View Full Version : Sarıkoz Köyü Toplantıları-Ağaçlandırma Çalışmaları
Yücel Özlem
18-11-2006, 10:34
-Değerli arkadaşlar, Sarıkoz köyünde 4-5 bin dönüm arazinin ağaçlandırılması sözkonusu. Ancak arazinin hukuki ve fiziki durumunu tam bilmiyoruz.
-Ben geçmişte birkaç ağaçlandıma projesine tanık oldum. Bir iki projede de çok küçük desteğim oldu.
-Çok keyfli bir iş. Ancak bazan çok nahoş sürprizlerle de kaşılaşabiliniyor. Sitemizdeki ziraatci ve hukukcu arkadaşlar bilir. Meralar, sit alanları gibi yerlere ağaç dikmek bile sıkıntı yaratabilir.
-Çubuk, Kalecik civarında -50 / 60 sene önce yapılan kadastro sırasında- hatalı bir uygulama nedeni ile özel mülkiyet konusu olanlar dışındaki tüm arazinin mera olarak tespit edildiğini hatırlıyorum.
-Arazinin hukuki durumu hakkında bir araştırma yapıyorum. kısa zamanda bazı bilgilere ulaşacağımı sanıyorum.
-Aldığım sonuçları elbette paylaşacağım.
-Alınacak sonuca göre arazinin ağaçlandırılması konusunu irdeleyip gerekirse fiziki durumu da yerinde görüp değerlendirmekte yarar görüyorum. Saygı ile arzederim.
Sevgili Yücel anladığım kadarıyla bir süre için beklememiz mi gerekiyor?
Yücel Özlem
26-11-2006, 00:50
Sevgili Yücel anladığım kadarıyla bir süre için beklememiz mi gerekiyor?
Sevgili newadam -Beklemek?
Palamutlar toplandı. Bilen arkadaşlar kısa bir süremiz olduğunu söylüyor. Derya Özen'den aldığım bilgiler şöyle:
''köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km.''
''bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış.''
''şu an kimse kullanmıyor boş arazi''
-Bu duruma göre bir olumsuzluk gözükmüyor gibi!...
-''Mükemmel iyinin düşmanıdır'' buna benzer bir söz vardı. düşünüp taşınıp beklerken ekim zamanını kaçırmanızı da istemem.
-Pazartesi günü ilk sonuçları albileceğimi umuyorum. Buradan size iletirim. -Geçmişte SİT alanına çam fidanları diken bir vatandaş hakkında soruşturma açıldığına tanık olmuştum. Yine geçmişte İmar affı denilen uygulama ile kent merkezleri başta olmak üzere pek çok kamu arazi ve arsası şahıslar adına tapuya bağlanırken Bu kanundan yararlanmak isteyan Çubuk ve Kalecik köylülerinden birçoğunun -hatalı kadastro uygulaması nedeni ile- ceza davalarına muhatap olduklarını hatırlıyorum. Ağaç muhabbetimizin hiçbirimizi böyle bir sıkıntıya sokmasını istemediğim için bu bilgilerimi paylaşmakta fayda gördüm.
-Sevgiler.
Çok teşekkür ederim yücel... Kastettiğim beklemek bu anlamda değildi. Sadece senden haber beklemek anlamında kullanmıştım... Bu orman arazileri hakkında pek bir bilgim olmamakla beraber eski bir kanuna göre orman arazilerini temizleyip diğer bir anlamla yok edip tarlaya dönüştürmek konusunda bir kanun varmış? Babamlar miras paylaşımında böyle tapusu olmayan bir iki araziyle karşılaşmışlardı. Tapusu yok ama aileye tahsisli gibi bir şey... Burası da öyle olmasın:confused:
Yücel Özlem
29-11-2006, 00:03
Orman arazileri
-Sevgili newadam Yurdumuzda toprak hukuku oldukça karışıktır. Tolumdaki hızlı değişim nedeniyle, zaman içinde yapılan yeni düzenlemeler de konuyu daha bir karmaşıklaştırıyor.
-bildiğim kadarı ile orman arazilerinin temizlenip -yani ormanın yok edilip-tarla haline getirilmesi suçtur!..
-Ancak kadastro denilen, arazinin geometrik şeklini ve hukuki durumunu belirleme işlemi yurdumuzda tamamlanmamış olduğundan bahsettiğiniz faaliyetler sürmekte ve bu fiili duruma zamanla hukuki kılflar bulunmaktadır.
-Sarıkoz köyündeki arazi hakkındaki bilgimiz; arazinin ötedenberi kullanılmadığı yönünde. Bu durumda sizin bahsettiğiniz gibi bir veya birden çok kimseye tahsisli olmadığını düşünüyorum.
Yücel Özlem
29-11-2006, 00:15
Çok teşekkür ederim yücel... Kastettiğim beklemek bu anlamda değildi. Sadece senden haber beklemek anlamında kullanmıştım...
-Sarıkoz köyündeki arazi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Milli Emlak idaresindeki araştırmalar sonuçlanmak üzere. Sanırım orman idaresinde de bir araştırma yapmak gerekecek. selamlar.
Anlaşılan bizim bu palamutlar komşunun bahçesinde filizlendirilmeyi bekleyecekler... Bu arada ilgine çok teşekkür ederim...
Yücel Özlem
30-11-2006, 04:00
Ağaçlandırma ilgili çalışmalarınızı bunu yapmak isteyen ama hiç bilgisi olmayan başka bir ilçenin vatandaşı anlayacak gibi madde madde yazar mısınız?
Burada bu bilgiyi toparlayıp daha sonra siteye geçiririz...
Bilmek istediklerim yaklaşık şöyle:
Bu işin prosedürü nedir? Ağaçlandırılacak alan nasıl seçilir? Devlet arazisi ya da özel alanların durumu nedir? Kimden izin alınır? Bu işe gönüllüler nasıl toplanır? İnsanlar nasıl haberdar edilir? Kaç kişi olsa yeter? Fidan nasıl temin edilir? Kimler ilk yıllar bakım, sulama işleri yapar? Kimler daha sonra takip eder? (Bakım budama, gerekirse kesme, yenisini dikme vb)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91
-Efendim, önce Kemal Beye hoş geldin diyerek söze başlamak istiyorum.
-Bir başka bölümde yazdığım gibi geçmişte birkaç özel ağaçlandıma projesine küçük katkılarda bulunmak imkanını bulmuştum. Bana bu fırsatı veren ve bu konuda teşvik eden kıymetli dotum, Ziraat Mühendisi Lokman AVŞAR Bey ne yazık ki aramızdan ayrılıp ebedi hayata intikal etmiş bulunuyor.
-Bu arada kedimden de bahsetmeliyim; Ben Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde Memur, Milli Emlak Kontrolörü, Daire Başkanı unvanları ile 28 yıl çalıştım. Daha sonra Arsa Ofisi Genel MüdürüÜğüne Atandım. Şimdi emekliyim. Halen Milli Emlak Kontrolörleri Derneği Başkanıyım.
-Lokman AVŞAR Bey'den aldığım feyz ile ben bu yolda bir şeyler yapabilmek için bu sitede bulunuyorum.
-Ağaçlandırma konusundaki hukuki dayanağı teşkil eden Ağaçlandıma Yönetmeliği 'ne bilindiği üzere sitemiz kütüphanesinin Ağaç ve Yasalar bölümünde yer verilmiştir.
Bu yönetmeliğin uygulaması ile igili olarak
http://www.milliemlak.gov.tr/_mevzuat/_genel_tebligler/genelteblig.asp?tebliglink=_genel_tebligler/GenelTeblig_300.htm
Linkinde yer alan 300 Sıra Numaralı Milli Emlak Genel Tebliğinde bazı Açıklamalar yapılmaktadır. Konumuzla ilgili bölümü, Sorularınızdan bazılarına cevap olabilecektir kanaati ile Aşağıya alıyorum.
C - AĞAÇLANDIRMA İŞLEMLERİ
Hazine arazileri üzerinde ağaçlandırma izni verilmesine ilişkin usul ve esaslar 09/10/2003 tarihli ve 25254 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ağaçlandırma Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki şekilde yürütülecektir.
1. Başvuru
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup;
a) (V) ve daha yukarı sınıftaki araziler üzerinde, ön etüt raporu/uygulama projesinde belirlenecek idare sürelerine göre, asli ve odun dışı orman ürünü veren türler kullanılmak ve ön etüt raporu/uygulama projesinde gösterilmek kaydıyla tam alanda kekik, biberiye, kapari, adaçayı gibi tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirilmek,
b) (I - IV) üncü sınıftaki araziler üzerinde, kavak, kızılağaç, okaliptüs ve benzeri hızlı gelişen orman ağacı türleri ile zeytin, ceviz, kestane, antepfıstığı, badem, iğde, menengiç, harnup gibi odun dışı orman ürünü veren türler yetiştirilmek,
amacıyla Ağaçlandırma Yönetmeliği çerçevesinde gerçek veya tüzel kişilerce özel ağaçlandırma yapılabilir.
Bu tebliğ kapsamında kiraya verilecek Hazinenin özel mülkiyetindeki araziler veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler üzerinde elma, armut, şeftali, incir ve benzeri meyve ağacı türleri ile ağaçlandırma yapılamaz.
Özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya ve özel enerji ormanı çalışması yapmak üzere saha tahsisi talebinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler, Hazinenin özel mülkiyetindeki arazilerden talep edecekleri sahanın ada ve parsel numarasını belirtmek suretiyle, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden talep edecekleri saha için ise sahaya ait kroki veya haritayı ekleyerek (Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde tescil şartı aranmaz) illerde defterdarlıklara, ilçelerde ise malmüdürlüklerine bir dilekçe ile başvuracaklardır.
2. Ağaçlandırma İzni Verilmeyecek Arazi
a) Tebliğin "Kiraya Verilemeyecek Taşınmazlar" bölümünde belirtilen taşınmazlar,
b) Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde imar planı bulunmayan yerler ile onaylı imar planlarında "ağaçlandırılacak alan" dışında bir amaca ayrılmış yerlerde,
c) Belediye ve mücavir alan sınırları dışında olup, herhangi bir ölçekteki plânda ağaçlandırma dışında başka bir amaca ayrılmış yerlerde,
d) Mera, yaylak ve kışlaklar üzerinde,
e) 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 8 inci maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezleri ile ileride turizm amacına yönelik yatırımlara açılabilme ihtimali olan yerlerde,
f) Deniz, akarsular, tabii ve suni göllerin kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan alanları ile baraj ve gölet alanlarında, (Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün uygun görüş verdiği alanlar hariç)
g) İmar planları dışında, tek parçada veya birden fazla olmakla birlikte birbirine bitişik 2 hektardan küçük arazi üzerinde,
h) Gerçek veya tüzel kişilere bir defada tek bir proje için 300 hektardan büyük arazi üzerinde, (maden sahalarının ağaçlandırılması ile asli orman ürünü işleyerek faaliyetlerini sürdüren gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyacı olan hammaddenin karşılanması amacıyla yapacakları özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya çalışmalarında saha büyüklüğü sınırlaması aranmaz.)
ı) Paydaş/paydaşlar dışındaki gerçek ve tüzel kişilerin talebine konu paylı mülkiyete tabi araziler üzerinde,
i) Kavak, kızılağaç, okaliptüs ve benzeri hızlı gelişen orman ağacı türleri ile zeytin, ceviz, kestane, antepfıstığı, badem, iğde, menengiç, harnup gibi ağaç türleri dışındaki ağaç türleri için I, II, III, IV üncü sınıf tarım arazileri üzerinde,
j) Bakanlığımız veya diğer genel bütçeli kuruluşların gelecekteki ihtiyaçları için gerekli olduğu anlaşılan taşınmazlar üzerinde,
k) Teferruğ yolu ile edinilip, edinme tarihinden itibaren bir yıl geçmemiş taşınmazlar üzerinde,
l) Kamulaştırma yolu ile edinilip amacında kullanılmadığı için boş kalan ve 2942 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinde yazılı süresi dolmamış olan taşınmazlar üzerinde,
m) Üzerinde irtifak hakkı tesis edilmiş ve hak süresi dolmamış olan taşınmazlar üzerinde,
n) Özel kanunlar gereği olarak, özel amaçlarla tahsisi, kamu kurum ve kuruluşlarına devri veya kullanımlarına verilmesi gereken taşınmazlar üzerinde,
Ağaçlandırma izni verilmeyecektir. Bu tür yerler için yapılan talepler Bakanlığımıza iletilmeyecektir.
Ağaçlandırma taleplerinin, şiddetli erozyona maruz kaldığı göz önüne alınarak öncelikle Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve ağaçlandırmaya elverişli olan yerlerden karşılanmasına özen gösterilecektir.
3. Bakanlığımıza İletilmesi Gereken Talepler
İkinci bölümde belirtilen yerlerin dışındaki taşınmazlarla ilgili olarak ağaçlandırma talebi olduğunda, "Hazinenin Özel Mülkiyetinde ve Devletin Hüküm Ve Tasarrufu Altında Bulunan Taşınmazlara Ait Kira İşlemi Bilgi Formu (Ek 3)" hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilecektir. Taşınmaz nazım veya uygulama imar planı sınırları dışında ise; varsa üst ölçekli planlarda ayrıldığı amaç belirtilecektir.
Kiralanması talep edilen taşınmaz üzerinde değerlendirilebilir nitelikte muhdesat (ağaç vs.) bulunması halinde, muhdesata 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre kıymet takdiri yapılarak, kıymet takdir kararının bir örneği yukarıda belirtilen belgelerle birlikte Bakanlığımıza gönderilecektir.
Ancak; maden sahalarında yapılacak özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü, özel imar-ihya çalışmalarında, sahanın 300 hektardan fazla olması halinde, maden sahasının büyüklüğü esas alınır. Asli orman ürününü işleyerek faaliyetlerini sürdüren gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyacı olan hammaddenin karşılanması amacıyla yapacakları özel ağaçlandırma, özel enerji ormanı çalışmalarında 300 hektarlık saha büyüklüğü sınırı aranmaz.
4. Taleplerin Değerlendirilmesi
Ağaçlandırma talepleri Bakanlığımızca değerlendirilerek, ön izin verilmesine karar verildikten sonra, aynı yer için yapılacak ağaçlandırma talepleri dikkate alınmayacaktır. Ancak karar verilmeden önce aynı yer için birden fazla talep olması halinde, 5 inci bölümde belirtilen öncelik sırasına göre belirlenecek kişiye, aynı öncelik sırasında olan kişiler arasında ise ilk başvuru sahibine ön izin verilecektir.
Diğer taraftan bir yer için aynı öncelik sırasında ve eşit durumda olan birden fazla başvurunun olması halinde, başvuru sahipleri huzurunda yapılacak kura sonucu ağaçlandırma izni verilecek kişi belirlenecektir.
5. Taleplerin Değerlendirilmesinde Uyulması Gereken Öncelik Sırası
Aynı yer için birden fazla talep olması halinde öncelikle;
a) 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu ile ağaçlandırma yapmak sorumluluğu verilen genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine,
b) Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile sahanın mülki sınırları içerisinde bulunduğu köy veya belediye tüzel kişilikleri ile il özel idarelerine,
c) Köy halkının hane sayısının en az % 51’inin üye olduğu tarımsal kalkınma kooperatiflerine,
d) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı olup o yerde oturan gerçek kişilere,
e) Asli orman ürünü (Tomruk, Direk, Sanayi odunu, Kağıtlık odun, Lif-Yonga odunu, Sırık, Çubuk, Yakacak odun vb.) ile odun dışı orman ürününü (Balzami yağlar, kabuk, meyve, sürgün, yaprak, çiçek, tohum, kök, soğan, yumru ve rizomları ile mantar vb.) hammadde olarak tüketen ve taşınmazın bulunduğu ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşuna,
f) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı kişiler tarafından kurulan ve o yerlerin yararına faaliyet gösteren dernek, vakıf ve gönüllü kuruluşlara,
g) Köy veya belde nüfusuna kayıtlı olup o yerde oturmayan gerçek kişilere,
h) Diğer gerçek veya tüzel kişilere,
Ağaçlandırma izni verilir.
Diğer taraftan, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile köy tüzel kişilikleri Hazine taşınmazları üzerinde ağaçlandırma yapmak istedikleri takdirde taleplerinin tahsis yoluyla karşılanması gerekmektedir.
6. Ön İzin
Bakanlığımızca yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülecek talepler için ön etüt raporu veya uygulama projesi hazırlanmak üzere 10 hektardan küçük sahalar için 3 (üç) ay, 10 hektardan büyük sahalar (10 hektar dahil) için 4 (dört) ay süreli ön izin verilecektir.
Ön etüt raporu veya uygulama projesinin, ön izin süresi içinde düzenlenerek defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilmesi esastır. Ön izin süresi ilgiliye yapılacak tebliğ tarihinden başlar.
Ön etüt raporunun veya uygulama projesinin haklı sebeplerle ön izin süresi içinde teslim edilememesi ve bu hususun belgelenmesi halinde ön izin sahibine bir kereye mahsus olmak üzere 2 (iki) aylık ek süre verilecektir. Ön izin süresi içinde veya ek süre verilen hallerde bu süre sonunda ön etüt raporunun veya uygulama projesinin teslim edilmemesi halinde herhangi bir bildirime gerek olmaksızın ön izin Bakanlıkça iptal edilecektir.
7. Projelendirme ve Kesin İzin
10 hektardan küçük sahalar için ön etüt raporuna göre uygulama yapılır, ayrıca uygulama projesi düzenlenmez.
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup yüzölçümü 10 hektardan küçük sahalar için, Bakanlıkça verilen ön izin süresi içinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde görevli bir orman mühendisi tarafından ön etüt raporu düzenlenerek İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce onaylanacaktır.
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, yüzölçümü 10 hektardan büyük (10 hektar dahil) sahalar için, uygulama projesi izin sahibi tarafından Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce belirlenen tip projeye uygun olarak, ön etüt raporunun onaylandığının ilgilisine tebliğinden sonra ön izin süresi içinde serbest orman mühendisine düzenlettirilecektir.
Özel ağaçlandırma, özel erozyon kontrolü ve özel imar-ihya uygulama projeleri İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce, özel enerji ormanı uygulama projeleri ise Orman Bölge Müdürlüğünce onaylanacaktır.
Ön etüt raporu veya uygulama projesi ön izin sahibince iki nüsha olarak defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilecektir.
Uygulama projelerinin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü veya Orman Bölge Müdürlüğünce onaylanmasını müteakip Bakanlıkça ilgiliye "Kesin İzin Şartnamesinde" (Ek 9) belirtilen şartlarla kesin izin veriler. Kesin izin şartnamesi sözleşmenin ekini teşkil eder.
8. İhale Yöntemi ve Kira Süresi
Ağaçlandırılacak arazi, defterdarlık veya malmüdürlüklerine teslim edilen ön etüt raporu/uygulama projesinin bir nüshasının Bakanlığa gönderilmesini takiben proje sahibine, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi uyarınca pazarlıkla, azamî 10 yıl süreyle kiraya verilecektir.
Kiraya verilmesi uygun görülen Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler için onaylı uygulama projesine dayanılarak 2886 sayılı Kanunun 57 nci maddesi hükümlerine göre sözleşme düzenlenecektir.
Kira süresi içinde yapılacak kontrollerde, arazinin ön etüt raporu/uygulama projesine uygun ağaçlandırıldığının tespit edilmesi halinde, kira süresi 10 ar yıllık dilimler halinde, uygulama projesinde belirlenen süreye kadar uzatılabilecektir.
9. Saha Teslimi
Ağaçlandırılmak üzere kiraya verilen alanlar, defterdarlık veya malmüdürlüklerince saha teslim tutanağı düzenlenmek suretiyle kiracısına teslim edilecektir.
Saha teslim tutanağı üç nüsha olarak düzenlenecektir. Tutanağın bir nüshası İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne, bir nüshası da Bakanlığa gönderilecektir. Diğer nüsha ise dosyasında muhafaza edilecektir.
Kiraya verilen alan üzerinde değerlendirilebilir nitelikte muhdesat (ağaç vs.) bulunması halinde, muhdesat için 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre takdir edilecek bedel kiracı tarafından defaten ödenecektir.
Uygulama projelerinde; ağaçlandırmanın ne kadar süre içinde tamamlanacağı ve yıllar itibariyle yapılması gereken faaliyetler ayrı ayrı gösterilecektir. Özel ağaçlandırma çalışmalarında mücbir sebep dışında, onaylı uygulama projesindeki iş programı sürelerine uyulması esastır.
10. Kira Bedeli
Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce, fidan türleri ve arazi verim sınıfları dikkate alınarak her yıl yeniden belirlenen yıllık kira bedelleri, Bakanlığımızca valiliklere duyurulacaktır.
Tespit edilen bu bedeller ilk beş yıl % 50 indirimli olarak tahsil edilecektir.
11. Ara Tarım
Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlarda, asli veya odun dışı orman ürünü veren ağaç ve ağaççıklarla yapılan ağaçlandırmaların altında, projesinde belirtilmek ve projesine uygun olarak ağaç dikimi yapıldığının Çevre ve Orman Bakanlığınca tespit edilmesi kaydıyla ikinci tür olarak, tıbbi, aromatik, yumrulu ve soğanlı bitkiler ile diğer tarım ürünleri yetiştirilebilir. Ara tarımın süresi, ağaçlandırmada kullanılan ağaç türüne göre tespit edilir ve bu süre projede belirtilir.
Ağaçlandırma Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 9/10/2003 tarihinden önce özel ağaçlandırma amacıyla kendilerine Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden arazi tahsisi yapılan kişilerce ara tarım yapılmak istenmesi halinde, yapılan ağaçlandırmanın teknik yönden projesine uygun olduğunun Çevre ve Orman Bakanlığınca tespitinden sonra, proje revizyonuna gidilmesi ve revize edilen projenin adı geçen Bakanlıkça onaylanması kaydıyla izin verilebilecektir.
Ara tarım yapılacak alanın kullanım bedeli, ağaçlandırma amacıyla belirlenen kira bedelinden ayrı olarak İdarece 2886 sayılı Kanuna göre rayiç kira bedelleri dikkate alınarak takdir edilecek, peşin veya dört eşit taksitle ödenecektir. Bu husus düzenlenecek sözleşmelere özel şart olarak konulacaktır. Ara tarım yapılacak alan için takdir edilecek kira bedelleri her yıl Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (bir önceki yılın aynı ayına göre % değişim oranı) oranında artırılarak tahsil edilecektir. Ağaçlandırma bedelinin hesabında ara tarım yapılacak alan dikkate alınmayacaktır.
Yukarıda belirtilen şartlar gerçekleşmeden ara tarım yapıldığının belirlenmesi halinde, İdarece 2886 sayılı Kanuna göre belirlenecek kullanım bedelleri kiracıdan talep edilecek ve 16 ncı bölüme göre sözleşmenin feshi yoluna gidilecektir.
12. Yapılaşma
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup imar planı dışında bulunan yerlerde dikilen ağaçların bakımı ve koruma amacında kullanılmak, 0,3 hektarı (3 dönüm) geçmemek üzere, proje sahası alanının % 0,1’ine (binde bir) kadar, Çevre ve Orman Bakanlığınca onaylanacak projeye uygun yapılaşmaya izin verilebilir.
13. İzleme ve Denetim
Bu tebliğ hükümlerine göre kiraya verilen taşınmazlar İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan ve üç teknik elemandan oluşan denetleme komisyonu tarafından yılda bir defa kontrol edilerek, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce belirlenen örnek dispozisyona göre "uygulama izleme cetveli" düzenlenir. Düzenlenen cetvelin bir örneği defterdarlık veya malmüdürlüğüne verilir.
Onaylı uygulama projesinde belirtilen teknik esaslara uygun hareket etmediği denetleme komisyonunca tespit edilenler, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yazılı olarak uyarılır. Komisyonca belirlenen aykırılık veya eksikliklerin kiracı tarafından 6 (altı) ay içinde giderilmesi ve çalışmaların projesine uygun hale getirilmesi zorunludur.
14. Özel Enerji Ormanı ve Özel İmar-İhya Tesisinde Uyulacak Esaslar
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler üzerinde enerji ormanı tesisi talebinde bulunanlara, mevcut kök sistemleri itibarıyla yeterli yoğunluk ve dağılışta bulunan yapraklı türlerle, özellikle meşe ile kaplı bozuk baltalık sahalarını, canlandırma kesimi veya ekim ve dikim yoluyla iyi baltalık sahalarına dönüştürmeleri için izin verilebilir.
İmar-ihya amacıyla talepte bulunanlara; Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler üzerinde mevcut kök sistemi itibarıyla yeterli yoğunluk ve dağılışta bulunan veya bulunmayan alanların canlandırma kesimi, aşılama ve boşlukların uygun türlerle ekimi veya dikimi yoluyla doldurularak verimli hale dönüştürülmesine izin verilebilir.
15. Özel Orman Fidanlığı Tesisinde Uyulacak Esaslar
Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan araziler üzerinde özel orman fidanlığı kurulabilir.
Fidanlık kurmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler; fidanlık kuracakları arazinin mevkiini, alanını, üretecekleri fidan türlerini belirten dilekçelerine, arazinin ada ve parsel numarasını belirtmek suretiyle, taşınmaz nazım ve uygulama imar planı sınırları dışında ise, üst ölçekli planlarda ayrıldığı amacını belirtmek suretiyle, nazım veya uygulama imar planı içinde ise plan örneğini ekleyerek defterdarlık veya malmüdürlüğüne başvururlar.
Bakanlıkça yapılacak değerlendirme sonucu uygun görülenlere "Özel Fidanlık Kuruluş Raporunun" hazırlanması için üç ay süreli izin verilir. Serbest çalışan orman mühendisine düzenlettirilerek Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünce onaylanan özel fidanlık kuruluş raporunun ön izin süresi içinde defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslimi esastır. Ön izin süresi, ilgiliye yapılacak tebliğ tarihinden başlar.
Özel fidanlık kuruluş raporunun haklı sebeplerle ön izin süresi içinde teslim edilememesi ve bu hususların belgelenmesi halinde, ön izin sahibine iki aylık ek süre verilir. Ön izin süresi içinde veya ek süre verilen hallerde bu süre sonunda kuruluş raporunun teslim edilmemesi halinde, herhangi bir bildirime gerek olmaksızın ön izin Bakanlıkça iptal edilir.
Fidanlık kurulacak arazi, defterdarlık veya malmüdürlüğüne teslim edilen özel fidanlık kuruluş raporunun bir nüshasının Bakanlığa gönderilmesini takiben, proje sahibine 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi hükümlerine göre pazarlıkla, azami 10 yıl süreyle kiraya verilir.
Kiraya verilmesi uygun görülen Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler için özel fidanlık kuruluş raporuna dayanılarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 57 nci maddesi hükümlerine göre sözleşme düzenlenir.
Özel orman fidanlıkları 1 hektardan ( 10 dönüm) küçük olamaz.
16. Sözleşmenin Feshi
Ağaçlandırılmak üzere kiraya verilen taşınmazın, kiracıya veya temsilcisine tesliminden itibaren projesinde öngörülen süre içinde dikim işlemi tamamlanacaktır. Projenin süresi içinde tamamlanmaması, arazinin sözleşme hükümlerine aykırı olarak kullanılması, kira bedellerinin süresinde ödenmemesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce yazılı olarak yapılacak uyarıya rağmen denetleme komisyonunca belirlenen aykırılık veya eksikliklerin süresi içinde giderilmemesi veya sözleşme hükümlerine uyulmaması hallerinde, ihtara gerek kalmaksızın sözleşme tek taraflı olarak feshedilecektir.
Herhangi bir nedenle sözleşmenin feshine neden olunması halinde, İdarece arazinin 2886 sayılı Kanuna göre rayiç kira bedelleri dikkate alınarak takdir edilecek kullanım bedelinden, ağaçlandırma amacıyla ödenen kira bedelleri mahsup edildikten sonra kalan miktar yapılacak tebligat tarihinden itibaren 1 ay içinde kiracı tarafından defaten ödenecektir. Bu husus düzenlenecek sözleşmelere özel şart olarak konulacaktır.
Sözleşmenin feshi halinde 2886 sayılı Kanuna göre takdir edilecek yılı rayiç kira bedeli tutarı ayrıca tazminat olarak alınacak ve arazi mevcut haliyle Hazineye teslim edilecektir. Arazi üzerinde fesih tarihine kadar yapılmış işler ve dikilmiş ağaçlar için kiracı tarafından herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunulmayacaktır.
Yücel Özlem
30-11-2006, 04:22
-Özel ağaçlandırma için uygun yer bulmak meselenin ilk ve en önemli adımı. Bu konuda illerde Milli Emlak Müdürlükleri, ilçelerde Malmüdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri başvurulabilecek yerlerdir.
-Sarıkoz köyündeki arazi ile ilgili olarak yaptığım çalışmalar sonunda iş akışı konusunda daha somut bilgiler le donanmış ve eski bilgilerimi tazelemiş olacağım.
Sanırım o zaman bir kılavuz ya da takip çizelgesi meydana getirilmesi konusunda daha fazla katkıda bulunabileceğim.
Yücel Özlem
30-11-2006, 04:30
-Hemen unutmadan bir hususu ilave etmeliyim. Bu çalışmaların önündeki ciddi engellerden biri de yatırım yapılan yöre insanlarının olumsuz tavır ve tepkileri olmaktadır. Bu yüzden yöre halkına çalışmanın benimsetilmesi önem arzetmektedir.
Yücel Özlem
30-11-2006, 20:08
Anlaşılan bizim bu palamutlar komşunun bahçesinde filizlendirilmeyi bekleyecekler... Bu arada ilgine çok teşekkür ederim...
-newadam palamutların heder olmasını ben de istemiyorum. Bu konuda karar sizin. Yapabileceğim bir şey varsa seve seve yardıma hazırım.
- Ben de Geçen yıl Kumrular Sokaktan bir avuç palamut toplamıştım. Onların hikayesini sitede anlattım. Tam bir serüven. Şimdi onlardan elde ettiğim ondört tane fidanımız var. Fidanları Bu sonbaharda araziye dikecektik. Ama eşim kıyamadı. yavrular pek küçükler bir yıl daha bakalım diye.
-Kışın saksıları nerede saklıyacağımı bilemiyorum. Terasta kalsalar dondan zarar görürler mi acaba. Bir yerde öyle bir şeye raslamıştım gibi geliyor. arzide kış şartlarına dayanan bazı bitkilerin saksıda zarar görebilecekleri konusunda.
-Sizin palamutlardan başlayıp kendi konumu anlattım. Tam bu duruma uygun düşer sanıyorum bir söz vardı. "çerçi başındakini çağırır"
Yücel Özlem
30-11-2006, 22:47
-Sitede Sayın Mahmut Leventoğlu'nun önerisi üzerine ben de Ankaralı bir üye olarak durumdan vazife çıkarıp Derya Hanım'a önce telefonla ulaşmaya çalıştım. Ancak verilen numaradan cevap alamayınca bir elmek gönderdim.
-Arazi ile ilgili bazı sorular sormuştum. Sağ olsun Derya Hanım, cevap aldım. Sorularıma bilebidiği kadarı ile cevap verdiğini söylüyor. Haklıdır zira soruların bir bölümü teknik nitelikte idi.
-Bu arada mesajlaşmak yerine site üzerinden haberleşme önerisi ve Derya Hanım'ın üye olduğu haberi üzerine, konu hakkında doğrudan mesajlaşmak yerine sitede bir kaç yazı yadım.
-Bunlara Derya Hanım'dan bir tepki gelmedi. Ancak Newadam ile karşılıklı yazılarımız oldu.
-Sarıkoz köyündeki arazi oldukca büyük. Bu çapta bir ağaçlandırma için Ankara sokaklarından toplanacak birkaç çuval palamutun çare olmadığını düşünüyorum.
-Arazinin bir köşesinde dikilecek palamutlar, şayet sahipsiz kalır ise köy halkındaki ağaçlandıma isteğinin yok olmasına da sebep olabilir. Bunun yerine arazinin tamamını ya da kayda değer bir mikdarını Hedefleyecek ve başarılı olacak bir proje Köyde ve çevrede yratacağı -iş,hareketlilik, pazar vb.- imkanlarla destek görebileceği gibi örnek teşkil ederek yeni projelere öncülük edebilir.
-Bu düşünceler ve çağrıdan bir proje taslağı çıkarabilmek umudu ile bazı girişimlerim oldu. Bunlardan bir nebze burada bahsettim.
-Ayrıca da; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91 linkinde ağaçlandırma konusundaki bir yazışma nedeni ile ben de bilgi aktardım ve de acizane görüşlerimi ifadeye çalıştım.
-Bu hafta sonu Beynam toplantısına katılıp hem tanışmak hem de Sarıkoz ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyordum. Ancak bir düğüne katılmak üzere, zorunlu olarak,yarın gece İstanbul'a hareket edceğim. Bu yüzden toplantıya katılamıyorum. Yaptıklarımı kısaca özetleyip sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Yücel Özlem
30-11-2006, 23:57
"merhaba. sanıyorum isminiz Yücel. benim ismim Derya öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bana sorduğunuz soruları bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalısıyım. köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km. bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış. bahsettiğimiz alanlarda bir kaç tane çeşme var. hemen alt taraftan akan birde dere var şu an kimse kullanmıyor boş arazi.ilginiz için teşekkürler"
-Yukardaki elmeki alınca önce ANKARA DEFTERDARLIĞI Milli Emlak Daire Başkanlığı'na gittim. Çubuk ilçesine bakan müdürlük ile görüştüm. Konumuz olan Arazi hakkında bilgi almak istedim. Meslektaşlarım kayıtarına baktılar ve anılan köyde Hazine adına kayıtlı böyle bir arazi bulunmadığını söylediler.
-Bu durumda arazi orman rejimine tabi olabilirdi. Orman Bölge müdürlüğü ile görüşmem gerekiyordu. Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal Bey'i ziyaret ettim Ağaçlandırma uygulamaları konusunda Faydalı bilgiler aldım. Sarıkozdaki arazinin koordinatlarını temin edebilir isem orman rejimi açısından durum değerlendirmesinin yapılabileceğini öğrendim. koordinat bilgilerini ben temin edip tekrar kendilerini ziyaret edeceğim.
-Yer tespit ve temininden sonra projenin onayı ve takibi konusunda yetkili birim olan Ankara Il Çevre Müdürü Haluk Özder Bey'i de ziyaret ettim. Arazi temininden sonraki safhada kendi yetki alanlarındaki konularda destek sözü verdiler.
-Her üç idareyi ziyaretimde de çok sıcak karşılandığımı ifade etmeliyim. Kendilerine candan teşekkürler.
Yücel Özlem
01-12-2006, 00:21
-Evet dostlar bundan sonra ben arazinin koordinatlarını da tesbit edttirerek yola devam ediyorum. Bu iş sanırım bir harita mühendisinden yardım almamı gerektirecek. İcabına bakacağız.
-Projenin hayata geçiriilebilmesi için bu işe sahiplenecek bir Oluşuma yani tüzel kişilğe ihtiyaç olacağını sanıyorum. Dernek, vakıf, Kooperatif, şirket gibi. ya da bir veya birlikte hareket eden birden çok gerçek kişi.
-Ve Tabii en önemlisi finansman?..
Mahmut Leventoğlu
01-12-2006, 11:02
Sevgili Yücel Özlem Deryanın babası Çubuk ta ve Köyde taksicilik yapmakta bildiğim kadarı ile fakat Dreya iş yaşamı nedeni ile sanki siteden biraz kopuk gibi geldi. İsterseniz ondan babasının ve Sarıkoz köyü muhtarlığının tlf numaralarını alalım ve yerel halkın tepkisini almaya çalışalım.Ne dersin? Ben de eski bir bayındırlıkçı olarak yukarıda ki izlenen yolun doğru olduğunu destekliyorum. Çok iyi yahu sevinçten deli oluyorum . İstanbuldan nasıl bir katkım olacak bilemiyorum ama dur bakalım haydi hayırlısı. Kolaylıklar dilerim.
Sevgili yücel özlem anlattıklarından çıkardığım en büyük ders bu işe plansız programsız başladığım oldu... Dediğiniz gibi bir iki çuval palamut bir çare ya da çözüm değil... O zaman en önemli sorun bu kadar insanın sitede fidan bağışı yapabilmesinin yolu... Bunu halledebilmenin bir yolunu bulmaya ne dersiniz? O zaman bir sürü fidanımız olur ve bunu ihtiyacı olan her yöreye dikebiliriz....
-Hemen unutmadan bir hususu ilave etmeliyim.
Bu çalışmaların önündeki ciddi engellerden biri de yatırım yapılan yöre insanlarının olumsuz tavır ve tepkileri olmaktadır.
Bu yüzden yöre halkına çalışmanın benimsetilmesi önem arzetmektedir.
Newadam, bu da en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Bir sürü fidan bulmadan önce bundan emin olmak gerekiyor.
Yücel Özlem
01-12-2006, 22:44
Sevgili yücel özlem anlattıklarından çıkardığım en büyük ders bu işe plansız programsız başladığım oldu... Dediğiniz gibi bir iki çuval palamut bir çare ya da çözüm değil... O zaman en önemli sorun bu kadar insanın sitede fidan bağışı yapabilmesinin yolu... Bunu halledebilmenin bir yolunu bulmaya ne dersiniz? O zaman bir sürü fidanımız olur ve bunu ihtiyacı olan her yöreye dikebiliriz....
-Plan programdan önce de başarmak azmi gerek diye düşünüyorum. Sizlerin azimli, Kararlı, ve atılgan tavrı olmasaydı ben bu çalışmalara başlayabilir mi idim? itiraf etmeliyim ki emin değilim.
-Azmi elden bıramaz isek başaracağımıza inanıyorum.
-Bu Akşam MEKDER'in yemeği vardı. sitemizden ve yapmak istediklerimizden bir ara bahsetme fırsatım oldu. İlgi çekti yardım vaat ettiler.derneğin site adresi http://www.milliemlak.org/mekder/index.asp 'dir
-Selamlar.
Yücel Özlem
02-12-2006, 08:50
-Bu site bir derya oluyor. Oku oku bitmiyor. Aşağıdaki sayfada ne buldum? Özel ağaçlandıma hakkında epey bilgivar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=414
-Sanırım bunları bir toparlamak gerekecek. Ankaraya döndüğümde bukonuya biraz zaman ayırmalıyım.
Sevgili Dostlar o zaman bu işi detaylandırıp ciddi bir adım atalım. Siz yol gösterin ben Deli Dumrulluk yaparım valla... Küçük bir yer bularak başlıyabiliriz ne dersiniz Ankara ekibi?
Sevgili Dostlar o zaman bu işi detaylandırıp ciddi bir adım atalım. Siz yol gösterin ben Deli Dumrulluk yaparım valla... Küçük bir yer bularak başlıyabiliriz ne dersiniz Ankara ekibi?
Servis işinde yaptığın deli dumrulluğa benzemesin sakın ? :rolleyes:
Mahmut Leventoğlu
05-12-2006, 17:03
Sevgili Ankaralı Dostlar ,
Yücel Özlem bey inanılmaz bir derya Milli Emlak ve Arsa ofisi konularında. Ayrıca Ankara ya dönünce sizlere bir teklifi olacak ne olur göz ardı etmeyin. Sarıkoz köyü konusunda ciddi çalışmaları var haydi hayırlısı.
Yücel Özlem
05-12-2006, 21:52
Sevgili Ankaralı Dostlar ,
Yücel Özlem bey inanılmaz bir derya Milli Emlak ve Arsa ofisi konularında. Ayrıca Ankara ya dönünce sizlere bir teklifi olacak ne olur göz ardı etmeyin. Sarıkoz köyü konusunda ciddi çalışmaları var haydi hayırlısı.
-Mahmut Bey, iltifatınız için teşekkür ederim. Beni gerçekten utandırdınız. Sitemizde ben de denizde damla kabilinden yararlı olmaya çalışıyorum.
-Henüz Ankaralı arkadaşlarla yüzyüze tanışmayı bile beceremedim. Gerçi site içinde tanıştğım arkadaşlar oldu. Selamlaşma, karşılıklı yazışmalar gibi.
-Sarıkoz köyü konusuyla ilgili yaptıklarımın özetini sitede anlatmaya çalışmıştım. Ankara'ya dönüşte Kaldığım yerden devam edeceğim. Konu ile yakından ilgisi ile beni devamlı teşvik eden newadam bir iki gündür gözükmüyor. Doğrusu merak ettim.
Mahmut Leventoğlu
18-12-2006, 16:47
Sarıkoz köyünde derya özen tarafından yakılan ateş tutuştu arkadaşlar.Önümüzdeki hafta Çubuk ilçesi Sarıkoz köyünde fidan dikim etkinlikleri var. Aferin Sevgili Derya Özen kardeşimiz
Yücel Özlem
18-12-2006, 19:54
Sarıkoz köyünde derya özen tarafından yakılan ateş tutuştu arkadaşlar.Önümüzdeki hafta Çubuk ilçesi Sarıkoz köyünde fidan dikim etkinlikleri var. Aferin Sevgili Derya Özen kardeşimiz
-Evet Derya Özen'i ve Sarıkoz'luları şimdiden kutluyorum. Ben de Forumun aşağıdaki sayfalarında olayı duyurup etkinliğe katılma önerisinde bulundum. katımak isteyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2543
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=60567#post60567
Derya Özen
20-12-2006, 08:24
*** Ankaradan herkese günaydın. İyi bir iş günü olması dileği ile merhabalar. Bu hafta sonu ağaç dikme işimiz kesinleşti. Hafta sonu gelmek isteyen herkesi köyümüze bekliyorum Ankaraya çok uzak değil 2.000 adet fidan köye gitti dikilmek için bekliyor Cumartesi ve Pazar günü tamamını dikmeyi düşünüyoruz olmazsa kalanınıda köylüler dikecekler hafta içi. şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca benim köyümün insanları çok sıcaktır orada kendinizi o köyün bir parçası gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.
Mahmut Leventoğlu
20-12-2006, 08:45
Sevgili Derya köyde şimdi gözleme falanda yaparlar değilmi? Üff İstanbuldan kalkıp gelsekmi acaba? Neyse vekilimiz Yücel bey ve Mjgn hanım var nasılsa onlar sana emanet. Kolay gelsin. Ha bu arada ağacın bir tanesine ;Ağaçlar net yazıp naylonlayıp ağacı boğmadan bağlayabilirmisiniz? :)) Sarıkoz da Ağaçlar Net in dikili bir ağacı olsun artık :))
Derya Özen
20-12-2006, 12:14
Evet köyümüzde çok güzel gözleme yapılır. Fakat biz bu hafta gözleme ikram etmiyeceğiz çünkü pazar günü köyümüzde bir yemek veriliyor en az 6 çeşit yemek ve tatlı olur. Gözlemeyide inşallah yazın bahar şenliğime gelirsiniz orda ikram ederiz. Ama herkesi beklerim kimsedednde mazeret kabul etmem ona göre. özellikle Mahmut bey ve Yücel bey mutlaka gelecekler.
Mahmut Leventoğlu
20-12-2006, 16:13
Evet köyümüzde çok güzel gözleme yapılır. Fakat biz bu hafta gözleme ikram etmiyeceğiz çünkü pazar günü köyümüzde bir yemek veriliyor en az 6 çeşit yemek ve tatlı olur. Gözlemeyide inşallah yazın bahar şenliğime gelirsiniz orda ikram ederiz. Ama herkesi beklerim kimsedednde mazeret kabul etmem ona göre. özellikle Mahmut bey ve Yücel bey mutlaka gelecekler.
Sevgili Ankaralılar duydunuzmu Derya kız ve babası ile Sarıkoz köylüleri Fidan dikim etkinlikleri sırasında yemek te hazırlıyorlar aferin onlara .Sanada aferin Derya kız bunlar senin sayende oluyor. Yücel bey Mjgn hanım duydunuzmu ?
Şimdi keyfim yerine geldi nasıl etsem te bu etkinliğe katılabilsem diye kara kara düşünmeye başladım. Ha bu arada akşiiyaaamm çayyyyları bunnar haden gariii,içiverin gariii :))))
Mahmut Leventoğlu
20-12-2006, 18:29
Ankara daki Üyelerimizin dikkatine:
Pazar günü Çubuk İlçesi Sarıkoz Köyünde Fidan dikim etkinliği var. Sarıkoz köylüleri yemekler yapıyorlar. Bütün doğaseverleri,ağaçseverleri yürekleri YEŞİ YEŞİL çarpanları Sarıkoz a davet ediyorlar. Etkinliğe katılmak isteyenler Derya Özen **** Yücel beye ulaşabilirler.Detaylı bilgi alabilirler. Sarıkoz Ankaraya 50 Km. Civarında. Derya Özen katılmak isteyenlereyol bilgisi verecektir bilgilerinize ve katılımınıza sunulur.
Yücel Özlem
20-12-2006, 21:29
-Derya Hanım, teşekkür ederim. Mahmut Bey'i bilmem ama ben geliyorum. Aşağıdaki sayfalara da bakarsanız görürsünüz. Başka misafirlerimiz de olacak sanıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=61170#post61170
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=242
Yücel Özlem
20-12-2006, 21:46
Sevgili Ankaralılar duydunuzmu Derya kız ve babası ile Sarıkoz köylüleri Fidan dikim etkinlikleri sırasında yemek te hazırlıyorlar aferin onlara .Sanada aferin Derya kız bunlar senin sayende oluyor. Yücel bey Mjgn hanım duydunuzmu ? :))))
-Duyduk efendim sağolun.
-Derya Hanım'a köye saat kaç gibi varırsak uygun olur? diye soracaktım. Siz lütfen iletir misiniz ?
Derya Özen
21-12-2006, 11:17
Merhaba arkadaşlar bugün biraz geç kaldım. Pazar günü biz sabahtan ağaç dikimine baslayacagız anladığım kadarı ile Yücel bey ve Müjgan hanım geliyorlar Kendilerine çok teşekkür ederiz
Siz kaçta orda olursunuz bilmiyorum ama ben cumartesi akşamdan gitmeyi düşünüyorum.
Size burdan köyümüze ulaşım yolunu bir defa daha anlatayım isterseniz.
- Çubuk' a giriyorsunuz
- Karagöl caddesinden baraj ve karagöl yoluna çıkıyorsunuz
- önünüze ilk gelen köy Aşağıçavundur köyü bu köyü geçtikten sonra çubuk barajı kavşağı var kavşaktan soldaki yola devam ediyorsunuz
- soldan yaklaşık 1. km kadar ilerlediğinizde sağ tarafta türe yumurta fabrikası - var onu geçer geçmez sağdaki yol bizim köyümüze döner.
Sarıkoz. Mahmutoğlan. Yazlıca. ve Karaman köyleri tabelası var.
- O yola girdikten 50 mt sonra yol tekrar ikiye ayrılır siz yine soldaki yolu kullanıyorsunuz o yol sizi Sarıkoz köyüne getirir.
Biz sabahtan orda hazır olacagız herkese şimdiden teşekkür erimi sunuyorum
Sevgili Ankaralılar duydunuzmu Derya kız ve babası ile Sarıkoz köylüleri Fidan dikim etkinlikleri sırasında yemek te hazırlıyorlar aferin onlara .Sanada aferin Derya kız bunlar senin sayende oluyor. Yücel bey Mjgn hanım duydunuzmu ?
Şimdi keyfim yerine geldi nasıl etsem te bu etkinliğe katılabilsem diye kara kara düşünmeye başladım. Ha bu arada akşiiyaaamm çayyyyları bunnar haden gariii,içiverin gariii :))))
Duyduk efenim duydukkkk.... Bu gitme şevkimizi artıracak kesinlikle, ama yemek işini duymadan da biz gönüllüydük zaten biliyorsunuz :p
Mahmut Leventoğlu
21-12-2006, 16:04
Sevgili Mjgn,
Sizlerde olmasanız kimsenin birşeycikler yapacağı yok galiba. Yücel bey de katılıyormıuş sanırım. Müjgan hanım sizde stcker varmı acaba fazla ? Eğer varsa köyün kahvesine yapıştırmalı bir tane. Birde dikilen ağaçlardan birisine Ağaçlar.Net yazısı(Naylona sarılmış ve ağacı boğmayacak şekilde )asabilme ihtimali olabilirmi acaba? Yeni stckerler basılıyormuş Malina söyledi :))
Sizlere Sarıkoz da kolaylıklar dilerim. Derya Özen yol tarifi yapmış yukarıda.
Stickerlarımız var elimizde. Onlardan götürürüz. Ama ağaçlara logo asacağımızı sanmıyorum. Ankara'da ağaçlara asılmış iplerden, reklamlardan yeterince bunalmış durumdayken, oradaki ağaçlara bunu yapabileceğimizi düşünemiyorum bile...:(
Mahmut Leventoğlu
21-12-2006, 16:46
Stickerlarımız var elimizde. Onlardan götürürüz. Ama ağaçlara logo asacağımızı sanmıyorum. Ankara'da ağaçlara asılmış iplerden, reklamlardan yeterince bunalmış durumdayken, oradaki ağaçlara bunu yapabileceğimizi düşünemiyorum bile...:(
Vallahi aslında bende çok sinirleniyorum . Birkere söylemiş bulundum affınıza sığınarak. :( Giderken yanınıza çizme eldiven,bere,kaşkol alın dememe gerek yok sanırım :)
Yücel Özlem
21-12-2006, 17:10
-Bu ziyarete katılacak arkadaşlar Cuma saat 17 ye kadar bidirirlerse; programı netleştirip Cumartesi duyurabiliriz.
Sarıkoz ziyaretinden söz ediyorum dostlar. Ben umarım ki işleri karıştırmamışımdır.Haberlerinizi bekliyorum.
Mahmut Leventoğlu
21-12-2006, 17:23
Çok keyifli bir etkinlik olacağa benziyor Yücel bey.
Yücel Özlem
21-12-2006, 20:38
Çok keyifli bir etkinlik olacağa benziyor Yücel bey.
Ben de öyle düşünüyorum. Eşim de bana katılıror. Zaten ağaç konusundaki bağlılığı benden çok ilerdedir. Hava tahminlerinde yağış da gözükmüyor.
Mahmut Leventoğlu
22-12-2006, 09:24
İnşallah yağmazda rahat edersiniz.Aferin Derya kıza.2000 civarında fidan temin etmiş.Newadam ortalıkta gözükmüyor.Ya alındı **** küstü sanırım. Okadar da meşe palamutu toplamıştı. e-mail atmama rağmen yanıt vermedi. Sanırım Beynam Ormanı etkinliği nedeni ile ortalıkta yok. Herneyse siz varsınız bizim Ankaralı Vos vos klübü üyesi arkadaşlarada önerdim bakalım katılabileceklermi?
sukranayalp
22-12-2006, 09:59
Sn Leventoğlu ne zaman gidilecek? Tarih verilmemiş...
Yücel Özlem
22-12-2006, 10:47
-Konu başlığında, "tarih belirlenmedi" yazsa da, aslında ağaçlandırma konusunda ilk toplantımız, 24 Aralık 2006 Sarıkoz ziyareti oluyor.
-Bu ziyarete katılacak arkadaşlar Cuma saat 17 ye kadar bidirirlerse; programı netleştirip Cumartesi duyurabiliriz.
Efendim, 24 Aralık pazar günü gidilyor. aşağıdaki sayfalarda başka bilgiler de var. Selamlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2543
http://www.agaclar.net/forum/showthr...0567#post6056
Son duruma göre, 24 Aralık Pazar günü, mjgn ve eşi, chewbacca, yücel bey ve eşi, toplam 5 kişi olarak Sarıkoz köyüne gidiyoruz.
Pazar sabahı aynı semtte oturan chew ve yücel beyler buluşuyor, şehir merkezine, yani bize geliyorlar, hep beraber yola çıkıyoruz.
Sarıkoz köyüne kadar adres bilgilerimiz tamam ama sadece Derya 'nın telefonu yok bizde. Eğer özelden telefonunu yazarsa daha iyi olacak:)
Yücel Özlem
22-12-2006, 15:53
Son duruma göre, 24 Aralık Pazar günü, mjgn ve eşi, chewbacca, yücel bey ve eşi, toplam 5 kişi olarak Sarıkoz köyüne gidiyoruz.
Pazar sabahı aynı semtte oturan chew ve yücel beyler buluşuyor, şehir merkezine, yani bize geliyorlar, hep beraber yola çıkıyoruz.
Sarıkoz köyüne kadar adres bilgilerimiz tamam ama sadece Derya 'nın telefonu yok bizde. Eğer özelden telefonunu yazarsa daha iyi olacak:)
Müjgan Hanım merak etmeyiniz. Derya Hanım sağolsun, kendi telefonu ile birlikte babasının telefonunu da verdi. Dediğiniz gibi gidiyoruz.
Mahmut Leventoğlu
22-12-2006, 16:45
Sevgili dostlar aklım yüreğim sizinle.Aranızda olmayı çok isterdim. Neyse vekaletimi kabul ederse Sevgili Yücel beye veriyorum. Benim için bir fidanın dibine can suyunu döküverirse çok mutlu olurum. Bu hareketi başlatan Derya kıza ve onu yetiştiren babasına ayrıca bütün Sarıkoz lulara İstanbuldan yürek dolusu selam ve sevgilerimizi iletin. :))
Yücel Özlem
22-12-2006, 18:55
Sevgili dostlar aklım yüreğim sizinle.Aranızda olmayı çok isterdim. Neyse vekaletimi kabul ederse Sevgili Yücel beye veriyorum. Benim için bir fidanın dibine can suyunu döküverirse çok mutlu olurum. Bu hareketi başlatan Derya kıza ve onu yetiştiren babasına ayrıca bütün Sarıkoz lulara İstanbuldan yürek dolusu selam ve sevgilerimizi iletin. :))
-Sevgili Editörüm, Sizin vekaletinizi şerefle taşımaya çalışacağım. Selamlarınızı da iletirim. Ağacınıza can suyunu da zevkle dökerim tabii.
-Sarıkoz köyünü ben de çok önemsiyorum. Başlangıçta yazmıştım bir ağaçlandırma çalışmasının başarıya ulaşmasında yöre halkının desteği çok önemli. Hemen hemen başarının ön şartı. Sarıkozda bu şartın yerine geldiği anlaşılıyor. Bir başlangıcı da köylümüz kendi imkanları ile yapmış. Biz de devamını getirmek, geliştirmek için elimizden geleni yapacağız.
Mahmut Leventoğlu
23-12-2006, 14:23
Sn Şükranayalp Sevgili Yücel bey benden önce sorunuzu yanıtlamış detaylı birşekilde.Kendisine teşekkür eder Sarıkoz köyü Fidan dikim etkinliğinde başarılar dilerim.
Hasan Lalezar
24-12-2006, 13:24
Sarıkoz köyü ağaçlandırma çalışmasına katılmayı istediğim halde olmadı planlarımı yetiştiremedim özür dilerim umarım diktiğiniz bütün fidanlar tutar..
Yücel Özlem
24-12-2006, 17:36
Hasan Bey, üzülmeyiniz. Canınız sağ olsun. Sağ olursak çok ağaç diker ya da dikilmesine vesile oluruz. Görüşmek üzere.
Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerinizi anlatın:) .
İyiki de gitmişiz dedirten bir gündü. Çok hoş bir yolculuktan sonra Sarıkoz'daydık. Ağaç dikilmeye başlanmıştı biz gittiğimizde ve hemencecik kaynaşıp onlara katıldık :)
Çook soğuk bir gündü aslında, açıklık alanda ayaz da vardı, alışana kadar üşüdük. Ama ağaç dikimi işine kendimizi kaptırınca soğuğu hissetmedik.
İnsanların sıcaklığı, anlamlı işler yapan insanların sıcaklığının olduğu yerde üşünmüyordu...
Yaklaşık 250 ağaç dikildi. Fotoğrafların çoğunu da chew çekti, görüntüler onda .:p
Chewbacca çektiği fotoğraflarda çıkamadığı için bendekilerden ekliyorum.
İkinci fotoğrafta yanlış taktığı eldivenini düzeltmekle meşguldü. Baş parmağını, eldivenin serçe parmağına taktığı için eldivenin hatalı olduğunu düşünüyordu heheee:D
http://www.geocities.com/muj_gun/chew01.jpg
http://www.geocities.com/muj_gun/chew02.jpg
Chewbacca
24-12-2006, 20:10
Yaklaşık 250 ağaç dikildi. Fotoğrafların çoğunu da chew çekti, görüntüler onda .:p
186 kare çekmişim. Şimdi küçültüyorum fotoğrafları... Eğer uygun görünen olursa galeri kısmına eklemeyi planlıyoruz Mjgn abla ile.
Kısacası biraz süreye ihtiyacım var...
Cidden iyiki gitmişiz dediğimiz bir gündü... Yücel bey ve eşi Ayşe hanım ile sabah buluşup Mjgn abla ve Veli abiyi alıp yola koyulduk...
Sonrası ağaçlar... sevgili dostlar ile geçen keyifli bir macera idi...
Chewbacca
24-12-2006, 20:13
Baş parmağını, eldivenin serçe parmağına taktığı için eldivenin hatalı olduğunu düşünüyordu heheee:D
Cidden bir an çözemeyeceğim bir problem ile karşılaştım dedim... Acemi bir dr gibi hissettim kendimi... Sonra fark ettim ki (aslında mjgn abla uyardı) eldiveni ters giymişim...
Salaklık işte... :D
Yücel Özlem
24-12-2006, 21:06
İyiki de gitmişiz dedirten bir gündü. Çok hoş bir yolculuktan sonra Sarıkoz'daydık. Ağaç dikilmeye başlanmıştı biz gittiğimizde ve hemencecik kaynaşıp onlara katıldık :)
.........................................
................
Cidden iyiki gitmişiz dediğimiz bir gündü... Yücel bey ve eşi Ayşe hanım ile sabah buluşup Mjgn abla ve Veli abiyi alıp yola koyulduk...
Sonrası ağaçlar... sevgili dostlar ile geçen keyifli bir macera idi...
Evet iyi ki gitmişiz.
denizakvaryumu
24-12-2006, 21:50
Tebrik ederim,bir Ankaralı olarak katılmak isterdim ama 6 yaşındaki kızımla soğukta zorlanırdım...yaz aylarında inşallah
Gelemiyeceğimi daha önce chew'e söyledim ama buraya yazmayı unutmuşum:)
Kitap kulübünün toplantısına denk geldiği için sizlerle birlikte olamadım.
Umarım diktiğiniz ağaçların hepsi tutar.
Yücel Özlem
25-12-2006, 10:30
Gelemiyeceğimi daha önce chew'e söyledim ama buraya yazmayı unutmuşum:)
Kitap kulübünün toplantısına denk geldiği için sizlerle birlikte olamadım.
Umarım diktiğiniz ağaçların hepsi tutar.
Tebrik ederim,bir Ankaralı olarak katılmak isterdim ama 6 yaşındaki kızımla soğukta zorlanırdım...yaz aylarında inşallah
Teşekkür ederim. Başka toplantılarda görüşmek üzere.
Mahmut Leventoğlu
25-12-2006, 11:49
Her hangi bir problem yaşamadığınıza sevindim. Gerçi biraz üşüdünüz ama ne yapalım artık dikili ağaçlarınızda oldu. Sebep olanlara,destek olanlara,katılanlara teşekkürler.
Bu işi organize eden sevgili DERYA ÖZEN kızımıza sonsuz teşekkürler.
Bu ilk denemelerimizden biriydi bu tür etkinlikler için.
Ankara grubu nihayet bir araya gelmeyi ve bazı aktiviteleri yapmaya başladı. ;)
Bundan böyle katılımın artacağını ve insan sevgisiyle artan bir doğa sevgisine dönüşeceğini umuyoruz.
Derya Özen
25-12-2006, 12:43
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi ağaç severlerle birlikte olmak çok keyifliydi. O kadar sıcaktınız ki, sıcaklığınızla bizleride ısıttınız. Ne yalan söylüyeyim böyle bir ortam beklemiyordum.
Mahmut Leventoğlu
25-12-2006, 13:58
Sevgili Derya sen bir ateş yaktın başlangıç oldu. Bundan sonra geriside gelecek inşallah. Ankaralı ağaçlar net üyeleri ile iletişimini koparma. Umarım herşey beklediğince olmuştur.
Selamlar
Köye geldiğimizi anladığımız an :)
http://www.geocities.com/muj_gun/tabela.jpg
Zirai donatımdan alınan burgu denilen, ve toprağı dikim için hazırlayan alet. Ağırlık yapması için üstüne hep birisi oturmuştu. Böbrek taşı düşürmeye birebir:)
http://www.geocities.com/muj_gun/burgu.jpg
Burgu ile toprak delindikten sonra, fidanlar bir yarış içerisinde dikildi, "benim fidanım önce dikilsin" diye koşturmaca oynadığımız oldu. :p
http://www.geocities.com/muj_gun/dikim.jpg
Yücel bey iş başındayken :)
http://www.geocities.com/muj_gun/yucelbey.jpg
Bunca çalışmaya mola gerek. İşte yemek...
http://www.geocities.com/muj_gun/YEMEK.jpg
Ağaç dikimi şimdilik bitti sayılır, şöyle bir bakalım nasıl görünüyor fidanlarımız...
http://www.geocities.com/muj_gun/alan.jpg
Ağaçlandırma alanında bir de çocuk parkı varrrr...
http://www.geocities.com/muj_gun/park.jpg
Park olur da çocuksuz olur mu?
http://www.geocities.com/muj_gun/salincak.jpg
ve.. veda fotoğrafı...
http://www.geocities.com/muj_gun/TOPLU.jpg
250 fidan için çukurları nasıl kazdılar diye düşünmüştüm...olay aydınlandı. :)
elinize sağlık, sayenizde bir kaç yıl sonra bu alan bambaşka görünecek.
Dev Sekoya
25-12-2006, 14:44
30 - 40 yıl sonra orası güzel bir piknik alanı olacak. Gölgede dinlenenler sizi sevgi ile yad edecek... Darısı bütün insanlığın başına...
Mahmut Leventoğlu
25-12-2006, 15:09
Ne kadar güzel nekadar keyifli anlar . Ellerinize sağlık dostlar çocuk parkı bile olmuş... Maşallah Yücel bey en çok sizi çalıştırdılar heralde kendileri Salıncakta sallanmışlar(çocuklar) şaka şaka kızmayın hemen. Ellerinize sağlık. Derya nın ileride çocuklarına **** torunlarına anlatacağı güzel bir hikayesi oldu. Sormayı unuttum ne tür fidanlar diktiniz ?
Derya Özen
25-12-2006, 15:15
Müjgan hanım ellerinize sağlık. Hem yorumlarınız hemde forograflar için teşekkür ederim. Bütün bunların birazda sizin sayenizde olduğunun farkındasınızdır umarım.
Müjgan hanım ellerinize sağlık. Hem yorumlarınız hemde forograflar için teşekkür ederim. Bütün bunların birazda sizin sayenizde olduğunun farkındasınızdır umarım.
Ben bu işi gönüllü yapıyorum, sadece ben istediğim için... Ve istediğim tek şey, herkesin bu konuda benim gibi düşünmesi...
Mahmut Leventoğlu
25-12-2006, 15:24
Bizim kızlarımız alçakgönüllüdür :)))
Chewbacca
25-12-2006, 15:27
Eline sağlık Mjgn abla... Fotoroman tadında anlatmışsın günü...
Çok eğlendik. Seve seve çalıştık...
Dün'e kadar "bir fidanım var, boyu boyuma denk" diyordum... Artık 8-10 tane oldu...
Umarım çok kısa zamanda hepsinin boyu bizi geçer.
Ellerinize sağlık.
Ama veda fotoğrafından anlaşıldığı kadarıyla katılım az olmuş gibi.
Köylüler katılmadı mı?
Köyde cenaze vardı, çoğu bu yüzden gelemedi sanırım. Üstelik köyde yaşayanların çoğu yaşlı insanlar.
Biz gençler varken onlara mı düşerdi zaten. ;)
Ellerinize sağlık.
Ama veda fotoğrafından anlaşıldığı kadarıyla katılım az olmuş gibi.
Köylüler katılmadı mı?
Ayrıca da biz poz verirken 4-5 kişi daha traktörle çalışıyordu.
Ben bu işi gönüllü yapıyorum, sadece ben istediğim için... Ve istediğim tek şey, herkesin bu konuda benim gibi düşünmesi...
Sizi tebrik ediyorum ve sizin gibi düşünüyorum.
sukranayalp
25-12-2006, 19:16
Güzel bir örnek çalışma yaptığınızı düşünüyorum. Elimde imkanlarım olsaydı ben de katılırdım. İnşallah başaka sefere diyorum.
Börü Han
26-12-2006, 00:27
Çok güzel bir çalışma gerçekten. Devamı gelmesi dileğiyle. Diğer resimleri merak ettim rapidshare veya benzeri bir siteye yüklenilip buradan linki verilebilirmi acaba?
Harikasınız arkadaşlar. Sizlere imrendim. Hepinize teşekkürler. Doğa ve dikilen fidanlar sizlere minnettar.
Geçenlerde Ayvalık'a gittim. Oraya gidilir de Şeytan Tepesine çıkılmaz mı? Virajlı yolda ilerlerken gördüğüm manzara karşısında içim burkuldu. Birkaç ay önce yanmış oradaki ağaçların çoğu. Araba kullandığım için fazla bakamadım, yanan ağaçları temizliyorlardı. İçim burkuldu. Birileri yakıyor sizler gibiler de yaşadığımız dünyaya yeni fidanlar kazandırıyor.
Tekrar her birinizi tebrik ederim. Kalben sizlerin yanındaydım aslında.
Yücel Özlem
26-12-2006, 23:09
-Aynı şehirde yaşadığım, zaman zaman sitede selamlaştığım, benzer düşünceleri paylaştığım güzel insanlarla nihayet yüzyüze tanışma imkanını buldum. Sarıkoz sayesinde yeni dostlar edindim.
-Önce Chewbacca (Tunç Kutlu) ile buluştuk. Buluşma yerinde onu sımsıcak tebessmünü ilk gördüğümde hiç öyle yeni tanışıyormuşuz gibi gelmedi. Epeydir görmediğim bir yakınımla buluşuyormuşum duygusu ile elini sıktım. Birbirimize isimlerimizi de şakalaşır gibi söyledik sanıyorum.
-On, onbeş dakika sonra Müjgan Hanım ve eşi Veli Beyle de benzer duygular içinde tanıştık.
-Yola koyulduktan bir süre sonra daha da bir kaynaşmıştık herhalde. Ben sohbete fazla dalmış olmalıyım ki ışıklı kavşakta dururken yeşil ışığın yandığını farketmemişim. Yolun açılmasını bekliyen diğer araç sürücülerinin isyanına mahal kalmadan Tunç beni kibarca uyardı.
-Yola kendi arabam yerine oğlumun pek alışık olmadığım arabası ile çıktım. bu yüzden biraz zorlandım. Başka hatalar yaptı isem de dostlarım katlandılar herhalde, seslerini çıkarmadılar. Mevsimi gözönünde tutarak kış lastikleri olan araçla gitmeyi daha güvenli bulmuştum.
-Köye girince evlerin ortasında birkaç araç ve birkaç arabanın olduğu yere yanaşıp sorduğumuzda ağaç dikiminin başladığını öğrendik.
-Tarif edilen yöne giderken telefonla aradığımız Derya bizi yolda karşılayıp dikim alanına götürdü. Zaten oniki onüç haneli köyde fidan dikiminde çalışanların tamamı neredeyse Derya'nın ailesi ve yakın akrabaları idi.
-Çalşanlarla da hemen kaynaştık. Kimsenin diğerine ne yapacağını söylemesine mahal kalmadan işe giriştik. Bir grup traktörün kuyruk miline takılan burgu ile çukur açarken geriye kalanlar da fidanları taşıma ve dikme işlerini aldılar. Ben ve köyden seksenini biraz geçmiş bir genç arkadaş (Hamdi Şanlı), birlikte fidanların son bakımlarını yaptık. Söküm ve taşıma sırasında hasar gören kök ve daları budayarak dikime hazırladık.
Not:____________
Derya, iş arkadaşımın adını hatılrayamadım. Lütfen hatırlatabilir misin. Yazımı düzelteyim.
Derya Özen
27-12-2006, 07:53
Yücel bey size yardım eden 82 yaşındaki genç arkadaşınızın ismi, Hamdi Şanlı. Hamdi amcamızda o köye çok emeği geçen insanlardandır. İlerlemiş yaşına rağmen hasta olmadığı sürece her türlü imece çalışmasına katılır.
Köye girdiğimizde muhtarın evini bulalım dedik önce. İlk gördüğümüz "amca"ya sorduk. "Şu ilerideki iki katlı ev canım" diye yanıtladı güleryüzle.
O canım lafına takıldım. O kadar hoşuma gitti ki herkese anlatıyorum bunu.;)
Son derece güzel bir köyde, köyün kendisinden güzel insanların olması çok hoş da, hane sayısının düşüklüğü ve kalanların da yaş ortalamasının yüksekliği acı.
Buna rağmen güzel bazı genç insanların, hala köy için çabalaması da gurur verici.
Derya Özen
27-12-2006, 09:40
çok güzel omuş ellerinize sağlık devamınıda isderiz
Derya Özen
27-12-2006, 10:06
93 numaralı yazıyı ben yazmadım! babam yapılanları görmek istedi bende kullanıcı adımı ve şifremi ona vermiştim. Siteye girmiş olmalı, ama nasıl yazı yazdı onu anlamadım. Bilgisayardan hiç anlamaz, zaten yazıların bozuk olmasındada belli. Ben onun adına size bir kez daha teşekkür ediyorum.
Deryaözen, babanı hafife alma bence..:)
Mahmut Leventoğlu
27-12-2006, 11:38
Sevgili Derya bırak babanda bu sevinci paylaşsın . Kaldıki iyi niyetli bir yazı yazmış. Teşekkürler ona ki senin gibi duyarlı bir kız yetiştirmiş. :))
Yücel Özlem
27-12-2006, 12:33
Yücel bey size yardım eden 82 yaşındaki genç arkadaşınızın ismi, Hamdi Şanlı. Hamdi amcamızda o köye çok emeği geçen insanlardandır. İlerlemiş yaşına rağmen hasta olmadığı sürece her türlü imece çalışmasına katılır.
-Derya, teşekkürler.
- Hamdi Şanlı Amcamız iyi bir çalışma arkadaşı olduğu kadar iyi bir sohbet ortağı da. Adını unutmuş olmamı "Oğul, kul kusursuz olmaz." diyerek bağışlayacağından eminim. Yazımda düzeltme yapmaktan vaz geçtim.
Yücel Özlem
27-12-2006, 13:27
Deryaözen, babanı hafife alma bence..:)
-Sevgili memet, haklısınız tabii. Derya'nın Babası Orhan Bey hiç öyle hafife alınacak birisi değil. Siz bir satır yazıdan böyle bir sonuca vardınız. Biz gün boyunca beraber çalıştık, yedik, içtik, sohbet ettik. Birçok özelliğinin yanında fevkalade iyi bir baba olduğunu düşünüyorum doğrusu. Deryanın da bunu bilecek olgunlukta olduğundan şüphem yok.
-Orhan beyin bu mesajı, bizim anlatmaya çalıştığımız sıcaklığı, bütün açıklığı ile ortaya koyuyor. Derya ise, babasının bigisayar üzerinden de düşüncesini iletmiş olduğunu görmenin sevincini; aynı sıcaklık ve samimiyetle bizimle paylaşıyor.
Hamdi Amca'nın fotoğrafı yok mu?
Hamdi Amca'nın fotoğrafı yok mu?
Bir bakayım fotoğrafların içine :)
Hamdi amca veda fotoğrafında en sağda...
Bir fotoğraf daha buldum. Traktöre bağlı burgunun hızı ona yetmemiş olmalı ki eski usul çapasına dört elle sarılmış.;)
http://www.geocities.com/muj_gun/hamdi.jpg
Çok sağol Müjgan
Böyle bir fotoğrafla karşılaşacağımı sanki biliyordum :)
82 yaş ve herkese örnek olacak bir çaba.
Ellerinden öpüyorum.
agaclar.net olarak bu çabayı bir şekilde ödüllendirmeliyiz.
Derya Özen
27-12-2006, 15:10
Sanıyorum beni yanlış anladınız. Söylemek istediğim bilgisayar nedir bilmeyen babam bile sizin ilginizden dolayı, bilgisayarın basına oturmuş birde yazı yazmış :-) bu beni çok mutlu etti. Ayrıca hiç bir zaman babamı hafife almadım. Zira babam bana her konuda destek olmasa ben , ben olamazdımki.
Mahmut Leventoğlu
27-12-2006, 17:27
Ne kadar güzel oldu bu etkinlik herkes için. Orada bir köyümüz var SARIKOZ . İnsanlarımız var (Hamdi amca,Derya kız ve babası ile bütün Sarıkoz sakinleri) Eh onlarında Mjgn ı ve eşi,Yücel bey eşi,Chew kardeşleri ve Ağaçlar net üyeleri oldu. Yani demem o ki Derya kız ın yaktığı Sarıkoz ateşi ile 7500 kişilik kocaman bir SARIKOZ AĞAÇLAR NET olduk :))
Söylemek istediğim bilgisayar nedir bilmeyen babam bile sizin ilginizden dolayı, bilgisayarın başına oturmuş bir de yazı yazmış
Sen Mahmut'a bakma :) Demek istediğin çok net anlaşılıyor :)
Üye olmasını rica edebilir miyiz? Sizden fırsat(!) kaldığı zamanlar iki satır laflaşırız. Bu kadarını yazan dahasını da kesinlikle yazabilir... :)
Yücel Özlem
27-12-2006, 21:21
Malina, Mahmut Leventoğlu, Hasan Lalezar, Zerrin Uslu, denizakvaryumu, GiseIa, Aybala, Dev Sekoya, Yılmaz, Şukranayalp, Börü Han, Sevelim, Memet,ilginiz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerin ilgisi, bizim için için, ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Sağolun.
Yücel Özlem
27-12-2006, 21:48
-Sevgili newadam, nerelerdesin? Kayboldun!
-Sarıkoz'da seni de aramızda görmek isterdim. Beni yollara düşüren biraz da sen olmuştun çünkü.
Bu çalışmaya emekleriyle katılan tüm arkadaşlarımızı candan kutluyorum. Çok anlamlı ve örnek bir çalışma yapmışsınız. Yaptığınız bu işler büyük sevap bence. Hepinize içten sevgi ve saygılar...
Yücel Özlem
28-12-2006, 10:40
Bu çalışmaya emekleriyle katılan tüm arkadaşlarımızı candan kutluyorum. Çok anlamlı ve örnek bir çalışma yapmışsınız. Yaptığınız bu işler büyük sevap bence. Hepinize içten sevgi ve saygılar...
Sevgili Turunç, teşekkür ederiz.
-malina,Mahmut Leventoğlu, Hasan Lalezar, zerrin uslu, denizakvaryumu, giseIa, aybala, Dev Sekoya, yılmaz, sukranayalp, Börü Han, Sevelim, memet,ilginiz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerin ilgisi de bizim için için ayrı bir sevinç kaynağı oldu, Sağolun.
Sevgili Yücel asıl ben kendi adıma teşekkür ederim sizlere.Doğa için çok yararlı bir iş gerçekleştirdiniz.Umarım fidanlarınız tutar yazın.Bahar gelince inşallah hep beraber doğa için bir şeyler yaparız.
damlalar
28-12-2006, 19:29
agaç dikmek bambaşka birşey....
bende bugün çok yoruldum. bu sogukta 6 kişi 240 adet mahlep fidanı dıktik. çok üşüdüm,ama çok zevkliydi.*** hepsi tutar. ve bunu sadece 2 saatte yaptık.
herkesin dikili bir agacı olması dileğiyle
Yücel Özlem
25-01-2007, 12:34
-Derya Hanım, arada bir köyle ilgili yazışsak ne dersiniz? Kestane konusunu da burada konuşursak sanırım dostların bize epey katkısı olur. Ben önce bir sitemizi kolaçan edeyim. bu konuda yazılan neler var.
- Dostlarım, merak edenler vardır. Sarıkoz'daki arazinin bir bölümüne kestane dikmek istiyoruz.
Yücel Özlem
25-01-2007, 13:10
Şimdilik bunları buldum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=713&highlight=kestane
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2252&highlight=kestane
Derya Özen
29-01-2007, 09:05
Yücel bey bu ilginiz beni ve babamı ne kadar mutlu ediyor bilemezsiniz. Kesatane için babam Kastamonu dan birilerini aramış. Bende köyden kestane dikmeyi düşündüğümüz araziden biraz toprak aldım. Ama şimdi nerede tahlil ettireceğimi bilmediğimden bekliyorum. İnşallah yapmayı düşündüğümüz bu işinden de altından kalkabiliriz.
Derya Özen
29-01-2007, 09:09
Bu arada annemin saksıya diktiği kestaneler filizlenip yaklaşık 15 cm oldular :))
Derya Özen
31-01-2007, 08:15
Yücel bey daha önce sizinle konuşmuştuk! bu hafta sonu bizim köye gitmek için. Köye çok fazla kar yağdı, hafta sonuna kadar durum ne olur bilmiyorum. Kar olsa da olmasa da biz %90 ihtimalle gideceğiz. Gelmek isterseniz sizi de misafir etmek isteriz. Pardon insan kendi köyün de misafir olmaz.
Yücel Özlem
31-01-2007, 08:38
-Derya Hanım, elbette ilgileneceğim. Babanıza selam söyleyin. Ben toprak tahlil işini bir araştırayım. Sonuçtan bilgi veririm.
Yücel Özlem
01-02-2007, 21:43
Yücel bey bu ilginiz beni ve babamı ne kadar mutlu ediyor bilemezsiniz. Kesatane için babam Kastamonu dan birilerini aramış. Bende köyden kestane dikmeyi düşündüğümüz araziden biraz toprak aldım. Ama şimdi nerede tahlil ettireceğimi bilmediğimden bekliyorum. İnşallah yapmayı düşündüğümüz bu işinden de altından kalkabiliriz.
-Toprak tahlil işini soruştururken bazı sorularla karşılaştım: İnceleme konusu arazinin büyüklüğü, kaç yerden toprak alındığı? Toprağın yüzeyden mi, yüzey altından mı alındığı? Hangi derinlikten alındığı vb. Anladığım kadar toprak numunesi almanın da bazı incelikleri var.
Derya Özen
02-02-2007, 08:35
Yücel bey ilginize çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla her işin bir inceliği varmış.! Ben topragı yüzeyden ve sadece bir yerden almıştım, arazi ise yaklaşık 100 ila 150 dönüm arasında bir büyüklükte. Şimdi ne yapmam gerekiyor, ben toprağı bir poşete koymuştum acaba özel bir numune ambalajı varmı.? Pazar günü köye gideceğim ama o kadar fazla kar yağdıki köye, şuanda numunede alamam sanırım baharı bekleyeğiz.
Yücel Özlem
02-02-2007, 18:29
-Derya Hanım yaptığım telefon görüşmesinden ben de öyle anladım. Örnek alırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Ancak bunların detaylarını tam almış değilim. Sanırım arazinin büyüklüğüne ve toprak yapısının farklılık gösterip göstermediğine de dikkat edilerek, farklı yerlerden birden fazla örenek almak gerekiyor. Şu anda örnek alma şansımız olmadığına göre bu konuyu da öğrenip ona göre hareket etmek gerekeir diye düşünüyorum.
-aşağıdaki linklere bir bakabilirsen bizim işimize yarayacak şeyler var gibi.
-Özellikle birincisinde şekiller ve resimlerle anlatılmış.
http://www.tgae.gov.tr/calismalar/numuneal.htm
http://www.tgae.gov.tr/calismalar/AnalFiyat2006_dosyalar/frame.htm
http://www.ankara-tarim.gov.tr/pages.asp?id=135
Yücel Özlem
24-02-2007, 12:30
Derya Hanım, Köy'de kar kalktı mı?
Derya Özen
26-02-2007, 12:35
Yücel bey kar kalktı kalkmasınada, pek çok olumsuzluk yüzünden planladıklarımızı yapamıyoruz.
Yücel Özlem
27-02-2007, 10:50
Yücel Bey, kar kalktı kalkmasına da pek çok olumsuzluk yüzünden planladıklarımızı yapamıyoruz.
Derya Hanım, Nedir olumsuzluklar? Benim yapabileceğim bir şey var mı?
Derya Özen
28-02-2007, 07:42
Yücel bey ilginize teşekkür ederiz. Yakın çevremizden kişilerin hastalığı ve ölümleri nedeniyle oluşan aksilikler.
Yücel Özlem
28-02-2007, 08:25
Hastalara şifa, ölenlere rahmet, size de sabır ve metanet diliyorum.
Yücel Özlem
08-03-2007, 09:13
-Derya Hanım, Kavakyellerinde yazmışsın. Sahi daha dikilecek fidanlarımız vardı. Ben sayıyı hatılamıyorum. Ama epey vardı değil mi. Bunlar, bir an önce dikilse çok iyi olacak.
-Mevsim hızla ilerliyor...
Derya Özen
15-03-2007, 08:04
Yücel bey müjdeli haberimi duydunuz inşallah. 1 Nisanda dikim var yine. Umarım bir aksilik çıkmazda, planlarımızda sapma olmaz.
Yücel Özlem
15-03-2007, 08:15
DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN
Sarıkozdan haber var.
01/Nisan/2007 Pazar günü, Sarıkozda ağaç dikimi var.
Gerekli hazırlıklar Köyümüzde yapılmaktadır. Site sakinlerine duyurulur.
Programda bir değişiklik olursa buradan duyurulacaktır. Derya Özen adına, Köy Tellalı
Elbette duydum. Haberi buraya taşıyordum ki; siz benden önce yetişmişsiniz. Ben de tekrar edeyim, duymayan kalmasın, dedim.
Yücel bey müjdeli haberimi duydunuz inşallah. 1 Nisanda dikim var yine. Umarım bir aksilik çıkmazda, planlarımızda sapma olmaz.
Tarih 1 Nisan olunca, şaka sanılıyor :)
Derya Özen
15-03-2007, 09:32
Müjgan ablam ben sana özellikle haber vermedim. Ama zaten Veli ağbimle sizin geleceğinizi düşünüyorum. Ama tabi başka bir proğramınız yoksa.
derya başarılar size umarım iyi olur
Bir Sarıkoz macerasını daha sıkı takiple izleyeceğiz demektir.
Müjgan ablam ben sana özellikle haber vermedim. Ama zaten Veli ağbimle sizin geleceğinizi düşünüyorum. Ama tabi başka bir proğramınız yoksa.
şüphesiz ki geleceğiz, sağlık gibi çok ciddi sorunlar olmazsa :)
Mahmut Leventoğlu
15-03-2007, 18:44
Derya kız aferin sana . Yücel ağabey,Müjgan hanım Veli bey sizlere de aferin.Artık SARIKOZ lu oldunuz ne güzel. Sarıkoz umuzun nüfusu artıyor. Ohhhh beee.
Yücel bey müjdeli haberimi duydunuz inşallah. 1 Nisanda dikim var yine. Umarım bir aksilik çıkmaz da, planlarımızda sapma olmaz.
Allah, sebep olanlardan, katkıda bulunanlardan, fidanları dikecek olanlardan ve katılamasa bile yapılan işi gönlünde beğenip sevinç duyanlardan razı olsun.
Dikilen ve dikilecek fidanlar, serpilip büyüdükçe, bu işe gönül verenlerin hepsinin amel defterlerinde sevap sayfaları çığ gibi katlanıp büyüsün inşallah.
Yücel Özlem
21-03-2007, 07:51
1/nisan/2007 Pazar günü Sarıkoz'da ağaç dikimine katılacak olanları Tesbit etmeye başlayalım mı?
Ancak toparlanabiliriz.
Derya Özen
21-03-2007, 08:52
Yücel bey sizdeki bu çalışma ve paylaşma azmine hayranım. İyiki sizi tanımışım. Sarıkoz da bende olacağım benide listeye katın lütfen :p
Yücel Özlem
22-03-2007, 19:15
Müjgan
Derya Özen
Yücel Özlem
Yücel Özlem
27-03-2007, 11:27
Sevgili dostlarım, günümüz yaklaşıyor.
Sanırım keyfli bir gün yaşıyacağız. Havalar da güzelleşiyor. Sabırsızlanıyorum.
Sayımızı, 30 Mart Cuma gününe kadar belrliyelim ulaşım konusunu da planlayalım derim. Uygun mudur?
Chewbacca
27-03-2007, 11:58
Müjgan
Derya Özen
Yücel Özlem
Çok büyük bir aksilik olmaz ise;
ben ve oğlum...
Derya Özen
27-03-2007, 12:31
Ben de tam, bu kez sanırım Tunç Bey gelmeyecek diye düşünüyordum ki yazınızı gördüm. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Chewbacca
27-03-2007, 13:21
Ben de tam, bu kez sanırım Tunç Bey gelmeyecek diye düşünüyordum ki yazınızı gördüm. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Valla bu fırsatı kaçırmak için deli olmak lazım...
Geç yazmamın sebebi geç görmemdir.
Kambersiz düğün olur mu hiç? Çikolatamız ve çiçeğimizle bilem geliriz :p
Derya Özen
27-03-2007, 17:14
Hoş gelirsiniz sefalar getirirsiniz. Az önce Yücel bey misafirim di. Onun ve sizlerin tekrar geleceğini bilmek çok güzel. Bu kez köyümüz çok daha sıcak ve güzel olacak.
Derya Özen
27-03-2007, 17:17
Yücel Bey sayesinde siteye, ilk resmimi yükledim Oleyyyyyyy :D
Sarıkoz dan bir görünüm belki gelmeme konusunda karasız olanlara yardımı olur diye düşündüm de
Yücel Özlem
27-03-2007, 19:15
Müjgan
Derya Özen
Yücel Özlem
Tunç
Tansel
Belki Hasan Lalaezar da gelir.
Dostlar Merhaba,
Önemli bir şey çıkmazsa ben de geleceğim.
Benim bu hafta seminerim var katılamadığım için çok üzgünüm.Aslında orada olup, ağaç dikmeyi ne çok isterdim.
Yücel Özlem
27-03-2007, 21:52
Müjgan Akar
Derya Özen
Yücel Özlem
Tunç Kutlu
Tansel Kutlu
eses
Yücel Özlem
27-03-2007, 21:55
Benim bu hafta seminerim var katılamadığım için çok üzgünüm.Aslında orada olup, ağaç dikmeyi ne çok isterdim.
Zerrin Hanım, keşke gelebilseydiniz. :)
Hasan Lalezar
27-03-2007, 22:13
Evet aslında 1 Nisan'da bir işim var ama sanırım saat 11-12 gibi bitecek . Gelmeye çalışacağım. Katılmayı bende istiyorum aslında.
spooky_spook
28-03-2007, 03:37
:( Ama benim sınav haftam... :(
Neyse artık, başka bir aktivitede buluşmak dileğiyle,
yanınızda olamayacağım ama ruhum sizinle olacak. :D
Yücel Özlem
28-03-2007, 09:15
:( Ama benim sınav haftam... :(
Neyse artık, başka bir aktivitede buluşmak dileğiyle,
yanınızda olamayacağım ama ruhum sizinle olacak. :D
Siz, sınvlarınızı sağlık ve başarı ile bitirin. Ben sizin yerinize de fidan dikerim. Sarıko'za, sonra fidanları görmeye gideriz.:)
spooky_spook
28-03-2007, 12:18
Anlaştık. ;)
Yücel Özlem
28-03-2007, 14:10
Anlaştık. ;)
Başarılar diliyorum.
Yücel Özlem
29-03-2007, 00:42
Hava tahminlerine göre (http://www.meteor.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-iller.aspx) 01/nisan/2007 Pazar günü Ankara'da hava çok bulutlu, sıcaklık 12 derece, yağmur yok.
Bulut yoğunluğu fazla olmaz umarım :)
En azından dikim esnasında değil dikim sonrasında yağmur yağar umarım :D
Listeye beni de ekleyebilirsiniz :)
Derya Özen
29-03-2007, 15:10
DarkYes seninde geleceğine çok mutlu oldum.
Bu arada Sabah gazetesi ve Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcilikleri ile görüştüm. yaptığımız çalışma ile ilgili bir yazı ve resim istiyorlar. Ağaçlar net içinde güzel bir reklam olur inşallah.
Fotoğraf makinem, yedek pilim ve hafıza kartlarımla geleceğim. Hatta ikinci bir makine daha getireceğim :)
Tunç'un da makinesi olur tahminen. Bol miktarda fotoğrafımız olacaktır :D
Yücel Özlem
29-03-2007, 19:23
Fotoğraf makinem, yedek pilim ve hafıza kartlarımla geleceğim. Hatta ikinci bir makine daha getireceğim :)
Tunç'un da makinesi olur tahminen. Bol miktarda fotoğrafımız olacaktır :D
Benim, makinemi de sayabilirsiniz.
Ve son durum
Sarıkoz'da Ağaç Dikimine Katılacaklar:
Müjgan Akar (+Daha belirlenemedi)
Derya Özen
Yücel Özlem (+ Daha belirlenemedi)
Tunç Kutlu
Tansel Kutlu
Eses
DarkYES
Tamam, 4 fotoğraf makinesi olacak gibi. Yok mu arttıran! :)
Yücel Özlem
29-03-2007, 19:43
Tamam, 4 fotoğraf makinesi olacak gibi. Yok mu arttıran! :)
Sevgili Dark, molalarda, fotoğraf konusunda sorularımla, sizi azıcık rahatszı edbilirim. İzin verirseniz. Soru somak için,Tunç'u bazan evinden bile arıyorum.
Vallahi Tunç abi varken bana düşmez ama hani onu bulamadığınız zamanlarda ola ki cevaplayabileceğim sorularınız olursa cevaplarım :)
Hasan Lalezar
29-03-2007, 20:31
Tüm arkadaşlara merhaba. Ağaç dikmek için biraz geç bir dönem değilmi acaba?
Yücel Özlem
29-03-2007, 20:50
Vallahi Tunç abi varken bana düşmez ama hani onu bulamadığınız zamanlarda ola ki cevaplayabileceğim sorularınız olursa cevaplarım :)
Dark, teşekkürler.
Okuduğum kadarıyla ağaçların türüne göre değişiyor dikim zamanları. Sonra iklimlere göre de mevsimsel sıcaklıklar değiştiği için her yerin nisanı, mayısı ya da martı aynı olmuyor. Karasal iklim için baharda dikilecek ağaçlar için nisan başı uygun gözüküyor. Tabi ki uzmanlar ne der bilmiyorum :)
Valla benim bildiğim ağaç dikmenin bir mevsimi yok (!)
Dikerken "Allahümme sebbit, ben diktim sen bit..." diyorsun, ve bitiyor...:p
Üstad bir yanlışlık olmasın. O sanki ağaç dikerken söylenmiyordu :D
Valla benim bildiğim ağaç dikmenin bir mevsimi yok (!)
Dikerken "Allahümme sebbit, ben diktim sen bit..." diyorsun, ve bitiyor...:p
Yaptığım ağaçlandırmalarda tutmayan kuruyan fidanlara bahane bulup duruyordum. Kuraklık, dikim hatası, kök kıvrıklığı.....
Okusana işe başlarken duayı değil mi? :p
Yücel Özlem
30-03-2007, 10:00
Yaptığım ağaçlandırmalarda, tutmayan, kuruyan fidanlara bahane bulup duruyordum. Kuraklık, dikim hatası, kök kıvrıklığı...
...
Yılmaz Bey, Hocam, kök kıvrıklığı, ne ola ki?
Ordaaa bir köy var uzaktaa
O köy bizim köyümüzdür..
Gitmesek te kalmasak ta,
O köy bizim köyümüzdür...
Katılımcı olamayan bizler de, sizlerin biriktireceği resim ve anılarınızla avunuruz.
Mahmut Leventoğlu
30-03-2007, 10:43
Sarıkoz etkinliğine katılacak bütün güzel insanlara kolaylıklar dilerim. Sevgili Derya kız ın organizasyonu olan bu etkinliğe destek veren bütün katılımcılara Sevgili Yücel Özlem ağabeyin şahsında teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
Aydın'a görev çıktı. Hafta sonu Eskişehir üzerinden gideceğim. Geç bildirdiğim için özür dilerim Yücel Bey üstadım. Ceza olarak Kdz. Ereğli'sinden gelen Osmanlı Çileği fidelerinden isteyen olursa haber versin. Selamlar ...
Yücel Özlem
30-03-2007, 12:26
Aydın'a görev çıktı. Hafta sonu Eskişehir üzerinden gideceğim. Geç bildirdiğim için özür dilerim Yücel Bey üstadım. Ceza olarak Kdz. Ereğli'sinden gelen Osmanlı Çileği fidelerinden isteyen olursa haber versin. Selamlar ...
Üstadım, bir başka toplantıda, birlikte olmak dileği ile, iyi yolculuklar dilerim. Mesleğimizin cilveleri... Ama ben hep severek yaptım. Kolay gelsin.
Yücel Özlem
30-03-2007, 12:35
Sarıkoz etkinliğine katılacak bütün güzel insanlara kolaylıklar dilerim. Sevgili Derya kız ın organizasyonu olan bu etkinliğe destek veren bütün katılımcılara Sevgili Yücel Özlem ağabeyin şahsında teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
Sevgili Kardeşim, ben size teşekkür ederim. Derya ile bizi siz tanıştırdınız. İşaret ettiğiniz yolda yürümeye gayret ediyorum.
Yücel Özlem
30-03-2007, 12:47
Habibe, Yılmaz, Sevelim, Özgür58, Balıkçı, destekleriniz için teşekkür ediyoruz. Sayenizde daha şevkle çalışıp, daha çok fidan dikeceğiz.:)
Sevgiler!
Derya Özen
30-03-2007, 16:37
Sevgili dostlar: Bu ağaç dikme işini bir günlük bir kaçamak sayabilirsiniz. Köyde evimizde var, Yanınızda getirmek istediğiniz yaşlılar ve çocuklar varsa hiç tereddüt etmeyin. Onlar içinde evimiz evlerimiz var.
Yücel Özlem
30-03-2007, 17:36
30/03/2007 Cuma, Sarıkoz'da Ağaç Dikimine Katılacaklar:
Müjgan Akar (+Daha belirlenemedi)
Derya Özen
Yücel Özlem (+ Daha belirlenemedi)
Tunç Kutlu
Tansel Kutlu
DarkYES
Teşekkürler Derya, zaten biz ailece gelme planları yapıyorduk.
Hasan Lalezar
30-03-2007, 20:22
Bir terslik olmassa bende gelmeyi planlıyorum
Yılmaz Bey, Hocam, kök kıvrıklığı, ne ola ki?
Kök kıvrıklığı dikim hatasından veya dikim sahasında geçirimsiz bir tabakanın (kaya, kil v.b.) etkisiyle oluşan köklerdeki deformasona verilen addır.
Fidan dikilirken köklerinin aşağıya doğru uzatılması gerekir. Aksi halde aşağılara doğru gidemeyebilir.
Ya da fidan doğru dikilse bile gelişim süresince geçirimsiz tabakaya rastlayınca bu defa aşağıya değil de yanlara doğru uzamak ister. Bu uzama bir süre sonra köklerin birbirine dolaşmasına neden olur. İlerleyen yıllarda da bir yün yumağına dönüşür. Bu durumda da fidan boylanamaz. Uzun yıllar geçse de ölmeyebilir ama bodur kalır.
menderes40
31-03-2007, 00:06
Sarıkoz çalışmasına katılanlara, başarılar diliyorum.
Ben aranızda olamayacağım. Çünkü Yuvaköydeki ağaçlarımın bakımlarını yapmak zorundayım.
Derya Özen
31-03-2007, 09:29
Sarıkoz köyüne katılacak arkadaşlarla ulaşım konusunda konuşursak çok iyi olacak. Biz yarın 9.00 gibi köyde olmayı pallıyoruz. Bu sebetende erken gideceğiz. Aracı olmayanlardan köye gidecek kişileri biz alacağız, Nerde buluşacağımızı ve kaçta buluşacağımızı kararlaştırırsak çok iyi olur.
Buradan dikim ekinliğine katılacak arkadaşlara selamlarımı söyler, hoş ve güzel bir gün geçirmenizi temenni ederim. Tabii ben dikim hakkında biraz bilgi de vermek istiyorum.
Fidan dikim zamanını, ağaç türlerinin biyolojik özellikleri ve iklim şartları tayin eder. Genellikle büyümenin durduğu andan, sürmenin başladığı zamana kadar geçen süre içersinde ,don olmayan zamanda dikim yapılabilir.Kaplı fidanlar sulamak kaydıyla toprak tavda olduğu zaman her mevsim dikilebilir.
Ülkemizde genellikle ilkbahar,sonbahar ve bazı müsait bölgelerde kış ayları dikim için uygundur.
Ayrıca ,yapraklı tür fidanların yapraklarını dökmüş olmaları ve dikim yapılacak toprağın tavında olması,yani çok kuru veya çamur olmaması gerekir. Toprağın çok ıslak,donlu veya karla örtülü olması halinde dikim yapılmamalıdır.
Fidan ambalajında;naylon torba ve ambalajın bağlanmasında tel kullanılmışsa bunlar mutlaka sökülüp atılmalıdır.
- Fidan çukuru, fidan köklerinin gerektirdiği derinlik ve genişlikte olmalıdır.Fidanı,fidanlıkta yetiştirildiği kök boğazı hizasındaki derinlikte dikmeli,çok sığ veya derin olmamalıdır.
- Fidanın dikiminden önce(yapraklı fidanlar,kavak) gerek kök ve gerekse gövde dalları usulüne uygun budanmış olmalıdır.
- Dikimde fidan gövdesinin dik durması sağlanmalıdır.
- Dikim yapılacak toprakta yeteri kadar organik madde yoksa, fidanın beslenebilmesi için toprağa ¼ ü kadar yanmış ahır gübresi ilave edilmelidir.
- Dikimde fidan çukurundaki toprak yeteri kadar çiğnenerek sıkıştırılmalıdır.
- Boylu fidanların rüzgar etkisi ile devrilmemesi için kazık vs. ile tespiti yapılmalıdır.
- İmkanlar varsa dikilen fidanlar, dikimi müteakip bolca sulanmalı yani can suyu verilmelidir.
- Dikilen fidanların normal gelişebilmesi için,sulanması,çapalanması,yabancı otların alınması zararlılardan korunması ve fakir topraklarda gübrelenmesi gerekir.
- Fidanda bir canlı olduğuna göre,gelişmesi için suya mutlaka ihtiyacı vardır.Yalnız üst toprağa bakarak kurudur diye sulamak çok hatalı olabilir. Fidanın köklerinin bulunduğu derinlikteki rutubet durumu önemli olduğundan,bu derinlikteki duruma göre fidan sulanmalıdır.
- Sulamalar arasındaki durumu mümkün olduğu kadar uzatmakta ve sulamanın bolca yapılmasında fayda vardır.Bu suretle fidanın iyi gelişmesine yardım edilmiş olur.
- Fidanın su kadar toprağın içindeki havaya da ihtiyaç vardır. Bunun için fazla sulamadan kaçınılmalıdır.
- Fidanlar,hayvan,böcek,mantar,ot,don,kar kırması,durgun su gibi tehlikelerden korunmalıdır.
- Fidanın daha güzel,daha kuvvetli ve gürbüz olmasını,bol çiçek ve meyva vermesini sağlamak için budama yapılmalıdır.
- Budamanın derecesi ne olursa olsun,ağacın tepe şekli korunmalıdır.İbreli türlerde yalnız kuru ve hastalıklı dallar budanmalı,başkaca bir budama yapılmamalıdır.Bitkilerin tabii yapı ve özellikleri dikkate alınmalı,tabiattaki şekil ve büyüklükte,yani tabii halde bırakıldıkları takdirde daha güzel oldukları unutulmamalıdır.
- Her kişinin, her bahçıvanın budamayı bildiği kabul edilmemeli,budama ehil kişilerce yapılmalıdır.
Unutmadan da söylemek istiyorum dikim yapılacak fidanın topraklı kısmını alt taraftan 1-2 cm kadar kesmelisiniz, bu ölü köklerin yok edilmesini ve yerine yeni köklerin daha iyi gelişmesine ve kök kıvrıklığı varsa onların yok edilşemsini sağlayacak ve fidan daha iyi gelişim gösterecektir.
Nasip olursa ben de seneye yapılan dikim zamanında hazır bulunacağım.Tabii zamanı da ayarlayabilirsem.
Mine Pakkaner
31-03-2007, 14:19
Orman mühendisi, arazi tecrübeli arkadaşlarımız keşke hep böyle destek verseler ;)
Derya Özen
31-03-2007, 14:38
Mine Hanım: Carpnus bir orman mühendisi. Kendisi Türkçe konusunda uyarıldığı için bize biraz kırgındı. Bu yazıda bize, verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Tam da dikim öncesi eminim çok da işimize yarayacak bu bilgiler. Ayrıca güzel anlatımı ve Türkçe'si için de teşekkür ederim.
Derya Özen
31-03-2007, 14:46
Ama galiba siz zaten Carpnus'un bir orman mühendisi olduğunu biliyormuşsunuz. :( :D
Mine Pakkaner
31-03-2007, 14:55
Mine Hanım: Carpnus bir orman mühendisi. Kendisi Türkçe konusunda uyarıldığı için bize biraz kırgındı. Bu yazıda bize, verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Tam da dikim öncesi eminim çok da işimize yarayacak bu bilgiler. Ayrıca güzel anlatımı ve Türkçe'si için de teşekkür ederim.
Carpnus bizim eski üyelerimizden 2005 sonundan beri birlikteyiz. Kendisi ile bir İzmir toplantısı da yapmıştık.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=19000#post19000
Arazi tecrübesi olan bir orman mühendisi Carpnus, çalışmalara katılması bize destek vermesi gücümüze güç katar ;)
Kırgınlık konusuna gelince, eski dostlar arasında kırgınlık olmamalı değil mi, sonuçta hepimizin ortak paydası agaclar.net :)
Yücel Özlem
31-03-2007, 17:19
Sayın Carpnus, Sayın Yılmaz, bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.:)
Dikeceğimiz fidanların tamamı çıplak köklü. "Kapalı" veya "tüplü" denilen (umarım terimleri doğru kullanmışımdır) türden değil. Dah önce fidanlıktan sökülmüş ve yastıklarda (geçici çukurlarda) topraklanarak korumaya alınmıştı.
Bu duruma göre ekliyeceğiniz bir şey olabilir mi? Lütfederseniz seviniriz.:)
Çıplak köklü fidanlar ise genelde daha sonra dikileceği zaman gömüye alınırlar.Tabii gömüde kalırken korunaklı bir yerde olması gerekmektedir. Yani güneş ve rüzgar görmeyecek şekilde korunmalı ve kök boğazına kadar da toprak içerisinde kalmalıdır. Bunlar yapıldığı takdirde her hangi bir sorun olmaz.
Ve çıplak köklü fidanı dikerken bir sepet içerisinde kökleri kapalı olacak şekilde üzeri örtülmeli ve üzerine örttüğünüz şey devamlı ıslak bulundurulmalı biz arazide üzerine yosun ile kapatıp devamlı nemli kalmasını sağlıyoruz ve fidanı yosunun altından çıkardığımızda da hemen 3-5 sn içerisinde dikimini gerçekleştirmek zorundayız. Aksi takdirde tutma şansını azaltmış oluruz. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece her hangi bir problem olmaz, tabii dikim tekniği de önemlidir. Hepinize dikimde başarılar dilerim.
Yücel Özlem
01-04-2007, 06:27
Carpnus Hocam, Verdiğiniz bilgiler ve temenniniz için çok teşekkür ederiz. Buralar, dünden beri yağmurlu. Bakalım hava ve toprak köyde nasıl? Umarım çalışmamızı engelleyecek bir durum olmaz.
Tavsiyelerinize de dikkat ederek, başarılı bir çalışma yapmaya gayret edeceğiz.
Selamlar, hoşça kalınız.
Dünden beri yağmur yağıyorsa işiniz biraz zor. Dikim çukurlarını açmakta dahi zorlanırsınız.
Yine de kolay geksin.
Chewbacca
01-04-2007, 18:39
Valla oğlumla beraber biraz önce eve düştük...
Önce köpek gezecek, sonra bir iki lokma bişiler yenecek...
Ardından yazılacaklara sıra gelecek...
Gün boyunca yağmur şevkatini üstümüzden eksik etmedi...
Fakat yinede çok keyifli geçti gün... Detaylar Azzzzzzzz sonraaaaaaaaaaaa
Yorgunluktan uyuya kalınmış anladığım kadarıyla. Sabah olmuş hala az sonra gelmemiş :)
Chewbacca
02-04-2007, 10:24
Aynen dediğin gibi oldu dark...
Köpek gezdi... Bir iki lokma yemek yendi...
Sonra oğlan bir tarafa ben bir tarafa yığılıp kalınıpverildi... (biliyorum türkçede böyle bir kelime yok... bir daha yapmayacağım söz)
303 kare çekmişim... ancak şöyle bir bakabildim...
Senin kareler ne alemde...
Derya Özen
02-04-2007, 10:33
Günaydın sevgili dostlar. Dün bize yaşattığınız anlamlı ve güzel gün için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hava bize inat bugün ne kadar güzel ve güneşli değilmi?
Öğle saatlerinde yağan sağanak dışında, hava muhalefet etti sayılmaz. Ancak toprak muhalafetinden söz edilecek olsa da, biz iplemedik. Botlarımıza yapışıp ağır kütleler oluşturan, bacak kaslarımızı güçlendiren büyük çamur parçaları ile turladık.
Finalde botların temizliğini ayaklarımızı yere sürterek, twist figürleriyle yapınca, ortaya hoş görüntüler çıktı. Gruba dışardan bakan birinin gülebileceği görüntülerdi.:p
Ama her haliyle güzel bir gündü, soğuk havada sıcak insanların arasında olmak, hele de anlamlı bir iş için ise çok iyi geliyor.
Çamur gerçekten de bizi yer yer çok zorladı. Temizlenmediği taktirde Apartman Topuklu ayakkabılarla yürüyormuş gibi hissediyordu insan :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4439l.jpg
Günün benim için en güzel yanı -hani obur da değilimdir ama- yemek kısmıydı. Hani bir an keşke midem Chew kadar büyük olsa da biraz daha yiyebilsem dedim :D
Gerçekten güzel zaman geçirdik. Belki ağaç dikme adına yağmur muhalefeti olmasıydı daha verimli geçebilecek bir gün olabilirdi ama sonuçta Cumartesi-Pazarlar çuvala girmedi. Bir ara yine uğrarız ;)
Başta Derya hanım ve ailesine olmak üzere bize bu günü yaşatan tüm Sarıkoz'lulara teşekkür ederim.
Benim çektiğim fotoğraf sayısı ise 330 kadar :)
Derya Özen
02-04-2007, 12:40
Biz size teşekkür ederiz. Emre bey. Sadece size değil tüm ağaçlar net üyelerine, kocaman bir aile olduk sayenizde.
Yücel Özlem
02-04-2007, 13:02
Dostlarım, hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Geçekten harika bir gün geçirdim. En önemlisi, benim sanırım, altı dakikalık gecikmem dışında bir arıza olmadan toplanabilmiş olmamızdı. Sanırım doğru söz bu, kocaman bir aile olmayı başardık.
"Dahı, dahısını demirem."
Çamur gerçekten de bizi yer yer çok zorladı. Temizlenmediği taktirde Apartman Topuklu ayakkabılarla yürüyormuş gibi hissediyordu insan :)
Temel Reis'in sevgilisi Safinaz'ın topuklu pabuçlarına benzemiş sahi... :p
Chewbacca
02-04-2007, 14:57
Pazar sabahı bizim ailede geç uyanma günüdür genellikle… Ama bu Pazar öyle olmadı… Tüm ahali (buna köpek de dahil) saat 7 de kalktı… sabah kahvesinin ardından Yücel ağabey ve ailesi ile buluşuldu… tam gaz Mjgn ablalar…
Mjgn ablalara geldiğimiz de Darkyes de gruba dahil olmuştu… Yücel ağabey ve eşi Ayşe abla, Kayınvalidesi, Teyzesi ve Eniştesi, Mjgn abla, Darkyes, Tansel ve ben yani kısaca 32 kısım tekmili birden hazır hale gelince grup tamam oldu…
Grup tamam olunca, havaya aldırmadan tam gaz, Sarıkoz yolu tutuldu… Sarıkoz'a varıldığında soluğu muhtar’ın evinde aldık… Baktık ki Ankara grubunun diğer tayfaları daha gelmemiş… Yani biz bir heyecan ile Derya’lardan bile önce gelmişiz köye…
Hava yüzünden ne yapacağımıza karar vermeye çalışırken taze sağılmış süt keyfimize keyif kattı…
Yağmur azalmaya başlayınca ilk önce daha önce dikilen ağaçların denetlenmesi yapıldı…
8808
Hüdaver ağabey (Muhtar) ilk önce öğüne öğüne bir önceki ağaç dikme çalışmasında dikilen ağaçları sulayabilmek için yapılan çeşmeyi gösterdi bizlere... ( Ahali ağaçlar kimsesiz değil mesajı verirken bu çeşmenin fotoğraflarını çekmeyi unuttuğum için özür diler, ayın en salak üyesi adaylığımı tekrar etmek isterim…)
Sonra Yücel ağabey denetimin de, ilk dikilen ağaçların ufak tefek budama işleri yapıldı… bu işlem sırasında bir başka grup ise, ufak bir keşif gezisi yaptı...
8809
Bu gezi sırasında ikinci parti ağaçların nereye dikileceği konuşuldu ve saat, Dark’ın bahsettiği yemek zamanına geldi…
8810
Mükellef bir yemekten sonra, ikinci parti ağaç dikimi çalışması başladı… Hava yüzünden çalışılacak alana gelemeyen makine yüzünden, iş başa kaldı… Kazma kürek ile çalışmaya başladık… (Bu kısmın tüm fotoları Darkyes de… Sanırım o ekleyecektir. )
8811
8812
30 kadar ağaç dikmişken Derya’nın babası Orhan ağabey gözüktü ağaçların arasında. Elinde yemek öncesi yakılan ateşin küllerine gömülen patatesler… hepsi birer kumpir olmuş… Yemede yanında yat şeklinde bir kutlama ile kumpirler tüketildi… Saat de ufak ufak geri dönme saatini göstermeye başlamıştı… Kumpirlerin bitmesi ile bir sonraki seansta nereye neler yapılacağı konuşuldu… ayakkabılar temizlendi… ve Ankaraya doğru yola çıkıldı…
Bir önceki gece gelmesem mi? Acaba diyen oğlum, yolda bir daha ki sefere bende gelecem dedi… Bizim adımıza gezi amacına ulaşmıştı…
Derya Özen
02-04-2007, 15:53
Nasıl bir yazı ve anlatım dostlar? Şimdi sizde keşke bizde orda olsaydık diye düşündünüzmü? Chewbacca' nın güzel anlatımı ve fotografları içinde teşekkür ederiz. Birde DarkYES'in resimlerini görebilseydik.
Ağaç dikimine katılan dostlarımı kutlarım.
Çok ulvi bir iş başarmanın yanında dostluğu da pekiştirmişsiniz.
İnşallah gelecek yıllarda daha kapsamlı çalışmalara imza atılır.
Selam ve sevgiler.
Öncelikle fotoğrafları doğrudan ekleyecektim ama acil bir iş çıkması sonucu geciktim. Çalışma esanasında birden bire bir süredir çizgi roman okumadığımı farkettim.
Bunun üzerine işim biter bitmez fotoğraflara ufak eklemeler yapmaya karar verdim. Çizgi roman olmasa da fotoroman tadında oldular :D
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4147.jpg
Mıhtarın Köpeği Biber ya da "Mıhtarın Biberi" :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4159.jpg
Ağaçlandırılan alana su ulaştırılmış. İyi de olmuş. Yapanların emeğine sağlık :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4325.jpg
Ve... Mıhtar dayağı yer :)
Devam edecek ;)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4340.jpg
Yemek yiyelim, enerji toplayalım diye yola düştük :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4345.jpg
O kadar yemekten sonra yemeğin hakkını vermek lazımdı ve o yemekle otursak onlar bize yağ, yağ ve yağ olarak geri döneceklerdi. Bu sebeple kürekler elimizde...
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4353.jpg
El birliğiyle fidanları dikmeye başladık. Benim elim yok çünkü elimde fotoğraf makinesi var ;)
Devam Edecek...
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4381.jpg
Grup kalabalıklaştı. Fidanları gören geldi :)
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/IMG_4392.jpg
Bir ara çok hırslandık, tatlı bir rekabet başladı :D
http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/yorgunluk.jpg
Bu arada ortadan kaybolan iki üyenin yokluğu farkedildi ve herkes onları aramaya çıktı. Küçük üyelerimizi yorgunluk atmak için salıncakta sallanırken bulduk :D
Mutlu NOS :)
Chewbacca
02-04-2007, 22:10
Günün benim için en güzel yanı -hani obur da değilimdir ama- yemek kısmıydı. Hani bir an keşke midem Chew kadar büyük olsa da biraz daha yiyebilsem dedim :D
Yani Dark ne diyeyim sana... Gören, duyan bir dünya bişi yedim sanır...
İşin kötü tarafı adım çıkacak... bir daha bir yere de çağarmayacaklar.
Kızılay Mc donald's da sen, ben ve gisela buluştuğumuzda nasıl yemek yediğini anlatıyor muyum? sağda solda... Anlatayım istersen...
Ehem, kem, küm... Ne yedim di ki?!? :)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=62224&postcount=72) ve bu (http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/yorgunluk.jpg) fotoğraflardan anlaşılacağı üzere Müjgan Sarıkoz'a ağaç dikmenin
yanı sıra salıncaklar için de gidiyor :)
Zaman ayıran, emeği geçen herkesi kutluyorum.
(Tansel'in boyunu görünce gözlerine inanamadım...:))
Yücel Özlem
03-04-2007, 00:33
...Müjgan Sarıkoz'a ağaç dikmenin yanı sıra salıncaklar için de gidiyor :)
...
(Tansel'in boyunu görünce gözlerine inanamadım...:))
Boy, göz, nasıl bir ilgi var acaba? Hımmm, Salıncaklar yüzünden! :(
Gelecek sefer, seni de götürürüz. Söz!
Derya Özen
03-04-2007, 08:01
Sabah sabah beni gülme krızine soktun DarkYES, Allah da seni güldürsün. Ellerine sağlık, ne kadarda güzel olmuş.
Bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=62224&postcount=72) ve bu (http://i22.photobucket.com/albums/b320/darkyes/yorgunluk.jpg) fotoğraflardan anlaşılacağı üzere Müjgan Sarıkoz'a ağaç dikmenin
yanı sıra salıncaklar için de gidiyor :)
Ne alakası var canım, ben "bakın botlarımız çamurla ne kadar ağırlaştı, görün..." diye salıncakta o pozu verdimdi. :dilli:
1 Temmuz'da yapılacak olan festivale gidersek eğer, yanımızda uçurtma da götüreceğiz, yüksek yüksek tepeler gördük orada:)
Sevgili dark eline sağlık. Bundan böyle tommiks, teksas, tombraks tadında öykülerinin devamını bekliyoruz.
Seni Ankara Büyük Şefi olarak, bu "gezi romanları" yazma işine tayin ettim;)
Yani Dark ne diyeyim sana... Gören, duyan bir dünya bişi yedim sanır...
İşin kötü tarafı adım çıkacak... bir daha bir yere de çağarmayacaklar.
Kızılay Mc donald's da sen, ben ve gisela buluştuğumuzda nasıl yemek yediğini anlatıyor muyum? sağda solda... Anlatayım istersen...
Arkadaşlar provakasyonlara gelmeyin, birbirinize düşmeyin, biz bize lazımızz...
Her kes taşıyabileceği kadar yemeği yesin işte!:)
Mahmut Leventoğlu
03-04-2007, 09:01
SARIKOZDA FİDAN DİKEN VE KATILAN BÜTÜN DOSTLARA : Ellerinize sağlık .Derya kız bir ateş yaktı o ateş hiç sönmesin.
Derya Özen
03-04-2007, 09:35
İnşallah sönmeyecek. Yakında Çam fidanlarımız gelecekmiş. Bir günde onları dikmeye gideceğiz. Tabi bu Ağaçlar net üyeleri artık beni kovalamazsa :p
Sevgili dark eline sağlık. Bundan böyle tommiks, teksas, tombraks tadında öykülerinin devamını bekliyoruz.
Seni Ankara Büyük Şefi olarak, bu "gezi romanları" yazma işine tayin ettim;)
Katılabildiklerimle ilgili böyle çalışmalar yapmaya devam ederim :)
Sabah sabah beni gülme krızine soktun DarkYES, Allah da seni güldürsün. Ellerine sağlık, ne kadarda güzel olmuş.
:D
Güldürebildiysem ne mutlu bana...
Su_Toprak
03-04-2007, 12:42
Sizleri Tebrik Ediyorum.. Hepinizin Ellerine Sağlık... Bizler Sakaryasporlular olarak Nisan Ayının 15 gibi 1965 Fidan dikeceğiz...
Daha Yeşil Bir Dünya İçin..
İnci Akalp
03-04-2007, 12:46
Arkadaşlar
Elinize sağlık, çok güzel bir iş yapmışsınız. Resimlerden ve yazılanlardan anladığım kadarıyla gezi de çok keyifli
geçmiş :)) Ben henüz kimseyi tanımıyorum ama yapılacak başka bir etkinliğe katılıp hepinizi tanımak ve kutlamak istiyorum.
Herkese selamlar
inci
Öleceğim gülmekten Dark:D :D
Derya Özen
03-04-2007, 13:12
O gün, gün boyu Dark gülmekten ölecekti. Dark'ı bir görseniz herşeye gülüyor.
Su Toprak umarım çalışmanızda başarılı olursunuz.
Bize katılan katılmayan herkese bir defa daha teşekkür ederim. 1 Temmuz daki şenliğimize hepiniz davetlisiniz. Ajandanıza şimdiden not alabilirsiniz.
Kim ben mi güldüm. Yok canım size öyle gelmiş. Karıştırmışsınız :D
Yine güldüm galiba ;)
Bereketli ve hayli güzel geçirilmiş bir hafta sonu olmuş. Birdaha ki sefere ayakkabı giymeyin. Elektrik de kalmaz :)))
Derya kardeş ağaçlarınız güle güle büyüsünler.
Öncelikli olarak dikim çalışmalarına katılanları tebrik eder böyle özverili ve emek isteyen bir çalışmada bulundukları için ve özellikle bu işte en büyük katkısı olan derya hanım başta olmak üzere herkesi tekrar kutlar, çalışmalarınızın devamını dilerim.
Ancak resimlerden gördüğüm ve burada bahsetmiş olduğunuz arazinin çamurlu olması ve yağmurun yağması aklıma takıldı.Çamurda dikim yapıldıysa fidanların tutma şansı az diyebilirim.Çünkü toprağın çamurlu olması nedeniyle zamanla topaklaşma yapacağından köklerin büyümesini engeleyecektir.Temennimiz bir aksilik olamadan başarılı bir sonuca ulaşmak.
Çamur sadece yüzeyde idi. Kazıldığında alt taraflar sadece nemliydi gördüğüm kadarıyla, öyle bir sorun olacağını sanmıyorum.
Yücel Özlem
04-04-2007, 09:47
Çamur sadece yüzeyde idi. Kazıldığında alt taraflar sadece nemliydi gördüğüm kadarıyla, öyle bir sorun olacağını sanmıyorum.
Evet, dikimi oabildiğince, toprağın uygun olduğu yerlerde yapmaya gayret ettik.
Yücel Özlem
04-04-2007, 11:30
Arkadaşlar
Elinize sağlık, çok güzel bir iş yapmışsınız. Resimlerden ve yazılanlardan anladığım kadarıyla gezi de çok keyifli
geçmiş :)) Ben henüz kimseyi tanımıyorum ama yapılacak başka bir etkinliğe katılıp hepinizi tanımak ve kutlamak istiyorum.
Herkese selamlar
inci
Efendim, sizi ara aramızda görmekten mutlu oluruz.:))
8923
Sarıkoz gibi bir köye bu harika derenin içindeki pislikler ve pet şişeler hiç yakışıyor muuu?:)
9025
Böyle temiz görüntülü hali daha iyi değil mi?
Bu konuda neler yapılabilir acaba?
Chew.de bu fotoğrafı gördüğümde ben çook gerilere gittim, çocukluğuma kadar... Evimizin çok yakınından geçen bir dere vardı, bu yüzden çok etkilendim sanırım.
Artık kolaycacık görebileceğimiz kadar yakınımızda olan derelerimiz yok. Bu yüzdendir ki bunu PS ile temizledim. Hiç değilse şimdi böyle temizine bakıyorum.;)
Derya'ya teşekkür ederiz. Öncülüğünde ne güzel çalışmalar yapılmış. Darky, fotoğraf konuşturmakta üstüne yok. Devamını bekleriz.
Sizler gibi tatlı yorulmayalı yıllar olmuş. Özlediğimi farkettim. Alışmamış vücutlar bir hafta kımıldayamaz duruma gelir. Ben sizlerle olsaydım daha bir saat dolmadan ellerim su toplardı.
Hepinize tekrar teşekkürler o güzel anları bizlerle paylaştığınız için.
Derya Özen
06-04-2007, 15:57
Sevgili Sevelim, sizler o gün, gün boyunca hep bizim yanımızdaydınız. İnşallah yine çok yakında çam fidanlarımızı dikeceğiz. Artık kısmetse sizde ona gelirsiniz. Gelemezseniz de siz ve tüm ağaçlar net üyeleri, zaten kalbimizdesiniz. :p
Yücel Özlem
07-04-2007, 12:37
Sarıkoz gibi bir köye bu harika derenin içindeki pislikler ve pet şişeler hiç yakışıyor muuu?:)
Böyle temiz görüntülü hali daha iyi değil mi?
Bu konuda neler yapılabilir acaba?
Derya Özen, bu konuda da çalışmaya başladı. Şimdi araştırıyor. Hatta bazı tepitleri var.
Derya, kolay gelsin!
Efendim bu toplantı/çalışma esnasında çektiğim bir çok fotoğraf vardı.
Özellikle Yücel ağabey ile birlikte ökse otu Fotoğrafı çekeceğiz diye çamura saplanmıştık :D
Çektiğim Ökse otu fotoğrafları Burada (http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=511)
Köy ve çevresinde çektiğim diğer fotoğraflar ise Burada (http://www.flickr.com/photos/darkyes/sets/72157600070396428/)
Sonunda Sarıkoz Köyü fotoğraflarımı bitirdim. Kapanışı ise bununla yaptım.
Bu halini Cd'ye ekleyeyim ;)
http://farm1.static.flickr.com/249/458630389_1c5accfd6f.jpg (http://www.flickr.com/photos/darkyes/sets/72157600070396428/)
Derya Özen
16-04-2007, 08:04
Mükemmel bir görüntü. Gelecek seneki takvim çalışmamız da bu resmi de kullana biliriz sanırım, ellerine sağlık Dark
Derya Özen
28-04-2007, 08:07
Sevgili ağaç severler, 6 Mayıs pazar günü Sarıkoz da dikim var. Site halkına duyurulur. :D
Derya Özen
28-04-2007, 08:19
Ayrıca bu fidanların dikimiyle ilgili, konuya vakıf olan arkadaşlarımızdan bilgi desteği rica ediyorum. Dikim sırasında fidanlar için toprağa su vermelimiyiz.? Fidanlar çam **** ardıç. Ben görmediğim ve çok da anlamadığım için bilmiyorum. Fakat yaz kış yeşil kaldığı, su götürmez bir gerçek :D
huseyinpinar
02-05-2007, 12:27
Arkadaşlar bende pazar günü ağaç dikmeye geleceğim
Derya Özen
02-05-2007, 13:28
Gilaboru hoş geldin sefa geldin. Köyde Hıdırellez etkinliğimizde var. Ve sanıyorum bu kez daha kalabalık bir Ağaçlar net grubu orada olacağız. :p
papatyam
02-05-2007, 13:32
Kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun ve iyi eğlenceler dilerim :))
Derya Özen
02-05-2007, 13:37
Sarıkoz'a gelmeyi planlayan arkadaşlarımızın isimleri.
- Tunç Kutlu ve Tansel Kutlu? ihtimal
- Uzaytek
- Hasan Lalezar
- Esraerin ve bir arkadaşı
- Yücel Özlem ? Bir ihtimal
- Gilaboru
- Damla
- İpek Boşgelmez
Ben geliyorum istanbul işini gelecek haftaya erteledim. Ayın beşinde de bir arkadaşımın düğünü var. Böyle olunca ertelemek iyi olacak gibi geldi.
Hem geçen sefer çokça malzeme çıkmıştı. tahminen bu gezi sonrası çıkan malzemeler de beni bir 3 hafta idare edecektir :D
Derya Özen
02-05-2007, 16:35
Güzel liste kalabalıklaşıyor.
malina-x
03-05-2007, 00:13
ulaşım nasıl olacak, nerede, kaçta buluşulacak?
yaya olarak? :)
Derya Özen
03-05-2007, 08:03
Sevgili Sarıkoz yolcuları, eğer arabanız yoksa siz Çubuk' a kadar gelin, ben sizi köye götürürüm. Mesela saat 10:00 da Çubuk'ta toplanabiliriz. Oradan köye ulaşımı ben hallederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.