PDA

View Full Version : Şenol Dalkıran/Sukulentlerim

şenol dalkıran
08-10-2011, 10:33
Bunlarda benim sukulentlerim,elimden geldiğince ve balkonda yer oldukça sayıyı artımaya çalışıyorum.Bir çok çeşidi bana kazandırıdığı için sayın Emre Atasoy'a teşekkür ederim.
1.echeveria elegans
2.Kaloncho tubiflora
3.Graptosedum bronze

şenol dalkıran
08-10-2011, 10:39
1.Graptopetalum superbum
2.Echeveria nürnberg
3.Falcata
4.Cr. moonglow
5.Sempervium

yener.T
08-10-2011, 13:33
Sayın şenol dalkıran sayfanız hayırlı olsun.Çeşitlerinizin fazlalığı dikkatimi çekti,balkonunuzda daha yer var gözüküyor.Bitkilerin hepsi sağlıklı.Bu arada Etobur bitkiler
dikkatimi çekti.Sarrasenialar çok güzel gelişmişler ellerinize sağlık.
Kaktüs ve sukulentlerin isimlerinide belirtmeniz güzel bir şıklık olmuş.Selamlar.

zafer1326
08-10-2011, 13:51
Sayın şenol dalkıran, sayfanız hayırlı olsun. Hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık. Güle güle büyütün.

zenfree
08-10-2011, 20:25
Şenol Bey sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. 2 no'lu mesajdaki sempervivumdan bende de var, ama kuruyor sanırım kaybediyorum. Bakımı konusunda neler söyleyebilirsiniz.

Bu arada sayfa açtıktan sonra bitki sayısı hızla artıyor, haberiniz olsun.:)

umutyolcusu
08-10-2011, 21:03
Sayfanız hayırlı ve bol kaktüs ve sukulentli olsun.İsim konusunu çözemediğimden ben sayfa açamıyorum:)Darısıs başıma inşaallah.

PlentyPlant
08-10-2011, 23:04
Güzel sukulentleriniz ile hoşgeldiniz Sayın Şenol Dalkıran. Etoburlarınız da ayrı bir hava katmış raflarınıza. Hepsini sağlıkla büyütmenizi dilerim.

şenol dalkıran
09-10-2011, 11:15
Güzel yorumlarınıza teşekkür ediyorum,sayın serilaa sayın PlentyPlant akvaryum bitkisinden bonsaiye kadar gözüme hoş görünen tüm bitkilerle ilgilenmeye çalışıyorum,etçil bitkilerinde gönlümde ve balkonumda yeri ayrı,bakalım nerede duracağız.Sayın zenfree sempervivumlarda dikkat ettiğim nokta çok su vermemek,toprağın üstünde ince çakıl olması,toprağın derenejlı olması ve güneş görmesi.Sayın umutyolcusu benimde ismini bilmediğim bitkilerim var onlarda buraya koyacağım bir bilen yardımcı olur muhakkak,sizde bitkilerinizi sergileyin herkes yardımcı olacaktır.Birkaç sukulent daha ekleyeyim,
1.Graptopetalum rusbyi(çiçekleri açınca güzellkleri karşısında şaşırmadım değil)
2.Ec. Shaviana
3.Senecio Rowleyanus
4.Sempervium

şenol dalkıran
09-10-2011, 11:33
1.cylindropuntia subulata
2.Cr.ovata hobbit
3.Crassula marnieriana
4.Crassula Lycopodioides
5.Cr. perforata

fund@
09-10-2011, 13:00
sayfanız hayırlı olsun. sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar, ellerinize salık..devamını bekliyoruz

Oğuzhan
09-10-2011, 14:47
Hoşgeldiniz.Hepsi birbirinden güzel ve değişik.Hayırlı uğurlu olsun
Saygılar.

Şiir
09-10-2011, 17:25
1.Graptopetalum superbum
2.Echeveria nürnberg
3.Falcata
4.Cr. moonglow
5.Sempervium

3- Crassula perfoliata var.falcata

şenol dalkıran
12-10-2011, 22:03
Birkaç resim daha eklemek isterim,
1.Portulacaria afra
2.Pachyveria glauca
3.pachcpaytum glutinacaule
4.Lamprantus deltoides
5.Sempervium

şenol dalkıran
16-10-2011, 10:17
1.Sedum sieboldii
2.Crassula perforata albino
3.Sempervium

şenol dalkıran
16-10-2011, 10:22
Semperviumlar

şenol dalkıran
16-10-2011, 10:32
Semperviumlar

yener.T
16-10-2011, 11:29
Sayın Şenol dalkıran Sempervivumlarınızın çeşitleri ve güzelliği ile beni mest ettiniz.Ellerinize sağlık

Vildan Sönmez
16-10-2011, 19:31
Şenol Bey hepsi birbirinden güzel, bu sayfayı zevkle izleyeceğiz.

asumandilek
17-10-2011, 01:47
Hepsi ne kadar sağlıklı maşallah. İyi günlerde sizlerle çoğalsınlar inşallah...

livadi
17-10-2011, 07:30
Ben bu balkonu hatırlıyorum sanırım :))
İlk resmi görür görmez, gözüm profildeki şehre kaydı gayriihtiyari.
Eğer benzettiğim yerse çok hoş sürpriz...
Yazın, apartmanın altındaki markete her gittiğimde balkona gözüm takılır, bir taraftan fazla gözlerimi dikmeden bakmaya, bir taraftan da düşmeden yürümeye çalışırdım...:)
Bu arada bu kadar güzel çeşitleri Trabzonda nereden buldunuz, var da ben mi bilmiyorum, yoksa şehir dışından mı?

şenol dalkıran
17-10-2011, 19:56
Teşekkür ederim sayın Serilaa, sempervivumlar ilk bakışda birbirine benzesede renk değiştirmeye başlayınca ve yavru sayısı artınca çok hoş görünmeye başlıyorlar,ne kadar çeşit olsada yeni tür eklemeye çalışıyor insan.
Teşekkürler sayın Vildan Sönmez elimden geldiğince sayfayı canlı tutumaya çalışacağım,
Teşekkürler sayın asumandilek,umarım hepimizin bitkileri sağlıklı çoğalır,
Teşekkürler sayın livadi,yazınız beni şaşırttı herhalde benim balkondur,Yeşiltepede oturuyorum,geniş acıdan bir resim ekleyeyim bakalım aynı yermi,bu arada çeşitlerimi çoğaltmada ilk yazımda dediğim gibi Sayın Emre Atasoyun büyük katkısı var,bazı sempervium türleri amerikadan geldi,bazılarını migros ve koçtaşdan alıp büyüttüm,
1.cr. subsp picturata(Çiçekleri bir aydan fazladır üzerinde)

MİRBE
17-10-2011, 20:30
Harika:))

Oğuzhan
17-10-2011, 22:01
Çok güzel :)

livadi
18-10-2011, 07:00
[ Teşekkürler sayın livadi,yazınız beni şaşırttı herhalde benim balkondur,Yeşiltepede oturuyorum,geniş acıdan bir resim ekleyeyim bakalım aynı yermi,bu arada çeşitlerimi çoğaltmada ilk yazımda dediğim gibi Sayın Emre Atasoyun büyük katkısı var,bazı sempervium türleri amerikadan geldi,bazılarını migros ve koçtaşdan alıp büyüttüm,]

Evet tam olarak bahsettiğim yer :))
Ne ilginç bir tesadüf, hatta balkonu gördüğümde "Acaba sahibi Ağaçlar.neti takip ediyor mudur" diye de geçirmiştim içimden :))
Trabzonda bulunduğum sürede koçtaş ve migrosu hep takip etmeye çalışıyorum ama, kısıtlı bir zaman dilimi maalesef.
Bitkileriniz çok güzel, sağlıkla büyütün sağlıcakla kalın :)

şenol dalkıran
18-12-2011, 20:08
Merhabalar sukulentlerimin devamı ama bazılarının isimlerinin emin değilim resimlerini paylaşıyorum

günebakan
18-12-2011, 20:21
Hepsi de çok güzel görünüyorlar sayın Şenol Dalkıran umarım çeşitleriniz daha da çoğalır:)

serkan_istanbul
19-12-2011, 09:41
Sayfanız hayırlı olsun çok güzeller maşallah.

vyssera
19-12-2011, 16:25
İlki Aloe variegata, ikincisi Crassula rogersii ye benziyor. Diğerlerini şu an çıkaramadım, sonuncusu crassula lycopodioides olablir.

vyssera
19-12-2011, 16:32
Bunlarda benim sukulentlerim,elimden geldiğince ve balkonda yer oldukça sayıyı artımaya çalışıyorum.Bir çok çeşidi bana kazandırıdığı için sayın Emre Atasoy'a teşekkür ederim.

Ne demek Şenol bey, paylaştıkça güzel bu işler. ;)

AizoaceaeFAN
21-12-2011, 20:38
Sayın şenol dalkıran, balkon resimleri çok güzel. Çeşidiniz günden güne artar inşaallah. Benim dikkatimi son resimde arkadaki sarracenia çekti. Etoburlara da ilginiz var anladığım kadarıyla. Kış girdi gireli altındaki suyu azaltmışsınızdır umarım. Yaza daha sağlıklı girsin istiyorsanız suyu dibinde kış boyunca minimum tutun. Güle güle büyütün hepsini.

şenol dalkıran
22-12-2011, 20:43
İsimler için teşekkürler Emre,yorumlarınız için teşekkürler sayın güne bakan ve sayın Serkan bey.Sayın AizoaceaeFAN,etçil bitkilerimden iki türü dışarıda tutuyorum ve suları bittikçe su ekliyorum,iki,üç türde iç mekanda var,Trabzon da epey soğuk oldu ama dışarıda tuttuğum etçiller renklerini daha kaybetmedi bazı ibreklerinde daha yeni kuruma başladı galiba yavaş yavaş dormancy ye giriyorlar.

Manolya_
22-12-2011, 21:12
Sayın Şenol Dalkıran,
Sayfanızı bugün ziyaret etme fırsatı bulabildim.
O kadar çok gezilecek bahçe balkon varki. Hepsinide en ince detaylarına kadar inceliyorum.
Üstelikte yeni üye sayılırım. eh ancak işte sıra ile bahçeleri balkonları ziyaret edebiliyorum.
Sukkulentleriniz harika. Emeğinize ellerinize sağlık maşallah.
Sayılarının artarak çoğalmasını ve birkilerinizin coşup sayfaları doldurmasını temenni ediyorum.
(bu arada bende ucundan kıyısından bulaştım bu sevdaya)
Selam ve saygılarımla
Asu

MKurtoglu
12-03-2012, 20:22
Sayın Şenol Dalkıran,

Uzun süredir sayfanıza uğramıyorsunuz. Elinizdeki sukulentlere bir hayli emek harcamışsınız. Son halleri hoş olmalı..

şenol dalkıran
18-03-2012, 15:33
Güneşin yeni yeni yüzünü göstermeye başlamasıyla sukulentlerim yeni renk aldılar ve çiçeklenmeye bende bir kaç fotoğraf yükleyim sayın mkurtoğlu,semperviumlar bu aralar pek kızardı,

şenol dalkıran
18-03-2012, 15:41
1.C.Sarcocaulis
2. C. pyramidalis.
Pyramiladis o kadar yavaş büyüyorki gerçekten çok sabır lazım.

MKurtoglu
18-03-2012, 19:45
Sayın Şenol Dalkıran,

Forumda uzun süredir katılımı olmayan arkadaşların sayfalarını ziyaret edip, aramıza dönmeleri için ileti göndermeye çalışıyorum. Bu gurup ne kadar aktif olursa, bir o kadar zevk alınıyor. Çevremde birçok kişi bu çabanın beyhude olduğunu düşünüyor.

Girişimimizi bir kolleksiyon olarak tanımlayacak olursak, sizin kolleksiyonunuzda oldukça geniş. C. pyramidalis için verdiğiniz bilgi gözümü korkuttu. Tebrikler.

şenol dalkıran
11-06-2012, 18:16
Yeni türler ve çiçeklenen bazı sukulentlerimi uzun zamandan sonra paylaşmak istedim.

şenol dalkıran
11-06-2012, 18:26
devam...

sevim4
12-06-2012, 10:01
Kaktüs ve sukuletleriniz çok güzel ellerinize sağlık.

şenol dalkıran
27-07-2012, 18:21
Merhabalar bu yazın Antalya'ya gitme fırsatım oldu,Taner beyin serasını gezme fırsatı buldum oradan bazı çeşitler aldım,balkonuımdaki rafların görünümleri sukulentlerim çoğaldıkça ve değiştikçe farklılaşıyor,ilk genel görünümler.Etoburlarımında çeşitlerini artırmaya çalışıyorum bu arada,ve semperviumlar yavaş yavaş renklerini değiştirmeye başladılar.

şenol dalkıran
27-07-2012, 18:27
1.Adromischus Cooperi
2.Adromischus Leocuphyllus
3.Adromischus Maculatus
4.Aeonium Kiwianum
5.cooperi

sakdag
27-07-2012, 18:31
Harika görüntüler bunlar, tebrikler Şenol Bey...

şenol dalkıran
27-07-2012, 18:32
1.cr. corymbulasa
2.cr. tom thumb
3.Crassula Perforata.Bu renkden yoktu çoğalıncadaha da güzel görüneceğini düşünüyorum
4.Crassula Plegmatoides
5.Echeveria setosa deminuta

idris şenol
27-07-2012, 18:43
eline sağlık güzel çalışmalar

MKurtoglu
27-07-2012, 22:59
Farklı sukulentler edinmişsiniz. Aralarında çok hassas olanları görüyorum. Sulansalar bir türlü, sulanmasalar bir türlü. Yüzünüzü güldürmeleri dileğimle, hepsi maşallah kendilerine baktırıyorlar. Tebrikler.

serkan_istanbul
27-07-2012, 23:24
Hepside çook güzeller maşallah.

bebd
27-07-2012, 23:54
Bu kadar iyi bakılmış değişik tür ve bu kadar çeşit emeğinize sağlık....

nuray topcu
28-07-2012, 13:01
Şenol bey,türleriniz harika...emeğinize sağlık,..çok güzel görünüyorlar..

şenol dalkıran
28-07-2012, 16:40
Güzel yorumlarınıza teşekkür ediyorum elimden geldiğince çeşitleri artırmaya çalışıyorum yüce ALLAH hepsini ayrı ayrı güzel yaratmış bizlerede biraz ilgilenmek kalıyor,sayın mkurtoğlu Crassula Plegmatoidesden daha önce küçük bir tane edinmiştim ama yaşatamadım şimdi elimdeki ondan 2-3 kat daha büyük umarım yaşatırım,yaprak rengi beyaza yakın olanlar daha zor diye görüyorum Adromischus Leocuphyllus yolda hemen etkilendi ve yaprakları içeri çökmeye başladı,bende toprağını değiştirdim ve 3 parçaya ayırdım en azında elimde bir tane kalsın diye şimdilik hepsinin durumu iyi,birkaç çiçeklenen sukulentle devam edeyim,

gencerker
29-07-2012, 13:23
maşallah çok güzeller, bu kadar çeşiti nereden buluyorsunuz .)

ipektuğçe
29-07-2012, 20:05
Son eklediğiniz fotoğraftaki sukulentiniz sedum burritomu acaba?Maşallah çok çok güzel görünüyor.

sevim4
30-07-2012, 02:51
Aklımı aldı başımdan muhteşem.

şenol dalkıran
31-07-2012, 14:33
Sayın gencerker bu kadar çeşide ulaşmak için sizin gibi bu bitkileri seven birkaç arkadaş,yapı marketlerin bitki bölümlerini sıkça kontrol etmek,mümkünse seraları gezmek ve internet üzerinden alışveriş yapmak gerekiyor zamanla çeşitler çoğalıyor,sayın ipektuğçe o sukulent sedum burrito,onu bir yapı marketten aldım gerçi bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum,bakalım daha ne kadar büyür şimdilik en uzun kolu 60 cm geçti sanırım.

...nokta
01-08-2012, 00:57
Sn. şenol dalkıran...
Sukulentleriniz çok güzel...nerden buldunuz bu kadar çeşiti...özellikle Echeveria elegans,Sempervium,Cr.ovata hobbit...hele şu sonuncu sukulentiniz...

COYOTE
01-08-2012, 17:35
Hepsi cok guzeller, ben nemden olustugunu dusundugum kirmizi orumceklerden kurtulamiyorum sanirim sizde bu problem yok ne yapiyorsunuz?

şenol dalkıran
03-08-2012, 09:54
SAyın coyote kırmızı örümcek sorunu yok ama karıncaların getirdiği bitler sık sık sukulentlerede görülüyor,bende ticari ilaçlarla diğer sukulentlere yayılmadan ilaçlama yapıyorum.Birşeye dikkat ettim zararlılar özellikle Ec. Shaviana,Senecio Rowleyanus ve semperviumlara çok geliyorlar.

sibelim
03-08-2012, 11:00
sukulentli balkon muhteşem ellerinize sağlık . çesitlilik görselliği daha da güzelleştiriyor.

şenol dalkıran
14-08-2012, 10:58
Aralarına yenilerini eklediğim echeverialar,ilk üçü daha küçükler umarım, büyüdüklerinide görürüm
1.ec. agavoides giant purple
2.Echeveria minima
3.Echeveria moranii
4.Echeveria shaviana

şenol dalkıran
14-08-2012, 11:02
Ec. toplu halde

sarıaltıngül
14-08-2012, 15:53
Semperviumlar

İstesem bana bunlardan verebilir misiniz? Kargo ücreti bana ait.(Bende isteyip duruyorum ama şimdiye kadar gelen giden yok :(

şenol dalkıran
03-10-2012, 16:04
Çiçeklerini açan huernilar,bu yaz edindim bazıları defalarca çiçek açtı,

şenol dalkıran
03-10-2012, 16:07
........

şenol dalkıran
03-10-2012, 16:09
.....

şenol dalkıran
31-10-2012, 14:36
Yeni sukulent ve bu yaz büyüyen,çiçeklenen sukulentlerimden kareler,

şenol dalkıran
31-10-2012, 14:41
.....

şenol dalkıran
31-10-2012, 14:44
....

selenn
31-10-2012, 15:58
Başlığınızı baştan sona zevkle izledim, keyifle mesajları okudum. Hangi birini övsem şaşırdım. Bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel, bakımlı ve düzenliler. Ellerinize sağlık.

Echeverialarınız ve Sempervivumlarınız diğer türlere göre oldukça fazla sanırım. Sedum morganianum'un çiçekli haline ise diyecek söz bulamıyorum. Nice sukulent çiçekleriyle renklensin güzel balkonunuz.

şenol dalkıran
03-11-2012, 20:17
Arkadaşlar beğenilerinize teşekkür ediyorum,yorumunuz içinde size teşekkürler sayın selenn elimden geldiğince farklı tür bulmaya çalışıyorum,semperviumların sayısını artırıp farklı arajmanlar yapmayı planlıyorum renklerini değiştirdikleri mevsimde seyirlerine doyum olmuyor.Bu arada bana ilginç gelen bir olayın fotoğrafını bu eklemek isterim, Pachyphytum glutinicaule epey büyüdü ve gövdesi yapışkan bir sıvı üretti bendeki etobur bitkilerden daha çok sinek yakaladı.

Tika
04-11-2012, 05:29
Şenol Bey,ben de sayfanızı yeni keşfedenlerdenim.Forumda o kadar çok başlık var ki,sıra ile hepsini gezmeye çalışırken sizin birbirinden güzel sukulentli balkonunuzu da keşfetmiş oldum.Hepsi ayrı ayrı güzeller,bakmaya doyamadım.

Size birkaç sorum olacak.:rolleyes:

Kış bakımlarını nasıl yapıyorsunuz?Gördüğüm kadarıyla balkonunuz açık.İçeri mi alıyorsunuz,alıyorsanız ne zaman?Bu sıralar sulamayı azalttınız mı?İçeri alıyorsanız,içeride sulamaya devam ediyor musunuz?Çok soru sordum sanırım,benim de bu yıl sayısını çoğalttığım bir hayli sukulent türü bitkim var.O yüzden tecrübelerinizden faydalanmak isterim. ;) Hala acemi sayılırım.

sevim.K
04-11-2012, 08:08
Ben nasıl görmedim şimdiye kadar bu sayfayı. Sukulentleriniz çok bakımlı. Emeklerinize sağlık.. Çeşitler güzel. Benim favorilerim oldum olası echeverialar..:)

şenol dalkıran
05-11-2012, 19:11
Sayın Tika,farkettiğiniz gibi kapalı balkonum yok geçen kış sadece kaloncelerimden kayıp verdim onun için bu kış sadece onları kardeşimin kapalı balkonu var oraya alacağım,diğerlerinden sadece soğuğa daha az toleranslı olanlı soğukadan daha korunaklı mutfağımın balkonu alacağım.Yaz boyu ara ara sıvı gübre verdim,kışın gübre vermiyorum,sulamayı sukulentlerim genelde küçük saksılarda olduğu için 3-4 de günde bir yapıyorum kışın yarı yarıya indiriyorum,ama tabi toprağın durumuna göre sulama günü öne veya arkaya çekilebilir,birde bahara doğru çeşitli zararlılara karşı ilaçlama yapıyorum özellikle semperviumlarda bu zararlılardan dolayı zaman zaman kayıp oluyor.
sayın sevim.K teşekkürler,echeverialar görsellik açısından gerçekten güzel sukulentler insan nasıl sevmez.

meh12
05-11-2012, 19:41
Sukulentleriniz gerçekten de göz kamaştırıcı hayranlıkla hepsine teker teker baktım

eslem
06-11-2012, 09:52
çok güzeller maşallah güle güle büyütün..

resul22
06-11-2012, 11:37
Hepsi o kadar güzel ve ilgi çekici ki var olan sukulent hevesim dahada arttı.

selenn
06-11-2012, 15:56
Bu arada bana ilginç gelen bir olayın fotoğrafını bu eklemek isterim, Pachyphytum glutinicaule epey büyüdü ve gövdesi yapışkan bir sıvı üretti bendeki etobur bitkilerden daha çok sinek yakaladı.

Şenol Bey sizin sukulentiniz etobur taklidi yapan bir Pachyphytum sanırım:)

Şaka bir yana aslında çok ilginç. Normalde yapışkan gövde sukulentlerde akla ilk unlu bit gibi zararlıları getirirken Pachyphytum glutinicaule ve hybridlerinde bu normal bir oluşum.

Bu tür yeni genç bitki gövdelerinde ve yeni sürgün verdiği alanlarda yapışkan bir madde salgılıyor, bitki yaşlandıkça gövde odunsulaşıp yapışkan özelliğini kaybediyor. Bitkinizin gelişmesinin doğal bir göstergesi, sevindirici bir durum:)

demircool
06-11-2012, 19:04
İlk defa bu kadar çeşit görüyorum..müthiş güzeller hepsi bayıldım..emeğinize sağlık inşallah diğer edinmek istediğiniz bütün türleri bulursunuz..

şenol dalkıran
10-11-2012, 21:10
Yorumlarınıza teşekkür ediyorum arkadaşlar,bilgi için teşekkürler sayın selenn sağlıklı olmarak gelişmesi sevindirici Pachyphytum glutinicaule gibi renge sahip sukulentleri ayrıca seviyorum,birşeyler yazmışken 3-4 fotoğraf daha ekleyeyim,

şenol dalkıran
02-12-2012, 19:46
Yaz mevsiminde sukulentlerimi ziyaret eden bazı böcekleri bazılarını paylaşmak istedim ve bir dahaki yaza kadar yaşatabilirsem yeni türler almak istediğim Conophytum türlerinden Conophytum uviforme (ismini yanlış yazmış olabilirim)hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum,bunlarda su hiç vermediğimiz dönem oluyormu,ne kadar soğuğa toleranslı acaba.

tamaşa
02-12-2012, 20:16
Şenol bey,önce maşallah diyeyim sayfaları tek tek yeniden gezdim ellerinize sağlık hepside çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar darısı bana:):)

şenol dalkıran
10-02-2013, 20:56
Bu kış 1-2 sukulentimin ölmesiyle üzüldüm ama ilk defa açan türleri ve kışın aldıkları renkleri görmek bu kışın güzel taraflarıydı.Ölen bitkilerle tecrübe biraz daha artıyor,bunlardan ders çıkarmaktan başka yapacak bişey yok.

şenol dalkıran
10-02-2013, 20:58
Devam

rhepsag67
12-02-2013, 15:24
Sayın Şenol Dalkıran, balkonunuz muhteşem. Sukulentlerinizin herbiri, birbirinden güzel ve de sağlıklı. Çiçeklerinizin fotoğraflarını(ve de isimlerini) bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler, ellerinize sağlık.

yamadorian
12-02-2013, 18:59
Hepsi çok sağlıklı,maşallah.

şenol dalkıran
19-02-2013, 22:02
Teşekkürler sayın rhepsag67 ve yamadorian elimden geldiğince sağlıklı bakmaya çalışıyorum hepimiz gibi,

Bayçalı
09-04-2013, 17:08
skulentleriniz çok güzeller maşallah bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle

aycan01
09-04-2013, 21:40
hepsi çok güzel elinize sağlık

fund@
11-04-2013, 10:30
maşallah nazar değmesin çok güzel bitkileriniz..elinize emeğinize sağlık. çiçekleriniz hiç eksilmesin..

mandalinleerik
11-04-2013, 11:51
Maşallah. O kadar çok çeşit var ki her biri birbirinden güzel. Kıskandım, umarım benimde bir gün bu kadar çok çeşidim olur. Yeni fotoğraflar bekliyoruz. Elinize, emeğinize sağlık.

şenol dalkıran
13-04-2013, 09:01
Sayın bayçalı,aycan01,fund@,mandalinleerik güzel sözlerinize ve beğeni butonuna ile beğenilerini sunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.Açık balkonlarda olmasına rağman kış boyunca ALLAH şükür sadece bir kayıbım oldu,yeni türler ekleyerek çeşidi biraz daha artırdım,bazıları daha küçük olduğu için kendilerini biraz daha gösterince inşallah onlarıda zamanla buraya eklerim,birkaç resim ekleyeyim
1.gasteri
2.Aloe veriagata
3.Ec. polidonis ve rengi çok hoş çiçeği
4.Bonsai olmaya musait cr. tetragona

Tika
13-04-2013, 09:18
Şenol Bey,
Sukulentleriniz hepsi birbirinden güzel göründü gözüme.
Kışın açıkta bıraktığınızı yazmışsınız.
Kaç deceleri gördüler merak ettim? Ben bu yıl kış gelmeden balkonu kapattırmayı düşünüyorum;ama yine de olur da kapattıramazsam diye bilmek istedim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum,burada nadiren ve kısa süreli -2,-3 derecelerle karşılaşıyoruz.Ben denize yakın ve İstanbul'un daha ılıman sayılabilecek bir yerindeyim.Balkonum da güneybatı cephesine bakıyor.

sevim.K
13-04-2013, 09:55
İçim açılıyor böyle güzel sukulentleri gördüğüm zaman. Emeklerinize sağlık Şenol bey.

şenol dalkıran
13-04-2013, 10:13
Sayın Tika burada da en düşük 0 derece ve civarlarında oldu bu kış,sadece kalonceler etkileniyor bu kadar düşük değerlerde,aslında düşük değerler bazılarıda çok güzel renk oluşmasını sağlıyor,
1.Buddha's temple
2.Buddas ve kışın kızaran echeveria(Bu sedeverialeticia da olabilir ),Graptoveria Silver-Star
3.Aeonium Aichryson domesticum f. Variegata
4.Sedum Rubrotinctum ,kışın tam kırmızı
5.Semperviumlar

mandalinleerik
13-04-2013, 10:20
Şenol bey kaktüs ve succulentlerinizi gördükçe zor duruyorum. Maşallah bu kadar mı güzel olur hepsi?
Emeğinize sağlık.

syuksek
16-04-2013, 12:51
Şenol Bey,

Sukulentleriniz harika...Çok sağlıklı görünüyorlar. Kışın dışarıda bırakmanız renklerini çok
güzelleştirmiş ve çiçek vermelerini tetiklemiş...
Forumda okumuştum kışın dışarıda kalan sukulentlerin daha çok çiçeklendiğini...

Ben bu kış apartmanın içine aldım, aydınlık ve havadar olmasına rağmen hepsinin formu bozuldu, ışığa uzanmak için boya gittiler, unlu bitte cabası. Artık yaz kış balkonda olacaklar.

Pachyphytum yapışkan gövdesinin fotografını paylaşmanız ve sevgili selenn'in açıklaması çok faydalı oldu. Benim ki henüz çok küçük ama ileride yapışkanlığı görünce unlu bit diye mücadeleye başlayabilirdim :)

Birbirinden güzel sukulentlerinizi merakla takipteyim.

şenol dalkıran
17-04-2013, 10:36
Sayın syusek,balkonda diğerlerine göre ışığa biraz daha uzak olan hemen güneşe yöneliyor formu bozuluyor,apartman içindekiler nasıl bozulmazsın.Bu kış sadece ısı eksilere düşünce zarar görecekleri bir,iki geceliğine içeri cam önüne veya balkonda zemine soğuk yemeyecek bir yere koydum.Ayrıca satış yapan büyük seralarda don olan gecelerde kaktüs ve sukulentlerin üzerine tek katlı gazete örttüklerini biliyorum.Unlu bit ve diğer zararlılar için ben özellikle havaların ısınmasına yakın bu zararlıların daha çok sevdiği türlere ilaçlama yapıyorum.Umarım kimse bu zararlılardan dolayı bitki kaybetmez.

şenol dalkıran
29-04-2013, 14:54
Bazı yeni türler ve çiçeklenen sukulentlerimden kareler,
1.Echeveria Lilacina
2.Echeveria Lilacina çiçekleri
3.Graptopetalum superbum ve çiçekleri
4.Bir başka Graptopetalum superbum dipten yavrular çıkarmış,yavrularda tam büyüdüğünde nasıl bir görüntü olacak merakla bekliyorum,
5.Obesa

şenol dalkıran
29-04-2013, 15:00
Devam
1.Sedum pachyphyllum
2.Sedum Morganianum ve sedum burrito
3.Graptoveria halo
4.Graptoveria halo ilk kez çiçek açtı,
5.Crassula campfire,kış biraz daha soğuk olsaydı yaprakları tam kızaracaktı,

şenol dalkıran
01-05-2013, 17:58
Devam,
1.Crassula rogersii
2.Crassula perforata Variegata
3.Crassula brevifolia
4.Sedum treleasei
5.Graptoveria Fred Ives

hnd76
17-05-2013, 21:57
Arkadaşlar beğenilerinize teşekkür ediyorum,yorumunuz içinde size teşekkürler sayın selenn elimden geldiğince farklı tür bulmaya çalışıyorum,semperviumların sayısını artırıp farklı arajmanlar yapmayı planlıyorum renklerini değiştirdikleri mevsimde seyirlerine doyum olmuyor.Bu arada bana ilginç gelen bir olayın fotoğrafını bu eklemek isterim, Pachyphytum glutinicaule epey büyüdü ve gövdesi yapışkan bir sıvı üretti bendeki etobur bitkilerden daha çok sinek yakaladı.

Şenol bey benim de Pachyphytum ovifer'in üç yaprağın alt kısmı yapışkanımsı idi. Neden ne olabilir?

şenol dalkıran
18-05-2013, 14:23
Sayın hnd76 bende de oviferum var ama sizdeki yapışkan madda bendekinde oluşmadı ama Pachyphytum glutinicaule de olduğu gibi (dışarıdan biryerden bulaşmadıysa) kendi ürettiği bir sıvı ise sakıncası olacağını sanmıyorum,yanlız alt yapraklarda hafifçe bir dokunma ile dökülme varsa kökünü bir kontrol edin.

şenol dalkıran
28-08-2013, 11:16
Merhabalar bir aradan sonra çiçeklenen ve yeni edindiğim sukulent ve kaktüslerimi sizlerlerle paylaşmak istedim,çok istediğim türlerede kavuştum onlarıda yavaşa yavaş ekleyeceğim,amacım birçoğumuz gibi güzel kolleksiyon sahibi olmak,ilk iki karede yeni eklediğim raflar(ve hemen doldular)ve güzel çiçekleriyle tacitus bellus

şenol dalkıran
28-08-2013, 12:21
1.Echeveria topsy turvy
3.Echeveria black prince
4.Gasteria gracilis veriegata
5.Graptoveria cv. gilva

helin-123
28-08-2013, 13:37
gerçekten harika görünüyorlar ellerize sağlık güzel yetiştiriyorsunuz

sonkez
28-08-2013, 14:25
Merhabalar bir aradan sonra çiçeklenen ve yeni edindiğim sukulent ve kaktüslerimi sizlerlerle paylaşmak istedim,çok istediğim türlerede kavuştum onlarıda yavaşa yavaş ekleyeceğim,amacım birçoğumuz gibi güzel kolleksiyon sahibi olmak,ilk iki karede yeni eklediğim raflar(ve hemen doldular)ve güzel çiçekleriyle tacitus bellus

Sanki sukulent ve kaktüs cenneti....Kolleksiyonon bol çicekli olsun...

syuksek
28-08-2013, 14:42
Şenol Bey merhaba,

tacitus bellus çiçeği bir harika...İlk fırsatta almak istediğim bir tür.

Echeveria topsy turvy çiçekleri klasik ekeveryadan çok daha güzelmiş.

Echeveria black prince çok ilginç.

Arka fonda adromis cooperi görünce için cız etti, benimkine bakmayı becerememiştim.

Merakımı mazur görün, Trabzon'da bu sukulentleri nasıl temin ediyorsunuz ?

Saygılar

şenol dalkıran
30-08-2013, 10:53
Sayın helin-123,sayın sonkez ve beğeni tuşunu zahmet edip tıklayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sayın syuksek benim anladığım cooperi suyu çok sevmiyor zaten etli yapraklarında suyu depoluyor,fazla sulamadan da ölmüş olabilir,sukulentlerimi yapı marketlerden,seralardan,arkadaşlardan takas yolu ile ve ebay üzerinden temin ediyorum,birkaç resim daha yüklemek isterim,
1.Cooperi çiçekde(Çiçekleri ballı ,kızım bu çieçeklerdeki balı severek yiyor)
2.Senecio cv. Silber-Weiß
3.Orostachys spinosus
4.Cotyledon orbiculata var oophylla(Hediye için Yener beye teşekkür ediyorum)
5.Crassula hobbit

murattyildizz
01-09-2013, 18:53
Hepsi birbirinden güzel....ellerinize,emeğinize sağlık...

koski
05-09-2013, 12:52
Çok keyifle izledim. İmrendim doğrusu. Anlaşılan tüm bu bitkilerin ihtayaç duyduğu mükemmel bir ortamda bulunuyorsunuz. Trabzon'damısınız acaba? Kaktüs merakına yeni başlayan biri olarak (4 ay kadar) hala çoğu aynı gibi :(( Sizinkiler maşallah almış başını gidiyorlar, bende bir çiçek açtıklarını görsem hepsinin çok mutlu olacağım. Tebrik ediyorum. Başarılarınızın ve merakınızın hergeçen gün artmasını diliyorum.

şenol dalkıran
07-09-2013, 19:09
Teşekkürler sayın murattyildız elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum,sayın koski Trabzonda yaşıyorum,malum karadeniz iklimi kışın çok soğuk değil ve yazında kavurucu sıcaklar yok,bu yüzden birçok sukulent türünde bakımda problem olmuyor.Katüs ve sukulent arasında büyümede farklar ****** çok ,kaktüs için daha sabırlı olmak gerekiyor,ama sukulentlerde 1-2 yılda görsel açıdan önmeli gelişmeler olabiliyor,örneğin Haworthia reinwardtii yi ilk ocak 20011 de fotoğraflamışım bir de şimdiki hali,

solucan17
07-09-2013, 19:17
Şenol bey bitkileriniz o kadar güzelki anlatamam . Leş kaktüsleri ile ilgili bir şey sorabilirmiyim izninizle. Benim leş kaktüsleri çok fazla tomurcuk yapmasına rağmen hepsi kuruyor.Bunun bir kaç sebebini biliyor iseniz paylaşabilirmisiniz?

helin-123
07-09-2013, 19:23
bu son fotograflar ne kadar güzel olmuşlar bunların isimleri nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim

şenol dalkıran
08-09-2013, 20:30
Sayın solucan17 tumurcukların açmamasının sebebi, yeterince sulanmamasından ya da bitki dalları çok sık ise arasına yerleşen zararlılardan (pamuklu bit gibi) olabilir,tabi bitkiyi birebir görmeden çok birşey söylemek yanlış olur.Sayın helin-123 son fotoğrafdaki bitki Haworthia reinwardtii.

şenol dalkıran
30-10-2013, 20:14
Sukulentlerimin arasına katılan yeni bitkilerim,
1.Aeonium tabuliforme
2.Crassula decopter
3.Crassula hemisphaerica
4.Crassula morgan's beauty
5.Crassula tecta

şenol dalkıran
30-10-2013, 20:18
1.Agave victoria regina
2.Echeveria agavoides cristata
3.Echeveria lauii
4.Echeveria pulvinata
5.Tomentosa veriagata

syuksek
05-11-2013, 13:28
Şenol Bey,
Sayfanızı dönüp dönüp keyifle izliyorum.
Farklı sukulent çeşitleri tanıyorum, bakımları ile ilgili bilgileniyorum.
Forumda,

....her sukulent ve kaktüs kışı içeride geçirecek diye bir kural yok,ben bazı kalonşe türleri hariç hepsini kışın dışarıda birakıyorum.Netten en düşük kaç dereceye kadar sıcaklığa dayanabilirler diye bir araştırma yapıp bazı sukulentlerinizi özellikler echeveria,graptopetalum,crassula türlerini dışarıda bırabilirsiniz,tabii aşırı don tehlikesi olan gecelere dikkat ederek
demişsiniz...
Acaba hangi sukulentleri kışın içeri almak gerekir ?
Saygılar

olcim
05-11-2013, 14:59
Ben böyle gezintilerden sonra ağzımı kavuşturmakta zorlanıyorum :( Daha önce de sayfanızı gezdim , gerçekten harikalar , yine efkarlandım işte tüh ...

Ben eşimi bitki delisi etmek için ne yapmalıyım ki ? :)

Dudi
06-11-2013, 09:16
Tam benim sevdiğim türler :)

şenol dalkıran
07-11-2013, 09:16
Sayın syuksek benim sayfalarımdaki bütün sukulentler 2-3 yıldır açık balkonda sadece kalonşe türlerinde sarsılma ve kayıp oldu diğerleri sağlıklı bir şekilde kışı atlatıyor tabi bunda karadenizin çok sert geçmeyen kış havasıda etkili,bazı sukulentler kışı sert geçen diğer bölgelerde belkide donar.Kışın dikkat ettiğim birşey çok soğuk geçeçek veya don olacak gecelerden önce bitkileri sulamamak.Ama son sayfamda resimlerini paylaştığım Crassula morgan's beauty ,tecta ve budas temple gibi sukulentleri nette araşatırınca 5 derecenin altına düşmememsi gerektiğini okudum bu crassula pramidalis içinde geçerli ama bendeki pramidalis ısının eksilere düştüğü kışı atlattı. ben yinede önlem olarak bunlara resmini aşağıda paylaştığım plastik kasayı küçük bir sera çevirerek bu kış orada tutacağım,bunlardan 2 şer adet olsa ne olacağını görmek için kesinlikle birini açık havada bırakırdım.
Sayın olcim bir insan bitkileri sevmiyorsa malesef onları bitki delisi etmek çok zor,benim eşimde bitkileri çok sevmez ama misafirliğe gelen birçok arkadaşı sukulentlere bayılıyor ve yavrulardan istiyorlar,bazılarıda biraz abartığımı düşünüyorlar ,ama bir söz çok hoşama gidiyor abartmaksak hobi olmaz, 3-5 çiçeği herkes bakıyor zaten.
sayın dudi daha güzelleri sizin olamı dileği ile.
1. sadece alt katmanı bırakılıp diğer kısımları kesinler kolay ulaşım için fermuarlı poşetlerin furmuar kısmı üst tarafda kullanılan mini sera.
2.Tacitus bellus çiçeklediğinde fırça yardımı ile döllendirdiğim tohumlarda çıkan bebişler.
3.Etobur bitkilerimin bir kısmı.
4. Crassula tectadan detay

syuksek
07-11-2013, 10:12
Şenol Bey açıklamalar için teşekkürler..

Balkondan başka yerim olmadığı için ben de dona karşı önlemimi alıp dışarda bırakacağım. Geçen yıl apartman içine aldıklarım uzayıp formlarını kaybettiler ve unlu bitten çok kayıplarım oldu.

Don olduğu zaman kaktüs ve sukulentlerin üzerine gazete örtüldüğünü yazmıştınız.
Sukulentlerimin kışı dışarıda geçirerek yazın daha çok çiçeklenip yavrulayacağını umarak bekleyip göreceğim.

Crassula tecta detayı çok güzelmiş...

Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...

evdeçiçek
07-11-2013, 13:29
Sn. Şenol Dalkıran

sayfanızdaki resimlere bakmaktan çok büyük zevk duyuyorum. Özellikle 97. mesajdaki "Sedum Morganianum ve sedum burrito" lara bayıldım. En kısa zamanda bende yetiştireceğim.

Bol çiçekli günler ...

GuneSunar
09-11-2013, 14:57
Merhabalar efendim,
Ben acemi olarak kaktüs yetiştirmeye kalktım tohumdan ama bana hep denilen kaktüs çöl bitkisi sıcağı sever. Çok sulama. Ama ben tohumdan ektiğimden toprağı nemli bırakıyorum ki okuduğum üzere kaynaklardan yavrular çıksın diye. Şuan evin içinde gidip gelip bakıyorum, son durum 11 adet oldular. Küçük sera gibi yaptığım saksıda üstünü streçle kapattım bi kaç delik açtım, saksının kenarında 2 tane çıkmış nasıl serptiysem artık tohumu. O 2 adeti acaba toprağa bıraktırsam mı yoksa olduğu yerde kalsın mı?
En önemlisi max sıcaklık min sıcaklık ne kadar olmalı güzel büyümeleri için?

şenol dalkıran
10-11-2013, 15:07
Sayın sonerordo yaprakdan çoğaltmaya çalıştım ama yapraklar tam dipden kopmuyor,hasarsız koparsa yaprakdan da üretilir tahmin ediyorum, ama dipden birkaç yavru verdi(fotoğrafını ekliyorum) bu şekilde çoğaltmada yapılabilir bildiğiniz gibi,tohumdan ektiklerim çok fazla çıktı ama büyümeleri çok yavaş bakalım hepsi kendini kurtabilecekmi.
Sayın Gunesunar tohumlar çıktığına göre demekki uygun bir ortamdalar bu şekilde büyütmeye devam edin büyüdükçede streç üzerindeki delikleri büyütün zamanla da tamamen kaldırın.Kenarda çıkan yavrularıda çay kaşığı yardımıyla biraz dipten toprağıyla alıp saksının ortalarına bir yerlere dikerseniz tahminimce güzelce büyürler.

minenine
19-11-2013, 18:42
Sayın şenol dalkıran kaktüsleriniz çok güzeller ,bi o kadar güzel olanda, sizin bukadar çeşidi toplayabilmeniz ve çok güzel bakabilmeniz .Tacitus bellus ,Echeveria pulvinata aralarında bana göre en güzelleri ,nereden aldınız sorabilirmiyim bende merak ediyorum ama heryerde bulunmuyor.

şenol dalkıran
22-11-2013, 17:47
Sayın minenine bellus ve pulvinata yı ebay üzerinde yurt dışında aldım,son sayfalardaki birçok türü yine bu yolla edindim, bazılarını da buradaki üreticiler ve yapı marketlerden edindim,sizin daha güzellerini bulmanızı diliyorum.

şenol dalkıran
15-12-2013, 19:26
Bu soğuk havalarda güzel renk alan suculentlerle konu başlığını ısıtalım
1.Capitella
2.Capitella çiçekde
3.Aenium
4.Echeveria agavoides
5.Echeveria hanaikata var veriagata.Daha tam büyümediği için rengini tam gösteremiyor umarım o halinide burada paylaşırım.

şenol dalkıran
15-12-2013, 19:34
1.Stapelia variegata
2.Huernia zebrina
3.Pachyphytum oviferum.İzlemesi benim için en keyifli bitki yapraklarına el sürülünce o güzel beyazlık bozuluyor.
4.Sempervium
5.Echeveria setosa deminuta.İki renkli harika çiçeği ile.

syuksek
16-12-2013, 07:56
Capitellanın formu, rengi ve çiçekleri çok güzelmiş. Sayenizde alınacaklar listeme yeni bir sukulent daha ekledim...

Pachyphytum oviferum, bende de var, ama sizinkinin formunu ve rengini çok beğendim.
Benim ki herhalde biraz fazla sulamadan boya gitti, yaprakları ayrık ayrık oldu. Bir de unlu bit için sıktığım arap sabunlu su sayesinde o güzel albino beyazlığı gitti :(

Geçen hafta geceleri -7 dereceyi gördük, aklım hep balkonda ki sukulentlerdeydi ama sayenizde üzerlerini gazete kağıdı ile örtünce gayet iyi idare ettiler. Kalanchoeleri içeri alma konusunda Cemo'nun uyarısına rağmen dışarı da unuttuğum Kalanchoe fedtschenkoi dışında :(

cörekotu
17-12-2013, 00:29
Senol bey;
Muazzam bir Sukkulent söleni izledik tesekkürler...

şenol dalkıran
17-12-2013, 10:08
sayın syuksek, oviferum un yapaklarının arasının açılmasının sulamadan çok gün içinde güneşi tam alamamasından olduğunu düşünüyorum sizdeki acaba kaç saat tam güneş görüyor, birde fazla sulamayın kensini zaten yapraklarında bolca su tutuyor çürümesine sebep olabilirsiniz.Isının çok düştüğü gecelerde donma riski olan sukulentleri balkon zeminine indirip bir gazete örtmeniz ekstra bir koruma sağlar.Sayın çörekotu Almanya sukulent konusunda çok zengin muhakkaki siz daha güzellerine erişebilirsiniz,sizede bol çeşit diliyorum.

tranquila
17-12-2013, 10:58
Şenol bey selamlar. Pachyphytum oviferum, benim arayıp da bulamadığım türlerden biri. Nerden temin etmiştiniz?

şenol dalkıran
18-12-2013, 18:50
Sayın tranguila oviferumu yanlış hatırlamıyorsam yurt dışından bir arkadaşım almıştı bende ondan bir yaprak veya yavru alıp büyüttüm.

şenol dalkıran
14-01-2014, 17:32
Soğuklarla beraber bazı sukulentlerde görselik iyice ön plana çıkmaya başladı,yazın yeşil olan sedeveria leitiza sarı, turuncu ve nihayet kırmızı rengine büründe,ççiçek açan sedum morganianum ve Crassula cv. Tom Thumb ve son karede iki farklı sedum.

şenol dalkıran
14-01-2014, 17:44
1.Oviferum çiçekde
2.Pachyphytum glutinicaule çiçekde
3.echeveria cante.(daha küçük umarım büüyüdüğünüde görürüm)
4.Pulvanata ,tam rengini aldı
5.Aenium tubiliforme,üzeri dümdüz yapısıyla bana göre çok ilginç bir sukulent

şenol dalkıran
25-02-2014, 07:54
Biraz farklı fotoğraf çekimi yapmaya çalıştım,denemelere devam

cemo
25-02-2014, 07:59
Çekimler de, çiçekler de harika. Devamını bekleriz.
Ellerinize sağlık.

sonkez
25-02-2014, 08:04
Çiceklerinizde çok güzel....Çektiğiniz resimlerde... Ve....Çekimlerinizde,çeşitlerinizde....Bereketli ve bol çicekli olsunlar ve her daim sizi sevindirsinler....

pulibet
26-02-2014, 01:06
Ellerinize sağlık. Renkleri ne kadar güzel çıkmış.

hira
26-02-2014, 01:21
135. fotoğrafın 2. karesindeki sukkulentin ismi nedir?

şenol dalkıran
26-02-2014, 19:24
Yorumlarınıza teşekkür ediyorum ,sayın hira o fotoğrafdaki haworthia cooperi.64. mesajımda ilk aldığımıdaki boyutunun fotoğrafı var,çok hızlı büyümüyor malesef.

musbet
28-02-2014, 23:17
Şenol bey sukulentleriniz tek kelimeyle harika,
Baktikca bakasi geliyor insanın, süperler.
Ellerinize sağlık.

şenol dalkıran
08-03-2014, 20:27
Teşekkürler sayın musbet,daha güzelleri sizin olsun.

meksefe
05-04-2014, 14:45
Merhaba succulentleri nin hepsi çok güzel. colleksionun genişletmek istersen çelik veya yaprak takas etmek itersen bende de succulent ağırlıklı düşünürsen memnun olurum :)

şenol dalkıran
07-04-2014, 11:02
Teşekkür sayın meksefe,bir çok arkadaş gibi bende çeşitleri artırmak isterim(Sizinle özelden yazışırız).Bu öyle bir hale geliyor ki insan her beğendiği sukulente bir şekilde ulaşıp balkonunda görmek istiyor.Bir söz vardır abartmazsan hobi olmaz, tam benim gibiler için söylenmiş sanki.

-Esin-
08-04-2014, 23:52
Şenol Bey sukulentleriniz bir harika. Özellikle 133 no.lu mesajınızdaki Crassula Tom's thumb'tan gözümü alamadım desem yeridir. Onun o kadar büyüyüp gelişmesi ne kadar sürdü merak içindeyim. Tek kökten mi çoğalttınız? Bakımı için yaptığınız özel bir şey varsa sırrınızı bizle paylaşır mısınız? :)

Bu arada yaprak veya yavru takasında bulunmak isterseniz ben tekliflerinize açığım :D

meksefe
09-04-2014, 00:56
doğru söylüyosun aştık bi kere olayı :) emeğine sağlık

serifekulu
12-04-2014, 17:47
imrenerek gezdim sayfanızı, maşallah-darısı başıma diyorum
sevgiler

şenol dalkıran
12-04-2014, 21:24
Teşekkür edermi sayın Esin ,sayın serifekulu.Sayın esin Crassula Tom's thumb sanırım geçen yaz almıştım iki köklüydü,sukulentlerin bakımı için ilk olarak toprak karışımını iyi yapmaya çalışıyorum,karışım kısaca şöyle;doğadan aldığım kumlu toprağa ithal torf ve perliti karıştırıyorum,genelde kaktüsler için sıvı gübreyi kullanıyorum,son zamanlarda özel bitkiler için solucan gübesi karıştırmaya başladım onun sonucunu bu yaz görürüm herhalde,olumlu etki olursa buradan yazarım.

şenol dalkıran
03-05-2014, 11:45
Baharla çiçeklenenler ve balkonumdan bazı kısımlar

-Esin-
03-05-2014, 12:29
Şenol Bey koleksiyonunuz harika! İlk fotoğrafta öndeki variegated Echeveria'ya bayıldım resmen. Onun solundaki Crassula Morgan's Beauty mi? Yanılıyor da olabilirim. Bir de onun da arkasındaki büyük koyu kırmızı, kenarları biraz fırfırlı Echeveria'nın tam adı nedir acaba?
Çok güzel türler görüyorum sizde, bize daha çok fotoğraf yükleyin lütfen :)
Sukulentleri nerelerden temin ettiğinizi sorsam? :D Reklam olmasın isterseniz özelden de yazabilirsiniz. Çok soru sordum ama heyecanıma verin :D

şenol dalkıran
04-05-2014, 12:41
Sayın Esin sukulnetlerin bir bölümü yurt dışından geldi,bazıları arkadaşlardan takas ve çeşitli seralardan aldım.Veriagatanın yanındaki Morgan's Beauty değil crassula hemisphaerica.Crassula Morgan's Beauty balkonun başka bir bölümünde fotosunu eklerim.Koyu kırmızı echeverianın adı strawberry heart.

1.Crassula Morgan's Beauty
2.Ec.strawberry heart
3.Ec.Frilly Maid
4.Ec. Etna
5. Yanılmıyorsam bunun adı haworthia radula,doğru bilenler ismi düzeltebilir.

-Esin-
05-05-2014, 16:50
Çok güzeller. Benim henüz bir serayı gezip görme fırsatım olmadı, hep internet üzerinden satış yapan kişilerden aldım sukulentlerimi. Seraları gezmeden yurtdışından sipariş de vermek istemiyorum ki zaten halihazırda Türkiye'de varolan türlerden de daha çok almak istediğim var :) Siz Trabzon'daymışsınız, o taraflarda sukulent serası var mı yoksa antalya izmir gibi şehirlerdeki seralardan mı alışveriş yapıyorsunuz?

Bu arada son fotoğraftaki Haworthia attenuata'nın radula varyasyonu diye biliyorum.
Selamlar...

şenol dalkıran
07-05-2014, 10:52
Sayın Esin Antalyaya gittiğimde Taner beyin serasında alışverişim oldu.Aklıma gelmişken bir anımı anlatayım orada serayı gezerken crassula titanopsisi gördüm ne zamandır da istiyordum, orada çalışana Taner bey yoktu,bundan istiyorum dedim o da üretimde olduğu için vermedi,bari bir dal ver dedim, yok dedi,neyse geçen gün yabancı bir sitede gördüm ve aldım,bazen uzun sürsede istediğim birçok sukulente ulaştım 3-5 tane kaldı onlara da ulaşırsam koleksiyonum tamam olacak gibi,çünkü artık balkonlarda yer kalmadı.

rukiye ayhan
07-05-2014, 17:18
Tebrik ederim. Şevkle ve sevgiyle seçilmişler ama masraflı olmuş. Sağlıkla bol çiçeklerini yaşayın, çok güzeller. Kırmızılılarınızın her biri için ayrı ayrı tekrar tebrik ederim.

şenol dalkıran
18-10-2014, 20:12
Biraz ara verdikten sonra yeni fotolar,

şenol dalkıran
18-10-2014, 20:17
.....

-Esin-
18-10-2014, 21:03
Arayı çok açmayın Şenol Bey :)

Üstteki Aeonium'un dibindekiler Crassula columella mı?

şenol dalkıran
20-10-2014, 22:06
Sayın Esin onlar sedum çok küçük bir tür,columella bende vardı kaybettim,columella daha büyük oluyor.Sedumun yakın fotosu şu.

fatitoo
21-10-2014, 07:41
Şenol bey sayfanızı yeni gördüm. Hepsi de çok güzel türler ve maşallah çok sağlıklılar. Tebrik ederim...

-Esin-
21-10-2014, 17:01
Sayın Esin onlar sedum çok küçük bir tür,columella bende vardı kaybettim,columella daha büyük oluyor.Sedumun yakın fotosu şu.

Evet şu an boyutunu daha iyi anladım. Bu sedum türünü ilk kez sizde görüyorum, tam türü nedir?

Bu arada Graptopetalum rusbyi'deki çiçek bolluğuna bakıp hayran olmamak elde değil :)

litoriachloris
22-10-2014, 10:31
Özen ve sabırla oluşturulmuş bir koleksiyon, harika fotoğraflar...

şenol dalkıran
22-10-2014, 19:12
Sayın esin yanılmıyorsam adı Sedum dasyphyllum,direk güneş altında toplu biçimde büyüyor,gölgede uzuyor.Teşekkürler sayın fatitoo ,sayın litoriachloris...

hnd76
28-10-2014, 13:31

Şenol bey, ben de crassula columella yeni aldım.Seyahati epey uzun sürdüğünden mi nedir benimkisi de buraya adapte olamadı. Maalesef gidici gibi. Siz neden kaybettiniz, bakımı zor olan bir cinsmi? İlerde başka bir yerden yeniden alırım diye düşündüğümden soruyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum, sağlıcakla kalın...

şenol dalkıran
01-11-2014, 11:44
Merhaba bende 8-10 bitkiyle beraber almıştım tek yaşamayan o oldu,birazda küçük gelmişti belkide onun etkisi oldu,adapte olmada zorlanıyor ama büyük boy alınca belki bir şansı olabilir bende bir kere daha alacağım bakalım bu sefer ne olur.Birde o türler nemi fazla sevmiyor gibi onunda etkisi olabilir.

şenol dalkıran
25-11-2014, 19:35
Kışa girerken renk değişimleri bir başka güzel
2.Orostachys spinosus bir tasarım harikası bence,taç yapraklarını döktü.
3.graptoveria gypsy
4.kalanchoe thyrsiflora

şenol dalkıran
25-11-2014, 19:37
...

maya
26-11-2014, 08:03
Şenol Bey, hepsi birbirinden güzel maşallah. İnsanın baktıkça aklı gidiyor ;)

şenol dalkıran
13-02-2015, 10:10
Hep güzellikler olmuyor bazende hastalıklarla karşılaşıyoruz,bu aralar özellile morgans beauty,ve cr. monglovda hafif beyazlıkla beraber (külleme de deniyor) kahverengi lekeler oluştu,büyük bir olasılıkla mantarı bir hastalık,bu durumla karşılaşan varmı acaba,ne ilaç kullanabilirim.

Gül Batur
13-02-2015, 22:21
Çok üzüldüm gecmiş olsun.

şenol dalkıran
28-02-2015, 18:09
Bir süredir adromischus türlerini toplama çalışıyorum,aradığım birkaç tür var ki daha ulaşamadım umarım onlarıda bunların arasına katarım.
1.Adromischus little spheroid
2.Adromischus maculatus Burgund
3.Adro. schuldthianus
4.Adro. trigynus
5.Adro.umbraticola ssp. ramosus

şenol dalkıran
28-02-2015, 18:12
1.A. burgund
2.A. Cooperi
3.leucocephalus
4.maculatus
5.mamillaris NCBG 56-304

şenol dalkıran
28-02-2015, 18:15
1.marianiae v. herrei
2.triflorus
3.umbraticola

azizebdy
19-03-2015, 13:27
Şenol bey gerçekten hepsi de büyüleyici:) bakmaya doyamıyorum sayfanıza. Bakımlarıyla ilgili tüyolarınızı belki kendi geliştirdiğiniz yöntemleri de paylaşın nolur

şenol dalkıran
19-03-2015, 20:09
Teşekkürler,kendi geliştirdiğim yöntemle değilde ihtiyaçlarını bilerek bakmaya çalışıyorum,bazıları daha geçirgen toprak isterken, bazıları az sulama istiyor,kimi güneş severeken bazıları gölge istiyor.Öneri olarak şunu diyebilirim bitkilerin toprağını iyi hazırlamak gerekiyor ben karışımda kumlu orman topragı ,ithal torf,perlit ve hindistan cevizi torfunu karıştırarak kullanıyorum,gübrede sıvı gübre kullanıyorum,birde sık sık zararlılara karşı kontrol edip ilaçlama yapıyorum.

şenol dalkıran
30-03-2015, 22:32
Bonsai formu alabilen ve küçük sedum türleriyle bir bahçe yapmak istiyordum,onu için birkaç ev yaptım taş görünümlü olan daha bitmedi,düzenleme yapınca bakalım nasıl görünecek

livadi
01-04-2015, 09:29
Şimdiden harika olacaklar gibi görünüyor...

şenol dalkıran
19-04-2015, 22:12
Arkadaşımın bahçesinde evin çekimlerini yaptık,umarım beğenirsiniz.

musbet
21-04-2015, 21:41
Şenol bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş ev çok güzel ve orjinal duruyor.
Bahçe tasarımınıda çok beğendim her ikisinde de çok emek var belli.

Gökdoğan
21-04-2015, 21:55
Çok güzel gözüküyorlar (:

şenol dalkıran
24-04-2015, 20:55
Teşekkür ederim sayın musbet,sayın gökdoğan.Bahçe gerçekten güzel duruyor bir ara tamamını çekip eklerim.

GuneSunar
27-04-2015, 10:24
Çok güzel duruyorlar, hep böyle bahçeli dağ evi gibi birşey düşlerim.
Emeğinize elinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

şenol dalkıran
11-05-2015, 17:34
Hibrit echeverialarımdan etna,ines gibi türleri çoğaltmak için tepeden biraz aşağısından kestim,yaprak çoğaltamanın çok zor olduğu bu türler kesmeye iyi cevap verdi,belli bir boyda ana gövdeden ayrılacaklar.Üst bölümleride yavaş yavaş köklenmeye başladı.

nova35
11-05-2015, 20:44
Şenol Bey, hepsi birbirinden güzeller.. Çelik paylaşmak isterseniz celiklerinize talibim..

FulyaU.
26-05-2015, 20:32
şenol bey harika çeşitleriniz var bikaç tanesi çok ilginç türkiyede bulmak mümkün değil sanırım hiç görmedim çünkü

şenol dalkıran
27-05-2015, 21:09
Sayın nova35 beğendiğinize sevindim çelik vermek isterdim ama fazla çelikleri forumdaki arkadaşlarla elimde olmayan türlerle takas yapıyorum,sayın fulya birçok sukulentim yurt dışından geldi,özellikle bazılarını burada bulmak çok zor.

Ritulan
28-05-2015, 07:58
Bonsai formu alabilen ve küçük sedum türleriyle bir bahçe yapmak istiyordum,onu için birkaç ev yaptım taş görünümlü olan daha bitmedi,düzenleme yapınca bakalım nasıl görünecek

Şenol bey merhaba ,sukulentlerinizi çok çok beğeniyorum ve yaptığınız bu evi çok beğenmiştim.bahçe yapacaktınız nasıl gidiyor.fotograflarını paylaşırmısınız? Eminim benim gibi merak eden arkadaşlar vardır:)

şenol dalkıran
28-05-2015, 17:52
Sayın ritulan balkonda büyük bir saksıda bahçe düzenlemesi yapacaktım ama,diğer çeşitler balkonda o saksıya şimdilik yer bırakmadı,ama ilerde bir düzenleme yapacağım,6. sayfada arkadaşımın bahçesinde 1-2 kare paylaştım görmüşsünüzdür.

Tunahan &Sayılı
21-02-2016, 19:33
Merhaba,Şenol bey sukulentlerinize bayıldım.Benimde pachyphytum glutinicaul sukulentim var ama bakımıin bilmediğim için internette araştırdım ama hiçbir bilgiye ulaşamadım sonra sizin sayfanızı gördüm.Sukulentler Hakkı'nda çok bilgilisiniz. pachyphytum glutinicaul bitkisinin bakımı ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum.

şenol dalkıran
06-04-2016, 20:10
Sayfama epeydir foto yükleyemedim,bu arada yeni türler toplamaya çalıştım,genelde sukulentciyim ama kaktüs türlerinden de edinmeye çalışıyorum.

günebakan
07-04-2016, 11:02
Şenol bey ilk fotoğraftaki sanırım aeonium ile son fotoğraftaki arka sırada galiba cristat olmuş sukulentleri yakın çekim görebilirmiyiz. Çeşitler harika görünüyorlar :) güle güle büyütün

şenol dalkıran
18-04-2016, 21:20
Sayın günebakan cristatalara karşı ayrı bir ilgim var çeşitleri artrmaya çalışıyorum.echeveria cristatalarda iki farklı dizimlim var dairesel ve uzunlamasına ,en son foto sempervıum cristata

şenol dalkıran
18-04-2016, 21:21
....

şenol dalkıran
21-12-2016, 19:33
Yeni türler

günebakan
22-12-2016, 16:25
Sukulentlerin hepside çok güzel Şenol bey küçük bir ağaç gibi görünen aeonıuma bayıldım çok güzel son mesajda 4. fotodaki güzelliğin adını öğrenebilirmiyim oda ayrı bir güzel görünüyor:)

serkan_istanbul
22-12-2016, 18:05
Maşallah ellerinize sağlık.

şenol dalkıran
25-12-2016, 16:56
Sayın güne bakan bahsettiğiniz sukulent sedum multiceps,fotoda iyi çıkmamış görselligi iyi bir bitki biraz daha büyüsün paylaşırım yeni görüntülerini.Teşekkürler serkan bey.

Kelebek
26-12-2016, 07:26
Merhabalar,
echeveria cristata türlerini nereden temin edebiliriz? İyi günler...

şenol dalkıran
27-12-2016, 08:16
Ben elimdeki türleri Türkiye ve yurt dışındaki sitelerden temin ettim,bazılarınıda hobici arkadaşlarla takas ederek.Mesela son yüklediğim fotolardaki 2. sıradaki Crassula yunnanensis cristatayı istanbulda bir çiçekçide buldum.Kolleksiyon oluşturmak biraz zaman alan bir durum maalesef.Belli bir noktadan sonra daha nadir türlere yöneliyorsunuz.

greenmira
28-12-2016, 21:16
Merhaba Şenol Bey,
İlk sayfadan itibaren resmen ağzım açık kalarak ve hayran olarak baktım bütün sayfalara... İki tane sukulenti ve onlarada bakma konusunda yeteneksiz olduğunu düşünen benim gibi biri için ulaşması imkansız bir durum olsada:) Bir tane echeveriam var. Ama birkaç haftadır çok iyi değil. Bursa'da yaşıyorum. Ve bitkimi içeride muhafaza ediyorum. İki haftada bir sulamaktan mı yoksa başka bişeyden mi bilmiyorum, alt yapraklarından birkaç tanesi önce cansızlaştı sonra koptu. Üstten birkaç yeni yaprak çıktı ama birkaç gündürde yine alt yapraklardan iki tanesinin rengi koyulaşmış ve cansızlaşmıştı. Bauhaus'dan almıştım. Toprak veya saksı değiştirmedim. Acaba toprak mı değiştirsem ne önerirsiniz?

şenol dalkıran
30-12-2016, 19:19
Üsten yeni yaprak çıkarıyorsa sorun olduğunu zannetmiyorum.bu türlerde eski yaprakların dökülmesi normal.Böcek varmı diye kontrol edin varsa bir ilaclama yaparsınız

şenol dalkıran
30-12-2016, 19:25
Biraz daha echeveria

nanemolla
01-12-2018, 15:32
Hepsi harika ve tertemizler maşallah. Uzun zamandır foto yüklememişsiniz. Bu Güzel karelerin devamını dilerim.

turker.unal52
04-12-2018, 19:06
Maşallah ellerinize sağlık.

nanemolla
05-12-2018, 11:03
684769
Bu sizinkiyle aynı türmü acaba Şenol bey

david72
05-12-2018, 11:23
Şenol bey 2 senedir forumda sayfasını güncellememiş cevap vereceğini sanmıyorum

nanemolla
05-12-2018, 17:19
Şenol bey 2 senedir forumda sayfasını güncellememiş cevap vereceğini sanmıyorum

Evet ama 10 gün kadar önce uğramış siteye en son. Aynı anda emaılde attım ama artık ne zaman görürse. Almak istiyorum çok beğendim ama aynısı olsun istiyorum.;)

evandevan5
19-09-2019, 09:21
1.Adromischus Cooperi
2.Adromischus Leocuphyllus
3.Adromischus Maculatus
4.Aeonium Kiwianum
5.cooperi

bu koperi ler nasıl çoğaltılıyor teşekkür ederim çevap için.

şenol dalkıran
15-10-2019, 09:10
Merhabalar adromischus türleri yaprakdan ve daldan kökleniyor,kök yapana kadar su vermeyin yeter