View Full Version : musbet / kaktüs ve sukulentlerim
Hawortiaların yapraklarının arasında kalan toprakları uzun saplı ve sert kıllı bir resim fırçasıyla rahatlıkla çıkartabilirsiniz.
Sevgili gulayb söylediğiniz yöntemi boş vaktim olduğu bir gün deneyeceğim mutlaka, kardeşimin yağlı boya yaparken kullandığı sert kıllı fırcalar vardı onlar işimi görür sanırım.
Cristata mı olacaklar acaba? Eğer öyle olacaklarsa çok şanslısın bence Sevgili Musbet.;)
Doğruyu söylemek gerekirse sukulentleri aldiğım yerde büyük bir saksıda echeveria cristata vardı ama fiyatı 20tl diyince alamadım, bunun küçüğü yokmu diye sordum küçüğü bu dediler bende çok emin olamadım ama aldım, eğer cristata ise gerçekten şanslı olduğuma inanacağım:)
Neyse birkaç ay sonra ak mı kara mı belli olur...
Echeverialar gerçekten enteresan denecek bitkilerden diye düşünüyorum. Kendisi ayrı güzel,çiceği ayrı güzel.
Her seferinde kendilerine hayran bırakıyorlar beni, herseferinde rabbim neler yaratmış demekten alamıyorum kendimi..
Sukulent sevgisi başka birşey, ben çocukluğumdan beri bahçeye meraklıyım bitkileri çok severim zaten ama hiç bir bitkiyi ve çiçeği bu kadar sevdiğimi hatırlamıyorun.
Sukulent sevdası bi zaman sonra hastalık derecesinde oluyor.
Öyle ki ileride üretim yapmayı bile düşünmüyor değilim. Ama ben onları çok seviyorum kimselere veremem ki:)))
Öyle ki ileride üretim yapmayı bile düşünmüyor değilim. Ama ben onları çok seviyorum kimselere veremem ki:)))
Hani bana çoğaltıp verecektiniz sevgili musbet? Yine alıp kaçırmaktan başka şans bırakmıyorsunuz bana galiba? :D
Tabi şaka bi yana, sukulentlerin dünyası gerçekten çok ilgi çekici, içine girdiğinizde kapılıp gidebiliyorsunuz. Bu sevgi kolayca tutkuya dönüşebiliyor. Echeveria pulvinata da çok güzelmiş, aklımın bir köşesinde dursun :rolleyes:
İsimler konusunda ben de henüz yeni bir öğrenciyim diyebilirim. Bu arada Adromischus'ların yanındaki sarı çiçeklinin adı delosperma değilmiş. Başka bir yerde denk geldim. Doğrusu "Rhombophyllum dolabriforme".
Diğer echeverianız için cristat dedilerse doğru söylemişler sanırım, küçük olan cristata gibi duruyor. Gelişimini bizlerle paylaşın lütfen, ilgiyle bekliyor olacağım:)
Merhaba, öncelikle resimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, 2 sorum olacak:
1) Bu kadar farklı Sukulent türünü nereden temin ettiniz acaba?
2) Ekteki resimdeki türü çok beğendim, adını biliyormusunuz?
Saygı ve selamlar
Hani bana çoğaltıp verecektiniz sevgili musbet? Yine alıp kaçırmaktan başka şans bırakmıyorsunuz bana galiba? :D
Tabi şaka bi yana, sukulentlerin dünyası gerçekten çok ilgi çekici, içine girdiğinizde kapılıp gidebiliyorsunuz. Bu sevgi kolayca tutkuya dönüşebiliyor. Echeveria pulvinata da çok güzelmiş, aklımın bir köşesinde dursun :rolleyes:
İsimler konusunda ben de henüz yeni bir öğrenciyim diyebilirim. Bu arada Adromischus'ların yanındaki sarı çiçeklinin adı delosperma değilmiş. Başka bir yerde denk geldim. Doğrusu "Rhombophyllum dolabriforme".
Diğer echeverianız için cristat dedilerse doğru söylemişler sanırım, küçük olan cristata gibi duruyor. Gelişimini bizlerle paylaşın lütfen, ilgiyle bekliyor olacağım:)
Sevgili Esin bitki paylaşımı konusunda elim açıktır ama konu satışa gelince o farklı birşey, alan kişi değerini bilecekmi yoksa bikaç zaman sonra çürütüp atacakmı bilemediğim için kıyamam ben güzellerime:)
Echeverianın fotograflarini gelişimini paylaşacağım, birlikte görelim cristatamı?
Merhaba, öncelikle resimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, 2 sorum olacak:
1) Bu kadar farklı Sukulent türünü nereden temin ettiniz acaba?
2) Ekteki resimdeki türü çok beğendim, adını biliyormusunuz?
Saygı ve selamlar
Sayın sargonx
Türlerin bir kısmını forumdaki cömert arkadaşlarımdan bir kısmınıda gittiğim gezdiğim yerlerden seralardan ve eminönünden aldım.Zaten gittiğim heryerde gözüm çicekçi arıyor, bazen onlar beni buluyor diyebilirim.
Sizin beğendiğiniz sukulenti istanbulda cevahir alışveriş merkezinin önündeki durağın orda bi abi var zaman zaman sukulent ve kaktüs satıyor, ondan aldım ama adı sanı nedir hiç bilmiyorum, gerçi ben çoğunun adını bilmiyorum:)
Selamlar.
Sevgili musbet, daha yeni unlu bit konusunu konuşmuştuk benim bitkiler de akına uğradı. Ben de unlu bitlerle mücadele kervanına katıldım şu bahar ayında, çekim yasası bu olsa gerek:D
Sevgili gulayb size kolaylıklar diliyorum. Sera liliputta hastalık ve zararlılar bölümünde şubat ayı gibi ilaçlama yapılmasını tavsiye ediyordu. Sanırım önceki yıldan kalan ve kışın kendini gizleyem bit yumurtaları için önlem olarak tavsiye edilmişti, tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı böyle birşeyden bahsediyordu.
Benim bitkilerde şuanda unlu bit kalmadı gibi gözüküyor ama tedbiri elden bırakmamak lazım. Her zaman gözüm üzerlerinde artık.
Ağaçlar net toplantısında gelen güzelimi sizlerle tanıştırmak istedim:) manginii çok sevdiğim ve aradığım bir türdü.
Paylaşan arkadaşın kim olduğunu bilmiyorum ama buradan kendisine sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.
484594
484595
484596
484597
484598
Çicekleriniz çok güzel...Rabbim gönlünüze göre verip size güzel bir bahçe nasip olur inşallah...Saygılar...
Yağmurcum sukulentin kendi güzelliği o, daha önceki resimlerdede var kendisi ama şu aralar pek bir keyiflendi güzellendi.
Neredeyse tüm gün güneşin altında duruyor.
Çicekleriniz çok güzel...Rabbim gönlünüze göre verip size güzel bir bahçe nasip olur inşallah...Saygılar...
Sevgili sonkez güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Rabbim bana da isteyen herkese de bahçeli bir ev versin inşallah.
Sevgiler...
Sevgili narinkhn kuzucuklarımı beğenmenize sevindim.
Emek büyük değil aslında sukulentler çok dertli bitkiler değil.
Arada bir sulayıp bolbol severseniz sizi çokça mutlu ediyorlar.
Bukadar çeşidin bir kısmını baumaxdan bir kısmını yalovadaki seralardan, mine floradan ve bir kısmınıda forumdaki çok değerli arkadaşlarım sayesinde edindim.
hee birde istanbul beşiktaş ve mecidiyeköy deki kaktüsçülerden aldıklarımda var
en son gözdem eminönü oldu her zaman değil ama zaman zaman çok güzel türler getiriyorlar.
Aslında işin özü, artık nereye gidersem gözüm sukulent arar oldu.
Eee arayan bulurmuş diyelim:)
Bu sene elimde fazla olan sukulentleri bolca dağıttım ama sonbahar gibi bana hatırlatırsanız yazın çoğalacak olanlardan size göndermeye çalışırım.
Sevgiler...
Ephorbia milli fotoğrafı yan göndermişim malesef:(
Kendisi çok uzaklardan geldi. Geldiğinden beni hiç yaprak çıkarmamıştı ama hep açtı. Millimi göndere selam olsun:)
Sevgili Betül, gözüm seni arıyordu ne zamandır, özlettin :) Her şey yolundadır umarım. Kalpli saksıdaki düzenleme çok şeker olmuş, öndeki echeverianın cristat olduğu iyice belirginleşmiş. Çok güzeller :)
Selamlar...
Ah Esin hanım çoluk çocuk iş güç derken pek vakit bulamıyorum foruma girmeye. Fotoğraflar çektim çokça ama telefondan gönderdiğimde fotograflar yan çıktığı için paylaşmak istemiyorum:) Kalpli saksıdaki echeveria cristata olduğu iyice ortaya çıktı yanlız orda bitişik iki echeveria var biri normal diğeri cristata onları şimdiden ayırsammı yoksa biraz daha büyümelerini mi beklesem ne dersiniz?
Çocuklar seni yoruyordur, tahmin edebiliyorum :) Benim de küçük yeğenlerim var, arada kalmaya geliyorlar, evin içinde inanılmaz bir hengame oluyor ama biz çok mutlu oluyoruz onlarla oynayıp birlikte vakit geçirirken. Sağlık sıhhat yerinde olduktan sonra gerisi hiç önemli değil :)
Echeveriaların bence bir süre daha birlikte kalabilirler gibi, büyümeye yerleri var daha. Hem şimdi büyüme dönemleri, yer değiştirince bir duraksama yaşayabilirler. Yaz sonunda bakarsın çok sıkışırlarsa başka yere alabilirsin o zaman.
Selamlar, sevgiler..
503810
Sizlerle tanıştırmak istediğim biri var. Bu benim kedim zuzu ama biz ona zuzuk diyoruz.
Senelerce çiçeklerim zuzudan çok çektiler, ama artık yaşlanmaya başlıyor eskisi kadar yaramazlık yapamıyor:)
503813
Arkadaki renkli olan sukulentin yaprakları çok hassas dokunduğunuz yer iz oluyor bu sene bu sukulentimi bitten kurtaramıyorum unlu bitleri temizliyim derken bitki perişan oldu:(
503814
Bu sanırım bir aleovera türü olabilir, yazkış dışarda kendisi:)
503816
Evde kalan son dört saksım, diğer sukulentlerin hepsi dışarda bolkon sefası yapıyorlar.
503818
Sanırım çiçek geliyor, nasıl açacağını çok merak ediyorum
503830
muehlenbeckia bu sene çok büyüdü baharda tepesinden bi tutam kesip bahçeye diktim gayet keyifli büyüyor.
503832
3 senerdir bu saksıda ikamet eden ama hiç açmayan leş kaktüsümün ilk tomurcuğu:)
Çocuklar seni yoruyordur, tahmin edebiliyorum :) Benim de küçük yeğenlerim var, arada kalmaya geliyorlar, evin içinde inanılmaz bir hengame oluyor ama biz çok mutlu oluyoruz onlarla oynayıp birlikte vakit geçirirken. Sağlık sıhhat yerinde olduktan sonra gerisi hiç önemli değil :)
Echeveriaların bence bir süre daha birlikte kalabilirler gibi, büyümeye yerleri var daha. Hem şimdi büyüme dönemleri, yer değiştirince bir duraksama yaşayabilirler. Yaz sonunda bakarsın çok sıkışırlarsa başka yere alabilirsin o zaman.
Selamlar, sevgiler..
Sevgili Esin yorgunluktan ziyade vakit kalmıyor. Evde hep bir koşturmaca var...
Echeverianın yeri hem var hem dar gibi:)
Bakalım artık büyüme hızına göre birşeyler düşüneceğim olmazsa...503836
503837
Vee akvaryumun üzerindeki rafta duran bu sene iki çiçek sapı çıkartarak beni şaşırtan orkidem:p
503839
Ve bizim evin yağmur ormanı:D
Hangi birini beğeneceğimi şaşırdım Musbetcim. Harikalar, sukulent aranjmanları yarışma olsa derece yapacak kadar iddialılar.
Bizi bu güzelliklerden uzun süre mahrum bırakma lütfeeen. ;)
Gözlerime inanamıyorum Sayın Musbet, bu güzelleri bir arada görmek harika.
Sakdag'ın da dediği gibi, lütfen sık sık resim paylaşın, bizleri bu güzelliklerden mahrum bırakmayın.
Ellerinize sağlık, maşallah.
Hangi birini beğeneceğimi şaşırdım Musbetcim. Harikalar, sukulent aranjmanları yarışma olsa derece yapacak kadar iddialılar.
Bizi bu güzelliklerden uzun süre mahrum bırakma lütfeeen. ;)
Sakdağcım daha çekmeyi başaramadığım bir çok kaktüsüm vardı, bu gün yarın derken çiçekleri soldu gitti:(
Fotoğraflamadığım bir kaç saksı daha var, senin gönderdiğin echeveria bir büyüdü ki sorma bir kucak oldu.
Ya çok seviyorum ben bu güzellikleri:D
Delimiyim neyim:D
281. mesajdaki sağdaki kırmızı echeveria nasıl tatlı, nasıl güzel bir bitki öyle. Sevgili Loveforlife'da da vardı galiba. Sevilmeyecek gibi değiller ki. ;)
Sayın lusoari beğenmenize çok sevindim. Bende sıksık fotoğraf çekmek istiyorum ama fotoğraf makinesiyle çek, bilgisayara at, resimleri küçült foruma at derken çok vakit alıyordu, neyseki bugün tabletten fotoğraf çekip paylaşmanın ne kadar kolay olduğunu keşfettim :)
Bundan sonra daha çok fotograf paylaşacağım sizlerle.
Evet loveforlife de vardı aynısından, geçen sene bu echeverianın annesi kurudu ve öldü. Daha önceden üretmek için ayırdığım yapraktan üredi ve geçen seneki bitkinin büyüklüğüne ulaştı, sukulentleri birazda bu yüzden seviyorum küçücük bir yaprağın içinde yeni bir dünya taşıyorlar, yeni bir hayat...
Sayın lusoari beğenmenize çok sevindim. Bende sıksık fotoğraf çekmek istiyorum ama fotoğraf makinesiyle çek, bilgisayara at, resimleri küçült foruma at derken çok vakit alıyordu, neyseki bugün tabletten fotoğraf çekip paylaşmanın ne kadar kolay olduğunu keşfettim :)
Bundan sonra daha çok fotograf paylaşacağım sizlerle.
Doğrusunu söylemek gerekirse benim fotoğraf makinemde çoktandır yok. :D
Tabletten resim yükleyen sadece benim sanıyordum, gerçekten de çok kolay oluyor benimkiyle çektiğim resimleri küçültmeme bile gerek kalmıyor, ben de çok memnunum.
Sayın lusoari çok haklısınız tabletle fotograf çekip paylaşmak çok kolay.
Fotograf kalitesi çok iyi olmasada benim gibi vakit fakiri olanlar için iyi bir yöntem:)
Ellerinize sağlık hepsi harika görünüyor.
Sayın h-dogan teşekkürmederim beğenmenize sevindim, daha güzelleri sizlerin olsun.
ceyhun emre
03-10-2014, 14:51
Hepsi çok güzel, ama ben sepet tasarımlarına bayıldım.
sayın ceyhun emre beğenmenize sevindim inşallah daha güzelleri sizlerin olsun.
orkideler muhteşem güle güle büyütün çiçeklerinizi.
Çok teşekkür ederim sayın bayçalı..
Musbetcim biz ziyaretine geldik :) Bayram da geçti ama artık uzun yolun rötarı olarak say :P :D
Saksılara sığamaz olduk:)
520855
Aşkın gözyaşları hiç boşuna akmıyor. Yavrular Tekirdağ'ın 4 bir köşesinde yayılımını sürdürüyor ;)
520863
520856
520857
Bu kıvrım kıvrım yapraklı crassula ovata inat edip aylar boyunca köklenmedi. Eh, o inat eder de ben etmez miyim :rolleyes: Sonunda ikna oldu elbette, kırmızı çizgilerle de ziyaret için özel olarak süslendik :D
520859
Tekrar çok teşekkür ederim, diğerlerini de ara ara paylaşırım :)
Bu arada bu ufaklık da senin gönderdiğin yaprakların birinden yetişti ama ismini bir türlü koyamadım. Graptoveria mı acaba? Dipten çok güzel yavru da veriyor ;)
520864
520865
Hoş geldin sefalar getirdin Esincim, gözün gibi bakmışsın herbirine ellerine sağlık.
Benim aşkın gözyaşlarından hiç biri gelişemedi bu yıl salyangozlar büyümelerine izin vermedi:( sendekiler süper olmuş.
Kırmızı çizgili güzel sana biraz naz yapmış ama sonunda dayanamamış demek ki o hele bir büyüsünde o zaman gör sen onu bonsai gibi oluyor.
en son paylaştığın resindeki türün adını bilmiyorum belki sevgili sakdağ biliyordur. ama çok hızlı gelişen bir tür uzayan dalı kırarsan kırdığın yerden bir sürü yeni dallar büyüyor.
Sevgili musbetcim, sen son fotodaki tür için çok hızlı büyüyor deyince acaba sedum mu diye bir aradım ve galiba da buldum. Sedum clavatum olmalı ama sakdağ'ın da bir fikrini alırım :)
Senin aşkın gözyaşları bahçede olduğundan salyangozların iştahını kabartıyor herhalde. Benimkiler genelde kapalı balkonda olduklarından yenme tehlikesi yaşamıyorlar. Sadece bir kere burdaki bitkiye (520863) balkonun dış tarafında dururken bir şey gelip yeni yaprak çıkardığı en orta yerini yemiş. Fotoğrafta da gövdenin orta kısımda dallandığı bir yer var ya, işte o dallanma o böcek yediği için oldu. Ama çok da güzel oldu! :D Bana kalsa ben kıyıp da ucunu koparamazdım, böcek benim yerime uç alma işlemini yaptı ve gitti :D
succulentler ve diğerleri harikalar, Maşallah :)
aşkın gözyaşlarının ince yapraklısını da ilk kez gördüm, o da ayrı bir güzel :)
emeklerinize sağlık.
Esincim böcekler senin kalanchoeda iyi iş çıkartmışlar. Bizim bahçedekiler pek bi iştahlılar ne uç ne yaprak bırakmadılar
Kalan göz yaşlarıyla seneye devam ederiz artık
succulentler ve diğerleri harikalar, Maşallah :)
aşkın gözyaşlarının ince yapraklısını da ilk kez gördüm, o da ayrı bir güzel :)
emeklerinize sağlık.
Sevgili glsm çok teşekkür ederim.
İnce yapraklısı çok güzel gözüküyor gerçekten, bendekinin boyu bir karış bile olamadı:)
Sevgili glsm çok teşekkür ederim.
İnce yapraklısı çok güzel gözüküyor gerçekten, bendekinin boyu bir karış bile olamadı:)
o kadar güzelliğin içinde komplekse girmiştir belki de :)
şaka bir yana da baya arsızdır bildiğim kadarıyla, güneş mi az görüyor acaba ?
Güneş yetersiz değil aslında ama toprağımı iyi değil bilemedim.
Selamlar arkadaşlar
Forumdan uzun zamandır ayrı kaldım, aslında çokta olmamış iki ay kadarcık:)
Yaşadığım bir takım maddi sıkıntılardan dolayı kaktüslerimi ve az da olsa üretebilirsem sukulent satmaya karar verdim.
Satış bölümünde konu açma izni için başvurdum ama geri dönüş olmadı henüz.
En azından böyle bir düşüncem olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.
Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarınızı merak ediyorum, değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgi Durul
01-01-2015, 09:29
Sevgili musbet, yaşadığımız olumsuzluklarda önemli olan dimdik ayakta durabilmek, pes etmemek.:)
Satış işini iyi düşünmüşsünüz. Kaktüs ve sukulentlere ilgi duyan ve aradığını bulamayan fazla sayıda üye olduğunu düşünüyorum. En azından aldığım özel mesajlarda bitki istekleri çok fazla. Böyle satın alabileceğimiz bir bölüm olursa aradıklarımızı bulma imkanı artar.:)
Bu sıkıntılı dönemi çabuk atlatmanız dileklerimle... Sevgiler...
Sevgili SDurul mesajınız bana gerçekten moral verdi size çok teşekkür ederim.
Zor günler geçiriyorum ama bir yandan buna da şükür diyorum, sağlık olsun gerisi hallolur inşallah.
Satış işi aklımın bir köşesinde hep vardı ama ilerde çocuklar büyüyünce hobi amaçla sukulent yetiştirip satarım diye düşünüyordum, ama hayat karşımıza neler neler çıkartıyor:))
Evet özel mesaj konusunda haklısınız bitki isteği konusunda bende çok sayıda mesaj alıyorum elimde olanları da paylaşıyorum zaten, umarım satış işini başarabilirsem hem kendime hem sizlere bir fayda sağlamış olurum.
Ayrıca güzel temennileriniz içinde çok teşekkür ederim.
Sevgiler...
Nurtenese
06-01-2015, 23:45
Bu güzelliği ben daha önce fund@ nın balkonunda doyasıya sevmiştim demek
yalnız değilmiş. Allah bağışlasın!...
Sevgili nurtenese
fundanın balkonunda sevdiğiniz güzellik ne acaba anlayamadım ben mi birşey kaçırdım acaba:)
sevgiler...
Sevgili nurtenese
fundanın balkonunda sevdiğiniz güzellik ne acaba anlayamadım ben mi birşey kaçırdım acaba:)
sevgiler...
Sevgili musbet, sayfalarını dolaşmak beni dinlendiriyor. Hepsi harika gözüküyor. :)
Sevgili lusoari çok teşekkür ederim fotoğraflar çok iyi değil gerçek halleri daha bi güzel insanın stresini yorgunluğunu alıyorlar.
Havalar bir düzelse bi an önce bahar gelse de sukulenrlerle uğraşsam topraklarını değiştirsem...
Dört gözle bekliyorum.
534022
534023
yeni tasarımlarım :)
534024
534025
son resimde hawortia nın yakındaki sukulenti oğlum yoldu bende kalan küçük parçaları öyle bıraktım hawortia ya kardeş olsunlar:)
534032
534033
yeni yaptığım beton saksım henüz tam olarak kurumadı
Kuruduğunda zımpara yapılacak ve sukulent le taçlandırılacak
534034
534035
tüm saksıların kalıplarını çıkarttım 2 sağlam 2 defolu çıktı tam kurumadan çıkarttığım içim çatlamalar oldu
en çok üzeri dokulu olanı hoşuma gitti.
sumeyra47
21-01-2015, 18:45
Bitmiş halini ve sukulentlerle taçlardırdığın kareleri heyecanla bekliyorum.. Arajmanların harika ellerine emeklerine sağlık.
Sevgili Sümeyra47 çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim biraz daha kurusun saksılar zımpara yapıcam ve dikicem bakalım nasıl sonuçlar çıkacak.
sumeyra47
21-01-2015, 22:18
Eminim ki çok güzel bir şey ortaya çıkacak.. Benimde hep yapmak istediğim bir çalışma bitmiş hallerini görünce hem fikir olur benim gibi yapmak isteyenlere. Birde içine güzel sukulentlerinle yapacağın arajmanları düşününce çok göz alıcı olacak kesinlikle.
534973
534974
534975
Vee yeni beton saksılarım ve aranjmanlarım
sumeyra47
29-01-2015, 11:28
Çok güzel bunlar sevgili musbet çok beğendim eline sağlık. :)
Yagmur143
29-01-2015, 12:33
Saksılarınız ve aranjmanlarınız çok güzel olmuş sayın musbet. Elinize sağlık.
Çok güzel bunlar sevgili musbet çok beğendim eline sağlık. :)
Sevgili Sümeyra çok teşekkür ederim daha güzelleri sizlerin olsun...
Saksılarınız ve aranjmanlarınız çok güzel olmuş sayın musbet. Elinize sağlık.
Sayın yağmur143 beğenmenize çok sevindim çok teşekkür ederim:)
sevgihoca
04-10-2015, 21:38
Beton saksılarınıza bayıldım Sayın musbet,hele sukulentlerle bütünleşince harika olmuş.Biraz yapımı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Sevgiler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.