PDA

View Full Version : marnalı61/bahçem ve seram

marnalı61
01-02-2011, 15:18
merhaba trabzon vakfıkebir ilçesi , marna(cumhuriyet mahallesi) köyündeki 8 adet fındık ocağını kökten kopararak oluşturduğum bahçem ve seramla ilgili fotoğraflar atacağım.ayrıca köydeki evin etrafında değişik meyve ağaçlarının resimlerini de fırsat buldukça atacağım. serayı tamamen kendim yaptım 4x10 m. kendim kamuda mühendisim bahçeyle uğraşmayı çok seviyorum. ancak haftada 1 veya 2 gün hafta sonları trabzondan vakfıkebire giderek bahçe ve sera ile uğraşıyorum.

marnalı61
01-02-2011, 15:25
köyümden deniz manzarası

marnalı61
01-02-2011, 15:28
sebze bahçem ve seram

Güler
01-02-2011, 16:20
Başlığınız hayırlı olsun.
Şu an seranızın içinde neler var?

furkan yıldız
01-02-2011, 16:52
Of şu Trabzon'un manzarası. Başlığınız hayırlı olsun

sevim4
01-02-2011, 16:59

fatma sunay
01-02-2011, 17:24
Başlığınız hayırlı olsun. Seranın içindekileriyle bizi ne zaman tanıştıracaksınız.

iremmsude
01-02-2011, 17:28
başlığınız hayırlı olsun manzara süper.

fikreteren
01-02-2011, 20:51
Oyy karadeniz ...Hoşgeldiniz.

kuyrukk
01-02-2011, 21:24
Bu manzara ile bitkileriniz çok mutlu olur ve sizide mutlu eder.. :-) Hayırlı uğurlu olsun.

marnalı61
02-02-2011, 07:18
arkadaşlar bütün iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

marnalı61
02-02-2011, 07:24
seradaki sebzelerim (marul aysberg, maydanoz, taze soğan biraz havuç, dereotu,tere, roka yani her kışlık sebzeden bir miktar ektim.

marnalı61
02-02-2011, 18:05
Şu an seranızın içinde neler var?

her türlü kışlık sebze yetiştirmeye çalışıyorum. 2 ay sonra domates salatalık fidesi dikmeyi düşünüyorum

marnalı61
02-02-2011, 18:12
brokolilerim 15 ağustos 2010

marnalı61
02-02-2011, 18:20
brokolilerim 1 ocak 2011 tam 135 gün sonra hasat.

fatma sunay
03-02-2011, 17:33
Brokoliler harika görünüyorlar. Taze taze yemekte ne zevkli olur.

fikreteren
03-02-2011, 18:59
Kaç senedir brokoli ekiyorum.Bir türlü böyle yapamadım.Afiyetle yeyin.

Uzaylı
03-02-2011, 19:13
Sayın marnalı61; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Manzara süper. Bu bahçeye manzaraya karşı çok güzel bir dinlenme köşesi yakışır.

Benim böyle bir seram olsaydı. Domates,biber,salatalık tohumlarını şubatın sonunda ekerdim.

Kolay gelsin...

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 20:42
Sayın marnalı61;
Bahçeniz o kadar güzel bir yerdeki, bu sizin için bir avantaj..!
Bizler bahçemizdeki bitkilerin güzelliklerini fotoğraflarken fonda çirkin bir görüntü, bir an için asıl objeyi ikinci plana itiveriyor. Gerçi yinede bir süre sonra, bitkinin güzelliği arkadaki çirkinliğe tercih ediliyor ya..:)

Oysa sizinki farklı, arkada o kadar güzel bir Karadeniz manzarası var ki, işte bu manzara fotoğrafta, sizin göstermek istediğiniz güzelliğe güzellik katacaktır.
İsteyen çiçeğinize, isteyen fona bakar. Değil mi?;)

Seranızda, aşağı yukarı tüm kış sebzeleri var maşallah. Ama Aysberg diye adlandırdığınız sebzeyi tanıyamadım.:confused: Belliki yöresel adı aysberg. Merak ettim.

Bu doyumsuz manzaralı bahçenizde, uzun yıllar sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. :)

marnalı61
04-02-2011, 07:17
Brokoliler harika görünüyorlar. Taze taze yemekte ne zevkli olur.

teşekkür ediyorum yedik bitti bile

marnalı61
04-02-2011, 07:20
Kaç senedir brokoli ekiyorum.Bir türlü böyle yapamadım.Afiyetle yeyin.

teşekkür ediyorum ben bu yıl ilk defa deneme amacıyla 30 adet F1 tohum ektim. iklim şartlarıda bölgemizde iyi gitti.biraz da ilgi gösterince bu şekil oldu.

marnalı61
04-02-2011, 07:31
Sayın marnalı61; Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Manzara süper. Bu bahçeye manzaraya karşı çok güzel bir dinlenme köşesi yakışır.

Benim böyle bir seram olsaydı. Domates,biber,salatalık tohumlarını şubatın sonunda ekerdim.

Kolay gelsin...

dinlenme köşesi aklımda fakat zaman bulamadım. haftada bir gün köye gidip çalışabiliyorum ancak. sera içinse domates, biber ve salatalık tohumlarımı hazırladım bile şubat sonunu bekliyorum.

marnalı61
04-02-2011, 07:34
Sayın marnalı61;
Bahçeniz o kadar güzel bir yerdeki, bu sizin için bir avantaj..!
Bizler bahçemizdeki bitkilerin güzelliklerini fotoğraflarken fonda çirkin bir görüntü, bir an için asıl objeyi ikinci plana itiveriyor. Gerçi yinede bir süre sonra, bitkinin güzelliği arkadaki çirkinliğe tercih ediliyor ya..:)

Oysa sizinki farklı, arkada o kadar güzel bir Karadeniz manzarası var ki, işte bu manzara fotoğrafta, sizin göstermek istediğiniz güzelliğe güzellik katacaktır.
İsteyen çiçeğinize, isteyen fona bakar. Değil mi?;)

Seranızda, aşağı yukarı tüm kış sebzeleri var maşallah. Ama Aysberg diye adlandırdığınız sebzeyi tanıyamadım.:confused: Belliki yöresel adı aysberg. Merak ettim.

Bu doyumsuz manzaralı bahçenizde, uzun yıllar sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. :)

görüşleriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. serada kıvırcık gibi görülenleri aysberg diye ektim ama bir türlü yaprakları sarmadı açık olarak yetişiyor.

Suna
04-02-2011, 07:47
Sayın marnalı61;
Bahçeniz, manzaranız çok güzel sağlıkla, huzurla bol ürünler yetiştirirsiniz inşallah.
manzara hem avantaj hem dezavantaj birde dinlenme köşesi yaparsanız keyif çatmaktan etrafı ot bürüyebilir.:dilli:

furkan yıldız
04-02-2011, 08:11
Sayın marnalı61;
Bahçeniz, manzaranız çok güzel sağlıkla, huzurla bol ürünler yetiştirirsiniz inşallah.
manzara hem avantaj hem dezavantaj birde dinlenme köşesi yaparsanız keyif çatmaktan etrafı ot bürüyebilir.:dilli:

Suna ablama katılıyorum, dinlenme köşesi çok güzel olur. Ama manzarayı daha net izleyebilmek ve izletebilmek için yerden biraz yüksek olsa daha güzel olur. Orasınıda Karadeniz insanımızın dahiyane fikirlerine bırakmak gerekir :p

marnalı61
04-02-2011, 10:09
Suna ablama katılıyorum, dinlenme köşesi çok güzel olur. Ama manzarayı daha net izleyebilmek ve izletebilmek için yerden biraz yüksek olsa daha güzel olur. Orasınıda Karadeniz insanımızın dahiyane fikirlerine bırakmak gerekir :p

aynen dediğiniz bir yerde evimiz var. resmin sağ tarafı bizim sol tarafı amcamın evi. denizi ve vakfıkebir ilçemizi tepeden görüyor.

ciceksever70
04-02-2011, 11:12
Sayin marnali61 seranizin ici kisin kac derece oluyor? Isitmaniz var mi?

Yücel Canpolat
04-02-2011, 11:38
Şu an da sesli düşünüyorum,bina nız ikiz mimari tarzın da görsellik bu durum da farklı uygulamalarla binanın bütünlüğünde sakillik oluşturacaktır,Size bir öneri,resmin sol cenahında ki garaj tarzı metal yapıyı,çatının orta kısmın dan boyuna kesin çatı iki parçaya ayrılır bir parçayı Siz diğer parçayı amcanız binanın alt kat penceresinin üzerin de uygun yükseklikte manzaraya doğru eğim vererek çatı bitim noktası 220 cm olacak şekilde 15x15 cm iki ahşap ayak üzerine oturtunuz aynı işlem diğer taraf için uygulanır:)(işçilik masrafını siz üstlenin tabi ki komşunuzu ikna etmek öncelikli işiniz):)

skaraca
04-02-2011, 11:42
Sayın marnalı,

Tüm arkadaşlarımız manzarayla ilgili yazmışlar.

Siz bırakın bahçeyi filan. Manzaranın tadını çıkartın en iyisi.

15 yıl önce Gümüşhane Torul da çalıştığım sırada Karadeniz kıyı kesiminde bu kadar seracılık gelişmiş değildi. Bu yıl kısa süreliğine gittiğim Samsun'da ise seracılığın ve sera bitki yetiştiriciliğinin oldukça geliştiğini gördüm. Bu bir anlamda iyi. İnsanlarımızın tarım bilinci düzeyinin yükseldiğini gösteriyor.

Kısa süreli uğraşabilsenizde yine de güzel ürünler yetiştirdiğiniz belli... Sanırım birazda akrabaların katkısı oluyor.

Güzel işlere devam sayın marnalı... Kolay gelsin.

marnalı61
04-02-2011, 11:43
Sayin marnali61 seranizin ici kisin kac derece oluyor? Isitmaniz var mi?

sn çiçeksever serada ısıtmayok. trabzonda kış çok sert geçmiyor. o yüzden kışlık sebzeler ısıtmasız rahatlıkla yetişebiliyor.

marnalı61
04-02-2011, 11:48
Şu an da sesli düşünüyorum,bina nız ikiz mimari tarzın da görsellik bu durum da farklı uygulamalarla binanın bütünlüğünde sakillik oluşturacaktır,Size bir öneri,resmin sol cenahında ki garaj tarzı metal yapıyı,çatının orta kısmın dan boyuna kesin çatı iki parçaya ayrılır bir parçayı Siz diğer parçayı amcanız binanın alt kat penceresinin üzerin de uygun yükseklikte manzaraya doğru eğim vererek çatı bitim noktası 220 cm olacak şekilde 15x15 cm iki ahşap ayak üzerine oturtunuz aynı işlem diğer taraf için uygulanır:)(işçilik masrafını siz üstlenin tabi ki komşunuzu ikna etmek öncelikli işiniz):)

öneriniz için teşekkür ederim.ev bize rahmetli dedemden kaldı. o yüzden ikiye böldük.evin ön kısmı ile ilgili babamın ve amcamın farklı düşünceleri olduğu için şu an diğer taraf için bir şey yapamam.

marnalı61
04-02-2011, 11:52
Sayın marnalı,

Tüm arkadaşlarımız manzarayla ilgili yazmışlar.

Siz bırakın bahçeyi filan. Manzaranın tadını çıkartın en iyisi.

15 yıl önce Gümüşhane Torul da çalıştığım sırada Karadeniz kıyı kesiminde bu kadar seracılık gelişmiş değildi. Bu yıl kısa süreliğine gittiğim Samsun'da ise seracılığın ve sera bitki yetiştiriciliğinin oldukça geliştiğini gördüm. Bu bir anlamda iyi. İnsanlarımızın tarım bilinci düzeyinin yükseldiğini gösteriyor.

Kısa süreli uğraşabilsenizde yine de güzel ürünler yetiştirdiğiniz belli... Sanırım birazda akrabaların katkısı oluyor.

Güzel işlere devam sayın marnalı... Kolay gelsin.

sayın skaraca ileride daha güzel manzara resimleri atarım inşallah. sera ise tamamen hobi amaçlı uğraşım. ticari kaygım yok. ama toprağa bakınca ilgilenince o da sana bakıyor. şu anda 40 m2 olan serayı belki ileride büyütebilirim kim bilir?

Cumhur Tonba
04-02-2011, 14:39
Marnalı61.
Merhaba. Çok güzel bir hobi bahçesi ve sera. Doğa deseniz harika. İnsan orada gün geçtikçe gençleşir. Tadını çıkarın. Harika bir yaşam sürülür orada.
Saygılar, sevgiler.

ozbey
05-02-2011, 15:58
Sayın marnalı61,
Bahçe başlığınız hayırlı olsun. Bir çoğumuzun olmayı isteyebileceği, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.

marnalı61
07-02-2011, 09:15
Sayın marnalı61,
Bahçe başlığınız hayırlı olsun. Bir çoğumuzun olmayı isteyebileceği, çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz.

sn özbey teşekkür ederim.inşallah sizlerede nasip olur.bizlere bırakan dedelerimizden Allah razı olsun...

marnalı61
07-02-2011, 09:18
geçen hafta mevsimin ilk karı yağdı.sera için ilk deneyim oldu. yaklaşık 20 cm lik kar yağdı serada küçük bir hasarla atlattık.

marnalı61
11-02-2011, 11:42
kompost gübre tankım. üstten doldurma kapağı var. alttan boşaltma kapağı var. köydeki artık tahtalardan yaptım. 1 m3 civarında hacimli. geçen yaz içine bahçeden söktüğüm sebze atıkları biçilen otlar,evsel organik atıklar(yumurta kabuğu,meyve sebze kabukları,içilen çay posası vb.) odun talaşı,fındık kabuğu posası,biraz toprak, tarım kireci ni katman katman ekledim. 5-6 ay sonra 4 çuval topraklaşmış kompost aldım. yaz sebzeleri için bahçeme karıştıracağım.

ligustrum
17-04-2011, 10:49
Arı kovanı sanmıştım! Belki o da yer bulur.
Kolay gelsin.

marnalı61
26-05-2011, 14:45
uzun zaman ayrı kaldım. ama şu anda köy harika tam mevsimi. o kadar çok yağmur yağdı ki her yer yeşerdi.neredeyse taşların üzerinden ot çıkmaya başladı.bahçem ve seramdan bazı resimler.

marnalı61
26-05-2011, 14:48
üstteki resim pepino.alttaki karabakla

marnalı61
26-05-2011, 14:53
bahçe ve seradan bazı görüntüler. domatesler hızla büyüyor.

marjinalmenekse
26-05-2011, 17:18
herşey rüya gibi bu sayfada ...deniz manzarası olgunlaşmaya başlamış sebzeler. evinizde harika ...bence evinizin her tarafını çiçeklerle donatın...

marnalı61
27-05-2011, 07:58
herşey rüya gibi bu sayfada ...deniz manzarası olgunlaşmaya başlamış sebzeler. evinizde harika ...bence evinizin her tarafını çiçeklerle donatın...

teşekkür ediyorum orası köydeki evimiz. haftada bir gitmeye çalışıyorum. o yüzden ancak gül gibi uzun yıllar kalıcı çiçekler dikebiliyoruz.

Adil
02-06-2011, 16:48
marnalı61 merhabalar.
Gayet başarılı fotoğraf kareleriyle sunum yapıyorsunuz.Tebrik ediyorum.Ben 3 ay oldu emekli olalı şimdi hobi serası kurmayı düşünüyorum.Malzemenin birazını aldık.Bundan sonra bol bol vaktimiz olacak bu işlere.Bu arada seranız çok güzel olmuş.Bol ürünlü yıllar diliyorum.Saygılarselamlar.

Cumhur Tonba
02-06-2011, 17:25
Sayın marnalı 61. Seraya yaptığınız pencereler harika ve pratik. O serada denize karşı yağmur sesini dinlemek harika olur.

Adil
31-08-2011, 08:16
Sayın marnalı61.
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar .Ailenizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim.
Trabzon-Yomra_ Kaşüstü bld. sinden Saygılar selamlar.

marnalı61
22-03-2012, 10:31
işlerim dolayısıyla uzun bir süre ayrı kaldım. bir kaç kış resmi gönderiyorum.