PDA

View Full Version : berçin / Teras

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

ozlem39
14-06-2014, 14:19
Tohumdan nasıl yetiştirildiğini bilmiyorum ama çelikten yetişiyor, bendeki maviş saksısıyla arkadaş hediyesi. Çiçekli bitkiden çelik alınmıyor ama araştıralım, mümkünse eğer size çelik gönderebilirim...

Çok sevinirim.
Saygılar

berçin
18-06-2014, 21:58
:( Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın.

Bu sene sıkı sıkı tembihlendiler YeniGine'cim, bir ara ördek alalım sözcükleri çıktı yine Aslı'nın ağzından ama hemen vetoyu aldı benden;)...

berçin
18-06-2014, 23:12
Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim :)
Sevgiler...

Güzel sözlerin ve beğenilerin için teşekkür eder her zaman beklerim:)... Sevgiler.

berçin
05-07-2014, 23:36
Sevgili hemşehrim perimar'ı ziyaret edeli yaklaşık on gün oldu sanıyorum, geç paylaşımın sebebine gelince ziyaretin hemen ertesinde yaşadığımız korkunç rüzgar. Terasta ne var ne yok devirdi kocaman meyve saksıları domino taşları gibi yıkıldı, bir çok bitkim kırıldı dağıldı, bunun moral bozukluğu yeni yeni geçiyor.

Sevgili perimar, eşi ve güzel kızı Begüm'le birlikte samimi içten gülümsemeleriyle karşıladılar kızım Aslı ve beni, Bunları yazarken ne çok eksik kare var aklımda, heyecandan olsa gerek fotoğraf makinesi gelmemiş aklıma:(. İlk giriş bahçe; bu bölümün yakıcı güneşinden şikayetçi arkadaşım, haklıda güneye bakıyor çünkü. Binanın giriş sağında sarmaşık gül ve begonvil muhteşem bu arada;). Ortancalar da muhteşemi hakediyor, kendisinin çelikleyerek diktiği küçücük fideler bile boylarından büyük çiçek topları yapmışlar. Arkadaşım hadsizler diye seviyor onları:D, büyük pembe ortanca gurubun üstündeki bitkinin de çekirdeksiz nar olduğunu belirtiyor peşinden...

berçin
06-07-2014, 00:02
Bahsettiğim begonvil ve sarmaşık gülün önünde hatıra resmi, aklımdan çıkmayan böğürtlenin üç senede neredeyse bütün duvarı kaplaması (böğürtlen toplama anısını dinledim ama onu kendisine bırakıyorum:(.) harika. Güzel kızı Begüm' de annesi gibi ilgi ve alakasını esirgemedi bizden:). Evin resmini de dönüş yolunda çekmeyi akıl edebildim, herşey için tekrar çok teşekkür ederim sevgili Feza:)...

berçin
06-07-2014, 00:20
Bu kaktüs türü tek çıplak gözle açmasını izlediğim tek çiçek, aynı zamanda kaktüslere ilgimi uyandıran tür. Açıp geçeli çok oldu bu karedekiler, son açanlarda tam açamadan rüzgara yakalandı maalesef:(...

berçin
06-07-2014, 00:23
İyi ki çekmişim; çok güzeller...

berçin
06-07-2014, 00:40
Kaynana dili kaktüsünün toplu bir karesini yakalayamadım, biri açtı diğeri kapandı ben resimleyene kadar, buna da şükür:)...

YeniGine
06-07-2014, 00:44
Sevgili berçin kaynana dili maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş. Benim kaynana dili ne zaman çiçeklenir acaba inşallah darısı başıma olsun diyeyim.

berçin
06-07-2014, 00:47
Glayöller bu sene muhteşem bir performans sergiledi maşallah:), bu sonbaharda daha derin saksılara geçecek soğanları...

YeniGine
06-07-2014, 00:53
Glayöllere maşallah sevgili berçin... 2 senedir sevgili hira ile uğraşıyoruz başarabilmek için ve en son dedik ki biz soğan derinliğini ayarlayamıyoruz demek ki, zira hep sevgili hira'nın da dediği gibi :D yere paralel gidiyor bizim glayöller.
Sonbaharda derin saksılara geçirilecek o zamana kadar da gübre, besin gibi bakım uygulamamız gerekiyor mu?

berçin
06-07-2014, 01:32
Sevgili berçin kaynana dili maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş. Benim kaynana dili ne zaman çiçeklenir acaba inşallah darısı başıma olsun diyeyim.

İnşallah kısa zamanda çiçeklerini görürsün, ama kaynana dillerinin de farklı türleri var bildiğim kadarıyla... Sendeki açsa da açmasa da ben sana göndereyim, hatırlarsan birde sundaville sözüm vardı sen her ne kadar kırmızıyı beğensen de sadece beyaz olanın çeliği yaşadı, gelişiminden emin olamadığım için birşey diyemedim ama şimdilerde 25 cm civarında oldu, haberin olsun istedim:)...

berçin
06-07-2014, 02:07
Glayöllere maşallah sevgili berçin... 2 senedir sevgili hira ile uğraşıyoruz başarabilmek için ve en son dedik ki biz soğan derinliğini ayarlayamıyoruz demek ki, zira hep sevgili hira'nın da dediği gibi :D yere paralel gidiyor bizim glayöller.
Sonbaharda derin saksılara geçirilecek o zamana kadar da gübre, besin gibi bakım uygulamamız gerekiyor mu?

Bende başarısız olduğum zaman sevgili serkan istanbu'la sormuş detaylı bilgi vermeden kendisinin derin saksılara diktiğini söylemişti. Söylediği doğruydu ama besin eksiğini söylememişti. Yazarak ne kadar anlatılır bilmiyorum ama; İki tane büyük çöp kovam var terasta, kompost yapmayı denedim yapamayacağımı şiddetli bir şekilde anladıktan sonra yere dökülen geçmiş çiçekler, saksılardan dökülen topraklar, okuduğum gazete yılda bir bana toprak olarak geri dönüyor. Bu karışımı genellikle glayöl kasalarında kullandım. Tıpkı lilyumlar da olduğu gibi çiçekler geçtikten sonra çiçek saplarını kesip az az sulayıp yine on beş günde bir bitki besini ilave ederek yapraklar kuruyana devam. Tabii benim öneerilerim saksıda olanlar için:)...

akçabardak
06-07-2014, 09:01
Sevgili berçin fırtınanın vermiş olduğu zararlara ben de çok üzülüyorum, geçmiş olsun demekten başka elden hiç bir şey gelmiyor maalesef, geçtiğimiz hafta neredeyse bir hafta boyunca sürekli şiddetli fırtına vardı, gariplerim bir oyana bir bu yana savrulup durdular, kırılanlar dökülenler oldu ama kalanlarla yetinmeye çalışacağız, elde değil insan verdiği emeğe üzülüyor ama yapacak bir şey yok.

Kaktüsleriniz ve glayorleriniz maşallah çok güzel çiçek açmışlar, bu sene ben de glayorlerimi saksıda denedim çok güzel geliştiler hepsi açar diye bekledim ama sadece bir tanesi açtı.
En üstte ki mesajında okuduğum gazeteler bir yılda bana toprak olarak geri dönüyor demişsin dikkatimi çekti, bir mahsuru yoksa o gazeteleri toprağa nasıl dönüştürüyorsun (biraz cahilce bir soru oldu) yazabilirmisin, biz hep atıyoruz gazeteleri o yüzden sordum.
Teşekkür ederim Sevgiler.

berçin
06-07-2014, 23:51
Sevgili berçin fırtınanın vermiş olduğu zararlara ben de çok üzülüyorum, geçmiş olsun demekten başka elden hiç bir şey gelmiyor maalesef, geçtiğimiz hafta neredeyse bir hafta boyunca sürekli şiddetli fırtına vardı, gariplerim bir oyana bir bu yana savrulup durdular, kırılanlar dökülenler oldu ama kalanlarla yetinmeye çalışacağız, elde değil insan verdiği emeğe üzülüyor ama yapacak bir şey yok.

Kaktüsleriniz ve glayorleriniz maşallah çok güzel çiçek açmışlar, bu sene ben de glayorlerimi saksıda denedim çok güzel geliştiler hepsi açar diye bekledim ama sadece bir tanesi açtı.
En üstte ki mesajında okuduğum gazeteler bir yılda bana toprak olarak geri dönüyor demişsin dikkatimi çekti, bir mahsuru yoksa o gazeteleri toprağa nasıl dönüştürüyorsun (biraz cahilce bir soru oldu) yazabilirmisin, biz hep atıyoruz gazeteleri o yüzden sordum.
Teşekkür ederim Sevgiler.

Haklısın sevgili akçabardak kalanlarla yetinmeye çalışmak lazım ama insanoğlu üzülüyoruz işte, aynı şekilde bizim burada da bir haftadır terası yıkan rüzgarın artçılarını yaşıyoruz:(.

Cahilce bir soru filan değil sevgili akçabardak rica ederim bilmediğimiz o kadar çok bilgi var ki, bende bir internet sitesinde okumuştum ağaçlar netle tanışmadan önce ismini hatırlayamıyorum. Bu uygulamanın esası bahçenin bir köşesinde çukur açılarak yapılıyor benim öyle bi imkanım olmadığı için iki tane yaklaşık 60-70 lt civarında kalın plastik çöp kovası aldım. Bunların içine terasta saksılardan yolduğum otlar, yere dökülen kuru yaprak-çiçek, toprak ve evden mutfak atıkları yani meyve ve sebze atıkları. Yumurta kabuğu ve muz kabuğunu da bu yıl sevgili lovefolife arkadaşımızdan öğrendim kaliteyi artırıyormuş.:D Ve evet gazete bunun neresinde diyeceksin, gazeteyi bu karışımların arlarına yaprak yaprak buruşturup yırtarak serpiştiriyorum, elimde çok ıslak bir atık yoksa çok az su serpiştiriyorum aralara (ilk başlarken oranlarıyla başlamıştım ama göz kararıyla da olabiliyormuş). Arada bir kapakları açıp havayla teması sağlıyorum ve önümüz bahar kendi torfumuz elimizde:). Sağlığın el verirse, **** yaptırabileceğin birisi varsa mutlaka tavsiye ederim sevgili akçabardak,baharda bütün bahçeye yayarsınız üstelik sıvı kompost yapımındaki gibi kokuyla karşılaşmazsınız:). Sevgiler...

berçin
07-07-2014, 00:21
Melek borazanı ile ilk defa teras resimlerini çok özlediğim Vildan hanımın terasında karşılaşmış hayran kalmıştım. Ağaçlar. net 10. yıl hatıralarından iki çelik, kim getirmişti bilmiyorum ama sevgili loveforlife ''sen melek borazanı almadın mı'' diyerek son iki çelimsiz çeliği elime tutuşturmuştu. :D Ogün zaten ben sevgili seabert'in eline sukulent çeşitlerinden tutuştururken sağolsun sevgili arkadaşım da bana başka çelikler uzatıyordu:). On üç tomurcuktan salyangozlar sayesinde yedi tomurcuk kaldı, açan üç taneyi gördüm gerisi fırtınaya kurban:(. İkinci çeliğin tomurcuklarını bekliyorum artık:confused:...

Toplantıya çelikleri getiren ve paylaşan arkadaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum:).

berçin
07-07-2014, 00:35
Yılın son amaryllisleri, ilk karedeki sevgili alys' hediye gönderdiği soğanın ikinci sapı maalesef ilk çiçek sapını yoğunluktan çekememiştim. Kaç çiçek sapı çıkardılar ne yaptılar anlayamadım hızlarına yetişemedim, sevgili alys üç dört çiçek sapından bahsetmişti ama ben beşi altıyı gördüm amryllis Multifrolaralar hariç...:cool:

berçin
07-07-2014, 00:44
Bahçe duvarım dediğim bölüm:eek: Artık ne kadar bahçeyse:D...

lusoari
07-07-2014, 07:12
Sayın Berçin, sizin cıvıl cıvıl sayfalarınızı büyük bir zevkle daha öncelerde de dolaşmıştım. O kadar rengarenk, o kadar neşeli ki zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor, işlerinde biriktikçe birikiyor. :)
Başarılarınızın devamını dilerim, çiçekler gibi güzel bir ömür dilerim.

akçabardak
07-07-2014, 10:58
Sevgili berçin kompost hakkında verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, biraz iyileştikten sonra en kısa zamanda denemeye çalışacağım.
Terasın maşallah çok güzel renklenmiş, dahliaların güzelliğine bayıldım, çok güzel açmışlar. Sevgiler

perimar
08-07-2014, 07:39
Bahsettiğim begonvil ve sarmaşık gülün önünde hatıra resmi, aklımdan çıkmayan böğürtlenin üç senede neredeyse bütün duvarı kaplaması (böğürtlen toplama anısını dinledim ama onu kendisine bırakıyorum:(.) harika. Güzel kızı Begüm' de annesi gibi ilgi ve alakasını esirgemedi bizden:). Evin resmini de dönüş yolunda çekmeyi akıl edebildim, herşey için tekrar çok teşekkür ederim sevgili Feza:)...
Sevgili Berçin... Ziyaretin beni gerçekten çok mutlu etti. Her zaman bekliyorum. Bahçemde hiç bu kadar güzel betimlenmemişti...Sevgiler...

resimsel
08-07-2014, 08:23
Tek kelimeyle süper,ellerinize gönlünüze sağlık çiçeğe doydum gezerken.

yağmur
09-07-2014, 15:07
Her yer rengarenk! Maşallah.

YeniGine
09-07-2014, 23:44
Sevgili berçin bahçene haksızlık ediyorsun bence. :D Benimkiler tarla ise senin bahçen dönüm dönüm arazi. Bahçen ne kadar güzel renklenmiş öyle hepsi birbirinden güzel maşallah!.. Ellerine, gönlüne sağlık.

tWoFuNN
14-07-2014, 08:05
Paylaşımlar çok güzel görünüyorlar. Emeği geçip bize bu seyir zevkini tattıranlara teşekkür ediyorum.

berçin
22-09-2014, 23:09
Sayın Berçin, sizin cıvıl cıvıl sayfalarınızı büyük bir zevkle daha öncelerde de dolaşmıştım. O kadar rengarenk, o kadar neşeli ki zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor, işlerinde biriktikçe birikiyor. :)
Başarılarınızın devamını dilerim, çiçekler gibi güzel bir ömür dilerim.

Şahsi durumlarım yüzünden yaz boyu forumdan uzak kaldım, güzel sözleriniz ve temennileriniz için teşekkür ederim :).

berçin
22-09-2014, 23:19
Sevgili berçin kompost hakkında verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, biraz iyileştikten sonra en kısa zamanda denemeye çalışacağım.
Terasın maşallah çok güzel renklenmiş, dahlaların güzelliğine bayıldım, çok güzel açmışlar. Sevgiler

Aylar geçmiş aradan sevgili akçabardak, kusuruma bakma lütfen, daldık çoluk çocuk geleceğine:confused:... İnşallah sağlığın ve sıhhatin yerindedir :).

berçin
23-09-2014, 00:17
[QUOTE=perimar;1303733]Sevgili Berçin... Ziyaretin beni gerçekten çok mutlu etti. Her zaman bekliyorum. Bahçemde hiç bu kadar güzel betimlenmemişti...Sevgiler...[/QUOTE

Misafir perverliğin için teşekkür ederim arkadaşım ;) Sana terasın baharını gösterecektim ama sonbaharın da ayrı güzelliği var. Ama Begüm'e söyle evcil arkadaşını evde bıraksın :):):) Zira bütün arkadaşları bizim terasta :D

berçin
23-09-2014, 00:46
Sevgili berçin bahçene haksızlık ediyorsun bence. :D Benimkiler tarla ise senin bahçen dönüm dönüm arazi. Bahçen ne kadar güzel renklenmiş öyle hepsi birbirinden güzel maşallah!.. Ellerine, gönlüne sağlık.

Her zaman güzel dileklerin güç oldu bana...Teşekkür ederim SEMA ABLAM:)

berçin
20-01-2015, 20:23
Uzun bir aradan sonra tekrar bura da olmaktan çok mutluyum. Bilen arkadaşlar bilirler bu ayrılığın sebebini, büyük kızım üniversiteyi kazanıp giderken fotoğraf makinesini de aldı gitti. Yine teknoloji özürlüsü ben, lafı uzatmayayım bir kaç yol denememe rağmen başarılı olamadım:(. Neyse sevgili arkadaşım loveforlife tarif etti öğretti sağolsun :)

Sonbaharda çekilmiş bir kaç kare; Dahlia, papatya, sundaville ve kış ortancası donmadan önceki hali:(...

berçin
20-01-2015, 20:26
Sardunya ve güller sonbaharda deli açtılar:D

berçin
20-01-2015, 20:30
Bir çok arkadaşımız gibi maalesef bu yılki kış beni de perişan etti. Korunaklı yerde olmalarına rağmen kaybettiğim Paşa çadırı ve Çilli begonyalarım:(...

berçin
20-01-2015, 20:41
Sevgili SDurul ve loveforlife arkadaşımın gönderdiği Sedum Sieboldiinin Sonbahar görüntüsü ve yeniden gelişmeye başladığı kareler:). Yine sevgili SDurul'un gönderdiği minyatür telgraf (maalesef kaybettim umarım kökleri zarar görmemiştir.) Adını hatırlayamadığım succulent, SDurul'un gönderdiği ve benim elimdeki yavrulardan oluştu, çok şükür zarar görmeyenlerden :)...

berçin
20-01-2015, 20:46
Bozulan Echeveria saksısı; Tekrar temizleyip düzenledim köke yakın yerlerden donmuşlardı:(...

berçin
20-01-2015, 20:49
Yine kaybettiklerimden çekimleri yaklaşık bir veya bir buçuk ay önceydi:(

berçin
20-01-2015, 20:55
Sevgili loveforlife ın gönderdiklerinden; Maalesef Fil kulağı dondan nasibini alanlardan:(. Hoya ve echeveria türü dayanıklı çıktı:)...

sumeyra47
20-01-2015, 20:56
Offf resmen içim acıdı çok geçmiş olsun, inşallah dona maruz kalalar baharda canlanırlar. Çok üzüldüm. :(

berçin
20-01-2015, 21:01
Offf resmen içim acıdı çok geçmiş olsun, inşallah dona maruz kalalar baharda canlanırlar. Çok üzüldüm. :(

İlk günler adeta yas tuttum sevgili sumeyra47, hala terasa çıkıp gördükçe canım acımıyor değil. Gafil avlandık bu kadar soğuk olacağı aklımıza gelmedi, canımız sağ olsun tekrar ediniriz inşallah :)...

sumeyra47
20-01-2015, 21:19
Dediğiniz gibi sağlık olsun tekrar ediniriz inşallah. En alttaki echeveria çok dayanıklı çıkmış maşallah. Herşey de bir hayır var bu sayede hangisi dona dayanaklı ya da değil öğrenmiş olduk. Benim bir tane aloe vera türü bir bitkim tamamen donmuştu. Oysaki ben onu dona dayanıklıdır diye biliyordum. Şimdi öğrendim dona dayanıklı olup olmadığını. En çokta ona üzülmüştüm ne yapalım olan oldu.

loveforlife
20-01-2015, 21:55
Şükür kavuşturana canım arkadaşım... Hepsi bir şekilde telafi olur da telafisi olamayacak olan fil kulağı var, ona içim acıdı. Keşke sorsaydın, onu da içeri alsaydın. Çünkü o tropik bir bitki ve normal koşullarda bile kışın dışarıda bırakmak doğru değil. Gölge ama aydınlık bir yerde, içeride olmalı. Bu bitki benim için çok ayrıcalığı olan bir bitkiydi. Rahmetli babaannemden kalan ve neredeyse başka kimsede göremediğim...Çok kolay çoğalabilen bir tür değil. Bir tanesinin sende olmasını istemiştim. İnşallah bir mucize olur da yavrular bende kalanı kardeşi...

Ben biliyorum ki sen sil baştan başlasan bile bizi hayran bırakacak görüntüler paylaşırsın yine bizimle... Hele ki soğanlılarının açmasını büyük bir merakla bekliyorum...

berçin
20-01-2015, 22:20
Dediğiniz gibi sağlık olsun tekrar ediniriz inşallah. En alttaki echeveria çok dayanıklı çıkmış maşallah. Herşey de bir hayır var bu sayede hangisi dona dayanaklı ya da değil öğrenmiş olduk. Benim bir tane aloe vera türü bir bitkim tamamen donmuştu. Oysaki ben onu dona dayanıklıdır diye biliyordum. Şimdi öğrendim dona dayanıklı olup olmadığını. En çokta ona üzülmüştüm ne yapalım olan oldu.

Evet sevgili sumeyra47 dediğin gibi acıda olsa öğrendik ne, ne değildir. Aloavera yaprakları daha sulu olduğu için daha dayanıksızdır, ben kapalı yere almama rağmen yaprakların ucu damlalıktan sarkan buzlar gibiydi. ÜZÜLMEK YOK SİL BAŞTAN DEVAM :D.

berçin
20-01-2015, 22:31
Şükür kavuşturana canım arkadaşım... Hepsi bir şekilde telafi olur da telafisi olamayacak olan fil kulağı var, ona içim acıdı. Keşke sorsaydın, onu da içeri alsaydın. Çünkü o tropik bir bitki ve normal koşullarda bile kışın dışarıda bırakmak doğru değil. Gölge ama aydınlık bir yerde, içeride olmalı. Bu bitki benim için çok ayrıcalığı olan bir bitkiydi. Rahmetli babaannemden kalan ve neredeyse başka kimsede göremediğim...Çok kolay çoğalabilen bir tür değil. Bir tanesinin sende olmasını istemiştim. İnşallah bir mucize olur da yavrular bende kalanı kardeşi...

Ben biliyorum ki sen sil baştan başlasan bile bizi hayran bırakacak görüntüler paylaşırsın yine bizimle... Hele ki soğanlılarının açmasını büyük bir merakla bekliyorum...

Şükür arkadaşım şükür... Bende çok üzgünüm arkadaşım, İzmir dönüşünün ertesiydi yorgunluk vesaire terasa çıkıp durum analizi yapamadım yoksa harcanmasına müsaade edermiydim :(...

Ameryllislerde sanıyorum bir kaç fire olacak ama diğerleri sapasağlam gelişmeleri devam ediyor. Güzel temennin için teşekkür ederim arkadaşım, elimden geleni yapmaya çalışacağım inşallah:)...

YeniGine
20-01-2015, 23:13
Sevgili berçin merhabaa, hoşgelmişsin. Donan bitkilerine çok üzüldüm, geçmiş olsun. Benim de donan çiçeklerim fazlaca. :( İnşallah köklerine bir şey olmamıştır deyip deyip duruyorum. Artık Rabbim ömür verirse bahara bakacağız.

berçin
20-01-2015, 23:21
Sevgili berçin merhabaa, hoşgelmişsin. Donan bitkilerine çok üzüldüm, geçmiş olsun. Benim de donan çiçeklerim fazlaca. :( İnşallah köklerine bir şey olmamıştır deyip deyip duruyorum. Artık Rabbim ömür verirse bahara bakacağız.

Merhaba YeniGinem, hoşbuldum. Paylaştıklarım sadece bir kısmı, japon gülleri, begonviller,madagaskar yasemini, sundaviller, aklına ne gelirse hepsi de dondu maalesef. Senin gibi bende umut içindeyim köklerine zarar gelmemiştir diye, inşallah diyorum :)...

münevver48
21-01-2015, 07:30
sevgili berçin,hepimiz umutla baharı bekliyoruz.yeşerecek bir dal bir filiz için,içimizdeki küçücük umut bizi sabırlı olmayı nasılda öğretiyor.bu arada kayıplar için geçmiş olsun.elimizden şu an ancak birbirimizi teselli ediyoruz.hele bir umutlarımız yeşersin, telafi etmesi kolay.sevgiler.

Limonik
21-01-2015, 13:21
Sevgili SDurul ve loveforlife arkadaşımın gönderdiği Sedum Sieboldiinin Sonbahar görüntüsü ve yeniden gelişmeye başladığı kareler:). Yine sevgili SDurul'un gönderdiği minyatür telgraf (maalesef kaybettim umarım kökleri zarar görmemiştir.) Adını hatırlayamadığım succulent, SDurul'un gönderdiği ve benim elimdeki yavrulardan oluştu, çok şükür zarar görmeyenlerden :)...

Sayın berçin, öncelikle uzun bir aradan sonra balkonunuzun renklerine kavuşmak eminim beni sevindirdiği kadar herkesi sevindirmiştir. Baharda da bol bol balkonunuzdaki çiçekleri görmenizi ve paylaşmanızı temenni ediyorum.

Sedum Sieboldiinize bayıldım. Yaprak rengi olsun, çiçekleri olsun tam bir görsel şölen. Daha önce hiç bu türü görmemiştim. Maşallah diyeyim.
İşte balkon ve bahçe sayfalarını da bu yüzden çok seviyorum. Harika ve orjinal türler ile tanışıyoruz.

Bu arada minyatür telgrafınıza çok üzüldüm. Ben de minyatür yok ama farklı bir tür (hafif sedef gibi parlayan, ön tarafı lila beyaz, arkası mor yapraklı) var. Arzu ederseniz gönderebilirim. Sevgiler

berçin
21-01-2015, 20:21
sevgili berçin,hepimiz umutla baharı bekliyoruz.yeşerecek bir dal bir filiz için,içimizdeki küçücük umut bizi sabırlı olmayı nasılda öğretiyor.bu arada kayıplar için geçmiş olsun.elimizden şu an ancak birbirimizi teselli ediyoruz.hele bir umutlarımız yeşersin, telafi etmesi kolay.sevgiler.

Sevgili Münevver, tesellive umut dolu sözlerin için teşekkür ederim. Rüzgar ve soğuktan terasa çıkıp tam bir tespit yapamamıştım, bugün hava güzeldi ve tam bir hasar tespiti yapabildim. Kayıplar umduğumdan da çok, ağlamadım dersem yalan olur. Umudumu kaybetmedim, böyle olması gerekiyormuş, söylediğin gibi hele bir bahar gelsin telafisi kolay:).

berçin
21-01-2015, 20:50
Sayın berçin, öncelikle uzun bir aradan sonra balkonunuzun renklerine kavuşmak eminim beni sevindirdiği kadar herkesi sevindirmiştir. Baharda da bol bol balkonunuzdaki çiçekleri görmenizi ve paylaşmanızı temenni ediyorum.

Sedum Sieboldiinize bayıldım. Yaprak rengi olsun, çiçekleri olsun tam bir görsel şölen. Daha önce hiç bu türü görmemiştim. Maşallah diyeyim.
İşte balkon ve bahçe sayfalarını da bu yüzden çok seviyorum. Harika ve orjinal türler ile tanışıyoruz.

Bu arada minyatür telgrafınıza çok üzüldüm. Ben de minyatür yok ama farklı bir tür (hafif sedef gibi parlayan, ön tarafı lila beyaz, arkası mor yapraklı) var. Arzu ederseniz gönderebilirim. Sevgiler

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Baharı dört gözle bekliyorum, özellikle bugünkü zarar tespitinden sonra Allah nasip ederse güzel planlarım var.

Sedum sieboldii benimde çok beğendiğim bir succulentti sağ olsun iki sevgili dost sioldii sahibi yaptı beni. Dediğiniz gibi hayatımda göremeyeceğim bir çok bitkiyi bende burada tanıdım, gördüm ve bazılarına sahip oldum.

Nazik teklifiniz için teşekkür ederim sevgili Limonik, hele bir bahar gelsin taşlar yerine oturmaya başlasın siz bana telgraf, ben size sedum sieboldii gönderirim.Belki birbirimizden daha fazla bitkide isteyebiliriz;), ayrıca kış sebebiyle taşınmaları esnasında zarar görebileceklerini düşünüyorum. Sevgiler:)...

samur
21-01-2015, 22:50
Sevgili bercın terası gezmeyi henuz bitiremedim, ama gördüklerimin hepsi çok güzeldi, bayildim.Beni en çok etkileyen Amaryllis oldu, büyüleyici güzellikteler.Maşaallah diyeyim nazar değmesin.Şimdi bir de soğanlı foryası başlamasa bari bizim evde.Bakalım kendime ne kadar engel olabileceğim.
Baharda bol resim bekliyoruz, belki sanal görüntülerle yetinmem bir sürpriz yaparım kimbilir

samur
21-01-2015, 23:10
Bu arada sevgili bercin küpeliden bahsetmeyi unuttum, harikalar, açık havada çok iyi görünüyorlar,ancak güneşi sevmedikleri için açık terasta nasıl koruyorsunuz onları. Yaklaşık 4 yıl önce çiçekçiden bir seferde 20 saksı henuz acmamış küpeli aldım,bendeki akıl işte düşün.Adam diyor hepsi farklı acacak,şöyle renkte ,katmerli, yalın kat derken.......Sonuçta küpelilervgeldi bizim balkona, 2 balkonda çok güneş alıyor gölge yok,baktım olmadı içeri aldım o da olmadı içerde yeşil bit oldu, ilaçlayıp geri balkona aldım, masanın altında kartonlarla saklamaya çaılştım o da olmadı.Hiçbirinin çiçeğini göremedim,birazını kaybettim.Pes ederek geri kalanları başkasına verdim.Ama berçin hanım sizinkiler çoook güüüzeeelleeer,ben şimde ne yapacagim,biri bana dur desiiiiiiin

Limonik
22-01-2015, 15:26
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Baharı dört gözle bekliyorum, özellikle bugünkü zarar tespitinden sonra Allah nasip ederse güzel planlarım var.

Sedum sieboldii benimde çok beğendiğim bir succulentti sağ olsun iki sevgili dost sioldii sahibi yaptı beni. Dediğiniz gibi hayatımda göremeyeceğim bir çok bitkiyi bende burada tanıdım, gördüm ve bazılarına sahip oldum.

Nazik teklifiniz için teşekkür ederim sevgili Limonik, hele bir bahar gelsin taşlar yerine oturmaya başlasın siz bana telgraf, ben size sedum sieboldii gönderirim.Belki birbirimizden daha fazla bitkide isteyebiliriz;), ayrıca kış sebebiyle taşınmaları esnasında zarar görebileceklerini düşünüyorum. Sevgiler:)...

Çok mutlu olurum sevgili Berçin, baharda heyecanla güzel bir paket hazırlayacağıma emin olabilirsiniz :)
Dediğiniz gibi kışın bitkiler hem taşınırken zarar görebilirken hem de adaptasyon daha zor olabilir diye düşünüyorum.

Bu arada echeverialarınızı yeniden dikerken, saplarını toprakla mı kapattınız veya nasıl bir yol izlediniz? Bu bahar echeverialarımın saksılarını değiştireceğim de, her türlü tavsiye ve püf noktayı öğrenmeye çalışıyorum :)

sevgiler

berçin
24-01-2015, 21:26
Bu arada sevgili bercin küpeliden bahsetmeyi unuttum, harikalar, açık havada çok iyi görünüyorlar,ancak güneşi sevmedikleri için açık terasta nasıl koruyorsunuz onları. Yaklaşık 4 yıl önce çiçekçiden bir seferde 20 saksı henuz acmamış küpeli aldım,bendeki akıl işte düşün.Adam diyor hepsi farklı acacak,şöyle renkte ,katmerli, yalın kat derken.......Sonuçta küpelilervgeldi bizim balkona, 2 balkonda çok güneş alıyor gölge yok,baktım olmadı içeri aldım o da olmadı içerde yeşil bit oldu, ilaçlayıp geri balkona aldım, masanın altında kartonlarla saklamaya çaılştım o da olmadı.Hiçbirinin çiçeğini göremedim,birazını kaybettim.Pes ederek geri kalanları başkasına verdim.Ama berçin hanım sizinkiler çoook güüüzeeelleeer,ben şimde ne yapacagim,biri bana dur desiiiiiiin

Sevgili Samur, Yarama tuz basmışsın be kuzum:( ; O küpelerden kalan bir kaç saksı da bu kışa yenildi maalesef. Küpe çiçeği asla iç mekan bitkisi değil, esintili yarı gölge yerleri açık havayı sever, yazın yaprakları fıs fıs su ister :). Bizim bölgedeki çiçekçiler bitki olarak değil TL olarak gördükleri için her şeyi söylerler. Onun için bu yıl güvendiğim bir arkadaştan yardım alacağım, terasın %50 si yok oldu ama bahara herşey yoluna girecek.:cool:

Ayrıca yakın mesafe arkadaşız; Amasya ilimizi çocukluğumdan severim, havası ayrı suyu ayrı hele ırmak boyu Amasya evleri muhteşem:)... Elimizden geldiğince sanal paylaşım yerine birebir tanışmayı, sarılmayı tercih ediyoruz elbette, baharda terasın kapısı açık sevgili Samur beklerim mutlaka;)...

bağ bahçe
25-01-2015, 00:04
Sayın Berçin, bu akşam son birkaç saatimi güzel ötesi terasınızı dolaşarak geçirdim. Halen orada yaşamasam da ben de Samsun'luyum ve adeta güzel terasınızdan karadenizi seyreder gibi gezindim. Kayıplarınız için pek çok üzüldüm.Bu kış tüm bitkiseverler için sıkıntılı geçiyor sanırım. Ben son iki haftadır kaybettiğim bitkilerim için onları yeterince koruyamamışlık duygusu içinde yaşıyorum. Bu akşam bu duruma son vermek üzere forumda dolaşmaya çıktım ve sizin yarattığınız güzelliklerle tanıştım. Sizinle ve terasınızla tanışmış olmaktan dolayı mutluyum. Selamlarımla

berçin
29-01-2015, 16:26
Sevgili bağ bahçe, güzel sözleriniz için teşekkür ederim ve kendinizi Samsun'da hissettirebildi isem ne mutlu bana. Evet kayıplar bu yıl canımızı çok acıttı, hala terasa çıktıkça ister istemez koruyamamışlık hissini bende yaşıyorum. Bende sizinle tanışmaktan memnun oldum her zaman beklerim sevgiler :)...

berçin
29-01-2015, 18:22
Kış güzeli kamelya; Açmaya ilk başlayan tomurcuklar soğuktan zarar görse de yeni açmaya başlayanlar ziyadesiyle mutlu edecek sanıyorum ;)...

berçin
29-01-2015, 18:35
Baharın müjdecileri demek için çok mu erken :confused:...

berçin
29-01-2015, 18:51
Normalde her kare farklı bitki olsun isterim ama açan çiçek o kadar az ki :(...

Sanıyorum bir aloavera türü, çok yavaş ama kararlı, ikinci çiçek sapı da yolda;) ...

berçin
29-01-2015, 19:38
Bu yaprak güzeli succulentler daha çekilir kılıyor kış mevsimini sizce de öyle değil mi :confused: ;)...

Echeveria Von nürnberg.
Echeveria Glaucia.
Sedum Graptopetalum.
Pachveria Glauca.
Sedum palmeri. Nasıl ittifak ama :)...

berçin
29-01-2015, 19:56
Bugün çektiğim son kareler terasın minik serasından:(, bakalım bahara kaç tanesi yeniden merhaba diyecek:confused:...

samur
29-01-2015, 20:52
Bu son resmi begenemedım malesef, imece usulu tamamlayalım baharda uyanmayanları, Uayanmayanların demekki ömürleri bitmiş, hayatın akışı işte...

YeniGine
29-01-2015, 23:05
Sevgili berçin; çiğdemlerin, kardelenlerin maşallah ne kadar güzel açmışlar, sukulentlerin ona keza her zamanki gibi maşallah...
Sevgili berçin, asterinin kuruyan dallarının altında mutlaka yeşillenmiş yeni filizleri vardır. O kuruyan dalların üzerlerinde de tohumları oluşmuştur o dalları da zaten kesiyoruz.

Seabert74
30-01-2015, 08:05
Sevgili Berçin merhaba,

Henüz yolun çok başındayken İstanbul sogugu beni de perişan etti.. Dondan tüm bitkilerim nasibini aldı.. Atlattıklarını düşündüklerim de dimdik ayakta dururken havaların ısınmasıyla vıcık vıcık oldular.. Gözünün içine baktıgım ciceklerimin saksılarına baktıkça kahroluyorum.. O moral bozuklugu ile siteye bile girmedim o zamandan beri..
Moralim cok kötü..

Sana cok geçmiş olsun dilerim, senin bereketli ellerinin değdiği her çiçek baharla birlikte o eski şöleni yaşatacaktır yeniden..
sevgiler..

berçin
31-01-2015, 22:06
Bu son resmi begenemedım malesef, imece usulu tamamlayalım baharda uyanmayanları, Uayanmayanların demekki ömürleri bitmiş, hayatın akışı işte...

Her zaman derim sevgili samur olan olmayanla paylaşacak:D, dediğin gibi uyanmayanlara da veda edeceğiz işte...

berçin
31-01-2015, 22:21
Sevgili berçin; çiğdemlerin, kardelenlerin maşallah ne kadar güzel açmışlar, sukulentlerin ona keza her zamanki gibi maşallah...
Sevgili berçin, asterinin kuruyan dallarının altında mutlaka yeşillenmiş yeni filizleri vardır. O kuruyan dalların üzerlerinde de tohumları oluşmuştur o dalları da zaten kesiyoruz.

Teşekkür ederim YeniGinem, lodos yarın kesilirse inşallah terasta iş çok, hele kuruyan dalların üzerinde tohum vardır dedin ya uçsam da çıkarım:D, tohum varsa ne zaman ekmeliyim, nasıl ekmeliyim; zira sabırsızlığımdan kaynaklandığını düşündüğüm bir çok tohum denemelerim başarısız oldu:(...

berçin
31-01-2015, 22:32
Sevgili Berçin merhaba,

Henüz yolun çok başındayken İstanbul sogugu beni de perişan etti.. Dondan tüm bitkilerim nasibini aldı.. Atlattıklarını düşündüklerim de dimdik ayakta dururken havaların ısınmasıyla vıcık vıcık oldular.. Gözünün içine baktıgım ciceklerimin saksılarına baktıkça kahroluyorum.. O moral bozuklugu ile siteye bile girmedim o zamandan beri..
Moralim cok kötü..

Sana cok geçmiş olsun dilerim, senin bereketli ellerinin değdiği her çiçek baharla birlikte o eski şöleni yaşatacaktır yeniden..
sevgiler..

Maalesef çoğu arkadaşla aynı kaderi paylaştık sevgili Seabert, bende hala kendime gelmekte zorlanıyorum ama olması gerekiyormuş oldu demeli ve yola devam etmeliyiz. Baharı bir görelim, merak etme ben sana yine bir paket yapar yollarım inşallah:)... Sevgi ve selamlar.

berçin
31-01-2015, 23:28
Bu güzeli aldığım da 5cm. civarındaydı ve 2.90 tl ye almıştım, büyüdü serpildi şimdi kayıpların arasında. Bu gün tesadüf bir çiçekçide rastladım ve aldım, Crassula türü alt ismini bilmiyorum. Son karedeki ışıksızlıktan şekli bozulmuş başka bir succulentin yaprağı, bakalım yavrulayacak mı:confused: (Yaprağı gasp ettim bu arada:o )...

YeniGine
31-01-2015, 23:48
Sevgili berçin, ben asterlerimi fide halinde almış idim ve her sene dallar kuruyunca üzerlerini bahçeye silkeliyorum, dalını kesiyorum ya da kırıyorum. Hatta bugün bile kalmış tek tük dalı kırdım bahçeye silkeledim. Dalların altında da yeni yeni çimlenenler mevcut.

berçin
01-02-2015, 00:15
Sevgili berçin, ben asterlerimi fide halinde almış idim ve her sene dallar kuruyunca üzerlerini bahçeye silkeliyorum, dalını kesiyorum ya da kırıyorum. Hatta bugün bile kalmış tek tük dalı kırdım bahçeye silkeledim. Dalların altında da yeni yeni çimlenenler mevcut.

Bana sevgili loveforlife göndermişti fide halinde, çok güzel gelişti ve açtı fakat şu kar buz durumuna kadar yeşil yeşil yaprakları duruyordu, terastaki diğer bitkiler gibi bir gecede kahverengine döndü. Yarın saksıyı mutlaka kontrol edeceğim.

berçin
14-02-2015, 00:45
Kamelyada son durum açmakta ısrarlı biberiye ve Rus kardeleni... Yavaş yavaşta olsa baharın eli kulağında bu ayın sonunda :D...

YeniGine
14-02-2015, 02:20
Berçin, aster saksısının diplerine bakacaktın??? Ben de merakla bekliyorum.

berçin
16-02-2015, 21:52
Baktım YeniGine'ciğim dediğin gibi diplerde yeni sürgünler başladı, kuru dallardaki tohumları da farketim ve aldım. Bir kaç tohumum daha var, ekmek için önümüzdeki soğuk hava dalgasının geçmesini bekliyorum :).

berçin
27-02-2015, 21:57
Tüm olumsuzluklar yavaş yavaş arkada kalırken, yeni umutlar yeni güzellikler yolda ve merhaba diyenler :). Bahar çiçekleri yarışmaya başladı, kokuları da baş döndürmeye ;)... (Her zaman diyorum yine diyorum ben teknoloji özürlüsüyüm, elimdeki telefon teknolojinin harikalarından ama bu kadar, bir türlü net bir kare çekemiyorum:o.)

berçin
27-02-2015, 22:00
...

berçin
07-03-2015, 22:05
Dün sabah gelen kargom 2015 yılının en güzel hediyesi oldu benim için, ben bir beklerken dünyalar çıktı özenle hediye paketi yapılmış kutudan :eek:. Neler yok ki Stapelia türleri, e miliiler, türlerini bilmediğim dikenliler, crassula ovata ve crassula perforata türleri ayrıca senecio rowlayanus ziyadesiyle mutlu edenlerden oldu. Hepside dün yeni evlerine yerleşti ve onlara gözüm gibi bakacağım;). Gönderen doğa aşığı, yüce gönüllü insana tekrar teşekkür ediyorum :).

berçin
07-03-2015, 22:25
Çiçek hazırlığında olanlar ve yavru yapan echeverialar;). ( Alt karedeki minik yapraklı olanlar dam koruğu, maşallah her saksıdalar :).

berçin
07-03-2015, 23:02
Terasta diğer renkler; Sevgili alys'ten aldığım nergis ve amaryllis öncelikli güzeller, amaryllisin ilk çiçek sapı maalesef donlanmaya maruz kalanların arsındaydı ikinci sap ilk tomurcuğunu açsada sanıyorum oda etkilendi soğuklardan, geçen sezon aldıklarımda tekrar çiçek saplarını göstermeye başladı bu arada. Nergisler de işler yolunda görünüyor ve gelin teli çok inatçı yeniden ve yeniden küllerinden doğan bir bitki, saygıyı hak ediyor yaşama direnişiyle :).

aleydi
08-03-2015, 23:56
Fırsat buldukça geziyorum terasınızı .Harika görüntüler rengarenk . Mutlaka çok emek harcıyorsunuz bakımları için .Çiçeklerde sizi seviyor .Yoksa bu kadar çoşkulu açmazlar .
Üzülmeyin ,çoğu bitki köklerinden yeniden canlanacaktır ,bazıları tohumdan yeniden yeşerecek .Zeusa bayıldım,karşılıksız koşulsuz sevgi onlar .Emeğinize sağlık .

günebakan
09-03-2015, 10:43
Sevgili Berçin terasını tekrar baştan gezdim ve yine hayran oldu helede o sarı çiçekli opuntia'ya bayıldım benimkiler neden böyle açmıyor diye biraz söylendim:) hepsinide güle güle büyütün

Seabert74
09-03-2015, 15:57
Teras yine eski haline dönüşmeye başlamış maşallah sevgili Berçin.. :)
Bu yaz yine şenlik olacak şimdiden belli.. Yeni hediyeler de harikaymış, yaza kadar boy atar onlar da senin elinde..
Çiçeğe hazırlanan pileipilos nelii dışarıda mı duruyor?? Ben kışın kaybettim içeride olmasına ragmen.. Çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum :)

Sevgiler..

berçin
09-03-2015, 23:50
Fırsat buldukça geziyorum terasınızı .Harika görüntüler rengarenk . Mutlaka çok emek harcıyorsunuz bakımları için .Çiçeklerde sizi seviyor .Yoksa bu kadar çoşkulu açmazlar .
Üzülmeyin ,çoğu bitki köklerinden yeniden canlanacaktır ,bazıları tohumdan yeniden yeşerecek .Zeusa bayıldım,karşılıksız koşulsuz sevgi onlar .Emeğinize sağlık .

Teşekkür ederim sevgili aleydi, bahar yaklaştıkça kayıp acıları da uzaklaşıyor. Zaman çok hızlı akıyor ve keşke kayıplarımız sadece bitkilerimiz olsa, sevdiklerimiz ve sevenlerimiz yanımızdan eksik olmasın yeter :). Diğer herşey bir şekilde aynısı olmasa da yeri dolacaktır.

Zeus; Söylediğin gibi, karşılıksız koşulsuz saf sevginin tanımı bu can dostlarımız. Her zaman derim ''Terapistim Zeus'' :D. Sevgiler...

berçin
10-03-2015, 00:08
Sevgili Berçin terasını tekrar baştan gezdim ve yine hayran oldu helede o sarı çiçekli opuntia'ya bayıldım benimkiler neden böyle açmıyor diye biraz söylendim:) hepsinide güle güle büyütün

Bizim burada opuntia'nın (Kaynana dili) tarlası varda bir çıkıp bakmak nasip olmadı sevgili günebakan. Daha önce sayfamda yazmıştım galiba hikayesini yeri biraz sarp:),açtıkları zaman terastan sarı çiçek tarlası gibi görünüyor. Bu bahar çiçek tomurcukları oluşmadan yeni çelikler almak için o tarlaya çıkmak istiyorum, istersen seve seve paylaşabilirim;)

berçin
10-03-2015, 00:30
Teras yine eski haline dönüşmeye başlamış maşallah sevgili Berçin.. :)
Bu yaz yine şenlik olacak şimdiden belli.. Yeni hediyeler de harikaymış, yaza kadar boy atar onlar da senin elinde..
Çiçeğe hazırlanan pileipilos nelii dışarıda mı duruyor?? Ben kışın kaybettim içeride olmasına ragmen.. Çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum :)

Sevgiler..

Evet bazı şeyler yeniden şekillenmeye başladı sevgili Seabert, yeni hayallerim ve planlarım var. Sağlık olsun yeterki:).

Pileipilos'a gelince, dört veya beşinci senesi **** bana öyle geliyor:eek: çünkü ne gelişti nede çiçek açtı bu zamana kadar, dışarıda ama kapalı soğuk alanda kışı geçiriyor.

Söylediğim gibi hediyelerim bu yılın en güzel sürprizi, bende çoğaltayım sizlerle paylaşayım inşallah sevgili Seabert :)...

berçin
26-03-2015, 23:14
Terasta hummalı bir çalışma var şu sıralar. buzlanmada kaybettiğim bitkilerin saksıları, sebze yetiştirdiğim kasalar boşaltıldı,ve toprak ıslahı tamamlandı. Yaşayan bitkilerin bakımları yapıldı, saksı değişimi isteyenler değiştirildi. Sadece küçük seramın görüntüsü aynı, en sona bıraktım orayı belki yaşayanlar baharda yeni filizler vererek ''biz ölmedik daha'' diyebilirler :)...

Ve tüm bunları yaparken bana tekrar güç ve enerji verenler ;); Sevgili Aliys'ten sonbaharda aldığım ters laleler, doğadan terasa dört yıl önce getirdiğim noel gülünün ilk kez açan tomurcuğu ;)...

berçin
26-03-2015, 23:29
Muscari. Ve havanın güzel günlerinde çıkıp terasta keyfini sürdüğüm, havalar yağmurlu soğuk olunca kesme çiçek yapıp evin içinde mis kokularını içime çektiğim nergisler :)...

Sevgi Durul
27-03-2015, 00:01
Bu güzeli aldığım da 5cm. civarındaydı ve 2.90 tl ye almıştım, büyüdü serpildi şimdi kayıpların arasında.

Bu güzelden bana da göndermiştin. Adını soruşturdum, Crassula ovata ripple jade. (https://www.google.com.tr/search?q=crassula+ovata+ripple+jade&biw=1366&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3o4UVfDoL8P5ygOE6oKIAQ&ved=0CBoQsAQ) Yenisini almasaydın ben de sana gönderirdim.:)

Sevgili berçin, terasın rengârenk, iç açmaya devam ediyor. Saksıda soğanlılarda ben başarısızım. Bugün bazı soğanları fungusit uygulayarak diktim, bakalım nasıl olacaklar?

Güzelliklerin keyfini sağlıkla, sevdiklerinle sürmeni dilerim. Sevgilerimle...

berçin
27-03-2015, 00:09
Tek yaşama tutunan küpe (Fuchsia) çiçeği ve sıralama ters oldu ama paşa kılıcından (Sansevieria) geriye kalan, resimlerini bulamadığım komşumun verdiği çelikler iyi gidiyordu onlarda buz oldu:(

loveforlife
27-03-2015, 06:49
Canım Arkadaşım...

Senin elin değmeyegörsün! Yine her şey çok güzel olacak demiştim ya hani sana... Durum ortada... Bayıldım tek kelimeyle. Benim sukulentlerimde çok kaybım var, kurtardım dediklerim de bir türlü toparlanıp geçen yılki keyifli hallerine dönemedi ne yazık ki...

Doğanın ve hayatın daima güzelliklerini görmen temennisiyle...

Sudenur
27-03-2015, 08:28
Maşallah arkadaşıma, onca toprağı, gübreyi terasa çıkarmak, değiştirmek, ilaveler yapmak hiçte kolay değil, güç kuvvet versin sana Rabbim.. :) Çok değil berçinim, bir bir buçuk ay sonra yine rengarenk göreceğiz terasını inanıyorum. :)

berçin
27-03-2015, 23:46
Bu güzelden bana da göndermiştin. Adını soruşturdum, Crassula ovata ripple jade. (https://www.google.com.tr/search?q=crassula+ovata+ripple+jade&biw=1366&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3o4UVfDoL8P5ygOE6oKIAQ&ved=0CBoQsAQ) Yenisini almasaydın ben de sana gönderirdim.:)

Sevgili berçin, terasın rengârenk, iç açmaya devam ediyor. Saksıda soğanlılarda ben başarısızım. Bugün bazı soğanları fungusit uygulayarak diktim, bakalım nasıl olacaklar?

Güzelliklerin keyfini sağlıkla, sevdiklerinle sürmeni dilerim. Sevgilerimle...

Ne yapayım birden karşıma çıktı, hiç aklıma gelmedi o an sevgili SDurul :), hele ki bizim buralarda sukulente rastlamak milli piyango biletine büyük ikramiye gibiyse:)

Teşekkür ederim hala uğraşıyorum, soğanlı bitkiler saksıda gerçekten zor. Bu yıl lilyum görecekmiyim emin değilim, hayırlısı diyorum. Saygı ve sevgiler :)...

berçin
28-03-2015, 00:29
Canım Arkadaşım...

Senin elin değmeyegörsün! Yine her şey çok güzel olacak demiştim ya hani sana... Durum ortada... Bayıldım tek kelimeyle. Benim sukulentlerimde çok kaybım var, kurtardım dediklerim de bir türlü toparlanıp geçen yılki keyifli hallerine dönemedi ne yazık ki...

Doğanın ve hayatın daima güzelliklerini görmen temennisiyle...

Bilirkişi'm, öğretmenim teşekkür ederim :). Bahar yeni başlıyor arkadaşım, bir çoğumuz gibi biliyorsun bende aynı durumdayım. Ama sen; Özellikle sukulent ve kaktüsler de sürpriz yapacakmışsın gibi geliyor bana :).

Doğanın tüm güzelliklerini biz görüyoruz görmeye de devam edeceğiz.Allah gören körlere nasip etsin, ne dersin canım arkadaşım;)...

berçin
28-03-2015, 01:30
Maşallah arkadaşıma, onca toprağı, gübreyi terasa çıkarmak, değiştirmek, ilaveler yapmak hiçte kolay değil, güç kuvvet versin sana Rabbim.. :) Çok değil berçinim, bir bir buçuk ay sonra yine rengarenk göreceğiz terasını inanıyorum. :)

En çok sebze yetiştirdiğim meyve kasaları yoruyor (bu yıl ekstreler var tabi). Her yıl o kasalar boşaltılıp yenileriyle değiştiriliyor, en çok yoran bu kısım. Tabii bahçe olmayınca dezenfekte etmekte ayrı uğraş, salyangozlar en büyük bela gibi görünüyor yine nereyi oynatsam bir koloni çıkıyor karşıma ama bu sezon onlara yenilmeyeceğim:D. Ama sende o kadar yakına gelince rica ederim bana uğramadan geçme:)...

loveforlife
29-03-2015, 07:45
Bilirkişi'm, öğretmenim teşekkür ederim :). Bahar yeni başlıyor arkadaşım, bir çoğumuz gibi biliyorsun bende aynı durumdayım. Ama sen; Özellikle sukulent ve kaktüsler de sürpriz yapacakmışsın gibi geliyor bana :).

Doğanın tüm güzelliklerini biz görüyoruz görmeye de devam edeceğiz.Allah gören körlere nasip etsin, ne dersin canım arkadaşım;)...

Canım...

Keşke kaktüs ve sukulentlerim konusunda söylediklerinde yanılmıyor olsaydın! Ama bu sefer durum vahim görünüyor ne yazık ki... Toparlanamıyorlar! Geçen yıl bu zamanlarda çektiğim fotoğraflara imrenerek bakıyorum. Neden böyleler anlayamıyorum. Toprak hazırla, saksı değiştir, bitmiyor! Hepsi de kel kör, değiştirsem de değişen bir şey yok. Hiçbir şeye yetişemiyorum. Böyle her işe el atanın olacağı bu!:o

Bu arada kocaman bir ESTAĞFURULLAH!Bilirkişilik kim, ben kim? Öğretmenlik mesleğimdi, malum! Öğrenme konusunda biraz fazla meraklı olunca, bildiklerimi paylaşmaktan da haz alınca sonuç böyle oluyor sadece...

Sevgi ve selam ile...

berçin
20-04-2015, 23:27
Saksıda meyve hayli zor ama geldikleri günden beri çiçekleri ve seyirlik meyveleriyle emeğe değer diye düşünüyorum. Narenciyelerim bu kış çok zarar gördü ne yaprak ne tomurcuk var hala... Kiraz ve şeftalinin keyfi yerinde, ayva ilk kez çiçek açtı yaz geliyor galiba :D inşallah bir çiçeği meyve olacağım diye ısrar ederde bizde seyrederiz :eek:...

samur
20-04-2015, 23:31
Masallah cok guzel acmislar bir de meyve tutsalar super olur, terasta olusturulan harikalarrrrrr....ellerine saglik

samur
20-04-2015, 23:33
Amarylislerinden ne haber? Ben de senden gorup migrostan aldim 4 tane, bir tanesi acti bile, zaten satilirken filizlenmisti😁

berçin
20-04-2015, 23:38
Kayısı ve armut ağacımızı es geçmeyelim; Kayısı her yıl çiçek açmasına rağmen tek meyvesini göstermedi, armut ise meyve yapıyorum diyerek kandırdı olgunlaşmadan kurutup düşürdü meyvesini :mad: Bakalım bu sezon ne yapacaklar. Neyse ki ben çiçeklerine de razıyım :)...

berçin
20-04-2015, 23:46
Masallah cok guzel acmislar bir de meyve tutsalar super olur, terasta olusturulan harikalarrrrrr....ellerine saglik

Evet çiçekler harika bir iki meyve tutunca da değme bir bardak çayla seyir keyfine :) Amaryllislerin bir çoğu tomurcuklu açan bir taneyi paylaşacağım biraz sonra :)...

YeniGine
20-04-2015, 23:53
:) Sevgili berçin maşallah, yine maşallah!.. O güzelim çiçeklerine bir de meyvelerinin çiçekleri eklenmiş. Çok güzel çiçeklenmişler, inşallah meyvelerini de görelim...

berçin
20-04-2015, 23:58
Ters lalelerim; Yüklediğim diğer resimleri düzenlemeyi atlamışım o yüzden sadece iki kare:(

berçin
21-04-2015, 00:12
:) Sevgili berçin maşallah, yine maşallah!.. O güzelim çiçeklerine bir de meyvelerinin çiçekleri eklenmiş. Çok güzel çiçeklenmişler, inşallah meyvelerini de görelim...

İnşallah benim temennimde aynı; Güzel sözlerin için teşekkür ederim, inşallah seyirlik bir iki meyveleri olur da bende keyifle paylaşırım sevgili YeniGine :).Sevgiler...

berçin
21-04-2015, 00:56
Nergisler bana göre baharın prensesleri, muhteşem görüntülerine kapılıp yanlarına yaklaştığınızda aldığınız o harika koku ise başka diyarlara götürüyor sizi :). İlk karedeki bayb moon, kokusu muhteşem ötesi koklarken hatırlama yaşınızdan şu anıza kadar kokusuyla bir dejavu yaşayabilirsiniz :)

berçin
21-04-2015, 01:02
Sevgili Alys'e sevgilerimle, Amaryllis Afrodit :)...

münevver48
21-04-2015, 07:50
sevgili berçin,harikalar yaratmışsınız terasınız da, ağaçlar ayrı güzel nergislerin ters lale ama amaryllis afrodit ayrı bir güzel.ellerine sağlık. ağaçların da meyveleriyle sizi ödüllendirirler inşallah.sevgiler....

Yagmur143
21-04-2015, 08:04
Sevgili berçin harika bir terasınız var. Meyve ağaçları gelin olmuş, ters lale, amarylis, nergisler mükemmel görünüyor. Nergisleri o kadar beğendimki dönüp dönüp bakıyorum :) Seneye bol bol soğanlı ekmek için şimdiden hazırlık yapmak şart oldu... sevgiler.

günebakan
22-04-2015, 07:15
Off off ters lale'ye, nergizler'e ve amarylis'e bayıldım. Sevgili Berçin meyve ağaçları inşallah meyve tutar bir iki tane bile olsa kendi yetiştirdiğin ağacın meyvesini yemek inanılmaz zevklidir eminim :)

berçin
27-04-2015, 22:26
sevgili berçin,harikalar yaratmışsınız terasınız da, ağaçlar ayrı güzel nergislerin ters lale ama amaryllis afrodit ayrı bir güzel.ellerine sağlık. ağaçların da meyveleriyle sizi ödüllendirirler inşallah.sevgiler....

Güzel sözleriniz ve temennileriniz teşekkür ederim sevgili münevver48, ağaççıklar birer ikişer seyirlik verse yeter :). Kayısıda umut yok bir tane görünüyor ama oda düşecek gibi:(...

berçin
27-04-2015, 22:32
Sevgili berçin harika bir terasınız var. Meyve ağaçları gelin olmuş, ters lale, amarylis, nergisler mükemmel görünüyor. Nergisleri o kadar beğendimki dönüp dönüp bakıyorum :) Seneye bol bol soğanlı ekmek için şimdiden hazırlık yapmak şart oldu... sevgiler.

Teşekkürler sevgili Yağmur143 evet bende çok seviyorum soğanlı bitkileri tavsiyede ederim:). İlk yıllar yapı marketlerden aldıklarım ertesi sene hüsrana uğratmıştı ama sağolsun sevgili Aliys sayesinde sağlıklı soğanlarım oldu. Benden de sevgiler.

berçin
27-04-2015, 22:42
Off off ters lale'ye, nergizler'e ve amarylis'e bayıldım. Sevgili Berçin meyve ağaçları inşallah meyve tutar bir iki tane bile olsa kendi yetiştirdiğin ağacın meyvesini yemek inanılmaz zevklidir eminim :)

Geçtiğimiz yıllarda ayva ve kayısı dışındaki bütün meyveleri gördük dalında,sevgili günebakan söylediğin üzere dalında görmenin keyfi yanında çocukların anne meyvesi diyerek tatmaları ise bambaşka bir keyif:) Sevgiler.

berçin
27-04-2015, 22:53
İris senede bir iki çiçek sapından fazla vermezdi, bu yıl bayağı coşkulu, ikinci saksı her yıl kendiliğinden çıkan bir petunya türü sanıyorum. Şebboylar yine salyangoz saldırısında hergün saksı başına beş altı tane ayıklıyorum, kaldık yine belaya:mad:. Senenin ilk küpesi ve noel gülümüz çiçek sayısını üç yaptı:)...

berçin
27-04-2015, 23:11
Geçen bahar edindiğim Gelin Tacı (weigea Florida Vangea), eli kulağında bir iki güne açar.Gerbera; Ölmeyen çiçeğim diyorum ona, her kış kaybolup baharla bilikte yeniden merhaba diyor bana:eek:. Ve hayatıma giren bir ilk clametis Multi Blue ilk tomurcuğunu açmaya başladı. Bu güzeli benim için tedarik eden sevgili arkadaşım loveforlife ve sevgili Alys'e teşekkür ederim. Bu arada sadece bu güzel değil daha nicelerine sahip oldum sayelerinde, zamanla onlarıda paylaşacağım:)...

berçin
27-04-2015, 23:26
Hazırlıklar son hız devam ediyor; Glayöllerin gelişimi iyi görünüyor gibi, sanırım lilyum candidum daha büyük bir saksıya dikilmeliydi,bu yıl geç artık önümüz yıl soğanlar daha büyük saksıya dikilecek. Hosta yine hayatıma yeni girenlerden sevgili eşimin sürprizlerinden sadece biri... Tepe çeliği küpeler suda köklendirildi ve dikimleri yapıldı...

berçin
27-04-2015, 23:43
Birazda sukulent ve kaktüs;Dam koruğu sedum, türünü bilmediğim Haworthia zarif çiçeğiyle ve Graptosedumun görünüşünü ve çiçeklerini çok seviyorum:)...

berçin
28-04-2015, 00:05
Çiçeklerin kardeşliği bu olsa gerek, Sedum sieboldii sevgili SDurul ve loveforlife ortak saksısı ve yine acem halısı Sdurul, echeveria derenbergii loveforlife sayesinde edindiklerim.Bir çok arkadaşımız gibi bende sevgili Güler hanım sayesinde sahip oldum bu güzel atlasa, bu kışta onun için pek iyi geçmeyip bölüp parçalansa da tomurcuklarıyla bende buradayım deyip sevindirenlerden... Yaşasın çiçek kardeşliği:D...

YeniGine
28-04-2015, 00:10
Yine herşey çok güzel çok sevgili berçin, nergis, amarallisin ve echeveria'na maşallah maşallah...
Berçin, küpelilerini nasıl koruyabiliyorsun?

berçin
28-04-2015, 00:20
İsimlerini bilmediğim çiçekli ve tomurcuklu kaktüsler. Dikenliler ama çiçekleri şeker gibi:D...

berçin
28-04-2015, 00:37
Yine herşey çok güzel çok sevgili berçin, nergis, amarallisin ve echeveria'na maşallah maşallah...
Berçin, küpelilerini nasıl koruyabiliyorsun?

Sağolasın sevgili YeniGine maşallahlarına teşekkür ederim:). Geçen yıldan sadece bir saksı küpeli kurtuldu, büyük kayıpların üzüntüsüyle şubat başlarında bitki satan bir siteden siparişle beş adet fide almıştım. Geliştiklerinde tepe çeliği alıp onları suda köklendirip diktim. Bu yıl sevgili Loveforlife ve Alys sayesinde daha güzel küpelilerim oldu, yerlerine dikildi gelişimleri iyi gidiyor onları da resimleyip paylaşacağım inşallah:)...

Seabert74
29-04-2015, 07:43
Sizin küpelilerin haşmetini hatırlıyorum sevgili Berçin.. Umarım yakın zamanda aynı görüntüleri görürüz.. sevgiler

cörekotu
30-04-2015, 09:18
Merhaba sevgili bercin cicekleriniz her zamanki gibi muhtesem...
küpe celikleriniz cok dikkatimi cekti daha önce denememe ragmen basarili olamamistim ve kisin bütün küpelilerimi malesef kaybettim...
Simdiki cicekler hep senelik yetistiriliyor malumunuz, celiklerimin köklenmemesi bununla alakali olabilirmi acaba yoksa belirli bir zamani mi var siz küpelilerinizi nasil köklendirdiniz küpelileriniz cok senelikmiydi lütfen anlatabilirmisiniz tesekkürler sevgiler...

sonkez
30-04-2015, 13:08
muhteşem......

berçin
02-05-2015, 22:39
Sizin küpelilerin haşmetini hatırlıyorum sevgili Berçin.. Umarım yakın zamanda aynı görüntüleri görürüz.. sevgiler

Bende öyle umuyorum sevgili Seabert :), renkler ve türleri bana da sürpriz. Gelişimleri çok iyi gidiyor, çiçeklerini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :)...

berçin
02-05-2015, 23:39
Merhaba sevgili bercin cicekleriniz her zamanki gibi muhtesem...
küpe celikleriniz cok dikkatimi cekti daha önce denememe ragmen basarili olamamistim ve kisin bütün küpelilerimi malesef kaybettim...
Simdiki cicekler hep senelik yetistiriliyor malumunuz, celiklerimin köklenmemesi bununla alakali olabilirmi acaba yoksa belirli bir zamani mi var siz küpelilerinizi nasil köklendirdiniz küpelileriniz cok senelikmiydi lütfen anlatabilirmisiniz tesekkürler sevgiler...

Teşekkür ederim sevgili cörekotu, küpe çiçeği ile ilgili profesyonel bilgiyi forum da fuchia başlığında bulabilirsin, ama amatörce benim yaptıklarım; Küpe bitkisinin sezonluk olmasının bir önemi yok, önemli olan bizim doğru zamanda çelik alıp almamamız, yaşayabileceği doğru toprak ve havadar alanlar. Genellikle, içinde bulunduğumuz bahar ayları tepe çelikleri için uygun zamanlar. Sonbahar da havaların serinlemesiyle küpeler bir kez daha sürgün verir, bu kez tepe çeliği değil sürgünü dalına tutunduğu yerden kesip alırdım ve oda sıcaklığında pencere önünde suyunu iki günde bir değiştirerek köklendirirdim (Bu geçtiğimiz yıllarda kalan tecrübelerim).

Bu yıl bende yeniden başlıyorum :)...

berçin
03-05-2015, 23:03
Nihayet dördüncü yılında çiçeğini görebildim, adı da Pleiopilos nelii imiş :) Diğer ikisi isimlerini bilmediklerim arasında, öğreneceğiz inşallah:D. Daha önce paylaştım ama çiçekler bu kadar güzel değildi sanki :)...

berçin
03-05-2015, 23:09
Gelin tacı (weigele florida vangela) isminin hakkını veriyor nitekim :)...

berçin
03-05-2015, 23:25
Amaryllisler; Evergreen, Afrodit ve türünü bilmediğim klasik, her koşula dayanıklı. Sevgili Aliys mutlaka biliyordur :)...

Gül Batur
03-05-2015, 23:29
Tek kelimeyle muhteşemler elerine sağlık.
ikiside birbirinden güzeller.

samur
03-05-2015, 23:30
Muhtesem gorunuyorlar masaallah, iyi ki ben de almisim simdi digerleri tomurcukta😍

berçin
03-05-2015, 23:30
Ve diğer renkler; Kanarya gülü çalısı, sardunya, aslanağzı ve gülümüz :)...

berçin
03-05-2015, 23:40
Arkadaşlar son olarak bu salyangozlardan nasıl kurtulurum, kimyasal kullanmak istemiyorum:(. Bunları sabah topladım, bir bu kadarda akşam üstü. İmdaaat !!!...

berçin
03-05-2015, 23:44
[QUOTE=Gül Batur;1375637]Tek kelimeyle muhteşemler elerine sağlık.
ikiside birbirinden güzeller.[/QUOTE

Hoş geldiniz sevgili Gül hanımcığım, teşekkür ederim :).

berçin
03-05-2015, 23:47
Muhtesem gorunuyorlar masaallah, iyi ki ben de almisim simdi digerleri tomurcukta😍

Müptelası olacaksın onlar açtıkça :D.

YeniGine
04-05-2015, 00:06
:) Sevgili berçin yine, yeniden maşallah maşallah!.. Hangisi çok güzel desem ki, hepsi birbirinden güzeller.

Salyongozlar; komşum da çok dertli yeni diktiği salatalık fidesinin bir tanesini hepten yemişler. Dedim kahve duydum serptik az biraz bahçeye; bugün sordum sanki gelmiyorlar gibi dedi. Sonra bir de yine saksı bitkilerinde saksıların etrafına tuz.
Rastgelsin inşallah...

samur
04-05-2015, 00:12
Ayy cok sevimliler bugun yagmur vardi ben de pazar donusu rastladim, onlar bize zarar vermese biz de onlara, kiyamiyorum ben sahsen, iste nasiplerini aramaya cikmislar ama nasiplerimiz cakıstı😀😀

Sûz-i Dilârâ
04-05-2015, 00:58
Salyangozlar için saksının etrafına bakır teli daire şeklinde sarmanızı öneririm. Bunu bir tv programında duymuştum. Bakır salyangozlar için elektro şok etkisi yapıyormuş.

günebakan
04-05-2015, 07:12
Amarylisler muhteşem gerçekten de hele son fotoğraftaki ne kadar çok çiçek açmış maşallah:)

Seabert74
04-05-2015, 07:45
BEn de pileispilos nelii'ye bayıldım.. Maşallahh.. Benim yaşatamadıklarımdandı.. Yeni bir tane daha edindim bakalım, umarım çiçek görürüm ben de..
Salyangozlar bu ara atak dönemindeler sanırım, tuza gelmiyorlar bu sebeple saksıların etrafına tuz dökmüştüm geçen yıl ben.. Ama yagmurla etki gidiyor.. Kalıcı çözüm değil yani.. Allah kolaylık versin size :)
sevgiler

berçin
04-05-2015, 21:59
:) Sevgili berçin yine, yeniden maşallah maşallah!.. Hangisi çok güzel desem ki, hepsi birbirinden güzeller.

Salyongozlar; komşum da çok dertli yeni diktiği salatalık fidesinin bir tanesini hepten yemişler. Dedim kahve duydum serptik az biraz bahçeye; bugün sordum sanki gelmiyorlar gibi dedi. Sonra bir de yine saksı bitkilerinde saksıların etrafına tuz.
Rastgelsin inşallah...

Terasta bahar çalışmaları başlayalı ne kadar topladım bilmiyorum, hergün saksıların kenar kıvrımlarını ellerimle gezerek topluyorum. Yağmurlu günlerde iki tur yapıyorum, bizim teras biri bizi gözetliyor kıvamında zaten, adım iyice deliye çıkacak:D. Temennilerin için ayrıca teşekkür ederim sevgili YeniGine :).

berçin
04-05-2015, 22:10
Ayy cok sevimliler bugun yagmur vardi ben de pazar donusu rastladim, onlar bize zarar vermese biz de onlara, kiyamiyorum ben sahsen, iste nasiplerini aramaya cikmislar ama nasiplerimiz cakıstı😀😀

Evet bende çocukluğumdan beri sever sempati duyardım geçen seneye kadar samur'cuğum, geçen sene gafil avlanmıştım bazı bitkilerimin tam çiçeğini göremedim daha tomurcukken mideye indirdiler :) Ayrıca zarar vermiyor aşağı site bahçesine bırakıyorum tekrar dönsünler diye nasıl ? :D

berçin
04-05-2015, 22:14
Salyangozlar için saksının etrafına bakır teli daire şeklinde sarmanızı öneririm. Bunu bir tv programında duymuştum. Bakır salyangozlar için elektro şok etkisi yapıyormuş.

Önerin için teşekkür ederim sevgili suz-i Dilara, ama saksı o kadar çok ki:o. Önemli gördüğüm saksılarda deneyebilirim :).

berçin
04-05-2015, 22:20
Amarylisler muhteşem gerçekten de hele son fotoğraftaki ne kadar çok çiçek açmış maşallah:)

Bahsettiğin son karedeki yeni edindiğim Ameryllis Afrodit sevgili günebakan, bende ilk sevgili loveforlife arkadaşımızın sayfasında görüp beğenmiştim :) Kaynaksa sevgili Aliys. İki çiçek sapının taçları üçüncü çiçek sapı yolda...

samur
04-05-2015, 22:24
Zarar vermedigini kovaya doldurmandan anladim zaten, tebdili mekanda hayir vardir😎Sen de haklisin

berçin
04-05-2015, 22:30
BEn de pileispilos nelii'ye bayıldım.. Maşallahh.. Benim yaşatamadıklarımdandı.. Yeni bir tane daha edindim bakalım, umarım çiçek görürüm ben de..
Salyangozlar bu ara atak dönemindeler sanırım, tuza gelmiyorlar bu sebeple saksıların etrafına tuz dökmüştüm geçen yıl ben.. Ama yagmurla etki gidiyor.. Kalıcı çözüm değil yani.. Allah kolaylık versin size :)
sevgiler

Bir ara vazgeçtim, ne büyüyor ne ölüyor, olduğu gibi duruyor. Tabii bende bilmediğimden kış aylarında da suluyorum:o, üç yıl böyle geçti ben bilgi sahibi olana kadar. İki tomucuktu ama birisi sıkışıp kurudu galiba, neyse buna da şükür sevgili Seabert :)

Galiba salyangoz mücadelesine manuel devam edeceğim:(...

berçin
21-05-2015, 22:12
Bu yılda muhteşem güzelliğini esirgemedi Amaryllis Pink Surprise, iki soğan ikişer sap çıkardılar. Çiçekleri geçen yılki gibi sağlıklı ve gösterişli ;)...

berçin
21-05-2015, 22:23
Ve diğerleri...

berçin
21-05-2015, 22:28
Acem halımızın da keyfi yerinde, kışın bütün yapraklarını dökmüş onunda kayıplar arasında olacağını düşünmüştüm. Aslında hala doğru dürüst yaprağı yok ama çiçek mi? Gani :eek:...

berçin
21-05-2015, 22:36
Öncelik yeni emanetlerim olmalıydı aslında, sevgili limonik'ten gelen güzellikler. Köklü olanlar yerlerine yerleşti, köklü olmayanlarda üretimhanemde . Tekrar teşekkürler sevgili limonik :)...

berçin
21-05-2015, 23:00
Sardunyaları fide halinde almıştım, türlerini bilmiyorum:o. Çelik alıp yedeklediğim maviş annesine bol çiçekleriyle fark attı :)...

YeniGine
21-05-2015, 23:19
Sevgili berçin, amarallisler harika, sardunyalar, acem halın çok güzel, mavişin de süper çiçeklenmiş, çok güzel olmuşlar, maşallah, emeklerine sağlık.

berçin
21-05-2015, 23:39
Gülleri sevmeyen yoktur herhalde, bahar başlangıcı çok güzel ama hastalık belirtileri çoktan başladı. Her sene sonbaharda site bahçesine götürüp dikeceğim diyorum, bu seferde sonbaharda atak yapıp açma yarışına girip tekrar caydırıyorlar ve tekrar ilkbahar:mad:...

berçin
21-05-2015, 23:58
Sevgili berçin, amarallisler harika, sardunyalar, acem halın çok güzel, mavişin de süper çiçeklenmiş, çok güzel olmuşlar, maşallah, emeklerine sağlık.

Teşekkür ederim YeniGine ablacığım, artık moralleri düzeltme zamanı:)...

berçin
25-05-2015, 22:33
Klametis, arsız işgalcim dam koruğu nerdeyse her saksıda ve genel bir kare :)...

berçin
25-05-2015, 22:37
Asıl paylaşmak istediğim bu kareydi, özür:(

berçin
25-05-2015, 22:53
Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...

Limonik
25-05-2015, 23:08
Öncelik yeni emanetlerim olmalıydı aslında, sevgili limonik'ten gelen güzellikler. Köklü olanlar yerlerine yerleşti, köklü olmayanlarda üretimhanemde . Tekrar teşekkürler sevgili limonik :)...

Asıl ben teşekkür ederim :) Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin :) (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır :) )

Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...

Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.

akçabardak
25-05-2015, 23:12
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.

YeniGine
25-05-2015, 23:16
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.

berçin
25-05-2015, 23:51
Asıl ben teşekkür ederim :) Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin :) (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır :) )

Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.

Sevgili Limonik gönderdiğin çingene şalvarı çeliklerini böldüm ve köklendirdim hatta yeni yerlerine de yerleştirdim bu gün. Yapı ve gelişim olarak cam güzeline benziyor çabuk köklendiği gibi yapraklanması da hızlı, biraz gelişsinler keyifle paylaşacağım görüntülerini:)..

Diğer taraftan dehşete düştüm canavar otu nedir. Bende sevinmiştim ilk defa gördüğüm çiçeklerine:confused:...

berçin
25-05-2015, 23:58
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.

Beyaz kamelya acaba bu yüzden mi çiçek tomurcuklarını açmadan döktü, ayrıca yaprak gelişimi yavaş olduğu gibi sağlıksız sevgili akçabardak. Zehirli güzellik desenize:mad:

berçin
26-05-2015, 00:07
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.

İzlediğim kadarıyla kaktüs ailesinin tomurcuk gelişim süreci gerçekten uzun sürüyor. Benim opintiaların tomurcukları sanırım Haziran ayının ikinci veya üçüncü haftası açacaktır :)...

berçin
26-05-2015, 00:25
Sahip olmayı çok istediğim bir bitkiydi Emilii, keşke diğer çelikleri de (e mliiler )yaşatabilseydim. Sahiplendiren büyüğüme sevgi ve selamlarla :)...

Gül Batur
28-05-2015, 23:13
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.

Sevgi Durul
29-05-2015, 21:42
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.:)

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1382044-post900.htm) mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...

berçin
30-05-2015, 20:05
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.

Gül hanımcığım bu ne güzelliktir yine, aşığım bu bitkiye maşallah.Umarım bir gün bende görürüm bu güzelliği. Sevgi ve selamlar :)...

berçin
30-05-2015, 20:21
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.:)

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1382044-post900.htm) mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili SDurul ablacığım, tam olmasa da telafi etmeye çalışıyorum :)...

Evet sukulent gillerden dam koruğunun alt türlerinden birisi olduğunu bende sonradan öğrendim, tam hatırlamıyorum ama en az dört yıl olmuştur. Eşimle gittiğimiz bir arazi keşfinde kayaların üzerinden koparıp almıştım şimdi her saksıda, bahçede ayak basılmayan yerlerde çok şık yer örtücü olabilir :).

Sevgi ve saygılar...

berçin
30-05-2015, 20:37
Üç farklı saksı, dokuz ayrı yaprak güzeli (Kolyos). Bu güzelleri benim için sevgili arkadaşlarım sevgili Lovefolife ve Aliys fide halinde tedarik etmişlerdi. Şimdi geliştiler,serpildiler maşallah :)... (Renkleri daha canlı ve parlak, cep telefonuyla ancak bu kadar :(... )

berçin
30-05-2015, 20:55
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun :eek:...

sakdag
30-05-2015, 21:01
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun :eek:...

Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. ;) Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum. ;)

Keyifle izledim bitkilerinizi.;)

berçin
30-05-2015, 21:01
Güller tek tek açmaya devam ediyor. Saksıda her ne kadar zor olsa da bir iki tomurcuk görmek beni ve eşimi mutlu ediyor :)...

berçin
30-05-2015, 21:12
Geç gelen frezya güzelleri eşimin sürprizleri arasındaydı ve dikim zamanının geç oluşundan dolayı açacaklarını düşünmemiştim. Şimdi hem açıyorlar hemde tomurcuk dolular:eek:... Siyah petunyayı fide halinde almıştım, tohum almayı istiyorum ama nasıl anlayacağım tohum oluşturduğunu :confused: ...

samur
30-05-2015, 21:15
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar

berçin
30-05-2015, 21:33
Clematis Piilu yerini çok sevdi, hem açıyor hem tomurcuk vermeye devam ediyor. İlk açan gün güzeli ve lilyum salyangozlardan ufakta olsa zarara uğradılar:mad:.

Bu yıl orkidelerim tomurcuklarını açmadan döktü, bu güzelde döktü ama son tomurcuklarına kıymadı anlaşılan:D...

berçin
30-05-2015, 21:44
Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. ;) Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum. ;)

Keyifle izledim bitkilerinizi.;)

Kelebek kanatları başka, kanatların üzerindeki küçük yüz ifadesine benzer şekilleri başka. Bende kış mevsiminde kaybettiklerimden sonra asla açılmayacağım diye söz verdim kendime ama nafile:o. Hakkımızda hayırlısı sevgili sakdağ'cığım :)...

berçin
30-05-2015, 22:02
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar

Tekrar deneyelim sevgili samur, güneşi fazla sevmiyor yarı gölge kışında at kapı önüne gibi bir durumu var:D. Geçen yıl tek çiçek sapı çıkartıp açana kadar bende bilmiyordum açtığını, bu yıl bana da büyük sürpriz oldu:).

Güllerin saksıları büyük, her bahar coşkulu yaprak ve tomurcuk dolu,umut ediyor insanoğlu işte. Sonra tek tek tomurcukları görüyorum vaz geçiyorum site bahçesine indirip dikmekten, yaz ortası bir hastalık ne yaprak ne tomurcuk. Sonbaharda yine aynısı, bu kez kararlıyım demeyeyim de ciddi şekilde düşüneceğim:dilli:...

berçin
30-05-2015, 22:51
Senecio'nun tuttuğundan eminim artık, kaybettiğimi düşündüğüm tüylü dostumun tek yaprağı düşmüş allta ki saksıya donmamış, tomentosa ise arada şans eseri kurtarmışım. bekliyorum gelişimini.....

celalim01
30-05-2015, 23:30
Bu siyah petunyaları 2. bir sayfada görüşüm oldu. Harika ,farklı bir zevk katmış. çok aradım satıcıda her renk var ama siyah bulamadım. Sayfanızı gezerken sayın akçabardak size yazmış sanırım oronbaş otu olduğunu öğrendiğim ot benim bir kaçyerde de gördüm bahçede. Hemen icabına bakılacak.

aleydi
30-05-2015, 23:31
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari :) . Sevgiler .

berçin
16-08-2015, 20:45
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari :) . Sevgiler .

Sevgili aleydi, herhalde ilk defa bir soruya iki buçuk ay sonra cevap alıyorsundur. Kusura bakma lütfen :o . Eminim sorduğun soruların cevabını çoktan bulmuşsundur. Hosta benimde ilk tecrübemdi bu yıl, eşim üç çeşit sipariş etmiş ancak ikisi aynı çıkmıştı ve bir tanesi çiçek açtı. Yavaş veya çelimsiz olmalarının sebebi galiba saksı büyüklüğü ile alakalı, nede olsa bahçe bitkisi. Siyah petunya malesef rürgarda kök kısmıdan kırıldı, tutturmaya çalışsam da sıcakların da tesiri ile kaybettim. Maalesef bahar başında çok güzel olan küpeler bu yazın sıcağına mağlup oldu. Şu anda bir kaç saksı kaldı:(. Geçte olsa benden de sevgiler :)

berçin
16-08-2015, 21:06
Kendimi ödevini geç teslim eden öğrenciler gibi hissediyorum şu anda, bu sebeple mevsime uygun taze görüntülerle telafi edebilirim belki:o.

Samsun'a özgü deveci armutu; Bol çiçek vermesine rağmen iki meyve verdi.( E saksıda dalları eğecek hali yoktu zaten;).)
İki şeftali fidanından geçen sene 6 kg'ma yakın meyve almıştım, bu yıl meyve çok görünüyordu ama meyveler olgunlaşmadan döküldü. Hasat beş adet :D
Elma; İki fidan bol çiçek beş adet meyve, buna da şükür geçen sene hiç vermediler.
Böğürtlen çok güzel meyve verdi vermeye devam ediyor. Terasa çıkan bir iki ağzını tatlandırıyor :).

Hepside görümlük işte:D...

berçin
16-08-2015, 21:14
Ortanca,petunyalar, duman çalısı, gaura ve güller uyum içinde :)...

berçin
16-08-2015, 21:18
Glayöller yine muhteşem açtılar :)

berçin
16-08-2015, 21:21
...

berçin
16-08-2015, 21:29
Liyumlar bu yıl çok fazla olmasalar da lilium candidum kokusu ile çoğu aratmadı diyebilirim (Teşekkürler sevgili Aysel hanım ve Ali bey).

berçin
16-08-2015, 21:38
...

berçin
16-08-2015, 21:48
Yıldız çiçekleri (Dahlia) yaz sıcaklarından çok etkilendiler:(. Önümüz bahar çok daha büyük saksılara dikeceğim yumruları...

berçin
16-08-2015, 21:55
Küpelerde başlangıçta gayet iyilerdi, şimdi bir kaç saksı kaldı. İklimimiz uygun değil galiba, artık yetiştirmek için ısrar etmeyeceğim sanırım:confused:.

berçin
16-08-2015, 22:10
Opuntianın her yıl olduğu gibi performansı yerindeydi ve üretime devam. Seviyorum gösterişli sarı çiçeğini ve silvestri deyince ilk sevgili sakdağ geliyor aklıma, çiçek açtığını nasıl bakıldığını ilk onun sayfasında öğrendim. Yoksa hala kapalı balkonda yaz kış sulayarak açmasını bekleyecektim :D.

akçabardak
16-08-2015, 22:18
Sevgili berçin herzamanki gibi terasın muhteşem, saksılarda olmalarına rağmen meyveler bile olmuş, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.

berçin
16-08-2015, 22:19
Kaynana topuzu (Echinopsis) ve diğer adını bilmediğim kaktüslerim görsel şöleni esirgemiyorlar hala:eek:.

berçin
16-08-2015, 22:32
İlk üç karemiz İzmir'e sevgi ve selam eder, dördüncü karemiz çok teşekkür eder:)...

berçin
16-08-2015, 22:40
Sevgili berçin herzamanki gibi terasın muhteşem, saksılarda olmalarına rağmen meyveler bile olmuş, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.

Teşekkür ederim sevgili akçabardak, öyle çok meyve oldu ki meyve suyu fabrikası kuracağım:D. Şaka bir yana hakikaten çok güzel bir duygu emek verilenin bize geri gülümsemesi :).

YeniGine
16-08-2015, 23:10
Sevgili berçin hoşgelmişsin. Tabi yine terasının maşallahı var; meyvelerine bayıldım, yıldızların, glayöller, iklimimiz uygun değil demişsin ama küpelilerin, kaktüs ve çiçekleri hepsine maşallah.
Bu sene benim de kaynana dilim çiçek açtı, fakat yılan kaktüsüm her sene açmasına rağmen ki bu sene daha çok çiçeği olacak diye umutlu iken sadece bir tanecik çiçeğini görebildim.
Emeklerine, gönlüne sağlık sevgili berçin'cim.

günebakan
17-08-2015, 12:15
Sevgili Berçin çiçelerin yine harika görünüyor küpe çiçekleri neden bu kadar nazlanıyorlar hiç anlamıyorum İstanbulda bende çok zor yetiştiriyorum almayacağım birdaha diyorum görünce gene dayanamıyorum inşallah yaşarlarda bizde zevkle seyrederiz onları:)

Jakin
17-08-2015, 15:25
Sn. Berçin terasınızı daha önce gezmeye başlamış, bitirememiştim. Bu kez tamamını izledim, harika bir cennet yaratmışsınız, ellerinize sağlık.. Günlük, hatta haftalık çiçek resimleri izleme kotamı fazlasıyla doldurdum sayenizde, teşekkür ederim.. :)

sardunya18
17-08-2015, 17:27
Maşallah çiçekleriniz ne kadar güzel küpelerinize iklim uymuyor demişsiniz.Ama çok güzel çiçeklenmişler güle güle büyütün .

berçin
20-08-2015, 22:38
Sevgili berçin hoşgelmişsin. Tabi yine terasının maşallahı var; meyvelerine bayıldım, yıldızların, glayöller, iklimimiz uygun değil demişsin ama küpelilerin, kaktüs ve çiçekleri hepsine maşallah.
Bu sene benim de kaynana dilim çiçek açtı, fakat yılan kaktüsüm her sene açmasına rağmen ki bu sene daha çok çiçeği olacak diye umutlu iken sadece bir tanecik çiçeğini görebildim.
Emeklerine, gönlüne sağlık sevgili berçin'cim.

Çocuklar gençliğe adım atınca haliyle istekleri değişiyor. Onlara adım uydurayım derken bir tarafı mutlaka ihmal ediyoruz ister istemez sevgili YeniGine, tekrar hoşbuldum:).

Kaktüsler de şunu anladım kışın ne kadar susuz yazın o kadar çiçek, önceleri korkardım kışın buruşuk hallerini görünce kaybedeceğimi sanıp sulardım ama forumda okuyup öğrendiklerimden sonra ekim sonu kasım başı gibi suyu tamamen kesiyorum mart ayına kadar. Benim yılan kaktüste (Silvestri) çiçekleri geçtikten sonra unlu bit musallat oldu, şimdilik öylece duruyor:(.

Beğeni ve güzel sözlerin için her zaman olduğu gibi çok teşekkür ederim:).

berçin
20-08-2015, 22:54
Sevgili Berçin çiçelerin yine harika görünüyor küpe çiçekleri neden bu kadar nazlanıyorlar hiç anlamıyorum İstanbulda bende çok zor yetiştiriyorum almayacağım birdaha diyorum görünce gene dayanamıyorum inşallah yaşarlarda bizde zevkle seyrederiz onları:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan, benim artık çalı formu kazanmış küpelerim vardı ve her yıl birini kaybettim, son kalanlar geçen kış mevsiminde donup gittiler:(. Bu yaz yine bir sürü fide aldım, çok güzel geliştiler ama yaz sıcağı bir hafta içinde telef etti dört saksı kaldı yanılmıyorsam. Sevgiler :).

berçin
20-08-2015, 23:02
Sn. Berçin terasınızı daha önce gezmeye başlamış, bitirememiştim. Bu kez tamamını izledim, harika bir cennet yaratmışsınız, ellerinize sağlık.. Günlük, hatta haftalık çiçek resimleri izleme kotamı fazlasıyla doldurdum sayenizde, teşekkür ederim.. :)

Bende teşekkür ederim Sn.Jakin, sıkılmadan izlediyseniz benim için ayrı bir mutluluk :)...

berçin
20-08-2015, 23:13
Maşallah çiçekleriniz ne kadar güzel küpelerinize iklim uymuyor demişsiniz.Ama çok güzel çiçeklenmişler güle güle büyütün .

Eskiden böyle değildi; Bakımı yerinde olduğu sürece küpe çiçekleri çok uzun yıllar yaşardı, çocukluğumda rahmetli teyzemin bahçesi ve pencere önleri her ilkbaharda başlar sonbahar sonlarına kadar çiçek açan küpelerle dolup taşardı:( .

berçin
20-08-2015, 23:26
Kaktüsleri hala öğrenmeye çalışıyorum ve nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum tıpkı bu atlasta olduğu gibi. Suyunu gıdım gıdım verdim tabiri yerindeyse, yine kök çürüme belirtileri var:(. Halbuki haziran temmuz arası çok güzel çiçek yapmıştı:(...

berçin
20-08-2015, 23:38
Ahududu çalısı da iki yıllık gözlemime göre, ilk meyve dallarını kurutup yeni sezon için sürgün veriyor. Verim; Saksıdaki bir meyveye göre çok başarılı diyebilirim;)...

berçin
20-08-2015, 23:41
...

celalim01
31-10-2015, 17:15
Liliyumların diğer renkleri bende de var. güzel çiçekler. Sizde bulunan benekli olanın rengide hoşmuş.

berçin
13-11-2015, 21:20
Bu senenin, yaz sıcaklarının olumsuzluklarına rağmen teras fena sayılmazdı ama bu kezde benim ruhiye iyi değildi sanırım :o. Her neyse ömrümüzden bir yıl daha geçmek üzere ve takılıp kalmamak gerek bazı şeylere:)...

Önceliğim emanetler; Sevgili Gül Batur hanımın hediyeleri bu yılın başında beni çok mutlu etmişti, son karedeki huernia çok güzel gelişti saksı değişimi için çiçeklenmesinin bitmesini bekledikçe açtı ve açmaya devam ediyor. Bahara güzel bir saksı sahibi yapmak lazım bu güzeli ;).

berçin
13-11-2015, 21:58
Gül hanımın diğer emanetleri; İlk karenin yeni görüntüsünü bulamadım (sanırım acil yakın gözlüğü edinmem lazım:D), ama daha büyük bir saksıya geçti.

Uzun Hasan 50 cm'yi buldu sanırım, durağan bir zamandan sonra atağa geçip hızla büyüdü, crassula türü de bu aranjmanı oluşturdu, çekirdekten incir ise sürpriz :D..

Galip Kuzucu
13-11-2015, 22:11
Aranjmana çok farklı bir görüntü katmış incir fidesi sayın:berçin :D Tüm çiçekleriniz birbirinden harika inşallah havalar iyi giderde herkes umduğunu bulur herkesin çiçekleri en güzel şekilde açar...

berçin
13-11-2015, 22:13
Sevgili Limonik'in hediyesi, ''Çingene Şalvarı'' . Bir arkadaşın sayfasında görmüş, çok beğenmiş ama isteyememiştim;).Sevgili Limonik bunu bilmeden bana göndermişti teşekkürler Limonik

berçin
13-11-2015, 22:23
Yaz boyu açmayan Dahlialar sonbaharda coştu netekim :). Hala açmaya devam ediyorlar.

berçin
13-11-2015, 22:32
Dahlialara devam...

berçin
13-11-2015, 22:38
Aranjmana çok farklı bir görüntü katmış incir fidesi sayın:berçin :D Tüm çiçekleriniz birbirinden harika inşallah havalar iyi giderde herkes umduğunu bulur herkesin çiçekleri en güzel şekilde açar...

Sormayın hiç, bu sene saksılarda ne misafirler ne misafirler vardı. Hoş hiç şikayetçi değil bilakis mutlu oldum gördüklerimlerimden:). Dileğinize katılıyorum, çiçek açan herşey tomucuk dolu yine...

berçin
13-11-2015, 22:49
Bu sarılıcının adını bilmiyorum ama her mevsim farklı renk :). Bahardaki yeşil halini çektiğim resmi bulamadım maalesef.

Sevgi Durul
13-11-2015, 22:51
Bu Amerikan sarmaşığı gibi geldi, sevgili berçin. Yine de yanlışsa arkadaşlar düzeltirler.

Çingene şalvarı artık benim de var.;) Sevgiyle...

berçin
13-11-2015, 22:58
Açmaya devam eden üç çilli begonya türü, gelecek yıl begonya türlerine asılacak gibiyim ;)...

berçin
13-11-2015, 23:21
Kasımpatı ve sedum sioboldii, mevsimin güzelleri. Ya mevsime inat açmaya devam eden gerbera, yasemin ve mercan hayat ve umut dolu hissettiriyor:D Sizce :confused:...

Galip Kuzucu
13-11-2015, 23:22
Sayın:berçinin harika çiçekleri :) 3. fotoğraftaki çiçek çok harika :D

berçin
13-11-2015, 23:43
[QUOTE=SDurul;1420322]Bu Amerikan sarmaşığı gibi geldi, sevgili berçin. Yine de yanlışsa arkadaşlar düzeltirler.

Çingene şalvarı artık benim de var.;) Sevgiyle..

Verdiğiniz bilgi doğru sevgili SDurul, diğer adının
''Hazan Dalı'' olduğunu da öğrendim sayenizde, sevgi ve saygılar:)

YeniGine
13-11-2015, 23:56
Sevgili berçin, güzellerinle, emeklerinle birlikte tekrar hoş geldin...

Limonik
14-11-2015, 20:53
Sevgili Limonik'in hediyesi, ''Çingene Şalvarı'' . Bir arkadaşın sayfasında görmüş, çok beğenmiş ama isteyememiştim;).Sevgili Limonik bunu bilmeden bana göndermişti teşekkürler Limonik

Sevgili Berçin, çingene şalvarı semi çok sevmiş gür ve bolca gelişmiş, görmek sevindirdi beni ;)
Oldukça hasta ve ağrılı dönemimde hazine gibi paketinle mutlu olmuştum. Hepsi çok iyiler. Sayfa açarsam bir gün ilk paylaşacağım olacaklar :)
Yeri gelmişken bir de soru sorayım: graptopetalumu kışın mini seraya mı alsam yoksa kar kış demeden dışarda kalır mı? Bana kalır gibi geldi ama sormadan da gönlüm el vermez dışarda bırakmaya :)

cörekotu
03-12-2015, 23:08
Berçin hanım merhabalar, çiçekleriniz her zamanki gibi muhteşem :)
29. Sayfada 861 nolu resimlerde küpeli çeliği köklendirmişsiniz, havalar iyice soğuduğu için küpelimden çelik almak istiyorum yoksa donup ölecek, rica etsem nasıl bir uygulama yaptınız ve köklendirdiniz anlatabilirmisiniz? Sevgiler...

berçin
29-12-2015, 21:41
Sevgili Berçin, çingene şalvarı semi çok sevmiş gür ve bolca gelişmiş, görmek sevindirdi beni ;)
Oldukça hasta ve ağrılı dönemimde hazine gibi paketinle mutlu olmuştum. Hepsi çok iyiler. Sayfa açarsam bir gün ilk paylaşacağım olacaklar :)
Yeri gelmişken bir de soru sorayım: graptopetalumu kışın mini seraya mı alsam yoksa kar kış demeden dışarda kalır mı? Bana kalır gibi geldi ama sormadan da gönlüm el vermez dışarda bırakmaya :)

Forumda bir türlü aktif olmayı beceremedim sevgili Limonik, o yüzden mesajına da geç dönüyorum kusura bakma, inşallah sağlığına tamamen kavuşmuşsundur :). Çingene şalvarı beni sevdi bende onu çok sevdim, bir sürü çelik aldım yedekledim hatta bir kaç arkadaşıma da verdim. Diğer gönderdiğin telgrafın keyfi oldukça iyi ancak sukulent türü olan bitkimizle cebelleşiyoruz şu anda mini seramın içinde sanki daha bir istekli gelişmek için :).

Graptapetolumlar kış mevsimini de dışarıda gayet rahat geçiriyor merak etme, sevgiler :).

berçin
29-12-2015, 21:52
Berçin hanım merhabalar, çiçekleriniz her zamanki gibi muhteşem :)
29. Sayfada 861 nolu resimlerde küpeli çeliği köklendirmişsiniz, havalar iyice soğuduğu için küpelimden çelik almak istiyorum yoksa donup ölecek, rica etsem nasıl bir uygulama yaptınız ve köklendirdiniz anlatabilirmisiniz? Sevgiler...

Geç gelen cevap için kusura bakma sevgili Limonik'e de söylediğim gibi aktif olmayı başarabilmiş bir üye değilim maalesef :(. Özel bir uygulamam yok sadece odunsu olmayan taze sürgünleri kesip suya güneş gören bir yere koyarak köklendirdim. Denemelerime göre ilkbahar ve erken sonbahar, eylül gibi başarılı sonuçlar çıkıyor. Umarım küpelerin sağlıklı bir şekilde baharı bekliyordur sevgiler :).

berçin
29-12-2015, 21:57
Arkadaşlara aktif değilim derken paylaşımlarımda aktif değilim demek istedim. Yoksa her türlü bilgiyi Ağaçlar. net'ten almaya devam ediyorum :)

murattyildizz
14-02-2016, 17:55
Sevgili Berçin Terasınızın küçük bir bölumünü gezebildim :)
Tek kelimeyle her şey harika .....
Ellerinize,emeklerinize sağlık

maestrousta
04-03-2016, 12:11
çok güzel,benim terasımda buna benzer fakat denizimiz yok maalesef

berçin
15-03-2016, 20:07
Sevgili Berçin Terasınızın küçük bir bölumünü gezebildim :)
Tek kelimeyle her şey harika .....
Ellerinize,emeklerinize sağlık

Teşekkür ederim sevgili muratyildizz :)

berçin
15-03-2016, 20:29
Güzel ülkemizin içinde bulunduğu kaos ve acı ortamında güzel şeyler paylaşmak içimden gelmiyor. Fakat insanda çaresizliğinin acısını başka şeylere yöneltip unutmak istiyor :(. Umarım başka acılar yaşamaz canım ülkem ve bahar yine geldi... Nergisler...

berçin
15-03-2016, 20:33
Muscari,sümbül ve her yıl kendiliğinden çıkan sanırım bir petunya türü...

berçin
15-03-2016, 20:43
Göz bebeklerim Amaryllisler;Tüm soğanlılarım gibi bu güzelleri de sonbaharda sevgili Alys'ten almıştım, bu güzellikleri bize yaşattığı için kendisine ailece bir kez daha teşekkür ediyoruz :).

berçin
15-03-2016, 20:59
Pembe kamelya bu yıl tomurcuklarının bir kısmını dökse de açanlar mutlu olmama yetiyor. Hiç açmadan her yıl tomurcuklarını döken beyaz kamelya açmak için benim İzmir'e gitmemi beklemiş, döndüğümde yağmurunda etkisiyle çabucak geçmiş :(...

Ve son kare yine sevgili Alys'ten aldığım lilyum soğanlarım, hepside çok sağlıklı ve iri kıyım soğanlar :D. Bu yaz terasta lilyum şenliği var arkadaşlar :D...

Gül Batur
15-03-2016, 23:34
İyi geceler berçin kızım izmire gelmişsiniz
keşke haberim olsaydı çok isterdim tanışmak.
sağlıçakla kalın.

günebakan
16-03-2016, 07:37
Sevgili Bercin terastan güzel görüntüler gelmeye başlamış. Yeni amarillis soğanlarını görünce sayfanda amarillis festivali başlar yine diye düşündüm güle güle büyüt hepsini de:)

berçin
16-03-2016, 21:18
İyi geceler berçin kızım izmire gelmişsiniz
keşke haberim olsaydı çok isterdim tanışmak.
sağlıçakla kalın.

Bende çok isterdim Gül hanımcığım, maalesef kızın işlerini halletmekten vakit nasıl geçti anlamadım. İnşallah daha uzun süreli geldiğimde ilk sizi ziyaret edeceğim. Sevgi ve selamlar :).

berçin
16-03-2016, 21:25
Sevgili Bercin terastan güzel görüntüler gelmeye başlamış. Yeni amarillis soğanlarını görünce sayfanda amarillis festivali başlar yine diye düşündüm güle güle büyüt hepsini de:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan,Sonbaharda aldığım yeni soğanlar bunlar, geçen yıl dondan kurtulanlarda yolda inşallah. Amaryllis Bahçesi sağolsun tedarik sınırsız :) Sevgiler...

berçin
16-03-2016, 21:32
Saksılarda ki meyvelerde çiçeklerini yavaş yavaş göstermeye başladı artık. Ayva, şeftali ve kiraz, diğerleri de bir haftaya açar sanırım :)

berçin
16-03-2016, 21:38
Hergün farklı görünüyor sanki; İkinci çiçek sapları da yolda ve seranın içinde hazırlanan sıradaki Amaryllisler :)

berçin
16-03-2016, 21:51
Göl soğanı yeni yeni açmaya başladı çok zarif bir güzellik :) Ters lalede tüm haşmetiyle bir anda gösterdi kendini nasıl hızlı gelişti anlamadım. Dört adet almıştım Amaryllis Bahçesi'nden diğer ikisi yolda çiçek sapları iyice belirginleşti...

berçin
16-03-2016, 22:00
Bütün kış seranın içinde bıkıp usanmadan açan iki begonyam, muscari ve iki sarışın güzel Kanarya gülü, sedum palmeri. Sedum palmeri terastaki her saksıda neredeyse, kopan her dalı iliştirmişim önüme gelen saksıya:o...

Gül Batur
16-03-2016, 23:06
Beklerim inşallah selamlar.

YeniGine
16-03-2016, 23:19
Sevgili berçin maşallah maşallah, terasını ve güzelliklerini özlemiştik. Emeklerine sağlık yine bütün çiçeklerin harika görünüyorlar...

Benol Hazaroğlu
17-03-2016, 10:30
Sevgili Berçin. Biz Adıyaman ters lalesini Trabzon'da açtıramadık bir türlü.
Senin bu cinsini açtırabildiğine çok sevindim.
Çiçeklerin yine her zamanki gibi çok bakımlı. Kutlarım seni.

berçin
18-03-2016, 22:15
Sevgili berçin maşallah maşallah, terasını ve güzelliklerini özlemiştik. Emeklerine sağlık yine bütün çiçeklerin harika görünüyorlar...

Teşekkür ederim sevgili YeniGine, sıkıntılar bitmiyor ki özellikle son birkaç yıldır ülkenin içinde bulunduğu durum tat tuz kalmadı anlayacağın. Baktım olmuyor resetle kendini dön çiçeğine böceğine :)...

berçin
18-03-2016, 22:42
Sevgili Berçin. Biz Adıyaman ters lalesini Trabzon'da açtıramadık bir türlü.
Senin bu cinsini açtırabildiğine çok sevindim.
Çiçeklerin yine her zamanki gibi çok bakımlı. Kutlarım seni.

Benol hanım ikiyıl önce Nevşehir'den bir dostumuz göndermiş bende açtıramamıştım. Ancak bu soğanlar bir hayli iri ve sağlıklı geldi, size de gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.Sevgili Alys Amaryllis Bahçesi.com da satışını yapıyor. Gerçi oradan aldığım her soğanlı harika:), Ayrıca güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgiler :)...

berçin
24-03-2016, 21:44
Bu sabah acele ile çektiğim nergisler, terasın kapısı açılır açılmaz mis kokuları burnumda :)...

berçin
24-03-2016, 21:54
Sevgili Alys'in hediye ettiği lalelerden üçü açtı, renginin güzelliği yanı sıra sanki kaktüs çiçeklerini anımsatmıyor mu :confused::eek:. Firezya üç taç oldu, yarına sarısı yolda...

berçin
24-03-2016, 22:10
Deveci armutu,sezonun ilk gül tomurcukları, Amaryllis Bahçesinden aldığım Oxsalis, yanlış hatırlamıyorsam bu türün -30'lara dayandığını söylemişti sevgili Alys. Ve japon gülünün dibinde ki mini suculent aranjmanı, sanırım bu yıl büyük saksılı bitkilere bol komşu takviyesi yapılacak. Sevdim çünkü :eek:...

berçin
24-03-2016, 22:28
Yeni açan Amaryllis'ler...

duy-gu
25-03-2016, 08:18
Sevgili berçin,

Nergislere bayıldım çok güzel açmışlar. Laleniz de çok farklıymış ilk defa böylesini görüyorum, püsküllü :) Güle güle büyütün...Amaryllis'ler zaten şahane :)

berçin
27-03-2016, 22:12
Güzel sözlerin için teşekkür ederim sevgili duy-gu :).

İki ayrı saksıda olan leylaklar dan biri, diğer yıllara göre çiçek salkımımız daha fazla. Diğer saksıda ki leylakta hayat belirtisi yok, sanırım kaybettim iki hafta daha bekleyip bir gelişme olmazsa saksısını boşaltacağım :(.

Açtığını görememekten dolayı üzüldüğüm beyaz kamelyanın sürprizi, ne kadar zarif :).

Sarı frezyamız da açanlar arasında, dayanamayıp dün 28 adet daha frezya soğanı alıp bugün toprakla buluşturdum. (Ama kanıma gireni de söylemeden edemeyeceğim;Sevgili loveforlife nerede ne var, nerede indirim var bilir ve sağolsun haberdar eder. İyi ki varsın sevgili arkadaşım, birde yakın olsaydık ;).)

Hosta geçen sezon tanıştığım güzellerden bir tanesi, çok gösterişli çiçeği olmasa da yaprak güzelliği olan bitkilerden...

Son kare, ilk açelya denemem olacak; Geçen sene bir çiçekçide rastlayıp pahalı(pahalı derken 5 lira olan bizim burada 25 lira) bulup almadığım için içime oturmuştu. Dün gecem Açelyayı araştırarak geçti, bugün toprak isteğini oluşturarak yeni yerine yerleştirdim. Umarım sever bu deli kadını :D...

berçin
27-03-2016, 22:32
Kayısı ve kiraz çiçeğimiz...''Oya gibi derler'' ya :)...

berçin
27-03-2016, 22:55
Azıcıkta sukulent; Çiçeksiz geçen kış mevsiminde zerafetleriyle bahar özlenimini bastıran canlar;)... (Şimdilerde dağınığız ama Nisan başında herkes terastaki yerini alacak.)

berçin
27-03-2016, 23:01
İki aranjman denemem, iki ay olmadı ama fena değil... Ne dersiniz ;)...

Gül Batur
28-03-2016, 01:21
Berçin hanım muhteşem olmuş ellerine sağlık çok güzel