View Full Version : Yaylacı / Teras
Sn.Yaylacı,
Sizi daha önce tanımadığım, çiçeklerle olan derin ilişkiniz ve paylaşımcı ruhunuzu, güzele sevdalı yüreğinizi geç fark ettiğim için kendimi çok eleştirdim.
Yetiştirdiğiniz bitki çeşitliliği, tohumdan ürüne ulaşmadaki maharetiniz ve tecrübe süzgecinden geçirerek verdiğiniz bilgileri takdire şayan buldum.Kutlarım sizi.
Mesela ben, kaç kere denediysem kum zambağını tohumdan yetiştiremedim, sizin elinde olsaydı şimdi soğana dönüşmüş durumda olacaktı.
"Başarı tesadüf değildir"çok beğendiğim bu cümle sizinle özdeşleşiyor bana göre
selam ve sevgilerimle
Sayın Hozat merhaba, sayfalarıma hoşgeldiniz. Sayın hocam çok teşekkür ediyorum, iltifat ediyorsunuz, bu sizin güzelliğiniz. Benim bitki işi bir hobi, bitkileri merak ediyor onları izliyor ve araştırıyorum. Bitkiler ve çiçekler bu dünyanın süsleri ve bu dünyanın yaşanılabilir bir yer olduğunu anlatırlar. Ben de zamanında bir çok bitkiyi yaşatamamıştım, istekleri nelerdir, nerde yaşar, nasıl bakım yapmalıyım diye düşünmeden hemen hepsine aynı su aynı toprak ve yer temin ederdim sonra baktım bitkilerim ölüyor, sonra araştırdım nedenlerine baktım ve öğrendim. Halen tohumdan bitki yetiştirirken bazı kriterleri unutup öyle ekiyorum ama tabi ki bazen çimlendirme başarısız oluyor.
Bitkilerle ilgili öğrenmek, bilmek istediğiniz şeyler varsa seve seve yardımcı olurum. Kum zambaklarını ektim gelişmelerini bekliyor ve izliyorum, bunun için de çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere, saygılar ve sevgilerimle...
485049
485050
Bu çiçeğin adını bilmiyorum, bonsai saksılarımın birinin dibinde kendi kendine oluştu veya daha önce ekmişimdir ve unutmuş olabilirim. Hatırlayamadım bir türlü, bu çiçeğin adını bilen varsa lütfen yazsın, bakımı ve çoğaltılmasıyla ilgili bilgileri araştıracağım. İnternette aradım bu çiçek ile ilgi görsele rastlayamadım. Çok güzel bir çiçek, bundan mutlaka yetiştirmem lazım.
Adını buldum Kaliformia Mavi Çan Çiçeği
485054
Açelya tamamen çiçeklerini açtı, bu bitki Rhododendron bitki ailesinin bir üyesidir. Yarı gölge yer, toprağı nemli kalacak şekilde su ihtiyacı ve asitlik derecesi fazla olan toprakları tercih eder. Çoğaltılması ile ilgili bilgi sahibi değilim fakat internette araştırılabilir (kısa bilgi; ilkbaharda bitkinin tepe kısmında oluşan yeni sürgünler alınarak tepe çeliği ile olabileceği bilgisi var)
485055
Yine Bodrum Papatyası, iyice gelişip serpildi. Bu bitki ortalam su ihtiyacına sahip, toprak isteği için fazla seçim yapmaz, normal bahçe toprağı ve güneşli alanlar hoşuna gider. Çelik alınarak çoğaltılabilir, çelik alma zamanı sonbahardan ilkbahar başına kadar.
485056
Açık kırmızı gül, geçen yıl yapraklarında yanıklık hastalığı vardı ve çiçek vermekte zorlanıyordu. Budama ve hastalıklı yaprakların uzaklaştırılması ile iyileşti. Bu gülden çelik almayı düşünüyorum, çelik alma zamanı yaz sonu sonbahar başları.
485057
485058
Gazanya, güneşin sevdiği çiçek mi desek yoksa güneşi seven çiçek mi. Güneş görünce serpiliyor maşallah, yalnız suyunu unutmamak gerekir, toprağı kuruyunca mutlaka sulanmalı aksi takdirde bitkinin yaprakları diriliğini kaybederek solabiliyor. Toprak isteği normal toprak, suyu sever, tam güneşli alanlarda iyi gelişir. Tohum ile kolayca yetiştirilebilir, yaz ve sonbaharda tohumları ekilebilir(çimlenmenin gerçekleşmesi için tohum ekildiğinde toprak sürekli nemli olmalı)
Sevgili Yaylacı, çok güzeller ellerinize-emeğinize sağlık... Baktıkça gözüm şenlenmesine şenleniyor da bir yandan da üzülüyorum, bahçe arzum depreşiyor...
Malum, apartman dairesine mahkum yaşamak özellikle bu açıdan üzücü oluyor. İnşallah ölmeden bir gün ben de şöyle dopdolu bir bahçeye kavuşabilirim :(
Sevgili Yaylacı, çok güzeller ellerinize-emeğinize sağlık... Baktıkça gözüm şenlenmesine şenleniyor da bir yandan da üzülüyorum, bahçe arzum depreşiyor...
Malum, apartman dairesine mahkum yaşamak özellikle bu açıdan üzücü oluyor. İnşallah ölmeden bir gün ben de şöyle dopdolu bir bahçeye kavuşabilirim :(
Sayın A_NOMAD teşekkür ederim. Büyük bir terasa sahip olduğum halde benim de hayalimde bahçe olayı var, ne zaman bitkilerimle uğraşsam aklıma keşke bir bahçem olsa derim. Maalesef betonlaşma bizleri dört duvar arasına hapsediyor, gün geçtikçe bitki dünyasından uzaklaşıyoruz ama şükürler olsun ki az da olsa saksılarımızda bitki yetiştirebiliyoruz, bu bizim için büyük şans bu da olmayabilirdi. Yine de dilerim bir bahçe sahibi olursunuz. İnsanlar gönülden istediği sürece isteğine kavuşabilir ben böyle biliyorum. Saygılarımla efendim...
Araştırmalarım meyvesini verdi adını bilmediğim bu çok güzel çiçeği internette arayıp buldum ismi Kaliforniya Mavi Çan Çiçeği( Phacelia Campanularia California)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/485050d1398110294-bilinmiyor-2-.jpg
Hakkında biraz bilgi verelim;
Kaya bahçelerine, bahçelere ve saksılara ekimi uygundur. Tohum ile çoğaltılabilir, Kasım ayından Şubat ayına kadar tohumları toprağa atılabilir. Soğuklara ve kuraklıklara çok dayanıklı bir yıllık bir çiçektir. Kuraklığa dayanıklı olduğu için çok fazla su ihtiyacı yok. Yaz başlarından çiçeklerini açarak tüm yaz boyu çiçeklenmeyi sürdürür. Tohumlar olgunlaşınca toplayabilir veya tohumları üzerinde bırakarak toprağa dökülmesini sağlayabilirsiniz.
Tohum tedarik etmek isteyenler Zengarden de bulabilir, saygılarımla...
Bilgi için çok teşekkürler,rengi ve formu gerçekten çok güzel,
Çan çiçeği boşuna gelmemiş saksınıza,bu kadar ilgiyi hak ediyor doğrusu.
Bilgi için çok teşekkürler,rengi ve formu gerçekten çok güzel,
Çan çiçeği boşuna gelmemiş saksınıza,bu kadar ilgiyi hak ediyor doğrusu.
Teşekkür ederim sayın hocam, çan çiçeği gerçekten de çok alımlı. İnsanı mahçup etmeyen bir gelişimi var, halen çiçek açmaya devam ediyor. Hergün kontrol ediyorum tohumlarını ayıracağım.
Verdiğiniz Kum Zambakları şimdilik uykuda galiba, kumlu toprağa dikmiştim halen canlılıkları devam ediyor fakat gelişme yok. Sabırlı olmak lazım Kum Zambağının elbette bildiği bir şey vardır. Zamanını bekliyor olabilir, saygılarımla efendim...
Soğanları sadece kumun içine koymayın benimkiler bahçe toprağındalar ve her yıl açıyorlar
Zaten açma ayı AĞUSTOS oluyor
Bu yıl belki açmaya bilir ama seneye kesin
Soğanları sadece kumun içine koymayın benimkiler bahçe toprağındalar ve her yıl açıyorlar
Zaten açma ayı AĞUSTOS oluyor
Bu yıl belki açmaya bilir ama seneye kesin
Tamam sayın hocam teşekkür ederim, Kum Zambaklarını bahçe toprağına alırım artık. Tekrar teşekkürler, Ağustos ayını bekleyeceğim artık :(
Sayfaları biraz daha renklendirelim.
489486
Aslanağzı (Antirrhinum majus), bu renkte olan şimdilik açtı. Tohumdan kolay yetişir, tohumlarını yaz sonu toprağa atabilirsiniz, özel bir işlem gerektirmiyor, fazla toprak seçiciliği yok. Tohumlar çimlenene kadar toprağın nemli kalması sağlanmalı, çiçeğin su ihtiyacı toprağı kurumaya döndüğü zaman karşılanmalı. Güneşli alanları sever.
489487
Sarmaşık veya asma gül, bilinen doğru bir şey var ki gülleri uygun şekilde budarsanız daha sağlıklı ve bol miktarda çiçek açar. Budama zamanı genellikle Ağustos ayında yapılır, bu ayda çelik alınabilir. Güllerinizi susuz bırakmayın aşırı sulamaktan da kaçının. Gül yapraklarında yanık, pas şeklinde lekeler varsa bu yaprakları koparıp atın aksi halde bitkinin dibine düşen bu hastalıklı yapraklar gelecek yıllarda yaprak hastalığının devamını sağlar. Güllerin yeni sürgünlerinde yaprak bitleri varsa bildiğimiz Arap Sabunundan bir yemek kaşığı suya karıştırıp bu bitlerin üzerine sprey yaparsanız bu istenmeyen böceklerden güllerinizi kurtarırsınız.
489488
Damat Mendili (Mesembryanthemum roseum), bu ayların en güzel çiçeklerinden biri. Kadife yumuşaklığında çiçekleri güneşi görünce kahkaha atar gibi açıyor. Fazla suyu sevmez(kuraklığa dayanıklı), normal bahçe toprağında bol güneşli alanlarda iyi gelişir. Tohum, çelik veya kök ayırma ile çoğaltılabilir. Bir kaç rengi bulunabilir.
489489
Gazanya (Gazania) veya Koyun Gözü, bu çiçek tohum ile üretilebilir. Gevşek bahçe toprağında iyi gelişir. Toprağı tamamen kurumadan su verilmeli, toprak nemli kalmalı. Bol güneşli alanlarda sürekli çiçek açar.
489490
Gülhatmi (Alcea Rosea), besin maddelerince zengin killi topraklarda, güneşli, rüzgar almayan yerlerde iyi gelişir. Ilıman iklime sahip yerlerde Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Tohum ile yetiştirilebilen çok yıllık bir bitkidir.
Bir kaç tane daha ekleyelim...
489514
Karanfil (Dianthus barbadus), tohum ile ve çelik alınarak yetiştirilir, normal bahçe toprağı yeterlidir. Normal su ihtiyacı olduğu gibi güneşli ve yarı gölge yerlerde iyi gelişir.
489515
Kelebek Orkidesi (Schizanthus), tohum ile yetiştirilir, tohumları sonbahar sonlarında veya ilkbahar başlangıcı toprağa ekilebilir. Gevşek, humuslu topraklar bu çiçek için idealdir. Normal su ihtiyacı vardır, güneşli alanlarda yaz sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder.
489516
Farklı bir açıdan Kelebek Orkidesi
489517
Şebboy (Mathiola), bu çiçeğin adını yanlış hatırlıyor olabilirim, lütfen yanlış ise düzeltiniz.
489518
Sahil Karanfili veya Deniz Lavantası (Limonium Statice), çok yıllık, normal bahçe toprağında güneşli alanları seven su ihtiyacı ortalama su olan güzel bir çiçek. Tohum ile üretilebilir, tohumları Şubat ayından itibaren toprağa ekilebilir.
YeniGine
04-05-2014, 23:41
Sayın Yaylacı maşallah çiçekleriniz güzel, açıklamalarınız, izahlarınız güzel. Çok teşekkürler, sağolun.
Gülhatminizin rengine bayıldım, şeker pembe çok güzel. Ellerinize, gönlünüze sağlık.
YeniGine
04-05-2014, 23:46
Karanfil mi, hüsnü yusuf mu? Rengi çok güzel, maşallah.
Kelebek orkidesi maşallah o da ne kadar güzel bir bitki imiş. Sayın Yaylacı çok teşekkürler hem beğeniyoruz, hem öğreniyoruz. Sağolun.
Bir kaç renk daha...
489523
Çok sevdiğim bir çiçek daha Misk Çiçeği (Mimulus), tohumlarını ektiğimi unutmuştum, bir iki saksının dibinde büyümeye başlayınca Mimulus olduğunu anlamamıştım ta ki çiçek tomurcuğu veren kadar. Tohum ile yetiştirilebilir, tohumları Şubat ayı ortalarında toprağa atılabilir. Normal bahçe toprağında, ortalama su ihtiyacı olan bitki güneşli alanlarda iyi gelişir.
489524
Yanına bir arkadaş daha geldi Mimulus kardeşler.
489525
Sarıkız Çiçeği (Lysimachia nummularia), sarmaşık ve sakan çiçek için ideal bir çiçek. Saksınıza dikin ve saksıyı güneşli veya yarı gölge yere asın, bu çiçek sizi utandırmaz. Ard arda çiçeklerini açmaya başlar. Normal bahçe toprağı, toprağı nemli kalacak kadar su ihtiyacı olan bitki dip sürgünlerinden veya toprağa daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir.
489526
Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide veriri, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir.
489527
Terasımın bir kısmından görünüm...
Karanfil mi, hüsnü yusuf mu? Rengi çok güzel, maşallah.
Kelebek orkidesi maşallah o da ne kadar güzel bir bitki imiş. Sayın Yaylacı çok teşekkürler hem beğeniyoruz, hem öğreniyoruz. Sağolun.
Teşekkürler Sayın YeniGine, evet hüsnüyusuf doğru. Ben genel adı kullandım ama kullandığım isim yanıltıcı olabilir, uyarı için teşekkürler.
Kelebek Orkidesinin bir türü daha var o yaz ortasına doğru çiçeklerini açar onun çiçeği resimde gördüklerinizden daha büyük, önceki sayfalarımda( bir kaç sayfa geride olabilir) resmi olmalı.
Bakımını yaptığım bitkilerin bakım şeklini de yazmalıyım ki faydalı olabileyim. Güzellikleri ve bilgileri paylaşmak esastır, bu Ağaçlar.net'in olmazsa olmazlarından. Saygılarımla efendim...
YeniGine
05-05-2014, 00:06
Sayın Yaylacı zira 5 senedir ben de hep isterim hüsnüyusuf bitkim olsun ama bu sene nasip isee bekliyorum çiçek açsınlar diye. İnşallah görebilirim bir sürü fideden elimde 5 tane kaldılar. Kesinlikle uyarı olarak algılamayın estağfurullah öğrenebilmek için sordum hüsnüyusuf mu diye? Teşekkürler...
Diğer ismini hatırlayamadığınız zarif, narin çiçekli bitkiniz benim bildiğim adı ile gelinçiçeği.
Çok doğru diyorsunuz paylaşmak esastır. Güzellikleri ve özellikle o güzellikleri nasıl elde edebildiğimiz.. Teşekkür ediyorum.
Sayın Yaylacı, terasınızı her gezdiğim vakit "Bendekiler de çiçek mi?!.." diye iç geçirmeden edemiyorum. :) Çeşit ve bilgi zenginliğinize hayranım, elinize emeğinize sağlık. :)
Sayın Yaylacı zira 5 senedir ben de hep isterim hüsnüyusuf bitkim olsun ama bu sene nasip isee bekliyorum çiçek açsınlar diye. İnşallah görebilirim bir sürü fideden elimde 5 tane kaldılar. Kesinlikle uyarı olarak algılamayın estağfurullah öğrenebilmek için sordum hüsnüyusuf mu diye? Teşekkürler...
Diğer ismini hatırlayamadığınız zarif, narin çiçekli bitkiniz benim bildiğim adı ile gelinçiçeği.
Çok doğru diyorsunuz paylaşmak esastır. Güzellikleri ve özellikle o güzellikleri nasıl elde edebildiğimiz.. Teşekkür ediyorum.
Sayın YeniGine dilerim sizin de Hüsnüyusuf çiçeklerinizden olur. Saksıda yetiştirecekseniz toprağı biraz gevşek olsun, suyuna dikkat edin toprağın çok kurumasına müsade etmeyin. Güneşli alanlarda bulundurmaya çalışın o zaman çok güzel gelişme gösterirler. Ayrıca yanlış bilgi halinde uyarı yapılabilir bu çok doğal bir şey, ben alınmam öyle şeylerden lütfen kendinizi üzmeyin bunun için.
Gelin Çiçeği olabilir mi bilmiyorum, internette araştıracağım. Saygılarımla efendim...
Sayın Yaylacı, terasınızı her gezdiğim vakit "Bendekiler de çiçek mi?!.." diye iç geçirmeden edemiyorum. :) Çeşit ve bilgi zenginliğinize hayranım, elinize emeğinize sağlık. :)
Sayın Sudenur, teşekkür ederim iltifatınız için fakat her çiçeğin kendine göre bir güzelliği var. Zamanla siz de çok güzel çiçeklere sahip olacaksınız buna eminim. Ben de ilk başlarda henüz bu siteye üye olmuşken doğru dürüst çiçeğim yoktu bu sitede gördüğüm muhteşem çiçeklerden sonra bende çiçeklere karşı ilgi ve alaka iyice arttı ve zamanla çeşitlerimi çoğalttım. İnternette sayfalarda araştırma yaparken bir sürü çeşit çiçeğe rastladım ve bir kısmını satın aldım, ilk başlarda çiçeklerin bakım şeklini bilmiyordum ve hepsine aynı ayarda su veriyordum bir zaman sonra çiçeklerim teker teker yok olunca her bitkinin aynı seviyede ihtiyacı olmadığını öğrendim. Sizin sayfalarınızı henüz ziyaret edemedim ama eminim ki sizde de güzel çiçekler vardır. Saygılarımla efendim...
YeniGine
05-05-2014, 23:12
Sayın Yaylacı hüsnüyusuflarım saksıda idiler 1 ay önce komşumun bahçesinde toprağa diktim. Sabah güneşi alıyorlar. Sabırsızlıkla bekliyorum inşallah çiçeklerini görebilirim. Teşekkür ediyorum.
Gelin çiçeği diye yanlış telaffuz etmişim Sayın Yaylacı Gelinteli olmalı idii... Özür diliyorum.
Bir kaç renk daha...
489523
Çok sevdiğim bir çiçek daha Misk Çiçeği (Mimulus), tohumlarını ektiğimi unutmuştum, bir iki saksının dibinde büyümeye başlayınca Mimulus olduğunu anlamamıştım ta ki çiçek tomurcuğu veren kadar. Tohum ile yetiştirilebilir, tohumları Şubat ayı ortalarında toprağa atılabilir. Normal bahçe toprağında, ortalama su ihtiyacı olan bitki güneşli alanlarda iyi gelişir.
489524
Yanına bir arkadaş daha geldi Mimulus kardeşler.
489525
Sarıkız Çiçeği (Lysimachia nummularia), sarmaşık ve sakan çiçek için ideal bir çiçek. Saksınıza dikin ve saksıyı güneşli veya yarı gölge yere asın, bu çiçek sizi utandırmaz. Ard arda çiçeklerini açmaya başlar. Normal bahçe toprağı, toprağı nemli kalacak kadar su ihtiyacı olan bitki dip sürgünlerinden veya toprağa daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir.
489526
Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide veriri, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir.
489527
Terasımın bir kısmından görünüm...
Misk Çiçeği ...Hiç görmediğim çicekleri görüyorum...Çok güzelmiş...Emeklerinize sağlık...
loveforlife
15-05-2014, 09:51
489526
Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide verir, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir.
Sevgili Yaylacı,
Terasınızda her şey çok güzel yine. Sizin elinizde bir bereket var. Teras duvarlarının üzerine koyduğunuz saksılarınızı rüzgarda nasıl koruyorsunuz? Dünkü fırtınada benim bir saksım aşağı düşmüş ve neredeyse bir kadının kafasına geliyormuş. Şimdi korkudan hepsini indirdim ama hepsi yerde olunca da karmakarışık bir görüntü oluyor.
Bu arada adını bilmediğiniz çiçek gelin teli - taşkıran (saxifraga stolonifera). Kış soğuklarına dayanıklı olması da çok güzel bir özelliği bence.
Sevgi ve selamlarımla..
Sayın Yaylacı hüsnüyusuflarım saksıda idiler 1 ay önce komşumun bahçesinde toprağa diktim. Sabah güneşi alıyorlar. Sabırsızlıkla bekliyorum inşallah çiçeklerini görebilirim. Teşekkür ediyorum.
Gelin çiçeği diye yanlış telaffuz etmişim Sayın Yaylacı Gelinteli olmalı idii... Özür diliyorum.
Sayın YeniGine, hüsnüyusuf çiçekleri yakında çiçeklerini açarlar merak etmeyin. Ayrıca özür dilemenize gerek yok, bazen ben de yanlış çiçek ismi kullanabiliyorum. Saygılar, selamlar...
Misk Çiçeği ...Hiç görmediğim çicekleri görüyorum...Çok güzelmiş...Emeklerinize sağlık...
Teşekkür ederim sayın sonkez, nerede ilginç bin çiçek görsem alır yetiştirmek isterim. Ama ne yazık ki yerim çok dar, şimdi de başka bir eve taşındığım için alan daha da daraldı. En sonunda gidip bir arsa alacağım durum onu gösteriyor.
Sevgili Yaylacı,
Terasınızda her şey çok güzel yine. Sizin elinizde bir bereket var. Teras duvarlarının üzerine koyduğunuz saksılarınızı rüzgarda nasıl koruyorsunuz? Dünkü fırtınada benim bir saksım aşağı düşmüş ve neredeyse bir kadının kafasına geliyormuş. Şimdi korkudan hepsini indirdim ama hepsi yerde olunca da karmakarışık bir görüntü oluyor.
Bu arada adını bilmediğiniz çiçek gelin teli - taşkıran (saxifraga stolonifera). Kış soğuklarına dayanıklı olması da çok güzel bir özelliği bence.
Sevgi ve selamlarımla..
Teşekkür ederim sayın loveforlive, ilgi ve sevgi tüm canlılar için geçerlidir, biraz ilgi, bakım çiçeklerin gelişip serpilmesine neden oluyor. Siz de ölmek üzere olan kaç tane çiçeği kurtardığınızı biliyorum.
Benim eski terastaki(şimdi başka eve taşındım) çiçekler rüzgara karşı korunaklı durumdaydı yani sert rüzgarları engelleyen binalar vardı çevresinde o yüzden onlara bir zarar gelmiyordu.
Evet gelin teli, adını bir türlü bulamıyordum sayenizde öğrendim bir daha asla unutmam. Saygılarımla efendim...
Çok ara verdim çoook, ev taşımak çok zor bir şey. Yerleşene kadar neler çektim. Tabi ki bu arada çiçeklerin de taşınması söz konusu olunca işler iyice karıştı. Ancak birkaç çeşit yanıma alabildim diğerleri halen eski evin bahçe kısmında duruyor. Bu arada kuvvetli yağışlardan dolayı bir türlü çiçeklerimi nakledemedim ama bir kaç güne kalmaz çiçeklirimin büyük kısmını yeni eve nakledeceğim. Taşınmış olduğum evin balkonu var fakat eski evin terası gibi değil. Of offf ne yapacağım bilmem. Bir kaç çiçeğimin açmış hallerini ekleyeyim sayfam uzun süredir boş kalmıştı.
501143
Abutilon bu sene beni utandırmadı.
501144
Aslanağzı her sene çiçeklerini sergiler.
501145
Bu çiçeğin adını hatırlayamadım, bilen varsa yazabilir.
501146
Yine adını unuttuklarımdan bir tane
501147
Kırmızı karanfilim.
501148
Sahil karanfili, kış ve yaz aylarının dayanıklı bitkisi
501149
Siyah zambak yine güzelliğini sergiledi
501150
Yıldız çiçeği daha yeni yeni açtı.
501151
Evimizin yeni üyesi, bu yavru kediyi kardeşim parkta bulmuştu. Ben de sahiplendim ve şimdi evimizin vazgeçilmezlerinden. Tüm ihtiyaçları gideriliyor.
501152
Sütü çok seviyor, biraz bebe maması ve süt ona şimdilik yetiyor.
Sn Yaylacı Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle yaşayın, uzun zamandır
görünmeyince merak etmiştim açıkçası, ev taşımak gerçekten zor hele alışmak ayrı zor, yeni yuvanızda kalıcı olmanızı diliyor açıklayıcı paylaşımlarınızı merakla bekliyorum saygılar...
YeniGine
11-06-2014, 00:31
Sayın Yaylacı taşınmışsınız, Rabbim güle güle oturmayı nasip etsin inşallah. İnşallah yeni eviniz bütün çiçeklerinizi alır da bırakmak zorunda kaldığınız çiçekleriniz olmaz.
:) Yeni üyenize maşallah, çok güzel çok. Biberonu tutuşuna bayıldım. :D Beslenme saati maşallah harika.
tarla kuşu
12-06-2014, 23:23
Yeni evinizde, yeni üyenizle ve güzel çiçeklerinizle mutlu günler diliyorum....
Sayın TRAKLI, sayın Yeni Gine ve sayın Tarla Kuşu sizlere teşekkür ediyorum. Yeni eve alışmak düzen kurmak zor hele bitkileri adapte etmek çok daha zor, taşınma esnasında bazı bitkilerim zarar gördü bazılarını hediye ettim vs. Yani bitki sayısı azaldı iyice yeniden başlayacağım artık.
Geçenlerde yeni üye arkadaşlardan bir kişi bende daha önce mevcut olan MEDİNİLLA MAGNİFİCA ve TACCA CHANTRİERİ(Yarasa Çiçeği) çiçeklerini sormuştu, o iki nadide bitkiyi maalesef kaybetmiştim ama araştırmalarım sonucu bu iki bitkinin tohumunu internetten sipariş verdim ve bu gün elime ulaştılar. Tohumcuzade isimli bir sitede buldum bitkileri ve tohum olarak aldım, şimdi onları yetiştirmek için uğraşacağım.
511565
Medinilla Magnifica
511566
Tacca Chantrieri
Bu bitkileri almak isteyenlere sitenin adresini verebilirim(reklam yapıyorum anlamında düşünmeyin lütfen amacım yardımcı olmak)
Tohumcuzade Tohum Satış (http://www.tohumcuzade.com)
Saygılarımla....
Çok ara verdim bu sayfalara girmedim tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Yeniden yapılandırma için uğraşacağım. Selamlar, saygılar efendim...
Bu gün sayın Zafer İnandıklı dostumun bahçesindeydik, eşimle birlikte gittik ziyaretlerine. Bizi çok güzel karşıladılar, sıcak bir ortamda iyi bir sohbet yaptık. Tabi ki bahçe içerisinde o envai çeşit bitkiler arasında. Hemen hemen her tür var diyebilirim, bir kaç fotoğraf aldım.
512660
512661
512662
512663
512664
Meleklerin boruları çiçeği maşllah ağaç gibi boylandı.
Çoğunun adını bilmiyorum, eh zamanla öğreneceğiz artık :D
Bu arada kahvelerimiz de geldi, yenge hanımın ellerine sağlık.
512666
512667
Poz vermekten geri kalmadık:p
512668
512669
Kaktüs türlerinden pek anlamam fakat çok güzel bitkiler, çiçek açtıklarında daha bir güzel oluyorlar. Buradan Zafer kardeşime ve eşine tekrar selam ve saygılarımı iletmek isterin, kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Kaç aydır bu sayfalara girip bir şeyler yazmadım, karalamadım. Sanki bir anda köyümü sevdiğim memleketimi terkedip gitmiş gibi geldi bana, sizlerden özür diliyorum. Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok, birkaç bonsai olarak yetiştirmeye çalıştığım bitkiler ve birkaç ağaçsı bitkilerim. Ama yeniden başlayacağım çünkü doğa uyanıyor doğayla birlikte ben de uyanıyorum. Belki ilerde sizlere sürpriz yapabilirim, şimdi söylemeyeyim sürprizin özelliği kalmaz sonra, o şimdilik saklı kalsın. Şu anki bulunduğum ev bitki yetiştirmeye müsait değil ama yine birkaç tane deneysel bitki yetiştireceğim.
Tekrar görüşmek ümidiyle, saygılar, selamlar hepinize...
YeniGine
28-03-2015, 23:28
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' :( inanın üzüldüm. Biliyorsunuz benim de kendime ait bir bahçem yok, balkonum hiç güneş almıyor ortak alanlara dikiyorum; bazen sinirleniyorum kızıyorum yok tamam artık ekmeyeceğim, dikmeyeceğim, ilgilenmeyeceğim diyorum ama bir bakıyorum elimde su bidonu, kürek, ellerim çamur içindeyim. Bizler Rabbim geri koymasın inşallah; çiçeksiz, topraksız duramayız. Onun için de sanki yorumunuzu okurken sürprizinizin bahçeli bir ev olabileceğini düşündüm. İnşallah haklı çıkarım, gönlünüze göre inşallah Sayın Yaylacı.
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' :( inanın üzüldüm. Biliyorsunuz benim de kendime ait bir bahçem yok, balkonum hiç güneş almıyor ortak alanlara dikiyorum; bazen sinirleniyorum kızıyorum yok tamam artık ekmeyeceğim, dikmeyeceğim, ilgilenmeyeceğim diyorum ama bir bakıyorum elimde su bidonu, kürek, ellerim çamur içindeyim. Bizler Rabbim geri koymasın inşallah; çiçeksiz, topraksız duramayız. Onun için de sanki yorumunuzu okurken sürprizinizin bahçeli bir ev olabileceğini düşündüm. İnşallah haklı çıkarım, gönlünüze göre inşallah Sayın Yaylacı.
Teşekkür ederim Sayın Yeni Gine, güzel tahmin ettiniz, belki ev değil ama bir arazi ve yeni yerleşim yeri olabilir. Planımda İstanbula yakın bir yerde bir arazi parçası var herhangi bir aksilik çıkmazsa hayallerim orada gerçekleşecek.
Biz insanlar topraktan doğadan geldik, topraksız yapamayız, bitkisiz yapamayız. Şu beton yığınları arasında insanlığımızı unutuyoruz, şehir yaşantısı demek bir okyanusun ortasında ne tarafa gideceğimizi bilememek demektir bana göre. Artık yönümü belirlemem gerekiyor, aynı düşündüğünüz gibi ne kadar kızsak ne kadar uzaklaşmak istesek bitkisiz olmuyor, toprak bizleri çekiyor.
Küçük te olsa birkaç bitki bu sayfalara ekleyeceğim, birkaç kelime yazacağım, bilgilerimi paylaşmayı isterim.
Görüşmek üzere, saygılar, selamlar efendim....
Bu gün yakın çevremdeki bir seraya uğradım (çiçek aşkı bırakmıyor işte) birkaç çiçeğin resimlerini çektim, sayfama biraz renk katayım istedim. Umarım beğenirsiniz...
544052
Renklerine aldanmayın kaktüs türlerinin uç kısımlarını boyatmışlar ama hoş değil mi?
544053
Guzmanya ve Antoryumlar gayet sağlıklı ve güzeller
544054
Değişik bir orkide türü (ön plandaki), poşet içerisinde olduğu için fazla seçilemiyor fakat üzerindeki renkler harika (boyama değil gerçek)
544055
Bir zamanlar sahip olduğum Medinilla Magnifica, yaşatamamıştım yanlış sulama sonucu bitkiyi öldürdüm. Fiyatı 60-80 Tl arası değişiyor(büyüklüğüne göre)
544056
Bunlarda minik orkideler, daha yavrular, boyları 30-40 cm civarında.
544051
Son olarak minyatür Yasemin, müthiş kokusu seranın içini dolduruyor
Aşağıdaki son iki bölümde yer alan fotoğraflar daha önce yanlışlıkla "Agaclar.net Toplantı ve Gezileri" bölümündeydi düzeltme yaparak bu sayfaya taşıdım. Uyardığı için sevgili A NOMAD' a teşekkür ederim. Saygılarımla....
KAPTANzst
26-01-2016, 08:23
Yıl 2016 Yaylacı nerelerdesiniz :D
melisaaa
20-11-2016, 21:09
sakız sardunyanın tohumu gösterebilecek arkadaşlar var mı acaba acil...çok merak ediyorum.hiç bir yerde bulamadım maalesef.
Merhaba sn yaylacı günlerdir fırsat buldukça terasında sessiz sedasız gezindim
Gezdikçe de hem içim açıldı hem de sizden ilham alarak şu an kiracı olarak oturduğumuz evin terasında neler yetiştirilir diye de hayallere daldım.Taşınıp çiçeklerinizden ayrıldığınızı öğrenince de çok üzüldüm , aynı şeyi yaşamış biri olarak (kamyona sığmayan bitkilerimi geride bırakmak zorunda kalmıştım ) pes etmeyip baştan başlayacağınızı biliyorum.Sık sık sayfanızı ziyaret edip yeni çiçeklerinizi görmek için bekliyor olacağım ....
Devam;
395941
Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum.
395942
Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir).
395944
Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever.
395945
Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım.
395943
Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil.
Selamlar. Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı) tohumunu nereden bulabilirim acaba?
Renkler mithiş güzel ellerinize sağlık
Muhammet Nezir
07-05-2018, 06:11
Merhaba Sayin Yaylaci, acaba payalasabileceginiz cicek tohumlari var mi? Simdiden tesekkurler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.