View Full Version : kartal124 / Teras
kartal124
27-01-2012, 16:17
Arkadaşlar merhaba,
Teras ve balkonumda yetiştirdiğim bitkilerin fotoğraflarının birkaçını sunuyorum.
Yaklaşık 15-20 çeşit bitkim olmasına rağmen bir çoğu kar altında uyuyorlar.Bu sabah yaptığım günlük denetimim sırasında bana poz veren 2 tanesinin fotoğrafını çektim.
Bu soğuk kış gününde bile çiçeklerini bizden esirgemeyen bu güzellikleri içeren doğayı korumak hepimizin borcudur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Sayın Kartal124,Yeni sayfanız hayırlı olsun.
Bu soğukta gözümüzü şenlendirecek Bol bol çiçekler bekliyoruz..
mandalinci
27-01-2012, 19:16
Sayfanız hayırlı olsun, çok güzel resimler ve çekimler, ellerinize sağlık.
kartal124
27-01-2012, 21:28
Sayın vehibe ve mandalinci teşekkür ederim.
Kar her yeri kapladı.Teras derin bir uykuda.Ama ben dört gözle yukarıdaki ilk fotoğrafta yer alan kamelya'mın çiçeğini bekliyorum.Tomurcuk bir hayli olgunlaştı.Bakalım ne olacak?
2.fotoğraftaki sarı gülüm ise inatla çiçeğini muhafaza ediyor.
Saygılarımla.
nazbahçe
27-01-2012, 21:47
Bence toprak ve gübreyi kaliteli kullanmışınız onları üşütmüyor.Çok güzeller.
Merhaba efendim,
Sayfanız hayırlı olsun, karda oluşanlar; bahar da nasıl daha da güzelleceklerin habercisi sanki.
Sağlıkla kalın inşallah.
Hoş geldiniz, saygılarımla lütfen.
Manolya_
27-01-2012, 22:37
Sayın Kartal124
sayfanız hayırlı olsun, bol çiçekli günler görmeniz ve bizimle paylaşmanız dileklerimle.
Kar altından gülümseyen çiçekleriniz harika, ellerinize sağlık.
Saygılar
Sayın kartal124, sayfanız hayırlı olsun gülleriniz soğuğa baş kaldırmış çok güzel gülümsemişler güle güle büyütün.
yeni bitkilerinizi görmek dileği ile, sağlıcakla kalın.
serkan_istanbul
28-01-2012, 10:28
sayfanız hayırlı olsun.
kartal124
28-01-2012, 20:57
Sayın nazbahçe, mrduran, manolya,alcen ve serkan istanbul hepinize teşekkürlerimi sunarım.
Terasın bugünkü teftişinden objektifime karanfilim ve sıklamen'im takıldı.Biraz üşüseler de neşeyle gülümsüyorlardı.
İşte, bu soğuk havada beklediğimiz güzel görüntüler. :)
danseden_ balık
28-01-2012, 23:26
Efendim sayfanız hayırlı olsun darısı benimde başıma inşallah karlı görüntülerinde tadı bir başka güzel oluyor.
Başlığınız hayırlı olsun sevgili kartal124. Bu terasta pek çok güzel ve özel gülle karşılaşacağımızı düşünüyorum :)
Karla kaplı gül ve kamelyanız da çekimlerinzde mükemmel. Yüreğinize sağlık.
kartal124
29-01-2012, 20:38
Sayın vehibe, dans edenbalık ve maki01 teşekkür ederim.
Sayın maki01 gül şenliğine yaklaşık bir 4 ay daha var.Bu yıl tohumdan da gül yetiştirmeyi deniyorum bakalım ne sonuç alacağım.
Bu gün terasa bir bakayım dediğimde birisi şişt dedi, baktım bizim hercai menekşe.İçerdeki afrika menekşeleri ile fazla ilgileniyorsun bizi de ihmal etme dedi.Baktım boynu bükülmüş, gönlünü aldım o da böyle gülümsedi bana.
Sayfanız hayırlı olsun.
Çiçeklerinizle nasıl ilgileniyorsanız, bu köşenizle de öyle ilgilenin.
Resimlerinizi ve yorumlarınızı eksik etmeyin, yoksa kuruyabiliriz:)
Gezecek bir balkonumuzun daha olması beni çok mutlu etti.
sayfanız hayırlı olsun :)
kartal124
02-02-2012, 19:54
Sayın toprak ve gülen teşekkür ederim.
Terası kar bastı, balkonda ise durum daha sakin, soğuklama aşamasından geçen erkenci sümbülüm halinden memnun gözüküyor balkonda.Bir kaç fotoğraf sunuyorum.
Hoş geldiniz hepsi birbirinden güzel hayırlı olsuuuunnnnn.... :D
EMEL
kartal124
04-02-2012, 22:26
Emily 14 teşekkür ederim.
Bu da terasın geçen yaz fotoğrafı.
mandalinci
05-02-2012, 07:05
Dün hava İstanbul'da da çok güzel dediler, umarım karlarınız erimiş ve zaiyat az olmuştur.
kartal124
05-02-2012, 22:11
Sayın mandalinci karlar eridi.Açelyanın karla temas eden çiçekleri dışında belirgin bir zarar gözlemlemedim.
Selamlarımla.
kartal124
07-02-2012, 22:58
Hep çiçek olacak değil ya biraz da sebze olsun.Domateslerim.
Balkon ve terasınızdaki güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Hep bahçelerde dolaşıyordum, başlonlardaki güzellikler gözümden kaçmış. Şimdi balkon ve terasları dolaşmaya karar verdim.
Kolay gelsin.
kartal124
08-02-2012, 12:12
Güler hanım teşekkür ederim.Sizin bahçenizin yanında sözü olmaz ama elimizden geldiğince teras ve balkonumuzda doğa ile barışık yaşamaya çalışıyoruz.
Sebzelere başlamıştık onlarla devam edelim.
Kırmızı süs biberimiz, soğuklardan etkileniyor ama biraz içerde biraz dışarda idare ediyoruz.
Selamlarımla.
kartal124
10-02-2012, 20:30
Bunlar da geçen yazın yıldızları.
kartal124
13-02-2012, 12:40
Güneşi görünce keyifleri yerine geldi.
kartal124
17-02-2012, 22:28
Birazda Açelya...Terasta -4 dereceyi gördü bir ara ama maaşallah çiçeklerini sunmayı sürdürüyor.
kartal124
21-02-2012, 21:33
Bu da diğer açelyam.
kartal124
24-02-2012, 21:07
Bu pembeli de pencereden hasretle dışarı bakıyor.
kartal124
26-02-2012, 16:11
Bugünkü fotoğraflar terastan değil de bahçeden.İsmini bilmediğim bu sarılı karlar kalktıktan sonra bahçede ortaya çıkanlardan bir güzel.
Diğeri de bahçenin davetsiz misafiri.Adı hanımkız'mış.Biraz sevdikten sonra annesinin melemelerine dayanamayıp salıverdik.
270972
Çiçeksever41
26-02-2012, 19:45
Hayranlıkla ızledm tebrikler
kartal124
26-02-2012, 20:18
Teşekkürler.Biraz merak, biraz da uğraşla birşeyler yapmaya çalışıyorum.
kartal124
28-02-2012, 22:42
Sümbüller iyice belirginleştiler.O nefis kokularını hasretle bekliyoruz.
kartal124
02-03-2012, 19:35
Tohumdan yetiştirdiğim okaliptüs ağaçlarım.1 yıldır küçük kovalardalar, Nisan ayında kalıcı yerlerine nakledilecekler.
Terasınız ve anlatımınız çok şirin. Lütfen teftişlere devam edin belli olmaz bunlar kendi kendilerine parti de yaparlar.
bumevsimde karanfilinizin açıyor olması çok güzel, süsbiberleri de dikkatimi çekti..
kış çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı görünüorlar,
yeni resimlerinizi beklioruz,ellerinize sağlık.
kartal124
06-03-2012, 22:08
Sayın vinne ve hüzün teşekkür ederim.
Sayın vinne, talebiniz üzere bakın gece gece teftiş yaptım.Hatta herhangi bir yaramazlık yapmasınlar diye elimde budama makası ile terasa daldım.Ne var ne yok kestim.Bayağı bir gözdağı vermişimdir,artık parti filan yapamazlar.Terasta çıt çıkmıyor.
İşin şakası bir yana güllerimin budanması gerekiyordu, hepsini budadım.İlk gübrelemelerini yaptım.Kısmetse aylık ilaçlamalarını da bu hafta içinde yapacağım.Onlardan da bol bol çiçek bekliyorum.
Sayın hüzün,karanfilim kar kış demeden sürekli açtı.Süs biberini ise budadım, bakalım tek yıllık denilen biberim 2.yılına da devam edecek mi?
Selamlarımla.
kartal124
08-03-2012, 23:21
Bunlar da bugünkü balkon güzelleri.Üç arkadaş aralarında dedikodu ediyorlardı,paparaziye yakalandılar.
balkon terasınız çok güzel çiçekler insanın oracıkta çay içesi geliyor
ellerinize sağlık
kartal124
11-03-2012, 21:55
Teşekkür ederim sayın gulen.
Bu da mevsimleri karıştırıp, açmaya devam eden güllerimden birisi.
alacakaranlik
11-03-2012, 22:27
dedikoduyu yapan bitkilerde çok güzeller , gözlerim kamaştı . Biraz daha konusursam nazarım değecek :)
Saygılar
kartal124
13-03-2012, 22:06
Teşekkür ederim sayın alacakaranlık.
Bugün evde tuhaf tuhaf sesler duydum.Ne oluyor diye etrafa bakındım.Birde baktım ki bizim küçük yunus(bu adı ona ben taktım) neşeyle gülüyor.Bahar geliyor ya terasa çıkacak diye seviniyormuş, öyle dedi.
Gerçek adını sonradan öğrendim:Pleiospilos nelii
kartal124
21-03-2012, 21:18
Bu da limoni servim.Daha bebek sayılır.İlk geldiğinde yerini yadırgadı, küser gibi oldu, sararmalar başladı, ama yavaş yavaş kendini topluyor.Büyüyünce ne olacaksın diyorum,nerden duyduysa büyüyünce doktor olacağım diyor.:DYukarıdaki mesajlarda fotoğraflarını koyduğum Okaliptüslerimi de fena halde kıskanıyor.
kartal124
22-03-2012, 22:50
Bu da ölürken bulduğum orkidem.1 yıllık bir uğraştan ve yoğun bakımdan sonra sonra kendini topladı ve bu güzelliğini bize sundu.Beni çok yordu ve uğraştırdı ama olsun değdi.
sayın kartal 124 limon serviden bir önceki fotoğrafta olan bitkiyi ben ilk defa gördüm onun adı nedir?bu arada terasınız çok güzel benim de terasım var yeni taşındım.güller terasta kolay yetişiyor mu ? rüzgar ve güneşle arası nasıl ?
kartal124
22-03-2012, 23:46
Sayın nazok,
O fotoğraftaki sukulent cinsi bir bitki, ancak tam adını ne yazık ki ben de bilmiyorum.Ama yunus balığına benzediği için ona yunus adını taktım.O da itiraz etmeden kabullendi.:D
Yeni eviniz hayırlı olsun.Terasta gül çok güzel yetişiyor.Güller zaten güneşi çok sevdiklerinden terasta çok mutlu oluyorlar, rüzgarda pek etkilemiyor onları benim terasta.Yanlız ilaçlamazsanız çok çabuk hastalanıyorlar.Gözünüzü üzerlerinden eksik etmeyeceksiniz.
Selamlarımla.
kartal124
23-03-2012, 20:22
Bu kırmızılı da bugün açmaya karar verdi.Halbuki dikeli 3 ay filan olmuştu.
bilgileriniz için çok teşekkür ederim .terası olanlar yakın takibimde ama ben sizin bilgileriniz karşısında kendi bilgisizliğimden utanıyorum .ne kadar çok bitki ve çiçek türü varmış .keşke bu siteyle daha önce tanışsaydım.siteye yeni üyeler için çiçek eğitim köşesi mi açılsa ne:))
kartal124
24-03-2012, 21:06
Sayın nazok, herşey zamanla gelişiyor.Biraz merak ama çokça sevgi gerekir.Gerisi günbegün gelişiyor.Sizi de mutlu ediyor.
Balkonun son durumundan bir kaç kare.
Balkonunuzun son durumu harika ,nasıl gözalıcı öyle.Rengarenk çok güzeller.
toprakbu
24-03-2012, 23:18
Süs bitkilerine son zamanlarda merak duymaya başladım,kartal124 sizin gönderdiğiniz bu görüntülerden sonra merakım daha da arttı,bütün çiçekleriniz mükemmel görünüyo.ellerinize sağlık.ilk çiçeğim arapsaçı bulamayınca ona benzerliğiyle ilgimi çeken seleginella isimli çiçek,2 haftadır benimle,ikincisi de sizin için fotoğrafını çektiğim adana gülü diye bildiğim çiçek,şimdi sırada arap saçı var.
kartal124
25-03-2012, 23:41
Sayın nardane teşekkür ederim.
Sayın toprakbu bitkilerle uğraşmak çok rahatlatıcı, stres atıcı bir meşgale.Zamanla bilginiz ve ilginiz artıyor.Tek kötü yanı birtane iki tane derken ipin ucunu kaçırmak.Bende güllerime o şekilde başladım, geçen gün saydım 35 kök gül, 50 adet çeliklenmiş ve büyük ihtimalle tutmuş gül.Sayımdan sonra frene basmak gerektiğine karar verdim.Ama ne olursa olsun imkanı olan herkesin böyle bir hobisi olmasını şiddetle tavsiye ederim.
kartal124
26-03-2012, 19:45
Bugünkü balkon ve teras teftişimde, sardunyalar ile laleler bana süpriz yaptılar.Birde baktımki sardunya ve 2 lale açmış.
kartal124
27-03-2012, 23:26
Sıklamen'im açmaya devam ediyor.
Arkada lalelerin bir kısmı da iyice geliştiler.
kartal124
28-03-2012, 22:20
Hypoestes'lerim.Çok çabuk büyüyorlar.Onlar uzadıkta ben üstten budayıp, aynı saksıya çelikleme yapıyorum, 1 haftada çelikler de uzamaya başlıyorlar.
kartal124
29-03-2012, 21:58
Bu gün lalerden bir daha açmış.
Mimoza sarı sarı toplarıyla ve hafif kokusuyla çok hoştu.Saksını değiştirip bir boy büyüğüne aldım.
Hepisi ne güzel açmış mimozaya hayran kaldım.
Merhaba Sayın Kartal124, şimdiden terasınız rengarenk boyanmış maşallah. İzninizle son fotoğrafınızdaki bitki ile ilgili birkaç sorum olacak.
Bitkinizini latince ismini biliyor musunuz? Mimoza demişsiniz ama bizim bildiğimiz mimoza ''acacia dealbata'' ismiyle geçen bitkidir. Sizin bitkinizin sarı topçukları bildiğimiz mimoza gibi, ancak yaprakları değişik geldi bana. Başka bir tür mimoza mı acaba? Tabi ki adı her ne olursa olsun, çok güzel göründüğünü söylememek olmaz değil mi? ;)
kartal124
30-03-2012, 11:20
Sayın sevim4 teşekkür ederim.
Sayın sakdag,
Bendeki bu bitkinin latince adı "Acacia Armata" Mimosa.Ben buna minyatür ya da saksı mimoza'sı diyorum.Fazla boylanmadan teras ya da balkonda saksı içinde yetişebiliyor.Yaprak dışında diğer özellikleri acacia dealbata ile aynı gibi.
Aslında hepsi de bizim kadim dostumuz Akasya kökenli değil mi?
kartal124
30-03-2012, 21:27
Terasın bu günkü teftişinde şakayıkları(Paeonia) yakaladım,ağır bir eda ile uyanıyorlardı.Sessizce fotoğrafladım.
Aşağıya balkona indiğimde bir baktım ki bir lale daha uyanmaya hazırlanıyor,hemen fotoğrafını çektim,arkada çuhalar şaşkınlıkla bakıyorlardı.
kartal124
31-03-2012, 15:35
Bugün biraz da içerdekilere bakayım dedim.Menekşelerden biri gülümsüyordu.
kartal124
31-03-2012, 21:44
Bir lithops'un aşama aşama gelişimi.Aralık 2011-Mart2012 arası.
kartal124
01-04-2012, 23:35
Balkonda "lale devri" başladı.
sevda271
02-04-2012, 01:14
emeğinize sağlık hepsi birbirinden güzeller...
kartal124
03-04-2012, 12:16
Sayın sevda271 teşekkürler.
Lalerin görünümleri gerçekten güzel, ama biraz da uzun ömürlü olabilselermiş.Azami 1-1,5 ayda bu güzellikler sona eriyor.
Ama olsun Mayıs sonrası da gül sezonu başlayacak, güzel görüntülere kokular da eşlik edecek.
kartal124
03-04-2012, 22:54
"Lale Devri" devam ediyor.
kartal124
05-04-2012, 19:36
Eylül ayı başında tohumdan diktiğim hercai menekşeler bu günlerde yavaş yavaş çiçeklendiler.Herbiri farklı renkte çıkıyor.
kartal124
06-04-2012, 22:28
Menekşelerle devam edelim.Tohum dikiminden itibaren beni 7 ay beklettiler ama şimdi değermiş beklemeye diyorum.
kartal124
07-04-2012, 23:07
Görme imkanı olmayanlar için bunlar ise Emirgan korusundan, bugün başlayan lale festivalinden.Tüm laleler daha tam açmamışlardı ama yine de çok güzel görünüyorlardı.Tam açmış olanlardan birkaç kare fotoğraf aldım.
Ama manolya ağacı gerçekten görülmeye değerdi.Oldukça büyük olan çiçekleri çokta güzel kokuyordu.
Lale devrinize hayran kaldım ,çoook güzeller.
zeyneperva
08-04-2012, 10:43
Sayın toprak ve gülen teşekkür ederim.
Terası kar bastı, balkonda ise durum daha sakin, soğuklama aşamasından geçen erkenci sümbülüm halinden memnun gözüküyor balkonda.Bir kaç fotoğraf sunuyorum.
buna bayıldım yaa bundan yetiştirmek istiyorum nasıl yapabilirim benim balkonun rüzgarlı ve güneşli genelde yetişirmi???:confused:
sizlerin teraslarına bakıyorum birde dönüp kendi tersasıma bakıyorum lalelerim açmadı sardunyalarım açmıyor galiba çiçekler fazla rüzgarı sevmiyor .benim de terasım güneşli fakat çok esintili bütün kış yazın ve çiçeklerin hayalini kurdum. içerde bir sürü tohumdan ektiğim çiçek fidelerim var ama korkuma dışarı çıkaramıyorum.ev seraya döndü .sizin terasınız da esiyor mu .rüzgar için bir formülünüz var mı.? ağlıycam artık ..
kartal124
08-04-2012, 22:58
Sayın nardane, teşekkür ederim, lale devrini yavaş yavaş kapatıyoruz, yakında güllerin devri başlayacak.
Sayın zeyneperva,teşekkür ederim, ama sümbülün zamanı geçti, bu tarihten sonra verimli olmaz.
Sayın nazok, terasım yarım gün bol güneş alıyor, ama rüzgar yok.Rüzgar teraslar için ciddi bir sorun, rüzgarı kesmek için rüzgar alan yöne branda gerilebilir.Kenarlara saksılar içinde yüksek boylu bitkiler dikilebilir.Örneğin bende alev ağacı var baya boylanıyor, kırmızı yaprakları ise hayli estetik duruyor.
kartal124
11-04-2012, 12:31
Bir selluka(vigna caracalla) doğuyor.Önce tohum hali.Tohum evvela zımparalandı, kabuk inceltildi, bir süre ılık suda bekletildi,torfa dikildi.5 gün sonra ise 2. fotoğraftaki hale geldi.
Bakalım büyüdüğünü ve mürüvvetini, çoluk çocuğa karıştığını da görebilecek miyiz?
kartal124
12-04-2012, 11:57
Bir gün sonra ilk yapraklar gözüktü.
Terasınız çok keyifli...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...sevgilerimle...
canannuman
13-04-2012, 10:11
Karlar içindeki güller çok güzel yaz görüntüsüde elinize emeğinize sağlık.
kartal124
13-04-2012, 21:45
Clematisler hızla gelişiyorlar.
Dr.Ruppel bayağı büyük tomurcuklara sahip ve yavaş yavaş açma aşamasına geçiyor.
Kökleri güneşten limoni servim koruyor.
Ayrıca bakarmısınız destek çubuğuna nasılda sıkı sıkı sarılmış....
Açelyalarınız çok güzelmiş. Terasınıza baktıkça insanın içi açılıyor vallahi. Elleriniz dert görmesin.
kartal124
14-04-2012, 19:42
Dr.Ruppel bu sabah süpriz yapmış.Çiçeklerini açmıştı.
Adalet Yağcı
14-04-2012, 21:00
Sayın kartal124;
Başlığınız hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.
Balkon ve teraslarda bitki yetiştirmek hem zor hem de kolay :)
Neden mi, zor çünkü, bir çok bitki clematis gibi bol yerlerden hoşlanır, sulanması, ortamın temizlenmesi emek ister.
Bitki geliştikçe saksıları değiştirmek gerekir, ortamınızı daraltır ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey.
Kolay olması ise, eliniz hep üstündedir, bahçe ile uğraşmak zaman zaman bezdirici ve çok yorucu olabilirken, balkon ve teraslarda bir gün çalışıp işi bitirirsiniz.
İlaçlama yapmanız gerektiğinde 50 Litrelik ilaç yerine bir kaç Litre ilaç yeterlidir, ot yolmanız, bellemeniz gerekmez vs. vs.
Bitkilerinizi, özellikle clematislerinizi çok beğendim, kısa sürede sizi çok mutlu edecekler, etmeye de başlamışlar.
Tertemiz fotoğraflarınızı ve çekim açılarınızı da çok beğendiğimi belirtmeliyim.
Çok güzel bir sezon geçirmeniz dileği ile, kolay gelsin.
kartal124
14-04-2012, 21:23
Sayın Adalet Yağcı,
Öncelikle beğeniniz için teşekkürlerimi sunarım.
Ayrıca dediklerinize aynen katılıyorum.Balkon ve teras hem zor hem kolay.Evet her şey el altında, her gün sık sık kontrol imkanı var.Ama saksılara mahkumsunuz, 1 hafta ayrı kalsanız döndüğünüzde size küsmüş bir çok can sizi bekliyor, ayrıca yer sıkıntısı da cabası.Ama ne yapalım bu hali ile de çok güzel bir uğraş.
Sizler gibi bahçe ve bitki dostlarından, uzmanlarından feyz alarak yola devam ediyoruz.
Saygılarımla.
Laleler aaaah ah. Nasıl bir lale sevdasıdır bendeki. Bu sene ***. bulabildiğim kadar çeşit elde etmek istiyorum. Bir de kokuları olsaydı :))) Bu sene elimde bulunan laleleri küstürdüm herhalde sadece yaprak çıkardı ve soldular. Seneye ***. bende böyle güzel görüntüler elde ederim. sizi tebrik ediyorum. Kolay gelsin.
kartal124
14-04-2012, 22:41
sayın spir,
Laleler, evet çok güzeller, ama ne kadar da kısa ömürlüler, 25 gün bilemediniz 1 ay.Ah birde kokuları olsaydı değil mi?Ama olsun biz onları gene de çok seviyoruz.
Size tavsiyem şu ki güllerle devam edin, uzun ömür, koku, renk ne ararsanız var güllerde.
Selamlarımla.
kartal124
15-04-2012, 22:27
Bugün de kaktüslerimden biri süpriz yapıp çiçeğini açtı.Pembe renkli olanlar kaktüsün gerçek çiçeği.Kavuniçi renkte olan ise aldığımda üzerine yapıştırılmış olan sahte çiçekten geriye kalan kısım.Sahte çiçeğin üst kısımlarını temizledimse de kaktüse yapıştırılmış son 3-4 parçayı ayıramıyorum.Kaktüse zarar vermeden zamanla ayrılabilecekmi onu da bilmiyorum.
MAŞALLAH... MAŞALLAH... MAŞALLAH Çiçeklerinizle aranızda oluşturduğunuz sevgi dilini onların güzelliğini izlerken görmemek mümkün değil. Tebrik ediyorum.
kartal124
16-04-2012, 12:11
Bunlar da tohum dikiminden itibaren 10 günlük olan sellukalarım.İlginç bir bitki.Gündüz ışık altında sanki kanatlarını açan bir kuş gibi yaprakları iki yana açıyor.Akşam olup güneş batınca kanatlar(yani yapraklar)iki yana kapatılıyor.Geceki halini yarasaya benzetiyorum.
Evet gerçekten geceki hali yarasayı andırıyor.
Önce güzel bir lale aranjmanı elde edeyim sıra güllere gelecek. Ama ancak minyatür gül alabilirim çünkü bahçem yok 5-6 m2 balkonum var. Minyatürgüllerin kokuluları var mıdır sizce ?. Bir sonraki sırada gardenya var. Ama onu daha detaylı incelemedim. Hele bir sırası gelsin araştıracağım. Zaten agaclar.net'e üye oldum olalı temin edilcek bitkilerin listesi 3 sayfayı buldu. Nereye sığdıracaksam artık. Ama olsun yavaş yavaş oluşacaklar azimliyim :))
kartal124
17-04-2012, 11:38
Sayın spir,
Benim terasım 4 m2.Balkon 2 m2.Bu gördüklerinizin hepsi oraya sığıyor.
Ama size tavsiyem kare saksılar almanız.Yer kaybını engelliyor.
Yaklaşık 10 tane minyatür gülüm var.Bazıları çok hafif kokulu.Ama size tavsiyem, minyatür gülü alır almaz hemen örneğin 4 lt.lik bir kare saksıya alın.Perlit-torf karışımı hazırlayın ve bu karışıma dikin.(Niye torf, çünkü toprağa göre oldukça hafif.Malum balkon ya da terasa fazla ağırlık koymak riskli olabilir.) Gül gübresi ile gübreleyin.Bol güneşli bir yere koyun.Ayda bir mantari hastalıklara karşı ilaçlayın.Yoksa ilk yağmurda küllemeye yakalanmaları kaçınılmaz olacaktır.Minyatürde olsalar bu güllere ev içinde bakmayın, eninde sonunda hastalanıyorlar, olmuyor.Bu şartları sağlarsanız çok güzel açıyorlar.
Gardenyaya gelince oldukça zahmetli ve bakımı zor bir bitki.İlle de alayım diyorsanız bu zorluğu göz önüne alın.
Sayın kartal124, özenle düzenlediğiniz terasınızı büyük bir keyifle inceledim.. imrendim. ;) Sağlıkla büyütün bahçenizi. :o
Doğada ki tüm canlılar gibi bitkilerinde şanslı olanları olduğunu düşündüm Allah katında. Siz yeşil tutkunlarının ellerinde büyütüldükleri için iki sıfır galip atılmışlar hayata. Saygılar..
Not: Gözüm gibi baktığım halde benim kaktüslerim hiç çiçeklenmiyor. :(
kartal124
17-04-2012, 22:53
Menekşeler güneşi görünce iyice coştular, karanfil de onlara eşlik ediyor.
Demek oluyor ki güzellikler elde etmek için bahane yok. Yavaş yavaş olur inşallah benimde. Tavsiyelerinize dikkat edeceğim. Çiçeklerinizi iyi seyirler size.
kartal124
19-04-2012, 12:13
Yağmur-Güneş derken kadife, karanfil bol bol açmaya başladılar.Aramıza yeni katılan begonvil de halinden memnun gözüküyordu.
kartal124
19-04-2012, 18:01
Sezonun ilk gülleri kendilerini gösterdiler.
Sevgili kartal124 bu ne güzellikler böyle , muhteşem görünüyorlar.
Fotoğraf kaliteside iyi olunca süper görünüyorlar...
Güllere bayıldım harikalar.
kartal124
26-04-2012, 14:12
20 günlük olan sellukalarım, ilk yapraklarını verdikten sonra yaklaşık 15 günlük bir bekleme dönemine girmişlerdi.Şimdi ise yan dallar ve yeni yapraklar vermeye başladılar.
O bekleme döneminde sanırım kök yapıyor yaprak verme yerine benimde 1 haftadır aynı boydalar....
kartal124
27-04-2012, 17:34
Ana güllerim yavaş yavaş tomurcuklandılar.İki tanesi tomurcuktan, açma aşamasına geçiyorlar.
Alacalı olan Monte Carlo, mor-kırmızı olan Mr.Lincoln.
Ama maalesef kokularını sizlere iletemiyorum.Beklediğimden yoğun kokulu çıktılar.
kartal124
01-05-2012, 00:25
Terasta, gül devri başlarken lale devri sona eriyor.Lalelerim vedaya hazırlanıyorlar.Ne yaptıklarına bir bakayım dedim, bir de ne göreyim, ikisi birbirine sarılmış, ayrılmak istemiyoruz biz diyorlardı.
kartal124
01-05-2012, 17:18
Güneş sıcaklığını artırdıkça güller de iyice canlanıyorlar.
kartal124
02-05-2012, 11:47
Bugünki teras kontrolümde daha önce tomurcukla dolu olan Isparta gülümün bir tomurcuğunun açtığını gördüm.Gerçekten de farklı ve mükemmel bir kokusu var.
kartal124
02-05-2012, 15:11
Bu da 1. ayını kutlayan selluka fidem.Tohumdan 1 ayda bu hale geldi.Bende 1. ay dönümü hatırına onu pencereye önüne çıkarttım, biraz etrafı seyretti.
Benim sellukam sanırım ayın 13 ünde ekilmişti. Sizinki iyi gelişmiş. Gerçi önce ekmiştiniz... hızlı büyüdüğünü biliyorum 1 hafdadır gölgede cam önünde. Bende güneşe çıkaracağım. Sakıncası olurmu acaba?
kartal124
02-05-2012, 15:45
Sayın Özlem.
Sabah güneşini doğrudan alsınlar,hatta ben evde isem günde 3 pencere önü gezdiriyorum ki doğrudan güneş alsınlar diye.Anlıyacağınız benimkiler sürekli güneş altındalar.Bence siz de gölgede tutmayın, bildiğim kadarı ile güneşi ve sıcağı seven bir bitki.
Selamlarımla.
Önce dışarıya alışsın diye güneşe koymadım...Şuan koyayım güneşe ama havadahep bulutlu:(
Sağol...
kartal124
03-05-2012, 14:49
Siyaha yakın rengi ile dünyada kendine yer edinen Halfeti gülünün bendeki örneğinin gonca ve açmış hali.Hafif bir kokusu var.Gonca iken çiçek petal(taç yaprak) kenarları gerçekten siyah.Açtıktan sonra yavaş yavaş bordo oluyor.
Çok güzel bende güllere meraklıyım.
kartal124
04-05-2012, 15:02
Terastaki Gladys Picard açtı, Dr.Ruppel açıp geçti derken alttan yeni bir tomurcuk verip bir daha açtı.
kartal124
05-05-2012, 23:39
Güller açmışken de, açma hazırlığında yani gonca iken de çok güzeller.
Sayın Kartal124 gülleriniz çok güzel, fotoğraf çekimleride aşağı kalmaz hani. Güle güle büyütün. Saygılar...
serkan_istanbul
06-05-2012, 08:37
Maşallah ne güzeller maşşallah.
kartal124
06-05-2012, 21:07
Goncalar ardı ardına geliyorlar.Açmasalar dahi bu halleri ile de güzeller.
Hepiside ayrı ayrı güzel emeklerinize sağlık.
kartal124
08-05-2012, 16:08
Goncalara bugün yenileri eklendi.
kartal124
09-05-2012, 15:13
Bugün biraz gül hasadı yapayım dedim;)Baktım bayağı bir gül birikti bir kutuya koydum onları, topluca poz verdiler.
Adalet Yağcı
09-05-2012, 19:14
Gül çeşitinizleriniz çok güzelmiş, hepsi de ayrı güzel kokuyordur.
Sitemizde gül ve diğer bitkilerin satışını yapan sayın Mutlu kutlu'nun bu konuda bir önerisi vardı.
Güllerin daha yoğun kokmaları için keçi gübresi tavsiye ediyordu.
kartal124
09-05-2012, 21:51
Gül çeşitinizleriniz çok güzelmiş, hepsi de ayrı güzel kokuyordur.
Sitemizde gül ve diğer bitkilerin satışını yapan sayın Mutlu kutlu'nun bu konuda bir önerisi vardı.
Güllerin daha yoğun kokmaları için keçi gübresi tavsiye ediyordu.
Aramıza bugün katılan yeni bir türle çeşit 50'yi geçti.Bunlardan bir kısmı renkleri için yetiştirdiğim güller,bir kısmı ise renkten ziyade kokuları için yetiştirdiğim güller, gerçi artık hepsiyle başa çıkmam güçleşti ama yeni bir tür görünce edinmeden duramıyorum.Bakalım sonumuz ne olacak?
Keçi gübresini de deneyeceğim.
Selamlarımla.
Cymbelina
10-05-2012, 17:11
Bayıldım, bayıldım, aşık oldum, çok güzeller hepsi:) Maaşallah, sağlıklı güzel günlerde büyütün hepsini.
Deliliğinizi duyunca terasınızı ziyarete geldim. :)
Hem çiçekleriniz, hem de anlatımınız ve aşama aşama fotoğraf çekimleriniz çok güzel. :)
Güller size erkenden kendilerini göstermeye başlamış bile. Çok sevdiğim ama şu an uzak kaldığım kırçıllı gülümün de fotoğrafını gördüm, çok hoşuma gitti.
4 m2 terasın genelini gösteren de bir fotoğraf rica edebilir miyiz? ;)
Çiçekleriniz, güller çok güzel. Tabi bu güzellikleri sunuş şekli de yani fotoğraflar bu kadar başarılı olunca bakmaya doyum olmuyor. Ellerinize sağlık.
Terasiniza bakmak cok keyifli.Sarilici olanlar ve guller harika gorunuyor.
kartal124
11-05-2012, 16:02
Terasın son hali böyle, kenarda clematisler,mor salkım,hanımeli, selluka ve begonvil, kalan her yer güllerle dolu, alt balkon da ise fidanlarla, mevsimlik bitkiler, gül çelikleri, mimoza, yıldızlar,ortanca,açelya, şakayıklar vs. var.
Şimdi diyeceksiniz ki bütün bunlarla başa çıkılır mı?Onlara sevgi ile yaklaşırsanız size karşılığını fazlası ile veriyorlar,3 günde bir yaklaşık yarım saat süren sulama işi dışında ayda bir bitki besini verip, periyodik olarak ilaçlamalarını yapmak yetiyor güzelliklerini sergilemeleri için.
O yüzden şehir hayatında apartman balkon ve teraslarında kullanılmayan hurda yığınlarını bekletenlere şaşıyorum.Atın onları çöpe koyun balkonunuza 2-3 tane saksı, alın 50 kuruşa 4-5 mevsimlik fide balkonunuz şenlensin, inanın toplumu saran şiddet duyguları bile yavaş yavaş törpülenip yok olacaktır.
Geç kalmadınız hadi hemen başlayın.....
Ana gibi
11-05-2012, 18:28
Teşekkür ederim kartal124 , beni kırmadığınız için. Aman Allahım, inanılmaz güzellik, rüya gibi. Kutlarım sizi bu gülizar terasınızdan dolayı.
Keşke komşu olsa idik demek geldi içimden,:o terastan beni kimse içeri alamazdı.
Evet güller konusunda kime danışacağımız belli oldu:) Sevgili Kartal124 bahçem yok diye üzülüyordum ama sizin terası görünce utandım doğrusu. İsteyince neler yapılabildiğini bize gösterdiniz. Size teşekkürler.
Maaşallah! Gerçekten de isteyince neler yapılabiliyorun kanıtı olmuş.
Bir tek şunu merak ettim: "Bir kenara da bir sandalye sıkıştırsam da bitkilerime karşı çay içsem" demiyor musunuz?
kartal124
11-05-2012, 22:45
Maaşallah! Gerçekten de isteyince neler yapılabiliyorun kanıtı olmuş.
Bir tek şunu merak ettim: "Bir kenara da bir sandalye sıkıştırsam da bitkilerime karşı çay içsem" demiyor musunuz?
Sayın gilan,
Evet diyorum, ama terasa sandalye sığmayınca;), teras kapısının önüne sandalye ve sehpayı atıp çay keyfi yaptığımız oluyor.
Selamlarımla.
Sayın gilan,
Evet diyorum, ama terasa sandalye sığmayınca;), teras kapısının önüne sandalye ve sehpayı atıp çay keyfi yaptığımız oluyor.
Selamlarımla.
Sayın Kartal, sempatik gözüküyor ama böyle keyfi çıkmaz bence :)
Siz biraz medeniyetin (belediyelerin) bitkileri yol kenarlarındaki dar alanlara sıkıştırdığı gibi birşey yapmışsınız.
Doğada ise her zaman şöyle uzanacak bir alan bulursunuz..!
(Yakacık'tan) selamlar,
kartal124
12-05-2012, 19:23
55 numaralı mesajda gözüken hypoestes'lerden biri bugün çiçek açtı.
serkan_istanbul
12-05-2012, 20:01
Ellerinize sağlık maşallah ne kadar güzel çiçeklenmişler. Kolay gelsin. Yazmış olduğunuz yazıyıda çok beğendim ne kadarda haklısınız balkonlardaki biriken hurdalar hakkında.
Terasiniz muhtesem.Clematisler muhtesem,guller olaganustu.Soylenecek soz yok.Bahceden hicbir farki yok.
Bu arada ilaclamalarinizi gullere mi yapiyorsunuz yalnizca?İlaclama konusunu hic bilmiyorum.
kartal124
12-05-2012, 21:48
Teşekkür ederim sayın Tika ve serkan istanbul.
Sayın serkan istanbul, sizin terasınız da balkon ve terasların hurdalık olmadığını çok güzel kanıtlıyor, siz de bir çok güzelliklere imza atmış durumdasınız, umarım bu zihniyet genele yayılır da bol çiçekli balkon ve teraslara şahit oluruz.
Sayın Tika aylık ilaçlamalar genellikle güller için gerekli, özellikle külleme hastalığı nedeniyle.Bu arada diğer bitkile rde bu hastalıkların konaklayıcısı olmasın diye tümünü ilaçlıyorum.
Selamlarımla.
kartal124
13-05-2012, 19:31
5 Nisanda dikilen selluka'ların son hali böyle.Yavaş yavaş yan dallar vermeye başladılar.Bakalım bu sene çiçeğini görebilecekmiyiz?
Selluklarınızı takipteyim bilesiniz :) Benimde iki kök ve öneriniz üzerine sabah güneşini bolca alan balkondalar saksılarınıda değiştirmiştim. Sanırm bir aya baya büyük bir saksıya alıp bahçeye indireceğim. Aramızda yaklaşık 25 günlük ekim farkı var. Bakalım hangimizinki önce çiçeklenecek :)
Birde yukarıdaki genel görünümde gardenya bitkisi vardı sanırım... Yaprakları sararmış gibiydi? Eğer gardenya ise fazla güneşi sevmiyor açık esen hava ortamınıda bilenizi isterim...
neslihan0602
14-05-2012, 15:16
Bayıldım terasınıza! Benim de bir terasım var çeşitli çiçeklerim var,bu ay bahçeli bir eve geçeceğim,şu iki renkli güllerinizden kasım ayında çelik almak isterim,mümkün müdür ? selamlar..
neslihan0602
14-05-2012, 15:18
Bu sellukalar Ankara'da olur mu acaba, tohumunu nereden bulabilirim? Kartal bey cevaplarsanız sevinirim.
kartal124
14-05-2012, 20:51
Selluklarınızı takipteyim bilesiniz :) Benimde iki kök ve öneriniz üzerine sabah güneşini bolca alan balkondalar saksılarınıda değiştirmiştim. Sanırm bir aya baya büyük bir saksıya alıp bahçeye indireceğim. Aramızda yaklaşık 25 günlük ekim farkı var. Bakalım hangimizinki önce çiçeklenecek :)
Birde yukarıdaki genel görünümde gardenya bitkisi vardı sanırım... Yaprakları sararmış gibiydi? Eğer gardenya ise fazla güneşi sevmiyor açık esen hava ortamınıda bilenizi isterim...
Sayın özlem,
Umarım ki sellukalarımız bu sene çiçeklenirler.Ama gelecek seneye kalma ihtimali de yok değil, bakalım göreceğiz.
O dediğiniz bitki açelyalarımdan bir tanesi.Yeni yaprak verdikçe eskiler sararıyor.Ama havalar ısındıkça açelyaların da zorlu dönemleri başlayacak, gölgede, bol nemli tutmaya çalışsam da Temmuz-Ağustos sıcaklarını atlatabilecekmiyiz bakalım.
Bu arada sizin sellukaların fotoğrafları yok mu?
Selamlarımla.
kartal124
14-05-2012, 20:56
Bu sellukalar Ankara'da olur mu acaba, tohumunu nereden bulabilirim? Kartal bey cevaplarsanız sevinirim.
Sayın neslihan0602,
İki renkli güllerim bu yılın yavruları, çelik verecek hale gelirlerse seve seve gönderirim.
Selluka'ya gelince kışın içerde, yazın bol güneşli ortamda bulundurmak kaydıyla Ankarada da olacağını sanıyorum.
Tohumlarını ya buradan,
http://www.zengardentr.com/Selluka-tohumu,LA_559-2.html(stokta yok gözüküyor ama takip ederseniz geliyor)
ya da buradan
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/26974.htm
temin edebilirsiniz.
kartal124
14-05-2012, 21:24
Bu senenin ürünleri, horoz ibikleri.
Hmm ama gardenyaya çok benziyor. Sakıncası yoksa cumartesi günü sellukalarımı buraya eklemek isterim:) okadar güzelleştilerki... Ben inanıyorum bu sene çiçek açacaklar. Ağustos sonuna doğru....
kartal124
15-05-2012, 11:50
Hmm ama gardenyaya çok benziyor. Sakıncası yoksa cumartesi günü sellukalarımı buraya eklemek isterim:) okadar güzelleştilerki... Ben inanıyorum bu sene çiçek açacaklar. Ağustos sonuna doğru....
Tabi ki sakıncası yok, ekleyebilirsiniz sellukalarınızı buraya.Umarım açarlar da biz de görürüz bu sene.
kartal124
15-05-2012, 20:26
Kasım ayında çeliklediğim hanımeli büyüdü, bol bol çiçek açıyor, gayette güzel kokuyor.4 lt.lik kare saksısında mutlu gözüküyor.
Daha bir senesini bile doldurmadan ne güzel çiçeklenmiş. Çok yeşil parmaklısınız. :)
Ekim ayında ekilen tüm bitkiler bahar geldiğinde bir yaşında sayılır ve çiçeklerini büyük bir ihtimalle görürsünüz:)
Güzin Çakar
16-05-2012, 13:08
İşte budur. Terasınızın genel görünümü gözümü gönlümü açtı. Elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık.
kartal124
16-05-2012, 21:56
Bugün yağmurdan biraz etkilendiler, suyu tutan çiçekleri taşımakta zorlandılar ama toparlandılar.
Şu sağ alttaki köşedeki alacalıyı tam olarak çekermisiniz? bakınca gözüm ondan başkasını görmüyor;)
Asya Ceylan
17-05-2012, 08:22
hanımelinin kokusu buraya kadar geldi çok güzeller
kartal124
17-05-2012, 12:14
Şu sağ alttaki köşedeki alacalıyı tam olarak çekermisiniz? bakınca gözüm ondan başkasını görmüyor;)
İlk fırsatta ekleyeceğim.Aslında o tür güllerim 3 ayrı çeşit.
Selamlarımla.
günebakan
17-05-2012, 12:34
Hepsi çok güzel ama gülistan muhteşem görünüyor gerçekten birde kokulu olunca daha bir güzellerdir mutlaka:)
kartal124
17-05-2012, 22:18
Sayın Özlem bunlar da alacalılar.
Selamlarımla.
günebakan
17-05-2012, 22:33
Alacalılar harika ortadaki renkten bizim burda bir marketin önünde var çelik zamanı çelik almam gerek. Çok güzeller Kartal124:)
kartal124
17-05-2012, 22:38
Teşekkür ederim sayın günebakan.Kokusuzlar ama olsun.
kartal124
18-05-2012, 11:58
İstanbul bulutlu, zaman zaman yağmurlu.Açelyalar bu durumdan çok memnunlar, bol bol duş alıyorlar.
Kırçıllı gülleriniz çok güzelmiş kartal124. :)
Maaşallah bitkilerinizin hepsi çok güzeller.Ama ben her zaman güllerden yana olmuşumdur.Niye derseniz;
Nisanda başlayacak neredeyse aralık ayına kadar aralıksız çiçek açacak, muhteşem renkleri olacak, bir o kadar da güzel kokacak, ayrıca pek te nazlı olmayacak, ayda bir hafif besin ve bir iki ilaçlamayla yetinecek, sulamasını geciktirseniz de size küsmeyecek, sıcaktan soğuktan etkilenmeyecek kaç tane bitki sayabilirsiniz ki güllerden başka bu özellikleri olan.
Selamlarımla.
Güler Abla'nın bahçesindeki mesajınızaysa hem katılıyorum, hem katılmıyorum. :) Geçen gün düşünüyordum, kimi bitkiler dondurucu soğuklara dayanıklı ama yaz sıcağında mahvoluyor; kimisi ise yazın güneşe bayılıyor ama dona dayanmıyor. Peki dedim biz Ankara ikliminde bizi uğraştırmayacak, yaz boyu çiçekli çok yıllık ne yetiştireceğiz? Aklıma güller geldi. :)
O yüzden sözlerinizin bu kısmına katılıyorum. Ama işte nazlı olmama konusu yok mu! Ona hiç katılmıyorum. :) Kara lekesi, küllemesi hadi bir derece. Ama o yaprak bitleri yok mu! Devamlı ilaçla uğraşmak çok zor. Hele reçel falan yapayım derseniz hiç ilaç şansı yok.
Ama yine de güllerden vazgeçmem o başka. ;)
kartal124
19-05-2012, 12:31
[QUOTE=gilan;968723]Kırçıllı gülleriniz çok güzelmiş kartal124. :)
Güler Abla'nın bahçesindeki mesajınızaysa hem katılıyorum, hem katılmıyorum. :) Geçen gün düşünüyordum, kimi bitkiler dondurucu soğuklara dayanıklı ama yaz sıcağında mahvoluyor; kimisi ise yazın güneşe bayılıyor ama dona dayanmıyor. Peki dedim biz Ankara ikliminde bizi uğraştırmayacak, yaz boyu çiçekli çok yıllık ne yetiştireceğiz? Aklıma güller geldi. :)
O yüzden sözlerinizin bu kısmına katılıyorum. Ama işte nazlı olmama konusu yok mu! Ona hiç katılmıyorum. :) Kara lekesi, küllemesi hadi bir derece. Ama o yaprak bitleri yok mu! Devamlı ilaçla uğraşmak çok zor. Hele reçel falan yapayım derseniz hiç ilaç şansı yok.
Ama yine de güllerden vazgeçmem o başka. ;)
Sayın gilan,
Haklısınız çok doğru.Beni de en çok külleme uğraştırıyor, ama kolayını buldum.Koruyucu hekimlik gibi, hastalık ve zararlılar ortaya çıkmadan en minimum ölçüde ilaçla mücadele.Ayda bir külleme, kara leke ve böceklere karşı ilaçlamayla durumu muhafaza ediyorum.Ne yapalım gülü seven dikenine katlanırmış.Bu arada dikenler cidden insanı zorluyor.Ben onları gübreleyeyim , ölü dallarını yapraklarını geçmiş çiçeklerini alayım diyorum bi bakıyorum elim kanamış.Ne zaman battı, ne zaman çizdi anlaşılmıyor.Ama elimi kanatana da bayağı bir kızıp nasihat ediyorum, bir daha yapmıyor:D.
Selamlarımla.
kartal124
19-05-2012, 13:57
Terastaki begonvil çiçekleniyor.
kartal124
21-05-2012, 00:07
Terastaki güllerden çeşitli sarı tonları....
Hepisi muhteşem ilk sarı gül dahada muhteşem.
serkan_istanbul
21-05-2012, 13:38
Gülleriniz harika.
kartal124
21-05-2012, 23:44
Selluka durağan geçen bir dönemin sonunda uzamaya başladı.Ona sarılacağı bir ortamı hazırlamak gerekecek.
Benimki sizinkine göre hala küçük... Yeni yerine aldım 2 hafta evvel. Dediğiniz gibi ara ara duraklama dönemine giriyor. Ve burada havalar hep kapalı yağışlı... Güneşi görse büyüyecek ama:) Tek tesellim sağlıklı oluşu...( bende balkonumdan ve bahçemizden manzara resimlerini eklemeyi düşüyorum, bölüm açabilirim...)
(Yazdıklarımı dönüp tekrar okuyunca çok kıskanç bir tavır sergilediğimi farkettim...:D:D:D)
kartal124
22-05-2012, 12:21
Asıl yerine gidinceye kadar terasta birkaç günlüğüne konuk ettiğim yavru nilüferler. Terastaki diğer tüm bitkiler bunlara şaşırdı, tuhaf tuhaf bakıyorlar, su içinde de yaşanır mı bu nasıl iş , siz nesiniz diyorlar.:D
ben de terasıma hanımeli ekmek istiyorum acaba şimdi ekilir mi?çeliklerin toprağa yatay olarak ekilmesiyle çoğaltıldığını duymuştum acaba bu doğru mu?
kartal124
23-05-2012, 21:00
Sayın nazok,
Denemekte fayda var.Ben kasım ayında çelik yapmıştım.Köklendi ve çiçek açtı.
kartal124
23-05-2012, 21:07
Açmaya devam ediyorlar.
Bunlar harika kirmızı al benili eklediğiniz güller kokolumu?
redsonia
24-05-2012, 09:38
gülleriniz çok güzel ilk iki gül muhteşem ellerinize sağlık...
Bu çiçekleri ekleyecek konuyu bulamadım:))
Arkadaşlar merhaba
Ben Selluka tohumu arıyorum. Zengardentr nin stoklarında mevcut değil. Aranızda bu tohumu Bulabileceğim arkadaşlar var mı ?
kartal124
26-05-2012, 23:22
Bunlar harika kirmızı al benili eklediğiniz güller kokolumu?
İlk üçü yoğun kokulu.
Selamlarımla.
kartal124
26-05-2012, 23:24
Bu çiçekleri ekleyecek konuyu bulamadım:))
Sayın özlem,
Çok güzeller, aralarında çuhalar da var değil mi?
Selamlarımla.
kartal124
26-05-2012, 23:31
Arkadaşlar merhaba
Ben Selluka tohumu arıyorum. Zengardentr nin stoklarında mevcut değil. Aranızda bu tohumu Bulabileceğim arkadaşlar var mı ?
Ben zengarden'den temin etmiştim.Ara sıra bakın geliyor.
Bir de şurayı takip edin.
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/26975.htm
Gulleriniz cok guzel gorunuyor.Emeginize saglik.Renk renk,bakarken icim acildi.
kartal124
27-05-2012, 23:27
Üzerinde yağmurun izi kalmış.
Çuha malesef 1 tane vardı oda sıcaktan yaşamayacak sanırım. Teşekkür ederim..
kartal124
29-05-2012, 21:27
Çuha malesef 1 tane vardı oda sıcaktan yaşamayacak sanırım. Teşekkür ederim..
Yeriniz varsa çuhayı gölge bir yere alın ve toprağını nemli tutun, kışa doğru yeniden canlanacaktır.
kartal124
31-05-2012, 11:49
Güller açmaya devam ediyorlar ama teras ve balkondaki diğerlerinin bana kızdıklarını farkettim.Bu gün de onlardan birer kare ekledim, baya sevindiler.
Clematis president, dün açtı.
Begonvil gerçek rengine kavuşmak üzere.
Afrika menekşelerini balkona aldım, daha mutlu oldular.
Sardunyalar ise zaten dertsiz tasasız ve her zamanki gibi de kanaatkarlar.
kartal124
01-06-2012, 22:56
Güller, gerçekten onlardan daha asil bir bitki yok diyorum.Çiçeklerin şahı, baştacı onlar.
Bir kaç kare..Terastan.
kartal124
02-06-2012, 22:21
Bin kere maşallah.
Sizin de gülleri sevdiğinizi biliyorum.Sizinkilere de maaşallah.
Sitede güllerle ciddi biçimde ilgilenenler var.
Benim amacım, kırmızı gül, sarı gül, beyaz gül gibi genel isimlendirmelerden ziyade, gülleri bilimsel sınıflandırmalarına göre ve özel isimleri ile yetiştirmek.Clematis severler cins cins isimleri ile yetiştirirlerken, gül severler maalesef hala kırmızı,sarı, beyaz gibi genel isimlendirmelerle yetiniyorlar.
Biraz daha detaya inmek gerekiyor diye düşünüyorum.O yüzden gülleri mümkün olduğunca isimlerini bilerek temin ettim ve etiketledim.
Selamlarımla.
Sizin de gülleri sevdiğinizi biliyorum.Sizinkilere de maaşallah.
Sitede güllerle ciddi biçimde ilgilenenler var.
Benim amacım, kırmızı gül, sarı gül, beyaz gül gibi genel isimlendirmelerden ziyade, gülleri bilimsel sınıflandırmalarına göre ve özel isimleri ile yetiştirmek.Clematis severler cins cins isimleri ile yetiştirirlerken, gül severler maalesef hala kırmızı,sarı, beyaz gibi genel isimlendirmelerle yetiniyorlar.
Biraz daha detaya inmek gerekiyor diye düşünüyorum.O yüzden gülleri mümkün olduğunca isimlerini bilerek temin ettim ve etiketledim.
Selamlarımla.
Güller
Güller, gerçekten onlardan daha asil bir bitki yok diyorum.Çiçeklerin şahı, baştacı onlar.
Sayın kartal124
Güller hakkındaki düşüncenize katılıyorum.Ben de güllerin her cinsine sahip olmayı istiyorum. Tomurcuklarını saatlerce seyretsem bıkmam :)
Babamın bahçesi olduğu zamanlarda. bahçemizdeki bir gül fidesinin her dalına ayrı cins ve renk gül aşılamıştı. Bende bahçem de o şekilde bir gül yetiştirmeyi umuyorum.
Sizi kutlarım, balkonda ve bu kadar güzel güller yetiştirmişsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.Keyifli seyirler.
kartal124
02-06-2012, 22:42
Güller
Sayın kartal124
Güller hakkındaki düşüncenize katılıyorum.Ben de güllerin her cinsine sahip olmayı istiyorum. Tomurcuklarını saatlerce seyretsem bıkmam :)
Babamın bahçesi olduğu zamanlarda. bahçemizdeki bir gül fidesinin her dalına ayrı cins ve renk gül aşılamıştı. Bende bahçem de o şekilde bir gül yetiştirmeyi umuyorum.
Sizi kutlarım, balkonda ve bu kadar güzel güller yetiştirmişsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.Keyifli seyirler.
Sayın Hülya,
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi tek bir anaca 2 ya da 3 farklı renkte gül aşısı mümkün.Çokta güzel olacağından eminim.
Selamlarımla.
kartal124
04-06-2012, 01:11
Goncalardan bir demet.
kartal124
04-06-2012, 20:15
Havalar çok fazla ısındı.Bol güneş gülleri dahi etkiliyor.Ama onlar güzelliklerini sergilemeye devam ediyorlar.
kartal124
06-06-2012, 19:34
İstanbula yağan yağmurdan sonra ortaya çıkan gül ve su kardeşliği.
kartal124
07-06-2012, 15:01
İkisi de birbirine çok yakışıyor.Hatta ismi gülden gelen bir parkımız da var.Gülhane parkı.Şimdi gülistan olmaktan çıkmış ise de yine de İstanbulun nefes alınabilecek ender yerlerinden biri.Gül, gül bahçesi, gülistan deyince orası aklıma geldi.
Başka gül bahçeleri de varmış zamanında İstanbulda ama maalesef yavaş yavaş yok olmuşlar.Koca İstanbulda günümüzde neyseki bir tane gül parkı var da zaman zaman orada gözümüzün ve burnumuzun pasını siliyoruz.
İstanbulu özleyenler için İstanbul manzaraları ve güllerim....
Selamlarımla.
Cymbelina
07-06-2012, 15:17
Sayın kartal 124, sizi de buradaki çoğu arkadaşımız gibi muhteşem çiçekleriniz, gülleriniz ve itinanızdan dolayı tebrik ederim.
188 numaralı mesajınızdaki gül siyaha yakın bordo sanırım (çok güzel), bunun bir türü - adı var mı? ayrı bir tür müdür yoksa sadece rengi mi böyle?
kartal124
07-06-2012, 15:25
Sayın kartal 124, sizi de buradaki çoğu arkadaşımız gibi muhteşem çiçekleriniz, gülleriniz ve itinanızdan dolayı tebrik ederim.
188 numaralı mesajınızdaki gül siyaha yakın bordo sanırım (çok güzel), bunun bir türü - adı var mı? ayrı bir tür müdür yoksa sadece rengi mi böyle?
Sayın cymbelina,
O gül Bauhause'dan geçen sene aldığım,bir minyatür gül.Saksısını büyütüp, açık havaya alınca böyle oldu.O yüzden özel bir adı yok.Ama gerçekten koyu bordo açıyor.
Selamlarımla.
Cymbelina
07-06-2012, 19:07
Teşekkürler, sağolun.
kartal124
13-06-2012, 21:43
Sıcaklar onlara yaradı gibi.
kartal124
15-06-2012, 21:11
Geçen sene saksıda yetiştirip bu sene soğanını bahçeye aktardığım zambaklarım.Toprakta daha bir güzel renklendiler.Ama 4 soğandan 2'si kayboldu.
Asya Ceylan
16-06-2012, 09:52
Ben bir gülle uğraşamıyorum.Sizin güllerinize şaştım kaldım.Yaprak bitleri rahat bırakmıyor deli oluyorum.Bence zor bitkilerden biri güller.Ya da ben beceremiyorum.Tebrikler gerçekten maşallah kırkbin kere.
YeniGine
01-08-2012, 01:54
Sayın nazok, herşey zamanla gelişiyor.Biraz merak ama çokça sevgi gerekir.Gerisi günbegün gelişiyor.Sizi de mutlu ediyor.
Balkonun son durumundan bir kaç kare.
kartal124 merhaba; bu gece sizin konuğunuzum... Herşey çok güzel; hem Beğeniyorum; hem de inanın her beğenişimde içimden Maşallah diyorum.
YeniGine
01-08-2012, 02:22
Sayın kartal124, özenle düzenlediğiniz terasınızı büyük bir keyifle inceledim.. imrendim. ;) Sağlıkla büyütün bahçenizi. :o
Doğada ki tüm canlılar gibi bitkilerinde şanslı olanları olduğunu düşündüm Allah katında. Siz yeşil tutkunlarının ellerinde büyütüldükleri için iki sıfır galip atılmışlar hayata. Saygılar..
Not: Gözüm gibi baktığım halde benim kaktüslerim hiç çiçeklenmiyor. :(
SUDENUR çok şüküür benim kaktüslerim bu sene çiçek açtılar. ;)
YeniGine
01-08-2012, 02:28
Goncalar ardı ardına geliyorlar.Açmasalar dahi bu halleri ile de güzeller.
Evet kesinlikle; bence de güller goncada ikeen daha güzel görünüyorlar.
Gülleriniz gerçekten tomurcukta çok güzeller kartal124
Sayın Kartal'ın gülleri, dergilere kapak olacak şahanelikte. :eek: Çiçekleri kadar yaprakları da sağlıklı ve pırıl pırıl, elinize emeğine sağlık. Kocaman bir maaşallah. ;)
Sevgili YeniGine, fotoğraf çekmediniz mi? :eek: :confused: ;)
YeniGine
01-08-2012, 02:54
Terasın son hali böyle, kenarda clematisler,mor salkım,hanımeli, selluka ve begonvil, kalan her yer güllerle dolu, alt balkon da ise fidanlarla, mevsimlik bitkiler, gül çelikleri, mimoza, yıldızlar,ortanca,açelya, şakayıklar vs. var.
Şimdi diyeceksiniz ki bütün bunlarla başa çıkılır mı?Onlara sevgi ile yaklaşırsanız size karşılığını fazlası ile veriyorlar,3 günde bir yaklaşık yarım saat süren sulama işi dışında ayda bir bitki besini verip, periyodik olarak ilaçlamalarını yapmak yetiyor güzelliklerini sergilemeleri için.
O yüzden şehir hayatında apartman balkon ve teraslarında kullanılmayan hurda yığınlarını bekletenlere şaşıyorum.Atın onları çöpe koyun balkonunuza 2-3 tane saksı, alın 50 kuruşa 4-5 mevsimlik fide balkonunuz şenlensin, inanın toplumu saran şiddet duyguları bile yavaş yavaş törpülenip yok olacaktır.
Geç kalmadınız hadi hemen başlayın.....
Teras bahçeniz sayfa sonunda yazacak idim: Gayet güzeller 1 hafta önce diktim, 2 haftada böyle oldular, çok güzeller, maşallah vs. vs. de bir de hani neler yapılıyor açıklansa. Bu bölümde az buçuk açıklamışsınız... "Yarım saat süren sulama, ayda bir bitki besini, periyoduk olarak ilaçlama" Çok şükür bu açıklamaları görebildim. Bir de hani o bitki besinleri, ilaçlama derken, onlar ne, nasıl toprak kullanıyorsunuz vs. vs. açıklasanız. İnanın ben gibiler için çok güzel olacak... NACİZANE...
YeniGine
01-08-2012, 03:20
Bir kaç kare..Terastan.
Bence de... Çok güzeller, harikalar, asiller. Bir de işte biz bilmeyenlere ne edersiniz, ne yaparsınız, nasıl yaparsınız, ne verirsiniz, nasıl kesersiniz, nasıl budarsınız ahhh bir de açıklasınız; daha güzel olacaklar biz bilmeyenler için.
YeniGine
01-08-2012, 03:31
Ben bir gülle uğraşamıyorum.Sizin güllerinize şaştım kaldım.Yaprak bitleri rahat bırakmıyor deli oluyorum.Bence zor bitkilerden biri güller.Ya da ben beceremiyorum.Tebrikler gerçekten maşallah kırkbin kere.
Evet Asya Ceylan ben de sayfaya girip gezmeye başladığımdan beri onu sorguluyorum zaten. Bitkiler gayet güzel, hepsine maşallah, ellere, emeklere sağlık. Ama diyorum ya hiç mi sorun yaşanmıyor, bit, tırtıl (ki benim güllerimde çoklar), kara leke, mantar, açan gül kesimi, budama vs. vs. ki mutlaka oluyordur ama işte sergilemekten öte bence mücadele, yapılan, harcanan emek de açıklansa daha güzel olacak.
YeniGine
01-08-2012, 03:48
Sayın Kartal'ın gülleri, dergilere kapak olacak şahanelikte. :eek: Çiçekleri kadar yaprakları da sağlıklı ve pırıl pırıl, elinize emeğine sağlık. Kocaman bir maaşallah. ;)
Sevgili YeniGine, fotoğraf çekmediniz mi? :eek: :confused: ;)
CAN SUDENUR tabi ki güllerimin fotoğrafları var ve özellikle SDurul hep diyor idi yine yeniden yeniden açıyor güllerim... Benim de güller aynı durumda şu an çoştular mı ne hepsiii tomurcuk tomurcuk... Ama nerede fotoğraflayabilirim ki ben güllerimi; benim sayfam yok. :(
Sonra sırf dal kalmış açmayan minyatür güllerim, onları nerede fotoğraflayabilirim? :(
kartal124
01-08-2012, 11:54
CAN SUDENUR tabi ki güllerimin fotoğrafları var ve özellikle SDurul hep diyor idi yine yeniden yeniden açıyor güllerim... Benim de güller aynı durumda şu an çoştular mı ne hepsiii tomurcuk tomurcuk... Ama nerede fotoğraflayabilirim ki ben güllerimi; benim sayfam yok. :(
Sonra sırf dal kalmış açmayan minyatür güllerim, onları nerede fotoğraflayabilirim? :(
Sayın YeniGine,
1-Minyatür gülünüzü 5-6 Lt.lik bir saksıya alın, yarı gölge bir yerde ve mutlaka dış mekanda bulundurun, 3-4 günde bir sulayın, yapraklara su değdirmemeye dikkat edin, ayrıca örneğin çiçekcoşturan'ın gül besininden 1,5-2 ayda bir azar azar verin dökülen yapraklar yeniden çıkar ve sizinki de açmaya başlar.Bu arada aşırı sıcaklarda direkt güneş ışığından koruyun, hava normale döndüğünde mutlaka bol güneşli bir yerde dursun.
2-Ayda bir Topas'la külleme vs. için ilaçlayın, bit vs. gördüğünüzde uygun bir insektisitle ilaçlayın(Ama sabah veya akşam serinliğinde olsun)
3-Geçen çiçekleri çiçekten aşağıya doğru inip ilk 5.li yaprak sapının üstünden kesin.
Selamlarımla.
YeniGine
01-08-2012, 23:32
Çok teşekkür ediyorum kartal124... Evet minyatür güllerim dış mekanda fakat 11.00 den - 19.00 a kadar güneş görüyor. Az biraz budadım ve çiçekcoşturan veriyorum sanki bu aralar minik minik yaprakları geliyor gibi. Çook teşekkürler, ellerinize sağlık.
sererdem
03-08-2012, 22:01
Sayın kartal 124 istanbul u pek tanımıyorum öneki mesajlarınızda Eminönüne çiçek bakmaya gidiyorum diye yazmışsınız. Orada böyle bir yermi var yoksa belirli günlerde pazarmı kuruluyor .Kış dönemlerinde kısa süreli gelebiliyorum yer tarif edebilirseniz Eminönüne uğramak isterim teşekkürederim
YeniGine
04-08-2012, 01:34
Sayın kartal 124 istanbul u pek tanımıyorum öneki mesajlarınızda Eminönüne çiçek bakmaya gidiyorum diye yazmışsınız. Orada böyle bir yermi var yoksa belirli günlerde pazarmı kuruluyor .Kış dönemlerinde kısa süreli gelebiliyorum yer tarif edebilirseniz Eminönüne uğramak isterim teşekkürederim
Öncelikle kartal124 ten özür diliyorum. İnşallah bana kızmazlar. Fakat sererdem sorusunu okudum; tam da denk geldi tesadüf bu ya. berrinbb bahçe sayfalarına bakıyor idim; tam sererdem in sorusunun cevabını gördüm. sererdem berrinbb bahçe sayfasında Sayfa 57 den başlayarak; Eminönü Çiçek Pazarını gezebilirsiniz.
kartal124
04-08-2012, 22:06
Sayın YeniGine belirtmiş.Eminönü çiçek pazarı haftanın 7 günü açık bir çok dükkandan oluşan bir çiçekçiler çarşısı.Hemen hemen her tür bitkiyi ve tohumu bulabilirsiniz.Ama sıkı pazarlık etmeyi ihmal etmeyin.
Selamlarımla.
sererdem
05-08-2012, 22:20
Her ikinizede çok teşekkürederim. Geldiğimde uğrayacağım. İyi akşamlar.
kartal124
22-11-2012, 20:39
İkinci kez 3. boğumdan çiçeklenen orkidem.
Sayın Özlem bunlar da alacalılar.
Selamlarımla.
Sayın kartal124; öncelikle MAŞALLAH diyeyim. Muhteşem, terasınızda bitki dünyası kurmuşsunuz. Ne güzel olmuş. Emeklerinize ve bitkilerinize sağlık diliyorum.
Ben bu gülleri ne zamandan beridir takip ediyorum. Nasıl ve nereden temin edebilirim diye. Siz nereden aldınız:confused: nerelerde bulabilirim:confused: şimdiden teşekkürler.
Bol çiçekli ve keyfini sürecek sağlık diliyorum. Selamlar.
kartal124
24-01-2013, 20:46
Sayın kartal124; öncelikle MAŞALLAH diyeyim. Muhteşem, terasınızda bitki dünyası kurmuşsunuz. Ne güzel olmuş. Emeklerinize ve bitkilerinize sağlık diliyorum.
Ben bu gülleri ne zamandan beridir takip ediyorum. Nasıl ve nereden temin edebilirim diye. Siz nereden aldınız:confused: nerelerde bulabilirim:confused: şimdiden teşekkürler.
Bol çiçekli ve keyfini sürecek sağlık diliyorum. Selamlar.
Nisan ayında Eminönü çiçek pazarına alacalıların her rengi geliyor.10 ila 15 TL arası satılıyor.
Gülleriniz çok güzel bakmaya doyamıyor insan bende ancak 6-7 renk var.
çok güzeller bende bu hafta basladım cıcekler hakkında bırsey bılmıyorum ıkı gun önce kesfettım bu sıteyı harıka teraslar var
sevgihoca
26-07-2015, 19:23
Gerçekten beş yıldızlı olmayı hak eden bir sayfa.İnsanın gözleri adeta bayram ediyor.Bu terasta bol keyifli günler diliyorum.
nanemolla
28-06-2016, 08:15
Sayın kartal124.üzerinden uzun zaman geçmiş ama sormadan edemeyeceğim gulleriniz ne durumda şu an?
hepsi birbinden güzel göz alıcı maşallah
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.