View Full Version : Sarıkoz Köyü Toplantıları-Ağaçlandırma Çalışmaları
Yücel Özlem
03-05-2007, 19:04
Derya, Ulaşım konusunda bize bir imkan sunmuşsun. Teşekkür ederiz. Ankara-Çubuk ulaşımı konusunda da bilgi verseydin daha bir ikrama geçecekti. Bildiğim kadarı ile havayolu, deniz ve demiryolu ulaşımı yok. Ama otobüs ve dolmuş ulaşımı nasıl? Nerden kalkarlar? Hangi saatlerde hareket edilir. Sefer sıklığı nedir? Sen Sarıkozlu değil misin diye sorup beni mahçup etmeden:o
Daha önce birlikte hareket imkanımız olmuş ve birinde bir diğerinde de iki otmobille köye kadar gitmiştik. Sanırım haberleşmek suretiyle yine aynı yöntem uygulanabilir. Bu konuyu ancak cumartesi günü netleştiriyoruz. Sevgiler.
Derya Özen
04-05-2007, 09:07
Çubuk'a dolmuş seferi yoktur. Sadece otobüs var. Otobüsler Bentderesi'nden kalkar sırası ile, Dışkapı, Aydınlıkevler, Hasköy, Şenyurt dan geçerek Çubuk'a gider. Otobüs sefer sayısı her 4 dakikada 1 dir. Burdan anladığım kadarıyla Yücel Bey de geliyor :p Otobüsler de bilet ya da kart kullanılmıyor. Paraları muavin topluyor.
Yücel Özlem
04-05-2007, 09:16
Derya, gönlüm elbette gelmekten yana. Bunu başarabilmek için çalışıyorum.
Çubuk'a büyükşehir belediyesinin otobüsleri mi çalışıyor?
Derya Özen
04-05-2007, 09:30
Malesef hayır. Çubuk belediyesine ait otobüsler çalışıyor.
Penelophe
04-05-2007, 14:41
Keşke bende gelebilseydim. Size iyi eğlenceler ve başarılar..
Derya Özen
05-05-2007, 07:58
Arkadaşlar Kahve de ve Ankara başlığı altında da duyurdum. Köydeki fidanlar dikilmiş. Siz hala benim davetlimsiniz. Bu sefer köyde dikim yapmasak da, bol bol gezeriz. :p
Ben bu kez gelemiyorum Derya'cım. Köye gelmek için kullandığımız arabamızı dün sattık. Otobüslerle de uğraşmak istemiyorum. Başka bir zamana umarım... Size iyi eğlenceler. :)
Derya Özen
05-05-2007, 09:04
:( Ama 1 Temmuz da geleceksiniz demi?
:( Ama 1 Temmuz da geleceksiniz demi?
Niyetimiz hep var güzelim. Ama şartlar bunları değiştirebiliyor bazen :)
Chewbacca
05-05-2007, 09:15
Sabah oğlanın okulunda bir toplantı var.
Eğer erken kaçabilirsem ve araba bulabilirsem gelmeyi planlıyorum..
Derya Özen
05-05-2007, 09:21
Gelecek arkadaşlar la konuşsak çok iyi olacak. Yarın kimseyi arkamız da bırakmak istemem. Nasıl gideceğimizi de konuşalım.
malina-x
05-05-2007, 18:18
agac dikimi yapilmayacak ise ben de affiniza siginarak senlige kacayim bari
http://senlik.linux.org.tr/2007/
zamanlama iste :)
Yücel Özlem
06-05-2007, 21:26
Sarıkoz'a bu kez daha kalabalık gidecekmişiz gibi başladık. Sonra bir sıra aksilikler başgösterdi. Fidanlar da dikilmiş olunca iş iyice tavsadı. Ama bu önemli günde köyümüzde bulunmalıydık. Tunç, Dark, Tansel ve ben köyün girişinde Özen ailesine yetiştik. Keyfli bir gün geçirdik. Selamlar ve iyi haberler getirdik.
Baba oğul (Tunç ve Tansel Kutlu)
10270
Keyflerine diyecek yok.
Yücel Özlem
06-05-2007, 21:40
Duyduk duymadık demeyin. Düğünümüz Var.
10271
Sevgili Dilek, Sevgili Erdem, şimdiden mutluluklar diliyoruz.
Yücel Özlem
06-05-2007, 21:58
Özen Ailesi toplu halde şenlik yerinde (ön planda) bana poz verdiler.
Hasta olan Anneanne (ön sıra, ortada) aylar sonra ayağa kalktı. Ne güzel şenliğe bile geldi. Pek mutlu ve gururlu. Hayata bağlı, iyilik dolu.
Eşi Çavuş Dayı da pek mutlu görünüyor.
10272
Derya, Çavuş Dayının (dede) dizine doğru keyfle yaslanmış. Damla son anda yetişip, Annesinin yanına, kenara ilişmiş.
Dernek Başkanımız Orhan Bey de tüm ailenin Ve tabii köylülerimizin sağlık ve esenlik içinde bir arada olmasından mutlu.
Güzel bir gündü. Çok eğlendim. Yorulamadım :)
Sarıkoz'lulara bir kez daha teşekkür ederim. Bu bozkırın ortasında hem yeşil he de cıvıl cıvıl bir yer ;)
Derya Özen
07-05-2007, 08:45
Dün, kıymetli saatlerini bize ayıran arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gerçektende tadına doyulmaz bir gün yaşadık. Tekrarlarını beklerim. :p
Çok güzel görünüyorsunuz, her zamanki gibi.. :)
Dün aslında ben de aranızdaydım, orada olmasam da...;)
Sevginiz kalbimizde, selamınız başımız üstünde.
Derya Özen
07-05-2007, 09:31
Çok güzel görünüyorsunuz, her zamanki gibi.. :)
Dün aslında ben de aranızdaydım, orada olmasam da...;)
Sevginiz kalbimizde, selamınız başımız üstünde.
Siz hep aramızdasınız. Bunu biliyoruz zaten :p
çok imrendim bir sonraki organizasyonda ben de olmak isterim...
Chewbacca
07-05-2007, 10:45
Sabah oğlan okulda işini erken bitirip, kahvaltıyı da erken yapınca yapacak pek bir iş kalmamıştı, Tam o sırada Yücel abi aradı "hadi" dedi... çıktık yola...
Yolda "sevgi çiçeği" ararken ikince defa kaybolan Dark'ı gördük...
10278
Ben "abi almayalım o çok yiyor bize bişi kalmıyor" dememe rağmen Yücel abi dark'ı da arabaya aldı...
Tam gaz Sarıkoz...
Kutlamalardan bir kare...
10280
Kutlamalar sırasında "mıhtar emmi" ve yeni motor'u takıldı gözümüze... En baş köşedeydi motor...
10279
Kutlamalar biterken, bir önceki gezi sırasında Derya'nın söz verdiği gezi başladı bizim için,
10281
10282
Siz Dark'ın yorulmadım dediğine falan bakmayın... Hepimizin canı çıktı... Fakat kesinlikle HARİKA bir gündü...
Teşekküler Derya... Teşekkürler Sarıkoz... Teşekkürler Yücel abi...
damla_ozen
07-05-2007, 11:09
Dün benim için çok güzel bir gündü.Gelen ve gelemeyen tüm arkadaşlarımıza ve büyüklerime sonsuz şükranlarımı belirtim çok teşekkür ederim.Gelenlerle zaten birlikte idik ama gelemeyen arkadaşlarımızlada gönüllerimiz bir idi. Kısmet başka sefere inşallah .Ben çok eğlendim.Umarım sizlerde benim kadar eğlenmişsinizdir.Şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere.
Derya Özen
07-05-2007, 12:26
çok imrendim bir sonraki organizasyonda ben de olmak isterim...
Bizim köyümüz de kapımız da herkese açık. Unutmayın 1 Temmuzda da şenliğimiz var. Tüm ağaçlar net üyeleri davetli. Fiyona bu fırsatı kaçırma bence.
Derya Özen
07-05-2007, 14:01
Siz bunların yemek için kavga ettiğine bakmayın. 2 side iki dirhem bir çekirdek süzülüp duruyorlar. Bişi yedikleri felan yok. En çok yiyen kişinin ben olduğum su götürmez bir gerçek. Beni yemek yerken görenler kilomla orantıma inanamıyor zaten :D
Derya Özen
07-05-2007, 15:50
Köyümüze gelen dostlar sayesin de, güzel bir gün geçirdik. Sizlerle Chewbacca'nın makinasından çıkmış resmi paylaşmak istiyorum. Bu resim bizim Sedir fidanlarının dikildiği yerde çekildi.
Biliyorum fotoğrafları bekliyorsunuz ama fotoğraf formatı sorunu sebebiyle ekleme işim geceye kalacak. :)
(300' yakın fotoğraf için yer açıp jpg formatına çevirmem gerekecek :D)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/BaloonIMG_6398_resize.jpg
Bu şeker çocuğun ne düşündüğün çok merak ettim fotoğrafı çekerken. Bütün yemekler gibi tatlı da çok lezzetliydi ama tatlıyı yerken bir kaç kişinin neden yüzünü buruşturduğunu bir türlü çözemedim. :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/BaloonIMG_6404_resize.jpg
Geçen ziyaretimizde mıhtarın motorlarını duymuş ama görme şansımız olmamıştı. Bu sefer birini görebildik. Diğerlerini de görmek istedik ama hepsini bir seferde göstersem siz gelmezsiniz bir daha diyerek diğerlerini sonraki ziyaretlerimizde görebileceğimizi söyledi. :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/BalonnIMG_6424_resize.jpg
Yücel Ağabey kitap gibi insan. Hatta kitap ne kelime ansiklopedi gibi. Bunun yanında değer verdiği konular üzerine saatlerce sıkılmadan, usanmadan bilgisini paylaşan bir insan. O olmasa bu gezi en azından benim açımdan daha az "bilgilendirici" olacaktı.
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/BaloonIMG_6444_resize.jpg
Yapanların ellerine sağlık, ziyafeti tertip edenlerin kesesine bereket. Ben kendi adıma tıka basa doydum :) Akşama bir gram yemek yiyemedim. Kaçırılmaması gereken bir ziyafet vardı. Gerçi arkadaşlarımızdan biri daha az yeseydi biz biraz daha da tadına varacaktık yediklerimizin ama neyse. Yine de herkese bol bol yetecek berektli bir soframız vardı :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_6704_resize.jpg
Veeeee... Keşif timimiz :)
Çektiğim 300'e yakın fotoğraf içerisinde en çok hoşuma giden aşağıdaki fotoğraf oldu. Bu sebepledir ki üzerine tek kelime eklemeden, yazısız olarak size aktarıyorum. Benim için o günün fotoğrafı
:cool:
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_6455_resize.jpg
Yazdıklarımın malum hemen hepsi kurgu. Her şey çok güzeldi. Chew'den bana kalsa daha çok baklava yiyecektim ama maalesef :)
Gün boyu kaç kilometre yol katettik bilmiyorum fakat gezi o kadar iyi geldi ki gece saat 03:00'a kadar benim gözüme uyku girmedi :)
Derya Özen
08-05-2007, 08:03
Dark, bence de bu fotoğrafı, günün fotoğrafı yap. Gerçekten de, çok şeyler anlatan bir resim.
Derya Hanım!
Köyünüzde bu sabah şöyle bir tur atma şansım oldu. Doğrusu çok kıskandım. Her şey çok güzel. Hepinizin yüreğine sağlık. Bu arada mıhtar emmiye ve tüm köy halkına selam olsun eminim onlar o yanan ateşe sahip çıkarlar.
Angara.Çubuk,Sarıkoz bunlarda kim. Oğlum Cemal sen bu günlerde hayal kahvesine fazlamı takılıyorsun ne?
Sevgiyle kalın.
Cemal Sansar / Yalova
Derya Özen
09-06-2007, 15:40
Resmin çekildiği yer de Hıdırellez etkinliğimizi yaptık. Bizimle gelen dostlar bilir, hayli kalabalıkdık. Resimden de anlayacağınız gibi etrafa epey yayıldık ve tabi bu arada, sağı solu da kirlettik.
Derya Özen
09-06-2007, 15:46
Bu da herkes dağıldıktan sonraki hali. Çevreye duyarlı bir köy olduğumuz belirtmek istiyorum. Tam alan çekmeyi akıl edemedik ama bir kısmını da olsa göstermek istedim. Dark ile birlikte piknik alanına gittiğimiz de her şey toplanmış, çöpler çöp poşetine konulmuş traktöre yüklenmişti. Daha önce köyümden çöpler için de bir çay resmi gösterilmişti. :( Bizim köylülerin kendi çöplerini ortalık da bırakmadıklarını göstermek istedim. Tabi o çöplerin olduğu yer için de düşündüklerimiz var, çöpler bize ait olmasa da köy bizim.
Yücel Özlem
14-06-2007, 00:50
Köyümüzle haklı olarak övünebiliriz.
Hıdırlık meydanını biraz daha süslesek ne dersiniz?
Not: Eskiden Hıdırellez toplantılarının yapıldığı yerlere kısaca "hıdırlık" veya "hıdırlık bahçası", "hıdırlıktepesi", "hıdırlıkyeri", "hıdırlık alanı" gibi adlar vriliyordu
Mahmut Leventoğlu
14-06-2007, 11:32
Bizde buradan yutkuna yutkuna köyümüzü izliyoruz ne yapalım. Sağolasın Derya Özen bizi de SARIKOZlu yaptın , Ağaçlar.Net sitemizde Sarıkoz ateşini sen yaktın, Allah gönlüne göre versin. Yücel Özlem ağabey yüreğine ellerine sağlık. Allah sana sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.
Sevgi ve selamlarımla
Derya Özen
14-06-2007, 11:36
Mahmut Bey, karış karış Türkiye'yi geziyorsunuz, geçen Rize ye gideceğim diyordunuz, köyünüze uğramadanmı gideceksiniz.
****** 1 Temmuz da şenlik var. Tüm CAN'lar davetlidir. *****
--------------------------------------------------------------------------
Doyasıya eğlenceyi kaçırmayalım, Ağaçlar net üyelerini bir araya toplamak ve tanışmak için de güzel bir tarih bence.
Mahmut Leventoğlu
14-06-2007, 12:29
Sevgili Derya , köyüme gelmeyi okadar çok istiyorumki ve hatta TÜRSAB DERGİ de bile işlemeyi planladım (Tüh ağzımdan kaçırdım sürpriz bozuldu). Fakat o kadar yoğun bir trafik içindeyimki ne yapacağımı şaşırdım. Fırsat bulabilirsem ancak günü birlik gelebilirim . Akşam binip sabah köyde olup tekrar akşam İstanbula dönebilmeliyim. Şimdiden söz vermeyeyim ama mutlaka birgün geleceğim.SARIKOZ DA YANAN ATEŞİ GÖRMELİYİM.
Sevgilerimle
Derya Özen
14-06-2007, 13:34
Sevgili Derya , köyüme gelmeyi okadar çok istiyorumki ve hatta TÜRSAB DERGİ de bile işlemeyi planladım (Tüh ağzımdan kaçırdım sürpriz bozuldu). Sevgilerimle
Valla güzel bir sürpriz olur, hem gelmeniz hem de, dergi. ;)
Yanan ateşi görmemek ne mümkün. Ben artık her gün şöyle bir uğrayıp bakıyorum ve görüyorumki sevgili Deryada bir çaba bir çaba aman ateş sönmesin diye. İşin içine güzel insanımızıda katınca bize sadece uzaktan seyretmek ancak birazda içini çekerek ısınmak kalıyor. Bende söz vermiyeyim ama hayatımda bu günlerde çok süprizler yaşıyorum. Ancak şunu söyleyebilirim Ankara merkezde oturan ve sizin festivalleri pek seven ailedeki küçük Sansar yine oralarda olacak. Ne diyelim kısmet. Kimbilir davul zurna eşliğinde sevgili leventoğlu ile yanan ateş şerefine halay bile çekeriz elimizde mendillerle.
Cemal akıllı ol akıllı takılma şu leventoğluna diyorum artık kendime söz geçiremiyorum. Ne yapayım görmesemde onu ruhen seviyorum.
Saygıyla.
Derya Özen
14-06-2007, 14:00
Şenliğimize herkes davetli, sakın ola Ankara'da kalacak yerimiz yok diye düşünmeyin, hepinizi ağırlayacak evimiz var.! Cemal Bey, biz şenlik de her yıl bir ağa seçeriz, ağa seçiminden sonrada dostluk halayı çekeriz. Bu halay da tüm dostlarımızı bir arada görmek beni ve köylümü mutlu eder. Bir anlam da, Ağaçlar net üyelerinin de emeği var benim köyüm de. Ağaçlar net üyelerini halay da görmek ve resimlerini çekmek, çok hoş olurdu.
Hadi gelde gitme......
Akıllı ol Cemal akıllı.
Herkes halay çeker sen neler dönersin bir düşünsene. Bir yanında Sevgili Derya bir yanında koca yörük Levent oğlu ne güzel halay böyle.
Hayal görmeye başladım sanırım.
Saygıyla Kalın.
Derya Özen
18-06-2007, 09:55
Sevgili dostlar, Sarıkoz da ağaç dikiliyor. Ben, bedenen yanların da olamasam da ruhen yanlarındayım. Ağaç dikildiğini duyduğum andan itibaren kalbim daha hızlı çarpıyor. Benim başlattığım bu olaya herkesin kendi elinden geldiğince destek vermesi çok güzel. Teşekkürler Mustafa ve Gürsel Erdal. :D
Derya'cığım
Gün yaklaşıyor. Hazırlanalım mı?
Derya Özen
22-06-2007, 10:58
Nevsune Teyze yazını şimdi gördüm, evet gün yaklaştı ve ben harıl harıl organizasyonla ilgileniyorum. Senin bana yazmanı beklemiştim, senin için ne zaman uygunsa ben de hazırım. Sarıkoz da eğelence ve şenlik var. Planlar ve duyumlar harika bir gün geçireceğimizi işaret ediyor. Kalabalık bir ağaçlar net grubu bekliyorum. Toplanmamız, konuşmamız ve tanışmamız için güzel bir yaz günü.!
Bilgisayarımdaki teknik aksaklıklar sebebi ile bir süre formdan uzak kaldım. Görüyürümki Derya kardeşimiz son hızla hazırlıklara devam ediyor. Çok mutluyum çok. Kısmetse halayda yerimizi alırız Derya hanım. Ne diyelim. Sadece şunu diyebileceğimi düşünerek bu satırı yazıyorum. Belkide hatamı yapıyorum diyede düşünmedim değil.
Sevgili Derya !
****** ağaçları yerine ekmek toprakla birebir iç içe olmak çok güzel bir şey. Ancak bu işe düşünceleri ile katılmak ve organizasyonu sağlamak ve başarıya imza atacak projeler için kafa yormakta bir fidanı toprakla buluşturmak kadar güzel ve haz verici bir duygu . Hatta daha da zor. Bu dünyanın en zevkli ve en zor işi ile uğraşmak meşakkatli olsa gerek.
Saygıyla kalın.
Yücel Özlem
28-06-2007, 22:51
01.07.2007 Pazar günü Sarıkoz'a gidecekler adlarını buraya yazmaya başlasalar mı?
Derya Özen
29-06-2007, 11:16
Ben Sarıkoz da olacağım. :) Beni listenin başına yazın lütfen.
Sarıkoz'a gelmek isteyip de, arabamız yok diye düşünen dostlarımız! dernek olarak pazar günü, Dışkapı mevkii hastahanesi önünden otobüs kaldırıyoruz.
Otobüs sabah saat 8.30 da hareket edecek, akşam dönüş saati henüz belli değil, bu köydeki koşullara ve gelen isteklere göre değişiyor.
Otobüs için her hangi bir ücret ödemiyorsunuz.!
(Köyden misafirlerimize ikramlarımız olacak, yani yanınızda hiç bir şey getirmezseniz bile aç kalmayacağınızı garanti ederim.) Fakat sizler kendiği isteğinize göre yiyecek ve içecek getirebilirsiniz. Ben yarın büyük olasılıkla burada olamayacağım, şimdiden gelmek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu belirteyim. Bu sadece benim değil dernek yönetimimizin ve muhtarımızın da davetidir.
Taaaa Yalova'dan bile ağaçlar net üyesi misafirim olacak, güzel dostlukların paylaşılacağı, hoş bir gün bizleri bekliyor... ;) :D
0535 276 63 53 Dernek bşk. Orhan Özen'e ait.
Mahmut Leventoğlu
29-06-2007, 11:31
Derya kızım bir iletişim telefonu da olsaydı iyi olurdu sanırım. Ya babanın ya senin cep telefonu mesela ve eğer bir mahsuru yoksa?
Derya Özen
29-06-2007, 12:34
Yazdım Mahmut Bey.!
Sarıkoz'da buluşmak üzere.
Yücel Özlem
01-07-2007, 21:36
Köyümüzün şenliğinde oldukça keyfli bir gün geçirdik. Teşekkürler benim köyüm. Resimler ve ayrıntılar arkadaşlarda. Ben ilk haberi yetiştireyim dedim.
Penelophe
01-07-2007, 21:58
Yücel bey ne güzel haber.:)
Fotoğrafları ve ayrıntıları bekliyoruz.:)
Mahmut bey sizlere ulaşmak için epey uğraştı bugün.;)
Yücel Özlem
01-07-2007, 22:24
Penelophe, teşekkür ederim.
Mahmut Bey'e Yazdım cevap alamadım.
Biz de onu epeyce çekiştirdik. Cemal Bey dilinden düşürmedi. Biz de katıldık.
Penelophe
01-07-2007, 22:29
Hele canım kulakları çınlıyordu. :)
Neler yaptınız Yücel bey, biraz anlatsanız?
Ben kendi adıma çok eğlendim.
Yine güzel bir gündü. Bu dördüncü gidişim oldu. Tahminen gerisi de gelecektir :)
Şarkılı, Türkülü, neşeli bir gündü.
Nevsun Hanım ve Cemal S. ile tanıştım. Tanıştığım için de sevindim. Ağaçlar.net üyeleriyle tanıştıkça bu işe başlanılmış olmasının verdiği haz biraz daha artıyor. =)))
Penelophe
01-07-2007, 23:15
:) Çok güzel ya, özenmemek elde değil.
Sağlık sorunum nedeniyle bu güzel etkinliğe katılamadım. Anlattıklarınızla ve fotoğraflarla orada olacağım...:)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_2481Small.jpg
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_2568Small.jpg
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_2168Small.jpg
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_2948Small.jpg
Zamanım olsa bir iki ekleme yapacaktım :)
Herkese günaydın !
Darkyes bu ne hız bende şaşırdım. İyi bir yolculuktan sonra Yalovada ve görevimin başındayım. Dün gerçekten güzel bir gün geçirdik. Sarıkoz çok güzel bir köyümüz. Arkadaşlarla birlikte o güzel insanlarla birlikte olmak beni gerçekten çok mutlu etti. Derya harika bir ev sahibesi haberiniz ola. Yücel abi formdaki gibi tam babacan harika bir insan. Biliyormusunuz dün patronumla tanıştım. O kendisini biliyor. Biraz zarar ziyan hesabı yaptık ve bazı çok güzel şeyleri hep beraber paylaştık. Formun fedayiliğini üslenen sevgili Tunç 'un bir tosbaanın sayamıyacağım pozda resimlerini çekmesini zevkle izledim. Nevsun hanım, annesi ve Yücel beyin eşi kırk yıllık dostlar gibi muhteşem üçlüyü hemen oluşturdular. Biraz kıskandım ama olsun. Bidahaki sefere sanırım eşim aralarına katılmaktan mutlu olur. Sevgili darkyesin ve Tunç'un resimlerini gördükten sonra bundan adım gibi eminim. Deryada mütiş bir performans kardeşleri ile birlikte bir orduyu ağırlayacak güçteler. Tabii anne baba hatta köyün bütün güzel insanları ile beraber. Mıhtar emmi bizi ilk karşılayan ve traktörün üzerindeki resimlerinden ilk tanıdığım kişi oldu Sarıkozda sağolsun. Kısacası rengarenk bir anadoluyu Derya bize yaşattı. Sizlere iyi bir haberimde yok değil hani. Doslar medeniyetler beşiği ANADOLU bütün ihtişamı ile yerinde duruyor. Bana inanmayanlar lutfen resimleri dikkatlice gözden geçirsinler.
Teşekkürler ağaçlar.net. Teşekkürler Derya hanım.
Saygıyla kalın.
Penelophe
02-07-2007, 08:28
Oyy oyyy oyy neler kaçırmışız yahu.:(
Vallahi yedik içtik. Gördüklerimizi de böyle fotoğrafla görmekmel olmaz. Gelip/gidip görmek lazım :)
Sarıkoz'daki güzellikleri duyacağınızı biliyorum, bu yüzden ben izin verin kişilerden söz edeyim.
Yaptığım, yapacağım en iyi işlerden biri, bu siteye üye olup, dünyalar güzeli insanları tanımak olmuş. Yazışmalardan herkesin ne kadar düzgün, seviyeli, kaliteli olduğu belliydi ama yüzyüze gelmek, inanın anlatılamayacak denli güzeldi.
Evsahibimiz Derya ile bir kaç gün önce tanışmış, kızım gibi içim ısınmıştı. Köyü için verdiği uğraş zaten kalbimi çalmasına yetmişti. Hele dün herkesi mutlu etmek için çırpınışlarını görseydiniz, ne demek istediğimi anlardınız. Kendisine ve o güzel ailesine ne kadar teşekkür etsem azdır. Köyde herkes bizi sanki kendi tanışlarıymış gibi karşıladı. Benim gibi yabani kent kültürlüler için anlamı çok büyüktü. Kendimi çocukluğumdaki o saf, çıkarsız komşulukta hissettim. Tüm Sarıkoz'luları unuttuğumuz değerleri hala yaşattıkları için sevgiyle kucaklıyorum.
Sevgili Yücel Bey için ne diyeyim bilmiyorum. Yaşlarımız çok yakın olmasına karşın, bilgi, donanımı ve sakinliğiyle öyle babacandı ki, yanında gençleşiverdim. Eşi Ayşe Hanım'la sanki ortaokuldan arkadaşmışız gibi kaynaştık, ne iyi etmişler de Ankara'da imişler, tanışmışız.
Cemal S, insana hemen kucak açan, yardımcı olmaya çalışan tavrıyla dostluk temellerini attı bile. Çoğu cümlesinde yer alan sevgili eşiyle de tanışmaya sabırsızlanıyorum.
Tunç Bey; ben ne diyebilirim O'nun için, gerçekten bilemiyorum. Sanırım böyle sorumluluk taşıyan insanla çok az karşılaşabilirsiniz. Oğlundan söz ederkenki yüzünün ifadesini herkesin görmesini isterdim. Ve dahi kızından!. Tunç Bey herkesi mutlu etmeyi kendine amaç edinmişti. Kendisiyle dalga geçmeyi başarabilen ender insanlardan biri. "Hep böyle kal" şarkısını O'na gönderiyorum.
Darkyes, sana bir teklifim var, onun için seni sona sakladım. Küçük oğlum olmayı kabul eder misin (annen izin verirse)? Ben sana ne börekler, ne ekmekler pişiririm. Sana kilo aldırırım. Tunç bey'in dilinden de kurtulursun!! Seninle konuşma ve gülme yarışı yaparız. Acele etme, yanıtını düşünerek ver.
Sarıkoz şenliği ile ilgili yazılacaklar bitmez, ama bitirmezsem uyarı yiyeceğim (Ne dersin Darkyes?).
Derya Özen
02-07-2007, 09:13
14841
14842
14843
Sarıkoz'dan bir kaç karede benden. Çok güzel bir gün geçirdik demek, sanıyorum asıl hissettiklerimizi anlatmakta biraz yavan kalır.
Cemal Bey, sağ salim gitmenize sevindim.! Ev sahipliğimizi beğenmeniz, beni ayrıca hoşnut etti. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Penelophe ve diğer dostlarımız, dün pek çoğunuzun kullaklarını çınlattık.! İnşallah bir gün hepinizi ağırlama şansım olur...
:D
Şimdi şu dönem bir şeyler var ama hayırlara gitsin derler ya öyle bir durum :)
Birlikte kalmadığım bir arkadaşım da geçen hafta gel bizimle kal istersen hatta bizimle kalmanı isteriz dedi. Aynı evde. Bir 6 ay kadar önce benimle kalasan diyen bir arkadaş aradan aylar geçtikten sonra bana tekrar aynı teklifi yaptı ve hatta cazip hale getirmek için ortaya bir iki şey de koydu :D
Şimdi sizin ki de beraber kalma teklifi değil ama daha değerli bir şey :)
Bu konuyu isterseniz bir ara başka bir yerde uzun uzun konuşalım ;)
Derya Özen
02-07-2007, 10:20
Nevsune Teyze, Bu başlık bizim başlığımız istediğimiz kadar yazabiliyoruz. Yöneticilerimiz birlikte yapılan güzel çalışmalar kızmıyor, aksine destekliyorlar. O yüzden rahat olun.
Arkadaşlar Nevsune Teyze, çok güzel boyamalar yapıyor.! Köyüme getirdiklerinin resmini çekmeyi unutmuşum. :( Sizlerede göstermek istiyordum.
Kendisiyle birlikte biraz da kekik topladık, aslında toplamadık köklerinden söktük. ;) DarkYES, Yücel Özlem, Chewbacca, Nevsune ve Cemal S, ayrıca Cemal Bey'in Ankarada'ki akrabaları. Hepiniz de iyiki de gelip, köyümü şenlendirdiniz. Bu arada beni köyümde yanlız bırakmayan, Seyyid Hacı Ali Turab-ı Semah ekibi sizlere de, buradan teşekkürü bir borç bilirim. Bu şenlik biraz da sizin sayenizde bu kadar güzeldi.
Sebahattin Sargın
02-07-2007, 10:27
Arkadaşlar fotoğraflar için teşekkür ederiz, gerçekten çok güzel bir gün geçirmişsiniz. Umarım bir gün bizimde bu güzel şenliklere katılma şansımız olur.
Derya Özen
02-07-2007, 11:10
DarkYES'in yüklediği 4. fotoğrafta, Ayaktaki kişiler: Sol başta elinde gözlük olan kişi, Yücel Özlem, yanındakiler annem ve bölem (Bölem'i umarım doğru yazmışımdır.) Kucağında çocuk olan, Chewbacca, mavi gömlekli kara yağız delikanlı Cemal S, Cemal Bey'in hemen yanındaki kişiyi tanımayan yok, DarkYES.
Oturanlar: Sol baştaki ilk kişi, Nevsun Teyzenin annesi, hemen yanında ki Nevsune Teyze, üçüncü kişi Yücel Bey'in eşi Ayşe Teyze, En sonda ki şapkalı olan ise benim.
Mahmut Leventoğlu
02-07-2007, 11:52
Tekrar söylüyorum SARIKOZ ATEŞİ ni yakan Derya Özen kardeşime ve ona destek olan bütün Ağaçlar Net aileme binlerce teşekkür ederim.Katılamadığım için çok üzgünüm. Ama olsun o ateş hep yanacak. Sizleri can-ı gönülden ayakta alkışlıyorum.
Chewbacca
02-07-2007, 12:26
Tunç Bey; ben ne diyebilirim O'nun için, gerçekten bilemiyorum. Sanırım böyle sorumluluk taşıyan insanla çok az karşılaşabilirsiniz. Oğlundan söz ederkenki yüzünün ifadesini herkesin görmesini isterdim. Ve dahi kızından!. Tunç Bey herkesi mutlu etmeyi kendine amaç edinmişti. Kendisiyle dalga geçmeyi başarabilen ender insanlardan biri. "Hep böyle kal" şarkısını O'na gönderiyorum.
İncelik göstermişsiniz. Hepimiz hayatın üstümüze giydirdiği rolleri oynuyoruz. Bu rol dağıtımını değiştirmek mümkün olmadığına göre elimizden gelen en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum.
Şarkıyı öptüm başıma koydum... "Hisseli harikalar kumpanyası" versiyonunu tercih ederim fakat...
Darkyes, sana bir teklifim var, onun için seni sona sakladım. Küçük oğlum olmayı kabul eder misin (annen izin verirse)? Ben sana ne börekler, ne ekmekler pişiririm. Sana kilo aldırırım. Tunç bey'in dilinden de kurtulursun!! Seninle konuşma ve gülme yarışı yaparız. Acele etme, yanıtını düşünerek ver.
Sarıkoz şenliği ile ilgili yazılacaklar bitmez, ama bitirmezsem uyarı yiyeceğim (Ne dersin Darkyes?).
Efendim Dark'ı elimden kurtarmak için daha iyi yöntemler geliştirmeniz lazım
Tunç 'un bir tosbaanın sayamıyacağım pozda resimlerini çekmesini zevkle izledim.
Efendim sizi mutlu edebildiysek ne güzel...
toplamda 415 kare çekmişim, ki bu benim için az bir kare demek...
tosbaa'nın fotoğrafları (17 kare) ise Malina için çektim... Biz toosbaa severiz aynı zaman da...
Cemal S, insana hemen kucak açan, yardımcı olmaya çalışan tavrıyla dostluk temellerini attı bile. Çoğu cümlesinde yer alan sevgili eşiyle de tanışmaya sabırsızlanıyorum.
Merhabalar Nevsune hanım!
Anlatımınız o kadar güzelki ancak bu kadar olur. Yukarıdaki cümle inanın bizi çok duygulandırdı. İltifatınıza teşekkürler. Limon ağacı konusunda yardımım olursa sevinirim bir dolaştım acemilik işte mesajınızı bulamadım. Hangi sayfada ?
Yoksa yöneticilerimiz gıcık olsun diye sakladılarmı. Şaka şaka. Teyzemize ve size sağlık ve selam Yalovadan.
Saygıyla kalın.
Efendim sizi mutlu edebildiysek ne güzel...
toplamda 415 kare çekmişim, ki bu benim için az bir kare demek...
Efendim biz teşekkür ederiz mutlu olmak ne demek uçtuk uçtuk anladınız siz onu. Sahi 17 pozmuydu ben daha fazla diye düşünmüştüm. Umarım malina beğenir. Çocuklarla olan pazdan istiyorum yoksa galeriden aşırırım haberiniz ola. Bir girebilirsem. Link istiyoorum link.
KOCAYÖRÜK siz oturduğunuz yerden alkışlasanızda yüreğinizle bizimle beraberdiniz. Ha bunu böylece bilesiniz.
Saygıyla kalın.
[QUOTE=Chewbacca;124102]
Efendim Dark'ı elimden kurtarmak için daha iyi yöntemler geliştirmeniz lazım)
Pek o kadar kendinizden emin olmayın. Dünya midenin üzerine kurulu!!
Merhabalar Nevsune hanım!
Anlatımınız o kadar güzelki ancak bu kadar olur. Yukarıdaki cümle inanın bizi çok duygulandırdı. İltifatınıza teşekkürler. Limon ağacı konusunda yardımım olursa sevinirim bir dolaştım acemilik işte mesajınızı bulamadım. Hangi sayfada ?
Yoksa yöneticilerimiz gıcık olsun diye sakladılarmı. Şaka şaka. Teyzemize ve size sağlık ve selam Yalovadan.
Saygıyla kalın.
Limon ağacım Calamondin başlığında. Ne alaka diyeceksiniz, kibarlığınızdan demeyeceğinizi biliyorum.
Annem hepinizi çok sevmiş. Gece telefon edip, herkese teşekkürlerini iletmemi istedi. Buradan iletmiş olayım bari.
Bizden de Yalova'ya sağlık ve esenlikler.
Metin Y.
02-07-2007, 13:39
Bu muhteşem günde orada bulunmayı çok isterdim ama kısmet olmadı. Derya Hanımın şahsında SARIKOZ'luları tebrik ediyorum.
Sevgili Deryamız; Resimler tıpkı hıdrellez şenliklerini gibi inan.. İmrenmemek mümkün değil hani. Dostluklarınızın da çalışmalarınızın da en güzelini diliyorum hepinize. Hepimize.
İstemeden de olsa, çok keyifli bir gün kaçırılmış gibi görünüyor.
Herşey çok güzel ve yolunda gibi...
Ama kışın diktiğimiz ağaçlardan hiç söz edilmemiş. Onlar nasıllar? ;)
Büyük bir kısmı zamanı gelince budanırsa yaşayabilir gibi.
Ben söyleyenlerin yalancısıyım :)
Yücel Özlem
02-07-2007, 17:01
Bence bu sıradan bir eğlence olmakatan öte bir şeydi. Yurdumuzun her tarafında, köylerimizde çook eski zamandanberi yapılagelen değişik adlarla anılan geleneksel toplantılardan biri oldu.
Gerçi bu toplantıların bizim köyde öyle yüzlerce yıla varan çok eski bir tarihi yok. Şimdi başkanlığını Orhan ÖZEN Bey ve İkinci Başkanlığını da Ali YEŞİLYAPRAK Bey'in Yaptığı dernek kurulduktan sonra yapılmaya başladı. Bu da yaklaşık onbeş yıl eder.
Bizim bilemediğimiz eski tarihlerde yapılan bir şenlik varsa, onu da Derya, Köy'le ilgili araştırmaları sırasında belki ortaya çıkarır.
Ama dediğim gibi sanki Dede Korkut kitabından çıkmış bir toyda idim. Öyle sımsıcak öyle candan. Bizim için hazırlanan gölgeliklerin altına oturduk. Genci yaşlısı köylülerimiz gelip misafirlerini herbiri ayrı ayrı selamladılar. Hoş geldiniz dediler. Bu arada, daha önceki ziyaretlerimizde köyde bulunanlar Müjgan Hanım'ı sorup selamlar gönderdiler. Yenildi, içildi. Sohbet edildi. Çalıp çığrıldı.
Bir de samah izledik.
14862
"DAR'a DURMA." Samaha katılanlar, saf tutup, kıyam ediyorlar.
Sevgili Dark'ın #311 deki ilk resmi de samahtan bir başka görüntü.
14863
Secde ediyorlar.
Koca meydanda çıt çıkmadan huşu ile izlendi. Bilenler gülbank sırasında alçak sesle eşlik ettiler.
Bilenler bilir. Ben bilmeyenler için, bidiğim kadarnı söyleyeyim:
Samah bir oyun değildir. Cem, ya da cem ayini denilen ibadetin bir parçası olarak, ya da başlıbaşına ayrı da yapılabilen bir ibadettir.
Derya Özen
03-07-2007, 10:21
14918
Samah'a giriş.
14919
Samah'dan çıkış.
Ama dediğim gibi sanki Dede Korkut kitabından çıkmış bir toyda idim.
Merhabalar !
Semah dönenlerin ayaklarının çıblaklığının resmini (Toprağa basarken) sevgili Deryadan ve Darkdan rica etmiştim ancak göremedim. Umarım çekmişlerdir.
Yücel Bey !
Yukarıdaki cümlenizden daha güzel bir tarif inanın hiç bir yerlerde yok. Çok ama çok içi dolu bir cümle teşekkürler ediyorum. Sizleri tanımak bana nasip oldu ya. Çok mutluyum çok. Ablama ve size Yalovadan kucak dolusu sevgiler.
Sağ olun eksik olmayın. Sizler gibi büyüklerimiz olduğu sürece bu toylarımız hep devam edecek ANADOLUDA.
Ama kışın diktiğimiz ağaçlardan hiç söz edilmemiş. Onlar nasıllar?
Mürjgan hanım, dark söz etmiş biraz ancak kesinlikle yalancı değil doğru söylüyür budama zamanı mıhtar emmiye tarifle bu budama işini sanırım halledebiliriz. Ağaçların kuruyan yerleri tepelerinde var yeşil olan yerlerinden kesilerek ızdırap çekmekten kurtarılmaları gerekiyor ancak şimdi mevsimi değil diye düşündüm. Bilmem arkadaşlar neler düşünürler. Seneye inşallah siz biz Metin Y, Habibe,Penelope, KOCAYÖRÜK Mahmut abi ve diğer ağaç net üyeleri hep beraber halayda yerimizi alırız diye düşünüyorum.
Saygıyla kalın.
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_2454bb.jpg
:)
Teşekkürler patron tam benim istediğim gibi sağolasın. Bir gün bu çıblak ayaklarla ilgili birşeyler yazmayı düşünmüştümde onun için rica etmiştim. Gerçekten harika.
Saygıyla kalın.
Yücel Özlem
07-07-2007, 02:08
Şenlik günü, sabah çok erken bir saatte yola çıktık.
Köye varınca şenlik yerinden önce şöyle bir keşif gezisi yaptık. Komşu köylere uzandık. Çitköy, Avdullah, Yukarı Çavundur.
Çitköydeki kısa molamızda bizi karşılayan komşularımızla eşimin resimlerini çektim.15263
Merhabalar!
Sarıkozda bu sabah şöyle bir tur attım sayenizde hatta Yücel abinin objektifi sayesinde çitköyümüze bir uğradım. Biliyormusunuz neler düşündüm. Ablam aslının arasında. Resimdeki asıllar ile öyle bir bütünleşmişki bunu görmemek delilik. Yücel abi eline yüreğine sağlık.
Son bahara doğru sarıkozdaki ağaçlandırma çalışma sahasındaki mevcut ağaçların kuruyan yerlerinden çapraz olarak kesilmeleri gerekiyor. Hem ağaçlar ızdırap çekmekten kurtulacaklar hemde oralardan yeni sürgünler olacak seneye zamanı geldiğinde tekrar yazarız neler yapabiliriz diye. Mıhtar emmi suyu getirmiş sağolsun. Eğer bu yazılanları okutursa Derya kızımız mıhtar emmiden benim özel bir istirhamım olacak iletirse sevinirim.
Mıhtar emmi ne olur o sahaya hayvan sokmamaya özen gösterin. O fidanlara sürtünen her hayvan onların oynamasına dolayısı ile kurumasına sebep olacaktır. Ben sizlerin asaletine güvenerek bunları yazıyorum. Köydeki bütün insanlarımızla" bir köy içi toplantısı" yapın ve konuyu özellikle yüksek sesle dile getirin. Şenliğinizde mikrofonu eline alıp bırakmayan abimizden aslında bunları bekledim. Bizler misafir olduğumuz için pek bir şey söyleme şansımız olmadı. Derya kızımız ve Yücel abide toplantıda olursa sizi desteklemiş olurlar.
Affınıza sığınarak bunları yazıyorum. Bak mıhtar emmi sonra karışmam sarıkoza beni yerleştirip karşına rakip alma. Şaka şaka.
Herkesi selamlıyorum taaa yürekten.
Cemal Sansar / Yalova
Derya Özen
11-07-2007, 09:03
Cemal Bey, söylediklerinizde haklısınız. O alana hayvan girmemesi şart! Size sevineceğiniz bir haberim var, o alan zaten koruma altında. Dikkat ettiyseniz çocuk parkının bile etrafı tellenmiş şekildeydi; Bunun nedeni çocukları dikilen fidanlardan uzak tutmak için! İçiniz rahat olsun, oraya hayvan sokulmuyor. Biz bu kararı ta ağaçları dikmeden önce almış, gerekli konuşmaları yapmıştık.
Çok güzel bir haber ancak konuyu sürekli köyde özellikle gündemde tutarsanız iyi olur diye düşünüyorum. Budama konusunda bilen mutlaka vardır köyde. Kuruyan yerler için bir iki saatlik bir çalışma. ****** mevsiminde.
Biraz fazlamı oluyorum ne ?
Saygıyla.
Mahmut Leventoğlu
17-07-2007, 10:39
1972-73-74 yıllarında Akyurt ta öğretmenlik yapmış bir aile dostumuz hanım, dün akşam Akyurt ve çevresindeki köylerde öğretmenlik yaparken ebe hanımla aynı lojmanda kaldıklarını birbirlerine nasıl dayanışma içinde olup yardımcı olduklarını, kışın karda, tipide birlikte civar köylere nasıl doğumlara gittiklerini anlattı.
Bizim çocuklar inanamadılar onlara masal gibi geldi çektikleri çileler.
Sarıkoz daki köylülerime yürek dolusu selamlar. Bir vesile ile bir şekilde sohbetlerde bile yaşatılıyorsun SARIKOZ.
Derya Özen
17-07-2007, 11:08
:) Akyurt, eskiden Çubuk'a bağlı bir belde idi. Artık direkt olarak büyük şehire bağlandı. Eskiden, koşullar şimdiki gibi değildi. Köyümüze yaklaşık 8 km uzaklıkta "Susa" denilen bir yer vardı! Bir araba, ebeleri "Susa"da bırakır, Karagöl ve civardaki köylere gider, ebeler ise yürüyerek Sarıkoz, Mahmutoğlan ve Manastır köylerine gelirdi.
Murat Öz
01-08-2007, 10:31
Merhaba Arkadaşlar ,
Tüm yazıları okumam ve resimleri incelemem 3 gün sürdü desem inanır mısınız.?
Ağaçlar.net forumda gezinirken Sarıkoz Köyü ağaçlandırma çalışmaları başlığını görünce okumaya başladım.
Sayfalar içersinde verilen diğer linkleri de incelemeye devam edince okumam ancak bugün bitti.
Tebrikler Derya hanım ve tüm Sarıkoz köyü halkına ve ağaçlar.net üyelerine.
Bu çalışmayı ayrı bir web sitesi haline getirmeyi de unutmayın Derya hanım.
Örneğin ; sarikozormani.org gibi
Daha önce üyesi olduğum Dağcılık kulübünün ormaninda yaptigimiz çalışmaları arkadşalara rahatça duyurabilmek ve desteklerini isteyebilmek amacı ile oluşturduğum web sitesine bir göz atın örnek olarak.
http://idadikorman.sitemynet.com
Tekrar Tebrik eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Murat Öz
14-08-2007, 12:15
Sarıkoz Ormanın da işler nasıl gidiyor arkadaşlar.
Dikilen fidanlardan ne haberler var. Ağustos sıcaklarında kova kova su taşıyıp sulamayı düşünüyor musunuz.??
Derya Özen
14-08-2007, 12:42
Sayın Deretepeorg, 1 ağustos tarihinde yazdığınız yazıyı şimdi gördüm. Ağustos sıcağında kova kova su taşımayı düşünüyormusunuz yazmışsınız. 2 hafta öncesi köyde vişne toplarken, kız kardeşlerimle birlikte, kovalar su taşıyıp, dikilen fidanları sulamıştık.
Malum susuzluk, her yerde olduğu gibi Sarıkoz'da da hissedildi ve köyde şuan su sıkıntısı başgösterdi. 2 gün önce babam dikilen fidanların olduğu yere gitmiş, verdiği haberler hiç güzel değildi. Sulaya bildiğim kadarını suladm, ama pek çoğunun kuruyacağını sanıyorum dedi. Ama bizim yılmak gibi bir düşüncemiz yok! Kuruyanların yerine yenilerini dikeceğiz...
Murat Öz
14-08-2007, 13:03
Fidanların diplerine kuru kozalaklar ve dal parçaları yerleştirin. Sulama yaptıktan sonra. Buharlaşmayı bir nebze olsun kesebilir.
http://site.mynet.com/idadikorman/orman/id2.htm
İmkanınız yeterse Damlama sulama sistemi kurun diyeceğim. Lakin sizin dikim çalışması yaptığınız arazi çok büyük. Metresi 40 kuruş olsa da binlerce lira gerekecek. Su çeşmesi var demişlerdi bir yazı da ondan damlama sulama sistemini önerdim.
Link teki resimlerde damlama sulama sistemine suyu normal şebeke sağlıyor.
Orman arazisinin yanından su şebekesi geçtiği için şanslı idik biz.
Derya Özen
14-08-2007, 13:24
18703Maalesef su sıkıntısı var. Şu an köyde sular belli saatlerde akıyor. Yoksa ağaç diktiğimiz, araziye çeşme çekildi. Bu fotoğraf 1 Nisan da çekilmişti. Fidanları sulaya bilmek için, hortum da alındı. Fakat su yok...
Ayrıca bahsi geçen arazinin tamamı, ağaçlandırılamadı! Bu alan haricinde, mezarlıklar da ağaçlandırıldı. Oralara dikilen fidanlar tüplü olduğu için, buradakiler kadar şansız değillerdi.
Murat Öz
14-08-2007, 13:26
Bu tip depolardan bulup kışın doldurmaya yazında sulamaya çalışmak lazım.
http://i172.photobucket.com/albums/w17/wwwderetepeorg/Deretepe%20Orman/Plastik001.jpg
Deretepe Dağcılık Grubu için ilerleyen yıllarda Özel ağaçlandırma çalışması yaparken kullanmayı düşünüyorum da.
İlerleyen yıllar demiş olsamda alt yapısı ve görüşmelerimiz (Orman İşletme Şeflikleri) devam ediyor.
Saha Tahsisi için ilgili şefliğe ve Orman Bölge Müdürlüğüne başvuru dilekçesini 26 Eylül 2007 tarihinde vermiş bulunmaktayım.
Bu başlığı okurken linkteki öykü aklıma geldi. Keltepe'nin Öyküsü.
Belki okumak isteyen olur. :)
http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=1876
Derya Özen
10-09-2007, 13:18
Okudum ve çok beğendim. Umarım ülkemizde keltepeler kalmaz. Henüz yazmak için erken sanırım ama ben paylaşmadan edemeyeceğim. 25.11.2007 tarihinde, Kırıkkale/Koçubaba'da ağaç dikme günümüz olacak inşallah. Yapılan görüşmeler neticesinde 3000 fidan temin edilmiş, rakam ve tarih henüz net değil ama ben umutluyum. Aynı Belde, geçen sene de 3000 fidanı toprakla buluşturmuş.
Bizim İlimizde de bir keltepemiz var.
Bu samanlı dağlarının en tepesiydi. Üzerine kayak merkezi tesisleri yapılınca ; şimdiki ismi oldu kartepe :)
Ama bizim için adı hala Keltepe' dir. :o
http://www.nestravel.com/turlar/devam.asp?id=162
damla_ozen
03-03-2008, 14:45
Köyümüzün 3.geleneksel gecesinde siz dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bu anlamlı ve güzel gecemizde siz değerli dostlarımızla beraber olmak dileğiyle sağlıcakla kalın
Tarih:22/03/2008 cumartesi
Saat:19:30
Adres:Batikent Baran Center Eğlence Salonu
Batikent itfaiyesi karşısı
Batıkent/ANKARA
NOT:Davetiyelerimiz tek kişiliktir, yemekli ve 30 YTL' dir.
Proğram akışı:
Açılış konuşması
Yemek servisi
Semah gösterisi
Türküler, oyun havaları ve halaylar
Ve bir çok etkinlik.
Dernegin amacı:
Sarıkoz Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneğini ayakta tutabilmek, Dernegimizi daha aktif hale getirmek, insanları birbirlerine dahada kaynaştırmak ve dostluklarımızı ayakta tutabilmektir.
DOSTLUĞUN KOLLARI BİRBİRİMİZİ
DÜNYANIN BİR UCUNDAN BİR UCUNA
KUCAKLAYABİLECEK KADAR UZUNDUR
GELİN BU GÜZEL GÜNDE BİRBİRİMİZİ KUÇAKLAYALIM...
Mahmut Leventoğlu
07-03-2008, 22:19
Sarıkoz Köyümüzün bütün yürekli kadınlarının Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.Sevgili Damla Özen bu mesajımı köyümüz kadınlarına iletirmisin lütfen? Babana selamlar :)
damla_ozen
08-03-2008, 13:19
Sarıkoz Köyümüzün bütün yürekli kadınlarının Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Sevgili Damla Özen bu mesajımı köyümüz kadınlarına iletirmisin lütfen? Babana selamlar :)****** efendim onların adına çok teşekkür ederim .Aleyküm selam sağlıcaklakalın.
Derya Özen
01-06-2008, 00:32
Merhaba güzel insanlar. Çok fazla vaktim olmadığı için kısa yazacağım. 06.07.2008 tarihinde, köyümüzde geleneksel bahar şenliğimiz yapılacaktır. Hepinizi şenliğimizde görmek isteriz. Yücel Bey bir Sarıkozlu olarak, sizlere Sarıkoz'a nasıl gidilir tarif eder :) en azından öyle umuyorum. Hoşçakalın, ve Sarıkozu unutmayın.
Yücel Özlem
01-06-2008, 09:25
:):) Sevgili Derya Özen, İhtiyaç olursa, elbette köyümün yolunu tarif ederim. Önemli bir engel olmaz ise, şenliğe de katılacağım.
Selamlar.
Sevgili Derya, nazik davetin için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Geçen yıl agaclar.net'in güzel insanlarıyla tanıştığım yerde olmayı gerçekten çok isterdim ama kader ağlarını başka türlü ördü bu yıl:) Size güzel bir şenlik ve bol keyifli bir gün diliyorum. Yüreğim sizlerle olacak.
Sevgili ailen ve köydeki herkese çok selamlar.
Derya hanım!
Sarıkoz köyünün geleneksel şenliğinin aynı tad ve güzellikte bu yılda devam etmesi gerçekten harika. Tüm sarıkoz halkını başta sizler ve aileniz olarak kutluyorum. O ne güzellik ti tanrım. Bazen inan hayalimde yaşatıyorum. Bir dizi insan çıkmış ayakları çıblak dünyada kendilerine verilen en yumuşak örtünün üzerinde semah dönüyor. Nevsune hanım ve teyzenin dosluğu, Yücel Ağabeyin ve Hamfendinin sevgisi ve içtenliği. DRYES sin sempatik tavrı. Ünlü fotoğraf ustası ve Ağaçlar net in fedaisinin alçak gönüllülüğü unutulurmu hiç. Mıhtar emmiye söyle SANSAR ların sağı solu belli olmaz.
Biz yinede kısmet diyelim. Gün ola harman ola.
Sarıkoza selam olsun taaaa yürekten.
Saygıyla.
Derya Özen
12-06-2008, 22:56
Sevgili Cemal Bey, sizi bu yıl da Sarıkoz'da ağırlamak bizleri memnun eder. Dün telefondan bir kaç tanıdık ağaçlar net üyelerini aradım. Bazıları telefonlarına cevap vermedi! Onlardan biri de Mahmut Leventoğlu idi. Nevsun Teyze de gelemeyeceğini söyledi :( Son söz, bu yıl Sarıkoz'da hepinizi görmek istiyoruz...
Mahmut Leventoğlu
13-06-2008, 10:44
Sevgili Derya ,
Nasıl olur dün bütün gün evde idim bir tek 0533 lü bir numara ile ses ulaşımı olamadığı için konuşamadım. Araman çok sevindirdi inan. Orada bir köyümüz var ve biz hala köyümüzü göremedik.
Babana, annene, kızkardeşine ve bütün SARIKOZlulara selam ve sevgilerimi ilet lütfen.
Vekaletimi eğer kabul ederse Yücel Özlem ağabeye veriyorum. O zaten Ağaçlar net ailesini orada onur ve zevkle temsil edecektir.
Yücel Özlem
07-07-2008, 23:18
Sevgili Mahmut leventoğlu, dostlar, merhabalar. Şimdi siz sarıkozdan haberler bekliyor olmalısınız. Lafı dolaştırmadan hemen söyleyeyim bende havadis yok. Bütün gayretime rağmen bu kez gitmeyi beceremedim.
Bu defa gitmek için özel nedenlerim de vardı. Yaptığm bir çalışma ile ilgili bazı şeyler bulabileceğimi düşünüyordum olmadı. Üzgünüm.
Derya Özen
09-07-2008, 18:14
Bazen istediğimiz halde yapamadığımız şeyler oluyor. Yücel Bey, bütün gün, gözlerimiz sizi aradı. Babam, bir ara yanıma gelip, bu yıl Yücel Ağbi, Müjgan Hanım ve Tunç Baba gelmeyecekler mi diye sordu. Bende Yücel Bey ve Tunç Bey gelmeyi planlıyorlardı, sanırım işlerini yetiştiremediler dedim. Yani o gün gözler sizi aradı :) Neyse: artık seneye kısmet olur inşallah. Fakat şunu söylemeliyim, kene kabususuna rağmen, kalabalık ve eğlenceli bir şenlikti. Biz keneye karşı önlemlerimizi almıştık. Şenlikten 2 gün önce ve 1 gün önce çok dikkatli bir şekilde ilaçlama yaptık. Sonuç da yüzümüzü güldürdü tabii :)))
Güzel bir gündü; gönlümüz sizlerinde bizimle birlikte olmasından yana idi ama, bazen hayat insanlara sürprizler yapa biliyor. Yinede hepinize teşekkür ederim.
Mahmut Leventoğlu
09-07-2008, 21:58
Gidemesemde göremesemde orada bir köyüm varya,sevdiğim dostlarım varya !
Sevgili Derya,Sevgili Yücel ağabey ne diyeyim .İyiki varsınız iyiki Sarıkozlusunuz :)
Bütün etkinlikler hep Temmuzun bu haftasında olmazki. Gerçi hiçbirinede katılamadım ama evde sürekli takip ettim. Şimdi şuradadırlar ,şimdi şunu yapıyorlardır diye.
Derya Özen
30-09-2008, 18:28
Bugün bayram ziyareti için Sarıkoz'daydık. Pek çoğunuzun tanıdığı bir ismin de fotoğrafını çektim. Hamdi Amcamız.
Biz daha yeni Ankara' ya katıldık. Şenlik zamanı burda olsaydık, mutlaka katılırdık...
Derya Özen
30-09-2008, 20:40
Biz her yıl şenlik yapıyoruz. Gelecek yaz gelirsiniz artık, sayın Erbek.
İnşallah... Kaçırmak istemem ;) Çok teşekkür ederim Derya Hanım...
Yücel Özlem
30-09-2008, 21:47
Sevgili Derya, teşekkür ederim. Hamdi amcayı sağlıklı gördüm. Sevindim. Dost gözleri canlılığını koruyor.
Umarım sağlığı, resimde gördüğüm gibidir.
Derya Özen
01-10-2008, 08:23
Yücel Bey, Hamdi Amcanın sağlığı resimde göründüğü kadar iyi :) Dün biraz sizinde kulaklarınızı çınlattık! Hamdi Amcanın size selamını getirdim. Onunla konuşmak istediğinizden bahsedince, inşallah bir gün karşılaşırda, uzun uzun sohbet ederiz dedi.
Sayın Erbek, temmuz ayı gibi görüşmek üzere diyelim o halde :)
Derya Özen
31-10-2008, 22:22
İyi akşamlar site sakinleri. Bu kez sizlere acı bir haberimiz var. Sizlerinde tanıdığı Muhtarımız hakkın rahmetine kavuşmuştur, iyi geceler.
Allah rahmet eylesin Derya'cım. Daha gençti oysa, noldu ki?
Derya Özen
01-11-2008, 21:01
Sağol Müjgan Abla, çok sevdiği tarktörlerinden birisiyle kaza yapmış. Kış için odun kesenken, dik bir yokuştan traktör ile yuvarlanmış, köydeki herkes yaşlı olduğu için traktörün altından çıkarmaları çok uzun sürdüğü için maalesef kaybettik dayımı.
Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun.
Chewbacca
03-11-2008, 09:26
Başınız sağolsun Derya...
Derya Özen
03-11-2008, 11:08
Teşekkür ederim dostlar, siz sağolun.
Yücel Özlem
03-11-2008, 11:17
Köyümüzün direği yıkıldı.
Ailesine ve köylülerimize baş sağlığı diliyorum.
194139
Sevgili Deryamıza,
Ailesine ve sevenlerine Baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.
Derya'cığım çok üzüldüm canım.
Senin ve tüm köyün başınız sağolun.
Sevgili Derya, başınız sağ olsun, Allah tüm sevenlerine sabır versin...Nur içinde yatsın...
Derya Özen
04-11-2008, 11:44
Teşekkür ederim dostlar, Allah hepinizden de razı olsun.
Derya Özen
01-03-2009, 18:46
Sarıkoz köyü, çiçeklenmiş. Baharın ilk müjdecisi olan, çiğdemler çıkmış. Beyaz çiğdem ve Ankara çiğdemi bir arada.
Demek bahse konu çiğdemler bunlar ha.....
Derya! Üzücü olayı yeni okudum allah sabırlar versin.
Derya Özen
01-06-2009, 13:26
Evet site sakinleri, toplanma ve eğlenme vakti.
05.07.2009 tarihinde geleneksel Sarıkoz Köyü bahar şenliği yapılacaktır. Buradan tüm site sakinlerine duyurur ve gelebilecek herkesi Sarıkoz'da görmek istediğimizi bildiririm.
Bu şenlikte neler olacak.
1-Kendinizi evinizde hissedeceksiniz.
2-Ertesi gün Sarıkoz'da şuda oldu derken, siz içinizden keşke diye geçirmeyeceksiniz.
3-Misafiriz diye, yan gelip yatmak yok, çalışacaksınız.
4-Halay çekecek, oyun oynayacak, hatta sesinize güveniyorsanız sahneye çıkacaksınız.
5-Çok eğleneceksiniz
6- gerisinide siz sayın artık, ben bunları garanti ediyorum. Diğerleride sizden, yaratıcılığınızı görelim bakalım.
5 Temmuz Sarıkoz köyü toplantısında görüşelim dostlar.
Yücel Özlem
01-06-2009, 22:12
Sevgili Derya, davetin için teşekkür ederim. Bu güzelliği yaşamış birisi olarak anlattıklarına aynen katılıyorum.
Bu arada bizim şenliğin adı konusunda düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam; benim katıldığım ilk şenlik temmuz ayında yapılmıştı. Sonrakiler de temmızda yapıldı. Bu yıl yine temmuzda yapılıyor.
Temmuz ayında, bahardan söz etmek, bahar şenliği yapmak? Gerçi Sarıkoz'a bahar ankaradan ve çubuktan daha geç geliyor. Yine de Temmuz yazın ikinci ayı.
Kırsal yaşamda, gün dönümüne kadar olan zamanda bahardan bahsedimesi olağan olmakla birlikte, gün dönümünden (21 hazirandan) sonra artık bahatdan söz edilmesi bana biraz garip geliyor. Günler kısalmaya başladığına göre artık kışa doğru gidiş de başlamış oluyor.
Bu şenliğin adı ya yaz şenliği olmalı ya da gün dönümünden öncki bir tarihte yapılmalı. Aslında Sarıkoz Şenliği denilmesi yeterli oolmaz mı? Ne dersiniz?
Derya Özen
02-06-2009, 07:14
Söylediklerinizde haklısınız Yücel Bey. Bu şenlik, ilk yapıldığı yıl haziran ayının ortaları felandı. O zaman bunu yapan kişiler mayıs ayında yapmayı planlamışlardı, diğer komşu köyler gibi. Bu şenlikler o zamanlar daha yeni yeni, köy dernekleri tarafından, yapılması planlanıyordu. Herkes bahar şenliği yapalım demiş, ismi de öylelikle bahar şenliği olmuş. Sonra baktılarki o aylarda yapılan şenliklere, okuldur, sınavdır gibi şeyler yüzünden katılımlar az oluyor. Bunu sınavların bittiği aylara taşıyalım diye kararlaştırıldı. Komşu köylerde dahil olmak üzere, haziran ayının sonu, temmuz ayının başı gibi yapılmaya başlandı. Dediğiniz gibi, biz artık kendi aramızda, sadece şenlik diyoruz, fakat dernek tüzüğünde, bahar şenliği denildiği için, resmi yazışmalarda bahar şenliği diyoruz.
Yücel Özlem
02-06-2009, 12:42
Sevgili Derya, teşekkür ederim.
Sarıkoz Şenliği ile ilgili bir ekleme yapayım. Temmuz ayında ankarada sıcaktan bunalanlar için bir ferahlama vesilesi de oluyor. Köyün yükseltis ankaraya göre epey fazla değil mi? Ben Sarıkoz'gelince yayalaya çıkmış gibi hisediyorum.
Sarıkoz şenliği, benim agaclar.net dostlarıyla ilk tanışmam dolayısıyla ilk göz ağrımdır. Olağanüstü konukseverliğiniz unutulacak gibi değildi. Genci yaşlısı bütün bir köy bize hoşgeldiniz demişti, bu insanı çok özel hissettiren birşeydi. O gün ilk defa izlediğim semah gösterisi beni büyülemişti. Herşey çok güzeldi. Köy güzeldi, insanlar güzeldi, şenlik güzeldi. Geçen yıl annem sorup durmuştu, ne zaman olacak diye:)
Çok acil bir durum olmadıkça 5 Temmuz Sarıkoz köyü şenliğine yine annemle birlikte mutlaka geleceğiz.
Derya Özen
02-06-2009, 17:18
Yücel Bey bizim köyün rakımı 1200 civarı diye biliyorum, yanılmıyorsam. Ayrıca şenlik alanımız, komple ağaçlarla kaplı olduğu ve hemen alanı ortadan ikiye bölen birde dere olduğu için, dediğiniz gibi gayet serin ve ferahlatıcı oluyor. Nevsun teyzeciğim, sizler zaten özel insanlarsınız, o yüzden kendinizi özel hissetmişsiniz. Semahımıza gelince; inşallah bu yılda büyüleyeceğiz sizi ve tüm konuklarımızı.
Derya Özen
04-06-2009, 14:17
Yüzümde bir tebessüm var :) Az önce uzaklardan bir dost ile konuştum. Sarıkoz'u seven ve benimseyen, benimde bu siteyi ve sizleri tanımama vesile olan Mahmut Leventoğlu ile. Sıcak bir dost akraba gibiydi! Artık bugün yüzümden bu tebessüm gitmez :))))) Şenliğimizin olduğu gün, bir yakını evlendiği için gelemiyormuş, kısmet... Ama belki seneye bizimle olur.
Yücel Özlem
08-06-2009, 17:05
Sevgili Derya hatırlıyorum, Sarıkoz'un ilk gönüllüsü, agaclaçar.net ie Sarıkoz'u tanıştıran Mahmut Leventoğlu idi. Mahmut Bey'in daveti üzerine Sarıkoz'u tanımıştım.
Davet Deyince, Sarıkoz'a birini davet ettim.
Sevgili Ali H. AlI Bey'in Anakarayı ziyareti münasebetiyle ve zaman ayırması sayesinde yapılan Bonsai çalışmasında Ayşe Özdil Hanımla Tanıştım.
Tabii bu tanışmada Sarıkoz konuşulmadan olmazdı. Yazı ile ifade edemediklerimi ifade etmeye çalıştım. Köyümüzün şenliğinden söz ettim. Davet ettim. İlgileniyor gibiydi. Yolu sordu. Tarif etmeye çalıştım. Becerebildim mi bilmem.
Gerçi şimdi "Google" sayesinde yol bulmak sorun olmuyor.
Derya Özen
08-06-2009, 17:20
Ne güzel düşünmüşsünüz Yücel Bey, Ayşe Hanım gelirse, yüz yüze tanışmış oluruz.
Ben tarifi kolay ve basit usulden vereyim.
Çubuk Ankaranın merkezine 38 km. Çubuğa geldikten sonra, köprü başı denilen mevkiye gelinir, adındanda anlaşılacağı gibi, Çubuk çayının üzerinden geçen bir köprünün hemen dibidir bura. Köprü başı mevkiinden yol sağa ayrılıyor, burası karagöl caddesi. Bu caddeyi Çubukta bilmeyen yoktur. Bu cadde dümdüz Çubuk barajına ve karagöle gider.
Bu caddeye girilince 3 km uzaklıktaki Aşağı çavundur Köyünün içinden geçildikten sonra, baraj ve karagöl yoluna devam edilir. Baraj kavşağında yol ikiye ayrılır, sağdaki yol sadece baraja gider, soldaki yol ise, karagöl ve bizim köyünle birlikte pekçok köyün yoludur. Soldan devam edip yaklaşık 2 km gidilince Türem yumurta çiftliği görünün, bu çiflikten sonraki, sağa ayrılan ilk yola dönüyorsunuz. Yaklaşık 50 mt sonra yol tekrar ikiye ayrılıyor.
Soldaki yol dimdik bizim köye gelir, bu ayrımdan sonra bizim köye kalan mesafe 5 kmdir.
Arabası ile gelecek olanlar için, yol düzgün ve sıcak asfalttır. İsteyen arkadaşlara cep numaramı verebilirim.
Derya Özen
03-07-2009, 09:55
Adres bilgisinde bir düzenleme yaptım, çünkü sola yazacağıma sağa yazmışım :) Adresi okuyanlar bir daha göz atsın derim.
5 Temmuz da görüşelim dostlar.
Derya Özen
06-07-2009, 10:01
Zor ve keyifli bir gündü. Bu güzel günümüze, annesi, oğlu ve oğlunun arkadaşı ile katılan Nevsun Teyzeye çok teşekkür ederim. O yağmurda gitmeyip, bizimle kalmayı tercih etmesi ise, kelimelerle anlatılmayacak kadar hoş bir duyguydu. Tek üzüldüğüm, aramızdan ayrılırlarken, onları uğurlayamamam oldu.
Sabah güneşli ve hafif serin başlayan günümüz, öğle saatlerinde, bardakdan boşanırcasına yağan yağmurla, hayli sulu geçti. Yaklaşık 1-1,5 saat kadar böyle geçen günümüz, tekrar sabah ki sıcaklığına kavuştu :) Ondan sonra hava çok güzeldi, önce vıcık vıcık, çamur olan yerler çok çabuk bir şekilde kuruyup eski halini aldı. Tabiatın mucizesi işte... Yağmurdan sonra, şenliğimiz kaldığı yerden hızla devam etti. Havanın kararmasıyla, ortalık, meydana yakılan kocaman bir ateşle, aydınlandı. İnsanların hala gitmeye niyetleri yokdu ama, biz ertesi gün iş var unutmayın deyip 21.00 gibi aralarından ayrıldık. Tek bir silahın bile atılmadığı, onca olumsuzluğu rağmen, büyük çoğunluğun, herşeye inat meydandan ayrılmadığı, bize göre çok keyifli bir şenlik geçirdik. Katılan, katılmayan herkese teşekkürler. Ama Nevsuncuğuma, sayısız teşekkürler :))))))
Sarıkoz köyünün şenliğine katılmak bizim için hem bir onur hem de keyifti.
Semah gösterisini günlerdir bizim gençlere anlatıp duruyordum. Zaman ayarlamasını yapamadığım için biraz geç kaldık (yaşlandıkça her bakımdan iyice genişlemeye mi başladım ne:p). Kaçırmadığımıza çok sevindim. İkinci semah gösterisini bitkilere bakayım derken kaçırmışım.
Yağan yağmur keyfimizi kaçırmak bir yana tam tersi bir eğlenceye neden oldu. Elbirliğiyle masa üzerlerine çıkıp tenteye biriken yağmur sularını boşaltırken çok eğlendik:) Çıktığım kekik avında çok güzel bitkiler buldum. Hele yağmurdan sonra ne kadar uğurböceği varsa hepsi ortaya çıkmıştı. Yağmurdan heryer o kadar kaygandı ki fotoğraf bile çekemedim. Yine de o yeşillik, o güzellik öyle etkileyiciydi ki.
Güzel bir köy, güzel insanlar, yan masalardan dolma ve et ikramları ile hoş bir gün yaşadık. Gösteride ve çekilişte olman ve bizim de erken kalkmamız yüzünden fazla görüşemediysek de annen ve kardeşlerin seni aratmadılar;). Deryacım özellikle annene çok teşekkürlerimizi ilet lütfen.
Derya Özen
06-07-2009, 13:38
Eğer yüzünüzü güldürebildiysek ne mutlu bize. Seneye yine bekleriz o halde. Bu kez de dolu yağarmış:dilli:
Sn. Derya Özen, forumdan tanıdığım köyünüz ve şenliğinize katılmayı çok istiyorduk.
Önceden kararlaştırılmış Akraba, arkadaş günleri dolayısıyla 4 gündür Ankara dışındaydık.
Kısmet 2010 şenliğiniz olur, umarız.
BalıkcıSerdar
06-07-2009, 22:18
Derya Hanım;
Köyünüze gelmeyi en çok isteyenlerden biri de bendim ama, ani bir tatil girince maalesef gelemedik, üzgünüm. Dediğiniz gibi, seneye artık:)
Derya Özen
07-07-2009, 07:58
Seneye, Sarıkoz'da görüşmek üzere o halde, diyelim ;)
Bizler de, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız.
Ayşe Özdil
07-07-2009, 11:05
Derya Hanım,
İki haftadır çocuklarla tatildeyiz. Forumu düzenli takip etme imkanım olmadı, kusura bakmayın. Son Ankara toplantısında Yücel Bey le ve Nevsune Hanım la da tanıştık. Onlardan köyünüzün methini işittim ve sizinle de tanışmak için gelmek istediğimi belirttim. Ancak memuriyet hayatı bilirsiniz , izinlerimizi ayarlamak pek elimizde olmuyor. Ankara da olsaydım, mutlaka çocuklarla gelmeyi istiyordum.
Artık seneye inşallah...
Antalya dan selamlar, sevgiler.
Derya Özen
07-07-2009, 12:30
Ayşe Hanım, bu sıcak yazı için çok teşekkür ederim. Tatilde olmanız fazlasıyla mazur görülebilir bir mazeret:) Ama sizinle tanışmayı ve köyümüzü biraz da olsa anlatmayı çok istiyordum, artık seneye bekliyorum, hem sizi hemde çocuklarınızı. Hoşçakalın, Antalya'nın tadını çıkarmaya bakın :)
Musadenizle şöyle bir dolaştım sabah sabah. Müthiş güzellikler yaşamışsınız yine. Fahri köylünüz olarak uçtum uçtum. Sağolasın Deya kızzzzz.
SAYGIYLA.
Derya Özen
28-06-2010, 16:35
11 Temmuzda yapılacak olan, kardeşlik ve kaynaşma şenliğimize, tüm dostlarımız davetlidir.
11 Temmuzda yapılacak olan, kardeşlik ve kaynaşma şenliğimize, tüm dostlarımız davetlidir.
Merhabalar,
Şenlik ile ilgili bilgi alabilir miyim? Varsa da bulamadım.
Derya Özen
29-06-2010, 09:27
Merhaba, nasıl bir bilgi vereyim istiyorsunuz?
Olmazsa ben yazayım, siz cevapları içinden bulursunuz sanırım :))
Şenlik piknik havasında oluyor.
Şenlik yapılan alan, içinde su, tuvalet, çocuk parkı ve ağaçlar bulunan geniş çimenlik yeşil bir alan.
Meydan, son 2 gün ve 1 gün kala Keneye karşı ilaçlanıyor.
Şenlik alanına herkes kendi araçları ile geliyor.
Dernek yönetimin ikramları oluyor, fakat herkes kendi yiyeceğini kendisi getiriyor.
Eğlencede sınır yok, ama belli kurallar çerçevesinde, silah atmak kesinlikle yasak.
Dernek tarafından tutulmuş, davul zurna, ve diğer sanatçılar ile gün boyu, eğlence, oyun ve çekilişler düzenleniyor,
Her yıl köy ağası seçiliyor.
Bir birini tanıyan ya da tanımayan herkesin, ortaklaşa eğlendiği ve gelen arkadaşların bildiği gibi, dolu dolu bir gün geçiriliyor :))
Derya Özen
12-05-2011, 13:41
Hamdi Amcayı, Sarıkoz Köyü ağaçlandırma çalışmalarına katılan ve bu bölüm takip eden üye arkadaşlarımız tanıyorlardır.
Kendisi, 2008 yılında yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarına katılmıştır.
Elinde kazma ile, dikilecek fidanlar için çukur açıyordu.
Bize çok şey öğretti ve çok şey bıraktı.
Malesef dün kendisi hakkın rahmetine kavuştu, Allah rahmet eylesin, onun gibi insanlar nadir geliyor dünyaya :(
Hamdi amcaya Allah'tan rahmet dilerim. Diktiği onca ağaçla gittiği yer iyi bir yerdir diye umuyorum :)
211957
2006 yılında gittiğimiz Sarıkoz köyünde çekilen fotoğrafların içinden bulduğum iki tanesini ekliyorum.
211956
O'nu hep böyle hatırlıyorum. Kendi halinde, yapması gerekenleri yapan, sessiz, sakin ağaç sevgisiyle dolu bir adam. :)
Derya Özen
14-05-2011, 10:09
Umarım gittiği yerde ağaçlı ve hep güzelleştirmeye çalıştığı köyümüz gibidir.
Hamdi Amcanın bizim köyledi lakabı (Kanal) dı.
Çünkü kendisi, grayder kepçe gibi çalışır, yol yapar su kanalları açardı, köyülülerde ona "kanal" adını uygun görmüşler. Yok yaptığı yerlerin kenarınada ağaç dikerdi ki, kenarlara yığdığı topraklar kaymasın diye. Erozyonu önlerken, bir tarafdanda doğaya ve geleceğe, değerli bişeyler bırakıyordu. Her yerde emeği var kendisinin. Allah mekanını cennet eysesin.
Cumhur Tonba
14-05-2011, 15:02
Öncelikle Hamdi Amcaya Allahtan rahmet, sizlere ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Mesajları baştan aşağı bir taradım. Bir mesajda da Müjgan hanımın salıncakları çok sevdiği yazılıydı. Merak ettim. Sarıkoz nerdedir. Görsellerde aradım. Çubuk-Ankara. agaclar net olarak görsellerde birçok fotoğrafa rastladım. Adaçlandırma çalışmaları olarak Ve Müjgan hanımın salıncaktaki halini.
Selamlar, sevgiler.
Derya Özen
14-05-2011, 15:23
Aslında bu başlıkta, ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili tüm fotoğraflar mavcuttu, şimdi nedense görünmüyor? 2-3 ve 4. sayfalarda olması loazım o fotoğrafların. Ayrıca derginin 2008 temmuz sayısında.http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html
geniş olarak yazımız vardı. Ordanda görebilirsiniz Cumhur Bey.
Cumhur Tonba
14-05-2011, 16:41
Teşekkürler Derya Hanım,
7-8-9-10-11-12 v3 13ncü sayfalarda bie hayli fotoğraf var. Sizin Çavuş dayının dizine uzunmanız, Damlanın annesinini yanımda olduğu, 10ncu sayfadaki keşif timi, 13 sayfada Hamdi amcanın fotoğrafı. Yücel Bey'in görüldüğü kareler, topluluk fotoğrafları. Bayağı bilgi veriyor. Galeriden de bakacağım.
Yücel Özlem
29-05-2011, 23:06
Hamdi Amcam da göçmüş. Eyvaah!
Tükenmez ışık kaynağını da birlikte götürdü. Bu ışıktan payımı, yeterince alamadım.
Fidan dikimindeki arkadaşlığına doyamamıştım. O günden sonra, şöyle hiç olmazsa bir kaç gün daha başbaşa sohbet imkanı yaratmayı istedim ve düşledim. Ama gerçekleştiremedim. Gerçekleştirmeyi beceremedim.
Hamdi Amca, sana söz veriyorum. Ağaç dikmeyi ve ağaca hizmeti, sağ olduğum sürece bırakmayacağım.
KONAN GÖÇER diye boşuna dememişler demek. Hakka yürüyecek sırası gelen herkes. Allah rahmet eylesin. Tanıma şansım olmuştu Hamdi emmiyiii.
Derya kızın ve tüm güzel köyümüzün başı sağolsun. Geç oldu ne olur beni bağışlayın dostlar. Allah sizlere uzun sağlıklı ömürler versin.
Saygıyla..
Derya Özen
19-10-2012, 08:26
Bu başlıkta yazılanlar, güzel bir anı olarak kalmadı sadece. Güzel dostlukların yanında, dikilen ve yeşeren ağaçlarımızda mevcut. Bağzıları koca birer fidan oldu, ve onları her gördüğümüzde, ölenleri ve yaşayanları ile o günler geliyor aklımıza... Ve gayri ihtiyari bir tebessüm oluşuyor yüzümüzde...
Murat Öz
19-10-2012, 09:36
Hayat devam ediyor.
Acısı ve tatlı anları ile. Geçmişi unutmadan geleceğe bakmaya devam etmeli.
Derya Özen
13-04-2020, 12:01
Bugün eskiye bir gezi düzenledim bu sayfa sayesinde, ne güzel işler yapıp hoş vakit geçirmişiz sizlerle. Bu fotoğrafın çekildiği alana büyük bir park yaptı belediye, çevre düzenlemesi ise yine köylülerimiz tarafından yapıldı. Bu zamanki yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmamızdan, mezarlıklar etrafına dikilen fidanlar koca ağaç oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder, herkesi Köyüme yine beklerim.
Derya Özen
13-04-2020, 12:11
Karantina olmazsa hafta sonu köye gitmeyi düşünüyorum. O zaman size ağaçlarımızın da resmini atarım. Bugünlük arılarımızdan ve şenlikten olsun fotoğraflar. :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.