kovaya 4 **** 5 kök biber dikiyorum. Çeri domatesleri ufaksa zaten büyük saksıya gerek kalmıyo ufak saksıda tek kök, uzun saksılarınıza maydanoz ve kekik, naneleri ekebilirsiniz. Salatalık için 20 litrelik bir boya kovasına iki kök dikiyorum. fasulyede yine 20 litrelik kovalara 4 kök **** 5 kök. benden daha bilgili arkadaşlarda vardır sitemizde size yardımcı olacaktır men bu şekilde yetiştirip yazın eve dışardan yeşil biber asla almıyorum benim biberlerim yetiyo artıyo. domateste çok güzel teşiyor sırık çerilerden ekiyorum. sevgiyle kalın kolay gelsin. Ha birde ben çiçek toprağı alıp doldurmadım saksılarımı büyük tarla topraklarıyla karıştırdım. evde çay meyve kabukları bunlarıda dıplerine resmen kışın gömüyorum. faydası oluyo.

Çok teşekkürler Sn. Serkan_İstanbul kimse cevap vermeyecek diye çok korkmuştum hem verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak hemde korkularımı gidermiş oldunuz:))

mrduran
19-02-2012, 11:04
Kolay gelsin efendim,

Hazırlıklar tamam, severek başlandımı güzel sonuçlar gelecek inşallah. Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Kendi edindiğimiz tecrübeler bizleri uzman yapmaz ama zevki bir başka âlem. Bize dışardan nağme etmek düşer:)))

Serkan beyin bahsettiği her bir büyük saksıya ''kardeş kardeşe'' 1-2 tane reyhan saksısı. Salça teneke kutularına ekilmiş. 0,5 litre sanıyordum, şimdi baktım 1 lt. imiş. Domates, hıyar, biber..vs gibi büyük saksı içine, bitkilerin etrafına teneke saksıları koyarsanız zararlılara karşı önlem olur(teneke saksılar betona falan konur ise pas lekesine karşı altlık..). Çiçeklenme öncesi sık sık budayıp kurutursunuz ev ihtiyacınız için.

Domateslerin altlarına tahta sehpa(beton sıcaklığı yakmasın diye..)

Kekikler tek saksılara ekilip çalı formuna getirilmeli bence.

Yer darlığına çözüm için dışardan nağmeler idi.. özürler efendim. Uzun saksılardan 5 tane taze soğan yeşilliği, 2 tanede maydonoz için kullanıyorum ben.

Herkese kolay gelsin, sağlıcakla yaşayın cümleten.

Saygılarımla lütfen.

yesavas
19-02-2012, 11:11
Kolay gelsin efendim,

Hazırlıklar tamam, severek başlandımı güzel sonuçlar gelecek inşallah. Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Kendi edindiğimiz tecrübeler bizleri uzman yapmaz ama zevki bir başka âlem. Bize dışardan nağme etmek düşer:)))

Serkan beyin bahsettiği her bir büyük saksıya ''kardeş kardeşe'' 1-2 tane reyhan saksısı. Salça teneke kutularına ekilmiş. 0,5 litre sanıyordum, şimdi baktım 1 lt. imiş. Domates, hıyar, biber..vs gibi büyük saksı içine, bitkilerin etrafına teneke saksıları koyarsanız zararlılara karşı önlem olur(teneke saksılar betona falan konur ise pas lekesine karşı altlık..). Çiçeklenme öncesi sık sık budayıp kurutursunuz ev ihtiyacınız için.

Domateslerin altlarına tahta sehpa(beton sıcaklığı yakmasın diye..)

Kekikler tek saksılara ekilip çalı formuna getirilmeli bence.

Yer darlığına çözüm için dışardan nağmeler idi.. özürler efendim. Uzun saksılardan 5 tane taze soğan yeşilliği, 2 tanede maydonoz için kullanıyorum ben.

Herkese kolay gelsin, sağlıcakla yaşayın cümleten.

Saygılarımla lütfen.

İkinci paragraf ki en can alıcı dışarıdan nağme:)) ama herhalde biraz uzun geldi ki bu kısa fehmimle anlayamadım:(

yesavas
20-02-2012, 19:35
Ve tohumlarımız geldi:)

yesavas
20-02-2012, 19:40
Ekimler hanımın marifetli elleriyle yapıldı ve üzerleri tekrar az miktarda torf ile tekrar kapatıldı:)

serkan_istanbul
20-02-2012, 19:40
O zaman hadi hayırlısı ya allah ya bismillah diyerek ekim yapın. Inşallah istediğiniz gibi bitkileriniz olur.

Manolya_
20-02-2012, 19:47
Sayın yesavaş,
Sayfanız ve balkon bahçeniz hayırlı olsun.
Başlayınca devamı gelecektir. eşinize ve size bol şans ve bitkilerinizin bol verimli olmasını diliyorum.
Aslen Malatya'lımısınız yoksa?
3 şehir birden yazmışsınız nereli oldugunuzu çözemedim.
Selam ve saygılar

yesavas
20-02-2012, 19:47
Çimlenme için bir süre bekleyecekleri yerlerine yerleştirildiler...

yesavas
20-02-2012, 19:50
Ve ağızları sera filmle kapatılıp çimlenmeye başladılar:)

yesavas
20-02-2012, 19:54
Tere ve Reyhanımız ise direk saksılarına ekildiler...
Nane ise fide olduğu için onu eklemedim...

yesavas
20-02-2012, 19:56
Artık sabırla beklemeye başlıyoruz.

Her bir tohum aslında bismillah deyip toprağı belki taşı delip çıkıyor...

yesavas
20-02-2012, 19:57
O zaman hadi hayırlısı ya allah ya bismillah diyerek ekim yapın. Inşallah istediğiniz gibi bitkileriniz olur.

Teşekkür ederim Sn Serkan İstanbul inşallah:):)

Dedim dedim merak etmeyin:)

yesavas
20-02-2012, 19:59
Sayın yesavaş,
Sayfanız ve balkon bahçeniz hayırlı olsun.
Başlayınca devamı gelecektir. eşinize ve size bol şans ve bitkilerinizin bol verimli olmasını diliyorum.
Aslen Malatya'lımısınız yoksa?
3 şehir birden yazmışsınız nereli oldugunuzu çözemedim.
Selam ve saygılar

Sn Manolya teşekkürlerimi iletiyorum.

Aslen Adıyamanlıyım, tarımla uğraşıyorum ve bahçemiz malatyada olduğu için Malatyada çok sık bulunuyorum. Fakat eşimin meşguliyetinden dolayı iki sene kadar Zonguldakta bulunacağım şu an ikinci ay:):)

yesavas
21-02-2012, 13:09
Sabırla beklerken farkettim ki direk saksıya ektiklerimizin üzerini kapatmamışım onların nemi uçuyor halbuki çimleniyorlar ve neme ihtiyaçları var hemen kapatıyorum...

alcen
21-02-2012, 13:52
Bitkileriniz hayırlı uğurlu olsun inşallah,zonguldağa geldiğinizde misafirimiz olun
bekleriz.

yesavas
21-02-2012, 15:40
Zonguldaktayız geldim, biz de bekleriz:)

alcen
21-02-2012, 15:54
Baharda mutlaka bahçeye beklerim,zonguldakla ereğli arası neki bizde geliriz
ama biz ev sahibi sayılırız,selamlar....

yesavas
21-02-2012, 16:31
Baharda mutlaka bahçeye beklerim,zonguldakla ereğli arası neki bizde geliriz
ama biz ev sahibi sayılırız,selamlar....

Baharda geleceğiz inşallah:) Hanımla baktık bahçenize zaten orada da çay içmeye bekleriz yazmışsınız bizde e artık davet ikileşti gitmek kesinleşti dedik:)

Çok güzel maşallah bahçeniz. Allah güle güle ağız tadıyla oturmayı yaşamayı nasip etsin.

alcen
21-02-2012, 17:58
Bir çayla olurmu,baharda bekliyorum,bizim adıyamanla ilgili çok ğüzel anılarımız var
özellikle eşimin.

hüzün
21-02-2012, 18:06
Ellerinize sağlık, çimlenmesürecinizi takipteyim.

yesavas
21-02-2012, 20:12
Ellerinize sağlık, çimlenmesürecinizi takipteyim.

Kesinlikle takip edilmesi gereken bir konu özellikle de tarafımdan:)

Teşekkür ederim Sn Hüzün, bekleyip görelim..

yesavas
21-02-2012, 20:15
Bir çayla olurmu,baharda bekliyorum,bizim adıyamanla ilgili çok ğüzel anılarımız var
özellikle eşimin.

Eşinizle tanışmak ve dinlemek isterim bizim hemşerhiler genelde mahcup etmezler zaten ama yine de merak ettim:)

Ya biz çay deriz sonra siz ne ikram ederseniz:) bizim orada ağanın eli tutulmaz derler, şimdi bakınca da buradan ağa sizsiniz ne de olsa:):)

alcen
22-02-2012, 00:53
Sevgili yesavaş,
Mahçup etmek değil, insanlığın oralarda çok daha önde olduğunu anlatmıştır
tanrı misafirine nasıl davrandıklarını.
Ben bukadarını söyliyeyim siz görüşünce bol bol konuşursunuz.
Vallaha bizim buralarda ağa yok ama,burdada ağanın eli tutulmaz derler.
Buralardan bahçeden istediğin birşey olursa hiç cekinmeden söyliyebilirsin
eşinize çok selamlar sevgilerimle.

yesavas
22-02-2012, 08:19
Çok teşekkürler Sn Alcen uzun uzun konuşuruz inşallah en kısa zamanda. Eşinize benden de çok selamlar...

Takipteyiz sizleri:)

yesavas
23-02-2012, 19:57
3. Gün;

Rokalar çimlenmeye başladılar:)

yesavas
23-02-2012, 19:59
Burada da tek dal reyhanımız:)

yesavas
23-02-2012, 19:59
Diğer tohumlarımızda ise sabırla beklemeye devam:):)

alcen
23-02-2012, 21:29
Sevgili savaş,
Ben sizin nasıl heyecanlandığınızı, devamlı saksıların başında oldugunuzu tahmin edebiliyorum.
İnşallah herşey gönlünüze göre olur, yanlız fasulye saksıda nasıl olacak onu düşünüyorum.
Neyse bu sene bende sebze ekeceğim, fasulyeleri ben gönderirim.Tohumları takipteyim
salkım, salkım domatesleriniz olsun inşallah hepsi balkonlarınızı doldursun.
Sevgiler selamlar.

yesavas
24-02-2012, 08:36
Bende size domates getiririm inşallah bir iki küçük chery de olsa artık:)

Fasulye için büyük ve genişce bir saksı kullanıp sırıkla uzatmayı düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim Sn Alcen.

Beklemeye devam...

toprak
24-02-2012, 12:30
Merhaba Sn. yesavas,
Umarım saksılarınız bol bol, güzel güzel ürün verir.
Ben de sayfalarınızı takip edeceğim.
Hoşçakalın.

yesavas
24-02-2012, 19:10
4 gün oldu ve reyhanımız tek iken artık iki oldu:)

Ve de ilk sebzemiz de uzaktan uzağa görünmeye başladı sanki:)

Yarına resim için uygun olursa çekip ekleyeceğim..

Hadi Allahtan hayırlısı....

yesavas
24-02-2012, 19:11
Merhaba Sn. yesavas,
Umarım saksılarınız bol bol, güzel güzel ürün verir.
Ben de sayfalarınızı takip edeceğim.
Hoşçakalın.

Teşekkürler Sn. Toprak, teşekkürlerimi iletiyorum...

Bende inşallah mümkün oldukça resimleyeceğim...

Selamlar.

alcen
24-02-2012, 19:16
Daha biz bahçeleri kazmadık, maşşallah sizin sebzeler saksılarda salınmaya başladı.
Saksıların dolduğunuda görürüz inşallah.
sevgiler selamlar...

yesavas
24-02-2012, 19:29
Teşekkürler Sn. Alcen:)

Ama haftaya salı gibi kar geliyor galiba inşallah o zamana ışıksız kalmaz yeni çıkan fidelerimiz...

alcen
24-02-2012, 20:03
Saksılar sitreçli değilmi,balkonda açıktamı duruyor kar görmeyen bir yerde dursunlar
hiç birşey olmaz..

yesavas
25-02-2012, 10:17
Streçliler ama artık çıkaracağım bugunden itibaren çok nemli kalıp boy atmasınlar diye, içerideler zaten ama hava tam açmıyor karanlık oluyor ya ondan dolayı dedim boya verirler kalınlaşmazlar diye.

yesavas
25-02-2012, 19:14
Ve arkadaşlar rokalarımız, küçücük reyhanlar, çalışkan salatalık ve hemen arkasından gelen salatalığımız:):)

yesavas
25-02-2012, 19:15
Rokalarımız fazlaca mı uzuyorlar ne dersiniz?

alcen
25-02-2012, 19:45
Sevgili yesavaş,
rokalar çok hızlı büyür zaten, anlıyamadım son resimdeki rokamı birtanemi ektin
neyse hasat erken olacak demektir.Afiyet olsun.

yesavas
25-02-2012, 19:47
Son resimdeki salatalık Sn Alcen,

Rokalar yuvarlak saksıdakiler, kare saksı reyhan, bardaktaki küçük ve büyük ise salatalık.

Cemil B.
27-02-2012, 14:39
Sizi Takipteyim, bende rokayla basladım, http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/23363-20.htm

bakalım artık,

CEBECİ
28-02-2012, 09:43
Sayın yesavas, sayfanız hayırlı olsun.Gelişmeleri merakla takip edeceğim.Selamlar..

yesavas
02-03-2012, 08:05
Sevgili Arkadaşlar, bir kaç gündür nete giremedim.

Şimdi oncelikle 27.02.2012 tarihine ait resimleri sonrasında ise 01.03.2012 tarihine ait resimleri ekleyeceğim, yorumlarınızı bekliyorum...

yesavas
02-03-2012, 08:18
Büyüme yavaşladı artık...

Sırasıyla..

Fasulyeler yeni yeni çimleniyor...

Bodur Çeri Domateslerimiz...

Salatalıklardan birisi boya gidiyor...

Kokulu ve Sırık Çeri Domatesler....

Salatalık ve domatesler yeni yeni çimleniyor..

yesavas
02-03-2012, 08:20
Sırasıyla yine,

Roka...

Reyhan..

Kekik...

Nane...

yesavas
02-03-2012, 08:25
Kar üç gündür hiç durmadan yağıyor ve hava neredeyse hiç açmıyor içerisi çok karanlık kaldı. Ve büyümeler durma noktasına geldi **** eski büyüme hızı kalmadı. Fasulyeler hariç. (Sn Alcen'e duyurulur:)) Onlar maşallah inatla büyümeye devam ediyorlar...

Ve çözüm olarak hanımın masa ışıklarından bir tanesini rica ettim ve ışık kaynağımızı oluşturdum...

Bugun ise büyümenin artık farkedilebilir olduğunu gördüm özellikle salatalıklar ve fasulyelerde, yarına görüntüleyip yüklerim inşallah.

Sn Zeki YAĞLI'nın tavsiyesi üzerine de ışığımızı gece 3 saat kadar kapatıyorum...

alcen
02-03-2012, 12:20
Sevgili savaş, bıcır bıcır büyüyorlar maşşallah.Fasulyeler yerlerine geçene kadar
küçük saksılarda nasıl olacak merak ediyorum.Havalar bu sene sert vurdu bizi.
ama sen üzülme fasulyelerin bende, bu sene küçük çapta tarımla uğraşmaya kararlıyım.
gelemediğinizde otobüsle yollarım.
**** hafta sonları yardıma gelirsiniz.
Eşinede sanada çok selamlar.

yesavas
02-03-2012, 17:23
Tesekkürler Sn Alcen, ama kar berekettir inşallah...

Ben fasulyeden yana rahatım bu sene:)

Geliriz inşallah bir iki çapa su yapar döneriz:)

Teşekkür ediyor eşim onunda selamı var...

Eşinize de bizden selamlar gelip dinleyeceğiz Adıyamanı unutmadık:)

ddmk
02-03-2012, 18:00
Yesavaş sizde aynı benim gibi yeni bir yetiştiricisiniz aynı heyecanı bende yaşıyorum ama benim heyecan bugun yerini üzüntiye bıraktı domates fidelerimde sıkıntı var çünkü :(
Bende sizin gibi tek dal hallerini bile fotoluyorum :)) http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26275.htm

yesavas
03-03-2012, 21:41
Bugun resim koymak istemiştim fakat yarın daha güzel resimler yükleyeceğim inşallah,

Salatalık ve fasulyeler Allah nazardan saklasın güzelce büyüyorlar.

Domates ve biberlerimizde ise gerçek yapraklar iğne ucu kadar görünmeye başladılar.

Reyhan ve rokada ise gerçek yapraklar belirli olmaya başladılar sayılır.

Pazartesi hava düzelirse fasulyeleri ve salatalıkları gerçek saksılarına almayı planlıyoruz en geç cumaya kadar diyeyim de kendimi sınırlandırmayayım en iyisi:):)

ddmk
04-03-2012, 14:06
Bugun resim koymak istemiştim fakat yarın daha güzel resimler yükleyeceğim inşallah,

Salatalık ve fasulyeler Allah nazardan saklasın güzelce büyüyorlar.

Domates ve biberlerimizde ise gerçek yapraklar iğne ucu kadar görünmeye başladılar.

Reyhan ve rokada ise gerçek yapraklar belirli olmaya başladılar sayılır.

Pazartesi hava düzelirse fasulyeleri ve salatalıkları gerçek saksılarına almayı planlıyoruz en geç cumaya kadar diyeyim de kendimi sınırlandırmayayım en iyisi:):)

Merhaba yesavaş, ben de dün tekrardan 2 tür domates çimlendirmek için ektim. Diğerlerinden ümit kestim artık :( Dün eşimle tekzenden kornişon salatalık, salçalık kırmızı biber ve yuvarlak patlıcan tohumuda alıp ektik (sebze ailemiz bayagı genişledi manav mı kursam ne :))). Ama burdan okuduğum kadarıyla salatalıkta şaşırtma olmadığını anladım büyük bir saksının içine 4 tane tohum ektim orası gerçek yerleri olacak ve salatalığı balkonda bıraktım içeri almayacağım bakalım durum ne olacak .

yesavas
04-03-2012, 18:38
Sn Ddmk bence dışarıda bırakmayın havalar hala çok soğuk, ve bence şaşırtma yapılmayacaksa bile ilk gerçek yapraklar çıkana kadar ve çimlenene kadar ışık ve nemi ayarlayabilmek açısından küçük bir yer daha faydalı olur...

Merak etmeyin çok olursa bizlere gönderirsiniz :)

Bu sefer bereketli olsun inşallah:)

ddmk
04-03-2012, 22:49
Sn yesavaş ben Adana yaşıyorum ve don tehlikesi yok biraz gecikecek çimlenme onu biliyorum ama dışarda çimlenmeyi denemek adına almıyorum içeri bakalım sonuç ne olacak

yesavas
05-03-2012, 12:37
Güzel olur inşallah Sn. Ddmk:)

yesavas
05-03-2012, 13:12
Bitkilerimizde son durumlar aşağıdaki gibidir;

Sırasıyla,

Fasulye

Nane

Reyhan

Roka

Kekik

yesavas
05-03-2012, 13:17
Yine sırasıyla;

Domates Fideleri

Domates Fidesi ve aradan çıkan küçük gerçek yaprağı

Domates Fideleri

Salatalık Fidesi

Salatalık Fidesi

yesavas
05-03-2012, 13:23
Sırasıyla;

Biberlerimiz

Biberlerimiz

Ve Hatıra fotoğrafımız :) :)

ddmk
05-03-2012, 13:23
Bayağı yol almışlar. Aylar geçse de ilk meyvelerimizi bi görsek ne mutlu olacağım

yesavas
05-03-2012, 13:24
O da olur inşallah Sn Ddmk, aylar geçer ve biz az da olsa (ki bereketli olsun inşallah) meyvelerimizden yeriz:)

yesavas
05-03-2012, 13:26
Bu akşam fasulyelerimizi ve salatalıklarımızı gerçek saksılarına almak istiyorum ekerken ise biraz derine dikip gövdenin azıcık toprak altında kalmasını sağlayacağım ki kökler boş yere yük çekmesinler...

Ne dersiniz saçma mı olur yoksa zaten daha küçükler saksılarına almak baştan mı saçma olur?

ddmk
05-03-2012, 13:33
yemek önemli değil onları bi dallarında göreyim tamam. Eşim artık dalga geçiyor benimle çocuk olsa bakalım bu kadar ilgilenecekmisin diye :)

ddmk
05-03-2012, 13:34
Bu akşam fasulyelerimizi ve salatalıklarımızı gerçek saksılarına almak istiyorum ekerken ise biraz derine dikip gövdenin azıcık toprak altında kalmasını sağlayacağım ki kökler boş yere yük çekmesinler...

Ne dersiniz saçma mı olur yoksa zaten daha küçükler saksılarına almak baştan mı saçma olur?

Dediğiniz yönteme boğazlama diyorlar bence yapabilrsiniz diye düşünüyorum böylelikle daha çok kök gelişimi sağlarsınız

yesavas
11-03-2012, 12:35
Bugun itibari ile son durumlar aşağıdaki gibi oldu arkadaşlar. Maşallah demeyi ihmal etmeyelim :)

yesavas
11-03-2012, 12:36
Ve devam...

ddmk
11-03-2012, 15:04
41 kere maşallah :)) çok güzel görünüyor bebekler. Naneyi köklendirerek diktiniz değil mi ?

yesavas
11-03-2012, 15:36
Teşekkürler efendim :) :)

Hazır nane köklü olarak vardı elimde hemen topragın derinine diktim onlar çıktılar...

ddmk
11-03-2012, 16:16
Teşekkürler efendim :) :)

Hazır nane köklü olarak vardı elimde hemen topragın derinine diktim onlar çıktılar...

Bende öyle yaptım yoksa tohumdan çok zormuş 1 ay önce ektiğim tohumların arasında 1-2 tane çimlendi henüz

ddmk
09-04-2012, 16:52
Sayın yesavaş resim eklemez oldunuz bir sıkıntı yoktur umarım. Fidecikler nasıllar

Cemil B.
21-04-2012, 15:40
Kocaman MAAŞALLAHHHHHHH

yesavas
24-04-2012, 10:17
Sayın yesavaş resim eklemez oldunuz bir sıkıntı yoktur umarım. Fidecikler nasıllar

Sn Ddmk, bilgi kirliliği olmasın diye eklemiyordum, bir kaç güne ekleyeyim o zaman.

Teşekkürler Sn. Cemil B.

ddmk
24-04-2012, 16:10
Sn Ddmk, bilgi kirliliği olmasın diye eklemiyordum, bir kaç güne ekleyeyim o zaman.

Teşekkürler Sn. Cemil B.

Bende öyle düşünüyordum ama gelişim aşamalarını görmek istediklerini söylediler bende eklemeye başladım. Yeni başlayanlar için iyi oluyor.

Cemil B.
28-04-2012, 19:37
ekleyin tabii ki ,
birkac sene sonra yazdıklarımızı okuyunca , resimlere bakıncaki düşüncelerimizide paylasırız.

Cemil B.
04-05-2012, 17:10
hani nerde, halen bekliyoruz sebzelerinizin son durumlarını,
yoksa hepsini hasat edip bizsiz mi yediniz?

:)))

yesavas
08-05-2012, 09:25
Arkadaşlar, öncelikle herkesten özür dilerim,malumunuz tatil olunca biraz millet olarak hemen seyahatlere çıkıyoruz:)

Sn. Cemil B. sizin payınız gelirseniz her zaman hazır üzerinde bekliyor olacak merak etmeyin:) Ne zaman gelirseniz toplar gidersiniz ve sadece bizim bu küçük balkonda değil, Malatyaya bekliyoruz...

Sn Alcen, sizleride ziyaret edeceğiz hiç bizden kaçamazsınız ama sizin fasulyeler olsun gelip toplayabilelim diye bekliyoruz, benimkileride az birazdan görürüz zaten...

Ve son olarak salatalıklarım çiçek açıyorlar ve kurutup döküyorlar bir sıkıntı mı var merak ediyorum, arkadaşlardan yardım bekliyorum....

Derken yükleme yapamadım, zannedersem internette sıkıntı var ama resimler hazır, akşama kadar yüklerim inşallah...

alcen
08-05-2012, 10:15
Hoş geldin sefa geldin, tatil bittimi ben başımı bahçelerden çıkaramadım daha.
Üzülme salatalıklarına ablan bolca ekti,hele fasulye bahçenin yarısı fasulye oldu yani hafta sonları gelip toplayıp gideceksin.
çok selamlar öptüm canım.

yesavas
09-05-2012, 10:17
Ve resimlere başlıyoruz...

yesavas
09-05-2012, 10:19
Devam ediyoruz...

yesavas
09-05-2012, 10:20
Devam...

yesavas
09-05-2012, 10:22
Son resimler...

yesavas
09-05-2012, 10:25
Hoş geldin sefa geldin, tatil bittimi ben başımı bahçelerden çıkaramadım daha.
Üzülme salatalıklarına ablan bolca ekti,hele fasulye bahçenin yarısı fasulye oldu yani hafta sonları gelip toplayıp gideceksin.
çok selamlar öptüm canım.

Tatil kısa olanı bitti, fakat haziran boyunca malatyada bahçede olacağım hanımın okul tatile girdiği için tatil o zaman başlıyor ama bahçede olmamız gerektiğinden hanım da çok tatil yapamayacak benim yüzümden.

Ama artık işler hafiflerse bundan sonra da oturur keyfini çıkarırsınız o güzelim bahçenizin, sayfanızda görüyorum çok güzel olmuş maşallah...

Hafta sonları için anlaştık o zaman :)

Selamlar...

Ekrem Uslu
09-05-2012, 10:28
Elinize sağlık bitkileriniz iç açıcı.

yesavas
09-05-2012, 10:33
Elinize sağlık bitkileriniz iç açıcı.

Teşekkür ederim sn adanatarımhane, size de daha dönemedim tekrar konuşacaktık,ama ortaklarla bir araya gelemedik ortağın biri yurtdışındaydı, gelmiş fakat ben geçemedim bahçeye.

Ve hazır sizi bulmuşken sorayım musaitseniz, salatalıklarım çiçek açıyorlar fakat çiçek üzerinde kuruyup dökülüyor. Bu çok defa tekrar etti acaba bir sıkıntı mı var?

Ekrem Uslu
09-05-2012, 10:44
Teşekkür ederim sn adanatarımhane, size de daha dönemedim tekrar konuşacaktık,ama ortaklarla bir araya gelemedik ortağın biri yurtdışındaydı, gelmiş fakat ben geçemedim bahçeye.

Ve hazır sizi bulmuşken sorayım musaitseniz, salatalıklarım çiçek açıyorlar fakat çiçek üzerinde kuruyup dökülüyor. Bu çok defa tekrar etti acaba bir sıkıntı mı var?

Bir önceki mesajda yazdım mesajı gönderemeden bağlantı koptu.Tekrar uzun yazmaya üşendim.

Salatalığınız fosfor ve çinko takviyesi istiyor.Gövde cılız ve çiçek sapları çok zayıf.

Bütün bitkilerin çiçek döneminde fosfor ve çinko ihtiyaçları had safhadadır.Diğer bitkilerinizede takviye yapın.Ortalama hepsi çiçek döneminde.

Basit bir bilgi:Bitkilerde azot dal,fosfor döl,potasyum bal (meyve) yapar.Dengeli gübreler bitkinin ekmeği konumundadır.Mümkünse her suda dengeli gübre verin ve su ve ışık stresine uğratmayın.

İzelementler dengeli gübre içinde yeter miktarda bulunur.Ayrıca takviyeye gerek kalmaz.

yesavas
09-05-2012, 10:49
Teşekkür ederim sn adanatarimhane, hemen takviyeye girişeyim....

Cemil B.
11-05-2012, 08:43
maşallah maşallah , güneş banyosu yapıyor hepsi.

yesavas
11-05-2012, 09:01
maşallah maşallah , güneş banyosu yapıyor hepsi.

Teşekkürler efendim:)

Bekleriz mahsulu yemeye:)

yesavas
11-05-2012, 09:11
Bir önceki mesajda yazdım mesajı gönderemeden bağlantı koptu.Tekrar uzun yazmaya üşendim.

Salatalığınız fosfor ve çinko takviyesi istiyor.Gövde cılız ve çiçek sapları çok zayıf.

Bütün bitkilerin çiçek döneminde fosfor ve çinko ihtiyaçları had safhadadır.Diğer bitkilerinizede takviye yapın.Ortalama hepsi çiçek döneminde.

Basit bir bilgi:Bitkilerde azot dal,fosfor döl,potasyum bal (meyve) yapar.Dengeli gübreler bitkinin ekmeği konumundadır.Mümkünse her suda dengeli gübre verin ve su ve ışık stresine uğratmayın.

İzelementler dengeli gübre içinde yeter miktarda bulunur.Ayrıca takviyeye gerek kalmaz.

Fosfor ve çinko takviyesini yaptık inşallah düzelmeler hızlı olur, teşekkürler sn. adanatarimhane....

SUDEM
16-08-2013, 12:58
çok heyecanlı bi süreçti..devamını bekleriz...