View Full Version : GümeTepe / Aliağa-İzmir
GümeTepe
29-09-2011, 10:41
Adım Hülya, Aliağa da yaşıyorum. Kardeşim Enver le beraber Aliağa'nın Güzelhisar köyü Gümetepe mevkiinde 20 dönüm bahçemize 2006 yılında 400, 2007 yılında 350, toplam 750 Trilye zeytin agacı diktik.
Bahçemizde bu yıl Halil bey, Ayhan kaptan ve Müdürlerin sayesinde doğal üretime başladık. Bizi kaolinle tanıştırdıkları ve zehirlerden kurtulduğumuz için kendilerine teşekkür ederiz.
TaşevliBahçe
29-09-2011, 10:53
sn. GümeTepe (Hülya Hanım) öncelikle hoşgeldiniz, uzun süredir sizi bekliyorduk.
Yapmış olduğunuz mükemmel çalışmalarınızı gün yüzüne çıkarmanın vakti çoktan gelip geçmişti. Sağlık olsun nasip bugüneymiş , elinizde oldukça güzel ve çok miktarda , bizlere aktaracağınız çalışmalar olduğunu biliyorum.
Bugün müdürün bahçesinde toplantı ve sayfanızın kutlaması olduğunundan benide davet etmişsiniz , teşekkür ederim ve aksilik olmazsa mutlaka gelmeye çalışıcam.
çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum , görüşmek dileğiyle , hoşçakalın...
Halil Önen
29-09-2011, 10:57
Adım Hülya, Aliağa da yaşıyorum. Kardeşim Enver le beraber Aliağa'nın Güzelhisar köyü Gümetepe mevkiinde 20 dönüm bahçemize 2006 yılında 400, 2007 yılında 350, toplam 750 Trilye zeytin agacı diktik.
Bahçemizde bu yıl Halil bey, Ayhan kaptan ve Müdürlerin sayesinde doğal üretime başladık. Bizi kaolinle tanıştırdıkları ve zehirlerden kurtulduğumuz için kendilerine teşekkür ederiz.
248654
Bir doğal yetiştirici daha kazandık ve hayatımıza kattık.
248655
Zeytin yüklü ağaçlar...
248661
ve bakımı ile örnek bir yetiştiricisiniz Müdüre Hanım.
Saygılar
MeyveliTepe
29-09-2011, 11:50
Hoş geldiniz. Bahçeniz ile ilgili çok güzel şeyler duymuştum, artık sizden dinleriz.
Zeytinlibahçe
29-09-2011, 12:21
Hülya hanım, Enver bey hoş geldiniz.
Aslında uygulamalarımızı son bir yıldır hep beraber yapmamıza rağmen, siz ''bu zamana kadar hep kimyasal kullandık, sizin aranıza katılmaya yüzüm yok'' demiştiniz.
Bu yıl GümeTepe de doğal üretime başlayıp, doğru yolu buldu, hem de ne yol. Bizi bile geride bıraktılar :)
http://zeytinlibahce.net/wp-content/uploads/2011/09/GümeTepe-Kaolin-uygulaması2.jpg
Hülya hanım yazın sabah 5 de kardeşiyle beraber bahçede çalıştı, saat 8 de işinin başındaydı, akşam iş çıkışı tekrar bahçedeydi. Çalışkan, idealist. Agaclar. netin sıkı takipçisi.
Sonuç olarak GümeTepe oldukça verimli ve güzel bir bahçe oldu. Ellerinize sağlık.
idris şenol
29-09-2011, 13:59
aramıza hoşgeldiniz:))
bukadar zeytincinin arsında zeytinyağnı yabancılardan alıyorum ya:))
Toprak ve bitki dostları hasat sezonun yaklaştığı şu günlerde ürününüz bol sağlığınız daim olsun. Çevrenizdeki insanlarada örnek ve öncü olmanız dileğiyle.
Sayın GümeTepe,
İzmir grubu gittikçe kalabalıklaşıyor; paylaşımlarını da imrenerek izliyorum. :)
Agaclar.Net'e ve UBYİ'ne hoşgeldiniz.
Müdürün Bahçesi
30-09-2011, 01:42
Güme Tepe ;Bir yıldan beri sizi Ağaclar net,UBYİ 'ne sabırsızca bekliyorduk nihayet katılabildiniz.Aramıza hoş geldiniz.
Sayın GümeTepe, hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Siz de kimsiniz derseniz; UBYİ'nin dışında, mesafe olarak da uzak,
fakat üyelerinin tatlı, samimi, candan sohbetlerinin yakınından takipçileriyiz.
GümeTepe
30-09-2011, 23:34
Halil Ağbi; sizlerin fikirleri, uygulamaları, destekleri emekleri, "Ay Işığı", türküler........ olmasaydı bu fotoğraflar bu kadar güzel de olmazdı. Sağolun. İyi ki sizi tanımışız. İyi ki yakın işbirliği, iyi ki yakın gönül birliği. İyi ki varsınız.
GümeTepe
01-10-2011, 13:00
aramıza hoşgeldiniz:))
bukadar zeytincinin arsında zeytinyağnı yabancılardan alıyorum ya:))
Hoş bulduk Sayın İdris Şenol,
İnşallah yakın zamanda o da olur.
GümeTepe
01-10-2011, 13:07
sn. GümeTepe (Hülya Hanım) öncelikle hoşgeldiniz, uzun süredir sizi bekliyorduk.
Yapmış olduğunuz mükemmel çalışmalarınızı gün yüzüne çıkarmanın vakti çoktan gelip geçmişti. Sağlık olsun nasip bugüneymiş , elinizde oldukça güzel ve çok miktarda , bizlere aktaracağınız çalışmalar olduğunu biliyorum.
Bugün müdürün bahçesinde toplantı ve sayfanızın kutlaması olduğunundan benide davet etmişsiniz , teşekkür ederim ve aksilik olmazsa mutlaka gelmeye çalışıcam.
çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum , görüşmek dileğiyle , hoşçakalın...
Teşekkürler Rafet Usta. Hep birlikte daha güzel, daha verimli işlere....
Kompostunuz ne durumda?
GümeTepe
01-10-2011, 13:09
Hoş geldiniz. Bahçeniz ile ilgili çok güzel şeyler duymuştum, artık sizden dinleriz.
Uzun süredir sizi izliyorum.Harikalar yaratıyorsunuz, bizleri de aydınlatıyorsunuz. Çok ama çok teşekkür ederiz.
GümeTepe
01-10-2011, 13:16
Hülya hanım, Enver bey hoş geldiniz.
Aslında uygulamalarımızı son bir yıldır hep beraber yapmamıza rağmen, siz ''bu zamana kadar hep kimyasal kullandık, sizin aranıza katılmaya yüzüm yok'' demiştiniz.
Bu yıl GümeTepe de doğal üretime başlayıp, doğru yolu buldu, hem de ne yol. Bizi bile geride bıraktılar :)
....
Hülya hanım yazın sabah 5 de kardeşiyle beraber bahçede çalıştı, saat 8 de işinin başındaydı, akşam iş çıkışı tekrar bahçedeydi. Çalışkan, idealist. Agaclar. netin sıkı takipçisi.
Sonuç olarak GümeTepe oldukça verimli ve güzel bir bahçe oldu. Ellerinize sağlık.
Sayın Kaptanımız; fikirlerinize mi, emeğinize mi, dostluğunuza mı.... hangisine teşekkür edeceğimi bilemedim. Her şey için sağolun.
Sevgili Selma;Sayenizde sağlam dostlar kazandım. İyi ki zeytin işine girmişim.Şu UYBİ'cilerle tanıştırdın ya sağol.
GümeTepe
01-10-2011, 13:26
Toprak ve bitki dostları hasat sezonun yaklaştığı şu günlerde ürününüz bol sağlığınız daim olsun. Çevrenizdeki insanlarada örnek ve öncü olmanız dileğiyle.
Sayın smnunal;
İyi dileklerinize teşekkürler. Doğal Mücadelemizle hastalıksız ürün yetiştirmeye devam ediyoruz.
Size de sağlıklı günler dilerim.
GümeTepe
01-10-2011, 13:38
Sayın GümeTepe,
İzmir grubu gittikçe kalabalıklaşıyor; paylaşımlarını da imrenerek izliyorum. :)
Agaclar.Net'e ve UBYİ'ne hoşgeldiniz.
Sevgili üzüm, hoş buldum.
Yazdıklarınızı takip edebiliyordum artık turşudan meyve ağacına kadar....:)
GümeTepe
01-10-2011, 13:40
Güme Tepe ;Bir yıldan beri sizi Ağaclar net,UBYİ 'ne sabırsızca bekliyorduk nihayet katılabildiniz.Aramıza hoş geldiniz.
Sevgili Müdürüm,
Hoşbuldum. İyi ki geldim.:)
Benden artık hiç kurtulamayacaksın:rolleyes:
GümeTepe
01-10-2011, 13:48
Sayın GümeTepe, hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Siz de kimsiniz derseniz; UBYİ'nin dışında, mesafe olarak da uzak,
fakat üyelerinin tatlı, samimi, candan sohbetlerinin yakınından takipçileriyiz.
Sayın zafersu, hoşbulduk.
Siz kimsiniz demiyorum çünkü önceki yazılarınızdan biliyorum.:)
Sizi de UBYİ'de görmek dileğiyle...
Halil Önen
01-10-2011, 21:49
...
Sevgili Selma;Sayenizde sağlam dostlar kazandım..Şu UYBİ'cilerle tanıştırdın ya sağol.
Biz de sizi tanıdık bir Ubyi üyesi kazandık...
249023
Ve her kazanılan Ubyi üyesi için gelenekleşen kutlama yapılmıştır.;)
Sayın Gümetepe;
Hayırlı olsun inşallah. Sizleri Halil ve Rafet beyin sohbet ederken bilgi verdikleri, ya da atışırken bilgi verdikleri veya tek atmaya giderlerken bilgi verdikleri(Fazla oldu bilgiler demi?..ama gerçek bu) sayfalardan tanıyoruz gıyaben.
Sanırım Duma sizleri tanısaydı ''3 Silahşörler'' için yeni bir ad bulurdu. Ama dostlarınız hep arttığına göre o da epey zorlanacaktı.
Saygılarımla Lütfen.
Halil Önen
02-10-2011, 00:08
Sayın Gümetepe;
Hayırlı olsun inşallah. Sizleri Halil ve Rafet beyin sohbet ederken bilgi verdikleri, ya da atışırken bilgi verdikleri veya tek atmaya giderlerken bilgi verdikleri(Fazla oldu bilgiler demi?..ama gerçek bu) sayfalardan tanıyoruz gıyaben.
Sanırım Duma sizleri tanısaydı ''3 Silahşörler'' için yeni bir ad bulurdu. Ama dostlarınız hep arttığına göre o da epey zorlanacaktı.
Saygılarımla Lütfen.
Sayın Ekselans mrduran;
Ben üç silahşörlerin dördüncüsü D'.Artangnan ( Dartanyan) ; Artos,porthos,artemis geriden gelecek.:) Sizi düelloya davet ediyorum.
'Tek' atma ile 'Hep' atma; fazla bilgi olmuştur 'ama bu gerçek' olarak...:)
1 olan ''tek'', hep tek olan 3. 5 .7 ...de tek şeklinde kayıtlara geçmiştir. Ki ubyi için özel günler de tek tek tir. Tek atmaya deyip çok ve hep atmaya biçimende anlaşılmış; diğer silahşörler tarafından da savaş sebebi sayılmıştır..:p ;)
Yeri siz seçmişsiniz zaten (ubyi doğal alanı) olarak,
Silahları ben seciyorum.
Yenilirseniz eğer;:)
şövelyeliğin ( ubyi'nin) üç büyük mücevheri olan 'Cesaret', 'Sadakat', 'Onur' nişanı ile mükafatlandırılcaksınız.:)
Kolay gelsin
Sayın GümeTepe hoş geldiniz, Hazim ve kararlılığınız taktire şayan, her şeyin çok güzel olması dileklerimle.
Ağaçlarınıza güzel bakmışsınız, güzel gelişmişler, yanlız taç yapıları çok sık, güneşlenmeye hava almaları için biraz aralasanız iyi olur derim, budama çok önemli olduğunu söylemeye gerek duymuyorum biliyorsunuzdur.
Güneş almalarını sağlalayım derken de ağaçları dinçe kaçırmayın, budamalarınızı ağacın gelişimine göre yapıp dengede tutmak çok önemli.
Başarılar daima sizlerle olsun.
GümeTepe
02-10-2011, 15:57
Sayın GümeTepe hoş geldiniz, Hazim ve kararlılığınız taktire şayan, her şeyin çok güzel olması dileklerimle.
Ağaçlarınıza güzel bakmışsınız, güzel gelişmişler, yanlız taç yapıları çok sık, güneşlenmeye hava almaları için biraz aralasanız iyi olur derim, budama çok önemli olduğunu söylemeye gerek duymuyorum biliyorsunuzdur.
Güneş almalarını sağlalayım derken de ağaçları dinçe kaçırmayın, budamalarınızı ağacın gelişimine göre yapıp dengede tutmak çok önemli.
Başarılar daima sizlerle olsun.
Sayın Lilium, hoş bulduk.
Bilgileriniz için çok teşekkürler. Budama Ustasının işine karışmayalım dedik. Sonuç böyle oldu.
Yardımlarınızla seneye daha güzel olması dileğiyle.
GümeTepe
02-10-2011, 20:31
[
Halil Ağbi, kutlama süpermiş.
Aliağa UBYİ sayısını her hafta arttıralım:D
GümeTepe
02-10-2011, 20:37
Sayın Gümetepe;
Saygılarımla Lütfen.
Sayın mrduran, hepimize hayırlı olsun.
Biz en çok kutlama kısmını sevdik.:)
Her hafta bir kişi Aliağa UBYİ Üyesi olacak....:rolleyes:
Sayın Halil bey ;
Sizden korkulur inanın. İsimler üzerinde bile oynuyorsunuz. Yakında heykelini de diker ve bizim köylü idi dersiniz Artemis için. Demektir ki, şimcikten öte bana galibiyet şansı tanımıyacaksınız. Peşinen pes kere pes deyim bari.
ALLAH hep arttırsın dostluğunuzu ve dostlarınızı. Dartanyan amca da, sizin hüviyette mahkum kaldı sanırım ilelebed. Yandı sanırım o amca, savaştan savaşa giderken, emekli olmayı aklından geçirmeyi unutsun bence. UBYİ de emekli falan olamaz artık sizlerin sayesinde.
Hoş kalın,hoşca kalın. Tüm Saygılarımla lütfen.
TaşevliBahçe
02-10-2011, 23:02
Sayın Halil bey ;
Sizden korkulur inanın. İsimler üzerinde bile oynuyorsunuz. Yakında heykelini de diker ve bizim köylü idi dersiniz Artemis için. Demektir ki, şimcikten öte bana galibiyet şansı tanımıyacaksınız. Peşinen pes kere pes deyim bari.
ALLAH hep arttırsın dostluğunuzu ve dostlarınızı. Dartanyan amca da, sizin hüviyette mahkum kaldı sanırım ilelebed. Yandı sanırım o amca, savaştan savaşa giderken, emekli olmayı aklından geçirmeyi unutsun bence. UBYİ de emekli falan olamaz artık sizlerin sayesinde.
Hoş kalın,hoşca kalın. Tüm Saygılarımla lütfen.
sn.mduran Halil beyi öyle tasfir etmişsinizki , gerçekten size katılıyor olmamama rağmen , aslında yenilgiyi baştan kabul ediyor olmama rağmen deli cesareti ile mücadeleye devam etmek zorunda kalıyorum. birkere hodri meydan dedik geri dönmek yok. Ama Allah sonumuzu hayra çıkarsın inşallah , Elimde cephane oldukça çok olmasına rağmen ürkülmeyecek bir imparator değil kendisi .
cahil dostun olacağına , bilgili düşmanın olsun . demiş atalarımız ....
saygılarımla, iyi geceler diliyorum....
Halil Önen
02-10-2011, 23:04
S..
.Demektir ki, şimcikten öte bana galibiyet şansı tanımıyacaksınız. Peşinen pes kere pes deyim bari.
.....
''Yenilirseniz eğer;
şövelyeliğin ( ubyi'nin) üç büyük mücevheri olan 'Cesaret', 'Sadakat', 'Onur' nişanı ile mükafatlandırılcaksınız.''
...
''Yenilirseniz eğer'' diyerek sizi peşinen galip saymıştık.;) Gözünüzden kaçmış.
Dartanyan benim aslında; yani üç silahşörlere sonradan katılan, dördüncü silahsör.
Burada bahsi geçen savaş belki de kimyasal zehirlere kaşı verilendir. Yavaş ve taktik gerektiren savaş, iki ileri bir geri , yani tam bize ve size emeklilere uygun gibi...
Daha, çevirdiği korkunç entirikalarla saf kötülüğün başı ' miladi' den bahsedecektik; hepimizin gizli duran ama kullanılmayan entellektüel yanımız ile...
Saygılar efendim.
Sayın Rafet bey:
Dartanyan rolüne ondan daha çılgın birini seçmişsiniz. Sizi ordan oraya koşturur, nefes bile aldırmaz bence.
Ha ! babam dostluk havası diye adı altında burnunuzdan solursunuz. Kahkahalar arasında tabii ki. Zannıma göre korkulacak birisi:)).
Sayın Halil Bey;
Silahlarınız ilkel işte. Kılıç temiz iş, batır/kes iş bitsin. Sizinkiler çapa,dirgen,elle yol,eğil/kalk vs. Bunlar adamın soluğunu keser.......Olmasa sizdeki dostluk ve dayanışma.
Sayın Gümetepe;
Tekrar merhaba. Güzel çalışmalarınız, yaren dostluğunuz, gayretlerinizin devamı dileğimle.
Ve sayfanızda topladığınız her türlü insanî güzelliklere binlerce teşekkürler.
Saygılarımla lütfen.
TaşevliBahçe
02-10-2011, 23:43
[QUOTE=Halil Önen;865677]''Yenilirseniz eğer;
Burada bahsi geçen savaş belki de kimyasal zehirlere kaşı verilendir. Yavaş ve taktik gerektiren savaş, iki ileri bir geri , yani tam bize ve size emeklilere uygun gibi...
Halil beyin dediği gibi emekli birimisiniz; yoksa profilinizde belirttiğiniz gibi 21-05-1985 (26) doğumlu (yaşında) , bize göre çok daha genç ,dinamik birimisiniz bilelim.. dostumuzuda tanıyalım değilmi.?:D:D:D:D
Halil Önen
03-10-2011, 00:18
[QUOTE=Halil Önen;865677]''Yenilirseniz eğer;
Halil beyin dediği gibi emekli birimisiniz; yoksa profilinizde belirttiğiniz gibi 21-05-1985 (26) doğumlu (yaşında) , bize göre çok daha genç ,dinamik birimisiniz bilelim.. dostumuzuda tanıyalım değilmi.?:D:D:D:D
Yok emekli biri _ kesin biliyorum_ ;)yukarıdaki bilgiler kendisine ait olsaydı ben düelloya davet eder miydim?:p
Halil Önen
03-10-2011, 00:56
Sayın Rafet bey,
Dartanyan rolüne ondan daha çılgın birini seçmişsiniz. Sizi ordan oraya koşturur, nefes bile aldırmaz bence.
Ha ! babam dostluk havası diye adı altında burnunuzdan solursunuz. Kahkahalar arasında tabii ki. Zannıma göre korkulacak birisi:)).
Sayın Halil Bey;
Silahlarınız ilkel işte. Kılıç temiz iş, batır/kes iş bitsin. Sizinkiler çapa,dirgen,elle yol,eğil/kalk vs. Bunlar adamın soluğunu keser.......Olmasa sizdeki dostluk ve dayanışma.
Sayın Gümetepe;
Tekrar merhaba. Güzel çalışmalarınız, yaren dostluğunuz, gayretlerinizin devamı dileğimle.
Ve sayfanızda topladığınız her türlü insanî güzelliklere binlerce teşekkürler.
Saygılarımla lütfen.
Yapmayın şimdi , böyle zannetmeyin ;
Dartanyan korkulacak birisi değildir. Siz bakmayın onun bir dala oturup bin dalı salladığına... kendini meymun sanıyor.:)
( burada kahraman kendi hayatı ile ince ince dalga geçiyor.)
Yalnız 22. ( ileti) senaryoda düellodan bahsedilmiş ve davet edilmiş ama hiç kılıçtan bahsedilmemişti...:)
( Düello için kılıç sahnenin dekoruna yanlışlıkla asılmıştır)
Kılıç sahneye dekor olarak konuyorsa eğer, seyirci son perdede bunun kullanılacağını bilir.
Dekora asılmaz belki ama '' bilgi' de bir silahtır. Hem de çağımızın en güçlü silahı,_ ki bu bu silaha alet olmak iyidir.;)
( Dikkat; bu sahne üç boyutludur.
Yazı var...
Görüntü var...
duygu var...) ;)
Saygılar...
Sayın Rafet bey;
İyi günler olsun/kolay gelsin inşallah. Delilik konusunda kaba kaçmasın örnek. Kör ile yatan şaşı kalkar. Ne mutlu ki siz bulmuşsunuz o deliliği. İnanın ömrünüz artacak ve bizim gibilere de bulaştırıp, ömrümüze ömür katacaksınız. Cephanenizi bol keseden savurmayın. Zaten yeri geldikçe atıyorsunuz. ''Hep'' atmıyorsunuz.
Sayın Halil bey;
Ben, ''madalya peşinde değilim. Vatanım, görevim için yaptıklarım, madalya ile ölçülemez'' diye haykırıyorum sizin doğal sahnenizden. Oldu mu bilemem, Sizin kadar becerikli değilim galiba doğaçlamada:))) ''Hep'' atmadığınız da belli idi, tarım ile olan araştırmacı, denemeci, yenilikçi, bilgi arayıcı, bulunca uygulayıcı, bunu yaparken de tabiat gibi ''Bir ek bin al'' misali bizleri de aydınlatıcı kişiliğinizden. Hakkımdaki kişisel tahminlerinizde de bunu yaptınız. Ben zaten sizden korkmuştum. Rafet bey de korksun, direnmesin.
Sayın Gümetepe;
Size de iyi günler olsun inşallah. Ve Enver beye çok çok selamlar, tabii ki çok özürler katarak. Böyle bir mücadelede işe soyunmasını, takdir etme duygusundan mahrum biri olarak algılamasın beni lütfen. Cehaletime, kabalığıma versin.
İsmim; İsmail Hakkı
Doğum; 1952-Diyarbakır
İkamet; Bostanlı-İzmir
Özü.)).; 17 yaşına kadar baba mesleği(TCDD) gereği köyde yaşantı, Lise mezunu, Banka emeklisi, Gözleri nedeniyle, son 2 senedir ilgilenemediği kitap meraklısı. Türk(ön Türklerden günümüze dek), Türkiye ve Savaş Tarihi, Bilimin yazıya döküldüğü ilk zamana ait kitaplar(2 bin civarı belgesel/dökümanter olmak üzere toplam 4 bin civarı).
Sevdikleri; Mistik, klasik, gerçek yaşam, doğa, değer verilen dostluklar. Taa.. 10 yaşımdan itibaren. Rahmetli Babaannem ve Babam sayesinde(Yani yaşım itibarı ile değil).
Amacı.. Özünu bulmak ve ona dönmek (Bakınız üstteki Öz'e......)))). )
Afedin lütfen.Uzattım.
Başta Enver bey olmak üzere hepinize saygılarımla.
Özrüme özür katıyorum:))
Kimlik bilgilerim, Oğluma aittir, gerçektir.
Benim neslim de doğaya dönsün. Benden sonra da bu güzel site de onlar devam etsin(Hiç kısır düşünmedim.Hep uzun vade düşündüm). Belki çabalarım iyi netice verir, kimlik bilgilerini taşıyan oğlum da bunu sürdürür.
Tam 4 nesildir birlikte olduğumuz ata yurt dostlarımıza yenilerini katarlar.(Dedem, babam,ben,çocuklarım başka bir aile ile bu şekilde ilişkimizi halen sürdürüyoruz.Aynı mahalle/Okul/aile görüşmeleri babında sürenleri var)
Saygılarımla.(Özür baş tarafta idi)...:))
Ozi'nin Bahçesi
03-10-2011, 11:30
Sayın GümeTepe,
Hoşgeldiniz, sayfanız ve UBYI üyeliğiniz hayırlı olsun.
Halil Beyin 2 nolu mesajında bir resim var, ona itafen
muhabbetiniz bol olsun.
Selamlar..
Ozi'nin Babası..
soilless
05-10-2011, 22:13
249023
Bu ne güzel DOĞAL kutlama.
Emekli olsak da biz de DOĞAYA dönüşümüzü kutlasak.
Hoşgeldiniz, bol bereketli olsun Sn Gümetepe
Merhaba buradan da
kaolinle ilgili yazıları okurken UBYİ den de etkilendim ve hakkındaki yazışmaları da okudum. Logosunu gördüm ama sanırım henüz bir sitesi yok ya da ben bulamadım.
Yeni üyelere kutlama yapıldığına göre oluşum devam ediyor. Bir kutlama da benim için yaparlar mı diye içimden geçirdim. Üye olmak için mangal malzemeleri almak yetiyor mu yoksa başka şeyler de yapmalı mıyım :)
TaşevliBahçe
12-10-2011, 15:45
sn catikol , öncelikle hoşgeldiniz , üyeliğiniz hayırlı olsun. Yeni üyelere yaptığımız kutlamalar her zaman devam etmekte , sizin içinde memnuniyetle bir kutlama yapabiliriz , Bizim mangal malzemeleride herdaim atışa hazır :)
Tıbbi alandaki bilgilerinizle bizlere çok zengin bilgiler aktaracağınız kanaatindeyim. UBYİ de açacağınız sayfanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Görüşmek dileğiyle , hoşçakalın , saygılar...
Zeytinlibahçe
12-10-2011, 15:49
kaolinle ilgili yazıları okurken UBYİ den de etkilendim ve hakkındaki yazışmaları da okudum. Logosunu gördüm ama sanırım henüz bir sitesi yok ya da ben bulamadım.
ubyi.org
Yapım aşamasında. Bir, iki hafta içinde üyelerin görüşlerine açılacak.
Sayın Güme Tepe, agaclar.net'e hoş geldiniz.
Başlığınızın açılması görüyorum ki pek çok arkadaşımızı hem çok sevindirmiş hem de heyecanlandırmış.
Bu başlığa yazılanları göremeyenler de olabilir ve aramıza yeni katılan arkadaşları tanımak isteyenler, üyelerin kendilerini kısaca tanıttıkları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) başlığa bakarlar.
Sizden rica etsem ilgili başlıkta kendinizi bize tanıtır mısınız? :)
Zeytinci
12-10-2011, 20:23
Sn. Gümetepe,
Tebrik ederim.
Budama konusunda Lilium'un söyledikleri önemli.
Zeytinlerinizin arası fotoğraflarda mesafeli (6-7 metre) görülüyor. Fazla ürün almak için aralarına yeni fidanlar dikmeyi düşünüyor musunuz? Artık meyve ağaçları sık dikilip, tacı bodur tutuluyor.
Bahçeniz hayırlı ve ürünü bol ve kaliteli olsun.
GümeTepe
17-10-2011, 21:54
Sayın GümeTepe,
Hoşgeldiniz, sayfanız ve UBYI üyeliğiniz hayırlı olsun.
Halil Beyin 2 nolu mesajında bir resim var, ona itafen
muhabbetiniz bol olsun.
Selamlar..
Ozi'nin Babası..
Sayın Ozi'nin Bahçesi,
Hoş bulduk. Uzak bahçeler'de muhabbet bol.
Ben de yetişmeye çalışıyorum. Kusura bakmayın geç cevapladım.
Ozi'ye sevgiler.
GümeTepe
17-10-2011, 22:05
Bu ne güzel DOĞAL kutlama.
Emekli olsak da biz de DOĞAYA dönüşümüzü kutlasak.
Hoşgeldiniz, bol bereketli olsun Sn Gümetepe
Sayın soilless, Hoş bulduk.
İnşallah sizin de Ege'deki zeytinliğinizde DOĞAYA dönüşünüzü kutlarız.
GümeTepe
17-10-2011, 22:13
Merhaba buradan da
Yeni üyelere kutlama yapıldığına göre oluşum devam ediyor. Bir kutlama da benim için yaparlar mı diye içimden geçirdim. Üye olmak için mangal malzemeleri almak yetiyor mu yoksa başka şeyler de yapmalı mıyım :)
Sayın catikol, siz de hoşgeldiniz.
Deneyimlerini paylaşarak en doğal, en verimli ürünler yetiştirmeye çalışan bir oluşum içinde olmak çok güzel.
GümeTepe
17-10-2011, 22:41
Sn. Gümetepe,
Tebrik ederim.
Budama konusunda Lilium'un söyledikleri önemli.
Zeytinlerinizin arası fotoğraflarda mesafeli (6-7 metre) görülüyor. Fazla ürün almak için aralarına yeni fidanlar dikmeyi düşünüyor musunuz? Artık meyve ağaçları sık dikilip, tacı bodur tutuluyor.
Bahçeniz hayırlı ve ürünü bol ve kaliteli olsun.
Sn. Zeytinci,
Teşekkür ederiz.
Lilium'un söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Bu yıl budama hataları yapılmayacak.
Zeytinlerin mesafesi 5 m. Taşıma su ile sulama yapıyoruz. Bu yıl mevcut zeytinleri yağmurun imdada yetişmesiyle su stresinden kurtardık. Öncelikle daha fazla ağaca bakamamaktan korkarız.
Hepimize bereketli ürünler dileği ile.
GümeTepe
17-10-2011, 23:05
Sayın Güme Tepe, agaclar.net'e hoş geldiniz.
Başlığınızın açılması görüyorum ki pek çok arkadaşımızı hem çok sevindirmiş hem de heyecanlandırmış.
Bu başlığa yazılanları göremeyenler de olabilir ve aramıza yeni katılan arkadaşları tanımak isteyenler, üyelerin kendilerini kısaca tanıttıkları bu (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) başlığa bakarlar.
Sizden rica etsem ilgili başlıkta kendinizi bize tanıtır mısınız? :)
Sayın Güler, hoş bulduk.
Biz de çok heyecanlıyız.
Kendimizi tanıtıcam. Teşekkür ederim.
Halil Önen
23-11-2011, 21:20
Zeytin hasadı başladı Gümepede...
256734
Trilyeler toplanıyor...
Zeytin sineği kaoli+gülleci işbirliği ile kocaman bir sıfır... Kabuklu meyve biti sıfır...
256735
Toplamanın zevki, 10.
256736
Fiyat 2 lira gibi...puanı 2; zor idare eder...
256737
Zeytinli bahçe kontrolde ve
256738
muhabbet . 10 üzerinden 10
Halil Önen
23-11-2011, 21:37
Zeytinde kaolin olunca eridiğini anlamak zorlaşıyor. Silince aaa erimemiş demek hep bana düşüyor; yaşlandık gözler kesmiyor diye kıvırmakta.;)
256739
Tanenin eridiğini anlamak için sapına bakın. Biraz kırmızıdır.
256740
Bunun sapı yeşil toplanmayacak...
256741
Gümetepe zeytin doğal yetiştiricisi Müdüre Hülya hanım ve gelinleri uzaktalar...
256742
onlar tarlanın zayıf tarafında...
256743
küçük fidanların başında toplamada...
MeyveliTepe
23-11-2011, 22:01
Çok güzeller. Elinize, emeğinize sağlık. Sofralıkları bir akşam suda bırakıp ertesi gün aynı suda çevire çevire yıkarsanız yumuşamış olan kaolin tanelerin biribirine sürtünmesiyle tamamen çıkıyor.
Halil Önen
24-11-2011, 02:06
256773
Enişte _ Hülya hanımın eniştesi, içi zeytin dolu önlüğüne hayranım_ zeytinleri Dikiliye satıcıya götürecek...
_''Üzerindeki beyazlık ne''? diye sorarlarsa koalin dersin demişler.
_ ''Aklımda kalmaz ama 'karolin' (aslında bir kadın ismi) diyeyim kaolin aklımda kalsın'' demiş.
Dikiliye varıncaya kadar unutmuş. Satıcı ''bu zeytinin üzerindeki beyazlık ne'' demiş.
_ ''Karolin'' demiş, bir daha demiş ama bir türlü ''kaolin'' aklına gelmemiş. Alıcı bir zeytine bir enişteye bakmış kararsız ve şüpheci hali ile...
_'' Bak bu 'karolin' sineği kovmak, güneşten korumak için kullanılıyor. Çok doğal bir şey isteseniz yalayayım'' demiş... Ve alıcıyı ikna etmiş.
İkinci gidişinde 40 yıllık bir üretici;
_'' zeytinlerde bu beyazlık ne'' demiş, enişteye...
bu defa hatırlamış
_''Kaolin, kaç yıllık üreticisin kaolini bilmiyorsun'' demiş.
Hoş sohbet enişteye sevgiler..
Merhabalar efendim,
Eniştemiz de rahmetli ''Gülleci Hoca'' 'mızın izinde.
Halka ön ayak oluyor, isimleri Türkçeleştirmede, araştırmak lazım şimdi, ya da Türkçe kökenini bulmak, Karolin hakkında. Gülleci hiç olmazsa sportif, diğeri için no comment.
Güzel yaşamınız daha da güzel olsun inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Halil bey,
Olağanüstü zeki ve pratik bir insansınız. Olmuş ( erimiş sizin deyiminizle) zeytini resmiyle, kırmızı sapıyla tarifiniz süper. Bahçedeki zeytinleri ne zaman toplayacağımı öğrendim böylece, sağolun...
Sayın Gümetepe bahçeniz hayırlı olsun.
Burası yeri olmayabilir ama sayın Halil Önen, 51 numaralı mesajınızı okuyunca çok güldüm.
Bu sıralar Mine Hanım'ın İstanbul'da vereceği seminer çalışmaları ile çok yoğunum, heyecanlıyım. Yukarıdaki mesajınız bana ilaç gibi geldi, aynı zamanda olmuş ve toplama zamanı gelmiş zeytin sapının da kırmızımsı olduğunu sayenizde öğrendim.
Derya gibi bilgiler veriyorsunuz ve anlatımınız harika. Sağ olun.
GümeTepe
25-11-2011, 22:36
Çok güzeller. Elinize, emeğinize sağlık. Sofralıkları bir akşam suda bırakıp ertesi gün aynı suda çevire çevire yıkarsanız yumuşamış olan kaolin tanelerin biribirine sürtünmesiyle tamamen çıkıyor.
Teşekkürler MeyveliTepe.
Eldivenle topladığımızdan kaolin ovuşturunca çıkıyor...
Geçen yıl zeytinleri yıkayıp kurutmuştuk. (El bezleri ile ovalayarak) Bu yıl zeytinin üzerindeki buğu bozulmadan kurulmalı diye öğrendik.
Kaolinin olumsuz hiç bir etkisini de görmedik.
Topluyoruz, el eleğinden geçirip kuruyoruz.
Hep birlikte afiyetle yenecekler.
GümeTepe
25-11-2011, 22:42
[QUOTE=Halil Önen;882083]
Zeytin sineği kaoli+gülleci işbirliği ile kocaman bir sıfır... Kabuklu meyve biti sıfır...
Sevgili Halil Ağbi;
Sevgili Ayhan Kaptan;
Sevgili MeyveliTepe;
Sayenizde hastalıksız, pırıl pırıl zeytinlerimiz oldu.
KAOLİN+GÜLLECİ Vazgeçilmezlerimiz.
Çok Teşekkürler.
GümeTepe
25-11-2011, 22:48
[QUOTE=Halil Önen;882088]Zeytinde kaolin olunca eridiğini anlamak zorlaşıyor. Silince aaa erimemiş demek hep bana düşüyor; yaşlandık gözler kesmiyor diye kıvırmakta.;)
Ellerine, kollarına, emeklerine sağlık Halil Ağbi.
Eriyeni de erimemişi de toplarız.
GümeTepe
25-11-2011, 23:00
Zeytin hasadı başladı Gümepede...
256734
Trilyeler toplanıyor...
256735
Toplamanın zevki, 10.
256736
Fiyat 2 lira gibi...puanı 2; zor idare eder...
256737
Zeytinli bahçe kontrolde ve
256738
muhabbet . 10 üzerinden 10
Evet Halil Ağbi küçük ama bizim zeytinlerimiz çok güzel.
O 2 veren toptancıya veermiyoruz artık zeytinlerimizi. Kıyamadık.
El eleğinden geçirip minikleri yağa gönderip diğerlerini kuruyoruz.
Eşe dosta duyurulur.
Elmizde bir kaç ton kadar az tuzlu, defne aromalı, minik, lezzetli zeytinlerimiz var.
Şubat gibi yemeğe başlayacağız. Bize çook.
Halil Önen
11-12-2011, 20:25
Eşe dosta duyurulur.
Elmizde bir kaç ton kadar az tuzlu, defne aromalı, minik, lezzetli zeytinlerimiz var.
Şubat gibi yemeğe başlayacağız. Bize çook.
Güme Tepe' de hasada devam ediyorduk. Mete gelecekti ve İzmir ayağına gelen tohumlar birleştirilecekti.
Ve Mete' ye zeytin toplattık.
259126
Hülya Hanımın annesi bilgi veriyor ama Mete' nin ataları da zeytinciymiş.
259127
Yağmur, çamur, soğuk işlemeyen ekibe Mete çabuk ısındı ama daha düzenlenmesi gereken tohumlar bizi bekliyordu.
Tanıştığımıza memnun olduk Mete'cim.
Mete Tiren
11-12-2011, 20:52
Bende memnun hocam çok keyifli zaman geçirdim pişiler harikaydı ;)
Eh fazla birşey toplayamadık ama elimizde çok yabancı değil zeytine Bursa Mudanya baba tarafı anne tarafıda Balıkkesir Edremit hoş zeytin toplamanın zevkine her zaman varamasakta sağolun bu keyfi tekrar bana yaşattınız. Tanıştığımız herkesin ellerinden öperim hepsi içtenlikle karşıladılar beni harika bir gündü ...
Zeytinde kaolin olunca eridiğini anlamak zorlaşıyor. Silince aaa erimemiş demek hep bana düşüyor; yaşlandık gözler kesmiyor diye kıvırmakta.;)...
Halil Bey merhaba,
"Zeytinin erimesi" ne demek, lütfen açıklar mısınız? Bilmediğim için soruyorum.
Bu arada sizin ve tüm üyelerin yeni yılını kutluyorum.
Halil Önen
01-01-2012, 18:25
Halil Bey merhaba,
"Zeytinin erimesi" ne demek, lütfen açıklar mısınız? Bilmediğim için soruyorum..
Şimdi beni top(u)ik(ğ)imden vurdunuz.:D
Bir bütünün içinden söküp alınca_ ki bende yapıyorum bunu_ ;) ; aaa bunu ben mi yazmışım dedim.
Bazen buralarda, bazı yerlerde, yerel halk tarafından kullanılır; biraz latife olsun diye yazmıştım.:) Zeytinin olgunlaştığının göstergesinden biridir.
Size de mutlu yıllar.
Sitede eski, üyelikte yeniyim. Sizi gıyabınızda tanıyacak kadar okudum bu sayfaları. Cemal Süreya'nın "sadece aşil kemiğinden vurulabilir" gibi bir benzetmesi vardı. Siz de onlardansınız...
Açıklamanıza teşekkür. Aslında ben gibi şaşırmış üyelerin sonraki mesajlarını okuyunca anlamıştım ama olsun. Sizden duymak daha farklı.
Halil Önen
01-01-2012, 19:07
. Cemal Süreya'nın "sadece aşil kemiğinden vurulabilir" gibi bir benzetmesi vardı. Siz de onlardansınız...
Cemal Süreyya'a da bu sırrı ben vermiştim.;) 'Uzat Saçlarını Frikya' da...
Kuzey Ege de bir yer aldınız, köye yakın. Geçerken bir çay içerdik ama...:) Sn. Mr. Duran da gelirdi, belki...
Saygılar
Cemal Süreyya'a da bu sırrı ben vermiştim.;) 'Uzat Saçlarını Frikya' da...
Kuzey Ege de bir yer aldınız, köye yakın. Geçerken bir çay içerdik ama...:) Sn. Mr. Duran da gelirdi, belki...
Taş attık tavşan çıktı! Harikasınız.
O sözü 99 Yüz adlı eserinden anımsamıştım. O kitapta çizdiği portrelerden biri için kullanmıştı o ifadeyi.
Cemal Süreya'yı tanıma şansım olmadı ne yazık ki.
Yılların düşü gerçek oldu ve bir bahçe aldık. Kuzey Ege demem hatalı olmuş. Biraz daha kuzeye, Çanakkale merkeze yaklaşmak gerekiyor. Marmara demek daha doğru galiba.
Evet, aldık. Önce mevzuat (yol) sorunu var. Sonra oğlumuzun ÖSYS sınavına göre bir gelecek haritası çizilecek. Ya sürekli ya da yaz-kış dönüşümlü bahçede kalınacak. Tabii bunun için önce başımızı sokacak bir yer yapılacak...
Biraz "ölme eşeğim..." hikayesi gibi dursa da umutluyuz ve aslında çok heyecanlıyız. Bahçeye de çok içimiz ısındı.
Hele bir gidelim... Davet edeceğimiz ilk konuk siz olacaksınız. Sayın mrduran ve sizinle gelecek tüm arkadaşların uğurböceği misali başımızın üzerinde yeri olacak.
Şimdi İstanbul'dayız. Yolunuz düşerse buraya da bekleriz.
Merhaba efendim,
Hüseyin bey, size şikayetim var.
Halil bey, topiginden vurmaya adam arar sayfanızda.
Sayın Kaderga da, güya işi medeniyet çerçevesine sokup, tıbbi bir ameliye olarak alıgılanması için işi ''aşil'' 'e dayandırır.
Sayfanızda olanlara dikkat edin lütfen. Sadece iki aşilim var, mal kısıtlı yani:)). Eşek (http://www.mizahvecizgi.com/as_yazilar_orta.php?subaction=showfull&id=1286212661&archive=&start_from=&ucat) ölürse semer, yiğit ölürse eser kalır.. imiş. Bizden kalacak iki aşil demi olmayacak?
Sağlıklı, dalya seneleriniz cümleten neş'e ile geçsin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Halil Önen
01-01-2012, 23:18
Hüseyin bey, size şikayetim var.
Halil bey, topiginden vurmaya adam arar sayfanızda..
Gümetepe önünden geçerken müdire hanımın ikimizin de topiğinden vurma ihtimali daha güçlü...:D
... Sayın Kaderga da, güya işi medeniyet çerçevesine sokup, tıbbi bir ameliye olarak alıgılanması için işi ''aşil'' 'e dayandırır...
Aman efendim, işi "medeniyet çerçevesine sokmak" ne haddimize. Allah yazdıysa bozsun, böyle medeniyetin çerçevesine sokmayı!
Saygılar, iyi yıllar...
Ömrünüz bol olsun inşallah:))).
Medeniyet bize de yaramadı. Halil bey uyandırdı.
Müdire hanım af etsin bizi artık. Topuk derdinden şamşırdık az.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Hülya Hanım merhaba,
Çalışmalarını, çalışkanlığını, yarattığı güzellikleri gıpta ederek izlediğim ağaçlar.net üyelerinden birisiniz. Kutluyorum sizi.
İyi yıllar...
Halil Önen
05-03-2012, 11:17
Hülya Hanım merhaba,
Çalışmalarını, çalışkanlığını, yarattığı güzellikleri gıpta ederek izlediğim ağaçlar.net üyelerinden birisiniz. Kutluyorum sizi.
İyi yıllar...
Biz de kutluyoruz Müdüre Hanımı...
Yeni budanmış ağaçlara Bordo Bulamacı atmak geleneksel kuraldır. Ağır metal içeren bakır ( göztaşı) dal kanserinin _ bakteri hastalığı_ tek ilacıdır...
272420
Sirke de bakteri öldürücüdür. Bunu domates tohumlarını sirkeli suda aşılarken gördük. Domates bakteriyel kök hastalıklarında başarılı olmuş bir AR-GE çalışması var elimizde...
272422
Zeytinde dal kanserine karşı sadece sirke atıldığını eski uygulamalardan da biliyoruz.
272423
15 lt. lik sırt tulumbasına etodot67 (7,5 gr.) ve 150 ml. sirke karıştırdığımızda görünüşü ilaç gibi bile değil.:)
Gülleci bulamacı ilavesiye, gerçek bir kokuyla ve görüntüsüyle işte ilaç budur didirtiyor.;)
Baharla beraber birçok hastalık topraktan, kök bölgesinden gelir. Buralar da ilaçlanmalı...
272424
Şimdilik;
zeytin uç zararlısı ve mantar hastalıkları için; gülleci bulamacı...
zeytin dal kanseri için; sirke...
yaprak gübresi ve mantar hastalıkları için; etidot67...
(Etidot67' ( bor uygulamasının) nin zeytin ağaçlarının kök bölgesi açılıp konursa solgunluk hastalığını durdurduğu biliniyor ve zeytin boru seviyor.)
272425
Güme Tepe sahibi Müdire Hülya Hanım ve biraderini doğal mücadelede başarılar diliyorum.
Saygılar
Zeytinlibahçe
05-03-2012, 14:50
Halil bey ellerinize sağlık. Müdüre hanım ve kardeşi Enver beyi kutluyorum.
Şimdi sıra bizim Zeytinlibahçe de. Görüyorum ki Kıdemli müdürüm Hasan bey yardım etmek için can atıyor, muhakkak kendisini de alın.:)
denizakvaryumu
05-03-2012, 15:07
UBYİ Bulamacı diyelim artık bu karışıma...
Eğer bakırı yenerse Sn.Halil Önen tarihe geçer :)
Halil Önen
21-07-2012, 23:43
Geçenlerde Sevgili Müdüre hanımın bahçesi Güme Tepe ye _ geçerken_ uğradım...
320246
Müdüre hanım yoktu ama bir kuyu gördüm. Kaç dedi unuttum 110 m. de 3 inçlik suya kavuştuğu söyledi...
320247
Bu yıl zeytinleri seyrek çünkü gece gündüz farkı sıcaklığından bir çok üretici _ ve benim gibi_ gibi etkilendi. O günler köyden koşup gittiğimde Zeytinli bahçeye de bakmıştım. Oraya da etkilemişti...
Bizim köy tarafında daha seyretmişti ağaçlar...
320248
Zeytin gecen yıla göre daha az bağladı ama şimdi suyu da olacak ve zeytinleri daha iri olacak...
Artık...
suyu da olacak ve...
320254
meyve fidanları kurumayacak...
tel örgü boyunca diktiği üzüm fidanları susuz kalmayacak...
320257
...
Halil Önen
21-07-2012, 23:59
Belki o zaman deşti domates de dikmeyecek...
320261
320265
Armutları daha bol ve tatlı olacak...
320269
gecen yıl gibi bu yıl da doğal yetiştiricilikte verdiğin karardan dolayı kendileri kutluyor...
320272
bereketiniz bol, suyunuz hayırlı olsun diliyoruz...
320276
Kolaylıklar sevgili Müdürem...
TaşevliBahçe
22-07-2012, 00:04
En önemli aşamalardan birini aşmış demek ki müdüre hanım. Hayırlısı olsun..
Bende bahçemde ilk kuyu ile başladım işe. Su çıkmasa idi ilerlemeyi düşünmüyordum.
Taşıma suyla değirmen dönmez demiş atalarımız. Düşünüyorum da su taşıyıp bahçe yaptığımızı ...ne eziyet ...
Efendim bahçenize hayat gelmiş , kan gelmiş , can gelmiş , hayırlı uğurlu olsun..
Bolca sağlıklı mahsulleriniz olur inşallah..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.