PDA

View Full Version : Nefin Nur / Salon

Nefin Nur
13-02-2011, 13:19
Herkese merhaba,

ben çocukluğumdan beri çiçeklere ve bahçelere bayılırım ama maalesef evimiz dar olduğu için annem evde çiçek beslememe izin vermiyordu. 1,5 yıl önce evlendim ve şu anda salonum çiçekten geçilmiyor :)

Çiçeklerle uğraşmayı çok seviyorum ama maalesef evim arka tarafta olduğu için hiç güneş almıyor ve çiçeklerim sürekli soluyor,bende ısrarla gidip aynılarından tekrar alıyorum,

yeni merakım tohumdan çiçek yetiştirmek,geçen hafta internetten 9 tane çiçek tohumu aldım (mor salkım, aşk mercanı, kokulu selluka,petunya,gül hatmi,tatar hanımeli,gül ağacı,aynı safa ,zinnia elegans) daha öncede kaktüs tohumu almıştım.

bugün tohumları dikmeye karar verdim ,bütün aşamaların fotoğrafını çekip yayınlamayı düşünüyorum,inşallah başarabilirim

İnşallah hayalimdeki bahçeli eve kavuşursam çiçeklerimin hepsini bahçeme dikicem :p

Bahar
13-02-2011, 17:24
Başarılar dilerim, uğraşla azim bir araya gelince neden olmasın.

Nefin Nur
13-02-2011, 17:44
gül ağacı tohumunun 8 tanesini ıslak pamuğun içine koydum bakalım tutacakmı

Nefin Nur
13-02-2011, 17:45
Bahar hanım,

iyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Nefin Nur
13-02-2011, 17:58
Petunia tohumlarını görünce açıkcası şok oldum, o kadar minikler ki tutacakları konusunda çok endişeliyim, ama Allah'tan umut kesilmezmiş :)

Nefin Nur
13-02-2011, 18:09
fettoniaları bugün bahçe dünyasından aldım, çok solgun duruyorlardı, içlerinden en iyilerini seçmeye çalıştım umarım çürümezler,
ikinci resimde görebileceğiniz cam fanus içine dikmeyi düşünüyorum ama öncelikle birkaç gün evimde misafir edeyim kendilerine gelsinler diye düşünüyorum

ligustrum
13-02-2011, 18:56
Herkese merhaba

yeni merakım tohumdan çiçek yetiştirmek,geçen hafta internetten 9 tane çiçek tohumu aldım (mor salkım, aşk mercanı, kokulu selluka,petunya,gül hatmi,tatar hanımeli,gül ağacı,aynı safa ,zinnia elegans) daha öncede kaktüs tohumu almıştım.

bugün tohumları dikmeye karar verdim ,bütün aşamaların fotoğrafını çekip yayınlamayı düşünüyorum,inşallah başarabilirim
:p

İnşallah Nefin Nur.
İzlediğimizi bilesiniz, sizi değil çiçeklerinizi!
Tohum, fide ve olgun çiçek. İnşallah görürüz...

Nefin Nur
14-02-2011, 17:07
Merhabalar Ligustrum,
iyi dilekleriniz için teşekkürler,

aygün
14-02-2011, 17:24
cam fanus içine dikmeyi düşünüyorum

Bence olduğu gibi saksısıyla yerleştirin. Boşlukları da yine taşlarla doldurup fanusa ekilmiş görüntüsü verirsiniz. Direk fanusa ekerseniz altı delik olmadığından bitkinizi kaybedersiniz.

Ayşe Yıldız
14-02-2011, 18:55
fettoniaları bugün bahçe dünyasından aldım, çok solgun duruyorlardı, içlerinden en iyilerini seçmeye çalıştım umarım çürümezler,
ikinci resimde görebileceğiniz cam fanus içine dikmeyi düşünüyorum ama öncelikle birkaç gün evimde misafir edeyim kendilerine gelsinler diye düşünüyorum

Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Bu bitkinin adı Hypoestestir. Fittoniaların renk dağılımı daha simetrik oluyor.

endgame
14-02-2011, 19:41
Çok şirin başarılar gerçekten :)

Nefin Nur
15-02-2011, 15:34
sayın Aygün,

fikriniz için teşekkürler,

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=307285
ekteki sayfayı inceledikten sonra cam fanusa dikmeye karar verdim,inşallah tutar,eğer tutmazsa sizin fikrinizi uygularım ama önce denemek istiyorum :)

Nefin Nur
15-02-2011, 15:43
Ayşe hn,

Çiçekleri Bahçe dünyasından aldım,saksıların üzerinde ki etikette fittonia yazıyordu :(

evde başka bir çiçeğim daha var ,onu satanda fittonia demişti,resmini ekliyorum,inşallah bu resimdekiler doğrudur ;)

çok sevdiğim bir çiçek ama malesef soluyor :(

Nefin Nur
15-02-2011, 15:44
sayın csydn ve endgame

iyi dilekleriniz için teşekkürler :)

Sevgi Durul
15-02-2011, 16:29
En son yüklediğiniz fittonya, üç renk yan yana olanlar hypoestese benziyor.
Bu arada sayfanız hayırlı olsun.

Nefin Nur
15-02-2011, 17:44
fittoniayı eşimin ailesi hediye getirdi,benim için çok önemli, ilk geldiğinde çok güzeldi, adeta nakış gibi, görünce bayılmıştım ama sanırım iyi bakamadım solmak üzere, bu siteden aldığım bilgilerle üzerinde çalışıp kurtarmaya çalışıcam

Nefin Nur
15-02-2011, 17:51
dün akşam tatar hanım eli tohumlarını ılık sudan çıkarttım ve soğuk uygulama yapmak için hazırladım, şu an buzdolabında duruyorlar, 3 ay nasıl sabredicem bilemiyorum, bence tohumları ekince 2 gün sonra fide vermeli, eşim bu tohumların beni terbiye edeceğini söylüyor,böylece sabırlı olmayı öğrenecekmişim :p

Nefin Nur
15-02-2011, 17:54
dolmalık biber gibi oldular :)

Doğayla Barış
15-02-2011, 18:14
Sayfanız hayırlı olsun.Çiçekleriniz çok güzel.Eşiniz doğru söylemiş,doğa bir öğretmen gibi insanı eğitiyor.İnşallah tohumları büyütmeyi başarırsınız. Size bol çiçekli günler diliyorum.

Nefin Nur
15-02-2011, 18:23
teşekkürler,inşallah büyürler,gerçekten emek ve sevgi veriyorum :)

Nefin Nur
23-02-2011, 16:17
biraz önce petunya tohumlarını diktiğim saksılarun iki tanesinde minicik yeşillikler gördüm :)
inşallah petunyadır,bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor bilmiyorum acaba üzerinde ki streç filmi açsam mı???

en iyisi biraz araştırma yapayım,yeşereceğini hiç düşünmediğim için ne yapmam gerektiğini araştırmamıştım

Nefin Nur
24-02-2011, 20:07
Allah'ım minicik şirin petunyam benim :)) dün su verdim ve üzerindeki poşeti açtım,inşallah tutar :))

Nefin Nur
25-02-2011, 16:33
:( :confused: benim sevgili,minicik,şirin petunyalarım galiba tutmadı,az önce baktım toprağa yapışmıştı :(( biraz su verdim,yarın sabah bakalım kendilerine geleceklermi

sariefe
26-02-2011, 07:56
Sayın Nefin Nur, umarım bitkileriniz hakkındaki tüm dilekleriniz kabul olur. Emek ve sevgi verdiğiniz resimlerden belli oluyor. Yalnız bazen bunlar yeterli olmaz. Yani bitkilerin ihtiyaçlarını sadece sevgi ile gideremeyebiliyoruz. Mevcut şartlarda uygun bitkileri yetiştirmek adına araştırma yapıyor musunuz? Yoksa beğendiğiniz herhangi bir bitkiyi mevcut şartlarınıza mı uyduruyorsunuz? Mesela fittonianız çok sağlıklı gözükmüyor. Gerekli ışığı alamadığı anlaşılıyor. Eviniz güneş almıyorsa, gölge seven bitki türlerini yetiştirmenizi öneririm. Aksi halde zayi olan her bitkiniz için üzülürsünüz. Yenilerini almak sorunu ne kadar çözer bilemiyorum. Umarım istediğiniz güzelliklere kavuşursunuz.

Saygılarımla...

Nefin Nur
27-02-2011, 20:57
Satın Sarı Efe,

iyi dilekleriniz için teşekkürler,aslına bakarsanız evimde hangi çiçek yetişebilir bu konuda araştırma yapmadım, hep sevdiğim çiçekleri aldım , çiçeklerime bakmak ,onlara bakarken hayal kurmak bana huzur veriyor,

galiba bitkilerde insanlar gibi ,sadece sevgi yetmiyor , dediğiniz gibi mevcut şartlara uydurmaya çalışıncada olmuyor ama napalım. yazdıklarınızdan sonra düşündüm de ,bir an için kendime benzettim onları,bende bana uymayan yerlere ne kadar uyum sağlamaya çalışsamda duramıyorum,içim daralıyor,mutsuz oluyorum, sanırım bu akşam çiçeklerime saatlerce bakmaya ihtiyacım var :)

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler
iyiakşamlar

Nefin Nur
28-02-2011, 16:10
aman Allahım.... gül ağacı tohumlarından bir tanesi yeşermiş :)))
şimdi acaba üzerindeki poşeti açıp su versem mi???? tohumdan gül ağacı yetiştiren varmı????Allahım inşallah tutar

İremsıla
28-02-2011, 17:33
Güzel çabalarınızı izlemek ne kadar hoş sizi tebrik ederim.fitonyalara bayıldım,en kısa zamanda ben de almayı düşünüyorum.

Nefin Nur
02-03-2011, 17:52
Sayın İremsila,

teşekkürler,fittoniaları kavanoza diktim,sanırım biraz fazla toprak koymuşum,kavanozun dışına çıktılar :) hafta sonu fotoraflarını yayınlarım inşallah,çiçeklerin hepsi o kadar güzelki marketlere gittiğimde hepsini alasım geliyor :)

Satı Uğurtan
02-03-2011, 18:41
Sevgili Nefin Nur,sendeki bu bitki sevgisi ve azmi olduktan sonra her bitkiyi yaşatacağınız kesin, ayrıca bizlerden bitki isteğin olursa, ben kendi adıma yapmaya hazırım sevgiler.

Nefin Nur
07-03-2011, 16:23
Merhabalar Satı hanım,

güzel mesajınız için teşekkürler,malesef tohumların büyük bir kısmı küflendi :(( çiçek mağazalarında küf için ilaç olmadığı için kullanamamıştım, % 10 luk kısmı bile yaşasa çok mutlu olucam,bitki göndermekle ilgili teklifiniz için çok teşekkür ederim,sanırım evim çiçeklerle dolsa yinede bana yetmez :)) sevgilerimle...

Nefin Nur
07-03-2011, 16:31
ekteki resim 40 tane gül ağacı tohumundan tutan tek tohuma ait,minicik yeşil fideyi görünce çok sevinmiştim,dün baktım boynunu bükmüş,biraz suladım, bugün işten gelince normal olacağını sanıyorum ama boynunu daha çok bükmüş :(
acaba bu durumda ne yapmam gerekiyor?**

ligustrum
07-03-2011, 19:27
Sayın Nefin nur
Fazla sulama ve olumsuz çimlendirme ortamı
problemi nedenlerini araştıralım.
Deneye yanıla gidilecek, düzelecek inşallah.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23486&highlight=fitilli

asumandilek
07-03-2011, 19:39
Sayın İremsila,

çiçeklerin hepsi o kadar güzelki marketlere gittiğimde hepsini alasım geliyor :)

Ne kadar tanıdık bir duygu. İnanın hiçbirimiz sizden farklı değiliz. Tohumlarınızı merakla izliyoruz. Emeğinize sağlık.

gardenya_
13-03-2011, 23:34
nefın nur hanım ben petunyaları merak ettım acaba fılızlendılerımı ........

Nefin Nur
19-03-2011, 21:27
malesef hepsi mefta :((
gül ağacı tohumlarımda tutmadı:((
sellukalarda tutmadı:((
mor salkımda tutmadı:((

28 tane bardağa kaktüs tohumu dikmiştim sadece 6 bardaktakiler tuttu,

10 bardağa aşk mercanı dikmiştim,4tane bardaktakiler filizlendi,

ayrıca dolapta bir sürü tatar hanım eli tohumum var,3 ay buzdolabında durması gerekiyormuş,onları mayıs ayında dolaptan çıkartabilicem,inşallah onlar tutar :))

ligustrum
19-03-2011, 22:01
Sayın Nefin Nur;Tohumlar çimlenme kabiliyetini kaybetmişler veya
Çimlendirme ortamı (harç) uygun değildir.
Sağlıcakla kalın.

Nefin Nur
20-03-2011, 05:39
sanırım en büyük sorun benim mantar ilacı bulamamış olmam,sadece karaköyde bulşabilirmişim ama benim yolumda oraya hiç düşmüyor :(
inşallah seneye daha hazırlıklı bir şekilde tohum işiyle uğraşmayı düşünüyorum

CEBECİ
20-03-2011, 18:11
tohumlarınızı merakla takip ediyordum çok üzüldüm umarım tekrar denediğinizde başarılı olursunuz.Ben de formdan öğrendiğim bilgiler ışığında tohumdan ekim yaptım yosun karışımı torf içerisine kısmen başarılı oldum sanırım az ve sık sulama yapmak gerekiyor

Nefin Nur
21-04-2011, 18:30
herkese merhaba,

eyüpte açılan bahçe marketi gezen varmı? çok güzele benziyor,acaba saat kaçtan kaça kadar açıktır??çok yeni bir yer olduğu için sanırım henüz kimse gitmemiştir,
bu hafta çok yoğunum ben gidemem malesef

Nefin Nur
21-04-2011, 22:11
tohumlarınızı merakla takip ediyordum çok üzüldüm umarım tekrar denediğinizde başarılı olursunuz.Ben de formdan öğrendiğim bilgiler ışığında tohumdan ekim yaptım yosun karışımı torf içerisine kısmen başarılı oldum sanırım az ve sık sulama yapmak gerekiyor

sayın Cebeci,

huylu huyundan vaz geçmezmiş,tekrar denemeyi düşünüyorum,bu sefer bilgileri okucam,küf ilacıda aldım, birde evim biraz olsun güneş görse ne güzel olurdu,sulamada da hata yapıyorum galiba,

bir zamanlar bi çizgi film vardı ,hayvanları çok seven bir kız vardı ama hep zarar verirdi,yanılmıyorsam kediyi yıkamaya felan kalkmıştı, kendimi bazen o kıza benzetiyorum,bende çiçekleri çok seviyorum ama sevgimle onları boğuyorum galiba :(

sariefe
21-04-2011, 22:18
Sayın Nefin Nur market Eyüp' de değil Alibeyköy' de. Güzel bir market. Bitki çeşidi açısından zengin. Öyleki sucul bitkiler bile var. Yeni açılmış olmanın verdiği ferahlık ve renklerle cıvıl cıvıl bir yer. Bitkilerin sağlıklarıda çok iyi. Tek sorun ücretler. Hele de Yalova' daki seraları gezip fiyatları gördükten sonra insanın eli zor gidiyor. Yinede uygun fiyata birşeyler bulunabilir. Özellkikle sukulentler ucuz. Alışveriş dışında gezmek bile mutlu ediyor seveni. Tavsiye ederim.

Bu arada çizgifilmdeki kız da "Elmayra" idi sanırım ;)

Saygılar...

Nefin Nur
21-04-2011, 22:34
Sayın Nefin Nur market Eyüp' de değil Alibeyköy' de. Güzel bir market. Bitki çeşidi açısından zengin. Öyleki sucul bitkiler bile var. Yeni açılmış olmanın verdiği ferahlık ve renklerle cıvıl cıvıl bir yer. Bitkilerin sağlıklarıda çok iyi. Tek sorun ücretler. Hele de Yalova' daki seraları gezip fiyatları gördükten sonra insanın eli zor gidiyor. Yinede uygun fiyata birşeyler bulunabilir. Özellkikle sukulentler ucuz. Alışveriş dışında gezmek bile mutlu ediyor seveni. Tavsiye ederim.

Bu arada çizgifilmdeki kız da "Elmayra" idi sanırım ;)

Saygılar...

aa evet Elmyra,ne şirin kız değilmi :)))

http://www.youtube.com/watch?v=LAlQoei16AM

yukardaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim :D tazmanya canavarına bile zarar verebiliyor:D

Nefin Nur
21-04-2011, 22:35
ayyy ben bu tazmanya canavarınada bayılırdım :))

ligustrum
22-04-2011, 03:55
Hangisi canavar dı?

Nefin Nur
22-04-2011, 05:17
Hangisi canavar dı?

evet hangisi canavar belli değil :D

berrinb
28-04-2011, 23:23
Sayın Nefin Nur, tohumlar için bir hayli emek vemişsiniz,üzülmeyin,tohumların bazısı bayat olabilir.Benim bildiğim kadarıyla tohumdan gül çok zor elde edilir.Tavsiyem gölgede olabilecek salon çiçekleri ile salonunuzu cennete çevirirsiniz.Mesela afrika menekşesi,salon yukkaları ,cam güzelleri küpeler gölge sever.Bir deneyin,fideleri de ucuz oluyor.Başaracağınıza eminim,hevesiniz kırılmasın.İyi günler dilerim.

gilan
29-04-2011, 09:18
Biz bahçede iklimimize uymayan bitkilerle uğraşıyoruz, siz de evde ortamınıza uymayanlarla. :D

Aslında bir kurtulsak şundan da ortama göre bitki seçmeyi başarabilsek o kadar mutlu olacağız ki. :)

Ortama uymayan bitkileri alıp ölmelerini izlemek, sora aynısından tekrar almak sizi daha da üzer. Evinizin güneş almaması çok mühim değil. Aydınlık isteyen ama direkt güneş almaması gereken bir sürü çiçek var. Onları pencere kenarlarına yerleştirerek çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Berrin Hanım çok güzel örnekler vermiş.

Tohumdan bitki yetiştirmek için de Zeki Bey'in (Zeki Yağlı) bu konuda çok eğitici bir başlığı var. Ona mutlaka bakın. Genelde bu iş ilk seferde olmuyor zaten, umutsuzluğa gerek yok. :)

Bol çiçekli günler dilerim. :)

Nefin Nur
01-05-2011, 17:08
Sayın Nefin Nur, tohumlar için bir hayli emek vemişsiniz,üzülmeyin,tohumların bazısı bayat olabilir.Benim bildiğim kadarıyla tohumdan gül çok zor elde edilir.Tavsiyem gölgede olabilecek salon çiçekleri ile salonunuzu cennete çevirirsiniz.Mesela afrika menekşesi,salon yukkaları ,cam güzelleri küpeler gölge sever.Bir deneyin,fideleri de ucuz oluyor.Başaracağınıza eminim,hevesiniz kırılmasın.İyi günler dilerim.

sevgili Berrinb ,

tohumlarım için gerçekten üzüldüm ama vazgeçmedim,şu an elimde sadece 1 tane tutmuş aşkmercanı ve 3 küçük bardakta kaktüs kaldı,önümüzdeki yıl daha bilinçli deneme yapmayı düşünüyorum **** umuyorum :D:D

mutfağımda birkaç tane afrika menekşesi var,salonumda da birkaç çeşit salon çiçeği var ama ben çiçek almaya doymuyorum :p bu hafta sonu yine çiçek aldım

inşallah birgün bahçem olursa daha çok şey alıcam

iyigünler

ilksenozturk
02-05-2011, 07:08
sn nefin nur, sayfanız hayırlı olsun.
h,kayeniz benimkine çok benziyor; evimiz küçük diye annem bitki istemezdi (haklıydı tabi) evlenince de evimi bitkilerle doldurdum hemen. hatta evimizi değiştireceğim zaman mutfaktan banyodan daha önemlisi güneş almasıydı. çok şükür küçücük de olsa bahçesi olan bir eve geçeceğim yakında :) umarım hikayenin bu tarafı da benzer.
çiçekler konusunda eviniz güneş almıyorsa gölgesever salon bitkilerini şiddetle tavsiye ederim; sizi üzmezler. difenbahia ve devetabanı bunların başında, ayrıca barış çiçeği de son derece kanaatkar bir bitki. tabi belki de bunlar zaten elinizde var, bilemiyorum.
tohum konusunda da limon ile başlamanızı tavsiye ederim aslında. hem de sınırsız bir tohum kaynağı olur elinizin altında :)

Nefin Nur
02-05-2011, 07:12
herkese günaydın,

cumartesi günü önce alibeyköyde açılan bahçe markete gittik,fiyatlar bana biraz pahalı gibi geldi ama birkaç tane çiçek aldım,

3 adet erica tanesi 5tl toplam 15 tl
1 adet orman gülü 10 tl ( ama biraz ufaktı inşallah balkonumda yaşar)
1 adet cam güzeli 3 tl
1 adet ağaç tohumu 2,5 tl
1 adet ayçiçek tohumu 2.5 tl
3 adet kaya koruğu tanesi 4 tl toplam 12 tl

sonra bayrampaşada bahçe dünyasına geçtik
1 adet pelargonium zonale (ben sardunya olarak biliyorum) 3,90 tl
3 adet fittonia tanesi 2,5 tl toplam7,50 tl
1 adet oval seramik saksı 10.90 tl ( içine fittoniaları diktim süper oldu)
3 adet renkli saksı tanesi 2,5 tlden toplam 7,5 tl

yani toplamda 75 tlyi verip gelmişiz

aslında ben sadece goji berry almaya gitmiştim bu sene balkonuma dikmeyi düşünüyorum ama malesef bulamadım :(

aldığım çiçeklerin bir kısmını diktim,bugün yarın fotograflarını eklemeyi düşünüyorum,hepsi çok şirin onlara bakmak beni çok mutlu ediyor

Nefin Nur
02-05-2011, 09:32
sn nefin nur, sayfanız hayırlı olsun.
h,kayeniz benimkine çok benziyor; evimiz küçük diye annem bitki istemezdi (haklıydı tabi) evlenince de evimi bitkilerle doldurdum hemen. hatta evimizi değiştireceğim zaman mutfaktan banyodan daha önemlisi güneş almasıydı. çok şükür küçücük de olsa bahçesi olan bir eve geçeceğim yakında :) umarım hikayenin bu tarafı da benzer.
çiçekler konusunda eviniz güneş almıyorsa gölgesever salon bitkilerini şiddetle tavsiye ederim; sizi üzmezler. difenbahia ve devetabanı bunların başında, ayrıca barış çiçeği de son derece kanaatkar bir bitki. tabi belki de bunlar zaten elinizde var, bilemiyorum.
tohum konusunda da limon ile başlamanızı tavsiye ederim aslında. hem de sınırsız bir tohum kaynağı olur elinizin altında :)

İlknur hanım,

çiçeklerinizi gördüm ve bayıldım,eviniz şahane olmuş,darısı başıma diyorum, benim salonumu görenler aşırı çiçek var diyorlar artık onlara sizin sayfanızı gösteririm ;)

Eminim yeni evinize geçince bahçede süper olur ,bahçenizi düzenlerken her halinin fotografını çekerseniz bizde takip ederiz,kim bilir belki birgün bahçeli eve sahip olursam sizlerden fikir alırım :)

Hakkı Şen
02-05-2011, 10:21
yani toplamda 75 tlyi verip gelmişiz
aslında ben sadece goji berry almaya gitmiştim

Sevgili Nefin Nur, ben de hep öyle yapıyorum. :p Eminim bitki sever herkes aynını yapıyordur. Bu konuda yalnız değilsiniz.

Nefin Nur
02-05-2011, 10:26
Sevgili Nefin Nur, ben de hep öyle yapıyorum. :p Eminim bitki sever herkes aynını yapıyordur. Bu konuda yalnız değilsiniz.

çok güzeller ...pişman değilim :D

MİRBE
02-05-2011, 15:46
çok güzeller ...pişman değilim :D

Son pişmanlık fayda etmiyor biz gibi hastalara:p

Nefin Nur
04-05-2011, 08:32
2 gündür suda duran erguvan tohumlarımı dün ektim,bakalım tutacakmı, bu sefer içeriye almadım balkonda bıraktım

14 şubatta buzdolabına koyduğum tatar hanımellerinide hafta sonu çıkartmayı düşünüyorum, onlarıda balkona bırakıcam,zaten evin güneş alan tek yeri balkon,

ıslak pamuk içinde yaklaşık biray önce buzdolabına bıraktığım son gül ağacı tohumlarımıda bu hafta sonu çıkartmayı düşünüyorum,

birde hepsinin tuttuğunu düşünün ,mutuluktan uçarım herhalde

balkonuma bugünlerde kumru kuşları gelmeye başladı ,çiçeklere zarar verirlermi acaba? çok şirinler onlarada kıyamıyorum, inşallah çiçeklerimle iyi anlaşırlar,çünkü hepsini seviyorum

Nefin Nur
27-05-2011, 07:09
balkonumdaki ve mutfak penceremin önündeki çiçekler

Nefin Nur
27-05-2011, 07:11
güllerimin birkısmı :)

türkansultan
27-05-2011, 14:01
Sevgili Nefin Nur azmin elinden hiç birşey kurtulmuyor ne güzellikler yaratmışsınız.Hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık.

yener.T
27-05-2011, 17:35
Sayın Nefin Nur Balkonunuzdaki çiçekler çok güzel,fittonyalar ise bir görüp bir kayboldu, tohumdan yetiştirmek biraz güç olsada hazır almakla bir şeyi yetiştirmek arasındaki zevk çok farklıdır diye düşünmekteyim.Bende aynen sizin yaşadığınız duyguları yaşadım.Fakat devam edin başaracaksınız.Goji berry den bahsetmişsiniz yetiştirmek isterseniz size tohum gönderebilirim.Yeterki siz isteyiniz sonunda başarırsınız.Selamlar.

Nefin Nur
30-05-2011, 09:05
Sevgili Nefin Nur azmin elinden hiç birşey kurtulmuyor ne güzellikler yaratmışsınız.Hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık.

Sevgili Türkan sultan,

Güzel yorumunuz için teşekkürler,çiçekleri gerçekten çok seviyorum,ne zaman canım sıkılsa kendimi çiçeklerimin yanında buluyorum,her sabah işe gitmeden önce balkona çıkıp güllerimi kokluyorum,kurumuş bir yaprağı varsa hemen kesiyorum, aklım dağılıyor böylece :)) geçen sene böceklerle felan çok uğraşmıştım ama çok şükür bu yıl sağlıklı güllerim oldu

iyi günler

Nefin Nur
30-05-2011, 09:26
Sayın Nefin Nur Balkonunuzdaki çiçekler çok güzel,fittonyalar ise bir görüp bir kayboldu, tohumdan yetiştirmek biraz güç olsada hazır almakla bir şeyi yetiştirmek arasındaki zevk çok farklıdır diye düşünmekteyim.Bende aynen sizin yaşadığınız duyguları yaşadım.Fakat devam edin başaracaksınız.Goji berry den bahsetmişsiniz yetiştirmek isterseniz size tohum gönderebilirim.Yeterki siz isteyiniz sonunda başarırsınız.Selamlar.

Sayın Serilaa,

tohumdan yetiştirmeyi bende çok istedim,toplam kaç yüz tohum ektiğimi inanın bilmiyorum, şu anda sadece 1 tane aşkmercanı sarmaşığı tuttu :p biraz büyüsün onuda balkona alıcam inşallah.Herşeye rağmen vazgeçmeyi düşünmüyorum , bahçeli bir eve alana kadar inşallah tohumdan yetiştirmeyi öğrenmiş olurum ;)
goji berry tohumu gönderebilirseniz çok mutlu olurum

iyigünler

Adil
01-06-2011, 09:01
Merhabalar Nefin Nur.
Çiçeklerle kendinize güzel bir dünya kurmuşsunuz.Bu konuda gayretleriniz takdire değer.Fotoğraflarınızdan ve yazılarınızdaki ifadeleriniz içinizdeki bu sevginin şiddeti kendini gösteriyor.Bu heves ve heyecanınız asla bitmez inşallah.Yeni paylaşımlarda bulunmak dileğiyle, Sağlıklı mutlu ve huzurlu kalın.Saygılar selamlar.

Nefin Nur
02-06-2011, 15:57
Merhabalar Nefin Nur.
Çiçeklerle kendinize güzel bir dünya kurmuşsunuz.Bu konuda gayretleriniz takdire değer.Fotoğraflarınızdan ve yazılarınızdaki ifadeleriniz içinizdeki bu sevginin şiddeti kendini gösteriyor.Bu heves ve heyecanınız asla bitmez inşallah.Yeni paylaşımlarda bulunmak dileğiyle, Sağlıklı mutlu ve huzurlu kalın.Saygılar selamlar.

Merhabalar Adil bey,

sabah kalkarım hemen balkona gidip güllerimi koklarım, akşam eve gelince yine aynı hemen balkona koşuyorum,okuldan gelip çantasını eve atıp top oynamaya koşan çocuklar gibi diyebilirim,çiçeklerim benim sığınağım,moralim bozulunca gidip yanlarında oturuyorum ve hayal kuruyorum , bu hayaller sayesinde ayakta duruyorum diyebilirim,iyi dilekleriniz için teşekkürler,inşallah hepimiz sağlıklı mutlu ve huzurlu yaşarız

iyiakşamlar
Nefin

Nefin Nur
02-06-2011, 16:00
arkadaşlar uzun zamandır istediğim sellukaya çok şükür bugün kavuştum,bunun için sevgili Acemifüsuna çok teşekkür ederim,nasıl güzel bir paket yapıp göndermiş.tek bir taprağı bile dökülmemiş,selluka çok sağlıklı bir şekilde İzmirden İstanbula, bana ulaştı

yaşasın çiçek dostluğu:p:p:p:p

acemifüsun
02-06-2011, 18:36
Sevgili Nefin Nur sellukanızı güle güle , sağlıkla büyütün:) İsterseniz oldukça büyük 30ltlik bir saksıya alın, yanına sarılabileceği bir destek hazırlayın, bol bol çiçeklensin:)

Nefin Nur
03-06-2011, 06:40
Sevgili Nefin Nur sellukanızı güle güle , sağlıkla büyütün:) İsterseniz oldukça büyük 30ltlik bir saksıya alın, yanına sarılabileceği bir destek hazırlayın, bol bol çiçeklensin:)

günaydın Füsun hanım,

bu hafta sonu inşallah saksıya alırım,çiçeklerini göreceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum :p

Nefin Nur
03-06-2011, 23:36
eşimin anneannesi bahçeli bir evde oturuyor,ev anadolu yakasında bize biraz uzak ama hobi bahçesi gibi bahçeyle biraz uğraşmak istiyorum,bahçeyi tamamen yabani otlar felan kaplamış,
googleda kiralık çimbiçme makinası aradım ama bulamadım :(( satın almakta istemiyorum ,
çimleri biçtirmek ve toprağı kazdırmak istiyorum,eşim malesef bu konuda bana destek olmaz, bende tek başıma bahçeyle uğraşamayacağım için bu işi yaptırabileceğim kişiler varmı onu öğrenmek istiyorum,birde fiyatlar nasıldır?bilen varsa ve bana fikir verirse çok sevinirim, yaz dönemini kaçırdım ama hiç olmazsa kışa hazırlık olur,

inşallah bu yazdıklarımı okuyup bana fikir verecek birileri çıkar,

Nefin Nur
06-06-2011, 17:54
:( kimsenin bu konuda bilgisi yok galiba

nurcanaybay
06-06-2011, 20:32
Çok uygun fiyatlara çim makinası bulabilirsiniz ( 60-70 tl gibi ) .
Bir kaç yıl önce küçücük bahçenin çimin bbiçmek için 20 tl alıyorlardı ,makineyi almak çok daha ucuza gelmişti.

Nefin Nur
06-06-2011, 21:10
Sayın Nurcanaybay,

vermiş olduğunuz bilgi için teşekkürler,koçtaşta buldum bir tane hafta sonu belki alabilirim,birde payzaj arayıp bilgi aldım,ilaçlama + temizlik için m2 3 lira dediler
çapalamak içinde m2 2 tl dediler tabş bana biraz pahalı geldi,sanırım yaz sebzeleri için geç kaldım,bende sonbahara hazırlık yapıcam,inşallah yapabilirsem burda fotograflarını yayınlarım

Harun Parlak
07-06-2011, 07:30
Bence yaz için de çok geç kalmış sayılmazsınız. Bu yıl İstanbul bölgesi havaların ısınmaması nedeni ile sebze bahçelerine (seralar) hariç yeni dikimler yapıyor.
Erken dikim yapanlar ile geç yapanlar arasında çok da far yaratmıyor. Isı farkı sonradan dikilen'lere yetişiyor.

Şu an başlamış olsanız sadece bahçeyi çapalayıp hazır olan fideleri yerleştireceksiniz.
Dolayısı ile bugün bizim diktiğimiz hazır fideleri yarın siz yerleştirmiş olacaksınız.
belki de ara da hiç fark olmayacak sadece siz bu yıl tohumdan yetiştirmemiş olacaksınız.
Kolay gelsin.

Nefin Nur
07-06-2011, 08:12
Bence yaz için de çok geç kalmış sayılmazsınız. Bu yıl İstanbul bölgesi havaların ısınmaması nedeni ile sebze bahçelerine (seralar) hariç yeni dikimler yapıyor.
Erken dikim yapanlar ile geç yapanlar arasında çok da far yaratmıyor. Isı farkı sonradan dikilen'lere yetişiyor.

Şu an başlamış olsanız sadece bahçeyi çapalayıp hazır olan fideleri yerleştireceksiniz.
Dolayısı ile bugün bizim diktiğimiz hazır fideleri yarın siz yerleştirmiş olacaksınız.
belki de ara da hiç fark olmayacak sadece siz bu yıl tohumdan yetiştirmemiş olacaksınız.
Kolay gelsin.

Günaydın Tekin Bey,
Açmış olduğunuz sayfalarda biraz dolaştım ,çalışmalarınız harika,tebrik ediyorum,
Şu anda koçtaşta satışta olan bir çim makinasını inceliyorum http://www.koctas.com.tr/U/Bosch-ART-23-Misinali-Cim-Bicme-Makinesi/280-W/5204?R=41 sizce bu iyi bir makinamıdır,150m2 gibi bir alanda kullanıcam inşallah,

erken çıktığım birgünde eminönüne gidip domates,biber vb. fideler alırsam bu iş olur,tabi birde eşimi karşıya gitmeye ikna etmem gerekiyor :))

vermiş olduğunuz bilgiler teşekkürler

Harun Parlak
08-06-2011, 20:08
İyi akşamlar Nefin Nur Hanım.
Kargo için zaman ayıramıyorum. Eğer Sarıyer size uzak gelmez ise Pembe domates ve ince sivri Biber fideleri verebilirim.

Nefin Nur
09-06-2011, 19:35
İyi akşamlar Nefin Nur Hanım.
Kargo için zaman ayıramıyorum. Eğer Sarıyer size uzak gelmez ise Pembe domates ve ince sivri Biber fideleri verebilirim.

iyiakşamlar Tekin bey,

sarıyere eskiden çok geliyordum,en sevdiğim arkadaşlarımdan biri telli babaya çıkan yokuşta oturuyordu, gelip fideleri almayı çok isterdim ama eşim anneannesinin bahçesine birşeyler ekmemi istemedi malesef :( biraz bozuldum,birazda üzüldüm ama napalım,inşallah kendi bahçeli evimi alınca kimseye sormadan istediğimi yetiştiririm, bu teklifinizi ilerde değerlendirebilirim inşallah,çok teşekkür ederim

Harun Parlak
10-06-2011, 20:42
Nezaman isterseniz alabilirsiniz.

Nefin Nur
12-06-2011, 10:21
Nezaman iserseniz alabilirsiniz.

teşekkürler :)

Adil
31-08-2011, 07:43
sayın neefin nur.
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar.Ailenize ve sevdiklerinize ,sağlık sıhhat mutluluklar getirmesini dilerim.
Trabzondan saygılar selamlar.

Nefin Nur
03-03-2012, 18:32
sayın neefin nur.
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar.Ailenize ve sevdiklerinize ,sağlık sıhhat mutluluklar getirmesini dilerim.
Trabzondan saygılar selamlar.

merhabalar Adil bey,

bir süredir sayfamla ilgilenmediğim için mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın,inşallah bayramınız güzel geçmiştir,

saygılar
nefin nur

Sûz-i Dilârâ
03-03-2012, 19:19
Merhaba,

İnşallah ilerde istediğiniz bahçeli eve kavuşursunuz, dilediğiniz çiçekleri dilediğiniz yerde yetiştirirsiniz.

Sizin durumunuzu biraz kendime benzettim. Ben ağaçlar.net'e ilk üye olduğum sıralarda çiçekleri çok seviyor ama onlar hakkında hiçbir şey bilmiyordum. :o

Üstelik evim çok küçük, balkonum daha daha küçük ve bir de evimde kedim var, her saksıyı her yere koyamıyorum, "talancı" mahvediyor.:rolleyes: Şu anda evimin küçük odasını çiçek ve hobi odam yaptım. Sadece sabah güneşi alıyor. Kendi çapımda bahçeli evime taşınana kadar bilgi ve tecrübe ediniyorum. Oldukça da mesafe kaydettim diye düşünüyorum.

ağaçlar.net'in ilgilendiğim çiçek ve bitki türleriyle ilgili ne kadar sayfası varsa işe yarar bilgilerini toparlayıp arşivledim.:cool: İlerde lâzım olursa hazır metin bulunsun elimde. :cool: Bu arada çok zorlandığım tohumdan yetiştirme işini de kıvırmaya başladım yıllar sonra.:dilli:

İşte böyle, ben şimdi çıraklık devremi geçiriyorum sabırla. :rolleyes: Bakalım kalfalık, ustalık devremizde neler ortaya çıkaracağız.

Nefin Nur
03-03-2012, 19:29
merhabalar,

ne güzel bende hep çiçeklerle dolu bir odam olsun istemişimdir :)) malesef benim evim arka tarafa baktığı için hiçbir odası güneş almıyor ,geçen seneki tüm tohumlarım çürüdü bir süre moral bozukluğu yaşadım ama bahar gelince içim yine çiçek sevgisiyle doldu dayanamadım kaktüs ve yaprak güzeli tohumu aldım, sabırla denicem inşallah bu sene başarılı olurum,

sizin gibi azimli olup iyi sonuçlar alan arkadaşlar benim için çok önemli hem beni anlıyorsunuz hemde bana örnek oluyorsunuz :))

saygılar...

hüzün
04-03-2012, 18:29
Sayın Nefin Nur yazdıklarınızı sabır ve sukunetle okudum, bazen ben de sizin gibi heyecanlandım , bazen yüzüm asıldı üzüldüm, bazen de aaaaa aynı ben dedim kendi kendime, (çiçeklerimin yanında moral buluyorum, stres atıyorum dinleniyorum ben de).Malesef ben de çimlenen petunya fidelerimin hepsini sularken toprağa yapıştırdım, diğer fidelerim iyi gibiler şimdilik.Sabır, deneyim, emek sonuç bol renkli huzur dolu bir balkon inşaallah...

Nefin Nur
04-03-2012, 18:48
merhabalar Sayın Hüzün,

canım sıkılınca gidip çiçeklerime bakıyorum,karşılarına oturup saatlerce düşünebilirim, tohumdan yetiştirebildiğim tek çiçeğim olan aşk mercanımın açacağı günü düşünmek beni stresten uzaklaştırıyor, yeni tohumlar içinde hazırlık yaptım inşallah önümüzdeki hafta sonu ekicem onları, petunya yetiştirmek malesef biraz zor gibi bu yüzden bende bu yaz renk renk açmış petunya almayı düşünüyorum,

yeni evinizde gülegüle oturun,eminim balkonları cennet bahçesi gibi olur :))

alanur
04-03-2012, 22:24
Sayın Nefin Nur;

Herşey gönlünüzce olsun. Gücünüzün yettiği, sizi mutlu edecek, arzu ettiğiniz toprağa kavuşursunuz inşAllah, bütün isteyen herkes içim duam.
Tatar hanımelini tohumdan yetiştirebildiniz mi. Bende bu günlerde toprakla buluşturacaktım, ama siz soğuk katlama yaptığınızı söylediğiniz için sizin deneyiminizi öğrenmek istedim. Hep sevgiyle kalın.

mandalinci
05-03-2012, 06:09
Sn. Nefin Nur,

Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, inanıyorum evinizin ortamını sevecek bitkileri bulacaksınız.

Evde/balkonda, fazla güneşi sevmeyen bitkiler yaşayabilir, ama bu arada güller ve petunyalar da harika olmuşlar.

Bazı arkadaşlar, balkon duvarlarına saksılar monte ederek çok güzel uygulamalar yapıyorlar.
Evde siz çiçek açan bitki istiyorsunuz, Afrika menekşesi, peygamber kılıcı, pek anlamam ama belki kaktüsler olabilir.

Kolay gelsin, herşey gönlünüzce olsun.

Nefin Nur
05-03-2012, 16:18
Sayın Nefin Nur;

Herşey gönlünüzce olsun. Gücünüzün yettiği, sizi mutlu edecek, arzu ettiğiniz toprağa kavuşursunuz inşAllah, bütün isteyen herkes içim duam.
Tatar hanımelini tohumdan yetiştirebildiniz mi. Bende bu günlerde toprakla buluşturacaktım, ama siz soğuk katlama yaptığınızı söylediğiniz için sizin deneyiminizi öğrenmek istedim. Hep sevgiyle kalın.

Merhabalar,

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah,

tatar hanımeli malesef tutmadı,tohumları aldığım yer nasıl dikmem gerektiği hakkında bilgi vermişti bende onların dediği şekilde yaptım ama malesef büyümedi :((

inşallah siz yetiştirebilirsiniz hatta fazla sayıda olursa bir tane bende isterim :))

kolay gelsin...

alanur
05-03-2012, 17:11
Tamam benimkiler yeşersin, şöyle bir güzel serpilsin, söz, size de gönderirim.

Nefin Nur
05-03-2012, 18:00
Sn. Nefin Nur,

Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz, inanıyorum evinizin ortamını sevecek bitkileri bulacaksınız.

Evde/balkonda, fazla güneşi sevmeyen bitkiler yaşayabilir, ama bu arada güller ve petunyalar da harika olmuşlar.

Bazı arkadaşlar, balkon duvarlarına saksılar monte ederek çok güzel uygulamalar yapıyorlar.
Evde siz çiçek açan bitki istiyorsunuz, Afrika menekşesi, peygamber kılıcı, pek anlamam ama belki kaktüsler olabilir.

Kolay gelsin, herşey gönlünüzce olsun.

malesef benim evimde afrika menekşeside yetişmiyor :(( peygamber kılıcı ,kaktüs,sarmaşık vb. çiçekler var ama rengarenk açan çiçeklerim olsun istiyorum,

balkonumun duvarınada saksılar aldım ama çiçekler güneşi görmeyince malesef soluyor,ben yine inatla çiçek almaya devam ediyorum :))

saygılar...

Nefin Nur
05-03-2012, 18:00
Tamam benimkiler yeşersin, şöyle bir güzel serpilsin, söz, size de gönderirim.

teşekkürler :))

Sûz-i Dilârâ
06-03-2012, 07:41
Nefin Nur Hanım, çiçek yetiştirmeye ilk başladığımda Van'da olur mu olmaz mı demeden sevdiğim ne kadar çiçek varsa topluyordum, bir süre sonra da ne yazık ki hepsi ölüyordu.
:( Artık aklım başıma geldiği için sadece yetiştirebildiğim türlere bakıyorum, diğerlerinin de fotoğraflarına -geçici olarak erteliyorum yani- :)

Serin, gölge yer seven çiçek yetiştirirseniz daha az hayal kırıklığına uğrar daha çok sevinirsiniz. :)

Balkonunuzda siklamen yetiştirmeyi denediniz mi? Benim en sevdiğim çiçeklerden ve tamamen gölge ve serin yer istiyor. Çok zarif, çok güzel bir çiçektir, balkonunuza çok yakışacağından eminim. :)
Sonra küpeli, şakayık, haseki küpesi, açelya, müge (dikkat zehirliymiş) bunlar benim yetiştirmeyi çok isteyip de şartlardan dolayı yetiştiremediğim çiçekler. Tavsiye ederim. :)

Nefin Nur
11-03-2012, 18:36
Nefin Nur Hanım, çiçek yetiştirmeye ilk başladığımda Van'da olur mu olmaz mı demeden sevdiğim ne kadar çiçek varsa topluyordum, bir süre sonra da ne yazık ki hepsi ölüyordu.
:( Artık aklım başıma geldiği için sadece yetiştirebildiğim türlere bakıyorum, diğerlerinin de fotoğraflarına -geçici olarak erteliyorum yani- :)

Serin, gölge yer seven çiçek yetiştirirseniz daha az hayal kırıklığına uğrar daha çok sevinirsiniz. :)

Balkonunuzda siklamen yetiştirmeyi denediniz mi? Benim en sevdiğim çiçeklerden ve tamamen gölge ve serin yer istiyor. Çok zarif, çok güzel bir çiçektir, balkonunuza çok yakışacağından eminim. :)
Sonra küpeli, şakayık, haseki küpesi, açelya, müge (dikkat zehirliymiş) bunlar benim yetiştirmeyi çok isteyip de şartlardan dolayı yetiştiremediğim çiçekler. Tavsiye ederim. :)

Merhabalar
Malesef ben akıllanmiyorum sevdiğim çiçeklerden israrla aliyorum, siklamen hic almamıştim ilk firsatta alırım. Küpe çiçeği balkonumda var ve butun kis ilgilenmedim ama cok sukur solmadi galiba gercekten cok dayanikliymis :)

Bugün bir sürü tohum ektim .domates,kaktus, gojiberry, altin çilek, yaprak güzeli, hüsnü yusuf ve aycekirdegi. İnsallah gecen seneki gibi hayal kırıklığı yasamam

İyi aksamlar

alacakaranlik
11-03-2012, 21:51
Sayın Nefin Nur, yaptığınız çalışmaları izledim. Lakin emeğinizin karşılığını almadığınıza üzüldüm. Size biraz tecrübelerimi aktarayım. Nem olan yerde havalandırma olmazsa uzun bir süre küf yapıp tohumu çürütebiliyor. çimlenen tohumlar fide haline geldiği vakit toprağını sadece nemli tutun, fazla su kökleri öldürebiliyor. Köklendirme yaptığınız ortamda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmemesi gerekir.
ufak bir tavsiye tohum çimlendirmenizde diatomini deneyin

Saygılar

Nefin Nur
16-03-2012, 19:45
Sayın Nefin Nur, yaptığınız çalışmaları izledim. Lakin emeğinizin karşılığını almadığınıza üzüldüm. Size biraz tecrübelerimi aktarayım. Nem olan yerde havalandırma olmazsa uzun bir süre küf yapıp tohumu çürütebiliyor. çimlenen tohumlar fide haline geldiği vakit toprağını sadece nemli tutun, fazla su kökleri öldürebiliyor. Köklendirme yaptığınız ortamda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmemesi gerekir.
ufak bir tavsiye tohum çimlendirmenizde diatomini deneyin

Saygılar

merhabalar,
vermiş oldugunuz bilgiler icin cok tesekkur ederim.her sabah kalkar kalkmaz odayi havalandiriyorum,hatta gecen gun balkon kapisini acik unutup evden cikmisim :) Allahtan esim gorup kapatmis

diatomini ilk kez duyuyorum.arastirip ne oldugunu ve nerde satildigini ogreneyim

Nefin Nur
16-03-2012, 19:51
arkadaslar pazar gunu diktigim tohumlardan husnu yusuflar cimlenmeye baslamis.insallah kurumazlar. inanirmisiniz sabah kalkar kalkmaz onlara bakiyorum.aksam isten donuncede hemen onlara bakiyorum,umarim tohumlar bu sene beni mutlu ederler

yesilgiresun
16-03-2012, 22:48
sevgili Nefinnur,önce sana kolay gelsin diyor ve basarilar diliyorum.azmini ve gayretini takdir ettim.buna birde sabir eklersek herseyin daha güzel olacagina inan.evinin hic günes almadigini yazmissin.ama bütün bitkiler **** cicekler günes isterler.günesten kacan veya direk günes isigi istemeyen menekseler ve rex begonyalar var.istersen onlardan yetistirmeyi de deneyebilirsin.her sey gönlünce olsun.

Nefin Nur
17-03-2012, 10:08
sevgili Nefinnur,önce sana kolay gelsin diyor ve basarilar diliyorum.azmini ve gayretini takdir ettim.buna birde sabir eklersek herseyin daha güzel olacagina inan.evinin hic günes almadigini yazmissin.ama bütün bitkiler **** cicekler günes isterler.günesten kacan veya direk günes isigi istemeyen menekseler ve rex begonyalar var.istersen onlardan yetistirmeyi de deneyebilirsin.her sey gönlünce olsun.

gunaydin :)

iyi dilekleriniz icin tesekkurler.biraz sabirli olabilsem sadece cicek konusunda degil hayatimin her ani icin galiba iyi olacak . Aslinda artik tohum ve cicek almaktan vaz gecmistim ama bahar gelince icim kipir kipir oldu malesef bahari yasayamadigim icin bende yine tohum aldim .birazcikta olsa mutlu oluyorum.hersey sizinde gonlunuzce olsun...

SUDEM
16-08-2013, 09:51
merakla takip ettim sayfanızı...bol çiçekli ve mutlu günler...

muhammed3450
28-08-2013, 23:10
tohumlarla bebek gibi ilgileniyosunuz özendim şimdi size :)

Adil
02-05-2014, 20:34
Merhabalar Adil bey,

sabah kalkarım hemen balkona gidip güllerimi koklarım, akşam eve gelince yine aynı hemen balkona koşuyorum,okuldan gelip çantasını eve atıp top oynamaya koşan çocuklar gibi diyebilirim,çiçeklerim benim sığınağım,moralim bozulunca gidip yanlarında oturuyorum ve hayal kuruyorum , bu hayaller sayesinde ayakta duruyorum diyebilirim,iyi dilekleriniz için teşekkürler,inşallah hepimiz sağlıklı mutlu ve huzurlu yaşarız

iyiakşamlar
Nefin
Çok doğru bir yoldasınız.Bu sevginiz asla eksik olmasın inşallah kardeşim.
Benimde sizden farkım yok :)

sevgihoca
19-07-2015, 17:15
Sayfanızı tebessüm ederek sonuna kadar okudum.Tıpkı bir roman gibi.Tohumlar tuttu,eyvah tutmadı!Sonra heyecanınız,tekrar tekrar denemeniz,bahar gelince yeniden başlamanız... Hepsi güzeldi.Başarılar Sayın Nefin Nur.Bu seneden haber yok mu?