PDA

View Full Version : berçin / Teras

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

berçin
16-10-2011, 18:51
Uzun zamandır düşündüğüm uygulamayı nihayet bu sene şubat ayı itibariyle yerine getirmeye başladım. :) Yıllardır boş duran terasımı çeşitli bitkileri yetiştirmek için işe koyuldum. Başlangıç olarak terasımdan bir kaç kare sizlerle paylaşmak isterim

serkan_istanbul
16-10-2011, 19:13
hoş geldiniz sayfanız hayırlı olsun..

smnunal
17-10-2011, 12:34
Sayfanız hayırlı olsun.

smiy
17-10-2011, 12:56
Berçin Hanım, hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.

Periş
18-10-2011, 08:27
Berçin Hanım, hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.Küpeliler harika görünüyor Lilyumlar rengarenk hepsi birbirinden güzel maşallah 5,mesajdaki 3.fotoğraftaki sarı güzelin ismi nedir yakın çekim fotoğraflara bayıldım herşey çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler.

sevim4
18-10-2011, 09:13
Perçin hanım hoşgeldini,sayfanız hayırlı olsun.
Sizde benim gibi sovanlı bitkilere küpe çiçeklerine meraklısınız galiba.terasiniz çiçekleriniz çok güzel.
Ellerinize sağlık.

El Turco
18-10-2011, 11:39
çok güzel olmuş, sanırım üstü açık bir teras, kış için bir hazırlığınız var mı? bu arada Atakum sahili değil mi? özlemişim!!!

Güler
18-10-2011, 17:53
Ooooo, bu kocaman teras ne de güzel tanzim edilir. Aklımız sizde kalacak, yaptıklarınızı paylaşmanızı bekliyoruz.

berçin
18-10-2011, 23:40
Berçin Hanım, hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.Küpeliler harika görünüyor Lilyumlar rengarenk hepsi birbirinden güzel maşallah 5,mesajdaki 3.fotoğraftaki sarı güzelin ismi nedir yakın çekim fotoğraflara bayıldım herşey çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler.

Öncelikle karşılamanız ve iltifatlarınız için teşekkür ederim. :)

Sorduğunuz Lilyum çiçeğinin türü Gironde'dir :) .

Çiçekleri yakından ve estetik açıdan çekmeye özen gösteriyorum. Çıplak gözle görmenizi daha çok isterdim tabii. Beğendiğinize sevindim.
Sevgiler.

berçin
18-10-2011, 23:43
Perçin hanım hoşgeldini,sayfanız hayırlı olsun.
Sizde benim gibi sovanlı bitkilere küpe çiçeklerine meraklısınız galiba.terasiniz çiçekleriniz çok güzel.
Ellerinize sağlık.

Kesinlikle. Soğanlı ve küpeli gibi salkımlı çiçeklere bayılıyorum :).
Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim.

berçin
18-10-2011, 23:45
Perçin hanım hoşgeldiniz tam geldiniz o ne güzel küpeler açılış böyle olursa gerisi nasıl olur allah bilir elinize sağlık.

Hoşbulduk,
Ah hepsini bir defa da gösterebilsem ! Küpelilerimin devamını paylaşmaya devam edeceğim.
Teşekkür ederim. :)

pardon Berçin hanım

Yazışmalarda karışıklıklar olabilir. Resmi yerlerde de sık sık karşılaşıyorum :) . Önemli değil.

ATASEVEN
18-10-2011, 23:52
harika bir teras tebrikler

berçin
18-10-2011, 23:54
çok güzel olmuş, sanırım üstü açık bir teras, kış için bir hazırlığınız var mı? bu arada Atakum sahili değil mi? özlemişim!!!

Teşekkür ederim, evet üstü açık bir teras.
Evet, kış hazırlıklarına devam ediyorum. Bebeklerimi terasın güney cephesine taşıyacağım.

Hayır atakum sahili değil. Atakum(Matasyone) yolu, Batıpark karşısı Baruthane. Antik Amisos tepeleri tarafı. :)

berçin
19-10-2011, 20:39
Ooooo, bu kocaman teras ne de güzel tanzim edilir. Aklımız sizde kalacak, yaptıklarınızı paylaşmanızı bekliyoruz.

elimden geleni yapmaya çalışıyorum.bu yıl acemilikle geçti inşallah önümüz baharda daha iyisini yapmaya çalışacağım.
ağaçlar nette araştırma yaparken sizin bahçenizle karşılaştım.İkinci aydan beri yaptıklarınızı büyük bir hayranlıkla takip ediyorum.MUHTEŞEMSİNİZ.Çiçeklerle ilgili bir çok şeyi sizin paylaşımlarınızdan öğrendim ve uyguladım.Bunun için buradan size çok teşekkür ederim.Sizi takip etmeye devam edeceğim sizden öğreneceğim çok şey var.Ellbette yaptıklarımı sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağım.

berçin
19-10-2011, 20:49
harika bir teras tebrikler

teşekkür ederim.Sizde benim gibi yenisiniz ve Samsun'lu.

berçin
22-10-2011, 21:27
paylaşmaya devam...

Vildan Sönmez
22-10-2011, 22:15
Son eklediğiniz pembe-beyaz küpe ne kadar güzel, tersınızın manzarası da öyle.

Üstü açık bir teras gibi görünüyor. Rüzgar ve güneşle nasıl başediyorsunuz ?

Periş
23-10-2011, 10:28
Sevgili berçin pembe-beyaz küpe ne kadar güzel, terasınızın manzarası harika Sevgiler...

berçin
23-10-2011, 19:41
Son eklediğiniz pembe-beyaz küpe ne kadar güzel, tersınızın manzarası da öyle.

Üstü açık bir teras gibi görünüyor. Rüzgar ve güneşle nasıl başediyorsunuz ?

teşekkür ederim Vildan hanım,onu bir seradan çiçeksiz almıştım.Çiçekleri de çok küçük açıyor ve tomurcukları salkım değilde dik dik duruyor.Cinsini de bilmiyorum açıkçası.
Evet üstü açık bir teras,yaz aylarında şemsiyelerle idare ettim.Kış aylarını da sizin tecrübe edip sayfanızda paylaştığınız,(kaçıncı mesajınızdı hatırlamıyorum)masaların altına ve raflı dolapların içine yerleştirip sarıp sarmalamışsınız.Ben de bu uygulamanızı baz alacağım.ağaçlar net le tanıştığım günden beri terasınızı ve yaptıklarınızı ilgi ve hayranlıkla takip ediyorum.

sevim4
23-10-2011, 21:01
Küpe çiçeğinize bayıldım çok güzel.

mandalinci
24-10-2011, 05:55
Sn. berçin,

Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. terasları çok severim, ben de teraslı bir evde büyüdüm.

Çiçakler ve manzara harika, sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim, kolay gelsin.

berçin
25-10-2011, 14:55
Sevgili berçin pembe-beyaz küpe ne kadar güzel, terasınızın manzarası harika Sevgiler...

Teşekkür ederim.

berçin
25-10-2011, 15:00
Küpe çiçeğinize bayıldım çok güzel.

Teşekkür ederim,çılgın kızım benim O,en olmadık zamanlarda açıp beni şaşırtıyor.Bahardan buyana üçüncü kez bu şekilde açtı.

ibo3535
25-10-2011, 15:20
Tek kelime harika maşallah nazar değmesin

marjinalmenekse
25-10-2011, 17:55
offffff offff şöyle bir terasım olmadı ... sayfanız hayırlı olsun. sevgiler.

berçin
25-10-2011, 19:03
Tek kelime harika maşallah nazar değmesin

Teşekkür ederim,iyi dilekleriniz için.

berçin
25-10-2011, 19:06
offffff offff şöyle bir terasım olmadı ... sayfanız hayırlı olsun. sevgiler.

Teşekkürler,inşallah siz daha iyisine sahip olursunuz.Sevgiler.

berçin
25-10-2011, 19:22
Sn. berçin,

Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. terasları çok severim, ben de teraslı bir evde büyüdüm.

Çiçakler ve manzara harika, sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim, kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim.Mesajınızı fark etmemişim kusura bakmayın.Her tarafın betonlaştığı günümüzde,bir terasa sahip olmak gerçekten büyük bir şans.

berçin
26-10-2011, 21:36
Terasımda dün ve bu gün çektiğim kareler... :)
Aslında bütün yaz yetiştirdiğim çiçekleri sizlerle paylaşmak istiyordum ama birçok fotoğrafı cep telefonuyla çektim bilgisayarla uyumsuzluğundan dolayı sizlerle paylaşamadığım için üzgünüm..
Son bahardaki hallerini paylaşmak istedim...

sakdag
27-10-2011, 08:08
merhaba Berçin hanım, ne büyük bir terasınız var... Binlerce bitki sığabilir.. Ayrıca çılgın küpe çiçeğinize bayıldım... :)

sevim4
27-10-2011, 11:35
Ah ah muhteşem ellerinize sağlık.

ibo3535
27-10-2011, 12:11
Baktıkca insan bakası geliyor serin havada baharı görüyoruz

berçin
27-10-2011, 21:04
merhaba Berçin hanım, ne büyük bir terasınız var... Binlerce bitki sığabilir.. Ayrıca çılgın küpe çiçeğinize bayıldım... :)

merhaba,sadece çılgın olan o değil ki bütün yaz beni bunaltan,açsın diye gözünün içine baktığım,meğer hepside kış aylarının kapıya dayanmasını bekliyormuş.

berçin
27-10-2011, 21:33
Ah ah muhteşem ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim sevim hanım,mesajlarınız beni mutlu ve daha iyiye motive ediyor.

berçin
27-10-2011, 21:37
Baktıkca insan bakası geliyor serin havada baharı görüyoruz

Benim güzeller galiba kışı da,baharmış gibi geçirecekler.

Doğayla Barış
01-11-2011, 17:01
Terasınız çok güzel, çiçekler harika, ellerinize sağlık, keyifle dolaştım. Dayanamayıp çılgın küpelerden birer çelik aldım inşallah tutarlar ;)

berçin
01-11-2011, 23:03
Sağolun, teşekkürler.Bu kızın adı çılgın olarak kalacak galiba.Ama gerçekten çılgın,hala üzerinde açmamış tomurcuklar var ve soğuk havaya inat arkası da gelmeye devam ediyor.Geçtiğimiz son hafta,çocukların okulu dersaneleri derken yoğun geçti resimlerini paylaşamadım.Bu hafta inşallah hepsinin son durumlarını paylaşacağım.
(Bu kız da ki çılgınlık varken korkmayın evelallah!!!tutar.) :))

psk
02-11-2011, 08:07
Evet artık mevsimlerle beraber bitkiler de şaşırdı, benimde olmaz mevsimi geçti dedikleri domateslerim ceviz kadar oldular bile :)

Çok güzel terasınız ve çiçekleriniz var, solmadan soldurmadan yaşasın yaşatsınlar :) tebrikler...

smiy
02-11-2011, 12:35
Terasınız ve özellikle küpelileriniz çok güzel insanı kendilerine hayran bırakıyorlar. Bende küpelileri çok sevmeme rağmen buradaki hava şartlarından dolayı yetiştiremiyorum. Ancak sizlerin resimleri ile avunmaya çalışıyorum.Daha nice çiçekler açması ve bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız dileğiyle sevgiler...

berçin
03-11-2011, 00:28
Evet artık mevsimlerle beraber bitkiler de şaşırdı, benimde olmaz mevsimi geçti dedikleri domateslerim ceviz kadar oldular bile :)

Çok güzel terasınız ve çiçekleriniz var, solmadan soldurmadan yaşasın yaşatsınlar :) tebrikler...

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,evet bende bir hafta önce son domatesleri mi toplayıp turşu yaptım.(yetiştirdiğim ikinci tur turşu hemde,ama öyle rahmetli nenemin ''küp küp''dediği gibi değil!!İki kavanoz cuk.:))Ben onları sökerken hala fındık büyüklüğünde domatesleri vardı.Başka planlarım var şimdi boş kalan yerlerine bahara kadar, marul,maydonoz,ıspanak,tere,roka.Elime hangi tohum değerse .

psk
03-11-2011, 14:00
Ben de yeni tohumlarımı ektim (marul-kırmızı fındık turp), onun dışına azimli domateslerim ve maydanozlarım var.

Maydanozlarımı çok seviyorum okadar çok sık ekmeme rağmen oldukça verimliler, 4-5 kere topladım her toplamam da daha gür çıkıyorlar, çok bereketliler.

smnunal
03-11-2011, 15:39
Sayın berçin terasınızın manzarası ve çiçekleriniz çok güzel.Sevdiklerinizle beraber nice bol çiçekli sağlıklı günler dileğimle muğladan selamlarımı yolluyorum.

toprak
03-11-2011, 16:33
Merhaba Sayın berçin,
Ben de en çok çileklerinize bayıldım. Seneye çilek ekmeyi düşünmeye başladım. Küpe çok güzel açmış. Aslında serin ve güneşlı bir sonbahar bütün çiçeklere ilaç gibi geldi.
Kışı kayıpsız atlatmanız dileği ile, Selamlar.

berçin
04-11-2011, 13:33
Terasınız ve özellikle küpelileriniz çok güzel insanı kendilerine hayran bırakıyorlar. Bende küpelileri çok sevmeme rağmen buradaki hava şartlarından dolayı yetiştiremiyorum. Ancak sizlerin resimleri ile avunmaya çalışıyorum.Daha nice çiçekler açması ve bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız dileğiyle sevgiler...

Teşekkürler,evet Mersin'in sıcağına dayanmaları mümkün değil.Bu hanımlar çok nazlı,şimdi kışı atlatma derdindeyim.Elimden geldiğince paylaşmaya devam edeceğim.

berçin
04-11-2011, 13:41
Ben de yeni tohumlarımı ektim (marul-kırmızı fındık turp), onun dışına azimli domateslerim ve maydanozlarım var.

Maydanozlarımı çok seviyorum okadar çok sık ekmeme rağmen oldukça verimliler, 4-5 kere topladım her toplamam da daha gür çıkıyorlar, çok bereketliler.

Benim geçtiğimiz bahar ektiğim maydonozlarım, çok sık olduğu için verimli olmadı. Bu sefer aynı hatayı yapmayacağım.Kırmızı fındık turpu bende deneyeceğim.bereketli günler diliyorum.

berçin
04-11-2011, 13:49
Sayın berçin terasınızın manzarası ve çiçekleriniz çok güzel.Sevdiklerinizle beraber nice bol çiçekli sağlıklı günler dileğimle muğladan selamlarımı yolluyorum.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Konudışı olacak ama size birşey sormalıyım.Muğla sınırları içerisinde Berçin Kalesi varmış,gerçekten var mı ve nersinde?sevgiler.

berçin
04-11-2011, 14:06
Merhaba Sayın berçin,
Ben de en çok çileklerinize bayıldım. Seneye çilek ekmeyi düşünmeye başladım. Küpe çok güzel açmış. Aslında serin ve güneşlı bir sonbahar bütün çiçeklere ilaç gibi geldi.
Kışı kayıpsız atlatmanız dileği ile, Selamlar.

Çileklerim iki çeşit,biri bahar da ürün veriyor ve küçük taneli,fotcğrafını gördüğünüz de hala ürün vermeye devam ediyor.Tavsiye ederim,üstelik hiç zahmeti de yok.Doğru söylüyorsunuz serin havalar çiçeklere yaradı.Dilekleriniz için teşekkürler,hoşçakalın.

berçin
09-11-2011, 22:43
Bunlar yaklaşık iki hafta önce, sevgili eşimin bana sürpriz yapıp aldığı kasımpatılar. Aynı hafta Vildan hanımın terasında gezerken yeni aldığı kasımpatılara rastladım. Saksılarını değiştirmiş daha bir canlı ve diri duruyorlar,sebebi hazır alıp eve getirdiği her bitkinin saksını değiştiriyormuş, bende tavsiyelerini yerine getirmeye çalıştım. Çok haklıymış ne dersiniz?...

Vildan Sönmez
09-11-2011, 23:19
Çok güzelmişler. Bu çiçekler solunca hafiften buda,(solan çiçekleri temizleyecek kadar), bir tur daha çiçeklenecekler...

berçin
09-11-2011, 23:27
Teşekkür ederim, tavsiyenize mutlaka uyacağım.

sevim4
10-11-2011, 13:12
Sevgili berçin,kasım patılar bayram şekeri gibi çok güzeller.
Bayramınız kutlu olsun.

gardenya_
11-11-2011, 22:26
Ben kupelılere bayıldım hepsı harıka ama benım gonlumu kupelıler fettetı

berçin
14-11-2011, 23:25
Sevgili berçin,kasım patılar bayram şekeri gibi çok güzeller.
Bayramınız kutlu olsun.

Sevim hanım, çok teşekkür ederim, sizin bahçenizde ki geziyi bitirmek kolay olmadı, ancak kendi terasıma uğrayabildim. Naçizane bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum, geçte olsa sizinde bayramınız kutlu olsun.

berçin
14-11-2011, 23:30
Ben kupelılere bayıldım hepsı harıka ama benım gonlumu kupelıler fettetı

Teşekkürler, küpeler benimde favorim birde onları soğuktan koruyup bahara taşıyabilirsem çok mutlu olacağım.

bıcırık
21-12-2011, 18:27
Hepsi çok güzel ama küpeliler harika...Ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle..

berçin
26-12-2011, 18:32
Hepsi çok güzel ama küpeliler harika...Ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle..

Teşekkür ederim , esen kalın . :)

berçin
26-12-2011, 18:58
Elimde olmayan sebeplerden dolayı,uzun bir süredir resim paylaşamamıştım.Naçizane benim kış güzellerim;)teras ve balkonumdan kareler.Bütün Ağaçlar net üyelerinin yeni yılını kutlar,bol çiçekli geçecek bir yıl dilerim.

fikreteren
26-12-2011, 19:17
İyi ki geç olmuş sayın berçin.Bu soğuk günlerde içim ısındı.Teşekkürler.

umutyolcusu
26-12-2011, 19:30
Maşaallah küpeli de açmış kıştır soğuktur demeden,benim güz soğanları da aynı durumdalar şu an,çiçek açıncada paylaşın olur mu?

toprak
26-12-2011, 22:54
Havalar güzel gidince bazı çiçekler bizi yanlız bırakmıyor. Küpeniz çok güzel, diğerleri de öyle.

Kasımpatıları ne yaptınız. Bir ayın ardından benimkilerin bütün çiçekleri artık kurudu. Hava biraz ılınınca (bu hafta İstanbul çok soğuk +3 derece, ben ise üç günlüğüne Bursa'dayım burası da öyle) (şimdi herkes - o da soğuk mu gel burayı gör diyecekler) neyse hava biraz ısınsın köklere yakın yerden hepsini budayacağım. biraz dinlensinler. bahara hazırlansınlar.

berçin
27-12-2011, 09:10
İyi ki geç olmuş sayın berçin.Bu soğuk günlerde içim ısındı.Teşekkürler.

Ziyaretiniz için ben teşekkür ederim Sn.fikreteren.

berçin
27-12-2011, 09:23
Maşaallah küpeli de açmış kıştır soğuktur demeden,benim güz soğanları da aynı durumdalar şu an,çiçek açıncada paylaşın olur mu?

Teşekkürler Sn.umutyolcusu,o küpe çiçeğini çok erken budamıştım.Yanlış hatırlamıyorsam eylül ortalarıydı,budamadan sonra verdiği sürgünlerden çelik aldım, bahara inşallah çiçeklerini hep beraber görürüz.Sümbüller balkonumda olanlar,terasta lale,nergis,çiğdem ve üzüm sümbüllerim de var.İnşallah açtıkça sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

berçin
27-12-2011, 09:44
Havalar güzel gidince bazı çiçekler bizi yanlız bırakmıyor. Küpeniz çok güzel, diğerleri de öyle.

Kasımpatıları ne yaptınız. Bir ayın ardından benimkilerin bütün çiçekleri artık kurudu. Hava biraz ılınınca (bu hafta İstanbul çok soğuk +3 derece, ben ise üç günlüğüne Bursa'dayım burası da öyle) (şimdi herkes - o da soğuk mu gel burayı gör diyecekler) neyse hava biraz ısınsın köklere yakın yerden hepsini budayacağım. biraz dinlensinler. bahara hazırlansınlar.

Aslında sürpriz yapan çiçek çok oldu ama resimleyip paylaşamadım.Mesela beyaz küpe çiçeğim 4,5 tane açmıştı.Kasımpatılar bir gecede soğuktan yandı,dediğiniz gibi havada iyice soğudu,üzerilerinde olan tomurcukların da açacağını sanmıyorum.Bu arada kalançolar açmaya karar vermişler,tomurcuklarını gösterdiler sonunda.;)Açınca paylaşacağım.

sevim4
27-12-2011, 18:14
Sevgili berçin hanım,küpeliniz çok güzel bu gidişle göz goyacağım.:D

berçin
28-12-2011, 18:17
Sevgili berçin hanım,küpeliniz çok güzel bu gidişle göz goyacağım.:D
Teşekkür ederim Sevim hanım,bu küpeden 10 adet çelik aldım 8 tanesi kesin tuttu iki tanesinden henüz emin değilim.Aslında çeliklerin resimlerini paylaşacaktım,onun yerine yanlışlıkla kış ortancasını koymuşum.Sevgiler, selamlar.

berçin
10-01-2012, 14:11
Kış güzelleri;Kış ortancası artık son nokta denilen yerde kalançolar dan biri açtı açacak ve geçen sefer yükleyemediğim küpe çelikleri...

sevim4
10-01-2012, 18:30
Çok güzeller küpe çeliklerin tutmuş gibi.

berçin
11-01-2012, 15:51
Çok güzeller küpe çeliklerin tutmuş gibi.

Evet Sevim hanımcım,bunların hepsi tuttu.Bu sene çiçeklerini görebilirmiyim bilmiyorum,inşallah deyip dua ediyorum, küpelerde ilk tecrübem olacak bu bebekler.:confused:Ziyaretinize teşekkürler,sevgiler selamlar.

meh12
11-01-2012, 16:11
Ortancalar son noktada da olsa güzellikleri yerinde maşallah.

toprak
15-01-2012, 15:29
Bu sene küpeleriniz size bol çiçekler açar inşallah.
Çiçekler çok güzel görünüyor.
Selamlar.

berçin
16-01-2012, 22:00
Ortancalar son noktada da olsa güzellikleri yerinde maşallah.
Kendisi yaklaşık iki yıldır benim yanımda,bu zamana kadar açmamıştı.ağaçlar net'e üye olmamı bekliyormuş güzelliğini göstermek için.Teşekkür ederim esen kalın.

berçin
16-01-2012, 22:16
Bu sene küpeleriniz size bol çiçekler açar inşallah.
Çiçekler çok güzel görünüyor.
Selamlar.

Başka çelikten üretim denemelerim oldu,ama küpe ilk deneyimim.Benim için çok önemli, küpe çiçeği en çok sevdiğim çiçekler arasında.Bende inşallah diyorum,sevgiler,selamlar.

berçin
16-01-2012, 22:33
Şu kara kış ta, hem biraz içimiz ısınsın,hemde cep telefonuma hapsolmuş paylaşamadığım küpelerin resimlerini özgürlüğe kavuşturayım.İnşallah bu sene de güzelliklerini esirgemezler.;)

Vildan Sönmez
16-01-2012, 23:26
Berçin, ben 2 sap ortancaya sevinir dururum ya, sende derya olmuşlar. Çiçekleri çok güzel, çiçeksiz zamanlarda da yaprakları güzel. Bence kışın açacak çiçek isteyen her eve lazım bir tür....

Kış güzelleri;Kış ortancası artık son nokta denilen yerde kalançolar dan biri açtı açacak ve geçen sefer yükleyemediğim küpe çelikleri...

Güler
17-01-2012, 05:23
Bu küpe çiçekleri bu mevsimde mi böyle çiçekler içinde?

cegabo
17-01-2012, 09:17
cennet gibi bir terasınız var. inşallah. bir gün benim de öyle bir şansım olur.

berçin
17-01-2012, 12:26
Berçin, ben 2 sap ortancaya sevinir dururum ya, sende derya olmuşlar. Çiçekleri çok güzel, çiçeksiz zamanlarda da yaprakları güzel. Bence kışın açacak çiçek isteyen her eve lazım bir tür....

Sevgili Vildan hanım,kesinlikle size katılıyorum,güzelliğine gelince iki sap veya buket farketmez bir filiz dahi aynı sevinci yaşatır kanaatindeyim saygılar selamlar.

berçin
17-01-2012, 12:34
Sevgili Güler hanım,bu resimleri yaz aylarında cep telefonu ile çekmiştim.Ama bilgisayarla tel. uyuşmadığı için yükleyememiştim,kızım sorunu giderince ancak paylaşabildim.Saygı ve sevgiler.

berçin
17-01-2012, 12:39
cennet gibi bir terasınız var. inşallah. bir gün benim de öyle bir şansım olur.

Sn.cegabo,teşekkür ederim.Henüz bende acemiyim,inşallah dileğiniz gerçek olur.Selamlar.

berçin
03-02-2012, 13:29
Sümbül ve şakayık moral oldu,şu bol karlı günlerde.
Terasta neleri kaybettim bilmiyorum,birazdan çıkıp gerçekle yüzleşeceğim.Teras görüntüleri dört gün önceye ait,lilyum ve küpeleri muhafazaya almıştım ama yeterli olup olmadığını bilmiyorum.Olan oldu artık derler ya;''Kalan sağlar bizimdir.'':(

nazok
17-03-2012, 21:42
ben siteye yeni üye oldum. teraslı bir eve taşındım ve çok heyecanlıyım.havaların ısınmasını dört gözle bekliyorum.güneşe dayanıklı çiçek ve bitkiler konusunda sizden yardım alabilirmiyim?

alacakaranlik
18-03-2012, 08:35
sayın berçin, güzel bir ortanca, küpeli serisi çok beğendim. emeğinize sağlık

elifnaz
29-03-2012, 14:51
Çiçekleriniz harika özellikle küpeliler. Ben de ufak bir fide küpeli aldım umarım sizinki gibi olur.Ben terasınızın yönünü merak ettim benim terasım güneye bakıyor üstü açık neredeyse tüm gün güneş alıyor. Bu konuda ne yapabilirim? Birde şakayıklarım var saksıda yetişmez diye duydum hevesim kırıldı ama görüyorum ki siz başarmışsınız yetiştirmeyi.Ellerinize sağlık.

berçin
17-04-2012, 08:58
Sn.nazok,yeni eviniz hayırlı olsun,neşeniz ve heyecanınız eksilmesin.Uzun zamandır forumdan uzak kaldım.Tabii ki elimden elimden gelen yardımı yapmak isterim,ama bu forumda öyle ustalarla tanışacaksın ki (bu süre içinde tanıştığını düşünüyorum)ben onların yanında çırak bile sayılmam.Özellikle Vildan Hanım'ın terasını ve sn.moderatörümüz Güler Hanım'ın bahçesini gezmenizi tavsiye ederim,onların sayfalarını hiç atlamadan okursanız sizi büyük faydası olacaktır.Bende sizin gibi yeni başlarken,benim rehberim olmuşlardır.Sevgiler.

berçin
17-04-2012, 09:14
[QUOTE=alacakaranlik;927292]sayın berçin, güzel bir ortanca, küpeli serisi çok beğendim. emeğinize sağlık[/QUOTE
Biraz geç bir cevap kusura bakmayın buralarda değildim,teşekkür ederim.Sevgiler.

elifnaz
17-04-2012, 11:19
Sn.nazok,yeni eviniz hayırlı olsun,neşeniz ve heyecanınız eksilmesin.Uzun zamandır forumdan uzak kaldım.Tabii ki elimden elimden gelen yardımı yapmak isterim,ama bu forumda öyle ustalarla tanışacaksın ki (bu süre içinde tanıştığını düşünüyorum)ben onların yanında çırak bile sayılmam.Özellikle Vildan Hanım'ın terasını ve sn.moderatörümüz Güler Hanım'ın bahçesini gezmenizi tavsiye ederim,onların sayfalarını hiç atlamadan okursanız sizi büyük faydası olacaktır.Bende sizin gibi yeni başlarken,benim rehberim olmuşlardır.Sevgiler.

Kesinlikle haklısınız. Siteyi gezmeye başladıktan sonra özellikle tecrübeli arkadaşların balkon ve bahçelerini gezip görünce ne kadar az şey bildiğimi ve bildiklerimin birçoğunun eksik olduğunu farkettim. Ve anladım ki doğru yerdeyim:)

berçin
17-04-2012, 13:41
Çiçekleriniz harika özellikle küpeliler. Ben de ufak bir fide küpeli aldım umarım sizinki gibi olur.Ben terasınızın yönünü merak ettim benim terasım güneye bakıyor üstü açık neredeyse tüm gün güneş alıyor. Bu konuda ne yapabilirim? Birde şakayıklarım var saksıda yetişmez diye duydum hevesim kırıldı ama görüyorum ki siz başarmışsınız yetiştirmeyi.Ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim sn.elifnaz,küpelilerimden iki tanesini bu seneki kışa kurban verdim diğerleride ancak kendilerine geliyorlar.Benim terasın bir tarafı kuzeye bir tarfı güneye bakıyor.Şakayık ta küpelide yarı gölge yerleri sever,ben şemsiyelerle idare ediyorum birde küpelerin yapraklarına spreyle su püskürtüyorum.Sevgiler.

berçin
18-04-2012, 14:07
sayın berçin, güzel bir ortanca, küpeli serisi çok beğendim. emeğinize sağlık

Geç gelen teşekkür için kusura bakmayın,bir süredir foruma girmiyordum.Sevgiler.

berçin
21-04-2012, 11:55
Soğuk kış aylarının sonunda beni ilk sevindiren güzeller bunlar oldular.Sümbül,çiğdem ve nergisler.

berçin
21-04-2012, 12:00
Mutluluğun devamı:))

berçin
22-04-2012, 15:22
Bu güzeller artık önümüz bahar görüşmek üzere teker,teker vedalaşıyorlar.

berçin
22-04-2012, 16:32
Doğa sever arkadaşlar bana kızacaklar neden bunlar doğal ortamından koparılmış diye ama;İlk iki kare geçen sene doğadan söküp getirdiğim Anemon,sümbül ve bu sene eşimle birlikte bir keşif gezisinde bulduğum ismini bilmediğim(galiba bir çiğdem türü)bu güzel çiçek,ama yok oluyorlar.İsmini veremeyeceğim büyük bir şirket taş ocağı bahanesiyle Karadeniz'in canım ormanlarını gasp ediyorlar.Ve dur diyecek kimse yok,içim acıdı daha gencecik çam ağaçlarının yıkılışını görünce.Anemonu ve sümbülü getirdiğim yerde ise şimdi büyük siteler yer alıyor.Kızılderli Bilgenin şu sözlerini çok severim''Son ağaç kesildiğinde,son nehir kuruduğunda,son balık öldüğünde,paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz.'':(

Ve nergilerin aile resmi.

berçin
03-05-2012, 15:32
Geçen baharda alıp ekmiştim ama açmamışlardı,bir çok bitkinin kurtulamadığı bu seneki kıştan başarıyla kurtulup güzelliklerini sergilemeye başladılar.

berçin
03-05-2012, 15:56
Lalelerde bu bahar beni ve çevremdeki insanları mutlu eden çiçekler arasındaydı,her biri birbirinden güzeldi.Her sabah yeni bir tanesi açarak bizleri mutlu ettiler.Şimdilerde onlarda vedalaşmaya hazırlanıyorlar.Çok güzel çiçekler,
keşke ömürleri daha uzun olsaydı demekten kendimi alamıyorum.:)

elifnaz
03-05-2012, 18:24
Sevgili Berçin diğerleri gibi lalelerinizde çok güzeller ama maalesef kısa ömürlüler. Benim merak ettiğim konu lale gibi kısa ömürlü bitkilerinizi daha sonra nasıl muhafaza ediyorsunuz. Terasta saksı kalabalığı olmuyor mu?

berçin
03-05-2012, 20:52
Teşekkür ederim sevgili elifnaz.Laleler benim ilk ilk denemem,sizinde dediğiniz gibi kısa ömürlü olmaların dan dolayı uğraşmak istemiyordum ama eşimin ısrarlarına yenik düştüm.Saksılarda saklamayı düşünmüyorum,lalelerin yaprakları da iyice geçip kuruduktan sonra söküp filelerde saklayacağım,ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.Sanırım Allah nasip ederse gelecek bahar hep birlikte göreceğiz.:))

berçin
03-05-2012, 21:09
Hala açmamış bir iki çeşit daha olmasına rağmen hiç tomurcuk vermemiş lalelerde var.Forumda bir sayfada okumuştum,sanırım Sn.Kgursan'ın sayfasında idi yapı marketlerden alınan soğanlar paketin üzerindeki sonucu vermediği yazıyordu.Ne kadar haklıymış meğer.:(

berçin
03-05-2012, 23:25
Resimler arasında dolaşırken evimizin yeni neşesi Zeus'un bu sevimli halini atlayamadım.Üç aydır bizimle,çok akıllı ve meraklı,benim gibi Zeus'ta terastan aşağı inmek istemiyor.

Geçen seneden kışı atlatabilenler; Çin karanfili,gazanya,şebboy ve aslanağzı bu senede güzel yüzlerini esirgemiyorlar.Aslan ağzı ve gazanya geçen sene tohumdan yetiştirdiğim açan çiçeklerim.;)

gilan
04-05-2012, 01:38
Terasta bu kadar lale... :) Harika :)

Bu arada bence terasınıza büyük bir saksı içinde bodur bir ağaç da çok yakışır gibi geldi. :)

berçin
04-05-2012, 23:12
Terasta bu kadar lale... :) Harika :)

Bu arada bence terasınıza büyük bir saksı içinde bodur bir ağaç da çok yakışır gibi geldi. :)

Lalelerin çokluğu uzun hikaye;büyük saksılar içinde çok çeşitli bitkiler var ama,bulduğunu terasına doldurmuş demesinler diye paylaşmaktan utanıyorum:o
Sevgiler.

berçin
05-05-2012, 00:05
Geçen sene eşimin bana sürprizlerinden biriydi ilk karedeki papatya,canlandı yeniden...
Bodrum Papatyaları da aynı şekilde...
Bodur güller geçen sene hastalandılar,bu sene inşallah daha güzel olacaklar...

Geçen sene arkadaşım hediye etmişti bu dikenli çalıyı,kim bilebilirdi bu kadar zarif çiçekler açacağı...

ve bülbülün....

gilan
05-05-2012, 01:05
Lalelerin çokluğu uzun hikaye;büyük saksılar içinde çok çeşitli bitkiler var ama,bulduğunu terasına doldurmuş demesinler diye paylaşmaktan utanıyorum:o
Sevgiler.

Boş yere çekiniyorsunuz. :)

Forumdaki Bitki Delileri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436.htm) başlığını gördünüz mü? Biz burda hepimiz birbirimizden deliyiz. :D

Ben 4,5 m2'lik balkonuma ağaç koymuşken, sizin terasa 20 tane falan sığar bence. :D

gilan
05-05-2012, 01:15
Bu arada dikenli çalı Berberis. Bordo renkli yapraklarını çok severim ben. :)

berçin
05-05-2012, 13:57
Bu arada dikenli çalı Berberis. Bordo renkli yapraklarını çok severim ben. :)

Evet çok güzeller,daha önce çiçeğini görmemiştim hayran kaldım:)

berçin
05-05-2012, 23:54
Zorlu geçen kış mevsiminden güç bela kurtuldular,ikide kayıp verdik şimdilerde yeni yeni toparlanıyorlar.Bu kış çok hırpalandılar ama sonbaharda budama yaparken seçtiğim çelikler kapalı balkonumda iyi geliştiler.Hatta çeliklerden yeni çelikler elde ettim.Çeliklerde suda köklendirme yöntemini kullandım,kök veren çelikleride %45 perlit ve iyi kalite bir torf kullandım.(Marka ismi kullanmanın yasak veya değil,bilmediğimden torfun ismini yazmadım.) Küçük teneke çay kutularına diktim,ilk aldığım çelikler geliştikten sonra 12cm'saksılara geçirdim ve kapalı balkonun doğuya bakan kısmına yerleştirdim ve sonuç...İnşallah çiçeklerini de esirgemezler.;)

Bu kış yaşadığım acı tecrübeden sonra kapalı balkondan mobilyaları çıkardım,şimdiden eşeğimi sağlam kazığa bağladım yani.:D

almira
06-05-2012, 00:42
İnanmıyorum.:mad: Küpe cenneti mi orası?:D Ah bir yakın olsaydım o cennete...:p

serkan_istanbul
06-05-2012, 08:37
Maşallah küpeliler coşuyo. sevgiler.

Yaylacı
06-05-2012, 09:07
Sayın berçin, bu kadar çok küpeyi nasıl bakabiliyorsunuz, maşallah sanki yüzlercesi bir arada. Dikkat edin zararlı böcekler, özellikle yaprak bitleri küpe çiçeklerini çok sever arada bir kontrol etmenizde fayda var. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel, saygılar efendim.

berçin
06-05-2012, 23:47
Sayın berçin, bu kadar çok küpeyi nasıl bakabiliyorsunuz, maşallah sanki yüzlercesi bir arada. Dikkat edin zararlı böcekler, özellikle yaprak bitleri küpe çiçeklerini çok sever arada bir kontrol etmenizde fayda var. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel, saygılar efendim.

Teşekkür derim Sn.Yaylacı,geçen sene beyaz sinek musallat oldu kurtulana kadar bayağı zorlanmıştım.Dediğiniz gibi arada değil hergün kontrol ediyorum:)Şimdilik birşey yok,inşallah da olmaz.İlginize teşekkürler.Selamlar.

berçin
08-05-2012, 21:59
İki gündür dosya yükleme ve bildirim listesine erişim sağlayamadım.Nihayet bu sorun bu akşam ortadan kalktı.
Üç renk olan ortancalar dan en büyüğü tomurcuk dolu ve en canlı olanı,sanırım kış soğuğu onu fazla etkilememiş.Açtığında dalları ponpon dolacak galiba:D
İkinci karedeki yine,yukarıda bahsettiğim orman talanından (bana göre kurtardığım:mad:)terasa kaçırdığım sanırım sukulent türlerinden,geldiğinde bir avucu ancak dolduruyordu.Şimdi hem coştu hemde çiçeklendi.
Çilekler olgunlaşmaya başladı sonunda... ;)
Canım annemin ömrünüz ceviz ağacı gibi uzun olsun diye kızımın bahçesine diktiği,benimde söküp terasa getirdiğim ceviz fidanı.Dün kızımın doğum günüydü, onun anısına.........

sevim4
09-05-2012, 10:07
Hepisi güzel ama sukulen bir başka güzel.

adacık
09-05-2012, 10:44
Yanılmıyorsam Eğitim Fakültesinin karşısındasınız terasınız çok güzel bol güneşli günler diliyorum

günebakan
09-05-2012, 13:18
Sevgili Berçin sayfanız kaçırdığım sayfalardan biriymiş kusura bakmayın hangisini sayayım bilemedim hepsi ayrı bir güzel ama küpeler gerçekten muhteşem terasınız harika görünüyor. Ellerinize sağlık:)

berçin
09-05-2012, 22:51
Hepisi güzel ama sukulen bir başka güzel.

Birde bu günkü resmini görseniz inanamassınız,öyle hızlı gelişiyor ve aynı hızda çiçekleniyor.Akşamdan sabaha gördüklerime inanamıyorum.

melih500
09-05-2012, 23:43
Doğa sever arkadaşlar bana kızacaklar neden bunlar doğal ortamından koparılmış diye ama;İlk iki kare geçen sene doğadan söküp getirdiğim Anemon,sümbül ve bu sene eşimle birlikte bir keşif gezisinde bulduğum ismini bilmediğim(galiba bir çiğdem türü)bu güzel çiçek,ama yok oluyorlar.İsmini veremeyeceğim büyük bir şirket taş ocağı bahanesiyle Karadeniz'in canım ormanlarını gasp ediyorlar.Ve dur diyecek kimse yok,içim acıdı daha gencecik çam ağaçlarının yıkılışını görünce.Anemonu ve sümbülü getirdiğim yerde ise şimdi büyük siteler yer alıyor.Kızılderli Bilgenin şu sözlerini çok severim''Son ağaç kesildiğinde,son nehir kuruduğunda,son balık öldüğünde,paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz.'':(

Ve nergilerin aile resmi.

Ne kadar güzel nergisleriniz var çok güzeller bende çok severim nergisleri, sümbülleri bol çiçekli günler diliyorum. :p

gürcan_keskin
09-05-2012, 23:49
Maşallah hepsi birbirinden güzel.
Nazar değmesin.

berçin
10-05-2012, 00:25
Sevgili Berçin sayfanız kaçırdığım sayfalardan biriymiş kusura bakmayın hangisini sayayım bilemedim hepsi ayrı bir güzel ama küpeler gerçekten muhteşem terasınız harika görünüyor. Ellerinize sağlık:)

Sevgili günebakan,bu forum illa birbirimizi görmek ve ya fark etmek için kurulmamıştır.:)Hepimizin fark edemediği elbette başka arkadaşların sayfaları olacaktır.Önemli olan hepimizin aynı yolda yürüyor ve aynı hedef için çalışıyor olmasıdır.Birbirimizden haberli veya habersiz:)

Terasla ilgili övgülerinize teşekkür ederim;Ben,Sevgili günebakan haberiniz olsun veya olmasın sizi izlemeye devam edeceğim.Sevgiler.

berçin
14-05-2012, 20:15
Yine geçen seneden bir arkadaş hediyesi,geldiği zaman dallarında turuncu meyveleri vardı.(ismini bilmiyorum)Çiçekleri minyatür erik çiçeği gibi,görüntüsü beni mest ediyor.:eek:
Mineler,kendilerini yeni hatırlatmaya başladılar.Bir büyük saksı istiyorlar bu sene...;)
Geçen kış mevsiminde kaybettiğim sardunyalar,hepside oradan buradan kırıp aldığım çeliklerdi,çok güzel gelişmişlerdi ama,kışa yenik düşenler arasındaydılar.:(Bu bahar da yine,her gördüğüm sardunyanın dalını kopardığımı gören eşim,(isyanlarda)seradan aldıklarıyla beni ihya etti...:D

Seyahate çıkmadan önce resmini çektiğim yıldız henüz tomurcuktu.Aradan sadece dört gün sonra gördüğüm,terasta ki bir çoğu gibi hediyeydi bana...;)(yorgunluktan hiç birinin resmini çekemedim,biraz dinleneyim derken hava karardı)

berçin
21-05-2012, 12:30
Geçen sene,beş_altı kök aldığım ve komşumun Ünye'den getirdiği birkaç kök çilekler bu sene yıkılıyor.;)Geçen sene,yanlarından atan dalların altına topraklı boş saksı koyarak çoğaltmıştım,bu bahar geniş saksılara geçirmeyi planlarken bir de baktım hepsi çiçek açmış.:eek:Artık meyveler bitince daha rahat saksılara geçecekler.

berçin
21-05-2012, 12:50
Evimizin küçük maskotu Zeus,her sabah terasa çıkartmam için gidip kapının yanına yatıyor.Büyüdükçe tüyleri de terasın taşları ile aynı renk oldu,bazen zavallı güvercinler fark edemeyip terasa kondukları gibi geri uçuyorlar.Güvercinlere göz açtırmıyor.:D
Lililer de güzelliklerini sergilemeye başladılar.Seyretmeye doyulmuyor.;)

redsonia
21-05-2012, 13:30
sevgili berçin terasını ağzım bir karış açık gezdim... ellerine emeğine sağlık o nasıl bir güzelliktir... çilekler hele ; geçen sene benim çileklerim de bir sürü yavru verdi ama ben koruyamadım onları... senin çileklerini görünce ahdettim bu sene özel ilgi göstereceğim ben de...:))

serkan_istanbul
21-05-2012, 13:34
Maşallah bayıldım zeusa. Çilekleriniz ve çiçekleriniz çok güzeller. Kolaylıklar diliyorum.

berçin
21-05-2012, 13:59
Kardeşimin düğün telaşından bir türlü fırsat bulup resim yükleyemedim.Bu gün hastalığım bahane oldu ve evden çıkmadım,fırsat bu olmalı dedim.:eek:
Lavantalar çok boylanmalarına rağmen çiçekleri yoğun açmadı,önde yıldız güzelliğiyle boşluğu dolduruyor.Hanımeli isminin hakkını veriyor doğrusu,çok zarif bir çiçek.
Sarmaşık ve yeşil bitki çiçekleri olmasa da çok dekoratif ve güzel görünüyor.Kendiliğinden büyüyen bu bitki komşumun dediğine göre çilek otu diye bilinirmiş.
Küpelerin çiçekleri önceki yıla göre daha büyükler sanırım,şişko balerinler diyorum onlara.:D
Geçen yıl tek dal gelen telgraf çiçeği gelişmeye devam ediyor.Mor telgraf arıyordum,onuda buldum sonunda ama resimlememişim.Komik bir anısı var,resmi paylaştığımda nasıl elde ettiğimi de paylaşacağım.Bu sene aramıza katılan küpede telgrafın arkasından göz kırpıyor sanki.

berçin
21-05-2012, 14:07
sevgili berçin terasını ağzım bir karış açık gezdim... ellerine emeğine sağlık o nasıl bir güzelliktir... çilekler hele ; geçen sene benim çileklerim de bir sürü yavru verdi ama ben koruyamadım onları... senin çileklerini görünce ahdettim bu sene özel ilgi göstereceğim ben de...:))

Teşekkür ederim sevgili redsonia,ben de zor olduğunu düşünürdüm ama en vefalı bitkilerden biriymiş çilek.Uygun toprak ve uygun sulama,üstelik çoğaltmakta çok basitmiş.Sevgiler.

berçin
21-05-2012, 14:11
Maşallah bayıldım zeusa. Çilekleriniz ve çiçekleriniz çok güzeller. Kolaylıklar diliyorum.

Teşekkürler,hayatımıza fark edillir derecede renk kattı,O küçük oğlum benim

sevim4
22-05-2012, 09:17
Sevgili perçin,balkonun şennenmiş çilekler liliumlar küpe muhteşem.
Ama benim gözüm orda gezen bir yaramaz gördüm çok tatlı yakından resimlemeniz mümkünmü?sevgiler.

Yaylacı
22-05-2012, 09:49
Sayın berçin, terasınız bayağı renklenmiş, zambaklar, küpeler, sardunyalar ve kokularını alıyor gibiyim harika çilekler. Ellerinize sağlık, saygılar efendim...

berçin
29-05-2012, 12:31
Teşekkür ederim sevim hanımcığım,sizin yetiştirdikleriniz yanında sönük kalıyorlar.

Evet Zeus çok afacan ve sevimli,ilk başlarda çok çiçeğimi söktü ve ya kopardı,yinede kızamıyorum ona.Hatta çocuklar bu duruma çok bozuluyorlar.''Biz olsak terasa bir daha ayağımızı bastırmassın''diyorlar.Sevgiler,selamlar.

sakdag
29-05-2012, 12:36
Berçin hanım, küçük, çılgın küpelinizi göremedim bu yıl terasta...

berçin
29-05-2012, 12:37
Sn.Yaylacı,teşekkür ederim,şimdilik herşey iyi gidiyor.Kışın soğuğu derken yaz sıcakları da kapıda göründü,şimdide sıcaktan korumaya çalışıyorum.Selamlar.

berçin
29-05-2012, 12:40
Berçin hanım, küçük, çılgın küpelinizi göremedim bu yıl terasta...

Sn. sakdağ,resimledim ama henüz tomurcuk,birazdan yükleyeceğim resimler arasın da var.Bu kış onlara çok kötü davrandı:(

Sevgi Durul
29-05-2012, 12:52
.Mor telgraf arıyordum,onuda buldum sonunda ama resimlememişim.Komik bir anısı var,resmi paylaştığımda nasıl elde ettiğimi de paylaşacağım.

Sayın berçin, her şey çok güzel, bir türlü yetiştirmeyi başaramadığımız çilekler ve hasadına bayıldım. Emeklerinize sağlık.

Mor telgraf, zahmetsiz bir bitki. Benim de onu elde ediş biçimim trajikomik. Şu kadarını söyleyecek olursam, merdiven boşluklarına bitki yerleştirmek pek doğru olmuyor.:p Sizinkinin hikâyesini merak ettim. Takip edeceğim.

berçin
29-05-2012, 14:03
Bu çiçekler beni mest ediyor.Elimden gelse bütün terası lilium'la dolduracağım.:o

Bu lale türü hala direnmeye devam ediyor,hala iki_üç tane daha tomurcuk var.Bakalım açacaklar mı?

Sn.sakdağ,ikinci resimde çılgın kız görünüyor ama fark edemeyebilirsiz.Daha net resmi vardı ama hangi dosyada bulamadım,yeniden resimleyip yükleyeceğim.

berçin
29-05-2012, 14:49
İki yıldır,aşağı apartmanın balkonlarının birinden aşağı doğru sarkan mor telgrafın gözüne bakıyorum.Etrafa da haber saldım olan birinden iki sap kırılıp getirile:eek: Öyle bir hale geldim ki,yüzsüzlüğü ele alıp gideceğim hiç tanımadığım koşunun kapısına,çünkü telgraf öyle coşmuş,öyle güzel salınıyor ki.Komşudan istemeye karar verdiğim gün benim kızların konseri var Samsun AKM'de.Eşimle gittik girdik AKM'nin kapısından içeri,birde ne göreyim girişin ve merdiven balkonlarının kenarları mor telgrafla kaplanmış.O an aklıma koydum çıkışta çalacağım.Çaldım da.
Eşimi de güvenlik görevlilerinin önüne koyarak(bütün itirazlarına rağmen) kaşla göz arasında dört sap koparıverdim.Ben mor telgraf sahibi olmanın sevinciyle elimde kırılmış saplarla ayrıldığımı zannederken çıkıştaki resim çektirme seremonisine yakalandığımı öğrenene kadar ve fotoğraftaki yüz ifademi görseniz...:o:o:o Hiç tanımadığım komşudan bir tane çelik istemeyi yeğlerdim.
Sn.Sdurul işte benim macera, ava giderken avlandım.

ahmeter
29-05-2012, 15:31
Tebrik ederim Bravo

berçin
31-05-2012, 22:11
Evimizin yıldızı ve terasımızın yıldızları.
(Sevgili Sevim hanım,Zeus'un en yakın çekimi bu kareyi bulabildim.Sevgiler.)

berçin
31-05-2012, 23:29
Küpe bebeklerimin, bu kadar çabuk çiçek açacaklarını hiç beklemiyordum.:eek:
Sanıyorum teneke kutuların büyük etkisi oldu.Daha önce plastik saksılara aldığım çelikler büyük olmalarına rağmen yeni yeni tomurcuklanmaya başladı.
Ve son karedeki güzel,daha önce bahsettiğim yeni çılgın,bir yapı marketten hiç açmamış ama tomurcuklu almıştım.(Eve gidene kadar kırılan iki_üç dalını da suda köklendirip diktim.) Güzelliğiyle terası şenlendirmeye devem ediyor.

Hülya
01-06-2012, 00:05
Sayın berçin muhteşem görünüyorlar küpeleriniz.
Tebrikler,rengarenk bir terasınız var.

berçin
01-06-2012, 00:25
Çalı ve sarmaşıklar,aralarından geçerken aldığım koku ...Tarifi yok;)

berçin
02-06-2012, 22:49
Güllerin güzelliğini görmezden gelmişim,farkında değilim...

berçin
03-06-2012, 13:29
Bu sabah resimlediğim güller ve eşimin bu seneki hediyelerinden mercanlar...

berçin
03-06-2012, 14:04
Dahlia dün tomurcuktu,bu sabah yıldıza dönüşmüş.:eek: Gardenyalardan bir tanesi, nihayet nazlanmayı bırakıp ilk çiçeğini gösterdi.Sedum, bana geldiğinde 5cm'lik bir bebekti,şimdi ise hem yavruları var hemde çiçek açmaya hazılanıyor.;)

Kaynana dilini kızım sıla yol kenarında kırılmış tek parça halinde getirdi ve ''bunuda iyileştir de göreyim'' dedi,maksadı benimle dalga geçmekti.Sonuç ortada,çiçek açacak.:rolleyes: Diğer kaktüs yine bir komşu hediyesi,sabah akşam yanındayım açtığını görmek için,ilk defa benim elimde kaktüsler çiçek açacak heyecanla bekliyorum.:eek:

berçin
03-06-2012, 14:21
Güzelleri paylaşmaya devam;Geçen sene lilyum soğanlarının yanlarındaki küçük soğanları başka bir saksıya dikmiştim,boylarına bakmadan büyümüşler de tomurcuk yapmışlar.:p

Ortancanın son hali ve vazgeçilmezim küpe...

berçin
03-06-2012, 14:31
Birazda domates,salatalık...:D

berçin
03-06-2012, 14:45
İhracata başlıyorum arkadaşlar:o Toplamaya yardıma gelirsiniz artık,ben nasıl kalkarım bu kadar işin altından bilmiyorum:o narenciyeler de kış hasadına yeni,yeni hazırlanıyorlar:)

Asya Ceylan
03-06-2012, 16:21
maşallah :)

Asya Ceylan
03-06-2012, 16:22
Toplama için olmasada yemek için yardımcı ararsanız buralardayım ;)

berçin
04-06-2012, 13:36
Dün sabah tomurcuk halindeyken resimlediğim kaktüs,akşama doğru açmaya başladı.Bütün aile ve misafirlerim açılışını izledik, şaşırtıcı ve güzeldi.Benim içinse bambaşka bir deneyim oldu;)

berçin
25-06-2012, 22:18
Yaklaşık bir aydan fazladır vakitsizlikten hiçbir şey paylaşmadım ama terası fotoğraflamayı ihmal etmedim.Sevgili kızım Sıla'nın dosyaları canı nasıl isterse, kah bilgisayardan silmiş,kah fotoğraf makinesini silip temizlik yapmış:mad:.Bu akşam benim için çok güzel paylaşımlar olacağını düşündüğüm hiç birşey ortalarda yok.:( En çok üzüldüğüm, daha önce tomurcuklu halini paylaştığım kaynana dilinin sıralı açmış çiçeklerini paylaşamamak...:(

Vildan Sönmez
25-06-2012, 23:59
Üzülme küpeli zengini arkadaşım. Terasın bolca çiçeklenmiş, bundan sonrasını foıtoğraflayıp paylaşırsın.

Yaklaşık bir aydan fazladır vakitsizlikten hiçbir şey paylaşmadım ama terası fotoğraflamayı ihmal etmedim.Sevgili kızım Sıla'nın dosyaları canı nasıl isterse, kah bilgisayardan silmiş,kah fotoğraf makinesini silip temizlik yapmış:mad:.Bu akşam benim için çok güzel paylaşımlar olacağını düşündüğüm hiç birşey ortalarda yok.:( En çok üzüldüğüm, daha önce tomurcuklu halini paylaştığım kaynana dilinin sıralı açmış çiçeklerini paylaşamamak...:(

sevim4
26-06-2012, 09:32
Arkadaşım üzülme,bu haliilede muhteşem ellerine sağlık.
Küpeler coşmuş lilyumlar harika görünüyor.

Asya Ceylan
26-06-2012, 16:05
Maşallah her biri birinden güzel...

berçin
27-06-2012, 13:29
Sevgili Vildan ve Sevim hanım,teselliniz için teşekkür ederim.Geçtiğimiz hafta ve bu hafta rüzgarlı geçiyor,küpelerde sert rüzgardan bayağı etkilendi.Temmuz ve ağustos ayları da sıcaklarıyla kapıda bakalım o zaman ne yapacağım.

Sevgili Asya Ceylan,teşekkürler.

adonis-
28-06-2012, 00:35
masallah nazar boncugu takmayi unutmayın :)

berçin
28-06-2012, 23:17
Terasın son gözdeleri bu lilyumların soğanlarını baharda bir yapı marketten filizlenmiş olarak almıştım.Beyaz olanın tek tomurcuk verdiğini gördüğümde üzülüp,keşke almasaydım diye söylendiğime pişmanım,o kadar güzel kokuyor ki vanilya gibi ama daha yoğun ve güzel...
Pembe olan da güzel kokuyor ama yoğun bir kokusu yok.(kokmasa da güzel)

Kızım son vukuatında resimlerimi yok etmeseydi,:mad:çok daha güzel yıldızlar paylaşacaktım.Ama bu güzeller de haksızlık etmemeliyim,bunlar da çok güzel.

berçin
29-06-2012, 00:38
Adını bilmediğim bu güzel çiçek,geçen sene sezonluk begonya saksısında mülteci yabancı ot kılığında gelmiş:D,bende meraktan koparmayıp neye dönüşeceğini bekledim:confused:.Tek gövde ve dallarda açtı bu minik çiçeklerini,çiçekleri geçtikten sonra kök üzerinden kesip saksıyı bir kenara attım baharda yeniden kullanmak üzere...ve bahar da sürpriz,yine o yabani ot kılığında bir farkla,kestiğim yerden beş altı sürgünle...Adını mülteci koydum,gerçek adını bilen arkadaşlar varsa gerçek ismini iade edelim.:o

Gardenyalar,bu sene bol çiçekli ve güzel kokularıyla terası şenledirenler arasındalar.(Bol çiçekli görüntüler,Sıla'nın operasyonu ile ortadan kaldırılmıştır.:mad:)

Glayöller,gelişim ve tomurcuklanma döneminde çok iyilerdi,ancak ilk tomurcuklar açıyor geri kalan açmadan kuruyor.Bunun nedenini anlayamadım ve çok üzülüyorum,iki senedir bütün çabalarım boşuna gidiyor.:(

berçin
29-06-2012, 00:48
Terasın gözdeleri küpeler...:cool:

sevim4
29-06-2012, 08:25
Süper olmuş balkon.

serkan_istanbul
29-06-2012, 08:29
Günaydın bayıldım o mülteciye ne kadar güzelmiş keşke benim saksılarda da çıksa böyle mülteciler.;)

canannuman
29-06-2012, 09:20
Güllerin güzelliğini görmezden gelmişim,farkında değilim...

Resimde lobelya görüyorum sanki nasıl yaşattınız. Sıcaklar gelince durdularmı?
Küpeliler bir harika, Zeus çok şirin, eşimi bir kandırsam bende bir zeus istiyorum. Çok renkli ve çeşitli nefis bitkileriniz var. Hepsi birbirinden güzel ama çay kutularındaki boyuna posuna bakmadan açan küpeli takıma bayıldım. Lillyumlar, daha evvelindeki kasımpatı ve nergisler açık renk mavili iri çiçekli sümbülünüz. Tebrik ederim zevkle takip edeceğim sayfanızı.

Bazen bendede böyle alakasız bir ot çok güzel çiçek açıp beni şaşırtıyor. Ben böyle çıkan çiçekli bitkiler için. Bu bana Allahın hediyesi çok şükür diyorum. Sanki bu mülteciler başka bir sevinç benim için. Her sene 1 veya iki mülteciye rastlıyorum ekip diktiğim yerlerde. Başka bir sevinç mutluluk oluyor bunlarda ekstradan. O gün, o hafta başka mutlu oluyorum seyrettikçe onları.
Sevgilerimle. Elinize sağlık.

kılıç
29-06-2012, 12:39
Mültecinizin çiçeğide rengide çok güzelmiş küpelere zaten söyleyecek söz yok.

berçin
29-06-2012, 22:19
Sevgili arkadaşlarım Sevim hanım,Serkan_İstanbul ve kılıç,güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Sevgili canannuman,lobelya çiçeğini büyük saksılarda ki güllerin altları çok boş görünüyordu ,o boşluğu doldurmak için (Sıla kızım diyor ki aile fertlerine;''Dikkat edin sabah uyandığımızda annem kulak deliklerimize biraz toprak biraz tohum ekilmiş bulmayalım,bu kadın iyice delirdi heryere herşeye bir şeyler dikiyor...'')seradan fide halinde aldım.Tercih sebebim tek bir kökten toprağın üzerine dolgun yayılma şekli ve güllerin gölgesinde rahat gelişebileceklerini düşündüğüm için,güzellikleri de hediyesi:)

Zeus,harika bir arkadaş,Tibetan Spaniel cinsi,fazla büyümeyen,uysal,neşeli,ölümüne sadık ve sessiz bir varlık.Benim eşimde başlangıçta nuh dedi....ama şimdi öyle kabullendi ve sevdi ki akşam eve geldiğinde Zeus'un tavşan gibi bacaklarına sıçraması onu çok mutlu ediyor.Eşinizle birlikte araştırın,asla pişman olmazsınız.Ama şunu belirtmeliyim bu cins bebekken alınmalı ve daha sonra terk edilmemeli,ölümüne sadakatta çok ciddiler,terk edildiklerini düşündüklerinde intihar ediyorlar.(üç günlük şehir dışı bir seyahatim inanmama yetti)

Ve mülteciler hakkında söylediğiniz her şeye katılıyorum,derler ya'' büyük ikramiye bana çıktı gibi sevindim''bende öyle,eşimin bir müvekkilin hediye ettiği dut fidanının dibinden bu bahar çıkan sümbülü gördüğümde farkında olmadan çığlık atmış ve terasta benimle birlikte olanları çok korkutmuştum.:)Sevgiler.

alacakaranlik
30-06-2012, 10:33
Bitkilerinizin güzelliğine diyecek yok. Zambak ve önlerinde duran küpeliler güzel görünüm oluşturmuşlar.
Glayoller geniş ve derin saksı seviyor bildiğim kadarı ile. Yoksa çok cılız gelişim gösterebiliyorlar. Yanılmıyorsam Serkan-İstanbul saksıda yetiştiriyor glayollerini

berçin
02-07-2012, 22:44
AKM'den yürütülen mor telgraf bağışıklık yaptı ki,peşine muhtelif yerlerden yürütülen cinsleri eklendi.(tüylü yeşil telgraf hariç)Yanlış anlaşılmasın saksısıyla değil,uçlardan çelik alındı.:o Bu sabah tüylü yeşil telgraf iki minik çiçeğini nihayet gösterdi.;) Çok hızlı gelişmeleri hayret verici...

berçin
02-07-2012, 23:07
Yeni yeni yüzünü gösteren, japon gülü,cana ve calla ve yeni açan başka bir küpe.(kaybettiğimi sanıyordum,görünce neredeyse havada takla atmadığım kaldı.:D)

berçin
02-07-2012, 23:54
Çok beklediğim begonya ve diğer yaseminde teşrif ettiler...:eek:
Lobelya gibi,tek kök ve toprak üzerine kollarını yayan bu güzel çiçeği de fide halinde almıştım,üzerinde iki çiçek avucumun içini doldurmuyordu şimdi saksısından taşıyor.(affedin ismini bilmiyorum:))

berçin
05-07-2012, 21:53
Sukulentler için güzel şeyler yazmayı denedim ama olmadı,(güzel olmadıklarından ve ya bir hikayeleri olmadığından değil) geçirdiğimiz son üç gün duyarlı insanların tadını da keyfini de kaçırdı.Malum sel felaketinden bahsediyorum,beni en çok üzen yine fatura doğa anaya kesildi,hiç kimse hatasını kabullenecek cesareti ve onuru gösteremedi.Mert Irmağı daha öncede defalarca taşmış, ama can kaybı da vermemişti.Maalesef ölen insanlar,doğal afete değil aç gözlü, para hırsına doymayan birilerine kurban oldular,kabahati de Mert Irmağına yüklediler oldu da bitti...
Umarım insanoğlu tez zamanda Allah'ın verdiği aklı sebebine uygun kullanmaya başlar.

Vildan Sönmez
06-07-2012, 00:30
Geçmiş olsun size ve bütün Samsun'a.
Doğadan aldığımız daha doğrusu çaldığımız her şey emanet çünkü o geri alıyor.
İşte dere yataklarına yapılan konutlar. Sadece Samsun'da değil, yıllar önce İstanbul Alibeyköy ve Güneşli'de olduğu gibi..Canlar gidiyor ve en acısı da unutuluyor....

berçin
06-07-2012, 01:46
Geçmiş olsun size ve bütün Samsun'a.
Doğadan aldığımız daha doğrusu çaldığımız her şey emanet çünkü o geri alıyor.
İşte dere yataklarına yapılan konutlar. Sadece Samsun'da değil, yıllar önce İstanbul Alibeyköy ve Güneşli'de olduğu gibi..Canlar gidiyor ve en acısı da unutuluyor....

Teşekkür ederim Samsun adına ve kendi adıma. Çok doğru söylemişsiniz,herşey bize emanet,kurulan konutlar dere yatağının aşağı seviyesinde,bölgeyi görseniz mühendis olmanıza gerek yok, mantığınızla kavrayabilirsiniz oraya o şekilde yapıların olmayacağını...Maalesef can kaybına uğramadan atlatabileceğimiz bir çok afet gördü bu ülke,her seferinde ''inşallah bir daha Allah yaşatmasın''diye dualar edildi ve öylede kaldı,dediğiniz gibi hep unutuldu canlar gittiğiyle kaldı,gazete manşetlerinde ki, o çırpınan anneye evlatları geri verebilecekler mi?Evlat acısını tatmış biri olarak soruyorum o aç gözlü insanlara...
(uyku kaçınca en iyi arkadaş ağaçlar net.)

serkan_istanbul
06-07-2012, 07:50
öncelikle geçmiş olsun. Terasınızda inşallah herşey yolundadır. Birde genelde o evleri alanlarda yerli halk deilmi bilimiyolarmıydı oranın dere yatağı olduğunu birazda kendimizde suçluyuz bu konularda çok üzüldüm insanlar bu şekilde kayıplar yaşamamalı. Toki zaten şimdiki yönetimle birlikte çıktı. Ve inanın çok güzel kapatacaklar konuyu şimdiden tv de gördüm yahu tokide suç yok diyolar. Sevgi ve saygılarımla geçmiş olsun tekrar. ölenlerede rahmet diliyorum

Asya Ceylan
06-07-2012, 09:28
Günaydın Sayın Berçin çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah.Öyle ya da böyle bir şeyler sebep oluyor, herşeyin hayırlısı tabi.Gerçekten diyecek bişey yok çok üzücü bir durum...

canannuman
06-07-2012, 16:48
Ben o sarı çiçeği zengardende tohumu limon perris diye satılan çiçeğe benzettim yayılıcı sarkıcı diye okudum sanırım. Benzettim bilemiyorum ama yaprak rengide benziyor.

berçin
06-07-2012, 19:29
öncelikle geçmiş olsun. Terasınızda inşallah herşey yolundadır. Birde genelde o evleri alanlarda yerli halk deilmi bilimiyolarmıydı oranın dere yatağı olduğunu birazda kendimizde suçluyuz bu konularda çok üzüldüm insanlar bu şekilde kayıplar yaşamamalı. Toki zaten şimdiki yönetimle birlikte çıktı. Ve inanın çok güzel kapatacaklar konuyu şimdiden tv de gördüm yahu tokide suç yok diyolar. Sevgi ve saygılarımla geçmiş olsun tekrar. ölenlerede rahmet diliyorum

Teşekkür ederim sevgili Serkan,terasta herşey yolunda sadece biraz dağıldı,düne kadar yağmur aralıklarla yağmaya devam ettiği için bugün biraz toparlama fırsatı bulabildim.
Evet o evleri alanlar yerli halk ve gelir düzeyi düşük insanlar,Toki'nin kentsel dönüşüm projesi...neyse arkadaşım politikaya girip tat kaçırmayayım,sadece şunu söyleyebilirim imar ve ihale yolsuzluk soruşturmaları yaklaşık bir senedir devam eden ama sonuca varmayı bırakın bir arpa boyu yol alınamadı bile, herşey gözler önünde ama iktidar belediyesi...Fazla söze gerek var mı?

Yaylacı
06-07-2012, 23:18
Sayın berçin, ben bu sayfaları nasıl görmedim diye kendi kendime söyleniyordum. Mükemmel herşey çok güzel, ellerine sağlık. Vallahi kıskandım, bu kadar çeşit ve bol çiçek bir arada(bir de bana söylüyorlar) çok nefis birbirlerini tamamlıyorlar. Küpeler çok güzel, sağlıklı ve bol çiçekli helal olsun. Sizi takdir ediyorum, sayfalarınızın takipçisi olacağım. Sabah hemen bir plan yapacağım, bu gördüğüm güzellikler nasıl elde edilebilir. Kolay gelsin saygılar efendim...

Maviş
07-07-2012, 10:45
Berçin Hanım terasınız çok güzel maşallah sümbüller, laler,nergizler,çilekler, gülleriniz, yıldız çiçekleriniz, domatesleriniz, kasımpatlarınz ve diyer çiçekleriniz hepsi birbirinden güzeller. :(Size ve tüm Samsun´a sel felaketinden geçmiş olsun dere yatağına ev yapılırsa eninde sonunda sel gelir. Su yolunu bulur, derler. Herkes bu konuda duyarlı olsa hiç can kaybı olmaz.:( Yağmur Allahtan gelir yapılacak birşey yok ki. Zamanında tetbirini alsalardı can kaybı olmazdı. Bizler doğadan emanet aldık.

berçin
07-07-2012, 16:17
Sayın berçin, ben bu sayfaları nasıl görmedim diye kendi kendime söyleniyordum. Mükemmel herşey çok güzel, ellerine sağlık. Vallahi kıskandım, bu kadar çeşit ve bol çiçek bir arada(bir de bana söylüyorlar) çok nefis birbirlerini tamamlıyorlar. Küpeler çok güzel, sağlıklı ve bol çiçekli helal olsun. Sizi takdir ediyorum, sayfalarınızın takipçisi olacağım. Sabah hemen bir plan yapacağım, bu gördüğüm güzellikler nasıl elde edilebilir. Kolay gelsin saygılar efendim...

Teşekkür ederim Sn.Yaylacı,bende sizin terası kıskandım,aklım hala mavişte.Biz bitki delileri dünyayı alsak doymayız.:D Bu kadar bitkim olmasına rağmen gözüm doymuyor.Arabada eve gelip giderken gözüm hep balkonlarda ve ya teraslarda hatta eşim ''gözünü toprak doyursun ''diye dalga geçer benimle.Maşallah sizinde harika çeşitleriniz var,bende sizi takip etmeye devam edeceğim esen kalın.

berçin
07-07-2012, 16:25
Berçin Hanım terasınız çok güzel maşallah sümbüller, laler,nergizler,çilekler, gülleriniz, yıldız çiçekleriniz, domatesleriniz, kasımpatlarınz ve diyer çiçekleriniz hepsi birbirinden güzeller. :(Size ve tüm Samsun´a sel felaketinden geçmiş olsun dere yatağına ev yapılırsa eninde sonunda sel gelir. Su yolunu bulur, derler. Herkes bu konuda duyarlı olsa hiç can kaybı olmaz.:( Yağmur Allahtan gelir yapılacak birşey yok ki. Zamanında tetbirini alsalardı can kaybı olmazdı. Bizler doğadan emanet aldık.

Teşekkür ederim maviş2,geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.Selamlar.

Yaylacı
07-07-2012, 22:37
Sayın berçin, bizler bitki sever olarak ilerlemiş hastalık sahibiyiz, bitkilerden anlamayan kişiler bizlere merak ve hayretle bakarlar. Bazan bana da sorarlar "ne yapacaksın bu kadar çiçeği, her taraf çiçek doldu" derler ama ben aldırış etmem yeni bir çiçek görsem nasıl elde edebilirim nereye yerleştirebilirim diye plan yaparım kafamda. Ben de sizin sayfanın takipçisi olacağım, saygılar efendim....

berçin
07-07-2012, 23:40
Sayın berçin, bizler bitki sever olarak ilerlemiş hastalık sahibiyiz, bitkilerden anlamayan kişiler bizlere merak ve hayretle bakarlar. Bazan bana da sorarlar "ne yapacaksın bu kadar çiçeği, her taraf çiçek doldu" derler ama ben aldırış etmem yeni bir çiçek görsem nasıl elde edebilirim nereye yerleştirebilirim diye plan yaparım kafamda. Ben de sizin sayfanın takipçisi olacağım, saygılar efendim....

Sosyal hayatım da benden başka neredeyse bitkilere ve ya doğaya ilgisi olan hiç kimse yok diyebilirim,dolayısıyla hafif deli muamelesi görebiliyorum(çocuklarım da dahil):o Eşim dalga geçer alay eder ama sayemde neredeyse benim delilik seviyemi geçecek,:D mesela sayfamda yayınladığım meyveleri bu baharda kendisi alıp getirdi.(bulaşıcı bir hastalık olması güzel diyorum:D) Dediğiniz gibi,artık aldırış etmiyorum,bunun en büyük sebebi ağaçlar net dostları,biliyorum ki yalnız değilim.Size de saygılar efendim.

berçin
08-07-2012, 00:50
Assolistler en son çıkarmış derler ya,kokulu olanlar en son açtı bu sene.Tiger lilium geçen sene daha çok tomurcuk yapmıştı,(bir hata yaptım ama hala anlayamadım:( ) bugün yarın gösterir güzel yüzünü

berçin
08-07-2012, 01:25
Salatalık seri üretimde; iki günde bir, beş_altı yetişmiş salatalık topluyorum,bir aydan fazladır manavdan salatalık almıyorum,kahvaltı içinde domateslerim yolda,hatta üç tanesi dün soframızda keyifle yer aldı.:D Çilekler birer birer de olsa kendilerini unutturmuyor meyve vermeye devam ediyor.;) Narenciyeler;'' biz de varız''diyor artık...:o

Eriklibahçe
08-07-2012, 17:48
Sn.berçin,
terasınızda ufak bir gezintiye çıktım,sizi gönülden tebrik ederim,oldukça keyif verici bir yolculuktu benim için,emeğinize ellerinize sağlık.. :)

berçin
09-07-2012, 11:45
Sn.berçin,
terasınızda ufak bir gezintiye çıktım,sizi gönülden tebrik ederim,oldukça keyif verici bir yolculuktu benim için,emeğinize ellerinize sağlık.. :)

Teşekkür ederim Sn Eriklibahçe,ağaçlar nette çok daha güzel teraslar var,bende elimden geleni yapmaya gayret ediyorum.Ziyaretiniz için teşekkürler

TaşevliBahçe
10-07-2012, 00:19
Sn.berçin ,

Maviyide yeşilide bir arada yakalayabilen şanslı kişilerden görüyorum sizi ..
Samsun ve sinop gezemediğim fakat gördüğüm karadenizin güzel illerinden biridir.

siz işin içine birde zeusu katmışsınız ya , bundan gayrı keyf varmıdır ki..

sizin Terasta biz keyf aldık , Terasınızda gönlünüzce keyf almanız dileğiyle....

saygılar efendim...

Asya Ceylan
11-07-2012, 08:56
O salatalıkları yemek istiyoruuummmmm :D

berçin
11-07-2012, 15:26
Sn.berçin ,

Maviyide yeşilide bir arada yakalayabilen şanslı kişilerden görüyorum sizi ..
Samsun ve sinop gezemediğim fakat gördüğüm karadenizin güzel illerinden biridir.

siz işin içine birde zeusu katmışsınız ya , bundan gayrı keyf varmıdır ki..

sizin Terasta biz keyf aldık , Terasınızda gönlünüzce keyf almanız dileğiyle....

saygılar efendim...

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim,Karadeniz deyince insanların aklına hep doğu Karadeniz gelir oysa Samsun'da Sinop'ta güzel şehirlerdir.Fırsat bulduğunuz da gezip görmenizi tavsiye ederim,bu arada sizde Ege'nin incisinde siniz, sizde daha şanslı olanlardansınız;) saygılar.

berçin
11-07-2012, 15:28
O salatalıkları yemek istiyoruuummmmm :D

Buyurun gelin,beraberce yiyelim;)

YeniGine
12-07-2012, 00:43
Berçin merhaba; dün gece terasınıza misafir geldim; fakat uyku gelince yarına devam ederim deyip çıktım. Bu gece "Herşey o kadar güzel ki" devam ederim dediğim yerden değil de tekrar İlk Sayfa dan başladım. Ellerinize, emeğinize sağlık; herşey muhteşem çook güzeller, bayıldım terasınıza. Berçin lilium bende komşum hediye etmişti karton saksıda suyu döküyorsun; anında su saksı altında. Çiçekleri de bitti. Ben onu bahçeye dikmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz???
:( Evet yağmur, sel, TOKİ geçmiş olsun, kayıplar tabi ki çook üzücü, Allah tan rahmet diliyorum.
TOKİ için inşallaah ARTIK DURUR, YETER diyorum. Hep derim; gecekondu deriz... Ben artık TOKİ KONDU diyorum...

sevgiçiftliği
13-07-2012, 13:23
Sn. berçin,

Terasınız harika emeğinize sağlık.

saygılar..

berçin
14-07-2012, 22:34
Berçin merhaba; dün gece terasınıza misafir geldim; fakat uyku gelince yarına devam ederim deyip çıktım. Bu gece "Herşey o kadar güzel ki" devam ederim dediğim yerden değil de tekrar İlk Sayfa dan başladım. Ellerinize, emeğinize sağlık; herşey muhteşem çook güzeller, bayıldım terasınıza. Berçin lilium bende komşum hediye etmişti karton saksıda suyu döküyorsun; anında su saksı altında. Çiçekleri de bitti. Ben onu bahçeye dikmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz???
:( Evet yağmur, sel, TOKİ geçmiş olsun, kayıplar tabi ki çook üzücü, Allah tan rahmet diliyorum.
TOKİ için inşallaah ARTIK DURUR, YETER diyorum. Hep derim; gecekondu deriz... Ben artık TOKİ KONDU diyorum...
Sevgili YeniGine,güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Arkadaşlarım teras yüzünden asosyal olduğumu düşünüyorlar ama umurumda değil açıkçası,kocaman ağaçlar net ailesi varken asosyal olmak mümkün mü?;) Liliumunuza gelince;çiçeklerini döktüğünü söylüyorsunuz,çiçek saplarının oluşmaya başladığı tepe bölümü makasla kesip,arada sulayarak ve iki haftada bir besin verin.Yapraklar sararmaya başladığında sulamayı minimum seviyeye indirin ve üstü kapalı bir yere alın.Çiçeğin sapı tamamen kuruyana kadar dokunmayın saksısında kalsın Kasım ayında saksıdan soğanı çıkarıp bahçenize dikebilirsiniz.Ben naçizane bu kadar bilgi verebilirim,çünkü bende acemiyim.Forum da soğanlı ve yumrulu bitkiler bölümüne bakarsanız ne ustalar ne tavsiyeler göreceksiniz,bende onlardan öğrendim;) ''TOKİ KONDU'' sözünü söyleyen insanların az olmadığını bilmek çok güzel,hukuki mücadele devam ediyor.İnşallah sonuçsuz kalmayacak:mad: Sevgiler.

berçin
14-07-2012, 22:44
Sn. berçin,

Terasınız harika emeğinize sağlık.

saygılar..
Teşekkürler Sn.sevgiçiftliği,sizde yeni üye hayırlı olsun.Ailemiz büyümeye devam ediyor.:)

YeniGine
14-07-2012, 23:15
Çok teşekkür ediyorum berçin...

YeniGine
05-09-2012, 01:12
berçin merhaba tekrar şöyle bir terasınızı gezindim... Ve merak ettim nerelerdesiniz?

berçin
05-09-2012, 21:33
berçin merhaba tekrar şöyle bir terasınızı gezindim... Ve merak ettim nerelerdesiniz?

Sevgili YeniGine,insanı kendisini merak eden bir dosttan başka daha ne mutlu edebilir ki,:)ilginize teşekkür ederim.Biliyorsunuz yaz ortasında yaşadığımız sel moralleri bozmuştu,birde yağmurların ardı arkası gelmedi,peşine de aşırı sıcaklar,çocuklar küçük;onların tatil ihtiyaçlarına da cevap verelim derken benim terasta herşeyden biraz nasibini aldı.Bir çok bitkim zarar gördü,küpelerimden en sevdiğim cinsleri kaybettim.:(Mücadeleyi bırakmadım ama sadece hayatta kalmaları adına,terasın durumuna fazlaca moralim bozulunca(terasın şu anki halini resimler paylaşırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.)kapalı balkonda birşeyler yapmaya çalıştım.Bu akşam tamamen tesadüf;uzun süredir foruma bakmıyorum canım da biraz sıkkın,arkadaşlar neler yapmış bir bakayım içim açılsın istedim,iyi ki uğramışım nasıl da bekliyormuşum kafaları şişirmeyi...:D tekrar teşekkürler ve sevgiler.

YeniGine
05-09-2012, 23:27
Anladım berçin haklısın. Bir tane çiçek kurusa üzülüyoruz, kaldı ki çok bitkin zarar görmüş. Üzülme, eminim tekrar hepsini toparlayacaksın inşallah.

berçin
28-01-2013, 14:10
Uzun bir aradan sonra tekrar...
İnşallah hava ılıman şekilde devam eder de geçen sene yaşadığım don tehlikesini yaşamam,güzellerimi eski küvetin içinde korumaya çalışıyorum.

berçin
28-01-2013, 14:16
Bu resimleri ekim ayının sonlarına doğru çekmiştim.İlkbaharı çok özledim...

berçin
28-01-2013, 14:43
Aslanağzı açmayı hiç bırakmadı,havanın soğuk olmasına hiç aldırmıyor.
Kış ortancası geçen seneki kadar görkemli olmasa da beni sevindirmeye devam ediyor.:D
Sukulent saksısında iki çeşit var,birisi baharda beyaz çiçekler açıyor diğeri de görüldüğü gibi...
Zeus terasa çıktığında çok heyecanlanıyor saksıya bişeyler diktiğimi gördüğü zaman ya boş bir saksı ya da saksı tabağını getirip toprağın üzerine üzerine bırakıyor,sanırım yardım ettiğini düşünüyor kerata:D

Tika
28-01-2013, 18:54
Terasınızı beğeniyle gezdim.
Köpeğiniz de çok sevimli.
Güzelliklerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Sukulentleriniz çok güzel.

berçin
29-01-2013, 00:08
Merhaba Sn.Berçin,
Küpelileriniz halen hayatta mı? Küpeliyi hayatta tutmak oldukça zor da. En azından ben bunu başaramadım ama yılmadım da.
Ayrıca, köpek de ayrı bir renk katmış :)
Saygılar...
Anaçlardan dört beş tanesi hayatta,yavruların bir çoğunu kaybettim ama dayanıklı olanın yavruları direnmeye devam ediyor.Baharda göreceğiz İnşallah.;)
Zeus'a gelince;Evimizin bir ferdi,neşe kaynağı,insanlıktan utandığımı unutturan tek canlı:o

YeniGine
29-01-2013, 00:14
Sevgili berçin; tekrar hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin!.. Tekrar görüştüğümüze sevindim. Kaldığımız yerden devam inşallah!..

berçin
29-01-2013, 00:33
Sevgili berçin; tekrar hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin!.. Tekrar görüştüğümüze sevindim. Kaldığımız yerden devam inşallah!..
Hoşbulduk sevgili Yenigine.Desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim,bana ''hayata devam'' dediğiniz için...

berçin
29-01-2013, 00:43
Terasınızı beğeniyle gezdim.
Köpeğiniz de çok sevimli.
Güzelliklerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Sukulentleriniz çok güzel.

Sevgili Tika,sayfanızı bende beğenerek,zaman zaman da kıskanarak;) takip ediyorum ve çok beğeniyorum.Sevgiler...

milaca2010
29-01-2013, 01:13
Sn. berçin; yaşadığınız olumsuzluklar için geçmiş olsun, küpelileriniz, echeveria'lar ve diğer çiçekleriniz harika.
Çok renkli bir terasınız var büyük bir keyfle gezdim terasınızı.
Verdiğiniz emeklere sağlık. devamlılığı dileğiyle.
Ayrıca Zeus'unuz çok tatlı:)
Esen kalınız...

YeniGine
29-01-2013, 01:24
Evet; yaşanan olumsuzluklar çok zor idi. İnşallah Allah'ım tekrarını, bir dahasını nasip etmesin hiç kimselere!..

gülsu
29-01-2013, 10:32
Sn berçin terasındaki çiçeklerin muhteşem görünüyor. Her bir kare ayrı güzel. Bende bir küpe sever olarak gözüm onlara takıldı. Maşallah her çeşidi var. Çelik paylaşımı düşünürseniz beni 1. sıraya alın lütfen..:)Ellerin dert görmesin. Hepsiyle güzel ilgilenmişsin. Çileklere ayrıca bayıldım. Nedir onun cinsi ne çok çilek vermiş. Tek tek hepsini saymam mümkün değil tek kelime ile harika. Ellerine ve emeğine sağlık.

berçin
29-01-2013, 14:49
Sn. berçin; yaşadığınız olumsuzluklar için geçmiş olsun, küpelileriniz, echeveria'lar ve diğer çiçekleriniz harika.
Çok renkli bir terasınız var büyük bir keyfle gezdim terasınızı.
Verdiğiniz emeklere sağlık. devamlılığı dileğiyle.
Ayrıca Zeus'unuz çok tatlı:)
Esen kalınız...
Övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim,gezintiden keyif almanıza memnun oldum sevgiler.

berçin
29-01-2013, 14:52
Evet; yaşanan olumsuzluklar çok zor idi. İnşallah Allah'ım tekrarını, bir dahasını nasip etmesin hiç kimselere!..

Sözlerinizle bana güç veriyorsunuz,teşekkür ederim sevgili YeniGine.

berçin
29-01-2013, 15:14
Sn berçin terasındaki çiçeklerin muhteşem görünüyor. Her bir kare ayrı güzel. Bende bir küpe sever olarak gözüm onlara takıldı. Maşallah her çeşidi var. Çelik paylaşımı düşünürseniz beni 1. sıraya alın lütfen..:)Ellerin dert görmesin. Hepsiyle güzel ilgilenmişsin. Çileklere ayrıca bayıldım. Nedir onun cinsi ne çok çilek vermiş. Tek tek hepsini saymam mümkün değil tek kelime ile harika. Ellerine ve emeğine sağlık.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim,seve seve sizinle çelik paylaşımın da bulunurum.Geçen bahar üye arkadaşlardan biriyle paylaşmıştım ama akıbetleriyle ilgili geri dönüş olmadı.Baharda Allah'tan birşey olmazsa çelikleri elinizde bilin.Üç çeşit çileğim var,yediveren,dağ çileği diğerinin cinsini açıkçası bende bilmiyorum ama inanın şuanda bir sürü çiçeği var.Soğuk hava yüzünden meyva oluşacağını düşünmüyorum.Sevgiler.

berçin
29-01-2013, 21:01
Sümbüllerin erken açmasının nedeni,muhafaza ettiğim yerde su temas etmiş ve filiz vermişler,bende gelişi güzel diğer saksıların dibine diktim:oDağ menekşesi sürpriz oldu,fakına varalı iki gün oldu bir sevindim sanki uzun zamandır özlediğim arkadaşıma kavuşmak gibi....Papatya bir tek çiçeğiyle nasılda gururlu:D
Nergis,çiğdem,zıpçıktı ve zambaklar bahar hazırlığı yapıyorlar;)

berçin
29-01-2013, 22:24
Bugün sevgili Tika'nın balkonunu dolaşırken,kendi balkonumdan hiçbir şey paylaşmadığımı farkettim ve...
On üç orkidenin yedi tanesi çiçek sapı verdi ama tomurcukları açmadan kuruyup döküldü,tek açan beyaz orkide oldu beş tomurcuktan ikisi,buna da şükür:eek:Üyelerden sevgili Almanyalı'nın orkideleri muhteşem,bundan sonra onun önerilerini deneyeceğim sonuç İnşallah güzel olur.
Telgrafları havalar soğumaya başladığında balkona konuşlandırdım yerlerini çok sevdiler ki hızlı gelişim gösterdiler...
Yaprak güzeline gelince;Sıla'nın okulunun müdür odasından arsızlık yapılarak iki küçük çelik halinde evime geldiler.(Kızım çok utanmıştı.)Çiçek açtığını bilmiyordum,çiçeğide çok güzelmiş.;)
Yeşil beyaz çizgili bitkide yine müdürün odasından ama ismini bilmiyorum,gelişimi çok yavaş,yaprak güzellerinden bir sürü çelik alıp sevenlere verdim ve ya dikerek hediye ettim,o çelikler bile ağaç oldu.:confused:

gülsu
30-01-2013, 13:25
Sevgili Berçin;
Dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çelikleri dört gözle bekleyeceğim. Bu arada telgrap çiçeklerinde gelin gibi salınıyor.Sevgilerimi sunuyorum.

sevoş
30-01-2013, 14:47
sevgili berçin terasın çok güzel.ellerine sağlık

berçin
30-01-2013, 18:13
Kaktüs ve sukulentçi arkadaşlara özenip yaptığım aranjman denemesi,süt ağacı Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden,tutmadı sanıyordum ama tepesinden çıkan minik yapraklarını görünce sevindim.:eek:Leş kaktüs Ankara'ki bir dostun evinden,diğer kaktüslere nazaran hızlı gelişim gösteriyor.Yeşim ağacını geçtiğimiz baharda ve yanında ki kaktüsüde bir önceki sene yapı marketten almıştım.Yılan kaktüsüde yine bir dosttan iki çelik halinde hediye edilmişti...

berçin
30-01-2013, 19:07
Bu sukuleni çok beğenerek almıştım,terasta çokta güzel gelişim gösterdi.Havalar soğumaya başlayınca balkona aldım sonucu görüyorsunuz,acaba hatamı ettim.Dibinden gelen sürgünleri görünce sevinmiştim ama sürgünlerinde yaprakları düşmeye başladı çok üzülüyorum.Bu sukulen hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum,araştırmaya çalıştım ama hiç birşey bulamadım.Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

farpali
30-01-2013, 20:33
Bu sukuleni çok beğenerek almıştım,terasta çokta güzel gelişim gösterdi.Havalar soğumaya başlayınca balkona aldım sonucu görüyorsunuz,acaba hatamı ettim.Dibinden gelen sürgünleri görünce sevinmiştim ama sürgünlerinde yaprakları düşmeye başladı çok üzülüyorum.Bu sukulen hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum,araştırmaya çalıştım ama hiç birşey bulamadım.Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bana kalırsa ani hava değişiminden etkilenmiş olabilir..Tabii bu benim düşüncem..Tecrübeli arkadaşların da yorumlarını bekleyin Sn.berçin.

farpali
30-01-2013, 20:39
Kaktüs ve sukulentçi arkadaşlara özenip yaptığım aranjman denemesi,süt ağacı Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden,tutmadı sanıyordum ama tepesinden çıkan minik yapraklarını görünce sevindim.:eek:Leş kaktüs Ankara'ki bir dostun evinden,diğer kaktüslere nazaran hızlı gelişim gösteriyor.Yeşim ağacını geçtiğimiz baharda ve yanında ki kaktüsüde bir önceki sene yapı marketten almıştım.Yılan kaktüsüde yine bir dosttan iki çelik halinde hediye edilmişti...

İlk fotoda ,yapraklı bitkiler ve kaktüs ü birleştirdiğiniz aranjman görseli çok hoş..Ama kaktüs ve diğer yapraklı bitkilerin su ihtiyaçları ve sulama sıklıkları farklı olduğu için problem yaşayabilirsiniz..üzülmenizi istemediğim için affınıza sığınarak uyarmak istedim..ukalalık olarak düşünmezsiniz umarım Sn.berçin.

berçin
30-01-2013, 22:50
İlk fotoda ,yapraklı bitkiler ve kaktüs ü birleştirdiğiniz aranjman görseli çok hoş..Ama kaktüs ve diğer yapraklı bitkilerin su ihtiyaçları ve sulama sıklıkları farklı olduğu için problem yaşayabilirsiniz..üzülmenizi istemediğim için affınıza sığınarak uyarmak istedim..ukalalık olarak düşünmezsiniz umarım Sn.berçin.

Uyarınız için teşekkür ederim Sn.farpali, yeni yapılmış bir aranjman değil Haziran ayında başladılar birlikteliklerine ve güzel gelişme gösterdiler.::DYapraklı olan bitkilerde sukulent cinsi,etli yapraklılardan. İlk resimlerini bulabilirsem yüklerim.Sevgiler.

berçin
07-02-2013, 18:19
Yazdan kalma sıcak havayı fırsat bilip kendimi terasa attım,yarım kalmış işlerimi tamamlayıp güzellerimi resmettim.Küçük kızım Aslı kendi elleriyle diktiği çiğdemleri görünce havalara uçtu.:DBu sene çiçeklerin bir kısmı erken açıyor,ama çuhaların zamanı.Son karedeki güzelin soğanı geçen sene ormandan(Orman kaldıysa tabi) söküp almıştım,iyiki de almışım hiç pişman değilim.:eek:

berçin
07-02-2013, 18:31
Devam ediyoruz;Baharda aldığım kamelya nihayet pembe çiçeklerini göstermeye başladı.:DSümbüllerin kokusu muhteşem,sukulent tek dal çelik olarak gelmişti,çok yol katetti canım benim...;)

berçin
07-02-2013, 19:26
Aloe vera,geçen sene eşim tarafından terasa getirildi,geldiğinde susuzluktan yaprakları buruşmuş toprağı da adeta kaya parçasına dönüşmüş durumdaydı(eşimin arkadaşının iş yerinde kenara atılmış durumdaymış).Saksı değiştirirken çektiğim resimleri maalesef bulamadım,saksıdan çıkardığımda bu yavrucaklar yüzeye çıkamadıklarından saksının dibinde kıvrım kıvrım duruyordu,bir çoğuda çürümüştü.Üç dört tane daha minikleri var,onları da gelişi güzel
tutacaklarını düşünmediğimden diğer bitkilerin diplerine dikmiştim,tutmuşlar...:eek:

seyfi0505
07-02-2013, 19:49
Sayın Berçin terasınızı çok begendim bende küpe yetiştirmeye başladım ama sizinkilere
hayran kaldım elinize saglık o güzelim küpelere baktıkca of of dedim durdum renkler çok güzel güle güle büyütün çiçeklerinizi.

serkan_istanbul
08-02-2013, 13:18
[QUOTE=berçin;1098376]Aloe vera,geçen sene eşim tarafından terasa getirildi,geldiğinde susuzluktan yaprakları buruşmuş toprağı da adeta kaya parçasına dönüşmüş durumdaydı(eşimin arkadaşının iş yerinde kenara atılmış durumdaymış).Saksı değiştirirken çektiğim resimleri maalesef bulamadım,saksıdan çıkardığımda bu yavrucaklar yüzeye çıkamadıklarından saksının dibinde kıvrım kıvrım duruyordu,bir çoğuda çürümüştü.Üç dört tane daha minikleri var,onları da gelişi güzel
tutacaklarını düşünmediğimden diğer bitkilerin diplerine dikmiştim,tutmuşlar...:eek:

Hayırlı günler ellerinize sağlık bitkiler güzel. fakat aloavera dediğiniz bitki yine o sınırftan olmasına rağmen kanımca agave . bahçelerde bayada büyüyor devasa boyutlara gelebiliyor. iyice yaşlandığında çiçeklerini gösterip ölüyor diye biliyorum. sevgiyle kalınız.

uzgoren26
16-02-2013, 23:53
Merhaba...hayallerinizi yıkmak istemem ama bunlar aloe vera degil..testere çiçeği. ...ben de kendi terasimin resimlerini koyacagim, onu da cekerim...

YeniGine
17-02-2013, 00:15
Sümbüllerin erken açmasının nedeni,muhafaza ettiğim yerde su temas etmiş ve filiz vermişler,bende gelişi güzel diğer saksıların dibine diktim:oDağ menekşesi sürpriz oldu,fakına varalı iki gün oldu bir sevindim sanki uzun zamandır özlediğim arkadaşıma kavuşmak gibi....Papatya bir tek çiçeğiyle nasılda gururlu:D
Nergis,çiğdem,zıpçıktı ve zambaklar bahar hazırlığı yapıyorlar;)

Sevgili berçin; güzel kızımız Aslı'nın çiğdemi ile gerçekten açmış, açacak olan tüm soğanlıların çok güzeller, çok beğendim çok, ellerine sağlık. İnşallah hepsinin açmış fotoğraflarını birlikte izleriz.
Eminim çok güzel görüntüler olacak; rastgele.

berçin
26-02-2013, 23:19
Sayın Berçin terasınızı çok begendim bende küpe yetiştirmeye başladım ama sizinkilere
hayran kaldım elinize saglık o güzelim küpelere baktıkca of of dedim durdum renkler çok güzel güle güle büyütün çiçeklerinizi.

Övgüleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim teşekkür ederim.

berçin
26-02-2013, 23:25
Sevgili Serkan ve sn.uzgoren,evet aloe değilmiş,bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.:)

Türü:Ageve...

berçin
26-02-2013, 23:36
Sevgili berçin; güzel kızımız Aslı'nın çiğdemi ile gerçekten açmış, açacak olan tüm soğanlıların çok güzeller, çok beğendim çok, ellerine sağlık. İnşallah hepsinin açmış fotoğraflarını birlikte izleriz.
Eminim çok güzel görüntüler olacak; rastgele.

Güzel sözlerinizle yine beni mutlu ettiniz sevgili YeniGine,nergisler açmaya başladı sümbüllerin bir çoğu açtı geçti bile, bahara açacak çiçek kalmayacak.:(Alternatif arayışlarındayım.:eek:Sevgiler.

YeniGine
26-02-2013, 23:45
Evet sevgili berçin benim de sümbüller bu sene pek tatları yok; dediğiniz gibi ben de arayış içersindeyim, bulacağız artık birşeyler bakalım inşallah.

berçin
27-02-2013, 00:10
Kış aylarında baharı yaşarsak,baharda ne yaşayacağız bilmiyorum bütün bahar çiçekleri açmaya başladı.Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum.:confused:Nergislerin çoğu açmak üzere,lobelya açmayı hiç bırakmadı neredeyse hatta yaz aylarında diğer saksılara uçuşan tohumlarıda yetişip çiçek açtı.Dağ lalesi ve yaban sümbülüde açanlar arasında,papatyalarda şaşırdı...bende şaşırdım,:ohayrolsun inşallah.

berçin
27-02-2013, 00:23
Evet sevgili berçin benim de sümbüller bu sene pek tatları yok; dediğiniz gibi ben de arayış içersindeyim, bulacağız artık birşeyler bakalım inşallah.

Siz bana göre şanslısınız sevgili YeniGine,Samsun'da çok zor, istediğimiz herşeyi bulamıyoruz.(Bitkiler anlamında,onun dışında Samsun'da yok yok...:eek:) Ama biz çılgınlar dediğiniz gibi buluruz birşeyler.:D

berçin
27-02-2013, 00:42
Bunu paylaşmadan geçemeyeceğim,sevgili eşim iş için gittiği Ankara'dan kucak dolusu amarilis soğanıyla döndü bugün:eek:Ankara çiçek pazarından yirmi adet amarilis soğanı, bakalım renkleri ve akıbetleri ne olacak.:confused:

YeniGine
27-02-2013, 00:44
ooo gerçekten süper, maşallah. Ne kadar güzel bir hediye bunlar. Çok sevindim sevgili berçin sizin adınıza. Güle güle büyütün inşallah.

berçin
14-03-2013, 21:17
Vakitsizlikten ve becerisizlikten epeydir terasın son görüntülerini yükleyemedim.Nergislerin ve çiğdemlerin son hali.Anemon ve yaban sümbülleri olan saksıyı daha önce paylaşmıştım ama bu kadar görkemli değildi.:D

berçin
14-03-2013, 21:44
Devamında sümbüller,kış ortancası veda ediyor artık, sonbahar da komşumun çelik olarak getirdiği yılbaşı çiçeğinin tek açan tomurcuğu,başka tomurcuklarda var ama pek sağlıklı görünmüyorlar.:( Tek çiçek olsada beni mutlu etmeye yetti.:D

YeniGine
14-03-2013, 23:39
Sevgili berçin, ellerinize sağlık, sanki teras değil, soğanlı tarlası olmuş gibi. Zaten yeşillenmeye başladıkları fotoğraflarından belli idi böyle güzel olacakları.

Sudenur
15-03-2013, 00:53
Nasıl görmem bu sayfayı, nasıl kaçmış gözümden, sıkı takipçinizim bundan böyle. :eek: Sevgili Berçin hanım, cennete çevirmişsiniz terasınızı, yok yok gibi görünüyor maşallah. ;) Şaşırdım, imrendim, hayran kaldım, az birazcıkta kıskandım diyebilirim, özellikle küpelilerinizi.. :eek: Ne muhteşemler onlar öyle..

Valla hi helal olsun, takdir ve tebrik ediyor, aileniz ve sevimli köpüşünüzle birlikte uzun uzun sefasını sürmenizi diliyorum manzaranızın ve yarattığınız güzelliklerinizin.. Sağlıcakla kalınız.. ;)

berçin
15-03-2013, 01:00
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgili YeniGine,geçen bahar çok daha güzeldi,Mayıs sonu Haziran başına kadar nergis ve laleler vardı,bu sene aynı olmayacak maalesef :( Sevgiler...

YeniGine
15-03-2013, 01:14
Sevgili berçin çok haklısınız; evet geçen sene nisan - mayıs idi hepsinin çiçeklenmesi. Fakat bu sene hepimiz de farkındayız bir ay önceden gidiyoruz. Hava şartları; mart ayındayız fakat İstanbul sanki nisan - mayıs ayını yaşıyor. Nisan - mayıs ayında çiçeklenen bütün ağaçlar maşallah şu anda hepsi çiçekli durumda.
Hayrolsun diyeyim...

berçin
15-03-2013, 18:29
Samsun'da aynı durumda hatta bugün derece 26_27'yi göstermiş.Dediğiniz gibi Hayrolsun...

berçin
15-03-2013, 20:20
Geçen sene bir arkadaşım kendi terasından üç adet soğanı söküp vermiş,soğanlardan biri çürümüş,güzel yapraklara rağmen çiçek vermemişti.Yaklaşık bir,bir buçuk ay önce yeniden yapraklandığını görünce aşağı kapalı balkona indirdim ve sonuç şimdi mutfağımı süslüyorlar.Çiçek saplarından bir tanesi de yolda aşama aşama resimlerini çekmiştim ama kızım Sıla sağolsun eskiye dönük resimleri silmiş:mad:

gizsu
15-03-2013, 20:25
İki yıldır,aşağı apartmanın balkonlarının birinden aşağı doğru sarkan mor telgrafın gözüne bakıyorum.Etrafa da haber saldım olan birinden iki sap kırılıp getirile:eek: Öyle bir hale geldim ki,yüzsüzlüğü ele alıp gideceğim hiç tanımadığım koşunun kapısına,çünkü telgraf öyle coşmuş,öyle güzel salınıyor ki.Komşudan istemeye karar verdiğim gün benim kızların konseri var Samsun AKM'de.Eşimle gittik girdik AKM'nin kapısından içeri,birde ne göreyim girişin ve merdiven balkonlarının kenarları mor telgrafla kaplanmış.O an aklıma koydum çıkışta çalacağım.Çaldım da.
Eşimi de güvenlik görevlilerinin önüne koyarak(bütün itirazlarına rağmen) kaşla göz arasında dört sap koparıverdim.Ben mor telgraf sahibi olmanın sevinciyle elimde kırılmış saplarla ayrıldığımı zannederken çıkıştaki resim çektirme seremonisine yakalandığımı öğrenene kadar ve fotoğraftaki yüz ifademi görseniz...:o:o:o Hiç tanımadığım komşudan bir tane çelik istemeyi yeğlerdim.
Sn.Sdurul işte benim macera, ava giderken avlandım.

Merhaba terasiniz sahane,tegrafa gelince adini simdi sizden ogrendim burada cok var hatta apartmanin bahcesi doluydu hep sokup attilar heryerden fiskiriyor:)ne entetesan birinin onemsemeyip degersiz sandigi birsey bir baskasi icin ne onemli:)

berçin
15-03-2013, 23:26
Merhaba terasiniz sahane,tegrafa gelince adini simdi sizden ogrendim burada cok var hatta apartmanin bahcesi doluydu hep sokup attilar heryerden fiskiriyor:)ne entetesan birinin onemsemeyip degersiz sandigi birsey bir baskasi icin ne onemli:)

Sevgili gizsu,yazdıklarına katılıyorum,birisi bulur bunar, birsi bulur divane olur.Çocukluğumdan takıntı bitkilerden bir tanesi,dört cinsi misafirim bütün türleri gelse asla hayır demem.
Nasıl kıyıp söktüler anlamıyorum,büyük öbekler halinde çok güzel görünüyorlar,bahçe aranjmanlarında muhteşem duruyorlar...

yaprak20
16-03-2013, 02:02
Berc i n sel am.bah ceni cok beyendim

gizsu
16-03-2013, 07:02
Sevgili gizsu,yazdıklarına katılıyorum,birisi bulur bunar, birsi bulur divane olur.Çocukluğumdan takıntı bitkilerden bir tanesi,dört cinsi misafirim bütün türleri gelse asla hayır demem.
Nasıl kıyıp söktüler anlamıyorum,büyük öbekler halinde çok güzel görünüyorlar,bahçe aranjmanlarında muhteşem duruyorlar...

Burada cok var sokaklarda gozume carparsa sizin icin ucundan birazcik:))

nardane
16-03-2013, 12:50
Sevgili berçin bitkileriniz süper görünüyor, emeklerinize sağlık.
Amarilisler yani kırmızı zambaklar hep bana çocukluğumu çağrıştırır annemin o kadar çok vardı ki.
Telgırafınızda çok güzel olmuş , ben henüz yeni edindim bakalım nasıl gelişme gösterecek.
Sevgiler...

akçabardak
16-03-2013, 14:58
Sevgili berçin...

Terasınız şa...ha...ne, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Bol çiçekli, bol sebzeli ve bol meyveli bitkiler sizlerin olsun.
Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın

berçin
16-03-2013, 19:28
Sevgili berçin bitkileriniz süper görünüyor, emeklerinize sağlık.
Amarilisler yani kırmızı zambaklar hep bana çocukluğumu çağrıştırır annemin o kadar çok vardı ki.
Telgırafınızda çok güzel olmuş , ben henüz yeni edindim bakalım nasıl gelişme gösterecek.
Sevgiler...

Güzel sözlerinize teşekkürler.Size katılıyorum küpe ve telgrafta yaşarım o duyguyu,telgraf hızlı gelişen ve bakımı kolay bir bitki,bahar uyanışıyla hızlı gelişimi sizi şaşırtacak:eek: sevgiler.

berçin
16-03-2013, 19:30
Sevgili berçin...

Terasınız şa...ha...ne, ellerinize, emeklerinize sağlık.
Bol çiçekli, bol sebzeli ve bol meyveli bitkiler sizlerin olsun.
Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın

Güzel ve içten sözlerinize teşekkür ederim.

berçin
16-03-2013, 20:46
Orkideler çoğu tomurcuklarını dökseler de,açanlar beni mutlu:D ediyor.Begonya ya gelip geçerken komşumun balkonunda göz koydum,dayanamadım çatkapı çaldım kapısını(isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara misali):o istedim sağolsun kırmadı iki küçük çelik verdi.Kasım ayında almıştım,güzel gelişme gösterdi ve çiçek açtı.
Dua çiçeği de aynı yöntemle kız kardeşimin komşusundan elde edildi,ikisini de su da köklendirip toprakla buluşturdum.

Paşa kılıcı İzmit'ten,Yaz tatilinde İzmit'e arkadaşımıza uğradık oturduğu apartmanın merdivenleri paşa kılcı saksılarıya dolu,alt komşusu ilgileniyormuş.Rica ettik seve seve verdi.(vakit yoktu,yoksa bir kahveye inecektim.Yaprak'cığımın söylediğine göre evi çeşit çeşit bitki doluymuş:D)

Nolina emektarım,;) eskilerden...