View Full Version : musbet / kaktüs ve sukulentlerim
Sizlerin kaktüslerini uzun zamandır hayran hayran takip ediyordum, artık benimde bikaç fotograf ekleme zamanım geldi galiba:)
şimdilik malesef hiçbirinin adını bilmiyorum
güzelliklerini seyretmek bana yetiyor:)
233984
233985
233986
Bu güzel görümceme alıp veremediğim sonrada vermekten vazgeçtiğim güzellik.
233987
Bu garibiminde üzerinden silikonları sökerken birkaç dikeni söküldü malesef ama dikenleri çok harika gözüküyor.
233988
Minefloradan aldığım haworthiam, geçen gün kardeşim bana kızınca tutup kökünden söktü ama o inatla yeşermeye devam ediyor :D
233989
kız kardeşimin kaktüs çok sulanmaz diyerek neredeyse hiç sulamadığı için buruşburuş olan kaktüsüydü bu. Sulayınca kendine geldi yavrucak:p
233990
Çok cicişş turuncu çiçekleri var bu kuzumun.
233991
Silikon gazisi kaktüslerimden biri daha.
233992
Bu güzelimde nar çiçeği renginde açıyor.
233993
Kırmızı dikenli kuzuşum.
233994
İlk aldığım kaktüslerden biri bu, bu yaz baya büyüdü. Beyaz olan kısımları buyaz gelişen kısımları
233995
Bu kaktüsüm bütün kış çok cılızdı bakıp bakıp vahlanıyordum büyümücek diye ama o beni utandırdı:o
233996
Görümceme aldığım ama veremediğim kaktüslerden biri daha:p
233997
İşte bu susuzluktan buruşan kaktüsün annesi
233998
Çok sevdiğim kaktüslerimden biri daha henüz saksısını değiştiremediğim için yamru yumru duruyor.
233999
Bu sene 2.kez açtı bu güzellik gelin tacı gibi gözüküyor.
234000
4 çeşit birarada, ama kedilerimizin sayesinde birtürlü gelişemediler.
234001
Bunlarda komşumdan hediye gelen kaktüslerim, ince uzun olan yılan kaktüsü diye biliyorum. inşallah çiçek açtığınıda görürüm.
234002
Bir aydır çiçekleriyle balkonumu şenlerdiren kalanchoem
234003
Kedilerden nasibini alan bi kaktüs daha, yeni yeni kendini toparlıyor gibi.
Komşumdan hediye gelen çiçeklerim.
234004
234006
234007
234008
Sevgili kedim zuzu nun yaprağını ısırdığı yaralı çiçeğim.bir aloa vera türü olduğunu tahmin ediyorum.
234005
Isırganlı gübre verdikten sonra çoşan buz çiçeğim.
Sedum aranjmanlarım.
234010
234011
234012
234013
234014
234029
İlk kez sahip olduğum yılbaşı çiçeğim. Dikeli çok zaman olmadı ama sürgün vermeye başladı.
234030
Buda begonyalarla arkadaş olan aşkın gözyaşı çiçeği.
234031
ve uzaktan görünümü.
Umarım beğenirsiniz kuzucuklarımı:)
umutyolcusu
14-07-2011, 18:26
Nasıl beğenmeyelim,hepsi harika.Güle güle büyütün.
Sayın musbet sayfanız hayırlı olsun.Kaktüslerinizin çeşitleri ve saksıları ile harika bir şölen havasında sunum yapmışsınız.Succulentlerden ve sedumlardan yapmış olduğunuz sepetler ise son derece zarif olmuş.Ellerinize sağlık.Selamlar.
gizdüşüm
14-07-2011, 21:19
Musbet, hepsi birbirinden güzeller bakmaya doyamadım , sedumlara bayıldım güle güle büyütün :)
Kaktüsleriniz cok güzel en cok yılan kaktüsü begendim :)
seralarda arıyorum adını bile bilmiyorlar yılan kaktüs diye 3 saksı parmak kaktüs aldım :D
Hayırlı uğurlu olsun.Hepsi birbirinden güzel.
Sayın musbet, sayfanız hayırlı olsun.:) Çok güzel türleriniz var. Aranjmanlarınızı da çok beğendim. Türlerinizin ve çiçekleriniz bol olsun.:)
Nasıl beğenmeyelim,hepsi harika.Güle güle büyütün.
Beğendiğinize çok sevindim teşekkür ederim.
Sayın musbet sayfanız hayırlı olsun.Kaktüslerinizin çeşitleri ve saksıları ile harika bir şölen havasında sunum yapmışsınız.Succulentlerden ve sedumlardan yapmış olduğunuz sepetler ise son derece zarif olmuş.Ellerinize sağlık.Selamlar.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım.
Sedumlar çok zarif çiçekler geçekten, minik ama yakından bakınca harikalar.
Selamlar.
Musbet, hepsi birbirinden güzeller bakmaya doyamadım , sedumlara bayıldım güle güle büyütün :)
Sedumlarım henüz çok yeni inşallah büyüdükleri günleri de birlikte görürüz.
Bu güzelliklere bakmaya bende doyamıyorum, her akşamüzeri balkona çıkıp tektek hepsini seyredip inceliyorum:)
Kaktüsleriniz cok güzel en cok yılan kaktüsü begendim :)
seralarda arıyorum adını bile bilmiyorlar yılan kaktüs diye 3 saksı parmak kaktüs aldım :D
Yılan kaktüsünü bir komşumuz getirdi bana, kaktüsleri sevdiğimi bildiği için gittiği bir yerden almış getirmiş sağolsun. Uzunlukları yarım metreden fazlaydı, birkaç parçaya bölüp diktim, uç kısımlarından yeni sürgünler vermeye başladılar.
Biraz büyüyüp kendine geldiği zaman size gönderebilirim isterseniz.
Hayırlı uğurlu olsun.Hepsi birbirinden güzel.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim beğendiğinize çok sevindim.
Sayın musbet, sayfanız hayırlı olsun.:) Çok güzel türleriniz var. Aranjmanlarınızı da çok beğendim. Türlerinizin ve çiçekleriniz bol olsun.:)
Çok teşekkür ederim.İsmini cismini bilmeden beğendiğim türleri topluyorum:)
Bu senelik çiçeklenme zamanları geçti galiba ama seneye inşallah bolbol çiçeklerini görürüm.
Kaktüsleriniz çok güzel güle güle büyütün. Sedumlara bayıldım en devdiğim şeyler sedumlar. Çokta güzel düzenlemişsiniz:)
Kaktüsleriniz çok güzel güle güle büyütün. Sedumlara bayıldım en devdiğim şeyler sedumlar. Çokta güzel düzenlemişsiniz:)
Beğendiğinize çok sevindim. inşallah hep bereber büyüdükleri günleride görürüz. Elimde geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Bu arada şuanda trabzondayım tatile geldik, izmitte yana yana aradığım atlas çiçeğini burda buldum hemde iki renk.Çok mutluyum:)
Görümceniz okumasın bu köşeyi sayın musbet...
Hoşgeldiniz aramıza...
Hoşbulduk.
Görümcemin kaktüslerini yer sıkıntısından dolayı gönderemedim ama daha sonrada çok hoşuma gittikleri için göndermekten vazgeçtim:) onların yerine elimde ikişer tane olan kaktüslerden verdim.
yani ben masumum:) olay tamamen kaktüs sevgisi.
Uzun zaman olmamış pek fotoğrafları ekleyeli ama benim kaktüslerim siz görmeyeli bi hayli büyüdüler, aralarına yeni kardeşlerde eklendi en kısa zamanda fotoğraflamam lazım.
Sayın musbet sayfanızı inceledim ve bitkilerinizin genelinin çok sağlıklı olduklarını gördüm. Tebrik ederim. 7. mesajınızda kedinizin ıssırdığını söylediğiniz ve aloe olabilir dediğiniz bitki haworthia da olabilir. Aradan biraz zaman geçmiş olduğu için şimdiki hali nasıldır bilemiyorum ama o bitki fazla güneş gördüğü için kararmış gözüküyor. Güneş görmeyen ama aydınlık bir iç mekana alırsanız tüm yapraklarının ortasındaki filizde olduğu gibi yeşil renk aldığını görürsünüz. Yeni fotoğrafları görmeyi çok isterim. Fazla bekletmeyin lütfen ;)
Trabzon tatili yaramış anlaşılan. Hem yeniler eklenmiş hem aranılan güzellikler bulunmuç. Merakla bekliyoruz fotoğrafları;)
Sayın musbet, kaktüs sunumlarınız çok zarif, Beyaz çiçek açan kaktüsünüze bayıldım, kalancho' nun rengi çok hoş.
Ellerinize sağlık.
242631
242632
En çok büyüyen kaktüslerimin arasında başsırayı çekiyor ikisi:)
242633
Yıbaşı çiçeğim yeni saksısını pek bi sevdi
242634
Kaktüslerimden genel bir görüntü
242635
Buda komşumdan yeni aldığım yılan kaktüsü çok güzel çiçek açıyormuş kendisi, ben öyle duydum.
242639
Trabzondan aldığım atlas çeliklerim, ama pek keyifli değiller dertleri nedir anlayamadım:(
242640
4ü biradada güzelleerim benim, eski fotosuna bakınca nekadar büyüdüklerine ben bile şaşırıyorum.
242641
242642
Bu çiçeği komşunuza oturmaya gittiğimizde behçesinde görünce öyle sevindimki anlatamam.
sağolsun ''al saksıyı götür'' deyince dahada bi sevindim :))
ama söz verdim saksısını değiştirince sahibinede çelik ayırıp vericem, ee vermezsem ayıp olur zaten.
242643
Trabzon koçtaştan aldığım yeni kaktüsüm. çiçeğinin tam açmış yakalayamadım
:(
242645
saksilarını değişip kış için camın önüne koymayı planladığım 3lü
bu arada kalanchoem hala çiçek açmaya devam ediyor.çok mutlu ediyor beni.
242646
veee benim yaramaz kedim zuzu çiçeklerimin korkulu rüyası:p
Sayfanız hayırlı ve bol kaktüslü olsun,hepsi sağlıklı görünüyor,güle güle büyütün
Sayın musbet sayfanızı inceledim ve bitkilerinizin genelinin çok sağlıklı olduklarını gördüm. Tebrik ederim. 7. mesajınızda kedinizin ıssırdığını söylediğiniz ve aloe olabilir dediğiniz bitki haworthia da olabilir. Aradan biraz zaman geçmiş olduğu için şimdiki hali nasıldır bilemiyorum ama o bitki fazla güneş gördüğü için kararmış gözüküyor. Güneş görmeyen ama aydınlık bir iç mekana alırsanız tüm yapraklarının ortasındaki filizde olduğu gibi yeşil renk aldığını görürsünüz. Yeni fotoğrafları görmeyi çok isterim. Fazla bekletmeyin lütfen ;)
sayın sariefe kaktüslerimle fırsat buldukça ilgileniyorum malum küçük kızım olduğu için pek fırsat bulamıyorum:) özel ilgi yok malesef.
dediğiniz gibi kedimin ısırdığı bitki güneşten karardı, aldığımda yemyeşildi canım önüne alıcam onu. yeni fotoları ekledim inşallah beğenirsiniz.
bettyycim
25-08-2011, 22:59
Sevgili müspet tatilden döndüm, bekliyorum sizi ;)
Sayfanız hayırlı ve bol kaktüslü olsun,hepsi sağlıklı görünüyor,güle güle büyütün
Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun.
Sevgili müspet tatilden döndüm, bekliyorum sizi ;)
Sevgili bettyycim en kısa zamanda gelmek istiyorum ama bakalım ne zaman nasip olur:) bana özelden numaranızı verebilirseniz gelmeden önce haberleşebiliriz. aslında bence sizinle çok tanışmak istiyorum ama fırsat olmuyor. Bayramdan önce görüşebiliriz inşallah.
sayın sariefe kaktüslerimle fırsat buldukça ilgileniyorum malum küçük kızım olduğu için pek fırsat bulamıyorum:) özel ilgi yok malesef.
dediğiniz gibi kedimin ısırdığı bitki güneşten karardı, aldığımda yemyeşildi canım önüne alıcam onu. yeni fotoları ekledim inşallah beğenirsiniz.
Sayın musbet elinize sağlık. Yalnız 29. mesajda "yılan kaktüs" dediğiniz bitkiniz yılan kaktüs değil. Adı Chamaecereus silvestrii' dir. Asıl yılan kaktüs (Aporocactus) onun arkasındaki daha ince dallı olandır ;)
Kararmış aloenizin yanında gördüğüm Havorthia fasciatanızı da aloe gibi güneşte uzak tutun mutlaka. Cam önünden bile uzağa koyabilirsiniz. Fazla güneş iyi gelmiyor onlara.
Sayın musbet elinize sağlık. Yalnız 29. mesajda "yılan kaktüs" dediğiniz bitkiniz yılan kaktüs değil. Adı Chamaecereus silvestrii' dir. Asıl yılan kaktüs (Aporocactus) onun arkasındaki daha ince dallı olandır ;)
Kararmış aloenizin yanında gördüğüm Havorthia fasciatanızı da aloe gibi güneşte uzak tutun mutlaka. Cam önünden bile uzağa koyabilirsiniz. Fazla güneş iyi gelmiyor onlara.
Sayın sarıefe tavsiyenize uyarak aloeverayı ve havorthiayı içeri direk güneş ışığından uzak bir yere koydum. hala güneş ışığı alıyor ama perdenin arkasından :)
ve çok kısa bir zamanda aloe eski haline döndü, yemyeşil oldu.
Bu arada 2şer yane kaktüs ve sukulentte aldım onlarıda eklicem en kısa zamanda,
gönül hep daha çok kaktüs almak istiyor ama kendimi firenliyorum zorda olsa.
247549
247550
Aloeveramın eve geldikten sonraki hali
247551
yeni arajmanım
247552
247553
yeni aldığım sukulentim yaprakları biraz yaralı bereli ama inşallah yeni yerini sever.
247556
247557
Perşembe pazarından aldığım aşılı kaktüsüm, normalde aşılı kaktüslerden pek hoşlanmazdın ama belki aramız düzelir diye aldım.
247558
yeni kaktüslerim biri kardeşimin biri benim:)
247559
Bu sedum aranjmanımı havalar soğuyunca eve almayı düşünüyorum sizce ev ortamına uyum sağlayabilirmı ? yardımcı olusanız sevinirim.
247560
atlas çeliklerimin kimi iyi kimi kötü durumda dertleri nedir hala anlayamadım.suyu azmı çokmu seviyor acaba.
247562
Üzeri bebiş dolu bu kaktüsümün bebişlerini nezaman ayırmalıyım sizce nekadar büyüklüğe gelmeleri gerekiyor.
247563
kaktüsle toprağın birleştiği kısımda beyaz bir oluşum var ne olduğunu çözemedim:(
247564
247565
Üzeri bebiş dolacak bir güzel daha, büyük bir saksıya geçirmem gerekirmi acaba:confused:
247566
Sanırım bu yavruda kalanchoe giillerden hangi tür olduğunu bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.
bettyycim
23-09-2011, 21:17
Sevgili muspet aşılı kaktüsün kök çürümesi yapmaya başlamış, bir çaresine bakman gerekecek sanırım ;)
Sevgili muspet aşılı kaktüsün kök çürümesi yapmaya başlamış, bir çaresine bakman gerekecek sanırım ;)
Aslında o kök çürümesi değil ama öyle gözüküyor:) aldığım saksıyı çok toprak doldurmuşlar kaktüs derinde kalmıştı saksısını yenilerken üzerindeki toprağı azaltıp diktim toprak altında kalan kısımların rengi sararmış, fotoğraftan bakınca aynı kök çürümesi gibi gözüküyor. gerçek halini bilmesem bende öyle zannederim, şimdilik çok sağlıklı inşallah ilerde sorun yaşamam.
Benim yeni kuzularımı beğenen yok galiba:(
Sayın Müsbet Kaktüslerde güzelde succulentler harika çok güzeller.Bu arada Zuzu' nuzun hatırı sayılır.Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim
[QUOTE=serilaaa;864178]Sayın Müsbet Kaktüslerde güzelde succulentler harika çok güzeller.Bu arada Zuzu' nuzun hatırı sayılır.Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim[/QUOTE
Sayın serilaa beğendiğinize çok sevindim sukulentler gerçekten çok ilgi çekici bitkiler, onlara olan ilgim gittikçe artıyor.
sevgiler.
Bunlarda Sevgili bettyycimden gelen güzellikler.
şimdilik minik saksılardalar yeni saksılar alınana kadar idare edicez:)
248673
248674
248675
248676
bettyycim
29-09-2011, 12:28
Güle güle büyüt sevgili Betül ;)
Güle güle büyüt sevgili Betül ;)
ayyyy çok teşekkür ederim siz beni çok mutlu ettiniz. inanın pahalı bir hediye alsam beni bukadar sevindiremezdi.
çiçek aşkı böyle birşey:p
bettyycim
29-09-2011, 20:46
Canım seni mutlu ettiysem ne güzel, istersen bir de benim balkon sayfama bak ;)
Selam musbet bende hem siteye hemde çiçeklerin yeni arkadaşıyım çok güzel gözüküyolar güle güle büyüt kayıpsız bir şekilde ben acemi olduğum için biraz kayıplar yaşıyorum çok üzülüyorum başarılar.
Selam canım aramıza hoşgeldin. aslında bu bulaşıcı bir hastalık şimdiden çok geçmiş olsun:D
Bende acemiyim kaktüslerle tanışalı 1yıl olmadı daha, henüz kaktüslerden kayıp vermedim hiç, susuz sessiz yaşayıp gidiyorlar keyifleri yerinde.
sizede sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum
Sevgiler
Canım seni mutlu ettiysem ne güzel, istersen bir de benim balkon sayfama bak ;)
Balkonunu gezdim mest oldum, günün yorgunluğundan sonra böyle güzel çiçekleri seyretmek dinlendiriyor insanı. Buarada sarı kuzumla fotoğlafımıza da yer ayırdığın için ayrıca teşekkür ederim.
zafer1326
29-09-2011, 22:25
Minik yavrular çok güzel görünüyorlar. Umarım en kısa zamanda köklenip sağlıklı büyürler.
Minik yavrular çok güzel görünüyorlar. Umarım en kısa zamanda köklenip sağlıklı büyürler.
O minik yavruları her gördüğümde nasıl seviniyorum bilseniz. İnşallah büyürlerde kaktüs severlere hediye olarak giderler ;)
Hepsi cıvıl cıvıl, temiz ve özenli. Pembişinizi ve sedum aranjmanlarınızı çok beğendim. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim sevgili lir beğenmenize çok sevindim.
gürkan63
30-09-2011, 12:53
Sayın Musbet,sayfanız hayırlı olsun.Aramıza hoş geldiniz.Elleriniz dert görmesin,hele saksılarınız çok güzel uyum sağlamış.
Devam....:)
Sayın Musbet,sayfanız hayırlı olsun.Aramıza hoş geldiniz.Elleriniz dert görmesin,hele saksılarınız çok güzel uyum sağlamış.
Devam....:)
Çok sağolun elimden geleni yapmaya calışıyorum işte, güzel birşeyler yapabiliyorsam ne mutlu bana:)
durmak yok devam... yarın yalova yolcusuyum inşallah.seraları gezicez:)))
havanın azizliğine uğramazsak tabi.
Yeniler hayırlı olsun. Ben olsam sedum aranjmanını dışarda tutarım.:)
Bende dışardaki halini çok seviyorum ama kışın soğuk olduğunda don yerse zarar görür diye korkuyorum.
Evet, hava durumunu takip edip ona göre davranmak lazım.
Bugün yalovaya seralara gittik eşimle, sözde gezmeye gittik hiç bişey almayacaktm ama dayanamadım tam 11 saksıyla eve döndük:)))
fotoğraflarını çektim yarın fırsat bulursam ekleyeceğim.
şuanda ekleyesim var ama kızım sabah 7 dedimi uyanıyo
yatağında diken varda:))
Sayın Müsbet kaktüslerinizi kızınızın yatağındamı bakıyorsunuz.Şaka bir yana bu sevgi insana yapmıyacağım dediklerini bile yaptırıyor.Yenilerin fotoğraflarını beklerim.Selamlar.
Açılışı baumaxdan aldığım bu sukulentle yapmak istedim
yazık susuzluktan ölmek üzereydi, belki bir ümit düzelir diye aldım iki günde toparladı kendini.
249234
249235
249236
249243
249244
249245
249246
249247
249248
249249
249250
249251
249252
Çok güzel türler. Bol çiçekler.:)
Yeni Kaktüsleriniz çok güzeller.Çiçeklerinide görürsünüz.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla büyütebilirim.Aldığım yerde kaktüsler pek sağlıklı değildiler malesef.
hele lithopsların çoğu ölmüştü içim acıdı valla.
Bu arada fotoğraflar için çok özürdiliyorum çok pasaklı oldular busefer. Aceleden topraklarını temizlemeden çektim öylece.
zafer1326
03-10-2011, 16:04
Yeni kaktüselerinizi güle güle büyütün sevgili Musbet. İnşallah sağlıklı ve bol çiçekli olurlar.
Hepsi çok değişik ve güzel, keyifle büyütün.
Çok çok teşekkür ederim inşallah birlikte büyüdüklerini görürüz ve tabi çiçeklerinide:)
Buarada kaktüs hastalığıma çok güzel bir bahane buldum.
benim eşim tam bir maçkolik heray ligtv ye çalışıyoruz ve ben bunu saygıyla karşılıyorum çünkü bu eşimin hobisi
eeee kaktüslerde benim hobim :)))
Bu forum sayesinde kaktüslerin dilinden az çok anlar oldum ama lithopslar bana çok yabancı malesef:(
Aldığım ilk ve tek lithopsuda öldürmek istemiyorum.
saksısı çok küçük değiştirmelimiyim? minik minik yapraklar veriyor rahat gelişmesi için yeni bir saksı hakediyor gibi geliyor bana ama ustadlardan fikir almadan yapmaya korkuyorum.
birde şuanda cam önünde direk gün ışığı alıyor hafif buruşmaya başlıyor gibi bu sulamam gerektiği anlamınamı geliyor?
Lütfen yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.
249246
Hepsi harika ama ekteki kaktüsün diken yapısı olağanüstü. Gördüğümden beri akılmdan çıkmıyor.:)
Merhaba sayın musbet.
Kaktüs hastalığı bahanenizi okuyunca şöyle bir gülümsedim. Benim eşimde avcılık ve balıkçılık hastasıdır. Geçen gün kaktüslerime laf etti, ben de sizin gibi senin hobin varsa bunlarda benim hobim dedim...
Saygılar.
Ben sayfanızın başından okumaya başladım ve görümceme alıp veremediğim cümlesini okuyunc adaha gerisini okuyamadım çok güldüm bende sizdenim :)
Yılan kaktüsünüz (gerçek olan) çok güzelmiş. Çiçek açmadı mı daha.
AizoaceaeFAN
07-10-2011, 12:18
Bu forum sayesinde kaktüslerin dilinden az çok anlar oldum ama lithopslar bana çok yabancı malesef:(
Aldığım ilk ve tek lithopsuda öldürmek istemiyorum.
saksısı çok küçük değiştirmelimiyim? minik minik yapraklar veriyor rahat gelişmesi için yeni bir saksı hakediyor gibi geliyor bana ama ustadlardan fikir almadan yapmaya korkuyorum.
birde şuanda cam önünde direk gün ışığı alıyor hafif buruşmaya başlıyor gibi bu sulamam gerektiği anlamınamı geliyor?
Lütfen yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.
Sayın musbet resim eklerseniz bir yorum getirebilirim. Saksı küçük kalmalı değiştirmeyin. Zaten genişleyen veya uzayan bir bitki değil lithops. Kasım ayının ortalarına kadar azar azar sulanabilir fakat bu yaz döneminde olduğu gibi bol ve sık değil.
Hepsi harika ama ekteki kaktüsün diken yapısı olağanüstü. Gördüğümden beri akılmdan çıkmıyor.:)
Sevgili zenfree o güzelin adı kıvırcık ben koydum adını:))) kendisi altınovadaki seralardan gelme. eğer o taraflara yolun düşerse sizin içinde bir tane alırım madem okadar beğendiniz **** yavrularsa söz ilk yavrusu sizindir:)
Merhaba sayın musbet.
Kaktüs hastalığı bahanenizi okuyunca şöyle bir gülümsedim. Benim eşimde avcılık ve balıkçılık hastasıdır. Geçen gün kaktüslerime laf etti, ben de sizin gibi senin hobin varsa bunlarda benim hobim dedim...
Saygılar.
Aslında benim eşim laf etmiyor kaktüslerime hatta oda benle beğeniyor bir çoğunu o seçiyor, yinede arada bir fazka abartma diye ikaz ediyor sadece:)
bazem kendini kaybediyorumda:D
Bu arada yılan kaktüsümü bu yaz komşum hediye etmişti ama henüz açmadı.
internette fotoğrafını gördüm çok güzel açıyor.inşallah seneye bakalım.
Ben sayfanızın başından okumaya başladım ve görümceme alıp veremediğim cümlesini okuyunc adaha gerisini okuyamadım çok güldüm bende sizdenim :)
Bizim gibilerin çok olması ne güzel birşey, sinirlenip başkalarına saracağımıza çiçeklerle mutlu oluyoruz.
hım birde görümceme o kaktüsleri iyiki vermemişim çünkü verdiğim 3 kaktüsün 2si sizlere ömür:(
çok üzüldüm çok, içim cız etti duyunca:(
Sayın musbet resim eklerseniz bir yorum getirebilirim. Saksı küçük kalmalı değiştirmeyin. Zaten genişleyen veya uzayan bir bitki değil lithops. Kasım ayının ortalarına kadar azar azar sulanabilir fakat bu yaz döneminde olduğu gibi bol ve sık değil.
Sayın AizoaceaeFAN lithopsumun fotoğrafı 67 nolu mesajdaki 4.fotoğraf
yanlız şuanda daha kötü durumda üzerinde yeryer buruşmalar var yeni fotoğrafını yarın eklerim.Dilinden anlamadığım için susuzluktanmı yoksa hastalıktanmı buruştu anlayamadım:(
Selamlar herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Saygılar.
Dün 5 dakikalığına baumaxa uğradım öylesine, yine elimde 3 saksıyla kasada buldum kendimi:)
eşime gelirken soruyorum sence ben delimiyim diye
cevap; eh birazcık delisin;))))
yakında yeni bebişlerimin fotolarını ekliyeceğim birde mevsimleri şaşırıp açan kaktüsümü sizinle paylaşmak istiyorum.
Birde baumaxa yeni yeni kaktüsle getirmişler. önceden kalan garibanlarıda 3 tanesi 3tlye satıyorlar hatta 10 liralık milliyi 2 tlye düşürmüşler. izmitlilere ve yolu izmite düşeceklere duyurulur.
Merhaba Muspet uzun zamandır yazmıyordunuz. Yeni çiçeklerini merakla bekliyoruz, bu arada ne kadar şanslısınız, baumax yakınınızda. Fiyatların uygun olması da çok güzel, Beyaz veya sarı milli görürseniz benim için alabilir misiniz acaba?
serkan_istanbul
13-12-2011, 17:57
Hepsine sverek baktım güle güle büyütün sevgiler.
Merhaba Muspet uzun zamandır yazmıyordunuz. Yeni çiçeklerini merakla bekliyoruz, bu arada ne kadar şanslısınız, baumax yakınınızda. Fiyatların uygun olması da çok güzel, Beyaz veya sarı milli görürseniz benim için alabilir misiniz acaba?
Evet uzun zamandır yazamadım boynum rahatsızdı fizik tedaviye gidiyordum çok şükür bitti tedavi. Ama bu aralar yine çok yoğunum misafirimiz eksik olmuyor gerçi bu durumdan çok memnunum ben, misafir ağırlamaya bayılıyorum. şu yoğunluk bir geçsin ilk fırsatta fotoları ekliyeceğim.
size milli ****** alırım seve seve ama şimdilik sadece pembe var gelir umarım.
Hepsine sverek baktım güle güle büyütün sevgiler.
Çiçeklerimi beğenmenize sevindim, sevgiler
Yeni cicişlerim Bu arada yeni saksılarımız çok pasaklı bunun için özür diliyorum, en kısa zamanda 7 cmlik kare saksılara terfi edecekler.
259502
259503
259504
mevsimleri şaşırıp açan güzellik
259505
yakından dahada bir güzelizzz
259506
Merhaba Muspet, öncelikle geçmiş olsun, Allah sağlık sıhhat versin..
Yeni çiçekleriniz çok güzel, mevsimsiz açan ise çoook güzel, rengini tanımlayamadım doğrusu. Sarı ve turuncunun harika karışımı, kabak çiçeği rengi gibi, çok beğendim... Bir sürü de açmış görünüyor. Maşallah...
Bu tüylü güzelim aldığımda yemyeşildi sonra yavaş yavaş morardı karardı. Güney cephede duruyordu fazla ışıktan olabilirmi acaba?
Yakından çekilen fotosunda daha iyi gözüküyor renk bozukluğu.
259507
259508
Lithopsum süzüldü, buruştu, uykuyamı geçti acaba uzun zamandır sulamıyorum uykudadır diye, yaptığım doğrumu arkadaşlar.
259509
Mevsimini şaşıran bir kaktüsüm daha. bu mevsimde açmaları normalmi yoksa:))))
hem tohum kesesi çıkarttı hemde çiçek açmaya hazırlanıyor.
259510
259511
Yenilere devam
259525
259527
Kıvırcık osmanım büyümeye başladı çok mutlu ediyor beni:)
259526
Merhaba Muspet, öncelikle geçmiş olsun, Allah sağlık sıhhat versin..
Yeni çiçekleriniz çok güzel, mevsimsiz açan ise çoook güzel, rengini tanımlayamadım doğrusu. Sarı ve turuncunun harika karışımı, kabak çiçeği rengi gibi, çok beğendim... Bir sürü de açmış görünüyor. Maşallah...
Merhabalar sakdag çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, çok şükür iyim şimdi.
Çok doğru tarif ettiniz aslında rengini tam kabak çiçeği renginde, hergün birer ikişer açıp mutlu ediyor beni,dahada açacak inşaah.
daha güzelleri sizin olsun inşallah, hatta üzerindeki bebişler büyürse yılan kaktüsünüzle birlikte bu kaktüstende gönderebilirim size yazın.
Sayın Müsbet kaktüslerin çiçekleri çok güzel hele bu mevsimde açmaları çok hoş.Euphorbia milii ise çok aradığım bir çeşit güle güle büyütün çiçeklerini de görmüşsünüz galiba ellerinize sağlık.Selamlar.
Sayın Müsbet kaktüslerin çiçekleri çok güzel hele bu mevsimde açmaları çok hoş.Euphorbia milii ise çok aradığım bir çeşit güle güle büyütün çiçeklerini de görmüşsünüz galiba ellerinize sağlık.Selamlar.
Yener bey beğenmenize çok sevindim. Euphorbia miliinin çiçeklerini henüz görmek nasip olmadı kurumuş çiçekler aldığımda üzerindeydi inşallah yerini severde yaşarsa çiçeklerinide hep birlikte görürüz inşallah.
Baumaxa çok güzel sukullentler gelmiş 3tl fiyatları lithopslarda vardı 4 tl idiler. ilgilenenlere duyurulur.
yeni sukullentlerim
260933
260934
260935
260936
260937
sevgili bettyycimden almıştım bu güzeli
260938
260939
ve buda bettyycimden:)
260940
ve en çok sevdiğim en sonda
260941
Güle güle büyüsünler sevgili Musbet, hepsi çok güzelller, koleksiyonun epey bir zenginleşmiş...
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor, Hep böyle kalırlar inşallah.
En son resimdeki sukulent yapraktan da yetiştirilir değil mi?.
Sayın Sakdağ yeni çeşitleriniz çok güzeller,güle güle büyütüp çiçeklerini de görürsünüz.
Selamlar.
Güle güle büyüsünler sevgili Musbet, hepsi çok güzelller, koleksiyonun epey bir zenginleşmiş...
Çok teşekkür ederim sevgili sakdag, aslında koleksiyonum dahada zengin, zamanla hepsini ekleyeceğim. Daha almak istediğim çok türler var, konu kaktüs sukullent olunca insanın gözü doymuyor:)
Çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyor, Hep böyle kalırlar inşallah.
En son resimdeki sukulent yapraktan da yetiştirilir değil mi?.
İnşallah iyi bakabilirim bu güzelliklere.
söylediğiniz bitki kesin bilmiyorum ama ihtimalle yapraktan yetiştirilebilir, saksı değişimi yaparken bir iki yaprağını kırıp deneyeceğim.
Sayın Sakdağ yeni çeşitleriniz çok güzeller,güle güle büyütüp çiçeklerini de görürsünüz.
Selamlar.
Yener bey bu mesajı bana yazdığınızı düşünerek cevap yazıyorum, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, bu çeşitleri bende çok beğeniyordum, Baumaxta gördüğümde sevinçten çığlık atmamak için zor tuttum kendimi, bitki delisi olmak böyle birşey olsa gerek:)
Sayın Müsbet isim karışıklığı için özür dilerim,Tabii ki mesajım sizedir.Çok güzel çeşitleriniz var .Çiçek açmış ve meyve vermiş olan mammillaria ise mükemmel,ellerinize sağlık
Yenileri güle güle büyütün. Kıvırcık Osman çok görkemli görünüyor.:)
Teşekkürler sayın zenfree. evet kıvırcık osman çok güzel, umarım biran önce bebiş verirde o bebiş size hediye gelir, bizde bu bahaneyle tanışmış oluruz:)
Bu hediye teklifi için çok teşekkür ederim.:) Tanışmak için bitkiye gerek yok, İstanbul'a yolunuz düşmüyor mu? Sayın ankstel " kaktüs ve sukkulent taksı" diye bir başlık açtı. Orada hazırladığımız bitkileri karşılıklı görerek paylaşımda bulunabilirsek ileride özel türlerimizi aramızda yaymış oluruz diye düşünüyorum.
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25756.htm
Satı Uğurtan
25-12-2011, 23:18
Yeni cicişlerim Bu arada yeni saksılarımız çok pasaklı bunun için özür diliyorum, en kısa zamanda 7 cmlik kare saksılara terfi edecekler.
259502
259503
259504
259505
259506
Sevgili musbet, ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar, çiçek rengi harika bu rengini ilk defa görüyorum, benimkilerde yeni açtı sanıyorum bu tür kaktüsler bu aylarda çiçek açıyor sevgiler.
Kaktüs ve sukulentlerinizi güle güle büyütün, çiçeklerini de hep birlikte görelim:)
93 no'lu mesajınızda (http://www.agaclar.net/forum/887885-post93.htm) yukardan 3. fotoğraftaki bitki lithops değil, fenestria'dır (baby toes). Genelde fazla suyu sevmez ama buruşması su gereksinimini gösterir. Biraz su vermenizde yarar var. Ben de sulamak için buruşmasını bekliyorum.
Sayın zenfre ah ah eskiden yolum istanbula düşerdi ama buaralar çok zor:(
yinede istanbula yolum düşerse sizinle mutlaka tanışmak isterim.
Elimdeki türler çoğaldıkça seve seve paylaşmak istiyorum.
Sevgili musbet, ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar, çiçek rengi harika bu rengini ilk defa görüyorum, benimkilerde yeni açtı sanıyorum bu tür kaktüsler bu aylarda çiçek açıyor sevgiler.
Satı ablacığım beğenmenize çok sevindim.bende benim kaktüs mevsimleri şaşırmış diyodum ama demekki anormallik bendeymiş:)
Sevgiler.
Kaktüs ve sukulentlerinizi güle güle büyütün, çiçeklerini de hep birlikte görelim:)
93 no'lu mesajınızda (http://www.agaclar.net/forum/887885-post93.htm) yukardan 3. fotoğraftaki bitki lithops değil, fenestria'dır (baby toes). Genelde fazla suyu sevmez ama buruşması su gereksinimini gösterir. Biraz su vermenizde yarar var. Ben de sulamak için buruşmasını bekliyorum.
Sayın nevsune verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.bende garibancığı lithops zannedip susuz bırakıyordum yarın ilk iş sulayacağım fenestria'mı.Demekki daha öğreneceğim çok şey var:)
Satı Uğurtan
26-12-2011, 23:13
Sevgili musbet, olurmu estağfurullah bende tam emin değilim mevsimi olduğundan fakat benimkide bu ay çiçek açınca, olabilirmi acaba dedim sevgiler:)
Sevgili musbet, olurmu estağfurullah bende tam emin değilim mevsimi olduğundan fakat benimkide bu ay çiçek açınca, olabilirmi acaba dedim sevgiler:)
Satı ablacım bence sizin dediğiniz doğru çünkü ben bu kaktüsleri geçen sene bu mevsimde almıştım ve çiçeklenmişti demekki bitkiler masum ve normal zamanlarında açıyorlar.
Sizin sayfanızıda gezdim sizin kaktüslerinizde çok güzel çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Sevgili musbet ne kadar çok yol almışsınız sayfayı açtığınızdan bu yana. Kısacık bir zamanda çok güzel kaktüs ve sukulentler edinmişsiniz güle güle büyütün, sevgiyle
Bu hediye teklifi için çok teşekkür ederim.:) Tanışmak için bitkiye gerek yok, İstanbul'a yolunuz düşmüyor mu? Sayın ankstel " kaktüs ve sukkulent taksı" diye bir başlık açtı. Orada hazırladığımız bitkileri karşılıklı görerek paylaşımda bulunabilirsek ileride özel türlerimizi aramızda yaymış oluruz diye düşünüyorum.
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25756.htm
Bu bölüme desteğiniz için teşekkür ederim.
günebakan
28-12-2011, 19:07
Sevgili Musbet sayfanızı baştan sona gezdim meğerse hiç mesaj yazmamışım gerçekten çeşitleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar hele de yeni sukulentlerinize bayıldım koleksiyonunuz gittikçe genişliyor. Güle güle büyütün:)
*toprak*
28-12-2011, 19:20
sevgili musbet kaktüslerinize bayıldım çok sağlıklı görünüyörlar maşallah deyip dilimi ısırdım bende kaktüs hastasıyım umarım birgün bende sizlerle kaktüslerimi sizlerle paylaşırım
Sevgili musbet ne kadar çok yol almışsınız sayfayı açtığınızdan bu yana. Kısacık bir zamanda çok güzel kaktüs ve sukulentler edinmişsiniz güle güle büyütün, sevgiyle
Sevgili Sevim.K
ben geçen sene bu zamanlar kaktüs hastalığına yakalandım 4 tane kaktüsle başladı aramızdaki aşk, şimdi elimde toplam 45-50 ye yakın tür var:p
işin ucu kaçıyor iyice:)
eskiden eşime, ben nekadar:p deliyim diye sorduğumda; azcık delisin derdi, şimdi; baya baya delisin diyor:)))
yani benim kaktüs deliliğim gittikçe artıyor:D
Bu arada sizin türlerinizde harika sayfanızı ziyaret ediyorum sıksık.
Sevgiler.
Sevgili Musbet sayfanızı baştan sona gezdim meğerse hiç mesaj yazmamışım gerçekten çeşitleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar hele de yeni sukulentlerinize bayıldım koleksiyonunuz gittikçe genişliyor. Güle güle büyütün:)
Sevgili günebakan güzel sözleriniz için teşekkür ederim,sukulentler gerçekten harika bitkiler, insan bütün çeşitlerinden olsun istiyor.
Sevgiler.
sevgili musbet kaktüslerinize bayıldım çok sağlıklı görünüyörlar maşallah deyip dilimi ısırdım bende kaktüs hastasıyım umarım birgün bende sizlerle kaktüslerimi sizlerle paylaşırım
Sevgili toprak dilerim daha güzelleri sizlerin olsun. Zaten kaktüs hastasıyım dediğinize göre yakında sizinde bi dolu kaktüsünüz olacak demektir:))
Yenilerle başlayalım...
263820
263821
263822
263823
263824
Sukulentleri saksılarıyla birlikte bu saksımsının içine koydum ve üzerlerini yapraklarla örtüm.
hem yer tasarrufu hemde hoş gözüktü biraz:))
ama en kısa zamanda tek tek saksılanacaklar
263825
263826
buda deli kızın penceresi:D
263827
Yapraklı düzenleme çok güzel görünüyor, cam önü de öyle.:) Yenileri güle güle büyütün.
Bir pencere önü kaktüs ne kadar da hoş olmuş.
bir pencere dolusu kaktüs daha:D
bunun gibi 2 pencere daha var ama onları göztermiyim;)
263906
yapraktan üretmeye çalıştığım bebişlerim, bu konuda pekte fena sayılmam galiba:)
263907
Yapraklı düzenleme çok güzel görünüyor, cam önü de öyle.:) Yenileri güle güle büyütün.
Sizin gibi kaktüslerinin güzelliği dillere destan birinin bitkilerimi beğenmesi beni çok mutlu ediyor.
Bir pencere önü kaktüs ne kadar da hoş olmuş.
Evet en güzel gözüken pencere orası, diğerleri karman çorman, bitki çok olunca itiş tepiş sıkıştırıyorum pencere önlerine.
Manolya_
12-01-2012, 23:01
Sevgili Müspet Hanım,
Saatlerce sayfanızı gezdim. Harika kaktüsleriniz var.
Ellerinize sağlık.
Bu güzellikleri bizimle de paylaştıgınız için ayrıca teşekkür ederim.
Yapraktan üretim hakkında size sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.
**Yapragın ne kadarını topraha batırıyorsunuz.
**Hangi sıklıkta su veriyorsunuz/ ya da bu dönemde besin takviyesi yapıyormusunuz.
**Nasıl bir ortamda ( yani bulundugu yerin sıcaklıgı)
Cevap için şimdiden teşekkürler
Selam ve sevgiler
Asu
Sevgili musbet çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Sevgili Müspet Hanım,
Saatlerce sayfanızı gezdim. Harika kaktüsleriniz var.
Ellerinize sağlık.
Bu güzellikleri bizimle de paylaştıgınız için ayrıca teşekkür ederim.
Yapraktan üretim hakkında size sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim.
**Yapragın ne kadarını topraha batırıyorsunuz.
**Hangi sıklıkta su veriyorsunuz/ ya da bu dönemde besin takviyesi yapıyormusunuz.
**Nasıl bir ortamda ( yani bulundugu yerin sıcaklıgı)
Cevap için şimdiden teşekkürler
Selam ve sevgiler
Asu
Beğenmenize çok sevindim, güzel sözleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
**yaprakları toprağa batırmıyorum öylece toprağın üzerine bırakıyorum.
**çok nadir su veriyorum, sulamıyorum desem yeridir, toprak çoğunlukla kupkuru oluyor.
**besin takviyesi yapmadım hiç, daha önce kaktüs tohumu ektiğim toprağı kullanıyorum.
**23derece sıcaklıktaki oturma odamda güneye bakan pencere önünde bol güneş alan bir yerde duruyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler.
Sevgili musbet çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Sayın Fatih beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim.
Manolya_
13-01-2012, 01:10
Sevgili Müsbet Hanım,
Ziyedesi ile yardımcı oldunuz. Cok teşekkürler.
Bende bu yöntemi denemek istemiştim. Fakat hafifçe topraga batırdım.
Diğer özellikler aynen yazdıgınız gibi salonda ve bol güneş alan pencere önündeler.
Artık ellemiyeyim öylece dursun bakalım neler olacak. Belki geç köklenir (ama umarım toprağa batırdım diye çürümez)
Gelişmeleri paylaşırım yine sizinle.
Selam ve sevgilerimle
Sayın musbet, cam içleri harika gözüküyor. Ayrıca yaprak çeliklerinden ürettiğiniz bitkiler de çok güzeller. Ellerinize sağlık.
AizoaceaeFAN
13-01-2012, 19:43
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. 126. mesajın ilk bitkisi Pleiospilos, yani bir mesemb. Kışın suyu sevmeyen bir bitki. Size tavsiyem bahara kadar 1.5 ayda bir 1-2 çorba kaşığı su verin enfazla. Ama mümkünse 2 günde bir de suyu spreyle üzerine sisleme şeklinde uygulayın. Bu bitki güney afrikada sis ve çiğ sayesinde ayakta duruyor kışın.
Cam kenarlarındaki bitkiler çok güzel. Artması dileğiyle sağlıcakla kalın.
Sayın musbet, cam içleri harika gözüküyor. Ayrıca yaprak çeliklerinden ürettiğiniz bitkiler de çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Sevgili selen, teşekkür ederim.
yaprak çeliklerinin çoğu sevgili bettyycimin güzellerinden geldi.
umarın büyüyüp geliştiklerinide hep birlikte görürüz.
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. 126. mesajın ilk bitkisi Pleiospilos, yani bir mesemb. Kışın suyu sevmeyen bir bitki. Size tavsiyem bahara kadar 1.5 ayda bir 1-2 çorba kaşığı su verin enfazla. Ama mümkünse 2 günde bir de suyu spreyle üzerine sisleme şeklinde uygulayın. Bu bitki güney afrikada sis ve çiğ sayesinde ayakta duruyor kışın.
Cam kenarlarındaki bitkiler çok güzel. Artması dileğiyle sağlıcakla kalın.
Sayın AizoaceaeFAN inanın sizin gibi bir üstanın bitkilerimi beğenmesi beni çok gururlandırdı, çok mutlu oldum. Pleiospilos kışın hiç sulanmaz diye duymuştum onun için aldığımdan beri hiç sulamadım.
tavsiyenize uyarak sisleme yapayım bu güzele.
Pencere önleri eskiden bibloyla doluydu, şimdi yerlerini canım kaktüslerim aldı ve her geçen günde sayıları gittikçe artıyor, güzel bir raf bulmam lazım bitkilerime.
Yeni kaktüslerine de , pencere önündekilere de bayıldım arkadaşım, ne kadar şanslısın, kaktüs - sukulent temin edebileceğin mekanlar var, koleksiyonun zenginleşiyor. Ben burda hiç bir şey bulamıyorum.... :( Para biriktirip Taner Bey'den toplu alım yapıcam herhalde... Sen ne güzel eve tek tek soktuğun için arttığı belli olmuyordur... :)
Köklenen yapraklarını da çok sevdim, o kabın içinde hayat var gerçekten, bir sürü saksı siparişin bunlara mıydı yoksa :)
Bir de saksıların geldi mi bilmiyorum ama nasıl, tavsiye eder misin? Ben de almayı düşünüyorum da.
Selamlar...
Sevgili saksag cicişlerimi beğenmene çok sevindim
izmit e-5 üzerine baumax açılması çok işime yaradı. çarşıya her gittiğimde eve dönerken vaktim varsa mutlaka uğruyorum, 3er 5ere bitkiyle dönüyorum eve.
Kare saksı siparişlerim hem küçük bebişler için hemde saksılamadığım kaktüsler içindi ama
güzel güzel saksılara alıştıktan sonra siyah saksılara o güzelleri nasıl ekicem bilemedim doğrusu.
Saksılarım geldi bu sabah ama dediğim gibi insan alıştığı güzel görüntüyü arıyor, **** ben biraz mızmızda olabilirim:))
Sevgili Musbet, kıvırcık osmanın latince ismi nedir? Pek çok araştırma yaptım ama bulamadım.... :(
Sevgili sakdag ne desem yalan olur valla:)
kaktüslerin isimleriyle uzaktan yakından bi alakam yok malesef:(
benim isim hafızam çok iyi değildir, onun için hiç öğrenip ezberlemeye çalışmıyorum.
sadece aramızda büyük bir aşk var, çok kötü grip oldum 1 haftadır mahfetti beni,hiç böyle ağır grip olmamıştım, hasta masta demedim sevdim onları hep, onlarda çok güzel çiçeklerle mükafatlandırdılar beni.
biraz daha iyi hissettiğimde fotoğrafları paylaşıcam inşallah.
herkese sevgiler.
Sizin kıvırcık osman buradaki (http://www.agaclar.net/forum/765368-post925.htm) ile aynıysa, Mammillaria camptotricha marnier lopostolii imiş:)
Bu kışın güzeli:)
267579
Yeni kare saksılarımız.
267580
Bu sukulentim stor perdeye takılıp kırılmıştı, bizim sakarlıklarımıza inat büyüyor.267581
Çiçek geliyor:)))
267582
Yılbaşı çiçeğimde açmaya hazırlanıyor...
yanılmıyorsam bu minicik yaprak paskalyaydı, oda tomurcuklandı.267584
Kırmızı dikenlimde açtı, daha çok çiçekli fotoğrafları vardı ama bulamadım:(267585
Yer tasarrufu için 4ü bir arada güzeller.
267586
Kare saksıya geçen cam güzelleri...
267588
Bu kaktüsümü çok seviyorum ama biraz içine çöktü gibi, kökleri sağlamdı gerçi, bir derdi var ama anlayamadım..
267587
Sizin kıvırcık osman buradaki (http://www.agaclar.net/forum/765368-post925.htm) ile aynıysa, Mammillaria camptotricha marnier lopostolii imiş:)
Sevgili nevsune
benim kıvırcık osman bundan galiba ama dikenleri daha uzun ve rengide sarı.
Sevgiler.
En son resimdeki kaktüsten benimde var Musbet, ismi gymnocalycium multiflorum. Diken yapısı ve dikenlerin kaktüsü kafes gibi sarmalamasını ben de çok seviyorum. Yanlız benim ki sanırım 4 yıllık ama daha hiç çiçeğini görmedim , senin ki açıyor mu?
Ve tabi ki kabak çiçeği kaktüsün çok güzel ,epey zamandır çiçek açıyor galiba, kaktüs dediğin böyle olacak, benim bir tanesi kasım ayından beri çiçekli....
Kare saksıların hoş görünüyor, estetik açıdan... Ben biraz simetri takıntılıyım da...:)
Bir de camın dış tarafında neler oluyor öyle... Sanki bir şey içeriye göz atıyor gibi...:)
Sevgili sakdag gymnocalycium multiflorum henüz çiçek açmadı, gerçi açıp açmadığını da bilmiyorum, ben kaktüsümü alalı çok zaman olmadı, umarım düzelir:(
Kare saksılar başta gözüme hoş gelmemişti ama sonradan benimde hoşuma gittiler.
canım dışarsında soğuk havadan saklanan portakal ve mandalina el sallıyor bize:)
Sevgili Musbet, kıvırcık osman'ın ismini öğrendim. Mammillaria Marnier-Lapostellei, Taner Bey sitesine koymuş resmini, ya da ben yeni farkettim, bilemiyorum... Ama en kısa zamanda edinilecekler listesine yerleşti onu biliyorum... :)
canannuman
08-02-2012, 13:50
259502
259503
259504
259505
259506
Hepsi güzel ama bu açan civciv gibi başka güzel. Paylaşım için teşekkürler. Bende sukkulent ve liph. düşmanıyım yeni öldürdüm 2 tane saksım gitti.Sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Kaktüs hiç değilse ikiyüzlü değil su vermesemde ölmüyorlar. Ama sukkulentlerle liphlostları çözemedim sürekli kaybediyorum. Okuyorum ama nafile uygulamada var bir hatam demekki. Ama Maaşallah siz bayağı ilmini almışsınız. Tebrikler.
Yılan kaktüsleri kestim ektim demişsiniz o ne demek acaba açabilirmisiniz.
Teşekkürler.
Sevgili Musbet, kıvırcık osman'ın ismini öğrendim. Mammillaria Marnier-Lapostellei, Taner Bey sitesine koymuş resmini, ya da ben yeni farkettim, bilemiyorum... Ama en kısa zamanda edinilecekler listesine yerleşti onu biliyorum... :)
Sevgili sakdag alınacak listesinde okadar çok kaktüs varki, bazen kendime bile inanamıyorum:)
Hepsi güzel ama bu açan civciv gibi başka güzel. Paylaşım için teşekkürler. Bende sukkulent ve liph. düşmanıyım yeni öldürdüm 2 tane saksım gitti.Sulamayı bir türlü ayarlayamıyorum. Kaktüs hiç değilse ikiyüzlü değil su vermesemde ölmüyorlar. Ama sukkulentlerle liphlostları çözemedim sürekli kaybediyorum. Okuyorum ama nafile uygulamada var bir hatam demekki. Ama Maaşallah siz bayağı ilmini almışsınız. Tebrikler.
Yılan kaktüsleri kestim ektim demişsiniz o ne demek acaba açabilirmisiniz.
Teşekkürler.
Sevgili canannuman beğenmenize çok sevindim. herkesin dilinden anladığı bir bitki türü var bence.Bende menekşelerin katiliyim:) öldürdüğüm menekşelerin haddi hesabı yok malesef:(
Liphlopslar hakkında bende pek bilgi sahibi değilim ama sukulent ve kaktüslerden azbiraz anlıyorum.
sularken önemli olan şey toprağı tamamen kuruduktan sonra az miktarda sulanmalı, birde saksının altlığında kesinlikle su kalmamalı yoksa kaybedersiniz bitkilerinizi.
Yılan kaktüslerin uzunluğu yarım metreyi geçiyordu bende yaklaşık 20cmlik 3-4 eşit parçaya böldüm kaktüsü ve diktim, umarım anlatabilmişimdir.
Sevgiler...
canannuman
09-02-2012, 11:23
Hiç bekletmeden uçları kurumadan direkt ektiniz ve tuttu diye anladım.
Umarım doğru anlamışımdır. Teşekkürler. Maaşallah.
Evet ozamanlar pek bilgi sahibi değildim kesip hemen dikmiştim yanlış hatırlamıyorsam.
birşey değil nedemek.
sevgiler.
268545
268546
268547
Yeni bitkilerim gelişmeye başladılar.Bu fotoğrafta sağdaki bitkinin türü nedir acaba:?
268548
268549
268550
268551
İşte bu görüntü hayat demek...
268552
Yapraktan büyüyen bebişlerim
268553
Kaktüs ve sukulent kardeşliği
268554
Soğuklardan rengimiz morardı, kıyamadım içeri aldım.
Ve dün akşam aramıza katılan güzeller...
268555
268556
268557
268558
268559
Mutfak camında keyif yapan kolyozlarım ve yaşayan son menekşem:))
Sevgili musbet,kaktüslerin çok güzel ellerine sağlık.
Sevgili musbet,kaktüslerin çok güzel ellerine sağlık.
Sevgili sevim4 beğenmenize çok sevindim gerçekten, teşekkür ederim.
Sayın müsbet kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller.Minişlerinizin gelişmeleri,yapraktan
yeniden canlanmaları bir harika.Bu arada yaptığınız aranjmanlarda gerçekten sanat eseri,ellerinize sağlık.Selamlar.
Yener bey sizden takdir görmek beni gerçekten çok mutlu ediyor. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, beğeniyorsanız ne mutlu bana.
Bitkilerin sayısı arttıkça cam önleri doldu artık yeni bitkilere yer kalmadı, direk güneş ışığı almayan yerlere kaktüsleri yerleştirsem gelişimlerini olumsuz etkilermi sizce?
Selamlar.
Sayın müsbet bu hastalığın sonucu bu !!! Cam önleri doldu ise benim gibi yapın duvarları kullanın,dekoratif raflarda kaktüsler çok güzel duruyorlar.Kaktüsler ışık almadımı formları bozuluyor zira ışığa doğru uzanmak için değişik forma giriyorlar.Selamlar.
Duvarlara raf koymayı bende düşündüm ama evim çok fazla ışık almıyor, daha doğrusu kaktüslere yetecek kadar ışık almadığını zannediyorum, formları bozulur gibi geliyor.
Bu seneyi böyle sıkış tepiş idare etsinlerde seneye balkona küçük bir seracık yapmak şart oldu:))
Sevgili musbet, sempervivum'u morardı diye kıyamayıp içeri almışsın ama dışarda daha mutlu olduğuna emin olabilirsin. Ama tabi yine de sen bilirsin.:))
Sevgili zenfree sempervivum dışardayken yaprakları sanki kurumuş suyu çekilmiş gibi olduğunu farkettim, soğuğa dayanıklı olduklarını biliyordum ama diğer sempervivum bitkim çok sağlıklı gözüküyordu, bu moraran bitkide bir sorun vardır belki diye tedirgin oldum ve içeri aldım kısa sürede yaprakları eski haline döndü.
ama ben bikere onu sıcağa alıştırmış bulundum şimdi dışarı birden soğuğa çıksa zarar görür diye korkuyorum.
Buda bana ders oldu tabi...
Sempervivumlar gerçekten soğuğa süper dayanıklıymış...
Selamlar.
158 nolu msjda 3.fotoğrafta soldaki bitkinin türü nedir acaba? tarifim biraz karışık oldu ama:)
161 nolu mesajdaki son fotoğraftaki bitkimin türünüde merat ettim çok, sanırsam echeveria değil. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili musbet, 158'deki bitkiyi sormuşsun. Fotografın altında sağdakini bir üst mesajda da soldakini sormuşsun.:)) Sağdakinin adını söyleyebilirim, aeonium kiwi.
Evet ya biraz öyle olmuş:))) dalgınlığıma gelmiş.
Aslında sağdakinin adını biliyordum soldakininde adını sevgili şiir'in verdiği linkten araştırıp buldum. ama ben bu tür bulma konusunda çok zorlanıyorum, okadar çok tür var ki, hepsi birbirine benziyor.
Neyse zamanla öğrenirim inşallah:))
Yanılmıyorsam soldaki bitkinin adı Graptoveria 'A Grim One' , yani daha doğrusu ben buna benzettim ama yanılma payım çok yüksek:(
Sayın musbet,kaktüsleriniz çok sağlıklı ve çok güzel ellerine sağlık.
Sayın ykolko kaktüslerimi beğenmenize çok sevindim. Yeni aldığım bir çok tür var ama henüz fırsat bulup fotoğraf çekemedim.
En kısa zamanda sizlerle buluşturacağım
Sevgiler...
MKurtoglu
02-04-2012, 11:20
Sayın Musbet, aramıza hoşgeldiniz. Kaktüs ve sukulentleriniz sizinde bu yola girdiğinizi ve hastalığın şiddetli bir şekilde sizi sardığını görüyorum. Selamlar.
Çok teşekkür ederim MKurtoglu hoşbulduk,
evet bu bir hastalık ama çok güzel bir hastalık...
can sıkıntısından bunalıma girip doktora koşacağıma, 3-5liraya bir kaktüs alıp mutlu olmak gerçekten benim için bir terapi.
Ayrıca insan nasıl bakarsa o gözle görürmüş derler ya ben kaktüslerimi çok seviyorum dikenlerine dokunup seviyorum onları kedi yavrusu sever gibi, dışardan gören kesin bu kadın deli diyordur:)))
Uzun biraradan sonra yeni güzellilkeri paylaşalım
279757
279758
279759
279760
279761
Sizlerle paylaşmak istediğim daha çok fotoğraf var ama bir sorum var çoğu fotoğraf hata veriyor ancak bu kadarını yükleyebildim.
Sayın musbet, güzel bir raflı sergi yapmışsınız, fakat iki raf aralığı çok dar. Bitkilerin rahat güneş ve ışık almıyabilir.
Sayın mrmusti çok haklısınız alt iki rafın aralıkları iyi ama üstteki raf aralıkları dar. Rafı söküp yeniden alt raf aralıkları gibi geniş şekilde düzenlicem ve yerden biraz yüksek bir şekilde duvara sabitlicem.
Saygılar...
AizoaceaeFAN
06-04-2012, 17:27
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun daha da artması temennisiyle, güle güle büyütün.
Sayın Musbet,güle güle kullanın rafları. Ben de araştırmıştım. Buzlu cam veya tel gibi demirden raflar oluyor. özel yaptırdıysanız öyle olsaydı keşke; ışık daha çok olurdu.
Tel raf ikeada vardı ama fiyatı 200tl olunca bana fazla geldi açıkçası, bugün farklı saatlerde bir kaç kez rafı gözlemledim bütün raflardaki bitkiler güneş alıyor raf evin güney cephesinde durduğu için sabahtan akşama kadar güneş alma imkanları var. raf aralığı dar olan yerdeki bitkiler tek sıra olduklarından şimdi sorun yok ama 2-3 sıra bikti koyma imkanım yok buda dezavantajı.
Napalım şimdilik elimizdekilerle yetinelimde ilerde daha güzellerini alırız inşallah:)
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun daha da artması temennisiyle, güle güle büyütün.
Sayın AizoaceaeFAN güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
Sayın AizoaceaeFAN bu bitkimin dilinden bir türlü anlayamadım yaprakları büzüştü ve yer yer yarılmalar oluyor buna rağman yeni sürgünler vermeye devam ediyor,bitkimi kurtarmam için bana bir kaç tavsiyede bulunabilirmisiniz.
Sevgiler
280350
Sayın AizoaceaeFAN bu bitkimin dilinden bir türlü anlayamadım yaprakları büzüştü ve yer yer yarılmalar oluyor buna rağman yeni sürgünler vermeye devam ediyor,bitkimi kurtarmam için bana bir kaç tavsiyede bulunabilirmisiniz.
Sevgiler
280350
AizoaceaeFan yetişene dek ben acil bir öneride bulunayım.
Bitkiniz susuz kalmış olabilir mi? Biraz sulayıverin, eminim kendisini toplayacaktır. Bu bitkiler sudan çok hoşlanmıyor ama çok susuz kaldıklarında da böyle buruşuyorlar.
AizoaceaeFan yetişene dek ben acil bir öneride bulunayım.
Bitkiniz susuz kalmış olabilir mi? Biraz sulayıverin, eminim kendisini toplayacaktır. Bu bitkiler sudan çok hoşlanmıyor ama çok susuz kaldıklarında da böyle buruşuyorlar.
Sevgili nevsune
pek susuz bırakmadım bitkimi ara ara suluyorum biyandan da çürütücem diye korkuyorum. Bir derdi var ama nedir çözemiyorum.
Uzun zamandır fotoğraf eklemek istiyordum şükür donunda başardım:)
istanbuldan aldığım güzellerimi sizlerle paylaşmak istedim,
daha da paylaşmak istediğim sukulent sepetlerim var onlarda yarın inşallah:)
Yeniler, eskiler, büyüyenler ve bana rağmen yaşamaya devam edenler.
Sevgiler...
300983
300984
300985
300986
300987
300995
300996
300997
300998
300999
301005
301006
301007
301008
301009
301015
301016
301017
301018
Selamlar
Uzun zamandır sizleri uzaktan takip etmek zorunda kaldım, bir türlü fırsat bulup ekleyemediğim fotoğraflarımı sizlerle paylaşmak istiyorum
Bu sepetteki bitkilerim çoşmuş durumdalar eski fotolara bakınca ne kadar büyüdüklerini daha iyi anlıyorum.
318890
318891
318892
eski güveçte çok mutlular...
318893
ve sepette sıkışmış güzeller.
318894
yeni dolabımız,
318895
318896
318897
pembiş kızım
318898
318901
kaktüs sepetimm
318902
pembiş pembiş çok güzeliz
bu güzeli bana göndere selam olsun:)
318903
318904
çiçeğimiz yolda...
318905
318910
318911
yapraktan ürettiğim bebeklerim
318912
güzeller yanyana
318913
bir çiçek bu kadar mı güzel ve kibar olur...
318914
318915
318916
318917
318918
318921
318922
318923
taa balıkesirden geldik, geldikte kocaman olduk...
318924
318926
318927
318928
yapraktan büyüttüğüm sedumlarım ve echeverialarım
318929
318930
karanlık
17-07-2012, 14:26
Sayın Musbet,
Kaktüslerinize bayıldım. Harikalar, bu kadar çok olmalarına rağmen böyle özenle bakmayı nasıl başarıyorsunuz. Benim sadece bir kaç tane kaktüsüm var henüz türlerini bile bilmiyorum. Ama sizinkileri görünce insan hepsinden edinmek istiyor.
bir sukulentin öncesi ve sonrası,
318932
318933
hatta şu andaki hali dahada büyük,
kışın bu sukulentim küçük saksı içindeydi ve yaprakları buruş buruştu tam ölecek derken dahçe toprağı ve yanmış gübre karışımlı toprak hayatını kurtardı,
ve birde anladımki sukulentler çok küçük saksılardan pek hoşlanmıyorlar, büyük saksılarda daha bi gelişip serpiliyorlar.
minik pandacık
318934
vee son olarak geçen sene mavi bu sene pembe açan boncuk ortancam...318935
nuray topcu
17-07-2012, 20:20
herbiri harika...
Sevgili Musbet, uzun bir aradan sonra harika aranjmanlarla dönmüşsün. Bizi beklettiğine değmiş doğrusu. ;) Hepsi birbirinden güzel, albenili olmuşlar. Sepetlerine bayıldım. Rafta dizili aynı saksılardaki kaktüslerin ise tam bir düzen içindeler, çok çok beğendim hepsini de.
Sevgili sakdag, çok teşekkür ederim.
elimden geldiğince güzel birşeyler yapmaya çalışıyorum, ama zaman ve sağlık sıkıntılarım beni zorluyor. Bir çok açan kaktüsümü fotoğraflama fırsatım olamadı malesef. gündüz dışarıya çıkamadığım için kaktüs çiçeklerinin tam açmış hallerini göremiyorum, akşam üzeri dışarı çıktığımda ise çiçekler kapanmak üzere oluyor.
Neyse bakalım seneye acısını çıkartacağım hepsinin inşallah...
Yaklaşık 1 saattir fotoğraf yüklemeye çalışıyorum sonunda başardım.
Öncelıkle herkese merhabalar diyorum
Açılışı yaprakta büyüttüğüm sukulentlerle yapalım...
470786
helin-123
20-02-2014, 21:33
ellerinize sağlık hepsi çok güzeller 205 mesajdaki 3 numaralı çiçeğin adı nedir çok güzel görünüyor hemen bulmak lazım ondan. iyi akşamlar
Çok teşekkür ederim tam adını bilmiyorum ama mine floradan almıştım. gerçekten çok güzel ve yayılıcı bir bitki.
470791
yeni diktiğim sukulentler ve havortia kardeşler
470792
470793
yeni dikildikleri için pek keyifli değiller ama...
470794
Vee forumdan uzak kalmamın nedeni, kuzucuklarım
470795
yeni saksımız
470796
bu saksıyı çok severek almıştım ama şimdiye kadar ne diktiysem gelişmemişti
hobbit bu saksıyı pek sevdi:)
470797
yeni dikildikleri için çok dağınık gözüküyorlar
470798
470799
470800
sn.musbet , çiçekleriniz çok güzel , sağlıklı görüniyor , yeni saksılarına da yakışmışlar , güle güle büyütün ....
Sevgili sidika çok teşeekkür ederim.
Daha çok fotoğrafım var ama yüklerken sorun yaşıyorum. Vakit buldukça onlarıda paylaşmak istiyorum...
Kaktüslerini de merakla bekliyoruz Sevgili Arkadaşım. ;)
Uzun bir aradan sonra muhteşem dönüş olmuş. İlgiyle takipteyim.
Renkli bir sayfa olmuş tebrikler. Çocuklarıızı Allah bağışlasın. Kaktüslerin son hallerinide eklerseniz tamamdır;)
Eğer başaralirsem birazdan kaktüslerimin fotoğraflarını eklicem sevgili sakdağ:)
Uzun bir aradan sonra muhteşem dönüş olmuş. İlgiyle takipteyim.
Evet uzun ve yorgun bir ara oldu...
Şimdi kaldığımız yerden yola devam.
Bütün kışı güney balkonda dışarıda geçiren kaktüslerim , geçen yaz kimsesiz kaldıkları için çokça kayıp yaşadık malesef:(
472640
472642
472643
bunlarda bitlendikleri için ayrı duranlar.
472644
472645
Boncuklum tam düzeldi derken pamuklu, kabuklu ve ne olduğunu bilmediğim bitlerin saldırısına uyradı.
Busene başım bitlerle fena halde dertte.
472646
Bir sukulent kardeşliği daha.
472647
Yeni dilildikleri için pek keyifli değiller ama
472650
Bu sukulenti çok seviyorum ama unlu biter bende daha çok seviyorlar onu galiba
472648
Yeni aranjmanlarımdan biri daha...
472649
472656
adını sanını bilmiyorum ama çok sevdim ben bu güzeli
472657
472658
472659
Ve kışı bahçede geçirenler
472667
472668
472669
472670
bu sukulentim öyle güzeldiki soğuk çarptı
aslında bence nazar değdi
neyseki yeniden sürmeye başladı
472671
Herkese selamlar.
Hafta sonu istanbul kaçamagı yaptım, eminönünde cok güzel sukulent ve kaktüsler vardı.
Eminönü gezim 13 tane yeni sukulentle sonlandı daha fazlasını almamak içinzor tuttum kendimi:)
Gercekten güzel ve ender türlerde vardı, ilgilenen arkadaslara duyurulur...
Ehh artık evde onları nereye koyacaksın bakalım? Gördüğüm kadarıyla pencere önleri tamamen dolu.
Yok bitanem çocukların camin önü bos duruyordu. Bitli kalanchoeleri disari cikarinca yer acildi.
Simdi vakit yeni saksilar alma vaktidir...
İlk olarak minicik boyuna bakmadan açan güzel...
Veeee aramıza yeni katılanlar.
476931
476932
476933
476934
476935
476936
476937
476938
476939
476940
476941
Fotoğrafta pek belli değil ama bu bitki yakından aynı plastik bitkiye benziyor canlı olduğunu anlamak zor.
476942
476943
kırmızıyla yeşilin muhteşem uyumu...
476944
Bugün hava güzel olunca yeni aldığım bitkilerin hepsini yeni saksılara diktim.
Biraz yerlerine alışsınlar onlarında fotoğraflarını paylaşacağım.
Yalnız yeni aldığım türlerin bakımları nasıl olduğu hakkında pek bilgi sahibi değilim.
Özellikle 235.mesajdaki son bitki ve 236. mesajdaki ilk bitkilerin bakımı hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili musbet, çok değişik ve güzel türler almışsınız cidden güle güle büyütün inşallah... Unlu bit konusu çeşitli zamanlar ve tamamen birbirinden bağımsız türdeki bitkilerimde benim de çok başımı ağrıttı. Öyle bir zararlı türü ki yanyana hatta yapışık duran bitkilerde bir saksıda görülmezken diğer bitkiyi öldürebiliyor. Uzun zamanlı çıkarımlarım beni şu sonuca götürdü; unlu bitler kaktüsten güle, limon serviden soğanlı bitkilere kadar hepsinde görülebiliyor ama en fazla çeşitli sebeplerden bağışıklığı zayıflamış bitkilere musallat oluyor. Mesela susuz kalması, güneş seven bir bitkiyse bir süre iyi güneş alamaması bu zararlıları adeta cezbediyor. Ben mücadelede en iyi yöntemin "düzenli mücadele" ve iyi bir bitki bakımı olduğunu düşünüyorum. Düzenli mücadele kısmını, arap sabunlu ve az sıvı yağlı suyla sık sık spreyleyerek ve iri olan bitleri elle toplayıp imha ederek yapıyorum. Havalar artık ısınmaya başladığından kaktüslerinizi hiç susuz bırakmayın, ayda bir de seyrelterek gübre verebilirseniz bitlerden topluca kurtulursunuz :)
Sevgili Musbet, rhipsalisinin türü ''rhipsalis salicornioides''. Rengi çok şekermiş gerçekten. Bu tür spagettii makarna gibi olan rhipsalislerin çiçek renkleri beyaz, krem, sarı, turuncu tonlarında oluyor.
235.mesaj son resim ve 236.mesaj ilk resimler adromischus türüne ait. 236.mesaj son resimdeki de sarı delosperma sanırım, Cemo Abla'nın sayfasında vardı resmi. Güle güle büyüt hepsini.
Sevgili musbet, çok değişik ve güzel türler almışsınız cidden güle güle büyütün inşallah... Unlu bit konusu çeşitli zamanlar ve tamamen birbirinden bağımsız türdeki bitkilerimde benim de çok başımı ağrıttı. Öyle bir zararlı türü ki yanyana hatta yapışık duran bitkilerde bir saksıda görülmezken diğer bitkiyi öldürebiliyor. Uzun zamanlı çıkarımlarım beni şu sonuca götürdü; unlu bitler kaktüsten güle, limon serviden soğanlı bitkilere kadar hepsinde görülebiliyor ama en fazla çeşitli sebeplerden bağışıklığı zayıflamış bitkilere musallat oluyor. Mesela susuz kalması, güneş seven bir bitkiyse bir süre iyi güneş alamaması bu zararlıları adeta cezbediyor. Ben mücadelede en iyi yöntemin "düzenli mücadele" ve iyi bir bitki bakımı olduğunu düşünüyorum. Düzenli mücadele kısmını, arap sabunlu ve az sıvı yağlı suyla sık sık spreyleyerek ve iri olan bitleri elle toplayıp imha ederek yapıyorum. Havalar artık ısınmaya başladığından kaktüslerinizi hiç susuz bırakmayın, ayda bir de seyrelterek gübre verebilirseniz bitlerden topluca kurtulursunuz :)
Sevgili gülayb cok haklısınız yanyana duran bitkilerin biri bitten görünmez halde iken diğerinde bitten eser yok, ama kimi türleri unlu bitler gercekten seviyorlar.
Kaktüslerimi sulamaya basladım bu gün neemazallı su ile fısfıslayarak azar azar suladım.
Malumunuz unlu bit kaktüslerin köklerindede oluyor bunun icin topraklarınıda ilacladım.
Havalar biraz daha ısındığında ilaćlı su yapíp bütün kaktüslerimi daldırma yõntemiyle sulayacağım. Bu sene tedbiri elden bırakmamaya kararlıyım, yoksa ipin ucu bir kaçtımı bir daha yakalamak çok zor oluyor.
Aldığım türleri uzun zamandır arıyordum aslında, eminönüne çok umutlu gitmemiştim ama şans bu sefer benden yanaymış:))
Güzel dilekleriniz için cok ama çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar...
Sevgili Musbet, rhipsalisinin türü ''rhipsalis salicornioides''. Rengi çok şekermiş gerçekten. Bu tür spagettii makarna gibi olan rhipsalislerin çiçek renkleri beyaz, krem, sarı, turuncu tonlarında oluyor.
235.mesaj son resim ve 236.mesaj ilk resimler adromischus türüne ait. 236.mesaj son resimdeki de sarı delosperma sanırım, Cemo Abla'nın sayfasında vardı resmi. Güle güle büyüt hepsini.
Sevgili arkadaşım,
Rhipsalis salicornioides geçen senede acmisti hatta 3-5tane çiçek vermişti . Bu sene bir tanecik acti napalım bunada şükür.
Sarı delospermaya benzer bir tür almıstım ama yaşatamamıştım.
Bu sefer aldığım türler gerçekten yabancı olduğum türler inşallah yaşatmayı başarabilirim.
Bu türlerin bakımı hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Selamlar...
Yeni aldığım türlerden ilk açan çiceğim :)
477889
477891
havortiaları yakından seyretmeye bayılıyorum,
477899
477900
Birde şu yaprakların arasına toprak girmese daha güzel olacak ama...
yaprakların arasındaki toprağı çıkartmanın pratik bir yolu var mı acaba?
477901
Bu echeverialar yanyana 2 tane ama birbirinden farklı türler sanki. küçük olanın türü nedir acaba?
477902
477903
Yeni saksılar alana kadar geçici plastik saksılara diktim güzellerimi, küçücük saksılarda kalmalarına içim el vermedi...
477923
477924
477925
477926
echeveria çiçeğimden bir kaç poz
477927
Merhaba musbet,
Bitki türleriniz çok güzel. Adromiscus ve delospermalı saksıyı alıp kaçasım geldi adeta:D Echeverianız da çok güzel çiçeklenmiş.
Bu echeverialar yanyana 2 tane ama birbirinden farklı türler sanki. küçük olanın türü nedir acaba?
477902
477903
Küçük olanda 2 tane rozet birbirine dönük mü duruyor yoksa ben mi yanlış görüyorum? Bana aynı tür gibi geldi, tür adını söyleyemem ama çok ilginç bir büyüme olduğu kesin.
Bir de 245. mesajda Crassula perforata'nın yanındaki yapraklarının kenarı kızarmış güzelliğin adını biliyor musunuz?
Sevgiler...
Hawortiaların yapraklarının arasında kalan toprakları uzun saplı ve sert kıllı bir resim fırçasıyla rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Cristata mı olacaklar acaba? Eğer öyle olacaklarsa çok şanslısın bence Sevgili Musbet.;)
Merhaba musbet,
Bitki türleriniz çok güzel. Adromiscus ve delospermalı saksıyı alıp kaçasım geldi adeta:D Echeverianız da çok güzel çiçeklenmiş.
Küçük olanda 2 tane rozet birbirine dönük mü duruyor yoksa ben mi yanlış görüyorum? Bana aynı tür gibi geldi, tür adını söyleyemem ama çok ilginç bir büyüme olduğu kesin.
Bir de 245. mesajda Crassula perforata'nın yanındaki yapraklarının kenarı kızarmış güzelliğin adını biliyor musunuz?
Sevgiler...
Kaçırmanıza gerek yok efendim eğer çoğaltabilirsem ben size gönderirim:)
2rozet sırt sırta vermiş ama türler farklı bence.
245. mesajdaki sukulent echeveria pulvinata sanırım, ben isim konusunda pek iyi değilimde.
Selamlar, sevgiler...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.