PDA

View Full Version : Ağaç gövde ve kökleri

Sayfalar : 1 [2] 3 4

ligustrum
30-04-2011, 16:11
Herkesten önce, "karaca başı" benzetmesini kapayım.

bozo.0606
30-04-2011, 16:19
Ağaç gövde ve kökleri

194272

Ağaçların ilginç gövde yapıları (Oya Ağacı)

doğanın heykelleri gibi gerçekten çok garip ve farkedilmesi istenilen bir anlamları vermış gibi:o:o

Nuri Murvet
30-04-2011, 21:23
Merhaba sayın Tura, aygün, ligustrum, hozat, bozo.0606

Ağaç gövde ve kökleri

207575

Ağaçların gövde yapılarında ayrıntılar. Ağaç gövdesinde yaşam

aygün
30-04-2011, 21:46
Merhaba Nuri Bey, mantarlar tavaf etmeye gelmiş gibi ağaç anayı. Koloniler halinde hem de...Aklıma bunlar geldi ilk baktığımda.

aygün
30-04-2011, 21:47
Herkesten önce, "karaca başı" benzetmesini kapayım.

Kapmakta haklısınız sayın ligustrum. Çünkü karaca başı farkıyla kaybettim:)

hozat
30-04-2011, 22:22
Palmiye gövdesine yerleşen "incir"iki yıldır takip ediyorum, yukarı doğru tırmanıyor.

Ben de ona diyorum ki, nereye kadar?

207581

207582

Tura
30-04-2011, 23:07
Merhaba
Nuri Mürvet, Aygün, ligustrum, Hozat, bozo0606 ( aramıza hoş geldiniz ),ayazkentli, Ayşe Yıldız, sakagun

Karaca başları, hacılar, misafir incir gibi güzel benzetmeler ve fotograflar.
Hozat ögretmenim; incir büyüyecek mi acaba.

ayazkentli
01-05-2011, 20:56
Merhaba sevgili arkadaşlar. İyi akşamlar.

Hozat hocamızın 250 no.lu fotoğraflarının ilk ikisi karaca başına benziyor.
3. (son fotoğraf) biraz daha yakın çekim olduğundan'mıdır bilmem, denizatı ile karınca yiyen'in başına daha çok benziyor gibi sanki.

Aygün hanım, mantarlar için -tavaf ediyorlar- benzetmeniz çok hoş. Sadece insanlar ritüel yapacak değil'ya. Bu'da mantarların ritüeli.

Hozat hanım, incir böyle sarmaşık gibi tek bir dal halinde'mi büyüyor?
İncir ve palmiye. Gerçek'ten çok ilginç.

aygün
01-05-2011, 22:44
Merhabalar efendim,
Nuri Murvet, Ayşe Yıldız, Tura, ayazkentli, ligustrum, Eser İlhan, hozat öğretmenim.

Değil mi ama Sayın ayazkentli :) Mantarları çok sevimli buluyorum ben. Doğa ananın afacan çocukları sanki.

Ve hozat öğretmenim, fotoğraflarınız bibirinden güzel. Yine söylüyorum; doğa en büyük sanatçı. Sen gel incir, palmiyeye sarıl. Çok hoş.

hozat
01-05-2011, 22:50
Bu gövdeye bir "tilki" sığınmış gibi geldi bana.

207939

Tura
02-05-2011, 08:57
Bu gövdeye bir "tilki" sığınmış gibi geldi bana.

207939

Doğru Vallaha! Tilki sığınmış mı gizlenmişmi. Tilki işte.

Ayşe Yıldız
02-05-2011, 13:49
Hayal gücümüz bu kadar gelişmişken, yakında koşan ağaçlar görüntüleriz belki. :))))

aygün
02-05-2011, 20:08
Hayal gücümüz bu kadar gelişmişken, yakında koşan ağaçlar görüntüleriz belki. :))))

Alemsin vesselam :))))

Nuri Murvet
03-05-2011, 18:41
Merhaba tüm dostlara

Harika paylaşımlar ve yorumlar diyecek bir şey yok ellerinize sağlık...

Ağaç gövde ve kökleri

208607

Ağaçların ilginç gövde yapıları

ayazkentli
03-05-2011, 18:57
İyi akşamlar sevgili arkadaşlar, sevgili hocalarımız.

Benim favorim olanlardan birini yüklemişsiniz sevgili murvet hocam (yumru yumru ne güzel).

Bir çok ayrıntı var. Ben bir tanesini yazayım.
Bir bebek, annesin'den süt emiyor.

Diğer ayrıntıları, arkadaşlara bırakıyorum.

Tura
03-05-2011, 19:56
Sayın; Nuri Mürvet,Ayazkentli,Aygün,Ayşe Ylıdız,Hozat,Sakagun,ligustrum,Eser İlhan,bozo0606

Burada bir kabile var. Tam bir aşiret.Say say bitmez.
Ayazkentli bebeği çok aradım ama gördüm.
Ben en kolayını seçeyim.En önde sumo güreşçisi gibi kabile reisi. Sizlere kolay gelsin.

aygün
03-05-2011, 22:15
Bir bebek, annesin'den süt emiyor.

Hatta öyle iştahla emiyor ki sol gözü dışarı fırlamış:)

Nuri Murvet
04-05-2011, 19:01
Sayın Tura, Ayazkentli, aygün, Ayşe Yıldız, hozat, Sakagun, ligustrum, Eser İlhan, bozo0606 merhaba

Ağaç gövde ve kökleri

208956

Ağaçların ilginç gövde yapıları

Eser İlhan
04-05-2011, 19:20
Kara delik ya da Alice'in beyaz tavşan'ın peşinden gidip de harikalar diyarına yuvarlandığı delik :p
(Bugün hayalgücüm biraz fazla mı çalışıyor ne ?? )

hozat
04-05-2011, 19:38
Bu ağaç, bütün gücüyle feryat ediyor sanki.

"kimseye etmem şikâyet, ağlarım ben halime!"

208966

208967

Tura
05-05-2011, 19:38
Merhaba Nuri Mürvet,Hozat,Ayşe Yıldız,Ayazkentli,Aygün,sakagun,ligustrum,Eser İlhan

Resim 268

Yanardağı ağzı gibi, içini boşaltmış bekliyor.

Resim 270

Çok hırpalanmış,horlanmış adete sopa yiyip kolu kanadı kırılmış.

sakagun
05-05-2011, 20:07
Afyon'dan yaşlı bir ağaç.

sakagun
05-05-2011, 20:09
Yine Afyon'dan. Ağaçlar geziye çıkmış.

sakagun
05-05-2011, 20:10
Afyon gezimden bir ağaç daha. Kabuğu kendinden desenli.

sakagun
05-05-2011, 20:18
Emirgan'dan. Ne ağacı olduğunu bilmiyorum ama muhteşem bir gövde yapısı vardı.

sakagun
05-05-2011, 20:37
Kıvrım kıvrım, Bolu'dan.

Ayşe Yıldız
05-05-2011, 23:10
:)) Ben dedim bu hayal gücüyle koşan ağaçlar görüntüleriz diye bakın; geziye bile çıkmışlar. Çok güzel resimler ama çok merak ettim; bu ağaçlar Afyon'un neresindeler? Afyon çok fazla ağaçlık bir yer değildir. Ağaçlandırma faaliyetleri yeni yeni başlamış durumda bazı ilçelerinde.

Ayşe Yıldız
05-05-2011, 23:13
Afyon gezimden bir ağaç daha. Kabuğu kendinden desenli.

İki ters bir düz mü acaba?:D Baklava desenli olmuş resmen.

sakagun
06-05-2011, 06:50
İlk iki fotoğraf Afyon-Sandıklı Kocayayla'dan. Yılkı Atlarını görmeye gittiğimizde ağaçlar da dikkatimi çekmişti.
Baklava desenli olan Afyon Anıtkaya Şehitliği'nden.

Tura
06-05-2011, 14:59
Sayın Nuri Mürvet, Ayazkentli, aygün, Ayşe Yıldız, hozat, Sakagun, ligustrum, Eser İlhan, bozo0606; merhabalar efendim.

Sayın sakagun, çok güzel fotoğraflar. Özellikle kendinden desenli ağaş var ya çok ilginç. Kazak desenleri gibi, Ayşe Yıldız hanım; iki ters bir düz :p yorumunuz harika

ayazkentli
06-05-2011, 16:08
Merhaba sevgili dostlar, iyi akşamlar.

Sakagün, sizin 274 no'nun ilk fotoğrafı çok enteresan.

4 gövde birlikte büyümüş. Yuvarlak masa şovalyeleri gibiler.

sakagun
06-05-2011, 21:45
Şu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=793079&postcount=5) canlı mobilyalara da benziyor.

Eser İlhan
09-05-2011, 20:33
Bu pazartesi eve dönüp heyecanla "hafta sonu ağaclar.net'de okumadığım neler yazılmış " diye bilgisayarımın başına geçtim ve şok oldum. Nuri Bey'in açtığı, çok severek ve bilgilenerek talip ettiğim başlıklar kapanmış. İçim acıdı desem abartmış sayıılmam. Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Keşke bu kadar aceleci davranılmasaydı. Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...
Belki de sırf resim paylaşımı dışında o bitkilerin türkçe-latince isimlerini, ehlileşip bahçelerimize süs bitkisi olarak girmiş olan türdaşlarını, ne bileyim ; şu anda aklıma gelmeyen başka birtakım şeyleri öğrenme fırsatımız olacaktı. Galeri aynı şey değil, çünkü tıpkı sosyal konular başlığında olduğu gibi galeriyi de forum kadar aktif takip etmek zor ve yorum yazma dışında yapılabilecek pek birşey de yok. Resimlerin sayfalar halinde değil de tek tek açılıyor olması da (örneğin beni) galeriden uzak tutan bir başka neden..
Her neyse, olan olmuş. Ama buranın yine de eşit bir platform olduğunu varsayarak duygu ve düşüncelerimi herkesin görüp duyabileceği bir biçimde paylaşmak istedim.
Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)

Tura
10-05-2011, 15:59
[QUOTE= Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...

Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)[/QUOTE]

Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi?

Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Eser İlhan
10-05-2011, 17:07
Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi? Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Evet aynen öyle. Daha güzel ve öz ifade edilemezdi hissettiklerim. Demek ki aynı duygularda birleşiyoruz...

Nuri Murvet
10-05-2011, 19:07
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

hozat
10-05-2011, 19:42
Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

aygün
10-05-2011, 20:26
Sayın Tura' ya katılmamak mümkün mü.
Sayın Nuri Bey,
Bilgi birikiminiz, sabır ve incelikle bize verdiğiniz cevaplarınız, dostluğunuz ve vefanız...En başta tabi paylaşımcılığınızla bu siteye güzel bir renk katıyorsunuz.

Umarım uzun sürmez. Siz olmadan site daha eksik.
Saygılarımla...

ayazkentli
10-05-2011, 21:01
Özleyeceğiz ve bekleyeceğiz sayın murvet hocamız.

Samimiyetiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ayrılırken bile çok naziksiniz. Aygün hanım doğru söylüyor, bir tarafımız eksik olacak.

ligustrum
10-05-2011, 21:24
Sayın Nuri Mürvet hocaya selam ve saygılarımı sunar, sağlıklı günler dilerim.
İnşallah paylaşımlarına devam eder, bekletmek istemezdir.
Bilgi ve tecrübesini bu denli verici olan insana karşı, beklediği vefayı gösteremedik.
Bu hissi yaşıyoruz.
Yine de beklediğimizi, bile.

Ayşe Yıldız
10-05-2011, 23:01
Açtığınız sayfaları öksüz bırakmazsınız sanıyorum. En kısa zamanda görüşmek diyeğiyle...

Tura
11-05-2011, 10:30
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

Sayın Nuri Mürvet;

Bizleri özletmeyeceğinizi umuyor ve bekliyoruz. Maksat üzüm yemek.

Saygılarımla.

zenfree
26-07-2011, 22:05
Merhaba sayın arkadaşlar

Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

İki değerli üyemizin son mesajlarını yukarı alıntıladım. Çok üzüntü verici. Sayın Nuri Mürvet ve Sayın Hozat'ın yeni paylaşımlarını beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Nuri Murvet
28-08-2011, 21:56
Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Tura
29-08-2011, 09:00
Hoşgeldiniz. Bundan daha güzel bir bayram hediyesi olamaz.

Sizi bekliyorduk.

aygün
29-08-2011, 09:07
Ha şöyle, dimi ama:)

Tekrar hoş geldiniz Sn Nuri Murvet. Site sizsiz hep eksikti bence. Çok sevindim.

ayazkentli
29-08-2011, 13:03
Üzüldük. Özledik. Sevindik.

Sayın mürvet hocamız, hoş geldiniz.

Eser İlhan
29-08-2011, 16:26
Sayın Nuri Mürvet, nasıl sevindim döndüğünüze anlatamam :p :p
Bizlere bayram hediyesi oldunuz, hoşgeldiniz. Bir daha bu kadar uzun gitmeyin olur mu ? ;)

Nuri Murvet
29-08-2011, 20:32
Merhaba sayın hozat, aygün, ayazkentli, ligustrum, Ayşe Yıldız, Tura, zenfree Fotoğraflar var olanın, üzerine birikti paylaşmak lazım tekrardan merhaba...

Sayın Tura

Gönüllerimiz her zaman beraberdir, sağlık ve mutluluklar diliyorum

Sayın aygün

Yüreği güzel dost her zaman var olun, saygılarımla...

Sayın ayazkentli

Beni çekim gücünüzle etkileyen, özgün fikirlerine ve kişiliğinize hürmet duyduğum arkadaşım hoş buldum, teşekkür ederim

Sayın Eser İlhan

Yüreğinizin güzelliği paylaştığınız kelimelere yansımış, içtenliğiniz daima var olsun teşekkür ediyorum. Size ve değerli eşinize saygı ile hürmetlerimi sunuyorum.

Nuri Murvet
29-08-2011, 20:39
Ağaç gövde ve kökleri

243288

Ağaçların, gövde yapılarında ayrıntılar

aygün
29-08-2011, 20:52
Birim, dermişim. Çocukluğumuzda oyun sırasını böyle kapardık.

Oğullarımla paylaştığımda tepkileri aynı oldu:Aaaaa!:D

ligustrum
29-08-2011, 21:12
Bu gözler, burun ve ağız hangi ağaca ait. Ailanthus (kokar Ağaç) olabilir mi?

Tura
29-08-2011, 22:21
Merhaba Nuri Mürvat, Aygün,Ligustrum, ayazkentli,Eser İlhan, Hozat, Zenfree, Ayşe Yıldız

Bir döndünüz pir döndünüz efendim.

Evet Aaaa!. Hüseyin Rahmi Gülpınar'ın Gulyabani'si bu olmalı.Ya da '' Yüzüklerin Efendisi''ndeki ağaç insanlar...

Nuri Murvet
30-08-2011, 13:05
Merhaba sayın aygün, ligustrum, Tura, agozce

Sayın aygün

Bende bu ağaçla tanışmamızda aynı tepkiyi göstermiştim, ağaç dostumuzu uzun süre inceledim, hatta biraz muhabbet bile ettik, güzel kareler var bu ağaç hakında paylaşmaya devam edeceğim...

Sayın ligustrum

Bende merak ederdim doğrusu, gövde yapısı benzetiğiniz ağaca çok benziyor, fakat bu ağacımız Paulownia ağacı'dır.

Sayın Tura

Evet Aaaa!. Hüseyin Rahmi Gülpınar'ın Gulyabani'si ve Yüzüklerin Efendisi''ndeki ağaç insanlar;

Sizin bakış açılarınız çok farklı, benimde bakış açılarım sizin sayenizde zenginleşiyor, teşekkür ederim.

Sayın agozce

Paylaşmış olduğunuz fotoğraflar çok güzel, bende çok beğendim fakat sizin bakış açınızla gördüğünüz kareleri fotoğraflayıp paylaşırsanız, bizlerde fotoğraflarıza farklı anlamlar katacağızdır, sizinde bakış açılarınız zenginleşecektir, saygılarımı sunarım.

Ağaç gövde ve kökleri

Ağacımız aynı fakat birde yan profilden bakalım (Paulownia ağacı)

243311

Emine Akman
01-09-2011, 22:05
Evet, Nuri Bey,sessiz sedasız takip edenler sözünüz o kadar doğru ki... Ki ben de onlardan biriyim. Artık siteye uğramıyacak mı,peyzaj,düzenleme bölümünde paylaştığı o güzel çalışmalarına devam etmeyecek mi Nuri Bey diye düşünüyordum.
Şu an son mesajınızı görünce sevindim işte.

Nuri Murvet
01-09-2011, 22:48
Merhaba sayın emineakman79

Merhabanız beni çok sevindirdi, tanıştığımıza çok memnun oldum...

Sizin gibi değerli dostlarımız olduktan sonra paylaşım anlam kazanıyor, teşekkür ederim...

aygün
01-09-2011, 22:48
Ara vermeniz hayırlara vesile olmuş Nuri Bey.
Sessizler fikir değiştirmiş:D

Hoşgeldiniz emineakman :)

Nuri Murvet
01-09-2011, 22:51
Ağaç gövde ve kökleri

243529

Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar

ligustrum
01-09-2011, 23:07
Çamaşır ipini sabitleme için çakılmış olsa gerek. Ağaç bundan mutlu mu?

Tura
02-09-2011, 09:36
Günaydın Nuri Mürvet, Aygün,ligustrum,emineakman79, Eser İlhan, Ayazkentli, Ayşe Yıldız.

Yaşlı kabuktaki paslı çivi. Ağaç razı Onu yaşatmaya, can vermeye ama demir işte ruh yok ki.

Nuri Murvet
02-09-2011, 21:36
Merhaba sayın ligustrum

Gövdesine çivi çakılan ceviz ağacıdır, koruluğun içinde gezerken dikkatimi çekmişti, çakılma amacını anlamsız bulmuştum, dediğiniz gibi bir şey asmak için kullanılmıştır.

Mutlumudur bilemem? Bence mutlu değil..Çıkarmaya çalıştım kaynamıştı çıkaramadım, kerpetenle çıkarmak gerekli, yolum bu ağacın yakınına düşerse ağacı bu azaptan kurtaracağım...

Sizin bu tespitiniz bana bir şey hatırlattı, aynı şekilde ağaç gövdesine elektrik telini gergin tutulması sağlıyan herhalde bu nesneye fincan deniyor, ağacın gövdesine çakılmıştı gözlerime inanamamıştım fotoğrafını arşivimde bulursam paylaşırım.

Merhaba sayın Tura

Ağaca uzun sürede mutlaka rahatsızlık verecektir, dediğiniz gibi birde pas illeti var... Bence çiviyi ağaca çakanda bir problem var...

Nuri Murvet
02-09-2011, 21:39
Merhaba sayın aygün

Ağaç gövde ve kökleri

243600

zenfree
02-09-2011, 21:40
Nuri Bey hoşgeldiniz. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyoruz.:)

Tura
03-09-2011, 08:00
Ağaç gövde ve kökleri

243600

Günaydın Nuri Mürvet, Aygün,ligustrum,emineakman79, Eser İlhan, Ayazkentli, Ayşe Yıldız, zenfree.

Ağacın göz yaşları. Nedir acaba onu üzen, o da mı yalnız, oda mı hasret.

aygün
03-09-2011, 08:48
Günaydın sayın Tura.
Bu yorumun üzerine söz söylenmez artık. Noktayı koymuşsunuz resmen.

Sevgi Durul
03-09-2011, 08:58
Sayın Nuri Murvet, hoş geldiniz. Sessiz takipçilerinizden biri olarak, paylaşımlarınızın devam edecek olmasına sevindim.

Nuri Murvet
03-09-2011, 17:29
Merhaba sayın zenfree

Paylaşımlara ilgili olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sizinde bakış açınızı merak ediyorum, paylaşımda bulunmanızı arzu ederim.

Merhaba sayın Tura

Sayın aygün tespiti yapmış, sizin noktayı koyduğunuzu söylemiş, söz söylenmez artık...

Merhaba sayın SDurul

Sessiz kalsaydınız, sizin varlığınızdan haberdar olmayacaktık, varlığınızdan çok memnun olduk, teşekkür ederim...

Nuri Murvet
03-09-2011, 17:31
Ağaç gövde ve kökleri

243710

Tura
04-09-2011, 11:58
Ağaç gövde ve kökleri

243710

Belki dikilmemiş, belki rüzgarla bir yerden uçup gelmiş, çimlenmiş, kök salmış,tutunmuş toprağa, ayağa kalkmış.

Yıllar birbirini kovalamış, ihtiyarlamış, ihtiyarlayınca horlanmış, hastalanmış, içi boşalmış veya boşaltılmış.

İnatla insanlara hayatı anlatıyor. Kendinisini örnek gösteriyor.

Kusura bakma agaç; gerekli saygı gösterilmemiş sana.

Tura
04-09-2011, 12:06
Merhaba Nuri Mürvet, zenfree. Aygün, Ayşe Yıldız, Ayazkentli, Eser İlhan, ligustrum, emineakman79, SDurul,

zenfree.SDurul, emineakman79 ;
Burası Sayın Nuri Beyin sayesinde bir okul gibi. Hoş Nuri beyin tüm açtığı konular öyle ama biz diğer yerleri takip etmemize karşın burada yorum yapıyoruz. Sizlerin yorumları da bizlere yeni bakış açıları getirecektir. Aramıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz.

Nuri Murvet
05-09-2011, 18:48
Merhaba sayın Tura

Paylaşımlar içten olunca, konuların anlamlarıda güzel oluyor, teşekkür ederim.

Ağaç gövde ve kökleri

244055

sakagun
05-09-2011, 19:45
Darıca Hayvanat Bahçesi'nde fotoğrafladığım bu ağaç canlı mıdır bilemedim.

Eser İlhan
05-09-2011, 20:06
Arokarya (veya Aroucaria) olabilir mi? Galiba türkçede "maymun çıkmaz" gibi bir isim de kullanılıyor. Ama emin değilim. NUri Bey doğrusunu söyler bize nasıl olsa ;)

hozat
05-09-2011, 20:21
Merhaba Nuri Bey,

Dostlar; Gökteki yıldızlar gibidir, her gün göremesek te orada olduklarını biliriz.dostlarınızı yanıltmadınız, teşekkür ederim.

Nuri Murvet
05-09-2011, 21:07
Merhaba sayın sakagun

Sizinde paylaştığınız fotoğraflar sıradışı, ilgi ile takip ediyoruz.

Paylaşmış olduğunuz fotoğraftaki ağacın adı Araucaria türü araucana dır. Araucaria araucana (Maymun Çıkmaz Ağacı) gözlemlediğiniz gibi sanki yapay ağaçlara benzer.

Merhaba sayın Eser İlhan hoş geldiniz.

Sizin tanıyorum, bakış açılarınızın zenginliğinide biliyorum. Bu zenginliğinizi fotoğraflarda görmeyi , dostlar adınada söyleyeyim merak ediyorum.

Merhaba sayın hozat hoş geldiniz.

Dostlar; Gökteki yıldızlar gibidir, her gün göremesek te orada olduklarını biliriz.

Sizde gönlü, yüreğinin güzelliği ve vefasıyla ışıldayan yıldızlar gibisiniz.

Bu güzel dostlarla birlikte olmak ne güzel...

Eser İlhan
05-09-2011, 22:01
Paylaşmış olduğunuz fotoğraftaki ağacın adı Araucaria türü araucana dır. Araucaria araucana (Maymun Çıkmaz Ağacı) gözlemlediğiniz gibi sanki yapay ağaçlara benzer.

Merhaba sayın Eser İlhan hoş geldiniz.

Sizin tanıyorum, bakış açılarınızın zenginliğinide biliyorum. Bu zenginliğinizi fotoğraflarda görmeyi , dostlar adınada söyleyeyim merak ediyorum.

Yaşasın,(latince isminde harf hatası yapmış olsam da ) bilmişim :))
Nasıl da sevinip kendime aferin veriyorum. Böyle anlarda aceleci ve heyecanlı bir öğrenci gibi hissediyorum kendimi. :p
Şaka bir yana, cearetlendirici sözleriniz için çok teşekkür ederim sayın Nuri Mürvet, ama ben fotoğraf çekme konusunda biraz tembelim galiba. Böylesi güzel fotoğraflar yok bende ne yazık ki. Ama etrafıma bu bakış açısıyla bakmaya çalışacağım bundan sonra ve eğer ilginç resimler çekebiirsem sizlerle paylaşmaktan sevinç duyacağım..

Dostlar; Gökteki yıldızlar gibidir, her gün göremesek te orada olduklarını biliriz.

Sevgili hozat, ne kadar güzel bir cümle bu. Çok etkilendim. Yanılmıyorsam siz de uzun süredir yoktunuz. Siz de hoş geldiniz :)

aygün
05-09-2011, 22:50
Merhaba sayın Tura

Paylaşımlar içten olunca, konuların anlamlarıda güzel oluyor, teşekkür ederim.

Ağaç gövde ve kökleri

244055

Genç ağaçlar vals yapıyor. Mezuniyet balosu... Kız biraz mahcup, boyun hafifçe yana eğik bu yüzden;) (altmışlı yıllar falan, zamane değil...)

Tura
06-09-2011, 08:31
Merhaba Nuri Mürvet,sakagun, Aygün, Eser İlhan, Hozat, Ayşe Yıldız, Ayazkentli,ligustrum, zenfree, SDurul, emineakman79

Evet haklısınız Aygün öğretmenim, dans ediyorlar. Tek kanatlı ağaç, sağ ve sol kanat bir birini tamamlayıp uçarcasına. Geçmiş zamada ve öylece kalmışlar.

Bu ağaca maymun hakikaten çıkamaz gibi gözüküyor.

Nuri Murvet
06-09-2011, 21:52
Genç ağaçlar vals yapıyor. Mezuniyet balosu... Kız biraz mahcup, boyun hafifçe yana eğik bu yüzden;) (altmışlı yıllar falan, zamane değil...)

Merhaba sayın aygün, Tura

Bende katılıyorum, uçarcasına ahenkli bir dans...

Ağaç gövde ve kökleri

244217

Tura
07-09-2011, 07:05
mesaj 329

Günaydın Sayın Nuri Mürvet, Aygün, Eser İlhan, Ayazkentli, Hozat, Ayşe Yıldız, Sakagun, emnineakman79, SDurul, zenfree

Ah be insanoğlu; bu mudur medeniyet? Ağacı ağaçlıktan çıkmış.

Avcunu açmış Yaradana,
- Gaye bu muydu?
diye soruyor.

ayazkentli
07-09-2011, 14:02
Merhaba arkadaşlar.

Son günlerde oldukça yoğun olduğumdan, site'de ancak şöyle bir mesajları okuyabiliyordum. Bugün biraz fırsat bulmuşken, hemen yazmaya başladım. Bir süre daha yoğunluk yaşayacağım ama çoğu bitti, azı kaldı.

Murvet hocam,

yayınladığınız 318 no.lu mesajın fotoğrafında'ki ağacın durumunu çağrıştıran, köyde'ki nar ağacımızın benzer bir kaç fotoğrafı var. Bayramda köye gittiğimde, çocukluğumun geçtiği bahçede'ki nar ağacının, budanan yerinin zamanla nasıl içinin oyuklaştığını görünce, fotoğraf çekmiştim.

Burada, üstten görüntüsü var.

244306

Bu ise, objektifi hemen oyuğun ağzından içeri tutup, aşağıya doğru çektiğim fotoğraf.

244307

Son fotoğrafı ise, makinayı alt kısmından içeri sokup, objektifi yukarıya doğru tutup çektim.

244308

ayazkentli
09-09-2011, 14:02
Üstte'ki oyuk oluşumunun olduğu nar ağacı, bu fotoğrafta'ki ağaç. Oyuk yer, hemen gövdenin orta bölümünün arkasında kalıyor.

Gözlemlediğim kadarı ile nar ağaçları, en ilginç ağaçlardan biri.

Ben 43 yaşımdayım ve kendimi bildiğimden beri, bu ağacın gövde kalınlığı ancak bu kadar olabildi. Nar ağaçları çok kalın gövdeli olamıyorlar. Çok ince gövdeleri oluyor. Ayrıca en çok spiral tür gövde oluşumları, nar ağaçlarında görüyorum. 2 ya'da 3 ince filiz, birbirine dolanarak böyle sarmal yapılı bir gövde haline geliyor. Gerçekten güzel ve özel ağaçlar.

Nuri Murvet
09-09-2011, 21:24
Merhaba sayın Tura

Kurnazca düşünülen tasarım ve uygulama... Baktım şaştım kaldım...

Merhaba sayın ayazkentli

Çok güzel ve farklı fotoğraf çekimleri denemişsiniz harikada olmuş, ellerinize sağlık..

Nar ağacı, ağaçtan ziyade çalı formlu yapıda gelişim gösterir.

Sizin ağacınızın gövde yapısı sarmal, ilginç bir yapısı var sağlıklı bir yaşamı olmasını diliyorum.

Tura
10-09-2011, 12:21
Gözlemlediğim kadarı ile nar ağaçları, en ilginç ağaçlardan biri.

Merhaba Nuri Mürvet, Ayazkentli

Bu Nar ağacı kendimi bükülmüş yapısı mı öyle. Burada Hasandağı'nda rüzgarın burgu gibi büktüğü, alıç ve meşeler var. Fotograf çekemedim. Doğa birbiriyle ne kadar kavğalı öyle. Hayret ettim.

Nuri Murvet
10-09-2011, 19:19
Merhaba sayın Tura

Hasandağı'na bir daha çıkıldığında fotoğraf çekmeyi unutmayalım, nasılda merak ettim rüzgarın burgu gibi büktüğü, alıç ve meşeleri...

Sayın ayazkentli
Sizin nar ağacı gövde içi çekimlerinin benzerini bende farklı bir ağaçtan fotoğraflamıştım...

Ağaç gövde ve kökleri

245012

fatma sunay
10-09-2011, 20:25
Sayın Nuri bey sizi tekrar aramızda görmek beni çok mutlu etti. İnanın merakla yeni resimlerinizi bekledim ve sizi bu başlık altında buldum. Ağaçlarımızın gövdelerini sizin ve diğer değerli dostlar sayesinde tanıyacağız. İlgiyle takipteyim kolay gelsin...

Tura
10-09-2011, 20:54
Merhaba Nuri Mürvet, ayazkentli,Aygün,Ayşe Yıldız,Eser İlhan,sakagun, Hozat, ligustrum,SDurul, fatma sunay

fatma sunay aramıza hoş geldiniz. Resimleri yorumlamak ister misiniz?

Mesaj 335

Demek ağaç dünyayı böyle yemyeşil görüyor. Ağacın gören gözünü sevdim.

ligustrum
11-09-2011, 06:59
Perdeler, hep perdeler..
Ağaç perdenin aralığında, perdelenen yeşillik.

Nuri Murvet
11-09-2011, 12:22
Merhaba sayın fatma sunay hoş geldiniz.

Konu ilginç, ağaç gövde ve kökleri genelde herkesin çok fazla dikkat edip ilgisini çekmediği kısımlar, ben ve benim gibi bakış açıları ile bakan arkadaşlarımızın bizim gözümüzle gördüklerimizi fotoğraflayıp paylaşmak.

İlginizi çekebilmek güzel, paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
11-09-2011, 12:56
Merhaba sayın Tura

Ağacın gören gözü... İlginç ..!

Merhaba sayın ligustrum

Perdelerin kalkması dileği ile...

Ağaç gövde ve kökleri

245126

Ağaç gövdesinde yaşam.

Tura
11-09-2011, 15:31
Merhaba Nuri Mürvet, ligustrum.

Benim gözüm zor seçti. Gören göz görmesini biliyor.

Dağlar, kreterler, derin uçurumlar, uzun vadiler ve canlılar.

Nuri Murvet
13-09-2011, 22:10
Merhaba sayın Tura

Gören gözleriniz dert görmesin...

Ağaç gövde ve kökleri

245550

zenfree
14-09-2011, 00:00
Merhaba sayın zenfree

Paylaşımlara ilgili olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sizinde bakış açınızı merak ediyorum, paylaşımda bulunmanızı arzu ederim.

Merhaba sayın Tura

Sayın aygün tespiti yapmış, sizin noktayı koyduğunuzu söylemiş, söz söylenmez artık...

Merhaba sayın SDurul

Sessiz kalsaydınız, sizin varlığınızdan haberdar olmayacaktık, varlığınızdan çok memnun olduk, teşekkür ederim...

Nuri Bey mesajınızı atlamış değilim.:) Çektiğimde mutlaka paylaşacağım. Teşekkür ederim.

ligustrum
14-09-2011, 06:13
Merhaba sayın Tura

Gören gözleriniz dert görmesin...

Ağaç gövde ve kökleri

245550

Pipo olarak görev de yapabilirim diyor.

Ayşe Yıldız
14-09-2011, 09:18
Telefondan ağaçların ayrıntılarını görmek çok zor. Ama sizin burada olduğunuzu görmek çok güzel Sayın Mürvet.

Tura
14-09-2011, 09:56
Merhaba Nuri Mürvet,ayazkentli,Aygün,Ayşe Yıldız,Eser İlhan,sakagun, Hozat, ligustrum,SDurul, fatma sunay, zenfree

Hoşgeldiniz Ayşe Yıldız.

342 nolu mesaj.

Sanki bir dağ, yanardağ.

ayazkentli
14-09-2011, 10:56
Ağacın yeşil gözü gerçekten cuk oturmuş sn. tura

340 ve 342 no.lu fotoğraflarda, 3 boyut rahatça algılanıyor sn. murvet hocam.

(Benim compac makina ile böyle derinlik boyutunu verecek fotoğraflar çekemiyorum. Sanırım makro çekim özelliği olması gerekiyor. Gerçi var ama sanki öylesine ilave edilmiş bir özellik gibi. Çektiğim fotoğrafların diğer formatlarla çekilen fotoğraflardan hiç farkı yok).

çekirdek
14-09-2011, 23:57
Arkadaşlar, duvar dibine en yakın dikilebilecek (örneğin bir metre), kökleri duvara zarar vermeyecek hangi ağaçlar vardır? Küçük limon selvi türü değil ama, boylanacak ta aynı zamanda. Taçlanma durumu sorun yaratacaktır belki ama belki şekil verilebilir.

Nuri Murvet
17-09-2011, 16:59
Merhaba sayın zenfree

Merhaba sayın ligustrum

Merhaba sayın Ayşe Yıldız

Sizde hoş geldiniz, uzun bir süreden beri yoktunuz, merhabanızı işitmek ne güzel ...

Merhaba sayın Tura

Merhaba sayın ayazkentli

Şimdiki compac makina özellikleri harika, Makro özelliğinin yanında Full HD çekim özelliğininde olmasını fotoğraf çekimlerini harika yapıyor, makinanınızı yenilemeyi düşünürseniz Full HD özelliğinin olmasına dikkat edin.

Nuri Murvet
17-09-2011, 17:14
Arkadaşlar, duvar dibine en yakın dikilebilecek (örneğin bir metre), kökleri duvara zarar vermeyecek hangi ağaçlar vardır? Küçük limon selvi türü değil ama, boylanacak ta aynı zamanda. Taçlanma durumu sorun yaratacaktır belki ama belki şekil verilebilir.

Merhaba sayın çekirdek

Sizin bilgi isteğinize cevap Peyzaj, Bahçe Düzenleme bölümünde Bahçede duvar dibine ne ekilir başlığı altında verilmiş, bilgimiz dahilindeki konulardır size bu başlık altında cevap vermek daha doğru olur kanaatindeyim ...

Nuri Murvet
17-09-2011, 17:19
Ağaç gövde ve kökleri

246248

Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar (Ağaç üstünde yaşam)

Tura
18-09-2011, 18:52
Ağaç gövde ve kökleri

246248

Merhaba; Nuri Mürvet, ayazkentli,Ayşe Yıldız, Aygün,Eser İlhan,ligustrum, Hozat, zenfree,sakagun.

Bu bir asalak mı yoksa ağacı mı çok güvenli buluyor.

Bende o kadar küçük olsam ağaçtan bir dostum olsun isterim.

Eser İlhan
18-09-2011, 19:44
Merhaba; Nuri Mürvet, ayazkentli,Ayşe Yıldız, Aygün,Eser İlhan,ligustrum, Hozat, zenfree,sakagun.

Bu bir asalak mı yoksa ağacı mı çok güvenli buluyor.

Bende o kadar küçük olsam ağaçtan bir dostum olsun isterim.

Merhaba herkese; bence sanki bir mantar bu..

Nuri Murvet
19-09-2011, 20:17
Merhaba sayın Tura

Asalakta sayılabilir, ağaç gövdesinde mantar oluşumu bu tür oluşumlar gövdenin sağlıklı olmadığının göstergesi...

Merhaba sayınEser İlhan

Tahmininiz doğrudur, ağacımız dut ağacı aşırı kesim yapılmış , budama diyemiyorum... Gövde yorgun düşmüş istilacılara gün doğmuş...

aygün
19-09-2011, 20:19
Merhaba arkadaşlar...

Bana sanki reçine gibi geldi ama...Ya da ikisi iç içe geçmiş gibi.

Nuri Murvet
19-09-2011, 20:28
Merhaba sayın aygün

Hazırlıklar vardı galiba, uzunca bir süre oldu merhabanızı duymayalı...

Yeni dönem eğitim yılınızda başarılar dilerim, her şey gönlünüzce olsun...

Fotoğrafı bir önceki mesajda gönderecektim, dalgınlığıma geldi bu mesajda paylaşıyorum.

Ağaç gövde ve kökleri

246579

Tura
19-09-2011, 20:56
Ağaç gövde ve kökleri

246579

Merhaba Nuri Mürvet, Aygün, Ayazkentli, Eser İlhan, Ayşe Yıldız, ligustrum, zenfree, Hozat, sakagun

Bir önceki mesajda Aygün Öğretmenimin söylediği reçine bir damla halinde mantardan mı düşüyor. Yoksa ağlıyor mu.

Nuri Murvet
19-09-2011, 21:12
Sayın Tura

Mantar üzerindeki sıvı reçine değil, mantarın özünden yoğun bir su damlası, ağaca birleşim yerindeki damlalarda yine aynısı fakat üstteki dokusu sertleşmiş bal damlası gibi görünüyor.

aygün
19-09-2011, 21:25
Aynen öyle Nuri Bey. Seminerler, evde tamamlamam gereken işler, küçük oğlumun okul hazırlığı (Anad. Tek. Lise Uçak Bakım Alanı' nı kazandı:) ) derken yoğun bir dönemdi.

zenfree
19-09-2011, 22:31
Çok ilginçmiş. Ben görsem ağaca zarar verdiğini düşünmezdim.

Nuri Murvet
22-09-2011, 19:32
Aynen öyle Nuri Bey. Seminerler, evde tamamlamam gereken işler, küçük oğlumun okul hazırlığı (Anad. Tek. Lise Uçak Bakım Alanı' nı kazandı:) ) derken yoğun bir dönemdi.

Merhaba sayın aygün

Delikanlı, istikbali olan bir bölümü kazanmış başarılarının daim olmasını ve sizi onurlandırmasını gönülden temenni ediyorum.

Nuri Murvet
22-09-2011, 19:39
Merhaba sayın zenfree

Konu hakkındaki fotoğraflarla devam etmek istiyorum.

Ağaç gövde ve kökleri

247155

Ağaçların, kök yapılarındaki ayrıntılar (Ağaç kökünde yaşam)

Tura
23-09-2011, 08:23
Merhaba Nuri Mürvet, Aygün, Ayşe Yıldız, ligustrum,zenfree, ayazkentli, Eser İlhan, sakagun, Hozat

Mesaj 362

Sen yaşamak iste yalnız.
Hayat bulursun kuru kökte, çorak toprakta, taşta.
Nasıl olsa can veren Merhametli.

ligustrum
23-09-2011, 12:21
Martar, çürüyen kabukta yaşam ortamını bulmuş. Gelecek yıllarda nasıl bir gelişme gösterecek?

Nuri Murvet
23-09-2011, 20:55
Merhaba sayın Tura

Mantar için söylenmiş sanki bu şiir, bu mantar fotoğrafının yapısı ilgimi çekmişti paylaşalım...

Merhaba sayın ligustrum

Mantar bu işte bir anda oluşacak, bir anda sönüp gidecek ama yaşam döngüsünü tamamlayıpta gidecek...

Ağaç gövde ve kökleri

247567

247568

aygün
25-09-2011, 13:07
Ölüm, başka bir var oluş belki diye düşündürttü.

Tura
25-09-2011, 18:52
Merhaba, Nuri mürvet, Aygün Öğretmenim, ligustrum.

Zaten Mantar ne bitki ne hayvan. Garip bir yaşantısı var.

''.........
Küllerinden doğmak gibi
Beklemeyip baharı.... ''

aygün
25-09-2011, 19:14
Merhaba, Nuri mürvet, Aygün Öğretmenim, ligustrum.

Zaten Mantar ne bitki ne hayvan. Garip bir yaşantısı var.

''.........
Küllerinden doğmak gibi
Beklemeyip baharı.... ''

Merhaba Sn Tura. Evet aynen öyle:)

Doğanın en tatlı kaçamağı:)

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sn Nuri Murvet, sağolun.

Nuri Murvet
25-09-2011, 20:47
Merhaba sayın aygün

Merhaba sayın Tura

Ağaç gövde ve kökleri Adı altında paylaştığım fotoğraflar 100 adeti geçti, dalya dedik siz değerli dostlarla nice dalyalara...

Ağaç gövde ve kökleri

248001

Eser İlhan
25-09-2011, 21:48
Çok güzel gözüküyor. " Ağaç üstünde yaşam" ; bunlar da yosun mu yoksa ???

Tura
25-09-2011, 23:03
Merhaba Nuri Mürvet, Aygün, Eser İlhan,ligustrum.

Mesaj 369

Uzaydan çekilmiş dalğalı deniz fotoğrafı gibi.

aygün
25-09-2011, 23:38
Aynı şeyi düşünmüşüz Sn Tura ama bir kaç giysi daha ütüleme telaşına yenik düştüm, yazmadım:)

ligustrum
26-09-2011, 03:27
Ağaç, gövdesi üzerine papyon takmış; göze hoş geliyor, yakışmış.

Nuri Murvet
26-09-2011, 20:47
Merhaba sayın Eser İlhan

Ağaç gövdesini mekân edinmiş kara yosunu halinden memnun gibi...

Merhaba sayın Tura

Farklı bir bakış açısı...

Merhaba sayın aygün

Farklı bakış açısında buluşma, çok güzel...

Merhaba sayın ligustrum

Bu bakış açısıda güzel, yakışmış...

Ağaç gövde ve kökleri

248240

Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar (Ağaç gövdesine merhaba dokunuşu)

aygün
26-09-2011, 21:31
Ağaca dokunmak...Bunu ben de seviyorum. Hatta sarılmayı da...:)

Tura
27-09-2011, 07:27
Günaydın Nuri Mürvet, Aygün, Eser İlhan, ligustrum.

O ağaca dokunurken ondan nasıl bir duygu hissettiniz merak ettim şimdi.
Adacı sevdiniz mi, başını mı okşamak istediniz, Nasırlı gövdesine dokunurken hissetmek istedikleriniz neydi ki.

Aygün Öğretmenim, ağaca dokunmak hatta sarılmak...

Bir ağaca dokunacağım.

Ayşe Yıldız
27-09-2011, 09:57
Ağaç gövde ve kökleri

243288

Gul Yabani ( Şaban klasiği) sanırım bu ağaca bakarak esinlendiler gerçekten.;)

aygün
27-09-2011, 11:13

Adacı sevdiniz mi, başını mı okşamak istediniz, Nasırlı gövdesine dokunurken hissetmek istedikleriniz neydi ki.

Bir ağaca dokunacağım.

Uzun zaman ayrı kaldığım bir dosta sarılmak gibi. Benden birine, beni anlaması için sözlerime gereksinim duymayacak kadar, sevgimden asla kuşkulanmayacak kadar beni tanıyan birine sarılmak gibi.

Sağlam bir dosta sarılmak, sığınmak gibi.

aygün
27-09-2011, 11:15
Gul Yabani ( Şaban klasiği) sanırım bu ağaca bakarak esinlendiler gerçekten.;)

Ayşe ceee yaptı yine.
Hoş geldin canım:)

Nuri Murvet
27-09-2011, 19:41
Merhaba sayın Tura

İşimin gereği diyoloğum ağaçlar ve bitkiler...

Benim tarzım ağaçlar ve bitkilere dokunmak, büyük keyif alıyorum abartmıyorum konuşuyoruz bile, gerçek dosttur, bir yüzü vardır neyse o görüldüğü gibidir, yaşam karakteri vardır öğrendinizmi gerçek bir dost kazanırsınız.

Sayın aygün kendince ne kadarda güzel anlatmış, bu dostluğa imrenmemek elde değil...Merhaba ...

Sayın Ayşe Yıldız merhaba , hoşgeldiniz.

Varlığınıza alışığız merhabanızı uzatmayınız, merak ediyoruz.

Eser İlhan
27-09-2011, 19:55

Bir ağaca dokunacağım.

Aaaa, sayın Tura, siz şimdiye kadar bir ağaca hiç sarılmadınız mı? Ben de yaparım bunu (etrafımı iyice kolaçan ettikten sonra ama:p Insanların deli olduğuımu düşünmelerini istemem:o ) Uygun zamanda hemen deneyin bence. Çoookk iyi geliyor ..

merlict
27-09-2011, 20:04
Hocam affına sığınarak bişey paylaşmak istedim.Geçen yıl yaptığımız bir trekking turunda çektiğim birkaç kare sizin yosun yaşamını nasılda ihtişama dönüştürüyor ortaya döküvermiş.

Bu yosun kaplı oturan boğa ağacım :D
248445

Bunlarda yosunların yakından görünümü, ilk fotoğrafı görmeyen inanamaz
248446

Eser İlhan
27-09-2011, 20:45
Ormanın ruhu :))

aygün
27-09-2011, 20:50
Sayın aygün kendince ne kadarda güzel anlatmış, bu dostluğa imrenmemek elde değil...Merhaba ...

Merhaba Nuri Bey...

Ama ne yazık ki Eser İlhan' ın belirttiği gibi etrafı kolaçan etmek gerek:) Nadir yaşadığım değerli anlardır.

Nuri Murvet
27-09-2011, 21:47
Merhaba sayın Eser İlhan

Sizin bakış açınızlada Ağaç gövde ve köklerini görmek isteriz.

Sayın merlict

İşte bu....

Gaz vermiyorum gerçek söylüyorum

Harika iki fotoğraf...

Ormanın ruhu :) Tam yerinde bir tespit olmuş..

Nuri Murvet
27-09-2011, 21:49
Ağaç gövde ve kökleri

248449

Eser İlhan
28-09-2011, 07:46
Kocaman, ihtiyar, görmüş geçirmiş bir göz. Yapılan kıyımlara, bilinçsiz uygulamalara artık ağlayacak göz yaşı bile kalmamış....

Tura
28-09-2011, 07:55
Merhaba Nuri Mürvet, Eser İlhan, Aygün, Ayşe Yıldız ( Siteye Zor giriyor. Girince de burayı mutlaka okuyor.) ligustrum, merlict.

Sayın merlict, hoş geldiniz. Burda Ormanın Ruhu ismini alan fotoğraf çok güzel.

Sayın Nuri Mürvet, sizin ağaçların dilini konuştuğunuzu biliyorum. Sizden öğreneceğim çok şey var.

Aygün, Eser İlhan. Dün gittim bir ağaca dokundum, kucakladım. Etrafta kim var kim yok bakmadım bile. O anda hissettiklerim...haklısınız,inanılmaz şeyler.

Tura
28-09-2011, 07:57
Kocaman, ihtiyar, görmüş geçirmiş bir göz. Yapılan kıyımlara, bilinçsiz uygulamalara artık ağlayacak göz yaşı bile kalmamış....

Ve artık boş boş bakıyor.
Ne yapıldığını anlamaya çalışıyor, insanoğlu diyordur ne kadar gaddar.

merlict
28-09-2011, 20:13
Merhaba Nuri Mürvet, Eser İlhan, Aygün, Ayşe Yıldız ( Siteye Zor giriyor. Girince de burayı mutlaka okuyor.) ligustrum, merlict.

Sayın merlict, hoş geldiniz. Burda Ormanın Ruhu ismini alan fotoğraf çok güzel.

Sayın Nuri Mürvet, sizin ağaçların dilini konuştuğunuzu biliyorum. Sizden öğreneceğim çok şey var.

Aygün, Eser İlhan. Dün gittim bir ağaca dokundum, kucakladım. Etrafta kim var kim yok bakmadım bile. O anda hissettiklerim...haklısınız,inanılmaz şeyler.

Ormanın ruhu için teşekkür ederim.Fırsat oldukça size ne ruhlarla tanıştıracağım :dilli:

aygün
28-09-2011, 20:40
Ağaç gövde ve kökleri

248449

Belki de şahmaran ininde yavrularını beslemekle meşguldür:cool:
Bakın en ortada başı, hatta gözü ne kadar belirgin.

Nuri Murvet
29-09-2011, 19:33
Merhaba sayın Eser İlhan

Bende sizin gördüğünüzü görmüştüm fakat sizin kadar iyi yorumlayamazdım...

Merhaba sayın Tura

Dün gittim bir ağaca dokundum, kucakladım. Etrafta kim var kim yok bakmadım bile. O anda hissettiklerim...haklısınız,inanılmaz şeyler

Şimdi tamam bu birinci aşama, ikinci aşama karşılıklı sohbet kısmı, sonrası mı?

Merhaba sayın merlict

Kendi ruhundan verdiğin güzel paylaşımlarını merakla bekliyorum...

Merhaba sayın aygün

Harikasınız, şeşibeş oldum şahmaranı bulmak için , sonunda buldum fakat çocuklarını göremedim benden utandı keratalar uzaklaştılar her halde ...

Nuri Murvet
29-09-2011, 20:13
Merhaba

Arşivimde, Kötü görüntüsü olan, bozulmuş, çürümüş, formu bozulmuş sıra dışı, ilginç meyve ve çiçek fotoğrafları bulunmakta bu sayfada paylaşmak doğrumudur ?

Başlık açılacaksa hangi isimde paylaşalım 50 adetten fazla fotoğraf bulunmakta, fotoğraflar beğenilirse çoğaltabilirim.

aygün
29-09-2011, 23:50
:))

Evet amcaları, hem çok minikler hem de çook utangaç:)

Cumhur Tonba
30-09-2011, 00:21
Bu bölümü inceleyip, sabah bazı fotoğraflar paylaşacağım. Sevgi ve saygılarımla.

248740

Eser İlhan
30-09-2011, 07:01
Günaydınlar herkese :)
Çok güzel resim Cumhur Bey. Görür görmez ilk düşündüğüm gökyüzüne uzanmış ve bereket dileyerek açılmış koskocaman eller. Ama biraz daha bakınca sanki bir medusa başı. Soldaki kızcağız da galiba ürkmüş, aceleyle uzaklaşıyor...

Eser İlhan
30-09-2011, 07:21
Merhaba

Arşivimde, Kötü görüntüsü olan, bozulmuş, çürümüş, formu bozulmuş sıra dışı, ilginç meyve ve çiçek fotoğrafları bulunmakta bu sayfada paylaşmak doğrumudur ?

Başlık açılacaksa hangi isimde paylaşalım 50 adetten fazla fotoğraf bulunmakta, fotoğraflar beğenilirse çoğaltabilirim.

Günaydın Nuri Bey, birkaç örnek koysanız da görsek. Eğer yeni başlık açılırsa o zaman bu başlığa taşınabilir."Bitkiler hakkında genel konuşmalar" altında yeni bir başlığımız olabilir belki. Ne dersiniz?
Resimlerinizi hayal edemedim ama sizin anlattıklarınızdan yola çıkınca başlık ismi olarak aklıma "geriye kalanlar" veya "dönüşüm" gibi isimler geldi. Resimleri görürsek daha yaratıcı ve yakışan isimler de bulabiliriz hep birlikte diye düşüyorum.

Cumhur Tonba
30-09-2011, 13:41
Sayın Eser Hanım,
İnanın aynı şeyi düşünmüşüz. Gökyüzüne uzanan eller.
Bu fotoğraf Kepekli köyü/Biga/Çanakkale de çektiğim fotoğraflar. O kız Nazlıcan. Benim kızım. Köyümüzdeki bir dere yatağı. Yer yer kenarlar 200-300 metre kadar yükseliyor. 3 km sonra denize dökülüyor.

Cumhur Tonba
30-09-2011, 13:50
Kepekli Köy/Biga/Çanakkale. Meşe ağacı ise, köyün 1 km ötesinde Kınalar/Gönen/Balıkesir sınırlarında.
(Bazılarında Nazlıcan (Kızım)gözüküyor. Bir ölçü olmuş olur. Kıyaslayabilirsiniz.

248872

248873

248874

248875

248876

Tura
30-09-2011, 16:02
Merhaba Nuri Mürvet,Aygün,Eser İlhan, Cumhur Tomba, ligustrum,merlict, Ayşe Yıldız, ayazkentli, sakagun, Hozat, zenfree.

Nuri Bey, Eser Hanım güzel düşündü. Buradaki maksada en zıt olan birini görmek bir fikir verebilir.

Cumhur Bey; Ne onlar öyle.
Müthiş ihtiyarlar.
Azametli ve Ulu ağaçlar bunlar.
Her yanları ağarmış ( Yosunlaşmış )

Nuri Murvet
30-09-2011, 18:39
Merhaba sayın aygün, Eser İlhan, Tura

Merhaba sayın Cumhur Tonba hoşgeldiniz.

395 nolu mesajınızdaki fotoğraftaki ağacın gövde yapısı çok ilginç, toprak çıkışı dar yukarı doğru genişlemiş, genişleyen noktadan kırılmış veya kesim yapılmış, çok sağlıklı bir görüntüsü, biriken enerjisini çok sayıda dalını gökyüzüne çıkararak çok içten dua eder gibi yakarışı var, çok güzel bir fotoğraf...

399 nolu mesajdaki meşe ağacının gövde ve kök yapısı muhteşem, bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim, bu güzellikteki ağaç ve gövde yapısı olan ağaçların sizin bakış açınızla bizlerle paylaşmanızı bekleriz.

aygün
30-09-2011, 18:55
Merhaba

İyi akşamlar Nuri Bey.
Ben de Sevgili Eser ilhan' a katılıyorum. İlginç bir sayfa olacak.
Yine zevkle izleyeceğiz.

aygün
30-09-2011, 19:01
Tüm dostlara merhabalar...

Cumhur Abi çok güzel ve ilginç ağaçlar bunlar. Gövdenin bu şekilde toprakla bütünleşmiş olması...Seyrine doyamadım.

Nazlıcan' ınsa keyfine diyecek yok. Onun yerinde olmak vardı şimdi:)

"Yaşamak, her şeye rağmen direnmektir." diye de düşünmeden geçemedim.
Ellerine sağlık.

teşekkürler

aygün
30-09-2011, 20:18
"Eve Dönüş" belki...

Tura
03-10-2011, 07:24
Günaydın Nuri Mürvet, Aygün, ligustrum, Eser İlhan, Cumhur Tomba.

'Geriye Kalanlar', 'Dönüşüm', 'Eve Dönüş' başlık olarak birşey farketmez. Güzel olacak olan, sizin gözünüze takılmış olan ilginç fotoğraflarınız.
Dikkatimi çeken erik ve incirin de tek kalmış olmaları. Bir başına, yalnız. Terkedilmişler gibi...

Eser İlhan
03-10-2011, 09:12
Günaydın herkese ;)
Sizler de meyvelerin yüzlerini görebildiniz mi? İncir çok yaşlanmış biraz haset bakıyor diğer dallardaki gençlere. Ama erik henüz muzipce gülümsüyor. Sizler için Photo Shop ile biraz netleştirdim :p

249310 249311

Tura
03-10-2011, 09:32
Haklısınız...gülüyor bu.

Nuri Murvet
03-10-2011, 21:15
Merhaba sayın aygün

merhaba sayın Tura

Merhaba sayın Eser İlhan

Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar Bölümünde

Çiçek ve Meyvede (Geriye Kalanlar) adı altında başlıkta bu fotoğrafları paylaşalım mı?

Cevap evet olursa, paylaştığımız son mesajları bu başlığa taşıyalım...

Tura
03-10-2011, 21:21
Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar Bölümünde

Çiçek ve Meyvede (Geriye Kalanlar) adı altında başlıkta bu fotoğrafları paylaşalım mı?

Merhaba Nuri Mürvet.

Evet. Lütfen...Paylaşalım tabi.

hozat
03-10-2011, 21:36
Merhaba sevgili dostlar,

Paylaşmak güzeldir..ben de varım.

Nuri Murvet
03-10-2011, 23:05
Sayın Tura

Başlığı sizden gelen uygun başlık adı seçimi önerileri doğrultusunda başlığı açtım paylaşımların bol olması dileği ile...

Sayın hozat

Merhabanızı özlemiştik, ne kadar güzel oldu.... Hoşgeldiniz.

Nuri Murvet
04-10-2011, 21:09
Ağaç gövde ve kökleri

249536

Ağaç gövdesinde yaşam

aygün
04-10-2011, 21:18
Bu uzayda bir karadelik.

Cumhur Tonba
04-10-2011, 23:55
Aynen Sayın Aygün Öğretmenim.

Cumhur Tonba
05-10-2011, 00:05
kepeli Köyü/Biga/Çanakkale

249556

249557

249558

Tura
05-10-2011, 07:23
Mesaj 412

Merhaba Nuri Mürvet, Aygün, Cumhur Tonba,Hozat.

Cengiz Aytmatov'un Ebedi Gelini sanki.

Tura
05-10-2011, 07:26
[QUOTE=Cumhur Tonba;866379]kepeli Köyü/Biga/Çanakkale

Cumhur Tonba, bu ne muazzam şey öyle. Tam bir bilge ihtiyar.

Nuri Murvet
05-10-2011, 18:40
Merhaba sayın Aygün, sayın Tura

Merhaba sayın Cumhur Tonba

Ne kadar güzel gövde yapıları, dakikalarca seyrettim harika...

Sayın ayazkentli uzun süredir suskun, umarım bir aksilik yoktur.

Bu fotoğrafları görseydi yorumu herhalde Tolkien romanından Entler'in efendisi Fangorn derdi...

Nuri Murvet
06-10-2011, 19:43
Ağaç gövde ve kökleri

249794

aygün
06-10-2011, 20:50
kepeli Köyü/Biga/Çanakkale

249556

249557

249558

Ağaçlar inanılmaz ilginç, muhteşem.
Mankenliğine de diyecek yok Nazlı Can' ın:)

aygün
06-10-2011, 20:53
Ağaç gövde ve kökleri

249794

Merhaba dostlar...

Ağaç yüzün yandan profili gibi dursa da aslında korsan tam bize bakıyor.
Gözünün bandı bile var.
Hem de sakallı:)

Tura
07-10-2011, 08:01
Merhaba Nuri Mürvet, Aygün, Cumhur Tonba, Eser İlhan, Ayşe Yıldız, Hozat.

Gözü Bantlı, hemde sakallı korsan öylemi. Tahta bacak.:))

Çok güzel bir benzetmeydi.

Nuri Murvet
07-10-2011, 20:49
Merhaba dostlar...

Ağaç yüzün yandan profili gibi dursa da aslında korsan tam bize bakıyor.
Gözünün bandı bile var.
Hem de sakallı:)

Sayın aygün

İlginç, güzel olanda budur işte...

Korsanda ne zaman geldi oraya, benim fotoğraf çekimi yaptığım sırada orada yoktu...

Sizin bakış açınızdan kaçamayacağını bilmeliydi...

Bu açıdan bakmayı öğrettiğiniz için teşekkür ederim...

Sayın Tura

Bakın sizin bakış açınızdanda kaçmış, bakmayı öğreneceğiz galiba...

ligustrum
07-10-2011, 21:47
Katkıda bulunanlarda olmuş, zenginleşiyor..
395. Çardak yapsınlar diye pozisyon aldım, değerlendiren yok!
399. Hayvan çeşmesi arkasında fil yavruları yatıyor..
Hayret, Nazlıcan hiç te korkmuyor..
406. Düşsemde; toprak yüzünde gezinen böcekleri nimetlendirsem.
412. Sıpanın gözü..
415. Nazlıcan güvende..
419. Yıpranmış bikini, bacak bölgesi lastik çizgisi. Arka fon Atlas Sediri mi?

Cumhur Tonba
08-10-2011, 00:41
Merhaba ligustrum.
Çok çok haklısınız. Nasılsınız? Selamlar, sevgiler.
İnan yorumlarınızın hepsini okudum. Teşekkürler.

Cumhur Tonba
08-10-2011, 00:45
Aygün öğretmenim, Sayın Tura,
Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Bir fotoğraf makinesi alırsam inşallah sizlere daha güzel fotoğraflar yollayacağım.
Selam ve saygılarımla.

Cumhur Tonba
08-10-2011, 15:23
Katkıda bulunanlarda olmuş, zenginleşiyor..
395. Çardak yapsınlar diye pozisyon aldım, değerlendiren yok!
399. Hayvan çeşmesi arkasında fil yavruları yatıyor..
Hayret, Nazlıcan hiç te korkmuyor..
406. Düşsemde; toprak yüzünde gezinen böcekleri nimetlendirsem.
412. Sıpanın gözü..
415. Nazlıcan güvende..
419. Yıpranmış bikini, bacak bölgesi lastik çizgisi. Arka fon Atlas Sediri mi?

Sayın ligustum,
İnanın tüm fotoğraflara sizin gözünüzle bakmaya başladım tekrar. Ne ayrıntılar var ne ayıntılar. İnceledikçe o kadar güzel şeyler çı
kıyor ki şaşırır insan.

Nuri Murvet
11-10-2011, 18:07
Merhaba sayın ligustrum, Cumhur Tonba

Ağaç gövde ve kökleri

250793

aygün
11-10-2011, 19:00
Alın işte yine yakaladım:) (Şımardım mı ne)

Nü Ağacın solunda. Sağ kolu havada. Poz vermek istemiş olabilir mi?
Son anda Nuri Bey' in objektifini fark edip... Ama biraz utangaç galiba:)

Ve asıl ben teşekkür ederim Nuri Bey, siteye tekrar renk kattığınız için.

Eser İlhan
11-10-2011, 19:04
Haklısınız aygün. Hem de oldukça güzelmiş bu ağaç perisi ;)

Tura
12-10-2011, 07:11
Merhaba Nuri Mürvet, Eser İlhan, Aygün, ligustrum,Cumhur Tonba, Ayşe Yıldız ( Nerde Bu Kız)

Ve üst köşede bir meşale asılmış. Örümcek ağının ardını aydınlatmak için. Ağaç Perisi mi asmış ne?

Nuri Murvet
13-10-2011, 21:51
Sayın aygün

Sayın Eser İlhan

Sayın Tura

Siz öyle diyorsanız...

Doğrudur...

Ağaç gövde ve kökleri

251138

Tura
14-10-2011, 15:57
Merhaba Nuri Mürvet, Cumhur Tonba, Aygün, Eser İlhan. Ayşe Yıldız.

Şaşı baktım şaştım kaldım. Bir sürü insan ve balık motifi.
Deniz altında ki dünyaya hoş geldiniz.

aygün
14-10-2011, 18:40
Merhaba Nuri Mürvet, Cumhur Tonba, Aygün, Eser İlhan. Ayşe Yıldız.

Şaşı baktım şaştım kaldım. Bir sürü insan ve balık motifi.
Deniz altında ki dünyaya hoş geldiniz.

Merhabalar arkadaşlar...
Sn Tura bu kalabalığın sol üst tarafındaki sevgilileri de fark ettiniz mi?

Tura
14-10-2011, 20:21
Merhabalar arkadaşlar...
Sn Tura bu kalabalığın sol üst tarafındaki sevgilileri de fark ettiniz mi?

Etmem mi.

Peki siz, Onların hemen altlarındaki Deniz Kaplumbasını fark ettiniz mi? Kayanın üzerine çıkmış. Gece karanlıkta Yusuf diye ses çıkartır. Onlara bazı bölgelerde Yusufçuk derler.

aygün
14-10-2011, 22:02
Gördüm. Yani sanırım:))

aygün
16-10-2011, 08:43
İşte şimdi daha iyi gördüm. Ufacık bir şey.

Tura
16-10-2011, 16:15
Evet ufacık bir şey. Yakından görseniz dev gibi.

fatma sunay
16-10-2011, 18:00
Bugün şehire 4 km uzaklıktaki bir dere içinden kırkkilit otu toplamaya gittim. Burası asırlık çınarlarla dolu bir yer harikalar diyarı gibi. Çok ilginç ağaç köklerini çekip sizlerle paylaşmak istedim
.251443
251444

Bu güzelim kökün altında ateş yakarak yakmaya çalışmışlar çok üzüldüm.

251445

fatma sunay
16-10-2011, 18:30
251453

251454

251455

251456

251457

fatma sunay
16-10-2011, 18:45
251468

251469

kırkkilit otunu bağrına basmış bir kök

251470

251471

251472

fatma sunay
16-10-2011, 19:04
251479

bu ağaç sanki amuta kalkmış gibi

251480

iki kök birbirine öyle kenetlenmişki sanki bizi ayırmayın diye yalvarıyorlar

251481

251482

251483

fatma sunay
16-10-2011, 19:28
251488

251494

251495

251496

251497

hozat
16-10-2011, 19:39
Sevgili Fatma Sunay,

Çok güzel kareler yakalamışsın ellerine sağlık.
İnsanoğlunun doğaya zulmü hiç bitmiyor değil mi?
Altında ateş yakılmak istenen ağaca senin kadar benim de içim yandı.

Benim de içimi bu görüntü yaktı.

Ayakta durmak istiyordum telleri geçirdiler,
Yaptıkları yetmedi ki, çarmıha gerdiler.

251504

Not: Fotoğrafı ben çekmedim,başka bir farkındalığın kadrajından alıntıdır.

fatma sunay
16-10-2011, 20:12
251509

251511

251512

taşlar ve köklerin uyum içinde verdikleri pozlar

Evet hüzünlü son taşları bağrına basan ulu ağaçlar yapraklarını bağrında tutamıyor.
Bu duruma çok üzülen yapraklar ince saz eşliğinde
Dere kenarından geçtim
Soğuk sularından içtim
Ben bu dereye nerden düştüm
Bilemem bilemem bilemem.... türküsünü mırıldanarak sonsuz yolculuklarına çıktılar...<<<

251513

251514

fatma sunay
16-10-2011, 20:17
Sevgili Hozat

Doğayı umursamazsan doğa seni hiç umursamaz sözünü bu kareleri çekerken çok söyledim. Tabiat ananın evlatlarına böyle kötü muamele yaparsak tabiat anada aynısını bize yapacağından eminim.
Sizin resimde benimkinden farklı değil. İşkence işkencedir.
Selamlar....

Tura
17-10-2011, 07:32
Merhabalar.

Sayın fatma sunay.

Bu resimleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Usta bir heykeltraşın elinden çıkmış olan bu harukulade heykeller için hangisine ne yorumu yapacağımı şaşırdım. Beli bükülmüş ' İhtiyar Adamı' mı desem, Kucağına ' Odun Almış Kadını' mı desem, boylu boyunca gölge yere ' Uzanmış Dinlenen İnsanı' mı desem, hangisini desem şaşırdım.
Bu açıkhava müzesi nerede acaba.

Tura
17-10-2011, 07:32
Sayın Hozat;

Ve hâlâ bitmedi yaptıkları zülümler
Parça parça kıyıp ateşe de verdiler.
Kalpleri karanlık işkenceciler,işkenceciler.

fatma sunay
17-10-2011, 12:46
Sayın Tura haklısınız herbir kökü ve gövdeyi birşeylere benzeterek saatlerce gezinti yaptım. Bana çok huzur veren ve kafamı dinlendireceğim engüzel yerlerden biridir. Bu harikalar diyarı memleketim olan Erincan-Kemaliye ilçesindedir. Orta kısımda akan derenin sesi iki yanda da ulu ağaçlar gez gezebildiğin kadar. Şekil bezetmeleriniz çok güzel . Selamlar...

Nuri Murvet
17-10-2011, 16:11
Merhaba sayın Tura, aygün, hozat, fatma sunay

Şaşırdım ne söyleyeceğimi....

Kırkkilit otu nelere kadir sayın fatma sunay, siz toplayacağınız bitkileri bahane edin sık sık araziye çıkın bence, gözlerimiz bayram etti. Gezen ayaklarınız, gören gözleriniz dert görmesin...

Tura
17-10-2011, 16:28
Merhaba Nuri Mürvet,fatma sunay,Aygün, Hozat, Ayşe Yıldız, ligustrum,Cumhur Tonba.

Sayın Fatma Sunay'ın resimlerine yeniden bakarken mesaj 445 2inci fotoğraf.

Başı sarıklı bir adam ağacın dibinde yakmış olduğu ateşin iyice tutuşması için ateşi üflüyor.

Tura
17-10-2011, 16:45
Mesaj 439

1 Resim
Eski Mahallemizdeki Bulgur dibeği.

2 Resim

Kayadan kayaya atlayan yabani Teke.

Tura
17-10-2011, 16:47
Mesaj 440

1 Resim

Belinden Doğru eğilmiş bir insanın kalça ve bacakları.

3 Resim

Kolları ile yükünü bağrına basmış bir kadın

Tura
17-10-2011, 16:49
Mesaj 441

1 Resim

Dalgaların oyduğu deniz kıyısında bir mağara.

Mesaj 442

3 Resim

Ağacın gölgesine uzanıp yatan kolsuz adam. Cansız mı, huzuru burdamı arıyor.

Eser İlhan
17-10-2011, 17:02
Merhaba Nuri Mürvet,fatma sunay,Aygün, Hozat, Ayşe Yıldız, ligustrum,Cumhur Tonba.

Sayın Fatma Sunay'ın resimlerine yeniden bakarken mesaj 445 2inci fotoğraf.

Başı sarıklı bir adam ağacın dibinde yakmış olduğu ateşin iyice tutuşması için ateşi üflüyor.

Siz söyleyince gördüm. Ama asıl mesele, siz nasıl gördünüz...
Hayal gücünüzün önünde şapka çıkarıyorum :p

fatma sunay
17-10-2011, 19:11
Sayın Nuri bey ben dere tepe gezer ot toplarım ve çok ilginç manzaralar karşıma çıkar. Resim çok çekerim ama paylaşmaya çekindim. Sizler beğenirseniz ben gittiğim her yerin resmini kare kare yüklerim. Güzel sözleriniz beni mutlu etti. Selamlar...

fatma sunay
17-10-2011, 19:14
Sayın Tura

Ne kadar güzel benzetmeler bunlar hayal gücünüz hayranım...

Nuri Murvet
17-10-2011, 20:56
Siz söyleyince gördüm. Ama asıl mesele, siz nasıl gördünüz...
Hayal gücünüzün önünde şapka çıkarıyorum :p

Sayın Tura

Sayın Eser İlhan'nın mesajına katılmamak elde değil bende yorumlarınız karşısında şapka çıkartıyorum...

Nasıl bakılması gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum ama nafile....

Nuri Murvet
17-10-2011, 20:59
Sayın Nuri bey ben dere tepe gezer ot toplarım ve çok ilginç manzaralar karşıma çıkar. Resim çok çekerim ama paylaşmaya çekindim. Sizler beğenirseniz ben gittiğim her yerin resmini kare kare yüklerim. Güzel sözleriniz beni mutlu etti. Selamlar...

Sayın fatma sunay

Siz fotoğraflarınızı paylaşın, en sıkı takipçiniz ben olurum...

Bizi bu güzelliklerden mahrum etmeyin, lütfen....

Nuri Murvet
19-10-2011, 17:39
Ağaç gövde ve kökleri

251779

hozat
19-10-2011, 23:02
Bu ağaç gövdesinin belirgin bir özelliği yok belki ama,
gövdesinin arasında barındırdığı mantarla kendini özel kıllıyor.

251793

Tura
20-10-2011, 06:51
Merhaba Nuri Mürvet,nrduran,Hozat,Aygün, Eser İlhan, fatma sunay, Ayşe Yıldız.

Mesaj 460

İlk bakışta bir Panda Başı ve bir İspanyol Kadın Dansçı şekli farkettim. Ayşe Yıldız olsaydı siyah kalemle işaret içerisine alırdı.

Tura
20-10-2011, 06:53
Mesaj 461

Sayın Hozat, yavrusunu kesesinin içerisine almış bir Kanguru.

Eser İlhan
20-10-2011, 07:00
Mesaj 460.............bir İspanyol Kadın Dansçı şekli farkettim. Ayşe Yıldız olsaydı siyah kalemle işaret içerisine alırdı.

Sayın Tura, ben de geriye bükülmüş bir gövde gördüm ama onu nasıl tarif edeceğimi bilemediğimden bir şey yaz(a)madım. "Ispanyol kadın dansçı" işte yine hayal gücünüz :p :p

Tura
20-10-2011, 08:58
Merhaba Eser İlhan

Yine bakarken bir domuz başı ile secdeye kapanmış bir insan fakettim.
Bu resim anlaşılır mı acaba.

251801

mrduran
20-10-2011, 09:52
Merhabalar efendim,

Nasıl görebilecektim ki ben, o sevgilileri ve kaplumbağayı, Sayın; Aygün ve Tura' nın müşterek çabaları olmasaydı.

Nerden bilebilecektim ki ben ''Kırkkilit'' i, Sayın Fatma Sunay' ın, Doğa ile iç içe yaşayıpta, ta içine nüfuz etme çabası olmasaydı.

Nasıl görebilecektim ''Nazlıcan'' 'ın, O muhteşem güzellikler içinde dahi, kendine has güzellikler ile ön planda yer alabileceğini(ALLAH Zeval vermesin-sağlık içinde ömrüne ömür katsın inşallah). Sayın Tonba' nın doğa ile bütünleşme çabaları içindeki tesbiti olmasaydı.

Samimiyet nedir, nasıl öğrenebilecektim ki ben, Sayın Aygün Hocamın, ütüsünü bile içten itirafını,.. medeni cesareti olmasaydı.

Nerden varabilecektim ki ben muhayyile azmine, Sayın Ligustrum'un, istenirse, sıpanın da doğa içinde gözlemlenebileceği sonucuna, güzel tesbiti olmasaydı.

Nereden bilebilirdim ki, Sayın Eser İlhan' ın bilgeliğinin, ''fotoşop''; sadece doğallığın yaşlılık izlerinin ört bası için değilde, doğallığın yaşam izlerinin daha net algılanabileceğine vesile olabileceğini.

Nasıl diyebileceğim ki, Siz Sayın Nuri Murvet' in paylaşma/birleştirme/konuşturma/tartışma/münakaşa/birlikte hazmedilecek-paylaşılacak sonuc....

Olmadı..son paragrafı yok sayın, değerlendirmeyin, mümkünatı yok,olamaz ki.. Zaten amacı o, demeye gerek var mı ki?

Siz Sayın Hocam Nuri Murvet, Sağ olun, bu güzel sayfa ile amaçlarınızı, amaçlarımız ile birleştirebileceğiniz için.

Sayın Hozat Hocam' ın cümlesi ile;

''Paylaşmak Güzeldir''

Cümleten saygılarımla lütfen.

Eser İlhan
20-10-2011, 10:19
Merhaba Eser İlhan

Yine bakarken bir domuz başı ile secdeye kapanmış bir insan fakettim.
Bu resim anlaşılır mı acaba.

251801

Evet, siz söyleyince görmek kolay. Mesele onları "ilk göz " olarak fark edebilmek. Biliyorsunuz, mürekkep lekeleri ile yapılan ünlü bir test vardır. Kendimi sıklıkla o testte hissediyorum resimlere bakıp hayal gücümün sınırlarını zorlarken :p

Nuri Murvet
20-10-2011, 20:11
Merhaba sayın hozat, Tura, mrduran, Eser İlhan

Ben fotoğrafın geneline bakıp koç başına benzetmiştim.

Sayın hozat sağlıklı görünen köklerde mantar, ayrıntıyı güzel yakalamışsınız.

Nuri Murvet
20-10-2011, 20:14
Ağaç gövde ve kökleri

251844

mrduran
21-10-2011, 00:01
Merhaba Sayın Nuri Murvet, Eser İlhan, Tura, Hozat;

Mesa Verde/Pueblo köyünü kim koymuş oraya?

Sümela Manastırı da olabilir. Sayın Tura' ya önlem olarak:))

Cümleten Saygılarımla lütfen.

Tura
21-10-2011, 12:45
Ağaç gövde ve kökleri

Merhaba Nutri Mürvet,mrduran, Hozat, Eser ilhan, Aygün, fatma sunay

Bu resimde bir deniz kızı farkettim. Kocaman bir şey ve onunla konuşan kayaların üzerine oturmuş, elinde ritim sopası olan küçük bir kız çocuğu. Deniz kızına ne öğretiyor dersiniz.

mrduran
21-10-2011, 16:13
Sayın Tura haklısınız.

Ama elindeki Sarmısak, sopa değil(sitemizin anlamına uygun). :))

Saygılarımla lütfen.

Tura
21-10-2011, 17:01
Sayın Tura haklısınız.

Ama elindeki Sarmısak, sopa değil(sitemizin anlamına uygun). :))

Saygılarımla lütfen.

Bir kez daha bakmalıyım. Sarımsak olduğuna emin değilim.

Tura
21-10-2011, 17:02
Ben fotoğrafın geneline bakıp koç başına benzetmiştim.

Sayın Nuri Mürvet.

Evet koç başı, haklısınız.

fatma sunay
21-10-2011, 22:08
469
Mağara içi sarkıklarına benzettim..

aygün
22-10-2011, 06:37
Merhaba Nuri Mürvet,nrduran,Hozat,Aygün, Eser İlhan, fatma sunay, Ayşe Yıldız.

Mesaj 460

İlk bakışta bir Panda Başı ve bir İspanyol Kadın Dansçı şekli farkettim. Ayşe Yıldız olsaydı siyah kalemle işaret içerisine alırdı.

Merhaba Tura Abi,
Yine yorumunuzu okumadan önce benzer şekilde düşündüm;
Nü ağaçtan ayrılmaya çalışıyor ama kısacık kollarıyla da olsa ağaç engel olmaya çalışıyor, çabalıyor:

"Gitme"

mrduran
22-10-2011, 21:04
Sayın Aygün Hocam;

Hoş geldiniz efendim. Ve şimdi ben ne yapacam. Bu seferde, çerçeveye bakan bir kişi olarak yanıldığımı anladım. Bütününü çok güzel ifade ettiniz, Her ikinize de katılmak zorundayım.

Gerçekten, ta o ağacın ruhuna giren ve onu okuyan bir gözlem efendim.

Saygılarımla Cümleten.

Nuri Murvet
23-10-2011, 19:00
Merhaba sayın mrduran, Tura, fatma sunay, aygün

Ağaç gövde ve kökleri

252349

Tura
24-10-2011, 14:27
Merhaba Nuri Mürvet, mrduran, fatma sunay, Aygün, Eser İlhan, Hozat.

Bolu ilini anlatıyor gibi. Bir tarafta Kartalkaya kayak pisti, bir tarafta Abant gölü, bir tarafta Bolu Dağı Tüneli.

Nuri Murvet
24-10-2011, 22:01
Merhaba sayın Tura

Ağaç gövde ve kökleri

252482

mrduran
24-10-2011, 22:10
Cümleten merhaba efendim,

Sayın Tura bana şans tanıyor sanırım. Sadece Kartalkaya' yı görmedim. Diğerleri ile alakası yok:))

Bence Ağaçkakan komşusundan ders alıp uygulamaya geçen devekuşu yavrusu, üstelik kabuğu delerken de Sayın Tura' ya göz kırpıyor gibi.(Sağ taraftakafasını uzatmış)

Saygılarımla lütfen.

Ağaçkakan' dan uçmayı da öğrenip, Bolu'ya gelebileceği ihtimaldir ama efendm.

mrduran
24-10-2011, 22:16
Merhabalar Sayın Nuri Murvet, Tura, Aygün, Fatma Sunay, Eser İlhan;

Son resim sanki ben gibi, Tarih öncesi çağlarda taş devrini kaçıran bir salyangoz, mecburen, bir sonraki ''Ağaç Devri'' trenine binmiş ve ağaçlaşmış efendim.

Cümleten Saygılarımla lütfen .

aygün
25-10-2011, 06:10
Merhaba sayın mrduran, Tura, fatma sunay, aygün

Ağaç gövde ve kökleri

252349

Yaralamış birileri; ta yüreğinden. Henüz çok taze.

Tura
25-10-2011, 15:37
Merhaba Nuri Mürvet, Aygün Öğretmenim. mrduran, Eser İlhan, fatma sunay.

Evet Aygün Öğretmenim; yaralı yüreği gördüm. Hafifçe başımı eğince yarayı gördüm efendim. Yüreğide fark ettim. Gören göz görüyor.

Mesaj 480 Tam bir kurbağı, hem de yeşilinden.

Nuri Murvet
27-10-2011, 20:30
Merhaba sayın mrduran, aygün, Tura

Ağaç gövde ve kökleri

252845

Eser İlhan
27-10-2011, 20:41
Devasa bir ingiliz anahtarı :p

fatma sunay
28-10-2011, 16:40
Çok büyük bir yılan ağzını açmış bize bakıyor.

Sevgi Durul
28-10-2011, 16:52
Çocukluğumuzda okuduğumuz masallardaki ağzını kocaman açmış dev.

aygün
28-10-2011, 17:07
Bence de bu bir dev. Dudaklarını aralamış. Susamış mı ne.

Tura
28-10-2011, 17:16
Şuna bakın, çok ta sevimli.

Bugünlerde futbol stadlarında reklam amaclı acaip kıyafetli devasa kişilikler dolaşıyor. Onlardan biri olmalı.

Eser İlhan
28-10-2011, 17:17
Devasa bir ingiliz anahtarı :p

Hay Allah arkadaşlar, sizin yorumlarınızı okuyunca kendimi birden çok fazla "teknik" hissettim :o Bir deve "ingiliz anahtarı" demek hiç de uygun düşmedi :p

fatma sunay
28-10-2011, 17:35
252970

252971

252974

252975

252976

fatma sunay
28-10-2011, 17:55
252978

252979

252980

252981

252982

fatma sunay
28-10-2011, 18:07
252983

252984

252985

252986

252987

fatma sunay
28-10-2011, 18:57
253002

253003

253004

fatma sunay
28-10-2011, 19:11
253005

253006

253007

253008

mrduran
28-10-2011, 20:28
Merhabalar efendim, saygın hocam ve konuklarına:

Şimdi size akşam cimnastiği yaptırayım, sağlığınız için:))

İngiliz anahtarına ters bakın, veya monitoru 180 derece çevirip bakın lütfen:)). Son kısmı, engin hoş görülerine sığındığım, karadenizli dostlarım içindir.

Bence şimdi devasa bir ''Jurasik park'' yaratığı oldu.

Sayın Fatma Sunay, mangal gibi yüreğiniz ile oralarda ağaç resimlemişsiniz, maşallah efendim, güzellik ve farklılıkları yakalamada üstünüze yok, teşekkürler lütfen. Sayenizde benim için ücrada kalan yerleşim yerlerinin güzel yaşamını keşfettim.

Sayın Murvet,Tura, Sunay, Aygün ve İlhan Hocalarıma saygılar lütfen.

Eser İlhan
28-10-2011, 20:45
Şimdi size akşam cimnastiği yaptırayım, sağlığınız için:))

İngiliz anahtarına ters bakın, veya monitoru 180 derece çevirip bakın lütfen:)). Son kısmı, engin hoş görülerine sığındığım, karadenizli dostlarım içindir.

Baktım. Koca dudaklı bir yerli kafası oldu :p :p

mrduran
28-10-2011, 22:00
Bende karadenizliler gibi baktım efendim.
Fakat yerli saklanmıştı sanırım hocam:))

Saygılarımla lütfen.

Eser İlhan
29-10-2011, 07:50
Bende karadenizliler gibi baktım efendim.
Fakat yerli saklanmıştı sanırım hocam:))

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran, sizin için yerliyi saklandığı yerden (photoshop yardımı ile) çekip çıkarmaya çalıştım. Bir bakın bakalım,olmuş mu?? (Belki de yerli değil de arkadaşların sözünü ettiği bir dudağı yerde bir dudağı gökte bir devdir bu, ne dersiniz?) Ne yazık ki sadece boynu ve gözleri ve biraz da burnu var, kafasının üst kısmı kadraj dışında kalmış :p

253091