View Full Version : zencefil cicegi / Bahçe
zencefil cicegi
21-09-2011, 16:14
Bulundugumuz Yer: Almanya
Bahce:70 metre kare bildigim kadariyla
Yagmurumuz oldukca bol.
Sinirsiz yagmur suyu biriktirebiliyorum
Bahcem kuzey tarafta. Aksama kadar günes görüyor
Nasıl bir bahçe tarzından hoşlanıyorsunuz? Kapisindan iceri girdigim anda yemyesil ama ayni zamanda her yerinde rengarek cicekler olsun cicekliklerimin özellikle dolu dolu olmasini istiyorum böyle zengin bir görüntüsü olsun arkalarda büyük kocaman boylu yaprakli bitkiler önde kücük cicekler acan cicekler öylesine dolu bir okadarda düzenli olsunki hani olurya girdiginiz anda los bir görüntüsü olur o bahcelerin doludur hep
Özellikle istediğiniz bitki türleri varmıdır.?Bitki türlerinin isimlerini bilmem hic ama yukardada söyledigim gibi büyük yaprakli yesil bitkileri cok seviyorum
Bahçenizde suyun hareketini istermisiniz? ( Küçük gölet ve şelale) istiyorum fakat yeterli alanim yok malesef cocuklarimda oldugu icin onlara kücükte olsa oyun alani birakmak istiyorum.
Bahçenizde yapısal değişiklikler istermisiniz.? Cardagimin tabaninin biraz daha yüksek olsa daha iyi bir görüntü olacagini düsünüyorum bilmiyorum dogrumu yanlismi birde taslarin görüntüsü cok hosuma gitmiyor ayni zamanda yolumu tas dösemek istiyorum ama hangi tasin daha uygun olacagini bilmiyorum.
Bahçenizde drenaj sorunu varmı? Hayir yok cünkü cicekliklerimde sanirim öyle bir sistem uygulanmis cünkü ekim yaparken biraz derine indigimde cakil taslariyla karsilasiyorum oldukca fazla bu taslar toprak altina dökülmüs.
Su birikimi hic olmuyor.
Yalnız bitki cinsi ve türleri ile mi düzenleme istiyorsunuz? cok fazla ciliz bitki türlerinden hoslanmiyorum güclü iri bitkileri cok seviyorum cesitli türler olabilir.
Bahçe bakımı için profosyenel yardım alacakmısınız.? Hayir almayi düsünmüyorum cünkü burada cok yüksek miktarlar istiyorlar.
Bahçe bakımı için yeterli bilgi ve zamanınız varmı?Zamanim cokta bilgim yok malesef
Merhabalar,
3 yildir icinden cikamadigim ama bir türlüde gözle görünür bir güzellik yapamadigim bahcemi basta Nuri Mürvet bey olmak üzere sizlerin önerileri ve yardimlariyla düzenlemek istiyorum insallah.
Her türlü cicek ve ağaçlari alabilirim yeterki düzenleme planlari ve tavsiyeleri olsun. Yapacaginiz tavsiyelerde uzun ömürlü bitkiler olursa daha cok memnun olurum.
Şimdiden tesekkür ederim Saygilar
Burasi bahceye giren dogu tarafindaki kapi günes bu taraftan basliyor sabah.
Kapinin yanina bir sarmasik gülü ektim bir kac ay önce.
aslinda cok fazla da bir is yok sanirim ama biraz gösterise ve renge ihtiyaci var.
246836
246837
246838
246839
zencefil cicegi
21-09-2011, 16:24
Bu tarafta kuzey taftan girilen kapi
sagda ortancalar ve sarmasik gülü var yine solda leylak agacimiz var ve calilar
bunlarin diplerine birseyler ekmek istiyorum uzun ömürlü olsunlar istiyorum
Gecen ilkbaharda hercai menekseler ektim ama onlarda inanilmaz dallandilar ve cok cirkinlestiler bende hepsini kestim :(
Bu senede leylak agacimin dibine nergis soganlari ektim.
Selamlar...
Çit bitkilerinin önüne Azalias-Açelya güzel olabilir.
246878
Orman Gülü- rhododendron da bahçenize uygun olabilir.
246883
246884
nurcanaybay
21-09-2011, 18:22
Heuchera ve Hosta farklı yaprak renkleri ile hoşunuza gidebilir.
Beğenirseniz Hostaların arasına soğanlı bitkilerinizi dikebilirsiniz.Heuchera'ların
açık yeşil-kırmızı tonlarını kullanmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
zencefil cicegi
21-09-2011, 20:06
Selamlar...
Çit bitkilerinin önüne Azalias-Açelya güzel olabilir.
246878
Orman Gülü- rhododendron da bahçenize uygun olabilir.
246883
246884
acelya iki tane diktik ama olmadi malesef sicagi sevmiyormus sanirim ondan büyümedi cikardim saksiya koydum bakalim kendini toparlarsa daha gölge bir yere dikecegim insallah.
Orman gülüm var birtane evet aslinda hic düsünmemistim ondan bir kac tane daha alabilirim tesekkür ederim.
Heuchera ve Hosta farklı yaprak renkleri ile hoşunuza gidebilir.
Beğenirseniz Hostaların arasına soğanlı bitkilerinizi dikebilirsiniz.Heuchera'ların
açık yeşil-kırmızı tonlarını kullanmanızı öneririm.
Iste bu yesil iri yaprakli bitkilere bayiliyorum isimlerini vermeniz cok makbule gecti inanin tesekkürler.
Bunlar uzun ömürlümü her yil kendileri tekrar büyüyormu?
Iste bu yesil iri yaprakli bitkilere bayiliyorum isimlerini vermeniz cok makbule gecti inanin tesekkürler.
Bunlar uzun ömürlümü her yil kendileri tekrar büyüyormu?[/
Merhaba
Evet,uzun ömürlü ve çoğalıyorlar.:)
Hostalar çok yıllık ama kışın toprak üstü tamamen yok oluyor.
Orman Gülü de Açelya gibi gölge ve ağaç altlarını sever.
Nuri Murvet
22-09-2011, 21:17
Merhaba sayın zencefil cicegi
Sizin daha evvel ki anlatımınızla bahçeyi hayal etmeye çalıştım kötü bir görüntü senaryosu zihnimde canlandırdım...
Fotoğraflar ve bahçe yaşam bilgileri de gelince benim zihnimde canlandırdığım kötü bahçe imajından eser kalmadı..
Bahçeniz çok güzel, kapı girişleri, yürüme yollarının serbest kıvrımları, komşu bahçe ile yeşil duvar oluşturan çit bitkiniz ve çardağınız harika...
Bahçenizdeki sizi sıkan, ne yaparsanız yapın hoşunuza gitmeyen görüntülerin oluşmasının sebebi monoton bir tarzda yapısının olması...
Bu bahçeye dünyanın en güzel bitkilerinide dikseniz bir süre sonra sizi sıkacaktır.
Bahçenizi beraberce düzenlerken sizin bahçe ile ilgili isteklerinizi ve sizi tanımak isterim ki size uygun bir yaşam alanı oluşturalım...
Sayın nurcanaybay Harika bitki (Heuchera ve Hosta) örnekleri vermiş düşünülebilir hatta bahçenizde olması gerekir.
Sayın Limon'nun tavsiyeleride (Orman Gülü ve Açelya) harika bir seçim, bahçesini ara sıra ziyaret ediyorum, bilgisini ve zarifliğini bahçesine yansıtmıştır.
Nasıl bir bahçe tarzından hoşlanıyorsunuz?
Özellikle istediğiniz bitki türleri varmıdır.?
Bahçenizde suyun hareketini istermisiniz? ( Küçük gölet ve şelale)
Bahçenizde yapısal değişiklikler istermisiniz.?
Bahçenizde drenaj sorunu varmı?
Yalnız bitki cinsi ve türleri ile mi düzenleme istiyorsunuz?
Bahçe bakımı için profosyenel yardım alacakmısınız.?
Bahçe bakımı için yeterli bilgi ve zamanınız varmı?
Kısaca sizi tanıyalım bahçenizi tasarlamak kolay....
Sevgili zencefil çiçeği,
ormangülü ve açelya zor bitkilerdir. Bakımları ve iklim özellikleri ayrıcalıklar ister. O yüzden hevesinizi azaltmayacak bitkilerle başlamanızı öneririm. Öncelikle bahçenizi incelediğimde ortanca ve süsenler göze çarpıyor. Ben olsam sizin bahçenizde ilk yapacağım bu ayrı 3 ortanca adalarını budayıp arka duvara ya da yana tek sıra halinde dizerdim. Süsenleri bir araya toplardım. Hep aynı bitkileri bahçenin 3 tarafında görmek bıkkınlık ve hareketsiz görünüm verir. Ortancaların önüne hüsnuyusuf , öneririm. Çiçek yapısı , çok yıllık oluşu ve renkleri ortanca ile güzel görüntü sağlıyor. Derli toplu çok güzl düzenlemelerin yapılabileceği bir bahçe. Yaprak dökmeyen ibreli gruba , yine yaprak dökmeyen sarılıcıya ihtiyaç var. Yapılabilecek çok şey var. Her bölümü ayrı tartışmak lazım.
zencefil cicegi
28-09-2011, 20:52
Evet sevgili lir acelya ilk baharda aldim ektim fakat hic büyüp gelismedi kurudu cikartip saksiya aldim simdi cicek acmaya basladi
orman güllerimde var simdilik cok saglikli boy attilar büyüyorlar mümkün oldugunca gölge istiyor günes alan duvara ekmistim kurudu leylak agacimin dibine alinca canlandi orman gülümde cok memnun simdi hayatindan.
Ortancalarimin kücük olan 3 yillik büyük olan en az 10 yillik ama benim aldigim gölgede oldugu icin sanki daha saglikli büyüyor eskisi aksam günes batana kadar günesin altinda fazla gelismiyor sanirim sicaktan bunun sebebi
neyse ben bunlari söksem dediginiz gibi yerlerini degistirsem küsmezlermi kökleri zedelenirse?
Fikirlerinizin devamini merakla bekliyorum hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum.
Zencefil cicegimide paylasmak istedim yeni cicek tomurcugumuzda var ve inanilmaz sekilde salonuma güzel bir koku dagitiyor
Merhaba,
zerdeçalınız çok güzel... Elinizdeki bitkileri bizimle paylaşırsanız daha faydalı fikirler çıkabilir. Ortanca dayanıklı bir bitkidir, bu mevsim yer değiştirmeye uygun. Ama aceleci olmamak gerekr. Önce mevcut düzeninize elinizdekilerle neler yapılabilir:confused:
Yakup Ünal
29-09-2011, 10:17
bahçeniz hayırlı olsun
zencefil cicegi
29-09-2011, 10:40
bahçeniz hayırlı olsun
Tesekkür ediyorum Yakup bey
Yardim ve önerileriniz beni memnun edecektir.
Sevgili Zencefil çiçeği bahçe sayfanız hayırlı olsun ..
Zencefil çiçeğiniz mükemmel görünüyor ...
günebakan
29-09-2011, 14:12
sevgili zencefil çiçeği bahçeniz hayırlı olsun umarım herşey istediğiniz gibi olur. Zencefil çiçeğiniz çok güzel görünüyor bence de:)
Bu zencefil değil zerdeçal bence.
Curcuma alismatifolia türü .
Merhabalar,
Arkadaşların dediği gibi bahçenizdeki yeşil alanları tek tek ele almak yararlı olabilir.
Örneğin kapının solundaki adacık koltuğa oturulduğunda da görüş alanına girdiği için elden geçirilip, her zaman izlemeye değer bitkilerle donanmalı.
Beyaz duvarları avantaja çevirip, sarmaşık ya da renkli bitkiler için fon yapmalı. Örneğin kırmızı yapraklı bitkiler ya da koşullarınıza uygun clematis türleri olabilir.
Diğer tarafta yüksek çit için düşündüğünüz doğru.Tekdüzeliğini kırmak için daha bodur ama yaprağı farklı biçimde ve renkte bitkiler kullanılabilir.
Çim alanda çocukların oyun alanına dahil mi? Komik bir soru oldu. :rolleyes:
Oynayacaklarına varsayarsak çimin diğer tarafta toprakta birleştiği yerlere mevsimlik çiçekli bitkilerle bordür yapılabilir. Yılda iki kere zaman ayırıp hazır fide dikersiniz.
Demir kapı ve tellerden arka betonu göstermeyecek yükseklikte ya da sarmaşık tarzı birşey seçmeli. Neler seçmeli konusunda siz çevrenizden güzel park ve bahçe kareleri gösterin biz karar verelim.:rolleyes:
Şaka bir yana çevrenizdeki bahçelerde bakarak hoşunuza giden bitkileri saptamaya çalışın.Böylece hem sizin zevkinize uygun hem de bölgenize uygun bitkilerden seçim yapılmış olur.
Yüksek taban da hoş bir fikir. Bahçeye de biraz yüksekten bakmayı sağlar, kaldırıma oturur gibi yere oturma olanağı verir ki bu çocukların da hoşuna gider.
Dolu dolu görüntü için çiçek dikerken tek tük, seyrek ve çok çeşitli bitkiler dikmek yerine aynı bitkiden yoğun dikmek daha yararlı oluyor. Bunları gerektiğinde seyreltme yapabileceğiniz, ufak bitkiler için söylüyorum.
Kolay gelsin, iyi günler
zencefil cicegi
29-09-2011, 15:37
sayin Sabah cok tesekkür ediyorum verdiginiz bilgiler icin inanin hepinizden birseyler alarak bu yaza adam edecegim bu bahceyi insallah :)
Sevgili lir
Almanyada safranwuz,curcuma longa olarak satiliyor.
Sarmaşık gülünüzle beraber sarılacak ve yaprak dökmeyen ya da kısa zaman döken bir clematisi öneririm. Örneğin C. armandii, cartmanii, cirrhosa ya da montana rubens.
zencefil cicegi
29-09-2011, 15:44
Sarmaşık gülünüzle beraber sarılacak ve yaprak dökmeyen ya da kısa zaman döken bir clematisi öneririm. Örneğin C. armandii, cartmanii, cirrhosa ya da montana rubens.
sarmasik gülümün dibinemi ekeyim clematisi
armandi cinsinden cok görüyorum seralarda
kismet olursa birgün gittigim seralardan resimlerde ekliyecegim.
Sayın zencefil çiçeği hoşgeldiniz...Bahçenizde çok güzel bitkiler büyütebileceğinize inanıyorum...Evet sarmaşık güllerin yanına clematisleri dikmenizi sayın lir gibi bende tavsiye ederim..Birbirine sarılıp hoş bir görüntü oluştururlar...Zancefil çiçeğiniz harika bir bitki ilk defa sizde görüyorum....Çiçekleri de çok görkemliymiş....Yol kıyılarına sardunyaları öneririm..Kışın üstlerini örterseniz seneye hiç problemsiz tekrar tekrar açarlar.Ancak Kral sardunya cinsini alınız...Ellerinize sağlık....Çalışlarınızı zevkle izleyeceğim..Selamlar .....
sarmasik gülümün dibinemi ekeyim clematisi
armandi cinsinden cok görüyorum seralarda
kismet olursa birgün gittigim seralardan resimlerde ekliyecegim.
Bu bölge eğer gölgeye yakınsa armandi çok mutlu olmayabilir. Güneşli ise armandii, cartmanii daha uygun. Yarı gölge ise cirrhosa ve montana rubens daha uygun. Güle sarılıp büyüyeceği için yakınına dikmek gerekir. Yer örtücü olarak kalıcı yer minesini ( verbana) ve pembe renkli gece mumunu ( oonethra speciosa) öneririm. Değişik renklerini farklı yerlerde kullanabilirsin. Örneğin sarı çiçek açanların zeminine mor mine , beyaz çiçek açanları dibine kırmızı ya da tersi çok şık duruyor. Gölge alanlarda yer örtücü olarak ajuga ve gece mumunun sarı açanını kullanabilirsin. Bunlarda çok yıllık.
füsunANK
29-09-2011, 19:25
Dolu dolu görüntü için çiçek dikerken tek tük, seyrek ve çok çeşitli bitkiler dikmek yerine aynı bitkiden yoğun dikmek daha yararlı oluyor. Bunları gerektiğinde seyreltme yapabileceğiniz, ufak bitkiler için söylüyorum.
Sn. Sabah'ın bu fikrine aynen katılıyorum. Daha gösterişli oluyor.
Bahçeniz gayet temiz ve düzenli görünüyor. Küçük oluşu büyük avantaj. Derli toplu. Eksik olan, renk ve doğru bitkiler. Değerli üyelerimizin güzel fikirleri ile işiniz çok kolay hiç merak etmeyin. Yaza dilediğiniz görüntüyü sağlarsınız. Kolay gelsin ve hoşgeldiniz.
zencefil cicegi
29-09-2011, 19:26
sevgili Peris ve günebakan güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim.
Hosbuldum berrinb hanim tesekkürler.
Forumu ve bütün arkadaslari takip ettigimden beri bende artik bahcemi düzenleyebilecegime inaniyorum.
Söylediginiz gibi yol kenarlarina bende birseyler ekmeyi cok istiyorum hatta tas kenarlarinin cimlerini kazip ciceklik bölüm yapip buralarada hercai menekseler ekmeyi düsünüyordum.
Sevgili lir tavsiyeleriniz beni cok mutlu ediyor inanin
söylediginiz bitkilerin resimlerinide ekleyebilmeniz mümkün olurmu fazla sey mi istiyorum acaba :)
zencefil cicegi
29-09-2011, 19:30
Sn. Sabah'ın bu fikrine aynen katılıyorum. Daha gösterişli oluyor.
Bahçeniz gayet temiz ve düzenli görünüyor. Küçük oluşu büyük avantaj. Derli toplu. Eksik olan, renk ve doğru bitkiler. Değerli üyelerimizin güzel fikirleri ile işiniz çok kolay hiç merak etmeyin. Yaza dilediğiniz görüntüyü sağlarsınız. Kolay gelsin ve hoşgeldiniz.
Tesekkür ederim füsunANK
evet bende takip ettigim kadariyla sizlerle ayni fikirdeyim
ama burada herkezin bahcesinde ayri bi güzellik görüyorum ondanda bundanda derken arap sacina dönecek bahce:)
Sevgili lir tavsiyeleriniz beni cok mutlu ediyor inanin
söylediginiz bitkilerin resimlerinide ekleyebilmeniz mümkün olurmu fazla sey mi istiyorum acaba :)
Bahçemden fotoğraflar.
1-2 basit öneri,
soğanlıları ektiğiniz bölgeleri mutlaka not alın. Bahçe planınıza nokta işaretlemesi yapın. Bu bölgelere büyük saksı çiçeklerinizi mevsim bitiminde yerleştirin. Hem soğanların sudan ve sizin olası zedelemenizden koruyacaktır. Yine bahçenizin boş alanlarına saksı çiçeklerinizi yerleştirin. Hem otomatik sulamadan faydalanacaklar, hem de bütünün bir parçası olmaktan mutlu olacaklardır. Örneğin saksıdaki ormangülü ve açelyanızı. Saksıların etrafındaki boş yerlere ağaç kabukları, taşlarla ya da bahçe süsleri ile destekleyebilirsiniz
Fotoğraftaki saksıların altında anemon ve kanayan kalbler çiçeğim var. Mutlaka anemon rizomu bu mevsimde ekin derim. Özellikle anemone blanda kısa boyu ve dona dayanıklılığı ile nerdeyse her adanın ön sırasını işgal edebilir.
zencefil cicegi
30-09-2011, 12:52
Tesekkür ederim sevgili lir sizede zahmet veriyorum.cicekleriniz cok güzel ayrica
ben söyle bir karar verdim katilirmisiniz bilmiyorum danismak istedim yinede
komsu bahceyle aramizda sinir olan calilarin önünü tamamen süsen yani iris cicekleriyle kapatmayi düsünüyorum her dem yesil olduklari icin
fakat bir yandanda süsenlerin cicekleri cok uzun ömürlü olmuyor öyle bir cicek eksemki yanlarina hem bir birinin görüntüsüne uyum saglasa mesela buket yapilmis cicekler gibi süsenler solunca diger cicek acsa süsenlerin yapraklarida onu süslese mesela bir süsen bir x bi cicek o sekilde calilarin dibini kaparsam nasil olur?
ortancalarla beraber ekemem ortanca daginik büyüyen bir cicek süsenlerin kaybolur arada
zencefil cicegi
30-09-2011, 20:57
Bugün yine bir seradaydim biraz resimler cektim paylasmak istedim devami gelecek insallah.
zencefil cicegi
30-09-2011, 21:06
Bahceme renk veren kirmizi gülüm
Sayın zencefil,sayfan hayırlı olsun bahçendeki güzelliklere hayran kalmamak mümkün deyil.
Belliki sizde bu işe yüreyini koyanlardansınız bizlere bu güzellikleri sergilediğin için çok teşekkür ederim.
zencefil cicegi
01-10-2011, 22:42
Bahcemde bulunan bitkiler
1.Ormangülüm
2.Bahcede kuruyunca saksiya aldigim acelyam cicek acti yeserdi
zencefil cicegi
01-10-2011, 22:47
bahcemizde bir agac var ama ne agaci oldugunu bilmiyorum :)
1.arka komsumuzdan gelen sarmasik duvari sardirmayi düsünüyorum fakat duvar cardak icinde oldugu icin böcekler oturunca rahatsiz edermmi diye korkuyorum.fikir verirmisiniz
Digerleride iki hafta önce aldigim ortancalarim
zencefil cicegi
01-10-2011, 22:54
binamizi saran sarmasiklar
bahcemizde bir agac var ama ne agaci oldugunu bilmiyorum :)
1.arka komsumuzdan gelen sarmasik duvari sardirmayi düsünüyorum fakat duvar cardak icinde oldugu icin böcekler oturunca rahatsiz edermmi diye korkuyorum.fikir verirmisiniz
Digerleride iki hafta önce aldigim ortancalarim
Bu sarmaşık hedera, her yeri sarabilir, yerleri bile . Böçekleri içinde barındırabilir ve meyveleri zararlı. Ben olsam farklı sarılıcıları sardırmak isterdim.
zencefil cicegi
04-10-2011, 15:04
Bu sarmaşık hedera, her yeri sarabilir, yerleri bile . Böçekleri içinde barındırabilir ve meyveleri zararlı. Ben olsam farklı sarılıcıları sardırmak isterdim.
Bizim buralarda heryerde bu sarmasiklardan var ve cok azgin evet heryeri sariyor 3 senedir ben kestikce o geliyor duvarin arkasindan.
fatma sunay
04-10-2011, 19:10
Sayın zencefil çiçeği bahçeniz hayırlı olsun. Bu sitede aradığınız bütün bilgi ve yardımı bulacağınızdan eminim. Tecrübeli arkadaşlar (Nuri Mürvet gibi) size çok güzel fikirler veriyor. Zencefil çiçeğinide ilk defa gördüm bildiğimiz zencefildenmi yoksa adımı öyle. Size bahçenizde kolaylıklar diliyorum.
zencefil cicegi
15-03-2012, 17:37
Sayın zencefil çiçeği bahçeniz hayırlı olsun. Bu sitede aradığınız bütün bilgi ve yardımı bulacağınızdan eminim. Tecrübeli arkadaşlar (Nuri Mürvet gibi) size çok güzel fikirler veriyor. Zencefil çiçeğinide ilk defa gördüm bildiğimiz zencefildenmi yoksa adımı öyle. Size bahçenizde kolaylıklar diliyorum.
Sevgili Fatma sunay
Güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.
Zencefil cicegimi kaybedeli cok oldu kurudugunda kökünü söküp baktim bildigimiz satilan zencefil köküydü
ama benim haddim degil kesin o demek cünkü hic bir bilgim yok.
Bahce sezonu acildi
sizlerden ögrendiklerimle bu sene bahcemi güzellestirecegim insallah resimlerinide adim adim yayinlayacagim
hatalarimi
o oraya olmamis bu olmamis gibi
fikirlerinizi bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevindirirsiniz beni.
Bahcemin bu yil ilk merhaba diyenleri 9. ayda soganlarini ektigim lale ve nergislerim oldu.
Bu yaz sabirsizlikla büyüyüp cicek acmasini bekledigim clematisim tomurcuklanmaya baslamis insallah yüzümü güldürecek.
Merhaba,
Bahçenizi gezdim. Emeklerinize sağlık her şey çok güzel.
zencefil cicegi
15-03-2012, 17:51
Merhaba,
Bahçenizi gezdim. Emeklerinize sağlık her şey çok güzel.
Tesekkür ederim sizlerin bilgileriyle daha güzel olacak insallah. :)
Orhan Özbilgiç
15-03-2012, 19:45
Sayın zencefil cicegi;
Bende bahçenizi ilk kez görenlerdenim. İlk haliyle bile, son derece düzenli ve bakımlı. Bundan sonrada, önerilerini okuduğum, deneyimlerine ve zevklerine son derece güvendiğim arkadaşlarımızın yönlendirmeleri ve sizinde arzularınız ile dahada güzelleşeceğine inanıyorum.
Herkes gibi bende kuruyan o güzel çiçekli bitkiniz için üzüldüm.:(
İnşallah daha farklı, daha güzel çiçekli bitkilerle kapatırsınız boşluğunu.
Yeni bir sezona girmek üzere olduğumuz şu günlerde, size kolaylıklar diliyorum.
zencefil cicegi
15-03-2012, 20:51
Sayın zencefil cicegi;
Bende bahçenizi ilk kez görenlerdenim. İlk haliyle bile, son derece düzenli ve bakımlı. Bundan sonrada, önerilerini okuduğum, deneyimlerine ve zevklerine son derece güvendiğim arkadaşlarımızın yönlendirmeleri ve sizinde arzularınız ile dahada güzelleşeceğine inanıyorum.
Herkes gibi bende kuruyan o güzel çiçekli bitkiniz için üzüldüm.:(
İnşallah daha farklı, daha güzel çiçekli bitkilerle kapatırsınız boşluğunu.
Yeni bir sezona girmek üzere olduğumuz şu günlerde, size kolaylıklar diliyorum.
Sayin Orhan Özbilgic
Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim.
Malesef bir anda kurudu bende cok üzüldüm
bütün arastirmalarima ragmen bakimiyla ilgili pek fazla bilgi sahibi olmadim.
zencefil cicegi
18-03-2012, 12:35
Dün yine bütün günümüzü bahcede gecirdik
kistan kalma pislikleri temizledik ciceklik yerlerin topraklarini yumusattik
cali diplerine hosta kökleri,duvar diplerine canna ve lupine tohumlari ektik simdi artik sabirla beklemeye geldi sira
zencefil cicegi
18-03-2012, 12:41
Biz calisirken bahcenin ve günesin tadini cikaran kizim köpük :)
361036
361037
yesilgiresun
18-03-2012, 17:00
sevgili zencefil cicegi.bahce sayfani ilk defa gezdim,cok begendim.sanirim oturdugunuz ev kendinize ait,hayirli olsun,güle güle oturun.bahcenizde gayet güzel.kuruyan cicekleri yenilemesi kolay.lütfen üzülmeyin.sevgiyle kalin
zencefil cicegi
18-03-2012, 19:44
sevgili zencefil cicegi.bahce sayfani ilk defa gezdim,cok begendim.sanirim oturdugunuz ev kendinize ait,hayirli olsun,güle güle oturun.bahcenizde gayet güzel.kuruyan cicekleri yenilemesi kolay.lütfen üzülmeyin.sevgiyle kalin
Tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin.
Evet ev kendimize ait 3 yildir iste birseyler yapmaya calisiyoruz :)
zencefil cicegi
19-03-2012, 00:11
sera ve bahcemden birkac kare
zencefil cicegi
19-03-2012, 00:16
menekselerimin resimlerini cekmeye doyamiyorum :)
yesilgiresun
19-03-2012, 17:14
cok merak ettim,acaba parmak uclarinizla tuttugunuz ne cicegi.cok güzel duruyor.birde zencefil ciceginize bayildim.acaba onu nerden satin alabilirim.almanca ismi nedir.köpük kizda bahcenin ayri bir süsü olmus.bir ara bende denedim ama havalar sogzyunca hayvan bakim yerine verdik.evde zor oldu
mandalinci
19-03-2012, 17:24
Hoşgeldiniz, umarım dilediğiniz gibi bir bahçeniz olur. Gerçi şimdi ki hali de çok hoş:)
zencefil cicegi
19-03-2012, 21:41
cok merak ettim,acaba parmak uclarinizla tuttugunuz ne cicegi.cok güzel duruyor.birde zencefil ciceginize bayildim.acaba onu nerden satin alabilirim.almanca ismi nedir.köpük kizda bahcenin ayri bir süsü olmus.bir ara bende denedim ama havalar sogzyunca hayvan bakim yerine verdik.evde zor oldu
Inanin o cicegin adini bende bilmiyorum Dehner de gördüm cok hosuma gitti resmini cektim
ama dis mekan bitkisi onu biliyorum.
Zencefil cicegimin burada satilan ismi safranwurz yaz aylarinin sonunda bahrmax tan almistim herzaman olmuyor ama cok yasatamadim ben.
Tavsanima gelince ben yaz kis evimde bakiyorum disari koymaya kiyamadik
3 haftalikken almistik 1 senedir bizimle
tuvalet egitiminede alisti kafesinde tertemiz oturuyor yazin izine gidince ne yapacagiz kara kara onu düsünür oldum simdiden.
zencefil cicegi
19-03-2012, 21:42
Hoşgeldiniz, umarım dilediğiniz gibi bir bahçeniz olur. Gerçi şimdi ki hali de çok hoş:)
Hosbuldum,tesekkür ederim.
Sayın zencefil cicegi;
Tekrar hoş geldiniz. Altı ay kadar bir ara vermiş sizin. Umarım her şey yolundadır.
44 nolu mesajınızdaki resimleri küçültürseniz daha güzel olur sanırım. Resmin tamamını tek karede görmek, güzelliğine güzellik katacaktır.
zencefil cicegi
22-03-2012, 10:26
Sayın zencefil cicegi;
Tekrar hoş geldiniz. Altı ay kadar bir ara vermiş sizin. Umarım her şey yolundadır.
44 nolu mesajınızdaki resimleri küçültürseniz daha güzel olur sanırım. Resmin tamamını tek karede görmek, güzelliğine güzellik katacaktır.
Tesekkür ederim,hosbulduk.
bende sizin gibi düsünüyorum fakat resimleri malesef kücültemiyorum:(
zencefil cicegi
22-03-2012, 10:29
bahcemin yeni fertleri
hergün bisey alir hale geldim esimle aramiz acilacak artik :D
Asma cubuklarini kayinpederim getirdi onlari ekmek icin beklemelimiyim sizce ?
zencefil cicegi
22-03-2012, 10:32
nazlilarimin resmini cekmeye doyamiyorum cok güzeller :)
Çalışmalarınızı takdir ediyor başarılar diliyorum.
56 no lu karedeki menekşeler harika görünüyor.Ellerinize yüreğinize sağlık.
zencefil cicegi
26-03-2012, 20:48
dün botanik bahcesine gittik cocuklarim ve esimle
henüz cicekler acmamis ama yinede cok güzeldi
eglendik ve zevkle gezdik
özellikle japon bahcesine bayildim
ciceksiz haliyle bile okadar güzeldiki büyülendim desem yeridir :)
yok böyle bir güzellik cennetten bir köse gibi adeta inanilmaz güzeldi
ciceklerin acip rengarenk oldugu zamanini hayal bile edemiyorum dogrusu
tabi bu güzellikleri seyrederken
sizleride unutmadim bir kac fotografla geldim :)
söyle 1.5 ay sonra civil civil rengarenk olacaktir
ozaman tekrar gidip ciceklerle dönecegim insallah.
zencefil cicegi
26-03-2012, 20:52
japon bahcesi
zencefil cicegi
26-03-2012, 20:58
devam
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:06
bunlarla idarece edecegiz simdilik :)
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:09
Devam ediyoruz botanik bahceden
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:12
kaktüs ve sukulentler cok fazla resim cekemedim cok kalabalikti bu bölüm
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:15
orkideler
camekan icinde olduklari icin net cikmamis resimler
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:20
devam ediyoruz :)
zencefil cicegi
26-03-2012, 21:45
sabah bir markette hostalar gördüm tabi tavsiyeleriniz üzere hic kacirirmiyim :D
hemen 4 hosta ve 2 tanede convallaria aldim
calilarimin diplerine ektim sonucu sabirsizlikla bekliyorum.
zencefil cicegi
26-03-2012, 22:27
bugün aldiklarimdan ismini bilmiyorum ama rengi ve güzelligiyle gül'ü aratmiyor dogrusu.
Sevgi Durul
26-03-2012, 23:06
bugün aldiklarimdan ismini bilmiyorum ama rengi ve güzelligiyle gül'ü aratmiyor dogrusu.
Bitkiniz yer şakayığı, düğün çiçeği, ranunculus, erengül gibi adları ve değişik renkleri olan bir bitki, güle güle büyütün.:)
Galeriye eklediğim bazı çeşitleri,
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=40114&catid=searchresults&searchid=19035
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35072&catid=searchresults&searchid=19035
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35285&catid=searchresults&searchid=19039
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=38851&catid=searchresults&searchid=19040
zencefil cicegi
26-03-2012, 23:38
Bitkiniz yer şakayığı, düğün çiçeği, ranunculus, erengül gibi adları ve değişik renkleri olan bir bitki, güle güle büyütün.:)
Galeriye eklediğim bazı çeşitleri,
Erengül - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=40114&catid=searchresults&searchid=19035)
Yer Şakayığı - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35072&catid=searchresults&searchid=19035)
Yer Şakayığı - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35285&catid=searchresults&searchid=19039)
Erengül - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=38851&catid=searchresults&searchid=19040)
Bilgilendirmeniz icin tesekkür ederim
evet cok rengi var portakal rengi,sari,pembe,kirmizi,beyaz
galiba cok yillik bir cicek degil yanlissam düzeltin lütfen
Sevgi Durul
26-03-2012, 23:52
Sayın zencefil ciceği, çok yıllık, yumruları ya da rizomları olan bir bitki. En sağlıklı bilgiye buradan (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2496.htm) ulaşabilirsiniz.
zencefil cicegi
27-03-2012, 12:51
orkidelerim orkidelerim canlarim benim coook seviyorum onlari.
kelebek çalısı
27-03-2012, 14:03
Sn. zencefil cicegi merhaba,
bahçenizi gezme fırsatını ilk kez dün akşam buldum. Çok güzel ve derli toplu bu bahçeyi eminim ilerlediğimiz zamanlarda çok daha güzelleştirecek, çeşitlendireceksiniz. Ellerinize sağlık.
Ayrıca sizin vesileniz ile yurt dışında marketlerde ne kadar kaliteli, sağlıklı bitkilerin satışa sunulduğunu, bitki çeşitliliğinin ne kadar bol olduğunu, buna oranla fiyatların hiç de yüksek olmadığını ben biliyorum, hepimiz görmüş oluyoruz. Sizi kıskanmamak elde değil :) Şanslısınız.
Bizim ülkemizde de bir gün marketlerde, seralarda bu kaliteyi görmeyi dilerim. Bahçenizi zevkle ziyaret etmeye devam edeceğim.
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:29
bir süre ara vermistim foruma
kisa bir tatilden sonra bahcemin yeni resimleriyle yine yeniden :)
Baharin habercisi bahcemi ilk renklendiren ve neselendiren nergislerim cok güzel.
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:35
cali diplerinin görüntüsünden oldum olasi hic hoslanmiyordum biraz birseye benzetmeye calistim
bakalim begenecekmisiniz
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:40
Devam ediyoruz
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:48
cali diplerinin bitmis hali
Lupine tohumlarim ve ortancalarim.
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:52
kirmizi beyaz ciceklerin isimlerini bilmiyorum
aldigimda okadar kücüktüler ki hizla büyüyor ve boylarina bakmadan cok güzel cicekler veriyorlar cok seviyorum onlari
Clematislerimde beni mutlu edenlerden sabirsizlikla ciceklerini bekliyorum
kelebek çalısı
29-04-2012, 19:53
Harika görünmeye başlamış bile, malç için kullandığınız malzeme wood chippings değil mi? Yani bildiğimiz ağaç kabuğu parçaları. Harika olmuş renk olarak ve de nemi toprakta da tutacaktır. Burada arayıp da bulamadığım bir ürün.
Lavantalarınızın büyüdüğü zamanki görüntüleri de şahane olacaktır. İki renkli taflanlar, açmış nergisler. Solar aydınlatmalar da gayet hoş, primula, ortanca... Hepsi gözlerimi şenlendirdi Sn. zencefil cicegi.
Bahçenizdeki renklerin coşkusunu bize de yansıttınız, teşekkürler.
Selamlar.
zencefil cicegi
29-04-2012, 19:54
veee bakmaya doyamadigim lalelerim
zencefil cicegi
29-04-2012, 20:00
sarmasik güllerim,ortancanin tirmanan cinsi olarak aldigim cicegim ve hanimeli
sarmasik gülü ile hanimeli cardagi,tirmanan ortanca da duvari sardigi zaman bahcemin halini hayal bile edemiyorum.
zencefil cicegi
29-04-2012, 20:06
birazda genel görünüm
Bahçeniz harika olmuş...saksı çiçekleri,lale ve nergislr,papatyalar...Hepsi nefis görüntülerdi...Yazın dahada güzelleşeceğine eminim...Toprak örtücü ağaç kabuklarını bayıldım...:)
Sağlıkla keyfini çıkarınız..Selam ve sevgiler istanbuldan .....:)
Çalı dipleri şahane olmuş, bahçenin genel görünümü de ilk paylaştığınız günlere nazaran çok daha iyi durumda. Bitkiler daha bir keyifli, çimler daha bir yeşil, bahçe daha bir renkli gibi... :) Ellerinize sağlık.
zencefil cicegi
30-04-2012, 10:28
Cok tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin
buradan sizlerden cok sey ögrendim ve ögrenmeye devam ediyorum
dahada güzel olacak insallah hersey.
Bu arada orkidelerimi her seferinde paylasmaktan kendimi alamiyorum :D
Sevgili zencefil çiçeği, bahçenizi ilk defa gezdim. İlk koyduğunuz fotoğraflardan sonra oldukça renklenmiş. :)
Ağaç kabuklarından yaptığınız malç hem çok şık görünüyor, hem de işlevsel.
Kırmızı beyaz çiçeklerin adı İngiliz papatyası ya da kısaca bellis de deniyor. Benim de çok sevdiğim bir çiçek, bence güzel bir seçim olmuş. Yerini severse çok yıllıktır, her sene size güzel çiçeklerini gösterir. Güle güle büyütün. :)
mormenekşe
30-04-2012, 22:23
Sevgili Zenzefil çiçeği, bende bahçenizi ilk kez gezenlerdenim elinize, emeğinize sağlık çiçekleriniz, bahçeniz, minik dostunuz harika.
Gezdiğiniz seralarda ve alışveriş merkezlerinde resimlediğiniz çiçekler ne kadar güzel, çok şanslısınız çook. Sizin bahçenizde de harika kartpostal çekimleri yapılabilir :)
Yeni eviniz, bahçeniz hayırlı olsun sağlık ve mutluluk içinde yaşayın inşallah.
zencefil cicegi
01-05-2012, 13:30
ilginiz ve güzel sözleriniz beni cok mutlu etti
herbirinize ayri ayri tesekkür ediyorum.
esk nisagül
11-05-2012, 14:52
Son karelerde bahçe çok güzel olmuş ellerine sağlık ileriki günlerde dahada güzel
olacaktır
şimdi o bahçede olup bir kahve içmek vardı
zencefil cicegi
12-05-2012, 11:02
Son karelerde bahçe çok güzel olmuş ellerine sağlık ileriki günlerde dahada güzel
olacaktır
şimdi o bahçede olup bir kahve içmek vardı
Tesekkür ederim
Keske mümkün olabilse
sizleri misafirim olarak agirlamak beni cok mutlu ederdi.
zencefil cicegi
22-05-2012, 20:15
dört gözle bekledigim merak ettigim clematislerim sonunda actilar ve beni kendilerini asik etmeyi basardilar
seneye iki tane daha almayi düsünüyorum artik nereye koyarim onu bilemiyorum iste :)
cali türü olan agacimin cicekleri gercekten görülmeye deger cok güzeller ama ismini bilmiyorum.
zencefil cicegi
22-05-2012, 20:17
diger bitkilerden bir kac kare daha
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 20:39
Çok sevimli bir bahçeniz var.
Oldukça çok sayıda ve güzel bitkileriniz var. Clematisler bugünlerde zaten birçok arkadaşımızın gözdesi.
Malç malzemesini buralarda bulmak zor değil imkansız. Aslında görsel olarakta çok güzel görünüyor. Otlardan koruması cabası.
Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar.:)
zencefil cicegi
10-01-2013, 19:56
Uzun bir aradan sonra merhabalar
malum kis gelince bahcelerde yapilacak birsey kalmadi ic mekan bitkilerinde
bugün biraz alisverise ciktim orkide ailemi genisletme yolunda hizla ilerliyorum
orkidelere olan sevgim artik bir tutku haline gelmis durumda indirimde gördügüm her cesitleri toplamaya baslamis durumdayim hadi hayirlisi
buyrun yeni cins orkidelerim üzerlerinde isimlerinin yazili oldugu bir kagit yoktu
ama cok güzel kokan bordo beyaz benekli cicekleri vardi üstünde
buyrun bunlarda resimleri.
zencefil cicegi
10-01-2013, 20:12
uzun zamandir isteyipte fiyatinin biraz tuzlu olmasi sebebiyle hep erteledigim mavi orkideye nihayet sahip olabildim bugün
30 euro'dan 9.99 euro ya indirrimde oldugunu vede gayet saglikli bir durumda oldugunu görünce hemen aldim:D
zencefil cicegi
10-01-2013, 20:24
ve buda arkadasimdan hediye gelen Guzmania 2 haftadir benimle
internetten ögrendiklerimle bakmaya calisiyorum
bazi yerlerde göbeginde yaprak diplerinde su bulundurun yaziyor
fakat bazi yerlerdede söylenilenin tam tersi kesinlikle su bulunmamasi gerektigini söylüyor acikcasi hangisini uygulamam gerektigi konusunda inanilmaz saskinim kaybetmekte istemiyorum.
altaki resimlerdeki yosunlarida bahcemdeki cimlerin arasindan topladim yikadim bunlari orkidelerimin diplerine koymayi düsünüyorum sizce uygunmudur
bilgilerinizi paylasirsaniz memnun olurum.
Sayın zencefil çiçeği,
bahçeniz ve iç mekan bitkileriniz rengarenk ve çok güzel. Hepside gayet sağlıklı görünüyor.
Guzmania için sorunuza gelince aynı cinsten bende de mevcut çiçek hunisinde su bulundurun lütfen, ama kireçli su olmamasına dikkat edin.
Benim guzmaniam geçtiğimiz bahar da kardeşimden hediye gelmişti yaklaşık on aydır benimle çiçek rengi değişse de hala sağlıklı hatta birde yavruladı.Baharda yavruyu da ayrı saksıya alacağım. Naçizane tavsiyem çiçek hunisinde su bulundurmanız.Siz yinede araştırmaya edin mutlaka.
Rengarenk bitkilerinizle mutlu olmanızı dilerim
zencefil cicegi
10-01-2013, 23:46
Sayın zencefil çiçeği, bahçeniz ve iç mekan bitkileriniz rengarenk ve çok güzel. Hepside gayet sağlıklı görünüyor. Guzmania için sorunuza gelince aynı cinsten bende de mevcut çiçek hunisinde su bulundurun lütfen, ama kireçli su olmamasına dikkat edin. Benim guzmaniam geçtiğimiz bahar da kardeşimden hediye gelmişti yaklaşık on aydır benimle çiçek rengi değişse de hala sağlıklı hatta birde yavruladı.Baharda yavruyu da ayrı saksıya alacağım. Naçizane tavsiyem çiçek hunisinde su bulundurmanız.Siz yinede araştırmaya edin mutlaka. Rengarenk bitkilerinizle mutlu olmanızı dilerim
Sevgli Esin
Tavsiyeleriniz beni cok memnun etti tesekkür ederim
Suan su bulundurmaktayim cicek göbeginde ayrica ben tüm ciceklerimi bahcemdeki varillerden temin ettigim yagmur ve kar sulariyla suluyorum.
icten dilekleriniz icin ayrica tesekkürler.
sevgiler.
almanyalı
11-01-2013, 00:54
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, sayfanız hayırlı olsun.
çok güzel bir bahçeniz ve çiçekleriniz var.
bendede sizin guzmanyanız benzeri bir bitki var adı bromelia, ama yaprak şekli ve dokusu aynı.
ben toprağını sulamadım hiç hep yaprakların içini doldurdum su ile,
sayfamda var bakabilirsiniz çiçekçiye götürmüşdüm çiçeği kırılınca ölür mü diye.
bişey olmaz dibinden yavrular,
güneşe koyma, yapraklar kurur dedi.
köklerin kuru kalması gerek bildiğim kararı ile, benim şimdi iki yavru bromeliam var,
ayırma konusunda tekrar gidip soracağım,
burda bazı insanların orkidelerini götürüp saksı değişimi yaptırdığını bile gördüm.
ücret almıyor benim gittiğim, gerçi ben çok sık gidiyorum.
size yakın bildiğiniz bir yer varsa götürüp sorabilirsiniz.
sevgilerimle
zencefil cicegi
11-01-2013, 12:17
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, sayfanız hayırlı olsun.
çok güzel bir bahçeniz ve çiçekleriniz var.
bendede sizin guzmanyanız benzeri bir bitki var adı bromelia, ama yaprak şekli ve dokusu aynı.
ben toprağını sulamadım hiç hep yaprakların içini doldurdum su ile,
sayfamda var bakabilirsiniz çiçekçiye götürmüşdüm çiçeği kırılınca ölür mü diye.
bişey olmaz dibinden yavrular,
güneşe koyma, yapraklar kurur dedi.
köklerin kuru kalması gerek bildiğim kararı ile, benim şimdi iki yavru bromeliam var,
ayırma konusunda tekrar gidip soracağım,
burda bazı insanların orkidelerini götürüp saksı değişimi yaptırdığını bile gördüm.
ücret almıyor benim gittiğim, gerçi ben çok sık gidiyorum.
size yakın bildiğiniz bir yer varsa götürüp sorabilirsiniz.
sevgilerimle
sevgili almanyali arkadasim
güzel sözlerin ve tecrübelerini paylastigin icin cok tesekkür ederim
sayfama herzaman beklerim :)
zencefil cicegi
11-01-2013, 12:36
hersey herzaman yolunda gitmiyor malesef:(
yaklasik bir ay önce mutfakta yemek yaparken salondan öyle bir gürültü geldiki girdigimde birde ne göreyim :eek:
simli yapraklariyla hep daginik gelin topuzuna benzettigim
telgraf cicegim ters dönmüs bütün topragi yerlerde dallari ortaliga sacilmis
ogullarim evde oynarken carpip düsürmüsler :(oturup bir güzel aglaya aglaya toplayabildiklerimi saksisina yerlerstirmeye calistim iste geriye kalanlar.
Alttaki menekselerimde cok nazli yaklasik iki senedir benimleler am söyledigim gibi cok nazlilar
söyle bir askla cicek acmiyorlar hep böyle birer birer tomurcuklar veriyorlar olsun ama onlarda beni cok mutlu ediyor
menekselerimi kisin kalerüferini yakmadigim icin banyonun caminin önüne koyuyorum
nekadar dogru yapiyorum hos onuda bilmiyorum ama :)
zencefil cicegi
11-01-2013, 12:45
Yine orkidelerim göz bebeklerim cok seviyorum onlari:)
pencerelerimin önlerinde yer kalmadigi icin ikisini büyük bir saksiya birlestirdim
sanki bu yakinligi daha cok sevdiler yapraklari cok saglikli görünüyor.
zencefil cicegi
22-01-2013, 16:32
Bugün yine cicekcilerini gezdim memleketin :)
eee tabi gidilirde bos gelinirmi hic onca güzelligin arasindan
insan sanki büyülenmis gibi oluyor
nekadar almayacagim bu sefer
bi bakip dolasip geleyim diyorum ama yine tutamiyorum kendimi :)
Iste bugün beni kandirip aklimi alip pesime takilan güzeller
Yilbasi cicegi
Ludisia discolor(Mücevher orkide'de deniliyor)
Cymbidium
almanyalı
22-01-2013, 21:43
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili zencefil çiçeği,
Ludusia' nız helede cimbidyum' unuz çok güzel maşallah.
ludusia' nız tahmin ettiğim yerden galiba, fiyatı ne kadar acaba?
sevgilerimle
zencefil cicegi
22-01-2013, 21:54
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili zencefil çiçeği,
Ludusia' nız helede cimbidyum' unuz çok güzel maşallah.
ludusia' nız tahmin ettiğim yerden galiba, fiyatı ne kadar acaba?
sevgilerimle
Merhaba sevgili almanyali
Tesekkür ederim.
ludsiami Max Bahr'dan 5.99 euro
Yilbasi cicegim Dehner'den 2.49 euro
Cimbidyum Bauhaus'tan 20. euro
Yani anlayacaginiz her girdigim yerden bisey aldim :D
Tabi ebay den verdigim siparisleri saymiyorum
Galiba artik iflah olmaz bir orkide hastasi oldum.
almanyalı
22-01-2013, 22:01
merhaba,
Aaa biraz pahalı almışsınız, ben 2. 59 a aldım.
bu hafta sonu gördüğüm 2.99 du.
güle güle büyütün.
ben söz verdim çiçek alamıyorum...:( orkideleri şayıp geldim o gün..aklım hala orda o orkide cennetinde ..:rolleyes:
sevgilerimle
zencefil cicegi
22-01-2013, 22:15
merhaba,
Aaa biraz pahalı almışsınız, ben 2. 59 a aldım.
bu hafta sonu gördüğüm 2.99 du.
güle güle büyütün.
ben söz verdim çiçek alamıyorum...:( orkideleri şayıp geldim o gün..aklım hala orda o orkide cennetinde ..:rolleyes:
sevgilerimle
Evet biraz pahali hepsi ama angebot bekleme sabrim yok malesef :(
ama yarin sabah gidip bunun yapraklari beyazli olan cinsinide alacagim insallah.
Artik banada sinirlama geldi bugünden sonra
uzunca bir süre orkide
ismini duymak istemiyorlar
ama ben bir yolunu bulurum yine :rolleyes:
her insanin bir kötü aliskanligi olurmus:D
almanyalı
22-01-2013, 22:31
(bende gizli gizli alıyorum..kimse duymasın. artık salonda yer kalmadı, nolur alma diye yalvarıyor birisi..artık yatacak kalmayacak diye korkuyor..ama kendimi tutamıyorum, sizde tutmayın sakın..!!!!)
zencefil cicegi
24-01-2013, 17:46
Cicekli kizlar bir arada
darisi 7 kizin basina :)
Sevgili zencefil çiçeği,orkideleriniz çok güzeller..iyi günlerde keyfini çıkarınız..Ama mavi orkidenin boyalı olduğunu biliyorum...Bir daha ki açışında belki üzülürsünüz...Bende orkidelieri aldığım seradan sorduğumda boya ile mavileştirildiklerini söylediler...Çok da pahalıydı..Bu yüzden hiç itibar etmedim...
Pembe Cymbidium un rengi çok güzelmiş...Çok iyi fiyata alınmış....Burada biraz daha büyüğünü 90.-TL ye aldım....Selam ve sevgiler...:)
zencefil cicegi
27-01-2013, 13:39
Sevgili zencefil çiçeği,orkideleriniz çok güzeller..iyi günlerde keyfini çıkarınız..Ama mavi orkidenin boyalı olduğunu biliyorum...Bir daha ki açışında belki üzülürsünüz...Bende orkidelieri aldığım seradan sorduğumda boya ile mavileştirildiklerini söylediler...Çok da pahalıydı..Bu yüzden hiç itibar etmedim...
Pembe Cymbidium un rengi çok güzelmiş...Çok iyi fiyata alınmış....Burada biraz daha büyüğünü 90.-TL ye aldım....Selam ve sevgiler...:)
Sevgili berrin hanim,
Mavi orkidemi alirken onu bende farkettim.
Cünkü cicek saplarindaki gözlere dokundukca elime mürekkep gibi boya bulasiyordu.
Ama olsun bir kac hafta onu seyretmek icin almaya deger
hem bidahaki cicekleride süpriz olur :)
Yeterki saglikla büyüyüp cicek acsin o bile beni cok mutlu ediyor rengi hic önemli degil inanin.
Sevgiler...
zencefil cicegi
04-02-2013, 11:09
Beni hep mutlu eden kücük kizlarim ve yeni gelin yilbasi cicegim:D
Son bir haftadir yilbasi cicegime baktikca,kendime okadar kiziyorum ki,
bugüne kadar kendimi bu güzellikten nasil mahrum etmisim diye:(
Aldiktan sonra forumda bilgi edinmek icin gezinirken,bazi arkadaslar eve geldikten sonra yer degisiminden dolayi tomurcuk döktügünden dertliydiler.
Bende korkmadim degil hani ama sanirim yerini sevdi.Banyo penceresinin önünde duruyor suan.Cami gündüzleri hic kapatmiyorum oldukca soguk olluyor.
Bu durumdan afrika menekselerim de cok memnunlar keyiflerine diyecek bir senedir yok :D
zencefil cicegi
04-02-2013, 11:18
Ludisia discolor'un beyazinida aldim nihayet ikisini ayni saksiya gecirdim.
almanyalı
04-02-2013, 11:21
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, menekşeleriniz ne kadar güzel gelişmiş maşallah, özel bir şey veriyormusunuz?
benimde iki tane var ama canlanmıyorlar birtürlü..olmuyor.
schlumbergera nız da pek güzelmiş maşallah, gül e güle büyütün, aynı renk benimde var, yakından çok daha güzel bir rengi var.
sevgilerimle
almanyalı
04-02-2013, 11:25
:eek::eek::eek:Sevgili zencefil çiçeği, şok oldum görünce, hemde çok sevindim sizin için,
forumda ilk beyaz çizgili ludusia sizde gördüm.;)
güle güle büyütün, ludusia başlığına mutlaka ekleyin bu güzelliği, ben resmi netten alıp eklemistim, gerçeği çok daha güzelmiş..
sevgilerimle
zencefil cicegi
04-02-2013, 11:38
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, menekşeleriniz ne kadar güzel gelişmiş maşallah, özel bir şey veriyormusunuz?
benimde iki tane var ama canlanmıyorlar birtürlü..olmuyor.
schlumbergera nız da pek güzelmiş maşallah, gül e güle büyütün, aynı renk benimde var, yakından çok daha güzel bir rengi var
sevgilerimle
Sevgili almanyali
Inanin menekselerimle hic ilgilenmiyorum desem yeridir aklima geldikce suluyorum sadece.Ama bastada söyledigim gibi banyo penceresinin önündeler 1 yildir. Yaz kis banyo camini ben hic kapatmiyorum sadece geceleri.
Benim gözlemim sogugu cok seviyorlar suan banyonun sicakligi 5 derece.
Bazende orkidelerimi gübreli suyla daldirma yöntemiyle suluyorum kalan suyu menekselerime döküyorum ondanda faydaliyorlar sanirim.
Ilgisizlige ragmen beni böyle hep utandiriyorlar iste.
Ludusia'yi 3 gün önce aldim.
Ikiside inanilmaz güzel yapraklara sahip bence bunlarin hic cicege bile ihtiyaci yok.
almanyalı
04-02-2013, 11:48
merhaba,
Sanırım orkidelere verdiğiniz besin etkili, hemen bende uygulacağım.
teşekkür ederim bilgi için umarım benimkiler de böyle olur,haklısınız çiçek açmaya bile gerek yok...yaprakları o kadar güzel ki çiçekler bile sönük kalıyor..seyrine doyum olmuyor, bak bak doyamıyorum ben..
sevgilerimle
zencefil cicegi
11-02-2013, 17:20
Cicegi acan ludisia ve kalancohe.
zencefil cicegi
11-02-2013, 17:27
catleyanin sakyisini degistireyim dedim
icime sinmedi bir türlü o daracik saksi icinde durmasi.
cünkü artik kök yogunlugundan saksisi catlamisti.
Tam 2,5 saat sürdü kökleri ayirmam.
Iki tanede menekse güzelligi :)
zencefil cicegi
14-02-2013, 13:21
Esimden laf isite isite bugün elde ettiklerim :p
hepsinin fiyati 5.99 euro'du dayanamadim :D
zencefil cicegi
14-02-2013, 13:25
bu menekseleride cicekleri soldugu icin 50.cent'e kasa kenarina koymustular hic onlari orada birakirmiyim ben:D
Alttaki kücükler benim köklendirdiklerim.Bütün pencere kenarlari doldu
yakinda evde oturacak yer kalmayacak diye telaslaniyor ev halki:(
zencefil cicegi
18-02-2013, 12:30
gecen hafta tomurcuklu olarak aldigim orkidelerim acti
yok böyle güzellik diyorum ve seyre davet ediyorum sizleri
cok güzeller.
zencefil cicegi
18-02-2013, 12:32
menekselerim tomurcuk yarisinda bu aralar.
Bahçenizin her köşesi bir başka güzel. Evdekiler bambaşka. Orkidelere bayıldım. Ne kadar rengi varsa almışsınız. Alacağınız kaldı mı?. Menekşelerde çok güzeller. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle bir ömür boyu mutlu yaşayın.
zencefil cicegi
26-02-2013, 16:40
Bahçenizin her köşesi bir başka güzel. Evdekiler bambaşka. Orkidelere bayıldım. Ne kadar rengi varsa almışsınız. Alacağınız kaldı mı?. Menekşelerde çok güzeller. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle bir ömür boyu mutlu yaşayın.
Sevgili gülsu
Bahceme hosgeldiniz...
Bahcem henüz baslangic asamasinda...Busene daha güzel olacak insallah...
Orkidelerim benim herseyim zaten dünya bir yana onlar bir yana...Daha alacagim cok cesidi var :D
Güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.
zencefil cicegi
26-02-2013, 16:42
Yavas yavas bahce icin kollari sivama zamani geldi
disarisi her nekadar bembeyaz karla kapli olsada :D
bugün aldigim Lilium soganlarim.
Benim bahçeye girmeme daha 2 ay var :) Çok özledim toprağı ...
zencefil cicegi
26-02-2013, 16:46
disarisi buz gibi ama orkidelerim bahari hic aratmiyor.
zencefil cicegi
26-02-2013, 16:48
Benim bahçeye girmeme daha 2 ay var :) Çok özledim toprağı ...
Sayin olcim öncelikle bahceme hos geldiniz.
bizim buralarda erzurumu aratmiyor inanin suan -11 dereceyiz
bu yil hic yaz gelmeyecekmis gibi :(
akçabardak
28-02-2013, 23:30
Sevgili zencefil çiçeği, gecenin bu saatinde çayımı yudumlarken, bir yandan da bitkilerinizi izledim. Hepside muhteşem,orkidelerinize bayıldım maşallah, köpük te çok tatlı.
Ellerinize sağlık, sevgiyle büyütün güzelliklerinizi. Selamlar
zencefil cicegi
01-03-2013, 20:52
Sevgili zencefil çiçeği, gecenin bu saatinde çayımı yudumlarken, bir yandan da bitkilerinizi izledim. Hepside muhteşem,orkidelerinize bayıldım maşallah, köpük te çok tatlı.
Ellerinize sağlık, sevgiyle büyütün güzelliklerinizi. Selamlar
Afiyet,sifa olsun:)
Sayfama hosgeldiniz seref verdiniz:)
Güzel,icten dilekleriniz icin yürekten tesekkürler.
keyifle gezdim sayfanizi :))
zencefil cicegi
01-03-2013, 22:43
keyifle gezdim sayfanizi :))
Hosgeldiniz...Herzaman beklerim :)
zencefil cicegi
06-03-2013, 09:58
Bu cicegin tohumunu aldim dün paketteki fotografini cok begendim
bahcesinde **** evinde bulunduran varmi acaba
Paketin üzerindeki ismi (Strandflieder)
Bu da fotografi
almanyalı
06-03-2013, 10:44
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bende var geçen yıl da ekmiştim, bu yıl da ektim, henüz çıkmadılar bekliyorum.
türkçe ismi deniz lavantası.
sevgilerimle
zencefil cicegi
06-03-2013, 17:47
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bende var geçen yıl da ekmiştim, bu yıl da ektim, henüz çıkmadılar bekliyorum.
türkçe ismi deniz lavantası.
sevgilerimle
Tesekkür ederim arkadasim.
Bilgilendirmen harika oldu.Simdi kücük oglumla ekecegiz insallah :D
almanyalı
06-03-2013, 17:53
merhaba,
Hiii sizde mii? dermişim.:eek: b:Dyalnız bu bitkinin boyu 80 cm yazıyor pakette geçen yıl benimkiler biraz daha uzun olmuşlardı haberiniz olsun dedim.;)
ayrıca yarışmada başarılar dilerim, biz bugün itibariyle ilk tohumları attık toprağa..:D;)
sevgilerimle
zencefil cicegi
06-03-2013, 23:39
merhaba,
Hiii sizde mii? dermişim.:eek: b:Dyalnız bu bitkinin boyu 80 cm yazıyor pakette geçen yıl benimkiler biraz daha uzun olmuşlardı haberiniz olsun dedim.;)
ayrıca yarışmada başarılar dilerim, biz bugün itibariyle ilk tohumları attık toprağa..:D;)
sevgilerimle
Evet biz de :D Rakip oluyoruz artik :)Hadi hayirlisi.
Benim pakette 60 santim yaziyordu ama bakalim büyüyünce görecegiz hep birlikte
seyfi0505
06-03-2013, 23:44
Sayın Zencefil cicegi çiçekleriniz bahçeniz çok güzel elinize saglık Saygılar.
zencefil cicegi
16-03-2013, 09:42
Sayın Zencefil cicegi çiçekleriniz bahçeniz çok güzel elinize saglık Saygılar.
Cok tesekkürler seyfi bey.
bahceme hosgeldiniz.
zencefil cicegi
16-03-2013, 09:51
orkideler canlanmaya basladi hepsi yeni yapraklar veriyorlar
birde cicek saplarini görebilseydim :D
bebek vandamin da son durumu ne kuruyor nede yeseriyor bekliyoruz bakalim
zencefil cicegi
16-03-2013, 10:00
lilium soganlari da filizlendi
dün sabah kalktigimda saksilarin üzeri bembeyaz karla kapliydi
iki gündürde sicaklik -5 -6 larda :(
Lupin tohumlarimi aldim yine
yine diyorum gecen sene 4 paket almistim direk bahceye ekmistim
sümüklü böcekler sagolsun tohumlarimin kafasini kaldirmalarina izin vermeden cikani yediler
bu sene ilk önce saksiya ekecegim daha sonra bahceye alacagim insallah.
zencefil cicegi
16-03-2013, 10:04
lupin,hüsnüyusuf tohumlarim ve dün aldigim cattleyam
hüsnüyusuf bir saksisi filizlendi bile hemde 6 yasindaki oglusum ekti tohumlari:D
zencefil cicegi
16-03-2013, 10:40
cimlenen tohumlarim
sabah sefasi,hüsnüyusuf,kücük sakasida deniz lavantasiymis
sevgili arkadasim almanyali'dan ögrendim ismini.
Gül 8 mart dünya kadinlar günü hediyem :)
ve yeni cattleyam
zencefil cicegi
16-03-2013, 10:59
benim zahmetsiz kücük kizlarim ciceklenmeye devam ediyorlar
zencefil cicegi
16-03-2013, 11:02
tohumlarin hepsi oglusumun minik ellerinden:D
zencefil cicegi
27-03-2013, 15:38
Bugün sabah orkidelerimle konusuyordum ki birde ne göreyim
Allahiim nasil mutlu oldum nasil anlatamam bebek vandam yeni kök gelisimi göstermis.
Bebislerde Kayseri'de köylü kadinlarin yaptigi bez bebeklerim paylasmak istedim sizlerle
zencefil cicegi
27-03-2013, 15:44
Tohumlarim cok yavas gelisiyorlar neden bilmiyorum nerede yanlis yapiyorum:(
Hüsnüyusufum cok ciliz büyüyor cam kenarinda duruyor bulundugu oda da oldukca sicak.
Alttaki Sabah sefalarim sasirtilmayi bekliyorlar
Lupine lerim yeni yeni uyanmaya basladilar.
Üzeri pöset cekili olan biber tohumlarim haftasonu ektim onlarida 3 saksi bakalim sonuc nasil olacak
Hüsnüyusuf'larimin böyle ciliz olmasi normalmidir acaba?
zencefil cicegi
27-03-2013, 15:50
öylesine renk olsun diye:D
Hüsnüyusuflarınız yeterince ışık almıyor görünen. Gövdeleri hem cılız hem de uzun. Daha fazla ışık almaları lazım bir de fazla sulamayın.
mandalinleerik
27-03-2013, 15:57
Maşallah bahçeniz ve çiçekleriniz. Çok güzel. Ayrıca bez bebekleriniz de renk katmış.
(Orkideler harika)
zencefil cicegi
27-03-2013, 16:04
Hüsnüyusuflarınız yeterince ışık almıyor görünen. Gövdeleri hem cılız hem de uzun. Daha fazla ışık almaları lazım bir de fazla sulamayın.
Sayin h_dogan bende öyle düsündüm ama malesef tam günes gören bir pencerem yok batiya bakan bir camin önünde aksam günesi aliyor sadece
hos bu aralar aksam günesini dahi gördügümüz yok
kar kis kiyamet hala buralar :(
zencefil cicegi
27-03-2013, 16:07
Maşallah bahçeniz ve çiçekleriniz. Çok güzel. Ayrıca bez bebekleriniz de renk katmış.
(Orkideler harika)
Sayin mandalinleerik sayfama hosgeldiniz
güzel sözleriniz icin tesekkür ederim kizlarim adina :)
sizde yorumunuzla renk verdiniz herzaman bekleriz saygilar...
zencefil cicegi
27-03-2013, 19:16
yeni sürgünler veren ludissa Color, kalanchoe, guzmania
ortadakinin Ismini bilmiyorum bir sukulent türü sanirim.
Orkidelerim de bütün ciceklerini döktü yazi bekleyecegim artik :(
Fideciklere fazla su vermeyin o zaman hava soğuk ışık da az zaten kuvvetli gelişme olmaz. En iyisi yavaşça büyümeleri. ;)
Bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık.
148 nolu mesajdaki ceylanınıza bayıldım maşallah nasılda canlı ...
almanyalı
28-03-2013, 05:49
Hüsnüyusufum cok ciliz büyüyor cam kenarinda duruyor bulundugu oda da oldukca sicak.
Alttaki Sabah sefalarim sasirtilmayi bekliyorlar
Lupine lerim yeni yeni uyanmaya basladilar.
Üzeri pöset cekili olan biber tohumlarim haftasonu ektim onlarida 3 saksi bakalim sonuc nasil olacak
Hüsnüyusuf'larimin böyle ciliz olmasi normalmidir acaba?
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, okidekeriniz yine çok güzel maşallah elinize sağlık.
Birşey dikkatimi çekti, sanırım hüsnüyusuf fideleriniz üşümüş saksılar pencere önünde aydınlık tamam ama,
pervaz mermer değil mi? eğer pervazın altında kalorifer yoksa mermer soğuk oluyor bu nedenle fideleriniz üşümüş olabilir.
Fark etti iseniz güneş birden çıkıyor ve yakıcı oluyor burada,
çok kısa sürüyor ama o arada yeni çıkan fidelerin yapraklarını kavuruyor maalesef.
Güneş çıkınca fidelere gelmesin dikkat edin, henüz çok inceler.
Biberlerde terleme/ buhar fazla yok gördüğüm kadarı ile, ben benimkileri eker ekmez ağzını bantlayıp üç gün kaloriferin üstünde bırakıyorum,
o zaman hemen çıkıyor ve normal yerlerine alıyorum, bu yıl da hepsi çıktı.
toprak sıcak olunca tohumlar çabucak çıkıyor, sonrası aydınlık ve sıcak.
Eğer eviniz yerden ısıtma ise saksıları yere koyun,
böyle de inanılmaz hızlı çıkıyor v ısı hiç düşmüyor.
Bebeklere bayıldımm çok güzeller, orkideniz iç saksıd değil mi ben mi yanlış gördüm? oğluşunuza da bin maşallah tombik elleri ile diktiği fidelerin çiçek açtığınıda görür inşallah.
sevgilerimle
zencefil cicegi
28-03-2013, 09:08
Bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık.
148 nolu mesajdaki ceylanınıza bayıldım maşallah nasılda canlı ...
Sevgili nardane,hosgeldiniz.
Ceylanim adina tesekkürler güzel sözleriniz icin:)
zencefil cicegi
28-03-2013, 09:25
Birşey dikkatimi çekti, sanırım hüsnüyusuf fideleriniz üşümüş saksılar pencere önünde aydınlık tamam ama,
pervaz mermer değil mi? eğer pervazın altında kalorifer yoksa mermer soğuk oluyor bu nedenle fideleriniz üşümüş olabilir.
Fark etti iseniz güneş birden çıkıyor ve yakıcı oluyor burada,
çok kısa sürüyor ama o arada yeni çıkan fidelerin yapraklarını kavuruyor maalesef.
Güneş çıkınca fidelere gelmesin dikkat edin, henüz çok inceler.
Merhaba
sevgili almanyali
Hüsnüyusuflarimin bulundugu pencere pervazi mermer degil .Görünümü öyle sadece altinda da kalerüfer var ve oldukca sicak.
Sicaklik konusunda pek Problem oldugunu düsünmüyorum aslinda ama tabi söylediginiz gibi belkide yeterli olmayabilir yinede .
Biz 2 haftadir hic günes göremedik yakmasina raziyim :D suan lapa lapa kar yagiyor :(
Biberlerde terleme/ buhar fazla yok gördüğüm kadarı ile, ben benimkileri eker ekmez ağzını bantlayıp üç gün kaloriferin üstünde bırakıyorum,
o zaman hemen çıkıyor ve normal yerlerine alıyorum, bu yıl da hepsi çıktı.
toprak sıcak olunca tohumlar çabucak çıkıyor, sonrası aydınlık ve sıcak.
Eğer eviniz yerden ısıtma ise saksıları yere koyun,
böyle de inanılmaz hızlı çıkıyor v ısı hiç düşmüyor.
Biberlerimin üzerine folye cekip bantladim bende ayni kalerüfer bulunan pencere önündeler
terleme oluyor ama cok fazla degil acikcasi söylediginiz gibi kalerüfer üzerine alabilirim tesekkürler öneri icin.
orkideniz iç saksıd değil mi ben mi yanlış gördüm?
Özür dileyerek burada ne sormak istediginizi anlayamadim sevgili arkadasim.
almanyalı
28-03-2013, 09:49
orkideler canlanmaya basladi hepsi yeni yapraklar veriyorlar
birde cicek saplarini görebilseydim :D
bebek vandamin da son durumu ne kuruyor nede yeseriyor bekliyoruz bakalim
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bu mesajınızın ilk resmindeki orkide direkt olarak dış saksıyamı dikili? onu sordum.
demek sizin orada kar var,
çok şükür bizim burada bulutlu hava..dün biraz güneş vardı ama yarın da yağmur varmış..!! bu kış bizi terk etmeyecek galiba :(iki yıl önce de böyle olmuştu bütün yaz yağmurlu geçmişti..:mad:salyangozlar cirit atmıştı yollarda..:p
Sevgili zencefilçiçeği
Ben bu yıla kadar, mart kapıyı aralar aralamaz, tohumlarımı bir heyecan ekerdim. Sonra uğraş dur, suyu ayarla terlemeye dikkat et, üstünü ört, olmadı aç:)
Gecen yıl ben böyle uğraşırken, komşum nisan sonuna doğru bahceye ekti tohummlarını. Onun tohumlar 1 haftada harika fideler oldu. Tabii hava ve toprak ısındı. Bizim yapacaklarımızı doğa yaptı. Sağlıklı fideler oldu.
Almanya bizim karadenizden daha soğuk. Size tavsiyem, tohumlarınızı daha geç ekin ki, uğraşmayın.
Bahçenize verdiğiniz emeği alkışlıyor, sevgiler yolluyorum size.
zencefil cicegi
29-03-2013, 12:06
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bu mesajınızın ilk resmindeki orkide direkt olarak dış saksıyamı dikili? onu sordum.
demek sizin orada kar var,
çok şükür bizim burada bulutlu hava..dün biraz güneş vardı ama yarın da yağmur varmış..!! bu kış bizi terk etmeyecek galiba :(iki yıl önce de böyle olmuştu bütün yaz yağmurlu geçmişti..:mad:salyangozlar cirit atmıştı yollarda..:p
Sevgili almanyali, dogru görmüssünüz.
Orkidem seffaf olmayan,yanlarindan kocaman delikler actigim bir saksida.
Havalara gelince yarama basmayin :D
zencefil cicegi
29-03-2013, 12:19
Sevgili zencefilçiçeği
Ben bu yıla kadar, mart kapıyı aralar aralamaz, tohumlarımı bir heyecan ekerdim. Sonra uğraş dur, suyu ayarla terlemeye dikkat et, üstünü ört, olmadı aç:)
Gecen yıl ben böyle uğraşırken, komşum nisan sonuna doğru bahceye ekti tohummlarını. Onun tohumlar 1 haftada harika fideler oldu. Tabii hava ve toprak ısındı. Bizim yapacaklarımızı doğa yaptı. Sağlıklı fideler oldu.
Almanya bizim karadenizden daha soğuk. Size tavsiyem, tohumlarınızı daha geç ekin ki, uğraşmayın.
Bahçenize verdiğiniz emeği alkışlıyor, sevgiler yolluyorum size.
Sevgili cemo
Öncelikle sizin bahcenizin,bitkilerinizin yaninda benimkileri konusmaya dahi cesaret edemem acikcasi.
Sizin sayfanizi hayranlikla takip ediyorum.Bahceniz cennetten bir köse gibi masallah.Asil ben sizi ayakta alkisliyorum.
Ben evde tohumdan fideler yetistirme isine ilk defa girisiyorum aslinda:)
Defalarca alip direk bahceye ekme deneyimim cok oldu.Ama ne yazikki Almanya'nin iklim sartlarini belki biliyorsunuzdur, yagmursuz günümüz yok desem abartmis olmam inanin.Yagmur oluncada dogal olarak sümüklü misafirlerimiz hic eksik olmuyor :)
daha topraktan ciktiklarini göremeden afiyetle götürüyorlar :D
Söylediklerinizi dikkate alacagim mutlata bir kac tohum daha alip deneyebilirim :)
Kucak dolusu sevgiler
zencefil cicegi
29-03-2013, 12:29
Allah'im sen aklima mukayyet ol diyorum her baktigimda:D
bu ne güzelliktir böyle
Allah'im sen aklima mukayyet ol diyorum her baktigimda:D
bu ne güzelliktir böyle
Gerçekten çok sağlıklı ve harika görünüyorlar.Taze bir gelin gibi....
mandalinleerik
29-03-2013, 13:19
Maşallah çok güzeller. Bunları gördükçe insan kendini zor tutuyor hepsinden almak için.
zencefil cicegi
29-03-2013, 13:21
Gerçekten çok sağlıklı ve harika görünüyorlar.Taze bir gelin gibi....
Evet sevgili hberbul ben bukadar güzel gelin bile gördügü hatirlamiyorum :D
guzmania min yavrusuda yolda yasasiiin ;)
zencefil cicegi
29-03-2013, 13:28
Maşallah çok güzeller. Bunları gördükçe insan kendini zor tutuyor hepsinden almak için.
Sevgili mandalinleerik ben kendimi tutamayanlardanim malesef :(
Sayın Zencefil Çiçeği,
Sabah sefalarını nacizane önerim kalıcı yerlerinde çimlendirmeniz. Bu bitki kişisel tecrübelerime göre şaşırtmayı pek sevmiyorum.
Bahçenizde sağlık içinde keyifli günler temenni ederim.
firsat bulayim bende foto ekleyim benim ciceklerimi :)
zencefil cicegi
29-03-2013, 18:10
Sayın Zencefil Çiçeği,
Sabah sefalarını nacizane önerim kalıcı yerlerinde çimlendirmeniz. Bu bitki kişisel tecrübelerime göre şaşırtmayı pek sevmiyorum.
Bahçenizde sağlık içinde keyifli günler temenni ederim.
Sevgili tturt
iki senedir defalarca bahceye ektim fakat sümüklü böceklerin istilasindan birtek tohumun bile büyüdügünü göremedim ne yazikki
Bu yilda evde fide haline getireyim sonra bahceye cikarayim dedim simdilik cok güzel büyüyorlar insallah basaririm.
zencefil cicegi
18-04-2013, 12:07
merhabalar yaz geldi sayilir artik nihayet
o sebepten internete fazla Zaman ayiramiyorum.
Malum islerde cogaldi bahcelerden dolayi ama olsun
yorgunluktan sonra o bahcelerde oturup bir bardak cay,kahve yudumlamanin keyfi hic birseyde yok bence.
Neyse uyuyan güzellerin uyanmasina sahitlik edelim hep beraber :)
Herzamanki gibi ilk yüzümü güldüren nergislerim ve gecen sene ektigim sari ters lalelerim.
zencefil cicegi
18-04-2013, 12:12
Clematislere inanamadim evelsi gün kuru bir dal halindeydiler iki günde bu hale geldiler inanilmaz hizli büyüyen bir sarmasik.
Ve lalleler
tek lalenin dibinden gelenlerde liliumlar sürekli biseyler alip ektigimden neyi nereye ektigimi unutuyorum sonra iste böyle neyin nereden cikacagini kestiremiyorum :D
zencefil cicegi
18-04-2013, 12:17
bahcemin gözdelerinden cuha'larim
hernekadar yapraklari sümüklü böceklerin dogum hanesi gibi olsada cok seviyorum onlari :)
Aralarinda birde papatyam var ama papatyalari yok malesef :(
akçabardak
18-04-2013, 12:19
Merhaba zencefil çiçeği.
Ters lalenin sarı olanını ilk defa görüyorum, çok güzelmiş selamlar.
zencefil cicegi
18-04-2013, 12:27
Hanimeli sarmasigi onuda gecen yaz aldim yanindakide sarmasik ortanca.
ortanca ve güller
yine ortanca ve güller :)
Nergisler lavantalar ters laleler
En alttaki kirmizi bögürtlen
zencefil cicegi
18-04-2013, 12:30
Merhaba zencefil çiçeği.
Ters lalenin sarı olanını ilk defa görüyorum, çok güzelmiş selamlar.
Merhaba akcabardak
Hosgeldiniz bahceme.Bizim buralarda bende hep sarilarini görüyorum kirmizisini iki senedir ariyorum fakat hic denk gelmedim.
saygilar
Elinize sağlık Sn. Zencefilçiçeği. Ben de bu ters laleleri çok beğeniyorum bunları bulmam lazım. Nedense diğer lalelerden daha çok hoşuma gittiler. :D
zencefil cicegi
18-04-2013, 16:35
Elinize sağlık Sn. Zencefilçiçeği. Ben de bu ters laleleri çok beğeniyorum bunları bulmam lazım. Nedense diğer lalelerden daha çok hoşuma gittiler. :D
Merhaba h.dogan
Simdilerde soganli bitkilerin soganlarini bulmak artik zor,ekme zamani gectiginden dolayi. Denk gelirde görürsem eger isterseniz size gönderebilirim.
zencefil cicegi
18-04-2013, 17:02
Calinin cicekleri muhtesem sapsari oluyor her yil
orman gülü ve mini nergisler
kelebek çalısı
18-04-2013, 17:42
Sn. zencefil cicegi, bahçenize ait özlediğimiz görüntüleri yavaş yavaş ekliyorsunuz. Bahçe takipçiniz olarak bitkilerinizi sağlıklı ve bol çiçekli görmek büyük keyif doğrusu.
Forsythia (Altın çanı) gerçekten oldukça görkemli bir çiçeklenme yapmış. Çiçeklenmenin ardından size sadece yeşilliğini sunacak olduğundan bu görüntülerin tadını çıkarınız.
Selam ve sevgiler.
Merhaba h.dogan
Simdilerde soganli bitkilerin soganlarini bulmak artik zor,ekme zamani gectiginden dolayi. Denk gelirde görürsem eger isterseniz size gönderebilirim.
Teşekkürler ama bence de zamanı geçti bu sene dikim zamanında bakalım bir yerleden bulacağız.
zencefil cicegi
19-04-2013, 21:54
Sn. zencefil cicegi, bahçenize ait özlediğimiz görüntüleri yavaş yavaş ekliyorsunuz. Bahçe takipçiniz olarak bitkilerinizi sağlıklı ve bol çiçekli görmek büyük keyif doğrusu.
Forsythia (Altın çanı) gerçekten oldukça görkemli bir çiçeklenme yapmış. Çiçeklenmenin ardından size sadece yeşilliğini sunacak olduğundan bu görüntülerin tadını çıkarınız.
Selam ve sevgiler.
Sevgili kelebek calisi
Güzel sözleriniz icin cok tesekkürler. Forsythia her sene böyledir inanilmaz cicek verir sonrada bütün bahceyi onun sari tozu sarar :)
zencefil cicegi
23-04-2013, 20:33
Bahcelerin süsü nazli nazli sallanan küpelileri
zencefil cicegi
23-04-2013, 20:35
Hercai menekselerimin saksilari cok hosuma gidiyor :D
Şu küpelilerden en sonunda bana da aldırdınız. :D Artık bizim de bir küpe çiçeğimiz var. ;)
zencefil cicegi
23-04-2013, 20:38
Şu küpelilerden en sonunda bana da aldırdınız. :D Artık bizim de bir küpe çiçeğimiz var. ;)
h_dogan bey ne iyi etmissiniz vazgecemeyeceksiniz inanin :)
simdilik ben iki tane aldim yaz sonuna Kadar Allah kerim :D
Başka rengi gelirse bir tane de ondan alırım bu sizinkine benziyor ama içindeki renk beyaz değil de daha değişik bir renkti gündüz fotoğraflamaya çalışırım. ;)
zencefil cicegi
23-04-2013, 20:47
Başka rengi gelirse bir tane de ondan alırım bu sizinkine benziyor ama içindeki renk beyaz değil de daha değişik bir renkti gündüz fotoğraflamaya çalışırım. ;)
desenize gözlerimiz bayram edecek fotograflarla yine :D
Her ne kadar yorum yapmaya zaman bulamasamda zevkle takip ediyorum bahce sayfanizi
Bu aralar fazla yükleyemiyorum fazla fotoğraf çekemedim. Az az yüklüyorum. ;)
zencefil çiçeğinize ve mavi orkidenize bayıldım...bol çiçekli günler diliyorum size..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.