PDA

View Full Version : Emily14 / Balkon ve terasım

emily14
17-01-2012, 20:33
Herkese merhabalar ;),

Bu siteyi inceledikçe böyle bir sayfa oluşturmamın iyi olacağını düşündüm. Hem sevdiğim güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim (paylaşan arkadaşlara ne kadar teşekkür etsem azdır, çok keyif alıyorum çünkü onların balkon, bahçe ve teraslarında dolaşmaya:p). Hem de gezerken gördüğünüz ve fikir vermek istediğiniz konuları ve hatalarımı benimle paylaşacağınızı ümit ediyorum.

Umuyorum 1-2 yıl içinde bahçemi de sizlerle paylaşacağım.

Paylaşım şimdilik fotoğraflarla, ama ilerde karşı karşıya inşallah ;)

Terasıma hoşgeldiniiiiizzzzz....

emily14
17-01-2012, 20:36
Terasın hikayesi benim hasta olmamla başladı. Hastalığımı unutup, güne başlayabilmem için olabilecek en güzel uğraş bitkilerle uğraşmak oldu. Zaten doğaya aşık olan ve çok şükür mesleğini de bu yolda yapabilen biriyim. (çevre mühendisiyim ;) ) Ama bu rahatsızlık bana çok yoğun da çalışsam sevdiklerime zaman ayırmanın bana çooook iyi geldiğini gösterdi. Ben onlara zaman ayırıyorum, ama onlar beni iyi ediyor :p

emily14
17-01-2012, 20:40
İşe ilk evin içinde başladım yaklaşık 1 yıl öncesi ...
Çoğuna nasıl bakılacağını bile bilmiyordum. Kitaplar aldım. İnternette bissürü şey okudum. Ama pek çok şeyi burada öğrendim ;)

264714

264715

264716

264717

264718

emily14
17-01-2012, 20:48
Mum çiçeğim, unlu bitler sebebiyle kendisi mahvoldu. Çok çaba sarfetti. Hergün görebildiklerimi topladım. Ama yayılmalarını önleyemedim. Sonunda tüm yapraklarını dökmeye başladığı için budadım. Bakalım bahara neler olacak. Yeni bir ilaç öğrendim umarım işe yarar.

264720

Hebem o da beyaz sinek maduru ve aynı durumda. :(

264721

Bu bitkinin adını bilmiyorum çok güzel mavi-lila arası renkte bir çiçek açıyor. Baharda açınca sizlere paylaşacağım.

264722

Kanayan kalpler sarmaşığım. Çiçeklerine bayılıyorum. Bol açmış bir hali daha vardı. Onu da paylaşacağım birazdan.

264723

Yukalarımdan biri. Arajman olarak almıştım. Sanıyorum arajmandakilerden biri daha yuka ama onlar büyüyemedi bir türlü. Kökleri öyle bir girmiş ki birbirine, ayıramadım.

264724

alcen
17-01-2012, 20:49
Sn emily14, hoş geldiniz, sayfanız hayırlı ugurlu olsun.

emily14
17-01-2012, 20:56
Annem paşakılıncı der. Kendileri benden büyük :p hürmetle önünde eğiliyorum. Artık ben ilgileniyorum kendisi ile.

264727

Beni sevindiren ve hayatta kalan tek küpelim. Sonradan çelikten ürettiklerim var. Son hallerini henuz fotoğraflayamadım.

264728

Bu bitki de annemle yıllardır seyahat eden ve yaşayan bir tür. Kaç saksı doldurdu hatırlamıyorum artık :D Ucundan kopar toprağa göm... tamamdır.

264729

Yine annemden. Bildiğimiz sardunya ama annem ona Fatma çiçeği diyor. ;)
Yalnız satılanlara hiç benzemiyor. Boy fotoğrafını ekleyeceğim. Yaklaşık 1,5 m. Dikine büyüyor.

264730

Açelyalarım. Baharı bekliyoruz. Güzel çiçekleri için. Tomurcuktalar... ;)

264731

emily14
17-01-2012, 21:03
Yabani bir sukkulent. Tomurcuktaydı. Çiçekli halini çekmiştim, bulabilirsem ekleyeceğim.

264732

Limonum :p tadı ne kadar ekşi de olsa çiçekleri çook tatlı :D Bu yıl 2 tane yedik.

264733

Kadife çiçeklerim ve bodur begonyalarım. Ben bunları çok yıllık bilirdim. Mevsimlikmiş. Öldüler diye çok üzülmüştüm.

264734

Dağdan getirdiğim kekiklerim.

264735

Soğanlı begonyalarım. Soğanlı bitkilerde şöyel birşey farkettim; yetişmiş bitki alınca soğanlar maalesef çürüyor. Ben soğandan yetiştirmeye başladım. Lale, nergis, sümbül ve bardak menekşelerinde başarı sağlayabildim. Begonyada da deneyeceğim.

264736

emily14
17-01-2012, 21:05
264738

264739

264740

Çiçek açmış hallerini buldum ;)
Yalnız bu yabani sukkulent açtıktan sonra ölüyor. Bir daha çıkar mı acaba o saksıdan :confused:
264741

264742

Manolya_
17-01-2012, 21:07
Sevgili emily14,

Bu ne güzel bir sürpriz.
Sayfan hayırlı olsun. Kovsanda gitmem valla buradan.
Artık her gün buradayım ben :))
Resimlerin birisinde gördüm, terasta koltukta var, orası benim ona göre :)))
Mesajlarından hep izliyordum zaten, bitkilere olan hayranlıgını, sevgini.
Yüreğindeki bu sevgi hiç bitmesin. Bitkilerin ve doganın buna çok ihtiyacı var.
Sen sevdikçe onlar coşuyor bundan daha güzel ne olabilir değilmi.
Sevgi herşeydir.
Selam ve sevgiler
Asu

emily14
17-01-2012, 21:10
Terasımın bu kısmının 2 farklı dönemdeki görüntüsü. İlk iki fotoğraf yaz sonbahar dönemi. Üçüncüsü kış dönemi. İri kıyım fatma çiçeğimiz assolist olarak görülüyor :p

264743

264744

Bitkilerin sayısı oldukça arttığı için kış döneminde terasın 30m2'lik kısmını kapattırmak zorunda kaldım. Bu kısımda kışın dışarıda kalabilenler var sadece.

264745

emily14
17-01-2012, 21:12
Sevgili emily14,

Bu ne güzel bir sürpriz.
Sayfan hayırlı olsun. Kovsanda gitmem valla buradan.
Artık her gün buradayım ben :))
Resimlerin birisinde gördüm, terasta koltukta var, orası benim ona göre :)))
Mesajlarından hep izliyordum zaten, bitkilere olan hayranlıgını, sevgini.
Yüreğindeki bu sevgi hiç bitmesin. Bitkilerin ve doganın buna çok ihtiyacı var.
Sen sevdikçe onlar coşuyor bundan daha güzel ne olabilir değilmi.
Sevgi herşeydir.
Selam ve sevgiler
Asu

Asu'cum hoşgeellldiiinnn :D

O koltuklar anacımın çeyizinden. 4 tane var, 2 si terasta. Havalar accık ısınsın, kahve kesmez, kahvaltıya beklerim :D Koltuğun teki senin...

emily14
17-01-2012, 21:14
Sardunyalarııımmm... Hem renklerine hem kokularına bayılıyorum...

264746

264747

264748

264749

264750

emily14
17-01-2012, 21:19
264751

264752

bu tatlı şeyi İzmir'den almıştım ama türü bilmiyorum.
264753

Tohumdan yetiştirebildiğim bodur aslanağızı... çiçeklerini görebilmeyi çok istiyorum...
264754

Soğanlılarım toplam 5 saksıda 50 soğan var, karışık. Pıtır pıtır çıkıyorlar:D
Son hallerini güneşli bir havada çekip ekleyeceğim. Çünkü öyle cimcimeler ki görmeniz lazım...
264755

günebakan
17-01-2012, 21:19
Sevgili Emily14 sayfanız hayırlı olsun herşey çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık:) Sardunyalar harika

emily14
17-01-2012, 21:23
Terasımın kapalı tarafının bir kısmı. Son hali değil ama. Son halini görünce şaşıracaksınız. Son halini bugun aldı... bittiğinde bakıca ben de şaşırdım çünkü :D

264756

264757

264758

Bu da çelikten üretim için kullandığım seram
264759

emily14
17-01-2012, 21:26
Orkidelerim...
Ailemize son hafta 5 adet daha katıldı. Şimdi yoğun bakımdalar.
Yakında sizlerle tanışacaklar ;)

Bu arada orkideler hakkında, özellikle doğal yaşamları hakkında öğrendikçe bazı yenilikler yapıyorum, yakında onları da göreceksiniz efendim :D

264760

264761

264762

264763

sakdag
17-01-2012, 21:27
Sevgili Emily balkon- teras sayfan hayırlı uğurlu olsun, bu teras cıvıl cıvıl, çok beğendim. Bitkilerinde çok sağlıklı ve göz doldurucular... Maşallah maşallah, kaktüslerini de sayarsak epey bir bitki çeşidin varmış....

(Notumu bu kısmı sevgili Manolya'ya: Asu Hanım'cım sıra sizde , ben merakla bekliyorum sayfanı.... :) )

Manolya_
17-01-2012, 21:31
Asu'cum hoşgeellldiiinnn :D

O koltuklar anacımın çeyizinden. 4 tane var, 2 si terasta. Havalar accık ısınsın, kahve kesmez, kahvaltıya beklerim :D Koltuğun teki senin...
Canımsın Emel'cim
Samimiyetin ve yumuşak kalbin adeta kelimelerine yansıyor.
Havalar ısınınca neler yapacaz nelerr değil mi:D
Dağlara, ormanlara, kırlara çıkacağız inşallah.
Her resim karesi birbirinden güzel, zevkle seyrediyorum güzel bitkilerini/çiçeklerini.
Bu işi bayağı ilerletmişsin sen sera durumu falan, ne hoş öyle;)

Bende benim seranın resmini koyayım senin sayfana. Sen baktıktan sonra sileceğim:D
selam ve kocaman sevgiler
Asu

emily14
17-01-2012, 21:33
Bu arada kaktüs ve sukullentlerim bu sayfada,
http://www.agaclar.net/forum/894326-post2.htm

kaktüs ve sukkulent ailemize bugun çoook uzaklar güzeller katıldı. İyiki işe gitmemişim :D. 33 adet... nasıl mutlu olduğumu tahmin edersiniz. Sabah 08:30'dan akşam 17:45'e kadar onlarla birlikteydim. Vakit nasıl geçti bilmiyorum. Hava karardı haliyle fotoğraf çekemedim. En kısa zamanda http://www.agaclar.net/forum/894326-post2.htm
sayfamı güncelleyeceğim.

Lilyumlar, fittonia'lar, afrika menekşelerim ve diğerlerinin son halleriyle yakında tekrar burdayııızzzz...:D

Manolya_
17-01-2012, 21:33
Sevgili Emily balkon- teras sayfan hayırlı uğurlu olsun, bu teras cıvıl cıvıl, çok beğendim. Bitkilerinde çok sağlıklı ve göz doldurucular... Maşallah maşallah, kaktüslerini de sayarsak epey bir bitki çeşidin varmış....

(Notumu bu kısmı sevgili Manolya'ya: Asu Hanım'cım sıra sizde , ben merakla bekliyorum sayfanı.... :) )
Sevgili sakdag
Notunuzu aldım :D
Bak şimdi bir sera resmi koyacagım emelin sayfasına siz bakın ve hemen sileceğim.
Sayfa açacak nelerim var bir görün bakalım :))))

emily14
17-01-2012, 21:35

Sevgili Sakdag hoşheldiniz. Kaktüs ve sukkulent sayfamda beni ilk karşılayan kişi olarak yeriniz ayrı ;) Asu Hanıma notunuza katılıyorum.

Asu hanımcım lütfen ekleyiniz ve silmeyiniz. Sizden gelen herşey başım gözüm üstüne ;)

sakdag
17-01-2012, 21:36
Bu arada kaktüs ve sukullentlerim bu sayfada,
http://www.agaclar.net/forum/894326-post2.htm

kaktüs ve sukkulent ailemize bugun çoook uzaklar güzeller katıldı. İyiki işe gitmemişim :D. 33 adet... nasıl mutlu olduğumu tahmin edersiniz. Sabah 08:30'dan akşam 17:45'e kadar onlarla birlikteydim. Vakit nasıl geçti bilmiyorum. Hava karardı haliyle fotoğraf çekemedim. En kısa zamanda http://www.agaclar.net/forum/894326-post2.htm
sayfamı güncelleyeceğim.

Lilyumlar, fittonia'lar, afrika menekşelerim ve diğerlerinin son halleriyle yakında tekrar burdayııızzzz...:D

Hem de 33 adet, merakla bekliyorum Emel hanım.... Sipariş mi verdiniz kaktüslerinizi...

Manolya_
17-01-2012, 21:39
Sevgili sakdag ve Emel
Cabuk bakın resimlere hemen sileceğim.
Ben bunların nesi ile sayfa açayım şimdi sevgili sagdag:D
parmak kadar bişi bunlar sayfayı doldurmaz ki.
(mesajı yazarken gülmekten öldüm kızlar)
salonumdan kuşbakış görüntü ve elektrikli battaniyeden sera : )))))))))

emily14
17-01-2012, 21:40
Bunlar da salonumun bazı köşeleri.

Bu masayı ve menekşeleri içine yerleştirdiğim kutuları kendim yaptım :p
Şimdi bahara planlarım var... zihni sinir projeleri :D
menekşelerime ve orkidelerime yaptığım kutuları sukkulent arajmanları olarak kullanacağım. Menekşelere başka bişi buldum :o, hele orkidelere... aboooovvvv o daha fena :o:D

264768

264769

Manolya_
17-01-2012, 21:41
Canım Emel'ciğim
benim resimler senin bu caaaanım güzellikleri bozar birtanem.
Etme tutma beni mahçup ediyorsun:))
izin ver sileyim ( ayrıca işin ucunda agaçlar net ailesine rezil olmak var) :)))

emily14
17-01-2012, 21:42
Sevgili sakdag ve Emel
Cabuk bakın resimlere hemen sileceğim.
Ben bunların nesi ile sayfa açayım şimdi sevgili sagdag:D
parmak kadar bişi bunlar sayfayı doldurmaz ki.
(mesajı yazarken gülmekten öldüm kızlar)
salonumdan kuşbakış görüntü ve elektrikli battaniyeden sera : )))))))))

Aaaa aşkolsun Asu,

başlayınca geliyor merak etme, sonra asıl sorun durmak. ;)
Sana da zihni sinir projeleri ile çözümler buluruz :o

Manolya_
17-01-2012, 21:42
Bir aboooov'da benden :))
aboovvv gidip bu kızın zekice buluşlarından esinmeliyim ;)

emily14
17-01-2012, 21:43
Canım Emel'ciğim
benim resimler senin bu caaaanım güzellikleri bozar birtanem.
Etme tutma beni mahçup ediyorsun:))
izin ver sileyim ( ayrıca işin ucunda agaçlar net ailesine rezil olmak var) :)))

Asu'cum fena güldürdün beni :D
bu battaniye işini hemen uygulamışsın süpersin...
Farklılık oldu mu gerçekten. Randıman aldın mı?

sakdag
17-01-2012, 21:45
Asu Hanımcım, elektrikli battaniye kısmına koptum burda, zihni sinir projesi galiba, hayatta aklıma gelmezdi, ufkumu açtınız ,açtınız..:) Bazıları bebekte olsalar epey bitkin varmış, bekliyoruz yani sayfanızı....

Manolya_
17-01-2012, 21:45
Lütfen acilen eklermisin emelcim, cok merak ettim. Hemen tanıştır bizi yeni güzelliklerinle.

Manolya_
17-01-2012, 21:47
Asu Hanımcım, elektrikli battaniye kısmına koptum burda, zihni sinir projesi galiba, hayatta aklıma gelmezdi, ufkumu açtınız ,açtınız..:) Bazıları bebekte olsalar epey bitkin varmış, bekliyoruz yani sayfanızı....

ahh ahh sorma resmi eklerken gülmekten koptummm ben burada : ))))
sevgili sakdag, canımsın dur irezil olmayayım:D
azıcık bari battaniye içinde :D

emily14
17-01-2012, 21:47
Hem de 33 adet, merakla bekliyorum Emel hanım.... Sipariş mi verdiniz kaktüslerinizi...

Sevgili Sakdağ,

kendileri İngiltere'den geldi. Daha dört gözle beklediğim Yunanlar var ;)
Garibanlarım, çok iyi kolilenmişler ama ne olursa olsun, yumuşak doku, hafif ezilmişler. Baya bi uğraştım bugün tabi zevkle. Konuşa konuşa... gaz verdim biraz. Siz aslansınız, kaplansınız, size bişey olmaz, bak Kraliyetten geliyorsunuz yabancılım çekmeyin, krallara layık saksılar falan... diye diyeee :D
bu gazla sabaha çiçek açarlar sanıyorum :p :p

emily14
17-01-2012, 21:49
Sn emily14, hoş geldiniz, sayfanız hayırlı ugurlu olsun.

Aaaa merhabalar,

kusura bakmayın tam fotoğrafları eklerken geldi mesajınız sanırım. Son sayfada olunca sizin mesajınızı göremedim.

Hoşgeldiniz, umarım keyifle misafirim olursunuz.

Manolya_
17-01-2012, 21:50
Asu'cum fena güldürdün beni :D
bu battaniye işini hemen uygulamışsın süpersin...
Farklılık oldu mu gerçekten. Randıman aldın mı?
Farklılıgı elektrik faturası gelince göreceğiz emelcim:D
ayy gülmekten yazamıyorum.
az sonra zil çalacak, kahkahalarıma komşular gelecek
sonra taa tüü ta tüü sesleri duyulacak:D
ve beni bakırköye ziyarete geleceksiniz
( kahkaha molasındayım yarım saat kadar)

sakdag
17-01-2012, 21:50
Emel hanım, eviniz bitki cennetymiş, çok güzel birşey, ben de evi böyle yemyeşil yapıcam, ama eşim tarafından engelleniyorum çok fena. Yeter bıktım senin kaktüslerinden ,her yer doldu diyor, ama pes etmiyorum.... :) Duymasın...:)

Manolya_
17-01-2012, 21:52
(ay inanmıyorum alcende gördü desenize elektrikli battaniye seramı) :)))

emily14
17-01-2012, 21:52
Sevgili Emily14 sayfanız hayırlı olsun herşey çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık:) Sardunyalar harika

Sevgili Günebakan hoşgeldin sefa geldin...
Sağolasın. Bu sene hastalık ve böceklerden çok çekti hepsi. Ama çok şükür, hepsi savaşçı :p Bir de şu sizin ilaç unlu bitlere iyi gelirse harika olacak. Şu an bitkilerimin bir kısmının lakabı "bitli nuriye" :p

emily14
17-01-2012, 22:01
Emel hanım, eviniz bitki cennetymiş, çok güzel birşey, ben de evi böyle yemyeşil yapıcam, ama eşim tarafından engelleniyorum çok fena. Yeter bıktım senin kaktüslerinden ,her yer doldu diyor, ama pes etmiyorum.... :) Duymasın...:)

Pes etmeyin sayın Sakdag, kim tutar sizi... hızımı alamayıp sizi de gaza getireceğim şimdi, bişey değil evlilik sözkonusu :p Tut kendini Emel tut kendini... Şaka bi tarafa başta annem de adepte olmadı. Onun demirbaş bitkileri hariç ;). Mesela bir parlak adiloş'umuz var. (Parlak ve ev sahibi ismi kullanılırmış, Annemin adı Adalet, adı burdan geliyor.) Ama zamanla, özelikle yer konusunda bulduğum çözümlerle, kendisi de bu işe gitgide alışmaya başladı. Hatta heyecan bile yapıyor. Size bir tiyo vereyim. Eşinize
"hayatım kaktüs işi erkek işi aslında, sana yakışır deyiverin... Hem kaktüs su istemez, gübre çok az ister, küçücük yer az ister... su faturası, elektrik faturasına etki etmez (bakınız Asucum'un elektirkli battaniyesi :D)... vs.vs"
denemeye değer ha:confused: tutamadım kendimi :o

sakdag
17-01-2012, 22:06
Asu'nun battaniyesi beni başka ufuklara götürdü zaten, :)
İngiliz asilzadelerinizi merakla bekliyor olacağım Yonanlıları da..:)

sakdag
17-01-2012, 22:09
Pes etmeyin sayın Sakdag, kim tutar sizi... hızımı alamayıp sizi de gaza getireceğim şimdi, bişey değil evlilik sözkonusu :p Tut kendini Emel tut kendini... Şaka bi tarafa başta annem de adepte olmadı. Onun demirbaş bitkileri hariç ;). Mesela bir parlak adiloş'umuz var. (Parlak ve ev sahibi ismi kullanılırmış, Annemin adı Adalet, adı burdan geliyor.) Ama zamanla, özelikle yer konusunda bulduğum çözümlerle, kendisi de bu işe gitgide alışmaya başladı. Hatta heyecan bile yapıyor. Size bir tiyo vereyim. Eşinize
"hayatım kaktüs işi erkek işi aslında, sana yakışır deyiverin... Hem kaktüs su istemez, gübre çok az ister, küçücük yer az ister... su faturası, elektrik faturasına etki etmez (bakınız Asucum'un elektirkli battaniyesi :D)... vs.vs"
denemeye değer ha:confused: tutamadım kendimi :o

Bıktı bıktı , adam bıktı, daha geçen akşam yakınlardaki inşaata yolladım bana kum getir diye, bugün koyun gübresi bul bana dedim... Yarın ne olur bilmem...:)

emily14
17-01-2012, 22:13
Bıktı bıktı , adam bıktı, daha geçen akşam yakınlardaki inşaata yolladım bana kum getir diye, bugün koyun gübresi bul bana dedim... Yarın ne olur bilmem...:)

Aaaay yıkıldım gülmekten :D
e o adamcağız ermiş bir melek aslında o zaman
sizi çok seviyor kesin ;) ne güzel...

sakdag
17-01-2012, 22:20
Emel hanımcım sayfanızı çok işgal ettim bu akşam, aslında çok keyifli bir sohbet oldu benim için, tekrar hayırlı sayfalar dilerim, daima terasınızda olacağım....
Saygı ve sevgilerimle....

emily14
17-01-2012, 22:21
Emel hanımcım sayfanızı çok işgal ettim bu akşam, aslında çok keyifli bir sohbet oldu benim için, tekrar hayırlı sayfalar dilerim, daima terasınızda olacağım....
Saygı ve sevgilerimle....

Her zaman beklerim ne demek...

kendinize iyi bakın.

alcen
17-01-2012, 22:22
Manolyacım, aklınla bin yaşa emi.
Nerdende aklına geldi yavrucuklarını böyle bir sistemle ısıtmak, dikkatli ol sen yine üşümesinler diye kölerini yakma sakın.
Sen onları yazda gör hepsi gelişecek, koltuklara sığmayacaklar.
sevgiler......

sakdag
17-01-2012, 22:26
Ay gidemiyorum Sayfadan, kovun beni lütfen....:)
Alcen hanımcım, asu hanım bizi bol bol güldürdü bu akşam, ama çok zekice bir fikir...
Asu Hanım, Randımanı fatura geldiğinde bize de bildirin lütfen....:)

emily14
17-01-2012, 22:30
Ay gidemiyorum Sayfadan, kovun beni lütfen....:)
Alcen hanımcım, asu hanım bizi bol bol güldürdü bu akşam, ama çok zekice bir fikir...
Asu Hanım, Randımanı fatura geldiğinde bize de bildirin lütfen....:)

Niye kovsunlar Sayın Sakdag aşkolsun. Bir gün mutlaka yatıya beklerim. Benim terasta yatınca yıldızlar seyredilebiliyor bulutsuz havada. :D
Aslında fikir güzel yahu...
Asu'cum kimden çıkmıştı bulamadım sayfayı, bir sera denemeleri falan olan bir yerdi :confused: valla bende deneyecektim amma ben de o battaniyeden yok.

Manolya_
17-01-2012, 22:30
Ahh bu Emel yokmu ahhhh.
insanı böyle bağımlı yapıyor değilmi sakdag'cıgım :)))
Tamam fatura gelince agaclar netin önünde mendil açmam umarım :)))

Manolya_
17-01-2012, 22:32
Bende bulamadım emelcim. Burada bir arkadaş uygulamıştı bu elektrikli battaniye olayını.
Mantıklı geldi, bende o arkadaştan kopya çektim : ))
Netice olumlu olursa sana bir tane hediye alırım bu battaniyeden emel hanımcıgım ;)

emily14
17-01-2012, 22:37
Bende bulamadım emelcim. Burada bir arkadaş uygulamıştı bu elektrikli battaniye olayını.
Mantıklı geldi, bende o arkadaştan kopya çektim : ))
Netice olumlu olursa sana bir tane hediye alırım bu battaniyeden emel hanımcıgım ;)

Harikasın Asucum,

o zaman elektirk parası için beraber mendil açarız... Ağaçlar net yetmeyebilir... En iyisi Karaköy Cami önü... :D
Gerçi biz orda para kaldırsak elektriğe kalmadan bitkileri alır geliriz gene :o
delilik başa bela...

emily14
18-01-2012, 19:41
Gece vakti olduğu için dışarı görülmüyor...
Güzel bir günde daha güzel görüntülerle sizlerle olmaya devam edeceğiz efenim ;)

264981

264982

264983

264984

264985

emily14
18-01-2012, 19:42
En yaşlı orkidem yıl boyunca bu üçüncü çiçeklenmesi
hem hep çift dal :D

264986

264987

emily14
18-01-2012, 19:45
264988

emily14
18-01-2012, 19:45
264989

emily14
18-01-2012, 19:47
Bugün harika bir hediye aldım. Onuda sizlerle paylaşacağım. Bilinen adıyla Kış Tatlısı. Eve getirirken, arabanın içinin nasıl koktuğunu anlatamam size... Umarım yerini beğenir :)

Manolya_
18-01-2012, 22:42
Sevgili Emel,
Yeniliklere bakmaya geldim.
Yine nefis kareler yüklemişsin, Gözüm gönlüm şenlendi.
Büyüten ellerine sağlık.
Bahar şöleni enfes olacak bu gidişle. Resimleri izlerken bir yandan da baharın gelişi ile bu güzellerin coşup çiçeklendiğini hayal ediyorum.
Merakla, sevgi ile takipçinizim.
Herbirine kocaman kocaman maşallahh.
saksıların dibine birer nazar boncuğu gömsen nasıl olur acaba.
Bizlerin nazarı değmez bundan eminim buradaki ehrkes doğa dostu.
Lakin yoldan gelip geçenleri bilemiyorum.
Selam ve sevgiler

sakdag
19-01-2012, 07:37
Emel Hanım botanik bahçesine hoş geldiniz...
Bu kadar çok çeşitten sonra başka bir şey yazamıyorum...:)

Süha Şendoğan
19-01-2012, 13:55
Sevgili Emily,
Balkonunuz çok düzenli birde benimkini görseniz şu anda ;)

emily14
19-01-2012, 14:10
Emel Hanım botanik bahçesine hoş geldiniz...
Bu kadar çok çeşitten sonra başka bir şey yazamıyorum...:)

Sakdag'cim, aslında ne kadar çeşit var bilmiyorum ama annem de ben de kırılan düşen dalları yaprakları atamayıp, hep biryere sokuşturduğumuz için, aynı türden birssürü var :D

Bir gun oturup envanter çıkaracağım.;) Ahdım var.

emily14
19-01-2012, 14:12
Sevgili Emily,
Balkonunuz çok düzenli birde benimkini görseniz şu anda ;)

Şu anda değil ama bir hafta sonu göreceğim inşallah Süha Bey...
Bu arada Vanda alttaki hasta yaprakları atıyor, ama kökleri gayet iyi durumda ümitliyim kendisinden. Akşamdan sabaha banyoda bol nemli ve 3-4 kez gübre fısfısı alıyor. Gün boyu da kalorifere yakın bir yerde güneş ışına doyuyor :D
Allaha emanet :)

Süha Şendoğan
19-01-2012, 14:20
Balkon size herzaman açık ama görünce hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, şu anda Aleo Vera ve birkaç trunçgilden başka birşey yok malum orkideler gelince yer sorunu oluyor.
Vanda'ya gelince bendekide aynı dertte ama olsun son nefese kadar dayanması lazım, ben yeni ürünleri inceleyip size bildireceğim.

emily14
19-01-2012, 14:24
Sevgili Emel,
Yeniliklere bakmaya geldim.
Yine nefis kareler yüklemişsin, Gözüm gönlüm şenlendi.
Büyüten ellerine sağlık.
Bahar şöleni enfes olacak bu gidişle. Resimleri izlerken bir yandan da baharın gelişi ile bu güzellerin coşup çiçeklendiğini hayal ediyorum.
Merakla, sevgi ile takipçinizim.
Herbirine kocaman kocaman maşallahh.
saksıların dibine birer nazar boncuğu gömsen nasıl olur acaba.
Bizlerin nazarı değmez bundan eminim buradaki ehrkes doğa dostu.
Lakin yoldan gelip geçenleri bilemiyorum.
Selam ve sevgiler

Sevgili Asu'cum teras 9.kat, kapatılmasının en büyük sebebi uçurur seviyede rüzgar olması. İki kere çatı uçtu :D. Yani görse görse, martılar, kargalar, güvercinler ve sıkça dibimizden uçan askeri ve özel helekopterlerin içindekiler görür... Onların da nazarı değer mi bilmem :)

Manolya_
19-01-2012, 14:39
Anladım Emel'cim
Martılar kargalar sadece didikler(nazardan anlamaz onlar) :))
Askeri helikopterlerin görebilmesi için dürbün lazım ( hem onların derdi çiçek böcek olduğunu zannetmem)
Korkmayalım o halde hiç birşey olmaz allahın izni ile
Sadece rüzgar fırtınayı engellemek lazım siizn terasa ugramasın diye ;)
Selamlar

Periş
21-01-2012, 22:01
Sevgili Emel' cim öncelikle sayfan hayırlı olsun rengarenk sardunyalar küpeliler menekşeler bir harika begonyalar pek güzel maşallah kanayan kalpler çiçeğinize bayıldım terasınızı zevkle gezdim mükemmelsiniz ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler ;)

toprak
22-01-2012, 13:00
Güzel bir terasınız var çiçekleriniz ayrı ayrı güzel. Kış vakti insanın gönlünü açıyor. ilginç buluşlar da var.

Bitki zararlıları mum çiçeğinizi etkilemiş. Ben bildiğinizi markette satılan böcek öldürücü sprey kullanmıştım (baygon v.s.). Ama öcen bir yaprağa azıcık sıkıp çiçeğin tepkisini görmek lazım. Bazıları anında etkileniyor ve kuruyorlar. Mesela kaktüsler hiç dayanamıyor. Ama Kasımpatılar çiçeklenmeden önce daha toleranslılar ve bütün böcekleri temizleyebiliyorsun.
Yeni resimlerinizi takip edeceğim.
Hoşçakalın.

emily14
22-01-2012, 14:13
Güzel bir terasınız var çiçekleriniz ayrı ayrı güzel. Kış vakti insanın gönlünü açıyor. ilginç buluşlar da var.

Bitki zararlıları mum çiçeğinizi etkilemiş. Ben bildiğinizi markette satılan böcek öldürücü sprey kullanmıştım (baygon v.s.). Ama öcen bir yaprağa azıcık sıkıp çiçeğin tepkisini görmek lazım. Bazıları anında etkileniyor ve kuruyorlar. Mesela kaktüsler hiç dayanamıyor. Ama Kasımpatılar çiçeklenmeden önce daha toleranslılar ve bütün böcekleri temizleyebiliyorsun.
Yeni resimlerinizi takip edeceğim.
Hoşçakalın.

Sevgili Toprak hoşgeldiniz. Tüm güzel düşünceleriniz için teşekkürler.
Sormayın o zararlılardan bu sene çok çektim. 4 hoyam var 4'ü de ayrı tür. Birinde denedim ilaclama işini, gecici olarak unlu biti temizledi ama sonra bir baktım gene sarmış hem de fena halde. İkinci ilaçlamada mahvoldu bitkim. Budadım şimdi bekliyorum umarım baharla canlanır.
En büyük duam bu yaz geçen yaz gibi böcek ve zararlılar açısından bu kadar kötü geçmesin.

emily14
22-01-2012, 14:16
Sevgili Emel' cim öncelikle sayfan hayırlı olsun rengarenk sardunyalar küpeliler menekşeler bir harika begonyalar pek güzel maşallah kanayan kalpler çiçeğinize bayıldım terasınızı zevkle gezdim mükemmelsiniz ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler ;)

Sevgili Periş hoşgeldiiinnnn...

Bardaklar senin özel zevkin. Eskileri gördün şimdi uykudalar :p Yeni fotograflarını ekleyeceğim yakında. Bugün 2 tane yumruğu yokladım. Çok şükür hala hayattlar. Ümitliyim :D Bugün hava güneşliydi duramadım tabi. Yeni Fotoğraflar ekliyorum. İyi seyirler.

emily14
22-01-2012, 14:31
Güneşli bir gün olunca insan yerinde duramıyor tabi ;)
Önce afrika menekşeleri...

265265

265266

265267

265268

265269

emily14
22-01-2012, 14:33
265270

265271

265272

265273

265274

Manolya_
22-01-2012, 14:33
Of offf sevgili Emel iş başında, yine gözlerimiz bayram edecek anlaşılan.
Bakmaya doyamıyorum bu güzelliklere.
ellerine sağlık canım

emily14
22-01-2012, 14:34
Bunlar yapraktan ürettiklerim serpildiler :p
Çiçeklerini görmek te nasip olur inşallah...

265275

265276

265277

265278

Manolya_
22-01-2012, 14:41
Emel'cim,
Anlaşıldı seninde ellerinde sihir var maşallah.
Yapraktan bu hale geldiklerine göre yakında çiçeklerinide göreceğiz inşallah bu tatlı bebişlerin.
İyi günlerde saglıklı büyüsün ve bol çiçek versinler

emily14
22-01-2012, 14:46
Şimdi de orkideler...

Bu güzellik tamamen ölmek üzereyken gördüm aldım
Tüm çiçekleri kurumak üzereydi. 3 çiçeği kurtarabildim ama 4'ünden pek ümitli değilim. Ama sanıyorum yeni çiçek sapı getiriyor. Yerini yurdunu sevdi gibi.
Göreceğiz hep beraber.

265285

265286

Mantarlar da kendini evlerinde hissediyorlar :D

265287

Bu benim pembe benekli kızım accık güneş ve ısı görünce çiçek sapını gösterdi.

265288

265289

emily14
22-01-2012, 14:48
Emel'cim,
Anlaşıldı seninde ellerinde sihir var maşallah.
Yapraktan bu hale geldiklerine göre yakında çiçeklerinide göreceğiz inşallah bu tatlı bebişlerin.
İyi günlerde saglıklı büyüsün ve bol çiçek versinler

İnşallah canım Asu'm. Bu arada istediğin aşkın gözyaşlarının fotoğraflarını kaktüs ve sukulentlerim sayfasında ekliyorum orda görürsün. Senin için 2 bebek ektim umuyorum başarabiliriz. Tutar tutmaz elinden öpmeye gelecekler :D

Manolya_
22-01-2012, 14:50
Sevgili Emel,
Çilli orkideye bayıldım, rengi ne hoş öyle benekli benekli
Hastalanan can çekiştiren bitkim olursa doogru emelin BİTKİ HASTANESİNE. adres tamamdır :))

Manolya_
22-01-2012, 14:53
İnşallah canım Asu'm. Bu arada istediğin aşkın gözyaşlarının fotoğraflarını kaktüs ve sukulentlerim sayfasında ekliyorum orda görürsün. Senin için 2 bebek ektim umuyorum başarabiliriz. Tutar tutmaz elinden öpmeye gelecekler :D
Yaşasınnnnn, bu habere çok sevindim.
Ben eminim onlar büyür , senin elin degecekte büyümeyecek öylemi. Öyle bir şansı varmı :))
Ben hemen koşarak kaktüs sukulent sayfasına bakayım;)

emily14
22-01-2012, 14:56
Bu kütükte bir sukulent denemem olmuştu. Kendisi halindan memnun bir orkide ile yanyana yaşayıp gidiyor. Yosunlarda yavaş yavaş yayılıyor. ;)

265295

Yavru keikim kendinden büyük çiçek sapında kararlı ama büyüyünce nasıl birşey olacak meraktayım. Kökü de tek dal 3 cm falan. Ama çok şirin :p

265296

Bunların boyu yaklaşık 5 cm. Orkidelerle ilgili sayfada ne tür olduğunu sormuştum. Bu haldeyken anlaşılamadı tabi. Sonra hayatta olmalarının bile şans olduğunu öğrendim. Çünkü laboratuar tüplerinde Singapurdan gelmişlerdi. Meğer bu şekilde yetiştirmek çok ama çok zormuş. 6 aydır bendeler. O yüzden artık ne olduklarını çok umursamıyorum. Yaşıyor olmaları yeter :p

265297

Hepsi bir arada olan orkidelerimi ayırdım efendim. Taşımak 2 kişi ile bile çok zor oluyordu. Şimdi sorun yok, tek başıma taşıyabiliyorum.:D

265298

265299

sakdag
22-01-2012, 14:56
Emel Hanım, aşkın gözyaşlarının resimlerini ben rica etmiştim, hatlar karıştı galiba, zaten asu, emel sakdag biraraya gelince ortalık tozduman oluyor....:)

emily14
22-01-2012, 14:57
Yaşasınnnnn, bu habere çok sevindim.
Ben eminim onlar büyür , senin elin degecekte büyümeyecek öylemi. Öyle bir şansı varmı :))
Ben hemen koşarak kaktüs sukulent sayfasına bakayım;)

Dur dur daha koymadım. :D
Birazdan...

sakdag
22-01-2012, 14:57
Çilli orkiden harika... Bayıldım.... Sağlıkla büyüt inşallah...

emily14
22-01-2012, 14:58
Emel Hanım, aşkın gözyaşlarının resimlerini ben rica etmiştim, hatlar karıştı galiba, zaten asu, emel sakdag biraraya gelince ortalık tozduman oluyor....:)

Hadi yaa valla mı? Fena karıştırdım demek ki :D
Ama olsun zaten sizi de düşünüp 2 tane ekmiştim.

Hem daha var üstünde bissürü...
Yedekleme de yaparım :p

sakdag
22-01-2012, 14:58
Ben de gözyaşı damlacığı istiyorum ama... :(

Manolya_
22-01-2012, 15:00
Ben de gözyaşı damlacığı istiyorum ama... :(
Oy kıyamam ben sana üzülme, Emelcim 2 çelik dikmiş birisi senin olur

emily14
22-01-2012, 15:01
Dayanamadım 2 tane sukulent fotosu koydum kızlar sizin için ;)

265308

çok ciciler demi?

265309

emily14
22-01-2012, 15:03
Güneş vurunca dayanamadım
renklere bayıldım :p

265315

265316

265317

265318

Manolya_
22-01-2012, 15:04
Sukulentlerin yeri apayrı tabi ki.
Çok şirin ve de saglıklı, özellikle 2. resimdekinin bebişleride varmış oy maşallahhh

sakdag
22-01-2012, 15:04
Çok tatlılar, pıtır pıtırlar.... Canlarım benim...

sakdag
22-01-2012, 15:06
Emel hanımcım, aynı şehirde olsak çoktan terasınıza konuçlanmıştım vallahi... Bitki cenneti gibi...

Manolya_
22-01-2012, 15:20
Emel hanımcım, aynı şehirde olsak çoktan terasınıza konuçlanmıştım vallahi... Bitki cenneti gibi...
Yani,
Bana diyorsunki, ne duruyorsun koş git :)))

serkan_istanbul
22-01-2012, 15:26
Bitkilerinize bayıldım maşallah allah nazardan korusun. Sayfanız hayırlı olsun.

sakdag
22-01-2012, 15:26
Evet, evet ,evet..... ;)

emily14
22-01-2012, 15:42
Yani,
Bana diyorsunki, ne duruyorsun koş git :)))

Atla gel Asu'cum,

Balıkesir'e canlı yayın bağlanırız. :D

emily14
22-01-2012, 15:43
Bitkilerinize bayıldım maşallah allah nazardan korusun. Sayfanız hayırlı olsun.

Serkan Bey Hoşgeldiniz...

Çok teşşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Manolya_
22-01-2012, 15:51
Atla gel Asu'cum,

Balıkesir'e canlı yayın bağlanırız. :D
Ama ama amaaaa kıyamamki balıkesire:(
Canlı yayında bizi beraberken görürse üzülmezmi.
Belki kandırırız o da gelir 3 Lü saçayağı gibi oluruz ha ne dersiniz:confused:

emily14
22-01-2012, 15:53
Ama ama amaaaa kıyamamki balıkesire:(
Canlı yayında bizi beraberken görürse üzülmezmi.
Belki kandırırız o da gelir 3 Lü saçayağı gibi oluruz ha ne dersiniz:confused:

Bence gayet güzel olur...
Havalar güzelleşsin, günler uzasın, sac ayağı gelir biraraya :D

gülsu
23-01-2012, 15:37
Sayın emily14 öncelikle acil şifalar diliyorum. Terasınız çok güzel olmuş. Ellrinize sağlık. Bütün çiçeklerinizin keyfi yerinde Maşallah. Ordideler muhteşem görünüyor. Orkideler için özel bir bakım yapıyormusunuz.

emily14
23-01-2012, 17:01
Sayın emily14 öncelikle acil şifalar diliyorum. Terasınız çok güzel olmuş. Ellrinize sağlık. Bütün çiçeklerinizin keyfi yerinde Maşallah. Ordideler muhteşem görünüyor. Orkideler için özel bir bakım yapıyormusunuz.

Selamlar Sevgili Gülsu,
aslına bakarsanız özel bir bakımları yok, yani bu sitede orkideler konusunda duayen kişiler varken bana pek düşmez bu konuda sizi yönlendirmek ;)
Yalnız iyi gözlemliyorum, doğal ortamlarında olmadıkları için 500 takla atıp onları mutlu etmeye çalışıyorum doğrusu. En önemlisi kökleri nemli olacak ama asla ıslak olmayacak. yoksa çürüyebiliyorlar. Kışın dikkat.
Bir de güneş... bizim evde orkideler tüm yıl boyunca 3 yer değiştirir :D
Evde köşe kapmaca oynuyoruz. Ama olsun o güzel yapraklarını, çiçeklerini görünce bir bakıyorsunuz değmiş :p

Periş
27-01-2012, 19:52
Sevgili Emel 'cim menekşeler mükemmel maşallah sıklamenler pek çıtı pıtı çok da vefalıdır bu güzeller orkidelere bayıldım ellerine emeklerine o güzel yüreğine sağlık sevgiler.. ;)

emily14
27-01-2012, 21:30
Sevgili Emel 'cim menekşeler mükemmel maşallah sıklamenler pek çıtı pıtı çok da vefalıdır bu güzeller orkidelere bayıldım ellerine emeklerine o güzel yüreğine sağlık sevgiler.. ;)

Sağol Sevgili Periş,

senin özel ilgi alanın bardak menekşelerinin son halleri yok maul uykudalar.
Yumrular büyüyorlar ;)

emily14
31-01-2012, 14:52
Soğanlılarım büyüyor... Heyecan dorukta :D
Kokularını almaya başladııımmmm... ;)

266840

266841

266842

oskar
10-02-2012, 15:20
çoook güzel çiçekler..çok beyendiiim...

emily14
10-02-2012, 18:09
çoook güzel çiçekler..çok beyendiiim...

Çok teşekkür ediyorum sevgili oskar. . .:p

Manolya_
16-02-2012, 16:37
Sevgili Emel'cim
Senin için aldığım çuhaları görmeni istedim.
Mor renklerden bende var demiştin. Onun için farklı renkleri aldım sana.
Belki görünce daha çabuk gelirsin:p

emily14
16-02-2012, 17:39
Anaaaammmmm... Ama ama Asu'cuğum bu yapılmazki ama...
Beni resmen baştan çıkarıyorsun. Senin misafirler gitti galiba :D
Bekle beni anacıııımmmm...
Bir gece ansızın gelebilirim :D

Ay Asu bunlar çoook güzel yaaaa, çoookkk sağol...

Manolya_
16-02-2012, 17:50
Sevgili Emelcim,
Rica ederim çam sakızı çoban armaganı kadarcık bişi.
İstediğin başka renkler varsa söyle lütfen. Bulmuşken diğer renkleride alayım hemen.
Atalar ne demiş ''işi bileceksin, işe gitmeyeceksin'' :)) Seni başka türlü gelmezsin bende bu yolu deniyorum ne yapayım.
Misafirim gitti ( ama yenisi gelecek) yenisi gelmeden koşşş gel bana :))
Sanırım 21 şubatta de almanyadan bir başka arkadaşım daha geliyor.

emily14
16-02-2012, 18:02
Benim phallerim amanda aman pek bir hareket var... Aman da Maşallahhh hepsine :D Canlarım ciğerlerim benim...

Bu beyaz üstü pembe çilli ama çilleri küçücük...
269415

Bu sürpriz, bir apartman girişine çöpün içene atılmış orkidenin üstünden almıştım. Ne çıkarsa bahtımıza :o
269416

Beyaz kuzum beniiiimmmm...
269417

Bu her zaman en nazlıları... Tek renk koyu pembe açıyor kendileri. Bolcaaa dinlendi, yaprak yaprak üstüne çıkardı. Şimdi bir çiçek sapı getiriyor oldukça kalın. Sanıyorum geç ama koccaaaman çiçeklerini göreceğiz İnşallah ;)
269418

Sizi seviyorum böcüklerim beniiimmmm... (Size değil orkidelerime dedim ;))

emily14
16-02-2012, 18:05
Sevgili Emelcim,
Rica ederim çam sakızı çoban armaganı kadarcık bişi.
İstediğin başka renkler varsa söyle lütfen. Bulmuşken diğer renkleride alayım hemen.
Atalar ne demiş ''işi bileceksin, işe gitmeyeceksin'' :)) Seni başka türlü gelmezsin bende bu yolu deniyorum ne yapayım.
Misafirim gitti ( ama yenisi gelecek) yenisi gelmeden koşşş gel bana :))
Sanırım 21 şubatta de almanyadan bir başka arkadaşım daha geliyor.

Abbooovvvv anacım seni yalnız bulmak zor, beni işsiz bulmak zor :cool:
Nasııl yapalım, cumartesi atlar gelirim belki, ama sabahtan çalışıyorum, akşama gelebilirim ancak. Aaa Sevgili SakDağ bize medusa gönderecekti, o da gelir belki o zamana kadar...

Manolya_
16-02-2012, 18:06
Benim phallerim amanda aman pek bir hareket var... Aman da Maşallahhh hepsine :D Canlarım ciğerlerim benim...

Bu beyaz üstü pembe çilli ama çilleri küçücük...
269415

Bu sürpriz, bir apartman girişine çöpün içene atılmış orkidenin üstünden almıştır. Ne çıkarsa bahtımıza :o
269416

Beyaz kuzum beniiiimmmm...
269417

Bu her zaman en nazlıları... Tek renk koyu pembe açıyor kendileri. Bolcaaa dinlendi, yaprak yarak üstüne çıkardı. Şimdi bir çiçek sapı getiriyor oldukça kalın. Sanıyorum geç ama koccaaaman çiçeklerini göreceğiz İnşallah ;)
269418

Sizi seviyorum böcüklerim beniiimmmm... (Size değil orkidelerime dedim ;))
Emelcim;
Hepsi birbirinden güzel. Senin heyecanın dahada bir güzel.
bayılıyorum senin bitkilerinle kullandıgın lisana:D
Eminim onlarda cok seviyorlarki bu lisanı, karşılıksız bırakmıyorlar seni
Resmen coşarak cevap veriyorlar sana.
Ellerine sağlık ve 41,5 kere maşallahh

Manolya_
16-02-2012, 18:10
Emelcim misafirimin olması sorun değil de, biz çiçek böcekten konuşcaz onlar anlamayacak bizi :))
onun için teke tek yapalım senle :))
Cumartesi olabilir evet, hangi saatte geleceğinin benim açımdan hiçbir mahsuru yok. Zamanlamayı kendine göre ayarla.
Ama kısıtlı vakit olmasın. C'ee diyipte kaçma.
Gelirken bol bol vakit getir lütfen

emily14
16-02-2012, 18:14
Ay ben bugün bir de Maltepe'de bir tarım ilaçları satış yeri buldum. Bahouse'a gittiğimde ordan önermişlerdi. Yaşlıca bir amca gün içinde çok kısa bir zaman aralığında açıyor dükkanı. Bitki koruma uzmanıymış, Ziraatçı...

Bana her türlü bit, beyaz sinek vb için bir tane, Mantar için de bir tane ilaç verdi. İkisi karıştırılarak kullanılabiliyormuş. 7 günde 1 kez yapılacak. İlk denemeyi 4-5 bitki üzerinde yaptım, acil olanlar. Bakalım ne sonuç verecek. Sonuç iyi olursa reçeteleri ile sizinle paylaşacağım arkadaşlar.

emily14
16-02-2012, 18:16
Emelcim misafirimin olması sorun değil de, biz çiçek böcekten konuşcaz onlar anlamayacak bizi :))
onun için teke tek yapalım senle :))
Cumartesi olabilir evet, hangi saatte geleceğinin benim açımdan hiçbir mahsuru yok. Zamanlamayı kendine göre ayarla.
Ama kısıtlı vakit olmasın. C'ee diyipte kaçma.
Gelirken bol bol vakit getir lütfen

:D böyle deme valla geçen sefer kahvaltıda aradın beni ağzımın suyu aka aka dinledim. Cumartesi gelir kalırım Pazar beni zorla kovalarsın :eek:

Manolya_
16-02-2012, 18:27
Bak bu fikir harika, bende kalırsın sabahlara kadar uyutmam seni bol bol bitkilerden sohbet ederiz.
Pazar günü güzeeeel bir branch yaparız.
resimleride buradan yayınlarız, ayy ne güzel olur.
Kovmak mı ?
Aşkolsun emelcim, ben senin sohbetine doyabilirmiyim diye düşünüyorum sadece.
Ama sen bizden bıkıp kaçarsan bilemem :D
Erkan benden geveze, ben ondan daha gevezeyim haberin olsun:p

sevim.K
16-02-2012, 18:40
Sevgili emel bayıldım bitkilerinize. Çok güzeller.

Bir süredir balkon ve bahçelerden uzak duruyorum. Kendim yetiştiremediğim için hem üzülüyordum hem de çok istiyordum yetiştirmeyi. Kendimi üzmemek için uzaklaştım bir parça.

Evinizin her köşesinde neredeyse çiçek köşesi var. Harika:)). Eskiden benimde öyleydi. Şimdilerde çok azalttım. Ama yine azımsanmayacak kadarlar;)

emily14
16-02-2012, 18:51
Sevgili emel bayıldım bitkilerinize. Çok güzeller.

Bir süredir balkon ve bahçelerden uzak duruyorum. Kendim yetiştiremediğim için hem üzülüyordum hem de çok istiyordum yetiştirmeyi. Kendimi üzmemek için uzaklaştım bir parça.

Evinizin her köşesinde neredeyse çiçek köşesi var. Harika:)). Eskiden benimde öyleydi. Şimdilerde çok azalttım. Ama yine azımsanmayacak kadarlar;)

Sevgili Sevim.K,

hayatın hangi adımı hep aynı ritimdeki, bazen en güzeli yakalanır, sonra bir bakarsın elinden uçup gitmiş... Üzülmemek için bizi mutlu eden şeylerden uzaklaşmak, sadece mutlu olacağımız şeylerden de uzak kalmamıza sebep olur ;)

Benim bitki çoğaltma merakım, tamamen elimdeki türleri garantiye almak içindi başlarda. Yani ana çiçeğe birşey olursa yavruları olacaktı elimde. Sonra bir baktım, aslında çoğaltmak daha keyifli, daha heyecanlı, daha mutluluk verici :D
Yer??? yettiği yere kadar ;)

En kısa zamanda eski formunuza kavuşacağınıza eminim ben...
Kuccak dolusu sevgiler

EMEL

emily14
16-02-2012, 18:52
Bak bu fikir harika, bende kalırsın sabahlara kadar uyutmam seni bol bol bitkilerden sohbet ederiz.
Pazar günü güzeeeel bir branch yaparız.
resimleride buradan yayınlarız, ayy ne güzel olur.
Kovmak mı ?
Aşkolsun emelcim, ben senin sohbetine doyabilirmiyim diye düşünüyorum sadece.
Ama sen bizden bıkıp kaçarsan bilemem :D
Erkan benden geveze, ben ondan daha gevezeyim haberin olsun:p

:p Desene tadından yenmez olacağız yani ...:o

hüzün
16-02-2012, 19:02
OOOOOOOOarkadaşlar çatladım valla,
şimdiden sohbetinize doyum olmuyor,
size doyumsuz sohbetler ikinizi de öpüyorum.:)

Manolya_
16-02-2012, 19:10
OOOOOOOOarkadaşlar çatladım valla,
şimdiden sohbetinize doyum olmuyor,
size doyumsuz sohbetler ikinizi de öpüyorum.:)
Sevgili hüzün,
Emel ile sohbet gerçekten güzel, doyamıyorum.
Keşke yakın olupta sizde gelebilseydiniz çok sevinirdim.
Ama yolunuz bu taraflara düşerse memnuniyetle bekleriz.
Kucak dolusu selam ve sevgiler

Sûz-i Dilârâ
16-02-2012, 19:39
Ne güzel teras bu böyle, sevgili emily14 :) Tek kelimeyle bayıldım.

Ellerinize emeklerinize sağlık, dünya güzelleri hepsi. Çok iyi bakıyorsunuz belli.

Uzakta olmanın üzüntüsünü en çok böyle durumlarda hissediyorum. Ağaçlar.net üyeleri birbirine yakın şehirlerde, çoğunluğu İstanbul'da. Ben Türkiye'nin öbür ucunda, Avealı olmayan çocuk gibi üzülüp duruyorum. :dilli:

emily14
17-03-2012, 12:41
Sevgili arkadaşlarım,

çoook uzun zamandır zaman bulupta sayfama giremedim, gelişmelerden haberdar edemedim sizi... Bugün hem evdeyim hem de güneş sıcak yüzünü gösterince ben de bitkilerim gibi açtım valla... Açtım derken böyle için açıldı anlamında :dilli:

Şimdi gelişmeleri zevkle paylaşıyorum.
Asu seni çok özledim, biliyorum beni göreceksin ama güzel yazıların burda olamayacak, olsun telefonla alırım duygularını ;)

Sevgili Sûz-i Dilârâ Van'a sevgiler, artık mesafeler uzun değil, sohbet için herşey mübah ;) veee sevgili Hüzün bekleriz her zaman ;)

emily14
17-03-2012, 12:43
274517

274518

274519

274520

274521

emily14
17-03-2012, 12:44
274529

274530

274531

emily14
17-03-2012, 12:46
274532

274533

274534

274535

274536

emily14
17-03-2012, 12:49
Hepsi çiçek sapı vermiş durumda ve baloncuklar büyüyor :p
Ama birinin balonlar büyümeden açma gibi bir isteği var acep nedendir :(:confused:

Bu kuzucum küçücük ama ısrarlar büyüttü 2 baloncuk umarım açar ne renk çok merak ediyorum...
274537

Aceleci bu işte...
274538

274539

274540

Bu çiçeğin geometrisine bayılıyorum yahu...
274541

emily14
17-03-2012, 13:00
Kendimi bu yaprakları ekmekten alıkoyamıyorum, tutma yüzdesi %90 yakında evin heryeri menekşe olacak :)
274553

Hoyalarım yerlerini çok sevdi kendileri İngiliz devrişmesi, tam mutfakta ocağın üstündeler...
274554

274555

Veee lilyumum kafayı çıkarmaya karar verdi, hadi hayırlısı :)
274556

274557

emily14
06-04-2012, 17:59
Hasta olmasam vakit bulamıyorum bu aralar ;)
Galiba grip oluyorum acayip baş ağrısı var ve güzellerim her zamanki gibi bana ilaç gibi geliyor. Sizlerle de paylaşmak istedim ...

nasıl güzel kokuyorlar... bir de uzun ömürlü olsalar ah...
280298

280299

280300

280301

280302

emily14
06-04-2012, 18:01
Veeee sarı laleler aldım çiçek pazarından :p
Tabi ben bahouse'da almıştım ;)
Bunlar kokuyor biliyor musunuz bana süpriz oldu. İlk kez kokan lale görüyorum :cool:

280305

280306

280307

beyaz orkidem halaaaa açıyor, son baloncuğunu bekliyoruz...
280308

günebakan
06-04-2012, 19:56
Sevgili Emily14 bu balkonunuz bu kadar yüksek olmasaydı şimdiye çoktan keşfetmiştim orayı harika görünüyor hepsi de bu 121. mesajınızdaki son çiçeğinizin adı nedir acaba?

emily14
07-04-2012, 12:45
Sevgili Emily14 bu balkonunuz bu kadar yüksek olmasaydı şimdiye çoktan keşfetmiştim orayı harika görünüyor hepsi de bu 121. mesajınızdaki son çiçeğinizin adı nedir acaba?

121.mesaj son çiçek sardunya sevgli Günebakan... Kendisi ilk aldığımda aslında bildiğimiz turuncu idi, bu sene böyle alaçalı açmaya karar verdi. Benim bitkilerim öyle özgür ruhlular nasıl istiyorlarsa kafalarına göre takılıyorlar :p.

Maltepe'deyim valla buralardaysanız buyrun sizi 9.kata alayım... Teras değil, amazon ormanları :o, istediğiniz gibi keşfedin...

nardane
08-04-2012, 00:06
Sevgili emily balkonunuz ,bitkileriniz harika ,ellerinize sağlık.

emily14
08-04-2012, 08:50
Sevgili emily balkonunuz ,bitkileriniz harika ,ellerinize sağlık.

Teşekkürler ederim Sevgili Nardane ;)
buyrun beklerim...

zeyneperva
08-04-2012, 23:13
çiçeklerinize bayıldım çok güzeller benide merak sardı nerden başlıcamı bilmiyorum :((

emily14
09-04-2012, 16:55
çiçeklerinize bayıldım çok güzeller benide merak sardı nerden başlıcamı bilmiyorum :((

En kolayından :p

emily14
23-04-2012, 12:18
Bu laleye hayran olmamak mümkün mü? :o

285887

285888

285889

emily14
23-04-2012, 12:24
Küçücük çiçekli ama sabah insanı büyülemeye yeten kokusu ile karanfilim.
285890

Yerli gardenyam tomurcukta açtıklarında terasım nasıl kokacak kimbilir ;)
285891

Bu Sevgili Lir'in armağanı, yaprakları ve formu çok güzel şimdilik bakalım ne olacak. Gözünün içine bakıyorum ödüm patlıyor beyaz sinek gelecek diye.
İki ceylan gözlüm şu an karantinadalar bu beyaz sinekler yüzünden.
285892

Bunlar benim tatlı bezelye/fasulye denilen sarıcılarım, tomurcuktalar, çiçekleri heyecanla bekleniyor. Çooook güzel kokuyorlarmış. Bakalım :p
285893

285894

emily14
23-04-2012, 12:26
Açamaya devam ediyorlar yeni renkleri sizlerle paylaşacağım.

285896

285897

285898

285899

285900

İremsıla
23-04-2012, 12:57
Merhaba balkonunuzu gezdim bu güzel günde içim açıldı.bütün çiçekleriniz ayrı güzel.sevgiler...

CATBALCA
23-04-2012, 18:17
Maşallah yemyeşil rengarenk olmuş...

emily14
29-06-2012, 19:06
Eveeet kaktüs ve sukulentlerden sonra şimdi terasım kısmına geldiikkk...

313594

313595

313596

313597

313598

emily14
29-06-2012, 19:08
313599

313600

313601

313602

313603

emily14
29-06-2012, 19:09
313604

313605

313606

313607

313608

emily14
29-06-2012, 19:11
313609

313610

313611

313612

313613

SUDEM
16-08-2013, 09:47
insan gerçekten belli bi noktadan sonra ucunu kaçırıyor bu işin :D ..Ama ben bi taraftan üretim yaparken bi taraftan da çiçeklenmiş güzellerimi (menekşeler) eşe dosta oturmaya giderken süsleyip,püsleyip hediye götürüyorum...İnsanların yüzlerindeki o duygusal mutluluk ifadesi bana yetiyor...
sayfanız çok keyifli geldi bana..Bu arada şu orkidelerden benimde olsalar keşke...
tebrikler.

İremsıla
26-12-2013, 07:48
Sevgili emily14 günaydın,nerelerdesin terasını seni vede çiçeklerini çok özledik nerelerdesin.bi ses ver arkadaşım..

N.Akdas
26-05-2014, 09:47
Veeee sarı laleler aldım çiçek pazarından :p
Tabi ben bahouse'da almıştım ;)
Bunlar kokuyor biliyor musunuz bana süpriz oldu. İlk kez kokan lale görüyorum :cool:

280305

280306

280307

beyaz orkidem halaaaa açıyor, son baloncuğunu bekliyoruz...
280308

Kokulu lalelerinizin kokusu nasıl tarif edebilir misiniz?
Keskin mi ne kadar mesafeden kokuları duyuluyor?
Aldığınız paket üzerinde kokulu ibaresi var mıydı hatırlıyor musunuz?