PDA

View Full Version : ayhan219 ve gulbirsen / Kızılcahamam'da Çiftlik

Sayfalar : [1] 2

ayhan219
01-06-2011, 15:28
gulbirsen ve ayhan219

Kızılcahamam da çiftlik kurmak için 05.11.2010 da araziyi satın alarak çalışmalara başladık.

Bahçenin bulunduğu şehir: Ankara

Bahçenin büyüklüğü 9120m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Güneş, rüzgar, yağış var tuzluluk yok

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri 7b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)özel uygulama Sebze Meyve Çiftliği

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?Yıllardır Ekilmemiş Boş tarla

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 05 kasım 2010 da aldık Hemen birkaç küçük fidan diktik içinde kendiliğinden yetişen alıç ahlat erik fidanlarını budadık sonra Ölçüm yaptırıp (kazık dikme diyorlar) çit çekme çalışmalarına başladık arkası geldi fakat işler çok yavaş ilerliyor

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Profesyonellere soruyor öğreniyor araştırıyor uyguluyoruz ve uygulatıyoruz. Ziraat Mühendisleri Harita Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri ile çalıştık

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz 270730270727
[COLOR="Red"]en sağ alt 752 nolu alan

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Ziraat Mühendisleri ve Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Henüz yok

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Organik Çiftlik olacak

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Orta Anadolu da yetişen Her tür meyve ağacı var diyebiliriz "Turunçgiller,Tropikal Meyveler yok"

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Henüz yok

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Baharda başlayacağız sebzelere

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Artezyen kuyu

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?Henüz yok

Toprak özellikleri Humuslu

Kompost yapıyor musunuz? Henüz değil

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Henüz yok

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? İlaç Kullanmayacağız

Bahçeniz organik mi? Evet

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Hayvan gübresi kullanacağız

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Var fareleri görüyoruz

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?Henüz vahşi

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Açık alan soğuk alır

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Vakit kaybetmeden ve hızlı bir şekilde işin içine girdik yapılması gereken her şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve de yapıyoruz

ayhan219
01-06-2011, 15:40
Ankara kızılcahamam E5 yolu üzerinden giderken, 65. km de Uğurlu ve Yukarıkaraören Köyleri yolu karşı karşıyadır.

Biz Yukarıkaraören Köyü'ne doğru yani sağa dönerek 1 km gidip hafif rampada duracağız sol taraftaki 9120 mt arazi çiftlik arazimizdir.

Arazi Uğurlu Köyü sınırları içindedir.

Elektrik trafosu tarlanın üst başındadır ve kenarından da elektrik direkleri ile aydınlatması vardır.

Uzaylı
01-06-2011, 22:40
Sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin dilerim. Bu yılki ve gelecekteki planlarınız neler? Arazinin ilk hallerinin fotoğraflarını paylaşmak ve ilerledikçe gelen yorumlarla, tekrar dönüp neler yapmışsınız gözlemlemek çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.;)

berrinb
01-06-2011, 23:23
Sayın ayhan219 toprağınız hayırlı olsun,ne mutlu size ,darısı başımıza diyorum ben.Resimlerinizi bekliyorum.Tanrı kuvvet versin.Selamlar.

ayhan219
02-06-2011, 08:11
günaydın uzaylı ve berrinb arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler
uzaylının bahçesini biliyorum epey inceledim berrinb sizin bahçeniz de çok renkli
güle güle kullanın

ayhan219
02-06-2011, 08:17
önce çiftlik arazisinin ilk halini görelim

1. resim arazinin içinden çekim soldaki yukarıkaraören köy yolu karşı sağda görünen E5 ankara istanbul karayolu sağ taraf kızılcahamam sol taraf ankara kızılcahamama 12-13 km mesafe sol yanda uğurlu köyü 2km

2. resim arazi içinden komşu çiftlik görünüm 5 km boyunca yol üzerinde şimdilik 20 civarında irili ufaklı çiftlik var 5 km sonra yukarıkaraören köyü rağbet fazla bu yüzden tedaş elektriği yol boyu getirmiş gece yol aydınlatması var

ayhan219
02-06-2011, 08:26
bu arazi yıllardır boş tarla olarak durmakta iken biz aldık.eşim ve ben kamu çalışanıyız şehirde bir kaç evimiz daha olacağına doğa ile başbaşa olmayı hayal edrdik hep "insan ne isterse elde edebilir hatta zengin olmak isterse de zengin olur" Eric FROM yıllar önce okumuştuk ve inanmıştık biz zengin olmayı istemedik.Çiftlik istedik işde oluyor inşallah hayallerimizin devamı da gelir önce sağlık sonra etrafını çevirmek sonra kuyu açmak sonra ağaç dikmek sonra sebze yetiştirmek sonra küçük bir apart ahşap ev sonra taş ev ...

ayhan219
02-06-2011, 08:36
arazinin tam ortası biraz fazla yüksek gibi idi ilerde oraya taş ev yapmayı düşündük bu yüzden başlamadan dozerle o kısmı bir miktar düzleştirdik şimdi bu işe ait resimler

ayhan219
02-06-2011, 08:39
babamla birlikte işin başındayız babam bana tecrübelerini aktardı ve çok sevindi işin içinde bulunmaktan

ayhan219
02-06-2011, 08:42
dozer i kazan ilçesinden getirttik saati 60 tl den çalıştı kazan dan hareket edince saati başladı 1 saat civarında araziye ulaştı işi bitirince saat durdu arada geçen süreyi 60 ile çarpıp peşin ödedik sistem böyle imiş 350tl ödedik

ayhan219
02-06-2011, 08:46
arazinin şimdiki durumu alttaki resimde elektrik direkleri ve trafo daha net

ayhan219
02-06-2011, 08:50
uğurlu köyü manzarası

ayhan219
02-06-2011, 08:56
evi yapmayı tasarladığımız nokta ilerde inşallah ankara istanbul yolu uğurlu köyü ve yukarıkaraören köyü yolu na hakim manzarası

ayhan219
02-06-2011, 08:59
Önce çiftliğin sınırlarının kesin olarak belirlenmesi için kadostro mühendislerine müracaat ettik onlar gelip gprs sistemi ile belirlediler ve bize krokisini onaylı olarak verdiler bu işleme
kazık çakma
da deniyor köşelere kazık çaktık tam 16 köşeden oluşan bir arazi yapısı var.
bu işlem 600tl ye mal oldu

şimdi tel örgü siparişini verdik ve şirketten haber bejkliyoruz montaja hazırız dediklerinde ben de gidip fotoğraflayacağım bu sefer daha geniş açı resimler çekmeyi planlıyorum
sonraki hedef kuyu açtırmak tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim

cemo
02-06-2011, 10:54
Sevgili Ayhan, sevgili eşini ve seni tanıdığım için mutluyum.

Güzel hayalleriniz, yakında gerceğe dönecek inşallah. Sonra dönüp bu fotoğraflara bakacak, mutlu olacaksınız.

Allah, dertsiz kedersiz bitirmek nasip etsin.

Bu bakir toprakların yeşerdiğini görmek dileğiyle, sevgiler size.

bensoz
02-06-2011, 12:16
Ayhan bey emekli olunca yapmayı planladığınızı söylemiştiniz. Hemen işe girişmişiniz sizin adınıza sevindim. (Mantar muhabeti açan kişiyim) Eminim çok güzel bir yer olacaktır. Siz orayı varlığınızla ve emeğinizle eminim yeşertirsizin.

Yakup Ünal
02-06-2011, 13:21
Hayırlı olsun;
istanbul yolunu arkanda bırakıp uğurlu köyü mezarlığını sağda bırakacak şekilde gidip sola keskin virajı döner dönemez sağda tepede araziniz sanırım.

the_mc
02-06-2011, 14:29
güzel olmuş konuyu açtıgın. endişe edici bir eksoz gazı olucagını hiç sanmıyorum. elektirikde var. ne istersen yetiştirebilirsin. uzun yıllardır kullanılmadıgı için süper verim olur. kuyu açtırman vardı forumda resimlerinide eklemişti sanırım forumu biraz aratış. tel örgüyü çektirdikten sonra tam araziyi görelim güzel bir fotoraf çek ;)

ayhan219
02-06-2011, 14:30
Sevgili Ayhan notlarını okurken o kadar heyecanlandım ki bir Ankaralı ve hatta yarı Kızılcahamam-Çamlıdere'li olarak kendimi yerinize koydum,o zevki hevesi içimde hissettim.
o toprakları yöreyi çok iyi bilirim.Sana önerim ,arazinin en uç bölümüne hemen kavun-karpuz
tohumları ya da fideleri ekmen birkaç ay sonra ev inşaatında, çevre düzenlemesinde çalışırken
o kavun karpuzlar, çalışanlara tabii ki size çölde vahaya ulaşmış gibi gelecek, büyük bir iştahla o lezzetli ürünleri yiyeceksiniz.Çünkü en lezzetli bostan orada yetişir.Su istemez bakım gerektirmez ekin birkez sulayın unutun....Kolay gelsin,sağlıkla yaşayın.

biz de düşündük eğer telörgü işi bu hafta sonu gerçekleşirse gidince kavun karpuz ekeceğiz ilginize teşekkürler

ayhan219
02-06-2011, 14:33
sevgili cemo,gultar,the mc,yakup ünal,bensoz,hepinize ilginiz ve güzel dilekleriniz için teşekkürler

ayhan219
02-06-2011, 14:38
Hayırlı olsun;
istanbul yolunu arkanda bırakıp uğurlu köyü mezarlığını sağda bırakacak şekilde gidip sola keskin virajı döner dönemez sağda tepede araziniz sanırım.

e5 ankara dan giderken uğurlu ve yukarıkaraören yolları karşılıklıdır sağa dönüp uğurlu ve e5 i arkanıza alıp 1 km gidiyorsunuz solda (yani uğurlu arazisi ama yukarıkaraören yolu başlangıcında siz oraları biliyorsunuz anlaşılıyor nereden biliyorsunuz?)

Yakup Ünal
02-06-2011, 15:14
e5 ankara dan giderken uğurlu ve yukarıkaraören yolları karşılıklıdır sağa dönüp uğurlu ve e5 i arkanıza alıp 1 km gidiyorsunuz solda (yani uğurlu arazisi ama yukarıkaraören yolu başlangıcında siz oraları biliyorsunuz anlaşılıyor nereden biliyorsunuz?)

bende kazanlıyım, ama sizin oraya uydudan baktım
aşagarivenin oradan balık avı için çok giderdim

ayhan219
02-06-2011, 15:25
Sevgili Ayhan notlarını okurken o kadar heyecanlandım ki bir Ankaralı ve hatta yarı Kızılcahamam-Çamlıdere'li olarak kendimi yerinize koydum,o zevki hevesi içimde hissettim.
o toprakları yöreyi çok iyi bilirim.Sana önerim ,arazinin en uç bölümüne hemen kavun-karpuz
tohumları ya da fideleri ekmen birkaç ay sonra ev inşaatında, çevre düzenlemesinde çalışırken
o kavun karpuzlar, çalışanlara tabii ki size çölde vahaya ulaşmış gibi gelecek, büyük bir iştahla o lezzetli ürünleri yiyeceksiniz.Çünkü en lezzetli bostan orada yetişir.Su istemez bakım gerektirmez ekin birkez sulayın unutun....Kolay gelsin,sağlıkla yaşayın.

hocam sanırım kızılcahamam da öğretmenlik yaptınız

cey
02-06-2011, 17:12
Hayırlı uğurlu olsun, mutlu mesut uğraşlarınız olsun:D

Eşimde Kızılcahamamlı, Yakakaya köyünden artık oralara gidince uğrarız biz gelişmeleri görmek için:D (zorla davet ettirmek bu olsa gerek)dedikodusunu da burada yaparız:p

ciceksever70
02-06-2011, 18:38
Hayirli olsun. Dilediklerinizi gerceklestirme yolunda kolayliklar dilerim.

Orhan Özbilgiç
02-06-2011, 20:42
Sevgili ayhan219;
Yılla boyu hiç bitmeyecek tatlı bir maceraya atıldınız. Dileğim, bu maceranın her anından hep keyif almanız. Öylede olacaktır muhakkak.:)
Kolaylıklar diliyorum.

mandalinci
03-06-2011, 05:32
Ayhan Bey,

Çok zevkli bir o kadar da yorucu bir işe başladınız. Arazi boşken resim çekmeniz çok iyi oldu, seneler sonra nereden nereye diye şaşıracaksınız.

İnsanin kendi ürününü yemesi, kendi diktiği ağaçların altında soluklanması kadar güzel bir şey olamaz. Allah kolaylık versin.

ayhan219
03-06-2011, 08:27
Hayırlı uğurlu olsun, mutlu mesut uğraşlarınız olsun:D

Eşimde Kızılcahamamlı, Yakakaya köyünden artık oralara gidince uğrarız biz gelişmeleri görmek için:D (zorla davet ettirmek bu olsa gerek)dedikodusunu da burada yaparız:p

ne demek zorla davet keyifle ağırlarız

ayhan219
03-06-2011, 08:29
güzel olmuş konuyu açtıgın. endişe edici bir eksoz gazı olucagını hiç sanmıyorum. elektirikde var. ne istersen yetiştirebilirsin. uzun yıllardır kullanılmadıgı için süper verim olur. kuyu açtırman vardı forumda resimlerinide eklemişti sanırım forumu biraz aratış. tel örgüyü çektirdikten sonra tam araziyi görelim güzel bir fotoraf çek ;)

tel örgü aşamasında tam alanı görüntüleyeceğim teşekkürler

ayhan219
03-06-2011, 08:45
ilginize ve güzel dileklerinize teşekkürler cey,ciceksever70,mandalinci ve orhan özbilgiç

nurguldk
07-06-2011, 10:31
Bahçeniz de sayfanız da hayırlı olsun. Eminim buradan güzel resimler takip edeceğiz. Eşinize de sevgilerimle..

ayhan219
14-06-2011, 20:13
telörgü için direkleri getirdiler ama hergün yağmur yağıyor bir türlü çit çekilemedi bu yüzden kavun karpuz da ekemedik artık seneye ekeceğiz inşallah

Akhisarlı
14-06-2011, 21:25
Bahçen/ tarlan hayırlı olsun.iyi yapmışsın tarla almakla.

Minarislim
14-06-2011, 21:39
Tarla hızla bahçe olma yolunda.Hayırlı uğurlu olsun.Kolay gelsin.

gulbirsen
16-06-2011, 21:48
teşekkürler ilginize minarisli ve akhisarlı arkadaşlar
ankara da yağmurlar ve dolu müthiş bu sene ekim dikim e bile fırsat vermiyor buğdaylar çürür diyorlar umarım güneş çabuk çıkar da tahıl ürünleri çürümez

Yakup Ünal
17-06-2011, 07:46
ayhan hemşerim; Gelişmeleri siz görmiyorsunuz çünkü biran önce daha güzel olmasını istiyorsunuz, hayallerinizi gerçekleştirmek istediğimizden hedefleri büyük tutuğunuzdan küçük işler gözükmüyor. İnsan birşeye başladığında farkında olmadan severek devam ettiği taktirde ilerleyen dönemde geriye dönüp bakıldığında nekadar çok iş yaptığı anlaşılıyor. Keyif alarak çalışmalarınızın devamını dilerim.

ayhan219
18-06-2011, 21:47
bugün yağmurlarla birlikte direkleri diktik

ayhan219
18-06-2011, 22:00
resimler ve bir çiçek

ayhan219
18-06-2011, 22:07
çiçek

ayhan219
18-06-2011, 22:14
tarlanın tamamı görüntüsü

ayhan219
18-06-2011, 22:23
festival var yukarı karaören köyünde yarın 19.06.2011
hazırlıklara rastladık

bu resimden 5 dk sonra öyle bir yağmur başladı tam bir saat sürdü telörgücülerin kamyonuna sığındık gök gürlemesi sağanak müthişti
ertesi gün de köy festivali yine yağmur yüzünden yarıda kalmış

çetin.
19-06-2011, 09:43
Ayhan bey hayırlı olsun.çok güzel bir başlangıç yapmışsınız.şimdiki haliyle yıllar sonra baktığınızda ney di ne hale geldi diyeceksiniz inşallah.Allah gönlünüze göre versin. Selamlar.

mandalinci
19-06-2011, 21:01
Sn. ayhan219,

Ev yaptırmayı düşünüyorsanız, arada gidip 1-2 gün kalacaksanız 1 güzel, büyükçe yatak odası, çocuklar varsa onlara da yatak odası, 1 de misafir yatak odası (gelirler çok da mutlu olursunuz) 1 salon+açık mutfak+şömine(olmazsa olmaz), tabi banyo, tuvalet, çok çok kullanışlı olur, eğlenirsiniz 23 sene denendi, eğlenildi, test edildi:)

Kolay gelsin.

Yakup Ünal
20-06-2011, 08:10
hocam emin adımlarla ilerliyorsunuz. Allah kolaylık versin su sorunu yok değilmi orada

ayhan219
20-06-2011, 19:17
yakup hocam başladık bakalım sizler yol gösteriyorsunuz biz de hem öğreneceğiz hem eğleneceğiz saygılar

ayhan219
20-06-2011, 19:19
Sn. ayhan219,

Ev yaptırmayı düşünüyorsanız, arada gidip 1-2 gün kalacaksanız 1 güzel, büyükçe yatak odası, çocuklar varsa onlara da yatak odası, 1 de misafir yatak odası (gelirler çok da mutlu olursunuz) 1 salon+açık mutfak+şömine(olmazsa olmaz), tabi banyo, tuvalet, çok çok kullanışlı olur, eğlenirsiniz 23 sene denendi, eğlenildi, test edildi:)

Kolay gelsin.

sevgili mandalinci tam da hislerimize tercüman oldunuz saygılarımla

ayhan219
20-06-2011, 19:20
Ayhan bey hayırlı olsun.çok güzel bir başlangıç yapmışsınız.şimdiki haliyle yıllar sonra baktığınızda ney di ne hale geldi diyeceksiniz inşallah.Allah gönlünüze göre versin. Selamlar.

teşekkürler çetin bey

Ozi'nin Bahçesi
21-06-2011, 16:38
Hayırlı olsun Ayhan bey..Bizim de ev planlarımız var ama bir türlü başlayamadık, çok zor bir iş açıkcası .Allah kolaylık versin.

ayhan219
27-06-2011, 16:11
Hayırlı olsun Ayhan bey..Bizim de ev planlarımız var ama bir türlü başlayamadık, çok zor bir iş açıkcası .Allah kolaylık versin.

gerçekten zor sevgili ozi
2 haftadır yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi çiftlik
ustalar 2 gün sonra geleceğiz diye gittiler hala yoklar telörgüyü getirip çekmiyorlar telefon ettim gittiklerinden 10 gün sonra tamam peki fakat yoklar
memlekette ustalarla uğraşmak çok zor parasını verdim traktörcü tarlayı sürmedi tamam olur yok bişey
gerçekten zormuş bakalım ev kısmına geçene kadar ne sıkıntılar çekeceğiz...

cemo
27-06-2011, 17:09
Ev kısmında kafayı yemeyin, aman ha:(
Siz siz olun parayı baştan vermeyin.
Biz, neler çektik ustalardan bir bilseniz. Anamızdan emdiğimiz süt, burnumuzdan geldi.
40 yerden iş bağlıyor bu ustalar, sana tamam bana tamam. Sonra bekle ki gelecekler.:(
İş ahlakı diye birşey yok ne yazık ki.

Allah sabırınızı arttırsın diyorum şimdiden. Kolaylıklar diliyorum.

hosseda
27-06-2011, 18:06
Sayın ayhan219,

Hayırlı uğurlu olsun bahçeniz.

Eve başlayacaksınız hayırlısıyla ve de bitireceksiniz göz açıp kapayana kadar. Ancak hiç bir zaman düşünmemek lazım ki ev bitecek ayaklar uzanacak tüm yorgunluk bitecek. Bahçe yapan için böyle bir şey yok, siz bir koşuya adımınızı attınız, hep koşmak gerekecek ama bir çay aralığında duyacağınız haz bile herşeye bedel olacak.
Gençsiniz, hepsinin üstesinden gelebileceksiniz hiç şüphe yok.

Rastgelsin...

mandalinci
27-06-2011, 18:23
gerçekten zor sevgili ozi
2 haftadır yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi çiftlik
ustalar 2 gün sonra geleceğiz diye gittiler hala yoklar telörgüyü getirip çekmiyorlar telefon ettim gittiklerinden 10 gün sonra tamam peki fakat yoklar
memlekette ustalarla uğraşmak çok zor parasını verdim traktörcü tarlayı sürmedi tamam olur yok bişey
gerçekten zormuş bakalım ev kısmına geçene kadar ne sıkıntılar çekeceğiz...

Sn. ayhan219,

Akıl vermek gibi olacak ama siz siz olun, aman deyim parayı önceden vermeyin.

Süründürürler adamı, paranızla sinir sahibi olursunuz.

Geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer, eşinize selamlar.

Yakup Ünal
27-06-2011, 19:57
hemşehrim ne olursa olsun acele etme sağlam kararlar al herkezi de kendin gibi sanma

berrinb
28-06-2011, 00:20
Sayın Ayhan2l9 , çit direklerini çevirmişsiniz ,bahçenin şekli ortaya çıkmış.kazılan yerlere ,fazla su istemeyen, karpuz kavun gibi tohumları atsaydınız. Sabırlısınız, ben şahsen oralara muhakkak bir şeyler dikerdim. Ev inşaatını başlarsanız inşaallah bu yaz bitirir sonbaharda ,rahat edersiniz. Tanrı kolaylıklar ve kuvvet versin. Selamlar sevgiler...

ayhan219
28-06-2011, 11:24
sevgili
cemo,hosseda,berrinb,yakup ünal
hepinize tavsiyeleriniz ve tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler sizlere kulak vereceğim

tamerr
28-06-2011, 14:27
Ayhan bey bahçeniz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.Tarlanın çiftliğe dönüştüğünü adım adım izleyeceğiz sayenizde.Ben işin heyecanından akıl edip her gelişmeyi fotoğraflayamadım.Sizden tüm detayları bekliyoruz.Kolay gelsin

ayhan219
04-07-2011, 20:27
nihayet ustalar insafa geldiler ve telörgü ve kapı tamam

ayhan219
04-07-2011, 20:31
telörgüler beklediğimden masraflı oldu biz 7000tl hesaplıyorduk net 10000tl tuttu ama güzel oldu
şimdi hedef kuyu açtırmak
önce dsi den ruhsat alınırmış bu hafta o işleri takip edeceğim
bu arada aski barajlar daire başkanlığına ev yapma izni için dilekçe verdim gidip keşif yaptılar umarım olumlu çıkar rapor
komşuların raporları olumlu çıktı elektrik almaları mümkün artık yoksa elektrik vermiyorlar oysa bizim çiftliğin içinden elektrik direkleri geçiyor fakat aski rapor vermeli...

ayhan219
04-07-2011, 20:39
şimdi telörgü ile çevrilmiş çiftlik manzaraları seyredelim lütfen

ayhan219
04-07-2011, 20:54
biraz çalıştık kızılcahamama gidip piknik yapıp kendimizi ödüllendirdik

Yakup Ünal
04-07-2011, 23:31
afiyet bal şeker olsun hocam.
Tel örgünün maliyeti ile ilgili bilgi verirmisin

berrinb
05-07-2011, 00:02
Sayın Ayhan219,telleriniz çok şık görünüyorlar.Beyaz oluşunu beğendim. Bu aşama da ev inşaatı mı var ,merakla bekliyorum. Tanrı rast getirsin,kolaylıklar versin,maddi ve manevi inşaallah...Ben herhalde çok sabırsızım,resim yapar gibi, arsanın en yüksek yerine bir küçük ev kondurmak istiyorum,önü varendalı sarmaşıklı,barbekü lü filan..... Kısmetse bunları sizin eklentilerinizden göreceğiz....Sevgiler Selamlar....

ayhan219
06-07-2011, 13:46
afiyet bal şeker olsun hocam.
Tel örgünün maliyeti ile ilgili bilgi verirmisin

Yakup hocam 2-3 ay önce telörgücülerle görüşüp anlaştık
biraz geç yaptılar ama sonunda yaptılar

maliyet hesabı:metretülü 17tl anahtar teslimi
570metre geldi toplam çevre 17*570:9690 +kapı 350tl:10040
10000tl ye anlaştık

2metre 40 cm direk boyu 40 cm toprak altında kalıyor 1 metre 60 cm telörgü üzerine 40 cm 3 sıra dikenli tel toprak üstünde 2 metre direk boyu var

kapı genişliği 4 metre(2 kanat)

şimdi ki piyasa fiyatları metretülü 20 tl yi buldu

ayhan219
06-07-2011, 14:20
Berrin hanım merhaba sabırsızlığınız bizde de var yağmurlar ve telörgücüler biraz işi uzttı ama sonunda güzel oldu yakından çok hoş görünüyor
şimdi planda kuyu açtırmak var
sonra ağaç dikeceğiz sonra da sizin de dediğiniz gibi arsanın en yüksek yerine (düzelttik ve inşaat yapmaya hazır hale getirdik) verandalı bir küçük ev konduracağız.
bunlar için 1 yıl gibi bir hedef var inşallah gerçekleştiririz.

ayhan219
12-07-2011, 14:51
Kuyu için bir firmaya yetki verdik su araştırması ve sondaj yapma izni alınırmış dsi den o işlemleri yapıyorlar rapordan sonra ağustos sonu gibi havaların tam kurak gittiği ve yeraltı sularının çekildiği dönemde sondaja başlamayı dfüşünüyoruz
hadi hayırlısı

Yakup Ünal
20-07-2011, 06:45
haydi hayırlısı işallah eksilmeyen bir su kaynağın olur

bahtiyar02
20-07-2011, 08:01
Sevgili ayhan219;
Çiftliğiniz hayırlı olsun.Kepçe,Tel örgü ve kuyu derken bir bakmışsınızki çiftlik kurulmuş. Siz benden şanslısınız en azından araziniz benimkiyle kıyaslandığında biraz daha düzgün. Çiftliğinize ne tür ağaç veya bitkiler dikeceğiniz bellimi? Tel örgü bayağı maliyetliymiş.Ben tarlaya kuyuyu Ağustos ayı içerisinde bitirdim. Bizim buralarda genelde ekim, kasım aylarında sular çekildiğinden kuyu kazdırılıyor. Dilerim açacağınız kuyudan bol suyunuz çıkar.Çiftliği ve Evi düşünüyorumda sizde bu istek,sevgi olduğu sürece çok güzel olacağından eminim.
Saygılar

ligustrum
20-07-2011, 08:16
Sayın ayhan219; Çiftliğiniz hayırlı olsun. Hızlı gitme. mutlaka uzman danışmanların olsun.
Ziraatçın inşaatçı olmasın, inşaatçın da ziraatçi olmasın.
Yerel bilirkişilerin ise çıkma sözünden.
Çiftlikte birinci önceliğinin doğayı yeşillendirmek mi? Doğada uğraş mı? Malikanede yaşamak mı? Yoksa: sahip olmak mı? Yatırım mı?
Bunun gibi birçok ihtiyaçlardan, daha çok birinci öncelikleriniz uğruna yatırımlarınızı harcayın ki mutlu olasınız.
Bazen ufak bir hata çok büyük sorunları doğuruyor.
Ben yaptım oldu diyenlerin gazına gelme, yavaş yavaş ilerle derim.
Sağlıklı günler dilerim, cümle ailenize.

Uzaylı
20-07-2011, 09:07
Sayın ayhan219; Elektrik konusunu merak etmeyin. Ev için elektrik vermekte problem çıkarmaya çalışsalar da, kuyu olunca mecburen veriyorlar. Kanun böyle imiş. Yani elektriği kuyu için verirler. Ama tüm çiftliğe kullanmanıza karışmazlar. Biz şimdilik jeneratör kullanıyoruz. Bahçe komşumuz elektrikçi, müracaat edip araziye elektrik trafosu diktirdi. bir kaç kişi ortak olacak. Bize de söyledi ama fiyat çok geldi. Diğer komşu bahçe sahipleri biz de birleşelim bir trafo da biz dikelim dediler. Kararsız kaldık. Şimdilik durum netleşene kadar jeneratör ile idare ediyoruz. Ama elektrikle su çıkarmak daha ucuz. Sadece çevrede trafo yoksa başlangıç bayağı bir maliyetli.

İşe su ile başlamak en mantıklısı bence. İnşaata başlarken bir yandan dikilmiş ağaçlarınız büyür. Hem inşaata da epey su gerekecek. Tankerle su getirtmek oldukça pahalıya geliyor. Kendi suyunuz gibi olmuyor. Hem buz gibi akan suyunuzun yerini hiç bir şey tutmaz.

Biz de ağır ama sağlam ilerlemeye çalışıyoruz. Kolaylıklar dilerim...

ayhan219
01-08-2011, 15:12
sevgili arkadaşlar ilginize teşekkürler

yakup bey temennileriniz için teşekkürler

ligustrum tavsiyeleriniz için teşekkürler uymaya çalışacağım
doğada uğraşmak isteğimiz başka türlü emeklilik boğacak bizi doğada uğraşırken bir şeylerin yetiştiğini takip etmek ve sahiplenmek zengin olma düşüncemiz yok

bahtiyar02 ilginize ve temennilerinize teşekkürler agustos sonu veya eylül başı kuyu için başlayacağız inşallah şimdi hafta sonları gidiyoruz 15-20 küçük ağaç fidesi dikmiştik geçen yıl onları sulayıp geliyoruz ayakabılarımızı ve çoraplarımızı bizde eğecen ve pıtırak derler onlar kaplıyor biraz zahmetli ve dikenli iş ama hoş tarafını görüyoruz hoş oluyor

sevgili uzaylı sizin kuyu açtırma işlemlerinizi takip ettim aynı sıkıntıları ve heyecanı sizinle çektim umarım tez zamanda elektrik de alırsınız.biz kuyudan sonra elektrik için uğraşacağız çiftliğin içinde elektrik direkleri var. sonra ev düşünüyoruz biz de temkinli olmaya çalışıyoruz teşekkürler

mandalinci
02-08-2011, 00:32
Sn. ayhan219,

Ben ziyaret etmeyeli, çok hoş bir çitiniz olmuş.

Size bol sulu bir kuyu ve güzel şirin bir ev diliyorum. Hepsi olur yavaş yavaş, yeter ki siz bu heyecanı kaybetmeyin.

Eşinize sevgilerimi iletin lütfen, kolay gelsin.

ayhan219
02-08-2011, 12:20
Sn. ayhan219,

Ben ziyaret etmeyeli, çok hoş bir çitiniz olmuş.

Size bol sulu bir kuyu ve güzel şirin bir ev diliyorum. Hepsi olur yavaş yavaş, yeter ki siz bu heyecanı kaybetmeyin.

Eşinize sevgilerimi iletin lütfen, kolay gelsin.

teşekkürler

Minarislim
03-08-2011, 21:42
Ayhan bey;Yavaş yavaş her şey yoluna giriyor maaşallah.

cetasule
03-08-2011, 22:02
Herşey gönlünüzce olur inşanlah.
İşleriniz rast gitsin.
Allah kolaylık versin.

fatma sunay
17-08-2011, 22:03
Ayhan bey bu güzel çiftlik araziniz hayırlı uğurlu olsun. Daha yolun başındasınız ama arsaı bayağı toparlamışsınız. Giriştiğiniz bu zorlu ve zevkli işte size başarılar diiyorum. Herşey istediğiniz gibi olur inşallah.

gulbirsen
07-09-2011, 22:44
Minarisli,cetasula ve Fatma hanım teşekkürler insanlar söz verip işi sallıyorlar hala sondaj için rapor çıkmadı oysa şu günlerde sondaja başlamak istiyorduk bekliyoruz gelişmelerden haberdar edeceğiz sizler takip etmeye devam edin lütfen saygılarımızla

MMERT
12-09-2011, 10:07
Hayırlı olsun, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin,
Bende bağlum da bir bahçe yapma planları içindeyim detaylı bilgileriniz çok işime yaradı. Teşekkürler.

MMERT
12-09-2011, 10:15
Önce çiftliğin sınırlarının kesin olarak belirlenmesi için kadostro mühendislerine müracaat ettik onlar gelip gprs sistemi ile belirlediler ve bize krokisini onaylı olarak verdiler bu işleme
kazık çakma
da deniyor köşelere kazık çaktık tam 16 köşeden oluşan bir arazi yapısı var.
bu işlem 600tl ye mal oldu

şimdi tel örgü siparişini verdik ve şirketten haber bejkliyoruz montaja hazırız dediklerinde ben de gidip fotoğraflayacağım bu sefer daha geniş açı resimler çekmeyi planlıyorum
sonraki hedef kuyu açtırmak tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim

Ölçüm işini çok hesaplı yaptırmışsınız, ben bir tapu kadastro bürosuna sordum dönümüne 350 tl istediler. :mad: en son dönümünü 150 tl ye indi onda da hiç bir belge vermeden yapacaklarını söyledi :o nasıl bir iştir anlamadım. araştırmalarım devam ediyor.

ayhan219
18-09-2011, 14:08
merhaba mmert
her ilçenin bir yetkili kadostro mühendislik bürosu oluyor ve o resmi fiyatlarla resmi belge veriyor sizin ilçenin- sanırım keçiören- tapu müdürlüğüne sorarsanız yetkili büronun telefonunu verirler yoksa tapudan birisine toplam 100-200 tl verseniz hafta sonu gelip -gayriresmi- kazık çakarlar sanırım
kolay gelsin
biz kazan ilçesinde yaptırdık

MMERT
18-09-2011, 21:05
çok teşekkürler ayhan bey,

mrduran
19-09-2011, 00:27
Sayın Ayhan219 ;
Çok güzel bir işe soyunmuşsunuz. ALLAH yardımcınız olsun inşallah. Denize düşmüş gibi hissetmeden önce bir öneri de benden size.))

Sanırım Su basmanını bodrumlu yapacaksınız. Yapmasanız da temelden sonra çıktığınız su basmanının (İçine taş, cüruf falan koyarlar ya/Bence en iyi dolgu materyali için araştırma yapın) 4 tarafını çeviren beton/taş duvar içine bol bol 8 lik veya 10 luk pimaş boru koyun.

Beton dökülecekse, beton kalıp içine (şaşırtmalı/zigzag yaparak), pimaşın bir ucu iç cepheye, diğer ucu dış cepheye gelecek şekilde 2 sıra halinde (Su basmanının yüksekliğine göre belkide 3 sıra). Taş duvar da yapsanız aynen uygulayın.

Böylece binanızın altında hava sirkülasyonu olur ve rutubet yukarı yürümez.Yazın serin/kışın sıcak oluır. Duvarlarınız nemlenmez, boyalarınız kabarmaz, soluduğunuz hava da sağlıklı olur.

Ustalara güven konusunda da, diğer sayın üyelerimizin yazdıkları doğrultuda davranın (işi bitir traka paran misali). Hele boru konusunda çok titiz olun. İşten kaçarlar az boru döşerler. Boru ne kadar çok olursa o kadar sağlıklı. İşi savsaklarlar, boruların ucları dış cepheden çok içeri olur. Sıfıra sıfır olmalı.

Daha sonra hayırlısıyla eviniz bitince, İnce dokunmuş paslanmaz tel örgüleri kare şeklinde kestirip, bir demiircide borunun iç çeperi kadar dövdürerek, Pimaşların içine birer tane sokarsınız(Fare falan girmezin diye).

Malzemeleri de ya siz alın veya kalitesinden emin olun.

Ailenize sağlık ve hürmetler. Kalın sağlıcakla. Saygılar lütfen.

N.Cebeci
19-09-2011, 05:59
Sn. Ayhan219,
Yeriniz hayırlı uğurlu olsun. Umarım hayalleriniz her noktasına kadar gerçek olur. Çiftliğinizi geziyor, gelişmeleri yakından takip ediyor, yeni resimler için sabırsızlanıyorum.

ayhan219
24-09-2011, 09:49
ilginize teşekkürler mrduran ve n.cebeci önerilerinizi değerlendireceğimden emin olabilirsiniz

ayhan219
24-09-2011, 09:52
Dün yani 23.09.2011 dsi den artezyen kuyusu için ekip geldi ve keşif yaptılar nihayet rapor çıktıktan sonra kuyu açtıracağız ve arkasından hızla ağaç dikimine geçeceğiz. dün yağmur yağdı bu hafta içi traktör le sürdüreceğiz hareket başlıyor...

ayhan219
24-09-2011, 10:01
Kuşlar çiftliğimize ilk ekimi yapmışlar 2 adet AYÇİÇEĞİMİZ var bizde gelip gidip yanında poz veriyoruz veya tekil çekim yapıyoruz

cemo
24-09-2011, 11:16
hareket başlıyor...

Hareketli ve bereketli olsun bahçeniz.
Dilerim, gönlünüzden geçirdiğiniz tüm güzellikleri bu sayfalarda hep beraber izleyip mutlu oluruz.
Suyunuz bol, kalbiniz kuvvetli olsun kardeş.

ayhan219
30-09-2011, 16:21
teşekkürler cemo

yarın su çıkarılacak yerin belirlenmesi ve sondaj makinasının çalışması için yer düzleştirilir ve küçük bir havuz yapılırmış o işler için dozer gelecek
işin başındayım yine

ayhan219
30-09-2011, 16:23
Ankara Kurtuuş Parkında
at kestaneleri dökülmüş 2 poşet topladım yarın çiftliğin köşe başlarına ve yol ile arasında kalan ince bir bölüm var oralara ekeceğim çok asil bulurum at kestanesi ağacını

Selehattin 67
30-09-2011, 19:40
Ayhan 219 çiftlik çalışmalarınız çok güzel olmuş allah tamamına erdirsin herşey gölünüzce olsun

mrduran
01-10-2011, 12:00
Sayın Ayhan;

Tekrar iyi günler. Siz başkalarını çalıştırıp piknik yapıyorsunuz. İnşallah çiftlik bitince akşama kadar çalışınca, sanırım tatil yapacaksınız:))

Ukelalığımla devam edem ben gene.

Arazi eğimlerini yok etmeden önce evin, hayvancılık olacak ise ağıl/ahır yeri tesbiti, hakim rüzgarlara uygun ev konumun(Koku nedeniyle) neresi olmalı, meyvelik yapılacaksa neye kondurmalı, sebzelik için neresi uygun diye bilenlerden araştır lütfen.

Kuytu/yamaç seven bitkiler, Ahırını yamaca yaparsan, su ile temizlik/gübre tasfiyesinin kolaylıkları ve buna benzer daha nice aklına gelenleri araştır lütfen.

Acaba, arazideki doğal engebeler, çiftlik bitince daha mı güzel olur diye internette gerek bilgi gerekse görsel bazda araştırılabilinir. Hem maliyet açısından hemde iş bitince ''tüh yav, keşke şurda minik bir tepecik olsaydı '' dememek için. Hoş görün için teşekkürler.

Sağlıcakla kalın, çok terleyin,ALLAH'a emanet olun inşallah.

Davulun sesini uzaktan duyan bir kardeşiniz:)) Saygılarımla lütfen

mrduran
01-10-2011, 12:07
Ve;

Evin tepecikler arasında kuytu da olması, Rüzgar gülü (Su veya enerji için) yaparsan tepenin sağlayacağı faydalar, serbest salınım ile sulamadan yararlabilmek için tepecikteki su havuzunun yararları.

Araştırman dileklerimle vede Saygılarımla

ayhan219
12-10-2011, 13:16
Teşekkürler selehattin67 elimden geldiğince uğraşacağım gönlümüzce olması için gerisi Allah a kalmış hayırlısı ne ise onu versin inşallah.

ayhan219
12-10-2011, 13:28
Merhaba Mrduran
İlginize ve tavsiyelerinize çok teşekkürler akıl akıldan üstündür bütün tavsiyelerinizi değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.

ayhan219
12-10-2011, 13:29
Şimdi düşüncelerimiz arasında ördek tavuk kedi köpek beslemek var sadece ağıl yok.
Ama ileride düşünürsek komşu tarlalardan satın alabiliriz ama pek istemem çünkü maddi kar amaçlı değil hayallerimiz.

Komşu çiftliklerden et süt satın alabiliriz biz daha çok ağaç ve sebze ile uğraşıp toprağı işleyeceğiz.

Belki bir kaç yıl sonra branch bahçesi yapabiliriz uğraşacak cesaret güç kuvvet olursa yoksa toprakla uğraşacağız sadece.

Çiftlik de tepeler var düz alan var yerleşim için tepeyi düşünüyoruz.

yön konusunu rüzgarı da düşünerek yerleştireceğiz veranda da üşümeme hesabını yapacağız.

Su deposunu tepeye sondajı dereye düşünüyoruz daha az sondaj yapmak için.

Bu hafta girişe kum döktürdük araçla çiftliğe kadar rahatça girebiliyoruz

haftaya da sondaj başlıyor inşallah

bir dozerle anlaştım ağaç yerlerini açtırıp yağmur suyunu çekmesini sağlayacağız.

Sondaj ve ağaç yeri açma işlemi paralel gidecek ve ben başında bulunacağım inşallah.

Herkese sevgi ve saygılarımla ilgilenen herkese teşekkürler.

ayhan219
13-10-2011, 21:03
son resimler

ayhan219
13-10-2011, 21:08
bu kadar

ayhan219
13-10-2011, 21:14
çiftliğe istanbul yolundan dönüş ve çiftliğe varış 1 km yürüyerek 10 dakika
bu resimler ilkbahardan
haftaya sondaj ve ağaç dikmek için toprak açma resimleri inşallah

ciceksever70
13-10-2011, 21:56
Citleriniz cok güzel görünüyor. Yeni olusumlar hem zahmetli, hem de heyecan ve mutluluk verici oluyor. Her sey bitince yasanan hat da hic bir seye benzemiyor. Size kolayliklar dilerim.

Yakup Ünal
14-10-2011, 07:42
Hocam ağaçları dikeceğin yerleri belirlediysen hazırlıklarını yapsaydın.

Toprak tahlili 20-30 günde yapılıyor istanbul yolu toprak gübre su araştırmaların sonucunu

30, 60, 90 derinliklerden 3 numune alıp götürüyorsun.

38 TL her numune

kocasinan
14-10-2011, 15:26
Ayhan Bey, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

fatma sunay
14-10-2011, 20:26
Ayhan bey adım adım ilerleme kaydediyorsunuz. Ama en önemli işleri başardınız. Burasını ilerde bir cennete çevireceğinizi tahmin ediyorum. at kestanesinden bende topladım dikmek için çünkü çok seviyorum umarım ikimizde başarırız. Saygılar...

fazmit
15-10-2011, 08:45
Ayhan bey çiftliğin yeri çok güzel umarım sonunda harika bir bahçe olur.Şimdiden kolay gelsin..

ayhan219
16-10-2011, 15:23
merhaba çiçeksever,yakup Ünal,kocasinan,fatma sunay ve fazmit
ilgilerinize teşekkürler

ayhan219
16-10-2011, 15:33
cumartesi günü agaclar için kepce ile topragı açtık 100 civarında agac yeri açtık 4 dönüm kadarını ev verenda ve sebze bahçesi olarak ayırdık
şimdi biraz resimle kayıt düşelim agaç dikme hazırlıklarına ve sondaj çalışması için yer hazırlama işine

ayhan219
16-10-2011, 15:40
sondaj için topraktan havuz açmak ve makinanın çalışması için yerin düz olması gerekirmiş sağda görünen çukur topraktan yapılmış havuz oluyor

ayhan219
16-10-2011, 15:44
hocam ağaçları dikeceğin yerleri belirlediysen hazırlıklarını yapsaydın toprak tahlili 20-30 günde yapılıyor istanbul yolu toprak gübre su araştırmaların sonucunu
30
60
90 derinliklerden 3 numune alıp götürüyorsun 38 TL her numune

Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım yoksa pek düşünmüyorum ne dersin

ayhan219
16-10-2011, 15:53
şu karşıda ortada görünen ağaçların altına bir arkadaşımız konteyner getirip yaşamak istiyor onun için o bölgede 15 e 15 metre boş yer bıraktık.

biz de 2.ve 3.resimlerdeki alanı düzelttik ilerde ev verenda ve kamelya yapmak için

ayhan219
16-10-2011, 16:01
bizim ev yerinden etraf manzarası

hanndan
16-10-2011, 20:15
Sayın ayhan bey, öncelikle hayırlı olsun bahçeniz.

Ne kadar çok toprak o kadar uğraş demek. Rabbim güç kuvvet versin.bizde 2 sene süren inşaat döneminden sonra bu aşamaya geldik. Bahçeyi ve evin inşaatını tasarlarken hep teknik düşünüldü. Şimdi yerleştikçe eksiklikleri görebiliyoruz. Ama o dönemde bunlar eksik gibi gelmemişti.

Şimdi tekrar bi inşaata başlasak heralde çok daha güzel bir eser çıkar ortaya, bu yüzden size tavsiyem daha başlangıçta olduğunuz için tecrübelere önem verin.

Ne iyi yapmışsınız sayfayı açmakla.Çok güzel tavsiyeler almışsınız. Keşke bende ilk arsayı aldığımızda açsaydım sayfayı. Eminim çok daha farklı olurdu.
Saygılar

ayhan219
17-10-2011, 14:02
saygılar benden handan hanım
güzel dileklerinize teşekkürler

Sevgi Durul
17-10-2011, 14:05
Sayın ayhan219, bahçeniz hayırlı olsun, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sağlıkla tamamlamak nasip olsun. Saygıyla...

ayhan219
17-10-2011, 14:31
teşekkürler sdurul

mrduran
22-10-2011, 22:24
Merhabalar,

Sonbaharda ekilmesi gereken ağaç türleri;))

ve

Dış cephe kolonlarının dış yüzeylerine, farklı yüksekliklerde, kalın çelik halkalar, kolon kalıpları sabitlendikten sonra, dışardan delinip, iç demir örgü ile bağlantılı(Hamak, bitki sabitlemek, sarmaşık sardırmak). Hırsıza yol olmazsa tabii ki.

Güzel araziniz ile ilgilenmek beni mutlu ediyor, Hoş görün bu bencil kardeşinizi lütfen.

Saygılarımla lütfen.

mrduran
29-10-2011, 11:23
Merhabalar efendim,
Para ile ilgilenmedim hayatımda, sorun sizin bu yüzden:))

Arazinin eğimine göre her hangi bir taraftan, tam ortasından geçecek ve minumum eğime sahip DRENAJ kanalı için sistem.

Her iki ucu, yağmursuz dönemde kapatılabilecek(Hatta erken kapatma ile içinde nem sağlıyacak kadar su muhafaza edebilecek), Asgari 1 m. derinliğe gömülü ve minimum 50 cm. çaplı boru. Boru, milyonlarca deliğe sahip, delikler içten açılmış, deliklerin boru yüzeyleri taşlanmamış olacak, pütürlü kalacak(robot matkaplar var, içerden delecek).

Boru üstlerine ağaç dikimi yapılmayacak. 2-3 yılda bir, borunun üst logarından, içerdeki çamuru atması için debisi yüksek tazyikli su ile yıkama(Havuz dibinde olursa, havuzun suyunu, bağlantısı yapılmış geniş çaplı borular ile, birden logara kanalize etme gibi).

Sizin araziniz eğim ve yükseltisi nedeniyle, taban suyu yönünden ihtiyaç yok durumunda.

Efendim, buraya yazmamın sebebi, sizin bahçe başlangıç aşamasında ve ilgi ile izleniyor.
Belki başkaları uygulamayı düşünür veya çağrışım yapar ve başka çözümler bulabilir.

Özürlerimle efendim.

Ailece sağlıklar, mutlu bayramlar inşallah.

Saygılarımla lütfen.

ayhan219
19-11-2011, 07:39
sevgili dostlar merhaba
hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum epeydir çok meşgul ve stresli idim bu yüzden yazmak gelmiyordu elimden teferruatı sonra yazacağım şimdi kısaca şunu söyleyeyim suyu çıkardık
devamı gelecek

ayhan219
19-11-2011, 07:41
suyun ilk çıkarılma anına ait görüntüler daha düzgün ve detaylı resimler olacak

ayhan219
19-11-2011, 07:44
mrduran ilginize teşekkürler

mandalinci
19-11-2011, 07:59
Suyunuz hayırlı olsun, darısı diğer planladıklarınıza olsun.

Birsen hanıma sevgiler, selamlar.

cemo
19-11-2011, 08:24
Su gibi akıcı olsun tüm işleriniz. Daha çok fotoğraf isteriz.:)

Allah gücünüzü kuvvetinizi arttırsın, herşey gönül güzelliğinizde olsun.

ayhan219
20-11-2011, 12:31
teşekkürler mandalinci ve cemo birsen de selam ve sevgilerini iletiyor

ayhan219
20-11-2011, 12:50
su çıkarmak için çok mücadele ettik
ustaların fedakarca çalışmalarına rağmen işler aksi gitti kaç sefer
ümitlerimin tükendiği oldu bir kaç kez ağlattı aksilikler bazen kar yağdı don oldu yağmur yağdı arıza çıktı fakat hepsi suyun çağlaması ile son buldu
hamdolsun çok başarılı sonuç aldık
şimdi yapılacak işlere daha rahat ve güvenli konsantre olabiliriz

mrduran
20-11-2011, 14:12
Maşallah efendim.

Su hayatı da beraberinde getirecek inşallah.
Toprak ve su tahlili yaptırın ki, coğrafyanıza ve toprağınıza göre, uygun gübrede, iyi cinste iyi ürün alın, seneler geçtikten sonra geri dönüş/sıfırdan başlama ağır gelir insana.

İşiniz bir nebze kolaylandı, yapılacaklar artık programa alınabilir. Kolay gelsin efendim.

Saygılarımla lütfen.

cetasule
20-11-2011, 15:56
Dilerim, düşündüklerinizi ,uygulama fırsatını bulursunuz.Bahçeniz çok güzel olacak.En önemlisini hallettiniz.
Kolaylıklar diliyorum
Selamlar

ayhan219
22-11-2011, 11:27
teşekkürler cetasule

ayhan219
22-11-2011, 11:33
video dan resimler elde ettim
video yu nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum bilen varsa bilgi lütfen

ilk 3 resim kompresörü 1.çalıştırma anına ait resimler
4.resimden önce 5 dakika ara verdik tekrar çalıştırdık artık su bulmak için matkapın çalıştırma suyu filan değil gerçek su ile kesin tanışma anı 4. resim

ayhan219
22-11-2011, 11:40
ve devamı

ayhan219
22-11-2011, 11:46
Ağustos ayında ankara da bir jeoloji bürosuna yetki verdik ve DSİ den arama raporu almak istedik
bu işlem 650tl

ayhan219
22-11-2011, 11:51
su hikayesi

DSİ ekipleri yaklaşık 1 ay sonra çiftliğe gittiler biz komşumuzdan rica etmişdik Mühendisler sahibi yok diye komşu ile ters düşüp bırakıp gitmek istiyorlar telefonla ulaştım şimdi sen gel yoksa gidiyoruz dediler ve gittiler tekrar rapor hazırla sun gelip baksınlar 1 ayı geçti ve biz ancak 21 ekim 2011 de sondaja başlayabildik

ayhan219
22-11-2011, 11:57
su hikayesi

Sondaj makinası 1 kamyon
malzeme ler diğer bir kamyon
Komresör diğer bir kamyon
toplam 3 kamyon giriyor bahçeye ve sondaj kamyonu düz ve terazili durması gerekiyor dozer ile yer yaptırıyorsun
matkap ile toprak deliniyor bu işlem su ile yapılıyor su sürekli devir daim yapıyor delinen toprak kaya suyun içinde devir daim esnasında yüzeye çıkıyor bunun için 2X2.5 METRE EBADINDA VE 3 METRE DERİNLİĞİNDE KUYU AÇIYORSUN bu işlem için 250tl verdim
not:Para konusunu kayıtlara geçsin ve merak edenler için yazıyorum

ayhan219
22-11-2011, 12:00
Sondaj için metresi 65tl ye anlaştım 95 metre delme işlemi yapıldı65x95:6.175tl
şimdi elektrik panosu ve su pompası hortum vb 4.000tl tutuyor

ayhan219
22-11-2011, 12:06
su hikayesi

sondaj başladı hızla giderken su pompası kaçırmaya başladı değiştirmeye gittiler 2 gün sonra geldiler olmadı bayram araya girdi bayramdan sonra geldiler 95 metre deldik okey demir boruları çıkardık plastik boruları indiriyoruz 28 metrede takıldı inmiyor
çektik sistemi kurup 95 metreyi tekrar elden geçirip demir borular çektik tekrar plastik boruları indirdik 55 metrede takıldı tekrar çıkarmayı denedik borular gelmiyor akşam oldu telaş ve stresle yüklendi ustalar ve plastik boru kırıldı toprağın içinde kaldı kırık kafayı yiyeceğiz
patrona sorduk dozer getirip kenarı kazın belki yakındadır kırık ve deliği toprakla kapatmadan kırığa ulaşabilirsiniz yoksa tekrar plastik borular varken deleceğiz dedi

ayhan219
22-11-2011, 12:09
su hikayesi

ben kuyunun içine plastik kimyasal atıklar inecek diye üzülürüm
ertesi günü dozeri getirdik
1.5 metre altta kırık boruyu bulup çıkardık vidalamayı yapıp çekmeyi denedik bir kaç esnemeden sonra boru yerinden oynadı ve çıkardık bütün boruları tekrar demir boru sistemini kurduk ve 95 metreyi tekrar indik demir borularla

ayhan219
22-11-2011, 12:12
su hikayesi

ertesi günü demir boruları çekip plastik boruları tekrar inmeye başladık
ustalar diyor ki su çok olduğu için kuyuya hemen doluyor dolarken alüvyonları da indiriyor ve plastik boru alüvyonlara takılıyor ve suyun kaldırma kuvveti de etkiliyor plastik borular inmiyor diyorlar ama ben suyu görmeden inanamıyorum hatta inanamıyorum

ayhan219
22-11-2011, 12:14
su hikayesi

ustanın birisi plastik boruları ekledikçe üzerine çıkıp ağırlık yaprak boruları çevire çevire öğleye kadar 92 metre indirebildik ve buna şükür dedik

ayhan219
22-11-2011, 12:17
su hikayesi

ve ertesi günü sabahtan boruların içine hava basmak için demir boru sistemini tekrar kurup indirdik plastik boruların etrafını mucır ile doldurdu ustalar ve kompresörü getirip bağlantıyı yaptık ve ustalar havayı verdiler kuyunun altından

ayhan219
22-11-2011, 12:19
su hikayesi

önce çamurlu su geldi yavaş yavaş ve hızlandı aktı epey
bu biz çalışırken içeriye girip kalan su ve çamur dediler

eğer su varsa bir süre sonra beyaz temiz su çıkmaya devam eder
eğer su yoksa tabana verdiğimiz hava tıssssss yukarı çıkar

ayhan219
22-11-2011, 12:23
su hikayesi

hamdolsun 18 kasım 2011 saat 14.00 suları gürül gürül suyumuza kavuştuk
Allah isteyen herkese versin
büyük bir yük kalktı üzerimden
Allahıma Hamdolsun suyumuzu çıkardık
artık bürokratik işlemler
suyun kullanma raporunun çıkarılması DSİ veriyor yine
içme ve kullanma su analizi yaptırması
elektrik alınması
onları da başarırız inşallah

ayhan219
22-11-2011, 12:25
şimdi ağaçları diktireceğiz yerlerini kepçe ile açtırdık
yazında sebze ve kavun karpuz ve kabak ekeceğiz
inşallah.Sağ ve sağlıklı ekip dikmeyi içinde yaşamayı nasip etsin allahım tüm aileme inşallah

ayhan219
22-11-2011, 12:26
öncelikle 1 konteynır koyup evi yaptırana kadar onda yaşamayı düşünüyoruz temiz bir konteynır bulursak alacağız inşallah ve elektriği bağlatacağız içine bir kuzine soba üf üff üffff

miskinruh
22-11-2011, 15:48
Merhaba Ayhan Bey;
Fotoğrafları görünce bir kaç aydır peşinde koştuğum kuyu hikayesinin ete kemiğe bürünmüş hali bu işte sevindim açıkçası. 6 dönüm bir tarla aldım bir kaç ay önce, ama önce kuyu işini halletmem lazım, ancak; burada kuyu açmak biraz riskli bir durum çünkü zemin kireçli ve geçirgen diyorlar. Üstelik çıkacak olan su için öyle fazla umutvar olmamak gerekirmiş. Hayırlısı bakalım yakın zamanda ben de fotoğrafları eklerim. Tekrar hayırlı olsun.

hosseda
22-11-2011, 16:14
Büyük bir badire atlatmışsınız. Hayırlı olsun. Allah sağlıkla huzurla kullanmayı nasip etsin...

Uzaylı
22-11-2011, 17:31
Sayın ayhan219; Şükür kavuşturana... Suyunuz hayırlı, uğurlu olsun dilerim. Ondan sonrası geliyor zaten. Göreceksiniz en streslisi su oluyor; çünkü bütün ümit suda... Su bahçenin kalbi. Atarsa bahçe yaşar değil mi? Çok şükür önce biz geçtik bu yollardan sonra niyetlenenlerin de devam ettiğini ve başardığınızı izleyip biz de sizin kadar seviniyoruz. Benzer şeyleri yaşadığımız için duygularınzı tahmin edebiliyorum. İnşallah hayırlısı ile adım adım hayallerinize ulaşırsınız. İnşallah biz de...

Biraz meşakatli de olsa sıfırdan bir şeyleri ortaya çıkarmanın hazzı da bir başka... Daha çok güzellikleri görebilmek dileği ile kolay gelsin, şansınız hep sizinle olsun dilerim...

ayhan219
22-11-2011, 20:17
Merhaba sn miskinruh
anlıyorum ki şu an kuyuçalışmaları devam ediyor umarım gürül gürül su alırsınız
bizim yaşadığımız keyifi sizde yaşarsınız

ayhan219
22-11-2011, 20:21
teşekkürler hosseda gerçekten büyük badireler atlattık ilgine teşekkürler

ayhan219
22-11-2011, 20:24
merhaba uzaylı
bu siteye ilk girdiğim günlerde sizin kuyu hikayesini okumuştuk ve çok heyecanlanmıştık
bugünlerde sizin geçtiğiniz yolları yaşarken sizlerin neler çektiğini ama sonuçta nasıl sevinçler de yaşadığınızı anlayabiliyoruz
eşimin de selamları var size
şansınız sizin de yanında olsun

miskinruh
23-11-2011, 10:06
Merhaba Ayhan Bey

Kuyu açma girişiminde bulunmadık henüz. Fiyat olarak 100 TL civarında istiyorlar metresine. Bir de bunun garantisini vermiyorlar yani su çıksa çıkmasa bu parayı alırız diyorlar. O da benim işime gelmiyor tabi. Sadece ölçüm yaptırdık, 130 metrede su olduğunu söylediler, maliyet hesaplarımızla yaklaşık 15000 TL gibi bir bedel çıkıyor ortaya. Bu rakam hemen gözden çıkarılacak bir rakam değil.

ayhan219
23-11-2011, 14:02
Merhaba Ayhan Bey

Kuyu açma girişiminde bulunmadık henüz. Fiyat olarak 100 TL civarında istiyorlar metresine. Bir de bunun garantisini vermiyorlar yani su çıksa çıkmasa bu parayı alırız diyorlar. O da benim işime gelmiyor tabi. Sadece ölçüm yaptırdık, 130 metrede su olduğunu söylediler, maliyet hesaplarımızla yaklaşık 15000 TL gibi bir bedel çıkıyor ortaya. Bu rakam hemen gözden çıkarılacak bir rakam değil.

inşallah sizde çıkarırsınız suyu
Allah kolaylık versin

ayhan219
23-11-2011, 17:16
Çiftlikte 2011 in ilk kar yağışı

sondaj ekibi kar altında çalışmaya devam ediyor

ayhan219
23-11-2011, 17:22
su hikayesi
mutlu son

Babam eşim Birsen Kızlarımız ve ben birlikte kestik pastayı

ayhan219
23-11-2011, 17:56
çiftlikte güneşin batışı

Uzaylı
24-11-2011, 18:10
Tüh..! bizim aklımıza pasta kesmek gelmemişti. Habuki ne keyifli bir kutlama olmuştur. Ne güzel düşünmüşsünüz.
Biz de annemlerde teyzemler v.s. hep beraber videosunu seyredip mutlu olmuştuk.

Allah daha çok kutlamalar ve pastalar nasip etsin.
Ağaçlar dikildinde,
Elektrik geldiğinde
Evinize ilk yerleştiğinizde vs. vs.

Benim de şu çit işi bitsin kesin iki katlı pasta yapıp kutlamam şart oldu. Her çite niyetlendiğimizde başka şeyleri öne almak zorunda kaldık.

Tüm aileye nice mutlu kutlamalar dilerim...

gürcü
25-11-2011, 11:53
Ayhan Abi hayırlı uğurlu olsun. maşallah su pek bir bereketli çıkmış. demek ki su da biliyor kalabalık bir nüfus olcağımızı. o yüzden fışkırmış. ferda baya güzel fikirler üretiyor. sanırım önce ağaç dikme merasimi var. ondan sonra kızılay çadırıyla başlayacağız.prafabrikle devam edeceğiz. en son taş ev yaptıracağız.iki katlı olcak.adresi biliyorsun tarlanın alt ucunda olacak seni ve sevgili eşini çaya bekleriz.

Ozi'nin Bahçesi
25-11-2011, 12:28
Ayhan Hocam Selam,
Hayırlı olsun suyunuz..

berrinb
26-11-2011, 00:55
Sevgili ayhan219...O kadar sevindim ki suyu öyle gürül gürül bulmanıza..Ama bir hayli uğraş vermişsiniz...Yazılarını okudukça bir hayli heyecan yaptım, oradaymışım gibi...Çünkü bu tip zor uğraşları bizde başka yerlerde yaşadık..Ha oldu ..ha olacak diyerek stres yapılır...sonra da mutlu sooonn ...Oleeeyyy:))) Pastanızı da kesmişsiniz sevgili aile üyeleriyle ...Sevgili eşiniz ve kızlarınızda çok tatlılar ...Şimdi bir kontenyer bulup onunla idare edeceksiniz..Birde soba diyorsunuz...Ne güzel .İnşaallah yakında güzel bir evenezde olacaktır.Azminiz ve sevginiz oldukça...Bende sizinle beraber gece gece mutlu oldum...İyi ki bahçenize girmişim...Hele o kar yağmış haliyle daha da güzeldi...Ne mutlu size ..tanrı nazarlardan korusun....Tüm ailenize ve size başarılar ve sevgilerimi yolluyorum.:))

tamerr
26-11-2011, 11:39
Ayhan bey suyunuz hayırlı uğurlu olsun,ALLAH tamamına erdirsin.Bahçenizde sağlıklı,huzurlu günler dilerim.

ayhan219
26-11-2011, 15:56
hepinize teşekkürler uzaylı gürcü,ozi,berrinb ve tamerr
ilginiz alakanız bizleri sevindiriyor paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz sizlerin de bizim kadar suyun çıkışına sevindiğinizi hissediyorum
çok çok teşekkürler

gürcü çiftlik sizin buyrun teklif bile yok yeterki uğraşın ilgilenin çiftlik sizin
görüşürüz Ferda bey e selamlar

uzaylı pastanın sizin aklınıza gelmemesi gerçekten hayret inşallah yakında çitlerinizi çekersiniz de pastanızı kesersiniz kolaylıklar dilerim

ozi teşekkürler çok kibarsınız

berrinb gerçekten sizin bahsettiğiniz stresli ortamdan fazlası ile yaşadım neler çektiğimi tahmin ettiğinizi anlayabiliyorum.
ama sonuç güzel hamdolsun

tamerr dilekleriniz için teşekkürler hepimize Allah huzurlu günler versin inşallah

hepinize sevgiler saygılar

ayhan219
01-12-2011, 08:52
Ağaç dikmesi için anlaştığım çiftçi şimdi toprak dondu hava biraz ısınsın o zaman dikeriz ağaçları diyor

ben de don olduğu zaman dikeriz diye biliyordum
hergün yeni birşey öğreniyorum öyle acele yok slowly slowly

ayhan219
13-12-2011, 15:14
AĞAÇLARI DİKTİK

12 aralık 2011 de agacları diktik
vatana millete dünyaya doğaya ve aileme hayırlı uğurlu olsun
çok büyük bir yük kalktı üzerimden
137 adet değişik tür de her türün değişiği de olmak üzere 137 adet dikim yaptık.
örneğin
4-5 çeşit erik
4-5 çeşit ceviz
4-5 çeşit elma v.b.

4 işçi 1 agaç üreticisi ve ben hendekleri açılmış yerlere tam bir iş günü çalışarak dikimi gerçekleştirdik
son yıllarda bu kadar yorulmamıştım
komşu çiftliğin dalgıç pompası akşama kadar bizim agaçları suladı
sulama işini önce işçilerden birisi yapıyordu baktık işler yetişmeyecek adamlar Ayaş dan geldiler akşam gidecekler mecburen sulama işini ben üstlendim su dolu kalın hortumu o yana çek bu yana çek kollarım koptu ama sonuç başarılı

ayhan219
13-12-2011, 15:22
AĞAÇ DİKİMİ NASIL OLDU

2 ay önce kepçe ile sıralı olarak ağaç yerlerini açtırdım
yağmur ve kar suyu ile açılmış toprak yumuşadı
toprağın don olmadığı günü kolladık
fidancı sabah erkenden topraktan fidanları söküp araca atıp ayaş dan kızılcahamam a 4 işçi ile geldiler
ben de ankara dan çiftliğe gittim saat 09.30 da başladık
hendeğe biraz toprak atıyorlar
sonra ağacı birisi tutuyor diğeri etrafına toprak atıyor
sonra 2 si de toprak atarak ağac dikimi ni gerçekleştiriyorlar
ben ağaca hortumla su tutuyorum
sonra sulanmış ağaç gövde çevresine kuru toprak atıyorlar
dikim tamamlanıyor
usta dedi ki üstten 5-6 cm don olur kök donmaz merak etme
bende öyle umuyor ve öyle olması için dua ediyorum

ayhan219
13-12-2011, 15:29
2 sefer fotoğraf çekmek geldi aklıma çok da istiyordum ama iş yoğunluğu ve yorgunluktan unutmuşum
ilk gidişimde çiftliği ağaçlar dikilmiş olarak fotoğrafını çeker yüklerim artık

Uzaylı
13-12-2011, 16:26
Sayın ayhan219; Ağaçlarınızın dikimi hayırlı uğurlu olsun. Eskiler dolunay zamanı dikilen, ekilenler tutar derler. Zamanlamanız harika...

Biz de kayınvalidemin bahçesindeki 20 civarında ağacı söküp paketledik. Ama bahçe halâ sürülmeyi bekliyor. Ben beklemekten tedirginim, eşim rahat bir şey olmaz kökler topraklı diyor. İnşallah tutarlar. Daha sökülecek ve alınıp dikilecek bir sürü ağaç var. Bahçeye 95 adet ağaç belirledik. Ben de yakında çizdiğimiz ağaç planını fikir ve tavsiye almak için paylaşacağım.

Size kolaylıklar dilerim...

mrduran
13-12-2011, 18:53
Maşallah efendim,

Topoğrafik değişikliği, inşallah çok yakında uydudan da seyrederiz. Bereketi size, görüntüsü bize hayırlısı ile efendim.

Sağlık içinde kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sevgi Durul
13-12-2011, 19:56
Sayın ayhan219 suyunuz artsın eksilmesin, fidanlarınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel ailenizle birlikte fidanlarınızın büyüdüğünü, meyve verdiğini görmenizi dilerim.

Fidanların dikildiğini okuyunca, aklıma bizim başlangıcımız geldi. Susuz tarlaya dikilmişti bizim fidanlar. Su gelince bahçeye hayat geldi. Siz 1-0 öndesiniz, fidanlarınız kısa sürede yol alırlar.

serkanhoca
13-12-2011, 19:58
Ağaçlarınız hayırlı uğurlu olsun.
Umarım meyvelerini yemek de nasip olur.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

akifbingöl
14-12-2011, 11:20
Bahçeniz ve ağaçlarınız hayırlı, uğurlu ve verimli olsun..
Haritadan baktım; Kızılcahamam daha kuzeyde görünüyor...bahçenin bulunduğu yerin rakımı nedir acaba,,İklim nedir? Karasal mı..? Geceleri don yapıyorsa yeni fidanlar etkilenir mi?..

Ben de Gaziantep'te mevcut bahçeme 10-15 fidan ilave edeceğim... rakım 980 ve geceleri don yapıyor. Biraz karasal iklim... Acaba geç mi kaldım. Çünkü işim gereği ancak 24-25 Aralık'ta ancak dikebileceğim...Baharı mı beklesem acaba,...?

NOT: Aile fotoğraflarınız beni çok etkiledi..ne kadar saf ve gerçekçi..tekrar tekrar dönüp baktım... Aynı zamanda başından beri gelişmeleri izliyorum ve izlemeye devam edeceğim.

Selamlar, saygılar..

Selamlar

sabah
14-12-2011, 14:40
..12 aralık 2011 de agacları diktik..

Çok işler yaptınız, geçmiş olsun... Ağaçlarınızı güle güle büyütün. :rolleyes:

Evin manzarasına da bayılıyorum. Karşınızda tablo varmış gibi olacak.

hüseyindeniz
14-12-2011, 16:38
sayın ayhan219 çiftliğinizdeki çalışmalarınızı başından beri takip ediyorum,yazmak bu güne kısmet oldu öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun.inanın çifliğinizdeki uğraşlar sizlere çok iyi gelecek (tecrübeyle sabittir)suyun çıkmasına inanın çok sevindim su herkesin işine çok yarayacak bizim tabirimizle kurda, kuşa tüm canlılara.hele biraz işi ilerletip yerleşin birkaç kovande arı koyarız oraya.sağlıcakla kalın.

ayhan219
15-12-2011, 09:25
sevgili dostlar hepinize teşekkürler
buraya bakıp birilerinin mesajını okumak yapılan işlerin yorgunluğunu alıyor desem yeridir
çok sağolun
sevgili ağaç dostları
bu dikilen ağaçlar hepimizin hepinizin emin olun
biz bu duygularla çalışıyoruz
doğaya yaptığımız bir teşekkür bir geri dönüş bir paylaşım çalışmalarımız
uzaylı
mrduran
sdurul
serkanhoca
akifbingöl
sevgili site yöneticileri
hüseyindeniz
ve bütün ağaç dostları
hepinize teşekkürler
baharda arı kovanlarına da geçelim Hüseyin bey çok isterim

ayhan219
15-12-2011, 09:32
Bahçeniz ve ağaçlarınız hayırlı, uğurlu ve verimli olsun..
Haritadan baktım; Kızılcahamam daha kuzeyde görünüyor...bahçenin bulunduğu yerin rakımı nedir acaba,,İklim nedir? Karasal mı..? Geceleri don yapıyorsa yeni fidanlar etkilenir mi?..

Ben de Gaziantep'te mevcut bahçeme 10-15 fidan ilave edeceğim... rakım 980 ve geceleri don yapıyor. Biraz karasal iklim... Acaba geç mi kaldım. Çünkü işim gereği ancak 24-25 Aralık'ta ancak dikebileceğim...Baharı mı beklesem acaba,...?

NOT: Aile fotoğraflarınız beni çok etkiledi..ne kadar saf ve gerçekçi..tekrar tekrar dönüp baktım... Aynı zamanda başından beri gelişmeleri izliyorum ve izlemeye devam edeceğim.

Selamlar, saygılar..

Selamlar

Akif bey merhaba ilginize ve dileklerinize teşekkürler
öyle aralık 24 diye kışın önceden ağaç dikme tarihi olmuyormuş
biz havaların ılık gittiği günleri kolladık şu günlerde Kızılcahamam ılık ve ara ara yağışlı
ayrıca dikim işini üreticiye yaptırdım en fazla üstten 5-10 cm donma olur toprakta dedi taban ılık kalırmış ve kök suyunu almaya devam edermiş
bizi ikna etti ve dikimi gündüz 10 derece gece 0-1 derece gibi güne denk getirdik
bu bilgiler kesin değildir siz yine araştırın baharda dikmek garanti olur
kışın dikmek ağaç tutarsa biraz daha hızlı büyür dediler
selamlar saygılar bizden

ayhan219
15-12-2011, 09:36
çok işler yaptınız, geçmiş olsun... Ağaçlarınızı güle güle büyütün. :rolleyes:

Evin manzarasına da bayılıyorum. Karşınızda tablo varmış gibi olacak.

çok teşekkürler
sizler harika bir site kurmuşsunuz ve yönetiyorsunuz bizleri buluşturup birbirimizden haberimiz olmasını sağlıyorsunuz ne kadar önemli bir iş yapıyorsunuz sizlere minnettarım
teşekkürler

akifbingöl
15-12-2011, 09:54
İyi günler Ayhan219,, ben toprağın 5 veya 10 cm üstten donacağını bilmiyordum. Bana göre taban daha çok donar zannediyordum. Yeni ve güzel birşey öğrendim. Teşekkürler..

Bahçenizi izlemeye devam edeceğim...

Selamlar,,

hanndan
15-12-2011, 12:25
Sayın Ayhan Bey,
Fidanlarınız ve suyunuz hayırlı olsun,bizide bu süreçte ortak ettiniz pastada bizimde hakkımız vardı:)
Saygılar...

ayhan219
21-12-2011, 13:51
Handan hn. teşekkürler
sitede paylaşım yapan herkesin hakkı var gerçekten teşekkürler tekrar
yazın çiftlikde hayat başladığında pastaya değil de bahçe ürünlerinden tatmaya bekliyorum sizi ve bütün ağaç dostlarını
karpuz keseriz inşallah
domates toplarız
birer ikişer tane olan erik badem toplarız ...

bahtiyar02
21-12-2011, 14:38
Sevgili ayhan219;
Susuzluğun ne demek olduğunu,sondaj esnasında su çıkıp çıkmayacağı stresini bilen birisi olarak Sondajın mutlu sonla bitmesi inanın beni de çok sevindirdi. Dilerim suyunuz hiç eksilmez.Bahçeniz sizlerin sayesinde bundan sonra daha çok güzelleşecek.
Saygılar sevgiler

takorof
21-12-2011, 14:43
Ayhan bey, suyunuz ve yeni yuvanız hayırlı olsun,
Acizane fikrim, gerçi biraz geç oldu belki ama, bahçeye dozeri sokmuşken, bir de bostan kuyusu hazırlattırın derim. 3x4 - 1.5 yüksekliğinde bir havuz sizin işinizi görecektir. Çünkü suyunuz derinden geldiği için soğuk olacak, yazın da sıcak toprağa verdiğinizde şok etkisi yapma olasılığı çok fazla, suyun dinlenmesi ve oksijeninin artması açısından da önemli...
Siz artık zoru atlatmışsınız, kolay gelsin.

ayhan219
22-12-2011, 10:44
Bahtiyar bey ve takorof ilginize teşekkürler
bir küçük su havuzu düşünüyoruz bu sene işin başına bir geçelim aklımda
Bahtiyar hocam özelden mesaj atıyorum size

Akhisarlı
22-12-2011, 23:08
Suyunuz hayırlı olsun .Sayın ayhan219
Ankarada yaşarken hafta sonları kaçıp bir nebze rahatlamak için,çoğunlukla eski yoldan kızılcahamam yönünde gider.Köy yollarına sapar bulduğumuz köy çeşmelerinin soğuk suları ile çay demleyip biraz rahatladıktan sonra Ankara ya dönerdim.Ankara cıvarında temiz havasıyla ,ağaçlarıyla ,buz gibi sularıyla en beğendiğim bölge Kazan ,Kızılcahamam bölgesiydi.

Kolay gele.

mandalinci
23-12-2011, 06:19
Yaşasın, suyunuz çıkmış. Bol bol aksın, bereket getirsin, mutluluk getirsin.

Bir su, bir de elektrik olunca işiniz çok kolaylaşacak. Birsen hanımı ve sizi kutluyorum, kzları da bu işe dahil edebilirseniz, ailecek çalışmanın keyfine değmeyin gitsin

Kolay gelsin, bol ürünlü günler diliyorum.

gulbirsen
25-12-2011, 11:43
Sevgili Mandalinci teşekkür ederim
kızları da yaz tatilinde götürüp sevdirmeye çalışacağız

Hafta sonu gidip 2 incir diktik incirleri unutmuştuk bir siyah bir de beyaz olmak üzere ikisinden de diktik. Ağaç satıcısı incir bodur olmaz dedi biz de inandık bodur ağaç dikmedik hiç, alan büyük olduğu için normal bildiğimiz ağaçlardan diktik.

Aşağıda ağaç dikim çalışmalarını görüyorsunuz.Çamur ve yağmur varken biraz zor oldu.
Ayhan bey ve sevgili görümcem Dilek hanım birer incir diktiler.

ayhan219
25-12-2011, 12:08
Fotoğraf yüklemede bir hata oluştu başka bir bilgisayarda tekrar deneyeceğiz kusura bakmayın ilgilenen herkese teşekkürler

ayhan219
25-12-2011, 12:10
Suyunuz hayırlı olsun .Sayın ayhan219
Ankarada yaşarken hafta sonları kaçıp bir nebze rahatlamak için,çoğunlukla eski yoldan kızılcahamam yönünde gider.Köy yollarına sapar bulduğumuz köy çeşmelerinin soğuk suları ile çay demleyip biraz rahatladıktan sonra Ankara ya dönerdim.Ankara cıvarında temiz havasıyla ,ağaçlarıyla ,buz gibi sularıyla en beğendiğim bölge Kazan ,Kızılcahamam bölgesiydi.

Kolay gele.

ilginize teşekkürler
Ankara ya yolunuz düşünce bekleriz artık su sorunu yok gördüğünüz gibi
işlerinizde kolaylıklar dilerim

hk50
25-12-2011, 17:25
Sondaj makınası çalışıpda hele bir kaç gün geçinçe Aile içindeki stresin sonrasında dalgıçmı?Tedaş dan enerji müsadesi almak için Kuyu ruhsatı istendiği anda Jeoloji mühendizinin havası nı,Bilen ve yapanlardanım.
Hayırlı Uğurlu olsun.

ayhan219
27-12-2011, 08:49
Sondaj makınası çalışıpda hele bir kaç gün geçinçe Aile içindeki stresin sonrasında dalgıçmı?Tedaş dan enerji müsadesi almak için Kuyu ruhsatı istendiği anda Jeoloji mühendizinin havası nı,Bilen ve yapanlardanım.
Hayırlı Uğurlu olsun.

hemen hemen aynı durumları yaşıyoruz bu günlerde kullanma ruhsatını bekliyoruz dsi den sonra enerji bağlatma çalışmaları
işler o kadar karışık ve yavaş ilerliyor

ayhan219
27-12-2011, 09:16
ağaç dikimi

hanndan
27-12-2011, 09:17
Handan hn. teşekkürler
sitede paylaşım yapan herkesin hakkı var gerçekten teşekkürler tekrar
yazın çiftlikde hayat başladığında pastaya değil de bahçe ürünlerinden tatmaya bekliyorum sizi ve bütün ağaç dostlarını
karpuz keseriz inşallah
domates toplarız
birer ikişer tane olan erik badem toplarız ...

İnşallah Ayhan Bey,
birer ikişer dediğiniz erikleri paylaşma isteğinde olmanız beni çok mutlu etti.
MUTLU YILLAR

ayhan219
27-12-2011, 09:25
Sevgili Mandalinci teşekkür ederim
kızları da yaz tatilinde götürüp sevdirmeye çalışacağız

Hafta sonu gidip 2 incir diktik incirleri unutmuştuk bir siyah bir de beyaz olmak üzere ikisinden de diktik. Ağaç satıcısı incir bodur olmaz dedi biz de inandık bodur ağaç dikmedik hiç, alan büyük olduğu için normal bildiğimiz ağaçlardan diktik.

Aşağıda ağaç dikim çalışmalarını görüyorsunuz.Çamur ve yağmur varken biraz zor oldu.
Ayhan bey ve sevgili görümcem Dilek hanım birer incir diktiler.

fotoları düzenledik öyle yükleyebildik

ayhan219
27-12-2011, 09:29
İnşallah Ayhan Bey,
birer ikişer dediğiniz erikleri paylaşma isteğinde olmanız beni çok mutlu etti.
MUTLU YILLAR

size de mutlu yıllar

hüseyindeniz
27-12-2011, 17:29
ayhan bey resimleri yeni gördüm ellerinize sağlık güzel işler yapıyorsunuz takiptesiniz.yalnız çalışırken öyle sıkı giyinmeyin rahat bir şeyler giyin molalarda teriniz soğumadan üzerinize birşeyler alırsınız.çalışırken sorun olmaz soğuk.memleketin havası malum iş bitiminde mutlaka üzerinizi değişin.büyük nasihati :)))

ayhan219
28-12-2011, 09:35
Tavsiyelerinize teşekkürler Hüseyin bey
büyük sözü dinlerim ben
saygılar

ayhan219
28-12-2011, 10:13
aşılamaya ait bir video
baharda gerekecek

Alasağ Fidancılık - Aşılama - 1 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VyO5zPSMhqI)

hk50
28-12-2011, 11:30
Fidanlar dikerken Çilpi çekilmemiş gördüm.Şimdi doğru görürsünde ilerde çok eğri olur.Pişman olursun.Sağa ve sola Çilpi çek.Uzun ince bir yoldasın.Allah Yardımcın olsun.

Minarislim
28-12-2011, 11:33
Ayhan bey hadi bismillah. hayırlı uğurlu olsun.Allah meyvesini'de yemeyi nasip etsin.

ayhan219
29-12-2011, 08:56
Sağol Minarislim ve hk50
inşallah meyvelerini de yeriz sağlıkla afiyetle

çilpi çekmek deyimine baktım
boyalı ip çekerek kağıda iz düşürmek diyor yani ağaçları bir sırada dikmek için ip çek mek anlıyorum hk50 dostum

doğru ip çekmedik ama 6*7 metre ve 6*6 metre aralıklarla kepçe ile ağaç yerleri açtırdım başında bulundum ve sıralı hizalı olmasına azami gayret ettim ağaç dikiminde de bulundum ağaçları diken işçilerin yine eğrilikler olmasın diye açılan ağaç dikme alanlarının hizasına dikkat ederek ağaçları yerleştirmelerine gayret ettim.Çünkü ağaç dikme alanı yaklaşık 70-80 cm genişliğinde alanlar idi ağaçları bu alanların uygun noktasına dikmek çilpi için önemli idi.

2 adet inciri unutmuşuz Ankara Demetevlerden geçerken alıp götürdük ve kazma kürekle yer açıp diktik mecburen ama yine de hizaya yani çilpi çekmek konusuna dikkat ettik
artık "olduğu kadar" der babam bizimki de "olduğu kadar"

İlginize teşekkürler

akifbingöl
29-12-2011, 10:17
Ellerinize sağlık,,, siz fidanları diktikçe ben burada heyecanlanıyorum...

Oralarda incir olur mu?..acaba,,incir sıcak memleket meyvesi çünkü..

Daha çok resim lütfen.....

berrinb
29-12-2011, 14:01
Sevgili ayhan219...ağaçlarınız hayırlı olsun...Ama ne ağacı olduğunu anlayamadım...yoksa gözümden mi kaçtı...Ankara armutu değildir inşaallah,:)) Çünkü yazlıkta komşu bahçede bir tane var kış kıyamet geçiyor armut bir türlü dalında olgunlaşmıyor...

Nasıl bir cins olduğunu kendileri de anlayamadı...20 senelik ağaçdan bir tane armut yenmiş değil...:))

sizin çalışmalarınızı takipteyim...Tanrı kuvvet versin..İnşallah bol ürünlü bir bahçeniz olacak..

Bu vesileyle yeni yılınızı kutlarım...Sevdiklerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu yıllar olsun...:)) Seelam ve sevgiler....

ayhan219
30-12-2011, 08:47
AĞAÇLARI DİKTİK

12 aralık 2011 de agacları diktik
vatana millete dünyaya doğaya ve aileme hayırlı uğurlu olsun
çok büyük bir yük kalktı üzerimden
137 adet değişik tür de her türün değişiği de olmak üzere 137 adet dikim yaptık.
örneğin
4-5 çeşit erik
4-5 çeşit ceviz
4-5 çeşit elma v.b.

4 işçi 1 agaç üreticisi ve ben hendekleri açılmış yerlere tam bir iş günü çalışarak dikimi gerçekleştirdik
son yıllarda bu kadar yorulmamıştım
komşu çiftliğin dalgıç pompası akşama kadar bizim agaçları suladı
sulama işini önce işçilerden birisi yapıyordu baktık işler yetişmeyecek adamlar Ayaş dan geldiler akşam gidecekler mecburen sulama işini ben üstlendim su dolu kalın hortumu o yana çek bu yana çek kollarım koptu ama sonuç başarılı

Merhaba Berrin Hn.
ağaçlar bu şekilde
Ankara armutu da var tabii içinde

Armut hak. bilgi vereyim eğer dalında olgunlaşmıyorsa sonbaharın sonunda toplayın ve bir süre bekletin eğer çok ve hemen tüketemeyecekseniz soğuk bir yere bırakın buzdolabı da olabilir yemeyi düşündüğünüzden 5-10 gün önce oda sıcaklığında yumuşayacak ve tatlanacaktır.
Biz kış armutlarını böyle tüketiyoruz.

Sizinde yeni yılınız kutlu olsun
saygılarımla

ayhan219
30-12-2011, 08:50
Akif bey merhaba
Ankara da incir oluyor
hatta satıcılar ağaçta geçen yıl bir kaç meyve vardı dediler
Ama lezzet nasıl olur göreceğiz
Aydın Balıkesir incirleri gibi lezzetli olur inşallah
Mutlu yıllar

hk50
31-12-2011, 11:29
Yeni yılınız kutlu olsun

Fatoş
31-12-2011, 13:55
Yeni yılınız kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

gulbirsen
31-12-2011, 17:54
Yeni yılınız kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

sizin de yeni yılınız kutlu olsun
sağlıklı ve mutlu günler dilerim

gulbirsen
31-12-2011, 17:55
Yeni yılınız kutlu olsun

sizin de yeni yılınız kutlu olsun sağlık başarı ve mutluluk getirsin hepimize

Hülya
01-01-2012, 18:04
Yeni yılınız kutlu olsun.Sağlık ve mutluluk diliyorum.
Bahçeniz bereketli, ağaçlarınız sağlıklı olsun.

ayhan219
02-01-2012, 08:58
Sağolun Hülya Hanım
Sizin yeni yılınız da kutlu olsun sağlıklı günler dilerim

Güler
02-01-2012, 09:56
Sevgili ayhan219, Kızılcahamam'da Çiftlik başlığınızı heyecanla okudum. Sevincinize, heyecanınıza katılıyorum.

Bütün bu uğraşların içinde olmak, birebir yaşamak o kadar güzel bir duygudur ki çok iyi biliyorum. Vücudunuzun her bir zerresi yorgunluktan bitap olsa da değer. Hele ileride yapacaklarınızı düşünmek, başınızı yastığa koyar koymaz film şeridi gibi zihninize hücum etmesi ne hoştur bir bilseniz. Uykınuz kaçar bu güzellikleri düşünürken, rüyalarınıza girer adeta.

Ağaçlarınızın yeşermesi, meyveye geçmesi, güzeşli günlerde altlarına uzanarak yattığınızı düşünün bir de.

Suyunuzun gürül, gürül aktığında duyduğunuz haz nasıldı? Siz de iyice temizlendiğinde bunun altına girmeyi düşündünüz mü benim gibi? Su o kadar tazzikli akıyordu ki, beni sola doğru fırlattı ama bir o kadar da mutlu etti. Su hayattır, diyenler ne de doğru söylemişler.

Allah sağlık, huzur ve imkân versin de bütün bu güzel uğraşlarınızla doya doya uğraşın. Karşılığını da bol bol alın inşallah.

Her şey gönlünüzce olsun, mutluluklar içinde olun.

ayhan219
02-01-2012, 14:05
Sevgili ayhan219, Kızılcahamam'da Çiftlik başlığınızı heyecanla okudum. Sevincinize, heyecanınıza katılıyorum.

Bütün bu uğraşların içinde olmak, birebir yaşamak o kadar güzel bir duygudur ki çok iyi biliyorum. Vücudunuzun her bir zerresi yorgunluktan bitap olsa da değer. Hele ileride yapacaklarınızı düşünmek, başınızı yastığa koyar koymaz film şeridi gibi zihninize hücum etmesi ne hoştur bir bilseniz. Uykınuz kaçar bu güzellikleri düşünürken, rüyalarınıza girer adeta.

Ağaçlarınızın yeşermesi, meyveye geçmesi, güzeşli günlerde altlarına uzanarak yattığınızı düşünün bir de.

Suyunuzun gürül, gürül aktığında duyduğunuz haz nasıldı? Siz de iyice temizlendiğinde bunun altına girmeyi düşündünüz mü benim gibi? Su o kadar tazzikli akıyordu ki, beni sola doğru fırlattı ama bir o kadar da mutlu etti. Su hayattır, diyenler ne de doğru söylemişler.

Allah sağlık, huzur ve imkân versin de bütün bu güzel uğraşlarınızla doya doya uğraşın. Karşılığını da bol bol alın inşallah.

Her şey gönlünüzce olsun, mutluluklar içinde olun.

Çok güzel anlatmışsınız Güler Hanım teşekkürler
Hava soğuk olmasa su çıktığında kesin altına girerdim
ilk çıkış anını videoya çektim yanımdakilerle konuşuyorum filan...
şimdi seyrederken farkediyorum çocuklar gibi şen çıkıyor sesim
Her yaptığımız heyecanlandırıyor ve hep yeni bir uğraşın içine giriyoruz inşallah başarılı oluruz ve bize hayırlar getirir yaptıklarımız.

hanndan
06-01-2012, 16:13
Heyecanınız hiç bitmesin,mutlu yıllar

ayhan219
07-01-2012, 19:38
Sağolun Handan Hanım size de mutlu yıllar

gulbirsen
14-01-2012, 20:50
Kar ve Kış

gulbirsen
14-01-2012, 20:54
Çiftlikten kar manzaraları

hk50
14-01-2012, 21:05
Bir gün kar manzaralarına ağaç manzaraların karışıp.birlikde tek manzara olması dleğimle.

gulbirsen
15-01-2012, 16:25
Teşekkür ederim sayın hk50. İnşallah.

kılıç
16-01-2012, 13:00
Sayın Gülbirsen Kızılca Hamamdaki çiftlik başlığı zevkle takip ettiklerim arasındaydı yaşadığınız zorlukları az çok takip ettik tahmin edebiliyorum ama bizimki sizinki kadar zor ve masraflı olmaz elektrik ve su hemen yanında bir de orayı bahçe olarak düşündüğümüz için en çok 5-6 ağaç dikeriz sebze ve meyve bahçesi için yine oraya yakın olan iki ayrı tarlayı düşünüyoruz. (en uzağı 800 metre)Tabi biraz zorluğu olsada bunlar çok zevkli uğraşlar size ve bizede ve tabi herkeze kolaylıklar diliyorum....

hanndan
16-01-2012, 13:49
sevgili gulbirsen hanım,
kar ve kış resimleriniz harika ve tabi ki sizde öyle.
Sevgiler.

Güler
16-01-2012, 16:35
Sevgili gulbirsen, ben de karlı resimlere bakarken birden zihnimde düz ayak güzel bir ev canlandı. Bacasından duman yükseliyor, büyük camlardan taa ileriye kadar bakabiliyorsunuz. Etraftaki ağaçların üzerleri kar içinde, bahçedeki çalılar, sanki koyunların kuyrukları gibi olmuş kardan. Elektrik telleri üzerlerinde de neredeyse 10cm kar var, ama üzerlerine konan kuşlar, karları aşağıya döküyor.

Demlediğin güzel çayın kokusuna fırından yeni çıkmış kekin vanilya kokusu karışmış. Ve senin sesin bahçeden şömine odunu getiren eşine ulaşıyor.... " Çay demlendi, soğumadan gel."

mandalinci
16-01-2012, 16:41
Sevgili Gülbirsen,

Orda karların arasında dururken, sessizliğin sesini dinlediniz mi? Ne kadar güzel ve ne kadar korkunç değil mi?

Sizi öyle görünce, Ayaş'da, bahçem aklıma geldi şimdi, soğuk ısırır, karlar yürürken gıcır gıcır sesler çıkarır, manzara harika..

Yücel Canpolat
16-01-2012, 21:24
Sayın ayhan219,
Sayın gülbirsen,çocuklarımızdan emenet aldığımız doğaya hepimizin katkıda bulunması gerekiyor,bunun bilincinde olan birisi olarak sizleri kutluyorum:)
Bahçe sayfanızı ilgi ile takip edenlerden birisiyim,ilgisiz olduğumu sanmayın,zira ayhan beyin çiftliğinize yaptığı özveri ve fadakarlıkları heyecanla takip ediyorum zira beni dört yıl öncesine götürdü,sondaj suyunun toprak altından yüzeye çıkmasının insana verdiği heyecanı ben bilirim.
Sizleri motive edebilmek adına dört yıl önce bahçem de tek bir çalı bile yoktu çalışınca ve hırs noktasına geçtikten sonra her şey oluyor sabırlı olunuz ve hiç bir kuvvet çıktığınız uzun ve meşakkatli yoldan sizi döndürmesin eğer dönmez iseniz birgün adımlarınızı firdevs bahçesine atacaksınız,işte o an hiç bir yorgunluğunuzun kalmadığını göreceksiniz.
Çektiğiniz ve çekeceğiniz sıkıntıları bugünden gören ve yaşayacaklarınızı yaşamış birisi olarak Sizleri kutluyorum,ilerideki kardeş bahçeyi bu günden görüyorum:)

gulbirsen
20-01-2012, 14:40
Sayın Kılıç, elektrik ve su sorununuzun olmamasına sevindim. Zira bu işler pek zormuş. Bir de ev yaptırma işi var ki... inşallah siz de biz de hayırlısı ile hallederiz. Sizi takipteyiz, sizde bizi takip etmeye devam ediniz lütfen :)
Sevgilerimle

gulbirsen
20-01-2012, 14:42
Sevgili Hanndan hanım, iltifat için teşekkür ederim. Sizin fotoğraflarınızın yanında bu hiçbirşey.
Sevgilerimle

gulbirsen
20-01-2012, 14:47
Sevgili Güler hanım, ne kadar güzel tarif etmişsiniz. Yazınızı okurken içim mutlulukla doldu.Sağolun. Tam tarif ettiğiniz gibi olur inşallah çay içmeye sizi de bekleriz :)
Saygı ve sevgilerimle

gulbirsen
20-01-2012, 14:53
Sevgili Mandalinci, siz şimdi İzmir de Ankara'nın karını özlemişsiniz (dikkat edin ayazını demedim) :) Karlı tarlada karların üzerinde gıcır gıcır gezdim, yuvarlanmak istedim ama ne yalan söyleyeyim çok üşüdüğüm için fazla duramadık.
Sevgilerimle

gulbirsen
20-01-2012, 16:35
Sayın Yücel bey, bizi takip ve takdir ettiğiniz için teşekkür ederiz. İnşallah bizde sizin gibi azimli ve hırsla meşakkatli de olsa emin adımlarla ve sabırla bahçemizi cennete çeviririz. Bu yolda sizin gibi tecrübeli birileri olunca ve takdir edince inanın yorgunluk falan kalmıyor. Yeniden hayaller kurmaya ve gerçekleştirmek için güç geliyor bize. Sağolun, varolun.
Saygılarımızla

Uzaylı
21-01-2012, 22:50
Sayın gulbirsen; Güler hanımın ve Yücel bey'in mesajları çok güzel... İnşallah hayallerinizi dilediğiniz şekilde gerçekleştirirsiniz. Şimdiden bahar çalışmalarınızı merak ediyorum.;)

Sağlıcakla Kalın...

gulbirsen
23-01-2012, 15:47
Sevgili Uzaylı, baharı dörtgözle bekliyoruz. Biz sabırsızlandıkça bu yıl da kış son yıllarda hiç olmadığı kadar çetin geçiyor.Baharı bekliyoruz kumrular gibi :))
Sevgilerimle

berrinb
23-01-2012, 16:38
Sevgili gülbirsen, yeni dikilen fidanlarınızı sağlık ve sıhhatle büyütünüz inşallah...Karlı resimlerinize bayıldım...Ne kadar güzel yağmış...sizde harika görünüyorsunuz karların içinde bir kırmızı gelincik gibi... Tanrı kolaylıklar versin bu kadar büyük bir bahçede....

Eşiniz ve çocuklarınızla mutlu ve mesut günlerde bahçelerinizde sizleri görmek dileği ile .... Sevgiler ve selamlar.....:))

hk50
23-01-2012, 16:49
Fidan dikme sezonu geldiğine göre ,Akıl vermek gibi olmasın ,Güney bölgesinin ölü noktalarına asma dikerseniz 3 yılda üzüm yemiye başlarsınız .Aynı bölgeyi paylaştığımız için tecrübe konuşuyor.
Saygılar.

gulbirsen
24-01-2012, 15:36
Sevgili berrinb hanım, tarlamıza hoşgeldiniz. Henüz tarla ve heryer karla kaplı. İnşallah büyük bir bahçe ve çiftliğe dönüştürebiliriz. Karların içinde beni bir gelinciğe benzetmeniz ne kadar hoş, çok teşekkür ederim, çok naziksiniz.
Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel günlere tüm dostlarla birlikte...
Selam ve sevgilerimle...

gulbirsen
24-01-2012, 15:48
Merhaba hk50, üzüm konusu bizim de gündemimizde. Ayrıca herzaman akıl almaya açığız, engin tecrübelerinize de çok ihtiyacımız var.
Saygılarımla.

s.serdar
07-02-2012, 23:02
ayhan bey

Sayfanızı ve özellikle sondaj işlemlerinizi ilgi ile inceledim. Epeyce sayıda sondaj işlemine başından sonuna kadar nezaret etmiş, dolayısıyla bir sondaj makinasını çalıştırabilecek kadar bilgi sahibi olduğumu umarak, aşağıda alıntıladığım durumlar için kanımca bazı şeylerin yanlış yapıldığı düşüncesi ile fikirlerimi açıklamak istedim

plastik boruları indiriyoruz 28 metrede takıldı inmiyor
Delgi çapı (makkabın çapı) döşenecek PVC techiz borusunu çapının en az % 75'i kadar büyük tutulur. Normal şartlarda PVC techiz borununun takılıp kalması gibi bir durum bana hiç tutarlı gelmedi.

Ya delgi çapı dar tutuldu, ya techiz borusu kalın kullanıldı.

çektik sistemi kurup 95 metreyi tekrar elden geçirip demir borular çektik tekrar plastik boruları indirdik 55 metrede takıldı tekrar çıkarmayı denedik borular gelmiyor akşam oldu telaş ve stresle yüklendi ustalar ve plastik boru kırıldı toprağın içinde kaldı kırık kafayı yiyeceğiz

Aşağı indirilen 55 metre PVC techiz borusunu nasıl yukarı çekebildiniz bu hususu pek çözemedim. Zira PVC boruyu indirmek kolay, geri çekebilmek çok büyük ustalık gerekir.

ertesi günü demir boruları çekip plastik boruları tekrar inmeye başladık

ustalar diyor ki su çok olduğu için kuyuya hemen doluyor dolarken alüvyonları da indiriyor ve plastik boru alüvyonlara takılıyor ve suyun kaldırma kuvveti de etkiliyor plastik borular inmiyor diyorlar

Kanımca sondaj kamyonu teraziye iyi alınmamış dolayısı ile kuyu eğri açılmış olabilir diye düşünüyorum.

Suyun kaldırma kuvveti boruların inmesini etkiliyor düşüncesi çok saçma ve çocukça bir varsayım. Hiç bir sondajöre yakışmayacak bir söz. Su ile gelen alüvyonun kuyu çeperine tutunup, boru inişini engellemesi çok zayıf bir olasılık.

ustanın birisi plastik boruları ekledikçe üzerine çıkıp ağırlık yaprak boruları çevire çevire öğleye kadar 92 metre indirebildik ve buna şükür dedik
Olmaması gereken bir durum. Zira böyle indirilen bir techiz borusunun sağlıklı bir çakıllaması asla mümkün olamaz. Kuyuya ömrünü veren çakıllama iyi olmayınca da, ileride çok ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çözüm nedir derseniz, cevabı zor bir soru derim.

Ancak tek tavsiyem kuyuyu asla uzun süreli atıl tutmayın. İhtiyaç olmasa bile düzenli su çekin ve gerekirse araziye akıtın. Her yıl düzenli olarak yıkanması da belki çözüm olabilir. Ancak yıkamanın maliyeti de oldukça yüksektir.

Merak ettiğim bir nokta da, kuyuya ne kadar çakıl dolduruldu ve pompanın kaç metreye indildiği?

Varsa ve paylaşma imkanınız olur ise kuyu projesini, ve raporlarını görebilirsem belki katkım daha fazla olabilir.

Umarım ki, ileride herhangi bir olumsuzluk yaşamaz, kuyunuzun ömrü uzun ve bereketli olur.

Saygılarımla.

ayhan219
12-02-2012, 13:09
serdar bey merhaba
kuyu ile ilgili sorularınızı cevaplayım

öncelikle matkap çapı 12,1" yaklaşık 31cm
plastik boru 175 lik diyorlar yaklaşık 22cm

siz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için tekrarlayım

matkap 6 metrelik çekme çelik boruların ucuna takılıyor ve döne döne 6 metre delikaçılınca üstten boru sıkıştırılıp askıya alınıyor en üstteki boru sökülüp araya 6 metre yeni boru eklenip delme işi tekrar başlıyor böyle devam ediyor

delme olayı bitince çelik boruların hepsi teker teker sökülüp sistem plastik boruları indirme düzeneğine geçiyor plastik borular 4 metre uzunluğunda en alta ucu yarı kapatılmış sivri hale getirilmiş boru sarkıtılıp ucuna vidalı diğer boru çevirerek ekleniyor diğeri derken 4 le çarparak kaç metre boru indirdiğini hesaplıyorsun bir boru delikli diğeri normal boru olarak indiriyorsun

pompa normal borunun olduğu derinlikte olmalı diyorlar pompa indirilirken bunu hesaplayacağız.

eğer kamyon terazili durmamış olsa plastik boruyu hafif oynatarak indirseniz yol alır iner aşağıya mesele kamyonun terazili durması değil sanırım ayrıca bir gün bile ben olmadan çalışmadılar hep işin başındaydım
çakıllama işindede bulundum
kompresörü büyük bir jeneratör düşünün bir kamyonun üzeri tamamen pompa ve diğer aksama ayrılmış suyu çıkardıktan sonra plastik boru nun meydana gelen titreşimden dolayı etrafında çakıl dibe inmişti ve çakıl görünmüyordu tekrar çakıllama yaptık diyebilirim ki ilk çakıllama miktarı kadar ilave ettik
tekrar su çıkardık bu sefer çakıl fazla azalmadı çok az ilave daha yaptık su beyaz renkte çıktı epey boşa akıttık epey çalıştırdık çakıl dibe inme işi durdu su berraklaştı sonra teçhizatı kapattık.
başlangıçta plastik borular takılınca plastikleri çıkarıp sistemi tekrar çalıştırıp söktük plastik sistemi kurup plastikleri indirdik 50-60 metrelerde tekrar taktı çıkardık plastikleri tekrar sistemi kurup 95 metreye kadar matkapla tekrar açtık söküp yine plastikleri ekleye ekleye indidik 70 metre civarında yavaşladı usta yukardan ağırlıkla indirmeye başladı son 3-4 boruyu ustanın birisi yukarıdan borunun üzerine çıkarak ağırlık yaparak yavaş yavaş indirdi 92 metrede bıraktık 4 metre daha açılmış kuyu vardı ama plastik inmedi
ben bu kadarına razı oldum
çakıllama da fena olmadı pompa güçlü plduğu için kuyu temizliği iyi oldu plastik boru da basınçla sallandığı için etrafındaki çakıllar sıkıştı aşağıya çakıl inmesi iyi oldu

zaten başkası da elimden gelmiyor ki...

ayrıca bizden önce 2 km uzakta başka bir komşumuzun bahçesine aynı teçhizatla sondaj yaptılar arazi killi topraktı toplam bir haftada bütün işi bitirdiler ve plastik boru 106 metreye tek seferde indi

fakat onun su miktarı bizimkinin 10 da 1 i kadar

o bahçeden çıkıp doğru bizim çiftliğe kurdular sistemi
bizim zeminin sert olduğunu ben gözlemledim onların görüşü de aynı idi 2 gün sadece 1 boru yani 6 şar metre inebildik...

s.serdar
13-02-2012, 06:07
Ayhan bey açıklamalarınız için teşekkürler. Baştada belirttiğiniz üzere oldukça meşakkatli bir uygulama yaşamışsınız. Genelde işlerin düzgün gittiği, problem yaşanmayan bir kuyu uygulamasına ben de pek şahit olmadım. Sondaj kamyonlarının pek çoğu trafik mevzuatına hiç uygun olmadığından, genellikle gece saatlerinde yer değiştirler. Aynı umarsızlığın üzerideki tüm makina ve ekipman içinde geçerli olduğunu rahatça söyleyebilirim. Dolayısı ile detayına girmeyeceğim pek çok makina ve ekipman arıza nedeniyle, sondajörler malesef işin kalite yönünü hafife alıyorlar.

Müşterinin de bu konudaki deneyimsizliği nedeniyle istenilen metreye inilmesi, suya erişilmesi, pvc borunun döşenip çakıllama işi bitiminden sonra, suyun müşterinin önünde bir iki saat akıtılması ile işi bitti yapı paydos uygulaması yapılıyor.

öncelikle matkap çapı 12,1" yaklaşık 31cm
plastik boru 175 lik diyorlar yaklaşık 22cm

Uygulaması çokça tercih edilen makkap çapı ve techiz borusu kullanılmış. Sanırım en yaygın olarak kullanılan 6" lik pompa için bu ebatlar tercih ediliyor.

pompa normal borunun olduğu derinlikte olmalı diyorlar pompa indirilirken bunu hesaplayacağız.

Yukarıdaki düşünce kanımca çok yanlış. Çünkü pompanın elektrik ücretini sondajcı ödemeyeceği için, aman su debisinde de azalma şikayeti almayayım diye pompayı olduğunca aşağı koyarlar. Gereksiz yere 10-15 metre aşağı konulan bir pompa, suyun metre küpü başına 20-30 krş fazla elektrik parası ödemeniz demektir.

Pompanın yerini; jeofizik etüdünde ki ölçüm değerleri, sondaj toprağından her metrede alınan numuneler ve en önemlisi kuyunun statik ve dinamik su seviyesi ölçümleri belirler.

eğer kamyon terazili durmamış olsa plastik boruyu hafif oynatarak indirseniz yol alır iner aşağıya mesele kamyonun terazili durması değil sanırım ayrıca bir gün bile ben olmadan çalışmadılar hep işin başındaydım

Teraziden kastım sizin düşündüğünüz şekil değildi. Aracın (Sondaj kamyonunun) destek kollarında sondaj ilerledikçe oluşan boşlukların gerektiğince desteklenmesinin ihmal edilmesi diye açabiliriz.

Aracın iyi desteklenmemesinde dolayı yüzeyde oluşabilecek bir milimetrelik bir vibrasyon 40-50 metre aşağıda derin dalgalanma ve buna bağlı olarak sert zeminlerde saptırma yaptırabilir. Tıpki aşağıdaki resimlerde örneklendiği şekilde.

268935 268936 268937

Gerçi örneklediğim bu resimler yüksek teknolojili yatay sondaj krokilerine yönelik olmakla birlikte, uygulamada az da olsa karşılaşılan rotary delmede yaşanan saptırma örnekleridir.

Ayrıca son PVC boru indirilene ve arkasından çakıllama bitinceye kadar tüm PVC boruların merkezleme yayları ile askıda tutulması gerekirdi. Malesef siz de bu durumun gerektiğince sağlanmış olduğunu düşünemiyorum.

Kuyuya indirilen techiz boruları her yönden ve yer derinlikte eşit ve dengeli bir şekilde çakıl içine alımaz ise, kuyu ömrü fazla uzun olmaz, su beslemesi zamanla körelir. Zaten benim de, sizin için enişelendiğim tek nokta bu idi. İnşallah belirtmeye çalıştığım şekilde bir olumsuzluk yaşamazsınız.

Pek çok sondajcının önemsemediği bir nokta ve uygulama da; malesef çakıl besleme borusu düzenlememeleridir. 5-6 metre boyunda, kalın etli ve 6-8 cm çaplı maliyeti 25-30 liralık bu boruyu koymayarak, zamanla çakılın oturmasından doğan boşlukları, bu borudan çakıl takviyesi sağlayan sistemden kaçmalarıdır.

Zira kullanımda olan 100 metrelik bir kuyu, ilk bir iki yıl içinde yaklaşık 10-15 el arabası kadar çakıl takviyesi ister. Belirttiğim gibi bu takviye yapılmaz ise doğan boşluklar doğa tarafından toprakla doldurulur. Kuyuya mil veya ince malzemenin dolmasına sebebiyet vereceği gibi, akiferlerden kuyuya gelen su miktarını da azaltır. diye düşünüyorum.

Yukarıkaraören'in de kuzularının pek lezzetli olduğunu duymuştuk. Kavurmaya davet edilirsek gelebiliriz. :D

mrduran
13-02-2012, 09:47
Sayın Ayhan bey,

ve

Serdar bey;

Güzel bir irdeleme, inşallah faydalanacığımız günler gelir ise bizlere yardımcı olacak yaşanmışlıklar ve önleyici fikirler üretiyorsunuz.

Teşekkürler efendim.

Sayfanızdaki açıklamalar için çok sağ olun.

Sağlıcakla ve sevdikleriniz ile yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

s.serdar
13-02-2012, 13:11
Sayın Ayhan bey,

ve

Serdar bey;

Güzel bir irdeleme, inşallah faydalanacığımız günler gelir ise bizlere yardımcı olacak yaşanmışlıklar ve önleyici fikirler üretiyorsunuz.

sn. mrduran
Benim ki damdan düşme meselesi. Ne kadar çok düşerseniz, o kadar çok yazacak ve paylaşacak malzeme çıkıyor. :D

mrduran
13-02-2012, 15:14
Bana şimdiden damdan düşmeye hazır olmam gerekliliği üzerine bir uyarı?

Yoksa;

Bilhassa düşmem mi gerekli diye bir tavsiye?

Muhteşemsiniz efendim:))).

Saygılarımla lütfen.

s.serdar
13-02-2012, 15:57
Ayhan bey umarım darılmaz. Sayfasını bu şekilde kullanıyoruz diye...

Bana şimdiden damdan düşmeye hazır olmam gerekliliği üzerine bir uyarı?

Eğer varsa derinkuyu açtırmak gibi bir düşünceniz. Herşeye hazırlıklı olmanızı dilerim. Bir sondaj işine girmenin oldukça oldukça meşakkatli olduğuna kendinizi hazırlamanız yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

Yoksa;

Bilhassa düşmem mi gerekli diye bir tavsiye?

Konu oldukça teknik ve bilimsel olduğu halde, müşterinin deneyimsizliği ve çaresizliğine, bir de işin ticari yönü eklenince, düşmez kalkmaz bir Allah demekten başka çare kalmayabiliyor. :D

Saygılarımla...

hk50
13-02-2012, 18:14
Olay tamamen yer altında meydana geldiği için.İşinin ehli bir sondajçıyı bulmazsan,parası biraz ucuzolsun dersen.Atılan kilden kılıfdan çakıldan roman yazaçak olay ve konu bulursun.
Bu işi bilen biri olarak.İşinin uzmanı,ve son teknolojik makina kullanan,Hurdadan alınmış matkap kullanmıyan Sondajçı ile iş yapaçaksın.
Yapılan iş hileyi şerre müsait.
Saygılarımla.

s.serdar
15-02-2012, 01:12
Öncelikle, bu sondaj işi daha çok su kaldırır diye düşündüğüm için bu bölümdeki yazıların, konunun Modetatörü tarafından Öneri, Yorum ve Sorunlarınız bölümüne taşınmasını diliyorum.

Bu işi bilen biri olarak. İşinin uzmanı, ve son teknolojik makina kullanan, Hurdadan alınmış matkap kullanmıyan Sondajçı ile iş yapaçaksın.
Yapılan iş hileyi şerre müsait.

Bana göre zeten asıl mesele sizin dedikleriniz. Hangi firma ve sondör sütüm kara der ki. İşin uzmanı kimdir ve nerede bulunur ah bir bile bilsek. :D

Bana göre son teknolojik makine diye bir şey yok.

Neden mi?

Bu konuda yazmaya başladığım anektodun uzun süreceğini gördüğümden, konuya burada yani ayhan beyin sayfasında değil Öneri, Yorum ve Sorunlarınız bölümünde yeni açacağım bir başlık altında devam etmek istiyorum.

O sayfada devam etmek dileği ile...

ayhan219
18-02-2012, 17:53
Ne güzel tartışıyoruz hep birlikte üstelik bilgileniyor okuyanlar başka yerde tartışmaya gerek yok arkadaşlar burada konuya devam edebiliriz
saygılar

ayhan219
18-02-2012, 18:08
Geçen hafta tarım ilçe müdürlüğünden mühendisler ağaçların ve kuyunun keşfini yaptılar kar yağıyordu yol tam bir macera oldu ama keşif tamam elektrik alabilmemiz için rapor verecekler o seyahate ait fotoğraflar alttaki dere çiftliğe 500 metre civarı dereyi geçip gidiyoruz

ayhan219
18-02-2012, 18:17
Kar o kadar fazla yağmış ki kapı açılmadı biz de kapının önüne yattık o kadar gitmişiz bir atraksiyon yapalım dedik çiftlik yolu ve çiftlik önü manzaraları

mrduran
18-02-2012, 20:35
Her şey biz insanlar için efendim.

Bizler onlardan faydalanabilirsek, dolu tarafını ve vaad ettiklerini görürsek, zevk alması da üstüne kaymak, cila.

Özlem duyduğumuz karlı ortamları yaşattınız bizlere, teşekkürler.

Mecburen yola çıkıp mahsur kalanlara ALLAH yardımcı olsun inşallah.

Cümleten sağlıcak ile, saygılarımla lütfen.

s.serdar
19-02-2012, 01:58
Ne güzel tartışıyoruz hep birlikte üstelik bilgileniyor okuyanlar başka yerde tartışmaya gerek yok arkadaşlar burada konuya devam edebiliriz
saygılar

Taşınmış bile...

Ben Öneri, Yorum ve Sorunlarınız bölümüne taşıyarak devam etmiştim.
Moderatör ise buradan alıp daha farklı ve şu an bilemediğim bir adrese taşımış.

Dolayısı ile konu artık kapanmış gibi görünüyor. :(

ayhan219
20-02-2012, 21:26
Serdar bey ben de aradım bulamadım bahsettiğiniz sayfayı
kavurma ya mutlaka çağıracağız inşallah o günler sağlıkla muhabbetle gelir

ayhan219
20-02-2012, 21:30
Her şey biz insanlar için efendim.

Bizler onlardan faydalanabilirsek, dolu tarafını ve vaad ettiklerini görürsek, zevk alması da üstüne kaymak, cila.

Özlem duyduğumuz karlı ortamları yaşattınız bizlere, teşekkürler.

Mecburen yola çıkıp mahsur kalanlara ALLAH yardımcı olsun inşallah.

Cümleten sağlıcak ile, saygılarımla lütfen.

merhabalar
bu sene Ankara kar a doydu
şöyle etrafımı dinliyorum şikayet eden yok
insanlar özlemiş
bir de daha bilinçliyiz her geçen gün
ayrıca susuzluğu tattı insanlar bir musibet işi
sonuçta kar bu sene çok iyi geldi bize

s.serdar
20-02-2012, 22:21
Serdar bey ben de aradım bulamadım bahsettiğiniz sayfayı

Ben buldum sonunda. :D

Sayfaya sayın Selim 50'nin eklediği yazıyla ilgili olarak gelen bilgilendirme E-postasındaki linkten buldum saklandığı yeri.

İşte yeri BURASI (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/26318.htm) imiş.

Ancak evveliyatı taşınmamış bu sayfaya.

kavurma ya mutlaka çağıracağız inşallah o günler sağlıkla muhabbetle gelir

Başlayabilmek işin yarısı, gerisi mutlaka geliyor... Ehhh ağanın eli tutulmaz derler. :D

hk50
21-02-2012, 11:15
Netiçeye ulaşılıyor Sn ayhan 219 ama.Çektiklerini saymazsan.
Karda bol olduğuna göre inşallah suyunuzda bol olur.
Saygılar.

ayhan219
25-02-2012, 18:44
Netiçeye ulaşılıyor Sn ayhan 219 ama.Çektiklerini saymazsan.
Karda bol olduğuna göre inşallah suyunuzda bol olur.
Saygılar.

İnşallah hemşerim
Çiftliği bir oturtalım sizin tecrübelerinizden çok faydalanacağız
saygılar

ayhan219
03-03-2012, 20:26
Çiftlik te karlı günler

ayhan219
03-03-2012, 20:31
Kızılcahamam yolu kar manzaraları

mandalinci
03-03-2012, 22:18
Onca yolu aşıp, içer girememek traji komik bir durum olmuş.
Zaten ne demişler kilit dosta karşı imiş:)

syılmaz
03-03-2012, 22:40
Bahçeniz hayırlı olsun, hikayesini zevkle okudum. Yaşanan tüm zorluklar ileride tatlı bir anı oluyor.