Bağlan

View Full Version : berçin / Teras

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

berçin
28-09-2013, 22:34
:) Sevgili berçin geçmiş olsun. :)) Anlattıkların az biraz hepimizin başına geliyor. Ne yapalım seviyoruz ille bu da olsun, bundan da olsun diyoruz doymuyoruz çünkü. Ben de ille gittiğim bir yerde hemen sigaramı yakar çiçekleri gezmeye başlarım. :) Bu yaz başı gittiğim askeriyenin bahçesinde aman Allah'ım bunlar da ne böyle hazine hazine bütün lale soğanları toprağın üzerinde sökmüşler hepsini. Gidiyorum geliyorum gözüm hep onlarda ama bulundukları yer askeriye tabi nasıl alabilirsin? Çok zor. Ama işte yine duramıyoruz diyorum ya birkaç tane kenardan köşeden alıverdim, sonra baktım olmayacak askerlerden birisine sordum dedi subayım bilir nerede subayın şurada hemen gittim alabilir miyim diye sordum. Tabi buyrun alın demez mi tabi ben hemen yerlerde eh işte toplayabildiğim kadar topladım.
Geçen günde gittiğim belediye tesislerinden ne tür begonya idi bilmiyorum bir tane alıverdim etraf güvenlik kaynıyor korkuma başka alamadım oradan çıkınca da pişman oldum birkaç tane daha almadığıma. :( Fakat aldığımın dalı kırılmış suya koydum köklenir mi ki acaba?

Daha başımıza neler gelecek bilmiyorum YeniGinem, bitki çılgınlığı başka birşeye benzemiyor.Bağımlılığın başka bir türü galiba...:)

Begonyanın yaprağı bile kökleniyor ki, hiç meraklanma o köklenir bizde burada çiçeklerini görürüz önümüz bahar;).

berçin
28-09-2013, 22:49
:) Haha yalnız değilmişim diye sevineyim mi durumumuzun vahimliğine üzüleyim mi bilemedim. Sardunya çelikleme mevsimi bitmeden Kırklareli'nin göbeği meydana dikilmiş sardunyalardan çelik çaldım güpegündüz. Gören kesin deli bu kadın demiştir. Eşim zaten kızsa kızamıyor artık o durumda. Bahanem de hazır zaten belediye onları kökleyip atıyor. Ama cidden bazı yerlerdekileri öyle yaptılar, yazık değil mi? Hem ben köklemedim dal aldım :P Ayrıca pazardan aldığım sardunyaları eskilerin dibine dikiyorum ki saksılar çoğalıp eşimin gözüne batmasınlar diye :P Ahh ah iflah olmayız...

Bu talihsizliği anlatıp anlatmamakta tereddüt etmiştim bende sevgili Gökçe, gerçekten çok utanmış, serin akşamda terler dökmüştüm:o.

Belediyeler konusunda ki gözlemine katılıyorum, sezon bitince söküp atıyorlar. Tamamen milli gelir israfı, anlaştıkları seranın işine yarıyor, zaten anlaşılan sera da belediyenin iyi tanıdığıdır!!!

Sana şu konuda da katılıyorum, bizler kesinlikle iflah olmaz bağımlılarız...:eek:

berçin
28-09-2013, 23:04
Canım,
Bu ilk resimdeki sedum mu senin çok istediğin? Yani sedum sieboldii...

Evet canım ilk resimdeki, anlatmaya utandığım bir durumdu ama yazmalıyım dedim. Adını da senden öğrenmiş oldum tabii aklımda tutbilirsem:eek:. İsimler aklımda kalıyor da ama hangisinin ismiydi sıkıntı orada...:)

berçin
28-09-2013, 23:14
Terastan birkaç kare ve dün unuttuğum küpe çiçeğim, kraliçelerden kendisi...

jojoba
28-09-2013, 23:15
küpeleriniz çok güzeller. çok beğendiğim çiçeğin süt ağacı olduğunu sayfanızda öğrendim, teşekkürler.

berçin
28-09-2013, 23:18
devam...

berçin
28-09-2013, 23:35
...

YeniGine
28-09-2013, 23:57
Maşallah!.. Sanki berçin'in terası değil de berçin'in serası... Çiçekçiye gelmiş gibi hissettim kendimi. Harikalar sevgili berçin harikalar, ellerine, gönlüne sağlık...
berçiin 505 nolu mesajında kırmızı çiçekli yanındaki beyaz çiçekli tüm karelerde var nedir o bitkinin adı.?
Bir de harika ateş dikeni ya da çitlenbik bizim site bahçesinde de mevcut vallahi senin çiçeğin kadar gösterişli, bakımlı değiller hiç budama yapılmıyor onlara acaba ondan mı? :D Hoş ben de sanki budama yapmayı çok iyi bilirmişim gibi de soruyorum... Gülleri bile buduyorum diyerek bir de üstüne hasta oldular mahvettim. :(

akçabardak
29-09-2013, 00:25
Merhaba sevgili berçin, terasınız çok güzel, e böyle büyük bir terasa böyle güzellikler yakışır.
Bitkileriniz çok güzel, derli toplu, bakımlı, canlı ve çok sağlıklılar, o terasta kim bilir nasıl
keyifli çaylar kahveler içilir, çok hoşuma gitti.
Güle güle sefasını sürün. Sevgiler

helin-123
29-09-2013, 11:57
çok güzeller gerçekten sevgili berçin. bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. ellerize ve emeğinize sağlık izlemekten büyük keyif aldım. birçok çiçek çeşidiniz var ben bunları çiçekçilerde bile görmedim.özellikle küpe çiçekleriniz harikalar.

sumeyra47
29-09-2013, 18:41
Süt ağacınız çok güzel büyümüş maşallah bizim mahallemiz de bir komşuda var istemeye çekiniyorum.Ben de olmadığı için mi acaba bu kadar çok seviyorum bu bitkiyi.Hemen edinmem lazım yoksa geceleri uyuyamam rüyalarıma girer.Ben en iyisi gidip komşudan rica edeyim:o.En güzeli satın almak fakat pek satışta olmayan bir bitki.

Bu arada gerçekten terasınız muhteşem ötesi ;)

berçin
29-09-2013, 19:29
Maşallah!.. Sanki berçin'in terası değil de berçin'in serası... Çiçekçiye gelmiş gibi hissettim kendimi. Harikalar sevgili berçin harikalar, ellerine, gönlüne sağlık...
berçiin 505 nolu mesajında kırmızı çiçekli yanındaki beyaz çiçekli tüm karelerde var nedir o bitkinin adı.?
Bir de harika ateş dikeni ya da çitlenbik bizim site bahçesinde de mevcut vallahi senin çiçeğin kadar gösterişli, bakımlı değiller hiç budama yapılmıyor onlara acaba ondan mı? :D Hoş ben de sanki budama yapmayı çok iyi bilirmişim gibi de soruyorum... Gülleri bile buduyorum diyerek bir de üstüne hasta oldular mahvettim. :(

Güzel sözlerin için teşekkür ederim YeniGinem, Çüçü gidince bitkilerde kendine geldi. Mesela ismini sorduğun sundavillenin beyaz olanının bütün tomurcuklarını yolmuştu, sundavillenin üç rengi var kırmızı, pembe ve beyaz. Çok sevdiğim sarmaşık türlerinden, diğer bir adı da mandevilla. Beyaz ve pembeyi bu yıl edindim, Allah izin verirse önümüz sene güzel bir kedi merdiveni yaptırıp sardıracağım üç güzeli birden...:)

Ateş dikenini baharda açan çiçekleri de çok güzel, terastaki karınca kolonisi yuvalarına taşımadan resmedip paylaşmak istedim. Meyveler olgunlaşınca karıncalar bir tane bırakmıyor. Özel bir bakım yapmıyorum, kuruyan ve gözüme hoş görünmeyen dalları buduyorum. Belki kış gelmeden saksı değişikliği yaparım, diğerlerinden sıra gelirse tabii...:eek: Güllerde bir çoğumuz aynı sorunu yaşadık bu sene YeniGinem, üzülme önümüz bahar küllerinden doğar o güzeller...:)

berçin
29-09-2013, 19:41
Merhaba sevgili berçin, terasınız çok güzel, e böyle büyük bir terasa böyle güzellikler yakışır.
Bitkileriniz çok güzel, derli toplu, bakımlı, canlı ve çok sağlıklılar, o terasta kim bilir nasıl
keyifli çaylar kahveler içilir, çok hoşuma gitti.
Güle güle sefasını sürün. Sevgiler

Samsun'a yolunuz düşerse mutlaka beklerim sevgili akçabardak, beraber içeriz çayı, kahveyi.:) Güzel sözlerinize teşekkür ederim.

Teras evet büyük, iki apartman dairesinin üstü, hikayesi de var ama burada anlatmak istemiyorum. Çünkü apartmanla davalı, davacı olduk tatsız bir hikaye...:) Sevgi ve selamlar...

berçin
29-09-2013, 20:21
çok güzeller gerçekten sevgili berçin. bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. ellerize ve emeğinize sağlık izlemekten büyük keyif aldım. birçok çiçek çeşidiniz var ben bunları çiçekçilerde bile görmedim.özellikle küpe çiçekleriniz harikalar.

Bitki merakım çocukluğumda başlayıp devam eden ağaçlar.netle tavan yapan bir bağımlılık oldu:). Küpeler çocukluk aşkım, nette araştırma yaparken başka bir bitkiyle karşılaşıp bu güzellik bende de olmalı diyorum, anlayacağın aç gözlülüğüm çeşitleri de artırdı:eek:. Ayrıca güzel sözlerin beni mutlu etti sevgili helin, sevgiler...

berçin
29-09-2013, 20:30
Süt ağacınız çok güzel büyümüş maşallah bizim mahallemiz de bir komşuda var istemeye çekiniyorum.Ben de olmadığı için mi acaba bu kadar çok seviyorum bu bitkiyi.Hemen edinmem lazım yoksa geceleri uyuyamam rüyalarıma girer.Ben en iyisi gidip komşudan rica edeyim:o.En güzeli satın almak fakat pek satışta olmayan bir bitki.

Bu arada gerçekten terasınız muhteşem ötesi ;)

Sevgili sumeyra, İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü demiş atalarımız. Olmadı vermedi, bendeki biraz daha gelişsin dalları biraz daha uzasın sana seve seve gönderirim. Yeter ki haberim olsun hiç çekinme...:)Sevgiler...

YeniGine
29-09-2013, 23:07
Sevgili berçin, sundavilla nın görsellerine baktım gerçekten harika bir sarmaşık türü imiş. Kırmızısı çok güzelmiş derken pembesini gördüm o da çok güzelmiş... İnşallah seneye merdivenlerini de yapmak nasip olur.

sumeyra47
01-10-2013, 14:27
Sevgili berçin hanım havalar iyice soğumaya başladı bu kadar bitkiyi soğuktan nasıl muhafaza edeceksin çok merak ettim.Benimkiler az olduğu halde nasıl bu kışı geçireceğiz diye kara kara düşünmeye başladım.Böyle güzellikleri kaybetmek çok üzücü oluyor.

berçin
04-10-2013, 21:57
Sevgili berçin, sundavilla nın görsellerine baktım gerçekten harika bir sarmaşık türü imiş. Kırmızısı çok güzelmiş derken pembesini gördüm o da çok güzelmiş... İnşallah seneye merdivenlerini de yapmak nasip olur.

Bu güzelle yine başka bir araştırma yaparken rastlamış ve aşık olmuştum (ne ayran gönüllü diyebilirsin bu arada, elimde değil her gördüğüm güzele aşık oluyorum:o ). Çok soğuk havayı sevmiyor ama kırmızı sundavilla geçen kışı dışarıda rüzgar almayan bir köşede geçirdi, umarım yeni arkadaşları da onun kadar dayanıklıdır sevgili YeniGine:)

berçin
04-10-2013, 22:05
Sevgili berçin hanım havalar iyice soğumaya başladı bu kadar bitkiyi soğuktan nasıl muhafaza edeceksin çok merak ettim.Benimkiler az olduğu halde nasıl bu kışı geçireceğiz diye kara kara düşünmeye başladım.Böyle güzellikleri kaybetmek çok üzücü oluyor.

Bitkilerin birbirlerine göre istekleri ve dayanıklılık özellikleri farklı, bende buna göre terasta yer belirleyip yerleştiriyorum. Farklılık olarak bu sene terasa basit ama kullanışlı bir sera yaptırdım, eksikler tamamlanınca resimlerini paylaşacağım sevgili sumeyra...:)

berçin
04-10-2013, 22:16
Sevgili YeniGine, üretme yöntemlerini iyice bir öğreneyim paylaşmaktan mutluluk duyarım.:) Kırmızı ve pembeyi belitmişsin, bende beyazı da hatırlatayım istedim:eek:...

YeniGine
04-10-2013, 23:15
Sevgili berçin evet ya beyazı da çok güzelmiş, harika çiçekleri var. Ve inşallah üremesini öğrenince paylaşırsan ben de mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler, sağolasın...

berçin
04-10-2013, 23:32
İlk karedeki küpenin öyküsünü daha önce sayfamda paylaşmıştım, Bursa anısı iki çelikten bir tanesini yaşatmayı başarabildim... İkinci karedeki küpeyi paylaştım ama o zaman böyle güzel açmamıştı... Beyaz küpenin dalları tomurcuk dolu fakat, açan bu iki tomurcuk onlar açana kadar solmuş olacak... Güller hastalanmalarına rağmen arada bir açarak kendilerini unutturmuyor...

Son kare Atatürk çiçeği, kızım Aslı geçen sonbahar aldı bu adı güzeli(elbette kendi de güzel), balkonda soldu da soldu ölecek, Aslı ''neden benim çiçeğim le ilgilenmiyorsun o nun adı Atatürk'' içten ağlamaklı, gözleri dolmuş ağlamaya başlayacak ''Atatürk ün çiçeği o nasıl ilgilenmessin, seni affetmeyeceğim''. Çiçeğin durumunu anlatsam da nafile, balkondan terasa çıkardım saksısını değiştirdim ve ölecek bitki yeniden canlandı... :D:D:D

berçin
04-10-2013, 23:42
Sevgili berçin evet ya beyazı da çok güzelmiş, harika çiçekleri var. Ve inşallah üremesini öğrenince paylaşırsan ben de mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler, sağolasın...

Seve seve, site bahçende benim yapamadıklarımı sen yaparsın inşallah, çünkü sen daha dirayetli ve sabırlısın...:)

YeniGine
04-10-2013, 23:52
:) Tamam inşallah sevgili berçin. İnşallah bana da üretip gönderirsen o zaman sorarım inşallah nereye dikeceğim, güneş, gölge vs. vs. Valla 4 senedir uğraşıyorum fakat zor zira ektiğim, diktiğim üzerlerine basıldığını, çocuklar toplarıyla dallarını kırdığını, koparıldığını, saz ekibimin gelip üzerlerinde yattığını, gece sulamasından dolayı yok mantar, yok çürüdüklerini de gördükçe üzülüyorum. 10 gün önce bina görevlisi yine otları biçerken yine tekrar benim fide gül hatmilerimin hepsini biçmiş geçmiş. Yani sabırdan öte zarar görmelerine üzülüyorum. Artık seneye nasip, kısmet bakalım.
Teşekkür ediyorum sabırlıyım fakaat sen benden daha güzel bakıyorsun çiçeklerine, senin bitkilerin daha bakımlı, daha sağlıklı, daha güzeller. berçin'in hakkı berçin'e.

gokcegokce
15-10-2013, 18:57
Sizin ve ailenizin bayramını kutlarım sevgili Berçin Hanım, sevgiler...

Sudenur
24-10-2013, 01:16
Sevgili berçin hanım, bitkileriniz, terasınız, özellikle dolup taşan ecveria saksınız ve küpelileriniz yıkıyor yine ortalığı. Kırk bin kere maşallah.. :)

Not: Zarif hediyeniz küpelimi kaybettim çok üzgünüm.. :( Unlu bit musallat oldu kurtaramadım, dibe yakın budayıp geldim gittim kontrol ettim ama kurudu gitti gözümün önünde.. çok üzgünüm çok.. :(

berçin
31-10-2013, 21:34
:) Tamam inşallah sevgili berçin. İnşallah bana da üretip gönderirsen o zaman sorarım inşallah nereye dikeceğim, güneş, gölge vs. vs. Valla 4 senedir uğraşıyorum fakat zor zira ektiğim, diktiğim üzerlerine basıldığını, çocuklar toplarıyla dallarını kırdığını, koparıldığını, saz ekibimin gelip üzerlerinde yattığını, gece sulamasından dolayı yok mantar, yok çürüdüklerini de gördükçe üzülüyorum. 10 gün önce bina görevlisi yine otları biçerken yine tekrar benim fide gül hatmilerimin hepsini biçmiş geçmiş. Yani sabırdan öte zarar görmelerine üzülüyorum. Artık seneye nasip, kısmet bakalım.
Teşekkür ediyorum sabırlıyım fakaat sen benden daha güzel bakıyorsun çiçeklerine, senin bitkilerin daha bakımlı, daha sağlıklı, daha güzeller. berçin'in hakkı berçin'e.

Yine güzel sözlerin beni ezmiş geçmiş YeniGinem utandırıyorsun beni, kendine de haksızlık ediyorsun. İçinde bulunduğun şartların bütün olumsuzluklarına rağmen pes etmeyen, yılmayan çevre savaşçısısın, bana göre insanların kendilerine örnek almaları gereken en iyi çevrecilerden birisin...:)

Sundavillenin ilk çelik denemesini yaptım, şimdilik iyi ve kök gelişiminde gibi görünüyor. Bakalım ya kısmet dedik denemeye devam...;)

Mesaja geç döndüğüm için üzgün olduğumu da bil lütfen:(

berçin
31-10-2013, 21:41
Sizin ve ailenizin bayramını kutlarım sevgili Berçin Hanım, sevgiler...

Geç bir teşekkür Gökçe Kız (umarım bu hitap seni rahatsız etmiyordur, yakın bulduklarıma kendimce hitap şeklim.) Teşekkür ederim, İnşallah sende gönlünce bir bayram geçirmişsindir tüm sevdiklerinle...:)

berçin
31-10-2013, 21:51
Sevgili berçin hanım, bitkileriniz, terasınız, özellikle dolup taşan ecveria saksınız ve küpelileriniz yıkıyor yine ortalığı. Kırk bin kere maşallah.. :)

Not: Zarif hediyeniz küpelimi kaybettim çok üzgünüm.. :( Unlu bit musallat oldu kurtaramadım, dibe yakın budayıp geldim gittim kontrol ettim ama kurudu gitti gözümün önünde.. çok üzgünüm çok.. :(

Son baktığımda senin bahçen yıkılıyordu sevgili Sudenur, şimdiki hali kim bilir nasıl cennet köşesi...:)

Canın sağolsun, önümüz bahar Allah nasip ederse yeni çelikler gönderirim tekrar denersin. Unlu bit, tırtıl, kırmızı örümcek bu yıl genel bir sıkıntıydı galiba, küpelerde yok ama dört beş çeşit karantinada...

berçin
31-10-2013, 22:17
Hayat şartları bazen hobilerimize ara vermemize neden olsa da, güzel insanlar unutmamıza izin vermiyor, Sevgili SDurul'un gönderdiği emanetler gibi...

Sayfasında bir sukulene ''hiç görmedim çok farklı'' gibi bir yoruma ''İstiyorsanız göndereyim'' deyip, birin yanına on beş koyup gönderen güzel insan teşekkür ederim...:) Ağaçlar. net ailesinde ki ilk emanetlerim:)

berçin
31-10-2013, 22:22
Devamı ve kök gelişimlerini tamamlayana kadar geçici saksılarda...;)

berçin
31-10-2013, 22:44
Bütün yaz açmalarını beklediğim dahlialar, kış kapıya dayanınca coştular:)...Yüzlerini ilk defa gösterenler ayrıcalıklı sanıyor kendilerini:mad:

loveforlife
31-10-2013, 22:55
Ağaçlar. net ailesinde ki ilk emanetlerim:)

Benim de sitede ilk emanetleri aldığım, ilk tanıdığım ve kendisini çok sevdiğim harika bir insandır SDurul... Gör bak onlar nasıl coşacak. Çünkü yüreğiyle gönderiyor SDurul. Öyle olunca da bitki karşılığını veriyor. İyi günlerde yetişsinler...

berçin
31-10-2013, 22:58
Tam mevsiminde açan kasımpatıları, tezatta mevsimi şaşıran leylak...Ve küçük bir ağaca dönüşen küpe, bonsai denemek istedim, daha sonra da kıyamadım...:(

YeniGine
31-10-2013, 23:18
Sevgili berçin; güzel sözlerin için teşekkür ediyorum, sağol... Sundavillenin köklenmiş haberine çok sevindim, haydi inşallah rastgelsin... Mesaja geç döndüğün için de üzme kendini, yeter ki sağlığın, sıhhatin yerinde, herşey yolunda olsun...
Hediyelerin de çok güzeller, güle güle büyütesin inşallah... Yıldızlarına, kasımpatlarına ve özellikle küpeline maşallah çok güzel görünüyorlar... Küpelin neden öyle dik duruyor çubukla yukarı doğru mu bağladın? Maşallah gerçekten ağağçcık olmuş artık. Ellerine sağlık.

berçin
31-10-2013, 23:25
Portakal olduğunu düşündüğüm ağaç greyfurt çıktı:D, şikayetim var mı? Asla, hatta sevindim...:) Mandalinanın cinsini anlamadım ama keşke saksı yerine , bahçede olsaydı...:(

berçin
01-11-2013, 00:02
Benim de sitede ilk emanetleri aldığım, ilk tanıdığım ve kendisini çok sevdiğim harika bir insandır SDurul... Gör bak onlar nasıl coşacak. Çünkü yüreğiyle gönderiyor SDurul. Öyle olunca da bitki karşılığını veriyor. İyi günlerde yetişsinler...

Teşekkür ederim arkadaşım, bende coşmalarını sabıtsızlıkla bekleyeceğim

berçin
01-11-2013, 08:40
Sevgili berçin; güzel sözlerin için teşekkür ediyorum, sağol... Sundavillenin köklenmiş haberine çok sevindim, haydi inşallah rastgelsin... Mesaja geç döndüğün için de üzme kendini, yeter ki sağlığın, sıhhatin yerinde, herşey yolunda olsun...
Hediyelerin de çok güzeller, güle güle büyütesin inşallah... Yıldızlarına, kasımpatlarına ve özellikle küpeline maşallah çok güzel görünüyorlar... Küpelin neden öyle dik duruyor çubukla yukarı doğru mu bağladın? Maşallah gerçekten ağağçcık olmuş artık. Ellerine sağlık.

Sundaville çelikleri önümüz baharı görürse yüzde yüz başarılı olmuş olacağız inşallah...:)

Küpe göründüğü gibi hiç bir desteği yok sevgili YeniGine, pek fazlada bulunmuyor artık genelde sarkan küpeler var piyasada. Bu ağaççık değerlilerimden birisi, bu senede kayıplarım olduğu gibi çiçek yapıları değişen küpelerim de oldu. Kasımpatılar bakımsız kaldı bu yıl, malum birde çüçü ikide bir diplerini eşeleyince ancak bu kadar...:) Sevgiler...

sonkez
01-11-2013, 09:05
Portakal olduğunu düşündüğüm ağaç greyfurt çıktı:D, şikayetim var mı? Asla, hatta sevindim...:) Mandalinanın cinsini anlamadım ama keşke saksı yerine , bahçede olsaydı...:(

Görüntüsü muhteşem..Birde yetiştirmesi ne zevklidir kimbilir....

mlevent.aktan
01-11-2013, 09:12

bende balkonda bir adet limon fidanım vardı, 4 sene de tavana değdi, 3 sene oluyor, bir arkadasıma hediye ettim,bu yaz gördüm kocaman olmuş, ama onu verdiğimden beri onun yeri hep gözüme boş gelir. üzülürüm. ama balkonda çok güzel oluyor, greyfurtta güzel gözüküyor.

eceyıldız
02-11-2013, 07:17
Sevgili Berçin, yeni bitkilerin ve yıldızların özellikle küpe çiçeğin harika maşallah ellerine emeğine sağlık.

Sevgi Durul
03-11-2013, 18:07
Ağaçlar. net ailesinde ki ilk emanetlerim:)

Sevgili berçin, emanetler ehil ellerde, saksıları doldurup taşmaları yakındır. Adlarını yazmadım, nasılsa biliyorsunuzdur diye. İçlerinden sarıkız suyu çok sever, hatırlatayım istedim.:)

Çok ufacık şeylerdi aslında, güzel günlerde büyütün. Sevgiyle...

berçin
03-11-2013, 18:51
Görüntüsü muhteşem..Birde yetiştirmesi ne zevklidir kimbilir....

Saksıda da olsa aşama aşama gelişimlerini izlemek gerçekten de büyük keyif sevgili sonkez...:)

berçin
03-11-2013, 18:57
bende balkonda bir adet limon fidanım vardı, 4 sene de tavana değdi, 3 sene oluyor, bir arkadasıma hediye ettim,bu yaz gördüm kocaman olmuş, ama onu verdiğimden beri onun yeri hep gözüme boş gelir. üzülürüm. ama balkonda çok güzel oluyor, greyfurtta güzel gözüküyor.

Hediye ettiğiniz arkadaşınız bahçeye diktiyse üzülmeyin bence, narenciyelerin güzelliği de ayrı yazda güzel kokan çiçekeri başka, kışta meyvelerin güzel görüntüsü başka...:)

berçin
03-11-2013, 19:03
Sevgili Berçin, yeni bitkilerin ve yıldızların özellikle küpe çiçeğin harika maşallah ellerine emeğine sağlık.

Sağolasın sevgili eceyıldız, güzel sözlerin için teşekkürler. O küpe göz bebeklerimden bir tanesi, bu gün eski resimlere bakarken bir karışmış bana geldiğinde, şimdi küçük bir ağaççık olmuş:)

berçin
03-11-2013, 19:21
Sevgili berçin, emanetler ehil ellerde, saksıları doldurup taşmaları yakındır. Adlarını yazmadım, nasılsa biliyorsunuzdur diye. İçlerinden sarıkız suyu çok sever, hatırlatayım istedim.:)

Çok ufacık şeylerdi aslında, güzel günlerde büyütün. Sevgiyle...

Bana güvendiğin için teşekkür ederim sevgili SDurul.:) Sukulent isimleri konusunda hiçte iyi değilim, özellikle latince isimleri aklımda tutamıyorum:o en azından araştırma yaptıktan sonra isimlerle birlikte,bakım için gerekli bilgiler de uçup gitmiyor:o

Hiç ufak şeyler olur mu benim için hazine, koliyi açtığımda nasıl olduğumu keşke aile fertleri birde sana anlatsalardı. O kadar kendimi kaybetmişim, hepside benim için ayrı değerli sevgili SDurul:), tekrar çok teşekkür ederim sevgiler...

cörekotu
06-12-2013, 00:31
Bercin hanim; terasiniz, cicekleriniz her daim muhtesem masallah tebrik ederim...
Birilerinden cicek celigi isteme hikayelerimiz ne kadarda birbirine benziyor, utana utana, isteyenin bir yüzüyse vermeyenin iki yüzü deyip sansimizi deniyoruz yinede :) Onun icin bahceme gelen misafirlerim hangi cicegimi begenmisse daha onlar istemeden ben sorarim istermisiniz diye...

cörekotu
06-12-2013, 00:36
Size birkac sorum olucak; gecen seneye küpelilerimi donda kaybettim, zavallilar üzerleri tomurcukla dopdoluyken öylece donuvermisler, bu sene yeni aldiklarimi bodrum kata aldim cok fazla isik almiyor, siz kisin sizinkileri nasil muhafaza ediyorsunuz, daha dogrusu sizden ögrenecegimiz cok sey var bu güzelliklere nasil bakim yaptiginizi bizlere resimli anlatmanizi istesek acaba size zahmet vermis olurmuyuz, sevgiler...

ocak
07-12-2013, 00:56
berçin hanım bahçenize bayıldım teras diyemiyorum bahçe gibi meyvesinden sebzesine çiçeginden köpeğine tavuğuna herşey mevcut Allah kolaylık versin harikalar yaratmışsınız

berçin
08-12-2013, 18:58
Bercin hanim; terasiniz, cicekleriniz her daim muhtesem masallah tebrik ederim...
Birilerinden cicek celigi isteme hikayelerimiz ne kadarda birbirine benziyor, utana utana, isteyenin bir yüzüyse vermeyenin iki yüzü deyip sansimizi deniyoruz yinede :) Onun icin bahceme gelen misafirlerim hangi cicegimi begenmisse daha onlar istemeden ben sorarim istermisiniz diye...

Sevgili cörekotu, öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Evet biz bitki canavarlarının hikayeleri hep birbirine benziyor, inanın yol kenarında dikkat çeken bir ot bile tekrar dönüp bakmama sebep olabiliyor:o. Bende sizin gibi beğenene hemen sorarım istermisin diye, çünkü bilirim o isteme sıkıntısını...:)

Küpe çiçeklerimin çoğu çeşidini kaybetmeme (mutasyona uğrayanları saymıyorum) rağmen çelik yöntemiyle yedeklemeye çalışıyorum. Bu yıl terasa sera benzeri birşey yaptırdım onun içinde muhafaza etmeyi deniyorum, bakalım baharda sonuçlarını nasip olursa hep birlikte görürüz :). Sizin için resimleyip paylaşırım. Siz borum da sakladığınızı yazmışsınız, hiç ışık almıyorsa sıkıntı olacağı düşünüyorum, küpe çiçeği direk güneş olmasa da aydınlık ve havadar yerleri sever diye biliyorum. Forumda küpe başlığına bakarsanız daha tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını bulabilirsiniz. Sevgiler...

berçin
08-12-2013, 19:37
berçin hanım bahçenize bayıldım teras diyemiyorum bahçe gibi meyvesinden sebzesine çiçeginden köpeğine tavuğuna herşey mevcut Allah kolaylık versin harikalar yaratmışsınız

Teşekkür ederim sevgili ocak, isteyince insan herşeyi yapıyor :). Ama bahçenin yeri bambaşka... Sevgiler.

habiş
08-12-2013, 21:01
sevgili berçin hanım şimdiye kadar nasıl kaçırdım ı bilmiyorum.. baktım bir iki sayfa yetmedi başından sonuna kadar birbir bakarak hayran kaldım kırkbirkere Maşallah diyorum.. nazar değmesin İnşallah.. bayıldım tek kelimeyle harika harika. bundan sonra sayfanızın izleyicisi olacağım kesinlikle sizdende çok şey öğreneceğimi umuyorum.. çünkü çiçekleriniz yemyeşil adeta bir bahçe yaratmışsınız.. gübre besin olarak ne veriyorsunuz acaba birde sizden ricam bir ara oluşturduğunuzun seranın genel ve bi kaç resmini koyarsanız çok sevinirim... birde çüçü ve zeus da çok tatlılar :)
Sevgilerimle....

ocak
08-12-2013, 22:10
evet dediğiniz gibi bahçenin yeri bambaşka bende bahçe özlemini balkonda saksılarda yaşatıyorum

berçin
13-12-2013, 16:26
Sevgili Güler hanımın gönderdiği atlas, sağolsun çeliğin birini tomurcuklu göndermiş benim için büyük sürpriz oldu. Son kareyi bugün çektim tomurcuk açmaya başladı, çok mutlu oldum. Güler hanıma tekrar teşekkür ederim, bu güzellik için.

berçin
13-12-2013, 16:47
Geçtiğimiz yıllarda bitkileri korumakta çok güçlük çekiyordum, bu yıl biraz olsun bu yöntem beni rahatlattı. Apartmanla teras yüzünden sıkıntılarımız olduğundan iyi bir şey yaptıramıyorum maalesef :(

berçin
13-12-2013, 16:51
Minik seranın içinden birkaç kare, sevgili cörekotu ve habiş merak etmiş, umarım yardımcı olur:)

berçin
13-12-2013, 17:08
sevgili berçin hanım şimdiye kadar nasıl kaçırdım ı bilmiyorum.. baktım bir iki sayfa yetmedi başından sonuna kadar birbir bakarak hayran kaldım kırkbirkere Maşallah diyorum.. nazar değmesin İnşallah.. bayıldım tek kelimeyle harika harika. bundan sonra sayfanızın izleyicisi olacağım kesinlikle sizdende çok şey öğreneceğimi umuyorum.. çünkü çiçekleriniz yemyeşil adeta bir bahçe yaratmışsınız.. gübre besin olarak ne veriyorsunuz acaba birde sizden ricam bir ara oluşturduğunuzun seranın genel ve bi kaç resmini koyarsanız çok sevinirim... birde çüçü ve zeus da çok tatlılar :)
Sevgilerimle....

Teşekkür ederim sevgili habiş güzel sözlerin için, çiçeklere besin olarak bulursam yanmış gübre, bulamazsam yapı marketlerde satılan sıvı bitki besini alıyorum, tabii ki bitkilerin isteklerine uyumlu olanları. Seranın birkaç resmini paylaştım, umarım yardımcı olur.:) Çüçü gitti, Zeus baki:D Sevgiler...

habiş
13-12-2013, 20:11
sevgili berçin çok Teşekkür ederim..
görmüş olduk seranın halini ne de meraklıyız :) oldukça pratik olmuş.. güzelim çiçeklerinizi bitkileri korusun yeter.. benimde böyle bir seraya ihtiyacım var nasıl yapsam diye düşünüyordum.. benim içinde fikir oldu yaza bende böyle bişey yapmaya çalışayım bari :)

berçin
13-12-2013, 21:55
sevgili berçin çok Teşekkür ederim..
görmüş olduk seranın halini ne de meraklıyız :) oldukça pratik olmuş.. güzelim çiçeklerinizi bitkileri korusun yeter.. benimde böyle bir seraya ihtiyacım var nasıl yapsam diye düşünüyordum.. benim içinde fikir oldu yaza bende böyle bişey yapmaya çalışayım bari :)

Sevgili habiş, bu pratik serayı iki usta on günde yaptı, çıldırttılar beni:o. Diğer bacanın çevresini; kardeşim ve kardeşimin eşiyle yarım günde yaptık. Maalesef kalıcı yapılar yaptıramıyorum, hala apartman sakinlerinin bir kısmıyla mahkeme devam ediyor. Şikayet ediyorlar, zabıta bakıp gidiyor sabit bir yapı olmadığı için:eek:. Bu serayı yapmadan önce araştırma yapmıştım, link veremem hatırlamıyorum, ama ''amatör sera yapımı''başlığıyla ararsan çok güzel fikirlerin olduğunu göreceksin...Sevgiler.

berçin
13-12-2013, 22:25
Sevgili loveforlife arkadaşım bildiklerini benimle paylaşana kadar çevresinde ki saksılarda çıkan binlerin annesi fidelerini yolup atıyordum:o. Meğer bu güzel çiçeklerini açıp bitirince kuruyup gidiyormuş:(. Neyse bu bilgiden sonra çokça bir yedek yaptım...:)

akçabardak
13-12-2013, 23:01
Sevgili berçin, binlerin anası hakkında ki bilgiyi paylaştığın için çok teşekkür ederim
zira çiçek açtıktan sonra öldüğünü ben de bilmiyordum, şimdi öğrenmiş oldum.

habiş
13-12-2013, 23:10
Sevgili habiş, bu pratik serayı iki usta on günde yaptı, çıldırttılar beni:o. Diğer bacanın çevresini; kardeşim ve kardeşimin eşiyle yarım günde yaptık. Maalesef kalıcı yapılar yaptıramıyorum, hala apartman sakinlerinin bir kısmıyla mahkeme devam ediyor. Şikayet ediyorlar, zabıta bakıp gidiyor sabit bir yapı olmadığı için:eek:. Bu serayı yapmadan önce araştırma yapmıştım, link veremem hatırlamıyorum, ama ''amatör sera yapımı''başlığıyla ararsan çok güzel fikirlerin olduğunu göreceksin...Sevgiler.

evet haklısın baya bi sağlam görünüyor.. çünkü tavan kısmına saksılar asmışsınız.. güle güle güzel günlerde kullanın.. aslında bende şimdiden yapmaya başlasam aylarca ancak yaparım çünkü eşim gece gündüz çalışıyor bana yardım edecek kimsede yok. Havalar soğuk olduğundan acele edemiyorum. Ama birinin yardımı olmadan da zor gibi boyum yetmez :) hazır alayım diyorum ama maliyetini hesaplayınca ona türlü türlü çiçekler alırım diyorum :) bakalım
önerin için teşekkür ederim araştırıcam.. Sevgilerimle..

berçin
13-12-2013, 23:24
Yılbaşı çiçeklerini geçen yıl tomurcukları üzerinde almıştım, evde tek tomurcuğunun açtığını göremeden dökülmüşlerdi. Bu yıl talimatları iyi okudum, iyi dinledim;) ,bilgisizlikten kök çürümesiyle yüzleşti yavrucaklar. Aldığım üç saksıdan birini kaybettim :( ama kalanlar üzüntümü hafifletiyor:). Sukkulent cinsini hala çözebilmiş değilim, çoğunun çiçeği aynı şekilde açıyor:confused:. Olsun her biri ayrı güzel:D...

YeniGine
13-12-2013, 23:27
Sevgili berçin, atlas çeliğin çok şirin görünüyor, güle güle büyüt, bol bol çiçeklerini göresin inşallah.
Minik seranda harika olmuş, benim çok hoşuma gitti... Ve de iyi olmuş yaptırdığın donacak mı, ölecek mi sıkıntısından kurtulmuşsun. İyi ki yaptırmışsın, benim kırmızı sundavillam da kurtulmuş olacak böylelikle...
Güle güle kullanasın yeni seranı...

berçin
13-12-2013, 23:55
Sevgili berçin, binlerin anası hakkında ki bilgiyi paylaştığın için çok teşekkür ederim
zira çiçek açtıktan sonra öldüğünü ben de bilmiyordum, şimdi öğrenmiş oldum.

Maalesef sukkulentlerin öğrendiğim kadarıyla üç cinsi bu şekilde hayat döngüsünü sürdürüyor. İsimlerini telaffuz edemediğim ve türleri karıştırdığım için yeterli bilgi veremiyorum:( Bilen arkadaşlar sağolsun, sahiplenip bakım tamam ama isimler ve cinsler... benim için çok zor.:)...

berçin
14-12-2013, 00:40
Sevgili berçin, atlas çeliğin çok şirin görünüyor, güle güle büyüt, bol bol çiçeklerini göresin inşallah.
Minik seranda harika olmuş, benim çok hoşuma gitti... Ve de iyi olmuş yaptırdığın donacak mı, ölecek mi sıkıntısından kurtulmuşsun. İyi ki yaptırmışsın, benim kırmızı sundavillam da kurtulmuş olacak böylelikle...
Güle güle kullanasın yeni sehttp://www.agaclar.net/forum/images/smilies/redface.gifranı...

Sevgili YeniGine, evet üşüyecek mi, donacak mı? şüphem kalmadı, küçük seraya dokunan bir saatlik güneş,serayı ısıtmaya yetiyor.Sonbaharda aldığım çeliklerde gayet iyi durumdalar. Baharda yavru sundavillanı kucağına alırsın inşallah:D Sevgiler

YeniGine
14-12-2013, 00:51
Sevgili berçin önemli olan minik bir sera yapıp tüm çiçeklerini korumaya alman ve rahatlamış olman. Benim sundavilla yakıştırmam tamamen inşallahtır, nasip, kısmet...
Ama yine de kırmızı sundavillamdan gelen haberlere sevindim... Sağolasın.

mücahitöz
04-01-2014, 21:15
Butun çicekler harika. Hepsini boyle canli renklerde tutabilmek marifet işi...

berçin
08-01-2014, 22:51
Sevgili berçin önemli olan minik bir sera yapıp tüm çiçeklerini korumaya alman ve rahatlamış olman. Benim sundavilla yakıştırmam tamamen inşallahtır, nasip, kısmet...
Ama yine de kırmızı sundavillamdan gelen haberlere sevindim... Sağolasın.

Evet sevgili YeniGine, küçük bir sera diyordum ya, neredeyse bütün teras sakinlerini sığdırdım:eek:. Yan etkileri de var ama baharda herşey netleşecek...:confused:

sonkez
09-01-2014, 08:31
Seranız çok güzel olmuş..Ne güzel bütün bitkilerinizide sığdırmışınız...Çok sevindim..

Seabert74
09-01-2014, 10:21
Sevgili Berçin merhaba,
Terasınızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Manzaranız, sebze-meyveleriniz,renk renk lilyumlarınız, küpelileriniz harikalar..
Ama benim en çok ilgimi çekenler sukulentleriniz oldu.. Harikalar.. Arajmanlarınıza da bayıldım.
Yeni yeni sukulent yetiştirmeye çalışan biri olarak henüz yapraktan denemelerim var. Umarım büyüdüklerini görürüm ben de..
Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler

nurcan çelik
09-01-2014, 13:06
Çiçeklerinizin hepsi ayrı bir güzel :-). Çok beğendim terasınızı. Güle güle büyütün :-) :-)

berçin
12-01-2014, 13:46
Sevgili Berçin merhaba,
Terasınızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Manzaranız, sebze-meyveleriniz,renk renk lilyumlarınız, küpelileriniz harikalar..
Ama benim en çok ilgimi çekenler sukulentleriniz oldu.. Harikalar.. Arajmanlarınıza da bayıldım.
Yeni yeni sukulent yetiştirmeye çalışan biri olarak henüz yapraktan denemelerim var. Umarım büyüdüklerini görürüm ben de..
Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler

Teşekkür ederim sevgili Seabert74, Sukulent ve kaktüslerin içine girince çıkamıyorsunuz, bulaşıcı bir hastalık olduğunu bizzat tecrübe ettim :D. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa hiç çekinmeyin, biliyorsun ağçlar net ailesi paylaşmayı sever.:)...

berçin
12-01-2014, 14:15
Orchidaceae, ve Phalaenopsis cinsi orkideler bir yıl içinde ikinci kez çiçek ve tomurcuklarıyla beni şaşırtan ve sevindirenler arasında. Orchidaceae karedeniz ormanlarında sıkça rastlanan bir tür ama ormanların hızlı bir şekilde katledilmesi diğer türler gibi maalesef bu türün de sonunu getirecek :( . Phal. bakımını öğrenene kadar çok zahmetli bir bitki olduğunu düşünürdüm , doğru adımlarla onun da çiçeksiz kalmayacağını öğrenmiş oldum :)...

berçin
12-01-2014, 14:43
Balkonla başladım balkonla devam edeyim, adının Paşa Çadırı olduğunu öğrendiğim bu begonya türünü geçtiğimi yaz kasapta görüp emrivaki ufak bir çelik koparmıştım:o. Gelişimi çok iyi gidiyor, baharda saksısı büyütüp rahatlatmayı düşünüyorum...

Amarylis soğanlarını aralık ayında siparişle güvenilir bir yerden temin ettim, yapı marketlerden aldığım hemen hemen bütün soğanlılar hibrit çıktı çoğu lilyum soğanı mı da kaybettim. Bu bana iyi ders oldu, bir daha yapı marketlerden soğan almayacağım:(... Neyse bu güzellerin açmasını sabırsızlıkla bekliyorum...:)

berçin
12-01-2014, 15:02
Küçük serada keyfi yerinde olanlar çiçeklerinin sefasını sürüyor. Kamelya ilk çiçeğini açtı, begonvil çiçekli kalmakta ısrarcı :), bu begonyanın türünü bilmiyorum başına gelmeyen felaket kalmadı, yaşama sıkı tutunanlardan... Kış mevsiminde kendi çileğini koparıp yemekse paha biçilemez :D...

berçin
12-01-2014, 15:11
İlkbahar ve yaz ayları gibi bereketli kareler olmasa da hiç çiçeksiz kalmaktan iyidir diyorum, bir iki haftaya da sedumlar açmaya başlar, onlar geçene kadar da bahar gelir arkadaşlar :)... Kış ortancası da dış mekan tesellisi:)...

habiş
12-01-2014, 18:12
hepsi çok güzel ama şu kış gününde çilekler çok nefis görünüyor :) yazdan kalan köklermi meyve veriyor yoksa yeni fideler mi dikmiştiniz afiyet olsun :)

berçin
12-01-2014, 19:43
hepsi çok güzel ama şu kış gününde çilekler çok nefis görünüyor :) yazdan kalan köklermi meyve veriyor yoksa yeni fideler mi dikmiştiniz afiyet olsun :)

Evet sevgili habiş denemek için sonbaharda bu saksıyı seranın içine aldım ve meyve vermeye devam ediyor. Çocuklarım ''anne çileği'' deyip birer ikişer yerken bende ki keyfi sorma gitsin:D...

habiş
12-01-2014, 22:47
Evet sevgili habiş denemek için sonbaharda bu saksıyı seranın içine aldım ve meyve vermeye devam ediyor. Çocuklarım ''anne çileği'' deyip birer ikişer yerken bende ki keyfi sorma gitsin:D...

bir avuç da olsa toprak ana yapıyor yapacağını yeter ki gereken şartları sağlayalım. Bu sene çileğim yoktu benim ama önümüzdeki bahar elimden geldiğince dikeceğim :D nasıl özendim nasıl :D sevgilerimle :)

YeniGine
12-01-2014, 23:09
Sevgili berçin; maşallah sana, çiçeklerin her daim çok güzel görünüyorlar, ben de her daim büyük bir beğeni ile takip ediyorum bitkilerini. Ellerine sağlık...

Seabert74
13-01-2014, 08:34
Teşekkür ederim sevgili Seabert74, Sukulent ve kaktüslerin içine girince çıkamıyorsunuz, bulaşıcı bir hastalık olduğunu bizzat tecrübe ettim :D. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa hiç çekinmeyin, biliyorsun ağçlar net ailesi paylaşmayı sever.:)...

Çok teşekkürler ilginize Sn Berçin..
Ne kadar büyük bir ailenin içinde oldugumun farkındayım:p Dolaştıgım tüm bahçeler, teraslar, evler sanki aynı sokaktaki komşularımınmış gibi hissediyorum.. Sukulent çeşitlerimi artırma konusunda yardımınız olursa hiç hayır demem :D
sevgiler

aheste
13-01-2014, 19:05
Kış gününde bile çiçeklerinizin ve çileklerinizin maşallahı var, ellerinize sağlık...

eceyıldız
15-01-2014, 10:40
Sevgili Berçin yine senin ve bitkilerinin maşallahı allah nazarlardan korusun ellerine emeğine sağlık.

berçin
17-01-2014, 23:29
Sevgili berçin; maşallah sana, çiçeklerin her daim çok güzel görünüyorlar, ben de her daim büyük bir beğeni ile takip ediyorum bitkilerini. Ellerine sağlık...

Teşekkür ederim canım YeniGine, Senin takiplerinde benim için her daim çok değerli:). Sevgi ve saygılar...

berçin
17-01-2014, 23:39
Çok teşekkürler ilginize Sn Berçin..
Ne kadar büyük bir ailenin içinde oldugumun farkındayım:p Dolaştıgım tüm bahçeler, teraslar, evler sanki aynı sokaktaki komşularımınmış gibi hissediyorum.. Sukulent çeşitlerimi artırma konusunda yardımınız olursa hiç hayır demem :D
sevgiler

Birde gerçek olduğunu düşün bu hayalin sevgili Seabert, muhteşem olurdu:eek: Elimde bulunanları paylaşmaktan mutlu olurum, ne istediğini belirle bitkinin durumuna göre hareket adelim. Sevgiler...

berçin
18-01-2014, 00:25
Sevgili aheste ve eceyıldız güzel sözleriniz, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım biz bitki delisi insanların duası kabul olur da birgün dünya cennete dönüşür:)))

ahsenn
18-01-2014, 11:14
Sevgili Berçin, terasınız ŞAHANE bayıldım.Meyve ağaçları da harika sukulentler de soğanlılar da hele küpeliler hepsi harika, bütün çiçekleriniz çok güzel ellerinize, emeklerinize sağlık.
Hayalimde bahçeli bir ev var bahçeli olmasa da en azından böyle bir teras özlemi içindeyim.Bol güneşli, bodur birkaç meyve yetiştirebileceğim ve bir sürü çiçeğimin olabileceği.

berçin
20-01-2014, 21:53
Sevgili Berçin, terasınız ŞAHANE bayıldım.Meyve ağaçları da harika sukulentler de soğanlılar da hele küpeliler hepsi harika, bütün çiçekleriniz çok güzel ellerinize, emeklerinize sağlık.
Hayalimde bahçeli bir ev var bahçeli olmasa da en azından böyle bir teras özlemi içindeyim.Bol güneşli, bodur birkaç meyve yetiştirebileceğim ve bir sürü çiçeğimin olabileceği.

Biz bitki severlerin tek dileğidir sevgili ahsenn küçük bir toprakparçası, umarım hepimizin dileği gerçek olur.:) İçten sözlerine ve beğenilerine teşekkür ederim, sevgiler.:)

dünyam1
27-01-2014, 23:16
berçin terasınız harika bende terasıma agaçlarla ilgili fidanları düşünüyorum ..şeftaliler greyfurlar harikalar kaç litreilk saksı da yetiştirdiniz?

alys
02-02-2014, 19:56
Berçin Hanım ;
Amaryllislerinizin açmış olması lazım. Merakla fotoğraflarını bekliyoruz.

berçin
05-02-2014, 21:09
berçin terasınız harika bende terasıma agaçlarla ilgili fidanları düşünüyorum ..şeftaliler greyfurlar harikalar kaç litreilk saksı da yetiştirdiniz?

Sn.dünyam1, saksılarım yirmi ve otuz litre arası, saksıda bodur meyve yetiştirmek başlığıyla araştırırsanız daha tatmin edici bilgilere ulaşabilirsiniz... Sevgiler...:)

berçin
07-02-2014, 20:57
Sevgili alys umarım bu güzellikleri görmek sizi mutlu edecektir:)

Amaryllis Bahçesinden aldığım soğanlar açmaya başladı. Amarylliler coştukça bahar özlemi de şiddetini artırarak devam ediyor, bu güzellere baktıkça mis kokulu lilyumlar geliyor aklıma...:) İlk açan amaryllis Every Green, onun peşine Pink Surprice ve jewel ...

berçin
07-02-2014, 21:02
Başka kareler ve açmaya hazırlanan başka bir güzel Amaryllis Red Lion...:eek:

berçin
07-02-2014, 21:14
Sevgili SDurul'un gönderdiği sedum palmeri diğerlerine göre erken açtı.Binlerin annesi de yavaş ve nazlı nazlı açmaya başladı sonunda...Son iki karedeki sukulentlerin adını sevgili loveforlife'nin defalarca söylemesine rağmen unutuyorum:o Son karedeki çiçek sapı çıkardı ama yaprakları döküldü, nedenini bir türlü anlamadım:(...

Asia
07-02-2014, 23:20
Sayın Berçin, terasınıza hayran kaldım. Çiçekleriniz harikulade. Hepsinin bu denli canlı ve sağlıklı olmasının sırrı nedir merak ettim doğrusu. Özel bir bakım formülünüz var- mıdır? Bunca güzel çiçeğe sahip olmak bence en büyük zenginlik. Kutluyorum bu başarınızı.

münevver48
08-02-2014, 14:14
sevgili berçin terasınızı çok beğenerek gezdim.özellikle küpelilerinize hayran oldum.gerçi hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahipsiniz.son karelerde öyle çok güzeller.eline emeğie sağlık terasından çiçeklerin hiç eksilmesin.sevgilerimle

berçin
08-02-2014, 20:32
Sayın Berçin, terasınıza hayran kaldım. Çiçekleriniz harikulade. Hepsinin bu denli canlı ve sağlıklı olmasının sırrı nedir merak ettim doğrusu. Özel bir bakım formülünüz var- mıdır? Bunca güzel çiçeğe sahip olmak bence en büyük zenginlik. Kutluyorum bu başarınızı.

Beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Öyle sizin düşündüğünüz gibi özel bir bakım uygulamıyorum, sadece bitkinin neye ihtiyacı olduğunu araştırıp edindiğim bilgiler doğrultusunda uygulama yapıyorum:). Özellikle Ağaçlar. net ailesindeki deneyimli arkadaşların bilgilerinden çok faydalanıyorum. Sevgiler...:)

berçin
08-02-2014, 20:38
sevgili berçin terasınızı çok beğenerek gezdim.özellikle küpelilerinize hayran oldum.gerçi hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahipsiniz.son karelerde öyle çok güzeller.eline emeğie sağlık terasından çiçeklerin hiç eksilmesin.sevgilerimle

Teşekkür ederim sevgli münevver48, herşeyin başı sevgi derler sevince, isteyip azmedince herşey mümkün:). Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, tekrar teşekkürler ve sevgiler:)...

YeniGine
08-02-2014, 23:25
:) Benim bildiğim amarallis yazın açar anlamadım ki sizlerin amarallisleri bu zamanda neden açıyor da böyle güzel görünüyorlar. Maşallah Sevgili berçin amarallislerine ne kadar güzel dolu dolu çiçekliler öyle... Maşallah!..
Sedum palmerin ona keza ne kadar güzel çiçeklenmiş, ben nerede ise 2 aydır tomurcukta bekliyorum ki çiçek açacak. Demek ki birşey eksik ki açmıyor.
Sevgili berçin gerçekten maşallah her daim çiçeklerin güzel, bakımlı, harikalar... Ellerine, gönlüne sağlık.

alys
09-02-2014, 10:30
Berçin Hanım;
Size amaryllislerle ilgili iki önerim olacak.
Birincisi; soğanlarınızı keşke daha büyük saksılara ekseydiniz. Amaryllisler etli ve güçlü köklere sahiptir. Kökleri daha derine gitmek ister. Soğanlarınız oldukça iri. 20-25 cm derinlikte ve 6-7 litrelik saksılar idealdir. Saksılarınız sığ olduğu için, soğan çiçeklerini taşıyamıyor. Desteklemek zorunda kalmışsınız.
İkincisi; yanılmıyorsam toprak harcı olarak torf ve perlit kullanmışsınız. Tüm soğanlı bitkilerde olduğu gibi amaryllislerde de toprak harcı son derece geçirken olmalı. Suyu tutmamalı. Ben ilke olarak hiçbir soğanlıda torf kullanmıyorum. Bitki sulandığında fazla su saksıdan tahliye olabilmeli. Toprağın nemlenmesi yeterli. Torf, bunların aksine yüksek su tutma kapasitesine sahiptir.
Soğanlarımızı; ya çok suluyoruz, ya da yanlış toprak harcıyla vıcık vıcık bir ortama maruz bırakıyoruz. Ve sonunda üzülüyoruz. Amacımız onlarla uzun yıllar birlikte olmak değil mi? Kaldı ki; bir amaryllis soğanı tam 75 yıl çiçek üretebiliyormuş.
Naçizane benim amaryllislerde kullandığım saksı harcı şöyle: % 70 funda toprağı, %15-20 iyi yanmış çiftlik gübresi, % 10-15 dişli dere kumu.
Çiçeklerinizin ve terasınızın keyfini iyi günlerde sürmenizi dilerim.

berçin
13-02-2014, 21:25
Berçin Hanım;
Size amaryllislerle ilgili iki önerim olacak.
Birincisi; soğanlarınızı keşke daha büyük saksılara ekseydiniz. Amaryllisler etli ve güçlü köklere sahiptir. Kökleri daha derine gitmek ister. Soğanlarınız oldukça iri. 20-25 cm derinlikte ve 6-7 litrelik saksılar idealdir. Saksılarınız sığ olduğu için, soğan çiçeklerini taşıyamıyor. Desteklemek zorunda kalmışsınız.
İkincisi; yanılmıyorsam toprak harcı olarak torf ve perlit kullanmışsınız. Tüm soğanlı bitkilerde olduğu gibi amaryllislerde de toprak harcı son derece geçirken olmalı. Suyu tutmamalı. Ben ilke olarak hiçbir soğanlıda torf kullanmıyorum. Bitki sulandığında fazla su saksıdan tahliye olabilmeli. Toprağın nemlenmesi yeterli. Torf, bunların aksine yüksek su tutma kapasitesine sahiptir.
Soğanlarımızı; ya çok suluyoruz, ya da yanlış toprak harcıyla vıcık vıcık bir ortama maruz bırakıyoruz. Ve sonunda üzülüyoruz. Amacımız onlarla uzun yıllar birlikte olmak değil mi? Kaldı ki; bir amaryllis soğanı tam 75 yıl çiçek üretebiliyormuş.
Naçizane benim amaryllislerde kullandığım saksı harcı şöyle: % 70 funda toprağı, %15-20 iyi yanmış çiftlik gübresi, % 10-15 dişli dere kumu.
Çiçeklerinizin ve terasınızın keyfini iyi günlerde sürmenizi dilerim.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, hemen hemen tüm okuduğum bilgilerde soğan çapından bir kaç santim büyük saksılara dikilmesi öneriliyordu, hatta izlediğim videolarda da öyleydi, toprak karışımlarını da yine o kaynaklara dayanarak hazırladım. O zaman şu anlamı çıkarıyorum, izlediğim kaynaklar tamamen ticaret amaçlı yapılan uygulamalar.

Beni uyardığınız için teşekkür ederim, daha detaylı bilgiler için sizleri özelden rahatsız edeceğim izninizle :eek: Sevgi ve selamlar.

berçin
13-02-2014, 21:44
Herkesin bahçesinde, balkonunun da baharın müjdesi belirmiş maşallah;) Bende sukulentlerimle avunuyorum şu aralar, sedum palmeri coştu, binlerin annesinin son durumu, ayırmak istediğim aranjmanlarım. Özellikle dördüncü karedeki aranjmanı nasıl ayıracağımı kara kara düşünmekteyim:confused:

berçin
13-02-2014, 22:03
Sukulentlerin devamı.... Son kare kendiliğinden düşen, kopan yaprakları bu saksıya koydum. Kendiliğinden oluşan aranjman saksısı ve bekleyen arkadaşlarla paylaşılacak...:)

akçabardak
13-02-2014, 22:08
Sevgili berçin maşallah sedum palmeri coşmuş, o ne güzellik sergilemiş öyle, ya binlerin annesi muhteşem sizin kini görünce acaba benim ki ne durumda gariplerim kimsesiz kaldılar
yazlıkta, çiçeğinden vaz geçtim ölmemiştir umarım, şimdi daha da sevdim binlerin anasını
diğer aranjmanlarınız da çok güzeller doya doya çıkartın tadını, sevgiler.

Seabert74
14-02-2014, 07:51
Sabah sabah gözüm açıldı sevgili Berçin. Maşallah..
Aman sedum palmeriniz harika görünüyor. Ama arajmanınızı da bozmayın cok güzel olmuş.. Büyüdükçe biraz biraz ayıklamanız belki çözüm olmaz mı?? Bütün olarak çok sevdim.

Seabert74
14-02-2014, 07:52
Maşallah, muhteşem

berçin
14-02-2014, 20:45
Sevgili berçin maşallah sedum palmeri coşmuş, o ne güzellik sergilemiş öyle, ya binlerin annesi muhteşem sizin kini görünce acaba benim ki ne durumda gariplerim kimsesiz kaldılar
yazlıkta, çiçeğinden vaz geçtim ölmemiştir umarım, şimdi daha da sevdim binlerin anasını
diğer aranjmanlarınız da çok güzeller doya doya çıkartın tadını, sevgiler.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim ederim sevgili akçabardak, sayfamda sizi görmek ayrıca mutlu etti beni:). Evet binlerin annesinin diğer çiçekler gibi kendine özgü güzelliği var, çiçeklerini açtığında başka hayran olunuyormuş:eek:. Bu güzel gittiğim bir serada on santim boylarında iki kök, minik saksının dibinde sayamadığım kadar yavru vardı ve kenara atılmış durumdaydı, forumdaki arkadaşlarda gördüğüm için hemen atladım ve aldım:D, nisan ayında bir yaşını bitirmiş olacak. Umarım sizin bitkinizde güzel çiçekleriyle yolunuzu bekliyordur:)...

loveforlife
14-02-2014, 21:13
Canım Arkadaşım,

Hani demişsin ya benim terasıma henüz bahar gelmedi diye, baharın müjdecisi sedum palmeriye ne demeli? Hem o coşkulu sukulentlerin güzellikleri, hele hele o ayırmayı düşündüğün aranjmanın güzelliği ne ola ki? Echeveria glaucanın formuna hayran olduğumu biliyorsun zaten, şimdi iyiden iyiye güzelleşmiş maşallah. Benimki bu hale gelene kadar kaç yıl geçer acaba?:confused:

Sözün özü; sen avunuyorum desen de, bence şov başlamış bile. Ben biliyorum, bizi daha ne güzellikler bekliyor ilerleyen günlerde... ;)

berçin
14-02-2014, 21:48
Sabah sabah gözüm açıldı sevgili Berçin. Maşallah..
Aman sedum palmeriniz harika görünüyor. Ama arajmanınızı da bozmayın cok güzel olmuş.. Büyüdükçe biraz biraz ayıklamanız belki çözüm olmaz mı?? Bütün olarak çok sevdim.

İşte... Bir uygulamayı başlatırken sonunu düşünemiyorsunuz, bu aranjman için şimdi farklı düşüncelerim var ama zarar vermeden nasıl yaparım bilmiyorum:confused:. Sevgiler...

berçin
14-02-2014, 22:06
Canım Arkadaşım,

Hani demişsin ya benim terasıma henüz bahar gelmedi diye, baharın müjdecisi sedum palmeriye ne demeli? Hem o coşkulu sukulentlerin güzellikleri, hele hele o ayırmayı düşündüğün aranjmanın güzelliği ne ola ki? Echeveria glaucanın formuna hayran olduğumu biliyorsun zaten, şimdi iyiden iyiye güzelleşmiş maşallah. Benimki bu hale gelene kadar kaç yıl geçer acaba?:confused:

Sözün özü; sen avunuyorum desen de, bence şov başlamış bile. Ben biliyorum, bizi daha ne güzellikler bekliyor ilerleyen günlerde... ;)

Sedumlar genel olarak kış mevsiminde açıyorlar sanıyordum, senin bu günkü paylaşımında sedum palmerinin de bahar müjdecisi olduğunu öğrendim. O zaman bana da bahar müjdelenmiş:). Sen daha çok araştırıyorsun canım arkadaşım, sen bana bir öneri ver ki bu aranjmanı nasıl yeniden şekillendireyim...:confused:

berçin
18-02-2014, 20:04
Bugün baharın geldiğini gerçekten hissettiğim bir gün oldu ama önceliği balkonda açan amaryllis Red Lion'a vereceğim:eek;)...

berçin
18-02-2014, 20:13
Asıl beni sevindiren ve şaşırtan Arap Yasemini oldu. İki gündür seraya girdiğimde bir yasemin kokusu var ama konduramıyorum:confused:. Bugün büyük kamelya saksını çekince gerçek ortaya çıktı, seranın sıcak ortamında tomurcuklanmış açmaya başlamış. Sabırsızlıkla tamamının açmasını bekliyorum;)...

loveforlife
18-02-2014, 20:17
Bugün baharın geldiğini gerçekten hissettiğim bir gün oldu ama önceliği balkonda açan amaryllis Red Lion'a vereceğim:eek;)...

Bu ne güzelliktir! İnsan bir an olsun gözünün önünden ayırmak istemez bu güzelliği... Amaryllislerinle de şov yapıyorsun. Sevgili Alys'den aldığın yeni çeşitlerin de çiçeklerini şimdiden büyük bir merakla beklemeye başladım. Zira şimdiye kadar paylaştıklarının her biri ayrı güzel.

Sevgi ve selamlarımla...

berçin
18-02-2014, 20:20
Baharın diğer müjdecileri çiğdem ve sümbüller. Her ne kadar ilk yıllarında ki gibi görkemli olmasalar da, açtıkları için mutluyum...

berçin
18-02-2014, 20:27
Nergisleri unutmayayım... Hüsrana uğradıklarımdan bir çiçek daha, soğanlar ilk yıl olduğu gibi çiçeklenmedi maalesef:(... Açan beş-altı sapta eğilip çiçekleri taşıyamayınca kestim balkonumda seyrediyorum...

berçin
18-02-2014, 20:40
Kış ortancası sonlara yaklaşırken iyice coştu, görkemli bir vedaya hazırlanıyor anlaşılan:)... Yılan kaktüs aranjmanı yanlış oldu diye düşünürken kışı beraber atlatarak beni yanılttılar. Leş kaktüsün tomurcuklarını tekrar göstermeden tam emin olamam... Son karenin güzelliği sukulentler hayatımızda mutlaka olmalı hissini yaratmıyor mu:confused:...

berçin
18-02-2014, 20:51
Bu ne güzelliktir! İnsan bir an olsun gözünün önünden ayırmak istemez bu güzelliği... Amaryllislerinle de şov yapıyorsun. Sevgili Alys'den aldığın yeni çeşitlerin de çiçeklerini şimdiden büyük bir merakla beklemeye başladım. Zira şimdiye kadar paylaştıklarının her biri ayrı güzel.

Sevgi ve selamlarımla...

Teşekkür ederim sevgili arkadaşım, evet sevgili Alys'den aldıklarım yarın büyük ihtimalle elimde olacak, bende bu arada sevgili Alys'in önerdiği toprak karışımını ayarladım. Gerçekten hepside birbrinden güzel ve sağlıklı büyük soğanlar, şu ana kadar açanlardan bir tür üçüncü çiçek saplarını çıkarıp uzattılar bile. Sevgiler arkadaşım...

YeniGine
18-02-2014, 23:13
Sevgili berçin; amarallislerine maşallah renkleri de çok güzel, sümbül, çiğdemler, nergislerin maşallah maşallah hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlıık.
Geçmiş senelerin sümbülleri birkaç arkadaşta daha okudum benimkilerde ilk seneki gibi çiçeklenmediler ki ben geçen sene çiçekler açtıktan 3-4 gün sonra almıştım (:) kopartmıştım bile diyemiyorum) çiçeklerini. Demek ki başka bir eksiklerimiz var.

ngr33
19-02-2014, 06:25
Günaydın sevgili bercin hanım. .sabah sabah gözümü terasınızda açtım. .beğen butonuna tıklamaktan yorulmadım inanın..bir dünya sığdırmışsınız terasınıza maşallah..
O kadar güzel o kadar özenli ki her yer..dikkatimi çekti bir tane bile yoğurt kovasında bitkiniz yok..hepsi güzel güzel saksılarda yerini almış. .
Çok çok çok özendim, kıskandım sizi..yanlış anlamayın nasıl bir kıskançlık olduğunu doga sever biri olarak anlarsınız biliyorum..
Sabah sabah coştum gercekten terasınızda gezerken..Allahım nazarlardan korusun..ve emeğinize sağlık.. ;)

Seabert74
19-02-2014, 16:18
Sevgili Berçin,
Posta kutunuz dolu oldugu için size mesaj gönderemiyorum

berçin
19-02-2014, 17:17
Sevgili Berçin,
Posta kutunuz dolu oldugu için size mesaj gönderemiyorum

Tamamdır sevgili seabert gönderebilirsin:)

berçin
19-02-2014, 17:35
Sevgili berçin; amarallislerine maşallah renkleri de çok güzel, sümbül, çiğdemler, nergislerin maşallah maşallah hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlıık.
Geçmiş senelerin sümbülleri birkaç arkadaşta daha okudum benimkilerde ilk seneki gibi çiçeklenmediler ki ben geçen sene çiçekler açtıktan 3-4 gün sonra almıştım (:) kopartmıştım bile diyemiyorum) çiçeklerini. Demek ki başka bir eksiklerimiz var.

Yine her zamanki gibi güzel sözlerin için teşekkür ederim can YeniGine, Soğan ların ilk sene olduğu gibi açmamasının sebebi hibrit olmasından kaynaklanıyormuş. Bizzat yeiştiren uzmanı anlattı. Anlayacağın sevgili arkadaşım ticari hesapların kurbanlarıyız:(. Sevgi ve selamlar...

berçin
19-02-2014, 18:05
Günaydın sevgili bercin hanım. .sabah sabah gözümü terasınızda açtım. .beğen butonuna tıklamaktan yorulmadım inanın..bir dünya sığdırmışsınız terasınıza maşallah..
O kadar güzel o kadar özenli ki her yer..dikkatimi çekti bir tane bile yoğurt kovasında bitkiniz yok..hepsi güzel güzel saksılarda yerini almış. .
Çok çok çok özendim, kıskandım sizi..yanlış anlamayın nasıl bir kıskançlık olduğunu doga sever biri olarak anlarsınız biliyorum..
Sabah sabah coştum gercekten terasınızda gezerken..Allahım nazarlardan korusun..ve emeğinize sağlık.. ;)

Beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim:). Sizi anlıyorum, bende güzel bahçe sayfalarında sabahladığım zamanlar olmuştur olmaya da devam ediyor:eek:. Dediğiniz gibi biz doğa sever ve bitki delileri birbirimizi hayatımız boyunca kıskanacağız ama tamamen fazla sevmekten:D. İnşallah daha güzelleri sizin olur, sevgiler...

berçin
05-03-2014, 22:17
Bu günün sürprizleri, sevdiğim değer verdiğim bir dostum adresimi de başka bir arkadaştan temin ederek bana güzel bir sürpriz hazırlamış:eek:. Zil sesine aşağıdan gelen ses ''... kargo'', eşime sordum beklediği bir kargosu var mı? ''yok, hayırdır'' cevabı:confused:. Kapıda elemanı görünce anladım, çok teşekkür ederim canım arkadaşım:D. Hepside birbirinden değerli emanetler. Bir ikisi dışında hepsi köklü geldi, köklü olmayanlarda dayanıklı çabuk gelişenlerden. Zıpçıktı soğanlarına ayrı sevindim bu arada;)... Ve elimde olmayan türler, hazine sandığı benim için:eek:...

berçin
05-03-2014, 23:10
Bugün ki neşemi ve keyfimi kaçıran konuya değinmeden geçemeyeceğim:mad:. Biliyorum ki ancak bu ailedeki arkadaşlar ne hissettiğimi anlayabilir:). Terasta sevgili dostumun gönderdiği hediyelerin toprak ve saksılarını hazırladım, keyif içinde yeni yerlerine geçiriyorum. Ve bir elektrikli testere sesi, aşağı baktım site duvarı dibindeki kestane ağacını kesiyorlar. Ben aşağı inene kadar koca ağaç kesilmişti bile:(, boğazımda bir düğümle neden kestiklerini sordum (keşke sormasaydım). Gelecekte sıkıntı yaratacakmış cama çerçeveye dayanacakmış, ağaçla binanın arası en az yirmi metre. En azından bir ziraat mühendisine sordunuz mu ne gibi sakıncalar doğururmuş, karşı tarafta birden bir öfke ve kavgaya geçiş. Başımda korkunç bir ağrıyla terasa geri döndüm (hala ağrıyor), Tek dertleri o kestane ağacı B Blok'un deniz manzarasını kapatıyor olması, satılacak dairelerin de fiyatlarını etkileyeceği:mad:. Gölge düştü bugün sevincime:(...

YeniGine
05-03-2014, 23:38
Sevgili berçin sürprüz kargona ve hazinelere maşallah, sevincini tahmin edebiliyorum, ne kadar güzel de dikmişsin hepsini maşallah, harika olmuşlar inşallah büyüdüklerini, çiçeklerini de görürsün...

:( Yazık; hem de kestane ağacı... Yazık olmuş gerçekten ağaca, ne bileyim belki kökü ile alınabilirdi, taşınabilirdi yani ille de kesmek tek çare. :( Maalesef insanlarımız doğaya, ağaca, yeşile ne kadar ihtiyacımız var hâlâ farkında değiller, bugün için tek dertleri daire fiyatı artsın; para!.. EĞİTİM ŞART EĞİTİM!.. O kestiren insanlara da acıdım açıkcası, zavallı cahil insanlar...

sonkez
06-03-2014, 06:56
Yazık insanlarımız bukadar duyarsız ve doğa sevgisinde yoksun...:(
Yeni güzellerinizi iyi günlerde büyütün..

ngr33
06-03-2014, 09:40
sanki ağacın o tarafini budasalar ya da köklü şekilde tasisalar olmaz..ondan sonra yok insanlarimiz mutsuz..e mutsuz olunur tabi.. öyle bir ağacın yetişmesi için kaç yıl gerekli kimbilir :( iyiki de buraya yazdiniz aynen bizi bizden başkasi anlamıyor..

yeni güzelliklerin izi güle güle büyütün inşallah..

berçin
06-03-2014, 21:28
Sevgili berçin sürprüz kargona ve hazinelere maşallah, sevincini tahmin edebiliyorum, ne kadar güzel de dikmişsin hepsini maşallah, harika olmuşlar inşallah büyüdüklerini, çiçeklerini de görürsün...

:( Yazık; hem de kestane ağacı... Yazık olmuş gerçekten ağaca, ne bileyim belki kökü ile alınabilirdi, taşınabilirdi yani ille de kesmek tek çare. :( Maalesef insanlarımız doğaya, ağaca, yeşile ne kadar ihtiyacımız var hâlâ farkında değiller, bugün için tek dertleri daire fiyatı artsın; para!.. EĞİTİM ŞART EĞİTİM!.. O kestiren insanlara da acıdım açıkcası, zavallı cahil insanlar...

Evet sevgili YeniGine gerçekten bu sürpriz beni gerçekten çok sevindirdi, hepside çok güzel türler mesela hoya arayıp bulamadığım bir bitkiydi ve adlarını bilmediğim bir sürü kaktüs türleri. Dostum sağolsun en beğendiğim her bitkisinden göndermiş...

Sevgili YeniGine biliyorsun kestane ağacı tıpkı ceviz gibi heybetli bir ağaç türü, henüz üçüncü kat hizasında ve ne kadar büyürse büyüsün apartmana temas etmeyecek seviyedeydi, keşke fotoğraflamış olsaydım ne demek istediğimi anlardın. Kesinlikle gelecekteki tek tehlike deniz manzarasının kaybolacağı, tek dert bu. Kavgada geçen bir cümleyi aktarayım sana ''Burası site orman değil, ağaç istiyorsan ormana git'':confused: pişkin pişkin böyle bağırdı kadının bir tanesi. Daha ben ne diyeyim bu insanlara sevgili YeniGine...

berçin
06-03-2014, 21:42
Yazık insanlarımız bukadar duyarsız ve doğa sevgisinde yoksun...:(
Yeni güzellerinizi iyi günlerde büyütün..

Maalesef sevgili sonkez, ömrümüz yeterse gelecekteki tehlike o kestane ağacı mı yoksa insanoğlu mu göreceğiz:confused:. Ve güzel dileğiniz için teşekkür ederim, sevgiler...:)

berçin
06-03-2014, 22:47
sanki ağacın o tarafini budasalar ya da köklü şekilde tasisalar olmaz..ondan sonra yok insanlarimiz mutsuz..e mutsuz olunur tabi.. öyle bir ağacın yetişmesi için kaç yıl gerekli kimbilir :( iyiki de buraya yazdiniz aynen bizi bizden başkasi anlamıyor..

yeni güzelliklerin izi güle güle büyütün inşallah..

İnanın öyle bir duruma ihtiyaç yok, ağaca sonsuza kadar müdahale edilmese bile binaların hiç birine teması olmaz. Adam diyor ki ''siz mi diktiniz, siz yokken biz vardık biz diktik bunları'' diyor, o zaman daha vahim ya nasıl kıyıyorsunuz diye devam eden kavganın bir kıymeti yoktu. Olan olmuş ağaç kesilmişti:(. (Haziran ayında 11. yılım doluyor bu sitede, birde 1 yıl sinir hastası olma pahasına yöneticilik yapma gafletinde bulunmuştum, sırf bir şeyler paylaşmak adına...)

Güzel dileğiniz içinde teşekkür ederim, böyle dostlar hayatımızdan eksik olmasın:)...

YeniGine
06-03-2014, 23:20
:( Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... :( Çok yazık...

berçin
06-03-2014, 23:38
Sevgili SDurul'un gönderdiği güzellerden bir kaçının son durumunu dün akşam baş ağrısından paylaşamamıştım. Gelişimleri güzel olunca saksılarını değiştirdim, ilk iki telgraf türü ve adını bilmediğim üçüncü güzel asılabilen saksılara, sempervivumlar eski güveçlere yerleşti:eek:. Ancak son karedeki tüylü sempervivum da yeni oluşumlar çiçek sapı mı yoksa yavru mu onu anlayamadım:confused:.

berçin
07-03-2014, 00:12
:( Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... :( Çok yazık...

Tamamen katılıyorum düşüncelerine, çok zaman geçmesine gerek yok. Yeni nesil duyarlı ama bilgisiz, benim çocuklar şeftali ağacını ,limon, greyfurt, üzüm,armut neye benzediğini terasta yetiştirdiklerimden öğrendiler. Hatta çileği bile, YeniGinem, bir başlarsam sonu hayırlı olmaz bu yazının... :dilli:

YeniGine
07-03-2014, 00:21
:( Maalasef yeni nesil eğitim sisteminden kaynaklanan sebeplerden dolayı çook cahil çok diyeyim ve Sayın malina'yı (aklımın bir köşesindedir daima), düşünerek susalım.

Sevgi Durul
07-03-2014, 00:24
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/18369-33.htm#post943079)olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens (http://www.agaclar.net/forum/1211059-post369.htm)olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides (http://www.agaclar.net/forum/1173556-post2842.htm). Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler.:) Sevgiyle...

berçin
08-03-2014, 22:15
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/18369-33.htm#post943079)olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens (http://www.agaclar.net/forum/1211059-post369.htm)olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides (http://www.agaclar.net/forum/1173556-post2842.htm). Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler.:) Sevgiyle...

Bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili SDurul, pamuklu sempervivum daki oluşumların yavru olmasına da ayrıca sevindim. Yalnız dördüncü karedeki sempervivumların yanında ki sizin gönderdiğimiz sedum palmeri değil, o rüzgarın kırdığı başka bir dal ziyan olmasın diye iliştiriverdim. Sizin gönderdiğiniz ise hala çiçekli ve gelişimi çok güzel ilerliyor tıpkı diğer gönderdikleriniz gibi;), onlarında bahar bakımları tamamlansın zevkle paylaşacağım;). Sevgiler.

berçin
08-03-2014, 22:33
Balkonda ki son durum, amaryllisler atağa devam ediyor:D. Son açan amaryllis nymph oldu, ikinci resimde sağ köşedeki sümbül sevgili Aliys çiftinin hediyesi diğer sümbüller yapı marketten tomurcuk halinde alındı:eek:.

oocavdar
14-03-2014, 10:32
bu mandevilla bitkilerinden nerde bulabilirim

berçin
02-04-2014, 23:18
Sevgili SDurul'un bahçe resimlerinden esinlenerek çektiğim naçizane küçük meyveciklerimin çiçekleri:eek:.Sırasıyla kayısı (meyve tutar mı bilmiyorum, geçen sene çiçek bile açmamıştı.), kiraz ve şeftali:D...

berçin
02-04-2014, 23:21
Armut ve limon, meyve vermeyecek olsalar bile çiçeklerinin güzelliği muhteşem...;)

berçin
03-04-2014, 00:08
Kendiliğinden oluşan aranjman kamelya ve kurdela; geçen yaz kamelyanın yanında duran kurdelanın işgali küçük kış serasında iyi gelişim gösterdi;)

Binlerin annesinin uzun çiçekli hali beni şaşırtmaya devam ediyor:eek:. Bir şaşırtan da gül saksılarının dibinde çıkan petunya benzeri bitki, geçen sene çıkmaya başladı. Sanıyorum gül saksılarına aldığım takviye toprağın içinde tohumları vardı, bu güzelin gelişiyle de lobelyalar kayboldu. Üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım:confused:...

akçabardak
03-04-2014, 00:35
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.

tuncel06
03-04-2014, 10:22
Berçin hanım kıskanılası bir teras, tebrik ederim.

yağmur
03-04-2014, 12:08
Sayın berçin, kurdele çiçeğiniz ne güzel olmuş. Saksının dibine çok güzel yakışmış.

Yaylacı
03-04-2014, 19:38
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor ;) Saygılar, selamlar....

uzman16
03-04-2014, 20:55
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :)

Sudenur
19-04-2014, 19:44
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. :dilli: Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. :) Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. :p Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür.. :(

berçin
26-04-2014, 16:03
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.

Sevgili akçabardak ben size bu cevabı yazana kadar meyveye durdular bile:), aslında mesele tadımlık ta değil çocukların severek yedikleri meyvelerin nasıl ağaçlarda yetiştiklerini görmeleri ve tanımaları daha önemli... Tabii onların tadarken aldıkları keyfi görmekse mutlulukların en büyüğü;) Sevgi ve selamlar...

berçin
26-04-2014, 16:10
Sevgili Yağmur ve tuncel06, güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkürler.

Sevgili yağmur öyle birçok saksı yolda, düşen kopan herşeyi ziyan olmasın diye müsait saksıların dibine iliştiriveriyorum. Sonuç hiçte fena olmuyor:)...

berçin
26-04-2014, 16:14
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor ;) Saygılar, selamlar....

Ziyaretiniz beni ziyadesiyle mutlu etti sayın Yaylacı, teşekkür ederim.Terasta çiçek birikmiş olabilir ama bilgi konusunda sizin elinize asla su bile dökemem:) Saygı selamlar...

berçin
26-04-2014, 16:21
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :)

Sayın uzman16, sizi terasımda görmek beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Bazı zamanlar çok bunalıyor ve yoruluyorum ama, doğa ve bitki sevgisi herşeyi unutturuyor:)... Saygılar.

berçin
26-04-2014, 16:40
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. :dilli: Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. :) Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. :p Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür.. :(

Öncelilkle güzel sözlerin için teşekkür etmek isterim sevgili Sudenur, sukulentler için özel bir bakım uygulamıyorum, sukulent syfalarında okuduğum bilgileri ve saksı seçimlerini dikkate alıyorum. Sanıyorum bir şansımda kışı soğuk serada geçirmiş olmaları;)ecveria kapalı balkonu sevmiyor özellikle güneş alıyorsa, ilk yıllar bende böyle bir tecrübe yaşamıştım.Bilmediğimden benim ecverianın yaprakları yumuşamaya başlayınca tekrar yukarı çıkartmıştım, sedum palmeri de çok dayanıklı bir bitki aslında bir çok arkadaş kışın dışarıda bıraktı bu kış. Şanssızlık galiba senin durumun, üzülme arkadaşım sen iste yeter ki bir saksı yapar yollarım;)... Sevgiler.

Sudenur
27-04-2014, 14:40
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz? ;)

berçin
04-05-2014, 21:19
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz? ;)

Olur elbette, eşim iş için iki haftada bir neredeyse Ankara'da ben çocuklar yüzünden gelemiyorum, birde hemen ertesi gün döndüğü için değmeyeceğini düşünüp gelmiyorum. Bu yaz inşallah peşine takılıp geleceğim:)...

berçin
04-05-2014, 22:01
Bu aralar aksilikler ve yoğun koşuşturmaların yorgunluğunu sevgili alys'den aldığım amarylisleri seyrederek atıyorum. Birbirinden güzel, bittiğini düşündüğümde yeniden çiçek sapı çıkaran bu güzeller favorim oldu bu bahar (aman diğer güzeller bunu duymasın:D... ).

berçin
04-05-2014, 22:12
Amarylislerin devamı...

berçin
04-05-2014, 22:16
Devam:)...

berçin
04-05-2014, 22:22
...

berçin
04-05-2014, 22:31
Bu yılki sürprizim gelincik oldu; Nasıl oldu da geldi bilmiyorum ama çok mutlu oldum, beyaz gelinciği ilk kez görüyorum kırmızının da bu kadar büyüğünü :eek:...

alibaba
04-05-2014, 22:37
Sizin terasa güzel bir acer palmatum yakışır bence :)
Aksa fidanlığına uğramıyor musunuz hiç? :)

berçin
04-05-2014, 22:52
Sardunyalar beni sevmeye başladı galiba, yaşatamadığım bitkiler arasındaydı nihayet bana gülmeye başladılar. Bunu kendisiyle gurur duyduğum genç arkadaşımız sevgili tömürcek'in değerli tavsiyelerine borçluyum:)...

YeniGine
04-05-2014, 23:33
Sevgili berçin merhaba, yaşgünü toplantısından sonra sanırım ilk kez görüyorum seni. En son ağaçlar.net'in yaş günü toplantısında görmüş idim seni. Çok da sevindim, çok da duygulandım.
Sevgili berçin amarallislerin maşallah harika açmışlar, çok güzeller... Dün Sayın alys'dan bana da amarallis kargosu geldi ve hemen diktim, heyecan ve merakla bekliyorum çiçeklerini görebilirim inşallah.
Gelinciğe gelince gönlü güzel berçin senin terasında beyazı da olur, büyüğü de olur elbet, hiç şaşırmadım.
Sardunyalarına maşallah, seni sevmeye başlamışlar böyle olmuşlar kimbilir tam sevince nasıl olacaklar; onu da merak ederim.
Ellerine, gönlüne sağlık...

berçin
04-05-2014, 23:59
Sizin terasa güzel bir acer palmatum yakışır bence :)
Aksa fidanlığına uğramıyor musunuz hiç? :)

Öneriniz için teşekkür ederim Akça ağaç yaprak rengi ve genel formuyla tek başına güzel bir ağaç türü, ancak terasta saksıda nasıl olur bilemiyorum. Aksa fidanlık Samsun,'da mı?

2

Sudenur
05-05-2014, 00:11
Olur elbette, eşim iş için iki haftada bir neredeyse Ankara'da ben çocuklar yüzünden gelemiyorum, birde hemen ertesi gün döndüğü için değmeyeceğini düşünüp gelmiyorum. Bu yaz inşallah peşine takılıp geleceğim:)...

Okulun kapanmasına az kaldı Berçin hanım, Ramazan'dan evvel gelebilseniz ne iyi olur, çaylar içer sohbetler ederiz keyifli keyifli.. ;)

Rengarenk Amarylisleriniz harika açmışlar, bir kaç uzak fotoğraf ekleyebilirsiniz? Küpelileriniz ne alem de? :)

münevver48
05-05-2014, 07:40
sevgili berçin bu ne güzel amarylis maşallah kat kat açmış. nerden aldın? harikalar hiç böyle katlısını görmedim.bende kırmızı bildiğimiz amarylis var. iki yıldır açtıramıyorum.sebebini bilmiyorum.yeni yeni yapralkarını çıkartıyor.çiçeğini ne zaman açar bilmiyorum.ellerine sağlık canım hepsi çok güzel.sevgiler.....

alibaba
05-05-2014, 11:07
Evet, Samsun'da diye biliyorum.. Uygun fiyatlarla acer bulunabilen fidanlıklardan diye yazılmıştı forumda..
Japon akçaağaçlarının çoğu türü saksıda yetiştirme için çok uygun..

Öneriniz için teşekkür ederim Akça ağaç yaprak rengi ve genel formuyla tek başına güzel bir ağaç türü, ancak terasta saksıda nasıl olur bilemiyorum. Aksa fidanlık Samsun,'da mı?

2

berçin
05-05-2014, 23:15
[QUOTE=YeniGine;1279621]Sevgili berçin merhaba, yaşgünü toplantısından sonra sanırım ilk kez görüyorum seni. En son ağaçlar.net'in yaş günü toplantısında görmüş idim seni. Çok da sevindim, çok da duygulandım.
Sevgili berçin amarallislerin maşallah harika açmışlar, çok güzeller... Dün Sayın alys'dan bana da amarallis kargosu geldi ve hemen diktim, heyecan ve merakla bekliyorum çiçeklerini görebilirim inşallah.
Gelinciğe gelince gönlü güzel berçin senin terasında beyazı da olur, büyüğü de olur elbet, hiç şaşırmadım.
Sardunyalarına maşallah, seni sevmeye başlamışlar böyle olmuşlar kimbilir tam sevince nasıl olacaklar; onu da merak ederim.
Ellerine, gönlüne sağlık...[/QUOTE

Maalesef aksilikler ve benim beceriksizliğim yüzünden böyle oldu, bilen arkadaşlar biliyor da bilmeyenlere anlatıp rezil olmayayım:o. Evet çok güzel bir gündü ama inan sevgili YeniGine zaman nasıl geçti anlamadım, seninde orada olmanı çok isterdim, bambaşka çok özel bir gündü...
Sevgili alys'ten aldığınız her bitki mutlaka çiçek açar, bana gönderdiği hediyelerin arasında kendi üretimi yavru bir amarylis göndermişti, o bile iki çiçek sapı verdi görünce kendisi bile inanamayacak;).

Yine güzel sözlerinle beni utandırıyorsun, umarım birgün karşılaşıp seninle de kucaklşırız sevgili YeniGine:). Sevgi ve selamlar.

YeniGine
05-05-2014, 23:43
Sevgili berçin tabi ki yine de sen bilirsin deyip; öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Sonra ne olduğunu merak ettim ve ağaçlar.nette kimse kimseye rezil olmaz diye düşünüyorum. Ben öyle yanlış birşey yaptığım zaman 'Aramızda kalsın' der ve anlatmaya başlarım.

Umarım inşallah birgün karşılaşırız ve kucaklaşırız sevgili berçin.

berçin
06-05-2014, 00:02
Okulun kapanmasına az kaldı Berçin hanım, Ramazan'dan evvel gelebilseniz ne iyi olur, çaylar içer sohbetler ederiz keyifli keyifli.. ;)

Rengarenk Amarylisleriniz harika açmışlar, bir kaç uzak fotoğraf ekleyebilirsiniz? Küpelileriniz ne alem de? :)

İnşallah Sudenur, bende çok isterim seninle keyifli sohbetler yapmayı, güzel bahçeni görmeyi:).

Uzak çekimlerde var ama yorgunluktan dün gece düştüm, bu gece de farklı olmayacak gibi:( Sergi hazırlıkları çok yorucu geçiyor, bu ayın 18-26 arasını geçince kuş gibi rahatlayacağım.

loveforlife
06-05-2014, 06:05
Sevgili arkadaşım, uzun süreli bekleyişten sonra nihayet yeni paylaşımlarıyla dönmüş. Hem de ne dönüş! Amaryllislerin muhteşem gerçekten de. Sevgili Alys'i bulduk, yakasından düşmeyeceğiz gibi görünüyor. ;)

Paylaşımlarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum canım...

ngr33
06-05-2014, 08:41
sayfanız şenlenmiş yaşasııın ;)
özlemişim..

berçin
06-05-2014, 21:33
[QUOTE=münevver48;1279675]sevgili berçin bu ne güzel amarylis maşallah kat kat açmış. nerden aldın? harikalar hiç böyle katlısını görmedim.bende kırmızı bildiğimiz amarylis var. iki yıldır açtıramıyorum.sebebini bilmiyorum.yeni yeni yapralkarını çıkartıyor.çiçeğini ne zaman açar bilmiyorum.ellerine sağlık canım hepsi çok güzel.sevgiler.....[/QUOT

Teşekkür ederim sevgili münevver48 amarylis deyince artık tek adres sevgili alys, amarylis ile ilgili en iyi bilgileri de ondan alabilirsiniz... Sevgiler:).

berçin
06-05-2014, 21:46
Sevgili berçin tabi ki yine de sen bilirsin deyip; öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Sonra ne olduğunu merak ettim ve ağaçlar.nette kimse kimseye rezil olmaz diye düşünüyorum. Ben öyle yanlış birşey yaptığım zaman 'Aramızda kalsın' der ve anlatmaya başlarım.

Umarım inşallah birgün karşılaşırız ve kucaklaşırız sevgili berçin.

Elbette sevgili YeniGinem bu kadar deliyiz neticede (bizi bilmeyenlerin tanımı:D)aramızda birbirimizi anlarız. Ama benim hatam basit bir teknolojik hata, şöyle diyeyim yaklaşık bir aya yakın foruma giremememin sebebidir:o...

berçin
06-05-2014, 21:59
Sevgili arkadaşım, uzun süreli bekleyişten sonra nihayet yeni paylaşımlarıyla dönmüş. Hem de ne dönüş! Amaryllislerin muhteşem gerçekten de. Sevgili Alys'i bulduk, yakasından düşmeyeceğiz gibi görünüyor. ;)

Paylaşımlarının devamını sabırsızlıkla bekliyorum canım...

Canım arkadaşım biliyorsun koşuşturmam bu aralar çok, çocukları okula gönderip peşlerinden ben çıkıyorum, eve de geç dönünce hiç birşey yetişmiyor:(. Bu akşam bir iki resim paylaşmaya çalışacağım inşallah:).

Ve haklısın sevgili alys'i bulduk bırakmak yok. Bu yaz depoyu basacağız inşallah:D:D:D.

berçin
06-05-2014, 22:35
Terasın estetik güzelliği yok ama temiz ve düzenli olması için gayret ediyorum. Terastan bir-iki genel görünüm:)...

berçin
06-05-2014, 22:41
Genel görünümlerden bir kaç kare daha:)...

berçin
06-05-2014, 23:00
Çocukların eski kütüphanesi yan yatırılıp bu şekilde değerlendirildi:eek:. Elimde kalan yaşatabildiğim lilyumlar ortada kaldı ama en kısa sürede yerlerini bulacaklar;)...

YeniGine
06-05-2014, 23:10
Sevgili berçin maşallah ne kadar çok saksın varmış. Böyle genel görünüm fotoğrafı çekmemiştin. Çok iyi yapmışsın tüm güzeller bir arada maşallah maşallah!.. Valla harikalar, ellerine, emeklerine sağlık...
Ah imkânım olsaaa ben de böyle yapabilsem ama valla bina görevlisi istifasını veriverir... :D
Mecburiyetten benim saksılarım hep başka bir yerlerdeler.
Tekrar baktım şöylee aşşağıdan yukarıya maşallah çok da estetik duruyor saksıların.

berçin
07-05-2014, 00:18
Sevgili berçin maşallah ne kadar çok saksın varmış. Böyle genel görünüm fotoğrafı çekmemiştin. Çok iyi yapmışsın tüm güzeller bir arada maşallah maşallah!.. Valla harikalar, ellerine, emeklerine sağlık...
Ah imkânım olsaaa ben de böyle yapabilsem ama valla bina görevlisi istifasını veriverir... :D
Mecburiyetten benim saksılarım hep başka bir yerlerdeler.
Tekrar baktım şöylee aşşağıdan yukarıya maşallah çok da estetik duruyor saksıların.

Yok sevgili YeniGine mesajını okuyunca bende geri dönüp baktım da estetikten ziyade satılığa çıkmış sıralı saksılar gibi göründü gözüme:o. Belki bu yıl terastan bahçeye transfer olabilirim, dualarını esirgeme:). İnşallah seninde gönlünde yatan gerçek olsun:). Bina görevlisini de pek umursama bence, bizim bina görevlimiz benden bilgi alır oldu(kesilen kestane ağacına da çok üzüldü bu arada). Sizin görevli de neticeyi görecek ve sana destek olacaktır:). Sevgi ve selamlar...

YeniGine
07-05-2014, 00:44
Güzel bir haber, terastan bahçeye transfer. Haydi inşallah rastgelsin, gönlüne göre olsun. :) Bir anda senin bahçen geliverdi gözümün önüne. Harika!..

Seabert74
07-05-2014, 08:01
Belki bu yıl terastan bahçeye transfer olabilirim, dualarını esirgeme:). Sevgi ve selamlar...

İnşallah gönlüne göre olur Sevgili Berçin.. Hayırlısıyla..

resimsel
07-05-2014, 08:50
Sn.berçin,manzara o kadar süper ki; orada yetişemeyecek çiçek bence hata eder:),ellerinize sağlık.

habiş
07-05-2014, 09:09
Sevgili berçin ne zamandır gözlüyordum yeni fotoları nihayet terastaki saklı bahçeni yeniden gösterdin:) düzen itina hepsi çok güzel ama en güzeli de şu genel görünüm bir harika Maşşallah ecveria değilmi o sukulentler.. çok güzeller yaa Maşallah dönüp dönüp baktım resimlere:) ellerine emeklerine sağlık Allah gönlündeki bahçeyi nasip etsin İnşallah..

yağmur
07-05-2014, 10:52
Buraya teras demek haksızlık, çatı bahçesi denebilir bence.

alys
07-05-2014, 14:26
Sevgili berçin;

Eşimle terasınızı gezdik. Son derece temiz ve düzenli. Eşimin en çok beğendiği terasınızın deniz manzaralı oluşu. Hayran kaldı. O terasta ne güzel kahve içilir diyor. Ayrıca; hiç menekşe görememiş. Berçin Hanımı menekşesiz bırakmıyalım, yer ayırsın diyor. Selamlar...

perimar
07-05-2014, 15:35
Sevgili Şehirdaşım ; Terasın ve çiçeklerin bu senede harika... bahçede kimbilir neler yaparsın...

h_dogan
07-05-2014, 16:19
Ellerinize sağlık müthiş bir koleksiyon yapmışsınız terasınızda. İyi günlerde keyfini sürersiniz inşallah.

berçin
07-05-2014, 22:06
Sevgili YeniGine, seabert, resimsel, habiş ve sevgili yağmur güzel dilekleriniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim:).

Sevgili habiş evet onlar ecveria ve türevleri:)... Bahçe özlemimi bu şekilde bastırıyorum bende sevgili yağmur, inşallah herkesin kalbinde yatan istekler gerçek olur:)...

berçin
07-05-2014, 22:19
Sevgili berçin;

Eşimle terasınızı gezdik. Son derece temiz ve düzenli. Eşimin en çok beğendiği terasınızın deniz manzaralı oluşu. Hayran kaldı. O terasta ne güzel kahve içilir diyor. Ayrıca; hiç menekşe görememiş. Berçin Hanımı menekşesiz bırakmıyalım, yer ayırsın diyor. Selamlar...

Hoş gelmişsiniz sevgili alys ve sevgili eşi Aysel hanım:), Terasta yine güzel kahve keyifleri yapılıyor ama eski ön manzara kalmadı, aparmanı bir yıl içinde dikiverdiler maalesef. Yine de beklerim kahve içmeye ve sohbete, az da olsa hem deniz hem orman manzaramız mevcuttur efendim:D.

Aysel hanım beni tekrar menekşeye bulaştıracak anlaşılan:eek:, kırmayalım o zaman yerlerini hazır bilsin:)...

berçin
07-05-2014, 22:44
Sevgili Şehirdaşım ; Terasın ve çiçeklerin bu senede harika... bahçede kimbilir neler yaparsın...

Bende şehirdaşımı terasımda gördüğüme çok sevindim:), aynı şehirde olmamıza rağmen bizzat tanışmamız kısmet olmadı, bildiğim kadarıyla Ağaçlar. net üyesi beş altı kişiyiz Samsun'da, neden bir tanışma günü yapmıyoruz:confused::eek: ... Sevgiler.

berçin
07-05-2014, 22:49
Ellerinize sağlık müthiş bir koleksiyon yapmışsınız terasınızda. İyi günlerde keyfini sürersiniz inşallah.

Sn. h dogan sizi burada gördüğüme çok sevindim:), güzel sözleriniz için de teşekkür ederim, selamlar...

berçin
07-05-2014, 23:39
Bugün kendime izin verdim; Terasta saksıları değişecekleri değiştirdim, peşine de sevgili dostlardan gelenlerin son durumlarını fotoğrafladım:).

Sevgili arkadaşım loveforlife'nin Yalova sera gezisinde benim için aldığı iki sukulent, tohumunu gönderdiği sabah sefası ve adını söylemesine rağmen unuttuğum:o iki çelik halinde gönderdiği güzellik tomurcuk verdi. Çiçeğinin rengi mor olacak ama şeklini merakla bekliyorum:).

berçin
07-05-2014, 23:56
Yine canım loveforlife arkadaşımın Yalova sera gezisinde benim için aldığı hediye kaktüsler (yalova gezi hediyelerini İstanbul 10. Yıl toplantısına getirdi, canım ince düşüncen için çok teşekkür ederim güzel arkadaşım:).) ve adrese gelen sukulent ve lablab. Lablab iki tohumdu maalesef birini çillendiremedim, bugün saksı değişimi yapıldı saracağı günleri iple çekiyorum:)...

berçin
08-05-2014, 00:05
Sevgili SDurul'un gönderdiği sempervivumlar, telgraf ve acem halısının son durumları. Tüylü sempervivum tam on üç yavru verdi, mor olanında iki yavrusu belirdi nihayet:) yeşil olan zaten ortada:)...

İlk saksı da görülen büyük salkım Sevgili SDurul'un gönderdiği, bende ki bebeklerle bir araya getirdim.

cörekotu
08-05-2014, 23:16
Sevgili bercin ne desem bilemedim, seyrine doyamadim bu güzelliklerin Masallah diyorum emeginize saglik...

gokcegokce
16-05-2014, 14:10
Merhaba sevgili Berçim hanım teras yine çok güzel maşallah. Telgraf çiçeğine bayıldım mor telgrafın griyeşillisi gibi çiçekleri de morlu beyazlı çok dekoratifmiş. Sevgiler...

tanersibel
18-05-2014, 11:00
Terasınız çok güzel olmuş elinize sağlık ....

Tubay
29-05-2014, 20:41
Döne döne tüm sayfalara defalarca baktım.Doyamadım seyretmeye.Elinize emeğinize sağılık.Beni elbirliğiyle yoldan çıkardınız :))

berçin
02-06-2014, 21:18
Sevgili bercin ne desem bilemedim, seyrine doyamadim bu güzelliklerin Masallah diyorum emeginize saglik...

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgili çörekotu:), naçizane birşeyler yapmaya gayret ediyorum, sizde bakmaktan keyif aldıysanız ne mutlu bana teşekkürler sevgiler:)...

berçin
02-06-2014, 21:42
Merhaba sevgili Berçim hanım teras yine çok güzel maşallah. Telgraf çiçeğine bayıldım mor telgrafın griyeşillisi gibi çiçekleri de morlu beyazlı çok dekoratifmiş. Sevgiler...

Teşekkür ederim Gökçe kız:),biliyorsun bir kaç yıl önce başlayan telgraf çılgınlığı başlamıştı bende:eek: şimdilerde sevgili Sdurul ve sevgili loveforlife katkılarıyla da sekiz türe ulaştı. Yapraklarının dekoratif oluşu ve minik çiçeklerinin güzelliğini çok seviyorum, eğer istersen paylaşabilirim. Sevgiler:)...

berçin
02-06-2014, 22:26
Artık rahatım; Sergiyi bugün toplayıp evime ve terasıma kavuştum sonunda. Ama kendi paylaşımlarımdan önce geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da sevgili Sudenur'un bahçesine konuk oldum. Öncelikle zarif, güleryüzlü, mütevazi, misafirperver güzel arkadaşımın bahçesinde çektiğim karelerle başlayacağım. Kısmet yağmurlu dolulu bir Ankara'ya denk geldi, ara ara yağan sağanak ve güneş eşliğinde verandada oturduk bitkilerden konuştuk, kah kalktık bahçede bizzat bitkilerin başında konuştuk, üst kata çıkıp kapalı balkonda katüs ve sukulentleri ziyaret ettik. Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun, gördüklerim sizin:D. Şarzı kısıtlı cep telefonu ile ancak çekebildiklerim... Kılametis muhteşem ama:eek:...

tarla kuşu
02-06-2014, 22:41
Sevgili berçin, çiçeklerin ve terasın harika. Maşallah ne kadar çok çiçeğiniz var. Orada benim yerime de kahve içiverin :)

berçin
02-06-2014, 22:59
Çok güzel, çok keyifli bir gündü, çayları içtik,börekleri tatlıları götürdük ellerine sağlık arkadaşım. Zaman nasıl aktı geçti anlamadım, konuşulacak çok şey kalmış ayrılınca fark ettim:(... (Sudenur, Ataman'ın en iyi çektiği kareleri paylaştım arkadaşım bilgilerine:).)

Ve son karedeki sempervivum; benim için koparrırken benim içim gitti, kıyma dedim, yavru kopar dedim ama...Diğer hediyelerini de biraz gelişsin mutlaka paylaşacağım. Tekrar teşekkürler arkadaşım:)...

YeniGine
02-06-2014, 23:05
:) Maşallaah çok güzelsiniz çok. Ama ben kıskandım. :p

berçin
02-06-2014, 23:17
Sevgili berçin, çiçeklerin ve terasın harika. Maşallah ne kadar çok çiçeğiniz var. Orada benim yerime de kahve içiverin :)

Teşekkür ederim, o zaman terasta yarın içeceğim ilk kahve size gelsin:D:D:D...

berçin
02-06-2014, 23:28
:) Maşallaah çok güzelsiniz çok. Ama ben kıskandım. :p

Olur mu? sevgili YeniGinem, Sema ablam, sende gelmedin ama 10. Yıl buluşmasına:(, tanışmayı hayal ettiğim çok arkadaşımız gelmedi ve ya gelemedi, gelenleri de maalesef ben göremedim:( Dedim ya birgün seninle de kucaklaşacağız inşallah:)...

YeniGine
03-06-2014, 00:03
:( Çok istememe rağmen maalesef gelemedim, tam babamın diz protez ameliyatı dönemine denk geldi sevgili berçin. Ama toplantı fotoğraflarında seni görünce de inan çok duygulandım (Hatta toplantı sayfasına da yazmış idim.) Ne yapalım gönüller bir olsun, dediğin gibi inşallah bir gün sen İstanbul'a gelirsin kucaklaşırız...

berçin
03-06-2014, 12:00
Sergi telaşında kaçırdığım çok çiçeğim oldu, ama açmaya devam eden amarylisler beni mutlu etmeye devam ediyor. Sevgili alys'den aldığım amarylisler dördüncü çiçek saplarıyla hala beni şaşırtıyor bu arada;)... İlk karedeki amarylis ilk sahip oduklarımdan, asmayla uyum içinde hoş bir aranjman oluşturdu, ama bu sonbaharda ayırmayı düşünüyorum asmanın dibi yavru soğanlarla dolmuş vaziyette...

berçin
03-06-2014, 12:09
Bol çiçekli sedumlar, atlas halısı, sevgili loveforlife'n armağanı maviş, maviş daha çiçekli ama yağmurda hırpalandığı için daha önceki resimlerden koymak durumunda kaldım:(...Son karedeki güzelin adı aklıma gelmedi maalesef:o...

berçin
03-06-2014, 12:17
Güllerden açanlar yağmurda ktü olmuşlar, pembe gül kurtulmayı başarmış.
Yeni amaya başlayan dahlialar ve glayöl...

berçin
03-06-2014, 12:28
Kök çürümesinden kurtardığım paskalya çiçeklerini göstermeye başladı sonunda:) Daha öncede söylediğim gibi isim konusunda hiç iyi değilim, açmaya başlayan diğer kaktüsler ve tomurcuk dolu kaynana dili..

berçin
03-06-2014, 12:35
Birazda araya meyve karıştırayım:eek: Geçen sene aldığım bodur kirazlar azda olsa meyve verdiler, çocuklardan kurtarabildiklerimin resimlerini çektim ve hasatı yaptım:D Meğer çocuklar gizli gizli çıkıp birer ikişer yemişler, zaten onlar için değil mi afiyet olsun kuzucuklarıma:)

Sudenur
03-06-2014, 12:38
Zaman nasıl aktı geçti anlamadım, konuşulacak çok şey kalmış ayrılınca fark ettim. Ve son karedeki sempervivum; benim için koparrırken benim içim gitti, kıyma dedim, yavru kopar dedim ama...Diğer hediyelerini de biraz gelişsin mutlaka paylaşacağım. Tekrar teşekkürler arkadaşım:)...

Getirdiğin hediyelerin yanında deve de kulak kalır canım arkadaşım.. :) Apar topar gittiniz zaten, doymadım, doyamadım güzel sohbetine.. Tekrar bekliyorum muhakkak. ;) Ben de paylaşacaktım lakin makinem flu çekiyor, arızaya geçti, kaliteli çekim olmayınca eklemedim. Öpüyorum çok. :)

berçin
03-06-2014, 12:39
Çileklerim yaşlandı galiba, eski verimleri kalmadı. Bu yılki sürgünlerden komple tazeleyeceğim çilekleri... Olan çilekler toplanıp reçel yapıldı çocuklara:)...

berçin
03-06-2014, 13:04
Getirdiğin hediyelerin yanında deve de kulak kalır canım arkadaşım.. :) Apar topar gittiniz zaten, doymadım, doyamadım güzel sohbetine.. Tekrar bekliyorum muhakkak. ;) Ben de paylaşacaktım lakin makinem flu çekiyor, arızaya geçti, kaliteli çekim olmayınca eklemedim. Öpüyorum çok. :)

Rica ederim arkadaşım, olan olmayanla paylaşacak:). Aynı şekilde bende doyamadım güzel sohbetine, güler yüzüne, mutlaka bundan sonra bulduğum her fırsatta güzel bahçende o çaylar içilecek güzel sohbetler yapılacak. :) Bende seni öpüyorum. :)

berçin
03-06-2014, 13:13
Pembe ortancanın duman çalısıyla uyumunu çok seviyorum, diğer ortanca, hanımeli, sundaville ve glayöl...

perimar
03-06-2014, 13:18
Birazda araya meyve karıştırayım:eek: Geçen sene aldığım bodur kirazlar azda olsa meyve verdiler, çocuklardan kurtarabildiklerimin resimlerini çektim ve hasatı yaptım:D Meğer çocuklar gizli gizli çıkıp birer ikişer yemişler, zaten onlar için değil mi afiyet olsun kuzucuklarıma:)

Bahçemde ki kiraz 3. yılında iri gövdesine rağmen hala 1 tanecik bile kiraz vermezken sizin balkonunuzunda ki kirazınızın çalışkanlığına bayıldım. Çiçeklerinizde bu yıl yine formunda.Ellerinize sağlık. Bu arada Uzak bahçelere ziyarete giderken kendi hemşehrilerinizi es geçmeyiniz.Bende beklerim :)

berçin
03-06-2014, 13:19
Sukulent aranjmanları, sevgili SDurul'un gönderdiği sedum ve yeni açmaya başlayan küpeler...

berçin
03-06-2014, 13:38
Bunları da eklemeden geçemedim:) Hoya yine sevgili loveforlife'n emanetlerinden birisi, bekledi bekledi ve hızla gelişmeye başladı, saksını hemen değiştimeliyim...

Galalar da açmaya başlayanlardan...Gelinteline geçen yaz unlu bit musallat olmuştu, bende terasta diğer bitkilere uzak biryere tabiri caizse atıvermiştim. Kşı dışarıda geçirdi, üzerine kar yağdı yinede birşey olmadı üstelik unlu bitten eser kalmamış:) Kalanço inatçı çıktı, kış boyu tomurcuklu bekledi bu zamanı...

sakdag
03-06-2014, 18:40
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah. ;) ;)

berçin
03-06-2014, 21:02
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah. ;) ;)

Evet sevgili arkadaşım,doyumsuz bir buluşma oldu gerçekten. Oğlumla birlikte çok güzel ağırlandık ve misafirliğimiz boyunca güler yüzünü hiç esirgemedi sağolsun, sayende birkez daha teşekkür ediyorum sevgili arkadaşımız Sudenur'a :) Aynı şekilde 10. yıl buluşmamızda doyumsuzdu, vakit nasıl geçti anlamadık, zaten seninle ayaküstü sohbetten hemen sonra ayrılmak zorunda kaldık maalesef, tanışmak ve sohbet etmek istediğim çok arkadaşımız vardı oysa... Ne diyelim başka bir buluşmaya inşallah:)

Bugün biraz abartmış olabilirim ama o kadar rahatladım ki anlatamam, sergi yüzünden doğru düzgün terasla ilgilenemedim bu sezon, planladığım çok şeyi yerine getiremedim. Yarım ilgiyle bu kadar oldu, artık bundan sonra ne yapabilirsem:) Sevgiler...

berçin
03-06-2014, 21:19
Bahçemde ki kiraz 3. yılında iri gövdesine rağmen hala 1 tanecik bile kiraz vermezken sizin balkonunuzunda ki kirazınızın çalışkanlığına bayıldım. Çiçeklerinizde bu yıl yine formunda.Ellerinize sağlık. Bu arada Uzak bahçelere ziyarete giderken kendi hemşehrilerinizi es geçmeyiniz.Bende beklerim :)

Mesajını yükleme yaparken arada görememişim sevgili hemşehrim kusura bakma ne olur:(. Bildiğim kadarıyla tozlaşma yapması için ikinci bir kiraz ağacı gerkiyor, yakınlarda başka kiraz ağacı yosa sebep bu olabilir **** cinsinden kaynaklı bir durumdur, açıkçası pek bilgim yok sevgili perimar:) Neden olmasın hemşehrim uygun bir zamanda hem senin bahçende hemde benim terasta buluşabiliriz;). Sevgi ve selamlar.

gokcegokce
05-06-2014, 17:55
Teşekkür ederim Gökçe kız:),biliyorsun bir kaç yıl önce başlayan telgraf çılgınlığı başlamıştı bende:eek: şimdilerde sevgili Sdurul ve sevgili loveforlife katkılarıyla da sekiz türe ulaştı. Yapraklarının dekoratif oluşu ve minik çiçeklerinin güzelliğini çok seviyorum, eğer istersen paylaşabilirim. Sevgiler:)...

Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. :) Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...

berçin
06-06-2014, 22:09
Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. :) Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...

Gerçekten bu telgraflara geniş alanlar gerekiyor ve çok arsızlar, yukarıda kırılan dalları iliştirdiğim bir çok telgraflı aranjmanlar oluştu:). İnşallah dileğin gerçekleşir ve kapımı çalarsın, bende memnuniyetle kapıları sonuna kadar açarım Gökçe kız :). Sevgiler...

berçin
06-06-2014, 23:07
İlk kare; İlk kez sevgili SDurul'un sayfasında görüp merak edip sormuştum, sağolsun istersem gönderebileceği cevabını almış çok mutlu olmuştum. Göndereceği zaman da ''tek bitki için kargo yapmayalım, istediğin başka bitkiler varsa belirle ona göre göndereyim.'' mesajını aldım, sadece ilave tüylü sempervivum istedim. Ama sevgili SDurul tam on çeşit bitki gönderdi, yani ilk kare diğer dokuz güzele sahip olmamın sebebidir ve benim için çok önemliler arasındadır:cool:.İkinci karede ki sedum palmeri de yine sevgili SDurul'dan :)...

Diğer iki kalanço isimleri maalesef :o... Tüylü olanı ölmek üzereyken bir yapı marketten almıştım gelişimi iyi gidiyor, tıpkı diğer sukulentler gibi yapraktan üretiminin kolay olduğunu tecrübe ettim (tesadüfen, kendi saksı dibine düşen yaprağının filiz verdiğini gördüm.), şu anda üç tane küçük yavrusu yavaşta olsa gelişmeye devam ediyor.

Son karede ki kalanço aldı başını gidiyor, saksı değişimi yapacağım ama nasıl:confused:...

Aranjman araya girivermiş ön izleme yaparken fark ettim, yanlış resme tıklamış olmalıyım:eek:...

berçin
06-06-2014, 23:43
Bu ecveria'yı geçen sene avuç içi büyüklüğünde almıştım, ikinci karede ki yine tüylü kalanço ile birlikte alınmıştı ve unlu biti atlattı:eek: üçüncü kare bu bahardan, aldığımda daha küçük ve tomurcuk belirtisi yoktu:)...

Dördüncü kare geçen sene ağustos ayını ve ben ona yeni bitkiler götürene kadar bana kabuslar yaşatan teyzenin:dilli:, bu sene tekrar gideceğim bakalım teyze benim götürdükleri mi ne yapmış:confused:...

Ve benimde silvestrim açtı ;) İlk iki tomurcuğu ben Ankara'da iken açıp geçmiş göremedim. Buna da şükür açacak dört beş tomurcuk mevcutta ;)...

berçin
07-06-2014, 00:09
Yeşim miydi, para mıydı hatırlamıyorum; İlkbahar rüzgarlarında düştü kırıldı parçalandı, ama güzel toparlandı:)... Ecveria aranjman sanki rahatlamak istiyor, çiçek sapları verirken değişim doğru olur mu :confused: araştırıyorum. Üçüncü kare yine kenara itilmişlikten aldığım güzel bir sukulent ama gelişimi çok yavaş :(.

Ecverialar birer ikişer çiçek saplarını yarışırcasına uzatıyorlar, bana da bu yarışı izlemek düşüyor ;). Son kare tabii yine adını unuttum:o, saksı hızla doluyor:)...

berçin
07-06-2014, 00:37
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı;) ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi:eek:)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı:confused:

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali :D

akçabardak
07-06-2014, 01:00
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.

Sevgi Durul
07-06-2014, 09:45
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...

ozlem39
07-06-2014, 15:57
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı;) ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi:eek:)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı:confused:

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali :D

Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.

berçin
08-06-2014, 00:36
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.

Gerçekten dediğiniz gibi tam açtıklarında muhteşem olacaklar ama şu salyangozlardan hala mustaribim, açmamış amarylis tomurcuklarını afiyetle yediler bu yıl, bugün suculentlerde de izlerini yakaladım, topla aşağı sal bitiredim:(.

berçin
10-06-2014, 20:34
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...

Güzel sözleriniz ve her zamanki gibi verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Siz bitkinin ismini veriyorsunuz ama bu balık hafızalı kadın aklında tutabilecek mi :o. Çünkü isimlerle aram hiç iyi olmadı:)

Bizim buralarda ecveria yazlık bahçelerinde direkt toprakta bile yaşıyor. Belki sizin iklim farklılığından kaynaklanıyordur, ayrıca benim gibi seve seve size ecveria gönderecek arkadaş çoktur üzülmeyin. Felsefemiz olan olmayanla paylaşmak değil mi :).

Mesajınıza cevaptan hemen sonra paylaşacağım :) Sevgi ve selamlar...

berçin
10-06-2014, 20:44
Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.

Tohumdan nasıl yetiştirildiğini bilmiyorum ama çelikten yetişiyor, bendeki maviş saksısıyla arkadaş hediyesi. Çiçekli bitkiden çelik alınmıyor ama araştıralım, mümkünse eğer size çelik gönderebilirim...

berçin
10-06-2014, 21:33
Yağan uzun yağmurlardan sonra nihayet güneşin tam yüzünü görmeye başladık, ülkemize bereket getirir inşallah :)...

Yağmurun ardından saksıların dibinde otlarda bayağı bir gelişmiş, kopar kopar iki gün bitmedi :( . Elimin değmediği saksılar pazar günü tek tek elden geçti, değişmesi gerekenler değişti, yenilenmesi gerekenler yenilendi ve güneşte öyle yanmışım ki hala omuzlarım kıpkırmızı hala canım acıyor:dilli:, büyük kıza da malzeme yine ''amele yanığı olmuşsun anneee'' tuhaf bir gülümsemeyle...

Sonuç: Yağmur bitkilere iyi geldi arkadaşlar;)...

berçin
10-06-2014, 21:36
...

berçin
10-06-2014, 21:46
Sevgili arkadaşım loveforlife, beyaz mor sabah sefası muhteşemmiş. Teşekkürler arkadaşım ;)...

berçin
10-06-2014, 21:49
...

berçin
10-06-2014, 21:54
Yağmur, elma kasasında yetişen sebzelere de iyi geldi ilk hasat yapıldı :D...

berçin
10-06-2014, 22:25
10. Yıl buluşmasından emanet meleklerin borazanı, 10'un üzerinde tomurcuk verdi ama salyangozlar ne yaprak ne tomurcuk bırakmayacak bu gidişle :( Bu yıl mücadelelerden biride salyangozlarla, yağmurlu akşamlarda bile terasa çıkıp sayısını hatırlayamayacağım kadar salyangoz topladım toplamaya devam ediyorum, en çokta çiçek sapı vermiş amarylislerin tomurcuklarına üzüldüm. Nasıl bu küçük canlılar bu kadar zarar verebilirler:(.

akçabardak
10-06-2014, 22:31
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.

berçin
10-06-2014, 22:34
Kaynana dili kaktüs bugün itibarıyla açmaya başladı;)ve dün akşam resmini çektiğim ecveria ile ağaçlar.net ailesine iyi geceler diliyorum:)...

berçin
10-06-2014, 22:51
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.

Teşekkür ederim sevgili akçabardak amin, gerçekten her yıl iki ay salatalık biber terastan, domatesten turşu yapmışlığım var. Belki bu süre uzayabilir ama çocukların tatilinden çalmış olurum. Geçen sene malum küçük kızım bir civciv getirdi ve terası talan etti yani geçen seneyi saymıyoruz:D. Birde fideler yerli olsa tohum alabilsek ne güzel olur değil mi:confused: Sevgi ve saygılar...

YeniGine
11-06-2014, 00:00
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

:D Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.

berçin
11-06-2014, 21:50
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

:D Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.

Güzel dileklerin için minnettarım YeniGinem, Çüçüye gelince akıbeti iyi olmadı maalesef, terasta omzumda gezen yavrucak gittiği kümes ortamına alışamadı ve kaybettik. İşte tam da bu yüzden çocuklarıma hayvan sevgisinin önemini anlatırken, sahiplenilecek hayvan arkadaşlarımızın yaşam şartlarımıza uygun olabilecek türlerden seçmelerini dikkate almalarını öğütlüyorum. Gönül isterdi ki Çüçü yaşasın sabah ötüşüyle bizi uyandırsın, ama nerede sahip olduğu bir kümeste... Bu arada çocuklar yaşadığını sanıyor, hala söyleyemedim:(

YeniGine
11-06-2014, 23:56
:( Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın.

tarla kuşu
12-06-2014, 00:01
Terasınıza bayıldım, çiçekler, sebzeler harika.... Afiyetle yiyin...

-Esin-
12-06-2014, 01:22
Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim :)
Sevgiler...