View Full Version : Yaylacı / Teras
Çok gecikmiş olsa da terasımdaki çiçekleri sizlerle paylaşıyorum, bazıları zamanı geçmiş çiçekler, bazıları yaşamına devam ediyor. Çiçeklerimden birkaç tanesini kaybettim, çok sulamadan veya toprağı iyi seçilmemiş olabilir. Forumda öğrendiğim, uzman arkadaşların yazılarından ve tavsiyelerinden hareket ederek eski hataları artık yapmıyorum. Bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
235949
Acem halısı gelişmekte olan küçük bir fidan
235950
Adonis(Kan Damlası), bu çiçeği çok severim bana karşı naz yapmaz. Ortam seçmez.
235951
Bu çiçeğin adını bilmiyorum, bilen varsa eklesin lütfen
235952
Bunun da adını bilmiyorum
235953
Aynı şekilde bunun da adını bilmiyorum
Bu çiçeklerin de isimlerini bilmiyorum, lütfen bilen arkadaşlar isimlerini eklesinler.
235954
235955
235956
235957
235958
Yetiştirdiğim bitkilerin isimlerini bilmiyorum, araştırdım bulamadım.
Terasımdan bir görünüm
235963
Sahip olduğum tek zambak türü (onunda zamanı geçti)
235959
Amarilisler(zamanı geçti, şimdi tohumdalar)
235960
Aslanağzı çiçek açmaya devam ediyor
235961
Astilbe iyi gelişemiyor, saksı yetersiz kalıyor sanırım.
235962
Terasımdan devam
235964
Begonya neşeli görünüyor
235965
Pembesi bir başka
235966
Bodrum papatyası İstanbul'a uyum sağladı
235967
Bu da bir başka Bodrum papatyası
235968
Bodrum ve İzmir papatyaları yan yana
Devam
235969
Bodur Nar ağacı meyveye doğru yönlendi
235970
Buz çiçeği bu sene zayıf büyüyor
235971
Celous(Yaprak güzeli) çok kolay yetişen ve çevredeki komşulara hediye verilebilecek çabuk yetişen bir bitki, dal koparıp toprağa daldırın hemen köklensin.
235972
Çingene eteği
235973
Yine papatya karşımızda
Devam ediyor...
235979
Ezan çiçeği, açmaya devam ediyor(seri çalışıyor ;) )
235975
Yanında ilk açan beyaz Galla
235976
235977
235978
Ponpon Yıldızların fotoğraflarını yakalayamadığım için burda yok garibanlar.
Devam edelim
235980
Kokusu çok hoş bu karanfilin
235981
İlk kez bu yıl yetiştirdiğim Gala
235982
Bir başka renkteki Gala
235983
Diğer bir renk
235984
Gazanya zamanı geçsede kendini arada bir hatırlatıyor.
Devam edecek...
Bakalım burda neler var
235985
Gerbera çiçeği aşırı sulamadan dolayı bozuldu, az miktarda tohum var yeniden yetiştireceğim
235986
İsmini bulamadıklarımdan biri daha
235987
Glayör mevsimi
235988
235989
devam edecek..
235990
235991
235992
Sarı gül severim
235993
Peyjaz gülü
235994
Gün güzeli(Hemerocallis) sürekli çiçek açıyor, yerini sevdi
235995
Tek küpe çiçeğim
235996
Zamanı geçti, bir miktar tohum alabildim. Diğer renklerinden bulabilirsem almayı düşünüyorum.
235997
235998
235999
Hosta Ventricosta
236000
Hüsnüyusuf
236001
Başka bir renk Hüsnü
236002
Kadife çiçeği Fransız versiyonu(galiba)
236003
İşte karşınızda yine bir kan çiçeği fuşya renklisi
236004
Çiçek açmasa da Kamelya bayağı sağlıklı görünüyor
236005
Sarı Kan çiçekleri
236006
Canna açmak üzere
236007
Açmış hali
236008
Diğer Canna
236009
Kelebek orkidesi terasın süsü
236010
Tek tohumdan yetiştirdiğim Latin çiçeği
236011
Lupin çiçeğini de yaşatamadım :(
236012
236013
Beyaz lisi açmak üzere
236014
2 yıllık Mazı ağacını küçük bir saksıya hapsettim
Medinilla Magnifica çiçeğinin ardışık zamanlarda çiçek gelişimini fotoğrafladım
236015
236016
236017
236018
236019
Sn.Yaylacı ne kadar çok çeşit bitkiniz var. Elinize sağlık.
Kelebek Orkidesi, ilk kez gördüklerimden olduğu için daha çok ilgimi çekti. Biraz araştırdım, "kışın çiçek açar" diyor, "serin yerleri sever" diyor. Siz tohumdan mı yetiştirdiniz? Uzaktan bir fotoğrafı da var mı?
İlk mesajdaki sarı çiçekli bitki "Lysimachia procumbens -Sarı Güzel" çok yıllıktır, yayılıcıdır. Onun altındaki fotoğraftaki mor çiçekli Cosmos. İkinci mesajdaki beyaz çiçekli bitki Phlox, çok yıllıktır, soğanlıdır, kışa doğru toprak üstü tamamen kuruyup baharda yeniden yapraklanmaya başlar. Kırmızı çiçekli olan Aeschynanthus-Ruj Çiçeği olabilir mi?
Sevgili Yaylacı terasınızı zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kelebek orkidesine bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sn. Yaylacı, çiçekleriniz ve çeşitleriniz çok güzel, elinize sağlık. Kelebek orkidesi çok güzelmiş.
Sayın yaylacı Medinilla Magnifica her gördügümde almaktan son anda caydıgım bu bitkinin bakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz .kelebek orkidesinede hayran kaldım tek yılıkmı .Güle güle keyfini sürün
günebakan
23-07-2011, 13:59
Sn Yaylacı gerçektende terasınız göstermekte geç kalmışsınız hepsi de çok güzel:)
Ayrıca 2. mesajınızda ki 2. fotoğraftaki çiçeğiniz Nematanthus Tropicana (japon balığı)
4. fotoğrafta ki japon küpelisi kohleria.
umutyolcusu
23-07-2011, 17:49
Sayfanız hayırlı olsun,bol çeşitli btkilerinizle güzel bir giriş yaptınız devamını bekleriz.
Sn.Yaylacı ne kadar çok çeşit bitkiniz var. Elinize sağlık.
Kelebek Orkidesi, ilk kez gördüklerimden olduğu için daha çok ilgimi çekti. Biraz araştırdım, "kışın çiçek açar" diyor, "serin yerleri sever" diyor. Siz tohumdan mı yetiştirdiniz? Uzaktan bir fotoğrafı da var mı?
İlk mesajdaki sarı çiçekli bitki "Lysimachia procumbens -Sarı Güzel" çok yıllıktır, yayılıcıdır. Onun altındaki fotoğraftaki mor çiçekli Cosmos. İkinci mesajdaki beyaz çiçekli bitki Phlox, çok yıllıktır, soğanlıdır, kışa doğru toprak üstü tamamen kuruyup baharda yeniden yapraklanmaya başlar. Kırmızı çiçekli olan Aeschynanthus-Ruj Çiçeği olabilir mi?
Sayın limon teşekkür ederim, ismini bilmediğim bitkilerin ismini yazdınız bunun için de teşekkür ederim. Kelebek orkidesini eşim yurt dışından Fransadan getirmişti, tohumdan yetiştirmeye çalıştım fakat yetiştiremedim(tohum ekim zamanı uygun zaman değildi). Kök ayırma ile çoğaltılabiliyor, sürekli gölgede ve toprağı nemli olmalı.İstanbul'un güneşi çok sert olduğu için yaprakları yanabilir onun için gölgede bulunduruyorum. Şu an için çiçekleri yok döktü fakat yenileri geliyor. Uzaktan fotoğrafını çekerek foruma eklerim. Kelebek orkidesi çiçeğini çoğaltmaya çalışıyorum.
Sevgili Yaylacı terasınızı zevkle gezdim rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kelebek orkidesine bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Teşekkürler sayın periş, dilerim sizinde bol çeşit çiçeğiniz olur. Benim çiçek sevgisi merak değil hastalık hali, nerde güzel bir çiçek görsem satın alırım, çelik, kök veya tohum isterim. Hergün terastayım, çiçekler sayesinde böcek çeşitlerini de tanıma fırsatım oldu :p
Kelebek orkidesi gerçekten çok güzel bir çiçek, çiçekleri üzerinde uzun süre kalabiliyor, tohumlaşma göremedim olsa hemen tohum ayıracağım.
Sn. Yaylacı, çiçekleriniz ve çeşitleriniz çok güzel, elinize sağlık. Kelebek orkidesi çok güzelmiş.
Sayın Kiraz teşekkür ederim, şimdi puanlama yapıyorum ilk sırada Kelebek orkidesi yerini aldı bakıyorum. Eğer yapabilirsem çoğaltacağım ve isteyen arkadaşlara göndereceğim, kökten ayırma çalışmalarına başladım.
Sayın yaylacı Medinilla Magnifica her gördügümde almaktan son anda caydıgım bu bitkinin bakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz .kelebek orkidesinede hayran kaldım tek yılıkmı .Güle güle keyfini sürün
Sayın İris, Medinilla magnifica çiçeği çok zor bir bitki değil, ben geçen sene almıştım. Kışın içerde çok soğuk olmayan bir ortamda,toprağı hafif nemli kalacak şekilde bırakılır. İlkbaharda havalar ısınınca dışarıya balkona alınabilir, yazın toprağı kurumamalı, sürekli nemli bir toprağa sahip olmalı. Dikkat edin doğrudan güneş ışığına maruz kalmasın(yaz-kış doğrudan güneş almayan bir yerde bulundurun) yaprakları yanarak kurur. Çok özel bir toprak istemiyor, normal süzekli toprak bitki için yeterlidir. Bol çiçek açtığı için iki haftada bir sulandırılmış besin(sıvı besin) takviyesi gerekir. Yapraklarına spreyle su vermeli bundan çok hoşlanır. Üretimi tohum ve tepe çeliğinden sıcak yastıklara daldırma ile yapılır. Tohumdan üretmek biraz daha zordur. Benim Medinilla terasta bulunuyor, her akşam spreyle su püskürtürüm. Deneme amacıyla bir tane tepe çeliği toprağa daldırdım gelişmeleri takip ediyorum. Kelebek orkidesi bakımı çok zor değil, bu bitki özel bir işlem istemiyor, toprağı normal toprak(süzek toprak olması tercih edilmeli), gölgede ve toprağı nemli olmalı, kök ayırma ile çoğaltılabilir. Tohumla üretemedim ama yine deneyeceğim(zamanı gelince) yıllık bitkidir. Bu sene kışın gelişmeleri takip edeceğim, yaprakları kuruyup dökülse de kökler yerinde kalacaktır diye düşünüyorum.
Sn Yaylacı gerçektende terasınız göstermekte geç kalmışsınız hepsi de çok güzel:)
Ayrıca 2. mesajınızda ki 2. fotoğraftaki çiçeğiniz Nematanthus Tropicana (japon balığı)
4. fotoğrafta ki japon küpelisi kohleria.
Teşekkür ederim sayın Günebakan, işlerimin zamanımı daraltmasından dolayı sayfa hazırlamakta geciktim, ancak bu gün fırsat bulabildim. İsmini bilmediğim çiçeklerin isimlerini yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Sayfanız hayırlı olsun,bol çeşitli btkilerinizle güzel bir giriş yaptınız devamını bekleriz.
Teşekkürler sayın Umutyolcusu, elbetteki devamı gelecek. Sizlerin tavsiye ve teşvikleriyle daha güzel çiçekleri burada sunmaya çalışacağım.
Sayın Limon benden Kelebek Orkidesinin uzaktan çekimini istemiştiniz. Bu gün çektiğim fotoğrafları buraya ekliyorum. Resimde görüldüğü gibi yeni çiçekler açmak üzere..
236179
236180
236181
236182
Şimdi yeni bir bitki türü daha ekliyorum, çiçeğini açmak üzere. Yarın tamamen çiçeğini açar, çiçek çapı 30 cm beyaz renkli bir çiçeği var. Dev hatmi çiçeği, işte resmi(tomurcuk halinde)
236183
236184
Çiçeğini açtığı zaman resmini çekip buraya koyacağım.
Biraz daha resim ekleyip devam edelim
236185
Mine
236186
Topluca mineler
236187
Tek Petunyam
236188
Ağaçlar.net 7. yıl kuruluş yıldönümünde dağıtılan fidelerden "Rudbeckia"
236189
Sardunya gülümsüyor
Geri kalan bir kaç çiçek..
236195
Kırmızılı
236196
Pembeli
236197
Sakız burada
236198
Sarı gül ihmale gelmez
236199
Yakından sarı gül
Bu çiçekleri de severim çünkü hiç solmazlar
236200
236201
236202
236203
236204
Solmaz(Ömürsüz Çiçek) çiçek, gerçekten hiç solmuyor. Vazolara kesin koyun ömür boyu solmadan kalsın.
Son kalan çiçeklerim
236205
Sundevilla Dipladenia
236206
Tütün çiçeği
236207
Yerel adı üçlüce, gerçek adını bilmiyorum
236208
Zinnia(Kirli Hanım)
Birkaç tane zinnia var, bu sene fazla büyütemedim.
Sevgili Yaylacı kelebek orkidesi nin duruşu bile güzel dev hatminin çiçeğini çok merak ettim tomurcuk bu kadar büyükse çiçegi dahada güzeldir heralde sardunyalar güller harika hiç solmayan çiçek ilk defa duydum çok güzelmiş herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sevgili Yaylacı kelebek orkidesi nin duruşu bile güzel dev hatminin çiçeğini çok merak ettim tomurcuk bu kadar büyükse çiçegi dahada güzeldir heralde sardunyalar güller harika hiç solmayan çiçek ilk defa duydum çok güzelmiş herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
Sayın Periş, mesajınızı okudum teşekkür ederim, değerlendirme yapacağım. Dev hatminin bu gün (24.07.11) saat 23:45 te çekilmiş resmini buraya koyuyorum. Büyük ihtimal sabah tam açmış olacak, önceki mesajda çekilmiş resim bu gün öğlen saatlerinde çekilmişti. Aradaki farkı göreceksiniz, açtığında tam 30 cm çapında çiçek açıyor. İşte yarı açmış resmi
236315
Fotoğrafı gece çektiğim için çevresi biraz karanlık, dikkat ederseniz iple bir yere bağladım boynu aşağı doğru bükülmesin diye sabitledim.
Evet bu sabah Dev Hatmi açılışını yaptı, işte resimleri
236330
236331
236332
236333
Sevgili yaylacı dev hatminin çiçegi çok güzel görünüyor maşallah
Herçekten kocaman bir çiçek.:)
Sevgili yaylacı çok güzel çiçekleriniz, bakımlı. Cıvıl cıvıl bir teras emeklerinize sağlık.
Medinilla magnificayı çok sevdim. Kelebek orkidesi çiçeğide çok güzel. Hele en sevdiğim renk sarı gül:)
Ellerinize sağlık.
Bu kadar çok çeşidi bir terasda yapabildiğiniz için sizi ayrıca kutlamak isterim.
Adını bilmediklerinizi arkadaşlar yazmışlar sağ olsunlar.
Size kolay gelsin, doya doya tadını çıkartın bu güzelliklerin inşallah.
umutyolcusu
26-07-2011, 06:16
Solmaz dediğiniz çiçeklerden siz vazoya koydunuz mu hiç,varsa fotoğrafını görebilir miyiz merak ettim açıkçası?
Solmaz dediğiniz çiçeklerden siz vazoya koydunuz mu hiç,varsa fotoğrafını görebilir miyiz merak ettim açıkçası?
Sayın Umutyolcusu, solmaz çiçeklerden henüz vazoya koymadı. Geçmiş yıllarda öyle bir vazo hazırlamıştım fakat şimdi mevcut değil.
Sevgili yaylacı dev hatminin çiçegi çok güzel görünüyor maşallah
Teşekkür ederim sayın Periş, dilerim sizde sahip olursunuz.
Herçekten kocaman bir çiçek.:)
Sevgili yaylacı çok güzel çiçekleriniz, bakımlı. Cıvıl cıvıl bir teras emeklerinize sağlık.
Medinilla magnificayı çok sevdim. Kelebek orkidesi çiçeğide çok güzel. Hele en sevdiğim renk sarı gül:)
Teşekkür ederim sayın SevimK, işten geldikten sonra hemen terasa gider bakarım değişen birşeyler var mı. Tabi ki öncelikle sulama işiyle başlar sonra her bitkiyi kontrol ederim, sadece ben değil eşim de çok meraklı çiçek işine. Merak ve ilgi ikisi birleşince hem bitki bakımları hem isimleri öğrenilmiş oluyor. Yeni bir çiçek gördüğüm de dayanamam bir şekilde temin ederim.
Ellerinize sağlık.
Bu kadar çok çeşidi bir terasda yapabildiğiniz için sizi ayrıca kutlamak isterim.
Adını bilmediklerinizi arkadaşlar yazmışlar sağ olsunlar.
Size kolay gelsin, doya doya tadını çıkartın bu güzelliklerin inşallah.
Sayın Güler hanım teşekkürler, terasın boyutları 3mx4m bir plastik masa ve dört sandalye geri kalan alanda bir sürü çiçek bazan terasta geçeçek yer bulamıyorum. Şimdilerde mevcut çiçekleri artırmayı düşünüyorum, tohumdan veya çelikten. Keşke büyük bir alanım olsaydı diye düşünürüm fakat inanın o alanı da tamamen çiçek ve bitkilerle doldurabilirim. Artık seçiçi olmak lazım, dayanıklı ve hoş görünenleri artırıp zayıf olanları eleme usulü azaltacağım. Her gün bir çiçek adını, bakımını öğrenirim ve ne kadar bilgisiz olduğumu anlarım. Öğrenecek çok şey var.
Sayın Yaylacı emeğinize sağlık harika bir teras ******* okadar çiçeği terasta nasıl yaptınız bravo doğrusu
Sayın nilgün_doğan teşekkür ederim. Her köşede her cm de bir saksı, nerde boş yer varsa oraya çiçek koyar başka yer var mı diye bakınırım. Benim için bu bir hastalık işte. Yer kalmayınca terasın duvarına raf ayağı yaptırıp ikinci kata başladım :)
Dev Hatmiden görünüşlere devam...
236701
236702
236703
236704
mandalinci
26-07-2011, 21:55
Sn yaylacı,
Ne kadar keyifli bir teras, çok çeşit ve dev hatmi, solmaz çiçek, bayıldım.
Solmaz çiçeği çok severim ve ben de sizden özenip deneyeceğim galiba.
Ellerinize sağlık.
Sn yaylacı,
Ne kadar keyifli bir teras, çok çeşit ve dev hatmi, solmaz çiçek, bayıldım.
Solmaz çiçeği çok severim ve ben de sizden özenip deneyeceğim galiba.
Ellerinize sağlık.
Sayın Mandalinci teşekkür ederim. Solmaz çiçek(diğer isimleriyle ölmez çiçek, ömürsüz çiçek) gercekten güzel ve değer verilmesi gereken bir çiçek, tavsiye ederim.
Sayin Yaylaci ciceklerinize hayran kaldim. Allah hepsini nazarlardan esirgesin. Size bir sorum olacak, medinilla bitkimin yeni cikan yapraklari hep yarim cikiyor, ya oyle yarim yamalak buyuyorlar yahutta dokukuyorlar acaba nerede hata yapiyorum? Cicegim izmirde balkonumda golge bir alanda bulunmakta, suyuna, gubresine dikkat ediyorum ama bir hata yapiyor olmaliyim ki yapraklar yarim? Bir tane daha var medinillam o tum yapraklarini doktu, sopa gibi kaldi :( ne yapsam bilemiyorum. Yardimci olabilir misiniz?
senyokken
26-10-2011, 20:13
merhaba yaylacı tek kelimeyle muhteşem hepsi birbirinden güzel bu kadar çeşidi bir arada hiç görmedim ellerinize ve emeğinize sağlık bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum sizin yanınız da çırak olmak lazım size çiçekli güzel günler diliyorum...
Sayın Yaylacı, en çok glayöllerinizi beğendim. Bu arada dev hatminin çiçek çapı nedir? Çok merak ettim doğrusu...
Sayın Yaylacı ,Sizi nihayet buldum,bahçelerde aramıştım,balkon ve teraslar aklıma gelmemişti..Terasınız ve çiçek çeşitlilğiniz, değişik çiçekleriniz bir harika ...Lilyumlar,güller ,kağıt çiçekleri glayöller çok çok güzeldiler..vallahi bravo diyorum..Bahçelerde böyle sıhhatli yetiştiremediklerimiz oluyor..Dev hatmiyi ilk defa sizde gördüm mükemmel bir çiçekmiş..Ellerinize sağlık .. Gece gece görüntülere bayıldım..Selamlar sevgiler.....
Sayin Yaylaci ciceklerinize hayran kaldim. Allah hepsini nazarlardan esirgesin. Size bir sorum olacak, medinilla bitkimin yeni cikan yapraklari hep yarim cikiyor, ya oyle yarim yamalak buyuyorlar yahutta dokukuyorlar acaba nerede hata yapiyorum? Cicegim izmirde balkonumda golge bir alanda bulunmakta, suyuna, gubresine dikkat ediyorum ama bir hata yapiyor olmaliyim ki yapraklar yarim? Bir tane daha var medinillam o tum yapraklarini doktu, sopa gibi kaldi :( ne yapsam bilemiyorum. Yardimci olabilir misiniz?
Merhaba arkadaşım, mesajına geç cevap verdiğim için özür dilerim çok zamandır nete girmedim bazı çalışmalarımdan dolayı aksattım bu siteyi.
Bu yaz benim Medinillayı kaybettim, yaz ayları boyunca terasta saklamıştım bitkiyi toprağı yüksek oranda torf bulunduruyordu, havaların çok sıcak oluşundan dolayı hergün su verdim ama saksı tabanında torfun tuttuğu suyu hesaba katmamıştım. Bu yüzden aşırı su bitkinin ölümüne neden oldu. Sizin medinillada aynı akıbete uğramıştır. Yapraklarının yarım çıkması ve sonra dökülmesi yine sulamayla ilgilidir. Toprağına bakın büyük ihtimal torf oranı çok yüksek olmalı, dikkat edin direkt güneş ışığına maruz kalmasın yaprakları yanar. Bitki halen yaşıyorsa suyu tamamen kesin, yaprakları su ihtiyacı gösterecek şekilde aşağı sarkmışsa o zaman tekrar su verin. Saksı altlığında su birikmesine izin vermeyin çünkü torf suyu sünger gibi emer ve köklerin çürümesine sebep olur. Umarım bu bilgiler yeterli gelmiştir. Saygılarımla..
merhaba yaylacı tek kelimeyle muhteşem hepsi birbirinden güzel bu kadar çeşidi bir arada hiç görmedim ellerinize ve emeğinize sağlık bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum sizin yanınız da çırak olmak lazım size çiçekli güzel günler diliyorum...
Merhaba sayın Senyokken, iltifatınız için teşekkür ederim. Çiçek ve tüm bitkilere ilgi ve sevgiyi eksik etmezseniz onlar sizi sevindirir.Bu konuda usta olmaya gerek yok, yeni başlayanlar için sadece biraz bilgi birikimi, toprak yapısı ve bitkilerin ihtiyaçlarını bilmeniz yeterlidir. Keşke imkan olsa çiçek yetiştirmek isteyenlere yardımcı olabilsem. Buradan yazı ve makalelerle ne kadar yardımcı olunabilir bilmiyorum. En iyisi internette iyi bir araştırma yapmak ve bilgileri uygulamaya koymak, gözlemler sonucu gelişen bitkilerin notlarını kayıt altına almak öğrenmenin ve geliştirmenin en iyi yoludur sanırım.Saygılarımla..
Sayın Yaylacı ,Sizi nihayet buldum,bahçelerde aramıştım,balkon ve teraslar aklıma gelmemişti..Terasınız ve çiçek çeşitlilğiniz, değişik çiçekleriniz bir harika ...Lilyumlar,güller ,kağıt çiçekleri glayöller çok çok güzeldiler..vallahi bravo diyorum..Bahçelerde böyle sıhhatli yetiştiremediklerimiz oluyor..Dev hatmiyi ilk defa sizde gördüm mükemmel bir çiçekmiş..Ellerinize sağlık .. Gece gece görüntülere bayıldım..Selamlar sevgiler.....
Teşekkür ederim sayın berrinb,artık burdayım bundan sonra.Bu yıl ilk defa Dev Hatmi tohumu elde edebildim, fazla olmamakla birlikte bir miktar Dev Hatmi tohumu var. Tohumdan üretim henüz yapmadım ama önümüzdeki bahar aylarında ilk denemeyi yapacağım.Yazı ve resimlerime devam edeceğim. Sümbülteber ile ilgili özelinize yazdım. Saygılarımla...
Sayın Yaylacı, en çok glayöllerinizi beğendim. Bu arada dev hatminin çiçek çapı nedir? Çok merak ettim doğrusu...
Teşekkür ederim sayın Sakdag, Dev Hatminin çiçek çapı 30 cm, bitki boyu 70-80 cm(bahçede 1 m kadar boylanır).Kök kısmı soğuktan korunmalı, sonbaharda tamamen kuruyan bitki gövdesinden geriye sadece kuru bir kök kalır kökün üzeri yaprak ve otlarla örtülerek kışı atlatan bitki baharda tekrar sürgünler vererek gelişimini devam ettirir. Saygılarımla...
Sayın Yaylacı çiçeklerinize maşallah diyalimde nazar değmesin. Ben ençok ölmez çiçeği merak ettim 3 kök bendede var şuan dışarıda bahçede tohumunu baharda ekmiştim hala çiçek açmadılar siz nasıl bakım uyguluyorsunuz kışın soğuklara dayanıklımı aynı yıl çiçek açıyormu vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Saygıyla kalın...
Sayın Yaylacı çiçeklerinize maşallah diyalimde nazar değmesin. Ben ençok ölmez çiçeği merak ettim 3 kök bendede var şuan dışarıda bahçede tohumunu baharda ekmiştim hala çiçek açmadılar siz nasıl bakım uyguluyorsunuz kışın soğuklara dayanıklımı aynı yıl çiçek açıyormu vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Saygıyla kalın...
Sayın smnunal beğenileriniz için teşekkür ederim. Ölmez çiçek için özel bir bakım yapmaya gerek yok, normal bahçe toprağında yetişebilir, biraz gübre katkısı ile gelişimi hızlandırılmış olur. Bitkiyi susuz bırakmayın, toprağı kuruyunca su verin. Bu çiçek biraz geç büyür, tam güneşli yerdeyse çiçek açması çok sürmez. Çiçek açmadı diye üzülmeyin biraz sabırlı olun, benim de henüz çiçek açmamış ve açmaya çalışan ölmez çiçeklerim var. Bazıları çok önceden açtığı halde halen açmayanlar da var. Eğer bu çiçekten çoğaltmak istiyorsanız, çiçekler tamamen açtıktan sonra çiçek tacı geri kıvrılır tam göbekte tüysü oluşumları elinizle sökerseniz hemen altında tohumlarını görebilirsiniz. Saygılarımla....
Sayın Yaylacı cevabınız için çok teşekkür ederim. İnşallah bizimkilerde sizin çiçekler kadar güzel çiçek açarlar. Muğladan selamlarımla.
Sn.Yaylacı,çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.Hepsi de çok güzel maşallah,elinize emeğinize sağlık.
İsmini bilmediğiniz ürettiğiniz Kırmızı bir çiçeğin adını veriyorum
Google dedeye sorarsanız tanıyacaksınız Selamlar.
Achimenes Antirrhina
Sayın yaylacı görsellerde çiçekleri dolaşırken dev hatmi çiçeğini gördüm ve sayfayı açtığımda ağaçlar net in üyesi olarak sizin sayfanıza ulaştım.
Bu hatmi gerçekten çok farklı .Bende birçok çeşidi olmasına rağmen böyle bir çeşidi ilk kez görüyorum ve hayran kaldım.
Güle güle sağlıkla büyütünüz.
Saygılar selamlar.
Sayın yaylacı görsellerde çiçekleri dolaşırken dev hatmi çiçeğini gördüm ve sayfayı açtığımda ağaçlar net in üyesi olarak sizin sayfanıza ulaştım.
Bu hatmi gerçekten çok farklı .Bende birçok çeşidi olmasına rağmen böyle bir çeşidi ilk kez görüyorum ve hayran kaldım.
Güle güle sağlıkla büyütünüz.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil bey resmini gördüğünüz hatmi yarı odunsu bir bitki ve yaklaşık 1,5 m boylanabiliyor, çiçek açtıktan sonra ertesi gün çiçeği soluyor. Tohum elde edilebiliyor, bir miktar tohum var bende. Birkaç tane annemlere verdim Maçkada ekeceklerdi sanırım orada bitkiyi yetiştirebilirler, kışın bitkinin gövdesi tamamen ölüyor sadece kök kalıyor, tamamen kuru bir kök fakat bahar ortasında kurumuş kök yeniden yeşeriyor. Deneme amacıyla bir tane tohum ektim ve özel olarak hergün gözlem yapıyorum ne zaman çimlenebilir, ne kadar sürede fide haline gelir tesbit etmeye çalışıyorum bu çalışmayı burada paylaşacağım. Saygılarımla...
Evet sonunda balkonuma ve sayfaya gelebildim, bahar geldi ya artık bitki işi başladı.Bayağı işim vardı balkonda saksıların topraklarını yeni toprak takviyesi yaparak değiştirdim, benim bitkiler alemine yeni bitkiler katıldı. Resimlerini ekleyeceğim, balkondan ayrılmaz oldum.
286110
Katmerli ve mis kokulu nergis, aileye bu yıl katıldı. Amerikaden bir arkadaşım getirmişti.
286111
Geçen seneden kalma Alyssium, mis kokulu
286112
Minik Açelya beni mahçup etmedi
286113
Bu sene aileye katılan Leucojum aestivum, nerden geldi bilmiyorum toprakta kendi kendine çimlendi özenle kolladım nedir diye
286114
Nemophila(Beş nokta çiçeği), geçen sene yetiştirememiştim tohumların arasına karışmış. Erken çimlendiği için hızla fide haline geldi ve dün çiçeğini açtı.
Diğer çiçekler de yavaş yavaş açmaya başladılar, onlarıda buraya ekleyeceğim.
Geçen sene birkaç arkadaş Dev Hatmi Çiçeğini merak etmişti, bitkinin odunsu kökünden birkaç filiz kendini gösterdi, yakında iyice boylanır ayrıca tohumlarından elde etmiştim(658 no'lu yazıda resmi var) ama henüz çimlerdirme için tohum etmedim, yakında tohumlarından ekeceğim gelişmeleri burada paylaşacağım.
Hepsi çooook güzel tekrar tekrar gezdim bayıldım..
Yine balkonumda güzel bir gün geçirdim, çiçeklerin ihtiyaçlarını kontrol ettim.Bu gün hava sıcak ve güneşli olduğu için önce suya ihtiyaçları vardır diye düşündüm, bitkilerin su ihtiyaçlarını giderdikten sonra yeni çiçeklenenleri fotoğrafladım. Bakalım beğenecek misiniz.
289116
Acem halısı
289117
Müge Çiçeği
289118
Mine
289119
Bodrum Papatyası
289120
Kelebek Orkidesi açmak üzere
Devam...
289143
5 Nokta Çiçeği(Nemophilia)
289144
289145
İzmir Papatyası
289146
Ahududu Çiçeklendi
289147
Zambaklardan bu tür olanda tepe yapraklarında böyle kahverengileşme var, nedenini bilmiyorum. Bu şekilde ölen birkaç yaprağı kopardım ama her yeni yaprak açtığında bu şekilde renk değişimi oluyor ve ölü yaprak haline geçiyor. Çok mu su verdim diye sulamayı kestim, ışıksız kalmıştır diye düşündüm güneşli yere aldım çare yok. Bu zambağın yanında bulunan bir başka tür zambak aynı saksıda olduğu halde onda böyle sorun görülmüyor. Acaba nedeni nedir, bilen var mı?
291364
Açalya tamamen çoştu
291365
Beyaz Karanfil geliyorum diyor
291366
Centiyan da kendini gösterdi, minik boyuna güvenerek çiçeklerini açtı nihayet.
291367
Japon Gülü yakında çiçekleriyle gelecek
291368
Tohumdan yetiştirdiğim Karayemiş, bakalım ne kadar büyütebilirim onu.
Biraz daha devam edelim, daha yeni başladık ;)
291369
Kelebek Orkidesi açmaya az kaldı, bu gün yarın açar çiçeklerini
291370
Kırmızı Sardunya hayata merhaba dedi, kışın o müthiş soğuklarda neredeyse tamamen donuyordu. Diğer sardunyalarda aynı şekilde hayata dönüş yaptılar, kış boyu dışardaydılar.
291371
Evet Şakayık her zamanki gibi yine tek çenekli çiçeklerini gösterdi.
291372
Trabzon Hurması, tohumunu buldum bir yerlerden ve çimlendirdim bakalım ne kadar yaşayacak.
Devam edecek......
Sayın Yaylacı,
Tek kelimeyle harika; teras değil de sanki bir serada gibi hissettim kendimi.
Baştan sona inceledim sayfanızı. Önce geçen sene, sonra bu bahar. Her bir çiçek birbirinden güzel, farklı.
Sayfanızın takipçisi olacağım, merakla yenilerini bekliyorum. Emeğinize sağlık.
Sayın Yaylacı,
Tek kelimeyle harika; teras değil de sanki bir serada gibi hissettim kendimi.
Baştan sona inceledim sayfanızı. Önce geçen sene, sonra bu bahar. Her bir çiçek birbirinden güzel, farklı.
Sayfanızın takipçisi olacağım, merakla yenilerini bekliyorum. Emeğinize sağlık.
Sayın Anzac teşekkür ederim, bu sene açılışı biraz geç yaptım ancak ilgilenebildim bitkilerle. Hergün bakarım onlara bir ihtiyaçları var mı diye,su ihtiyaçlarına, zararlı böcekler istila etmişmi hergün incelerim. Tohum ektiğim kaplar var birçok çeşit çiçek orda yetişmekteler, şaşırtma zamanı gelenleri yerlerine dikerim. Benim çalışmalarım meraktan değil tam bir hastalık :D
Dilerim sizde güzel çiçeklerinizi burada sergiler, biz de sayfanızı ziyaret eder keyif alırız.Saygılar efendim..
Geçen sene yazın balkonumu süsleyen Dev Hatmi çiçeği kışın tamamen kurumuş odunsu kökten yine filizlendi.
291377
Hergün takip ediyorum
291378
Büyüme hızı, gelişim şekli ve ihtiyaçlarını kontrol ederim. Bir de tohumdan yetiştirmeyi denedim sonuç başarılı. 04.04.12 Tohum ekim tarihi, 03.05.12 çimlenme tarihi. Toprağa ektiğimde hava sıcaklığı 19 C, çimlendiği gün hava sıcaklığı 22 C civarındaydı. Biraz daha büyüyüp kotiletonlardan hemen sonra resimlerini buraya ekleyeceğim.
Benol Hazaroğlu
05-05-2012, 15:54
Sayın Yaylacı,
Terasınızı gezmek bu güne kısmet oldu. Bahar geldi bahçeler, balkon ve teraslar renklendi hangi birini gezeceğimi şaşırıyorum.
Terasınızdan 2 favorim var biri medinilla Magnifica lillede gördüm muhteşem çiçekler açmıştı. Çiçeği bittikten sonra yine o muhteşem çiçeklerini açar mı kararsız kaldım.
Diğeri kelebek orkidesi o da tam açınca çok güzel görüntü verecek eminim.
Takipçinizim artık güzel terasınızda bend de gezineceğim.
Kolay gelsin sizlere.
Sayın Yaylacı,
Terasınızı gezmek bu güne kısmet oldu. Bahar geldi bahçeler, balkon ve teraslar renklendi hangi birini gezeceğimi şaşırıyorum.
Terasınızdan 2 favorim var biri medinilla Magnifica lillede gördüm muhteşem çiçekler açmıştı. Çiçeği bittikten sonra yine o muhteşem çiçeklerini açar mı kararsız kaldım.
Diğeri kelebek orkidesi o da tam açınca çok güzel görüntü verecek eminim.
Takipçinizim artık güzel terasınızda bend de gezineceğim.
Kolay gelsin sizlere.
Merhaba Benol hanım, beğenileriniz için teşekkür ederim.Siz Lille şehrine gidiyormusunuz, şu an eşim orda kendisi uzun yıllar orda yaşamıştı, pasaportla ilgili işleri olduğu için şu an Lille'de kendisi. Sözünü ettiğiniz Medinilla Magnifica maalesef fazla sulamadan dolayı tamamen yaşamı sona erdi ama burda yakınımda bir sera var geçenlerde orda görmüştüm, henüz çiçeklenmemişti ordan bir tane kendime satın alacağım.O çiçekle ilgili artık tecrübem var ve bu sefer ona daha dikkatli bakacağım hatta çoğaltma teknikleri uygulayarak fide yapmaya çalışacağım. Tohum verdiğini biliyorum fakat tohumdan nasıl üretildiğini bilmiyorum ama tohumlardan elde edersem deneyeceğim.
Kelebek Orkidesine gelince, bakımı kolay aynı şekilde çoğaltılmasıda mümkün. Kök ayırma yöntemiyle şu an üç tane ayrı saksım var. Dilerseniz patatese benzer(yumru kök halinde) yumrulardan size gönderebilirim. Çok özel toprak istemiyor, hafif gevşek ve süzek toprak onun için idealdir.Saygılarımla...
Hep çiçeklerle ilgili resim ve bilgilere yer verdim, benim bir başka hobim daha var bitkilerle ilgili. Minik ağaçlarla uğraşmak, yani bonsai adaylarıyla uğraşmak. Birkaç fotoğraf ekleyeceğim ama fotoğraftakiler bonsai değil sadece bonsai adayları çünkü bonsai gerekliliği şekil verme işlemi henüz yapılmamış sadece boyları çok küçük.
291579
Miniklerden bir gurup
291580
Başka açıdan
291581
291582
291583
Hergün bakıyorum bu miniklere.Devamı var...
Miniklere devam...
291589
291590
291591
291592
291593
Bu minik için güveç almadım onuda yakında hallederim.
Devamında yine güveci olmayan minik, diğerlerini biraz kıskanıyor galiba
291594
291595
291596
291597
291598
Az birşey kaldı, biraz sabır :D
291600
291601
291602
Bu son eklediğim sadece güzel bir görüntü olması bakımından kendi yaptığım saksının(çimentoyla renk boyası katarak)içine otlardan minik orman görüntüsü vermeye çalıştım. Benim böyle ilginç çalışmalarım var, herşey merakla ve aklıla gelen fikirlerden kaynaklanıyor. Bakalım daha neler yaparım, biraz zaman ve sabır.Saygılar efendim...
Sevgili arkadaşlar ve sevgili doğa dostları şimdi bu yeni eklediklerin neden bonsai sayfasında değil de burda yer alıyor dediğinizi duyar gibiyim ama bu son eklenen minikler henüz bonsai olmayı haketmediler. Daha doğru dürüst şekil bile veremedim onlara, bu sayfada sizin beğenilerinize sunmamın amacı ilginizi çekerde siz de böyle hobi işiyle uğraşırsınız ve benim zevk aldığım gibi sizlerde zevk alırsınız düşüncesiyle bu sayafaya koydum minikleri. Dilerim ki fikir bakımından faydalı olmuşumdur.
Sevgi Durul
05-05-2012, 23:04
Sayın Yaylacı, terasınızı biraz geç farkettim. Sayfaların hepsini gezdim, zengin bitki çeşitliliği ve güzel görüntüleri için tebrik ederim.
Gerberayı tohumdan mı yetiştirdiniz? Elimde gerbera tohumu var, fakat zor bir bitki olarak okuduğum için ekmeye cesaret edemedim. Vereceğiniz bilgiye göre ekip ekmemeye karar vereceğim.
Bol bitkili, güzel bir sezon diliyorum...
Bravo size , bu kadar çeşit ciddi uzmanlık ve emek ister herhalde. Elinize sağlık.
Çok çeşit ve renk gözümü rahatsız ediyor diyordum terasınıza bakmadan önce. Ama demek ki peyzaj denen şey bu yüzden var. Terasınızın genel görünümüne bakınca düzenlemenin ve sunumun da önemli olduğunu anladım, bu konuda da terasınız örnek bence.
Sayın Yaylacı, terasınızı biraz geç farkettim. Sayfaların hepsini gezdim, zengin bitki çeşitliliği ve güzel görüntüleri için tebrik ederim.
Gerberayı tohumdan mı yetiştirdiniz? Elimde gerbera tohumu var, fakat zor bir bitki olarak okuduğum için ekmeye cesaret edemedim. Vereceğiniz bilgiye göre ekip ekmemeye karar vereceğim.
Bol bitkili, güzel bir sezon diliyorum...
Teşekkür ederim sayın SDurul, Gerberayı satın almıştım fakat tohumdan henüz yetiştirmedim. Ama tohumdan yetiştirmek için çekinmeyin denemeye değer, yapacak olduğunuz tek şey tohum ekim tekniğini kullanarak tohumları gevşek ve iyi cins toprağa ekerek toprağını çimlenme gerçekleşene kadar nemli tutun(toprak ıslak olmamalı aksi halde tohumlar çürüyebilir), güneş altında değil fakat aydınlık ve gölge yerde bırakın iki haftaya kalmaz çimlenme gerçekleşir, havalar uygun gidiyor bu sıcaklıklarda tohumlar hızlı çimlenir. Çimlenme gerçekleşmedi diye endişelenmeyin ben Dev Hatmi tohumu ekmiştim tam bir ay sonra çimlendiler. Biraz sabırlı olmak lazım, hem sonra çimlenme olmazsa bile denemiş olursunuz, birşey kaybetmezsiniz. Saygılarımla...
Bravo size , bu kadar çeşit ciddi uzmanlık ve emek ister herhalde. Elinize sağlık.
Çok çeşit ve renk gözümü rahatsız ediyor diyordum terasınıza bakmadan önce. Ama demek ki peyzaj denen şey bu yüzden var. Terasınızın genel görünümüne bakınca düzenlemenin ve sunumun da önemli olduğunu anladım, bu konuda da terasınız örnek bence.
Sayın Canan çok teşekkür ederim, bu iş merakla başladı sonra hastalık haline geldi. Genelde doğayı çok seven biriyim, her tür bitkiyi merak eder araştırırım. İnterneti sık sık kullanarak bilgi alırım sonra bu bilgiler eşliğinde deneme yaparım. Tek şunu düşünürüm, denemeler sonucu başarılı olmasamda kaybedecek birşeyim yok hiç olmazsa tecrübe sahibi olmuş olurum. Geçen sene Medinilla Magnifica adında çok güzel bir çiçek satın almıştım, toprağı tamamen torftan oluşuyordu toprak yüzeyi her kuruduğunda suladım ama sonuçta çiçeği kaybettim şimdi bu bana bir ders oldu artık aynı hatayı yapmam. İnsan hata yaptığında da öğreniyor, önemli olan ders çıkarabilmek. Benim terasım çok örnek olacak bir teras değil fakat bitki çeşitim çok, yaklaşık 40 çeşit bitki var ve tohum alabildiklerimin tohumlarını saklarım tohumdan üretmeyi severim. Saygılar sunarım....
canannuman
07-05-2012, 14:29
Maaşallah çok çeşidiniz varmış hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık.
Adalet Yağcı
07-05-2012, 15:04
12 m² terasta bütün bu bitkileri yetiştirmek büyük başarı, tebrikler Yaylacı.
Çok çeşitli bitkiler gördüm, hostalar, hatmiler, sardunyalar, belli ki her bitkiden olsun istiyorsunuz, sizi çok iyi anlıyorum :)
Beş nokta miniğinize bayıldım, bir kaç defa tohumdan yetiştirmek istedim ama olmadı, kendi doğal ortamında daha rahat çimleniyor demek ki.
Size geniş bahçesi olan bir ev diliyorum, aklınızda kalan tüm güzel bitkilerinizi daha rahat yetiştirebilmeniz için.
Maaşallah çok çeşidiniz varmış hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim sayın canannuman ilgi ve merak birde bitki işi hastalık halini alınca insan her çeşitten olsun istiyor. Sizin de bahçeniz veya terasınızın konuğu olacağım. Saygılar efendim.
12 m² terasta bütün bu bitkileri yetiştirmek büyük başarı, tebrikler Yaylacı.
Çok çeşitli bitkiler gördüm, hostalar, hatmiler, sardunyalar, belli ki her bitkiden olsun istiyorsunuz, sizi çok iyi anlıyorum :)
Beş nokta miniğinize bayıldım, bir kaç defa tohumdan yetiştirmek istedim ama olmadı, kendi doğal ortamında daha rahat çimleniyor demek ki.
Size geniş bahçesi olan bir ev diliyorum, aklınızda kalan tüm güzel bitkilerinizi daha rahat yetiştirebilmeniz için.
Sayın Adalet Yağcı, terasta inanın oturmaya yer kalmadı nerdeyse, her gördüğüm çiçeği yetiştirmek istiyorum. Özellikle tohumlarını elde edebilirsem tohumdan yetiştirmeyi daha çok tercih ediyorum, nasıl bir çocuğu bakarsınız büyütürsünüz aynı onun gibi birşey. Beş nokta çiçeğini geçen sene tohum olarak almıştım, ektim fakat çimlenmemiş buna üzülmüştüm. Bu kış sonu başka tohumlar ekmiştim çimlenenlerin arasında farklı bir bitki büyüdüğünü gördüm, ot olabilir diye düşündüm ama söküp atmadım ayrı bir minik saksıya dikmiştim sonra gelişip çiçek açınca sevincimden ne yapacağımı şaşırdım. Tohum ektiğinizde sabırlı olun çimlenen hiçbir şeyi atmayın fideler tamamen büyüyünce ayırsınız. Dilerim sizde beş nokta çiçeğine sahip olursunuz.Temennileriniz için çok teşekkür ederim saygılar efendim..
Tek kelime ile harikalar yaratmışsınız....Terasda çok büyük bir başarı ...Bütün çiçekler fevkalade gelişmişler de şu bonzailere şaşırdım...Nasıl başediyorsunuz bu kadar çeşitle ....
Tebrikler sevgili Yaylacı...Bu yaz kimbilir daha ne güzeller göreceğiz terasınızda....Ellerinize sağlık...Tanrı nazarlardan korusun.....Selam ve sevgiler size....:))
mandalinci
11-05-2012, 20:39
Ellerinize sağlık, çok neşeli ve güzel bir teras olmuş.
Tek kelime ile harikalar yaratmışsınız....Terasda çok büyük bir başarı ...Bütün çiçekler fevkalade gelişmişler de şu bonzailere şaşırdım...Nasıl başediyorsunuz bu kadar çeşitle ....
Tebrikler sevgili Yaylacı...Bu yaz kimbilir daha ne güzeller göreceğiz terasınızda....Ellerinize sağlık...Tanrı nazarlardan korusun.....Selam ve sevgiler size....:))
Teşekkür ederim sayın berrinb, boş zamanımın büyük çoğunluğu terasımda geçiyor hatta boş zaman yaratmak için çare arıyorum :) Merak ettiğim konuları uygulamaya çalışıyorum, hergün bakarım sevgili bitkilerime.Zevkle bakımlarını yaparım onların, açmayan çiçekler yakında kendilerini gösterirler.Saygılar ve sevgiler...
Ellerinize sağlık, çok neşeli ve güzel bir teras olmuş.
Teşekkür ederim sayın mandalinci, emek, sevgi ve bitkiye saygı hepsi bu.Keşke biraz daha büyük olsaydı terasım veya bir bahçem olsaydı.Saygılar efendim..
Kedi Tırnağı
13-05-2012, 10:51
Çalışmalarınızı takipteyim sayın Yaylacı. Bonsai ilerde zaman ayırabilirsem istediğim bir alan. Sizin adayların da bonsai hallerini görmek nasip olur umarım. Selam verdi kaçtı diye düşünmeyin ne olur. Okulların kapanmasına az kaldı. Terasınızı ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum. Pişman olmayasınız ama; bitkiler söz konusu olunca elim kolum uzundur çünkü:D Şaka bir yana umarım daha güzellerine kavuşursunuz. Bendeki bitki ve tohumlardan da misafirlik hediyesi getireceğim eğer kabul ederseniz. Ben balkonuma adım atamıyorum artık. Zaten savaş alanına döndü bahar dönemi olduğundan. Habire eve bir şeyler taşıyorum. Saksılama, toprak değişimi vs derken batırdım yine ortalığı. Balkon sefası sürelim derken balkon savaşına döndü benimkisi:) Sevgiler.
KAPTANzst
13-05-2012, 11:09
Güzel çalışmalarınız var. Takipteyim. Özellikle görüntüler çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
Güzel çalışmalarınız var. Takipteyim. Özellikle görüntüler çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
Sayın Kaptanzst sizin gibi bir profesyonel bir fotoğrafçının yanında benimkilerin sözü bile olmaz, beğendiğiniz için teşekkür ederim.Cep telefonu ile çeker bilgisayara aktarırım resimleri. Çalışmalarımı önce hayal eder sonra uygulamaya geçerim.Trabzona geldiğimde sizinle ve Adil kardeş ile tanışmak isterim. Ben de sizin bahçenin takipçisiyim, sayfalara bakarken az da olsa Trabzona gitmiş gibi oluyorum. Saygılar efendim...
Sayın Kedi Tırnağı siz balkonunuzun karma karışık olduğunu yazmıştınız ama bu normal birşey, baharda bitki işi yoğunluk kazanır, temizlik ve düzenliliğe pek zaman ayrılamaz. Sadece sizin balkon değil benim terasımda aynı vaziyette, hem karışık hem de temiz değil çünkü bitki bakımı ve saksı toprağı değişimi filan derken zaman geçiyor, temizliğe zaman kalmıyor.Sizi terasıma beklerim, ayrıca getirecek olduğunuz bitkileri de şimdiden merak ediyorum. Aynı şekilde sizde olmayan bitkilerden benden temin edebilirsiniz, bu çok faydalı olur. Çiçek ve bilgi alışverişi yapmak güzel birşey, ondan öte sizinle tanışmak daha da güzel. Saygılar efendim..
Sayfam birkaç gün durgun, biraz hareket lazım :)
297063
297064
297065
297066
297067
Farklı çeşit ve renklerle sayfanın yüzü güldü biraz;)
Biraz daha devam edelim..
297069
Hüsnüyusuf güneşi görünce dayanamadı
297070
Kelebek Orkidesi tüm güzelliğini sergiliyor
297071
Kaç gündür Mine çiçeğini sergiliyor
297072
Oxalis canlılığını koruyor
297073
Ve katmerli Şakayık(Paeonia)
Çeşitleri artırmak gerekir, hepsi ayrı telden..
297074
Bunun adını bilmiyorum, bilen varsa yazsın lütfen.
297075
Memleketimin şahane çiçeklerinden biri, Sarı Orman Gülü(Chifin-Zifin, harika kokulu), Trabzondan bir arkadaşım çiçekli fidanını iki gün önce getirdi, koklayarak memleket hasretini giderdim :)
297076
Yaz başlangıcını anlatan Gazanyalar açmaya başladı.
297077
Kedi Tırnağı diğer çiçekleri görünce kıskandı ve dayanamadı
297078
Mor renkli Paeonia da açtı sonunda.
Japon Gülünün çiçek açma evreleri
297079
297080
297081
297082
Bulunduğum semtin merkezinden bir görünüm(Sarıgazi/Sancaktepe)
Dün yağan şiddetli yağmur ve fındık büyüklüğündeki dolu maalesef çiçeklerime zarar verdi, bu gün kafam biraz bozuk. Çiçeklerin yaprakları, bazılarının dalcıkları tahrip oldu. Tüm güzellikler soldu sanki, tahmin ederim bir çok arkadaşın başına da aynı şey gelmiştir. Yağmur bekliyorduk ama bu kadar da değildi. Neyse sağlık olsun
serkan_istanbul
19-05-2012, 20:28
Geçmiş olsun. resimler harikalar. sevgiyle kalın.
Geçmiş olsun. resimler harikalar. sevgiyle kalın.
Çok teşekkür ederim sayın serkan_istanbul, her felaket sonrası insan birşeyler öğrenebiliyor. Bundan sonra meteorolojinin uyarılarını dikkate alırım artık. Sayın Tika 'nın sayfasındaki eleştiri ve yorumunuz çok iyiydi ayrıca belirtmek isterim.Saygılar efendim...
acemifüsun
19-05-2012, 21:16
Çok geçmiş olsun Sn. Yaylacı, inşallah çabuk toparlanırlar. Ben hava durumunu hem Devlet meterelojiden hem de freemeteo adlı siteden takip ediyorum. Elimden geldiğince fırtınaya karşı tedbirimi aldım, saksıları raflardan, yüksekten aldım, fakat Clematislere bir şey yapamadım, epey hırpalandılar. Şakayıklarınız, sarı Orman Gülünüz, Kelebek Orkideniz, bonsai çalışmalarınız, hepsi ayrı güzel:) Ellerinize sağlık:)
Sn. Yaylacı buradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/297066d1337287593-bodrum-papatyasi.jpg) bitkinizin adı nedir?
Çok geçmiş olsun Sn. Yaylacı, inşallah çabuk toparlanırlar. Ben hava durumunu hem Devlet meterelojiden hem de freemeteo adlı siteden takip ediyorum. Elimden geldiğince fırtınaya karşı tedbirimi aldım, saksıları raflardan, yüksekten aldım, fakat Clematislere bir şey yapamadım, epey hırpalandılar. Şakayıklarınız, sarı Orman Gülünüz, Kelebek Orkideniz, bonsai çalışmalarınız, hepsi ayrı güzel:) Ellerinize sağlık:)
Çok teşekkür ederim sayın acemifüsun, çiçeklerime nazar mı değdi nedir :) her felaketin ardından bizler ders almalıyız bundan sonra meteorolojiyi iyi takip ederim artık. Sizin Clematislerde zarar gördü sayfanızı inceledim, dilerim en kısa zamanda eski güzelliklerine kavuşurlar.Beğenileriniz için de teşekkür ederim, elimden geldiği kadar bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Saygılar efendim...
Sn. Yaylacı buradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/297066d1337287593-bodrum-papatyasi.jpg) bitkinizin adı nedir?
Sayın selis o çiçeğin adı "Bodrum Papatyası, bazan İzmir Papatyası adı da veriliyor ama o farklı bir papatya. Bodrum Papatyası edinebilirseniz aklınızda olsun dallarından budayıp toprağa daldırın öyle de yetişiyor. Geçen sene satın almıştım, bahar başında budamıştım onu daha güçlü ve daha bol çiçekli oldu. Bu sene ilk açtığı çiçek resimdeki gibi pati pati değil düz çiçekliydi sonrakiler resimdeki gibi açmaya başladı.Saygılar efendim...
Dünkü borandan önce biraz güneş kendini gösterince Gazanyalar şarkı söylemeye başladı :D
297812
297813
İpek çiçeği tohumları kendi saksısına dökülünce hepsi çimlendi
297814
Tohumdan yetiştirdiğim İpek çiçeği fidelerini şaşırtma yaptım
297815
Lütfen biri bana bunların Lisi fidesi olduğunu söylesin, tohum ekmiştim ama nereye ektiğimi unuttum acaba bunlar Lisi olabilir mi? Yoksa bu sene Lisisiz kalacağım :(
297816
Eşim Fransadan bu çiçekleri gönderdi yarın onları özel saksılara dikeceğim, Tibouchina ve Datura fideleri
297817
Dilerim bunları yetiştirebilirm.
Adalet Yağcı
19-05-2012, 22:49
Gçmiş olsun sayın yaylacı, İstanbul gibi İzmir de nasibini almış fırtınadan.
Sarı orman gülünüz gerçekten çok hoşmuş, bir de Memleket hasretini getirmiş size, daha ne olsun :)
Çimlenen bitkileriniz lisianhus, gözünüz aydın.
Gerçek 4 yaprağı çıkınca şaşırtın, bazılarının zamanı gelmiş bile.
Bitkilerinizle mutlu bir yaz diliyorum.
Gçmiş olsun sayın yaylacı, İstanbul gibi İzmir de nasibini almış fırtınadan.
Sarı orman gülünüz gerçekten çok hoşmuş, bir de Memleket hasretini getirmiş size, daha ne olsun :)
Çimlenen bitkileriniz lisianhus, gözünüz aydın.
Gerçek 4 yaprağı çıkınca şaşırtın, bazılarının zamanı gelmiş bile.
Bitkilerinizle mutlu bir yaz diliyorum.
Sayın Adalet Yağcı çok teşekkür ederim, bana çok güzel bir haber verdiniz Lisi yetiştirebileceğim demek ki buna çok sevindim yoksa o nadide çiçekten mahrum kalacağım diye düşünmüştüm.Tamam yarın ilk işim Lisileri şaşırtmak olacak. Sarı Oman Gülü gercekten harika bir çalı türüdür, kokusunu alabilseydiniz temin etmek isterdiniz. Düşük rakımlarda(yükseltilerde) zor yetişiyor fakat yine de denemeye değer.Saygılar efendim...
Öğleden sonra yağmur kesilince terasıma koştum hemen, dün akşam gelen Tibouchina ve Datura fidelerini büyük bir özenle diktim. Zambaklardan bir kaç tanesi açmıştı hemen fotoğrafladım.
298171
Sarı-Pembe Zambağım
298170
Ateş Zambağım
298169
Bu çiçeğin adını unuttum, bilen varsa eklesin lütfen.
Pazardan birer tane domates ve çilek fidesi almıştım onlarıda diktim, terasımda kokuları ve lezzetleri olsun istedim :;)
Sevgili ağaçlar.net üyeleri, dostlar, arkadaşlar,değerli kardeşlerim ben bir süre bu sayfalarda yazamayacağım beni affedin. Nerden geldiği belli olmayan biri bizim keyfimizi kaçırdı, burayı bu siteyi beğenmeyenin bu sitede işi ne? Hakaretler, rencide etmeler, beğenmemezlikler, bizleri küçük görmeler. Açıkçası benim moralim bozuldu, bir süre net'e girmeyeceğim affınıza sığınıyorum.Sevgiyle kalın, saygılar efendim...
Konuyu burada yazdığım için hepinizden de özür dilerim.
Sayın Yaylacı, fikirlerimizi tartışmak yerine kaçmak bize yakışır mı? :rolleyes:
Lütfen aramızdan ayrılmayın, paylaşımlarınıza devam edin. Her türlü tatsızlık çözülür, yeter ki biz vazgeçmeyelim, bir arada duralım. :)
En son eklediğiniz sarı çiçeğin adı Lysimachia procumbens. Forumda başlığı var, buyrun:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/16018.htm
Çiçekçiler, "desimeçya" ya da "sarıkız" diyorlar ama bildiğim kadarıyla henüz tutarlı bit Türkçe adı yok. Güle güle büyütün. :)
Zambaklarınız da çok güzel açmışlar. :)
Sayın Yaylacı merhabalar..
Dev hatmi çiçeğinizi takipteyim, paylaşımlarınızı bekliyorum.
Teras ve balkonlardaki bitkilerimiz bizim evlatlarımız gibi.. Onları çok seviyor, koruyor, paylaşıyoruz.
Bu konuyu abartmayan bir arkadaş tanımıyorum.
En yeni başlayanımızın bile balkonu neredeyse yıkılacak..:rolleyes:
Dev hatmi tohumlarını yeşertebilidiniz mi?
Sevgili ağaçlar.net üyeleri, dostlar, arkadaşlar,değerli kardeşlerim ben bir süre bu sayfalarda yazamayacağım beni affedin. Nerden geldiği belli olmayan biri bizim keyfimizi kaçırdı, burayı bu siteyi beğenmeyenin bu sitede işi ne? Hakaretler, rencide etmeler, beğenmemezlikler, bizleri küçük görmeler. Açıkçası benim moralim bozuldu, bir süre net'e girmeyeceğim affınıza sığınıyorum.Sevgiyle kalın, saygılar efendim...
Konuyu burada yazdığım için hepinizden de özür dilerim.
Haydaaaa pireye kızıp yorgan yakmak diye buna denir işte. Hiç olmadı bu. Keyfimiz neden kaçsın ki? Kim ne derse desin, biz bir aileyiz. Araya giren tıngırdamaların bu bütünlüğü parçalamasına izin vermemeliyiz.
Bitkilerinize bayıldım. Bodrum papatyasının bu halini ilk sizde gördüm, ne yapmış öyle. Eşinizden gelen yeni fidelerin gelişimlerini merakla bekliyor olacağım:)
Sayın Yaylacı, fikirlerimizi tartışmak yerine kaçmak bize yakışır mı? :rolleyes:
Lütfen aramızdan ayrılmayın, paylaşımlarınıza devam edin. Her türlü tatsızlık çözülür, yeter ki biz vazgeçmeyelim, bir arada duralım. :)
En son eklediğiniz sarı çiçeğin adı Lysimachia procumbens. Forumda başlığı var, buyrun:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/16018.htm
Çiçekçiler, "desimeçya" ya da "sarıkız" diyorlar ama bildiğim kadarıyla henüz tutarlı bit Türkçe adı yok. Güle güle büyütün. :)
Zambaklarınız da çok güzel açmışlar. :)
Sayın gilan çok teşekkür ederim, hem çiçeğin adı için hem de temennileriniz için. Gelen mesajlar, mailime atılan mesajlar, sıcak ve dostça yaklaşımlar beni tekrar buraya yönlendirdi. Teşekkür ediyorum, saygılar efendim...
Sayın Yaylacı merhabalar..
Dev hatmi çiçeğinizi takipteyim, paylaşımlarınızı bekliyorum.
Teras ve balkonlardaki bitkilerimiz bizim evlatlarımız gibi.. Onları çok seviyor, koruyor, paylaşıyoruz.
Bu konuyu abartmayan bir arkadaş tanımıyorum.
En yeni başlayanımızın bile balkonu neredeyse yıkılacak..:rolleyes:
Dev hatmi tohumlarını yeşertebilidiniz mi?
Sayın feriha, deneme amacıyla dev hatmi tohumlarından iki üç tane ekmiştim ama çimlenen iki tane fidenin ne olduğunu tam anlayamadım, tohum ekim yaparken bitkileri ayrı ayrı yerlere ekmeyip bir araya ekme gibi bir yanlışlığım var. Fidecikler biraz daha büyürse o zaman ayırt edebileceğim. Ayrıca dev hatmi tohumu paylaşımı yapacağım, benden daha önce bir arkadaşımız tohumlardan istemişti ama kimdi hatırlayamadım eski maillerimi gözden geçirmem gerekiyor, söz vermiştim ona sözümü tutmam lazım.. Tohumlar az sayıda olduğu için ancak 3er 5er tane gönderebilirim.Saygılar sunarım efendim...
Haydaaaa pireye kızıp yorgan yakmak diye buna denir işte. Hiç olmadı bu. Keyfimiz neden kaçsın ki? Kim ne derse desin, biz bir aileyiz. Araya giren tıngırdamaların bu bütünlüğü parçalamasına izin vermemeliyiz.
Bitkilerinize bayıldım. Bodrum papatyasının bu halini ilk sizde gördüm, ne yapmış öyle. Eşinizden gelen yeni fidelerin gelişimlerini merakla bekliyor olacağım:)
Sayın nevsune, çok haklısınız birşeylere kızıp hayattan hemen küsebiliyoruz bu kötü huyumuzu bir terkedebilsek. Tamam , siz değerli arkadaşların, dost ve kardeşlerin arasından ayrılmayacağım. Sizlerin yaklaşımı beni buraya daha da bağladı.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bodrum papatyası ilk çiçeğini açtığında çiçek yaprakları düz şekildeydi ondan sonra açanların hepsi pati pati açtı ve halen açmaya devam ediyor.
Eşimin gönderdiği bitkileri diktim, fotoğraflarını da çektim, burada yayınlayacağım ayrıca gelişimlerini de buraya aktaracağım, sizlerle paylaşacağım. Saygılar efendim...
Tekrar dönüş yapıyorum bu güzel siteye ve sevgili tüm dostlara. Renkli sayfaları renklendirmeye devam, ama bu sefer renkler fazla değil :( , yakında yine renkler artacak.
300168
Adını bilmiyorum, bilen varsa eklesin lütfen
300169
Ektiğim tohumlardan çimlenerek şaşırtma yapmıştım ama tohumları ekerken karışık ektiğim için ne olduğunu bilmiyorum, iyici büyüyünce ne olduğunu anlayacağım.
300170
Pazardan satın aldığım numune çilek fidesi
300171
Yine pazardan satın aldığım domates fidesi, özenle büyüteceğim kokusu ve tadı için
300172
Astilbe, yakında püsküllerini verir.Devam edecek...
Yeni bitkilerim
300186
Fransadan eşimin gönderdiği Datura fidesi
300187
Yine Fransadan eşimin gönderdiği Tibouchina çiçeği
300188
Geçen sene Fransadan gelen sarı Hibiscus, geçen cuma günü yağan doludan yaprakları zarar görmüştü.
300189
Tipik Hüsnüyusuf
300190
Karanfillerden bir demet
Devamı var...
Devam edelim
300194
Keten çiçeği, fazla dayanamıyor çiçek hemen soluyor
300195
Kır gezisinden tohumların toplamıştım, yetiştirebildim fakat adını bilmiyorum
300196
Mis gibi kokan zambaklarımdan bir kısmı daha bu gün açtı
300197
Papatya gittikçe coşuyor
300198
Sarıkız çiçeğim tamamen çiçekle kapatacak kendini
serkan_istanbul
25-05-2012, 05:40
Kırdan aldığınız çiçeğiniz çok güzel. günaydın
Bu gün terasta bayağı işim vardı, bazı çiçeklerin topraklarını tazeledim. Bu arada aileye merhaba diyenler oldu.
301037
Ahududu meyvesini iyice belirginleştirdi
301038
Arap Yasemini nihayet çiçeklerini gösterdi, mis gibi kokuyor.
301039
Buz çiçeği de güne merhaba diyenlerden
301040
Tohumdan çiçeğe Gülhatmi
301041
Kalachoe daigremontiana bu bitkiyi bu sene tanıdım, çiçeklerini internette baktım çok hoş çiçekleri var.
Fotoğraf yüklemede biraz sıkıntı çektim ama sonunda başardım. Çiçeklerin topraklarını değiştirirken aklıma geldi, ektiğim etli yapraksı zambakların durumunu inceledim.
301198
Etsi yapraklardan zambak yavrusu gelişimi
301199
Bir başka açıdan, daha iyi anlayabilmek için değişik bir görüntü almaya çalıştım
301200
Biraz daha yakından
301201
Bunalrı toplu halde görüntüledim
301197
Amarilis tohumdan üretilmiş, gelişimi ve kök yapısı
Çimlenen zambaklar devamı
301207
Birkaç tane zambak yavrusu bir arada
301208
İyice çimlenmiş ve gerçek yaprağı toprak üstüne ulaşabilmiş zambak yavrusu. Siz de deneyin başarılı olacağınıza inanıyorum. Bir tane etli yapraksıyı ter ekmiştim küçük kökler yinede aşağıya doğru gelişimini sürdürdü.
301209
Misk kokulu zambaklarımın tamamen açmış hali, yakında diğer renklerde olanlar da çiçeklerini açacak
301210
Pestemon yakında çiçek açacak, hergün kontrol ediyorum bu güzel çiçeği.Arka planda Bodrum Papatyası yerini almış, poz veriyor :)
Yaylacı kardeşim.
Teferruatlı anlatımınız ve fotoğraflarınız bilgilendirme konusunda çok iyi.Bende Trabzon zambağı konusunda bazı denemeler yapacağım.Elimde bir adet büyük soğan var.Yeni çıkacak soğanları ayrı saksılarda özenle çoğaltmayı düşünüyorum.
Belki bu yıl yine yayla gezimiz olur ve bu soğandan birkaçtane alma şansım olur.Hatta yerinde çiçekleriyle birlikte güzel kareler yakalama şansımızda olabilir belki.
Hepimize kolay gelsin.
Saygılar selamlar.
Cymbelina
05-06-2012, 20:24
Sayın Yaylacı, buradaki pek çok arkadaşımızın olduğu gibi sizin terasınıza da hayran kaldım. Öyle güzeller ki:) Maaşallah hepsine. Sağlıkla, ağız tadıyla keyfini çıkarın:)
Bir de sorum olacak: Çocukken gördüğüm ve sevdiğim bir çiçeği gördüm. İlk sayfanızda, 10 numaralı mesajdaki ikinci resimde, mor ve lila tonlarında bir çiçek. Adı nedir acaba? Yüzsüzlük gibi olur mu bilmem ama sizde fazla tohumu var mı onun? En azından adını öğreneyim, bir şekilde bulurum.
Sayın Yaylacı, buradaki pek çok arkadaşımızın olduğu gibi sizin terasınıza da hayran kaldım. Öyle güzeller ki:) Maaşallah hepsine. Sağlıkla, ağız tadıyla keyfini çıkarın:)
Bir de sorum olacak: Çocukken gördüğüm ve sevdiğim bir çiçeği gördüm. İlk sayfanızda, 10 numaralı mesajdaki ikinci resimde, mor ve lila tonlarında bir çiçek. Adı nedir acaba? Yüzsüzlük gibi olur mu bilmem ama sizde fazla tohumu var mı onun? En azından adını öğreneyim, bir şekilde bulurum.
Sayın Cymbelina, 10 no'lu mesajda gördüğünüz mor-lila renkli çiçeğin adı Haseki Küpesi(Aquilegia), sanırım bende tohumlarından kalmış olacak eğer varsa size gönderirim sorun değil. Bendeki mevcut tohumlara bakmam lazım bulabilirsem buraya yazarım o zaman özelden adresinizi yazarsınız.
Beğenileriniz için teşekkür ederim, iş dönüşü eve geldiğimde hemen terasıma gider çiçeklerle ilgilenirim, elimden geldiği kadar bakımlarını yaparım. Tohumlardan üretmeyi çok severim nerde çiçek tohumu görsem alır uygun şartlarda hemen ekerim. Çiçeklerimin bir kısmı Fransadan gelmedir, eşim arada bir Fransaya gidince o da benim gibi aynı hastalığa tutulduğu için güzel çiçek gördüğünde satın alır ve getirir :)
Saygılar efendim....
Cymbelina
07-06-2012, 14:59
Sayın Yaylacı, cevabınız için teşekkürler. Nazarım değmesin, maaşallah, gene dayanamadım baktım sayfanızdaki resimlere:) Haseki küpesi başlığına baktım, ben bunu mevsimlik gibi bir çiçek sanıyordum. Orada soğanlı olduğu yazıyor, ama tohumdan da oluyormuş. Ama oraya yazan arkadaşların çoğu tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu yazmış, çimlenmiyor sanırım. Bir kısmı da, tohum çimlense de çiçeklenmenin 2. yıl olduğunu yazmışlar. Sizinki soğanlı mı? Tohumdan mı çimlendirdiniz?
Sayın Cymbelina, haseki küpesini tohumdan üretebilirsiniz, üretimi çok zor değil. Kökten ayırma ile de çoğaltılabilir fakat tohumlarından üretmek te mümkün. Tohumların kabuk kısmı hafif kalındır yani bir gün suda bekletseniz de hiç suya koymayarak doğrudan toprağa ekim de yapabilirsiniz. Tabi ki tohumları ektiğiniz toprak çimlenme gerçekleşene kadar nemli kalmalı. Fideler 4-5 yapraklı olunca veya fide boyu 5 cm'ye ulaşınca şaşırtma uygulayabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım kökçükleri zayıf olduğu için mümkünse toprağıyla birlikte(köklerindeki topraklarını dökmeden) başka bir yere dikebilirsiniz. Bitki ilk yıl çiçek vermez, gelişimini sürdürerek kök yapısı ve gövde iyice güçlenince ikinci yıl çiçek açmaya başlar. Sanırım elimde birkaç tohum olacak, talep ederseniz size gönderebilirim. Adresinizi özelden yazabilirsiniz.Saygılar sunarım efendim...
Çiçeğin bu yılki fidelenmiş halini fotoğrafladım sanırım size bir fikir verebilir.
306038
Haseki Küpesi fideleri(3 tane minik fide üçlü yapraklılar, yanındaki büyük yapraklı başka bir çiçek türüdür)
Yeni görüntüler var fakat henüz bilgisayarıma yükleyerek düzenleyemedim, terasıma yeni renkler katıldı yakında resimlerini burada görebileceksiniz.
Karanfiller, Ezan Çiçeği,Küpe Çiçeği, Solmaz Çiçek v.s.
Cymbelina
08-06-2012, 16:25
Çok sağolun, çok teşekkür ederim:) Size en kısa zamanda mesajla geri döneceğim inşallah.
Sayın drhegeli'nin göndermiş olduğu Adenium Obesum tohumları çimlendi çok mutluyum
306801
Biraz daha büyümüşler, durumları iyi görünüyor :)
306800
Terasımda merhaba diyen bir dost
306802
Turuncu Amarilis, geçen sene bu renk bende yoktu nasıl olur(önceki sene Amarilisler çiçekteyken el ile tozlaştırma yapmıştım tohumlarından üretmiştim)
306803
Bir başka açıdan turuncu Amarilis
306804
Bu tür Begonyayı pek sevmem ama terasta ayrı bir görünüş sergiliyor(Begonyanın kendisi onu sevmediğimi bilmiyor ;) )
306805
Açmak için çaba harcayan Bodrum Papatyası
Terasımdaki gezinti devam ediyor....
serkan_istanbul
09-06-2012, 22:48
Kırmızı bitkiniz sardunya ben çok severim maşallah siz sevmesenizde o size güzel çiçeklerini sunmuş.
Popüler ve ilginç bir çiçek olan Ezan Çiçeği hayata merhaba dedi
306806
Açmamış haliyle bile güzel, Ezan Çiçeği
306807
Uzun sürmedi ertesi gün açtı nihayet
306808
Ezan çiçeği birer dakika arayla açabilen ilginç bir çiçek
306809
Gün Güzeli(Hemerocallis), kaç yıldır bende bulunuyor beni hiç mahçup etmedi :)
306810
Daha önce bu resmi yayınlamıştım, Haseki Küpesi fideleri biraz yavaş büyüse de olumlu sonuç verecek.
Devam ediyor, lütfen ayrılmayın..
Bu gün terasımda bayağı işim vardı, birçok çiçeğin toprağını ve saksılarını değiytirdim. Çiçekli bitkilerin sökülerek tekrar dikilmesi iyi değil derler çiçeğin bozulmasına sebep olabilir diye söylerler ama buna rağmen ben bir çok çiçekli bitkiyi bu gün topraklarını değiştirmek için yerlerinden söktüm ve tekrar diktim(tabi ki çiçeklerin köklerindeki topraklarını düşürmeden), sonuç olumlu.
306811
Haşhaş bitkisinin çiçeği çok nefis, katmerli ve hoş görünüşlü.Haşhaşın arkasındaki beyazlar set üzerinde konuşlanmış Alisyumlar
306812
Kala çiçeğini açıyor, diğerleride yakında çiçeklerini açar
306813
Çok arsız bir çiçek olmasına rağmen Kan Damlası çok güzel görüntü veriyor, bu çiçeğin bir de saf kırmızı olanı var onu da yarın eklerim buraya
En çok sevdiğim çiçeklerden biri de Karanfillerdir, onlara özel bakım uyguluyorum bana nankörlük yapmıyorlar
306814
Müthiş bir renge sahip Karanfilim
306815
Bu ebruli olan karanfil yine elimle yapmış olduğum tozlaştırma çalışması sonucu
306816
Gurup halinde Karanfillerim, hepsi aynı saksı içerisinde. Kırmızı, Bordo, Beyaz ve Pembe
306817
Bonsai çalışması için ayırdığım ve boyu şu an 15 cm yi geçmeyen Kelebek Çalısı, boyuna posuna bakmadan çiçek açtı :)
Devam ediyor...
Terasta çalışırken zamanın geçtiğini anlamadım bile, keşke gün biraz daha uzun olsaydı diye düşündüm o kadar zaman harcamama rağmen yorgunluktan eser yok. Zevkle uğraştım bitkilerle, onlarda bu çalışmaya karşılık bana hediyelerini çiçekleriyle veriyor.
306819
Kozmos çiçeği uzun ömürlü olmasa da diğer bitkilere renk katıyor
306820
Rengi diğerinden biraz daha farklı Kozmos
306822
Küpe Çiçeği açmaya hazırlık yapıyor
306821
Ve sonunda açtı, arkasından iki tane daha geliyor
Tohumdan çimlendirme işi gerçekten çok zevkli bir uğraşı, ekiyorsunuz tohumu bir süre sonra çimleniyor ondan sonra büyüyene kadar hizmet ediyorsunuz sonuçta meyvesini alıyorsunuz bu da mutlu son :)
306823
Lobelia ilk defa ektim ve çimlendiler çok sevinçliyim
306824
Hep çiçek olacak diye birşey yok, arada bir sebzelere de yer vermeli değil mi. Maydanoz ekmiştim, biraz geç çimlendiler ama sonuç başarılı
306825
Bu da farklı bir Oxalis, minik minik soğanları vardı ektim toprağa, kılıç gibi yapraklar beklerken bildiğimiz Oxalis şeklinde büyüdüler. Ama öğrenmiş oldum, o minik soğanların ne olduğunu tam olarak bilmiyordum ve İxia soğanı olduklarını düşünüyordum.
Bir iki yıldır bu çiçek terasımı süslüyor, beni hiç mahçup etmedi
306828
Eflatun Pestemon geçen sene bende yoktu, çiçek açınca şaşırdım çünkü bende kırmızısı vardı
306829
İşte Kırmızı Pestemon, Eflatun renkliyle aynı saksıda
306830
Bir başka görünüş
306831
Yine Eflatun
306832
Yakın çekim
306834
Kısacık ömrü olsa da Sabah Sefası sevdiğim çiçeklerden biridir
306835
Sahil Lavantasının birkaç rengi var ama bende sadece Mavi üzerine beyaz dantel gibi işlenmişi var, diğer renklerinden elde etmeye çalışacağım
306836
Bu çiçeği de çok severim çünkü hiç solmaz ve renkleri ömür boyu üzerinde kalır adından belli Solmaz Çiçek, küçük saksı içerisinde birkaç tane var yarın saksı değişitirilecek
Bu kadar çok çeşit çiçek bir terasta nasıl bulunabilir diye merak ediyorsunuz sanırım, terasımdan birkaç görüntüyü sizinle paylaşarak terasımda gezmiş olacaksınız ama terasın komple görüntüsünü alamadım, terasımı biraz düzenleyeyim o görüntüyü de paylaşacağım sizinle.
306838
Ahşap raf üzerindeki çiçeklerim
306839
Rafın altındaki çiçekler
306840
Rafın karşı tarafındaki çiçekler
Genel teras görüntüsünü yarın yapılacak düzenlemeden sonra buraya ekleyeceğim, umarım beğenmişsinizdir.
KAPTANzst
10-06-2012, 06:58
Ellerine sağlık.
Emek verilince olmayacak şey yoktur.
Pestemon dediğin çiçeğin ömrü ne kadar. Çok yıllık olması güzel. çok güzelde renk skalası var.
Tebrikler
Sayin Yaylacı,
Terasiniz rengarenk ciceklerle dolu,ellerinize saglik.Pazar sabahi terasinizda dolasmak keyif verdi bana.Onlar da sizin ilginize kayitsiz kalmamislar,bol bol ciceklenmisler,ne guzel.İnsan nasil da mutlu oluyor.Her acan yeni yaprak bile nese kaynagimiz oldu.:)
Terasinizdan yeni fotograflari da merakla bekliyorum.
ciceksever70
10-06-2012, 07:59
Terasinizi gezmeyi dün aksam bitirebildim ancak. Hersey cok güzel. Balkonlar ve teraslar beni bahcelerden daha cok sasirtiyor. Bu kadar cesit ve bu kadar bakimli. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.
Terasınız renk renk olmuş adeta çok güzel ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık.
Emek verilince olmayacak şey yoktur.
Pestemon dediğin çiçeğin ömrü ne kadar. Çok yıllık olması güzel. çok güzelde renk skalası var.
Tebrikler
Sayın KAPTANzst, teşekkür ederim. Emek verince, biraz sevgi ve ilgi çiçeklerin tümünde etki yapar. Penstemon çiçeği yaz boyu çiçek açmaya devam eder yeterki yerini sevsin, çok yıllık bir bitkidir. Eğer çiçekten sonra iyi tohum bırakırsa tohumlarını alacağım ama henüz tohumdan çimlendirmeyi denemedim,yan köklerden filiz alınarak çoğaltımını biliyorum, Ağustos ayında yan köklerden 4 boğumlu kısma kadar ayrılarak dikimi yapılır.
Tohumları Mart ayında bol kumlu yer hazırlanarak tohumlar ekilir, Mayıs ayına kadar çimlenen tohumlar 3-4 yapraklı olunca şaşırtılırlar.
Eğer tohum alabilirsem gönderebilirim, saygılar sevgiler hemşerim....
Sayin Yaylacı,
Terasiniz rengarenk ciceklerle dolu,ellerinize saglik.Pazar sabahi terasinizda dolasmak keyif verdi bana.Onlar da sizin ilginize kayitsiz kalmamislar,bol bol ciceklenmisler,ne guzel.İnsan nasil da mutlu oluyor.Her acan yeni yaprak bile nese kaynagimiz oldu.:)
Terasinizdan yeni fotograflari da merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim sayın Tika, terasımın tamamının resmini buraya ekleyeceğim.. Her zaman terasımı gezebilirsiniz, saygılar efendim...
Terasinizi gezmeyi dün aksam bitirebildim ancak. Hersey cok güzel. Balkonlar ve teraslar beni bahcelerden daha cok sasirtiyor. Bu kadar cesit ve bu kadar bakimli. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.
Sayın ciceksever, teras veya balkonlar küçük olduğu için tüm bitkilerle ilgilenebilme oranı artıyor, bahçe olsaydı gördüğünüz herşeyle ilgilenmek zorunda kalırdınız. Teras veya balkonlarda durum farklıdır.
Temennileriniz için teşekkür ederim, saygılar efendim...
Terasınız renk renk olmuş adeta çok güzel ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim sayın sevim4, elimden geldiği kadar bitkilerimle ilgileniyor gelişmelerini hergün takip ediyorum. Daha iyi daha güzel nasıl olabilirler diye farklı yöntemler uygulamaya çalışırım. Saygılar efendim...
En çok sevdiğim çiçeklerden biri de Karanfillerdir, onlara özel bakım uyguluyorum bana nankörlük yapmıyorlar
306814
Müthiş bir renge sahip Karanfilim
306815
Bu ebruli olan karanfil yine elimle yapmış olduğum tozlaştırma çalışması sonucu
306816
Gurup halinde Karanfillerim, hepsi aynı saksı içerisinde. Kırmızı, Bordo, Beyaz ve Pembe
306817
Bonsai çalışması için ayırdığım ve boyu şu an 15 cm yi geçmeyen Kelebek Çalısı, boyuna posuna bakmadan çiçek açtı :)
Devam ediyor...
Kelebek çalısı değil ama çok güzel bir ispirya, latincesi spirae...
Çiçekleriniz çok güzel. Merakla son düzenlenme sonrası fotoğraflarınızı bekleyeceğim. Sevgiler.
Sizlerden özür dilerim bir düzeltme yapmam lazım çiçeğin adını eksik yazmıştım Pestemon değil PENSTEMON. Tekrar özür dilerim
Kelebek çalısı değil ama çok güzel bir ispirya, latincesi spirae...
Çiçekleriniz çok güzel. Merakla son düzenlenme sonrası fotoğraflarınızı bekleyeceğim. Sevgiler.
Sayın jineop uyarı ve düzeltiniz için teşekkür ederim, yeni resimleri büyük ihtimal bugün eklerim. Saygılar, sevgiler efendim..
307021
Terasımın düzenlenmemiş hali, söz vermiştim buraya ekleyeceğim diye.
Dışarda işim vardı, terasımla fazla ilgilenemedim biraz karışık. Toprağı bile yerden kaldırmadım, bu sayfalarda gördüğünüz tüm çiçeklerim bu terasta bulunmaktadır. Aralarında dolaşabilmek için çok dikkatli olmalıyım yoksa onlara zarar verebilirim. Bazan parmaklarımın ucuna basa basa gezinirim aralarında :)
307025
İşte minik İspirya, sayın jineop beni uyararak isminin ispirya olduğunu öğrendim. Tekrar teşekkürler sayın jineop
307026
Bildiğimiz Sundavilla, daldan çelik almıştım tuttuğu gibi birde boyuna bakmadan çiçek açmak istiyor izin verdim çiçeğini açabilir :)
307027
Bir başka açıdan ve daha yakından Sundavilla, ana bitkide henüz çiçeklenme yok sadece bir tane tomurcuk gördüm üzerinde ama bu ufaklık hemen çiçek açmak istiyor. Belkide açık yerde ve güneş ışığına büyük oranda maruz kaldığı için olabilir.
Terasıma yeni renkler merhaba dedi, sizinle paylaşmak istedim.
307965
Bu Kırmızı Amarilis, oturduğum evin bahçesinden.Çok güzel rengi olduğu için resmini buraya koydum.Tohumundan almıştım sanırım fideler arasında bu renk Amarilis olacak.
307966
Biraz daha yakından...
307967
Lilium Netty's Pride
İşte en çok sevdiğim Liliumlardan biri daha, bu sabah çiçeğini açtı. Daha bir sürü gonca var onlarda yarın öbürgün açar.Geçen yıl bunun resmini buraya koymuştum bir arkadaşımız bu çiçeğin bende olmadığını düşünerek resmi nerden aldığımı sormuştu, kendi çiçeğim olduğunu söyleyince yavru soğanlardan istemişti ama kim olduğunu unuttum. Yavru soğanlar çoğaldı ve saksıyı tamamen bu çiçek doldurdu, topluca resmini çekip buraya koyacağım.
307968
Ezan çiçeği son hızla gelişimine ve çiçek açmaya devam ediyor, 4 tane birden açtı, açarken izlemek şölen gibi....
307969
Yine Ezan çiçeği biraz daha topluca çekmek istedim...Yarın sabah bir başka Lilium sırada, tomurcuğu patlamak üzere. Tahmin ederim sabah açar.
Devamı gelecek, yarın veya öbür gün...
Hımmm unuttum bir de Kaynana dili vardı, dikenleri yüzünden kendisini pek sevmem ama çiçeği mükemmel bir sarı renk.
307970
Her defasında suyunu verirken veya bakımını yaparken incecik dikenleri ellerime batar.
Devam edecek....
serkan_istanbul
12-06-2012, 22:04
ellerinize sağlık terasınıza bayıldım. Kocaman bir maşallah benden. kaynana dilide çok güzel açmış inşallah bnimkide açar. sevgiler
ellerinize sağlık terasınıza bayıldım. Kocaman bir maşallah benden. kaynana dilide çok güzel açmış inşallah bnimkide açar. sevgiler
Teşekkürler sayın serkan_istanbul, elimden gelen çabayı gösteriyorum bitkilerim için, su içme ihtiyacı hissettiğimde bitkilerim aklıma gelir onlar elsiz ayaksız biz su vermezsek onlar su alamaz hep bunu düşünürüm. Zaman çok kısa, işten geldikten sonra terasıma gider ve gereken çalışmalara başlarım ama zaman su gibi akıp gidiyor. Hep böyle sirkülasyon yaşanır. Dilerim sizin kayanana dili de açar. Aman dikkat dikenleri çok kötü :)
Kolay gelsin saygılar sevgiler efendim...
Yaylacı kardeşim ezan çiçeklerin çok güzel açmışlar.Ömrü 2-3 gün olsada durmadan yeni çiçekler açmaya devam ediyor.Her akşam ezanında 3-4 çiçek açarak kendini sevdirmesini biliyor.
Bahçenizdeki bu güzel çalışmalarınız için tebrik ediyorum.Çiçeklerinizle neşeli güzel günler diliyorum kardeşim.Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.
Yaylacı kardeşim ezan çiçeklerin çok güzel açmışlar.Ömrü 2-3 gün olsada durmadan yeni çiçekler açmaya devam ediyor.Her akşam ezanında 3-4 çiçek açarak kendini sevdirmesini biliyor.
Bahçenizdeki bu güzel çalışmalarınız için tebrik ediyorum.Çiçeklerinizle neşeli güzel günler diliyorum kardeşim.Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.
Eyvallah Adil kardeşim teşekkür ederim, tek uğraşım 9 m² lik bir terasta çiçeklerle uğraşmak, elimden geldiği kadar yetiştirmeye agaclar.net üyelerinin tecrübe ve bilgilerinden faydalanarak yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Trabzonda olabilseydim kendimi çok şanslı hissedecektim oranın iklimi ve ekolojik yapısından dolayı yüzlerce türle uğraşabilirdim.Ben bu işi seviyorum, zevkle ve yorulmadan bitkilerle uğraşıyorum.
Maçka da yerimiz var anne- baba ordalar, onlarda toprakla uğraşmayı çok severler. 2000 Yılında Almanya'dan gelip Bolu'dan iki adet Paulownia Tomentosa fidesi almıştım(gazetelerden birinde küçük bir reklam görmüştüm o reklam yüzünden Almanya'dan buraya kısa süreliğine sırf bu Paulownia merakından Türkiye'ye gelmiştim) 12 yılda dev gibi ağaç oldular, babamın söylediğine göre gövde çapı 70-80 cm ye ulaşmış kaç senedir göremedim o ağaçları.Bende ki bitki merakı Almanya'dayken başladı, orda bile bahçem vardı (Hobi Bahçesi). Bu yaz Trabzona gelme durumum var, inşallah gerçekleşir o zaman sizlerle görüşmek isterim. Bahçelerinizi canlı görmek isterim, saygılar sevgiler ve selamlar tüm Trabzona...
Yeni eklenenler
309789
Bordo Glayör
309790
Kırmızı Glayör, beyaz ve pembe renklilerde yakında burda olacak :)
309791
Hosta Plantaginea , şimdilik tek açan bu diğerleri henüz uykuda
309792
309793
309794
Lilium Asiatic, çiçek açması biraz uzun sürdü ama nihayet açabildi.
Terasıma yeni üyeler katıldı, daha önce vardı ama çiçeklenmeler bu yılın
309795
Mavi Sabah Sefası, diğer türlere göre biraz daha büyükçe
309796
Maviş çiçeklerini açtı, bir ik güne kalmaz tüm saksıyı çiçekleriyle doldurur
309797
Üç Nokta Çiçeği(Nemophilia), daha önce tanışmıştınız fakat bir özelliğini öğrendim. Rüzgardan gövdesinin yarısından kırılmıştı bende kırılan kısmı kopardım tekrar filizlerini verdi gelişti ve şimdi de çiçek verdi. Buna çok sevindim, seneye daha kalabalık vaziyette ekeceğim tohumlarını(tohum oluşumunu gördüm ve tohumların olgunlaşmasını bekliyorum)
309798
Aeschynanthus Radicans, bu üyeyi bir seradan rica ederek bir dal almıştım tuttu gelişti ve şimdi çiçek veriyor, gövdesi üzerinde yeni sürgünler oluşuyor, çoğaltacağım.
serkan_istanbul
18-06-2012, 20:51
Hepsine kocaman bir maşallah.
Hepsine kocaman bir maşallah.
Teşekkürler Serkan bey, siz değerle üyeler yetiştirdiğim bitkileri beğendiyseniz demek ki bu konuda biraz yol almışım. Elimden geldiği kadar türleri gerek tohumla gerekse daldan veya kök ayırma yoluyla çoğaltmaya çalışıyor ve çevremde isteyenlere fide olarak veriyorum. Böyle bir durumda insanlar memnun olunca ben de mutlu oluyorum. Bazı bitkileri yetiştirmekte(özellikle tohumdan) bazen zorluk çekiyorum, tahmin ederim kullandığım toprak iyi değil, çimlendirme toprağı tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Yardımınızı bekliyorum, saygılar sevgiler efendim....
serkan_istanbul
19-06-2012, 05:45
Ben çimlendirme toprağı kullanmıyorum. Özellikle almıyorum yani her hangi bir toprak kullanıyorum. sevgiyle kalın
310993
Ağaç Minesi ilk çiçeklerini açtı, arkasından diğerleride geliyor.
310994
Bu Karanfil ilginç alacalı çiçek açtı fakat hemen yanında başka bir tane daha tomurcuğunu açıyor aynı dalcıkta olmasına rağmen rengi biraz farklı, tamamen açtığında fotoğrafını buraya ekleyeceğim.
310995
Maviş (Campanula) saksısını tamamen doldurdu, muhteşem bir görüntü
310996
Sayın Yaylacı,
Birçok beğendiğim balkon/teras var ama, sizinki bir başka. Ben takip etmekten büyük zevk alıyorum. Bir kez daha ellerinize sağlık...
Çok güzel ellerinize sağlık.
Karanfil çiçeklerinin karanfil gibi koktuklarını bilmiyordum gençken.
Nasıl şaşırmıştım.
Ben çaya arılan karanfille çiçek karanfili ayrı şeyler sanıyordum.
Çiçekleriniz çok hoş.
Elinize sağlık.
nuray topcu
22-06-2012, 15:36
Sayın Yaylacı,
gez gez ,bak bak bitiremedim 6 sayfayı.öyle değişik ,öyle harika çiçekler var ki,hayran kaldım.Annemde Sarıgazi Sancaktepe de oturuyor 3 yıldır.Oda teras kat,çok çiçek seviyor ama rüzgardan baş edemede,çoğu çiçeğini kaybetti,hem üzülüyor,hem her seferinde yeniden başlıyor ama yine aynı şeylr oluyur.sizin teras yakınlarda olsaydı kesin görürdük,gözden kaçacak gibi değil.saygılarımla..
Sayın Yaylacı,
Birçok beğendiğim balkon/teras var ama, sizinki bir başka. Ben takip etmekten büyük zevk alıyorum. Bir kez daha ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim sayın Anzac, elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum, siz değerli dostlar için sayfayı çeşitlerle doldurarak, bilgiler girerek faydalı olmaya çalışıyorum. Sizlerin memnuniyeti beni daha iyi işler yapmaya itiyor, saygılar sevgiler efendim...
Çok güzel ellerinize sağlık.
Teşekkürler sayın sevim4, birde şu tohum ve fide paylaşımı işini yapabilsem daha güzel olacak. Bende bulunan çeşitlerden olmayanlara vermek isterdim. Saygı ve sevgilerimle efendim..
Karanfil çiçeklerinin karanfil gibi koktuklarını bilmiyordum gençken.
Nasıl şaşırmıştım.
Ben çaya arılan karanfille çiçek karanfili ayrı şeyler sanıyordum.
Çiçekleriniz çok hoş.
Elinize sağlık.
Sayın toprak, çaya katılan veya çiğnenen karanfil ağaç karanfildir, hoş kokulu ve otsu yapıdaki karanfil ise tamamen farklıdır. İnsan zamanla bitkileri tanıdıkça birçok özelliğini de öğrenmiş oluyor, benim de daha yeni yeni öğrendiğim bitki ve çiçek türleri var, merak ve heyecanla araştırma, sorgulama ile bitki yetiştirme yapmaya çalışıyorum. Saygılar, sevgiler efendim...
Sayın Yaylacı,
gez gez ,bak bak bitiremedim 6 sayfayı.öyle değişik ,öyle harika çiçekler var ki,hayran kaldım.Annemde Sarıgazi Sancaktepe de oturuyor 3 yıldır.Oda teras kat,çok çiçek seviyor ama rüzgardan baş edemede,çoğu çiçeğini kaybetti,hem üzülüyor,hem her seferinde yeniden başlıyor ama yine aynı şeylr oluyur.sizin teras yakınlarda olsaydı kesin görürdük,gözden kaçacak gibi değil.saygılarımla..
Sayın nuray topçu, ben Kemal Türkler Mahallesindeki Bim'in arkasındaki sokakta oturuyorum, Bim'in bulunduğu binanın yanındaki binada terasım dışarıdan rahatlıkla görülebilir zaten benden başka bitki yetiştiren yok o civarda, birgün yolunuz düşerse çiçekleri görebilirsiniz. Terasın setleri üzerinde saksılar yana yana dizili, kuvvetli rüzgar esse düşecekmiş gibi ama sağlamdırlar.
Bir haftadır rüzgar aynı şiddette ve deli gibi esiyor, iyiki terasın bir kenarı cam set ile kapalı, bir de terasımı 3x3 bahçe çadırı ile kapatmıştım o yüzden çiçeklerim çok zarar görmedi.Ama artık rüzgar bitti, bu günden sonra rüzgar şiddeti normal seviyeye düşecek artık anneniz endişe etmesin.
Bu arada eğer bu tarafa yolunuz düşerse bende fide bolluğu var artık terasımda yer kalmadı, isterseniz size verebilirim. Saygılar, selamlar efendim..
311318
Daha önce resmini buraya eklediğim katmerli alaca karanfil aynı dalcıkta bu sefer bu renkte açtı (arka planda ilk açan karanfil çiçeğinin kurumuş hali görülüyor). Bana ilginç geldi, nedenini araştıracağım
311319
Kına çiçeği açtı, az sayıda fide elde edebilmiştim gözüm gibi bakıyorum onlara. Hava kararmış olduğu için resmini net çekemedim ama yarın gün ışığında hiç affı yok tekrar resmi çekilecek.
311320
Latin Çiçeğide hava kararınca resim çektirebildi, yarına tekrar bana poz verecek şansı yok :)
311321
Lisianthus fideleri bu kadar büyüyebildi, ne kadar uzun sürüyor fide haline gelene kadar. Gelecek sene daha erkenden ekeceğim tohumlarını, artık tecrübe edindim.
Katmerli Karanfilin ilk çiçeğinin resmi 169 no'lu mesajda görülüyor. O mesajdaki Karanfil ile yeni çekilen karanfil aynı bitkinin aynı dalı üzerinde yer alıyor. Dikkat edin lütfen..
Her çiçek mevsimi gelince hayata merhaba diyor.
313881
Arı Ay Çiçeği üzerinde kendi gıdasını temin etmek için uğraş veriyor, bu tür arı bu civarlarda pek görülmez ama çiçeğime misafir oldu. İyide oldu hiç olmazsa tohum elde etmeme imkan tanıyor :)
313882
Beş Nokta Çiçeği ( Nemophila Maculata ), daha önce rüzgardan dolayı tepesi kırılmıştı fakat daha da güclenerek yeniden çiçeklerini verdi üstelik bol miktarda.
313883
Beyaz Phlox, geçen seneden daha güçlü bir şekilde çiçeklerini verdi, bitki tüm saksıyı sürgünleriyle doldurdu (saksı büyük 10'luk saksı)
313884
Tohumdan ekmiştim Portulaca (İpek Çiçeği), hızlı gelişim göstererek ilk çiçeğini verdi, tomurcuk halinden çiçek açmaya çok sürmedi, birkaç dakika da 0,5 cm çapındaki tomurcuk çiçeğe dönüştü.
313885
Sahil Karanfili (Limonium sinuatum), çok ilginç bir çiçek. Mavi çiçekleri üzerinde sanki dantel dokunmuş gibi minik beyaz çiçekler. Bu çiçeğin tek rengi var bende, mor, sarı kırmızı, pembe ve eflatun renkleri var. Bulabilsem çok sevineceğim. Bu çiçeği isterseniz kesip vazoya koyabilirsiniz, merak etmeyin çiçekleri bir haftada solmaz, istediğiniz kadar uzun süre susuz vazoda saklayabilirsiniz, ömürlük.
Siz saygı değer ve sevgili ağaçlar.net üyeleri, elimden geldiği kadar burada faydalı olmaya, tecrübe ve deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum. Bilmeden yanlış bilgiler vermiş olabilirim, bu durumda lütfen beni uyarınız. Bildiklerimi burada paylaşmaya devam edeceğim, saygılar, sevgiler efendim...
nuray topcu
30-06-2012, 13:05
sayın Yaylacı,teşekkür ederim.AY ne güzel bir haber.ama genelde akşam geliyoruz anneme,öyle gündüzden gelsem iyi olurdu,..kısmet diyeyim.annem inönü mahallesi,hanlı sokakta oturuyor.Lojman durağı sanıyorum.ama artık gözlerim çatılarda gezeceğim ,buna şüphe yok.
sayın Yaylacı,teşekkür ederim.AY ne güzel bir haber.ama genelde akşam geliyoruz anneme,öyle gündüzden gelsem iyi olurdu,..kısmet diyeyim.annem inönü mahallesi,hanlı sokakta oturuyor.Lojman durağı sanıyorum.ama artık gözlerim çatılarda gezeceğim ,buna şüphe yok.
Sayın Nuray Topçu, görevim icabı Sarıgaziyi iyi bilirim,Hanlı sokağı bilirim. Eğer anneniz çiçek talebinde bulunursa seve seve veririm, istediği çiçekten yetiştirip kendisine verebilirim, sorun değil. Belkide beni tanır, bir belediye çalışanı olarak beni burda bayağı insan tanır. Saygılar efendim...
nuray topcu
30-06-2012, 15:05
[QUOTE=Yaylacı;992129]Sayın Nuray Topçu, görevim icabı Sarıgaziyi iyi bilirim,Hanlı sokağı bilirim. Eğer anneniz çiçek talebinde bulunursa seve seve veririm, istediği çiçekten yetiştirip kendisine verebilirim, sorun değil. Belkide beni tanır, bir belediye çalışanı olarak beni burda bayağı insan tanır. Saygılar efendim...[/QUOTEçok teşekkkür ederim.
Sn.Yaylacı,herşey çok güzel,emek ve sevgi gördüklerini inkar etmiyorlar maşallah.Özellikle 169.mesajdaki mavişe bayıldım,ne güzel doldurmuş saksısını...
Sn.Yaylacı,herşey çok güzel,emek ve sevgi gördüklerini inkar etmiyorlar maşallah.Özellikle 169.mesajdaki mavişe bayıldım,ne güzel doldurmuş saksısını...
Sayın berçin, evet maviş çiçeğini çok severim hizmetinin karşılığını olabildiğince verir. Çoğaltmaya çalışıyorum, köklerinden çok kolay çoğalabiliyor. Dört saksı yaptım o çiçekten, hem görünüşü çok güzel hem de çiçeği uzun süre kalabiliyor üzerinde. Beğenileriniz için teşekkür ederim, saygılar efendim...
nuray topcu
30-06-2012, 16:17
sayın Yaylacı,özelden mesaj atmaya çalıştım,geldi mi ,yoksa yeniden deneyeceğim.
sayın Yaylacı,özelden mesaj atmaya çalıştım,geldi mi ,yoksa yeniden deneyeceğim.
Sayın Nuray Topçu , bana mesaj ulaşmadı. Mesaj kutum çok dolu değil, gelmesi lazım. İsterseniz tekrar deneyin.
314078
Lisianthus fidelerini özenle bu saksıya şaşırtmıştım, gelişmeleri yavaş devam ediyor. Bayağı uğraşmıştım onlarla, kürdanla söküp kürdanla dikimlerini yapmıştım.
314079
Minik Lisi fidelerinden 2.defa şaşırtma yaptıklarım iyi geliştiler ama bu sene çok geç kaldım bu konuda, bazı arkadaşlarınkiler nerdeyse çiçek açmak üzere.
314080
Terasımın dışardan görünümü(balkonumdan çekilmiş fotoğraf)
314081
Fransadan gelen Datura, geldiğinde boyu 15-20 cm kadardı bayağı gelişti
314082
Aynı şekilde Fransadan gelen Tibouchina çiçeği de bayağı boylandı sanırım emeklerimi boşa çıkarmayacak bu canlılar :)
serkan_istanbul
01-07-2012, 11:56
Kocaman bir maşallah.
Kocaman bir maşallah.
Teşekkür ederim sayın Serkan bey, saygılar efendim...
Vallahi helal olsuuunnnn....Son ziyeretimden bu yana teras çıldırmışşş..:)))..Çiçekleriniz mükemmel açmışlar....Kıskanmamak elde değil sevgili yaylacı.....:)
Maviş in sıhhatli ve harika görüntüsünü çok beğendim...Bodrum papatyasının rengi,ve biçimi, helde kelebek orkidesinin rengi çok güzeldiler....sarı orman gülünün bende hastasıyımdır...seneler evvel bir iki budak Trabzon dan getirip dikmiştim ...Ama malesef bu iklimi ve toprağı sevemedi....O cinsin kokusu değme parfümleri sollar ...:)) bir demeti günlerce bir eve şahane bir deodarant görevini yapar...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık diyorum...Lisilerinizi açtığınızda görmek isterim...Bende fide olarak dikmiştim..Şu anda İstanbul da....ne alemde olduklarını gidince göreceğim..:)
Harika terasınızda , keyifli bir mevsim diliyorum..:selam ve sevgiler..:))
Vallahi helal olsuuunnnn....Son ziyeretimden bu yana teras çıldırmışşş..:)))..Çiçekleriniz mükemmel açmışlar....Kıskanmamak elde değil sevgili yaylacı.....:)
Maviş in sıhhatli ve harika görüntüsünü çok beğendim...Bodrum papatyasının rengi,ve biçimi, helde kelebek orkidesinin rengi çok güzeldiler....sarı orman gülünün bende hastasıyımdır...seneler evvel bir iki budak Trabzon dan getirip dikmiştim ...Ama malesef bu iklimi ve toprağı sevemedi....O cinsin kokusu değme parfümleri sollar ...:)) bir demeti günlerce bir eve şahane bir deodarant görevini yapar...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık diyorum...Lisilerinizi açtığınızda görmek isterim...Bende fide olarak dikmiştim..Şu anda İstanbul da....ne alemde olduklarını gidince göreceğim..:)
Harika terasınızda , keyifli bir mevsim diliyorum..:selam ve sevgiler..:))
Sayın berrinb, çok teşekkür ederim. Evet sarı orman gülü benim için çok değerli bir çalı türüdür, kokusu müthiştir ve birçok parfümü sollar. Burada(İstanbulda) yetişmesi zor çünkü hem iklim farkı ve hem de rakım(yükselti) farkı bu güzel bitki için engel teşkil ediyor. Kardeşimde bir tane fidan var gayet sağlıklı ikinci yılını doldurdu fakat çiçek açmaya gelince naz yapıyor açmıyor bir türlü.
Lisianthus lara gözüm gibi bakıyor ve onları büyütmeye çalışıyorum, çiçeklendiklerinde resimlerini buraya ekleyeceğim.
Sizin memleket neresi Trabzon mu? Saygılar, selamlar efendim...
günebakan
02-07-2012, 14:56
Fransadan gelen daturanın rengi nedir acaba? Valla teras muhteşem yok yok ellerinize sağlık herşey harika:) Tibouchinaya da googleden baktım çok güzel çiçekleri varmış acaba kokusuda varmı?
Fransadan gelen daturanın rengi nedir acaba? Valla teras muhteşem yok yok ellerinize sağlık herşey harika:) Tibouchinaya da googleden baktım çok güzel çiçekleri varmış acaba kokusuda varmı?
Sayın günebakan, Daturanın rengi sarı-kırmızı, Tibouchinanın rengi ise eflatun. Bu arada aklıma gelmişken şunu ekleyeyim 108 no'lu mesajıma bakarsanız Datura ve Tibouchina çiçeklerinin kutu resimlerinde renkleri görülüyor. Teşekkür ederim, bitkilerim benim vazgeçilmezlerimden biridir, onlarsız olmuyor. Onca çeşite rağmen yeni bir tür görsem beğensem onu da almak isterim, bu bir hastalık işte ama çok güzel bir hastalık :) Saygılar efendim...
günebakan
05-07-2012, 16:13
Hepimiz bu hastalı yakalandık sn Yaylacı:)
Merhaba Sayın Yaylacı;
Bahçenizi epey aradan sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu.
Her şey; ''...önce hâyâl eder sonra...'' veya ''...neyse sağlık olsun...'' deyebilme erdemliğiniz altında ve bir kürdan ile bile iş yapabilme sabrı neticesi çok güzel vücut bulmuşlar efendim.
Yazılarınızdaki nezâketi bitkilerinizde de gösterdiğinizden olsa gerek, geri dönüşümü çok çok güzel.
Terasınız da tam hâyâlim benim. Sol elle oraya bir bitki, sağ elle şuraya bir bitki... Sonuçta ortaya çıkan derbeder, sık, minyatür botanik türü bir şeyler. Derbeder kelimesini insani yapı olarak değil de bitkilerin doğal sıkışıklığı olarak kullandım(nerden aklıma geldiyse). Okul sıraları gibi sıralı/düzgün/sonrakinin ne olacağı belli şeyler sevmediğimden olsa gerek, hoş görün lütfen.
Misafiriniz olup bitkilerinizi gördüm, sabrınıza, merâkınıza, samimiyetinize, öğrenme açlığınıza, edindiğinizi paylaşma gayretinize hâyrân oldum.
Sağlık içinde ve sevdikleriniz ile olun daima, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhaba Sayın Yaylacı;
Bahçenizi epey aradan sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu.
Her şey; ''...önce hâyâl eder sonra...'' veya ''...neyse sağlık olsun...'' deyebilme erdemliğiniz altında ve bir kürdan ile bile iş yapabilme sabrı neticesi çok güzel vücut bulmuşlar efendim.
Yazılarınızdaki nezâketi bitkilerinizde de gösterdiğinizden olsa gerek, geri dönüşümü çok çok güzel.
Terasınız da tam hâyâlim benim. Sol elle oraya bir bitki, sağ elle şuraya bir bitki... Sonuçta ortaya çıkan derbeder, sık, minyatür botanik türü bir şeyler. Derbeder kelimesini insani yapı olarak değil de bitkilerin doğal sıkışıklığı olarak kullandım(nerden aklıma geldiyse). Okul sıraları gibi sıralı/düzgün/sonrakinin ne olacağı belli şeyler sevmediğimden olsa gerek, hoş görün lütfen.
Misafiriniz olup bitkilerinizi gördüm, sabrınıza, merâkınıza, samimiyetinize, öğrenme açlığınıza, edindiğinizi paylaşma gayretinize hâyrân oldum.
Sağlık içinde ve sevdikleriniz ile olun daima, inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran çok teşekkür ederim, herşeyi ne güzel ifade ettiniz. Bir hobi, bir canlı bakıp büyütebilmek, uğraşlar sonucu yetiştirdiğiniz bitkilerin size gülümsemesi çok güzel şeyler. Doğanın, yaşamın ve canlılığın ne olduğunu bize bağışlanan yaşamın ne kadar değerli olduğunu daha iyi görebiliyoruz. En önemlisi de, bilgiyi, zevkleri, renkleri ve bitkileri paylaşabilmek, yardımcı olabilmek. Bu güzel değerleri bize sağlayan bitkilere ne kadar teşekkür etsek azdır.Bu sitedeki tüm emek verenler, paylaşım sağlayanlar, fikir ve bilgilerini veren arkadaşlar iyiki varlar, böyle bir zamanda insanlığın ve güzelliğin hala devam ettiğini görüyoruz.
Ben elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum, dilerimki faydalı oluyorum. Araştırmayı seven biriyim, keşke imkanlar biraz daha iyi olsaydı da daha iyi şeyler yapabilseydik.
Ben Fizik Mühendisiyim fakat bitkiler üzerine yapmış olduğum araştırmalar, ilgi ve merak bana keşke botanik okusaydım düşüncesine kapılmama sebep oluyor. Öğrenmeye her zaman açım, nerde bir bitki görsem merak eder incelerim. Terasım 3x3 boyutlarında ama bana göre yeterli değil, ah bir bahçem olsaydı. En büyük hayalim botanik bahçesi kurabilmek...
Tekrar teşekkür ediyorum sayın mrduran, terasıma her zaman beklerim saygıyla ve sevgiyle kalın efendim....
sayın yaylacı çiçekleriniz çok güzel küçük terasınıza bu güzelleri yetiştimek ve bizlere görüntülere paylaştığınız için teşekür ederim.
sayın yaylacı çiçeleriniz çok güzel küçük terasınıza bu güzelleri yetiştimek ve bizlere görüntülere paylaştığınız için teşekür ederim.
Sayın Maviş2 ben teşekkür ederim, terasımı sabırla gezdiğiniz için. Paylaşmayı seven bir insanım, faydalı olabildiysem ne mutlu bana.Saygılar selamlar efendim...
Terasımı süsleyenlerle devam..
316553
Asclepias curissavica geçen seneden kalma fidan yeniden yeşerdi ve çiçeğini de verdi
316554
Canna
316555
Cannalar rüzgar altında sürekli rüzgara tutuluyorlar
316556
Crocosmia lucifer(umarım adını yanlış yazmadım, bilenler düzeltsin lütfen) bu çiçeğin ismini bulana kadar internetin altını üstüne getirdim :)
Devam...
316559
Dua çiçeğide terasta ilk defa çiçeklendiğini gördüm
316561
Mum Çiçeği de terasta yerin almış, yaz olduğu için şimdilik dışarda
316562
Bakalım ne kadar gelişebilecek.
316560
İşte bunun da adını bilmiyorum, tohumdan yetiştirmiştim sıkıntıya girdim şimdi adı nedir bilen var mı?
Şimdilik bu kadar sonra yine devam edilecek..
316563
Son demlerini yaşayan Glayörlerden pembe olanı
316564
Phlox bu sene daha güzel gelişti kokuya da sahip, artıracağım bu bitkiyi
Ellerinize sağlık, gene terasınızda değişik bitkiler paylaşmışsınız..
Tohumdan yetiştirdiğiniz beyaz çiçekli bitki beyaz gaura olabilir mi?
http://www.agaclar.net/forum/calilar/24331-2.htm
Ellerinize sağlık, gene terasınızda değişik bitkiler paylaşmışsınız..
Tohumdan yetiştirdiğiniz beyaz çiçekli bitki beyaz gaura olabilir mi?
http://www.agaclar.net/forum/calilar/24331-2.htm
Sayın Feriha hanım evet Gaura o bitki. Yazdığınız ismi internetten araştırdım beyaz Gaura, teşekkür ederim.
Tohumdan çok kolay yetişebiliyor, nerden aldım nasıl geldi bana bilmiyorum sanırım eşim Fransadan getirmiş olacak, çünkü o Fransadan dönüşünde çiçek tohumları alır gelir ben de ekerim. Herhalde eşimin getirdiği tohumlar arasındaydılar ama kolay ve çabuk büyüyorlar. Bundan sonra bu çiçeği de küme halinde dikeceğim artık.
Tekrar teşekkür ederim, saygılar efendim...
nuray topcu
10-07-2012, 14:09
phlox çiçeğinin bende anısı var.kaç yıl Cidede gittiğimiz çaybahçesinde hayran hayran izledim yandaki evin bahçesini.dayanamadım geçen sene minik bir çeyiz bohçası gibi bir hediye hazırladım ve gittim kapıyı çaldım,Allahın emriyle çiçeği istedim.sağolsun hanımefendi beni kırmadı ve hediyemi de zor kabul ettirdim.şimdi bahçede .ev sahibime şakayla karışık,buradan taşınır gidersem sadece bunu söker götürürüm dedim,çok güzel kokuyor,aslında yerim olsa büyük bir saksıda balkonda kalsın isterdim.
nuray topcu
10-07-2012, 14:11
316556
Crocosmia lucifer(umarım adını yanlış yazmadım, bilenler düzeltsin lütfen) bu çiçeğin ismini bulana kadar internetin altını üstüne getirdim :)bu güzelliği de Rizede doğa gezmesi sırasında görüp sökmüş getirmiştim,ne yazık ki eski oturduğum evin bahçesinde bırkatım..
bu güzelliği de Rizede doğa gezmesi sırasında görüp sökmüş getirmiştim,ne yazık ki eski oturduğum evin bahçesinde bırkatım..
Sayın Nuray hanım, crocosmia lucifer çiçeğinin soğanları mevcut, talep ederseniz size ayırabilirim. Saygılar efendim....
nuray topcu
10-07-2012, 14:26
Sayın Nuray hanım, crocosmia lucifer çiçeğinin soğanları mevcut, talep ederseniz size ayırabilirim. Saygılar efendim....Nuray,bu haberi çok beğendi:p,teşekkür ederim.
Teşekkürler Nuray hanım :)
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
317199
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
317200
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
317201
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
317202
Bir başka açıdan
317204
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.
Bu sene merakla beklediğim Siyah Ayçiçeğim nihayet açtı.
317213
Çok garip bir durum var onu anlatmadan geçemeyeceğim. Resmini gördüğünüz Ayçiçeğini iki sene önce tohumdan ekmiştim o yıl tamamen siyah renkli taç yapraklara sahip olarak açmıştı. Çiçek tohum verdiğinde bu tohumları toplayıp sakladım ertesi yıl topladığım tohumları ektiğimde siyah açmasını beklediğim Ayçiçeği sarı renkli açmıştı şaşırdım yanlız bir tane fidan yarısı siyah yarısı sarı renkli olarak çiçek vermişti.(tek çiçek ikiye bölünmüş gibi sarı ve siyah renkli)
Geçen sene bu sarı renkli Ayçiçeğinin tohumlarını topladım bu sene ektiğimde bir kez daha şaşırdım, büyüyen fidanlardan birkaç tanesi kısa boylu(30-40 cm) ve tamamen sarı renkil çiçek, yukarda resmini gördüğünüz Ayçiçeği ise uzun boylu(70-80 cm boylu) ve gördüğünüz gibi siyah renkli açtı.
Aklıma Mendel'in Bezelyeler üzerinde yaptığı çalışmalar geldi, bitki tohumları çaprazlama sonucu hibritleme yapıldığı zaman, baskın olan ilk yıl kendini gösterir, baskın olmayan ise ikinci yıl kendini gösterir(yanlış biliyor olabilirim affedin)
Bu siyah renkli Ayçiçeği tohumları oluştuğu zaman toplayacağım, seneye ektiğimde merak ediyorum hangi renk ve boy baskın gelecek.
Saygılar efendim....
nuray topcu
10-07-2012, 23:05
sardunya tohumlarını bende bir kaç yıl önce keşfetmiştim,ve ekmiştim,başarılı olmuştum.
Asya Ceylan
11-07-2012, 08:36
Ben sardunyayı çiçekleri bozulduktan sonra o sap kısmından kesmiştim hepsini.Çok büyük bi hata yapmışım o zaman :(
Bilgisizliğimi affedin;Yukarıda ki ayçiçeği bildiğimiz tarlada yetişen tür mü?Samsun ve ilçelerinde tarımı yapılan bir bitki,eğer öyle ise ilk defa görüyorum siyah renklisini.Güzelliğine diyecek söz yok bu arada,saygılar.
Bilgisizliğimi affedin;Yukarıda ki ayçiçeği bildiğimiz tarlada yetişen tür mü?Samsun ve ilçelerinde tarımı yapılan bir bitki,eğer öyle ise ilk defa görüyorum siyah renklisini.Güzelliğine diyecek söz yok bu arada,saygılar.
Sayın berçin ne demek efendim hiç kimse herşeyi bilmek zorunda değil, benimde bilmediğim çok şeyler var ve devamlı öğreniyoruz. Bu hayat boyu devam eder.
Evet doğrudur, bildiğimiz Ayçiçeğinin hibritlenmiş bir çeşiti, çiçek tamamen olgunlaşınca doğal olarak tohum(bildiğimiz Ayçiçeği çekirdeği) oluşuyor. Bu tohumlardan zamanı gelince ektiğinizde ya aynı renkte çiçek veriyor ya da tamamen sarı renkli olabiliyor, bazan alacalı oluyor çiçek.
Dilerseniz geçen sene elde ettiğim tohumlardan bende daha var size gönderebilirim deneyin bakalım hangi boy ve hangi renkte çiçek açar. Saygılar, selamlar efendim....
Hibiscus Luna White sonunda çiçeğini açtı, çiçeği daha iyi tanımanız için her yönden çekilmiş resimlerini buraya aktarıyorum.
318119
Tomurcuk açmak üzere(yakından)
318120
Tomurcuğun normal görünümü
318121
Açmış hali arkadan görünüm
318122
Uzaktan çekim (diğer bitkilerle kıyaslamak için)
318123
Yakın çekim
Devam ediyor..
318126
Tohum oluşumunu sağlayan organları
318127
Yandan çekilmiş
318128
Farklı açıdan hibiscus
318129
İki farklı gövdede iki çiçek, başka tomurcuklarda var üzerinde yarın onlar harekete geçer.
Dün akşam çiçekler tomurcuk halindeyde bu sabah açtılar. Bu çiçeğin tohum resmi "Bu bitkinin adı nedir? " ana başlığı altında "Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki?" alt başlığında "658" nolu mesajda yer almaktadır.
Ayrıca ana bitkinin kökünden filizleyen bir başka sürgünü daha var, deneme amacıyla tepesini keserek toprağa daldırdım(sayın Feriha hanımın bir sorusu üzerine), çeliğin ana yaprakları soldu bende kopardım fakat çelik tepesinde yeni yapraklar oluşuyor, gözlemim devam edecek eğer kökleşme olursa tohumdan farklı olarak çelikten de yetiştiğini görebileceğiz.
Tepe (uç alımı) alımını sayın Feriha hanım sormuştu, uç alımı yapılırsa dallaşma olur mu diye ben de merak edip uç alımı yapmıştım. Tepesini aldığım sürgün gövdesinden tepeye yakın üç tane dalcık verdi.
Resmini burada paylaşacağım...
318149
İşte tepesinden uç aldığım hatminin dal vermiş hali, aldığım çelik kökleşince resmini buraya ekleyeceğim.
Sn.Yaylacı,gülhatmi muhteşem gözler bayram yaptı,çiçeğin olası çapı ne kadar,gerçekten dev çiçek görüntüsünde.:) Ayçiçeği tohumu teklifinizi memnuniyetle kabul ederim,özelinize gerekli bilgileri yazarım.Bir yakınımdan ayçiçeği tohumu temin etmiştim bu sene,ancak becerisizlik mi?tembellik mi? adını ne koyarsanız! Mevsimini kaçırdım,tohumlar duruyor.Sizce tohumları eksem çiçeklerini görebilirmiyim?
Sn.Yaylacı,gülhatmi muhteşem gözler bayram yaptı,çiçeğin olası çapı ne kadar,gerçekten dev çiçek görüntüsünde.:) Ayçiçeği tohumu teklifinizi memnuniyetle kabul ederim,özelinize gerekli bilgileri yazarım.Bir yakınımdan ayçiçeği tohumu temin etmiştim bu sene,ancak becerisizlik mi?tembellik mi? adını ne koyarsanız! Mevsimini kaçırdım,tohumlar duruyor.Sizce tohumları eksem çiçeklerini görebilirmiyim?
Sayın berçin teşekkür ederim. Evet dev hatmi-Hibiscus Luna White diğer çiçeklerin yanında dev gibi görünüyor,çiçek çapı 25 ile 30 cm arası, bazı çiçekleri 25-26 cm bazılarıda 30 cm'yi bulabiliyor. Çiçeği tam bir gün üzerinde kalıyor sonra düşüyor hemen arkasından diğer tomurcuk yetişip çiçeğini açıyor yani bitki çiçeksiz kalmıyor üstelik tohum verme oranı yüksek.
Ayçiçeği tohumlarından bende geçen seneden kalan var fakat bildiğim kadarıyla (yanlış hatırlamıyorsam) Ayçiçeği tohumu 1 yıldan fazla beklediğinde çimlenme oranı düşüyor.
İsterseniz size bu yeni çiçeklenenler tohuma erdiğinde onlardan ayırayım, hem siyah uzun boylu hem de sarı kısa boylu olanlardan gönderirim. Elinizde olan Ayçiçeği tohumlarını ekerseniz çimlenme çok zor gerçekleşir belki de olmaz çünkü havalar aşırı sıcak ve bu sıcakta tohum çimlenmesi güçtür, o tohumları şimdi ekmeyin baharda ekerseniz(Nisan-Mayıs ayları uygundur, toprak sıcaklığı 12-15 derece iyi sonuç verir) daha iyi sonuç alırsınız.
Ek bilgi olarak; bitkilerin büyümesi ve boy atmasında sıcaklık büyük etkendir, aşırı sıcaklarda bitkilerin boylanması geçikir, suyu az vererek kuraklığa terkederseniz boy kısa kalır. Saygılar selamlar efendim...
Maşallah dev hatminize sn. Yaylacı.. Ellerinize sağlık harika açmış tüm diğer bitkileriniz gibi bolca çiçeklenmiş..
Benim minik dev hatmi uç alımından sonra yan dallar vermeye başladı ama beyaz sinekler pek seviyorlar.
Nasıl da güzel tazecik geniş yaprakları var ilaç korkarak yapıyorum ama bir süre sonra gene beyazlar geliyor.(Sanırım bitkiyi yakarım endişesiyle yeterli ilaçlama yapmıyorum.)
Sizin bitkinizde böyle bir durum oldu mu, olduysa nasıl mücadele ettiniz?
Maşallah dev hatminize sn. Yaylacı.. Ellerinize sağlık harika açmış tüm diğer bitkileriniz gibi bolca çiçeklenmiş..
Benim minik dev hatmi uç alımından sonra yan dallar vermeye başladı ama beyaz sinekler pek seviyorlar.
Nasıl da güzel tazecik geniş yaprakları var ilaç korkarak yapıyorum ama bir süre sonra gene beyazlar geliyor.(Sanırım bitkiyi yakarım endişesiyle yeterli ilaçlama yapmıyorum.)
Sizin bitkinizde böyle bir durum oldu mu, olduysa nasıl mücadele ettiniz?
Merhaba Feriha hanım, Dev Hatmi suyu seven bir bitki hele bu sıcaklarda daha fazla su vermek gerekir.
Sizin minik Dev Hatmi yan dallar vermiş buna sevindim. Beyaz sinek maalesef benim bitkilerede musallat oluyor. Ben Arapsabunu ve az miktarda zeytinyağı karışımı yaparak üstlerine püskürtüyorum. Bu beyaz sinek hemen yok olmuyor, diğer bitkilerede bulaşıyorlar, özellikle yaprakların altına saklanıyorlar. Merak etmeyin Arapsabunu ve Zeytinyağı karışımı bitkinize zarar vermez. Her zaman yaprak altlarını kontrol ediniz gördüğünüzde hemen karışımı üzerlerine püskürtün, bir kısmı sabunlu suya yakalanıp ölüyor, bir müddet bitkiye yaklaşmıyorlar sonra yine geliyorlar.
Dev Hatmi o sineklere rağmen büyümeye ve gelişmeye devam eder, uç alımı yaptığınızda kestiğiniz tepe kısmını toprağa dikseydiniz bari tahmin ederim ki yeni bir bitki sahibi daha olabilirdiniz. Kolay gelsin saygılar efendim...
Sn. Yaylacı, dev hatmi fidesi çok küçük olduğu için yeni çıkan iki küçük yaprağını aldım. Köklendirilecek gibi değildi..
İnşallah büyüsün yan dallardan dediğiniz gibi biraz köklendirilecek büyüklükte denerim.
Fidenin saksısı da küçük dedidğiniz gibi bu sıcaklarda suyunu eksik etmemek gerekiyor.
Zeytinyağı arapsabunu karışımını beyaz sinekte denememiştim. Küçük bir fısfısa hazırlayıp bırakacağım. Yarın 15 günlük bir tatile çıkacağım, bitkiler anneme-babama emanet. Eminim suyunu eksik etmezler de beyaz sinek sarıp kurutursa diye aklım kalıyordu. Cevabınızdan sonra daha rahatım çok teşekkür ederim.
Cymbelina
16-07-2012, 21:22
213 no'lu mesajdaki ayçiçeğiniz rengiyle sizi şaşırttığı için sanki yaramazlık yapıp elleriyle ağzını kapatıp hafif hınzırca gülümsemesini saklayan bir çocuk gibi, bana elleriyle ağzını kapatmış gibi geldi:)
Sn. Yaylacı, dev hatmi fidesi çok küçük olduğu için yeni çıkan iki küçük yaprağını aldım. Köklendirilecek gibi değildi..
İnşallah büyüsün yan dallardan dediğiniz gibi biraz köklendirilecek büyüklükte denerim.
Fidenin saksısı da küçük dedidğiniz gibi bu sıcaklarda suyunu eksik etmemek gerekiyor.
Zeytinyağı arapsabunu karışımını beyaz sinekte denememiştim. Küçük bir fısfısa hazırlayıp bırakacağım. Yarın 15 günlük bir tatile çıkacağım, bitkiler anneme-babama emanet. Eminim suyunu eksik etmezler de beyaz sinek sarıp kurutursa diye aklım kalıyordu. Cevabınızdan sonra daha rahatım çok teşekkür ederim.
Feriha hanım rahat rahat tatile gidebilirsiniz, döndüğünüzde Dev Hatmi sizi karşılayacak buna eminim, suyunu eksik etmeyin bir de arada bir yaprak altları kontrol edilip sabunlu su püskürtünce birşey olmaz içiniz rahat olsun.
213 no'lu mesajdaki ayçiçeğiniz rengiyle sizi şaşırttığı için sanki yaramazlık yapıp elleriyle ağzını kapatıp hafif hınzırca gülümsemesini saklayan bir çocuk gibi, bana elleriyle ağzını kapatmış gibi geldi:)
Sayın Cymbelina, Ayçiçeği çiçek açımını tamamlamak üzereyken resmini çektim öyle denk geldi ama benzetmeniz çok hoşuma gitti :)
Teşekkür ederim, saygılar efendim...
loveforlife
16-07-2012, 22:33
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
317199
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
317200
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
317201
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
317202
Bir başka açıdan
317204
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...
Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?
Cymbelina
17-07-2012, 19:57
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...
Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?
Sayın loveforlife, evet yetiştirdiğiniz bitkiler bir de beğenilirse o zaman değmeyin keyfe ve teşvike, insan mutlu oluyor keyif alıyor, sanki ödül almış gibi oluyorsunuz. Böylece bir daha ki sezona daha güzel yetiştirmeye çabalıyorsunuz veya çeşit artırıp ayrıca bilgilerini de araştırmak zorunda kalıyorsunuz çünkü beğenilerden sonra sorular geliyor, nasıl yetiştirildiği, bakımı nasıl yapıldığı gibi. Tabi ki bu da insanda öğrenme, bilgi edinme hevesini tetikliyor.
Ben henüz sardunya çiçeğini tohumdan yetiştirmedim bir çok sardunya olduğu halde sırf merak ettiğim için tohum ekeceğim ve gözlem yapacağım, bayağı merak ediyorum acaba tohumdan yetiştirilebilir mi şartları nelerdir.
Tohum ekiminden sonra edindiğim bilgi ve tecrübeleri burada paylaşacağım. Sadece bildiğim ektiğiniz tohum(sardunya da olabilir) sürekli nemli ortamda kalırsa ve uygun sıcaklık yakalanırsa çimlenebilir. Deneyeceğim, başarabilirsem bunda sizin de payınız olduğunu unutmayın çünkü siz bana sordunuz ben de tohumdan sardunya ekimini deneyeceğim.
Sayın Feriha hanım bana Dev Hatmiden uç alıp almadığımı sormuştu, denedim ve başarılı oldu, bu başarıda onunda payı var yoksa benim aklıma bile gelmezdi Dev Hatmiden uç alımı.
Saygılar, selamlar efendim
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?
Sayın Cymbelina, az önce Sardunya tohumu ile ilgili cevaben bir yazı yazdım sayın lovefolife'ın sorusuna. Orda okuyabilirsiniz(bundan bir önceki mesaj). Sardunya tohumdan nasıl üretilir artık ben de merak ediyorum sizler için deneyeceğim ve deneyimlerimi burada paylaşacağım. Saygılar, selamlar efendim...
Bu arada sayın Cymbelina ve sayın loveforlife, sizlerin sayfalarınızı bulamadım, ziyaret etmek isterdim. Acaba hangi bölümde sayfalarınız var.
Cymbelina
17-07-2012, 20:57
Sayın Yaylacı, burada balkon sayfam yok. Zaten ne balkon ne de çiçeklerim güzel, buradakiler gibi değil. Verdiğiniz cevaplar ve nazik uslubunuz için de ayrıca teşekkürler. Selamlar.
loveforlife
17-07-2012, 22:06
Sayın Yaylacı,
Ben de Sevgili Cymbelina ile aynı durumdayım aslına bakacak olursanız. Sizin ve pekçok forumdaşımızın sahip olduğu güzellikler yanında benimkiler henüz hiç kalır. Daha yolun çok başındayım anlayacağınız. Şimdilik pek çok çiçeğe "ah, keşke benim de olsa!" diye kedinin ciğere bakması misali ağzımı sulandırmak ve eş, dost, akrabadan ne çiçek bulursam (çelik, fide, tohum farketmez;)) yaşasınlar diye gözünün içine bakarak onların büyüyüp güzelleşeceği zamanları hayal etmekten öteye gidemiyorum. Ama sıfırda da değilim. Örneğin sardunyalarım ve ortancalarımla iddialıyım. Zaten ilgili sayfalarda da resimlerimi paylaştım.
Site doğru yolu göstermede önemli bir hazine. Siz güzelliklerle koşturun ki biz de sizlerden örnek alarak emekleme bölümünü kısa sürede atlatalım...
Güzelliklerle kalın!
Sayın Yaylacı,
Ben de Sevgili Cymbelina ile aynı durumdayım aslına bakacak olursanız. Sizin ve pekçok forumdaşımızın sahip olduğu güzellikler yanında benimkiler henüz hiç kalır. Daha yolun çok başındayım anlayacağınız. Şimdilik pek çok çiçeğe "ah, keşke benim de olsa!" diye kedinin ciğere bakması misali ağzımı sulandırmak ve eş, dost, akrabadan ne çiçek bulursam (çelik, fide, tohum farketmez;)) yaşasınlar diye gözünün içine bakarak onların büyüyüp güzelleşeceği zamanları hayal etmekten öteye gidemiyorum. Ama sıfırda da değilim. Örneğin sardunyalarım ve ortancalarımla iddialıyım. Zaten ilgili sayfalarda da resimlerimi paylaştım.
Site doğru yolu göstermede önemli bir hazine. Siz güzelliklerle koşturun ki biz de sizlerden örnek alarak emekleme bölümünü kısa sürede atlatalım...
Güzelliklerle kalın!
Sayın loveforlife, lütfen bilmediğiniz konu neyse sorun sadece ben değil forumdaki uzman arkadaşlarda size yardımcı olurlar bu konuda çekinmeyin, ayrıca tohum paylaşım sayfasına da arada bir bakarsanız oradan tohum temin etmeniz de mümkün. Benden istediğiniz çiçek varsa tohumu olanlardan gönderebilirim hiç sorun değil.
Ayrıca başlangıç yapmışsınız, Sardunyalarınız var. Hayalleri gerçekleştirmek için yapmak istediğiniz neyse onu istemelisiniz.
Eğer yardımcı olabiliyorsak bundan mutluluk duyarız onun için çekinmeden ne öğrenmek istiyorsanız sorabilirsiniz.Bilgi ve çiçek paylaşıldıkça güzeldir. Saygılar, selamlar efendim...
burada gördüğüm en güzel bahçeler dendi çok beğendim..
burada gördüğüm en güzel bahçeler dendi çok beğendim..
Teşekkürler sayın hi-ra beğendiğinize sevindim. Sizlerin beğenileri beni daha iyi şeyler yapmaya teşvik ediyor, bitkiler hakkında bilgi edinip sizlerle paylaşmayı körüklüyor. Saygılar, selamlar efendim...
nuray topcu
23-07-2012, 13:35
Dev hatmiyi fotolamayı nasıl unuturum,tüh...çok güzel bir çiçek gerçekten.hem açmış hali güzel,hem solupta düştüğünde kalan yeşilliği de çok güzel.bol bol açsın inşaallah.
Dev hatmiyi fotolamayı nasıl unuturum,tüh...çok güzel bir çiçek gerçekten.hem açmış hali güzel,hem solupta düştüğünde kalan yeşilliği de çok güzel.bol bol açsın inşaallah.
Bende unuttum sormayı, Dev Hatimin fotoğrafını aldınız mı diye. Nuray hanım mail adresinize postalayabilirim bendeki fotoğraflardan, sorun değil. Zaten en son gördüğünüz hali sondu, çiçek açımı tamamlandı şimdi bitki dinlenme moduna girdi, tohum oluşturuyor resimlerini buraya ekleyeceğim.Görüşmek üzere...
Ağaç Hatmi,daha önce Fransadan gelen hatmi türü, bir türlü çiçek açamıyordu tomurcuklanıp tomurcuğunu döküyordu. Biraz Güvercin gübresi sulandırıp bir iki defa dibine döktüm, nihayet tomurcuğunu dökmeden açtı.Bunun bir de kırmızısı vardı o henüz kendini yeni toparladı, sadece dalları kalmıştı üzerinde özel bakım uygulayınca o da kendine geldi :)
320922
Cleome (Örümcek Çiçeği),daha önce fotoğrafını buraya eklemiştim fakat o kadar net değildi fotoğrafı, bu daha net ve anlaşılır olduğu için buraya ekledim. Hem çiçek açıyor hem de tohum oluşturuyor.
320923
Polyanthes(Sümbülteber), geçen sene sayın hocam100 den istemiştim gönderdi sağolsun. Bu sene fazla çiçeklenme yapmadı ama hiç olmazsa bir tane çiçeğini görebildim. Diğer yumruları gelişme halinde olduğu için çiçeklenme görülmedi.
320924
Tibouchina, Fransadan eşim göndermişti nihayet çiçeğini açtı, başka tomurcuklarda var üzerinde onlarda bir iki güne kalmaz açar.
320925
Yıldız Çiçeği, terasımda açan en sağlıklı Yıldız çiçeğim, diğerleri rüzgarın esiri olduğu için sağlıklı çiçek açamadılar. Bir yandan güneş bir yandan rüzgar bu çiçeğin çiçek açımını etkiliyor, çiçekler hemen soluyor.
320926
Sayın Feriha hanımın merak ederek sorduğu bir uygulamayı Dev Hatmi çiçeğine uygulamıştım. Dev Haminin kökünden filizlenen genç bitkinin tepesini 10 cm kadar aşağıdan kestim, gövde üzerinden üç tane dalcık oluştu. Ama yapraklar ana bitkinin yapraklarından küçük oluştu.
320934
Bir başka açıdan görünüş
320935
Evet bu da Hibiscus Luna White çiçeğinin çiçekten sonraki tohum oluşumu. O kadar çok çiçek vermesine rağmen sadece bir tane tohum kılıfı sağlıklı kalabildi, diğerleri döküldü, sanırım diğer çiçeklerde uygun tozlaşma olmadı. Bu tohum kılıfı içerisinde 7-8 adet minik tohum oluşacak.
320936
nuray topcu
24-07-2012, 17:38
hepsi birbirinden güzel,hele de onları yakından canlı canlı görmüş olmanında bir havası var bende...:))..ellerinize,emeğinize sağlık.
sn. yaylacı sabahın erken saatlerinden beri terasınızı geziyorum muhteşem çiçeklerinizi ve emeğinizi gözler önüne seriyor.Dikkatimi çeken penstemon, kelebek orkidesi,mor ve diğer bir renk paneonia, müge çiçeği ve dev hatminiz bunlara bayıldım acaba bunların tohumları oluyormu? yoksa çeliktenmi üretiliyor? ellerinize emeğinize sağlık bütün çiçekleriniz harikalar. Lütfen birilerine kırılıp sizi seven arkadaşlarınızdan dostlarınızdan ayrılmayın, tam tersi daha çok burda olun istemeyenler baksın başının çaresine. Bir hintli suda boğulmakta olan akrebi kurtarmak isterken akrep elini sokar, adam tekrar onu kurtarmak isterken, akrep tekrar sokar bunu izleyen başka bir adam yanına gidip, sen onu kurtarmak istiyorsun ama o seni her defasında sokuyor vaz geç artık der, bunu karşılık diğer hintli adam onun doğasında var sokmak, benim doğamdaysa sevmek var, o sokucak diye ben neden sevmek vazgeçeyim der. Hintli bu adamın sözü hep kulağımdadır, varsın kötülüğünü yapan yapsın o onun doğasında var ben neden sevmekten vazgeçeyimki! Arkadaşlarımızla çiçeklerimizle, dostlarımızla nice yıllar birlikte olmak dileğiyle huzurla kalın GAZİANTEPTEN SAYGILAR
sn. yaylacı sabahın erken saatlerinden beri terasınızı geziyorum muhteşem çiçeklerinizi ve emeğinizi gözler önüne seriyor.Dikkatimi çeken penstemon, kelebek orkidesi,mor ve diğer bir renk paneonia, müge çiçeği ve dev hatminiz bunlara bayıldım acaba bunların tohumları oluyormu? yoksa çeliktenmi üretiliyor? ellerinize emeğinize sağlık bütün çiçekleriniz harikalar. Lütfen birilerine kırılıp sizi seven arkadaşlarınızdan dostlarınızdan ayrılmayın, tam tersi daha çok burda olun istemeyenler baksın başının çaresine. Bir hintli suda boğulmakta olan akrebi kurtarmak isterken akrep elini sokar, adam tekrar onu kurtarmak isterken, akrep tekrar sokar bunu izleyen başka bir adam yanına gidip, sen onu kurtarmak istiyorsun ama o seni her defasında sokuyor vaz geç artık der, bunu karşılık diğer hintli adam onun doğasında var sokmak, benim doğamdaysa sevmek var, o sokucak diye ben neden sevmek vazgeçeyim der. Hintli bu adamın sözü hep kulağımdadır, varsın kötülüğünü yapan yapsın o onun doğasında var ben neden sevmekten vazgeçeyimki! Arkadaşlarımızla çiçeklerimizle, dostlarımızla nice yıllar birlikte olmak dileğiyle huzurla kalın GAZİANTEPTEN SAYGILAR
Sayın GÜLSEN, terasımı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Kendimce bir şeyler yetiştirmeye çalışıyorum. Merak ve ilgi benim çiçeklerin arasında bulunmama sebep oluyor.
Penstemon tohumları henüz olgunlaşmamış, Dev Hatmi tohumlarından mevcut, Müge Çiçeğinin tohumuda henüz olgunlaşmamış üstelik ilk bu yıl Müge tohumu elde edeceğim. Bunlardan size gönderebilirim, tohumlar tamamen olgunlaşınca size yollarım. Diğerlerinden Paeonia ve Kelebek orkidesinden tohum elde edemedim. Saygılar, selamlar efendim...
Bu çiçekleri de severim çünkü hiç solmazlar
236200
236201
236202
236203
236204
Solmaz(Ömürsüz Çiçek) çiçek, gerçekten hiç solmuyor. Vazolara kesin koyun ömür boyu solmadan kalsın.
sayın yaylacı bu hiç solmayan çiçekler nasıl ekiliyor tohumdanmı? Hiç solamaması çok güzel sürekli taze çiçek havasında bayıldım valla:p
sayın yaylacı bu hiç solmayan çiçekler nasıl ekiliyor tohumdanmı? Hiç solamaması çok güzel sürekli taze çiçek havasında bayıldım valla:p
Evet Gülsen hanım, tohumdan ekiliyor büyürken yapraklarında kıvrılmalır gözledim sanırım mantari bir hastalık onlara musallat oluyor biraz bakım yapılırsa bitki kendini kurtarıyor. Bu aylarda çiçeklerini açabiliyor ve çok uzun süre çiçeği hiç bozulmadan üzerinde kalabiliyor, çiçekler canlıyken bile dokunduğunuzda sanki plastik vari ve kurumuş çiçek hissi veriyor insana. Bu sene tohum ekmiştim ama fazla miktarda çimlendiremedim herhalde uygun şartları yakalayamadım. Tavsiye ederim güzel bir çiçektir, saygılar, selamlar efendim...
236005
Sarı Kan çiçekleri
236006
Canna açmak üzere
236007
Açmış hali
236008
Diğer Canna
236009
Kelebek orkidesi terasın süsü
sn.yaylacı cannanın bir tesbih çiçeği olduğunu biliyormusunuz?tohumları bildiğiniz tesbih tanesi gibi ve tam ortasındada boncuk gibi ip geçiricek deliği var ve görüntüsü bildiğin taş gibi, bana tesbihten çıkarıp tohum olarak verdiler ama bu yıl ekemedim, sizde yapmak isterseniz yapın çok ilginç bir görüntü baktığınızda taş gibi ama normalde bir çiçeğin tohumu :rolleyes:isterseniz tesbih çiçeği diye googledan bakabilirsiniz
Sn.yaylacı nerelerdesiniz? uzun zamandır yoksunuz, umarım sağlığınız yerindedir.Merak ettik efendim sizi...
Sn.Yaylacı,siz de uzaklaşmışsınız,nerelerdesiniz inşallah herşey yolundadır.Saygılar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.