View Full Version : ayhan219 ve gulbirsen / Kızılcahamam'da Çiftlik
ayhan219
20-03-2012, 09:42
Bahçeniz hayırlı olsun, hikayesini zevkle okudum. Yaşanan tüm zorluklar ileride tatlı bir anı oluyor.
ziyaretiniz ve temennileriniz için teşekkürler
ayhan219
20-03-2012, 09:49
18 mart 2012 de yumurta viyollerine domates ve biber tohumları ektik yetişirse götürüp çiftliğe dikeceğiz
ilk tohum ekme ve fide yetiştirme çalışmaları
hadi hayırlısı
ayhan219
20-03-2012, 10:07
devamı
ayhan219
20-03-2012, 10:11
viyolleri kalorifer peteklerini yanına koyduk gelip gidip bakıyoruz gelişmeleri paylaşırız
hepinize yeni ekim dikim çalışmalarınızda başarılar dilerim ürününüz bol ve bereketli olsun inşallah
Ayhan Abi Baştan beri çalışmalarını izledim hayran kaldım helal olsun valla inşallah ürününüz bereketli haneniz çok mutlu olur
Sayın ayhan219;
Hayırlı, uğurlu ve bol bereketli olsun.
Biz de aynı tarihlerde ve aynı yöntemle (yumurta kabuklar olmadan, direk yumurta viyollerine ) tohum ekimlerini gerçekleştirdik. Biber çeşitleri (dolma, acı kıl, çarliston, süs biberi çeşitleri), domates çeşitleri (çeri, Çanakkale oturak, Pembe, siyah, vs.), Patlıcan çeşitleri (sivri, topan, beyaz). 2 gün uğraştım, şimdi sizin gibi sonucunu bekliyoruz. :D
Hayırlısı ve bol bereketli olması dileklerimle. Kolay gele.
Hade kolay gelsin, hepsi çıksın, bereketli sezon olsun inşallah,
Sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen.
kamelyavadisi
20-03-2012, 17:08
Yaratıcı fikirlerin çok güzel. emeklerine sağlık. Umarım bol mahsül alırsın.
hüseyindeniz
21-03-2012, 10:54
ayhan bey umarım yumurta kabuklarının altlarını delmişinizdir fazla suyun tahliyesi için.tohumlar fazla sudan çürürler sonra.kolay gelsin.
Kolay gelsın efendim,inşallah yeşerdiklerinide görürüz.
Bu haftasonu bende başlıyorum inşallah becerebilicem...
Minarislim
21-03-2012, 12:21
Kolay gelsin.Hayırlı olsun.Ürünlerini görürüz inşaaallah.
Suyu püskürtme yöntemi(fısfıs) ile verirseniz çürümenin önüne geçmiş olursunuz.Üstünüde strech filmle kapatmak harika sonuçlar veriyor.Kolay gelsin bahçeniz hayırlı olsun.
s.serdar
21-03-2012, 15:26
18 mart 2012 de yumurta viyollerine domates ve biber tohumları ektik yetişirse götürüp çiftliğe dikeceğiz
ilk tohum ekme ve fide yetiştirme çalışmaları
hadi hayırlısı
ayhan bey, şaka gibisiniz... :D
Canınıza acımadığınız gibi emeğinize de saygınız kalmadı mı ?:D
Nere de? nasıl? biriktirip sakladınız onca kabuğu ?
Hem de ne kadar ortadan ve düzgün kırmışsınız maşallah..
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez böyle bir viyol.
Bana göre çok zor ve eziyetli bir işe koyulmuşsunuz? Allah sabır ve kolaylık versin.
Size bir sulama aparatı gönderiyorum. Sabah, öğlen, akşam birer damla yeter sanırım. Daha fazla verirseniz veya maden suyu şişesi kullanmaya devam ederseniz, sel riski olabilir. :D
275237
Şaka bir yana, fazla su nasıl tahliye edilecek merak ediyorum. Alta açılacak delikler, kabukların altındaki kartonları ıslatacağını sanıyorum. Bu da kartonların mukavemetini azaltabilir.
Bir merakımda şu oldu. 5-6 cc lik bir viyolde bitki ve kök gelişimi ne kadar süre sağlıklı olur? Sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.
Bana göre tam bir Sinir Zihni projesi bu.
Mizahsen yaklaşımımı anlayış, hoş görü ile karşılayacağınız düşüncesi ile şu fıkra ya da anekdotu paylaşmama izin verirsiniz umarım.
Zamanın birinde canı sıkılan padişahın biri biraz eğleneyim diye yetenek sizsini yarışması düzenlemiş, birinci olana 50 altın vereceğini de tellallar ile ülkeye duyurmuş.
Binbir hüner ve maharet taşıdığına inanan yarışmacılar bir bir yeteneklerini padişahın önünde sergilemişler.
Elindeki bir dikiş iğnesini, 5 metre uzaklıktaki yere diktiği başka bir dikiş iğnesinin deliğine fırlatıp, hedef iğnenin deliğinden geçiren birinci seçilmiş.
Padişah birinci olana 50 değil 100 altın verin, birde falakaya yatırın 100 değnek vurup memleketine gönderin demiş.
100 altına çok sevinen yarışma birincisi; 100 altını anladım da 100 değnek nedendir padişahım diye sorunca;
Kimsenin asla başaramayacağı bir işi becerdiğin için mükafatı 2 katına çıkardım. Ancak yeteneğini bu derece yarasız bir işe ayırdığın için ceza olarak 100 değneği gerekli gördüm demiş.
Teşbihte hata olmaz derlerse de, bir kusurum oldu ise affola.
Saygılarımla.
gürcüşahan
24-03-2012, 08:50
serdar bey teşbihte hata olmaz demişler ama sizinki baya bir hata olmuş, insanlar modern çağda bu kentleşmenin içinde nefes almak için her fırsatı değerlendiriyorlar. sinir zihni nin bile yıllar önce ki denedikleri belki günümüzde kullanılıyordur. artı bu deneyi ilk yapanda ayhan bey ler değil. çok insan denemiştir. üstelik yumurta toprağa çok faydalı hayatta herşeye faydalı olduğu gibi. biz burada birbirimize destek olmak adına toplandık.insanların hevesini kırmayalım lütfen.
ayhan219
25-03-2012, 19:30
Sevgili ByESiR,
Dünyalı,
mrduran
kamelyavadisi
hüseyindeniz
hanndan
Minarislim
hberbul
ve gürcüşahan hepinize nazik yazılarınız ve ilginiz alakanız yüreklendirmeleriniz destekleriniz ve temennileriniz için teşekkürler
bahar geç gelirken bizler birşeyler yapalım dedik
olur veya olmaz ama yıllar bana şunu öğrettiki
'gezen tilki yatan aslandan iyidir'
sonuç almaya başladık
ilk yeşillikler ortaya çıkıyor
bizdeki heyecanı görün sanki tavuklar kuluçkaya yattıda ilk yumurtalar çatladı ve civcivler çıkmaya başladı
bunlar küçük şeyler tabii asıl heyecanı mayısta çiftlikte yaşayacağız inşallah
şimdilik böyle idare ediyoruz belki mayısa kadar dayanır bu küçük fideler ve götürüp çiftliğe dikeriz...
ayhan219
25-03-2012, 19:41
ilk yeşillikler toprağı delip çıktılar
ayhan219
25-03-2012, 19:54
Elektrik Bağlatma
Bu hafta içi babamla gidip elektrik panosunu monte ettik abone işlemlerini yaptırdık ve Çiftliğe elektriğİ bağlattık epey zor ve uzun yollardan geçerek elektrik aşamasına geldik ama vazgeçmedik ve sonunda çiftliğe elektriği aldık çok mutluyuz.
Fotoğraflar panonun yerleştirilmesi aşamasından
henüz beton atılmadan ve kanal kazılmadan önceki hali
sonra babamla beton hazırladık kepçe getirip kanal kazdık enerjisa dan iki sefer kontrol ve montaja geldiler sonra abone olmaya gittik sonra gelip direğe hattı bağladılar heyecanlı ve güzel bekleyişdi doğrusu Allah isteyen herkese nasip etsin.
Bu arada çiğdemler çıkmaya başlamış hepinize bir avuç çiğdem çiçeği sunuyoruz sevgilerimizle birsen ve ayhan
gürcüşahan
28-03-2012, 09:51
Ayhan abi ben çiğdem istiyorum.
ayhan219
29-03-2012, 16:09
Ayhan abi ben çiğdem istiyorum.
Bütün çiğdemler senin olsun Gürcü
bir görsen doğa sarıya dönmüş sanki her yer sapsarı çiğdem
ayhan219
29-03-2012, 16:27
Su pompasını taktırdık ve kendi elektriğimiz ile kendi suyumuzu çıkardık hamdolsun
Mevlam isteyen herkese nasip etsin
ayhan219
29-03-2012, 16:31
iki çıkış verdik birisi 1 1/4"
diğeri 1"
2 saat kadar su akıttık kuyu iyi temizlenmiş su bembeyaz çıktı
ayhan219
29-03-2012, 16:42
Telörgüye taktık hortumu ve su aktı aktı
ayhan219
29-03-2012, 16:57
Bu arada dozeri çağırdım evi yapacağımız alanı biraz daha düzelttik yağmur ve kar toprağı iyice yumuşatmış geçen sene zert olduğu için dozerin açamadığı alanları bu yıl daha rahat düzelttik 5.5 saat çalıştı dozer iyi oldu ama
Bütün işlerimde babam yanımda oluyor onunla fikir alışverişinde bulunuyoruz bana tecrübelerini aktarıyor.
Başarılar dilerim, kolay gelsin, yolumuz uzun ama zevkli
saygılar
Maşallah efendim,
Sağlıkla bol bol kullanmalar inşallah.
Saygılarımla lütfen
gürcüşahan
30-03-2012, 19:40
Ne kadar güzeldir şimdi oralar bu hafta da gidemeyeceğiz. Ama allah kısmet ederse en kısa zamanda çiğdemler bitmeden gidelim bir an önce :)
ayhan219
31-03-2012, 08:47
Yağmur gece neredeyse sabaha kadar yağdı yoksa planlarımızda bu hafta gidip soğan marul tere maydonoz ekmek vardı
Gürcü haftaya gideriz inşallah
ayhan219
31-03-2012, 08:48
Başarılar dilerim, kolay gelsin, yolumuz uzun ama zevkli
saygılar
Teşekkürler
evet yol uzun vazgeçmek yok
ayhan219
31-03-2012, 08:49
Maşallah efendim,
Sağlıkla bol bol kullanmalar inşallah.
Saygılarımla lütfen
Çok teşekkür sevgili mrduran
Ayhan bey çalışmalarınızı ilk sayfadan itibaren bir solukta izledim.Gayretleriniz çabalarınız takdire değer.Bundan sonraki projelerinizi takibe devam edeceğim.
Çalışmalarınızda kolaylıklar,başarılar diliyorum.
Valla bahçe güzel hal almaya başlamış.İlk görüntüleri hatırlıyorum şimdi ise yol katetmişsiniz.Su işini ben de düşünüyorum ama temellide biraz derinden çıkıyor dolayısıyla maliyette artıyor.Kolay gelsin.
ayhan219
17-04-2012, 18:25
Ayhan bey çalışmalarınızı ilk sayfadan itibaren bir solukta izledim.Gayretleriniz çabalarınız takdire değer.Bundan sonraki projelerinizi takibe devam edeceğim.
Çalışmalarınızda kolaylıklar,başarılar diliyorum.
Adil bey ziyaretleriniz ve ilginize teşekkürler
ayhan219
17-04-2012, 18:28
Valla bahçe güzel hal almaya başlamış.İlk görüntüleri hatırlıyorum şimdi ise yol katetmişsiniz.Su işini ben de düşünüyorum ama temellide biraz derinden çıkıyor dolayısıyla maliyette artıyor.Kolay gelsin.
Sn fazmit ilginize teşekkürler
bir araştırın belki yukarı da su vardır belli olmaz derim
ayhan219
17-04-2012, 18:41
Bu cumartesi bir konteyner alıp götürdük artık yağmur yağınca içine girebileceğimiz bir sığınağımız var derken öyle bir yağmur yağdı içinden çıkamadık oysa bir sürü planımız vardı
yağmur durunca gök kuşağını keşfettik ben bu kadar büyük ve canlı gökkuşağına ilk defa şahit oldum sizlerle de paylaşmak istedim
yavaş yavaş ekim çalışmalarına başladık soğan sarımsak tere marul maydanoz domates biber mısır ayçiçeği her gidişimizde yeni birşeyler ekiyoruz çıkarsa diye
toprak henüz sürülmedi biz dozerin düzelttiği alandan yararlanıyoruz kavun karpuz ve fasulye de ektik kısmet artık
ayrıca yeni meyve ağaçlarından bir kaç dikim
ve Birsen hanımın forumdan sayın gtatas ın gönderip suda bekleterek yaprakları çıkan koz ceviz üzüm çubuklarını da diktik
komşunun budama yapıp bizim için suda beklettiği üzüm çubuklarından da diktik
manzarayı hepinize tüm www.agaclar.net üyelerine ithaf ediyorum saygılarımla
Manzara gercekten hoş.Geçen gün gittiğimde de aynı görüntüden oluşan harika bir gökkuşağı vardı.Geçen hafta olan fırtına etkilemişmi bahçenizi ?
Gökkuşağını çok güzel resimlemişsiniz.Harika...
uhuvvet1980
10-05-2012, 08:45
Merhabalar Ayhan Bey;
Azmin zaferi dedikleri bu olsa gerek,Başından beri sayfanızı ve çiftliğinizi geziyorum mükemmel emek sarfetmişsiniz kesinlikle bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Sizleri tebrik eder çifliğinizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerinizle beraber nice huzurlu günler geçirmeniz duasıyla..
Her daim takipçiniziz..
ayhan219
14-05-2012, 17:41
Merhaba arkadaşlar
epeydir buralardan uzaktık çünkü çiftlikle uğraşıyorduk
Elektrik tamam su tamam öyleyse sürüp domates biber fasulye vb ekelim dedik aman Allahım bu işlerin içine giren kayboluyor Robinson gibi oldum beni gören korkuyor du
bir süre için toplum içine döndüm yağmurlar hergün yağıyor yapacak birşey yok şimdilik
ayhan219
14-05-2012, 17:43
Manzara gercekten hoş.Geçen gün gittiğimde de aynı görüntüden oluşan harika bir gökkuşağı vardı.Geçen hafta olan fırtına etkilemişmi bahçenizi ?
Merhaba fırtına biraz konteyner i iteklemiş 5 cm kadar biz de korktuk şükür zarar vermemiş
ayhan219
14-05-2012, 17:46
Gökkuşağını çok güzel resimlemişsiniz.Harika...
Merhaba Handan hanım
gerçekten manzara nefisdi
ayhan219
14-05-2012, 17:50
Merhabalar Ayhan Bey;
Azmin zaferi dedikleri bu olsa gerek,Başından beri sayfanızı ve çiftliğinizi geziyorum mükemmel emek sarfetmişsiniz kesinlikle bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Sizleri tebrik eder çifliğinizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerinizle beraber nice huzurlu günler geçirmeniz duasıyla..
Her daim takipçiniziz..
İlginize ve övgülerinize teşekkürler
Benim dualarım da sizin için Allah razı olsun sizden
ne güzel dilekde bulunmuşsunuz
Benim Allahtan dileklerim de bunlar
çifliğimizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerimizle beraber nice huzurlu günler geçirmek
mandalinci
14-05-2012, 20:57
Ayhan Bey,
Çok güzel gelişmeler olmuş ben uğramayalı, suya da, konteynera da çok sevindim.
Gökkuşağı da size iyi dileklerini göndermiş.
Yalnız o nasıl fırtınaymış 5 cm de olsa oynatmış koca kütleyi:(
Birsen hanıma sevgilerimi iletin lütfen, umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir:)
Ayhan bey iyi gidiyorsunuz maşallah.
Size gelecek yıl budama zamanında asma çubuğu göndereceğim. Çardak yapacaksınızdır nasılsa, bu asma çardağı seviyor. Yayla üzümü, sizin rakım uygun. Diğer üzümler bitince bu üzüm olgunlaşıyor. Kışa doğru manavlarda buzhane kutularında satılan bir üzüm var açık kırmızı renkte. O üzüm sanırsınız ama lezzet ve dayanıklılık olarak mukayese bile edilmez.
Salkımlar kilodan aşağı çekmiyor. Köyde komşumda var, ben de aşılattım ve nasipse bu sene bir iki salkım yiyeceğiz gibi. Köylünün bu üzüme verdiği isim " tavşan böbreği".
bal kabağı
15-05-2012, 18:54
Ayhan Bey,
Bütün hikayenizi okudum. Sizi tebrik ediyorum.
Dilerim ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz bahçenizde.
Araziniz büyük işleriniz hiç bitmeyecek ama hafta sonu gelse de çifliğe gitsem diye gün sayacaksınız.
Bu arada emeklilik tarihinizide öne çekmeyi planladığınızdan eminim. (Ben aynı durumdayım :) )
ayhan219
23-05-2012, 08:31
TRT de bir proğram vardı eskiden akşam saatlerinde olurdu
bende tarladan döndüm biraz resim biraz haberle
ektik çıkanlar oluyor birgün fasulye birgün kabak patlıyor mısır patlaması gibi heryerden birşeyler patlıyor hatta aşı yapmıştım bir tane de olsa patladı gerisi başarısız
ayhan219
23-05-2012, 08:33
Ayhan Bey,
Bütün hikayenizi okudum. Sizi tebrik ediyorum.
Dilerim ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz bahçenizde.
Araziniz büyük işleriniz hiç bitmeyecek ama hafta sonu gelse de çifliğe gitsem diye gün sayacaksınız.
Bu arada emeklilik tarihinizide öne çekmeyi planladığınızdan eminim. (Ben aynı durumdayım :) )
Temennileriniz için teşekkürler
emeklilik konusunda haklısınız baktım böyle zor bu ay itibari ile emekli oldum darısı tüm çalışanlara olsun
ayhan219
23-05-2012, 08:36
Ayhan bey iyi gidiyorsunuz maşallah.
Size gelecek yıl budama zamanında asma çubuğu göndereceğim. Çardak yapacaksınızdır nasılsa, bu asma çardağı seviyor. Yayla üzümü, sizin rakım uygun. Diğer üzümler bitince bu üzüm olgunlaşıyor. Kışa doğru manavlarda buzhane kutularında satılan bir üzüm var açık kırmızı renkte. O üzüm sanırsınız ama lezzet ve dayanıklılık olarak mukayese bile edilmez.
Salkımlar kilodan aşağı çekmiyor. Köyde komşumda var, ben de aşılattım ve nasipse bu sene bir iki salkım yiyeceğiz gibi. Köylünün bu üzüme verdiği isim " tavşan böbreği".
çok teşekkürler İlginiz bizi memnun etti
Çardak yapacağız ve sizden üzüm çubuklarını bekleyeceğiz
ayhan219
23-05-2012, 08:38
Ayhan Bey,
Çok güzel gelişmeler olmuş ben uğramayalı, suya da, konteynera da çok sevindim.
Gökkuşağı da size iyi dileklerini göndermiş.
Yalnız o nasıl fırtınaymış 5 cm de olsa oynatmış koca kütleyi:(
Birsen hanıma sevgilerimi iletin lütfen, umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir:)
Birsen hanım ve ben ziyaretinizden memnun olduk
teşekkürler
eşinize de saygılarımızı iletin lütfen
Hala kahverengi toprağı yeşile döndüremedinizmi?
Bahçen varmı?Derdin var.Sn ayhan219 vede gülbirsen.
Başarılar.
Sevgili Birsen Hanım ve Ayhan Bey,
İlk defa fırsat bulup başlığınızı baştan sona okudum. Öncelikle tüm tecrübelerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :)
Birkaç sene sonra benzer işlere kalkışmayı umduğum için çok faydalı buldum, bir sürü şey öğrendim, bir sürü fikir edindim. Kadastrocusundan tel örgüsüne, DSİ'sinden dozerine, ilk etapta akla gelmeyen ne çok masraf kalemi varmış. İnsan kabaca hesap yaparken "Arsa şu kadar tutsa, ev inşaatı bu kadara mal olsa, bahçeye de şu kadar harcansa" diye düşünüyor ama benim evdeki hesap çarşıya pek uymuyormuş anlaşılan. :) Fiyatları da paylaştığınız için çok teşekkürler, gerçekten ilgilenenler için çok faydalı olmuş.
Umarım yeni sezonda bir sürü ilerleme kaydedip çiftliğinizde ileride keyifle geçireceğiniz günlerin temellerini atarsınız. Yolunuz açık, hasadınız bol, keyfiniz daim olsun. :)
Bu arada Ayhan Bey'in emeklilik haberine çok şaşırdım. Böyle cazip bir çiftlik meşgaleniz varken anlayabiliyorum ama yaşınız da emeklilik için çok genç duruyordu. Hayırlı olsun.
Bir de izniniz olursa arazinin maaliyetini de sorabilir miyim? İsterseniz özel mesajla yanıtlayabilirsiniz ya da hatta hiç yanıtlamayabilirsiniz de. :)
ayhan219
24-05-2012, 11:54
Hala kahverengi toprağı yeşile döndüremedinizmi?
Bahçen varmı?Derdin var.Sn ayhan219 vede gülbirsen.
Başarılar.
Merhaba hk50
Yeşermeler başladı
yakında resimler çekip yüklerim inşallah
ayhan219
24-05-2012, 12:27
Sevgili Birsen Hanım ve Ayhan Bey,
İlk defa fırsat bulup başlığınızı baştan sona okudum. Öncelikle tüm tecrübelerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :)
Birkaç sene sonra benzer işlere kalkışmayı umduğum için çok faydalı buldum, bir sürü şey öğrendim, bir sürü fikir edindim. Kadastrocusundan tel örgüsüne, DSİ'sinden dozerine, ilk etapta akla gelmeyen ne çok masraf kalemi varmış. İnsan kabaca hesap yaparken "Arsa şu kadar tutsa, ev inşaatı bu kadara mal olsa, bahçeye de şu kadar harcansa" diye düşünüyor ama benim evdeki hesap çarşıya pek uymuyormuş anlaşılan. :) Fiyatları da paylaştığınız için çok teşekkürler, gerçekten ilgilenenler için çok faydalı olmuş.
Umarım yeni sezonda bir sürü ilerleme kaydedip çiftliğinizde ileride keyifle geçireceğiniz günlerin temellerini atarsınız. Yolunuz açık, hasadınız bol, keyfiniz daim olsun. :)
Bu arada Ayhan Bey'in emeklilik haberine çok şaşırdım. Böyle cazip bir çiftlik meşgaleniz varken anlayabiliyorum ama yaşınız da emeklilik için çok genç duruyordu. Hayırlı olsun.
Bir de izniniz olursa arazinin maaliyetini de sorabilir miyim? İsterseniz özel mesajla yanıtlayabilirsiniz ya da hatta hiç yanıtlamayabilirsiniz de. :)
Sevgili gilan ilginize teşekkürler
9.120 m2 olan araziyi 2010 yılı kasım ayında 40.000tl ye malettik
fakat uzun araştırmalar ve internetten takip sonucu hesaplı aldığımızı söyleyebilirim
komşu arazilerde şu an alıp satmalar oluyor 2-3000 m2 ler 40-50.000 tl ye gitmekte ve pazar hareketli
sizden sonra sizin gözünüzle birde ben bütün sayfaları gezdim
gerçekten çok yol aldığımızı fark ettim
saygılarımı sunuyorum
Bu arada gelecek sene için işinize yarayabilir:
http://www.agaclar.net/forum/419590-post11.htm
Kolay gelsin.
Bahçeniz güzel oluyor, gönlünüze göre olur inşallah.
Önümüzdeki ekim ayında eğer hatırlatırsanız bahçenize Reçellik Gül fidanı dikelim. Bahçe onsuz olmaz, eksik olur.
Saygılar.
gulbirsen
28-05-2012, 16:57
Sevgili Tura güzel teklifiniz için çok teşekkür ederim. Bu yıl çok çırpındım gülüm olsun diye.Bir tane ısparta dikebildim.Ekim ayında inşallah reçellik gülümüz de olur sayenizde.
Saygılarımla.
Minarislim
29-05-2012, 12:03
Suyunu ve elektriğiniz hayırlı olsun.Allah utandırmasın.kolay gelsin.
ayhan219
31-05-2012, 20:58
Bu arada gelecek sene için işinize yarayabilir:
http://www.agaclar.net/forum/419590-post11.htm
çok teşekkürler işimize yarayacağından eminim
hatta diğer üyeler için de iyi bir link oldu
ayhan219
31-05-2012, 20:59
Suyunu ve elektriğiniz hayırlı olsun.Allah utandırmasın.kolay gelsin.
Sağol hemşerim
sana da kolay gelsin
ayhan219
31-05-2012, 21:03
Sevgili mrduran çok kibarsınız bütün sayfaları incelediğinizi anlıyorum
beğenileriniz için teşekkürler
saygılarımla lütfen
gulbirsen
07-06-2012, 20:56
merhaba dostlarım
nihayet
yeşillikler ortaya çıkmaya başladı
Maşallah su da olunca daha verimli olur herşey.Güzel ürünler alırsınız inşallah.
merhaba dostlarım
nihayet
yeşillikler ortaya çıkmaya başladı
Sn gulbirsen
Fasulyelere suyu sondajdan çıktığı gibi verme.Mümkünse su hiç olmazsa 6 saat dinlensin .Yani dinlenmiş suyu verin.
gulbirsen
11-06-2012, 15:10
Sn hk50, şimdilik direk vermek zorundayız. Henüz depo edinemedik.Depo işini halleder halletmez herşey daha güzel olacak.
gulbirsen
25-06-2012, 14:39
http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/16116-4.htm
Arkadaşlar Çiftlikte tenekede tavuk yaptık
forumda
Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
bölümünde paylaştım burada da bahsetmeden geçemeyeceğim
çok lezzetli oluyor tavsiye ederim
ayhan219
25-06-2012, 15:11
Merhabalar nihayet yeşil sebzeler ortaya çıktı hergün başka bir sebzede değişiklik farkediyoruz biberler domatesler çiçek açtı kabaklar kalem kadar oldular tere marul yeşil soğan yeniyor kavun karpuz kabak çapa yapıldı yeşil fasulyelere değnek dikildi
böyle uğraşıyoruz 10-15 günde ağaçları suluyoruz
bu arada konteynerin altı takozda olmadı ve kaldırıp beton temel attık
çok uğraştık çok
hala da uğraşıyoruz
hepinize sevgi ve saygılarımla kolaylıklar diliyorum
ayhan219
25-06-2012, 15:21
konteyneri önce aceleye getirmiş takozların üzerine koymuştuk
araştırdım bilen birisine verip yaptırmayı 7000 işçilik ve kalıp malzemesine istediler 6000-7000 de demir çakıl beton plastik dediler yuvarlak hesap 100 m2 temel bize 14000 tl civarında malolacaktı
araştırırken bu işi kendim yapabilirim dedim araştırdım internetten yararlandım satıcılarla konuştum bir komşum var marifetli onunla oturduk konuştuk sonunda babam ben ve komşum birlikte kotardık sonuç başarılı
işin dökümü şu şekilde oldu
ayhan219
25-06-2012, 15:32
1-vinç getirdik konteyneri kaldırıp ileri bir noktaya taşıdı 200tl
2-kepçe getirttik yeri biraz tesviye etti foseptik çukuru açtı kablo kanalı ve pis su bağlantıları kanallarını açtı 250tl
3-kalıp tahtası ve kereste aldık 500tl
4-plastik borular 285tl
5-keser çivi 30tl
6-hasır demir 100m2 430tl
7-foseptik büzleri 120tl
8-nakliye 70tl
9-çakıl taş taşıma 200tl
10-usta 200tl
11-beton c20 doz 14m3x110tl=1540tl
12-vinç ile konteyneri yerine oturtmak 200tl
toplam 4025tl
bu arada yorulduk tabii
akşamları kızılcahamam a gidip termal havuza girerek dinlendik bunu maliyete dahil etmiyorum
ayhan219
25-06-2012, 15:38
http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/16116-4.htm
Arkadaşlar Çiftlikte tenekede tavuk yaptık
forumda
Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
bölümünde paylaştım burada da bahsetmeden geçemeyeceğim
çok lezzetli oluyor tavsiye ederim
bir resim de burada olsun isterseniz
Minarislim
26-06-2012, 08:40
Ayhan bey maaşallah .Hayırlı uğurlu olsun. Allah güle güle oturmak nasip etsin.Bahçe gün geçtikçe yeşeriyor, güzelleşiyor.Allah kolaylık versin.
merhaba, bahçenizi aşama aşama görmek bizi bile heyecanlandırdı kim bilir siz ne heyecanla çalışıyorsunuzdur! son halini merakla bekliyoruz, kolay gelsin...
ayhan219
27-06-2012, 15:33
Ayhan bey maaşallah .Hayırlı uğurlu olsun. Allah güle güle oturmak nasip etsin.Bahçe gün geçtikçe yeşeriyor, güzelleşiyor.Allah kolaylık versin.
Minarisli hemşerim teşekkürler
Sayın ayhan219;
Allah iyi günlerde, sağlıcakla kullanmayı nasip etsin. El emeği gibisi yok. Sizleri tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.
ayhan219
27-06-2012, 16:28
merhaba, bahçenizi aşama aşama görmek bizi bile heyecanlandırdı kim bilir siz ne heyecanla çalışıyorsunuzdur! son halini merakla bekliyoruz, kolay gelsin...
Gerçekten çok hoş duygularla doluyor insan yeni bir yaprak
yeni bir çiçek anlatmak zor anı yaşamak gerek.
Bahçe telörgülerini tutan direklerde hatalar oluştu şirket geldi inceledi ve bazılarını değiştirme kararı verdi ekibi ve malzemeleri gönderdi başladılar çalışmaya
traktörle çalışıyorlar çocuklar ve akşama doğru yorgunlukla işin kolayını tercih edip ağaçlarla telörgü arasında traktörle beton atıyorlar traktör zor kılı kılına ilerliyor ağaç çukurlarına düşmemek için ve gelip gelip tam da gözümüz gibi baktığımız Antep ten kargo ile bir dostumuzun gönderdiği Antep fıstığı ağaçlarının çukurlarına kaydı
traktörün arka tekerleği bir çukura romörkün tekerleği başka bir çukura girdi traktör bloke oldu ne ileri gidebiliyor ne geri patinaj yapıyor ağaçlar elden gidecek
2 Antep fıstığı ağacımız var
korktum bunlar elden gidecek diye ve kürekle olabildiğince hassas davranarak ağaçları çıkarıp başka yere naklettim.
kışın tüplü aldığım diktiğim fakat yaprak açmayıp kuruyan 2 incir ağacının yerlerine yakın diktim.
sonra traktörü başka bir traktör getirip çektirdik geceye sarktı ama işler bitti gitti o ayrı konu.
Antep fıstıklarına bir dikkat ediyoruz hergün inceliyoruz yapraklarda solma yok sık sulama yapıyoruz derken birgün baktım kuru incir ağacının dibinde bir yeşerme var
açtım ellerimle hafif hafif baktım tomurcuk....
sevincimi görmelisiniz
incir de tüplü olduğu için kürekle onu da traktörün tekerleğinin düştüğü Antep fıstığı ağacının çukuruna naklettim büyük bir dikkatle
sonuç incir çok başarılı
Antep fıstıkları yavaş gidiyorlar
umarım üçünü de kurtarırız.
ilginize teşekkürler
ayhan219
27-06-2012, 16:31
Sayın ayhan219;
Allah iyi günlerde, sağlıcakla kullanmayı nasip etsin. El emeği gibisi yok. Sizleri tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.
teşekkür ediyorum
ayhan219
27-06-2012, 16:37
Bir gece dolaşırken kirpi arkadaşa rastladım beni pek beğenmedi kaçtı
sevgili ayhan hayret içinde tüm sayfalarınızı dolaştım çokgüzel bir çalışma olmuş güzel fotoğraflamışsınız her kareyi.. toprak aşkı bu olsa gerek başlarda böyle kuru dağlar gördüm ve merak ettim nasıl bir gelişme olmuş diye. suyu çıkartmanız tepeleri düzlettirmeniz çitler konteynırınız bitkileriniz hepsi çok güzel. dahada güzel ve daim olur umarım hayallerinizdeki şekline bir an önce gelmesi dileyimle
kocasinan
28-06-2012, 09:41
Sayın ayhan219, böyle zahmetli ve yorucu bir işi yapabilmeyi göze alıp, kendi imkanlarınızla başarıp, çok çok daha ucuza mal ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Allah ağaçların büyüdüğü, her yerin yemyeşil olduğu bahçenizde doyasıya dinlenip keyif çayları içtiğiniz günleri de göstersin, kolaylıklar dilerim.
ayhan219
29-06-2012, 20:02
sevgili ayhan hayret içinde tüm sayfalarınızı dolaştım çokgüzel bir çalışma olmuş güzel fotoğraflamışsınız her kareyi.. toprak aşkı bu olsa gerek başlarda böyle kuru dağlar gördüm ve merak ettim nasıl bir gelişme olmuş diye. suyu çıkartmanız tepeleri düzlettirmeniz çitler konteynırınız bitkileriniz hepsi çok güzel. dahada güzel ve daim olur umarım hayallerinizdeki şekline bir an önce gelmesi dileyimle
Teşekkürler
ilgilerinize
uğraşıyoruz bakalım inşallah hep böyle gider
ayhan219
29-06-2012, 20:03
Sayın ayhan219, böyle zahmetli ve yorucu bir işi yapabilmeyi göze alıp, kendi imkanlarınızla başarıp, çok çok daha ucuza mal ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Allah ağaçların büyüdüğü, her yerin yemyeşil olduğu bahçenizde doyasıya dinlenip keyif çayları içtiğiniz günleri de göstersin, kolaylıklar dilerim.
Sağolun güzel dilekleriniz için
ayhan219
29-06-2012, 20:15
kabaklardan salatalıklardan ilk görüntüler
ayhan219
29-06-2012, 20:22
kabakları ilk defa bu hafta topladık
ıspanak soğan marul tere zaten topluyoruz epeydir
bir yeşil soğan bu kadar mı tatlı olur Allahım
keşke mümkün olsa bütün dünya tatsa
ayhan219
29-06-2012, 20:32
bir sepet sebze
ve aşağıdan çiftlikten uzaklaşırken durup birkaç kare yakaladım ağaçlar uzaktan henüz seçilmiyor
ama
yeşil fasulye ve fasulye sırıkları belli oluyor
solda
tepenin ortasında mavi kutular arı
iki kovan arımız var
çocuklar müthiş çalışıyorlar
umarım çalışmaları hep böyle gider de sezon sonunda bal alabiliriz
ayhan219
04-07-2012, 12:47
Ağaçlar 15 günde bir sulanıyor ama sebzeleri haftada iki kere sulamak gerekiyor
ya hep çiftlikte yaşamak gerek veya haftada 2 kez gitmek gerekiyor
Bol bereketli olsun inşallah, çiflik hayatınız başlamış evinizde yapıldığı zaman hayal ettim,
tavuklar, çiçekler, sebzeler herşey çok güzel olacak.
Allah gönlünüze göre yaşatsın inşallah güzel günlerde....
gulbirsen
05-07-2012, 15:14
Bol bereketli olsun inşallah, çiflik hayatınız başlamış evinizde yapıldığı zaman hayal ettim,
tavuklar, çiçekler, sebzeler herşey çok güzel olacak.
Allah gönlünüze göre yaşatsın inşallah güzel günlerde....
Sevgili alcen, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ağaçlar 15 günde bir sulanıyor ama sebzeleri haftada iki kere sulamak gerekiyor
ya hep çiftlikte yaşamak gerek veya haftada 2 kez gitmek gerekiyor
Ya da otomatik damlama sulama....:))).
İnşallah birinci şıkkı sağlık ve huzur içinde yakalayıp hiç bırakmamacasına keyfini sürersiniz efendim.
Saygılarımla lütfen.
ayhan219
11-07-2012, 17:17
sevgili mrduran merhaba
gerçekten en uygunu otamatik damlama sulama
bu sene çok düzensiz ekdiğimiz için herşeyi uygun olmayacak ama seneye uygun yerlere depo yaptırıp proje hazırlayıp öyle ekim yapacağız
sonrada damlama sulama sistemini kuracağız
ayrıca meyve tohumları ile meyve fidanları yetiştirmeyi ve
bir küçük sera yapıp sebze fideleri yetiştirmeyi düşünüyorum
başarılı olursak
profesyonel olarak yapıp çevrenin fide ve fidan ihtiyacınıı karşılamayı düşünüyorum
yakın çevremizde böyle bir çalışma yok...
gulbirsen
23-07-2012, 21:41
Çiftlikte ağaçlar çiçekler kavun karpuz hepsinde bir hareket bir canlılık var dolaşırken güneşin altında olduğumu unutuyorum her noktada ayrı bir ilgi çekici ürün oluşuyor
nasıl mutluluk verici doğanın ortasındaki değişimlere şahitlik etmek
Antep fıstığı ağaçlarımız kurtaracak inşallah ve hayatta kalacaklar umuyorum.
Kiraz ağaçlarındaki canlılık heyecan verici
Karpuzlar ve kavunlar farkediliyor artık(kuşlar da farketmiş)
Domates biber salatalık fasulye baskın yapmaya hazırlanıyor ne yapacağız o kadar ürünü bakalım
yemeklik kabakları(sakız kabağı) topluyor ve eş dost paylaşıyoruz zaten çok lezzetli
hiç bir zirai ilaç yok
gulbirsen
23-07-2012, 21:52
Kaplumbağa kirpi her boy kertenkele ve yılan ziyaretlerini eksik etmiyorlar
kuşlar saksağanlar akbaba şahin hep yanıbaşımızda zaten
komşu köyün ve çiftliklerin köpekleri ve kedileri ara ara ziyaret ediyorlar sağolsunlar ve
komşularımızla görüşüyoruz senin fasulyeler bizim domatesler sohbetleri oluyor
Çiftliğin içinden yukarıdan görünüş konteyner ve temelimiz
Kuru soğan olması için toplamadığımız soğanlar tohum vermekte
yeşil fasulyelere değnek taktık zaten ama kuru fasulye ve barbunyalar şaşırdı değnek istiyorlar
ceviz ağaçları geç yaprak açtılar ama sulamalarımız sonuç veriyor
bal kabakları ürün vermekte bonkör sayılmazlar ama sevimli geliyor insana her hafta biraz daha büyüdüğünü farkediyoruz
tugrulbaba
23-07-2012, 22:26
Maşallah maşallah. Pek güzel olmuş. Allah kolaylık versin. Bereketi içinde olsun. Sizin adınıza çok mutlu oldum gelişmelerden.
ayhan219
26-07-2012, 20:56
Maşallah maşallah. Pek güzel olmuş. Allah kolaylık versin. Bereketi içinde olsun. Sizin adınıza çok mutlu oldum gelişmelerden.
teşekkürler güzel temennilerinize tuğrulbaba
Ayhan bey çalışmalarınızın karşılığını almaya başlamışsınız.Allah sağlık sıhhatle bol bereketli ürünler yetiştirip afiyetle yemenizi nasip etsin.Kolay gelsin kardeşim.
Saygılar selamlar.
ayhan219
31-07-2012, 21:15
Ayhan bey çalışmalarınızın karşılığını almaya başlamışsınız.Allah sağlık sıhhatle bol bereketli ürünler yetiştirip afiyetle yemenizi nasip etsin.Kolay gelsin kardeşim.
Saygılar selamlar.
Sağolun Adil Bey
Dilek ve temennileriniz için çok sağolun
mandalinci
01-08-2012, 21:46
Maşallah, ürünler toplanmış, tadına bakılmış, afiyet olsun.
ayhan219
16-08-2012, 18:20
Maşallah, ürünler toplanmış, tadına bakılmış, afiyet olsun.
Merhaba mandalinci
ilginize teşekkürler
saygılarımla
ayhan219
10-09-2012, 15:32
Merhabalar
uzun zaman oldu iş güç buralara uğrayamadım herkese merhaba
yeni resimler yüklemek istedim ama bilgisayar da bir terslik var
yeni fotoğraflarımız var
su depoları aldık
konteynerin içinde su akıyor artık
bahçe sulaması için de iki depo ve yeni hortumlar aldık
heryer domates fasulye oldu
ne yapacağımızı şaşırdık dağıtıyoruz ikram ediyoruz bitmiyor yenileri hemen çıkıyor
zor işler bu işler her aşaması zor
sevgiler ve saygılar
zor işler bu işler her aşaması zor
Her aşaması zor ama her aşaması keyifli. :)
Ama işte aradaki mesafe yok mu, onu göze almak kolay değil. :)
ayhan219
12-09-2012, 20:25
güzelliklerden seçmeler
ayhan219
12-09-2012, 20:57
çiftliğin uzaktan bir kaç görünüşü
Hay maşşallah.
Ürünleriniz bol, sofranız bereketli olsun.
İyi günlerde sağlıcakla yiyin.
Halil Önen
14-09-2012, 10:44
Bir gece dolaşırken kirpi arkadaşa rastladım beni pek beğenmedi kaçtı
Keşke kaçmasaydı ve yerleşik hayata geçseydi kirpiniz Ayhan bey...
aslında bahçenin bir yerinde kurumuş otların arasında yatmayı sever kış uykusunu...
Her bahçede olması gereken bir hayvandır kirpi ; etcidir, böcek yer,kurbağa yer, fare ve yılan yavrularını bile yer... en çok da bahçeye bitkiler musallat olan salyangozları yer; keşke bu kadar utangaç olmasaydı...:)
bahçeniz güzelmiş, yetiştirdikleriniz bol olsun...
tenekede tavuk da güzel olmuş hani, afiyetler olsun...
ayhan219
20-09-2012, 14:12
Artık hasat zamanı
barbunya kuru fasulye kavun karpuz kabak gibi sebzeler
hasat yapılıyor yavaş yavaş az da olsa hepsinden var tohumlarını alacağız seneye daha dikkatli ve bilinçli ekim yaparız inşallah
kavundaki renge bakın ve tadı tahmin edin lütfen
tabii pazardakiler gibi büyük değil
ayhan219
20-09-2012, 14:17
Keşke kaçmasaydı ve yerleşik hayata geçseydi kirpiniz Ayhan bey...
aslında bahçenin bir yerinde kurumuş otların arasında yatmayı sever kış uykusunu...
Her bahçede olması gereken bir hayvandır kirpi ; etcidir, böcek yer,kurbağa yer, fare ve yılan yavrularını bile yer... en çok da bahçeye bitkiler musallat olan salyangozları yer; keşke bu kadar utangaç olmasaydı...:)
bahçeniz güzelmiş, yetiştirdikleriniz bol olsun...
tenekede tavuk da güzel olmuş hani, afiyetler olsun...
Halil bey kaçırdım derken benden uzaklaştı ama çiftliğin içinde hala kirpi arkadaş
biz onlardan memnunuz
orası zaten onların yurdu idi yıllardır
biz sonradan geldik
dağdan gelip bağdakini kaçırmak istemeyiz
yine de insanlara alışık olmadıklarından bize pek yaklaşmıyorlar
köstebeklere bile karışmıyoruz
ekip yetiştirdiğimiz sebzelere ortak oluyor hatta soğanların çoğunu onlar aldı
ilginize teşekkürler
ayhan219
20-09-2012, 14:19
Hay maşşallah.
Ürünleriniz bol, sofranız bereketli olsun.
İyi günlerde sağlıcakla yiyin.
Çok sağolun dünyalı kardeş
sizlere de afiyet olsun sağlıcakla kalın
baglarli
25-09-2012, 08:43
ayhan219 merhaba , emekleriniz için öncelikle sizi kutlarım.
forumdaki bahçeleri göre göre , bende gölbaşı velihimmetliden 1 dönüm yer aldım geçen cuma günü.
bizim durumumuzda aynı sizin başta yaşadıklarınız gibi. bu hafta dozer - kepçe işini halledip ev için yer eştireceğiz.
benim pek bilgim yok ağaç ekimi konusunda. biz bu aylarda hangi ağacı ekersek tutar , önerileriniz ne olacaktır acaba. yoksa baharı mı bekleyelim.
ayhan219
25-09-2012, 15:35
ayhan219 merhaba , emekleriniz için öncelikle sizi kutlarım.
forumdaki bahçeleri göre göre , bende gölbaşı velihimmetliden 1 dönüm yer aldım geçen cuma günü.
bizim durumumuzda aynı sizin başta yaşadıklarınız gibi. bu hafta dozer - kepçe işini halledip ev için yer eştireceğiz.
benim pek bilgim yok ağaç ekimi konusunda. biz bu aylarda hangi ağacı ekersek tutar , önerileriniz ne olacaktır acaba. yoksa baharı mı bekleyelim.
Hayırlı olsun bahçeniz
kolaylıklar diliyorum
kasım başında Ankara da yetişen klasik meyve ağaçlarından hepsini dikebilirsiniz baharı beklemeye gerek yok
sulama konusunu halletmişsinizdir umarım su yoksa ağaç işi zor
takıldığınız bir şey olursa sorabilirsiniz
tekrar kolay gelsin
baglarli
25-09-2012, 21:58
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
bugün eşim gölbaşından kepçe getirtmiş. ev için yer eştirtmiş , 50 tane agaç için yerler eştirtmiş. saati 80 tlden gelmiş.350 liraya mal olmuş.
geldiğinde kara kara düşünüyordu , su olmazsa ağaçların işi yaş gibisine kendi kendine konuşuyordu. tanıdıgınız veya önerebileceğiniz sondajcı varmıdır.
bahçede bir kuyu var 6 mt derinliğinde hazirana kadar su oluyor demiş bahçeyi bize satan kişi. ama kuyuda herhangi bişey yok üzeri açık ,tulumba mı taktıracağız **** tam bilemiyorum nasıl su çekeceğiz ordan.
ayhan219
26-09-2012, 20:42
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
bugün eşim gölbaşından kepçe getirtmiş. ev için yer eştirtmiş , 50 tane agaç için yerler eştirtmiş. saati 80 tlden gelmiş.350 liraya mal olmuş.
geldiğinde kara kara düşünüyordu , su olmazsa ağaçların işi yaş gibisine kendi kendine konuşuyordu. tanıdıgınız veya önerebileceğiniz sondajcı varmıdır.
bahçede bir kuyu var 6 mt derinliğinde hazirana kadar su oluyor demiş bahçeyi bize satan kişi. ama kuyuda herhangi bişey yok üzeri açık ,tulumba mı taktıracağız **** tam bilemiyorum nasıl su çekeceğiz ordan.
Merhabalar
Benzinli bir motorla çekiyorlardı belki suyu sorup öğrenin eğer kuyuda su varsa çekmek kolay önemli olan su var mı onu öğrenin sondaj masraflı ve zor iş
ayrıca sondajcılar hep sorun çıkarır iyi bir sondajcı bulmak şans işi
bizim neler çektiğimizi önceki sayfalardan bakın öğrenin isterseniz
kolay gelsin size
ayhan219
03-10-2012, 22:15
Takvimde okudum doğa takvimi bilgilerinde yazıyor
Ekim ayı sonunda ağaç dikimi başlarmış
Tutmayan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikmeyi düşünüyoruz
ayhan219
10-10-2012, 15:24
papatyalar turşu mevsimi geldi hala çiçek açıyorlar
ne kadar harika
ayhan219
17-10-2012, 21:31
Turşudan devam ediyoruz
Saygılarımla
ayhan219
17-10-2012, 21:35
acı biber ve kornişon
Sevgili ayhan219 ve gulbirsen, Ankara toplantısında gözler sizi aradı ama haftasonu fırsatı bulunca bahçeye kaçıyorsunuz galiba. :)
ayhan219
23-10-2012, 12:04
Sevgili Gilan haklısın hafta sonu bahçeye gitmeden edemiyoruz gerçekten çok kararsızlık geçirdik ama bahçeye gitmemiz gerekiyordu
gittiğimizde yaptıklarımızı görmek isterseniz aşağıda resimleri var...
yağmurlardan önce toplanıp ayıklanması gerekiyordu
forumdan Ankara toplantısını takip ediyoruz
saygılarımızla...
ayhan219
23-10-2012, 12:13
fasulye hasadı
ayhan219
06-11-2012, 10:02
Arazinin 1500 metre kadar alanını sürdürdük
çizgiler açtırdık
toplam 16 sıra meyve fidanı tohumu ekmek için yer oluştu
8 sırasına elma armut vişne kiraz erik kayısı şeftali ceviz fıstık çam kestane ve ayva tohumları ektik
elde hala çekirdek var ama biraz düşünüp danışalım bütün alanı birden doldurmayalım diye karar verdik
yeni tohumlar elde edersek veya aklımıza gelmeyen meyve tohumları varsa diye
önümüzdeki günlerde devamını ekeceğiz.
Ekim işi şöyle oldu.
Önce arazi sürüldü
sonra çizgiler açıldı
sonra çekirdekler 10-15 cm aralıklar ile fasulye eker gibi ekildi(resimdeki kasada poşetlerin içindeki çekirdekler)
sonra ekilen alan sulandı.
Bu mevsimde sulama olayı çekirdekler ıslanacak ve kışın kabuklar donup çatlayacakmış
ilkbaharla filizler oluşacak inşallah
Yaklaşık 2000(ikibin)fidan çekirdeği ekmişizdir.
2000 çekirdeklik daha alan var
inşallah onuda tamamlayınca 4000 civarında meyve fidanı yetiştirmeye başlangıc yapıyoruz
BURADA AMAÇ TAMAMEN TİCARİ FİDANLARI YETİŞTİREBİLİRSEK PAZARLAYACAĞIZ İNŞALLAH
ağustos gibi aşılamaya başlarız sonrası kolay
hadi hayırlısı...
ayhan219
06-11-2012, 12:17
1 Elma ve 2 Ayva dan
bu kadar çekirdek çıktığını biliyormuydunuz
Arazinin 1500 metre kadar alanını sürdürdük
çizgiler açtırdık
.....
Sayın ayhan219;
Gördüğüm kadarıyla bu işleri traktörle değil de çapa makinası ile yaptırmışsınız.
Müsaadenizle bir kaç sorum olacak.
Çapa makinası ile 1500 metre ne kadar zamanda sürüldü?
Ne kadara mal oldu?
çapa makinasının gücü kaç bg. dir?
Sonuçtan memnunmusunuz?
Ben de çapa makinası almayı düşünüyorum. Henüz kafamda netleştiremedim.
Size kolaylıklar dilerim, her şey gönlünüzce olsun.
ayhan219
07-11-2012, 10:40
Sayın ayhan219;
Gördüğüm kadarıyla bu işleri traktörle değil de çapa makinası ile yaptırmışsınız.
Müsaadenizle bir kaç sorum olacak.
Çapa makinası ile 1500 metre ne kadar zamanda sürüldü?
Ne kadara mal oldu?
çapa makinasının gücü kaç bg. dir?
Sonuçtan memnunmusunuz?
Ben de çapa makinası almayı düşünüyorum. Henüz kafamda netleştiremedim.
Size kolaylıklar dilerim, her şey gönlünüzce olsun.
Merhaba sevgili dünyalı
bizimki biraz pahalı oldu başında pazarlık etmedik çok istedi mecburen ödedik
1500 metreye 150 tl istedi ödedik
normalde dönümü 25-30 tl ye sürülürmüş
4-5 saat sürüyor 1500 metre çapa ile sürmek
içinde ağaçlar olduğu için traktör le sürdürmedik
çapa makinesi fena birşey değil eğer vücudunuza güveniyorsanız alın
7hp dizel makine ile sürdürdüm bir de denemekti amacım çünkü benim de aklımdan bir çapa makinesi geçiyor
7hp dizel ipli olanı ideal
çin malı olanlar ark açma aparatı tekerleği dahil Ankara da 1500tl ye alınabiliyor
hepsi 2 yıl garantili
çok iyisini alıp 4-5 bin tl vermek gerekmez diye düşünüyorum
ayrıca çalınma riskini de düşünmeli
saygılarımla
Sayın ayhan219;
Makina güzelmiş. Tıpkı benim istediğim gibi, tabbi hırsızlık olaylarını da düşünmek lazım. Sökülüp binek arabaya konabilecek bir makina düşünüyorum. Bunları satan bir arkadaş bana bunu (http://www.724magaza.com/GRILLO-11500-CHANGFA-CF-178-F-DIZEL-CAPALAMA-MAKINASI,PR-56217.html) önerdi. Bu makinalarda şanzıman çok önemli imiş.
Bizim buralarda da çapa makinaları saat ücreti ile çalışıyor. Saati 30-35 TL. Bu durumda sizin bahçede 5 saat uğraştıysa, 150 TL. normal gibi geliyor.
Başkalarına muhtaç olmaktansa küçük olsun, kendinin olsun. İstediğin zaman, istediğin kadar yeri sürersin.
Bilgiler için teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Sağlıklı ürünler, bol kazançlar dilerim.
ayhan219
02-01-2013, 20:12
Merhabalar herkese
Epeydir hareket yoktu
birşeyler yazmadım bu sebepten
dün çiftliğe gidip ceviz diktik
Çorum lu bir satıcıdan ceviz alıp diktik
meraklanıyorum meyve çekirdekleri bakalım nasıl bitecekler
bahar da bizim çiftliğe 2 kere bahar gelecek inşallah
2013 yılı resimlerini bekliyoruz, ağaçların son durumu nasıl olmuş diye merak etmedim değil
sizin çiftliğin özellikle ilk halleini inçeledim. bu çok hoş. biz de bu hafta sondajla başlayacağız inşallah. hayırlısıyla su da çıkar inşallah...
su her şey ya. ona göre devam edeceğiz.
ayhan219
03-04-2013, 10:30
2013 yılı resimlerini bekliyoruz, ağaçların son durumu nasıl olmuş diye merak etmedim değil
Merhabalar
yakında resimlerle başlayacağım
ilginize teşekkürler
ayhan219
03-04-2013, 10:31
sizin çiftliğin özellikle ilk halleini inçeledim. bu çok hoş. biz de bu hafta sondajla başlayacağız inşallah. hayırlısıyla su da çıkar inşallah...
su her şey ya. ona göre devam edeceğiz.
Merhabalar
gerçekten su herşey
umarım herşey istediğiniz gibi gerçekleşir
Çifliğin ne aşamaya geldiğini merak ediyorum, yeşillenmeye başlamıştır umarım kolaylıklar diliyorum.....
ayhan219
12-04-2013, 08:27
Çifliğin ne aşamaya geldiğini merak ediyorum, yeşillenmeye başlamıştır umarım kolaylıklar diliyorum.....
Merhaba alcen
çiftlikte işler tekrar başladı
bu sene biraz daha bilinçli ve sakin olacağız
geçen hafta soğan tere maydanoz semiz otu domates biber tohumu ektik
ayrıca kabak çeşitleri salatalık çeşitleri
kavun karpuz çekirdekleri diktik.
Erken diyenler oldu
tohum var biriktirmişiz eş dost biriktirmiş
tohum takas etkinliğinden gelenler var
yani tohum var bitmeyenler olursa tekrar ekeriz diye ektik bakalım inşallah olur...
ilgilerinize teşekkürler
bende sizlerin bahçelerini dolaşacağım bakalım bahçeler ne durumda kim erkenci kim hızlı kim yavaş
selamlar saygılar
ayhan219
12-04-2013, 08:43
Merhabalar
Kış görüntüsü
duramayıp gitmişiz biraz dolaştık arıların üzerini kontrol ettik Birsen hanım kapıyı açıyor
ayhan219
12-04-2013, 08:53
İlkbaharda gittiğimizde
tanıdık çoban köpekleri hoşgeldine geldiler bizi karşıladılar
ayhan219
12-04-2013, 08:56
Çiğdemlerin açmasını bu sene de yakaladık
ayhan219
12-04-2013, 09:12
İlkbahar gelmiş
ayhan219
12-04-2013, 09:16
Çiçekler açmış
ne güzel ne güzel
Bu yıl bir kaç ağaç çiçek açtı inşallah bir kaç da meyve verirler de ilk meyvelerini tadarız
ayhan219
12-04-2013, 09:19
Bahçeye çeşitli tohumlar ektik ama
bir de evin balkonuna
domates biber kabak salatalık tohumları ektik bakalım hangisi hızlı büyüyecek
resimdeki miktar gibi 2 adet daha var
eğer olursa dünyanın fidesi meydana gelir
kısmet bakalım
ayhan219
12-04-2013, 09:21
Arıların bahar bakımını yaptık
başarılı görünüyor
haftaya arı kovanı ve arı resimlerini de yüklerim
ayhan219
12-04-2013, 09:23
Kuyu çalışdı 1 saat kadar suyu boşa akıttık sonra evin deposunu doldurduk
arabayı yıkadık çay demledik yemek yedik
hoş oldu
ayhan219
12-04-2013, 09:24
Sonbaharda diktiğim meyve çekirdeklerinde bitenler var
sanırım başarılı olacak
bu sene çok iş var çok
ayhan219
12-04-2013, 09:26
Sonbaharda yaptığım aşılarda başarılı olanlar var
başarısızları yeniden aşıladım
bunlarla ilgili fotoğraflarıda çekip yüklerim
yeni sezonu açıyoruz
sık sık yazacağım
herkese saygılarımla
KAPTANzst
12-04-2013, 09:59
Yeni sezon hayırlı olsun Ayhan.
Çooooo çalışman lazım çoook:D
Bundan sonra genelde güzel günler olur. Güzel çalışmalarla iyi ürünler çıkacağına eminim. Su sorunu da yok Ooooh gel keyfim gel. Doğa için su en önemlisi. Suyun olması başarının olacağına delalet.
Kolay gelsin.
ayhan219
14-04-2013, 18:56
Aşı çalışmaları
ve ağaçlarda açan çiçekler
ayhan219
14-04-2013, 19:00
sonbaharda ektiğimiz meyve çekirdekleri baş gösterdi
ince bir şerit gibi görünenler şeftali ve kayısı fidanlarının bebeklik hali
ayhan219
14-04-2013, 19:04
arı manzaraları
ayhan219
15-04-2013, 09:16
Fidan yetiştiriciliği için ilk fidelerden başka görünüşler
ayhan219
15-04-2013, 09:31
Benim hiç hatırlamadığım Ulu büyük dedelerimin zamanında aşıladığı (70-80 yıl önce)ve artık dallarında kurumalar oluşan yıl geçtikçe verimi düşen buna rağmen müthiş lezzetli
yerel hakiki Ankara Armudu
iki farklı bağda iki adet ağaç var onları budadık yeniden güçlü dallar oluşur inşallah ve bir 70-80 yıl daha meyvesi yenir
ayhan219
15-04-2013, 09:42
ağaç budama devam
ayhan219
19-04-2013, 18:07
Bu sene damla sulama sistemi kuracağız
fidanları ve sebzeleri damla sistemi ile sulayacağız
ağaçları yine 15 günde bir hortumla sulamayı düşünüyoruz
Bir sürü domates,biber tohumu ektik eğer onlar biter fide olursa hepsini fidelemeyi düşünüyoruz biraz zahmetli olacak ama damla sistemi ile işçiliği azaltacağız.
Hiç bir gübre vermedik şu ana kadar gübreye karşıyız ve de ihtiyacımız yok tamamen organik ürün yetiştireceğiz,inşallah bu böyle devam eder...
ayhan219
15-05-2013, 13:46
Domates biber fideleri diktik ama o kadar sınırlı zamanda diktik ki fotoğraflamaya zaman bulamadık fotolar ileride...
ayhan219
15-05-2013, 13:49
Ağaç çekirdeklerinden yetişen ağaç fideleri için damla sistemini kurduk direk sondaj kuyusundan besleyebiliyoruz 4 tonluk depomuz var istersek ona da bağlayabiliyoruz
fotolar gelecek
ayhan219
15-05-2013, 13:51
sebze bölümüne de damla sistemi kurduk
fideleri dikmeden önce sistemi çalıştırdık başarılı
su ile ıslatılmış toprağa fideleri diktik
biraz daha sebze dikeceğiz
ayhan219
15-05-2013, 13:52
Ağaç fidelerinde bitme oranı çok iyi bu kadar beklemiyorduk desek yeridir
bu işi öğreneceğim bakalım
ayhan219
15-05-2013, 13:57
Sonbaharda Toprağı sürdürdük
çizgiler çektirdik
tohumlar 10-15cm aralıklarla ektik
tohumların üzerini kapattık
ekilen çizgileri suladık
baharda meyve fideleri göründü
mayısın başında suladık damla sistemi ile
ot ayıkladık daha da ayıklamamız gerekli hepsini ayıklayamadık
bu hafta yağmur yağdı
12-15 günde bir sulamak gerekirmiş
yan dalları 10-15 gün sonra budayacağız.
bu şekilde aşıya kadar devam edecek...
ayhan219
15-05-2013, 14:08
Balkonda yetiştirmeye çalıştığımız domates biber kabak ve salatalık tohumlarının son hali
ve
armut aşısının son hali
ayhan219
15-05-2013, 14:19
arılardan
aşılardan
ve
ağaç fidelerinden
birkaç görüntü
sayın ayhan219 vegülbirsen bahçenizi gezdim çoook yoruldum.sizin yorgunluğunuzuda iyi anladım.ALLAH bol hasat nasip etsin.bizde 7 yıl önce aynı şeyleri yaptık .şimdi biraz daha az iş yapıyoruz ama hiç bitmiyor.enerjiniz bol olsun.saygılar..
ayhan219
16-05-2013, 20:56
Sayın sevoş merhaba
iyi dilekleriniz için teşekkürler
saygılar bizden
Ticari olarak fidan yetiştirme fikri çok ilgimi çekti. Konu hakkında hiç bilgim yok ama umarım başarılı olursunuz. Böylece arazi en azından kendi masraflarını çıkarmaya yardımcı olur.
Neden hiç gübre kullanmayacağız diyorsunuz? Yanmış hayvan gübresi kullanmak hem oraganik, hem de çok faydalı değil mi?
ayhan219
28-05-2013, 11:46
Ticari olarak fidan yetiştirme fikri çok ilgimi çekti. Konu hakkında hiç bilgim yok ama umarım başarılı olursunuz. Böylece arazi en azından kendi masraflarını çıkarmaya yardımcı olur.
Neden hiç gübre kullanmayacağız diyorsunuz? Yanmış hayvan gübresi kullanmak hem oraganik, hem de çok faydalı değil mi?
Merhabalar ilginize teşekkürler
Önceleri hayvan gübresi kullanalım diyorduk
küçük baş hayvan gübresi iyi olur dediler o da hem bulunmuyor hem de pahalı
büyük baş hayvan gübresi de ot yapıyormuş
bizim arazi 25-30 yıl kullanılmamış şimdilik gübre istemiyor gibi
sadece kendi üretimimiz otlar toprakta kalıyor gübre oluyor.
ayhan219
28-05-2013, 12:19
Damla sulama sistemi nasıl kurulur
ayhan219
28-05-2013, 12:25
önce su deposu olsa iyi olur
direk su kaynağına da bağlanabilir
sonra 40 lık denilen boru delme aparatı ile delinir aparat damla cılarda oluyor
sonra vanalar ve contalar 40 lık boruya takılır
bir ucuna körtıpa takılr
sonra vanalara 16 lık siyah damla sulama hortumları takılr
16 lık borular 20-40 cm aralıklşarla delik olabiliyor uygun hortum seçilir sonra 16 lık hortum kesilir ve sonuna körtıpa takılr bu işlem tekrarlanır istenilen sayıda 16 lık hortum bağlantısı yapılır ve depodan gelen boru ile 16 lık hortumların bağlı olduğu 40 lık boru birleştirilir
su verilir
bereketli ürünler dilerim
ayhan219
28-05-2013, 12:29
resimlerle anlatalım
ayhan219
28-05-2013, 12:32
iki mavi borunun birleşim çeşitleri
ayhan219
28-05-2013, 12:34
körtıpa yakından
ayhan219
28-05-2013, 12:37
ilgiyle takip edenlere bir demet papatya sunuyorum
çiftlikten tamamen organik
sevgilerimle
ayhan219
28-05-2013, 12:39
aşıların son halinden görünüm
mandalinci
28-05-2013, 14:30
Sayın Ankara'lı hemşerilerim,
Ellerinize sağlık, çok titiz ve güzel çalışmalar olmuş.
Umarım tüm çekirdeklerden çok güzel ağaçlarınız olur.
Kolay gelsin :)
ayhan219
11-06-2013, 15:50
Sayın Ankara'lı hemşerilerim,
Ellerinize sağlık, çok titiz ve güzel çalışmalar olmuş.
Umarım tüm çekirdeklerden çok güzel ağaçlarınız olur.
Kolay gelsin :)
Teşekkürler Mandalinci güzel temennileriniz gerçekleşir umarım
saygılarımla
ayhan219
11-06-2013, 16:24
Kırmızı gülün alı var
Kelebekler neden toplanmış acaba çözemedik
Ev yapımı mayıs nanesi
İlk meyvelerden 2 erik
Epey çalışıp yorulup papatyalar arasında dinlenirken
çiftliğin yerlisi bir arkadaşla sohbet
ayhan219
11-06-2013, 16:31
2. baskı
ama yüklemeden kendimi alamadım
Safranlı
11-06-2013, 17:20
maşallah...
ayhan219
12-06-2013, 13:35
maşallah...
teşekkürler
çok teşekkürler
heaven era
18-06-2013, 13:54
ayhan bey sayfalarınızı tek tek okudum, bahçeniz hayırlı uğurlu ve bol bereketli olsun inşallah.Bu siteye yeni üye oldum ve bir çok konuda cahil sayılabilirim.Kusuruma bakmazsanız birşey soracam: Bahçeye çektirdiğiniz elektrik normal ev abonesi gibi mi oldu? Yani düzenli fatura geliyor mu? Eğer öyle ise su için kullandığınız motora çok elektirik parası geliyor mu **** ayda ortalama ne kadar fatura geliyor? Aynı sorum su için de geçerli: Evlerimizdeki gibi su faturası mı geliyor yoksa nasıl oluyor, cahilim dedim işte bilmiyorum bu konularda biraz bizi aydınlatırsanız sevinirim.Allah'a emanet olunuz.
ayhan219
19-06-2013, 22:10
ayhan bey sayfalarınızı tek tek okudum, bahçeniz hayırlı uğurlu ve bol bereketli olsun inşallah.Bu siteye yeni üye oldum ve bir çok konuda cahil sayılabilirim.Kusuruma bakmazsanız birşey soracam: Bahçeye çektirdiğiniz elektrik normal ev abonesi gibi mi oldu? Yani düzenli fatura geliyor mu? Eğer öyle ise su için kullandığınız motora çok elektirik parası geliyor mu **** ayda ortalama ne kadar fatura geliyor? Aynı sorum su için de geçerli: Evlerimizdeki gibi su faturası mı geliyor yoksa nasıl oluyor, cahilim dedim işte bilmiyorum bu konularda biraz bizi aydınlatırsanız sevinirim.Allah'a emanet olunuz.
Merhabalar
sizin de üyeliğiniz hayırlı olsun
Sondaj yaptırıp dsi den izinli su çıkardık
şimdiki yasalara göre su bizim
ama ileride sayaç taktıracaklarmış
dsi ye sayaç yasası uygulanırken sayaç taktıracağım diye taahhütname verdim
elektrik abaoneliğimiz iki adet
birisi tarımsal kullanım aboneliği
diğeri konut aboneliği
tarımsal kullanım motor için
yaz aylarında 60-70 tl geliyor ayda
sanırım aydınlatabilmişimdir
saygılarımla
ayhan219
19-06-2013, 22:21
Konteynerin üzerini kapatmak şart olmuşdu
çünkü içerisi çok sıcak oluyordu
sadece konteynerin üzerini kapatsak gölge alan ihtiyacı oluyordu
yemek yerken
dinlenirken kurutma yaparken faln filan
en iyisi bütün alanı kapatalım dedik
malzemeleri ve ustaları ayarladık
sonuç başarılı hamdolsun
ayhan219
19-06-2013, 22:42
Çatı devam
ayhan219
19-06-2013, 22:50
kabak çşçeği
salatalık çiçeği
Safranlı
20-06-2013, 08:59
çatınız çok güzel olmuş
geniş geniş kullanması çok güzel olucaktır
gönlünüze göre güle güle kullanın
heaven era
20-06-2013, 12:04
Merhabalar
sizin de üyeliğiniz hayırlı olsun
Sondaj yaptırıp dsi den izinli su çıkardık
şimdiki yasalara göre su bizim
ama ileride sayaç taktıracaklarmış
dsi ye sayaç yasası uygulanırken sayaç taktıracağım diye taahhütname verdim
elektrik abaoneliğimiz iki adet
birisi tarımsal kullanım aboneliği
diğeri konut aboneliği
tarımsal kullanım motor için
yaz aylarında 60-70 tl geliyor ayda
sanırım aydınlatabilmişimdir
saygılarımla
Teşekkür ederim ilginiz için.
DSİ bu konuda bir de genelge yayınlamış, merak edenler için:
http://www.dsi.gov.tr/docs/duyuru/2012_13-yaskuyuolcum.pdf?sfvrsn=0
ayhan219
26-06-2013, 21:38
çatınız çok güzel olmuş
geniş geniş kullanması çok güzel olucaktır
gönlünüze göre güle güle kullanın
Teşekkürler safranlı bizde öyle umuyoruz inşallah püfür püfür otururuz
ayhan219
30-06-2013, 15:11
Armut aşılarının son hali
dallar hızla büyüyor ama kuşlar üzerine konunca kırılıyorlar henüz ağırlık taşıyamıyorlar 4 aşı o şekilde gitti
ben de destek sağladım
ayhan219
30-06-2013, 15:13
Anne kaplumbağanın bu da yavrusu
anne ye ara ara rastlıyorduk yavruyu ilk görüşümüz
ayhan219
30-06-2013, 15:15
domates fasulye barbunya bezelye kavun karpuz biber
ayhan219
30-06-2013, 15:21
sebzeler
ayhan219
30-06-2013, 15:22
ilk domatesler görüldü
ayhan219
30-06-2013, 15:24
İşde böyle
şunu yap bunu yap şunu ek dik sula çapala derken günler geçip gidiyor haziranın son günü olmuşuz
herkese iyi günler her şey gönlünüzce olsun
Kaplumbağalar fasulyeye bayılıyor. Siz de ekmişsiniz gelmez mi?
Zaman çok hızlı akıyor. Dün yeni ekmiştim neredeyse bitecek benim sebzeler. ;)
hüseyindeniz
01-07-2013, 10:53
ellerinize sağlık ayhan bey,her şey çok güzel görünüyor.
nacizane bir tavsiyem olacak arı kovanlarının üzerlerinede küçük bir gölgelik yaparsanız
daha verimli olurlar.kolay gelsin.
ayhan219
02-07-2013, 23:09
ellerinize sağlık ayhan bey,her şey çok güzel görünüyor.
nacizane bir tavsiyem olacak arı kovanlarının üzerlerinede küçük bir gölgelik yaparsanız
daha verimli olurlar.kolay gelsin.
Teşekkürler Hüseyin bey
bir arılık yapmayı düşünüyoruz aslında fakat sürekli kalamadığımız için zaman yetmiyor
koşturarak gidip geliyoruz ama planımızda var
ayhan219
02-07-2013, 23:10
Kaplumbağalar fasulyeye bayılıyor. Siz de ekmişsiniz gelmez mi?
Zaman çok hızlı akıyor. Dün yeni ekmiştim neredeyse bitecek benim sebzeler. ;)
merhabalar h doğan
umarım verimli bir yıl olur sizin için de...
ayhan219
19-07-2013, 09:47
Temelin kenarına nane maydanoz ekmek için sebze yastıkları yapmak istiyorduk bir deneme yaptık
yeni ekilen soğan turp tere
ilk kabak salatalıklar
ayhan219
19-07-2013, 09:48
Bu hafta sonu fasulye bezelye bamya biber toplamayı umuyoruz
ayhan219
22-07-2013, 17:44
fasulyeleri çok sulamışız çiçek açmamış gövde gelişmiş biz de bu hafta sulamadık
barbunyalar henüz olgunlaşmamış yeşil fasulye boyutundalar
bamyalar çiçek açıyor gibi tam çözemedik
bu hafta bunlar sulanmadı
bezelyeleri topladık
bezelyeler başarılı
ayhan219
22-07-2013, 17:52
geçen hafta yaptığımız sebze yatağına Birsen hanım birşeyler ekti
sebzelerden seçtiklerim
Karşı komşu çiftliğin üzümlerinden bir kare
ayhan219
22-07-2013, 17:56
bu günden sonra daha fazla ürün toplayacağımızı umuyoruz
ayhan219
22-07-2013, 18:03
barbunyalar
Bamyalara pek su vermeyin. Su verdikçe bitki boyu uzar verim düşer. 15-20 günde bir sulama yapın. Bakın bitki ne zaman solar o zaman sularsınız. Fasulyeleri de ilk başta çiçek açtırmaya yönelik fazla sulamayın ama çiçekler meyveye dönmeye başladıktan sonra sulamanız lazım bu sefer de susuzluktan çiçek dökerler.
ayhan219
23-07-2013, 07:29
sebze yastığından başka görüntüler
ve domatesler
ayhan219
23-07-2013, 07:32
sebze görüntüleri
ayhan219
23-07-2013, 07:36
Bezelyeler ve kavunlar
bezelyelerin ilk yemeğini yedik
tadı tarif edilemeyecek kadar güzel
ayhan219
23-07-2013, 07:38
kırmızı ya yakın kıvırcık tohum takasdan geldiler
bu sene tohum alırız
ayhan219
23-07-2013, 07:39
Bamyalara pek su vermeyin. Su verdikçe bitki boyu uzar verim düşer. 15-20 günde bir sulama yapın. Bakın bitki ne zaman solar o zaman sularsınız. Fasulyeleri de ilk başta çiçek açtırmaya yönelik fazla sulamayın ama çiçekler meyveye dönmeye başladıktan sonra sulamanız lazım bu sefer de susuzluktan çiçek dökerler.
Merhaba h_dogan
tavsiyelerinize uyacağım
ilginize teşekkürler
Bol hasatlar gerçekten de görüntüleri bile iştah açıcı artık tadını siz düşünün. Afiyetle tüketin. ;)
ayhan219
28-07-2013, 18:27
Bol hasatlar gerçekten de görüntüleri bile iştah açıcı artık tadını siz düşünün. Afiyetle tüketin. ;)
sağolun sayın doğan çok sağolun
ayhan219
08-08-2013, 15:40
sebzeler
Kabak Hk50 niğdeli arkadaşın kabağını andırıyor
biraz takip edeceğim
ayhan219
08-08-2013, 15:43
sebzeler
ayhan219
08-08-2013, 15:48
Babam bütün aileye iftar yemeği verdi büyük yengem tatlıları ben yaparım dedi sonuç ortada
ayhan219
08-08-2013, 15:52
sebzeler
ayhan219
08-08-2013, 15:54
Sabah Bayram namazını kıldıktan sonra bir foto şansım oldu
Selehattin 67
08-08-2013, 17:28
Sayın ayhan219 yüreğinize emeğinize ellerinize sağlık
ayhan219
04-09-2013, 11:49
Sayın ayhan219 yüreğinize emeğinize ellerinize sağlık
Selahattin bey Merhaba
ilginize ve güzel dileklerinize çok teşekkürler
ayhan219
04-09-2013, 11:53
Biraz da fasulyeler verimli oldu
domates ve fasulye
gerisi yiyecek kadar oldu işde der anadolu çiftçisi
bizde de yiyecek kadar oldu hamdolsun
devamı gelecek yıllara inşallah
Ayhan bey çifliğinizi şöyle bir gezdim çok güzel herşeyi kalem kalem yazmanız bu hobiyle uğraşanlar için çok iyiolmuş herşey gölünüzce olsun güle güle yaşayın çifliğinizde kolay gelsin
ayhan219
06-09-2013, 16:15
Ayhan bey çifliğinizi şöyle bir gezdim çok güzel herşeyi kalem kalem yazmanız bu hobiyle uğraşanlar için çok iyiolmuş herşey gölünüzce olsun güle güle yaşayın çifliğinizde kolay gelsin
Çok sağolun
iyi dilekleriniz ve ilginiz için teşekkürler
ayhan219
06-09-2013, 16:33
Tarhana
Kızılcahamamda
Tarhana nasıl yapılır
2 kğ süzme yoğurt
2 kğ domates
1 kğ sivri biber
1 kğ kırmızı biber
1 kğ soğan
aldığı kadar un(3 kğ civarı)
sebzeler yıkanır ayıklanır rondodan geçirilir(eskiden rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilirdi)
büyük bir leğenin içine doldurulur
üzerine yoğurt ilave edilir
ve un ilave edilerek karıştırılır
beklemeye bırakılır
mayalandıkça kabaracaktır taşmaması için ara ara karıştırılır şişmiş olan karışım böylece toplanacaktır
karıştırmazsanız taşar
taşma işlemi durana kadar (2-3 gün)bekleyin
ve sonra gölge bir mekanda temiz bez üzerine kaşıkla dökün
1-2 gün sonra bezden tarhana öbeklerini tek tek kaldırıp tersini çevirin
kurudukça ufalayın
tam kurumadan kevgirden geçirin veya rondo ile ufalayın
sonra tekrar kurutun
irilerini bir kavanoza
ufaklarını başka kavanozlara doldurun
işlem tamam
ayhan219
06-09-2013, 16:36
Kurutma
Bu yıl meyve fazla değildi ama yine de Ankara Armudundan kurutma yapabildik
kışın komposto
bizim ağızla hoşaf yaparız
ayhan219
06-09-2013, 16:38
Domates
Fasulye Kabak
marmelat ve reçel çeşitleri raflarda yerlerini alıyorlar yavaş yavaş
ayhan219
06-09-2013, 16:43
Kaynatmadan salça nasıl yapılır
Domatesler toplanır birkaç kez yıkanır bir bidona doğrayıp doldurulur
birkaç gün güneşde bekletilir
suyunu bırakmıştır suyu süzülür kevgirden elle geçirilir
bez torbaya doldurulup asılır
suyu damlaya damlaya katılaşması beklenir
torbanın ağzı açılıp güneşde havalandırılır
tuzu ilave edilip karıştırılır
kavanoza doldurulup üstüne zeytinyağı konup kapak kapatılır
işlem tamam
biraz çekirdekli oldu
ayhan219
06-09-2013, 16:48
Fidan yetiştirmek de ayrı bir hastalık oldu
meyve çekirdeklerini atamaz olduk hatta sokakta çöpte gördüğüm çekirdeklere üzülür oldum
her türden meyve çekirdeklerini toplayıp kurutuyoruz
makbül olan yabani meyve çekirdekleri imiş yabanisini buluyorum ama yinede yediğimiz meyve çekirdeklerinden de vazgeçemiyoruz
Domates biber
yani sebze çekirdeklerini de toplamadan olmuyor
bu artık bir yaşam biçimi oldu bizim için
ayhan219
06-09-2013, 16:52
Yıllar önce çok menekşe yetiştirmişdik
sonra sonra hepsi bitdi
derken geçen yıl 8.sınıfa giden kızımız çiçek yetiştirme ödevi almış
resimde görüldüğü gibi yetiştirdi çok da başarılı oldu
çok güzel oldu
Minarislim
07-09-2013, 08:32
Ayhan bey,Allah bereketini artırsın.Çok güzel kışlıklar hazırlanmış.Bizde'de aynı hummalı çalışma devam ediyor.Tabiii'ki bu işler yalnız olmuyor hanımlarımız bu işlerin baş kahramanı.Haklarını ödeyemeyiz.Selamlar,sevgiler.
Derya Hanim
07-09-2013, 15:45
Armut kurusuna haymanada cir derler hosafida guzel olur
uzun Zamandır giremiyorum siteye .Baktım çok güzel gelişmeler olmuş bahçede.Bakarsan bağ olur deyimi tam karşılıyor sanırım sizin bahçenin halini.
ayhan219
26-09-2013, 11:44
sn Minarislim
Derya Hanım
Fazmit
İncirli
ilginize dileklerinize teşekkür ederim
saygılar
ayhan219
26-09-2013, 11:46
Kavun karpuz ayçiçeği ve doğranmış domates
bahçeden
artık gülbirsen çiftliğimiz hem gül'süz hem birsensiz kaldııı. hepimizin başı sağolsun. tam bir doğa dostuydu.
Başsağlığı (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/15485-64.htm#post1209689)
Tanımıyordum ama bu genç yaşta...
Çok üzüldüm.
Sevenlerine sabırlar diliyorum.
hüseyindeniz
24-12-2013, 16:55
Mekanı cennet olsun.sayın Ayhan219 ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.
Allahın rahmeti üzerine olsun.
arslan-06
23-05-2016, 19:21
başınız sağolsun...
Sıfırdan bu günlere diyecekken... Acı haberi gördüm , çok üzüldüm. Başınız sağolsun.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.