Bağlan

View Full Version : Yakup Ünal / Tarladan bahçeye

Sayfalar : [1] 2

Yakup Ünal
03-05-2011, 15:49
Merhaba dostlara;

2010 yılı ağustos ayında tarladan bahçeye dönüştürme yolculuğuna başladık. Emekleme aşamasını siz birbirinden tecrübeli dostların desteği ile geçmeye çalışacağız. 9 aydır bir arpa boyu yol kat ettik, bu işlerin bukadar zevkli olduğunu geç öğrenmenin pişmanlığı içerisinde toprakla, ağaçla, tohumla, ... yatıp kalkar olduk. Duygularımı düşüncelerimi paylaşmakta zorlandığım için resimlerle aşama aşama göstermeye çalışacağım.
Sadece hafta sonları gitiğimiz bahçecik çalışmalarımız.

Bahçenin bulunduğu şehir: Kazan, ANKARA

Bahçenin büyüklüğü: 11.000m2

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 7b

Bahçenin türü : Tarla

Önceki hali nasıldı? Taşlı tarlaydıydı ağaç yoktu

Başlangıçta tasarım yapıldı mı? Başlangıçta tasarım yapıldı, Profesyonel yardım alındı.

Bahçenin var olan durumunu gösterir fotoğraf ekledim

Bakımı nasıl yapılıyor? Bakımı Ailece yapılıyor gerektiğinde yardım alınıyor.

serkanhoca
03-05-2011, 16:07
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Gojiler ne alemde :))
İyi çalışmalar.

Yakup Ünal
03-05-2011, 16:10
sekan hocam heveslendim buradanda adım adım resimleri göstererek neler yapmaya çalıştığımızı paylaşalım dedim.
Goji berry ler deneme aşamasında kısmetse güzel verim alır sorun yaşamaz isem yaşamadığım gojilerden 1000 tane goji agacıda bir yere dikeceğim

Yakup Ünal
03-05-2011, 16:42
boş tarlanın hali

seyyah53
03-05-2011, 16:49
Yakup Bey...

Hayırlı uğurlu olsun...hiç tanışmıyoruz ilk defa sizin sayfanızı okudum fakat valla sanki bahçe benimmiş gibi sevindim...darısı bizim başımıza...bilhassa goji ve ceviz ile ilgili bilgileri lütfen bizlerle paylaşın...

Cevizi nereye satacaksınız...fiyatlar ne civarda...parasını nasıl ödüyorlarmış bunları araştırdınız mı yoksa sonraya mı bıraktınız...

furkan yıldız
03-05-2011, 16:57
Hayırlı uğurlu olsun. Daha güzel olacak inşallah

Yakup Ünal
03-05-2011, 17:02
Yakup Bey...

Hayırlı uğurlu olsun...hiç tanışmıyoruz ilk defa sizin sayfanızı okudum fakat valla sanki bahçe benimmiş gibi sevindim...darısı bizim başımıza...bilhassa goji ve ceviz ile ilgili bilgileri lütfen bizlerle paylaşın...

Cevizi nereye satacaksınız...fiyatlar ne civarda...parasını nasıl ödüyorlarmış bunları araştırdınız mı yoksa sonraya mı bıraktınız...

teşekkür ederim.

Öncelikle bizim cevizi dikme sebebimiz 100 yılla yakın yaşaması, sonrasında bizler öldükten sonra geride kalanların kurduğumuz bahçeye sahip çıkması içindi

cevizle ilgili ve goji berry ile ilgili üstatlar var. Goji ile ilgili üniversitelerden konusunda uzman kişilere ulaşmaya çalıştım 2-3 prof ile görüştüm ama emin olun ticari dikip satanlar daha önde sanırım.

Yakup Ünal
03-05-2011, 17:06
Hayırlı uğurlu olsun. Daha güzel olacak inşallah

Teşekkür ederim furkan bey; şu inşaat işlerini bitirip tamamen ağaçlara meyvelre sebzelere kendimiz verdiğimizde daha iyi olacak sanırım . Bu sitedeki dostlar sayesinde bakış açımız değişerek emekleye emekleye yolumuza devam edeceğiz.

r.ali
03-05-2011, 17:41
sayın yakup ünal öncelikle hoş geldiniz herşey çok güzel inşallah yakın zamanda semeresini görürsünüz sağlık huzur içinde herşey gönlünüzce olsun allah kolaylık versin

serkan_istanbul
03-05-2011, 18:37
Hayırlı olsun güle güle büyüsünler.

Yakup Ünal
03-05-2011, 19:52
r.ali ve serkan istanbul teşekkür ederim iyi temenileriniz için

tugrulbaba
03-05-2011, 20:21
Hayırlı olsun Yakup bey..

ligustrum
03-05-2011, 20:39
Sayın Yakup Ünal; Bahçeniz hayırlı olsun. Foşetler hangi fidanlara giydirildi?

Yakup Ünal
03-05-2011, 20:41
Hayırlı olsun Yakup bey..

teşekkürler tuğrul baba işallah daha da güzelleştirirz

neşride
03-05-2011, 20:52
Hayırlı olsun Yakup Bey.

Bahçeniz şimdiden gözümün önünde canlandı. Geniş bir arazi anlaşılan. Ankara'nın neresinde acaba?

Yakup Ünal
03-05-2011, 20:56
Hayırlı olsun Yakup Bey.

Bahçeniz şimdiden gözümün önünde canlandı. Geniş bir arazi anlaşılan. Ankara'nın neresinde acaba?

kazan tarafı gok kuşağı resmi var daga düşüyor ucu orası kılıçlar ve arkası ankara

bahtiyar02
03-05-2011, 21:48
Sevgili Yakup Ünal;
Sizin bahçenin görüntüsü benimkisinin yanında Futbolsahası gibi düzlük olur. Yeni bahçe kurmak öncelikle Sevgi, merak, sabır ve birazda para ister.;) Bunların hepside olduğuna göre sizin bu işin üstesinden çok rahat geleceğinizden eminim. Bana göre Bahçede öncelikle ne amaçlı tarımla uğraşacağınızı kararlaştırmanız lazım. Hobi amaçlımı yoksa ticari amaçmı? Goji Bery piyasası çok önemli araştırdınızmı? Pazar durumu ne? Astarı yüzünü geçmesin sonra.
Tekrar bahçeniz hayırlı olsun. Bundan sonra sık sık bahçenizdeyiz.;)
Saygılar

novazet
03-05-2011, 21:54
Sn. Yakup Ünal bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizin genişliği ne kadar, suyunuz varmı?

hanndan
03-05-2011, 21:56
Yakup Bey,
bahçenizde ağaçlarınızda hayırlı olsun,inşallah güzel güzel meyveleri olur,olurda cevizleriniz torunlarınızada kalır.onlarda emeğinizin kıymetini bilir.su problemini nasıl aştınız.

emin48
03-05-2011, 22:00
Bahçeniz ve sayfanız hayırlara vesile olur umarım.
Cevizin türü nedir?

Yakup Ünal
03-05-2011, 22:00
Sevgili Yakup Ünal;
Sizin bahçenin görüntüsü benimkisinin yanında Futbolsahası gibi düzlük olur. Yeni bahçe kurmak öncelikle Sevgi, merak, sabır ve birazda para ister.;) Bunların hepside olduğuna göre sizin bu işin üstesinden çok rahat geleceğinizden eminim. Bana göre Bahçede öncelikle ne amaçlı tarımla uğraşacağınızı kararlaştırmanız lazım. Hobi amaçlımı yoksa ticari amaçmı? Goji Bery piyasası çok önemli araştırdınızmı? Pazar durumu ne? Astarı yüzünü geçmesin sonra.
Tekrar bahçeniz hayırlı olsun. Bundan sonra sık sık bahçenizdeyiz.;)
Saygılar

bahtiyar bey bu gördüğünüz bahçeyi çevizlik ve meyve bahçesi yaptık
goji beri için 6-7 dönümlük bir yer daha var **** 2 dönümlük oraya dikmeyi düşünüyorum ticari amaçlı olması için dikeceğim 1000 agaç yetmez sanırım
çünkü bir dönümünden ortalama 450 kilo kuru goji elde ediyorsunuz 2500 kilo ürün alsanız oda 4 üncü yıldan sonra almaya başlarsınız ki
işcilik maliyetini unutmamak lazım sonuçta gojiler elle tek tek bir iki haftada toplanacak ve kurutması için üst üste değmeeden hasırlarda maliyeti artırır.
kafaya gojiyi taktım 3-4 yıl içinde türkiyede marketlerde tazesi satılmaya başlayacak daha sonrada pazarlarda bile satılacağını düşünüyorum
1000 tane dikecem deneyeceğim
ayrıca sizin gojinizi şekillendirin bıdama işini ihmal etmeyin yoksa anlamsız bir goji olacak

Yakup Ünal
03-05-2011, 22:06
hannda, novozet ve emin48 teşekürler.
su problemi var tankerle 200 metre aşağıdan kanaldan **** çaydan olmadı kuyudan taşıyacağız şimdilik ilerde su çıkarsa sondaj vurdururuz.ki 150 metreden çıkacağını söylediler
yarama tuz bastınız işin en zor kısmı orası su
ceviz türü cehandler

Yakup Ünal
03-05-2011, 22:24
Günlerden bir gün insanların Kabe’ye gidip hacı olduklarını öğrenmiş.Karınca kabilesinin reisine niçin hacca gidildiğini sormuş.reis bilgiç bilgiç başını sallamış:
-Hala öğrenemedin mi?demiş.Hacca gitmek,zengin Müslümanlara farzdır.Allah’ın emridir.Suudi Arabistan’ın Mekke Şehrinde bulunan Kabe’yi ziyaret ederler.Arafat dağında vakfeye dururlar.böylece hacı olup dönerler.
Topal karıncayı almış bir düşünce:
-Acaba ben gidemez miyim?diye,günlerce düşünmüş.
Yemeden içmeden kesilmiş.Hacca gitme fikri rüyalarına bile girmiş.O kadar çok istiyormuş ki her gün yaşlı karıncalara Kabe’nin nasıl bir yer olduğunu soruyormuş.Ama gören yokmuş.Çünkü o zamana kadar hiçbir karıncanın aklına hacca gidip hacı karınca olmak gelmemiş.
Sonunda topal karıncanın sorularından bıkıp usanmışlar:
-Amma sordun,diye kızmışlar.Ne o,yoksa hacı olmaya mı karar verdin?
Bir şey söyleyememiş.Fakat içinden:(evet)demiş.(hacca gidip Kabe’yi ziyaret edeceğim ve hacı olacağım.)
Bir gün eşyalarını sırtına vurduğu gibi yola koyulmuş.
Az gitmiş,uz gitmiş,gece gitmiş,gündüz gitmiş…Yürüdükçe kırık bacağı daha beter ağrımaya başlamış.Nihayet dayanamayacağını anlamış ama vazgeçmekte istememiş.
Topallaya topallaya yürümesi bir çöl faresinin dikkatini çekmiş.Acımış haline.
-Zavallı dostum,böyle nereye gitmektesin?diye sormuş.
Karıncacık durmuş,yüzünde biriken boncuk boncuk teri silmiş ve ciddi ciddi cevap vermiş:
-Hacca gidiyorum kardeşim.
Çöl faresi şaşırmış:
-Bu topal ayağınla,şu zayıf halinle ve yorgunluğunla nasıl hacca gidebilirsin ki?Topal karınca boynunu bükmüş:
- Olsun, demiş. Gidemesem bile, hac yolunda ölürüm ya

BİZİMKİDE KARICA MİSALİ DOSTLAR
Susuz bahçe

Akhisarlı
03-05-2011, 22:29
Sayın yakup Ünal bahçeniz hayırlı olsun. chandler güzel seçim bende Denizliden aldım.110 kök ekkizden tüplü 10 kök fire verdi. Kolay gelsin diyorum cevizlerin durumunuda Yapraklanınca görmek isterim. ayrıca şu goji denen altın çilek değilmi?

Yakup Ünal
03-05-2011, 22:34
Sayın yakup Ünal bahçeniz hayırlı olsun. chandler güzel seçim bende Denizliden aldım.110 kök ekkizden tüplü 10 kök fire verdi. Kolay gelsin diyorum cevizlerin durumunuda Yapraklanınca görmek isterim. ayrıca şu goji denen altın çilek değilmi?

Akhisarlı aynı yerden almışız
bünyamin zile var sancar köyünde sanırım oda oradan aldı
bu resimler eski resimler ama bu hafta sonu gitiğimde yenilerini de çekerim
çevizleri kışın poşşetledik
ilk baharda da boyadık
işallah tutan tuamayan fire veren vermeyen 10-15 gün sonra belli olacak fire verenlerin yerine hemen tekrar alacağız. bizim fire biraz fazla olacak bir hayvan 15 tanesinin üst sürgün kısmından yedi diktikten sonra
Goji beri altın çilek değil
özelden mesaj atmayı bilmiyorum siz atarsanzı size cep telefonunu vereyim tanışalım

Uzaylı
04-05-2011, 14:59
Sayın Yakup Ünal; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin inşallah. Siz çardak değil kameriye yapmışsınız. Çok ta güzel olmuş. Ama suyu ihmal etmeyin.

Bizim bulunduğumuz yerde birbirimize komşu 3 bahçe, hepimiz içinde ev olabilecek meyve bahçesi kurmaya çalışıyoruz. Hepimiz de, aslında şehir merkezinde oturuyoruz. Aramızdaki fark şu oldu. Biz ilk su çıkartmayı hedefledik. Ağaçlar için de kesinlikle etrafını çevirin dediler biz de beklemeye geçtik. Zira şehir hayatı da var her yere yetişmek kolay değil. Zamanı sebze yetiştirmekle değerlendirmeye çalışıyoruz. Güney komşumuz ağaçları dikmiş, arada tankerle su getirtiyor. Ama şimdiye kadar çok kayıp vermiş. Geçen gün yeniden meyve fidanı diktiler. Biz su konusunda biraz yardımcı olduk ama nereye kadar. Kendinin gibi olur mu hiç. hevesim gittikçe azalıyor dedi. Kuzeydoğu komşumuz ise elektrik aldı, etrafını çevirdi. Adam boyu otlarla öyle bekliyor.

Bizim bahçede su var hayat var. Kışlıklardan yetiştiriyoruz, şimdi de yazlıklar büyümekte. Hem eve, hem yol parasını çıkarmaya, hem de hediye etmeye bolca yetiyor çok şükür. Hem nerede yetiştiğini bildiğimiz ürünleri çocuklarımıza yedirmenin gururunu yaşıyoruz. Lezzetine de diyecek yok zaten. Bu sebeple bir an önce su tavsiye ediyorum. Sonra nasıl olsa gerisi gelir.

Çalışmalarınızı keyifle takip etmek dileği ile kolay gelsin.

Yakup Ünal
04-05-2011, 15:20
Sayın Yakup Ünal; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin inşallah. Siz çardak değil kameriye yapmışsınız. Çok ta güzel olmuş. Ama suyu ihmal etmeyin.

Bizim bulunduğumuz yerde birbirimize komşu 3 bahçe, hepimiz içinde ev olabilecek meyve bahçesi kurmaya çalışıyoruz. Hepimiz de, aslında şehir merkezinde oturuyoruz. Aramızdaki fark şu oldu. Biz ilk su çıkartmayı hedefledik. Ağaçlar için de kesinlikle etrafını çevirin dediler biz de beklemeye geçtik. Zira şehir hayatı da var her yere yetişmek kolay değil. Zamanı sebze yetiştirmekle değerlendirmeye çalışıyoruz. Güney komşumuz ağaçları dikmiş, arada tankerle su getirtiyor. Ama şimdiye kadar çok kayıp vermiş. Geçen gün yeniden meyve fidanı diktiler. Biz su konusunda biraz yardımcı olduk ama nereye kadar. Kendinin gibi olur mu hiç. hevesim gittikçe azalıyor dedi. Kuzeydoğu komşumuz ise elektrik aldı, etrafını çevirdi. Adam boyu otlarla öyle bekliyor.

Bizim bahçede su var hayat var. Kışlıklardan yetiştiriyoruz, şimdi de yazlıklar büyümekte. Hem eve, hem yol parasını çıkarmaya, hem de hediye etmeye bolca yetiyor çok şükür. Hem nerede yetiştiğini bildiğimiz ürünleri çocuklarımıza yedirmenin gururunu yaşıyoruz. Lezzetine de diyecek yok zaten. Bu sebeple bir an önce su tavsiye ediyorum. Sonra nasıl olsa gerisi gelir.

Çalışmalarınızı keyifle takip etmek dileği ile kolay gelsin.

su işini en azından 2 yıl bu şekilde devam edeceğiz. ankarayı biliyormusunuz bilmem ama bizim oradan kurt boğazını besleyen kanal var su verdikleri sürece 150-200 metre mesafa oradan tankerle getiriz olmadı 1-1,5 kilometre alta ova çayı var oradan oda olmadı 2,5 kilometre öteden kuyudan motoru attımmı hemen dolar 3 ton alıyor bir ağaca 35 ltre verilse 7 ton yapar 3 defa gittimi tamam akrabalarda boşta traktör var tanker var boş kaldıkca onlar biz sularız evden tarla 45 km 45 dk da oradayız akşamları gider 7-10 kadar 3 saatte suyu çok istediği dönemde sularız.
herkezin işi gücü olduğu için haftasonu gidebiliyoruz.haziran temmuz ağustoz eylül ayı su ister
bol bolda borana tırmık çektiririz ki su ihtiyacı azaldın
olmadı 10 lt lik su bidonlarını doldurur koyarız.
bu ağaçlar tutuncaya kadar devam su olsada olmasada devam edeceğiz yılmak yok
önce kulübe yapacağız malzemeleri içine koyalım tırmık bel kazma kürek gibi
sonra küçük bir sera gojilerim için
sonrasında kavun,karpuz, nohut, biber, domates gibi sebzeler ekelim
bu hafta sonu gitiğimizde inşaatın ve tarlanın yeni resimlerini çeyim atayım değişikliğe bakalım

Uzaylı
04-05-2011, 16:06
Sayın Yakup Ünal; Allah kolaylıklar versin. Su bidonları fikri hoşuma gitti. Sizin ağaçlara yeter mi bilmiyorum ama, ben bu fikri çiçeklerde ve narin bitkilerde uygulayayım. Sıcaklar burada kendini hissettirmeye başladı. Aynı gün güneşten bir çok sıcak oluyor, bir bulutlanıp arada nefes aldırıyor. Herkes şimdiden karamışsınız diyorlar. Yaza nasıl koruyacağız kendimizi bilmem. Hayatımızda ilk defa bu işlerle uğraştığımız için tecrübeden çok, mantıkla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bahçede. Buradan aklımıza yatan fikirlerden de çok faydalanıyoruz. Bizim bahçede kooperatife ait sulama vanasına, kullanılmadığı için bir kilit taktık. Bahçe aletlerini orada muhafaza ediyoruz. Sulamada zaman bakımından eşim zor yetişiyor. Hatta yetişemiyor bile. Su bol ama düzene oturtamadık henüz. Ne diyeyim hepimize kolay gelsin. Güzel şeyler başarırız inşallah.

Yakup Ünal
04-05-2011, 16:10
Sayın Yakup Ünal; Allah kolaylıklar versin. Su bidonları fikri hoşuma gitti. Sizin ağaçlara yeter mi bilmiyorum ama, ben bu fikri çiçeklerde ve narin bitkilerde uygulayayım. Sıcaklar burada kendini hissettirmeye başladı. Aynı gün güneşten bir çok sıcak oluyor, bir bulutlanıp arada nefes aldırıyor. Herkes şimdiden karamışsınız diyorlar. Yaza nasıl koruyacağız kendimizi bilmem. Hayatımızda ilk defa bu işlerle uğraştığımız için tecrübeden çok, mantıkla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bahçede. Buradan aklımıza yatan fikirlerden de çok faydalanıyoruz. Bizim bahçede kooperatife ait sulama vanasına, kullanılmadığı için bir kilit taktık. Bahçe aletlerini orada muhafaza ediyoruz. Sulamada zaman bakımından eşim zor yetişiyor. Hatta yetişemiyor bile. Su bol ama düzene oturtamadık henüz. Ne diyeyim hepimize kolay gelsin. Güzel şeyler başarırız inşallah.

ANKARANIN ağustosun 15 şinden sonra geceler soğumaya başlar
birde bulunduğumuz bölge fena değil işallah başarırız bidonla damlama sistemi :-)

Akhisarlı
04-05-2011, 22:24
Bu akşam sayenizde öğrendiğim goji bitkisini araştırmakla geçti .öncelikle teşekkür ederim. insanın kafası karışıyor bahçeye ne dikmeliyim diye .gerçi yerde kalmadı ancak bu forumda öğrendiğim birçok meyve var. dikmezsem rahat edemem. Yaptım olacak cinsinden. Daha mart ayında Ankarada fidancıları dolaşmakla geçiyordu hafta sonları böğürtlen ve frenk üzüm türlerini bulmak için ,çok şükür ikişer kök alarak bir hafta sonu akhisara gidip dikebildim.Şimdi sıra gojilerde birde sayın bahtiyar02 verdiği linkte gördüğüm türler.izabella layı daha önce getirtmiştim ardeşen ve samsundan balkonda köklenmesini bekliyorum.

Yakup Ünal
05-05-2011, 07:59
Bu akşam sayenizde öğrendiğim goji bitkisini araştırmakla geçti .öncelikle teşekkür ederim. insanın kafası karışıyor bahçeye ne dikmeliyim diye .gerçi yerde kalmadı ancak bu forumda öğrendiğim birçok meyve var. dikmezsem rahat edemem. Yaptım olacak cinsinden. Daha mart ayında Ankarada fidancıları dolaşmakla geçiyordu hafta sonları böğürtlen ve frenk üzüm türlerini bulmak için ,çok şükür ikişer kök alarak bir hafta sonu akhisara gidip dikebildim.Şimdi sıra gojilerde birde sayın bahtiyar02 verdiği linkte gördüğüm türler.izabella layı daha önce getirtmiştim ardeşen ve samsundan balkonda köklenmesini bekliyorum.

sayın Akhisarlı;
burada paylaşımlar artıkca karşılıklı ağaçlar meyve ve sebzeler güzel bahçeler kurmada bir birimize destek oluyoruz.Sevincimiz paylaştıkca artıyor, üzüntümüz ise paylaştıkca azalıyor.
Goji beri de herkez sattığı gojiye iyi diyor ben bununla ilgili hemen hemen bütün satıcılarla görüştüm onun için acele etme deri goji alırken buradaki deneyen dostlardan sizin yörenize yakın kimin gojisi iyi yetişmiş ise onun aldığı yerden alın çünkü bir yöreye uyum sağlayan diğer yörede uyumlu olmaya biliyor meyve ağaçları, sonuçta goji de meyve ağacı bahtihar beyle telefonda da görüşme fırsatı buldum paylaşımlarındaki samimiyeti ile telefondaki samimiyeti arasında fark olmayan bir dost
işallah dostlar sayesinde bende iyi bir goji bahcesi kurarım ilerleyen aylarda

Yakup Ünal
05-05-2011, 09:03
bizim yan komşu elinde aşı bıçağı gezen elmaları meyveleri iyi olması için gerekeni yapan orta yaşı geçkin abimiz geçenlerde elmalarda açan gözleri seyreltiyordu tek tek seyreltiler oğulları ile ki elmalar güzel olsun sık olup irili ufaklı olmasın

berrinb
05-05-2011, 23:10
Sayın Yakup Ünal bahçeniz hayırlı olsun,siz ve Akhisarlı arkadaş böyle güzel fotoğrafları koymaya devam ederseniz, imrenmekten ,gidip de bir küçük bir arazi alacağım herhalde. Akhisarlı bir yandan,siz bir yanden,meyvalar, gojiler,mantarlar ateşte,ne ala ne ala... Bizlerde 300 -500 M2 sıkışmışız ,çiçek mi yapalım,sebze mi dikelim, ağaçmı ?. Şaka bir yana arkadaşlar,hayatınıza imreniyorum.Güle güle büyütün ürünlerinizi,emeğiniz zail olmasın.Akhisarlı yı da ,sizi de çok takdir ediyorum.Tanrı kuvvet,sıhhat versin.Bol ürünlü mevsimleriniz olsun.Selamlar..

Yakup Ünal
06-05-2011, 08:16
Sayın Yakup Ünal bahçeniz hayırlı olsun,siz ve Akhisarlı arkadaş böyle güzel fotoğrafları koymaya devam ederseniz, imrenmekten ,gidip de bir küçük bir arazi alacağım herhalde. Akhisarlı bir yandan,siz bir yanden,meyvalar, gojiler,mantarlar ateşte,ne ala ne ala... Bizlerde 300 -500 M2 sıkışmışız ,çiçek mi yapalım,sebze mi dikelim, ağaçmı ?. Şaka bir yana arkadaşlar,hayatınıza imreniyorum.Güle güle büyütün ürünlerinizi,emeğiniz zail olmasın.Akhisarlı yı da ,sizi de çok takdir ediyorum.Tanrı kuvvet,sıhhat versin.Bol ürünlü mevsimleriniz olsun.Selamlar..

Berrinb;teşekkür ederim.
Ben Ankarada bunca zaman boş boş zaman geçirmişim, hafta sonu gelsin de biran önce gidip tarlada ( tarlada diyorum çünkü taşli bir tarla idi ) birşeyler yapmak istiyorum. 300-500 M2 olsun sizin olsun, Allah daha iyisini olmayanlarada versin. Bende o dekorasyon harikası bahçeleri takip ederken imreniyorum, sanırım çoçukluğumuzdaki geniş alanları özlüyoruz her geçen gün yaşam alanlarımız kısıtlanıyor, monotonlaşıyoruz bu monotonlukta diktiğimiz bir tohumun filizlenmesi, çiçeklerimizin açması, ağaçlerımızın meyve vermesi de daracık yaşam alanlarımızın genişlemesi hissini veriyor. Bence cam önünde, balkonda, bir karış boş alanda uğraş vermek bile yeterli mutlu olmak için malesef bu yaşıma kadar hep ağustos boceği gibi şarkı söyledim eğlendim zamanımı boşa geçirdim işallah şimdi sizlerin iyi temennileri ve destekleri ile güzel birşeyler yapacağız.
Siz ve sizin gibi dostlara çok deşekkürler.

Yakup Ünal
06-05-2011, 08:21
Muhteşem görüntü şu mantarlar.Bir an kokusunu alır gibi oldum.ateşin. Kuzu göbeği .Mantarına ocak mantarı diyorlar trakyada yanılmıyorsam. bir gün avda iken adeta tarlasına rastlamıştım .Konusu geçince arkadaşlara söyledim yerini gittik topladık . Fakat dedim önce siz yiyeceksiniz bir şey olmazsa ben yerim .Bir güzel yediler dünyanın mantarını öldük bittik diye göstere göstere.
Bu hafta sonu Kızılayda arayacağım meyvesini gojinin. benim göbeğede faydası olur innnsallah.

Ankara Kızılay mı?
ben önceden ankara balgattan alıyordum lakin kızlayda iki yerdenede denedim en lezetli ve en tagzesi kızılayda satılıyor direk alam önce tadlarına bak dolaş ondan sonra al

Yakup Ünal
07-05-2011, 23:08
Bu gün sabah 8 de tarladaydım. İlk işim cevizleri gezmek oldu, çevizlerin bir kısmı yaprak açmaya başladığını görünce çok sevindim. Bunun üzerine bir iki resim çeim kısmetse pazartesi yüklerim. Günün geri kalanında kulübenin temelini atmakla zamanı geçirdik dalları suladım ve saat 9 gibi eve geldim.
10 gün önce ektiğim gojileimde çıkmıştı yanlız bardaklara diktiklerimde bir hareket öremedim,izmirden getirdiğim 1 yaşındaki gojilerin yaprakları sararken niğdeden getirtiklerim diptende sürgün vermişti hemde iyi sürgünler 1 haftada10 cm felan sanırım bizim yöreye izmirdekiler olmadı bekleyeceğiz gözlemlemeye devam edeceğiz. Böğürtlenlerim ve frenk üzümlerim çok canlanmış, diğer meyve ağaçlarından yapraklanmayan çok ağacım var sanırım yenilerini seneye dikeceğiz. en hızlı gelişenler ıhlamur ağaçları nezaman fazla yorulsam uykum kaçıyor dostlar bu günkü tarla işerini sizlerle paylaşmak istedim herkeze yi geceler.

Yakup Ünal
08-05-2011, 09:14
resimlerim

Yakup Ünal
09-05-2011, 07:51
İnşatın temeli için gelen arkadaşlar harç kararlarken bizim aşiret aşağıdaki traktörle taş taş topluyorlar temeli bitirdik sırada kulübeyi getirtmek kaldı.

emin48
11-05-2011, 06:21
Fidanı neyle mi kapladınız nedir o beyazlık?

Ben de dikmiştim CHANDLER ve FRANQUETTE fidanınlarından birer adet, biri yapraklandı diğeri öylece diktiğim gibi duruyor. Tutmayan fidan CHANDLER mi FRANQUETTE mi onu da bilmiyorum; tavuklar eşelerken fidanın üzerinde isim yazan kağıtları koparmışlar..
Acaba diyorum, tutmadı mı ya da geç mi tutuyor bu cins..:(

Yakup Ünal
11-05-2011, 07:48
emin48 bey;
çevizleri kışın poşetledik soğuklara karşı
poşetleri çıkartığımızda bildiğiniz su bazlı boya ile komple boyadık sebebide yazın sıcaktan korusun, kışa girerkende boyayacağız ki soğuktan korusun.
Tüplü dikmiş iseniz cevizleriniz muhtemelen gövdesi ince olan Franquette dir yapraklarından belli olur kopartsınlar birşey olmaz emin48 bey bu tiplerin özelliği ayvalardan 15-20 gün sonra açması birde yağış çok havalarda soğuksa onunda etkisi olur
bizde kasım 2010 da ektik bakalım tutmayanların yerine yine gidip alacağız.sanırım fire çok olacak 30-40 tane olacak

emin48
11-05-2011, 08:27
Açık kök almıştım her ikisini de, Düzce'den getirtmiştim.

Yakup Ünal
11-05-2011, 08:47
resimleri yokmu ekleyin bakalım

cetasule
11-05-2011, 18:33
Yakup bey
Bahçeniz hayırlı olsun.İnşanlah emeğinizin karşılığını alır tadına varırsınız
Allah kolaylık versin

Yakup Ünal
11-05-2011, 20:37
Yakup bey
Bahçeniz hayırlı olsun.İnşanlah emeğinizin karşılığını alır tadına varırsınız
Allah kolaylık versin

teşekkür ederim emek harçayan herkezin emeğinin karşılığını alması ortak temenimiz

Lilium
12-05-2011, 16:17
Sayın Yakup Ünal, kırkından sonrada olsa toprağa sevgi duymanız güzel bir başlangıç, kutlarım, acele etmeyin yavaş yavaş hem bilgilenirsiniz hem öğrenirsiniz, bu hevesle hepimizi geçeceğini şimdiden görebiliyorum.

Cevizlerinizin budamaları biraz yanlış yapılmış ama düzelmiycek gibi değil, resimlerde işaretlediğim yerlerden kesiniz ve aşı macunuyla yarayı kapatınız, bu yıl lider ana dal gelişsin, gelecek yıl yan ana dallar için 120- 150 cm den tepe vurmasını yaparsın.
211479

211480

Bu gayet güzel uc göz faaliyete geçmiş ana lider dal olarak bu yılda devam etsin.
211481

Yakup Ünal
12-05-2011, 21:43
sayın liliyum üstad fidanları tüplü aldık geçen sene aldığımız gibi kasımda diktik biz hiç birşey yapmadık dün aldığım yerle görüştüm bu sene birşey yapmayın dediler seneye olmadı bir uzman getirtirip şekillendirme mi olur göz budamasımı olur yaptırırım

Lilium
12-05-2011, 23:36
Fidanları bu şekilde mi verdiler size?

211694

211695

Yakup Ünal
13-05-2011, 05:40
evet bu şekilde verdiler

Yakup Ünal
13-05-2011, 08:55
Sayın Lilium üstad;
Cevizlerle ilgili bölümü tekrar söyle bir dolaştım size bir iki sorum olacak yardım ederseniz teşekkürler.
1-IX. türkiye ulusal ceviz çalışma grubu toplantısı nedir ? Herkez katılırmı ? Toplantının içerigi nedir? 11. Türkiye Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı hangi ilde yapılacak ?
2-chandler ceviz ilaçlama nezaman yapılmalı ?
3-chandler ceviz bahçesi gübreleme şekli ve kullanılacak gübre bilgileri ?
4-Resimlerimdeki tüplü aldığım 2010 kasım ayında diktigim chandler ın aşı şekli ve agacları begenmediginizi hissedim tutmayanların yerine yenilerini almaya gidecegiz aynı fideciye teker teker söyleyeyim verdigi fidanların nekadar eksikleri oldugunu;
- İyi bir chandler fidanı alırken nelere dikkat etmeiyim ?
- Sizce en iyi chandler fidanı aşısı hangisi ?
- chandler fidanının asılı dalları ile gövdesi nasıl olmalı ?

Akhisarlı
17-05-2011, 23:10
Sayın Yakup Ünal gojiler senin taşlı tarlada iyi olacaklar gibi görünüyorlar.Avatarını değiştirdiğin zamana gelmesi kötü tesadüf olmuş ,geçmiş olsun .

Yakup Ünal
18-05-2011, 07:42
Sağolasın;
tarlaya diktiklerimden izmirden getirtiklerim sararıyor yapraklarında siyahlaşma başladı
niğdeden getirtiklerim daha canlı bakalım bu sene belli olacak birtanesini dere kumu ve az toprak bol su ile denedim mütiş gelişiyor ve şaşırtmak için köke zarar vermeden alına biliyor
Deniyoruz üstad

ugurtelefon
18-05-2011, 09:38
Yakup abi bahçeniz hayırlı olsun.Çok emek vermişsiniz.İnşallah emeklerinizin karşılığını önümüzdeki yıllarda fazlasıyla alacaksınız.Ben bundan eminim.

Biraz heves,biraz sabır,fazlaca çaba ile insanoğlu taşı tarlaya,tarlayı bahçeye çevirebiliyor.
Çok güzel bir uğraş.Allah herkesizn gönlüne göre versin.

Yakup Ünal
18-05-2011, 12:26
ugurtelefon; kardeşim çok teşekkür ederim işallah güzelleşecek ağaçlar yeşerecek boylanacak zaman herşeyin ilacı zaman hafta sonu gelsinde kaçalım diye can atıyorum.

ugurtelefon
18-05-2011, 14:37
Valla hocam kimsenin malımda gözüm yok Allah şükür.
Ama 10 yıldır gözümde tüten evimin yanındaki arsada aklım kalmıştı.Nihayet Allahın izniyle bizim oldu. Allahtan benim evimin dibinde.Hatta önümüzdeki haftalarda arka bahçeden kapı açacağım.Öğle yemeğinde bile 5 dakika olsun girip göz atıyorum.
Evli barklı,çoluk çocuk sahibi insanız,yanlış yollarda,yanlış mekanlarda ömrümüzü harcamaktansa,evlatlarımızın koşup oynayabileceği,misafirlerimizi ferah bir ortamda ağırlayabileceğimiz,şehrin merkezinde doğadan bir parça yerimiz olması sanırım tüm sitedeki üye dostlarımızın ortak paydası olsa gerek.

Yakup Ünal
18-05-2011, 15:03
Valla hocam kimsenin malımda gözüm yok Allah şükür.
Ama 10 yıldır gözümde tüten evimin yanındaki arsada aklım kalmıştı.Nihayet Allahın izniyle bizim oldu. Allahtan benim evimin dibinde.Hatta önümüzdeki haftalarda arka bahçeden kapı açacağım.Öğle yemeğinde bile 5 dakika olsun girip göz atıyorum.
Evli barklı,çoluk çocuk sahibi insanız,yanlış yollarda,yanlış mekanlarda ömrümüzü harcamaktansa,evlatlarımızın koşup oynayabileceği,misafirlerimizi ferah bir ortamda ağırlayabileceğimiz,şehrin merkezinde doğadan bir parça yerimiz olması sanırım tüm sitedeki üye dostlarımızın ortak paydası olsa gerek.

Malesef günümüz dünyasında okadar çok olumsuzluk varki bu olumsuzluklardan bir nebze olsun uzaklaşmamızı sağlıyor. Saksıda, balkonda, ufacık bir toprak parçasında bir tohumu yeşertmek çok keyif verici; hazır çiçekler alıp çevremizi güzelleştirmek oturup karşısında bir iki yudum birşeyler içmek kadar keyif verici birşey yok Her insan sevdiği keyif aldığı işi yapmalı
Bakalım biz nekadar güzelleştireceğiz, güzelleştirmekten ziyade ağaçları büyüte bilecekmiyiz 3-4 sene sonra sanırım bayagı büyürler keyif verici bir hal alırlar yılmadan devam çalışmaya
allah yar ve yardımcımız olsun ki gelecek nesillere yeşillik bırakalım. Bizim yan komşular satsa oralarıda alıp yeşillendireceğiz ama satan yok

Yakup Ünal
23-05-2011, 08:39
iki farklı goji berry

Yakup Ünal
23-05-2011, 08:42
izmirden getirtiğim goji yakprakları sarı ve uçları kuruyor, sürgün vermiyorlar. diğeri iyi gelişiyor kargoda zedelenmesine rağmen yukarısı kurudu altan yeni sürgünlerle kendini topladı neden yaprakları siyahlaşıp kururgibi olur ??

h.ışık
23-05-2011, 14:05
Sayın Yakup Ünal;
Bahçenizi sitede gezerken rastladım. Bahçenizde sayfanızda hayırlı olsun. Daha öncede görüşmelerimizde konumunu anlatmıştınız. Resimlerle de bahçenin durumu hakkında bilgilendirmişiniz.

Gördüğüm kadarıyla bahçenizde gerek inşaat gerekse tarım tarım faaliyetleri birlikte devam ediyor.
Keyifli uğraşınız size kolay gelsin. Saygılar.

Yakup Ünal
23-05-2011, 14:44
sayın h.ısık bey teşekkür ederim.
yanlız toprakla ilgili bilgilerde bilgi eksikligimiz cok orası da yoruyor

Akhisarlı
26-05-2011, 19:58
Sayın yakup ünal bu alıç ağacının bir çok ismini öğrendim.yerel olarak bizde başka bir ismi varda burada yazılmaz biraz aşağılayıcı tarzda fakat eskiden beri severim.bu ağacın meyvesini.Zaten faydalı olduğu yazar birçok yerde . İnşallah senin bu komşu ağacın sarı reklidir.Tercih meselesi olmakla beraber kırmızıya çalar turuncunun meyvesi biraz yumuşak olurki ben pek sevmem en iyisi sarı olanı Koca tepe camisi yakınlarında yaşlı bir amcadan almıştım ipe dizili olarak .Nereden geliyor diye sorduğumda kızılcahamam taraflarında bir yer söylemişti.

Yakup Ünal
27-05-2011, 07:29
Akhisarlı abim bizim ağaç kırmızı fakat sert küçük meyveli sizin istediğiniz sarı ve iri meyveli alıç tarlanın üst tarafında var bu sene yazın toplarım alıç zamanım olsa cantalar dolusu toplarım.Alıç dalından koptuktan 1 gün sonra yenmeli yoksa ishal olma ihtimali fazla olur çok tüketmemek lazım dalından alıcı kızıcahamam çubuk tarafında çok fazladır.
akhisarlı abim bu ağıcın çogaltılması nasıl olduğunu biliyorsan ben iyi alıçlardan sana alıcını bulurum

Adil
27-05-2011, 14:58
Merhabalar Yakup Ünal.
Yapmış olduğunuz çalışmalar ve torakla mücadelen övgüye değer.Bu azminizi takdir ediyorum.Sağlıklı bol ürünlü günler diliyorum.

Yakup Ünal
27-05-2011, 16:06
Merhabalar Yakup Ünal.
Yapmış olduğunuz çalışmalar ve torakla mücadelen övgüye değer.Bu azminizi takdir ediyorum.Sağlıklı bol ürünlü günler diliyorum.

Teşekkür ederim adil bey işallah başarılı oluruz. Yarın sabah 7 den itibaren mücadeleye devam edeceğiz tarla sürülecek, kavun ekilecek, ağaçların dibi düzeltilecek, gübreleme ve sulama işlemi yapılacak
bu arada yarınki proğramımı da açıklamış oldum :-)

Akhisarlı
28-05-2011, 20:34
İnşallah kuruyan cevizlerin yerine ismine doğru chandler bulursun .Öyle pis bir duygu ki herkes yemin ediyor cevizim iyi diye ismi cismi doğru diye.ekkizden almadan önce sağlammı diye çok soruşturdum.Bu konuda kazıklanmak başka şeye benzemiyor .sonuçta yıllar heba oluyor. meyve fidanlarımın büyüyüp meyve vermelerini bekliyorum. etiketleri üzerinde resimleride bilgisayarda.

berrinb
28-05-2011, 20:49
Sayın Yakup Ünal,bahçenize gelmeyeli bayağı güzel işler başarmış olduğunu gördüm.Kulübeniz çok sevimli görünüyor,boyandığında daha hoş görünecektir.Bence varendanızı kulubeye bitişik yapsaydınız,çünkü barbükeyi kullanırken bir eve bir varendaya bir barbükeye dönüp duracaksınız.:)) Neyse bu koşuşturma içinde yediklerinizi de çabuk yakarsınız.:))) Ne renk boyanacağını ve son halini merakla bekliyorum.Güllerin yapraklarını tırtıllar kemiriyor,ilaçlamak gerekir,veya sigara izmaritlerini suya biriktirip bir iki gün beklettikten sonra yapraklara püskürtmek de faydalı diye duydum.Yeni yapılarınızın şekillerini çok beğendim.Ellerinize sağlık güle güle oturun.Selamlar arkadaş.

Yakup Ünal
30-05-2011, 07:44
Sayın Yakup Ünal,bahçenize gelmeyeli bayağı güzel işler başarmış olduğunu gördüm.Kulübeniz çok sevimli görünüyor,boyandığında daha hoş görünecektir.Bence varendanızı kulubeye bitişik yapsaydınız,çünkü barbükeyi kullanırken bir eve bir varendaya bir barbükeye dönüp duracaksınız.:)) Neyse bu koşuşturma içinde yediklerinizi de çabuk yakarsınız.:))) Ne renk boyanacağını ve son halini merakla bekliyorum.Güllerin yapraklarını tırtıllar kemiriyor,ilaçlamak gerekir,veya sigara izmaritlerini suya biriktirip bir iki gün beklettikten sonra yapraklara püskürtmek de faydalı diye duydum.Yeni yapılarınızın şekillerini çok beğendim.Ellerinize sağlık güle güle oturun.Selamlar arkadaş.

Hoş geldiniz sefalar getirdiniz; Plansız projesiz olan iş böle oluyor ilk başta sadece çardak yeter diye düşündük tam karşısınada pişirdiklerimizi görelim diye barbüküyü koyduk, eşyalarımızı koyacak depo lazım oldu kulübeyi yaptık; RESİM YAPTIRACAĞIM hayran kalacaksınız 3 boyutlu yaptırırım belkide ama önce ağaçları kurtaralım 80 tane fire verdi %53 denilenide harfiyen yaptık olmadı üzüldük sigara izmariti için teşekkürler.

ankara
30-05-2011, 12:34
Merhaba,konunuz hayırlı olsun,belki yazmışsınızdır ama bütün sayfaları okuma fırsatım olmadı.Bahçeniz Ankara nın neresinde merak ettim?

Yakup Ünal
30-05-2011, 12:43
Mutluluk duygum azaldı, moralimi bozmamak adına cümleye mutluluk duygum azaldı diye başlasamda olmuyor üzüntülüyüm. üzüntülüyüm çünkü taşlı tarladan bahçeye yol alırken ilk 150 tane ceviz ağacı dikmiştik. Hafta sonu netleşti ki 70'i iyi durumda iken 80'i kötü durumda ne olduğu belli olmayan aşı altı sürgünlerin olduğu mutluluk duygumu azalttı.
Nerede hata yaptığımızı yanlışlarımızı bulmaya çalıştıkca bilgisizligin, tecrübesizliğin sıkıntısını birinci sıraya alıp, fidanları aldığımız firmanın dediklerini harfiyen yapmamıza rağmen oranın yüksek olmasında ikinci sıraya alıyorum. Bardağın dolu tarafından bakacak ruh halinde değilim bugün sanırım

Yakup Ünal
05-06-2011, 20:29
Arkadaşlar ufak bir su motoru alacağım önerisi olan varmı?
1 saatte 8-10 ton çekse yeter malüm tarla da su yok çaydan , kuyudan veya resimlerimde ki kanaldan su çekeceğim tankere doldurup tarladaki 1 tonluk 3 tane depolara koyacağım. Dalların dibinede 10 litrelik su bidonlarını damlama şeklinde doldurup bırakacağım her dalın yanına 2 tane su bidonu koysam yeterli diye düşünüyorum.
Taşıma su ile şimdilik idare edeceğiz işallah ilerde kuyu suyuna kavuşuruz. kuyu suyu olmaz sada yukardaki köyden bir ev yeri alıp içme suyu bağlatıp oradan tarlaya boru çektirmek, su olan bir tarlayı satın alıp oradan boru döşemek tarlada Su olmayınca sebze dikememiyorsun, su olmayın bir sürü şeyi yapamıyorsunuz.

gndz
06-06-2011, 08:30
Sayın Yakup bey, seranızın iç fotoğrafını fotoğraflayabilir misiniz, teşekkürler saygılar

Yakup Ünal
06-06-2011, 08:49
Sayın Yakup bey, seranızın iç fotoğrafını fotoğraflayabilir misiniz, teşekkürler saygılar

eksiği çok tamamladığımda resimleri çekip koyacağım.

Yakup Ünal
06-06-2011, 08:51
06/06/2011 ve orjinal eski ayaş domatesi fidelerim ayaştan geldi işallah büyütüp tohum alırım. toplam 10 tane fide

mavikartal5
06-06-2011, 20:31
ohhhhhhhhhh
sayın yakup ünal
bahçenize bittim. sıfırdan kurmuşsunuz bahçeyi. demekki sizden, sizin bahçenizden öğreneceğimiz çok şeyler varmış.
tebrik ederim.
saygılar

Yakup Ünal
06-06-2011, 22:14
ohhhhhhhhhh
sayın yakup ünal
bahçenize bittim. sıfırdan kurmuşsunuz bahçeyi. demekki sizden, sizin bahçenizden öğreneceğimiz çok şeyler varmış.
tebrik ederim.
saygılar

Bizde buradaki abilerimiz kardeşlerimiz dostlarımızdan birşeyler öğrene öğrene emek harcıyoruz ve harcadığımız emekten zevk alıyoruz. Sanırım yaptıklarımızı severek yaptığımızdan daha bahçede elle tutulur birşey olmasada devam taşlı tarladan bahçe yapma yolunda ufak adımlarla yürümeye
Aslında güzel bahçeleri görünce burayı günlük gibi kullanmaya karar verrdim reel deki dostlarımıza hemen pc başına geçip şu aşamada diye gösteriveriyorum taşlı bahçemizi.
Beğendiğinize sevindim çekilen resimler kalitesiz çep telefonundan, görsellikten güzellikten uzak bakış açımı yansıtıyor

Yakup Ünal
07-06-2011, 09:45
Ağaçlar net de gezdiğim fikirler aldığım bahçe sahiplerine, yardım sever ağabeylerime kardeşlerime, beyefendilere ve bayanlara teşekkür ederim.
Bir ağabeyimiz hayallerini anlattığı bir bahçe kurmuş diğer bahçeleri görsel olarak gezerken bu ağabeysizin hayalleri ile kurduğu bahçesini defalarca gezdim satır satır. Gördüm ki ağaçlar nette yetkili sanırım bu bölümü burada açmayın ikazı ve birkaç kişinin bakış açıları canımı sıkmıştır. Ağaçlar net olarak siz bahçe diyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama hayalde olsa bahçe sahibinin kurduğu bahçesine ve düşüncelerine değer gösterilmesi, değer göstermiyorsanız değerde görmezsiniz. Birileri kral çıplak dediğinde kaf dağından bakmaya devam etmeyin. Daha fazla uzatmayayım

hüseyindeniz
07-06-2011, 09:52
Sn. Yakup Ünal bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı, herşey gönlünüzce olsun.

Yakup Ünal
07-06-2011, 09:54
Sn. Yakup Ünal bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı, herşey gönlünüzce olsun.

hüseyin bey siliyorum bahcenin görüntülerini
teşekkür ederim beğendiğiniz için

Yakup Ünal
07-06-2011, 10:00
Ağaçlar net de gezdiğim fikirler aldığım bahçe sahiplerine, yardım sever ağabeylerime kardeşlerime, beyefendilere ve bayanlara teşekkür ederim.
Bir ağabeyimiz hayallerini anlattığı bir bahçe kurmuş diğer bahçeleri görsel olarak gezerken bu ağabeysizin hayalleri ile kurduğu bahçesini defalarca gezdim satır satır. Gördüm ki ağaçlar nette yetkili sanırım bu bölümü burada açmayın ikazı ve birkaç kişinin bakış açıları canımı sıkmıştır. Ağaçlar net olarak siz bahçe diyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama hayalde olsa bahçe sahibinin kurduğu bahçesine ve düşüncelerine değer gösterilmesi, değer göstermiyorsanız değerde görmezsiniz. Birileri kral çıplak dediğinde kaf dağından bakmaya devam etmeyin. Daha fazla uzatmayayım

mavikartal5
07-06-2011, 19:43
sayın yakup ünal,
sizi birazcık gergin okudum, sanırım herşey yolundadır.
saygılar

Yakup Ünal
07-06-2011, 22:00
sayın yakup ünal,
sizi birazcık gergin okudum, sanırım herşey yolundadır.
saygılar

sizin sayfanızdaki bir iki yoruma takıldım okadar gerginlik demeyelim tepki diyelim

Yakup Ünal
13-06-2011, 08:06
gojilerim

Akhisarlı
13-06-2011, 21:46
Gojiler çok güzel . Epeyde var galiba . Ben bu sene için sizden öğrendikten sonra bir saksı ektim.çıktılar küçük otlar gibi.Seneye hangi cinsi egede daha iyi olursa onlardan ekeceğim inşallah.Birde bu gojilerin büyüklerinde diken oluyormu? Ankarada özel bir parkta beş altı kök gördüm .Resimlerini çektikten sonra bakarsın ben çok benzettim .Kılıçlar ve lezgi tarafları bıldırcın ve keklik kaynıyor.Buz gibi sular adım başı çeşmeler.

Yakup Ünal
14-06-2011, 07:32
Gojiler çok güzel . Epeyde var galiba . Ben bu sene için sizden öğrendikten sonra bir saksı ektim.çıktılar küçük otlar gibi.Seneye hangi cinsi egede daha iyi olursa onlardan ekeceğim inşallah.Birde bu gojilerin büyüklerinde diken oluyormu? Ankarada özel bir parkta beş altı kök gördüm .Resimlerini çektikten sonra bakarsın ben çok benzettim .Kılıçlar ve lezgi tarafları bıldırcın ve keklik kaynıyor.Buz gibi sular adım başı çeşmeler.

goji denemelerim devam ediyor, epey var ama yeterli değil, meyvelitepe bu işi iyi biliyor.bence dış ortama alıştırmayla ilgili sanırım serada yetiştirilmemiş olsa dış ortamda kışı geçirir gibi geliyor. bu sene deneyeceğim Satın aldığım değişik 2 çeşitten izmirden elen sıcak bölgeden gelen gojiler ankaraya uyum sağlamadı ki dikim için uygundu
parkın ismini merak ettim söylerseniz gojilere gider bakarım,
hocam dediğiniz yerden haftada 3-5 defa geçiyorum türü azalmış av hayvanlarının vurulmasına karşıyım özellikle kene olaylarından sonra kenenin düşmanı olan kekliklerin vurulmasına :-( dediğiniz yerde silah ta sıkılmadığı için av hayvanları kaçmıyor bile sevindirici olan ise kınalı keklikleri çok sık görmeye başladım dediğiniz yörede

Minarislim
14-06-2011, 21:57
Sayın yakup ünal; Gojileri tohumdan direk sebze eker gibi bahçeye ekilse diyorum nasıl olur'ki?Denemek gerekiyor.Belkide daha iyi uyum sağlarlar diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Yakup Ünal
15-06-2011, 09:37
Sayın yakup ünal; Gojileri tohumdan direk sebze eker gibi bahçeye ekilse diyorum nasıl olur'ki?Denemek gerekiyor.Belkide daha iyi uyum sağlarlar diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

denedim çıkıyor tohumları ama daha sonra kışın ne olur onu bilmiyorum

Minarislim
15-06-2011, 11:44
Kışın zararı olacağını sanmıyorum.Yazın güneş bir şey yapmazsa eğer.

sabah
15-06-2011, 11:44
Karadut ağacından çelik üretimi hakkındaki sorunuz ve cevaplar Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) bölümünde, Karadut üretim (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24731) adıyla yeni bir başlık altına taşınmıştır.

Minarislim
15-06-2011, 11:52
Karadut çeliğini mart ayında alacaksın,direkt toprağa veya saksıya dikeceksin.Hafif gölgeli yer olursa daha iyi olur.Nazlanmadan tutar.Yalnız çelik alırker çeliğin dibinden kesip alın. Çünkü dipdeki yumru kısmı çelikte kalması gerekiyor.Püf noktası burası.

Yakup Ünal
15-06-2011, 12:46
Sabah ve minarisli teşekkürler,
Minarisli hemşehrim sizin o taraftada var sanırım karadut bu şekilde sizin ora ile teşrek arasında **** tesrekten sonra tepenin arkasındaki yerdeki köydede olması lazım köyün ismini hatırlayamadım.

Minarislim
15-06-2011, 21:47
Bizde var. bendeyim 1000yılık sizdeyin 1500yıllık.ben bu şekilde köklendiriyorum.Temmuzda gelin köyümüze ağacından toplayın dutu.

Minarislim
15-06-2011, 22:04
Asırlık kara dutlarımız.başkalarıda var tabiiki

Yakup Ünal
16-06-2011, 08:19
Bizde var. bendeyim 1000yılık sizdeyin 1500yıllık.ben bu şekilde köklendiriyorum.Temmuzda gelin köyümüze ağacından toplayın dutu.

önlük takıp gelmek gerekir hertarafınız kıpkırmızı boyanmasın diye uyarmak ta gerekir :-;)

berrinb
16-06-2011, 21:18
Sevgili Yakup Ünal ,,haberlerdeki dolu ve sel olayını duyunca Ankaralı arkadaşlar hepiniz aklıma geldiniz.İnşallah bir zayiatınız yoktur. Geçmiş olsun.Selamlar ve sevgiler.

Yakup Ünal
17-06-2011, 07:31
Sevgili Yakup Ünal ,,haberlerdeki dolu ve sel olayını duyunca Ankaralı arkadaşlar hepiniz aklıma geldiniz.İnşallah bir zayiatınız yoktur. Geçmiş olsun.Selamlar ve sevgiler.

Berrin hanım biz ankaradaki dostlarınızı düşündüğünüz için çok teşekkür ederim.

Yakup Ünal
18-06-2011, 20:53
Sayın ağaçlar net sakinleri;
tarlaya diktiğim 8 adet gojiyi birşey yemiş, hemde ağaçların gövdesini dahi yemişlerer canlı olan ağaçları hepsini silip süpürmüşler, tarlada iz yok koyun kuzu inek yok ağaçlar 1 yaşından büyüktü sürgünleri ve gelişiimleride iyi gidiyordu 186 mesajımda resimleride var :-(

h.ışık
18-06-2011, 21:01
Geçmiş olsun yakup bey.

Yakup Ünal
18-06-2011, 21:10
Geçmiş olsun yakup bey.

teşekkür ederim üstad; sorunu bulabilrisem tekrardan satın alır dikerim ağaçları deneme amaçlı getitirdiğim ağaçlardı

h.ışık
18-06-2011, 21:14
Fare, tavşan vb hayvanlar dediğiniz gibi sert kısımları da kemirebilirler. tarlanızın etrafı açıkise yaban domuzu da geliyor olabilir.

serkanhoca
18-06-2011, 21:18
Etrafı kolaçan edip yiyen hayvanların izlerini bulmaya çalışın. Suçlu kimmiş öğrenelim.

Yakup Ünal
18-06-2011, 22:08
Etrafı kolaçan edip yiyen hayvanların izlerini bulmaya çalışın. Suçlu kimmiş öğrenelim.

hiç iz yok
koyun keçi inek vs yok zaten olsa oraya kadar bir sürü şey yer, dmuz olsa iz bırakır bir yakalarsam suçluyu :-)

Yakup Ünal
18-06-2011, 22:09
Fare, tavşan vb hayvanlar dediğiniz gibi sert kısımları da kemirebilirler. tarlanızın etrafı açıkise yaban domuzu da geliyor olabilir.

nohut var domuz olsa nohutu halleder önce,

ayhan219
19-06-2011, 10:16
yakup bey merhaba
yakınız tecrübelerinizden yararlanacağım

Yakup Ünal
19-06-2011, 17:02
yakup bey merhaba
yakınız tecrübelerinizden yararlanacağım

İşallah faydalı oluruz ama bizimki çok ama çok amatör, bizlerde öğreniyoruz.

Yakup Ünal
20-06-2011, 08:01
bahçemdeki 186 cı mesajdaki resimdeki gojilerim bu hale geldi ne yemiş olabilir

ayhan219
21-06-2011, 13:48
hemşerim belki de kurumuşlardır kontrol ettin mi

Yakup Ünal
21-06-2011, 15:57
hemşerim belki de kurumuşlardır kontrol ettin mi

yok kurumayı bırak ilk çektiğimde resimleri 7/4/2011 di tarih ve ogünden sonra dahada çosmuşlardı hem resmen kemirilmiş üstlerinden neyse daha öncede 15 tane cevizimi birşey kemirmişti önlem almam lazım ama ne için onu bulmam gerekecek belki önümüzdeki hafta içinde ziraatten bilgili kişileri götürür genel bir kontrol yaptırız

mdemirbas
22-06-2011, 21:45
bahçemdeki 186 cı mesajdaki resimdeki gojilerim bu hale geldi ne yemiş olabilir

merhaba yakup bey
sizin fidanlar sanki makasla kesilmiş gibi.Yerde gözükün yapaklar onu andırıyor. Bu olayda insan faktörü'ü de gözardı etmemek lazım.Bazen insnlar da zarar veriyorlar ağaçlara.Bizim okulun bahçesindeki bir ağacın gövdesinde hiç kabuk bırakmadan tüm soymuşlar.Failini bulamadık.
Tarım il müdürlügünden görüş almak en akıllıca iş.sayğılarımla.

Zir.Müh.Alper
23-06-2011, 15:58
Tebrikler yakup üstat, emek verip karşılığını almak ve yaptığın işi bilmek, bunların dışında türkiyemizin bilmediği meyveleri yetiştirip insanların yeni meyveler tatmasını sağlamak ve bu yeni meyvelerin üstün yararlarını keşfedip ona odaklanarak insanların yararı için yetiştiricilik yapmak takdire şayan bir sanattır.

fatma sunay
23-06-2011, 21:09
Sayın Yakup bey baştan beri takip ediyorum maşallah bayağı ilerlediniz herşey çok güzel oluyor emeğinize sağlık. Bizimde fidanların ve çiçeklerin yaprakları çekirgeler tarafindan yeniliyor sizinde öyle olmasın..Selamlar...

ceviz59
23-06-2011, 21:56
sayın yakup bey şimdiden başarılar dilerim .

Yakup Ünal
26-06-2011, 08:16
merhaba yakup bey
sizin fidanlar sanki makasla kesilmiş gibi.Yerde gözükün yapaklar onu andırıyor. Bu olayda insan faktörü'ü de gözardı etmemek lazım.Bazen insnlar da zarar veriyorlar ağaçlara.Bizim okulun bahçesindeki bir ağacın gövdesinde hiç kabuk bırakmadan tüm soymuşlar.Failini bulamadık.
Tarım il müdürlügünden görüş almak en akıllıca iş.sayğılarımla.

hocam ilginiz için teşekkürler fidanlar bıçakla kesilmemiş kemirilmiş gibi, fidanların altlarından yeşermeye tekrar başladılar ama bu seneyi kaybetmiş olduk herşeyde bir hayır var, bu arada yeni NQ-1 tahumlarım bu gün elime ulaştı yılmadan devam edeceğim işallah meyvelerini yeriz 0 dan yeni bahçe hemde sadece goji bahçesi tesiz ederiz hayallarimizin peşinden koşmaya devam

Yakup Ünal
26-06-2011, 08:19
Tebrikler yakup üstat, emek verip karşılığını almak ve yaptığın işi bilmek, bunların dışında türkiyemizin bilmediği meyveleri yetiştirip insanların yeni meyveler tatmasını sağlamak ve bu yeni meyvelerin üstün yararlarını keşfedip ona odaklanarak insanların yararı için yetiştiricilik yapmak takdire şayan bir sanattır.

alper bey ben emekleyerek öğrenmeye çalışıyorum işallah iyi bir goji bahçesi tesis ederiz. bu sitede tanıdığım üstadlarvar onlara teşekkür ederim. Büyüklük, kibir .vs göstermeden bilgi paylaşımında bulunmaya devam ediyorlar teşekkür edilecek kişilere saygı duyuyorum.

Yakup Ünal
26-06-2011, 08:21
Sayın Yakup bey baştan beri takip ediyorum maşallah bayağı ilerlediniz herşey çok güzel oluyor emeğinize sağlık. Bizimde fidanların ve çiçeklerin yaprakları çekirgeler tarafindan yeniliyor sizinde öyle olmasın..Selamlar...

fatma sunay hanım; ilginiz için teşkür ederim, sanırım benim sorunum tavşan,fare **** sincap ama hayatta daima bir sorun olacak devam yılmadan mücadeleye bu mücadelede sizede başarılar dilerim.

Yakup Ünal
26-06-2011, 08:23
sayın yakup bey şimdiden başarılar dilerim .

teşekkürler; bu sene çok kaybımız oldu seneye işallah bukadar az olmaz. Hayatta mücadele eden yılmadan amaçlarına ulaşmaya çalışan yararlı işler yapan herkeze bende başarılar dilerim

Yakup Ünal
26-06-2011, 08:30
24 haziran 2011 tarihi sabah saat 8:45 de çalışmaya başladık. Kavunlar, karpuzlar,kabaklar çapalandı ve araları sürüldü; domateslerin çapalandı sulama işlemleri tamamlandı. meyve ağaçları sulandı ayrıca ağaçların ilaçlama işlemi tamamlandı. Kulübenin yan taraflarına mozayikten harç yapıldı. nohut içindeki otlar ayıtlandı ...
yemek çay vs den sonra akşam 22:30 geri dönüş.

Yakup Ünal
27-06-2011, 09:07
işyerindeki goji

berrinb
28-06-2011, 00:14
Sayın Yakup Ünal iki gün evvel bahçenize uğradım,çok üzüldüğüm için yazamadan çıktım.Gojileri perişanlığı içimi acıttı.Benve onları büyükbaş hayvanlar(inekler) veya keçiler yemiştir. Bu hayvanların taze sürgün ve körpe dalları yediğini,çocukluğumda bir hadiseden hatırlıyorum. Çit yapabilirseniz bu tehlikeden bahçeyi korursunuz, bence.İşyerinizdeki narlar bayağı gelişmiş. Size başarılarınız daim olsun diyorum. Selamlar sevgiler.....

sebnem&mircan
28-06-2011, 07:27
Sayfanizi sessiz sedasiz takip etmekte olan ben gojilerin basina gelenlerden sonra uzuntumu dile getirmeden edemedim. Gercekten cok uzucu bir olay bu basiniza gelen. Ikidir oluyor diyorsunuz artik onlem almanin zamani gelmis gibi gorunuyor. Tedbir kuldan, takdir Allah'tan derler, siz tedbirinizi alin takdirinide Allah'a birakin. Benim aklimada sincap geldi kemirme izleri var demissiniz, burda onlarla kapi komsu gibiyiz balkonumun mudavimleridir. Bazi komsularin agaclarini kemirdiklerini duymustum. Hic iz birakmiyorlarmis. Cok gecmis olsun... Saygilar

Yakup Ünal
28-06-2011, 08:18
Arkadaşlarım iyi temennileriniz ve üzüntümü paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ufak ufak adımlarla ilerlerken zorluklarla mücadele yılmadan bıkmadan usanmadan zorluklar üzerine gidebilmek ilerde daha çok keyif almamızı sağlayacaktır. Üzüntü olmadan sanırım sevincin başarının tadı çıkmıyor.

r.ali
28-06-2011, 15:56
sayın yakup ünal
öncelikle fidelerinizin başına gelenlerden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum insan üzülsede sağlık olsun dut hakkında araştırma yaptığınızı gördüm ben fotoğraflardaki gibi köklendirme yaptım ayrıca amatör sera başlıklı sitede havalandırma hakkında sanırım bana sormuştunuz havalandırmayı seranın çatısının en üst kısmına açılıp kapanan bi pencere yapmak lazım sıcak hava yukarda biriktiğinden sebzelerin tepeleri kuruyor sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim

Yakup Ünal
29-06-2011, 07:41
sayın r.ali bilgi için çok teşekkürler, dutlar çok güzel gözüküyor afiyet olsun

Yakup Ünal
04-07-2011, 08:04
gojilerimin bazılarrının üstünde yeşil ufak böcekler çıkmış

Yakup Ünal
04-07-2011, 08:10
orjinal yayaş domateslerim 8-10 fide ama işallah bu sene tohumlarını alırız.
Doğu - Batı istikamatinde hazırladığım yere diktim ki güneşi eşit şekilde ilerde hepsi alsın ön taraflarına da fasülye diktim sırığa alabilrisem domateslerime serinlik versin diye

Yakup Ünal
04-07-2011, 08:14
nohutlarım

Ömer Durmaz
04-07-2011, 14:39
Nohutları görünce çocuklugum geldi aklıma insan büyük şehirlerde herşeye hasret kalıyor :)
Resimler için teşekkürler

Yakup Ünal
04-07-2011, 15:32
Nohutları görünce çocuklugum geldi aklıma insan büyük şehirlerde herşeye hasret kalıyor :)
Resimler için teşekkürler

ömer bey bahçemizi ziyaret edip nohutları beğendiğiniz için ben teşekkür ederim.

bahtiyar02
07-07-2011, 14:43
orjinal yayaş domateslerim 8-10 fide ama işallah bu sene tohumlarını alırız.
Doğu - Batı istikamatinde hazırladığım yere diktim ki güneşi eşit şekilde ilerde hepsi alsın ön taraflarına da fasülye diktim sırığa alabilrisem domateslerime serinlik versin diye
Sevgili Yakup Ünal;
Ayaş domateslerinizin dikim şekline bakınca deşti domatesler gibi sanki. Durumları sağlıklı görünsede çapa yaparken gövdelerini toprakla belli bir oranda kapatın ki rüzgardan kırılmasın aynı zamanda toprağın(Telbisi) nemini korumuş olursunuz.
Gojilerinizin maşallahı var. Dikkatimi çekti bendeki türe benzemiyor.Umarım sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
Saygılar

Yakup Ünal
07-07-2011, 17:22
bahtiyar abi hızla gojiler gelişiyor, Domateslerinde altını doldurmaya her çapada devam ediyoruz teşekkür ederim önerilerin için

berrinb
09-07-2011, 13:32
Ahhh!! Ankara ya gelebilsek de taze nohut yesek :)))...Ama domates zamanı gelmelide ,orjinal yayaş domateslerinin( İlk defa bu cinsi duydum) tadına bakmalı nasıldır acaba.......Kolay gelsin arkadaşım.....Herşey iyi görünüyor.......

Yakup Ünal
10-07-2011, 19:40
Ahhh!! Ankara ya gelebilsek de taze nohut yesek :)))...Ama domates zamanı gelmelide ,orjinal yayaş domateslerinin( İlk defa bu cinsi duydum) tadına bakmalı nasıldır acaba.......Kolay gelsin arkadaşım.....Herşey iyi görünüyor.......

orjinal derken yerel tohumlarımızdan olduğunu vurgulamaktı sanırım. Üstadım ben cümleleri bir araya getirmekte özürlü olduğumdan orjinal ayaş domaesi diye yazmamı yadırgamayın, nohut zamanı geçiyor evet işallah domatese bekleriz. olmadı kargo ile gönderirim...
güzel iyi düşünceleriniz için teşekkürler.

Yakup Ünal
11-07-2011, 09:25
10 temmuz 2011 ORJİNAL AYAŞ DOMATESLERİM :-)

Yakup Ünal
11-07-2011, 12:42
işyerimden iki resim karesi

sabah
11-07-2011, 15:12
.., orjinal Ayaş domateslerinin( İlk defa bu cinsi duydum) tadına bakmalı nasıldır acaba....
Ankaralılar için domatesin hası tadıyla, kokusuyla Ayaş domatesidir.Tarladan çıkışı dörtgözle beklenir. :rolleyes:

Yakup Ünal
11-07-2011, 19:11
Ankaralılar için domatesin hası tadıyla, kokusuyla Ayaş domatesidir.Tarladan çıkışı dörtgözle beklenir. :rolleyes:

güzel ifadet etmişsin

fatma sunay
12-07-2011, 19:36
Yakup bey ayaş domatesini bende merak ettim ve takip ediyorum. Dalından kopmuş şeklini bekliyorum. İşyerinizin bahçesindeki ayyıldıza bayıldım çok anlamlı birbahçe olmuş. Kim düşünüp yaptıysa eline sağlık.

Yakup Ünal
13-07-2011, 09:59
Yakup bey ayaş domatesini bende merak ettim ve takip ediyorum. Dalından kopmuş şeklini bekliyorum. İşyerinizin bahçesindeki ayyıldıza bayıldım çok anlamlı birbahçe olmuş. Kim düşünüp yaptıysa eline sağlık.

Bende sabırsızlıkla bekliyorum ayaş domateslerini işallah bir aksilik olmadan büyütür tohumlarını alırız.
İşyerinin bahçesinin tamamı çok harika bu işlerle ilgilenen yetkili arkadaşımız ve başkanımızın çalışmaları sayesinde çok güzelleşti, gülleri ve diğer çiçeklerin çoğunu kurdukları serada yetiştiriyorlar.
Bahçemi ziyaret ettiğiniz ve beğendiğiniz için teşekkürler

Minarislim
13-07-2011, 12:21
Yakup bey; ayaş domatesleri güzel görünüyor.İnşaallah kırmızılarını da görürüz.Emeğinize ve elinize sağlık.Ay yıldıza kırmızı çiçekler yakışmış.Bizim bayrağımıza ne yakışmazkı.

Yakup Ünal
13-07-2011, 12:59
sayın minarisli hemşehrim işallah görürüz evet haklısın sevdiğimiş güzelliklere herşeyi yakıştırıyoruz

Yakup Ünal
18-07-2011, 07:59
uzun zamandır dut ağıcını ziyaret etmemiştim bu hafta sonu pazar gününü ziyaretlere ayırdım bunlardan bir taneside karadut, bir tane kırmızı ama daha olmamış dutundan yemek nasip oldu. Asırlarca meydan okuyan duruşunu görünce insan karmaşık duygular içine giriyor.

Yakup Ünal
18-07-2011, 08:05
cumartesi kulübeye resim yaptırdık

Yakup Ünal
18-07-2011, 08:10
gojilerimi yiyenin pisliğini buldum. Biz çıkıyoruz misafirimiz geliyor ve her hafta nevar ne yok yapraklarını yiyor kemire bilgiği dalları kemiriyor.

Yakup Ünal
18-07-2011, 08:11
ayaş domatesinde birtane domates çıktı diğerleri çiçekte hızlı gelişiyorlar.

ligustrum
18-07-2011, 13:07
Evet. Dut bu. Hiç böyle görmedim. Kaç yaşlarında?
Telle koruma altına almaya çalışıyorsunuz.
İleriki yılları düşünerek, çelikle çoğaltmayı ve ya başka duta aşılama ile yeni genç karadutlar ile neslini korumalı.

Binaya yaptığınız resim gerçekten müthiş. Yapanın ellerine, hayal gücüne sağlık.

Yakup Ünal
18-07-2011, 13:17
sayın ligustrum; Dutu deneyen çok oldu ama bbaşarılı olana rastalamadık bu dut söylenene göre 1000 yıllık ama kimsenin birşey bildiği yok benim dedemin dedeside bilmezmişti çemişini
bu sene çeliklemeyi deneyeceğim seneyede aşıyı deneyeceğiz.
Binaya yapılan ( kulübeye) resim bir günde alel acele yapılmış bir resim daha güzellerinide yapıyor yiğenim mesleği bu oldu
beğendiğiniz için teşekkürler

berrinb
18-07-2011, 13:38
Sayın Yakup Ünal,bu güzel görüntülere öylesine bayıldımki ,biraz da kıskançlıktan çatladım diyebilirim:))) Ne kadar orjinal bir fikir.... Kırın ortasındaki kulubenin duvarlarını resimlerle donatmak....vallahi tebrik ederim,sizi ve ressam arkadaşı...Beyaz atın pozisyonu harika olmuş, yanlız şelaleyi beğenmedim :))Şelale dağlardan inmeliydi....Yani şöyle

berrinb
18-07-2011, 13:48
234766

234767

berrinb
18-07-2011, 13:53
Sevgili arkadaşım,şaka bir yana ,evine ve varendana bayıldım...Tanrı iyi günlerle içinde oturmayı nasib etsin...Ayrıca dut ağacının gövde şekli bir harika ,bu ağaç sizin tarlanızda mı ?.O ağaca gerekli bakımı yapınız derim ...nerden baksanız âsârı antika olmuş ....Neler görmüş geçirmiştir kimbilir??. Varendaya da sarmaşıklar sardırıp,evin yanına birkaç tane güzel görünümlü ağaç dikerseniz 10 üzerinden 10 olacak diyorum..selamlar sevgiler.....

fatma sunay
18-07-2011, 15:17
Sayın Yakup bey kulübenin boyanmış hali gerçekten çok güzel olmuş. Yapan arkadaşın eline sağlık . Karadutu aman iyi koruyun eski ağaçları bulmak şimdi çok zor. Bizim karadut ta 200 yılın üzerinde dedemin hatırası kurutmamak için çok çaba sarfediyorum. Şimdi çelikden yetiştirmek için uğraşıyorum ki nesli tükenmesin. Herşey çok güzel ve daha da güzel olacak ellerinize sağlık..

Yakup Ünal
18-07-2011, 17:29
karadut köyümüzün dutu arkadaşlar ve ellinden geldii kadar köylü koruyor Keşke benim bahçemde öyle bir dut olsaydı

Yakup Ünal
18-07-2011, 17:35
Sevgili arkadaşım,şaka bir yana ,evine ve varendana bayıldım...Tanrı iyi günlerle içinde oturmayı nasib etsin...Ayrıca dut ağacının gövde şekli bir harika ,bu ağaç sizin tarlanızda mı ?.O ağaca gerekli bakımı yapınız derim ...nerden baksanız âsârı antika olmuş ....Neler görmüş geçirmiştir kimbilir??. Varendaya da sarmaşıklar sardırıp,evin yanına birkaç tane güzel görünümlü ağaç dikerseniz 10 üzerinden 10 olacak diyorum..selamlar sevgiler.....

beğenmenize sevindim. Yiğenimin mesleği bu oldu aslında daha güzellerini de yapardı fakat alan ve zaman meselesinden 3 saatin içinde bukadar oldu, Kasım 2010 yılında bahçeye başladık yavaş yavaş şekilleniyor.
Karadut için 1000 yılldan fazla diyorlar ama yaşına test ettirmek lazım hala çok güzel dutları oluyor.
Ağaçlara bakmak zamanımızı aldığından yoruldukca değişik işler yapıyoruz stres atıyoruz. o ağacın gencinden minarislinin köyünde de var ilk yaşlarda dutları sanırım küçük oluyor fakat büyüdükce ağacın yaşı çok harika dut veriyor bende yolun kenarına gelip geçen yesin diye ektiğimiz 2 tane dutttan birisini bu dutla aşılamayı düşünüyorum ileriki yıllarda hayırlısı

Yakup Ünal
18-07-2011, 17:37
Sayın Yakup bey kulübenin boyanmış hali gerçekten çok güzel olmuş. Yapan arkadaşın eline sağlık . Karadutu aman iyi koruyun eski ağaçları bulmak şimdi çok zor. Bizim karadut ta 200 yılın üzerinde dedemin hatırası kurutmamak için çok çaba sarfediyorum. Şimdi çelikden yetiştirmek için uğraşıyorum ki nesli tükenmesin. Herşey çok güzel ve daha da güzel olacak ellerinize sağlık..

ilginiz için teşekkürler işallah dahada güzelleştireceğiz

Yakup Ünal
18-07-2011, 17:48
234766

234767

siz ressamsınız yiğenimin işi biraz daha farklı tabanca ile resim yapıyor.

Yakup Ünal
18-07-2011, 17:50
bir farklı çalışması daha

berrinb
18-07-2011, 18:50
vallahi bravo diyorum...Boyutlandırması harika bir çalışma olmuş , yunuslarda canlı gibi ,tabancayla da boyamak zor olmalı....Yeğeniniz epeyce yetenekli bir gençmiş .kendisini tebrik ediyorum.....kır evinizin ileriki yıllarda eşi menedi olmayacak gibi ....

Yakup Ünal
18-07-2011, 19:32
vallahi bravo diyorum...Boyutlandırması harika bir çalışma olmuş , yunuslarda canlı gibi ,tabancayla da boyamak zor olmalı....Yeğeniniz epeyce yetenekli bir gençmiş .kendisini tebrik ediyorum.....kır evinizin ileriki yıllarda eşi menedi olmayacak gibi ....

daha güzel çalışmalarıda var çocukken grafiti yapıyor diye çok kızardım :-) mesleği oldu
kır evi demiyelim kulübe eşyaları koyduğumuz ev görünümlü kulübe :-(

Yakup Ünal
20-07-2011, 12:18
16-17 temuz ve domateslerin görünümü

mavikartal5
20-07-2011, 17:24
sayın yakup ünalın domateslerine maşallah, nazar değmesin.

Yakup Ünal
20-07-2011, 18:41
sayın yakup ünalın domateslerine maşallah, nazar değmesin.

teşekkür ederim domates ilk mahsulümüz olacak

bahtiyar02
20-07-2011, 19:56
Sevgili Yakup bey; Yiğeninizin ellerine emeğine sağlık.İnanın çok güzel.Yakın olsa evimin iç boyasını bu türden yaptırırdım.
Saygılar sevgiler.

cetasule
21-07-2011, 08:19
Herşey gerçekten çok güzel ama O dut ağacı muhteşem benim için antika
Kolay gelsin
Selamlar

Yakup Ünal
21-07-2011, 11:32
Sevgili Yakup bey; Yiğeninizin ellerine emeğine sağlık.İnanın çok güzel.Yakın olsa evimin iç boyasını bu türden yaptırırdım.
Saygılar sevgiler.

bahtiyar abi TRT1 de sanırım geçen hafta sonu çalışması yayınlandı senin dediğin gibi evin çocuk odasınına resimler yapıyordu ilgin için teşekkürler abi

Yakup Ünal
21-07-2011, 11:33
Herşey gerçekten çok güzel ama O dut ağacı muhteşem benim için antika
Kolay gelsin
Selamlar

dut ağaçının resimlerini cep telefonundan değilde güzel bir fotoğraf makinası ile çeksem üstad daha çok hayran olursunuz yıllara meydan okuyuşuna teşekkürler sizede kolay gelsin

Yakup Ünal
01-08-2011, 06:27
damateslere suyu verdiğimde misafirler ortaya çıktı fındık fareler

Yakup Ünal
01-08-2011, 06:29
kavunlar yavaş yavaş döle yatıyor

berrinb
17-08-2011, 01:31
Sayın Yakup Ünal ,bu kadar domates ve sebze fidelerinden hiçbirisi ürün yapmamış herhalde..Sayın bahtiyar02 ,gibi sizinde yeşil beyaz karelerinizi bir mevsim seyrettik..Şimdide renkler görmeye hakkımız yok mu kardeşim:))) Korkmayın Ankara lara kadar yemeye gelecek halimiz yok:)))) Sergileyin bakalım şu koparıp da istiflediğiniz Ayaş domateslerini ....Ben şahsen Ayaş domateslerini de çok merak ediyorum...Görmek isterim...Ortalık sebzeden kırılıyor,bizim arkadaşların bahçelerinde de tık yok Bir daha ki ziyaretimde Ayaşları ve kır evinizin son halini göreceğimi umuyorum...Kolay gelsin...Sevgiler Selamlar...

Yakup Ünal
20-08-2011, 14:34
Sayın berrin ;
Üstadım ziyaretiniz beni memnun etti teşekkürler.
20/08/2011 tarih saat14,30 gibi tarladan geldim domates var ama daha yeşil, Keşke yenecek meyvemiz sebzemiz olsada hep beraber yesek, Kır evi demeyelim bizimkisi öylesine eşa koymak için yapılan bir kulübe birazda siteden soğudum paylaşmıyorum çok ilgimi çeken birşey olduğunda özelden telefon alıp veiyor oradan soruyorum sohbet ediyorum...
sizin için bir sonraki sefere fotoğraf makinası ile gidip daha güzel resimler çekeyim hep ceple çekiyorum yanıltıcı oluyordu

Yakup Ünal
20-08-2011, 14:35
resimdeki ağaç ne ağacı?
gürül gürül arkasında akan buz gibi suyu daha çok dikkat çekiyor ama

berrinb
20-08-2011, 16:13
iğde olabilir ,çünkü sulak yerleri sever..Sizin goji bery lere de benzetmedim değil....sevgili Yücel ' soralım o bilir:)) Bu fotoğraftaki su nereden çekilmiş ...Nekadar güzel akıyor..Doğrusu avuçlayıp içesim geldi.Ki çaydan başka sıvı sevmediğim halde...Çok orjinal bir kare .....teşekkürler arkadaşım...Lütfen siteden de soğumayınız ..Biz sizin bahçelerinizdeki başarılarınızı görmek istiyoruz....Resimlerinizi paylaştığınızda çalışma hevesinizin ve içinizdeki tabiat aşkının daha da kuvvetleneceğine inanıyorum...Sevgiler...selamlar Ankaraya .....Devam............

Yakup Ünal
20-08-2011, 16:56
iğde olabilir ,çünkü sulak yerleri sever..Sizin goji bery lere de benzetmedim değil....sevgili Yücel ' soralım o bilir:)) Bu fotoğraftaki su nereden çekilmiş ...Nekadar güzel akıyor..Doğrusu avuçlayıp içesim geldi.Ki çaydan başka sıvı sevmediğim halde...Çok orjinal bir kare .....teşekkürler arkadaşım...Lütfen siteden de soğumayınız ..Biz sizin bahçelerinizdeki başarılarınızı görmek istiyoruz....Resimlerinizi paylaştığınızda çalışma hevesinizin ve içinizdeki tabiat aşkının daha da kuvvetleneceğine inanıyorum...Sevgiler...selamlar Ankaraya .....Devam............

berrin hanım o çeşmenin orjinal pirinçten kurnaları vardı yaz kış aynı şiddete gürül gürül suyu akar dı antika kurnaları çaldılar.
ağaç gojiye çok benziyor ama yıllardır köyde görürüm hiç meyve verdiğini görmedim

gultar
21-08-2011, 08:40
Sevgili Yakup Ünal, bahçen gitgide yeşerip güzelleşiyor.Tebrik ederim.Benim de sana güzel bir haberim var daha önceki muhabbetimiz goji idi biliyorsun benim gojiyi nasıl kurtarırız dı? Sayende kurtuldu ve çiçek açtı.Çok sevindim senin bahçenin sayfasında benim goji haberim oldu kusura bakma.(Fotoğraf ta koymak isterdim ama artık ayıp olmasın diye eklemedim)Kolay gelsin.Sevgiler.

Yakup Ünal
21-08-2011, 10:40
Sevgili Yakup Ünal, bahçen gitgide yeşerip güzelleşiyor.Tebrik ederim.Benim de sana güzel bir haberim var daha önceki muhabbetimiz goji idi biliyorsun benim gojiyi nasıl kurtarırız dı? Sayende kurtuldu ve çiçek açtı.Çok sevindim senin bahçenin sayfasında benim goji haberim oldu kusura bakma.(Fotoğraf ta koymak isterdim ama artık ayıp olmasın diye eklemedim)Kolay gelsin.Sevgiler.

Hocam hoş geldiniz;
Sabırla çalışmalarımıza devam edersek seneye bu zamnalar en kötü ihtimalle 2013 yılında bahçemizi tanıyamayacaksınız tabi allahın izni ile
Gojilerinizin kurtulmasına hele hele çiçek açmasına çok sevindim. Goji çalışmalarım benim hala devam ediyor, ayıp olmaz lütfen fotoğraf koyun bilakis birşeyler öğrendiğimde gördüğümde daha çok mutlu oluyorum.
görüşmek üsere hocam

h.ışık
23-08-2011, 08:36
Yakup bey sizin domatesler en azından yeşiller. önce büyüsünler sonra nasılsa kızaracaklar. o güne kadar sabredersiniz ve sabrederiz artık.

Yakup Ünal
28-08-2011, 21:52
Şimdiden Bütün Ağaçlar net sakinlerinin bayramını kutlarım; Hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan dilerim. Herşey gönlünüzce olsun

Adil
31-08-2011, 08:04
Sayın Yakup Ünal,
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar.Aileniz ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat mutluluk dolu nice yıllar dilerin.
Trabzon dan saygılar selamlar.

berrinb
31-08-2011, 23:41
Sevgili arkadaşım Yakup Ünal,bayramınızı kutlar, ailenizle nice mutlu bayramlar dilerim...Selamlar Sevgiler........
Domatesleri hala göremedik:))).Hiç göremeyeceğiz galiba,yaz bitiyor:)))

Yakup Ünal
01-09-2011, 01:57
Sevgili arkadaşım Yakup Ünal,bayramınızı kutlar, ailenizle nice mutlu bayramlar dilerim...Selamlar Sevgiler........
Domatesleri hala göremedik:))).Hiç göremeyeceğiz galiba,yaz bitiyor:)))

cumartesi işallah çekeyim resimlerini yanına da bir iki karpuz resmi ilave ederim :-)

Yakup Ünal
03-09-2011, 17:03
Gübresiz, ilaçsız, az suyla büyüyen domatesler

fatma sunay
03-09-2011, 21:18
Sayın Yakup Ünal afiyet olsun. Susuz demişsiniz deşti domatesimi acaba.

Yakup Ünal
03-09-2011, 22:16
Sayın Yakup Ünal afiyet olsun. Susuz demişsiniz deşti domatesimi acaba.

fatma hanım teşekkür ederim
diğer resimleri ekleyemedim ama en kısa zamanda ekleyeceğim
suzuz derken kıraçta normal sulama yapmadan tarladan aldığı sularla yetiştiğini anlatmak istemiştim
sadece çapalayarak haftada bir sulayarak ilaçsız gübresiz bukadar büyüte bildim yoksa ayaş domatesi daha iri olur lezzeti iyi

Yakup Ünal
05-09-2011, 15:34
bir kaç değişik resim

berrinb
05-09-2011, 21:56
Maaşallah, maaşaallah...domatesler ,karpuzlar, kavunlar.. Bize bir faydası olmasada, ehhh en azından gözümüz ziyafette....Afiyetler olsun sevgili arkadaşım...Ellerinize sağlık Goji leride keşke buraya ekleseydiniz..Şimdi ben o sahifeyi nereden bulup da çıkaracağım:))))

Cumhur Tonba
05-09-2011, 22:04
Merhaba Yakup Bey,
Domatesler, karpuzlar, harika bir bahçe, gürül gürül akan su.
Kolay gelsin. Selamlar, sevgiler.

Yakup Ünal
05-09-2011, 22:16
Merhaba Yakup Bey,
Domatesler, karpuzlar, harika bir bahçe, gürül gürül akan su.
Kolay gelsin. Selamlar, sevgiler.
teşekkür ederim ama taşıma suyla sulama yaptık 15 günde bir cevizleri sulaya bildik aftada birde meyve ağaçlarnı bir sulama 7-8 saat sürdü tankerle kanaldan su çek getir tenekelerle dalları sula ahh ah yarama tuz bastınız ama beğenmeniz beni umutlandırdı işallah daha iyi hale getireceğiz

Yakup Ünal
05-09-2011, 22:22
Maaşallah, maaşaallah...domatesler ,karpuzlar, kavunlar.. Bize bir faydası olmasada, ehhh en azından gözümüz ziyafette....Afiyetler olsun sevgili arkadaşım...Ellerinize sağlık Goji leride keşke buraya ekleseydiniz..Şimdi ben o sahifeyi nereden bulup da çıkaracağım:))))

kargoya verip göndereyim kavun
domates dayanmaz yola ama kavun gönderirim.

gojileri herkez o sayfada paylaştığı için buraya eklemiyorum en çok kafa yorduğum gece gündüz goji ile yatıp kalktığım için o bölümde bilgi paylaşımında bulunuyoruz
caddeden doğru gidin ilk sola dönün sonra iki sokak ilerden bir sol daha yapın karşınıza çıkarlar :-))

ağaçlar bölümü
meyve açalaruı
üzümsü meyveler
ve goji berry bölümü

Cumhur Tonba
05-09-2011, 22:34
teşekkür ederim ama taşıma suyla sulama yaptık 15 günde bir cevizleri sulaya bildik aftada birde meyve ağaçlarnı bir sulama 7-8 saat sürdü tankerle kanaldan su çek getir tenekelerle dalları sula ahh ah yarama tuz bastınız ama beğenmeniz beni umutlandırdı işallah daha iyi hale getireceğiz

Bilemiyorum, fotoğrafta akan su kaynak suyu mu? Depodan mı? O suyu depolayamazmısınız diye düşündüm. Yazın kesiliyor mu? Ben daha iyi hale getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum.

Yakup Ünal
05-09-2011, 23:12
Bilemiyorum, fotoğrafta akan su kaynak suyu mu? Depodan mı? O suyu depolayamazmısınız diye düşündüm. Yazın kesiliyor mu? Ben daha iyi hale getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum.

yan köyün pınar suyu görüntü;
160 metre sondaj vurdurusak su sorunu kalmaz ama şimdilik maddi imkanlar el vermiyor ama ilerde işallah

Yakup Ünal
06-09-2011, 14:05
NQ-1 gojibalkon gelişimi

Yakup Ünal
06-09-2011, 14:14
goji

Yakup Ünal
06-09-2011, 14:18
karpuzlar

Yakup Ünal
07-09-2011, 12:19
2 aylık NQ-1 tohumdan yetişen goji

berrinb
07-09-2011, 14:21
Sevgili Yakup Ünal ,bu fotoğrafları görünce , inanınız sizinle iftahar ettim...Bravo diyorum..Bu kadar taşlı bir toprakta susuz selsiz,bu meyvaları yetiştirebildiniz..Azmin sonucu budur işte....İlerideki yıllarda tanrı bizlere ömür verirse meyva ağaçları ve sebze tarhları ile dolu harika bir bağ göreceğimden eminim...merakla bekliyorum..Çok iyi gidiyor...Sizi tekrar tebrik ederim arkadaşım....Kavunlar içinde yemiş kadar oldum..Zahmet etmeyiniz...Görüntüler ve başarınız bizlere yeter....selam ve sevgiler size ve bahçenize ........Maaşallah.......

Yakup Ünal
07-09-2011, 14:51
Berrin hanım kalbinizin güzelliğini cümlelere dökmüşsünüz. İyi temenileriniz bizelere moral veriyor.
Bahçe çalışmalarına devam ediyoruz işallah allah salık afiyet verirde gelecek nesillere güzellikler bırakırız.

Uzaylı
07-09-2011, 22:25
Sayın Yakup Ünal, sayın berrinb'ye katılıyorum. Bunca zorluğa rağmen çabalarınızın meyvelerini topluyorsunuz. Bir de suya kavuşursanız kim bilir neler değişecek. Kolay gelsin, afiyet olsun...

Yakup Ünal
08-09-2011, 07:50
Sayın Yakup Ünal, sayın berrinb'ye katılıyorum. Bunca zorluğa rağmen çabalarınızın meyvelerini topluyorsunuz. Bir de suya kavuşursanız kim bilir neler değişecek. Kolay gelsin, afiyet olsun...

Teşekkür ederim sizlerin iyi tememnileri bizlere güç veriyor.

Yakup Ünal
08-09-2011, 10:04
ön pilan goji tohumlarım ve kahvaltım

arzuakyurek
08-09-2011, 10:08
Afiyet olsun efendim :)

kocasinan
08-09-2011, 10:46
Sayın Yakup Bey, Maşaallah çok özenle çalışıyorsunuz, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, emek çok önemli birşey gerçekten. Diğer taraftan gördüğüm kadarıyla Ayaş domatesleri biraz küçük ve yayvan değil gibi geldi bana, aceba gerçek Ayaş domatesi mi ?

Yakup Ünal
08-09-2011, 11:12
Sayın Yakup Bey, Maşaallah çok özenle çalışıyorsunuz, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, emek çok önemli birşey gerçekten. Diğer taraftan gördüğüm kadarıyla Ayaş domatesleri biraz küçük ve yayvan değil gibi geldi bana, aceba gerçek Ayaş domatesi mi ?

ayaş domatesi evet

Yakup Ünal
08-09-2011, 11:13
Afiyet olsun efendim :)

sayın arzuakyürek; teşekkür ederim tohumlar kahfaltı tabağından gözükmüyor :-((

h.ışık
09-09-2011, 12:37
Yakup bey afiyet olsun, domatesin güzel olduğu buradan görünüyor. içerisinde boşluk yok denecek kadar az. Ayaş olsun beypazarı olsun farketmez yinede afiyet olsun.

bahtiyar02
09-09-2011, 19:52
2 aylık NQ-1 tohumdan yetişen goji Sevgili dostum Goji'de diğer bitkiler gibi yerini severse hızlı büyür.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

Yakup Ünal
09-09-2011, 20:14
Sevgili dostum Goji'de diğer bitkiler gibi yerini severse hızlı büyür.Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar.

abi gojide cinsi ne olursa olsun % 30 arası çok kaliteli çıkıyor.
100 tohumdan 30 tanesi bu şekilde çıkıyor.

fatma sunay
10-09-2011, 21:16
Elimde goji tohumu var nezaman ekmeliyim. Siz yetiştirmişsiniz nezaman ektiniz. Teşekkürler..

Yakup Ünal
10-09-2011, 22:52
Elimde goji tohumu var nezaman ekmeliyim. Siz yetiştirmişsiniz nezaman ektiniz. Teşekkürler..

fatma hanım en iyi sonucu nisan ayı mart sonu ektiklerimde aldım. Ama kapalı ortamda bakacam derseniz kışa kadarda biraz yol kaydedersiniz. Lakin tohum önemli cinsi önemli elinizde aynı çinsten 100 tohum olsa 30 tanesi kaliteli çıkıyor bu diğerleri kötü anlamına gelmesin daha iyi gelişiyor anlamında

doğan17
11-09-2011, 00:06
sayın yakup bey ticari goji üretmek istersek küçük fidan için tavsiye edebileceğin bir üretici varmı?
ben kendim tohumdan biraz ürettim NQ1 ve diğer türler ne olduğunu bilmiyorum neydi belirsiz yani sizin anlıyacağınız sizin gibi güvenilir bir arkadaşın yol göstermesi ile birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.
teşekkür ederim hayırlı günler.

Yakup Ünal
11-09-2011, 21:22
sayın yakup bey ticari goji üretmek istersek küçük fidan için tavsiye edebileceğin bir üretici varmı?
ben kendim tohumdan biraz ürettim NQ1 ve diğer türler ne olduğunu bilmiyorum neydi belirsiz yani sizin anlıyacağınız sizin gibi güvenilir bir arkadaşın yol göstermesi ile birşeyler yapabilirsek ne mutlu bizlere.
teşekkür ederim hayırlı günler.

Vallaha bu işte en önemli olan anaçlarınızı iyi yetiştirmek ve kimsenin dediğine de inanmıyorum. ama paşlaşırız bende çalışmalara devam ediyorum amatörce
NQ-1 ticari amaçlı dediler getirtim üretime devam ediyorum ama en önemlisi sağlıklı olanı yetiştiriyorum ne olduğunu bilmediğim bir tür meyvesini yediğim bir türü ektim 6 ay gibi kısa sürede meyveye yattı isterseniz öazelden mesaj atın görüşürüz tel bırakın

Adil
13-09-2011, 19:34
Yakup bey karpuz bahçeniz ve Goji lerin gelişimi de çok güzel görünüyor Maşallah.Bol ürünlü güzel sağlıklı günler diliyorum.

arzuakyurek
13-09-2011, 21:00
Yakup bey, goji ve dut tohumu nihayet bugün geldi (ptt kargonun bizim bölgeye bakan elemanı raporluymuş o yüzden aksamış), inşallah ikisinide yetiştireceğim :)
Çok teşekkür ederim.

Yakup Ünal
13-09-2011, 23:08
adil bey teşşekkürler

Yakup Ünal
13-09-2011, 23:09
arzu hanım büyüttükce zevk alacaksınız mübtalası olacaksınız ve daha kaliteli ürün arayışı içine gireceksiniz hayırlı olsun :-)

Yakup Ünal
26-09-2011, 08:36
2,5-3 aylık gojiiler 50 cm ye kadar altan bütün yaprakları alınmış, yaklaşık 1 metreden de tepedn budanmış yan sürgünleri vermesi sağlanmış NQ-1 ler

Yakup Ünal
26-09-2011, 08:40
2,5-3 aylık gojiiler 50 cm ye kadar altan bütün yaprakları alınmış, yaklaşık 1 metreden de tepedn budanmış yan sürgünleri vermesi sağlanmış NQ-1 ler

yaklaşık 15 gün önceki hali ile şimdiki hali arasındaki farkı görebilirsiniz sadece düz bir çubuktu kısa sürede yan kolları hızla artı burada da yaprak genişliği hakkında bilgi olması için bir resim ekledim

Yakup Ünal
26-09-2011, 11:31
bu şekilde gövde şekli vereceğim

arzuakyurek
26-09-2011, 12:53
Yakup bey, yolladığınız goji tohumlarım filizlenmeye başladı :) biraz büyüsünler fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın.

Yakup Ünal
27-09-2011, 06:35
Yakup bey, yolladığınız goji tohumlarım filizlenmeye başladı :) biraz büyüsünler fotoğrafları ekleyeceğim.
Sevgiyle kalın.

Sabırsızlıkla bekliyorum fotoğrafları :-)

berrinb
10-10-2011, 16:11
Kıskançlıktan çatlamak üzereyim:))))) Bir küçücük goji fidesi aldım ...O da büyümedi gitti koca yaz gözüne baktık...tık yok...birde sevgili Yakup un gojilerine bakınız :)))

Sen gojileri büyütmeye devam et...Bizde gelir bahçenden köküyle çalar gideriz:)))) ne yapalım komşuda pişen ,bize de düşer hesabı:))))

ayhan219
12-10-2011, 14:12
Sevgili hemşerim büyütüyorsun gojileri kıskandırıyorsun hepimizi

Yakup Ünal
12-10-2011, 21:27
Kıskançlıktan çatlamak üzereyim:))))) Bir küçücük goji fidesi aldım ...O da büyümedi gitti koca yaz gözüne baktık...tık yok...birde sevgili Yakup un gojilerine bakınız :)))

Sen gojileri büyütmeye devam et...Bizde gelir bahçenden köküyle çalar gideriz:)))) ne yapalım komşuda pişen ,bize de düşer hesabı:))))

Berrin abla; Seneye NQ-1 lerden epey dikeceğim isterseniz sizede gönderirim.
komşuda pişenden düşer ******
berrin abla ankaraya uygun olan bizim tarlaya uyum sağlayan cinsi arıyorum bu sene telle çevirip dikeceğim nisan ayında tarlaya birde öyle deneyeceğim işallah verimli ve uyum sağlayanı bulursam yüklü miktarda dikim yapacağım.

Yakup Ünal
12-10-2011, 21:32
Sevgili hemşerim büyütüyorsun gojileri kıskandırıyorsun hepimizi

hocam bizimkiler tarlada büyüdüğünde senin işin daha kolay aynı yöredeyiz uyumsağlayıp verim elde edebilirsek sende tarlanın telerin kenarına bir sıra döşesen 150-200 tane gojin olur hem 2 metreden tepesini kesersin böylece duvar gibi olur hemde meyvelerini toplarsın
mdemirbaşdan niğden satın aldığım
izmirden aldım
niğde daha çabuk gelişti
en sonda cinden NQ-1 getirtim bu resimlerde onun işallah seneye nisan ayında tarla ile buluşacaklar ve etraflarıda telle çevrili olacak

ayhan219
13-10-2011, 09:20
İnşallah hemşerim seneye alır bizde deneriz. hele bir faaliyete tam geçelim ziyaret edeceğim sizin bahçeyide saygılar sevgiler

Yakup Ünal
17-10-2011, 11:15
kavşak kayada sanırım problem var kanal dolu akıyor 2-3 haftadır

ayhan219
17-10-2011, 14:04
Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok

analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım

yoksa pek düşünmüyorum ne dersin

Yakup Ünal
17-10-2011, 20:00
Yakup bey ben toprak analizi yaptırmadım bu işlem şartmıdır ben kafama göre her ağaçtan dikmek istiyorum ticari kaygımda yok

analiz elektrik almak için filan gerekli ise yaptırayım

yoksa pek düşünmüyorum ne dersin

bence yaptırın hocam neden mi
Toprağınızın artısı eksisi görülür ağaçları dikmeden toprağı hazırlar ve diktiğinizde daha sağlıklı gelişirler malüm ilk yıllar ağaçlar için önemli
diktiğinizin tutma oranını da artırırsınız daha iyi beslendikleri için kritik dönemi daha rahat atlatırsınız. toksa sorun yok

Yakup Ünal
19-10-2011, 07:49
...

fazmit
19-10-2011, 08:55
Yakup bey hakketen çok güzel görünüyor .Benim bu goji hakkında bilgim yoktu.Araştırmaya başlıyorum bakarsın bende bahçeme ekerim nasılsa aynı coğrafyadayız.

Yakup Ünal
23-10-2011, 08:13
Yakup bey hakketen çok güzel görünüyor .Benim bu goji hakkında bilgim yoktu.Araştırmaya başlıyorum bakarsın bende bahçeme ekerim nasılsa aynı coğrafyadayız.

ilk baharda NQ-1 lerimi nihayi yerlerine dikeceğim ama esas araştırmam BÜYÜK bir NQ-1 bahçesi tesis ettiğimde yavaşlayacak
sabırsızlıkla ilk baharı bekliyorum.

h.ışık
24-10-2011, 10:27
Yakup bey, denemeler olumlu sonuçlanıyor görünmekte. Umarım tarlaya da adapte olur. Bol ürün verirler.

Yakup Ünal
24-10-2011, 12:22
Yakup bey, denemeler olumlu sonuçlanıyor görünmekte. Umarım tarlaya da adapte olur. Bol ürün verirler.

teşekkür ederim;
2012 yılı Nisan ayından NQ-1 lerden 100 tane felan tarlaya dikip kısmetse

berrinb
24-10-2011, 12:40
Aman ne güzel ....Tanrı ömür verirse bol bol goji yiyeceğizSevgili arkadaşımız sayesinde....Devam......Sonbaharın kızıl sarı manzaralarını bekliyorum, Ankara dan ama bir Tanrı nın kulu da ekleyeyim demiyor:)))))))

Yakup Ünal
24-10-2011, 13:30
Aman ne güzel ....Tanrı ömür verirse bol bol goji yiyeceğizSevgili arkadaşımız sayesinde....Devam......Sonbaharın kızıl sarı manzaralarını bekliyorum, Ankara dan ama bir Tanrı nın kulu da ekleyeyim demiyor:)))))))

işallah Ankaradan güzel görüntüler eklenir
ilerde gojiyi bol yiyeceğimiz kesin

Yakup Ünal
24-10-2011, 13:34
iki farklı cins

Yakup Ünal
26-12-2011, 14:03
24/12/2011 tarihli tarlaya giderken kılıçlar güzargahı yoldan bir iki görüntü

berrinb
26-12-2011, 17:59
İşte bende bu görüntülere hasretim...Çok tehlikeli bir gidiş...:)) İnşaallah zincir takmışsınızdır..Cesaretinize hayran oldum sevgili Yakup....Böylesine karda nasıl gidip geldiniz bahçenize...Herhalde burası tali yol olmalı....Aman dikkat kardeşim...:))

Resimler için teşekkürler ...Ellerinize sağlık:)

mrduran
26-12-2011, 20:34
Sayın Yakup bey;

Çok güzel uğraş içine girmişsiniz. Maşallah fevkalâde neticeler de almışsınız. Denemeleriniz meyveye dönüşmüş artık. Bahar zamanı için goji çeliklerinizde bol:)). Karadut için bir merdiven ile havaî köklendirmeyi deneyin lütfen, asâri antika(Berrin hanım güzel tesbit etmiş efendim) neslini sürdürsün sayenizde.

Kanal ve tarla seviyeniz uygun ise, kanal kenarına yüksek bir depo/tanker ve oradan tarlaya serbest salınım su...?

Kolay gelsin, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Yakup Ünal
27-12-2011, 08:09
İşte bende bu görüntülere hasretim...Çok tehlikeli bir gidiş...:)) İnşaallah zincir takmışsınızdır..Cesaretinize hayran oldum sevgili Yakup....Böylesine karda nasıl gidip geldiniz bahçenize...Herhalde burası tali yol olmalı....Aman dikkat kardeşim...:))

Resimler için teşekkürler ...Ellerinize sağlık:)

Ablam; Ben bu kadar kar yağacağını tahmin etmemiştim, Zincir, takoz, çeki halatı muayeneden muayeneye arabda yerini alıyor. iyi tememnileriniz için teşekkürler.
Cumartesi gününki yolculukta herşeye karışan dur yavaş hızlı git diyen abim ağzını bile açmadı taki karlı bölgeden çıkıp karsız alana geçinceye kadar sanırım en çok da abim heycanlandı zevkli bir yolculuk oldu...

Yakup Ünal
27-12-2011, 08:12
Sayın Yakup bey;

Çok güzel uğraş içine girmişsiniz. Maşallah fevkalâde neticeler de almışsınız. Denemeleriniz meyveye dönüşmüş artık. Bahar zamanı için goji çeliklerinizde bol:)). Karadut için bir merdiven ile havaî köklendirmeyi deneyin lütfen, asâri antika(Berrin hanım güzel tesbit etmiş efendim) neslini sürdürsün sayenizde.

Kanal ve tarla seviyeniz uygun ise, kanal kenarına yüksek bir depo/tanker ve oradan tarlaya serbest salınım su...?

Kolay gelsin, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Karadut için köklendirmeyi deneyeyceğim, Su işini sondajla aşmamız gerekecek ilginiz için teşekkür ederim

Akhisarlı
27-12-2011, 21:17
Selamlar Yakup bey

Kar fotoğrafları bakarken dahi üşütüyor.
Yaza buz gibi çeşme suları.Lezgi yolunda.

Gojilerin saksıda meyve yapacaklarına ihtimal vermemiştim.Tebrikler.
Cevizlerin ne alemde ?

Yakup Ünal
28-12-2011, 15:21
Selamlar Yakup bey

Kar fotoğrafları bakarken dahi üşütüyor.
Yaza buz gibi çeşme suları.Lezgi yolunda.

Gojilerin saksıda meyve yapacaklarına ihtimal vermemiştim.Tebrikler.
Cevizlerin ne alemde ?

A.S;
Cevizler de Tutanlar da problem yok
tumayanların yerine yenii dikildi
Aşısız sürgünü olanlar ise ilerde aşılanacaklar bu sene işallah yazın sonunda iyice şekillenirler

ayhan219
29-12-2011, 09:09
yazın birlikte aşılarız inşallah hemşerim
ben aşı işini araştırıyorum zor değilmiş gibi görünüyor köyde bizim bahçemiz var bir sürü kendiliğinden çekirdekten yetişme fidan olur onlarda staj yapacağım sonra bizim çiftlikte kendisi biten ahlat erik ağaçları var onları aşılayacağım erik armut ağaçlarına çevireceğim inşallah.

berrinb
29-12-2011, 14:17
Sevgili Yakup kardeşim...Yeni yılda bahçenizde ve işinizde başarılar, sevdiklerinizle beraber hayırlı uğurlu yıllar dilerim ..sevgi ve selamlar.:)

gulbirsen
31-12-2011, 18:45
Yakup bey mutlu yıllar

sevim4
31-12-2011, 22:01
Yakup bey mutlu yıllar.

Akhisarlı
22-01-2012, 20:41
Sayın Yakup Ünal;

Şehir merkezinde dolmuş durağında fotoğraftaki bitkiyi görünce goji sandım .
Meyveler benziyor ama sizin resimlerle karşılartırdım.yapraklar daha geniş .
duraktan birine sordum biber dedi .yenir dedi. ??

265378

265379

Yakup Ünal
25-01-2012, 22:18
Sayın Akhisarlı; Bunlar gojiye benziyor goji berryinin yaprakları böyle olan çeşitide var.
Keşke tadına baksaydınız.

Akhisarlı
27-01-2012, 22:52
Sayın Yakup Ünal tadına bakmıştım aslında. Taze olarak gojinin tadını bilmediğimden ,yorum yapamadım .çekirdekleri çok benziyor sizden aldıklarım gibi.yani tadı çok tatlı değil .donduğu için çürümüştür diye düşündüm. iyi bir türse biraz toplayıp gönderebilirim.Çok meyve var üstünde.

266272

berrinb
28-01-2012, 14:44
Bende merak ettim...Kış kıyamette yaprağını dökmeyen biber olur mu??...O başka bir bitki olmalı....sevgili Yakup gojiler de kışın yaprak dökmüyormu ???

Siz goji siniz...Tam bir malümat veriniz lütfen....:))

h.ışık
28-01-2012, 15:07
Berrin hanım benim gojiler yapraklarını döktü.

berrinb
28-01-2012, 15:12
Sayın h.ışık dökmeyen bir cinsi var acaba....Sevgili yakup un da nasıl gojici olduğunu doğrusu çözemedim..:)) Tam bir izahat den tık yokk:)))))

Yakup Ünal
29-01-2012, 18:27
Sayın h.ışık dökmeyen bir cinsi var acaba....Sevgili yakup un da nasıl gojici olduğunu doğrusu çözemedim..:)) Tam bir izahat den tık yokk:)))))

Ablam Tık veriyorum .. :-)))
Bunlar goji berry
lakin cinsi NQ-1 değil
Tadı da çekirdeklerini yemz sen çok güzel ama çekirdekleri iel biraz ekşi ve mayhoş
Sıcaklık değerlerine göre yaprak dökmediğ gibi büyümeye devam da ediyor.
Ablam görmek lazım ki doğru teşis koyulsun

Yakup Ünal
29-01-2012, 18:29
Berrin hanım benim gojiler yapraklarını döktü.

serada ve kapalı alandaki gojiler yapraklarını dökmüyor. bende yaprakalrını dökmesi için soğuğa çıkartmak zorunda kaldım