PDA

View Full Version : hk50 / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

hk50
17-12-2011, 17:49
Bahçenin bulunduğu şehir Niğde, İçmeli kasabası

Bahçenin büyüklüğü 6000m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Güneş, Rüzgar, Mevsimsel yağış var Tuzluluk yok.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri 7a

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? 40yıllık selvi ve Kavak ağaçı vardı Söktürdüm.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 8 yıl

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Meyvelik. Sebzelik. Park. Çiçeklik. Ocaklık

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Var

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Elma, Armut, Ayva, Ceviz, Kiraz, Vişne, Şeftali, Nektarin, Erik, Dut, Fındık, Kestane, Üzüm, Ahududu, Böğürtlen, Gilaburu, Fındık, Sumak, Muşmula, Kızılçık, Goji Berry,Yeni dünya, nar, Liçi,

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Var

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yer kirazı Kudret narı.Pepino

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Bir serçe parma kalınlığında akar su. Damlama, Yağmurlama, Sprinğ ve terleme ile

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Ağaçların dibine Su tutucu koyuyorum.

Toprak özellikleri :Hafif killi ve kumlu.

Kompost yapıyor musunuz? Evet Her yıl

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Evet

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Evet Yapıyorum.Mantar.Biyolojik hastalık.ve zararlılara karşı.Tarım il Md tavsiye ettiği ilaçları kullanıyorum.

Bahçeniz organik mi? Hayır.Dogal

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Çiftlik (Genelde büyük baş ve Tavuk)

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Manas var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Yağmurlama Damlama ve Terleme.ileve Püskürtme (Sprinlerle)

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Sağı ve solu Dağ değildir. Ancak bölgesel özellikleri neticesinde İlk bahar ile Sonbahar donları alıyor.

hk50
17-12-2011, 21:53
Bu Bahçeyi 8 yılda meydana getirdim. Tamamen amatörce.
Beğeninize sunar.saygılar sunarım.

nurcanaybay
19-12-2011, 17:52
4.Fotoğrafta gördüklerim afrika zambakları mı ....görüntü harika :))
Kaç yıl'da bu kadar çoğalıp geliştiler ,bakımlarını nasıl yapıyorsunuz ?

Çok beğendim ,ellerinize sağlık .

mrduran
19-12-2011, 22:59
Merhaba efendim,

Çok güzel ve de cetvel uygulanılmamış, tam bana göre. Sistematik değil, doğal, az vahşi bir kokusu ve sık bir koruluk havası var.

Kolay gelsin, sağlıcakla keyfini sürün inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hk50
20-12-2011, 10:21
Elma Grant Smit çiçekleri
2.Elma Golden
Çilek ,Osmanlı
Küp.Bir dönem turşu kurarlardı
Saygılarımla

hk50
20-12-2011, 16:42
Amasya Elması 60 Yaşında

ayhan219
21-12-2011, 13:59
bahçenizin sayfası hayırlı olsun
siz çok yol almışsınız
peki neden zirai ilaçlama yapıyorsunuz
6 dönüm büyük alan herşey size yeter
ticaret yapıyormusunuz?

hk50
22-12-2011, 10:42
bahçenizin sayfası hayırlı olsun
siz çok yol almışsınız
peki neden zirai ilaçlama yapıyorsunuz
6 dönüm büyük alan herşey size yeter
ticaret yapıyormusunuz?

Sn ayhan219
Çok teşekkür ederim.
Bahçede en az 600 meyve fidanı ile yüze yakın diğer ağaç türleri var.Bunların zararlıları ile hastalıkları ayrı ayrı oluşuyor.Normal şartlarda müçadele etmek olmuyor.Bilhassa Elma iç kurdu,kurudelik.Karabenek mücadelesi.Sebzelerde bilhassa Domatesde yaprak kuruması Patetesda patetes böçeği virüs hastalığı.
Aşırıya kaçmamak kaydı ile mücadele yapıyorum.
2011 yılı ürününden Şeftali Elma ve Kiraz sattım.
Amatörlükten Profosyonelliğe doğru bir geçiş başladı
Saygılarımla

hk50
22-12-2011, 10:51
Patetes çiçeği (Aşılı değil,Dogal olanı)
Ayva (Komposta Recel ve Sofralık)
İğde (Dogal)
Kasımpatı

berrinb
23-12-2011, 04:26
Sayın hk50...Ben bu bahçeye bayıldım....tam doğal..çocukluğumun köy bahçe ve bostanları gibi...Sakın haa öyle ölçü ,simetri filan uygulayıp da bahçeyi bozarsınız..Harika harika...Böyle bir devirde bozulmamış bir tabiat ..Mor zambaklarınıza (Süsen de deriz)) Küpten akan sularınıza, ayvalarınıza , Kasımpatlarınıza hayran oldum...Ellerinize sağlık...Sabahın beşinde içim açıldı...Güle güle keyfini sürünüz efendim:)) Sevgiler saygılar..:))

Güler
23-12-2011, 09:19
Ben de Amasya elması ağacınıza bayıldım.
Bizim bahçede hiç böyle ulu, büyümüş ağaçlar yok. Hep meyve ağaçlarımız bodur tipten.
Şöyle büyük, kocaman bir ağacımız olsaydı ne güzel olurdu.
Ama salkım söğüt çok büyüdü, onun gölgesi de çok güzel oluyor, altında serilip-uzanmak çok hoş.

Güzel bahçenizin sevdiklerinizle doya doya tadını çıkartırsınız inşallah. Ellerinize sağlık.

Güzin Çakar
23-12-2011, 11:02
Ağaçlarınızın altında dolaşmak, meyveyi dalından kopararak yemek, rengarenk çiçeklerinizi seyretmek...Siz cefasınızı çekiyorsunuz ama bu bahçenin sefası da başka olur.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...

hk50
23-12-2011, 15:41
Sayın hk50...Ben bu bahçeye bayıldım....tam doğal..çocukluğumun köy bahçe ve bostanları gibi...Sakın haa öyle ölçü ,simetri filan uygulayıp da bahçeyi bozarsınız..Harika harika...Böyle bir devirde bozulmamış bir tabiat ..Mor zambaklarınıza (Süsen de deriz)) Küpten akan sularınıza, ayvalarınıza , Kasımpatlarınıza hayran oldum...Ellerinize sağlık...Sabahın beşinde içim açıldı...Güle güle keyfini sürünüz efendim:)) Sevgiler saygılar..:))

Sn.berrinb
Çok Teşekkür ederim efendim.
Bahçiye Biriket Tuğla bile sokmak istemiyorum.Uyurılarınızı hep dikkata alaçağım.
Sağolun

hk50
23-12-2011, 15:48
Ben de Amasya elması ağacınıza bayıldım.
Bizim bahçede hiç böyle ulu, büyümüş ağaçlar yok. Hep meyve ağaçlarımız bodur tipten.
Şöyle büyük, kocaman bir ağacımız olsaydı ne güzel olurdu.
Ama salkım söğüt çok büyüdü, onun gölgesi de çok güzel oluyor, altında serilip-uzanmak çok hoş.

Güzel bahçenizin sevdiklerinizle doya doya tadını çıkartırsınız inşallah. Ellerinize sağlık.

Sn Güler hocam
İmkan olsa gözyaşına bakmam söker iletirim..Sizin bahçede elbette Bodur yerine bunlar olsa havası farklı olurdu.
Sağolun efendim.

hk50
23-12-2011, 16:01
Ağaçlarınızın altında dolaşmak, meyveyi dalından kopararak yemek, rengarenk çiçeklerinizi seyretmek...Siz cefasınızı çekiyorsunuz ama bu bahçenin sefası da başka olur.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...
Sn gçakar
Sağolun efendim.
Begendiğinize sevindim.Teşekkür ederim.Saygı ve hürmetlerimle.

hk50
23-12-2011, 16:14
Hint Gisengi ,Pepino
Bahçeden bir köşe
Üzüm
Kayısı

hk50
23-12-2011, 16:19
Kudret Narı

smnunal
23-12-2011, 18:56
Sayın hk50 bahçeniz doğal haliyle ve bitkilerin içiçe olması dahada güzel görünüm katmış.
Sevdiklerinizle nice bol çiçekli bereketli günler temennisiyle sefasını sürünüz.

hk50
23-12-2011, 22:35
Sn smnunal
Çok sağolun .Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

hk50
23-12-2011, 22:56
iki horozu saf dışı ederekKümesin ve bahçenin liderliğini aldı.Gelişmeleri ilerde anlataçağım.
Saygılarımla.

berrinb
23-12-2011, 23:37
Sayın hk50 bu harika fotoğraflarını eklemeye devam ederseniz,herhalde ben bu bahçeden çıkamayacağım..Bütün özlediğim tabi el değmemiş güzelliklere sahip bu bahçeye bir küçük kulube ekleyin de ben orada yaşayayım diyorum:)))

Şu meyva (tahminen kayısı) eğecının dallarının görüntüsüne hayran oldum...Fotoğraflar için teşekkürler...Devamını bekliyorum...Selamlar sevgiler....:))

hk50
24-12-2011, 16:36
Sayın hk50 bu harika fotoğraflarını eklemeye devam ederseniz,herhalde ben bu bahçeden çıkamayacağım..Bütün özlediğim tabi el değmemiş güzelliklere sahip bu bahçeye bir küçük kulube ekleyin de ben orada yaşayayım diyorum:)))

Şu meyva (tahminen kayısı) eğecının dallarının görüntüsüne hayran oldum...Fotoğraflar için teşekkürler...Devamını bekliyorum...Selamlar sevgiler....:))

Sn berrin.Bahçeme tekrar hoş geldiniz.
Burada arzu ettiğniz takdirde ev hazır.Ne zaman arzu ederseniz.Şöyleki aşagıda kalaçağınız odanın dış kısmından başlıyarak anlatayım.(Dışı taş olduğuna bakmayın içerisinde sıcak soguk su Banyo WC ve mutfat mevcut.yan emrinize münhasır)
Dıştan görünüş

hk50
24-12-2011, 16:42
Bu merdivenlerden inip çıkaçaksınız.

hk50
24-12-2011, 16:47
Bu yoldan bahçiye gideçeksiniz.

hk50
24-12-2011, 16:51
Burada oçak yakıp ısgaranızı tavanızı pişireçeksiniz.

hk50
24-12-2011, 17:06
Bu manzarayı seyredeçeksiniz.

hk50
24-12-2011, 17:18
Bu masalarda yemek yiyeçeksiniz.

berrinb
24-12-2011, 17:29
Ne demeli bilmem ki sevgili hk50 arkadaş:)) tanrının şanslı kullarısınız...Bizler de böyle arkadaşlara sahip oldumuz için... Harika bir ev ..sakın bozarsınız:))

çok teşekkürler davetinize ve fotoğraflara ...Akşam akşam içim açıldı sayenizde...birgün olurda yolum Niğde ye düşerse elbette ki seve seve uğrarım sizlere ve güzel bahçenize...daima mutlu ve sıhhatli kalınız...Sevgi ve selamlar efendim:))

hk50
24-12-2011, 17:33
Bu Bahçede ilkbaharın (Mart) geliriz.Geldiğimizde Maydanoz Taze sarımsak.Marul.Nane ve Taze soganla yumurta hazır olur.Düzenleme yaparken çilek.Ardından Can eriği.Kiraz.Dut.Vişne
Erik.Kayısı Yazlık Elma Armut Salatalık Domates Biber.Taze fasulye Taze patetes.Derken
Üzüm.Fındık.Ahududu.Elma Ayva Ve sonbahar

hk50
24-12-2011, 17:49
Az daha unutuyordum.Burasıda yürüyüş parkuru.
Ahududular yol güzergahı boyunca bulunur.

zenfree
24-12-2011, 18:06
Sayın hk50 bahçeniz gerçekten çok güzel. Ah o bahçede torun olmak vardı.:)) Torununuza maşallah.

sevim.K
24-12-2011, 19:15
Sn hk50 çok güzel bir bahçeniz ve yeşillikler içinde yaşayan çok şanslı bir torununuz var. Emeklerinize sağlık

hk50
25-12-2011, 10:21
Sayın hk50 bahçeniz gerçekten çok güzel. Ah o bahçede torun olmak vardı.:)) Torununuza maşallah.

Çok sağolun Efendim. ****** şimdinin torunları şanslı.Ben ne dede gördüm.nede ebe ,torunluk nasıl bir duygu.Bunlardan öğreniyoruz.Teşekkürler.

hk50
25-12-2011, 10:27
Sn hk50 çok güzel bir bahçeniz ve yeşillikler içinde yaşayan çok şanslı bir torununuz var. Emeklerinize sağlık

Eksik olmayın sevim.K .Hepimiz yeşillikler içinde yaşasın.Tek isteğim ve arzum budur.Sağolun efendim.

Manolya_
25-12-2011, 12:17
Sayın HK50,

İlk defa bugün geziyorum bahçenizi.
Dogallıgını bozmadan verdiğiniz emeğinizi kutlar verimli ve tüm aileniz ile iyi günler geçirmenizi dilerim.
ellerinize sağlık emeğiniz karşılıksız kalmamamış.
Saygılarımla . . .

hk50
25-12-2011, 17:35
Sayın HK50,

İlk defa bugün geziyorum bahçenizi.
Dogallıgını bozmadan verdiğiniz emeğinizi kutlar verimli ve tüm aileniz ile iyi günler geçirmenizi dilerim.
ellerinize sağlık emeğiniz karşılıksız kalmamamış.
Saygılarımla . . .

Hoş geldiniz,Sn Manolya.
İyi dileklerinize çok çok teşekkür ederiz.Karınca kararınca birşeyler yapmıya çalıştık.çalışıyoruz.
Saygılarımla

hk50
25-12-2011, 17:43
kar yağdı.Ançak kar yağmadan önce sarımsağı diktik.2012 ye hazırlık olsun diye.
Tabi ticari değil. Hediyelik.
Böyle iken,Marttta aşagıdaki gibi olaçak
hürmetler

hk50
25-12-2011, 18:01
Şeftalinin olgunlaşmamış hali.
Kardan sonra
Açık tabii göletim.

hk50
26-12-2011, 09:52
Bu bahçede
MEYVE ADI ÇEŞİT CİNSİ
Ayva 2 Ekmek,Limon
Armut 6 Yerli Kış armudu,Niğde armudu,Ankara (Kumlu)
Margret,Yabani,Vilyams
Elma 16 Amasya,Misket,Arab kızı,Red Chief,Grant Smit
Golden,Smonti,Galaxi,Gala,Fuji,Starkinğ,
Scarlet Spur,Tavşanbaşı yazlık,
Tavşanbaşı kışlık,Alıç elması,Kalofer.
Erik 10 Papaz eriği,Encola,Burnu kızıl,Göv erik,İlitiri,
Kabak eriği,Camız eriği,Üzüm eriği,Sarı erik,
Akılsız sarı erik.
Kayısı 4 Beyaz ığdır,Sarı ığdır,Şekerpare.Yerli zerdali.
Şeftali 2 On numara,Red haven.
Nektarin 2 Tüysüz,Tüysüz yeşil,
Kiraz 3 Napolyon ,Turfanda,Sarı.
Vişne 2 Bilmiyorum.
Üzüm 7
İzmir Parmak,Antep karası,Pekmez üzümü,Sarı üzüm.Beyaz üzüm.Çekirdeksiz.Karaburcu.

mrduran
26-12-2011, 11:46
Maşallah efendim,

Torununuza ve meyve cinslerinize. İlk duyduğum isimler bile var. Yaza inşallah her birininin çiçekli/meyveli resimleri ile buluşuruz. Merak ettim.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hk50
26-12-2011, 13:51
Sağolun Sn mrduran
İnşallah .Bu vesile ilede acemiliğimiz çıkmış olur.
Sayğılar.

hk50
26-12-2011, 14:16
Bu bahçede
MEYVE ADI ÇEŞİT CİNSİ
İğde 1 Yerli Bilimsel adını bilmiyorum.
Kestane 1
Fındık 2
Badem 2
Ceviz 3
Kuşburnu 1
Ahududu 1
Böğürtlen 2
Gilaburu 1
Dut 2
Muşmula 1
Kızılçık 1
Sumak 1
Nar 1
Yeni dünya 1
TROPİK MEYVE VE SEBZELER
Goji Berry 1
Kudret Narı 1
Yer Kirazı 3
Pepino 1
Avokado 1
Schisantra Chinensis 1
Kivi 2
Liçi 1
Var.
Sonra sebzeler geleçek.

hk50
27-12-2011, 09:44
Bu Bahçede
SEBZE ADI ÇEŞİT CİNSİ
Maydanoz 1
Nane 3
Kuzuoglağı 1
Kişniş 1
Kekik 1
Ada çayı 1
Ebegüeçi 1
Semizotu 1
Dere otu 1
Tere 1
Roka 1
Issırgan 1
Sogan Yeşil 1
Sarımsak 1
Yetişir

gulbirsen
27-12-2011, 16:38
Sayın hk50, bahçenizi yeni gezdim. Çok beğendim 8 yılda cennete çevirmişsiniz. Ne güzel meyve ağaçları büyütmüşsünüz.Ellerinize sağlık.Torunlarınız ne şanslı, kıymetini sonra daha iyi anlarlar.Çok güzel bir iş yapmışsınız.İnşallah darısı bizim başımıza.Eşimle birlikte bu yolda daha yeniyiz, sizden öğreneceğimiz çok şeyler var.Özellikle tropik meyve ağaçları Ankara ikliminde olur mu acabalarım var.
Sağlıcakla kalın.

hk50
27-12-2011, 18:46
Hoş Geldiniz Sn gulbirsen.Teşekkür ederim.
Nacinane Eşinize size söyleyebileçeğim.İşe bir yerden başllamak gerekiyor.
Şöyleki ben bu bahçeye zevkten başlamadım.Esnaf idim.Kalb krizi geçirdim.durumum vahim idi.Fakat çoçuklarım her işi bırakarak bahçeye dönmemi istediler.Ki ikisi ünüversite öğrencisi.
İşe başladığımda elde avuçta pek bir şey olmadığı gibi bu işdende anlamıyordum.Pencere önünde buralar düzelirmi diye çok ah çektim.Çünkü tamamı kavak ağaçı.Neler çektiğimizi Allahla Hanım ve ben bilriz.Yani lafı fazla uzatmadan şu tavsiyede bulunurum.
Bitkiyi toprağı suyu ve taşı seviyorsanız.İşin %50 tamam demektir. Bu sevgi hem bahçe kazandırdı.hemde sıhhatimi.
Tropik meyveye gelince Yerli meyvelerimize göre birazda korumacı ve özen istiyor.
Niğde ile Ankaranın iklim bakımından hiç bir farkı yok.
Saygılar.

hk50
27-12-2011, 19:07
Bu bahçede,
SEBZE ADI ÇEŞİT CİNSİ
Domates 12
Salatalık 4
Biber 6
Kabak 6
Kavun 2
Karpuz 4
Fasulye 4
Patetes 2
Batlıcan 2
Karnabahar 1
Brokoli 1
Enginar 1
Kereviz 1
Lahana 1
Kara lahana 1
Havuç 2
Turp 3
Pancar 1
Bamya 1
Mısır 3
Yerelması 1
Yetişir.

hk50
27-12-2011, 19:23
Salatalık
Bazan Mantarda oluyor.

hk50
28-12-2011, 09:37
Dört çeşit çileği unutmuşuz.

fazmit
28-12-2011, 09:51
Sn hk50 bahçeniz gercekten çok güzel .Ben de meyve fidanları hakkında daha çok ilgileniyorum.Özellikle elma ağaçlarınız çok güzel .Ellerinize sağlık..

Kiraz
28-12-2011, 10:04
Sn. Hk50, bahçeniz çok güzel, çok da emek vermişsiniz. Bahçe de çok şanslı, sizin gibi sevenlerin eline düşmüş. Maalesef yakında İstanbul'da bir avuç toprağa hasret kalacağız.

Sağlıkla, sevdiklerinizle daha nice yılları bahçenizde geçirmenizi dilerim.

hk50
28-12-2011, 12:31
Sevgili Dostlar Bu bahçede sofra herkese açık.Bu bahçeye (Misafir)ziyaretçi gelipde çay içmezse.Yemek yemekse.Meyve toplayıp.çiçek koparmazsa biz rahatsız oluruz.
Saygılar

Gül fatma

hk50
28-12-2011, 16:42
Sn hk50 bahçeniz gercekten çok güzel .Ben de meyve fidanları hakkında daha çok ilgileniyorum.Özellikle elma ağaçlarınız çok güzel .Ellerinize sağlık..

Çok sağolun.Hoş geldiniz.

hk50
28-12-2011, 17:06
Sn. Hk50, bahçeniz çok güzel, çok da emek vermişsiniz. Bahçe de çok şanslı, sizin gibi sevenlerin eline düşmüş. Maalesef yakında İstanbul'da bir avuç toprağa hasret kalacağız.

Sağlıkla, sevdiklerinizle daha nice yılları bahçenizde geçirmenizi dilerim.

Sn Kiraz.
Bahçeyi meydana getirmek o kadar kolay olmadı.İnanın o fidanları tutturabilmek için kovalarla su taşıdık.Mağaralardan (Koyunlar kışın dağlarda bulunan tabi mağaralarda yatar.Buradada güpre meydana gelir)Güpre getirdik.
Orman topragı ile bahçenin toprağını karıştırıp öyle sebze ektik.
Bahçe babadan kalma.Selvi (Kavak ) ağaçı dolu idi .Günlerce iş makinası çalışdı.
Ben kalb hastası,Hanım boyun fıtığı idi.İnanın bu bahçe sayesinde kendimize geldik.
İlği ve alakanıza çok teşekkür ederim.Bahçeye yine bekleriz efendim.
Ha unutmadan İstanbul Çapa da iş yerim vardı.Dört yıl kaldım. Neler çekildiğini bilenlerdenim.

hk50
28-12-2011, 22:39
Bahçenin Bekçileri Tavuklar.

hk50
28-12-2011, 22:54
Bahçeye kış geldi. Kardan manzaralar.

hk50
28-12-2011, 23:25
Bahçenin birde yabancı misfirleri var.Tilki Sansar.Kirpi. Baykuş.Kedi ve Köpeklerdi.
Ayrıca serçe kuşları.Atmacalar.Güverçinler.sığırçıklar.
Kuşlar için aşağıdaki yemlik ve suluku doldurarak bıraktık.Tilki ve sansar için Tel örgü yapıp 24 Volt ceryan vererek gerekli önlemi aldık.Kirpi kış uykusuna yattı.Aslında zararsız bir hayvan.Baykuş Kedi ve Atmaçalar Serçe kuşları güverçin ve sığırçık peşindeler.Köpeklerinde sığınabildikleri yer.
Bu bahçede dogal yaşamın bu parçalarını rahat görün.
Ha birde Üzüm arılarımız varki.Rahat vermezler ama biz alışdık.Bazen sokarlar.
Tilkinin tavuğu yakalayışı bir başka Kedinin kuşu yakalayışı,Atmaçanın güverçini pençeleri arasına alışı bir alem ama üzüçü olduğu için o resimleri koymuyaçağım.
Saygılarımla

hozat
28-12-2011, 23:49
Sn.hk50,
Bahçenizin doğallığı kadar, anlatım biçiminizde o denli içten ve yalın ki,
Bir anda sarıp sarmalıyor insanı, orada olmak, anlattığınız her doğa olayını yaşamak istiyor insan.

Atmaca görmeyeli yıllar oldu. B ir tilkinin kurnazca sokuluşunu, tavukların feryadını, kirpinin en ufak bir çıtırtıda kapanışını, sığırçık kuşlarının şarkılarını benim yerime de dinleyin ne olur.Baykuşlara benden selam söyleyin.

Çünkü sizin bahçeniz beni, yıllar önce ki Salih Dedemin bahçesine götürdü.
Çok düzenli, kurallı, peyzaj harikası bahçeler kesmiyor beni.

Ben yaşayan, doğanın sunduğu yırtıcılığı, onun sunduğu sürprizleri, karını, yağmurunu, hatta çamurunu seviyorum.

Sizden "gül fatma" tohumu almıştım.Çok sevdiğim bir çiçektir(doğal olduğu için)
Ekim ayında toprağa ektim, birazını da ayırdım.Geri kalanını ne zaman ekmeliyim?Bahçemde mutlaka olmasını istiyorum.

Size ve ailenize sağlıklı ve mutluluk dolu bir yeni yıl diliyorum.
Bahçenizin sıkı takipçisi olacağım,sanal da olsa yaşamak istediklerim var orada çünkü..

hk50
29-12-2011, 17:01
Sn.hk50,
Bahçenizin doğallığı kadar, anlatım biçiminizde o denli içten ve yalın ki,
Bir anda sarıp sarmalıyor insanı, orada olmak, anlattığınız her doğa olayını yaşamak istiyor insan.

Atmaca görmeyeli yıllar oldu. B ir tilkinin kurnazca sokuluşunu, tavukların feryadını, kirpinin en ufak bir çıtırtıda kapanışını, sığırçık kuşlarının şarkılarını benim yerime de dinleyin ne olur.Baykuşlara benden selam söyleyin.

Çünkü sizin bahçeniz beni, yıllar önce ki Salih Dedemin bahçesine götürdü.
Çok düzenli, kurallı, peyzaj harikası bahçeler kesmiyor beni.

Ben yaşayan, doğanın sunduğu yırtıcılığı, onun sunduğu sürprizleri, karını, yağmurunu, hatta çamurunu seviyorum.

Sizden "gül fatma" tohumu almıştım.Çok sevdiğim bir çiçektir(doğal olduğu için)
Ekim ayında toprağa ektim, birazını da ayırdım.Geri kalanını ne zaman ekmeliyim?Bahçemde mutlaka olmasını istiyorum.

Size ve ailenize sağlıklı ve mutluluk dolu bir yeni yıl diliyorum.
Bahçenizin sıkı takipçisi olacağım,sanal da olsa yaşamak istediklerim var orada çünkü..

Sn hozat,
Dogal olanı sevdim.Yağlıboya fayans betonla olan yani usta ile yapılıp ah ne güzel oldu (Kendi tanrını kendin yap) demedim.Diyemedim.Her seferinde gözler zevk almamıya başlayınca
yeni bir usta yeni bir yağlıboya v.s aramadım.Tabıat ana bana verdi.Allahıma şükürler olsun.
Gölgesinde uyuduğum selvi ağaçı.Suyunu içtiğim kaynak suyu.Meyvesini yediğim kuşburnu.Ellerimle söktüğüm patetes.Yolduğum taze fasulye Batlıcan Biber Sarımsakla yaptıgım çanak.Bogazda ki Balık rakıdan.Havyarından.Büftek Pirzola dan daha çok zevk verdi.Ellerimle topladıgım yeşil sogan .Tere Maydanoz.yıkarken zevk aldım.İştahım açıldı.
Sabahleyin kuşların cıvıltısı arasında Ağaçların gölgesinde Yere başdaş kurarak oturup yapılan kahvaltıyı Gürültü patırtı arasında Gözler şişmiş ihtahı kesilmiş cataçak adam arıyan suratla dolaşılan kahvaltıya değişmedim.
(Ha unutmadan etrafındada en az üç dört kedi olur.Yemek vermeni bekliyen)
Yağmur ormanlarını yapmak varken.Bitkilerin özgürlüğünü yok etmek niye?
Gül fatma sogutttan pek etkilenmez ne zaman arzu ederseniz ekebilirsiniz.
Kışın kilo alan hanım.Doktor demiyor.Hap demiyor.Doğal olarak zayıflıyor.Bunun karşılığı Boyun fıtığını . Sağlık karnesi elinden düşmezdi.Şimdi doktor kapısını unuttu.
Saygılar Efendim.Kısmet olursa yine beklerim.

Not;2011 Bahar tağmurlarını sayesinde yetişen yabançı otlar.
Çapa yapılıyor.
Nisanda küçük havuz başı.
Sömüklü böçeğin kabuğundan çıkmış hali.

Satı Uğurtan
29-12-2011, 20:55
Sayın hk50, bahçenize ilk defa giriyorum, inanın meyvelere sebzelere süs ağaçları ve süs bitkilerine hayran kaldım, ayrıca anlatış biçimi bahçenin doğallığı, torunun güzelliği her yer her şey bir ömre bedel sağlıkla oturmak ve tadını çıkarmanız dileğiyle saygılar.

füsunANK
29-12-2011, 22:38
Sn. hk50, elinize, emeğinize, alın terinize sağlık. Değerli üye arkadaşlarım gibi bende zevkle izledim fotoğrafları, ama bir farkla. Ağlaya ağlaya, her bir fotoğrafta tüm detayları tek tek gözden geçirerek, o çiçeklerin , o toprağın kokusunu burnumun ucunda hissederek, minik göletinizde elimdeki kuru dalı yüzdürerek, arıların bile vızıltısının gayet net duyulduğu o sessizliği bir ağaç altı serinliğinde konaklarken yaşayarak, tandırda peynirli gözlemenin etrafa yaydığı mis gibi kokuyu duyarak ve o toprakların hasretini yüreğimin tam orta yerinde yaşayarak.
Bende o topraklarda doğdum çünkü. Ve uzunca bir süredir her şeyini özlediğim memleketime gidemedim. Fotoğraflar ve anlatımınız beni duygulandırdı bu yüzden. Bahçenizdeki her şey o kadar tanıdık ki, fotoğraflarınız sayesinde kendimi orada hissettim.
Geçirmiş olduğunuz rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun diyorum. Memleketimizin havası , suyu her derde devadır. Şifa bulmanıza sevindim. Bol bol fotoğraf rica ediyorum sizden. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

veritoprak_80
29-12-2011, 22:49
hk50 bey bahçenize çok emek harcamızınız vede emeğinizin karşılığı almışınız güzel bir bahçe olmuş birazda böcek. örümcek bırakırsanız enterasan olacak sanırım :)

berrinb
29-12-2011, 23:14
Sayın hk50 yeni yılınızı kutlar, sıhhatve mutluluklar dilerim:))

Bütün resimleriniz çok güzeldi..Ama gülfatmaların eğilişine ve kar manzaralarına bayıldım...Küplere hiç diyecek yok..:))) selam ve sevgiler efendim...:)

hk50
30-12-2011, 09:30
Sayın hk50, bahçenize ilk defa giriyorum, inanın meyvelere sebzelere süs ağaçları ve süs bitkilerine hayran kaldım, ayrıca anlatış biçimi bahçenin doğallığı, torunun güzelliği her yer her şey bir ömre bedel sağlıkla oturmak ve tadını çıkarmanız dileğiyle saygılar.

Sn Satı Uğurtan,Hoş geldiniz.Bahçeme girmenize sevindim.
Karınca kararınca bir şeyler yapmıya çalışdık.Sizlerin beğenizi sekiz yılın yorgunluğunu alıp götürdü.
Teşekkür eder saygılar sunarım.

hüseyindeniz
30-12-2011, 09:54
sayın hk50 bahçenizi baştanberi takip ediyor ve geziyorum ellerinize sağlık çok güzel işler yapmışınız.benimde nevşehir ürgüpte küçük bir baçem var yakın sayılırız,bende bahçe işlerinde huzur bulanlardanım emekli olunca daha fazla zaman ayırabileceğim inşaallah vakit bulunca resimlerinide yükleyeceğim.köyünüzde 12 aymı kalıyorsunuz yoksa sadece yazlarımı?hoşçaakalın.

hk50
30-12-2011, 13:34
Bahçeden çıkıp,Kayalar içinde gezmiye ne dersiniz?Korkmayın yılan çayan yok.Temmuzun sıçağı,Yabani inçir.ve yabani erik var diye buralara geldik.Benim kafadengi genç, yol arkadaşlarımla.Dağa taşa özlem duyan dostlara armaganımız olsun.
Saygılarımla.

hk50
30-12-2011, 16:01
Sn. hk50, elinize, emeğinize, alın terinize sağlık. Değerli üye arkadaşlarım gibi bende zevkle izledim fotoğrafları, ama bir farkla. Ağlaya ağlaya, her bir fotoğrafta tüm detayları tek tek gözden geçirerek, o çiçeklerin , o toprağın kokusunu burnumun ucunda hissederek, minik göletinizde elimdeki kuru dalı yüzdürerek, arıların bile vızıltısının gayet net duyulduğu o sessizliği bir ağaç altı serinliğinde konaklarken yaşayarak, tandırda peynirli gözlemenin etrafa yaydığı mis gibi kokuyu duyarak ve o toprakların hasretini yüreğimin tam orta yerinde yaşayarak.
Bende o topraklarda doğdum çünkü. Ve uzunca bir süredir her şeyini özlediğim memleketime gidemedim. Fotoğraflar ve anlatımınız beni duygulandırdı bu yüzden. Bahçenizdeki her şey o kadar tanıdık ki, fotoğraflarınız sayesinde kendimi orada hissettim.
Geçirmiş olduğunuz rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun diyorum. Memleketimizin havası , suyu her derde devadır. Şifa bulmanıza sevindim. Bol bol fotoğraf rica ediyorum sizden. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Sn füsünANK.Çok teşekkür ederim.Sağolun.
Şunu bilmenizi isterimki efendim.Ben Ağaçlar Nette böyle sanal bir bahçe yayınlamayı hayal bile edemiyordum.Çünkü Arkadaşların bahçelerine baktığımda Benim bahçe bunların havasını alamaz.Özenle yapılmış binlerçe para harçanmış Korkuyordum.Gülünçmü olurum açaba diye? Ama sonra dedimki,
Bu insanlar hala beton yığınlarından Renkli suntalardan,fayanslardan ışıl ışıl camlardan usanmadımı,Bıkmadımı ?
Çünkü Benimde dört kızım var (Dördüde ünüversite mezunu) belirli bir kariyerleri var.(İkisi İstanbul,biri Kayseri.Biride Ankarada yaşıyor.) Türkiyede her yere gidebileçek güçte ve imkanda olmalarına rağmen yaz gelsede bahçeye bir varsak diye sanki zamanı iple çekiyorlar.Ya torunlar,Hal hatır sorulmadan bahçe sorulur.
Bizden hediye olarak Turşu salça Fasulye Tarhana çorbası Patetes Yeşil Nane Yeşil sogan yeşil sarımsak Mısır istiyorlar.
Damatlar domates salatalık pekmez getir diyorlar.
İşte düşünçeler içinde sanal bahçeyi yapıp huzurlarınıza çıktım.
Eşim ve ben Sizlere maziyi hatırlatıp .Doğal olanı gösterebildikse kendimizi mutlu ve bahtiyar hissederiz.
Yine bekler saygılar sunarız .
Hürmetlerimle

hk50
30-12-2011, 16:09
hk50 bey bahçenize çok emek harcamızınız vede emeğinizin karşılığı almışınız güzel bir bahçe olmuş birazda böcek. örümcek bırakırsanız enterasan olacak sanırım :)

Sn veritoprak 80 Emek harçadığım doğrudur.Allahıma çok şükürki beni mahçup etmedi.Bahçemde böçekde var örümçekde.Ançak biraz korkunç oldukları için koymuyorum.Manas Tırtıl Kırmızı örümçek .
Ziyaretinize çok teşekkür eder.saygılar sunarım.

hk50
30-12-2011, 16:39
Buda bahçemizin Kirazları.Afiyet olsun.
Kazanda pekmez kaynıyor.

hk50
30-12-2011, 16:55
Sogugun elinden aldıklarım.

hk50
30-12-2011, 19:54
Sayın hk50 yeni yılınızı kutlar, sıhhatve mutluluklar dilerim:))

Bütün resimleriniz çok güzeldi..Ama gülfatmaların eğilişine ve kar manzaralarına bayıldım...Küplere hiç diyecek yok..:))) selam ve sevgiler efendim...:)

Çok teşekkür ederim.Sn berrinb.Sizinde yeni yılınız kutlu olsun.

hk50
30-12-2011, 20:05
sayın hk50 bahçenizi baştanberi takip ediyor ve geziyorum ellerinize sağlık çok güzel işler yapmışınız.benimde nevşehir ürgüpte küçük bir baçem var yakın sayılırız,bende bahçe işlerinde huzur bulanlardanım emekli olunca daha fazla zaman ayırabileceğim inşaallah vakit bulunca resimlerinide yükleyeceğim.köyünüzde 12 aymı kalıyorsunuz yoksa sadece yazlarımı?hoşçaakalın.

Çok sağol Sn hüseyindeniz.Elbette çok yakınız.Yazın köyde kalıyorum.Kışın Niğde de.
Saygılar.

hk50
31-12-2011, 10:06
Bu gün son.Yarın yeni bir gün.Yeme içme Eğlenme (Aksini yapıyoruz) ile uğurlayıp,karşılıyaçağız.Bazılarının haberi olmuyaçak,bazılarının yeni miladı olaçak.Lafı uzakmıya gerek yok.
TENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. (Eski yıl ne olaçak?) Bir daha gelmemi deneçek.Hepimiz çok arıyaçağiz.çok yalvaraçağız.Aman ben ettim sen etme diyeçeğiz.Ama nafile.Ömründe bir kere 2011 yılı sana gelmiş ve gidiyor.Sonsuza kadarda gideçek.Kimimiz çoçuklarımıza kimimiz torunlarımıza.Kimimizde bundan 40 yıl kadar önce yani 2011 yılında diyerek söze başlıyaçak.
Bende öyle bir yıldan Fi tarihi denebilir.Bir anımı anlatayım.(Yılbaşı )
Benim bir amca vardı.(Arab Ahmet)Bir dönem köyün ileri geleni.Şehire (Niğde)taşınmak.Netiçe Züğürt ağa.Kendini alkole verme.Rakı içmiye parası yok.En ucuz içki Şarap,şarap yoksa(O dönem) ispirto içine ilave katkılar yaparak alkol yapmak.(Rahmetli diyelim.her ölen için böyle denirya) Kafayı buldumu karşısında kim olursa olsun farketmez.Geçmişini anlatmıya başlardı.Fakat şarhoş olduğu için kimse dinlemezdi.Bunun farkına varan amcam Elini kullağına atar bir uzun hava (Kendine göre) .
Gece gündüz dalıyorum ben fikre eeeeee
Vallahi dostlar deli olaçağım ımımımım
Söyle sevdiçeğim,geleçeğin yerleri iiiiii (Gençliğe diyor)
Uzanıp önüne yol olaçağım. ımımımımı.
Der ve keser.Sonrada sızar.

Saygılar.Hürmetler.
Yeni yıl kar sever.Köydeki bahçemden

gulbirsen
31-12-2011, 18:14
Yeni yılınız kutlu olsun

hk50
01-01-2012, 09:50
Yeni yılınız kutlu olsun

Teşekkür ederim.Sn gulbirsen.

hk50
01-01-2012, 22:33
Sumak İğde Ağaçı

hk50
02-01-2012, 12:40
İstediğiniz kadar Fındık ,Ahududu,ve Dut yiyebilirsiniz.

mrduran
02-01-2012, 14:44
Sayın hk50;

Çok tatlı, işbilir, hoş sohbet bir dede olduğunuz belli efendim. Ne mutlu ailece siz, evlat ve torunlarınıza. Bahçenize yansıyan bu bereket inşallah tüm yaşamınız boyunca ALLAH' ın izni ile dağında, toprağında, bahçenızde, yuvanızda devam edecektir.

Eski yılı unutmamanız, nice yenilerinde sağlıklar dileklerimle efendim.

Doğal kareler için çok sağ olun, harika ve iştah açıcılar:))).

Afiyetler olsun, saygılarımla lütfen.

hk50
03-01-2012, 10:52
Sn mrduran doğrudur.Bu bahçe uğur getirdi.(Şimdi kasaba)Köyden çıkıp Dört kızım ünüversiteyi bitirip iş güç sahibi oldu.iki yiğenim biri doktor (Beşinçi sınıfta) biri öğretmen
(Allah nasip ederse) olmak üzereler. Belkide Allah Bu bahçede yabancı ot dahil susuz bırakmadığımın sevabına bu çoçuklarımıza bu mevkileri nasip etti.
Ben bu bahçeden ne kadar meyve sebze eşe dosta dağıtıyorsam,ertesi sene daha çok alıyorum. Halil İbraim sofrası gibi.Meyvesi sebzesi ile.Sıhhat buluyorum.Torunlarım istedikleri gibi yeşillikler arasında oynayıp gülüyor.İki kez Krız geçirmiş Bypas olmuş insan yaşama sevinçi ile yüzlerçe ağaç yetiştiriyor.
Bu bahçenin gül fatma tohumu 81 vilayete ulaştı.
Bundan daha iyi bir mutluluk olurmu?
Allahdan dileğim odurki Bahçe istiyen bütün insanlara nasip etsin.
Sizinde hayal bahçesinin gerçege dönüşmesi için duaçıyım.
Saygılarımla

hk50
03-01-2012, 11:06
Bu meyveler,Badem,Üzüm,Kurumuş Amasya Elması ağaçı,Kuşburnu çiçeği.Kurumuş yabani ot.

hk50
03-01-2012, 21:51
Sarı erik meyvesi
Bahçeden bir köşe

hk50
04-01-2012, 17:24
Bahçe yapmadan önçe
1=Hayel kurmak.İyi bir hayal kuramıyorsan (Kuramıyorsanız) Hayalinizi tartışamıyor soramıyor olurmu olmazmı tereddütü içinde isen (iseniz) o bahçe olmaz.Olabilmesi için büyük hayal krup küçüğü ilede yetinilebiliyor.Tarla yoksa. Balkon.Oda yoksa, bir saksı ,ekilen tohum yetişen bitki hayalin bir parçası değilmi?

hk50
04-01-2012, 17:47
Bahçe yapmadan önçe
2= Toprak.Toprağın iyisinin kötüsünün olduğuna katılmıyorum.Hangi toprakda hangi bitkinin yetişdiğini bilmek önemli.Bunu öğrendiğin gün toprak senin dostun oldu.Yoldaşın sırdaşın.Rahmetli Aşık veyselin dediği gibi.Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi
Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi
Kazma ile dövmeyince kıt verdi
Benim sadık yarim kara topraktır

Hatice Tarhan
04-01-2012, 17:58
Sayın HK50 sayfanıza yazı yazmasam da her gün takipçisiyim.Bahçeniz çocukluğuma götürüyor beni, çok yakın zamanda ben de doğup büyüdüğüm yerlere dönerek hayallerimi gerçekleştireceğim inşallah.Güzel ve verimli bahçenizde eşiniz ve size sağlık mutluluk ve huzur diliyorum,çeşit çeşit ağaçlarınızın, ektiğiniz sebzelerinizin, bol ürünlerini ağız tadıyla yemek nasip olsun inşallah.....

hk50
05-01-2012, 10:15
Sn Hatice Tarhan.
Bahçemi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim.İşte benim sevinçimde bu.İnsanları bir yere götürebiliyorsam yıllardır çektiğimiz sıkıntıyı unutup rahatlıyoruz.
Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğimizle,
Saygılar.

hk50
05-01-2012, 10:33
Bir Tv proğramında izlemişdim.İkiz limon bulan işçiye bahşiş veriliyor.Aynı zamanda bahçe kurban istiyormuş. (Rivayet budur).

bebeto016
05-01-2012, 11:12
abi meyve çeşitliliğiniz harika mahzuru yoksa ahududu ve altın çilek fidanlarını nerden aldınız sorabilirmiyim. hele ahududular kocaman kocaman harika görünüyolar.

hk50
05-01-2012, 11:19
Bahçe yapmadan önce
3=Su.Ayrı bir problem.Ayrı bir uğraş.Eğer kuraçağın bahçeyi Kooperatif ,Veya Müşterek su ile suluyaçaksan zaten proplem yok.Ama Sondaj vurduraçaksan veya açık kuyu yaptıraçaksan yan ağla dön ağla.(Çoçugu Anneler dokuz ayda dünyaya getirir.Kuyu vurduran kısa dönemde .............)Hele birde kuyu ruhsatı.Elektrik enerji müsadesi istenirse
Bir usul bilmez takipçiye düşmüzsen geçeleri nasıl uyursun?Diktiğin bitkilerde su istemiye başlamışsa.
Ançak bu kadarda karamsar olmamak gerekiyor.Çünkü bu günkü teknoloji ile.Evindeki şebeke suyu 12 Fıskıye çeviriyor.3*70=210 m2 yer suluyorsun.Damlama ile 24 saatde 400
Fidan suluyorsun.İşin ilmini birazçık bilmek gerekiyor.
Şu anda En son Terleyen boru ve sensörlü akıtıçılar sayesinde 200 Lr (Bir bidon) su ile 1000 m2 yer sulanmıya başladı.
Gezmiye giderken çiçeklerime kim su vereçek derdide bitti.Zira bir kova su ile sensör bu işi hallediyor.
Saygılarımla.

hk50
05-01-2012, 11:40
Buda Ayrı bir sistem (Yağmurlama)

hk50
05-01-2012, 16:32
abi meyve çeşitliliğiniz harika mahzuru yoksa ahududu ve altın çilek fidanlarını nerden aldınız sorabilirmiyim. hele ahududular kocaman kocaman harika görünüyolar.

Sn bebeto016 Teşekkür ederim.
Ahududu fidan olarak fıdancıdan aldım.Altın çileke(Yer kirazı) gelinçe fidelerini tohumdan yetişdirdim.İstersen Gülfatma tohumu gönderirken altın çilek tohumuda gönderebilirim.
Sayğılar.

hk50
05-01-2012, 18:29
Bahçemizin uzunluğu 130 m. 45 derece Eğimli.Su kuyusu en aşağıda ,kuyudan suyu 1,5 luk santrafüjle alarak toprak altına serdiğim 2 lik 100 m plastik boru ile yukarıdaki havuza taşımaktayım.Bazan su çektirirken aşagıdaki santrafüj,elektrik motoru,Wotomak Klepe arızalababilir.
Böyle bir arızada Beş Altı sefer aşağıya gidip gelirsin.Bu gidip gelmelerde yorulursun (Kalp malum) Gidip geldiğin yol güzergahında kiraz ağaçları var.Öğle sıçağı başmış ,terlemissin.Oturaçak yer ararken kiraz ağaçının gölgesine oturursun ki Demirkazık ,Aladağlar karşında (30 Km uzaklıkda) Derelerde hala kışdan kalma kar var.Dalar gidersin.Birazda serde (Şairlerden özür diliyerek) şairlik şiir yazma sevdası varise, Gençlik aklına gelir.yorulmak nedir bilmediğin günleri hatırlarsın.Sonra çoçuk yaşda duyup öğrendiğin dörtlük aklına gelir.Eli kullağa atar sonrada,
Yücedağ başında kılarım namaz
Kılarım kılarım Hakka yarmaz.
Gel sevdiçeğim oturalım dizdize
Cahilin ettiğini mevlam aramaz. söylersin.Zaten gerisinide hatırlıyamazsın.Etrafa bakar kimse duydumu diye.Fakat gözüne susamış domatesler ilişir.Az sonra hanım gelipde (..........)olmuyalım diye fiskıyeyi çalıştırırsın.
Saygılarımla.

hk50
05-01-2012, 23:10
Bahçeden

hk50
06-01-2012, 00:02
Tavuklar sabah kahvaltısında
Bu tavuklarki.Bahçenin güpre sahibininde yumurta ve et temin ediçileridir.

gulbirsen
06-01-2012, 12:16
merhaba sayın hk50, iyi ki açtınız bahçenizi bizlere.ne güzel doğal bahçeniz var.tavuklarınız hep serbest mi dolaşır.ekili yerlere zarar vermezler mi.bu baharda bir kümes yaptırıp birsürü civciv almayı düşünüyorum.kendi tavuğumun yumurtasını yemek istiyorum. inşallah diyorum.
Ne mutlu size.
iyi günler

serkan_istanbul
06-01-2012, 12:42
maşallah ellerinize sağlık ne kadar güzeller.

hk50
07-01-2012, 14:56
merhaba sayın hk50, iyi ki açtınız bahçenizi bizlere.ne güzel doğal bahçeniz var.tavuklarınız hep serbest mi dolaşır.ekili yerlere zarar vermezler mi.bu baharda bir kümes yaptırıp birsürü civciv almayı düşünüyorum.kendi tavuğumun yumurtasını yemek istiyorum. inşallah diyorum.
Ne mutlu size.
iyi günler

Sn gulbirsen.Teşekkür ederim.
Tavuklar serbest dolaşmaz.Kümesin önünde 40 m2 yer 2m yükseklikde tel örgü ile çevrilmiş.Gölgelik ağaçlar var.En son sebze toplanana kadar bırakmıyoruz.Çünkü tavuk demek sebze düşmanı demek bence.Bir sürüye gerek yok 30-40 adet alaçaksın.Yalnız civciv satana köy civcivi diyeçeksin.Diğerlerinden alırsan bahçeye dayanamıyor çabuk ölüyor.Birde çivçivler kısa zamanda büyüyüp gurk oluyor kendi çivçivlerini kendileri üretiyor.O daha zevkli oluyor.
Temennim hayallerinin gerçekleşmesi.
Saygılarımla

hk50
07-01-2012, 15:05
maşallah ellerinize sağlık ne kadar güzeller.

Sağolun Sn serkan_istanbul
Yine bekleriz bahçemize.
Saygılarımla.

hk50
07-01-2012, 15:20
Bahçeden gece çekilmiş fotograf 1-2-ve 5

hk50
08-01-2012, 10:27
Zaman geliyor.

hk50
08-01-2012, 15:14
Bu bahçede tropik bitkilerdenYer kirazı üç çeşit,Kudret narı,Pepino,Goji Berry,meyveleri yetişdirik tatdık.Hint Gisengi,Liçi,Rus kivisi,Avokado,Şizank.Papaya,Kiwano yetiştirmek için uğraş vermekteyiz.
Saygılar

gulbirsen
08-01-2012, 15:54
sayın hk50 helal olsun size.Hint Gisengi,Liçi,Rus kivisi,Avokado,Şizank.Papaya,Kiwano bunlar benim hiç aklıma gelmeyen ve nasıl yenileceğini bile bilmediğim meyveler.nerden aklınıza geldi de diktiniz merak ettim doğrusu.
saygı ve hürmetler

hk50
09-01-2012, 10:34
Sn gulbirsen.Hele bahçe yeşermiye bir başlasın.sizler daha çok çeşit bulup üreteçeğinize inanıyorum.Bizde sizin yaşadığınız bütün açemilikleri yaşadık, fidan nasıl dikilir bilmiyorduk.Dövüş kavga hepsini öğrendik.
Başarılar.Saygılar

berrinb
09-01-2012, 13:18
Bahçenin yazı da kışı da harika görüntülerle dolu...hangisi sayacağım bilemiyorum...karla kaplı bitkilerin güzelliğine bayıldım...Hele o etrafı kütüklerle çevrili ,tahminim kendisi de kütük olan bir masa ..Meyve ağaçlarının doğal görünümleri, dahliaların sıralanışı...Vallahi ben bu bahçede kendimi kaybediyorum..maşaallah..Tanrı sizi nazardan korusun ..

Şiirlerinizde harika...Bu kadar büyük ve çeşidi bol bir bahçede yorulmamak mümkün değil..Aman kendinize dikkat ediniz...Sulamayı biraz geciktirsenizde,Sevgili eşiniz de bitkilerinizde sizi hoş görürler...:)))

Bu kış kıyamette ,bu yazdan kalma resimler içimi açtı...Tanrı sizinle olsun ..Sağlık ve sıhhat versin efendim....Teşekkürler resimler için..selam ve sevgiler ...:))

hk50
09-01-2012, 17:16
Sayğılarımla

hk50
09-01-2012, 17:35
Hürmetlerimle

hk50
09-01-2012, 20:05
Bahçenin yazı da kışı da harika görüntülerle dolu...hangisi sayacağım bilemiyorum...karla kaplı bitkilerin güzelliğine bayıldım...Hele o etrafı kütüklerle çevrili ,tahminim kendisi de kütük olan bir masa ..Meyve ağaçlarının doğal görünümleri, dahliaların sıralanışı...Vallahi ben bu bahçede kendimi kaybediyorum..maşaallah..Tanrı sizi nazardan korusun ..

Şiirlerinizde harika...Bu kadar büyük ve çeşidi bol bir bahçede yorulmamak mümkün değil..Aman kendinize dikkat ediniz...Sulamayı biraz geciktirsenizde,Sevgili eşiniz de bitkilerinizde sizi hoş görürler...:)))

Bu kış kıyamette ,bu yazdan kalma resimler içimi açtı...Tanrı sizinle olsun ..Sağlık ve sıhhat versin efendim....Teşekkürler resimler için..selam ve sevgiler ...:))

Sn berrinb
Tüm iltifatlarınıza teşekkür ederim efendim.
Karınca kararınca birşeyler yapmıya çalışıyoruz.Ömrümüz ve sağlığımız elverdiği oranda yeşillikler arasında yaşamıya ve yeşil olanı yetiştirmiye emek vereçeğiz.
Bir deyim vardır.
(.........) emeklisine koyun güttürürler.
Türkün emeklisine çoçuk baktırırlar.
İşte bu deyişe ters orantılı olanı yapmıya çalışıyorum.çalışıyoruz.
Saygılar efendim.

hk50
09-01-2012, 20:34
Bahçenin turşuları

hk50
10-01-2012, 11:28
Bahçede çalışdın çalışdın yoruldun,yorulduğun gibi birde açıktın.Karnın zil çalıyor. İşte bu arada imdadına taze yufka ekmek ,haşlanmış (Kümesden kendi ellerinle aldığın) iki yumurta. Yeşil nane arka tarafda iki üç dal nane karşında dere otu onun yanında sogan (Karagıska,Soganın tohumundan ekip çıkan Küçük yeşil sogancıklar) hemen yanında Halazadan (Halaza bir yıl önce sökülmüyen bitkilerin toprak içinde kalan tohumlarından kendi kendine çıkan bitkiye denir.)çıkmış taze sarımsak ,tere, maydanoz, duvardaki çeşmede yıkayıp. Bir kaç domatesle ekmek arasına sardınmı? (Dürüm yapıp) Çayırlıkdaki erik ağaçının gövdesine dayanıp ayaklarını uzatıp oturup Karşında Aladağlar sağ tarafında koçaman bir bardak kendi ellerinle sıktığın Elma suyu.Ne perhiz kalır,ne kio derdi.yumuldunmu,senin bilmem ne yemeğin ne ızgaran sıfır kalır.
Çaymı içeçeksin hemen karşında duran duvara dayanmış masanın üzerinde Kete yanında çay şeker,bardak hazır.Kendi çayınıda kendi ellerinle yap
Afiyet olsun.
Az sonra ya yabancı ot yolaçaksın.belkide çapa yapaçaksın , susamış bitkileri suluyaçaksın. bir kaçkilo aldıysan.Aşırı terlersin ve o kiloları atarsın.Merak etme.
Saygılarımla.

mrduran
10-01-2012, 11:43
Bahçede çalışdın çalışdın yoruldun,yorulduğun gibi birde açıktın.Karnın zil çalıyor. İşte bu arada imdadına taze yufka ekmek ,haşlanmış (Kümesden kendi ellerinle aldığın) iki yumurta. Yeşil nane arka tarafda iki üç dal nane karşında dere otu onun yanında sogan (Karagıska,Soganın tohumundan ekip çıkan Küçük yeşil sogancıklar) hemen yanında Halazadan (Halaza bir yıl önce sökülmüyen bitkilerin toprak içinde kalan tohumlarından kendi kendine çıkan bitkiye denir.)çıkmış taze sarımsak ,tere, maydanoz, duvardaki çeşmede yıkayıp. Bir kaç domatesle ekmek arasına sardınmı? (Dürüm yapıp) Çayırlıkdaki erik ağaçının gövdesine dayanıp ayaklarını uzatıp oturup Karşında Aladağlar sağ tarafında koçaman bir bardak kendi ellerinle sıktığın Elma suyu.Ne perhiz kalır,ne kio derdi.yumuldunmu,senin bilmem ne yemeğin ne ızgaran sıfır kalır.
Çaymı içeçeksin hemen karşında duran duvara dayanmış masanın üzerinde Kete yanında çay şeker,bardak hazır.Kendi çayınıda kendi ellerinle yap
Afiyet olsun.
Az sonra ya yabancı ot yolaçaksın.belkide çapa yapaçaksın , susamış bitkileri suluyaçaksın. bir kaçkilo aldıysan.Aşırı terlersin ve o kiloları atarsın.Merak etme.
Saygılarımla.

Eyvallah sayın abim,

Baklava börekten yeğ dürüm sohbetinize, tarifnamesini bizim ile paylaşmanıza, bizleri de Aladağ'a ortak etmenize.

Yedik/içtik/gördük/doyduk sayenizde.

Bahçenizden harikalar, gayretler, çabalar fışkırıyor, maşallah efendim.

Sağlıkla kalın cümleten inşallah.

Saygılarımla lütfen.

zeyve
10-01-2012, 13:47
sn. hk50 abi,
sen eninde sonunda bizi ekmeğimizden edecen ve köyümüze döndürecen:)
şaka bi yana bahçen harikanın ötesinde.eline koluna sağlık böyle bir bahçeyi oluşturduğun ve bizimle paylaştığın için.
ben de hayallerim için 2 yıl önce başladım.memleketime (gümüşhane-köse) ev yaptım.ev çok şükür 4-5 ay önce bitti.sıra geldi bahçemi yapmaya.bu yaz bahçe şekillenir inşallah.yaklaşık 1000m-1500m arası olacak evle birlikte.yani sizinki gibi büyük değil.
ancak yaşım daha 29 ve memurum:( tayinimi ilçeye aldırmayı düşünüyorum bahçeyi yaptıktan sonra artık.mevlam nasip eder inşallah.
evim bu..
mimar mühendis değilim ama tasarımı projesi hepsi bana ait.:)

hk50
10-01-2012, 16:19
Sn mrduran.Teşekkür ederim.Kış ortasında evde yalnızsın.Karnın açıktı,o anda hanımda yok.Mutfağı karıştırmaktansa hanım gelene kadar bir hayal kuruyumda açlığımı bastırsın diye yazın bahçedeki yenenler gözümün önüne geldi.
Bir kaç frumdaşı sanal olarak doyurabildimse bana mutluluklar verir.
Saygılar

hk50
10-01-2012, 19:55
sn. hk50 abi,
sen eninde sonunda bizi ekmeğimizden edecen ve köyümüze döndürecen:)
şaka bi yana bahçen harikanın ötesinde.eline koluna sağlık böyle bir bahçeyi oluşturduğun ve bizimle paylaştığın için.
ben de hayallerim için 2 yıl önce başladım.memleketime (gümüşhane-köse) ev yaptım.ev çok şükür 4-5 ay önce bitti.sıra geldi bahçemi yapmaya.bu yaz bahçe şekillenir inşallah.yaklaşık 1000m-1500m arası olacak evle birlikte.yani sizinki gibi büyük değil.
ancak yaşım daha 29 ve memurum:( tayinimi ilçeye aldırmayı düşünüyorum bahçeyi yaptıktan sonra artık.mevlam nasip eder inşallah.
evim bu..
mimar mühendis değilim ama tasarımı projesi hepsi bana ait.:)

Sn zeyve
Eviniz hayırlı olsun.Benim ilkem şu,Bahçe yapmak kimsenin tekeli altında değil.Dünyanın en ünlü vede bilğili peyzajçısına bahçe yaptırsan mutlaka bir eleştirileçek tarafı bulunur.Tek goncaya methiye üstüne methiyeler yazarsın,
Fakat Ovalar dolusu gelinçik tarlasını görmezsin.Yerli bitkiyi öğrenmiyen ziraat mühendisimiz fransızca çiçek isimleri ile kedini bilmiş gösterir.
Bence bahçe zevkine göre Ağaçları sebzeleri gülleri çiçekleri torakla buluşturup büyükmek değilmi? Bahçen nasıl olursa olsun.Toprak su Bitki.
Bahçe yapmaktan herkes anlar.Herkes yapabilir.Korkulaçak bir tarafıda yok.
Herkesin zevki başka başka.Ben taş bina Ağaç örtülü,Taşdan yapılmış merdivenleri seviyorum.Ağaçlar özgürçe birbirine karışmış ,Çiçeklerin sarmaş dolaş oldugunu Gönye metre çilpi kullanılmamış bahçeleri seviyorum.
Saygılarımla

hk50
10-01-2012, 21:24
Bu bahçeden yeşil fasulye

hk50
11-01-2012, 09:06
Elin elimde,gözün gözümde!
Kenarda,ıssız kır kahvesinde
Kem gözler nazar değmesin diye
Sana besmele ile bakıp dursam.

mandalinci
11-01-2012, 09:35
Bayıldım bahçenize, ne güzel resimler.

Hele o taş duvarlar, kütük masa, tabureler, tavuklar, çilli horoz, çeşit çeşit sebze, meyve. Yaz gelsin artık dedirtiyor.

Bir de güzel anlatmışsınız, nasıl yenilir, ne yenir.

Ellerinize sağlık, siz asıl yazın hepimizi coşturup, çalıştıracaksınız bir gayret gibi gözüküyor.

Sağlıkla tadını çıkarın, çoluk çocuk, torun, hep birlikte.

hk50
11-01-2012, 12:46
Bu bahçenin atlattığı badireler.
Bahçeler içinde gezinirken kimi arkadaşın bahçesine hırsızın girdiğini,çitinin söküldüğünü.fidnlarının kırıldığını okuyup üzülüyoruz.İşte bu nedenle anlataçağım olay beterin beteri olduğunu gösteriyorŞöyleki
Köyümüzde 12 yıl muhtarlık yapıp muhtarlıktan ayrıldıktan sonra 8 çoçuğuyla perişan olan Hasanağa ya yeni seçilen muhtar derki,
Bari köyün Camızlarını (Manda) gütde (Çobanı ol) çoçuk çoçuğuğun rızkını temin et.Değilse çoçuklarınla beraber açlıkdan öleçeksiniz.
Olur,diyen Hasan ağa Köylünün camızlarını toplayıp,otlağa götürür.Gecede getirmemesi lazım.Yani dağda yataçak.
Gece Hasan ağa camızları toplayıp yatırdıktan sonra kendiside keçesine (Keçe koyun yününden yapılmış bir çeşit çoban giysisi) sarılıp bir kenarda uyur.
Camızlar bir müddet sonra kalkıp Köylünün ne kadar ekili arazisi var ise,sabaha kadar Pancar Fasulye Patates Mısır,v.s. yerler.Köylünün bir yıllık yiyeçeğini bitirirler.
Haber alan köy bekçileri Camızları toplayıp hala uymakda olan Hasan ağayı uyandırıp muhtar ve ihtiyar heyetil huzuruna getirirler.
Muhtar sorar.Hasan ağa ne yaptın.Köyü perişan ettin der.(Tabi köylüde toplanmış netiçeyi bekliyor)
Hasan ağa (Nasıl ağa ise 12 sene köy muhtarlığı yap.Sonra Manda Çobanı ol) Valla muhtar der.Ben bu gavurun mallarını gece uyur bilirdim.Meğer bunlar gece uyumazmış.Benim suçum yok.Der
O dönemde bu bahçede var içinde.
Kıssadan hisse.

akifbingöl
11-01-2012, 13:58
İyi günler hk50,, anlatımınız çok güzel. Yani günlük sohbet diliyle yazıldığı için insanı rahatlatıyor. Yeni anlatım ve fotoğrafları bekliyoruz...

Bahçenizi baştan beri izliyorum...bence gerçek bahçe bu diyorum kendi kendime...Hele o taş ev ve taş merdiven...Nedense ben herşeyi ölçü ile yapılmış, düzenlenmiş bahçeleri çok sevemiyorum. Ne kadar az beton; o kadar çok mutluluk.

Saygılar, selamlar...

hk50
11-01-2012, 16:28
Bayıldım bahçenize, ne güzel resimler.

Hele o taş duvarlar, kütük masa, tabureler, tavuklar, çilli horoz, çeşit çeşit sebze, meyve. Yaz gelsin artık dedirtiyor.

Bir de güzel anlatmışsınız, nasıl yenilir, ne yenir.

Ellerinize sağlık, siz asıl yazın hepimizi coşturup, çalıştıracaksınız bir gayret gibi gözüküyor.

Sağlıkla tadını çıkarın, çoluk çocuk, torun, hep birlikte.

Çok Teşekkür ederim.Sn mandalinci.Hoş geldiniz.Yine bekleriz efendim.
Saygılar.

hk50
11-01-2012, 16:51
Bu bahçede yetişen Elma ve Ayvalar

hk50
12-01-2012, 09:42
İyi günler hk50,, anlatımınız çok güzel. Yani günlük sohbet diliyle yazıldığı için insanı rahatlatıyor. Yeni anlatım ve fotoğrafları bekliyoruz...

Bahçenizi baştan beri izliyorum...bence gerçek bahçe bu diyorum kendi kendime...Hele o taş ev ve taş merdiven...Nedense ben herşeyi ölçü ile yapılmış, düzenlenmiş bahçeleri çok sevemiyorum. Ne kadar az beton; o kadar çok mutluluk.

Saygılar, selamlar...

Sn akifbingöl.Anlatılması gereken gibi anlattım ise bu bana sevinç verir.
Çok Teşekkür ederim.
Yeni kıssadan hisseler ve bahçemizin toprak altı ve toprak üstü doğal yaşantı fotoğrafları devam edeçektir.
Bahçemize her zaman bekleriz.
Saygılarımla

mrduran
12-01-2012, 18:36
..... ve bahçemizin toprak altı.....

Merhaba efendim,

Şimdi merakta kaldım işte, nasıl olacak bu resimleme?...:))).

Sağlıkla kalın ailece inşallah efendim.

Hoş görün lütfen, az takılayım dedim, Anadolu işi. Elbet bildiğiniz vardır.

Saygılarımla lütfen.

hk50
13-01-2012, 17:03
Sn mrduran
Köstebek yuvası,Manas,Mantar,Ağaç köklerinin şekilden şekile girmesi gibi canlı ve bitkilerin toprak altından dışarı çıkan fotoğrafları.Mağara (kilerde) da güneşsiz ortamda yetişen bitkiler.Sansarın çalıp sakladığı tavuk yumurtaları.Farelerin gölet kenarına yaptığı yuvalar.Kedilerin duvardaki yavru olan kuş yuvalarının altında beklemeleri.Uçamıyan kuş yavrusu uçmak için uğraşırken aşağıya düşüyor.Uçamıyan kuş yavrusunu kedilerin yakalaması,Yuvasının deliği açılan köstebeğin deliği dıkamak için toprak getirirken kurulan tuzağa yakalanması (Tüfeklede tuzak kurulabilir)
Toprak bellenirken,çıkan kurtçukların güneş karşısında kıvrılarak tekrar toprak altına girmiye çalışmaları.Atmaçaların Tavukların kavgası
Saygılarımla

hk50
13-01-2012, 17:43
İlkbahara özlem

berçin
13-01-2012, 18:27
Sn hk50,bir anda çocukluğuma gönderdiniz beni,bu muhteşem bahçenizle,herşey çok güzel.Meyve ağaçları,çiçekler,tavuklar,yaz ve kış manzaraları,gezmeye doyamadım.Baba tarafından bizde de var ama...''Orada bir köy var uzakta...''gibi oldu.Hasreti sizin bahçenizle gidereceğiz,bahçenizden bolluk,bereket ve güzellik eksik olmasın.Saygı ve sevgiler.

hk50
14-01-2012, 18:01
Sn berçin.Bahçemize hoş geldiniz.Çok teşekkür ederim.Bahçemi beğenmeniz bizleri mutlu etti.Sağolun.

hk50
14-01-2012, 18:15
Bahçeden bitkiler

hk50
15-01-2012, 10:59
Bahçedeki meyvelerden,
Dünyanın en küçük elması.

kamil keskin
15-01-2012, 13:07
Bahçeniz bir harika,bayıldım.
Benim içimdeki doğa sevgisini bir kat daha arttırdınız.Benim bahçem de bir gün bu bahçe kadar güzel olur umarım.

vehibe
15-01-2012, 13:28
Sayın Hk50, Bahçeniz çok güzel.
Dünyanın en küçük elması dediğiniz elma çok güzel görünüyor.
Antakya'da bu elmanın beyaz çeşidi mevcut, Mayhoş bir tadı var ve meyveleri çok ufak.

hk50
16-01-2012, 08:32
Sn kamil keskin.İnşallah hayallerin gerçekeşir.Tohumları göndereçeğim.
Teşekkürler.Bahçemizin kapısı herkese açık.Yine bekleriz.
Sayğılar.

hk50
16-01-2012, 08:34
Sayın Hk50, Bahçeniz çok güzel.
Dünyanın en küçük elması dediğiniz elma çok güzel görünüyor.
Antakya'da bu elmanın beyaz çeşidi mevcut, Mayhoş bir tadı var ve meyveleri çok ufak.

Teşekürler vehibe.
Dediğiniz elmayı tanıdıklar araçılığıyla temin etmiye çalışaçağım.
Hürmetler.

hk50
16-01-2012, 08:39
Ne Tutttum bahta.Ne çıktı şansa,
Hayatım benzedi hep bir çift zara
Zarda dü beşler dü şeşler çoktur ama
Atmış yılda bir kere geldi sanma.

500 Kök Altın çilek (Yer kirazı) Sogukalması anısına

Cumhur Tonba
16-01-2012, 09:42
Sayın hk50.
Mesaj sayınız binli rakamları bulunca, eminim ki bu bahçe de daha harika olacaktır. Kolay gelsin. Selam ve saygılar.

Güler
16-01-2012, 09:58
Sevgili hk50, bu sabah da bahçenizde dolaştım, mesajları okudum.
Bir mesajınızda demişsiniz ki; bahçemi açıp açmamakta çok tereddüt ettim, öyle bahçeler var ki, benim bahçeme kim bakar?
İnanın, eğer bu doğal ve güzel bahçeyi bizlere açmamış olsaydınız hepimiz için büyük kayıp olurdu. Çok üzülürdük.
Doğal bahçeniz, anlatımınız kadar güzel ve doğal. Okumak, dolaşmak, fotoğrafları incelemek hepimize çok keyif veriyor, bunlardan bizi nasıl mahrum edecektiniz ki?

Allah sağlık ve uzun ömür versin. Bileğinize güç versin, siz de bizlerle paylaşın bu güzellikleri.

Bizler; doğa sever, bitkilerle haşır neşir olmayı gönülden arzu eden insanlarız. Kimimiz balkon ve teraslarımızda, kimimiz elimde olan bahçelerimizde bu tutkularımızı hayata geçiriyoruz.

Bahçesi küçük olanlar ona göre, büyük olanlar ona göre bitkilerini yayıyorlar. Ama hepimiz özenle ve istekle uğraşıyoruz ve birşeyler meydana getiriyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz ya o bile yeter.

Yetiştirip de eş dost ve çocuklarımızla paylaştığımız sebzeler, meyveler, çiçekler, gönderdiklerimizden çok bizleri mutlu etmiyor mu? Onlardan gelen bir teşekkür bile bizleri gururlandırmıyor mu, bak işte bunları ben yetiştirdim demiyor muyuz kendi kendimize?

Allaha şükürler olsun ki böyle güzel hisler içindeyiz, böyle güzel uğraşlarla vakit geçiriyoruz.

Gazetelerde okuduğumuz (hatta okumak istemediğimiz), TV.de gördüğümüz kötü haberlerden, olaylardan bir nebze uzak kalmak bile büyük nimet bizlere. Hele bu yaşlarda olunca.

Size sağlıklar, huzur ve mutlulukla, sevdiklerinizle beraber bol çalışmalı, bereketli günler dilerim.

hk50
16-01-2012, 12:05
Bahçeden

hk50
16-01-2012, 14:48
Sayın hk50.
Mesaj sayınız binli rakamları bulunca, eminim ki bu bahçe de daha harika olacaktır. Kolay gelsin. Selam ve saygılar.

Sn Cumhur Tonba,İlği ve alanıza teşekkür ederim,
Her şey kısmet ve nasip meselesi.Mesajlar bine ulaşırmı ulaşmazmı hiç önemli değil,yeterki gönüller bir olsun?
Gönül isterki bahçede yetişen ürün ve sebzelerden frumtaşlara takdırabilsek.Onun verdiği has yetiyor.
Saygılar.

hk50
16-01-2012, 15:42
Bu bahçenin tavukları,
Sabah 7 de kümesin kapısı açılır.(Kapı açılmadan önçe yemlike yem serpilir.)Bir patırdı gürültü ile çıkarlar.Kim bir fazla yem yeyim diye telaşla yemleri toplarlar.Bitişik kümesden Çifçivler Annesi ile telaşlı telaşlı çıkıp tavukların yemine saldırırlar.Fakat tavuklar hemen tebki verir.
Çünkü onların yemliği ve suluğu ayrıdır.
Yemlerini yiyen tavuklardan yumurtluyaçaklar yumurtalıklara,Diğerleride daha önceden hazırlanmış otları yemeğe başlarlar.
Üç tane horoz var.üçüde aynı yaşda.Fakat çilli horoz Mahalle kabadayısı gibi ortalıkda dolaşır.Diğerleri onun olduğu bölğeye yanaşamaz.Kıyıda köşede kendilerine eş ararlar,
Fakat çilli horoz onların birleşmesine izin vermez.Aksi olursa gagayı vurdumu düşürür.
Çilli horoza kendi kadar güçlü kuvvetli olan iki tavuk karşı gelebilir.Onlar istemedikçe yaklaşamaz.
Tavuklar yemlerini koyduğumuz dolapın sesinden açııp kapandığını anlarlar.Eğer açılıyorsa bilirlerki yem atılaçak.Hepsi birden saldırır.Bir curcunadır başlar.
Öğlen sıçağında gölgelikleri var,orada yatarlar.Orada yatarken torun eğer yumurta almak için yumurtalığa girmişse.Hele birde yumurtlamak için yatan tavuk varsa.Bir tarafda tavuklar ve horozların bağrıltısı bir tarafda torunun bağrıldısı.Anne annenin .Annenin koşmaları.Ağlayan torunu susturmak için çabalar.
Bu arada tel örğülü tavukların sahasına giren Anne anneye alışık olan tavuklar yem vereçek diye onun etrafını sarmaları.Tavukları azarlaması tepmesi kar etmaz.Torun bir an önce iki üç yumurta alınıp eline verilerek oradan uzaklaştırılır.
İkindi serinliğinde su fıskıyesi çalıştırılıp meydan sulanırken sıçakdan bunalan tavuk veya horoz suyun altında durur.Diğerleri tünek ağaçlarına çıkarak bitlenmiye başlarlar.
Bu arada çivçivler ortlıkda dolanırken tavukların saldırısına uğrarlar.Çivçivlerin sesine anne tavuk koşar, bir kavga başlar.Genelde Anne galip gelir.Çünkü yavrularını korumak için ölümüne kavga eder.Eğer o arada değişik bir ses çıkarmış çivçivler etrafında toplanmış.Tavuklar kümes önündeki üstü kapalı boşluğa toplanıp ağaç dallarına bakıyorsalar bilki bir veya iki atmaça Gizlenmiş çivçiv kapmak için fırsat kolluyor.Kedilere Büyük tavuklar ve horozlar pek amanvermezler.Gagayı vurdumu düşürürler.Sansar ve tilki korkulu rüyaları fakat dikenli telle dört tarafı doladığım için giremez ondan rahatlar.
Akşam ortalık kararmıya başladımı içeri kümese kendiliğinden girerler.Dünek ağaçları var.Yerden 70 cm yükseklikde oraya çıkıp tüner ve orada uyurlar.Çivçivler ise annelerinin altına girip bir köşede uyurlar.
Günlük rutinğ işler böyle devam eder gider.

Güzin Çakar
16-01-2012, 20:10
Sayın hk50, öyle güzel anlatmışsınız ki , bugüne kadar aklıma gelmeyen kümes ve tavuklar , bundan sonra hayallerimi süsleyecekler. Sevgiler...

hk50
16-01-2012, 21:37
Sevgili hk50, bu sabah da bahçenizde dolaştım, mesajları okudum.
Bir mesajınızda demişsiniz ki; bahçemi açıp açmamakta çok tereddüt ettim, öyle bahçeler var ki, benim bahçeme kim bakar?
İnanın, eğer bu doğal ve güzel bahçeyi bizlere açmamış olsaydınız hepimiz için büyük kayıp olurdu. Çok üzülürdük.
Doğal bahçeniz, anlatımınız kadar güzel ve doğal. Okumak, dolaşmak, fotoğrafları incelemek hepimize çok keyif veriyor, bunlardan bizi nasıl mahrum edecektiniz ki?

Allah sağlık ve uzun ömür versin. Bileğinize güç versin, siz de bizlerle paylaşın bu güzellikleri.

Bizler; doğa sever, bitkilerle haşır neşir olmayı gönülden arzu eden insanlarız. Kimimiz balkon ve teraslarımızda, kimimiz elimde olan bahçelerimizde bu tutkularımızı hayata geçiriyoruz.

Bahçesi küçük olanlar ona göre, büyük olanlar ona göre bitkilerini yayıyorlar. Ama hepimiz özenle ve istekle uğraşıyoruz ve birşeyler meydana getiriyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz ya o bile yeter.

Yetiştirip de eş dost ve çocuklarımızla paylaştığımız sebzeler, meyveler, çiçekler, gönderdiklerimizden çok bizleri mutlu etmiyor mu? Onlardan gelen bir teşekkür bile bizleri gururlandırmıyor mu, bak işte bunları ben yetiştirdim demiyor muyuz kendi kendimize?

Allaha şükürler olsun ki böyle güzel hisler içindeyiz, böyle güzel uğraşlarla vakit geçiriyoruz.

Gazetelerde okuduğumuz (hatta okumak istemediğimiz), TV.de gördüğümüz kötü haberlerden, olaylardan bir nebze uzak kalmak bile büyük nimet bizlere. Hele bu yaşlarda olunca.

Size sağlıklar, huzur ve mutlulukla, sevdiklerinizle beraber bol çalışmalı, bereketli günler dilerim.

Sn Güler hocam
Dilek,temenni ve tavsiyelerinize çok çok teşekkür ederim.Eksik olmayın efendim.

hk50
16-01-2012, 21:55
Sayın hk50, öyle güzel anlatmışsınız ki , bugüne kadar aklıma gelmeyen kümes ve tavuklar , bundan sonra hayallerimi süsleyecekler. Sevgiler...

Sağolun efendim.Size tavukları sevdirebildiysen kendimi mutlu hissederim.
Teşekkürler.

hk50
16-01-2012, 22:02
Bahçemizde yetişen İğde.

hk50
17-01-2012, 11:24
Bahçeden değişik köşeler.

hk50
17-01-2012, 12:03
Bu bahçe tarla iken.Buğday arpa çavdar ekilir.Karasabanla sürülür,karasabanı iki öküz veya iki camız (Manda) çekermiş.
Öküz ve mandayı yönlendirmek için 1.5-2 metre uzunluğuda 7-8 cm çapında ağaç cubuklar kullanılır.Buna meses denirdi .Mesesin uçunada 6mm lik çivi sivri kısmı öne geleçek şekilde çakılırdı.Genelde hayvanların baçaklarına itilir.Batan çivinin açısını hisseden hayvan daha çok çaba sarf ederek.Kaynı Üzerindeki bir ton toprağı taşı çekerlerdi.
İşte bu piz (Mesesin uçundaki çiviye piz denir) dizin tam ortasındaki oynak yere batırılırdı.Mandalara batırıldığı zaman batımanın açısı 12 saniyede beyne intikal edermiş.
İşte bu kaynı ile çok uzaklardan killi ve dere kumlu toprak çekilmiş.tarlanın oluşumu sağlanmış.Fotoğraflarda görülen taşlar 3 Km uzaktaki kayalıklardan Kayalar parçalanılarak getirilip duvar yapılmış.Duvarda çimentolu harç yok.Toprakdan yapılmış çamur var.
Kaç yıl önce yapıldığını ben bilmiyorum.Hala ayakda bahçemizi korumaya devam ediyorlar.
Saygılarımla.

hk50
17-01-2012, 16:36
Tam bodur,yarı bodur meyve ağaçları ile pepino

mrduran
17-01-2012, 17:35
Maşallah efendim.

hk50
17-01-2012, 20:54
Teşekürler Sn mrduran.

Çoçuklar oyuncak ister.
Gençler Arkadaş,yoldaj.
Ömrün müsade ederse,
Torun seveçeğin yaşıda görürsün.
Anne torununun mürüvetini görmek ister.
Ya benimgibiler,
Kenarda kıyıda,
Yeşillikler arasında huzur ister.

Hatice Tarhan
17-01-2012, 22:10
İlk resmin ne olduğunu bir türlü tahmin edemedim o nedir?

mrduran
18-01-2012, 10:43
Merhaba efendim,

Ben Ayçiçeği diyeyim, sayın Hk50' de beni yanıltsın inşallah:))).

Saygılarımla lütfen.

Cumhur Tonba
18-01-2012, 10:49
Sn Cumhur Tonba,İlği ve alanıza teşekkür ederim,
Her şey kısmet ve nasip meselesi.Mesajlar bine ulaşırmı ulaşmazmı hiç önemli değil,yeterki gönüller bir olsun?
Gönül isterki bahçede yetişen ürün ve sebzelerden frumtaşlara takdırabilsek.Onun verdiği has yetiyor.
Saygılar.

Sayın hk50.
Tabii ki mesaj sayısı önemli değil. Gönüller bir oldukça mesajlar devam edecek ve daha da tecrübe kazanacak ve bağlanacaksınız. Bahçenizle gurur duyacaksınız. bu nedenle yazdım o ifadeyi.
Kolay gelsin diyorum tekrar.
Saygılar,sevgiler.

hk50
18-01-2012, 10:55
Sn Hatice Tarhan,Teşekkür ederim.
Doğrudur o resim temel fıkrasına benzedi ama yinede bitki ile ilğili olduğu için sorun yok sanırım.
Temel içinde ne olduğu belli olmayan bir torbayı ağaç dalına asar,ve Dursuna sorar?
Ha uşağım der.Sarıdur,asuludur. öter.
Pu nedur?
Dursun ne kadar cevap verdi ise,hayır,pilemedin der.
O Zaman doğrusunu sen söyle deyinçe,
Temel Uşağım o hamsidir.Der
Dursun derki,ula hamsi sarımudur.
Boyadım onu der.
Ula hamsi asılımudur?
Astım onu der.
Ula uşağım hamsi ötermi?
Oda bilmecenin şaşırtmacası.
Sn Hatice Tarhan .O fotoğrafta gördüğün,Elma ağaçında meydana gelen hastalık oluşumudur.İsmini bende bulamadım.Ançak o şekil meydana gelinçe üst taraf kuruyor.
Hep çiçek Gül Yeşil olaçak değil ya ? Bazanda bitkilerin diğer bölümlerini görelim diye ekledim.
Saygılar.

hk50
18-01-2012, 11:09
Merhaba efendim,

Ben Ayçiçeği diyeyim, sayın Hk50' de beni yanıltsın inşallah:))).

Saygılarımla lütfen.
Teşekkürlr Sn mrduran
Maalesef.Fotoğraf elma ağaçında meydana gelen bir hastalık oluşumu.
Saygılar.

hk50
18-01-2012, 11:15
Sayın hk50.
Tabii ki mesaj sayısı önemli değil. Gönüller bir oldukça mesajlar devam edecek ve daha da tecrübe kazanacak ve bağlanacaksınız. Bahçenizle gurur duyacaksınız. bu nedenle yazdım o ifadeyi.
Kolay gelsin diyorum tekrar.
Saygılar,sevgiler.

Teşekkürler Sn Cumhur Tonba.
Elbette.
Saygı ve hürmetlerimle

hk50
18-01-2012, 14:14
147-1 Nolu fotoğrafın elma ağaçı üzerindeki açık fotoğrafı.

hk50
18-01-2012, 17:14
Armut
Domates
Nane çiçeği
Yeşil nektarin
Üzüm Olgunlaşmadan önceki halleri.

Hatice Tarhan
19-01-2012, 09:16
Son eklediğiniz resimle mantara benzettim.Hastalıktan ziyade mantar gibi sanki...

hk50
19-01-2012, 09:50
Son eklediğiniz resimle mantara benzettim.Hastalıktan ziyade mantar gibi sanki...

Ne olduğunu bilmiyorum.Bir uzmanınada rastlayıp soramadım.
Şu kadarı belirtiyimki Çok sert.Biçakla kesemiyorsun.Büyüyor.Çıktığı yerin yukarısını kurutuyor.Serpiçi olduğunu sanmıyorum.Çünkü yakınındaki ağaçlarda yok.
Mantarlar var .Onlar ayrı ilerde inşallah fotoğraflarını ekliyeçeğim.
Sayğılar.

hk50
19-01-2012, 09:54
Değişik bir açıdan.

hk50
19-01-2012, 10:30
Bahçe sohbetleri
Bahçede genelde ikindi üzeri komşulardan.veya kasabalılardan gelen olur çaylar içilirken veya bahçe gezilirken,benim elma erik şöyle iri ,domatesler otlu fasulyen iyi değil diye hararetli konuşmalar tartışmalar olur.
Bunlar içerisinde bir tanesi varkı "ELMACI NECİP" lakaplı komşu.
Bakmayın siz onun elmacı adıyla anıldığına,Yıllardır uğraşır.Tüccara bir kilo elma satamadı.Genelde meysuluk elma yetiştirir.Yok pahasına satar.Umut geleçek yıla kalır.
Hoş sohbet bir vatandaş.Herkes eleştirir.Kimseye tebki vermez güler geçer.
Ançak bir huyu varkı çene hiç kapanmaz,konuşurda konuşur.Varada konuşur,yokada konuşur.Bilir konuşur,bilmez konuşur.(GeneldeHuyunu suyunu bilmiyenler )Çok konuşuyorsun yeter gayrı dedinmi?yeni bir konuşma ortamına fırsat vermiş olursun.Başlar anlatmıya,
Dünya kurulduğunda akıl bölüşülürken,ben geç kalmışım.Oraya vardığımda bana sordular?
=Niye Geldin? dediler.
Bende "Akıl almıya geldim,dedim.
Akıl kalmadı bitti .Yalnız terekde bir az laf var,istersen onu alabilirsin dediler.
Bende boş dönmemek için,mecburen o lafı aldım.Onun için çok konuşuyorum.der.
Lafı bitirmeden karşı duvarın üstünden hanımı görünür.
Ben sana demedimmi ? Biberi sula diye.Gülerek bize hanımdan dayak yemeden şu işi yapıyım diyerek yanımızdan uzaklaşır.
(Çe........... kapanmayanların anısına)

berçin
19-01-2012, 19:05
Allah uzun ömür versin,Bahçeniz gibi sohbetinizde güzel.Güldürdünüz beni, temel fıkrası duruma tam uymuş.Evet elma ağacında ki oluşumu tanıyorum, ama onun hastalık olduğunu bilmiyordum.Çocukken onları ağaca tırmanırken ayağımıza basamak yapardık. Sevgiyle kalın.

hk50
19-01-2012, 19:39
Teşekür ederim Sn berçin.
Karınca kararınca bir şeyler anlatabiliyorsam,sizlerin beğenisini kazanıyorsam.Bu bana mutluluk verir.
Saygı ve hürmet.

hk50
20-01-2012, 10:38
Bahçede bazanda şiirler okunur.

Başta kavak yellerinin estiği günler hani ?
Beklediğin nişanlar şerefler ünler hani ?
Aradığın sevgili,şanlı düğünler hani?
Selvi gibi ümitler,döndü birer iğdeye
Geçti Borun pazarı,sür eşeğini Niğde.
(Namdar Rahmi Karatay)

Hikayesi ileriki günlerde
Saygılarımla.

gulbirsen
20-01-2012, 16:45
Sayın hk50, hem sohbetiniz hem de şiir ve fıkranızla neşe getirdiniz. Sağlıcakla kalın.

mrduran
20-01-2012, 18:25
Bahçede bazanda şiirler okunur.

Başta kavak yellerinin estiği günler hani ?
Beklediğin nişanlar şerefler ünler hani ?
Aradığın sevgili,şanlı düğünler hani?
Selvi gibi ümitler,döndü birer iğdeye
Geçti Borun pazarı,sür eşeğini Niğde.
(Namdar Rahmi Karatay)

Hikayesi ileriki günlerde
Saygılarımla.

Merhaba efendim,

Evliya Çelebi- Malatya'da bir mesire yerinde sanki sizin bahçeyi görmüş gibi;

''...bu mesirenin her köşesinde gûna gûn sohbetler olunur.kimi mubâhese-i ilm eder, kimi edebiyat ve eş'ar okur, kimi meddah u kıssahanları dinler, kimi mukallid ve muhliklerle eğlenir...''
_ _ _

Sayın Elmacı Necip beye ithaf olunur;

ALINTI; Selahattin Duman

..... 1840'ların İstanbulu'nda..
....Tanzimat Fermanı ilân edilmiş, ilk kez Anayasa (Teşkilat-ı Esasiye) yapılmış.. Osmanlı bu Anayasa'ya göre yeni yeni kurumlaşıyor.. Modern hukuk mahkemelerinin kurulması da bu yıllarda ama bir yandan Şer'i Mahkemeler "geçiş süresi" icabı çalışmaya devam ediyor..
İşte Tıflı Hasan da böyle bir Şer'i Mahkeme'de mübaşirlik işi bulmuş..
Mahkemenin Kadısı ise yiyiciliği ile meşhur bir hortumcu..
Birgün yörenin zenginlerinden birinin mahkemeye işi düşmüş.. Kendisinden davacı olan ise fukaradan bir adam.. İkisi birden Kadı'nın huzuruna gelmişler..
Ağzı kalabalık olan zengin bir sürü laf cambazlığı ile kendini haklı göstermeye çalışmış..
Lafını bağlarken de "Kadı Efendi.. Benim haklılığımı gösteren tam kırk şahidim var.. Onları bir görün, kararınızı ona göre verin.." demiş..
Kadı bu "kırk şahit" mesajını saniyesinde almış.. "Hele bir de şahitleri görelim.."
deyip davayı birkaç gün sonraya bırakmış..
Zengin adam o akşama doğru mahkemeye bir tepsi baklava göndermiş.. Tepsiyi teslim alan mübaşir Tıflı Hasan da emaneti doğruca Kadı'nın evine götürüp, karısına teslim etmiş..
Kadı Efendi akşam yemeğinin sonunda baklava tepsisine el atmış.. Bir baklavayı kaldırıp ağzına soktuğunda bakmış ki baklavadan boşalan yerde bir altın duruyor..
Oturmuş tek tek baklavaların altına sokulan altınları toplamış.. Saymış, tam otuz dokuz tane..
Birkaç gün sonra malûm davaya sıra gelmiş.. Kadı Efendi, zengin adama manâlı manâlı bakıp "Kırk şahit demiştin.. Ben otuz dokuz tanesiyle görüştüm.. Bu nasıl iş?" diye sormuş..
Zengin adam ise mahkemeye getirdiği şahitlerin tam kırk tane olduğuna yemin etmiş.. "Şahitleri mübaşirinize teslim etmiştim.." deyip topu Tıflı Hasan'a atmış.
İfadeden belli ki Tıflı Hasan baklavayı eve götürürken dayanamayıp ağzına bir tane attı.. Atar atmaz da tepside açılan boşluktaki altını gördü, onu da cebe indirdi..
Kadı Efendi huzura çağırdığı Tıflı Hasan'a "Bak kırk şahidim vardı, diyor.. Doğru mu? sorusunu dayamış.. Durumun çakıldığını anlayan Tıflı Hasan kendine güvenen bir ifadeyle başını sallamış..
"Doğru Kadı Efendi. Lakin kırkıncı şahit pek hastaydı.. Merdiven çıkacak dermanı yoktu.. İfadesini aşağıda ben aldım.."
_ _ _

Güzel sohbetlerinize devam lütfen. Sohbet arası zaten sebze/meyveler/meysu lar sizden.

Türk masallarının sonunda, genellikle iyiler ödüllendirilir. Kırk gün, kırk gece düğün yapılır. Kötüler ise ya kırk katır ya da kırk satır cezasına çarptırılır.

Varsın satamasın elmasını efendim, ödülü verdik biz.

Saygılarımla lütfen.

hk50
20-01-2012, 22:07
[QUOTE=gulbirsen;901748]Sayın hk50, hem sohbetiniz hem de şiir ve fıkranızla neşe getirdiniz. Sağlıcakla kalın.[/QUOTE

Teşekkür eder,saygılar sunarım.Sn gülbirsen.

hk50
20-01-2012, 22:12
Sn mrduran çok sağolun.Çok teşekkür ederim.

hk50
20-01-2012, 22:23
Bahçe ve Pencere önünden

hk50
21-01-2012, 21:05
Hint Gisengi

hk50
21-01-2012, 22:20
Bu bahçede ortalık kararınca (Gece olunca) Kirpi,sansar.gezmiye başlar.Sansar ağaçlara çıkar.Dallara tırmanarak çıkan sansar tam pencere önüne gelir içeriye bakarken bu ses nereden geliyor diye pencereyi açınça karşında hiç görmediğin bir yaratık.Feryat fiğan ,sansar aşağı kaçar,sen bağırarak ( korkudan rengin değişmiş soluk soluğa) öbür odaya.

hk50
22-01-2012, 09:56
Bahçenin sebze ve meyvesinden yapılan.
Pekmez ve Turşu.

hk50
22-01-2012, 19:27
Bahçeden

hk50
22-01-2012, 22:14
Bahçede kazan kaynıyor.

berçin
23-01-2012, 00:41
Ne bereketli bir bahçedir bu maşallah, nazar değmesin inşallah.

hk50
23-01-2012, 15:00
Bu Bahçede,
Kudret Narı
Yer kirazı çiçeği
Kivi (Tohumdan)
Elma ağaçı 65 yaşında.

hk50
23-01-2012, 15:06
Ne bereketli bir bahçedir bu maşallah, nazar değmesin inşallah.

Dilek ve temennilerinize çok çok teşekkür ederiz.

kamelyavadisi
23-01-2012, 15:43
Emeklerine sağlık. Herşey çok güzel.

hk50
23-01-2012, 20:32
Emeklerine sağlık. Herşey çok güzel.

Sn kamelyavadisi,Teşekkür ederim.

hk50
23-01-2012, 21:42
Bu Bahçede ziyaretçi ağırlama.
Yıl 1946 Amcam köy muhtarı (Dönemin köyde tek okur yazarı,Rüştiye ikinci sınıftan terk)
Dönemin valisi ve il müdürleri köyleri gezmiye çıkarlar.İlk olarak nufus bakımından en kalabalık köye gelirler.Köy muhtarı ihtiyar heyeti ve köylü,Yazın akan ve kışın kesilen su kaynağının başında karşılarlar.
Hemen Koçlar kesilir.Tandırlar (Ocak) yanar.Saçlar üzerine etler dizilir.Sofralar kurulur.Misafirler sofraya bağdaş kurup otururlar.
Vali bey Muhtara,"Buyur sende otur" der.
Muhtarda "Sağolun paşam,siz buyrun.Sizin yediğinizde bizim için" diyerek sofraya oturmaz.
O köyün eksiklerini sığara paketinin arkasına yazan ilğililer orada ayrılırlar.Oradan 5 km uzaklıkda bulunan bizim köye gelirler.(Fotoğrafları izlenen bahçe o zaman bomboş bir tarla,
tek katlı köy evi var)
Halk karşılar.Buyrun buyrun efendiler kelimeleri binlerçe defa kullanılarak.Buradada yemek yeneçek.
Amcamın hanımı üç adet köy (O zaman zaten şehir tavuğu yoktu ya) tavuğu kestirir.Birini haşlar,birini ağaç kömüründe ,birinide tereyağda kızartır.Odanın ortasına sofra serilir(Sanki masaları vardıda koymadılar) Sofranın üzerine sini (Sini yuvarlak 1 m çapında bakırdan yapılmış ve kalayla beyazlatılan köy mutfak eşyası) Tavuklar ayrı ayrı kaplar içinde servis edilir.ilave olarak Koyun yoğurdu.Haşlanmış yumurta.Bol miktarda Marul tere yeşil sogan.
Herkese ikişer çay bardağı (Herkesde bulunmaz Topraktan yapılmış tesdi ve bardakların kullanıldığı devir) Birde büyük rakı.
Vali bey Rakıyı görünçe tepki verir."Bu nedir,kim içeçek" der?
Amcamda" Siz. Siz içmezseniz,ben ve müdür beylerin içerisinde içenlerle beraber içeçeğiz"diye cevap verinçe,O dönemde bir köy muhtarının cesaretine hayran kalan vali ,
"Ben Niğde de vali olduğum müddetçe sende bu köyün muhtarısın" der.
Tabi istekleerden bir tanesi okul,Hemen karar verilir, oçevrede okul ilk defa bizim köye yapılır.Amcamda 12 sene muhtarlık yapar.
Bunu duyan komşu köyün muhtarı "ula der.Ben Koç kestim.Valibeyi ağırlıyamadım.Mehmet ağa iki çülükle (Çülük çiv çivin büyüğü) ağırladı diye sağa sola sitem eder.

Şayet bir gün frumtaşların yolu bu bahçeye düşerse ,önçeden ne imran edileçeğinin belli olmadığının( Elmanında) bilinmesi için not düştüm.
Sayğılarımla.

hk50
24-01-2012, 11:38
Bu bahçenin ikramları
Kiraz
Gül
Pepino
Elma
Badem

Uzaylı
24-01-2012, 12:20
Sayın hk50; Ne zamandır yazacağım, hep tam anlamıyla sayfaları okuyup öyle yazayım diyorum ama bir türlü tamamını okumak nasip olmadı. Maaşallah hızınıza da yetişilmiyor. İnceleyeyim derken, yenileri geliyor. Sizden tiyolar kapmak için, neye, nereye bakacağımı şaşırdım.;)

Sayfanız hazine gibi olmuş. Pek çok tecrübe ve bizlerin de hayalini kurduğumuz pek çok şey var bahçenizde... Ne diyeyim? Şimdilik bu kadar yazıp, sizden çok şey öğreneceğimizi düşünerek, bu bereketli bahçenizde nazar değmesin, kolay gelsin diliyorum.

Saygılar, sevgiler...

hk50
24-01-2012, 16:39
Bu Bahçede kurumuş otlar arasında yürürken bir kedi fırlarsa korkmayın,o serce kuşu yakalayıp aç karnını doyurmaya çalışan bir canlı.

Hemen sağında üst tarafda kayısı.Afiyet olsun.
Biraz sabrederseniz on,onbeş gün kadar. Mis gibi kokan salatalığı koparabilirsiniz.
Saygılar.

hk50
24-01-2012, 17:12
Sayın hk50; Ne zamandır yazacağım, hep tam anlamıyla sayfaları okuyup öyle yazayım diyorum ama bir türlü tamamını okumak nasip olmadı. Maaşallah hızınıza da yetişilmiyor. İnceleyeyim derken, yenileri geliyor. Sizden tiyolar kapmak için, neye, nereye bakacağımı şaşırdım.;)

Sayfanız hazine gibi olmuş. Pek çok tecrübe ve bizlerin de hayalini kurduğumuz pek çok şey var bahçenizde... Ne diyeyim? Şimdilik bu kadar yazıp, sizden çok şey öğreneceğimizi düşünerek, bu bereketli bahçenizde nazar değmesin, kolay gelsin diliyorum.

Saygılar, sevgiler...

Sn Uzaylı,Bahçeme Hoş geldiniz.Teşekkür ederim.
Biliyorsunuzki bahçe deyinçe,akla güller çiçekler,çayırlar.Meyveler sebzeler gelirde,nasıl o hale geldiği düşünülmez.Neler neler çekildiği bilinmez.Kaç ağız dalaşı.Kaç yer beğenmeme.
Bahçenin düşmanları,hırsızları kemirgenleri hatırlanmaz.
Çalışmakdan dizlerinde derman kalmaz.Açlıkdan tansiyonun düşer,gözlerin kararırda işi bırakmazsın.Söylenen şarkılar,karga sesini bülbül sesi gibi dinlemeler.
Şadece zeytinle kahvaltı olmuyaçağını,Peynir.suçuk.Bastırma.Recel Bal Tereyağ
vede Patates kızartmasınında v.s v.s. olaçağını,seyrederken düşünmeyi.düşünürken hayaller kurmayı.Hayal kurarken çamurlu ellerle nasıl mutlu olunduğunu anlatmıya çalışdım.Anlatırken bahçe teçrübelerini arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Tekrar teşekkür ederken,yine bekler,saygılar sunarım.

hk50
25-01-2012, 10:12
Erik ve Selvi ağaçı.

hk50
25-01-2012, 15:03
Sende bir cevher varmış,onu herkes ne bilsin?
Kimler böyle züğürdün huzurunda eğilsin.
Şöyle bir dairede müdür bile değilsin.
Ne çıkar öğrenmişsen mesahayı pi diye?
Geçti Borun pazarı sür eşeği Niğdeye.
Namdar Rahmi Karatay

hk50
26-01-2012, 11:01
Bahçeden mısır

hk50
26-01-2012, 20:56
Meyveler

berrinb
26-01-2012, 21:54
Sevgili hk50 heryar kış kıyamet...sizin bahçenize gelince yazı bizlere yaşatıyorsunuz....

ne , iyi etmişsiniz bu kadar resmi çekip ,kış günleri için saklamaya..:)) Bahçenize her girişimde , taze sebze ve meyve ,,harika çiçekler görüp yazı yaşıyoruz....emeğinize sağlık..

Bizler de çoğumuz sümüklü böcek,diğer böceklere alışkınız da...Sizin o ot yığınlarında gezinirken karşımıza bir yılan çıkacağından korkarız...:)) O kısmı da bir temizleyip hale yola koyunuz diyorum ben nacizane.....Sevgiler ve selamlar...:))

hk50
27-01-2012, 09:55
Meyveler ve Gül

hk50
27-01-2012, 13:10
Sevgili hk50 heryar kış kıyamet...sizin bahçenize gelince yazı bizlere yaşatıyorsunuz....

ne , iyi etmişsiniz bu kadar resmi çekip ,kış günleri için saklamaya..:)) Bahçenize her girişimde , taze sebze ve meyve ,,harika çiçekler görüp yazı yaşıyoruz....emeğinize sağlık..

Bizler de çoğumuz sümüklü böcek,diğer böceklere alışkınız da...Sizin o ot yığınlarında gezinirken karşımıza bir yılan çıkacağından korkarız...:)) O kısmı da bir temizleyip hale yola koyunuz diyorum ben nacizane.....Sevgiler ve selamlar...:))

Sn berrnb hanım.Teşekkür ederim.Soguk kış günlerini pencereden seyrederken.
Benimkide "herkes gider Mersine.Bende giderim tersine" hesabı.
Esas fotoğraflardan 500 tanesini hafıza kartı ile kaybettim.Esas görüntüler oradaydı.Tilkinin tavuğu yakalaması.İki horozun liderlik kavgası.Atmaçanın serçe kuşunu yaklaması.Avcının tavşanı vurması Elma .Domates meyve yığınları.Közde mısır pişirme partisi.Kızlar.Damatlar.vede torunlar.(Bir insan 4 kız babası olurda hepside ünüverside mezunu ise)
Yirmi adet değişik kabak ile 0nbeş adet domates Onaltı adet Elma çeşidinin resimleri. Mavi,beyaz,sarı,mor kasımpatı.Yılbaşı çiçeğinin havası.Sağlık olsun.

Saygılar Hürmetler.

.

hk50
27-01-2012, 16:06
Karın meyve ağaçlarına faydası.
Meyve ağaçlarının çiçeklerinin geç uyanmasını istiyen arkadaşlar varise,Bu karın bolluğunda ağaçların kök ve çevresine toplayabildikleri kadar kar toplasınlar.
Pişman olmuyaçaklar.

sakagun
27-01-2012, 17:13
Erik ağaçlarımdan biri her sene erkenden çiçek açıyor ve bir sürü çiçeğine soğuk vuruyor. Bu harika tavsiyenizi uygulayacağım.

hk50
28-01-2012, 09:06
Sn sakagun Memnun olaçağınızdan eminim.
Sayğılar

hk50
28-01-2012, 09:16
Gül ve Pencereden sarı Erik

zekkayseri
28-01-2012, 10:40
çok güzel bir bahçe tebrikler

hk50
28-01-2012, 20:44
Teşekkür ederim.Sn cengaverme.

Doğayla Barış
28-01-2012, 22:53
Ne keyifli bir bahçe :p

hk50
29-01-2012, 09:40
Köşe Buçak

hk50
29-01-2012, 11:39
Ne keyifli bir bahçe :p

Sn Doğayla Barış.Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Bu bahçenin en büyük sıkıntısı.Mevsim.Kışın -30 dereceleri buluyor.Bir anda bütün emekler boşa gidiyor.

(...........) emeklisine koyun güttürürler.
Türkün emeklisine çoçuk büyüttürürler.
Deyişinin tersini yapmak için. Doganın nimetlerinden doya doya faydalanmak için.Hergün imalatçı.modolotör.ressam,mühendis,galiba birazda bahçıvanlığı sevdiğimiz için,sıhhat bulmak için mutluluk için yapyor,yetiştiriyoruz.
Saygılarımla

hk50
30-01-2012, 14:02
Bahçeye hoş geldiniz.Sn Suz-i Dilara.Teşekkür eder Saygılar sunarım.

hk50
30-01-2012, 15:10
Bahçede kışdan manzaralar.
İçimiz ısınsın.

hk50
31-01-2012, 12:03
Karda kışda Yazı hayal etmek ne güzel.

Kırlarda dolaşıp yorulduğumuz,
Serin gölgesinde oturduğumuz.
İki isim yazıp,Kalb çizdiğimiz,
Kiraz ağaçı pempe çiçekler açtı
Görmüyormusun?
Bekliyorum burda seni,
Gelmiyormusun?

mrduran
31-01-2012, 12:46
Oy! oy! oy!... ne deyeyem ben üstadımıza?

ALLAH razı olsun sizlerden, esirgemiyorsunuz hiç bir şeyi...

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Hatice Tarhan
31-01-2012, 16:29
Bu bahçede insanı çeken bir şey var, her gün uğramadan geçemiyorum.Soğuk günlerde bana yazı hatırlattığı içinmi acaba,kış resimleride harika...

hk50
01-02-2012, 09:53
Ne günlerdi o günler.Dışarı çıkamasakda.Pencerelerden bakakalsakda.Geri gelmesi yakındır. hayal kursakda.Bu meyvelerle kendimizi avutsakda.
Saygılarımla

hk50
01-02-2012, 12:29
Oy! oy! oy!... ne deyeyem ben üstadımıza?

ALLAH razı olsun sizlerden, esirgemiyorsunuz hiç bir şeyi...

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Teşekkürler Sn mrduran,Sağolun efendim.

hk50
01-02-2012, 17:52
Bu bahçede insanı çeken bir şey var, her gün uğramadan geçemiyorum.Soğuk günlerde bana yazı hatırlattığı içinmi acaba,kış resimleride harika...

Sn Hatice Tarhan.Teşekkür ederim.Belkide sizleri bu bahçeye getiren neden.Dogallığın yanı sıra luzumsuzluğun ortadan kalkması.Bahçe dururken sapla samanla uğraşılmaması
Yani Bahçe gibi bahçe olmasıdır.
Bahçenin gayeside Meyve Sebze verip Dört mevsimi yaşatmak değilmi ?

hk50
01-02-2012, 18:13
Güneşin yedi rengi
Üzerlik ve çiçekleri
Tabii Kaya bahçesi bir bölümü
Dogal İncir
Tabi Kaya bahçesi bir bölümü
Saygılar.

hk50
01-02-2012, 20:50
Kış Yemekleri,
Tandırda Toprak çömlek içinde pişiriliş rekli kuru fasulye.
Yanına Toprak küp içerisinden Domates Biber Salatalık,Karpuz ve Kavun turşusu (Tamamen dogal.)ilave olarak üzüm koruğu,nohut ,Maydanoz sarımsak ilave edilir.
Tandır közü içerisinde pişmiş Kumpır.(Patetes)
Yanına kilerdeki kum içerisinde alınmış bembeyaz pırasa.Yumrukdan büyük sogan.
Yuvka etmek.Yanan sobada hafif ısıtılarak dürüm yapılması tavsiye edilir.
Toprak çanak içerisinde pişmiş etsiz nohut
Yanına Bulgur pilavı ile ekim ayında topraga gömülen iki aydır toprak altında duran turp.
Tatlı olarak.Üzüm pekmezi. (Dogal olmuyanı isteme ,yok.)
Pekmezle karıştıraçağın (Toprak çanakdan) yoğurt.
Meyve Ayva ve Elma
Kaynak başındaki çeşmeden su.

hk50
02-02-2012, 12:46
Sonbahar Kış.

hk50
02-02-2012, 15:37
Kış ve Yaz

Hatice Tarhan
02-02-2012, 17:16
Menü beni mahvetti sayın hk50 hele kumpir ve sobada gevretilmiş yufka ekmeği duyunca off off ,ne yapalım size afiyet olsun demekten başka elimizden birşey gelmiyor.

hk50
03-02-2012, 09:10
Yazdan kalma

hk50
03-02-2012, 16:48
Sacımıza ak düşmüş,kar değil
Gençlik elden gitmiş k^ar değil,
Elma ile Ayvaya karıştırma
Yediğimiz ömürdür.
Nar değil.

hk50
03-02-2012, 21:05
Menü beni mahvetti sayın hk50 hele kumpir ve sobada gevretilmiş yufka ekmeği duyunca off off ,ne yapalım size afiyet olsun demekten başka elimizden birşey gelmiyor.

Sn Hatice Tarhan
Alabileçeğin ulaşım şekjlini söyle istediğin kadar yufka ekmek gönderiyim.
Saygılar.

kamelyavadisi
04-02-2012, 11:14
Sn hk50;
Sayfana zaman buldukça gezinti yapıyorum. Çalışmaların bana moral ve doğaya sahiplenme duygusu tattırıyor. Emeklerine sağlık. Her aşaması farklı bir güzellik.

Ayhan Davutoglu
04-02-2012, 12:01
merhaba,

bahcenizi görüpte hayran kalmamak münmün degil,
ellerinize saglik,

Resimlerde bahsettiginiz kudret narini göremedim,,
benimde bir nar agacim var ve ben onu iceride maalesef
henüz daha saksida tutuyorum.

Bahcemde soguktan ölmesinden korkuyorum..
bana vereceginiz fikirler olacaktir saniyorum.

Emeginizden dolayi kutlarim..

Uzaylı
04-02-2012, 12:10
Sayın hk50; Bahçenize her baktığımda, içim içime sığmıyor. Pek çok ayrıntıyı yakalamak istiyorum ben de... O kadar zengin bir bahçe ki, tekrar bak, tekrar bak bitmiyor. Sanırım sayfalara en çok geri dönüş yapacağım bir bahçe bu... Elllerinize sağlık. Kolay gelsin. Maaşallah...

Uzaylı
04-02-2012, 12:13
Sayın Ayhan Davutoğlu; Kudret narı sarmaşık türü sezonluk bir bitki. Kabuklarından mideye iyi gelen bir ilaç yapılıyor. Normal nar değil yani...

hk50
04-02-2012, 17:03
Sn hk50;
Sayfana zaman buldukça gezinti yapıyorum. Çalışmaların bana moral ve doğaya sahiplenme duygusu tattırıyor. Emeklerine sağlık. Her aşaması farklı bir güzellik.

Her zaman beklerim.Sn kamelyavadisi. sizin sayfa ve sitede çok çok güzel.
Niye derler Hacı hacıyı mekkede .hoca hocayı Tekkede bulur diye.Elbekde bizler doga ananın olduğu yerde olaçağız.Karşısında olamayız zaten.
Teşekkür eder saygılar sunarım.

hk50
04-02-2012, 17:15
merhaba,

bahcenizi görüpte hayran kalmamak münmün degil,
ellerinize saglik,

Resimlerde bahsettiginiz kudret narini göremedim,,
benimde bir nar agacim var ve ben onu iceride maalesef
henüz daha saksida tutuyorum.

Bahcemde soguktan ölmesinden korkuyorum..
bana vereceginiz fikirler olacaktir saniyorum.

Emeginizden dolayi kutlarim..

Sn Ayhan Davukoğlu.Hoş geldiniz.İyi dileklerinize teşekkür ederim.
Kudret Narının izahını Sn Uzaylı vermiş.Kendisine teşekkür ederim.Bende bari bir kudret narı ,birde saksıdakı nar fotoğraflarını sunuyum.
Sürkli içerde ise dışarı çıkarmanızı tavsiye etmem.Ançak Mart ayında yavaş yavaş çıkarırsanız.Örneğin günlük bir saat Zamanla dışarıya uyum sağlar.Soguklardanda etkilenmez.
Saygılar.

hk50
04-02-2012, 20:11
Bahçede tek başına.
Bir zamanlar bu bahçenin tarımsal sulama suyu 6 m derinlikden 10 m çapında açık bir kuyudan çıkarılırdı.
Üç metre derinlikde içe doğru oyulmuş bir yer vardı buraya benzinle çalışan bir su moturu yerleşdirdik.Orayada basit bir merdivenle iner çıkardık.
Yine bir gün tek başıma motoru çalışdırıyımda elmaları sulayım dedim.Motorun yanına inip motoru çalışdırdım.Eğer oradan çabuçak çıkmazsan kesin gaz zehirlemesi olur.İlk başda motor tam gaz çalışır.Suyu aldımı gazı düşürmek lazım.Gaz düşmezse bir saatte çekeçeği suyu on dakikada bitirir. Gaz ayarına basit bir aparat yapıp alt tarafı yay üst tarafı parmak kalınlığında dört metre
uzunluğunda ipe bağladım.
Çektinmi motor hızlı çalışır.Bırakdınmı motor gazdan düşüp yavaş çalışırdı.
Motoru çalışdırdım.Hemen yukarı çıkıyım diye merdivenden iki basamak çıktımki merdiven basamağı kırıldı.İpe sarılayım dedim.İpin yukarı uçunu kovaya bağlamışım.İpi çeksem su dolu kova başımdan aşağı döküleçek,kovada kesin kafama değeçek.Aşağıda dursam zehirleneçeğim.Motor hızlı çalışdığı için su biteçek.Merdiveni tamir etmiye zaman yok.Motor istop etmiye kalksan Motorun olduğu yer zehirli gaz doldu.Kimsenin haberi yok.Al başına belayı.
Sonr Nemi oldu?
Yarı bayğın halde kırık merdivenden yukarı çıktım.Temiz havada bir az yatınça kendime geldim.Bildiğim bütün duaları okuyarak oradan ayrıldım.Motorda benzini bitene kadar çalışıp kendi kendine istop etmiş.
Saygılarımla.

hk50
05-02-2012, 10:16
Sayın hk50; Bahçenize her baktığımda, içim içime sığmıyor. Pek çok ayrıntıyı yakalamak istiyorum ben de... O kadar zengin bir bahçe ki, tekrar bak, tekrar bak bitmiyor. Sanırım sayfalara en çok geri dönüş yapacağım bir bahçe bu... Elllerinize sağlık. Kolay gelsin. Maaşallah...

Sn Uzaylı.Mevsim ve İklimden yana şanzlısınız.
Dikim mevsimi geldi.Bahçenin kenarındaki ölü noktalara ne bulursan dik.Planlayım proğramlayım deme.Orta bölmeleri planlı proğramlı yap.Ama kenarları 1-2 yıl arasında gelişmeler insanı şaşırtıyor.Bizde üç,dört yılda olan sizde bir iki yılda olur.Nereye yetişeçeğinizi şaşırırsınız.
Ziyaretinize teşekkür eder yine bekleriz.
Saygılarımla.

hk50
05-02-2012, 10:48
Mevsim yaklaşıyor.3000 m2 toprak bu şekilde bellenir.

Hatice Tarhan
05-02-2012, 11:42
Sn Hatice Tarhan
Alabileçeğin ulaşım şekjlini söyle istediğin kadar yufka ekmek gönderiyim.
Saygılar.

Sayın hk50 inanın göndermiş kadar oldunuz.Gönlü bol Anadolu insanı.....

hk50
06-02-2012, 09:57
Şairin dediği Hazan bumu ?

hk50
06-02-2012, 10:15
Bahçe düzenleme mevsimi yaklaşıken,
Bahçe fıkraları.

Temel bahçeye bakım yaptıraçak amele (İşçi) ararken,Dursuna rastlar.
Dursuna derki.Uşağım bahçeye bakım yaptıraçağum.Ha bu amelelerin yevmiyesi kaç liradır?
Soruyumda sana söyleyim diyen Dursun,Amele pazarından dönüp Temele derki.
Günlük 50 lira iki günlük 80 lira diyorlar.Der
O zaman Temel derki,Ben onlara bir kazık atıyımda görsünler bakalım.
Dursun sorar,Nasıl kazık ataçaksın ? diye.
Birgün götürüp 80 lira vereçeğim.Ertesi gün götürmüyeçeğim.
Bakalım o amele ne yapaçak ? der.

hk50
06-02-2012, 17:18
Geçen yazdan kalanlar.

hk50
08-02-2012, 15:33
Bahçerler ne zaman sevilir ?
Çoçuklar ve Torunlar Oynamıya başladıkları zaman.

Torun ovada

hk50
09-02-2012, 10:40
Bu bahçedeki Yabancı bitkiler
Pepino Fide den yetiştirildi
Kudret Narı Tohumdan
Yer kirazı (3 Çeşit) Tohumdan
Gojı Berry Fidan
Kiwano Tohumdan
Liçi Fidan
Kivi (İki çeşit) Fidan ve Tohumdan
Avokado Tohumdan
Sizank Fidan
Sarı ve Beyaz çilek Tohumdan
Beyaz pitaya Tohumdan
Hint Ginsengi Tohumdan

Longan Başarısızlık
Miracla Frutti Başarısızlık
Guava Başarısızlık
Papaya Başarısızlık
İnka tahılı Başarısızlık

Doğayla Barış
10-02-2012, 09:20
Maşallah bu güleç yüzlü toruna. :p
Bahçenin en güzel çiçeği, Allah nazardan saklasın.
Bahçenizde kış, kar manzarası da çok hoş, doğa her haliyle güzel. Elinize sağlık.

hk50
11-02-2012, 16:41
Sağolun Sn Doğayla Barış.
Maalesef bahçe darmadağın oldu.Kar kış Tipi fırtına .Sıfırdan işçilik silbaştan bazı bitkileri yeniden yetişdirme.
Bizde uğraşaçak yer aramıyorduk.İşte yeni bir uğraş yeni bir iş.
Sizin oralarda pek iç açıçı değil sanırım.
Hürmetler.

hk50
11-02-2012, 17:37
Bu bahçenin demirbaşı

seyfi0505
11-02-2012, 19:39
çok güzel bir bahçe yapmışsınız ellerinize saglık

hk50
11-02-2012, 23:58
Sn seyfi0505 Teşekkür ederim.Allah olmuyanlarada nasip etsin.

hk50
12-02-2012, 00:12
Yazdan kalma

hk50
12-02-2012, 19:31
Karamuk çalısı üzümü.

hk50
13-02-2012, 08:53
Bahçeleri takip edip gezmek dolaşmak ve okumak. Bahçe bitkileri, canlıları, takımları, malzemeleri, tohumları,ekilmesi,dikilmesi güzelilleri seyreyleyip v.s. üzerine bilği almakmı ?
Yoksa ayılan bayılanı seyrederek can şıkıçı dedikoduları okumakmı ?

Uzaylı
13-02-2012, 10:39
Sayın hk50; Bugün bahçenizi kızımla gezdik. O kadar hoşuna gitti ki bazı kareleri geri al geri al bu ne deyip sora sora hal oldu? Sayfaları gidip gelmekten başım döndü. Anne keşke bizim de böyle kırmızı kirazlarımız olsa...! Anne bu ne kadar güzel elmalar böyle... Aaaa eriklere bayılırım diye diye hâl oldu. Torununuzun pozu da yemyeşil bir masa üstü resmi gibi olmuş, maaşallah...

Bahçenizin doğallığı huzur veriyor. Bereketli kareler imrendirip, bizim de olur inşallah dedirtiyor.
3 dönüm bahçeyi bellemekle nasıl başettiniz insan da hal mi kalır? Her şey çok güzel... İnsan ne fikirler kapabilirim diye dönüp dönüp bakıyor. Hele bahçe duvarları fon olmuş önünde kırmızı güller şahane...

hk50
13-02-2012, 18:25
Bu bahçede,
Muşmula-Kızılçık-Gılaburu-Sumak-AhududuKaramuk çalısı-Böğürtlen-Alıç-Yabani armut-Kestane-Dut-Fındık-Trabzon hurması-Zeytin-Nar-Yeni dünya
Meyve ağaçları bulunmaktadır.

Not:Elmalar Arap kızı,Romen güzeli
Bahçemizin ürünü.

Safranlı
14-02-2012, 09:16
Mevsim yaklaşıyor.3000 m2 toprak bu şekilde bellenir.

küçük çapa makinasını kullanmayı düşündünüz mü.
burası için gayet uygun görünüyor

hk50
14-02-2012, 11:11
Sayın hk50; Bugün bahçenizi kızımla gezdik. O kadar hoşuna gitti ki bazı kareleri geri al geri al bu ne deyip sora sora hal oldu? Sayfaları gidip gelmekten başım döndü. Anne keşke bizim de böyle kırmızı kirazlarımız olsa...! Anne bu ne kadar güzel elmalar böyle... Aaaa eriklere bayılırım diye diye hâl oldu. Torununuzun pozu da yemyeşil bir masa üstü resmi gibi olmuş, maaşallah...

Bahçenizin doğallığı huzur veriyor. Bereketli kareler imrendirip, bizim de olur inşallah dedirtiyor.
3 dönüm bahçeyi bellemekle nasıl başettiniz insan da hal mi kalır? Her şey çok güzel... İnsan ne fikirler kapabilirim diye dönüp dönüp bakıyor. Hele bahçe duvarları fon olmuş önünde kırmızı güller şahane...

Sn Uzaylı Evladınızı Allah Analı Babalı büyütsün.Benim dört kızım var.Burayı yapmıya başladığımda derlerdiki,bu çöp parçaları ne zaman büyüyeçek.Nasrettin hoca hesabı ölme eşeğim ölmede sana yaz gelinçe yonca biçeyim diye bana takılırlardı.
Şimdi ise yaz tatilini dört gözle bekliyorlar,Biz sebze meyve istemeyiz diyenler ,Aman Anne Domates gönder Şeftali gönder diye kaçınçı telefon ediliyor.
Torunlara gelinçe sabahtan akşama kadar.Anne, Anneanne beş altı sefer elbise değiştiriyorlar.Tamam deniyor.Yep yeni giysilere çamur bulaşmış.ıslanmış.su fıskıyesinin biri bırakılıyor biri alınıyor.Yakalıyamıyorsun su fışkırtıyorlar.
Sizlerde bu heves varken çok kısa zamanda yağmur ormanları gibi bahçenizin olaçağına inanıyor.Evladınızın kahkahaları uzaklardan duyulaçak.Eşinizi kızınızı inşallah telsizle bahçede arıyaçaksınız.
Belleme .Yabançı ot mücadelesi ,meyze sebze toplama genelde işçi ile yapılıyor.
Yardımcı olabileçeğim bir şeyler olursa lütfen çekinmeyiniz.Tohum Çelik Fide yardıma hazırım.
Saygılar.

Elmanın cinsi,Roman güzeli.

hk50
14-02-2012, 11:17
küçük çapa makinasını kullanmayı düşündünüz mü.
burası için gayet uygun görünüyor

Sn Safranlı,Çapa makınası maalesef Toprak killi ve yumuşak olduğu için kullanamadık.Çok çok yoruçu oldu.Onun için vazgeçtim.
Saygılar.

münevver
14-02-2012, 11:41
Sn Hk50
Oldukça güzel bir bahçeniz var.Tüm sayfaları gezdim. Resimler de çok hoş.

Bahçede çalışıp çalışıp kendi elinizle yetiştirdiğiniz bir ağacın gölgesinde çay demleyip içmenin tadını düşünemiyorum.Tam yaşanılası bir tat..

Birçok insanın hayalini siz yaşıyorsunuz.Elinize sağlık..

hk50
14-02-2012, 17:25
Sn münevver.bahçeye hoş geldiniz. Teşekkür ederim.

Elmanın cinsi, Arap kızı

hk50
14-02-2012, 19:11
Karakış

hk50
15-02-2012, 10:12
Bu bahçeye ikindi serinliği çökünçe,Bahçeye yakın olan komşularımızın genç kızları izin alarak çayırlığa oturup çayları içerken sohbet arasındada el örgüsü örerler.
Bunlardan bir kısmını hanıma hediye etmişler.Bende paylaşmak istedim.
Bunlara baş örtüsü deniyor.Kenarları görüldüğü gibi ilmek ilmek göz nuru dökülerek el emeği ile işlenip bu güzellikler çıkıyor.
Saygılar

hk50
15-02-2012, 16:35
Bahçe sohbetlerinden.
Bu bahçenin mudaimlerinden olan elmacı Necip.
Bir zamanlar yaşını büyütüp,Askere erkenden gidip.Erkenden evlenmeyi düşünmektedir.( O dönem askerliğini yapmıyana kız verilmemektedir)Yaşını büyültebilmek için mahkemeye müracaat edeçek En azda köyünden üç şahit götüreçek.
Şahitlerden ikisi köyün yaşlılarından birisi ise Dul bayan yaşlı Halası dır.Evlenmek istemektedir.
O dönem motorlu araç yok .Şehire at arabası ile gidilmektedir.
Sabahdan at arabasına binilip erkenden yola düşülür.Ertesi günkü duruşmuya bir gün önceden yola çıkılır.Ancak ertesi gün duruşmaya yetişilir.
Mahkeme kapısında Elmacı Necip,halasını öğretir."Hakem sorunca şunları şunları de der"
Girilir.Hakem Adını Soyadını Baba Adı Ana adı derken İş yaşına gelir.
Hakem sorar.Kaç doğumlusun ?
Cevap verir.Sait ağamın küçüğüyüm.İsmail ağamın büyüğüyüm.
Tekrar sorar.Tekrar aynı cevab.Tekrar.Tekrar.
Halada aynı cevap.Sait ağamın küçüğüyüm.İsmail ağamın büyüğüyüm.
Hakim Elmacı Necibe sorar.Bu ne diyor?
Açıklar.Sait ağasından sonra ,İsmail ağasından da önce doğmuş.deyinçe,
Hakim.Çıkın be der.Aklıbaşında şahit getir.Mahkemeyi ileri bir tarihe erteler.
Dışarı çıkınca Elmacı Necip Halasına hışımla sorar.Ne yaptın hala der.Niye doğum tarihini söylemedin?
Hala "Demek söyleyimde yaşım meydanamı çıksın.Yaşım meydana çıkıpda evdemi kalayım?
Yaşını söylemek istemiyen arkadaşlara yaş saklama sırrı olarak duyurulur.
Saygılar.

Fotoğraf Bahçe dışı.

hk50
16-02-2012, 14:28
Bahçede domates salçası yapımı.

hk50
17-02-2012, 14:38
Bilmemki ne olmakdı,gayenmaksadın?
Fare gibi kitablar arasında yaşadın.
Ne dans ettin eğlendin.Nede sevdin kız kadın?
Kim dedi hey serseri gençliğine kıy diye?
Geçti Borun pazarı,Sür eşeğini Niğde ye.

Fotoğraf Bahçe dışı

hk50
17-02-2012, 15:13
Bu bahçenin mudaimlerin den Elmacı Necip,

Her akşam kafayı çeker,her günde hanımına bir yalan uydururmuş.
Hanımefendide inanırmış.
Günlerden bir gün saat on altıyı geçmiş.Kafayı çekeçek bir yalan aklına gelmemiş.Hele demiş içerken bir şey uydururum.Yine gelmemiş.Kafayı çekiyim bir az eğleniyim,mutlaka bir yalan uydururum demiş.Fakat gelmemiş bir yalan aklına.
Eve giderken mutlaka demiş ordada gelmemiş.Tam kapının zili çalmış.Hanımefendi hışımla kapıyı açmıış. her günkü soru ,Bu saatede kadar neredesin be adam deyinçe,
Elmacı Necip Boynunu bütmüş.Hanım valalhide Billahide dünyada yalan bitti.Doğru söyneçekse .demiş.
Bizim bahçelerdede bahçe resimleri bitti sanırım.Dedikodu.Bebek resmi.vah tüh ile vakit geçiriyoruz.
Saygılarımla.

hk50
17-02-2012, 18:17
Bir zamanlar Bahçede torun balıklarla oynuyor.

hk50
17-02-2012, 21:50
Memleketimin Hayvanları