View Full Version : macuroğlu / sebze bahçesi
macuroğlu
02-10-2015, 02:19
Armut pekmezi kaynatılırken kalan bir hatıra :) 30 kg armut kes doğra 3 gün kaynat olsun 1 kg pekmez ben hiç birşey anlamadım bu işten :(
Resulgur
02-10-2015, 17:57
Kışlık hazırlığa hızla devam ediyoruz salçalar konserveler pekmez reçeller yapıldı pestil armutlar erikler biber domates kurutuldu yufka tarhanada tamam bir bulgur kaldı :) oda yolda
Maşallah buradaki ürünlerin hepsini siz mi yiyeceksiniz ? :D
YeniGine
02-10-2015, 23:49
Maşallah!.. Sevgili macuroğlu, emeklerine sağlık, hasat fotoğrafı harika. Kışlıklar hazır, artık kış gelebilir, gelsin hepsini ağız tadı ile tüketin inşallah!..
Karadeniz civarında elmadan da yaparlar. O pekmezin şeffaf rengi yok mu? Üstüne suyu koy. Buzdolabında beklet. Çıkar. Kaşıkla iyice suyunu karıştır. Buz gibi. İç iç öl. Afiyet olsun
macuroğlu
03-10-2015, 01:00
Maşallah buradaki ürünlerin hepsini siz mi yiyeceksiniz ? :D
Çok teşekkür Lee arkadaşlar bizim buralarda kışlar sert geçiyor hazırlık yapmazsan aç kalırsın :) bu da gecen seneden
macuroğlu
03-10-2015, 01:07
Bunlarda melemenlik îçin hazırlanıyor az gibi görünseler 2 kasa domates 10 kg biber var içinde :)
macuroğlu
03-10-2015, 01:19
Sonbahar geldi yağmurlar da yağdı Havva'da serinledi melki zamanı toplananların bu mantar bizimim burada sık çamlıklarların arasında oluyor yarısı eşe dosta dağıtılacak kalanlarlada kışlık yapılacak
Resulgur
03-10-2015, 02:15
Çok teşekkür Lee arkadaşlar bizim buralarda kışlar sert geçiyor hazırlık yapmazsan aç kalırsın :) bu da gecen seneden
Neyse bir şey demiyorum artık , güle güle tüketin :D
Bu resimdeki kavanozlarda neler var acaba ? hepsini tek tek yazmanızı istiyorum .. :D
kiziltan
03-10-2015, 14:17
Bu kavanozlarda ne var hepsini bilemem ama, olay BUDUR ! Topraklimi, topraklsiz mi? Sera mi tarla mi? Pek farketmiyor, calismak, planli olmak azimli olmak ve kanaatkar olmak.
Ellerinize saglik, saglicakla kalin.
macuroğlu
03-10-2015, 22:27
Neyse bir şey demiyorum artık , güle güle tüketin :D
Bu resimdeki kavanozlarda neler var acaba ? hepsini tek tek yazmanızı istiyorum .. :D
O kavonozlarda erik vişne armut kavun karpuz çîkek kayısı şeftali incir üzüm ahudu kuşburnu alıç dut reçeli ve bunların hoşaflıkları var çeşitli turşular biz armut elma erik Mısır kabak salatalık kelek fasulye biber domates ahlat turşu kuruyoruz birde çeşitli soslar yapıyoruz ketçap bile kendi üretimiz şeker pancarında ekiyoruz onu şeker Fabrikası'ndan şeker karşılığı değiştiriyoruz ayçiçeğinden de yağ çıkatırıyoruz dip not :) nîşastayıda kendimiz yapıyoruz
Resulgur
03-10-2015, 22:32
Hay Maşallah sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Emeğinize sağlık
Peki bu erik vişne armut kavun karpuz çîkek kayısı şeftali incir üzüm ahudu kuşburnu alıç dut reçeli ve bunların hoşaflıkları nasıl yapıyorsunuz tarifini yazar mısınız . ?
Hemşerim ,çalışkan kardesim MaşAllah sana uzun zaman önce safalarını tek tek okudum ama yazmaya ara vermiştin, döndügünü görünce çok sevindim.Ben seni saka tarafında hayal etmistim( nedenini anlarsın) meger komşuymuşuz :-) Ayvalı köyündeniz bizde ...
Önümüzdeki yıl tekrar oralarda olabilegim inşAllah tanismak nasip olur.Nasıl isterim şuan oralarda olmak öyle bi hayat yaşamak anlatamam ...
Diyarbakır' dan selamlar ,sevgiler ...
macuroğlu
09-10-2015, 00:39
Hemşerim ,çalışkan kardesim MaşAllah sana uzun zaman önce safalarını tek tek okudum ama yazmaya ara vermiştin, döndügünü görünce çok sevindim.Ben seni saka tarafında hayal etmistim( nedenini anlarsın) meger komşuymuşuz :-) Ayvalı köyündeniz bizde ...
Önümüzdeki yıl tekrar oralarda olabilegim inşAllah tanismak nasip olur.Nasıl isterim şuan oralarda olmak öyle bi hayat yaşamak anlatamam ...
Diyarbakır' dan selamlar ,sevgiler ...
Sayın hilalll evet yakınmışız her zaman gelin beklerim
macuroğlu
09-10-2015, 00:43
Hay Maşallah sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Emeğinize sağlık
Peki bu erik vişne armut kavun karpuz çîkek kayısı şeftali incir üzüm ahudu kuşburnu alıç dut reçeli ve bunların hoşaflıkları nasıl yapıyorsunuz tarifini yazar mısınız . ?
Sayın resulgur reçeler bire bir yapılıyor 1 kg çileğe 1 kg şeker hoşaflıkları ise meyvaları doğrayıp kavonazlara dolduruyoruz şeker koymadan kazanda kaynatıyoruz kavonozları
macuroğlu
09-10-2015, 00:46
Artık son çilekleri reçel yapıyoruz bu yaptığımız kazanlar satışa gidecek
macuroğlu
09-10-2015, 00:48
Dağdan toplanan kuşburnular temizlenip 2 gün bekletiyoruz sonra şekerle kaynatıp reçel olacaklar
macuroğlu
14-10-2015, 19:42
Ayrılmaz ikililer
macuroğlu
14-10-2015, 19:45
Son hasatlarımız artık turşu kuruluyorz artık bunlarla
macuroğlu
14-10-2015, 23:27
Bugün bahçeden tohumluk için ayırdığım ürünler topladım en favori ürünüm mısırlarım şuan elimde 9 çeşit var dahada çoğaltmayı düşünüyorum
macuroğlu
15-10-2015, 12:37
Çilek reçel yapıldı satışa hazırlar
Dutlubahçe
16-10-2015, 13:23
Sonbahar geldi yağmurlar da yağdı Havva'da serinledi melki zamanı toplananların bu mantar bizimim burada sık çamlıklarların arasında oluyor yarısı eşe dosta dağıtılacak kalanlarlada kışlık yapılacak
Mantarı kışlık olarak nasıl hazırlıyorsunuz? Tarif edebilirseniz memnun olacağım. İşleriniz kolay gelsin ve bereketli olsun.
macuroğlu
06-11-2015, 23:10
Mantarı kışlık olarak nasıl hazırlıyorsunuz? Tarif edebilirseniz memnun olacağım. İşleriniz kolay gelsin ve bereketli olsun.
Mantarları yıkayıp kavonoz lara dolduruyoruz kapaklarını sıkıca kapatıp kazanda kaynatıyoruz bukadar :)
macuroğlu
06-11-2015, 23:12
Çilek ve kozalak turluşu eksikti oda oldu :)
macuroğlu
06-11-2015, 23:15
Artık sezonu kapatık hayırlısıyla tohumluk ları bitirdik elde kalan son ürünler:(
YeniGine
06-11-2015, 23:45
Seneye tekrarı nasip olsun inşallah sevgili Macuroğlu...
:) Ben kozalak kısmını hiç anlayamadım...
Dutlubahçe
07-11-2015, 10:09
Mantarları yıkayıp kavonoz lara dolduruyoruz kapaklarını sıkıca kapatıp kazanda kaynatıyoruz bukadar :)
Kavanozların içine su ve tuz koyuyor musunuz, yoksa sadece mantarları mı dolduruyorsunuz?
macuroğlu
07-11-2015, 17:27
Seneye tekrarı nasip olsun inşallah sevgili Macuroğlu...
:) Ben kozalak kısmını hiç anlayamadım...
Sayın YeniGirne kozalak turşusu hastalıklara bire bir:)
macuroğlu
07-11-2015, 17:28
Kavanozların içine su ve tuz koyuyor musunuz, yoksa sadece mantarları mı dolduruyorsunuz?
Tuz veya su koydunuzmu mantarlar eriyor hiç bişey koymanıza gerek yok
macuroğlu
11-11-2015, 00:41
Bahçemin ürünümün sırrı :) yapraklar süpürlüyor yaz için depolqnacak gübre olarak kulanacağız
YeniGine
11-11-2015, 01:47
Çok güzel, sanırım kavak ağacı yaprakları... Nasıl depoluyorsunuz sevgili macuroğlu?
macuroğlu
11-11-2015, 20:48
Çok güzel, sanırım kavak ağacı yaprakları... Nasıl depoluyorsunuz sevgili macuroğlu?
Sayın YeniGine çuvalayıp yağmurdan korunaklı yerlerde muhafaza ediyoruz özellikle ceviz ile söğüt kulanıyoruz daha verimli
Çilek ve kozalak turluşu eksikti oda oldu :)
Sayın @macuroğlu merhaba.
Bu bildiğimiz taze çam kozalağı mı?
Nasıl yapıyorsunuz?
Hangi hastalıklara iyi geliyormuş?
Umarım fazla sormamışımdır. :)
Sayın macuroğlu; ceviz yaprağı içerdiği bileşikler acısından zararlı diye duymuştum gerçekten yararını gördünüz mü? ve yaprakları nasıl kullanıyorsunuz? ilkbaharda malçlama şeklindemi kullanıyorsunuz?
Sayın YeniGine çuvalayıp yağmurdan korunaklı yerlerde muhafaza ediyoruz özellikle ceviz ile söğüt kulanıyoruz daha verimli
macuroğlu
12-11-2015, 23:15
Sayın @macuroğlu merhaba.
Bu bildiğimiz taze çam kozalağı mı?
Nasıl yapıyorsunuz?
Hangi hastalıklara iyi geliyormuş?
Umarım fazla sormamışımdır. :)
Sayın sinbas evet taze yeşil kaynatıyoruz sonra çok az tuz ile şeker koyup limon sıkıyoruz oluyor işte :) kalp ve miğde bulanması üşütme lere iyî geliyor
macuroğlu
12-11-2015, 23:17
Sayın macuroğlu; ceviz yaprağı içerdiği bileşikler acısından zararlı diye duymuştum gerçekten yararını gördünüz mü? ve yaprakları nasıl kullanıyorsunuz? ilkbaharda malçlama şeklindemi kullanıyorsunuz?
Sayın dongyul yok zararı görmüyoruz aksine faydalı sürmeden önce tarlaraya hayvan gübresyle karıştırıp sürüyoruz
macuroğlu
16-12-2017, 15:28
yaklaşık 2 senedir takip edemedim tekrar buradayım :p yazdan kalma bir kaç kare
macuroğlu
16-12-2017, 15:34
en büyük uğraşım ekmek kapım çilek 15 dönüm çilek yılık ortalama 80 100 ton arası çilek işliyorum bacasız fabrikam burası benim :D:D
Dutlubahçe
16-12-2017, 16:32
Paylaşımlarınızı özlemiştik. Sevindik.
Devamını bekliyoruz.
yenikentli123
17-12-2017, 09:21
Kolay gelsin bereketli olsun
son yillarda cikek benimde ilgimi çekmeye başladı ancak pazar konusunda cekincelerim ne yaparım gibi sorunların var deneme amaçlı 2 dönüm yapmak istiyorum üretim ve pazarlama konusunda deneyimlerinizi paylaşır mısınız ...
macuroğlu
19-12-2017, 03:50
Sayın yenikentli123 teşekür ederim ben 4 senedir bu işin içindeyim benim bulunduğum yer tamamen çilek yetiştirilen bir köy 40 yılık yerli çilek bahçeleri var pazar konusununda avantajlıyım bu yüzden 😀 çürük çilekleri bile değerlerlendire biliyoruz çileğin yaprağından memeyvasına kadar satabiliyoruz fide satışıda yapıyorum ortalama yılda mayıstan kasımakadar 1 buçuk kg ürün alıyorum fide başına ama çok emek isteyen bir iş çilek değil çile adı burdan geliyor 😀 nisandan ekim ayına kadar her gün içindeyim çok hassas ve iyi bakımım isteyen bir meyve ama muhakkak emeğinin karşılını alıyorsun şuan bizim burlarda çiftçinin yüzünü güldüren tek ürün diye bilirim
emir2604
23-12-2017, 15:37
Sayın Macuroğlu,
İki gündür sayfanızı okuyorum.Azminiz için kutluyorum.Çilek fidesi satışınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
macuroğlu
25-12-2017, 22:44
Sayın Macuroğlu,
İki gündür sayfanızı okuyorum.Azminiz için kutluyorum.Çilek fidesi satışınızla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
çok teşekkür ederim evet fide satışlarımız oluyor 05519723939 numaradan ararsanız yardımcı olabilirim
macuroğlu
25-12-2017, 22:47
:D bunlarda çiftliğimizin diğer üyeleri
macuroğlu
25-12-2017, 23:25
bir kac kare
macuroğlu
25-12-2017, 23:44
çileği çoğunlukla bu yıl fabrikaya satıldı topladıktan sonra sapını temizleyerek reçel lik hale getirip teslim ediyoruz irileri pazarda satışa çıkıyor ufağı fabrikalar alıyor elek altı olanlar ise meyve suyu fabrikasına gidiyor
macuroğlu
25-12-2017, 23:58
bunlarda bizim büyük kızlarımız günün yorgunluğunu işin stresi bunlarla atıyorum dama girip bunlarla dertleştiğim zaman bütün sıkıntıları unutuyorum bunlar benim dert yoldaşlarım :p :D yazın çoğu çalışmalar onlar için kışlık hazırlıkları onların yeri bende başka evin bakkalı gibiler belki. Tuaf gelebilir ama inekleri gerçekten çok seviyorum benim için alışkanlık gibi birşer onlar olmasa ben aç kalırım gibi hissediyorum :p
Sevgili macuroğlu, 2011 yılında açtığın başlıkta ki ilk iletiden bugüne tüm iletileri okuyarak bahçe sayfanda günümüze geldim.
Nacizane tespitlerim mevcut.
1- Öncelikle başlarda ki hevesinin büyüklüğü okuyanı etkiliyor.
2- Ayrıca o çeşit çeşit turşular, kışlık kurutulmuşları hazırlayanların ellerine sağlık. Onlara da başlığında yer verip, geçmişten günümüze lezzetleri taşıyanları tanıtmanı dilerim.
3- Birde o her bir kavanozun yapılışı için bir mesajlık küçük rehber niteliğinde mesajlar topluluğu ile burayı yeni keşfedenler için çok daha faydalı hale getirebilirsin.
4- İki yıllık aralar verip takip edenleri üzme.
5- (özel hayata dairdir, paylaşıp paylaşmaman sana kalmış) Başlığı açtığında gencecik idin(yanılmıyorsam 18 yaşında başladın) şimdi biraz daha olgunlaşıp, daha planlı adımlar atmakta olduğunu görmekteyim. Bu adımları yalnız mı atıyorsun yoksa o turşulukları yapan bir başka el mi var? (Senin gibi çalışkan bir arkadaşımıza kendi gibi çalışkan bir eş ile o bahçe saray olur.)
macuroğlu
26-12-2017, 15:14
Sayın g.c. ben 2008 dedemin ölümüyle köyden çehire taşındık aslında ailem şehirde yaşıyor beni dedem babanem ler büyütü beni köyde büyüdüğüm için şehire pek adapte olamadım liseyi bitirdikten sonra çiftçiliğe geri döndüm şuan bile eğitimime devam ediyorum ikinci üniversiteyi bitirmek üzereyim en büyük destekçilerim ailem ****** bukadar işi tek başıma yapmıyorum iş bölümü yapyoruz benim en çok uğraşım hayvancılık bahce işleri de ailemle bereber yapıyorum
blnturkek
27-12-2017, 09:29
tebrikler kolay gelsin
macuroğlu
07-05-2018, 04:36
İşler hızlanma başladı çilekler bakımı hayvanların doğumu bu yüzden pek girecek vakit bulamıyorum
macuroğlu
06-10-2018, 08:02
Bu sene abarttık sanırım kabak işini
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.