PDA

View Full Version : Adil / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

Adil
21-02-2012, 15:27
Havalar çok güzel.Bu fırsatı bulur bulmaz çiçeklerin topraklarını havalandırdım ve otları ve kurumuş yaprakları dalları temizledim.4 büyük kova çöp çıktı.

Adil
21-02-2012, 15:34
Söktüğüm fındık ocaklarının yerinde bahçe açtım.Şimdi belleyerek toprağı havalandırma zamanı.Bu iş üç günümü alabilir.Fakat güzel bir spor yapmış olurum.Bu gün sanki doğanın uyanışını hisseder gibi oldum.

Adil
21-02-2012, 15:45
Bir yıllık emeklilik zamanımda bu düzenlemeleri ve projelerimi hayata geçirmeyi başarabildim.3 Gün önce aldığım avusturalya dutu ve hicaz nar ını diktim,Dün gördüğüm kızılcık fidanları çok güzeldi.Bizde ormanlarda yabanisi var fakat evinisi iri ve daha güzel görünüyor.Bir adettte kızılcık fidanı alıp dikeceğim.Bu yılki kotamı dolduracağım.

alcen
21-02-2012, 16:16
Adil bey,bir karadenizli olarak sizle gurur duydum.
O beton kalıpları gördüğümde merak etmiştim acaba bunlar ne diye, şimdi anlaşımıştır
kardeşim ellerine kollarına sağlık.
Kanuninin trabzon doğumlu olduğunu biliyordum, ayrıntılı okumak güzel oldu tarihe,
tarihi yerlere hep meraklı olmuşumdur sağ olasın.Beyaz yavru köpek çok tatlı, siz bahçeleri temizlemeye başlamışsınız bizden kar tamamen kalkmadı daha birşey yapamıyoruz.Size kolay gelsin işleriniz çok selamlar.

Adil
21-02-2012, 16:57
Alcen hanım,
Bu güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Denize yakın oluşumuz bir avantaj.karın uzun süreli kalmasını engelliyor.2-3 günden beri çok güzel güneşli havalar yaşıyoruz.Şubat ayı bitince kış burada büyük bir ihtimalle bitecek ve ilkbahar gelecek.Bu 50 yıllık tecrubemdir.Tabi yinede Allahın işine karışılmaz.:)
Her mevsimi zamanında doya doya yaşamalı.Hepsinin güzellikleri farklı.
Saygılar selamlar.

Adil
25-02-2012, 14:25
Çiçekler her zaman ki gibi .:)

Adil
25-02-2012, 14:37
bu standlara uğrayıp boş dönmek olmuyor.

berrinb
26-02-2012, 11:19
Sevgili Adil...Fotoğraf paylaşımlarınız harikaydı...Kırmızı evler karların içinde fevkalade bir görüntü arz ediyorlar...Çok güzel yerlerde ikamet ediyorsunuz..Ne mutlu size...Barbüke de bitmek üzere ,tahminim bir boyası kalmış...

Barbükeyi taş veya renkli fayans kırıkları ile de kaplayabilirsiniz...Renklerini de iyi ayarlayacağınızdan eminim...Tabii bu bir fikir...:)

Trabzon resimleri de sabah sabah içimi açtı...Bilhassa büyük kayalıklar ve kumsal ..Denizdeki kuşların resimlerin çekimleri harika olmuş...Market çiçekleri de ,gel beni al diyor...Vallahi bu havalardan nasıl davranacağımızı bilemiyoruz...Bahçe çiçekleri için daha erken diyerek ,isteklerimi bastırıyorum....
Bende dün biraz ön tarafta budama ve temizlik yaptım , ama çok soğuktu..

Fındık bahçesindeki kardelenlere bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim..Şimdi artık sizin oralar ,her taraf çuhalarla kaplanır...Mayısta da Komar diyeceğim ağaçlarınız tablolar oluşturur....Şanslısınız ..Şanslı....:))))) Tanrı sıhhat ve afiyet versin ..Güle güle oturun güzel memleketinizde....Size ve ailenize selam ve sevgiler, İstanbul dan .....:))

Adil
27-02-2012, 16:37
Teşekkürler Berrin hanım.
Barbekünün baca içi sıvasını yaptım ,baca taşını koyduktan sonra .Ateş tuğlalarının iç kısma örülmesi var.Ondan sonra boya olacak.
Fayans yapılsa daha güzel olur aslında.Malzeme var, belki ileride .Şimdilik kullanılacak hale getirelim.Dış kaplaması her zaman yapılabilir.Fikriniz için teşekkürler.
Temizlik ve budama yapmışsınız ne güzel insan böyle işlerle meşgul olunca Huzur' u ve yaşama sevinci artıyor.En önemlisi hayatın streslerinden arınıyor.
Berrin hanım fındık bahçelerinde uyanış başladı.Menekşeler,papatyalar,kardelenler adını bilmediğim farklı çiçekler açmaya başladı.Kumar çiçekleri yaylalarımıza yakın iklim kuşağında yetişir.
Gerçekten karadeniz ve Trabzonumuz çok özel bir iklim kuşağında.Bu konuda şanslıyız.
Allah dünyada ki cenneti Karadenizlilere vermiş.:)
Saygılar selamlar.

fatma sunay
27-02-2012, 19:21
Sayın Adil bey;
Kivi için verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Bu sene sizin bilgileriniz doğrultusunda deneme yapacağım inşallah başarılı olurum. Yoksa İstanbul'dan fidan alıp götürmem benim için çok zor oluyor.
Barbekünüz artık iyice kedini gösterdi ben onu bitmiş kabul ediyorum.
Siz bahçe işlerine başlamışsınız ne güzel derlenmiş toparlanmış elinize sağlık.
Selamlar...

mandalinci
28-02-2012, 10:18
Barbekünün kullanma zamanı geliyor, hemen hemen de bitmiş gibi. İyi günler de kullanın, ellerinize sağlık.

Güneşli günleri de iyi değerlendirmişsiniz ne güzel.

Tarihi bilgilere de teşekkür ederiz.

Yavru köpekler çok oyuncu oluyor ve o dönem çabuk geçiyor, tadını çıkarmak lazım. Benim golden'ım da bebekken çook tatlıydı, doyamadık.

Sakar mekeyi ilk defa gördüm, ben denizde gördüklerimi hep karabatak olarak kabul ediyorum, dikkatli bakayım belki bizimkiler de öyledir.

Denizde taka resimleri harika, ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşım için.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Adil
28-02-2012, 13:38
Sayın Adil bey;
Kivi için verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Bu sene sizin bilgileriniz doğrultusunda deneme yapacağım inşallah başarılı olurum. Yoksa İstanbul'dan fidan alıp götürmem benim için çok zor oluyor.
Barbekünüz artık iyice kedini gösterdi ben onu bitmiş kabul ediyorum.
Siz bahçe işlerine başlamışsınız ne güzel derlenmiş toparlanmış elinize sağlık.
Selamlar...

Fatma hanım
rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Barbekünün baca taşını ve taban ateş tuğlalarını bu gün yaptım.Yanlar kaldı.
Güneşli günleri fırsat bilip biraz belleyerek, toprağı havalandırma yaptım.Bugün aldığım bodur siyah üzümü diktim.Hava bulutlandı ve soğudu bırakmak zorunda kaldım.
Saygılar selamlar.

Adil
28-02-2012, 13:43
Barbekünün kullanma zamanı geliyor, hemen hemen de bitmiş gibi. İyi günler de kullanın, ellerinize sağlık.

Güneşli günleri de iyi değerlendirmişsiniz ne güzel.

Tarihi bilgilere de teşekkür ederiz.

Yavru köpekler çok oyuncu oluyor ve o dönem çabuk geçiyor, tadını çıkarmak lazım. Benim golden'ım da bebekken çook tatlıydı, doyamadık.

Sakar mekeyi ilk defa gördüm, ben denizde gördüklerimi hep karabatak olarak kabul ediyorum, dikkatli bakayım belki bizimkiler de öyledir.

Denizde taka resimleri harika, ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşım için.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

sayın Mandalinci,
Herşeyin küçüğü sevilir derler.
Sakarmeke Bir karabatak cinsidir.Karabatak familyasından bir kuş çeşididir.
Denizdeki balıkçı teknesini yeni aldığım fotoğraf makinemle deneme amaçlı çekmiştim.Makine nin özellikleri profosyonel ayarında.
Sizlerede kolay gelsin saygılar selamlar.

Adil
28-02-2012, 14:00
Biraz fındık bahçesinde gezi yaptım ve açmış olan çuha çiçeklerini sizlerle paylaşmak istedim.

Adil
28-02-2012, 14:03
baharı müjdeleyen bu çiçekler açmaya başlamış.

hüseyindeniz
29-02-2012, 10:29
sayın adil bahçenizin sessiz takipçilerindenim geçtiğimiz yıldan beri güzel bahçenizi geziyorum herşey çok güzel ellerinize sağlık.nacizhane bir şey önermek istiyorum içimde kalmasın barbekünüzün dış yüzeylerini koyu renkli küçük yassı taşlarla kaplayın hem dış etkenlerden korumuş olursunuz hemde çok güzel bir görüntü veriyor,taşları fayans yapıştırıcısı ile yapıştırın çok sağlam oluyor.sağlıcakla kalın.

hk50
29-02-2012, 11:53
Sn Adil bir aydır Ordu -Trabzon arasında gezdik.O fotoğrafladığınız kır çiçeklerinin yamaçlarda fındık bahçelerinde gördüm.Sadece ah çektim.Oradan bahçeden söküp getirdiğim ceviz, fındık.Gül.Sarmaşıkları soguk almasın diye Kaloriferli yerde tutuyorum.
Orada Sorduğumda Dağların eteğinde büyük düz arazi bulduksa Şehir kurduk.Biraz küçüğünü kasaba yaptık. Birazdaha küçüğünü köy.Daha küçüğünüde mezarlık yaptık dediler.
Maşallah sizin bahçe 1000 m2 olduguna göre Dik yamaçmı ? Düz ovamı (Varsa) ?Su problemi yok.Soguk alma riski yok.Ne güzel.
Oralarda bahçe meydana getirmek bizim için hayret ediçi geliyor.Teprikler.Mutluluklar.
(En son fıkrada Nacizzane Köydeki bahçemde)

Adil
29-02-2012, 13:32
sayın adil bahçenizin sessiz takipçilerindenim geçtiğimiz yıldan beri güzel bahçenizi geziyorum herşey çok güzel ellerinize sağlık.nacizhane bir şey önermek istiyorum içimde kalmasın barbekünüzün dış yüzeylerini koyu renkli küçük yassı taşlarla kaplayın hem dış etkenlerden korumuş olursunuz hemde çok güzel bir görüntü veriyor,taşları fayans yapıştırıcısı ile yapıştırın çok sağlam oluyor.sağlıcakla kalın.

Sayın hüseyin bey,
Dış cephe konusunda farklı fikirler ve görüşler aldım sizin fikrinizde çok güzel.Kaplama işini daha sonraya bırakabilirim.Şimdi bağ bahçe işleri devreye girdi.İç kaplamayı yapıp şimdilik ara vereceğim.Sizin fikrinizide aklımın bir kenarında tutacağım.
Ziyaretiniz için teşekkürler .
Saygılar selamlar.

Adil
29-02-2012, 14:02
Sn Adil bir aydır Ordu -Trabzon arasında gezdik.O fotoğrafladığınız kır çiçeklerinin yamaçlarda fındık bahçelerinde gördüm.Sadece ah çektim.Oradan bahçeden söküp getirdiğim ceviz, fındık.Gül.Sarmaşıkları soguk almasın diye Kaloriferli yerde tutuyorum.
Orada Sorduğumda Dağların eteğinde büyük düz arazi bulduksa Şehir kurduk.Biraz küçüğünü kasaba yaptık. Birazdaha küçüğünü köy.Daha küçüğünüde mezarlık yaptık dediler.
Maşallah sizin bahçe 1000 m2 olduguna göre Dik yamaçmı ? Düz ovamı (Varsa) ?Su problemi yok.Soguk alma riski yok.Ne güzel.
Oralarda bahçe meydana getirmek bizim için hayret ediçi geliyor.Teprikler.Mutluluklar.
(En son fıkrada Nacizzane Köydeki bahçemde)

Sayın hk50,
Karadenizin doğası,iklimi,arazi yapısı diğer bölgelerden farklıdır.Bu farklılık biz karadenizliler için yaratılmış gibi.Bulunduğumuz coğrafyayı olumlu olumsuz her şeyiyle seviyoruz.
Sahil şeridi bazı yerleri ve yaylalarımız haricindeki araziler eğimli arazilerdir.
Bizim bulunduğumuz arazi bulunduğumuz bölgenin normal eğimli arazisidir.Eğimli olması toprağı işleme açısından kolaylık sağlar.Makineli tarım yerine hobi bahçeleri daha yaygın.
Zor olsada Verimli yeşili,yağmuru,suyu bol topraklarımız var.
Karadeniz insanı zoru sever.:)
Saygılar selamlar.

Adil
03-03-2012, 12:34
Sayın Fatma hanım.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Yakışanı yaparız inşallah.:)

Adil
03-03-2012, 12:42
Yeni aldığım aşı makasıyla bu yıl aşı yapma işlerim daha pratik ve kolay olacak.
Aldığım makas 3 çeşit aşı kesimi yapabiliyor 2 yedek bıçağı var. V kesimi U kesimi ve geçmeli U aşı kesimine sahip.Sap üzerinde kilitleme sistemi var.Birde ince dalları budamak için bir makas ağız bulunmakta. Makasın fiyatı 37,5 tl .

Adil
03-03-2012, 12:53
Aşı yapmak için gerekli malzemeler.
Kaliteli esnek kablo bantı veya bulabilirseniz orjinal aşı bant ı.
Bir aşı makası .
Aşı yapmaya uygun bir dal.
Şimdi gelin birlikte uygulamayı izleyelim.
Aşı yapılacak dalı makasın aşı kesimi ağzına düzgün ve ortalayarak yerleştirin.
Sonra yavaşça makasın saplarını sıkarak kesimi gerçekleştirin.Kesimin tam orta olması çok önemli.Aşının daha sağlıklı olmasını sağlar.
Aşı yapacağınız kalemi ters taraftan keserek iki tarafın birbirine uyumunu sağlayınız.
Sonra bu parçaları bu kesitleri birbirine takınız.Kabuk kısmını koparmadan ve zedelemeden.
İki parçayı tek parça halinde görünecek şekle getiriniz.

Adil
03-03-2012, 13:03
Şimdi kabuk kabuğa denk gelecek hale getiriniz.Aşı kaleminin büyüme yönü , filiz yönü gökyüzüne doğru olmalı.
Bantımızla bu ek yerinin üzerini sıkı bir sarımla hava almayacak şekilde bantlayınız.
Tebrikler aşınızı yapmış oldunuz.:D

alcen
03-03-2012, 13:42
Adil bey,
o zaman dalların kalınlığı aynımı olacak, çünki kabukların denk gelmesi lazım
benmi öyle anladım yoksa.

Adil
03-03-2012, 16:53
Alcen hanım kalınlıkların aynı olması şart değil fakat olursa daha iyi olur.
Eğer Kalın bir gövdeye daha ince bir dal aşılayacaksanız tek bir kenardan kabukların denk gelmesi sağlanarak yine işlem yapılabilir.
Saygılar selamlar.

KAPTANzst
03-03-2012, 17:08
Hayırlı olsun.
Desene meşede aşılanmamış yabani ağaç kalmayacak. Sen bir yandan ben bir yandan.
Havalar ısınınca başlayalım . Çif makasla daha çok aşı daha az zaman demekki.:=))
İlk önce benim kapıdaki hurmalar aşılanacak haberin olsun:D
30-35 civarı aşılanacak fidem var.
Sonra kivilerde dişi ağaçlara erkek kalemler aşılayacağız.

alcen
03-03-2012, 18:15
Sevgili adil kardeşim,
demin meşazınızı okuyorum, bir yandanda eşime sesleniyorum. Aşı makasını göstermek için
bak yüksel nekolay aşı yapılıyor dedim. Bu arada eşimin adı yüksel, bu makastan bizim var almıştım köydeki evde deyince, bir sevindim sormayın. Ben artık dağ bayır aşı yapmaya çıkarım dağlarda bir sürü yabani meyveler var.Birde size müsade ederseniz birşey sormak
istiyorum vişneye kiraz aşılıyabilirmiyiz, sağlıklı olurmu....
selamlar

Adil
03-03-2012, 18:20
Abi sağol.:)
Önce çevremizdekilerden başlayalım ,bendede 20 adet aşılanacak armut ,hurma, elma,kiraz,üzüm vs fide var.Onları halledelim.Ondan sonra bakacağız.Etrafta yabani
meyve fidesi kalmasın:)
Bu makas meyve yetiştiricilerinin bir köşesinde bulunmalı.
Artık aşı yapmak çok kolay ve pratik.Bu aşı makaslarını icat edenden Allah razı olsun.:)
Çamurla ,naylonla bıçakla,iple uğraşmaktan kurtardık.:)

Adil
03-03-2012, 18:28
Sevgili adil kardeşim,
demin meşazınızı okuyorum, bir yandanda eşime sesleniyorum. Aşı makasını göstermek için
bak yüksel nekolay aşı yapılıyor dedim. Bu arada eşimin adı yüksel, bu makastan bizim var almıştım köydeki evde deyince, bir sevindim sormayın. Ben artık dağ bayır aşı yapmaya çıkarım dağlarda bir sürü yabani meyveler var.Birde size müsade ederseniz birşey sormak
istiyorum vişneye kiraz aşılıyabilirmiyiz, sağlıklı olurmu....
selamlar
alcen hanım yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.Eşiniz Yüksel beye de selamlar.İnşallah oda böyle işlerle uğraşıyordur.
Vişne ve kiraz ağaçlarının özleri birbirine benzediğinden uyum sağlar va aşısı olur.
Bende geçen yıl 6 adet ayva fidanına armut aşıladım ,hepsi mükemmel tuttu.
Armut u armut aşılasam böyle başarılı olamazdım inanın.:)
Önemli olan gövde yapılarının birbirine benzerliğidir.
Hatta bir örnek daha vereyim.Erik ağacına kiraz aşıladım oda tutmuştu.
Kolay gelsin.

alcen
03-03-2012, 18:54
Tamam çok teşekkür ederim,eşim bu işelerden anlamıyor ama, istediğiniz
alet erdavatı var nerde ne görse alır.Kendisi yıllardır profosyenel sendikacılık yaptı.
Yüksek tansiyon hastası olunca emekli olmaya karar verdi,şimdi çiçeği burnunda emekli
artık bahçelerde sitres atacak.
selamlar

Adil
03-03-2012, 19:18
Eşinize geçmiş olsun.Tansiyonla birçok insanımız mücadele ediyor.Fazla stresten uzak durmak gerekiyor. Evet Yüksel beye tavsiyem olur, toprakla bitkilerle uğraşırsa inanın çok iyi gelecektir kendisine.
Bende bir emekli olarak toprak ve bitkilerle uğraşmaya başladım.İnsana terapi gibi geliyor.
Hepimize kolay gelsin.

alcen
03-03-2012, 19:27
Çok teşekkür ederiz....

Benol Hazaroğlu
04-03-2012, 09:29
Komşuda pişer belki bize de düşer.
Biri kırmızı biri yeşil diye isteyerek 2 bodur elma almıştım. İkisi de yeşil çıktı çokda güzel elmalar birini sökmeye kıyamadım.

Komşumun vakti olunca bana bir kırmızı elma aşılasa ne makbule geçer. Hemde bir kahvemi içer. Sitede kırmızı elma var. Onlardan çelik alabiliriz.

Zamanı ne zamandır bilemem.

garlangufa
11-03-2012, 20:06
Adil bey Selamlar,
Bu evin üstü beton sanırım, topraksız tarım serası için birebir, negüzel boş ve düzgün bir alan. Bu nedenle topraksız tarım konularına da bir göz atsanız fena olmaz. Bu arada çok iyi bağlama çaldığınızı da duydum, doğrumudur ?

Şahin abiye de selamlar&sevgiler

Evimiz ve çevresi.

garlangufa
11-03-2012, 22:00
Sn Mandalinci selamlar,
Bende bir Trabzonluyum. Gerek Kaptanzst, gerekse Adil beylerin fotograflarında benim doğduğum köy de görülüyor. Şimdilik İstanbulda yaşıyorum ama emekliliğimde oralarda olacağım sanırım.
Geleyim bu yazıyı yazmamın asıl sebebine. Trabzon eskiden beri çok temiz olan ve bu konuda birçok ulusal ve uluslararası ödül almış bir şehirdir. Hatta bunun için Cemile Cevherçiceğin yıllarca söylediği,
"Oy Tirabzon Trabzon,
içi kalay, içi kalay li kazan..."
türküsü bile var. Yerlere tüküren, çöp, izmarit atan pek birine rastlayamazsınız Trabzonda...Böyle devam eder inşallah.
Derli topluluğuna gelince, o biraz bozuldu son yıllarda.

Selamlar & Sevgiler

Sn. Adil,

Feikoyu ilk defa duydum, ilgiç bir meyveye benziyor.

Manzara resimleriniz de çok hoş. Trabzonu hiç görmedim, sayenizde ne kadar derli toplu, dokusu korunmuş bir şehir öğrenmiş oldum.

Paylaşım için teşekkür ederim.

alacakaranlik
11-03-2012, 22:38
Sayın Adil, aşı makası hayırlı olsun, gerçekten bu işte kolaylık

Trabzon derneği kuruluyor sanırım , beni de kayıt altına alın bir Trabzonlu olarak :) :)

Saygılar

garlangufa
11-03-2012, 23:24
çakırgöl ve çevresi.Bu gölün bir küçük çağlayanı var ve suyu yaz ortasında bile buz gibi.Yazın en sıcak anında bile bu karlar eriyip bitmiyor.

Burada alttan 3.fotografta(Cami boğazı) sol arkandaki bina pek benzemese de bir otel, Babam ve bir arkadaşının oteli, kurmuşlar binbir zahmet ama henüz ne çatı var ne sıva. Banada ısrarla gel bunu adam et , işlet diyorlar. Ben henüz emekli olmadım (hakettim emekliliği fakat henüz kendimi emekliye ayırmadım, düşünüyorum). Bakalım kendimi emekliye ayırıp, tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer memleketidir hesabı bu yıl orayı güzel bir otele çevirebilirsem, herkezi Trabzon yaylalarını gezmek için gönül rahatlığı ile çağırabileceğim. Gerçi hernekadar Trabzon yaylaları desek te, Gerek Çakırgöl (muhteşem kayak tesisleri kuruluyor, yakında açılır) gerekse Cami Boğazı Gümüşhane ye bağlı.
Otelin fırını,kasabı,marketi ve Çok güzel bir et restaurant ı var. Şu anda kar nedeni ile ulaşım yok. Ancak Mayıs 15 ten sonra gidebileceğim. Yeni yapılan yol biterse senenin 365 günü ulaşım olacak. Bu yıl yolun bitmesini bekliyoruz...

KAPTANzst
15-03-2012, 10:11
Selam
Adil'in bilgisayarda bir sorun var bu aralar yazamaz. Bilginize:)

Adil
16-03-2012, 20:30
Komşuda pişer belki bize de düşer.
Biri kırmızı biri yeşil diye isteyerek 2 bodur elma almıştım. İkisi de yeşil çıktı çokda güzel elmalar birini sökmeye kıyamadım.

Komşumun vakti olunca bana bir kırmızı elma aşılasa ne makbule geçer. Hemde bir kahvemi içer. Sitede kırmızı elma var. Onlardan çelik alabiliriz.

Zamanı ne zamandır bilemem.

Benol hanım bilgisayarımda internet kartında ki sorundan dolayı uzun bir ara siteye yazamadım.2 gb ram ekledim ve internet kartını yeniledim.Windows 7 yi kurdurdum.Şimdi bilgisayarım daha iyi durumda.Siz değerli dostlarıma şimdi yazabilme fırsatı bulabildim özr.
Benol hanım aşı dönemi bitmek üzere.Biraz acele etmek lazım.Siz Müsait olduğunuz bir vakit beni çağırın .Telefonum sizde olması lazım.Veya özelime yazarsanız.Size yardımcı olurum.Kahve için teşekkürler.İçmiş kadar oldum.:)
Saygılar selamlar.

Adil
16-03-2012, 21:05
Adil bey Selamlar,
Bu evin üstü beton sanırım, topraksız tarım serası için birebir, negüzel boş ve düzgün bir alan. Bu nedenle topraksız tarım konularına da bir göz atsanız fena olmaz. Bu arada çok iyi bağlama çaldığınızı da duydum, doğrumudur ?

Şahin abiye de selamlar&sevgiler

Garlangufa Aleykumselam.
Geçen yaz bize uğramıştınız sizi çok iyi hatırladım.Muhabbetimiz olmuştu.Ben bahçede çalışırken Ağbeyimle gelmiştiniz.
Sevgili hemşerim topraksız tarımı internette araştırmıştım fakat ben toprağı elimle hissetmeden ürettiğim hiç bir şey e ısınamıyorum.Topraksız tarımda çok iyi işler başaranlar var.
Ben bu işin ticari yönünü en son planda düşündüğüm için pek cazip gelmedi doğrusu.
Görüş ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hemşehrim.
Yıllarca müzisyenlik yaptım.Düğünlerde,açılışlarda,bölge tv sinde, toplantılarda,açık alanlarda 20-25 yıl çaldım.Sizin beldenizde Naci adında bir arkadaşla çok düğünlerde bulunduk.O Üniversitede memurluk kazanınca bırakmak zorunda kaldı.
Hala daha 2 tane saz ım duruyor.Biri elektro biri düz saz.Şimdi hobi olarak devam ediyorum.Vakit buldukça onlarla arkadaşlıklarım hala daha ilk günkü gibi devam ediyor.:) İnsanın ruhunu dinlendirebilmesi için böyle meziyetleri olması güzel bişey.
Ayrıca serbest yağlı boya tual çalışmalarım ve sergilerim oldu.Bu çalışmalarımda da maddi yönden kazanımlarım oldu.3-4 yıl ara vermiştim tekrar başlamayı düşünüyorum.Trabzonda bu işle uğraşan bir arkadaşın atölyesi var .Liseden arkadaşım ın Müzik aletleri sattığı ve müzik eğitimi verdiği bir mağzası var orada tanıştık bu arkadaşla.Beni atölyesine çağırdı.Birgün onuda ziyarete gideceğim.Bir çayını içmek için.

Umarım tekrar ziyaretimize gelirsiniz ve bir saz muhabbeti yaşarız.:)
Bir çayımızı içersiniz.
Saygılar selamlar.

Adil
16-03-2012, 21:19
Sn Mandalinci selamlar,
Bende bir Trabzonluyum. Gerek Kaptanzst, gerekse Adil beylerin fotograflarında benim doğduğum köy de görülüyor. Şimdilik İstanbulda yaşıyorum ama emekliliğimde oralarda olacağım sanırım.
Geleyim bu yazıyı yazmamın asıl sebebine. Trabzon eskiden beri çok temiz olan ve bu konuda birçok ulusal ve uluslararası ödül almış bir şehirdir. Hatta bunun için Cemile Cevherçiceğin yıllarca söylediği,
"Oy Tirabzon Trabzon,
içi kalay, içi kalay li kazan..."
türküsü bile var. Yerlere tüküren, çöp, izmarit atan pek birine rastlayamazsınız Trabzonda...Böyle devam eder inşallah.
Derli topluluğuna gelince, o biraz bozuldu son yıllarda.

Selamlar & Sevgiler

Sayın Garlangufa aslında yapılan son kentsel dönüşüm projeleriyle Trabzonumuz daha modern yaşanacak kentler arasında yerini almıştır.Çalışmalar devam etmektedir.Şehir merkezinde en yoğun yerler bile övgüye değer başarılı temizlik çalışmaları devam ediyor.Yerlerde yaprak bile brakmıyorlar .Zağnos vadisindeki o varoş yapılanma yerine harika kentsel dönüşüm projeleri yeşil alanlar parklar yapıldı.Şu anda hala daha 3 etap çalışmaları son sürat devam ediyor.
Daha güzel olacağına yürekten inanıyorum.Trabzonumuz gerçekten bu konuda büyük başarılara imza atıyor.

Saygılar selamlar.

Adil
16-03-2012, 21:27
Sayın Adil, aşı makası hayırlı olsun, gerçekten bu işte kolaylık

Trabzon derneği kuruluyor sanırım , beni de kayıt altına alın bir Trabzonlu olarak :) :)

Saygılar

Çok teşekkürler alacakaranlık.
Artık aşı yapmak çok kolay.:)
Derneğimize hoş geldiniz.:)
Her zaman bekleriz.
Saygılar selamlar.

Adil
16-03-2012, 21:40
Burada alttan 3.fotografta(Cami boğazı) sol arkandaki bina pek benzemese de bir otel, Babam ve bir arkadaşının oteli, kurmuşlar binbir zahmet ama henüz ne çatı var ne sıva. Banada ısrarla gel bunu adam et , işlet diyorlar. Ben henüz emekli olmadım (hakettim emekliliği fakat henüz kendimi emekliye ayırmadım, düşünüyorum). Bakalım kendimi emekliye ayırıp, tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer memleketidir hesabı bu yıl orayı güzel bir otele çevirebilirsem, herkezi Trabzon yaylalarını gezmek için gönül rahatlığı ile çağırabileceğim. Gerçi hernekadar Trabzon yaylaları desek te, Gerek Çakırgöl (muhteşem kayak tesisleri kuruluyor, yakında açılır) gerekse Cami Boğazı Gümüşhane ye bağlı.
Otelin fırını,kasabı,marketi ve Çok güzel bir et restaurant ı var. Şu anda kar nedeni ile ulaşım yok. Ancak Mayıs 15 ten sonra gidebileceğim. Yeni yapılan yol biterse senenin 365 günü ulaşım olacak. Bu yıl yolun bitmesini bekliyoruz...

Yollar gelecek yıl tamamlanacak ozaman araçla gitmek daha kolaylaşacak.
Malzeme tedariki daha ucuz ve kolay olacak.Yani imkanlar artacak.Umarım bu işletmeyi birgün açarsınız.

Dilaver tesislerinin sahibi Nuri bey benim liseden sınıf arkadaşımdır.Oda güzel bir tesis kurmuş yaylada.2 yıl önce otelin içini tamamen ahşapla kaplayarak tesisi daha sağlıklı bir yapıya kavuşturdu.Hem cami boğazındaki hemde dilaverdeki ve taşköprüdeki tesislerinde kalarak o muazzam doğanın lezzetini yaşadım.Hepside harika.Dahada modern ve bölgemize yakışır tesisler yapılacağına eminim.İnsanımız becerikli ve çok çalışkan.

Adil
16-03-2012, 21:49
Selam
Adil'in bilgisayarda bir sorun var bu aralar yazamaz. Bilginize:)

Abi yardımcı olduğun için teşekkürler.

garlangufa
18-03-2012, 18:34
Garlangufa Aleykumselam.
Geçen yaz bize uğramıştınız sizi çok iyi hatırladım.Muhabbetimiz olmuştu.Ben bahçede çalışırken Ağbeyimle gelmiştiniz.
Sevgili hemşerim topraksız tarımı internette araştırmıştım fakat ben toprağı elimle hissetmeden ürettiğim hiç bir şey e ısınamıyorum.Topraksız tarımda çok iyi işler başaranlar var.
Ben bu işin ticari yönünü en son planda düşündüğüm için pek cazip gelmedi doğrusu.
Görüş ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hemşehrim.
Yıllarca müzisyenlik yaptım.Düğünlerde,açılışlarda,bölge tv sinde, toplantılarda,açık alanlarda 20-25 yıl çaldım.Sizin beldenizde Naci adında bir arkadaşla çok düğünlerde bulunduk.O Üniversitede memurluk kazanınca bırakmak zorunda kaldı.
Hala daha 2 tane saz ım duruyor.Biri elektro biri düz saz.Şimdi hobi olarak devam ediyorum.Vakit buldukça onlarla arkadaşlıklarım hala daha ilk günkü gibi devam ediyor.:) İnsanın ruhunu dinlendirebilmesi için böyle meziyetleri olması güzel bişey.
Ayrıca serbest yağlı boya tual çalışmalarım ve sergilerim oldu.Bu çalışmalarımda da maddi yönden kazanımlarım oldu.3-4 yıl ara vermiştim tekrar başlamayı düşünüyorum.Trabzonda bu işle uğraşan bir arkadaşın atölyesi var .Liseden arkadaşım ın Müzik aletleri sattığı ve müzik eğitimi verdiği bir mağzası var orada tanıştık bu arkadaşla.Beni atölyesine çağırdı.Birgün onuda ziyarete gideceğim.Bir çayını içmek için.

Umarım tekrar ziyaretimize gelirsiniz ve bir saz muhabbeti yaşarız.:)
Bir çayımızı içersiniz.
Saygılar selamlar.

Yakında yine geleceğim Trabzona ve ilk fırsatta sazlı sözlü muhabbet e. Gecen geldiğimde bir türlü fırsat bulamadım, Şahin abi (Kaptanzst) ile telefonlaştık, uğrayacağım dedim fakat Halam da biraz uzun kalınca sizin evin önünden geçerken karanlık olmuştu, uğrayamadım.

Sizin oralarda olmanız benim için büyük şans...iyiki varsınız...güzel şeyler yapacağız ileride...

Adil
18-03-2012, 19:59
Bekleriz hemşehrim.:)
Saygılar selamlar.

Adil
19-03-2012, 07:28
4 lü guruplar halinde 12 çeşit tohum ektim.
2 çeşit kavun.
2 çeşit karpuz.
top patlıcan, kadife patlıcan.
Yakar çarliston biber ,
Dolmalık sarı ve kırmızı biber.
ve domates çeşitleri.
Bu gün çiçek ve sebze tohumu ekmeye devam edeceğim.
Berrin hanımın gönderdiği çiçek tohumlarını ve kendi aldığım çiçek tohumlarını ekeceğim.

Tohum ekeceğim alanları toprak tırmığıyla düzelttim ve parselledim üzerini hafifçe bastırdım.Sonra tohumları itinayla dengeli aralıklarla bu parsellere ektim.
Üzerlerini ince bir torf toprağıyla kapatarak elimle hafif tekrar bastırdım.
Püskürtme sulama yaparak işlemi bitirdim.
Filizlenmelerini sabırsızlıkla bekleyeceğim.Haydi hayırlısı.:)
Bu gün hava harika dışarıda artık soğuktan eser yok.Tam çalışma zamanı.

Adil
21-03-2012, 20:04
3 günden beri yaşanan güneşli ilk bahar havası Bahçe ve sera ön hazırlıklarını yapmaya fırsat verdi.Tohum ekimi ,Aşı ,kalemler hormonlanarak toprağa dikildi, Kamelya etrafındaki çiçek alanları yaprak ve yabancı otlardan temizlenmesi yapıldı.Bezelye dikimi yapıldı.Çiçek tohumları boş ve uygun alanlara dikildi.Şimdi fasulye ve mısır yerinin hazırlıkları var.Sera ve bahçenin son hali.21 mart 2012.

Adil
22-03-2012, 16:16
Baharın müjdecisi yabani çuha çiçeklerini ve arkadaşlarını, ilkbaharın uyanışını hep birlikte fındık bahçesini gezerek görelim.

Adil
22-03-2012, 16:21
çuha çiçekleri.

Adil
22-03-2012, 16:25
çuha çiçekleri-3

Adil
22-03-2012, 16:28
çuha nçiçekleri-4

Adil
22-03-2012, 16:32
çuha çiçekleri .

Adil
22-03-2012, 16:39
yabani çuha çiçekleri fındık bahçesi.

Adil
22-03-2012, 16:43
yabani çuhalar ve çevremiz.

Adil
22-03-2012, 16:46

Adil
22-03-2012, 16:56
yabani çuhalar.

mrduran
23-03-2012, 11:26
Maşallah efendim,

ALLAH dizlerinize derman, ellerinize bereket, canınıza can katsın inşallah.

Ki böyle güzellikleri daima izleyebilelim sayenizde.

Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen.

hanndan
24-03-2012, 06:35
Sayın Adil Bey,gecen sene seranın yapım aşamasını izlerken bu sene içinde yetişecek olan bitkileri görüyoruz.Bu senede çardakta çay keyfinide görücez inşallah.
Çuhalar çok güzel.

Adil
24-03-2012, 17:46
Maşallah efendim,

ALLAH dizlerinize derman, ellerinize bereket, canınıza can katsın inşallah.

Ki böyle güzellikleri daima izleyebilelim sayenizde.

Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen.

Aynı dileklerimle sayın mrduran bey.
Bundan sonra 2 nci çiçek açma dönemi var ondada uzun boylu otsu çiçeklerin açtığı ve çiçek deryasına dönen fındık bahçelerini siz değerli dostlarımla paylaşacağım inşallah.O zaman fındık yaprakları açmış ve meyvede olacak.
Saygılar bizden siz değerli dostlarımıza.

Adil
24-03-2012, 18:26
Sayın Adil Bey,gecen sene seranın yapım aşamasını izlerken bu sene içinde yetişecek olan bitkileri görüyoruz.Bu senede çardakta çay keyfinide görücez inşallah.
Çuhalar çok güzel.

Handan hanım Bugün pırıl pırıl güneşli harika bir gündü.Bahçe işleriyle uğraşmaya devam ettim.Çuha çiçekleri çevremizde cıvıl cıvıl çevrede açmaya , güzelliklerini sergilemeye devam ettiler.
İkindiden sonra Giresun da öğretmenlik yapan kız kardeşim ailece geldiler.Enişte ile bir saz faslı yaptık.Abim kameramanlık yaptı.:)Çaylarımızı içtik.
Barbekü açılışına rezervasyon yaptırdılar.:)
Uskumru tercih ettiler.Güneşli bir hafta sonu çağıracağım 1 saatlik yolları var.Açılışı kardeşlerimle yapacağız.Gelmek isteyen bütün dostlarımıza soframız açıktır.
Beton alanın üzerini temizleyip bir masa ve sandalyeler yerleştireceğim.Birde güneş şemsiyesi koyduk mu acil olarak işi halletmiş olacağız.Çay işini elektrikli semaverle halledeceğim.Seranın seyyar kablosu bu işi kolaylaştıracak.
İleride profil le alanın üzerini ve kenarlarını öreceğim ve sarmaşık çiçekleri üzerine vermeyi düşünüyorum.
Saygılar selamlar.

Adil
24-03-2012, 18:54
Ah..ahh..bizde bahçedeki çuhaları bir şey zannedipte resimliyoruz...:))) dağ taş çuha dolmuş....Sevgili Adil tabii sizler bahçenize dikmeye gerek bile görmezsiniz...:)

Harika manzaralar için ellerinize sağlık...Şöminede bitmiş...Dış cephesi kalmış...Balıklar da hazır ise; biz mr duran ile yola çıkalım....Bu güzellikler bitmeden....:))))

Sevgiler ve selamlar .....:)
Berrin hanım o halı gibi çuhaların yanında çimenlere yatıp güneşin tadını çıkarmak harika oluyor.Hele birde çay ve kahvaltı türü şeylerde yanınızda oldumu değmeyin insanın keyfine.:)
Bunlar köyde yaşamanın nimetleri.Üstelik hiçbir emek sarfetmeden ve bakım yapmadan her yıl aynı güzellikleri tekrar yaşayabiliyorsunuz.
Barbekü kullanılmaya hazır sadece dış cephenin süslenmesi kaldı.Onuda uygun bir zamanda yapabiliriz.
Siz değerli dostlarıma kapım her zaman açıktır.İstediğiniz zaman gelebilirsiniz.
Balık 4 mevsim Trabzon da bulmak mümkün.Problem olmaz yani.
Siz yola çıkın gerisi kolay.:)
Saygılar selamlar.

Adil
26-03-2012, 10:38
Bahçemin çiçekleri bir bir kış uykusundan uyanıyorlar.Her yerden soğanlar filiz atıyor.İlkbaharımız kutlu olsun.
Birde bahçemden çıkarken ayaklarımızdaki çamurları ve toprakları sıyırmak için bir demir paspas yapıp bahçemizin kenarına koyduk.Abimin ellerine sağlık.Gerçi banada iş koştu.Son kaynağı bana yaptırdı.:)

Adil
26-03-2012, 10:48
Nergisler çiçek açmaya güzelliklerini sergilemeye başladılar.:D

Adil
26-03-2012, 10:54
Berrin hanımdan aldığım çiçek tohumlarını bu alana ektim inşallah filizlenirler.

Adil
26-03-2012, 11:06
Yeni aldığımız 1000 lt lik damla sulama tankımızı bahçemizin yüksek yerine yerleştirdik.Abimin evinin saçak suyunu içine bağladık.Benim evin saçağı depodan alçak kalıyor. Fasulye dikilecek alanı belleyerek hazır hale getirdim.Sera önündeki kare alana çiçek tohumu ve Benol hanımdan aldığım çiçek çeliklerini hormona batırarak diktim.Aldığım elma ve hurma aşılarını yaptım.

Adil
26-03-2012, 11:12
Sera içinde tohum ekimine devam ettim.Kestane kabağı,fesleğen,yakar biber,Salatalık,Kudret narı tohumlarının ekimi tamamlandı

Adil
26-03-2012, 11:21
Bahçemin son hali

Adil
26-03-2012, 11:25
son hali.

Adil
26-03-2012, 11:32
ilk kez sis deniz üzerinden gelmeye başladı.Fakat bize ulaşamadan tekrar denize çekildi ve havaya yükselmeye başladı.Karayemişler ve erikler çiçek açmış durumda onlara zarar verebilirdi.Şimdilik kurtardık.:)

Adil
04-04-2012, 08:25
Lilyumların gelişimi ,yi olmasına rağmen üzerindeki bu kırmızı böcekler yapraklarını yiyerek çiçeğe zarar veriyorlar.Bu böcek sadece lilyumda dolaşıyor.Bu arada sıcaklar iyice arttı.Diğer çiçeklerimiz filizlenmeye devam ediyor.Fındık bahçesindeki ikinci gurup çiçekler yerlerini almış durumda.

Adil
04-04-2012, 08:30
Sıcakların gelmesi büyümeyi hızlandırdı.Lahana fideleri iyice boy attı.Yeşil soğanlar ve marullar canlandı,domates tohumları çimlendi.Kivi kalemleri göz açmaya başladı.

Adil
06-04-2012, 19:20
Çevremizdeki çiçek florasını paylaşmaya devam.İlk önce sarı çiçek açan bir tür Şimdi bütün fındık bahçeleri sarı çiçeklerle dolacak.Çuhaların son dönemi, papatyalar devreye girdi,adını hatırlayamadığım daha birçok çiçek çeşidi.
Hepsi tabiatın podyumundan gelip geçiyor.
İyi seyirler.:D

Adil
06-04-2012, 19:24
resitale devam.bugün çektiklerim.

Adil
06-04-2012, 19:27
resital.devam.

Adil
06-04-2012, 19:30
resi.devam.rokalarda bahçemden devreye girdi.:p

garlangufa
11-04-2012, 10:28
ilk kez sis deniz üzerinden gelmeye başladı.Fakat bize ulaşamadan tekrar denize çekildi ve havaya yükselmeye başladı.Karayemişler ve erikler çiçek açmış durumda onlara zarar verebilirdi.Şimdilik kurtardık.:)

Adil bey merhaba,
Bizim oralarda "Duman vurdu" denilen bu sis'in neler yaptığını açıklarsanız üyelerimiz belkide Türkiyenin başka bölgelerinde görülmeyen bu durumu öğrenmiş olurlar. Ben deyimi biliyorum, ("duman vurdu" pas oldu gibi...çocukluğumdan hatırlıyorum..uzun yıllar memleketimden uzak kaldım) fakat etkilerini tam olarak bilmediğimden sizin açıklamanız daha iyi olacaktır. Belki bu duruma karşı alınabilecek önlemleri bilen birileri çıkar. Örneğin "kaolin kili" bu "duman vurması" nı engelleyebilirmi acaba ?.

Selamlar, sevgiler...bu ay sonu oradayım, görüşmek, türki çığırmak üzere hoşcakalın.

simetri
11-04-2012, 11:14
adil bey merhabalar.
barbekünün içini ateş tuğlası ilemi döşediniz. yoksa normal inşaat tuğlası mı kullandınız merak ettim.

ayrıca yağmur suyu toplamak için döşediğiniz naylon pek şık durmamış. naylonu kaldırıp aşağıdaki krokideki gibi naylonun alt tarafına hafif V şeklinde 10-15 cm yüksekliinde tuğla döşeyip, boru ağzına bir kova 1 cm lik dere çakılı, onunda çevresine 2-3 kova 1-,5 mm gene dere çakılı döşeseniz hem daha sağlıklı hem daha estetik olabilir diye düşündüm.
282071
Zira bir iki yerde böyle ve son derece başarılı uygulama görmüştüm. Taktir dizin tabi. Benimki bir öneri sadece.

Adil
11-04-2012, 15:17
Adil bey merhaba,
Bizim oralarda "Duman vurdu" denilen bu sis'in neler yaptığını açıklarsanız üyelerimiz belkide Türkiyenin başka bölgelerinde görülmeyen bu durumu öğrenmiş olurlar. Ben deyimi biliyorum, ("duman vurdu" pas oldu gibi...çocukluğumdan hatırlıyorum..uzun yıllar memleketimden uzak kaldım) fakat etkilerini tam olarak bilmediğimden sizin açıklamanız daha iyi olacaktır. Belki bu duruma karşı alınabilecek önlemleri bilen birileri çıkar. Örneğin "kaolin kili" bu "duman vurması" nı engelleyebilirmi acaba ?.

Selamlar, sevgiler...bu ay sonu oradayım, görüşmek, türki çığırmak üzere hoşcakalın.
Merhaba garlangufa.
Duman (sis) genelde mart aylarında görülür.Nisanda dağlara yaylalara yükselir.
Meyvelerin çiçek açtığı bu dönemde sis çiçeğe zarar vererek meyve tutmasını önler .Çiçekler kararır ve halk deyimiyle yanar.Arıların dolaşmasını engeller.Sis olan yerler soğuk olur.
Kısacası.
Çiçek açan meyveler bol güneş ve Arı işter.Sis bunu engelleyerek meyve tutmayı engeller.
Kaolin kilini ilk olarak duyuyorum.İnternette bunu araştıracağım.
Neyse ki karayemiş ler çiçek döneminde sis e maruz kalmadı bu nedenle mutluyum.
Hemşerim kapım her zaman dostlarıma açık buyur gel.:)
Belki sizede bir türkü söyletiriz biraz stres atarız.:D
Saygılar selamlar.

Adil
11-04-2012, 15:30
adil bey merhabalar.
barbekünün içini ateş tuğlası ilemi döşediniz. yoksa normal inşaat tuğlası mı kullandınız merak ettim.

ayrıca yağmur suyu toplamak için döşediğiniz naylon pek şık durmamış. naylonu kaldırıp aşağıdaki krokideki gibi naylonun alt tarafına hafif V şeklinde 10-15 cm yüksekliinde tuğla döşeyip, boru ağzına bir kova 1 cm lik dere çakılı, onunda çevresine 2-3 kova 1-,5 mm gene dere çakılı döşeseniz hem daha sağlıklı hem daha estetik olabilir diye düşündüm.
282071
Zira bir iki yerde böyle ve son derece başarılı uygulama görmüştüm. Taktir dizin tabi. Benimki bir öneri sadece.
Merhabalar smetri kardeş.
Barbekünün içine ateş tuğlası ile kablama yaptım.Daha önceki sayfalarımda bunun görüntüleri var.
Güzel önerileriniz için çok teşekkür ederim.Bu söylediklerinizi uygulamaya koyabilirim.
Tuğla yerine çimenli toprakla set yapıp naylonu üzerine koydum naylonun üstüne tekrar çimenli toprak koydum.Pimaş boruyu en derin yerine 5 cm yükseklikte koyarak naylonun üzerinden gelecek tozların dibe çökerek boruya girmemesini amaçladım.Bir ince süzgeçte deponun ağzına taktım.
Bu projeyi yağmurlar gelmeden yapalım diye, aceleyle yaptık.
Sizin söylediklerinizi sonradan uygulayabiliriz.Teşekkürler.
Saygılar selamlar.

simetri
12-04-2012, 11:26
Güzel önerileriniz için çok teşekkür ederim.Bu söylediklerinizi uygulamaya koyabilirim.
Tuğla yerine çimenli toprakla set yapıp naylonu üzerine koydum naylonun üstüne tekrar çimenli toprak koydum.Pimaş boruyu en derin yerine 5 cm yükseklikte koyarak naylonun üzerinden gelecek tozların dibe çökerek boruya girmemesini amaçladım.Bir ince süzgeçte deponun ağzına taktım.
Bu projeyi yağmurlar gelmeden yapalım diye, aceleyle yaptık.
Sizin söylediklerinizi sonradan uygulayabiliriz.

Yağışı bol, eğimi fazla olan dolayısı ile suyun yüzeyde fazlaca tutunamadığı alanlarda oldukça yararlı olduğuna inandığım için öneride bulundum. teşekkürler.

canannuman
12-04-2012, 11:49
Arkadaşlarımdan biri bana, Aman Canan abla bunları bizim oralarda inekler yiyor para ile alıyorsun sende deyince bukadarını düşünememiştim. O zaman kızmıştım içimden, şimdi anlıyorum arkadaşı.
Nasıl oluyor acaba hersene tohumdan mı çıkıyorlar, kışı oldukları yerdemi atlatıyorlar, yoksa köklerinde rizom filan gibi birşeyler mi var da kendini muhafaza edebiliyorlar.
Çok güzel paylaşımlar elinize sağlık.

Adil
12-04-2012, 13:43
Yağışı bol, eğimi fazla olan dolayısı ile suyun yüzeyde fazlaca tutunamadığı alanlarda oldukça yararlı olduğuna inandığım için öneride bulundum. teşekkürler.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Saygılar selamlar.

Adil
12-04-2012, 14:29
Arkadaşlarımdan biri bana, Aman Canan abla bunları bizim oralarda inekler yiyor para ile alıyorsun sende deyince bukadarını düşünememiştim. O zaman kızmıştım içimden, şimdi anlıyorum arkadaşı.
Nasıl oluyor acaba hersene tohumdan mı çıkıyorlar, kışı oldukları yerdemi atlatıyorlar, yoksa köklerinde rizom filan gibi birşeyler mi var da kendini muhafaza edebiliyorlar.
Çok güzel paylaşımlar elinize sağlık.

Canan hanım Arkadaşınız doğru söylemiş.Mart ayı sonu,Nisan ayı başları çuhalar fındık bahçelerini renklendiriyor.Kökleri yerinde çoğalarak artıyor.Nekadar soğuk kış yaparsa yapsın onlara zarar vermiyor.Sürekli çoğalarak yayılıyorlar.Denizden yaylalara çıkıldıkça sarı beyaz ve kırmızı pembe tonları görmek mümkün.Bizim olduğumuz bölgede kırmızı ,pembe az da olsa beyaz renkler hakim durumda.Şehirde yaşayanlar köylerden bu çiçeklerden alıp saksılarda yetiştirebilirler hiçbir ücret ödemeden..Kökleri kök soğan tipinde.Tohum u pek görülmesede hiç dikkat etmedim.
Yöremizde çiçek florası hayli zengin.Her yıl hiçbir hizmet gerektirmeden bizlere görsel ziyafet sunuyorlar.Onlara Karadenizin iklimi yetiyor.
Beğeniniz için teşekkürler.

Adil
14-04-2012, 19:58
Koyun gübresi kullandığım organik çileklerim.

Adil
14-04-2012, 20:02
Sıcakların artmasıyla çeliklerde filizlenme hızlandı.

Adil
14-04-2012, 20:08
Bu cycas ı rüzgar alan yere diktim.Bu yıl soğuklarda fazla olunca yapraklarda kuruma oldu.

Adil
14-04-2012, 20:12
Kurumak üzere olan on bir ay çiçeği düzelmeye başladı.

Benol Hazaroğlu
14-04-2012, 20:14
Sevgili Adil,

Kar üstüne yağdığında sen de benim yaptığım hatayı mı yaptın acaba?
Üstündeki karı silkelemiştim meğerse kar koruyormuş. Ayni bunun gibi oldu.
Kestim o dalları sonra bir daha o hatayı yapmadım.

Adil
14-04-2012, 20:15
pazardan aldığım çin turbu nun filiz açan kısmını keserek toprağa dikmiştim.Büyüdü ve çiçek açtı.Şimdi tohumlarını alabilirsem tohumla yetiştirmeyi deneyeceğim.

Adil
14-04-2012, 20:18
Ektiğim tohumlar sağlıklı bir şekilde çıktılar.

Adil
14-04-2012, 20:21
Marul ve yeşil soğanlarım sağlıklı büyümeye devam ediyorlar.

Adil
14-04-2012, 20:23
Kısa süreli sağnak yağmurlar toprağı canlandırmaya yetiyor.

Adil
14-04-2012, 20:26
Bu ,yarın hava çok güzel olacak anlamı taşıyor.:D

Adil
14-04-2012, 20:29
Sahilden yukarı doğru hızlı bir konut yapımı devam ediyor.Bu güzel tabiat mahvolacak.

Adil
14-04-2012, 20:34
Geçen yıldan kalma petunyalar sera ortamında korunmuş oldu.Şimdi gayet iyi durumdalar.Üzeri gonca çiçeklerle dolu.

Adil
14-04-2012, 21:03
Sevgili Adil,

Kar üstüne yağdığında sen de benim yaptığım hatayı mı yaptın acaba?
Üstündeki karı silkelemiştim meğerse kar koruyormuş. Ayni bunun gibi oldu.
Kestim o dalları sonra bir daha o hatayı yapmadım.
Benol hanım Bu çiçek evin güneş gören bir penceresinin önündeydi.Harika çiçekler açıyordu.Birden yaprakları kurumaya başladı.Sonra onu seranın içine aldım.Köklerine Koyun gübresi koydum ve suladım.Canlanmaya başladı.Saksısında torf toprağı olduğu halde neden güçsüz kaldı anlamadım.
Tekrar çiçek açması çok sevindirici.:p
Sizin yaşadığınız maduriyet farklı.Fakat hatanızı anlatmanız bizede bilgi ve tecrube oldu.
Saygılar selamlar.

Benol Hazaroğlu
14-04-2012, 21:19
Ben cycas için söyledim.

Adil
15-04-2012, 09:01
Benol hanım
Teknolojinin azizliğine uğradık.:)
Yorumunuz Onbiray çiçeğinin altında çıkmıştı.İsim de vermediğiniz için o zannettim.Siz yorum yazarken fotoğrafları yüklüyordum.Yorumunuz bir sonraki fotoğrafın altına düşmüş.:)
Cycas konusunda ,üzerindeki kar ı dökmedim fakat bu yıl çok soğuk bir kış yaşadık .Gelecek yıl üzerini naylonla kapatmayı düşünüyorum.Yine aynı üzücü olayı yaşamamak için.

KAPTANzst
16-04-2012, 08:04
Ot biçme makinesini deniyor ve ev etrafında otları kesiyordum.
Bir koku geldi ama motorun kokusuna benzemiyordu:D
Balık kokusu yayılıyordu:confused:
Derken, benzin bitti motor durdu ve telefon çaldı.:p
Yapraklar açtığından artık eskisi gibi görülmüyor bahçelerimiz.
60-70 M de olanı göremediğimden oraya gidince ziyafete düştüğümü fark ettim.
Güzel bir gündü.
Yemeği fazla kaçırıncada belleme yaparak eritmeye çalıştım:D:D
Her şey için teşekkürler

Adil
17-04-2012, 09:11
Ot biçme makinesini deniyor ve ev etrafında otları kesiyordum.
Bir koku geldi ama motorun kokusuna benzemiyordu:D
Balık kokusu yayılıyordu:confused:
Derken, benzin bitti motor durdu ve telefon çaldı.:p
Yapraklar açtığından artık eskisi gibi görülmüyor bahçelerimiz.
60-70 M de olanı göremediğimden oraya gidince ziyafete düştüğümü fark ettim.
Güzel bir gündü.
Yemeği fazla kaçırıncada belleme yaparak eritmeye çalıştım:D:D
Her şey için teşekkürler
Abi sensiz olurmu.:)))3 Kardeş bir araya gelmişiz 4 üncünün eksikliği Abimizin olmaması olmazdı.Afiyet olsun.
Bu arada çayır motoruyla çevreyi güzel temizlemişsin ellerine sağlık.

Adil
17-04-2012, 19:59
Şimdi pembe çiçekler fındık bahçelerini süslemeye başladı.17 nisan2012:D

Adil
17-04-2012, 20:02
Adil bey Allah muhabbetinizi ve neşenizi artırsın

Ayhan bey teşekkürler, sizlerin de güzel kardeşim.

Adil
17-04-2012, 20:04
Çileklerim çiçek açmaya başladı.:p

Adil
17-04-2012, 20:07
Fındık bahçelerinde yetişen en lezzetli ve aromalı yabani çilekler de çiçek açmaya başladı.

Adil
17-04-2012, 20:09
Limon armut u Meyve tutmaya başlamış.

Adil
17-04-2012, 20:12
buda farklı güzel.:p

Adil
17-04-2012, 20:19
Adını bilmediğim bu çiçeği 3 yıldır saksıda büyüttüm.Salkım halinde küçük sarı gül goncaları şekinde çiçeklerle doluyor.Dikenleri yok.Sarılıcı ve tırmanıcı bir tür.Kokusu yok fakat görselliği harika.3 yıldır çiçek açmıyordu saksıdan toprağa indirdim bu yıl adeta çiçekten çıldırdı.:p Çiçeklerini açınca sizlerle paylaşacağım.

Adil
17-04-2012, 20:24
Berrin hanımdan aldığım çiçeklerin tohumları çimlendi.Şimdi dikilecek yerleri tespit etmeye çalışıyorum.

Adil
17-04-2012, 20:27
Frenk üzüm çiçekleri ve yaprakları hayli sağlıklı görünüyor.

Adil
17-04-2012, 20:30
Leylak renkli bu kokulu çiçek te 2 yıldır açmıyordu.Bu yıl adeta çıldırmış.:p

Adil
17-04-2012, 20:34
Seramın içindeki 7 veren bodur limon um çiçek açmaya başladı.1 hafta önce üzerinden 7 adet elma büyüklüğünde limon almıştım.

Adil
17-04-2012, 20:36
Bahçelerde güzelliklerini sergilemeye devam ediyorlar.

Adil
17-04-2012, 20:38
buda fındık bahçesi güzellerinden.

Adil
17-04-2012, 20:41
Şu an fındık bahçelerinde en hakim çiçek bu sarı çiçekler.17 nisan 2012.

Adil
17-04-2012, 20:45
Bunlar da fındık bahçelerinin farklı güzelleri.Onları yakından görmek bir başka güzel.

Adil
20-04-2012, 18:49
Petunyalarım ın son hali.
Bugün Trabzonun altını üstüne getirdim.Belki bir 6 km yürüyüş yaptım.:)
Yine kuğuların olduğu havuz başında Ataparkta bir çay molası verdim.
Havuzdaki kuğulara fotoğraf çekerken masamın arkasında olan 2 kuğunun son anda farkına vardım.Aranızda 50 cm fark vardı.:) Hayvanlar masaların arasından havuza geçmek için bizden müsaade istiyorlardı.Bana yorgunluğumu unutturdular.

KAPTANzst
20-04-2012, 19:11
:DO masadakileri ben hep yemiştim onlar nereden geldi oraya:D

Bende ses üzerine gittim. Tam iş bitimine denk geldim ve afiyetle çayla beraber o yapılanlar neyse işte:p onlardan yedim:D
Sonrada tarlada lahana fidesi koparırken yakaladım Adil'i:)

Adil
20-04-2012, 20:20
Abi afiyet olsun.:)
Onların adı gözleme veya puf böreği de deniyor.Tabi çaylarda gelince söylenecek söz kalmıyor.:)
Abimden kurtuluş yok .:)Yine objektife yakalanmışız.
Hanım lahana fidesi dikerken, bende ona yardımcı olayım diye sağlıklı fidelerden çekme yapıyıordum.Mısır diktiğimiz alanı lahana fidesiyle takviye yaptık.

nardane
22-04-2012, 12:10
Sevgili Adil Bey , bahçeniz çok güzel.
Bahçede kendiliğinden gelen güzelliklerde ayrı bir güzellik katmış.

Adil
22-04-2012, 13:33
Nardane hanım ,çok teşekkür ederim.
Bahçe açarken bu çiçeklerin soğanlarını ve köklerini temizlemek zamanımızı alıyor.Fakat yinede onlar çoğalmaya devam ediyorlar.Fındık bahçesinde m2 deki bitki çeşitliliği belki 50 den aşağı değildir.Tohumlu, soğanlı ve kök bitkiler her yıl çoğalarak varlıklarını devam ettiriyorlar.Karadeniz iklimi onlar için biçilmiş kaftan.

Adil
22-04-2012, 16:32
Bahçede çalışıp yoruldum , yaptığım sedir ve masada dinlenirken masam bir anda şenlendi.:p Buyrun dostlar ikindi çayına.

hanndan
22-04-2012, 16:45
Maşallah,çalışmadan sonra hakettiniz afiyet olsun,benim yerimede içiniz.Yengenin ellerine sağlık.

Adil
23-04-2012, 08:21
Handan hanım bu işin bahanesi.:))) İki üç çapalamayla çalıştım denemez aslında:))
İkindi çayının muhabbeti çok lezzetli oluyor.Hani bende iyi çay yaparım aslında:)
Hanım dan fırsat kalmaz o başka.:)

Sizinde soframızda bulunmanızdan memnun oldum.:)
Saygılar selamlar Handan hanım.

berrinb
23-04-2012, 12:20
Sevgili arkadaşım, kır çiçekleri manzaraları ,bütün nazenin çiçekleri basıp geçmiş.:)) Bayıldım sarılar ve helede o mor aslanağzı gibi olanlar...
Maasa ve kanapenin rengi ve deseni harika olmuş .. Ellerine sağlık, ama mükafatını da görmüşsünüz ...pastalar kıısırlar çaylar,değmeyiniz keyfinize yanii...:)))

Tohumlar çıkmışlar..Ama şebboylar en azından dört yaprak olunca yerlerini değiştiriniz derim ben... Fotoğraflarının renk kalitesi harikaydı.. Ben yeni bir makine almama rağmen o renkleri tam yakalıyamıyorum....

23 Nisan günü gözüm gönlüm açıldı, bahçenizde ...Güle güle keyfini sürünüz...Selamlar sevgiler ..:))

Adil
23-04-2012, 22:34
Berrin Hanım beğeniniz için teşekkürler.
Fideler konusunda söylediklerinize dikkat edeceğim.:)
Fotoğraf makinem CANON power shot sx 210 IS Bu makine profosyonel makinelerle yarışabilecek bir kompakt makine.Taşınabilirliliği ve özellikleri beni cezbetti.Öyle büyük makineleri taşımaktansa böyle kaliteli bir kompakt makineyi cebinize koyabiliyor,gittiğiniz her yerde harika çekimler yapabilirsiniz.Bu benim naçizane görüşüm.Zaten fotoğrafçı dükkanı açacak değiliz bu bize fazlasıyle yetiyor.14 mp 14 optik zoom dijitalle 56 zoom HD MOV Video kaydı ,çekim anında zoom özelliği harika.
Makinenin ISo ayarları ve diğer özellikleride güzel.Tavsiye ederim.800-900 aralığında fiyatı vardı ben kampanyadan 600 tl aldım.Şimdi fiyatları düşmeye başlamıştır.Belki daha cazip fiyatlarada bulunabilir.Çünki bir üst versiyonu 220 ve diğer serileri çıktı.
Renk ayarları makinenin kendi özelliklerinden kaynaklanıyor.
Bizdende sizlere sevgi ve selamlar Berrin hanım.

Yaylacı
23-04-2012, 22:48
Adil bey sayenizde memlekete gitmiş gibi oldum, özlemiştim bizim oraların otunu çiçeğini, çok mükemmel fotoğraflar, Trabzona kaç yıldır gidemiyordum ama sayenizde şöyle bir dolaştım geldim, ellerinize ayaklarınıza sağlık.Eğer sahilden iç kısımdaki ilçelere gitme imkanınız olursa yakın zamanda Komar ve Zifinler(Mor ve Sarı Orman gülleri) açmaya başlar, eğer onları fotoğraflayıp buraya eklerseniz çok sevineceğim.Ayrıca bahçe çalışmasından sonraki çay muhabbeti de bambaşka, afiyet olsun.

Adil
24-04-2012, 19:30
Sayın yaylacı hemşerim.
Geçen yıl yayla gezimizin fotoğraflarını önceki sayfalarda bulabilirsiniz.Bu yıl gidersek söylediklerinizi dikkate alacağım.
Memleketten saygılar selamlar hemşerim.

Adil
24-04-2012, 19:58
2 hafta önce ektiğim altın çilek tohumları gayet sağlıklı görünüyor.Alt kısma toprak üste koyun gübresi ve su bu hale geldiler.

Adil
24-04-2012, 20:01
fidelerin son hali.

Adil
24-04-2012, 20:04
Son durum.

Adil
24-04-2012, 20:06
bahçemde açacak olan yılın ilk gülü.

Adil
24-04-2012, 20:08
gelişimi ve goncaları gayet sağlıklı.

Adil
24-04-2012, 20:14
Tohumlar filizlendi.Barbekünün etrafına bunlardan 1 avuç daha ektim .Büyüyünce Barbeküye sarılmalarını sağlayacağım.

Adil
24-04-2012, 20:16
Son durum.

Adil
24-04-2012, 20:19
Koyun gübresi sayesinde gelişmeleri gayet iyi.

Adil
24-04-2012, 20:24
Geçen yıldan kalan ve kök yumrusundan filiz atan boru şeklinde büyük çiçekler açan afrika menekşesi iyi görünüyor.Bu gün avm den aldığım bu hatmi çeşidi çok dikkatimi çekti bodur ve çok yıllık büyük karanfil formatında sarı kırmızı beyaz ve ebruli çiçekleri olan bu çiçeği almadan edemedim.Tohumlarını itinayla diktim .İnşallah başarılı olurum.

Adil
24-04-2012, 20:29
Çiçek sonrası meyve tutumu gayet iyi.

Adil
24-04-2012, 20:31
Yanına yaklaşınca harika kokusu etrafınızı sarıyor.

Dudi
24-04-2012, 20:31
Marullar harikalar çok severim çıtır çıtır :)

Adil
24-04-2012, 20:34
Sarı renkte küçük gül goncaları açıyor.Dikensiz tırmanıcı bir tür.Soğuk iklime gayet dayanıklı.Açınca tekrar paylaşırım.

Adil
24-04-2012, 20:41
Akşama doğru denizden gelen sis uçak seferlerini iptal ettirdi.1 saatte tamamen kapattı.şu an saat 21:40 tamamiyle deniz üzerine çekilmiş duruyor.

Adil
24-04-2012, 20:55
Marullar harikalar çok severim çıtır çıtır :)

Dudi hanım bunlar o marketlerde satılan ilaçlı ve türlü yollarla üretilmiş marullar değil.Kendim ürettiğim ve gönül rahatlığıyle hormonsuz olduğunu bildiğim,organik sağlıklı marul lar.Söylediğiniz gibi yapraklarını kırarken çıt diye ses geliyor .:)Çıtır çıtır tap taze.Hele kendin yetiştirdinmi bir başka oluyor.
Saygılar selamlar efendim.

Yaylacı
24-04-2012, 21:35
Adil bey, hemşerim ellerine sağlık çok mükemmel işler yaptın sebzeler harika çiçekler bambaşka.Tek kelimeyle MAŞAALLAH. Kıskanmaya başladım :)
707 no'lu yazınızdaki resim dikensiz sarmaşık yapraklarına bakarsak Arap Yasemini sanıyorum, yanılmıyorum inşallah. Arap Yasemini tırmanıcı ve kokulu bir sarmaşık türüdür.

Yaylacı
24-04-2012, 21:52
286554
Lilium Ponticum(Trabzon Zambağı) biz Agrita ismiyle anarız bu zambağı. Adil Bey bu zambak çeşitini gördünmü bizim oralarda, mis gibi kokusu var ve geçtiğimiz yaz köyden istemiştim soğanlarından gönderdiler.Burada yetiştirmeye çalışıyorum bakalım olacak mı, saksılara diktiğim zambakların hepsi boylandı sanırım onların arasında gövde yapısı diğer zambaklarla aynı ancak çiçek açtığında ayırt edebilirim. Yetiştirebilirsem ne mutlu bana. Birkaç tane çiçeğini koparıp vazoya koyduğunuz zaman tüm evin içini harika bir koku dolduruyor, böyle güzel bir zambak.

Dudi
25-04-2012, 07:49
Dudi hanım bunlar o marketlerde satılan ilaçlı ve türlü yollarla üretilmiş marullar değil.Kendim ürettiğim ve gönül rahatlığıyle hormonsuz olduğunu bildiğim,organik sağlıklı marul lar.Söylediğiniz gibi yapraklarını kırarken çıt diye ses geliyor .:)Çıtır çıtır tap taze.Hele kendin yetiştirdinmi bir başka oluyor.

Belli fotoğraftan, tadıda başkadır. Nasıl güzel aromalı olduğunu tahmin edebiliyorum, ellerinize sağlık :)

mandalinci
25-04-2012, 08:33
Oh ne güzel seranızı yaptınız, gönül rahatlığıyla sebze, çiçek yetiştiriyorsunuz.

Manzara resimleri her zaman ki gibi büyüleyici, Karadeniz farkı tabii.

Barbekünün yanındaki çay kefi de çalışmanın üstüne güzel gider. Galiba o bölge bir kameriye istiyor.

Afiyet olsun, kolay gelsin size:)

Adil
25-04-2012, 09:08
Adil bey, hemşerim ellerine sağlık çok mükemmel işler yaptın sebzeler harika çiçekler bambaşka.Tek kelimeyle MAŞAALLAH. Kıskanmaya başladım :)
707 no'lu yazınızdaki resim dikensiz sarmaşık yapraklarına bakarsak Arap Yasemini sanıyorum, yanılmıyorum inşallah. Arap Yasemini tırmanıcı ve kokulu bir sarmaşık türüdür.
Teşekkür ederim Yaylacı.
Arap yasemini olarak görsellerde aradım fakat oda değilmiş.Çiçekleri küçük gül goncası gibi bu çiçeğin.Çiçek Açınca elimide yanına koyarak bir fotoğraf paylaşırım büyüklüğü konusunda sizlerde fikir sahibi olursunuz.

Adil
25-04-2012, 09:20
286554
Lilium Ponticum(Trabzon Zambağı) biz Agrita ismiyle anarız bu zambağı. Adil Bey bu zambak çeşitini gördünmü bizim oralarda, mis gibi kokusu var ve geçtiğimiz yaz köyden istemiştim soğanlarından gönderdiler.Burada yetiştirmeye çalışıyorum bakalım olacak mı, saksılara diktiğim zambakların hepsi boylandı sanırım onların arasında gövde yapısı diğer zambaklarla aynı ancak çiçek açtığında ayırt edebilirim. Yetiştirebilirsem ne mutlu bana. Birkaç tane çiçeğini koparıp vazoya koyduğunuz zaman tüm evin içini harika bir koku dolduruyor, böyle güzel bir zambak.
Güzelliği konusunda çok doğru söylüyorsunuz sayın Yaylacı.
Önceki sayfalarımda yayla gezisi serisinde sarı Trabzon zambağını paylaştım.O zambağın kökünü çıkarabilmek için taşların arasından zorluklar içerisinde 40 cm derinlikten, iri bir soğan çıkarabilmiştik.Onu şu anda barbekünün yan tarafına diktim.Hala daha diri ve sağlıklı.Filizlenmesini heyecanla bekliyorum.
Yayınladığınız fotoğraftaki zambak beyaz çiçekli.Benim aldığım tam sarı renkte.Bende bu çiçeklerle yaylada topladığım farklı çiçekleri aranjman ederek evin salonuna koydum.Kokuları harikaydı.

Adil
25-04-2012, 09:22
Belli fotoğraftan, tadıda başkadır. Nasıl güzel aromalı olduğunu tahmin edebiliyorum, ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim Dudi.

Adil
25-04-2012, 09:34
Oh ne güzel seranızı yaptınız, gönül rahatlığıyla sebze, çiçek yetiştiriyorsunuz.

Manzara resimleri her zaman ki gibi büyüleyici, Karadeniz farkı tabii.

Barbekünün yanındaki çay kefi de çalışmanın üstüne güzel gider. Galiba o bölge bir kameriye istiyor.

Afiyet olsun, kolay gelsin size:)
Sayın mandalinci,
Toprak ,bağ, bahçe,meyve,sebze ,çiçekler ,otlarla uğraşmak başlı başına bir sanat.Bende bu sanatı elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.Başarabildiğim kadar.
Nisan ayındayız fakat Mart ayının sis i ,dumanı Nisan ayına sarktı.Bir hava açıyor pırıl pırıl.Bir sis geliyor üşüyoruz.Tıpkı yayla havası gibi.:)
Görsel olarak bizleri büyülüyor.Adeta karadeniz kabarıp üstümüze geliyor gibi oluyor.:)
Barbekünün yanına Kameriye yapma düşüncem var.Fakat şu sıralar tam bağ bahçe işlerinin hızlandığı dönem .Biraz gecikecek.

Yaylacı
25-04-2012, 22:42
Adil bey, Trabzon Zambağının soğanından dış kabuklarından(büyüyünce yaprak halini alacak olan etli pul yapraklar) ayırıp toprağa dikmiştim(3-4 cm derine)geçenlerde saksı toprağını kontrol ederken diktiğim pulsu yaprakların küçük kökler saldığını gördüm, birkaç gün sonra iki tanesi toprak yüzeyine yaprakların çıkardı. Denemede başarılı oldum sanıyorum, fotoğraflarını sonra buraya ekleyeceğim.

Adil
26-04-2012, 09:53
Sayın yaylacı hemşerim.
Maçkalı olduğunuzu biliyorum sanırım.Hanki köyde olduğunuzu bilsem o zambak için oraya kadar giderim.En fazla 1-1,5 saatlik yol.Resmini yayınladığınız o zambak için değer doğrusu.
Etli yapraklarıyla yapmış olduğunuz denemenizin fotoğraflarını bekliyorum.
Saygılar selamlar hemşerim.

Yaylacı
27-04-2012, 19:41
Sayın yaylacı hemşerim.
Maçkalı olduğunuzu biliyorum sanırım.Hanki köyde olduğunuzu bilsem o zambak için oraya kadar giderim.En fazla 1-1,5 saatlik yol.Resmini yayınladığınız o zambak için değer doğrusu.
Etli yapraklarıyla yapmış olduğunuz denemenizin fotoğraflarını bekliyorum.
Saygılar selamlar hemşerim.

Maçka'ya 7 km mesafede Bakırcılar Köyünün(eski adı Kizera) yukarı mahalle mevkiinde batıya bakan yamaçlarda orman kenarlarında yetişir, önümüzdeki ay çiçeklenmeye başlar.
Ektiğim Lilium Ponticum yaprakları filizlenir yakında fotoğraflarını buraya ekleyeciğim. Saygılarımla sevgili hemşerim.

Adil
28-04-2012, 09:15
Yaylalara genelde Maçka yolunu kullanarak gideriz.Bunu not alıyorum Hemşerim .
Allah izin ederse her yıl olduğu gibi, bu yaz da oralardayız.
Saygılar serlamlar.

attar
28-04-2012, 09:47
fidelerin son hali.

maşaallah pek hoş gözüküyorlar

Adil
28-04-2012, 20:21
Teşekkürler attar.

Adil
28-04-2012, 20:25
Abimden aldığım lale soğanı çiçek açtı.Bir soğandan demet halinde çiçekler açtı, çok hoş bir görüntüsü var.

Adil
28-04-2012, 20:28
Yılın ilk gülü açtı.Kokusu ve duruşu yeter.

Adil
28-04-2012, 20:29
dana gözü ilk çiçek.

Adil
28-04-2012, 20:31
farklı güzeller.

Adil
28-04-2012, 20:34
çok güzel fomları var.

Adil
28-04-2012, 20:36
Rengi henüz yeşil tam beyazlaşması için zamana ihtiyacı var.

Adil
28-04-2012, 20:42
Duvardan yüzeylerden sarkıtılarak güzel bir görüntü veriyor.Açmak için sabırsızlanıyorlar.

Adil
28-04-2012, 20:45
görüntüsü ve kokusu harika.sıcaklarla birlikte coşmuşlar.

Adil
28-04-2012, 20:48
çiçeklerini sarı diye yazmıştım fakat beyaz gibi galiba.Biraz daha sabretmeliyim.

Adil
28-04-2012, 20:57
sera ve bahçenin son hali.

Adil
28-04-2012, 21:01
ahududu ların önüne süs kabaklarını diktim ,bakalım sonuç ne olacak.İkisi birlikte uyum sağlayacakmı.?

Adil
28-04-2012, 21:04
Fındık yaprakları ve çalılarından oluşan bu komposun üzerine toprak atarak tez çürümesi için arada sulayacağım.

Adil
28-04-2012, 21:08
her hafta yeni süprizlerle bizi karşılıyor.Bu görüntülerde çok farklı.

Adil
28-04-2012, 21:10
çevremizin hali.

KAPTANzst
29-04-2012, 20:32
Adil bugünkü müzik ziyafeti için teşekkürler. Güzel bir akşam geçirdik sayenizde.

Adil
30-04-2012, 07:44
Garlangufa nick li arkadaşımız Ali Osman bey e, hemşerimiz e sözümüz vardı.:) Kahve muhabbetinden sonra akşamın karanlığına kadar devam eden müzik muhabbeti.Türk halk müziği,Ağırlıklı olarak Türk sanat müziği,Karadeniz müziği,Arabesk vs derken zaman hızla aktı gitti.Keman ve bağlama birlikteliği de ayrı bir ses armonisi oluşturdu.Artvinli olan eniştemiz müzik öğretmeni ve hocası.Onunda gelmiş olması çay saz ortamını renklendirdi.Hazırlıksız olmamıza rağmen yinede güzel bir ekip müzik paylaşımıydı.Saadettin hocanın yeteneği tabi ki tartışılmaz.
Sis dolayısıyla uçak seferleri iptal olunca Ali Osman arkadaşımız bugün ziyaretimize gelebildi.Geldiğine çok memnun oldum iyi bir çay muhabbet oldu.
Abi fotoğraflar için teşekkürler.
Herkese saygılar selamlar.

Adil
01-05-2012, 11:37
bu çiçeği bir komşudan aldım .

Adil
01-05-2012, 11:39
Daha yeni filizlenmeye başladılar.Bu kaynamaya başladıkları, tuttukları anlamına gelir.

Adil
01-05-2012, 11:41
tezlik bezelyelerim çiçeklenmek üzere .

Adil
01-05-2012, 11:44
Seramda yetiştirdiğim şaşırtma fidelerimin dikimini yaptım,inek ve koyun gübresi kullandım.

Adil
01-05-2012, 11:47
Bir kökten çoğalttığım enginarları koyun gübresiyle bir sıra halinde diktim.
Lilyumların gelişmesi ise çok iyi.

Adil
01-05-2012, 11:49
2 nci yılına girdi bu yılda çiçek açmadı.

Adil
01-05-2012, 11:52
ezan çiçeği bu yıl ilk defa açacak.

Adil
01-05-2012, 11:57
adını hala öğrenemediğim beyaz goncalı sarmaşık çiçeğim açmaya devam ediyor.geçen yıldan bahçeye ektiğim hatmi çiçeğimin yaprakları ve gelişimi güzel.

Adil
01-05-2012, 12:03
Bu hatmi tohumlarını avm den almıştım.80 cm boyunda uzayabiliyorlar.Renkleri çok güzel kırmızı ,beyaz, sarı ,pembe,ve katmerli .Çimlenmeleri beni çok sevindirdi.Onların tohumlarını çoğaltmayı çok istiyorum.

Adil
01-05-2012, 12:09
Çimlenen hatmi çiçeğinin açmış hali.

Adil
02-05-2012, 21:28
Karayemişler bu yıl duman(sis) ten etkilenmedi ve güzel salkımlar oluştu.
Erikler herzamanki gibi.

Adil
02-05-2012, 21:32
Küçük beyaz gül goncaları açan bu güzel çiçeğin adını nihayet öğrenebildim.:D Görüntüsünü çok beğendim.:)Dikensiz oluşu da güzel bir özellik.Yanlız kokusu yok.Soğuk havalara dayanıklı ve fazla ilgi istemeyen bir tür.çelikleme ile çok kolay çoğaltılabilir. Sarı renkte olanı da var.Ondanda alıp ikisini karma yapmayı düşünüyorum.

berrinb
02-05-2012, 22:48
Vallahi nereye bakacağımı şaşırdım gece gece....Bu ne bereketli topraktır..:))lilyumlar 1 m olmuş :) bizimkiler 1 karış uzamadılar...Sebzeler hepsi ayrı bir alem....Elinizden mi, toprağından mı suyundan mı bilinmez ama kocaman bir maşallah..... O laleleri nasıl bir kökten beşi biryerde çıkarttınız, merakıma mucip oldu doğrusu..:))

kır çiçeklerinin mor başak gibi olanları da harikaydı...Saz gurubuna hiç mi hiç diyecek yok.... Helal olsun diyorum .....Dikensiz beyaz gülü çok severim bende , ama bahardan sonra bir daha açmıyor...Herşey çok çok güzeldi sevgili Adil ...Fotolar için de teşekkürler...selam ve sevgiler...:))

garlangufa
03-05-2012, 12:16
Adil bugünkü müzik ziyafeti için teşekkürler. Güzel bir akşam geçirdik sayenizde.

Şahin abi (Kaptanzst) sağolasın, bizim için de çok iyi oldu. Kulağımızın pası açıldı. Zaten okadar yeşile boğuldum ki, müzik ziyafeti iyi geldi. Size bahsettiğim gibi bizde; fındık kurutmak için kullanılan 85 m2 kadarlık bir beton zeminin üstüne sera kurup topraksız tarım yapma işine haziran da kardeşimle başlıyacağız. Tecrübe ve desteğiklerinizin yanımızda olacağını biliyoruz...hepimize kolay gelsin...

Bilgi paylaşıldıkca çoğalır

Adil
03-05-2012, 18:41
Vallahi nereye bakacağımı şaşırdım gece gece....Bu ne bereketli topraktır..:))lilyumlar 1 m olmuş :) bizimkiler 1 karış uzamadılar...Sebzeler hepsi ayrı bir alem....Elinizden mi, toprağından mı suyundan mı bilinmez ama kocaman bir maşallah..... O laleleri nasıl bir kökten beşi biryerde çıkarttınız, merakıma mucip oldu doğrusu..:))

kır çiçeklerinin mor başak gibi olanları da harikaydı...Saz gurubuna hiç mi hiç diyecek yok.... Helal olsun diyorum .....Dikensiz beyaz gülü çok severim bende , ama bahardan sonra bir daha açmıyor...Herşey çok çok güzeldi sevgili Adil ...Fotolar için de teşekkürler...selam ve sevgiler...:))
Sadece Karadeniz iklimi diyelim Berrin abla:).
Bu laleler tek sap üzerinde 5-6 çiçek açan bir tür.Abimden tek soğan almıştım bu soğanı şimdi artıracağım.2-3 tane soğan bir araya ekilince sanki büyük bir lale çiçekleri demeti bir arada duruyor.1,5 haftayı geçtiler hala daha diri duruyorlar.Eğer istersen temin edip size soğan gönderebilirim.
Berrin abla sizinde saz fasıllarınız olduğunu biliyorum.Sanatçı ruhunuzla Yakınımızda olsaydınız hep birlikte daha renkli bir ortam oluşurdu eminim.Bizlere eşlik ederdiniz.
Bizden de sevgi,saygı ve selamlar Berrin ablacığım.

Adil
03-05-2012, 18:47
Şahin abi (Kaptanzst) sağolasın, bizim için de çok iyi oldu. Kulağımızın pası açıldı. Zaten okadar yeşile boğuldum ki, müzik ziyafeti iyi geldi. Size bahsettiğim gibi bizde; fındık kurutmak için kullanılan 85 m2 kadarlık bir beton zeminin üstüne sera kurup topraksız tarım yapma işine haziran da kardeşimle başlıyacağız. Tecrübe ve desteğiklerinizin yanımızda olacağını biliyoruz...hepimize kolay gelsin...

Bilgi paylaşıldıkca çoğalır
Ali Osman bey memnun edebildiysek ne mutlu bize.
Bu topraksız tarım konusundada muhabbetimiz olmuştu.Bu iş için izin alıp gelmişsiniz.Hayalinizdeki o güzel bahçeyi hayata geçirmeniz dileğiyle.Elimizden geldiğince yardımcı olmak bizim görevimiz.
Kardeşinize ve size saygılar selamlar.

Benol Hazaroğlu
03-05-2012, 19:37
Küçük beyaz gül goncaları açan bu güzel çiçeğin adını nihayet öğrenebildim.:D Görüntüsünü çok beğendim.:)Dikensiz oluşu da güzel bir özellik.Yanlız kokusu yok.Soğuk havalara dayanıklı ve fazla ilgi istemeyen bir tür.çelikleme ile çok kolay çoğaltılabilir. Sarı renkte olanı da var.Ondanda alıp ikisini karma yapmayı düşünüyorum.

Sarısı yan komşumda açtı. Çelik zamanı gelirsin.
Vaktin varsa uğra açmışını gör.

Adil
04-05-2012, 16:01
Benol hanım teşekkür ederim.Şu an bile çelik dikilebilir.yeterki ortamı iyi olsun tutma şansı var.Müsait bir zamanda size uğrarım inşallah.Telefonla ararım.Zaten avm ye yakınsınız bende avm ye her hafta uğruyorum.Evlerimiz arasında 3 km mesafe var fazla uzak sayılmaz..Birde aşılar ne durumda merak ettim.Onlarıda görmek isterdim.Bendeki aşıların yarısı filizlendi.Hurmalar da hala ses yok.Elmaların çoğu filizlendi.Görüşmek üzere.
Saygılar selamlar.

Benol Hazaroğlu
04-05-2012, 16:36
Hurma aşısı tuttu, filiz verdi. Kamelya ve Elma maalesef tutmadı.
Kaldı başka bahara.

mrduran
04-05-2012, 17:12
2 nci yılına girdi bu yılda çiçek açmadı.

Merhaba Adil bey;

Sayın Athena-asena, deveci armudu başlığında, kendi deveci armudunun ilk defa 4 yaşında çiçek açtığını yazmış idi. Zamanı kemâle ermemiş sanırsam:))).
Sayın Samsunlu55 'te bu cinsle epey ilgili. Bendaaa...:))).

Çok güzel çalışmalarınızda yolunuz açık, ürününüz bol olsun.

Cümleten sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Adil
04-05-2012, 18:48
Hurma aşısı tuttu, filiz verdi. Kamelya ve Elma maalesef tutmadı.
Kaldı başka bahara.
Tam tersi oldu bende ,armutlar elmalar tuttu ,Hurmalar da ses yok, hala daha umutluyum.Filiz atmadılar fakat çeliklerde bozulma yok.
Allah nasip ederse seneye tutmayanları tekrar aşılarız.

Adil
04-05-2012, 18:57
Merhaba Adil bey;

Sayın Athena-asena, deveci armudu başlığında, kendi deveci armudunun ilk defa 4 yaşında çiçek açtığını yazmış idi. Zamanı kemâle ermemiş sanırsam:))).
Sayın Samsunlu55 'te bu cinsle epey ilgili. Bendaaa...:))).

Çok güzel çalışmalarınızda yolunuz açık, ürününüz bol olsun.

Cümleten sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Merhabalar mduran bey.
Bugün abimden bir tiyo aldım meyve vermeyen ağaçlara meyve vermesi için bir ilaç vuruluyor ve meyve vermeye başlıyormuş.Hatta denediği armut ağacındaki meyveleri gösterdi.Koskocaman ağaç olmuş meyve vermiyordu.Meyve verdiren ilacı vurunca ağaçta 4 lü 5li meyve salkımları oluştu.Seneye bende aynısını deneyeceğim.
Ben 4 yıl bekleyemem mduran bey:)
Sizlerede sağlıklı günler efendim.
Saygılar selamlar.

sarin
04-05-2012, 19:27
Merhabalar mduran bey.
Bugün abimden bir tiyo aldım meyve vermeyen ağaçlara meyve vermesi için bir ilaç vuruluyor ve meyve vermeye başlıyormuş.Hatta denediği armut ağacındaki meyveleri gösterdi.Koskocaman ağaç olmuş meyve vermiyordu.Meyve verdiren ilacı vurunca ağaçta 4 lü 5li meyve salkımları oluştu.Seneye bende aynısını deneyeceğim.
Ben 4 yıl bekleyemem mduran bey:)
Sizlerede sağlıklı günler efendim.
Saygılar selamlar.

Bu ilacın adı nedir Sayın Adil? paylaşırsanız sevinirim. Selamlar

Yaylacı
04-05-2012, 23:15
Ah karayemiş olsada yesek, Adil kardeşim bu sene anlaşılan bol karayemiş yiyeceksiniz. Kısmetse yazın Trabzona gideceğim inşallah yetişirim karayemişlere özledim o müthiş meyveyi. Yine bahçeni çoşturmuşsun bakıyorum, sazlar, sözler ve meyveyle karışık çiçekle bezenmiş yeşillikler. Bir insanın elde edebileceği mükemmeliyetlik. Ellerine sağlık, saygılar..

Adil
05-05-2012, 18:37
Bu ilacın adı nedir Sayın Adil? paylaşırsanız sevinirim. Selamlar
Sarin bey bu ilacı KAPTANZST Abime göndermişler deneme amaçlı.Gaziantepte üretim yeri varmış,B 5 A nın yerine yeni bir ürün DİCO sıvı deneme amaçlı bir ürün.Denemiş ve iyi sonuç elde etmiş. KAPTANZST abimin özeline yazarsanız daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Adil
05-05-2012, 18:52
Ah karayemiş olsada yesek, Adil kardeşim bu sene anlaşılan bol karayemiş yiyeceksiniz. Kısmetse yazın Trabzona gideceğim inşallah yetişirim karayemişlere özledim o müthiş meyveyi. Yine bahçeni çoşturmuşsun bakıyorum, sazlar, sözler ve meyveyle karışık çiçekle bezenmiş yeşillikler. Bir insanın elde edebileceği mükemmeliyetlik. Ellerine sağlık, saygılar..
Yaylacı kardeşim,bende karayemişi çok sevenlerden biriyim.Kurutulmuşu ve fırınlanmışı kavrulmuş fındıkla mükemmel oluyor.Yaş olarakta harika tadı var.Biraz dişleri mora çeviriyor ve ağzı buruşturuyor.:))Karayemiş Tropik bir meyve gibi.Ağacın sürekli yapraklı kalması çiçeklerinin kokusu,meyvelerinin,yapralkarının şekli,rengi çok güzel bir meyve.Birde Karayemişin faydaları varki saymakla bitmez.
http://www.bitkitohum.com/2011/01/karayemis.html
Yaylacı kardeşim Övgülerin için teşekkür ederim.
Saygılar selamlar.

Adil
05-05-2012, 20:04
Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan bir kuş çeşidi.Göç etmeyen bir tür.Papağan gibi her sesi taklit etme yeteneğine sahip.Kendi orjinal sesi çok farklı.Anadolu saksağanının renklisi.
Bahçede otururken iki tane saksağan geldi bahçemdeki ince fındık köklerini çıkartıp ağızlarında topluyorlardı.Yuva yaptıklarını anladım.Zomlayarak videolarını çektim.Sonra uçup evimizin arkasındaki diktiğim armut ağacına gittiler.Bende yuvalarını yaparken videoya alırım diye armut ağacının yanına gittim.Fakat yuvayı öyle bir yere yapmışlarki çekim yapmam imkansızdı.Yanlızca alttan çalılar görülebiliyordu.Geçen yıllardan kalma 3 yuva daha gördüm.Bu yıl bu armut ağacını seçmişler.Onları izlemek gayet keyifliydi.Videodan fotoğraf alma proğramıyla bu kareleri aldım.
Paylaşmak istedim.

KAPTANzst
05-05-2012, 20:47
Sarin bey bu ilacı KAPTANZST Abime göndermişler deneme amaçlı.Gaziantepte üretim yeri varmış,B 5 A nın yerine yeni bir ürün DİSCO sıvı deneme amaçlı bir ürün.Denemiş ve iyi sonuç elde etmiş. KAPTANZST abimin özeline yazarsanız daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

Bana gönderilen nümune bu.
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/25475.htm

Yaylacı
05-05-2012, 21:25
Adil kardeşim balkonumda bir tane minik Karayemişim var bakalım büyüyecek mi. Bakma şimdilik saksısı küçük sonbaharda daha büyük saksıya alacağım veya bonsai haline çevireceğim
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/291368d1336219584-karayemis-05.05.12-.jpg
Denemesini yapacağım bakalım ne olur.Saygılar, selamlar kardeşim.

Adil
07-05-2012, 10:19
Bana gönderilen nümune bu.
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/25475.htm
Abi link için teşekkürler.

Adil
07-05-2012, 10:25
Adil kardeşim balkonumda bir tane minik Karayemişim var bakalım büyüyecek mi. Bakma şimdilik saksısı küçük sonbaharda daha büyük saksıya alacağım veya bonsai haline çevireceğim
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/291368d1336219584-karayemis-05.05.12-.jpg
Denemesini yapacağım bakalım ne olur.Saygılar, selamlar kardeşim.
Yaylacı kardeşim inşallah başarılı olursun.Karayemişin boduru var. İnternette ararsan birçok sitede bulabilirsin kardeşim.Buda senin özlemini giderecektir .Daha kontrollü ve yer kaplamayan güzel bir çeşit.Kolay gelsin.

mandalinci
07-05-2012, 11:00
Hangi birine beğeni yazalım, maşallah Karadeniz coşmuş, çalışkan insanları da.

Çok güzel ürünler olacak, afiyetler olsun.

Adil
08-05-2012, 19:09
Teşekkürler mandalinci.
Sizlerde öylesiniz efendim.Saygılar selamlar.

Adil
08-05-2012, 19:14
2 fotoğraf eski yuva iki fotoğraftan birinde saksağan yuvadan beni kolluyor.Ürkütmeden hemen oradan uzaklaştım.:))

Adil
08-05-2012, 19:17
berrin Ablamın hediye gönderdiği tohumlardan.

Adil
08-05-2012, 19:19
berrin Ablamın gönderdiği hatmi tohumlarından çıkan fideler.
Bu arada Berrin ablama yine çok çok teşekkürler ederim.Bugün kargo ile birçok çiçek tohumu ve çiçek soğanları tohumları göndermiş elime ulaştı .Dahliyalar da O kadar güzel renkler seçmiş ki sanki benim sevdiğim şeyleri hissetmiş gibi.Birde dahliyaların en büyük çiçek açan türlerinden göndermiş.Adeta bir insan yüzünü kapatacak kadar büyük açan bir çeşit.Çok mutlu oldum.
Sana ne diyeyim.yüreği güzel insan Berrin ablam, ellerinden öperim.Saygılar selamlar.

Adil
08-05-2012, 19:33
Berrin ablamın gönderdiği tohumlardan.

Adil
08-05-2012, 19:37
avm den aldığım minik çiçekler açan bu dahliya tohumlarından 8 adet fide çıkabildi.Buda beni sevindirmeye yetti.

Adil
08-05-2012, 19:44
Avm den aldığım bu hatmi türü çok harika görselliği var.Diktiğim tohumların büyük bir bölümü filizlendi.Renklerine göre tohumlarını ayırarak devamlılığını sağlamak istiyorum.İnşallah başarılı olurum.

Adil
08-05-2012, 19:48
7 kök şimşir diktim.Dallarından aldığım şimşir kalemlerini saksılara diktim.Çelik yöntemiyle başarılı olunduğunu biliyordum.Bakalım sonuç ne olacak.?

Adil
08-05-2012, 19:55
Birçok yemek çeşidi olan tamara otu fındık bahçelerinde bolca yetişiyor.uzun saplı yaprakları olan bir bitki.Yapraklarının sapları kullanılarak tavası yapılıyor.Taze olanı daha iyi sonuç veriyor.Atalarımızın en çok tükettikleri, bir sebze türü.

Adil
08-05-2012, 19:59
geçen yıldan sera içine diktiğim çelikler filizlendi.6 adet pepino fidem oldu.Yeni sürgünlerden dal alınarak her zaman çoğaltma yapılabilir.Suyunu eksik etmediğiniz sürece tutma şansı çok yüksek.Çok hızlı köklenebilen bir bitki.

Adil
08-05-2012, 20:02
Çok arsız bir çiçek ,görselliğide bir okadar arsız:)

Adil
08-05-2012, 20:09
Hobi seramda yetiştirdiğim fidelerde son durum.

Adil
08-05-2012, 20:13
diktiğim karpuz tohumlarından bukadar çıkabildi.

Adil
08-05-2012, 20:14
Altın çilek fidelerinde son durum.

Adil
08-05-2012, 20:16
Yavru ağzı gül açmaya başladı.

Dudi
08-05-2012, 20:20
Adil bey bitkileriniz muhteşem her seferinde kucağımda bebiş uyurken geziniyorum. Tek elle yazamıyorum. Bu sefer bebişi yerine yatırır yatırmaz geldim yazdım :) Hele o mini ponpon güllere hayran kaldım. Ellerinize sağlık :)

Adil
08-05-2012, 20:20
Çuha çiçeğim bu yıl çok güzel gelişme gösterdi.Güneşin açmasını bekliyor.Çiçekleri bir halı gibi üzerini kapatacak.:)

Dudi
08-05-2012, 20:21
Bahçem olduğunda ilk işim şu kartopudan alıp dikmek olacak :)

Adil
08-05-2012, 20:24
Emekli olduktan sonra bu benim ilk fide yetiştiriciliğim oldu.Tabi komşularada bir hayli faydamız dokundu.

Dudi
08-05-2012, 20:25
Komşuda pişer, bizede düşer :) Komşunuz olasım geldi. Komşunuz olsam ilk işim o çıtır marullarınızdan almak olurdu :D

Adil
08-05-2012, 20:31
Ayva ya aşıladığım elma ve armut aşıları çok iyi filizlendi.Ayva ,elma ve armut aşısında iyi sonuç alabilmek için ideal.

Adil
08-05-2012, 20:36
Seramın içinde bulunan yediveren limonum güzel çiçek tuttu.Arada bir dallarını hafifçe silkiyorum ve tozlaşmasını sağlıyorum.Bakalım bu yıl nasıl ürün verecek.

Adil
08-05-2012, 20:40
mor ve pembe şakayıklar çiçek tomurcukları karıncalar tarafından istila edildi.Bu tomurcuklar üzerinde ne arıyorlar.Kokusuna mı geliyorlar acaba.?

Dudi
08-05-2012, 20:42
Bu karıncalar genelde birileriyle ortak çalışıyor. Çoğalmadan onların çaresine bakmanız lazım bence :) Masum gibi görünselerde ortaklık kurup yavaş yavaş bitkilerin canına okuyorlar.

Adil
08-05-2012, 20:43
Kırmızı ve yeşil erikler yine herzaman ki gibi aynı güzellikte meyve vermeye devam ediyor.
Bu fotoğrafını çektiğim erikleri bir güzel yedim.:))
Bu benim göz hakkımdı.Kocaman ağaç yemekle bitmezki.:)

Adil
08-05-2012, 20:51
Frenk üzümümden bu yıl 5 çelik yetiştirdim .Çok kolay tutuyor.Fazla özen göstermeye gerek yok.Yeri ıslak olsun yeter.Bu yıl meyvelerinin salkımları bir hayli güzel.

Dudi
08-05-2012, 20:54
Şu frenk üzümünü merak etmeye başladım. Seneye ben de yetiştirmeye karar verdim. Sizinki ne renk Adil bey?

Adil
08-05-2012, 21:00
Adil bey bitkileriniz muhteşem her seferinde kucağımda bebiş uyurken geziniyorum. Tek elle yazamıyorum. Bu sefer bebişi yerine yatırır yatırmaz geldim yazdım :) Hele o mini ponpon güllere hayran kaldım. Ellerinize sağlık :)
Sayın dudi,siz en güzel çiçekle uğraşıyorsunuz.Bebişinizin yanaklarından benim için öpün lütfen.:)Çocukları çok severim.
Beğeniniz için çok teşekkür ederim Dudi.
Saygılar selamlar.

Adil
08-05-2012, 21:04
Bahçem olduğunda ilk işim şu kartopudan alıp dikmek olacak :)
Sayın Dudi son halinin fotoğraflarını yayınlayacağım.Çiçekleri hayli uzun süre üzerinde duruyor.Bende seviyorum bu çiçeği.

Adil
08-05-2012, 21:11
Komşuda pişer, bizede düşer :) Komşunuz olasım geldi. Komşunuz olsam ilk işim o çıtır marullarınızdan almak olurdu :D
Seve seve Sayın Dudi.Paylaşmak güzel şey.Yakınımızdaki komşularımız gerektiği kadar faydalanıyor.:))Bunlardan önce seranın içini marul ekmiştim.Önceki sayfalarda var.Komşularımızı marul fidesine boğdum.20 fide isteyene 50 fide verdim.:))Duaları bana yetti. Biri karşılığında süt getirdi.:)Beni şok etti.Böyle bişey beklemiyordum.Ayıp olmasın diye mecburen aldık.Komşuluk bu olsa gerek.:D

Dudi
08-05-2012, 21:15
Seve seve Sayın Dudi.Paylaşmak güzel şey.Yakınımızdaki komşularımız gerektiği kadar faydalanıyor.:))Bunlardan önce seranın içini marul ekmiştim.Önceki sayfalarda var.Komşularımızı marul fidesine boğdum.20 fide isteyene 50 fide verdim.:))Duaları bana yetti. Biri karşılığında süt getirdi.:)Beni şok etti.Böyle bişey beklemiyordum.Ayıp olmasın diye mecburen aldık.Komşuluk bu olsa gerek.:D

Harikaymış valla oralarda olmak var. Küçük bebişime sağlıklı, katkısız süt arayışına girdim. Ek besin dönemi yaklaşıyor. Yoğurt için kızıma vitaminli süt bulmam gerek :) Çok şanslısınız hem bol oksijen hem de sağlıklı sebze-meyvelerle besleniyorsunuz.

Adil
08-05-2012, 21:17
Bu karıncalar genelde birileriyle ortak çalışıyor. Çoğalmadan onların çaresine bakmanız lazım bence :) Masum gibi görünselerde ortaklık kurup yavaş yavaş bitkilerin canına okuyorlar.

Bit taşıyıcı olabilirlermi.?Ben böyle bişey duymuştum.Bitleri taze filizlere ve çiçeklere taşıyorlar ve onları besleyip salgıladıkları sıvıdan istifade ediyorlar.Bu konuda acilen bir çözüm bulmam lazım.Çiçeklerin güzelliğinin bozulmasını istemiyorum.

Adil
08-05-2012, 21:20
Şu frenk üzümünü merak etmeye başladım. Seneye ben de yetiştirmeye karar verdim. Sizinki ne renk Adil bey?
Bu kırmızı olanı sayın Dudi.Tam olgunlaşınca siyah renge kadar gidiyor.Geçen yıl meyvelerinin tadı ağzımda kaldı.Bu meyveler her renk değişiminde lezzetide değişiyor.Benim ençok sevdiğim siyah renge ulaştıklarındaki aromatik tadı ve lezzetidir.

Dudi
08-05-2012, 21:22
Bit taşıyıcı olabilirlermi.?Ben böyle bişey duymuştum.Bitleri taze filizlere ve çiçeklere taşıyorlar ve onları besleyip salgıladıkları sıvıdan istifade ediyorlar.Bu konuda acilen bir çözüm bulmam lazım.Çiçeklerin güzelliğinin bozulmasını istemiyorum.

Evet geçen yıl benim portakılımı mahvettiler. Biriyle ortaklık kurmuşlar. Yapraklarda hep mantari bir hastalık oldu. Ben balkon için bayerin jel karınca ilacından aldım. Kuytu köşelere noktalama yaptım. Şimdi karıncalardan eser yok. Eve de girmeye başlamışlardı. Bebişime zarar verirler diye önlemini o şekilde aldım. Dış ortamda nasıl olur onu bilemiyorum.

Adil
08-05-2012, 21:25
Harikaymış valla oralarda olmak var. Küçük bebişime sağlıklı, katkısız süt arayışına girdim. Ek besin dönemi yaklaşıyor. Yoğurt için kızıma vitaminli süt bulmam gerek :) Çok şanslısınız hem bol oksijen hem de sağlıklı sebze-meyvelerle besleniyorsunuz.
Hazır satılan süt ve yoğurdu uzmanlar tavsiye etmiyor.Hiçbir besleyici değeri olmadığı gibi katkı maddesi olduğu için sağlığıda olumsuz etkiliyor.Organik katkısız doğal besinlerle beslenmek artık gittikçe zorlaşıyor sayın dudi.Hayalinizdeki o güzelliklere ulaşırsınız inşallah.
Saygılar selamlar.

Adil
08-05-2012, 21:31
Evet geçen yıl benim portakılımı mahvettiler. Biriyle ortaklık kurmuşlar. Yapraklarda hep mantari bir hastalık oldu. Ben balkon için bayerin jel karınca ilacından aldım. Kuytu köşelere noktalama yaptım. Şimdi karıncalardan eser yok. Eve de girmeye başlamışlardı. Bebişime zarar verirler diye önlemini o şekilde aldım. Dış ortamda nasıl olur onu bilemiyorum.
3 katta olduğum halde her bahar bizim ev de karıncaların istilasına uğrar.Defne yaprağıyla olayı çözüyoruz.Bir avuç defne yaprağını blender de öğüterek karınca yollarına koyuyoruz ve karınca oradan geçmiyor.en doğal mucadele yöntemi bu.:)
Bitkilerin köklerinede bu defne tozundan koyarsak belki çözebiliriz.
Bebişinizi bu küçük yaramazlardan koruyun sayın dudi.Onun ağlamasını asla istemezsiniz.Ailenize ve size sağlıklı güzel günler diliyorum.
Saygılar selamlar..

mrduran
09-05-2012, 00:10

Merhabalar efendim,

Sayın Meyvelitepe ' nin sayfasında okumuş olmam gerek ama unutmuşum, Halil Önen bey'e sorduydum karıncaların işlevini, söylediler sağolsunlar.

Karıncalar: bitler tarafından ağızlarına bir parmak bal çalınınca, kahramanlaşıp(kara ninja), uçuç böceciklerine ve diğerlerine karşı bitleri/şeker üretenleri savunma görevi üstlenen satılık/kiralık katiller imiş.(abartılımıştır tarafımdan):))).

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sudenur
09-05-2012, 01:36
Adil bey, verimli bahçenizi keyifle gezip dolaştım. Nereden nereye getirmişsiniz, elinize emeğinize sağlık. Bütün sayfaları tek tek gezdim desem yeridir, gece gece taş fırında pişmiş balık çekti canım. ;) :p Kokusu taaa Ankara'ya kadar geldi inanın. Şaka bir yana, karnım acıktı. Dalında kızarmış domatesleri ve tazecik sebze meyveleri görünce seyreylemeye ara verip buzdolabında aldım soluğu. Kızım için hazır bulundurduğumuz organik domateslerden birini lüp mideye indirdim. :p

Adil
09-05-2012, 08:49
Merhabalar efendim,

Sayın Meyvelitepe ' nin sayfasında okumuş olmam gerek ama unutmuşum, Halil Önen bey'e sorduydum karıncaların işlevini, söylediler sağolsunlar.

Karıncalar: bitler tarafından ağızlarına bir parmak bal çalınınca, kahramanlaşıp(kara ninja), uçuç böceciklerine ve diğerlerine karşı bitleri/şeker üretenleri savunma görevi üstlenen satılık/kiralık katiller imiş.(abartılımıştır tarafımdan):))).

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Sayın mrduran bey, biz bu numaralarını yemeyiz.:))):D Gereken yapılacaktır.Operasyon başlıyooooor.:D

Saygılar selamlar bizden güzel kardeşim.

Adil
09-05-2012, 08:56
Adil bey, verimli bahçenizi keyifle gezip dolaştım. Nereden nereye getirmişsiniz, elinize emeğinize sağlık. Bütün sayfaları tek tek gezdim desem yeridir, gece gece taş fırında pişmiş balık çekti canım. ;) :p Kokusu taaa Ankara'ya kadar geldi inanın. Şaka bir yana, karnım acıktı. Dalında kızarmış domatesleri ve tazecik sebze meyveleri görünce seyreylemeye ara verip buzdolabında aldım soluğu. Kızım için hazır bulundurduğumuz organik domateslerden birini lüp mideye indirdim. :p
Sayın sudenurnur ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler.Domates için, afiyet olsun efendim.:p Allah hepimize sağlıklı gıdalar tüketmeyi nasip eylesin.
Dünyada en büyük hazine sağlıktır.Elimizdeyken kıymetini bilmeliyiz.

Adil
09-05-2012, 09:05
Berrin ablamdan dün kargoyla gelen çiçek tohumları.Kendisine çok çok teşekkür ederim.

Adil
09-05-2012, 09:15
son hali.

Adil
11-05-2012, 22:44
meyve gelişimi.

Adil
11-05-2012, 22:47
3 yapraklarını açmaya başladılar.

Adil
11-05-2012, 22:49
Geçen yıl yayladan söktüğümüz zambak soğanı filizlenmeye başladı.