PDA

View Full Version : Adil / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10

Adil
05-03-2013, 16:50
Soğanlı çiçekler bir bir filizlenmeye başladı.

Adil
06-03-2013, 14:58
6 mart 2013 çarşamba günü yani bugün Sabahleyin yoğun bir kar yağışıyla karşılaştık.
Uzun yıllar Trabzonda mart ayında kar yağışı olmamıştı.
2-3 Saat içinde hava öyle değişti ki .Kar gitti güneş geldi.
Karlar eridi ve pırıl pırıl güneşli bir manzaraya kavuştuk.
Gelin hep birlikte bu güzel anı yaşayalım.

Adil
06-03-2013, 15:02
Kar manzaraları.

Adil
06-03-2013, 15:07
kar bitkilerin üzerine çöktü.

Adil
06-03-2013, 15:10
Saat 10:00 a kadar devam etti.

Adil
06-03-2013, 15:13
Bunlar son görüntüler.

Adil
06-03-2013, 15:15
Ve bulutlar aralanıyor.

Adil
06-03-2013, 15:18
Ve karlar hızla erimeye başlıyor.

Adil
06-03-2013, 15:21
1 saat arayla pırıl pırıl güneşli bir gün kendini gösteriyor.

Adil
06-03-2013, 15:24
kar gitti güneşli o güzel manzara tekrar kendini gösterdi.
Bütün bu değişim 2-3 saat içinde oldu.
Çiçeklerimiz de tehlikeden kurtulmuş oldu.

h_dogan
06-03-2013, 15:44
Elinize sağlık müthiş bir görsel şölen olmuş.

ibrahimcetin
06-03-2013, 15:57
Sayın Adil bey Resimler çok güzel ellerinize saglık

sevoş
06-03-2013, 16:07
Adil bey Trabzon çok güzel bir yer. çok şanslısınız.şimdiden her yer yeşil.resimlerde güzel.

akçabardak
06-03-2013, 18:00
Kar, Güneş, Deniz ve yeşil... harika bir manzara. Hımmm ne yazık ki, biz kar sadece fotoğraflarda görüyoruz. Çok özledim şöyle lapa lapa kar yağarken pencere kenarına oturup seyretmeyi. Ellerinize sağlık, gözümüz gönlümüz açıldı.

Adil
07-03-2013, 17:17
Elinize sağlık müthiş bir görsel şölen olmuş.

Sayın h_dogan bey çok teşekkür ederim.
Şubatta 21 derece sıcaklığı gördük gömlekle dolaştık.
Mart kapıdan baktırdı kazma kürek yaktırdı.:)
Atalarımız ne demişse doğru demiş.

Adil
07-03-2013, 17:18
Sayın Adil bey Resimler çok güzel ellerinize saglık

Sayın İbrahimcetin beğeniniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Adil
07-03-2013, 17:20
Adil bey Trabzon çok güzel bir yer. çok şanslısınız.şimdiden her yer yeşil.resimlerde güzel.

Sayın sevoş Ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkürler.
İlkbaharın en güzel döneminde daha güzel fotoğraflarda buluşmak dileğiyle.
Saygılar selamlar.

Adil
07-03-2013, 17:34
Kar, Güneş, Deniz ve yeşil... harika bir manzara. Hımmm ne yazık ki, biz kar sadece fotoğraflarda görüyoruz. Çok özledim şöyle lapa lapa kar yağarken pencere kenarına oturup seyretmeyi. Ellerinize sağlık, gözümüz gönlümüz açıldı.

Sayın akçabardak Ocak ayında bir gün kar yağdı ve aynı gün eridi.
Mart ayında pek yağmazdı yine aynı benzer bir günü yaşadık.
Yükseklerde köy yolları kapandı.Biz denize yakın olduğumuz için kar fazla tutunamıyor.
Kar yağması toprak için ve sağlık için çok önemli.
Şubatta kuraklık yaşadık sulama bile yaptım.Toprak susuzluktan çatladı.21 dereceyi gördük 3 hafta.
Bu bizi endişelendirmişti.Bu kar yağışıyla herşey normale döndü.
Ayaz,don tehlikesi başladı fakat aldığımız tedbirlerle ufak hasarlarla atlatmaya çalışıyoruz.:)
Kar yağışını izlemeyi bende çok severim.
Sıcak bir bardak çay veya kahve üzerine iyi gider doğrusu.:)
Saygılar selamlar efendim.

gülenyüz
07-03-2013, 20:21
Sn Adil,güzel memleketimden resimler paylaşmış sın. Ellerine sağlık.Havada çok güzele benziyor.Saygılar..

h_dogan
07-03-2013, 20:42
Sayın h_dogan bey çok teşekkür ederim.
Şubatta 21 derece sıcaklığı gördük gömlekle dolaştık.
Mart kapıdan baktırdı kazma kürek yaktırdı.:)
Atalarımız ne demişse doğru demiş.

Ne yalan söyleyeyim ben havanın dönmesini bekliyordum geçen sene de hava ılık gidip mart ayında don olmuştu. Burda da dün ve önceki gün hafif don oldu.

Adil
08-03-2013, 17:24
Sn Adil,güzel memleketimden resimler paylaşmış sın. Ellerine sağlık.Havada çok güzele benziyor.Saygılar..

Bu gün çok güzel bir gün yaşadık.Adeta yazdan kalma bir gün dü.Pazartesine kadar devam edeceği söyleniyor.
İskenderpaşa camiinden cuma namazı çıkışı iki fotoğraf çektim.Bu fotoğraflarıda Trabzon ve yaylaları konu başlığında yayınlayacağım.
Trabzon bugün çok kalabalıktı.İnsanlar parklarda bahçelerde düğün evi gibi kalabalıktı.:) Böyle güzel bir günde kim evde durmak ister.:)
Saygılar selamlar

Adil
08-03-2013, 17:31
Ne yalan söyleyeyim ben havanın dönmesini bekliyordum geçen sene de hava ılık gidip mart ayında don olmuştu. Burda da dün ve önceki gün hafif don oldu.
H_dogan bey Bu kar süprizi bizi kötü yakaladı.Meleklerin borularında biraz hasar verdik.
2 günden beri adeta pastırma sıcakları yaşadık.Pırıl pırıl güneşli günler İlkbahar özlemimizi dahada artırdı.
Bütün günler dilediğimiz gibi olsun İnşallah.
Saygılar selamlar.

Adil
08-03-2013, 17:40
Aniden bastıran kar yağışı ve bir gün önce Gece çöken ayaz kırağı Meleklerin borularına gözle görülür zarar verdi.
Akşam Hava açıktı fakat krağı olmadı.
İnşallah böyle kötü süprizler birdaha yaşamayız.

Adil
08-03-2013, 17:49
Osman beyden gelen kargo .Zeytin fideleri, Üzüm şaşırtmaları ve kalemleri,
Soğanlı çiçekler.

Osman beye çok teşekkür ederim.

Adil
08-03-2013, 17:53
Osman beyin gönderdiği üzüm şaşırtmaları ve kalemleri.Kalemleri şimdilik suya koydum yarın Allah izin ederse saksılarda toprağa dikeceğim.
Her çeşitten iki adet göndermiş.Bir ağbeyime biri bana.:)
Teşekkürler Osman bey.

YeniGine
08-03-2013, 17:53
:eek: Sayın Adil ne kadar güzel bir kargo gelmiş; güle güle büyütün inşallah. Soğanlılar çok hoşuma gitti. Nedir onların isimleri, hep çiçekli mi kalıyorlar acaba?

Adil
08-03-2013, 18:13
Sayın YeniGine soğanlı çiçeklerin isimlerini bilmiyorum süpriz oldu.Sağolsun osman bey gönderdi.Bu akşam araştıracağım.Osman beyin sayfalarını ziyaret etmem lazım.:)

YeniGine
08-03-2013, 18:13
Sayın Adil; bildim bildim soğanlı bitkileri Osman Bey deyince Sayın smnunal ın bahçe sayfasında görmüş idim bir çeşit lale idiler. Sizin kargonuzdakiler daha açmış halleri ve gerçekten de çok güzeller. Bahçede renk renk öbek öbek çok hoş dururlar.

Adil
08-03-2013, 18:22
Şimdi smnunal ın bahçesinden geldim.O bölgeye has bir lale çeşidiymiş.Osman bey en güzellerinden göndermiş sağolsun.

Benol Hazaroğlu
08-03-2013, 18:32
Ganimetler güzelmiş. Sizlerin bahçesindede o yörenin çiçekleri çoğalacak şimdi.

Meleklerin borularına üzüldüm. Seneye onları sarıp sarmalayacaksın çaresi yok.

Adil
08-03-2013, 18:52
Eğer çoğaltabilirsem paylaşırız Benol abla.Osman bey istemeden gönderiyor vallahi.:)
Yüreği güzel insan.Allah gönlüne göre versin.Zeytinler ve üzümler bakalım bölgemize uyum sağlayacakmı..?İnşallah güzel süpriz yaparlar.:)
Meleklerin boruları donsa gahi kökten aynı yıl aynı boya ulaşıp çiçek açıyorlar.Eğer tam kurumazlarsa çiçek açmalarıda daha erken olacak.

cemo
08-03-2013, 18:55
Sevgili Adil

Meleklerin boruları bizim buralarda kar ve don olaylarına dayanamıyor. Gecen sene boyumu gecen, ağaccık olan öldü. Sonbaharda yeni çelik dikmiştim durumu iyi. Kesinlikle sarıp sarmalamak gerekiyor.
Ama senin meleklerin borusunda hayat var gibi duruyor, bence filizlenir üzülme.

İşlerinde başarılar dilerim kardeş.

Adil
08-03-2013, 19:09
Cemo çok teşekkür ederim.Akşam kırağı olmadı havalarda baya ısındı.Umarım tekrar canlanırlar.Denize yakın olmamız tek avantaj.Cemreler düştüğü için donma riski azalmaya başlar artık.3 gün daha havalar güneşli gidecek.Ardından yağmur geliyor.Sonuçları bekleyip göreceğiz.

cemo
08-03-2013, 19:17
Son cemrede düştü diyerek muşamba altındaki sukulentlerimi açtım, gün yüzü görsünler diyerek. İnşallah ani düşüş olmaz havada. Melissa ve bazı türleride açtım bakalım göreceğiz durumu.

Bol güneşli güzel günler diliyorum.

Adil
08-03-2013, 20:11
Amin.Hepimize kolay gelsin cemo.

fikreteren
09-03-2013, 16:37
Bu havalara güven olmaz.Ne demiş atalarımız.' mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.'
Bence daha erken çiçeklerin üstünü açmak.Kolay gelsin.

Adil
09-03-2013, 18:12
Sayın firketeren havanın durumuna göre hareket etmek lazım.Beklemediğimiz gelişmeler Bizlere süpriz yapabiliyor.Herzaman Meteorlojinin 5 günlük hava durumu haritasını takip ediyorum.Türkiyede Meteorloji bilgileri doğruluk oranı %99 lar seviyesinde.Bu da bize güven veriyor.Karasal iklimlerde Mart ayının çıkması daha doğru olur .

gülenyüz
09-03-2013, 18:43
Sn Adil ve Sn fikreteren,Merhabalar bende çok korkuyorum.Havalar soğuyacak diye.Karadeniz dona çekmez ama hayırlısı.Saygılar...

Adil
10-03-2013, 21:15
Sayın gülenyüz Merhabalar.Hepimizin korkusu aynı.:)
Saygılar selamlar.

Adil
10-03-2013, 21:23
Adını bilmediğim bu güzel çiçekler Fındık ocaklarının altında her yıl aynı güzellikleri sunuyorlar.İlkbaharın ilk müjdeci çiçeklerinden.

h_dogan
10-03-2013, 21:27
Doğaya hayran olmamak elde değil biz deli gibi uğraşıyoruz ama doğada kendi kendine daha az istekle daha güzel çiçek açıyor bitkiler. ;)

Adil
10-03-2013, 21:33
Özgür ortamında yetişen doğal çuhalar.

KAPTANzst
10-03-2013, 21:37
Bu sefer galiba bahar geldi;)

hira
10-03-2013, 21:40
bayıldım harikalar.orda olmayı isterdim:)

Adil
10-03-2013, 21:43
Doğaya hayran olmamak elde değil biz deli gibi uğraşıyoruz ama doğada kendi kendine daha az istekle daha güzel çiçek açıyor bitkiler. ;)
Sayın h_doğan bey, Doğal olan herşeyin yerini, hiç birşey tutmaz.
Çakma çiçekler furyası dünyada hızla sürüyor.Genleriyle oynanarak, özelliği ve aslı değiştirilmiş olarak karşımıza çıkıyorlar.Şifai hiçbir değeri yok.Sadece görsel olarak vitrinde yerini alıyorlar.
Bütün çiçekleri gerçek doğasında,ortamında göremediğimiz için Bazen çakma çiçeklere yönelmek zorunda kalıyoruz.:) Sadece hevesimizi ve özlemimizi giderebilmek için.
Her bitkiyi,canlıyı ve çiçeği doğal ortamında görmek en güzel olanıdır.Fırsat bulabildiğimiz sürece.:)

Adil
10-03-2013, 21:47
Bu sefer galiba bahar geldi;)

Bugün bahçede tişört ile çapa ve belleme yaptım.Güzel ter attım.Hava çok sıcaktı.Hatta güneş şemsiyesini bile açmak zorunda kaldım.:)
Bahar geldi diyebiliriz.

Adil
10-03-2013, 21:49
bayıldım harikalar.orda olmayı isterdim:)

Sayın Hira ,Kim istemezki,Herşeyin doğalı en güzeli.

Adil
10-03-2013, 22:19
İlkbahar Trabzonda bu çiçeklerle gelir.

Adil
10-03-2013, 22:23
Bunlarda sarı olan,Her yıl fındık bahçelerini süsleyen güzeller.

Adil
10-03-2013, 22:25
Sap üzerinde inanılmaz çiçek demeti oluşmuş.Kokusu insanı mest ediyor.

Adil
10-03-2013, 22:32
Bugün çok güzel bir hava vardı.Biraz belleme yaparak antrenman yaptık.:)
Kısa kol tişörtle çalıştım.Hatta güneş şemsiyesini bile açmak zorunda kaldım.
Bu fotoğrafları hanım çekti.:) mola için Kahve getirdi.Fotoğraf makinesini seradan alarak beni fotoğrafladı.Güzel bir anı oldu.

Adil
10-03-2013, 22:37
Bu yaptığım yer sırık fasulyesinin yeri.Havalar ısınıp toprak sertlemeden yerini hazırlamak istedim.Gecen ki kar yağışı ve kırağı toprağı çok güzel yumuşatmış.

Adil
10-03-2013, 22:39
Şemsiyemizi açarak sezonuda açmış olduk.:)

Adil
10-03-2013, 22:42
Çiçek kanalını çapalayarak toprağı havalandırdım.Sıkışmış ve çoğalmış glayör soğanlarını diğer çiçek kanallarına diktim.Şimdi bir yağmuru hakettiler.:)

akçabardak
10-03-2013, 23:30
Maşallah Adil bey, sizin bahçede de büyük gelişmeler var. Ellerinize sağlık, hele o 1550. mesajınızdaki çiçeğe bayıdım o ne güzellik öyle, sıra sıra aralarında yapraklar, harika bir çiçek,çok beyendim.

YeniGine
11-03-2013, 00:20
Sayın Adil; maşallah bu ne güzelliktir böyle. Yani bahçe ile uğraşmasanız bile ki uğraşıyorsunuz, kolaylıklar diliyor, rastgele diyorum; çevrede, doğadaki çiçekleriniz bile harikalar. :)) Ben de bahçe sayfama çuhalarım, menekşelerim diye övüne övüne fotoğraf koyuyorum. Gerçekten maşallah; imrendim, gıpta ettim, ah oralarda olmak vardı diye düşündüm.
Tamam artık çok şükür bahar geldi inşallah gönlünüzce bir bahçe diliyorum. Kolay gelsin.

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 06:22
Sevgili Adil;
Bu bahçeye ilk defa gireceğim. Yazın hiç fırsatım olmuyor. birkaç bahçede zoraki birkaç satır yazabilecek kadar vaktim oluyor. Bu yaz birde buna internet bağlantısı yetersizliği eklendi. hiç kimsye yazamadım.

Bu arada bir çok üyemizde yeni bahçe sayfaları açmış. Artık zamanım elverdiğince onlarada gözatmaya çalışacağım. Ama öncelikle sizin gibi oldukça uzun zamandır bahçe sayfası olan arkadaşları ziyaretle işe başladım.

Aslına bakarsanız henüz bahçenizi gezmedim. İşe sondan başladım. Ne olur ne olmaz, sayfaları incelerken zaman daralır, yazmaya fırsat bulamam, o zaman yazamadım diye, yine canım sıkılırdı diye.:D

Şimdi sondan başa, bahçeni dolaşmaya başlıyorum Sevgili Adil...
Gördüklerimle ilgili duygularımı ne zaman yazsam olur artık. Ohh be..Rahatladım.:D

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 07:17
Epeyce gezdim.
Onca güzellikle tanıştım. Kafkas Gülü'ne hayran oldum. Ama ne yazıkki bahçemde olsun isteyemiyorum. bunun iki nedeni var.
Birincisi bizimkisi taban arazi. Biraz zor olur. İkincisi onun güzelliğini sergilediği şu günlerde bia İstanbul'da oluyoruz.:(

O nedenle bu güzelliği Sevgili KAPTANzst ve senin bahçende seyredip zevkini çıkaracağız.

Çatallı bel küreğine bayıldım. Çarşamba' da pancar sökümü için kullanıldığını görmüştüm. Şimdilerde elle söküm yapılımıyor ya...

1549 nolu mesajdaki sarı çiçeklere Basur Otu deniliyormuş. Bu gittiğimde , bizim bahçeyide epeyce kapladığını gördüm. Mayısta kayboluyor. Ha bu arada, gerek sizin gerek benim bahçelerde görünen şu bahar müjdecisi çiçekler var ya! İşte onlar adlarını Sayın Nuri Mürvet' in bahçesinde de var. Malum o hepsini adlarını biliyor. Basur Otunuda oradan kopya çektim. bir sende gözat istersen. Belki bakmışsındır ya.:)

Sevgili smnunal çok eli ve gönlü bol bir kardeşimiz. Banada önerdi göndermek için. Ama dedim ya, ben baharda İstanbul'da olduğum için o güzelim gelincik kılıklı laleleri göremeyecektim.
birde üzüm bizde çok zor oluyor. Taban arazide her gece çise iniyor. Buda hastalık demek tabi. 10 güne bir ilaçlamak, kükürtlemek gerekiyor. O yüzden istemedim. Malum üzüm nemi hiç sevmiyor. siz biraz yamaçtasınız ama yinede mantari hastalıklara karşı sık sık ilaçlarsınız artık.

KAPTANzst ve sizin sralarınız kurtarıcı. Maşallah elinizden ustalık geliyor. Baksanıza duvarda taş duvar efekti vermeyi düşünüyorsunuz. çok güzel olacağı muhakkak. Kutluyorum. seranın yanında onlarca pet şişe saksı ve içlerinde çelikler. Onları nereye dikeceksiniz?:p Bana bu bitki deliliği gibi geliyor. Eeee. ne de olsa çoğumuzda var.:D

6 mart günü çekilmiş kar görüntülride çok güzel. Özellikle deniz manzaralı olanları harika.

Güle güle, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün Sevgili Adil.

Adil
11-03-2013, 18:40
Maşallah Adil bey, sizin bahçede de büyük gelişmeler var. Ellerinize sağlık, hele o 1550. mesajınızdaki çiçeğe bayıdım o ne güzellik öyle, sıra sıra aralarında yapraklar, harika bir çiçek,çok beyendim.

Sayın akçabardak.
O çiçeğin adı kafkas gülü.Bir kokusu var hanımeli keskinliğinde ve farklı lezzette .Bu yıl ikinci yılı,yerini de çok sevdi.Kamelya alanında Kokusu etrafa yayılıyor.Simdilik onunla idare ediyoruz.:)

Adil
11-03-2013, 18:50
Sayın Adil; maşallah bu ne güzelliktir böyle. Yani bahçe ile uğraşmasanız bile ki uğraşıyorsunuz, kolaylıklar diliyor, rastgele diyorum; çevrede, doğadaki çiçekleriniz bile harikalar. :)) Ben de bahçe sayfama çuhalarım, menekşelerim diye övüne övüne fotoğraf koyuyorum. Gerçekten maşallah; imrendim, gıpta ettim, ah oralarda olmak vardı diye düşündüm.
Tamam artık çok şükür bahar geldi inşallah gönlünüzce bir bahçe diliyorum. Kolay gelsin.

Sayın YeniGine Beğeniniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Çuhalardan ve bu çiçeklerden sonra her ay farklı çiçekler onların yerini alacak.Hepsi sırasını bekliyor.Adeta podyuma çıkmak için sırasını bekleyen mankenler gibi.:)
Çuhalar rakım yüksekliğine göre renk farklılıkları oluşuyor.
Bizim olduğumuz bölgede ağırlık mor pembe Az da olsa beyaz ağırlıklı.Az yükseklerde beyaz sarı karışık ,beyaz ağırlıklı.
Biraz daha yükseklerde Sarı hakim oluyor.
Bu anlar ilkbaharın en güzel günleri.Keşke sizlerde böyle güzellikleri görebilme şansına sahip olabilseydiniz.
Bugün Yapraklar açmaya kuşlar farklı bir neşeli ötmeye başladı.Sıcaklıklar arttıkça Yeşilin tonları gözle görülür bir şekilde hakim olmaya başlıyor.
İlkbahar hepimize hayırlı olsun.

Adil
11-03-2013, 18:55
Sevgili Adil;
Bu bahçeye ilk defa gireceğim. Yazın hiç fırsatım olmuyor. birkaç bahçede zoraki birkaç satır yazabilecek kadar vaktim oluyor. Bu yaz birde buna internet bağlantısı yetersizliği eklendi. hiç kimsye yazamadım.

Bu arada bir çok üyemizde yeni bahçe sayfaları açmış. Artık zamanım elverdiğince onlarada gözatmaya çalışacağım. Ama öncelikle sizin gibi oldukça uzun zamandır bahçe sayfası olan arkadaşları ziyaretle işe başladım.

Aslına bakarsanız henüz bahçenizi gezmedim. İşe sondan başladım. Ne olur ne olmaz, sayfaları incelerken zaman daralır, yazmaya fırsat bulamam, o zaman yazamadım diye, yine canım sıkılırdı diye.:D

Şimdi sondan başa, bahçeni dolaşmaya başlıyorum Sevgili Adil...
Gördüklerimle ilgili duygularımı ne zaman yazsam olur artık. Ohh be..Rahatladım.:D
Orhan bey bahçeme ziyaretiniz e çok memnun oldum.Fikirlerinizi düşüncelerinizi paylaşmak dileğiyle.
Saygılar selamlar.

perimar
11-03-2013, 18:59
İlkbahar Trabzonda bu çiçeklerle gelir.
ama olmaz ki bu kadar da güzel olunmaz ki ! bayılıyorum Çuhalar a. Keşke çiçek açma süreleri daha uzun olsa...

Adil
11-03-2013, 19:00
Bu gün toprak belleme işini ve çevre Temizliği işleri yapıldı.Bazı çiçekler soğanları ve fideleri dikildi.

Adil
11-03-2013, 19:23
Epeyce gezdim.
Onca güzellikle tanıştım. Kafkas Gülü'ne hayran oldum. Ama ne yazıkki bahçemde olsun isteyemiyorum. bunun iki nedeni var.
Birincisi bizimkisi taban arazi. Biraz zor olur. İkincisi onun güzelliğini sergilediği şu günlerde bia İstanbul'da oluyoruz.:(

O nedenle bu güzelliği Sevgili KAPTANzst ve senin bahçende seyredip zevkini çıkaracağız.

Çatallı bel küreğine bayıldım. Çarşamba' da pancar sökümü için kullanıldığını görmüştüm. Şimdilerde elle söküm yapılımıyor ya...

1549 nolu mesajdaki sarı çiçeklere Basur Otu deniliyormuş. Bu gittiğimde , bizim bahçeyide epeyce kapladığını gördüm. Mayısta kayboluyor. Ha bu arada, gerek sizin gerek benim bahçelerde görünen şu bahar müjdecisi çiçekler var ya! İşte onlar adlarını Sayın Nuri Mürvet' in bahçesinde de var. Malum o hepsini adlarını biliyor. Basur Otunuda oradan kopya çektim. bir sende gözat istersen. Belki bakmışsındır ya.:)

Sevgili smnunal çok eli ve gönlü bol bir kardeşimiz. Banada önerdi göndermek için. Ama dedim ya, ben baharda İstanbul'da olduğum için o güzelim gelincik kılıklı laleleri göremeyecektim.
birde üzüm bizde çok zor oluyor. Taban arazide her gece çise iniyor. Buda hastalık demek tabi. 10 güne bir ilaçlamak, kükürtlemek gerekiyor. O yüzden istemedim. Malum üzüm nemi hiç sevmiyor. siz biraz yamaçtasınız ama yinede mantari hastalıklara karşı sık sık ilaçlarsınız artık.

KAPTANzst ve sizin sralarınız kurtarıcı. Maşallah elinizden ustalık geliyor. Baksanıza duvarda taş duvar efekti vermeyi düşünüyorsunuz. çok güzel olacağı muhakkak. Kutluyorum. seranın yanında onlarca pet şişe saksı ve içlerinde çelikler. Onları nereye dikeceksiniz?:p Bana bu bitki deliliği gibi geliyor. Eeee. ne de olsa çoğumuzda var.:D

6 mart günü çekilmiş kar görüntülride çok güzel. Özellikle deniz manzaralı olanları harika.

Güle güle, sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün Sevgili Adil.

Orhan bey Kafkas gülü Karadeniz iklimine uygun bir çiçek.Fazla özen istemiyor bizim bölgemizde.
Çatallı kürek dediğiniz.Trabzon bölgesinde herkesin kullandığı Bel diye adlandırdığımız bir köy tarım aleti.
Kazma,Kürek,Bel,Tırmık yöremizin en önemli toprak işleme aletleridir.
Bel zor toprakları işlemede ideal bir çapa aletidir.
Smnunal yüreği güzel bir insan.Paylaşım konusunda Takdir edilecek biri.
Sizin aracılığınızla tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.
Ağbeyim ve ben seralarıda yardımlaşarak yaptık.Kaynak ve montaj işlerinimn hepsini biz yaptık.Zaten konuyla ilgili başlıkları ziyaret edince bunları görebilirsiniz.
Bir yılda bu kadar yapabildik.Bakalım bizi daha ne süprizler bekliyor.
Duvar boyama işi ilk yapacağım bir sanat dalı olacak.:)
Pet şişelere diktiğim fidelerin çoğu kivi,çiçek,meyve türleri.Tam manasıyla köklenince bende olmayanlardan bahçeme dikeceğim.Bu alan benim domates (SEBZE) fidelerimi koyacağım bir alan.Burayı yapmamın amacı bu idi.
Şimdilik böyle kullanıyorum.
Bitki deliliği konusuna katılıyorum.Olmazsa olmazımdır.:D
Kar fotoğraflarını beğendiğinize mutlu oldum.
Saygılar selamlar Orhan bey.

Adil
11-03-2013, 19:28
ama olmaz ki bu kadar da güzel olunmaz ki ! bayılıyorum Çuhalar a. Keşke çiçek açma süreleri daha uzun olsa...

Sayın perimar.
Çuhalar 2 hafta daha devam eder.Sırada farklı çiçekler bekliyor.
Kısa ömürlüde olsa bu anı yaşamak çok güzel.
Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım.:D

smnunal
12-03-2013, 09:36
Sap üzerinde inanılmaz çiçek demeti oluşmuş.Kokusu insanı mest ediyor.

Sayın Adil bey,

Öncelikle elime sağ salim ulaşan ve özenle paketlenmiş bitkiler için çok teşekkür ediyorum. Umarım yeni yurtlarına çabuk uyum sağlarlar.

Yukarıdaki mesajınızda belirttiğiniz çiçek demetini görmeye ve o bahsettiğiniz güzel kokuyu hissetmek için umarım Trabzona kadar gitmek zorunda kalmayız.

Bazı mesajlardaki onore edici sözleriniz içinde çok teşekkür ederim. Elimizdekini ve gönlümüzdekini paylaşma mutluluğunu herkesin yaşamasını temenni ediyorum.

Muğladan selamlarımla.

Adil
12-03-2013, 16:47
Osman bey güle güle sağlıkla büyütünüz İnşallah.
Kafkas gülü ile ilgili bugün telefon da görüşmüştük gereken yapılacaktır.
Gönlü güzel insanları güzel telaffuz etmek benim kişiliğimin ve bakış açımın bir parçası olduğunu söyleyebilirim.Beyaz a asla siyah diyemem.Siyaha da asla beyaz.
Trabzondan Muğlaya saygılar selamlar efendim.

cemo
12-03-2013, 16:57
Kısa ömürlüde olsa bu anı yaşamak çok güzel.
Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım.:D
Aynı bu düşünce ile, kısa olsada kalan ömürleri, hercailer diktim dün bahceye.

Yaprakgüzeli fideleri gelinceye kadar, bunlar ancak gelişir gerçi.

Kıştan sonra bahcede renk arıyor insan, böyle delilikler yapıyor işte.

Adil
12-03-2013, 17:02
Ağaçlar çiçeklendi, fındık yaprakları ve bazı ağaçların yaprakları açmaya başladı.
Artık İlkbahar tam anlamıyla geldi.
Bugün sıcak yaz günü gibi bir gündü ve akşama doğru ılık bir havada yağmur yağdı,herşey normal görünüyor.:)
Kış sona erdi diyebiliriz.

Adil
12-03-2013, 17:05
Çuhalar dan son resital.:)

akçabardak
12-03-2013, 17:16
Rengarenk ne güzel allahııım, ben orada olsam nereye basacağımı şaşırırım. Allahın verdiği şu güzelliklere bakın ya. Nasıl da güzel açmışlar

tekomusti
12-03-2013, 17:18
Abi maşallah hepsi çok güzel
çuhaların arasında küçük beyaz çiçeklerin adı ne biliyormusun abi çok güzel görünüyorlar
İyi akşamlar

Adil
12-03-2013, 17:46
Rengarenk ne güzel allahııım, ben orada olsam nereye basacağımı şaşırırım. Allahın verdiği şu güzelliklere bakın ya. Nasıl da güzel açmışlar

Sayın akçabardak.
Böyle güzel çiçekleri insan görünce kendi bahçesinin çiçeklerini unutuyor.:)
Dağ taş çiçeklerle doluyor.İnsan ne tarafa bakacağını şaşırıyor.
Derinden bir soluk almak en güzel davranış biçimi oluyor .:)
Üzerlerine yatıp uzanmak ve el ense yapmak ta farklı bir güzellik.
Çünki çok iyi biliyorsunuzki üzerlerine yatmakla onlara asla birşey olmuyor.
Her yıl çoğalarak tekrar büyüyorlar ve tekrar çiçek açıyorlar.
Zamanın güzelliğini yaşamak önemli olan.
Buna çocukça güzel bir davranışta diyebiliriz.:)

Adil
12-03-2013, 17:50
Abi maşallah hepsi çok güzel
çuhaların arasında küçük beyaz çiçeklerin adı ne biliyormusun abi çok güzel görünüyorlar
İyi akşamlar

Sayın tekomusti.
Çuhaların arasındaki beyaz yıldız şeklindeki çiçekler Çiğdem türü bir çiçek.
Halk arasında Sakarca olarak biliniyor.
Soğanlı bir çiçek.Güzelliği yanında.Çok güzel yemeği oluyor.
İlaç sanayinde de kullanılıyor.
İyi akşamlar.

garlangufa
20-03-2013, 16:36
Adil selamlar,
Fotograflarınla memleket hasreti gideriyorum. Hergün olmasa bile haftada birkaç kez fotograf koyabilirsen hiç olmazsa memleketimizi uzaktan da olsa takip edebiliriz. Uzun süre oldu gelemedim Trabzona, enson geldiğimde de benim topraksız tarım serası (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/28035.htm) ile uğraştığımdan görüşemedik. Neyse 31 Ekim itibari ile emekliliğimi istedim, artık daha sık görüşeceğiz. Şahin abiye de selamlar,
İyiki varsınız
Görüşmek üzere, hoşcakalın
NOT: Bahceyi derin belleme, 10 cm den fazla olunca bedava işciler olan solucanların yaşam ortamları altüst oluyor ve iyi çalışamadıklarından toprağı işleyemiyorlar. Toprak üstüne 5cm kalınlıkta kerme(inek gübresi) ser başkada birşey yapma. Ben geçen yıl denedim sonuç süperdi.

berrinb
21-03-2013, 23:03
Resimlerin hepsi de mükemmel ....Çuhalar başta olmak üzere bütün kır çiçekleriniz çok güzeller...Artık nisan -mayıs komar ağaçlarının harika görüntülerini bekliyoruz....Bu meyanda bahçeniz de çok güzel tertiplenmiş....Kafkas gülü Sevgili Kaptan zst.in ağacını sollayacak görüntüler vermiş....:))
Ellerinize sağlık...1570 mesajdaki 4.karede geri planda mürdüm rengi bir çuha görüyorum..Gerçekten o renk ise onu bahçenize alınız derim....Fotoğraf renkleri çok güzeldi.....:) Selam ve sevgiler ,kardeşim...:)

fikreteren
22-03-2013, 06:24
Tam benlik yerler.Çok güzeller. ellerinize sağlık.

dilek aydemir
22-03-2013, 15:18
yok böyle güzellikler. bayıldım oralara ben :=))

Lazuti
24-03-2013, 22:00
İyi geceler abi kolay gelsin, eğer ki bel belleme mecisine rast gelirsen çekmeni isterim..Buda böyle bir rica olsun ;)

Asya Ceylan
27-03-2013, 16:08
Bu cuhaları hep görüyordum burdaki arkadaşlardan ama bende yoktu. hediye geldi ne kadar müthiş kokusu varmış meğer ;)

gülsu
28-03-2013, 08:32
Kafkas gülünü ilk defa görüyorum. Ne kadar güzel ve değişik bir çiçek. Nereden temin etttiniz. Görüntülerin hepside çok güzel. Bizim burayla aynı doğaya sahip. Ellerinize sağlık. Bahçenizde her şey mevcut. Maşallah.

Adil
30-03-2013, 16:17
Adil selamlar,
Fotograflarınla memleket hasreti gideriyorum. Hergün olmasa bile haftada birkaç kez fotograf koyabilirsen hiç olmazsa memleketimizi uzaktan da olsa takip edebiliriz. Uzun süre oldu gelemedim Trabzona, enson geldiğimde de benim topraksız tarım serası (http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/28035.htm) ile uğraştığımdan görüşemedik. Neyse 31 Ekim itibari ile emekliliğimi istedim, artık daha sık görüşeceğiz. Şahin abiye de selamlar,
İyiki varsınız
Görüşmek üzere, hoşcakalın
NOT: Bahceyi derin belleme, 10 cm den fazla olunca bedava işciler olan solucanların yaşam ortamları altüst oluyor ve iyi çalışamadıklarından toprağı işleyemiyorlar. Toprak üstüne 5cm kalınlıkta kerme(inek gübresi) ser başkada birşey yapma. Ben geçen yıl denedim sonuç süperdi.
Aleykumselam Garlangufa kardeşim.
Emekliliğiniz hayırlı olsun.
Bahçemi ziyaret edenlerin sayısı gittikçe artıyor.Farklı illerden ve bölgemizden gelen arkadaşlar Sera ve çevre düzenlememi çiçekleri meyveleri çok beğeniyorlar takdir ediyorlar.
Henüz erken olmasına rağmen yinede güzel diyorlar.
Mayısta bu alan çiçeklerle dolacak daha farklı güzel görünecek.
Gelen misafirlerimizi Mayıs ayında tekrar ziyaret etmelerini istiyorum.
Karadeniz dışındaki bölgelerden gelenler bölgemizin flora ve toprak verimini,bitki örtüsünü çok takdir ediyorlar.
Şu sıralar tanıdığım tanımadığım bay bayan birçok ziyaretçim oldu.Herpsiyle bu konularda bilgi paylaşımı yaptık.
Belleme ve solucanlar konusunda çok haklısınız.
Belleme yaparken 30-40 solucan yüze çıktı.Tekrar toprağa saplandılar.
Hayvan gübresi Kerme bahçe için biçilmiş kaftan.
Solucanların artmasını sağlıyor.
Toprağı yumuşatıyor.
Nemli kalmasını sağlıyor.
Bitkinin vitamin değerlerini karşılıyor.
Verimi artırıyor.
Sizde iyiki varsınız .
Saygılar selamlar kardeşim.

Adil
30-03-2013, 16:33
Resimlerin hepsi de mükemmel ....Çuhalar başta olmak üzere bütün kır çiçekleriniz çok güzeller...Artık nisan -mayıs komar ağaçlarının harika görüntülerini bekliyoruz....Bu meyanda bahçeniz de çok güzel tertiplenmiş....Kafkas gülü Sevgili Kaptan zst.in ağacını sollayacak görüntüler vermiş....:))
Ellerinize sağlık...1570 mesajdaki 4.karede geri planda mürdüm rengi bir çuha görüyorum..Gerçekten o renk ise onu bahçenize alınız derim....Fotoğraf renkleri çok güzeldi.....:) Selam ve sevgiler ,kardeşim...:)
Teşekkür ederim Berrin abla.
2 etap bahçe düzenlememi beğenmenize memnun oldum.
2 adet kafkas gülüm var ikiside çok sağlıklı büyüyorlar.Birtanesi çiçek rekoru kırdı adeta.Gövdesi çiçeklerle kaplandı.Genelde yeni taze fidanlarda bu görsellik oluyor.
Mürdüm eriği rengindeki çuhalardan fındık bahçelerinde bolca var.Onları doğal ortamında daha çok seviyorum.Bahçemi ziyarete gelen misafirlerimize çeşitleri saymakta zorlanıyorum.Onca ismi akılda tutmak zor oluyor.Ben saydıkça onlarda böyle pür dikkat dinliyorlar.
Hatta yoldan geçen arabadan inip gelenler oluyor, bu alanı ve serayı nasıl yaptığımı soruyorlar.Bilgi alıyorlar.Bu bölgede emekliler için böyle hobi bahçe ve sera işlerini ilk yapan bizler olduk.Bu nedenle gelenlerin çoğunluğu emekli arkadaşlar oluyor genelde.
Selamlar sevgiler Ablacığım.

Adil
30-03-2013, 16:35
Tam benlik yerler.Çok güzeller. ellerinize sağlık.
Sayın fikreteren kardeşim sağol.
Beğenmenize memnun oldum.Teşekkür ederim.

Adil
30-03-2013, 16:36
yok böyle güzellikler. bayıldım oralara ben :=))
Sayın dilek-aydemir.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler.

Adil
30-03-2013, 16:40
İyi geceler abi kolay gelsin, eğer ki bel belleme mecisine rast gelirsen çekmeni isterim..Buda böyle bir rica olsun ;)
Sayın Lazuti kardeşim.
Belleme meclisi videolarını Youtub ta çok izledim.Harika bir gelenek.Fakat bitmek üzere.Şimdilerde herkes tek belliyor.:)
Bazı ilçelerimizde devam eden yerler azda olsa var. Rastlarsam illaki videoya çekerim.

Adil
30-03-2013, 16:44
Bu cuhaları hep görüyordum burdaki arkadaşlardan ama bende yoktu. hediye geldi ne kadar müthiş kokusu varmış meğer ;)
Sayın Asya Ceylan.
Çok keskin olmasada kendilerine özgü harika kokuları var.
Elimizde ezilince bu koku daha belirgin oluyor.
Çuhanın birçok hastalığa şifa olduğu bir gerçek.
Yanlızca doğal olanı.

Adil
30-03-2013, 16:48
Kafkas gülünü ilk defa görüyorum. Ne kadar güzel ve değişik bir çiçek. Nereden temin etttiniz. Görüntülerin hepside çok güzel. Bizim burayla aynı doğaya sahip. Ellerinize sağlık. Bahçenizde her şey mevcut. Maşallah.
Sayın gülsu.
Kafkas gülünün görünüşü kadar kokusuda insanı mest ediyor.Küçük bir ağaççık oluyor.Oturma alanlarına ayrıbir hava katıyor.Çiçek formu da çok güzel.
Kafkas gülünü Ağbeyim KAPTANzst den aldım.
Sitede satışınıda yapıyordu.

Adil
30-03-2013, 17:31
Bu gün sıcak ve güzel bir gün.

Adil
30-03-2013, 17:34
Sakarcalar geçiş töreninde.

Adil
30-03-2013, 17:35
Armut çiçeği ve papatyalar.

Adil
30-03-2013, 17:37
çilekler çiçeklenmeye başladı.

Adil
30-03-2013, 17:39
Fındık bahçesindeki yabani mavişler.

Adil
30-03-2013, 17:40
Fındık bahçelerindeki farklı güzeller.

Adil
30-03-2013, 17:42
farklı açı görsel.

Adil
30-03-2013, 17:43
iri bir incir çeşidi olan bu incir saksıda meyve verdi.Gelişmeleri ilerleyen günlerde paylaşacağım.

Adil
30-03-2013, 17:45
Buda saksıdaki beyaz incir oda meyveli.

Adil
30-03-2013, 17:46
İlk kez bu yıl diktiğim süsenin formu ve çiçeği yanında kokusuda harikaymış.

Adil
30-03-2013, 17:48
bahçemde çiçekler büyümeye devam ediyor.

Adil
30-03-2013, 17:49
kamelya çevresi.

Adil
30-03-2013, 17:51
fırça çalısı bu yıl çiçekleri daha fazla ve gelişmeleri daha güzel.

Adil
30-03-2013, 17:53
alev renkli skulent çiçeklerini açıyor.

Adil
03-04-2013, 17:05
2013 hobi seramda yetiştirdiğim fideler.

Adil
03-04-2013, 17:08
30 cm kadar uzayan meyveleri var ve çok verimli.hafif acı.
Arada görünen fideler ise ipek çiçeğinin tohumlarından çıkan fideler.

Adil
03-04-2013, 17:09
üçüz çiçeği sütleğen fideleri.

h_dogan
03-04-2013, 17:10
Fideler çok sağlıklı görünüyor. Elinize sağlık.
Kabakları şaşırttığınızda sorun oluyor mu, rahatça ayırabiliyor musunuz?
Kabakgiller topraksız şaşırtılırsa sorun olabiliyor o yüzden sordum.

Adil
03-04-2013, 17:10
bir tür sarmaşık çiçeği .Açınca ne olduğunu anlayacağız.

Adil
03-04-2013, 17:11
2 yıl üzerine çiçek açtılar.

Adil
03-04-2013, 17:13
yine herzamanki gibi.

h_dogan
03-04-2013, 17:14
bir tür sarmaşık çiçeği .Açınca ne olduğunu anlayacağız.

Sabah sefasına benziyor yaprakları. ;)

Adil
03-04-2013, 17:14
pembe çiçekli yonca çiçeği.

Adil
03-04-2013, 17:16
fındık bahçelerinin her yılki duayenleri.

Adil
03-04-2013, 17:18
bellemeden önce bahçedeki otlar kazma ile böyle temizleniyor sonra belleme yapılıyor.

Adil
03-04-2013, 17:20
su içinde çok iyi gelişen güzel formdaki sazlar.

Adil
03-04-2013, 17:23
Avusturalya mor dut u çelikleri son hali.
Üzerlerinde meyveler çıktı.
Köklenmelerini umut ediyorum.

Adil
03-04-2013, 17:25
barbekü çevresi canlanmaya başladı.

Adil
03-04-2013, 17:26
çevresi.

Adil
03-04-2013, 17:28
Donmaktan kurtulup filiz attılar.

Adil
03-04-2013, 17:30
İncir çelikleri filizlenmeye başladı.

Adil
03-04-2013, 17:32
2m boyundaki mor dut bu yıl meyve ile doldu.

Adil
03-04-2013, 17:34
birinci fotoğraftaki iri etli siyah üzüm çeşidi.2 yıllık.
2 fotoğraftaki üzüm Osman beyden gelen siyak kurutmalık üzüm.

Adil
03-04-2013, 17:36
2 yıllık bu üzüm bu yıl ilk kez çiçek açıyor.
Çiçeklerini ve Meyvelerini ilk kez göreceğim.

Adil
03-04-2013, 17:38
ahududu çiti bu yıl daha verimli olmasını bekliyorum.
2 Yıllık oldular.

Adil
03-04-2013, 17:40
Bu yıl salatalık çitinin yerini değiştirdim.Yeni alana aktardım.güneşin geçiş istikamatine parelel yön verdim.

h_dogan
03-04-2013, 17:45
Avusturalya mor dut u çelikleri son hali.
Üzerlerinde meyveler çıktı.
Köklenmelerini umut ediyorum.

Adil abi bence o meyveleri kopar çeliklerin gücünü almasın.

Adil
03-04-2013, 17:47
Fideler çok sağlıklı görünüyor. Elinize sağlık.
Kabakları şaşırttığınızda sorun oluyor mu, rahatça ayırabiliyor musunuz?
Kabakgiller topraksız şaşırtılırsa sorun olabiliyor o yüzden sordum.
Sayın H-doğan bey teşekkür ederim.
Kabak fidelerini dikerken fidelikten toprağıyla alarak dikmeye çalışıyoruz.
Çekme olunca çok uzun süre duraklama yaşıyorlar.Toparlanana kadar bir hayli zaman geçiyor.
Bu konuda çok haklısınız.

perimar
03-04-2013, 17:47
Salatalık çitlerini çok beğendim.becerebilirsem bende yapacağım.Elinize sağlık.

Adil
03-04-2013, 17:49
Sabah sefasına benziyor yaprakları. ;)
Bende öyle düşünüyorum.
Bu tohumlar birçok tohum arasından çıktı üzerlerinde adı yoktu öylesine dikmiştim.Sabah sefasına çok yakın duruyor.:)

Adil
03-04-2013, 17:52
Adil abi bence o meyveleri kopar çeliklerin gücünü almasın.
Bu yıl 2 yılları bu çeliklerin.
Toprağa dikseydim daha güçlü gelişirlerdi.
Bu yıl onları meyveli görmeyi istiyorum.Merakımdan sadece.:)
Allah nasip ederse kışa toprağa aktaracağım.

Adil
03-04-2013, 17:55
Salatalık çitlerini çok beğendim.becerebilirsem bende yapacağım.Elinize sağlık.
İki tane üçgen yapıp tepelerini uzun sırıkla sabitliyorum.
Tel çekeceğim yüzeylere 10 cm aralıklarla 5 lik çiviler çakıyorum sonra naylon telle gerdiriyorum .Yanlız bu tel çekilen alan biraz yatık olmalı.Fidenin tırmanması açısından.
Bu ağaç direkler 4-5 yıl dayanıyor.Sonra çürüyor.
Bunları profilden açılır kapanır seyyar yapıp işi daha pratiğe ve uzun ömürlü yapmaya çalışacağım.

smnunal
04-04-2013, 09:51
Sayın Adil bey,

Ellerinize sağlık bitkileriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar. En çok salatalık düzeni hoşuma gitti.

Bu kadar çelik ve fideyi dikmek için size epey bir yer lazım olacak gibi görünüyor.

Muğladan selamlarımla.

akçabardak
04-04-2013, 15:14
Ellerinize sağlık, salatalık çitleri çok güzel olmuş çok beğendim.

Adil
05-04-2013, 17:26
Sayın Adil bey,

Ellerinize sağlık bitkileriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar. En çok salatalık düzeni hoşuma gitti.

Bu kadar çelik ve fideyi dikmek için size epey bir yer lazım olacak gibi görünüyor.

Muğladan selamlarımla.
Osman Bey teşekkür ederim.
Bu salatalık çiti 4m uzunluğunda geçen yılkinden biraz daha uzun.
seranın bir tarafına salatalık dikeceğim.Bir tarafını domates.
Bu çitten başka aynı uzunlukta bir çitim daha var.
Yani 3 ayrı yere salatalık dikeceğim.
İnşallah istediğim sonucu alırım.
Fidelerden bolca şaşırtma yaptım.Parayla isteyenler var.
Hepsini benim dikme şansım yok.
İhtiyacı olan komşularada vereceğim.
Duaları yeter.:)
Trabzondan Muğlaya selamlar.

Adil
05-04-2013, 17:29
Ellerinize sağlık, salatalık çitleri çok güzel olmuş çok beğendim.
Çok teşekkür ederim Akçabardak.
Saygılar selamlar.

Adil
05-04-2013, 18:15
Bu yıl sahip olduğum beyaz gala çiçeğim ilk çiçeğini açtı.

Adil
05-04-2013, 18:18
Bunun sarısıda var.Bulabilsem yanyana güzel yakışır.

Adil
05-04-2013, 18:21
Küçük goncaları olmasına rağmen güzel limon kokulu.

Adil
05-04-2013, 18:22
çiçeklenme başladı.

Adil
05-04-2013, 18:24
şebboylar çiçeklenme döneminde.

Adil
05-04-2013, 18:25
farklı iki renk.

Adil
05-04-2013, 18:27
Bu yıl ilk kez açan harika nergis çeşidi.

Adil
05-04-2013, 18:28
devamlı çiçekli duruyor.

Adil
05-04-2013, 18:31
kırmızı katmerlisi çiçeklendi.

Adil
05-04-2013, 18:32
sera ve bahçe kamelya çevresi.

Adil
05-04-2013, 18:33
çiçek tomurcukları sıcaklarla iyice büyüdü.

Adil
05-04-2013, 18:36
çilekler çiçeklenmeye devam ediyor.

Adil
05-04-2013, 18:37
hatmi yaprak budaması yapıldı.

Adil
05-04-2013, 18:39
aşı ve çeliklerde son durum.

Adil
05-04-2013, 18:40
bu renkler harika.

Adil
05-04-2013, 18:41
yaz kış yeşil duruyor çiçek dönemi şimdi.

Adil
05-04-2013, 18:43
organik gübreyle yetiştirdiğim marul ve pazılarım.

Adil
05-04-2013, 18:45
büyük güzel çiçekleriyle yayılarak çoğalıyorlar.Fazla özen istemiyorlar.

Adil
05-04-2013, 18:50
Adi kartopu ve kokulu sarmaşık gül.
Geçen yıl 3 çiçek açan adi kartopu bu yıl adeta rekor kıracak.
Formu tam istediğim gibi ve her dalı çiçekle dolu.
Açınca harika bir görüntü sunacak.

Adil
05-04-2013, 18:52
hala daha fındık bahçelerinde açmaya devam ediyorlar.

Adil
05-04-2013, 18:54
keçi sakalı görüntüsüyle gözlere şenlik.

Adil
05-04-2013, 18:56
leylak üzerinde kelebek kaçıyor ben kovalıyorum.
dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.:)

nardane
05-04-2013, 22:16
Harika görüntüler çook güzelller.

Adil
06-04-2013, 18:21
Çok teşekkür ederim nardane.
Ziyaretinize ve beğeninize memnun oldum.

tekomusti
07-04-2013, 07:44
adil abi harika görseller ellerine sağlık
esen kalın

kılıç
07-04-2013, 09:20
Gelde beğen tuşuna basma neredeyse kokuları gelecek.

Adil
07-04-2013, 18:21
adil abi harika görseller ellerine sağlık
esen kalın
Çok teşekkür ederim tekomusti kardeşim .

Adil
07-04-2013, 18:23
Gelde beğen tuşuna basma neredeyse kokuları gelecek.
Sayın kılıç gerçekten leylaklar farklı keskin güzel kokuya sahip,güzelliğide cabası.:)

Adil
07-04-2013, 18:25
Çilekler çiçek açma yarışına girdiler umarım meyvedede öyle olur.:)

Adil
07-04-2013, 18:27
Son resitali sunuyorlar.

Adil
07-04-2013, 18:29
Domates, salatalık, biber şaşırtmaları hazırlandı.

Adil
07-04-2013, 18:32
2 günden beri bu işlerle uğraşıyoruz.Her çeşitten bolca şaşırtma yaptık.Seranın bir tarafına salatalık fidesi diktim.Damlama sistemiyle sulaması yapılıyor.

Adil
07-04-2013, 18:35
görmeye ve koklamaya değer bir çiçek.3 yıllık bir fidan ilk kez bu yıl çok çiçek açtı.

yagmur
07-04-2013, 20:11
cok guzel hersey elinize saglik bol hasatlar.)))

gülsu
09-04-2013, 09:20
Hepsi de çok güzel. Allah bol berekekli yıl verir İnşallah.

perimar
09-04-2013, 10:27
Çiçekleriniz çok güzel şenlenmiş. Sebzeleriniz bereketli olsun.

Adil
09-04-2013, 15:18
cok guzel hersey elinize saglik bol hasatlar.)))
Sayın Yağmur çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için.

Adil
09-04-2013, 15:19
Hepsi de çok güzel. Allah bol berekekli yıl verir İnşallah.
Sayın Gülsu güzel dilekleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkürler.

Adil
09-04-2013, 15:21
Çiçekleriniz çok güzel şenlenmiş. Sebzeleriniz bereketli olsun.
Sayın perimar ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu güzel dilekleri Tüm doğa severler için diliyorum.

Adil
09-04-2013, 15:23
leylaklar ve kelebekler

Adil
09-04-2013, 15:25
leylak ve kelebek-1

Adil
09-04-2013, 15:27
leylak-kelebek-2
Bu güzel makrolara devam.

Adil
09-04-2013, 15:29
leylak -kelebek
makro seri.

Adil
09-04-2013, 15:31
leylak-kelebekler makro seri.

Adil
09-04-2013, 15:41
bahçe grünüm.

Adil
09-04-2013, 15:43
çevresi.

Adil
09-04-2013, 15:44
son hali.

neslihan0602
09-04-2013, 15:45
Adil bey, mis gibi çiçeklerin kokuları buralara kadar geldi.. Ben de açacakları günü ümitle bekliyorum.Ankara'da yaşamanın cezası da bu...Neyse ki sizin bahçeniz var,gezdikçe gözüm gönlüm şenleniyor..Adil bey kuman gülünüz yok mu?Karadeniz de çok iyi yetişiyormuş, ben ilk kez İngilterede görmüştüm,rhodendron latince adı... İngiltere'den ilk çeliğini 5 yıl önce getirmiştim,gümrükten geçirene kadar da akla karayı seçtim.. Sonraki yıllarda yapı marketlerde de satılmaya başladı,'delibal'' denen madde bu çiçekten elde ediliyormuş meğerse,ve en çok çeşit bizim ülkemizde varmış..Sarı kuman gülü çok güzel, n'olur onu da yetiştirin benim için.Maalesef Ankara'ya uyum sağlamadı:(

Adil
09-04-2013, 15:46
çevre.

Adil
09-04-2013, 15:47
son görüntü.

neslihan0602
09-04-2013, 16:01
Kuman gülü,bahsettiğim çiçek işte bu.. İngilizler bizden götürüp bunun 400 çeşidini üretmişler,her yerde bu çiçekten var,hayran oldum ve biraz da üzüldüm biz kıymetini bilememişiz diye..Ne olur biz de sahip çıkalım.Sizin iklim müsait, buralarda olmuyor:(

Adil
09-04-2013, 16:03
her gün daha güzelleşiyor.

Adil
09-04-2013, 16:05
hilal şeklinde çiçekle dolacak galiba.

Adil
09-04-2013, 16:07
son haliyle.

Adil
09-04-2013, 16:08
devam -2

Adil
09-04-2013, 16:15
Geçen yıl bir salkım vermişti ilk yıl olduğu için meyvesi düşmüştü.
Bu yıl daha sağlıklı görünüyor.salkımlar görünmeye başladı.

Adil
09-04-2013, 16:17
mor dut meyveleri kızarmaya başladı.

Adil
09-04-2013, 16:19
Petunyalar beyazlar çok açtı aradaki mor çiçekte biraz geç kaldı.
Sardunyalarla birlikte aynı saksıyı paylaşıyorlar.

Adil
09-04-2013, 16:21
saksıdaki çiçeklerim.

tekomusti
09-04-2013, 16:23
Maşallah abi elinize sağlık süper görüntüler
Esen kal

Adil
09-04-2013, 16:23
papatya ve minik kelebek.

Adil
09-04-2013, 16:26
geçen yıl sonu dikilen nergis soğanları çeşitleri bu yıl çiçeklendi.

Adil
09-04-2013, 16:26
gala ve nergis-2

Adil
09-04-2013, 16:30
şebboy makro resital-1

Adil
09-04-2013, 16:31
şebboy kelebek makro resital-2

Adil
09-04-2013, 16:33
şebboy kelebek makro resi-3

Adil
09-04-2013, 16:34
makro resital

Adil
09-04-2013, 16:36
makro reital -2

Adil
09-04-2013, 16:37
makro resital-2

Adil
09-04-2013, 16:38
Şebboy kelebek makro son kareler.

Adil
09-04-2013, 17:02
Adil bey, mis gibi çiçeklerin kokuları buralara kadar geldi.. Ben de açacakları günü ümitle bekliyorum.Ankara'da yaşamanın cezası da bu...Neyse ki sizin bahçeniz var,gezdikçe gözüm gönlüm şenleniyor..Adil bey kuman gülünüz yok mu?Karadeniz de çok iyi yetişiyormuş, ben ilk kez İngilterede görmüştüm,rhodendron latince adı... İngiltere'den ilk çeliğini 5 yıl önce getirmiştim,gümrükten geçirene kadar da akla karayı seçtim.. Sonraki yıllarda yapı marketlerde de satılmaya başladı,'delibal'' denen madde bu çiçekten elde ediliyormuş meğerse,ve en çok çeşit bizim ülkemizde varmış..Sarı kuman gülü çok güzel, n'olur onu da yetiştirin benim için.Maalesef Ankara'ya uyum sağlamadı:(
Sayın Neslihan0602 Kuman gülü dediğiniz çiçek Bu bölgede komar çiçeği diye geçer.Yaylalarımızda bolca bulunur.Kokularıda harikadır.Yaylalara gittiğimizde bu güzellikleri yerinde doğal ortamında yaşıyoruz.Farklı türleri geliştirildi.Trabzonun Meydan parkı şehrin merkezi bir yeri, projelendirilip yeniden dizayn edildi ,burada bu kuman gülü dediğiniz farklı çeşitler peyzajda kullanıldı.Osmanlı şimşirleriyle çevrili alanların iç kısmına dikildi.Güzel bir görünüm oluştu.
Biz sahile yakınız bu çiçekler biraz yüksek rakımlarda daha nemli ortamlarda bulunuyor.Çok güzel ve sevdiğim bir çiçektir .
Bunun birde sarısı vardırki yaprak şekli farklıdır koklarken insanı adeta bayıltır.Çok keskin bir kokusu vardır.Bizim arazimizdede bu sarı olandan vardı yol açıldığı için onlarda söküldü.
O park fotoğraflarınızdan daha güzeli doğal olarak bizim yaylalarımızda bulunur.Koruma altındadır endişe edilecek durum yok.
İnşallah karadenize gelip gezmek ve bu güzel yaylalarımızı görmek nasip olur.
Ağbeyim komar çiçeği dikmiş bende deneyebilirim.
Saygılar selamlar.

Adil
09-04-2013, 17:14
Maşallah abi elinize sağlık süper görüntüler
Esen kal
çok teşekkür ederim Tekomusti kardeşim.Sizde esen kalın.

sevoş
10-04-2013, 13:21
sayın adil bey bahçeniz çok hoş.yalnız kartopuna adi demişsiniz çiçek adına kırıldım.

Adil
11-04-2013, 13:43
Sayın sevoş çok teşekkür ederim.
Adi kartopu çiçeğinin adını değiştirelim HARİKA KARTOPU diyelim bari.:)
Maalesef adı böyle söyleniyor.
Küçük yağlı begonyanında halk dilinde farklı adı vardır.
Neden böyle söylenmiş belki bir sebebi vardır.
Neyse biz bütün çiçekleri seviyoruz, Yüce Allah bizim için yarattığı için ve kusursuz oldukları için.
Saygılar selamlar.

Lazuti
11-04-2013, 22:10
her gün daha güzelleşiyor.
mor salgum mi deyiler yoğusa erguvan mi ;)

Adil
12-04-2013, 15:56
mor salgum mi deyiler yoğusa erguvan mi ;)
Sayın Lazuti erguvan bildiğim kadarıyle pembe çiçekli bir ağaç türüdür.
Yaprak vermeden önce dalları pembe çiçeklerle dolar kokusuzdur.Baharı müjdeler.
Mor salkım asma türünde Sarılgan bir türdür ve resimlerini yayınladığım çiçekleri bulunur, kokuludur.
Karıştırmış olmayasınız.;)
Saygılar selamlar.

Adil
15-04-2013, 17:14
beyaz pon pon gül 2013 sezonunu açtı.

Adil
15-04-2013, 17:17
Yabani kuşburnu çiçekleri.

Adil
15-04-2013, 17:19
Orman alanda rastladığım bir çiçek.

Adil
15-04-2013, 17:21
Sıçan dikeni eski ve yeni meyvesiyle.

Adil
15-04-2013, 17:24
Anadoluda farklı adı olabilir.
2 yıl önce pembe olan bu çiçekler artık hepsi beyaz açmaya başladı.

tturt
15-04-2013, 17:24
Sayın Adil,

Komar çiçeği yaylaların dışında bölgenizde satılıyor mu? Bildiğiniz bir satıcı var mı?

Adil
15-04-2013, 17:28
yabani erikler her yıl olduğu gibi bu yılda bol meyve vermiş.
Yemeye cesaret ister.:)
Çok ekşi olduğu için dişleri kamaştırıyor.
Olgunlaşınca sarı renk alıyor ,dışı tatlı ,çekirdek çevresi ekşi oluyor.

Adil
15-04-2013, 17:29
yabani erikler-2

Adil
15-04-2013, 17:32
Adını bilmediğim ormandaki bu meyve çiçek açmış.
Çiçeklerinin kokusu çok farklı.

Adil
15-04-2013, 17:33
beyaz leylak.

Adil
15-04-2013, 17:35
yaz kış çiçekli ve yapraklı .
Sarısı da var fakat bende yok.
Çelik takası yapabilirim.

h_dogan
15-04-2013, 17:35
Orman alanda rastladığım bir çiçek.

Lahanagillerden bir bitkinin çiçeklerine benziyor. Yapraklarıyla çekebilir misiniz, bu güzel bitkinin adını öğreniriz hep beraber. ;)

Adil
15-04-2013, 17:37
abutilon çiçeği-2

Adil
15-04-2013, 17:39
abutilon çiçeği-3

akçabardak
15-04-2013, 17:49
Ay ay ay allahım, bu ne güzellik böyle maşallah maşallah, ben daha ne diyeyim...

Adil
15-04-2013, 17:51
Sayın Adil,

Komar çiçeği yaylaların dışında bölgenizde satılıyor mu? Bildiğiniz bir satıcı var mı?
Sayın tturt komar çiçeği satışı bölgemizde hiç rastlamadım.
Kopartıp gönderilmeside yasak cezası var.
Koruma altına alınmış.
Turistler için bu doğal alanlarda uzun yürüyüş yolları yapılmış.
Eskiden bizim bölgemizde sarısı bulunurdu kokusu harikaydı.
Şimdi yok oldu.Bu çiçekleri görebilmek için bizde yüksek rakımlara çıkmak zorunda kalıyoruz.

Adil
15-04-2013, 17:54
Lahanagillerden bir bitkinin çiçeklerine benziyor. Yapraklarıyla çekebilir misiniz, bu güzel bitkinin adını öğreniriz hep beraber. ;)
Sayın H-doğan
Ben rokaya çok benzettim.
Fakat ormanda ne işi var.?
Acaba diyorum kuşlar vasıtasıylamı buraya kadar gelmiş.
Uygun bir zamanda yaprak fotoğraflarını yayınlarım.

Adil
15-04-2013, 17:56
Ay ay ay allahım, bu ne güzellik böyle maşallah maşallah, ben daha ne diyeyim...
Sayın akçabardak çok teşekkür ederim.
Sizin de kalbiniz güzel.Güzel görenlerin kalbide güzel olur.

cemo
15-04-2013, 18:37
Sevgili Adil,

Hönk dedim kalakaldım japon küpeni görünce. Kırkbin kere maşallah. Rengi cok güzel kırmızıymış ve soğuktan etkilenmemiş. Benim bir tanesi, daha yaprak cıkaramadı:(
Diğeri 2-3 çiçek actı diye seviniyordum ben de:)

Kışın örttünüz mü? açıkta mı kaldı? Çok güzel cokkkk.

tturt
15-04-2013, 20:12
Sayın Adil,

Sanıyorum çiçeğinizin orjinal adı Chinese Lantern (Abutilon striatum) japon gülünden kast ettiğiniz hibiscus türlerinden biri ise bildiğim kadarı ile değil. Sizi yanıltmayayım ama ben öyle biliyorum. Çin feneri adıylada geçiyor.

tekomusti
15-04-2013, 20:32
Maşallah adil abi Japon gülüne bayıldım ellerine sağlık maşallah

YeniGine
16-04-2013, 00:11
Sayın Adil; ne desem ki zaten bahçeleriniz harika bir de ne kadar güzel maşallah diyeyim etrafınızdaki bitkiler güzel... :( Bizim etrafımız maşallah beton yığınları...
Japon gülü maşallah maşallah; çok güzel çok ve çok da severim o bitkiyi... İsterim bahçemde olsun ama soruyorum çiçekçilere fiyat yüksek, alıp diksem ertesi gün üstünde çiçek kalmaz. Derler ya çok iste senin de olur; belki benim de olur diyeyim...
Ellerinize sağlık herşey çok güzel Adil Bey...

Sevgi Durul
16-04-2013, 01:08
Adını bilmediğim ormandaki bu meyve çiçek açmış.
Çiçeklerinin kokusu çok farklı.

Adını bilmediğiniz bitki, geyik dikeni bitkisi. Bizim bahçede de mevcut.

Japon gülü olarak söylediğiniz bitki de çok güzel fakat japon gülü değil.

smnunal
16-04-2013, 08:06
yaz kış çiçekli ve yapraklı .
Sarısı da var fakat bende yok.
Çelik takası yapabilirim.

Sayın Adil,

Sizin bölgenize bahar havası tam anlamıyla gelmiş. Maşallah bitkilerinizde bu güzel havadan fazlasıyla yararlanmaya başlamışlar.

Bahsettiğiniz kırmızı çiçekli bitki çeliklerinden benim için köklendirebilirmisiniz. Bende ne yazıkki sarısıda, kırmızısıda yok onun için size çelik sözü veremiyorum.:(

Muğladan selamlarımla.

Asya Ceylan
16-04-2013, 10:00
sıçan dikenini görünce aklıma palyaço burnu geldi ;)

Adil
16-04-2013, 13:50
Sevgili Adil,

Hönk dedim kalakaldım japon küpeni görünce. Kırkbin kere maşallah. Rengi cok güzel kırmızıymış ve soğuktan etkilenmemiş. Benim bir tanesi, daha yaprak cıkaramadı:(
Diğeri 2-3 çiçek actı diye seviniyordum ben de:)

Kışın örttünüz mü? açıkta mı kaldı? Çok güzel cokkkk.
Sayın Cemo
Burada yaz kış dışarıda durur hiçbir önlem almayız.
Üzerinden çiçek ve yaprak hiç eksilmez.Yaz kış açmaya devam eder.
Karadeniz iklimine gayet uyumlu bir çiçek.

Adil
16-04-2013, 13:53
Sayın Adil,

Sanıyorum çiçeğinizin orjinal adı Chinese Lantern (Abutilon striatum) japon gülünden kast ettiğiniz hibiscus türlerinden biri ise bildiğim kadarı ile değil. Sizi yanıltmayayım ama ben öyle biliyorum. Çin feneri adıylada geçiyor.
Sayın tturt doğru söylüyorsunuz abutilon çiçeği olarak geçiyor, google görsellerde yazınca çıkıyor.Farklı bir çok çeşidi var.

Adil
16-04-2013, 13:54
Maşallah adil abi Japon gülüne bayıldım ellerine sağlık maşallah
Teşekkür ederim tekomusti kardeşim.

Adil
16-04-2013, 14:04
Sayın Adil; ne desem ki zaten bahçeleriniz harika bir de ne kadar güzel maşallah diyeyim etrafınızdaki bitkiler güzel... :( Bizim etrafımız maşallah beton yığınları...
Japon gülü maşallah maşallah; çok güzel çok ve çok da severim o bitkiyi... İsterim bahçemde olsun ama soruyorum çiçekçilere fiyat yüksek, alıp diksem ertesi gün üstünde çiçek kalmaz. Derler ya çok iste senin de olur; belki benim de olur diyeyim...
Ellerinize sağlık herşey çok güzel Adil Bey...
Sayın YeniGine
abutilon çiçeği diye adı geçiyor .
Ben ilk aldığım yerde banada japon gülü diye söylenmişti.
Bu paylaşımdan sonra gerçek adını öğrenmiş oldum.
Bu bölgede hiç özen istemiyor ve çok azgın bir çiçek.
Diğer türleride dikkatimi çekti gayet güzel olanlar var.
Belki bunların türlerini bir araya toplamak nasip olur.
Çok isteyenin olurmuş.:)

Adil
16-04-2013, 14:18
Adını bilmediğiniz bitki, geyik dikeni bitkisi. Bizim bahçede de mevcut.

Japon gülü olarak söylediğiniz bitki de çok güzel fakat japon gülü değil.

Sayın SDurul geyik dikeni bitlisinin siyah meyveleri oluyor doğrumu?
Sizin söylediğinizle örtüşüyormu diye sordum.
Fotoğrafını yayınladığım çiçekli bitkinin dikenleri var ve siyah küçük meyveler veriyor.
Japon gülü konusunda gelen uyarılarla araştırma yapmak durumunda kaldım
Doğrusu abutilon çiçeği.

Adil
16-04-2013, 14:36
Sayın Adil,

Sizin bölgenize bahar havası tam anlamıyla gelmiş. Maşallah bitkilerinizde bu güzel havadan fazlasıyla yararlanmaya başlamışlar.

Bahsettiğiniz kırmızı çiçekli bitki çeliklerinden benim için köklendirebilirmisiniz. Bende ne yazıkki sarısıda, kırmızısıda yok onun için size çelik sözü veremiyorum.:(

Muğladan selamlarımla.
Osman bey aleykumselam.
Nisan yağmurları devam ediyor.Bu bereketi ve verimliliği artırıyor.
abutilon çiçeğinden köklendirdiğim zaman size göndereceğim.
Saygılar selamlar.

Adil
16-04-2013, 14:38
sıçan dikenini görünce aklıma palyaço burnu geldi ;)
Sayın Asya Ceylan bu meyve fındık büyüklüğünde.Palyaço için biraz küçük kalır.:)
Saygılar selamlar.

Adil
16-04-2013, 14:43
abutilon çiçeği nin diğer türleri.

YeniGine
17-04-2013, 00:12
abutilon çiçeğinden köklendirdiğim zaman size göndereceğim.

Çok teşekkürler Sayın Adil, evet bence de inşallah köklendirirsiniz... Rastgele.

Lazuti
17-04-2013, 23:11
Bugün çok güzel bir hava vardı.Biraz belleme yaparak antrenman yaptık.:)
Kısa kol tişörtle çalıştım.Hatta güneş şemsiyesini bile açmak zorunda kaldım.
Bu fotoğrafları hanım çekti.:) mola için Kahve getirdi.Fotoğraf makinesini seradan alarak beni fotoğrafladı.Güzel bir anı oldu.

İyi geceler olsun, Adil ağabey bişe soracağım.Bizim köyde kullandığımız beller istanbulda nerdeyse hiç yok.Fiyatları nedir ki bunların ? 50 lira varmi

maktas61
18-04-2013, 11:50
Adil Bey,
Bahcenizde herşey mükemmel.Çiçeklerinizin rengi heryerdekinden çok daha canlı. Toprağınızın özelliğinden midir, yoksa sizin ilginizden mi? sanırım ikincisi.
Bu arada 1715. mesajdaki çiçek Laden(cistus), 1719. mesajdaki Alıç(Crataegus monogyna)
Kolay gelsin kardeşim

Adil
18-04-2013, 14:43
Çok teşekkürler Sayın Adil, evet bence de inşallah köklendirirsiniz... Rastgele.
İnşallah YeniGine.

Adil
18-04-2013, 14:46
İyi geceler olsun, Adil ağabey bişe soracağım.Bizim köyde kullandığımız beller istanbulda nerdeyse hiç yok.Fiyatları nedir ki bunların ? 50 lira varmi
Sayın Lazuti bel zor topraklar için kullanılan bir tarım aletidir.Karadeniz de çok kullanılır.
Ben 2 yıl önce bir tane Bel almıştım,şimdi fiyatı belki 30 tl aralığında olabilir.

Adil
18-04-2013, 14:56
Adil Bey,
Bahcenizde herşey mükemmel.Çiçeklerinizin rengi heryerdekinden çok daha canlı. Toprağınızın özelliğinden midir, yoksa sizin ilginizden mi? sanırım ikincisi.
Bu arada 1715. mesajdaki çiçek Laden(cistus), 1719. mesajdaki Alıç(Crataegus monogyna)
Kolay gelsin kardeşim
Muammer bey çok teşekkür ederim.
Aslında toprakta iyi, ilgim ve sevgimide eksik etmiyorum.
Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.
İnşallah birgün çayınızı içmek için uğrayacağım.
Şu sıralar Adliye sarayının yolu yapılıyor çok çamur. Havalarda güzel olunca uğrayacağım.
Labaratuar İşinizde kolaylıklar diliyorum.
Sizlere ,Ayhan , Musa ,Adnan beye tüm arkadaşlara selamlar saygılar.

malina
19-04-2013, 17:40
Sebzeli Levrek Buğulama (http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/31270.htm)