PDA

View Full Version : Doğayla Barış / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3

Doğayla Barış
29-03-2012, 04:42
:cool:

Doğayla Barış
29-03-2012, 04:44
Rüzgar sert esiyor, üşüyenler bir araya sokuldular :p

Doğayla Barış
29-03-2012, 04:52
Sevgili rhepsah67 ilginç bir olay paylaşıyorum sizinle.
Akyıldız çiçeklerinden bir tutam bardağa koyup seranın içine aldım.

Doğayla Barış
29-03-2012, 04:56
:confused:
Doğada soğan yumruları çoğalarak gelişiyor.
Bakın kökleri olmayan çiçekler nasıl tohuma durdu. Hem de kocaman...:eek:

277549

Doğada bu oluşuma hiç rastlamadım. Türün devamlılık içgüdüsü muhteşem :cool:

rhepsag67
29-03-2012, 08:31
;)Mimozalar için çok teşekkür ederim sevgili Doğayla Barış, çok güzeller.

Farklı çiçekler ama fotoğraftan kanarya gülüne(pon pon çiçeği) de benziyor. Bir ay önce Kanarya gülünü çelikten üretmeye çalıştım, kısacık dalda yaprak ve çiçek de verdi ama sonrasında hemen öldü, soğuklardan herhalde. Yılmak yok, yine deneyeceğim:) Her çiçek insana farklı farklı güzel enerjiler veriyor ama SARI çiçekler de başka bir güzel:)

Her rengin ayrı bir enerjisi, anlamı vardır ama elimde SARI renk ile ilgili bilgi içeren bir yazı var beğeneceğinizi umuyorum.

Mısırlı göz uzmanı Dr. Mustafa Ahmet Azb’ın renkler üzerinde yaptığı bir dizi araştırmaları sırasında, insan gözünün kırmızı rengi görebilmesi için 50 diametrelik, mavi rengi görebilmesi için 150 diametrelik bir enerji harcarken; sarı rengi görebilmesi için enerji sarfetmediği ortaya çıktı.

Zaten sarı rengin frekans ve dalgaboyu itibarı ile hemen beyaz’dan sonra gelmesi bunu gösteriyordu.

Kanada’nın Alberta Üniversitesi’nde güzel sanatlar profesörü olan Harry Wohlfarth, renkler üzerinde bir dizi araştırma yaptı. Araştırmasında, eğitim araçlarını, sınıf ve okul çevresini —belli zaman aralıklarında—çeşitli renklere boyadı. Her seferinde öğrencilerin tavrını ve başarı derecelerini ölçtü ve neticede Sarı ve sarının karışımı olan açık renklerde, öğrencilerin daha uyumlu ve daha başarılı olduğu ortaya çıktı.

Amerika’daki Biyososyal Araştırma Enstitüsü’nde ise daha değişik bir araştırma yapdı. Enstitü Müdürü Psikolog Dr. Alexander Schauss, cemiyete uyumda zorluk çeken ve bu yüzden gözetim altında tutulan suçlular üzerinde renk deneyleri yaptı. Odalar sarı ve sarının karışımı olan Krem, portakal ve pembe gibi açık renklere boyandığında, suçluların daha az problem çıkardığı tesbit edildi. Bu araştırmanın sonuçlarını, Amerika’da yayınlanan Psychomic Society dergisinde yayınlandı.

California’nın San Bernardino hastanesinde klinikler şefi olan psikiyatrist Paul Boaumuni, uyuşturucuya bağımlılık kazanmış ruh hastaları üzerinde bir renk araştırması gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarını şu sözlerle ifade eder: Daha önce sakinleşmelerini sağlamak için uyuşturucu vermek zorunda kaldığımız hastalar, odaları SARI ve sarının karışımı olan açık pembe, çağla yeşili gibi renklere boyandıktan sonra, daha az uyuşturucu talep eder oldular. Birbirlerini yaralamaya kadar varan eski yoğun olaylar, artık tek-tük görülüyor.

Psikolog Alexander Schauss, Renklerin insan beyni üzerindeki tesirleri adıyla ikinci bir araştırma daha yaptı. Araştırma sonuçlarında SARI rengin, renk algılama merkezi olan Reticular bölgesindeki sinir uçlarını çok düşük bir biyoelektrik akımı ile uyardığını ortaya çıkardı. Kırmızı, koyu mavi, siyah gibi sıcak renklerin, sinir uçlarını daha yüksek bir biyoelektrik akımı ile uyardığını da keşfeden araştırmacı, yüksek akımla uyarılan sinir uçlarının kan basıncını, ruhsal gerginliği ve kandaki şeker oranını artırdığını ifade ediyor.

Renkli ışığın çocuk sağlığı üzerindeki tesirlerini araştıran çocuk servisi uzmanları, sarı ve sarının hâkim olduğu renkli ışıklarla odaları aydınlatılan bebeklerde, sarılık hastalığının çok daha az görüldüğünü ortaya çıkarmışlardı.

Renkler konusunda, iş yerleri de kendi çaplarında araştırmalar yürütmektedir. Hangi renklerin işçilerin dikkatini taze tutacağını, iş kazalarını azaltacağını ve dolayısıyle verimi artıracağını araştırıyorlar. Amerika’nın güney bölgesindeki bir gaz tribünleri işletmesinde, daha önce gri ve siyah renkte olan tribünlerin sarı ve sarının hâkim olduğu açık renklere boyandığında, iş kazalarının azaldığı gözlenmiştir.

Fransa'da yayınlanan; Sciences Selection adlı bilimsel dergide, Faber Birren imzası ile yayınlanan başka bir makalede, Renklerle Düşünme adındaki bir araştırmadan söz ediliyor. Francis Galton’un başlattığı, davranış bilimleriyle uğraşan Karmoski ve Odbert’in de desteklediği bu araştırmada, Renklerle gerçekleştirilen beyin faaliyetleri incelenmektedir. Synethesie adı verilen bu beyin faaliyetinde her rengin bir harf ve rakam karşılığı vardır.

İddialarında daha da ileri giden Galton, ‘renklerle işitme’den de bahsediyor. Deneylerini beş duyu üzerinde devam ettireceğini söyleyen araştırmacı, notaları dahi renklerle ifade etmenin mümkün olacağını ileri sürüyor.

Bahsi geçen iki davranış bilimi uzmanı Karmoski ve Odbert, bazı gönüllüler üzerinde yürüttükleri bir araştırmada onlardan renk tercihi yapmalarını istemişler ve onları renk tercihlerine göre bir sıralamaya tâbi tutmuşlardır. Araştırmacılar, sarı rengi tercih edenlerin uyumlu ve yumuşak mizaçlı kimseler olduğunu; buna karşılık koyu renkleri tercih edenlerin sinirli, kavgaya hazır, uyumsuz tipler olduğunu görmüşlerdi.

Karakter tahlilinde, renklerden faydalanan bir başka araştırmacı da psikiyatr Dr. Kurt Goldstain’dir. Goldstain, beyin hastalığına müptelâ bir kadın üzerinde araştırma yapar. Kadına, sıra ile çeşitli renkten kumaşlarla dikilmiş elbiseler giydirir. Kırmızı, koyu mavi, siyah gibi koyu renkteki kumaşlarla dikilen elbiseleri giydiğinde, kadın, sarsak adımlarla yürür; düşmemek için doktorun yardımına ihtiyaç duyar. Sarı ve sarının hâkim olduğu açık renk elbiseler giydiğinde, kadının yürüyüşleri normale döner. Doktorun yardımına ihtiyaç duymadığı gibi, kendisini daha iyi hissettiğini ifade eder.

Dr. Gilbert Brighouse adındaki bir araştırmacı, daha enteresan bir deney gerçekleştirir. Renkler ve Ağırlık adını verdiği bu deney, bir spor kompleksinde, halterciler üzerinde yürütülür. Halterciler, kırmızıya boyandığında kaldıramadıkları aynı ağırlığı, sarıya boyandığında kaldırabilmişlerdir.

Haltercilere, aynı ağırlığın kullanıldığı söylenmemiş ve niçin kırmızıya boyalı ağırlığı kaldıramadıkları sorulduğunda; “Daha ağır olduğu için” cevabını vermişlerdir. Araştırmacı bu deneyden sonra, haklı olarak, koyu renkler için “ağır renkler” açık renkler için de “hafif renkler” tabirlerini kullanmıştır.

SARI renk aynı zamanda 3. çakranın rengi (pankreas bezine karşılık geliyor):)
Sevgiyle kalın...

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:06
Kumsalda bahar tüm canlılığıyla adeta fışkırıyor :-))

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:09
Ben de sarıyı seviyorum ;) :p

sakdag
29-03-2012, 10:17
Sayın Doğayla Barış, Sayın Rhepsag67 mimozaların bir buketi de benim olsun mu? Hem sarıyı , hem mimozayı çok seviyorum ben de. ;)
Hafta sonu buradaki fidancılara mimoza sordum, ama iklim gereği yetişmeyeceği için (çok soğuk değil halbuki ama) satış için getirmediklerini söylediler. Çok üzüldüm. Ne yapıp edip mimoza yetiştirmek istiyorum.Sayın Doğayla Barış, mimozaların çiçeği geçtikten sonra fasulye gibi koza oluşturuyorlar değil mi? Acaba bunlardan paylaşımda bulunur musunuz yaz sonunda? Balkonumda bulunmasını istiyorum bu güzelin. Tohumdan denediniz mi hiç? ;)

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:21
Cangıl bir renk cümbüşü içinde, kumsaldaki cangılımızdan zaman zaman bitki müzemizin bahçesine değişik türde soğanlıları transfer ediyorum. :-))
İş başında yakalanmışım

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:32
Çocuklarımı çok özledim, onlar da beni...Eşim sık sık fotoğrafımı çekiyor, bahar geldi anneniz çok iyi ve mutlu mesajını doğadan yansımalarla iletiyor.

Elimde bir kova soğanlı bitki ;)

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:48
Sayın Doğayla Barış, Sayın Rhepsag67 mimozaların bir buketi de benim olsun mu? Hem sarıyı , hem mimozayı çok seviyorum ben de. ;)
Hafta sonu buradaki fidancılara mimoza sordum, ama iklim gereği yetişmeyeceği için (çok soğuk değil halbuki ama) satış için getirmediklerini söylediler. Çok üzüldüm. Ne yapıp edip mimoza yetiştirmek istiyorum.Sayın Doğayla Barış, mimozaların çiçeği geçtikten sonra fasulye gibi koza oluşturuyorlar değil mi? Acaba bunlardan paylaşımda bulunur musunuz yaz sonunda? Balkonumda bulunmasını istiyorum bu güzelin. Tohumdan denediniz mi hiç? ;)

Aaaaaah, Sevgili sakdağ keşke bir hafta önce bilseydim...
Burada bu bitkiye yalanca akasya diyorlar. Çiçeklerini sevdiğim için kış bahçesinin yan tarafını boydan boya bu fidanlarla hat şeklinde donatmıştım. Köylü için meyve vermeyen ağaç muteber değil maalesef. Geçen hafta köyden birisi eşimin yanına gelmiş, ben arka bahçede çalışıyorum. Abi bunlar çok azgın her yanı sarıp sarmalar ben sana yardımcı olayım sökeyim diye davranmış, toprak ıslak 5-6 kök çekmiş güzelim fidanları. :dilli:
Geçen yılda bir akasya kurumuş ama çok estetik gövde oluşturmuştu. Ben de ona kabak ve sarmaşık sardırmıştım. Aynı zat bize danışmadan kurumuş ağaç bu diye köklemiş, tabiii dibinde güzelim uzun kabaklar ve sarmaşıklarla beraber...gördüğümde şok geçirmiştim. Sokma bu köylüleri bahçeme diye de kıyamet koparmıştım. :(
Aynı durum tekrar yaşandı... son anda eşimin aklına benim nasıl kızacağım gelmiş ve adamı güç bela durdurmuş. 3 fidan kalmış ayakta...
Muhterem zat söktüğü fidanları da alıp çöpleri temizlemek adına götürüp çöp kuyusuna atmış...:dilli:
Ben tohumlarına rastlamadım ama tabi ki senin için toplarım memnuniyetle...
Fidanın biri senin olsun :D

rhepsag67
29-03-2012, 10:51
Sevgili Doğayla barış, inanın sarı çiçeklerle çok uyumlu, çok güzel görünüyorsunuz ;)

Sevgili Sakdag, ben de sizin gibi mimozaları uzaktan seyrediyorum:( ben de balkonda yetiştirsem mi acaba, hiç fena olmaz:p

Şu sıra elimde Şebnem Pişkin'in, "Kırklar Diyarı" adlı kitabı var, beğenerek okuyorum. Kitabın kahramanı hayattan zevk almıyor. Çevresinin, yaşamın farkında değil. Ölmeye karar veriyor ve ondan sonra pişmanlıklar, farkındalıklar başlıyor...

İnsan güzelliklerin içerisinde olabilir ama o güzellikleri görebilmektir asıl marifet; doya doya.

Sevgiyle kalın

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:51
İşte topladığım zarif çiçekler ama adını bilmiyorum.

Doğayla Barış
29-03-2012, 10:59
Sevgili rhepsağ76 teşekkürler ;)
Söz, sizin ve sevgili sakdağ için ilk gördüğüm yerde birer fidan zulaya atacağım :D
Çelik tutar mı hiç denemedim, şimdi çiçekte olduğu için kıyamam. Ama fidanı daha rahat temin ederim diye düşünüyorum. Şimdi olmazsa bir daha ki baharda bizimkinin dibinden fışkıracaktır, hemen rezerve ediyorum ;)

Doğayla Barış
29-03-2012, 11:05
Çitlembik meyveye durmuş...

Doğayla Barış
29-03-2012, 11:28
Zeytin ağacımı da çok seviyorum. Bin yaşın üzerinde olduğunu söylüyorlar:cool:

Doğayla Barış
29-03-2012, 11:30
Ebegümeci çiçek açmış, şifasını bilenler çok :p

mtavlı
29-03-2012, 22:05
Merhaba.Dün akşam tesadüfen bahçenize rastladım.Yeni üyelerdenim.Zaman zaman bahçelerde dolaşıp fikir edinmeye çalışıyorum küçük bahçem için.Öyle bir dalmışım ki bahçeye..Müzik ve yeni yeni bahçe ile uğraşan biri olarak çekti sanırım:)Müziği,klibi,hikayeleri,araştırmaları,pro jeleri ile yeşilikler içinde huzurlu sessiz tatlı bir sohbet...Saat 01.30 u gösteriyordu.Sabah işe giden biri olarak yatış için çookk geç.Sabah biraz zor kalktım:)
Elinize yüreğinize sağlık.Size ve bahçenize rastlamak çok güzeldi.Çok yakınız aslında, ziyaretinize gelmeyi isterim.

Doğayla Barış
30-03-2012, 20:06
Merhaba, hoş geldiniz bahçeme ;)
Bazen ben de gecenin sessizliğinde birbirinden güzel bahçelere dalıyor ve kendimden geçiyorum. Sonra gördüğüm tüm güzellikler sanki benimmiş gibi mutlu, mesut uykuya dalıyorum. :D

Her zaman beklerim. Nisan sonuna kadar sempozyum telaşımız var, bahçede her zaman olamıyoruz. Haberleşelim.
Görüşmek üzere. Selamlar.

Mustafa Abdal
10-04-2012, 12:51
İmrenmezdim hiçbirşeye diye biliyordum ama kendimi yanlış tanıyormuşum. :p Umarım nazarım dokunmaz.

Çitlembik meyveye durmuş...

Bu arada Çitlembik'iniz pictacia perebinthus -Menengiç - yabani antep fıstığı. Kahvesi güzel oluyor diyorlar.
Bazı yörelerde menengiçe'de çitlembik diyorlarmış ama çitlembik bu.
281746

Doğayla Barış
14-04-2012, 11:58
Bahçemizden bir süre uzaktayız. ;)

jineop
14-04-2012, 12:42
İşte topladığım zarif çiçekler ama adını bilmiyorum.

Ornithogalum sp. Etkinliklerinizde kolaylıklar dilerim. Selamlar.

Doğayla Barış
19-04-2012, 17:00
Daha ne kadar oldu ki biz tufandan çıkalı...
Önce bahçemizin gönüllüsü sevgili Leyloşumuzu kaybettik umulmadık bir anda...
En son cuma günü görmüştüm kendisini. Bahçemizle ilgili bir resmi yazışmayı takip etmiş, sonuçlandırmış ve Marmaris meydanında şen kahkahalarla müjde veriyordu.
Cumartesi balkondan düşmüş beyin üstü...ve pazartesi inanılmaz bir şekilde bizi, bahçemizi yaşlı gözlerle terk edip gitti sonsuzluğa.
Bana rengarenk çiçekleri demet demet kim getirecek şimdi, yazın burası harika olacak diye kim moral verecek.
Daha ne güzel şarkılar söyleyecektik hep birlikte. Gitar çalmayı öğrenecekti....
Bahçemiz çok değerli bir dostunu kaybetti.
Tutamadık, kayıp gidiverdi ellerimizden...

Ve sonra bir başka tufan haberi geldi bahçeden.
Fotoğrafları eklemeye yüreğim el vermiyor. Sera, sahil paramparça, her şey yıkılmış.
Marinada karaya çekilmiş koca koca tekneleri vurup vurup parçalamış, savurup denize atmış...Evleri, iskeleleri param parça etmiş.
Bizde de hasar çoook büyük. Ama en çok içimi acıtan koca çınarı sökmüş savurmuş kökünden. Tekrar dikmeye uğraşacaklar arkadaşlar ayakta durabilirse tabi ki.
Seramız, kış bahçemiz savaş alanına dönmüş. Kırılmadık cam, kapı, pencere kalmamış...
Bazı kaktüsler umulmadık bir şekilde onca hortum fırtınaya rağmen masanın üzerinde sapa sağlam kalmışlar ve birisi inadına çiçek açmış hatta gülümsemiş bile.
Umulmadık minik sürprizler olmuş büyük kaybımıza rağmen...

Maddi kaybımız büyük, neyse ki bankamıza ait tohumlar evde tohum sandıkları içinde güvenceye alınmıştı...

Çiçeklere fidelere çok üzüldüm ...ama Leyloşun gidişi kadar içimi yakmadı nedense...
Eşim ağlamayacaksın dedi, ısrarla dimdik ayakta duracaksın, bu da ne ki !...Bak Leyla bile ağlamanı hiiiiç istemezdi...

Usulca yaşlar süzüldü gözlerimden,
Hayat yine dersini verdi diye mırıldandım içimden...
Bu büyük tufanda kayıpları olan herkese
Baş sağlığı diliyorum canı gönülden.

Ve büyük ustanın dizeleri geçti belleğimden

BAĞLANMAYACAKSIN

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.

Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin onu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de
korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim." diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait
olacaksın.
Mesela turuncuya, **** pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem
de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...

CAN YÜCEL

rhepsag67
20-04-2012, 13:17
Başınız sağolsun, büyük geçmişler olsun...
İnsan ne diyeceğini bilemiyor inanın...Allah yardımcınız olsun...

Ben de sıkıntılı zamanlarımda "BU DA GEÇER YA HU" sözünü hatırlamaya çalışırım. Bu sözün kısa bir hikayesi de var.
Rivayet olunur ki...Sultan Mahmut bir gün tüm vezirlerini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş...
Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün bir yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler.
Sultan Mahmut tamam işte bu demiş...
Yüzüğün üzerinde ;
"Bu da geçer ya hu" yazıyormuş...
Hattatlar bu lafı çok sevmişler ve eserlerinde sıkça kullanmışlar..
Günümüzde bile latin harfleriyle yazılıp, duvarlara asılmıştır.
Örnek yazı ise bir Ambigram'dır. Yani 180 derece cevrildigi zaman bile degismeyen yazidir.

Sevgilerimle...

Doğayla Barış
20-04-2012, 16:44
... :(

Mete Tiren
20-04-2012, 17:22
Her acı bir tecrübe oluyor bizlere tırnaklarımızla can ile baş ile kazıdığımız her harf bir anda siliniveriyor ya hayattan inadına kalkmaz isek bizde elimizden gidenler gibi kayıp gideceğiz nice ümit dolu beyinlerden gönüllerden...

Demesi kolay derler ya işte öyle dilden çıkıveriyor da sözler iş başa düşüp ciğeri yandı mı insanın unutuveriyor sabrı, neşeyi, yemeyi, içmeyi ...

Ama öğreniyor insan acı ile kaynaşmayı ya soldan geliyor tokat ya sağdan farketmiyor nereden geldiği ya da geleceği önemli olan bizim nasıl geri döneceğimiz. Zaman silkelenme vakti bahar geliyor eğer sele rüzgara kaptıracak olsaydık ümitlerimizi baştan sıvamazdık bu kolları paçaları. Haydi hocam bir gayret en zifiri karanlık sabaha en yakın olanıdır derler ya o misal az kaldı son gayret son gayret son gayret...

yarenimex
22-04-2012, 21:42
Üzüntüleriniz paylaşıyorum sevgili Doğayla Barış, geçmiş olsun.. Sayın Metetren oldukça iyi anlatmış, hemen pes etmek yılmak yok, sandıklardaki tohumların sunacağı güzellikleri bilmek ve hayat bulmalarını izlemek hepimizi onca emeğin heba olduğu dönemlerde tekrar tekrar denemeye cesaretlendirip şevklendirmiyor mu ? Benim de epeyce firem var, ama çok şükür canımız sağ ve yeniden deneyecek enerji ve hevesimiz hep var..Sizdeki coşkunun ne büyük ne kadar güçlü olduğunu bilmeyenimiz yok. Üstesinden gelirsiniz, gene eskisi gibi coşkulu anlatımınız ve sanat eseri güzelliğindeki fotoğraflarınızı bekliyoruz..Kolaylıklar diliyorum..

limon
22-04-2012, 22:39
Leyloşunuza Allahtan rahmet, sizlere sabırlar dilerim. Ölüm her zaman acıtır ama beklenmedik kayıplar daha da bir acıtır.

Can sağlığı her zaman ilk sırada, sağlık olmazsa, keyfimiz olmazsa, dünyanın en güzel çiçeği bile bir şey ifade etmez. Varsın fırtına zarar versin, hepsi yerine gelir, bu sene olmazsa da seneye telafi olurlar, yeter ki siz iyi olun. Sevgiler.

sinasi6
22-04-2012, 22:49
Sayın Doğayla Barış,

Başınız sağolsun.

İnsan söyleyecek bir şey bulamıyor.

berrinb
23-04-2012, 16:17
Sevgili Doğayla Barış, çok üzüldüm ,başınız sağolsun...Sera felaketi de üstüne gelmiş...Üzüntünüzü anlayabiliyorum...Kendinizi fazla sıkmayınız canım...Sera yeniden dolar inşallah.. Arkadaşız için Tanrı dan rahmet dilerim.....:((
Selam ve sevgiler ...

gtatas
23-04-2012, 17:24
Efendim başınız sağolsun çok üzüldüm sabırlar diliyorum.

mrduran
23-04-2012, 23:36
Başınız sağ olsun efendim.

günebakan
24-04-2012, 22:10
Başınız sağolsun Sayın Doğayla barış.

almira
25-04-2012, 00:18
Sevgili Doğayla Barış; başınız sağolsun. Arkadaşınızın mekanı cennet olsun.

sevim4
25-04-2012, 10:07
Başınız sağolsun mekanı çennet olsun.

mandalinci
25-04-2012, 10:42
Başınız sağ olsun, insanın dostunu kaybetmesi hele umulmadık bir anda, çok zor.

Allah rahmet eylesin size de sabır versin.

nazok
25-04-2012, 11:22
başınız sağ olsun Allah sabırlar versin.

hanndan
25-04-2012, 11:33
Böyle durumlarda ne denirki,ya acıya ortak olup susmak,ya ya buda geçer diye destek olmak hangisi daha doğru bilemedim,Leyloşun mekanı cennet olsun inşallah.Leyloş gibi destek veremesemde bende diyorum ' yazın orası çok güzel olacak'.
Fırtına esti geçti,geride kırıklar bırakarak,aynı hayat gibi değilmi......

nuray topcu
25-04-2012, 20:18
Doğa hanım,Barış bey...
çok üzgünüm.Tez zamanda ferahlarsınız inşaallah.

Doğayla Barış
05-05-2012, 00:07
Dün akşam köyümüze geldik.
Bu sabah yüreğimizde buruk bir hüzünle bahçemize indik. Eşim Marmaris'e inecekti ama ilk karşılaşma anında yanımda olmak istedi. Kumsalda oturup ufka baktım uzun uzun...yıkılan, dağılan enkaz sanki yokmuş gibi. Sonra gözlerim yanı başımdaki döküntüler üzerinde dolaştı. Fotoğraflar faciayı tam yansıtamamış gibiydi. Tam o sırada kızım telefon etti, belli ki haberdar edilmiş birileri tarafından... "Anneciğim anlaşmamızı unutma, üzülmek yok, bak hepimiz hayatta ve sağlıklıyız"...
İçim aydınlandı birden...
Çok şükür, hepimiz hayatta ve sağlıklıyız...
Başımı gökyüzüne kaldırdım, altında oturduğum dut ağacı meyveyle donanmış :-)
Zambaklar, Güller, begonviller rengarenk açmış...
İnanılmaz ama hepsinin kaybolduğunu düşündüğüm desti domates fidelerinden birisi fırtınanın şiddetiyle bahçedeki şezlongun altına uçan saksıdan bana gülümsüyordu. 100 fideden biri sağlam bir şekilde beni karşılıyor.!...
Bu bahçenin çok güzel olacağına dair bir his oluştu yüreğimde.
Ve siz sevgili dostların mesajlarını okuduğumda buna inancım pekişti.
Hepinize öncelikle acımı paylaştığınız ve destek mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Ve gönülden bir teşekkür de yüce rabbime, bahçem olanca coşkusuyla ışıl ışıl beni karşıladığı için...
Gün batana kadar sessizce dolaştım durdum, kendimle hesaplaştım, acılarımla barıştım...
Fotoğraflar ilk fırsatta. Sevgilerimle...

mandalinci
05-05-2012, 07:35
Sevindim moralinizin düzeldiğine. Yaşam bu maalesef ummadığımız zamanda neler çıkarıyor karşımıza.

Gerçekten denilen doğru ' bu da geçer ya hu'.

Allaha şükür ailenizle birlikte, sağlıklı ve mutlusunuz ya, düzelir her şey, acılar küllenir, zaman her şeyin ilacı.

Rüzgar gibi geçti filminde; Scarlett O'hara (yanlış yazmış olabilirim) savaştan sonra, çiftliği yanmış yıkılmış, parasız, perişan, bir tepeden, gün batımı çiftliğe bakıyor.

Ve 'şimdi çok işim var, bütün bunlara daha sonra üzüleceğim' der.

Ben de çoğu zaman öyle yapmaya çalışıyorum.

Haydi çok işiniz var, her şey çok güzel olacak biliyorum. Çalışmaya devam.

rhepsag67
07-05-2012, 13:48
Merhabalar Sevgili Doğayla Barış,
Yeniden güçlü bir şekilde başladığınızı görmek inanın beni de çok mutlu etti.
"Olgunluk, kişinin maddi ve manevi menfaati zedelendiği zaman belli olurmuş", asıl marifet bu değil midir zaten.
Güçlü olduğunuzu bu zamana kadarki DOĞA için yaptığınız çalışmalarınızdan az çok biliyorduk. Yine içinizdeki bu sevgi ile kısa zamanda üstesinden geleceğinize eminim.
Dediğiniz gibi, yine aynı şekilde baktığınızda sizi bekleyen, size ihtiyacı olan desti domatesi fidesi gibi veya güzelliklerini sizinle paylaşmak isteyen zambaklar, güller, begonviller gibi daha neler göreceksiniz.

SEVGİYLE KALIN...

Maviş
07-05-2012, 15:37
Başınız sağ olsun. Allah´tan sabır diliyorum.:(:(:(:(Resimleriniz sevgiyle ve mutlukla seyrettim ben canı gönülden inanıyorumki zamanla buda geçecek. Fıstık nasıl merak ettim? :confused:
Çalışmaya devam vazgeçmek yok.

tturt
07-05-2012, 15:52
Başınız sağ olsun.

Lütfen sağlığınıza dikkat edin. Eşinizle birlikte eminim eskisinden daha güzel hale gelecektir bahçeniz. Size sağlık içerisnde kolaylıklar diliyorum.

hk50
07-05-2012, 18:22
Başınız sağ olsun.
Temenni ve dilekler odurki ,Allah beterin beterinden korusun.

Orhan Özbilgiç
07-05-2012, 19:45
Sevgili Doğayla Barış;

Ne yazıkki ben, zamanı ölçülü kullanamayan ve bu nedenle yetiremeyen biriyim.
Biraz önce sayfanıza girebildim. Çok uzun zamandanberi.

Dostunuzun acı ölümü ve bahçenizin harap olması çok üzücü. Dilerim olayların şokunu kısa zamanda atlatırsınız.

Başınız sağolsun.

Doğayla Barış
13-05-2012, 11:10
İnanıyorum ki hepimiz bize biçilen rolü oynamak üzere dünya sahnesinde yerimizi alıyoruz... Sanatçının en ulvi vazifesi yüreği kan ağlasa bile sahneye çıkıp rolünü oynamasıdır. Bizde içimizde ki derin sızıyla görevimizi ifa ettik ve sempozyumu başarıyla tamamladık.
Bahçemize döndük, seramızdan çuval çuval enkaz toplayıp bahçenin arkasına gömdük, çalışmalar halen devam ediyor. Doğa için yeni yeni görevler üstlendik, çalışmalarımız başladı.
Sevgili dostların dediği gibi "Bu da geçer ya hu" diyor ve henüz üzülmeye vaktimiz olmadığına inanıyorum.

Komşularım bana "Artık yorulmadın mı? Vazgeç bu sevdadan." diyorlar....
Tıpkı çok sevdiğim şarkıda olduğu gibi.

Kaderimde hep güzeli aradım
İçimdeki sazlar başka, söz başka
Hayalimde canlanırken muradım
Duvardaki resim başka, sen başka

Gökyüzünde otağ kurdum oturdum
Yeryüzünde hayat başka, ruh başka
Bu sevdadan artık ben de yoruldum
Yaz yağmuru, kış yağmuru bambaşka

Beste : Avni ANIL
Güfte : Fethi DİNÇER
Makâm : Nihâvend
Usûl : Semâi
Dinlemek isterseniz link paylaşayım.:-)

Kaderimde hep güzeli aradım. (http://www.facebook.com/video/video.php?v=1919010947560)

Şimdi düşünüyorum da, sizler gibi görmediğim ,tanımadığım, ama yüreğimde derin bir dostluk ve kardeşlik bağıyla bağlandığım müstesna insanların varlığı ve desteği ile ben Allahın izniyle daha çok bahçeler kuracağım. ;)

Değerli dostum, Sevgili meslektaşım Fethiye'de 50 dönüm üzerinde kurduğu ve benim de çalışmalarını örnek aldığım eko çiftlikten çeşit çeşit fide göndermiş, hemen bunları dik bahçen boş kalmasın çalışmalar aksamasın diyerek.
İki gündür fide dikiyor, bahçe çapalıyorum. Sıra da zamanı uygun olan tohumların çimlenmesi var. Bahçede onarım sürerken bir yandan da sizlerle süreci paylaşacağım.
Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız ve ben iyi, ki ağaçlar net ailesinin bir ferdiyim. Sevgilerimle...

alcen
13-05-2012, 11:41
Sayfayı şimdi okudum, başınız sağolsun. Üzüntüler bir geldimi üstüste gelir zaten
seranız cam,kapı herşey yerine gelir canın sağ olsun, herşeyin başı sağlık daha iyileri olur
sıkmayın canınızı.
Büyük geçmiş olsun allah sabırlar versin.....
Sevgilerimle...

Maviş
13-05-2012, 13:36
Anneler gününüz kutlu olsun.

295136

ayseldeniz
25-05-2012, 08:03
Sevgili doğayla barış başınız sağolsun.Üzgünüm.

elifbilge
31-05-2012, 11:19
Merhabalar;

Sayfanızı merala heyecanla okudum ama son habere üzüldüm.Başınız sağolsun.Değişik bitki türlerini bir araya toplamanız ne güzel.Eğer adresinizi özelime yazarsanız bende sizin için bahçemde bir operasyon yapabilirim.
Sevgiler.

redsonia
31-05-2012, 16:24
sevgili doğayla barış başınız sağolsun çok üzgünüm... kelimelerin bittiği yer burası işte... diyecek tek kelime bulamıyorum...:(

mtavlı
04-06-2012, 12:20
Uzun zamandır işlerim nedeniyle uğrayamadım bahçeye. Başınız sağolsun.Merhuma Allahtan rahmet sizlere sağlıklı ömür diliyorum.

Doğayla Barış
05-06-2012, 21:56
Sevgili arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. İlginize, sevginize ve desteğinize...
Elimizde olmayan nedenlerle tohum gönderen dostlarımıza karşı mahçup olduk. Rüzgarın önüne katıp savurduğu fideler, tohumlar umarım uçup gittiği yerlerde toprakla buluşup yaşamlarını sürdürebilmişlerdir. Tesellimiz tohumların büyük kısmını bankamızda rezerve etmiş olmamız. Ama üretim çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Çocuklarımız her filizlenen tohumla çok mutlu oluyorlar.
Bahçemiz, çiçeklerimiz inanılmaz güzellikleriyle bize göz kırpıyor. Su sümbüllerimiz açtı. Fırtınanın savurup paramparca ettiği mum çiçeği beni şok etti. savrulduğu yerden alelacele alıp saksısına sokmuş ama üzerine eksilen toprağını ilave etmeye vakit bulamamıştım. Bu gün su vermek için yaklaştığımda inanılmaz şekilde bana gülümsüyordu. Her tarafı tomurcuk ve çiçekle donanmıştı. Allahıma şükürler olsun.

Doğayla Barış
05-06-2012, 21:59
Merhabalar;

Sayfanızı merala heyecanla okudum ama son habere üzüldüm.Başınız sağolsun.Değişik bitki türlerini bir araya toplamanız ne güzel.Eğer adresinizi özelime yazarsanız bende sizin için bahçemde bir operasyon yapabilirim.
Sevgiler.
Sevgili Elif İlginize çok teşekkür ediyorum. Bu aralar bahçemizin, dostların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Operasyonunuz bizi mutlu edecek ;)
Adresim özelinizde. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
07-06-2012, 04:17
305482
Mum çiçeğimiz :D
Fırtınada savrulan saksısına öylesine yerleştirilmiş, eksilen toprakları bile ilave etmeye fırsat bulamamışken hayata nasıl sarılmış can havliyle . Her köşesinden tomurcuk fışkırıyor.:p

Doğayla Barış
07-06-2012, 04:25
Kayıpları telafi etmek lazım. Son hızla yeniden çimlendirme çalışmalarımız sürüyor. Kabaklar, börülceler, mısırlar....

Doğayla Barış
07-06-2012, 04:28
;)
Ve bu güzelliğin adı Alina / Yasemin

Doğayla Barış
07-06-2012, 04:40
Yaz boyu bizimle bahçemizde yaşayan çocuklarımızdan birisi. Bu yıl daha okul kapanmadan ailesiyle babannesinin yanına gelmiş ve soluğu bizim bahçemizde aldı. Çiçekleri sulamak, yaprakları ve kumsalı temizlemek onun en mutlu olduğu oyunlardan birisi.
Geçen sene Alina sayesinde bunca yıllık adım Melek teyze olarak değişti. Şimdi bütün çocukların meleği oldum :o
Öğreniyor, eğleniyor ve çok mutlu oluyor ;)

rhepsag67
07-06-2012, 07:55
Yaz boyu bizimle bahçemizde yaşayan çocuklarımızdan birisi. Bu yıl daha okul kapanmadan ailesiyle babannesinin yanına gelmiş ve soluğu bizim bahçemizde aldı. Çiçekleri sulamak, yaprakları ve kumsalı temizlemek onun en mutlu olduğu oyunlardan birisi.
Geçen sene Alina sayesinde bunca yıllık adım Melek teyze olarak değişti. Şimdi bütün çocukların meleği oldum :o
Öğreniyor, eğleniyor ve çok mutlu oluyor ;)

Merhabalar sevgili Doğayla Barış, yeniden sizi sayfanızda görmek beni inanın çok mutlu etti, yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu tahmin etmiştim:)

Çocuklar, doğalarındaki enerji sebebiyle evrensel akışa yakından bağlı olduklarından yetişkinlerin algılayamadığı bir çok şeyi görür ve hissederler.(Feng Shui) Melek adını haketmiş olduğunuza inanıyorum, çocuklar diyorlarsa doğrudur:) Çevrenizde böyle güzelliklerin de olmasına çok sevidim.

Bize sevginin iyileştirme, düzeltme, birleştirme, zenginleştirme ve aydınlatma gücünü gösteriyorsunuz. İyi ki varsınız :)

SEVGİYLE kalın...

elifbilge
07-06-2012, 10:05
Sevgili Elif İlginize çok teşekkür ediyorum. Bu aralar bahçemizin, dostların desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Operasyonunuz bizi mutlu edecek ;)
Adresim özelinizde. Sevgilerimle.

Adresiniz özelimde görünmyor sevgili Doğayla Barış.

Doğayla Barış
07-06-2012, 11:04
Merhabalar sevgili Doğayla Barış, yeniden sizi sayfanızda görmek beni inanın çok mutlu etti, yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu tahmin etmiştim:)

Çocuklar, doğalarındaki enerji sebebiyle evrensel akışa yakından bağlı olduklarından yetişkinlerin algılayamadığı bir çok şeyi görür ve hissederler.(Feng Shui) Melek adını haketmiş olduğunuza inanıyorum, çocuklar diyorlarsa doğrudur:) Çevrenizde böyle güzelliklerin de olmasına çok sevidim.

Bize sevginin iyileştirme, düzeltme, birleştirme, zenginleştirme ve aydınlatma gücünü gösteriyorsunuz. İyi ki varsınız :)

SEVGİYLE kalın...
Bahçemi ve sizleri özlemişim. Gönderdiğiniz leylakları bahçenin her tarafına dağıtıp diktim. Sevginizle bahçemi kuşatıp kem gözlerden sakınsın diyerek. Büyüyorlar :p Şimdi gidip fotoğrafını çekip ekleyeceğim.
Sizi ve güzel enerjinizi seviyorum :)

Doğayla Barış
07-06-2012, 11:12
Adresiniz özelimde görünmyor sevgili Doğayla Barış.
Tekrar gönderdim. Umarım bu sefer elinize geçer. Bahçemiz dostlardan gelen güzellikleri sevgiyle kucaklayacak. Heyecanla bekliyoruz. Sevgiler.

Doğayla Barış
10-06-2012, 23:45
Sığla ormanlarında çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl sertfika programı yeniden başladı. AB heyetleri orman teşkilatını sürdürülebilir yöntemler ve uygulamalar açısından denetime tabi tuttu. İşe bakın ki biz 5 yıl önceden bu tür uygulamaları hayata geçirmiş ve belgelemiştik. bu durumda sırasıyla Muğla ilinde merkez başta olmak üzere çalışma sürdürdüğümüz ilçelerde heyete eşlik ederek bilgilendirme çalışmalarında bulunduk. Serfika programının adı sürdürülebilir yöntemlerle sığla yağı üretimi ve biyoçeşitliliğin korunması.

Ve gençlerimiz, çocuklarımız...
Geçen yıl BM nezdinde Amerika'da düzenlenen uluslararası çevre projeleri yarışmasında destek verdiğimiz İstanbul'dan lise öğrencisi iki yavrumuz sığla ormanlarında yaşam projeleriyle Amerika'ya davet edildiler. Stant açıp proje sunumu yaptılar ve Dünya 3. sü olup gümüş madalya aldılar. Ülkemizi gururla temsil ettiler.

307124
Bunlarda ödüllü miniklerimiz, köyümüzden ilk öğretim öğrencileri...
Çalıştığımız sığla orman alanında bizim kontrol ve denetimimizde araştırma yapıyorlar, toprak ve su analizleri alıyor rapor hazırlıyorlar. Sığla projeleriyle ülke genelinde iki birincilik aldılar.
307125
Tabi bize teşekkür için hazırladıkları ;) güfte ve beste kendilerine ait sığla şarkısını da seslendirmeyi ihmal etmediler. :p
Çocuklarımız hem bilimde hem sanatta başarılılar...:cool:

Doğayla Barış
11-06-2012, 00:27
Çocuklarımızda, gençlerimizde görmek istediğimiz, beklenen, olması gereken bu.
Bu çalışmalar ucuz hikayelerle övünenlere örnek olsun.
Geçen günlerde bu sitede bize karşı yapılan çirkin saldırılar karşısında anladık ki birileri tohum konusunda tekelleşmeye hevesli. Üyelerin tohum paylaşım sayfalarında bile ekip halinde yer alıyorlar :confused:

Doğayla Barış hiç bir oluşuma-ekibe dahil değildir.

Doğayla Barış bu güne kadar Doğa için, ülkemiz ve çocuklarımız için yaptıklarıyla gurur duyuyor. Doğayla Barış bahçesi ve bitki müzemiz, tohum bankamız bunlardan sadece birisi.
Bu nedenle kem gözlere kolay hedef oluyoruz :D

Her şeye rağmen güzel insanların, dostlarımızın sevgi enerjileriyle oluşturdukları koruma kalkanlarını yanımızda hissediyoruz.

Bahçemizde Mayıs ayında yapmayı hedeflediğimiz bir çok çalışma doğal afet nedeniyle ertelendi. Bahçevanlık-aşı-budama kurslarıyla ilgili kesin tarih yakında belirlenecek.

.................

Çocuklarımız öğretmenlerinin verdiği araştırma ödevi için bilgi almak üzere bahçemize geldiler. Gelirken elleri boş değildi, dağdan topladıkları birer kucak kekik, karahan, ada çayı, yarpuz, dağ kekiği gibi şifalı bitkileri de getirdiler. Demet demet bağlayıp seramızın demirlerine astık kurusunlar diye. Demet yaparken bu şaşkınla karşılaştık. Sizce ne olabilir ?...

Doğayla Barış
11-06-2012, 00:29
Pek şirindi ve ürkmüş gibiydi bol bol fotoğrafladık

Doğayla Barış
11-06-2012, 00:48
Farklı açılardan görüntüledik. :)

Doğayla Barış
11-06-2012, 00:51
Bir güzellik de burada. Su sümbüllerimiz açtı :p

Doğayla Barış
11-06-2012, 00:55
Havuzumuz nasıl ama ;)

Doğayla Barış
11-06-2012, 01:09
Havuz yapacaktık ama seramız parçalandı, kış bahçemiz dağıldı, sahil barımız yıkıldı vs. vs derken öncelik sıralamasında havuz sona kaldı. Bakalım ustaların insafına kaldık, ne zaman diğer çalışmaları tamamlayacaklar da havuza sıra gelecek.
Bozburunda bir arkadaşın bahçesinde kocaman bir havuz dolusu su sümbülünü görünce dayanamayıp bir tutam aldık. Çocuklarla hemen geçici bir havuz yaptık.
Sümbüller peş peşe açıyor.
Hemen bir kaç havuz daha yapalım sıkışık olmasınlar :p
Artık havuzumuz olduğuna göre dostlarımızdan havuz bitkileri isteyebiliriz ;)

Doğayla Barış
11-06-2012, 01:26
Bahçede sabah çalışırken çok hoş bir sürpriz...
Yıllar yıllar öncesinden İTÜ Mimarlık fakültesinden canlarım Tamay ve Serdar ziyaretime geldiler. Sanki onca yıl hiç geçmemiş gibiydi. Gün nasıl bitti anlamadık. Gitmelerini hiç istemedim, ne zorlu yıllardı anılarımızı tazeledik uzun uzun.
307145
Bana İstanbul'dan ne istersin demişlerdi, Kızkulesi diye takılmıştım. :)
Kız kulesinin farklı yıllara ait görünümlerini kapsayan çok hoş tablolar getirmişler.
Bayıldımmm:cool:

mandalinci
11-06-2012, 07:11
Sevgili Doğayla Barış,

Meseleyi anlamadım, kaçırdım bir şeyleri herhalde ama üzülmeyin, ben sizin iyi niyetinizi hissediyorum.

Havuzunuza bayıldım, çok yaratıcı olmuş, benim sümbülüm açmadı henüz bekliyorum heyecanla:)

Yaşamaya karar veren canlı her şartta yaşıyor, mum çiçeğinin azmine hayran kaldım.

Yaptığınız güzel çalışmaları hayranlıkla takip ediyorum, sevgiyle kalın:)

hk50
11-06-2012, 12:01
Anıları hatırlayınca koskoca yıllar dün gibi geliyor insana.Ne günlerdi demektende kendini alamıyor insan.
Sn Doğayla Barış.Şanzlısınız dört mevsim bitki yetiştireçek iklimle uğraşıyorsunuz.Ya biz Yazın yetiştiririz.Kışın soguk vurur.Sizin bir fırtınanız var.Bizim fırtına.don.sam.dolu.Beterin beteri var.
Saygılar.

Adalet Yağcı
11-06-2012, 13:26
Sevgili Doğayla Barış,
Önce, denize yakın sığla evinizi ve bahçenizi çok beğendiğimi söyleyeyim.
Ardından, gönül verdiğiniz doğayı korumayı destekleyen "Caretta" çalışmanıza bayıldım.
Her ne kadar adı çalışma da olsa çok keyifli olmalı.

Bahçenizde pek çok güzellikler yakaladım, kayıplarınız için üzüldüm, mutluluğunuzla sevindim.
Hayat böyle bir şey işte, yeni şeylerin gelmesi için eskilerin yer açması gerekiyor.

Çok güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum.

rhepsag67
11-06-2012, 16:29
Sevgili Doğayla Barış, çocuklarla iç içe böyle güzel bir çalışmaların içerisinde olmak, ne büyük bir mutluluk olsa gerek. Böyle güzel ve faydalı çalışmalarından dolayı, bu güzel çocuklarımız ile gurur duydum, harikalar. Çok güzel çalışmalara imzalar atıyorsunuz, canı gönülden tebrik ederim sizleri:)

Pazar günü, Kdz.Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneğinin düzenlemiş olduğu doğa gesizine katıldık, muhteşemdi. Su değirmeninde gözümüzün önünde öğütülmüş mısır unundan aldık. Doğanın bizlere sunmuş olduğu kütür kütür kirazlarından, eriklerinden yedik. O mis kokulu kekiklerinden topladık. Kızlar deresinde, tahta köprülerden geçtik. Güneşli şelalerinin güzelliklerinde serinledik. Meşe ve söğüt ağaçları altında yürüdük. O yemyeşil doğal örtü üzerinde, içimizde büyük esenlik hissettik.

Suyu bilgeler severmiş, dağları erdemliler :)
Hep merak ederdim, manastırları, tekkeleri neden dağların tepelerine yaparlar diye?
Dağlar ve deniz kenarları, negatif iyonlarının bolca olduğu yerlermiş.

Negatif iyonlar bizim soluduğumuz, kokusu ve tadı olmayan moleküllerdir. Yüksek konsantrasyonlarda doğada dağ, şelale, deniz kenarı ve ormanlarda bulunur, insanların kendilerini yenilenmiş hissetmelerine, daha enerjik olmalarına yol açar ve bu da stresi, depresyonu azaltır.

Selam ve sevgilerimle...

mandalinci
11-06-2012, 20:53
Ben de kendimi niye çok iyi hissettiğimi şimdi anladım.

Negatif iyonları seviyorum madem bu kadar faydalılar:)

jineop
11-06-2012, 21:36
Bir güzellik de burada. Su sümbüllerimiz açtı :p

Harika olmuş. Çok beğendim.
Hayat her şeye ragmen devam ediyor. Önemli olan yaşama bir yerlerden tutunmak. Umarım senin için artık hep güzel şeylerin sırası gelmiştir. Sevgiler...

Bahçemiz
20-06-2012, 05:56
Deniz kaplumbağaları için yaptığımız klip çalışmasını arkadaşlarımız paylaşıma açmışlar:D

sayın Doğayla barış, ben kardeş site Bizimbahçe'den Bağistan,
orada vermiş olduğunuz link beni buraya yöneltti, bahsini ettiğiniz,
kaplumbağalar ile alakalı çalışma hakkındaki klibi bulamadım?
saygılar

Doğayla Barış
26-06-2012, 13:30
Sevgili Doğayla Barış,

Meseleyi anlamadım, kaçırdım bir şeyleri herhalde ama üzülmeyin, ben sizin iyi niyetinizi hissediyorum.

Havuzunuza bayıldım, çok yaratıcı olmuş, benim sümbülüm açmadı henüz bekliyorum heyecanla:)

Yaşamaya karar veren canlı her şartta yaşıyor, mum çiçeğinin azmine hayran kaldım.

Yaptığınız güzel çalışmaları hayranlıkla takip ediyorum, sevgiyle kalın:)

Sevgili arkadaşım teşekkür ediyorum, biz iyi niyetliyiz de kötü niyetliler de var aramızda...burası kalabalık bir aile, ;)
Bizim için onları yok saymak en doğrusu , zaman içinde site yönetimi onları takibe alıp gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum...

Havuzlar çoğaldı ve sümbüllerin maşallahı var, inşallah sizinkiler de açar.
Mum çiçeğimi ve sellukamı ödüllendirdim fotoğraflarını çekip ekleyeceğim. ;)
Sevgilerimle.:)

Doğayla Barış
26-06-2012, 13:40
Anıları hatırlayınca koskoca yıllar dün gibi geliyor insana.Ne günlerdi demektende kendini alamıyor insan.
Sn Doğayla Barış.Şanzlısınız dört mevsim bitki yetiştireçek iklimle uğraşıyorsunuz.Ya biz Yazın yetiştiririz.Kışın soguk vurur.Sizin bir fırtınanız var.Bizim fırtına.don.sam.dolu.Beterin beteri var.
Saygılar.
Sevgili hk50 çok haklısınız. Sanki dün gibi yaşanılan yıllar, hatırlayınca da üzerine ağır bir yorgunluk düşüyor insanın. Ülkenin en zor dönemleriydi ve acı hatıralar barındırıyor içinde. Umarım gelecek daha iyi olur ülkemiz ve dünya için.

Evet iklim dört dörtlük de biz acemiyiz :D her fırtına sonrasında tedbiri daha artırıp ona göre inşa ediyoruz yıkılanları. Bitkilerde kendini sevene ihanet etmiyorlar çok şükür. Gidenlerin yerini de yenileri alıyor dostlarımız sağ olsun.
Sizler gibi tecrübe kazanınca işim daha kolaylaşacak. Saygılarımla.

Doğayla Barış
26-06-2012, 13:54
Sevgili Doğayla Barış,
Önce, denize yakın sığla evinizi ve bahçenizi çok beğendiğimi söyleyeyim.
Ardından, gönül verdiğiniz doğayı korumayı destekleyen "Caretta" çalışmanıza bayıldım.
Her ne kadar adı çalışma da olsa çok keyifli olmalı.

Bahçenizde pek çok güzellikler yakaladım, kayıplarınız için üzüldüm, mutluluğunuzla sevindim.
Hayat böyle bir şey işte, yeni şeylerin gelmesi için eskilerin yer açması gerekiyor.

Çok güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum.

Merhaba sevgili Adalet hanım, güzel sözlerinize teşekkür ederim. Doğa için yaptığımız her çalışma bizim için çok keyifli, keyif almasak o zor koşullarda çalışmak mümkün olamazdı.;)

Hayatı geldiği gibi kucaklıyoruz, acılarla ezilip sevinçlerle mutlanıyoruz.
Ama Sığla evi rüya gibi bir yer. :cool:
Her gün doğumu veya gün batımında gökyüzünde oluşan renk cümbüşü ve denizdeki yakamozlar... ve hatta geceleri samanyolu altında şezlongda uzanmış ay ve yıldızların dansını izlerken... geri kalan her şeyin bomboş olduğunu hissedebiliyorum.
Yaşamdaki tüm güzelliklerin sizi kucaklaması dileğimle. Sevgiler.

Doğayla Barış
26-06-2012, 14:04
Sevgili Doğayla Barış, çocuklarla iç içe böyle güzel bir çalışmaların içerisinde olmak, ne büyük bir mutluluk olsa gerek. Böyle güzel ve faydalı çalışmalarından dolayı, bu güzel çocuklarımız ile gurur duydum, harikalar. Çok güzel çalışmalara imzalar atıyorsunuz, canı gönülden tebrik ederim sizleri:)

Pazar günü, Kdz.Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneğinin düzenlemiş olduğu doğa gesizine katıldık, muhteşemdi. Su değirmeninde gözümüzün önünde öğütülmüş mısır unundan aldık. Doğanın bizlere sunmuş olduğu kütür kütür kirazlarından, eriklerinden yedik. O mis kokulu kekiklerinden topladık. Kızlar deresinde, tahta köprülerden geçtik. Güneşli şelalerinin güzelliklerinde serinledik. Meşe ve söğüt ağaçları altında yürüdük. O yemyeşil doğal örtü üzerinde, içimizde büyük esenlik hissettik.

Suyu bilgeler severmiş, dağları erdemliler :)
Hep merak ederdim, manastırları, tekkeleri neden dağların tepelerine yaparlar diye?
Dağlar ve deniz kenarları, negatif iyonlarının bolca olduğu yerlermiş.

Negatif iyonlar bizim soluduğumuz, kokusu ve tadı olmayan moleküllerdir. Yüksek konsantrasyonlarda doğada dağ, şelale, deniz kenarı ve ormanlarda bulunur, insanların kendilerini yenilenmiş hissetmelerine, daha enerjik olmalarına yol açar ve bu da stresi, depresyonu azaltır.

Selam ve sevgilerimle...

:D
Harikasınız,sizin bahçemin vazgeçilmez iyonlarından biri olduğunuzu itiraf ediyorum ;)
Güzel dostlar, güzel paylaşımlar insana kendini çok iyi hissettiriyor. iyi ki varsınız. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
26-06-2012, 14:06
Ben de kendimi niye çok iyi hissettiğimi şimdi anladım.

Negatif iyonları seviyorum madem bu kadar faydalılar:)
Artık bende sevmeye karar verdim ;):D:D

Doğayla Barış
26-06-2012, 14:37
Harika olmuş. Çok beğendim.
Hayat her şeye ragmen devam ediyor. Önemli olan yaşama bir yerlerden tutunmak. Umarım senin için artık hep güzel şeylerin sırası gelmiştir. Sevgiler...
Sevgili jineop güzellikler hep bizimle birlikte . ;)
Sızlanmalarım hep acemilikten kaynaklanan sorunlar yüzünden. Tecrübe ediniyoruz. Yaşadığımız her fırtına bize başka başka güzelliklerin kapısını açıyor.
Hepimiz aslında bir rüyada yaşıyoruz...
Sevgilerimle.

ahmeter
26-06-2012, 15:05
Bahçenizi yakından takip ediyor. kolaylıklar diliyorum İyı günler

Doğayla Barış
27-06-2012, 17:58
Sayın Ahmeter ziyaretiniz beni mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum.
Bana ilk sümbülü hediye eden ve havuz sevdasını başlatan sizsiniz,yeriniz özel, büyük havuz henüz yapamadık ama idare ediyoruz, umarım hoş görürsünüz ;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:01
Bu güzellik bu gün açtı kendimi alamadım. Her ne kadar makine kalitesi sizinki kadar olmasa da çiçek o kadar güzel ki ne kadar kötü olsa da güzel her zaman güzeldir:p

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:09
Bahçeden genel görünümler...
Kelebek çalısı, güzelliği yeterince yansıtamadım ama en az bunu bana armağan eden kadar göz alıcı, zarif bir bitki. Teşekkürler sevgili jineop, seni sevdiğimi söylemiştim değil mi ;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:11
Begonvil ve yasemin aşkı...;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:15
Bu da farklı bir güzellik.

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:20
Tohumdan yetiştirdiğim jakaranda büyüyor :p

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:23
Alaca begonvilim pembiş pembiş çiçek açıyor ama biraz nazlı :mad:

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:26
Güzel ful den örnek alsalar keşke :p

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:34
Tohumdan yetişen petunyalar.
312864

Hangisi güzel...;)
312865

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:39
Bence bu demiştim ama !...
312868
Tam karar veremedim...:D
312869

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:45
Nasıl olur da tereddüt edermişim ben...:mad:
312870
Az kalsın şifalı sinir otlarım güme gidecekti :eek:

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:47
Neyse ki barıştık. İyi ki dutlar var,yaşaşınnn :D

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:52
Sahildeki cangılımız pespembe zakkumların arasında envai çeşit kuşa ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapıyor. :)

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:55
Sebze bahçemizde bize gülümseyenler...
Tohumdan yetiştirdiğimiz kabaklar kocaman oluyor:p

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:56
Bu sanırım karpuz...
Dolma Kabağıymış :D
Gelen kabak tohumlarını çimlendirmiştim benim için sürpriz oldu.
Çok teşekkürler sevgili Adalat yağcı :p

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:59
Bu sezon Tohumdan yetiştirdiğimiz Yer kirazları...;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 18:59
Patlıcanlar çiçek çiçek, meyve henüz minicik ;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 19:57
Bahçeden seçmelere devam edelim :)

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:02
Bunlarda ikizler:)

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:05
Bir başka güzel, vefalı ağaç hatmi :) bu yılda lila rengi muhteşem çiçekleriyle denize karşı salınıyor:cool:

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:07
Güzel bir tebessüm :)
312895
Caylanım ceylan...:cool:

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:12
Güzel bir sürpriz beni bekliyor :)
312897

Beyaz zakkum ve bir yaban güzellik :)

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:13
Bir başka köşede adını hatırlayamadığım :o

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:14
Ben kimim!...
Duranta erecta / Ağaç menekşesi

Çok teşekkürler sevgili Adalet Yağcı

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:18
Bir çiçek buketi ve mercanlar...

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:26
Bahçede iş çok... burası çalışma alanımız, ortalık karışık, pet şişeler, kutular, bakalım bir süre sonra karşınıza nasıl çıkacaklar. ;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:30
Şirinler iş başında :)
Sevimli tavşan Alina ve benim alçılı fokum Deniz. Deniz adı gibi deniz sevdalısı.
Kolunda 4 kırık var ama kıpır kıpır, her şeyi yapmak istiyor :)

Doğayla Barış
27-06-2012, 20:31
Sahilde Kano keyfi ;)

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:29
Hava çok sıcak...41-42 derece gölgede, nefes bile almak zorlaşıyor ve çiçekler su istiyor...
312922
Bir taraftan da konuşmasa daha iyi olacak ama :D

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:34
Gençler kano keyfi yapıyor, miniklerle biz de atalım kendimizi denize...minik alçılı fok dalma meraklısı,hayırlısıyla bu kırıklar kaynasa diyorum :p
312927
312928

Kumsalda hayat güzel :-)

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:42
Bitkiler konuşur mu?...
312932

Ben de seni çok seviyorum :p:p:p

jineop
27-06-2012, 21:47
Çok şeker...

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:47
Çeri domateslerim...
312934

Boyuna bakmadan üzerinde 8-9 meyve, bu sevgi değil de nedir :D
312935

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:52
Yan bahçeden denize doğru bir bakış.

Doğayla Barış
27-06-2012, 21:55
Bu rüya gibi güzeller için Kamil beye sonsuz teşekkürler.

rhepsag67
28-06-2012, 19:39
Ben bu bahçeyi çok seviyorum :)
Çok teşekkürler, bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için.
Yardımcılarınız sevimli tavşan ve alçılı fok da çok şekerler bu arada:)
Ne kadar çok, güzellikler saklıymış meğer o güzel bahçenizde, ortaya çıkmayı bekleyen...
Şairini bilemediğim, 20 sene önce bir köşeye not almış olduğum SAKLAMBAÇ şiiri gibi...

SAKLAMBAÇ
Geminin yarısından çoğu, suyun içinde gizli,
Ağacın kökleri toprağın içinde, boyundan büyük, gizli.
Geceler gündüzlerden uzun, karanlık zifiri, gizli,
Sır tutan kişi gizli, namuslu kişi gizli.
Alan gizli, veren gizli,
Desene saklambaç oynamaya gelmişiz bu dünyaya...

Sevgi ve selamlarımla...

Doğayla Barış
28-06-2012, 20:23
DOSTLUK

Dostluk bir sarı ceylan
Yemyeşil ormanlarda
ürkerek koşan.
Kimi zaman bir yunus
Engin denizlerde özgürlüğe
yelken açan.
Çoğu zaman bir martı
Bembeyaz yüreği
masmavi göklerde
sevgiyle çarpan.

.....................................

demişim bir kitabımda :) ekleme yapıyorum...

Şimdilerde ...Hafif hafif esen
ılık bir meltem :)
Yorgun ruhumu sevgiyle kucaklayan.

Ben de siz güzel dostlarımı seviyorum :cool:

Adalet Yağcı
28-06-2012, 20:32
Bu sanırım karpuz...

Karpuz değil :)
Fazla büyümeyen dolma kabağı, yaprakları kavuna ya da hıyara benziyor ama karpuz değil.

Ben kimim!...

Bu da güzeller güzeli ağaç menekşesi. Duranta erecta (http://www.agaclar.net/forum/calilar/10159.htm)
Ben bu bitkiye hayranım, sıcak iklimi sever, çiçeklerinin rengi ve formu çok güzel.
Bahçemde saksı içinde, her yıl üst dalları donar, baharda yeniden sürgün verip bir kaç çiçeği ile sevindirir beni.

Sevgili Doğayla Barış;
İkiz mavişlere bayıldım, harika görünüyorlar.

Aslında en çok Deniz kızlarına bayıldım, keyifleri bol, neşeleri daim olsun.
Kırıklar için geçmiş olsun, yaşı küçük çabuk kaynamıştır.
Bu hali ile bile bitkilerle uğraştığına göre, çekirdekten yetişmiş belli ;)

Doğayla Barış
28-06-2012, 22:34
Sevgili adalet hanım bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Acaba topan kabak dedikleri tür bu mu? eğer öyleyse çok gülerim, her yerde aradım bu cinsi tohum bulamamıştım.
Tam sürpriz oldu benim için :p
Kabak çeşitlerine ait tohumlar rahmetli anneciğimden kalan özel hobim. Bahçenin her yanından rengarenk değişik kabaklar sarksın istiyorum :D
Deniz kızları tatile gelen dostların torunları, yaz boyu buradalar ben de torun özlemini böyle gideriyorum, çocuksu yanım güçlü sanırım, çocuklarla iyi geçiniyorum ;)

syuksek
29-06-2012, 08:26
Ben bu bahçeyi çok seviyorum :)
Çok teşekkürler, bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için.
Yardımcılarınız sevimli tavşan ve alçılı fok da çok şekerler bu arada:)
Ne kadar çok, güzellikler saklıymış meğer o güzel bahçenizde, ortaya çıkmayı bekleyen...
Şairini bilemediğim, 20 sene önce bir köşeye not almış olduğum SAKLAMBAÇ şiiri gibi...

SAKLAMBAÇ
Geminin yarısından çoğu, suyun içinde gizli,
Ağacın kökleri toprağın içinde, boyundan büyük, gizli.
Geceler gündüzlerden uzun, karanlık zifiri, gizli,
Sır tutan kişi gizli, namuslu kişi gizli.
Alan gizli, veren gizli,
Desene saklambaç oynamaya gelmişiz bu dünyaya...

Sevgi ve selamlarımla...

Sevgili arkadaşım,
Şiir sahibi :
Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Saklambaç (Dol Karabakır Dol), İş Bankası Kültür yayınları
Sevgiler

syuksek
29-06-2012, 08:41
Sevgili Doğayla Barış,

Çalışmalarınızı ve bahçenizi okudukça hem mutlu oluyorum hem mutsuz...

Çok mutlu oldum, sizin gibi sevgi ile doğaya adanmış hayatlar, kararlı mücadeleci ruhlar, her yaştan sizi seven ve destek olan dostlarınız karşısında insanın yüreğinin ısınmaması ve umutla dolmaması imkansız.

Mutsuz oldum, çünkü son 3-4 yıldır tatillerimizi genellikle sizin yaşadığınız bölgelerde geçirdik, daha önce sizi, bahçenizi farketmediğim, en azından bahçenizde sizi ziyaret edemediğim, bahçenize tohum ve fide olarak katkıda bulunamadığım için mutsuz oldum. Umarım tekrar yolumu oralara düşer bir şekilde sizleri ziyaret edebiliriz. Sizin için balkonda ve işyerimde tohum çimlendirme çalışmalarıma başladım kendi çapımda ;)

Sığla yağı ile ilgili mesajıma bu denli sıcak yanıt verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Size ve ailenize sağlıklı uzun bir hayat diliyorum.

Sevgilerimle,

Adalet Yağcı
29-06-2012, 10:07
Sevgili adalet hanım bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Acaba topan kabak dedikleri tür bu mu? eğer öyleyse çok gülerim, her yerde aradım bu cinsi tohum bulamamıştım.
Tam sürpriz oldu benim için :p
Kabak çeşitlerine ait tohumlar rahmetli anneciğimden kalan özel hobim. Bahçenin her yanından rengarenk değişik kabaklar sarksın istiyorum :D
Deniz kızları tatile gelen dostların torunları, yaz boyu buradalar ben de torun özlemini böyle gideriyorum, çocuksu yanım güçlü sanırım, çocuklarla iyi geçiniyorum ;)

Sevgili Doğayla Barış;
Ben topak kabağa benzettim, hiç yetiştirmedim ama pazarlarda sıkça rastladım.
Dilerim topak kabaktır.

Çocuksu yanınız hemen fark ediliyor zaten, ben de öyleyim :)
Yaşa başa bakmıyor, enerjimizi her yaşa göre ayarlayabildiğimizde, büyükle büyük, küçükle küçük olabiliyoruz.

Torun sevgisi ise bambaşka bir duygu, hiç bir şeye benzemiyor.
Bir gün sizin de bu mutluluğu tadacağınız zaman gelecektir inşallah.
Sevgilerimle.

syuksek
29-06-2012, 13:59
Sevgili Doğayla Barış;
Artık nerede sığla ağacı görsem aklıma bilin bakalım kim geliyor ?

nuray topcu
29-06-2012, 15:33
Kumsalda bahar tüm canlılığıyla adeta fışkırıyor :-))Doğa hanım,ay pardon Melek abla..ben Melek <teyze diyemem herhalde...bu ne güzellik,bu ne mutluluk,istekleriniz yavaş yavaş gerçekleşiyor,bu da doğanıza yansımış.Her gelişmeyi takip ediyorum,laf etmesemde,izliyorum ,siz biliyorsunuz zaten.sevgilerimle
Barış beye selamlar,onun adı da değişti mi?

Doğayla Barış
30-06-2012, 14:20
Çok tatlısın :)
Seni tanıyorum ve düşüncelerini biliyorum ama ara sıra da olsa yazsan fena olmaz değil mi eski dostum.
Bahçemizde her şey yavaş yavaş yerine oturuyor . :p
Doğaya ve bulunduğumuz iklime uyum sağlama çabaları, deneme yanılma yöntemiyle doğruyu bulma arayışları sürüyor, henüz bahçede bu 2.yılımız. Kendimizle yarışıyoruz. Gönlü güzel dostlarımızın desteği ve sevgisiyle yol alıyoruz, sitemizde yer alan 8-10 yıllık güzelim bahçelerin sahibi ustaların gözleri ve elleri hep üzerimizde. Şimdilik onların bahçelerini kendi bahçemiz gibi geziyor dolaşıyor mutlu oluyoruz. Dostlardan aldığımız destekle de ilerliyoruz.
2-3 yıl sonraki halini hayal etmek bile çok hoş :D
Sen doğa abla demeye devam edebilirsin;) Henüz Barış beyin adı değişmedi, ama o zaten dünyayla barışık :cool:

Doğayla Barış
30-06-2012, 14:34
Sevgili Doğayla Barış,

Çalışmalarınızı ve bahçenizi okudukça hem mutlu oluyorum hem mutsuz...

Çok mutlu oldum, sizin gibi sevgi ile doğaya adanmış hayatlar, kararlı mücadeleci ruhlar, her yaştan sizi seven ve destek olan dostlarınız karşısında insanın yüreğinin ısınmaması ve umutla dolmaması imkansız.

Mutsuz oldum, çünkü son 3-4 yıldır tatillerimizi genellikle sizin yaşadığınız bölgelerde geçirdik, daha önce sizi, bahçenizi farketmediğim, en azından bahçenizde sizi ziyaret edemediğim, bahçenize tohum ve fide olarak katkıda bulunamadığım için mutsuz oldum. Umarım tekrar yolumu oralara düşer bir şekilde sizleri ziyaret edebiliriz. Sizin için balkonda ve işyerimde tohum çimlendirme çalışmalarıma başladım kendi çapımda ;)

Sığla yağı ile ilgili mesajıma bu denli sıcak yanıt verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

Size ve ailenize sağlıklı uzun bir hayat diliyorum.

Sevgilerimle,
Güzel düşüncelerinize çok teşekkürler. Harikasınız sizin gibi bizi düşünen dostlarımızın çoğalması bizi çok mutlu ediyor. Bahçe sizlerin. Keyfini çıkartmak için her zaman beklerim.

Mutsuz olacak bir şey yok biz buradayız :p
İlk tatil programınıza köyümüzü alın, şimdilik çadır kurarsınız ( keyfine doyum olmaz, çocuklarımız küçükken denemiştik)
Kasım ayından itibaren de bir aksilik olmazsa kendi tesisimizde misafir ederiz.
Sevgilerimle.

Doğayla Barış
30-06-2012, 14:35
Sevgili Doğayla Barış;
Artık nerede sığla ağacı görsem aklıma bilin bakalım kim geliyor ?
Sığla ana olabilir mi?...:D

Doğayla Barış
30-06-2012, 14:37
Sevgili Doğayla Barış;

Torun sevgisi ise bambaşka bir duygu, hiç bir şeye benzemiyor.
Bir gün sizin de bu mutluluğu tadacağınız zaman gelecektir inşallah.
Sevgilerimle.

İnşallah o günleri de görebilirim. Çok keyifli olacağını tahmin edebiliyorum. ;)

nuray topcu
30-06-2012, 15:15
Çok tatlısın :)
Seni tanıyorum ve düşüncelerini biliyorum ama ara sıra da olsa yazsan fena olmaz değil mi eski dostum.

:D bundan sonra dışımdan konuşacağım,eski dostum demenize çok mutlu oldum,annem arada soruyor sizi...tabi kendi şivesiyle..:p öpüyorum...kolay gelsin.

Doğayla Barış
02-07-2012, 14:55
Sayın Kgursan'ın armağanı liliumlar görsel şölene devam ediyor. :cool:
Kokuları inanılmaz derecede büyüleyici.
314699

314700

Çok sıcak yanıyoruzzzz :(
314701
Çok sıcak günde hepsi birden açtı ve kavruldu maalesef, sanırım bu tür diğerlerine göre daha narin.

Doğayla Barış
02-07-2012, 14:58
Kocaman bir tabak gibi. Maşallah :-)

Doğayla Barış
02-07-2012, 15:02
Bayazlar...:cool:
314708

Doğayla Barış
02-07-2012, 15:04
İmdat...canavar saldırısı :(

Doğayla Barış
02-07-2012, 15:08
Bahçenin her tarafında renk renk boy boy çekirgeler :mad:
Sebzelerimi, çiçeklerimi yiyorlar, ne yapabilirim
:eek:

Doğayla Barış
02-07-2012, 15:12
Ceylanlarım açmaya devam ediyorlar.

Doğayla Barış
03-07-2012, 13:13
Doğayla Barış farklı misyonu olan bahçe...
Sahilde özel görevli 2 ayrı bahçemiz bulunmakta.
Birisi ara ara fotoğraflarını yayınladığımız endemik deposu cangıl...
İkincisi; içinde doğa ve sanat çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Sığla Evinin bulunduğu, öncelikli gözlem görevinin yanı sıra değişik türleri barındıran ve tohum bankası - bir nevi bitki müzesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Doğayla Barış bahçesi.
Organik tarım hedeflediğimiz için dinlenmeye aldığımız iki ayrı bahçemizi şu an için gündeme almıyoruz.

Bizim yolumuz çok uzun yıllar öncesinden çizilmiş. Görevimiz yanı sıra bulunduğumuz ortamlarda hatalı yol izleyen bazı insanları da doğamız gereği dostane uyarıyoruz .
Sırf bu yüzdendir tohum stokçuları ve tüccarları tarafından saldırılara hedef oluşumuz.

Bahçemizin çalışmaları hakkında bilgi rica eden bazı yeni üyelerimiz için genel bir açıklama yapalım.

Deniz çayırları / Posidonia oceanica...

315075

Posidonia oceanica (L.) Delile, 1813

Posidonia genusuna ait dokuz tür bulunmaktadır. Bu türler Güney Doğu Pasifik resifleri ve adaları, Güney Amerika, Kuzey Atlantik, Hint okyanusu adaları, Batı Afrika kıyıları ve Antartika’ da Posidonia yataklarını oluştururlar.

Posidonia oceanica ise birincil üretim açısından en önemli deniz çayırı türüdür ve Akdeniz’e endemik olup yalnızca Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunmaktadır.

Bu tür Akdeniz kıyılarında 45 m derinliğe kadar yayılım gösteren uzun yaşayışlı bir bitkidir. Bu bitkinin deniz dibinde deniz çayırlarını oluşturması ve gelişmesi çok uzun yıllar almaktadır. Kıyı erezyonunu engellediği bilinen bu tür CO2 tutarak suyu ve sedimenti oksijence zenginleştirir. Ayrıca birçok balık için yumurtlama alanı oluşturmaktadır. Bu nedenle deniz ekosistemi ve biyolojik çeşitliliğin devamı için çok önemli bir bitkidir.

Karada ağaçların yaptığı görevi denizde deniz çayırları yapmaktadır diyebiliriz..

Deniz çayırları dünya genelinde çok geniş alana yayılım gösteren, deniz diplerinde kök, gövde ve yaprak biçiminde şekillenmiş ve kökleriyle deniz dibine(sedimente) tutulu halde yaşayan ve güneş ışınları yardımıyla kendi besinini fotosentez yaparak üretebilen su bitkileridir. Fotosentez yapması nedeniyle tüm dünya denizlerinde oksijen ve besin kaynağı olmasının yanı sıra yumurtasını bu bitkilere bırakması gereken birçok balık türü için yumurtlama alanları sağlamaktadır.

Bu nedenle deniz ekosistemi ve biyolojik çeşitliliğin devamı için çok önemli bir bitkidir.

Ülkemiz genelinde deniz çayırları Ege ve Akdeniz kıyılarına yayılım göstermiştir.

Uluslararası Barselona sözleşmesi ile koruma altındadır.

Endemik Tür Nedir?

Endemik tür, bulunduğu bölgenin ekolojik koşullarına adapte olmuş ve o bölge haricinde başka bir yerde yetişme ihtimali olmayan türlere denir. Deniz çayırlarından Posidoniaceae familyasına ait
Posidonia oceanica türü Akdeniz’e özgü endemik bir türdür.

Bahçemizin bulunduğu Orhaniye koyu deniz çayırlarının barındığı kapalı bir koydur. Denize sıfır konumda Doğayla Barış bahçesi Posidonia oceanica için koruyucu görev üstlenmiştir.
Çeşitli nedenlerle... deniz çayırları tehdit altındadır, yasal platformlarda deniz çayırlarını tehdit edenlere karşı mücadelemiz sürmektedir.

Birilerinin Don Kişot olup yeldeğirmenleriyle savaşması gerekmektedir.
Biz seçtiğimiz bu yolda bir çok kez çok ciddi saldırılara hedef olduk ama bulunduğumuz konum gereği halkımızla paylaşmadık.

Biyolojik silahla kitle halinde zehirlenişimizi, Ölümden 2 dakikayla kurtuluş anımız ve 10 gün yoğun bakımda yaşam mücadelemizi bir ara sizlerle paylaşırım.
10 yıl geçti nasılsa ama bir yerlerde bizler gibi şanslı olamayan niceleri yok olmaktadır. :(

Bu günkü mücadelemizde de ciddi tehdit altındayız.
Açtığımız iki mahkeme kazanılmış, karşı tarafın itirazları kamu yararı görülerek reddedilmiş olup uygulamayla ilgili görevli mercilerin kararı uygulamasını beklemekteyiz...

Belki bir gün bu sayfada susacak, ya da susturulacak.
En azından paylaşmış oluyoruz.

Maviş
03-07-2012, 21:58
Maşallah Doğayla barış çok güzel çiçekleriniz var. Hepsi birbirinden güzeller. Nazar boncuğu takın.

315264

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:07
Çok teşekkür ederim canım. Çok şık bir kolye bu;)
Aslında senin bahçende 41 kere maşallah dedirtiyor ama seni avatar ismin korur diye düşünüyorum :D:D:D

syuksek
04-07-2012, 16:09
Sevgili Dogayla Barış,

Karaca Arboretum'unda anadolu sığlası önünde kimi andık rhepsag67 ile ?

Sevgiler

http://www.agaclar.net/forum/993317-post11.htm

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:13
İki meşgul insan aynı bilgisayarı kullanmak zorunda kalırsa ne olur?...
Bahçeyle ilgili yüklediğimiz fotoğraflar kaybolur:(
Fırtına zamanı Mayıs ayında çektiğimiz fotoğraflara tesadüfen eşimin bilgisayarında rastladım. Eski bozuk canon kameramla çekmişim. Önce tarih sayacı bozuldu bir yıl geriden işlemeye başladı, sonra kamera kilitlendi. Kızımın hediyesiydi üzüldüm ama sonra Nikon hediye edince avundum :p

Starliçe, en sevdiğim çiçeğim :-))

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:15
Değişik pozlar çekmeye çalıştım. Çiçeği beni büyülüyor :cool:

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:20
Palmiyemiz büyüyor.

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:33
Alaca zakkum çiçek çiçek.

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:34
Saksıda aloevera yemyeşil.

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:37
Kumsalda kara keçiler :-)

Doğayla Barış
04-07-2012, 16:39
Muzum meyveye durmuş :p

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:06
Sevgili Dogayla Barış,

Karaca Arboretum'unda anadolu sığlası önünde kimi andık rhepsag67 ile ?

Sevgiler

http://www.agaclar.net/forum/993317-post11.htm

Nasıl mutlu oldum anlatamam. Çok keyifli bir gezi olmuş. Bu güzel gurupla kendimi bütünleşmiş hissediyorum. :cool:
Güzel dostlarım sizi seviyorum. :-))

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:15
Fırtına koca çınarı da kökünden söktü :-(
315612

Neyse ki binaya yaslanıp yere yapışmamış..
315613

Fakat kimsenin gücü yetip yerine yerleştiremedi, ne yapacağız bilmiyorum. Traktörle çeksek kökler kopar ve kurur diye korktuk öyle kaldı. Alt dalları budayıp ağacı hafiflettik ama çılgın gibi sürgün veriyor. Çok korkmuş olmalı. ;)

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:33
Sahil barımız yere yapışmış :-(

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:41
Hortum kış bahçemizin brandalarını parçalamış ve içerdeki bitkileri hallaç pamuğu gibi atmış.
315619
Dostlar yardıma geldi, köşeye bucağa savrulan, kırılan çiçekleri toprağa sokuşturuyoruz.
315620
Seher parçalanan aloevera'ları dikiyor :-)

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:50
Daha vahim fotoğraflar vardı ama unutmak istiyorum o nedenle sayfama koymadım.
Brandalar toparlandı, kum torbaları onarılıp yerleştirildi, onarılana kadar geçici çözüm sağlandı. Bir taraftan kırık saksılar, cam kırığı dolmuş topraklar çuvallara dolduruluyor atılıyor. Yorulunca küçük neşeli molalar veriliyor.

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:51
Arada müzik keyfi. Sanatçımızdan kanun resitali :-)

Doğayla Barış
04-07-2012, 20:58
Neşeli ol ki genç kalasın :D

Doğayla Barış
04-07-2012, 21:03
Güzel kalonsem.
315640

Manolyam büyüyor.
315641

Yaban çiçeği.
315642

Adalet Yağcı
04-07-2012, 21:11
Büyük geçmiş olsun sevgili Doğayla Barış.
Mevsimler şaşırdı kendini, olmadık zamanda olmadık sıcaklar ya da soğuklar yaşıyoruz.
Tabii fırtına dolu ve yağmur üstüne tuz biber ekiyor.

Sayın Orhan Özbilgiç beyin bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292-90.htm) de çok hasar görmüş.
Sizlerin yaşadıklarınızı görünce benim yaşadıklarım hafif kalıyor.

İnşallah en kısa zamanda toparlanır her şey.
Zaman zaman, doğa gücünü göstermeyi seviyor heralde.

Lunlun
05-07-2012, 12:58
Sevgili Doğayla Barış,
Uzun zamandır fırsat bulup şöyle doya doya agaclar.net'i gezemiyordum. Ancak şimdi görebildim bu sayfayı. Hemen takip listeme ekliyorum. Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık. Sevgiyle kalın ve bizi de fotoğrafsız bırakmayın lütfen. :)

tturt
05-07-2012, 15:07
Sayın Doğayla Barış

Geçmiş olsun. Kolaylıklar diliyorum.

Sudenur
05-07-2012, 16:36
Sevgili Doğayla Barış, sıfırdan düzenlediğiniz bahçenizi gezerken "Bahçe demek haksızlık olacak o güzel manzara ve araziye, tatil köyünüz diyelim :)" nasıl güzel bir işe imza attığınızı imrenerek gözlemledim. Brovo! Elinize emeğinize, doğa sevginize sağlık. Çarçabucak sararsınız umarım fırtınanın izlerini, her şey çok güzel olacak eminim. Sevgiyle kalın.. ;)

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:34
Sevgili Doğayla Barış,
Uzun zamandır fırsat bulup şöyle doya doya agaclar.net'i gezemiyordum. Ancak şimdi görebildim bu sayfayı. Hemen takip listeme ekliyorum. Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık. Sevgiyle kalın ve bizi de fotoğrafsız bırakmayın lütfen. :)
Merhaba sevgili lunlun ben de sizi merak etmiştim. Umarım yeni hayatınız istediğiniz gibi olmuştur. Güzel sözlerinize çok teşekkür ediyorum. Bakın oya ağaçlarım renk renk açmaya başladı :) Bu fotoğraflar sizin için. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:35
Oyalarım çiçek çiçek, pembe önce açtı lila rengini merakla bekliyorum.

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:40
Sayın Doğayla Barış

Gemiş olsun. Kolaylıklar diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum Taner bey. Neyse ki sizin gibi doğa dostları var. Güzeller güzeli bahçenizden bizim için çelik ve tohum desteğinizin devam edeceğini bilmek bize güç katıyor. Saygılarımla.

Lavantalar çiçek açtı :p

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:41
Lavantam mis kokulu. :)

Doğayla Barış
06-07-2012, 07:00
Sevgili Doğayla Barış, sıfırdan düzenlediğiniz bahçenizi gezerken "Bahçe demek haksızlık olacak o güzel manzara ve araziye, tatil köyünüz diyelim :)" nasıl güzel bir işe imza attığınızı imrenerek gözlemledim. Brovo! Elinize emeğinize, doğa sevginize sağlık. Çarçabucak sararsınız umarım fırtınanın izlerini, her şey çok güzel olacak eminim. Sevgiyle kalın.. ;)

Merhaba sevgili sudenur, hoş geldin tatil köyümüze :D
Neden olmasın, güzel insanlar bir başkası için dilerse olur diye düşünüyorum;)
İnşallah gerçekleşir en kısa zamanda. Süper loto oynamalıyım sanırım, çünkü doğa beğenmediklerini habire yıkıp söküyor, 3 ay içinde peşpeşe tufan üstüne tufan, masraf üstüne masraf ciddi olarak sarsıldık.
Yoksaaaa ben de arka bahçeye çok şık bungalovlar hayal ediyorum dostlarımızı misafir etmek için. :D
Madem bungalov yapamıyoruz mevcut tesislerden yararlanalım diye düşündük, hemen arkamızda kiraladığımız tesis bize ekimde teslim edilecek.
Şimdilik dostlarımızı çadır ve karavanlarında ağırlıyoruz.
Senin için bir güzellik sunalım, bu sabah açtı :cool:

Doğayla Barış
06-07-2012, 07:19
Tatil köyümüz....bu cümle çok hoşuma gitti hatta benimsedim diyebilirim.
Güzel dostlarımın evrene güzel mesajlar göndermesini diliyorum, gerçekleşsin ve burada hep birlikte keyifli günler geçirelim.

Tatil köyümüz :D 2 dönüm bahçeye sahip. Bitkilendirme çalışmaları için 6 Bölüme ayırdık.
Sığla evinden denize kadar olan bölüm. Sığla evi sağ bahçe ve sol bahçe. Sera, seranın karşısındaki sebze alanımız. Seranın arkasındaki bungalaovları yerleştirmeyi hayal ettiğimiz bölüm.
Düzenlenecek kısım 150-200 metre bir alan olsaydı şimdi cennete teras yapmıştık da her alanda aynı anda ve ayrı ayrı ilgilenmek zorunda kaldığımız için bize göre yavaş ilerliyor. Ama 1 yıllık bir geçmiş olduğu düşünülünce gelişme oldukça iyi. Ağaçlarımız ve sarılıcılar her şeye rağmen hızla büyüyor.
Zeytin ağacımız minicik fidandı, seranın içinde kalsın nasılsa çabuk büyümez demiştik ama boyu seranın çatısına dayandı jütü paramparça etti, fırtına da ne bıranda ne naylon sağlam bıraktı iskelet tekrar eski yalın haline döndü.
Çatıya polikarbon, duvarlara doğrama ve cam yapabilmek için sponsor arıyoruz.

Doğayla Barış
06-07-2012, 07:22
Zeytinlerimiz salkım salkım.

Doğayla Barış
06-07-2012, 07:27
Bu sabah güzel bir sürprizle karşılaştık.

Doğayla Barış
06-07-2012, 07:29
Ve bu güzellikler bizi motive ediyor. :)

Günaydın...

Doğayla Barış
06-07-2012, 13:34
Oya ile sarmaşık aşkı. Beyaz sarmaşık o kadar zarif ki ayırmaya kıyamadım :p

Doğayla Barış
06-07-2012, 13:52
Sebze bahçesi kadifelerin koruması altında. ;)
316059

Hasat ettiğimiz ilk sebze,
316060

Herkes birbirinden korudu sonunda eşim dayanamadı ve kopardı, kahvaltıda lokma lokma paylaştık, tadı ve kokusu muhteşem :cool:

Doğayla Barış
06-07-2012, 13:58
Biberler arasında ilk tohumluk ayrılan ponsietta biber oldu.
Tohum bankamızı da düşünmeliyiz.;)

Doğayla Barış
06-07-2012, 14:05
Salkım salkım turuncu, bir başka güzellik.
Teller yavaş yavaş sarılıyor.

Doğayla Barış
06-07-2012, 14:07
Ben de varım...:p

Doğayla Barış
06-07-2012, 14:12
Geçen yıl bahçeye atılan onlarca hatmi tohumu...Komşunun tavuklarının gazabından kurtulan sadece bir tanesi tomurcuk vermiş. Yalın kat mı katmerli mi, rengi ne acaba?
Aslında rengarenk hatmilerden bir duvar oluşturmak istemiştim ama olmadı, şimdi heyecanla bekliyoruz.

Sudenur
06-07-2012, 15:57
Pürüzler giderilmeye başlamış bile sevgili Doğayla Barış, süprizler yapmaya başlamış çiçekleriniz, ne hoş. :eek: Hle o leş çiçeği ne güzel de uzatmış başını saksının ucundan ki böyle bir güzelliğe o ismi vermek haksızlık olmuş diye düşünüyorum. ;) Şahsım için görüntülediğiniz sevimlinin adı nedir, ilk kez gördüm, keyifle büyütün. :eek: Dilerim aradığınız sponsorlar sıra olsunlar tatil köyünüzün önünde, gönlünüzden ne geçiyor ise gerçek olsun. Sevgimle.. ;)

Doğayla Barış
08-07-2012, 20:54
Bu güzelliğin adı begonvil. Farklı güzel bir renk.
Güzel dilekleriniz İnşallah gerçekleşir :D

Doğayla Barış
08-07-2012, 20:57
Yanıyoruz. :eek:

Bütün kediler, köpekler ve kuşlar bahçemde :(
Bahçenin her tarafına su kapları koydum, kavruluyor zavallıcıklar. Resmen miyav miyav konuşuyorlar, mutfak kapısına gelip su istiyorlar. Çiçek tabakları ve yoğurt kaplarına koyduğum sular anında buharlaşıyor. Ön bahçe ve arka bahçedeki hortumlar akşama kadar açık kaldı.
Topraktaki bitkiler allaha emanet...

Lunlun
09-07-2012, 12:10
Sevgili Doğayla Barış,
Bitkilere ve hayvanlara dikkat ederken kendinizi unutmayın sakın, dinlenmeyi ihmal etmeyin lütfen. Yeni hayat üç beş saksı bitkiyle , bahçesiz şekilde devam ediyor, hevesimi ve özlemimi agaclar.net'te gidermeye çalışıyorum. Hayali bir bahçe kurdum kafamda, hangi bitkiyi görsem hayal bahçemde nereye dikebileceğimi düşünüyorum," üç beş sene sonra bu orda küçük kalır", diye alıyorum başka yere dikiyorum. Bahçeli bir ev gerek bana mutlaka, yapamıyorum bu inşaat yığınlarının arasında. :(
Tatil köyünüz şekilleniyor iyice, güzel şeyler yapıyorsunuz ve çokca emek veriyorsunuz. Emeğinize , ellerinize sağlık.
Sevgiyle kalın, elleriniz dert görmesin

Doğayla Barış
09-07-2012, 17:44
Sevgili lunlun senin bahçeli evin var :)
"Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür
Gitmesekte, kalmasakta, o köy bizim köyümüzdür"
şarkısını duymadın mı yoksa sen, bizler bu şarkıyla büyüdük...

Bu durumda bahçemiz senin, henüz tatil köyümüzün konuk odaları hazır değil ama şimdilik bir çadırda küçük bir tatil keyfi hiç fena olmaz diye düşünüyorum. :cool:
Görenler bayılıyor, sizde ilk fırsatta denemelisiniz ;)

Bu arada yanmaya devam ediyoruz. Acayip bir poyraz her şeyi uçuruyor, saksılı çiçeklerin hepsi yerlere indi, sahilde uçanları yakalamak için koşuşturup duruyorum diye sızlanırken... Şiddetli bir sarsıntı yaşadık, iyi ki sahildeydik. Tabaklar, bardaklar kırıldı ama buna da şükür.
Allah sonumuzu hayır getirsin inşallah. :(

hk50
09-07-2012, 17:52
Sn Doğayla Barış
Çok büyük geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.

Doğayla Barış
09-07-2012, 19:28
"Saat 16.55'te merkez üssü Akdeniz açıklarındaki Rodos adası olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi."
Çok teşekkür ediyorum sayın hk50, oldukça şiddetli hissettik ama çok şükür hasar yok.

necdet demiray
09-07-2012, 21:03
serada gönüllü olarak çalışmak üzere sizlerin yanına gelebilirmiyim.yemek yaparım,bulaşık yıkarım.bir çadırlık yere razıyım.

necdet demiray
09-07-2012, 21:04
geçmiş olsun.

Lunlun
10-07-2012, 12:29
Sevgili lunlun senin bahçeli evin var :)
"Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür
Gitmesekte, kalmasakta, o köy bizim köyümüzdür"
şarkısını duymadın mı yoksa sen, bizler bu şarkıyla büyüdük...

:) Teşekkür ederim, harikasınız. Bu sene izin hakkımız olmadığı için bir yere kıpırdayamıyoruz karı koca ama sonrasında Allah Kerim. :) Bir bakmışsınız eşim ve bizim çiçek delisi ufaklıkla birlikte kapınızı aşındırıyoruz. Ama hazırlıklı olmanız ve çiçekleri ortadan kaldırmanız lazım, çünkü bizim kız yolda sokakta ne çiçeği görse "bu annenin" diyor. Geçen gün istediği çiçeği alamamış diye sokak ortasında yatmış yerlere. Neymiş efendim, çiçeği bize getirecekmiş " annenin çiçeği, babanın çiçeği" imiş. Babaanne dayanamamış saksıda minyatür gül almış. O yüzden diyorum çiçekleri ortadan kaldırmanız lazım olacak.

Bu durumda bahçemiz senin, henüz tatil köyümüzün konuk odaları hazır değil ama şimdilik bir çadırda küçük bir tatil keyfi hiç fena olmaz diye düşünüyorum. :cool:
Görenler bayılıyor, sizde ilk fırsatta denemelisiniz ;)
Teşekkürler efenim , biz konuk saymayız kendimizi zaten. Ah Sevgili Doğayla Barış, bırakın çadırı orda bulunsak da hamak da yatsak, başımızın üstünde yıldızlar! Ne güzel olurdu.

Bu arada yanmaya devam ediyoruz. Acayip bir poyraz her şeyi uçuruyor, saksılı çiçeklerin hepsi yerlere indi, sahilde uçanları yakalamak için koşuşturup duruyorum diye sızlanırken... Şiddetli bir sarsıntı yaşadık, iyi ki sahildeydik. Tabaklar, bardaklar kırıldı ama buna da şükür.
Allah sonumuzu hayır getirsin inşallah. :(

Evet evet, okuduk sarsıntı haberlerini. Çok geçmiş olsun, tekrar etmesin inşallah. Eşyalar kırılsın dökülsün ama sağlığa , cana bişey gelmesin. Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın.

Müge
10-07-2012, 15:36
Çok geçmiş olsun.

Doğayla Barış
11-07-2012, 11:34
serada gönüllü olarak çalışmak üzere sizlerin yanına gelebilirmiyim.yemek yaparım,bulaşık yıkarım.bir çadırlık yere razıyım.
Hay hay, hemen işe alındın :p
Denizin hemen kıyısına kazların ördeklerin yanı başına çadırını kurabilirsin. ;)

Doğayla Barış
11-07-2012, 11:38
Evet evet, okuduk sarsıntı haberlerini. Çok geçmiş olsun, tekrar etmesin inşallah. Eşyalar kırılsın dökülsün ama sağlığa , cana bişey gelmesin. Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın.
Çok teşekkür ediyorum.
Siz yeterki gelin, prenses hiç sorun olmaz, nasıl derseniz cevabım hazır...
"Bu bahçe anneyle babanın, ben bahçıvan olarak çalışıyorum" derim sorunu hallederim. ;)
Veee artık bütün topladığı çiçekler bizim bahçeye gelir :)

Dün akşam sahildeki hamakta prensesle beraber hafif hafif sallanarak samanyolunu seyrediyorduk. Tam tepemizde kocaman büyük ayı vardı, 7. yıldızı kutup yıldızını anlatırken bir de baktım uyumuş, usulca yatağına bıraktım . ;)
Sevgilerimle.

Lunlun
11-07-2012, 11:45
Çok teşekkür ediyorum.
Siz yeterki gelin, prenses hiç sorun olmaz, nasıl derseniz cevabım hazır...
"Bu bahçe anneyle babanın, ben bahçıvan olarak çalışıyorum" derim sorunu hallederim. ;)
Veee artık bütün topladığı çiçekler bizim bahçeye gelir :)

Bu, nefis bir cevap olmuş :)

Doğayla Barış
11-07-2012, 15:55
Benim büyüttüğüm kedilerden birisi, diğerlerine belli etmem ama gizli gözdemdir kendisi.
Kürküne bayılıyorum. Adı maske...

Doğayla Barış
11-07-2012, 15:58
Aramızda mesafeli bir sevgi var. Çok akıllıdır hanımefendi, bana poz vermeye bayılıyor.

Doğayla Barış
11-07-2012, 16:24
Güzeller güzelim kendi büyümüş de anne olmuş :cool:

Doğayla Barış
11-07-2012, 16:38
Bir süre yoktuk, döndüğümüzde maskeyi aradım bulamadım. Kedileri hep zehirlemişler, ya da kötü yürekli insanlar belediyeden ekip çağırtıp toplatıyorlarmış.
Herkezin tenceresinde bir lokma yemek artar mutlaka, ne olur hayvanlarla paylaşsalar, birer kase su koysalar. :(

Fıstık, bıcırık ve maske beraber büyüdüler. Maske kitaplığın rafına gizlice yerleşir ve uyurdu. Fıstık görene kadar, gördüğü zaman kıyamet kopar, fıstık rafa sığamaz raftaki her şey paramparça...

Fıstık gibi maske de kayboldu diye günlerce yas tuttum. Sonra bir gün arkalarda oturan komşumuz Ali bey merak etme maske ortaya çıktı, galiba hamile saklanıyor, akşamları bizim balkona geliyor biz yemeğini veriyoruz yakında çıkar piyasaya dedi. Bir kaç gün sonra maskenin doğurduğu haberini aldım. Neden evine gelmedi diye üzülüyordum ki bir akşam bebeklerini bahçeye taşımış :p
Seranın yanına yıkılan barın molozları altına yerleştirmiş. Ben sürekli seradayım ya yavrular için en güvenli yer. :-)
Bebekler oynuyor. Maske patlıcanlarımı bekliyor :-))
317379

Afacan mı afacan 4 yavru. Kaç adet doğdu bilmiyorum, bize gelene kadar kaç yavru kayboldu. Ertesi gün gri kırçıllı yavruyu göremedim. Babanın kıskanıp yavrusunu yiyebileceğini söylediler çok üzüldüm.
Adeta nöbet tuttum,alacakaranlıkta siyah baba sinsi sinsi yaklaşıyor maske çocuklarıyla oyun oynuyor. Nasıl kovaladım peşinden nasıl koştum gelmesin diye taşlar savurdum bilemedim.
Şimdi bir siyah iki sarı beyaz üç bebeğimiz var.

Doğayla Barış
11-07-2012, 16:46
Şirin mi şirin :-)

Doğayla Barış
12-07-2012, 13:19
Bu çıtırın adı ipek :D
Minik konuklarımızdan kendisi ve dövme meraklısı, tanıştığımız ilk anda hemen dövmelerini gösterdi ve poz verdi ;)

Doğayla Barış
12-07-2012, 13:24
4 yaşındaki şirine kumsaldaki kazlarımıza bayıldı, beraber ekmek ve su verdik.

Doğayla Barış
12-07-2012, 13:29

Veee... Necdet çadırını kapıp önce ki gün akşamüstü geldi :)
İlk icraatı da sahildeki kazlara ekmek vermek oldu. ;):p:p

Doğayla Barış
12-07-2012, 13:33
Karnı doyan kazlar hoooop denize...:)

jineop
12-07-2012, 14:04
Doğayla Barış yapmaya ihtiyacı olmayan arkadaşım, nefis görüntüler için teşekkür ederim.
Yazmadan edemeyeceğim, ben kazlardan tırsarım. Bunlar pek zararsız görünüyorlar. Bu kadar masumlar mı?

Sevgiler...

Doğayla Barış
12-07-2012, 14:58
Sevgili jineop genelde tehdit algılamadıkları sürece sakinler :)
317681
317682

Bu bakış yeterince tırsıtıcı mı :eek:
317683

Doğayla Barış
12-07-2012, 15:14
Eşim bahçe sayfalarımı dolaşmış veee... bana bir fırça :mad:
Hani cangılın fotoğrafları, hani cangılın pelikanı, gözden ırak olanı hemen unutuyorsun diye saydırmaya başlamaz mı.
Oyuncu pelikanımın fotoğraflarını da bu arada paylaşalım. :o

Doğayla Barış
12-07-2012, 15:17
Şeker mi şeker şımarık, bana boynu kırık numarası çekerek resmen duygu sömürüsü yaptı. ne özel çevre kaldı aramadığımız ne yaban hayatı koruma, akşama kadar beni parmağında oynattı.

Doğayla Barış
12-07-2012, 15:27
Sahildeki otları gagasıyla geveliyor, açlık çekiyor gibi kıvranıyor, yanımdaki börekten verdiğim parçaları sanki yemeye uğraşıyor...
Meğerse marinada çalışan köyün gençleri balıkla besliyorlarmış. cangılı da kendine yuva yapmış. Benim yakınmalarımı duyan çocuklar yanıma geldiler ve üzülme abla sana oyun yapıyor bu yaramaz dediler de rahatladım.

Doğayla Barış
12-07-2012, 15:34
Maalesef doğada ki canlıların evcilleşmesi, insana çok yakın olması kendilerini koruma içgüdülerini köreltiyor.
Bir seyahat dönüşümüzde şımarık ortalarda yoktu. Bir kaç gün sonra üzüntüyle öğrendim. Kendisine balık atan teknenin peşinde denize konup kalkarken teknenin pervanesine takılmış ve parçalanmış.

Geriye yaşanmışlıklar ve fotoğraflarımız hatıra kaldı.
317718
Eşim şımarık ve benim oynarken fotoğraflarımın yer aldığı 2 klasör kaydetmiş. Bahçemizin geçmişini ilgilendirdiği için bazılarını paylaşıyorum.
317717
Cangılın sahilindeki çiçekleri gagalamaya bayılıyordu.
317719

mbrain
12-07-2012, 15:50
Çok güzel , telefon numaranızı verebilir misiniz bazı sorularım olacakta ? [/b]

Doğayla Barış
12-07-2012, 15:54
Özelden mesaj atabilirsiniz.

Doğayla Barış
12-07-2012, 18:49
Bu arada bahçemize destek için gelen Aydın ekibine gönül dolusu teşekkür ediyorum.
İki öğretmen aile,yanlarına elektrik ustası çiftçi dostlarını da alıp çocuklarıyla birlikte karavan minübüsleriyle bahçemizi ziyarete geldiler. Bu güzel insanları daha önce hiç tanımıyordum. Fırtına mağduruyuz ya, henüz sponsor da bulamadık, dostlar alet kutularını da yanlarında getirmişler. Barın enkazı arka bahçeye taşındı, yıkık dökük ne varsa elden geçti, tezgahlar yapıldı, hortumun uçurup götürdüğü eviye yerine yenisi takıldı, kopan sahil ışıkları onarıldı, barımıza kapı bile yapıldı :-)

Mutfak elden geçti, kapıları uçan duşların menteşeleri onarıldı, kapılar yerine takıldı. Sebze bahçelerindeki otlar yolundu, arklar yapıldı, arka bahçe ışıklandırıldı. Fidanlar dikildi. Henüz yıkılan çınara çare bulamadık :(

Doğayla Barış
12-07-2012, 19:15
Elleriniz dert görmesin Veysel öğretmenim, Ayten öğretmenim, Hüseyin Bey, sevgili gençler Damla, Emre, Seher, ve bu güzel buluşmaya vesile olan Bülent arkadaşım. 3 günde bir dolu sorun çözüldü. Ayrılmak pek zor geldi.
Ayın 18 inde tekrar gelecekler, bu sefer yanlarında fidanlar, tohumlarla birlikte :D
Fidanlar dikiliyor. Yeni ve güzel dostluklar böyle doğuyor. :cool:

Doğayla Barış
12-07-2012, 19:32
Gündüz müzik ekibimiz cırcır böcekleri...

Doğayla Barış
12-07-2012, 19:38
Gece ateş başında keyif bambaşka...

Doğayla Barış
12-07-2012, 19:44
Sevgili Neco gelir gelmez işe başladı. Önce tanıdık bir ustaya fotoğrafta gördüğünüz ateş şöminesini yaptırdı, bir de kocaman barbekü :cool:
Daha ne gizli cevherler var içinde zaman içinde göreceğiz amaaaa ben bu kampanyaya şapka çıkarıyorum. :cool:

SIĞLA EVİ KAMP BULUŞMASI | Facebook (http://www.facebook.com/events/389807054402162/)

Hızla tatil köyüne dönüş gerçekleşecek gibi görülüyor :D:D:D

Doğayla Barış
12-07-2012, 20:05
Yaşadığımız aksaklıklar karşısında üzülüp sıkıldığımı gören dostlarım çok hoşuma giden şu hikayeyi anlattılar...

Gerçek Fakirlik

Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler. Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,

“İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün mü?”
“Evet!”
“Ne öğrendin peki?”

Oğlu cevap verdi,

“Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar.”

Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi:

“Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!”

nuray topcu
12-07-2012, 20:43
Paylaşmak güzeldir,ille keyif paylaşılacak değil ya...bir yeri keyifli hale getirmek için yorulmak da paylaşılır.

syuksek
16-07-2012, 10:29
Sevgili Doğayla Barış,

İnsan yaşlandıkça büyüklerin sözlerini daha çok tekrarlıyor galiba : "Her şerde bir hayır vardır"...İşte fırtına sonrası ne güzellikler yaşamışsınız...Destek için yanınıza gelen tüm dostlarınıza hepimiz adına çok teşekkür ediyorum, keşke bizlerde uçup gelebilsek, bir çivi çaksak, bir fidan diksek...

Size ve tüm dostlarınıza sevgilerimle...

rhepsag67
16-07-2012, 16:07
Şu anda işyerindeki bilgisayarımdan çok kısa bir kaçış yapıp sizin oralara geliverdim birden. O kadar rahatladım ki, o kadar yoğun geçen bir iş günümün sonunda:)
Bol oksijenli yemyeşil sığla ağaçları, insanı rahatlatan, negatif iyonların bol olduğu masmavi deniz kenarı, sevimli hayvancıklar, sizin gibi doğayı seven güzel insanlar...
Daha ne istenebilir ki... Doğal tedavi merkezi gibi :)
Kedicikleriniz ne kadar şekerler öyle... Kedilerin de negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirebildiklerini duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Köpeklerin de pozitif enerjiyi algıyabildiklerini... Ama otistik çocuklara, doktorların, hayvanların bulunduğu deniz kenarı gibi doğal ortamları tavsiye ettiklerini biliyorum. (2-3 sene evvel Datça gezimizde, sırf bu amaçla Datça'ya gelmiş, otistik çocuğu olan Azeri bir aile ile tanışmıştık.Hayvan buldukları yerde, deniz olmuyor, deniz buldukları yerde de hayvan bulamadıklarını, sonunda Datça'yı bulduklarını söylemişlerdi. Çocuk bir ayda çok büyük bir gelişme göstermiş, iyileşme yönünden)
Böyle yerlerin çoğalması dileğiyle...

Selamlar, sevgiler...
Sağlıcakla kalın...

s.serdar
17-07-2012, 00:50
Gündüz müzik ekibimiz cırcır böcekleri...

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/317789d1342114352-circir3.jpg

Çok emin değilim ama biz bu böceklere cırcır değil çekirge diyoruz.

Ben mi yanılıyorum acaba. :(

YeniGine
17-07-2012, 01:02
Merhaba; son sayfayı gördüm; görüntüler süper, İlk Sayfadan başlamak gerek diye düşündüm.

YeniGine
17-07-2012, 01:26
Lale soğanları, rengarenk :D

Vallahi müthiş, süpeeer.

YeniGine
19-07-2012, 00:38
Bombus arılarımız çok güzeller ...

Çok güzeller, benim çiçeklerimin üzerinde de devamlı görüyorum. İsmini bilmiyor merak ediyor idim. Bombus Arı. Sayenizde öğrendim teşekkürler.

YeniGine
19-07-2012, 01:06
Evet güzel bir gezinti oldu benim için. Herşey çook güzel. Paylaşımlarınız, sevginiz, ilginiz, gayretiniz, emeğiniz... Çook teşekkürler Doğayla Barış. Ellerinize sağlık.

Doğayla Barış
21-07-2012, 21:53
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/317789d1342114352-circir3.jpg

Çok emin değilim ama biz bu böceklere cırcır değil çekirge diyoruz.

Ben mi yanılıyorum acaba. :(

Hayır yanılmıyorsun sevgili s.serdar; bahçede en az 10 çeşit çekirge görüntüledim, istila altındayız, onca fotoğraf arasında yanlışlıkla cırcır yerine çekirge fotoğrafı eklemişim:rolleyes:
Fotoğrafları tararken göz yapısı çok ilginç gelmişti, etkilenmiş olabilirim;)
Cırcırlar pek yakında :)

Doğayla Barış
21-07-2012, 21:55
Evet güzel bir gezinti oldu benim için. Herşey çook güzel. Paylaşımlarınız, sevginiz, ilginiz, gayretiniz, emeğiniz... Çook teşekkürler Doğayla Barış. Ellerinize sağlık.
Beğeniniz beni çok mutlu etti sevgili YeniGine; her zaman beklerim bahçemize. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
21-07-2012, 22:05
Sevgili Doğayla Barış,

İnsan yaşlandıkça büyüklerin sözlerini daha çok tekrarlıyor galiba : "Her şerde bir hayır vardır"...İşte fırtına sonrası ne güzellikler yaşamışsınız...Destek için yanınıza gelen tüm dostlarınıza hepimiz adına çok teşekkür ediyorum, keşke bizlerde uçup gelebilsek, bir çivi çaksak, bir fidan diksek...

Size ve tüm dostlarınıza sevgilerimle...

Canım arkadaşım güzel dileklerine çok teşekkürler. Sahile vuran dalgalardan bahçemize ulaştırmak için balkonunda ve iş yerinde bir yığın güzellikler biriktirdiğini duydum . Demek ki bizimle birliktesin. Çok çok öpüyorum. Sevgilerimle

Doğayla Barış
21-07-2012, 22:55
Şu anda işyerindeki bilgisayarımdan çok kısa bir kaçış yapıp sizin oralara geliverdim birden. O kadar rahatladım ki, o kadar yoğun geçen bir iş günümün sonunda:)
Bol oksijenli yemyeşil sığla ağaçları, insanı rahatlatan, negatif iyonların bol olduğu masmavi deniz kenarı, sevimli hayvancıklar, sizin gibi doğayı seven güzel insanlar...
Daha ne istenebilir ki... Doğal tedavi merkezi gibi :)
Kedicikleriniz ne kadar şekerler öyle... Kedilerin de negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirebildiklerini duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Köpeklerin de pozitif enerjiyi algıyabildiklerini... Ama otistik çocuklara, doktorların, hayvanların bulunduğu deniz kenarı gibi doğal ortamları tavsiye ettiklerini biliyorum. (2-3 sene evvel Datça gezimizde, sırf bu amaçla Datça'ya gelmiş, otistik çocuğu olan Azeri bir aile ile tanışmıştık.Hayvan buldukları yerde, deniz olmuyor, deniz buldukları yerde de hayvan bulamadıklarını, sonunda Datça'yı bulduklarını söylemişlerdi. Çocuk bir ayda çok büyük bir gelişme göstermiş, iyileşme yönünden)
Böyle yerlerin çoğalması dileğiyle...

Selamlar, sevgiler...
Sağlıcakla kalın...

Sevgili arkadaşım , ne kadar doğru tespit, ve güzel bir paylaşım. Eğer etrafımda bu kadar pozitif enerji olmasaydı yaşadıklarım sonucu kahrımdan ölmem an meselesiydi.
Bahçemizde göz alıcı çiçekler salınmaya başladılar ya her sabah heyecanla hepsini tek tek dolaşıyorum. Ziyaretçilerin hışmından nasıl kurtaracağımı bilemiyorum. :(
Marmaris'ten gelen bir bayan, gözünün içine baktığım yaseminlerimi dozer gibi ezip geçmiş, bir demet toplamış avcuna, koklaya koklaya bahçede turluyor . Kan beynime sıçradı. Biz solacak diye koklamaya kıyamıyoruz siz nasıl koparırsınız hem de bir demet diye haykırışım kumsalı inletti...
Yüzsüzce " Kokusunu çok seviyorum" demez mi, zaten kokusu buram buram bahçeyi sarmış, hadi dayanamadın, koku için tek bir çiçek bile yeterli, vicdansız bütün bahçeyi talan etmiş.
Sağ bahçeyi kaktüs ve sukkulentlere ve narin bitkilere rehabilitasyon merkezi olarak ayırdım. Ziyaretçi girişini engellemek için de herkese tembihledim.
Bu seferde bizimkilerin gazabından kurtulamadım . Kaktüsleri hortumla sulayıp göllemişler, bir kısmı çürümüş. Kimse olayı üstlenmiyor, hemen saksılarını değiştirip kuru toprak ilave ettim. Necoya tembih üstüne tembih ediyorum çiçekler perişan, kimseyi sokma buraya diye. Başlarından ayrılmamak için ayda bir kez gittiğim evi boşaltıp sahile taşınmaya karar verdim.
Henüz ev yapamadık ama büyükçe bir depo yapmıştık, güvenlik için pencerelere demir yaptırıp buraya yerleşmeye karar verdim. Bu gün eşyaları taşımak için ayrıldım bizim seher gelmiş. Çiçekler fazla sudan baygın, bunlar çok kurumuş zannederek o da suya boğmamış mı.
Gelir gelmez gördüğüm bu manzara karşısında şok oldum. Hırsımdan kaç saat ağladığımı bilmiyorum.
Birisi " Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir" demiş. Ne kadar doğru, çocukların yeterli bilgiye sahip olmadan iyi niyetle yaptıkları eylem, bitkiler ve benim için cehenneme eş değerde. Kim bilir kaç kaybımız olacak...

Halbuki bu sabah muhteşem lila rengi lalegül aklımı başımdan almıştı, diğerleri tomurcukta, mutluluk sürekli olamıyor ne yazık ki :(
Fotoğraflar yarın...

Doğayla Barış
21-07-2012, 23:11
Çok güzel , telefon numaranızı verebilir misiniz bazı sorularım olacakta ? [/b]
Neyin güzel olduğunu anlamadım'...Kedileri mi? , kazları mı? yoksa çiçekleri mi beğendi, özelden mesaj atın diye nazikçe uyardım.
Belli mi olur belki çıkma teklif edecek :) telefonumu vermeyi uygun görmedim ;)
Ama mesaj gelmedi...
Aynı gece Antalya Elmalı'dan yeni üye bir arkadaştan bir mesaj aldım.
Gelip çadır kurabilirmiyiz diye soruyorlardı. Telefonla görüşelim diye mesaj attım. Telefon etmediler, mesajıma da cevap vermediler veeeee...

Sabah erken saatte bahçe sularken bir araba komşunun bahçesine girip durdu ve bana el sallayıp "Nurşen hanııım" diye seslenmeye başladılar.
Tanıyamadım ve " Günaydın, sizi tanıyormuyum? " diye sordum.
Ağaçlar net demezler mi :D:D:D

Telefon edip adres almadılar, bahçede ki fotoğraflarımdan tanımışlar, adresi nasıl buldunuz diyorum fotoğraflardaki okalüptüs ağaçları ve karşısında ki ada ip ucu olmuş, bir de bahçe sulayan ben :-)

Biraz geç gelselerdi ev toplama telaşında olacağım için beni bulamayacaklardı...
Bitki dostu şirin bir aile, fotoğraflar yarın.

Lunlun
23-07-2012, 07:06
Sevgili Doğayla Barış,

Acaba bitkilerin yanlarına levhalara asılsa , sulama bilgileri, el değmeme uyarıları vs, belki işe yarar. Sizin bahçe Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi gibi bir yer. Gelen giden belli değilse, çok sıkı disiplin kuralları koymanız ve bunları da uygulamanız gerekecek. Mesela NGBB'de soğanlı bitkiler koleksiyonunu herkes göremiyor. Ya da çimlere örtü serip oturamıyorsunuz, örtü getirmeden oturmanız gerekiyor.

Yaseminleri koparan misafir için ise diyecek bişey bulamıyorum, sahiplenme ve tüketme hislerimizi o kadar besledik ki gerisini düşünemiyoruz bile. Acaba öyle durumlar için "bitkilere zarar verenler , çiçek koparanlar vs o gün 3 saat boyunca ot temizleyecek veya bitki diplerini havalandıracak" gibi ceza değil ama sizin ne zorluklarla bahçeyi bu hale getirdiğinizi anlamaya yardım edecek işler yapsalar işe yarar mı ?

Güzel yüreğinizi bunaltmayın, üzmeyin kendinizi lütfen. Bakın bir mesaj yukarıda insanların sizi nasıl bulduklarını yazmışsınız. Güzel işler mükafatsız kalmıyor. Sevgiyle kalın, yeşil kalın efendim...

Doğayla Barış
02-08-2012, 23:45
Çok haklısın sevgili lunlun, bahsettiğin tabelalar hazırlanacak ama işler o kadar çok ki henüz ona sıra gelmedi:(
Bu arada aşırı sıcaklar yüzünden bilgisayarlar kilitlendi dostlarla çekilen fotoğraflara ulaşamadım ilk fırsatta paylaşacağım.
50 dereceye yaklaşan sıcaklık benim devrelerim de dahil olmak üzere:) telefon ve bilgisayar ekranlarında arızalar oluşturdu. İletişim koptu bir süre...
Cennette cehennemi yaşıyoruz.
Hayat bizi zorluyor, efor testlerinden geçiyoruz sanırım ama dostların desteğiyle atlatacağız inşallah. Bu gün biraz yağmur yağdı havadaki elektrik boşaldı veee ekran açıldı nihayet, umarım yarın daha güzel olur.

Bahçede renkler çok hoş, mor salkım yeniden açmaya başladı. Sevgili Kamil beyin armağanı lisiler lila, mor ve beyaz renkleriyle görsel şölen sunuyorlar, oyalar pembe ve lila elbiselerine büründüler, bilgisayara giremediğim için fotoğrafları paylaşıma sunamadım, belki yarın...

Sevgilerimle...

Doğayla Barış
03-08-2012, 00:04
Sıcaklık dayanılır gibi değil. Herkes kendince çözüm üretiyor. :-)

Doğayla Barış
03-08-2012, 00:05
Ben de deneyeceğim;)

Doğayla Barış
03-08-2012, 00:09
Cırcırlar hâla şarkı söylüyor...

Doğayla Barış
03-08-2012, 00:25
Neco sıcaktan bunalmış,saklanacak yer arıyor.
323133
323130

Gönüllü bahçıvanım fidan dikiyor :)
323131
323132

Doğayla Barış
03-08-2012, 00:35
İlk açan lalegül...

YeniGine
03-08-2012, 00:42
Ben de deneyeceğim;)

İstanbul un göbeğinde biz ne yapalım :((

YeniGine
03-08-2012, 00:44
Neco sıcaktan bunalmış,saklanacak yer arıyor.
323133
323130

Gönüllü bahçıvanım fidan dikiyor :)
323131
323132

Çok sevdim, maşallah o gönüllü bahçıvana... Ellerine, yüreğine sağlık...

limon
03-08-2012, 11:59
Tatilde 50 derecelik Marmaris te "Prag Mezarlığı" da zorlu seçimler. :)

Doğayla Barış
08-08-2012, 10:31
Düşünüyorum ve yaşananlara cevap bulmaya çalışıyorum...
Son iki gün ve gece rüzgar adeta alev saçtı. Geçen gece tene değen rüzgar ateş gibi yakıp kavuruyordu. Bitkiler yerlere yapışmış vaziyette, sabah akşam sulama belki kökleri koruyabilir de rüzgarın resmen ısıyla kavurduğu bölgeler çaresiz.
Sıcaktan saklanacak yer yok, dün sık sık oturduğum yerde bayılıvermişim. Kediler köpekler baygın, kümesteki tavuklar adım bile atamıyor...
Ülkemiz yarı savaş konumunda, her gün aldığımız yüreğimi dağlayan şehit haberleri...
Bitkilerle ilgili dertleşmek bile gelmiyor artık içimden...
Maya kehanetleri sık sık aklıma gelir oldu son günlerde.
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Benim ve eşimin laptop ekranları sıcaktan eridi. Açamıyoruz ve bilgilere ulaşamıyoruz.
Antalya Elmalı ve İzmir'li dostlarımız lütfen gönül koymasınlar. Bilgisayarlar tamir olur olmaz o güzel paylaşımların fotoğraflarını da bahçemizde sunacağız.

İşin ilginç yanı poyraz deniz suyunu buz gibi yapıyor...

Hüseyin Avcı
21-11-2012, 09:29
Marmaris, Türkiye ve tüm doğa adına oluşturduğunuz bu doğa parkına hayran kaldım. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Gelecek nesiller sizlerle ve yaptıklarınızla gurur duymalı.

Doğayla Barış
23-11-2012, 19:12
Merhaba;)

Doğayla Barış
23-11-2012, 19:19
Sevgili sumehanın gönderdiği tohumlardan nisan ayında çimlendirdiğim sellukalardan bir tanesi hayatta kalmayı başardı. Rüzgardan korumak için sakladığım deponun kuytusunda adeta çatılara tırmandı :-)

Doğayla Barış
23-11-2012, 19:22
Sevgili sumeha sellukan çiçek bile açtı...:p
Tomurcuklardaki zerafete hayran kaldım.

Doğayla Barış
23-11-2012, 19:41
Bu da benim 2 yaşındaki güzelim. Geçen yıl sevgili orhan beyin gönderdiği tohumlardan 10 adet yetiştirmiştim. Yazın cehenneminden sadece bu hayatta kalabildi, boyu metrelerce uzadı, bu da deponun arkasında begonvilin gölgesinde neredeyse çatılara tırmandı.
Ve geçen yıl esirgediği çiçeklerini Ekim ayında cömertçe paylaştı.
Kendileri sevgili ahmeter'in torunu oluyorlar. Yüreğime selluka aşkını yerleştiren sevgili ahmeter ve tohumları gönderen orhan beye sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız...

348371

Karıncalar bile büyülenmiş çatılara tırmanmışlar....Fotoğrafı çekerken epeyce zorlandım, nedense çiçekler hep tepelerdeydi , maalesef tohum kapsülü oluşmadı, sandalye tepesinde bir yandan kokuyu duymaya çalışıyorum bir yandan düşmemeye çalışıp netlik sağlama telaşı :dilli:
Ama bu güzellik her zahmete değdi. Göremeseydim eksik kalacaktım...
348372

Doğayla Barış
23-11-2012, 19:57
Büyüleyici bir güzellik...
348378

348379

hk50
23-11-2012, 20:26
Hoş geldiniz.

Benol Hazaroğlu
27-11-2012, 17:59
Çok geçmiş olsun. Şu anda haberlerden izledim.

selis
27-11-2012, 18:36
Benol Hanım, ne olmuş?
Bizimle de paylaşır mısınız?

Benol Hazaroğlu
27-11-2012, 20:47
4.8 şiddetinde deprem dediler.

Doğayla Barış
30-11-2012, 13:12
Nezaketinize çok teşekkür ediyorum sevgili Benol. Çok ciddi sallandık ama çok şükür şimdilik bir şey yok.