PDA

View Full Version : Bugün ne pişirelim?




Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6

gelin mumu
09-09-2011, 14:38
arkadaşlar merhaba
bugün değil ama ben yarın ki menümü sizinle paylaşmak istiyorum

şehriye çorbası
çiğ köfte
salata
cacık
turşu

yalnız bizim çiğ köfte biraz tartışmalı . yemeğe eşimin yeğeni ve ailesi gelecekler. ben diyorumki çiğ köfte kuzu kıymadan onlar diyorki dana kıyma . neymiş kuzu kokarmış. oysa kıyma baharatlarla uzun süre yoğrulduğu için herhangi bir koku kalmıyor üstelik çiğ olan et yoğrulma esnasında bir nevi elin sıcaklığı ve baharatların rolüyle pişmiş sayılıyor. bizim oralarda çiğ köfte hep kuzu kıymayla olur dana kıymanın ekşimtrak bir tat verdiğini hissediyoruz.
neyse sonuçta bayanlar kazandı . biz köfteyi kuzu kıymadan yapacağız:))




Mine Pakkaner
09-09-2011, 15:27
Enteresan. Biz yemeğin yanında ya salata, ya cacık ya da turşu yeriz. Hepsini aynı anda sofrada bulundurmanız çok değişik geldi.

Benim yemeklerimse zeytinyağlı bamya, patlıcan oturtma ve domatesli makarna. Cacığımız da var. Tatlımız da dünden mevcut; revani.

selis
09-09-2011, 15:40
Tarhana çorbası ( yeni yaptım, tad kontrol)
Mercimek köftesi (dolapta marul çok )
Menemen (domatesler değerlenecek)
Pirinç pilavı

Kolay bir tatlı aklıma gelmedi henüz..

Güler
10-09-2011, 10:01
Ben de zeytinyağlı bamya yaptım. Dün akşam misafirlerimiz gelecekti ama evin kızı hastalanınca onlar için yaptığım fesleğenli makarna bugün bize kaldı.
Yanına bir çorba ilave edebilirim.
Tabii üzümlerimiz de bahçeden.

Geçen gün sardalyaları asma yaprağına sararak mangal yaptık, nefis olmuştu. Tam da sardalya zamanı, kaçırmayın derim.

Tubay
10-09-2011, 13:31
Evet kesinlikle balık günü.Malum yarın tatil.Akşamdan kalma derdi olmayacak :)

Mine Pakkaner
11-09-2011, 16:44
Semizotu boranisi, bulgur pilavı, salata. Revani hala bitmedi. Bu akşam üzerine vanilyalı dondurma ile servis yapacapım.

Cumhur Tonba
11-09-2011, 16:57
Bugü ne pişirelim.
Güzel bir başlık inanın. Keşke herkes bu soruyu sorma imkanına sahip olsa.

Bugün ne pişrebilirim diyenler ne yazık ki çoğunlukta.
Birazda bu gibi durumda olanlar için alternatif tarifleriniz var mı acaba?

Güler
11-09-2011, 18:32
Ne yesadüf. Ben de bugün bulgur pilavı yaptım. Domatesli bulgur pilavının içine malina'nın kurutulmuş sebzelerinden 2 kaşık atıyorum çok lezzet veriyor.
Yanında cızbız köfte ve cacık vardı.

Sevgili Cumhur Tonba, bahçede kavun veya karpuz varsa birkaç yufkadan yapabileceğin sigara böreği ile çok güzel gidiyor.

Cumhur Tonba
11-09-2011, 23:07
Teşekkürler Güler Abla.

gelin mumu
12-09-2011, 15:45
Enteresan. Biz yemeğin yanında ya salata, ya cacık ya da turşu yeriz. Hepsini aynı anda sofrada bulundurmanız çok değişik geldi.

Benim yemeklerimse zeytinyağlı bamya, patlıcan oturtma ve domatesli makarna. Cacığımız da var. Tatlımız da dünden mevcut; revani.

sevgili Mine Hanım
yemek çiğ köfte olunca ne salatasız ne de turşusuz gidiyor vallahi malum acıdan ağzı yananlar için de cacık iyi bir alternatif

Mine Pakkaner
30-09-2011, 20:09
Gelin mumu ben de bu iş nasıl oluyor diye şaşırmıştım.

Türlü, bulgur pilavı, brokoli salatası.

DarkYES
28-10-2011, 21:02
Mercimek çorbası
Dereotlu tulum peynirli makarna
Salata (Roka-domates-taze soğan)
Kazandibi

Mine Pakkaner
28-10-2011, 21:16
Çok beğendim, afiyet olsun :)

DarkYES
29-10-2011, 08:32
Mercimek Çorbası
Balık (Tava)
Salata (Salatalık-Domates-Taze Soğan)
Şekerpare

Teşekkürler Mine Abla :)

Mine Pakkaner
05-11-2011, 00:07
Kremalı sebze çorbası,
Yağsız tavada somon,
Karışık salata.

DarkYES
05-11-2011, 16:37
Yeşil Mercimek Çorbası
Mantı
Kırmızı Lahana Turşuşu
Pancar Turşusu

memet
05-11-2011, 16:51
Yeşil Mercimek Çorbası
Mantı
Kırmızı Lahana Turşuşu
Pancar Turşusu

Sen gel de, burada cipez, rezene deniz börülcesi yapalım

dünyam1
05-11-2011, 17:24
somon ,salata,deniz börülcesi yaptım:D

DarkYES
06-11-2011, 16:23
Sen gel de, burada cipez, rezene deniz börülcesi yapalım

Baharda olabilir. Sezonu kapattım. Nisan da gelsem olur mu? :)

Sucuklu Kuru Fasulye
Sebzeli Bulgur Pilavı
Salatalık+Süzme Yoğurt
Cevizli Baklava

memet
06-11-2011, 17:58
Ot mevsimi nisanda açık olur da. Sen memlekette misin menü yoğun.

DarkYES
06-11-2011, 18:34
Ot mevsimi nisanda açık olur da. Sen memlekette misin menü yoğun.

Yok evdeyim, kendi imalatım hepsi :)

yesilgiresun
06-11-2011, 21:46
kurban eti kavurma,pirinc pilavi,karisik bol yesil salata.yanindada ****** tatli.hepinizin bayramini tebrik ederim.selamlar

Mine Pakkaner
06-11-2011, 23:34
Kavurma,
Pilav,
Zeytinyağlı ayşeli barbunya,
Brokoli salatası, pancar turşusu, yeşil salata,
Baklava.

Birkaç gün menülerimiz benzer olur diye düşünüyorum.

Güler
07-11-2011, 07:44
Tandır
Pirinç pilavı
Zeytinyağlı barbunya
Zeytinyağlı-şekerli biber turşusu
Fırın sütlaç (sakızlı)

limon
07-11-2011, 12:14
Kemikli etli nohut
Pilav
Karışık Turşu

Üşenmezsem belki küçük bir tepsi baklava yaparım..

DarkYES
07-11-2011, 23:46
Tavuklu Mısır Çorbası
Patlıcan Soslu Makarna
Yoğurt
Baklava (kalan dilimler :) )

Güler
08-11-2011, 08:41
Domates çorbası
Kıymalı taze fasulye
Pilav
cacık

Su muhallebisi ( köyde adettir, her bayram koyun ve inek besleyenler, her haneye 5 kg. süt hediye ederler. Bu durumda da bol bol sütlü tatlı, yoğurt veya peynir yaparsınız)

DarkYES
11-11-2011, 17:39
Oğmaç Çorbası
Arnavut Ciğeri
Salatalık
Süzme Yoğurt

vehibe
12-11-2011, 07:21
Bezelye
pilav
yoğurt

trilye
12-11-2011, 08:27
Mercimek çorbası
Yaprak sarma
Salata
Yoğurt

Güler
12-11-2011, 10:10
Dönüş hazırlığı başladığı için mutfakta fazla oyalanamıyorum.

Kestiğimiz erişteler kurudu.
Lor peynirli-cevizli erişte.

Yayla çorbası.

Krem karamel.

Mine Pakkaner
12-11-2011, 20:34
Izgara sardalya,
Karışık salata, pancar turşusu.

Güler
13-11-2011, 06:12
Bu gün mutfak işi paydos, eve dönüş var inşallah.

Kahvaltı daha sonra Bursa çıkışı Hacı Bey'de İskender Kebap, akşam da evde Dominos Pizza olur herhalde.

vehibe
13-11-2011, 07:11
Yöresel yemeğimiz,
abuğanüc
taze fasülye
ve mutlaka yoğurt.

Mine Pakkaner
13-11-2011, 21:30
...abuğanüc...

Tarifi var mı forumda :))

Kremalı ıspanak çorbası,
Yeşil mercimek,
Pirinç pilavı,
Yeşil salata, turşu.

Güler
14-11-2011, 21:31
Bugün çok iş yaptım, yoruldum.
Menemen'e fit olduk.
(adam beni yakında boşarsa hiç şaşmam)

Mine Pakkaner
17-11-2011, 23:46
Tarhana çorbası,
Yumurtalı ıspanak kavurması,
Salata.

aclimm
18-11-2011, 00:25
Ben rejimdeyim o yüzden menüm sıkıcı olabilir:)

Fırında mantarlı , havuçlu,soğanlı,kırmızı biberli ve sarımsaklı tavuk
bol rokalı maydonozlu marul salata(yağsız,limon ve tuzlu)
yağsız pırasa haşlaması (çok lezzetli bence)
az yağlı yoğurt

Manolya_
18-11-2011, 01:50
Bu forum sayfasını çok beğendim
Hergün ne pişirsem diye düşünüp duruyorum. İnsan ne pişirsem diye düşününce aklı iyice karışıyor, saatlerce düşün dur:))
Buradan fikir alabilirim

Bütün forum sayfaları birbirinden güzel fikirlerle dolu. Hepinize sonsuz teşekkürler

Güler
18-11-2011, 05:51
Yine tembel işi, eee ne yapalım bu aralar toplantı görüşmeleri ile meşguluz. :p

Çinekop ızgara
sarımsaklı kremalı patates fırın
Karışık mevsim salatası

Tahin helva.

ayhat
18-11-2011, 09:19
Güler abla o tembel işiyse ben bitmişim yaa

ayhat
18-11-2011, 10:51
Güler ablacım inşallah, pratik ve güzel şeyler hazırlamak istiyorum, eve gelirken birşeyler almaya hiç alıştırmadık kendimizi, ama gelince hazırlamakta zor oluyor, bir gece önceden hazırlamakta bana uymuyor çünkü benim tontişim tam bir enerji yutucu, işte bende sizlerin öneriliriyle verdiği moralle bayağı bir kendime güvenim geri geldi, çok teşekkür ederim, umarım birgün sizi tanıma fırsatım olur, şu an toplantılara katılamıyorum ama aklım hep o taoplantılarda, saygılarımla...

Güler
18-11-2011, 11:02
Peki, bazı sebzeler haşlanıp, işlem gördükten sonra rahatlıkla derin doldurucuya kaldırılabiliyor. Eve geldiğinizde de hemen fırına sokarak leziz bir akşam yemeği meydana getirebilirsiniz.
Örneğin; şimdi karnıbahar zamanı. Neler yapılır neler. Hem kolay, hem besleyici.

ayhat
18-11-2011, 11:10
Evet mevsiminde yemek en faydalı olanı, karnıbahaın sadece kızartmasını biliyorum bende, hemde hiç haşlamadan yıkayım tuzlayıp kızartıyorsunuz sadece çok güzel oluyor, sarımsaklı yoğurt ile de çok güzel.

vehibe
18-11-2011, 15:42
Tarifi var mı forumda :))

Kremalı ıspanak çorbası,
Yeşil mercimek,
Pirinç pilavı,
Yeşil salata, turşu.

Araştırmadım bilmiyorum;

Tarifi: közlenmiş patlıcan,biber,domates.
Kabukları soyulur,bıçakla dövülür üzerlerine zeytinyağı ilave edilir afiyetle yenir..

ekc
18-11-2011, 16:59
çinekop 21 cm altındaysa LÜTFEN ALMAYIN VE YEMEYİN......

çocuklarınızın lüfer yiyebilmesi için görevinizi yapın ve satanları şikayet edin!!!

Mine Pakkaner
18-11-2011, 23:31
Çok haklısınız Sayın ekc, bu konuda hanımlara çok iş düşüyor. Ne de olsa hem yemeği hem de yemek alışverişini yapan bizleriz.

vehibe
19-11-2011, 11:05
Bugünkü menümüz -Oruk- ve yanında Sarımsak,Ispanak,Zeytinyağlı sos.

Herkes davetlidir buyrun.

Güler
19-11-2011, 15:10
Ne kadar değişik yemek çeşitleri var. Hatay mutfağından bir tür galiba. Etse et, hamur işi ise yerinde tarifini vermeniz gerekiyor sevgili melisa31. ;)

aclimm
19-11-2011, 22:46
Sn. Melisa enfes görünüyorlar. Sanırım kızartılmış bunlar zaten zararlı olan herşey çok güzel oluyor:)

Fırında balık(uskumru,torik veya somon)
Yeşil Salata
havuç-turp salatası
haşlanmış brokoli

limon
20-11-2011, 09:33
Siirtli aile dostlarımız elips şeklinde hazırlayıp, haşlarlar, kızartmazlar. Yanında Ispanak çorbasıyla servis ederler. Kitel diyor onlar. Ispanak çorbası bildiğimiz ıspanak yemeğinin sulu hali.

Güler
20-11-2011, 09:47
Sevgili limon, Oruk'un tarifi bu galiba da nedir haşlanıp da kızartılan şey?
Haşlanan deyince sebze türü bir şey canlandı kafamda.

vehibe
20-11-2011, 14:23
Ne kadar değişik yemek çeşitleri var. Hatay mutfağından bir tür galiba. Etse et, hamur işi ise yerinde tarifini vermeniz gerekiyor sevgili melisa31. ;)

Güler hanım, Hatay mutfağı evet çok zengin,
Tarif;
1-Kilo ince köftelik bulgur.
500-gr,yağsız sert sinirleri alınmış dana eti.
3-Kaşık biber salçası.

Baharatlar; Yarım kaşık kuru fesleğen biraz kimyon karabier tarçın.

Yapılışı: Malzemenin hepsi ıslatılıp makinada çekilir.(Özel makinesi var) Yumuşayıp hamur haline gelene kadar azar azar su ilave edilir.
Makinede oruklar açılır içi kıymayla doldurulur.

Kıymanın Tarifi: Bir kilo ince çekilmiş kıyma,4 tane orta boy soğan,yarım çay bardağı su ile birlikte bir tencerede kavrulur, ta ki iyice kavrulup suyunu çekinceye kadar. Sonrasında ince kıyılmış soğanlar ilave edilir.Soğanlar piştikten sonra ateşten alınır.İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Bir kahve kaşığı kimyon,bir kahve kaşığı pul biber,isteğe göre farklı baharatlar karıştırılıp oruklar doldurulur.


Ben haşlamayı seviyorum ama isteyen de kızartma yapabilir.Hem kızartması hem de haşlaması yapılabilir..
Herkese afiyet olsun. ;)

vehibe
20-11-2011, 14:25
Sn. Melisa enfes görünüyorlar. Sanırım kızartılmış bunlar zaten zararlı olan herşey çok güzel oluyor:)

Fırında balık(uskumru,torik veya somon)
Yeşil Salata
havuç-turp salatası
haşlanmış brokoli


Birkaç tanesi kızartılmış geriye kalanlar haşlanmış..

DarkYES
21-11-2011, 19:46
Mercimek Çorbası
Patlıcan Ezmeli Ciğer
Sebzeli Bulgur Pilavı
Cacık

Güler
22-11-2011, 10:10
Sevgili melisa31, tarif için teşekkür ederim.
Tarifi okuyunca bizim içli köfteye çok benzettim, biz bunu yaparken fıstık ve iç ceviz de kullanırız.
Bazen haşlanmış, bazen de kızartılmış olarak yeriz. Annemlerin evinde kızartma ağır olmasın diye mangal ateşinde çevire çevire kızartılarak da yenilirdi.

Güler
22-11-2011, 10:13
Mercimek çorba
Etli bulgur pilavı
Ayva kompostosu (Bahçeden toplanan ayvaları ya reçel ya da komposto şeklinde bir an evvel tüketmek istiyoruz.)

vehibe
22-11-2011, 14:21
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.

vehibe
24-11-2011, 07:20
Izgara balık, yanında salata..

Güler
24-11-2011, 07:27
Tavuk suyu arpa şehriyeli çorba
Kıymalı patates
Pirinç pilavı
Ayva kompostosu... (ayvalar yükekene kadar, bir komposto bir ayva tatlısı devam edecek gibi..)

vehibe
25-11-2011, 13:13
Pazı sarma
Mercimek çorba
kağıtta kek..
Yarına Allah kerim...

DarkYES
27-11-2011, 17:15
Tavuk Sote
Bezelyeli Pilav
Salata
Süzme Yoğurt

livadi
28-11-2011, 08:27
Tavuklu, tel şehriyeli sebze çorbası
Kurutulmuş patlıcan ve biberli tereyağlı bulgur pilavı
Bol soğanlı ıspanak kökü kavurması
Yoğurt ve mevsim salatası

Güler
28-11-2011, 09:14
İnanır mısınız, sabah işlerine başlamadan evvel hemen bu başlığa bakıyor ve arkadaşların ne pişirdiklerine göre ben de yapacağım yemek hazırlığına girişiyorum.

DarkYES'in bezelyeli pilavı bende hemen çağrışım yaptı. Bugün ben de
Kıymalı bezelye
Pirinç pilavı
karışık komposto
Su muhallebiisi.(üstüne dondurma veya gülsuyu-pudra şekerli-ben dondurmalısını tercih ederim ama Oğuz pudra şekerli ister)

vehibe
29-11-2011, 13:49
Fırında sebzeli tavuk
Meyhane pilavı
Salata
Ve çok sevdiğim bir tabak humus.

Güler
29-11-2011, 15:47
Dünden kalan pilav vardı, ben de yanına bol sebzeli güveç yaptım.

Benim bu güvecim bayağı el oyalıyor ama lezzeti de bir o kadar güzel oluyor.
Mutfak bölümünde tarifini vereyim.

Dudi
29-11-2011, 17:13
Şeker yüksekliği nedeniyle diyet yemeklerine devam :) Kendim için buharda brokoli, kırmızı kapya biber haşlıyorum; yanına bir bardak yoğurt ve 2 dilim tam buğday ekmeğiyle yiyeceğim. Eşim için de yayla çorbası, kasap köftesi ve sebzeli bulgur pilavı yaptım :D

mandalinci
03-12-2011, 16:46
Şeker hastalarına biraz kötü olacak ama aşure pişirdim.

agozce
03-12-2011, 20:28
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.

Bu biberli emek mi? Öyle ise trifini alabilirmiyim. Çok severim.

vehibe
06-12-2011, 16:25
Sevgili agozce, kusura bakmayın mesajınızı yeni farketim, malum evde iki genç olunca
bilgisayar karşısına geçmek biraz zor oluyor.
evet biberli ekmek.
tarifi;
2- orta boy soğan
300-gr.çökelek
3-kaşık(tepeleme)biber salçası
istenildiği kadar zeytin yağı.

Yapılışı; soğanlar doğranır bütün malzeme birlikte karıştırılır taş fırına gönderilir..
Antakya'lılar evde pişirmeyiz, nasıl istediğimi fırıncıya söyleriz pişirip eve gönderir..

vehibe
07-12-2011, 08:40
Bamya.
Domatesli pirinç pilavı.
yoğurt.

vehibe
15-12-2011, 17:04
1.si Tavuklu Firik bulgur.
2.si Yöresel ismi:Abuğannuç, bilinen ismiyle patlıcan salatası
3.sü Peynirli künefe

Güler
15-12-2011, 18:39
Pastırmalı kuru fasulye
Pirinç pilavı
Kabak tatlısı (Oğuz'un yetiştirdiği kabağı 5 e böldük)

Ama ben hiç birini yiyemiyorum canım çorbadan başka bir şey istemiyor. Ne de doğru söylemişler " hastaya çorba" diye.
Tavuk suyuna arpa şehriyeli çorba, bol limon ve karabiber eşliğinde.

memet
15-12-2011, 21:06
Soğuk algınlığında en güzel giden şey taze sıkma nar suyu.

Güler
16-12-2011, 08:06
Soğuk algınlığında en güzel giden şey taze sıkma nar suyu.

Oooo, o ibadullah var. Oğuz hergün portakal suyu sıkıyor bana ama şimdi nara çevirelim işi.

Teşekkür ederim.

Güler
16-12-2011, 08:13
Tavuk kalça şiş, patates ve çarliston biber ile fırında
Pilav (dünden kalan)
Karışık komposto

Kabak tatlısı (dünden kalan)

mandalinci
16-12-2011, 08:55
Hamsi tavada, salata


Mısır ununa bulanan hamsiler, tel süzgeçte fazla unlarından arındırılıp, az yağ dökülmüş teflona yıldız şeklinde dizilir.

Hamsi kızartmak için özel, düz kapak yardımıyla ters, yüz edilir.

Salata eşliğinde, yenir. Salatanın üzerine kendi yaptığınız zeytin ilave edilirse, sofrada zeytin hazırlama üzerine sohbet gelişir.

Afiyet olsun.

Güler
16-12-2011, 09:14
Off, offf ne de güzel olmuş, ellerinize sağlık. İki gün işim var ama Pazartesi menüsü bu olsa iyi olur valla.

Hhatice
16-12-2011, 09:55
Hamsiler özendiriyor , ellerinize sağlık

Ben bu gün karar veremedim ne yapacağıma ,sayfalara şöyle bir baktım fikir alayım diye .
Eşim geliyor bu gün İstanbul'a menü onun sevdiği yemeklerden oluşuyor her hafta sonu :)
En sevdiği yemeklerin başında yaprak sarma var .

Etli yaprak sarma
Fırın makarna
Yoğurt
2 saat sonra da meyva
Çok kilo aldık . Bayramdan beri tatlı yapmıyorum .

Dudi
16-12-2011, 10:46
Brokoli çorbası
Kuru fasülye
Şehriyeli pirinç pilavı
Zeytinyağlı pırasa yemeği

vehibe
16-12-2011, 11:54
Bugün dünden kalan firik bulgurla idare edeceğiz, yanında eşimin kendi yaptığı zeytin salatası.

sayın mandalinci, güzel fikir verdiniz pazar günkü yemeğimiz hamsi olacak
Evi kokutuyor diye eşim itiraz ediyor ama katlanacağız..

MİRBE
16-12-2011, 20:28
Sn.melisa31

Ev koksa da havalar serinlediğinde, balık mevsimi başladımı haftada 2 gün mutlak balık soframız olur hele hele hamsi mevsiminde neredeyse solungaçlarımız çıkaacak derecede hamsi yenir bizde malum çocuklar için şart beyaz et:))

maki01
16-12-2011, 22:37
Bugün biraz tembel yemeği yaptım.
Antakya usulü Katıklı, yanında da ayran.

Antakya usulü katıklı ile acılı ekmekle aynı değil mi sevgili melisa? Lütfen tarifini detaylı olarak verir misin? Yapmaya çalışıyorum ama bir baharatı bilmiyor olmalıyım tadı Antakya'da yediklerime benzemiyor :)

vehibe
17-12-2011, 13:59
Sevgili Maki01, daha önce bu tarifi vermiştim ama sizin için ayrıntılı bir şekilde tekrar yazıyorum. Tesadüf dün misafirim gelmişti,çayın yanında ikramlık yaptım.

300, gr çökelek,
1- Bardak zeytinyağı,
3- Kaşık tepeleme biber salçası,
1- Çorba kaşığı susam,
1- Çay kaşığı çekilmiş rezene,
1- Tatlı kaşığı kuru nane,
1- Muskat cevizi rendesi,
1- Paket misk,
3-Orta boy soğan,

Hazırlanışı;
Soğanlar piyazlık doğranır.Üstüne bütün malzeme ilave edilir,güzelce karıştırılır.Taş fırına gönderilir.Fırıncıya 1/2 şeklinde yapılacağı talimatı verilir.Bu yörelerdeki fırıncılar malzemeleri hamura kendi açtıkları için orası bizim yetki alanımızdan çıkıyor :)

maki01
17-12-2011, 14:36
Çok teşekkür ediyorum sevgili melisa. Yüreğine , ellerine sağlık...

Muskat ve miski bilmiyordum. Muskatı Adana'da bulabilirim, misk için Antakya'lı gelinimize müracaat edeceğim :)

vehibe
17-12-2011, 14:47
Rica ederim, bir şey değil..

loveflower
17-12-2011, 16:23
Bugün benim menüm;

Tarhana çorbası(Milas usulu sarımsaklı)

Orman kebabı

Ayvalı kereviz( tarifi usta bir şeften, ilk defa denedim ,bakalım daha tadına bakamadım)

259988

Salata.

alperfect
17-12-2011, 18:59
mercimek çorbası
nohutlu pirinçli salata
hem doyurucu hem diyet :)

memet
21-12-2011, 16:41
Portakallı kerevizi yaptım iyi oluyor.

Araya bir de körili palamut tarifi vereyim. Ben balık sevmem diyenler bile ne olduğu anlamaz yerler.
Palamutun filetosu alınır. Kılçıklar ayıklanır kuş bağı doğranır. Şimdi de tam mevsimidir.
Soğan doğranır hafif kavrulurken yeşil biber eklenir. Sonra da kuşbaşı palamut, et beyazlarken çok az köri eklenir .
Pişecek gibi olurken de soya sosu eklenir. Çabuk pişer. Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmelidir.

Güler
21-12-2011, 17:55
Eline sağlık ama ben palamut yiyemiyorum bana dokunuyor. Siyah etli balıkları geçin. Başka hangi balıktan yapılabilir?

Haşlama (kuzu kol-kürekten) bol sebzeli.
lor peynir ve cevizli erişte (iyi ki kesmişiz, çok hoşuma gidiyor-kokusu bile başka oluyor)
zeytinyağlı pırasa.

Ayva tatlısı

Eser İlhan
21-12-2011, 18:04
Bugün benim menüm;

Tarhana çorbası(Milas usulu sarımsaklı)

Orman kebabı

Ayvalı kereviz( tarifi usta bir şeften, ilk defa denedim ,bakalım daha tadına bakamadım)

Salata.

Ayvalı kerevizi geçen hafta bir arkadaşımın evinde yedim. Çok lezzetliydi. Eminim sizinki de güzel olmuştur. Afiyet olsun :)

memet
21-12-2011, 18:24
Eline sağlık ama ben palamut yiyemiyorum bana dokunuyor. Siyah etli balıkları geçin. Başka hangi balıktan yapılabilir?


Levrek ya da somon denenebilir diye düşündüm.
İzmir olsa tavuk balığı derdim tadı mezgite benziyor da biraz farklı.

vehibe
10-01-2012, 17:31
1- Tenceredeki hali.
2- Tabaktaki sarımsak soslu hali.

Güler
10-01-2012, 19:26
Ellerinize sağlık.
Ama siz böyle az mı sararsınız, benim tencerem hep dolu dolu olur, hatta ateşe koyduğumda arada bir cızz cızz suları dışarı taşar.

Ben de bugün Kırmızı mercimek çorbası, et sote ve zeytinyağlı pırasa yaptım.
Zeytinyağlı yarına da kaldı, yanına da bir cızbız köfte ve piyaz yaptım mı yarının işi de tamamdır.

limon
11-01-2012, 08:42
Güler hanım geçen pazar balık çorbası ve fener balığı kavurma yaptım. İnanın en iyi balık lokantalarıyla yarışır lezzettelerdi. :)
(çorbayı kırlangıç balığından yaptım)

Balık yemeyen çocukları olanlara tavsiye ederim.

backyard
11-01-2012, 10:31
bakırköy'de annemin balıkçısında yediğim bir balık çorbası var lezzeti müthiş
en son adamdan gidip tarifini aldım ama henüz yapmadım
tarif şöyleydi:

havuç, kereviz rendelenir hafif soğanla kavrulur, un kavrulur, balık suyu eklenir, sarımsak, dere otu, taze soğan eklenir, en son balık parçaları eklenir.

tarifi uzun uzun yazamadım, bence defne yaprağı da çok yakışabilir.

sizin çorba nasıl?

Güler
11-01-2012, 10:41
Ellerine sağlık sevgili limon.
Çorba bence de Kırlangıçtan çok güzel oluyor.

Sayın backyard, balığı haşlarken içine atılan 2 adet defne yaprağı suyuna lezzet veriyor. Nasılsa süzüyoruz suyu.
Ben genelde balık çorbasına sebze koymam, ama biraz un meyane yaparım.

vehibe
11-01-2012, 12:00
Ellerinize sağlık.
Ama siz böyle az mı sararsınız, benim tencerem hep dolu dolu olur, hatta ateşe koyduğumda arada bir cızz cızz suları dışarı taşar.

Ben de bugün Kırmızı mercimek çorbası, et sote ve zeytinyağlı pırasa yaptım.
Zeytinyağlı yarına da kaldı, yanına da bir cızbız köfte ve piyaz yaptım mı yarının işi de tamamdır.

Güler hanım, Resimde görünen tencere 12 lt lik. Tepeden resim çekildiği için az gibi görünüyor:)

vehibe
11-01-2012, 12:06
bakırköy'de annemin balıkçısında yediğim bir balık çorbası var lezzeti müthiş
en son adamdan gidip tarifini aldım ama henüz yapmadım
tarif şöyleydi:

havuç, kereviz rendelenir hafif soğanla kavrulur, un kavrulur, balık suyu eklenir, sarımsak, dere otu, taze soğan eklenir, en son balık parçaları eklenir.

tarifi uzun uzun yazamadım, bence defne yaprağı da çok yakışabilir.

sizin çorba nasıl?

Sayın Backyard, Balık çorbasının tarifini tam ayrıntılı şekilde rica etsem yazar mısınız.
Tadını merak ediyorum.

limon
11-01-2012, 14:31
Çorbayı ben de Yeniköy'deki küçük balık lokantamızdaki (Güler hanım adını hatırlayamamıştım ya Ali Baba değilmiş, Riba Balıkçısıymış) gibi yapmaya çalıştım, daha da güzeli oldu diyebilirim. Ben tüm balığı, 2-3 sap kerevizi, 2-3 havuç, 1 büyükçe patates, 1 adet kabuğu soyulmuş tüm soğan, biraz tane karabiberi üzerlerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler pişene kadar kaynattım. Sonra süzdüm. Balık etlerini orta büyüklükte ayıkladım. Havuçları ve patatesleri minik küp küp doğradım. Bir kaseye 2 kaşık kadar un, biraz su ve biraz da kaynayan balık suyundan meyanesini hazırladım. Kaynayan balık suyuna çırpma teliyle karıştırarak meyanesini ekledim. Doğradığım sebzeleri ve balık etlerini ve bir bardak kadar kremayı ekledim, işlem tamam oldu. Kremalı sevmeyen eklemese de olur.

Defne yaprağı hiç aklıma gelmemişti, bir dahakine kendi yetiştirdiğim ağacımdan 2 yaprak katarım. :)

Fener Kavurma da çok kolay. Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp kuşbaşı (tavuk sote gibi) doğratın. Ayıklanmış yarım kilo balık büyük porsiyonlarla 3 kişiye yetiyor. Tavanızı ocağa alın, iyice kızmasını bekleyin, kızdıktan sonra biraz sıvı yağ koyun ve fener balıklarını ekleyin. Aşcılar gibi attıra attıra tavadaki balık etlerini döndürün, biraz tuz, karabiber ekleyip, pişince bir tabağa alın. Aynı tavada dilim dilim doğradığınız istediğiniz miktardaki mantarı biraz tuz ve karabiber ve tereyağı ilavesiyle kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekip biraz da kavrulmaya başlayınca 3'er parmak genişliğinde doğradığınız yeşil biberleri ekleyin. 2 dakika döndürdükten sonra bir küçük kase kadar (fazla olmasın) domates ekleyin. Kenara aldığınız balıkları ve üzerlerine 1 kaşık un ve bir su bardağı kadar su ekleyin. Biraz fokurdayınca altını kapatın. Yayvan güveç kaplarına paylaştırıp en yüksek derecede ısıttığınız fırına atın. 3-5 dakika dursa yeter, üzerlerinin kurumasına izin vermeyin. Afiyet olsun. :)

Burada fener balığı kullanılmasının sebebi bu balığın etinin kolay kolay parçalanmaması ve beyaz etli olması. Eti sıkı ve beyaz olan herhangi bir balıkla da yapılabilir.


( Sevgili limon'un mesajına izni ile girerek bir iki ilave yapabilir miyim?
Balık çorbasında krema sevmeyenler, bir yumurta sarısını yarım limon ile çırparak ve üzerine haşlanmakta olan balığın suyundan da bir kepçe kattıktan sonra kaynamakta olan çorbaya son anda katıp, bir taşım kaynatarak hemen servis yapabilirler.

Fener kavurma yaparken , mantar kavrulma esnasında arpacık soğanı da ilave edilirse -tuz koymadan- ve daha sonra buna 2 çorba kaşığı soya sosu ilave edilirse sanki daha lezzetli olacak gibime geliyor..... dermişim ;))

loveflower
11-01-2012, 16:04
Ayvalı kerevizi geçen hafta bir arkadaşımın evinde yedim. Çok lezzetliydi. Eminim sizinki de güzel olmuştur. Afiyet olsun :)

Sevgili Eser İlhan, kusura bakmayın, mesajınızı kaçırmışım. Bugün girdim başlığa. Çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz her zaman ki gibi.

loveflower
11-01-2012, 16:08
Sevgili limon çok teşekkür ederiz tarifler için. Fener kavurmayı bu akşam yapacağım, balık çorbasını da hafta sonu:)

backyard
11-01-2012, 19:38
Sayın Backyard, Balık çorbasının tarifini tam ayrıntılı şekilde rica etsem yazar mısınız.
Tadını merak ediyorum.

bence limonun verdiği tarif güzele benziyor :)
ben üşengeçliğimden tam tarif yazamadım, imdadıma yetişti :)
et/balık/tavuk suyu çıkartılmasında arman kırım'ın tariflerini tavsiye ederim
Balık suyu ve çorbası için buraya (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4370639&p=2) , stok hazırlamak için buraya (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=261974&yazarid=123) bakabilirsiniz.

mandalinci
12-01-2012, 07:08
Pilav üstü kuru, yanına kuru soğan ve kendi yaptığım biber turşusu.

Güler
13-01-2012, 05:51
Sunum çok güzel, ellerinize sağlık. Mavi boncuk görünümü olmuş.
Turşunun acı biberleri size kalsın, diğerlerinin hepsine talibim. :p

mandalinci
13-01-2012, 07:11
Teşekkürler Güler hanım,

Bu bölüm sayesinde, kızım beğendiği yemekleri tabağa güzelce yerleştirip, resimliyor, bu resmi de o çekti.

Siz İzmir'deki bir toplantıya gelin tatlı biber turşuları benden, yanına da pilav-kuru.

Bunlar hep acı maalesef.

mandalinci
13-01-2012, 07:16
Katılan arkadaşlar sayesinde ben de çok güzel tarifler uygulayabiliyorum.

Kerevizi ağzına koymayan eşim, portakallı kereviz yedi, inanamadım.

Herkesin ellerine sağlık, paylaşımlar için teşekkürler.

mandalinci
16-01-2012, 13:36
Dün akşam ki yemek ve 2 farklı sunum. Kızımın elinden makinayı alamıyorum, komik sunumlar yapıyor kendine göre.

Benim tabağımda, ısırgan ve pancar salatası da var.

Güler
16-01-2012, 15:06
Ben de bugün kıymalı bezelye,
pilav
elma kompostosu
Zeytinyağlı kereviz pişirdim.

264497

Güler
21-01-2012, 13:50
Hani bazen insan mutfakta oyalanmak ister. Ya yemekle vakit geçirir, ya kek-pasta, börek-çörek yapar.

Hava yağmurlu, canım hiç dışarı çıkmak istemiyor. Sabah siteye girdim, yazılacak yazılarımı yazdım. Arkadaşların mesajlarını okudum.
Cumartesi olduğu için sitede de pek hareket yok. Ver elini mutfak dedim.

Sağ olsun ablam da dün taze taze yaptırdığı mantılardan bana da göndermiş. Buzluğa koymuştum.
Bugün nohutlu mantı pişirmek istedi canım. Sizler hiç yaptınız mı?

Sizler için hem fotoğraflayayım hem de nasıl yapıldığını mutafak bölümünde vereyim.

Nohutlu mantı.
Zeytinyağlı pırasa
Kabak tatlısı.

limon
21-01-2012, 15:04
Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.

Güler
21-01-2012, 15:42
Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.

Ellerine sağlık.
Bir tabak da Yeşil Yağmur kahvesine göndersene, beş çayının yanında iyi gider. Kaldı mı? ;)

limon
21-01-2012, 19:17
Kaldi ama az, sizin icin ozel pisiririm.

Güler
28-01-2012, 16:13
Birkaç gündür diş problemi çektiğim için dosdoğru yemek yiyemiyorum. Hep sulu gıdaya takılıyorum. Öğle çorba, akşam çorba. Ama çorba da her öğünde severek yediğim bir şey.

Bugün kendim için koyuca bir yayla çorbası, Oğuz için de Izgara tavuk ve püre yaptım.

Eh yani çorbam da güzel oldu, hem de doyurucu.
Sonra, baktım çorba tariflerimiz arasında yayla çorbası yok. Arkadaşlara kendi tarifimi yazayım dedim.

Güler
29-01-2012, 14:39
Tarhana çorbası
Karnabahar graten
Ayva kompostosu

Kendim için, su böreği (hazır)
Taze sıkılmış portakal suyu.

yener.T
29-01-2012, 15:33
Tavuklu Rumeli Çorbası

PIRASA KÖFTESİ

KIZILCIK ŞURUBU

limon
29-01-2012, 19:29
Yener Bey, yemekler kadar sunumu da beğendim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. :)

zenfree
29-01-2012, 22:31
Yener Bey harika tarifler mutlaka deneyeceğim. Afiyet olsun. Limon'a katılıyorum sunum bir harika.:)

Güler
30-01-2012, 15:24
Sevgili yener.T, bunlar ne harika şeyler. Ellerinize sağlık. Ama bu güzel tarifler ve sunumlar eğer bu başlıkta kalırsa daha sonra kimse bunlardan faydalanamaz. Sizden rica etsem bu güzellikleri Mutfak başlığımızdaki alt başlıklarda paylaşsanız. O zaman kime lâzım olursa orada rahatlıkla bulabilir.

Teşekkür ederim.

zenfree
31-01-2012, 11:25
Yener Bey sukkulentlerinizden sonra yemek tariflerinizi de hayranlıkla takibe başladım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Bu tarifler kesinlikle ayrı ayrı başlıkları hakediyorlar.

yener.T
31-01-2012, 12:11
Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.

Güler
31-01-2012, 12:35
Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.

Sevgili yener.T, güzel tarifleriniz Mutfak başlığımızın alt başlıklarına taşındı. Çorbalar bölümü, İçecekler bölümü, Sebze yemekleri gibi.

Siz de bundan sonra yapacağınız bu güzel tarifleri, buradaki alt başlıklarda konu açarak yaparsanız eminim ki pek çok üyemiz faydalanabilecektir.
Teşekkür ederim.

Güler
03-02-2012, 11:49
Bu gün malina'nın tarif ettiği şekilde portakal suyu ile zeytinyağlı kereviz pişirdim. Ayva ilavesi ile.
Tek kelime ile şahane oldu.
Çeşnicibaşım (eşim) tadına bakar bakmaz " bir daha kerevizi hep böyle isterim" dedi.

sütlü tarhana çorbası
kıymalı bezelye (iglo dondurulmuş bezelye)
pirinç pilavı
portakallı kereviz- zeytinyağlı-

Şekerpare (Bayramoğlu baklavacısından-hazır)

267308

vehibe
03-02-2012, 13:18
Bugün yine tembel yemeği yaptım.

Kaytaz Böreği,yanında yoğurt ;)

hosseda
03-02-2012, 17:28
Sayın vehibe,

Çocukluğumuzda Aydında akşama doğru bu pide ( biz ona halep işi derdik) fırınlar tarafından yapılarak, aynen simit gibi koluna cam çerçeveli tenekeyi takan satıcılar tarafından sokak aralarında dolaştırılırdı. Olağanüstü lezzetli gelirdi bize. Bu pideyi İzmirde o taraf kökenli büyük lokantalardan birisi Nazilli gülü/bülbül yuvası diye yapıp satmakta ama denedim o eski pideyle alakası yok. Ancak yıllar önce Karacasu'ya o muhteşem Afrodisias harabelerini gezmeye gittiğimizde çarşının göbeğindeki bir mütevazi pidecide yemiş ve aynen eski tadı almıştım. Sanırım birde Bozdoğandaki o meşhur pideci yapmaktaymış ama oraya nasip olup gidemedik.

Ben bu pideyi İzmirde tarif ile yaptırmaya çalışıyorum ama tutturamıyorlar. Bir ara kuzu buttan bir parçayı donmuş halde buzdolabından alıp, hafif çözülmeye başladığında bıçak kıyması yapıyor, sadece tuz, maydanoz ve soğan ile yoğurup pide fırınına götürüyor ustaya anlatabilirsem muhteşem lezzeti yaratıyordum. Bu pideyi soğutmadan ortasına bir küçük parça tereyağ koyup elde ikiye katlayacaksınız ve iki veya en çok 3 lokmada yiyeceksiniz, el yalatır.
Bir hususu daha yazayım, benim bildiğimde hamur biraz küçük ve kalınca olurdu, et ise biraz daha az...

Hamurunu nasıl yaptığınızı yazarsanız evde bir uğraşayım, köy fırınında yapabilirim belki... Biz yanında ayran içerdik.

Afiyet olsun.

vehibe
03-02-2012, 19:03
Sayın Hosseda,
Biraz zahmetli olduğu için evde yapmıyorum. Çok cüzi bir parayla taş fırında fırıncı ustası hazırlıyor.

Malzeme: İç harcı için.
1. Kilo ince çekilmiş et, (koyun eti olursa daha leziz olur)
500.Gr. domates.
3. Taze biber.
4. Orta boy ince doğranmış soğan.
1 Demet ince kıyılmış maydanoz.

Hamuru:
2 Kilo un.
Biraz yaş maya.
1 Yemek kaşığı çekilmiş rezene.

Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Kabarmaya başlamadan, daha önceden ayrı bir kasede hazırlanmış
Bir sana yağı bir kase sıvı yağ eritilip güzelce karıştırılır.
Elinizi yağa batırarak hamurdan küçük bezeler kesilir.
Bolca yağın içinde bezeler açılır, açılan beze kıvrılıp işaret parmakta halka halinde tepsiye dizilir.
Sonra gördüğünüz gibi üzerine etler konur, hafif bastırarak etler üzerine yayılıp
taş fırına gönderilir.

Yazdığım malzeme miktarı,bizim yöremizdeki taş fırınlarında kullanılan büyük tepsilerin ölçülerine göredir.

Güler
03-02-2012, 22:48
Sevgili arkadaşlar, bu güzel tarifleri Mutfak bölümündeki alt başlıklarda verirseniz daha kalıcı oldukları gibi, arayan arkadaşların kolayca bulmalarını sağlamş olursunuz.

Burada sadece neler pişirdiğimizi yazıyoruz.

memet
04-02-2012, 16:35
Her tarifi her tadı merak etmemek lazım.
Zaten selanik tatlısı fiyasko oldu. Közlenmiş patlıcanlı köfte, ne ilginç dedim. Dememek lazımmış.

Güler
08-02-2012, 07:57
Kıymalı ıspanak - sarımsaklı yoğurt
Fırın makarna
Elma kompostosu

Mine Pakkaner
06-03-2012, 22:27
Tarhana çorbası,
Soğan yahnisi,
Pancar turşusu.

selis
29-03-2012, 21:00
Biberli domatesli bulgur pilavı..
Kuru köfte..
Patates püresi..
Patetes köftesi..
Patates salatası..

Güler
29-03-2012, 21:21
Yol yorgunu olunca, kolaya kaçtım.

Tarhana çorbası.
Tavuk but ızgara
Karışık yeşil salata.

DarkYES
08-04-2012, 11:06
Sucuk Yahnisi
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Turşu

Güler
19-04-2012, 12:53
Günlerdir yağmur var, bahçede çalışabilmek mümkün değil.
Bugün, yağmursuz bir gün var, hatta güneş yüzünü bile gösteriyor, zaman zaman.

Fırsat diyerek çıktım bahçeye. Offf ıspanaklar pırıl, pırıl. Ya taze sarımsaklar, tam yemelik.
Hemen eve dönüp bir poşet ve bıçak alıp geldim. Önce 30 tane sarımsak kestim. 15 Oğuz'a 15 i bana misali.
Bir poşet de ıspanak topladım. Oğuz'a da " biraz evvel Nurten'in tavukları ortalığı yıkıyordu, kümesten taze yumurta al da gel" dedim.

Hemen ıspanakları temizledim, bir güzel kavurdum. Taze yumurtaları da içine kırıverdim. Yanında da taze sarımsak bize güzel ve bir o kadar da keyifli bir öğle yemeği oldu.

Üç yumurta Oğuz'a kırdım, 2 tane de kendime. Tam yemeğin ortasında (o kadar lezzetli geldi ki) ahh keşke bunu Ne Pişirelim başlığında yazsaydım diye düşündüm.
Hemen kalan bir yumurtayı başka bir tabağa aktararak sizler için fotoğrafladım.:p

284564

memet
09-05-2012, 19:54
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.

tener
09-05-2012, 21:03
Zeytinyağlı Bakla
Fırında köfte , patates.
Yoğurt ve yeşil salata.

alperfect
09-05-2012, 22:57
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.

portakal çiçeğini de mi tatlıya koydunuz yoksa süsleme amaçlı tabağa mı anlamadım şimdi

memet
09-05-2012, 23:12
Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu.

Güler
10-05-2012, 16:58
3 gündür İstanbul'dayız. Misafirimiz var diye her gün dışarıdayız. Yemek pişirmek yok, hızımı Manyas'a saklıyorum.

Misafirimiz İstanbul'dan Kanada'ya 40 sene evvel göçmüş, Oğuz'un çok değer verdiği-sevdiği bir arkadaşı.
Buraya geldi, ilk işi işkembe çorbası içmek istediğini söyledi.
Dün akşam da Nevizade'ye İmroz'a gittik.

Kurufasulye - pilav istiyor, onu pişireceğim. (balabandan yapacağım)
turşum yok ama onu satın alacağım.
Zeytinyağlı bakla

Dondurmalı su muhallebisi.

hberbul
10-05-2012, 17:04
Mevsimin ilk fasulyesi olacak...
Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı)
Pirinç Pilavı
Cacık
Salata

Güler
10-05-2012, 17:25
Mevsimin ilk fasulyesi olacak...
Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı)
Pirinç Pilavı
Cacık
Salata

Zeytinyağlı yeşil fasulyeyi anladım da yufka ile ne yapacaktınız?

mavi eylul
11-05-2012, 10:37
zeytinyağlı [barbunya
pilav
salata
oğlum için tarhana çorbası..

hberbul
11-05-2012, 11:28
Zeytinyağlı yeşil fasulyeyi anladım da yufka ile ne yapacaktınız?

Bizim burada yeşil fasulyenin olmazsa olmazı yufkadır.Yeşil fasulyeyi köy yufkası ile bir deneyin.Mükemmel bir ikili.

üzüm
11-05-2012, 14:24
3-4 tane ince sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmasını da köy yufkasına sarıp (dürüm gibi) yemenizi tavsiye ederim. :)

memet
11-05-2012, 20:55
Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu.

Çiçekleri bir kasedeki muhalebiye koymuştum. Çok yoğun, baharlı bir tat vermiş. Bir daha sefere çiçekleri sütün içinde daha uzun süre tutacağım. Seneye yani. Çiçek dönemi bitti.

hberbul
17-05-2012, 13:25
3-4 tane ince sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmasını da köy yufkasına sarıp (dürüm gibi) yemenizi tavsiye ederim. :)

Lahana sarması da yufka ile harika olur.

hberbul
17-05-2012, 13:28
Patlıcan salatasının vakti gelmiş salı günü yaptık harika idi.
Ama sebzeler mutlaka ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi hepsi közlenecek. Bir de bunları rondodan geçirip ezme gibi yapınca da nefis oluyor.

alimallah
17-05-2012, 15:19
"ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi "
yufka ile müthiş gider sanırsam:)

ayhat
20-07-2012, 14:29
Güler abla Sevim abla sitedeki tüm ablalarım ramazanda bugün ne pişirsem diye benim gibi düşünen kardeşleriniz için şu enfes menülerinizi paylaşırmısınız ?

Güler
20-07-2012, 14:40
Güler abla Sevim abla sitedeki tüm ablalarım ramazanda bugün ne pişirsem diye benim gibi düşünen kardeşleriniz için şu enfes menülerinizi paylaşırmısınız ?

Ramazan ayında sakın Güler'e uyma, yoksa mutfaktan çıkamazsın.

Aklıma ne gelirse pişirmek isterim ama inan iftarı sadece kahvaltı ile yaparım.

hberbul
26-07-2012, 09:58
Misafirlerime eziyet etmemek için menüyü sade tutuyorum.
Hacegan çorba
Sacda tereyağlı köfte
Kuş üzümlü ve fıstıklı pirinç pilafı
Garnitür soğan, dometes ,salatalık turşusu

memet
26-07-2012, 10:21
Yakında yaşlılar için yemek tarifleri diye site açacağım. Ne pişirmeli diye aramaktan fenalık geliyor.

Güler
26-07-2012, 10:36
Bir çorba olsun diye ezogelin çorbası

Hava çok, çok sıcak hiçbir şey istemiyor insanın canı, hadi bir zeytinyağlı olsun dedim diye zeytinyağlı barbunya

sulu bir de yemek olsun diye ekşili köfte pişirdim.


http://www.agaclar.net/forum/aperatifler-corbalar-salatalar-soslar/11876.htm

http://www.agaclar.net/forum/et-tavuk-balik-yemekleri/11604.htm

Ama sanıyor musunuz ki bunlardan bir kaşık bile yiyorum. : çay, çay çay ve kahvaltı. (Oruç mu beni tutuyor yoksa ben mi orucu anlayabilmiş değilim)

smnunal
26-07-2012, 11:15
Değerli dostlar bizimde menümüz,

Hanım bugün aklından ne geçirdiyse ya nasip. Bu sıcaklarda oruçlu insana benim canım şunu çekti diyebilirmisiniz. (Salata ve mevsim turşuları hariç)

Mevlam herkese dayanma gücü versin. Amin.

tener
27-07-2012, 12:15
Domates çorbası
Patlıcan karnıyarık
Makarna -Hoşaf

Güler
27-07-2012, 12:54
Tavuk suyu çorba

Sahanda patatesli külbastı

Pirinç pilavı

Cacık

http://www.agaclar.net/forum/aperatifler-corbalar-salatalar-soslar/17815.htm

hberbul
27-07-2012, 12:59
Etli Kuru Bamya Yemeği
Pirinç Pilavı
Cacık

limon_sever
27-07-2012, 18:40
Hurma
Bol Su
Bol Meyve Suyu
Buz Gibi Karpuz

Güler
27-07-2012, 21:46
Güler'in iftarı....
Bir bardak su
Siyah zeytin
Hurma
Beyaz peynir + lor + çeçil peyniri + eski kaşar + yorsan eritme peyniri
Pembe domates + taze tatlı sivri biber + körpe hıyar
Sıcacık fırın pidesi (1/4 i sahura ayrılıyor 3/4 ü iftarda bana mısın demiyor) sonra da neden kilo veremiyorum diye şikayet ediliyor....
İyi demlenmiş 3-4 bardak çay.

İlerleyen saatlerde soğuk kavun veya karpuz.

sakagun
01-08-2012, 13:17
Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?

limon_sever
01-08-2012, 13:41
Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?

Şu (http://arzuyagore.com/?&Bid=715914) ve bu (http://cahidejibek.com/2011/05/21/asma-yapragiyla-bulgurlu-yemek/) ve de o (http://yemek.meltem.gen.tr/?yemekno=1992&yresmi=YOK)'ya alternatif (http://www.yemektarifleri.name.tr/asma-yapraginda-enginar-dolmasi/) bir de buşuo (http://www.tencere.tv/baslangiclar/20153-asma-yapraginda-pastirma-tarifi.aspx) iki de şubuo (http://video.mynet.com/banu_atabay/Asma-Yapraginda-Sardalya/1277031/) ve ve bilumum (http://www.sofra.com.tr/Koleksiyon/Diger/2011/07/14/asma-yapraginin-halleri) tarife bir bakın...

(Şu tarife bir bakın diyecektim ki bir sürü tarif çıktı :) )

sakagun
01-08-2012, 13:59
Buradaki (http://arzuyagore.com/?&Bid=715914) yırtmayı yapacağım. Ama buğday kırığı olmadığı için bulgurla deneyeceğim.

limon_sever
01-08-2012, 14:03
Şuradaki (http://www.sofra.com.tr/Tarif/SebzeYemekleri/2011/03/30/yaprak-bugulamasi) de fena değil gibi...

Sonradan bulduğum tarif (http://www.soframizabuyrun.com/yoresel-lezzetler/asma-yapragi-pidesi-tarifi/).

Bir (http://yemek-tarifleri.ascilik.net/asma-yapraginda-hellim_QmZ12WfZ2WiZ3687) de...

Afiyet olsun...

sakagun
01-08-2012, 14:12
Teşekkürler... Asmayla yapılan ne çok yemek varmış.
Kuşbaşı eti mikrodalgaya attım bile. Sırayla hepsini denemek lazım.

DarkYES
24-10-2012, 15:52
Mercimek Çorbası (rendelenmiş Havuç+patates'li)
Sebzeli Tavuk
Süzme Yoğurt
Baklava (Cevizli)

çiftçi5234
24-10-2012, 18:57
Kurbanda geldi çattı.Eh yani yarın sormazsınız ne pişirelim diye :D Bayramınız mübarek olsun efendim

Güler
24-08-2013, 19:27
Bahçede patlıcanlar olunca, ne kadar patlıcan sevmesem de eşimin seviyor olması bana pişirtiyor.

Bu sabah yine bir yığın patlıcan toplayınca ne yapayım ne pişireyim derken en kolayını (!) seçtik ve patlıcan beğendi yaptık. Allahtan patlıcanları dışarda Oğuz közledi.
Ve akşam yemeği tavuk yahni yanında patlıcan beğendi oldu.

435778

Güler
19-12-2013, 17:25
Ben de bu akşam ızgara çinekop yapacağım. Yanına bol bir salata. Tabii tahin helvası da eşlik edecek.

Siz hiç çinekobu fileto olarak ızgara yapar mısınız?
Eğer evde küçük çocuğunuz, torununuz varsa mutlaka deneyin. Kılçıksız lop et olarak çok hoşlarına gider.

KAPTANzst
19-12-2013, 17:32
Çinekopu degil ama diğer balıklardan denedim.
Benden toruna kalırsa yer :)

Güler
19-12-2013, 17:42
Diğer balıklardan ben de yaparım ama bir de irice çinekop-sarıkanattan deneyin derim.

Orta kılçığını ve yanak kısımlarını temizledikten sonra alt ve üstünü yeniden birleştirin, aynen böyle..... ve ızgara yapın. ;)


461181

KAPTANzst
19-12-2013, 17:50
Pişirmeden yiyesim geldi...

Mine Pakkaner
04-12-2014, 14:58
Bu bölüm pek öksüz kalmış. Bizim mutfakta bugün liste şöyle;
Mercimek çorbası,
Kıymalı ekşili pırasa,
Ev eriştesi,
Salata,
Meyve ( Gümüldür mandalini)

Güler
05-12-2014, 01:29
Bizdeki menü de:

domates çorbası (Allahtan 40 kavanoza yakın domates suyu hazırlamışım)
Etli lahana dolması
Ev eriştesi (fesleğen soslu)

İlertleyen saatler için bana dondurma Oğuz'a keşkül.

Ozlem A
05-12-2014, 07:09
Dün yemeğe misafir vardı bizde de, misafir menüsü vereceğim ben de ama biraz abarttım..

Tavuklu pirinç erişteli çorba (2,5 saat pişiyor)
Fıstıklı kebap ve kuzu şiş (ilki benden, şişi kasaba yaptırdım ama evde piştiler), domates ve avokado soslar eşliğinde.
Zeytinyağlı pırasa
Etsiz kuru fasulye (fırınlanmış)
Sumaklı nar ekşili domates biber salata
Yeşil salata
Vanilyalı puding (paketten değil) üzerinde dondurma ve kocayemiş.

O kadar uğraştım ve yoruldum ki önümüzdeki 3 gün yemek yapmak değil yemek bile istemiyorum.

Not: fotoğraftaki daha önce yaptığım bir örnek, fotoğraf çekmeye vaktim olmadı.

Güler
05-12-2014, 12:47
Off ki of, size misafir olmak varmış dün.

Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri.

Mutfak bölümünde burada l (http://www.agaclar.net/forum/297207-post1.htm)üferden verdiğim tarifi yapacağım. Hem kolay hem çabucak.

Yanına karışık bol bir salata

Tahin helvası

İlertleyen saatler için de krem karamelim var.

Ozlem A
05-12-2014, 13:23
Ellerinize sağlık Güler abla. Benim de en sevdiğim balıktır lüfer ama hiç buğulamadım. Denemem lazım canım çekti okuyunca. Ayıptır söylemesi Pazartesi akşam fırında sarıkanat yaptım aralarına limon, defne yaprağı, top karabiber ve rezene dalı ile. Pişman oldum sonra içine hiç bir şey koymadan en güzeli. Tuz bile atmam normalde.

TCM
05-12-2014, 14:04
...
Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri.
...

Kıymetini bilin, buralarda kilosu 20 tl.

hira
05-12-2014, 14:47
Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü :)

sumeyra47
05-12-2014, 15:10
Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü :)

Biri mantı mı dedi bayılırım mantıya. Hiç yapmadım ayıptır söylemesi açmasını bilmiyorum :D ellerine sağlık Hira'cım, afiyet olsun.

hira
05-12-2014, 15:20
Açmaya ne gerek var Sümeyra'cım :D

hira
05-12-2014, 15:26
Hem mantıyı açmakta ne varmış kii? ister makasla ister bıçakla açarsın paketini hi hi hi :)

sumeyra47
05-12-2014, 15:41
Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel.

hira
05-12-2014, 15:59
Ben denemiştim, köfte iriliğindeydi her biri :) tane hesabı koydum tabaklara :D

sumeyra47
05-12-2014, 21:06
En azından denemişsin, deneye yanıla öğreniyoruz.

elve
05-12-2014, 22:54
herkese selam.bizde bu gün
mercimek çorbası
bulgur pilavı domatesli
fasülye sucuklu ve turşu vardı..

YeniGine
06-12-2014, 00:08
Ben yemek yapmayı 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum. Sahanda yumurta bile yapmadım. Zira yok okul hayatı, yok iş hayatı derken yemek yapmama hiç gerek olmadı. Okul hayatı hep annem yapıyordu zaten. İş hayatı 27 sene gece çalıştım; gece 04.00-05.00 yat, kalk saat 14.00-15.00 yap kahvaltını, git işe 19.00 öğle yemeği, gece 01.00 akşam yemeği 04.00-05.00 gel eve yat uyu.
Ama nasılki annemi kaybettim, emekli oldum e iş başa düştü, öğrenmek gerek ufak ufak birşeyler öğrenmeye başladım. İlk başladığım zamanlar bir gün yemeğin soğanını kavuruyorum bir baktım tencere gelmiş öndeki ocağa, yanan ocak kalmış arkada, ben ha bire soğanı kavurmaya çalışıyorum yanmayan ocakta, çorbaların kıvamını hiç tutturamadım. Mercimek çorbası yaptım komşuma verdim ki hani ilk yapmışım biz çorba bekliyorduk, muhallebi değil dediler, bir müddet ben asistanlık yaptım, eşim yemeği vurdu.
Ama 2 senedir çok şüküür başarıyorum.
Bugünkü menüm: Yayla çorbası, kereviz, patates, havuç karışımlı terbiyeli yemek ve makarna.

Güler
06-12-2014, 10:57
Ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmiyordum, hatta evleneceğim duyulduğunda pek çok komşumuz anneme " o kız ne zaman ağaçların tepesinden indi de evleniyor" demişler de annem utanmış.

Ama insan yeter ki istesin, azmetsin, elinden kurtulamaz. Patlıcan yemekleri hariç pek çok yemek çeşitlerim ile övünebilirim.

Dostlarımız hem sofra düzenim hem de yemeklerimden takdirle bahsederler.

Bugünkü menü

Nohutlu mantı
Zeytinyağlı kereviz
kabak tatlısı

İlerleyen saatler.. TV seyrederken patlamış mısır ve taze sıkılmış portakal suyu.
Bu sıralar çok güzel belgesellere takılıyoruz.

Güler
06-12-2014, 11:01
Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel.

Hamuru açması zor değil de iç malzemeyi koyduktan sonra yapıştırırken yardıma ihtiyaç duyuyor insan. Hamur bekleyince kapatması-yapışması biraz zor oluyor. İç malzemeyi biri, koyar diğeri yapıştırırsa hamur kurumadığı için iş bayağı kolaylanıyor.

Ozlem A
06-12-2014, 16:52
Üzerine temiz bir mutfak havlusunu bir güzel ıslatıp iyice sıkın, nemli nemli kestiğiniz hamurların üzerine örtün, kuruma ve yapışma derdi kalmayacak. Bu arada oğlu olanların ortak sorunu olabilir bu, mantı seven ve isteyen çok, yardım edecek kimse yok :) Biz yemek yapmayı bilmezdik ama mantı yapılacağı zaman üç kız annemle beraber sıkardık.

elve
06-12-2014, 21:15
bu gün çorba
karnabahar
kereviz yoğurtlu,cevizli
yaptım..

Mine Pakkaner
08-12-2014, 20:10
Tarhana çorbası, zeytinyağlı ayşe kadın fasulye, çintar kızartması, pilav, salata yaptım. Çintar, salata ve pilav yendi, yarına da yemek hazır, çorbaya fasulyeye dokunulmadı bile :)

Ozlem A
08-12-2014, 21:08
Yayla çorbası
Buharda haşlanmış brokoli yağ-limon-sarmısak sosu ile
Patates oturtma
Bol taze naneli yeşil salata

Brokoli kapışılır bizde, patates oturtmayı da ince dilimlenmiş patateslerle lazanya gibi kat kat yaptım.

hira
12-12-2014, 18:58
Ispanak,
makarna ve salata var bugün bizde.

Tatlı hergün olmaz, sakızlı kahvemizi içer otururuz artık. Zira eşim ve ben fazla kilodan şikayetçiyiz maalesef..

Hatta bizde hergün pilav, makarna da olmaz. Çorba - sebze - salata takılırız genelde.. Ekmek muhakkak kepekli olur.. Hala aynıyız ama :o

malina
12-12-2014, 20:38
Karalahana çorbası

İçinde her şey var, ikinci yemeğe gerek yok :)
İkinci tabağı yemek serbest :)

YeniGine
12-12-2014, 23:30
Bugün ben; biber dolması, makarna ve salata yaptım. Ve biber dolmasını artık yaza kadar yapmam, zira sebzeleri mevsiminde yiyin diyorlar.

hira
12-12-2014, 23:37
sebzeleri
mevsiminde yiyin diyorlar.
hiç dikkat etmem öyle şeylere.. Sigara içen bi insanım ben, bunun
üzerine mevsimi dışında yediğim sebzenin bana ne kadar zararı olabilir
ki...

ayrıca yukarda ben şişkoyum yazdığımda, beğen butonunu tıklarken kıs kıs
güldüğünüde gördüm ablacım hıh :o :D

YeniGine
12-12-2014, 23:40
Ben de sigara kullanıyorum, ama işte evde tek ben yemek yemediğim için; e bir de söyleniyorlarsa o zaman mecburen dediklerine uymak zorunda kalıyorsun sevgili hira'm.
Yok valla öyle kıs kıs da gülmedim.

elve
13-12-2014, 21:16
tarhana
makarna
salata
bu gün bu kadar

elve
15-12-2014, 21:46
kuru fasülye
erişte
et sote
salata ayran

hira
15-12-2014, 22:48
Tahana, peynirli erişte, salata.

YeniGine
15-12-2014, 23:17
Peynirli erişteyi ben de çok seviyorum.

Ozlem A
16-12-2014, 07:37
Kışın sebze bol aslında, ama oğlum bebekken bayılarak yediği kapuskaları, karnabaharları sevmez olunca (birbirinden öğreniyorlar herhalde) seçenekler daraldı, ne pişirsem diye sık sık buraya bakar oldum :)

Bugünkü menüyü buldum çok şükür..

Tarhana çorbası (annemin yaptığı tarhanadan)
Mantarlı orman kebabı
Pilav
Salata

Vakit bulursam zeytinyağlı pırasa da eklerim..

Güler
16-12-2014, 09:31
Güveçte türlü
Pilav
Zeytinyağlı pırasa
Tulumba tatlısı

(Benim şu eşim alem bir adam; canı tulumba tatlısı çekmiş. Şimdi hiç üşenmeden taaa Tuzla'ya kadar gidecek, oradan alıp gelecek. Tuzla'da tulumba tatlısını nefis yapan bir yer var.)

Ozlem A
17-12-2014, 21:34
Yarına plan:
Tavuklu erişte çorbası
Zeytinyağlı kereviz
Bulgur pilavı
Yeşil salata

Mine Pakkaner
17-12-2014, 22:30
Isırgan çorbası, nohut, bulgur pilavı, turşu. Yarına çorba ilave gerek, bulgur da bitti. Nohuttan kaldı, pirinç pilavı ve tarhana yaparım akşam işten gelince.
Yazın yaptığım konserve biberli domatesli yemek harçları, tarhana ve salça elimin altında hep. İyi ki üşenmemişim, yapmaya fırsat yaratmışım. Yemek yoksa bile bir kavanoz biberli domates harcı açıp yumurta kırıyorum, mis gibi menemen hazır...

hira
17-12-2014, 22:53
Patatesli sarımsaklı tavuk, nohutlu pilav ve ayran vardı bugün bizde..

uyap
18-12-2014, 18:58
Tarhana çorbası, etli taze fasulye, erişte, cacık, karışık meyve komposto bu günün akşam yemeği. Yarının planı da yapıldı. Şehriye çorbası, güveç, bulgur pilavı yanına salata ve turşu.

hira
18-12-2014, 19:57
Dünden pilav kalmıştı, bende bugün yanına kapuska, şehriye çorbası ve yoğurtlu havuç salatası ekledim.

Güler
19-12-2014, 11:15
Güzel bir börek tarifi aldım, akşam çayına yapmayı plânlıyorum.

Bugünkü menü

domates çorbası ( ben de iyi ki bol bol domates suyu hazırlamışım diye seviniyorum. Hemen bir kavanozu boca edip, biraz un ve et suyu ile anında çorba hazır oluyor.)
Ispanak (yoğurtlu)
soslu erişte

bana dondurma, Oğuz'a keşkül.

Ozlem A
19-12-2014, 14:39
Ellerinize sağlık. Kışa domates yapanlara gıpta ediyorum. Ben yer yokluğundan sadece 3 kg kadar Alman usulü kornişon turşu yapabildim.

Akşama menü geleneksel tarzda

Yeşil mercimekli erişteli bol naneli çorba (sebze suyu ile)
Pazı sarma
Buharda brokoli
Havuç, mor lahana ve roka salatası

Misafir yoksa tatlı yok :)

hira
19-12-2014, 16:55
Bende bu sene deneme amaçlı 2 kg. fasülye atmıştım dolaba, şuan pişiyor :) pratikliğini sevdim, bakalım tadı nasıl olacak. Mercimek çorbası ve patlıcan salatası ekledim yanına da.

YeniGine
19-12-2014, 23:26
Sevgili Özlem A. yeşilmercimek-erişte çorbasına yoğurt koyuyor musunuz? Eğer koymuyor iseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor. Pazı sarma, ben sarma yapmayı bilmiyorum fakat pazı kolay geliyor bana bohça gibi sar pişir ye. Salı günü alayım iyi aklıma düşürdünüz.

Bugünkü menüm: İzmirköfte, makarna, marullu cacık.

Ozlem A
20-12-2014, 08:43
Yoğurt koymuyorum sayın YeniGine, biber ve domates salçaları ile kuru naneyi tereyağında çevirip sos yapıyorum. Bazen de az miktarda un da kavurup meyaneli yapılıyor bizim ailede ben tercih etmiyorum. Siz yoğurtlu olarak nasıl yapıyorsunuz?

Pazı sarma oyalayıcı iş ama yapılması basit. Kaynar suda 30 sn. Pazıyı haşlayıp hemen buzlu su dolu kaba alıyorum ki pişmesi dursun. Yoksa yırtılıyor (tecrübe ile öğrenilmiştir). Bıçakla saplarını inceltip ya da çıkarıp sarmak kalıyor geriye.

Ben evde ekşi olarak ne varsa pişerken üzerine koyuyorum bir de, limon, nar ekşisi, sumak tanesi, vişne, erik gibi.

A_NOMAD
20-12-2014, 10:41
Canım yoğurdu yerken ekleyeceksin of ki ne of... Çok güzel oluyor :D

YeniGine
20-12-2014, 17:03
:) Yine aynı şekilde mercimek, erişteyi pişiriyorum sonra yoğurdu iyice karıştırıp sıvı hale getirip döküyorum, az biraz da öyle pişiyor. Sonra yağı kızdırıp at naneyi içine; onu da dök tencereye az biraz daha pişir. Sonra da afiyet olsun.

Güler
21-12-2014, 13:12
Bu gün millet yeşil mercimek pişirmiş, ben de sıtızbıye yaptım.
Antep ve Hatay yöresindekiler belki bunu işitmişlerdir.

Sizin bahsettiğiniz yeşil mercimek çorbası, koyuca bir çorba içinde kıyma ve sarımsak var.

Biz ailecek çok severiz, tarifini Mutfak bölümünde paylaşırım.

Börek ve ayva kompostosu

Akşama değişik menüm var, 4 kişi de misafir.

hira
21-12-2014, 14:25
Ben annemdeyim bugün.. Annem karalahana saracagım dedikten sonra başka ne söyledi hatırlamıyorum :)

hira
22-12-2014, 17:54
Tavuklu patlıcan, fırın makarna, salata.

Ozlem A
23-12-2014, 17:04
Dünden çorba ve zeytinyağlı takviyesi ile kalabalık bir masa olacak..

Ezogelin çorba
Zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı yaprak sarma (bu bizim cafe'den)
Fırında baharatlı tavuk parçaları
Yasemin pirinç pilavı
Boool yeşilli mor lahana havuçlu turplu salata :)

elve
23-12-2014, 23:31
tarhana
hamili pilav salata kadayıf

Güler
24-12-2014, 16:51
Ben de Ozlem A'dan kopya çektim, yarına
Ezogelin çorba
Et şinitsel
Karışık yeşil salata

efeege
24-12-2014, 17:00
bu gün bendeki menü.
yaprak sarması taze fasulya mercimek çorbası pancar turşusu var.

Sevgi Durul
24-12-2014, 17:43
Tarhana çorbası, kıymalı karnabahar yemeği, nohutlu pilav, ayva hoşafı.

OSMAN45
24-12-2014, 19:32
Et şinitsel

Siz pembeler lütfen merak etmeyin. Mutfak ta bir mavi olarak bir şey sorup Oğuz beye benzer şekilde etrafı dağıtmadan çıkacağım:D

Malum biz maviler mutfak öncesi(seçip satın alma) ve mutfak sonrası işlemleri layıkı ile yaparız. Kasabımdan şinitsel için et almak istediğimde bonfile ve antrikotdan 4 er parça kesip oldukça fazla dövdükten sonra bir tavsiyede de bulundu. Verdiği etleri 2-3 saat az zeytin yağlı süt içinde bekletildiğinde ağızda dağılacak kıvama geleceğini söyledi. Malum şinitsel içi çok yumuşak dışı biraz çıtır olursa makbul olur.

Bu arada kasabın tarifinden sonra forumun Mutfak bölümünde şinitsel tarifini bulamamıştım.

Afiyet olsun.

uyap
24-12-2014, 19:34
Saç böreği. Gelincik, ıspanak, pırasa ve çökelek karışımıyla bize, kaşar yumurta ve sucukla da yeşil yapraklı sebzeleri yemeyen küçük canavara.

Güler
24-12-2014, 19:42
Sevgili OSMAN45, evet eti marine ettikten sonra önce beyaz una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galata ununa batırdıktan (diğer yüzünü galata ununa batırmadan evvel dövülmüş sarımsak sürerek) kızdırılmış yağda pişir de lezzetini bir gör.

Ozlem A
24-12-2014, 19:42
Bugün çok paylaşım olmuş, herkesin ellerine sağlık. Güler Abla size ilham verdiysem daha ne isterim :)

Geçen sene alerjik geniz akıntısı ve devamında bilimum üst solunum enfeksiyonu ve 5 kür antibiyotik kullanınca bugün çok farklı tarzı olan bir doktor dostum bir ay kadar un ve süt ürünlerini diyetimden çıkarmamı tavsiye etti.

Gluten ve kazein (sırasıyla un ve sütteki proteinler) kendileri alerjen ve/veya alerji tetikleyici maddeler ve insanlar çok yaygın şekilde farklı derecelerde duyarlılar.

Buna göre evde menüler biraz farklılaşacak :)

Yarına

Çorbaya karar veremedim henüz
Köfte ve karışık sebze püresi (havuç, patates, pırasa)
Zeytinyağlı kereviz
Salata

Kahvaltılar için de peynir ve ekmek yok. Zeytin, sebze söğüşleri, bulabilirsem ev sucuğu, köy yumurtası serbest. Haftada bir de müsli kaçamağı yaparım (kendim hazırlıyorum, gevrekleri vb eve sokmam).

Bakalım nasıl olacak, çok merak ediyorum.

hira
24-12-2014, 19:54
Köfte- patates, kuskus, salata.. Çok kuru oldu bugün ama çorba yapmak gelmedi valla içimden. Kış, kışa benzemiyorki çorba aratsın.. Ne kar var ne yağmur.

Ozlem A
24-12-2014, 20:01
Siz pembeler lütfen merak etmeyin. Mutfak ta bir mavi olarak bir şey sorup Oğuz beye benzer şekilde etrafı dağıtmadan çıkacağım:D

Malum biz maviler mutfak öncesi(seçip satın alma) ve mutfak sonrası işlemleri layıkı ile yaparız. Kasabımdan şinitsel için et almak istediğimde bonfile ve antrikotdan 4 er parça kesip oldukça fazla dövdükten sonra bir tavsiyede de bulundu. Verdiği etleri 2-3 saat az zeytin yağlı süt içinde bekletildiğinde ağızda dağılacak kıvama geleceğini söyledi. Malum şinitsel içi çok yumuşak dışı biraz çıtır olursa makbul olur.

Bu arada kasabın tarifinden sonra forumun Mutfak bölümünde şinitsel tarifini bulamamıştım.

Afiyet olsun.

Hoşgeldiniz sayın OSMAN45, bilgiler için çok teşekkürler.

Her zaman bekleriz. Unutmayalım büyük şeflerin çoğu erkektir :)

Derya Yıldız
24-12-2014, 21:09
Bugün tavukların yaraladığı lahanalardan sarma çıkmayınca çorbalık doğradım. Yarına misss gibi bir karalahana çorbası...Ama yanına ne pişirsem karar veremedim:)

hira
25-12-2014, 17:51
Dünden kalan kuskus ve köftenin yanına şehriye çorbası yaptım, uymadı ama olsun :) Bide salata yaparsam tamamdır.

Ozlem A
29-12-2014, 07:18
Bugün Pazartesi sendromuna iyi gelecek ev halkının sevdiği şeyler yapacağım.

Sebze çorbası
Ev usulü tantuni
Kavrulmuş Brüksel lahana
Salata

Tantuni Refika Birgül tarifinden. Sevenlere tavsiye ederim.

YeniGine
29-12-2014, 23:28
Pırasa yemeği, şehriyeli bulgur pilavı, salata.

Güler
30-12-2014, 09:27
Ben de gün etli kuru fasulye biraz da acılı.
Pilav
Bize turşu yasak... tansiyonumuz çıkıyor, yanına karışık komposto yaparım.

Esasında yarınki menüye odaklanmalıyım.

hira
30-12-2014, 19:41
Kar bastrdığına göre çorbasız olmazdı bugün.

Mercimek çorbası

Zeytinyağlı beyaz lahana sarması

Patatesli ve peynirli sigara böreği

Salata

Sarma ve börek derken sar Allah sar.. gün bitmedi :D

elve
30-12-2014, 22:53
tarhana
içli köfte
salata

uyap
30-12-2014, 23:00
Mercimek çorbası, etli yaprak ve lahana sarma, yoğurt, yeşillik.

alperfect
31-12-2014, 07:55
Kuru (biber/patlıcan) dolması
kabak tatlısı benden
Paça çorbası bir teyzemizden
Börek yengemden
Ana yemek (güveç) eltimden
maaile yapıp yiyeceğiz

uyap
31-12-2014, 09:07
Akşama tavuklu bezelye ve pilav. Teyzoşa öğlene gelecek misafire kısır. Aman değişik olsun herkesin yaptığından olmasın derken çok uzun zamandır kısır yapmadığımızı ve yemediğimizi farkettik.

Milla
31-12-2014, 10:01
Akşama;
Kuzu pirzola ızgara
Arnavut ciğeri
Bol yeşillikli salata

serkan_istanbul
31-12-2014, 14:05
Selamlar akşama garnitürlü pilav, patates ve tavuk kızartma, salata,

hira
31-12-2014, 14:12
Dün fazlaca yaptığım yemeklerle devam ediyoruz bugün..

Güler
01-01-2015, 11:13
Bu gün mutfağa girmeye hiç niyetim yok. Hazır yemekleri ısıtmak için bile girmek zor gelecek.

Ozlem A
01-01-2015, 15:01
Aynen, mutfağı pastadan sonra kapadim, biz de dışarıdayiz ☺:)

uyap
01-01-2015, 18:24
Ev yapımı tantuni, patates kızartması, brokoli salatası.

hira
02-01-2015, 20:06
Kereviz çorbası, pilav, kavurma, turşu.

YeniGine
02-01-2015, 23:16
Tel şehriye çorbası, top köfte, patates, havuç kızartması, biber, patlıcan ızgara, pilav.

Ozlem A
03-01-2015, 14:03
Sayin Yeni Gine, en son ne zaman havuç kızartması yedim hatırlamıyorum bile. . Iyi ki aklıma düşündünüz. . Önümüzdeki hafta yapacağım..

bahcedenn
03-01-2015, 14:08
Sayin Yeni Gine, en son ne zaman havuç kızartması yedim hatırlamıyorum bile. . Iyi ki aklıma düşündünüz. . Önümüzdeki hafta yapacağım..

Bir de havucu rendeleyip, hafif bi yağdan geçirip üzerine sarımsaklı yoğurt ta çok lezzetli oluyor.

serkan_istanbul
03-01-2015, 15:50
Yer elması zeytin yağlı, yaprak sarma ve çorba