Bağlan

View Full Version : macuroğlu / sebze bahçesi

Sayfalar : [1] 2 3

macuroğlu
27-03-2011, 21:37
samet yılmaz / Bahçe,
Bizimde bir sayfamız olsun istedik ve açtık Doğayı aşırı derece de sevenlerden biriyimir, , çiftçiyim, üreticiyim, her daim öğrenciyim

Bahçenin bulunduğu şehir : kütahya\merkez

Bahçenin büyüklüğü : 15 +3 dekar

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güneş her daim bizimle , son dönemlerde yağışlar malesef azaldı.

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık, hobi bahçesi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : ekin ve pancar tarlasıydı oldukça taşlı ve bakımsız bir tarlatdı

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 yıl oldu ama doğduğumdan beri toprak ve hayvanla uğraşıyorum doğanın içinde büyüdüm

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Evet kendimiz bir tasarım yaptık
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımını kendimiz yapıyoruz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Sebzelik,fidanlık

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :sera kurmak

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Elma, armut, kayısı, kiraz, trabzon hurması, muşmula, çeviz, erik, şeftali iyde dut ıhlamur badem fındık vişne kızılcık ayva söğüt çam kavak çına ve çeşitli güler hanımeli üzüm bağları böğürtlen ahududu

Yazın çiçek fideleri; Karanfil fesliğen zambak karagöz lale sümbül erguan herciyamenekşeleri kabe süpürgesi ezan çiçeği nergiz
Sebze fideleri; domates biber patlıcan kabak salatalk acur fasulye ptates soğan sarımsak çeşitleri akla gelebilecek her çeşit sebze

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Kudretnarı pepino altnçilek enginar dev bal kabağı
Çilek
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : çilek

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Evet, tohumdan ve çelikle üretim yapıyoruz.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :ilk aldığımd el ile açılmış 500 seneli su kuyusu var birtanede açtırdığım sontaj kuyusu su motoru ve tulumba ile damla sulama yapıyorum

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Damlama

Toprak özellikleri : Alüvyal toprak ama bahçemde 5 kamyon orman toprağı var

Kompost yapıyor musunuz? : hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu = hayır

Zirai mücadele yapıyor musunuz? çok nadir yapıyoruz sadece patates böcekleri için

Bahçeniz organik mi? : evet hiçbir şekilde kimyasal gübre kulanmıyorum sadece keşi gübresi

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : doğal keçi gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fazla yok sadece köstebek sorunu var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama,

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır etrafı açıklık ağustos 20 ile mayısın 10 kadar şiddetli soğuklar ve kıra oluyor

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :meyve ağaçlarım

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet
ayrıca bahçemde ufak bir damım arılığım ve kümesim artı köpek kulubelerim var

macuroğlu
27-03-2011, 21:38
buda bahçemin sultanı biriçik annanem

macuroğlu
27-03-2011, 21:50
tarla sürüldü

Periş
28-03-2011, 11:39
Neler dikmeyi düşünüyorsunuz bahçenizde böyle tatlı bir sultan olunca herşeyin üstesinden gelirsiniz bence şimdiden kolay gelsin saygılar...

macuroğlu
28-03-2011, 11:41
teşekür ederim her türlü sebzeyi ekmeyi düşünüyoru her türlü meyve ağaçlarıda olacak

malina
28-03-2011, 11:47
****** meyve ağaçlarıda

Lütfen yıldızlı kelimeleri düzeltir misin?

macuroğlu
28-03-2011, 21:38
çok teşekür ederim

novazet
28-03-2011, 22:35
Sn. Macuroğlu;

Bahçe sayfan hayırlı olsun. Bahçen Kütahya merkezde mi? Çalışmalarında kolaylıklar dilerim.

serkan_istanbul
29-03-2011, 14:41
Hayırlı olsun kolay gelsin.

serkanhoca
29-03-2011, 14:47
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

macuroğlu
29-03-2011, 23:39
çok teşekür ederim evet kütahya merkezde

macuroğlu
29-06-2011, 21:25
bu sene yağışlardan dolayı bahçemdeki sebzeler yeni çiçek açmaya başladılar yağmur en çok enginara faydası oldu geçen sene ektiğim enginar bu senede kendiliğinden çıktı gesen senekinden daha güzel :D

berrinb
29-06-2011, 22:47
Sayın Macuroğlu hoşgeldiniz ,sahifeniz hayırlı olsun,kabaklar ve enginarlar çok sıhhatli görünüyorlar. Haşhaş artık tohumda ,çiçekleri katmerli miydi...Haşhaş çiçeğini çok severim.En sondaki çiçeği tanıyamadım....Selamlar...

macuroğlu
30-06-2011, 06:41
o çiçek pinar çiçeği arılarımın en çok sevdği çiçek olduğu için bahçemde bolca bulunmakta saygılar

macuroğlu
30-06-2011, 15:01
sonunda incik biberlerim ve pembe domateslerim dökmeye başladılar

macuroğlu
30-06-2011, 15:04
bunlarda kışlık soğanlar ile arnavut kabakları :p

mavikartal5
30-06-2011, 20:49
bahçenizin görünümü çok güzel olmuş sayın macuroğlu. sayfanız hayırlı olsun.
saygılar

macuroğlu
11-07-2011, 08:31
altın çileklerim çiçek açtı :D

macuroğlu
11-07-2011, 08:34
bunlarda yemek kabakların ile süs kabaklarım ve bırokolilerim;)

macuroğlu
18-07-2011, 19:36
bu sene okadar çok marulum olduki toplamaya yetişemedik yemek kabaklarımda aynen öyle kg 25 krş toptancıya satıyorum çok olunca ucuza gidiyor:( bu arada altın çileklerimde çok güzel oldu ama tam olarak nezaman hasat edeceğimi bilmiyorum

mavikartal5
18-07-2011, 19:57
sayın macuroğlu,
inanın ben de bilmiyorum altın çilek'in ne zaman hasat edileceğini. biraz büyüsünler, nasıl olsa çiçekler sararmaya başlayacak. o zaman site olarak hep birlikte bağbozumunu sizde yaparız.
saygılar

macuroğlu
18-07-2011, 20:08
çok teşekür ederim ama sararmaya kalmıyo güverçinler çoğunu haletiler umarım bizede biraz bırakırlar

macuroğlu
25-07-2011, 19:48
5 gündür bahçemdeki işler hızlanmaya başladı yemek kabaklarını toplamaya baş edemiyoruz biberle domateslerde hasata gelmelerine az zaman kaldı insan emeğinin karşılını aldığı zaman çok mutlu oluyor:D

macuroğlu
25-07-2011, 19:54
bunlarda italyadan gelen yemek kabağı aynı mantar gibi oluyor ama tam olarak adını bilmiyorum bu arada da süs kabaklarımda olmaya başladılar

berrinb
26-07-2011, 00:59
Kabaklara,bayıldım...Süs kabaklarının rengi acaba nasıl olacak renklendiği zamanda lütfen ekleyiniz. Mahsülleriniz harika görünüyor...ellerinize sağlık.. 20. mesajdakilerin patates olduklarını anladım da toprağın üstünde durduklarını anlayamadım.Yoksa sökmek üzeremiydiniz ?..Merak ettim...Selamlar...

umutyolcusu
26-07-2011, 05:58
Maşaallah tüm sebzeleriniz yüzünüzü güldürmüş,bol hasatlı bir yıl olmuş sizin için anlaşılan,ellerinize sağlık.İtalyai'dan gelen kabak gayet ilginç,olgunlaşmış halini merak ettim ne kadar büyüyor daha acaba?

Uzaylı
26-07-2011, 09:14
Sayın macuroğlu; Yazdıklarınızdan çok mutlu olduğunuz anlaşılıyor. İnsan emeğinin karşılığını görünce çocuklar gibi seviniyor değil mi? Allah sevincinizi ve bereketinizi daim etsin dilerim.

Sarı kabaklar ve mantar şeklindeki kabakları ilk kez sizin bahçede görüyorum. Çok ilginç türler.

Biliyor musunuz? Daha bahçe sayfanızı ilk açtığınız zamanlar bizim de kuyudan nasıl sulama yapabiliriz aşamamızdaki zamanlardı. Dalgıç pompayı kuyuya indirmemize rağmen jeneratörü koyacak yer yoktu. Acele çözüm ararken, sizin su motorunu inceleyip, hakkında bir araştırma yaptık. Hemen bir tane satın aldık. Sular aşağıya çekilinceye kadar epey bir işimize yaradı. Şimdi dalgıç pompayı kullanıyoruz. Ama sular yükselince yine su motorunu kullanmak daha hesaplı. Gördünüz mü? Belki sizin haberiniz olmuyor ama bahçe sayfanızda paylaştıklarınız, daha başında bile faydalı oldu. Teşekkürler...

Kolay gelsin...

macuroğlu
26-07-2011, 09:52
sayın berrinb patates bizim buralarda genelde öyle oluyor dibini nekadar doldurursak yinede üst dalarında patates yapıyor

macuroğlu
26-07-2011, 09:54
sayın uzaylı çok teşekür ederim sizin bahçenizde çok ğüzel isterseniz kabakların tohumlarından göndere bilirim

Uzaylı
26-07-2011, 11:20
Çok teşekkür ederim. Bulmakta zorlanacağımı düşündüğüm için tohum gönderme teklifinizi kabul edebilirim. Ancak bir şartla İzmir'den bir şey lazım oldu mu, ya da bizim bahçeden bir isteğiniz olduğunda çekinmeden istemeniz şartıyla. O an mümkün olan herşeyi yaparız. Eğer tamam derseniz adresimi özelinize yazarım. Mutlaka sizinle paylaşabileceğimiz bir isteğiniz olsun ama. Kardeş bahçe düşüncesiyle... Peki siz tatlarını denediniz mi? Görüntüsü dışında farkı ne?

Sağlıcakla Kalın...

macuroğlu
26-07-2011, 16:11
mantar şeklindidekinin tadı aynı normal kabaklar gbi ama rengi süt beyaz sarı olanda benim annanemin annesin kalma çok eskiden gelme onun tadı çok lezzetli hemde kışlık olarakta kulanıla biliyor dalından kopardıktan 5 ay sonra bile tüketmek mümkün bu arada sultan mısırı diye bir cins mısır var onun tadını anlatamam çok mükemel oluyor

macuroğlu
26-07-2011, 16:13
sayın umutyolcusu 1 adeti 1 kg yakın geliyor

Uzaylı
26-07-2011, 16:58
Şimdi daha çok merak ettim. Bende de bol miktarda fındık turbu, tere, roka, lahana, yedikule marul, endivyen, kuzu ıspanak tohumu var. Ayrıca bakla, bezelye, japon turbu, köy mısırı,sütlü kabak denilen yöresel bir kabak çeşidi var. Eğer bunlardan istersen gönderebilirim Az da olsa bizim ilk karpuzumuzun tohumlarından da gönderebilirim. Neler istediğinizi listeleyin ben de göndereyim. Ok derseniz adresimi yazacağım.;)

berkayseray
26-07-2011, 18:35
Bereketli olsun bahceniz.Ellerinize saglik.Benimde sari kabagim var lezzeti harika gercekten.Ama bu uzun sure saklanmasi konusunda bilgim yoktu.Ben dondurucuya koyuyorum .Sizin oneriniz nedir saklanmasi konusunda...

macuroğlu
27-07-2011, 18:32
sayım uzaylı süt kabağı ola bilir bende diğer tohumlardan var çok teşekkür ederim

macuroğlu
27-07-2011, 18:34
sayın berkayseray kışlık bal kabakları gibi serin ortamda saklanıyor saygılar

macuroğlu
28-07-2011, 20:12
son çektiğim resimler italyadan gelen kabak larımın son haleri dev domateslerimde çiçek açmaya başladılar bahçem bu sene geç olsada güzel oldu ama çok emek istiyor şuan tek uğraştığım iş bazen çok zorlanıyorum ama alışkanlık toprağa dokunmadan yaşayamam:p ama bahçeye gitiğim zaman tüm sitresimi atıyorum hele ürünler olmaya başladımı deymeyin benim keyfime:D

macuroğlu
28-07-2011, 20:16
yumurta kabağı diye geçen sene tohum aldım çok sağlam kökü olmasına rağmen üzerinde 2 adet kabağı var:o

macuroğlu
04-08-2011, 13:10
italyadan gelen kabak dün birtanesinin yemek yaptık gerçekten çok güzeldi

mavikartal5
07-08-2011, 21:21
sayın macuroğlu,
sizin bahçenize bir daldım, inanın yemekten bıktım, doydum, bahçenizden çıkamaz hale geldim.
elimde ekmeğim ve tuzumla birlikte bahçeleri gezmeyi ve karnımı doyurmayı adet edindim. birkaç meyveniz eksildiyse, hakkınızı helal edin. siz yokken gelmiştim de...:D
bahçenize, emeğinize ve ellerinize sağlık,
saygılar

gülenmelek
07-08-2011, 23:43
Adı "Pattypan Squash" diye geçiyormuş. Gerçekten çok güzel ve değişik görünüyor. Bol hasatlar dilerim size ;)

http://sarahnett.files.wordpress.com/2008/07/picture-0033.jpg

macuroğlu
10-08-2011, 22:57
sayın gülenmelek çok teşekür ederim

mandalinleerik
10-08-2011, 23:01
Ne kadar güzel bir kabak cinsi bu. Süs kabağı mı?

macuroğlu
11-08-2011, 01:16
hayır efendim yemek kabağı ama tadı gerçekten muhteşem

gülenmelek
11-08-2011, 11:58
sayın gülenmelek çok teşekür ederim
Rica ederim ;)
Tohumluk bırakıyorsunuzdur kesin, 1 tane fazla bıraksanız, onları da paylaşsanız sakıncası olurmu sizin için. Çünkü pek görmeye alışık olmadığımız bir cins bu. Hatta 3-5 taneciğine ben bile talip olabilirim. Saksıda yetiştiremem ama anneme veririm o büyütür ;)

(Bu arada macurluk nereden ? )

macuroğlu
11-08-2011, 15:34
sayın gülenmelek elbete ayırırım biz makedonya göçmeniyiz aslen pomaklık daha çok var baba tarafından

macuroğlu
11-08-2011, 15:42
bugun sabah erkenden bahçeye gitik turşulukları topladık toplama işlemi bitikten sonra bahçeyi suladık tam 3 saat sürdü ramazanda yorucu olmaya başladı turşular kurulunca yorgunluk kalmadı sabırsızlıkla olmalarını bekliyorum:rolleyes:

gülenmelek
11-08-2011, 16:30
sayın gülenmelek elbete ayırırım biz makedonya göçmeniyiz aslen pomaklık daha çok var baba tarafından

Teşekkür ederim, ayırdığınız zaman duyuru yaparsanız sevinirim. Bu arada biz de Bulgaristan göçmeniyiz, o yüzden sormuştum ;)

Turşular da enfes görünüyor :p Afiyetle yemeniz dileğiyle, tarlanızda kolaylıklar ve bol ürünler diliyorum size.

macuroğlu
14-08-2011, 01:08
çok teşekür ederim gülenmelek saygılar

berrinb
14-08-2011, 01:36
Sayın Macuroğlu ,muhacir olduğunuzu tahmin etmiştim...Biz macir deriz ..Benim çocukluğum pomak ve boşnakların, arasında geçti...Sizler çok iyi ziraatçi olursunuz..O komşularımız da bu işlerle uğraşırlardı..buğday ve mısır bezelye ekerlerdi...Çocukluğumda çok mısır koçanı dövüp onlara yardım etmişimdir....Kolay gelsin...Sebze bahçeniz beni çocukluğuma götürdü...Harika bir yer maşaallah...

macuroğlu
16-08-2011, 10:22
çok teşekür ederimberrin be evet mısır ve bezelyeye baya ilğimiz büyük bu arada bibersizde yaşayamayız XD buralara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın beklerim saygılar

macuroğlu
16-08-2011, 16:16
kışlık hazırlıklar iyice hızlanmaya başladı bahçede yetişen kabaklar kızarmış domatesler ya kurutuyolar **** salça yapıyorlar annanem sayesinde bu kış bol bol kabak ve domates kurusu yiğeceğiz :D herkeze tavsiye ediyorum domates kurusu muhteşem oluyor

macuroğlu
17-08-2011, 17:54
biberlerim bugun hasatı yapıldı kendimede 2 çuval ayırdım geri kalan hepsi toptan satıldı bugun işler çabuk biiğinden bol bol foto çekme imkanım oldu

macuroğlu
17-08-2011, 18:00
yorumsuz

macuroğlu
17-08-2011, 18:03
bunlarda tohuma ayırdığımız yemek kabakları ve acurlar daha yeni kireçlendi susağımda baya irileşmeye başladı

mavikartal5
17-08-2011, 20:45
sayın macuroğlu,
susakları niye kireçlediniz?

adavci
17-08-2011, 21:04
bunlarda tohuma ayırdığımız yemek kabakları ve acurlar daha yeni kireçlendi susağımda baya irileşmeye başladı

Sayın macuroğlu,
Emeğinize sağlık.Çok güzel ürünler elde etmişsiniz.Beyaz kabağın yeşilini yetiştirdim.Yıldız kabağı deniliyor,ama kendisi hakkında hiç bir bilgim yok.adavcinin bahçesine göz atarsanız resimleri görürsünüz.Bu kabakların hasadı ne zaman yapılır ve nasıl yenir bilgilendirirseniz sevinirim.

macuroğlu
18-08-2011, 02:12
sayın mavikartal tohumluk bıraktığımız çoğu ürünleri kireçliyoruz **** kireçli su ile sulanır daha iyi tohum oluyor saygılar

macuroğlu
18-08-2011, 02:13
sayın adavci bahçenizi gördüm elinize sağlık çok güzel görünüyor ama o kabaklar hakında hiç bilgim yok malesef ilk defa sizde gördüm

macuroğlu
27-08-2011, 19:29
bügün bahçe gitik 6 çuval biber topladık büyümüş kabakları topladık dev bal kabağı yarışmasında birinci gelemem belki ama dev yemek kabağı yarışması olsa birinci geleceğim kesin tam 14 kg geldi yemek kabağımın :D:D bu aradada ben kovanın balarını bozmaya başladım gerçekten tadı çok güzel

macuroğlu
27-08-2011, 19:33
bunlarda geri kalan resimler değişik bir cins kabak tam olarak adını bilmiyorum ama görünüşleri çok güzel kestane kabaklarım ve kara kabaklarımda çok büyüdü:D

fatma sunay
09-09-2011, 20:17
Sayın macuroğlu bahçenizi gezmek bugüne kısmt oldu çok güzel . Çok değişik ve verimli kabaklarınız var. Emeğinize sağlık. Tohum bıraktığınız kabağı kireçlemişsiniz ilk defa böyle birşeyi görüyorum. Biz tohum olacakları öyle bırkıyoruz. Gerçi bizim kabaklar sizinki gibi verimli değil. Topraktan da fark ediyor herhalde. Birde domatesleri ipe dizmişsiniz biz bezlere sererek kurutuyoruz. Kolay gelsin selamlar...

macuroğlu
27-12-2011, 21:02
bazı sebeplerden dolayı uzun zamandır siteye giremedim üzgünüm bu sene gerçekten çiftçiler için zor bir sene oldu gerçekten zorlanmamıza rağmen yinede emeğimizin karşılığını aldık xd çiftçilik öyle birşeyki nekadar bilgili olursan ol tecrube yaşadıkça daha fazla şeyler öğreniyosun bu sezon benim için gerçekten öyle oldu toprak sevdası öyle birşeyki vaz geçilmiyor benim yaşım 20 çocukluğumdan beri toprakla büyüdüm ölenekadarda bu toprak sevdası bitmeyecek

zeyve
06-02-2012, 12:32
sn. macuroğlu,
emeğinize ,yüreğinize saglık.çok güzel bir bahçe (**** tarla)..
bahçenizi sanal olarak gezdim ama eğer 15 gün önce bu yazıları ve resimleri görmüş olsaydım bahçenize uğrama şansım vardı(gerçi bu mevsimde sadece kar vardır:)
bi çayınızı içip bilgi ve tecrübelerinizden istifade etmek isterdim.
ama yazın inşallah hanımköy e :) giderken uğramaya çalışacam.(ısparta)

macuroğlu
13-02-2012, 04:58
sayın zeyve herzaman beklerim

hk50
13-02-2012, 09:07
bazı sebeplerden dolayı uzun zamandır siteye giremedim üzgünüm bu sene gerçekten çiftçiler için zor bir sene oldu gerçekten zorlanmamıza rağmen yinede emeğimizin karşılığını aldık xd çiftçilik öyle birşeyki nekadar bilgili olursan ol tecrube yaşadıkça daha fazla şeyler öğreniyosun bu sezon benim için gerçekten öyle oldu toprak sevdası öyle birşeyki vaz geçilmiyor benim yaşım 20 çocukluğumdan beri toprakla büyüdüm ölenekadarda bu toprak sevdası bitmeyecek

Çiftçiliğin dokuz yılı aç bir yılı tok geçer.Onun için önünde uzun yıllar var.Neler neler bekliyor?
Devam etmekten başkada elinden bir şey gelmiyor.
Başarılar.

macuroğlu
16-02-2012, 06:31
çok sağolun hk50 bnimki alışkanlık sigara tiryakiiği gibi toprakla uğraşmasam rahat edemiyorum büyük eksiklik oluyor sanki

cegabo
16-02-2012, 07:54
sayın macuroğlu, çok güzel bir bahçeye sahipsiniz. bilgi, beceri ve çalışkanlıkla harika sonuçlar alıyorsunuz. tüm resimlerinizi bir solukta izledim. çok iç geçirdim acaba benim bu şehir yaşantısından kurtulup da sizin gibi bir imkanım olacak mı diye. sonra kendime geldim. ve balkondaki saksılarıma bakarak avundum...

saygılarla...

macuroğlu
16-02-2012, 08:02
yaz bi gelse :(

macuroğlu
16-02-2012, 08:14
sayın cegabo insan kendi nasıl isterse öyle yaşar bunun içinde azim gerekiyor hemde fazlasıyla insanlar destek çıkacağına köstek oluyorlar ben işlerimi yoluna koymaya çalışıyorm bu senede bahçeye ev ile dam yapacağım kendi çapımda hayvancılık yapacağım ben bu bahçeyi kendi azimimle aldım hiç kimseden yardım almadan **** miras kaldan ve bununda devamını getireceğim ben 20 yaşndayım herkes bu işleri bırakmamı istesede çifçiliğe devam edeceğim birkere bile pişman olmadım olmayacağımda beni aşbakan yapsalarda yine vaz geçmem ölenekadar kimse beni bu toprak sevdasından vaz geçiremez saygılar

halixes
21-02-2012, 13:18
Kanka tohumlardan istiyom ha :D bu sene daha güzel yapacam bahçeyi :D

macuroğlu
21-02-2012, 13:21
sayende kanka tüm yohumlar feda olsun sana

zeyve
21-02-2012, 13:23
koskocaman bir İNŞALLAH diyorum sana macuroğlu.çünkü benimde hayallerimi yaşıyosun.
"insan hayal ettikçe yaşar."bir büyüğüm böyle demişti.
güzel bir yol çizmişsin kendine ama inşallah vaz geçirmeye çalışanlar galip gelmez.
saygılarımla.

halixes
21-02-2012, 13:35
Knka senin bahçeye evi bide damı yaptıkmı deymeyin keyfimize gali demi :D

halixes
21-02-2012, 13:44
Knka bende domates tohumu var bi akrabam izmitten getirdi bi tane domates 950 gr geliyo o tohumdan ekelim bu sene bolca

macuroğlu
21-02-2012, 13:53
tmm kanka

macuroğlu
21-02-2012, 13:53
iisotu ile incik biberlerinide unutmayalım

halixes
21-02-2012, 13:55
isot biberlerini kaç gün somra çümleyem,

macuroğlu
21-02-2012, 13:56
daha bekle 3 cemreye var

halixes
21-02-2012, 13:57
tamam knka sen bana haber verirsin cemrede düşmedi gitti bi havalar ısınıyo bi soğuyo 1 günde 4 mevsim görüyoz hep :D

macuroğlu
21-02-2012, 13:58
çok teşekürler sayın zeyve toprak benim herşeyim

macuroğlu
21-02-2012, 13:58
eeeeeeeeee burası kütahya

macuroğlu
25-03-2012, 09:57
toprağın kurumasıyla bizim işlerimizde başladı tam 3 gündür biber tohumlarını tablelere ekimlerini yaptık kısmetse 1 hafta içinde kulak verecekler :p

kedicik
25-03-2012, 11:52
Bahçeniz gerçekten çok güzel ,müthiş görünüyor..çok emek çok başarı ne kadarda şık duruyor ikisii bi arada..dimi.

ozlemy
26-03-2012, 08:37
tam hayal ettiğim gibi bir bahçeniz var. çok isterdim böyle bir bahçem olsun akşama kadar ekeyim dikeyim. değerini bilin dememe gerek yok çünkü gerçekten değer vererek yapmışsınız işinizi. tebrik ederim. bol fotoğraflı yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. hayırlı günler..

macuroğlu
27-03-2012, 21:37
bunlarda son çimlediğim fideler nolur nolmaz diye 2 parti yaptık inşallah geçen seneki gibi kıra vurmaz sağ salim ekim yapa bileyim ;) bu sene çok bereketli geçecek gibi görünüyor arılardada ilk bakımları yaptık bahar gelmeye başladı ve bizim sezon açıldı :p inşallah bol hasatlı sene geçirmek dileğiyle saygılar

limon_sever
27-03-2012, 22:54
Sayın macuroğlu,

Enginarlarınız bu sene de uyandı mı? Bahçeye dikmeyi düşünüyorum ama kışın üşüyüp çıkmazsa diye dikmektende vazgeçiyorum. Malum bu sene epey soğuk bir kıştı. Bilgi verebilir misiniz?

macuroğlu
27-03-2012, 22:58
her sene yerleri değiştirilmesi gerekiyormuş gecen sene değiştirmediğim için tatları acıydı o yüzden bu sene pek ilgilenmedim açıkçası

limon_sever
27-03-2012, 23:01
Yerinin değiştirilmesi gerektiğini ilk defa duyuyorum. Enginar yetiştiriciliğini tekrar inceleyeceğim.

Teşekkür ederim.

macuroğlu
27-03-2012, 23:11
yakın bir arkadaşmdan duydum değiştirmek gerekiyormuş

gulbirsen
28-03-2012, 14:41
Sevgili macuroğlu kardeşim, bu genç yaşında bu toprak aşkı ne güzel. Tebrik ediyorum seni (anneanneyi de :) ). Sayfanı baştan sona izledim.Çok güzel işler başarmışsın.
İnşallah bu yıl da güzel ürünler alırsın.
Kolay gelsin.

macuroğlu
29-03-2012, 13:28
çok teşekür ederim gulbirden

macuroğlu
28-05-2012, 09:59
resimlerini çekemesemde bu sene ki ekim dikim işlemleri bitti şimdi ise yağmurların dinmesini bekliyorum böyle giderse diktiğim fidelerin hepsi çürüyecekler:((

wellness
28-05-2012, 11:28
Aaaaah ah muhaciroğlu, bahçeni gezerken ne hayallere daldım birbilsen. Yüce Mevlam inşaallah sende ki bu toprak sevdasını köreltecek sorunlarla karşılaştırmaz. Yaptiğin çalışmalar çok güzel. Bahçen çok güzel. Çalışkanlığına imrendim. Yanlış anlama aslında bende muhacirim. Benim dedemler 93 rus harbinde Bulgaristan' dan bulgar zulmünden kaçarak Edirne/Meriç e yerleşmişler. Sonra oradan da babam annem ve birçok akrabamız Düzce ye gelip yerleşmişler. Herneyse sana diyeceğim şu.

Elinin altında internet var. İnternetten organik tarım hakkında biraz araştırma yap. Madem ki toprakla uğraşmayı seviyorsun ve madem ki elinde böyle uygun koşullarda tarlan var. Biraz daha işi profesyonelleştir ve daha iyi gelirler elde etmeye bak.

Benim sana tavsiyem eğer iklim uyuyorsa ve maddi durumunda müsaitse organik tarıma yönelebilirsin. Ancak bunu profesyonel anlamda söylüyorum. Diyeceksin ki zaten organik üretiyorum. Ama benim demek istediğim o değil. Organik yetiştiricilik için sertifikasyon kuruluşları ile birlikte çalışırsan, onların vereceği bilgiler dahilinde ve onların gözetiminde bu işi yaparsan çok güzel gelirler de elde edersin. Yurt dışına dahi ihracını yapabilirsin. Bahsettiğim sertifikasyon kuruluşları bu konuda da yardımcı oluyor. Ama babadan kalma bilgi ile karadüze yetiştiricilik seni aç bırakmaz ama doyurmaz da.

Burada ki diğer arkadaşlarım siz ne dersiniz benim fikrime?

macuroğlu
29-05-2012, 17:54
çok teşekkürler wellness ama ben bu dee sadece kendi yiğeceğimizi ve kışlığımızı ektim bu işi dede den gelme ben çok çabaladım ama pazar bulamayınca olmuyor sertifikasyon kuruluşları kabul etmediler tek başına olmuyor arkanda destek olması gerekiyor ama kendi ihtiyaçlarımı karşılıyor bahçe ona şükür xd bençe imkanı olan kişillerin yapmasını isterim en güzel yönü hiç pazara gitmiyorsunuz bütün ihtiyaçlarımızı örneğin sebzemizi bahçeden meyvamızı unumuzu köyden yağdan yoğurda kısacası her yediğimiz kendimizin bulu bilmek bile yetiyor

macuroğlu
15-06-2012, 08:50
bahçede hızla çapa işeri devam ediyor bu seneki kıştan sonra yabancı ot baya fazla 8 gündür çapa yapılıyor tarlanın yarısına ancak gele bildik biryandanda bahçemin bir köşesine ev yapmaya başladı bu ev bitince hiç bahçeden çıkmayacağım :D

macuroğlu
25-06-2012, 10:26
bugun köyden hediye olarak bir horoz ve bir gurk tavuk geldi inşallah tavuk yerini yadırgamadan gurka yatar :) bu arada bahçemdeki sebzelerin hepsi çiçekte biberler ufak ufak olmaya başladılar giç bahçeden çıkasım gelmiyor

adonis-
28-06-2012, 01:53
Bahcenız cok guzel cok beyendım en bereketlı bahcelerden bırı sızınkı sanırım :) encok begendım arılar tavuklar ve kabaklar oldu baska hayvanlarda alabılırsınız keçi falan :) bol bereketli seneler dilerim

macuroğlu
28-06-2012, 19:38
teşekütler ben hayvancılıklada yapıyordum bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım ama alışkanlık işte kendim yetiştirmem gerekiyor

macuroğlu
28-06-2012, 23:13
bugun son çelktiğim fotoğraflar aslında herşeyi resmini çekmek isterim ama zamanım yok:(

macuroğlu
28-06-2012, 23:28
köyümdeki bir kaç yerin resimleri :D

akifbingöl
29-06-2012, 09:27
Bu nasıl bir güzellik....nasıl da huzur veriyor....Selamlar..

macuroğlu
29-06-2012, 11:40
teşekürler aktifbingöl evet öyledir doğalığı hala devam ediyor herşey tamamen organik teklonoji pek ilerlemedi bizim köyde

zeyve
29-06-2012, 11:41
harika bir köyünüz var.. bu kelime bile yeterli gelmez.hele birde çok yakınlarda bir dere ,çay **** nehir varsa 10 üzerinden 10 alır.

macuroğlu
29-06-2012, 12:03
evet var yakın zamandada baraj yapılacak

macuroğlu
29-06-2012, 12:23
bundalra geçen yaz çekilen resimler :D

macuroğlu
02-07-2012, 22:41
bunlarda kardeşimin çekyiği fotoğraflar

macuroğlu
15-07-2012, 09:57
kayısıların hasadı bitti çok şükür enginarlarım nasıl yapılacağını bilmediğimiz için kartlaşıyorlar :o

TaşevliBahçe
15-07-2012, 10:11
köyümdeki bir kaç yerin resimleri :D

Köy tek kelime ile harika , Tam bir tatil cenneti olmaya aday bir yer....

macuroğlu
20-07-2012, 22:20
sebzeler oldukça emeğimin karşılığını alınca gerçekten mutlu oluyorum ;)

macuroğlu
20-07-2012, 22:23
bunlarda elma ağaçm bu sene armuta aşıladığım elma ve çiçeklerim

macuroğlu
20-07-2012, 22:25
devam ediyoruz ;)

macuroğlu
20-07-2012, 22:27
bunlada kabaklarmın birazı

macuroğlu
20-07-2012, 22:29
bunlarda arılarım ;)

macuroğlu
30-07-2012, 11:31
bir süredir harman kaldırdığım için siteyi takip edemiyorum ve bahçemlede fazla ilgilenemiyorum sonunda harmanı bitirdim tam 10 güm boyunca bahçemden hiç çıkmayacağım meyvelerimde olmaaya başladılar ama çok kurtlananları var:(

limon
30-07-2012, 12:21
Çalışkan kardeşim ne kadar güzel bir köyün, ne bereketli bir bahçen var... Sebzeler, meyveler, yumurtalar, arılar, hele o köy fotoğraflarının güzelliği... Nasıl da bu kadar geç fark ettim bu güzel sayfayı...

Ellerine, emeklerine sağlık.

Şu bitkiyi merak ettim?
322262

macuroğlu
30-07-2012, 12:44
sayın limon çok teşekür ederim o bitki haşhaş

macuroğlu
02-08-2012, 12:53
biberlerimin ve karpuzlarımın son durumu ve yeni aldığım horozum :p

hk50
02-08-2012, 13:19
biberlerimin ve karpuzlarımın son durumu ve yeni aldığım horozum :p

Horozuna bol mısır yedirirseniz iyi olur.

gulbirsen
03-08-2012, 15:42
Kappuzlarınız çok güzel büyümüş. Benim karpuzları (herhalde kuşlar) içini oyup yemiş. Siz nasıl kurtardınız karpuzları.
Sevgiler...

macuroğlu
04-08-2012, 09:11
sayın gulbirsen karpuzları pek elemiyorlar ama karpuzu meyvesini bir çuvala koyarsanız orda dahagüvenli büyür saygılar

macuroğlu
14-09-2012, 01:06
ben

macuroğlu
21-09-2012, 02:18
bahçeyi sulamayı kestik ve bozmaya başladık hızla kışlık hazırlığı deva ediyor

macuroğlu
21-09-2012, 02:22
bu sene harman zamanı çektiğim fotoğraflar gerçekten çok sıcak ve razaman zamınına denk gelmşti

macuroğlu
21-09-2012, 02:26
bu sene büyük ihtimal son hasatım ve harmanım nekadarda bırakmamak istesemde severek yaptığım bir iş olsada hayat şartları ama tek hayalim emekli olup köyüme geri dönmek olacak

Ayşe Yıldız
21-09-2012, 08:43
Neyseki tekneloji yardıma koşmuş. Makinalarla iş daha kolaylaşıyor. Size sadece tasası kalıyordur.

macuroğlu
21-09-2012, 10:04
sayın ayşe orası öylede bir iş yapıyorsan emeğinin karşılığını alman gerekiyor

Dünyalı
21-09-2012, 15:59
Sayın macuroğlu;

Ürünleriniz bol ve bereketli olsun. Allah ağız tadıyla, iyi günlerde yemek nasip etsin.

Sayın macuroğlu, anladığım kadarıyla her şeyi satıp, şehre göç edeceksiniz.

bu sene büyük ihtimal son hasatım ve harmanım nekadarda bırakmamak istesemde severek yaptığım bir iş olsada hayat şartları ama tek hayalim emekli olup köyüme geri dönmek olacak

Eğer anladığım doğruysa, gerçekten çok üzüldüm. Daha dün haberlerde, Fransa'da yapılan bir laboratuvar araştırmasında, fareler üzerinde yapılan araştırmada, GDO'lu ürünlerin 13 ay gibi çok kısa bir sürede, farenin %25 kadar kanserli hücrelerin oluştuğunu öğrendim.

Doğanın dengesini bozduğumuzda, doğa bir şekilde intikamını alıyor. Ne kadar çok insanı doğaya ve doğala kazandırırsak, o kadar sağlıklı ve mutlu oluruz. Maalesef hayat şartları bunu gerektiriyorsa ve elimizden üzülmekten başka bir şey gelmiyorsa, yapacak bir şey yok.

Bu durumda en kısa zamanda hayaline kavuşmanı (emekli olup, tekrar köyüne dönmeni) dilerim Allahtan. Vakit çok geç olmadan, sağlık elden gitmeden.

Tekrar görüşmek ümidiyle, hoşça kal, kendine iyi bak.

macuroğlu
22-09-2012, 00:16
çok teşekürler dünyalı kışın şehirde yazın köyde oluyodum bu son yazım artık =(

zeyve
14-11-2012, 09:50
sayın macuroğlu zannedersem mesaj kutunuz dolu:( mesaj atıyorum ancak gitmiyor.sildiğinizde haber verebilirseniz sevinirim.
saygılarımla.

macuroğlu
24-11-2012, 00:37
son hazırlıklar dağ erikleri ve pancar pekmezi yapımı gerçrkten zor bir iş :( 10 çuval pancardan 20 lt pekmez tam olarak ıkmadı bile 4 gün boyunca kazanlar durmadan kaynadı

macuroğlu
24-11-2012, 00:42
bu sene büyük ihtimal son bozum oldu :( gerçekten çok üzücü nekadar çok yorulsamda emeğimin karşılığını fazlasıyla alıyordum kısmet işte :( köyümün ormanlarından bir kaç kare

bay tömürcek
24-11-2012, 14:05
Sayın macuroğlu bahçenizi tavuklarınızı herşeyinizi çok beğendim nasıl oldu da bu güzellikleri daha önce farkedemedim ben hiç denk gelmemişti sayfanız :) Elinize emeğinize sağlık ama artık köyde olmayacakmışsınız sanırım gerçeken bukadar toprak sevginizden bukadar uğraşınızdan sonra üzüldüm köyden gitmenize ki siz nasıl üzülmüşsünüzdür kimbilir ama herşeyin hayırlısı diyelim :)

marjinalmenekse
24-11-2012, 16:20
maşallah toprağınız çok bereketli Allah daim etsin ... tam yaşamak istediğim hayatı buldum bu sayfalarda ... herşeyi kendim yaptığım bir hayat ...

macuroğlu
24-11-2012, 18:52
çok teşekür ederim sayın tömürcek vemarjinalmenekse evet bu işleri bırakacak gibiyim gerçekten çok zor doğdum doğalı 20 senedir toprakla uğraşıyorm nasıl bırakacağımı bende bilmiyorum =(

bay tömürcek
24-11-2012, 19:39
Aynen bende doğdum doğalı topraktayım ayrılamam diyorum ama ünv. gidince mecbur bırakcam da herşeyin hayırlısı ya ilk işim emekli olup köyüme yerleşmek olcak ilerde :)

macuroğlu
25-11-2012, 00:43
aynen benimde

macuroğlu
27-11-2012, 10:41
bunlarda benim kilerimden bir kaç kare ;) mayıs ayından buyana kışlık hazırlığı yeni biti

Dünyalı
27-11-2012, 13:41
Sayın macuroğlu;

Kışlıklarınızı, afiyetle ve sağlıcakla tüketin.

Bizim de kışlık stoğumuz bu kadar olsa, apartman dairesinde koyacak yer bulamayız. Zira 2 adet bal kabağını koyacak yer bulamıyoruz. Balkonda duruyor. :D

Bahçede bir yer yapabilirsek oraya dopolamayı düşünüyoruz. :D :D

macuroğlu
27-11-2012, 22:28
teşekürler dünyalı bende apartman daoturuyorum gerçekten zor oluyor balkonum kiler kümes hata ambar bile oluyor =)

zeyve
29-11-2012, 14:20
sayın macuroğlu ilk başta sadece kış geldiği için şehre göçeceğinizi zannettim ama bundan sonra hep öyle olacağını duyunca çok üzüldüm inan:(
Çünkü bizim hayallerimizi yaşayarak adeta bize heyecan,yaşam enerjisi ve geleceğe dair cesaret ve umut veriyordunuz halbuki..
ama tabi hayatın acı gercekleride var.. inşallah emeklilik zamanına kadar beklemek zorunda kalmadan tekrar bağınızın bahçenizin başına mutlu ve mesut dönersiniz.

macuroğlu
30-11-2012, 23:10
çok düşündüm ve kararımı verdim ben bu topraktan ayrılamayacağım ama eskisikadar ekemeyeceğim =(

Dünyalı
01-12-2012, 09:38
Bu kararı almanıza çok sevindim. Hayırlısı olsun.

Zamanla, şartlar olgunlaşırsa, belki de bu günkünden daha fazla yer ekebilirsin, kim bilir?

Az da olsa, yeni ürünlerinizi ve yeni maceralarınızi takip etmeye devam edeceğiz. :p :)

macuroğlu
01-12-2012, 10:47
ben çifçiliği bırakayım derken tamamen içine girdim hayvancılık yapmaya başlıyorum o yüzden bahçeyle pek fazla ilgilenemeyecğim ama bunada şükür =)

Dünyalı
01-12-2012, 10:57
Doğa ile bağınızı kopartmadığınız sürece (bir doğa dostu olarak) sizi kaybetmiş sayılmayız. :D

macuroğlu
01-12-2012, 13:20
bizde alışkanlık toprağa doğmuşuz toprakta öleceğiz ilkokulda bile cam kenarında otururdum sınıfta cam kenarında saksıda çiçekler vardı öğretmen ders anlatır ben kalemimle çiçeklerin topraklarını kabartırdım sulardım =)

zeyve
03-12-2012, 10:13
kararınıza çok sevindim inanın:) ayrıca hayvancılıkta çok zevkli bi iştir.benimde 14 tane düvem var köyde ama tabii ben orada değilim ücretli baktırıyorum.yinede bu bile insana keyif veriyor.
inşallah bu sefer ıspartaya giderken uğrayacam haziranda.
tekrardan kararınız için tebrik ederim.

macuroğlu
13-12-2012, 17:00
teşekür ederim sayın zeyve herzaman beklerim

macuroğlu
14-12-2012, 00:29
bunlarda güz domatesi diye bilinen son domatesler

hanndan
14-12-2012, 09:11
Bol hasatlı yıllar inşallah.

macuroğlu
14-12-2012, 21:27
teşekürler

mandalinci
15-12-2012, 08:25
Çalışan insanın emeğinin karşılığını alabilmesi çok güzel, umarım hayvancılık ve bahçe işleri yüzünüzü güldürür.

Bu kadar genç yaşta böylesine güzel işleri, istekle yapabilmeniz de çok güzel.

Bol ürünler, iyi pazarlar dilerim, kolay gelsin.

macuroğlu
08-04-2013, 01:00
sabah bahçeye gittim tam 5 aydır uğramıyordum özlemişim =)))) kümes yıklmış catı akmış her yerde otlar çıkmış kendiliğinden sarımsak soğan maydonoz ıspanak dereotu olmuş onları topladım ve 3 kasa ıspanak satım ve tekrar bahçe yapacağım ama hiç bir hazırlığım yok ne tohum nede çim bilmiyorum napacağım

macuroğlu
22-04-2013, 23:07
patates ekimi

bay tömürcek
22-04-2013, 23:10
Patatesler yeni mi ekildi yoksa resimler daha önceden mi ;) Bizimkiler sırayı düzdüler arasını sürcez yakında ;) Ayrıca unutmadan söyliyim bereketli olsun :)

macuroğlu
22-04-2013, 23:22
teşkrler bay tömürcek evet 2 gün oldu bizim burlarda havvalar malum

macuroğlu
22-04-2013, 23:29
gecen sene ektiğim fidanlarım :D

macuroğlu
22-04-2013, 23:33
artıklarn hepsi yakıldı

macuroğlu
27-04-2013, 10:13
bakla tohumları hazır suları süzüldü ekim için kuruması bekleniyor buda arkadaşımın hediyesi sümbül tek bir kökte 15 gün önce çiçek açtı o kuruduktan sonra ikiz salkım tekrar açtı ve ortasında bir tomurcuk daha var gerçekten ben böyle sümbül görmemiştim hiç :p

bay tömürcek
27-04-2013, 13:19
Macuroğlu baklaları daha ekmediniz mi çok şaşırdım. Hadi patates havalardan geç ekiliyor dedin de bakla kasımda ekilir bizde, kıştan korkmaz zaten şimdi nezaman ekipte nezaman yetişcek bunlar inan çok şaşırdım ;)

Safranlı
27-04-2013, 13:26
Bende aynı şeyi yazacaktım
biz baklaları topluyoruz artık

macuroğlu
28-04-2013, 10:50
siz şuan baklaları hasat ediyorsunuz 15 gün sonra bakla sezonu kapanacak benim baklaların hasadı temuz sonunakadar sarkıyor ben ürünlerimi pazara çıkardığım için ozaman iki katı fiyatına satıyorum

macuroğlu
13-05-2013, 12:16
bugün domates biber karpuz patlıcan pırasa marul çimleri ekilecek ve daha aklıma gelmeyenler sabahtan beri fide topluyorum yoruldum :(

macuroğlu
13-05-2013, 12:19
tam gün batımını yakaladım :D

macuroğlu
13-05-2013, 12:34
kendisi öldükten sonra bakımsızlıktan göçtü kullandığı bütün eşyalarda çürümüş :(

macuroğlu
13-05-2013, 12:38
hayvanları slamak için yapıldı devrilmiş çam ağacından dayım tam 2 gün boyunca bununla uğraştı oyması gerçekten zor ama ben farklı bir şekilde kulanacağım çiçek dikeceğim :D

macuroğlu
21-05-2013, 11:24
hindiler ve tavuklarım

macuroğlu
03-10-2013, 00:18
gerçekten çok zahmetli ama yemesi güzel işlerin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır giremiyorum :(

macuroğlu
03-10-2013, 00:20
köyüm =)

macuroğlu
03-10-2013, 00:24
yapılan şenlik

macuroğlu
18-10-2013, 01:02
bu sene tekrardan bahçe ekiyorum ve farklı sebzeler yetştireceğim tohum takas etmek isteyen varsa yardımcı olayım

macuroğlu
20-10-2013, 15:26
bahçeyi bozduk ve sadece 1 çuval patates üç beş adadet kabak ve biraz soğan bu en az hasadım oldu kışın yetmiyecek :(

macuroğlu
27-12-2013, 00:39
buğün yeni su motoru damlama boruları hortumlar ilaç pompası organik tavuk gübreleri aldım 1 haftadır eşten dostan tohum topluyorum baya topladım bile yazın çok güzel bir bahçem olacak inşallah

YeniGine
27-12-2013, 00:52
Sevgili macuroğlu; merhaba!.. Ben sayfayı yeni gördüm, öğrenci imişiz; sanki yokmuşuz da yeni gelmişiz gibi algıladım... Köy güzel, bahçe güzel, hasat güzel; rastgelsin diyeyim...

s.serdar
27-12-2013, 06:54
tam gün batımını yakaladım :D
Tam gün batımı 164 deki bu resim gerçekten çok güzel.Kutluyorum.

zeyve
27-12-2013, 09:37
Yeni sezon un önhazırlıkları iyiyse sezonda iyi olur ...Bereketli bir bahçeniz olur inşallah.

macuroğlu
27-12-2013, 10:43
teşekürler

Makinistt
27-12-2013, 15:53
merhaba bahçeniz çok güzel olmuş busene bende başlıyorum bahçemi kurmaya inşallah tacrübelerinizden faydalanabilirim

macuroğlu
28-12-2013, 11:21
nedemek herzaman sayın makinistt

Nilüferce
28-12-2013, 20:28
sayfanızı baştan okudum harika tam istediğim bir hayat ve siz bu genç yaşta bu hayata sahipsiniz
5. sayfada köyden ayrılma kararınız vardı inanın çok duygulandım ... ve sonra tekrar orada kalmaya karar verdiniz... çookk güzel yolunuz açık ürünleriniz bereketli olsun ...

Ben de bu yıl başlıyacağım bahçe işlerine inşallah ve çok heyecanlıyım

tohum topluyorum ... hayallerim var ... topraktan uzak bir hayat doğadan uzak bir hayat tam bir hayat değildir bence...

macuroğlu
29-12-2013, 03:56
sayın nilüferce gerçekten haklısınız bir alışmışlık direnişten ağır basıyor aç kalcağımıza değil ama kendi ürününün tadı başka en ufak örrnekle sera domaatesi nekadar doğal olsada kaliteli olsada benim buruşuk domatesim tadı onunkinin yanında kıyaslanmaz bile :p

habiş
29-12-2013, 17:27
Afiyet olsun.. patates ekiminize takıldım verimi artırmak için sırasıyla hangi işlemleri yapıyorsunuz acaba ekimi gübrelemesi vs.. saygılarımla

macuroğlu
29-12-2013, 20:32
biz patatesi ekerken üstünde cücük varsa koparırız toprakta kendi çıkarması daha etkili oluyor birde çiçek açanakadar sularız

habiş
29-12-2013, 21:17
hım bizde sürgünleriyle ekerdik demekki koparmak gerekiyormuş sürgünleri bu sene öyle deneyeyim teşekkür ederim

macuroğlu
01-01-2014, 03:01
bu arada çok özel bir yöntemle dev bal kabağı yetiştireceğim inşşalah önümüzdeki sezon iddalıyım :)

macuroğlu
02-01-2014, 07:52
Buda yeni gelen kabak çok verimli bir çeşit bu sene bir tanıdıkta gördüm 1 kök kabakta 8 ile 10 arası kabak oluyor

akçabardak
02-01-2014, 09:44
Mağcuroğlu kardeşim sayfalarını baştan sona kadar izledim, bu genç yaşta bu kadar büyük bir yükün altına girmeniz, böyle çalışkan, azimli ve başarılı olmak herkese nasip olmaz, seni tebrik ediyorum.
Allah ta emeklerinin karşılığını mutlaka sana en iyi şekilde geri verecektir, en çok ta çeşit çeşit kabaklar dikkatimi çekti, hepsi de çok değişik ve güzeller, en son da ki kabak ta çok
değişik ve çok güzel bir görünümü var.
Tohum Takasta paylaşmayı düşünürseniz eğer sevinirim, sana başarılar dilerim.

macuroğlu
02-01-2014, 10:58
Evet seneye tohum takası yapacağım sayın akçabardar çok teşekür ederim :)

macuroğlu
07-01-2014, 12:13
Tohum toplaya hızla devam :)

macuroğlu
13-01-2014, 07:34
Çok iş var yaplacak çok

resimsel
13-01-2014, 09:18
Kolay gelsin Macuroğlu kardeşim, yaptıkların yapacaklarının göstergesi çok beğendim ellerinize sağlık.

macuroğlu
14-01-2014, 23:00
Eksikler tamamlandı yeni su motru soba el arabası vesayre :)

macuroğlu
27-01-2014, 17:04
Soğuktan çiçekler donmuş

macuroğlu
02-02-2014, 00:30
Havva nekadar soğuk olsada yarın bahçeye gideceği çok iş var yabani otlar yolunacak çatı onarılacak soba kurulacak kümes tamir edilecek sebze tableleri açılacak hangi birini yetiştireceğim :(

YeniGine
02-02-2014, 00:40
Sevgili macuroğlu belli ki çok iş var çok... Sıraya koyup başlamak gerek... Rastgelsin inşallah.
Ben şimdiye kadar çiçeğin bu şekilde donmuş olduğunu hiç görmedim... İlk kez görüyorum.

Lazuti
02-02-2014, 00:57
Yaşlarımız yakın macuroğlu, yaptığın işler harika hele bizim gibi gençleri görünce yaşıtlarımdan daha çok umutlanıyorum :) (şimdilik kendime sayfa açmayı düşünmüyorum ama) Kendimede benzetiyorum :)

Kolaylar gelsin.

YeniGine
02-02-2014, 01:05
Sevgili Lazuti, biz ablalar, teyzeler, abiler, amcalar sizleri gördükçe çok daha umutlanıyoruz. Yolunuz açık, canlarınız sağolsun inşallah... Aklınıza, yüreğinize sağlık... Rastgelsin inşallah.

Aysis
02-02-2014, 13:46
Sevgili Yeni Gine nin dediği gibi siz gençler bize umut veriyorsunuz. Bu genç yaşınızda ne güzel şeyler yapmışşınız tebrik ederim.

Bu şevk ve heyecan sizin daha çok güzel şeyler yapmanızı sağlayacak eminim. Destekçinizim.

Ülkemizin sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Kolay gelsin.

macuroğlu
02-02-2014, 20:16
Yabançı ot temizliği biti ama bende bitim :)

macuroğlu
02-02-2014, 20:17
Ve hepsi yakıldı

macuroğlu
02-02-2014, 20:20
Damlama borularıda hazır

macuroğlu
02-02-2014, 20:25
Bu sene bahçemde her yeri ekeceğim 2500 metrekare sadece sebzelik yer var yetmez ize fidanların aralarınıda kulanacağım :) bu

macuroğlu
02-02-2014, 20:29
Aysis yenigine ve lazuti çok teşekür ederim evet 21 yaşındayım ve kendimi bilğiğim bileli toprakla hayvanlarla uğraşıyorum alışmışlık direnişten ağır basıyor nekadar zorlansamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Lazuti
02-02-2014, 21:28
Hayırlı olsun, benim ekilecek parça parça 10 dönüme yakın yerim var ama yapamadığım için şuan çayır :( Bereketli olsun

YeniGine
02-02-2014, 23:43
Yabancı ot temizliği başarı ile tamamlanmış maşallah; ellerine sağlık sevgili macuroğlu.
Bundan sonrası da rastgelsin inşallah!..

macuroğlu
03-02-2014, 11:01
Bu sene fıstık tohumlarını arkaş verdi saksıya deneme yaptım bende

macuroğlu
04-02-2014, 19:51
ozaman köyde yaşıyorduk ve bahçemizin ucu bucağı görünmezdi ne günlerdi bu fotoğrafların kaybetmiştim sabah fotoğrafmakinasında buldum çok sevindim ne günlemiş be :D

macuroğlu
04-02-2014, 20:03
ne günlerdi daha damlamayı keşvedememiştik :p karık usulü ulama yaporduk

macuroğlu
04-02-2014, 20:06
son buzamız hayvanları satmadan önceki elime doğan son hayvan :(

macuroğlu
09-02-2014, 17:35
:p en sevdiğim çiçek

macuroğlu
11-02-2014, 17:50
bahçeme dam yapıyoruz bu sene hayvancılığa başlıyacağım 1 adet süt keçisiyle =) çok mutluyum 5 tavuk ve 1 horoz ile 2 kaz siparişi verdik süt ile yumurtayıda artık kendim üretecğ,m eskisi gibi

evdeçiçek
11-02-2014, 17:53
Ohh.. Ne güzel valla, her şey doğal, keyfini çıkarmaya bakın bence.

akçabardak
11-02-2014, 18:01
Oh oh ne mutlu size, ben çok severim bütün bu hayvanları (hayvan demeye bile çekiniyorum)
keşke benim de imkanım olsa malum büyük şehirlerde betonlaşmadan yer bulabilrisek ne ala, küçüklüğümü hatırladım şimdi, sizin adınıza çok sevindim hayırlısı olsun inşallah, bizler de resimleri ile yetiniriz artık, hele minik yavrularına bayılırım.
Şimdiden kolay gelsin size.

macuroğlu
13-02-2014, 08:47
hızla çalışmalar devam ediyor yoğunlukltan fotoğraf koyamadım hafta sonu koyacağım

macuroğlu
15-02-2014, 22:26
Çok güzel

YeniGine
15-02-2014, 23:39
Sevgili macuroğlu, çiğdemler harika ve hep istemişimdir benim site bahçesinin şu an itibarı ile hep bu çiğdemlerle dolu olmasını... Ne kadar güzel olurdu...

macuroğlu
16-02-2014, 00:16
Evet çiğdemlerin anlamı büyük baharı bereketi simgeliyor

macuroğlu
16-02-2014, 17:16
İyde

macuroğlu
16-02-2014, 20:00
Kayısı gül üzüm bağı çelikten üretme ama erken çiçek açtılar

macuroğlu
20-02-2014, 12:21
Kümesim tamam :) 25 tavuk çok rahat sığacak yeni tavuklarımda gelîyor bu sene yumurta satışıda yapacağım

macuroğlu
24-02-2014, 21:38
Arkadaşımın hediyesi orkide geldiğinde 3 yapraktı ve son hali :) bu sene icar 4 dönüm yer aldım daha çok sebze yetiştireceğim çok tohum lazım çok doğal yumurta satışınada başladım şuan 15 tavuğum var

akçabardak
25-02-2014, 04:29
Yumurta satışlarınız hayırlı bereketi bol olsun, doğal taze taze mis gibi keşke size yakın olsaydım yumurtayı sizden alırdım ne güzel olurdu.
Hediye gelen orkideniz de çok güzelmiş hayırlı olsun iyi günlerde büyütün.

macuroğlu
25-02-2014, 15:16
Sayın akçabardak burlara yolunuz düşerse her zaman beklerim tohumluklar grlmeye devam ediyor bunlarda karakabak lar

akçabardak
25-02-2014, 17:59
Sayın akçabardak burlara yolunuz düşerse her zaman beklerim tohumluklar grlmeye devam ediyor bunlarda karakabak lar

Çok teşekkür ederim macuroğlu kardeş, kara kabaklar da çok güzel görünüyorlar
ellerinize emeklerinize sağlık.

safako
26-02-2014, 13:33
merhaba sayın macuroğlu hemşerim bende kütahyalıyım ama ankarada oturuyorum sizin bahçeye baktıkça memleket hasretimi gideriyorum. bende ankarada 500-1000 metre biryer alıp birşeyler yapmayı planlıyorum ama malesef uzun süredir uygun bir yer bulamadım. takipçinim ve inşaalah bir bahçe alabilirsem yardımlarınıza başvuracağım.
Bolluk içinde bereketli ve huzurlu günler diliyorum.

safako
26-02-2014, 13:38
macuroğlu hemşerim tam hayalim olan şeyler yapıyorsun bahçe, kümes ve bir iki koyun keçi. bayılıyorum bu yaşam tarzına hatta bir ara meraklanıp işyerimizdeki bir arkadaşa kuluçka makinası bile yapmıştık. şu anda becerebilirsem bıldırcın yetiştireceğim inşallah. ahhh birde küçük bir bahçem olsa... nasip

macuroğlu
26-02-2014, 22:24
sayın safako inşallah haayakkerinize ulaşırsınız

macuroğlu
01-03-2014, 17:55
Tam 42 tane tavuğum oldu :)

macuroğlu
01-03-2014, 17:57
Devamı

macuroğlu
01-03-2014, 18:01
Tableler tamam

akçabardak
01-03-2014, 18:02
Maşallah macuroğlu kardeşim hepsi de çok tatlı allah nazarlardan korusun, sağlıklı ve bol bol yumurtaları olsun inşallah.

macuroğlu
01-03-2014, 18:07
Teşekürler akçabardak biber tanlesinden bir görüntü

Lazuti
01-03-2014, 21:10
Kardeşcağızım böyle tek tek resim atma merakımı doyurmuyor :)))

Makinistt
03-03-2014, 09:47
Sayın Macuroğlu biber domates tohumlarını nezaman ekeceğiz

macuroğlu
03-03-2014, 18:28
sayın makinstt ben ektim 1 hafta oluyor

YeniGine
04-03-2014, 00:00
Sevgili macuroğlu maşallaah harikalar harikalar... Çok güzeller, tavuk gördüm, piliç gördüm, 3 tane de horoz gördüm. Çok da hoşuma gittiler. Maşallah!.. Gönlüne göre olsun inşallah!..

macuroğlu
07-03-2014, 23:35
iyi akşamlar artık tamamen çiftçyim bu hafta itibaren keçi ve büyükbaş işne girdim tamamen köye yerleşiyorum şuan itibren şehirle ilişkimi kestim artık çimde buruk bir ssevinç var

evdeçiçek
08-03-2014, 08:41
Neden burukluk var ki Sayın Macuroğlu,

Bizi düşünün bizler şehir hayatından kaçmak için fellik fellik sebep ararken siz istediğinizde şehre inip şehrin her türlü imkanından faydalanacaksınız ve yine köyünüzde huzurlu yaşayacaksınız. Ya biz ne yapalım, köy hayatının nimetlerinden faydalanmamız mümkün değil. Bence çok şanslısınız, bunun değerini bilin. Bizi de resimsiz bırakmayın emi ;)

Saygılar ;)

macuroğlu
08-03-2014, 11:28
Sayın evdecicek evet çok mutluyum ama malum bu zamandaki çiftçilik zor

Lazuti
08-03-2014, 11:29
Hayırlı olsun inşallah (kıskanan smiley) :D

macuroğlu
08-03-2014, 16:53
Bugunki hasılat

Nilüferce
08-03-2014, 18:40
macuroğlu son resimler yine harika ...

YeniGine
08-03-2014, 23:26
Maşallah maşallah sevgili macuroğlu emek verilmiş hasılatlara ben bayılırım, çok hoşuma gider. Bereketin bol olsun inşallah...

zeyve
10-03-2014, 12:17
Sayın macuroğlu kardeşim;
yeni sezonunda, yeni başlangıcında hayırlı olsun. İnşallah bizde birgün bu kararı verebiliriz ve bu ürkütücü şehri terkederiz.

macuroğlu
10-03-2014, 17:00
teşekürler sayın zeyve inşallah bizede allah nasip eder

macuroğlu
17-03-2014, 01:18
patates ekimlerine başladık tabledeki çimlerim uyanmaya başladılar tek tük

Nilüferce
17-03-2014, 11:00
macuroğlu bizde dün patates ektik

sabah nette bir yazı okudum gözleri uyanmış olmalı diyordu. Bizimki tohumluk patatesti ve gözleri uyanmamıştı acaba yanlış mı yaptık?

macuroğlu
17-03-2014, 19:49
sayın Nilferce sorun olacağını sanmıyorum bizmkinlerde çoğu uyanmamıştı

macuroğlu
17-03-2014, 19:53
babanemin zambakları yıllardır bu cam kenarındalar şubat ayında açmaya başlayıp mayısta çiçekleri bitiyor ama çok güzeller

macuroğlu
20-03-2014, 12:25
Benim kızların keyfi yerinde bugün