View Full Version : Yakup Ünal / Tarladan bahçeye
bahtiyar02
29-01-2012, 22:37
serada ve kapalı alandaki gojiler yapraklarını dökmüyor. bende yaprakalrını dökmesi için soğuğa çıkartmak zorunda kaldım
Sevgili Yakup bey dostum bendeki Goji türü balkonda da bahçedede yaprağını döküyor.Yaprak dökmeyen türünün meyvelrinin tadı nasıl? Bu arada uzun zamandır görüşemiyoruz.İşim gereği tekrar Petrol ve doğal gaz arama görevine döndüm.Şuan Konya'nın Kulu ilçesinde görevli çalışıyorum.
Saygılar
Yakup Ünal
30-01-2012, 07:43
Sevgili Yakup bey dostum bendeki Goji türü balkonda da bahçedede yaprağını döküyor.Yaprak dökmeyen türünün meyvelrinin tadı nasıl? Bu arada uzun zamandır görüşemiyoruz.İşim gereği tekrar Petrol ve doğal gaz arama görevine döndüm.Şuan Konya'nın Kulu ilçesinde görevli çalışıyorum.
Saygılar
Bahtiyar abim yanlış anlaşılmasın bendeki türler yaprak döküyor fakat uygun sıcaklık korunduğunda yapraklarını dökmüyor ve gelişmeye devam ediyor anlamında söyledim.
Kuluda petrol ve doğal gaz çıksa ne güzel olur.
Sn Yakup Ünal
Goji Berry de Yapragı Döken Yapragı dökmüyen diye iki çeşitmi var ?
Akhisarlı
02-02-2012, 16:55
Sayın Yakup Ünal ;
Bu gün Akhisara çok uzun zaman sonra kar yağdı .Herkes sokaklarda özlem gideriyor.Tekrar dolmuş durağına gojiyi görmeye gittim .Özellikle daha net fotoğraflarını çekmek ve de ne durumda olduğunu merak etmiştim.
Durak kahyasına ismini tekrar sordum.Abi süs biberi yenmez dedi bu sefer.
Eminmisin süs biberi olduğundan ,diye tekrar sorduğumda ,bilmiyorum işte bir abi geldi fidan olarak dikti gitti yaz kış yaprakları yeşil ve böyle meyveli dedi.
Birkaç dal ve meyve koparmak için izin istedim abi yol gitsin dedi . Birkaç dal kopardıktan ve biraz meyve topladıktan sonra "Bu meyveye goji derler.Cinsel gücü arttırıyormuş, C vitamini deposu ,Çinliler bundan ilaç yapıyorlarmış ." İnternetten öğrendim dedim, gayrı ihtiyari ve bir dal daha koparmaya yeltendimki kahya izin vermedi "ağacı daha fazla yıpratmayalım" dedi .
İnsallah teşhisiniz doğrudur.Yaprağını dökmeyen Goji dir Ki kahyayı tekrar görürüz durakta..
İşte daha belirgin fotoğraflar .. Çok teşekkür ederim.
267177
267178
267179
267180
267181
Yakup Ünal
04-02-2012, 14:21
Sayın Yakup Ünal ;
Bu gün Akhisara çok uzun zaman sonra kar yağdı .Herkes sokaklarda özlem gideriyor.Tekrar dolmuş durağına gojiyi görmeye gittim .Özellikle daha net fotoğraflarını çekmek ve de ne durumda olduğunu merak etmiştim.
Durak kahyasına ismini tekrar sordum.Abi süs biberi yenmez dedi bu sefer.
Eminmisin süs biberi olduğundan ,diye tekrar sorduğumda ,bilmiyorum işte bir abi geldi fidan olarak dikti gitti yaz kış yaprakları yeşil ve böyle meyveli dedi.
Birkaç dal ve meyve koparmak için izin istedim abi yol gitsin dedi . Birkaç dal kopardıktan ve biraz meyve topladıktan sonra "Bu meyveye goji derler.Cinsel gücü arttırıyormuş, C vitamini deposu ,Çinliler bundan ilaç yapıyorlarmış ." İnternetten öğrendim dedim, gayrı ihtiyari ve bir dal daha koparmaya yeltendimki kahya izin vermedi "ağacı daha fazla yıpratmayalım" dedi .
İnsallah teşhisiniz doğrudur.Yaprağını dökmeyen Goji dir Ki kahyayı tekrar görürüz durakta..
İşte daha belirgin fotoğraflar .. Çok teşekkür ederim.
267177
267178
267179
267180
267181
Akhisarlı abim; yazınızı okudum nasıl sevindim bilemezsiniz değerli olduğunu anlayan kahyanın dala zarar vermeyelim kısmı ilede yüzümde tebessüm oluştu
bu goji mahmut abimin niğdeden gönderdiği cinsten ama şekil verilmediği için bu hali almış güzelde gelişmiş
abi havaların sıcak gitmesinden yaprak dökmüyo yoksa yaprakları döküldeü aynı cinsin bende ama ankarada havalar soğuk
Yakup bey
Bu meyve gojiberry. internette Gojiberry faydaları başlığı altında araştırılırsa ne kadar şifalı bir bitki olduğunu şaşırarak öğrebiliriz.İnsan sağlığı açısından çok önemli bir bitki.Yapraklarından kökünden meyvesinden ,kısacası herşeyinden faydalanılıyor.
Goji Berry Böbrek sağlığını korur
Goji Berry Cinsel Gücü ve Fonksiyonu arttırır
Goji Berry Değerli DNA’nızı korur
Goji Berry Doğurganlığı arttırır
Goji Berry Faydaları
Goji Berry Güçlü kan değerleri sağlar
Goji Berry Hafızanızı güçlendirir
Goji Berry Hastalıklara karşı direncinizi arttırır
Goji Berry ile Baş ağrısı ve Sersemlik Hissinden kurtulun
Goji Berry ile Daha İyi bir Uyku
Goji Berry ile Enerjinizi ve Dayanıklılığınızı Arttırın
Goji Berry ile Genç Hissedin
Goji Berry ile Kan Basıncınızı Düşürür
Goji Berry ile Kanserle savaş
Goji Berry ile Kaslarınızı ve kemiklerinizi güçlendirir
Goji Berry ile Kilo Verin
Goji Berry ile Ömrünüzü Uzatın
Goji Berry ile Sağlıklı Kolesterol Seviyelerine Ulaşın
Goji Berry Kalbinizi Güçlendirir
Goji Berry Kan Şekerini Dengeler
Goji Berry Kanserden Korur
Goji Berry Karaciğerinizi destekler
Goji Berry Kemoterapi ve Radyasyonun olumsuz etkilerini hafifletir
Goji Berry Kronik kuru öksürüğün giderilmesine yardımcıdır
Goji Berry Menapozal semptomları tedavi eder
Goji Berry Neler İhtiva Eder ?
Goji Berry Sabah sıkıntılarını (bulantı-kusmaları) önler
Goji Berry Sindirimi kolaylaştırır
Goji Berry Sonrası Kan Hücrelerinin Değişimi
Goji Berry Tümör büyümesini durdurur
Goji Berry Videosu
Goji Berry Yağların (Lipid) peroksidasyonunu Engeller
Goji BerryLenfosit sayınızı arttırır
Gojinin şaşırtıcı, yararlı özelliklerin bir kısmı
Kanser Gojiberriyi Sevmiyor
Şeker Hastaları İçin Birebir
SAYGILAR SELAMLAR.
Yakup Ünal
17-02-2012, 08:18
Yakup bey
Bu meyve gojiberry. internette Gojiberry faydaları başlığı altında araştırılırsa ne kadar şifalı bir bitki olduğunu şaşırarak öğrebiliriz.İnsan sağlığı açısından çok önemli bir bitki.Yapraklarından kökünden meyvesinden ,kısacası herşeyinden faydalanılıyor.
Goji Berry Böbrek sağlığını korur
Goji Berry Cinsel Gücü ve Fonksiyonu arttırır
Goji Berry Değerli DNA’nızı korur
Goji Berry Doğurganlığı arttırır
Goji Berry Faydaları
Goji Berry Güçlü kan değerleri sağlar
Goji Berry Hafızanızı güçlendirir
Goji Berry Hastalıklara karşı direncinizi arttırır
Goji Berry ile Baş ağrısı ve Sersemlik Hissinden kurtulun
Goji Berry ile Daha İyi bir Uyku
Goji Berry ile Enerjinizi ve Dayanıklılığınızı Arttırın
Goji Berry ile Genç Hissedin
Goji Berry ile Kan Basıncınızı Düşürür
Goji Berry ile Kanserle savaş
Goji Berry ile Kaslarınızı ve kemiklerinizi güçlendirir
Goji Berry ile Kilo Verin
Goji Berry ile Ömrünüzü Uzatın
Goji Berry ile Sağlıklı Kolesterol Seviyelerine Ulaşın
Goji Berry Kalbinizi Güçlendirir
Goji Berry Kan Şekerini Dengeler
Goji Berry Kanserden Korur
Goji Berry Karaciğerinizi destekler
Goji Berry Kemoterapi ve Radyasyonun olumsuz etkilerini hafifletir
Goji Berry Kronik kuru öksürüğün giderilmesine yardımcıdır
Goji Berry Menapozal semptomları tedavi eder
Goji Berry Neler İhtiva Eder ?
Goji Berry Sabah sıkıntılarını (bulantı-kusmaları) önler
Goji Berry Sindirimi kolaylaştırır
Goji Berry Sonrası Kan Hücrelerinin Değişimi
Goji Berry Tümör büyümesini durdurur
Goji Berry Videosu
Goji Berry Yağların (Lipid) peroksidasyonunu Engeller
Goji BerryLenfosit sayınızı arttırır
Gojinin şaşırtıcı, yararlı özelliklerin bir kısmı
Kanser Gojiberriyi Sevmiyor
Şeker Hastaları İçin Birebir
SAYGILAR SELAMLAR.
Adil abi ben bu meyvenin uzun zamandır hastasıyım ve bizzat deniyorum günde 28 gr yiyorum. faydasınıda görüyorum.
cinden tohum getitirdim değişik yerlerden türkiyeden ağaçlarını getitirdim tarlada denemeler yapıyorum allah kısmet edersede denemelerde başarılı olursam daha çok goji berry dikeceğim.
SAYGI VE SEVGİ BİZDEN.
arzuakyurek
17-02-2012, 13:44
En güzelinden bir fidanda bana yollayacaksınız dimi Yakup bey ;)
Yakup Ünal
18-02-2012, 20:39
En güzelinden bir fidanda bana yollayacaksınız dimi Yakup bey ;)
en güzelinden gönderirim. :-)
Yakup Ünal
18-02-2012, 20:40
sidede 100 gr goji berry 25 TL den satıyorlardı şok oldum. ama çok tazeydi
Yakup bey, kilosu 250 TL yapıyor. sizin bahcenin bir an önce verime yatmasını ve oralarda ticaretine başladığınız haberini bekliyoruz.
Goji berry çok güzel görünüyor .Bende sipariş verdim kısmetse bahçeme dikeceğim.Ankarada sizden sonra bakalım bende nasıl olacak :=)) farklı meyve fidanları da deniyorum sonuçlarını mutlaka paylaşacağım .
KAPTANzst
06-04-2012, 19:13
Ben Trabzondan kuruyemişçiden aldım goji beryy kurumuş halde. Kilosu 60 lira idi.
100 gr almıştım ve ondan yetiştirdim.250 çok fazla.
Serada 7 adet 2 M cıvarı boyunda
Dışarıda 3-4 M boyunda 5 adet fidanlarım var .
Diğerleri küçük. Seradakiler yapraklandı ama dışarıdakiler yeni teni yaprak açmaya başladılar.
Yakup Ünal
12-04-2012, 18:49
Ben Trabzondan kuruyemişçiden aldım goji beryy kurumuş halde. Kilosu 60 lira idi.
100 gr almıştım ve ondan yetiştirdim.250 çok fazla.
Serada 7 adet 2 M cıvarı boyunda
Dışarıda 3-4 M boyunda 5 adet fidanlarım var .
Diğerleri küçük. Seradakiler yapraklandı ama dışarıdakiler yeni teni yaprak açmaya başladılar.
dışardakiler artık açmaya başladılar.
bende tarlada denemelere devam ediyorum. bakalım bu sene ne olacak.
Yakup Ünal
24-04-2012, 09:40
24/04/2012 tarihi itibariyle cevizlerden 1-2 tanesi açmaya başladı.
Yakup Ünal
24-04-2012, 09:41
dut
Maşallah asırlık dut gibi duruyor.Yakup bey bu arada goji berry geldi ve bende bahçeme ektim .
Yakup Ünal
24-04-2012, 10:15
Maşallah asırlık dut gibi duruyor.Yakup bey bu arada goji berry geldi ve bende bahçeme ektim .
çok yaşlı dut ağaçı ve iri iri meyveleri olur. önceden meyveli halini de paylaşmıştım sitenin dut bölümünde birde yeşillenmeden çekeyim dedim.
gojileriniz hayırlı olsun cinsi ne
bende şu anda NQ-1 ve cines var
Yakup bey inanın cinsini bilmiyorum.Sitede satış yapan arkadaşlardan aldım.Daha erken ama ilerde ne olacak birlikte göreceğiz..
Yakup Ünal
22-05-2012, 09:01
...
Yakup Ünal
22-05-2012, 09:04
...
Yakup Ünal
22-05-2012, 09:08
16/03/2012 tarihinde ciness ve NQ-1 tohumlarını diktim gelişimleri birbirine yakın soldaki ciness sağdaki NQ-1, 22/05/2012 tarihi itibariyle 30 cm yeaklaştılar.
Maşallah güzel ilerlemeler olmuş.Mantarlara bayıldım..
Yakup Ünal
22-05-2012, 09:17
Maşallah güzel ilerlemeler olmuş.Mantarlara bayıldım..
haftasonları ilgilenerek bukadar oluyor hemşehrim. ama elimizden geleni yapıyoruz. En azından tarladan 50 romork taş çıkartarak taşını azalttık, çevizler ilk diktiğimiz seneye göre daha iyi durumdalar.
Mantarlar ise komşumuzun tecrübesi ile mantar yataklarını dolaşıp sabah sabah toplayıpladıklarımız.
İlk zamanlar bende bayağı bir taş toplamak zorunda kaldım.Şimdi sulama yaparken tek tük oluyor onada sözüm yok zaten.Bir arkadaş güzel bir yer yapıp mantar yetiştiriyor.Bende isterdim ama herşeye yetişmek mümkün olmadığı için tercih yapıyuz.
Yakup Ünal
28-05-2012, 08:54
cevizlerden birkaçı
Minarislim
28-05-2012, 09:48
Maaşallah Kolay gelsin.
Yakup Ünal
28-05-2012, 10:14
Maaşallah Kolay gelsin.
hemşehrim gojilerinin resimlerini istiyorum yeni çekilmiş
Yakup bey, kesim yerleri çok uzun (Tırnak) bırakılmış, bu şekilde yarayı kapatması uzun zaman alır, biraz daha kısa kesilirse yara daha kısa sürede kapanacaktır.
301520
Yakup Ünal
28-05-2012, 13:11
Yakup bey, kesim yerleri çok uzun (Tırnak) bırakılmış, bu şekilde yarayı kapatması uzun zaman alır, biraz daha kısa kesilirse yara daha kısa sürede kapanacaktır.
301520
ağaçlar 2 yaşında ve iyi gelişmediler aldığımız gibi kaldı hiç işlem yapmadık. şu anda kesebilirmiyim yoksa seneye mi keseyim teşekkürler bilgi için
birde aşının olduğu yer tırnakların olduğu bölüm
Aşılarınız göz aşısı sanırım, ilk yıl için tırnak olması göz aşısında normaldir, ikinci yıl kesilmeliydi.
Şu anda da kesebilirsiniz, aşı macunu ya da sutut ile kapatınız.
Yakup Ünal
29-05-2012, 21:59
Aşılarınız göz aşısı sanırım, ilk yıl için tırnak olması göz aşısında normaldir, ikinci yıl kesilmeliydi.
Şu anda da kesebilirsiniz, aşı macunu ya da sutut ile kapatınız.
sayın lilium birde kaç cm den taçlandıralım? ben 50 cm nin altında bütün sürgünleri gözleri almaya çalıştım
Taçlandırma yani ana yan dalları 80 cm oluşturmak en idaali, bunu yaparken de fidana birden sert bir budama yapmamalıyız, ağaç büyüdükçe geliştikçe 80 santimlerden ana yan dallarımızı oluşturmalıyız.
Şayet çıplak (yapraksız gövdeli) fidanlarımız varsa billassa bunları güneş yanıklığına karşı kireçle ya da su bazlı beyaz pilastik boyalarla gövdeleri boyamalıyız.
Yakup Ünal
30-05-2012, 16:52
Taçlandırma yani ana yan dalları 80 cm oluşturmak en idaali, bunu yaparken de fidana birden sert bir budama yapmamalıyız, ağaç büyüdükçe geliştikçe 80 santimlerden ana yan dallarımızı oluşturmalıyız.
Şayet çıplak (yapraksız gövdeli) fidanlarımız varsa billassa bunları güneş yanıklığına karşı kireçle ya da su bazlı beyaz pilastik boyalarla gövdeleri boyamalıyız.
teşekkürler
Yakup Ünal
05-06-2012, 13:23
biricik kızım ve eriklerin resmi
Yakup Ünal
11-06-2012, 09:34
salatalık, nane ve çilek azda olsa görmek yeterli
Yakup Ünal
11-06-2012, 09:36
ağaçlar
Yakup Ünal
11-06-2012, 09:38
07/06/2012 tarlayı sürdürdük, karpuzlar çapalandı ve otla mücadele yapıldı
Yakup Ünal
11-06-2012, 09:44
cevizler
salatalık, nane ve çilek azda olsa görmek yeterli
Nane zayıf kalmış.Biz birinciyi biçtik.ikinci büyümüye başladı.
Yakup Ünal
11-06-2012, 12:37
Nane zayıf kalmış.Biz birinciyi biçtik.ikinci büyümüye başladı.
biz gittikce taze taze kopartıp yiyoruz. az ve toplamak kurutmak için değil
Yakup Ünal
23-07-2012, 08:50
Ramazan ramazan ekşi dut
Maşallah çok güzel görünüyorlar
Yakup Ünal
23-07-2012, 18:15
Maşallah çok güzel görünüyorlar
çok güzeller, çok az toplaya bildim. Koparması zor olunca ancak üstümüzü kırmızıya boyamış olduk.
denizakvaryumu
24-07-2012, 08:51
Ekşi karadut her bahçede olması gereken bir meyve...
Toplayıp şurup yapın, kışın boğaz ağrısı-grip vs. kesinlikle olmazsınız.
Yakup Ünal
24-07-2012, 20:40
Ekşi karadut her bahçede olması gereken bir meyve...
Toplayıp şurup yapın, kışın boğaz ağrısı-grip vs. kesinlikle olmazsınız.
bıcakla topluyorum yoksa sapları kopmuyuor onuda dipfirize atıyorum
kısın boğazlarım ağrıdığında şifa niyetine biraz içiyorum geçen senede öyle yaptım
Teşekkürler tavsiyeniz için
Yakup Ünal
22-10-2012, 15:19
KURBAN BAYRAMINIZI BU GÜNDEN KUTLARIM.
Herkezin gönlüne göre bayram geçirmenizi diliyorum
Yakup Ünal
13-05-2013, 12:24
bir iki resim eklemek istedim
kimyager147
07-06-2013, 15:52
Yakup Bey sayfanızı yeni gördüm.
Bir çırpıda baştan sonu okudum. Emeğinize sağlık inşallah istediğiniz gibi olur işleriniz.
Bende ankaradayım bir gün bahçenizi ziyaret ederim inşallah.
Yakup Ünal
23-12-2013, 09:56
Uzunca süredir paylaşımda bulunmuyordum;
İlk ceviz bahçesini tesis ederkenki düşüncelerim ile şimdiki düşüncelerim arasında çoook fark var ve günden günede öğrendikçe bakış açım değişiyor değiştikcede daha çok öğrenmeyi seçiyorum. Kış gününde çektiğim bir iki resmi siz ağaçlar net paylaşımcılarının beğenisine sunuyorum.
Yakup Ünal
13-01-2014, 14:01
http://C:\Documents and Settings\yunal3\Desktop\yeni ve eski tarla.jpg
Uzunca süredir paylaşımda bulunmuyordum;
İlk ceviz bahçesini tesis ederkenki düşüncelerim ile şimdiki düşüncelerim arasında çoook fark var ve günden günede öğrendikçe bakış açım değişiyor değiştikcede daha çok öğrenmeyi seçiyorum. Kış gününde çektiğim bir iki resmi siz ağaçlar net paylaşımcılarının beğenisine sunuyorum.
Yakup Bey, genel bir özet geçseniz diyorum. Şöyle ceviz fidanları ve gojilerin akıbeti hakkında. Teşekkür eder, kolay gelsin derim.
Ayrıca üstteki link açılmıyor, bilginize.
Yakup Ünal
28-01-2014, 09:02
Yakup Bey, genel bir özet geçseniz diyorum. Şöyle ceviz fidanları ve gojilerin akıbeti hakkında. Teşekkür eder, kolay gelsin derim.
Ayrıca üstteki link açılmıyor, bilginize.
Ceviz fidanlarından ilk sene diktiklerimde geçen sene meyve bıraktım her birisnde 3-5 tane ve gelişimleri cok güzel, tutmayanların yerine diktiklerim ise gelişmeye devam ediyorlar. Bizden önce diken bir abimizin ceviz bahçesi ile kıyasladığımızda ki kendisi bakmadı cevizlere çoook çok öndeyiz. Bu sene 2,5 metre gibi tepelerini budayacağım yan sürgünleri liderin altından keseceğim. Şu ana kadar taşıma suyla suladık ama bu sene damlama sulama ile sulayıp ileçlayacağımız için gelişimin daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğrenmeye denemeye gözlemlemeye bilenlerden işin erbabı olanalrdan yardım alarak düşe kalka gideceğim.
Gojilere gelince tarlada verim alamadım ticari amaçlı kesinlikle yapılmayacağı kanatine vardım ama inatla bir kaç çeşit ile denemeye devam ediyorum. :( goji bizim orada olmadı
Yakup Bey,
Yılmadan, mücadeleye devam.
Gojilere üzüldüm, neyse canınız sağ olsun.
Bol ürünlerle, ''kolay gelsin'' diyorum.
Selam Sayın Yakup Ünal bahçe kurum aşamanızı adım adım gezdim bugün, sizi çok tebrik ediyorum zaten bayada yol almışınız bende kendimce küçük bir bahçe kurmaya çalışıyorum onun için siz arkdaşların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum ayrıca bende nette gezerken Goji berry meyvesini ilk defa geçen yıl gördüm ve çok ilgimi çekti bahçemde 3/5 tane yetiştirmek istiyorum umarım becerebilirim size işlerinizde kolaylıklar diliyorum yeni resimlerinizi merakla bekliyorum.
Yakup Ünal
15-04-2014, 14:52
zafersu ve 06 dilek teşekkürler; 06 dilek şimdeden kuracağınız bahçe hayırlı olsun yeni resimleri kısmetse paylaşırım
Yakup Ünal
14-01-2015, 14:26
Mart ayında 280 adet chenler ağacı dikme hazırlıkları
Yakup Ünal
14-01-2015, 14:30
sol tarafta ekinlerin kesildiği alan
Yakup Ünal
14-01-2015, 14:40
kazıklarla ağaçların dikileceği yerlerin belirlenmesi ve sırt hazırlama aşamasına geçilme aşaması bu şamadan sonra yaklaşık 50 cm lik yüseltilerek sağlı sollu sırt hazırlığına geçildi
Yakup Ünal
16-01-2015, 15:53
burgu ile delikler açıldı, burgu nun sıvadığı toprak elle patlatılarak çukurlara gübre koyuludu. karşı tarladaki kuyudan su götürmek için boru döşendi
Mirza Elbruz
18-02-2015, 13:27
merhaba acaba bu bahçeyi nereye kurdunuz gelip görmemizde bir sakınca varmı?
Yakup Ünal
16-03-2015, 08:10
merhaba acaba bu bahçeyi nereye kurdunuz gelip görmemizde bir sakınca varmı?
ankara kazan, gelip görmeniz de de bir sakınca yok
Yakup Ünal
29-12-2015, 15:49
2015 art ayı dikilenler
Yakup Ünal
29-12-2015, 16:08
2015 mart ayı dikilen chendler ağaçları
Yakup Ünal
29-12-2015, 16:14
eskilerden
birgecelikgelin
29-12-2015, 22:24
Sayın Yakup Ünal bahçeniz ve manzarası çok güzel inşallah dahada güzel olacak Ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
Yakup Ünal
14-01-2016, 17:00
üstadlar bir sorum var ; büyük bir baraja 5-6 km mesafede kuzey yamaçta çukurda kalmayan ceviz bahçesine barajın faydası nedir. ve baraja uzaklık mesafesi kısamı uzun mu, faydaları hakkında bilgi lütfen barajı9n uzunluğu 6 km kısa kenar 600 metre
Minarislim
01-03-2017, 20:37
Yakup bey;Goji beeri suyu seviyor. verim almak istiyorsanız çok sulamanız gerekiyor.susuz meyve küçük kalıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.